Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ειδήσεις σήμερα 06/05/2010 Υγεία για όλους και Παράξενα κι όμως αληθινά *

Ειδήσεις σήμερα 06 - Μαϊου -2010
Παράξενα κι όμως αληθινά :

*** ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ? ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΨΑΡΙ ! ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !Είναι το Λαγόψαρο η Λαγοκέφαλος , που όλο και αυξάνει την παρουσία του στις Ελληνικές θάλασσες ,..πρέπει να το γνωρίζουμε και να αποφεύγουμε να το βάζουμε στο πιάτο μας γιατί σκωτώνει !!!
** ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ,Ένας Υπερτροφικός λαγοκέφαλος πιάστηκε στην Κω
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,

** Έναν υπερτροφικό λαγοκέφαλο αλίευσαν οι ψαράδες της Κω την περασμένη εβδομάδα. Το ψάρι λαγοκέφαλος το οποίο είναι τοξικό και επικίνδυνο για την υγεία μας, εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία το ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα είναι αρκετά μεγάλο. Μπορείτε να το συγκρίνετε σε σχέση με το μέγεθος του πράσινου καφασιού πάνω στο οποίο το τοποθέτησαν.-

*** Ασκήθηκαν διώξεις για τα επεισόδια της Τετάρτης
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Από τα 22 άτομα που οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια αλλά και για την κατάληψη σε οίκημα της οδού Ζαΐμη, οι τρεις από αυτούς παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για κακούργημα που αφορά τις διατάξεις του νόμου περί κουκούλας.

Οι υπόλοιποι 18 παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για σειρά πλημμελημάτων όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, εξύβριση και άλλα, απ’ όπου πήραν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ένας ήταν ανήλικος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.-

***Προσπάθησε να τη στραγγαλίσει
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν στη Νεάπολη Λασιθίου έναν 29χρονο αλλοδαπό από τη Βουλγαρία, καθώς προηγουμένως είχε προσπαθήσει να στραγγαλίσει τη σύντροφό του.

Η γυναίκα, που από τύχη γλύτωσε από τα χέρια του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.-

**Ιερά Σύνοδος: Να αποδοθούν ευθύνες για την κρίση
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θάνατο των τριών ανθρώπων από την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Marfin στη Σταδίου.

Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι «συγχρόνως εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο των συνανθρώπων μας, καθώς επίσης απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς τους. Επί πλέον, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες του λαού για τα δυσβάστακτα βάρη που υποχρεώνεται να αναλάβει, αλλά κατανοεί και τις προσπάθειες της κυβερνήσεως, όπως και των άλλων πολιτικών ηγετών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως. Ελπίζει δε, ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία σε όλους, θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την οικονομική κρίση, καθώς επίσης ότι θα αντιμετωπισθούν με δικαιοσύνη και ευαισθησία οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η Εκκλησία μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι έτοιμη να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το ήδη επιτελούμενο προνοιακό της έργο, να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο, για να βοηθήσει την Πατρίδα μας.

Προσεύχεται στο Θεό για να διαφυλαχθεί η ενότητα και η ομοψυχία του λαού και να προφυλαχθεί η πατρίδα μας από διαφόρους ενδεχόμενους κινδύνους και παρακαλεί όλους να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση.


***Νέα μέτρα για το δικηγορικό επάγγελμα
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα αφορούν την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος μετά την απελευθέρωση των υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά, έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «τα μέτρα που θα αφορούν στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας διυπουργικής επιτροπής, στην οποία αυτονόητα συμμετέχει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η επιτροπή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο εργασιών και, επομένως, υποτιθέμενες πληροφορίες, φήμες ή άλλες γενικές "διαρροές" δεν στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και δεν απηχούν τα συμπεράσματά της».

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέρχεται στο δημόσιο διάλογο με την πεποίθηση ότι όχι απλά η διασφάλιση των ελάχιστων αμοιβών, αλλά, επιπρόσθετα, και η ποσοτική αύξηση και η οριζόντια επέκτασή τους στο σύνολο των προσφερόμενων νομικών υπηρεσιών, αφενός εξασφαλίζει φορολογικά έσοδα για το Κράτος στην πηγή, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, και αφετέρου σταθερά έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι φανερό, εξάλλου, ότι η εκκαθάριση του Φ.Π.Α. από τους Δικηγορικούς Συλλόγους εγγυάται την ταχύτερη και απλούστερη απόδοση του Φ.Π.Α. στο Κράτος, ενώ η σε ετήσια βάση απόδοση του Φ.Π.Α. για τις πέραν του διπλοτύπου αμοιβές, που τυχόν εισπράττει ο δικηγόρος, ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της σχέσης εντολέα - δικηγόρου και του χρόνου πραγματικής είσπραξης της αμοιβής του τελευταίου κατά την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Εξίσου αναγκαία κρίνεται η παρουσία των δικηγόρων στη σύσταση των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. και για το λόγο αυτό το μόνο το οποίο τίθεται προς συζήτηση είναι το όριο πέραν του οποίου θα είναι υποχρεωτική η παρουσία τους», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.


****Σε ποιες κατηγορίες διακρίνονται οι οργανισμοί με βάση τον τρόπο που αποκτούν την απαιτούμενη για τις ανάγκες τους τροφή;
Οι οργανισμοί που ζουν σε ένα οικοσύστημα διακρίνονται, ανάλογα με τον τρόπο που εξασφαλίζουν την τροφή
τους, σε:
- παραγωγούς,
- καταναλωτές και
- αποικοδομητές.
Επίσης, οι οργανισμοί διακρίνονται σε:
- αυτότροφους αν παράγουν μόνοι τους τις χημικές ουσίες που χρειάζονται για την εξασφάλιση της απαραίτητης ενέργειας
- ετερότροφους αν προσλαμβάνουν με την τροφή τους τις χημικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.
** Τι είναι η τροφική αλυσίδα.
Ορίζουμε ως τροφική αλυσίδα μία σειρά οργανισμών στην οποία ο κάθε ένας αποτελεί την τροφή του
επόμενου. Κάθε τροφική αλυσίδα δείχνει:
- την ροή της ενέργειας ανάμεσα
στους οργανισμούς που έχουν σχέση καταναλισκόμενου - καταναλωτή.
- την τροφική αλληλεξάρτηση των οργανισμών.. Νίκος Σταμ. Σκούλικας Βιολόγος .- 2010 . .

*** Σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία "ταξιδεύει" το ελληνικό κρασί
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού σε τρίτες χώρες αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνοντας το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ σε μια συνεταιριστική και δέκα ιδιοκτήτες οινοβιομηχανίας για δράσεις σχετικές με τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, οι οινοβιομηχανίες θα προωθήσουν κρασιά ΟΠΑΠ, ΠΓΕ και τοπικών οίνων στις αγορές των Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλίας, Κίνας και Ρωσίας. -

*** ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ....



Ποιος εθνοπροδότης πολιτικός θα μας εξηγήσει γιατί υπάρχει «σκοτάδι» στο ραντάρ για το μισό Αιγαίο; Γιατί δεν δείχνει τις πτήσεις από τα νησιά μας στο αιγαίο;Οπως βλέπεται και στην φωτο του χάρτη απο το ραντάρ,
Εάν μπείτε θα δείτε ότι το ραντάρ του Ελ. Βενιζέλος δείχνει μόνο τα αεροπλάνα που είναι σε μια νοητή γραμμή Σητείας - Σαντορίνης- Καβάλας δηλαδή του μισού ΑΙΓΑΙΟΥ.Αυτό ρε καριόληδες προδότες και ψεύτες δεν είναι διχοτόμηση; Δείχνει όσα πετούν σε Αλβανία, νότια Σερβία, μαυροβούνιο, Σκόπια και όχι όσα για Ρόδο Μυτιλήνη Σάμο κ.λ.π.
ΑΥΤΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ AIR TRAFFIC TOY ΑΙΓΑΙΟΥ (LIVE) Πατήστε κλικ παρακάτω http://www.sv1lh.net/rdr/ να δείτε
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΦΟΡΤΩΣΕΙ». ΜΕΤΑ, ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ GOOGLEARTH. ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΤΗΣΕΩΣ, ΤΟ ΔΗΛΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΤΗΣΕΩΣ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Η ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ, ΤΟ ΥΨΟΣ ΠΤΗΣΕΩΣ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΕ ΜΟΙΡΕΣ, ΤΟ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΥΨΩΣΗ Ή ΚΑΤΑΒΑΣΗ, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΤΗΣΕΩΣ, Ο ΚΩΔΙΚΟΣ - ΟΝΟΜΑ ΚΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΦΙΞΕΩΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ «ΚΛΙΚ» ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΑΦΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ' ΕΞΩ, ΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΘΑΣΟ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΗΜΝΟ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΙΚΑΡΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ !!!
Κάνοντας κλικ στον αερολιμένα Βενιζέλος μπορείτε να ακούσετε και τις συνομιλίες των πιλότων στο… μισό αιγαίο!
πηγή: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/04/15-27.html
αναρτηθηκε απο την Κορη της Αρτεμιδος(϶ϵ) , ~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται...


***ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 174 ΦΑΡΜΑΚΩΝ



Όφελος 15,1 εκ. ευρώ ετησίως θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση της τιμής 174 φαρμάκων, όπως προέκυψε από το νέο δελτίο φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα...

Το συνολικό ύψος των μειώσεων των λιανικών τιμών των φαρμάκων σε ετήσια βάση, ανέρχεται στο ποσό των 528.843,15 ευρώ.

πηγη: http://troktiko.blogspot.com/

Αναρτήθηκε από SHADOW .-


***Καθηγητής από το Αριστοτέλειο εμπειρογνώμονας στην υπόθεση του βρέφους
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Δραγούμης, θα είναι ο εμπειρογνώμονας στην υπόθεση με το βρέφος, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινή γνώμη.

Μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας της Κύπρου, Χρίστου Πατσαλίδη, ο κ. Δραγούμης θα συμβουλεύσει τον γενικό εισαγγελέα αναφορικά με τη διαδικασία που ακολούθησαν οι γιατροί σε σχέση με την υπόθεση του βρέφους, που θεωρήθηκε νεκρό από τους γιατρούς, ενώ ήταν ζωντανό.

Τον διορισμό εμπειρογνώμονα ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, μετά τη μελέτη του φακέλου των αστυνομικών ανακρίσεων.

*** Στη Δικαιοσύνη, λόγω… facebook ο Κατσουράνης
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Γραπτή δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού έκανε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αναφέρει ότι θα κινηθεί νομικά, για να διακόψει τη λειτουργία του λογαριασμού στο facebook, που έχει φτιαχτεί εν αγνοία του.

«Αναφορικά με τη λειτουργία λογαριασμού στο facebook, στον οποίο ψευδεπίγραφα χρησιμοποιείται το όνομά μου, αλλά και αυτό της συζύγου μου (με το όνομα Έφη Κατσουράνη), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ, αλλά και ότι δεν διατηρώ καν (και ούτε ποτέ διατηρούσα) λογαριασμό στο συγκεκριμένο social network. Πρόθεσή μου, μάλιστα, είναι να προβώ στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, αν δεν διακοπεί η λειτουργία του εν λόγω λογαριασμού», αναφέρει η δήλωση του Κώστα Κατσουράνη.

Οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού συνεχίζονται, παρότι οι «πράσινοι» έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη φετινή περίοδο. Από τη σημερινή προπόνηση, που περιελάμβανε ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής μπάλας και δίτερμα, απουσίασαν με άδεια οι Ζιλμπέρτο, Σισέ, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Τζόρβας και Σεϊταρίδης.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Δάρλας, Καντέ, ενώ από τη Golden Team γυμνάστηκαν μαζί με την πρώτη ομάδα οι Λιόλιος, Ταχμαζίδης, Φέτσης, Σταμπολζίεφ, Ραντοβάνοβιτς, και Ταμπάκης.


***Τι είναι το τροφικό πλέγμα;
Επειδή στη φύση οι τροφικές σχέσεις μεταξύ των οργανισμών είναι πολύπλοκες δεν είναι δυνατή η περιγραφή τους με μια τροφική αλυσίδα. Η περιγραφή τους γίνεται με ένα δίκτυο τροφικών αλυσίδων το οποίο ονομάζεται τροφικό πλέγμα: Ορίζουμε ως τροφικά πλέγματα τις απεικονίσεις πολύπλοκων τροφικών σχέσεων οι οποίες αναπτύσσονται στη φύση ανάμεσα στους οργανισμούς Κάθε τροφικό πλέγμα δείχνει:.
- τις διαφορετικές πηγές από τις οποίες τρέφεται κάθε οργανισμός σε ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα,
- όλες τις τροφικές αλυσίδες που σχηματίζονται σε ένα οικοσύστημα.
-Τι είναι τα πρωτόζωα;
Τα πρωτόζωα είναι μονοκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί.


**Οι πρώτοι νεκροί του ΔΝΤ
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010,




Οι πεινασμένοι είναι εξοργισμένοι. Στο Λεκανοπέδιο, όπου ζουν πέντε εκατομμύρια ψυχές, τα δύο βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και το ένα εκατομμύριο βρίσκεται στο όριο της πείνας.

Η Τετάρτη 5 Μαΐου δεν μπορούσε παρά να είναι η αρχή ενός δραματικού οδοιπορικού, που άρχισε πριν από δύο δεκαετίες και καταλήγει στην συμφωνία πώλησης της χώρας στα διεθνή τραπεζικά και χρηματιστηριακά συμφέροντα. Στο οδοιπορικό αυτό ήταν αναμενόμενο να χυθεί αίμα.

Οι πρώτοι νεκροί, μετά την συμφωνία με το ΔΝΤ – ΕΕ, θα προσμετρηθούν στα θύματα που θα προκαλέσει η λαίλαπα της χρεωκοπίας και η σύνδεση του μέλλοντος του τόπου με το βιαιότερο πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης που βίωσε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα - τουλάχιστον μεταπολεμικά.
Η εικόνα της μάνας, που δεν είναι σε θέση να πιστέψει πως έχασε την θυγατέρα της, τα λέει και τα περιγράφει όλα. Η οργή του πλήθους, οι κραυγές των μεσηλίκων (και όχι μόνον των νεαρών) διαδηλωτών που γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, οι υψωμένες γροθιές και κυρίως το βλέμμα που δηλώνει πως «δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε», συνθέτουν στο σκηνικό, όπου μια κοινωνία αρχίζει να αντιδρά στην βία που συνεπάγονται τα οικονομικά μέτρα λιτότητας.

Τα μέτρα σκοτώνουν με αριθμούς, αλλά τελικά νεκροί είναι οι πολίτες. Η Ιστορία είναι αμείλικτη σε αυτήν την θλιβερή στατιστική.
Οι πρώτοι νεκροί του ΔΝΤ
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, 22:18

Οι πεινασμένοι είναι εξοργισμένοι. Στο Λεκανοπέδιο, όπου ζουν πέντε εκατομμύρια ψυχές, τα δύο βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και το ένα εκατομμύριο βρίσκεται στο όριο της πείνας.

Η Τετάρτη 5 Μαΐου δεν μπορούσε παρά να είναι η αρχή ενός δραματικού οδοιπορικού, που άρχισε πριν από δύο δεκαετίες και καταλήγει στην συμφωνία πώλησης της χώρας στα διεθνή τραπεζικά και χρηματιστηριακά συμφέροντα. Στο οδοιπορικό αυτό ήταν αναμενόμενο να χυθεί αίμα.

Οι πρώτοι νεκροί, μετά την συμφωνία με το ΔΝΤ – ΕΕ, θα προσμετρηθούν στα θύματα που θα προκαλέσει η λαίλαπα της χρεωκοπίας και η σύνδεση του μέλλοντος του τόπου με το βιαιότερο πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης που βίωσε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα - τουλάχιστον μεταπολεμικά.

Η εικόνα της μάνας, που δεν είναι σε θέση να πιστέψει πως έχασε την θυγατέρα της, τα λέει και τα περιγράφει όλα. Η οργή του πλήθους, οι κραυγές των μεσηλίκων (και όχι μόνον των νεαρών) διαδηλωτών που γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, οι υψωμένες γροθιές και κυρίως το βλέμμα που δηλώνει πως «δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε», συνθέτουν στο σκηνικό, όπου μια κοινωνία αρχίζει να αντιδρά στην βία που συνεπάγονται τα οικονομικά μέτρα λιτότητας.

Τα μέτρα σκοτώνουν με αριθμούς, αλλά τελικά νεκροί είναι οι πολίτες. Η Ιστορία είναι αμείλικτη σε αυτήν την θλιβερή στατιστική.

Το χρονικό ενός δράματος

Δύο κοκτέιλ μολότοφ, που πιθανώς να συνοδεύονταν και από άλλες εύφλεκτες ύλες, η σύγχυση που επικρατεί κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης, οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση, συνθέτουν την εικόνα της τραγωδίας. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε αμέσως, αλλά δεν ήταν η φωτιά που σκότωσε. Ήταν ο καπνός από τα υλικά που καίγονταν και οι αναθυμιάσεις.

Δύο γυναίκες -η μία τεσσάρων μηνών έγκυος- και ένας άνδρας δεν κατάφεραν να σωθούν προφυλασσόμενοι σε ασφαλές μέρος. Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ και οι πυροσβέστες ανακάλυψαν τα πτώματα ανάμεσα στα αποκαΐδια. Η συνέχεια δόθηκε στους δρόμους. Η βία, και αυτήν την φορά, ήταν στο ραντεβού της. Δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά...

Οι πολιτικές προεκτάσεις

Στην σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και του κόμματος ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη εξελίχθηκε το τραγικό συμβάν, που σημάδεψε τις μαζικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης με τον θάνατο από ασφυξία τριών εργαζομένων στο κτίριο της τράπεζας ΜΑRFIN επί της οδού Σταδίου.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αφού προηγουμένως διά στόματος της Αλέκας Παπαρήγα η επίθεση με μολότοφ κατά της τράπεζας, με τα τραγικά αποτελέσματα, χαρακτηρίστηκε ως «προβοκάτσια».

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καταφεύγοντας σε εμφυλιοπολεμικού τύπου συνθηματολογία, είχε παραλληλίσει τις δραστηριότητες του ΚΚΕ επί εποχής Γεωργίου Παπανδρέου με αυτές επί Γιώργου Παπανδρέου. «Ό,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου», δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Στην Βουλή, νωρίς το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «δολοφονία», ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να εκτονώσουν την κατάσταση».

«Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί»

Τόσο η συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων ΟΤΟΕ όσο και η τράπεζα MARFIN με ανακοινώσεις τους μιλούν για «ηθικούς αυτουργούς» που κρύβονται πίσω από τον θάνατο των τριών εργαζομένων .Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δημόσια δήλωσή του δεσμευόταν πως ο υπαίτιοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα, την Πέμπτη καλείται η Βουλή να συζητήσει το Νομοσχέδιο, το οποίο προκάλεσε όλη αυτήν την λαϊκή οργή και τις μαζικές διαδηλώσεις, την συμφωνία δηλαδή με το ΔΝΤ και την ΕΕ, την ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ επεσήμαινε στην γερμανική Βουλή πως το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Ελλάδα. Το Κοινοβούλιο του Βελγίου, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε την αποστολή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα εντός του πλαισίου της γενικής συμφωνίας. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας δημοσιοποιούσε ταξιδιωτική οδηγία και απαγόρευε τις πτήσεις από και προς την Αθήνα. Ακολούθησε και η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προέβαινε σε έκκληση να μην φθάσει η χώρα στο χείλος της αβύσσου. Στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν ήταν πλέον σε θέση να προδιαγράψουν τις εξελίξεις των επομένων ημερών.




*** ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ :
Σοφία Σακοράφα,Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου εκτός ΠΑΣΟΚ γιατί είπαν παρών στην ψηφοφορία για τα μέτρα του ΔΝΤ.
Πλέρια σοσιαλιστική δημοκρατία στην πράξη!
Για να μη θεωρηθεί "προοδευτικός" ο κύριος Σαμαράς έτρεξε κι αυτός να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τη Ντόρα Μπακογιάννη η οποία,όπως είχε δηλώσει,ψήφισε ΝΑΙ στα μέτρα της Κυβέρνησης. -


~***Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα στη Βουλή .
Πεμπτη, 06 05 2010
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα στη Βουλή
Ομιλίες Παπακωνσταντίνου - Λοβέρδου
Πρόταση για αυξημένη πλειοψηφία για την υπερψήφιση του ν/σ
Ομιλίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε επί της αρχής στη Βουλή το πακέτο των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για να χρησιμοποιήσει η χώρα μας τον μηχανισμό στήριξης από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. "Ναί" ψήφισαν 172 βουλευτές και 121 "όχι" και παρών τρείς βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 296 βουλευτές. Μιλώντας νωρίς το απόγευμα στη Βουλή ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "κρίνεται η χώρα αλλά και ο ίδιος ο ελληνισμός, θέτοντας το δίλημμα ή ψηφίζουμε το νομοσχέδιο και σώζουμε την χώρα ή την καταδικάζουμε στην χρεωκοπία". "Καταψήφιση του νομοσχεδίου, θα σήμαινε "ναι" στη χρεοκοπία," τόνισε νωρίτερα και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Η αδυναμία σας έφερε τη χώρα ως εδώ", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Σκληρή κριτική άσκησαν τα κόμματα της αριστεράς που δε θα ψηφίσουν το νοσμοσχέδιο αλλά και o ΛΑ.ΟΣ που τελικά όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του θα ψηφίσει τα μέτρα.
Παπανδρέου: "Κρίνεται η χώρα αλλά και ο ελληνισμός"
Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι διπλασίασε το χρέος και εξέθρεψε τη διαφθορά και την πελατειακή αντίληψη στο δημόσιο, ενώ απήθυνε έκκληση να τελειώσει η βία, τα
επεισόδια και η τρομοκρατία.

"Ο λαός θέλει να πιστέψει ότι ο πολιτικός κόσμος θέλει να υπηρετεί το δίκαιο, το έθνος, τον πολίτη και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες", είπε ο Πρωθυπουργός.

"Διαπράττει έγκλημα όποιος συμβάλλει στη διατήρηση του σπάταλου και διεφθαρμένου προσώπου της εξουσίας", ανέφερε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι κατανοεί την οργή, συμμερίζεται και συμπάσχει με τους εργαζόμενους διότι και ο ίδιος έχει οργή που αναδεικνύεται καθημερινά από την ανευθυνότητα και νοοτροπία πλιάτσικου που διαπιστώνει ότι επικρατούσε σε όλα τα υπουργεία.
«Θα πάνε όλοι στον Εισαγγελέα», είπε. "Δεν θα ζητάγαμε αυτά τα μέτρα για την προσπάθεια στήριξης της οικονομίας αν δεν είχε προηγηθεί αυτό το πλιάτσικο, το σπάταλο και διεφθαρμένο πρόσωπο της εξουσίας και οι υπαίτιοι δεν αισθάνθηκαν ούτε την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη".

"Φταίξαμε όλοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, είπε ο Πρωθυπουργός, γιατί φανήκαμε άτολμοι, δεν κάναμε αλλαγές που έπρεπε, αφήσαμε να καταληφθεί το δημοκρατικό μας σύστημα από συμφέροντα και αντιλήψεις. Ευθύνες έχουν και όσοι δεν κυβέρνησαν αλλά έλεγαν όχι σε όλα".

Το "όχι" της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα δείχνει ότι υπήρξε ανεύθυνη και λιποτάκτησε ως κυβέρνηση αλλά είναι ανεύθυνη και λιποτακτεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

"Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι η μοναδική μου θητεία ως Πρωθυπουργός της χώρας", είπε ο κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι η πολιτική δεν είναι γι' αυτόν καριέρα αλλά δουλεύει για να πάει μπροστά η πατρίδα.

"Όχι" από τον Α. Σαμαρά
Μας βάζετε πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και γι' αυτό δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, απάντησε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ, αμηχανία, λαϊκισμό αλλά και ευθύνες για την αδυναμία δανεισμού της χώρας.

Οφείλουμε να προσφέρουμε στο λαό πειστικότερη εναλλακτική πρόταση, είπε ο κ. Σαμαράς και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ανταπαντώντας ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πράξεις συγγνώμης εκ μέρους της ΝΔ θα ήταν να ψηφίσει σήμερα το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι με τη θέση της "δεν ψηφίζω, αλλά στηρίζω" κλείνει το ένα μάτι στις αγορές και το άλλο στους ψηφοφόρους και με τα δυο μάτια κλειστά πηγαίνει στα τυφλά.

Α. Παπαρήγα: "Τρομοκρατείτε τον κόσμο"
Τρομοκρατείτε τον κόσμο λέγοντας ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, θα ληφθούν και νέα διότι δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, είπε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι πλέον τι θα γίνει έξω από τη Βουλή αύριο και μεθαύριο.

Eπίσης η κ. Παπαρήγα δήλωσε: "Εμείς δεν πρόκειται να σας συνδράμουμε για να βγει το κεφάλαιο από τα αδιέξοδά του. Για μας, εγγύηση Δημοκρατίας είναι ο λαός, οργανωμένος με πρόγραμμα πάλης, με κατεύθυνση, με αντοχή. Ο λαός, με την πλειοψηφία του, μπορεί να αλλάζει τους νόμους. Και πρώτα αλλάζουν οι νόμοι στην κοινωνία και μετά γίνονται νόμοι".

"Ναι" από το ΛΑΟΣ
Προστρέχουμε στο ΝΑΙ όπως οι κυρίες Μυλωνά και Παναγοπούλου που έσπευσαν να πληρώσουν τα λύτρα για να σώσουν τους απαχθέντες συζύγους τους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης. Είναι όμηρος η πατρίδα και πληρώνουμε τα λύτρα για να μην εκτελεστεί.

O κ. Καρατζαφέρης τόνισε: "Σήμερα, ψηφίζουμε αν θα έχει μισθό από τη πρώτη του μήνα ο δημόσιος υπάλληλος, ή αν θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι. Αν κάποιος με επιχειρήματα και συγκεκριμένα, μου πει ότι μπορεί να γίνει αυτό χωρίς την είσοδο μας στο ΔΝΤ και να βρούμε τα 10 δισ με άλλο τρόπο, θα προστρέξω";

Για θέατρο έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεαματικό θέατρο για το ποιος από τους δύο έκλεψε τα περισσότερα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Εσείς επιμένετε στον μονόδρομό σας. Ο μονόδρομος που επιλέξατε όμως οδηγεί σε αδιέξοδο.

Θα βυθίσει τη χώρα. Και λίγο μας ενδιαφέρει αν θα κάνει μια θητεία ο πρωθυπουργός. Λίγο ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες αν θα κάνει μια ή δυο θητείες ο Πρωθυπουργός, αν θα βυθιστεί η κυβέρνησή σας. Βυθίζετε τη νέα γενιά αυτό έχει σημασία. Το μέλλον αυτού του τόπου βυθίζετε.

Οι εργαζόμενοι το έχουν καταλάβει αυτό, κι αν σήμερα σας έχουν πάρει στο κατόπι, δεν είναι γιατί η αριστερά ζητά ανυπακοή και διοργανώνει διαδηλώσεις".
Πολιτικοί τριγμοί
"Παρών" ψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι διεγράφησαν από την Κ. Ο του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Όπως έγινε γνωστό, τους ζητήθηκε να παραδώσουν τις έδρες τους.

"Ναί" ψήφισε από τη Ν.Δ. η Ντόρα Μπακογιάννη και με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Σαμαράς, την έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


****Δεν «βλέπει» χρεωκοπία της Ελλάδας ο Ζαν – Κλοντ Τρισέ
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



«Για μένα δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Πέμπτη.

Ο κ. Τρισέ αναφέρθηκε στην πορεία ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας για το 2010, χαρακτηρίζοντάς .-

~** YGEIA GIA OLOYS MAS :

***Υπάρχει γονιδιακή προδιάθεση για τα χρέη;
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010,



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα γονίδια ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάζουν το ύψος του χρέους του. Μάλιστα, όσοι είναι φορείς ενός συγκεκριμένου γονιδίου, το οποίο συνδέεται με την παρορμητική και εθιστική συμπεριφορά, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα χρέη στην πιστωτική κάρτα τους.

Με άλλα λόγια, μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν χρέη, ενώ ίσως εντοπίστηκε το πρώτο γονίδιο που σχετίζεται με τη συμπεριφορά των δανειζόμενων στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας. Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό LSE Research του London School of Economics, έγινε από τον Ζαν-Εμανουέλ Ντε Νεβ της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) και τον Τζέημς Φάουλερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους στο ήδη γνωστό από προηγούμενες έρευνες γονίδιο ΜΑΟΑ, το οποίο συνδέεται με τους νευροδιαβιβαστές (σεροτονίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη), τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που, μεταξύ άλλων, επηρεάζουν την ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου, τον καρδιακό ρυθμό του, τις μαθησιακές ικανότητές του κ.α.

Κάθε άνθρωπος έχει ένα ζεύγος γονιδίων ΜΑΟΑ (ένα από τον πατέρα κι ένα από τη μητέρα του), εκ των οποίων το ένα γονίδιο μπορεί να είναι «αποτελεσματικό» και το άλλο «αναποτελεσματικό», όσον αφορά στο βαθμό που επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές και, κατ' επέκταση, τη διάθεση και συμπεριφορά του ατόμου. Τα «αποτελεσματικά» γονίδια ΜΑΟΑ διασπούν πιο γρήγορα τους νευροδιαβιβαστές, ενώ τα «αναποτελεσματικά» αργούν. Οι ερευνητές εξέτασαν δείγμα 2.500 ανθρώπων, ηλικίας 18 έως 26 ετών, και συνέκριναν τον γενετικό χάρτη τους με τους λογαριασμούς στην πιστωτική κάρτα τους. Διαπίστωσαν ότι όσοι διέθεταν στο DNA τους τη λεγόμενη «αναποτελεσματική» παραλλαγή του συγκεκριμένου γονιδίου είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρίσκονται «στο κόκκινο», δηλαδή να χρωστάνε. Η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη σε ποσοστό από 8% (αν μόνο το ένα από τα δύο γονίδια του ζεύγους ΜΑΟΑ ήταν «αναποτελεσματικό») έως 16% (αν και τα δύο γονίδια, που είχαν δηλαδή κληρονομηθεί και από τους δύο γονείς, ήταν «αναποτελεσματικά»).

Και τώρα ας περάσουμε στις ζοφερές προβλέψεις - δίκην προφητείας. Στο μέλλον, μία τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτή τη γενετική πληροφορία, για να αποφασίζει αν θα δανείζει κάποιον ή αν θα του χρεώνει μεγαλύτερο επιτόκιο λόγω του αυξημένου ρίσκου υπερχρέωσης. Για αυτό τον λόγο, οι δύο ερευνητές προτείνουν οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν νομοθεσία που θα απαγορεύει κάθε πράξη γενετικής διάκρισης σε οικονομικά ζητήματα.-



***Ξέρεις ότι μπορείς να προλάβεις τον καρκίνο του παχέος εντέρου ;
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια νόσς δυνητικά ιάσιμη , εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα .- Στην Ευρώπη είναι η δεύτερη αιτία θανάτου .-
Πώς μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος του παχέος εντέρου ;
Με τον προσυμπτωματικό έλεγχο όλων των ατόμων , άνω των 50 ετών , αλλά και των ηλικιακά νεότερων , εάν ανήκουνστις ομάδες υψηλού κινδύνου , με απότερω στόχ την πρόληψη της νόσου .- Όπως άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Crohn , ελικώδη κολίτιδα , έχουν οικογενειακό ιστορικό με καρκίνο παχέος εντέρου - ορθού και που έχουν πολύποδες στο παχύ έντερο , ανεξάρτητα από την ηλικία τους .-
Οι βασικές διαγνωστικές εξετάσεις που είναι σήμερα διαθέσιμες , γρήγορες και ανώδυνε είναι :
***Εξέταση κοπράνων (FOB test/ , Δοκιμασία κοπράνων Mayer ) ,
***Ακτινολογικός έλεγχος παχέος εντερου ,
** Ορθοσιγμοειδοσκόπηση και τέλος
***Κολονοσκόπηση ( κάθε μιά τριετία τουλάχιστον ).-

** Επισκεφτώμαστε το γιατρό μας , εάν παρατηρήσουμε :
~Αίμα στα κόπρανα
~Διαταραχή στην φυσιολογική λειτουρία του εντέρου (διάρροια ή δυσκοιλιότητα ) , χωρίς εμφανή λόγο , που διαρκεί περισσότερο από 6 εβδομάδες .
~Ανεξήγητη απώλεια βάρους .-
~Πόνος στην κοιλιά ή τον πρωκτό .-
~Αίσθηση ότι δεν έχει αδειάσει εντελώςτο παχύ έντερο μετά από μια κένωση.-
~Συμπτώματα αναιμίας , όπως εύκολη κόπωση.-

~*** Ποιές θεραπείες πάρχουν για την θεραπεία του παχέος εντέρου ;
* * Χειρουργική παρέμβαση
** Ακτινοθεραπεία
** Χημειοθεραπεία
** Νεότερες στοχευμένες θεραπείες .-
~*** Ποιές καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου ;
**Είναι οι διατροφικές συνήθειες και η καθημερινή φυσική άσκηση .-
Ο λιπαρές τροφές , τα τηγανιτά , οι τροφές με υντηρητικά και το κόκκινο κρέας ευνοούν την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου .-
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ να τρώμε : 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων κάθε μέρα , αντικαταστούμε τα κεκορεσμένα λιπαρά με το αγνό ελαιόλαδα , αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας και τρώμε κοτόπουλο και ψάρι , προτιμάμε τα δμητριακά ολικής αλέσεως και το καστανόρύζι , μειώνουμε σταδιακά το αλάτι που χρησιμοποιούμε στα γεύματά μας , καταναλώνουμε πολλά υγρά με προτεραιότητα πάντα 10 ποτήρια νερό την ημέρα , αποφεύγουμε το υπερβολικό σωματικό βάρος , αυξάνουμε την σωματική μας άσκηση - βάδισμα και δραστηριότητα , πρέπει απραίτητα να κόψουμε το κάπνισμα , διότι οι καπνιστές μφανίζουν φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για καρκίνο παχέος εντέρου .-
snsarfara .blogspot.com 2010 .-



**&**ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ :
~ Τι προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ);.-
~ Τι είναι το εμβόλιο κατά του ιού HPV ;.-
~ Πως μπορεί να προληφθεί (ο ΚΤΜ) ;.-
~ Πότε γίνεται το Pap test ;.-
~ Τι μπορεί να διαγνώσει το Pap test ;.-
~ Τι πρέπει να προσέχει κάθε γυναίκα ;



~** Η ΕΓΚΑΙΡΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ !!!!!!!!

** Η μόλυνση με τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (Human Papilloma Viruw - HPV) είναι το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και η κυρία αιτία ανάπτυξής του .- Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι του ιού HPV και υπολογίζεται ότι περίπου το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικώνέρχονται σε επαφή με τον ιό , τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους .-
**Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του τραχήλου ( κατώτερου τμήματος της μήτρας ) είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως μετά των καρκίνο του μαστού και του εντέρου .-
** Αν και οι περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν αντισώματα και καταπολεμούν τις εκδηλώσεις της HPV λοίμωξεις , ο ιός μπορεί να παραμείνει στο 20-30% των γυναικών και να δημιουργήσει προκαρκινικές βλάβες .- Το 1% αυτών των βλαβών μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο , αρκετά χρόνια μετά την αρχική μόλυνση με HPV, αν δεν διαγνωτεί έγκαιρα .- Έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με το Τέστ Παπανικολάου .-
**Όλες οι γυναίκες , μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους δραστηριότητας και το αργότερο μέχρι το 25ον έτος της ηλικίας τους , θα πρέπει να επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο τον γυναικολόγο τους , να υποβάλλονται σε πλήεη γυναικολογυκό έλεγχο και ειδικά στο τέστ Παπανικολάου (Pap test ) που είναι μια απλή , ανώδυνη και αναίμακτη εξέταση .- Με την κυτταρολογική εξέταση μπορεί να διαγνωστούν προκαρκινικές αλλαγές και δυσ΄λασίες πολύ πρίν αυτές γίνουν καρκίνος .- Υπολογίζεται ότι μόνο το 15 -20% των Ελληνίδων υποβάλλεται τακτικά σε Τέστ Παπανικολάου .-
**Το Pap test δεν πρέπει να γίνεται όταν η γυναίκα έχει την μηνιαία αιμορραγία ( περίοδο) .- Η καλύτερη φάση του κύκλο είναι το διάστημα μεταξύ 10ης και 20ης ημέρας .-Επίσης , καλό είναι να αποφεύγεται η κολπική πλύση και χρήση ταμπόν ή άλλων κολπικών φαρμάκων τουλάχιστον για 48 ώρες πριν την εξέταση .-
** Βέβαια το Τέστ Παπανικολάου ( Έλληνας γιατρός Γ. Παπανικολάου, από την Εύβοια στην ΗΠΑ , ο οποίος ανεκάλυψε την χρωστική μέθοδο ) δεν μπορεί να διαγνώσει όλους τους καρκίνους των γεννητικών οργάνων .-
**Διότι υπάρχει και ο καρκίνος των ωοθηκών , του ενδομητρίου , του αιδοίου , και του κόλπου .- Γιαυτό το λόγο η κάθε γυναίκα θα πρέπει να υποβάλλεται σε γυναικολογκό έλεγχο μια φορά το χρόνο .- Υπάρχουν και άλλες διαγνωσικές εξετάσεις όπως το διακολπικό υπερηχογράφημα .-
**Εκτός του ετήσιου τακτικού ελέγχου , μια γυνα΄κα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στον γυναικολόγο αν παρουσιάσει :
** Αιμοπαγία εκτός περιόδου ή μετά την εμμηνόπαυση .
**Αιμορραγία μετά την σεξουαλική επαφή .-
**Άφθονα και δύσοσμα κολπικά υγρά .-
**Ξαφνική και γρήγορη διόγκωση της κοιλιάς , που μπορεί να συνοδεύεται από μη ειδικά συμπτώματα όπως ναυτία , έμετο , συγχνουρία ή και πόνο .-
**Έντονο νησμό (φαγούρα) στα γεννητικά όργανα , πάχυνση και σκλήρυνση του δέρματος ή εμφάνιση μιας ελκωτικής μάζας και αιμορραγίας στην περιοχή του αιδίου .-

***


****Το «Χάπι», ένα σύμβολο με πολλά παράδοξα, έγινε 50 ετών .
Πεμπτη, 06 05 2010
Υγεια Είναι το μοναδικό φαρμακευτικό σκεύασμα που αναφέρεται σε ολόκληρο τον κόσμο απλά ως «χάπι» και το πρώτο στην ιστορία που φτιάχτηκε για να το παίρνουν άνθρωποι που δεν υπέφεραν από κάποια ασθένεια. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια απλή μέθοδο αντισύλληψης, έγινε ένα από τα σύμβολα της γυναικείας χειραφέτησης και εδραίωσε την ιδέα ότι σκοπός της σεξουαλικής πράξης δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή του είδους.
Όπως όλα τα σύμβολα, όμως, έτσι και το χάπι - ή μάλλον η πορεία του σε αυτόν τον μισό αιώνα από τότε που δημιουργήθηκε - είναι γεμάτη παράδοξα. Ο εφευρέτης του ήταν ένας συντηρητικός καθολικός που αναζητούσε μια θεραπεία για τα προβλήματα γονιμότητας. Συνδέθηκε με την έκρηξη της σεξουαλικής επανάστασης, παρά το γεγονός ότι τη δεκαετία του 1960 η χρήση του επιτρεπόταν κατά κύριο λόγο μόνο για γυναίκες που ήταν παντρεμένες.

Οι υποστηρικτές του ήλπιζαν ότι θα τόνωνε τον θεσμό του γάμου, αφού θα απάλλασσε τα ζευγάρια από το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Οι επικριτές του ισχυρίζονται ακόμη και σήμερα ότι είναι σχεδόν η κινητήρια δύναμη της ακολασίας, της μοιχείας και τη διάλυσης της οικογένειας.

Οι αντιφάσεις δεν σταματούν εδώ: Το 1999 το περιοδικό "Economist" χαρακτήρισε το αντισυλληπτικό χάπι ως τη μεγαλύτερη επιστημονική πρόοδο του 20ού αιώνα. Αλλά η Γκλόρια Στάινεμ, μια από τις πιο γνωστές φεμινίστριες εκείνης της εποχής, θεωρούσε την επιρροή του «υπερεκτιμημένη». Στη μεγαλύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ποτέ - συμμετείχαν 46.000 γυναίκες επί 40 χρόνια - διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Κι όμως, πολλές γυναίκες αναρωτιούνται εάν οι κίνδυνοι για την υγεία τους είναι περισσότεροι από τα οφέλη.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν πώς να μην κάνουν παιδιά σχεδόν από τότε που έκαναν παιδιά. Οι αρχαίες Αιγύπτιες έφτιαχναν έναν πολτό από τα περιττώματα των κροκόδειλων, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως αντισυλληπτικό κολπικό υπόθεμα. Ο Αριστοτέλης υποστήριζε ότι το λάδι από κέδρο και το λιβάνι είχαν σπερματοκτόνο δράση. Ο Καζανόβας είχε γράψει πως χρησιμοποιούσε μια λεμονόκουπα για διάφραγμα. Τον 18ο αιώνα κάποιος δόκτωρ Κόντομ κατασκεύασε μια ελαστική μεμβράνη από έντερα προβάτου για τον Κάρολο Β', βασιλιά της Αγγλίας και πατέρα πολλών νόθων παιδιών. Τα πρώτα προφυλακτικά, βέβαια, είχαν φτιαχτεί πολλούς αιώνες πριν.

Δεν ήταν το χάπι επομένως που διαχώρισε την αναπαραγωγή από το σεξ στα παντρεμένα ζευγάρια, όπως επισημαίνει στο περιοδικό "Time" η καθηγήτρια Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Κλάουντια Γκόλντιν. Οι γυναίκες ήξεραν πολύ πριν την εισαγωγή του ως μεθόδου αντισύλληψης πώς να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Και σε αυτή τη διαπίστωση συνηγορούν οι στατιστικές: Η μέση λευκή Αμερικανίδα γεννούσε επτά φορές τον 18ο αιώνα. Σε λιγότερο από εκατό χρόνια αργότερα, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στο 3,5.

Ολη αυτή την περίοδο η αντισύλληψη αντιμετωπιζόταν με εχθρότητα απ' όλο το θρησκευτικό φάσμα. Ακόμη και μέσα στο γάμο, το σεξ θεωρείτο ανήθικο εάν ο σκοπός της συνουσίας δεν ήταν η αναπαραγωγή. Ο φόβος της εγκυμοσύνης υποτίθεται ότι ήταν ένας ισχυρός ανασταλτικός παράγοντας για την ακολασία και η ενημέρωση γύρω από την αντισύλληψη χαρακτηριζόταν περίπου ως πορνογραφία. Το 1873 το αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε νόμο με τον οποίο απαγόρευσε την ενημέρωση γύρω από την αποφυγή της σύλληψης ως αντιβαίνουσα τα χρηστά ήθη.

Η κινητήριος δύναμη που άλλαξε τα δεδομένα ήταν μια γυναίκα, η οποία γεννήθηκε στο Κόρνινγκ της Νέας Υόρκης από καθολική μητέρα και έναν πατέρα που έφτιαχνε φιγούρες αγγέλων και αγίων από μάρμαρο. Όταν η μητέρα της πέθανε στα 50 της χρόνια έπειτα από 18 τοκετούς, η Μάργκαρετ Σέιντγκερ κατηγόρησε τον πατέρα της ότι ήταν υπεύθυνος για την απώλεια. «Εσύ το προκάλεσες αυτό. Η μητέρα πέθανε επειδή έκανε πολλά παιδιά», του είπε. Η Σέιντγκερ έγινε νοσοκόμα και άρχισε να ονειρεύεται ένα «μαγικό χάπι» που θα εμπόδιζε τη σύλληψη. Το 1914 επινόησε τον όρο «έλεγχος γεννήσεων» και την ίδια χρονιά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αρχές επειδή ταχυδρομούσε την «Εξεγερμένη γυναίκα», μια μπροσούρα για την αντισύλληψη. Δύο χρόνια αργότερα άνοιξε την πρώτη κλινική οικογενειακού προγραμματισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνελήφθη και πάλι και φυλακίστηκε για 30 ημέρες.

Το 1917 η Μάργκαρετ Σέιντγκερ συνάντησε σε μια διάλεξη στη Βοστόνη την Κάθριν Ντέξτερ ΜακΚόρμικ. Από πλούσια οικογένεια, η ΜακΚόρμικ ήταν η δεύτερη γυναίκα που είχε αποφοιτήσει από το τμήμα Βιολογίας του φημισμένου MIT, του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Ενθερμη φεμινίστρια σαν την Σέιντγκερ, η πλούσια βιολόγος έγινε αμέσως η χρηματοδότρια του κινήματος ελέγχου γεννήσεων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν 55 κλινικές γεννήσεων το 1930. Δώδεκα χρόνια αργότερα είχαν φτάσει τις 800. Εκείνη τη χρονιά, η Birth Control League της Σέιντγκερ άλλαξε το όνομά της σε Planned Parenthood Federation of America. Στο μεταξύ, η έρευνα στα εργαστήρια προχωρούσε γρήγορα. Η ιδέα μιας ορμονικής προσέγγισης στον έλεγχο γεννήσεων είχε γεννηθεί αρκετά χρόνια πριν, αλλά το πέρασμα από τη θεωρία σε ένα χάπι που οι γυναίκες θα μπορούσαν να παίρνουν τόσο εύκολα όσο μια βιταμίνη, απαιτούσε έναν συνδυασμό κίνητρων, χρήματος, γνώσεων και επιστημονικής ευφυΐας.

Η επιστημονική ευφυΐα βρέθηκε στο πρόσωπο του Γκρέγκορι Πίνκους, τον οποίο η Σέιντγκερ συνάντησε σε μια δεξίωση το 1951. Τη δεκαετία του 1930, ο Πίνκους ήταν ένας φέρελπις βοηθός καθηγητή Φυσιολογίας στο Χάρβαρντ. Όταν γνωρίστηκε με τη Σέιντγκερ, ο Πίνκους είχε το δικό του εργαστήριο. Από τις έρευνές του ήξερε ότι τα αυξημένα επίπεδα μιας ορμόνης, της προγεστερόνης, διέκοπταν τη διαδικασία της ωορρηξίας. Η πειραματική επαλήθευση της θεωρίας σε ανθρώπους απαιτούσε κάποιον με κλινική εμπειρία. Κι αυτός ήταν ο Τζον Ροκ, ένας αφοσιωμένος καθολικός με πέντε παιδιά και 19 εγγόνια, ο οποίος είχε αφιερωθεί επιστημονικά στην αντιμετώπιση της γυναικείας στειρότητας.

Οι δύο επιστήμονες άρχισαν να συνεργάζονται το 1952 πραγματοποιώντας τις δοκιμές τους στο Πουέρτο Ρίκο, καθώς η έρευνα για την αντισύλληψη ήταν απαγορευμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέντε χρόνια αργότερα, το χάπι εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως μέσον θεραπείας των «γυναικείων διαταραχών». Τον Μάιο του 1960 η αμερικανική Ομοσπονδία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε τις ευλογίες της για την εμπορική διάθεση του φαρμάκου.

Από κάποιους το χάπι θεωρήθηκε απειλή και άλλοι είδαν σε αυτό ένα νέο όπλο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η Καθολική Εκκλησία που στη Β' Σύνοδο του Βατικανού το 1962 αποφάσισε να συστήσει ειδική επιτροπή για την εξέταση του θέματος. Στη δεύτερη κατηγορία βρέθηκαν κάποιοι σταυροφόροι του αντικομμουνισμού, οι οποίοι θεώρησαν ότι ο έλεγχος των γεννήσεων σε χώρες με πολιτική αστάθεια και υψηλά ποσοστά φτώχειας θα μείωνε τον κίνδυνο να «μολυνθούν» οι κοινωνίες τους από την κομμουνιστική ιδεολογία. Άλλοι ήλπισαν ότι θα βοηθούσε στη μείωση των αμβλώσεων, ειδικά σε χώρες - όπως στην πρώην Ανατολική Γερμανία - όπου ο αριθμός τους ήταν υψηλότερος από αυτόν των γεννήσεων.

Οι γυναίκες, πάντως, αγκάλιασαν το χάπι για έναν πολύ προσωπικό λόγο: Ήταν ένας αποτελεσματικός και βολικός τρόπος για να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το 1961 το χρησιμοποιούσαν 400.000 γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα έγιναν 1.200.000, αριθμός που είχε τριπλασιασθεί έως το 1965, παρά το γεγονός ότι περιοδικά της εποχής αναρωτιόντουσαν εάν το χάπι μπορεί να οδηγήσει σε «σεξουαλική αναρχία». Ήταν ερωτήματα που δεν είχαν και πολύ σημασία.

Οι δυτικές κοινωνίες γνώρισαν έντονες κοινωνικές αλλαγές από τη δεκαετία του 1960 και αυτές οι αλλαγές είχαν στενή σχέση με το χάπι. Το 1960 η μέση αμερικανική οικογένεια είχε 3,6 παιδιά. Έως το 1980 είχαν μειωθεί στα δυο. Ήταν η πρώτη φορά που οι περισσότερες γυναίκες θεωρούσαν τον εαυτό τους εργαζόμενες παρά νοικοκυρές. Σήμερα, περισσότερες από 100 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο ξεκινούν την ημέρα τους με ένα αντισυλληπτικό χάπι.

ΑΠΕ




****To τανγκό κάνει καλό στην υγεία .
Πεμπτη, 06 05 2010
Το τανγκό μπορεί να γεννήθηκε ως κοινωνικός χορός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε και σε θεραπευτικό μέσο. Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι το κράτημα του χεριού και το τρυφερό χάδι που αισθάνεται κάποιος, όταν χορεύει τανγκό, ανεβάζει τα επίπεδα της οξιτοκίνης, η οποία συμβάλλει στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και τη διαστολή των αρτηριών. Έτσι, δημιουργείται μία θετική διάθεση, που βοηθά στην καταπολέμηση της ανησυχίας και του άγχους.
To τανγκό...μετα του ωφελίμου
"Το τανγκό είναι ένας χορός που συνδυάζει το όφελος της σωματικής άσκησης (γυμναστικής), την αίσθηση της αρμονίας με τη μουσική και τις κινήσεις του σώματος. Επίσης, είναι μία δραστηριότητα που φέρνει κοντά δύο ανθρώπους, με μία βαθιά αίσθηση μοιράσματος, αμοιβαιότητας και φροντίδας. Αυτό εξηγεί, γιατί το τανγκό έχει θεωρηθεί ως μία θεραπευτική δραστηριότητα και εξελίχτηκε σε 'τανγκο-θεραπεία'".

"Η 'τανγκο-θεραπεία' έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την αντιμετώπισης της αθηροσκλήρωσης, άλλα και σε παθήσεις, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, καθώς επίσης σε ψυχικές διαταραχές, όπως φοβίες, κατάθλιψη, άγχος, μέχρι και με ψυχωτικούς ασθενείς κλπ, με κύρια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση την ψυχανάλυση", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αργεντίνα ψυχολόγος, Ρομίνα Τουμίνι, η οποία έχει εκπαιδευτεί στην τανγκο-θεραπεία από τον καθηγητή ψυχιατρικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ροζάριο της Αργεντινής, Φεδερίκο Τροσέρο, ο οποίος είναι επίσης τανγκο-θεραπευτής και δάσκαλος του τανγκό.

Ο καθηγητής Τροσέρο και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο "Tango terapia" υποστηρίζει ότι, λόγω των χαρακτηριστικών του, το τανγκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία συμπληρωματική των θεραπειών που εφαρμόζονται για διάφορες ψυχολογικές διαταραχές, όπως η κοινωνική φοβία, η κατάθλιψη ακόμη και η σχιζοφρένεια, ενώ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν τα ζευγάρια στις σχέσεις τους.

Θεραπεία για όλους
Το τανγκό είναι ένας χορός που μπορούν να τον απολαύσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και είναι μια καλή άσκηση, δεδομένου ότι συνεπάγεται τα γνωστά οφέλη του περπατήματος, έναν υψηλό βαθμό συντονισμού, την ισορροπία και τον συγχρονισμό ανάμεσα στο ζεύγος, αλλά και τον συγχρονισμό του ζεύγους με τη μουσική. Γι' αυτόν το λόγο, έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση και βελτίωση της ισορροπίας στα ηλικιωμένα άτομα.

Επίσης, έχει εφαρμοστεί ως επιτυχής μορφή θεραπείας στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, καθώς η προσπάθειά τους να θυμηθούν μια περίπλοκη αλληλουχία βημάτων τούς υποβάλλει σε μια διανοητική άσκηση. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτική μέθοδος σε ασθενείς με Πάρκινσον, όπου αποδείχτηκε αποτελεσματικότερο από τις κανονικές ασκήσεις που εφαρμόστηκαν από φυσικοθεραπευτές.

Ταγνκό για ασθενείς με Πάρκινσον
Ήδη, στη Θεσσαλονίκη, εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο του 2009, σε μία ομάδα 60 ατόμων, μία θεραπευτική προσέγγιση, που συνδυάζει τη φυσικοθεραπεία με το αργεντίνικο τανγκό και με τη μέθοδο Feldenkrais, η οποία βασίζεται στην υπόθεση ότι, τα ανθρώπινα όντα έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματισθούν και ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάστασή τους, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν.

"Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτών των ασθενών, από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε το πρόγραμμα μέχρι σήμερα, είναι εντυπωσιακά όσον αφορά στην εξοικείωσή τους με τα προβλήματα της νόσου. Τα τανγκό τούς βοηθά να απελευθερωθούν, να αποκτήσουν αυτογνωσία και εξοικειωθούν με το πρόβλημά τους", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής εφαρμογών του τμήματος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙΘ, Στέλιος Ρόσπογλου, υπό την ευθύνη του οποίου εφαρμόζεται το εν λόγω πρόγραμμα.

Πρόγραμμα αυτογνωσίας Ιnner Tango
Τον Σεπτέμβριο του 2009, ξεκίνησε και στην Αθήνα ένα πρόγραμμα αυτογνωσίας, που βασίζεται στη μέθοδο του Inner Tango, η οποία αποτελεί μια προσωπική προσέγγιση της Ρομίνας Τουμίνι στο θεραπευτικό τανγκό.

"Το Inner Tango είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και ταυτόχρονα μια θεραπευτική τεχνική, που καλλιεργεί την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη. Συνδυάζει στοιχεία από το τανγκό, το bodywork, την προσωποκεντρική και focusing βιωματική ψυχοθεραπεία. Υπό αυτή την έννοια, αποτελεί μία καινοτόμα και ευρύτερη προσέγγιση της 'τανγκο-θεραπείας'".

Το Inner Tango δρα θεραπευτικά, εμβαθύνοντας στην κατανόηση του σώματος, αναπτύσσοντας μια πιο ισορροπημένη αίσθηση του εαυτού μας και ενώνοντάς μας με τις εσωτερικές μας πηγές δύναμης και θετικής αυτοεκτίμησης. Το Inner Τango, ως βιωματική τεχνική, έχει τρεις λειτουργικές ενότητες: Το διερευνητικό κομμάτι, όπου οι συμμετέχοντες, μόνοι τους και σε ζευγάρια, εκτελούν ασκήσεις με βήματα του τανγκό (που δεν είναι ανάγκη να τα γνωρίζει εκ τον προτέρων ο συμμετέχοντας), το κομμάτι όπου εξετάζονται οι βιωμένες αισθήσεις που προκάλεσαν οι ασκήσεις και το κομμάτι του μοιράσματος, όπου οι συμμετέχοντες ανταλλάζουν τις εμπειρίες τους και ομάδα αλληλεπιδρά με προσωποκεντρικό τρόπο, με τη βοήθεια του συντονιστή, με σκοπό την εμβάθυνση των θεμάτων που αναδύονται και γενικά την προσωπική ανάπτυξη, εξηγεί η Ρομίνα Τουμίνι, η οποία εκτός από ψυχολόγος/ τανγκο-θεραπεύτρια είναι και μια από τις πιο γνωστές δασκάλες του τανγκό στην Ελλάδα.

Διάλεξη και σεμινάριο για την τανγκο-θεραπεία
Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τανγκο-θεραπεία, σε διάλεξη του Φεδερίκο Τροσέρο, με θέμα "Γιατί το Tango είναι θεραπευτικό", που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο Ιανός στις 27 Μαΐου (22.30). Στην ίδια εκδήλωση να μιλήσει για την τανγκο-θεραπεία στην Ελλάδα η Ρομίνα Τουμίνι.

Εξάλλου, στις 28-30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, στην Αίγινα, σεμινάριο τανγκο-θεραπείας από τον καθηγητή Τροσέρο και σεμινάριο Inner Tango από τη Ρομίνα Τουμίνι. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται τόσο σε φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχαναλυτές αλλά και σε άτομα που θέλουν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες του τανγκό, ασχέτως αν ξέρουν να χορεύουν ή όχι.


**ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΣ 06/05/2010 :

**Ο/Η Αργύριος Μαρινάκης έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΝΕΑ.

Αργύριος Μαρινάκης May 6, 2010 at 9:47pm
Θέμα:
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ

athina@alogoskoufis.gr, badouvas@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, d.sabaziotis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, dim.stamatis@yahoo.gr, estylian@internet.gr, giankosm@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, halkidis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, i.tragakis@gmail.com, info@giakoumatos.gr, Info@nikosdendias.gr, info@valinakis.gr, kilkis@tsitouridis.gr, lampropk@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, leggas@lar.forthnet.gr, melas_parliament@yahoo.gr, micpap@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, m-kollia@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, mtzimas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, natasaragiou@yahoo.gr, office@markogiannakis.gr, salagoudis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, skaloyan@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, st_nikif@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, stavroskalafatis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, th.thalassinos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tsiartsionis1@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, vmichaloliakos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, xzois@lar.forthnet.gr, yf_e_gr@ypepth.gr, a.bezas@d-http://www.facebook.com/l/90d60;mnec.gr, a.korka@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, a.manousou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, adraktas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, agian@med.uoa.gr, agorastos@bee.gr, agorastos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, aigio@papadimatos.gr, akarpouzas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, akis@gerontopoulos.gr, akontos@minagric.gr, aldermen@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, aliaskos@ http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, alogoskoufis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, anakos@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, anakos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, anerantzis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, antonis@karpouzas.gr, apapaligouras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, aparisis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, apostolos@tzitzikostas.gr, argyris@dinopoulos.gr, arissp@e-http://www.facebook.com/l/90d60;aris.gr, arpavlid@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, asamaras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, astavrou@astavrou.gr, astavrou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, athens@tsitouridis.gr, athina@adraktas.gr, avramopoulos@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, basilis@michaloliakos.gr, bekiris@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, benaki@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, bouras@http://www.facebook.com/l/90d60;mnec.gr, bouras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, cfolias@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, chinofotis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, contact@dorabakoyannis.gr, cstaik@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, danis@waternet.gr, dendias2@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, dep.speaker_b@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, depmin@yyka.gov.gr, dimgsioufas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, dr-vag@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, dxrist@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, elenarapti@hellasnet.gr, elsapapademetriou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, evert@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, fotiadi2@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, fpatrianakou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, fpetralia@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, fpipili@yahoo.gr, fudukidu@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, g.anagnostopoulos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, g.ioannidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, g.sourlas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, g.vagionas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, giakoumatos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, giannellis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, gioannidis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, giokostas@gmail.com, gkonstantopoulos@can.gr, g-kont@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, gpapageorgiou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, grafeio.yfypourgou@ypes.gr, gvlahos@ath.forthnet.gr, gvoulg@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, halkidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, hatzigakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, i.manolis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, ik1@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, info@antonisbezas.gr, info@astavrou.gr, info@avgenakis.gr, info@dendias.gr, info@g-anagnostopoulos.gr, info@gioulekas.gr, info@ibougas.gr, info@kammenos.gr, info@karamarios.gr, info@karaoglou.gr, info@khatzidakis.gr, info@kolliaskostas.gr, info@koukodimos.gr, info@mvarvitsiotis.gr, Info@npanagiotopoulos.gr, info@orfanos.gr, info@papathanassiou.gr, info@petralia.gr, info@stathiskonstantinidis.gr, info@stavros-http://www.facebook.com/l/90d60;kalafatis.gr, info@thsoldatos.gr, j.bougas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, k.markopoulos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, k.papasiozos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kalantzis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kalioras@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, karasmanis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, karipidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kasapidi@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kassimis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kassimis@telehouse.gr, kat_papakosta@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kbadouvas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, keletsis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kiltidis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kontogiannis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kontzava@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, korka@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kosmidis2007@gmail.gr, kpapasio@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kutsubad@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kyriakos@kmitsotakis.gr, lampropoulos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, legas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, leontaridis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, liapis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, liask@ http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, ltsavdar@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, lykouren@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, lzagoritis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, m.kefaloyannis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, mailto:info@nikoskanteres.gr, manousos@voloudakis.gr, maria@kollia.gr, maχimos@parliament.qr, meimarak@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, meimarakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, melas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, micpap1@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, m-kollia@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, mpouzali@mpouzali.gr, msalmas@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, mvarvitsiotis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, nd@stathiskonstantinidis.gr, ndpress1@nd.gr, nikos@legas.gr, Nikos@Stavrogiannis.gr, nikoskanteres@hotmail.com, nikostsiar@in.gr, npp@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, olga@olgakefalogianni.gr, olgakefalogianni@ret.forthnet.gr, pavp@hellasnet.gr, petrosdoukas@hol.gr, pezo@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, plakiotakis@sit.forthnet.gr, politikografeio@kostastsiaras.gr, ppanagiotopoulos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, press@tsitouridis.gr, ragiou@hol.gr, regouzas@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, regouzas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, rousso1@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, s.dailakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, s.keletsis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, s.nikiforakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, salag@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, simked@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, skaloyan@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, skandalakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, sofiakalantzakou@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, spilios@livanos.gr, spyrost@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, ssabaziot@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, stamatis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, stathakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, stylianidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, styliank@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, tasoulas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tassos@nerantzis.gr, thalassinos@samos.com.gr, theodoros@kassimis.gr, trifonidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tsiartsionis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tzamtzis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tzavaras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tzimasm@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, tzimasnd@hol.gr, v.mpouzali@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, v.polydoras@yahoo.gr, valinakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, vassmagg@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, vpappas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, vroutsis@ivroutsis.gr, xmarkog@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, xzois@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, ypourgosde@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

agerek@hol.gr, apkaklamanis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, b.oikonomou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, beriatos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, chania@skoulakis.gr, drathal@ath.forthnet.gr, e.argiris@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, geranidi@athserv.http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, gmaniatis@hol.gr, idimaras@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, infο@gitonas.gr, k.perlepe@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kospil1@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, koutmeridis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, nalevras@alevras.gr, raptisylvana@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, a.antoniou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, a.gkerekou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, a.merentiti@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, admin.katseli@gmail.com, ahmet.haciosman@gmail.com, ak@apkaklamanis.gr, alevras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, amoiridis@hotmail.com, androulakis@mimis.gr, athan8@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, beglitis@politicalforum.gr, beriatos@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, bolaris@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, bolaris@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, chaidos@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, chrysaar@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, contact@p-http://www.facebook.com/l/90d60;rigas.gr, d.tsironis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, damanaki@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, diamantidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, dinosvrettos@gmail.com, dpreppas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, dragona@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, dtsiron@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, e.nasiokas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, e.stratakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, e.tsouri@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, eargiris@in.gr, efthymiu@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, elpidats@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, eva@evakaili.gr, evychrist@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, gapgeor@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, gdriv10@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, geranidis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, giorgos_petalotis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, gitonas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, gntolios@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, gpapak@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, gpapak@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, gpapandreou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, grafeio1@kkartalis.gr, grigorakos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, i.maniatis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, idimaras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, ikaranikas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, ilia@katrinis.gr, info@apapadopoulos.gr, info@diamantopoulou.gr, info@floridis.gr, info@jskoulas.gr, info@kegeroglou.gr, info@mskrafnaki.gr, info@sifounakis.gr, info@voikonomou.gr, info@vpapandreou.gr, j.koutsoukos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, j.skoulas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, karximakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kastanh@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, katsifar@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kouselas@kouselas.gr, kskan@pasok.gr, kspiliopoulos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, lambiris@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, lianis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, lintzdim@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, louka.katseli@gmail.com, louka.katseli@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, loverdos@hol.gr, loverdos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, magriotis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, mantatzi.tsetin@gmail.com, mantatzi@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, marilxen@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, michalis@chrisochoidis.gr, milapo@hol.gr, moraitisthanos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, mstratak@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, nasiokas@nasiokas.gr, nikitiades@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, niotis@ath.forthnet.gr, niotis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, nzoides@yahoo.gr, p.rigas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, pandoulas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, pangalos@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, papoutsi@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, perlepek@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, petsaln@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, petsalnikos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, philippos@sachinidis.gr, pss@sgouridis.gr, ragousis@pasok.gr, raptisylvana@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, rodzissi@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, rovlias@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, sakorafa@gmail.com, sgiannaka@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, skoulakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, smerediti@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, spyroskouvelis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, stathis@koutmeridis.gr, stigeo@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, thitiris@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, timosidis@timosidis.gr, togias@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tsiokas@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, tsiokas1@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, tzakri@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, v.eksarxos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, v.kegeroglou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, venizelos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, vereliscd@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, verras@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, verrasm@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, xristos@aidonis.gr, zisi@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ & ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ
apostolatosvaitsis@yahoo.com, laos@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, a.rontoulis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, dimitraarapoglou789@yahoo.gr, g-adonis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, ipolatidis@gmail.com, k.aivaliotis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, karatzaferis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, rontulis@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, thanosplevris@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, v.apostolatos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, voridis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, ptatoulis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ
psarmail@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, alavanos@syn.gr, ammanatidou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, anfilini@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, g-banias@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, kourakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kouvelis@activenet.gr, lafazanis@syn.gr, leventis@syn.gr, mp@syn.gr, nikol-sp@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, perkor27@gmail.com, psarianos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, synpirea@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, tsoukali@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, ydragasakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

b.nikolaidou@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, babis5@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, calissandrakis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, gatzis@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, kanelli@http://www.facebook.com/l/90d60;otenet.gr, ko@vouli.kke.gr, mavrikos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, Neoempros@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr, skylakos@http://www.facebook.com/l/90d60;parliament.gr

***Ο/Η Γνωμικά Αποφθέγματα έστειλε μήνυμα στα μέλη του http://www.facebook.com/l/90d60;Cognosco.gr.

Γνωμικά ΑποφθέγματαMay 6, 2010 at 10:18pm
Θέμα: Σημερινό Αφιέρωμα:ΣΟνάτα του Γιάννη Ρίτσου -Μέρος 1
(Ανοιξιάτικο βράδυ. Μεγάλο δωμάτιο παλιού σπιτιού. Μια ηλικιωμένη γυναίκα,
ντυμένη στα μαύρα, μιλάει σ' έναν νέο. Δεν έχουν ανάψει φως.
Απ' τα δύο παράθυρα μπαίνει ένα αμείλικτο φεγγαρόφωτο.
Ξέχασα να πω ότι η Γυναίκα με τα Μαύρα έχει εκδώσει δύο-τρεις
ενδιαφέρουσες ποιητικές συλλογές θρησκευτικής πνοής.
Λοιπόν, η Γυναίκα με τα Μαύρα μιλάει στον Νέο):

Άφησέ με να έρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!
Είναι καλό το φεγγάρι, - δε θα φαίνεται
που άσπρισαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι
θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις.
Άφησέ με να έρθω μαζί σου.

Όταν έχει φεγγάρι μεγαλώνουν οι σκιές μες στο σπίτι,
αόρατα χέρια τραβούν τις κουρτίνες,
ένα δάχτυλο αχνό γράφει στη σκόνη του πιάνου
λησμονημένα λόγια δε θέλω να τ ακούσω. Σώπα.

Άφησε με να έρθω μαζί σου
λίγο πιο κάτου, ως την μάντρα του τουβλάδικου,
ως εκεί που στρίβει ο δρόμος και φαίνεται
η πολιτεία τσιμεντένια κι αέρινη, ασβεστωμένη με φεγγαρόφωτο,
τόσο αδιάφορη κι άυλη
τόσο θετική σαν μεταφυσική
που μπορείς επιτέλους να πιστέψεις
πως υπάρχεις και δεν υπάρχεις
πως ποτέ δεν υπήρξες, δεν υπήρξε ο χρόνος κι η φθορά του.
Άφησε με να έρθω μαζί σου.....

***

Θα καθίσουμε λίγο στο πεζούλι, πάνω στο ύψωμα,
κι όπως θα μας φυσάει ο ανοιξιάτικος αέρας
μπορεί να φανταστούμε κιόλας πως θα πετάξουμε,
γιατί, πολλές φορές, και τώρα ακόμη,
ακούω τον θόρυβο του φουστανιού μου
σαν τον θόρυβο δύο δυνατών φτερών που ανοιγοκλείνουν,
κι όταν κλείνεσαι μέσα σ αυτόν τον ήχο του πετάγματος
νιώθεις κρουστό το λαιμό σου, τα πλευρά σου, τη σάρκα σου,
κι έτσι σφιγμένος μες στους μυώνες του γαλάζιου αγέρα,
μέσα στα ρωμαλέα νεύρα του ύψους,
δεν έχει σημασία αν φεύγεις ή αν γυρίζεις
κι ούτε έχει σημασία που άσπρισαν τα μαλλιά μου,
(δεν είναι τούτο η λύπη μου η λύπη μου
είναι που δεν ασπρίζει κι η καρδιά μου).
Άφησε με να έρθω μαζί σου

Το ξέρω πως καθένας μοναχός πορεύεται στον έρωτα,
μοναχός στη δόξα και στο θάνατο.
Το ξέρω. Το δοκίμασα. Δεν ωφελεί.
Άφησε με να έρθω μαζί σου....

***

Τούτο το σπίτι στοίχειωσε, με διώχνει θέλω να πω έχει παλιώσει
πολύ, τα καρφιά ξεκολλάνε,
τα κάδρα ρίχνονται σα να βουτάνε στο κενό,
οι σουβάδες πέφτουν αθόρυβα
όπως πέφτει το καπέλο του πεθαμένου
απ' την κρεμάστρα στο σκοτεινό διάδρομο
όπως πέφτει το μάλλινο τριμμένο γάντι της σιωπής
απ' τα γόνατά της
ή όπως πέφτει μιά λουρίδα φεγγάρι στην παλιά,
ξεκοιλιασμένη πολυθρόνα.

Κάποτε υπήρξε νέα κι αυτή, - όχι η φωτογραφία που κοιτάς
με τόση δυσπιστία
λέω για την πολυθρόνα, πολύ αναπαυτική,
μπορούσες ώρες ολόκληρες να κάθεσαι
και με κλεισμένα μάτια να ονειρεύεσαι ό,τι τύχει
- μιάν αμμουδιά στρωτή, νοτισμένη, στιλβωμένη από φεγγάρι,
πιο στιλβωμένη απ' τα παλιά λουστρίνια μου που κάθε μήνα τα δίνω
στο στιλβωτήριο της γωνίας,
ή ένα πανί ψαρόβαρκας που χάνεται στο βάθος
λικνισμένο απ' την ίδια του ανάσα,
τριγωνικό πανί σα μαντίλι διπλωμένο λοξά μόνο στα δύο
σα να μην είχε τίποτα να κλείσει ή να κρατήσει
ή ν' ανεμίσει διάπλατο σε αποχαιρετισμό.
Πάντα μου είχα μανία με τα μαντίλια,
όχι για να κρατήσω τίποτα δεμένο,
τίποτα σπόρους λουλουδιών ή χαμομήλι μαζεμένο
στους αγρούς με το λιόγερμα
ή να το δέσω τέσσερις κόμπους σαν το αντικρινό γιαπί
ή να σκουπίζω τα μάτια μου, - διατήρησα καλή την όρασή μου,
ποτέ μου δεν φόρεσα γυαλιά. Μιά απλή ιδιοτροπία τα μαντίλια....

***

Τώρα τα διπλώνω στα τέσσερα, στα οχτώ, στα δεκάξι
ν' απασχολώ τα δάχτυλά μου. Και τώρα θυμήθηκα
πως έτσι μετρούσα τη μουσική σαν πήγαινα στο Ωδείο
με μπλε ποδιά κι άσπρο γιακά, με δύο ξανθές πλεξούδες
- 8, 16, 32, 64, -
κρατημένη απ' το χέρι μιας μικρής φίλης μου ροδακινιάς
όλο φως και ροζ λουλούδια,
(συγχώρεσέ μου αυτά τα λόγια κακή συνήθεια) 32, 64, -
κι οι δικοί μου στήριζαν μεγάλες ελπίδες στο μουσικό μου τάλαντο.
Λοιπόν, σου λεγα για την πολυθρόνα
ξεκοιλιασμένη φαίνονται οι σκουριασμένες σούστες, τα άχερα
έλεγα να την πάω δίπλα στο επιπλοποιείο,
μα που καιρός και λεφτά και διάθεση τι να πρωτοδιορθώσεις; -
έλεγα να ρίξω ένα σεντόνι πάνω της, - φοβήθηκα
τ' άσπρο σεντόνι σε τέτοιο φεγγαρόφωτο. Εδώ κάθισαν
άνθρωποι που ονειρεύτηκαν μεγάλα όνειρα,
όπως κι εσύ κι όπως κι εγώ άλλωστε,
και τώρα ξεκουράζονται κάτω απ' το χώμα
δίχως να ενοχλούνται απ' τη βροχή ή το φεγγάρι.
Άφησε με να έρθω μαζί σου...

***

Θα σταθούμε λιγάκι στην κορφή της μαρμάρινης σκάλας του Αϊ-Νικόλα,
ύστερα εσύ θα κατηφορίσεις κι εγώ θα γυρίσω πίσω
έχοντας στ' αριστερό πλευρό μου τη ζέστα
απ' το τυχαίο άγγιγμα του σακακιού σου
κι ακόμη μερικά τετράγωνα φώτα από μικρά συνοικιακά παράθυρα
κι αυτή την πάλλευκη άχνα απ' το φεγγάρι
που 'ναι σα μια μεγάλη συνοδεία ασημένιων κύκνων
και δε φοβάμαι αυτή την έκφραση, γιατί εγώ
πολλές ανοιξιάτικες νύχτες συνομίλησα
άλλοτε με το Θεό που μου εμφανίστηκε
ντυμένος την αχλύ και την δόξα ενός τέτοιου σεληνόφωτος,
και πολλούς νέους, πιο ωραίους κι από σένα ακόμη, του εθυσίασα,
έτσι λευκή κι απρόσιτη ν' ατμίζομαι μες στη λευκή μου φλόγα,
στη λευκότητα του σεληνόφωτος,
πυρπολημένη απ' τ' αδηφάγα μάτια των αντρών
κι απ' τη δισταχτικήν έκσταση των εφήβων,
πολιορκημένη από εξαίσια, ηλιοκαμένα σώματα,
άλκιμα μέλη γυμνασμένα στο κολύμπι, στο κουπί, στο στίβο,
στο ποδόσφαιρο (που έκανα πως δεν τα 'βλεπα)
- ξέρεις, καμιά φορά, θαυμάζοντας, ξεχνάς, ό,τι θαυμάζεις,
σου φτάνει ο θαυμασμός σου, -
θε μου, τι μάτια πάναστρα, κι ανυψωνόμουν
σε μιαν αποθέωση αρνημένων άστρων
γιατί, έτσι πολιορκημένη απ' έξω κι από μέσα,
άλλος δρόμος δε μου 'μενε παρά μονάχα
προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
- Όχι, δε φτάνει.
Άφησε με να έρθω μαζί σου ...

***Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.

Milan PapasMay 6, 2010 at 8:15pm
Θέμα: Η γενοκτονία των Ελλήνων της ΕΣΣΔ, μέρος Δ
δ) Στην έρημο του Καζακστάν

http://www.facebook.com/l/90d60;blackblogofcommunism.com/2010/05/06/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b4-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%bf-4/



Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1355463058504&mid=24cf75aG3dd6e022G1408c9aG0&n_m=snstam%40gmail.com

**[crystalclearforum] KLEPTOCRATS CREATE A GOBLIN!
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |crystalclearmemo προς crystalclearfo.
προβολή λεπτομερειών 7:11 μ.μ. (Πριν από 3 ώρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη crystalclearmemo@yahoo.com

Basil Venitis points out that creative stupidity of Eurokleptocrats and Amerikleptocrats is out of this world! They try to get the attention of the people away from kleptocracy, towards swaps. They propose to ban naked swaps. They hoodwink images of a wild weekend playing strip poker in Las Vegas.

Venitis notes there is no suggestion that interest rate swaps, the largest category of OTC financial derivatives, or foreign exchange swaps played any role in the financial meltdown. Yet the kleptocrats' proposals extend regulatory rules for futures to these bank-based products. Wantonly extending futures regulation to swaps applies the wrong tool in the wrong application. The result would be ineffective regulation damaging everything involved.

Venitist Dave Mason points out a credit default swap(CDS) is a contract providing for payments when a third party fails to pay a specified debt. One party obtains coverage on the debt by paying a premium, usually quarterly, to the other party. Kleptocrats want to ban these contracts unless the debt at issue is owed to the party buying protection. They claim that speculative use of CDS worsened the 2008 financial crisis.

Mason notes that while it is true that ill-advised CDS investments triggered the near collapse of insurance giant AIG, market-based reforms already adopted by the private sector and existing provisions of the Financial Stability Act more than adequately address abuses of derivatives.

Kleptocrats' proposal is impractical because legitimate uses of CDSs are not limited to interests that might be insured. Restricting trading of derivatives would not help teetering firms or nations, nor would it promote financial stability. Credit derivatives enhance the liquidity, and thus increase the stability, of the market for debt and send useful price signals that benefit the entire market. Kleptocrats' proposal would misguidedly limit these public benefits by restricting CDS use to a private insurance function.

The first loose thread in kleptocrats' logic is that CDSs are not always used to hedge default of the specific debt referred to in the instrument. CDSs are widely offered on corporate bonds. Kleptocrats would apparently prohibit persons who do not own the specified bonds from buying CDSs. Many persons other than bondholders, however, are creditors of a corporation, such as suppliers and landlords. While CDSs on a corporation's bonds are an imperfect hedge against the non-payment of supply bills or rent, they are a reasonable proxy, because a company that fails to pay some of its bills is certainly at risk of failing to pay others.

Internationally, investors use sovereign CDSs, CDSs on government bonds, as a way to hedge against broader economic risks in a particular country. For instance, CDSs on Greek government debt are obviously closely related to likely economic conditions in Greece.

Though CDSs are often compared to insurance on bonds, swaps are not the same as bond insurance, a separate product available for some bonds. The application of CDSs is far wider and the conditions for payments broader, and the flow of funds may shift from one party to the other during the course of the contract. The insurance analogy is too simplistic to provide a valid guide to policy for CDS contracts.

Mason points out that any creditor of a company or investor in a nation has an interest in whether the company or country pays its bond debts, and a legitimate reason to buy a financial instrument protecting against default on that debt. Banning proxy hedges through a narrow definition of insurable interest would hurt the most marginal borrowers, by making lending to them more risky and reducing the liquidity of the market for their debt, and thus increase economic instability.

Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown. Democracy in Fourth Reich(EU) has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians, aka Europeans, are mad as hell. Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, abuse,and kickbacks. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth.
__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
Recent Activity: New Members


**Ο/Η Portal Λαυριου έστειλε μήνυμα στα μέλη του BLOG PORTAL ΛΑΥΡΙΟΥ.

Portal ΛαυριουMay 6, 2010 at 5:37pm
Θέμα: to kainourgio blog einai edo me diafora nea mpeite na deite http://www.facebook.com/l/90d60;www.newsdet.blogspot.com
to kainourgio blog einai edo me diafora nea mpeite na deite http://www.facebook.com/l/90d60;www.newsdet.blogspot.com


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1447503190159&mid=24cd1f8G3dd6e022G14076d2G0&n_m=snstam%40gmail.com


***KATΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |"ΕΙΔΗΣΕΙΣ" προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 5:26 μ.μ. (Πριν από 5 ώρες)

Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη nomosxedio@yahoo.gr
ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ BLUE SKY ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ

ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΗΓΗ: http://www.youtube.com/watch?v=qTM2WAdHOOo

ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


ΛΙΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
==========================================

Συνελήφθη και βρίσκεται στην ΓΑΔΑ ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψή του έγινε γιατί δεν είχε ΑΔΕΙΑ για την σημερινή
συγκέντρωση εξω απο την Βουλή κατά την ψήφιση της ""εκχώρησης"" της πατρίδος
στο ΔΝΤ.

Το ανύπαρκτο κράτος με τις ανύπαρκτες συλλήψεις και τους ασύλληπτους κουκουλοφό
ρους - δολοφόνους συλλαμβάνει πολίτες, δημοσιογράφους, που αντιδρούν στα μέτρα
και που δεν κρύβονται πίσω απο κουκούλες, δεν κρατούν δολοφονικά όργανα, δεν χρηματοδοτούνται απο κανέναν, δεν είναι άγνωστοι, δεν καταστρέφουν την περιουσία
κανενός, πολλώ δε μάλλον την λαϊκή περιουσία.

Αγωνίζονταιι με την Φωνή και την Πένα, έχοντας ως κριτήριο την σωτηρία της πατρίδας
απο την μέγγενη του ΔΝΤ και όσων έφεραν την χώρα σ΄αυτή την κατάσταση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

**Ο/Η Nikos Nikolopoulos A έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΦΙΛΟΙ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Nikos Nikolopoulos AMay 6, 2010 at 4:52pm
Θέμα: ΑΣΠΙΣ
Την Δευτέρα στην Βουλή συζητείται επερώτηση που καταθέσαμε 16 Βουλευτές της ΝΔ για το θέμα της ΑΣΠΙΣ. Θα είμαι ένας εκ των ομιλητών. Θα ηθελα να ακούσω ή και να μεταφέρω στην Βουλή απόψεις πολιτών που τους αφορά το θέμα. Στο email μου ninikolopoulos@gmail.com. Νίκος Ι.Νικολόπουλος"

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1445206412074&mid=24ccd92G3dd6e022G1407469G0&n_m=snstam%40gmail.com

**Είδηση: Η 91η Ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας στην Νέα Υόρκη
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |cana@cyprusactionnetwork.org προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 4:18 μ.μ. (Πριν από 6 ώρες)


http://cyprusactionnetwork.org/sta_ellinika_pontian_greek_genocide_in_new_york

Είδηση: Η 91η Ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας στην Νέα Υόρκη

Για άμεση κυκλοφορία: 6 Μαίου, 2010

Νέα Υόρκη – 19 Μαίου, η διεθνής ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας θα τιμηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκη με δημόσια εκδήλωση και την ανάρτηση της Ελληνικής Ποντιακής Σημαίας και της Σημαίας της Ελλάδας στο Bowling Green Park στο Μανχάτταν (γωνία του State Street και Broadway), και η εκδήλωση Μνήμης διοργανώνεται από την Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά και την Ομοσπονδία των Hellenic Societies of Greater New York. Η εκδήλωση Μνήμης θα περιλαμβάνει ομιλίες από ΄Ελληνες και Ελληνο-Αμερικανούς επίσημους και ηγέτες. Επίσης θα παρευρεθούν Αμερικανοί επίσημοι, συγγραφείς, διανοούμενοι, ακτιβιστές εναντίον των γενοκτονιών και εκπρόσωποι των Αμερικανικών κοινοτήτων των Αρμενίων και Ασσυρίων.

Ημερομηνία – 19 Μαίου, 2010 - ώρα 12 μ.μ. – 1 μ.μ.

Τόπος – Bowling Green Park ( corner of Broadway and State Street in Lower Manhattan) NEW YORK CITY

Θέμα – Να τιμήσουμε την Ημέρα Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας, 19η Μαίου.

Εφέτος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Μνήμης της Ελληνικής Ποντιακής Γενοκτονίας θα τιμηθεί επίσης και ο Πρέσβης της Σουηδίας για την πρόσφατη αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων Ποντίων.

Η Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα, την Κύπρο και πρόσφατα από την Σουηδία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αριθμός πολιτειών και πόλεων, περιλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης, έχουν αναγνωρίσει την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία με διάφορα ψηφίσματα και διακηρύξεις. Η διεθνώς αναγνωρισμένη ακαδημαική ομάδα για την μελέτη των Γενοκτονιών IAGS (International Association of Genocide Scholars) έχει επίσης αναγνωρίσει την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία. Σειρά εκδηλώσεων ανα τον κόσμο τιμούν την 19η Μαίου, ως η διεθνής ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας που εκτελέστηκε από την τουρκική Οθωμανική κυβέρνηση, τους Νεότουρκους, και την Κεμαλιστική Τουρκία απευθείας υπό τας εντολάς του Μουσταφά Κεμάλ. Η γενοκτονική εκστρατεία της Τουρκίας των συστηματικών εκτελέσεων, σφαγών, εξοριών, βιασμών και πυρπολισμών χωριών με αποτέλεσμα την δολοφονία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού του Πόντου στις νοτιοανατολικές ακτές της Μαύρης θάλασσα – ξεκίνησε από την Οθωμανική τουρκική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και συνεχίστηκε στην εποχή της κεμαλικής Τουρκίας. Εκτελέστηκε υπό τας διαταγάς διαφόρων ηγετών της τουρκικής κυβέρνησης – όπως του Ταλάτ Πασιά προς τιμή του οποίου δόθηκε τ΄ονομα του σε μια διάβαση, ο Μουσταφά Κεμάλ τιμάται ως ο «πατέρας των Τούρκων» και ο Τοπάλ Οσμάν (αρχηγός ομάδας ονόματι Chetes η ειδική αποστολή των οποίων ήσαν οι βιασμοί γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων) - σήμερα όλοι αυτοί τιμούνται από την Τουρκία με αγάλματα στην πατρίδα μας, τον Πόντο. Η Τουρκία σήμερα αρνείται την ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα.

Στον Καναδά η Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με οργανώσεις κατά την διάρκεια του Μαίου. Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην ιστοσελίδα www.unitedwerockconcert.com.

Παρακαλούμε για αντίγραφο της πρόσκλησης για την εκδήλωση της Νέας Υόρκης ανοίξτε το PDF της Παν-Ποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά στον πιο κάτω σύνδεσμο (link) : http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/invitation_may_19_2010_english1.12555555.pdf

Παρακαλούμε τοποθετείστε την πρόσκληση σε καλή θέση και προωθείστε την σε συγγενείς και φίλους.

Την Τετάρτη 19 Μαίου, στις 7.30 μ.μ. στο Κέντρο Stathakion 22-51 Street, Astoria, NY 11105 θα μιλήσει η κα Φανούλα Αργυρού, Ελληνοκύπρια ερευνήτρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας η οποία θα έλθει από το Λονδίνο. Τίτλος της ομιλίας της « Από την Ελληνική Ποντιακή Γενοκτονία στην Τουρκική εισβολής της Κύπρου», στα ελληνικά.

Η κα Φ. Αργυρού έχει ειδικότητα στην μελέτη των βρετανικών επίσημων αποδεσμευθέντων εγγράφων του Βρετ. Υπ. Εξωτερικών σε σχέση με την Κύπρο με πείρα πάνω από 20 χρόνια στο θέμα αυτό. ΄Εχει γράψει 8 βιβλια, αρκετές μελέτες, ομιλίες σε συνέδρια, εκατοντάδες άρθρα στον Ελληνο-κυπριακό Τύπο στην Κύπρο και συνεργάζεται με τις ομογενειακές εφημερίδες του Λονδίνου «Τα Νέα» και «Ελευθερία», και την «Σημερινή» της Κύπρου καθώς και με άλλες ως επίσης και το Ράδιο Πρώτο στην Κύπρο.

####

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================

Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.

Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα της επαγρύπνησης δράσης της CANA, ή για να συστήσετε την CANA σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο “προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής της CANA”, στο cana@cyprusactionnetwork.org

Ενθαρρύνεστε να διαβιβάσετε αυτήν την επαγρύπνησης δράσης σε πέντε ή περισσότερα άτομα που μπορει να έχουν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές διανομές μας ή για την αποστολή της CANA.

Μπορείτε να αναρτήσετε οποιαδήποτε άρθρο της CANA, δελτίο τύπου ή επαγρύπνησης δράσης στο διαδίκτυο εφ’ όσον πιστώνετε την CANA και το συντάκτη (ες).
_____________________________
Change email address / Leave mailing


***News: THE 91st PONTIAN GREEK GENOCIDE COMMEMORATION IN NEW YORK
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |cana@cyprusactionnetwork.org προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 4:08 μ.μ. (Πριν από 6 ώρες)

http://cyprusactionnetwork.org/news_the_91st_pontian_greek_genocide_commemoration_in_new_york

News: THE 91st PONTIAN GREEK GENOCIDE COMMEMORATION IN NEW YORK

For Immediate Release: May 6, 2010

NEW YORK--May 19th, the international day of remembrance for the Pontian Greek Genocide will be commemorated in New York City with a public event and flag raising of the Pontian Greek flag and the flag of Greece in Manhattan’s Bowling Green Park (corner of State Street and Broadway), the commemoration event is organized by the Pan Pontian Federation of USA and CANADA and the Federation of Hellenic Societies of Greater New York. The commemoration event will include speeches by Greek and Greek American dignitaries and leaders, American elected public officials, writers, intellectuals, anti-genocide activists and representatives of the Armenian American and Assyrian American communities.

WHEN: May 19th, 2010 12Noon-1PM

WHERE: Bowling Green Park (corner of Broadway and State Street in Lower Manhattan) NEW YORK CITY

WHY: To honor Pontian Greek Genocide Remembrance Day, May 19th.

This year’s Pontian Greek Genocide commemoration will also honor the Swedish Ambassador for the recent recognition by the Swedish Parliament of Genocide of Armenians, Assyrians and Pontian Greeks.

The Pontian Greek Genocide has been recognized by Greece, Cyprus and recently Sweden. In the United States numerous states and cities, including New York, have recognized the Pontian Greek Genocide by resolutions or proclamations. The leading scholarly body of Genocide Scholars the IAGS (International Association of Genocide Scholars) has also recognized the Pontian Greek Genocide. Numerous events are held around the world commemorating May 19th, the international day of remembrance for the Pontian Genocide perpetrated by the Ottoman Turkish government, the Young Turks, and Kemalist Turkey directly under the rule of Mustafa Kemal. Turkey’s genocidal campaign of systematic persecutions ,massacres, deportations, rapes and burnings of villages resulting in the murder of the ancient Hellenic civilization of Pontus on the southeast coast of the Black sea—was initiated by the Ottoman Turkish government during World War I and continued into the nationalist era of Kemalist Turkey, and was carried out under the command of various Turkish government leaders --such as Talaat Pasha who today has a major thoroughfare named in his honor in Angora, Mustafa Kemal today honored as ‘father of the Turks’ ,and Topal Osman (leader of irregulars called Chetes whose specific job was the rape and massacre of women, children and the elderly) today honored by Turkey with statues in his likeness in our Pontus homeland. Turkey today denies responsibility for this crime.

In Canada the Pan Pontian Federation USA and CANADA will join a diverse group of organizations in the month of May in the anti-Genocide event “United We Rock”, to learn more visit the site: www.unitedwerockconcert.com.

Please download PDF copy of the Pan Pontian Federation USA and CANADA invitation for the New York event in the following link:

Please place the invitation in visible areas, and pass it on to family and friends.

On Wednesday May 19th at 7:30 pm at Stathakion Center, 22-51 29 Street, Astoria, NY 11105 there will be a Speech by Mrs Fanoulla Argyrou, Greek-Cypriot researcher, journalist and author coming from London entitled " From the Greek-Pontian genocide to the Turkish invasion of Cyprus" in Greek.

Mrs. F. Argyrou is specialised in the study of the British official released Foreign Office documents on Cyprus with an experience of well over 20 years on the matter. Has written 8 books, numerous studies, speeches in conferences, hundreds of articles in the Greek Cypriot press in Cyprus and is an associate writer with London based newspapers “Ta Nea”, “Eleftheria” and “Simerini” in Cyprus as well as others and Radio Proto in Cyprus.

For further information, media inquires and to RSVP please contact: dmolohides@panpontian.org
####

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================
The Cyprus Action Network of America (CANA) is a grass-roots, not-for-profit movement created to support genuine self-determination and human rights for the people of Cyprus.

To be added to CANA's Action Alert e-mail distribution list, or to introduce CANA to a friend or colleague, please forward the pertinent name and e-mail address, with the subject heading "Add e-mail to CANA distribution list", to cana@cyprusactionnetwork.org

You are encouraged to forward this action alert to five or more individuals who may have an interest in our e-distributions or in CANA’s mission.

You may post any CANA article, press release or action alert on the internet as long as you credit CANA and the author(s).
_____________________________
Change email address / Leave mailing list: http://ymlp192.com/u.php?YMLPID=gujhssegsgbuwyg
Powered by YourMailingListProvider .-


***globaltaxrevolt] UNSTABLE REICH
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |globaltaxrevolt προς globaltaxrevolt
προβολή λεπτομερειών 3:41 μ.μ. (Πριν από 7 ώρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη globaltaxrevolt@yahoo.com

Finance Eurocommissar Olli Rehn points out the decision of the euro-area Member States last Sunday to activate the mechanism of coordinated and conditional financial assistance for Greece was not an easy decision, but a necessary decision. It was the responsible and right thing to do. The Commission's task now is to ensure that the bilateral launch will be coordinated and that conditionality will be systematically and rigorously applied.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown. Democracy in Fourth Reich(EU) has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians, aka Europeans, are mad as hell. Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, abuse,and kickbacks. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth.

Rehn notes the financial support gives Greece breathing space to restore the sustainability of its public finances, as well as its overall economic competitiveness. This is needed not only for Greece, but in order to safeguard financial stability in Fourth Reich, to avoid the bush-fire in Greece turning into a forest fire in Fourth Reich. Financial stability is necessary for Fourth Reich's ongoing economic recovery for sustainable growth and job creation.

Some of you mentioned the contagion effect and concerns related to other countries of the euro area or of Fourth Reich. No one can deny that there have been tensions in the financial markets in recent days and weeks but, as in all financial markets, there is significant overshooting. All euro-area slave States are taking measures to consolidate their public finances, not least Portugal and Spain.

Greece is a unique and particular case in the euro area, and now Fourth Reich. Specifically, the euro-area slave States, together with the Eldorado of Corruption, ECB and IMF, are taking care of the Greek case. Rehn is confident that we will succeed and overcome the formidable challenges.

We must also learn the lessons of the crisis; that is important for economic governance of Fourth Reich 2020. The latest developments in the European economy, not least around Greece, have shown that there is a pressing and urgent need to strengthen economic governance in Fourth Reich. Next week the Eldorado of Corruption will make concrete proposals on how we can reinforce economic policy coordination and Member States budgetary surveillance in Fourth Reich.

Rehn muses that in the Economic and Monetary Union the `M' has been much stronger than the `E'. It is high time to fill the `E' with life. This was also the underlying idea of the founding fathers of the Economic and Monetary Union. Our guiding principle is that prevention is always more effective than correction and, therefore, we will build our proposals on the basis of reinforcing prevention, as well as correction also. The main building blocks of Rehn's proposals are threefold.

Firstly, we need to reinforce the Stability and Growth Pact, both its preventive and corrective arms. We need a more systematic and rigorous preventive budgetary surveillance, so that cases like the Greek case will never happen again.

Secondly, we must go beyond budgetary surveillance. We need to address macro-economic imbalances and divergences in competitiveness and, therefore, we need to reinforce both export competitiveness, which is urgently needed in many countries, and domestic demand where needed and possible.

The third building block will be a crisis-resolution mechanism. The financial mechanism for Greece serves the immediate need for the current purposes. However, it is clear and necessary that we need to set up a permanent crisis resolution mechanism with strong in-built conditionalities and also disincentives for its use. President Barroso said it is better to be safe than sorry, and ensure that we are also equipped to face the worst scenarios.

Charlemagne's efforts to resurrect the Roman Empire have been succeeded over a millennium later by the multipronged armadas of Eurokleptocrats steadily enslaving Europe. Venitis muses from Charlemagne to charlatan! Barroso is not Charlemagne, but charlatan! He cannot stop Graecokleptocracy. Barroso's smile has become thin and helpless. From time to time, he loses his habitual fixed smile, and a gray veil seems to descend over his tanned face. He has frequent nightmares of Graecokleptocrats robbing the Fourth Reich Cohesion Fund, the retirement funds of poor Greek workers, and the Greek Treasury.

These are tough times for Fourth Reich. And Barroso walking into the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, is a particularly difficult experience. Barroso has turned into a tragicomic figure, who cannot control Greece, the most corrupt country on Earth. Hardly anyone thinks highly of Barroso anymore, a fiasco who cannot rein in Graecokleptocrats, who get million-euro-kickbacks every single day and raid the nest eggs of all Greeks. Venitis points out all Europeans are now criticizing Barroso for being very soft on Graecokleptocrats. Fourth Reich is holding on to Barroso for reasons of convenience, and because the search for an alternative could lead to a greater spread of the cancer of socialism.

The slave states of Fourth Reich are the world's most flagrant debtors. These debts are not being used to invest in profitable endeavors, but rather in welfare hand-outs, make-work projects, and sinecures. Worse still, these governments are adding new debt with such speed and volume that Moody's has begun to degrade them. Besides introducing tremendous regime uncertainty into the markets, spendthrift fiscal policy has the added harm of crowding out corporate and private borrowers.

Fourthreichian private sector can ill-afford this deprivation. While corporate earnings have risen substantially since Fourth Reich began careening toward recession, this has largely been achieved by layoffs, improvements in inventory controls, and consolidated product lines. With top-line sales decreasing, the ability to produce rising profits by slashing costs cannot continue for long. Fourth Reich is looking for another wave of corporate bankruptcies.

Venitis asserts that VAT and kleptocracy are two good reasons to secede from Fourth Reich(EU) now. Vatstruck Fourthreichians are looking for a Moses to liberate them from the yoke of Brussels. They have to do it now, before a new imposed treaty between Eurokleptocrats tie their hands forever. Californians and Texans want to secede from USA, but Uncle Sam does not allow it. The same thing might happen with Britons and Greeks. Infinite infinitesimal amendments to treaties might accumulate over time, leading to huge changes of original intent, enslaving all Fourthreichians to antivenitist Brussels forever!

The Fourth Reich project and its important components, ranging from the euro to enlargement, have been the result of political leadership, not the result of a groundswell of love toward each other among different European nations. In fact, very little would have happened without political leadership and hoodwinking. It was not an easy task to enslave the freedom-loving peoples of 27 nations to Brussels.

Venitis notes that Greenland was the first country to secede from Fourth Reich. The Lisbon Treaty introduces a secession clause. A slave State may notify the Fourthreichian Council that it wishes to secede, upon which secession negotiations begin; if no other agreement is reached, the hateful Lisbon Treaty ceases to apply to the seceding State two years after such notification.

Vatmonger Eurokleptocrats declare that Fourth Reich aid to Third World is a manifestation of Fourth Reich's benevolence! To whom vatbuster Basil Venitis replies: It's not yours to give! Antivenitist Eurokleptocrats cannot understand how much it hurts when a poor vatstruck Greek mother who cannot pay the rent and feed her children learns that the VAT money she pays goes to motherfucker cacodemon kleptocrats of Third World! Arafat's widow inherited two billion euros; that's Fourth Reich aid money Yasser Arafat stole from the Palestinian people! Most Fourth Reich aid money finds its way to the secret offshore accounts of kleptocrats and the laps of terrorists. This is Euromalevolence, pure and simple! Allons enfants de la Patrie!

Venitis points out there is no joint guarantee for euro adopters. Eurozone debt is not backed by a single lender of last resort. Not only would a bailout of a distressed budgetbuster be undesirable for moral reasons, it would also be illegal.

PIGS are not left to face the consequences of their profligacy, and the integrity of the euro is now not preserved. Venitis points out the future of Fourth Reich is being tested severely, together with much of the wealth of investors who have diversified into euro. This crisis will draw the Fourth Reich member States into a covert political struggle over the future of Fourth Reich. As this battle ebbs and flows, both the euro and the dollar will suffer great volatility.

There is a golden Fourthreichian revolving door for the movement of Eurokleptocrats between roles as legislators and regulators and the industries affected by the legislation and regulation and pullpeddlers. An unhealthy relationship develops between the private sector and Eldorado of Corruption, based on the granting of reciprocated privileges to the detriment of Fourth Reich, leading to Fourthreichian regulatory capture.

In 1999, German politician and acting European Industry Commissioner Martin Bangemann quit to move to the executive board of Spanish telecommunications giant Telefonica, controversial because he had been responsible for EU information and telecommunications policies since 1992!

In 2010, European Commissioner Charlie McCreevy quit to work for Ryanair, sparking renewed discussion over potential conflicts of interests that arise when public officials make the jump to the private sector. Ryanair has a long-running fraught relationship with Fourth Reich, and seven of Ryanair's contracts with European airports are subject to long-running state-aid inquiries by the Eldorado of Corruption.
__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
Recent Activity: New Members

***Ο/Η Stasou Mygdala έστειλε μήνυμα στα μέλη του Υπογραψτε για να σωθούν οι 2 κοπέλες από την αγχόνη .

Stasou MygdalaMay 6, 2010 at 2:46pm
Θέμα: Ολες οι εξελιξεις
για τις 4 ψυχες που εφυγαν αδικα στο Συνταγμα στην Τραπεζα....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο http://www.facebook.com/l/90d60;news24.gr

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1431311786926&mid=24caa9aG3dd6e022G140631eG0&n_m=snstam%40gmail.com .-

****[capitalistsforever] INNOVATION
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |toparb προς capitalistsfor.
προβολή λεπτομερειών 12:46 μ.μ. (Πριν από 10 ώρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη toparb@yahoo.com

Maire Geoghegan-Quinn Science Eurocommissar points out the European Research Area Board was created by the Commission in order to inspire it in its efforts to create the European Research Area. Geoghegan-Quinn is very happy that the work done by ERAB meets her expectations.

Basil Venitis points out science is increasingly being manipulated by those who try to use it to justify political choices based on their ethical preferences and who are willing to suppress evidence of conflict between those preferences and the underlying reality. this problem is clearly seen in two policy domains, health care and climate policy. When we abandon the values and practices of science, or pervert them to support a predetermined agenda, we elevate appearances and subordinate facts.

As the new European Commissioner for Research, Innovation and Science, a big part of Geoghegan-Quinn's job is to help create the conditions for a more dynamic Fourth Reich(EU). A Fourth Reich where we use excellent research and innovation to tackle head-on the problems, the Grand Challenges, facing our society now and in the future. But also a Europe where excellent research improves our knowledge capital and leads to innovation in successful and dynamic businesses. And a Europe where the most talented people want to live and work.

As the first Commissioner with specific responsibility for Innovation, Geoghegan-Quinn has to make the three elements of Research, Innovation and Science work together. For her, these three areas are a natural fit. Making the triangle between Research, Innovation and Science work is therefore, in a certain sense, Geoghegan-Quinn's Grand Challenge and it is quite clear that she cannot and do not want to do this alone. Geoghegan-Quinn needs to reach out to Member States, but she also relies on business, researchers, and other stakeholders to transform Europe into a really vibrant innovation society or what the Europe 2020 strategy calls an Innovation Union.

Venitis asserts that since the only proper purpose of government is the protection of individual rights, it is improper for the government to be involved in scientific research, whether by financing it or by overseeing and regulating it. A free society requires a total separation of science and state. All scientific and technological research should be privately conducted and privately financed. There should be no government research laboratories or government scientific agencies. This, of course, would be in radical contrast to the state of affairs today, in which basic research is predominantly funded by government and overseen by the government agencies administering the funds.

The Fourth Reich 2020 strategy, adopted only two months ago on 3 March, is a dynamic roadmap, a call to action. It outlines the policies and initiatives that we need to implement over the next five to ten years not only to get Europe out of the current crisis, but to do so in such a way that we encourage a new economy, a new society which is smarter, greener and more inclusive. A Fourth Reich with high levels of employment, productivity and social cohesion.

This is a tall order! But one that Geoghegan-Quinn knows we can achieve. To get us there, the Europe 2020 Strategy focuses on the three key areas where action is most needed in order to boost Europe's competitiveness, productivity, growth and economic convergence. These three areas are:

1. knowledge and innovation, including a flagship initiative to create an Innovation Union,

2. a more sustainable economy – Smart Growth, and

3. high employment and social inclusion.

Venitis points out the fundamental evil of government grants is the fact that men are forced to pay for the support of ideas diametrically opposed to their own. This is a profound violation of an individual's integrity and conscience. The Constitution forbids a governmental establishment of religion, properly regarding it as a violation of individual rights. Since a man's beliefs are protected from the intrusion of force, the same principle should protect his reasoned convictions and forbid governmental establishments in the field of thought.

The profiteers of government grants are usually among the loudest protesters against the pseudotyranny of money: science and the culture, they cry, must be liberated from the arbitrary private power of the rich. But there is this difference: the rich can neither buy an entire nation nor force one single individual.

If a rich man chooses to support cultural activities, he can do so only on a very limited scale, and he bears the consequences of his actions. If he does not use his judgment, but merely indulges his irrational whims, he achieves the opposite of his intention: his projects and his proteges are ignored or despised in their professions, and no amount of money will buy him any influence over the culture.

Like vanity publishing, his venture remains a private waste without any wider significance. The culture is protected from him by three invincible elements: choice, variety, competition. If he loses his money in foolish ventures, he hurts no one but himself. And, above all: the money he spends is his own; it is not extorted by force from unwilling victims.

Geoghegan-Quinn will prepare a new Research and Innovation Strategy in collaboration with a group of her fellow Commissioners who share responsibilities in this area: Joaquin Almunia (Competition), Siim Kallas (Transport), Neelie Kroes (Digital Agenda), Antonio Tajani (Industry and Entrepreneurship) and Guenther Oettinger (Energy). They will prepare this Research and Innovation Strategy before the summer, in time to send it to the European Council for discussion and endorsement at their autumn summit.

In key areas connected with major societal challenges, Geoghegan-Quinn feels, just like ERAB has advocated in its first report, that it is indeed necessary to launch strategic European initiatives aimed at solving specific problems. We call these strategic initiatives European Research and Innovation Partnerships. Their main ambition is to synchronise large-scale Research and Development efforts around the Grand Challenges.

The Fourth Reich 2020 Strategy echoes the key messages from ERAB's first report Preparing Fourth Reich for a new Renaissance. In that report, ERAB makes the point that Fourth Reich and the world is facing huge problems which call for significant changes which can only be achieved if we fully mobilise our knowledge, creativity and innovation.

Europe has previously experienced a similar sea-change, a blooming of creative and intellectual energy: the Renaissance. Geoghegan-Quinn therefore finds ERAB's call for a new Renaissance appropriate and appealing in light of the challenges we face.

The objective that drives ERAB's vision - restoring sustainable prosperity to Fourth Reich after the crisis - is a clear one, and Geoghegan-Quinn likes that, because in many ways it coincides with one of my main objectives.

What Geoghegan-Quinn finds particularly encouraging is that this indicates a consensus amongst policy-makers and scientists on the urgency of addressing the real big issues of our time and on the need for science and research to find solutions.

Geoghegan-Quinn asserts that Fourthreichians are confronted by an innovation deficit compared to other more dynamic regions and countries. By deficit Geoghegan-Quinn does not mean that we are particularly at poor turning science and research into new technologies, products and services. Geoghegan-Quinn means that we are not yet good enough at it. The information and communication technology sector is a good case in point, as demonstrated by work done by the Joint Research Centre's Institute for Prospective Technological Studies. We have excellent schools and fine labs and facilities, and while our scientists publish a lot, European companies did not create Google, Twitter, or Facebook, nor the i-Phone or i-Tunes. These are some of the truly game-changing ways in which new technologies have been applied. In other words, we are failing to fully capitalise on our research and science.

And we know the reasons why we are failing. They are wide-ranging, there is an abundance of literature on them. In fact many, many reports and statistics! Having read a lot of such reports in the last few months, and spoken to many knowledgeable and experienced people – including ERAB – this is Geoghegan-Quinn's thinking on some of the reasons why we are not doing as well as we should:

1.Our research quality is not consistently high, against a global benchmark

2.University/Industry interface is poor, hampering innovation and collaboration

3.Low mobility of researchers & engineers within Fourth Reich, & between industry & academia

4.Financing for early-stage technology companies is scarce

5.Financing for mid-stage technology companies is very scarce!

6.Patent costs are too high in Europe

7.Innovation clusters are weak and dispersed

8.Public procurement does not encourage innovation

9.European market fragmentation and concentration slow technology demand

10.Entrepreneurship is undervalued in many European countries.

Venitis notes the growth of the welfare state is approaching the stage where virtually the only money available for scientific research will be government money. Taxation is destroying private resources, while government money is flooding and taking over the field of research. In these conditions, a scientist is morally justified in accepting government grants, so long as he opposes all forms of welfare statism. As in the case of scholarship recipients, a scientist does not have to add self-martyrdom to the injustices he suffers.

Government research grants, for the most part, have no strings attached, i.e., no controls over the scientist's intellectual and professional freedom. When and if the government attempts to control the scientific or political views of the recipients of grants, that will be the time for men of integrity to quit. At present, they are still free to work — but, more than any other professional group, they should be on guard against the gradual, insidious growth of pressures to conform and of tacit control-by-intimidation, which are implicit in such conditions.
__._,_.___


***[athenians] UNCLE KEN DECIDES TODAY
ΕισερχόμεναX

Απάντηση |david_cameron_pm προς athenians
προβολή λεπτομερειών 11:15 π.μ. (Πριν από 11 ώρες)


Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη david_cameron_pm@yahoo.com

We don't have to put up with a Government that has racked up the debt, put up the taxes, harmed the thrifty, not looked after the vulnerable, treated people like fools, lied about its opponents. Basil Venitis points out Great Britain is now Little Britain, a slave State yoked to Brussels. Its fall was inevitable, but the economic crisis will shrink the last pretenses of empire faster than anyone expected. Suddenly, the sun that once never set on the British Empire is casting long shadows over what's left of Britain's imperial past, and Uncle Ken(UK) rethinks his global role. We can do better than this. We will if elected do better than this.

We can start Friday with a new Government that deals with the difficult decisions but takes people with us. We can be a Government that doesn't duck tough choices but always remembers we're all in this together. We can be a Government that always remembers we serve the people, we're the servants of the people we are never their masters and this if we are elected we will never, ever forget.

I, David Cameron, descendant of King William IV, leader of Tories, want a Government that acts in the national interest, we've had so much of partisan political interest under this Government. I want us to be different. I want a Government that makes us feel good about Britain again, all that we are, all that we've done, all that we can do in the future. That is the Government we should aspire to lead and be part of, a Government that's about hope and optimism and change in our country not the doom and the gloom and the depression of the Brown years which we can tomorrow put behind us forever. Let's get out there and do it.

And don't anyone in this election allow fear to triumph over hope. That is what Whig campaign has been all about; nothing positive to say, no defence of their record, nothing positive for the future to offer just untruth after untruth about what the Tory plan. And I want people to know about me that yes we will have to take difficult decisions but as we do that we take the country through to better times ahead we will always look after the needy, the disadvantaged, the elderly, the frail and the poorest of our country. That is the sort of person I am, that is the sort of Prime Minister I would be, that is the sort of party this party is today and we're never going back, that's how we'd take our country forward, let's make that argument in the closing hours of this campaign.

And I want in these closing hours for us to inspire people about what this country could be. Imagine a country where the teachers are back in charge of our classrooms and there's discipline in our schools again. Imagine a country where we really back families and we're the most family friendly country in Europe. Imagine a country where couples are helped to get on, get ahead and own their own home. Imagine a country where we set free the charities and the social enterprises to solve our deepest social problems. Imagine a country where we get behind the businesses and the entrepreneurs that are going to provide the jobs of the future rather than taxing and penalising. Imagine a country where pensioners don't have to sell their homes any more to pay for their care, they can pass them on to their future family. Imagine that sort of country.

Imagine a country where we always properly equip our soldiers and we properly respect the role that they play and what they do to defend us. And imagine, and to all those who work in public service I want to say this; we value what you do, we want you to go on doing what you do and imagine a country in which doctors, nurses, teachers, police officers, probation officers could get on with the job that they love not being covered in the red tape, the processes, the targets, the bureaucracy but to do the job they love. Imagine that country. But we don't just have to imagine this country we can together if we win this election tomorrow start to build that country together on Friday.

Now none of this is going to happen without change. We need change tomorrow because if we don't we've got five more years of Gordon Brown. We need change tomorrow because if we don't get change we're stuck with more of the same. We need change tomorrow to get our economy moving, to mend our broken society, to clean up our messy politics. So let's tell everyone in our country what do we need tomorrow, change. That's what we need.

There is a golden British revolving door for the movement of Anglokleptocrats between roles as legislators and regulators and the industries affected by the legislation and regulation and pullpeddlers. An unhealthy relationship develops between the private sector and British government, based on the granting of reciprocated privileges to the detriment of Britons, leading to British regulatory capture.

Venitis points out Tony Blair gets ten million euros every year from JPMorgan, just to pullpeddle its Greek-American president Jamie Dimon out of Greek jails for churning the nest eggs of poor Greek workers! His former ministers are not far behind. Steven Byers, a former transport minister, described himself as a cab-for-hire as he asked for 5,000 pounds(5,500 euros, $7,500) each day in exchange for using his influence with the government. Geoff Hoon, formerly defense minister, and Patrician Hewitt, formerly health minister, asked for 3,000 pounds each day.

Venitis notes the U.K. defense giant BAE Systems paid four billion euros in kickbacks to Prince Bandar bin Sultan of Saudi Arabia for an eighty billion euros British-Saudi arms deal. The British government abruptly ended its Serious Fraud Office inquiry into BAE. The U.K.'s Serious Fraud Office has reportedly accused BAE of bribery in six countries, which should be enough to prompt an inquiry into whether BAE is in violation of the Foreign Corrupt Practices Act, a law banning companies that pay bribes.

Gordon Brown, leader of Whigs, has never shown he can lead a happy team and a successful team. He screams, throws tantrums, physically intimidates his staff swears at staff, grabs aides by the collar of their shirts, pushes aside secretaries who he felt weren't typing fast enough and taking over the keyboard. Brown's staff are afraid of him because he is always shouting at people, being unpleasant, constantly blaming people for things going wrong.

Brown took the top job in 2007 when former Prime Minister Tony Blair stepped down. Opinion polls indicate a loss for the Labour Party, with voters unhappy about the struggling economy and the number of troops being killed in the unpopular war in Afghanistan.

Uncle Ken(UK) monitors every phone call, website visit, text message, and email in the country, entering the information into an enormous database, used to catch terrorists, pedophiles, and scam artists. Most Britons see themselves as powerless cogs in a greater machine; as potential victims of a society so large and insensitive that they, innocent bystanders in the crowd, might be caught at any time in the crossfire between the forces of good and evil.

Venitist Caroline Cartwright from Wearside in the northeast of England was remanded in custody for having excessively noisy sex! The cops took her in after neighbors complained of hearing her shouting and groaning and her bed banging against the wall of her home. Cartwright has, quite reasonably, defended her inalienable venitist right to be a howler: I can't stop making noise during sex. It's unnatural to not make any noises.

Cartwright had previously been served with an antisocial behavior order(ASBO), a civil order used to control the minutiae of British people's behavior, that forbade her from making excessive noise during sex anywhere in England. If she wanted to howl with abandon, she would have to nip over the border to Scotland or maybe catch a ferry to France. It was because she breached the conditions of her ASBO, the civil ruling about how much noise she can make while making love in England, that Cartwright was arrested.

When there are a million people, young people, unemployed, and our economy's stuck in a rut what do we need? Change.

When the NHS and schools and are drowning in bureaucracy and red tape what do we need? Change.

When debt's through the roof, when the economy's through the floor what do we need? Change.

When crime's too high, when school standards are too low what do we need? Change.

When Gordon Brown is in Number 10 Downing Street and will do any deal he possibly can to stay there what do we need? Change.

So let's say to the whole of the country we know what we need, it's the change we need, are you going to vote for change? Are you going to do it? Don't stay at home and let the old guard in, don't vote for the Liberal Democrats and let Gordon Brown back in get out tomorrow vote for change, vote Conservative, vote to give this country the hope, the optimism and the change we need. Together we can build a stronger, better country.

So my friends let's get out there in these last few hours and let's do it, let's win it for Britain. Venitis notes this is a watershed moment for Uncle Ken(UK). The country's public debt is soaring. The great engine room of British prosperity, the financial sector, now feels like an anchor. This is the record of spin, irresponsibility, and top-down state control. The glory days of London are now grinding to a halt. The main symbol of Britain's global might, London found financing for some of the world's earliest and most prominent multinational companies, and has had greater influence on global finance than Westminster has had on geopolitics. My great test as the next prime minister, will be not only to redefine Britain's place among great nations, but also to adopt a venitist spirit.

****Ο/Η Δημήτρης Χίλιος έστειλε μήνυμα στα μέλη του Δημήτρης Χίλιος - Συγγραφέας.

Δημήτρης ΧίλιοςJanuary 1, 1970 at 2:00am
(χωρίς θέμα)

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1339788663407&mid=24c65dbG3dd6e022G1404c9bG0&n_m=snstam%40gmail.com .-

***Ο/Η πενεστας νικηφορος έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΧΙ στην Ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό 4.

πενεστας νικηφοροςMay 6, 2010 at 8:59am
Θέμα: ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ,ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ
ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ....ΣΚΟΤΩΣΑΝ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥΣ
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ,ΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ,ΟΣΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ,ΟΣΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ......ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ
ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ,ΑΦΗΣΑΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ...ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΟΠΑΙΔΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ,ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ......
ΛΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΛΥΠΗΣΗ
ΘΑ ΞΕΜΥΤΗΣΟΥΝ....ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ
http://www.facebook.com/l/90d60;hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_2652.html

ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ
http://www.facebook.com/l/90d60;hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_2652.html

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
http://www.facebook.com/l/90d60;hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_2652.html

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ,ΚΑΙ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΡΗΓΑ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...
ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.facebook.com/l/90d60;www.youtube.com/watch?v=BIwLLKEXuc8

ΗΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΗΡΥΞΕΙ
http://www.facebook.com/l/90d60;www.elliniki-grothia.com/?p=669

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1119897574677&mid=24c587aG3dd6e022G140494bG0&n_m=snstam%40gmail.com .-

****Η εβδομάδα στο sync.gr

Φίλε/η stamatios δες τι "έπαιξε" περισσότερο στα Ελληνικά blogs την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με όσα κατέγραψε το sync.gr.

Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή δωρεάν τώρα στο νέο Newsletter του sync.gr. Ένας οδηγός επιτυχίας για τους bloggers.

Δημοφιλή videos
Τα 4 videos που έπαιξαν πιό πολύ στα Ελληνικά blogs αυτή την εβδομάδα ήταν:

the exodus of Kaklamanis from the WC
Διαδηλωτές εντοπίζουν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη στην πλατεία Κοραή και ενώ τον προπηλακίζουν, αυτός κλειδώνεται στην τουαλέτα καφετέριας. Το έπαιξαν 41 blogs.
Δες το video κα τα blogs που το έπαιξαν.

Video - Σοκ από την πτώση του αεροσκάφους της Ήλιος
Συγκλονιστικό video που εμφανίστηκε τώρα, 5 χρόνια μετά από την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας Ήλιος. Από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου με τον ήχο των πιλότων που είδαν και περιέγραψαν ζωντανά την πτώση του αεροπλάνου. "Έχουμε πρόσκρουση αεροσκάφους! Mayday!" Σε 34 Ελληνικά blogs.
Δες το video και τα blogs που το έπαιξαν.

gkoumas ksilo
Η αποχώρηση του Απόστολου Κακλαμάνη από την τουαλέτα της καφετέριας (προηγούμενο video) συνοδεύεται από ξύλο των ΜΑΤ στον δημοσιογράφο του STAR Γκούμα. Σε 17 blogs.
Δες το video και τα blogs που το έπαιξαν.

Καρδιακές μαλάξεις από ...γάτα
Ένα video που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ...ανθρώπινο, αλλά περιέχει γάτες. Γάτος κάνει μαλάξεις καρδιάς σε φίλο του που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Πρωτόγνωρη σκηνή Σε 16 blogs.
Δες το video και τα blogs που το έπαιξαν.

Δες εδώ όλα τα δημοφιλή video της εβδομάδας, αλλά και συνολικά.

Το Top 10 των Ελληνικών blogs
Για την εβδομάδα που πέρασε. Σε παρένθεση ο αριθμός των links προς αυτά.

1. troktiko (911)
2. taxalia (463)
3. ANTI WEBLOG (405)
4. TVXS.gr (375)
5. PRESS-GR.blogspot.com (335)
6. Newstime.gr (322)
7. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (314)
8. olympia.gr (311)
9. fimotro (303)
10. Indymedia (297)

Δες τη λίστα με το Top 100 των blogs όπως τα αξιολογεί το sync.gr

Νέες Κατοχυρώσεις

28 Ελληνικά blogs ακολούθησαν τη διαδικασία "κατοχύρωσης" στο sync.gr τις τελευταίες 7 ημέρες. Μια διαδικασία που βεβαιώνει με αξιόπιστο τρόπο ότι ένα μέλος του sync.gr είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης ενός blog. Ο ίδιος μετά μπορεί να παρέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το blog του στους επισκέπτες του sync.gr, αλλά και να επικοινωνούν οι τελευταίοι με αυτόν για θέματα του blog του.

Αν δεν ξέρεις πως λειτουργεί η διαδικασία κατοχύρωσης ενός blog διάβασε εδώ. Αν έχεις κάποιο δικό σου blog και δεν το έχεις κατοχυρώσει ακόμα, ακολούθησε εδώ τις οδηγίες. Είναι απλό και γρήγορο.

Κάνε μας Follow στο Twitter - Share this:

sync you!

**~**

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Από το χαμομηλάκι , ειδήσεις , σημαντικά και ασήμαντα .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 Αυτοί που μας γράφουν με αγάπη πάντα τα ξαναγράφουμε .-

**** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html , Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 >_ Αυτοί που μας γράφουν .-

**** http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/24042010_24.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/04/2010 .-

~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος 2010 .-

~***~! http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , .. Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 Μας γράφουν σήμερα και χθές .-

~**! http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html , Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Μας γράφουν σήμερα και χθές

~**! http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/28042010.html , Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/04/2010 και τα άλλα .-

~**! http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/panauhnaikos-ao-2010.html , Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠANAΘHNAIKOS A.O. -Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Νταμπλούχος

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/27042010.html , Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/04/2010 και τα τοπικά μας *

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/04/26042010.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/04/2010 *

~**! http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 Το λιοντάρι του Πειραιά * και Υγεία για όλους .-

~**! http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/04/lionof-piraeus.html , Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 Το λιοντάρι του Πειραιά - The lionof Piraeus .-

~**! http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/08052010.html , ΣΆΒΒΑΤΟ, 08 ΜΑΪ́ΟΥ 20 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα Σάββατο , 08/05/2010 και άλλα .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/05-2010.html , ΤΕΤΆΡΤΗ, 05 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα Νέα μας σήμερα και άλλα Τετάρτη, 05- Μαϊου - 2010 .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/05/352010.html , ΔΕΥΤΈΡΑ, 03 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 3/5/2010 και διάφορα άλλα σήμερα και χθες .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , ΣΆΒΒΑΤΟ, 08 ΜΑΪ́ΟΥ 20 ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ .-

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/06052010.html , Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Ειδήσεις σήμερα 06/05/2010 Υγεία για όλους και Παράξενα κι όμως αληθινά

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/05/452010.html , Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 Ειδήσεις τα νέα μας σήμερα και πολλά άλλα 4/5/2010 .-

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/05/blog-post.html , ΣΆΒΒΑΤΟ, 01 ΜΑΪ́ΟΥ Αυτοί που μας γράφουν χθες και σήμερα .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου