Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Το λιοντάρι του Πειραιά - The lionof Piraeus *

Το λιοντάρι του Πειραιά - The lionof Piraeus :


** Στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά , αριστερά και σχεδόν δίπλα από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού , στέκεται επιβλητικά και με υπερηφάνεια αγναντεύοντας το λιμάνι του Πειραιά ,το Νέο Λιοντάρι του Πειραιά , που για ακόμα μια φορά συνεχίζοντας έτσι την παράδοση , που από τους αρχαίους χρόνους το θέλει να παραμένει , ένα σύμβολο δύναμης , προστασίας και ευημερίας του ΠΕΙΡΑΙΆ .-
** Στα χρόνια του Μεσαίωνα ο Πειραιάς αποκαλείτο " PORTO LEONE " .-
Το αρχαίο του όνομα Πειραιεύς , ανέκτησε στο τέλος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ,κατά των Τούρκων .- Η ονομασία "PORTO LEONE" οφειλόταν στο μεγαλοπρεπές μαρμάρινο άγαλμα ενός λιονταριού που κοιτούσε για αιώνες στην είσοδο του λιμανιού .-
** Αν και οι υποθέσεις και απόψεις διαφέρουν κατά την υπάρχουσα παράδοση ευρέως , λίγα είναι γνωστά για την προέλευση του Λιονταριού του Πειραιά .- Δεν είναι βέβαιο αν είναι έργο από την Κλασσική , τη Ρωμαϊκή ή ακόμα και από την Βυζαντινή περίοδο .-
** Με το πέρασμα των χρόνων η επιβλητική του παρουσία , η σχεδόν ανθρώπινη έκφραση του και και οι μυστηριώδεις επιγραφές του , εντυπωσίασαν όλους όσους έγραψαν γι΄ αυτό .-
** Η γραφή του βρέθηκε στους ώμους του λιονταριού και ισχυρίζονται ότι η γραφή είναι Ρουνική , δηλαδή Αρχαία Σκανδιναβική και επίσης ότι την εγχάραξαν μισθοφόροι Βάραγγοι (Βίκινγκς) οι οποίοι ώντες προσωπική φρουρά του Αυτοκράτορος του Βυζαντίου Μιχαήλ Δ΄ του Παφλαγόνος (1034-1041)κατά μία εκστρατεία τους κατά των Αθηνών , με σκοπό να τιμωρήσουν τους Αθηναίους γιατί δεν πλήρωναν τους φόρους .-
** Το 1688 μ.χ. κατά την διάρκεια της Ενετικής κατοχής της Αθήνας , ο Ναύαρχος Frangis μco Morozini πήρε το άγαλμα ( και πολλούς άλλους Ελληνικούς Θησαυρούς ) πίσω στην Βενετία μαζί του όπου ακόμα στέκεται φρουρώντας το Ναύαρχο και το Ναυαρχείο Arsenale.-
**Σήμερα γίνονται προσπάθειες για να γυρίσει το λιοντάρι πίσω στη δίκαιη , δικιά του πραγματική θέση του , από την επιτροπή Επιστροφής του Λέοντος του Πειραιά με πρώτο ιδρυτή τον Απόστολο Δρόμβο .-
** *Παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για τη επιστροφή του γλυπτού , η επιτροπή ανέθεσε την κατασκευή αντιγράφου του αγάλματος στο γνωστό μας γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα .-
**Η πρόθεση της επιτροπής είναι κάποια μέρα να ανταλλάξει το αντίγραφο με το πρωτότυπο .-
** Σπουδαιότερος χορηγός , αυτής της προσπάθειας , είναι (υπήρξε) ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ...

**Ιστορικές αναφορέςΤο Λιοντάρι του Πειραιά στον ναύσταθμο της Βενετίας
Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιο λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιο λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Porto Leone γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρο Βισκόντι το 1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad[1] στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από το Δούκα Guido II Hern de la Roche και άλλοι πως φτιάχτηκε μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα. Οι Rafn, Watbled, Σχινάς, Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο γλύπτης Καννόβας, που επισκέφθηκε το λιοντάρι στη Βενετία, υποστηρίζουν πως είναι έργο της κλασικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια κοινά αποδεκτή εκτίμηση για την ηλικία του μνημείου.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η θέση που καταλάμβανε το λιοντάρι από το 1388 δεν είναι και η αρχική και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη θέση υπήρχαν στην αρχαιότητα οι «Στοές». Οι Amaud Fr, Guilletiere J-P Babin, Spon, Wheler, Gourmenin, Robert de Dreux, Coronelli de Combew, Comelio Magni, Anne d’ Akerjhelm αναφέρουν ότι είδαν ένα λιοντάρι στον μυχό του λιμανιού. Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μεταξύ του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας και του Τινάνειου κήπου[2]. Οι Spon και Wheler, το 1675, αναφέρουν το ίδιο, προσθέτοντας ότι είχε μέγεθος τριπλάσιο του κανονικού. Παρατηρώντας το σωλήνα που κατέληγε στο στόμα του μέσω της ράχης, συμπέραναν ότι χρησίμευε ως κρήνη.
Η παρουσία του μνημείου στο λιμάνι του Πειραιά τερματίζεται το 1687 με την αρπαγή του από το ναύαρχο Μοροζίνη. Μεταφέρεται στη Βενετία ως λάφυρο μαζί με άλλα τρία λιοντάρια μικρότερου μεγέθους. Τα έργα αυτά βρίσκονται μέχρι σήμερα στο ναύσταθμο της Βενετίας. Η αρπαγή των συγκεκριμένων λιονταριών δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί έμβλημα της Βενετίας την εποχή εκείνη ήταν το λιοντάρι.
[Επεξεργασία]Επιγραφές του λιονταριού*Πολύς λόγος έχει γίνει για τις επιγραφές στη ράχη του λιονταριού, οι οποίες και μπορούν ίσως να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που αφορά το πότε και γιατί κατασκευάστηκε. Πρώτος ο Δανός Akerblad το 1799 επικεντρώθηκε στο θέμα και εξέδωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σε μια φιλολογική εσπερίδα στην Κοπεγχάγη. Πολλοί μετά απ’ αυτόν χρησιμοποίησαν ή τροποποίησαν τη συγκεκριμένη εργασία. Αξίζει να επισημάνουμε ότι, ο πρώτος Έλληνας που ασχολήθηκε με τη μετάφραση των επιγραφών ήταν ο Α. Μουστοξύδης. Το πότε χαράχτηκαν οι επιγραφές αυτές είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε πολλούς μελετητές. Ο Laborde υποστήριξε ότι οι επιγραφές χαράχτηκαν την εποχή κατά την οποία το λιοντάρι μεταφέρονταν από το Μαραθώνα στην Αθήνα. Υποστηρίζει δηλαδή ότι το μνημείο είναι δημιούργημα των Αθηναίων σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων στο Μαραθώνα. Αντιθέτως, ο με βάση τον Bugge οι επιγραφές χαράχτηκαν γύρω στα μέσα του 11ου αιώνα. Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Γρηγορόβιος και προσθέτει πως οι επιγραφές χαράχτηκαν από την ακολουθία του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το 1018.
O Grimm τοποθέτησε χρονικά τη χάραξη των επιγραφών αυτών το 12ο ή το 13ο αιώνα. Οι λόγιοι της Άρκτου υποστηρίζουν την άποψη του Γρηγορόβιου και προσθέτουν ότι οι επιγραφές χαράχτηκαν κατ’ εντολή του κόμη Konigsmark ή από στρατιώτη του για διασκέδαση το 1688.
Οι Akerblad, Kopish, Grimm, Bugge, Γρηγορόβιος, Αρβανιτόπουλος, Χιοτέλης υποστήριξαν ότι οι επιγραφές χαράχτηκαν από Σουηδό μισθοφόρο ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά των Βαράγγων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας τον 11ο αιώνα. Ο Laborde αντιτίθεται με την εκδοχή αυτή υποστηρίζοντας ότι οι Βαράγγοι δεν είχαν ούτε τη συνήθεια αλλά ούτε και την γνώση που απαιτείται για τέτοιου είδους επιγραφές.
Η γλώσσα των επιγραφών υπήρξε πεδίο πολλών αντιπαραθέσεων και διαφωνιών. Ο Bossi και ο αρχαιολόγος D’ Hancarville διακρίνουν πελασγική γραφή. Ο Laborde υποστήριξε ότι μοιάζουν με ελληνικά, φοινικικά, σιναϊτικά γράμματα σε πρωτόγονη μορφή. Υπήρξαν πολλοί όμως, με επικεφαλής τον Akerblad οι οποίοι έχουν την άποψη ότι τα γράμματα είναι ρουνικά. Ρουνικό[3] αλφάβητο χρησιμοποίησαν διάφοροι βόρειοι λαοί, κυρίως σκανδιναβικοί, για πάρα πολλούς αιώνες. Δεδομένου ότι η επίσκεψη τέτοιων φύλων ήταν συνεχής στο πέρασμα των αιώνων, στον ελλαδικό χώρο, ενισχύεται η θεωρία με βάση την οποία έγιναν οι διάφορες μελέτες.
Ο πρώτος ο οποίος έδωσε μία πλήρη ερμηνεία των επιγραφών είναι ο Σουηδός Rafn το 1856. Μετάφραση της επιγραφής αυτής υπάρχει αυτούσια στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Κων. Παπαρηγόπουλου και είναι η εξής:
• Για την αριστερή πλευρά «Ο Χάνων με τον Ουλφ, Ασμούνδ και Οέρν κυρίευσαν αυτό το λιμάνι. Αυτοί μαζί με το Χάραλδ τον Μακρό επέβαλαν βαριές χρηματικές ποινές εξαιτίας της αποστασίας του ελληνικού λαού. Ο Δαλκ αιχμαλωτίστηκε, ο Έγιλ και ο Ραγνάρ εκστράτευσαν σε Ρουμανία και Αρμενία».
• Για τη δεξιά πλευρά «Ο Άσμουνδ με τον Ασγείρ, Θορλείφ, Θορ και Ιβάρ χάραξαν τις επιγραφές αυτές κατόπιν παραγγελίας του Χάραλδ του Μακρού παρά την οργή των Ελλήνων να τους εμποδίσουν».
Οι ερμηνείες αυτές, έχουν υιοθετηθεί από πολλούς αλλά έχουν απορριφθεί επίσης από πολλούς. Παρόλαυτά το μόνο υπαρκτό πρόσωπο στην επιγραφή είναι ο Χάραλδ ο Μακρός[4], για τον οποίο όμως δεν υπάρχει μαρτυρία για την εμφάνισή του στον Πειραιά, παρά μόνο για τις δραστηριότητές του στην ευρύτερη περιοχή.
[Επεξεργασία]Θρύλοι και παραδόσεις

Το λιμάνι του Πειραιά κατά το μεσαίωνα ονομαζόταν Πόρτο Λεόνε ή Πόρτο Δράκο. Η ονομασία σύμφωνα με του θρύλους, προέκυψε γιατί θεωρούσαν τους δράκους ανθρώπους, τεράστιους σε μέγεθος, οι οποίοι είχαν τη δύναμη να μεταμορφώνονται σε ανθρωπόμορφους λέοντες.
Οι Τούρκοι, από την άλλη πλευρά, το ονόμαζαν «Ασλάν» λιμάνι, δηλαδή Λιμάνι του Λιονταριού. Με βάση τον σχετικό θρύλο, κάποια Τουρκάλα που ήταν έγκυος έτυχε να κοιτάξει το άγαλμα και αμέσως γέννησε ένα τέρας με πρόσωπο λιονταριού, αυτιά όρθια σαν του λαγού και πόδια μικρού παιδιού. Πήδηξε στο έδαφος βγάζοντας κραυγές σαν γαβγίσματα σκύλου. Λέγεται ότι το σκότωσαν αμέσως και ότι απαγόρευσαν στο Γάλλο χειρούργο Fouchon, που ήταν παρών να το ταριχεύσει και να το στείλει στη Γαλλία.

[Επεξεργασία]Προσπάθειες επαναπατρισμού

*Θρύλοι και παραδόσεις

Το λιμάνι του Πειραιά κατά το μεσαίωνα ονομαζόταν Πόρτο Λεόνε ή Πόρτο Δράκο. Η ονομασία σύμφωνα με του θρύλους, προέκυψε γιατί θεωρούσαν τους δράκους ανθρώπους, τεράστιους σε μέγεθος, οι οποίοι είχαν τη δύναμη να μεταμορφώνονται σε ανθρωπόμορφους λέοντες.
Οι Τούρκοι, από την άλλη πλευρά, το ονόμαζαν «Ασλάν» λιμάνι, δηλαδή Λιμάνι του Λιονταριού. Με βάση τον σχετικό θρύλο, κάποια Τουρκάλα που ήταν έγκυος έτυχε να κοιτάξει το άγαλμα και αμέσως γέννησε ένα τέρας με πρόσωπο λιονταριού, αυτιά όρθια σαν του λαγού και πόδια μικρού παιδιού. Πήδηξε στο έδαφος βγάζοντας κραυγές σαν γαβγίσματα σκύλου. Λέγεται ότι το σκότωσαν αμέσως και ότι απαγόρευσαν στο Γάλλο χειρούργο Fouchon, που ήταν παρών να το ταριχεύσει και να το στείλει στη Γαλλία.

[Επεξεργασία]Προσπάθειες επαναπατρισμούΤο αντίγραφο του Λιονταριού στην είσοδο του κεντρικού λιμένα του Πειραιά
Προσπάθειες για την επιστροφή του λιονταριού έχουν γίνει από πολύ παλιά. Ήδη, σε ένα φύλλο της εφημερίδας «Φωνή του Πειραιά» του 1945, αναφέρεται ότι το θέμα της επιστροφής έχει τεθεί και από πριν τον πόλεμο από την κυβέρνηση Μεταξά. Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο τότε υπουργός Πρωτευούσης Κοτζιάς έθεσε το ερώτημα στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο απαντώντας γνωστοποιεί ότι η αρχαιολογική υπηρεσία έχει προβεί στην αποστολή επιστολής ζητώντας την επιστροφή των δύο λιονταριών που κοσμούσαν το λιμάνι. Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι γίνεται ένα μεγάλο λάθος γιατί ένα ήταν το λιοντάρι που κοσμούσε το λιμάνι του Πειραιά.
Στις μέρες μας γίνονται και πάλι προσπάθειες για την επιστροφή αυτού του σημαντικού μνημείου. Έχει ιδρυθεί από τον Απόστολο Δρόμβο η «Επιτροπή Επιστροφής του Λέοντος». Παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται η επιτροπή είχε αναθέσει στο γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα την κατασκευή αντίγραφου με σκοπό την ανταλλαγή και την τοποθέτηση του πραγματικού στη θέση του. Το αντίγραφο βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού, στη λεγόμενη «μπούκα».
[Επεξεργασία]Παραπομπές

↑ http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%85kerblad
↑ Ο Τινάνειος κήπος βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Aγίας Tριάδας στον Πειραιά. Δημιουργήθηκε το 1854 από το γάλλο ναύαρχο Tινάν, από τον οποίο πήρε και το όνομα του. Ο Τινάν (1803-1876) ήταν ο επικεφαλής του αποβατικού σώματος που κατά την διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου το 1854 κατέλαβε τον Πειραιά. Αρνήθηκε την ίδρυση υγειονομικής ζώνης μεταξύ Πειραιά και Αθήνας για την πρόληψη της μετάδοσης της χολέρας, από την οποία είχαν προσβληθεί Γάλλοι ναύτες και στρατιώτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών κατοίκων της Αθήνας. Έτσι ο επικεφαλής των δυνάμεων κατοχής που έσπειρε την χολέρα, έμεινε στη μνήμη μας για την κατασκευή ενός κήπου. Αλλά ο κήπος αυτός συντηρεί κι άλλη μια ιστορική μνήμη. Ένα κομμάτι λαμαρίνας από το πλοίο "Clan Fraϊser" που εξερράγη, βρίσκεται εκεί σφηνωμένο στον κορμό ένός δέντρου για να θυμίζει τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τα γερμανικά "στούκας" το βράδυ της 6ης προς 7η Απριλίου 1941.
↑ Ρούνοι ή ρούνες ονομάζεται το αρχαίο αλφαβητικό σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης, το οποίο η μυθολογική παράδοση αποδίδει στους θεούς και είναι κελτικής καταγωγής. Το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανικοί λαοί, πριν αποκτήσουν το δυτικό αλφάβητο, οι Τεύτονες, οι Βίκινγκς και φυσικά οι Κέλτες. Η λέξη ρούνος (rune), με βάση την ινδοευρωπαϊκή ρίζα ru, σημαίνει ψίθυρος, μυστικό. Αυτό συνεπάγεται και από την πρωταρχική χρήση που είχαν: η παράδοσή τους ήταν προφορική και μεταδιδόταν από το σαμάνο ή το δρυΐδη στο μαθητευόμενο και μόνο. Έτσι η χρήση των ρουνικών συμβόλων ως μέσο απομνημόνευσης των εννοιών και των δοξολογιών παρέμενε σε έναν κλειστό ιερατικό κύκλο. Ακόμη, εικάζεται ότι οι ρούνοι γράφονταν σε ξύλο, το οποίο, πέρα της φθαρτότητός του σε σχέση με την πέτρα και τον πάπυρο, καίγονταν κατά το τέλος της τελετής. Έτσι τα στοιχεία που έχουμε για αυτούς είναι κατά πολύ νεότερα της χρήσης τους (περίπου στα 200 μ.Χ.), ενώ ασαφή αποσπάσματα έχουμε σε πέτρες της Νορβηγίας ανάγουν τη χρήση του περί το 1300 π.Χ.
↑ Αναχώρησε γύρω στα 1030 από την πατρίδα του και ερχόμενος στο Βυζάντιο διετέλεσε αρχηγός των Βαράγγων (αυτοκρατορική φρουρά) από το 1033 ως το 1043. Όντας αρχηγός της πολέμησε εναντίον των Βουλγάρων και των Αράβων. Υπήρξε εραστής της Μαρίας, ανιψιάς της βασιλίδας Ζωής. Αγαπήθηκε βέβαια και απ’ αυτήν την ηλικιωμένη γυναίκα χωρίς βέβαια να ανταποκριθεί στα αισθήματά της. Τέλος επέστρεψε στη Νορβηγία φορτωμένος με τόσο χρυσό, ώστε λέγεται ότι 12 αγόρια μόλις και μετά βίας μπορούσαν να κουβαλήσουν. Ως βασιλιάς της Νορβηγίας το 1047 υπήρξε σύμμαχος του Γουλιέλμου στην εκστρατεία του τελευταίου κατά της Αγγλίας. Σκοτώθηκε σε μάχη το 1066 κατά την οποία ο Γουλιέλμος κατέκτησε την Αγγλία.
[Επεξεργασία]Πηγές

Περιοδικό Re-Port (τεύχος 1 4/2009, άρθρο Γεώργιου Λουτριανάκη)
Πειραϊκό Αρχείο (εκδόσεις Σάκουλα 1980)

*Ο/Η Anastasiadis Antonis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΣΩΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Anastasiadis AntonisApril 27, 2010 at 7:18pm
Θέμα: Μια άλλη Ελλάδα
Μια άλλη Ελλάδα.
«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα» (Albert Einstein).
Για τον Καραθεοδωρή δεν μας μίλησε κανείς στο σχολείο, δεν μας μιλάει κανείς στα ΜΜΕ. Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να ξεχνά τέτοιους Έλληνες...
Αφού η πολιτεία αδιαφορεί, ίσως και να την βολεύει, ας αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι την ευθύνη. Ας διαλέξουμε εμείς ποια Ελλάδα θέλουμε και με ποια Ελλάδα θα ασχολούμαστε. Ίσως τότε να ξαναγίνουμε περήφανοι, ίσως τότε ξανανιώσουμε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να νοιώσουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Ίσως τότε σταματήσουμε να λέμε «…οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…».
Υπάρχει η Ελλάδα του Καραθεοδωρή, του Παπανικολάου, του Εl Greco, του Αξελού, του Καστοριάδη και δεκάδων άλλων Ελλήνων που δεν βρήκαν θέση στα σχολικά βιβλία.
Υπάρχει ακόμα και η Ελλάδα του «άγνωστου Έλληνα», που παρά τα συνεχή κονταροχτυπήματα της καθημερινότητας με την οικονομική εξαθλίωση και τον πολιτισμικό εκπεσμό, προσπαθεί και καταφέρνει να μείνει όρθιος και καθαρός.
Δεν υπάρχει λοιπόν μόνο η Ελλάδα της τσόντας, του κυρακατιναριού, των κενών ανθρώπινων σκευών, της πολιτικής και κοινωνικοπολιτισμικής αφασίας και των λοιπών...
Ας σκεφθούμε με ποιους θα ασχολούμαστε, ας αναλογιστούμε ποιους πρέπει να μνημονεύουμε, ας αποφασίσουμε για ποιους θα συζητάμε.
Αντώνης
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1352997316414&mid=2410c6fG3dd6e022G13b3e2bG0&n_m=snstam%40gmail.com

*[capitalistsforever] HUNG PARL Εισερχόμενα X
Απάντηση
hm.thequeen προς capitalistsfor.
προβολή λεπτομερειών 12:25 μ.μ. (Πριν από 7 ώρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη hm.thequeen@yahoo.com

Venitist Tory MP George Osborne asserts that a vote for hung parliament is a vote for politics behind closed doors; indecision and weak government; a paralysed economy; yet another election; and very possibly, waking up on the 7th of May to find out that Gordon Brown is still in Downing Street.

Tories need a clear majority to fight Fourth Reich. Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown. Democracy in Fourth Reich(EU) has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians, aka Europeans, are mad as hell. Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, abuse,and kickbacks. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth.

HRH David Cameron, descendant of King William IV, leader of Tories, asserts that Tories cannot confront Durao Barroso with a hung parliament. Charlemagne's efforts to resurrect the Roman Empire have been succeeded over a millennium later by the multipronged armadas of Eurokleptocrats steadily enslaving Europe. Venitis muses from Charlemagne to charlatan! Barroso is not Charlemagne, but charlatan! He cannot stop Graecokleptocracy. Barroso's smile has become thin and helpless. From time to time, he loses his habitual fixed smile, and a gray veil seems to descend over his tanned face. He has frequent nightmares of Graecokleptocrats robbing the Fourth Reich Cohesion Fund, the retirement funds of poor Greek workers, and the Greek Treasury.

These are tough times for Fourth Reich. And Barroso walking into the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, is a particularly difficult experience. Barroso has turned into a tragicomic figure, who cannot control Greece, the most corrupt country on Earth. Hardly anyone thinks highly of Barroso anymore, a fiasco who cannot rein in Graecokleptocrats, who get million-euro-kickbacks every single day and raid the nest eggs of all Greeks. Venitis points out all Europeans are now criticizing Barroso for being very soft on Graecokleptocrats. Fourth Reich is holding on to Barroso for reasons of convenience, and because the search for an alternative could lead to a greater spread of the cancer of socialism.

Osborne points out a hung parliament would represent a change for the worse, not a change for the better. a hung parliament would not bring about a new politics – in fact it would plunge us into the bad old politics of the 1970s, with horse-trading and deals behind closed doors instead of transparency and reform.

After the last hung parliament in February 1974 the stock market fell by 15% in a month, and ended the year more than 50% below where it began. Inflation rose and interest rates were forced higher. For five years Britain was condemned to weak government and economic instability. Britain cannot afford a repeat of that experience. Today the British Chambers of Commerce published a poll of their members. Two thirds are concerned about the potential impact of a hung parliament.

A survey earlier this month of investors managing more than £1.7 trillion of assets found that almost twenty times more respondents thought a fall in the pound was most likely under a hung parliament than under a conservative government. More than ten times more respondents thought the same about a credit rating downgrade.

And forecasts by the Centre for Economics and Business Research published at the weekend show that a hung parliament would lead to higher mortgage rates and a falling pound – even in their best case scenario. That would mean higher costs for families – higher fuel prices, more expensive foreign holidays and higher mortgage payments, potentially by more than £1,000 a year. That's why Digby Jones – a former Whig Minister – says that a hung parliament is "not good for stability and growth". And it's why Tories are campaigning so hard for a Tory majority.

__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
RECENT ACTIVITY: New Members 74
Visit Your Group


** [capitalismos] WALL STREET AND MAIN STREET Εισερχόμενα X
Απάντηση
capitalismos προς capitalismos
προβολή λεπτομερειών 7:38 π.μ. (Πριν από 12 ώρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη capitalismos@yahoo.com

Basil Venitis points out that any government intervention deteriorates an existing trend. Laissez-faire is the only progressive policy. The only purpose of government is to protect citizens from criminals. Public services, central banks, and fiat money should be abolished. Parliaments should be abolished, because they continuously create laws that enslave citizens, constraint economic activity, loot producers, reward drones, and encourage political corruption.

The cost of government regulation is truly staggering; it is also a barometer of how free we are to pursue our own interests and to determine the course of our own lives. Venitis estimates the cost of regulations to be one trillion dollars in USA and two trillion euros in Fourth Reich(EU) every year. Financial costs are not the only burden. Regulations also result in a tremendous loss of one of our most valuable and limited resources, time. Venitis estimates the private sector is spending over 10 billion hours a year just to meet government paperwork demands in USA, and 20 billion hours in Fourth Reich. It is no wonder that regulation discourages the creation of new businesses, new jobs, new products, and new services. Starve the beast by fighting taxes.

Venitist Israel Ortega muses that revenge can be a dangerous thing. Perhaps lawmakers should consider that as they attempt to overhaul the financial regulatory system. Financial services are among most important industries, and the details of any reform legislation would affect us all, including here, in New York City, its epicenter.

In fact, it was less than two years ago that headlines centered on the collapse on Wall Street. Seemingly invincible financial institutions were closing their doors, leaving thousands of employees on the streets. Of course, Wall Street's collapse also affected many of our own, as a number of local trade and service jobs rely on a healthy and vibrant bank industry.

The meltdown dragged down global markets and left more questions than answers. How could this happen in our highly sophisticated financial services industry?

Ortega points out it was in this frenzied environment, amid mounting public pressure to act quickly, that the federal government interceded. Regretfully, the federal response served as another painful reminder on the perils of government interventionism.

In response to the crisis, the federal government proposed writing a massive check to bail out a number of financial institutions. Soon enough, the term "too big to fail" was used to justify rescuing large corporations, since their collapse would supposedly devastate our economy even further. Predictably, sinking corporations sought the helping hand of the government to ride out the choppy waters of the financial market.

Worse yet, it soon became clear that these same corporations seeking a helping hand had often exercised poor judgment and made unwise investments. And in case you have forgotten, it's our tax money that fills the coffers of the federal government. Thus, whether you know it or not, your tax money helped rescue Wall Street. More importantly, it will be our tax money that will be used for any future federal government rescue packages.

Ortega asserts this is particularly important to keep in mind as Congress considers Sen. Christopher Dodd's 1,334-page bill to overhaul the financial regulatory system. Beyond the perception that the White House and this Congress might be seizing on the plank of populism for political gains heading into the congressional elections in the fall, the bill is seriously flawed.

Among the bill's weaknesses is a provision to establish a $50 billion fund to be used in emergencies to close or restructure financial institutions. This may sound like a good idea. But should we believe that $50 billion would be enough to stave off the next financial crisis? Or that politicians would avoid using this fund to bail out politically significant financial institutions? If history is any guide, the fund will be too small and too political to do much good.. The bottom line is that details matter, particularly when we are dealing with reforming such an important industry.

Ortega asserts two things must stand out: The first is to resist depicting Wall Street as nothing but a bunch of bad guys. We must keep in mind that a vibrant Wall Street is good for our country (and our city), and any proposed regulatory changes shouldn't stifle competition and innovation.

Secondly, Congress must resist acting hastily to approve reforms that appear to side with "Main Street" over Wall Street for political gains.

We must keep in mind that bankers guilty of criminal behavior are being prosecuted, while those who were incompetent lost their jobs. We were all upset by corporate malfeasance and government bailouts. But that's precisely why we must demand from our lawmakers a responsible course moving forward. We need to prevent repeating past mistakes.

Every time we cede more control to the government, we become more dependent on it. The better choice is not dependence on government to solve problems for us, but binding together in our community and solving problems together, voluntarily. The most efficient political system is venitism, where everything is private, there are no taxes at all, there is no parliament, and a powerless infinitesimal government is chosen and supported not by hoi polloi, but by the most generous benefactors.

One government intervention inevitably leads to more interventions in order to address the crises that are generated by the previous interventions. Ultimately the crises continue getting so bad that the government ends up taking over the entire sector. "I'm from the government, and I'm here to help." Ronald Reagan considered those nine words the most terrifying in the English language. And the government has been offering a lot of such help lately.

The government has the opposite of the Midas touch. This has been observed over and over by the reduced quality and rising prices in every private industry in which it entangles itself. Yet somehow people still seem willing, even eager, to relinquish to government control the most important and sensitive portions of our economy and society. Education, healthcare, and energy are all unfortunate examples of industries that are far too important to be left to government control when it is the market that has the golden touch.


__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
RECENT ACTIVITY: New Members 71
Visit Your Group

** Ο/Η Nikos Katselis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Byzantine Music - ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Nikos KatselisApril 26, 2010 at 8:25pm
Θέμα: Bestseller σε πώλησεις!
Η εταιρία παραγωγής και οι συντελεστές του CD Ανέστη Χριστός, σας ευχαριστούν για την αγάπη σας και την αρωγή, διότι καταξιώσατε τον Δίσκο στην Τρίτη 3η θέση Bestseller σε πώλησεις (GREEK MUSIC).


για αγορά CD:
http://www.facebook.com/l/5de04;www.greekmusicshop.gr/eshop/product.php?productid=5841
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1360303381153&mid=23fd008G3dd6e022G13aaa68G0&n_m=snstam%40gmail.com .-

*[euroliberty] DEFENCE POLICY OF FOURTH REICH Εισερχόμενα X
Απάντηση
euroliberty προς euroliberty
προβολή λεπτομερειών 26 Απρ (Πριν από 1 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη euroliberty@yahoo.com

The Common Security and Defence Policy(CSDP) is an important and successful instrument of Fourth Reich(EU) against terrorist Turkey. The Treaty on Fourth Reich constitutes the opening of a new chapter in Fourth Reich's security and defence policy, with the High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy, supported by the European External Action Service(EEAS), to ensure increased effectiveness in CSDP and CFSP in general.

Public diplomacy has a particularly vital mission during war, when the peoples of other countries, whether adversaries or allies, need to know why we fight. What are the ideas so dear to us that we would rather kill and die than live without them? And what antithetical ideas do our enemies embrace, about which they feel the same way? After all, it is a conflict of ideas that is behind the shooting wars, and it is that conflict which must be won to achieve any lasting success. The main reasons for failure stem from intellectual confusion regarding what it is we are defending and against whom we are defending it. Venitis asserts the greatest confusion of all is the inclusion of genocidal Turkey in NATO. Terrorist Turkey has committed the Armenian genocide, the Pontian genocide, the Greek genocide, and the Cypriot genocide.

Fourth Reich should retreat to offshore balancing agaist terrorist Turkey, a strategy where Fourth Reich would use favored regional powers to check the rise of hostile Turkey. It would permit Fourth Reich to maintain its power without the costs of large military deployments against Turkey. Fourth Reich will lose its credibility, if it keeps poking its nose in where it's not wanted. As an offshore balancer, Fourth Reich would keep its military forces outside the conflict area of Turkey. Hence the term offshore. As for balancing, that would mean relying on regional powers to check terrorist Turkey. Fourth Reich would remain diplomatically engaged, and when necessary would assist Greece in the conflict.

Fourth Reich is a unique and influential actor, able to cover all stages from conflict prevention, rapid response and crisis management to longer term support for development, with a wide range of instruments. In this regard, Fourth Reich looks forward to the establishment of the EEAS which will give a key contribution to the increased policy coherence in the overall framework of Fourth Reich's comprehensive approach in its foreign relations.

The CSDP missions and operations are framed within a coherent policy approach, operating on the ground as part of the EU family and building on necessary local ownership. In order to continue ensuring the added value and quality of CSDP missions and operations, Fourth Reich reiterates the need to continue improving effectiveness in providing personnel and equipment, to share best practices, and further develop common training and exercising activities.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out NATO includes Turkey, the #1 terrorist nation, that indulges in genocides, such as the Armenian genocide, the Greek genocide, the Pontian genocide, and the Cypriot genocide, and pogroms such as the Istanbul pogrom, a state-sponsored and state-orchestrated pogrom that compelled Greeks to leave Istanbul, in violation to the Treaty of Lausanne. NATO should either expel terrorist Turkey or disband.

Venitis notes that since terrorist Turkey declared Casus Belli against Fourth Reich(EU) and Turcoterrorists continue to abuse the Fourthreichian islands near the Turkish border and traffic drugs and illegal immigrants to Greece, Fourth Reich reinforced its border management agency, Frontex, enhancing its operational capacity to support Greece against Turcoterrorism. Member States now put more equipment and more personnel at Frontex's disposal in the Aegean Sea of Greece. Frontex now coleads border patrol operations with Greece.

PM Recep Tayyip Erdogan was imprisoned in 1998 after famously reading in public a poem, much beloved of militant Muslims, containing the following passage: The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers.

Since coming to power, Erdogan has greatly improved his country's relations with Syria and picked a loud quarrel with Israeli President Shimon Peres, disrupting what had been a rather close alliance between the Jewish state and Turkey. He has also been developing a new friendship with the Iranian regime next door, just as the rigged re-election of President Ahmadinejad has disgusted all who had hoped for freedom in that Islamic Republic.

But most fascinating of all, and all but unnoticed in the West, is Turkey's internal shift — the extraordinary series of events known as the Ergenekon Affair. The word refers to a valley lost deep in the Altai Mountains, supposedly the origin of the Turkish nation, who were miraculously led out by a gray she-wolf. The story was for many years a favorite of secular nationalists seeking to replace Islam with a patriotic founding myth. But now it is supposed to be the unifying name of a conspiracy of military officers, judges, journalists, professors, and reactionary political organizations.

The existence of this shadowy secularist spider's web has been the excuse for repeated waves of arrests, many of them at 4:30 in the morning, of prominent opponents of the Islamization of Turkey. Much of this activity was presumably a response to an attempt by the Constitutional Court to outlaw the AK party. This was the secular state's answer to the AK's efforts to overturn a ban on women wearing headscarves on state premises.

This seemingly trivial change is immensely important in a country where outward signs of Muslim fervor were banned by Mustafa Kemal before World War II in his attempt to turn Turkey into a modern nation, with a legal system based on Switzerland's rather than on Sharia and with emancipated women. Now, after years of Muslim subjection, the newly militant Islamic movement sees its chance to re-establish power.

Koran is the Islamic Mein Kampf that incites Muslims to resort to violence. Koran calls for hatred, misogyny, polygyny, violence, submission, murder, and terrorism. Koran calls for Muslims to kill infidels, to terrorize infidels, and to fulfil their duty to wage war, the violent jihad. Jihad is a duty for every motherfucker Muslim ape, Islam is to rule the world by the sword. Koran is clearly antisemitic, describing Jews as monkeys and pigs.

Mohammed was a charlatan, a bipolar maniac, a warlord, a mass murderer, a pedophile, and a misogynist. Islamic tradition tells us how Mohammed had his enemies murdered and even had prisoners of war executed. Mohammed himself slaughtered the Jewish tribe of Banu Qurayza. Islam has no other morality than the advancement of Islam. If it is good for Islam, it is good. If it is bad for Islam, it is bad. There is no gray area or other side. Here is an emoticon of Mohammed with a lit bomb in his turban *-O)):-{>

Islam is not a religion, but a satanic terrorist cacoculture. Sure, it has a grudge-collecting god, and an afterlife with 72 virgins for each martyr. But in its essence, Islam is a totalitarian ideology and sadomasochism. It is a system that lays down detailed rules for society and the life of every person. Islam wants to dictate every aspect of life. Islam means submission. Islam is not compatible with freedom and democracy, because what it strives for is the incivility of terrorist jihad and sharia.

Islamic totalitarianism is potentially far more dangerous than either the Nazi or Communist variety, since the latter, despite their exterminating follies, presupposed their own preservation. For the Nazi, the inferior race does not deserve to exist; for the Stalinist, a capitalist does not merit to continue living; for the Islamist, it is the world itself that does not deserve to exist. When someone tells you he is going to kill you, believe him.

We demand EU to understand and lock horns with an ideology, masquerading as a religion, and rein in Muslims who seek to turn Europe into Eurabia, a theocratic state run by Mullahs and those who wield the sword of Islam. Europe is under threat because European tolerance and European generosity towards those of other countries and cultures are being used by intolerant people, in order to promote intolerance. This is a weakness which can be exploited by them for only so long.

Violence and denial of human rights prevail in Islam. Practices such as stoning of adulterous women, beheadings, execution of apostates, honor killings, hanging of homosexuals, forced child marriages, female circumcision and other odious practices prevail to this day. There is a disgusting hypocritical political correctness relating to Islam that has enveloped Europe. Islam is the Trojan horse in Europe, and if we do not stop Islamification now, Eurabia will just be a matter of time.

Venitis notes that diapered Rubenesques, the Islamic zombies, show the misogyny of Islam. Europeans cannot tolerate the burqa, an outer garment covering a woman from head to toe, and the niqab, which veils the whole face except the eyes, as oppressive to women. The burqa confiscates a woman's existence, and it's a sign of enslavement and debasement. Those who wear it are victims, zombified by Islamofascists. EU favors banning this coffin for women's basic liberties. The burqa is proof of the presence of Muslim fundamentalists on EU soil and of the politicization of Islam.

Ninja, a woman wearing a burqa or a niqab, is in a state of unbearable isolation, exclusion, and humiliation. Her very existence is denied. The sight of these zombies is intolerable when it comes to us from Iran, Afghanistan, Turkey, or Arab countries. It is totally unacceptable on the soil of EU. Burqa is a question of freedom and of women's dignity. The number of ninjas is growing exponentially. Even if ninjas are not jihadists, they hate the West, they spit on the kuffars, the infidels, but they take advantage of all the EU social services instead of settling in a Muslim land as dictated by their doctrine. Their duplicity bewilders Europeans.

Venitis asserts that veil and headscarf are not welcome in Fourth Reich(EU), because they are symbols of women's subservience, repression, incivility, and an increasingly divided Fourth Reich. Veil and headscarf make women invisible, transfoms women to zombies, invalidate women's participatory rights, flag women as evil temptresses, oppress women with barbarity, are brands of misogynist Islam, and are a security threat.

Kemal and Stalin are the only modern rulers who have subjugated militant political Islam, unveiled women, and controlled the mullahs. But their ferocity would be impossible now. If there is a middle way between such repression and the return of Turkey to its Muslim past, nobody has yet found it. If they do, it may be incompatible with the 21st-century belief in the goodness of democracy and the sanctity of human rights.

Female suicide bombers usually are black widows, Islamist females whose husbands or sons have been killed by infidel forces. Civil Society now fears a tide of black widows. The female militants have been involved in many attacks in recent years, including the 2002 siege of a Moscow theater, a February 2004 bombing in the Moscow metro which killed 39 people, and a March 2010 bombing in Moscow metro that killed 40 people. Many of the women are recruited against their will. Only one in 10 black widows acts out of conviction. The others are forced into the role. Islamist women have no right to their own opinion and can not refuse to obey orders. The patriarchal society treats them merely as a renewable resource.

Mutaween are religious-policing organizations with government recognition and support who enforce the Sharia Law. Mutaween consists of myriad officers in addition to myriad volunteers. They have the power to arrest unrelated males and females caught socializing, anyone engaged in homosexual behavior or prostitution, to enforce Islamic dress-codes, and store closures during the prayer time. They enforce Muslim dietary laws, prohibit the consumption or sale of alcoholic beverages and pork, and seize banned consumer products and media regarded as un-Islamic, such as CDs/DVDs of various Western musical groups, television shows and film. Additionally, they actively prevent the practice or proselytizing of other religions.

Mutaween use flogging to punish violators, ban Valentines Day gifts, arrest priests for saying Mass, and are staffed by ex-convicts whose only job qualification was that they had memorized Koran in order to reduce their sentences. They prevent women from escaping burning buildings, if the women do not wear burqas, and not accompanied by a male guardian; many women died and were injured as a result. Women who converted to Christianity were burned to death after having their tongues cut out.

__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
RECENT ACTIVITY: New Members 84
Visit Your Group

*** Κυριάκος Βελόπουλος Εισερχόμενα X
Απάντηση
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προς Κρητικού
προβολή λεπτομερειών 26 Απρ (Πριν από 1 ημέρες)
Ερώτηση στη Βουλή: Αμοιβές των Προέδρων των Δ.Σ. και των μελών των ΕΛΠΕ .-

*ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ BLOGGERS ΑΤΤΙΚΗΣ Εισερχόμενα X
Απάντηση
"AKOMMATIΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ" προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 26 Απρ (Πριν από 1 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη akommatistoi@gmail.com

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ BLOGGERS ATTIKHΣ


Αγαπητοί φίλοι bloggers

Είμαστε μία ομάδα νέων, που σκεφτόμαστε πατριωτικά και ανησυχούμε, ιδίως τον τελευταίο καιρό, για τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Οι αποφάσεις αφήνονται σε χέρια ανθρώπων που δεν μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς, και εμείς απλά τούς παρακολουθούμε, ανήμποροι να αντιδράσουμε. Στο διαδίκτυο τα πατριωτικά blogs κυριαρχούν, αλλά αν και πλειονότητα, είμαστε αδρανείς την στιγμή που η πατρίδα μάς χρειάζεται. Πολύ καλή η ενημέρωση από τα blogs αλλά δεν φτάνει.

Σκεφτήκαμε λοιπόν, ότι ήρθε ή ώρα να περάσουμε από την διαδικτυακή ενημέρωση στην ουσιαστική δράση. Πρέπει να κάνουμε την δύναμη των πατριωτών bloggers μετρήσιμη οντότητα, και από το περιθώριο να μπούμε στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Η προσπάθεια όλων μας μέσω του διαδικτύου δηλώνει περίτρανα την ακούραστη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για αυτά που πιστεύουμε, για το καλό της πατρίδας. Καιρός λοιπόν να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να ενώσουμε τις δυνάμεις των bloggers ώστε να καταστεί μετρήσιμη δύναμη με δράση και εκτός διαδικτύου. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι "πώς θα μπορέσουν οι Έλληνες πατριώτες bloggers να συντονιστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε όλη την Ελλάδα ;".

Είμαστε σίγουροι, ότι η πρόταση δεν σας αφήνει αδιάφορους και έχετε να προτείνετε ιδέες επί του θέματος. Γι΄ αυτό, σάς καλούμε, όλους εσάς τους πατριώτες bloggers της Αττικής, να γνωριστούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Η πρόσκληση απεστάλη σε 75 ακομμάτιστους Έλληνες bloggers του πατριωτικού χώρου και αναμένουμε τις απαντήσεις σας στην ηλ. διεύθυνσή μας akommatistoi@gmail.com . Φίλοι bloggers , "Οι καιροί ου μενετοί".

Με εκτίμηση
Στέφανος, Μάριος, Γιάννης
http://akommatistoi.blogspot.com


** globaltaxrevolt] ETONIAN SPIRIT Εισερχόμενα X
Απάντηση
david_cameron_pm προς globaltaxrevolt
προβολή λεπτομερειών 26 Απρ (Πριν από 1 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη david_cameron_pm@yahoo.com

Basil Venitis declares Eton is the best school on Earth, a paradigm for all schools to follow. Eton, is a British private lyceum for boys. All students board. It was founded in 1440 by King Henry VI. Eton has a very long list of distinguished alumni, including twenty former prime ministers. Traditionally, Eton is the chief nurse of England's statesmen and the most famous school in the world. No other school can claim to have sent forth such a brigade of distinguished figures to make their mark on the world. Etonians include myself and my very good friend Mayor Boris Johnson of London.

We all know what a good school looks like. It's a smaller school where the head teacher knows your child's name. It's a school where there are good standards of discipline, a school where they teach the basics so we open children's minds to all the best things that have been written and said. It's a school where there's really high aspiration, we don't accept second best we say that everyone can go all the way. It's a school where we have common sense and we recognise that you've got to stretch the brightest pupils, you've got to help those falling behind. We all know what a good school looks like and it's that good school that you want.

How do we make it happen? Well there are just two simple steps. The first thing is we need a Government with the right values. A Government that stops wasting money on the bureaucracy and the quangos and the form filling and the instructions and puts that money straight in to good schools like yours, that's what we need.

We a Government that understands that for too long in our country we haven't actually trusted the teachers and the head teachers to have good discipline standards and order in our schools. And I can tell you if you get a Tory Government on May 6th the rules on discipline and school discipline will change from May 7th. I want to put the teachers back in charge in our classrooms, I want the head teachers, I want the head teachers to feel they are captain of their own ship. I want parents to back the teachers in providing a great school which is what you're doing here.

But the second thing we need to do is to recognise the idea that the bureaucrats and the politicians and the people in Westminster all know best is rubbish. We should be trusting local parents and we should be breaking open the state monopoly and saying if you want to set up a great new school, if you want to provide great state education come on in. What are we frightened of? It's that diversity, that choice, that local excellence that you often get in the private sector I want it right here in the state sector in your school and in schools like this up and down our country.

So don't stop believing what you're capable of, you've shown that the cynics are wrong, that the people who say parents just want someone else to do the job are wrong. That people who say communities don't care they are wrong; we're all in this together, we can all play a role to build the bigger society that we dream about and we can do it setting up great schools like you're going to do right here.

Public school is not defined by who owns it, but by universal access and accountability to the public for results. It matters little whether public schools are run by a school board, a group of parents, a teachers union, a company, or a church. Once public money flows to private schools, they are no longer really private. The government's hooks will be firmly set to brainwash and dumb down the kids, in the name of public accountability. Vouchers open the door to government control of private schools. Private schools are already regulated by every State, but they are not as regulated as public achools. If the voucher plan is ever embraced in a big way, we can expect elaborate criteria for determining which schools may accept vouchers.

Public schools dumb down the curriculum, in teaching pseudoesteem over knowledge, in challenging Graecoroman notions of truth and virtue, and in convincing children that their parents are not to be trusted. It is an insidious bargain that encourages young people to stop thinking for themselves in exchange for living in a statist world in which they will never be held accountable and will never be expected to care for themselves.

Classrooms are filled with note-passers and texters, who casually ignore teachers struggling to make it to the end of the 50-minute period. Smart kids are bored, and slower kids are left behind. Anxiety about standardized tests is high, and scores are consistently low. National surveys find that parents despair over the quality of education — and they're right to, as test results confirm again and again.

Venitis asserts the public school monopoly has to be ended, and genuine competition has to be restored. The National Education Association's #1 priority isn't quality education. It is its members' financial and political power. American Federation of Teachers President Al Shanker, who was one of this century's best labor union presidents, once openly admitted, "I will begin to care about the quality of children's education in this country when they start paying union dues." Now, this may shock you, but it really shouldn't surprise you.

Education, like any other service, is best provided by the free market, achieving greater quality and efficiency with more diversity of choice. Public schools should be managed locally to achieve greater accountability and parental involvement. Recognizing that the education of children is inextricably linked to moral values, venitists would return authority to parents to determine the education of their children, without interference from kleptocrats. In particular, parents should have responsibility for all funds expended for their children's education. Government should stay out of education.

Homeschool is a legal option in many places, for parents to provide their children with a learning environment as an alternative to school. Parents cite numerous reasons as motivations to homeschool, including better academic test results, poor school environment, improved character development, and objections to what is taught in school.

There is nothing wrong with laying out suggestions for what the average child should know by a certain grade. But most kids aren't the average child, and the Common Core State Standards Initiative isl not just suggestions. All kids are different. They grow, mature, and learn at different rates, and develop different talents and interests. In light of that obvious reality, to build an education system that treats all kids as if they are the same is insanity.

Simplistic rhetoric of national-standards advocates notwithstanding, research simply does not demonstrate that national standards lead to superior educational outcomes. And, no, adopting the Common Core standards is not voluntary. With states risking billions of federal dollars if they don't adopt them, the standards are for all intents and purposes federal standards, and their adoption mandatory.

One of the greatest gifts we can give to succeeding generations is the ability to think for themselves, and that means challenging the government monopoly of thought in education directly. It will be a struggle. All it takes is a trip to the ruins of the Berlin Wall to remind us that governments never give up power voluntarily. It is up to us to reassert our rights and recover our responsibilities.

Venitis points out that half of one's knowledge is outdated within four years! Thinking should be the top priority of education. The proper goal of education is to foster the conceptual development of the child, to instill in him the knowledge and cognitive powers needed for mature life. It involves taking the whole of human knowledge, selecting that which is essential to the child's conceptual development, presenting it in a way that allows the student to clearly grasp both the material itself and its value to his life, and thereby supplying him with both crucial knowledge and the rational thinking skills that will enable him to acquire real knowledge ever after.

Unschool refers to a range of educational practices on allowing children to learn through their natural life experiences, including child directed play, game play, household responsibilities, and social interaction, rather than through the confines of a school. Unschool differs from school principally in that standard curricula and of school, are counterproductive to the goal of maximizing the education of each child.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, asserts that public school employee unions are politically partisan and polarizing institutions. 95% of their contributions have gone to antivenitists. Not entirely coincidentally, venitists have often accused these unions of simultaneously raising the cost and lowering the quality of public schools. Many advocates of charter schools, vouchers, education tax credits, homeschoolig, and unschooling, have cited union political influence as the greatest impediment to their chosen reforms.

Increasingly, states and school districts are using technology or online learning to improve the delivery and efficiency of elementary and secondary education. As many as one million children in USA are participating in some form of online learning. Today, 27 states offer statewide virtual schools that allow students to take classes online, and 24 states and the District of Columbia allow students to attend a virtual school full time.

Online learning can be more than lectures. Another element involves presenting information in an interactive form, which can be used to find out what a student knows and doesn't know. Teachers have very few tools to gauge just how many students are grasping a concept in real time and reshape the curriculum to meet their needs.

Few people have a clear picture of what online education really looks like, which is one reason so many people are reluctant to consider what it has to offer. Learning online won't turn your country into a nation of home-schooled nerds, sitting in their basements, keyboards clacking. And it doesn't mean handing your kids over to robots for the day. Some online learning models eliminate human interaction, but the vast majority do not. Instead, they connect students and teachers via polls, video, chat, text and good old-fashioned phone calls.

Online education gives students in dysfunctional urban districts the chance to enroll in high-quality classes or language instruction without an expensive move to a suburban district or a private school. Cities benefit, too, as families uncomfortable with the quality of urban public schools can continue to live near their downtown offices while enrolling their children in Web-based programs, reducing white flight and suburban sprawl.

But though the families of students enrolled in online programs rave about them, cultural resistance has been slow to fade. And winning hearts and minds isn't the only hurdle to widespread adoption: Virtual education remains essentially illegal in many states, including New York, New Jersey and Connecticut. Seat-time requirements, which mandate that students' butts be in classroom chairs, often within the sightline of a qualified teacher, for a certain number of hours, are a major barrier.

The only way online education companies can respond to concerns about quality and age-appropriateness is if they are given the chance to experiment and win over students and parents. Government policies need to be tweaked, and companies need investment to grow. But for online education to really take off, we need to let the chalkboard in the little red schoolhouse go, and learn to love the glow of a child's face lit by a laptop screen.

__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
RECENT ACTIVITY: New Members 84
Visit Your Group

*[Φάντασμα των Εξαρχείων] Το όνομά μου είναι Rachel Corrie Εισερχόμενα X
Απάντηση
Robert Kristian Alm
προβολή λεπτομερειών 8:05 π.μ. (Πριν από 13 ώρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη paladinheart83@hotmail.com


Αναδημοσιέυω το Δελτίο τύπου μιας εξαιρετικής Παράστασης που αφήνει τους θεάτες άφωνους... και τα επιχειρήματα του Ισραήλ λίγο πιο κενά σε κάθε χειροκρότημα.

Θέατρο του Νέου ΚόσμουΑντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα, Τηλέφωνο : 210 - 9212900
http://www.theatroneoukosmou.gr/


Το όνομά μου είναι Rachel Corrieένα έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα emails της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner.
www.rachelcorriefoundation.org


Η εταιρεία Familia σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου μέχρι την Τρίτη 4 Μαΐου 2010.Μία αληθινή ιστορία. Μία παράσταση που απαγορεύτηκε στη Νέα Υόρκη. Ένα θέατρο ντοκουμέντο που «μιλάει» την αλήθεια. Πόσο κοστίζει άραγε κάτι τέτοιο; Για τη Rachel κόστισε μία ζωή. Μία 23χρονη κοπέλα που βρήκε το θάρρος να περάσει στην απέναντι όχθη και να δει την αλήθεια της άλλης πλευράς με τα δικά της μάτια. Την αλήθεια του παλαιστινιακού λαού που εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε απόγνωση.

Ήταν ηρωίδα; Ήταν τρελή; Ήταν πολύ διαφορετική από όλους εμάς; Πώς είναι ένας άνθρωπος που κάνει την υπέρβαση; Δεν έχει φίλους; Δεν πηγαίνει σε bar; Δεν ερωτεύεται; Δεν ακούει Magnetic Fields;

«Βρίσκομαι στην Παλαιστίνη εδώ και δύο εβδομάδες και μία ώρα και ακόμα δεν βρίσκω τις λέξεις για να περιγράψω αυτά που βλέπω. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με έχει προετοιμάσει για την πραγματικότητα της κατάστασης εδώ. Απλώς δεν μπορείς να το φανταστείς αν δεν το δεις.» Rachel Corrie 2003

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥΑνέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2005, σε σκηνοθεσία του Alan Rickman, όπου και σημείωσε τεράστια επιτυχία, αποσπώντας το βραβείο «London Theatergoers' Choice Award» για την «Καλύτερη Θεατρική Παράσταση», «Καλύτερη Σκηνοθεσία» και «Καλύτερη Σόλο Ερμηνεία». Παίχτηκε έκτοτε σε πολλά θέατρα της Αγγλίας και της Αμερικής, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως, όπως την Αυστραλία, το Μεξικό ακόμα και το Ισραήλ. Το έργο τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο, ενώ αξιοσημείωτη παραμένει η ακύρωση - για το φόβο πολιτικών αντιποίνων - προγραμματισμένων παραστάσεων στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Τορόντο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣΜετάφραση Νάνσυ ΤρικκαλίτηΣκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου

Βοηθός Σκηνοθέτη Μάρω ΑγρίτηΕπιμέλεια Κίνησης Πάρης ΜαντόπουλοςΣκηνικά Άρτεμις ΘεοδωρίδηVideo Αγγέλα ΔεσποτίδουΦωτισμοί Αλέκος ΑναστασίουΦωτογραφίες Θάνος Χόνδρος

Παίζουν Δήμητρα Σύρου Μάρω Αγρίτη

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝΔευτέρα: 21:15Τρίτη: 21:15Κυριακή: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Γενική Είσοδος: 18 ?Φοιτητικό: 15 ?

ΔΙΑΡΚΕΙΑ70 λεπτά

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ & EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Ιστοσελίδα
http://to-onoma-mou-einai-rachel-corrie.blogspot.com/


Facebook Event
http://www.facebook.com/event.php?eid=253065139343&ref=ts


Ηλεκτρονική Διεύθυνση
familiatheater@gmail.com


Έκδοση Βιβλίου
http://www.aiora.gr/theatre/?lang=el&s=my_name_is_rachel_corrieΦάντασμα των Εξαρχείων (ExarchiasGhost@gmail.com)

**Ο/Η ΠΕΝΕΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ 4.

ΠΕΝΕΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣApril 26, 2010 at 12:29am
Θέμα: ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ...ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.facebook.com/l/fb9be;www.youtube.com/watch?v=YurEe6TlQtg

Οι ελληνες,αντιστεκονται,

τα συνορα μας ???
στον δρομο εξω απο το σπιτι μας,
οι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ μας...????
λιγα μετρα απο την πορτα μας.

Ενα ακομα,ισως το πλεον συγκλονιστικο,βιντεο, του ανυποταχτου ελληνα....
ελατε σε επαφη μαζι μας,και πανω απο ολα στειλτε το βιντεο ,παντου με οποιον τροπο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ....ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ
ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΚΟ

Βρες τους συντροφους σου
Βρες τους γειτονες σου
μιλα με αυτους που θα σε στηριξουν
στηριξε τους και συ
Δεν θα δωσει αλλος την λυση,τα ψεματα τελειωσαν....

Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ
ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΘΩΡΑΚΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ
ΑΣΦΑΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ
ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ...ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

στειλε μηνυμα στο

activismos@gmail.com

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ,ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ
ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1313458236057&mid=23eb1e2G3dd6e022G13a34adG0&n_m=snstam%40gmail.com
Βρείτε άτομα από την λίστα επαφών σας του Gmail στο Facebook!


** [blowback] REVAMPING SCHOOLS Εισερχόμενα X
Απάντηση
dimitri.medvedev προς blowback
προβολή λεπτομερειών 25 Απρ (Πριν από2 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη dimitri.medvedev@yahoo.com

Dealing with new ideas, new technologies, and new substances is precisely what will be required of today's high school and college students within the next several years. Not long ago, I watched a rather interesting documentary filmed somewhere abroad. What stroke me about it was the message that in some five years from now, all or most of present day school graduates who will complete their universities by then, will be engaged in various professional activities which are currently nonexistent. This is a fairly serious prospect impelling assessment of our educational system's adequacy, anticipation of its future performance and analysis of the steps to be taken.

Basil Venitis asserts that a real public school is not defined by who owns it, but by universal access and accountability to the public for results. It matters little whether public schools are run by a school board, a group of parents, a teachers union, a company, or a church. Once public money flows to private schools, they are no longer really private. The government's hooks will be firmly set to brainwash and dumb down the kids, in the name of public accountability. Vouchers open the door to government control of private schools. Private schools are already regulated by every State, but they are not as regulated as public achools. If the voucher plan is ever embraced in a big way, we can expect elaborate criteria for determining which schools may accept vouchers.

I recently approved the New School educational initiative aimed at creating a school that will help develop students' personal potential, a school which will not merely provide knowledge, although that is the main purpose of an educational institution, but will also help reveal the personality of any child, any person who enters the school.

And not only will the school help reveal each individual's talents, but it will also teach children living in a highly competitive environment, defending their interests and accomplishing their goals, the qualities our society is lacking, to be frank.

Venitis asserts that public schools dumb down the curriculum, in teaching pseudoesteem over knowledge, in challenging Graecoroman notions of truth and virtue, and in convincing children that their parents are not to be trusted. It is an insidious bargain that encourages young people to stop thinking for themselves in exchange for living in a statist world in which they will never be held accountable and will never be expected to care for themselves.

For a long time, it was assumed in our society that an individual may best perform only as part of a collective effort with fellows and colleagues assisting such an individual. This is a reasonable belief, but on the other hand, each individual must follow his or her own career, design plans for his or her own future, and remember about unavoidable competition with other people. Such an approach is a kind of paradigm shift applying to education. I think that to some degree we really must modify our views on the subject, perhaps even our values.

Venitis points out classrooms are filled with note-passers and texters, who casually ignore teachers struggling to make it to the end of the 50-minute period. Smart kids are bored, and slower kids are left behind. Anxiety about standardized tests is high, and scores are consistently low. National surveys find that parents despair over the quality of education — and they're right to, as test results confirm again and again.

An individual is shaped not only in schools, but through extracurricular education, additional education as well. By the way, in the USSR all sorts of educational activities were quite well developed and I guess many of us here attended various clubs and hobby classes, which always helped to reveal kids' abilities and usually such choice of a hobby would not occur because of parental influence, though naturally, parents sometimes help in making up one's mind, but because of the child's own interest.

Venitis asserts the public school monopoly has to be ended, and genuine competition has to be restored. The National Education Association's #1 priority isn't quality education. It is its members' financial and political power. American Federation of Teachers President Al Shanker, who was one of this century's best labor union presidents, once openly admitted, "I will begin to care about the quality of children's education in this country when they start paying union dues." Now, this may shock you, but it really shouldn't surprise you.

It is most essential that a youngster is thus making his or her own decision guided by a personal incline, and this decision-making is different from the set of classes within the mandatory school curriculum.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out uncollege is much better than college! We live in a world where information can be found online for just about anything. What can't be found online can be found in books, and what can't be found in books can be found through internships, jobs, and mentors. Do not waste your time with colleges anf eggheads. There is a glut of college graduates in the labor market. Many of them move back home with their parents and take jobs that do not require a college degree.

According to data from the Ministry of Education and Science, of the 18 thousand existing institutions of children's extracurricular activities, about half, i.e. nine thousand, are educational institutions, some six thousand promote culture, a thousand-something are sports clubs, and the remaining two thousand are run by non-governmental organisations.

What's most important, and perhaps most pertinent to us, something that in my view must be preserved and maintained, is the fact that over ten million youngsters aged 7 to 18 are involved with these activities in Russia. This is certainly valuable. No doubt, we should analyse the ways of employing all sorts of educational activities for shaping personalities of current times. This issue involves some other problem, which is access to cultural values. Access to such values should be granted not in the major cities only, but throughout the country.

The everybody-must-go-to-college doctrine is hardly a blessing. How many young people are delivering pizzas with a diploma on the wall and a big student loan keeping them up at night? It's true that the watered-down, increasingly worthless bachelor's degree today is expected for nearly every job, but let's not fool ourselves: For most grads it's little more than a signal to potential employers that they had the perseverance to get up early four years running and jump through all the required hoops. That tells a human-resources director enough about an applicant to separate him from a rival who didn't do those things. It doesn't say anything about what he knows or can do.

Venitis notes that many colleges offer instruction online. An increasing number of colleges, such as MIT, Yale, Stanford, UC Berkley, Oxford, and Cambridge, are placing course content, including lectures and instructional materials, online for free. There are many programs that allow students to earn college credits by studying and completing an exam remotely. Through these types of programs, a student can earn college credit through self-study at a fraction of the cost of a traditional college course.

Venitis asserts that college is very expensive. Total average tuition, room and board for a bachelor's degree is around $100,000. 80% of all students graduate with more than $30,000 in debt, and 40% say it will take them ten years to pay off their debt. College tuitions are so expensive specifically because the government has guaranteed student loans. Guaranteed loans don't mean more access to education, but rather that universities are free to charge more per pupil than if their customers were paying out-of-pocket.

Obama's plan only serves to remove more market forces and creates an even bigger moral hazard. Under the new rules, students will be required to repay a much smaller portion of what they borrow. As a result, students will be willing to borrow even greater amounts of cash to pay inflated tuitions, making it that much easier for colleges and universities to raise them.

Since the government will actually be loaning the money directly, rather than simply guaranteeing private-sector loans, the Treasury will actually have to borrow the money itself before it can relend it to students. The irony of going into debt to loan money never registers in Washington. As this bill will cause tuitions to rise even faster, it will necessitate even larger loans that will produce even greater taxpayer losses when the loans end in default.

More than half of college students require six or more years to finish their degree. Going to college requires commitment and dedication, and you'll need to be in it for the long haul. In order to graduate, you'll need to take some courses that are not relevant to your interests and passion. The average college freshman spends ten hours a week partying, eight hours a day engaged with media and technology, including games, cell phones, TV, and social networks, and only ten hours a week actually studying.

Students go to prestigious institutions because these schools have great reputations, which, in turn, allows students to get the best jobs. In other words, students who go to elite institutions want the faculty to concentrate on research and raising funds because that is how universities get the best reputations. Therefore, what students are purchasing is not an education, but prestige and reputation. Nevertheless, parents, students, and taxpayers should know where their money is actually going, and everyone should be concerned about the quality of education. If students at elite institutions do not get an effective education, but they do get to purchase prestige, our society will produce leaders, workers, and citizens who lack the basic skills and knowledge to be effective inside and outside of the workplace.

Most top presidents and self-made billionaires dropped out of high school or college! The list includes Bill Gates(Microsoft), Larry Page(Google), Michael Dell(Dell), David Geffen(Geffen Records), Steve Jobs(Apple), Richard Branson(Virgin), Ralph Lauren(Ralph Lauren), Jerry Yang(Yahoo) and Zuckerberg(Facebook). Zuckerberg and Gates went to Harvard. Page and Yang both attended Stanford. Jobs only completed one semester at Reed College in Portland, Oregon. Dell left the University of Texas at 19. Geffen dropped out of three universities before launching his record label. Lauren went to Baruch College in New York City, but left after two years. Branson, a mild dyslexic, never made it out of high school. Ford Motors founder, Henry Ford, never had any formal education, outside his training as a machinist.

The best colleges in the world today are the private colleges in America. The gulf between them and the state-funded colleges in equally rich countries such as France, Germany, Italy, Japan, or South Korea, where there are few private colleges of note, is so huge that the lesson cannot be avoided, colleges need independence to flourish. It is interesting that the intermediate group of colleges are those in Britain and Australia where colleges, though funded and over-regulated by the state, nonetheless retain significant autonomy.

Even Fourth Reich(EU) agrees, and the Commission reports that American colleges are better than Europe's, because European
colleges generally have less to offer and lower financial resources than their equivalents in other developed countries, particularly USA. American colleges have far more substantial means than those of European colleges and beteer eggheads. The gap between the US and EU expenditure stems primarily from the low level of private funding of higher education in Fourth Reich.

__._,_.___
Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic
Messages in this topic (1)
RECENT ACTIVITY: New Members 82
Visit Your Group

***Έχεις 10 νέα καθημερινά ταίρια

This email was sent by Zoosk.

Γεια σου,

Σου διαλέξαμε 10 νέα καθημερινά ταίρια. Κάνε κλικ εδώ για να τα γνωρίσεις τώρα. Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς σε κάθε στιγμή να γνωρίσεις περισσότερα άτομα από τη σελίδα αναζήτησης.

Copyright © 2007-2010 Zoosk, 475 Sansome St, San Francisco, CA 94111 USA.
Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων .-

***

Γεια σου Stamatios,

Σου διαλέξαμε 10 νέα καθημερινά ταίρια. Κάνε κλικ εδώ για να τα γνωρίσεις τώρα.

Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς σε κάθε στιγμή να γνωρίσεις περισσότερα άτομα από τη σελίδα αναζήτησης. -


***

[capitalistsforever] REGULATION AND BUREAUCRACY
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

toparb

προς capitalistsfor.
προβολή λεπτομερειών 25 Απρ (Πριν από2 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη toparb@yahoo.com

The cost of government regulation is truly staggering; it is also a barometer of how free we are to pursue our own interests and to determine the course of our own lives. Basil Venitis estimates the cost of regulations to be one trillion dollars in USA and two trillion euros in Fourth Reich(EU) every year. Financial costs are not the only burden. Regulations also result in a tremendous loss of one of our most valuable and limited resources, time. Venitis estimates the private sector is spending over 10 billion hours a year just to meet government paperwork demands in USA, and 20 billion hours in Fourth Reich. It is no wonder that regulation discourages the creation of new businesses, new jobs, new products, and new services. Starve the beast by fighting taxes.

EPA, the very agency that has been plotting to impose economically damaging regulations on greenhouse gases under the Clean Air Act, is soliciting the public to submit YouTube videos explaining the alleged benefits of government regulations! The EPA's implied reasoning it wants participants to convey: Regulations are swell because almost every aspect of our lives is touched by federal regulations, a pretty pathetic argument along the lines of we already pay so much in taxes, so let's raise them some more!

Each and every federal regulation is bad, and there are certainly scores of stupid regulations or examples of regulatory overreach out there that are not only silly or useless, but very harmful and extremely economically damaging, and all of them have a price tag. The average American had to work 65 days in 2009 to pay for the cost of government regulation, which was estimated to consume 17.7 percent of national income that year? And that's just a conservative estimate.

What is even worse about the EPA's transparent propaganda move to push for more government regulation is the fact that there is a $2,500 prize for the best, i.e., most proregulation video.

Congressman Marsha Blackburn(R-Tenn) has taken issue with this and has sent President Obama a letter asking him to rein in his regulators and to instruct the EPA Administrator to rescind the offer of prize money. Writes Blackburn: In an era of ever mounting debt, a $2,500 prize for a YouTube video is truly not the best use of taxpayer dollars. I understand that in context of the trillions the federal government spends every year, $2,500 seems inconsequential. Washington spends fifty times this amount every second. We must remember however, $2,500 is the total tax contribution for a working American making just under $30,000 a year. Do you believe that taxpayer wants the entirety of his or her tax contribution to be given away as prize money for a YouTube video?

The Congressman will be submitting her own video in the contest and is currently asking her friends to send her stories on how federal rules and regulations have impacted their lives for inclusion in the video. She has vowed to make sure the prize money goes towards debt reduction, should she win.

Every time we cede more control to the government, we become more dependent on it. The better choice is not dependence on government to solve problems for us, but binding together in our community and solving problems together, voluntarily.

One government intervention inevitably leads to more interventions in order to address the crises that are generated by the previous interventions. Ultimately the crises continue getting so bad that the government ends up taking over the entire sector. "I'm from the government, and I'm here to help." Ronald Reagan considered those nine words the most terrifying in the English language. And the government has been offering a lot of such help lately.

The government has the opposite of the Midas touch. This has been observed over and over by the reduced quality and rising prices in every private industry in which it entangles itself. Yet somehow people still seem willing, even eager, to relinquish to government control the most important and sensitive portions of our economy and society. Education, healthcare, and energy are all unfortunate examples of industries that are far too important to be left to government control when it is the market that has the golden touch.

Venitis asserts that EU antitrust has been transformed into a terrorist religion, which relies on pseudoeconomic theories that bestow a veneer of objectivity and credibility on EU law enforcement practices that actually rely on antivenitism, hunch, whim, and blackmail. On all EU antitrust cases, from mergers to price fixing, arbitrary antitrust laws lead to ill-informed juries and bureaucratic abuse. Those laws also create a perverse incentive for entrepreneurs to hold down sales volume, stop innovation, and avoid improvements in price, quality, and service; otherwise, such entrepreneurs could become the next targets of the antitrust terrorists.

Galileo muttered the phrase Eppur si muove, And yet it moves, after being forced to recant in 1633, before the Inquisition, his belief that the Earth moves around the Sun. Similarly the new inquisition of regulators force executives to admit something they did not do, in order to get smaller penalties. Eppur si muove!

Venitis claims that European antitrust laws lead to huge corruption, because government officials ask for kickbacks in order to erase the alleged violation. The standard kickback in EU is 10% of the erased penalty! Many Greek officials were caught on tape asking for the corrupt tithe! Many European political parties make up their election expenses from kickbacks on antitrust cases! This is the worst possible blackmail, where tiptop ethical companies are held hostage by European kleptocrats. Eppur si muove!

Venitis asserts that European antitrust law is wielded most often by favor-seeking businessmen and their kleptocrat allies. Instead of focusing on new and better products, disgruntled rivals try to exploit the law by consorting with kleptocrats. EU officials routinely direct antitrust regulators to bend the rules in pursuit of political ends. In reality, the threat of abusive EC power is far larger than the threat of oligopoly. Eppur si muove!

Basil Venitis claims there is an Antitrust Armageddon in Europe between tiptop companies and the Eldorado of Underworld(EU). Eurokleptocrats are willing to do anything in order to get kickbacks from industry leaders. The European antitrust laws have the unfortunate consequence of harming Europeans by chilling innovation and discouraging competition. Instead of protecting competition, EU laws protect competitors who give kickbacks to kleptocrats! Kickback is the lubricant that allows a European industry to run smoothly! No European machinery can run without lubricant! Eppur si muove!

To give you an illustration of how bureaucracy works, England in 1803 created a new civil service position. It called for a man to stand on the cliffs of Dover with a spy glass and ring a bell if he saw Napoleon coming. They didn't eliminate that job until 1945. In USA, there are only two government programs that have been abolished. The government stopped making rum on the Virgin Islands, and it stopped breeding horses for the cavalry. Fourth Reich(EU) established the office of the President of the Council, in order to get rid of the Rotating Presidency, but Rotating Presidency is still around! Sunsetting of government offices is hard to do.

Basil Venitis asserts that all licenses should be abolished, including doctors and lawyers. Licensure is an immoral exercise of force, an overly burdensome restraint on trade, a violation of the right to liberty, a mill of kickbacks. Government is a guarantor of liberty and is compatible with liberty only if its range is adequately restricted to the preservation of economic freedom. One of the many reasons why government licensure is incompatible with liberty, therefore, is because it is destructive of economic freedom. No other nation demands more licenses than Greece.

Anyone has the natural right to pursue any means of providing for himself so long as in doing so he does not act fraudulently or otherwise violate the rights of others. The state mandated license turns the free market upside down. It prohibits everyone from producing in a given industry except for those who are granted the privilege of doing so by the state, especially those who provide huge kickbacks to kleptocrats. The state, in such a scenario, absorbs all individual rights unto itself and then divvies up some of those rights in any number of ways.

Under a licensing system, such as we have today, if someone attempts to exercise his natural right to provide for himself without the state's nod of approval, which usually comes with kickbacks, that person goes to jail. Imprisonment for supporting oneself in an honest and non-fraudulent manner which does not infringe on the rights of others just doesn't seem right. Preemptive protection is offensive in nature, and therefore, is itself a violation of natural rights. In a free society, it is only after fraud or another violation of rights takes place that the state has the right to intervene on behalf of the consumer.

By means of the licensure power, the state can permit the individual to eat or it can condemn him to starve, unless he gives kickbacks to kleptocrats. So long as the government has the power to issue licenses to live, we cannot claim to be free, and living without freedom is not much of a life. Fortunately, we still have a license to kill unsound and coercive government measures, so let us use that license to regain our right to live.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Greeks, robbed at gunpoint by Graecokleptocrats, survive by schemes, fraud, sinecures, and mugging each other. Rousfeti means expensive political favors, which pervade everything from hiring public employees to property deals. Tax evaders and law breakers receive visits from officials eager to collect kickbacks. In return for leaving the guilty untouched, officials receive fakelaki, envelope containing bribe in cash. The standard rate for kickbacks is 10% of the forfeited penalty. Desperate Greeks now pray for a new dictatorship! Allons enfants de la Grece!

Venitis notes that Gregory means fast in Greek. Gregory's tax is fakelaki for fast service. Without it, you will wait for ever! All Athenians know very well that without Gregory they will have to wait many months before a state IKA physician could see them. If you want a surgery, you will have to give the IKA surgeon at least 5,000 euros kickback, that beloved Gregory! The surgeon would ask you how is Gregory. If you do not present Gregory, you will have to come back to IKA months later to answer the same question. If Gregory is not fat enough, the IKA surgeon might pseudoforget his scissors inside you! Allons enfants de la Grece!

__._,_.___
RECENT ACTIVITY:

***

[athenians] HUNG PARLIAMENT
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

david_cameron_pm

προς athenians
προβολή λεπτομερειών 25 Απρ (Πριν από2 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη david_cameron_pm@yahoo.com

Some people think that a hung Parliament might be a change. I would say this, there is one group of people who would love a hung Parliament. And that's the politicians. They could sit in Westminster, they can haggle, I'll have this job, you have that office, bit of pet spending on my project over here, bit of pet spending on your policy over there. The politicians would adore it. The people who would be let down are those people who want to keep interest rates low and get our economy going, those people who want proper strategy in Afghanistan so we sort that out, those people who want to see change in our societies.

And we need to win this argument in this election campaign that a hung Parliament isn't a change for the better, it would be a change for the worse and one of the things you couldn't guarantee in a hung Parliament is you couldn't guarantee that you didn't wake up on May the 7th and find that Gordon Brown was still your Prime Minister for another five years. What sort of change is that?

So we need to win the argument, that the change Britain needs, real change you can count on, would be change from a Tory Government with a decisive majority, a Government that could actually take decisions for the long term, a Government that could get the economy moving, a Government that will tackle our social problems, a Government that will be able to take the bold steps to get this country back on track.

And just think about the issues where we need this change and what a hung Parliament would mean. We need big change in our economy, a Tory Government would get on, roll up its sleeves and start tackling the waste so we avoid Whig jobs tax. A Tory Government would get to grips with our debt and our deficit that is hanging over our economy like a black cloud. A Tory Government would, yes, have an emergency budget and it would be a budget about getting our economy moving, saying to new business take on ten people and you don't have to pay any National Insurance, an emergency budget that says to small business we're going to cut the rate of corporation tax you pay to get you investing, to get you growing. That's the decisive change our economy needs.

Think about the threat of a hung Parliament to our economy. A hung Parliament where there's' no agreement about getting on with dealing with the debt and deficit. A hung Parliament where there's growing uncertainty about Britain's economy future and our ability to pay our debts. That's not a change for the better; it's a change for the worse. And there's no prospect in a hung Parliament of avoiding Whig job tax. Be in no doubt, this increase in National Insurance coming down the track is the biggest threat to our economy. It's a jobs killer, it's a recovery killer, it's an economy killer. And what do the Liberal Democrats say about the National Insurance increase. Well when those one hundred business leaders, including the heads of Marks and Spencer's and Sainsbury's and Mothercare, when they all said that this was going to kill jobs in our economy the Liberal Democrats said that was nauseating. Now they say it's their aspiration to get rid of the jobs tax. Have you ever hears of a political party going in to an election with a nauseating aspiration? That's not the change that we need. Think of the big social problems we have and think of the decisive leadership a Tory Government would bring.

Now we've set out a big argument at this election, a big change at this election. We've said to people that your politicians have been taking you for mugs for too long by saying leave it all to us, we'll just pass one more law, one more regulation, spend a bit more of your money and everything will be solved. We all know that's not true. Real change comes when we all play our role in that change, when we break open the education monopoly and invite new schools in to give a first class education in the state sector for all our children.

Real change comes in welfare when actually we say the old ways aren't working and it's not acceptable for people who can work but who refuse to work to go on claiming benefits, so we're going to break open the system and get the private sector, get the voluntary section, get the experts in to help get Britain back to work.

This is the big idea at the heart of our campaign. The way you get safer streets, the way you get better schools, the way you get better hospitals is not the old way of top down state control, it's breaking open the system and recognising we're all in this together to bring the change that we need.

And would a hung Parliament lead us to solve these great problems? Take the crime situation. I don't know about you but I don't think our response to crime is tough enough. I think that if you go around carrying a knife you should be sent to prison. Now what change would we get from a hung Parliament? We could have a situation where you've got a Whig Government that actually released eighty thousand criminals early, helped by a Liberal Democrat Party that actually thinks we shouldn't send people to prison for six months at all, and thinks that violent crime and burglars and others should be on our streets. Now is that a change for the better? Of course not, it's a change for the worse.

Basil Venitis points out Great Britain is now Little Britain, a slave State yoked to Brussels. Its fall was inevitable, but the economic crisis will shrink the last pretenses of empire faster than anyone expected. Suddenly, the sun that once never set on the British Empire is casting long shadows over what's left of Britain's imperial past, and Uncle Ken(UK) rethinks his global role.

Venitis notes this is a watershed moment for Uncle Ken(UK). The country's public debt is soaring. The great engine room of British prosperity, the financial sector, now feels like an anchor. This is the record of spin, irresponsibility, and top-down state control. The glory days of London are now grinding to a halt. The main symbol of Britain's global might, London found financing for some of the world's earliest and most prominent multinational companies, and has had greater influence on global finance than Westminster has had on geopolitics. My great test as the next prime minister will be not only to redefine Britain's place among great nations, but also to adopt a venitist spirit.

Venitis points out Tony Blair gets ten million euros every year from JPMorgan, just to pullpeddle its Greek-American president Jamie Dimon out of Greek jails for churning the nest eggs of poor Greek workers! His former ministers are not far behind. Steven Byers, a former transport minister, described himself as a cab-for-hire as he asked for 5,000 pounds(5,500 euros, $7,500) each day in exchange for using his influence with the government. Geoff Hoon, formerly defense minister, and Patrician Hewitt, formerly health minister, asked for 3,000 pounds each day.

Venitis notes the U.K. defense giant BAE Systems paid four billion euros in kickbacks to Prince Bandar bin Sultan of Saudi Arabia for an eighty billion euros British-Saudi arms deal. The British government abruptly ended its Serious Fraud Office inquiry into BAE. The U.K.'s Serious Fraud Office has reportedly accused BAE of bribery in six countries, which should be enough to prompt an inquiry into whether BAE is in violation of the Foreign Corrupt Practices Act, a law banning companies that pay bribes.

Gordon Brown, leader of Whigs, has never shown he can lead a happy team and a successful team. He screams, throws tantrums, physically intimidates his staff swears at staff, grabs aides by the collar of their shirts, pushes aside secretaries who he felt weren't typing fast enough and taking over the keyboard. Brown's staff are afraid of him because he is always shouting at people, being unpleasant, constantly blaming people for things going wrong.

Brown took the top job in 2007 when former Prime Minister Tony Blair stepped down. Opinion polls indicate a loss for the Labour Party, with voters unhappy about the struggling economy and the number of troops being killed in the unpopular war in Afghanistan.

Uncle Ken(UK) monitors every phone call, website visit, text message, and email in the country, entering the information into an enormous database, used to catch terrorists, pedophiles, and scam artists. Most Britons see themselves as powerless cogs in a greater machine; as potential victims of a society so large and insensitive that they, innocent bystanders in the crowd, might be caught at any time in the crossfire between the forces of good and evil.

Venitist Caroline Cartwright from Wearside in the northeast of England was remanded in custody for having excessively noisy sex! The cops took her in after neighbors complained of hearing her shouting and groaning and her bed banging against the wall of her home. Cartwright has, quite reasonably, defended her inalienable venitist right to be a howler: I can't stop making noise during sex. It's unnatural to not make any noises.

Cartwright had previously been served with an antisocial behavior order(ASBO), a civil order used to control the minutiae of British people's behavior, that forbade her from making excessive noise during sex anywhere in England. If she wanted to howl with abandon, she would have to nip over the border to Scotland or maybe catch a ferry to France. It was because she breached the conditions of her ASBO, the civil ruling about how much noise she can make while making love in England, that Cartwright was arrested.

We need venitism now! If not now, when?

Venitism is a new libertarian paradigm, introduced by Basil Venitis, which integrates politics, economics, ethics, and spirituality. Venitists follow the Venitis Laws:

Venitis Law of Black Hole: Taxation is armed robbery that feeds the black hole of political corruption; it's the perfect index of corruption and tyranny. Only evil governments tax citizens and companies.

Venitis Law of Constitution: The only purpose of a constitution is to protect citizens from government abuse. Reform treaties of a confederation not voted by the citizens are null and void.

Venitis Law of Democracy: Every democracy is eventually hijacked by rabblerousers, pullpeddlers, clans of kleptocrats, bumptious bugaboos, busybodies, butterbabies, nabobs of nepotism, cranks of cronyism, pusillanimous pussyfooters, riffraffs of rascals, socialist sophists, and machiavellian mafiosi. Democracy tends to kleptocracy. Venitism should replace democracy.

Venitis Law of Depression: Only governments can cause economic depressions and funny money. Lower tax rates, a reduction in the burden of government, and elimination of kleptocracy and VAT are the only way to boost growth.

Venitis Law of Education: There is no direct relationship between education and schooling. You might be schooled but uneducated, and you might be educated but unschooled. Schools are concentration camps for the drones of society. Unschooling is much better than schooling. Internet is the best source of knowledge and information, replacing schools, libraries, media, parliaments, and postoffice.

Venitis Law of Environment: The best way to save the environment is vasectomy. Deadly viruses are Gaia's antibiotics against the cancer of overpopulation.

Venitis Law of Equality: Death is the only equalizer. Egalitarianism brings death to society, transforming citizens to zombies.

Venitis Law of Evolution: The ultimate phase of human evolution is the complete domination of soul.

Venitis Law of Faith: Faith is retarded thinking that keeps you away from God. You have to become faithless, in order to start your journey to God! You have to discover God your own way without intermediaries. God's truth should replace faith.

Venitis Law of Government: The only purpose of government is to protect citizens from criminals. Public services, central banks, and fiat money should be abolished.

Venitis Law of Heroism: Entrepreneurs, innovators, and heretics are the real heroes.

Venitis Law of Insurance: Citizens with proper individual retirement accounts and health savings accounts should be allowed to opt out of State Insurance.

Venitis Law of Intervention: Any government intervention deteriorates an existing trend. Laissez-faire is the only progressive policy.

Venitis Law of Legislature: Parliaments should be abolished, because they continuously create laws that enslave citizens, constraint economic activity, loot producers, reward drones, and encourage political corruption.

Venitis Law of Misery: Throwing money to misery brings more misery. Fighting wild leverage with more leverage is homeopathic repression of reality. A deluge of fiat money brings financial plague and haemorrhage of economy. Real money is tied up to precious metals and strategic metals.

Venitis Law of Patriotism: Patriotism is addiction to local hysteria.

Venitis Law of Property: Governments should not own or regulate any property, including waves. The first individual who improves or cultivates any unclaimed property is entitled to that property. Governments cannot own, allocate, regulate, or manipulate frequency fields and media. Eminent domain is null and void.

Venitis Law of Religion: Religion is spiritual slavery. Church is the business of religion. Religious monopoly turns bishops to ayatollahs, and churches to Sodom and Gomor. Spirituality and metaphysics should replace religion.

Venitis Law of Rule: Anarchy is the rule of gangs, infinitesimal government is the rule of law, and big government is the rule of the cancer of socialism.

Venitis Law of Selfownership: You own your body and your soul, and nobody should dictate what you take in and what you take out. Speech, education, heresy, habeas corpus, military service, mating, healthcare, abortion, cloning, drugs, guns, and euthanasia should be personal choices.

Venitis Law of Style: Your soul needs to resonate with mighty words and unique acts that express your style and destiny. Your government cannot dictate your language, your words, and your culture. Resonate now and sing your song!

Venitis Law of System: The most efficient political system is venitism, where everything is private, there are no taxes at all, there is no parliament, and a powerless infinitesimal government is chosen and supported not by hoi polloi, but by the most generous benefactors.

Venitis Square Law: Political corruption is proportional to the square of the size of the government.

Venitis Tax Law: For each percent of lower taxes, the economy grows by at least four percent more, and the government gets more revenue. Raising tax rates is masochism. Smart stimulus is to cut tax rates. Stupidus stimulus is to increase spending, which stimulates the cancer of socialism!

__._,_.___
RECENT ACTIVITY:

**

Σεξουαλικές ψυχογενείς ανεπάρκειες και διαστροφές - Δονζουανική ψυχοεκστατική σεξουαλικώς παράσταση - Εκστατικός Υπνωτισμός στη θεραπεία ανωμαλιών
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

x x

προβολή λεπτομερειών 25 Απρ (Πριν από3 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη therapeiaomofylofilias@gmail.com
http://youtube.com/watch?v=Ie4-Yuerqjk
http://youtube.com/user/BAMBOLAromanov
Ο ιατρός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στο έργο του 1978 ΣΕΞΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ ΕΚΣΤΑΣΕΩΣ -ΛΥΣΙΣ ΔΙ' ΕΚΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ συνεκδίδει το προηγούμενο σύγγραμμα του 1969 Ο ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΑΝΕΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΕΩΝ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ & ΕΝΔΟΓΕΝΩΝ ΨΥΧΩΣΕΩΝ αναπτύσσοντας την περί εκστάσεως θεωρία & τους επιμέρους κλάδους της, ήτοι την Ψυχοεκστατική Φυσιολογία, την Ψυχοεκστατική Φυσιοπαθολογία, την Ψυχοεκστατική Παθολογοανατομία & την Ψυχοεκστατική Ανατομική του Ανθρώπου.

Τι είναι η έκσταση;
Είναι η απορρόφηση του πνεύματος στην ενατένιση ιδέας (όπως η θεότητα) ή αντικειμένου, ο υπέρτατος θαυμασμός.
Στη Σεξολογία η δι' εκστάσεως επιβολή που χρησιμοποιεί κυρίως την όραση εκ των αισθήσεων, δημιουργεί την απαραίτητη ψυχική έλξη για επαφή με το άλλο φύλο, εξ' ου & ο λαός σωστά λέει: "Ο έρως κινάει από τα μάτια & τελικώς ριζώνει στην καρδιά". Ο συγγραφέας αναφέρει σχετικά στη σελίδα 53: "Εκείνος ο οποίος φταίει εις την έλλειψη ικανότητος προσελκύσεως του άλλου φύλου, είναι εκείνος ο οποίος εμφανίζει την ψυχογενή ανικανότητα. Η γυνή είναι δυνατόν να αντιληφθεί τον βαθμό έλξεως του ανδρός. Από το προσωπείο του καταλαβαίνει την σεξουαλική ψυχογενή ικανότητα του ανδρός διά συσχετίσεις, αφού οι ψυχικές αντιδράσεις, γενικώς, ως γνωστόν εκφράζονται εις το πρόσωπον.
Ουδέποτε ρόλο παίζει η ομορφιά ή ο πλούτος.
Παίζει ρόλο η ψυχική έλξη την οποία παρέχει η δι' εκστάσεως επιβολή.
Πας όστις έχει την περίπτωσιν, έχει ήδη κάνει & το αντίστοιχο προσωπείο. Το της μη δυναμικής σεξουαλικής προσωπικότητας, από το οποίον & δεν έλκεται σεξουαλικώς η γυνή. Φταίει δε διότι δεν παρέχει εις την γυναίκα, όσο & αν την πλησιάσει, & με βοήθεια άλλων, το κίνητρο της διακίνησής της προς ιδική του διέγερση. Δηλαδή η γυναίκα & αν ακόμη πλησιάσει αυτόν που έχει προσβληθεί από ανεπάρκεια δεν θα τον διεγείρει, όση ομορφιά & αν διαθέτει διότι το υπ' αυτής προσληφθέν ερέθισμα, είναι ανεπαρκές, προς διέγερση αμφοτέρων."

Τι είναι η Ψυχονεύρωση ή Νεύρωση;
Είναι η έκσπασις του ανικανοποίητου του πριν προς μίαν α ή ω ανώμαλη ψυχική ή ψυχοσωματική λειτουργία. Η ένταση δε αυτή της διαταραχής του χαρακτήρα με την έναρξη μιας ανωμάλου σεξουαλικής λειτουργίας είναι πολύπλευρος & οφείλεται εις στοιχεία ψυχικά ενός ανικανοποίητου σεξουαλικώς παρελθόντος, το οποίον κατακλύζει ως ιδέα & επικρατεί στο πεδίον της συνειδήσεως. Δηλονότι η διαστροφή εκπηγάζει ψυχοδυναμικά, η δε διαστροφική μορφή, το είδος της διαστροφής, ο θα εκσπάσει, σχετίζεται με την ένταση των προηγούμενων σεξουαλικών στερήσεων, την ψυχική εκτόνωση δηλαδή διά παθολογικής ενέργειας προς απόσβεση του σεξουαλικού άγχους στερήσεως. Τόσο οι σεξουαλικές ψυχογενείς ανεπάρκειες (π.χ. ταχεία εκσπερμάτιση ή ατελής στύση του πέους & της κλειτορίδας ) όσο & οι σεξουαλικές διαστροφές (π.χ. αυνανισμός ή ομοφυλοφιλία) πηγάζουν από τα ίδια αίτια: την ατέλεια της οιδιπόδειας ζωής ή οιδιπόδειου συμπλέγματος, ενός ψυχολογικού συμπλέγματος της παιδικής ηλικίας που χαρακτηρίζεται από σχεδόν ερωτική προσκόλληση του αγοριού στη μητέρα (το αντίστοιχο του κοριτσιού προς τον πατέρα καλείται "σύμπλεγμα της Ηλέκτρας").Σεξουαλικώς επιτυχής δεν υπονοεί ψυχολογικά επιτυχής, εάν δε λύσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα. Κάποτε το σωματικό εγώ θα καμφθεί. Η αραίωση & η απομάκρυνση από την ψυχολογική σεξουαλική συσχέτιση υποσυνείδητα επιφέρει & τη σωματική σεξουαλική νεύρωση, δηλαδή την πτώση & του σωματικού σεξουαλικού εγώ. Μπορεί η σωματική σεξουαλική ικανοποίηση να μην καμφθεί. Παραμένει όμως το ανώριμο της ψυχοσεξουαλικής εξελίξεως του κατοπινού βίου. Η πάθηση της ψυχής προκαλείται από το ψυχοσωματικό ανικανοποίητο μας. Εδώ ακριβώς έρχεται η δι' εκστάσεως θεραπεία να λύσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Πώς συγκροτείται η ανθρώπινη προσωπικότητα;
Στην ηλικία των 5-6 ετών πρέπει το παιδί να ενστερνισθεί γονεϊκές αξίες & αρετές. Τυχόν εκτροπή υπάρχει εν αρχή επί ψυχολογικής βάσεως. Προεφηβικώς απωθείται. Η έλλειψη ικανότητος προς σύναψη εύκολης ψυχογενούς επαφής μετά του αντιθέτου φύλου στην εφηβεία γεννά είτα σωματική πτώση διά την τέλεια τέλεση της γενετησίου ικανοποιήσεως του ατόμου. Μετ' εφηβικώς δε καταπιέζεται, γι' αυτό & στο ιστορικό ενός ατόμου μετά ψυχογενούς σεξουαλικής ανεπάρκειας συναντούμε πληθώρα πλατωνικών ερώτων & τέλεια απουσία ψυχοδυναμικών τοιούτων, δηλαδή ψυχικής & σωματικής συγχρόνως σεξουαλικής ικανοποιήσεως. Τείνει δε τελικώς ο άνθρωπος αυτός είτε σε σεξουαλική ψυχρότητα είτε σε σεξουαλική διαστροφή.

Η εγκατάσταση της παθητικής ομοφυλοφιλίας εντός 6+ μηνών
Η κατάπτωση του εγώ είναι τέτοια που δε δύναται ο ομοφυλόφιλος να επιδράσει επί της διαστροφής του διά να την αποφύγει. Μόνος του θα κουραστεί. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις επαναφοράς εις το κατά φύσιν από μακροχρόνια προσπάθεια. Η εγκατάσταση της βλάβης είναι σωματική. Είναι άλλο ζήτημα, αν ο ψυχολογικός παράγων διευκολύνει τη ροπή. Σε διάστημα 6+ μηνών διά μερικών ή & περισσότερων παρά φύσιν συνουσιών ακόμα & διά τεχνητού τρόπου, δακτύλους κτλ. λαμβάνει χώρα η πρωκτική εγκατάσταση προς διέγερση ή & διέγερση έτερων δευτερευούσης σημασίας αισθησιακών του σώματος ζωνών (στήθους, μασχάλης κτλ.) Η αίσθηση της ηδονής μεταφέρεται εκ της βαλάνου του πέους προς τη βάση αυτού, είτα κατά το περίνεο (= η περιοχή του κορμιού που αντιστοιχεί στο κάτω στόμιο της πυέλου, δηλαδή της λεκάνης του ανθρώπινου σώματος ή κοιλότητας του νεφρού) & καταλήγει τέλος περί την πρωκτική χώρα. Η επίδραση του σώματος επί της ψυχής είναι τόση όσο περισσότερο διεγείρεται προς αποφορά ηδονιστικών επιτευγμάτων. Ο ομοφυλόφιλος από της στιγμής της διαστροφής του βαδίζει προς μία αποδιοργάνωση ολοταχώς. Το ερέθισμα εγκαθίσταται τοπικά & σαφώς πλέον διαγράφεται ως γνώση πλέον φλοιώδης του εγκεφάλου. Η τάση είναι ξέφρενα υπερσεξουαλική. Ενώ προ της περατώσεως της ψυχοσωματικής αλλαγής έχουν εδραιωθεί το άγχος & η ανασφάλεια, ασυνείδητα τα αποκρύπτει προς απολαβή του εν αρχή ισχυρώς & συνεχώς δρώντος ηδονιστικού ψυχοσωματικού πλέον ερεθίσματος. Την ανασφάλεια, το άγχος & τον ψυχαναγκασμό (= ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το άτομο κυριαρχείται από ιδέα ή εικόνα, παρά τις αντίθετες προσπάθειες του, ψυχολογικός εξαναγκασμός) γεννούν η ανικανοποίητη, ξέφρενη, ανώμαλη, σεξουαλική, με λίγα λόγια τάση & η ανικανότητα προς κοινωνική διά διαφόρους λόγους προσαρμογή.

Υπερευαισθησία & γενετήσιες φοβίες
Είναι γεγονός ότι αν λάβουμε 1 άτομο του οποίου η προσοχή είναι διαταραγμένη & η βουλητική αντίσταση του ελαττωμένη συνεπεία ανωμαλιών αφορωσών τη γενετήσια ζωή του, το άτομο αυτό θα εμφανίσει αντίδραση άγχους εν αρχή, εις πάσα προσπάθεια άλλου να αγγίσει το σώμα του (Διαταραχή της αφής καθ' όλη την έκταση της επιφανείας του σώματος) ή να ατενίσει στιγμιαίως τους οφθαλμούς του. Πας όστις υφίσταται εις τοιαύτη ανωμαλία & είναι ιδεώδης προσωπικότητα (έντονη μετ' εγωτική προσωπικότητα) κάθεται στον περιβάλλοντα χώρο εν προφυλάξει. Δεν εγγίζει κανέναν άλλον & προσπαθεί, όταν κάθεται π.χ. εις τον κινηματογράφο να μην τον εγγίζει ο διπλανός του. Αναπτύσσεται δηλαδή υπερευαισθησία. Είτα το άτομο αυτό θα παρουσιάσει ψυχαναγκασμούς οι οποίοι επιτείνουν, όταν καλώς εγκατασταθούν, το άγχος. Φόβος λόγω υπερεγωτικής προσωπικότητας αντανακλάται κυριότερα διά της οπτικής οδού & χαρακτηρίζεται πάντοτε ως αντίληψη ατόπου σεξουαλικής συμπεριφοράς & αυτοενοχής. Γι' αυτό το λόγο το άτομο διά του βλέμματος του όταν προσκρούει ανέτοιμα εις το βλέμμα των άλλων, αισθάνεται άγχος, το οποίον οδηγεί εις τον ψυχαναγκασμό.

Δονζουανική ψυχοεκστατική σεξουαλικώς παράσταση
οο (άπειρον) -3 -2 -1 0 +1 +2 +3 οο (άπειρον)
Δον Ζουάν καλείται η τέλεια λύση του οιδιπόδειου συμπλέγματος
Εις τη μέση της γραμμής θέτουμε το μηδέν (0) Δεξιά του μηδενός είναι οι δυναμικοί κατά ποσότητα ψυχικής έλξεως του αντιθέτου φύλου. Το +1 σημαίνει μία δύναμη, το +3 π.χ. περισσότερες δυνάμεις προς ψυχική έλξη μετά του αντιθέτου φύλου. Το σημάδι δε αυτό οο σημαίνει άπειρες δυνάμεις ψυχικής σεξουαλικής έλξεως του αντιθέτου φύλου ή Δονζουανική ή ψυχοεκστατική σεξουαλικώς ψυχική ελκτική δυναμικότητα. Τώρα, αριστερά του μηδενός της ανωτέρω περιγραφείσης γραφικής παραστάσεως κείνται οι σεξουαλικώς ανεπαρκείς & οι σεξουαλικώς έχοντες ελαφρά, μέση ή βαρεία διαστροφή.
Το -1 σημειώνεται ως σεξουαλική ψυχογενής ανεπάρκεια. Τόσο διά τον άνδρα όσο & διά τη γυναίκα. Διά να καταστεί ψυχογενώς ανεπαρκής, σημαίνει, ότι εκάμθη το εγώ του εκ πολλαπλών σεξουαλικών ψυχολογικά αποτυχιών (= ψυχοτραυματισμοί) 1η πύλη της σεξουαλικής ψυχογενούς ανεπάρκειας είναι η συνέχιση του αυνανισμού μετά την εφηβεία, που υποδηλώνει προγενεστέρα απουσία ψυχικών συνδέσεων & ανώριμη συσχέτιση μετά του αντιθέτου φύλου & είναι ο 1ος βαθμός ψυχικής αποστάσεως εκ του αντιθέτου φύλου. Το -2 σημειώνεται ως ελαφρά διαστροφή, π.χ. αυνανισμός, πεολειξία, αιδοιολειξία. Το -3, σημειώνεται ως μέση, εις βαθμό διαστροφή. Π.χ. ενεργητική ή παθητική ομοφυλοφιλία, τριβακή ασέλγεια ή τριβαδισμός ή Σαπφισμός (=λεσβιασμός)
Ούτω & τα λοιπά & δι' άλλους αριθμούς. Όπου εις το πλην άπειρον (οο) κείνται ο σαδισμός, μαζοχισμός & τα προστάδια αυτών, ουρολαγνεία & κοπρολαγνεία.

Εκστατικός Υπνωτισμός στη θεραπεία ανωμαλιών
Μέσω της εκστατικής επιβολής με υπνωτισμό, η συνείδηση αποκτά 1 όριο αφυπνίσεως δίκην (= κατά τον τρόπο, κατά τη συνήθεια) shock. Για τη θεραπεία απαιτείται δημιουργία νέου υποσυνειδήτου (= περιοχή της ανθρώπινης ψυχής όπου λανθάνουν παραστάσεις, γνώσεις ή επιθυμίες που η συνείδηση έχει απορρίψει ή απωθήσει, τα κατάβαθα της ψυχής) Ο εγκεφαλικός φλοιός ηρεμεί διά της εκστάσεως, το δε γεγονός της εκστάσεως καταρτίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη της νέας προσωπικότητας της απαλλαγμένης από πάσης νοσηρής διαστάσεως του εγκεφάλου.Συνειδητά τώρα είναι παρά του ασθενούς γνώριμο, ότι εκεί εις το ασυνείδητο (= η εκτός της συνειδήσεως περιοχή του εγώ, το σύνολο των ψυχικών διαδικασιών, που δεν τις συνειδητοποιεί το υποκείμενο) υπάρχει & η χαμένη γνώση της ανωμαλίας του. Τώρα την αποδέχθηκε συνειδητά & την αφομοίωσε εν τη μνήμη του, την καθόρισε εις το ασυνείδητο, τη μετέφερε την ανωμαλία του ως γνώσιν εις το συνειδητό & τώρα εύκολα θα την σβήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://therapeiaomofylofilias.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΙ' ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ; Άρθρο αναγνώστη: Η ψυχοπαθολογία της πουστοποίησης του άνδρα***

Kλεπτοκρατία ¬> ∆ημοκρατία
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

NICHOLAS GEORGANTZAS

προς ΕΠΙΤΡΟΠΗ, geoko, kyriakidhsk, bcc: Εμένα
προβολή λεπτομερειών 24 Απρ (Πριν από3 ημέρες)

Χαίρετε Αντώνη, Γιώργο, Κώστα κ.α.,Πρώτον, δεν χρειάζεται FACEBOOK γιά να δει κάποιος την πρόσκληση γιά την
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, Η "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ". Βάλτε στο Google
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, Η "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"» και θα το δείτε σε
πολλά μέρη. Έδωσα μία πηγή, αλλά δεν είναι η μόνη πηγή.

Δεύτερον, χρειάζεται ένωση όλων μας γιά την μετάβαση της Ελλάδος σε
πραγματική, αληθινή δημοκρατία. Όλοι μαζί λοιπόν στο ‘παχνί’ της ΠΝΥΚΑΣ
(ΘΗΣΕΙΟ, ΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ), το Σάββατο 1 Μαΐου 2010, στις 10:00 π.μ.

Τρίτον, ο τρόπος γιά την δημιουργία της πραγματικής, της αληθινής
δημοκρατίας, πρέπει να βρεθεί από κοινού με όλους τους ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, με
τις αληθινές αρχές και τις αληθινές διαστάσεις της αληθινής δημοκρατίας:
ισηγορία, ισοκρατία και ισονομία. Το δύσκολο είναι να συμφωνούμε όλοι,
χωρίς βία, ειρηνικά και με βαθειά πίστη στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Είναι δύσκολο, διότι επί αιώνες τώρα, η νεοτερικότητα μας έχει κάνει
εγωκεντρικά άτομα, ξεκομμένα από την ελληνική μας συλλογικότητα. Η ένωση
όμως γιά την οποία μιλούμε απαιτεί, πριν από ό,τι άλλο, την επιστροφή μας
στην ελληνική μας συλλογικότητα.

Μπορεί η ΠΝΥΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.500
ΧΡΟΝΙΑ να το πετύχει αυτό? Αν ναι, καλώς! Θα είναι το πρώτο βήμα επιστροφής
στην δημοκρατία. Η αληθινή δημοκρατία ξεκινά με αληθινά υπόλογους
αμεσοδημοκράτες.

Αν όχι, τότε ξεχάστε την αληθινή δημοκρατία και πάμε σπίτι μας, να γίνουμε
άριστοι δούλοι και υπήκοοι της διεθνούς κλεπτοκρατίας που μας κυβερνά, κατά
τον κ. Nigel Farage, με τα ανδρείκελα της κομματικής πολυαρχικής
δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Η
"ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ είναι αντιπροσωπευτικό του που βρίσκεται η
νεοτερικότητα σε σχέση με την κλασική Ελλάδα. Γιά να ξέρουμε που είμαστε
στον σπειροειδή χωροχρόνο του Πυθαγόρα: είμαστε στην εποχή των νομοθετών.Νίκος
Nicholas C. GEORGANTZAS
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
New York, NY 10023-7484, U.S.A.
_____________________________________________________

Dear Nicholas,

Aristotle had a very good point - he should be compulsory reading for the
kleptocrats, whom we have allowed to take charge of our world. However,
since they are unlikely to be greatly affected by reading philosophy, we
must plan for their removal and replacement with accountable democrats.

Yours sincerely,

Nigel
_____________________________________________________

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, Η "" ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"
Type:
Meetings - Club/Group Meeting
Date:
Saturday, May 1, 2010
Time:
10:00am - 8:00pm
Location:
ΠΝΥΚΑ (ΘΗΣΕΙΟ) ΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ
Description
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ.

ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Η "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ= ΣΕΙΩ ΤΟ ΑΧΘΟΣ= ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΟΛΩΝ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ
ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΟΙ
ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΓΙΚΟΥΣ , ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ , ΜΕ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ`ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ "ΕΚΛΕΓΕΙΝ" ΚΑΙ "ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ", ΚΑΙ ΣΤΑ
ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΕΝΩ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ
ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟΥ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ. ΚΑΛΟΥΝΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΜΕ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ
ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ.
ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ , ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ
ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΙΣ
ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Source: http://www.facebook.com/event.php?eid=115165075168962 .-


***

[capitalismos] TAXPAYERS' HARD-EARNED MONEY BLOWN OUT WITH THE WIND!
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

capitalismos

προς capitalismos
προβολή λεπτομερειών 24 Απρ (Πριν από3 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη capitalismos@yahoo.com

While Greece, the most corrupt country on Earth, was not formally on the agenda, it was a hot topic both at the G20 and on the sidelines, where officials rallied behind a squandering aid expected to be worth up to 45 billion euros($60.5 billion), the biggest-ever bailout of a country. This is money blown out with the wind, because Greece can never return the money back! Graecokleptocrats simply rob and churn the money, forwarding kickbacks and loot to their offshore secret accounts.

Another round of strong earnings would be further evidence that the U.S. economic recovery is gaining strength and may help temper some of the risk associated with Greece's debt woes after untouchable Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth, those freaks that enjoy absolute impunity and full parliamentary immunity, formally requested aid from the European Union and the International Monetary Fund on Friday.

One big question facing investors in the coming week on Greece is whether its formal request for EU and IMF aid will calm fears of default. The clamor among investors for something to be done about Greece's debt had reached a crescendo before Premier George Papandreou, who covers up all Graecokleptocrats, announced on Friday he was asking for aid.

U.S. stocks, nonetheless, have shrugged off worries over Greece, propelling both the benchmark S&P 500 and the Dow Jones industrial average to 19-month highs. Venitis notes that Greece needs the constructive destruction of bankruptcy! Bailout of Greece is a destructive distraction. The default of Greece, a bottomless pit, cannot be avoided. The challenges facing Greece are similar to those that confronted Argentina, which defaulted on $95 billion of debt in 2001.

There are a lot of similarities in terms of inflexibility of the currency, capital flight, huge taxes, and the risk of austerity measures leading to a sharp contraction in growth. Greece's financing needs are huge in the coming two years. It needs to prove to the market that it can drastically reduce expenses, taxes, sinecures, and Graecokleptocracy. The markets demand to see at least one Graecokleptocrat in jail!

Papandreou told Greeks in a televised speech on Friday that the aid his government is seeking is a national need as the previous conservative government had left the country a sinking ship, but he did not utter a single word about the impunity of Graecokleptocrats!

Venitis asserts that Greece can easily pay its debt by selling its assets, such as land owned by the government, forests, islands, postoffice, colleges, state buildings, public TV stations, public radio stations, highways, ports, airports, state hospitals, mines, offshore drilling, and many other public services. Everything should be privatized. 90% of public jobs should be eliminated, because they are just sinecures, created in exchange for votes!

Papandreou said Greece's partners will do what is necessary to offer a safe port to allow the Greek boat to float again. Papandreou's plea to a nation facing unprecedented austerity came just a day after the latest in a series of strikes against his reforms. Greek Finance Minister George Papaconstantinou also said he expected no problem in getting the aid and that it should be available in a few days.

However, German Chancellor Angela Merkel, whose government has been reluctant to help Greece, declares that the rescue package would be activated only if the stability of the euro was threatened, Athens implemented tough policies, and at least one Graecokleptocrat go to jail.

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

Merkel insists that Greece must play its part in ensuring that Greece's finances return to a solid path, and Graecokleptocrats go to jail. The stability of euro is Merkel's first priority. Basil Venitis,twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros.

Merkel does not use high-flying rhetoric or emotive outbursts to work up the crowd. She simply lays out in calm, measured, perhaps even dull terms, her party's platform. There is little to be heard of a grand plan for a shining future – this is pragmatic stuff, which is always what Merkel has been concerned with. She is not a big visionary. She likes to solve the problems of today and not think about visions of the future.

Merkel has learned a lot in terms of body language. She flirts, throws glances and can unsettle even the most powerful statesman with her impish smile. At a gala evening she can be the impressive political diva who's not afraid to show cleavage. Venitis muses that Merkel's cleavage is Germany's weapon of mass distraction! During state ceremonies she's the queen of lions in a boring trouser suit striding energetically along military formations. Her countenance can be strict and rebuking. And she often deliberately neutralizes her femininity with those famous Angela Merkel button jackets.

Merkel asserts the Greek government must negotiate a credible savings program with the European Commission and the International Monetary Fund, Merkel said. The IMF, the commission and the European Central Bank have to determine whether an aid program for Greece is needed for the euro's stability. And some Graecokleptocrats must go to jail. Only when those three conditions are met can Merkel talk about specific aid, including the kind of aid and the amount.

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007.

Merkel's comments came after Fourth Reich(EU) said it did not see any obstacles and would give react in a rapid manner to the request to activate a three-year debt rescue package worth up to about 45 billion euros ($60 billion) in the first year. Athens is seeking the loan at concessionary interest rates of about five percent.

French Finance Minister Christine Lagarde, whose government has been more supportive of Athens than the German government, notes Papandreou's announcement indicates that the process is launched. The huge Greek debt is not due to spending, but robbing! It's not fair for poor Greeks to pay this debt, but for Graecokleptocrats to return the loot, mission impossible. That's why Greeks revolt against Graecokleptocrats with bombs, molotovs, guns, strikes, and riots! Many revolutionary groups try to overthrow Graecokleptocrats and hang them in front of the Greek Parliament! Most Greeks pray now for a coup!

Under the three-year plan agreed to in Brussels earlier this month, the IMF will provide about ten billion euros in 2010, while eurozone nations have pledged 30 billion euros. Athens needs to raise about 11 billion euros to service its debt by May 19. The government is believed to have only some two billion euros left its coffers.

It is the first time that every Greek is realizing that after years of Graecokleptocracy, it's time to fight back Graecokleptocrats. It's the only hopeful sign, actually. Greece has no choice but to reinvent itself. Reinventing Greece and cleaning up after years of Graecokleptocracy, however, is going to be a task worthy of Hercules. The time has come to pay the bill. And paying that bill, with the economy in the middle of a recession, is going to hurt. Nominal unemployment rate has hit 12%, and the real unemployment rate calculated by Basil Venitis is 25%!

The precise details of the rescue plan are still being negotiated, but it is expected that Greece will receive aid from the IMF first.
Greece is expecting 12 billion euros from the IMF at an interest rate of 2.64 percent. That is less than half the interest that Greece would pay on international markets. This would probably cover Greece's needs for the upcoming weeks.

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel of Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

The German euphemism for kickbacks is nuetzliche aufwendungen(NA), useful payments. Corruption scandals at Siemens, MAN, Daimler, and Ferrostaal show that German companies owe some of their success abroad to NA. Germany is the world champion in bribery! NA has transformed Greece to the dumping place of Germany. German companies sell their defective equipment to Greece at double prices of their perfect equipment! Yes, at double prices Greece buys submarines that bend, airplanes that cannot balance, helicopters that fall down, security systems that do not work at all, and useless machines rusting in warehouses! Yes, Greece pays gold for garbage, thanks to NA!

Greece was in for a hard time and that the money is no handout. The effort to be made by the Greeks is huge. They have to understand that Europeans are not punishing them for any kind of sin, Europeans tried to help them to go back on track. And it will be very difficult, very long and very painful and it's in the interest of nobody to try and hide this reality.

The average Greek citizen, forced to accept inferior public services or pay bribes to get around them, is understandably not inclined to pay his or her fair share of taxes. This problem is compounded by a tax system that is arcane, vague, and quite punitive for those who are not prepared to dodge or bribe the tax inspectors, a service that the affluent take disproportionate advantage of.

The money pledged by EU nations, however, could take some time to come. Germany, as Europe's largest economy, would be expected to provide about 8.4 billion euros. Merkel has warned that any aid would be linked to very strict conditions with one being that Greece introduce an absolutely credible austerity program.

Greece's debt troubles herald a domino of sovereign defaults in eurozone that could derail an economic recovery. Venitis points out PIGS(Portugal, Italy, Greece, and Spain) account for half the debt of eurozone. PIGS are indeed piggy slave States that create many problems for Fourth Reich(EU), demanding high proportions of the Cohesion Fund, playing dirty games, encouraging political corruption, and spreading the cancer of socialism. Lazy pigs enjoy dolce vita and expect hard-working Britons and Germans to support them! Pigs come to the trough all time!

Merkel faces strong public opposition to aid for Greece ahead of a key regional election on May 9 in which the center-right government's upper house majority is at stake. Venitis notes that Fourth Reich(EU) decided to become the bailout reich, a free-ride area where entitlement spending in PIGS is underwritten by North Fourthreichian taxpayers. Euro will stabilize in the short-term, as investors face reduced uncertainty. However, this locks Fourth Reich on a trajectory to gradual monetary collapse, the path currently being followed by the dollar. Eurogroup chairman Jean-Claude Juncker, premier of Luxembourg, points out the hard-working taxpayers of North eurozone refuse to subsidize the socialistic laziness and dolce vita of South eurozone.

Finance Minister Wolfgang Schaeuble also warned against granting Greece financial assistance over hastily. Schaeuble stressed that Greece must return to sound financial conditions if it was to deal with the crisis, saying that in the case of renewed violations of the austerity program there would be no more aid.

The opposition Social Democrats(SPD) and Greens demand that the banks be involved in the aid package. SPD Leader Sigmar Gabriel asserts Merkel should not be allowed to spend taxpayers' hard-earned money on the Greeks without calling for the participation of German banks, which had also speculated in a big way in Greece. The Greens also insist that Merkel should try to get private creditors on board.

The Association of German Taxpayers points out the financial assistance is a bitter pill for German taxpayers to swallow. But the manager of the association, Reiner Holznagel, adds that the choice was between plague and cholera. If Greece went bankrupt, there would be far worse consequences. Venitis muses that Papandreou is a Don Quixote who is tilting at the windmills of speculators. Papaconstantinou is a Sancho Panza who helps Papandreou to attack imaginary kallikantzaroi. The quixotic adventures of Papandreou lead nowhere, because he is surrounded by Graecokleptocrats who play farces on him. The cruel practical jokes eventually will lead Don Quixote to a great melancholy.

The Greek tragey has grown into the biggest crisis since the euro was adopted, sparking concerns that it could spread to other weak members of the single currency area. Papandreou used the loaded gun of EU support mechanism. But now the loaded gun might turn out to be a water poistol! Some concerned Germans have launched a legal challenge at the Constitutional Court, located in Karlsruhe, against the eurozone aid package for Greece agreed by finance ministers. Professor Joachim Starbatty and constitutional lawyer Wilhelm Hankel assert the aid package breaches the EU's Maastricht Treaty! They view the aid package as a subsidy which is forbidden as the interest rate offered is under the market rate for Greek bonds.

Papandreou asserts the big wager is dual, to best make use of the country's inexhaustible potential for the production of wealth, but also to distribute that wealth fairly. But Venitis notes fair distribution means playing Robin Hood, robbing producers with high taxes, a sure way for Greece to go belly up!

__._,_.___
RECENT ACTIVITY:

********

[kitchencabinetforum] 95TH ANNIVERSARY OF ARMENIAN GENOCIDE *-O)):-{>
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

eurokitchencabinet

προς kitchencabinet.
προβολή λεπτομερειών 24 Απρ (Πριν από3 ημέρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη eurokitchencabinet@yahoo.com

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out NATO includes Turkey, the #1 terrorist nation, that indulges in genocides, such as the Armenian genocide, the Greek genocide, the Pontian genocide, and the Cypriot genocide, and pogroms such as the Istanbul pogrom, a state-sponsored and state-orchestrated pogrom that compelled Greeks to leave Istanbul, in violation to the Treaty of Lausanne. NATO should either expel terrorist Turkey or disband.

Armenians and concerned citizens from all over the world marched across the Armenian capital on Friday to commemorate the 95th anniversary of the genocide of Armenians by Ottoman Turks. The event was staged by the nationalist Dashnak-Tsutyun party's youth wing. The demonstrators burned a banner with images of Turkish leaders. They carried placards such as "We demand compensation from Turkey!" and "The recognition time is now!"

Two million Armenians were systematically killed between 1915 and 1917 as the Ottoman Empire, the predecessor of modern Turkey, was falling apart. In Saturday's edition of Turkish newspaper Hurriyet, an opinion piece acknowledged that Ankara had made mistakes in the handling of events that led to the enormous suffering of the Armenian people in 1915.

PM Recep Tayyip Erdogan claims there was no genocide! Erdogan was imprisoned in 1998 after famously reading in public a poem, much beloved of militant Muslims, containing the following passage: The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers.

Since coming to power, Erdogan has greatly improved his country's relations with Syria and picked a loud quarrel with Israeli President Shimon Peres, disrupting what had been a rather close alliance between the Jewish state and Turkey. He has also been developing a new friendship with the Iranian regime next door, just as the rigged re-election of President Ahmadinejad has disgusted all who had hoped for freedom in that Islamic Republic.

But most fascinating of all, and all but unnoticed in the West, is Turkey's internal shift — the extraordinary series of events known as the Ergenekon Affair. The word refers to a valley lost deep in the Altai Mountains, supposedly the origin of the Turkish nation, who were miraculously led out by a gray she-wolf. The story was for many years a favorite of secular nationalists seeking to replace Islam with a patriotic founding myth. But now it is supposed to be the unifying name of a conspiracy of military officers, judges, journalists, professors, and reactionary political organizations.

The existence of this shadowy secularist spider's web has been the excuse for repeated waves of arrests, many of them at 4:30 in the morning, of prominent opponents of the Islamization of Turkey. Much of this activity was presumably a response to an attempt by the Constitutional Court to outlaw the AK party. This was the secular state's answer to the AK's efforts to overturn a ban on women wearing headscarves on state premises.

This seemingly trivial change is immensely important in a country where outward signs of Muslim fervor were banned by Mustafa Kemal before World War II in his attempt to turn Turkey into a modern nation, with a legal system based on Switzerland's rather than on Sharia and with emancipated women. Now, after years of Muslim subjection, the newly militant Islamic movement sees its chance to re-establish power.

Armenia and Turkey signed a landmark deal in October to establish diplomatic ties and reopen their border but ratification of the agreement stalled amid mutual accusations that the other side was not committed to reconciliation.

Venitis notes that since terrorist Turkey declared Casus Belli against Fourth Reich(EU) and Turcoterrorists continue to abuse the Fourthreichian islands near the Turkish border and traffic drugs and illegal immigrants to Greece, Fourth Reich reinforced its border management agency, Frontex, enhancing its operational capacity to support Greece against Turcoterrorism. Member States now put more equipment and more personnel at Frontex's disposal in the Aegean Sea of Greece. Frontex now coleads border patrol operations with Greece.

Koran is the Islamic Mein Kampf that incites Muslims to resort to violence. Koran calls for hatred, misogyny, polygyny, violence, submission, murder, and terrorism. Koran calls for Muslims to kill infidels, to terrorize infidels, and to fulfil their duty to wage war, the violent jihad. Jihad is a duty for every motherfucker Muslim ape, Islam is to rule the world by the sword. Koran is clearly antisemitic, describing Jews as monkeys and pigs.

Mohammed was a charlatan, a bipolar maniac, a warlord, a mass murderer, a pedophile, and a misogynist. Islamic tradition tells us how Mohammed had his enemies murdered and even had prisoners of war executed. Mohammed himself slaughtered the Jewish tribe of Banu Qurayza. Islam has no other morality than the advancement of Islam. If it is good for Islam, it is good. If it is bad for Islam, it is bad. There is no gray area or other side. Here is an emoticon of Mohammed with a lit bomb in his turban *-O)):-{>

Islam is not a religion, but a satanic terrorist cacoculture. Sure, it has a grudge-collecting god, and an afterlife with 72 virgins for each martyr. But in its essence, Islam is a totalitarian ideology and sadomasochism. It is a system that lays down detailed rules for society and the life of every person. Islam wants to dictate every aspect of life. Islam means submission. Islam is not compatible with freedom and democracy, because what it strives for is the incivility of terrorist jihad and sharia.

We demand EU to understand and lock horns with an ideology, masquerading as a religion, and rein in Muslims who seek to turn Europe into Eurabia, a theocratic state run by Mullahs and those who wield the sword of Islam. Europe is under threat because European tolerance and European generosity towards those of other countries and cultures are being used by intolerant people, in order to promote intolerance. This is a weakness which can be exploited by them for only so long.

Violence and denial of human rights prevail in Islam. Practices such as stoning of adulterous women, beheadings, execution of apostates, honor killings, hanging of homosexuals, forced child marriages, female circumcision and other odious practices prevail to this day. There is a disgusting hypocritical political correctness relating to Islam that has enveloped Europe. Islam is the Trojan horse in Europe, and if we do not stop Islamification now, Eurabia will just be a matter of time.

The primary purpose of public diplomacy is to explain, promote, and defend principles to audiences abroad. This objective goes well beyond the public affairs function of presenting and explaining specific policies of various Administrations. Policies and Administrations change; principles do not, so long as a country remains true to itself. By all accounts, Americans have been absent from the battlefield of ideas. They blankout when Venitis asks them why they have not expelled terrorist Turkey from NATO. How can they sit next to terrorist Turks who committed the Cypriot genocide? How did Henry Kissinger finance the Turkish invasion of Cyprus?

Public diplomacy has a particularly vital mission during war, when the peoples of other countries, whether adversaries or allies, need to know why we fight. What are the ideas so dear to us that we would rather kill and die than live without them? And what antithetical ideas do our enemies embrace, about which they feel the same way? After all, it is a conflict of ideas that is behind the shooting wars, and it is that conflict which must be won to achieve any lasting success. The main reasons for failure stem from intellectual confusion regarding what it is we are defending and against whom we are defending it. Venitis asserts the greatest confusion of all is the inclusion of genocidal Turkey in NATO. Terrorist Turkey has committed the Armenian genocide, the Pontian genocide, the Greek genocide, and the Cypriot genocide.

__._,_.___
RECENT ACTIVITY:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου