Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ *

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 :


~**Οι επιδόσεις ενός παιδιού στο σχολείο, εξαρτώνται άμεσα από την διατροφή του
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010,
Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Οι χώροι όπου μαζικά συγκεντρώνονται τα παιδιά, όπως είναι το σχολείο, τα φροντιστήρια και οι αθλητικές ομάδες, μπορεί να αποτελέσουν σημαντικές εστίες μικροβιακών και ιογενών λοιμώξεων, ενώ ταυτόχρονα τα κοινά κρυολογήματα, ή η εποχική γρίπη είναι αρκετά συχνά, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και στις αρχές της άνοιξης με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.

Για τον λόγο αυτό και για να αποφευχθούν οι συχνές απουσίες από το σχολείο, το παιδί θα πρέπει να διατηρεί ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, μία ισχυρή, δηλαδή, φυσική άμυνα.

Τα παιδιά μεγαλώνοντας χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και ποικιλία από τροφές ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αυτό θα τους εξασφαλίσει την καλή υγεία και τις σωστές διατροφικές συνήθειες για το υπόλοιπο της ζωής τους. Στην περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, το παιδί κινδυνεύει από έλλειψη κάποιων θρεπτικών συστατικών με επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην υγεία του.

Έρευνες έχουν δείξει πως παιδιά με λανθασμένη διατροφή (έλλειψη ποικιλίας τροφών στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, υποσιτισμός, υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος , ζάχαρη, αλάτι), έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να παρουσιάσουν ασθένειες όπως διαβήτη, καρδιοπάθειες, κυρίως αν οι ασθένειες αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί σε άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Για να πετύχουμε για τα παιδιά μας μια σωστή διατροφή, εκτός από την άσκηση, η οποία πρέπει να υπάρχει καθημερινά στο πρόγραμμά τους, τα παιδιά πρέπει καθημερινά να παίρνουν τροφές από όλες τις κύριες ομάδες τροφών.

Η χαμηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπών καθώς και η επαρκής πλήρωση των αναγκών του παιδιού σε σημαντικές βιταμίνες ιχνοστοιχεία και μέταλλα, είναι παράγοντες που εγγυώνται, κατά κάποιον τρόπο, την καλή κατάσταση της φυσικής άμυνας. Πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη C, που τη βρίσκουμε κατά κόρον σε εσπεριδοειδή, καθώς και στα πράσινα φυλλώδη και κραμβοειδή λαχανικά, είναι από τα θρεπτικά συστατικά που έχουν συνδεθεί πολύ έντονα με την ενίσχυση της φυσικής άμυνας, καθώς είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη αυτή θα πρέπει, λοιπόν, να προσλαμβάνεται καθημερινά σε επαρκείς ποσότητες από το παιδί, καθώς εκτός από την υγεία του ανοσοποιητικού συμβάλλει και στη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου και του μαγνησίου από τον οργανισμό του.

Όταν αναφερόμαστε σε καλές σχολικές επιδόσεις, το συστηματικό διάβασμα αποτελεί μόνο τη μία όψη του νομίσματος. Για να μπορέσει να μελετήσει το παιδί αποτελεσματικά αλλά και να ασχοληθεί με τις εξωσχολικές του δραστηριότητες, θα πρέπει να εξασφαλίσει κατ' αρχάς το βασικότερο εφόδιο: την καλή του πνευματική λειτουργία. Ορισμένες διατροφικές ελλείψεις αλλά και η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών, κυρίως νερού, κάτι που δυστυχώς τα παιδιά μας, λόγω άγνοιας και κακής διαπαιδαγώγησης, δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν, μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένες αποδόσεις για το παιδί και να δυσχεράνουν τη διαδικασία της εισροής της γνώσης.

Από τα πιο σημαντικά μέταλλα για μία σωστή πνευματική λειτουργία του παιδιού είναι ο σίδηρος, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μεταφοράς οξυγόνου από τους πνεύμονες στους υπόλοιπους ιστούς, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος, ενώ παράλληλα εμπλέκεται και σε αντιδράσεις παραγωγής ενέργειας εντός του οργανισμού μας. Τις ανάγκες του παιδιού σε σίδηρο μπορούν να καλύψουν τρόφιμα που αποτελούν καλές πηγές του συγκεκριμένου μετάλλου, όπως το άπαχο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα όσπρια και τα πράσινα λαχανικά. Επίσης σημαντική ποσότητα σιδήρου περιέχει και η σπιρουλίνα, ιδιαίτερα η Ελληνική που παρασκευάζεται στη Νιγρίτα Σερρών

Παρ' ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να προσλαμβάνουν άχρηστες και μη αναγκαίες θερμίδες, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους, οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν το μικρό τους να προσλαμβάνει την ενέργεια που έχει ανάγκη για τις καθημερινές του δραστηριότητες, σωματικές και πνευματικές. Μην ξεχνάτε ότι ο οργανισμός χρειάζεται ενέργεια και για πολύ βασικές λειτουργίες, όπως παραδείγματος χάρη η αναπνοή.

Η κυριότερη ενεργειακή πηγή για τον άνθρωπο είναι οι υδατάνθρακες, οι οποίοι θα πρέπει να αποτελούν και τη βάση της διατροφής του παιδιού, καθώς πρόκειται για το κύριο «καύσιμο» που χρειάζεται ο εγκέφαλος αλλά και οι μυς, κατά τη διάρκεια της μελέτης και της άθλησης αντίστοιχα. Από τις σημαντικότερες διατροφικές πηγές υδατανθράκων είναι τρόφιμα, όπως το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά και η πατάτες.

Πρωταρχικό μέλημα όλων των γονιών αποτελεί η υγιής ανάπτυξη της οστικής μάζας και γενικά των οστών των παιδιών και όχι άδικα, καθώς ένας ισχυρός σκελετός θα βοηθήσει το παιδί στο να είναι πιο δραστήριο αλλά και να εξελιχθεί σε έναν πιο υγιή και ενεργητικό ενήλικα. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο είναι τρία από τα σημαντικότερα μέταλλα για τη δόμηση των οστών, ενώ καίρια είναι και η συμβολή της βιταμίνης D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου.

Ας μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό και τη συμβολή των εμπλουτισμένων τροφίμων στη συμπλήρωση των διατροφικών αναγκών του παιδιού, καθώς οι αποστροφές σε σημαντικές ομάδες τροφίμων αλλά και οι λανθασμένες επιλογές που παρατηρούνται συχνά σε αυτή την ηλικία τα καθιστούν από τα ιδανικότερα οχήματα θρεπτικών συστατικών για το παιδί. Για παράδειγμα, τρόφιμα όπως η σκόνη στιγμιαίου ροφήματος κακάο, τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά κλπ, είναι εμπλουτισμένα με σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και μπορούν να παρέχουν σημαντικό μέρος ορισμένων από τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το παιδί σε καθημερινή βάση.

Ο σωστός, λοιπόν, σχεδιασμός του σχεδίου διατροφής του παιδιού μπορεί να του εξασφαλίσει την επάρκεια τόσο σε ενέργεια όσο και σε θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για την προστασία και την προώθηση της υγείας του, προσφέροντάς του την υγεία σε ένα …πολύχρωμο πιάτο. Αν τα παιδιά βοηθηθούν να κατανοήσουν τη σημασία που διαδραματίζει η διατροφή στην υγεία τους, θα έχει λυθεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Αυτό της αργής, αλλά σταθερής δημιουργίας χρόνιων ασθενειών από την παιδική ηλικία.

email: theogiannaros@in.gr, και τηλ. 210-9340880


~**Οι σκύλοι, το άσθμα και τα παιδιά
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010,


Τα παιδιά που έχουν άνω του μέσου όρου κίνδυνο για άσθμα αυξάνουν τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν την πάθηση, εάν στο σπίτι τους έχουν σκύλο, αλλά όχι γάτα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις 380 παιδιών με αυξημένο κίνδυνο άσθματος λόγω σχετικού οικογενειακού ιστορικού, διαπίστωσε ότι όσα παιδιά εξετίθεντο σε αλλεργιογόνους παράγοντες σκύλων στην ηλικία των επτά ετών περίπου είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα (σχεδόν τριπλάσια) να αναπτύξουν άσθμα στη συνέχεια. Αντιθέτως, δεν διαπιστώθηκε ανάλογη σχέση ανάμεσα στην ύπαρξη αλλεργιογόνων παραγόντων λόγω γάτας στο σπίτι και στην εμφάνιση παιδικού άσθματος.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον δρ. Κρις Κάρλστεν του γενικού νοσοκομείου του Βανκούβερ, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό παιδιατρικής «Pediatric Allergy and Immunology», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter. Όμως αξίζει να τονίσουμε πως δεν είναι ακόμα βέβαιο γιατί οι σκύλοι μπορεί να προκαλέσουν άσθμα αλλά όχι και οι γάτες. Ένας παράγων μπορεί να είναι η ενδοτοξίνη, μια ουσία που παράγεται από βακτήρια, τα οποία προκαλούν φλεγμονή στους αεραγωγούς των πνευμόνων του ανθρώπου. Οι σκύλοι έχουν συνήθως πολλή ενδοτοξίνη, ενώ οι γάτες πολύ λιγότερη.




~** Βρέθηκαν τα γονίδια που σχετίζονται με τη νεφροπάθεια
Απριλίου 2010,
Μέχρι σήμερα ήταν ευρέως γνωστό ότι η δυσλειτουργία των νεφρών αποδίδεται σε γενετικά αίτια, χωρίς ωστόσο να έχουν προσδιοριστεί τα γονίδια που προξενούν διάφορες παθήσεις στα νεφρά. Διεθνής ερευνητική ομάδα διατείνεται τώρα ότι έχει εντοπίσει 20 γονίδια που είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση νεφροπάθειας, ανακάλυψη που μπορεί μελλοντικά να συνδράμει στη δημιουργία «επαναστατικών» θεραπειών κατά του προβλήματος.

Τα γονίδια που εντοπίστηκαν ελέγχουν διάφορες λειτουργίες των νεφρών, όπως το φιλτράρισμα του αίματος από περιττές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έρευνα, η οποία διεξήχθη ανάμεσα σε 70.000 Ευρωπαίους, βρήκε 13 γονίδια που επηρεάζουν τη λειτουργία των οργάνων και άλλα επτά που επιδρούν στην παραγωγή και έκκριση της κρεατινίνης, μιας χημικής ουσίας που δημιουργείται από τον μεταβολισμό των μυών και φιλτράρεται μέσω των νεφρών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Genetics» και οι επιστήμονες κάνουν λόγο για «σημαντική ανακάλυψη», μια και «μπορεί να φέρει ''επανάσταση'' στη θεραπεία των νεφροπαθών».

Το χρόνιο αυτό πρόβλημα επηρεάζει περίπου έναν στους δέκα ενηλίκους και μπορεί να απαιτήσει μέχρι και μεταμόσχευση οργάνου. Επιπλέον, η ασθένεια συνδέεται με τη γήρανση, καθώς περίπου ένας στους πέντε άνδρες και μία στις τέσσερις γυναίκες μεταξύ 65 - 74 ετών θα εμφανίσουν, σε κάποιο βαθμό, δυσλειτουργία στα νεφρά.-



~** Μειώθηκαν οι θάνατοι στη γέννα
Απριλίου 2010,

Οι θάνατοι κατά τη διάρκεια της γέννας έχουν παγκοσμίως περιοριστεί αρκετά. Μέσα σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες, από τις 500.000 που ανέρχονταν το 1980 μειώθηκαν στις 350.000 το 2008, σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα. Διάφορες χώρες, όπως η Κίνα, έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο ζήτημα αυτό, ωστόσο σε άλλες, όπως οι ΗΠΑ, τα ποσοστά της θνησιμότητας στη γέννα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

Στην τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου της Washington στο Seattle, η επιστημονική ομάδα μελέτησε τα στοιχεία 181 χωρών, οπότε και διαπιστώθηκε ότι, παγκοσμίως, οι θάνατοι των μητέρων που μόλις είχαν γεννήσει ήταν 342.900 το 2008, πολύ λιγότεροι από τους συνολικά 526.300 του έτους 1980. Οι περισσότεροι από τους μισούς συνέβησαν μόλις σε έξι χώρες: την Ινδία, το Πακιστάν, τη Νιγηρία, το Αφγανιστάν, την Αιθιοπία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.


Οι επιστήμονες δηλώνουν τώρα αισιόδοξοι, μια και, όπως λένε, πολλές χώρες που παλαιότερα είχαν μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας στις γυναίκες μετά την απόκτηση ενός παιδιού, όπως η Κίνα και η Αίγυπτος, έχουν λάβει αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμαναν, οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για χώρες, όπου η «μητρική» θνησιμότητα αποτελεί «μάστιγα», ενώ συνέστησαν να οργανώσουν καμπάνιες για τον περιορισμό του προβλήματος.



~**Νευρική ανορεξία, νευρική βουλιμία και οι επιπτώσεις τους στα δόντια
Απριλίου 2010,


Έρευνες που έχουν γίνει σε αθλητές και φοιτητές αποδεικνύουν ποσοστό συχνότητας νευρικής
ανορεξίας στις γυναίκες 0,03% και νευρικής βουλιμίας 1 % στις γυναίκες και 0,1 % σε άνδρες.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 8 περιπτώσεις σε πληθυσμό 100,000 ατόμων για την ανορεξία και σε 12 περιπτώσεις ανά 100,000 ατόμων για τη νευρική βουλιμία.

Τόσο η νευρική ανορεξία όσο και το αντίθετό της, η νευρική βουλιμία, είναι οι σύγχρονες ασθένειες του δυτικού πολιτισμού.

Η νευρική βουλιμία χαρακτηρίζεται από επίμονη ενασχόληση κάποιου με το βάρος του σώματός του, επαναλαμβανόμενα βουλιμικά επεισόδια (κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφών σε μικρή χρονική περίοδο) ακολουθούμενα από αυτοπροκαλούμενο εμετό, χρήση καθαρτικών, αφαγία ή υπερβολική άσκηση για τον έλεγχο του βάρους.

Ο εμετός είναι οξύ και διαβρώνει την αδαμαντίνη των δοντιών. Η εκτεταμένη απασβεστίωση και διάλυση, λόγω του εμετού, μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια της αδαμαντίνης.

Η διάβρωση που σχετίζεται με επαναλαμβανόμενο εμετό οδηγεί σε λέπτυνση και αποκοπή των κοπτικών άκρων των μπροστινών δοντιών. Οι βλάβες είναι μη αντιστρεπτές και αυτοί οι ασθενείς μπορούν να αποκαταστήσουν το χαμόγελό τους μόνο με αισθητική οδοντιατρική.

Η διάβρωση των δοντιών θα πρέπει να διαχωριστεί από κάποιες άλλες αιτίες, πριν συσχετιστεί με τη νευρική βουλιμία ή ανορεξία που είναι οι ακόλουθες: Η νόσος της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ο αλκοολισμός, η ακτινοβολία ως θεραπεία του καρκίνου, η χρήση μασώμενης ασπιρίνης, η εγκυμοσύνη, η υπερβολική κατανάλωση όξινων.

Παράλληλα, για να γίνει διάγνωση της νόσου, πρέπει να εξαιρεθεί το έντονο οριζόντιο βούρτσισμα, το οποίο διαβρώνει την αδαμαντίνη, κάνοντάς την λεπτή, διαφανή και εύθραυστη.

Αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αρχικά θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να αναγνωρίσει και στη συνέχεια να παραδεχθεί το πρόβλημα.
Στην πορεία, πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια σε εξειδικευμένους ψυχολόγους, ψυχιάτρους και διατροφολόγους.

Όταν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, τότε απευθυνόμαστε στον οδοντίατρο, ασχολούμενο με την αισθητική οδοντιατρική, για την αποκατάσταση των βλαβών που έχουν υποστεί τα δόντια από τον αυτοπροκαλούμενο εμετό.

Οι βλάβες στην αδαμαντίνη των μπροστινών δοντιών αποκαθίστανται με veneers πορσελάνης ή ολοκεραμικές στεφάνες, όταν η φθορά είναι εκτεταμένη. Στα πίσω δόντια χρησιμοποιούμε inlays ή tabletops πορσελάνης «σφραγίσματα από πορσελάνη», όταν τα φύματα των δοντιών έχουν καταστραφεί.

Παράλληλα, κάνουμε συστηματικές φθοριώσεις στο ιατρείο, σε συνδυασμό με τη χρήση σκευασμάτων φθορίου στο σπίτι.


~ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ



Πολύτιμες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας στο σπίτι.



•Μετά τον εμετό, ξεπλύνετε το στόμα σας με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, αναμειγμένη με 250ml νερό. Αυτό βοηθάει στην εξουδετέρωση των οξέων που βλάπτουν την αδαμαντίνη.
•Καθημερινή εφαρμογή φθορίου βοηθά στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης.
•Μετά τον εμετό δεν πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για 1 ώρα.
•Χρήση μαλακής οδοντόβουρτσας.
•Καθαρισμό της γλώσσας.
•Πρέπει να πίνετε αρκετό νερό, για να μειώνεται το όξινο ph του στόματος.
•Κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών χωρίς ζάχαρη.
•Να πίνετε με καλαμάκι όξινους χυμούς, όπως πορτοκάλι ή αναψυκτικά, ώστε να μην κατευθύνεται άμεσα το οξύ στα δόντια.
ΒΟΥΛΙΜΙΑ

Η βουλιμία δημιουργεί κατεστραμμένα κοπτικά άκρα και γλωσσικά, εξαφάνιση της αδαμαντίνης των δοντιών. Αυτή η φθορά δημιουργείται από τα οξέα του στομάχου. Η έλλειψη αδαμαντίνης κοπτικά και γλωσσικά δημιουργεί ευαισθησία στο κρύο και στο γλυκό. Αυτά τα δόντια είναι εκτεθειμένα στην τερηδόνα, διότι λόγω έλλειψης αδαμαντίνης δεν είναι αρκετά δυνατά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από κατάγματα.

Δίαιτες αστραπή

Σήμερα, για να είναι οι άνθρωποι «υγιείς» και « όμορφοι», δοκιμάζουν δίαιτες αστραπή.

Αυτές οδηγούν σε :

1. έλλειψη vit D, B-12, Ca+2
2. έλλειψη ιχνοστοιχείων
3. έλλειψη πρωτεϊνών

Kαι οι 3 ομάδες θεωρούνται πολύ σημαντικές για την υγεία των δοντιών και των ούλων.
Η υψηλή δίαιτα σε φρούτα οδηγεί σε υψηλή λήψη φυσικών σακχάρων. Αυτά δημιουργούν τερηδόνα και καταστρέφουν την αδαμαντίνη.

Διαιτητικά χάπια

Οδηγούν σε μείωση του σάλιου ως παρενέργεια, η οποία αυξάνει τα επίπεδα οξέων στη στοματική κοιλότητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δημιουργία τερηδόνας.

Την ίδια παρενέργεια κάνουν και τα αντικαταθλιπτικά.

Η εστίαση, στις δυτικές κοινωνίες στην απόκτηση του τέλειου σώματος, εξωθεί τους ανθρώπους,στα
άκρα. Τα φαινόμενα τόσο της νευρικής ανορεξίας όσο και της νευρικής βουλιμίας παρουσιάζουν έξαρση.
Οι συνέπειες είναι ανεπανόρθωτες τόσο για την γενικότερη υγεία μας όσο και για την υγεία του χαμόγελού μας.

Παναγιώτης Πετρ. Καρποδίνης
Χειρουργός Οδοντίατρος
Επιστημονικός διευθυντής της SMILE DESIGN Ε.Π.Ε
Μέλος του οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Μέλος της SOLA(Πανευρωπαϊκή Οδοντιατρική
Ομοσπονδία χρηστών laser )
http://www.pkarpodinis.com



~**Τα κρούσματα καρκίνου αυξήθηκαν 72% από το 1960
Απριλίου 2010,


Καρκίνος, τροχαία και νοσήματα του αναπνευστικού αποτελούν τις κύριες αιτίες για τους θανάτους που καταγράφονται στην Ελλάδα βαθμιαία από το 1960 μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την έρευνα του κ. Βύρωνα Κοτζαμάνη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Τμήματος Χωροταξίας.

Ειδικότερα, η μελέτη έδειξε ότι οι αιτίες θανάτου που παρουσιάζουν σήμερα την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης οφείλονται σε νοσήματα των εγκεφαλικών αγγείων και της καρδιάς.

Αυτά ευθύνονται για 471 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους σε ετήσια βάση, ενώ 223 θανάτους προκαλούν τα κακοήθη νεοπλάσματα ανά 100.000 κατοίκους ετησίως.

Επιπλέον 64 άτομα ανά 100.000 κατοίκους χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από νοσήματα του αναπνευστικού, 40 άτομα ανά 100.000 κατοίκους πεθαίνουν από ατυχήματα και κυρίως από τροχαία.

Η έρευνα του κ. Κοτζαμάνη αναφέρει ότι κατά την τελευταία 20ετία οι θάνατοι που αποδίδονται σε νοσήματα της πνευμονικής κυκλοφορίας και σε άλλες μορφές καρδιοπάθειας σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Οι θάνατοι από ισχαιμική καρδιοπάθεια, όπως αναφέρει η έρευνά του, αυξήθηκαν κατά 56%.-

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ


~**Βρέθηκε το γονίδιο της κληρονομικής κώφωσης
Απριλίου 2010,


Μια γενετική ανωμαλία που ενδεχομένως συνδέεται με την κληρονομική κώφωση ανακάλυψαν Ολλανδοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Radboud. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς είναι σε θέση να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πιθανότητες να κληροδοτήσουν προβλήματα ακοής στα παιδιά τους.

Το γονίδιο PTPRQ, φαίνεται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των τριχοειδών κυττάρων του εσωτερικού αυτιού, πριν από τη γέννηση του παιδιού. Ένα γενετικό σφάλμα μπορεί να συντελέσει στη μη ομαλή ανάπτυξη των κυττάρων αυτών πριν από τη γέννηση ενός βρέφους, επιφέροντας στο ίδιο μερική ή ολική κώφωση. Το γεγονός αυτό δύναται να προκαλέσει στα παιδιά αυτά αφενός δυσκολίες στη συμπεριφορά και την ανάπτυξή τους και αφετέρου προβλήματα στο σχολείο.

Οι επιστήμονες επικεντρώνονται τώρα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας θεραπείας, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει την κώφωση στα βρέφη, εξαιτίας της κληρονομικότητας.




~**Η άσκηση "αντιμετωπίζει" την κατάθλιψη
Απριλίου 2010,

Η άσκηση αποτελεί «μαγικό χάπι» για ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές και θα πρέπει να συνταγογραφείται πιο συχνά από ειδικούς, σύμφωνα με ερευνητές που ανέλυσαν στοιχεία προηγούμενων ερευνών.

Ο Jasper Smits, του Πανεπιστημίου του Ντάλας, δήλωσε ότι η άσκηση έχει φανεί πως παρέχει σημαντικά οφέλη στην πνευματική υγεία. Όσο περισσότεροι θεραπευτές εκπαιδεύονται στη θεραπευτική άσκηση τόσο καλύτερα θα είναι οι ασθενείς, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γιατρό οι παραδοσιακές θεραπείες ψυχοθεραπείας και φαρμακοθεραπείας δεν φτάνουν σε όλους όσους τις χρειάζονται, ενώ πρόσθεσε ότι η άσκηση μπορεί να αναπληρώσει το κενό σε ανθρώπους που δεν λαμβάνουν τη συμβατική θεραπεία λόγω κόστους ή έλλειψης πρόσβασης ή που δεν το επιθυμούν λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνδέεται με τέτοιες θεραπείες.

Η άσκηση, επίσης, μπορεί να συμπληρώσει τις συμβατικές θεραπείες οδηγώντας τους ασθενείς να είναι περισσότερο εστιασμένοι και δεσμευμένοι.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε ετήσιο συνέδριο στη Βαλτιμόρη για τις διαταραχές άγχους και κατάθλιψης.

Ο Smits δήλωσε ότι άνθρωποι που ασκούνται αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους. Πρόσθεσε ότι η λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό συγκεκριμένα συστήματα νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο και βοηθά ασθενείς με κατάθλιψη.

Πηγή:iatronet.gr


~**Η μητρότητα κατά της αυτοκτονίας
Απριλίου 2010,


Έρευνα Ταϊβανέζων επιστημόνων αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αυτοκτονήσει, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που δείχνουν την ιστορικά χαμηλή συχνότητα αυτοκτονιών των έγγαμων γυναικών.

Οι ειδικοί του Ιατρικού Πανεπιστημίου Kaohsiung της Ταϊβάν μελέτησαν τα καταγεγραμμένα στοιχεία 30 ετών που αφορούν σε 1,3 εκατ. μητέρες, και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι εκείνες που είχαν αποκτήσει δύο παιδιά είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν αυτόχειρες, ενώ στις πολύτεκνες το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 60%.

Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στη μελέτη των αρχείων γεννήσεων και θανάτων γυναικών από την Ταϊβάν, οι οποίες απέκτησαν το πρώτο τους παιδί κατά την περίοδο 1978 - 1987. Στις εκλιπούσες παρατηρήθηκε ότι ο θάνατός τους σπάνια προερχόταν από αυτοκτονία, ενώ στην ομάδα εκείνων που είχαν τρία ή περισσότερα παιδιά, οι αυτοκτονίες δεν ξεπερνούσαν τις έξι ανά 100.000 μητέρες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, τέλος, ότι οι γυναίκες που έχουν τάσεις αυτοκτονίας εξαιτίας ψυχολογικών διαταραχών τείνουν, επίσης, να αποκτούν και λιγότερα παιδιά.



~** Μπορούμε να «προλάβουμε» τον καρκίνο στους πνεύμονες;
Απριλίου 2010,


Μέσω γενετικών τεχνικών ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες ότι ανακάλυψαν τη μέθοδο που τους επιτρέπει να βρουν εκείνους τους καπνιστές που κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες. Οι ερευνητές των Πανεπιστήμιων της Βοστώνης και της Γιούτα εντόπισαν μία ομάδα γονιδίων, ιδιαίτερα ενεργών στους ιστούς ακόμη και των υγιών ατόμων, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των πνευμόνων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ. Άβρουμ Σπίρα, η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει στην προληπτική δράση κατά του καρκίνου, αναλόγως με το προφίλ του κάθε καπνιστή. Ο επιστήμονας διατείνεται ότι ακόμα και σε φυσιολογικά ή προκαρκινικά κύτταρα, το γενετικό τεστ δύναται να εντοπίσει την ενεργοποίηση εκείνων των γονιδίων που αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτυχθεί τελικά ο καρκίνος. Το κύριο γονίδιο είναι το ΡΙ3Κ, το οποίο εντοπίζεται στην τραχεία και με τη σειρά του επηρεάζει άλλα γονίδια.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine» βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο.





~**Επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου το τρικλοζάν;
Απριλίου 2010,


Η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει κατά πόσο είναι ασφαλές το τρικλοζάν, δηλαδή ο αντιβακτηριδιακός παράγοντας που χρησιμοποιείται ευρέως σε σαπούνια, οδοντόπαστες και διάφορα άλλα προϊόντα.

Η υπηρεσία επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για να συστήσει αλλαγές στη χρήση του τρικλοζάν, ωστόσο κάποιες πρόσφατες μελέτες θα πρέπει να αξιολογηθούν.

Ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Έντουαρντ Μάρκεϊ έχει ζητήσει να τεθούν αυστηρά όρια για τη χρήση της ουσίας αυτής. «Παρά το γεγονός ότι αυτό το χημικό βρίσκεται στα πάντα, από τα σαπούνια μέχρι τις κάλτσες, υπάρχουν πολλά ανησυχητικά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του και τις πιθανές βλαβερές επιπτώσεις του, ιδίως στα παιδιά. Καλώ την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του τρικλοζάν στα σαπούνια και τα κρεμοσάπουνα, τα παιδικά προϊόντα και τα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα».

Η FDA, ωστόσο, σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως το τρικλοζάν μπορεί να είναι επιβλαβές για τους ανθρώπους. Ανέφερε όμως ότι σε μια μελέτη σε ζώα διαπιστώθηκε ότι η ουσία αυτή μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία. Άλλες εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως τα βακτήρια μπορεί να αποκτήσουν αντίσταση στο τρικλοζάν κατά τρόπο που τα βοηθά επίσης να είναι ανθεκτικά και στα αντιβιοτικά. Υπάρχουν όμως και άλλες μελέτες που έδειξαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί στη φύση.

Η ένωση κατασκευαστών σαπουνιών και απορρυπαντικών (SDA) έχει κατ' επανάληψη υπερασπιστεί την ασφάλεια του τρικλοζάν που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα εδώ και 30 χρόνια.




~**Τα θαυματουργά βλαστοκύτταρα και η νέα τραχεία
Απριλίου 2010, Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Δεν είναι βέβαια η πρώτη του είδους αυτού, αλλά ήταν μια επέμβαση ορόσημο. Άγγλοι και Ιταλοί γιατροί προχώρησαν στη μεταμόσχευση τραχείας σε ένα 10χρονο αγόρι, και το όργανο αυτό, με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων από το ίδιο το παιδί, εξελίχθηκε μέσα στο σώμα του σε τραχεία, απόλυτα συμβατή με το δικό του αναπνευστικό σύστημα. O δρ Μάρτιν Έλιοτ, καθηγητής θωρακοχειρουργικής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, μιλάει για την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση που διενήργησε μαζί με Ιταλούς συναδέλφους του. Ήταν μια προσπάθεια που διήρκεσε εννέα ώρες, και η ομάδα των ειδικών, με επικεφαλής τον Άγγλο καθηγητή, κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι που ποτέ ξανά δεν είχε επιχειρηθεί. Να μεταμοσχεύσει, δηλαδή, ένα ζωτικής σημασίας όργανο σε έναν ασθενή και αυτό να λειτουργήσει κανονικά, από το πρώτο λεπτό, άνευ φαρμάκων, και μόνο με τη βοήθεια μιας μικρής... χούφτας βλαστικών κυττάρων που οι γιατροί πήραν από τον νωτιαίο μυελό του παιδιού.

Τώρα, μετά την επιτυχή επέμβαση, το παιδί μπορεί και αναπνέει πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει ο Άγγλος καθηγητής. Από αυτό το επίτευγμα θα μπορούσαν να ωφεληθούν άμεσα εκατοντάδες παιδιά και ενήλικοι. Βέβαια, ίσως περάσουν χρόνια μέχρι να έρθει η στιγμή κατά την οποία τέτοιες εγχειρήσεις θα αποτελούν καθημερινή ρουτίνα, όμως η επέμβαση αυτή αποτελεί σίγουρα σταθμό τόσο στην ιατρική όσο και στη μοριακή βιολογία, θα προσθέσει από την πλευρά του ο καθηγητής Μάρτιν Μπίρκχαλ, ειδικός στην αναγεννητική ιατρική στο University College του Λονδίνου. Το 10χρονο αγόρι, που οι γονείς του ζήτησαν να μη γίνει γνωστό το όνομά του, είχε την ατυχία να γεννηθεί με μια πολύ στενή τραχεία. Υπέφερε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του καθώς με δυσκολία μπορούσε να αναπνεύσει. Ήταν σαν να εισέπνεε αέρα από ένα μικρό σωληνάκι. Κρατιόταν στη ζωή χάρη σε χειρουργικές επεμβάσεις, κατά τις οποίες οι γιατροί προσπαθούσαν να διαπλατύνουν την τραχεία ώστε να εισέρχεται περισσότερος αέρας.

Μέχρι και στην προσθήκη ενός μικρού μεταλλικού σωλήνα κατέφυγαν οι ειδικοί για να φαρδύνουν όσο γινόταν περισσότερο την δίοδο του αέρα στα πνευμόνια. Όμως ο σωλήνας τού προκάλεσε αιμορραγία στην αορτή, την κεντρική αρτηρία που απομακρύνει το αίμα από την καρδιά, και η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του άρχισε. Το παιδί οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου και η ομάδα υπό τον δρα Μάρτιν Έλιοτ πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε μια επέμβαση, η οποία όμως είχε ήδη πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχο ασθενή, μερικούς μήνες πριν, στην Ισπανία (σε μία γυναίκα της οποίας η τραχεία είχε καταστραφεί από φυματίωση). Πρώτη φορά βέβαια η μέθοδος θα δοκιμαζόταν σε ασθενή τόσο μικρής ηλικίας -με κάποιες, ωστόσο, παραλλαγές θα έκαναν το σώμα του αγοριού ένα είδος «βιοαντιδραστήρα, ώστε με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων αυτός να εναρμόνιζε στον οργανισμό του το ξένο μόσχευμα και να το αφομοίωνε», λέει ο Άγγλος καθηγητής.

Έτσι λοιπόν από τον γοφό του αγοριού οι επιστήμονες πήραν ένα μικρό δείγμα μυελού των οστών και απομόνωσαν προσεκτικά μια ομάδα βλαστοκυττάρων. Στο εργαστήριο είχαν ήδη το μόσχευμα, την τραχεία του πτωματικού δότη, την οποία φρόντισαν να «καθαρίσουν» με μία ειδική τεχνική από τα κύτταρα που είχε πάνω της μέχρι να μείνει μόνον ο σωλήνας. Τη λεπτή αυτή δουλειά ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο δρ Πάολο Ματσχιαρίνι, πρωτοπόρος στα βλαστικά κύτταρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Careggi της Φλωρεντίας.

Στη συνέχεια διοχετεύτηκαν τα βλαστικά κύτταρα του παιδιού στην ξένη τραχεία. Το επόμενο βήμα ήταν να εναποθέσουν πάνω σε αυτά κάποιοι αυξητικοί παράγοντες, ώστε να τα ωθήσουν να αναπλάσουν τον σωλήνα σε πλήρη και λειτουργική τραχεία και να τη φέρουν στις... προδιαγραφές του παιδιού. Χωρίς να περιμένουν αυτό να συμβεί σε κάποιο δοκιμαστικό σωλήνα, μεταμόσχευσαν στο αγόρι την ξένη τραχεία και άφησαν τα βλαστοκύτταρα να κάνουν τα υπόλοιπα. Χρησιμοποίησαν δηλαδή τα βλαστικά κύτταρα σαν τη μαγική χρυσόσκονη του παραμυθιού. Με τον τρόπο αυτόν η διαδικασία της προετοιμασίας του μοσχεύματος και της επέμβασης μειώθηκε σημαντικά, σε σχέση με μια συμβατική μεταμόσχευση, αναφέρει ο δρ Μ. Έλιοτ και προσθέτει: Έτσι μειώνεται και το κόστος της επέμβασης και ανοίγει ο δρόμος για την ευρύτερη εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου.


~**Απολαύστε ένα γεύμα από τα χέρια των παιδιών σας.

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να σας αποδείξουν το μεράκι και τις ικανότητες τους στην μαγειρική, δημιουργώντας δίπλα σε καταξιωμένους Chefs μέσα στον πολύ όμορφο, κομψό και μοντέρνο χώρο του νεοκλασσικού κτιρίου στην Πλάκα, στο Εργαστήρι του Μπαξεβάνη.Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στο Εργαστήρι για να γνωρίσετε τον βραβευμένο με τον Χρυσό Σκούφο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη και τον ταλαντούχο Chef Θανάση Ρούσσο μέσα ένα γοητευτικό περιβάλλον γεμάτο αρώματα και μνήμες της παλιάς αστικής Αθήνας και αφήστε τα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί τους σε κόσμους εξαιρετικής γαστρονομικής δημιουργίας.Μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα μαθήματα μαγειρικής των παιδιών, θα φορέσουν την ποδιά και τον σκούφο του chef, θα ανακατευτούν με τα αρωματικά φυτά, τα χορταρικά, τα επιλεγμένα από τους Chefs υλικά με την τοπική ταυτότητα, θα μαγειρέψουν και θα ετοιμάσουν προς μεγάλη σας έκπληξη ένα καταπληκτικό γεύμα ειδικά για εσάς.Ένας ξεχωριστός συνδυασμός μαθημάτων μαγειρικής, σεμιναρίων διατροφής, τρελλού κεφιού και διασκέδασης τόσο για τους μικρούς σέφηδες, όσο και για τους γονείς τους. Αυτό που πραγματικά θα ενθουσιάσει τα παιδιά είναι η ώρα της πρακτικής που θα κλωθογυρίζουν χαρούμενα γύρω από τον chef, θα ανακατεύουν διάφορα υλικά, θα προσπαθούν να μιμηθούν τον chef, θα ρωτάνε για τρόπους παρασκευής, θα ζυμώνουν, θα ψήνουν και τελικά θα καταφέρουν να πετύχουν απίστευτες νοστιμιές. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παρασκευής του μενού από τα παιδιά και τον Chef, το γεύμα θα σερβιριστεί στον υπέροχο χώρο του εστιατορίου, όπου θα περιμένουν οι γονείς απολαμβάνοντας τον καφέ και το αναψυκτικό τους. Είναι δελεαστικό για ένα παιδί να μαγειρέψει για να φάει η μαμά, ο μπαμπάς ή όποιος άλλος αγαπημένος του συγγενής δημιουργίες δικές του, από τα δικά του χέρια. Ολοι μαζί θα απολαύσετε ένα γεύμα φτιαγμένο από παιδικά χεράκια, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμο καθώς θα έχει την προσωπική πινελιά του ταλαντούχου Chef του Εργαστηρίου Μπαξεβάνη.Η διαδικασία της μαγειρικής από τα παιδιά θα τα βοηθήσει να έχουν μιά διαφορετική προσέγγιση στο φαγητό, να συμμετέχουν σε μιά δημιουργική ενασχόληση, να μυηθούν στην γαστρονομία και στον κόσμο των γεύσεων. Θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα αρωματικά χόρτα, να δοκιμάζουν τα συστατικά και να διευρύνουν την δημιουργικότητα τους μέσα από τον συνδυασμό των υλικών και την ομαδικότητα. Θα μάθουν να επιλέγουν και να μαγειρεύουν υγιεινές τροφές, να αποφεύγουν τις έτοιμες ανθυγιεινές τροφές (junk food) που ευθύνονται για την παχυσαρκία και θα αλλάξουν τον διατροφικό τους προσανατολισμό.Χαρίστε στα παιδιά σας, αλλά και σε εσάς μιά μοναδική εμπειρία διασκέδασης και δημιουργίας, μιά απόλαυση ενός υψηλής τέχνης γεύματος σε έναν ιδιαίτερο χώρο, το οποίο όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο θα το έχουν μαγειρέψει τα παιδιά με τα χεράκια τους.
http://www.dreamdays.gr/product.php?id=463
Ξεχωριστή οικογενειακή δραστηριότητα με μικρούς σέφηδες τα παιδιά σας.. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Chef, Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει μαζί τους.. Ετοιμασία γεύματος για τους γονείς με τον ταλαντούχο Chef Θανάση Ρούσσο.. Μαγειρική και γεύμα στο υπέροχο νεοκλασσικό Εργαστήρι Μπαξεβάνη στην Πλάκα.. Οι μικροί σέφηδες φορούν τις ποδιές και τα καπέλλα του chef στο Εργαστήρι. . Παίρνουν θέσεις γύρω από τον πάγκο του Chef και συμμετέχουν στην μαγειρική.. Απίστευτη διασκέδαση για τα παιδιά μαγειρεύοντας και παίζοντας. . Σερβίρισμα των δημιουργιών των παιδιών στον υπέροχο χώρο του εστιατορίου.. Διάρκεια του μαθήματος μαγειρικής των παιδιών περίπου 2 ώρες.. Διάρκεια γεύματος παιδιών - γονιών ανάλογα με την διάθεση παραμονής σας στον χώρο.. Κυριακή μεσημέρι πραγματοποιείται το μάθημα μαγειρικής των παιδιών.. Δυνατότητα οργάνωσης παιδικών γενεθλίων
Αναρτήθηκε από katerina


~**AYTOI ΠΟ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ....!!!

~** Ο/Η Nadia σας έστειλε ένα μήνυμα.

Nadia Giannakopoulou13 Απριλίου 2010 στις 7:01 μ.μ.
Απάντηση: EYXES
ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!
ΝΑΝΤΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΝΤΙΑ ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ... ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ ΠΑΝΤΑ !!

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1434379819060&mid=22e926fG3dd6e022G132f8eaG0&n_m=snstam%40gmail.com


~**Η Nektaria δημοσίευσε κάτι στον Τοίχο σας και έγραψε: "Σας ευχαριστώ πολύ! Ό,τι επιθυμείτε!!!" Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτήν τη δημοσίευση. Για να δείτε τον Τοίχο σας ή να γράψετε στον Τοίχο της Nektaria, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?profile.php&v=wall&story_fbid=1315195233441&id=1037492258&mid=22e8e65G3dd6e022G132f65fG1&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ :
**ค่าขนมของผมเป็นเงินดอลล่าร์ ผมนอนทำงานผ่านคอมที่บ้าน**

ผมได้มีโอกาสเข้าไปศึกษาธุรกิจหนึ่งครับ เป็นธุรกิจออนไลน์ สามารถทำธุรกิจผ่านหน้าคอมได้เลย ผมลองทำดูแล้วพบว่ารายได้ก็เยอะอยู่นะครับ อาทิตย์ละมากกว่าเงินเดือนเดิมทั้งเดือนของผม จะได้มากได้น้อยก็แล้วแต่ความขยัน ดีตรงที่ไม่ต้องไปขายสินค้า ไม่ต้องเข้าฟังอบรมอะไร เพราะเป็นธุรกิจที่ทำกับต่างประเทศครับ เขาเปิดให้ทำได้ทั่วโลก ใครอยากทำก็ทำ ลองอ่านรายละเอียดเพิ่มด้านล่างครับ

คุณสมบัติของคุณ
- ชอบเล่นเนต
- มีคอม มีอินเตอร์เนต (ผ่านร้านเนตก็ได้)
- ใครที่หางานผ่านอินเตอร์เนตอยู่ งานนี้แหละใช่เลย
- เป็นคนหนึ่งที่กำลังมองหาวิธีสร้างรายได้บน internet
- ไม่จำเป็นต้องมีประสบการณ์
- อายุ 15-60 ปี

ข้อดีของบริษัทที่อยากแนะนำ
- เป็นธุรกิจผ่านอินเตอร์เนต 100% ทำงานบน internet รับเงินทาง internet
- รับรายได้เป็นเงินดอลล่าร์ พร้อมโบนัสพิเศษ
- ไม่ใช่ธุรกิจผิดกฎหมาย
- ไม่ใช่ธุรกิจโกงคลิก หรือ อ่านเมล หรือธุรกิจอ่านโฆษณา หรือผิดกฎหมายใดๆที่เคยเจอมา (และไม่จ่ายจริง หรือจ่ายแต่ไม่คุ้มเหนื่อย)
- รายได้พิเศษของจริงไม่หลอกลวง ไม่ใช่ลูกโซ่
- ให้ผลตอบแทนที่คุ้มค่า ทำได้ง่ายๆ เพียงแค่มีคอม มีอินเตอร์เนต
- เป็นธุรกิจที่ทำกับต่างประเทศจากอเมริกา เปิดให้ทำได้ทั่วโลก
- มีเว็บภาษาไทย
- สุดยอดธุรกิจผ่านอินเตอร์เนตที่ทำรายได้ให้คุณได้มาก
- มีรายละเอียดให้ศึกษาหน้าเว็บทั้งหมด ไม่มีปิดบังใดๆทั้งสิ้น บอกหมดอยู่หน้าเว็บเลย
- สามารถทำธุรกิจผ่านหน้าคอมได้เลย
- จะได้มากได้น้อยก็แล้วแต่ความขยัน ดีตรงที่ไม่ต้องไปขายสินค้า
- ไม่ต้องเข้าฟังอบรมอะไร
- ไม่ต้องประชุม
- ไม่ต้องเดินทางออกนอกบ้าน
- ไม่ใช่ธุรกิจขายตรงอย่างที่คุณได้เคยผ่านมาในประเทศไทย
- ด้วยธุรกิจแนวใหม่มาแรงแห่งยุค จึงเป็นอีกแนวความคิดหนึ่งที่น่าจับตามองที่สุดในขณะนี้
- ผมลองทำดูแล้วพบว่ารายได้ก็เยอะอยู่นะครับ อาทิตย์ละไม่ต่ำกว่าเงินเดือนเดิมของผมทั้งเดือน
- คุณสามารถสร้างเงินเกือบ...........บาท ได้ภายใน 7 วัน เรากล้าการันตีรายได้เพียงคุณทำตามคำแนะนำของเราเท่านั้น
- ทำธุรกิจ e-commerce อย่างแท้จริง พร้อมรายได้ 6 หลักต่อเดือน

แล้วคุณจะพบว่าการหาเงินทาง internet ง่ายนิดเดียว เข้าไปอ่านรายละเอียดงานได้โดยกรอกข้อมูลด้านล่างเพื่อรับข้อมูลผ่านอีเมลของคุณเอง

** สนใจกรอกแบบฟอร์มขอรับรายละเอียด และข้อมูลได้ฟรี!!

(ไม่เสียค่าใช้จ่ายใดๆ ทั้งสิ้น)

คลี๊ก ที่นี้

หากคลิกไม่ได้ สามารถ Copy URL นี้ไปเปิดได้เลย

http://firstprofile.notlong.com/

หรือสอบถามผ่านทางเมล์ได้ที่ ambassadoran@hotmail.co.th

**การกรอกแบบฟอร์มไม่ใช่การสมัคร เป็นเพียงแค่การแจ้งความต้องการ

ขอรับฟังรายละเอียดเท่านั้น จึงไม่ต้องกังวลใดๆ ทั้งสิ้น*
*

( อย่าพึ่งมีอคติจนกว่าคุณจะได้ลองศึกษารายละเอียดก่อน เพราะนี่เป็นอีกหนึ่งช่องทางในการ

หารายได้เพิ่มเติม ในยุคเศรษฐกิจแบบนี้!!)

*** ข้อมูลนี้ถูกจัดส่งโดยอัตโนมัติ ขออภัยหาก E-mailนี้เป็นการรบกวนคุณ ***

~** Ο/Η Mary Fardis έστειλε μήνυμα στα μέλη του PLATINUM PRODUCTIONS (Toronto).

Mary FardisApril 14, 2010 at 12:51pm
Θέμα: ANTONIS REMOS Toronto Show Great Mother's Day Gift Idea !
Hi Friends,
ANTONIS REMOS will be in Toronto for a DINNER 'N SHOW for one night only - May 13th, 2010.

If your thinking about a Great Mother's Day Gift how about !
ANTONIS REMOS CONCERT TICKETS, PERFECT GIFT IDEA !!
Full Course Dinner and Amazing Show from one of Greece's Leading Artists
Get your tickets today http://www.facebook.com/l/6c911;416.461.6244 Greek City Toronto..
View Floor Plan for Tickets click here
http://www.facebook.com/l/6c911;www.greekcity.com/news/news.php

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1164589694615&mid=2301a21G3dd6e022G133bc0eG0&n_m=snstam%40gmail.com

~** Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook ""ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ" ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ, ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.". Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=186576851644&mid=23017a7G3dd6e022G133ba0fG6&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook ___Βρείτε άτομα από τη λίστα επαφών σας του Gmail στο Facebook! Μεταβείτε στο: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email .-

~** Γεια σου Stamatios,
Η Jeannie σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook.

Jeannie Niokos

Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook Για να δείτε το προφίλ της Jeannie:
Σύνδεση

Για να δείτε το προφίλ της Jeannie ή να γράψετε στον Τοίχο της, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=541119314&mid=22e8bd0G3dd6e022G132f4b8G1b&n_m=snstam%40gmail.com .-


~** Hi Stamatios,

Carlos Alberto Castro Pinto Fernandes's professional contact is still waiting to be confirmed

Are you Carlos Alberto Castro Pinto's professional contact? Click on the following link to view the invitation:
http://www.sonico.com/notifications.php?etid=149


~**Ο/Η Elias Lafazanos σχολιασε το μήνυμα τοίχου σου. «Hi Stamatios when are you coming back? Thlephonise me otan eisai sto arfara. 6976759517» Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτήν τη δημοσίευση. Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.facebook.com/n/?profile.php&v=wall&story_fbid=422890996787&id=689416787&mid=22e88a9G3dd6e022G132f2b6G36&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

~** Ο/Η Anastasia Pavlidou σχολιασε το μήνυμα τοίχου σου. «Γειά σου Σταμάτη, ευχαριστώ για τις ευχές!!!» Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτήν τη δημοσίευση. Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.facebook.com/n/?profile.php&v=wall&story_fbid=113320845354797&id=100000306461120&mid=22e873cG3dd6e022G132f1d3G36&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

~** Ο/Η Robert Alm έστειλε μήνυμα στα μέλη του shiptogaza.

Robert AlmApril 13, 2010 at 7:59am
Θέμα: (Σήμερα στην θεσ/νικη)ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑ
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ - ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Μ’ ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΡΙΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, για στήριξη της αποστολής, η ελληνική πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» καλεί σε ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 13 Απριλίου, στις 21:00. Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Δημήτρης Νικολούδης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico, "Die Festliche Eier" (Μ. Σιγανίδης - Θ. Ατζακάς - Κ. Θεοδώρου), Γ. Κουρσιούμης & Συνεργάτες, Παραδοσιακοί χοροί από Παλαιστίνιους φοιτητές, "Λουδίας", "Cabaret Balkan".

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=381703709332&mid=22e8711G3dd6e022G132f1c0G0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ April 13, 2010 at 7:51am
Θέμα: ΕΚΠΟΜΠΗ!!
ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΑΒΒΑΣ ΑΛΑΡΓΙΝΕΣ ΑΘΙΒΟΛΕΣ 17:00-20:00 ΑΠΟ ΤΟ MINOASRADIO ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1201515892780&mid=22e8547G56358b7cG1b9dc6eG0&n_m=stamoskal%40windowslive.com .-

~**Ο ΑΙΩΝΙΑ σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Περικλής Γιαννόπουλος εκατονταετία 1910-2010" την Δευτέρα, 26 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. ΑΙΩΝΙΑ says, "Οι εκδόσεις «Πελασγός» και το περιοδικό «PATRIA» σας προσκαλούν την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο President (Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι) στην παρουσίαση του νέου έργου του συγγραφέως, Νικολάου Καρρά με τίτλο «Περικλής Γιαννόπουλος ". Εκδήλωση: Περικλής Γιαννόπουλος εκατονταετία 1910-2010Τύπος: Ενημερωτική Συνάντηση'Ωρα Έναρξης: Δευτέρα, 26 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. Ώρα Λήξης: Δευτέρα, 26 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. Τοποθεσία: ξενοδοχείο PRESIDENT Λ. Κηφισσίας 43, Αμπελόκηποι Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=117192324959547&mid=22e8377G56358b7cG1b9db45G7&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook .-

~**Ο/Η Portal Λαυριου έστειλε μήνυμα στα μέλη του BLOG PORTAL ΛΑΥΡΙΟΥ.

Portal ΛαυριουApril 13, 2010 at 7:40am
(χωρίς θέμα)
Apo oti mathame to facebbok ginete sindromitiko apo tis 1 avgoustou emeis kataferame kai ftiaksame to elliniko facebook kai einai tora epano kai entelos dorean mpeite tora mesa na to deite kai kante egrafi pes kai se filous sou na mpoune mesa na graftoune
http://www.facebook.com/l/d7555;lavrio.blogsite.org/face
http://www.facebook.com/l/d7555;lavrio.blogsite.org/face

kai to kainourgio forum mas einai
http://www.facebook.com/l/d7555;lavrio.blogsite.org/forum
http://www.facebook.com/l/d7555;lavrio.blogsite.org/forum

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1246481723977&mid=22e8294G3dd6e022G132ef08G0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Olá Stamatios, Francisco escolheu um postal para você! Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui: http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=69731487&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=4&t=ecards_sonico&rs=1&ss=1 Se quiser , pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.comwww.SeuCartao.sonico.com Obrigado por usar nossos serviços! EquipeSeuCartao.sonico.com .- http://www.seucartao.sonico/. Obrigado por usar nossos serviços! EquipeSeuCartao.sonico.com .-

~**Olá Stamatios, Francisco Olá Stamatios, Francisco escolheu um postal para você! Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui:http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=69729031&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=4&t=ecards_sonico&rs=1&ss=1 Se quiser, pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.comwww.SeuCartao.sonico.com Obrigado por usar nossos serviços! EquipeSeuCartao.sonico.com .- ! Para vê-lo, simplesmente faça clique aqui: http://seucartao.sonico.com/view.php?cid=69729031&se=iglesiasfentanes@yahoo.com.br&db=4&t=ecards_sonico&rs=1&ss=1 Se quiser , pode enviar outro cartão eletrónico desde SeuCartao.sonico.comwww.SeuCartao.sonico.com Obrigado por usar nossos serviços! EquipeSeuCartao.sonico.com .-

~**
[kitchencabinetforum] LINGUAFRANCA‏Από: david_cameron_pm (david_cameron_pm@yahoo.com) david_cameron_pm@yahoo.com)
Εστάλη: Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 3:11:24 μμ
Προς: kitchencabinetforum@yahoogroups.com kitchencabinetforum@yahoogroups.com
Everybody now understands English, and we do not need translators anymore. Of course, there are many people, especially kleptocrats, who pretend they do not understand English, in order to give sinecures to their countrymen. Translators are now sinecurists, and taxpayers should stop paying billions of euros for translations and sinecures.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that multilingualism is a euphemism for babelism, and multiculturalism is a euphemism for weird Anglophobia! Eurokleptocrats babelize and Angloscare Fourthreichians, aka Europeans, because Anglophiles tend to be venitists. English in the linguafranca of planet Earth. We all live in Anglosphere now. It's high time to establish English as the only official language of Fourth Reich(EU) and USA. twitter.com/Venitis, points out that multilingualism is a euphemism for babelism, and multiculturalism is a euphemism for weird Anglophobia! Eurokleptocrats babelize and Angloscare Fourthreichians, aka Europeans, because Anglophiles tend to be venitists. English in the linguafranca of planet Earth. We all live in Anglosphere now. It's high time to establish English as the only official language of Fourth Reich(EU) and USA.

Venitis notes language is a unifying instrument which binds people together. When people speak one language they become one society. Americans and Fourthreichians want an amendment that says the English language shall be the official language. Venitis points out that having English as the official language of US and Fourth Reich simply means that for the government to act officially, it must communicate in English. It means the language of record is the English language, and that no one has a right to demand government services in any other language.

Official English would also reinforce the historic message to new immigrants, that we expect them to learn English as the first step in their assimilation, and that we are committed to ensuring that all Americans and Fourthreichians share in the economic, social, and political benefits of having a common language.

Basil Venitis asserts that smart words are more effective than smart bombs. You have to increase your word power, because your words dress your soul, promote your career, inspire people, and talk at your back. A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! For your powwow, get a dynamic speaker that can transform your people and your world.

VENITIS LIST OF MIGHTY WORDS

abominable
Abrahamic religions
ache for
Achilles heel
adcancerum
adding insult to injury
adhoc, adhocracy
adinfinitum
admananas
adnauseam
Again the Premier refused to answer, ducking the question and referring again to the
age of Aquarius
alias
anal-lists of analysts
anathema, anathematize
Anglophile
Anglophobia
annihilate
annul
anthropogenic
anticoncepts
antigouging legislation
Antitrust Armageddon
aplomb: selfconfidence and assurance
apropos
arrivederci
arrogant arrivistes
Asian Tigers: Hong Kong, Singapore, South Korea, Taiwan
At whose expense?
atavism
Atlas shrugged
avalanche of propaganda
award-worthy theatrics
Babel
Backfire
Bait-and-switch artists
Bamboozled by our political leaders
Ban
Banal
Banality bombs
Bang
bankrolled a bloated army of spindoctors
Bastion
Bat: nocturnal mammal
battle of civilizations
benevolent
bent on
betenoire
bigotry: prejudice and intolerance
bipartisan dictatorship
black market
blankout
blitz: intensive and sudden attack
blitzkrieg: lightning war
bluff
bogey, bogeys
bon appetite
bonfire of vanities
booboos
boom and bust
boomerang on
bounce off
braindrain
brainwash
bribable, bribe, briber
BRIC: Brazil, Russia, India, China
Brussels
brute force of the collective
bullypulpit
bumptious bugaboos
busybodies
butterbabies
buzzword
by hook and by crook
cacothanasia
camouflage
captive audience
carbonmonger
carpediem
carteblanche
censorship
charismatic leader: transforms his followers
charlatans and thornbirds, the fatal attractions
chauvinism
chum
Cincinnatian Doctrine: saving the country and returning home
clairvoyance, clairvoyant
clans of kleptocrats
clash of cultures
clicking with the trend
climategate
clique
cocoon
comiconomics
Communists killed 200 million people, and Nazis killed 20 million people.
concepts of crisis in order to raise awareness and gain political will
confiscate
corpfare
corrosive culture of spin
costs skyrocket
couch potato
coup de grace
coupdetat
cradle of Western civilization
cradle-to-grave welfare
cramp
cranks of cronyism
crash
credulity
critical mass: tipping point
crossroads
crunch
Crusaders and jihadists have transformed Earth to a bloodbath.
crush
cybernaut
Cyberspace is free.
damage control strategies when caught in a scandal
debunk
decaffeinated leaders
defacto
defamation
defense procurement mafia
dejavu
Democracy is very expensive and very inefficient.
diabolic
diapered Rubenesques, the Islamic zombies
dilettante
disenchanted with
disgruntled
disgusted
dither: be indecisive
Dodecatheos
domino fashion
Don Quixote who is tilting at the windmills of
drama queen
dumping
dumb down
dynast, dynasty dipole
eavesdropping
egalitarianism is fatal
eggheads
eminent domain
emoticon
encroachment
entrepreneur
Eppur si muove: And yet it moves
erosion of liberty
Eurokleptocracy
European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption
European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes
euthanasia
exit strategy
extort
extraterritoriality
fakelaki: envelope containing bribe in cash
fake reality
fallacy
faux pas
feathering their own nests
feedback
fiasco
fleece
Foreign Corrupt Practices Act
forerunner
forte
Fourth Reich
Fourthreichian
frankenfood
Frankenstein
freak out
free to choose
Freedom of expression
freelance, freelancer
frontier
fulcrum
galloping political corruption that shows no signs of slowing
gangrule, gangster
genius
gigagovernment
gimmick
glacier
gluckskind
God-given natural rights
gone with the wind
goodwill
gotcha
Graecokleptocracy
Graecoroman civilization
gray matter
Gregory's tax: fakelaki for fast service
grudge
gulags
gunpoint
gymnoape
hammer and sickle
Hang all Graecokleptocrats in front of the Greek Parliament now!
hankypanky
Hannibal ad portas
Happiness is noncontradictory joy.
harmglad
harmjoy
harpoon
hawk
health saving account
heliogenic
heretic
Hey you!
hit-and-run argument
hitlist
hoipolloi
homeschool
Homestead Principle
Homo Sapiens
hooded hoodlums
hoodwink
hooligans
How many more months of paralysis have we got to put up with?
hunch
hush
hybrid
hype up
hyperbole
hypochondriac
hypocrisy
hysteric
iceberg
icecap
Icon toppling
Iconoclast
Ideas have consequences.
illusion
image shaping
Impeach
Impromptu
In cahoots
in the doldrums
index of socialist cancer
individual retirement account
individualist
infinitesimal
Inflation is a monetary phenomenon.
influencing government policies
innuendo
Ipanema girl
Iran is attempting to hold our minds hostage.
Islamic fascism
Islamofascist nutcake
It takes two to tango.
It's all Greek to me!
It's not yours to give!
juggernaut
junta
kangaroo court
kickbacks
kith and kin
kleptocracy
kleptomaniacs and pathologic liars
knockout
kowtow to
ktistallnacht
Laffer Curve: Low tax rates produce more tax revenue.
laissezfaire versus lootaffaire
lame duck leading a paralyzed government
leech
Let's get the ball rolling.
lever
libel
lifejoy
lightning
linguafranca
living on graft and sinecure
locked horns with on
Lollapalooza
Loopholes are likely to be exploited.
Love is to value.
lullaby
lyceum
lynch mob
Machiavellian mafiosi
magnum opus
Mein Kampf
melancholy
malevolent
maneuver
man's inalienable right to think and speak as he chooses
marionette: a puppet worked by strings
Marshall Plan
masquerade
massacres
maverick
mea culpa
mermaid
Merry Yule and Happy New Year
mesmerize
metaphor
metamorphosis
miasma
Mickey Mouse
Midas touch
milestone
militarism
military-industrial complex
military-industrial-kleptocrat complex(MIKC)
ming vase: stronger with each crack, which becomes scar
minotaurs that suck the blood of Greeks
mirage
misogyny
mitigate
mobster
mockery
molon-lave of the 300 Spartans of Leonidas
moneymakers
moral rightness of one's cause
mother tongue
mouse potato
Multilingualism is babelism.
mudslinging
mumbojumbo
muse on, muse: source of inspiration
mutiny
nabobs of nepotism
nausea, nauseate
need, quest for, and response to clearcut ideas
nemesis
neplusultra
nervousnellies
netiquette
netizens
niche
nickname
nightmare
nolo contendere
non-existent weapons of mass destruction
nonsequitur
nudnik
null and void
nutty bureaucracy that eats eurobillions like peanuts
Odyssey
opaque, opaqueness
oppressed Muslim countries
orator: public speaker
orgy of rhetoric and personal accusations
outfoxing the foxes
overcoming objections
overture
owl: nocturnal bird
oxymoron
parachute candidacy
paradigm
paranoia
parapolitics: subterfuge and secrecy
parasite, parasitize
parastatal
parliamentary immunity
paternalism
pathemata mathemata
philhellene
philosophical foundation
phishing: webpage spoofing
phobia
PIGS: Portugal, Italy, Greece, and Spain
pitch and objections
Planetarch Obama
plunge into the maelstrom of
Ponzi scheme
Potomac monster
powwow
prelude to a spider's hug
price gouging
prima donnas and drama queens
promethean era
proxy
pullpeddlers
puppet: a person under the control of another
pusillanimous pussyfooters
pusillus
put the kibosh on: put a decisive end to
quango, quangocrat
quatrain
queue up
quintuple
quixotic adventures
quoting out of context
rabblerousers
raison d'etre
rational discussion has become virtually impossible
rebuff: abrupt rebut
rebut
refrain
reify: make more concrete
religulous freaks
rendezvous
renaissance
repressive regimes
revamp
riffraffs of rascals
rite of passage: important life rite
rite: solemn act
ritual: solemn ceremony
root cause of the problem
rounding up the usual suspects
Rubenesque
rule of law
rumble-deaf
safe harbor
sandwich between
satyr
savoir-faire
scapegoat
scaremonger
scavenger
school of hard knocks
screen addiction
script
Secretary General, aka Civil Pope
selfdestruction
semiotic: of signs
separation of force and whim
shitlist
shitscums
shock and awe
shortchanged by a government that refuses to change
shrew
shrink
sinequanon
six degrees of separation
slander
smorgasbord
snowball fashion
solo, soloist
sophistry
socialist sophists
soulsearching
Soundbites
spectacular collapse of the Soviet Union
spin off
spoof
spotlight the paralysis in government
spyware
squander
stakeholders
stampede of animals running amuck
starve the beast.
state fascism
statesman
statusquo
stewardship
stretching your luck
stupefy, stupefaction
subaltern: of lower status
subordination of might to right
subterfuge: trick to achieve one's goal
swansong
swap
symptom
syndrome
tectonic shifts
terrified of the editorial guillotines
tetatete
teflon candidate
Theater of the Absurd
The man has an impeccable sense of timing.
third party payment system
third party service
threshold
through the exploitation of hate and fear
throw the bums out
thunderbolt
tithe, tithing
to kill a mockingbird
tracking down cyberdissidents
tradeoff
transnational bureaucracies
transparent, transparency
treasure chest
treating the party as his personal property
Tritheos
truth and principle above party loyalty
Turcoterrorists
tyranny of consensus
tyrant
Uncle Ken(UK)
Uncle Sam(US)
unglucksrabe
United Nations(UN), aka Universal Nudnik
Universal Nudnik Civil Pope
unschool
values and virtues
vatmongers
vatstrucks
veil
venitism
venitists
Venus flytrap
virtue of selfishness
virtuos
visavis
vision and values
voluntarism, volunteerism
voluptuous
Vote against every single incumbent, regardless of his party.
vulture
wanker
warriors and worriers
was left unusually tongue tied and uncomfortable
We all milk mother Gaia.
well endowed
When the Berlin Wall fell in 1989
Where have all the billions gone?
whistleblower
whitewash: deliberate concealment of mistakes or faults
windfall
wiretapping
witty
yellow ribbon
Yule
zeitgeist
zombie
zombiecorps
__._,_.___
Reply to sender Reply to group Reply via web post Start a New Topic
Messages in this topic (1)
Recent Activity: New Members 72
Visit Your Group
MARKETPLACE
Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.

--------------------------------------------------------------------------------

Welcome to Mom Connection! Share stories, news and more with moms like you.

--------------------------------------------------------------------------------

Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.

Switch to: Text-Only, Daily Digest • Unsubscribe • Terms of Use

~** ~**
"Συναγερμός" στο Facebook για την παιδεραστία Μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των παιδιών (Ceop), καλεί το Facebook να προσθέσει «δικλείδες ασφαλείας» στις σελίδες του, σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.Ο διάσημος διαδικτυακός τόπος, ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους, δέχθηκε πολλές επικρίσεις από την Ceop ειδικά μετά τη δολοφονία μιας έφηβης από έναν άνδρα που γνώρισε μέσω του site.Η διοίκηση του Facebook, πάντως, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις συστάσεις και ότι εξετάζεται η περίπτωση της προσθήκης μιας εφαρμογής «συναγερμού», με σκοπό να μπορούν οι χρήστες να καταγγέλλουν άμεσα οτιδήποτε ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή τους σχετικά με την παιδεραστία। .-~** ΣΟΚ!!! Βίασε και σκότωσε 9χρονη Ένας άνδρας συνελήφθη για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στη γερμανική πόλη Άιλενμπουργκ, κοντά στη Λειψία, ανακοινώθηκε σήμερα από τις διωκτικές αρχές. Το κοριτσάκι, ονόματι Κορίνα, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του την Τρίτη, μετά την έξοδό του για να παίξει με τους φίλους του. Το κορμί του βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε κοντινό ποτάμι.Ο ηλικίας 39 ετών δράστης, από την «ευρύτερη γειτονιά», συνελήφθη, όπως τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ και επιβεβαιώνουν οι αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του και ανακρίνεται από την αστυνομία της Λειψίας. Ο άνδρας αυτός είχε εις βάρος του διάφορες καταδίκες κατά το παρελθόν, ποτέ όμως για κάποιο σεξουαλικό έγκλημα.Η δολοφονία της Μισέλ έρχεται ένα χρόνο μετά την ιστορία της 8χρονης Μισέλ, η οποία έπεσε θύμα παιδεραστή στη Λειψία, και της οποίας το πτώμα ανακαλύφθηκε μετά μισό χρόνο.~** Βιασμός 12χρονης από 21χρονο Αλβανό στη Λήμνο Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Λήμνου η καταγγελία για βιασμό μιας 12χρονης ανήλικης από έναν 21χρονο Αλβανό υπήκοο. Το αποτρόπαιο περιστατικό έγινε στο χωριό Παναγιά της Λήμνου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μικρή είχε πάει στο μπακάλικο της γειτονιάς και την ώρα που επέστρεφε βρέθηκε μπροστά της ο 21χρονος, ο οποίος τηνοδήγησε με τη βία σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, όπου και την εξανάγκασε σε συνουσία μαζί του.Η 12χρονη ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα της για τα όσα είχαν συμβεί, η οποία κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία και λίγο αργότερα.......... ο Αλβανός συνελήφθη. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι η μικρή τον είχε γνωρίσει δυο ημέρες πριν και τον ακολούθησε με τη θέλησή της στην οικοδομή και ότι δεν υπήρξε συνουσία. Μάλιστα θέλησε να «στηρίξει» τους ισχυρισμούς του ότι η μικρή τον γνώριζε, λέγοντας ότι υπάρχει ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου στη μνήμη του δικού της κινητού. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, ενώ θεωρείται βέβαιη η παραπομπή του στον ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.πηγή ventetta.blogspot.com~** Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου Ο δράστης, Γέχια Χουσεΐν το όνομά του, ήταν ιδιοκτήτης κουρείου. Το θύμα ένα 11χρονο αγόρι που μπήκε στο κατάστημα του βιαστή-δολοφόνου για ένα κούρεμα. Αφού το βίασε, ο δράστης δολοφόνησε το παιδί, το έκοψε σε κομμάτια και τα πέταξε έξω από την πόλη Σάνα, πρωτεύουσα της Υεμένης, όπου και διέμενε. Ο δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του τον Δεκέμβριο του 2008. Η εκτέλεσή του έγινε δημόσιο θέαμα αφού έτσι ορίζει ο νόμος στην Υεμένη.Οι δράστες κακουργημάτων που πρόκειται να εκτελεστούν διαπομπεύονται από το κοινό, στη συνέχεια τους ξαπλώνουν μπρούμυτα σε ένα χαλί και οπλίτης του Υεμενικού στρατού τους πυροβολεί από πίσω σημαδεύοντας την καρδιά. Οι φωτογραφίες από την εκτέλεση του δολοφόνου έχουν προκαλέσει αντικρουόμενες αντιδράσεις. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι αυτή είναι η μοναδική τιμωρία που μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους εγκλήματα και άλλοι την κρίνουν απάνθρωπη και βάναυση.πηγή cocktailnews~** Βίντεο με "αρρωστημένες" πράξεις σε μωρά! Ανατριχιαστικό υλικό στην κατοχή δέκα παιδεραστών εντόπισαν οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνες, σε πέντε πόλεις της χώρας. Στις αηδιαστικές εικόνες και τα βίντεο υπάρχουν ακόμα και παιδάκια μόλις λίγων μηνών ως οκτώ ετών, τα οποία κακοποιούνταν από ενηλίκους. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σπέτσες, Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Είχαν κατεβάσει στους υπολογιστές τους το αρρωστημένο υλικό από ιστοσελίδες του εξωτερικού, όμως προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι το διακινούσαν.Σε ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια τους, εντοπίστηκαν μόνο οι δύο από τους δέκα εμπλεκόμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Για τις έρευνες έχουν ενημερωθεί και οι διεθνείς διωκτικές αρχές της Ιντερπολ.Πηγή~** Δεν υπάρχουν λέξεις! Άφωνοι οι δικαστές από τη φρίκη Φρίκη, αποτροπιασμός, αγανάκτηση! Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν αυτό που νιώθει κάποιος ακούγοντας τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών να καταθέτει τα απίστευτα βασανιστήρια που υπέστη η 13χρονη σήμερα κόρη της 35χρονης Ειρήνης Τσονοπούλου, της αδίστακτης μάνας-μαστροπού του Ιλίου.Ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών Παύλος Λουκάτος, ο οποίος προΐστατο των ερευνών για την εξιχνίαση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, κατέθεσε χθες στο δικαστήριο. Παρουσίασε τα σκίτσα που ζωγράφισε η μικρή Μ. και στα οποία απεικονίζει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες όλα όσα βίωσε το κοριτσάκι στα χέρια διεστραμμένων ηλικιωμένων αντρών, με τη συναίνεση της ίδιας του της μάνας. Ο κ. Λουκάτος παρουσίασε, επίσης, και τις επιστολές τις οποίες έγραψε η μικρή Μ. ενώ συνεχίζονταν οι ανακρίσεις.Αφωνοι από τη φρίκη, δικαστές και ακροατήριο είδαν αποτυπωμένες στο χαρτί εικόνες στις οποίες περιγράφονται με τα μελανότερα χρώματα όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο από την τρυφερή ηλικία των έξι ετών βίωνε επανειλημμένα στην ψυχή και στο κορμάκι του το βιασμό. Στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η πολιτική αγωγή (τα οποία δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso» και θα αποτελέσουν τη δαμόκλειο σπάθη που θα κρέμεται πάνω από τους τέσσερις κατηγορούμενους παιδεραστές μέχρι την έκδοση της απόφασης) περιλαμβάνονται τα σκίτσα που ζωγράφισε η ανήλικη Μ., κόρη της Ειρήνης Τσονοπούλου. Με αυτό τον τρόπο εξέφρασε όλα όσα δεν μπορούσε να πει πουθενά, αφού κύρια υπεύθυνη για την κόλαση στην οποία ζούσε ήταν η μητέρα της.Σε ένα από αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους που φέρονται ότι βίαζαν το ανήλικο κοριτσάκι, ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος, φορώντας ράσα, με γενειάδα και καλυμμαύκι. Δίπλα του σττέκεται κλαμένη η μικρή Μ. και τελευταία η μητέρα-μαστροπός, η οποία εξέδιδε την κόρη της για πενήντα ευρώ και κάποιες φορές ακόμη και για τριάντα ευρώ!Ακόμη πιο συγκλονιστικές, όμως, είναι οι φράσεις που χρησιμοποιεί η μικρούλα για να περιγράψει τι νιώθει για καθέναν από τους δύο κατηγορουμένους και για την ίδια: «Φυλακή παπά-Σωτήρης», «Ελευθερία Εγώ», «Φυλακή Ειρήνη», γράφει αντίστοιχα πάνω από καθεμία από τις φιγούρες των βασανιστών της, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγωνία αλλά και την επιθυμία της να καταδικαστούν οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον ανείπωτο πόνο και τον εξευτελισμό που υφίστατο τα τελευταία χρόνια. Τι ελπίζει; Να ζήσει ελεύθερη, χωρίς να φοβάται ή να ντρέπεται για τίποτα!Σε άλλη ζωγραφιά εμφανίζεται πάλι κλαμένη να ζητά βοήθεια, ενώ δεξιά και αριστερά της στέκονται ο Αθανάσιος Κανάκης (σ.σ.: ο 85χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ που τη βίασε για πρώτη φορά) και η μητέρα της. Σε ένα τρίτο σκίτσο έχει ζωγραφίσει τον Σπύρο Σουχλέρη, πρώην σύντροφο της μητέρας της, που κι αυτός φέρεται να την είχε βιάσει κατ’ επανάληψη. «Φυλακή Σπύρος», «Νοσταλγία Εγώ, Φροντίδα», «Φυλακή Ειρήνη».Οι λέξεις χαράζουν την καρδιά σαν κοφτερό λεπίδι! Τα βασανιστήρια και τις φρικιαστικές εμπειρίες που έζησε στα χέρια των τριών παιδεραστών και της μητέρας της περιγράφει η 13χρονη και στις επιστολές που έγραψε και παρέδωσε στον διοικητή της Ασφάλειας Αχαρνών, τον οποίο αποκαλούσε με τρυφερότητα «πατέρα». Σε μία από αυτές, το κοριτσάκι εξομολογείται πως περνούσε ξέγνοιαστα μέχρι την ώρα που πήγε στο σχολείο, πως μία μέρα την πλησίασε ο Κανάκης και της έδωσε μια κούκλα για να ανεχτεί τις διεστραμμένες του ορέξεις. Μάλιστα, θυμάται και περιγράφει με λεπτομέρειες και τη μέρα που την πήγε στις ερημιές και αφού την έγδυσε, τη βίασε. Αναφέρει ακόμη το περιστατικό που φέρεται να την πλησίασε ο 85χρονος συνταξιούχος και να της ζήτησε να τον ακολουθήσει, λέγοντάς της ότι την είχε «πουλήσει» σε εκείνον αντί 2.000 ευρώ η μητέρα της. Το κοριτσάκι αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά που σοκάρουν και έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα την τρυφερή ψυχούλα του. «Εγώ ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα. Πήγα λοιπόν με την Ειρήνη, μας πήρε ο κύριος Αθανάσιος και μας πήγε σε κάτι βουνά. Με έγδυσε και μου είπε: “Κάτσε επάνω μου”. Εγώ τραβιόμουνα, δεν ήθελα. Ετσι με έβαλε με το ζόρι η Ειρήνη, μάνα», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια της μικρής στο χαρτί, τα οποία δημιουργούν ρίγη ανατριχίλας και προκαλούν οργή και αγανάκτηση για την κτηνωδία που βίωνε το 11χρονο κοριτσάκι στα χέρια της αδίστακτης μάνας και των παιδεραστών!«Τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση από τα έξι της χρόνια» Αφωνοι έμειναν από το σοκ οι δικαστές και το ακροατήριο όταν άκουσαν τον κ. Λουκάτο να περιγράφει τον πρώτο βιασμό της 11χρονης Μ. από τον συνταξιούχο Θανάση Κανάκη. Ερωτηθείς για τον κατηγορούμενο και την Ειρήνη Τσονοπούλου, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών είπε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συχνές ερωτικές επαφές -είπε χαρακτηριστικά πως έδιναν ραντεβού στο σπίτι του συνταξιούχου ή σε ξενοδοχεία- και πως σύμφωνα με όσα του είπε το κοριτσάκι, άρχισε να το βιάζει κατ’ εξακολούθηση, ακόμα και παρά φύσιν, από την ηλικία των έξι ετών.«Την πρώτη φορά η μάνα της την πήγε στο προαύλιο μιας εκκλησίας στο Καματερό. Εκεί μετά από λίγο ήρθε και ο Κανάκης, ο οποίος άρχισε να τη χαϊδεύει σε διάφορα σημεία του σώματός της. Τελικά αφού της έβγαλε όλα τα ρούχα, τη βίασε κάτω από ένα δέντρο. Το παιδί έκλαιγε και αντιστεκόταν. Μετά την πρώτη φορά ο Κανάκης ζητούσε να δει τη μικρή δύο ή τρεις φορές τη βδομάδα και στη συνέχεια το βίαζε» ήταν η συγκλονιστική περιγραφή του αστυνόμου, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε πως πριν από κάθε συνάντηση με τον Κανάκη η κατ’ ευφημισμόν μάνα έντυνε την 11χρονη με «μεγαλίστικα» ρούχα. «Την έντυνε, την έβαφε και της φορούσε τακούνια» ήταν η σοκαριστική δήλωσή του ξεδιπλώνοντας το δράμα που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια η ανήλικη.«Δεν περνούν καλά στη γιαγιά και στον παππού» Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε ακόμη να μη ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο η κατάθεση του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Παύλου Λουκάτου, με την αιτιολογία ότι συμμετείχε στην προανακριτική διαδικασία - αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Αίσθηση προκάλεσε λίγο πριν από το τέλος και η παρέμβαση του εισαγγελέα έπειτα από σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ειρήνης Τσονοπούλου, Διονυσίου Μεσσήνη προς τον βασικό μάρτυρα. Ερωτηθείς αν η τωρινή κατάσταση των παιδιών είναι καλή ο κ. Λουκάτος απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών, «δεν περνούν καλά στη γιαγιά και στον παππού», οι οποίοι έχουν αναλάβει την προσωρινή τους επιμέλεια.Η συγκεκριμένη απάντηση ήταν αυτή που πυροδότησε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε εντολή στον κ. Λουκάτο να συντάξει μια αναφορά προκειμένου να κοινοποιηθεί τόσο στο δικαστήριο όσο και στον ίδιο. «Ωστε αν αποδειχθεί ότι η ψυχική υγεία των ανήλικων τέκνων είναι παραμελημένη, να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι κοινωνικοί φορείς», τόνισε σχετικά ο εισαγγελέας της έδρας. «Η γλαφυρή αφήγηση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας μάς έκανε να συγκινηθούμε και να συγκλονιστούμε, ενώ δεν αφήνει κανέναν πλέον δισταγμό και καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι όλα όσα έχουν δηλώσει τα παιδιά είναι αληθινά. Θα δανειστώ μια έκφραση που χρησιμοποίησε ο μάρτυρας. Πως ό,τι λάθη κι αν έγιναν στα έγγραφα, τα έγγραφα παραμένουν έγγραφα και δεν είναι αυτά που βίασαν τα παιδιά», δήλωσε τέλος στην «Espresso» η Κατερίνα Ζαγγανά, μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής.«Πάσαρε το κοριτσάκι στον παπά μέσα στην εκκλησία»«Κλείσ’ τους όλους φυλακή, πρέπει να σταματήσω να πονάω»! Η κραυγή αγωνίας της 11χρονης στοιχειώνει ακόμα το μυαλό του Παύλου Λουκάτου, ο οποίος μαζί με την ειρηνοδίκη Δέσποινα Τηλιακού έχουν αναλάβει να γιατρέψουν τις πληγές που έχουν ανοίξει στην ψυχή του ανήλικου κοριτσιού οι επαίσχυντες πράξεις των τεσσάρων κατηγορουμένων. Από τις αντιδράσεις της μικρούλας, η οποία δεν μπορεί να ξεχάσει, είναι και το σοκ που έδειξε να υπέστη όταν αντίκρισε τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο. «Οταν τον αναγνώρισε "πάγωσε". Οπως μου είχε εξομολογηθεί, η αδίστακτη μάνα έδινε ραντεβού με τον παπά είτε στην εκκλησία της Παναγίας είτε στην Αγία Παρασκευή και εκεί του "πάσαρε" το κοριτσάκι αντί 30 ή 50 ευρώ. Το έβαζε σε ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο τραπέζι, σήκωνε τα ράσα και το βίαζε. Αυτό είχε γίνει πολλές φορές και κάθε φορά η μάνα προσποιείτο ότι έκανε δουλειές, για να μην προκαλέσει υποψίες» είπε ο κ. Λουκάτος πυροδοτώντας την αντίδραση της υπεράσπισης που υποστήριξε ότι «διάνθισε» την κατάθεσή του με στοιχεία που δεν υπάρχουν στο προανακριτικό υλικό. «Τα έγγραφα δεν "βίασαν" τα παιδιά. Τα παιδιά ήταν βιασμένα» ήταν η απάντηση του μάρτυρα.Τα φρικτά βασανιστήρια στο κολαστήριο της οδού ΓενναδίουΤέλος δεν έχει η απανθρωπιά της αδίστακτης μάνας αλλά και του συντρόφου της. Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη σωματική κακοποίηση που υπέμενε ο μεσαίος γιος της Τσονοπούλου από τον Σπύρο Σουχλέρη, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν τόσο τα παιδιά της κατηγορουμένης όσο και τα δύο ανήλικα τέκνα της Πωλίνας Αμιλήτου που είχαν φιλοξενηθεί στο παρελθόν στο «σκοτεινό» και δυσώδες τριάρι της οδού Γενναδίου στο Ιλιον.Στη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του στο δικαστήριο ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και ένας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας Παύλος Λουκάτος περιέγραψε τις απάνθρωπες «μεθόδους» που χρησιμοποιούσε ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Τσονοπούλου για να «συναιτίσει» τον ένα γιο της Τσονοπούλου, ενώ χαρακτήρισε «τρώγλη» το σπίτι στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά: «Τον γιο της Τσονοπούλου ο Σουχλέρης τον κλείδωνε στο ντουλάπι, τον έδενε στο καλοριφέρ και του έβαζε παγάκια στα πόδια. Το 2007 τον κρέμασε ανάποδα και φώναξε τους υπόλοιπους “να δουν το αρνί του Πάσχα”. Πολύ συχνά έβαζε τα παιδιά να καθίσουν προσοχή και τα χαστούκιζε στη σειρά», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του - επιβεβαιώνοντας και τα όσα είχε πει στην κατάθεσή της η Αμιλήτου. Μίλησε ακόμα για πλημμελείς συνθήκες υγιεινής, έντομα που «έκοβαν βόλτες» στο σπίτι και αλλοιωμένα τρόφιμα, στη θέα των οποίων δεν άντεξε ούτε η ειρηνοδίκης Δέσποινα Τηλιακού μπαίνοντας στο διαμέρισμα.madata** Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα του κυκλώματος παιδεραστίας Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν από τον εισαγγελέα τα ονόματα των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στο κύκλωμα παιδεραστίας, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία την προηγουμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι οι :Χαράλαμπος Τσόγκας, οπερατέρ ΕΡΤ, ετών 30, Πολύκαρπος Τσόγκας, οπερατέρ ΕΡΤ, ετών 60, Ρομάνι Καρίμ από το Λίβανο, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Στυλιανός Καλλιμάνης, Γιώργος Αδαμόπουλος, Λεωνίδας Κούκος, Κωνσταντίνος Σαχπαζής , Γιώργος Χριστόπουλος, Βασίλης Γκότσης και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, Ευάγγελος Κοροβέσης.Εντολή για άμεση αναστολή των καθηκόντων του εκπαιδευτικού που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό και ναρκωτικές ουσίες, με ταυτόχρονη παραπομπή του στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.«Δάσκαλος σημαίνει λειτούργημα. Εκπαιδευτικός που παρεκτρέπεται, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο δεν έχει θέση στην τάξη» ανέφερε χαρακτηρηστικά.Ανήμπορη να πιστέψει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα είναι η ελληνική κοινωνία. Αυτά που όλοι θεωρούσαμε ξένα σε εμάς αποδεικνύεται ότι είναι πλέον υπόθεση που μας αφορά όλους. Οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και κυρίως για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που αρέσκονται να βλέπουν αυτό το αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό υλικό στην οθόνη του υπολογιστή τους, μας έχουν αφήσει άφωνους.Μετά τις δεκάδες συλλήψεις και την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδόφιλων, στην οποία οδήγησε η επιχείρηση «Τσάρλι», μια άλλη είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συμπλήρωσε το παζλ της φρίκης. Στο πλαίσιο νέας έρευνας συνελήφθη στην Καβάλα ένας 44χρονος διευθυντής δημοτικού σχολείου, ο οποίος έμπαινε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες παιδικού πορνό και «κατέβαζε» φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία απεικονίζονταν ανήλικοι σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.Η «Espresso» από το περασμένο Σάββατο, σε σχετικό της δημοσίευμα, ανέφερε πως διεξάγονται νέες επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα για κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα στοιχεία του 44χρονου διευθυντή σχολείου στη Χρυσούπολη της Καβάλας προέκυψαν έπειτα από σήμα της Ιντερπόλ, καθώς ανιχνεύτηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, στην οποία διακινείται σκληρό παιδικό πορνό.Η αποκάλυψη της σύλληψης του διευθυντή σκόρπισε τον πανικό στους γονείς των παιδιών, που φοιτούν στο σχολείο. Πάντως, όπως λένε οι γονείς των παιδιών που τον γνώριζαν, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και τίποτα δεν πρόδιδε τη σκοτεινή αυτή πλευρά του χαρακτήρα του.Μάλιστα κανένας μαθητής δεν είχε ποτέ εκφράσει κάποιο παράπονο για τη συμπεριφορά του διευθυντή. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους μαθητές κάνουν λόγο για έναν σοβαρό εκπαιδευτικό που αντιμετώπιζε με τη δέουσα σοβαρότητα την εκπαιδευτική του αποστολή αλλά και τους μαθητές του σχολείου.Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός είχε αποθηκευμένο σε τρεις σκληρούς δίσκους αυτό το ανατριχιαστικό υλικό, ενώ σε ψηφιακό δίσκο είχε αποθηκευμένους συνδέσμους που οδηγούσαν στο Διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες με το πλέον σκληρό παιδικό πορνό.Εκτός από τους σκληρούς δίσκους και τα DVD στην κατοχή του διευθυντή βρέθηκε και κατασχέθηκε και μικροποσότητα χασίς.Πηγή~** Δίκτυο παιδόφιλων στο ελληνικό Facebook θεωρεί την παιδεραστία «δικαίωμα στη διαφορετικότητα» Σάλος έχει προκληθεί στη διαδικτυακή κοινότητα του Facebook,στην χώρα μας, μετά από την ανάρτηση ομάδας που εκφράζει τη στήριξή της στους παιδόφιλους.Ο δημιουργός του εν λόγω γκρουπ, στηλιτεύει την «άκρως ρατσιστική κοινωνία», η οποία αρνείται να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα του ατόμου και στηρίζει την ελευθερία όλων όσων έχουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς.Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τα μέλη του γκρουπ στηρίζουν και τον Josef Fritzl, τον Αυστριακό παιδεραστή που απασχόλησε, προσφάτως, την κοινή γνώμη όταν αποκαλύφθηκε πώς κρατούσε την κόρη του κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού του επί 24 συναπτά έτη.«Josy είσαι ο καλύτερος.Μου φέρθηκες σαν πατέρας» αναφέρει, χαρακτηριστικά, μέλος της ομάδας.Το συγκεκριμένο γκρουπ αριθμεί περί τα 10 μέλη, χωρίς όμως να γνωρίζουμε κατά πόσο τα προσωπικά τους στοιχεία, που έχουν αναρτήσει είναι πραγματικά.Με το σχετικό ρεπορτάζ, πάντως, δεν κατορθώσαμε, μέχρι στιγμής, να εντοπίσουμε ούτε ένα από τα ονόματα.. Όλα έδειξαν πώς πρόκειται για πλαστά.Χρήστες του Facebook έχουν ήδη αναφέρει το γεγονός και στους διαχειριστές της διαδικτυακής κοινότητας στην Αμερική, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν προβεί και σε καταγγελία της ομάδας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην χώρα μας.Σύμφωνα με άποψη ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τη νομοθεσία του διαδικτύου, η σύσταση του συγκεκριμένου γκρουπ δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, καθώς ο καθένας δικαιούται να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του. Σε περίπτωση,όμως, που κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων, ο εισαγγελέας δικαιούται να διατάξει έρευνα ώστε να αναζητηθεί η ταυτότητα των εν λόγω μελών.Εάν αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι παιδεραστές υπόκεινται στις διατάξεις του άρθρου 339 του Ποινικού Κώδικα το οποίο προβλέπει ότι «όποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών αν ο παθών δε συμπλήρωσε τα δέκα έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών αν ο παθών συμπλήρωσε τα δέκα όχι όμως και τα 13 έτη και με φυλάκιση αν συμπλήρωσε τα δεκατρία έτη». Πηγή~** Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας οι παιδεραστές Οι τεχνικοί της ΕΡΤ (πατέρας και γιος), στέλεχος του Δήμου Πειραιά, ένας δικηγόρος από το Κιλκίς (ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος), ένας 40χρονος λέκτορας για θέματα διοίκησης στο Πανεπιστημίο Πατρών (παραμένει ασύλληπτος), ένας καθηγητής ξιφασκίας σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής, ένα στέλεχος της Ασφάλειας του Αστήρ Παλλάς, πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, οκτώ ιδιωτικοί, δέκα άνεργοι, ένας φοιτητής και ένας Λιβανέζος. Σοκ από το κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίαςΑυτοί είναι, μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές.Επιχείρηση «Charly»Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Charly», η οποία διήρκεσε τέσσερις μήνες, ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.Στην υπόθεση διακίνησης σκληρού πορνογραφικού υλικού εμπλέκονται 55 άτομα, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα, 16 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.Ανάμεσά τους, «ευυπόληπτοι» πολίτες, υπεράνω πάσης υποψίας, όπως δικηγόροι, επιχειρηματίες και καθηγητές. Άνθρωποι… της διπλανής πόρτας δηλαδή…Συνολικά, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 158 Ελλήνων χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Σε εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και τους χώρους κατοικίας τους, κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 8 laptop και εκατομμύρια CD και DVD, τα οποία περιείχαν σκληρότατο υλικό συνολικής χωρητικότητας 50.000 G-byte. Ενήλικοι βιάζουν και κακοποιούν σεξουαλικά αγοράκια και κοριτσάκια ηλικίας ακόμη και τεσσάρων ετών.Με τη συνδρομή της εισαγγελίας Αθηνών και εποπτεία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Γιάννη Σακελλαράκου, χθες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα 32 επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παρουσία εισαγγελέων.Οι πόλεις, όπου ζούσαν οι αρρωστημένοι παιδεραστές, είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Άργος, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Νέος Μαρμαράς, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα.Πηγή~** ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ παιδεραστές στο Ίλιον Αντιμέτωποι με τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης, αλλά και με τα παιδικά προσωπάκια των τριών ανηλίκων που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- βίαζαν και κακοποιούσαν για πολλά χρόνια, θα βρεθούν αύριο οι τέσσερις «παιδεραστές» του Ιλίου.Σχεδόν δυο χρόνια από το Δεκέμβριο του 2007, όταν το πανελλήνιο συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι μια 35χρονη μητέρα έπαιρνε την κόρη της αλλά και τα δυο παιδάκια που φιλοξενούσε και τα «πάσαρε», έναντι αμοιβής 50 ευρώ, σε ηλικιωμένους άντρες, η μάνα – μαστροπός, Ειρήνη Τσονοπούλου, ο φίλος της, Σπύρος Σουχλέρης, ο ιερέας, Σωτήρης Παπαδόπουλος, και ο συνταξιούχος της ΔΕΗ, Αθανάσιος Κανάκης, θα κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.Επί 20 και πλέον μήνες, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, βρίσκοντας διάφορα δικονομικά «πατήματα», κατάφερναν να αποφύγουν να δικαστούν.Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι σήμερα, η διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας έχει αναβληθεί τέσσερις φορές, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο οι φερόμενοι ως παιδεραστές είναι ελεύθεροι μετά την παρέλευση της 18μηνης προσωρινής τους κράτησης!Χθες, πάντως, για ακόμα μια φορά, η πλευρά της υπεράσπισης «έπαιξε» το τελευταίο της χαρτί, προκειμένου να αναβληθεί εκ νέου η υπόθεση.Κατέθεσε ένσταση, υποστηρίζοντας πως η σύντμηση εκδίκασης της υπόθεσης (αρχικά είxε προσδιορισθεί για τις 10 Μαΐου του 2010) παραβιάζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, ενώ με άλλο αίτημα που υπέβαλε στο δικαστήριο, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας καθώς, όπως είπαν, δυο εκ των κατηγορουμένων (η Ειρήνη Τσονοπούλου αλλά και ο Σπύρος Σουχλέρης) δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω προβλημάτων υγείας, που φέρονται να αντιμετωπίζουν.Μόνο ως οξύμωρο μπορεί, βέβαια, να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο κ. Σουχλέρης έδωσε κανονικά το παρών το πρωί στο δικαστήριο, αλλά ένοιωσε αιφνίδια αδιαθεσία και αποχώρησε από το Εφετείο, όταν αντίκρισε ένα από τα παιδιά που φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά.Πάντως, η έδρα του δικαστηρίου, ύστερα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε και τα δυο αιτήματα, με αποτέλεσμα η πολύκροτη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διαλευκανθούν άγνωστες πτυχές της δυσώδους υπόθεσης, να αρχίσει αύριο.Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη που θα φέρει τους τέσσερις κατηγορούμενους ενώπιον των φυσικών τους δικαστών, ικανοποίησε την πλευρά της πολιτικής αγωγής με την Κατερίνα Ζαγγανά, μία εκ των δικηγόρων των παιδιών-θυμάτων να δηλώνει στη zougla.gr: «Μετά από πολλές αναβολές και λίγο πριν συμπληρωθεί η διετία, βρέθηκε επιτέλους ένα τολμηρό δικαστήριο, το οποίο να δικάσει αυτή την υπόθεση. Στο ακροατήριο θα αποκαλυφθούν πράγματα που θα συγκλονίσουν και ίσως ασκηθούν διώξεις και για άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν κατηγορούνται σήμερα».Το κατηγορητήριο της… αμαρτίας! Τα όσα περιγράφονται αναλυτικά στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, βάσει του οποίου παραπέμπονται τα τέσσερα πρόσωπα της φρίκης, προκαλούν σοκ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία –η οποία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου 2007- φέρεται να είχε η 35χρονη μητέρα, Ειρήνη Τσονοπούλου. Η αδίστακτη –κατά το κατηγορητήριο- γυναίκα εμφανίζεται να έπαιρνε από το… χέρι την ανήλικη κόρη της, αλλά και τα δυο παιδάκια (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) μιας οικογενείας που φιλοξενούσε και τα «σερβίριζε στο πιάτο» των άλλων κατηγορούμενων έναντι αμοιβής.Η αρχή έγινε το 2002. Η κόρη της είχε ηλικία έξι ετών, όταν η Τσονοπούλου την πάσαρε στο συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη. Για την ακρίβεια, τη μετέφεραν στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Καματερού, της αφαίρεσαν τα ρούχα και ο συνταξιούχος τη βίασε, δίνοντας στη μητέρα της πουρμπουάρ 50 ευρώ…!Αυτή ήταν, όμως, η αρχή. Το προσεχές διάστημα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η 35χρονη κατηγορούμενη φέρεται να πήγαινε την κόρη της δυο φορές την εβδομάδα στο σπίτι του Κανάκη, στα Λιόσια. Εκεί υποχρέωναν το μικρό κοριτσάκι να «αφαιρεί τα ενδύματά του και να ανέχεται τις θωπείες του Κανάκη στα γεννητικά του όργανα αλλά και σε παρά φύσιν ασέλγεια».Επίσης, οι κατηγορούμενοι «την ανάγκαζαν να λαμβάνει γυμνή διάφορες προκλητικές στάσεις, τις οποίες απαθανάτιζε η μητέρα της…».Το εξάχρονο κοριτσάκι φέρεται όμως να βίαζε, την τριετία 2002-2005, και ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος. Βάσει του βουλεύματος, η μικρή μεταφερόταν και πάλι από τη μητέρα της στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ίλιον, όπου έναντι της ταρίφας των 50 ευρώ ο κληρικός εμφανίζεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά.Ωστόσο, από τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις των κατηγορούμενων φέρονται να μη γλίτωσαν ούτε τα δυο ανήλικα παιδιά της Πωλίνας Αμιλήτου, που από το Μάρτιο του 2006 έως και τον Ιούνιο του 2007, φιλοξενούνταν στο σπίτι της Τσονοπούλου, καθώς η 35χρονη κατηγορούμενη εμφανίζεται να τα είχε οδηγήσει και εκείνα στο σπίτι του Αθανάσιου Κανάκη!Σε ό, τι αφορά τις ακριβείς κατηγορίες που θα κληθούν οι τέσσερις «παιδεραστές» να αντικρούσουν αύριο στο δικαστήριο είναι:α) Σωτήρης Παπαδόπουλος: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας τουβ) Αθανάσιος Κανάκης: βιασμός κατά μόνας και κατά συναυτουργία, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, αποπλάνηση παιδιούγ) Ειρήνη Τσονοπούλου: βιασμός κατά συναυτουργία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου από 15 ετώνδ) Σπύρος Σουχλέρης: βιασμός τετελεσμένου και εν απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, κ.α.~** Παιδεραστής ζητά χημικό ευνουχισμό Γάλλος που έχει καταδικαστεί πολλές φορές για παιδεραστία δικάζεται σήμερα εκ νέου στη Γαλλία για την απαγωγή και το βιασμό ενός 5χρονου αγοριού το 2007. Η υπόθεση αυτή έχει ωθήσει μέλη της γαλλικής κυβέρνησης να εξετάζουν τον ευνουχισμό των κατά συρροήν βιαστών.Ο 63χρονος Φρανσίς Εβράρ έχει περάσει τη μισή του ζωή στη φυλακή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τον Αύγουστο του 2007, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, απήγαγε ένα αγόρι στην πόλη Ρουμπέ, στη βόρεια Γαλλία, το κλείδωσε σε ένα γκαράζ, το νάρκωσε και το βίασε.Η υπόθεση αυτή προκάλεσε τόσο μεγάλη κατακραυγή στη Γαλλία που η κυβέρνηση θέσπισε εσπευσμένα νέα νομοθεσία το 2008, η οποία επιτρέπει στις αρχές να συνεχίζουν την κράτηση εγκληματιών αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, αν πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την κοινωνία.Η νομοθεσία αυτή επικρίθηκε από δικηγόρους και υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους οποίους με αυτήν διακυβεύονται οι θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης. Ωστόσο η υπόθεση Εβράρ αναφέρεται τώρα ως ένας λόγος για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση κατά των κατά συρροήν βιαστών.Ο Εβράρ ζητεί με επιστολή που έστειλε αυτόν το μήνα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την χειρουργική αφαίρεση των όρχεών του προκειμένου να απαλλαγεί από την έλξη του προς τα παιδιά. Ο χειρουργικός ευνουχισμός απαγορεύεται στη Γαλλία και ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το αίτημα του Εβράρ.Ο πατέρας του 5χρονου θύματος καταδίκασε την κίνηση αυτή του κατά συρροήν παιδεραστή, λέγοντας ότι πρόκειται για κόλπο που αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας πιο επιεικούς ετυμηγορίας. Ο πατέρας του αγοριού επισήμανε ότι ο Εβράρ κάνει το αίτημα αυτό δύο χρόνια μετά το έγκλημά του, αλλά μερικές μόνον ημέρες πριν από τη δίκη του.Η Γαλλία, όπως και ένας αριθμός άλλων ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Δανίας, επιτρέπουν ήδη τον «χημικό ευνουχισμό» ή τη χρήση φαρμάκων για τη μείωση των σεξουαλικών ορμών των κακοποιών που συναινούν σε αυτό.Όμως η επιστολή του Εβράρ και η δίκη του, όπως και μια άλλη περίπτωση το Σεπτέμβριο, όταν μία γυναίκα απήχθη και στραγγαλίστηκε από βιαστή, ο οποίος είχε πρόσφατα απελευθερωθεί, ώθησαν υπουργούς να συνηγορήσουν υπέρ της ενίσχυσης των ποινών για τους βιαστές.Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγκάζονται ορισμένοι από αυτούς να υποβάλλονται σε χημικό ευνουχισμό, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και στο κοινοβούλιο η επιλογή του χειρουργικού ευνουχισμού.Πηγή~** Ηλικιωμένος προσπάθησε να ασελγήσει σε 10χρονη Στη σύλληψη ενός 80χρονου, ο οποίος προσπάθησε να ασελγήσει πάνω σε 10χρονο κορίτσι, προχώρησε η αστυνομία.Το αυτοκίνητο του 80χρονου, στο οποίο βρισκόταν και το μικρό κορίτσι, εντόπισε λίγο έξω από τη Χαλκίδα φίλος της οικογένειας της 10χρονης, ο οποίος είδε τον δράστη και τον ακολούθησε.Όταν βρήκε την ευκαιρία, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, πήρε την 10χρονη και κάλεσε την αστυνομία, οι άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 80χρονο.Πηγή: evianews.com~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου