Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

 ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .
ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !

~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ΄ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ... ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ  !



ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΙΡΩΝ !

1 Ιουλίου: Εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

~  Τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού τιμά σήμερα, 1 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Τα δίδυμα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.
Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό.
Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να αλλάξουν και τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Συγκεκριμένα, όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους Αγίους, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του. Αμέσως τότε οι Άγιοι την θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Εξαιτίας αυτού του θαύματος, πίστευσαν στον Χριστό όσοι βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μπροστά σ’ αυτό πού συνέβη και ο ίδιος ο Αυτοκράτορας τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.  Αργότερα όμως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Άγιοι φθονήθηκαν από τον ίδιο τον δάσκαλο που τούς είχε μάθει την ιατρική επιστήμη, γιατί είχαν αποκτήσει μεγάλη δόξα και φήμη. Γι’ αυτό τον λόγο τους ανέβασε σε κάποιο όρος για να μαζέψουν δήθεν κάποια βότανα και εκεί τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε.                                            Απολυτίκιο:  Ήχος πλ. δ’.  Άγιοι Ανάργυροι και θαυματουργοί, επισκέψασθε τας ασθενείας ημών, δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν.   Απολυτίκιο Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  : https://youtu.be/gwkpV8M5zPA .-    ~*  https://youtu.be/gwkpV8M5zPA  .-
***  Αγιο Ορος: Εννέα χρόνια χωρίς τον γερ.Ιωσήφ – Μνημόσυνο στο Βατοπαίδι (ΦΩΤΟ)

~  Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια εκοιμήθη ο αναβιωτής της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Ιωσήφ. Η αδελφότητα της Μονής την Παρασκευή 29/6/2018, τέλεσε σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνό του πνευματικού τους πατέρα, που με τις αρετές του, ενέπνεε μοναχούς, κληρικούς και κοσμικούς.
Το μνημόσυνο τέλεσε, στο καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.
Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα την Κύπρο, την Ρωσία, και άλλες ορθόδοξες χώρες παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο και στο τρισάγιο που ετελέσθη στον τάφο του μακαριστού Γέροντα.
Το Σάββατο 30/6/2018 ετελέσθη θεία λειτουργία στη Μονή όπου αμέσως μετά, για τον Μακαριστό Γέροντα, μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ο οποίος εξήρε από τα χαρίσματα του Γέροντα, την ταπείνωση και την μετάνοια :
“Ο Γέροντας Ιωσήφ, είπε ο Σεβασμιότατος, είναι ένας άγγελος του Θεού ο οποίος δίδαξε την μετάνοια, την ταπείνωση σε όλους μας και τα δάκρυα”.
Ο καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ περιγράφοντας τον Γέροντά του και μιλώντας για τις αρετές του είπε:
«Πάντοτε προσπαθούμε να ζούμε με όσα μας δίδαξε ο Γέροντας Ιωσήφ και δοξάζουμε τον Θεό που μας έφερε στα πόδια αυτού του ανθρώπου, που για την αγάπη του Χριστού αγωνιζόταν μέχρι τέλους. Δεν είδαμε ποτέ αυτόν τον άνθρωπο να κατακρίνει, να παραπονιέται, ούτε και όταν τον συκοφαντούσαν. Είχε μόνιμο θείο έρωτα” είπε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το βιβλίο του για τον ενάρετο Γέροντα και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Μονής.
Στο βιβλίο αυτό μάλιστα μπορεί κανείς να βρει στοιχεία από την προσωπικότητα του Γέροντα Ιωσήφ, που παρά τις διώξεις που υπέστη από τους ανθρώπους, εκείνος προστατευόταν από την αδιάλειπτη προσευχή του και από τα δάκρυα της μετανοίας του τα οποία δεν σταματούσαν ποτέ.
Ο Γέροντας Ιωσήφ που την πρώτη Ιουλίου κλείνει εννέα χρόνια από την κοίμησή του, άφησε την σφραγίδα του στην μοναχική ζωή, και λόγω του ασκητικού του φρονήματος και του Θείου έρωτα, ενέπνευσε πολύ κόσμο και κυρίως μοναχούς.
Ήταν παράδειγμα αληθινής αγάπης και μέχρι σήμερα όσοι είχαν την ευλογία να τον γνωρίσουν μιλούν για έναν μοναχό που μόνο έδινε, για έναν μοναχό που είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, που δόξαζε για τους πειρασμούς και περίμενε εναγωνίως το θάνατο ως λύτρωση από την εξορία της επίγειας ζωής.
Η μακρά του διαδρομή, από την ημέρα που είδε το Χριστό, όταν ακόμη ήταν μικρό παιδί με το κοσμικό όνομα Σωκράτης, μέχρι και αργότερα που άρχισε να ανάβει μέσα του η φλόγα της επιθυμίας να γίνει Μοναχός, αποδείκνυε ότι δε μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο πέρα από ένας ενάρετος Μοναχός κι εργάτης του Θεού, που θα καθοδηγούταν διαρκώς από την Θεία Χάρη.
Οι συναναστροφές του με ασκητικές μορφές κυρίως του Αγίου Όρους, μέχρι και οι πειρασμοί που βίωσε στο νησί του στην Κύπρο, οι μετακινήσεις του μαζί με την αδελφότητα που είχε, ώσπου να φτάσει στο Βατοπαίδι, εμφάνιζαν σε κάθε βήμα τα σχέδια του Θεού, που δεν ήταν άλλα από το να αναβιώσει την Μονή Βατοπαιδίου, η οποία σύντομα έγινε μια από τις μεγαλύτερες Μονές της Ορθοδοξίας με την καθοδήγησή του και τις προσευχές του.
Στο βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ, περιγράφεται και ο διωγμός και οι συκοφαντίες που δέχθηκε ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ και οι αγώνες και το ασκητικό φρόνημα που μεταλαμπάδευσε ο Γέροντας Ιωσήφ στους μοναχούς του αλλά κυρίως φαίνεται ξεκάθαρα πως ένας απλός μοναχός και ταπεινός άνθρωπος έφτιαξε μια αδελφότητα που το έργο της σήμερα απέδειξε ότι όταν αφήσεις τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού τα έργα σου είναι αποτελέσματα ευλογίας.
Αυτόν τον ενάρετο μοναχό μνημόνευσαν σήμερα μετά από εννεά χρόνια τα παιδιά του στην Ιερά Μονή, προσευχόμενοι όπως είπε και ο ηγούμενος της Μονής να του μοιάσουν.
***   Οι Άγιοι Ανάργυροι και η πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο

Ο κ. Βασίλειος Κέκης, καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής χειρούργος του “Ιατρικού Κέντρου Αθηνών”, έζησε στη Βοστόνη Αμερικής το 1962, μια έντονη θρησκευτική εμπειρία, σε σχέση με θαυμαστές θεραπείες των Αγίων Αναργύρων, τις οποίες αναφέρουμε στη συνέχεια, όπως τις κατέγραψε ο ίδιος, προς δόξαν του Θεού και τιμή των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού.
Τον Μάιο του 1962 μετεφέρετο επειγόντως στο τμήμα ατυχημάτων του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης (Mass. General Hospital) στη Βοστόνη Αμερικής, ένα μικρό αγόρι ηλικίας δώδεκα ετών, στο οποίο είχε αποκοπεί το δεξί του χέρι κατόπιν τροχαίου ατυχήματος.
Μετά από επιτυχή χειρουργική επέμβαση επιτεύχθει η ανασυγκόλληση του άκρου και μετά από λίγο καιρό ο μικρός μαθητής επανήλθε στην ομάδα μπέιζ-μπολ του σχολείου του!
Μετά την επιτυχία αυτή ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος της Αμερικής θέλησε να λάβει λεπτομέρειες για το γεγονός και γι΄ αυτό από το Νοσοκομείο οργανώθηκε Press conferences μετά των ιατρών χειρουργών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εγχείρηση αυτή. Κατ΄ αρχήν ένας από τους δημοσιογράφους ρώτησε εάν το Mass. General Hospital διεκδικούσε την προτεραιότητα για ένα τέτοιο είδος χειρουργικής επέμβασης.
Τότε προς έκπληξη όλων, ο διευθυντής του Νοσοκομείου, χειρούργος E. D. Churchill απάντησε ως εξής: “Όχι, δεν διεκδικούμε τέτοια προτεραιότητα, διότι μια άλλη ομάδα γιατρών, οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός, περί το 400μ.Χ. ακρωτηρίασε ενός άνδρα το κάτω άκρο, το οποίο έπασχε από γάγγραινα και το αντικατέστησε με ενός άλλου υγιούς από έαν Άραβα, ο οποίος μόλις είχε πεθάνει”! Το περιοδικό του M. G. H. δημοσίευσε τότε ένα ζωγραφικό πίνακα του 14ου αιώνα με θέμα “Το θαύμα του Μαύρου Ποδιού”, των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Το ιατρικό περιοδικό Spectrum της εταιρείας “Pfizer”, θέλοντας να δημοσιεύσει έναν έγχρωμο πίνακα με το θαύμα, ανακάλυψε ότι υπάρχουν πλέον των 1500 ζωγραφικών πινάκων της εποχής της Αναγέννησης στα διάφορα μουσεία και Εκκλησίες της Ευρώπης, οι οποίοι απεικονίζουν το γεγονός της μεταμόσχευσης του μέλους από τους αγίους Κοσμά και Δαμιανό.
Τους πίνακες αυτούς τους βρίσκει σήμερα ο επισκέπτης στο Μουσείο του Αγίου Μάρκου στη Βενετία της Ιταλίας. Πλείστοι άλλοι υπάρχουν στην Πινακοθήκη του Μονάχου, την Ακαδημία της Φλωρεντίας, το Λούβρο των Παρισίων και σε διάφορες Εκκλησίες της Ευρώπης. Και στην Ελλάδα, στην Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων Βέροιας βρίσκεται μια αγιογραφία-τοιχογραφία που απεικονίζει το θαύμα του “Μαύρου ποδιού”.
Σήμερα εικόνες του θαύματος του “Μαύρου ποδιού” μπορούμε να βρούμε στις πρώτες σελίδες των περισσοτέρων κλασσικών βιβλίων Μεταμοσχεύσεων με σχόλια σχετικά για την πρώτη γνωστή και επιτυχή αλλομεταμόσχευση έστω και υπό την αναφορά ενός θαύματος.
Οι δίδυμοι αδελφοί Κοσμάς και Δαμιανός γεννήθηκαν τον 3ο μ.Χ. αιώνα από γονείς Χριστιανούς και έζησαν στην περιοχή της Κιλικίας-Μικράς Ασίας. Σπούδασαν ιατρική και άσκησαν το ιατρικό επάγγελμα ταξιδεύοντας ανά την χώρα κηρύττοντας συγχρόνως τον Χριστιανισμό. Δεν έπαιρναν αμοιβή -αργύρια- κατά την άσκηση του επαγγέλματος γι΄ αυτό έλαβαν και την προσωνυμία Ανάργυροι.
Ταχύτατα η φήμη τους διαδόθηκε σε όλη την Μ. Ασία κυρίως από τις θαυματουργικές θεραπείες τις οποίες πραγματοποιούσαν. Από φόβο μήπως και κερδίσουν Χριστιανούς μεταξύ των υπηκόων του, ο Ρωμαίος Διοικητής της περιοχής Λυσίας, επί αυτοκρατορίας του Διοκλητιανού, τους κάλεσε όπως προσφέρουν δημόσια θυσίες στους Ρωμαϊκούς θεούς. Επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή του Λυσία, θανατώθηκαν με αποκεφαλισμό.
Πολύ λίγα είναι γνωστά γι΄ αυτούς. Ακόμα και τα λίγα γνωστά γεγονότα είναι συνυφασμένα με πολλά θαύματα τα οποία ακολούθησαν μετά τον αποκεφαλισμό τους.
Πολύ νωρίς από το θάνατό τους κυκλοφόρησε η φήμη θαυμάτων θεραπείας που έγιναν στον τάφο τους στην Cyrus της Βορείου Συρίας πλησίον του περίφημου ναού του Ασκληπιού.
Ασθενείς -Χριστιανοί και άπιστοι ανεξαρτήτως- πραγματοποιούσαν ταξίδια για να επισκεφθούν τον τάφο των Αγίων και να κοιμηθούν σε αυτόν ελπίζοντας σε ίασα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Δύο αιώνες αργότερα, ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανού διεκήρυττε ότι ο ίδιος είχε θεραπευτεί από θαύμα των Αγίων, μετέφερε τα λείψανά τους από την Cyrus στην Κωνσταντινούπολη, στο ναό τον οποίο έκτισε γι΄ αυτούς.
Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός θεωρούνται προστάτες Άγιοι των ιατρών και των φαρμακοποιών, η δε Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη αυτών την 1η Νοεμβρίου και την 1η Ιουλίου.
*Από το Περιοδικό “Τα κρίνα”,
Τεύχος Μαΐου-Ιουνίου-Ιουλίου 2005

***  Το ταξίδι διαφυγής των εξήντα μεταναστών ήταν πολύ σύντομο -Χειροπέδες στους τρεις διακινητές 



























Σύντομο ήταν χθες το ταξίδι διαφυγής για εξήντα  μετανάστες, ανάμεσά τους και δέκα ανήλικοι που επιχείρησαν δια θαλάσσης, να φύγουν πιθανότατα από την Ελλάδα, από ακτή της Μεσσηνίας με προορισμό την Ιταλία.
Για δε τρεις  Ουκρανούς,  που συνελήφθησαν ως διακινητές, το ταξίδι που ξεκίνησαν παίρνει πλέον τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτό που προγραμμάτιζαν.
 10 ανήλικα
Περίπου στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι Λιμενικές Αρχές, εντόπισαν την ύποπτη κίνηση σκάφους νότια του Μεσσηνιακού κόλπου.
Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος από το Λιμεναρχείο της Πύλου, αλλά και της Καλαμάτας και στις 6.30 το πρωί, ακινητοποιήθηκε δέκα  μίλια από το Βενέτικο.
Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Όπως διαπιστώθηκε από την αρχή, μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά.
Άμεσα ξεκίνησε η καταγραφή τους από τους Λιμενικούς και όπως αποδείχτηκε πρόκειται κυρίως για υπηκόους Ιράκ, Ιράν, δύο  Τούρκους, δύο  Σύρους, έναν Αφγανό και έναν Παλαιστίνιο. Ανάμεσά τους και δέκα  ανήλικοι Ιρακινής καταγωγής.
 3 Ουκρανοί διακινητές
Από τον έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του λιμενικού και τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, τρεις Ουκρανοί συνελήφθησαν ως διακινητές και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Επίσης, τα στοιχεία που συλλέχτηκαν δείχνουν ότι το ταξίδι ξεκίνησε από την Ελλάδα, αφού κάποιοι από τους εξήντα  μετανάστες έφεραν μαζί τους ελληνικά έγγραφα.
Μετά την καταμέτρηση και τον έλεγχό τους, μεταφέρθηκαν προσωρινά στο κτήριο που πρόκειται να στεγαστεί η ΔΕΥΑΚ (παλιά Καρδιολογική) στο νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου και από περιπολικό σκάφος υπαγωγής της, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό ύποπτου Ι/Φ στη θαλάσσια περιοχή Μεσσηνιακού κόλπου, πιθανώς εμπλεκόμενου σε έκνομες πράξεις .Αποτέλεσμα των ανωτέρω ερευνών ήταν ο εντοπισμός, στη θαλάσσια περιοχή δεκαπέντε (15) ναυτικά μίλια νοτίως νήσου «ΒΕΝΕΤΙΚΟ», του Ι/Φ σκάφους “PORTSEE” σημαίας Delaware, με εξήντα τρεις (63) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (47 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 παιδιά).
Το ανωτέρω ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , αν και οι χειριστές του είχαν αρνηθεί να σταματήσουν τον πλου προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος.
Το “PORTSEE” οδηγήθηκε, συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα της Καλαμάτας όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι τρεις (03) χειριστές του εκ των εξήντα τριών (63) επιβαινόντων, ηλικίας 29, 23 και 29 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, ενώ επίσης προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί οδικώς από την Αθήνα σε παραλία Μεσσηνιακής Μάνης όπου επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο, με σκοπό τη μεταφορά τους σε έτερη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και μια βοηθητική λέμβος με εξωλέμβια μηχανή .
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Οι δημοτικοί πυροφύλακες σε δράση 


Σε συγκέντρωση, προχθές, των δημοτικών πυροφυλάκων, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία, ο Δήμαρχος τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον καθαρισμό από την ανεπιθύμητη βλάστηση της περιοχής ευθύνης τους, να ενημερώνουν τους κατοίκους, να επιτηρούν το χώρο και να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δημοτική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική για την κατάσβεση ενδεχόμενης πυρκαϊάς.
Η έγκαιρη παρέμβαση έχει επιτευχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, με ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας, ιδιωτικής και δημόσιας. Σημειώνεται ότι οι δημοτικοί πυροφύλακες έχουν λάβει τη στοιχειώδη εκπαίδευση και έχουν στη διάθεσή τους μέσα (οχήματα, εργαλεία κ.λπ.) για την εκτέλεση του έργου τους.
Εμείς θα πρέπει να προσθέσουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν για την προφύλαξη του δασικού πλούτου της περιοχής μας και όχι μόνο…
Α.Π.

*** Πέθανε ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μιχαλόπουλος  
Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σωτήρης Μιχαλόπουλος, που εδώ και πολύ καιρό έδινε μάχη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα στα πολιτικά και αθλητικά δρώμενα της Καλαμάτας.

***  Ιδιωτική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεσσηνία 
Στη Μεσσηνία βρίσκεται από χθες Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» το πρόγραμμα του πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιείχε καμία συνάντηση με στελέχη του κόμματος καθώς η επίσκεψη του στην περιοχή μας ήταν ιδιωτική.
Μαζί του βρίσκεται και η σύζυγος του Μαρέβα η οποία χθες γιόρταζε τα γενέθλια της
Κ. Γαζ. Υγ: Η φωτογραφία είναι από το προφίλ του πρόεδρου της ΝΔ στο instagram

*** Αγκαλιά ανθρωπιάς 

Να γίνουν οι κάτοικοι της πόλης μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι το κάλεσμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι της ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διοργάνωση της βραδιάς αλληλεγγύης και αγάπης με τίτλο “Έλα και εσύ!”.
Ήταν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών”.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από το κάλεσμα κατάφεραν να συγκεντρωθούν 600 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα προσφερθούν στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο ώστε να τα δώσει εκείνο στους ανθρώπους που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.  Α.Π.

*** Με συλλήψεις κάθε εβδομάδα ολοκληρώνεται η αστυνομική επιχείρηση και στη Μεσσηνία 

Νέες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, έγιναν από την Αστυνομία, στα πλαίσια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε και στη Μεσσηνία. Όπως κάθε φορά η επιχείρηση έγινε και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διήρκεσε κατά περίπτωση από την Τρίτη έως και την Παρασκευή                             
Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 828 άτομα, εκ των οποίων 602 ήταν Έλληνες  και 226 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 648 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 124 άτομα, από τα οποία 74 ήταν Έλληνες και 50 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 69 άτομα.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 297 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα και ειδικότερα:
  • Ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, για μικροποσότητα χασίς και ένα τσιγαριλίκι.
  • Ένας Έλληνας , για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Οκτώ Έλληνας και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, εκ των οποίων ο ένας και για καταδικαστικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Β.Β.

***  ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Γράφει ο κ. Νικ. Μέρτζος στο βιβλίο του «Οι Αρμάνοι Βλάχοι» σημειωτέων και ο ίδιος είναι Βλάχος στην καταγωγή, για το επίμαχο και πολυσυζητημένο αυτό θέμα, εάν οι λατινόφωνοι Βλάχοι είναι Έλληνες κ.λπ.  – Ανέκαθεν οι αποκαλούμενοι Βλάχοι, αυτοπροσδιορίζονται ως Αρμάνοι, δηλ. Ρωμαίοι Πολίτες της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που κατά τους τελευταίους αιώνες επονομαζόταν και Ρωμανία, εξ ου και οι Ρωμιοί. Στο πρόλογο του βιβλίου αυτού, ο κ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, καθηγητής Ιατρικής στο Α.Π.Θ. γράφει: «…οι Βλάχοι δεν πρέπει να θεωρούνται ως μία εξελληνισμένη εθνοτική ομάδα ή ως μια πληθυσμιακή ομάδα διχασμένη, από τις Εθνικές Προπαγάνδες των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά ως μια γνήσια έκφραση της Ρωμιοσύνης, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της Νεοελληνικής ταυτότητας…». – Σήμερα! η άποψη αυτή, κατά την γνώμη μου, είναι η πλέον ορθή. Βέβαια η άποψη αυτή δεν ήταν πάντα αποδεκτή. – Καθ’ όσον ο Κ. Παπαρρηγόπουλος, ο Ν.Α. Βέης, ο Π. Αραβαντινός κ.ά. έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την γλώσσα των Βλάχων και την ομοιότητά της που πίστευαν κάπως με την Ρουμανική, θεωρούσαν ότι οι βλαχόφωνοι Έλληνες Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας, έχουν κοινή καταγωγή με τους Βλάχους των περιοχών γύρω από τον Δούναβη και τον Αίμο της Βουλγαρίας. Καθ’ όσον! είχαν επιχειρήματα από Βυζαντινούς χρονογράφους ΚΙΝΝΑΜΟ, ΚΕΚΑΥΜΕΝΟ και ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ, οι οποίοι εδέχοντο ότι, οι Βλαχόφωνοι της Βόρειας Ελλάδας, μετοίκησαν στην Ελλάδα από την περιοχή του Δούναβη. Ο Ελληνισμός της Μακεδονίας ως γνωστόν μετά την συνθήκη του Αγ. Στεφάνου 1878 και μέχρι το τέλος του Α! Π.Π. (1918), αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα, όχι μόνο από το Βουλγαρικό Κομιτάτο, αλλά και από το Ρουμανικό Μακεδονικό Κομιτάτο, του οποίου η προπαγάνδα απευθύνετο κατ’ ευθείαν στους βλαχόφωνους πληθυσμούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας. Οι Βλάχοι στην Ήπειρο και την Μακεδονία ζούσαν σε ορεινές άγονες περιοχές, που δεν υπήρχαν ούτε και οι στοιχειώδεις συγκοινωνίες. – Σήμερα! Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με την προέλευση των Βλάχων: • ΠΡΩΤΟΝ: Η μία θεωρία είναι, ότι είναι απόγονοι Λεγεωνάριων οι οποίοι εγκαθίσταντο στα φυλάκια κατά μήκος της Εγνατίας οδού και διά επιμειξιών αναμίχθηκαν με τον ντόπιο Ελληνικό πληθυσμό, στους οποίους μετέδωσαν και την Λατινική Γλώσσα. • ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η άλλη θεωρία και πιο πιθανή (ενισχύεται από λαογραφικά, ανθρωπολογικά και ιστορικά στοιχεία) είναι ότι προέρχονται από Έλληνες των ορεινών περιοχών της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι επί Ρωμαιοκρατίας κατατάσσονταν στο Ρωμαϊκό Στρατό ως Οροφύλακες (Στρατός Συνόρων). Όλοι οι Στρατιώτες ήσαν υποχρεωμένοι να μαθαίνουν την λατινική γλώσσα. Οι Οροφύλακες υπηρετούσαν 20 χρόνια στο Στρατό, είχαν μαζί τους και τις οικογένειές των, ακόμη και τα παιδιά τους κατατάσσονταν στο Ρωμαϊκό Στρατό. Έτσι, εξηγείται πως εκτός από τους Στρατιώτες και οι οικογένειές των μάθαιναν την λατινική γλώσσα.                             ~  – Μετά την απόλυσή των, οι Στρατιώτες και οι οικογένειές των, επανέρχονταν στην αρχική τους κατάσταση. Όσοι από τους Βλάχους έμεναν σε πεδινές περιοχές, λόγω της συχνής επαφής με το Ελληνικό στοιχείο, επανέρχοντο σύντομα στην Μητρική των γλώσσα την Ελληνική. Όσοι όμως κατοικούσαν με την επιστροφή των σε ορεινές περιοχές, που ήσαν και οι περισσότεροι, λόγω ελλείψεως επικοινωνίας και επαφής, διατήρησαν το Λατινικό ιδίωμα, στο οποίο αναμίγνυαν και ντόπιες διαλέκτους. – Το Βλαχικό ιδίωμα που είναι μίγμα λατινικών και ελληνικών λέξεων, ακόμη και ιλλυρικών, διαφέρει σε τέτοιο βαθμό με την Ρουμανική γλώσσα, ώστε να είναι αδύνατη η συνεννόηση μεταξύ Ρουμάνων και Βλαχοφώνων πληθυσμών. Ο Σλάβοι και οι Ρουμάνοι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα ξεκίνησαν μία άνευ προηγουμένου ανιστόρητη προπαγάνδα για την προέλευση των Βλάχων. Θεωρούν ότι τους πρώτους Βυζαντινούς χρόνους, Ρουμανικοί πληθυσμοί οικειοθελώς ή βιαίως, μετατοπίσθηκαν από την Ρουμανία στην Μακεδονία. Βέβαια! αυτός ο ισχυρισμός δεν στέκει λογικά από πουθενά, ακόμη και με την απλή λογική απορρίπτεται. – Την Ελληνική προέλευση των Βλάχων, ενισχύει αφ’ ενός το ότι μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από τα εδάφη που κατελήφθησαν από την Σερβία και Βουλγαρία, κατέφυγαν στην Ελλάδα. Όσοι παρέμειναν εκσλαβίσθηκαν. – Την Ελληνική προέλευση των Βλάχων, ενισχύει ακόμη και ο περήφανος χαρακτήρας των, ως και η αποφυγή επιμειξίας των με τους Σλαβόφωνους λαούς. Στους Βλαχόφωνους πληθυσμούς επίσης αφθονούν αρχαία ελληνικά ονόματα (Φίλιππος, Αλέξανδρος κ.λπ.). – Οι Βλάχοι της Μακεδονίας και της Ηπείρου, ακόμη και της Αλβανίας, υπήρξαν ανέκαθεν Έλληνες με Ελληνική Συνείδηση και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την Ιστορία. Δειγματικά αναφέρουμε εδώ ˙ τον αγωνιστή της Επαναστάσεως και Πρωθυπουργό της Ελλάδος Ιωάννη Κωλέττη, τον Αβέρωφ, τον Σίνα, τον Τοσίτσα, τον Ζαλοκώστα, το Στουρνάρα, τους Αρματολούς Βλαχάβαν, Νικοτσάραν, Βλαχοπουλαίους, Κατσαντώνη κ.ά.    Αξίζει τον κόπο να κλείσουμε το στοιχειώδες αυτό δημοσίευμα περί Βλάχων, με αυτό που αναφέρει ο Καθηγητής κ. Αχιλλέας Λαζάρου στο Δημοσίευμά του «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ». Γράφει: Το 1881 μεγάλη και επιβλητική επιτροπή προσωπικοτήτων εκ Ρουμανίας επισκέφθη την μεγάλη κοινότητα των Βλάχων στο ΔΑΜΑΣΟΥΛΙ της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, με μοναδικό αίτημα την εναντίωση στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και ενσωμάτωσή της στο Βασίλειο της Ελλάδος, έναντι πρωτοφανών προνομίων, για τα οποία όχι μόνο δεν συζητούν οι Βλάχοι, αλλά επιτακτικά συνιστούν στην επιτροπή, την άμεση αποχώρησή τους. Την εποχή εκείνη ο Γάλλος Victor Berard γράφει ότι, αν τότε οι Βλάχοι είχαν ενδώσει, τα σύνορα της Ελλάδος θα παρέμειναν για πάντοτε στο Δομοκό. Αυτά ποιος τα ξέρει; – Σήμερα οι Σοφοί του Υπουργείου Παιδείας μας, έχουν, βλέπεις, άλλες προτεραιότητες, τον Πατριωτισμό των Ελλήνων τον χαρακτήρισαν Εθνικισμό και είναι και αυτός υπό διωγμόν.  Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  Αντγος ε. α.  Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.
***  Γεννηματά-Θεοδωράκης πήραν ΔΙΑΖΥΓΙΟ! «Εμφύλιος» με τους βουλευτές…

Σε χωριστούς δρόμους ετοιμάζονται να κινηθούν Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι. Σε λίγη ώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα εισηγηθεί την αποχώρηση του κόμματός του από τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.  Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες βουλευτών και ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο τα στελέχη που συμμετέχουν στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων. Η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας, αλλά η συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα, δεν θα είναι εύκολη. Υπάρχουν στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» καταστροφική. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέλη της πρωτοβουλίας «Μπροστά» (Παναγιώτης Βλάχος), αλλά και άλλα στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.
~  Οι βουλευτές του κόμματος είναι σύμφωνοι με την αποχώρηση, αλλά δεν κοιτούν όλοι προς την ίδια κατεύθυνσης. Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός θεωρούν ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας είναι η ΝΔ. Αντίθετα ο Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μιλούν ανοιχτά για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος ηγείται της κίνησης των Μεταρρυθμιστών και επηρεάζει αρκετά στελέχη που συμμετέχουν στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων. Το τελικό ντοκουμέντο της απόφασης θα κρίνει το μέλλον του Ποταμιού, αλλά και τις σχέσεις του με το Κίνημα Αλλαγής. Στη Χαριλάου Τρικούπη το διαζύγιο είναι ευπρόσδεκτο, καθώς θεωρούν ότι η πολυφωνία είχε εξελιχθεί σε παραφωνία, εξαιτίας της σταθερής επιλογής του Σταύρου Θεοδωράκη να διαχωρίζει τη θέση του από τη Φώφη Γεννηματά. Πιστεύουν ότι το Ποτάμι την κρίσιμη ώρα αντί να ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς λοξοκοίταξε προς την Κουμουνδούρου. Ενώ ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής του βάσης είχε ήδη μετακινηθεί στη ΝΔ. Ως εκ τούτου εκτιμούν ότι η αποχώρηση του Ποταμιού δε θα επηρεάσει τις εκλογικές επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγής. ereportaz.gr
***  Κίνηση ΜΑΤ του Ερντογάν! Υπάρχει ελπίδα για αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών;..

Περισσότερο από τέσσερις μήνες κρατούνται στις φυλακές στην Αδριανούπολη οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.  Μια κίνηση, ωστόσο, του Ρ.Τ. Ερντογάν φαίνεται πως ανοίγει ένα παραθυράκι για την αποφυλάκιση τους, καθώς, ο Τούρκος πρόεδρος και ο πολιτικός του σύμμαχος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έχουν αποφασίσει– βάσει των φιλοκυβερνητικών τουρκικών ΜΜΕ – να μην επεκτείνουν άλλο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.  Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο τερματισμός των έκτακτων μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μέσα στον Ιούλιο, οπότε και συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια μετά την προσπάθεια ανατροπής του Ερντογάν.
~Μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του κρατούμενου ανθυπολοχαγού δηλώνει πως ήταν ήδη ενήμερος για την εξέλιξη. «Εκ πρώτης όψεως είναι μία θετική εξέλιξη. Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν ξέρουμε ακριβώς την τουρκική νομοθεσία και τι δικαιώματα έχουν αρθεί με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και δεδομένου ότι πάντα ισχύει ο επιεικέστερους για τους κατηγορούμενος νόμος, τουλάχιστον στο διεθνές δίκαιο, θεωρούμε ότι σίγουρα θα επηρεάσει και εμάς», αναφέρει ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, διατηρώντας πάντα τις επιφυλάξεις του.
«Με τους Τούρκους δικηγόρους δεν μιλάμε καθημερινά. Ενδεχομένως να έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες ημέρες. Έπειτα υπάρχει και ένα άλλο ζητούμενο. Αποφάσισαν ότι θα αρθεί η κατάσταση, αλλά από την ώρα που το είπαν μέχρι να εφαρμοστεί μπορεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Θεωρώ πάντως πως είναι μία ευνοϊκή εξέλιξη», επανέλαβε ο κ. Μητρετώδης. Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μεταξύ των μέτρων που έχουν επιβληθεί είναι η αναστολή της ισχύος της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει υπογραφεί και από την Τουρκία. Στο άρθρο 5 η Συνθήκη αναφέρει: «Αν σε συλλάβουν, έχεις το δικαίωμα να γνωρίζεις γιατί. Αν συλληφθείς, έχεις το δικαίωμα να περάσεις σε σύντομο χρόνο από δίκη ή να αφεθείς ελεύθερος μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη».
***   Δήλωση σοκ του Κουβέλη για τους Έλληνες στρατιωτικούς- Η Τουρκία δεν τους δίνει γιατί θέλει το Αιγαίο…

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.   Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΝΕΑ», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τον χρόνο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών και προσθέτει, ωστόσο, ότι ακόμα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.  Ειδικότερα, στην ερώτηση αν περιμένει αλλαγές στην συμπεριφορά της Τουρκίας στο στρατιωτικό επίπεδο μετά την επανεκλογή Ερντογάν, την απελευθέρωση ίσως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, απάντησε
~«Δυστυχώς όχι για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα. Ήταν απόλυτα ενταγμένες σε έναν στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει -έτσι θεωρεί- θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό, τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της.
Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής». Όπως τόνισε, ο Ρ.Τ. Ερνογάν ήταν απρόθυμος να τους αφήσει ελεύθερους στην ομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα: «Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Κουβέλης.
*** «Έκρηξη» στη Σάμο! Μεταφέρουν 5.000 πρόσφυγες…

Αναταραχή έχει προκληθεί στη Σάμο μετά την πληροφορία ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει στο νησί 5.000 πρόσφυγες, μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Μέρκελ για μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από την Ευρώπη στην Ελλάδα.
Αναταραχή έχει προκληθεί στη Σάμο μετά την πληροφορία ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει στο νησί 5.000 πρόσφυγες, μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Μέρκελ για μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από την Ευρώπη στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr, έχει γίνει διαρροή του εγγράφου του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Ανδρέα Γκουγκούλη προς το ΓΕΕΘΑ/ΚΕΣΟΔΠ στις 22-6-2018 και με αριθμό πρωτοκόλλου 176 που ζητά την παραχώρηση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ανενεργού στρατοπέδου( ΠΒ) Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά στην Σάμο προκειμένου «να προετοιμαστεί κατάλληλα για την υποδοχή υπηκόων τρίτων χωρών». 
Οι κάτοικοι έχουν εξαγριωθεί και αξίζει να σημειωθεί ότι ν λόγω Δημοτική Κοινότητα Σάμου αριθμεί μόλις 2.500 κατοίκους, τους μισούς δηλαδή από τον αριθμό των προσφύγων που ενδέχεται να μεταφερθούν εκεί.
Ήδη την προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 7 η ώρα το απόγευμα συγκαλείται για το θέμα Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων.
***   ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ! Νέες διαδηλώσεις για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

~  Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 19.00 στη Θεσσαλονίκη.  Η συγκέντρωση οργανώνεται από δύο ομάδες που έχουν απευθύνει κάλεσμα μέσω facebook.  «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στις 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη τον Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν οι διοργανωτές.
~Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. , με διοργανωτές το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και την Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.
«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.  Πηγή: enikos.gr
***

*** Αθλητικά Νέα  :

ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΆ στους  οκτώ (8)  : 
1.- 06/07/2018 : ΓΑΛΛΙΑ -  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ 
2.- 06/07/2018 :  ΡΩΣΙΑ  - ΚΡΟΑΤΙΑ

*** ΣΗΜΕΡΑ , 
Κυριακή 01 Ιουλίου  2018 : 


 


 

1/7/2018  Ισπανία - Ρωσία  1-1 ,(1-1) .- ^ κ.α , 
Παράταση :  1-1 .-  Στα  πέναλτι 4-3 κερδίζει η ΡΩΣΊΑ στους 16 .- 
 Ινιέστα...1-0 , Ο Σμολόφ παίρνει την μπάλακαι 1-1, τη βρήκε λίγο ο Ντε Χέα , Η σειρά του Πικέ  και 2-1, δοκάρι και μέσα , Ιγκνασέβιτς...στα δίχτυα και 2-2 , ( Κόκε...αποκρούει ο Ακινφέεφ )και παραμένει το 2-2 , Γκολόβιν και 2-3 Ράμος..και 3-3 , Τσερίσεφ...και 3-4 , Κρίσιμο πέναλτι τώρα ..(Άσπας... και αποκρούει ο Ακινφέεφ! )Τέλος
Τα γκολ : 11' Γκολ η Ισπανία, 1-0! Ο Ασένσιο (πρώτο ματς ως βασικός στη διοργάνωση) εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και μετά την... πάλη Ιγκνασέβιτς-Ράμος η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με παράξενο τρόπο. Πιθανότατα πρόκειται για αυτογκόλ, καθώς φαίνεται να έχει βρει στον αστράγαλο του Ρώσου στόπερ, όπως πέφτει στο έδαφος   , Ύστερα από κεφαλιά του Τζιούμπα, ο Πικέ βρήκε την μπάλα με το χέρι. Κίτρινη για τον στόπερ της Μπαρτσελόνα ., 1' Γκολ η Ρωσία, 1-1!
Ο Τζιούμπα με ωραία εκτέλεση νίκησε τον Ντε Χέα για την ισοφάριση. Ο φορ της οικοδέσποινας έστειλε την μπάλα δεξιά και τον Ισπανό πορτιέρε στην αντίθεση γωνία για το τρίτο του γκολ σε τέσσερα ματς στη διοργάνωση 40' Πέναλτι για τη Ρωσία! , Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο/4-2-3-1): Ντε Χέα, Τζόρντι Άλμπα, Πικέ, Ράμος, Νάτσο, Μπουσκέτς, Κόκε, Ασένσιο, Σίλβα, Ίσκο, Ντιέγκο Κόστα ,
Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ/5-3-2): Ακινφέεφ, Κουντριασόβ, Ιγκνασέβιτς, Κουτέποφ, Ζιρκόφ, Φερναντές, Ζομπνίν, Σαμέντοφ, Κουζιάεβ, Γκολόβον, Τζιούμπα , 



1/7/2018 Κροατία - Δανία 1-1  ,(1-1) .-

Παραταση : 1-1 , Πέναλτ :
 Πρώτη θα εκτελέσει η Δανία, ο Έρικσεν θα στήσει τη μπάλα. ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΣΜΑΙΧΕΛ  Κακή εκτέλεση από τον Μπάντελ, το βγάζει με τα πόδια ο Σμάιχελ. Παραμένει το 0-0!

1-0 η Δανία! Τρομερή εκτέλεση του Κιάερ ψηλά στην εστία!
1-1 η Κροατία! Ο Κράμαριτς νικά τον Σμάιχελ και ισοφαρίζει 2-1 η Δανία! Ωραία εκτέλεση από τον Κρον Ντέλι σημαδεύει στην άλλη γωνία από αυτή που έπεσε ο Σούμπασιτς.2-2 η Κροατία! Ο Μόντριτς σημαδεύει στο κέντρο και νικά αυτή τη φορά τον Σμάιχελ.
ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΣΟΥΜΠΑΣΙΤΣΈπεσε στη δεξιά γωνία του ο Σούμπασιτς και απέκρουσε την αδύναμη εκτέλεση του Σένε!
 Ευκαιρία τώρα για τους Κροάτες να πάρουν... κεφάλι στη ρώσικη ρουλέτα. ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΣΜΑΙΧΕΛ!
Στα ίσα οι δύο ομάδες, στο 2-2, με δύο άστοχες εκτελέσεις εκατέρωθεν. Βγάζει τρίτο πέναλτι, του Γιόργενσεν, ο Κροάτης πορτιέρε! Αν ευστοχήσει τώρα η Κροατία, περνάει στα προημιτελικά! ΕΥΣΤΟΧΟΣ Ο ΡΑΚΙΤΙΤΣ, ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Η ΚΡΟΑΤΙΑ
Η Κροατία νικά στα πέναλτι 3-2 και παίρνει το εισιτήριο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία.
Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί ο Σούμπασιτς έβγαλε τρία, ο Σμάιχελ δύο και κάπως έτσι η χρβάτσκα (που είχε χαμένο πέναλτι στο 116') εξασφάλισε την παρουσία της στην οκτάδα του Μουντιάλ.
 Τα γκολ : 1' Γκοοοοολ για τη Δανία στην πρώτη φάση του αγώνα. Λάθος της άμυνας της Κροατίας στη φάση του γκολ των Δανών., που αδράνησε σε εκτέλεση πλαγίου και ο Ματίας Γιόργκενσεν σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα Σούμπασιτς να μην μπορεί να διώξει.4' Γκοοοοολ για την Κροατία με τον Μάντζουκιτς. Απίστευτα πράγματα! Με... καραμπόλα σε αμυντικούς των Δανών, η μπάλα στρώθηκε στον Μάντζουκιτς, που δεν συγχωρεί και ισοφάρισε σε 1-1.
Η ενδεκάδα της Δανίας (Χαρέιντε): Σμάιχελ – Κνούντσεν, Μ. Γιόργκενσεν, Κιάερ, Ντάλσγκαρντ – Ντιλέινι, Έρικσεν, Κρίστενσεν - Πόουλσεν, Μπρέιθγουεϊτ, Κορνίλιους
Η ενδεκάδα της Κροατίας (Ντάλιτς): Σούμπασιτς – Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς – Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς
Πιθανές συνθέσεις: 
Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς. 
Δανία (Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν, Μ. Γιόργκενσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο, Πόουλσεν, Ν. Γιόργκενσεν. 
Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή) 

ΧΘΕΣ :

*** 30/6/2018 Γαλλία - Αργεντινή  4-3 , (1-1) .- 
Τα γκολ : 13΄ πεναλτι Κρίσμαν ,Ο Αντουάν Γκριεζμάν στέλνει τον Αρμάνι στη δεξιά γωνία, τη μπάλα στην αριστερή και να δίνει το προβάδισμα στους τρικολόρ ,   41 ΄ Ντι μαρία  ,Πύραυλος εδάφους εδάφους από τον Ντι Μαρία, ο οποίος με σουτ από τα 35 μέτρα στέλνει τη μπάλα δεξί γάμα του Γιορίς και κάνει το 1-1 , 48΄Μερκάντο  ,   57΄ Παβάρ ,  64΄ Εμπαπέ  ,  68΄ Εμπαπέ ,  93΄Αγκουέρο  .-  
~ * Με τον Κίλιαν Εμπαπέ να κάνει το παιχνίδι της σύντομης – μέχρι τώρα – καριέρας του πετυχαίνονταςδύο γκολ, οι «τρικολόρ» διαμορφώνουν το 4-2 επί της Αργεντινής. Ο Εμπαπέ στέλνει την Αργεντινή σπίτι της!
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Πέρες, Μαστσεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Παβόν, Μέσι. 
Ο Ιρανός Αλιρέζα Φαγκάνι ο ρέφερι του παιχνιδιού
Αργεντινή (Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ταλιαφίκο, Ρόχο, Οταμέντι, Μασεράνο, Ένζο Πέρεζ, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Παβόν, Μέσι  
Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρντ, Ουμτιτί, Βαράν, Ερνάντεζ, Καντέ, Πογκμπά, Ματουιντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού
*

***30/6/2018 Ουρουγουάη - Πορτογαλία  2-1  , ( 1-0) .- ^ 
Τα γκολ : 7΄ Καβάνη  7' Γκοοοολ για την Ουρουγουάη με κεφαλιά του Καβάνι. , 55΄ Πέπε  , 62΄ Καβάνι  .-Κεφάλι το σκορ με 2-1 κόντρα στην Πορτογαλία πήρε η Ουρουγουάη, με τον Καβάνι να εκτελεί ιδανικά στο 62' τον Ρούι Πατρίσιο μετά την ασίστ του Μπετανκούρ. , 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα – Μ. Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ – Νάντες, Τορέιρα, Βεσίνο, Μπετανκούρ – Λ. Σουάρες, Καβάνι 
Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο – Ρικάρντο Περέιρα, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο – Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Ζοάο Μάριο – Κρ. Ρονάλντο, Γκέντες
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μεξικανός Σέζαρ Ράμος, ενώ το ματς διεξάγεται στο Σότσι.

Α΄ Ημίχρονο : 64%-36% η κατοχή της μπάλας υπέρ της Πορτογαλίας.-


******  Φάση των «16» Νοκ -Αουτ αγώνες : 
50. 30/06 (Καζάν) 1ος 3ου ομίλου-2ος 4ου ομίλου
49. 30/06 (Σότσι) 1ος 1ου ομίλου-2ος 2ου ομίλου
51. 01/07 (Μόσχα) 1ος 2ου ομίλου-2ος 1ου ομίλου
52. 01/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) 1ος 4ου ομίλου-2ος 3ου ομίλου
53. 02/07 (Σαμάρα) 1ος 5ου ομίλου-2ος 6ου ομίλου
54. 02/07 (Ροστόφ ον Ντον) 1ος 7ου ομίλου-2ος 8ου ομίλου
55. 03/07 (Αγία Πετρούπολη) 1ος 6ου ομίλου-2ος 5ου ομίλου
56. 03/07 (Μόσχα) 1ος 8ου ομίλου-2ος 7ου ομίλου

Προημιτελικοί
57. 06/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Νικητής 49-Νικητής 50
58. 06/07 (Καζάν) Νικητής 53-Νικητής 54
60. 07/07 (Σαμάρα) Νικητής 55-Νικητής 56
59. 07/07 (Σότσι) Νικητής 51-Νικητής 52

Ημιτελικοί
61. 10/07 (Αγία Πετρούπολη) Νικητής 57-Νικητής 58
62. 11/07 (Μόσχα) Νικητής 59-Νικητής 60

Αγώνας για την τρίτη θέση
63. 14/07 (Αγία Πετρούπολη) Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

Τελικός
64. 15/07 (Μόσχα) Νικητής 61-Νικητής 62
 


~ ** Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
Τα δύο πρώτα ζευγάρια των 16 στα Νοκ Άουτ  παιχνίδια :
30 Ιουνίου  2018
Ουρουγουάη – Πορτογαλία 2-1  (21:00) (Fisht Stadium – Σότσι) 
01 Ιουλίου  2018
Ισπανία – Ρωσία 3-4 στα πέναλτι ,κ.α και παράταση 1-1  (17:00) (Luzhniki Stadium – Μόσχα)

***    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ στους 16 ΝΟΚ ΑΟΥΤ αγώνες :
1~** ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.-  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ και 2.- ΡΩΣΙΑ .- 
2~**  ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΙΣΠΑΝΙΑ  2.- ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
3~**  ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΓΑΛΛΙΑ  , 2.- ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
4~** ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΚΡΟΑΤΙΑ   2.-
ΔΑΝΙΑ   
5.-**ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ  2.- ΕΛΒΕΤΙΑ
6.-**ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΣΟΥΗΔΙΑ , 2.- ΜΕΞΙΚΟ 
7.-**ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΒΕΛΓΙΟ  , 2.- ΑΓΓΛΙΑ  
8.-** ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.-  ΚΟΛΟΜΒΙΑ  , 2.- ΙΑΠΩΝΙΑ .-

~   ** Τα έξι πρώτα ζευγάρια των προκριματικών του Μουντιάλ 
30/6 Γαλλία - Αργεντινή  4-3 
30/6 Ουρουγουάη - Πορτογαλία 2-1 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1/7 Ισπανία - Ρωσία
1/7 Κροατία - Δανία
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2/7 Βραζιλία - Μεξικό
2/7 Σουηδία - Ελβετία 

~~~~~~~~~~~~~~ 
3/7  Βέλγιο - Ιαπωνία 
3/7  Κολομβία - Αγγλία 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



*** Ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Μπάκα η Καλαμάτα B.C 
Την απόκτηση του Καλαματιανού σέντερ, Γιώργου Μπάκα, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της νεοφώτιστης στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, Καλαμάτα B.C. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 «Η διοίκηση της Kalamata BC ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Γιώργου Μπάκα (5, 1980, 2.00). Ο Γιώργος επανέρχεται στις τάξεις της ομάδας μας, ύστερα από έναν χρόνο στο Μαρούσι, το οποίο και βοήθησε στο να κερδίσει την παραμονή του στην εξαιρετικά ανταγωνιστική Α2 Ανδρών.
Ο πολύπειρος σέντερ, έχει περάσει επίσης στην καριέρα του από τους Άτλαντα, Ποσειδώνα, Ιάλυσο Ρόδου, Πολύβιο, Καλαμάτα '80 και Λαύριο, το οποίο έχει στηρίξει στην καθιέρωσή του στη Stoiximan.gr Basket League. Αποτελεί, πια, το τρίτο μεταγραφικό μας απόκτημα, μετά τους Δημήτρη Καλογερόπουλο και Αλέξανδρο Πέζο, με την περσινή ευχή του «εις το επανιδείν» να ολοκληρώνεται.
Καλωσορίζουμε και πάλι τον Γιώργο στην ομάδα μας και του ευχόμαστε μία αγωνιστική χρονιά με υγεία, γεμάτη επιτυχίες. Όλη η πόλη... μία ομάδα».


*** 

  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 : 
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .- 
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-   
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html.- 
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης . Τρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .- 
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό !http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .-  

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018:http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .-  
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html.-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html - 
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,   ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html.- ~*
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωση . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara-21-2018.html  .-
~* ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΣΆΒΒΑΤΟ  23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2918   : http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-23-2918.html.- .-

~*Arfara - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  24-Ιουνίου 2018  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-  
~^ ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα  25 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018 :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html 
~*
ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΈΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τρίτη  26 Ιουνίου 2018   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/06/arfara-26-2018.html  .-  
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη 27  Ιουνίου  2018  : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara_26.html  .  
~* ARFARA -2 - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  27 Ιουνίου 2018    : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara-2.html .   
~*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ , 27  ΙΟΥΝΙΟΥ 2018:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/06/27-2018.html .   -
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  29 Ιουλίου 2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara_29.html .-  
 ~** ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ NEA  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο  30  Ιουνίου   :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-nea.html  . - 
^^^   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 :                            ~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .
ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας ! : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html
~*

~*
~*

*   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6439 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.    σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4146  video-https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.454   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-           https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS   1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
~https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas 
~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου