Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015  :

 
02/02/2015 ~** Απολυτίκιο Υπαπαντής του Σωτήρος - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/pNKERBFiFYk,
   
2 Φεβρουαρίου

Η Υπαπαντή τον Κυρίου (1) και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Αγαθοδώρου, νεομάρτυρος Ιορδανού του εκ Τραπεζούντας (2) (†1650) και Γαβριήλ οσίου (†1676).
(1)Το γεγονός της Υπαπαντής πού εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς (Β, 22-35) του Ευαγγελίου του, συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση τού Ιησού. Σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο, αν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν αγόρι, αφιερωνόταν στο Θεό και συγχρόνως προσφερόταν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι τρυγόνια η δύο μικρά περιστέρια. Το ζευγάρι υποδέχθηκε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του φωτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Η ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, τελούνταν στον Ναό των Βλαχερνών, όπου παρευρίσκονταν και οι βασιλείς. (2)O άγιος Ιορδάνης ο Τραπεζούντιος (νεομάρτυρας), καταγόταν από την Καππαδοκία και μετά το γάμο του εγκαταστάθηκε στο Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Σε κάποια διασκέδασή του με Οθωμανούς συμπατριώτες του και κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, κάποιος συμπαίκτης του εβλασθήμησε τον Άγιο Νικόλαο. Αμέσως ο Ιορδάνης απάντησε το ίδιο κοροϊδευτικά εις βάρος του Μωάμεθ. Την επόμενη ημέρα, καταγγέλθηκε ως υβριστής της θρησκείας τού Μωάμεθ, οδηγήθηκε στο Βεζίρη και πιέστηκε να αλλαξοπιστήσει για να αποφύγει την τιμωρία. Παρά τις απειλές και τις δελεαστικές προτάσεις, ακόμη και να πει φανερά ότι ασπάζεται το Ισλάμ και στη συνέχεια να ζήσει χριστιανικά όπου εκείνος ήθελε, ο άγιος αρνήθηκε θαρραλέα. Έτσι ο δήμιος έκοψε το κεφάλι του Ιορδάνη στις 2 Φεβρουαρίου 1650 χαρίζοντάς του την αιωνιότητα.

Εορτασμό Παναγία Υπαπαντής  του Σωτήρα  στην Καλαμάτα ... ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !
 

~  Εορτασμός Υπαπαντής Σωτήρα  στην Καλαμάτα  02/02/2015 :  http://youtu.be/Ep_OTclfOkU  ,  
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  από εορτασμό Υπαπαντής  2-2-2015: http://youtu.be/HsJsrGEl3ns ,

*** Με λαμπρότητα και παρά τη βροχή η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υπό καταρρακτώδη βροχή ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, η βροχή προβλημάτισε τους υπεύθυνους για την περιφορά όμως την ώρα που βγήκε η εικόνα η βροχή σταμάτησε και έγινε κανονικά η περιφορά της εικόνας από τις οδούς Υπαπαντής- Αριστομένους- Καίσαρη- Φαρών και Φάριος και η εικόνα επέστρεψε στην εκκλησία.
Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας Δημήτριος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κωνσταντίας Βασιλείου, Φωκίδος Θεοκτίστου, Ιλίου Αθηναγόρα, Ελασσώνος Χαρίτωνος, Γρεβενών Δαβίδ, Μεγάρων Κωνσταντίνου, του Θεοφ. Επισκόπου Μεθώνης Κλήμεντος και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σεβαστείας Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι ιδιάζον γνώρισμα των χριστιανών είναι η αγάπη προς την Παναγία. Επίσης, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την πρόσκλησή του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.
Τιμές απέδωσαν αγήματα του στρατού, της αεροπορίας και φιλαρμονικές. 
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, για την παρουσία τους στον εορτασμό, τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και τους άρχοντες του τόπου, τονίζοντας την ανάγκη της σύμπνοιας του λαού για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα, ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία και την ευλογία της Μεγαλόχαρης. 
Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.
Πλήθος κόσμου αγνόησε τη βροχή και έφθασε στην Καλαμάτα να προσκυνήσει.
Αργότερα αναλυτικό ρεπορτάζ και περισσότερες φωτογραφίες.
Video:  Υπαπαντή 2015 Καλαμάτα   , http://youtu.be/l98SOAj5hvA .-
Βίντεο : Υπαπαντή 2015 Καλαμάτα  , http://youtu.be/KxkSKMGGXoc .-
 
*** Διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου για τους σχολικούς φύλακες (φωτογραφίες)          
        
Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Καλαμάτας Υπαπαντή, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχετικό αίτημα των απολυμένων σχολικών φυλάκων του δήμου Καλαμάτας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη των 17 εργαζόμενων, αλλά και η πολιτική της σε σχέση με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα τηρηθούν στο ακέραιο και όσον αφορά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, με το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης θα υπάρχει μέριμνα για την επαναπρόσληψή τους. Η παριστάμενη αντιπροσωπεία των εργαζόμενων δεν πίστευε στα όσα άκουγε σήμερα το μεσημέρι δια στόματος υπουργού και γι’ αυτό προχώρησε και σε… βροχή ερωτήσεων.
Οι απαντήσεις του κ. Κατρούγκαλου ήταν ξεκάθαρες. Όταν ξεπεραστούν κάποια διαδικαστικά θέματα με συναρμόδια υπουργεία, το αργότερο σε ένα μήνα, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Απάντηση της Κυβέρνησης στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο στο γεύμα της Υπαπαντής (φωτογραφίες)         
        
 
 
 
 
 
Πλούσιο σε πολιτικές ειδήσεις, με ιδιαίτερο μάλιστα ενδιαφέρον, ήταν το γεύμα της Υπαπαντής που παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμος Καλαμάτας στους επίσημους προσκεκλημένους. Κι ενώ μέχρι πρότινος το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στις εξαγγελίες του εκάστοτε δημάρχου και τις υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν γίνονταν σχεδόν πράξη, του εκπροσώπου της κυβέρνησης προς τους παραβρισκόμενους , σήμερα την παράσταση «έκλεψε» η απάντηση του μεσσηνιακής καταγωγής αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου στα όσα υποστήριξε προχθές ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος για την υποκρισία της νέας κυβέρνησης απέναντι στις σχέσεις της με την Εκκλησία.
Έτσι, παίρνοντας το λόγο, στο γεύμα που παρατέθηκε σε ξενοδοχείο στην οδό Ναυαρίνου, ξεκαθάρισε ότι η Αριστερά και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση, αλλά, τουναντίον, οι δρόμοι τους έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των κληρικών στην Εθνική Αντίσταση, τονίζοντας ότι ένας από τους Μητροπολίτες ήταν και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΕΑΜ.
Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής υπουργός διάβασε απόσπασμα από βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο οποίο φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ άλλων, και 168 ιερείς.
Τέλος, σχολίασε ότι εν όψει της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνει η χώρα οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας δεν θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, αλλά να συγκλίνουν στο έδαφος της αλληλεγγύης προς τις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν.
Όπως ήταν φυσικό οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν αίσθηση και παγωμάρα στο ακροατήριο, το οποίο είχε μάθει να ακούει άλλα πράγματα, αλλά πέρα από κάποιες μουρμούρες δεν υπήρξαν αντιδράσεις.
*Περισσότερα για το… πλούσιο γεύμα της Υπαπαντής στο «Θάρρος» της Τετάρτης.    του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες»: Χαρούμενα πρόσωπα και προγραμματισμός έργου (φωτογραφίες)          
        
Γιορτινή ατμόσφαιρα, κατάμεστη αίθουσα, χαρούμενα πρόσωπα αλλά και πολιτικός σχεδιασμός για το μέλλον ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην χθεσινή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», στην «Τριλογία», με αφορμή την κοπή της πίτας για το 2015.
Ο επικεφαλής της παράταξης Μανώλης Μάκαρης στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παράταξης τους προηγούμενους μήνες και στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν το δήμο Καλαμάτας και τους δημότες, προχώρησε και στον προγραμματισμό της παράταξης για το επόμενο διάστημα.
Ο σημαντικότερος είναι η δημιουργία ομάδων οι οποίες θα ελέγχουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα για την ενδυνάμωσή τους ζήτησε και τη συμμετοχή των φίλων της παράταξης.
Ο επικεφαλής του «Ανοιχτού Δήμου» τόνισε ότι η παράταξή του ζητάει τη συμμετοχή των φίλων του συνδυασμού, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή είναι συστατικό στοιχείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη γιορτή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών στο Δ.Σ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Νατάσσα Μπελογιάννη με άλλα στελέχη του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Έκτωρ Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Μιχαήλ.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 3/2/2015 προβλέπεται άστατος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν και πάλι αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
 Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Γράμμα... για την πόλη μου

Μια κοινωνία, για να μπορέσει να επιβιώσει, χρειάζεται παιδεία και νόμους. Όταν εκλείπει το ένα από τα δύο, τότε η κοινωνία μετατρέπεται σε «ζούγκλα», είτε εντός είτε εκτός εισαγωγικών. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στους δρόμους της Καλαμάτας, οι οποίοι, όπως φαίνεται, υποβαθμίζονται συνεχώς. Δεν είναι δυνατό τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να έχουν καλύψει διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια και άλλον δημόσιο χώρο. Για όλη αυτή την κατάσταση, λοιπόν, δε θα ψέξουμε τόσο τους παρανομούντες, αλλά όσους δε φροντίζουν να τηρείται ο νόμος. Διότι κανείς λαός δε γεννήθηκε πολιτισμένος και με παιδεία, αλλά διδάχθηκε. Και στη διδαχή του νόμου υπάρχει και η επιβολή τιμωρίας, όταν κάποιοι τον παραβαίνουν. Εκτός αν στην Ελλάδα φροντίζουμε πια να μην τηρούμε τους νόμους για να δείχνουμε… προοδευτικοί. Α.Π. -

***  51 κιλά χασίς ξέβρασε η θάλασσα!          
      
Στα δέματα με το χασίς είχε εισχωρήσει θαλασσινό νερό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που τα μετέφεραν
Η κακοκαιρία έπληξε και την... διακίνηση χασίς στην Ηλεία όπου, άγνωστο πώς, βρέθηκαν στη θάλασσα 18 δέματα γεμάτα ακατέργαστη κάνναβη! Οι κάτοικοι του Βαρθολομιού που έκαναν βόλτα στην παραλία, ανάμεσα στις περιοχές Θίνες και Γλύφα, τα βρήκαν και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.
Αρχικά, οι λιμενικοί περισυνέλεξαν το μεσημέρι της Κυριακής ένα σάκο ο οποίος περιείχε 12 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συσκευασμένα με νάιλον μεμβράνη, αλλά λίγο αργότερα βρήκαν άλλα έξι στην ακτή. Το θαλασσινό νερό είχε περάσει μέσα από την συσκευασία και το περιεχόμενο, που ζύγιζε συνολικά 50 κιλά και 950 γραμμάρια, είχε καταστραφεί ολοσχερώς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ίσως το παράνομο εμπόρευμα έπεσε στη θάλασσα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, ή το έριξαν επίτηδες στο νερό από κάποιο σκάφος που έπλεε στο Ιόνιο φοβούμενοι ότι θα έπεφταν σε έλεγχο. Τα 18 δέματα κατασχέθηκαν και η προανάκριση για τον εντοπισμό των μεταφορέων βρίσκεται σε εξέλιξη.  Πηγή: www.protothema.gr .-

***  Η Simone Bitton στην Καλαμάτα         
     
Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα Simone Bitton είναι επίσημη προσκεκλημένη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Χθές ήταν στην Αμαλιάδα και σήμερα Δευτέρα απόγευμα στην Καλαμάτα όπου θα μιλήσει για το έργο της.
Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Αλ. Κουμουνδούρος" της Νομαρχίας.
Συγκεκριμένα το αφιέρωμα στη Simone Bitton έχει ως εξής:
-18:00 Bombing
-18:50 Συζήτηση
-19:30 Rachel

***   Οι... αστερίσκοι της νέας μεταπολίτευσης         
    Με την ιστορικής σημασίας νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο μεταπολιτευτικός κύκλος, που τόσες φορές έχει ειπωθεί ότι έκλεισε, έκλεισε πράγματι, με τρόπο σημαδιακό: με την άνοδο στην εξουσία ενός κόμματος που ο πρόεδρός του γεννήθηκε το 1974, με την έναρξη ακριβώς της Μεταπολίτευσης.
Στο νέο κύκλο που ανοίγει, η Αριστερά οφείλει να αποδείξει ότι οι ιδέες της δεν προορίζονται για τον ασφαλή χώρο της αντιπολίτευσης. Αυτό, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει χωρίς όρους ή αστερίσκους.
Γι’ αυτό, κατά την άποψή μου, το σημερινό πρόβλημα δε βρίσκεται στους εξουσιαστές (κάθε είδους), αλλά στους εξουσιαζόμενους. Σε όλους εμάς -ή στους περισσότερους τουλάχιστον- που έχουμε μάθει να ζούμε στα δεσμά της αδιαφορίας, της ανάθεσης και της συναλλαγής. Που θεωρούμε μοναδικό ζητούμενο την επαναφορά της προτέρας κατάστασης.
Ποια είναι αυτή; Το δικαίωμα στην κατανάλωση, η επανάπαυση στα κατακτημένα δικαιώματα και το πάρε-δώσε με την εξουσία -κεντρική ή τοπική. Ένας τρόπος βολεμένης μικροαστικής ζωής που ξιπάζεται ότι είναι ή θα γίνει κάτι πολύ περισσότερο.
Η κρίση που έπληξε και την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια υπήρξε ένα σοκ για τους περισσότερους, αλλά, όπως αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο, όχι ένα θεραπευτικό σοκ. Και πολύ φοβάμαι ότι αρκετοί επενδύουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ απλά και μόνο για να επιστρέψουμε στην προτέρα κατάσταση.
Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ευκαιρία να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, να προβάλει το πρόγραμμά του και να ανοίξει μια συζήτηση για το ποια κοινωνία θέλουμε και ποιες αξίες προκρίνουμε.
Αυτό που ζούσαμε μέχρι χθες ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Όχι μόνο γιατί δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε σε μια κοινωνία του χρέους και των δανεικών, αλλά γιατί αυτή ακριβώς η κοινωνία μάς έφερε εδώ που βρισκόμαστε: πρώτα στην ηθική και μετά στην οικονομική χρεοκοπία. Είναι το μοντέλο μιας κοινωνίας του ατομικισμού, του κέρδους και της εκμετάλλευσης. Μιας κοινωνίας των μαζικών ψευδαισθήσεων και των ψυχώσεων, η οποία κοινωνικοποίησε την κατάθλιψη και ισοπέδωσε την προσωπικότητα.
Από την άλλη, η Αριστερά γεννήθηκε μέσα στην οργή για την αδικία, την αναξιοκρατία, την εκμετάλλευση, τον αυταρχισμό, την υπερβολή και την εξουσία  των «εκλεκτών». Και ό,τι όρθωσε σαν ιδεολογία αντίπαλη των εχθρών των συμφερόντων του λαού ήταν κατ’ αρχήν αυτό που δεν υπήρχε: Η Ηθική.
Μ' αυτή την οπτική γωνία η αριστερά είναι κατ’ αρχήν μια Ηθική στάση. Η υπεράσπιση αυτής της ταυτότητας, που έγινε στο παρελθόν από χιλιάδες αριστερούς με τίμημα τη ζωή τους, την ευτυχία τους και την υγεία τους, είναι επίσης Καθήκον του αριστερού πολίτη. Αν αυτά τα δύσκολα δεν είναι Αριστερά και δεν είναι οι αριστεροί, τότε δεν υπάρχει Αριστερά και δεν υπάρχουν αριστεροί.
Ήδη μέσα στους κόλπους της ελληνικής αριστεράς υπάρχουν φαινόμενα ανθρώπων και σχημάτων, που ανυπομονούσαν για την εξουσία περισσότερο παρά για την διακυβέρνηση από μια Ηθική Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να απαντήσει ειλικρινά. Γιατί δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του. Εκπροσωπεί περισσότερο εκατομμύρια νεκρούς και μια ιστορία.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Άρθρο βόμβα από ΗΠΑ για την Γερμανία: “Η Ελλάδα σας έσβησε τα χρέη το 1953 κάντε το ίδιο”
Μ΄ ένα άρθρο φωτιά η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post υπενθυμίζει στο Βερολίνο όσα Μέρκελ και Σόϊμπλε κάνουν πως δεν θυμούνται.
 Ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχειριση των χωρών τους.
Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει αυτό που χρόνια τώρα όλος…ο πλανήτης λεει σε Μέρκελ και Σόϊμπλε: η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄Παγκόσμιο ,να διαγράψουν το 50% των χρεών της! Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.
Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή:
“ Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση”.
Κλείνοντας το άρθρο ο συντάκτης υπενθυμίζει την συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές.
  Θα ακούσουν άραγε οι Γερμανοί;   http//www.ingossip.gr   .- 

*** «Η Δύση πρέπει να είναι έτοιμη για μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία»
 
Η Δύση πρέπει να είναι έτοιμη για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία εξαιτίας της Ουκρανίας καθώς δεν θα επανέλθει σύντομα η ομαλή περίοδος όπως συνέβη μετά τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008, δήλωσε σήμερα ο δεύτερος τη τάξει πολιτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βέρσμπαου.
«Η στρατηγική μας θα πρέπει να διέπεται από υπομονή και συνέπεια. Η Ρωσία περιμένει από εμάς να φτάσουμε έως τις κυρώσεις και να συνεχίσει να κάνει με τον συνηθισμένο τρόπο τις δουλειές της χωρίς να αλλάζει συμπεριφορά», δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε διάσκεψη για την εξωτερική πολιτική στο Όσλο.
«Αυτό είναι βασικά που κάναμε μετά τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008. Αλλά αυτή τη φορά πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό» είπε ο Βέρσμπαου, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα.
«Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι η Μόσχα να αλλάξει τη συμπεριφορά της... και να επιστρέψει στο πνεύμα της συνεργασίας... Αυτό μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, και θα χρειαστεί στρατηγική υπομονή, αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε οποιαδήποτε εναλλακτική λύση» είπε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο Αλεξάντερ Βέρσμπαου είπε επίσης ότι η Ρωσία μετά την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία το 2012 εμφανίζεται αποφασισμένη να απαγκιστρωθεί από την Ευρώπη, για να εδραιωθεί στη γειτονιά της και να επιδιώξει να οικοδομήσει εναλλακτικές συμμαχίες.
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα
Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα
Επικεφαλής της αποστολής με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε παλαιότερες αποστολές του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών συζήτησε ζητήματα που αφορούσαν την «ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση του κοινού μας στόχου για τη Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΡ)».
Όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για προηγούμενες αποστολές του στην Ευρώπη, «η οικονομική επιτυχία στην ευρωζώνη αποτελεί ζωτικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα».

*** Βαρουφάκης στους FT: Ανταλλαγή και όχι διαγραφή χρέους
Βαρουφάκης στους FT: Ανταλλαγή και όχι διαγραφή χρέους
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά πλέον την ονομαστική διαγραφή χρέους», δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προτείνοντας αντί του «κουρέματος» ένα «μενού ανταλλαγών χρέους» (menu of debt swaps) με δύο ειδών ομόλογα: Ένα είδος με ρήτρα ανάπτυξης και ένα είδος χωρίς ημερομηνία λήξης.
Ο πρώτος τύπος, τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ευρωπαϊκά δάνεια διάσωσης.
Ο δεύτερος τύπος, τα λεγόμενα «perpetual bonds», θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ.
Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στους FT ότι η πρότασή του για την ανταλλαγή χρέους θα είναι μία μορφή «έξυπνης μηχανικής χρέους» (smart debt engineering) η οποία επιτρέπει την αποφυγή χρήσης όρων όπως «κούρεμα», οι οποίοι είναι πολιτικά απαράδεκτοι στη Γερμανία και σε άλλους πιστωτές.
«Αυτό που θα πω στους εταίρους μας είναι ότι είναι πως συνδυάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα με μια μεταρρυθμιστική ατζέντα» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
«Θα πω: "βοηθήστε μας να μεταρρυθμίσουμε την χώρα μας και δώστε μας δημοσιονομικό περιθώριο για να το κάνουμε, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ασφυκτιούμε και θα γίνουμε μια παραμορφωμένη (deformed) παρά μια μεταρρυθμισμένη (reformed) Ελλάδα"» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Ο υπουργός Οικονομικών είχε επαφές με επενδυτές στο Λονδίνο.
Στην πρώτη συνάντηση ο κ. Βαρουφάκης συνομίλησε με 14 εκπροσώπους επενδυτικών funds και σύμφωνα με πληροφορίες τους εξήγησε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την κρατικοποίηση τραπεζών και πρόσθεσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν αλλά με διαφορετικά κριτήρια.
Το βράδυ της Δευτέρας ο Γ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με άλλη ομάδα 100 επενδυτών από το City του Λονδίνου.
*** Σχέδιο άμεσης δράσης για τα φορολογικά έσοδα


 

 
Σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού βρίσκονται οι ελεγκτικές αρχες του υπουργείου Οικονομικών για να αντιμετωπισουν την "τρύπα" στα φορολογικά έσοδα που φτάνει στα 2 δισ. ευρώ, μετά κι από τη "βουτιά" του Ιανουαρίου.
Στο υπουργείο Οικονομικών, όπου οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες τα τελευταία 24ωρα, προσανατολίζονται να επαναφέρουν τους προληπτικούς ελέγχους στο ΣΔΟΕ, ενώ δίνονται οδηγίες στους επικεφαλής των μονάδων για ένταση των προσπαθειών στο πεδίο της αποκαλούμενης μεγάλης φοροδιαφυγής και σε αυτό της έκδοσης των αποδείξεων.
Όπως τονίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, η ομαλοποίηση των εισπράξεων είναι "κλειδί" για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου στο κρίσιμο δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου.
Το 12μηνο του 2014 έκλεισε με "τρύπα" 1,4 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα και τα πρώτα στοιχεία για τον Ιανουάριο δείχνουν ότι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, αφού η "τρύπα" διευρύνθηκε πάνω από 500 εκατ. ευρώ, λόγω:
* Της υστέρησης στο ΦΠΑ των καυσίμων
  • Του "φρένου" στις πληρωμές για τις παλιές ρυθμίσεις οφειλών, αλλά και
  • Της μεταφοράς της πληρωμής του ΦΠΑ του Ιανουαρίου έναν μήνα αργότερα.
Ο "πονοκέφαλος" για το υπουργείο Οικονομικών γίνεται ακόμα πιο έντονος αν συνυπολογίσει κανείς ότι έχουν "παγώσει" εισπράξεις 2,3 δισ. ευρώ από τα κέρδη των Κεντρικών Τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.
Η αγωνία του οικονομικού επιτελείου δεν αφορά μόνο στο δημοσιονομικό πρόβλημα που προκαλεί το κραχ στα έσοδα, αλλά κυρίως στο ότι θα έχουν "στεγνώσει" τα κρατικά ταμεία από ρευστό πριν μπούμε στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, με τις δανειακές υποχρεώσεις να αυξάνονται κατακόρυφα σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ανανεωθούν έντοκα γραμμάτια ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να πληρωθούν δόσεις προς το ΔΝΤ ύψους 1 δισ. ευρώ αλλά και τόκοι 900 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας στα 4,36 δισ. ευρώ. "Κλειδί" για την κάλυψη αυτών των υποχρεώσεων αλλά και των εσωτερικών αναγκών για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια είναι η είσπραξη των 3,7 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί.
Τον Μάρτιο, ο πήχης των δανειακών υποχρεώσεων ανεβαίνει πιο ψηλά, καθώς θα πρέπει να ανανεωθούν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,6 δισ. ευρώ, να πληρωθούν 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και άλλα 800 εκατ. ευρώ για τόκους, δηλαδή συνολικά περίπου 7,3 δισ. ευρώ. Η δυσκολία στην ταμειακή διαχείριση αυτού του μήνα είναι εμφανής αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν αναμένονται εισπράξεις εσόδων πάνω από 2,8 δισ. ευρώ.

*** Πάγκαλος: Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει…
 Πάγκαλος: Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει…      
    «Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει», γράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα υπό τον τίτλο: «Τα μυαλά στα κάγκελα».
Ο πρώην υπουργός ξεκινά το άρθρο του μιλώντας για τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με την πολιτική. Στη συνέχεια αναφέρεται στον μαρξισμό, στη δικτατορία στην Ελλάδα και στον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Το κείμενο αυτό γράφεται τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση καταλαμβάνει τις θέσεις που της εξασφάλισε η έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει», συνεχίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και καταλήγει:
«Εάν δεν ήξερα ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και φτωχοί παρακολουθούν ακόμα με αγωνία και ελπίδα αυτά τα καμώματα θα σκεφτόμουν απλώς ότι ανοίγει σε λίγο το Τριώδιο και θα φώναζα πικρόχολα όπως ο πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών: “Ε, ρε γλέντια!”».
 Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:
Τα μυαλά στα κάγκελα
Από το τέλος των γυμνασιακών μου χρόνων, με βασάνισε η αδυναμία να επιλέξω καθοριστικά και μια για πάντα ανάμεσα σε δυο ρεύματα ιδεών. Ήταν ρεύματα αμφισβήτησης και από μια άποψη θα μπορούσαν να θεωρηθούν συμπληρωματικά. Από την άλλη, ήταν έντονες οι αντιφάσεις που ζούσα εξαιτίας αυτής της διπλής αφοσίωσης στο μαρξισμό και παράλληλα στην ατομική αμφισβήτηση, δηλαδή τον υπαρξισμό και τον σουρεαλισμό.
Όσο προχωρούσε η επιστημονική μου κατάρτιση, μπροστά στα γεγονότα που η ζωή με ανάγκαζε να αντιμετωπίσω εγκατέλειπα την ατομική αμφισβήτηση για να προσχωρήσω σε οργανωμένες συλλογικές μορφές αγώνα για την κοινωνική αλλαγή. Έγινα κομμουνιστής την εποχή που αυτό ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ελευθερία του ατόμου και καμιά φορά για την επιβίωσή του.
Το 1968 το ΚΚΕ διεσπάσθη στην περιβόητη δωδέκατη Πλατιά Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του στη Βουδαπέστη, όπου μετείχα. Ακολούθησαν κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονότα όπως ο Μάης του ’68 στο Παρίσι, η πολιτική επανάσταση στην Κίνα και η Άνοιξη της Πράγας. Η δεύτερη εισβολή των σοβιετικών και των άλλων «σοσιαλιστικών» τανκς στην Τσεχοσλοβάκικη πρωτεύουσα με οδήγησαν οριστικά στην προσπάθεια αναθεώρησης του μαρξιστικού – λενινιστικού δόγματος.
Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να καταλάβω ότι οι συναγωνιστές μου δεν είχαν πολιτικές πεποιθήσεις αλλά κάποιου είδους φανατισμό θρησκευτικού χαρακτήρα. Δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη βία ως «μαμή της ιστορίας», τη δικτατορία του προλεταριάτου, τη μοναδικότητα του «Κόμματος» και το δόγμα του αλάνθαστου της εκάστοτε ηγεσίας. Ενώ στην Ελλάδα η δικτατορία έμοιαζε να έχει για τα καλά σταθεροποιηθεί, εμείς περνάγαμε ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι είμαστε οι πιο καλοί, οι πιο σύγχρονοι και οι πιο συμπαθητικοί κομμουνιστές…
Όταν το ’74 ο Ανδρέας Παπανδρέου μας κάλεσε να συσπειρωθούμε γύρω από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήμουν από τους πρώτους που προσήλθαν. Ήμουν ευτυχής. Επιτέλους μπορούσα να αναπτύξω την πολιτική μου δραστηριότητα μέσα σε ένα πλαίσιο ριζοσπαστικής κατεύθυνσης, αλλά ταυτόχρονα να αγωνίζομαι για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την πλήρη εφαρμογή ενός προχωρημένου συστήματος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο μαρξισμός έγινε απλώς ένα εργαλείο ανάλυσης και το «ντουφέκι» αράχνιασε στην τρίτη πόρτα του διαδρόμου προς την κουζίνα μαζί με διάφορα οικιακά εργαλεία. Ουδέποτε το φανταζόμουν ότι μετά από δεκαετίες εναλλαγής σοσιαλδημοκρατίας και νεοφιλελευθερισμού – ευρωπαϊκής ομαλότητας δηλαδή – στη μοναδική αυτή χώρα θα προέκυπτε από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, με ακραία καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα ίσως, αλλά αναμφισβήτητα ως πρωτεύουσα επιλογή, ένα μίγμα μαρξισμού και σουρεαλισμού με αξιώσεις.
Το κείμενο αυτό γράφεται τη στιγμή που η νέα κυβέρνηση καταλαμβάνει τις θέσεις που της εξασφάλισε η έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Το πανηγύρι μόλις έχει αρχίσει. Παρά τη μακρά μου θητεία στον υπαρξισμό που είχε ξεκινήσει από την παράγκα του Σίμου την δεκαετία του ’50, παρακολουθώ αποσβολωμένος πράξεις και δηλώσεις. Εάν δεν ήξερα ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και φτωχοί παρακολουθούν ακόμα με αγωνία και ελπίδα αυτά τα καμώματα θα σκεφτόμουν απλώς ότι ανοίγει σε λίγο το Τριώδιο και θα φώναζα πικρόχολα όπως ο πρωταγωνιστής του θεάτρου σκιών: «Ε, ρε γλέντια!»”.

***  Γιατί η στάση της Μέρκελ εξοργίζει στον Μπαράκ Ομπάμα
Η γερμανική πεισματική αντίδραση σε κάθε αλλαγή των προγραμμάτων διάσωσης και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.


 



Σε νευρική κρίση εξελίσσεται για το Βερολίνο η νέα τροπή που πήραν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη μετά την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του ελληνικού προγράμματος και της νομιμοποίησης της τρόικας από την Αθήνα.
Βερολίνο: Καμία αλλαγή 
Πριν τις ελληνικές εκλογές, η Γερμανία είδε στις 22 Ιανουαρίου να παραβιάζεται ένα από τα βασικά δόγματά της για την ευρωζώνη και μάλιστα με θεσμικό τρόπο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αποφάσισε να τυπώσει χρήμα μέσω της «ποσοτικής χαλάρωσης». Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συζήτηση που άνοιξε σχεδόν ερήμην της, για αλλαγή των θεμελιωδών κανόνων της χρηματοδότησης αλλά και για την κατάργηση της τρόικας, που απαιτεί η Αθήνα και φέρεται διατεθειμένος να δεχθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το Βερολίνο, αναφερόμενο στην τρόικα,  διαμηνύει ότι «δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλειφθεί αυτός ο δοκιμασμένος μηχανισμός».

Φόβοι για ντόμινο χαλάρωσης

Το Βερολίνο αποδύεται σε έναν ανένδοτο αγώνα φοβούμενο ότι η παραμικρή αλλαγή θα προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων σε χώρες της λεγόμενης «περιφέρειας της ευρωζώνης» που θα ζητήσουν αντίστοιχη χαλάρωση των δικών τους προγραμμάτων, με κίνδυνο να σταματήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα εμφανίζεται αποφασισμένο να σταματήσει κάθε συζήτηση που αμφισβητεί τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας και του δόγματος του πολύ χαμηλού πληθωρισμού.

Η παρέμβαση Ομπάμα

Η γερμανίδα Καγκελάριος πρόκειται να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος φρόντισε ήδη να παρέμβει δυναμικά. Η πρώτη κίνηση ήταν να θέσει τον τόνο των συνομιλιών με την συνέντευξή του στο CNN ζητώντας να τερματιστεί η τιμωρητική λιτότητα στην Ελλάδα. Η δεύτερη, ήταν να αποφασίσει το βράδυ της Δευτέρας να στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Αθήνα ομάδα αποτελούμενη από ανώτερα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών που θα αναλάβει ρόλο μεσολάβησης μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.

***  Κομισιόν: Συνάντηση Μοσκοβισί- Βαρουφάκη έγινε την Κυριακή στο Παρίσι
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αποκάλυψε την Δευτέρα ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι και με τον επίτροπο Π. Μοσκοβισί.






Άτυπη συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για θέματα νομισματικής πολιτικής Πιέρ Μοσκοβισί είχε τελικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο Παρίσι την Κυριακή όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Όπως επισήμανε ο κ. Σχοινάς η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν «εποικοδομητική».
Η συνάντηση εκτιμάται ότι λειτούργησε ως «ραντεβού γέφυρα» και για την συνάντηση των κ. Βαρουφάκη και Γιούνκερ την Τετάρτη.
Ο κ. Σχοινάς , ανέφερε πως η Επιτροπή αναμένει την αποσαφήνιση των θέσεων της ελληνικής πλευράς και  υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η οποιαδήποτε συμφωνία απαιτεί την ομόφωνη γνώμη των 19 μελών της ευρωζώνης.

*** Ένας  Αρφαραίος λαμπρός  επιστήμονας 
ΝΕΥΡΟΧΕΡΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΈΠΕΙ :
ΣΠΥΡΟΣ Α. ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ
Ο  Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου γεννήθηκε στα Αρφαρά-Μεσσηνίας στις 19.03.73 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ( Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ)  το 1997.
Ειδικεύθηκε στην Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’’ (2003-2007) και έλαβε το τίτλο της Νευροχειρουργικής ειδικότητας το 2007.
Υπηρέτησε ως διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης (2007-2008)  και εν΄συνεχεία ως επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας(2008-2010).
Εξειδικεύθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική-Εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ‘’YEDITEPE’’ στην Κωνσταντινούπολη( 10. 2010-10. 2013 ) στη  χειρουργική όγκων βάσης κρανίου-αγγείων, κάτω από την επίβλεψη του διεθνούς φήμης νευροχειρουργού UgurTure.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων ,σεμιναρίων και workshops, στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής-ομιλητής.
Παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο σε δημοσιευμένα άρθρα και εργασίες.
Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης με θέμα:Η ΥΠΕΡΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΗΝΙΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ  ΣΤΟ  ΠΡΟΣΘΙΟ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ ΕΣΩ  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΤΑΦΙΚΟΥ ΛΟΒΟΥ. ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ    ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΕ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ.
Έχει τιμηθεί με το βραβείο Νευροχειρουργικής Εκπαίδευσης της  Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ)  για  μετεκπαίδευση ειδικευόμενου νευροχειρουργού (ετήσιος έπαινος  της  ΕΝΧΕ  στο καλύτερο  ειδικευόμενο νευροχειρουργό), Ρόδος 2007.
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(1997), της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας(2007), της Ευρωπαικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (EANS) και της Παγκόσμιας Νευροχειρουργικής Εταιρείας(WFNS).
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ‘’Πειραματικού Εργαστηρίου Νευροχειρουργικής’’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και ασχολείται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με τη μελέτη  ανατομικών δομών του εγκεφάλου(λευκή ουσία) αλλά και της βάσης του κρανίου(λιθοειδές οστό, περιοχή οπίσθιου κρανιακού βόθρου). Επίσης , ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις που αφορούν τη βάση του κρανίου (Διαστοματικές, Δια  του προσώπου-άνω γνάθου, Κοχομετωπιαίες-δια του σηραγγώδου κόλπου , Διαζυγωματικές μέσω του πρόσθιου και  μέσου υποκροτάφιου βόθρου,   Διαλιθοειδικές, Συνδυασμένες Λιθοειδικές  και άλλες) αποτελούν αντικείμενο μελέτης και εφαρμογής στο νευροανατομικό εργαστήριο με τη χρήση του μικροσκοπίου και εργαλείων μικροχειρουργικής. Βασικός στόχος η απόκτηση ισχυρής ανατομικής γνώσης, απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή αυτών , των τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητικών προσπελάσεων σε ασθενείς.
Εκτελεί ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων που αφορούν τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και τα περιφερικά νεύρα με ιδιαίτερο αντικείμενο τη χειρουργική δύσκολα προσβάσιμων όγκων του εγκεφάλου-βάσης κρανίου και των αγγείων(ανευρύσματα-αγγειακές δυσπλασίες). Έχοντας εξειδικευτεί σε μικροχειρουργικές τεχνικές που αφορούν την παθολογία του εγκεφάλου, της βάσης του κρανίου και των αγγείων, και υιοθετώντας τις σύγχρονες μεθόδους της Νευροχειρουργικής, είναι θέση να εκτελέσει  δύσκολες, πολύωρες νευροχειρουργικές επεμβάσεις με στόχο πάντα την επιτυχή αντιμετώπιση των κάθε φύσεως νευροχειρουργικών βλαβών ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικού ελλείμματος για τον ασθενή.
Είναι επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πειραματικού Εργαστηρίου Νευροχειρουργικής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης Νευροχειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α ”Γ.Γεννηματάς”, Συνεργάτης Δ.Θ.Κ.Α ‘’ΥΓΕΙΑ’’,ΙΑΣΩ/Παίδων, Mediterraneo Hospital.
***  Τα  δικά  μας  βίντεο :
  " Ζήσε το σήμερα " Γιώργος Δημόπουλος, Γιάννης Λαφαζάνος :   http://youtu.be/pmOnrFYkBog 
~**24 Μαρ 2013  ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ  Γιάννης Λαφαζάνος
Ανδρική και γυναικεία οστεοπόρωση
   Γιάννης Λαφαζάνος Ανδρική και γυναικεία οστεοπόρωση : http://youtu.be/Btv91pU80so ,
~ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Αρφαρών η Πρόεδρος 13 08 2013 : http://youtu.be/D3H5O-GPi-M ,
~  Ομιλία γιατρού Ι Α Λαφαζάνου στο Αρφαρά 1ο 13 08 2013: http://youtu.be/DuY8oXouncU ,
~  Ι Α Λαφαζάνος 2ο ομιλία Αρφαρά 13 08 2013:  http://youtu.be/iq8r9D41oC0 ,
~ Ομιλία 3ο Αρφαρά Γιάννη Α Λαφαζάνου Ορθοπεδικού : http://youtu.be/mcQgwM7U7KA , 
~ Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός : http://youtu.be/ZsmKDNtz918 ,
~ Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός 2 : http://youtu.be/qhGVddBOVDM ,
~  Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός 3 : http://youtu.be/7FRfyIjt8Oo ,
~ Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός 4: http://youtu.be/TpyYPZwU1Hc ,
~  Σπυρίδων Λαφαζάνος Νευροχειρουργός 5 : http://youtu.be/FJzL_vimDQw        


*** ΟΛΑ    ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΦΙΛΙΑ  :
~ Η  φιλία  διαρκεί ,  Όσο  και  το  συμφέρον !!
~ Δείξε  μου το φίλο  σου  για  να σου πω  ποιός είσαι !!!
~ Το  σάπιο  λεμόνι , σαπίζει και το γερό  !!
~  Η φιλία [ή η αγάπη] είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη.  Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος  ~

~  Ουδείς φίλος ώ πολλοί φίλοι.

~ Βραδέως μεν φίλος γίγνου, γενόμενος δε, πειρώ διαμένειν. Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας

  Μη βιάζεσαι να γίνεις φίλος, αλλά όταν γίνεις, προσπάθησε να παραμείνεις

~ Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει.  Αρχαιοελληνική παροιμία

~ Κρίνει φίλους ο καιρός, ως χρυσόν το πυρ.     Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

~ Φίλοις ευτυχούσι και δυστυχούσιν ο αυτός ίσθι.   Περίανδρος, 668-584 π.Χ., Τύραννος της Κορίνθου και εκ των 7 σοφών      να είσαι ο ίδιος σε φίλους που ευτυχούν και δυστυχούν

~ Μηδένα φίλον ποιού, πριν αν εξετάσης πώς κέχρηται τοις προτέροις φίλοις.  Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας

~ Φίλους μη ταχύ κτω.  Σόλων, 630-560 π.Χ., Αθηναίος νομοθέτης & φιλόσοφος  μην κάνεις βιαστικά φίλους

~ Δούλοι γαρ και δεσπότης ουκ αν ποτέ γένοιντο φίλοι.  Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

~ Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει.

  Αρχαιοελληνική Παροιμία

~ Επί δείπνα των φίλων βραδέως πορεύου, επί δε τας ατυχίας ταχέως.   Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας

~ Φίλος και ίππος εν ανάγκη δοκιμάζονται.  Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας

~ Φιλίας μεν αρχή έπαινος, έχθρας δε ψόγος.  Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας

~ Ζην ουκ άξιος, ότω μηδείς εστι χρηστός φίλος.  Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

~ Εάν δ’ έχωμεν χρήμαθ’, έξομεν φίλους   Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής    αν έχουμε λεφτά, θα έχουμε και φίλους

~ Φίλους κτίζε και μη χρήματα.   Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός, δούλος εκ Φρυγίας   χρήματα=υλικά αγαθά

~ Εν τοίς κακοίσι τους φίλους ευεργέτει. Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής    να ευεργετείς τους φίλους όταν τους συμβαίνει κάτι κακό

~ Ο μεν Ηφαιστίων φιλαλέξανδρος, ο δε Κρατερός φιλοβασιλεύς.  Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,      ο μεν Ηφαιστίων είναι φίλος του Αλεξάνδρου, ο δε Κρατερός φίλος του βασιλιά    («Αλέξανδρος» από το έργο του Πλουτάρχου Βίοι Παράλληλοi)

~ Βέβαιος ίσθι και βεβαίοις χρώ φίλοις.  Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής   (βέβαιος=σταθερός)

~ Ζει χύτρα, ζη φιλία.    όσο βράζει η χύτρα, υπάρχει φιλία Αρχαιοελληνική παροιμία

~ Κρείττον ένα φίλον έχειν πολλού άξιον, ή πολλούς μηδενός αξίους. Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιών, Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος    καλύτερα να έχεις έναν [αλλά] άξιο φίλο παρά πολλούς που δεν αξίζουν τίποτα

~ Άλας συνανηλώκαμεν.    φάγαμε αλάτι μαζί   Αρχαία παροιμιακή φράση

~ Αφεντικό σε συμπαθώ πάρα πολύ. Έχεις τα πάντα εκτός από λίγη τρέλα και όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται λίγη τρέλα... Αλλιώς δεν μπορεί να σπάσει το σκοινί και να ελευθερωθεί.  Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

~ Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ.  Αντίγονος Β’ Γονατάς, 319-239 π.Χ., Μακεδόνας βασιλιάς

~ Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους. Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής  Αγαμέμνων

~ Αν δεν μπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, να είσαι ο ίδιος φίλος του εαυτού σου. Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

~ Στη φιλία και στον έρωτα είμαστε συχνά πιο ευτυχισμένοι χάρη στα όσα αγνοούμε παρά στα όσα ξέρουμε. Λα Ροσφουκώ, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας

~ Ο σοφός πρέπει να έχει την ικανότητα όχι μόνο να αγαπά τους εχθρούς του, αλλά και να μισεί τους φίλους του.  Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

~ Το γέλιο δεν είναι καθόλου άσχημη αρχή για μια φιλία. Και είναι μακράν το καλύτερο για να τελειώσεις μια φιλία. Oscar Wilde, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας

~ Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Jim Morrison, 1943-1971, Αμερικανός τραγουδιστής (των «Doors»)

~ Όποιος έχει δοκιμάσει ένα μεγάλο έρωτα δεν δίνει σημασία στη φιλία. Jean de La Bruyère, 1645-1696, Γάλλος συγγραφέας

~ Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Maxwell Maltz, 1899-1975, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

~ Είμαστε όλοι φίλοι των ευτυχούντων, ενώ των δυστυχούντων δεν είναι φίλος ούτε ο πατέρας. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

~ Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς, αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις. Margaret Lee Runbeck, 1905-1956, Αμερικανίδα συγγραφέας

~ Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

~ Είναι καλύτερα να κάνεις το διαιτητή ανάμεσα σε δύο εχθρούς σου παρά ανάμεσα σε δύο φίλους. Επειδή ο ένας από τους εχθρούς θα γίνει φίλος, ενώ ο ένας από τους φίλους θα γίνει εχθρός. Βίας ο Πριηνεύς, 625-540 π.Χ., Εκ των 7 σοφών της αρχαίας Ελλάδος

~ Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως. Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

~ Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου. Doug Larson, 1926-, Αμερικανός αρθρογράφος

~ Είναι πιο εύκολο να συγχωρέσεις έναν εχθρό παρά να συγχωρέσεις ένα φίλο. John Dryden, 1631-1700, Άγγλος ποιητής

~ Με τους φίλους μου έχω καθιερώσει ένα πόιντ σύστεμ. Μετά από ένα άθροισμα αρνητικών πόντων, τους κόβω. Γιάννης Ξανθούλης, 1947-, Έλληνας συγγραφέας

~ Ένας φίλος σ’ ολόκληρη τη ζωή είναι αρκετός. Δύο είναι πολλοί. Τρεις είναι σχεδόν αδύνατον. Henry Adams, 1838-1918, Αμερικανός ιστορικός

~ Είναι φίλος μου όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

~ Μην αποφεύγεις ούτε τους φίλους να κατακρίνεις ούτε τους εχθρούς να επαινείς. Αναξαγόρας, π.500-427 π.Χ., Προσωκρατικός φιλόσοφος & αστρονόμος

~ Ο φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και, παρόλα αυτά, ακόμα του αρέσεις. Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας

~ H μεγάλη διαφορά μεταξύ αγάπης και φιλίας είναι ότι δεν μπορείς να έχεις φιλία χωρίς ανταπόδοση.  Michel Tournier, 1924-, Γάλλος συγγραφέας

~ Αν θες να μάθεις ποιοι είναι οι φίλοι σου, επιδίωξε να καταδικαστείς σε φυλάκιση. Charles Bukowski, 1920-1994, Αμερικανός συγγραφέας

~ Ο καλός φίλος και η σκιά εμφανίζονται μόνον όταν ο ήλιος λάμπει.Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας

~ Μην κάνεις φίλους αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αλλά αυτούς που θα σε αναγκάσουν να ανεβάσεις το επίπεδό σου. Thomas Watson, 1874-1956, Αμερικανός, Ιδρυτής της ΙΒΜ

~ Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.  Walter Winchell, 1897-1972, Αμερικανός δημοσιογράφος

~ Η φιλία κρατάει μονάχα μια μέρα. Κάθε μέρα πρέπει να της αλλάζεις βρακί. Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας

~ Η απώλεια ενός φίλου είναι σαν την απώλεια ενός μέλους του σώματος: Ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο της πληγής, αλλά η απώλεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Robert Southey, 1774-1843, Άγγλος ποιητής

~ Να αντιμετωπίζεις τους φίλους σου σαν να πρόκειται να γίνουν εχθροί σου και τους εχθρούς σου σαν να μπορούσαν να γίνουν φίλοι σου.  Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας

~ Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου.  Leo Buscaglia, 1924-1998, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

~ Για να βρεις ένα φίλο πρέπει να κλείσεις το ένα μάτι. Για να τον κρατήσεις, πρέπει να τα κλείσεις και τα δύο. Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας

~ Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου. Henry David Thoreau, 1817-1862, Αμερικανός συγγραφέας

~ Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μπαίνει στο δρόμο σου εκτός και αν πηγαίνεις προς τα κάτω. Arnold H. Glasow, 1905-1998, Αμερικανός γνωμικογράφος

~ Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός. Oliver W. Holmes, 1809-1894, Αμερικανός συγγραφέας

~ Ότι η φιλία και το φιλί είναι της αυτής ρίζης, το λέγει το λεξικόν, αλλά το υποστηρίζει και η ιστορία με το φίλημα του Ιούδα. Δημήτριος Καμπούρογλου, 1852-1942, Έλληνας γνωμικογράφος

~ Φιλία είναι η συμφωνία δύο ανθρώπων να μην προχωρήσουν η σχέση τους σε βάθος, αλλά να μείνουν στην επιφάνεια. Γιάννης Τσαρούχης, 1910-1989, Ζωγράφος

~ Διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον ένα γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου. Nicolas Chamfort, 1740-1794, Γάλλος συγγραφέας

~ Η φιλοφροσύνη κάνει φίλους, η ειλικρίνεια γεννάει το μίσος. Τερέντιος, περ185-159 π.Χ., Ρωμαίος κωμωδιογράφος

~ Σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερούς σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους.  H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

~ Υποθέτω ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Ούτε κι εγώ. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν. Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας

~ Υπάρχει πολύ περισσότερο έρωτας στη φιλία παρά φιλία στον έρωτα. Paul Lefevre Geraldy, 1885-1983, Γάλλος συγγραφέας
~ Αν ψάχνεις για ένα φίλο, θα ανακαλύψεις ότι είναι δυσεύρετοι. Αν είσαι διατεθειμένος να είσαι φίλος, θα τους βρεις παντού. Zig Ziglar, 1926-2012, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας


***  Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 (όλες οι εκδηλώσεις)         
      
Ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας το πρόγραμμα του καρναβαλιού για το 2015. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου ενώ θα ολοκληρωθεί στις 22 του ίδιου μήνα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  Πρόγραμμα Καρναβαλικών Εκδηλώσεων 2015
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 19.00
Τελετή έναρξης στην πλατεία Όθωνος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 22.00
Αποκριάτικο φιλανθρωπικό Πάρτι στο ξενοδοχείο Horizon Blu
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 20.00
Νυχτερινή παρέλαση με τίτλο «Βαλεντίνοι φωτιστείτε» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην Kεντρική Πλατεία
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 18.00
Αποκριάτικο πάρτι για μεγάλους και παιδιά στο Πνευματικό Κέντρο
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , 21.00
Déjà vu, Διαγωνισμός μεταμφίεσης και μίμησης στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να κάνουν μια ολοκληρωμένη μίμηση γνωστού καλλιτέχνη (εμφάνιση, φωνή και κίνηση)
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 14.00
«Ιζαμπιάδα» στην Κεντρική Προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 14.30
Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τελετή λήξης και συναυλία με DEMY & BAND στην Κεντρική πλατεία!!
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στον Πεζόδρομο Αμφείας: 
07/02 Street party με dj, δυναμική έναρξη του καλαματιανού καρναβαλιού, με το κέφι στο αποκορύφωμα, μετά την παραλαβή των λαβάρων, ώρα 19:30 εως τη 01:00.
12/02 Τσικνοπενιές με δωρεάν ζωντανή μουσική και δωρεάν ψητά για τον κόσμο, προσφορά των επιχειρήσεων του Πεζόδρομου Αμφείας, ώρα 19:30 έως 01:00.
14/02 Street party με dj, αμέσως μετά τη λήξη της νυχτερινής παρέλασης, με κέφι και χορό, ώρα 21:00 έως τη 01:00.
22/02 Street party και πανηγυρική λήξη του Kαρναβαλιού 2015 με πολύ κέφι και ανανέωση του ραντεβού για το 2016. Aμέσως μετά την τελετή λήξης μέχρι τη 01:00.
Στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου
07/02, Party 21.00 – 01.00
12/02, Τσικνίσματα, 13.00 έως 17.00 και 22.00 έως 13.00
14/02, Party 20.00 με 01.00
21/02, Party 20.00 με 01.00
22/02, Party 20.00 με 01.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015
Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ

• Σάββατο 27/12/2014 Προκαρναβαλική εκδήλωση (ώρα 11:00, Κεντρική Πλατεία, 5 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους)
• Σάββατο 7 Φεβρουαρίου Τελετή Έναρξης 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2015 (ώρα 18:30, Πλατεία Όθωνος, 10 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) – Παραλαβή λαβάρων.
• Κυριακή 8 Φεβρουαρίου (ανακοίνωση ώρα 9:30 π.μ. και συνάντηση 11:00 π.μ. στ… ……….. ………., 10 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 1η Φάση Πλατείας Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ
1η Εβδομάδα Εκδηλώσεων
• Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου (ώρα 17:00, 5 μέλη) 1ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας + Θέμα Σακούλας της Επιτροπής Εθελοντισμού
• Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου (ώρα 17:00, 6 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 1ο Quiz Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ
• Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00, 7 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 2ο Quiz Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ
• Κυριακή 15 Φεβρουαρίου (ώρα 12:00, 5 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 2ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας
2η Εβδομάδα Εκδηλώσεων
• Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου (ώρα 17:00, 5 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 3ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας
• Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου (ώρα 17:00, 6 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 3ο Quiz Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ και (ώρα 20:00, 7 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) Παράδοση Σακούλας Πνευματικό Κέντρο
• Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου (ώρα 21:00, 8 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) 4ο Quiz Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ
• Σάββατο 21 Φεβρουαρίου (ώρα 14:00, 15 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους) «ΙΖΑΜΠΙΑΔΑ» και Ανακοίνωση νικητών Θεμάτων Σακούλας
Σε κάθε Quiz θα πρέπει να διαβάζεται προσεκτικά τις επισυναπτόμενες οδηγίες. Τα Quiz θα αναρτώνται ΜΟΝΟ στο www.KalamatianoKarnavali.
 
***   Οι αλλαγές σε Λύκεια και εξετάσεις
Σε έξι μαθήματα φέτος οι Πανελλαδικές. Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων. Το 9,5 θα είναι ο βαθμός προαγωγής. Από του χρόνου περισσότερα επιστημονικά πεδία.
Πάγωμα των αλλαγών στις Πανελλαδικές, εξετάσεις σε έξι μαθήματα φέτος, κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην Β' Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων, περιλαμβάνουν οι «προγραμματικές» δηλώσεις για την εκπαίδευση, που θα εφαρμοστούν από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας: 
  • Οι μαθητές τα Α' και τα Β' Λυκείου δεν θα δώσουν φέτος τις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα, όπως προέβλεπε το νέο λύκειο
  • Η Τράπεζα Θεμάτων θα καταργηθεί, αλλά θα λειτουργεί συμβουλευτικά για καθηγητές και για μαθητές
  • Θα διατηρηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα 6 μαθήματα
  • Δεν θα ισχύσει καμία αλλαγή στο εξεταστικό που θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στις εξετάσεις του 2015-2016. Δηλαδή, οι Πανελλαδικές νέου τύπου με τα 4 μαθήματα, τη δυνατότητα επιλογής μόνο ενός Επιστημονικού Πεδίου αλλά και τον συνυπολογισμό των βαθμών της Α' και Β' Λυκείου για την πρόσβαση στα ΑΕΙ.
  • Οι φετινοί μαθητές που φοιτούν στη Β' Λυκείου θα δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές με το ισχύον σύστημα και τις όποιες μικρές αλλαγές ανακοινώσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
  • Του χρόνου οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής τμημάτων από περισσότερα επιστημονικά πεδία (τώρα μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό μόνο από δύο πεδία).
  • Θα μειωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, ώστε να αυξηθεί ο διδακτικός χρόνος.
  • Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.

***  Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο για Πρόεδρο Δημοκρατίας    
Θα προσδώσει ιδιαίτερο συμβολισμό στην Προεδρική εκλογή εκτιμά το Μαξίμου
Η στροφή στην Εκκλησία για τον πρωθυπουργό που ορκίστηκε με πολιτικό κι όχι με θρησκευτικό όρκο είναι μοιραία. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στελέχη του Μαξίμου ήδη βολιδοσκοπούν τις προθέσεις σημαντικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της Εκκλησίας, όπως τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, προκειμένου να τον πείσουν να αποδεχθεί πρόταση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, είναι πρόσωπο ξεχωριστό, χαίρει γενικότερης εκτιμήσεως, πρόκειται για διακεκριμένο ιερωμένο, από τους οικουμενιστές της Ορθοδοξίας, που σύμφωνα με τους επιτελείς του κ.Τσίπρα θα προσδώσει ιδιαίτερο συμβολισμό στην Προεδρική εκλογή και βεβαίως θα ενώσει τη χώρα και θα λαμπρύνει με την παρουσία του το Προεδρικό Μέγαρο
Σύμφωνα, ωστόσο με πληροφορίες από το tovima.gr η βολιδοσκόπηση δεν έχει ακόμη αποδώσει. Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται το ποίμνιό του στην Αλβανία και το κοινωνικό έργο που εκεί προωθεί.
Ωστόσο οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν στην προσπάθειά τους και ευελπιστούν ότι θα τον πείσουν να αποδεχθεί την πρόταση.
Ανεξαρτήτως πάντως της οριστικής απάντησης του Αρχιεπισκόπου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι το επιτελείο του κ. Τσίπρα απομακρύνεται από την αναζήτηση αμιγώς πολιτικών προσώπων για τον Προεδρικό θώκο.
Πράγμα που ίσως δικαιολογείται από τις πολλές αντιδράσεις που προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενη πρόταση στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημ. Αβραμόπουλο.
Αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε στο Βήμα ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στην κυβέρνηση σχετικά με υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

***
***  ''Βράζουν'' στη ΝΔ για τους πατέρες της ήττας   
Στο στόχαστρο ο Σαμαράς και οι στενοί συνεργάτες του

Των Θ.Φουσκίδη, Γ. Λυκουρέντζου, Στ. Παπαντωνίου, Σωτ. Πικουλα, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Σε αναβρασμό βρίσκεται το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. μετά τη βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα την Κυριακή των εκλογών. Οσο περνούν οι μέρες, πληθαίνουν οι «γαλάζιες» φωνές που ζητούν να τρέξουν αμέσως οι εσωτερικές διαδικασίες για αναζήτηση των ευθυνών και των λαθών που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και, σε ένα δεύτερο επίπεδο, να δρομολογηθούν εξελίξεις στη βάση της ανάγκης για πολύπλευρες και δομικές αλλαγές στους κόλπους της Ν.Δ. και της Κεντροδεξιάς ευρύτερα.
Είναι πλέον σαφές ότι κατά τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν τα εκλογικά αποτελέσματα και παρά την ψυχραιμία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής το σύνολο των κορυφαίων κομματικών στελεχών οι επικρίσεις για τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. «Είναι θέμα χρόνου αυτά που λέγονται σε ιδιωτικές συζητήσεις να πάρουν χαρακτήρα διαδοχικών δημόσιων τοποθετήσεων, ενόψει και των όποιων συζητήσεων για διεξαγωγή συνεδρίου», επισημαίνουν οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου. Για πρώτη φορά, μάλιστα, η έκφραση της εν λόγω δυσαρέσκειας αγγίζει εμφανώς το πρόσωπο του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, με φόντο την αποτυχημένη -όπως αποδείχθηκε- στρατηγική του «τρόμου» που ακολούθησε η Ν.Δ. στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
ΖΥΜΩΣΕΙΣ. Μέσα σε αυτό το κλίμα που δημιούργησε η συντριβή από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ξεκινήσει ήδη σιωπηρές ζυμώσεις σε ό,τι αφορά την απόδοση των ευθυνών για την αποτυχία. Εξάλλου, από τη νύχτα κιόλας των εκλογών υπήρξαν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά μέσω συγκρατημένων, πλην ξεκάθαρων αναφορών περί υιοθέτησης λανθασμένης τακτικής έναντι της Κουμουνδούρου, και ιδίως πριν από το στήσιμο των εθνικών καλπών. Στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής έχει μπει, όπως αναμενόταν, ο στενός πυρήνας των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, που όλο αυτό το διάστημα είχε την ευθύνη για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και, φυσικά, την επικοινωνιακή πολιτική. Την ίδια ώρα, έκαναν την εμφάνισή τους ακόμη και εσωτερικές έριδες στο πρώην πρωθυπουργικό περιβάλλον λόγω της προσπάθειας για μετακύλιση των ευθυνών.
Τα περισσότερα βέλη δέχεται κυρίως η τριάδα Κώστας Μπούρας - Χρύσανθος Λαζαρίδης - Γιώργος Μουρούτης, ενώ οι Δημήτρης Σταμάτης και Σταύρος Παπασταύρου φαίνεται προς το παρόν να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επιείκεια, χωρίς βεβαίως να μένουν στο απυρόβλητο. Βλέπετε, ο κ. Σταμάτης θεωρείτο ως ο πιο προσιτός εκ των συνεργατών του τέως πρωθυπουργού από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους κομματικούς παράγοντες και ο κ. Παπασταύρου είχε αρμοδιότητες που αφορούσαν αποκλειστικά ζητήματα διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Ο ΜΠΟΥΡΑΣ. Στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου μέχρι το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου αποδίδονται ουκ ολίγες ανορθογραφίες, που οδήγησαν στη διακοπή της ουσιαστικής επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά τόσο με τους βουλευτές της Ν.Δ. όσο και με την καθημερινότητα του κόμματος. «Ο Μπούρας άλλα έλεγε τη μια μέρα και άλλα την άλλη. Είχε χάσει κάθε έρεισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, εγκλωβίζοντας στα λάθη του και τον ίδιο τον Σαμαρά», επισημαίνουν οι μυημένοι στα άδυτα της προηγούμενης πρωθυπουργικής αυλής. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά στα χρονικά του κόμματος δεν συγκλήθηκε προεκλογικά η επιτροπή εκλογικού αγώνα, γεγονός για το οποίο η ευθύνη βαραίνει κατά πρώτο λόγο τον κ. Μπούρα (λόγω της θεσμικής του ιδιότητας) και, κατά δεύτερο, τους υπόλοιπους επιτελείς του συστήματος Σαμαρά. «Μετέτρεψαν τις εκλογές σε προσωπικό τους σόου και απέτυχαν παταγωδώς», ήταν μία από τις ατάκες που ακούστηκαν αυτή την εβδομάδα στα «γαλάζια» στέκια. Ταυτόχρονα, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά δεχόταν από ουκ ολίγους κομματικούς κύκλους έντονες επικρίσεις για επαφές και παράλληλες διαδρομές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, και δη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, οι οποίες λειτούργησαν καταλυτικά στην απώλεια της έξωθεν καλής μαρτυρίας συνολικά της κυβέρνησης.
Αντιστοίχως σκληρή κριτική ασκείται εδώ και καιρό (σ.σ.: πριν ακόμα και από την προκήρυξη των εκλογών) και στον πρώην βουλευτή Επικρατείας και διαχρονικό alter ego του κ. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο οποίος είναι κοινό μυστικό ότι επηρέαζε όσο κανείς τις αποφάσεις του Μεσσήνιου πολιτικού. Στον πάλαι ποτέ «Ρηγά» επιρρίπτονται σοβαρές ευθύνες τόσο για τη στρατηγική που ακολουθήθηκε προεκλογικά όσο και για τις φθινοπωρινές παλινδρομήσεις σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις και την επιχειρηματολογία περί εξόδου από το Μνημόνιο, που, όπως φάνηκε, στοίχισαν ακριβά στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Το κουβάρι των κομβικών λαθών που αποδίδονται από στελέχη της Ν.Δ. στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού άρχισε να ξετυλίγεται από το περασμένο καλοκαίρι και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό στον οποίο είχε προχωρήσει το Μαξίμου, ο οποίος συνοδεύτηκε από μια εμφανή ενίσχυση της δεξιάς ρητορικής του κόμματος, μόνιμος θιασώτης της οποίας ήταν ο κ. Λαζαρίδης. Εξάλλου, βασικό χαρακτηριστικό των αλλαγών που είχαν συντελεστεί τότε στο κυβερνητικό σχήμα ήταν η είσοδος σε αυτό σημαινόντων στελεχών της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς. Ο κ. Λαζαρίδης θεωρείται και ο βασικός υπαίτιος της αποπομπής Στουρνάρα από την κυβέρνηση, η οποία κόστισε ιδιαίτερα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στο επικοινωνιακό κομμάτι, μια και ο πρώην «τσάρος» ήταν εκείνος που απορροφούσε όλων των ειδών τους κραδασμούς από τα δύσκολα μέτρα που καλούνταν κατά καιρούς να λαμβάνει η συγκυβέρνηση, ώστε να «προστατεύεται» το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Κατά κοινή ομολογία, ο διάδοχός του, Γκίκας Χαρδούβελης, δεν εξυπηρέτησε σε καμία περίπτωση τη στόχευση αυτή.
Ο Λαζαρίδης και η εμμονή στο σενάριο του «φόβου»
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ήταν μαζί με τον Δημήτρη Σταμάτη οι εισηγητές της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με την επίσπευση των εκ προοιμίου καταδικασμένων σε αποτυχία διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο τέως βουλευτής Επικρατείας σχεδίασε και το στρατηγικό πλάνο μέχρι την ώρα της κάλπης, για το οποίο βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. έβραζαν (και πλέον βράζουν ακόμη περισσότερο). Οι εν λόγω κύκλοι προσδιορίζουν ως σημεία-σταθμούς για την εκλογική κατάρρευση του κόμματος αφενός τις διά χειρός Λαζαρίδη εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ, που διαψεύστηκαν πανηγυρικά στο Παρίσι (και τις εκεί συζητήσεις με την τρόικα), από όπου οι κ. Χαρδούβελης, Λαζαρίδης και Παπασταύρου γύρισαν άπραγοι, και, αφετέρου, το μπάχαλο με τον ΕΝΦΙΑ, στους χειρισμούς για τον οποίο ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά είχε καθοριστική συμμετοχή. Οσο για την προεκλογική περίοδο, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την εμμονή στη λογική του «ρεαλιστικού φόβου», που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν πια ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να βάλει στο περιθώριο τις απόψεις του πολιτικού του συνοδοιπόρου, ήταν πλέον, όπως φάνηκε και από τις εξελίξεις, πολύ αργά… «Πριν από την προκήρυξη των εκλογών, είχαμε χάσει ήδη τον χώρο του Κέντρου με την επιμονή του στη δεξιά στροφή και το πέρασμα στην πρώτη γραμμή αντίστοιχων στελεχών. Μετά, δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι ο φόβος για το αύριο δεν περνάει πλέον στην κοινωνία, γεγονός που περιόρισε το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε το κόμμα», σχολιάζουν στελέχη του φιλελεύθερου μπλοκ της Ν.Δ., αφήνοντας αιχμές τόσο για τον κ. Λαζαρίδη όσο και για τα ανακλαστικά που επέδειξε ο κ. Σαμαράς.
Ενδεικτικό του κλίματος που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα για τον άλλοτε επικεφαλής του «Δικτύου 21» ήταν η έντονη λεκτική αντιπαράθεση που είχε το βράδυ των εκλογών με τον γραμματέα της Ν.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος με την υιοθέτηση μιας καμπάνιας στη λογική του φόβου, μιλώντας για την ανάγκη εκπομπής θετικού μηνύματος στην κοινωνία. Παράλληλα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε υπερθεματίσει στην ανάγκη επαναφοράς της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου» και των αμφίπλευρων ανοιγμάτων, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την απώλεια του πολιτικού Κέντρου. Αντίστοιχες θέσεις διατύπωναν και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ στην άποψη αυτή προσχώρησε λίγο πριν από τις κάλπες και ο κ. Σταμάτης, ερχόμενος έτσι σε ευθεία κόντρα με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.
Ο αμφιλεγόμενος Μουρούτης και ο ρόλος του στα... υπόγεια
Ανάλογα βαρύ είναι το κλίμα και για τον μέχρι το βράδυ της Κυριακής διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου, Γιώργο Μουρούτη. Ο γνωστός και ως «ακτιβιστής του σαμαρισμού» είχε βρεθεί κατά καιρούς εν μέσω αμφιλεγόμενων κριτικών, λόγω της δραστηριότητας που ανέπτυσσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μετά τον καλοκαιρινό ανασχηματισμό βρέθηκε στο περιθώριο της πρωθυπουργικής αυλής, ασχολούμενος σχεδόν αποκλειστικά με το facebook και το twitter. Ηταν εκείνη η περίοδος που ο τέως υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, είχε -κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Σαμαρά- αναλάβει ρόλο και στο επικοινωνιακό κομμάτι, έχοντας απευθείας επικοινωνία και με την πρώην κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη. Μάλιστα τότε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποδείκνυαν τον συνεργάτη του κ. Σαμαρά ως τον κύριο υπεύθυνο για σειρά αρνητικών διαρροών σε blogs και sites (με ναυαρχίδα βεβαίως το antinews.gr), που αφορούσαν τόσο τον κ. Σταμάτη όσο και την κ. Βούλτεψη. Αντίστοιχες πληροφορίες και φαινόμενα υπήρξαν στην περίπτωση του προκατόχου της τελευταίας, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος εμφανιζόταν από διάφορα κέντρα ως θύμα υπονόμευσης του ανθρώπου που ήταν κοινό μυστικό ότι ήθελε να έχει το πάνω χέρι στην επικοινωνία του Μαξίμου.
Ωστόσο, στο παρά πέντε των εκλογών, ο Γιώργος Μουρούτης επέστρεψε στη στρογγυλή τράπεζα του τέως πρωθυπουργού και μαζί του οι καθιερωμένες διαδικτυακές δραστηριότητες που σημάδεψαν την παρουσία του στη Συγγρού και μετέπειτα στο Μαξίμου (ενδεικτική η σελίδα «Λέμε την αλήθεια», που έκανε την εμφάνισή της προεκλογικά). Ο ίδιος φρόντιζε να ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του πως παρακολουθούσε διακριτικά και από απόσταση τα τεκταινόμενα στην καμπάνια της Ν.Δ., ασχολούμενος αποκλειστικά με το δικό του πεδίο δράσης. Δεν παρέλειπε πάντως να σχολιάζει την παρουσία των «γαλάζιων» υπουργών και βουλευτών στα τηλεοπτικά κανάλια, κάνοντας λόγο περί ελλιπούς εκπροσώπησης του κόμματος. Φυσικά, επειδή στις τάξεις της Ν.Δ. τα νέα μαθαίνονται γρήγορα, τα συγκεκριμένα στελέχη δεν μπορούν να κρύψουν την οργή τους. Εξάλλου, ο κ. Μουρούτης είχε προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις (σε ιδιωτικό επίπεδο πάντα) και στο παρελθόν και αυτή ήταν μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες είχε προκαλέσει ισχυρές αντιπάθειες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

***
 
*** Το  αθλητικό  μας  αγιάζι  :

*** Εύκολη νίκη του Μεσσηνιακού στο καλαματιανό ντέρμπι με τον Ακρίτα         
     
 
 
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Μεσσηνιακός το σημερινό ντέρμπι της Α2 βόλεϊ των γυναικών με τον Ακρίτα. Το παιχνίδι ήταν για τη 15η αγωνιστική του 2ου Ομίλου και διεξήχθη στο Κλειστό της Παραλίας, μπροστά από πολυάριθμους φιλάθλους, με τις «πράσινες» να παίρνουν μια εύκολη νίκη με 3-0 σετ και ειδικότερα: 16-25, 15-25, 25-27.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Βασ. Ξεροβάσιλας): Πανταζοπούλου, Χάσκου, Νικολακοπούλου, Δεδούση, Μποτσάκη, Καρακύκλα, Μπούνα λ., Παυλέα λ., Ιωσηφίδη, Κουκούτση, Μαντούδη, Κουτίβα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. (Γωγώ Σουρή): Σκλήρη, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σουρή, Φωτεινάκη, Σιρίνινα, Σαμπάτη, λ. Νίκα  λ., Εξηνταβελόνη, Αντωνοπούλου, Κουτσουροπούλου

***   Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα νεανικά σκακιστικά πρωταθλήματα της ΕΣΣΠΕΠ (φωτογραφίες)         
        
 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν από το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα και το ξενοδοχείο Όστρια τα περιφερειακά ατομικά νεανικά πρωταθλήματα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου.  Συμμετείχαν περίπου 40 αθλητές και αθλήτριες, η πλειοψηφία τους από το διοργανωτή Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, σημαντική παρουσία είχε επίσης, ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας, ενώ εκπροσωπήθηκαν ακόμη ΣΟ Φιλιατρών, ΣΟ Τρίπολης και Περσέας Άργους.
Ο Παναγιώτης Τουμπέκης εξασφάλισε την πρωτιά στα 16χρονα αγόρια για λογαριασμό του ΟΣΚ, ενώ στις υπόλοιπες οκτώ κατηγορίες κυριάρχησαν οι σκακιστές του ΝΟΚ, που είχε συνολικά 14 μετάλλια, με τον Χρήστο Λιάκο να κάνει το 5 στα 5 στα 12χρονα αγόρια και τη Μαρία Φράγκου να διατηρεί το απόλυτο στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών. Τρία μετάλλια κέρδισε ο ΦΟ Τρίπολης, ένα ο ΣΟ Φιλιατρών και 4 συνολικά ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας.
Το σκακιστικό 3ήμερο ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομών και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σκακιστικού τμήματος του ΝΟΚ.  Η έφορος του Ομίλου κα Τούλα Χατζηπαναγιώτου Τσιάλα να βράβευσε για τη φιλοξενία στο Όστρια τον συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Νίκο Παναγόπουλο και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση, αλλά και διαχρονικά  στηρίζουν όλες τις προσπάθειες που γίνονται από το 1972 χρονιά που ξεκίνησε το σκακιστικό τμήμα και κυρίως μετά το 2002 οπότε ιδρύθηκε η σκακιστική ακαδημία, οδηγώντας σταδιακά, με καταλυτική και  τη συνεργασία με τον προπονητή Θοδωρή Τσεκούρα, στο μικρό σκακιστικό θαύμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας...Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Μητροπολίτη Μεσσηνίας, καταστήματα και ιδιώτες χορηγούς, όπως η οικογένεια Καρέλια, καθώς επίσης οι γονείς των παιδιών της ακαδημίας και τα τοπικά ΜΜΕ.
Οι νικητές ανά κατηγορία
Αγόρια
8 ετών
Θοδωρής Σπυρόπουλος  (ΝΟΚ)
10 ετών
Θοδωρής Αθανασόπουλος 4 π. (ΝΟΚ), Ιάσων Μπουρνάκας 4 π. (ΦΟ Τρίπολης), Γιώργος Δραγώνας 4 π. (ΝΟΚ)
12 ετών
Χρήστος Λιάκος 5 π. (ΝΟΚ), Γιώργος Κορμάς 3 π. (ΣΟ Φιλιατρών), Δημήτρης Βυθούλκας 3 π. (ΟΣΚ)
14 ετών
Σπύρος Παπαδόπουλος 4,5 π. (ΝΟΚ), Σοφρωνάς Ανδρέας 2,5 π. (ΝΟΚ), Βλάσσης Μπουρνάκας 2 π. (ΦΟ Τρίπολης)
16 ετών
Παναγιώτης Τουμπέκης (ΟΣΚ) 4,5 π., Κώστας Κεχαγιάς 3 π. (ΝΟΚ), Γιώργος Κούτσικας 2,5 π. (ΟΣΚ).
Κορίτσια
8 ετών
Αδριάνα Αθανασοπούλου 1 π. (ΝΟΚ)
10 ετών
Ελένη Παντελοπούλου (ΝΟΚ) 2 π., Ευγενία Αποστολοπούλου 2 π.(ΟΣΚ)
12 ετών
Μαριλού Χριστοπούλου 3 π. (ΝΟΚ), Ευγενία Φράγκου (ΝΟΚ) 3 π., Δέσποινα Παντελοπούλου (ΝΟΚ)
14 ετών
Μαρία Φράγκου 5 π. (ΝΟΚ), Μαριάνθη Λούκα 4 π. (ΝΟΚ), Μαριάνα Γούργαρη 3 π. (ΦΟ Τρίπολης)
6ο ανοικτό τουρνουά ΝΟΚ
Παράλληλα με τα νεανικά πρωταθλήματα της ΕΣΣΠΕΠ ο ΝΟΚ διοργάνωσε ένα ανοικτό τουρνουά, με τους εξής νικητές: 1ος Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος, 2ος Πέτρος Διαμαντέας, 3ος  Μανώλης Μουτζούρης (συγκέντρωσαν 4 πόντους και η κατάταξη προέκυψε στα επιμέρους κριτήρια). Νικήτρια στις γυναίκες με 2,5 π. η  Μαρία Ρομπάκη.

 
***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4048   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                                    8711  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3385.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347
~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    839. –   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-  
 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 361 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
~*** http://www.newsbeast.gr/   .-

  *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
~  Η Εφημερίδα μας Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Πέμπτη  15  Ιανουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  , Παρασκευή   16  Ιανουαρίου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/16-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας  Σάββατο  17  Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/17-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  18  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/18-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/17-18-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  19  Ιανουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/19-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  20  Ιανουαρίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  21  Ιανουαρίου   2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/22-2015.html .-
~Δημοσκοπήσεις Βουλευτικών εκλογών 25-01-2015 Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/25-01-2015-22-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/21-2015.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/23-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/24-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 24 και 25 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/24-25-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Κυριακή  εκλογών 25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
Η Εφημερίδα μας Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/30-2015.html .-
Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
 ~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015
 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html  .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .-

**    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html   .-  
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html   .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~
 
Σπεύδε βραδέως !
Κάλιο αργά  παρά  ποτέ !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου