Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης     από το  2008  ...
~

Μη φοβήσαι τους πειρασμούς. Καν πέσης πολλάκις, ανάστα. Μη χάνης την ψυχραιμίαν σου. Μην απογοητεύεσαι. Σύννεφα είναι και θα περάσουν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)


~* Τον φυλάκισαν  γιατί ήταν πραγματικός Έλληνας και αγαπούσε την Ελλάδα μας ....! (Θ. ΚΟΛΟΚΩΤΡΟΝΗΣ )

~* Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές.     John F. Kennedy`~ Τον σκότωσαν πισώπλατα γιατί αγάπησε την Ελλάδα και εργαζότανε  γι΄  αυτήν με αυταπάρνηση και πατριωτισμό ,...! ( Καποδίστριας )

~* Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.
 John Dryden

 Είπε το "ΟΧΙ" του 1940 !(Μεταξάς)

~ Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά!   Giovanni "Gianni" Agnelli

 ~ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  VIDEO :
 https://youtu.be/F_vpUIjFSv0 .-
~ ΞΥΠΝΑ.... !!!!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ VIDEO ΣΟΚ!!!:


~ 27 Οκτωβρίου
Κυριακού (Κυρηλιανού) πατριάρχου Κων/πόλεως. Μαρτύρων Νέστορος (†306), Μαβριανού και Βαλεντίνου. Ερωτηίδος και Καπετωλίνης (1). Οσίου Νέστορος χρονογράφου, του Ρώσου. Πρόκλης, συζύγου του Πιλάτου.
(1)Οι Άγιες Καπιτωλίνη και Ερωτηίς ζούσαν στην εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, όταν άρχοντας στην Καππαδοκία ήταν ο Ζιλικίνθιος. Η Καπιτωλίνη ήταν ευγενικής καταγωγής και πλούσια. Όμως η αγία δεν έδωνε σημασία στα επίγεια πλούτη. Έτσι λοιπόν μοίρασε όλη της την περιουσία στους φτωχούς και ελευθέρωσε τους δούλους της. Εμφανίστηκε στον άρχοντα Ζιλικίνθιο και ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Ο άρχοντας διέταξε να την κλείσουν στη φυλακή και την επόμενη μέρα αποκεφαλίστηκε. Η Ερωτηίς, η οποία ήταν δούλη της Καπιτωλίνης άρπαξε πέτρες και λιθοβόλησε τον άρχοντα. Εκείνος εξοργισμένος πρόσταξε τους φρουρούς του να τη δείρουν ανελέητα με ράβδους. Η αγία όμως, με τη Χάρη τού Χριστού, έμεινε αβλαβής. Τότε ο άρχοντας πρόσταξε να την αποκεφαλίσουν με ξίφος. Έτσι βρήκαν και οι δύο αγίες μαρτυρικό θάνατο.~
~
*Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
*Ἀθλητὴς εὐσεβείας ἀκαταγώνιστος, ὡς κοινωνὸς καὶ συνήθης τοῦ Δημητρίου ὀφθεῖς, ἠγωνίσω ἀνδρικῶς Νέστωρ μακάριε, τὴ θεϊκὴ γὰρ ἀρωγή, τὸν Λυαῖον καθελῶν, ὡς ἄμωμον ἱερεῖον, σφαγιασθεὶς προσηνέχθης, τῷ Ἀθλοθέτῃ καὶ Θεῶ ἠμῶν.
~*Απολυτίκιο Αγ. Νέστωρ - 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :  https://youtu.be/GeUwmjgUyWE  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~* 27 Οκτωβρίου: Εορτή του Αγίου Νέστωρος
~ Τη μνήμη του Αγίου Νέστωρος τιμά σήμερα, 27 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Νέστορας ήταν πολύ νέος στην ηλικία, ωραίος στην όψη και γνώριμος του Αγίου και ενδόξου Δημητρίου.
~
Ο Νέστορας, λοιπόν, βλέποντας ότι ο αυτοκράτωρ Διοκλητιανός χαιρόταν για τις νίκες κάποιου σωματώδους βαρβάρου, ονομαζόμενου Λυαίου, μίσησε την υπερηφάνεια του. Βλέποντας όμως και τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου, πήρε θάρρος. Πήγε λοιπόν στη φυλακή, όπου ήταν κλεισμένος ο Μεγαλομάρτυρας, και έπεσε στα πόδια του.
Δούλε του Θεού Δημήτριε, είπε, εγώ είμαι πρόθυμος να μονομαχήσω με το Λυαίο, γι’ αυτό προσευχήσου για μένα στο όνομα του Χριστού.
Ο Άγιος, αφού τον σφράγισε με το σημείο του τιμίου Σταυρού, του είπε ότι και το Λυαίο θα νικήσει και για το Χριστό θα μαρτυρήσει. Τότε, λοιπόν, ο Νέστορας μπήκε στο στάδιο χωρίς φόβο και ανεφώνησε: «Θεέ τού Δημητρίου, βοήθει μοί». Και αφού πολέμησε με το Λυαίο, του κατάφερε δυνατό χτύπημα με το μαχαίρι του στην καρδιά και τον θανάτωσε.
Εξοργισμένος τότε ο Διοκλητιανός, διέταξε και σκότωσαν με λόγχη το Νέστορα, αλλά και το Δημήτριο. Έτσι, μ’ αυτή του την ενέργεια ο Νέστορας δίδαξε ότι σε κάθε ανθρώπινη πρόκληση πρέπει να αναφωνούμε: «Κύριος εμοί βοηθός, καί ου φοβηθήσομαι τί ποιήσει μοι άνθρωπος;» (Ψαλμός νε’ 5). Ο Κύριος είναι βοηθός μου και δε θα φοβηθώ. Τι θα μου κάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος;
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Αθλητής ευσεβείας ακαταγώνιστος, ως κοινωνός και συνήθης του Δημητρίου οφθείς, ηγωνίσω ανδρικώς Νέστωρ μακάριε, τη θεική γαρ αρωγή, τον Λυαίον καθελών, ως άμωμον ιερείον, σφαγιασθείς προσηνέχθης, τω Αθλοθέτη και Θεώ ημών.

***  Ο πόλεμος των social media! Το twitter μπλοκάρει Russia Today και Sputnik

~ Στον πόλεμο που έχει ανοίξουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εναντίων της Ρωσίας, φαίνεται πως όλα επιτρέπονται. Ακόμα και ο αποκλεισμός από τα social media.
Το Twitter αποφάσισε να «κόβει» τις διαφημίσεις του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.
Με ανακοίνωση της, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο αναφέρει ότι τα δύο δίκτυα «επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης».
Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Συνετρίβη ελικόπτερο

~ Ένα ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή σε μικρή απόσταση από τη νήσο Σπιτσμπέργκεν και μερικά χιλιόμετρα από τον ρωσικό οικισμό ανθρακωρύχων στο Μπάντσμπουργκ.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν οκτώ άτομα, πέντε επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος, όπως ανακοίνωσε το νορβηγικό Κέντρο διάσωσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν επιζώντες.

*** ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ των ΑΝ.ΕΛ. στην Παπακώστα! "Η ΝΔ έγινε ΛΑΟΣ" αναφέρουν...

~ Μια ανακοίνωση-άνοιγμα προς την πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα, εξέδωσε το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Οι Αν.Ελ. πρότειναν στην κα Παπακώστα τη συμμετοχή στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, υπερασπιζόμενοι τις απόψεις της.
Μάλιστα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός λόγω του Αδώνιδος Γεωργιάδη.
 Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση παρακάτω:
«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος πρότεινε στην κα Κατερίνα Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, η οποία θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή. Δεν περιμέναμε στον βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ο επίσημα πλέον επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του».

*** ΕΡΧΕΤΑΙ ο Ρ. Τ. Ερντογάν! Το ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς...

~ Ο Νίκος Κοτζιάς τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του και σήμερα ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα έρθει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ή το πρώτο του Δεκεμβρίου στην Αθήνα και συμφωνήθηκε όσο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ήταν στην Τουρκία.

*** ΝΤΡΟΠΗ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ την είσοδο του κόσμου στον Αγ. Δημήτριο επειδή ήταν μέσα οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

~ Σε μια απίστευτα προκλητική κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που με κάθε δυνατό τρόπο αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν σεβασμό στον πιστό Ορθόδοξο Ελληνικό λαό.
Αυτή τη φορά το έδειξαν μη επιτρέποντας την είσοδο στους πιστούς μετά τις 9 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, όσο στην εκκλησία βρισκόντουσαν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πολιτείας Προκόπης Παυλόπουλος, και άλλοι πολλοί πολιτικοί.
Για τη φύλαξη των πολιτικών υπήρχαν έξω από τον ιστορικό ναό όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά, μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ αλλά και δεκάδες υπουργικά αυτοκίνητα.
Κανένας σεβασμός ούτε στον Ελληνικό λαό, ούτε στον Άγιο Δημήτριο, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Για την εικόνα αυτή είναι προσωπικά υπεύθυνοι και ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά  και ο ΥΠ.ΕΘ.Α. Πάνος Καμμένος.
Δείτε τις εικόνες ντροπής με τα κάγκελα, λες και η περίμετρος του ναού είναι κάπου είδους φυλακή:


*** Έκλεισε το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία 
Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων έτοιμη η «επτάδα» των υποψηφίων βουλευτών
 Η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών είναι κάτι σαν το… τζόκερ. Η κυβέρνηση θέλει να το "πιάσει" το 2019, η αντιπολίτευση νωρίτερα. Όποια εκδοχή και αν υπερισχύσει, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διεργασίες στα κόμματα σχετικά με τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων ανά νομό.
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τη Μεσσηνία, μπορεί ο πρόεδρος και τα στελέχη να σημειώνουν ότι "σίγουροι" υποψήφιοι θα είναι μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Θάρρους", τα πράγματα στο νομό είναι λίγο διαφορετικά. Εν πολλοίς θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το ψηφοδέλτιο έχει ήδη οριστικοποιηθεί, εκτός κι αν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
Η θέση και η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μετά ακολουθεί ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος. Μάλιστα, σύμφωνα με το τελετουργικό, ορίστηκε και εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την επέτειο του "ΟΧΙ". Θέση στη λίστα υπάρχει και για τον επί χρόνια πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη.
Στη συνέχεια υπάρχουν τα ονόματα του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, της Πιπίνας Κουμάντου, του Περικλή Μαντά, αλλά και του Χρ. Παναγόπουλου, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την καριέρα του στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον, αφού πέρασε από Άγκυρα, Λευκωσία και Βελιγράδι.
Με βάση τα παραπάνω, στους επτά υποψηφίους του ψηφοδελτίου υπάρχει μια ανανέωση στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας, που αγγίζει, σχεδόν, το 50%. Βέβαια, από προχθές ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Αναστασόπουλου, ανιψιού του τέως βουλευτή και υφυπουργού Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση, στη λίστα της Μεσσηνίας θα υπάρχουν τόσο παλαιά στελέχη όσο και αρκετά νεότερα. Κάτι το οποίο συνάδει με την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόμματος.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ταυτότητα υδάτων κολύμβησης… 
Με στόχο την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας των ακτών και των υδάτων κολύμβησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας δρομολογούν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ενταχθεί η Θεσσαλία σε σχετικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
Η δημιουργία Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά στη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και συνιστά μια καινοτόμο προσέγγιση που αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών και την παροχή χρήσιμων στοιχείων για τη σύγκριση και την επιλογή ακτών κολύμβησης.
Ας το έχουν υπ’ όψιν και οι δικοί μας άμεσα ενδιαφερόμενοι, μια και το θέμα της ποιότητας τίθεται, με αφορμή διάφορα γεγονότα, συνεχώς σε αμφισβήτηση.  Α.Π.   

*** Τέλος τα εισιτήρια μονής διαδρομής στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας 
Αλλάζει ο τρόπος έκδοσης εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Από την 1η Νοεμβρίου καταργείται το κλασσικό χάρτινο εισιτήριο της μονής διαδρομής και οι επιβάτες θα πρέπει να προμηθεύονται ειδικά εισιτήρια για πέντε διαδρομές και άνω.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης στις 31 Οκτωβρίου σταματάει η χρήση του χάρτινου εισιτηρίου μονής διαδρομής.
Όσοι δεν χρησιμοποιούν συχνά τα μέσα μεταφοράς για να μετακινηθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν είτε το εισιτήριο των πέντε διαδρομών με κόστος επτά ευρώ, είτε το εισιτήριο των δέκα διαδρομών με κόστος εννέα ευρώ. Αυτοί που έχουν στην κατοχή τους παλαιού τύπου εισιτήρια θα πρέπει λοιπόν να τα χρησιμοποιήσουν ως τις 31 Οκτωβρίου.
Τα νέα τύπου εισιτήρια δεν έχουν χρονική διάρκεια, όπως τόνισε ο υφυπουργός, για τη χρήση τους. newsbomb.gr
 
*** Ο Ηλίας από την Καλαμάτα που βγήκε πρώτος σε ψήφος στο 15μελές του σχολείου, αλλά κάποιοι γονείς δεν το δέχονται…
 
Είναι 19 ετών και ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα απ’ την Καλαμάτα.
Πριν δύο χρόνια έμεινε στην ίδια τάξη (Γ’ Λυκείου) γιατί όπως εξηγεί δούλευε χωρίς να έχει καμία βοήθεια.
Φέτος που έχει όμως τη δυνατότητα, ξαναγράφτηκε στην Γ’ Λυκείου στην Αθήνα αυτή τη φορά, ώστε να τελειώσει το σχολείο.
Με αφορμή τις εκλογές για το 15μελές του σχολείου του, ο Ηλίας μίλησε εναντίον των διακρίσεων, χωρίς να κρύψει ότι ο ίδιος είναι γκέι.
Οι συμμαθητές του τον επικρότησαν και τον ψήφισαν.
Έπειτα όμως…

Το βίντεο έγινε viral και η υποστήριξη στο πρόσωπό του είναι μεγάλη. Με νεότερο στάτους του ανέφερε πως κάποιοι γονείς που έτρεξαν στο σχολείο να παραπονεθούν για το «ούφο από τον Υμηττό με τα πορτοκαλί μαλλιά…».


Νομίζω ότι κάποιοι γονείς θα έπρεπε να εμπιστεύονται περισσότερο τα παιδιά τους (και την κρίση των παιδιών τους) – και να κοιτούν πιο πολύ τους εαυτούς τους και τα προβλήματά τους -από τις προκαταλήψεις τους μέχρι την αγένειά τους.  Update: Nα τι έγινε μετά!
Σας ευχαριστώ πολύ... Γιατί ολοι μαζί λεμε όχι στο bullying..  https://youtu.be/F7Szz-eyLqs?t=2  .-
 
*** Οι επανειλημμένες κλοπές έστειλαν δύο ανηλίκους από την Καλαμάτα σε ίδρυμα αγωγής
 
Ακόμα και στις αρχές του μήνα συνελήφθησαν για κλοπές, ενώ περίμεναν να δικαστούν για άλλες
 Ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων οδηγήθηκαν χθες τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν διαπράξει σωρεία κλοπών, ενώ πρόσφατα σχηματίσθηκε σε βάρος τους νέα δικογραφία.
Για τους δύο από αυτούς, ένα 16χρονο και ένα 17χρονο, το δικαστήριο αποφάσισε εγκλεισμό στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε κλοπή δεκάδων δικύκλων, αλλά και κάποιων οχημάτων και η κατηγορία που αντιμετώπισαν χθες και οι τέσσερις ήταν διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
  Κλοπές οχημάτων
Το Φεβρουάριο του 2016, έπειτα από σωρεία κλοπών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν το 16χρονο και το 17χρονο. Μαζί τους ήταν και δύο αδέλφια κάτω των 15 ετών, τα οποία βάσει του νόμου δε συνελήφθησαν.
Οι αστυνομικοί τότε εξιχνίασαν από τη συγκεκριμένη ομάδα ανηλίκων την κλοπή 35 δικύκλων και τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων και τριών δικύκλων. Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί είχαν βρει 7 κλεμμένα δίκυκλα, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και σκελετών από δίκυκλα.
Τότε, ορίσθηκε ο 16χρονος και ο 17χρονος να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα, ενώ τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Στις αρχές του μήνα οι δυο τους συνελήφθησαν εκ νέου. Αυτή τη φορά για κλοπές σε βάρκες.
  Και βάρκες
Συνολικά, κατηγορούνται ότι μέσα σε ένα χρόνο διέπραξαν 14 κλοπές δεξαμενών βενζίνης και μπαταριών από σκάφη που ελλιμενίζονταν στην Καλαμάτα.
Από πέρυσι τον Οκτώβριο, τόσο στις προβλήτες του λιμανιού στην περιοχή του «Πανελληνίου» όσο και στο «χιλιόμετρο», σημειώνονταν κατά τις νυχτερινές ώρες και από συγκεκριμένους τύπους σκαφών κλοπές, κυρίως ντεπόζιτων με βενζίνη, αλλά και μπαταριών.
Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, είχαν προκληθεί και φθορές στα σκάφη, ενώ προτεραιότητα οι δράστες έδιναν στην κλοπή καυσίμων.
Μετά τη σύλληψή τους οι δύο ανήλικοι έδειξαν ως ηθικό αυτουργό των πράξεών τους έναν ανήλικα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Και αυτή τη φορά αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση επιτήρησης από επιμελήτρια ανηλίκων.
  Δεν μπορεί να προφυλακισθεί
Και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς με τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα το 2015 κανένας ανήλικος πλέον δεν μπορεί να προφυλακισθεί, εκτός κι αν είναι άνω των 15 ετών και το αδίκημα που κατηγορείται επιφέρει (σε έναν ενήλικο) ποινή ισόβιας κάθειρξης (όπως, για παράδειγμα, μια ανθρωποκτονία από πρόθεση). Με τις ίδιες τροποποιήσεις ο ανήλικος κάτω των 15 ετών δεν μπορεί να φυλακιστεί μετά την καταδίκη του από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Άρα η Αστυνομία απλώς συλλαμβάνει, όταν διαπιστώνει το αδίκημα και οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να αφήσουν ελεύθερο το μικρό παραβάτη. Και όπως έχει αποδείξει η πράξη, σε τέτοιες περιπτώσεις η αναμονή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δικαστήριο ανηλίκων συνήθως οδηγεί τον ανήλικο και σε νέες παραβατικές συμπεριφορές, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Πάντως, στο σύνολο των περιπτώσεων στους ανηλίκους εφαρμόζεται το μέτρο της επίπληξης και της επιτήρησης και ελάχιστες φορές λαμβάνεται απόφαση για εγκλεισμό σε ίδρυμα. Γι’ αυτό και χθες η απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων προκάλεσε αιφνιδιασμό στις οικογένειες των ανηλίκων, οι οποίες ξέσπασαν σε κλάματα. Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Ο Περικλής Ξηρογιάννης υποψήφιος πρόεδρος για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περικλής Ξηρογιάννης κάνει γνωστό ότι θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου με τις παρακάτω σκέψεις.
Η δράση του Δικηγορικού Συλλόγου θα συνεχίσει να καθορίζεται δημοκρατικά από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και ο χώρος των Δικαστηρίων, όπου ασκούμε το επάγγελμά μας, επίσης κοινός.
Ο στόχος είναι να διαφυλάξουμε την συναδελφικότητα και την αξιοπρέπεια στην άσκηση του επαγγέλματός μας. Να εξασφαλίσουμε την συνεχή αρωγή του Δικηγορικού Συλλόγου στις ευπαθείς ομάδες και την προσπάθεια αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων. Οφείλουμε να επιδιώξουμε την βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματός μας, με την μείωση των υπερβολικών φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, που καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την άσκηση του επαγγέλματός μας.
Οφείλουμε να επιδιώξουμε την αποφυγή άλλης μείωσης της δικηγορικής ύλης και την επαναφορά όσης μας αφαιρέθηκε.
Η Δημοκρατία απαιτεί να προστατεύονται πλήρως τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την απρόσκοπτη δυνατότητα προσφυγής των πολιτών στην Δικαιοσύνη, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις και δικονομικά εμπόδια και με προστασία της ατομικής περιουσίας έναντι άνισων δικονομικών μεθοδεύσεων. Πρέπει να διασφαλίσουμε την δυνατότητα του κάθε πολίτη να επιλέγει συμπαραστάτη δικηγόρο, ο οποίος θα απολαμβάνει οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική ασφάλεια και καταξίωση και δεν θα διακατέχεται από το άγχος της επιβίωσης. 

***  Με άστατο καιρό αύριο η παρέλαση στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 28/10/2017 προβλέπεται νεφελώδης.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Οι μικροί πληρώνουν τα χρέη τους στο Δήμο Καλαμάτας, οι μεγαλοοφειλέτες περιμένουν… 
Περίπου 500.000 ευρώ έχουν εισρεύσει στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας από τη διαδικασία της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας, έχουν ρυθμιστεί χρέη της τάξεως μισού εκατομμυρίου ευρώ, οφειλές που προέρχονται κυρίως από τους λεγόμενους «μικρούς» οφειλέτες. Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δήμο Καλαμάτας, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται σε περίπου 13.000.000 ευρώ.
Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία των κατασχέσεων που αφορά στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου Καλαμάτας, δηλαδή όσους χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ. Η διαδικασία προβλέπει, μεταξύ άλλων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε όσους χρωστούν μικρότερα ποσά. Σημειώνεται ότι στη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης εντάσσονται όσοι οφειλέτες δεν κάνουν χρήση της ρύθμισης που τρέχει αυτή την περίοδο.
  Η διαδικασία της ρύθμισης
Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ρύθμιση έως και 100 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4483 του υπουργείου Εσωτερικών. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Στη ρύθμιση μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών.
Υπάγονται και οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό, εφόσον στην τελευταία περίπτωση ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.
Προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής:
Με εφάπαξ καταβολή, απαλλαγή 100% των προσαυξήσεων, από 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων, από 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων, από 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή 60% των προσαυξήσεων, από 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή 50% των προσαυξήσεων
Η σχετική αίτηση υποβάλλεται το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου στην αρμόδια για την είσπραξη οφειλών υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, ενώ το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ.

***  Τον στόλισαν για τα καλά 
Ό,τι πρόστιμο μπορούσε να του επιβληθεί αντίκρισε δικαίως οδηγός που είχε παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητό του σε θέση ΑμεΑ στην οδό Αναγνωσταρά.
Έτσι πλήρωσε ακριβά το παράνομο παρκάρισμα, μιας και του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, του έκοψαν κλήση, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα γνωστά πλέον αυτοκόλλητα με το γάιδαρο που κάποιος πολίτης κόλλησε στο όχημα.
Το πόσο το όχημα παρέμεινε εκεί και αν, τελικά, ο κάτοχος της θέσης ΑμεΑ κατάφερε άμεσα να παρκάρει είναι άγνωστο, πάντως για γερανό της Τροχαίας ούτε λόγος.
Έχουμε ξαναγράψει, αυτός βγαίνει μόνο σε παρελάσεις, καρναβάλια και περιφορές...
Αύριο, λοιπόν, θα έχουμε την τύχη να τον ξαναδούμε και μετά της Υπαπαντής πάλι.   Π.Μπ. 

*** Σε διεθνούς κλίμακας επιχείρηση της EUROPOL και ο αερολιμένας Καλαμάτας 
Με την κωδική ονομασία «Draagon 2017»
 Και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συμμετείχε στην διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Οκτώβριο, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης για την καταπολέμηση των απατών που διαπράττονται μέσω διαδικτύου με κάρτες πληρωμής στον τομέα των αερομεταφορών.
Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Dragon 2017» έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 20 Οκτωβρίου και υλοποιήθηκε από την EUROPOL, την INTERPOL και την AMERIPOL, με την υποστήριξη αστυνομικών Αρχών του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές από διακόσιους 226 αερολιμένες.
Υποστηρικτικό ρόλο παρείχε το δίκτυο Eurojust και ο Frontex, ενώ στο πλαίσιο του έργου AIRCOP συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές για πραγματοποίηση ελέγχων σε αερολιμένες χωρών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
  Ύποπτες συναλλαγές
Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι από αεροπορικές εταιρείες, διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία, συστήματα καρτών (card schemes), της πλατφόρμας «Perseuss» και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), οι οποίοι συνεργάστηκαν για τον εντοπισμό ύποπτων για απάτη συναλλαγών-εκδόσεων αεροπορικών εισιτηρίων, την επιβεβαίωση αυτών ως απατηλών και την αποστολή των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στις αστυνομικές Αρχές του αερολιμένα αναχώρησης του επιβάτη.
Συνολικά εντοπίστηκαν 298 ύποπτες συναλλαγές και απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές σε 195 άτομα, στα οποία απαγορεύτηκε η επιβίβαση, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
  Αερολιμένας Καλαμάτας
Στη χώρα μας η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές των αερολιμένων της χώρας και διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι επιβατών, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αναφορικά με ύποπτες συναλλαγές - εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (fraud notifications).
Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης στη χώρα μας συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και στους Κρατικούς Αερολιμένες Ρόδου και Καλαμάτας συνολικά 4 άτομα, ηλικίας από 21 έως 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, για πλαστογραφία και απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής σε βάρος 26 ατόμων, για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, εξετάστηκαν 31 ειδοποιήσεις για απατηλές συναλλαγές-εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων, από 7 αεροπορικές εταιρείες και διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο.
Οι ειδοποιήσεις αφορούσαν πτήσεις σε προορισμούς εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού και ειδικότερα σε Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία.
  Συμβουλές
Η EUROPOL εφιστά τη προσοχή στους επιβάτες, δίνοντας τις εξής παρακάτω συμβουλές:
-Πραγματοποίησε τις αγορές σου με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή «προπληρωμένης» κάρτας που σου ανήκει
-Βεβαιώσου ότι η εταιρεία από την οποία προμηθεύτηκες το εισιτήριο είναι νόμιμη. Μία ένδειξη για αυτό αποτελεί το λογότυπο της ΙΑΤΑ το οποίο φέρουν οι νόμιμες εταιρείες
-Απόφυγε την αγορά εισιτηρίων από ιστοσελίδες που προσφέρουν πώληση και άλλων προϊόντων, όπως αυτοκίνητα και θερινές κατοικίες
-Όταν αγοράζεις εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο, έλεγξε αν η πτήση υφίσταται, μεταβαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας
-Μην ξεχνάς ότι αν η προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε πιθανώς δεν είναι αληθινή
-Αν πέσεις θύμα απάτης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, διατήρησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και ενημέρωσε την Αστυνομία.    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Tο Βραβείο Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» στο Γενικό Λύκειο Γαραγαλιάνων 
Το Βραβείο Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» θα απονεμηθεί και φέτος, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου. Αυτό θεσπίστηκε από φίλους και συναδέλφους της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου από τους Γαργαλιάνους, στη μνήμη της, μετά τον πρόωρο χαμό της το Φεβρουάριο του 2013.
Τα Βραβεία Αριστείας προκηρύχτηκαν στη μνήμη της το 2013 και με αυτά επιβραβεύεται ο μαθητής ή η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο γενικά βαθμό πρόσβασης, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που ακολουθεί, για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αποσκοπούν, δε, στην οικονομική στήριξη του βραβευόμενου ή της βραβευόμενης για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών και συνίσταται στην καταβολή χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ και τιμητικού διπλώματος.
  ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
1964-2013

  «…Αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου, και πάλι ευχαριστημένη θα ’μαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα, δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…».
Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα  «Επενδυτής». Για πολλά χρόνια δούλεψε στην εφημερίδα «Καθημερινή», αποτέλεσε στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, ενώ εργάστηκε και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Η Αριστέα είχε γίνει γνωστή για τις μεγάλες αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της. Τίμησε τη δημοσιογραφία με την ανιδιοτελή, εμπεριστατωμένη και σε βάθος αναζήτηση και τεκμηρίωση της αλήθειας για δεκάδες σημαντικά θέματα της σύγχρονης πολιτικής ζωής. Διατήρησε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και τη μαχητικότητά της μέχρι τέλους. Όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής δουλειάς της αφιερώθηκε στην ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με πηγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης. Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της. Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι την έζησαν και τη γνώρισαν.
Η Αριστέα «έφυγε» το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης  Φεβρουαρίου 2013, έχοντας δώσει μεγάλη μάχη ζωής παλικαρίσια και θαρρετά, όπως άλλωστε πάντα συνήθιζε, αφήνοντας τη δική της σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική δημοσιογραφία.

*** Σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνει τον κύκλο συναυλιών και σεμιναρίων με τίτλο "Μουσικές του Κόσμου". Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν τον τρέχοντα μήνα και θα συνεχιστούν ως τα μέσα Μαρτίου.
Προς το παρόν προγραμματίζεται ο πρώτος κύκλος που αφορά στο τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2017 και περιέχει συνολικά επτά διαφορετικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 5.310 ευρώ. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις είναι οι ακόλουθες:
-Βραδιά τζαζ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Τραγούδι και κουιντέτο τζαζ, Νάσια Γκόφα, Καλλιτεχνικό Καφενείο: αίθουσα Δημοτικού Ωδείου.
-Ο θαυμαστός κόσμος της Μουσικής: Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Μια διάλεξη για τη μουσική από την αρχαιότητα ως σήμερα, με ομιλητη τον Στάθη Γυφτάκη.
-Σεμινάριο και συναυλία φλαμένκο: Σάββατο και Κυριακή 18 και 19 Νοεμβρίου με τον Σωκράτη Μαστροδήμο.
-Συναυλία τρίο "That's all…folk, Κυριακή 26 Νοεμβρίου
-Σεμινάριο "Η τέχνη των ξύλινων πνευστών", Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
-Βραδιά τραγουδιού, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
-Τραγούδια του μεσοπολέμου, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με τις Δώρα Μπάκα και Μαρία Παπαπετροπούλου
 Σεμινάριο μελοδραματικής
Μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση του Τμήματος Μελοδραματικής του Ωδείου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου 2017, προτείνεται η συνέχιση των σεμιναρίων από το σκηνοθέτη Παναγιώτη Αδάμ.

*** Ο Πιτσιόρλας εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα 
Ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αστέριος Πιτσιόρλας, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμάτα.
Την ελληνική Βουλή θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Ν. Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος και την Ένωση Κεντρώων ο κ. Σταύρος Σκληβάγκος.

***  Εκδηλώσεις στον ποτάμι Άρι 
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δυτικής Παραλίας – Ασπροχώματος «Ο Ποσειδών», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνει περιβαλλοντική εκδήλωση στον ποταμό Άρι (Ακοβίτικα), την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα περιλάβει τις εξής δραστηριότητες:
 • χαιρετισμούς και εγκαίνια ποδηλατόδρομου
 • βαρκάδα με κανό και ποδήλατα θαλάσσης
 • ιππική επίδειξη και βόλτα με άμαξα
 • παραποτάμιο αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων
 • επίδειξη καλαθοπλεκτικής με τα καλάμια του ποταμού
 • ποδηλασία
 • προβολή της πανίδας και της ιστορίας του ποταμού μέσω έκθεσης φωτογραφίας
 • σκυταλοδρομίες στη γέφυρα του ποταμού Άρι με παιδιά
 • μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά
 • απονομή επάθλων
 • παραδοσιακούς χορούς από τον τοπικό Σύλλογο και
 • έκθεση τοπικών προϊόντων.
Η εκδήλωση αποσκοπεί στην προβολή του ποταμού Άρι και στην κατάδειξη της αναγκαιότητας προστασίας του, θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων (δίπλα στη Διασπορά).

*** Ακόμα ένας διαγωνιζόμενος από την Καλαμάτα προκρίθηκε στο Voice (βίντεο) 
Μετά την πρόκριση της Αλίκης Σκαρέα ήταν σειρά του Λεωνίδα Παχτίτη να περάσει στην επόμενη φάση του Voice.
Ο καλαματιανός τραγουδιστής κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές, ενώ τελικά επέλεξε να ενταχθεί στην ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.
Όπως γράψαμε και χθες πάντως, στο παιχνίδι έχουν συμμετάσχει και άλλοι Καλαματιανοί που θα δούμε τις επόμενες ημέρες στις οθόνες μας.
Video: Λεωνίδας Παχτίτης - Τρίτο στεφάνι | 9o Blind Audition | The Voice of GREECE : https://youtu.be/8cn8VYnmVD8 .-
 
*** Φωνές από την Καλαμάτα στο Voice of Greece (βίντεο)
 
Έντονο ήταν και το βράδυ της Τετάρτης το άρωμα Καλαμάτας στο γνωστό παιχνίδι του ΣΚΑΪ Voice of Greece, αφού διαγωνίζονται σε αυτό αρκετοί Καλαματιανοί
Ειδικότερα την Τετάρτη εμφανίστηκε η Αλίκη Σκαρέα που πέρασε στην επόμενη φάση και θα συνεχίσει με την Έλενα Παπαρίζου.
Τέλος να σημειωθεί, ότι αυτή η διαγωνιζόμενη δεν είναι η μόνη από την Καλαμάτα, αφού ήδη έχουν διαγωνιστεί και θα διαγωνιστούν και άλλες φωνές, γνωστές από τις εμφανίσεις τους στην πόλη μας.
Video: Αλίκη Σκαλέα - Η Μποσανόβα του Ησαΐα | 8o Blind Audition | The Voice of GREECE , https://youtu.be/ZK4Ky3YAZTE  .-
 
*** Εκδήλωση για την πρόληψη
 
Χθες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από το Σύλλογο Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου και ενημερώθηκε για τις δράσεις του. Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμησή του. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και το Παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Να σημειώσουμε ότι η πρώτη αναφορά της ασθένειας βρέθηκε σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1600 π.Χ. Οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί, με κορυφαίο τον Ιπποκράτη, περιγράφουν με λεπτομέρεια τη νόσο, καθώς και τη χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπισή της.
Από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες υπάρχουν εκπληκτικές και λεπτομερείς περιγραφές για τη διενέργεια της μαστεκτομής και την αφαίρεση των λεμφαδένων της μασχάλης (Λεωνίδης ο Αλεξανδρινός, Γαληνός). Για αιώνες αργότερα η χειρουργική πρωτοστατεί στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, αν και από τους αρχαίους χρόνους υπάρχουν περιγραφές για φάρμακα, κυρίως βότανα, με θεραπευτικές ιδιότητες.
Κατά το 19ο αιώνα ο Dr Moore βάζει τις αρχές για τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και το 1882 ο Dr Halsted εκτελεί την πρώτη ριζική μαστεκτομή, που αποτέλεσε την εγχείρηση εκλογής για 100 περίπου χρόνια.   Α.Π. 

***  Συνάντηση Μπρεδήμα - Τατούλη για το μνημείο των εκτελεσθέντων 
Tον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκε πρόσφατα ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας», Θόδωρος Μπρεδήμας, με σκοπό την προώθηση του θέματος της ανέγερσης μεγαλόπρεπου μνημείου στο χώρο του πρώην 9ου Συντάγματος Καλαμάτας, εις μνήμην των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 8/2/1944.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο  περιφερειάρχης τού ανακοίνωσε ότι μετά το διεξαχθέντα πανελλήνιο διαγωνισμό από την αρμόδια επιτροπή που συνεστήθη με την καθοδήγηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, η Περιφέρεια ενέκρινε και ήδη προωθούνται οι σχετικές διαδικασίες ανάθεσης της ανέγερσης του μνημείου από τον επιλεγέντα γλύπτη.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη για τη διάθεση της σχετικής πίστωσης των 24.600 ευρώ και τον παρακάλεσε για τη συντόμευση των εργασιών για την ανέγερση του μνημείου, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο να εγκαινιασθεί στο χώρο εκτέλεσής τους, που είναι το πρώην 9ο Σύνταγμα Καλαμάτας και συγκεκριμένα την 8η Φεβρουαρίου 2018, οπότε και θα τιμηθεί για 74η φορά η μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας». 

*** Τιμούν τη «Μάνα του έπους του ’40», Ελένη Ιωαννίδη 
Τη «Μάνα του έπους του ’40», ηρωίδα Ελληνίδα μητέρα Ελένη Ιωαννίδη, τιμούν και φέτος στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι, μετά την κατάθεση στεφάνων στις 11.30 το πρωί στο Ηρώο της Πάνω Πόλης, στο άγαλμα της Ελένης Ιωαννίδη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση παρουσία απογόνων της οικογένειάς της, μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας με τους εκπαιδευτικούς τους, εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας και κατοίκων της πόλης. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.
Η Ελένη Ιωαννίδη προσέφερε θυσία στην πατρίδα, εκτός από το παιδί της, Βαγγέλη, που σκοτώθηκε στις επιχειρήσεις της Κλεισούρας στις 8 Γενάρη 1941, και τα υπόλοιπα αγόρια της, για να εκδικηθούν το θάνατο του αδερφού τους και να υπερασπιστούν την πατρίδα.
Σε γράμμα της στις 2 Φεβρουαρίου 1941 στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, έγραψε: «ο υιός μου Ευάγγελος Ιωαννίδης έπεσε κατά τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παρήγγειλα εις τους τέσσαρας ήδη υπηρετούντας υιούς μου: Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ιω. Ιωαννίδη να εκδικηθώσι τον θάνατον του αδελφού των. Κρατώ εις εφεδρίαν άλλους τέσσαρας: Πάνον, Αθανάσιον, Γρκγόριον και Μενέλαον Ιω. Ιωαννίδη κλάσεως 1917 και νεωτέρων. Παρακαλώ κληθώσι ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν περίστασιν ανάγκης της Πατρίδος ή τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκησιν εχθρού. Ύστατον επιφώνημα θέλει είναι: Ζήτω η Πατρίς!».
Το 2009, η Ελληνική Πολιτεία και η Κυπαρισσία απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μάνα του Έπους του ’40, Ελένη Ιωαννίδη. Στο τέρμα της οδού Αθανασίου Ιωαννίδη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της, από τον τότε α’ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιο Σούρλα, καθώς και της μαρμάρινης πλάκας στη μνήμη των γυναικών, Ειρήνης Ντούφα, Νικολέτας Φρούσου, Μαριγώς Λιακοπούλου και Παναγιώτας Καρδίτσα, θύματα των βομβαρδισμών του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας στις 3 Μαρτίου 1941 στην Κυπαρισσία.
Έκτοτε, κάθε χρόνο, παραμονές της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με τους οικείους της, τελούν δέηση στη μνήμη της Ελένης Ιωαννίδη και καταθέτουν στεφάνια στο άγαλμά της!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή των 85 χρόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
Η γιορτή των 85 χρόνων του
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή των 85 χρόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την Κυριακή το πρωί στην Καλαμάτα. Στόχος της δράσης αυτής ήταν ο εορτασμός των 85 χρόνων του Οδηγισμού στην Ελλάδα, αλλά και η γνωριμία με τον τόπο μέσα από ένα παιχνίδι πόλης.
Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Ναυτοδηγοί, παρέα με γονείς και φίλους, χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν την περιήγηση στην πόλη.
Επισκέφτηκαν ιστορικά μνημεία της πόλης, έπαιξαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν, συμμετείχαν στον καθαρισμό ενός πάρκου, γνώρισαν το παρελθόν του τοπικού Οδηγισμού, καθώς και στοιχεία του παγκόσμιου Οδηγισμού.
Στον τερματισμό οι τρεις πρώτες ομάδες έλαβαν τα βραβεία τους και όλοι μαζί τούς χειροκρότησαν!
Μαζί με τα Στελέχη, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και της Ομάδας Συνεργασίας συμμετείχαν και έδωσαν το δικό τους παλμό:
O Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας και ο Σύλλογος Λαδαίων έδειξαν στα παιδιά τα χαρακτηριστικά των τοπικών φορεσιών και χόρεψαν όλοι μαζί τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας παλμό στον τόπο.
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας τα μύησε στα βήματα του Rock & Roll, δίνοντας παλμό στην κίνηση.
Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη υποδέχθηκε και ξενάγησε τα παιδιά στον ανεκτίμητο κόσμο του βιβλίου, δίνοντας παλμό στη σκέψη.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας προσέφερε παραδοσιακά εδέσματα, δίνοντας παλμό στην παράδοση.
Το Εικαστικό Εργαστήρι Χαρταετός ομόρφυνε, με τη συμμετοχή των μικρών φίλων του Οδηγισμού, την είσοδο της Εστίας του ΣΕΟ στην οδό Πολυχάρους & Ταξιαρχών, δίνοντας παλμό στην άποψη.
Ο Γιώργος Σταυρόπουλος με την πολύτιμη συμβολή του στον ήχο και τη μουσική, έδωσε παλμό στην προσφορά.
Έτσι το Τοπικό Τμήμα Καλαμάτας του ΣΕΟ γιόρτασε, έπαιξε, τραγούδησε και μοίρασε απλόχερα το οδηγικό πνεύμα που τόσα χρόνια κάνει πράξη.
  Φωοτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στον Έβρο

~ Ύποπτη θεωρείται η κίνηση της Τουρκίας να κατασκευάσει ανάχωμα δυτικά του Έβρου, στην έκταση που υπάρχει στο τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση της 54ης Ταξιαρχίας Πεζικού-Μηχανικού κατασκέυασε πρόχωμα που παρεκκλίνει τα νερά του Έβρου και δημιουργεί ένα φυσικό ανάχωμα πέραν του ποταμού, από τα δυτικά προς το εσωτερικό της ανατολικής Θράκης.

Ειδικότερα, στην περιοχή μεταξύ του Karagaç και του Bosna Köyü.
Σίγουρα η ενέργεια προκαλεί ερωτηματικά…

*** Αλέξη διάβασε! Η Ρωσία φτιάχνει κέντρο αντιμετώπισης του καρκίνου στην ΚΥΠΡΟ

~ Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην επιμονή των πολιτικών μας να ζητούν… βοήθεια από τη Δύση, ακόμα αν αυτή δεν λαμβάνεται και οι συμφωνίες είναι πάντα κατά μας.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μια στροφή προς τη Ρωσία θα ήταν ανάσα για την Ελλάδα. Όχι οικονομικά, ούτε αμυντικά, αλλά κοινωνικά στην προκειμένη περίπτωση.
Στη συνάντηση που είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Ρώσο πρόεδρος τόνισε στον Κύπριο ομόλογό του το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών να δημιουργήσουν μεσογειακό ιατρικό κέντρο με έδρα την Πάφο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων καρκίνου- ιδίως σε παιδιά- με σύγχρονες μεθόδους.
Την είδηση μετέφερε και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει όμως την στήριξη της Ρωσικής κυβέρνησης.
Περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

***  ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Τα WikiLeaks προσφέρουν 100.000 δολάρια

~ Εκατό χιλιάδες δολάρια προσφέρουν τα WikiLeaks, για αδημοσίευτα έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία του 35ου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, το 1963.
Τα έγγραφα αυτά ενδέχεται να περιέχουν στοιχεία που φανερώνουν παραβιάσεις του νόμου και διοικητικά σφάλματα από τις αρχές.
Νωρίτερα, στη βάση δεδομένων του Εθνικού Αρχείου των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά δημοσίευσε 2.891 έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία του πρώην αμερικανικού ηγέτη.

***  Ξανά στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος;..

~ Ενώπιος ενωπίω με τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη του, στην γνωστή υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει ήδη στην πλάτη του μία ποινή κάθειρξης 20 ετών, την οποία θα επιχειρήσει να μειώσει με την απόσπαση ενός ελαφρυντικού.
Εάν και στο παρελθόν, ένα άλλο δικαστήριο- για την υπόθεση του πόθεν έσχες- τού είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, εντούτοις δεν θεωρείται βέβαιο ότι οι δικαστές του παρόντος δικαστηρίου θα το αναγνωρίσουν, με την ποινή του Άκη Τσοχατζόπουλου να "κινδυνεύει" να παραμείνει ψηλά, δηλαδή στα 20 χρόνια, με το συνεπακόλουθο της επιστροφής του στη φυλακή.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην υπουργός, μπορεί να υποβάλλει αίτηση για υφ'όρων απόλυση με βάση τις τελευταίες διάταξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά για να το πετύχει, η ποινή του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 χρόνια. Με δεδομένο ότι η πρωτόδικη ποινή του άγγιξε τα 20 χρόνια κάθειρξη, φαντάζει αβέβαιη μία χαμηλότερη ποινή, παρά μόνο εάν του δοθεί κάποιο ελαφρυντικό, το οποίο θα ρίξει το πλαίσιο της ποινής του από τα 2 μέχρι τα 12 χρόνια. Και με αυτό το ενδεχόμενο όμως, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει 5 πραγματικά χρόνια φυλάκισης και άλλα τόσα πλασματικά. Του υπολείπονται δύο, τα οποία, στο δυσμενές γιαυτόν σενάριο, θα πρέπει να τα εκτίσει μένοντας στη φυλακή.
Ούτως ή αλλιώς όμως, ο κατηγορούμενος θα περάσει κάποιες ημέρες "κρατούμενος", μεταξύ του διαστήματος που θα μεσολαβήσει από την έκδοση της απόφασης επί της ενοχής μέχρι την απαγγελία της ποινής του.
Οπως όλα δείχνουν, τα βάσανα για τον πρώην υπουργό δεν έχουν τέλος.
 iefimerida.gr

*** Είναι ξεδιάντροπο! Λέει τον νεκροθάφτη της χώρας … ηγέτη

~ Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον Νίκο Σβέρκο έδωσε ο Πάνος Καμμένος και δεν παρέλειψε, κατά την προσφιλή του συνήθεια, να καλοπιάσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν στα δύομισι χρόνια της συγκυβέρνησης, υπήρχε κάποια στιγμή που η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλήθηκε, ο υπουργός Άμυνας έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας τον ...πραγματικό ηγέτη.
«Με τον Αλέξη Τσίπρα σάς διαβεβαιώνω ότι αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχουμε αλλάξει ποτέ μια πικρή κουβέντα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Είναι σε διαφορετικό πολιτικό χώρο από εμένα, αλλά είναι ένας ηγέτης που ακούει.
Μπορώ να πω ότι είναι ίσως ο πρώτος πρωθυπουργός που ακούει. Γιατί στο παρελθόν πολλοί πρωθυπουργοί απομονώνονταν από ένα στενό περιβάλλον».
Επιλεκτική ακοή ο Αλέξης Τσίπρας αφού ακούει μόνο τις διαταγές των ξένων και όχι τις φωνές των Ελλήνων πολιτών…

*** Αλλάζει ο χάρτης της Βουλής! «Πάγωσε» ο Τσίπρας

~ Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», παρουσιάζει τη θέληση των πολιτών να «εξαφανίσουν» το κυβερνών κόμμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3%, έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή- με βάση αυτά τα ποσοστά- θα έμπαινε η Ένωση Κεντρώων με 3%.
Εκτός Βουλής θα ήταν οι…συνέταιροι ΑΝΕΛ.

Να σημειώσουμε ότι στη δημοσκόπηση βλέπουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ να συγκεντρώνει 1,1% . Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ένα κόμμα που μετράει λίγο παραπάνω από ένα χρόνο ζωής, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ωστόσο, ακόμα κάποιοι τη φοβούνται και προσπαθούν να την υπονομεύσουν…

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ της ΝΔ! «Τι άλλο θέλουν από εμάς» είπε...

~ Με τέτοια προκλητικά δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και σίγουρα ο κος Βαρβιτσιώτης θα δυσκολευτεί.
«Έκοψαν Τον Βουλευτικό Μισθό 62%, Να Μας Πουν Τι Θέλουν Από Εμάς»
Ήταν η κραυγή αγωνίας που συντάραξε το Πανελλήνιο.
Ας κάνουμε έναν έρανο…
Δείτε το βίντεο και παρατηρήστε πως αποφεύγει επανειλημμένα να απαντήσει στην ερώτηση του πόσα ακριβώς παίρνει.
~  Ο Βαρβιτσιωτης ΨΕΥΔΕΤΑΙ και παραπονιεται για τους μισθους των βουλευτων  : https://youtu.be/vZmCfb7KbsI .-

*** Είναι μακρύς ο δρόμος για την Ξεροβούνα… 
Το φθινόπωρο είναι μαγικό. Είναι η ιδανική εποχή για να βγείτε στη φύση και να απολαύσετε τις μεγαλειώδεις δημιουργίες της. Οι φανατικοί πεζοπόροι ξέρετε για τι πράγμα μιλάω. Όλοι, όμως, εσείς οι άπιστοι Θωμάδες θα χρειαστεί να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο.
Τα φύλλα μιλούν από μόνα τους, αλλάζουν χρώμα στα δέντρα. Τα μονοπάτια της Ξεροβούνας έχουν περικυκλωθεί από τις μπορδοροδοκόκκινες αποχρώσεις των φυλλοβόλων δέντρων. Αχ αυτή η μυρωδιά του φθινοπώρου! Καθώς περπατάς στο δάσος συνθλίβοντας τα ξερά φύλλα, όλα γύρω σου μυρίζουν τόσο γήινα και φρέσκα. Επιβραδύνετε, κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιά ανάσα, εκπνεύστε… Δε γράφετε ποίηση; Πώς να φυλακίσω τη στιγμή, να κρατήσω για πάντα ένα χρώμα, ένα άρωμα, μια ανάμνηση, και να τα διατηρήσω ακέραια, όπως την πρώτη φορά που το αντίκρισα. Την πρώτη εκείνη φορά που ένιωσα ότι σταμάτησαν τα δευτερόλεπτα και έμεινα ακίνητος να παρατηρώ, να απορώ και να θαυμάζω. Τότε, όταν ήμουν παιδί. Ναι, η πεζοπορία στην Ξεροβούνα ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν, σ’ εκείνα τα χρόνια της παιδικής μου αθωότητας! Ο φθινοπωρινός καμβάς της φύσης είναι γεμάτος με χρώματα και ένταση. Η φαντασία και το πάθος δίνουν ομηρικές μάχες, κι εσύ θα μείνεις απλός θεατής;
Για να μη μείνουμε απλοί θεατές, σας έχω τη λύση. ΕΟΣ Καλαμάτας! Αααα… δε σας είπα, είμαι από τα νέα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και αυτές ήταν οι μύχιες σκέψεις μου τη στιγμή της ανάβασης στην Ξεροβούνα. Λοιπόν, τολμήστε, το βουνό ξεδιπλώνει την ομορφιά του και εσείς πρέπει να την ανακαλύψετε. Και κάτι τελευταίο… χρήσιμο, νομίζω, ξεχάστε την comfort zone της πόλης, δεν είναι για το βουνό.
Λοιπόν, αρκετά… να μιλήσω πιο πεζά τώρα… συγγνώμη… παρασύρθηκα από την ομορφιά του βουνού!
Στις 22/10/17 και ώρα 7.00 το πρωί φύγαμε από τα γραφεία του συλλόγου, με προορισμό την Ξεροβούνα Ταϋγέτου. Η Ξεροβούνα (ύψος 1952 μ.) είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του Ταϋγέτου και η ψηλότερη στο βόρειο τμήμα του. Η προσέγγισή μας έγινε από την πλευρά της Λακωνίας και είχε  ως αφετηρία το χωριό Λογγάστρα. Από εδώ ξεκινά η πεζοπορία μας. Το ταξίδι μας για την κορυφή της Ξεροβούνας ήταν μακρύ και συνάμα υπέροχο. Περνούσαμε ερημικές και άγονες εκτάσεις, όπου δε φυτρώνει τίποτα. Την ηρεμία του βουνού διέκοπταν πού και πού οι τουφεκιές των κυνηγών. Στη συνέχεια, ακολουθήσαμε μια κακοτράχαλη πλαγιά με γκρι κοφτερούς βράχους. Δεν υπήρχε ούτε ένα δεντράκι να μας χαρίσει λίγη σκιά, παρά μόνο πέτρα, και ήλιος. Σε τέσσερις ώρες περίπου φτάσαμε στην κορυφή! Όλα αμέσως έφυγαν! Το μυαλό μου καθάρισε από τις αρνητικές σκέψεις της κούρασης. Ο καθάριος ορεινός αέρας δρόσιζε το ταλαιπωρημένο μου κορμί! Η αίσθηση του άβατου μου δημιουργούσε δέος και ανατριχίλα! Η ψυχή μου αναζωογονήθηκε από τη θέα του Μεσσηνιακού κόλπου και εξεπλάγη από τις δυνατότητες του ανθρώπου και δη, εμένα! Ήμουν εγώ και το βουνό! Είχα φτάσει στο Θεό! Η καρδιά μου είχε ανεβάσει παλμούς, όχι από την ανάβαση, αλλά από τη θέα που σου έκοβε την ανάσα! Ένιωθα κατακτητής του κόσμου, υπερήρωας, θα έλεγα! Ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να πάρουμε δυνάμεις σε ένα ευχάριστο κλίμα, όπου το χαρακτήριζε το αστείρευτο χιούμορ του κύριου Γιάννη και της κας Βάνας.
Αργά το μεσημέρι μαζέψαμε τα πράγματά μας και με βαριά καρδιά πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ήταν ώρα να φύγουμε, γιατί είχαμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε. Ο ήλιος έχει αρχίσει σιγά σιγά να γέρνει. Ο ουρανός βάφτηκε με κόκκινα και μοβ χρώματα. Το τέλος της κατάβασης μας επιφύλασσε μια έκπληξη… το κερασάκι στην τούρτα… που λέμε, μόνο που δεν ήταν τούρτα, ήταν κομπόστα αγριοφράουλας, έδεσμα που προσφέρθηκε απλόχερα από την πρόεδρο του χωριού Σουστιάνων, Μαρία Τσάκωνα!
Είχε νυχτώσει για τα καλά, όταν φτάσαμε στην Καλαμάτα, φέρνοντας μαζί μας χίλιες δυο ευχάριστες και όμορφες εντυπώσεις! Η φύση μάς χάρισε τόσα πολλά…  Του Νίκου Κανελλόπουλου

***  Γιωργάκης προς Κυπρίους: «Να εξαιρέσετε το Καστελόριζο από την ΑΟΖ» 
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το πάντα επίκαιρο άρθρο του Δημήτρη Μανακανάτα, που παραπέμπει στο γνωστό Κύπριο δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, προς γνώση των πολιτών και των πολιτικών:
Αν κάποιος έλεγε στον οποιοδήποτε Έλληνα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Κύπρο να αυτοεξαιρεθεί από το Διεθνές Δίκαιο με σκοπό να μετατρέψει μια εθνική επιτυχία σε εθνική αποτυχία για να μην αντιδράσει η Τουρκία, τότε θα απαντούσε ότι πρόκειται για φαιδρότητες. Σίγουρα, το να προσπαθήσει από μόνη της η πολιτική ηγεσία της χώρας να υπονομεύσει μια τεράστια επιτυχία για τον Ελληνισμό, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την Τουρκία, ακούγεται τουλάχιστον προσβλητικό για την τότε ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ρολάνδη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 2003 η Αθήνα ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει μια συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία εάν ολοκληρωνόταν όπως προβλεπόταν αρχικά, το Κάιρο θα είχε αποδεχτεί πως το Καστελόριζο έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Με απλά λόγια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρολάνδη, η Κύπρος είχε προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει η Ελλάδα μια κίνηση ματ έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά η τότε ηγεσία του ΥΠΕΞ με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, δε στάθηκε αντάξια των περιστάσεων.
Η κυπριακή πλευρά, με μία άκρως επιτυχημένη διαπραγματευτική τακτική, κατάφερε αυτό που επεδίωκε εξ αρχής, δηλαδή να πείσει την Αίγυπτο να υπογράψει μία ισορροπημένη συνθήκη, που δε θα δημιουργούσε επικοινωνιακό θόρυβο, που πιθανόν να έκανε την Τουρκία να αντιδράσει με το γνωστό τρόπο της αμφισβήτησης των πάντων. Η κυπριακή πλευρά ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την όλη διαπραγμάτευση, διότι είχε καταφέρει το Κάιρο να αποδεχθεί τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κυπριακής και της αιγυπτιακής ΑΟΖ και να ακολουθεί τον κανόνα της μέσης χάραξης από τις ακτογραμμές των δύο χωρών.
Επιπροσθέτως, η Λευκωσία, ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή, κατάφερε να διαπραγματευτεί με βάση τον κανόνα της μέσης γραμμής τα όρια της ΑΟΖ τόσο με το Ισραήλ όσο και με το Λίβανο.
Δημιουργεί, λοιπόν, έντονα ερωτηματικά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, ώστε ο Ν. Ρολάνδης να δηλώνει δημοσίως πως η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, φοβούμενη την αντίδραση της Τουρκίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού, η Αθήνα λίγο πριν από την επικείμενη υπογραφή της Κύπρου με την Αίγυπτο αναφορικά με την οριοθέτηση της οριογραμμής των μεταξύ τους ΑΟΖ, επέδειξε διστακτικότητα και επενέβη ζητώντας από τη Λευκωσία να μετακινήσει τη γραμμή που έχει συμφωνήσει με το Κάιρο λίγο ανατολικότερα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρολάνδης αναφέρει ότι η Κύπρος το 2003 είχε συμφωνήσει με την Αίγυπτο σε μία οριογραμμή, η οποία εκτεινόταν ακριβώς μέχρι το σημείο που αρχίζει η ελληνική ΑΟΖ, εάν συνυπολογιστεί σε αυτή το Καστελόριζο. Με απλά λόγια, η Κύπρος είχε καταφέρει να πείσει την Αίγυπτο να αναγνωρίσει το Καστελόριζο ως έχων ΑΟΖ, με αποτέλεσμα, εάν η συγκεκριμένη συμφωνία υπογραφόταν ως είχε, η Αίγυπτος να μην μπορούσε μετά να διαπραγματευτεί τίποτα με την Τουρκία που θα αφορούσε στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.
Με απλά λόγια, η τότε ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΠΕΞ, ακολουθώντας την πολιτική της υποχωρητικότητας, με την κίνησή της αυτή δίδει πάτημα στην Άγκυρα, ώστε στην περιοχή του Καστελορίζου να δημιουργηθεί μία de facto «γκρίζα ζώνη».
Εάν κάποιος προσπαθήσει να αντιληφθεί το μέγεθος των αποκαλύψεων του κ. Ρολάνδη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη είχε καταφέρει, ήδη από το 2003, την οριοθέτηση της ΑΟΖ κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφελούνταν και η Ελλάδα, εφόσον, εάν η Αίγυπτος υπέγραφε την αρχική συμφωνία, τότε δε θα υπήρχε περίπτωση η Τουρκία να μπορεί να σύρει το Κάιρο αργότερα σε ατραπούς οι οποίες θα δημιουργούσαν σοβαρά θέματα σε ό,τι αφορούσε τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση, τα δεκαπέντε αυτά χιλιόμετρα που «γκρίζαρε» ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του προ 14ετίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αντανακλούν την «απόσταση» της εθνικής επιτυχίας από την εθνική αποτυχία.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία 40 χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν να κάνουν γεωτρήσεις στο Αιγαίο για να μην «ταράξουν» την Τουρκία.
Αυτή την τακτική ακολούθησαν, σε γενικές γραμμές, όλες οι μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή οι ιθύνοντες της πολιτικής σκηνής να κατανοήσουν τη λαϊκή ρήση «τα παθήματα να γίνονται μαθήματα».
  Παύλος Μάραντος*   *Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης marantosp@gmail.com

*** «Σχεδιάζοντας το μέλλον της πόλης» Του Βασίλη Κοσμόπουλου 
Οι πόλεις είναι ο βασικός παράγοντας της οργάνωσης της ζωής μας, καθώς, παρά το γεγονός ότι καταλαμβάνουν μόλις το 2% της επιφάνειας του πλανήτη, σε αυτές ζει το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού, με προοπτική το 2050 το ποσοστό να ανέβει στο 70%, δεδομένου ότι αναμένεται 2,5 δισ. νέοι κάτοικοι να εισρεύσουν σε αυτές (ήδη το ποσοστό στην Ευρώπη είναι 65%). Επιπρόσθετα, καταναλώνοντας ήδη το 75% της παραγόμενης ενέργειας και όντας υπεύθυνες για το 80% των εκπομπών αερίου, είναι το κύριο πεδίο κοινωνικής προόδου και των αγώνων για την επίτευξή της.
Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην πόλη του μέλλοντος, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την αστική πολιτική του σήμερα με τη σκέψη στο αύριο, διότι διαφορετικά δε θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα σημερινά προβλήματα, επειδή πρέπει να συνδυάσουμε την ευημερία, την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αειφορία. Σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή θα παίξουν οι δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες. Η προσδοκώμενη, όμως, ευημερία την οποία αυτές ευαγγελίζονται είναι ανάγκη να είναι κατά το μέγιστο δυνατόν δίκαιη και να διαχέεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Άμστερνταμ, το οποίο σε μία προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης χρησιμοποίησε το «έξυπνο σπίτι πουλιών», το οποίο πρασινίζει και παρέχει δωρεάν wi-fi όταν οι ρύποι δεν υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια.
Πολλές, όμως, από τις πρώτες ύλες των χρησιμοποιούμενων νέων τεχνολογιών παράγονται σε αφρικανικές χώρες υπό απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και αυτό η διεθνής κοινότητα οφείλει να το εξαλείψει. Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να γίνεται στις πλάτες κάποιων κακά αμειβομένων διευρύνοντας την απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Χρειάζεται να σταθμίζουμε όχι μόνο τα ποσοτικά, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των όποιων επιλογών μας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των πόλεων να προβάλλουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου και του χώρου μας. Ο πολιτισμός είναι βασικός πυλώνας στην ανάδειξη της τοπικότητας που διαφοροποιεί τις πόλεις και συμβάλλει αποφασιστικά στην ευημερία και στο ευ ζην των πολιτών, καθώς μέσα από τις δράσεις του ασχολούνται επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων. Είναι σημαντικό, όμως, τις πολιτιστικές δράσεις να απολαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους σε αυτές. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η στήριξη της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής, η οποία με συνέπεια και καινοτόμες δράσεις μπορεί να αναδείξει τη μοναδικότητα της ταυτότητας της πόλης. Πρέπει να υπάρχει πάντα συνάφεια μεταξύ του τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και πού συμβαίνει, αλλά και φερεγγυότητα των εμπλεκομένων προσώπων.
Η ύπαρξη ενός εμπνευσμένου διορατικού και σύγχρονου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, σε συνδυασμό με Σχέδια για Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, καλά επεξεργασμένων, με τη συμμετοχή των δημοτών και με όραμα για το μέλλον, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας και του χαρακτήρα της πόλης. Μπορούν, επίσης, να συμβάλουν αποφασιστικά στην οικονομική της ανάπτυξη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να έχουν υψηλή ανταποδοτικότητα (επένδυση 1 ευρώ σε Σ.Β.Α.Α μπορεί να αποδώσει μέχρι και 6 ευρώ).
Οφείλουμε, επιτέλους, να ασχοληθούμε με πολιτικές οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των δράσεών μας περιστασιακά, αλλά τις αιτίες που τα προκαλούν. Είναι ανάγκη τα προβλήματα του αιώνα μας να αντιμετωπιστούν με σύγχρονη ματιά, μακριά από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, με μεγαλύτερη αυτοτέλεια, αποκέντρωση και απελευθέρωση υγιών δυνάμεων στην αυτοδιοίκηση.
Απαιτείται, λοιπόν, μία νέα θεσμική αρχιτεκτονική για τις αρμοδιότητες των Δήμων, ώστε αυτοί να ενδυναμωθούν οικονομικά και πολιτικά. Χρειάζονται γι’ αυτό Δημοτικές Αρχές οι οποίες δε θα στηρίζονται στον αλάνθαστο παντογνώστη καθοδηγητή, αλλά Δημοτικές Αρχές ικανές να ακούσουν με προσοχή αυτούς οι οποίοι διαφωνούν και αποφεύγοντας την ψηφοθηρία, να μπορούν να συνθέτουν με επιστημονική γνώση και μελέτη τις διαφορετικές απόψεις.   Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Πολιτικού μηχανικού, τ. δημοτικού συμβούλου

***  ΣΔΙΤ: Το παραμύθι που κρύβει επιμελώς το δράκο 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας με πρότασή του τελευταία επιλέγει την κατασκευή σχολείων και άλλων δημόσιων κτηρίων με τη διαδικασία ΣΔΙΤ. Με λίγα λόγια, η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κρύβει πολλά και στην ουσία εκχωρεί σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους την κατασκευή δημόσιων σχολικών μονάδων με πολύ μεγάλο κόστος, που σχετίζεται με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που υπάρχουν σήμερα και που, φυσικά, πάνω από όλα εξυπηρετεί τους δανειστές μας, αφού μπορούν οι εργολάβοι επενδυτές, μέσα από το πακέτο Γιούνκερ που σχεδιάσθηκε για τέτοια έργα, να έχουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αλλά και σίγουρο εργολαβικό όφελος. Όλα αυτά με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, κάτι που οι συνηθισμένοι κατασκευαστές και εργολάβοι δεν είχαν αλλά και δεν μπορούν να έχουν. Στην ουσία, θα πληρώνουμε ένα πολύ υψηλό ενοίκιο που θα κυμαίνεται από 40.000 έως 160.000 ευρώ ανά σχολική μονάδα, για 25 έτη περίπου.  Δηλαδή, θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι.
Όλα αυτά, γιατί «λέγεται» ότι υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης από τις δημόσιες επενδύσεις. Όμως, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας, αντί να μειώνονται, να αυξάνονται. Και ποιος θα πληρώνει περισσότερους φόρους για αυτές τις υποχρεώσεις; Προφανώς ο δημότης Καλαμάτας και Έλληνας φορολογούμενος. Σημειωτέον ότι αυτό το ΣΔΙΤ δεν ανήκει στα ανταποδοτικά, αυτά δηλαδή που μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας ή λύνουν προβλήματα. Όπως, για παράδειγμα, κατασκευή σε νέους χώρους στάθμευσης που έχουν έσοδα και ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των εργολάβων από τη διαχείρισή τους.
Περιττό να επισημάνουμε ότι οι ανάγκες σε σχολεία ύστερα και από τη στασιμότητα που παρουσιάζει το δημογραφικό στη χώρα μας, καθώς και οι ανάγκες σε χώρους άθλησης, μάλλον χρειάζονται καλύτερη διαχείριση και αναμόρφωση παρά νέα έργα.  Με όλα αυτά παρατείνουμε την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα και δυσκολεύουμε την Ελλάδα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Οι δε πολίτες πρωτίστως ενδιαφέρονται για δωρεάν παιδεία και εργασία και μετά για άδεια σχολεία και χώρους άθλησης επαγγελματικών ομάδων, που θα τα διαχειρίζονται ιδιώτες.
Του Μιχάλη Αντωνόπουλου,
Δημοτικού συμβούλου με την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών


*** Αθλητική ενημέρωση  :

~** 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 

Τρίτη, 24/10/2017
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 75-81
Κίμκι (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 85-78
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-69
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 100-90

Τετάρτη, 25/10/2017 :
Μπασκόνια (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 63-80 .-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-63
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 81-70
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 76-80 .-
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26-27/10/2017)

Πέμπτη, 26/10/2017
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)    87-84 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-24 ,20-25 , 23-12 ,  25-23 .-
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  78-74 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-22 , 22-1715-1424-21 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Κίμκι (Ρωσία) 92-75 , (49-40)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-20 , 27-20 , 25-15 ,  18-20 .-
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  66-87 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-18 , 15-22 , 19-2316-24 .-

Παρασκευή, 27/10/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)   80-98 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 26-27 , 17-27 , 17-19 , 20-25  .- ^

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 78-72 .- ^
Τα  δεκάλεπτα: 17-17  , 18-15 , 25-19 , 18-21  .-^

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  70-68, (36-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα: 19-21 17-2317-11 , 17-13 , .-^

Βαλένθια (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)  91-53  .-^
Τα  δεκάλεπτα:  31-11 , 26-14 , 16-1718-11 .- ^

Βαθμολογία
Ν-Η 

Ρεάλ Μαδρίτης 4-0
Ολυμπιακός 4-0
Κίμκι 3-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1
-------
Βαλένθια   3-1
Φενέρμπαχτσε 2-2
Ερυθρός Αστέρας  2-2
Μακάμπι Τελ Αβιβ 2-2
-------- 
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-2
Παναθηναϊκός 2-2
Μπάμπεργκ  2-2
Μπαρτσελόνα 1-3
Αρμάνι Μιλάνο  1-3
Μάλαγα 1-3  
Μπασκόνια 0-4  
Αναντολού Εφές 0-4

5η  αγωνιστική :
02/11/2017 :
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΜΙΛΑΝΟ
ΡΕΑΛ Μ. -ΚΙΜΚΙ Μ.
03/11/2017:
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ- ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ
ΤΣΣΚΑ Μ . -ΖΑΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

6η αγωνιστική :
09-11-2017 :
ΤΣΣΚΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΡΕΑΛ Μ .
ΜΙΛΑΝΟ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
10-11-2017 :
ΚΙΜΚΙ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΟΥΝΙΚΑΧΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

~** Στο  Ευρωμπάσκετ :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ   νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  ,ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-

***
Τσιμπόνα-Παρτιζάν  74-90  .- ^
Μόρναρ Μπάρ -Ζαντάρ  80-70  .- ^
Κίμκι -Πρίστενα 59-78 .- ^
Ρεγκάτα Λίμα -πΠορτοτίβο  87-69 .- ^
~** Europa cup :
ΝτεπορτίβοΣέλέρο-Ολίμπια  73-91  .- ^

~** Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας 
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων σε ό,τι αφορά το «κλίμα» που δημιουργούν «παροικούντες» στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας.
Άτομα που αυτοαποκαλούνται αθλητές παρενοχλούν γονείς, αλλά και αθλούμενους, με διάφορους τρόπους. Βρισιές, απειλές, φτυσιές (!!!) με διάφορες «επινοήσεις» κάθε φορά, ή και εντελώς αναίτια.
Οι διενέξεις που αναπόφευκτα δημιουργούνται μπροστά και σε παιδιά, καθώς οι θιγόμενοι προσπαθούν να καταλάβουν από «πού τους ήρθε» και αντιδρούν αμυνόμενοι, καταλήγουν με την παρέμβαση αστυνομικών υπαλλήλων, πολλές φορές και εντός του χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου.
Οι αστυνομικοί, των οποίων η παρουσία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, προσπαθούν να κρύψουν τη δυσαρέσκειά τους για τη – χωρίς ουσιαστικό λόγο – ταλαιπωρία που υφίστανται.
Οι αρμόδιοι του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας και η διοίκηση του Σταδίου πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση; Γνωρίζουν κι απλώς παρακολουθούν αναμένοντας το «μοιραίο», με ανυποψίαστους ανθρώπους να «βγάζουν το φίδι από την τρύπα» κάθε φορά; Ή, ακόμα χειρότερα, δεν έχουν αντιληφθεί το μπούλινγκ που υφίστανται πολίτες του Δήμου στους χώρους του Σταδίου, την ώρα που βρίσκονται εκεί για να αθληθούν ή να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να αθλούνται; 

***  Άλλη μια πρωτιά στην Πάτρα για την Καλαματιανή ΤΟΛΜΗ 
Την πρώτη θέση  στον αγώνα «Double Handed 2017» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών για σκάφη ανοικτής θάλασσας κατέκτησε το σκάφος ΤΟΛΜΗ του ΙΟΝΕ. Ο αγώνας, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, περιείχε μία ιστιοδρομία 12 ναυτικών μιλίων και είχε την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε σκάφος επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ο κυβερνήτης και ένα άτομο ακόμα ως πλήρωμα. Στην ΤΟΛΜΗ πλήρωμα ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος (κυβερνήτης) και ο Κώστα Λημνιός.
Το Καλαματιανό πλήρωμα παρά την άσχημη εκκίνηση, τερμάτισε μετά από 03:22:15 και βρέθηκε στην 1η θέση, 17 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο σκάφος σε διορθωμένο χρόνο, σύμφωνα με το σύστημα ισοζυγισμού. Οι καιρικές συνθήκες (Α-ΒΑ 2-3 μποφόρ) ευνόησαν τα σκάφη να πλεύσουν γρήγορα και να βιράρουν τα μπαλόνια στις πλεύσεις που το επέτρεπαν, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό.
Συμμετοχή στο 1ο Κύπελλο Ιονίου στη Λευκάδα
Αντίθετα από την προγραμματισμένη συμμετοχή στο event “Μοναχικός Πλους 2017” την περασμένη Κυριακή, η ομάδα αναχώρησε το Σάββατο το απόγευμα για την Λευκάδα ώστε να συμμετάσχει στο 1ο Κύπελλο Ιονίου, μια συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας, του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η Πρόοδος» και του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πρέβεζας. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 συμμετοχές και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν 27-29 Οκτωβρίου και ο αγώνας θα αποτελείται από πέντε (5) ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου (όρτσα- πρίμα ή τριγωνικές) και μία (1) παράκτια ιστιοδρομία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, πλησίον της νήσου Λευκάδας, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

***  Να μη χαθεί η ευκαιρία για άνθηση του αθλητικού τουρισμού – Κλιμάκιο της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου στην Καλαμάτα 
Μια μοναδική ευκαιρία για την… άνθηση του αθλητικού τουρισμού στην Καλαμάτα αποτελεί η αναζήτηση από τη Ρώσικη Ομοσπονδία Στίβου κατάλληλης κλιματικά περιοχής, αλλά και με επαρκείς υποδομές, προκειμένου μέρος της αγωνιστικής προετοιμασίας των αθλητών της να γίνεται στην πόλη.
Σειρά μελετών αποδεικνύει ότι μια μορφή τουρισμού που κερδίζει συνεχώς έδαφος, είναι ο αθλητικός τουρισμός, αποτελώντας ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φαινόμενο, με παγκόσμιες διαστάσεις και σημασία, σε πολλά επίπεδα.
Σήμερα ο αθλητισμός και ο τουρισμός αποτελούν δύο μεγάλους κοινωνικούς θεσμούς που γιγαντώθηκαν ειδικότερα μετά το 1960 και αποτελούν δύο κερδοφόρες βιομηχανίες, που αποφέρουν τεράστια κέρδη. Οι έννοιες του τουρισμού και του αθλητισμού, αλληλοσχετίζονται και έχουν κοινό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η ευκαιρία που διαμορφώνεται για την Καλαμάτα δεν πρέπει να χαθεί.
Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, κλιμάκιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρo και Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 800 μέτρα, Yuri Borzakovskiy, το διευθυντή Αθλητισμού Andrei Kruporushnikov και τον επικεφαλής στήριξης της εθνικής ομάδας στίβου, Nikolai Lukashkin, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, διερευνώντας τις δυνατότητες της πόλης, σε αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές, ώστε να φιλοξενήσει αθλητές της Εθνικής Ομάδας Στίβου της Ρωσίας στη φάση της αγωνιστικής τους προετοιμασίας.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, απ' όπου ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον Δημήτριο Πουλόπουλο, έφορο της ομάδας στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, για τις δυνατότητες που παρέχουν οι εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των αθλητών.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο κ. Νικόλαος Στακιάς, επιστημονικός συνεργάτης του υπουργείου Τουρισμού σε θέματα αθλητικού τουρισμού, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Μασούτης.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξενοδοχεία της πόλης, όπου έτυχε φιλόξενης υποδοχής, ενώ πριν από την αναχώρησή της για την Αθήνα παρακολούθησε αγώνες της ημερίδας στίβου που οργανώθηκε από το Μεσσηνιακό Γ.Σ και διεξάγονταν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Η επίσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, σε συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη, υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ εντασσόταν στο πλαίσιο του έτους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδος - Ρωσίας.  Α.Π.

***

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-23-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το 2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2017/10/news-24-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου  2017:Αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/21-22-2017-8-0-1.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/10/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης     από το  2008  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-27-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3762   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3764  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.430   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου