Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008  ....
~
Καθώς δεν μπορεί να ζήση ο άνθρωπος χωρίς ψωμί και νερό, ούτω πως και δίχως προσευχή δεν μπορεί να ζήση η ψυχή. Η προσευχή είναι η στερεά τροφή της ψυχής.
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω  .

Νησάκια -2- Αγίου Γεωργίου Σποράδων  μεταξύ Σκοπέλου-Αλοννήσου 
 -

κρουαζιερόπλοιο ELISABET CRUISES
Kostas Dimitriou Amaliapolis Volow
Τηλ. 6974 788083 και  6944 337424
για κρουαζιέρες .. 
11 Οκτωβρίου
Αποστόλου Φιλίππου (1), ενός εκ των επτά διακόνων του εν Τράλλεσιν (Άϊδινίω ) της Μικράς Ασίας μαρτυρήσαντος. Οσίων Ζηναΐδος και Φιλονίλλης (2). Οσίων Θεοφάνους ομολογητού, επισκόπου Νικαίας (†850), Αρσακίου, Αρσενίου, Αττικού, Νεκταρίου, Σισινίου και Φιλοθέου του θεολόγου, πατριαρχών Κπόλεως. Θεοφάνους επισκόπου Σολέας και Ιωνά του εν Περγάμω της Κύπρου.
(1) Καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης. Ήταν ένας από τους επτά διακόνους της πρώτης Εκκλησίας, τους οποίους χειροτόνησαν οι Απόστολοι. Ο Φίλιππος ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερις θυγατέρες, οι οποίες είχαν το προφητικό χάρισμα. Ο ίδιος διέδωσε το ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς. Είχε το χάρισμα να κάνει θαύματα.
(2)Οι Αγίες Ζηναΐδα και Φιλονίλλα ήταν αδελφές. Κατάγονταν από την Ταρσό τής Κιλικίας και ήταν συγγενείς του αποστόλου Παύλου. Αφού άφησαν την πατρίδα τους και εγκατέλειψαν όλα τους τα υπάρχοντα, περιόδευαν και ασκούσαν την ιατρική επιτελώντας ταυτόχρονα ιεραποστολικό έργο. Κάποτε έφτασαν στην πόλη Δημητριάδα, όπου και διέμειναν σε ένα σπήλαιο. Κατά τη διαμονή τους στο σπήλαιο αυτό η Ζηναΐδα θεράπευε από κάθε ασθένεια όσους προσέτρεχαν σε αυτήν για βοήθεια. Η Φιλονίλλα έκανε μακροχρόνιες νηστείες και πραγματοποίησε πολλές θαυματουργές θεραπείες και άλλα θαύματα. Και οι δύο Αγίες εκοιμήθηκαν εν ειρήνη στο σπήλαιο
~ Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος ένας από τους επτά Διακόνους
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Θείας χάριτος, πλήρης ὑπάρχων, διηκόνησας, τὴ Ἐκκλησία, ὡς Διάκονος Τοῦ Λόγου Ἀπόστολε, θεοσημείαις δὲ θείαις χρησάμενος, τῆς Σαμαρείας τὰ πλήθη κατηύγασας. Μάκαρ Φίλιππε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Φιλίππου του Διακόνου - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/68_x8m5Z87I .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
~

***  Με 148 «ναι» ψηφίστηκε η αλλαγή φύλου από τα 15
~  Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων το σχέδιο νόμου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Σε σύνολο 285 βουλευτών (απουσίαζαν 15 βουλευτές), «ναι» στην αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών είπαν 148 βουλευτές.
*  Τη συναίνεσή τους στο άρθρο 3 του νόμου, πλέον, για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 με μια δήλωση, έδωσαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην άρνησή της επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά,η οποί αγνόησε τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» στην αλλαγή φύλου αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου.
«Όχι» στην αλλαγή φύλου είπαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που τάχθηκε υπέρ του «ναι» στην νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τη ΔΗΣΥ απουσίαζαν: Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Τζελέπης Μιχαήλ.
Τι προηγήθηκε
«Όχι» σε όλα για την αλλαγή φύλου, «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.
Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου.
«Ναι» στην τροπολογία, «όχι» στο άρθρο 3, ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Πειραιώς, Γεννιά Γεωργία.
Η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ, Β Πειραιώς), ψήφισε «ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία.
«Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία, ψήφισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.
Ο Καμμένος Δημήτρης, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.
«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης από την Αλέκα Παπαρήγα.
~  Ο Βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ψήφισε «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ψήφισε «ναι» σε όλα, παρών στο άρθρο 3.
«Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ.
Ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος Αχαϊας), ψήφισε «όχι» σε όλα.
O Κατσίκης Κωνσταντίνος, διόρθωσε την ψήφο του σε «ναι» επί της αρχής, «όχι» στα άρθρα, «ναι» στην τροπολογία. «Δεν το κατάλαβα, όταν είπα όχι σε όλα εννοούσα σε όλα τα άρθρα. Γιατί προκαλεί αντίδραση όταν γίνεται ένα λάθος δεν το καταλαβαίνω;», δήλωσε.
Η ανεξάρτητη βουλευτής Μάρκου Αικατερίνη (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «όχι» σε όλα.
Ο Λαζαρίδης Γεώργιος (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση, «όχι» στα άρθρα 1-7.
O βουλευτής Γρηγοράκος Λεωνίδας, ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο 3 για την αλλαγή φύλου.
Ο Μπαργιώτας Κωνσταντίνος (Ποτάμι, Λαρίσης), ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρου 3 για την αλλαγή φύλου.
Οι τρεις βουλευτές του Νομού Ροδόπης, ψήφισαν:
Μουσταφά Μουσταφά: «Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν: «Όχι» στην τροπολογία
Αχμέτ Ιλχάν: «Όχι» στην τροπολογία, «παρών» στο 3
Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ Σερρών), ψήφισε «ναι» επί της αρχής, «ναι» στη τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.

***  Η απάντηση Τσιάρτα στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

~ Ο Βασίλης Τσιάρτας σχολίασε τη δήλωση που έκανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όπου είπε πως του άρεσαν όσα είχε πει πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής σχετικά με την αλλαγή ταυτότητας φύλου.
* Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής (σ.σ. Τσιάρτας). Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τσιάρτας ανέφερε πως οι δηλώσεις του, δεν είχαν ποτέ στόχο τα παιδιά, από τα οποία και ζητά συγγνώμη.
~ Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Αναφορικά με την δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου θα ήθελα να πω πως ουδέποτε ήταν στόχος τα παιδιά τα οποία αγαπάω και λατρεύω πολύ. Στόχος μου ήταν και είναι αυτοί που με το νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου στην κοινωνία μας. Εξάλλου είδαμε και ποιοι αντέδρασαν μετά την τοποθέτηση μου και αυτό λέει πολλά…
Αν από κάποιους ζητάω συγγνώμη είναι μόνο από τα παιδιά και από κανέναν άλλο.»


***   Πιέσεις του ΔΝΤ για να κλείσει η «τρύπα» στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018
Αναμένεται «χάσμα» 1,3% του ΑΕΠ
~  Αντιμέτωπη με την ανάγκη να λάβει νέα μέτρα ή να μην εφαρμοστούν ποτέ τα αντίμετρα που ψήφισε στη Βουλή, βρίσκεται η κυβέρνηση που περιμένει με αγωνία την ανακοίνωση των εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, καθώς οι μέχρι τώρα προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα ποσοστό μεταξύ 2,2 έως 2,6% του ΑΕΠ, έναντι 3,5% που είναι ο στόχος του προγράμματος.
`  Οι δημοσιονομικές προβλέψεις του Ταμείου για το 2018 αναμένονται το απόγευμα της Τετάρτης, με τις πληροφορίες να αναφέρονται σε ένα «κενό» ύψους 1,6 έως 2,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα αλλάξει εντελώς τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. 
`   Για να συζητήσουν με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα βρεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν και την πορεία των προαπαιτούμενων, ενόψει της επιστροφής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση της χώρας.
`   Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί αναγκασμένο να φέρει κατά ένα χρόνο νωρίτερα τη μείωση του αφορολόγητου, ή να μην εφαρμοστούν τα αντίμετρα.
Ανάπτυξη μόλις 1% το 2022
`    Οι όχι και τόσο καλές εκτιμήσεις του Ταμείου για την πορεία ανάπτυξης της χώρας, φάνηκαν και από την ανακοίνωση της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας, μετά το 2018.
`   Συγκεκριμένα για φέτος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,8%, εναρμονιζόμενο πλήρως με τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ για το 2018 σημειώνει ότι θα αυξηθεί κατά 2,6%, έναντι 2,4% που προβλέπει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, το Ταμείο, θεωρεί πως σταδιακά η δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα εξασθενήσει, φτάνοντας το 2022 να καταγράψει ανάπτυξη μόλις 1%.   in.gr

*** Αίσιο τέλος στην απαγωγή της 4χρονης Μαρί-Ελένης, υπό κράτηση ο πατέρας
~  Στην αγκαλιά της Κυπρίας μητέρας της βρίσκεται η τετράχρονη Μαρί-Ελένη, ύστερα από 166 ημέρες ομηρείας. Και οι δύο αναμένεται να επιστρέψουν την Τετάρτη στην Κύπρο.
Την 4χρονη είχε απαγάγει, στις 27 Απριλίου, έξω από το νηπιαγωγείο της ο 48χρονος πατέρας της από τη Νορβηγία, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση από τις Αρχές της χώρας του.
«Η χαρά μας είναι απερίγραπτη και η συσσωρευμένη ένταση των 166 ημερών έφυγε» δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» η γιαγιά της Μαρί-Ελένης, Γιαννούλα Ιωάννου. Φανερά συγκινημένη από την εξέλιξη, ανέφερε ότι σημασία έχει πως το παιδί είναι καλά και τώρα απλά τελειώνει ένας «Γολγοθάς».
Η δικηγόρος Λώρα Στυλιανού, που βρίσκεται μαζί με τη μητέρα, στο Όσλο ανέφερε ότι όλα τέλειωσαν καλά και πως έγινε η επανασύνδεση του παιδιού με τη μητέρα. Η μητέρα κλήθηκε από τις νορβηγικές Υπηρεσίες Προστασίας του Παιδιού και παρέλαβε τη Μαρί-Ελένη. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη σκηνή της επανασύνδεσης» ανέφερε στον Τύπο η δικηγόρος, τονίζοντας ότι «και οι δύο είναι ευτυχισμένες που είναι μαζί τώρα και σύντομα θα είναι στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα νορβηγικά μέσα, ο 48χρονος πατέρας αφού απήγαγε την κόρη του από την Κύπρο, μετέβη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προτού καταλήξει στη Νορβηγία, χωρίς να γίνει αντιληπτός, γεγονός που προβληματίζει τις νορβηγικές Αρχές. Μπορεί να είχαμε αίσιο τέλος στην υπόθεση, όμως τις Αρχές τις απασχολεί ακόμα η υπόθεση της απαγωγής και των συνεργατών του 48χρονου Τόρκελ Γκρίσμρουντ και του τρόπου διαφυγής του.
Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο απαγωγέας ήρθε στην Κύπρο διά μέσου των κατεχομένων, άρπαξε το παιδί και αφού έμεινε για κάποιες μέρες στις ελεύθερες περιοχές πέρασε ξανά στα κατεχόμενα. Από εκεί πήγε στην Τουρκία προφανώς με σκάφος και στη συνέχεια στα ελληνικά νησιά. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, μέχρι που φτάνει στα ανατολικά της Νορβηγίας.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης. «Εύχομαι από σήμερα μία ζωή ανέμελη και η αγάπη να σας πλημμυρίζει», αναφέρει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook.
Μετά την αίσια κατάληξη της υπόθεσης, η Αστυνομία στην Κύπρο εξέφρασε τις ευχαριστίες της τόσο στην οικογένεια της ανήλικης όσο και στις Αρχές της Νορβηγίας για την αγαστή συνεργασία, αλλά και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
in.gr, ΑΠΕ

*** O K.BEΛΟΠΟΥΛΟΣ 'ΣΚΙΖΕΙ' αυτούς που 'ΣΚΙΖΟΥΝ' την Ελλάδα...(ΒΙΝΤΕΟ)

~ Το βίντεο που θα δείτε είναι από τη χθεσινή εκπομπή Κόντρα και Ρήξη (10/10/2017) και αφορά τη νομική κατοχύρωση των έμφυλων ταυτοτήτων από τα 15 και άνω.
Το σχόλιο είναι δηκτικό και δεν στέκεται στο δικαίωμα του αυτό-προσδιορισμού του ενήλικα αλλά στην ανικανότητα ενός ανηλίκου να αποφασίσει για κάτι τέτοιο.
Παράλληλα γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πολιτικό σύστημα και το πώς κρύβεται πίσω από πολιτικάντικα παιγνίδια.
Δείτε το βίντεο. Ο Κυριάκος Βελόπουλος για την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου - (ALERT 10.10.2017) :  https://youtu.be/52HUOEMls1I .-

***  ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τη 'ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ' στην ΕΛΛΑΔΑ! Επίσημα Στοιχεία...

~ Μικρές “αποικίες” Κινέζων, Ρώσων και Τούρκων έχει αποκτήσει η Ελλάδα.
Ήδη στην Ελλάδα θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουν δημιουργηθεί “χωριά” Ρώσων, Κινέζων και Τούρκων που έχουν αγοράσει ακίνητα και έχουν πάρει τη λεγόμενη “χρυσή βίζα” που συνοδεύει την ακριβή αγορά ακινήτων στη χώρα μας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. που έχουν αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα έχουν επενδύσει 1,1 δισ. ευρώ.
Οι άνθρωποι αυτοί όπως προβλέπεται από το νόμο έχουν αποκτήσει άδεια παραμονής στη χώρα με τη λεγόμενη χρυσή βίζα.
Δεν είναι και λίγοι. Ως τα τέλη του περασμένου μήνα ήταν συνολικά 2.014 εκείνοι που έχουν πλέον άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
Οι περισσότεροι προέρχονται από την Κίνα, πρόκειται για 850 άτομα. Ακολουθούν οι Ρώσοι που έχουν λάβει 388 άδειες παραμονής, ενώ τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά ομάδα είναι οι Τούρκοι που φτάνουν τους 161.
Πρόκειται για ευκατάστατους ανθρώπους οι οποίοι επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα δαπανώντας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. newsit

***  ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ! Έρχεται ''ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ'' μετά τις ''ρωγμές''...
Σε δοκιμασία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις ρωγμές για την αλλαγή φύλου
~  του Ηλία Μπενέκου
 Σε περίοδο μακράς δοκιμασίας εισήλθαν από χθες οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αφού παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου κατόρθωσε τελικώς να περάσει από την Ολομέλεια, ωστόσο, η ηχηρή διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου και των περισσότερων βουλευτών του, που καταψήφισαν την ρύθμιση για αλλαγή φύλου στα 15, πιστοποίησε με τον πλέον επίσημο τρόπο τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν.
Μάλιστα, υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία ότι οι διαφοροποιήσεις αυτές είναι πιθανό να πυκνώσουν το επόμενο διάστημα, όσο ο χρόνος της κυβερνητικής θητείας εξαντλείται και οι κάλπες έρχονται πιο κοντά, με τον μικρότερο εταίρο – ήτοι τους ΑΝΕΛ – να επιδιώκει την πολιτική του επιβίωση αναζητώντας διακριτό πολιτικό στίγμα.
Κατά συνέπεια η χθεσινή ψηφοφορία όσο και αν το αποτέλεσμά της αποτιμάτο θετικά από το Μαξίμου, αποτέλεσε ένα "ηχηρό καμπανάκι" για ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις σε ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις στο μέλλον.
"Τραύματα", όμως αφήνει η χθεσινή ψηφοφορία και στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο λόγω της καταψήφισης από την Γεωργία Γεννιά, όσο και εξαιτίας των απουσιών των βουλευτών Μάρκου Μπόλαρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Τάσου Κουράκη, αν και η τελευταία οφειλόταν σε λόγους ασθενείας.
Και μπορεί να μην είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, και να μην υπάρχει κατά συνέπεια ζήτημα διαγραφών, ωστόσο είναι δεδομένο πως η στάση που επέδειξαν οι συγκεκριμένοι βουλευτές κατά την ψηφοφορία θα τεθεί προς συζήτηση στα κομματικά όργανα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα το προσεχές διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για την κυβερνητική πλειοψηφία και συνοχή, καθώς είναι γνωστές οι διαφορές που υπάρχουν με τους ΑΝΕΛ σε μία σειρά ζητημάτων.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και από το Μαξίμου σχολίαζαν ότι "τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων".
Θέλοντας μάλιστα να τονίσουν πως οι πραγματικές διαφορές είναι αυτές που υπάρχουν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημείωναν πως "το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα : με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ού αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό".
Με τον τρόπο αυτό απαντούν και στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη από την κοινωνία "καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας".
Σε κάθε περίπτωση πάντως η χθεσινή ψηφοφορία, δεν δοκίμασε μόνο τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού. Χαρακτηριστικό είναι, για παράδειγμα, το γεγονός ότι στην ΔΗΣΥ υπήρξαν διαφοροποιήσεις και αρκετές απουσίες, όπως επίσης απουσίες καταγράφηκαν και από την Ένωση Κεντρώων.
Επιπλέον οι Κοινοβουλευτικές Ομάδας της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού κράτησαν διαφορετική στάση. Υπό το φως των εξελίξεων αυτών πάντως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίαζαν ότι η χθεσινή ψηφοφορία ίσως να δίνει μια πρώτη γεύση μιας επικείμενης, ευρύτερης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.  Πηγή: Real.gr

*** Είναι επίσημο! «Σκότωσαν» τις αξίες μας

~  Με 171 «ναι» και 114 «όχι» πέρασε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, βάζοντας μια «ταφόπλακα» στις ηθικές αξίες της κοινωνίας, ενώ, με 148 «ναι», 124 «όχι» και 13 «παρών» πέρασε  το άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου στα 15. Τα υπόλοιπα άρθρα από το 1 έως το 7 του νομοσχεδίου ψηφίσθηκαν από 165 βουλευτές, έναντι 119 κατά και 1 «παρών».
Βίντεο : Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή , https://youtu.be/NJ3SsMS5K1Q  .-
~   Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 285 βουλευτές. Το ν/σ «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», υπερψηφίστηκε επί της αρχής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ενώ καταψηφίστηκε από  114  (ΝΔ, ΧΑ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων).
Να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ «κατέβηκαν» με πολλές διαφορετικές γραμμές:
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος λείπει στη Βραζιλία ψήφισε με επιστολική ψήφο «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.
Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου.
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις ψήφισε σε όλα ναι. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ψήφισε όχι στο άρθρο 3 και ναι στην τροπολογία.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σε άλλη ρότα ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 και «ναι» σε όλα τα άλλα.
Ο Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 αλλά ψήφισε τελικά την τροπολογία. Ο Κώστας Κατσίκης ψήφισε ναι στην τροπολογία, όχι στο άρθρο 3. Ο Γιώργος Λαζαρίδης είπε ναι στην τροπολογία αλλά όχι σε όλα τα άρθρα που αφορούν την διόρθωση φύλου.

***  Σοκ για 900.000 ασφαλισμένους! Δείτε τι έρχεται...

~ Άρχισαν να καταφθάνουν ήδη σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ για τις αναδρομικές εισφορές του 2016 οι οποίες πρέπει να πληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση οι επαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.
Ειδικότερα τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες ξεκινούν...  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ.

***  Για τους γραικύλους ευρωλάγνους και του ευρώ!

~ Γράφει ο πολίτης Παν. Παπαγαρυφάλλου
Σε μια ανύποπτη εποχή από μνημόνια, «Αγορές» και Δ.Ν.Τ., δύο άνδρες με εντελώς διαφορετικούς ρόλους και σκοπούς μας κληροδότησαν τούτες τις θεμελιώδεις, οικονομολογικές παρακαταθήκες, καταλυτικής σημασίας για την Ελλάδα της χρεωκοπίας: Τραπεζίτης Μ. Ρόθτσιλντ στα 1838: «Ας μου επιτρέψουν να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος θεσπίζει τους νόμους του κράτους». Μετά από 120 χρόνια αποδεικνύεται ότι οι τοκογλύφοι των Βρυξελών, του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης, που εκδίδουν
το χρήμα, συντάσσουν και τους νόμους της χρεωκοπημένης Ελλάδας και μάλιστα αρκετούς απ’ αυτούς, στην αγγλική γλώσσα, στην έδρα των «τεχνικών κλιμακίων» της οδού Πατησίων 12.
Στα 1935, ο για δύο δεκαετίες πρωθυπουργός του Καναδά M.King, θα κάνει τούτη την «προφητική» διαπίστωση.
«Άπαξ και ένα έθνος εκχωρήσει τον έλεγχο του νομίσματος και τις πιστώσεις, δεν έχει σημασία ποιος θεσπίζει τους νόμους του κράτους.. Η τοκογλυφία άπαξ και επικρατήσει θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος…Όλες οι συζητήσεις για εθνική κυριαρχία του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας είναι ανώφελες και μάταιες». (βλ. Το περισπούδαστο έργο του γνωστού οικονομολόγου και υπέρμαχου της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα Σπ. Λαβδιώτη: «Η εποχή του ατομικισμού», εκδ. «Έσοπτραν», Αθήνα 2012, σελ. 14. Η ρήση του Ρόθτσιλντ αναρτήθηκε στην δική του ιστοσελίδα, 8-5-2015, «Δοκίμια στην Οικονομία»). Πρόκειται για την εθνική τραγωδία που βιώνει η ελληνική πατρίδα κα ο σάπιος λαός της που ζητωκραυγάζει τους νεκροθάφτες του.
Ερώτημα τραγικό: Απ’ αυτό τον «λαό» και τους δολοφόνους ταγούς του πως θα σωθούμε οι αντιμνημονιακοί και οι λάτρεις της δραχμής, και της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας;

***  ΒΟΜΒΑ! Διδάσκουν την ομοφυλοφιλία στο δημοτικό... (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

~ Με αφορμή το νόμο για τη νομική αλλαγή φύλου, και μάλιστα από την ηλικία των 15, ας θυμηθούμε πως αντιμετωπίζει η Παιδεία της Ευρώπης την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Βίντεο :Unzensuriert-TV: Sex und Gender in der Schule , https://youtu.be/KJHNlNMiVWA  .-
~  Ήδη από το 2016 στα νηπιαγωγεία της Γερμανίας παρουσιάζεται η «κούκλα του σεξ Lutz».
oy_sdqaohx0-696x364
Υποτίθεται μεν πως σκοπός της κούκλας είναι να εξηγήσει στα παιδάκια το σεξ, καταλήγει δε σε σκηνές σκληροπυρηνικού σεξ.
20141218-003544_img_3615_cgo
Ειδικά το εικονογραφημένο εγχειρίδιο που τη συνοδεύει παρουσιάζει εικόνες που μόνο ως πορνογραφικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
~ Βίντεο : Sexualkunde in Berliner Grundschulen: Wenn Stefan und Andreas ein Kind bekommen - SPIEGEL TV Magazin  , https://youtu.be/d-kHnOgOwgE  .-
~  Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, σε ορισμένους παιδικούς σταθμούς, για χάρη του νέου τύπου εκπαίδευσης, που αύριο πολύ πιθανόν να το δούμε και στην χώρα μας, να ξεντύνουν τα μικρά νήπια, να τα βάζουν το ένα διπλά στο άλλο γυμνά για να εξοικειωθούν με την σεξουαλική πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους.
20141218-005026_img_3663_cgo

***  ΟΛΟΙ ΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΨΗΦΙΣΑΝ την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ της ΘΡΑΚΗΣ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

~ Σε μια τεράστια εθνική μειοδοσία προχώρησε η κυβέρνηση αλλά και η Νέα Δημοκρατία σήμερα ψηφίζοντας το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.
Τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα τσακώνονταν για την κοινωνική ομάδα που θέλει να αλλάξει το φύλο της, πέρασε μια προδοτική τροπολογία η οποία στην ουσία παραχωρεί την Θράκη μας στους Τούρκους.
Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, όμως είναι ένα ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θα το βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας. Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα χαράς για το Τουρκικό Προξενείο και τον Ερντογάν...

***   Γιώτα Κοζομπόλη: «Σταθερός στόχος της κυβέρνησης η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018» 
Συνέντευξη έδωσε στο «Θάρρος» η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, τοποθετούμενη επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες:
  -Η εκλογολογία έχει την τιμητική της το τελευταίο διάστημα. Έχουν βάση τα σενάρια για εκλογές μέσα στο 2018;
Θεωρώ πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Άλλωστε, στόχος της κυβέρνησης είναι να βγούμε από τα μνημόνια και την αυστηρή κηδεμονία με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Για να υλοποιηθεί αυτό, αλλά και για να φανούν τα αποτελέσματα της ανοδικής πορείας της οικονομίας, απαιτείται εξάντληση της τετραετίας.
Το επιχείρημα της Ν.Δ., ότι πρέπει να παραιτηθεί αυτή η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, κατέρρευσε. Γιατί η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε μεν με καθυστέρηση (χωρίς ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης), αλλά ολοκληρώθηκε με επιτυχία, κατά την ομολογία και Ευρωπαίων αξιωματούχων. Ύστερα από αυτό η αντιπολίτευση έμεινε χωρίς αντιπολιτευτικό λόγο.
  -Αυτές τις μέρες απασχολεί την Ολομέλεια της Βουλής και την ελληνική κοινωνία η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου. Θεωρείτε πως είναι μία από τις μεγάλες τομές που αναμένει ο κόσμος από μια προοδευτική κυβέρνηση;
Δε θεωρώ πως είναι μεγάλη τομή. Είναι η επαναδιατύπωση και η απλοποίηση ενός νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει από το 1976. Άρα, κάτι που μπορούσε να γίνει εδώ και κάποιες δεκαετίες, τώρα γίνεται με μεγαλύτερες εγγυήσεις αξιοπρέπειας. Ήδη έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το νομοσχέδιο είχε εισαχθεί ορίζοντας ως κατώτατο ηλικιακό όριο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου τα 17 έτη. Πλην, όμως, κατά τη διαβούλευση του νομοσχεδίου και την ακρόαση των φορέων και, κυρίως, των ανεξάρτητων αρχών (Συνήγορος του Πολίτη/Συνήγορος του Παιδιού), οι οποίοι περιέγραψαν καταγγελίες και δύσκολες καταστάσεις, για συγκεκριμένες περιπτώσεις, στο σχέδιο νόμου προτείνεται η δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από το 15ο έτος της ηλικίας υπό συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις. Κυριότερη προϋπόθεση είναι η ιατρική γνωμάτευση, από συγκεκριμένη διεπιστημονική επιτροπή, συγκεκριμένου νοσοκομείου. Εννοείται ότι η συνδρομή των προϋποθέσεων ελέγχεται από το δικαστήριο, το οποίο θα εκδώσει την τελική απόφαση.
  -Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο. Πολλοί κατηγορούν την κυβερνητική πολιτική ως εχθρική προς τις επενδύσεις. Είναι, όντως, έτσι;
Δε «χτυπάει» κόκκινο αυτή τη στιγμή η ανεργία. Το αντίθετο θα έλεγα, έχει μια σταθερή καθοδική πορεία. Να θυμίσω πως παραλάβαμε την ανεργία στο 27% και σήμερα βρίσκεται στο 21%, παρουσιάζοντας μάλιστα και κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά στην ανεργία των νέων, που έχει υποχωρήσει ελαφρά από το 50% στο 45%.
Το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι μεγάλο. Ο αγώνας της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα είναι διαρκής. Το ισοζύγιο των νέων θέσεων εργασίας είναι το καλύτερο από το 2001. Βεβαίως, το γεγονός ότι οι ελαστικές θέσεις εργασίας ανέρχονται στο 60% (ποσοστό μικρότερο από αυτό που παραλάβαμε, αλλά υψηλό) μας κάνει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες να είναι πλήρους απασχόλησης.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Έχουμε σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων το 2017, ενώ έχουν απεμπλακεί και βαίνουν προς υλοποίηση μεγάλα επενδυτικά σχέδια προηγούμενων ετών. Φαίνεται ότι υπάρχει καλό κλίμα στη συγκεκριμένη συγκυρία. Το θέμα είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να μοιραστούν δίκαια. Με τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και σεβασμό στο περιβάλλον
Η θετική πορεία της οικονομίας φαίνεται και από την υπέρβαση του στόχου για το πλεόνασμα του 2017, αλλά και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που κατατέθηκε.
  -Μεταξύ άλλων, ο κόσμος της Μεσσηνίας θα ήθελε να ξέρει αν προβλέπεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προχωρήσει κάποιο από τα μεγάλα έργα του νομού.
Με ρωτάτε για μεγάλα έργα στο νομό, σε μια στιγμή μεγάλης οικονομικής ασφυξίας, ενώ αυτά δεν έγιναν τον καιρό της οικονομικής ευφορίας της χώρας. Εν πάση περιπτώσει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αυτή η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους Δήμους, έχει καταγράψει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού, κι αυτές θα φανούν και στο επερχόμενο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και τις δομές που πρέπει να γίνουν για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη αυτή.
Ο νομός μας έχει δύο κύριους τομείς ανάπτυξης: τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Πρέπει, λοιπόν, με πρόγραμμα και σχέδιο να γίνουν μικρά και μεγάλα έργα που υποστηρίζουν αυτούς τους δύο τομείς.
Μετά την υλοποίηση των οδικών αξόνων, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη και να προχωρήσει ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζομυλος-Πύλος-Μεθώνη, η απόληξη της Ολυμπίας Οδού, από την Τσάκωνα έως το Καλό Νερό, η αναβάθμιση του αεροδρομίου. Επίσης είναι αναγκαίο να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης η κατασκευή των δικτύων άρδευσης στο Φιλιατρινό φράγμα, για την κατασκευή του οποίου έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια, χωρίς αυτό να μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του, αφού δεν προβλέφθηκαν τα σχετικά αρδευτικά δίκτυα ταυτόχρονα με την κατασκευή του φράγματος.
Ακόμα, είναι αναγκαία η βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η δημιουργία εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού κ.ά. Ήδη, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με χρηματοδότηση από το σκέλος των δημοσίων επενδύσεων ή από το ΕΣΠΑ, γίνονται έργα και στο νομό μας.
  -Τις προηγούμενες μέρες προκλήθηκε μια σχετική ένταση με μια πρώην σύντροφό σας στο ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έχει αλλάξει η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα διόδια;
Διόδια στους ελληνικούς δρόμους υπήρχαν ανέκαθεν. Το πρόβλημα προέκυψε με την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων, μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπου τοποθετήθηκαν πολλοί σταθμοί και ακριβά διόδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ να καταργηθούν τα διόδια. Ήταν σταθερά ενάντια στους αυξανόμενους σταθμούς και στο αυξημένο αντίτιμο. Η μη πληρωμή διοδίων επισύρει διοικητικές κυρώσεις και η πρόσφατη περίπτωση του συμπολίτη μας, που απασχόλησε την τοπική κοινωνία, έφτασε στο δικαστήριο και επιβλήθηκε σε αυτόν κράτηση 6 ημερών για κάθε παράβαση, επειδή δεν προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση τα έγγραφα που του ζητήθηκαν. Θεωρώ πως απέναντι σε έναν άδικο νόμο ο πολίτης προσπαθεί με αγώνες να πετύχει την κατάργηση ή την τροποποίησή του. Όσο οι νόμοι είναι σε ισχύ, πρέπει να τηρούνται από όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση. Διαφορετικά, η κοινωνία θα γινόταν ζούγκλα.  Συνέντευξη στον Ηλία Γεωργουλάκο

*** Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή 
Στις 5.00 σήμερα το απόγευμα, με τη μεγάλη παρέλαση, θα ξεκινήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα.
Για αυτό το Φεστιβάλ θα βρεθούν στην πόλη 2.000 χορωδοί, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της, με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι δωρεάν.
Μιλώντας για το φετινό φεστιβάλ ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τους εθελοντές αλλά και τους εργαζομένους στο Δήμο για τη βοήθειά τους, ενώ δεν ξέχασε να εκφράσει τη λύπη του για την απουσία του Christian Ljunggren, ενός ανθρώπου στον οποίο η πόλη χρωστά πολλά, αφού ήταν αυτός που έφερε το συγκεκριμένο φεστιβάλ στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ο Δήμος για να τον τιμήσει θα τοποθετήσει φωτογραφία του στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού.
Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur, Romans Vanags, δήλωσε χαρούμενος που για ακόμα μια χρονιά βρίσκεται εδώ, ενώ, όπως τόνισε, η Interkultur βλέπει με ικανοποίηση την πόλη να έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και έτσι να γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για περισσότερες χορωδίες.
Σύμμαχος, πρόσθεσε στη συνέχεια, στάθηκε και ο καιρός, αφού για τους χορωδούς που προέρχονται από χώρες της Βόρειας Ευρώπης είναι κάτι ξεχωριστό, που θα μπορέσουν να απολαύσουν.
Επίσης, ανέφερε ότι στο φετινό φεστιβάλ έχει προστεθεί ένα μεγάλο βραβείο, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για ακόμα πιο γνωστές χορωδίες που μέχρι σήμερα δε συμμετείχαν.
Π.Μπ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας - 2017, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, απαιτούνται:
1. Την Τετάρτη 11/10/2017 να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:
• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Γεωργίου, από 16:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
• Υπαπαντής, από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• 23ης Μαρτίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
• Κολοκοτρώνη από τη Νέδοντος έως και την Αριστομένους από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών.
• Κροντήρη από Νέδοντος έως Αριστομένους από 16:00 έως ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών.
γ) Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη έως τη Φάριος, από τις 16:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων
δ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Η γραμμή 1, με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος
• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητροπολίτου Μελετίου - Φαρών –Βασιλέως Γεωργίου – Νέδοντος - Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά - Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Βασιλέως Κωνσταντίνου - Φαρών - Βασιλίσσης Όλγας – Ακρίτα - Παλαιολόγου - Μαυρομιχάλη.
2. Το Σάββατο 14/10/2017, για την πραγματοποίηση του πάρτι των χορωδιών, να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από Βασιλέως Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Σωκράτους από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
• Μιχαήλ Τούμπουρου από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων.
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΕΗΜ
Επιπλέον απαιτείται, η απαγόρευση στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα και μεταξύ των οδών Περικλέους και Παλαμά (parking ΣΕΗΜ), για το χρονικό διάστημα 11, 12, 13 και 14/10/2017.

***  Η Καλαμάτα αντιστέκεται στους πλειστηριασμούς 
Κάλεσμα απευθύνει η συλλογικότητα Δρόμος Ανοιχτός-Καλαμάτας για παρουσία σήμερα Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, στις 3.30 μετά το μεσημέρι, στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, «για να ξεκινήσουμε την αντίστασή μας» όπως αναφέρεται σχετικά. «Στη μια πλευρά εμείς, οι πολίτες, και απέναντί μας αυτές, οι τράπεζες και αυτό, το κράτος. Σήμερα το σπίτι ή η επιχείρηση ενός συμπολίτη μας, αύριο το δικό μας. Η ανάθεση σε σωτήρες μόνο καταστροφή μάς φέρνει. Εμείς μόνο μπορούμε να προστατέψουμε τις ζωές μας».

***  Περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις επιδιώκει η Περιφέρεια για την Καλαμάτα 
Προσπάθειες για Βουκουρέστι, Βελιγράδι και Κύπρο 
 Μέχρι το 2020 φτάνει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον τομέα του τουρισμού και θα τεθεί για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας για το θέμα αυτό χθες σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι η Περιφέρεια από το 2011 έχει θέσει τον τουρισμό ως πρώτη προτεραιότητα, με τον περιφερειάρχη να παίρνει μέσα σε περίοδο μεγάλης και βαθιάς κρίσης μία τολμηρή πολιτική απόφαση, εξωστρέφειας και προβολής.
Ανακοίνωσε ακόμα ότι γίνονται προσπάθειες αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι και την Κύπρο.
  Προορισμός
«Στην αρχή κατηγορηθήκαμε καθώς θεωρήθηκε ότι αυτή η κίνηση από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής ήταν καθαρά επικοινωνιακή. Είχαμε, όμως, ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Γνωρίζαμε ότι η Περιφέρεια ήταν ένας προορισμός κυρίως εσωτερικού τουρισμού και γνωρίζαμε ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα είναι μειωμένος λόγω της κρίσης. Βαδίσαμε όμως σε τρεις άξονες: Ο πρώτος ήταν παρουσία με συνέχεια και συνέπεια σε όλα τα μεγάλα και διεθνή γεγονότα. Ο δεύτερος ήταν να αποκτήσει η Πελοπόννησος νέο brand. Βρήκαμε πέντε περιφερειακές ενότητες, που η καθεμία είχε τη δική της άποψη για τον τουρισμό. Αυτό έπρεπε να το ενοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο brand. Η “Μυθική Πελοπόννησος” πλέον είναι ένα δυναμικό brand, γνωστό σ’ όλο τον κόσμο και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τουριστικής αγοράς», τόνισε η κα Νικολάκου.
Στη συνέχεια, όπως είπε, δημιουργήθηκαν μεγάλα γεγονότα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, όπως το μεγάλο συνέδριο των ΑΒΤΑ, το οποίο δημιούργησε υπεραξία στη βρετανική αγορά και σημειώθηκε αύξηση 25%. Το επόμενο ήταν οι στρατηγικές συμφωνίες με την Aegean και την ΤΕΜΕΣ, αλλά και η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών, όπως η British Airways, που σύνδεσε το αερολιμένα της Καλαμάτας με το Heathrow του Λονδίνου.
  Αεροπορικές συνδέσεις
Οι προσπάθειες, συμπλήρωσε η κα Νικολάκου, επέκτασης των αεροπορικών προορισμών συνεχίζονται και τώρα επιδιώκεται η σύνδεση της Καλαμάτας με το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι και την Κύπρο: «Στην προσπάθεια αυτή κομβικό και στρατηγικό ρόλο έχουν παίξει οι συνεργασίες και οι συνέργιες με αρκετούς φορείς, αλλά σημαντικότερο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ελπίζω και η επόμενη σεζόν να είναι το ίδιο θετική. Δε θέλω να ξεχνάμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη που κατάφερε να εντάξει την προβολή στο ΕΣΠΑ και έτσι να μη δοθεί ούτε 1 ευρώ από το δημόσιο προϋπολογισμό. Σήμερα το κάνει σχεδόν το σύνολο των Περιφερειών της χώρας.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο στην Περιφέρειά μας και συνεχώς δημιουργούνται νέες μονάδες. Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον για 4 πεντάστερα ξενοδοχεία στην Περιφέρεια, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η TUI έδειξε ενδιαφέρον να επενδύσει η ίδια με ξενοδοχειακές μονάδες».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Οι έλεγχοι της εφορίας 
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές, επειδή δεχτήκαμε πολλά παράπονα από καταστηματάρχες. Η ευγένεια και η συνεργασία δεν είναι υποχρέωση μόνο των επαγγελματιών, αλλά και των υπαλλήλων των εφοριών που διενεργούν τους ελέγχους.
Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δεχτεί παράπονα ότι οι εφοριακοί δημιουργούν πρόβλημα με τον τρόπο που κάνουν τον έλεγχο στη λειτουργία της επιχείρησης, όχι για πέντε λεπτά, αλλά για σημαντικό διάστημα για ένα μαγαζί που έχει γεμάτα από κόσμο τα τραπέζια του και περιμένει να εξυπηρετηθεί.
Αντίθετα, σε άλλες περιπτώσεις οι έλεγχοι γίνονται πολύ διακριτικά, χωρίς να σταματά η λειτουργία της επιχείρησης, και μένουν όλοι ευχαριστημένοι.  Έχω γίνει μάρτυρας δυσαρέσκειας και από πελάτες, όταν με αγένεια οι υπάλληλοι που ήθελαν να κάνουν τον έλεγχο στο τραπέζι απαιτούσαν να τους δώσουν παραστατικά και να τους πουν τι έχουν παραγγείλει.
Θα μου πείτε, βέβαια, γιατί ένας καταστηματάρχης δεν τα έχει καταγγείλει επίσημα αυτά, να κάνει μια μήνυση. Γιατί, δυστυχώς, φοβούνται το μετά. Ότι θα τον «βάλουν στο μάτι» και θα του κάνουν τη ζωή δύσκολη οι συνάδελφοί του.
Και μη μου πει κάποιος ότι αυτό δεν ισχύει. Ευτυχώς σε λίγες περιπτώσεις, αλλά ισχύει.   Β.Β. 
 
***    Αναστάτωση από έργο μυστήριο… 
 
 
Αναγνώστες του «Θάρρους» επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ενημερώσουν για έργο που εκτελούνταν χθες στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Ευριπίδου.
Όπως μας είπαν, όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες χθες το μεσημέρι- και που προφανώς θα συνεχιστούν σήμερα- το σημείο κλείστηκε πολύ πρόχειρα και είναι επικίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς, ενώ οπτικές ίνες που περνούν από εκεί έχουν υποστεί ζημίες.
Καλό θα ήταν, πάντως, όταν σε ένα δρόμο γίνονται εργασίες να μην κλείνει όλη η οδός ή, αν αυτό είναι ανέφικτο, να υπάρχει, έστω, σήμανση. Π.Μπ.  

*** Αναβλήθηκε η δίκη των 7 συνδικαλιστών από το Lidl για διατάραξη οικιακής ειρήνης 
Για διατάραξη οικογενειακής ειρήνης επρόκειτο να δικασθούν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας επτά συνδικαλιστές που το 2014, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος Lidl, το οποίο εκείνη την ημέρα είχε εγκαίνια.
Η δίκη λόγω παρέλευσης του ωραρίου αναβλήθηκε για τις 12 Οκτωβρίου του 2018, όμως έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε διαμαρτυρία.
  Π. Κουφαλάκος
Το μέλος του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, αναφέρθηκε στο περιστατικό, σημειώνοντας ότι στην απεργία συμμετείχαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και όλα τα άλλα ζητήματα που πλήττουν τους εργαζομένους. «Εμείς πήγαμε ως εκπρόσωποι των σωματείων και εγώ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου, στο Lidl, το οποίο είχε προγραμματίσει την ημέρα της απεργίας να κάνει εγκαίνια. Τους είπαμε ότι είναι ημέρα κινητοποίησης και τους ζητήσαμε να κάνουν τα εγκαίνια την επόμενη μέρα. Αντ’ αυτού, αυτοί φρόντισαν να εντείνουν τις προσπάθειες και, μάλιστα, κάλεσαν όλο το προσωπικό σε όλες τις βάρδιες να πάει από τις τέσσερις το πρωί για να φτιάξουν το κατάστημα.
Τότε αποφασίσαμε την απεργιακή μας συγκέντρωση, αντί να την κάνουμε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, να την κάνουμε εκεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί το θεωρήσαμε πρόσκληση από την πλευρά της εργοδοσίας. Πήγαμε εκεί και η εταιρεία αποφάσισε να μας κάνει μήνυση για διατάραξη οικογενειακής ειρήνης. Η ποινικοποίηση του αγώνα των συνδικαλιστών έχει να κάνει με την προσπάθεια που γίνεται σήμερα να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα με το νέο νομοσχέδιο για το συνδικαλισμό που φέρνει η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κουφαλάκος.
  Β. Λαμπρόπουλος
Από την πλευρά του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο κ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος τόνισε: «Είμαστε κατηγορούμενοι, γιατί σε ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ήμασταν έξω από το πολυκατάστημα Lidl, και καλέσαμε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα, γιατί προκλητικά έκανε εγκαίνια και, μάλιστα, νοίκιαζε εργαζομένους για μία ημέρα μόνο με στόχο να σπάσει την απεργία. Ως πρόεδρος του σωματείου θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας οι συνδικαλιστές να ενημερώνουμε τους εργαζομένους και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να στο στερήσει κανένας. Δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση. Έχουμε μπροστά μας αυτή τη δίωξη και το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα έχουμε κι άλλες τέτοιες διώξεις, γιατί αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Δήμος Τριφυλίας: «Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ. και στελεχώστε τα υπάρχοντα» 
Αίτημα επαναλειτουργίας των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων θέτει δημόσια με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Τριφυλίας μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς αργά το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοπανάκι.
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Τριφυλίας αναφέρεται: «Η κοινωνία της Τριφυλίας πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου και η τοπική κοινωνία, πέρα από την ανασφάλεια, ζει πλέον με τον πανικό, το φόβο, αλλά και την αίσθηση της εγκατάλειψης. Όταν χρειάστηκε την Αστυνομία να είναι εκεί, δεν ήταν. Πέρασαν 45 λεπτά, που φάνταζαν χρόνια, για να φανεί και έφτασε μετά και από το ΕΚΑΒ.
Δεν είναι, φυσικά, το μόνο γεγονός. Λίγους μήνες πριν έγινε η διάρρηξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεκάδες σπίτια είναι στο έλεος των ληστών. Και φυσικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Το ίδιο αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας υπάρχει σε όλο το Δήμο μας. Όχι πως τα στελέχη των αστυνομικών τμημάτων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όχι πως δεν υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν γι’ αυτό τον απόλυτο σεβασμό μας. Αποδείχτηκε πού μας οδήγησε η μεγάλη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που την είπαν μεταρρύθμιση και εμείς τη ζούμε σαν τραγωδία. Αποδείχτηκε η εις πολλούς υποσχόμενη καλύτερη στελέχωση των Α.Τ., πως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχαν την πρόθεση. Απλά στο προϋπάρχον προσωπικό ανατέθηκαν περισσότερες υποχρεώσεις. Μας υποσχέθηκαν καλύτερη αστυνόμευση, δεν την είδαμε. Μας υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν τη νιώσαμε. Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχτούν όλα όσα προβλέψαμε. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταλήγαμε εδώ και θα δούμε και πολλά άλλα που δεν έχουμε τη διάθεση να ζήσουμε. Τα λάθη, όμως, μπορούν και πρέπει να διορθώνονται. Θέλει αυτοκριτική. Βγάλτε από το μυαλό σας τη σκέψη να κλείσετε και άλλα αστυνομικά τμήματα. Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ . Θέλει τόλμη. Στελεχώστε τα υπάρχοντα Α.Τ. Θέλει συνέπεια. Δώστε τη δυνατότητα σε ανθρώπους ικανούς και άξιους να αποδώσουν στην εργασία τους και να προσφέρουν στην κοινωνία. Θέλει λογική».

*** Δήμος Τριφυλίας: «Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ. και στελεχώστε τα υπάρχοντα» 
Αίτημα επαναλειτουργίας των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων θέτει δημόσια με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Τριφυλίας μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς αργά το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοπανάκι.
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Τριφυλίας αναφέρεται: «Η κοινωνία της Τριφυλίας πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου και η τοπική κοινωνία, πέρα από την ανασφάλεια, ζει πλέον με τον πανικό, το φόβο, αλλά και την αίσθηση της εγκατάλειψης. Όταν χρειάστηκε την Αστυνομία να είναι εκεί, δεν ήταν. Πέρασαν 45 λεπτά, που φάνταζαν χρόνια, για να φανεί και έφτασε μετά και από το ΕΚΑΒ.
Δεν είναι, φυσικά, το μόνο γεγονός. Λίγους μήνες πριν έγινε η διάρρηξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεκάδες σπίτια είναι στο έλεος των ληστών. Και φυσικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Το ίδιο αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας υπάρχει σε όλο το Δήμο μας. Όχι πως τα στελέχη των αστυνομικών τμημάτων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όχι πως δεν υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν γι’ αυτό τον απόλυτο σεβασμό μας. Αποδείχτηκε πού μας οδήγησε η μεγάλη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που την είπαν μεταρρύθμιση και εμείς τη ζούμε σαν τραγωδία. Αποδείχτηκε η εις πολλούς υποσχόμενη καλύτερη στελέχωση των Α.Τ., πως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχαν την πρόθεση. Απλά στο προϋπάρχον προσωπικό ανατέθηκαν περισσότερες υποχρεώσεις. Μας υποσχέθηκαν καλύτερη αστυνόμευση, δεν την είδαμε. Μας υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν τη νιώσαμε. Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχτούν όλα όσα προβλέψαμε. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταλήγαμε εδώ και θα δούμε και πολλά άλλα που δεν έχουμε τη διάθεση να ζήσουμε. Τα λάθη, όμως, μπορούν και πρέπει να διορθώνονται. Θέλει αυτοκριτική. Βγάλτε από το μυαλό σας τη σκέψη να κλείσετε και άλλα αστυνομικά τμήματα. Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ . Θέλει τόλμη. Στελεχώστε τα υπάρχοντα Α.Τ. Θέλει συνέπεια. Δώστε τη δυνατότητα σε ανθρώπους ικανούς και άξιους να αποδώσουν στην εργασία τους και να προσφέρουν στην κοινωνία. Θέλει λογική».

***  Δ. Τσιφιλιτάκος για Κοπανάκι: «Ήταν ένα έγκλημα χωρίς αιτία» 
Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας ο 29χρονος τσιγγάνος που ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο στο Κοπανάκι το απόγευμα της Κυριακής, στέλνοντας πέντε θαμώνες στο νοσοκομείο. Ο 32χρονος αδελφός του, που επίσης πυροβόλησε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης και έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Όπως τόνισε χθες ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, αμφότεροι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ειδικότερα είπε: «Μετά το περιστατικό που συνέβη στο Κοπανάκι την Κυριακή συνελήφθησαν οι δράστες. Αρχικά ο ένας, ενώ για το δεύτερο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί την Πέμπτη. Πρόκειται για μία περίπτωση που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα έγκλημα χωρίς αιτία. Ο 29χρονος, κι αυτό προκύπτει από μαρτυρικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, από τις 11.00 η ώρα, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το περιστατικό αυτό συνέβη υπό την επήρεια μέθης. Αυτός είναι και ο ισχυρισμός του. Δηλώνει μετανιωμένος, γιατί έχει αντιληφθεί το μέγεθος της πράξης του. Ήταν πραγματικά ένα έγκλημα χωρίς αιτία. Δεν υπήρχαν προηγούμενα, δεν είχε κάποιο παρελθόν με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ή κάποιον άλλον εκεί».
Να σημειωθεί ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.  Β.Β.

***  Τρεις δήμαρχοι στην Καλαμάτα για να ενημερωθούν για τους λαμπτήρες led 
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας βρέθηκαν χθες ο Χρήστος Νικολάου, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δήμαρχος Ήλιδας και ο Ναμπίλ - Ιωσήφ Μοράντ, δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων τους.
Οι τρεις δήμαρχοι της Δυτικής Πελοποννήσου συνομίλησαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών στελεχών, ώστε να ενημερωθούν για το έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED, οι οποίοι παρέχουν μεγάλη οικονομία και καλύτερο φωτισμό.
Ο κ. Νίκας τούς έκανε γνωστό ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία εν όψει της υπογραφής της σύμβασης, ενώ η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα τελειώσει την προεργασία και θα εφαρμόσει σχετικό πρόγραμμα.
Επίσης, ανέφερε ότι η αντικατάσταση 15.000 λαμπτήρων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018 και με την εξοικονόμηση ενέργειας που θα υπάρξει, εκτιμάται ότι θα καλυφθεί το κόστος του έργου.  Π.Μπ.

***  Π. Κοζομπόλη: Ναι στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου 
Με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου συντάχθηκε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κοζομπόλη, για το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για «απλοποίηση του ήδη υπάρχοντος από το 1976, νομοθετικού πλαισίου».
Ανάμεσα σε άλλα, η κα Κοζομπόλη υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βαρύνεται με αρνητική και θετική φόρτιση, που προκαλεί σύγχυση και το αδικεί: «Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία δε χρειάζεται ούτε αφορισμούς ούτε στολίδια. Χρειάζεται ψύχραιμη προσέγγιση για να δούμε το σχέδιο νόμου στις πραγματικές του διαστάσεις.
Η επαναδιατύπωση του νομοθετικού πλαισίου γίνεται σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να παρέχονται επιπλέον εγγυήσεις αξιοπρέπειας (κυρίως μυστικότητας της διαδικασίας) και ασφάλειας δικαίου, με βάση και όσα γίνονται δεκτά ήδη από τη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων. Πολλοί αγνοούν ότι ληξιαρχικές μεταβολές καταχωρισμένου φύλου γίνονται με δικαστικές αποφάσεις εδώ και χρόνια (από το έτος 1976), χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα από τα προβλήματα που σήμερα τα εμφανίζουν να απειλούν την κοινωνική συνοχή, ή να την "προκαλούν", όπως η δήθεν αποφυγή της στρατιωτικής θητείας, το άβατο του Αγίου Όρους, η αποφυγή πληρωμής χρεών, η απόκρυψη της παραβατικότητας ή η ανατροπή του οικογενειακού δικαίου… Ήδη η νομολογία έχει αρχίσει να προσαρμόζεται σ’ αυτό που σήμερα νομοθετούμε.
Είναι χαρακτηριστικά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της 418/2016 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία δέχτηκε τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου στη ληξιαρχική πράξη της αιτούσας χωρίς να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, γιατί, κατά την κρίση του δικαστηρίου, η χειρουργική αλλαγή φύλου κρίνεται υπερβολική απαίτηση και πρακτική και παραβιάζει το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ, σύμφωνα με την οποία καθένας έχει το δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής, του οίκου του και των επικοινωνιών του».
Στη συνέχεια της παρέμβασής της, τόνισε: «Δεν αντιλήφθηκε να προκλήθηκε διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής εξαιτίας της παραπάνω απόφασης... Οι διαφορετικές απόψεις είναι απολύτως σεβαστές, από όπου κι αν προέρχονται, όμως δεν πρέπει να διχάζουν το σώμα της κοινωνίας. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου ανήκει στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας επιτάσσουν ότι η διαφορετική άποψη δεν πρέπει να καμία περίπτωση να υπονομεύει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».
Κατέληξε δε την ομιλία της λέγοντας ότι το σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου «είναι ένα βήμα για το σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διευκολύνεται το δικαίωμα διόρθωσης φύλου, χωρίς να υποβάλλονται οι ενδιαφερόμενοι σε εξευτελιστική ή και βάναυση μεταχείριση και έρχεται να προστατεύσει την πραγματικότητα αρκετών ανθρώπων, που πολλοί από εμάς, υποκριτικά, θέλουμε να αγνοούμε. Να κάνουμε πως δε βλέπουμε συνανθρώπους μας και να τους καθιστούμε αόρατους. Ας μη συνεχίσουμε».

*** Βιωματικό εργαστήριο στην Αρχαία Μεσσήνη από το ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Κοινωνικό κεφάλαιο και κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς», στο πλαίσιο του διεθνούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος «InHeriT Προαγωγή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως πηγή Βιώσιμης Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Ευγενία Μπιτσάνη και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η ερευνητική ομάδα του Δια/ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα και Διακυβέρνηση», του ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με επικεφαλής την κα Μπιτσάνη, παρουσίασε τις ερευνητικές εργασίες «Ο Πολιτισμός ως ο κύριος τομέας της κοινωνικής Οικονομίας/κοινωνικής επιχειρηματικότητας εργαλείο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού: Μελέτες περιπτώσεων των δομών του Δήμου Αθηναίων» του Σταύρου Πανταζόπουλου (Msc Management of Cultural Organizations, επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Πελοποννήσου), «Ο Πολιτιστικός Θεσμός των Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ως παράγοντας τοπικής ανάπτυξης. Μελέτη Περίπτωσης: Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη» του Ηλία Θεριού (Msc Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης) και «Η πολιτιστική κληρονομιά των αγροτικών προϊόντων διατροφής ως παράγοντας για την τοπική βιώσιμη ανάπτυξη. Μελέτη Περίπτωσης το Μανιατάκειον  Ίδρυμα» της Χριστίνας Αθανασοπούλου (Μsc Επιχειρηματικότητας και Διακυβέρνησης).
Ακολούθησε δε συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος την προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη δημιουργία κοινωνικών πρωτοβουλιών και νέων επιχειρηματικών συνεργειών, επενδύοντας στην τοπική και περιφερειακή κληρονομιά, στην κατεύθυνση πάντα της ήπιας βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο Εργαστήριο συμμετείχαν, εκτός από το Μανιατάκειο Ίδρυμα, εκπρόσωποι, καθηγητές και ερευνητές από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Middlesex University, την Αρχιτεκτονική Σχολή του Neapolis University Pafos, Κύπρος, από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και το Fondazione Flaminia Ravenna, Ιταλία, μέλη του προγράμματος InHerit.

*** Πλυντήριο αναστάτωσε το κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, για φωτιά σε διαμέρισμα σε πολυκατοικία της οδού Κανάρη , ανάμεσα στις οδούς Βας. Όλγας και Βας. Γεωργίου. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν 2 οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί βραχυκύκλωμα σε πλυντήριο διαμερίσματος. Το συμβάν χάρις και στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής έληξε πριν πάρει διαστάσεις και προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές. 

***  Αγορά αγροτικών προϊόντων στο Λαδά 
Για τέταρτη φορά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στην Τοπική Κοινότητα Λαδά αγορά αγροτικών προϊόντων από τον Ταΰγετο.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα, όπως κάστανα, πατάτες, καρύδια, μήλα, ρίγανη, ντομάτες, φασόλια, διάφορα λαχανικά, μέλι, ψωμί ζυμωτό, κρασί κ.ά.
Παράλληλα, στο σημείο θα διεξαχθεί παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Λαδαίων, από τις 12.00 και μετά, με ζωντανή μουσική.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκδήλωση, στην οποία έχουν προσκληθεί όλα τα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας, πραγματοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Λαδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Λαδαίων.  Π.Μπ.

***  Αναφορά Κανάκη στον εισαγγελέα για υπόθεση παραγγελίας βιβλίων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος 
Στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη για ένα πρωτοφανές περιστατικό που αφορά στο Δήμο Πύλου - Νέστορος βρέθηκα χθες, ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, απευθύνθηκα στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση που αφορά παραγγελία του Δήμου Πύλου - Νέστορος σχετικά με την προμήθεια βιβλίων για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει και η δικαιοσύνη, αλλά και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Θεωρώ ότι τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν το Δήμο Πύλου - Νέστορος, καθώς δημιουργούν σκιές στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης πόρων.
Καλώ τον κ. δήμαρχο άμεσα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και να εξηγήσει πειστικά τι ακριβώς συμβαίνει.
Αν δεν πράξει το αυτονόητο και δεν εξηγήσει στους δημότες μας το περιστατικό, θα είναι πολιτικά υπόλογος και πολιτικά συνένοχος. Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση και "κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του".
Ηλίας Κανάκης
Επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση»
 Η αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα
 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 ΑΝΑΦΟΡΑ του Ηλία Κανάκη του Αθανασίου, κατοίκου της Τοπικής Κοινότητας Γλυφάδας του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας
 Αξιότιμη κα εισαγγελεύ,
στην Τοπική Κοινότητα Παπουλίων του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας ασκώ επιχείρηση παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης προϊόντων ελαιολάδου. Παράλληλα τυγχάνω εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας στον παραπάνω Δήμο Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.
Στις 8/10/2017, ημέρα Κυριακή και περί ώρα 12.00, φορτηγό αυτοκίνητο του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιανα, που έχει έδρα στην οδό Κηφισού 91 στο Αιγάλεω Αττικής, ήρθε στο χώρο της επιχείρησής μου, προκειμένου να ξεφορτώσει σ' αυτή υλικά συσκευασίας ελαιολάδου, τα οποία είχα προμηθευτεί από την Αθήνα και ζητήσει να αποσταλούν στην επιχείρησή μου.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, ως δημοτικού συμβούλου, με παρακάλεσε να παραλάβω μαζί με τα δικά μου υλικά και δύο χαρτοκιβώτια με βιβλία, τα οποία προορίζονταν για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, και να τα παραδώσω στους εκπροσώπους αυτού, επειδή, λόγω της Κυριακής, ήταν πολύ πιθανό να μην βρει κανέναν στο Δήμο να τα παραδώσει. Την παράκληση αυτή αποδέχθηκα και τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου της παραπάνω εταιρείας παρέδωσε σ' εμένα τα παραπάνω δύο χαρτοκιβώτια με τα βιβλία και τα παραστατικά συνοδευτικά έγγραφα, δηλαδή το τιμολόγιο πώλησης - δελτίο αποστολής και τη φορτωτική, από τα οποία διαπίστωσα ότι:
Ενώ στο τιμολόγιο πώλησης-δελτίο αποστολής φέρονται πωληθέντα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος από την ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Βασιλείου Παρασκευή και Σία Ο.Ε.», με έδρα την οδό Γ. Παπανδρέου 35 στο Χαϊδάρι Αττικής, 545 βιβλία διάφορου περιεχομένου - τα οποία υποθέτω ότι προορίζονται για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα οποία αποφασίστηκε πρόσφατα να ιδρυθούν στο Δήμο - αντί συνολικού τιμήματος 10.728,28 ευρώ, στα δύο χαρτοκιβώτια που παραδόθηκαν σ' εμένα για να τα παραδώσω με τη σειρά μου στους εκπροσώπους του Δήμου (η ποσότητα «δύο χαρτοκιβώτια» αναφέρεται στη φορτωτική και σημειώνεται χειρόγραφα και στο τιμολόγιο) περιέχονται μόλις 87 βιβλία, δηλαδή το 1/7 σχεδόν της φερόμενης ως πωληθείσας ποσότητας, η αξία προφανώς των οποίων υπολείπεται κατά πολύ της αναγραφόμενης στο τιμολόγιο αξίας των 10.728,28 ευρώ, η οποία θα καταβαλλόταν από το Δήμο ως αντίτιμο της αγοράς.
Επειδή αξιότιμη, κα εισαγγελεύ, η παραπάνω ενέργεια ενδέχεται να υποκρύπτει αξιόποινες πράξεις οργάνων του Δήμου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της πωλήτριας εταιρείας, σας την καθιστώ γνωστή ζητώντας τη διερεύνησή της και την απόδοση των αναλογουσών ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθεί από τη διερεύνηση αυτή ότι υπάρχουν.
Σας υποβάλλω ταυτόχρονα το με αριθμό 4613/5-10-2017 τιμολόγιο πώλησης - δελτίο αποστολής της εταιρείας «Βασιλείου Παρασκευή και Σία Ο.Ε.» και τη με αριθμό 17863/5-10-2017 φορτωτική του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιανα και σας παραδίδω τα δύο χαρτοκιβώτια με τα 80 βιβλία που μου παραδόθηκαν.  Καλαμάτα, 10-10-2017
Με τιμή   Ηλίας Κανάκης

*** Δ. Τσιφιλιτάκος για Κοπανάκι: «Ήταν ένα έγκλημα χωρίς αιτία» 
Αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας ο 29χρονος τσιγγάνος που ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο στο Κοπανάκι το απόγευμα της Κυριακής, στέλνοντας πέντε θαμώνες στο νοσοκομείο. Ο 32χρονος αδελφός του, που επίσης πυροβόλησε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης και έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Όπως τόνισε χθες ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσιφιλιτάκος, αμφότεροι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ειδικότερα είπε: «Μετά το περιστατικό που συνέβη στο Κοπανάκι την Κυριακή συνελήφθησαν οι δράστες. Αρχικά ο ένας, ενώ για το δεύτερο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Προσήχθη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί την Πέμπτη. Πρόκειται για μία περίπτωση που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα έγκλημα χωρίς αιτία. Ο 29χρονος, κι αυτό προκύπτει από μαρτυρικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, από τις 11.00 η ώρα, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το περιστατικό αυτό συνέβη υπό την επήρεια μέθης. Αυτός είναι και ο ισχυρισμός του. Δηλώνει μετανιωμένος, γιατί έχει αντιληφθεί το μέγεθος της πράξης του. Ήταν πραγματικά ένα έγκλημα χωρίς αιτία. Δεν υπήρχαν προηγούμενα, δεν είχε κάποιο παρελθόν με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ή κάποιον άλλον εκεί».
Να σημειωθεί ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.   Β.Β.

***  Δήμος Τριφυλίας: «Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ. και στελεχώστε τα υπάρχοντα» 
Αίτημα επαναλειτουργίας των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων θέτει δημόσια με σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Τριφυλίας μετά το συμβάν με τους πυροβολισμούς αργά το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοπανάκι.
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο Δήμος Τριφυλίας αναφέρεται: «Η κοινωνία της Τριφυλίας πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου και η τοπική κοινωνία, πέρα από την ανασφάλεια, ζει πλέον με τον πανικό, το φόβο, αλλά και την αίσθηση της εγκατάλειψης. Όταν χρειάστηκε την Αστυνομία να είναι εκεί, δεν ήταν. Πέρασαν 45 λεπτά, που φάνταζαν χρόνια, για να φανεί και έφτασε μετά και από το ΕΚΑΒ.
Δεν είναι, φυσικά, το μόνο γεγονός. Λίγους μήνες πριν έγινε η διάρρηξη του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεκάδες σπίτια είναι στο έλεος των ληστών. Και φυσικά δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Το ίδιο αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας υπάρχει σε όλο το Δήμο μας. Όχι πως τα στελέχη των αστυνομικών τμημάτων δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όχι πως δεν υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν γι’ αυτό τον απόλυτο σεβασμό μας. Αποδείχτηκε πού μας οδήγησε η μεγάλη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, που την είπαν μεταρρύθμιση και εμείς τη ζούμε σαν τραγωδία. Αποδείχτηκε η εις πολλούς υποσχόμενη καλύτερη στελέχωση των Α.Τ., πως δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν είχαν την πρόθεση. Απλά στο προϋπάρχον προσωπικό ανατέθηκαν περισσότερες υποχρεώσεις. Μας υποσχέθηκαν καλύτερη αστυνόμευση, δεν την είδαμε. Μας υποσχέθηκαν μεγαλύτερη ασφάλεια, δεν τη νιώσαμε. Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχτούν όλα όσα προβλέψαμε. Ήταν νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταλήγαμε εδώ και θα δούμε και πολλά άλλα που δεν έχουμε τη διάθεση να ζήσουμε. Τα λάθη, όμως, μπορούν και πρέπει να διορθώνονται. Θέλει αυτοκριτική. Βγάλτε από το μυαλό σας τη σκέψη να κλείσετε και άλλα αστυνομικά τμήματα. Ξανανοίξτε τα κλειστά Α.Τ . Θέλει τόλμη. Στελεχώστε τα υπάρχοντα Α.Τ. Θέλει συνέπεια. Δώστε τη δυνατότητα σε ανθρώπους ικανούς και άξιους να αποδώσουν στην εργασία τους και να προσφέρουν στην κοινωνία. Θέλει λογική».

*** ΟΔΕΥΟΥΜΕ στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο; Σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ οι Κούρδοι - Περιμένουν ΕΠΙΘΕΣΗ...

~ Συναγερμός έχει σημάνει στην Κουρδική κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τα διεθνή μέσα υπάρχουν φόβοι ότι Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις μαζί με σιιτικές οργανώσεις ετοιμάζονται για σφοδρή επίθεση εναντίον των Κούρδων.
Η περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων μεταξύ άλλων είπε σε ανακοίνωσή της: «Λαμβάνουμε επικίνδυνα μηνύματα ότι ιρακινές δυνάμεις, μεταξύ τους σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) και η ομοσπονδιακή αστυνομία προετοιμάζουν μια τεράστια επίθεση ενάντια στο Κουρδιστάν».
Εάν κάτι τέτοιο ισχύει θα πρέπει να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι και το Ιράν. Εάν αυτό που καταγγέλλουν οι Κούρδοι ισχύει θα πρόκειται για μια σύρραξη που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο...

***  ΠΡΟΚΑΛΕΙ ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενώσεως Θράκης: "Τούρκοι και Μακεδόνες στην Ελλάδα"...

~  Προκάλεσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ψευτο-Τουρκικής Ενώσεως Θράκης, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας στη βουλή που τελικά δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν οι Τουρκόψυχοι στην Θράκη μας.
Ο Οζάλ Αχμέτογλου μίλησε για Τουρκική και «Μακεδονική» μειονότητα στη χώρα μας, κάτι που δείχνει το σε πόσο μεγάλο βαθμό θέλει να προκαλεί το Ελληνικό κράτος.
Να θυμίσουμε ότι εν λόγω Τουρκόψυχος είναι Έλληνας πολίτης.
Δείτε την ανακοίνωσή του:


*** "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" στη Νέα Δημοκρατία! Στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ οι Καραμανλικοί...

~ Στη Νέα Δημοκρατία εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Καραμανλικών και των υπολοίπων τάσεων του κόμματος που έχουν «Σημιτικές» ρίζες αλλά κι όχι μόνο.
Το προηγούμενο διάστημα ο Νεοδημοκράτης Καραμανλικός Νίκος Καραχάλιος έστειλε επιστολή στον νυν πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην οποία τον «έκραζε» με το γάντι, ενώ δεν ξέφυγαν από τις επιθέσεις του και άτομα που μπήκαν τελευταία στο κόμμα και προέρχονται από τα σπλάχνα του Σημιτικού και Τζοχατζοπουλικού ΠΑΣΟΚ.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία με την ακραία στροφή της στο «κέντρο» έχει εξοργίσει την Καραμανλική πτέρυγα, η οποία αποτελεί τον πυρήνα και την ψυχή του κόμματος.
Ο πόλεμος ξεκίνησε από την εποχή Αντώνη Σαμαρά και την έλευση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη και κρατεί ακόμη και σήμερα...

***  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ελλάδα! Η Τουρκία φτιάχνει ΠΥΡΗΝΙΚΟ σταθμό και ξεκινάει ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ στη Μεσόγειο...

~ Η Τουρκία μέσα 2018 θα ξεκινήσει να βάζει τα θεμέλια ενός Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας Ακκουγιού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Συγκεκριμένα ο Τούρκος δήλωσε «Συνεχίζουμε τις εργασίες προκειμένου ο Πυρηνικός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας Ακκουγιού να θεμελιωθεί προς τα τέλη της χρονιάς ή τις αρχές της επόμενης χρονιάς. [...] Αν καταφέρουμε να το αποπερατώσουμε μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2023, την 100η επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας μας, θα είναι το πιο όμορφο δώρο για μας».
Μάλιστα, ο Αλμπαϊράκ σημείωσε ότι από του χρόνου (2018) η Τουρκία θα κάνει την πρώτη της μεγάλη γεώτρηση στη Μεσόγειο, ένα θέμα που αφορά άμεσα και την Ελλάδα και την Κύπρο.
Φυσικά, ακόμα και ο Πυρηνικός Σταθμός μας αφορά, καθώς εάν γίνει ένα ατύχημα η καταστροφή θα επηρεάσει άμεσα και τη χώρα μας...

***   ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Τι είπε ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

~ Άκρως αινιγματική ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν οι συμμαχίες του κόμματος, μετά την αρνητική ψήφο των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου από τα 15.
Μιλώντας στον realfm 97,8, o πρώην υπουργός Πολιτισμού είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι καθώς φθάνουμε στο τέλος της πρώτης μακρότατης οδυνηρής φάσης, ιστορικής, της μνημονιακής περιπέτειας της Ελλάδος, καθώς προσπαθούμε να μπούμε στη φάση της ανόρθωσης και της ανάταξης, πολλές σκέψεις, πολλές συνειδήσεις, πολλά στρατηγικά σχέδια θα μεταμορφώνονται και θα προσπαθούν να δώσουν σχήμα σε μία νέα Ελλάδα και σε μία νέα κοινωνία.
Και εκεί μπορεί να βρεθούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να χωρίσουμε με άλλους».

***  ΒΟΜΒΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ! Επαναφέρουν τη ΛΙΣΤΑ για τις Ευρωεκλογές του 2019;...

~ Την επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές του 2019, εξετάζουν σύμφωνα με  ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida στην κυβέρνηση, αφήνοντας πίσω το εκλογικό σύστημα με σταυρό προτίμησης.
Η αιτιολόγηση σε αυτή την περίπτωση είναι μάλλον απλή: η μία και ενιαία εκλογική περιφέρεια στις ευρωεκλογές και η πανελλαδική σταυροδοσία ευνοεί μόνο τα προβεβλημένα στελέχη καθώς και τις…περσόνες.! Κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα ήθλε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την μάλλον ατυχή κατάταξη της τελευταίας αναμέτρησης.
Σημειωτέον, ότι στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ- μετά και την αποχώρηση Χρυσόγονου- δίνει μάχη στις Βρυξέλλες, αφού έχει μόνο τρεις ευρωβουλευτές από τους 9 που έχει εκλέξει τον Μάιο του 2014. Και συγκεκριμένα τους κκ Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα.
 «Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ
Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο- και με βάση τα ειωθότα του ΣΥΡΙΖΑ- θα πυροδοτήσει εσωκομματικές διεργασίες, καθώς είναι πολυ πιθανό να ακολουθήσει εσωκομματικό δημοψήφισμα για την κατάρτιση της λίστας.
Και είναι γνωστό ότι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί και τα κριτήρια τωνμελών είναι συνήθως διαφορετικά από τα κριτήρια των ψηφοφόρων.
Ζωηρές διεργασίες, τέλος, θα ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις με την όλη διαδικασία να  αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, αν τελικώς προκριθεί η παραπάνω σκέψη.  iefimerida.gr

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
***  ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ  4-0 ,(1-0) .- ^
Τα γκολ :  Ο Τοροσίδης στο 32΄ άνοιξε το σκορ, στο 61΄ και 63΄ ο Μήτρογλου πέτυχε άλλα δύο τέρματα, ενώ στο 78΄ ο Γιαννιώτας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
 ~ Το όνομα του αντιπάλου της «γαλανόλευκης» θα γίνει γνωστό στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης (17/10), ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 9 έως και 14 Νοεμβρίου.
~ Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής είναι οι Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία (σε διπλούς αγώνες).
Γκρουπ ισχυρών : Ιταλία ,Κροατία ,Δανία ,Ελβετία .-
Γκρουπ αδυνάτων :Ελλάδα , Σουηδία , Β. Ιρλανδία και Ιρλανδία .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιαννιώτας), Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Τοροσίδης (68΄ Μανιάτης), Ταχτσίδης, Παπασταθόπουλος (68΄ Τζιόλης), Μάνταλος, Σταφυλίδης
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπες (61΄ Γιομ), Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς (72΄ Γκούλινγκ), Ερνάντες, Κομπς (88΄ Ρουίς)

*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής:1ος όμιλος
Λουξεμβούργο-Βουλγαρία 1-1
(3΄ Τιλ - 68΄ Τσότσεφ)

Γαλλία-Λευκορωσία 2-1
(27΄ Γκριεζμάν, 33΄ Ζιρού - 44΄ Σαρόκα)

Ολλανδία-Σουηδία 2-0
(16΄πεν, 40΄ Ρόμπεν)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Γαλλία 10 7-2-1 18-6 23
Σουηδία 10 6-1-3 26-9 19
Ολλανδία 10 6-1-3 21-12 19
Βουλγαρία 10 4-1-5 14-19 13
Λουξεμβούργο 10 1-3-6 8-26 6
Λευκορωσία 10 1-2-7 6-21 5

2ος όμιλος

Πορτογαλία-Ελβετία 2-0
(41΄ αυτ. Τζουρού, 57΄ Αντρέ Σίλβα)

Λετονία-Ανδόρα 4-0
(11΄ Ικάουνιεκς, 19΄,59΄ Σαμπάλα, 63΄ Ταράσοφς)

Ουγγαρία-Νήσοι Φαρόε 1-0
(81΄ Μπόντε)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Πορτογαλία 10 9-0-1 32-4 27
Ελβετία 10 9-0-1 23-7 27
Ουγγαρία 10 4-1-5 14-14 13
Νήσοι Φαρόε 10 2-3-5 4-16 9
Λετονία 10 2-1-7 7-18 7
Ανδόρα 10 1-1-8 2-23 4

3ος όμιλος

Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν 5-1
(9΄,66΄ Γκορέτσκα, 54΄ Βάγκνερ, 64΄ Ρούντιγκερ, 81΄ Τσαν - 34΄ Σεϊντάεφ)

Νορβηγία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0
(71΄αυτ. Μπραντ)

Τσεχία-Σαν Μαρίνο 5-0
(8΄,23΄ Κρμέντσικ, 27΄ Κόπιτς, 71΄ Νόβακ, 83΄ Κάντλετς)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Γερμανία 10 10-0-0 43-4 30
Β. Ιρλανδία 10 6-1-3 17-6 19
Τσεχία 10 4-3-3 17-10 15
Νορβηγία 10 4-1-5 17-16 13
Αζερμπαϊτζάν10 3-1-6 10-19 10
Σαν Μαρίνο 10 0-0-10 2-51 0

4ος όμιλος

Σερβία-Γεωργία 1-0
(74΄ Πρίγιοβιτς)

Μολδαβία-Αυστρία 0-1
(69΄ Σάουμπ)

Ουαλία-ΕΪΡΕ 0-1
(57΄ ΜακΛιν)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Σερβία 10 6-3-1 20-10 21
ΕΊΡΕ 10 5-4-1 12-6 19
Ουαλία 10 4-5-1 13-6 17
Αυστρία 10 4-3-3 14-12 15
Γεωργία 10 0-5-5 8-14 5
Μολδαβία 10 0-2-8 4-23 2

5ος όμιλος

Πολωνία-Μαυροβούνιο 4-2
(6΄ Ματζίνσκι, 16΄ Γκροσίτσκι, 85΄ Λεβααντόφσκι, 87΄αυτ. Στοίκοβιτς - 78΄ Μουγκόσα, 73΄ Τομάσεβιτς)

Δανία-Ρουμανία 1-1
(59΄πεν. Έρικσεν - 88΄ Ντεακ)

Καζακστάν-Αρμενία 1-1
(62΄ Τούρισμπεκ - 26΄ Μχιταριάν)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Πολωνία 10 8-1-1 28-14 25
Δανία 10 6-2-2 20-8 20
Μαυροβούνιο 10 5-1-4 19-12 16
Ρουμανία 10 3-4-3 12-10 13
Αρμενία 10 2-1-7 10-26 7
Καζακστάν 10 0-3-7 6-26 3

6ος όμιλος

Λιθουανία-Αγγλία 0-1
(27΄πεν. Κέιν)

Σλοβακία-Μάλτα 3-0
(33΄,62΄ Νέμετς, 69΄ Ντούντα)

Σλοβενία-Σκωτία 2-2
(52΄,72΄ Μπέζιακ - 32΄ Γκρίφιθς, 89΄ Σνόντγκρας)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Αγγλία 10 8-2-0 18-3 26
Σλοβακία 10 5-1-4 17-7 18
Σκωτία 10 5-3-2 17-12 18
Σλοβενία 10 4-3-3 12-7 15
Λιθουανία 10 1-3-6 7-20 6
Μάλτα 10 0-1-9 3-23 1

7ος όμιλος

Αλβανία-Ιταλία 0-1
(73΄ Καντρέβα)

ΠΓΔΜ-Λιχτενστάιν 4-0
(36΄ Μούσλιου, 38΄ Τραϊκόφσκι, 66΄ Μπάρντι, 68΄ Αντέμι)

Ισραήλ-Ισπανία 0-1
(76΄ Ιλαραμέντι)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Ισπανία 10 9-1-0 36-3 28
Ιταλία 10 7-2-1 21-8 23
Αλβανία 10 4-1-5 10-13 13
Ισραήλ 10 4-0-6 10-15 12
ΠΓΔΜ 10 3-2-5 15-15 11
Λιχτενστάιν 10 0-0-10 1-39 0

8ος όμιλος

Εσθονία-Βοσνία 1-2
(75΄ Αντόνοφ - 48΄,84΄ Χαϊροβιτς)

Βέλγιο-Κύπρος 4-0
(12΄,52΄,62΄πεν. Αζάρ, 78΄ Λουκάκου)

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 4-0
(32΄ Τοροσίδης, 61΄,63΄ Μήτρογλου, 78΄ Γιαννιώτας)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Βέλγιο 10 9-1-0 43-6 28
ΕΛΛΑΔΑ 10 5-4-1 17-6 19
Βοσνία 10 5-2-3 24-13 17
Εσθονία 10 3-2-5 13-19 11
Κύπρος 10 3-1-6 9-18 10
Γιβραλτάρ 10 0-0-10 3-47 0

9ος όμιλος

Ισλανδία-Κόσοβο 2-0
(40΄ Σίγκουρτσον, 67΄ Γκούντμουντσον)

Ουκρανία-Κροατία 0-2
(62΄,70΄ Κράμαριτς)

Φινλανδία-Τουρκία 2-2
(76΄ Αραγιουούρι, 88΄ Πογιανπάλο - 57΄,84΄ Τοσούν)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Ισλανδία 10 7-1-2 16-7 22
Κροατία 10 6-2-2 15-4 20
Ουκρανία 10 5-2-3 13-9 17
Τουρκία 10 4-3-3 14-13 15
Φινλανδία 10 2-3-5 9-13 9
Κόσοβο 10 0-1-9 3-24 1

-Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

-Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ, για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.

-Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Απομένουν άλλες 13 (με αυτές των μπαράζ) για να συμπληρωθεί το παζλ των 32 που θα δώσουν ραντεβού σε περίπου 7 μήνες στα γήπεδα της Ρωσίας.
Οι 17 ομάδες που έχουν ήδη «τσεκάρει» το εισιτήριο για τον επόμενο Ιούνιο:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ: Ρωσία
CONMEBOL: Βραζιλία
AFC: Ιράν, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία
CONCACAF: Μεξικό, Κόστα Ρίκα
CAF: Νιγηρία, Αίγυπτος
UEFA: Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Πολωνία, Σερβία, Ισλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία
ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr

*** Στην πρεμιέρα... , στο Basketball Ch. League
 
ΑΕΚ -Εστουδιάντες    79-87
Τα δεκάλεπτα: 15-31, 38-48, 55-65, 79-87
Διαιτητές: Ματσόνι (Ιταλία), Στόικα (Ρουμανία), Μπίγεντιτς (Βοσνία)
ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ελονού 3, Τζέιμς 21(2), Γκριν 9(1), Ξανθόπουλος 13(1), Σάκοτα 16(1), Τσαλμπούρης , Άτιτς 8, Μπάρλοου , Μωραΐτης , Μαυροειδής 5, Σι 4.
Εστουδιάντες (Σάλβα Μαλδονάδο): Τσέβτκοβιτς 9(1), Χάκανσον , Μπριθουέλα , Βιθέντο 5(1), Κουκ 11(3), Πένα , Σάτον 2, Λάντεσπεργκ 28(3), Σόλα , Μπράουν 24(2), Κανερ-Μέντλεϊ 2, Αρτεάγκα 6.
*** ΛΟΥΝΤΒΙΓΣΜΠΟΥΡΓΚ- ΠΑΟΚ   103-70 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 48-40, 78-52, 103-70
Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Τσεμπίσεφ (Ουκρανία), Λίζκα (Πολωνία)
ΛΟΥΝΤΒΙΓΣΜΠΟΥΡΓΚ (Τζον Πάτρικ): Γουόκαπ 18 (1), Έβανς 15 (2), Τζόνσον 15 (1), ΜακΚρέι 3, Σίαρς 3, Γκέσκε 3 (1), Πίτερ-ΜακΝέιλι 7 (1), Κοχ, Σέριτς 5 (1), Βαλεσκόφσκι 4, Κουκ 18 (2), Τίμαν 12.
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ 12 (1), Κλάσεν 1, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 7, Καρράς 4, Τσόχλας 3 (1), Μαργαρίτης 5, Ζάρας 11 (1), Καραμανώλης 1, Κατσίβελης 6 (1), Τζόουνς 10 (1), Τρις 10 (2).
***

 ~*   ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~*

~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5871   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3733   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3739  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.343   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

~
~*Foto-video ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΣΟΣ 30/09 έως 02/10/ 2017: https://youtu.be/pFc0jarO1PE   .-
~ *Φώτο βίντεο Εύβοια Σκιάθος Σκόπελος Αλόννησος 1,2/10/2017: https://youtu.be/5W9hPfzxdlU .- 
  ~* ΠΡΕΣΠΕΣ Ψαράδες  σπήλαια  Αγία Ελεούσα  Μεγ. Πρέσπα  2017: https://youtu.be/qU00_fNqIsw   .-
~*Ψαράδες Μ. Πρέσπα Μόλος  τριεθνές σπήλαια Εκκλησάκι  Μικρής Ανάνηψης  2017: https://youtu.be/x0OYBgYMjhQ   .-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
1~*2Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ και ΠΕΤΙΜΕΖΙΟΥ στο Αρφαρά 30/09/2017: https://youtu.be/DyPHrtOQ48A .-
2~Από    γιορτή μουσταλευρίάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30/09/2017: https://youtu.be/E0HTNnqaaTs .-
3~Από    γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30/09/2017 1ο : https://youtu.be/z8vJSEcLEb8 .-
4~Από    γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30-09-2017 2ο: https://youtu.be/qp7nPmtK6Q8 .-
5~Από    γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30/09/2017 3ο  : https://youtu.be/8Xte-mSIrrs .-
6~Από    γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30/09/2017 4ο: https://youtu.be/NIzzzZ5z2oY  .
7~  Από    γιορτή μουσταλευρίάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30-09-2017 5ο:  https://youtu.be/6QBfhpXqFA4 .-
8~ Από    γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στο Αρφαρά 30/09/2017 6ο: https://youtu.be/JWW9Z_t0d4w  .-
9 ~ Φώτο-βίντεο  2η γιορτή μουσταλευριάς και πετιμεζιού στο ΑΡΦΑΡΑ 30/09/2017: https://youtu.be/Fs4zX4Fl_8c .-

~**  Τα  ΧΑΚΑ ΧΑΟΥΣ  είναι ΚΥΚΛΙΚΆ ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΌΓΡΑΜΜΑ ΚΤΉΡΙΑ , σε περιοχή της ΚΙΝΑΣ ,{ 5-10  τον αριθμό απαρτίζοντας αντίστοιχο χωριό οικογενειών στην Κίνα }και  σε απόσταση τρείς -3- ώρες από το ΠΕΚΙΝΟ με το πούλμαν τετρα- όροφα με 400  κατοικίες δωμάτια και τέσσερες κυκλικούς ή παράλληλους διαδρόμους ανά όροφο .  .-  Λέγονται με επιγραφή στα κινέζικα .." ΤΑΝ ΤΣΙ ΛΟ " ...είναι κινέζικη κληρονομιά ...παγκόσμια ...αναγνωρισμένα και από ΟΥΝΕΣΚΟ .-Βρίσκονται   Στη επαρχία ΧΟΥΤΖΗ ΑΝΓΚ .-
~* Στο ψαροχώρι της Κίνας με το όνομα , ΣΑΝ ΠΟΥ ή ΧΑΝ ΠΟΥ  με τα οστρακόσπιτα , σπίτια εξωτερικά επενδυμένα με εκατοντάδες όστρακα , με τον Βουδιστικό Ι. Ν. "ΜΑΤΣΟ " ονομαζόμενο , αφιαιρωμένο στη θεότητα των Ναυτικών , δίπλα στην κομώπολη "ΤΟΥΝΤΖΙ" με τον εκπληκτικό Ι.Ν. στον ΒΟΥΔΑ , έναν αξιόλογο Βουδιστικό Ι.Ν. ... ΄πολύ οντά βρίσκεται το εθνικό πάρκο της Κίνας ,.  με το όνομα "ΛΑΟ ΤΣΙ ".-
  ~** https://www.youtube.com/watch?v=zRv_PcefOJU  .-ΚΙΝΑ- Σαγκάη ..= η πόλη των 24  εκατομμυρίων κατοίκων  που δημιουργήθηκε σε  25 χρόνια  από το 1990- 1995 .- Στην ΣΑΓΚΑΗ  μπορούμε να δούμε , το Δημαρχείο , την  κεντρική πλατεία (η πλατεία των ανθρώπων) , με τα διακοσμητικά λάχανα , τις παλιές παραδοσιακές γειτονιές Γαλλοκινέζοι κ.α. με παραδοσιακά  κινέζικα μαγαζιά φαγητού , ο παλιός αρχαίος κήπος 400 χιλ χρόνων , τους ουρανοξίστες Μολύβι , ανοιχτήρι , και τον 2ο μεγαλύτερο ουρανοξίστη στο κόσμο το Σαγκάη σέντερ  πύργος 120 ορόφων  , ύψους 632 μέτρων με ανσασέρ 1 ΄λεπτου .- Επίσης το ποτάμι της Σαγκάης "ΧΟΥΑΝ ΚΟΥ "  της μοντ΄έρνας πόλης της Κίνας .- Nόμισμα το ΟΥΑΝ , 1 Ευρώ=7 Ουάν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου