Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .....
~

Ο εγωισμός είναι σαν το στενό ρούχο
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ ταπείνωση είναι η βάση όλων των αρετών. Θαύμα είναι η υπέρβαση των νόμων της φύσεως. Ο εγωισμός είναι πάθος που δύσκολα αποβάλλει ο άνθρωπος. Είναι σαν ένα στενό ρούχο που φοράει ο άνθρωπος και το βγάζει με μεγάλη δυσκολία, γιατί του είναι πολύ στενό.

~ 13 Ιουλίου
Σύναξις τον αρχαγγέλου Γαβριήλ. Μάρτυρος Γολινδούχ (Μαρίας). Οσίου Στεφάνου του Σαβαίτου (†794). Οσίων και των εν Κύπρω εν ασκήσει λαμψάντων Ηλιοφώτου, Αμμωνίου, Αυξουθενίου, Ευτυχίου, Ευφημιανού, Παμμεγίστου, Παφνουτίου, Παμφροδίτου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου, Σωτηρίχου, Φωτίου και Χουλελαίου. Οσίας Σάρρας. ~
Σήμερα 13/07/2017 εορτάζουν:
Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Όσιος Στέφανος ο Σαββαΐτης
~  Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ὡς θεῖον στεφάνωμα, τὴν ἀρετὴν ἐσχηκῶς, λαμπρῶς ἐστεφάνωσας, τὴν Ἐκκλησίαν Χριστοῦ, ἐν λόγοις καὶ πράξεσι, σὺ γὰρ ὡς ἱεράρχης, καὶ σοφὸς θεηγόρος, θείων ᾀσμάτων λύρα, Πάτερ Στέφανε ὤφθης, διὸ ταὶς σαὶς φαιδρότησιν, ἠμᾶς στεφάνωσαν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Στεφάνου του Σαββαΐτου - 13 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/6w_SpEimEdc  .-


Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
***  ΔΕΟΣ! Μαρτυρία για τον Άγιο Παΐσιο που θα σας ανατριχιάσει... 

~ Ο Μοναχός Νικήτας, Γέροντας του Ιερού Κελλίου Παναγίας Πορταΐτισσας μιλάει για την εμπειρία του από τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τονίζοντας τη σημασία του μυστηρίου της αγιότητας που καθιστά ζώντα τον άγιο ανάμεσά μας και μεσίτη προς τον Ιησού Χριστό.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.    pemptousia.gr

*** ALERT! Η Γερμανία ΣΤΟΧΕΥΕΙ τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ... 

~ Μεγάλη έρευνα του VICE αποκάλυψε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στο στόχαστρο την Ελλάδα και προβάλλεται σε ντοκιμαντέρ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το VICE το οποίο πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα οι Γερμανοί φέρονται να παρακολουθούσαν ελληνικά τηλέφωνα σε πολιτικά κόμματα και υπουργεία, ερευνητικούς φορείς και επιστήμονες, εταιρείες αλλά και πρεσβείες ξένων χωρών, ακόμα και των πιο στενών συμμάχων τους μεταξύ των οποίων και οι Ένοπλες Δυνάμεις για λόγους… εθνικής ασφάλειας. Πίσω από την υπόθεση κατασκοπείας μεταξύ άλλων κρύβεται και η Vodafone το όνομα οποίας δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται σε υπόθεση κατασκοπείας.
Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, το ελληνικό γραφείο του VICE, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Democrisis, παρουσίασε αποκλειστικά το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Οι στόχοι των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».
Το σημαντικό είναι ότι το ντοκιμαντέρ του VICE Greece φέρνει στο φως για πρώτη φορά στοιχεία που αποκαλύπτουν μια υπόθεση ενδεχόμενης κρατικής κατασκοπίας σε βάρος της Ελλάδας.
Μέχρι σήμερα, η μόνη διαπιστωμένη υπόθεση κρατικών παρακολουθήσεων εναντίον ελληνικών στόχων από ξένες υπηρεσίες ήταν αυτή της Vodafone, με τις ΗΠΑ και όπως όλα δείχνουν, να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.
Αυτή τη φορά, αυτός που φέρεται να έκανε τις παρακολουθήσεις είναι η Γερμανία και τώρα δεν είναι 108 ονόματα, όπως στην υπόθεση Vodafone, αλλά πολλές εκατοντάδες στόχοι.
Αυτό το οποίο βγαίνει στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικό: Τα στοιχεία τα οποία είδε το VICE δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για υποκλοπές σε σχεδόν βιομηχανική κλίμακα: Από το 2000 και μετά, οι Γερμανοί φέρονται να παρακολουθούσαν ελληνικά τηλέφωνα σε πολιτικά κόμματα και υπουργεία, ερευνητικούς φορείς και επιστήμονες, εταιρείες αλλά και πρεσβείες ξένων χωρών, ακόμα και των πιο στενών συμμάχων τους αναφέρει το site.
O ρόλος των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην κατασκοπεία
Πριν από τρεις μήνες, το ελληνικό γραφείο του VICE ξεκίνησε να ερευνά το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα έχοντας κατά νου τα εξής: Τις ενδείξεις για βιομηχανική κατασκοπία. Την υπέρογκη έκρηξη στις νόμιμες παρακολουθήσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας. Το ρόλο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Η έρευνα όμως ‘’έστειλε’’ το VICE μακριά από την Αθήνα, και συγκεκριμένα στο κέντρο του Βερολίνου, στην έδρα της BND, των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.
Τα στοιχεία της έρευνας του VICE αποκαλύπτουν για πρώτη φορά πως η BND, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, παρακολουθούσε επικοινωνίες από την Ελλάδα και αυστηρά επιλεγμένους ελληνικούς στόχους.
Πρόκειται για τρεις διαφορετικές υποθέσεις, όλες τους όμως αφορούν τη δράση της BND. Όπως επισημαίνεται στο επίσημο site της, είναι η «μοναδική γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού», δραστηριοποιείται, δηλαδή, εκτός Γερμανίας. Οργανικά, η BND αναφέρεται απευθείας στη γερμανική καγκελαρία.
Τα στοιχεία για τις τρεις υποθέσεις προέρχονται από τρεις διαφορετικές πηγές οι οποίες δε σχετίζονται μεταξύ τους.
Οι τρεις υποθέσεις κατασκοπείας
Η πρώτη υπόθεση αποκαλύπτει ποιοι φέρεται να ήταν οι στόχοι παρακολούθησης των γερμανικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2017, το γερμανικό περιοδικό Spiegel είχε δημοσιεύσει πως η BND, μετά το 2002, παρακολουθούσε τα γραφεία της Interpol σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα. Σε συνέντευξή του προς το VICE, ο δημοσιογράφος του Spiegel Μάρτιν Κνόμπε -που αποκάλυψε το σκάνδαλο- λέει πως στη φερόμενη ως λίστα παρακολούθησης της BND υπήρχαν και ελληνικοί στόχοι. Το Spiegel έχει ήδη δημοσιεύσει άλλα στοιχεία της λίστας (για παράδειγμα, για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων του BBC και των New York Times και για στόχους στις ΗΠΑ) τα οποία έγιναν αντικείμενο συζήτησης στη γερμανική βουλή.
Πηγή που δεν μπορεί να κατονομαστεί, έδειξε στο VICE στοιχεία από τη φερόμενη ως λίστα παρακολούθησης της BND. Ελληνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί, φαξ και διευθύνσεις email φαίνεται να μπαίνουν στη λίστα από το 2000 έως το 2006. Δε φαίνεται όμως αν και πότε σταμάτησαν να βρίσκονται σε αυτή.
Πρόκειται για εκατοντάδες στόχους, από τους χώρους της κρατικής μηχανής, της πολιτικής, των ενόπλων δυνάμεων, της εκπαίδευσης και της έρευνας, των επιχειρήσεων. Στη φερόμενη ως λίστα παρακολουθήσεων της BND, εντοπίστηκαν τηλέφωνα από τη Βουλή. Στα στοιχεία γίνεται αναφορά σε αρκετά ελληνικά υπουργεία.
Η δεύτερη υπόθεση είναι διαφωτιστική για τη μέθοδο που η γερμανική υπηρεσία χρησιμοποιούσε, σε συνεργασία με την αμερικανική NSA, για να υποκλέπτει επικοινωνίες που προέρχονταν από την Ελλάδα αλλά περνούσαν από γερμανικό έδαφος. Η επιχείρηση λεγόταν ”Eikonal” και έλαβε χώρα από το 2004 ως το 2008. Σήμερα, το VICE, για πρώτη φορά, αποκαλύπτει ποια ήταν τα ελληνικά τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα που φέρεται ότι υπέκλεπτε η BND μέσω της Deutsche Telekom, το γερμανικό κρατικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο.
Παρότι η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι δεν είχε γνώση των παρακολουθήσεων αυτών, η καγκελαρία όχι μόνο γνώριζε αλλά και πίεσε τη Deutsche Telekom ώστε να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα υποκλοπών.
Τέλος, η τρίτη υπόθεση δείχνει ότι η Ελλάδα εξακολουθούσε να ενδιαφέρει τις γερμανικές υπηρεσίες και μετά το 2010, έστω στο πλαίσιο του αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Το έγγραφο που είδε το VICE και το οποίο αναφέρεται στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών, έχει ημερομηνία 13 Απριλίου 2010.
Και για τις τρεις υποθέσεις, το VICE απηύθυνε ερωτήματα προς τη BND, ζητώντας από την υπηρεσία να σχολιάσει τα ευρήματά του. Ως τώρα η BND δεν έχει ούτε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τα στοιχεία του VICE.
Επιχειρηματίες που θεωρούν πως παρακολουθούνται για λόγους βιομηχανικής κατασκοπίας. Χιλιάδες άρσεις απορρήτου κάθε χρόνο, χωρίς ο εισαγγελέας που τις υπογράφει να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται και γιατί. Κάθε μέρα, αποφασίζονται τουλάχιστον 13 νέες παρακολουθήσεις, μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αστυνομικοί που περιπολούν στα chat room και τα blog. To VICE ερεύνησε και το ρόλο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε όλα αυτά.
Στο ντοκιμαντέρ μιλούν, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Πρέσβυς ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο δικηγόρος Νίκο Χάερτινγκ, ο Γερμανός πολιτικός, Κονσταντίν Φον Νοτς, ο δημοσιογράφος του περιοδικού Spiegel, Μάρτιν Κνόμπε, το στέλεχος της «Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης», Δημήτρης Κρις, ο εισαγωγέας συστημάτων ασφαλείας Πέτρος Αθανάσαινας, ο νομικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Βασίλης Δημόπουλος, ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης.
 Με πληροφορίες από VICE   onalert.gr

***  Κινδύνεψε να καταστραφεί το δάσος της Βασιλικής 
Μάχη με τις φλόγες από γη και αέρα
Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι ύστερα από ενημέρωση για φωτιά στο δάσος της Βασιλικής. Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, κάτι που έκανε πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης
Άμεσα ξεκίνησε η μάχη με τις φλόγες, με τα πρώτα οχήματα να είναι από την περιπολία της περιοχής Ακολούθησαν τα οχήματα της ΓΑΙΑ, ενώ όσο περνούσε η ώρα έφθαναν δυνάμεις και από άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών της Καλαμάτας, της Σπάρτης και της Αρεόπολης.
Στο σημείο έφθασαν και πεζοπόρα τμήματα από την Τρίπολη, καθώς και μέλη της ΓΑΙΑ.
Πέρα από την επίγεια μάχη, στο σημείο έσπευσαν δύο canadair, πέντε PZL και ένα ελικόπτερο, τα οποία επιχειρούσαν μέχρι να πέσει ο ήλιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από το βράδυ η φωτιά ήταν υπό έλεγχο και μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάψει 15 με 20 στρέμματα δασικής έκτασης.  Π.Μπ.   Φώτο αρχείου 

*** ΝΤΡΟΠΗ! Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ΚΑΛΥΠΤΕΙ τον Καμμένο για το Noor 1...

~ Εκ νέου στήριξη στον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη παρέχει μιλώντας από τη Βιέννη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ταυτόχρονα, ο κ.Κοντονής βάλει εμμέσως κατά της Δικαιοσύνης λέγοντας ότι «πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όχι μόνον στους πολιτικούς θεσμούς και στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και στη Δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στην υπόθεση του Noor 1 και τους χειρισμούς Καμμένου, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται το θέμα ως ένα ζήτημα φθοράς της κυβέρνησης, εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε ο κ.Καμμένος «να ενθαρρύνει έναν εμπλεκόμενο ο οποίος έχει καταδικαστεί, να πει την αλήθεια και να εμφανίσει στοιχεία».
         Ειδικότερα, ο κ.Κοντονής δήλωσε στο ΑΠΕ:
Καθήκον της Πολιτείας να αποκαλύψει τους ενόχους του Νοοr 1
 Για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου "Noor One",  ο υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί πως «είναι ένα θέμα τεράστιας πολιτικής ευθύνης και η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα».
 Και αυτό διότι, όπως ο ίδιος επισημαίνει, «θα πρέπει κανείς να γνωρίζει, ότι εάν αυτό το φορτίο είχε διαχυθεί όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, χιλιάδες νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, θα βρίσκονταν μπροστά στο φάσμα του θανάτου και οι οικογένειές τους μπροστά σε ένα φάσμα απόγνωσης».
 «Θέλω λοιπόν να πω -υπογραμμίζει ο Στ. Κοντονής, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ - ότι το καθήκον της Πολιτείας είναι να αποκαλύψει τους ενόχους και να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.΄Ολα τα μέλη της κυβέρνησης προσπαθούμε σε αυτή την κατεύθυνση να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει κατά τον καλύτερο τρόπο αυτό που ξέρει να κάνει, ήδη η εισαγγελική έρευνα προχωρά σε όλα τα επίπεδα».
 «Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό το ζήτημα το αντιλαμβάνεται ως ένα ζήτημα φθοράς της κυβέρνησης, εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Πάνος Καμμένος, να ενθαρρύνει έναν εμπλεκόμενο ο οποίος έχει καταδικαστεί, να πει την αλήθεια και να εμφανίσει στοιχεία», αναφέρει ο κ. Κοντονής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 Ο ίδιος χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο» το γεγονός «να κατηγορείται ένας υπουργός γιατί έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή να ενθαρρύνει έναν ο οποίος δηλώνει ότι γνωρίζει αυτά που δήλωσε, να τα καταθέσει χωρίς φόβο στη Δικαιοσύνη, ενώ μας προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και κατάπληξη το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να βλέπει το μεγάλο διακύβευμα αυτής της υπόθεσης, να εξαντλείται σε μικροπολιτικές αναφορές γενόμενη μάλιστα ιμάντας μετάβασης επιχειρημάτων ορισμένων επιχειρηματιών».
 «Αυτό δεν τιμά το πολιτικό σύστημα, διότι παρουσιάζεται στη συγκεκριμένη υπόθεση μία άμεση εξάρτηση, για να μην πω διαπλοκή, αυτών των επιχειρηματικών συμφερόντων με πολιτικά κόμματα, και είναι απολύτως θλιβερό αυτό που συμβαίνει εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προσθέτει ο κ. Κοντονής.
      Για τη Δικαιοσύνη
«Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όχι μόνον στους πολιτικούς θεσμούς και στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι έσχατο καταφύγιο των πολιτών σε κάθε μέρος του κόσμου», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε σημερινή αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής. Με μια διπλή επισήμανση: αφενός ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα λύνονται με συνεργασία, αφετέρου ότι η κυβέρνηση επιδιώκει καλό κλίμα συνεννόησης και κοινές λύσεις στα σοβαρά, όπως αναγνωρίζει, προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη.
 Ο κ. Κοντονής πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βιέννη, έπειτα από πρόσκληση του Αυστριακού αντικαγκελάριου και υπουργού Δικαιοσύνης Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ, με τον οποίο είχαν «εποικοδομητικές και ειλικρινείς» συνομιλίες, ενώ θα έχει και σειρά επαφών με εκπροσώπους του νομικού και δικαστικού συστήματος της Αυστρίας, για θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, τη διαμεσολάβηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την παρεχόμενη στο ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης τεχνική συνδρομή.
     Απαντώντας στο ερώτημα του ΑΠΕ -ΜΠΕ, εάν υπάρχει «ρήγμα» στις σχέσεις
 λειτουργών της Θέμιδος και του αρμόδιου Υπουργείου, ο κ. Κοντονής επισημαίνει πως «για να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει κλίμα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρώτα και κύρια των δικαστικών και των εισαγγελικών λειτουργών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επίσης ότι πρέπει το κλίμα συνεργασίας να καλλιεργείται κυρίως εκεί που υπάρχουν προβλήματα».
«Εάν δεν συζητήσουμε ειλικρινά και με βάση τα ιστορικά προηγούμενα, το τί είχε συμβεί στη Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα στο μέλλον», προσθέτει.
 «Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού όχι μόνον στους πολιτικούς θεσμούς και στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι έσχατο καταφύγιο των πολιτών. Επομένως, θέλω να τονίσω ότι ένα κλίμα που πυροδοτεί ένταση, και παράγοντες που δεν αντιλαμβάνονται ότι τα προβλήματα λύνονται μόνον με τη συνεργασία και ειλικρινή διάλογο -ακόμη και όταν υπάρχουν διαφωνίες- προσφέρουν κακές υπηρεσίες και θα πρέπει να το ξανασκεφθούν», σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, «η κυβέρνηση από την μεριά της έχει πει κατ' επανάληψη ότι επιδιώκει αυτό το καλό κλίμα συνεννόησης και πάνω από όλα τον καθορισμό κοινών λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη».
 Κατά την άποψή του, «η αντιπαράθεση δικαστικών κύκλων με την κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά και δεν βοηθά καθόλου, αντιθέτως δίνεται μία εικόνα και προς την κοινωνία, δημιουργώντας πολλαπλές απογοητεύσεις. Επομένως αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι έχουμε τα περιθώρια και τις δυνατότητες να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι με σοβαρότητα και υπομονή».
 protothema.gr

***  ΒΟΜΒΑ! Στη ΦΥΛΑΚΗ το ζεύγος Παπαντωνίου λόγω ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...

~ Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ο καθένας, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ - όπως και πρωτοδικως - για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες καταδικάστηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.
Συνολικά το ζευγάρι θα πρέπει να καταβάλει περίπου 100.000 ευρώ για να μείνει εκτός φυλακής.
Σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται πως δεν συμπεριέλαβαν στη δήλωση πόθεν έσχες τη κατάθεση των 1.311.000 ευρώ της Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου αρνήθηκαν ότι είχαν δόλο να αποκρύψουν την πραγματική περιουσιακή τους κατάσταση.
Όπως τόνισαν διά του πληρεξούσιου δικηγόρο τους Τάσου Τριανταφύλλου πίστευαν ότι δεν είχαν νομική υποχρέωση να δηλώσουν στο πόθεν έσχες, καθώς θεωρούσαν ότι αφού έγιναν καταπίστευμα, δεν είχαν πλέον την κυριότητα τους.
Στο δικαστήριο κατέθεσε δικηγόρος, οικογενειακός φίλος του ζευγαριού, ο οποίος υποστήριξε ότι συμβούλευσε την κυρία Κουράκου να μεταφέρει τα χρήματα σε trust προκειμένου να περάσουν στα δυο παιδιά της από τον πρώτο της γάμο.
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
«Δεν αποδείχθηκε η πηγή των χρημάτων η οποία και αγνοείται. Ήταν σύζυγοι που συμβιώνουν, ουδείς λόγος υπήρχε να αποκρύψει η κυρία Κουράκου την ύπαρξη του trust από τον σύζυγο της. Εφόσον προέρχονταν από τον πρώην σύζυγο, γιατί να μην γνωρίζει την ύπαρξη αυτή του ποσού ο πρώτος κατηγορούμενος. Αυτός που μεσολάβησε για κατάθεση ήταν φίλος του δεύτερου κατηγορούμενου. Δεν ήξεραν ότι έπρεπε να το δηλώσουν. Οποιοδήποτε πολίτης θα ρωτούσε εκατό φορές νομικούς για το εάν έπρεπε να το δηλώσει. Να κηρυχθούν ένοχοι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι», τόνισε η εισαγγελέας.  tanea.gr

*** Ορκωμοσία στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου (φωτογραφίες και βίντεο) 
Μια ακόμα ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα αυτή τη φορά στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής όπου το πτυχίο τους έλαβαν 33 πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων καθώς και 19 του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι ορκωμοσίες θα ολοκληρωθούν αύριο με αυτής του Τμήματος Λογοθεραπείας
   Τα ονόματα των πτυχιούχων
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ
ΑΝΕΥΛΑΒΗΕΙΡΗΝΗ
ΓΙΑΝΝΑΚΗΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΚΑΛΕΝΗΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΔΕΚΑΙΣΑΡΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΥΔΗΜΗΤΡΑ
ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑ
ΖΕΛΚΑΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΛΛΙΔΗΕΛΕΝΗ
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΛΙΟΛΙΟΥΕΛΕΝΗ
ΚΟΥΜΠΕΝΑΚΗΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΟΥΤΡΑΙΩΑΝΝΑ
ΚΡΕΣΤΑΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥΑΡΕΤΗ
ΛΙΟΤΣΟΥΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΛΥΡΑΚΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΙΣΙΧΡΟΝΗΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΠΠΟΥΑΡΓΥΡΩ
ΣΗΦΑΚΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΣΙΟΛΕΤΙΤΣΡΟΖΛΙΝ
ΤΖΑΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥΣΟΦΙΑ
ΤΟΔΡΗΣΟΥΖΑΝΑ
ΤΣΑΪΝΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΣΟΛΙΑΚΟΥΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ
ΦΑΛΕΛΑΚΗΓΕΩΡΓΙΑ
ΦΡΑΓΓΙΔΟΥΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΧΡΗΤΗΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

ΒΑΚΙΡΤΖΗΣΝΕΟΦΥΤΟΣ
ΓΟΛΕΓΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΟΥΔΑΛΗΣΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΑΡΥΔΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΤΣΙΛΟΥΛΗΣΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΚΟΙΤΟΣΗΣΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΚΟΤΣΑΚΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΛΩΝΗΕΥΓΕΝΙΑ
ΜΑΛΛΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΣΤΙΓΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΜΑΡΙΑ
ΠΟΤΣΙΤΑΡΙΙΡΙΝΑ
ΣΚΛΑΒΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΠΑΝΤΙΔΕΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 
*** Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη μεταξύ των χωριών Βλάση και Κουρτάκη 
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των χωριών Βλάση και Κουρτάκη. Στο μέτωπο της φωτιάς έχουν ριχθεί οχήματα από την Π.Υ. Γαργαλιάνων, Πύλου, Κυπαρισσίας και Καλαμάτας. Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση συντονίζει ο Δ/της Γαργαλιανων. Επίσης , συμμετέχειει και κλιμάκιο από το Πεταλίδι καθώς και πεζοπόρο τμήμα από την Τρίπολη. Παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν με ρίψεις και αεροσκάφη PZL   (φωτό αρχείου)  

*** Χιλιάδες αγροτεμάχια δηλωμένα στο ΟΣΔΕ κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν δάση 
Έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τους δασικούς χάρτες 
 Στο παρά πέντε εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που δίνει το πράσινο φως για την έναρξη των διασταυρώσεων των δασικών χαρτών με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Η «Ύπαιθρος Χώρα» με επανειλημμένα ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει πρώτη το πρόβλημα, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πάνω από 440.000 δηλωμένα αγροτεμάχια στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2017 επικαλύπτονται ολικώς ή μερικώς με δασικούς χάρτες.
Εκτιμάται ότι η επικαλυπτόμενη έκταση με δασικούς χάρτες ξεπερνά τα 1,3 εκατ. στρέμματα! Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.
Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11/7, καθορίζονται οι «λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 47 (παρ. 5-14) και 47Β του ν. 998/1979 ως ισχύει, που αφορούν δάση, δασικές εκτάσεις, καθώς και εκτάσεις της κατηγορίας 5α του άρθρου 3 του ν. 998/1979 όπως ισχύει, που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς άδεια της οικείας δασικής αρχής πριν από την 11η-6-1975, καθώς και δάση, δασικές εκτάσεις, καθώς και εκτάσεις της κατηγορίας 5α του άρθρου 3 του ν. 998/1979 όπως ισχύει, που εκχερσώθηκαν χωρίς άδεια της οικείας δασικής αρχής μετά την 11η-6-1975 και ως την 7η Μαρτίου 2007, και διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα».
Η κοινή υπουργική απόφαση αφορά στις περιοχές στις οποίες έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες, στους οποίους οι εκτάσεις εμφαίνονται:
α. ως «δασικές ή χορτολιβαδικές στην παλαιότερη αεροφωτογράφιση» και «άλλης μορφής στην πλέον πρόσφατη αεροφωτογράφιση» (ΔΑ ή ΧΑ) στον πρωτεύοντα χαρακτηρισμό και
β. ως αναδασωτέες (ΑΝ) στον πρωτεύοντα χαρακτηρισμό και ταυτόχρονα ως «δασικές ή χορτολιβαδικές στην παλαιότερη αεροφωτογράφιση» και «άλλης μορφής στην πλέον πρόσφατη αεροφωτογράφιση» (ΔΑ ή ΧΑ) στο δευτερεύοντα χαρακτηρισμό.
Στο πλαίσιο ελέγχου και ενημέρωσης των κατόχων εκτάσεων η Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος χορηγεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ το ψηφιακό περίγραμμα των δασικού εν γένει χαρακτήρα εκτάσεων για τις περιοχές στις οποίες αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες.
Στη συνέχεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποστέλλει στη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος και στην ΕΚΧΑ Α.Ε. το γεωχωρικό περίγραμμα του συνόλου των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί με Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) στο (ΟΣΔΕ) α) το τρέχον (2017) και β) ενοποιημένο για τα τρία τελευταία έτη (2014-2015-2016), όπως τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS) του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, οι οποίοι εμφαίνονται να εμπίπτουν, σύμφωνα με το αρχείο της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, με οποιονδήποτε χαρακτηρισμό, να απευθυνθούν στα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ) ή τη Δασική Υπηρεσία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, κατά τα οριζόμενα στο νόμο.
Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, για την εφαρμογή των άρθρων 47 (παρ. 5-14) ή 47Β του ν. 998/1979 όπως ισχύει, εν σχέση με τον αποδιδόμενο χαρακτηρισμό των εκτάσεων στο δασικό χάρτη σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, συντάσσεται από τους αιτούντες εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα της έκτασης αυτής με συντεταγμένες κορυφών βασισμένες στο Εθνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς ΕΓΣΑ 87, στο οποίο αποτυπώνεται η θέση, τα όρια και το εμβαδόν της έκτασης.
Η ΕΚΧΑ δημιουργεί εφαρμογή, στην οποία έχει πρόσβαση η Δασική Υπηρεσία, προκειμένου η τελευταία να διαπιστώνει μέσω αυτής εάν το εξαρτημένο τοπογραφικό που προσκομίζεται και αφορά στην έκταση περιέχεται εντός του ευρύτερου γεωχωρικού περιγράμματος των εκτάσεων που έχουν ενταχθεί στο ΟΣΔΕ, τόσο κατά το τρέχον έτος όσο και σε ένα τουλάχιστον έτος εκ της τελευταίας τριετίας (2014-2015- 2016).
«Το διαβιβαστικό με το οποίο αποστέλλονται, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 2 της παρούσας, τα γεωχωρικά στοιχεία του ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνιστά την απαιτούμενη βεβαίωση, που αφορά συνολικά στις εκτάσεις που έχουν δηλωθεί με Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) στο ΟΣΔΕ» σημειώνεται συγκεκριμένα.

***  Καλοκαίρι 2017: Συναυλίες και θεατρικά στην Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία 
Όσο περνά ο καιρός όλο πιο πολλές εκδηλώσεις συμπληρώνουν το πάζλ των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού για την Καλαμάτα αλλά και όλη τη Μεσσηνία.
Σε επίπεδο συναυλιών ακόμα η λίστα είναι μικρή, κάτι που δε συμβαίνει το ίδιο με θέατρο αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί πολλά θεατρικά που θα επισκεφθούν και φέτος την περιοχή μας.
Μέχρι σήμερα έχουμε τα εξής:
Ιούνιος

23: Γιώργος Χατζηνάσιος- Γαργαλιάνοι
Ιούλιος
3: Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
6-9: Λωξάντρα από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
10: Σαββέρια Μαργιολά- Καλαμάτα
10-11 : "Το ψέμα" του Florian Zeller- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
13: Νίκος Πορτοκάλογλου- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
19: Αλκίνοος Ιωαννίδης- Αγρόκτημα Μαρίνη
21: Φωτεινή Βελεσιώτου- Καλαμάτα
23: Russian Ballet Theater: "Η Ωραία Κοιμωμένη"
27:  Σταύρος Ξαρχάκος &  Άλκηστις Πρωτοψάλτη- Αρχαία Μεσσήνη
31: "Το πρώτο μας πάρτυ" του Μάκη Δελαπόρτα- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
Αύγουστος
1: «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή»- Καλαμάτα
2: Ο Μαγικός Αυλός | Κάρμεν Ρουγγέρη- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
3: Ο Μαγικός Αυλός | Κάρμεν Ρουγγέρη- Κυπαρισσία
4: Γιάννης Αγγελάκας & 100º C-  Κυπαρισσία
5: Γλυκερία- Χανδρινού
9-10: Πάνος Μουζουράκης- Καλαμάτα
18: Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία- Αρχαία Μεσσήνη
18: Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων | Μαγικές Σβούρες |  Καλαμάτα
21-22: Μάνα θα πάω στο Hollywood- Καλαμάτα
24-25: "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς- Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
28-29: «Για όνομα...» των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière - Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
30: Γιάννης Κότσιρας
 Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς

***  Ν. Πορτοκάλογλου: «Το Κάστρο της Καλαμάτας είναι το γούρι μου – Από εδώ ξεκίνησαν όλα το 1986» 
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε παλαιότερη συναυλία του στο Κάστρο της Καλαμάτας
-Ο σπουδαίος τραγουδοποιός «επιστρέφει» στο Κάστρο, όπου θα τραγουδήσει μαζί με 50 παιδιά από τη χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας
«Restart» κάνει απόψε στην Καλαμάτα ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στο αμφιθέατρο που έκανε «εκκίνηση» το καλοκαίρι του ΄86
  -«Συγκινούμαι κάθε φορά που τραγουδάω μαζί με νέα παιδιά στη σκηνή τους στίχους “Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα…”»
 Ιδιαίτερα συγκινημένος που «επιστρέφει» στην αγαπημένη του Καλαμάτα δήλωσε χθες το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου. Απαντώντας σε ερώτηση του «Θάρρους» για την προτίμηση που δείχνει στην πόλη μας κατά καιρούς, σημείωσε ότι δεν επισκέπτεται την Καλαμάτα όσο συχνά θα ήθελε, τονίζοντας παράλληλα ότι το αμφιθέατρο του Κάστρου της αποτελεί το «γούρι» του! Το καλοκαίρι του 1986, έχοντας κυκλοφορήσει ο 4ος δίσκος των «Φατμέ», με τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες όπως το «Καλοκαιράκι», πρώτη τους «στάση» στη θερινή περιοδεία ήταν το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. «Σ’ αυτή τη συναυλία, στο κατάμεστο Κάστρο, με τον κόσμο να σιγοτραγουδάει το “Καλοκαιράκι” μαζί με εμάς, ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα ότι κάτι αλλάζει στην καριέρα μου…» θυμήθηκε συγκινημένος ο Νίκος Πορτοκάλογλου…
Έχοντας έτσι και συναισθηματικό «δέσιμο» με την πόλη μας, κάλεσε το κοινό να βρεθεί απόψε στο Κάστρο και να σιγοτραγουδήσουν και πάλι παρέα, συνοδεία και της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου, το «Καλοκαιράκι» και άλλες σπουδαίες επιτυχίες από την πολύχρονη διαδρομή του…
Αφού ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο της «Φάρις», Δημήτρη Μπούχαλη, για την προσφώνησή του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξήγησε τους λόγους της συνεργασίας του με τα μουσικά σχολεία της χώρας. Εξήρε δε το έργο τους, «ετοιμάζοντας» ολοκληρωμένους καλλιτέχνες που σέβονται όλα τα ήδη της μουσικής, ανεξαρτήτως ακουσμάτων.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πάντα συγκινείται όταν τραγουδά επί σκηνής τους στίχους «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα…» μαζί με νέα παιδιά.
Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία του καλλιτέχνη έχει τον τίτλο «Restart», καθώς, όπως εξήγησε, βρίσκεται σ’ ένα στάδιο «Επανεκκίνησης»… Κυκλοφόρησε πρόσφατα νέο δίσκο με νέα τραγούδια και τον τίτλο «Εισιτήριο», ενώ έχει δημιουργήσει μια νέα «μπάντα» με νέα παιδιά, μερικοί εκ των οποίων και απόφοιτοι μουσικών σχολείων, τους «Ευγενείς αλήτες».
Κλείνοντας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέφερε ότι η αποψινή συναυλία θα είναι μιαν αναδρομή σ’ όλη του την καριέρα μέχρι σήμερα και είναι πολύ χαρούμενος που θα τραγουδήσει μαζί με τα νέα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας.
_1011497.jpg
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ
 «Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχει άποψη και τη λέει… δεν είναι σαν άλλους θολοκουλτουριάδηδες καλλιτέχνες» 
 Τον Νίκο Πορτοκάλογλου υποδέχθηκε χθες, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, ο αντιπρόεδρος της «Φάρις», δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης.
Αφού έκανε αναδρομή στο βιογραφικό και τις σπουδαίες συνεργασίες στην καριέρα του Νίκου Πορτοκάλογλου, σημείωσε ότι ανήκει στη γενιά που μεγάλωσε με τις «συναυλίες» των «Φατμέ» σε αμφιθέατρα και γήπεδα… Τέλος, σημείωσε ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου δε μοιάζει με άλλους θολοκουλτουριάρηδες καλλιτέχνες, αλλά έχει άποψη και δε φοβάται να τη λέει…
«Μας προειδοποίησε με τα “Ψέματα” και το “Μπλέξανε οι γραμμές”, στη συνέχεια διαπίστωσε σωστά ότι “Νικητές και ηττημένοι όλοι χάσαμε μαζί”, δίνοντας ελπίδα ότι “Θα περάσει κι αυτό”» έκλεισε λέγοντας.
  ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 «Μεγάλη τιμή για το σχολείο και σπουδαία εμπειρία για τα παιδιά» 
 Τη μεγάλη τους τιμή που θα συμμετάσχουν σε μια τόσο μεγάλη συναυλία, καθώς και την τεράστια εμπειρία που θα αποκομίσουν περισσότερα από 50 παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Καλαμάτας, σημείωσαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υποδιευθυντής του σχολείου Διονύσης Κοτταρίδης και η υπεύθυνη της χορωδίας, Κατερίνα Τσίτσα.
Ο κ. Κοτταρίδης ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για τη συνεργασία και τόνισε ότι η ιδέα ξεκίνησε το χειμώνα. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Τσίτσα που μαζί με τον Γιάννη Σιψάκο και την Άρτεμι Θεοδούλου έχουν προετοιμάσει τα παιδιά της χορωδίας κατάλληλα γι’ αυτή τη συναυλία.
Τέλος, ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα και τη «Φάρις» για την αμέριστη βοήθεια που τους παρέχουν.
Από την πλευρά της, η Κατερίνα Τσίτσα σημείωσε ότι όλα τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και ανυπομονούν γι’ αυτή τη συναυλία , σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι τεράστια η εμπειρία που θα αποκομίσουν, καθώς θα βγουν από τις αίθουσες και θα τραγουδήσουν σε μια μεγάλη παραγωγή, με «μπάντα» φώτα, κάμερες και ένα σπουδαίο καλλιτέχνη δίπλα τους…
*Εισιτήρια θα υπάρχουν μέχρι τη 1μ.μ. το πρωί μεσημέρι σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και από τις 7μ.μ. στην είσοδο του Κάστρου. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9:30 μ.μ.
  Του Κώστα Γαζούλη

*** 27χρονος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην Αθήνα μετά από τροχαίο στη Λακωνικής 
Ένας νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά λίγο μετά τις 12 το βράδυ, όταν η μηχανή που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία της και κατέληξε σε μαντρότοιχο στην οδό Λακωνικής.
Η κατάσταση υγείας του 27χρονου οδηγού κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή και με ασθενοφόρο το βράδυ διακομίστηκε διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας.

***  «Άκρα του Τάφου… σιωπή» για τα ανασφάλιστα οχήματα 
Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πόσα οχήματα παραμένουν ανασφάλιστα στους δρόμους, τι θα γίνει με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και εάν ισχύει η καταληκτική ημερομηνία της 14ης Ιουλίου, οπότε θα επιβληθούν νέα.
Μία ημέρα πριν και η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα πρέπει θα θεσμοθετηθούν μειωμένα πρόστιμα για όσους εντοπίζονται με ανασφάλιστα οχήματα βρίσκεται ακόμη στον αέρα.
Παράλληλα, αγνοείται η διαγραφή των αρχικών παραβόλων που είχαν σταλεί και η επιστροφή των χρημάτων σε περίπου 9.000 φορολογούμενους που είχαν ήδη πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ από τις πρώτες ημέρες μετά την αποστολή τους.
Μέχρι στιγμής, όμως, ούτε όσοι έχουν ήδη πληρώσει τα παράβολα υπάρχει τρόπος να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ούτε όμως και το υπουργείο ξέρει πώς να κινηθεί μετά τις 14 Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία που έχει δοθεί για τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού η διάταξη δεν έχει ψηφιστεί ακόμη.
Το βέβαιο είναι ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας το υπουργείο θα πρέπει να επανελέγξει τη λίστα για να εντοπίσει ποια από αυτά έχουν ασφαλιστεί και παράλληλα θα πρέπει να διορθώσει και τα λάθη που είχαν γίνει στον πρώτο έλεγχο στις 6 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, καταβάλλεται προσπάθεια η διάταξη αυτή να ενταχθεί -ως συνήθως- σε οποιοδήποτε από τα νομοσχέδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή για να λήξει το θέμα.
Το ζητούμενο, όμως, για να λήξει το πρόβλημα είναι οι έλεγχοι να είναι διαρκείς και το υπουργείο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα και ποια οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, απειλώντας το κοινωνικό σύνολο

***  Κάθειρξη αόριστης διάρκειας σε 48χρονο που «έσπαζε» καταστήματα στην Καλαμάτα 
Ως καθ’ έξιν υπότροπος για κλοπές και διαρρήξεις και επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας 48χρονος, στον οποίο και επιβλήθηκε κάθειρξη αόριστης διάρκειας, με ελάχιστο όριο  τα 14 χρόνια.
Αυτή τη φορά δικάστηκε για κλοπές σε τρία καταστήματα της Καλαμάτας στις αρχές Μαρτίου. Αρχικά είχε σπάσει  την τζαμαρία χρωματοπωλείου στην οδό Μπουλούκου, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή. Αμέσως μετά έσπασε την τζαμαρία κτηνιατρείου στην Αρτέμιδος και αφαίρεσε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, που όμως δεν περιείχε χρήματα.
Πριν οι αστυνομικοί σταματήσουν τη δράση του, έσπασε και την τζαμαρία καφετέριας στην οδό Μπιζανίου, απ’ όπου πήρε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής με 100 ευρώ.
Όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, πάνω του βρέθηκαν μόνο 9,2 ευρώ.
Ο 48χρονος στην απολογία του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια  ναρκωτικών και γι’ αυτό έκανε αυτές τις κλοπές.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο ΒΑΤΙΚΑΝΟ ταράζει τα νερά! Μπλεγμένος υψηλόβαθμος Καρδινάλιος...

~ Οι εισαγγελείς του Βατικανού κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο και πρώην θησαυροφύλακα του νοσοκομείου παίδων του Βατικανού για υπεξαίρεση χρημάτων από το ίδρυμα του νοσοκομείου για να πληρώσουν ανακαινίσεις στο διαμέρισμα (βλ. φωτογραφία παρακάτω) ενός κορυφαίου καρδινάλιου.
Το κατηγορητήριο διέταξε τον Giuseppe Profiti και τον Massimo Spina να δικαστούν, ξεκινώντας την ερχόμενη Τρίτη.
Η δικαιοσύνη κατηγορεί τους δυο άνδρες ότι χρησιμοποίησαν 422.000 ευρώ (481.000 δολάρια) από το ίδρυμα συλλογής κεφαλαίων του Νοσοκομείου Παίδων του Bambino Gesu για να πληρώσουν για την ανακαίνιση του διαμερίσματος του Καρδινάλιου Tarcisio Bertone, όταν ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού.

Ο Bertone υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση.
Ο Profiti, του οποίου η διαχείριση αποτέλεσε αντικείμενο πρόσφατης έρευνας σχετικά με την ποιότητα της περίθαλψης στο «Νοσοκομείο του Πάπα», αναγνώρισε την πληρωμή, αλλά δήλωσε ότι επρόκειτο για... επένδυση ώστε το ίδρυμα να χρησιμοποιήσει το διαμέρισμα για εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων.

***  Ο Άγιος 'ΑΠΕΔΕΙΞΕ' τα ΨΕΜΑΤΑ και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Φτάνει με τον Πόλεμο...

~ Χθες γράψαμε για τη Λυσσαλέα επίθεση κατά της Ορθοδοξίας, από μερίδα του Λούμπεν, ‘προοδευτικού’ τύπου. Με αφορμή λοιπόν αυτή την επίθεση και το χθεσινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παισίου θυμηθήκαμε μία υπόθεση που είχε ταράξει το Πανελλήνιο.
Θυμηθήκαμε την υπόθεση με τον ‘Άγιο Παστίτσιο’ μία υπόθεση που είχε εγείρει πλήθος αντιδράσεων από την πλευρά των ΄προοδευτικών’, καθώς θεωρούσαν πως πλήττεται η ελευθερία του λόγου. Το δικαστήριο αποφάσισε πως ορθά ΔΕΝ έπρεπε να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις. Φυσικά από τη στιγμή που υπάρχει αμετάκλητη και τελεσίδικη απόφαση το θέμα θεωρείται λήξαν, άσχετα που εμείς θεωρούμε πως άλλο το ποινικά κολάσιμο και άλλο το (κοινωνικά) σωστό ή λάθος.
Σίγουρα όμως θεωρούμε πως αυτή η ελευθερία του λόγου πρέπει να εφαρμόζεται παντού. Δε μπορεί αν κάποιος (εμπεριστατωμένα) κατακρίνει πρακτικές του Ισλάμ, να κατηγορείται για ρατσισμό ή ισλαμοφοβία.
Πρόσφατα άλλωστε δημοσιογράφος κλήθηκε σε απολογία για άρθρο γνώμης που κατέκρινε την πρακτική του Ισλάμ που ασκεί βία στις γυναίκες. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία απέναντι σε αυτή την κίνηση κατά της ελευθερίας του λόγου.
Εκτός φυσικά κι αν φοβούνται οι Λούμπεν πως θα ανατιναχτεί κανένας ακραίος μουσουλμάνος, κάτι που σίγουρα δεν το φοβούνται για τους Ορθόδοξους.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά…

***  ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΒΟΜΒΑ της Κυβέρνησης! Ευγνώμονες οι Έλληνες τους επιφηνούν...

~ Θράσος δίχως όριο έχει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος δήλωσε πως τον σταματούν στον δρόμο και τον αποκαλούν τόσο εκείνον όσο και την κυβέρνηση, ευεργέτες!
Προφανώς ο κ. Μπαλάφας προσπαθεί να πείσει τους φτωχοποιημένους Έλληνες πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ευεργετήσει την χώρα και συγκεκριμένα τον επιχειρηματικό κλάδο, τον οποίο οι ίδιοι έχουν κυριολεκτικά διαλύσει.
Μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως: «έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μας θεωρούν ευεργέτες», προσθέτοντας ότι «με σταματάει ένα μηχανάκι στο δρόμο στη γωνία Αμερικής και Πανεπιστημίου, είναι γεγονός αυτό, σας διαβεβαιώ, του ανοίγω το αυτοκίνητο και μου λέει "σας θεωρούν ευεργέτες"».
Ας θυμίσουμε όμως στον κ. Μπαλάφα και τους λοιπούς... “ευεργέτες” μας πως από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν κλείσει περισσότερες από 14.198 επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο αλλά και την μείωση 0,5%  που σημείωσε το ΑΕΠ το α' τρίμηνο την φετινή χρονιά σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Ως πότε όμως θα ανέχεται ο Ελληνικός λαός τέτοιες θρασύτατες συμπεριφορές που στόχο έχουν να τον εμπαίξουν και να προκαλέσουν ;
Δείτε το βίντεο: Η δήλωση του Μπαλάφα , https://youtu.be/N5xCPtIU1Jc .-

***  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΣΗ από ΚΙΝΑ! Γίνεται ΚΥΡΙΑΡΧΗ στον ΠΛΑΝΗΤH;..

~  Δύο πολεμικά πλοία της Κίνας πλέουν για το Τζιμπουτί μεταφέροντας πολεμικό υλικό και προσωπικό που θα τοποθετηθούν στη νέα βάση στην αφρικανική χώρα. Η Κίνα χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά όλοι γνωρίζουμε τη γεωστρατηγική σημασία που έχει για την ασιατική χώρα το Τζιμπουτί της Ανατολικής Αφρικής.
Φυσικά η Κίνα υποβιβάζει τη σημασία της κίνησης αυτής, ωστόσο κανένας αναλυτής δεν υποτιμά το γεωστρατηγικό ρόλο που παίζει.
Αφενός μεν μιλάμε για μία επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας της Κίνας σε μία ιδιαίτερη περιοχή κάτι που δείχνει και τις φιλοδοξίες του Πεκίνου για μία παγκόσμια παρουσία. Μάλλον η βάση στο Τζιμπουτί είναι η πρώτη από μία σειρά βάσεων που επιθυμεί η Κίνα να εγκαταστήσει σε κομβικά, για τα συμφέροντά της, σημεία.
Η βάση του Τζιμπουντί θα αποτελέσει στρατηγικής σημασίας κόμβο για τη διέλευση των πολεμικών πλοίων της Κίνας και τον ανεφοδιασμό τους. Παράλληλα θα επιτρέπει την άμεση επέμβαση της Κίνας αν θεωρήσει πως πλήττονται τα συμφέροντά της στην Αφρικανική Ήπειρο. Παράλληλα θα επιτρέπει στην Κίνα να περιπολεί και εν τέλει να ελέγξει τον Ινδικό Ωκεανό.
Όλα αυτά όμως είναι δεδομένα που ενοχλούν και τις ΗΠΑ, και τη Γαλλία και την Ιαπωνία που δεν επιθυμούν ο Ινδικός Ωκεανός να γίνει κινεζική θάλασσα. Συνυπολογίστε πως ο Δρόμος του Μεταξιού για να ολοκληρωθεί χρειάζεται στρατιωτική προστασία, ειδικά στη θάλασσα.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες...

***  Νέα συμφωνία της Συμβολαιακής Πειραιώς με την ΑΓΡΟΒΙΜ 
Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.ΑΕ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων ιδιαίτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1994 και αποτελεί συνέχεια εταιρειών συμφερόντων της οικογένειας Γυφτέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται από το 1964 στον κλάδο του εμπορίου και στην τυποποίηση αγροτικών προϊόντων. Η έδρα της βρίσκεται στην Καλαμάτα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (γραφεία, γραμμή τυποποίησης και αποθηκευτικοί χώροι), ενώ διατηρεί τμήμα εξαγωγών στην Αθήνα.
Η επιχείρηση, στην παρούσα φάση, συσκευάζει και εμπορεύεται ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, ξηρά σύκα, ξύδι, καθώς και προϊόντα τύπου antipasti.
Η προμήθεια των πρώτων υλών της ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.AE συντελείται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και από περίπου 3.000 παραγωγούς, που έχουν τις καλλιέργειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση έχει, κυρίως, εξαγωγικό χαρακτήρα (περίπου στο 95% του κύκλου εργασιών της) με πωλήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο (ενδεικτικά: Ιταλία, Σουηδία και Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Νότιος Αφρική), ενώ μικρό ποσοστό (περίπου 5%) των προϊόντων της διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά, σε μικρές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ.
Η εταιρεία υλοποίησε πρόσφατα επένδυση αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά κυρίως σε αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και δευτερευόντως σε εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Επίσης, εφαρμόζει σύστημα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων κατά το πρότυπο ΗΑCCΡ, BRC και ISO 9001, ενώ διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο χημικών και οργανοληπτικών αναλύσεων, στο οποίο υπόκεινται αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα προϊόντα της.
Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στην εταιρεία.
Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** "Ασήκωτο" στο ξύλο έκανε Αφγανός τσιγγάνο που του έκλεψε τον υπολογιστή 
«Ασήκωτο στο ξύλο» έκανε ένας Αφγανός νεαρό τσιγγάνο που μπήκε στο κατάλυμα που έμενε και προσπάθησε να του κλέψει ένα φορητό υπολογιστή.
Ο νεαρός τσιγγάνος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας και κρίθηκε ένοχος για ληστρική κλοπή από υπότροπο δράστη. Καταδικάσθηκε, δε, σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και επέστρεψε στις φυλακές.
  Το «ξύλο της αρκούδας»
Ως μάρτυρας ήρθε χθες και κατέθεσε στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος που είχε προσλάβει τον Αφγανό για να του κάνει αγροτικές εργασίες στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών. Του είχε, δε, παραχωρήσει ένα μικρό κατάλυμα στο κτήμα για να μπορεί να μένει. Μία μέρα ο Αφγανός είδε τον τσιγγάνο να βγαίνει από το παράθυρο του καταλύματός του και να τρέχει. Ο Αφγανός εργάτης τον πρόλαβε πριν βγει από το κτήμα και, όπως περιέγραψε κι ο ηλικιωμένος εργοδότης του, αλλά και ο κατηγορούμενος τσιγγάνος, τον «χόρτασε ξύλο».
Μάλιστα, ο τσιγγάνος στην απολογία του είπε ότι πρώτος τον βάρεσε με ένα σκερπάνι ο Αφγανός, αυτός έπεσε κάτω και ο αλλοδαπός συνέχισε να τον βαράει.
Ο δε Αφγανός στην κατάθεσή του είχε αναφέρει πως όταν έφτασε τον τσιγγάνο, αυτός έβγαλε από το μπουφάν του το κλεμμένο υπολογιστή και προσπαθούσε να τον χτυπήσει με αυτόν στο κεφάλι.
Ο τσιγγάνος στην απολογία του είπε πως εκείνη την περίοδο ήταν «σε κακά χάλια», διότι έκανε χρήση ναρκωτικών. Είπε δε ότι έφαγε πολύ ξύλο από τον Αφγανό, ενώ μετά τον έδεσε με σκοινί από μια ελιά, μέχρι να έρθει η Αστυνομία και να τον συλλάβει.
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ως υπότροπου, μιας και έχει απασχολήσει τις Αρχές και με άλλες κλοπές. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Υπαίθρια ουρητήρια 
Σε ουρητήρια έχουν μετατραπεί οι υπαίθριοι χώροι στο πάρκινγκ που βρίσκεται πίσω από το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Ούτε να περάσεις μπορείς από εκεί από τη δυσοσμία.
Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και ίσως φταίει ο ελλιπής φωτισμός στο σημείο.  Β.Β. 

***  Χαμηλόμισθοι των 800 ευρώ…
Απαντώντας σε ερώτηση του «Θάρρους» για τα προβλήματα συμπεριφοράς κάποιων δημοτικών αστυνόμων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, ως όφειλε, έβαλε «ασπίδα» προστασίας τους. Πιστεύω πως σωστά έπραξε δημόσια, καθώς δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα συμπεριφοράς (τα οποία σίγουρα θα κοιτάξει να λύσει), όμως δεν πρέπει να «τσουβαλιάζονται» όλοι από τη συμπεριφορά ορισμένων… Μάλιστα, σημείωσε στην απάντησή του ότι είναι άνθρωποι που παίρνουν 800 ευρώ, για να τονίσει ότι δεν αμείβονται καλά…
Επειδή στην αρχή πίστεψα ότι δε διάβασα καλά, είδα και την ανάρτηση στο σάιτ του Δήμου, όπου κι εκεί γινόταν λόγος για χαμηλόμισθους… Έχει, άραγε, επίγνωση ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι 800 ευρώ μισθός σήμερα, όχι μόνο δε θεωρείται χαμηλόμισθος, αλλά άνθρωποι ανειδίκευτοι, χωρίς βασικά «εφόδια», όπως πτυχία κ.τ.λ., πασχίζουν για να βρουν ακόμα και τα μισά; Γνωρίζει ο δήμαρχος τι χρήματα μπορεί να παίρνει σήμερα ένας δάσκαλος, ένας πρωτοδιοριζόμενος καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ή ένας μηχανικός που προσλαμβάνεται σε μιαν εταιρεία; Πολύ φοβάμαι ότι οι παραπάνω «νέοι» θα «εκλιπαρούσαν» στις μέρες μας για ένα μισθό των 800 ευρώ…
Άραγε, αν οι χαμηλόμισθοι αμείβονται στο Δήμο Καλαμάτας με 800 ευρώ, ποιος είναι ο μισθός των υψηλόμισθων; Ας μη μας τον πουν καλύτερα, γιατί τότε θα πιάσει «ίλιγγος» και καθηγητές πανεπιστημίων.
Μακάρι οι άνθρωποι να αμείβονται πάντα και καλά και να παίρνουν και ακόμα περισσότερα…
Εν κατακλείδι, ορθά πιστεύω έκανε ο δήμαρχος που υπερασπίστηκε δημόσια τη Δημοτική Αστυνομία, τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα τα λύσει «εσωτερικά», από την άλλη το επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να τους υπερασπιστεί, μάλλον ήταν ατυχές…  Κ. Γαζ.   

***  Τρίτη χασισοφυτεία στον Ταΰγετο με 274 δενδρύλλια και ιδιαίτερες ποικιλίες 
 
«Χρυσές» δουλειές κάνει το ελικόπτερο της αστυνομίας στη Μεσσηνία 
 Την τέταρτη κατά σειρά χασισοφυτεία στη Μεσσηνία και την τρίτη στον Ταΰγετο ανακάλυψε χθες το πρωί το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των δενδρυλλίων που ξεριζώθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κοντά στα 800.
Αυτή τη φορά η χασισοφυτεία ανακαλύφθηκε σε πρανές, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Αλαγονία, όπου βρίσκονται και οι ομώνυμες κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας. Όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών την προσέγγισαν, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι εκτεινόταν σε έκταση περίπου 1 στρέμματος και 17 αναβαθμίδες. Το ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο ήταν πως, εκτός από τη γνωστή ποικιλία χασίς, οι καλλιεργητές είχαν αναπτύξει και μια ιδιαίτερη ποικιλία. Μάλιστα, παρότι τα δενδρύλλια έδειχναν μικρά σε ανάπτυξη, είχαν ήδη βγάλει φούντες.
Οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 274 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και συγκεκριμένα ο εξοπλισμός με τον οποίο ποτίζονταν. Όπως διαπιστώθηκε, είχε δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια δεξαμενή χωρητικότητας 3 κυβικών μέτρων για πότισμα των δέντρων με φυσική ροή, η οποία και γέμιζε με νερό από παράνομη σύνδεση με τον αγωγό άρδευσης της περιοχής.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

*** Θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
Μια νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στην παραλία της Καλαμάτας , στο ύψος της οδού Αύρας. Η χελώνα φαίνεται μάλιστα να είναι από μέρες νεκρή καθώς ξεβράστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης. Λουόμενοι που αντίκρισαν τη χελώνα, ειδοποίησαν το Λιμενικό για να την περισυλλέξει.
 
***  Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής
 
Ο Γιάννης Καλατζής «έφυγε» από τη ζωή στα 74 του χρόνια.Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω facebook ο συνεργάτης του τραγουδιστή, Δημήτρης Χιονάς.
Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’70
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Ο Καλαντζής αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου – Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος. Καλατζής συμμετείχε στο άλμπουμ μαζί με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.
Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του Άλμπουμ προτού αποσυρθεί απο το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο, το 1985, πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους.
Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.
Το 2013 ο Γιάννης Καλατζής τιμήθηκε στην ελληνική εκδοχή του τηλεοπτικού προγράμματος Your Face Sounds Familiar που μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο να τον υποδύεται και να εκτελεί ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του, το «Δελφίνι δελφινάκι».
Πηγή: altsantiri.gr
Video: Giannis Kalatzis - H Douleia Kanei Tous Andres   , https://youtu.be/xi3SKBpcxf4 .-
 
***   Έναν αιώνα φυλακής μοιράσθηκαν δύο νεαροί Ουκρανοί για μεταφορά 28 Πακιστανών
 
Δέκα χρόνια θα μείνουν στη φυλακή δύο νεαροί Ουκρανοί, οι οποίοι χθες καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για παράνομη μεταφορά 28 Πακιστανών με ιστιοφόρο.
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους καταδίκασε σε 59 χρόνια φυλακής έκαστο, όμως εκτιτέα είναι τα 10 χρόνια.
  Σε ιστιοφόρο
Σύμφωνα με τους λιμενικούς της Νεάπολης Λακωνίας, σε περιπολία στον Κάβο Μαλιά εντόπισαν δεκάμετρο ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί Ουκρανοί. Σε έλεγχο που έκαναν στο σκάφος βρήκαν να επιβαίνουν και οι 28 Πακιστανοί, ενώ υπογράμμισαν ότι το ιστιοφόρο δεν είχε κανένα σωστικό μέσο.
Στην απολογία του ο πρώτος Ουκρανός είπε ότι είχε πάει στην Τουρκία για δουλειά και εκεί ήρθε σε επαφή με Τούρκο, ο οποίος τον προσέλαβε να εργασθεί ως μηχανικός στο ιστιοφόρο, με το οποίο θα μετέφεραν πέντε άτομα με νόμιμα χαρτιά στην Ιταλία. Έτσι, κάλεσε και το φίλο του, το δεύτερο κατηγορούμενο, για να τον βοηθήσει στο ταξίδι.
  Απειλές και εκβιασμοί
Εξήγησε στο δικαστήριο πως όταν είδε τους 28 Πακιστανούς αντέδρασε και αρνήθηκε, αλλά άρχισαν από τον Τούρκο οι εκβιασμοί και οι απειλές για την οικογένειά του. Έτσι αναγκάσθηκε να ξεκινήσει το ταξίδι.
Ο δεύτερος Ουκρανός κατηγορούμενος είπε επίσης ότι ο φίλος του τον κάλεσε στην Τουρκία για να δουλέψει ως βοηθός του στο σκάφος. Σημείωσε ότι πλοηγούσαν με GPS και δεν κατάλαβαν ότι μπήκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ούτε είχαν τέτοια πρόθεση. Επίσης, πως δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο.
Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους, ενώ η εισαγγελέας στην αγόρευσή της έκανε λόγο για διεθνή κυκλώματα που οργανώνουν παράνομη μεταφορά μεταναστών και είχαν προσλάβει τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Όλα είναι έτοιμα… 
Αύριο Παρασκευή, 14 Ιουλίου, ξεκινά το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πολύπλευρο και πολύμορφο, με σπουδαίες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξένοι καλλιτέχνες και τα έργα τους.
Η Δημοτική Αρχή φρόντισε να διαφημίσει το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, τοποθετώντας αφίσες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης.
Για μία εβδομάδα θα κυριαρχούμε πολιτιστικά σε πανελλαδικό επίπεδο…
Α.Π. 

***   Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται στην ακτινοβολία των Wi-Fi Routers ;
Προηγούμενη δημοσίευση:http://www.pemptousia.gr/?p=165389]
 Γ.     Wi-Fi Routers και άλλες συσκευές
  1. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόσταση, πέρα από την οποία ένας router στο σπίτι μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής;
  2. Έχω ακούσει ότι καλό είναι να κλείνουμε το ρούτερ για ένα χρονικό διάστημα π.χ. το βράδυ. Γιατί; Αν δεν το κλείσουμε τι επιπτώσεις έχουμε εμείς ως προς την υγεία μας;
Ο router όταν συνδέεται ενσύρματα με τον υπολογιστή δεν εκπέμπει ακτινοβολία. Όταν είναι ενεργοποιημένο το ασύρματο δίκτυο, στη περίπτωση δηλαδή που χρησιμοποιείται ο router ως σημείο πρόσβασης ενός ασύρματου δικτύου, τότε υπάρχει εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Παρόλα αυτά η μέγιστη ισχύς της ακτινοβολίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για αυτές τις συσκευές, είναι συγκρίσιμη με αυτή μιας φορητής συσκευής. Ωστόσο, ένας ασύρματος router δεν ακτινοβολεί διαρκώς, οπότε η μέση εκπεμπόμενη ισχύς είναι πολύ μικρότερη. Το ηλεκτρικό πεδίο που εκπέμπεται από τον router μειώνεται δραστικά με την απόσταση. Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η έκθεση σε ακτινοβολία από έναν Wi-Fi router είναι πολλές φορές μικρότερη από αυτήν που καθορίζουν τα όρια έκθεσης.
 Στα σχολεία, κάποιοι συνάδελφοι απαιτούν να μην υπάρχει ασύρματο δίκτυο στο γραφείο των καθηγητών ή ακόμη και στις αίθουσες διδασκαλίας, λόγω της επικινδυνότητας της ακτινοβολίας. Οι φόβοι τους είναι βάσιμοι;
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σε σχολεία της Αγγλίας και της Αυστραλίας, οι αρμόδιες για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ανεξάρτητες κρατικές αρχές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δε συντρέχει κανένας λόγος για τον οποίο τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi δε θα έπρεπε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται είτε στα σχολεία είτε σε άλλα μέρη. Πάντως, για λόγους βέλτιστης κάλυψης και εξασφάλισης της μέγιστης απόστασης της πηγής από τους μαθητές – καθηγητές συνιστάται η εγκατάσταση των router σε ψηλά σημεία (π.χ. στις οροφές των αιθουσών).
  1. Από τα εξαρτήματα που κυκλοφορούν για τον περιορισμό ακτινοβολίας των κινητών και των ρούτερ, ποια θεωρούνται αξιόπιστα; Για ΡΟΥΤΕΡ: Κουτιά όπου τοποθετούνται τα ρούτερ και περιορίζουν την ακτινοβολία.
Τα εξαρτήματα αυτά συνήθως έχουν επίδραση στον τρόπο ακτινοβολίας των κεραιών των συσκευών εμποδίζοντας την ακτινοβολία προς μία ή παραπάνω διευθύνσεις. Σε περίπτωση που θέλουμε παρόλα αυτά να μειώσουμε την ισχύ της ακτινοβολίας του router μας, στις περισσότερες συσκευές υπάρχει ρύθμιση για την μείωση της ισχύος (Power Control). Κάτι τέτοιο όμως ισοδυναμεί με μείωση της περιοχής κάλυψης και της ταχύτητας της σύνδεσής μας.
  1. Ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει επικίνδυνη ακτινοβολία;
Η απευθείας έκθεση σε ακτινοβολία μικροκυμάτων από έναν φούρνο μικροκυμάτων είναι πρακτικά απίθανη. Αυτό οφείλεται στην θωράκιση των τοιχωμάτων του φούρνου που περιορίζει την διαρροή ακτινοβολίας αλλά και στο μηχανισμό απενεργοποίησης της γεννήτριας μικροκυμάτων όταν ανοίγει η πόρτα του. Επίσης, υπάρχουν διεθνή πρότυπα τα οποία περιορίζουν τη μέγιστη ένταση ακτινοβολίας που μπορεί να διαρρεύσει από τα τοιχώματα του φούρνου, κατά τη συνολική διάρκεια ζωής του, σε τιμές πάρα πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
  1. α) Εκπέμπει ακτινοβολία το ασύρματο τηλέφωνο και αν ναι πόσο βλαβερή είναι για την υγεία μας; β) Είναι βλαβερό να τοποθετούμε το κινητό πάνω μας;
  2. Η χρήση των ασύρματων τηλεφώνων έχει τους ίδιους κανόνες με τη χρήση των κινητών;
α) Τα ασύρματα τηλέφωνα επικοινωνούν με τη βάση τους μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, όπως και τα κινητά τηλέφωνα με το σταθμό βάσης. Όμως, επειδή η αναμενόμενη απόσταση του ασύρματου τηλεφώνου από την βάση του είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή του κινητού από τον σταθμό βάσης, η εκπεμπόμενη ακτινοβολία από το ασύρματο τηλέφωνο είναι συνήθως πολύ μικρότερη από αυτή του κινητού τηλεφώνου. Τα νέας τεχνολογίας ασύρματα τηλέφωνα έχουν την δυνατότητα, όταν το ασύρματο τηλέφωνο βρίσκεται πάνω στη βάση να μην εκπέμπουν καθόλου ακτινοβολία (λειτουργία ECO – mode) σε αντίθεση με τα παλιάς τεχνολογίας ασύρματα τηλέφωνα, των οποίων η βάση εκπέμπει συνέχεια.

 ***  Πώς να χρησιμοποιούμε ασφαλέστερα το κινητό μας
 [Προηγούμενη δημοσίευση:http://www.pemptousia.gr/?p=165335]
  1. Ποιος θεωρείται ως ο ασφαλέστερος τρόπος χρήσης κινητού; α) Το bluetooth; β) Το handsfree με καλώδιο; ή γ) με ανοιχτή ακρόαση;
Το ηλεκτρικό πεδίο και κατά συνέπεια η έκθεση του χρήστη μειώνεται γρήγορα όσο αυξάνεται η απόσταση από τη συσκευή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένας χρήστης που χρησιμοποιεί το κινητό του 30–40 cm μακρυά από το σώμα του – π.χ. για αποστολή SMS, πρόσβαση στο ίντερνετ ή χρησιμοποιώντας συσκευή hands free – πετυχαίνει μια πολύ χαμηλότερη έκθεση σε σχέση με κάποιον που κρατάει τη συσκευή συνεχώς δίπλα στο αυτί του.
Συνεπώς, ο ασφαλέστερος τρόπος χρήσης κατά σειρά είναι η ανοιχτή ακρόαση, η χρήση ενσύρματου handsfree και το bluetooth. Αυτές οι λύσεις απομακρύνουν το κινητό από το κεφάλι μας αλλά αν το έχουμε πάνω στο σώμα μας (π.χ. σε μια τσέπη) τότε απλά μεταφέρουμε την έκθεση από το κεφάλι σε κάποιο άλλο μέρος του σώματός μας. Για τον ίδιο λόγο ενδείκνυται σε περίπτωση χρήσης tablet, laptop ή netbook, η συσκευή να τοποθετείται πάνω σε μια επιφάνεια, π.χ. τραπέζι παρά στα πόδια (εννοείται ότι η προφύλαξη αυτή έχει νόημα στην περίπτωση που η συσκευή είναι σε λειτουργία wi-fi ή συνδέεται με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας).









  1. Γιατί όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο μας ζητάνε να ρυθμίσουμε το κινητό μας σε «λειτουργία πτήσης»;
  2. Προκειμένου να εκμηδενιστεί και η παραμικρή πιθανότητα ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής της οποιαδήποτε ασύρματης συσκευής στα συστήματα ραδιοπλοήγησης του αεροπλάνου, για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης απαιτείται η απενεργοποίηση ή θέση σε «λειτουργία πτήσης». Με τη ρύθμιση σε «λειτουργία πτήσης» το κινητό παρέχει όλες τις λειτουργίες εκτός της επικοινωνίας αφού δεν εκπέμπει ακτινοβολία.
Κάθε πρωί έχω ρυθμίσει το ξυπνητήρι να χτυπάει από το κινητό μου οπότε κοιμάμαι έχοντας το σχεδόν δίπλα μου. Έτσι σκέφτηκα να το βάζω σε λειτουργία πτήσης πιστεύοντας ότι δεν εκπέμπει τόση ακτινοβολία όση όταν το έχω ανοιχτό. Ισχύει αυτό; εκπέμπει χαμηλότερη υψηλότερη η ίση;
Στη «λειτουργία πτήσης» το κινητό δεν εκπέμπει ακτινοβολία.
  1. Το απενεργοποιημένο κινητό εκπέμπει ακτινοβολία;
  2. Όχι, το απενεργοποιημένο κινητό δεν εκπέμπει ακτινοβολία.
 Υπάρχει κίνδυνος να βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με το κινητό κατά τη διάρκεια του ύπνου; Και αν ναι τι πρέπει να κάνουμε για να μην βλάπτεται η υγεία μας
Το κινητό όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (stand by) και απενεργοποίησης του περιοδικού συγχρονισμού δεδομένων εκπέμπει περιοδικά έναν παλμό πολύ μικρής διάρκειας για να δηλώσει τη θέση του στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με το οποίο συνδέεται. Προκειμένου να ελαττώσουμε και αυτην την μικρή έκθεση μπορούμε να απομακρύνουμε το κινητό από κοντά μας (π.χ. να μη βρίσκεται στο κρεβάτι μας αλλά σε κάποιο κοντινό έπιπλο).
 Ισχύει η διάκριση σε κινητά υψηλής και χαμηλής ακτινοβολίας (δείκτης SAR) και που οφείλεται αυτό; Το μέγεθος της οθόνης παίζει κάποιο ρόλο;
Ο SAR (Specific Absorption Rate) ή ρυθμός ειδικής απορρόφησης εκφράζει την ισχύ ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται από το σώμα μας ανά μονάδα μάζας του σώματος. Στις προδιαγραφές των κινητών τηλεφώνων αναφέρεται η τιμή του τοπικού SAR για την περιοχή του κεφαλιού. Στην Ευρώπη το ανώτατο όριο για το SAR είναι 2W/kg μεσοποιημένο για 10g ιστού.  Αν και όλα τα κινητά που πωλούνται υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι εντός του ορίου, η τιμή του SAR θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα κύρια κριτήρια για την επιλογή μας.
Το μέγεθος της οθόνης δεν παίζει κάποιο ρόλο.
  1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ 3G και 4G;
Το G προέρχεται από την λέξη Generation. Συνεπώς, 4G είναι τα δίκτυα και οι συσκευές που υποστηρίζουν την κινητή τηλεφωνία – ίντερνετ 4ης γενιάς. Η τεχνολογία 4G διαφέρει από τις δύο προηγούμενες (2G, 3G) ως προς τη κίνηση των κλήσεων φωνής και είναι ανώτερη ως προς την ταχύτητα με την οποία «κατεβάζουμε» δεδομένα (εικόνα, ήχος, εφαρμογές). Αναφορικά με την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν προκύπτουν διαφορές ως προς την εκπομπή στο περιβάλλον από τους σταθμούς βάσης.

*** 


*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Την απόκτηση του Ντένμον ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός
Υπέγραψε για 1+1 χρόνια
Την απόκτηση του Ντένμον ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός
~ Την απόκτηση του Αμερικανού κόμπο γκαρντ Μάρκους Ντένμον για 1+1 χρόνια ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Ο 27χρονος προέρχεται από την Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα, με την οποία την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε είχε μέσους όρους στο τουρκικό πρωτάθλημα 16 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ. Ο Ντένμον αποτελεί τον «εκλεκτό» του Τσάβι Πασκουάλ κυρίως για τη θέση του σούτινγκ γκαντ.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Ντένμον για τα δύο επόμενα χρόνια (1+1).
Ο Ντένμον γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1990 στο Κάνσας των ΗΠΑ, έχει ύψος 1,91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «1».
Ξεκίνησε από το «high school» του Μιζούρι όπου είχε 28.5 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ το 2008 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη των σχολείων του Κάνσας.
Στη συνέχεια μετέβη στο Κολλέγιο του Μιζούρι, όπου και αγωνίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχοντας 16.9 πόντους ανά παιχνίδι, όντας βασικός στα 33 από τα 34 και διαπρέποντας στα κολεγιακά Πρωταθλήματα, ανήκοντας στην ομάδα με τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα του Μιζούρι. Η συνέχεια στο Κολλέγιο τον βρήκε να «γράφει» εξίσου πολύ καλά στατιστικά με 17.7 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα.
Το 2012 επελέγη στη θέση «59» από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Τον Ιούλιο του 2012, ο Ντένμον πέρασε τον Ατλαντικό και ήρθε στην Ευρώπη, για να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλική Σαλόν, ωστόσο στην πρεμιέρα της ομάδας του με την Βιλερμπάν στάθηκε άτυχος αφού υπέστη έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν τέσσερις μήνες.
Μετά από εκείνη τη χρονιά, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την Τόφας για το τουρκικό Πρωτάθλημα, ενώ η συνέχεια τον βρήκε στην Ιταλία και την Μπρίντιζι για τη σεζόν 2014-15.
Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο παίκτης επέστρεψε στην Τουρκία για να αγωνιστεί στην Ινστανμπουλ, όπου έμεινε για άλλον ένα χρόνο (2015-16).
Τρίτη τουρκική ομάδα ήταν η Γκαζιαντέπ, στην οποία έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2016-17, βοηθώντας την καταλυτικά. Συγκεκριμένα είχε 15.9 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά παιχνίδι, με 50.7% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και 37.4% στα τρίποντα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Φιλική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Φένλο με Πρίγιοβιτς
Επικράτησε με 1-0 στο Άρνεμ
Φιλική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Φένλο με Πρίγιοβιτς
~ Στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι επί Ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 την Φένλο στο Αρνεμ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 70'. Ο Πούγγουρας συνεργάστηκε με τον Μακ, και τον Κάμπος που σούταρε για να διώξει προσωρινά ο γκολκίπερ της Φένλο, όμως ο Πρίγιοβιτς κέρδισε την μπάλα μετά την απόκρουση και με σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι φάσεις λίγες. Οι γηπεδούχοι που είναι νεοφώτιστοι στην Α' κατηγορία της χώρας τους, πίεσαν την εστία του ΠΑΟΚ αλλά στάθηκαν αδύναμοι στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος δεν ικανοποίησε αλλά στην επανάληψη ήταν καλύτερος και μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ.
Ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς έχασαν τουλάχιστον δυο καλές ευκαιρίες. Στο 8΄ ο Μπίσεσβαρ μεταβίβασε στον Ενρίκε που από πλάγια θέση σούταρε δυνατά, στο αριστερό δοκάρι της Φένλο. Επίσης καλές ευκαιρίες έχασαν οι Θεσσαλονικείς στο 17' και στο 21, για να λήξει με το 0-0 το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες ήταν πιο επιθετικές και ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο 51' όταν ο Μακ, από πάσα του Πέλκα σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φένλο.
O Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς επέλεξε σχήμα 4-4-2 και αυτό ανέδειξε αρκετά προβλήματα και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, αλλά και στην ορθή ανάπτυξη. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ παρά την νίκη του δεν ικανοποίησε και πλέον απομένει το τελευταίο φιλικό παιχνίδι, προς τον Αγιαξ το Σάββατο για να καταδείξει την εικόνα του σημερινού Δικεφάλου.
ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης ( 62' Μελίσσας), Δεληγιαννίδης (62' Μάτος), Μαλεζάς (62' Κρέσπο), Βαρέλα (62' Πούγγουρας), Λέοβατς (46' Λεβέκ), Σάκχοφ (62' Κάνιας), Κάτσε, Ενρίκε (46' Κάμπος) Μπίσεσβαρ (46' Πέλκας), Κουλούρης (46' Μακ), Αθανασιάδης (46΄ Πρίγιοβιτς)
Φένλο: Ούνερστολ, Ρούτεν, Πρόμες, Γιάνσεν, Σαρπέι, Ποστ, Φαν Κρούι, Σόιντγιενς, Ρόζελερ, Τισουντάλι, Μπεζάτ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο ΜακΛιν
Αντικαταστάτης του Μπιρτς
Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο ΜακΛιν
~ Την απόκτηση του Τζαμέλ ΜακΛιν ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο Αμερικανός είναι επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την ενίσχυση της φρόντ λάιν του μετά την αποχώρηση του Κεμ Μπιρτς, που θα συνεχίσει την καριέρα του στους Ορλάντο Μάτζικ.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Τζαμέλ ΜακΛιν.
Ο Αμερικανός σέντερ θα φοράει τη φανέλα του Θρύλου τη νεα σεζόν.
Το who is who του Τζαμέλ ΜακΛιν
Hμ. Γεν.: 18/04/1988
Τοπ. Γεν.: Μπρούκλιν (ΗΠΑ)
Ύψος: 2.03
Πρ. Ομάδες: Tulsa (2006-2007), Xavier (2008-2011), Μούρθια (2012-2014), Leuven Bears (2011-2012), Telenet Oostende (2012), Telekom Bonn (2013-2014), Alba Berlin (2014-2015), Armani Jeans Milano (2015-2017).
Ομαδικές διακρίσεις
- Πρωταθλητής Ιταλίας (2016) με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο
- Κυπελλούχος Ιταλίας (2016-2017) με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο
- Κάτοχος σούπερ Καπ Ιταλίας (2016)
Ατομικές διακρίσεις
- ΜVP του γερμανικού πρωταθλήματος το 2015 με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου
- Μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος το 2015 με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Άλκμααρ με σούπερ Οφόε
Ο Μπεν τα δύο γκολ...
Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Άλκμααρ με σούπερ Οφόε
~ Μετά τη Μαλίν και το εμφατικό 6-0 απέναντι στους Βέλγους, ο Ολυμπιακός νίκησε και την Αλκμάαρ, με 2-0, σε φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα που διεξήχθη στην Ολλανδία κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους ασφαλείας.
Ντεμπούτο με τον πρωταθλητή Ελλάδας πραγματοποίησαν οι Οτζίτζα Οφόε και Μεντί Καρσελά, με τον Οφόε να δημιουργεί και τα δύο τέρματα των «ερυθρολεύκων» σε διάστημα δύο λεπτών.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Βέλγος χαφ βρήκε με κάθετη πάσα τον Μπεν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ. Ένα λεπτό αργότερα ο Οφόε κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπεν διπλασιάζοντας τα τέρματά του και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Τερματοφύλακας έπαιξε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο οποίος στάθηκε πολύ καλά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του και πίστωσε το ενεργητικό του με 2-3 πολύ καλές αποκρούσεις, εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες των Φρεντ στο 9ο και Σούντγιενς στο 12ο λεπτό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Γιαννιώτης, Φιγκέιρας (63΄ Ελαμπντελαουί), Σισέ (63΄ Ρομαό), Ρέτσος (37΄ Νικολάου), Ντε Λα Μπέγια (63΄ Κούτρης), Ζντιέλαρ (63΄ Φορτούνης), Μάρτινς (46΄ Οφόε, 77΄ Σιώπης), Ανδρούτσος (63΄ Ταχτσίδης), Σεμπά (63΄ Μάριν), Ελιουνούσι (46΄ Καρσελά, 77΄ Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (46΄ Μπεν).
ΑΛΚΜΑΑΡ (Τζον Φαν ντεν Μπρομ): Ολί, Όπνταμ, Φλάαρ, Λίντεν, Χαπς, Σούντγιενς, Χέλμερ, Μπάκερ, Στενγκς, Φράιντεϊ, Βάινταλ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Στον "ΑΕΡΑ" η Super League! Ζητάει να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ η Nova...

~ Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται NOVA και Super League, με τη συνδρομητική τηλεόραση να προτείνει ακόμη και συναινετικό διαζύγιο προς τη Λίγκα για τη διακοπή της υπάρχουσας συνεργασίας.
Η αρνητική απάντηση της Super League στη μείωση ύψους 18% από τη NOVA φαίνεται πως οδηγεί τις δύο πλευρές στον «χωρισμό».
Η αντιπρόταση της Λίγκας στο 8% δεν βρήκε σύμφωνη τη συνδρομητική τηλεόραση, η οποία βέβαια έχει κι άλλα παράπονα. Το σημαντικότερο αφορά τις αλλαγές που είχε αποφασίσει να κάνει η Λίγκα ώστε το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό και οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα. H αναδιάρθρωση, δηλαδή, του πρωταθλήματος με 14 ομάδες πλέον και η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω της διαδικασίας των πλέι-οφ.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η NOVA πρότεινε με διαδικασίες εξπρές να σπάσει το συμβόλαιο με τη Super League και οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε «συναινετικό διαζύγιο», κάτι το οποίο θα συζητηθεί στο Διοικητικό της Λίγκας αύριο, Πέμπτη 13/7.   iefimerida.gr

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 : ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html .-

~ * ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~ *   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 Παρασκευή07-06-2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει.. 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:Στο  αγιάζι της ενημέρωσης 
: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-24-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Ιουνίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-25-2017.html .- 

~ ΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html .-
  ~Δευτέρα 26-06-2017:   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τρίτη 27-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τετάρτη 28-06-2017:Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Πέμπτη 29-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~ Παρασκευή 30-06-2017 :   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
-----------------------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5723   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.031  βίντεο   .-
  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 1.-~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  Stamatis
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            
3.- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
4.- https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
***
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .- Stamatios Skoulikas
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~   
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου