Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   .....
~ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ..
~ Όμορφο και χαρούμενο Σ/Κ σε όλους μας  ... 
~Λοιπόν ακούσατέ μου του ταπεινού και ελαχίστου. Ανοίξατε τους οφθαλμούς της ψυχής σας να ιδήτε τι υπάρχει πέραν από αυτήν την ζωήν.

Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)




ΒΙΝΤΕΟ ......
1~* ΕΚΘΕΣΗ Ζωγραφικής και Αγιογραφίας 23/06/2017:
~*Ζωγραφικής αγιογραφία Καλαμάτας εκθεση 23/06/2017:
https://youtu.be/OnnnSYQHD0M .- 
~*Αγιογραφία και ζωγραφική Καλαμάτα 23/06/2017:
https://youtu.be/-lyiX7mypvw .-  
~*ΚΑΛΑΜΑΤΑ   βράδυ  από ξενοδοχείο ΦΑΡΑΙ  23/06/2017:
https://youtu.be/RQ-qph_uJr0 .-
5~*Καλαμάτα βράδυ  παραλία 23/06/2017:
https://youtu.be/hHdTVFDyjpg .-
~*Παραλία Καλαμάτας γαλάζια  νύχτα  23/06/2017:
https://youtu.be/84MFoo4CKT8 .-
7~*ΚΑΛΑΜΑΤΑ  εκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας 23/06/2017: https://youtu.be/dXmRfFLzg5Q .-

24 Ιουνίου
Το γενέθλιον τον τιμίου και ενδόξου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου (1). Σύναξις Ζαχαρίου και Ελισάβετ των γεννητόρων αυτού. Νεομάρτυρος Παναγιώτου Καισαρέως (†1765).
(1)Την ημέρα αυτή η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. Ο πατέρας του Ζαχαρίας, ήταν ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά , αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει. Και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού. Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλ. Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ` όλη του τη ζωή. ~
Σήμερα 24/06/2017 εορτάζουν:
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού, Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Σφραγίδα Mονής Διονυσίου με τις παράστασεις της Γεννήσεως του Προδρόμου και της Aποτομής της κεφαλής του Προδρόμου - 1636 μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον ΌροςΤο Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και ΒαπτιστούΤο Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού~ Την ημέρα αυτή η Αγία μας εκκλησία εορτάζει το γενέσιο του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη. Ο πατέρας του Ζαχαρίας, ήταν ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά , αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού. Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλ. Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Προφῆτα καὶ Πρόδρομε, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, ἀξίως εὐφημῆσαι σέ, οὐκ εὐποροῦμεν ἠμεῖς, οἱ πόθω τιμῶντες σέ, στείρωσις γὰρ τεκούσης, καὶ πατρὸς ἀφωνία, λέλυται τὴ ἐνδόξω, καὶ σεπτή σου γεννήσει, καὶ σάρκωσις Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, κόσμω κηρύττεται.
~*  Απολυτίκιο Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου - 24 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/dEAoUc9qjYQ  .-

~
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

*** Μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη συσσώρευση απορριμμάτων 
Τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων για τη δημόσια υγεία, που αφορά αυτή την περίοδο και την Καλαμάτα, με τα σκουπίδια να κατακλύζουν τους δρόμους,  ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Όπως σημειώνει, η εκτεταμένη παραμονή, σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, κάποιοι εκ των οποίων μπορούν να επιζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα οικιακά απορρίμματα, κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφών και ιδίως νωπών, είναι δυνατό να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν οι επιστήμονες του Κέντρου και εξηγούν ότι η παρατεταμένη έκθεση των απορριμμάτων σε σωρούς, είναι δυνατό να προσελκύσει διάφορα έντομα και τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν φορείς νοσημάτων.
Όπως τονίζουν, σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι δυνατή η μετάδοση παθογόνων οργανισμών από ζώα ή και έντομα φορείς, που έχουν μολυνθεί από αστικά απορρίμματα, στον άνθρωπο, μέσω δήγματος (τσιμπήματος ή δαγκώματος) ή μόλυνσης τροφών ή νερού.
Με την ανακοίνωσή του, το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά τη λήψη των παρακάτω μέτρων πρόληψης:
Το βασικότερο μέτρο πρόληψης είναι η ταχεία και σωστή αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. Εάν αυτή δεν είναι εφικτή, συστήνονται:
Ο προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων, δηλαδή τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται στο σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων.
Συνιστάται, επίσης, οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν και η συλλογή απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δε θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ό,τι αφορά την επαφή του κοινού με τρωκτικά, όπως οι ποντικοί, αλλά και με αδέσποτα ζώα, όπως σκυλιά και γάτες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μετάδοσης μικροβίων στον άνθρωπο. Γι’ αυτό, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους σε σωρούς απορριμμάτων.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κάθειρξη 15 ετών στο δήμαρχο Ελαφονήσου για οικοπεδοποίηση του νησιού 
Καταδικάσθηκαν οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για απάτη κατά του δημοσίου 
 Ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο νυν δήμαρχος Ελαφονήσου και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 15 ετών, γλιτώνοντας - όπως του επισήμανε η Έδρα του δικαστηρίου - τα ισόβια, καθώς του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Για την πολύκροτη υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου, στη μοναδική παραλία του Σίμου, ένοχοι κρίθηκαν και ο συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα.
Με ανακούφιση οι καταδικασθέντες άκουσαν το δικαστήριο να δίνει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, και να γλιτώνουν έτσι τη φυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Αυτό, πάντως, που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση που ολοκληρώθηκε χθες εξετάσθηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν 135 συμβόλαια και πρόκειται να εκδικασθούν το επόμενο διάστημα.
  Ένοχοι
Η δίκη που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες ολοκληρώθηκε χθες ύστερα από πολλές συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας. Μετά την αγόρευση και του τελευταίου δικηγόρου υπεράσπισης, το δικαστήριο διασκέφθηκε εκδίδοντας αργά το μεσημέρι καταδικαστικές αποφάσεις.
Αθώος κρίθηκε μόνο ένας 83χρονος, για τον οποίο ο συνήγορος υπεράσπισης, Χάρης Μάραντος, τόνισε σε δηλώσεις του πως δεν είχε εμπλοκή με την υπόθεση της απάτης, καθώς κι άλλος ένας κατηγορούμενος που έχει αποβιώσει.
Το δικαστήριο εξαίρεσε από τα επίδικα συμβόλαια, 3 από τα 17, σημειώνοντας ότι συμπεριλήφθησαν στο κατηγορητήριο εκ παραδρομής.
Καταδίκασε δε όλους τους υπολοίπους ως ενόχους για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και το συμβολαιογράφο για άμεση συνέργεια.
Υπενθυμίζεται ότι βασικοί κατηγορούμενοι ήταν ο νυν δήμαρχος της περιοχής, ένας ξάδελφός του και ένας συμβολαιογράφος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι μέλη της ίδιας οικογενείας, στην οποία ανήκει και ο δήμαρχος.
Όπως είχε επισημάνει και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, επειδή η αντικειμενική αξία των επίδικων ακινήτων φτάνει στο ύψος περίπου των 268.000 ευρώ και η εμπορική τους ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, κάποιοι κατηγορούμενοι κινδύνευαν με ισόβια κάθειρξη.
  Γλίτωσαν τα ισόβια
Το δικαστήριο, ωστόσο, αναγνώρισε σε όλους όσοι καταδικάσθηκαν το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ σε δύο από τους 15 καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε επιπλέον το ελαφρυντικό ότι επέδειξαν μετάνοια και προσπάθησαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων η έφεση των καταδικασθέντων να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αρνήθηκε όμως το αίτημα να μην τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, πλην μιας περίπτωσης, μιας γυναίκας, η οποία καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος και ο συγγενής του καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 15 ετών έκαστος και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής εγγύησης, εντός διμήνου, ύψους 30.000 ευρώ έκαστος.
Ο συμβολαιογράφος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απάτη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών ο καθένας για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Επίσης, για όσους καταδικάσθηκαν αποφασίσθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Κάθειρξη 15 ετών στο δήμαρχο Ελαφονήσου για οικοπεδοποίηση του νησιού 
Καταδικάσθηκαν οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για απάτη κατά του δημοσίου 
 Ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο νυν δήμαρχος Ελαφονήσου και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 15 ετών, γλιτώνοντας - όπως του επισήμανε η Έδρα του δικαστηρίου - τα ισόβια, καθώς του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Για την πολύκροτη υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων στην πανέμορφη περιοχή της Ελαφονήσου, στη μοναδική παραλία του Σίμου, ένοχοι κρίθηκαν και ο συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα.
Με ανακούφιση οι καταδικασθέντες άκουσαν το δικαστήριο να δίνει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, και να γλιτώνουν έτσι τη φυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Αυτό, πάντως, που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση που ολοκληρώθηκε χθες εξετάσθηκαν 17 επίδικα συμβόλαια, ενώ εκκρεμούν κι άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην Ελαφόνησο, οι οποίες αφορούν 135 συμβόλαια και πρόκειται να εκδικασθούν το επόμενο διάστημα.
  Ένοχοι
Η δίκη που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες ολοκληρώθηκε χθες ύστερα από πολλές συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας. Μετά την αγόρευση και του τελευταίου δικηγόρου υπεράσπισης, το δικαστήριο διασκέφθηκε εκδίδοντας αργά το μεσημέρι καταδικαστικές αποφάσεις.
Αθώος κρίθηκε μόνο ένας 83χρονος, για τον οποίο ο συνήγορος υπεράσπισης, Χάρης Μάραντος, τόνισε σε δηλώσεις του πως δεν είχε εμπλοκή με την υπόθεση της απάτης, καθώς κι άλλος ένας κατηγορούμενος που έχει αποβιώσει.
Το δικαστήριο εξαίρεσε από τα επίδικα συμβόλαια, 3 από τα 17, σημειώνοντας ότι συμπεριλήφθησαν στο κατηγορητήριο εκ παραδρομής.
Καταδίκασε δε όλους τους υπολοίπους ως ενόχους για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και το συμβολαιογράφο για άμεση συνέργεια.
Υπενθυμίζεται ότι βασικοί κατηγορούμενοι ήταν ο νυν δήμαρχος της περιοχής, ένας ξάδελφός του και ένας συμβολαιογράφος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι μέλη της ίδιας οικογενείας, στην οποία ανήκει και ο δήμαρχος.
Όπως είχε επισημάνει και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, επειδή η αντικειμενική αξία των επίδικων ακινήτων φτάνει στο ύψος περίπου των 268.000 ευρώ και η εμπορική τους ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, κάποιοι κατηγορούμενοι κινδύνευαν με ισόβια κάθειρξη.
  Γλίτωσαν τα ισόβια
Το δικαστήριο, ωστόσο, αναγνώρισε σε όλους όσοι καταδικάσθηκαν το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ σε δύο από τους 15 καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε επιπλέον το ελαφρυντικό ότι επέδειξαν μετάνοια και προσπάθησαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων η έφεση των καταδικασθέντων να έχει αναστέλλουσα δύναμη, αρνήθηκε όμως το αίτημα να μην τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, πλην μιας περίπτωσης, μιας γυναίκας, η οποία καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος και ο συγγενής του καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 15 ετών έκαστος και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής εγγύησης, εντός διμήνου, ύψους 30.000 ευρώ έκαστος.
Ο συμβολαιογράφος κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απάτη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών ο καθένας για απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Επίσης, για όσους καταδικάσθηκαν αποφασίσθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***   Παρουσιάστηκε στο κοινό το φετινό πρόγραμμα του 23ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
 
Μια πρώτη γεύση από το φετινό πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας πήραν όσοι το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού. Ένα χώρος ιδανικός για μια τέτοια παρουσίαση, αφού το κτήριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτή τη μεγάλη γιορτή που θα διεξαχθεί στην πόλη μας για 23η φορά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το φετινό φεστιβάλ αναμένεται λαμπρό και, παρά την κρίση, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Κασιούμη, φαίνεται να κέρδισε το στοίχημα.
Πολλές δε είναι οι παραστάσεις από το εξωτερικό που θα κάνουν πρεμιέρα στην πόλη μας. Ειδικότερα, φέτος θα συμμετάσχουν 8 διεθνή σχήματα, από 5 διαφορετικές χώρες, καθώς και 4 ελληνικές ομάδες. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 6 εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και 6 παράλληλες εκδηλώσεις.
Γυρνώντας στην παρουσίαση της Πέμπτης, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας και αρκετοί αυτοδιοικητικοί, καθώς και φίλοι του Φεστιβάλ.
Μετά το χαιρετισμό της προέδρου της «Φάρις», Αναστασίας Μπελογιάννη, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που χαρακτήρισε επίτευγμα τη συνέχιση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και των μεγάλων δυσκολιών.
Στη συνέχεια δήλωσε αισιόδοξος ότι όσο περνούν τα χρόνια θα ενδυναμώνεται και έτσι θα ενισχύεται αυτό το παράθυρο της Ευρώπης που έχει ανοίξει στην πόλη μας.
Πριν δώσει το λόγο στην Κατερίνα Κασιούμη, την ευχαρίστησε για τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ, όπως και τον κ. Αλέξη Χαρίτση, καθώς, όπως είπε, πήρε πάνω του την υπόθεση «χρηματοδότηση». Έτσι, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, κατάφερε να καλυφθεί το 40% της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση, ενώ το υπόλοιπο 60% θα καλυφθεί από το Δήμο.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια συγκινημένη ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην παρουσίαση και ευχαρίστησε με τη σειρά της το υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Καλαμάτας και τον Αλέξη Χαρίτση για τη συνεισφορά τους, «ώστε να είμαστε λίγο πριν από την πρεμιέρα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού».
Μετά τις ευχαριστίες προχώρησε στην παρουσίαση των φετινών παραστάσεων με τη βοήθεια βίντεο, θέλοντας έτσι να παρουσιάσει ένα μικρό δείγμα από αυτές, ενώ ανέφερε ότι σε μία εξ αυτών θα συμμετάσχει η Ιωάννα Παρασκευοπούλου, μια χορεύτρια που ξεκίνησε από τα σπλάχνα της Δημοτικής Σχολής Χορού και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε διεθνές επίπεδο.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στα ύψη αύριο Σάββατο ο υδράργυρος στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 24/6/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Αντιπροσωπεία της ισπανικής εταιρείας Global Olive στην Καλαμάτα 
Παρουσίαση καινοτόμου συστήματος ελέγχου που βελτιστοποιεί τη μεταποίηση επιτραπέζιας ελιάς
 Αντιπροσωπεία της ισπανικής εταιρείας Global Olive, η οποία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου που βελτιστοποιεί τη μεταποίηση επιτραπέζιας ελιάς, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στην Καλαμάτα.
Το εν λόγω σύστημα απευθύνεται στα εξής είδη επιτραπέζιας ελιάς: πράσινες, μαύρες και μαύρες χαρακωτές, ενώ επιτυγχάνει μείωση του χρόνου παρασκευής, του κόστους (περίπου 20%) και των αποβλήτων (περίπου 70%), ιχνηλάτηση σε όλα τα στάδια παρασκευής και καλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν.
Χρησιμοποιεί δε αισθητήρες για να παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία παρασκευής των ελιών, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ωριμότητα των ελιών και το χρώμα τους, ενώ οι τιμές που μετρά μεταφέρονται
αυτόματα και ασύρματα σε κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Με το κατάλληλο πρόγραμμα που παρέχεται, ο υπεύθυνος παραγωγής λαμβάνει αυτόματα ακριβή πληροφόρηση και προχωρά κατευθυνόμενος
στα επόμενα στάδια παρασκευής των ελιών, με μεγάλη ακρίβεια, οικονομία και ταχύτητα.
Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του, γιατί το πρόγραμμα ενημερώνει αυτόματα τον υπεύθυνο για το τι πρέπει να κάνει και πότε.
Η επίσκεψη οργανώνεται από το Δίκτυο Διάχυσης Τεχνολογίας Πράξις, κόμβος στην Ελλάδα του Enterprise Europe Network (www.enterprise-hellas.gr), το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεταφοράς καινοτομίας
μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του. Κύριος στόχος είναι να βοηθήσει ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με αντίστοιχες του εξωτερικού.
Το δε μέρος της επίσκεψης της Global Olive στη Νότια Πελοπόννησο οργανώνεται με τη συνεργασία της ΑΝΕΛΙΞΗΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό προσκαλούνται τα στελέχη επιχειρήσεων μεταποίησης ελιάς από τη Νότια Πελοπόννησο και κάθε ενδιαφερόμενος στην ανοιχτή παρουσίαση του καινοτόμου αυτού συστήματος την προσεχή Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (23ης Μαρτίου & Νέδοντος).
Μετά την παρουσίαση θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης με τους Ισπανούς ειδικούς σε θέματα της μεταποίησης ελιάς.

*** Σε πολύ καλό δρόμο η ίδρυση της Πολεοδομίας στη Μεσσήνη 
Το «φλέγον» ζήτημα της δημιουργίας Πολεοδομίας στη Μεσσήνη, ύστερα από την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να σταματήσει να εξυπηρετεί το Δήμο Μεσσήνης σε πολεοδομικά θέματα, έθεσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Μάλιστα, ο κ. Σαμπαζιώτης πρόσθεσε ότι το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών, οπότε πολλοί δημότες της Μεσσήνης που ζουν στην Αθήνα επισκέπτονται για διακοπές την περιοχή και θέλουν να διευθετήσουν διάφορα ζητήματα. Τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης όσο και ο  αρμόδιος για τα πολεοδομικά θέματα, αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, σημείωσαν ότι ο Δήμος έχει κάνει περισσότερα από τις «δυνάμεις» του για τη δημιουργία της Πολεοδομίας και συμπλήρωσαν ότι αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για τη σύσταση της Υπηρεσίας Πολεοδομίας του Δήμου Μεσσήνης.
Τέλος, ο Γιώργος Τσώνης επανέλαβε ότι στα τέλη Αυγούστου θα γίνουν και τα εγκαίνια της υπηρεσίας…  Κ. Γαζ. 

***  Κυβερνητικές… φιλοφρονήσεις από το δήμαρχο Π. Νίκα
Την τεράστια προσαρμογή της Ελλάδας εξήρε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Walter Eucken στη Φρανκφούρτη, επικρίνοντας όσους θεωρούν, ιδιαίτερα στη Γερμανία, ότι τίποτα δεν έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές το αργότερο το 2018, εφόσον εφαρμοστούν οι συμφωνηθείσεις μεταρρυθμίσεις. «Ιδιαίτερα στη Γερμανία, ακούω ξανά και ξανά ότι τίποτα δε συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων, και μια προσβολή προς τον ελληνικό λαό, που έπρεπε να αποδεχθεί τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, οι οποίες θα ήταν αδιανόητες στη Γερμανία. Ας τονίσω, λοιπόν, ότι η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη. Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν πάνω από το 15% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Το 2016, η Ελλάδα πέτυχε δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7%. Μόνον η Γερμανία και τρεις άλλες χώρες της Ε.Ε. είχαν πλεόνασμα που ήταν λίγο υψηλότερο. Μια τέτοια επιτυχημένη εξυγίανση θα ήταν αδύνατη χωρίς θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία θα πρέπει να το εκτιμά αυτό», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ESM. Αν στη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας βάλει κάποιος το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, δε θα άλλαζε τίποτα. Τουλάχιστον, έτσι θα μπορούσε κάποιος να μεταφράσει τη στάση του, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, μιλώντας για την τελευταία συμφωνία Ελλάδος και "θεσμών". Ο δήμαρχος, κόντρα στις θέσεις του κόμματός του (Ν.Δ.), αλλά και της ηγεσίας του (Κυριάκος Μητσοτάκης), σημείωσε ότι η συμφωνία ήταν επιβεβλημένη, διαφορετικά "η Ελλάδα θα έπεφτε στον γκρεμό", ενώ παρατήρησε ότι "όσοι βιάζονται να κατακτήσουν τα χειμερινά ανάκτορα, θα πρέπει να περιμένουν"… Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Νίκα προκάλεσε, τουλάχιστον, αμηχανία στους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, ενώ δεν μπορεί να ερμηνευτεί και πολιτικά, με δεδομένες τις σχέσεις που διατηρεί με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και την κομματική του προτίμηση. Θα μπορούσε, βέβαια, να ερμηνευτεί και ως κρίση ειλικρίνειας από την πλευρά του, αλλά και πάλι τα ερωτηματικά παραμένουν. Σε κάθε περίπτωση, χθες το μεσημέρι οι πολιτικές του τοποθετήσεις ήταν καθαρά φιλοκυβερνητικές…Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Ημερίδα για «Πρόληψη & αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» στη Μεσσήνη 
Ημερίδα με θέμα  «Πρόληψη & αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ
Συνδιοργανώτρια είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, ενώ συμμετέχει το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ. Κατά την εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας, ενώ θα μιλήσουν οι:
Αναστάσιος Δεληγιάννης- αστυνόμος Β΄, Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Χαλδαίος- κοινωνικός επιστήμονας, υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ- ΟΞΥΓΟΝΟ και Μένιος Αδαμόπουλος- δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Πρόεδρος Τ.Σ.Π.
Θα συντονίσει η Κωστούλα Χριστοπούλου, αστυνόμος Α΄, Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

***   Στην Καλαμάτα ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 
Στον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 αύριο Σάββατο, 24 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στην Καλαμάτα, προσκαλεί
ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής, Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Να σημειωθεί πως ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός
λειτουργεί ως προκριματικός του 9ου Εθνικού  Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Αθήνα, Σαββάτο
1/7) και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017).
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

*** Επιτυχημένη η παιδική χορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας 
   Γέμισε το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας την Τετάρτη το βράδυ από θεατές που παρακολούθησαν το δρώμενο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας «Όπως μου λαλούν χορεύω». Η επιμέλεια της παράστασης και τα κείμενα ήταν του Τάσου Μίχου, ενώ τραγούδησαν μέλη των εφηβικών χορευτικών ομάδων του ΛΕΚ και έπαιξαν οι μουσικοί Νίκος Παπαηλίου- κλαρίνο, Παύλος Μπατσικούρας- βιολί, Χρήστος Λαδάς- σαντούρι, Κυριάκος Μαρκόγιαννης- λαούτο, Γιώργος Κλάδης, Άγης Τσακαλάκος -κρουστά, Αναστασία Κοσμίδου- γκάιντα, τσαμπούνα, Αριστόδημος Πετρούλιας-τρομπέτα.











***  Αυτή είναι η ΠΕΡΙΟΧΗ για την οποία θα "ΣΦΑΧΤΟΥΝ" άμεσα Ρωσία-ΝΑΤΟ...

~  Το ΝΑΤΟ έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι θέλει να περικυκλώσει από παντού τη Ρωσία και σε αυτό στοχεύουν οι συνεχείς προκλήσεις στη Βαλτική. Όμως υπάρχει ένας στόχος ο οποίος εάν δεν είναι αδύνατο να επιτευχθεί είναι τουλάχιστον τρομερά δύσκολος και απ' ότι φαίνεται η Βορειοατλαντική συμμαχία προς το παρόν την έχει παρατήσει.
Η συμμαχία έχει πολλά προβλήματα να λύσει, όπως η στάση που θα πρέπει να κρατήσει έναντι της Ρωσίας, η συζήτηση για την (ίση) κατανομή των βαρών, η αβεβαιότητα σχετικά με τη δέσμευση των ΗΠΑ σε πολλά θέματα και οι ανησυχίες των μελών για την τρομοκρατία.
Η αλλαγή αυτή ήταν εμφανής στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι η Συμμαχία θα συνέχιζε την αποστολή της στο Αφγανιστάν, θα ενταχθεί στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την διάλυση του ISIS και θα συνεχίσει την αποστολή της για την εκπαίδευση Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Συμφώνησαν επίσης ότι κάθε μέλος της Συμμαχίας θα εκπονήσει ένα ετήσιο σχέδιο που θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να δαπανήσει 2% του ΑΕΠ για την άμυνα, ενώ το 20% αυτού του προϋπολογισμού επενδύεται στον εξοπλισμό. Τέλος, συμφώνησαν ότι το ΝΑΤΟ θα διατηρήσει τη διπλή του προσέγγιση προς τη Ρωσία, συνδυάζοντας την αποτροπή με το διάλογο. Απουσία ήταν οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση για το ρόλο του ΝΑΤΟ στον Νότιο Καύκασο.
Από την πλευρά του, ο Νότιο Καύκασος παρουσιάζει έναν ατυχές για το ΝΑΤΟ συνδυασμό σχετικά με τη ρωσική παρουσία. Σε αντίθεση με τις χώρες της Βαλτικής, όπου υπάρχει κλίμα ενότητας και συνεργασίας μεταξύ των τριών περιφερειακών κρατών, βοήθησε να αντισταθούν το ΝΑΤΟ να πεισθούν για να εισέλθουν στη συμμαχία.
Ακόμη και στα Βαλκάνια, παρά τις πολιτισμικές κοινές ρίζες που υπάρχουν με τη Ρωσία, η απόσταση από τη Ρωσία αμβλύνει την ικανότητα της Μόσχας να ασκεί άμεση στρατιωτική πίεση στα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν ή ανήκουν στο ΝΑΤΟ (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα).
Ο Νότιος Καύκασος διαθέτει και τα δύο αυτά μειονεκτήματα για το ΝΑΤΟ σε αφθονία. Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν παραμένουν σε σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθιστώντας αδύνατη την συνεργασία έναντι της Μόσχας και η Ρωσία διατηρεί την παρουσία της και στα τρία περιφερειακά κράτη.
Για την Αρμενία, η Ρωσία είναι ο μόνος αληθινός σύμμαχος της. Για το Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία διατηρεί την ικανότητα να παίζει ρόλο στις ελπίδες της να ανακτήσει τον έλεγχο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Και για τη Γεωργία, η Ρωσία παραμένει σαφής στρατιωτική απειλή ώστε να την αποθαρρύνουν να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες εμποδίζουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στις χώρες του Νοτίου Καυκάσου και εξασφαλίζουν για τη Ρωσία ότι η συμμαχία δεν θα καταφέρει σε καμία περίπτωση να την περικυκλώσει...

***  ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ: ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ...

~  Πανικός έχει πιάσει τους Τούρκους λόγω ενός της μεταφράσεως του πρώτου νεοέλληνα ιστορικού, του Λαόνικου Χαλκοκονδύλη, με προφητείες του για την Τουρκία οι οποίες εκπληρώθηκαν με εκπληκτικό τρόπο μέχρι σήμερα.
Οι προφητείες του Χαλκοκονδύλη για το ζοφερό μέλλον της Τουρκίας έχει τρομοκρατήσει πολλούς Τούρκους ειδικούς, και ειδικά μια συγκεκριμένη προφητεία σχετικά με τη διάλυση της Τουρκίας και την ανάδυση του τρούλου της Αγίας Σοφίας τους έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή.
Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε το 2007 στην Τουρκία και μέχρι σήμερα προκαλεί συζητήσεις καθώς στο βιβλίο είχε προβλεφθεί η πτώση της Αυτοκρατορίας, η ανάδυση του Κεμαλικού καθεστώτος, ενώ τώρα με το Κουρδικό φαίνεται ότι σιγά σιγά υλοποιείται και η προφητεία του περί διαλύσεως του Τουρκικού κράτους.
Ο Χαλκοκονδύλης μίλησε για μια περίοδο όπου θα ανέβουν στην εξουσία 11 πρόεδροι της Τουρκικής Πολιτείας, με το όνομα του ενδέκατου να αποτελείται από 11 γράμματα. Μετά από αυτόν, προβλέπει ότι θα έρθει η σύγκρουση της Τουρκίας με τις χριστιανικές δυνάμεις και το κράτος θα διαμελιστεί οριστικά.
Το πιο ανατριχιαστικό για τους Τούρκους είναι η πρόβλεψη ότι μετά την διάλυση θα αναδυθούν σταυροί στην Αγία Σοφία και σε όλα τα Τουρκικά τζαμιά της χώρας, ενώ πολλά θα γκρεμιστούν όπως θα αφανιστεί και το Τουρκικό κράτος.
Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο θα επαληθευτούν όλα αυτά, πάντως οι Τούρκοι κάνουν τα πάντα για να υλοποιηθούν. Οι κινήσεις τους είναι συνεχώς αυτοκαταστροφικές...

*** Από  τα  τελευταία βίντεο .. :
~*Καλαμπάκα Μετέωρα ενημέρωση Αθανασία  19/06/2017:
~* Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας   17/06/2017 :
~* ΚΑΣΤΟΡΙΑ  διαδρομές  17/06/2017:

***  ΒΟΜΒΑ: ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΗΠΑ! Ο ΔΗΘΕΝ ΡΩΣΟΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

~  O Aμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε πρόσφατα σε συζήτηση της δεξαμενής σκέψης «German Marshall Fund» με θέμα τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και τη Στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).
Στην ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του εξήγησε γιατί η Ουάσιγκτον έχει από κοντά την Ελλάδα. Ο λόγος είναι η στρατηγική της θέση και το γεγονός ότι δεν θέλουν οι ΗΠΑ να ενταχθεί η χώρα μας στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας.
Ο Αμερικανός έκανε μάλιστα μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο οποίος, όπως είπε «με τις κινήσεις του έχει κάνει ξεκάθαρο ότι επιθυμεί να έχει ανάμιξη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας». Η αρκετά προσεγμένη αναφορά του Πάιατ στον Σαββίδη, δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν τον θεωρούν σοβαρό αντίπαλο, καθώς οι σχέσεις του με τη Μόσχα είναι... ανύπαρκτες.
Όμως, σε μια άλλη στιγμή αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι «Είναι ευτύχημα για τις ΗΠΑ ότι αν και Αριστερή η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει φιλο-αμερικανική πολιτική» ενώ πρόσθεσε κι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «φίλος των ΗΠΑ».
Κάποιος θα περίμενε να υπάρξει αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία για τη δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλο-Αμερικανικός, όμως πως να τολμήσουν ότι εξαρτώνται σε όλα τα επίπεδα από τον Αμερικανικό παράγοντα....

***  AΦΩΝΟ το ΠΑΝΕΛ με τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα.Έρχονται οι Τουρίστες και παθαίνουν»...

H τηλεοπτική εμφάνιση του Κ. Βελόπουλου, σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι και την εκπομπή του Γ. Αυτιά είχε, λόγω της επικαιρότητας ως θέμα το ζήτημα των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους.
Στο πάνελ, εκτός από τον Κ. Βελόπουλο, καλεσμένοι ήταν η κα Καφαντάρη από το ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αασημακοπούλου από τη Νέα Δημοκρατία, ο κος Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛ ενώ με τηλεφωνική παρέμβαση είχαμε τον κο Πατούλη Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκπροσώπους των συμβασιούχων. Στο τέλος υπήρξε και σύντομη παρέμβαση του κου Σκουρλέτη του αρμόδιου Υπουργού.
Αξίζει να τονίσουμε πως ο Κ. Βελόπουλος ήταν ο μόνος που έθεσε το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση, που δεν είναι μία μόνο.
Αφενός μεν ανέφερε την ομηρία των εργαζομένων συμβασιούχων από την Κυβέρνηση, η οποία ενισχύει έτσι το πελατειακό κράτος.
Αφετέρου δε αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για ‘άλωση’ του τομέα καθαριότητας από ιδιωτικές εταιρείες.
Συνέχισε αναφέροντας πως οι ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ λένε ψέματα ασύστολα στους συμβασιούχους, όπως και σε όλους τους Έλληνες για να καταλήξει όμως στο μεγάλο πλήγμα από το πρόβλημα της αποκομιδής σκουπιδιών.
Δεν είναι το υγειονομικό (μόνο) αλλά το τουριστικό.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Γ. ΑΥΤΙΑΣ ΣΚΑΙ 24/06/2017   : https://youtu.be/FThQXzpr4FE  .- 

~  Χαρακτηριστικά ο Κ. Βελόπουλος είπε πως «πάνε οι τουρίστες στην Πλάκα και παθαίνουν πλάκα με την εικόνα που αντικρίζουν.
Δείτε μάλιστα το τέλος του βίντεο που ο Πρόεδρος των Συμβασιούχων συμφωνεί και επιβεβαιώνει τον Κ. Βελόπουλο.
Τα λένε όλα. Τι άλλο να πούμε;..

***  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!  «ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ την ΠΟΡΤΑ στους μετανάστες»...

~  Διαβάσαμε στο Liberal (και παραθέτουμε αυτούσιο πιο κάτω) το δημοσίευμα που αφορά την κόντρα Μητσοτάκη-Ορμπάν για τη μετανάστευση.
Διαβάστε τις θέσεις του καθενός και σχολιάστε μας παρακαλώ με ποιον συμφωνείτε.
Το δημοσίευμα.
Στο ίδιο τραπέζι με τους ισχυρούς παίχτες της Ευρώπης έκατσε για μία ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Angela Merkel, ο Marianno Rajoy, ο Jean Claude Juncker και ο Donald Tusk.
 Στην ατζέντα της Συνόδου βρέθηκαν τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες συζητήθηκαν ζητήματα, όπως το Brexit αλλά και η κατάσταση στα Βαλκάνια.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό ζήτημα.
 Ο Viktor Orban για ακόμα μία φορά τάχθηκε κατά της μετεγκατάστασης των προσφύγων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαφωνεί με τη στάση αυτή έντονα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τοποθέτησή του επεσήμανε την αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, για την οποία θα πρέπει όμως η πόρτα της Ευρώπης να παραμείνει ανοιχτή όπως είπε.
 Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Sebastian Kurz, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

*** ΒΟΜΒΕΣ του ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ για ΡΩΣΙΑ,ΗΠΑ, ΣΑΒΒΙΔΗ και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

~ O Aμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε πρόσφατα σε συζήτηση της δεξαμενής σκέψης «German Marshall Fund» με θέμα τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και τη Στρατηγική στην Ανατολική Μεσόγειο.  Στην ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του εξήγησε γιατί η Ουάσιγκτον έχει από κοντά την Ελλάδα. Ο λόγος είναι η στρατηγική της θέση και το γεγονός ότι δεν θέλουν οι ΗΠΑ να ενταχθεί η χώρα μας στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας.
Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ και τόνισε τη θέση της βάσης της Σούδας στο Αιγαίο. «Είναι αναντικατάστατη για το αμερικανικό Ναυτικό. Η βάση της Σούδας είναι το μοναδικό σημείο μεταξύ του Νόρφολκ, και Βιρτζίνια και της περιοχής του Περσικού Κόλπου με δυνατότητα επισκευών για τα αμερικανικά πλοία.

Είναι προς όφελος και των δυο χωρών να διατηρηθούν οι καλές στρατιωτικές σχέσεις και πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την προοπτική πολυετούς ανανέωσης της συμφωνίας για τη χρήση της Σούδας», είπε σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
 Αμέσως μετά, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα ήρθα στα πιο ενδιαφέροντα θέματα, τη Ρωσία και την Κίνα και με άκρως διπλωματικό τρόπο σημείωσε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις και μεταξύ αυτών είναι η προσπάθεια της Ρωσίας να διεισδύσει στα εσωτερικά της χώρας.
Σε ερώτηση για τον ρόλο της Ρωσίας ο Τζέφρι Πάιατ σημείωσε ότι «η Ρωσία έχει παραδοσιακά πολύ καλή εικόνα στην Ελλάδα, κατά ένα βαθμό και λόγω της κοινής θρησκείας, όμως πλέον οι πολιτικοί αρχίζουν να κατανοούν ποια είναι τα κίνητρα της χώρας και τι ρόλο επιθυμεί να έχει. Επισήμανε δε την ισχυρά σταθερή θέση του Έλληνα πρωθυπουργού αναφορικά με την Ουκρανία».
Αναφέρθηκε μάλιστα και στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ο οποίος, όπως είπε «με τις κινήσεις του έχει κάνει ξεκάθαρο ότι επιθυμεί να έχει ανάμιξη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας».
Στη συνέχεια ανέλυσε το θέμα της Κίνας.
χολιάζοντας την απόφαση της χώρας μας να εμποδίσει το ψήφισμα για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις εν γένει, σημείωσε ότι «η Κίνα έχει κάνει την επιλογή να ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα καθώς η Ελλάδα είναι μια φθηνή επιλογή για να αποκτήσει η Κίνα πρόσβαση στην Ευρώπη.
 Οι Έλληνες αισθάνονται πολύ τυχεροί που έχουν την υποστήριξη της Κίνας και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα τις ελληνοκινεζικές σχέσεις, όμως εγώ σε ιδιωτικές συζητήσεις έχω συστήσει προσοχή, καθώς δεν θα είναι εύκολο να αποσπάσει η Ελλάδα από την Κίνα όσα η Κίνα θα αποσπάσει από την Ελλάδα», είπε και έκανε την προσθήκη πώς «έως τώρα η εμπλοκή της Κίνας στο ελληνικά τεκταινόμενα φαίνεται λιγότερο κακεντρεχής από εκείνη της Ρωσίας».
 Παρέμβαση ωστόσο έκανε και για τα φλέγοντα εθνικά ζητήματα, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Σε ερώτηση για το Κυπριακό, ο κ. Πάιατ υποστήριξε πώς η Ελλάδα επιθυμεί να δημιουργήσει σταθερότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις γι αυτό κάνει προσπάθειες προσέγγισης και προσπαθεί να διατηρεί ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας.
 «Η Ελλάδα επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού. Όμως υπάρχει η κόκκινη γραμμή που έχει να κάνει με το ρόλο των εγγυητριών δυνάμεων και την παρουσία τουρκικού στρατού στο νησί. Η Ελλάδα επιθυμεί να σημειωθεί πρόοδος στη Γενεύη όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την στάση της Τουρκικής πλευράς», κατέληξε.
 Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο Αμερικανός πρέσβης παρατήρησε τη σημαντική αλλαγή στη στάση της Σκοπιανής ηγεσίας, καθώς η παρούσα κυβέρνηση επιθυμεί να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.
 Όμως επισήμανε το πόσο ευαίσθητο είναι το ζήτημα για τους Έλληνες και πόσο πολύ είναι συνδεδεμένο με τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα, «κάτι που ίσως δυσκολέψει τη διαδικασία». Παρ’ όλα αυτά σημείωσε ότι υπάρχει επικοινωνία για το ζήτημα και τα πράγματα φαίνεται να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».
 Επιπλέον ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει ισχυρό θετικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων ως χώρα διαμεσολαβητής, κάτι που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν, καθώς επιθυμούν να είναι η Ελλάδα μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια.
 Σε ερώτηση σχετικά με την ενέργεια, τα αποθέματα υδρογονανθράκων και τους σχεδιαζόμενους αγωγούς, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στην ενδιαφέρουσα δυναμική που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σημειώνοντας τις συχνές επισκέψεις και συνεργασίες μεταξύ αξιωματούχων των δυο χωρών.
 «Ο αγωγός ΤΑΡ, ο οποίος προχωράει με πολύ καλό ρυθμό, είναι πολύ σημαντικός καθώς θα αναδιαμορφώσει το ενεργειακό τοπίο και θα συμβάλλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία από τη Ρωσία. Το θέμα της ενέργειας στην Ευρώπη είναι θέμα ασφάλειας», σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης.
 Απαντώντας σε ερώτηση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε πώς «η υποστήριξη για τον Α. Τσίπρα παραμένει ισχυρή και ο ίδιος θέλει να καθιερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας. Θεωρητικά εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή, δήλωσε», τονίζοντας ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της ΝΔ είναι νέοι με πολλά χρόνια πολιτικής καριέρας μπροστά τους οπότε και οι δυο σκέφτονται μακροπρόθεσμα.
 Το καλύτερο ωστόσο το άφησε για το τέλος. «Είναι ευτύχημα για τις ΗΠΑ ότι αν και Aριστερή η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει φιλοαμερικανική πολιτική». Δεν παρέλειψε ωστόσο να προσθέσει πώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «φίλος των ΗΠΑ».

***  Συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ φέρνει σε ΑΜΗΧΑΝΙΑ την Ελλάδα... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Μια συμφωνία που θα φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, ετοιμάζονται να κλείσουν η Τουρκία και το Κατάρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια συμφωνία ανταλλαγής στρατιωτικών πληροφοριών, και ασκήσεις με Kαταριανά άρματα μάχης LEO2A6, δηλαδή άρματα ίδια με αυτά που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Τα πληρώματά τους έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα, δηλαδή η Τουρκία θα εκπαιδευτεί πάνω στις Ελληνικές τακτικές. Αυτό σημαίνει ότι οι Τουρκικές δυνάμεις θα αποκομίσουν γνώσεις πολύ σημαντικές για περίπτωση πολέμου.
Αυτή η είδηση φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, καθώς ουσιαστικά “έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της” που λέει κι ο λαός.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την άφιξη των Τουρκικών δυνάμεων στο Εμιράτο του Κατάρ που σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στην περιοχή μας:
Βίντεο : Qatar welcomes Turkish troops; wraps up war game with US , https://youtu.be/r5b1atY8SHI .-

***  ΣΟΚ έπαθαν οι ΡΩΣΟΙ στο ΧΑΛΕΠΙ! Τι ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ για τους τζιχαντιστές... (φωτογραφίες)

~ Μια ανατριχιαστική ανακάλυψη έκαναν Ρώσοι στρατιώτες μετά την έφοδό τους στην πόλη του Χαλεπίου.
Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, οι τζιχαντιστές πριν φύγουν κυνηγημένοι από τις Συριακές και Ρωσικές δυνάμεις, άφησαν πίσω τους παιδικά παιχνίδια γεμάτα εκρηκτικά που μπορούσαν να εκραγούν ανά πάσα στιγμή.
Άλλο ένα δείγμα της άρρωστης σκέψεως αυτών των “ανθρώπων”, που σφάζουν για πλάκα μικρά παιδιά και γυναίκες εγκύους.
Δείτε τις φρικιαστικές φωτογραφίες:




***  ΟΡΓΗ των Ελλήνων στη ΧΙΜΑΡΑ!  Νέα ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ γης από συγγενή του Ράμα...

~  Ακόμη μια περίπτωση καταπάτησης περιουσίας εξελίχθηκε αυτές της ημέρες στην περιοχή της Χιμάρας. Ο εργολάβος Δ. Γκικνούρι στενός συγγενής του υπουργού της ανθελληνικής κυβέρνησης Ράμα, Νταμιάν Γκικνούρι, καταπάτησε με τις πλάτες των δημοτικών αρχών και αστυνομίας την περιουσία των κατοίκων της Χιμάρας Ηλία και Άγγελου Νεράντζη.
Οι εργασίες στο κτήμα είχαν ξεκινήσει εδω και μια ολόκληρη εβδομάδα. Οι μεμονωμένες αντιδράσεις των κατοίκων όλες αυτές της ημέρες προς το δημαρχείο και την αστυνομία όπου έκαναν καταγγελία για καταπάτηση και ανέγερση χωρίς άδεια δεν εισακούστηκαν από κανέναν. Δεν συμβαίνει φυσικά το ίδιο όταν οι Χιμαραίοι κάνουν την παραμικρή εργασία στην περιουσία τους, τότε δημαρχείο και αστυνομία δρουν αστραπιαία.
Η λύση τελικά ήρθε σήμερα κατόπιν δυναμικής παρέμβασης του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο πρόεδρος κ. Φρέντης Μπελέρης, οργάνωσε πορεία διαμαρτυρίας μαζί με τον πρόεδρο του ΔΚ Χιμάρας Α. Γκιώνη, τους ιδιοκτήτες και άλλους κατοίκους προς το σημείο όπου ο καταπατητής συνέχιζε ανενόχλητος τις εργασίες. Ταυτόχρονα κάλεσε στο σημείο τον αρμόδιο του δημαρχείου Χιμάρας για τις κατασκευές καθώς και την αστυνομία η οποία τελικά διέταξε την απομάκρυνση εργατών και μηχανημάτων από το σημείο.
Συνήθως κατά την προεκλογική περίοδο είθισται τα κόμματα και οι πολιτικοί να είναι προσεκτικοί και να μην προκαλούν την κοινή γνώμη, το θράσος του Ράμα και των συνεργατών του όμως είναι τέτοιο που δίχως φραγμούς συνεχίζουν το έργο της υφαρπαγής των περιουσιών στην Χιμάρα ακόμη και δυο ημέρες πριν τις εκλογές.    himara.gr

***  ΜΠΑΡΑΖ αποκαλύψεων στη Δυτική Αττική! ΤΟΝΟΙ χρυσαφικά σε κρησφύγετα...

~  Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την διαβόητη εγκληματική οργάνωση της Δυτικής Αττικής που έγινε γνωστή ως η «Μαφία των Ρομά», που έκαναν διαρρήξεις σε βίλες και οικίες πλουσίων και διάσημων κυρίως των Βορείων Προαστίων αλλά και στην Θεσσαλονίκη, επί σειρά ετών.
Πριν περίπου μία εβδομάδα συνελήφθη ο κλεπταποδόχος της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 43χρονος ενεχυροδανειστής, μαζί με την σύντροφό του, στους οποίους κατέληγε ο κύριος όγκος των κλοπιμαίων. Μάλιστα, στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα μοναδικό στον κόσμο ρολόι που ανήκε σε επιχειρηματία που διαμένει στην Εκάλη και είχε πέσει θύμα διάρρηξης από την οργάνωση.
Ο ενεχυροδανειστής είχε τέτοιο όγκο κλοπιμαίων στην κατοχή του που έλιωνε τα χρυσαφικά και έφτιαχνε ράβδους χρυσού, ενώ στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκαν δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι τα οποία μίσθωνε και στα οποία οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πάνω από 700 κιλά σε χρυσαφικά, κοσμήματα, διαμάντια μεγάλης αξίας και 100.000 ευρώ σε μετρητά, που είχε… αποθηκεύσει εκεί ο ενεχυροδανειστής και προέρχονταν από την αμύθητη λεία της εγκληματικής οργάνωσης των διαρρηκτών και τα οποία απέκρυπτε σε διάφορους χώρους των δύο διαμερισμάτων.
Για να γίνει μάλιστα αντιληπτός ο όγκος της λείας, καθώς δεν υπάρχει χώρος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που να χωράνε να απλωθούν για να φωτογραφηθούν τα κλοπιμαία, σήμερα θα γίνει αυτό σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο…, ενώ αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως αυτή η υπόθεση έχει ακόμα τόσες πτυχές να φωτιστούν, που θα αποστρατευτεί και ακόμα θα προκύπτουν νέα στοιχεία…
Οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται και με την ολοκλήρωσή τους αναμένεται επίσημη ενημέρωση και νέες αποκαλύψεις για την δράση του διαβόητου κυκλώματος.
Το χρονικό της σύλληψης του ζευγαριού των κλεπταποδόχων
Οι δυο συλληφθέντες, ο 43χρονος και η 40χρονη, με την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων – ενεχυροδανειστηρίων που διατηρούσαν (δύο από αυτά βρίσκονται στο Μενίδι, σε Π. Φάληρο και Ίλιον), κατείχαν και διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονται από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.
Η σύλληψη τους επετεύχθη πριν περίπου μία εβδομάδα και αρχικά εντοπίστηκε ο 40χρονος σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο ρολόγια, εκ των οποίων το ένα μοναδικής κατασκευής, αξίας πάνω από 150.000 ευρώ. Μοναδικό στον κόσμο ρολόι, το οποίο προέρχεται από κλοπή διάρρηξη από βίλα στην Εκάλη.
Το συγκεκριμένο ρολόι αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του, ο οποίος ήταν θύμα κλοπής των συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων και η υπόθεση του είχε εξιχνιαστεί κατά την αρχική έρευνα. Επιπλέον στο όχημα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού.
Ακολούθησε η σύλληψη της 40χρονης και πλήθος ερευνών σε οικίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ, ασημένια εικόνα (αγαλματίδιο) της Παναγίας βάρος περίπου τριών κιλών, αξίας 3.000 ευρώ, πλάκα ασημιού βάρους περίπου 300 γραμμαρίων, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, 4 ειδικά φουρνάκια, στα οποία έλιωναν τα χρυσά κοσμήματα, πλήρης μονάδα φασματογράφου, με την οποία μετρούσαν την καθαρότητα λιωμένου χρυσού, δύο καλούπια μορφοποίησης λιωμένου χρυσού, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και διάφορα άλλα τιμαλφή και αντικείμενα.
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών - κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου Τούρκου κατηγορουμένου, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.
Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες 84 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες και εταιρείες, που διαπράχτηκαν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και την 2 Νοέμβριου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.
Στις περιοχές διάπραξης των κλοπών περιλαμβάνονται η Κυψέλη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Βάρη, Κερατέα, Σταμάτα, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Σπάτα, Άνοιξη, Ασπρόπυργος, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Ίλιον, Κερατσίνι, Άγιος Ιωάννης Ρέντης και η Θεσσαλονίκη.
Επίσης, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία πολυτελή αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα κλεμμένο και ένα ατελώνιστο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για τη μεταφορά κλοπιμαίων σε ειδικές κρύπτες, που είχαν διαμορφωθεί σε αυτά.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 60 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» στις κλοπές που διέπρατταν.
Από τα οχήματα αυτά, όσα ήταν κλεμμένα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, τα ατελώνιστα παραδόθηκαν στα αρμόδια Τελωνεία, ενώ τα υπόλοιπα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.
Αρχές Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του αρμόδιου Ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το άνοιγμα συγκεκριμένων θυρίδων σε τραπεζικά καταστήματα, κατά την οποία βρέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα, θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120.010 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και απεστάλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, αρχικά την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και 37 δικαστικοί λειτουργοί.
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές 41 μελών του εγκληματικού δικτύου, ενώ περισσότερες από 300 υποθέσεις είχαν συνδεθεί προανακριτικά με τη δράση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων. Επιπλέον σε περισσότερες από 60 έρευνες κατασχέθηκαν πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες και πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας.
Έως σήμερα τουλάχιστον 1.000 θύματα κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια τους έχουν δει τα κλοπιμαία, και 800 από αυτούς αναγνώρισαν αντικείμενα που τους ανήκαν, άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό το εύρος της εγκληματικής δράστης της συμμορίας που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ενώ τους επόμενους μήνες και καθώς η έρευνα συνεχίζεται, η Ασφάλεια Αττικής ουσιαστικά προαναγγέλλει νέες συνταρακτικές εξελίξεις γύρω από άτομα που τα ονόματά τους θα κάνουν πάταγο και γύρω από δραστηριότητες με τις οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην πολυετή και πολυσχιδή δράση της Μαφία των Ρομά.
Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, των αρχικών συλλήψεων ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών αρχηγικών μελών και συγκεκριμένα, στις 9-12-2016 στην Μάνδρα ενός 46χρονου, στις 11-1-2017 στον Πειραιά ενός 36χρονου και στις 17-1-2017 στο Καματερό ενός 34χρονου.
Σε έρευνες που επακολούθησαν τότε σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, και τραπεζικές θυρίδες, είχαν βρεθεί πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες και πολλά πολυτελή ρολόγια.
Ακόμα είχαν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τη συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Κατά την παρουσίαση των νέων στοιχείων για την υπόθεση αυτή από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, επισημάνθηκε από τον ίδιο, ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το συνολικό ύψος της παράνομης δράσης των εγκληματικών αυτών οργανώσεων προσδιορίζεται στο ποσό των 40.000.000 ευρώ!  news247.gr

*** KINHΣΗ ΜΑΤ! Δεσμεύτηκε το Οικόπεδο 11 και πέφτουν ΤΡΥΠΑΝΙΑ...

~  Η Κύπρος έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' την Τουρκική προκλητικότητα. Έτσι, για άλλη μια φορά προχωράει, παρά τις απειλές, στις γεωτρήσεις που έχει συμφωνήσει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Όπως ανακοινώθηκε, η Λευκωσία με τη NAVTEX 236/17 δέσμευσε από προχθές (22/6) το οικόπεδο 11 για γεωτρήσεις. Οι δραστηριότητες για την προετοιμασία των γεωτρήσεων θα γίνουν μέχρι τις 12 Ιουλίου και η γεώτρηση θα λάβει την ονομασία  Onesiphoros.

Μετά τις 12 Ιουλίου που θα έχουν τελειώσει οι ετοιμασίες, εκτός απροόπτου, στις 14 του ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση. Η Total θεωρεί ότι το ποσοστό επιτυχίας είναι 26%, πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο μέσο όρο.
Σύμφωνα με το Κυπριακό υπουργείο ενέργειας, οι εργασίες θα διαρκέσουν 50 με 72 ημέρες (θα εξαρτηθεί από το εάν θα είναι επιτυχημένη η έρευνα για φυσικό αέριο).
Θα έχει ενδιαφέρον κατά πόσο η Τουρκία θα αντιδράσει σε όλα αυτά. Το παρελθόν έχει δείξει ότι δεν θα κάνει απολύτως τίποτα, και καιρός είναι η Ελλάδα να πάρει μαθήματα και να ακολουθήσει το εξαιρετικό παράδειγμα της Κύπρου...

***  Χρήσιμη -Υψηλού Ρίσκου - Εκδήλωση...

~ Χρήσιμη -Υψηλού Ρίσκου - Εκδήλωση
Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Η απόφαση της ΠΟΑΣΥ (=Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων) να προβεί στην εκδήλωση: "Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις" μέσα στα Εξάρχεια (αν προτιμάτε στο ανεξάρτητο /αυτόνομο /Κράτος εν Κράτει ή τύπου Βατικανού ή ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ )είναι μια υψηλού ρίσκου, πρωτόγνωρη γενναία απόφαση.
Δύσκολο να προβλέψει κανείς  τις  εξελίξεις. Ενδεχομένως να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να έχουμε ακόμη και θύματα.
Ίσως πάλι τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και αυτό το γεγονός να αποτελέσει αφετηρία έναρξης εύρεσης ενός modus viventi ανάμεσα στους διαχρονικά, αλληλοσυγκρουόμενους : Πολιτεία και "Συλλογικότητες" /"Παιδιά" /Αναρχικούς/ Αναρχοαυτόνομους/ "Αντιεξουσιαστές/ "Μηδενιστές" / κ.ο.κ. Θα δούμε. Κοντός ψαλμός.
Ψυχανεμίζομαι πως όποια εξέλιξη - θετική ή αρνητική - υπάρξει , θα βγουν  χρήσιμα συμπεράσματα από την υπόθεση αυτή.
-Όλοι μας (Πολιτεία, Πολίτες, Αστυνομία, "Συλλογικότητες" και ιδιαίτερα οι -υπό περιορισμό, κατοχή; -κάτοικοι του Κρατιδίου) θα συνειδητοποιήσουμε τι, και σε ποιό μέγεθος συμβαίνει.
- Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως :
1. Υπάρχει περίπτωση /διάθεση από μέρους των "παιδιών" να βάλλουν νερό στο δυνατό κρασί τους - ώστε να μην χτυπάει κατακέφαλα ... (τους άλλους); Θα θελήσουν να συνδιαλλαγούν, να συνομιλήσουν,  με όσους θεωρούν ότι τους καταδιώκουν , τους αδικούν, τους περιθωριοποιούν ;
2. Είναι η Πολιτεία, η Αστυνομία - κατ' εξοχήν τα ΜΑΤ - διατεθειμένα να αντιδρούν ηπιότερα;
3. Ποιά είναι τα αιτήματα (Σ.Σ Αν φυσικά τα θέσουν αντί να πετάξουν μολότωφ κλπ) των ταραξιών; Μπορεί ορισμένα να γίνουν αποδεκτά ώστε να ηρεμήσουμε όλοι επιτέλους;
4. Θέλουν πλήρη ανεξαρτησία /τύπου Βατικανού; Και αν ναι επιθυμούν  να έχουν - επισήμως - διπλωματικές σχέσεις με το Ελληνικό Κράτος (ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ όπως πολλοί το θεωρούν πλέον, όπως εκφυλιστικά /παρακμιακά έχει και αυτό καταντήσει).
Ή θα έχουμε, στους κόλπους μας, εχθρικό κρατίδιο με αλυτρωτικές τάσεις επέκτασης;
5. Τι θα γίνει με τον παραδοσιακό δεκαετιών / εκατονταετιών γηγενή πληθυσμό της περιοχής; Θα ησυχάσουν ή όχι ;
Θα μείνουν ή θα φύγουν; Ή θα δρομολογηθεί επώδυνη ανταλλαγή πληθυσμών ώστε να υπάρξει καθαρότητα - τόσο εντός, όσο και εκτός του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ;
6.Άραγε θα απαγορευτεί η δραστηριότητα τους εκτός των δικών τους συνόρων; Θα σταματήσουν οι εξορμήσεις, με δηώσεις, καταστροφές /βανδαλισμούς στο γειτονικό μεγάλο (τύπου μεγάλου ασθενούς βέβαια) ελληνικό Κράτος;
Κοντολογίς - το εύχομαι ολόψυχα -  μακάρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Αφ' ενός για να δούμε τι θα κάνουμε και αφ' ετέρου για να σταματήσει αυτό το μπάχαλο που μας πληγώνει και μας εκθέτει διεθνώς. (Σ.Σ Ως  ... τουριστική χώρα, τρομάρα μας).
 ΥΓ Οι μάσκες πρέπει να πέσουν, γιατί μόνον έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα καταλάβουμε όλοι καλύτερα τι μπορούμε να περιμένουμε. Σε τι να ελπίζουμε.
      Διευκρινιστικά : Δεν αναφέρομαι στις μάσκες των κουκουλοφόρων "παιδιών" αλλά στους φερετζέδες υποκρισίας των πολιτικάντηδων, οι οποίοι , εδώ και δεκαετίες, υποκρίνονται  πως τίποτα  ανησυχητικό  δεν συμβαίνει και  για αυτό δεν ....χρειάζεται να πάρουν μέτρα!

***  ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...

~  ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΜΕ  ΙΣΡΑΗΛ  ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...
 Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Οι εξελίξεις στην Κύπρο τελευταία θα λέγαμε ότι πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, αν εξαιρέσουμε βέβαια τις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Και αναφερόμαστε στον ενεργειακό και τον  τομέα άμυνας και ασφάλειας, όπου οι εξελίξεις όχι μόνο είναι θετικές, αλλά θα λέγαμε καθοριστικές για το μέλλον της Μεγαλονήσου και θα έπρεπε να αποτελέσουν οδηγό για την άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής.
Και ερχόμαστε πρώτα στον ενεργειακό τομέα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές για την Κύπρο και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη πιο ευοίωνο, καθώς αναφέρουν ότι   «Η Κύπρος θα γίνει περιφερειακός [ενεργειακός] κόμβος»!!  Έτσι αναφέρεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Stephen Greenlee, Προέδρου της Exxon Exploration, σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, η εταιρεία Exxon Mobil θεωρεί την Κύπρο περιφερειακό ενεργειακό κόμβο και ελπίζει να ανακαλύψει σε αυτή μεγάλα κοιτάσματα ενέργειας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργου Λακκοτρύπη, στις ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της οποίας ο Κύπριος Υπουργός  συναντήθηκε με τους επικεφαλής της βιομηχανίας ενέργειας των ΗΠΑ. Στα δημοσιεύματα  επισημαίνεται ότι η δήλωση δύναται να ερμηνευθεί ως περιφρόνηση προς την Τουρκία, η οποία θεωρεί τον εαυτό της κόμβο στον τομέα της μεταφοράς ΦΑ στην περιοχή, η οποία ελπίζει (μάλλον απίθανο μετά τις τελευταίες εξελίξεις) στο μέλλον να συνδεθεί με τις πηγές ΦΑ του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Κύπρου. Όπως αναφέρεται , οι Κύπριοι ενδιαφέρονται να ενθαρρύνουν και άλλες εταιρείες ενέργειας να εισέλθουν στην εξερεύνηση ΦΑ και πετρελαίου στις περιοχές του νησιού, σε συνέχεια των επιτυχημένων διαγωνισμών που διεξήχθησαν στην αρχή του έτους. Αναφερόμενος στα κοινά προγράμματα των δύο εταιρειών στην Κύπρο, ο Greenlee δήλωσε ότι η Exxon εύχεται να μπορέσει να εκμεταλλευθεί τη μεγάλη πείρα της Katar Petroleum στον τομέα του υγροποιημένου ΦΑ. Επισημαίνεται ότι η Exxon δεν έχει καμιά δραστηριότητα στο Ισραήλ και ότι η εταιρεία απέρριψε στο παρελθόν προτάσεις να συμμετέχει στην εξερεύνηση ΦΑ στο Ισραήλ και από ό,τι είναι γνωστό δεν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση στο πλαίσιο της πολιτικής των «ανοικτών θαλασσών» για εξερευνήσεις στα οικονομικά ύδατα του Ισραήλ. Οπότε το ενδιαφέρον της στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στην Κύπρο με ότι αυτό (θετικό) συνεπάγεται.  Και φυσικά να αναφερθούμε και στην  πρόσφατη Σύνοδο των τριών χωρών Ελλάδος – Κύπρου- Ισραήλ στην Θεσσαλονίκη, όπου όπως φαίνεται η Τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, επεκτείνεται στα βαθιά και σε μεγάλο εύρος θεματολογίας θέματα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι αποφάσεις των τριών ηγετών, κ.κ. Νετανιάχου, Τσίπρα, Αναστασιάδη στο θέμα της ενέργειας και των αγωγών East Med αλλά και του καλωδίου Εurasia interconnector, όπου αποφασίστηκε η συνέχεια της συνεργασίας και η ολοκλήρωση των σημαντικών στρατηγικών αυτών έργων.

East Med & Eurasia Interconnector
Στον τομέα άμυνας και ασφάλειας τώρα. Πριν μερικές ημέρες διεξήχθησαν στην Κύπρο κοινές στρατιωτικές ασκήσεις  Κύπρου και Ισραήλ. Ήταν η μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση που έγινε ποτέ, μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός πολύ σημαντικό  και διπλής ανάγνωσης. Η άσκηση αυτή θορύβησε την Τουρκία, προκαλώντας τις γνωστές αντιδράσεις και απειλές , καθώς και την ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιήσει και αυτή Ναυτική άσκηση στην περιοχή. Τα γνωστά νταηλίκια των Τούρκων βεβαίως. Από την άλλη μεριά η σημασία για την άμυνα και την ασφάλεια της Κύπρου και η σημαντική της γεωστρατηγική σχέση με μια δύναμη όπως το Ισραήλ δείχνει πολλά. Έτσι στην Ισραηλινή αξιόπιστη εφημερίδα  Haaretz δημοσιεύτηκε άρθρο της Gilli Kohen, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής ενδιαφέροντα:
-«Στην κοινή άσκηση που έγινε στο έδαφος της Κύπρου συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες στρατιώτες της μονάδας των ειδικών δυνάμεων "Egoz"  και δεκάδες ελικόπτερα και αεροπλάνα!!
- Τα βουνά του Τροόδους επιλέχθηκαν για την άσκηση επειδή η μορφολογία του εδάφους τους μοιάζει με τις ορεινές περιοχές εντός του Ισραήλ και γύρω από αυτό.
- Οι επιχειρήσεις περιλάμβαναν εξάσκηση στη συνεργασία της Αεροπορίας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων με καταδρομείς σε έδαφος με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένοι, καθώς και με τον στρατό της Κύπρου.
- Στο περιθώριο της εν λόγω άσκησης επισημαίνεται η ένταση που έχει προκληθεί από την αναζήτηση φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου.
- Η κοινή άσκηση Ισραήλ – Κύπρου δέχτηκε επικρίσεις από την αντιπολίτευση στην Κύπρο, η οποία ισχυρίστηκε ότι η πραγματοποίηση κοινής άσκησης σε κυπριακό έδαφος αποτελεί μια «επικίνδυνη εξέλιξη».
 Όμως το  Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου αντέκρουσε τις επικρίσεις, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος έχει επίσης πραγματοποιήσει κοινές επιχειρήσεις με τον Λίβανο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
  
Έλληνες και Ισραηλινοί Αξιωματικοί κατά την άσκηση!!
Οι εξελίξεις αυτές, αποτελούν στην ουσία προάγγελο των γεγονότων, που έρχονται και της σημασίας που έχει η Κύπρος στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, τόσο ενεργειακά, όσο και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Στην γεωπολιτική, οι τέσσερις πυλώνες ισχύος μιας κρατικής οντότητας είναι η άμυνα και η ασφάλεια, η οικονομία, η πολιτική και ο πολιτισμός- πληροφορίες. Οι δύο πρώτες , Άμυνα – Ασφάλεια και Οικονομία,  αποτελούν  την  “Hard Power” του κράτους, οι δε λοιπές, Πολιτική και Πολιτισμός –Πληροφορίες,  την “Soft Power” του κράτους .  Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η «Σκληρή Ισχύς» της Κύπρου ευρίσκεται σε άνοδο, λόγω των ενεργειακών εξελίξεων, καθώς και της αμυντικής – στρατιωτικής συμμαχίας και σχέσης   με το ισχυρότερο στρατιωτικά κράτος σε ολόκληρη την περιοχή  και δη πυρηνική δύναμη,  το Ισραήλ, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Έτσι τα ερωτήματα  που τίθενται και έχουν σχέση με τις νέες διεργασίες για την επίλυση του Κυπριακού είναι τα εξής: Γιατί τρέχουμε πίσω από «σημαδεμένες» συνομιλίες για «λύση δήθεν βιώσιμη» για το Κυπριακό, που στην ουσία είναι άδικη και εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα και σαφώς εξυπηρετούν την Τουρκο-Κυπριακή πλευρά και ιδιαίτερα την Τουρκία του Σουλτάνου; Αντί η άλλη πλευρά να έρχεται παρακαλώντας  γονυπετής, μπας και την  συγχωρήσουμε για τα εγκλήματά της στην Κύπρο και να ενταχθούν  στην Κύπρο του μέλλοντος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της προόδου, της ευμάρειας  και  της ευημερίας, γιατί εμείς προστρέχουμε για λύση σήμερα και δη  χωρίς εγγυήσεις; Τους χρειαζόμαστε ή μας χρειάζονται; Δηλαδή λύση νάναι και ότι νάναι, έστω και εις βάρος μας; Προφανώς ανεξήγητη έλλειψη  γεωστρατηγικής αντίληψης και μελλοντικής διορατικής πολιτικής, παρά τις ευοίωνες προοπτικές. Ας ελπίσουμε ότι «έχουν γνώση οι φύλακες»!!
 Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, Δίπλωμα Tactical Intelligence  (U.S.A), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση του ΕΚΠΑ, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ).
 Πηγές: http://energy.reporter.com.cy/
www.haaretz.com
Φωτό: www.google.gr

***  Κύπρος! Γιατί η Διάσκεψη της Γενεύης οδηγεί σε γκρεμό...

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
 Πολυμελής επιτροπή του International Hellenic Association, ενός μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, με 3.500 μέλη κυρίως Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και άλλες πνευματικές  προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο, εν όψει της εσπευσμένης, νέας διάσκεψης για το Κυπριακό στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου 2017, απηύθυνε ένα σημαντικό μήνυμα με την μορφή ανοικτής επιστολής, προς τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και την πολιτική ηγεσία Ελλάδος, Κύπρου, Ε.Ε., Αμερικής, Κίνας, Βρετανίας και Ρωσίας με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και σε όσες χώρες – μέλη της ΕΕ δεν αναφέρονται παραπάνω. Το πλήρες κείμενο, μαζί με τις υπογραφές που το συνοδεύουν, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.
 Παράλληλα, ένα άλλο κείμενο στην Ελληνική γλώσσα απεστάλη στους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη - Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο - Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα - Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά - Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πάνο Καμμένο - Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Κυριάκο Μητσοτάκη - Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων Κύπρου και Ελλάδος, Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και των Κυπρίων, την Ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου, την Ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Όλους τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, Όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, Όλον τον Κυπριακό και Ελληνικό λαό, το οποίο έχει ως εξής:
 Οι απανταχού Έλληνες βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με την ίδια ζοφερή προοπτική διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις μη αναστρέψιμες και καταστροφικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει  στο σύνολο του Ακριτικού Ελληνισμού, από την Κύπρο και τα Δωδεκάνησα μέχρι την Θράκη. Η ίδια καταστροφική πορεία επιχειρήθηκε με την προηγούμενη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου όπου τα χειρότερα αποσοβήθηκαν κυρίως λόγω του αχαλίνωτου επεκτατισμού της Τουρκίας σε συνδυασμό με την μεγαλομανία του Πρόεδρου της κ. Tayyip Erdogan και του ενεργούμενού του στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακκιντζί, οι οποίοι δεν θέλησαν να προσφέρουν ούτε καν ένα υποτυπώδες φύλλο συκής στους συνομιλητές τους για να διευκολύνουν τις υποχωρήσεις τους. Ο δεύτερος βασικός παράγοντας αποτροπής ήταν η σθεναρή στάση του  Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.  Ο κ. Κοτζιάς, εκπροσωπώντας το σύνολο του Ελληνισμού, έθεσε επίμονα το θέμα της κατάργησης του αποικιακού καθεστώτος εγγυήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξαρχής αποχώρηση του συνόλου του Τουρκικού στρατού κατοχής.
 Δυστυχώς, με πρωτοβουλία του καταφανέστατα Τουρκόφιλου διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Espen Barth Eide και με την ακατανόητη ανυπομονησία του προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, το θέμα της σύγκλησης "Πενταμερούς Διάσκεψης" για το Κυπριακό επανήλθε με τους ίδιους και ίσως χειρότερους όρους για την 28η Ιουνίου στη Γενεύη.
 Η Πενταμερής Διάσκεψη συγκαλείται και πάλι με την ίδια απαράδεκτη σύνθεση τριών κρατών: Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα και δύο Προσώπων ως ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας κκ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί.Απουσιάζει καταφανώς η Κυπριακή Δημοκρατία, το κύρος της οποίας έχει ήδη πληγεί με την αποτυχημένη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, και η οποία θα θεωρείται πλήρως εκλιπούσα από την επομένη της όποιας συμφωνίας στις 28 Ιουνίου.
 Όμως, ο χειρότερος κίνδυνος που ελλοχεύει από μια τέτοια ενδεχόμενη «λύση» τουρκικών προδιαγραφών είναι η πραξικοπηματική παράκαμψη της θέλησης του συνόλου του Κυπριακού Λαού. Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης υπάρχει κίνδυνος να επιβληθούν με τη μορφή συμφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών, συμφωνία που ακόμα και με τη μορφή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα είναι εφαρμοστέα από την επόμενη κιόλας ημέρα των υπογραφών και η οποία
 α) θα κινείται προς την κατεύθυνση της κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από ένα μόρφωμα τύπου Βοσνίας και
β) θα επιφέρει την διάλυση του μόνου αμυντικού μέσου της Κύπρου, της "Εθνικής Φρουράς".
 Η εκ των υστέρων διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία εκλιπούσα πλέον Κυπριακή Δημοκρατία και αφού θα έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές δεν θα έχει πλέον κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Στη διεθνή πρακτική τα δημοψηφίσματα προηγούνται των υπογραφών και όχι το αντίστροφο. Προδήλως παράνομα επιχειρείται η παράκαμψη της θέλησης του Κυπριακού Λαού με την επιβολή μιας λύσης με τα ίδια, ίσως και χειρότερα χαρακτηριστικά από το σχέδιο Annan, το οποίο έχει ήδη απορρίψει με ένα συντριπτικό ποσοστό 76%.
 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κύπρου, έχετε σταδιακά  εγκαταλείψει χάριν ενός προσχηματικού διαλόγου το σύνολο των απαράβατων όρων που έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου. Με την συμμετοχή σας στην πρώτη διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου ως ηγέτης της Ελληνοκυπριακής  κοινότητας και χωρίς επίσημη πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλήξατε ανεπανόρθωτα το διεθνές της κύρος.
 Η θητεία σας λήγει σε μόλις 6 μήνες και παρόλα  αυτά θέλετε να καθορίσετε το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και του Ελληνισμού ολόκληρου στο διηνεκές. Με την συμμετοχή σας στην επερχόμενη συνδιάσκεψη προτίθεστε να παρακάμψετε τη θέληση του Κυπριακού Λαού, συνυπογράφοντας μια λύση-συνθήκη με τα ίδια χαρακτηριστικά με το σχέδιο Annan.
 κ. Πρόεδρε, ήσασταν και παραμένετε θιασώτης λύσης τύπου Annan, την οποία όμως ο Κυπριακός Λαός απέρριψε με πλειοψηφία 76%. Δεν νομιμοποιείστε κ. Πρόεδρε να προκαλέσετε την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να οδηγήσετε το  σύνολο του Ελληνισμού σε περιπέτειες.
 Στηρίζουμε τις πατριωτικές θέσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς για κατάργηση του αποικιακού καθεστώτος και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τον καλούμε να παραμείνει ακλόνητος στις θέσεις αυτές, χωρίς προσχηματικές, "μεταβατικές φόρμουλες" για τις οποίες του ασκούνται πιέσεις από ορισμένους κύκλους.
 Απαιτούμε την αντικατάσταση του κ. Eide από την θέση του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, με άλλον πιο αντικειμενικό και ουδέτερο. Ο κ. Eide έχει πολλαπλώς ασκήσει την επιρροή του ώστε να αναγκάσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην αποδοχή των Τουρκικών θέσεων, ακόμη και αυτών που είναι καταφανώς άδικες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και είναι ενίοτε παράλογες. Έφτασε να προωθεί την Τουρκική απαίτηση να έχουν οι Τούρκοι πολίτες όλα τα δικαιώματα ελεύθερης, άνευ ορίων εγκατάστασης των Ευρωπαίων πολιτών στην υπό διαμόρφωση (συν) ομόσπονδη Κύπρο, με την αιτιολογία ότι αυτά τα έχουν οι ¨Έλληνες πολίτες  λόγω συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Είναι κρίσιμα απαραίτητη υιοθέτηση από το σύνολο του Ελληνισμού βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων για την αλλαγή πορείας στο Εθνικό θέμα της Κύπρου.
 Βραχυπρόθεσμος, άμεσος και επείγων στόχος είναι η αποτροπή της επερχόμενης τουρκικών προδιαγραφών διευθέτησης του θέματος στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου, που οδηγεί στην κατάργηση - εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον αφοπλισμό της  με ταυτόχρονη παραμονή των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και διατήρηση αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων. Άμεσα ο Πρόεδρος της Κύπρου πρέπει να απαιτήσει την ισότιμη συμμετοχή στην συνδιάσκεψη της Κυπριακής Δημοκρατίας με επίσημη πρόσκληση. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση να καταστρώσουν ενιαίο σχέδιο δράσης που να προβλέπει κατ' ελάχιστο τους ακόλουθους στόχους:
 1. Διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως έχει μέχρι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εφαρμογής του εξαγόμενου αποτελέσματος. Το δημοψήφισμα να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα  για την αποδοχή ή απόρριψη της προτεινόμενης λύσης. Πρόβλεψη για την προτεινόμενη λύση να τεθεί σε εφαρμογή αποκλειστικά μετά την θετική αποδοχή της από τις Κοινότητες της Κύπρου.
 2. Για την αποδοχή της όποιας λύσης να τεθεί ως απαράβατος όρος η κατάργηση των αποικιακών συνθηκών εγγυήσεων και πλήρης αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.
 3. Το κράτος της Κύπρου που θα προκύψει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά Κυρίαρχου Κράτους, όπως αυτά προβλέπονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον ΟΗΕ. Ιδιαίτερα αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της άμυνας και της άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας.
 4. Η λύση που θα προκύψει να είναι Δημοκρατική και πλήρως σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.  Προφανώς, να προβλέπει ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.
 Είναι βέβαια αναμενόμενο ότι αν τεθούν οι ανωτέρω δίκαιοι στόχοι και υποστηριχθούν σθεναρά, η επερχόμενη συνδιάσκεψη θα ναυαγήσει, διότι αυτοί που την σχεδίασαν έχουν άλλους σκοπούς και ίσως να έχουν εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις αποδοχής τους από ορισμένους "ηγέτες" των ενδιαφερομένων μερών. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κάθε αμερόληπτος κριτής θα αναγνωρίσει το δίκαιο και εύλογο των Ελληνικών θέσεων. Το επιχείρημα των χαμένων ευκαιριών και της χειρότερης μελλοντικής λύσης είναι παντελώς έωλο, απλά γιατί η επερχόμενη λύση αποτελεί την τελειωτική καταστροφή και προβλέπει με ακρίβεια την εξαφάνιση του Ελληνισμού από την Κύπρο.
         Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι αφορούν ακριβώς την επιδίωξη εγκαθίδρυσης διεθνών συμμαχιών που θα διασφαλίσουν το πλαίσιο εντός του οποίου θα επιδιωχθούν αξιόπιστα οι ανωτέρω βραχυπρόθεσμοι στόχοι στο πλαίσιο της οποιασδήποτε επόμενης διεθνούς συνδιάσκεψης. Ο αντίλογος, ότι ίσως να μην υπάρξει επόμενη συνδιάσκεψη είναι απλά κοντόφθαλμος, λόγω της επιθυμίας των διεθνών παραγόντων για έλεγχο των υδρογονανθράκων της Κύπρου. Αυτός ο λόγος είναι που κινητοποιεί και τώρα αυτόν τον διεθνή αναβρασμό για την επείγουσα επίλυση του Κυπριακού. Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφερόμενες δυνάμεις οι οποίες πρέπει να εμπλακούν με δική μας πρωτοβουλία, ακριβώς για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ μας.
 Εκτός από τους ανωτέρω βραχυπρόθεσμους στόχους, οι οποίοι πρέπει να εμπεδωθούν στο σύνολο τους, βασική επιδίωξη πρέπει να είναι η αλλαγή του πλαισίου και ειδικά της σύστασης της όποιας μελλοντικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή άλλων δυνάμεων. Δεδομένου ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και ο μελλοντικός διάδοχος της είναι και θα είναι μέλη της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, πρέπει να επιδιωχθεί το αντίστοιχο πλαίσιο.
 Συνοψίζοντας:
 1. Εμπέδωση και ισχυροποίηση όλων των 4 βραχυπρόθεσμων στόχων.
 2. Εγκαθίδρυση Ευρωπαϊκού πλαισίου λύσης, με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην συνδιάσκεψη.
 Όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, καλούμε τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας και τον απανταχού Ελληνισμό σε μια Πανεθνική Συστράτευση με στόχο την άρση των τετελεσμένων της εισβολής και της μεθοδευμένης τουρκοποίησης των κατεχομένων της Κύπρου στα χρόνια που ακολούθησαν. Προ πάντων όμως συστράτευση για την αποφυγή της μεθοδευόμενης τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη εξασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Κύπρο για όλους τους πολίτες της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αλλά και στη διασφάλιση των γενικότερων συμφερόντων του Ελληνισμού• επί πλέον, θωρακίζει την Ευρώπη, αφού Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν το ανατολικότερο και πλέον απειλούμενο σύνορο της. Επιδιώκουμε λοιπόν κυρίως:
 1. Επαναφορά στην τροχιά λύσης του θέματος της Κύπρου στην κατεύθυνση  του ενός, ενιαίου, κυρίαρχου Ευρωπαϊκού κράτους. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε σε ένα Κράτος απόλυτα εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και σε πλήρη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
 2. Διακοπή της πορείας εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού στην κατεύθυνση της "Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας» και επιδίωξη επίτευξης του στόχου-1, "ενός, ενιαίου, κυρίαρχου και πλήρως Ευρωπαϊκού κράτους". Η κατεύθυνση της "Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής ομοσπονδίας", εξυπηρετεί τα Βρετανικά και Τούρκικα συμφέροντα και όχι αυτά των κατοίκων της Κύπρου. Επιβλήθηκε στην Ελληνο-Κυπριακή ηγεσία όπως και τόσα άλλα και αποτελεί την πηγή όλης της κακοδαιμονίας.
 3. Αποχώρηση του συνόλου των Εποίκων ως αποτέλεσμα εγκλήματος πολέμου, που καταδικάζεται από το διεθνές δίκαιο (άρθρο 49 της συνθήκης της Γενεύης, 1949) και σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ ως μέθοδος Εθνοκάθαρσης.
 Βασικό μας επιχείρημα, ότι είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί από τα υπό ένταξη Κράτη την πλήρη συμμόρφωση με τις Ευρωπαϊκές αρχές πριν την είσοδο τους και παράλληλα να αποδέχεται αποκλίσεις αποικιακού  τύπου για ένα ισότιμο Κράτος μέλος της, την Κύπρο.
 Αξιότιμοι Ηγέτες του Ελληνισμού σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αποτρέψτε την καταστροφική πορεία εξαφάνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την συνεπαγόμενη εμπλοκή του Ακριτικού Ελληνισμού σε περιπέτειες με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
 Αξιότιμε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ευθύνη των προκατόχων σας, αλλά με μέγιστη δική σας υπαιτιότητα διολισθήσατε σε καταστροφικές θέσεις για τον Ελληνισμό της Κύπρου και το Ελληνικό ¨Έθνος στο σύνολο του. Δείξτε τον πατριωτισμό σας παραμερίζοντας τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και παραχωρήστε την σκυτάλη σε άλλους, λιγότερο δεσμευμένους  ή τουλάχιστον επιβεβαιώστε πρώτα την εμπιστοσύνη του Λαού στις επιλογές σας.
 Καλούμε λοιπόν το σύνολο της Πολιτικής και Πνευματικής Ηγεσίας του Ελληνισμού και ιδιαίτερα κάθε Έλληνα απανταχού της Γής να συστρατευθεί σε ένα κοινό στόχο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την Ελευθερία του Έθνους.
 Υπογραφές
1. Perrakis Stelios Professor Ambassador – Permanent Representative of Greece to the Council of Europe Director of European Centre of Research and Training on Human Rights and Humanitarian Action Chair UNESCO “Democracy, Human Rights and Peace” Panteion University, 136 Syggrou Av. Athens 17671, Greece
2. . Akritas Alkiviades G. retired Professor University of Thessaly, Greece (1999-2016); former Professor at the University of Kansas, (1980-1999) USA
3. Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, Ph.D., Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA
4. Athanassiadou Aglaia, University of Patras Medical School, Professor Emeritus, Greece
5. Bacalis N, Researcher, National Hellenic Research Foundation, Greece
6. Baloglou George, formerly associate professor, SUNY, Oswego, USA
7. Balopoulos Victor , Ph.D. Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering Democritus University of Thrace, Kimmeria Campus, Xanthi, 67100, Greece
8. Barbas John, Ph.D. Professor of Chemistry Valdosta State University Valdosta, GA 31698, USA
9. Blytas George C., Ph.D. Physical Chemistry, University of Wisconsin, Retired, USA
10. Bougas Ioannis Ph.D., Director of Statistical Consulting (Ret.), Bell Canada, Montreal, Canada
11. Bucher Matthias Ph.D., Associate Professor, Technical University of Crete, Chania, Greece
12. Constantinides Constantine N., Professor of Byzantine History, University of Ioannina, Greece.
13. Christodoulou Niki, PhD., Associate Professor of Curriculum and Instruction
DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATION Augusta University, USA
14. Dokos Socrates Ph.D., Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW, Sydney NSW 2052, Australia
15. Daskalopoulou Stella S., MD, MSc, DIC, PhD Associate Professor, Department of Medicine, McGill University, USA
16. Stylianos Drakatos, PhD, PMP Department of Electrical & Computer Engineering Florida International University, USA
17. Economides Spyros, Emeritus Professor, California State University, East Bay, USA
18. Euthymiou Pavlos N., Emeritus Professor of Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
19. Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University Towson, MD 21252, USA
20. Faller James G, Ph.D., P.E., retired research engineer, federal service, USA
21. Fanoulla Argyrou, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom
22. Gatzoulis Nina, Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA
23. Gatzoulis Vassilios, President, Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Retired Electrical-Nuclear Engineer, US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA
24. Gialtouridis Georgios, President, New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA
25. Halamandaris Pantelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada
26. Hoidas Spyros, Professor emeritus National and Kapodistrian University, Greece
27. Christos Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology Democritus University of Thrace, Greece
28. Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece
29. Hatzopoulos John N.MSCE, Ph.D., Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece Former professor Cal. State University Fresno, USA Pyrgoi Thermis, Mytilene, 81100, Greece
30. Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Masters Program, Los Angeles, CA, USA
31. Kakouli-Duarte Thomais PhD. Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences Department of Science and Health Institute of Technology, Carlo Kilkenny Road, Carlow Ireland
32. Karanikolas Paul, Professor University of Agriculture Athens, Greece
33. Katsarkas Athanasios, M.D., M.Sc., FRCS(C) Professor of Medicine McGill University Montreal, Quebec, Canada
34. Katsifis.Spiros P., Ph.D., FACFE Professor and Chair of Biology Graduate Studies. University of Bridgeport, Brisgeport CT 06604, USA
35. Katsifarakis Kostas, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
36. Kiritsis Theodoros Engineer of Polytechnic University of Athens, Greece
37. Kafatos Menas C. Professor, Fletcher Jones Endowed Professor of Computational Physics Chapman University Orange, CA USA
38. Kladi Marianthi, formerly assistant professor, Panteion University of Athens, Department of International and European Studies , Greece
39. Kodogianidis Nikolaos, Ph.D., PE Electrical Engineer Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL., USA
40. Koukides Nikos, Agriculturist Athens, Greece
41. Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece
42. Kouros Pavlos, Prof., Dept. of Computer Systems Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, (AEI-TT), Athens, Greece
43.  Kouroumalis Elias, Emeritus Professor of Gastroenterology, University of Crete Medical School, USA
44.  Kouroumalis George Lawyer Athens, Greece
45.  Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
46.  Kyriacou Andreas, PhD. DABR Medical Physicist Advanced Radiation Physics Inc. 21346 St. Andrews Blvd. # 125 Boca Raton, FL 33433, USA
47.  Kousis Konstantinos, Reporter NY, USA
48.  Lambrinos Panos, Rtd Professor, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece.
49.  Leventouri Theodora Phd., Professor of Physics Director, Medical Physics Program Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA
50.  Liolios Asterios Rtd Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece
51.  Lymberis Maria T., MD, Clinical Professor of Psychiatry, Geffen UCLA School of Medicine, USA
52.   Lampropoulou Venetta Professor Emeritus, University of Patras , Greece
53.  Manias Stefanos N., Ph.D., Professor of Electrical and Computer Engineering, National Technical, University of Athens , Greece
54. Martinos Panayiotis, FoodSciense MSc Athens, Greece
55.  Mavros Giannis Economist Athens, Greece
56.  Melakopides Costas, Associate Professor(ret.), University of Cyprus, Republic of Cyprus
57.  Markella Argretaki, Economist of Athens Economic University,Former Director of Corporate Division at the Regional Directorate of Attica – South Greece – Islands of Macedonia and Thrace Bank (Today PiraeusBank), Greece
58.  Mermigas Lefteris Pathology Professor, SUNYAB, USA
59.  Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Hellenic College Brookline, MA., USA
60. Miller Barbara, Joppa Town, Baltimore, Maryland, USA
61. Miller Stephen G., Professor Emeritus, University of California Berkeley, Director Emeritus, Nemea Excavations, former director American School of Classical Studies at Athens. Nemea, Greece
62.  Moraitis Nicholas L., Ph.D., International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy.,University of California, Berkeley, USA
63.  Moschovakis A.K., M.D., Ph.D., Professor of Physiology, University of Crete, Greece
64. Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece
65.  Negreponti-Delivanis Maria, former Rector and Professor, Macedonian University, Greece
66.  Noutsis Konstantinos MD., past Manager of Dermatology Clinic Evangelismos Hospital Athens, Greece
67.  Panos Niarchos (Ret.), Indiana University, USA
68.  Okos Antony J., M.D., University of Washington, Seattle, WA, USA
69.   Οrfanoudaki Ioanna Economist Athens Economic University Section of Management Studies Manager of the budget Dep. In the Division of Finance – Agricultural Bank of Greece, Greece
70.  Pallas Dimitri S , MD, Greece
71.   Panoskaltsis Vassilis, Professor, Demokritos University of Thrace, Greece.
72.  Papadopoulos Nikolaos Th. MD. Ph.D., FEBO Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece.
73.  Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical Engineering, Tulane University, New Orleans, USA
74.  Papagiannis Grigorios, Assoc. Prof. for Byzantine Philology, Demokritos University of Thrace, Greece
75.  Papakostas Stephanos, MBA Ex professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece
76.  Papamarinopoulos Stavros P., Professor (Ret), University of Patras, Geophysics, Patra, Greece
77.   Papathanassiou Maria K., Professor Emerita, Department of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
78.   Pantazopoulou S.J., Professor, York University, Ontario, Canada
79.   Perperidis Panagiotis Mechanical Engineer of National Technical University of Athens, Greece
80.  Patitsas Tom A., Professor Emeritus, Physics Laurentian University, Sudbury, Canada
81.  Georgios P. Pavlos, PhD in Physics and Philosophy Associate Professor
Department of Electrical and Computer Engineering Democritus University of Thrace Xanthi, Greece
82.  Pelekanos Nikos Professor. University of Crete, Greece
83.   Perdikatsis Vassilios, Emeritus Professor, University of Crete, Greece
84.   Phufas Ellene S., Professor English/Humanities, SUNY ERIE, Buffalo, USA
85.  Poularikas Alexander, Professor Emeritus , University of Alabama in Huntsville, USA
86.   Rachiotis George, Assistant professor of Epidemiology and Occupational Hygiene, University of Thessaly, Greece
87.   Rivas Alexandros, Professor DUTH THRAKI, Greece
88.  Rigos Evangelos , Master Mariner, Pace University, BBA, New York, Greece
89.  Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA
90.  Rhoda S. Rocha Retired Professor Baltimore County Community College
Baltimore, Maryland, USA
91.   Rozos Demetrios Associate Professor, National University of Athens, Greece
92.  Savaki Hellen, MD, Professor of Physiology, University of Crete, Greece
93.   Shiakolas Panos S., Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, Director of MARS Lab, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, 76019, USA
94.   Sideris Kosmas K., Associate Professor, Civil Engineering Department, Democritus University of Thrace, Greece
95.   Sigrimis Nick, PhDEE Professors Cornell University M.IEEE/CS,CSS,RAS/, IFAC, EurAgEng, ASAE CIGR<http://www.cigr.org/ > / IT section [VII], founder & honor-Chairman Geomations SA, AUA spinoff RTD & commercial SME, Founder and President http://www.aua.gr/nshttp://www.geomations.comhttp://www.hortimed.org
96.   Simeonides Simeonides Ioannis, Economist, Ph.D. in Economics/Marketing, Former Director of Public Sector Division In Agricultural Bank of Greece, former Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences, AEI/TEI, Greece
97.  Sinis Martha, docent at the Walters Art Museum and member of the Committee for the creation of the Hellenic Heritage Museum and Archives of Maryland, Owings Mills, Maryland, USA
98. Sigrmis Nick, Professor Emeritus, Agricultural University of Athens, Greece
99. Spathopoulos Ing. Theodoros, Ph.D., Former Director, Engineering, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece
100. Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California-Davis, USA
101. Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece
102. Stylianoudi Maltsinioti Marianna Former secretary of Hellenic Shipyards CO Brazil
103. Sygkliti-Henrietta Pelidou, MD, PhD, Ass Prof In Neurology University of Ioannina, Ioannina, Greece
104. Triantafillou Georgia, Ph.D., Professor of Mathematics, Temple University, 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, USA
105. Tsatsanifos Christos Ph.D., Qatar Rail, Qatar
106. Tsolaki Magda MD, Ph.D., Professor of Neurology, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece
1O7. Tsopanas Dimitrios reporter Athens, Greece
108. Tzamouzakis Fragkiskos fr., Economic Researcher CPER (KEPE), Greece
109. Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Contributor, Huffington Post. USA
110. Vardulakis. A.I., Professor Emeritus, Department of Mathematics ,Aristotle Universities of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece
111. Vassiliadis Damianos, Teacher, Author, Athens, Greece
112. Velgakis Michael, Professor (ret.), Dept. of Computer Engineering & Informatics, University of Patras, Greece.
113. Vogiatzis Alexander B. PhD., Professor Emeritus, University of Macedonia Dept of Applied Informatics, Greecet
114. Voudrias Evangelos, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
115. Yiacoumettis Andreas, Professor, President European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece
116. Yfantis Evangelos A., Ph.D. Professor Of Computer Science and Aerodynamics University of Nevad, Las Vegas, NV. 89154, USA
117. Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece
P.S. Each of the signatories to this letter is expressing his or her personal view.


*** Αθλητική  ενημέρωση :

***   Στο Ισραήλ σήμερα το ελληνικό ανσάμπλ και η Μυρτώ!
Τον πρώτο τους φετινό αγώνα εκτός συνόρων θα δώσουν σήμερα τα κορίτσια του ανανεωμένου ελληνικού ανσάμπλ, συμμετέχοντας στο διεθνές γκραν πρι του Χολόν (23-24 Ιουνίου). Η ελληνική αποστολή περιλαμβάνει στη σύνθεσή της τη Μυρτώ Αθανασουλάκη του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας και τις Χρύσα Μουτάφη, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου και Ζωή Ντίτσιου, ενώ συνοδεύουν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, η Εύα Χριστοδούλου και η διεθνής κριτής Χρύσα Γεωργακάκη.
Η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει σήμερα το πρόγραμμά της στα 5 στεφάνια, ενώ αύριο θα αγωνιστεί στις 3 μπάλες/2 σχοινάκια. 

***  Ζητάει συμβιβασμό με Μπεργκ και ρόστερ με πολλά... πιτσιρίκια
Υποχώρηση Αλαφούζου
Με μια ανακοίνωση που δείχνει πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού... ξέμεινε από «ατού», ο Γιάννης Αλαφούζος καλεί τον Μάρκους Μπεργκ να συνεργαστούν για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης!
Η «πράσινη» ΠΑΕ που την Παρασκευή δέχτηκε επίθεση στα γραφεία της από αγανακτισμένους οπαδούς της, αποφάσισε να αλλάξει στάση και ουσιαστικά να ρίξει «γέφυρες» προς τον Σουηδό άσο μήπως και καταφέρει να μη βγει εντελώς χαμένη από την υπόθεση φυγής του.
Παράλληλα, δίνει το πνεύμα για το επόμενο ρόστερ που θα διαθέτει πολλούς νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Δείτε ποια λύση πρότεινε ο Δ. Γιαννακόπουλος!Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Παναθηναϊκός παραμένει σταθερός στο σχέδιό του να καταστεί υγιής και βιώσιμος. Η διοίκηση εργάζεται διαρκώς στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας ομάδας νέων σε ηλικία παικτών που θα πλαισιώνονται από κάποιους εμπειρότερους.
Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν σκόπευε να πωλήσει τον Μάρκους Μπεργκ. Όμως, αυτός για λόγους δικούς του επέλεξε άλλο δρόμο. Παρ' όλα αυτά η ΠΑΕ είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί για συμβιβαστική λύση αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που ο Μάρκους έχει προσφέρει στην ομάδα».   Newsroom ΔΟΛ

***   Γιαννακόπουλος: «Συσπείρωση των Παναθηναϊκών δυνάμεων»
Για λύση σε ΠΑΕ - Ερασιτέχνη
~  Με τις δυσάρεστες εξελίξεις να «τρέχουν» στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό (έπειτα και την παραίτηση Λυμπερόπουλου), ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πήρε την πρωτοβουλία μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προτείνει την «ίδρυση» ενός κοινού διοικητικού μοντέλου για ΠΑΕ, ΚΑΕ, και Ερασιτέχνη με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Δ. Γιαννακόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram:
«Η μόνη λύση για α) το μπάσκετ να ξαναπάρει ευρωπαϊκά, β) το ποδόσφαιρο να έχει ανάλογες επιτυχίες με το παρελθόν και γ) τα ερασιτεχνικά αθλήματα να ξαναγίνουν ανταγωνιστικά, είναι η συσπείρωση όλων των Παναθηναϊκών δυνάμεων (οικονομικών και μη) και να επανιδρυθεί ο σύλλογος».  ewsroom ΔΟΛ

***   Υποβιβάζεται εκ νέου ο Ηρακλής και προσφεύγει πάλι στο Διαιτητικό
Έντεκα κατά της παραμονής του
~  Με απόφαση των μελών της Super League, ο Ηρακλής τίθεται εκ νέου στην 15η θέση της βαθμολογίας και υποβιβάζεται στην Football League. H ομάδα της Θεσσαλονίκης στην συνεδρίαση ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα σε ψηφοφορία και αυτό έγινε. Μόνον ο Παναθηναϊκός ψήφισε για την δικαίωση του Ηρακλή.
Επιπλέον ΑΕΚ, Ατρομήτος και Παναιτωλικός τόνισαν ότι θα πρέπει να αποφασίσουν τα δικαστήρια. Οι υπόλοιπες έντεκα ομάδες ψήφισαν κατά της παραμονής του Ηρακλή και η βαθμολογία επικυρώθηκε με την Σούπερ Λιγκ να τοποθετεί τον Ηρακλή σε θέση υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης.
Ετσι οι άνθρωποι του συλλόγου πρόκειται να προσφύγουν και πάλι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι από το συγκεκριμένο όργανο την δικαίωση του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο υποβιβασμός Ηρακλή, η κλήρωση, η έγκριση χορηγίας και... η nova!
 Μειοψήφησαν οι «αιώνιοι»!
~  Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/6) πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Super League, όπου μεταξύ άλλων λήφθηκε η απόφαση του... εκ νέου υποβιβασμού του Ηρακλή, της έγκρισης της κεντρικής χορηγίας του πρωταθλήματος από εταιρίες της ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, ενώ οριστικοποιήθηκε και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος στις 13/7 στα γραφείου του συναιτερισμού.
Αξίζει να αναφερθεί πως σχετικά με την χορηγία, αποφασίστηκε με ψήφους 13-2 υπέρ, όπου μειοψήφησαν οι δύο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!
Αναφορικά με την πρόταση που κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από τα μέλη του συνεταιρισμού, αποφασίστηκε να δοθεί 1.000.000 ευρώ για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αν και η χορηγία δεν υλοποιήθηκε, ενώ η συμφωνία είναι και για τα επόμενα δύο χρόνια (2017-18 και 2018-19), με 2.500.000 ευρώ για καθένα απ' αυτά.
Εξάλλου, στις 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Super League για την σεζόν 2017/18. Όπως αποφάσισε το Δ.Σ., η κλήρωση φέτος θα διεξαχθεί στα γραφεία της Λίγκα.
Στην κληρωτίδα θα μπει ο Λεβαδειακός αντί του Ηρακλή, εκτός και αν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαιώσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ, ζητώντας να αφαιρεθούν οι βαθμοί τόσο από τους ίδιους (!), όσο και από τον ΠΑΟΚ από την επόμενη αγωνιστική χρονιά και όχι από τη φετινή του μίνι πρωταθλήματος!
Προφανώς αυτό είχε ως σκοπό να ξεκινήσει ο Δικέφαλος στο νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο μόνο τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ηρακλής!
Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ:
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία:
α/ Η βαθμολογία κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2016 – 17.
β/ Η βαθμολογία Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League 2016 – 17.
 2/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League 2016 – 17.
 3/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμβάσεων Κεντρικής Χορηγίας με τις εταιρίες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλλάς ΑΕ.
Μείωση 10% ζήτησε η Forthnet
Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο της Super League ήταν η πρόταση της Forthnet να μειωθεί κατά 20% το ποσό που έχουν να λάβουν οι σύλλογοι για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους, βάσει του συμβολαίου που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. έγινε νέα συνάντηση ανάμεσα στη διοργανώτρια και την εταιρεία, η οποία επανήλθε με νέα πρόταση που προβλέπει μείωση 10%, όμως κι αυτή δεν βρήκε σύμφωνα τη μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων.
Οι επαφές θα συνεχιστούν, πάντως, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κρούση έχει ήδη γίνει, μεμονωμένα, προς την πλευρά του ΟΤΕ. Η σύμβαση της Super League με τη Forthnet ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια. Ως γνωστόν απ' αυτή εξαιρείται ο ΠΑΟΚ, που δεν την υπέγραψε.
Newsroom ΔΟΛ

***  Πρεμιέρα με 7 τελικούς για τους Έλληνες στο Ευρωπαϊκό της Λιλ
Επιτυχίες με το καλημέρα
Πολύ καλή ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στα προκριματικά αγωνίσματα (σπριντ και εμπόδια) της πρώτης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων, στη Λιλ της Γαλλίας.
Την πρόκριση για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους, που θα γίνουν το σαββατοκύριακο, πήραν οι Λυκούργος Τσάκωνας σε 100μ και 200μ, Γρηγορία Κεραμιδά στα 100μ, Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια, Κατερίνα Δαλάκα στα 400μ εμπόδια, Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ, Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200μ και Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια.
Δεν τα κατάφεραν, αντίθετα, κι έμειναν στην 11η θέση προσφέροντας από 1 βαθμό στην εθνική, ο Κώστας Νάκος στα 400μ εμπόδια και ο Μιχάλης Παππάς στα 400μ.
Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε με άνεση στον τελικό των 100μ, αφού ήταν δεύτερος στη σειρά του με 10.39 (αν. 0.9 μ/δ), επίδοση που έκανε και ο Ολλανδός Τσουράντι Μαρτίνα, που ήταν νικητής. Τις κορυφαίες επιδόσεις έκαναν στην άλλη σειρά, ο Βρετανός Χάρι Έικινς-Αριίτι με 10.33 και ο Γερμανός Τζούλιαν Ρόις με 10.36. Ο τελικός θα γίνει αύριο Σάββατο.
Στα 200μ., που ο Λάκωνας σπρίντερ έτρεξε λίγο αργότερα, τερμάτισε πρώτος στην 1η σειρά με 20.33, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση των προκριματικών και την καλύτερη εφετινή του, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει και του τελικού της Κυριακής. Παράλληλα ο Τσάκωνας έπιασε στα 200μ και το όριο για το παγκόσμιο του Λονδίνου.
Εξαιρετική εμφάνιση, που συνδύασε με πρόκριση στον τελικό της Κυριακής στα 100μ εμπόδια και νέα καλύτερη εφετινή επίδοση με 13.03, πραγματοποίησε η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Προκρίθηκε και από τις δύο σειρές με την 2η καλύτερη επίδοση και αντίθετο άνεμο (-0,4 μ/δ), με κορυφαία την Γερμανίδα Ντούτκιεβιτς με 12.82.
Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε και αυτή τη φορά το καθήκον του, αφού πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 110μ εμπόδια. Ο έμπειρο αθλητής, τερμάτισε 3ος στη σειρά του με 13.54, πλησιάζοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση (13.50). Στο σύνολο κατετάγη 5ος με κορυφαίο των προκριματικών τον Βρετανό Ντέιβιντ Ομορέγιε με 13.34.
Καλή κούρσα είχαμε και για την Κατερίνα Δαλάκα, που τερμάτισε 4η στην πρώτη σειρά των 400μ εμπόδια με 58.09 και με την 8η καλύτερη επίδοση (κορυφαία η Βρετανίδα Ντόιλ με 55.76) πέρασε στον τελικό που θα γίνει αύριο.
Την πρόκριση πήρε και η Γρηγορία Κεραμιδά στον τελικό των 100μ, αφού ήταν δεύτερη στη σειρά της με 11.54 (-0,1). Στον τελικό του Σαββάτου πέρασε με την 4η καλύτερη επίδοση, με κορυφαία την Γαλλίδα Καρόλ Ζαϊ με 11.34. Αποκλείστηκαν στη σειρά της Κεραμιδά για άκυρη εκκίνηση η Ουκρανή Ποβ και η Πολωνή Σβόμποντα.
Η Ειρήνη Βασιλείου έκανε μια εξαιρετική κούρσα στα 400μ και τερμάτισε 2η στη σειρά της με 52.52 και 4η στο σύνολο για να δώσει και αυτή τοπ παρών στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος. Κορυφαία των προκριματικών η Ουκρανή Όλια Ζέμιλιακ με 51.70.
Στα 200μ γυναικών, η Μαρία Μπελιμπασάκη ήταν 1η στη 2η σειρά με 23.27 και με την 4η καλύτερη επίδοση πέρασε στον τελικό της Κυριακής. Κορυφαία η Ισπανίδα Γκαρθία με 23.13 που είναι και νέο ατομικό ρεκόρ.
Ο Κώστας Νάκος ήταν έκτος στη 2η σειρά των 400μ εμπόδια με 52.16 και 11ος στο σύνολο, με κορυφαίο των προκριματικών τον Βρετανό Τζακ Γκριν με 49.96. Ο Μιχάλης Παππάς ήταν και αυτός 6ος στη σειρά του και 11ος στο σύνολο στα 400μ με 48.65.Κορυφαίος των προκριματικών ο Ιταλός Νταβίντε Ρε με 45.85.
Οι ελληνικές συμμετοχές  
Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων που διεξάγεται στη Λιλ της Γαλλίας (απευθείας ΕΡΤ 2) και οι ελληνικές συμμετοχές, είναι οι εξής:
Σάββατο (24/6)
 14.45 Σφυροβολία Γ- Κοροσίδου
14.58 Επί κοντώ Γ - Στεφανίδη
15.01 Σφαιροβολία Α - Σκαρβέλης
15.09 400μ Εμπ Α
15.19 100μ Γ - Κεραμιδά
15.29 400μ Α
15.39 800μ Γ - Γιαννοπούλου
16.01 100μ Α - Τσάκωνας
16.07 Μήκος Α - Τεντόγλου
16.15 3.000μ. Γ – Μαρινάκου
16.30 Δισκοβολία Γ - Αναγνωστοπούλου
16.38 400μ εμπ Γ - Δαλάκα
16.48 1.500μ Α - Δημητράκης
16.56 Ύψος Α – Μπανιώτης
17.08 3.000μ στιπλ Γ - Μανιαδάκη
17.33 400μ Γ - Βασιλείου
17.42 5.000μ Α - Γκελαούζος
17.47 Τριπλούν Γ - Παπαχρήστου
18.10 Ακοντισμός Α - Κυριαζής
18.25 4Χ100. Γ 1η σειρά
18.38 4Χ100μ Α 1η σειρά
18.54 4Χ100μ Γ 2η σειρά
19.10 4Χ100μ 2η σειρά
Newsroom ΔΟΛ

***  ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Γιαννακόπουλου: “Βούλωσε το στοματάκι σου”... (φωτογραφίες)

~ Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν καθυστέρησε πολύ μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη πως ουδέποτε συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό Superfoods και πως πρώτα θα μιλούσε με τον Ολυμπιακό.
Ο ισχυρός άνδρας των “πρασίνων” δημοσιοποίησε μέσω instagram συνομιλίες που είχε με το περιβάλλον του διεθνούς παίκτη του Ολυμπιακού πριν και κατά τη διάρκεια των τελικών της stoiximan.gr Basket League, συνομιλίες που είχαν τη μορφή μηνυμάτων sms.
Δείτε ένα δείγμα αυτών:




 eurohoops.net


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:Στο  αγιάζι της ενημέρωσης 
: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-24-2017.html .- 

 
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5660   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.957  βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~   
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου