Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   ....
~
Η χάρις της μετανοίας, όπου ενεργείται εις αυτούς όπου αγωνίζονται, είναι κληρονομιά πατροπαράδοτος. Είναι συνάλλαγμα και αντάλλαγμα θείον, όπου δίδομεν γην και λαμβάνομεν ουρανόν. Ανταλλάσσομεν ύλην λαμβάνοντες πνεύμα. Ο κάθε ιδρώτας, ο κάθε πόνος, η κάθε άσκησις δια τον Θεόν μας είναι αλλαγή συναλλάγματος. Αφαίρεσις αίματος, εισροή Πνεύματος.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

 
 
 
 
 ~   10 Ιουνίου
Ιερομάρτυρος Τιμοθέου, επισκόπου Προύσσης. Μαρτύρων Αλεξάνδρου και Αντωνίνης (1) (†313). Απολλώνιου και Νεανίσκου, του σοφωτάτου. Οσίων Αλεξίου επισκόπου Βιθυνίας, και Απολλώ επισκόπου. Οσίων Θεοφάνους, Πανσέμνης και Κανίδου, των «μακαρίων» (†369).
(1) Η αγία μάρτυς Αντωνίνα, ήταν μία χριστιανή παρθένος, η οποία αποτελούσε ένα τηλαυγή αστέρα της κωμόπολης Καρδάμου, όπου και γεννήθηκε. Προικισμένη με εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, ζούσε με εγκράτεια, σεμνότητα και έθεσε όλες τις δυνάμεις και τις οικονομίες της στη διακονία, την περίθαλψη και ανακούφιση των πτωχών και δυστυχισμένων συνανθρώπων της. Η χριστιανική της διαγωγή και συμπεριφορά, καταγγέλθηκε στον έπαρχο Φύστο, ο οποίος τη συνέλαβε και την ανέκρινε. Η Αντωνίνα με ακατάβλητο φρόνημα ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό και κάλεσε τον Έπαρχο να μετανοήσει και να βαπτισθεί χριστιανός. Απογοητευμένος ο έπαρχος, επειδή όλες του οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό και γνωρίζοντας ότι η αγία έδιδε μεγάλη βαρύτητα στην παρθενική της τιμή, διέταξε να την ρίξουν σε κάποιο πορνείο. Η θερμή προσευχή της παρθένου, προκάλεσε τρομερό σεισμό στο σπίτι αυτό με αποτέλεσμα οι ίδιες οι γυναίκες να την διώξουν απ` αυτό. Ο Φύστος την επανασυνέλαβε και την έριξε σε κάποιο άλλο πορνείο. Κάποιος όμως χριστιανός ονόματι Αλέξανδρος, επισκέφθηκε το πορνείο και τη φυγάδευσε δανείζοντάς τής τα δικά του ρούχα. Έξαλλος ο Φύστος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε την άμεση σύλληψή τους. Μετά την απολογία τους διέταξε το σκληρό βασανισμό τους. Αφού τούς ακρωτηρίασαν, τους άλειψαν με πίσσα και έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά, χαρίζοντάς τους και στεφάνους του μαρτυρίου. ~
Στις 10/06/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα, Άγιος Τιμόθεος επίσκοπος Προύσας
~    Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~     Ξυνωρὶς ἡ ἁγία τῶν Μαρτύρων ὑμνείσθω μοί, σὺν τῷ εὐκλεεῖ Ἀλεξάνδρω, Ἀντωνίνα ἡ πάνσεμνος· ἀγάπη γὰρ καὶ πίστει εὐσεβεῖ, ἐκλάμψαντες ἐν ἄθλοις ἱεροίς, ἰαμάτων ἐφαπλούσι μαρμαρυγᾶς, τοὶς ποθῶ ἀνακράζουσα δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν, πάσιν ἰάματα
~*   Απολυτίκιο Αγ. Αλεξάνδρου και Αντωνίνης - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/U7lj6G7QFlw  .-

~
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
***  Ιερό Προσκύνημα ενοριτών Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών στο Σκήνωμα της Αγίας Ελένης στον ομώνυμο ναό στην Αγία Βαρβάρα Αττικής Σάββατο 10-06-2017 μέσα από βίντεο  :
~* Ι. Σκήνωμα Αγίας Ελένης προσκύνημα Αθήνα 10/06/2017:
~*Ι. Προσκύνημα Λειψάνων Αγίας Φιλοθέης στη Μητρόπολη Αθηνών  10/06/2017: https://youtu.be/SJgKO-lrHrY .-    
~*Ι. Προσκύνημα Αγίας Ελένης στον  Ι .Ν.  στην Αγία Βαρβάρα 10/06/2017:
https://youtu.be/yc-012sCoRo  .-
~* Ι. Προσκύνημα λειψάνων Αγίας Ελένης ΑΘΗΝΑ  10/6/2017:
https://youtu.be/tsqN1aEg6Hg  .-
~*Τραγούδι 5 με Αγγέλλω Π.Ν.-Ν  10/06/2017:
https://youtu.be/0aks0ixxR9I ,-
~* Τραγούδι 6 με Αγγέλλω Π.- Ν.  10/06/017:
https://youtu.be/mzp_5XRfZCc   .-
~*ΑΘΗΝΑ 10/6/017:
 https://youtu.be/G1wJT1voBKQ  .-
~* Μυστήριο Βάπτισης στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών  10/6/017: https://youtu.be/Uvgn7aVIi8w .-
~*Ενημέρωση ιερέα Μητρόπολης Αθηνών 10/06/2017:
https://youtu.be/ZIlPDf9vfDY  .-
~*Ενημέρωση Παπά Μιχάλη στην Μητρόπολη Αθηνών 10/06/2017: https://youtu.be/efa2KfEDNRI .-
~*Ενορία Αρφαρών Ι  Προσκύνημα κάρας Αγίας Ελένης Αθήνα 10/6/2017: https://youtu.be/zrMSrW4C2PM   .-
~*Ι.Ν. Αγίας Ελένης  Κωνσταντίνου στην Αγία Βαρβάρα  10/06/2017: https://youtu.be/CZcfgomhh30 .-


***  Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ΠΟΤΕ! ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ κινούν τα νήματα

~ «Tα ασταθή πολιτικά περιβάλλοντα και οι γεωπολιτικές εντάσεις προκαλούν μεγαλύτερο κίνδυνο τυχαίου πυρηνικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας αυτή τη στιγμή, παρά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμο» υπογράμμισε ο Theodore A. Postol, καθηγητή Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διεθνούς Ασφάλειας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.
Μιλώντας στο παγκόσμιο φόρουμ της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, ο Postol τόνισε ότι μια αποτυχία της Ρωσίας και των ΗΠΑ να λύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα, θα έχει ως συνέπεια μια πολιτική αποτυχία, τη μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία.
~ Βίντεο : Chances for WW3 Between Russia and the US Are Higher Than Ever -- US Expert , https://youtu.be/ThE57zuop3I  .- Εναλλακτικά ΕΔΩ

***   69 ευρώ ανά τόνο η διαχείριση απορριμμάτων 
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι είναι θέμα ημερών, πλέον, το πότε θα ξεμπλοκάρει το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τη ΣΔΙΤ και ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ.
Παρά τις τοπικές αντιρρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και ορισμένων δημάρχων, από τη στιγμή που δε δημιουργείται κάποια "χειροπιαστή" εναλλακτική λύση, η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτική διαχείριση. Μάλιστα, το καινούργιο στο σήριαλ είναι ότι φαίνεται να δημιουργείται μια διακομματική ομοφωνία γύρω από τη λύση ΣΔΙΤ.
Βέβαια, τα οικονομικά στοιχεία αναφέρουν ως κόστος διαχείρισης τα 69 ευρώ περίπου ανά τόνο, χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνουν το ΦΠΑ, κάτι που το εκτοξεύει στα 86,5 ευρώ περίπου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε στο βουλευτή Αρκαδίας της ΔΗΜΑΡ, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, ως προς το κόστος της διαχείρισης ανά τόνο των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το υπουργείο εκτιμά ότι η διαχείριση θα κοστίσει 69,13 ευρώ ανά τόνο χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή 86,47 ευρώ ανά τόνο αν υπολογίσουμε ΦΠΑ 24%.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στο βουλευτή Αρκαδίας και εκείνος καλεί όλους, Περιφέρεια, Δήμους και αντιπολίτευση, να μην αναλώνονται πλέον σε άλλα ζητήματα και να επικεντρωθούν σε αυτό που θα φελήσει τον πολίτη.
  ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις τοπικές αντιδικίες και τον εύκολο λαϊκισμό
Μπροστά στις οικονομικές ανακοινώσεις ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
"Μετά αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, η επίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ.Παπαδημητρίου, διασαφηνίζει το κόστος διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων.
  Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου
 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Κατασκευή 3 ΜΕΑ συνολικής δυναμικότητας 200.000 τόνων
Κατασκευή 3 ΧΥΤΥ
Κατασκευή 2 ΣΜΑ
Λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων
Μεταφορά των απορριμμάτων από τους ΣΜΑ στους ΧΥΤΥ
ΚΟΣΤΟΣ:
Προϋπολογισμός: 150 εκ ευρώ (με ΦΠΑ) εκ των οποίων τα 66 εκ ευρώ κοινοτική χρηματοδότηση
Μεσοσταθμικό κόστος για τον πολίτη: 69,13 ευρώ/τόνος + ΦΠΑ
Επίσης, από τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός στη Βουλή, είναι φανερό πως το έργο της Πελοποννήσου είναι το μεγαλύτερο και το πλέον ολοκληρωμένο σε αυτό τον τομέα, για το οποίο επίσης έχει διασφαλιστεί και η μεγαλύτερη χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τις τοπικές αντιδικίες και τον εύκολο λαϊκισμό. Μετά την πρώτη επίσημη απάντηση του υπουργείου, όλοι, Περιφέρεια, δήμοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση πρέπει να επικεντρωθούν επί του θέματος αυτού και όχι σε άλλα παρελκόμενα, τα οποία δεν αφορούν το έργο.
Η ωριμότητα όλων μας θα αποδείξει αν μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα πρόστιμα που πληρώνουν οι πολίτες, καθώς και στη δημιουργία 1.000 νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, που απαιτούν απάντηση στην πράξη.
Ας είναι η απάντηση του υπουργού μια πραγματική βάση για συζήτηση χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς. Καλούμε την κυβέρνηση να αποφασίσει, επιτέλους, αν θα προχωρήσει το έργο". Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ο «Έμπολα των ελαιοδέντρων»… χτυπά συναγερμό και στη Μεσσηνία
Εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση του βακτηρίου Xyella μετά την αποτυχία της Ιταλίας να το ελέγξει 
Οι ιταλικές Αρχές απέτυχαν να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό του ξενόφερτου βακτηρίου που ρημάζει τους ελαιώνες της Απουλίας, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημιουργώντας φόβους για εκτεταμένες καταστροφές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  Βακτήριο εξ Αμερικής
Το βακτήριο Xylella fastidiosa, αμερικανικής προέλευσης, θεωρείται ένα από τα χειρότερα φυτοπαθογόνα του κόσμου, και η εκρίζωσή του από τις προσβεβλημένες περιοχές είναι δύσκολη έως αδύνατη.
Γνωστό και ως «Έμπολα των ελαιοδέντρων», το παθογόνο δεν είχε εντοπιστεί ποτέ στην Ευρώπη μέχρι που ανιχνεύτηκε στην περιοχή της Απουλίας το 2013. Μέσα σε διάστημα τριών ετών κατέστρεψε σχεδόν δύο εκατομμύρια στρέμματα ελαιώνων.
Λόγω της απειλής για άλλες χώρες της Ευρώπης, η Κομισιόν ζήτησε το 2015 από την Ιταλία να καταστρέψει τα μολυσμένα δέντρα και να δημιουργήσει μηχανισμό παρακολούθησης της κατάστασης. Ακτιβιστές και αγρότες αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η επιδημία δεν οφείλεται στο Xylella, και η ιταλική Δικαιοσύνη διέταξε τη διακοπή των μέτρων που είχαν ληφθεί. Η υπόθεση παραπέμφθηκε τελικά στο Ευρωδικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι η λήψη μέτρων είναι σκόπιμη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εφαρμογή τους.
  Μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν
Φαίνεται, όμως, ότι οι ιταλικές Αρχές απέτυχαν να εφαρμόσουν πλήρως το σχέδιο. Έγγραφο της Κομισιόν το οποίο επικαλείται ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature διαπιστώνει ότι ο συστηματικός έλεγχος της προσβολής άρχισε πολύ αργά, ενώ υπήρξαν και «υπερβολικές καθυστερήσεις» στην εκρίζωση προσβεβλημένων δέντρων.
Επιπλέον, οι εθνικές και τοπικές Αρχές έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιήσει μόνο το ήμισυ από το κονδύλι των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εγκριθεί για την εφαρμογή μέτρων περιορισμού.
Ακόμα, δεδομένα που περιήλθαν στην κατοχή του Nature δείχνουν ότι στη διάρκεια του 2016, ενώ η επιδημία συνεχιζόταν, τα ιταλικά εργαστήρια δεν εξέτασαν σχεδόν κανένα δείγμα Xylella, ένδειξη ότι η προσπάθεια παρακολούθησης είχε σταματήσει.
  Ανησυχίες για εξάπλωση
σε Ισπανία και Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί τώρα για ενδεχόμενη εξάπλωση σε άλλες ελαιοπαραγωγές χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα.  Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων έχει εξάλλου προειδοποιήσει για «μείζονες επιπτώσεις» αν ο παθογόνος μικροοργανισμός εξαπλωθεί σε άλλες χώρες της Ε.Ε., κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό.
Το Xylella έχει, επίσης, ανιχνευτεί στη νότιο Γαλλία, ενώ ένα διαφορετικό στέλεχος, το οποίο έχει βρεθεί να προσβάλλει μόνο κερασιές και πικροδάφνες, ανιχνεύθηκε πέρυσι  στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα. Ανησυχία για ενδεχόμενη άφιξή του έχει εκφραστεί και στην Ελλάδα.
Το μόνο θετικό είναι ότι στην Απουλία έχουν αναγνωριστεί δύο ποικιλίες ελαιοδέντρου που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στη μόλυνση, και θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα νεκρά ελαιόδεντρα στην περιοχή της επιδημίας.
  Τα περίεργα της φύσης
Ας σημειώσουμε προκαταβολικά ότι η υπόθεση αυτή (θα έπρεπε να) ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα, και όχι μόνο, γιατί αν πράγματι υπάρχει Xylella fastidiosa, τότε η απειλή για τους ελληνικούς ελαιώνες είναι πολύ πιθανό να γίνει από υποθετική πραγματική. Και τότε…
Το πλήγμα, μάλιστα, δεν είναι μόνο παραγωγικό και οικονομικό, αλλά και οικολογικό, πολιτιστικό και αγροτουριστικό, καθώς αφορά στην ίδια εικόνα της χώρας.
Ειδικότερα, μάλιστα, διότι ευνοούνται συμφέροντα όσων η δημιουργία αυτής της «νεκρής ζώνης» από την εκρίζωση ελιών και άλλων φυτών επιθυμούν την αλλαγή χρήσης της γης, είτε παραγωγών που θέλουν να «ξεφορτωθούν» αιωνόβια ελαιόδεντρα, είτε/και όσων σχεδιάζουν οικιστική επέκταση, ξενοδοχεία.
Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, φύλαγε και φρόντιζε τα ελαιόδεντρά σου να μη τα φάει η Xylella fastidiosa, ιδίως μάλιστα αν η ακαλλιεργησία αποτελεί βασική αιτία για την εμφάνιση και την επέκταση του βακτηρίου.
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Ομοβροντία εναντίον της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα απορρίμματα από Συλλογικότητες 
Κατεπείγουσα συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας οι πολιτιστικοί φορείς και οι συλλογικότητες που εναντιώνονται στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Κορίνθου και Σπάρτης κκ. Πνευματικός και Βαλιώτης αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος Β. Κυνουρίας κ. Μανώλης Σκαντζός και ο αντιπρόεδρος του ΠεΣυ κ. Γατσόπουλος.
Αρχικά, η κυρία Καλλιόπη Κουτουζή, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παλαιόχουνης και μέλος του συντονιστικού, νομικός, είπε ότι οι Συλλογικότητες της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας σε μια ύστατη προσπάθεια κατά της ΣΔΙΤ, προκειμένου να αποκαλύψουν νέα στοιχεία.
Ο κ. Πέτρος Μπούρκουλας, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καλλιρροϊτών, και μέλος της επιτροπής, από την πλευρά του είπε ότι στην απάντησή του προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο σχετικά με το κόστος ανά τόνο της ΣΔΙΤ, ο υπουργός Οικονομίας δεν είχε συμπεριλάβει το κόστος μεταφοράς: «Είναι αλχημείες τα 69 ευρώ, για να κοροϊδέουν εμάς που ίσως μας θεωρούν βλάκες».
Ο κ. Δημήτρης Καπόπουλος είπε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από πολιτικά πρόσωπα τα οποία συμβάλλουν να υπογραφεί μια σύμβαση με υπέρογκα κόστη. Ο κ. Βασίλης Γιόκαρης, πρόεδρος της εταιρίας Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ, είπε ότι κάποιοι πολίτες της Τρίπολης έβαλαν το χέρι στην τσέπη και δραστηριοποιήθηκαν στα υλικά ανακύκλωσης και να παράγουν έργο, μιλώντας για την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και για το έργο που έχουν επιτελέσει.
Στη συνέχεια, ο κ. Βαγγέλης Ντανής από το Ναύπλιο, μέλος της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», κάλεσε τον υπουργό να χρηματοδοτήσει τους ΧΥΤΑ που έχουν αδειοδοτηθεί, καθώς υπάρχουν μελέτες που έχουν ωριμάσει, και να μην υπογράψει τη ΣΔΙΤ.
Ως προς την ερώτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου, είπε ότι από τη μια μεριά έχουμε 120 ευρώ με τη ΣΔΙΤ και από την άλλη 30 ευρώ με τις τοπικές διαχειρίσεις.
Ο κ. Σταύρος Αργυρόπουλος, πολίτης και δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, επικεντρώθηκε στην απόφαση του Δήμου Σπάρτης που τάχθηκε κατά της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Αργυρόπουλος συμπλήρωσε ότι αν δεν γίνουν τα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα προχωρήσουν σε προσωρινή αποθήκευσή τους.
Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός έλαβε τον λόγο για να δηλώσει ότι ο λόγος της παρουσίας τους είναι να αποτρέψουν ένα περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο. «Θα συνεχίσουμε έναν αγώνα που θα δικαιωθεί για να μην υπογράφει η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Αλλά σίγουρα όποια υπογραφή και να πέσει, θα έχει τραγικά αδιέξοδα και δεν θα δοθεί λύση», είπε.
Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης είπε ότι η διαχείριση της Περιφέρειας είναι εις βάρος των πολιτών:
Ο κ. Σκαντζός δήλωσε απογοητευμένος διότι δεν υπήρξε συμμετοχή του κόσμου στη συνάντηση και ότι αυτό είναι πρόβλημα. Αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του βουλευτή Αρκαδίας με την απάντηση του υπουργού Οικονομίας για το κόστος της ΣΔΙΤ, είπε ότι ο υπουργός απάντησε πολύ προσεκτικά και ότι ουδεμία σχέση έχουν τα λεγόμενά του με το δελτίο Τύπου του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Τέλος, ο κ. Σκαντζός μίλησε και για τον ΦΟΔΣΑ και για την εναντίωσή του κατά 70% των μελών στη ΣΔΙΤ. «Σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά θα ζητήσω να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο πρόεδρος και αυτή η εκτελεστική επιτροπή. Πρέπει να παραιτηθούν».  arcadiaportal.gr

*** Ημερίδα στη Μεσσήνη για τις βλάβες του δέρματος και την πρόληψη του μελανώματος 
Ημερίδα για τις «Βλάβες του δέρματος και την πρόληψη του μελανώματος» θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, 14 Ιουνίου, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, από το Δήμο Μεσσήνης.
Ομιλητές θα είναι οι ιατροί Ουρανία Καστανά, πλαστικός χειρούργος, τ. διευθύντρια Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και Παναγιώτης Κουράκος, πλαστικός χειρουργός, τ. ιατρός Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Επίσης, θα δοθεί δυνατότητα εξέτασης από τους γιατρούς την ίδια ημέρα (δωρεάν) σε όσους επιθυμούν.
Πληροφορίες για συμμετοχή και δερματολογική εξέταση: Κ.Ε.Α.ΔΗ.Μ., 27220 26329.

*** Εκτός τόπου και χρόνου 
Διαβάζοντας πιο προσεκτικά χθες τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, εντοπίσαμε στο ερώτημα Γ1 την εξής εκφώνηση: «Στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου σας ως υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες και μελλοντικοί/κές επιστήμονες εκφωνείτε μια ομιλία…».
Άραγε, σε ποια σχολεία διδάσκουν αυτοί που επιλέγουν αυτά τα θέματα και ειδικότερα με αυτή τη διατύπωση;
Ποια τελετή αποφοίτησης έχουν δει να γίνεται στην Ελλάδα, πέρα από κάποια ιδιωτικά σχολεία;
Καλό θα είναι, λοιπόν, οι επιτροπές να έχουν επαφή με την πραγματικότητα και ειδικότερα με τη δημόσια εκπαίδευση. Π.Μπ.

***  Γελάνε οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ε.Δ.!  Τουρκικές κορβέτες από τα LIDL…

~ Ένα από τα πολλά όνειρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ήταν η ναυπήγηση πολεμικών πλοίων με στοιχεία στελθ, κάτι που είχε προκαλέσει μια ανησυχία στην Ελλάδα.
Ωστόσο, όπως έχουν δείξει τα γεγονότα, μόνο… αόρατες δεν είναι οι κορβέτες των Τούρκων  και το μόνο που έχει απομείνει είναι απλά το όραμα και η απειλή.
Αυτό έγινε φανερό και στην πρόσφατη άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, στη διάρκεια της οποίας η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο τις «αόρατες» κορβέτες. Φυσικά, τα ραντάρ των ελληνικών πλοίων τις εντόπισαν αμέσως!

*** Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Πλεξίματος στο Πάρκο του ΟΣΕ 
Την Παγκόσμια Ημέρα Πλεξίματος θα γιορτάσει η ομάδα «Πλεκτοπαρεάκι Καλαματιανό» το προσεχές Σάββατο, 10 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο αναψυκτήριο που βρίσκεται στο Πάρκο του ΟΣΕ.
«Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά ανθρώπους που αγαπούν το πλέξιμο και τη δημιουργία. Αν ήδη γνωρίζετε πλέξιμο, πάρτε τις βελόνες ή το βελονάκι σας, τα νήματά σας και ελάτε κοντά μας, να γνωριστούμε και να μοιραστούμε τις γνώσεις και τα “μικρά και μεγάλα μυστικά” που κρύβει ένα πλεκτό» σημειώνεται στο κάλεσμα της ομάδας.

***  ΣΑΛΟΣ στην ΑΤΤΙΚΗ!  Σε σχολείο ντύνουν τα παιδιά με ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ

~ Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Αθηναίων- αποκρύπτουμε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους- θα διεξαχθεί παράσταση με θέμα τους πρόσφυγες.
Όπως αναφέρουν οι γονείς, oι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα ντυθούν ανάλογα, δηλαδή τα κορίτσια θα βάλουν και μπούργκες, ενώ, θα υπάρχουν και κάποια παιδιά που θα παριστάνουν τους στρατιώτες. Στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που ζουν οι πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Συρία μέχρι να έρθουν στην  Ελλάδα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως έχει γίνει γνωστό, πολλοί… πρόσφυγες δεν έρχονται από τη Συρία αλλά από κράτη που δεν έχουν πόλεμο.
Υπήρχαν αρκετοί γονείς που αντέδρασαν και μάλιστα, ζήτησαν από τη διεύθυνση του σχολείου να γίνει μια παράσταση με θέμα τους Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.

*** Ωραίες οι επενδύσεις στην Πυλία, αλλά από δρόμους… 
Ωραίες οι ειδήσεις ότι η περιοχή της Πύλου, η Βοϊδοκοιλιά, η Costa Navarino κ.τ.λ., είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως ή ότι σχεδιάζεται επένδυση 250 εκ. ευρώ για τη «Navarino Waterfront» της ΤΕΜΕΣ, όμως με τέτοιους δρόμους δεν πας πουθενά!
Τα παραπάνω τόνισε πριν από λίγες μέρες σε τηλεφώνημά του στο «Θ» τουριστικός πράκτορας της περιοχής μας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τα προβλήματα που υπάρχουν στη Γιάλοβα. Και φυσικά, δεν είναι μόνο ότι η διέλευση των οχημάτων, πολύ περισσότερο των λεωφορείων, θυμίζει Γολγοθά, αλλά υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας σε πολλά σημεία της περιοχής, όπως και αλλού στη Μεσσηνία φυσικά.  Χ.Ε.

***  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ!  Αυτό είναι το ΙΣΛΑΜ!  «Δεν είναι κακό να σκοτώνεις Χριστιανούς»…

~  Σάλος έχει προκληθεί από την προκλητική στάση της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας να μην κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ με την Αυστραλία.
Αυτό που προκαλεί ακόμα περισσότερο σοκ, είναι η δήλωση του ιμάμη Μοχαμάντ Ταουιντί ότι «δεν είναι λάθος για έναν Μουσουλμάνο να σκοτώσει έναν μη Μουσουλμάνο». Όπως αναφέρει η «Daily Mail» της Αυστραλίας, ο Ταουιντί είπε συγκεκριμένα: «Δεν σταμάτησαν για ένα λεπτό, διότι, σύμφωνα με τον Ουαχαμπισμό (σ.σ. κλάδος του σουνιτικού Ισλάμ), που κυριαρχεί στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι λάθος ή αμαρτία για έναν Μουσουλμάνο να σκοτώσει έναν μη Μουσουλμάνο. Η απάντηση (σ.σ. των Αυστραλών) υποστηρίζει ότι στη μουσουλμανική κουλτούρα δεν μνημονεύουν τους νεκρούς με ενός λεπτού σιγή. Είναι ψέμα. Στα μάτια τους, οι δράστες είναι μάρτυρες, που πρόκειται να πάνε στον παράδεισο».

***  Σκαμπό, καρέκλες και λάστιχα τέλος σε θέσεις πάρκινγκ 
O νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας βάζει... ταφόπλακα στην ελληνική ευρηματικότητα.
Πιο συγκεκριμένα, πρόστιμα-φωτιά αναμένονται για τους ιδιοκτήτες που στερούνται νόμιμης θέσης στάθμευσης και εφεύρουν διάφορους τρόπους για να εξασφαλίζουν μόνιμα μια θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι τους.
Όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τοποθετούν σκαμπό, καρέκλες, λάστιχα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να εμποδίσουν κάποιον άλλο οδηγό να παρκάρει το όχημα του θα βρουν τον νόμο... μπροστά τους, αφού ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμα έως και 400 ευρώ,
Στο άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ αναφέρει χαρακτηριστικά:
1. H πρoσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματoς τoυ oδoστρώματoς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγoρεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση oχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς.
2. Kατ' εξαίρεση της διάταξης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, μπoρεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρoς γι' αυτό, η κατάληψη τμήματoς oδoύ με πρoσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημoτικών ή Koινoτικών Aρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Aστυνoμικών Aρχών.
3. Aυτoί πoυ ανεγείρoυν oικoδoμές μέσα σε κατoικημένες περιoχές ή εκτελoύν άλλα έργα και καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πεζoδρόμιo μπρoστά από την oικoδoμή ή τo έργo, υπoχρεoύνται να κατασκευάσoυν πρόσθετo πεζoδρόμιo ή να πάρoυν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Mε απόφαση τoυ Yπoυργoύ Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων καθoρίζoνται oι λεπτoμέρειες για την εφαρμoγή της διάταξης αυτής.
4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιo πάνω, η κατάληψη τμήματoς oδoύ πρέπει αυτό να επισημαίνεται υπoχρεωτικά από αυτόν πoυ τo κατέλαβε κατά τις διατάξεις τoυ άρθρoυ 9 τoυ παρόντoς Kώδικα.
5. H κατάληψη επιφάνειας πεζόδρoμoυ για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός γι' αυτήν πoυ έχει κατασκευαστεί, απαγoρεύεται, εφόσoν παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία των πεζών, ως και η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων.
6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ». Πηγή: iefimerida.gr 

***  ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΟ! Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας «σκότωσαν»…

~ Χωρίς εκκρεμότητες πηγαίνει η κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου μετά την υπερψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων μέτρων από την Ολομέλεια της Βουλής.
Οι λεγόμενες «ουρές» υπερψηφίστηκαν από τους 153 βουλευτές της πλειοψηφίας, ενώ 84 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις τρεις από τις πέντε τροπολογίες για τις οποίες είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία η ΝΔ. Από την ψηφοφορία απείχαν το ΚΚΕ αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από τη συζήτηση.
Ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη στις τροπολογίες που αφορούσαν στο αφορολόγητο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις συντάξεις.
 Όλγα Παναγιωτίδου  cnn.gr

***  Το πρώτο πιλοτικό ΑΤΜ πιστοποιητικών
Το νέο κεντρικό σύστημα διαχείρισης «έξυπνης πόλης», αλλά και το πρώτο… ΑΤΜ πιστοποιητικών και το ειδικό σύστημα Wi Fi για τον εμπορικό κόσμο, ενεργοποιεί σύντομα ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο ολοκληρωμένου πιλοτικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου και θα επιτρέπει -μεταξύ άλλων- καλύτερο «μάνατζμεντ» του στόλου των δημοτικών οχημάτων και του συστήματος δημοτικού φωτισμού.
Ιδιαίτερα σημαντικό δομικό στοιχείο της νέας συνδυασμένης λειτουργίας όλων των συστημάτων με ενοποιημένο τρόπο είναι δε, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων, η δυνατότητα να «αξιοποιηθεί η τεχνολογία για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης κατά τη διαδικασία της έκδοσης πιστοποιητικών», κάτι που είναι εφικτό, αφού παρουσιάζεται «το πρώτο ειδικό ΑΤΜ έκδοσης πιστοποιητικών για τους δημότες».
«Χάρη στο συγκεκριμένο σύστημα δε θα απαιτείται η παρουσία του πολίτη για μια τέτοιου τύπου συναλλαγή με την αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται και ειδική υπηρεσία παράδοσης (σ.σ. delivery) πιστοποιητικών με την οποία θα στέλνεις ένα e-mail και την άλλη ημέρα το πρωί θα σου αποστέλλεται ένα πιστοποιητικό στο σπίτι εάν το χρειάζεσαι τυπωμένο σε χαρτί και αδυνατείς να βρεθείς στο χώρο να το παραλάβεις», εξηγεί ο κ. Παπαστεργίου.
Κοίτα να δεις τι μπορούν να κάνουν κάποιοι Δήμοι. Και η απορία παραμένει: εμείς, εκτός από… αναπλάσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο;    Α.Π.  

***  Άρθρο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!  ΚΑΤΑΡαμένες πολιτικές της ΕΛΛΑΔΑΣ

~  Μην χάσετε αύριο, Σάββατο 10 Ιουνίου, την εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", η οποία φιλοξενεί άλλο ένα καταιγιστικό άρθρο του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σχολιάζει την κρίση στο Κατάρ και τον ρόλο της Ελλάδας.
Μη το χάσετε αύριο στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ".

***  Μισοάδειο ή μισογεμάτο ποτήρι… 
Αντιφατικά συναισθήματα γεννούν οι μετρήσεις στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αφού το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δείχνει αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το Μάιο, την ίδια ώρα που κατακρημνίζονται τα έσοδα του ΕΦΚΑ!
Βέβαια, η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης (έστω και πετσοκομμένης λόγω της μερικής απασχόλησης), αλλά και της κρατικής χρηματοδότησης προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημιούργησε πλεονασματικές συνθήκες στα οικονομικά του ΕΦΚΑ.
Πάντως, τα καλά νέα βρίσκονται στο σύστημα καταγραφής των ροών απασχόλησης, που εμφάνισε για το Μάιο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 89.534 θέσεις εργασίας...   Α.Π. 

***  270 σελίδες ΒΟΜΒΑ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ...

~ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει πρόγραμμα. Όπως είχε δεσμευτεί ο Πρόεδρος του κόμματος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, το κυβερνητικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του κόμματος ellinikilisi.gr.

Καλούμε όλους τους πολίτες να το διαβάσουν επισταμένως, να το μελετήσουν για να αποδειχτεί, αυτό που ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ δε σταματά να λέει.
«η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει κυβερνητικό πρόγραμμα έτοιμο, ρεαλιστικό, κοστολογημένο που καλύπτει όλο το φάσμα του ελληνικού κράτους. Από τη δημιουργία πλούτου και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μέχρι τις πολιτειακές αλλαγές που προτείνουμε».
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι παρούσα, έτοιμη να ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ…
Παράλληλα ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, πιστοί στην υπόσχεσή τους για αρωγή σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ που χρειάζονται βοήθεια, προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, για ένα έτος.
Τα εγγεγραμμένα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, με την κάρτα μέλους του κόμματος θα μπορούν να έχουν δωρεάν νομικές συμβουλές από συμβεβλημένους συνεργάτες.
Τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ έχουν εξασφάλιση, διάρκειας ενός έτους, στις δράσεις του κόμματος, όπου αυτό οργανώνει και υποστηρίζει κινηματικές και ακτιβίστικες δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και την συλλογική, εξωδικαστική και δικαστική διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων Καταθετών, Αποταμιευτών, Ομολογιούχων, Δανειοληπτών, Φορολογουμένων και Μικροοφειλετών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών ταμείων και των Δικαιούχων Ασφαλιστικών Παροχών και Αποζημιώσεων από Ασφαλιστικές επιχειρήσεις, στις οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα μέλη του.
Διευκρινίζουμε και τονίζουμε πως αφορά περιοριστικά μόνο για ένα έτος το συγκεκριμένο πρόγραμμα νομικής συμβουλευτικής, υποστήριξης των μελών της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή παροχή αλλά ούτε να εξαργυρωθεί, ανταλλαγεί με χρήματα ή άλλες υπηρεσίες και πάσης φύσεως δράσεις. Τονίζουμε επίσης πως αφορά νομικές ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ και σε καμία περίπτωση το κόστος και τα έξοδα των τυχόν νομικών και δικαστικών διαδικασιών καθώς και πιθανές  αμοιβές δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών, που αφορούν τις συλλογικές δράσεις στις οποίες ενδέχεται να αιτηθούν, τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Οι συμβουλές δίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 6 μμ έως τις 9 μμ.
Για διευκρινήσεις μπορείτε να περάσετε από τα γραφεία του πολιτικού κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, που εδρεύει στην Αθήνα, Ιπποκράτους 10-12 Αθήνα ή να λάβετε διευκρινήσεις στο τηλέφωνο: 210-3387703 καθώς επίσης στην Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείου 21, τηλέφωνο: 2310-555302.

 ***  Οι 8 στους 10 συνταξιούχους δεν μπορούν να ζήσουν
Φτωχός, απογοητευμένος και αγανακτισμένος είναι ο σημερινός συνταξιούχος, όπως προκύπτει από έρευνα μεταξύ των μελών του, που έγινε από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων. Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, «οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματά μας είναι μεγάλες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξή μας, είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας και όλα αυτά τα χαράτσια που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση τους απόμαχους της δουλειάς. Οι συντάξεις, οι οποίες αντιστοιχούν στις κρατήσεις των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, μετατρέπονται πλέον μέσα από τις μνημονιακές ρυθμίσεις σε φιλοδωρήματα, πρόσθεσε ο κ. Χατζόπουλος.
Τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, για τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, είναι αποκαλυπτικά:
Περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ το χρόνο) «βουλιάζουν» στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.
Συνολικά, λόγω των μνημονιακών περικοπών ύψους 50 δισ. ευρώ έως 31/12/2016 και κάθε μήνα από 1/1/2017, αφαιρούνται 848 εκ. ευρώ μηνιαίως. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν συνολικά (και με τις νέες περικοπές το 2019 και μείωση του αφορολόγητου) περίπου το 70% των εισοδημάτων τους.
Οι νέες κύριες συντάξεις δε θα υπερβαίνουν τα 655 ευρώ για τους ασφαλισμένους με μέση αμοιβή.
Παρατηρείται «εξαφάνιση» των επικουρικών συντάξεων, καθώς οι 7 μειώσεις σε σχέση με την αρχική σύνταξη (πριν από τις μνημονιακές περικοπές) αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση συνταξιούχου που η αρχική επικουρική του σύνταξη ήταν της τάξης των 585,2 ευρώ και η σημερινή του σύνταξη είναι 138,8 ευρώ (μείωση 78%).
Σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, ενώ άλλοι 962.466 συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαίως από 500 έως 1.000 ευρώ! Δηλαδή από το σύνολο των 2.892.000 συνταξιούχων, οι 2.150.000 (ποσοστό 74%) είναι υποχρεωμένοι να τα βγάλουν πέρα με συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 722 ευρώ το μήνα, η μέση επικουρική σύνταξη διαμορφώνεται στα 170 ευρώ μηνιαίως, ενώ το μέσο μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου φτάνει τα 97 ευρώ τον μήνα.
Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 και, τέλος, από την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

***  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!  Προσαγωγές για τη σφαίρα στον 11χρονο...

~  Η απίστευτη τραγωδία που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο Μενίδι με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 11χρονου μαθητή μέσα στο σχολείο του και η αποκάλυψη ότι το παιδί πέθανε από αδέσποτη σφαίρα, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι αρχές αναζητούν τους δράστες και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές τριών ατόμων, που αφορούν πιθανότατα την διοργάνωση γλεντιού στον καταυλισμό των Ρομά από όπου όλα δείχνουν ότι έφυγε η μοιραία σφαίρα που κατέληξε στο μικρό παιδί.
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 σπίτια που διαμένουν Ρομά στην οδό Μόρνου, πολύ κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, και ένας καταυλισμός στην Αυλίζα Μενιδίου.
Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι στα εν λόγω σπίτια, την ίδια ώρα γινόταν γλέντι με άσκοπους πυροβολισμούς. Οταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση όμως, εξαφανίστηκαν οι ύποπτοι.
Ωστόσο, έχουν βρεθεί στο σημείο κάλυκες πυροβόλων όπλων.
Μάλιστα, από τις αρχές εξετάζονται παράλληλα και οι πολλές κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά στην περιοχή και συγκεκριμένα οι δύο κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης, για άσκοπους πυροβολισμούς.
Στελέχη ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας»
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν ανοιχτά για «γκέτο και φαβέλες της ανομίας» προσθέτοντας ότι «έχουν μείνει ανέγγιχτες στον βωμό της κακώς εννοούμενης ελευθερίας και το δόγμα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι «εμπόριο ναρκωτικών και όπλων διεξάγεται ανεξέλεγκτα», την ώρα που πολιτική και αστυνομική ηγεσία παρακολουθεί την τραγική κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά.  iefimerida.gr

*** Mπαράζ συλλήψεων στη Σούδα!  Χειροπέδες σε λαθρομετανάστες...

~  Έρευνα από σκηνή σε σκηνή πραγματοποίησαν μεταξύ 7.30 και 9.00 το πρωί της Παρασκευής στον καταυλισμό της Σούδας· δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου του νησιού.
Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων από την Αστυνομία και 2 από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μεταξύ των 20 υπάρχουν και άτομα που έχουν σε 2ο βαθμό αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου· που σημαίνει ότι πρέπει να τους επιδοθεί το σχετικό έγγραφο, εν συνεχεία να συλληφθούν, να κρατηθούν στα κρατητήρια (ελλείψει προαναχωρησιακού κέντρου) και εν συνεχεία να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία. Επίσης ερευνάται η περίπτωση ενός κλεμμένου κινητού που βρέθηκε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ερευνάται η περίπτωση κατοχής ναρκωτικής ουσίας στο ένα από τα δύο πρόσωπα που έγινε προσαγωγή, ενώ για το δεύτερο αναμένεται να υπάρξει κατηγορία για κατοχή λοστού (που πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο).
Να σημειωθεί ότι στη Σούδα, όπου υπάρχουν απλωμένες σκηνές και δίπλα στην παραλία, ξεπερνούν τους 1.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη ΒΙΑΛ θεωρείται ότι είναι περί 1.200 άτομα με τον πληθυσμό στο νησί υπολογίζονται σε περίπου 3.000 άτομα συνολικά στο νησί.  ert.gr

***  ANATΡΟΠΗ από ΗΠΑ!  "Σταματήστε τον αποκλεισμό του Κατάρ"...

~  Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson κάλεσε τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες να σταματήσουν τον "αποκλεισμό"στο Κατάρ. Οι χώρες αυτές κατηγορούσαν το Κατάρ για συνεργασίες με τρομοκράτες.
Ο Tillerson είπε επίσης ότι ο εμίρης του Κατάρ πρέπει να κάνει περισσότερα, και μάλιστα σύντομα, για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος έσπασε τους δεσμούς με το Κατάρ πριν από μερικές μέρες σε μία αιφνιδιαστική κίνηση. Μάλιστα, ο Τραμπ είχε πανηγυρίσει για το συγκεκριμένο "εμπάργκο" και είχε υπονοήσει ότι ο ίδιος παρακίνησε τις χώρες να "μπλοκάρουν" το Κατάρ... Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως όχι μόνο δεν ισχύει αλλά δεν συμφέρει και τις ΗΠΑ, που με αυτή την παρέμβαση της προσπαθούν να επαναφέρουν την ηρεμία στον κόλπο.  newsit.gr

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! «Ο πόλεμος στη Συρία ΤΕΛΕΙΩΣΕ»…

~  Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Σεργκέι Ρουντσκόι τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία «έχει σχεδόν τελειώσει».
Όπως υπογράμμισε, «η κατάσταση άλλαξε προς το καλύτερο όταν υπογράφηκε μνημόνιο για τη δημιουργία ζωνών αποξένωσης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας στις 4 Μαΐου 2017 στην Αστάνα. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία σταματάει. Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των κατοικημένων περιοχών που καταστράφηκαν από τον πόλεμο και οι οποίες δεν καταλαμβάνονται από τρομοκράτες».
Ο Ρουντσκόι πρόσθεσε ότι οι Σύριοι θα επιστρέψουν σε απελευθερωμένες πόλεις  και ότι επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων Daesh και al-Nusra θα συνεχιστεί μέχρι να ηττηθούν εντελώς.

***  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!  Έντονη κινητικότητα του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...

~ Τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με πολύ συγκεχυμένες πληροφορίες.
Οι ένοπλες δυνάμεις της γείτονας μεταφέρουν άρματα μάχης και πεζικού στην νοτιοανατολική πλευρά της χώρας, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία.
Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

***  ΤΩΡΑ! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στη Βουλή...

~  Τακτική πολιτικής απομόνωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην διαδικασία ψήφισης των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων ακολουθεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποχωρώντας από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Είναι ενδεικτικό ότι η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά σημείωσε στην ομιλία της πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι διατεθειμένη  να νομιμοποιήσει την διαδικασία».
Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει την απαράδεκτη διαδικασία και έδωσε το σύνθημα στους βουλευτές για αποχώρηση από την αίθουσα.
 Υπενθυμίζεται πως κατά την έναρξη της συζήτησης αποχώρησε καταγγέλλοντας και το ΚΚΕ με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Καραθανασόπουλο να λέει πως «δεν νομιμοποιούμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες και αποχωρούμε».
Να σημειωθεί ότι η ΝΔ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τις πέντε τροπολογίες ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.   protothema.gr

***  ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ !  ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ οδηγούν την περιοχή στο ΧΑΟΣ...

~ Μια κίνηση που μπορεί να οδηγήσει τα Σκόπια σε εμφύλιο και τα Βαλκάνια σε ανάφλεξη ετοιμάζεται να κάνει το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κροατικού τύπου, το ΝΑΤΟ μετά την ένταξη του Μαυροβουνίου στη συμμαχία έχει στόχο να κάνει το ίδιο και με τη πΓΔΜ, καθώς έτσι θα μπορέσει να βάλει τέλος στους στόχους της Ρωσίας για έλεγχο της περιοχής.
Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να λυθεί το θέμα της ονομασίας και ήδη Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν δηλώσει ότι θα “πιέσουν” την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση (γιατί να πιεστεί η Ελλάδα κι όχι τα Σκόπια που αυτοί έχουν το πρόβλημα;).
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι ονομασία με μόνο το όνομα Μακεδονία δεν θα γίνει δεκτό και τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Με λίγα λόγια “Βόρεια Μακεδονία” θα είναι δεκτή από την Ελλάδα. Πρόκειται φυσικά για ένα τεράστιο έγκλημα αν συμβεί.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα) η Ρωσία δεν θα επιτρέψει εύκολα να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και είναι διατεθειμένη να προκαλέσει και εμφύλιο στη χώρα για να το εμποδίσει.
Με λίγα λόγια, έρχονται δύσκολες ημέρες για τα Βαλκάνια και η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί...

***  ΣΟΚ στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !  "ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ" τις νέες γενιές ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ...

~  Είναι απίστευτο, αλλά για άλλη μια φορά Ελληνικό...
Σύμφωνα με καταγγελίες η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προχώρησε σε μια απόφαση η οποία εκθέτει τους ίδιους αλλά και τους μαθητευόμενους των Στρατιωτικών σχολών.
Εάν ρωτήσεις κάποιον πολίτη τι μαθήματα θεωρεί σημαντικά για Στρατιωτικές Σχολές, σίγουρα μέσα σε αυτά θα είναι και η διδασκαλεία πολεμικών τεχνών.
Κι όμως! Κάποιοι αποφάσισαν ότι οι νέοι αξιωματικοί δεν θα έχουν πλέον στο πρόγραμμά τους τις πολεμικές τέχνες, κάτι που είναι τουλάχιστον εγκληματικό.
Εάν αυτή η σκέψη προχωρήσει και υλοποιηθεί, κάποιοι από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Δεν επιτρέπεται σε μια τόσο επικίνδυνη εποχή για τη χώρα μας αντί να γίνεται εντονότερη εκπαίδευση να μειώνουν μαθήματα, και ειδικά μαθήματα πάλης.
Θα πρέπει οι υγιείς δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων να αντισταθούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να μην επιτρέψουν την καταστροφή των νεώτερων γενιών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων...

***  Έχει απλώσει τον ιστό του ΠΑΝΤΟΥ ο Ερντογάν ! Τα παρακλάδια του στην Ευρώπη

~   Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει απλωμένο το πολιτικό δίκτυο του Ρ.Τ. Ερντογάν. Μουσουλμανικές παρατάξεις σε χώρες της Ευρώπης που έχουν σαν στόχο να επηρεάσουν την Ευρώπη μέσω του μουσουλμανικού πληθυσμού της.
Στη Γαλλία, υπάρχει το  «Κόμμα Ισότητας και Δικαιοσύνης» (PEJ), το οποίο έχει ήδη 68 υποψηφίους. Δεν επαρκούν για να καλύψουν ολόκληρη την επικράτεια αλλά είναι αρκετά για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά σε περιοχές όπου εκπροσωπείται έντονα ο τουρκικός και ο μουσουλμανικός πληθυσμός. Το PEJ, είναι το πρώτο κόμμα στη Γαλλία που ιδρύθηκε από τους Τούρκους. Συμμετείχε ήδη στις εκλογές της Επαρχιακής Γενικής Συνέλευσης τον Μάρτιο του 2015, αλλά απορρίφθηκε από τον πρώτο γύρο.
Στην Αυστρία το 2016, οι Τούρκοι πολίτες ίδρυσαν το κόμμα της «Νέας Κίνησης για το Μέλλον» (NBZ). Το NBZ έχει καταστήσει σαφές ότι υποστηρίζει τον Ερντογάν και στόχος του κόμματος είναι να δώσει στους Τούρκους μια φωνή στην πολιτική σκηνή  της Αυστρίας.
Στην Ολλανδία το Denk έγινε το πρώτο κόμμα μειονότητας στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Το κόμμα, που αποτελεί το «μάτι» και τη «φωνή» του Τούρκου προέδρου στη χώρα, κέρδισε τρεις έδρες στις πρόσφατες εκλογές.
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Βουλγαρίας αποτελείται από Τούρκους (Σουνίτες), ορισμένους σιίτες, Βούλγαρους και Ρομά, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν από κοινού το 7-8% του συνολικού πληθυσμού. Στη Βουλγαρία υπάρχουν τρία μουσουλμανικά πολιτικά κόμματα, στα οποία τα περισσότερα μέλη είναι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι. Ένα από αυτά τα κόμματα είναι το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (HÖH), το οποίο ιδρύθηκε το 1990 από τον Ahmet Doğan. Το 2014, το HÖH εκπροσωπήθηκε από 38 άτομα στο κοινοβούλιο με 240 μέλη και είχε τέσσερις ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ).  Ωστόσο, επειδή ο Ερντογάν δεν ήταν ικανοποιημένος από το HÖH, εργάστηκε για τη δημιουργία άλλων φιλοτουρκικών κομμάτων στη Βουλγαρία.
Στη Γερμανία, το Allianz Deutscher Demokraten (Συμμαχία των Γερμανών Δημοκρατών, ADD) είναι ένα μικρό κόμμα που ιδρύθηκε από την Remzi Aru, προφανώς ως αντίδραση στην αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από το γερμανικό κοινοβούλιο. Το ADD είναι φιλικό προς τον Ερντογάν και προσπαθεί να δημιουργήσει μια εκλογική βάση στις μεταναστευτικές και μουσουλμανικές κοινότητες. Ωστόσο, οι ηγέτες του είχαν δυσκολία να συγκεντρώσουν τις 1.000 υπογραφές που ήταν απαραίτητες για να συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαΐου του 2017 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ένα άλλο μουσουλμανικό-γερμανικό κόμμα είναι το Bündnis für Innovation und Gerechtigkeit ("Συμμαχία για την Καινοτομία και τη Δικαιοσύνη", BIG), που υπήρχε από το 2010, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ο γερμανικός νόμος απαγορεύει την εξωτερική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ένα κόμμα Τούρκων θα πρέπει να εκπληρώσει μια σειρά υποχρεώσεων για να πάρει την πιστοποίησή του ως επίσημο πολιτικό κόμμα.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ ! Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπούλησαν στις ΗΠΑ την ΕΛΛΑΔΑ

~  Η χώρα παραδόθηκε στις ΗΠΑ, άλλωστε- έμμεσα- το είπε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να δημιουργηθεί στη Σούδα μια βάση καταδρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (βατραχάνθρωποι SEAL).
Επιπλέον, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, οι Αμερικάνοι επιθυμούν την αεροπορική βάση του Καστελλίου, ένα αίτημα που επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την άρνηση επί κυβερνήσεως Σαμαρά να γίνει δεκτό. Όπως φαίνεται, η τωρινή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει τη βάση, ώστε οι ΗΠΑ να σταθμεύουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους (drones- UAV).
Μην απορούμε μετά που ο Βλαντιμίρ Πούτιν μας έχει γυρίσει την πλάτη...

*** ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στο Αμύνταιο: Θα ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ χωριό!  ΖΗΜΙΑ δισεκατομμυρίων... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Στην «εξαφάνιση» ενός ολόκληρου χωριού οδηγεί η κατολίσθηση εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χώματος στο Αμύνταιο το πρωί του Σαββάτου.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο και τεχνικούς της ΔΕΗ για την έκταση του φαινομένου, το χωριό Ανάργυροι, που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από την περίμετρο του ορυχείου θα απαλλοτριωθεί αναγκαστικά.
Πρόκειται για το χωριό στο οποίο σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές μετά την κατολίσθηση υποχρεώνοντας τις αρχές να εκκενώσουν σπίτια και να μεταφέρουν τους κατοίκους του σε ξενοδοχεία για τη νύχτα του Σαββάτου καθώς η ΔΕΗ προειδοποίησε για συνέχιση των φαινομένων για άλλες 48 ώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση.
 Άλλαξε ο χάρτης της περιοχής
Για να γίνει αντιληπτή η έκταση του φαινομένου αρκεί κανείς να παρατηρήσει τις πανοραμικές φωτογραφίες από το ορυχείο.
Ολόκληρη η φυσιογνωμία της περιοχής έχει αλλάξει με μεγάλα ρήγματα να διατρέχουν χωράφια δίπλα από το ορυχείο στο οποίο σημειώθηκε η κατολίσθηση.


 Η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετέβη σήμερα στην περιοχή του Αμυνταίου, όπου συνέβη χθες η κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ και επισκέφθηκε την κοινότητα των Αναργύρων.
Ο Υπουργός μίλησε  σε συγκέντρωση των κατοίκων της κοινότητας Αναργύρων και ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΝ, με  άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, θα τροποποιήσει το νόμο 3937/2011, άρθρο 28, που αναφέρεται στην κοινότητα των Αναργύρων, ώστε να διαχωριστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση από τη μετεγκατάσταση. Η απαλλοτρίωση θα γίνει με νόμο, ενώ η μετεγκατάσταση με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Με την επικείμενη ρύθμιση, η απαλλοτρίωση θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση.
Προηγουμένως, ο κ. Σταθάκης επισκέφθηκε το ορυχείο, όπου ενημερώθηκε  από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μιχάλη Παναγιωτάκη, καθώς και στελέχη της Επιχείρησης, για τις συνθήκες που έγινε η κατολίσθηση. Ο ΥΠΕΝ εξήγγειλε τη  σύσταση Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει σε βάθος τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου.
Όπως τόνισε ο Υπουργός, αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των εργαζομένων στα ορυχεία, καθώς και των κατοίκων των Αναργύρων. Ήδη, έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των κατοίκων της κοινότητας σε ξενοδοχεία, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη στατικότητα των σπιτιών των Αναργύρων. Η κοινότητα έχει κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
 Οι ευθύνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κατάρρευση τεράστιων εδαφικών μαζών φαίνεται να συνδέεται με τις παρεμβάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας αν και η ΔΕΗ έχει δαπανήσει περι τα 63 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ 2003-2016, για αρχαιολογικές εργασίες, προσλαμβάνοντας αρχαιολόγους για τα ορυχεία.
 Όπως κατήγγειλλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μιλώντας στο protothema.gr, από το 2010 οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατάρρευσης.
Όπως τόνισε ο κ. Γιωργος Αδαμιδης το πρόβλημα συνδέεται με τις παρεμβάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθότι καθυστερούσε να δώσει άδεια για τη χρήση εδαφών προκειμένου να αποσυμφορηθεί το πρώτο επίπεδο του ορυχείο και έτσι δεν επέτρεψε τις  απαραίτητες εργασίες για την ομαλή διάνοιξη και λειτουργία του ορυχείου. Όπως τονίζει ίσως αυτή η ζημιά να είχε αποφευχθεί αν είχαν γίνει αυτές οι εργασίες.
 Δείτε βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης: Βιβλική καταστροφή στο Ορυχείο Αμυνταίου : https://youtu.be/QRMn5OFpz9A  .-
~ Το κόστος σε υλικές ζημιές δεν μπορεί ακόμα εκτιμηθεί, ωστόσο, στελέχη της ΔΕΗ μιλούν για δισεκατομμύρια, αφού έχουν καταπλακωθεί πολλά μηχανήματα. Τα ίδια στελέχη προειδοποιούν για πιθανές επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας το καλοκαίρι. Τονίζεται ότι υπήρχαν ρηγματώσεις και το έδαφος στο ορυχείο ειχε δείγματα καθίζησης, ωστόσο δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.
Ο Μιχάλης Καββαδάς αναπληρωτής καθηγητής Γεωτεχνικής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου που επισκέφθηκε πριν από δύο μέρες την περιοχή του ορυχείου και το διαμέρισμα των Αναργύρων, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε αναφέρει ότι οι μετακινήσεις εδαφών στο ορυχείο Αμυνατίου ενεργοποιούν το τεκτονικό ρήγμα που διέρχεται μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγαλύτερες ρωγμές στους δρόμους και σε σπίτια του χωριού.  protothema.gr

*** ΦΡΙΧΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ! Θυμίζει σκηνές από τη σειρά "10η ΕΝΤΟΛΗ"...
Σοκ στην Φθιώτιδα. Ένας άνδρας βρέθηκε άγρια δολοφονημένος και παρατημένος μέσα σε μία λίμνη αίματος στην άκρη του δρόμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας πολίτης που έκανε το πρωινό του περπάτημα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου βρήκε τον άτυχο άνδρα. Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής (11.06.2017) στις 06:20 στο 167χλμ της ΠΕΟ Λαμίας - Αθηνών, κοντά στο συγκρότημα "Λεβέντη", είδε πεσμένο έναν άνθρωπο.
Όταν πλησίασε έπαθε σοκ, αφού βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Στην άκρη του δρόμου ήταν πεσμένος ένας άνδρας μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το πτώμα έφερε πολλαπλές μαχαιριές, είχε σημάδια από ξυλοδαρμό, ενώ είχε πατηθεί και με αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για έναν 57χρονο από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την περιοχή της Γλυφάδας, ο οποίος δεν έχει σχέση με τη Φθιώτιδα.
Οι αστυνομικοί καλούνται τώρα να βρουν ποιοι και γιατί τον μετέφεραν μέχρι εκεί και το σημαντικότερο γιατί τον δολοφόνησαν με τόση αγριότητα. Τις απαντήσεις ίσως δώσει το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε  δίπλα του.
Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και το Εγκληματολογικό από την Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας.
Η φωτογραφία είναι από το tvstar.gr  protothema.gr

*** ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στη Δραπετσώνα !  Υποδέχθηκαν την Καρακώστα με... καρεκλιές...

~   Μια απίστευτη υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι της Δραπετσώνας στην βουλευτή Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, σε εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου.
Όταν οι κάτοικοι είδαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταφθάνει στην συγκέντρωση την κυνήγησαν πετώντας της... καρέκλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι ήταν μέλη του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι κάτοικοι την κατηγορούσαν για την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου με αποτέλεσμα την υποδοχή που σας περιγράψαμε.
Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον την κοινωνική ανοχή που είχε το προηγούμενο διάστημα και οι οργισμένοι πολίτες ξεπερνάνε τα επιτρεπτά όρια...

*** ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ! Οι μαθητές που εξέπληξαν την ΕΥΡΩΠΗ...

~ Για τη Βρέμη ετοιμάζονται οι μαθητές του 26ου Λυκείου Αθηνών, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.
Η ομάδα CAN.I.S ήρθε πρώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece, και πήρε το εισιτήριο για τη Γερμανία.
Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017 επιδιώκει την εξοικείωση μαθητών λυκείου με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο μέσα από την αξιοποίηση γνώσεων στη φυσική, τον προγραμματισμό και τα μαθηματικά. Παράλληλα, λαμβάνοντας μέρος σε αυτή τη διαδικασία τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον μαγικό κόσμο της έρευνας.
Για τον διαγωνισμό τα σχολεία έπρεπε να κατασκευάσουν μία συσκευή που έχει το μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού. Η συσκευή έπρεπε να περιέχει κάποια ηλεκτρονικά συστήματα για να κάνει μια αποστολή που το σχολείο όρισε. Η συσκευή στη συνέχεια μπήκε σε έναν πύραυλο ύψους περίπου 1,5 μέτρου τον οποίο παρείχαν οι διοργανωτές. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε και έφτασε περίπου στο 1 χλμ. Τότε η συσκευή απελευθερώθηκε από τον πύραυλο και με ένα αλεξίπτωτο έπεσε στο έδαφος, εκτελώντας την αποστολή που έπρεπε να κάνει. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε για πρώτη φορά, καθώς τις προηγούμενες χρονιές, τα σχολεία έκαναν απευθείας αιτήσεις στον ESA που έκανε την επιλογή του σχολείου που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό.
Οι μαθητές κατάφεραν να μετατρέψουν το δορυφόρο σε εργαλείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης μιας πυρκαγιάς, αξιοποιώντας την υπέρυθρη ακτινοβολία που περικλείει. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα χρειάστηκαν αρκετές ώρες δουλειάς, πολύ μεράκι και αρκετές θυσίας. Η ομάδα έλαβε το όνομα CAN.I.S που αποτελεί αρκτικόλεξο για το Can Infrared Satellite.
«Ανακαλύψαμε ότι με μία απλή κάμερα και με μια πολύ εύκολη μετατροπή μπορεί κανείς να την κάνει αντί να καταγράφει το φως να καταγράφει ένα τμήμα της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Κάναμε λοιπόν αυτή τη μετατροπή σε μια πολύ μικρή κάμερα και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να καταγράψουμε το μέτωπο μιας δασικής πυρκαγιάς από ύψος», εξηγεί μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Λάζος που είναι φυσικός στο 26ο Λύκειο Αθηνών και ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα.
Και συμπληρώνει: «Μία δασική πυρκαγιά εκλύει υπέρυθρη ακτινοβολία άφθονη και άρα είναι καλύτερα να τη δεις στο υπέρυθρο παρά στο φως. Η ιδέα είναι λοιπόν ότι έχεις ένα μέτωπο φωτιάς, πετάει από πάνω αυτό το πραγματάκι και στέλνει απευθείας την εικόνα και μετρήσεις (θερμοκρασία, πίεση) στην πυροσβεστική. Και αυτό γίνεται απευθείας. Εμείς στο διαγωνισμό ορίσαμε ως πυροσβεστική το site του σχολείου. Την ημέρα της εκτόξευσης εμείς στέλναμε απευθείας μετρήσεις στο σχολείο».
«Ο σκοπός μας δεν ήταν να νικήσουμε αλλά να κερδίσουμε γνώσεις. Θέλαμε να πάμε και η συσκευή μας να δουλέψει. Όχι να βγούμε πρώτοι, ούτε μας ενδιέφερε αυτό. Οπότε πιο πολύ το είδαμε ως ένα μεγάλο παιχνίδι με το οποίο περνούσαμε καλά και δεν αγχωθήκαμε να βγούμε πρώτοι», λέει η μαθήτρια Αναΐτ Εζεκελιάν, μιλώντας για την εμπειρία του διαγωνισμού, ενώ προσθέτει: «Βγήκα πολύ κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία, έμαθα πράγματα πάνω στον προγραμματισμό που δεν τα μαθαίνουμε στο σχολείο και πράγματα για τη φυσική που δεν είναι μέσα στη σχολική ύλη και είναι χρήσιμα να τα γνωρίζουμε».
«Οι περισσότεροι από εμάς θυσιάσαμε πολλές ώρες εδώ στο εργαστήριο αλλά και στο σπίτι και χάσαμε από άλλα σημαντικά κομμάτια της ζωής μας, αλλά το είχαμε πάρει απόφαση ότι αυτό γίνεται τώρα και για εμάς μπορεί να μην ξαναγίνει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα πάμε στη Βρέμη αλλά γενικά είναι πολύ μεγάλη διαδρομή, πολύ όμορφη και παράλληλα πολύ κουραστική. Ανυπομονώ για τη Βρέμη αλλά και να μην πηγαίναμε δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου για μένα», λέει η επίσης μαθήτρια Τζωρτζίνα Παναγιωτουνάκου.
Η συμμαθήτρια της, Δάφνη Μίντλετον, που ασχολήθηκε με τις χορηγίες της όλης προσπάθειας, δηλώνει ότι και η ίδια και όλη η ομάδα είναι ενθουσιασμένη με το ταξίδι στη Βρέμη. «Και αυτόν τον διαγωνισμό δεν θα τον δούμε με άγχος, θα πάμε εκεί για να το χαρούμε. Ετοιμάζουμε ακόμα κάποια πράγματα, αλλά δεν υπάρχει άγχος» δήλωσε. Για να πραγματοποιηθεί το όλο εγχείρημα χρειάστηκαν χορηγοί που βοήθησαν με τα υλικά για τη συσκευή και με χρηματικά ποσά.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη σημαντική βοήθεια που μας πρόσφεραν τον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τους Τίμο Κόντο, Πάνο Μάκκα, Φώτη Μπελλάλη, Κώστα Τζέλο, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο και την εταιρεία B&T Composites», καταλήγει ο κ. Λάζος.  star.gr

*** ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ!  ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΙΔΗ...

~  Ο έλεγχος του Mega Channel, του μεγαλύτερου καναλιού της χώρας, έχει γίνει πραγματικό σίριαλ στο οποίο αυτή τη στιγμή παίζουν Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Ιβάν Σαββίδης.
Αυτή τη στιγμή οι τρεις παίκτες ελέγχουν το μεγαλύτερο κομμάτι του καναλιού: το 35% ανήκει στην οικογένεια Μαρινάκη, το 22% ελέγχει ο Μαρινάκης (μέσω ΔΟΛ) ενώ 20% έχει ο Σαββίδης. Ο χαμένος της υποθέσεως φαίνεται ότι τελικώς θα είναι ο Σαββίδης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρινάκης και ο Βαρδινογιάννης θα δημιουργήσουν μια άτυπη συμμαχία ώστε να βγάλουν εκτός παιχνιδιού το Σαββίδη, ο οποίος υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.
Παρότι ο Μπόμπολας θέλει να σπάσει αυτή τη συμμαχία δεν φαίνεται να έχει καμία ελπίδα, καθώς κανένα άλλο «σχήμα» δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο.

Η μεγάλη «σφαγή» θα γίνει πλέον για το 13% το οποίο είναι δεσμευμένο από τις τράπεζες λόγω των χρεών της εταιρίας του Μπόμπολα «Πήγασος». Ο Μαρινάκης έχει βάλει στόχο να το «χτυπήσει» στον πληστηριασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα καταφέρει να το αγοράσει.
Σε περίπτωση που ο Μαρινάκης αποκτήσει το άλλο 13% (σύνολο 35%) των μετοχών, τότε οι Μαρινάκης-Βαρδινογιάννης (80%) θα είναι τα μεγάλα αφεντικά του καναλιού Mega και το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη και του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξουν ένα μεγάλο κανάλι θα έχει σβήσει οριστικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον θα πρέπει να παραμείνει ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες που του παρέχει το κανάλι της ΕΡΤ...

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Μέχρι τις 16 Ιουνίου οι εγγραφές στα εβδομαδιαία αθλητικά καμπ του Δήμου Καλαμάτας 
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας οργανώνει κατά την περίοδο από 19 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου 2017 camp, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων, τις καθημερινές, από 08.00 έως 15.00, με την εποπτεία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Αθλητικού Οργανισμού και με τη συμμετοχή προπονητών των συλλόγων της πόλης, από όλα τα αθλήματα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κολύμβηση στη θάλασσα ή το κολυμβητήριο, αθλοπαιδιές (μπάσκετ, βόλεϊ, καράτε, τάε κβο ντο, ρυθμική, ενόργανη, ξυλορακέτα, skate κ.λπ.) που θα γίνουν στους χώρους του Δημοτικού Σταδίου με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών από τους συλλόγους του Δήμου, καθώς και άλλα ψυχαγωγικά παιχνίδια.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί είναι ενιαίο και αντιστοιχεί σε 20 € ανά εβδομάδα.
Πληροφορίες παρέχονται στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού στο Δημοτικό Στάδιο, τηλ. 27210 20257 και οι εγγραφές θα γίνουν έως και την 16η Ιουνίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη φόρμα εγγραφής στο Kalamata.gr.

***   ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΕΛΛΑΔΑ 0-0  .-^
 Η Εθνική Ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από την Βοσνία (0-0) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση έναντι του σημερινού της αντιπάλου, που δίνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.
-  Ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, με παίκτες που έκαναν νέα «κατάθεση ψυχής» και ξεκάθαρο πλάνο από τον Σκίμπε, η «γαλανόλευκη» έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν κι έφυγε από την Ζένιτσα με τον πολύτιμο βαθμό (παραμένει αήττητη μετά από 6 αγώνες), που την διατήρησε ένα βαθμό πάνω από τους Βόσνιους και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κρατά την τύχη στα χέρια του (το υπόλοιπο πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά: Ελλάδα – Εσθονία (31/8), Ελλάδα – Βέλγιο (3/9), Κύπρος – Ελλάδα (7/10), Ελλάδα – Γιβραλτάρ (10/10)).
-  Όλοι οι διεθνείς τα έδωσαν όλα, αλλά τον τίτλο του κορυφαίου παίρνει αναμφισβήτητα ο Ορέστης Καρνέζης με τις δύο μεγάλες επεμβάσεις που έκανε στο φινάλε του ματς. Εξαιρετικός ήταν και ο Ζέκα, που περιόρισε στο ελάχιστο τη δράση του Πιάνιτς, ενώ ο Δώνης στο ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» έδειξε ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.
- Στη διάθεση των γηπεδούχων να πιέσουν από το ξεκίνημα και να πάρουν τα ηνία του ματς, η ελληνική ομάδα αντιπαρέταξε αποφασιστικότητα και συνοχή με τις γραμμές να είναι πολύ κοντά και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να απειλήσει. Ο Ζέκα «εξαφάνισε τον Πιάνιτς και με το πέρασμα του χρόνου οι διεθνείς άρχισαν να μη δίνουν σημασία μόνο στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα, αλλά και να βγαίνουν στην επίθεση κυρίως από τον άξονα με τον Φορτούνη.
- «Καθαρή» ευκαιρία δεν είχε η Ελλάδα στο πρώτο μέρος, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου ήταν καλά κλεισμένος και από τα άκρα οι Μπακασέτας και Μάνταλος δεν βρήκαν διαδρόμους, όπως και οι Τοροσίδης, Σταφυλίδης που έπαιξαν πιο πίσω με τον πρώτο να παίρνει περισσότερες επιθετικές προσπάθειες.
- Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο 45λεπτο ο Ορέστης Καρνέζης και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Η πρώτη στο 12΄ όταν βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Βίστσα που είχε βγει στην... πλάτη της ελληνικής άμυνας από κάθετη πάσα του Ιμπίσεβιτς και στο 24΄ με την επέμβασή του στο δυνατό σουτ του Κόντρο μέσα από την περιοχή.
- Ένα σουτ είχε να επιδείξει στο πρώτο 45λεπτο η Εθνική, του Κάρλος Ζέκα στο 27΄, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.
- Ποιοτικά το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο κακό από το πρώτο, αλλά αυτό σαφώς και «βόλεψε» την Εθνική. Με εξαιρετικό στήσιμο, με παίκτες που πήγαιναν πάντα πρώτοι στη μπάλα, η ελληνική ομάδα έφερε το ματς στα μέτρα της. Οι Βόσνιοι ήταν νευρικοί και χωρίς καθαρό μυαλό στην ανάπτυξή τους, με αποτέλεσμα να μην απειλούν καθόλου την εστία του Καρνέζη.
- Στο τελευταίο 15λεπτο οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Μια στιγμιαία αδράνεια στο κέντρο της άμυνας στο 75΄ έφερε τον Τζέκο σε θέση βολής από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε ο στράικερ της Ρόμα ήταν αδύνατο να αιφνιδιάσει τον Καρνέζη.
- Στην αντεπίθεση η Ελλάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Φορτούνη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή μετά τη σέντρα του Δώνη. Αυτό που έχασε ο Μάνταλος, όμως, στο 82΄... δεν χανόταν με τίποτα. Με σεμιναριακή αντεπίθεση και μετά την εξαιρετική ασίστ του Δώνη, ο μέσος της ΑΕΚ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, αλλά το πλασέ που έκανε ήταν απογοητευτικό.
- Λίγο έλλειψε να το πληρώσει αυτό η Εθνική με τη διπλή ευκαιρία που έχασαν οι Βόσνιοι στο 84΄, αρχικά με το σουτ του Τζέκο και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Μπίσακτσιτς. Και στις δύο περιπτώσεις ο Καρνέζης έδειξε την κλάση του, ιδιαίτερα στην δεύτερη με την κεφαλιά του Βόσνιου αμυντικού.
- Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της νίκης, αλλά η ελληνική άμυνα άντεξε.
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπίτσακτιτς, Ιμπίσεβιτς - Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (χάνει τον αγώνα με την Εσθονία στις 31/08), Δώνης
ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Σούνιτς (69΄ Ντούμιτς), Λούλιτς (21΄ Κόντρο, 77΄ Μπέσιτς), Βίστσα, Γιάγιαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Ζέκα, Φορτούνης (94΄ Μανιάτης), Μάνταλος (91΄ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (50΄ Δώνης), Μήτρογλου.

Ο Τοϊβόνεν «σκότωσε» στο 93΄ την Γαλλία 

Η νίκη της Σουηδίας επί της Γαλλίας με 2-1 «σημάδεψε» την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Με το γκολ του Τοϊβόνεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Σκανδιναβοί επικράτησαν των «τρικολόρ» και τους «έπιασαν» στην κορυφή του 1ου ομίλου (από 13 βαθμούς). Βασικός ξεκίνησε ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος στο 88΄ έδωσε την θέση του στον Γκουϊντέτι.
- Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη νίκη της Ολλανδίας επί του Λουξεμβούργου με 5-0. Όχι τόσο γιατί πέτυχε το δεύτερο γκολ των «οράνιε», αλλά διότι κατέρριψε το ρεκόρ συμμετοχών στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ανήμερα, μάλιστα, των 33ων γενεθλίων του. Ο πολύπειρος μέσος έφτασε τις 131 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίαας και ξεπέρασε τον πρώην διεθνή τερματοφύλακα Έντβιν φαν ντερ Σαρ.
- Ελβετία και Πορτογαλία πέτυχαν εκτός έδρας νίκες επί των Νήσων Φερόε (2-0) και Λετονίας (3-0) αντίστοιχα κι εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου, με τους Ελβετούς να προηγούνται κατά 3 βαθμούς από τους Ίβηρες.

***  Σε αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 (ευρωπαϊκή ζώνη) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
1ος όμιλοςΟλλανδία-Λουξεμβούργο 5-0
(21΄ Ρόμπεν, 34΄ Σνάιντερ, 62΄ Βαϊνάλντουμ, 70΄ Προμες, 84΄πεν. Γιάνσεν)

Λευκορωσία-Βουλγαρία 2-1
(33΄πεν. Σιβάκοφ, 80΄ Σαβίτσκι - 90΄+1 Κοσταντίνοφ)

Σουηδία-Γαλλία 2-1
(43΄ Ντουρμάζ, 90΄+3 Τοϊβόνεν - 37΄ Ζιρού)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Σουηδία 6 4-1-1 12-4 13
Γαλλία 6 4-1-1 11-5 13
Ολλανδία 6 3-1-2 13-6 10
Βουλγαρία 6 3-0-3 9-12 9
Λευκορωσία 6 1-2-3 4-11 5
Λουξεμβούργο 6 0-1-5 6-17 1

2ος όμιλος
Νήσοι Φαρόε-Ελβετία 0-2
(36΄ Τσάκα, 59΄ Σακίρι)

Ανδόρα-Ουγγαρία 1-0
(26΄ Ρέμπες)

Λετονία-Πορτογαλία 0-3
(41΄,63΄Ρονάλντο, 67΄ Σίλβα)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Ελβετία 6 6-0-0 12-3 18
Πορτογαλία 6 5-0-1 22-3 15
Ουγγαρία 6 2-1-3 8-7 7
Νήσοι Φαρόε 6 1-2-3 2-10 5
Ανδόρα 6 1-1-4 2-13 4
Λετονία 6 1-0-5 2-12 3

3ος όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Β.Ιρλανδία 10/06
Νορβηγία-Τσεχία 10/06
Γερμανία-Σαν Μαρίνο 10/06

4ος όμιλος

Μολδαβία-Γεωργία 11/06
ΕΪΡΕ-Αυστρία 11/06
Σερβία-Ουαλία 11/06

5ος όμιλος

Καζακστάν-Δανία 10/06
Μαυροβούνιο-Αρμενία 10/06
Πολωνία-Ρουμανία 10/06

6ος όμιλος

Σλοβενία-Μάλτα 10/06
Σκοτία-Αγγλία 10/06
Λιθουανία-Σλοβακία 10/06

7ος όμιλος

ΠΓΔΜ-Ισπανία 11/06
Ισραήλ-Αλβανία 11/06
Ιταλία-Λιχτενστάιν 11/06

8ος όμιλος

Βοσνία-Ελλάδα 0-0
Εσθονία-Βέλγιο 0-2
(31΄ Μέρτενς, 86΄ Τσαντλι)

Γιβραλτάρ-Κύπρος 1-2
(30΄ Ερνάντες - 10΄αυτ. Τσιπολίνα, 87΄ Σωτηρίου)

Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Βέλγιο 6 5-1-0 24-2 16
ΕΛΛΑΔΑ 6 3-3-0 10-3 12
Βοσνία 6 3-2-1 13-5 11
Κύπρος 6 2-1-3 4-10 5
Εσθονία 6 1-1-4 5-17 4
Γιβραλτάρ 6 0-0-6 3-24 0

9ος όμιλος

Φινλανδία-Ουκρανία 10/06
Ισλανδία-Κροατία 10/06
Κόσοβο-Τουρκία 10/06

*Οι εννέα ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.
**Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.
 ***Η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2017, ενώ οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Newsroom ΔΟΛ

***  Κόπηκαν... οι γέφυρες, οριστικά τέλος ο Ίβιτς από τον ΠΑΟΚ
Ανατροπή στην ανατροπή
«Στην αρχή αυτοί είπανε δεν θέλουμε και εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε... αλλά μετά δεν δεχτήκαμε και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε δεν θέλουμε κι εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει, ούτε κι εμείς θέλουμε»! Η ιστορική αυτή δήλωση του πρώην αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου, μοιάζει να ταιριάζει γάντι στο «διαζύγιο» μεταξύ ΠΑΟΚ και Ίβιτς.
Ενώ λοιπόν, από τη λήξη των πλέι οφ μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι Δικέφαλος ψάχνει τον διάδοχο του Σέρβου στον πάγκο, ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής διέρρευσαν οι πληροφορίες «επανασύνδεσης» των δύο πλευρών και λίγο αργότερα έγινε γνωστή η οριστική διακοπή της συνεργασίας.
Ο τεχνικός διευθυντής, Λούμπος Μίχελ, καθυστερούσε την ανακοίνωση του «διαζυγίου» παλεύοντας για τις όποιες πιθανότητες παραμονής του Σέρβου στον ασπρόμαυρο πάγκο.
Και κάτι τέτοιο φαίνεται πως αρχικά βρήκε έδαφος μετά την κουβέντα που είχαν το βράδυ της Πέμπτης Σαββίδης και Ίβιτς μέσω Skype. Οι δύο άνδρες είχαν πολύωρη συζήτηση και μοιάζει να ήρθαν πιο κοντά, έπειτα από το «πάγωμα» των επαφών τους μετά τη λήξη των πλέι οφ.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ φέρεται να δέχτηκε τις προτάσεις Ίβιτς και συμφώνησαν να σκεφτούν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους.
Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ίβιτς που βρίσκεται για οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη, επικοινώνησε με τον Μίχελ και του ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ

***  Βαριά ποινή περιμένει τη Βοσνία για τα επεισόδια στο φινάλε
Μετά το 0-0 με την Εθνική
Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν στη Ζένιτσα, μετά το πολύτιμο βαθμό που απέσπασε η εθνική από τη Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Το σφύριγμα της λήξης από τον Νίκολα Ριτσόλι πυροδότησε και την ένταση κατά την αποχώρηση των διεθνών προς τα αποδυτήρια.
Αρχικά ο Κώστας Μανωλάς είχε επεισόδιο με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Εντίν Τζέκο, ενώ ακολούθησε σύρραξη με τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας να επιτίθεται στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κι έχασε ένα δόντι.
Ο Βασίλης Τοροσίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Εθνική θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και στάθηκε στην επίθεση με γροθιά που δέχθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας: «Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, ένας σημαντικός βαθμός.
Αν είμαστε έτσι και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια τότε θα είμαστε το φαβορί για την δεύτερη θέση. Δέχτηκε μια γροθιά ο Γιαννιώτας από τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας. Ο συγκεκριμένος είχε δημιουργήσει ένταση και στο πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πρέπει να υπάρχουν τιμωρίες για τέτοιες συμπεριφορές σε τέτοιες διοργανώσεις.»
Από την πλευρά του ο Κώστας Μανωλάς τόνισε: «Το πάθος που είχαμε, η δύναμη που βγάλαμε, ήταν δύο σημαντικά στοιχεία που μας έδωσαν το αποτέλεσμα. Χρειάζονται δύναμη αυτά τα μας, διαφορετικά δεν γίνεται. Μαζί είχαμε και ποιότητα, την οποία θέλουμε να δείξουμε και στα επόμενα ματς. Είναι ντροπή όσα έγιναν μετά το παιχνίδι και το γεγονός ότι αποδοκίμασαν τον εθνικό μας ύμνο πριν τη σέντρα. Δεν έχουμε πόλεμο, ποδόσφαιρο παίζουμε και οι όποιες διαφορές πρέπει να είναι εντός του αγωνιστικού χώρου.»
Από τα επεισόδια που συνέβησαν στις κερκίδες, ένας Έλληνας φίλαθλος τραυματίστηκε από σεκιούριτι στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς ήταν ελαφρύ το χτύπημα και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Επίσης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου ένας ακόμη φίλος της εθνικής, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Μετά από όλα αυτά βαριά αναμένεται να είναι η τιμωρία της Βοσνίας, καθώς δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητα τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του αγώνα. Η γροθιά του βοηθού προπονητή της Βοσνίας στον Γιάννη Γιαννιώτα, η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι επιθέσεις και το ξύλο στην κερκίδα των φίλων της εθνικής μας από επίθεση Βόσνιων και το ότι οι παίκτες αποχώρησαν δέκα λεπτά μετά τη λήξη του ματς, γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Νίκολα Ριτσόλι και τους παρατηρητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε και στην κερκίδα, με τους Βόσνιους οπαδούς να προσπαθούν να παρεισφρήσουν στην εξέδρα που βρισκόταν ο «Γαλανόλευκος Φάρος», ενώ νωρίτερα οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποδοκίμασαν την Εθνική την ώρα του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο ΠΑΟ καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση του Σπανούλη κατά Γκιστ
Σε μεταξύ τους αντιπαράθεση
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχασε μόνο τον επιθετικό του οίστρο κατά τον αποψινό τέταρτο τελικό της Α1 Ανδρών, αλλά και την ψυχραιμία του... Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε δύο στιγμές έντασης με παίκτες του Παναθηναϊκού, μία με τον Νίκο Παππά και άλλη μία με τον Τζέιμς Γκιστ.
Ο «Kill Bill» ήρθε σε αντιπαράθεση με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από βήματα που χρεώθηκε είχε φραστικό επεισόδιο με τον Παππά, στον οποίο γύρισε και με χειρονομία του ζήτησε να σωπάσει, για να πάρει απάντηση από τον «πράσινο».
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από άμυνα που έβγαλε ο Γκιστ πάνω του, ο Σπανούλης άνοιξε... διάλογο σε έντονο ύφος με τον Αμερικανό, που χτυπούσε πανηγυρικά το στήθος του.
Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση του αρχηγού του Ολυμπιακού στον Γκιστ, ενώ τις επόμενες ώρες θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε καταγγελία, έχοντας σαν πειστήριο το video της αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» καταγγέλλουν πως και από το βίντεο φαίνεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού να λέει «you are ape» (σ.σ είσαι πίθηκος) στον Αμερικανό σέντερ του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, υπογραμμίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν ειπώθηκε κάτι ρατσιστικό από πλευράς Σπανούλη και ότι από τα χείλη του Σπανούλη διακρίνουν τη φράση: «you and me» εννοώντας ότι ο διεθνής γκαρντ είπε στον Γκιστ έλα να λύσουμε την όποια διαφορά μεταξύ μας.  Newsroom ΔΟΛ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει..  !
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .- 

 ~*
~*

~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  :
 Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
--------------------------- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-29-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  27  και 28 ΜΑΪΟΥ  2017  :
~
Με  μια ανασκόπηση στα αθλητικά δρόμενα της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/27-28-2017.html  
~*  Εφημερίδα μας ARFA NEWS -2-  Δευτέρα 29 Μαΐου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/news-2-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 30 Μαΐου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.html .-
~* ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ  Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίας Τριάδος Αρφαρών  Την Κυριακή 28 Μαΐου  2017  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 31  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-31-2017.html .-
-----------------
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5616   video.  -    Σταματης Σκουλικας  

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3645   video.     σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3636 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                  12.897  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-




***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~

 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου