Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ......

~ Φάρμακα είναι οι πειρασμοί και βότανα ιατρικά, όπου θεραπεύουν τα πάθη τα φανερά και τις αόρατες πληγές μας... Κάλλιον μιας ημέρας ζωή νικηφόρος με βραβεία, πάρεξ έτη πολλά και να ζήσης εν αμελεία... Χωρίς αγώνα και χύσιν αίματος μη περιμένης ελευθερίαν παθών...Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Πάμισος ποταμός 
ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αγία Κυριακή Πήδημα Αρφαρών  
Εκκλησάκι  Σωτήρος  Σταματινού Αρφαρών
27 Μαΐου
Ιερομαρτύρων Ελλαδίου (1) (†ς΄αι. ) και Θεράποντος. Μαρτύρων Αλυπίου και Ευβιότου. Ιουλιανής και Παύλου. Οσίου Ιωάννου ομολογητού του Ρώσου (2) (†1730), του εν Νέω Προκοπίω Ευβοίας.
(1) Ο άγιος Ελλάδιος, έζησε την εποχή των σκληρών διωγμών κατά της Εκκλησίας. Η ζωή του ως λαϊκού, χαρακτηριζόταν από μεγάλη σωφροσύνη, άσκηση γι` αυτό και εξελέγη επίσκοπος. Από τη θέση αυτή ο Ελλάδιος, αναλώθηκε στη διακονία του ποιμνίου του. Κήρυττε, δίδασκε και με σύνεση και διάκριση, επέλυε τυχόν ανακύπτοντα προβλήματα. Η όλη του πολιτεία και διακονία κατόρθωσε να φέρει πολλούς ειδωλολάτρες στην ορθόδοξη πίστη. Η δράση του αυτή, προκάλεσε τούς ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον συνέλαβαν και του πρότειναν να αρνηθεί το Χριστό για να σώσει τη ζωή του. Εξοργισμένοι από την ακλόνητη πίστη του επισκόπου τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, αλλά με τη χάρη του Θεού θεραπεύθηκε απ` όλα. Τελικά μετά από συνεχόμενους ραβδισμούς, παρέδωσε το πνεύμα του και έλαβε το στέφανο του.
(2) Ο όσιος Ιωάννης, καταγόταν από τη Ρωσία. Το 1730 αιχμαλωτίστηκε από τους Τατάρους, οι οποίοι τον πούλησαν δούλο σε κάποιο Τούρκο, στο Προκόπι της Καισάρειας. Ο Τούρκος αυτός, μεταχειρίστηκε διάφορα μέσα και μεθοδείες για να πείσει τον Ιωάννη να αρνηθεί την πίστη του και να γίνει Μουσουλμάνος, όμως ο Όσιος, παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Υπέστη για το λόγο αυτό διάφορες θλίψεις, κακουχίες ταλαιπωρίες τις οποίες υπέμεινε αγόγγυστα. Αργότερα με τη χάρη του Θεού, κατόρθωσε να ελευθερωθεί από τον ασεβή κύριό του, και αμέσως αποσύρθηκε σε κάποιο ερημικό μέρος, ασκούμενος. Αφού έζησε οσιακά, με αυστηρή άσκηση και θερμή προσευχή εκοιμήθη ειρηνικά το Μάιο του 1730, συνεχίζοντας να θαυματουργεί δια του σεπτού και πανίερου λειψάνου του, το οποίο από το 1925 τοποθετήθηκε στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

~** Αύριο  Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στον πλήρως ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο-Κωνσταντίνο Αρφαρών Καλαμάτας θα  γίνουν τα εγκαίνια-Θυρανοίξια του Ναού παρουσία δύο Μητροπολιτών και Ιερέων της περιοχής μας και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας  κ.κ. Χρυσόστομου και Λεοντοπόλεως κ.κ. Γαβριήλ  .- .
Την παραμονή Σάββατο 27-05-2017 έγινε μέγας Εσπερινός παρουσία πολλών πιστών ...και Αρτοκλασία  ..


Βίντεο :
~*Εσπερινός και Αρτοκλασία  .... στον  Ι.Ν. Κωνσταντίνου-Ελένης στο Αρφαρά  27-05-2017 πλήρως ανακαινισθέντας εκ θεμελίων : https://youtu.be/fn4OQsFMbn0  .-


~ Video 2  :  *Εσπερινός  στον  Ι Ν  Κωνσταντίνου Ελένης στο Αρφαρά  27/05/2017: https://youtu.be/_k0FjXaaYNY  .-~* ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016:
 https://youtu.be/uER8oDLjPSk  .-
~*Εσπερινός  στον  Ι Ν  Κωνσταντίνου Ελένης στο Αρφαρά  27/05/2017: https://youtu.be/r1gjDA2U-gU  .-
 ~*Εσπερινός Θυρανοίξια Ι Ν  Κων νου  και Ελένης Αρφαρά Μεσσηνίας 27/05/2017: https://youtu.be/5Vtvq5GJLpU  .-,
~*Θυρανοίξια  Ι Ν  Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένη Εσπερινός  27 05 2017  ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/-vfZizaRZGY   .-,
 


Σήμερα 27/05/2017 εορτάζουν:

Άγιος Ελλάδιος, Άγιος Θεράπων, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
~   Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~   Ἐκ γῆς ὁ καλέσας σε πρὸς οὐρανίους μονάς, τηρεῖ καὶ μετὰ θάνατον ἀδιαλώβητον τὸ σκῆνός σου ὅσιε. Σὺ γὰρ ἐν τῇ Ἀσία ὡς αἰχμάλωτος ἤχθης, ἔνθα καὶ ὠκειώθης τῷ Χριστῷ Ἰωάννη. Αὐτὸν οὖν ἱκέτευε, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννου του Ρώσου - 27 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/uUiFACPG_R4  .-


Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
***  Περίοδο «χάριτος» ζητούν οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας για την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ για τους αιγιαλούς 
 
 
 
«Βαρύς ο πέλεκυς» σε όσους δε συμμορφωθούν, με τριπλασιασμό των προστίμων!
  Αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών θα συναντηθεί σήμερα με τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού
    Συγκέντρωση και συζήτηση εν όψει της νέας ΚΥΑ για τους αιγιαλούς, που έγινε γνωστή στους Δήμους στις 22 Μαΐου, πραγματοποίησαν χθες στο παραλιακό καφέ-μπαρ «Μύθος» οι καταστηματάρχες της παραλίας της Καλαμάτας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Ανδρέας Ζαγάκος, ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους για όσα προβλέπει η νέα ΚΥΑ, και κυρίως για τον τριπλασιασμό των προστίμων για όσους δε συμμορφωθούν. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το χρονικό περιθώριο που δίνεται για αλλαγές και τροποποιήσεις στα καταστήματα, ώστε να είναι συμβατά με τη νέα ΚΥΑ, λήγει στις 15 Ιουλίου. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των καταστηματαρχών και, τελικά, από κοινού αποφασίστηκε να ζητηθεί «περίοδος χάριτος» για τη φετινή τουριστική σεζόν, χωρίς όμως το κράτος να απεμπολεί το δικαίωμα στα έσοδά του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαγάκος διευκρίνισε ότι για την πλειοψηφία των καταστηματαρχών η νέα ΚΥΑ κινείται σε σωστή κατεύθυνση και έρχεται να βάλει σε τάξη προβλήματα χρόνων. Παρ’ όλα αυτά, το χρονικό περιθώριο, από τη στιγμή που έγινε αυτή γνωστή στους ενδιαφερόμενους, δηλαδή στις 23 Μαΐου, και μέχρι το περιθώριο που δίνεται για αλλαγές, στις 15 Ιουλίου, είναι πολύ μικρό, μέσα στην τουριστική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει, και αποτελεί «πλήγμα» για τους καταστηματάρχες να πραγματοποιήσουν τώρα αυτές τις αλλαγές, καθώς δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε χρήμα τη δεδομένη στιγμή.
Έτσι, συμφωνήθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους να ζητηθεί «παράταση» για την ημερομηνία που πρέπει να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές και να ισχύσουν ουσιαστικά από την επόμενη τουριστική σεζόν. Συγκροτήθηκε, δε, και μια ολιγομελής επιτροπή, η οποία αναμένεται να εκφράσει αυτό το αίτημα σήμερα το απόγευμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μεσσηνίας, ενώ θα αποστείλει έγγραφο και στους υπολοίπους βουλευτές του νομού.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περικλής Μαντάς, ο οποίος συμφώνησε τόσο στο ότι η ΚΥΑ κινείται σε σωστή κατεύθυνση όσο και στο δίκαιο αίτημα των καταστηματαρχών για παράταση στην εφαρμογή της. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει το αίτημά τους.
«Παρών» ήταν και υπεύθυνος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και δημοτικός σύμβουλος, Τάσος Πολυχρονόπουλος. Όπως διευκρίνισε, εκτός από τον «τοπικό» ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει και τον εαυτό του, καθώς ως κάτοικος της παραλίας καταλαβαίνει και κατανοεί τα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών.
Σημείωσε, δε, ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να ακουστούν τα αιτήματα του συλλόγου, αλλά και να υπάρξει άμεσα συνάντηση και ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού.
Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Κουτίβας, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος θα στηρίξει το αίτημα των καταστηματαρχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαγάκος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Κτηματική Υπηρεσία Καλαμάτας, που χωρίς να είναι στις αρμοδιότητές της ενημέρωσε το Σύλλογο για όλες τις αλλαγές που προβλέπονται στη νέα ΚΥΑ και ειδικά για τα υψηλά πρόστιμα.  Του Κώστα Γαζούλη

*** Φυλάκιση 16 μηνών στο ζευγάρι που άνοιξε τάφους και οστεοθήκες σε Θουρία και Άμμο 
Είδε… όραμα, είπε στο δικαστήριο, ότι θα έβρισκε χρήματα
 Επεισόδιο από την παλιά τηλεοπτική σειρά «Ορκιστείτε, παρακαλώ» θα μπορούσε να είναι – αν δεν είχε τις υπόλοιπες τραγικές διαστάσεις – η υπόθεση του ζευγαριού τυμβωρύχων που δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Τόσο ο 40χρονος όσο και η 43χρονη κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και περιύβριση νεκρών. Πρόκειται για τα δύο άτομα που συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες, γιατί είχαν ανοίξει μνήματα στα νεκροταφεία Θουρίας και Άμμου, ενώ είχαν αδειάσει και τα οστά από οστεοθήκες, αναζητώντας χρυσαφικά και πολύτιμα αντικείμενα.
Αμφότεροι δήλωσαν χρήστες ναρκωτικών, λέγοντας πως τα τελευταία χρόνια παρακολουθούν πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Ωστόσο, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι εκείνη τη μέρα είχε πιει «μια καρτέλα χάπια» και… έβλεπε οράματα ότι στις οστεοθήκες είναι κρυμμένα χρήματα. Επίσης, παραδέχτηκαν μόνο το περιστατικό στο νεκροταφείο Άμμου και όχι στη Θουρία.
Μπερδεμένοι εμφανίσθηκαν και ως προς το τρίτο άτομο της παρέας, έναν 42χρονο που δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, πρώην σύζυγο της γυναίκας, για τον οποίο τη μία έλεγαν ότι κάνουν παρέα και ανησυχούν όταν χάνεται και την άλλη ότι «δεν τον είδαν, δεν τον ήξεραν».
  Μάρτυρες
Στη Θουρία, οι κάτοικοι διαπίστωσαν την προηγούμενη Κυριακή ότι στο νεκροταφείο των Αγίων Θεοδώρων κάποιοι είχαν ανοίξει τέσσερις τάφους, ενώ στο οστεοφυλάκιο είχε παραβιασθεί το παράθυρο. Οι δράστες είχαν ανοίξει τις οστεοθήκες, είχαν σκορπίσει τα οστά στο έδαφος, ενώ φάνηκε ότι είχαν ξεχωρίσει τα κρανία, ψάχνοντας προφανώς για χρυσά δόντια.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε αυτό το περιστατικό ήταν κα οι τρεις, ενώ το ίδιο απόγευμα ο 40χρονος με την 43χρονη πήγαν στο νεκροταφείο του χωριού Άμμος. Μπήκαν στο οστεοφυλάκιο από ανασφάλιστη πόρτα και άνοιξαν τουλάχιστον 10 οστεοθήκες, σκορπώντας τα οστά στο έδαφος. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Τους συνέλαβαν, ωστόσο, λίγο αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε χθες για το περιστατικό στη Θουρία είπε ότι εντόπισαν τον 42χρονο άντρα στο νοσοκομείο, ο οποίος κατέληξε εκεί με τραύματα, τα οποία απέκτησε, όπως είχε πει, γιατί έπεσε από μάντρα. Εκεί, όπως είπε, διαπίστωσαν ότι τα παπούτσια που φορούσε ήταν ίδια με το αποτύπωμα που είχαν βρει στο νεκροταφείο τις προηγούμενες ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τις πράξεις, σε τέσσερις τάφους είχαν βγάλει ή μετακινήσει τα μάρμαρα, αλλά δε φαινόταν να έχουν μπει.
Κάτοικος από τον Άμμο είπε ότι τους είδε να τριγυρνούν στο χωριό και μετά να κατευθύνονται στο νεκροταφείο. Ύστερα από λίγο πήγε με τον αδελφό του να δει τι γίνεται και τους είδαν μέσα στο οστεοφυλάκιο.
Επίσης, κατέθεσε ο παπάς του χωριού, ενώ κάτοικος από τη Θουρία είπε πως ειδοποιήθηκε από την αδελφή του ότι έχουν ανοίξει τον τάφο των γονιών τους. Τους ενημέρωσαν, δε, γείτονες που είδαν τον οικογενειακό τάφο ανοικτό και νόμιζαν ότι έκαναν εκταφή.
  Απολογίες
Στην απολογία της η 43χρονη είπε ότι είναι ζευγάρι με τον 40χρονο, ενώ ο 42χρονος είναι ο πρώην άνδρας της. Σημείωσε ότι με τον 40χρονο είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και παρακολουθούν πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ από το 2014. Αρνήθηκε ότι είχαν πάει στη Θουρία, ενώ για το νεκροταφείο στον Άμμο, είπε ότι είχε πιει «μια καρτέλα χάπια» και το μυαλό της δε λειτουργούσε.
Είχε φανταστεί, όπως περιέγραψε στο δικαστή, ότι σε κάποια οστεοθήκη θα έβρισκε χρήματα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως έχει τρία παιδιά, αλλά της τα έχουν πάρει και προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη.
Από την πλευρά του, ο 40χρονος είπε ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πως το 2016 έκανε μόνο ένα μεροκάματο. Δεν έχουν χρήματα ούτε για να μετακινηθούν με λεωφορείο, ενώ παραδέχθηκε ότι πήγαν στο νεκροταφείο και αυτός μπήκε στην εκκλησία, μήπως έβρισκε λεφτά, όμως το συρτάρι ήταν ανοικτό και άδειο.
Όπως περιέγραψε, όταν βγήκε από την εκκλησία, είδε τη σύντροφό του στο οστεοφυλάκιο.
Αρνήθηκαν δε και οι δύο ότι έψαχναν για χρυσαφικά και χρυσά δόντια.
Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών στη γυναίκα με 3ετή αναστολή και 8 μηνών στον άντρα, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Λαογραφικό διήμερο για το μανιάτικο μοιρολόι 

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργανώνει λαογραφικό διήμερο αφιερωμένο στο μανιάτικο μοιρολόι, σήμερα και αύριο, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν εισηγήσεις τους ο Αριστείδης Δουλαβέρας, τέως αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Σοφία Καπετανάκη, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Σωκράτης Κουγέας, φιλόλογος - συγγραφέας και ο Δημήτρης Γιαννημάρας, εκπαιδευτικός - συγγραφέας και τέως δήμαρχος Δυτικής Μάνης.
Θα διαβάσει μοιρολόγια η συγγραφέας Γαρυφαλλιά Κατσαμπάνη – Τσαγκάρη και θα συμμετάσχουν μοιρολογίστρες από τη Δυτική Μάνη. Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, με την καθηγήτρια Παραδοσιακής Μουσικής Γεωργία Ψαραδέλλη και ο Παναγιώτης Κάτσος στη φλογέρα και το κλαρίνο, θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση.

*** Πέρασε στην ιστορία ο πίνακας με την κιμωλία 
Τις ανάγκες 100 τμημάτων με ισάριθμους πίνακες, σε 29 Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειάς του, καλύπτει ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνη ύψους 18.004,80 ευρώ με το ΦΠΑ, από δημοτικούς πόρους.
Τους πρώτους πίνακες με χρήση μαρκαδόρου παρέδωσε χθες ο δήμαρχος στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας Δημήτρη Οικονομόπουλο, ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας.
Οι πίνακες θα τοποθετηθούν πάνω στους υφιστάμενους και με τον τρόπο αυτό θα πάψει η χρήση κιμωλίας σε πολλά Δημοτικά Σχολεία.
Εντός του έτους θα τοποθετηθούν πίνακες αυτού του είδους σε όλα τα τμήματα τάξεων του Δημοτικού Σχολείου (απομένουν 35), ενώ θα ακολουθήσει η αντικατάσταση πινάκων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας θα κινήσει τη διαδικασία αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών για σχολεία.

*** «Μπούκαρε» στα δωμάτια των τουριστών, κυρίως στη Μάνη 
Τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα τουριστών είχε βάλει στο μάτι ένας 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ευτυχώς συνελήφθη γρήγορα από αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης.
Συνελήφθη την Πέμπτη σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στη Στούπα, ενώ πάνω του βρέθηκαν κάποια κλοπιμαία.
Όπως προέκυψε στη συνέχεια, στις 22 του μήνα  παραβίασε στη Γιάλοβα Πύλου μπαλκονόπορτα διαμερίσματος όπου διέμεναν Αμερικανοί τουρίστες και αφαίρεσε διαβατήριο, δύο φορητούς υπολογιστές, δύο κολιέ, ηλεκτρονικές συσκευές ήχου, προσωπικά είδη και 450 ευρώ. Όταν συνελήφθη υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα θαμνώδη σημείο στη Γιάλοβα, όπου βρήκαν όλα τα κλοπιμαία από τους Αμερικανούς τουρίστες, πλην των χρημάτων.
Μια ημέρα πριν συλληφθεί, διέρρηξε πόρτα εισόδου καφετέριας στη Στούπα και από την ταμειακή μηχανή πήρε 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο και τα 223 ευρώ βρέθηκαν πάνω του όταν συνελήφθη.
Τέλος, προέκυψε ότι την Τετάρτη ανέβηκε με σκάλα σε μπαλκόνι ορόφου στη Στούπα, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ένοικο του δωματίου και τράπηκε σε φυγή. Επίσης, εκείνη τη νύχτα διέρρηξε παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Στούπα, το οποίο ερεύνησε, αλλά δεν πήρε κάτι.
Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου για παραβίαση περιορισμών διαμονής.  Β.Β.

*** Πρώτη ανοικτή συνάντηση μελών και φίλων του ΙΟΝΕ και επιτυχίες στην Κρήτη για την «Τόλμη» 
Την πρώτη καλοκαιρινή συνάντηση ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν διοργανώνει το Σάββατο 10.06.2017 στις 20:00 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του στην Μαρίνα Καλαμάτας. Στην συνάντηση, που θα περιλαμβάνει και πλούσια εδέσματα, θα συζητηθούν οι επερχόμενες δραστηριότητες του Ομίλου και θα ενημερωθούν τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου πώς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτές. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο και φίλο της ιστιοπλοΐας.
  Πρωτιά στα Χανιά για την «Τόλμη»
Με επιτυχίες στέφθηκε η συμμετοχή του σκάφους «Τόλμη» στους Καλλικράτειους αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη ανοικτής θάλασσας, που συνδιοργάνωσαν ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου στα Χανιά το διήμερο 30 Απριλίου και 1 Μαΐου. Συνολικά έλαβαν μέρος οκτώ σκάφη από Ν.Ο.Χανίων, Ι.Ο.Χανίων, Ν.Ο. Ρεθύμνου και Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας, συμμετοχή η οποία θεωρείται πολύ ικανοποιητική.
Μετά από ταξίδι 130 ναυτικών μιλίων που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Απριλίου, η «Τόλμη» συμμετείχε σε 2 ιστιοδρομίες που εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την Περιφέρεια Κρήτης.
Ο πρώτος αγώνας (Κ1) διεξήχθη το Κυριακή 30 Απριλίου με διαδρομή ΝΟΧ – Τερσανάς – νησίδα Θοδωρού – ΝΟΧ, αποστάσεως 17 ναυτικών μιλίων.
Ο δεύτερος αγώνας (Κ2) έγινε τη Δευτέρα 1 Μαΐου με διαδρομή ΝΟΧ – νησίδα Θοδωρού – ΝΟΧ, αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων.
  Πρώτη και δεύτερη θέση
Στην πρώτη ιστιοδρομία (Κ1) την 1η θέση πήρε το σκάφος «ΤΟΛΜΗ» του Ι.Ο. Νοτίου Ελλάδας με κυβερνήτη τον Ιωάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Λημνιό, Μάρθα Σινάπη, Κυριάκο Μπρεγιάννη και Βίκυ Κουφού.
Οσον αφορά τα αποτελέσματα για τον αγώνα Κ2, στην 1η θέση βρέθηκε το «ΠΑΝΕΦΗ 2» (ΙΟΧ), 2ο το σκάφος «ΤΟΛΜΗ» (ΙΟΝΕ) και 3ο το σκάφος «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ» (ΝΟΧ).

***  Προβολή της Καλαμάτας 
Το τεύχος Μαΐου – Ιουνίου 2017 του περιοδικού Blue, που εκδίδει η αεροπορική εταιρεία Aegean και διατίθεται στα αεροσκάφη της, φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στη Μεσσηνία, μεγάλο τμήμα του οποίου αφορά στην Καλαμάτα.
Η προβολή της Καλαμάτας έχει τον τίτλο: «Καλαμάτα: Η πολιτεία του ήλιου» και περιλαμβάνει προτάσεις του συντάκτη σχετικά με τα αξιοθέατα που μπορεί να δει ο επισκέπτης στην πόλη, πού να φάει, καταστήματα που έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί για καφέ και ποτό και ποια τοπικά προϊόντα να αγοράσει.
Μια ακόμα θετική προσπάθεια προβολής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας…  Α.Π.

***  ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΑΓΚΥΡΑΣ! Το ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ τα αλλάζει όλα;.. 
~  Η διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας παραμένει ζωντανή και υποδαυλίζεται από την απόφαση του Ερντογάν να μην επιτρέψει σε Γερμανούς Υπουργούς να επισκεφτούν Γερμανούς στρατιώτες στη ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ.
Εχθές συνεκλήθη επειγόντως η Bundestag ώστε να ενημερωθεί το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας για τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αυτό φαίνεται από την 20λεπτη συνομιλία μεταξύ Μέρκελ και Ερντογάν στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ που έγινε σε κακό κλίμα και δεν κατέληξε πουθενά.
Αξίζει να τονιστεί πως οι Τούρκοι επιτρέπουν τις επισκέψεις στη βάση του Ικονίου, όπου σταθμεύουν τα AWACS, που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο κατά του ISIS αλλά μέχρι εκεί.
Θυμίζουμε πως η Μέρκελ δημοσίως έχει δηλώσει πως αν δεν αλλάξει πολιτική η Άγκυρα, η Γερμανία θα αποσύρει όλες τις δυνάμεις από την Τουρκία.
 Ωστόσο αμφότερες πλευρές δηλώνουν πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Οι γνώστες όμως δηλώνουν πως αυτό είναι επικοινωνιακό τρικ και δε στηρίζεται σε κάτι χειροπιαστό.

***  Έσκασε ΤΩΡΑ!  ΒΟΜΒΑ για τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ...

~  Κλυδωνισμούς προκαλεί η απόφαση-σοκ του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέτει συνταγματικά προβλήματα και ενστάσεις για τον τρόπο βαθμολόγησης ορισμένων μαθημάτων γενικής παιδείας στις Πανελλαδικές, αλλά και για τον προνομιακό τρόπο εξέτασης ή εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ διαφόρων κατηγοριών υποψηφίων (με μαθησιακές δυσκολίες, αθλητικές διακρίσεις κ.λπ.).
Το ΣτΕ κρίνει (κατά πλειοψηφία) αντισυνταγματική τη βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας (Εκθεσης κ.λπ.) ως μαθήματος γενικής παιδείας, με τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας και όχι μικρότερο, σε σχέση με ένα μάθημα κατεύθυνσης που θεωρείται κομβικής σημασίας για την είσοδο π.χ. στην Ιατρική Σχολή.
Την ίδια στιγμή αντισυνταγματικό θεωρεί και το πλαίσιο που θεσπίζει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό εισόδου στα ΑΕΙ (4,5%), με προνομιακή μοριοδότηση υποψηφίων, διακριθέντων σε διάφορα αθλήματα, χωρίς καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων.
Παράλληλα το ΣτΕ διχάζεται και για το κατά πόσον η πολιτεία οφείλει να προβλέπει ειδικές-ξεχωριστές θέσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των συνταγματικών αρχών της ισότητας και αξιοκρατίας.
Τα σοβαρά αυτά συνταγματικά προβλήματα εντόπισε σε «πιλοτική δίκη» το Γ΄ τμήμα ΣτΕ με αυξημένη σύνθεση, παραπέμποντας την υπόθεση στην Ολομέλεια λόγω σπουδαιότητας και υποχρεωτικά, αφού μπήκε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, και σε περίπτωση που υιοθετηθούν οι σχετικές απόψεις, θα ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες ανατροπές στον χώρο της εκπαίδευσης.
Το θέμα έφτασε σε «πιλοτική δίκη» κατόπιν προσφυγής υποψηφίου «Θετικών Σπουδών» που, ενώ αρίστευσε στα μαθήματα προσανατολισμού, Χημεία, Φυσική, Βιολογία (20, 19,7 και 19,5 αντίστοιχα), δεν μπήκε στην Ιατρική Θράκης γιατί πήρε 13,6 στη Νεοελληνική Γλώσσα, συγκεντρώνοντας 18.495 μόρια, έναντι 18.648 που ήταν η βάση εισαγωγής.
Πρέπει να τονίσουμε πως η απόφαση δεν επηρεάζει τις φετινές εξετάσεις.

***  ΜΑΚΕΛΕΨΑΝ τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ!  Εξαιρετικά ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...(18+)

~ Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έχασαν μαρτυρικά τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι πραγματικά σοκαριστικές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 10 τρομοκράτες που επέβαιναν σε ημιφορτηγά και φορούσαν ρούχα παραλλαγής, έφτασαν κοντά στο κομβόι δυο λεωφορείων και ενός φορτηγού που μετέφεραν πιστούς και άνοιξαν πυρ, γαζώνοντάς τους.
Οι ομάδα των Χριστιανών Κοπτών ήταν καθ' οδόν προς το μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην περιοχή της Μίνιας, στην Άνω Αίγυπτο για προσκύνημα. Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Αραμέια, υψηλά ιστάμενο στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, ενώ μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 28 άνθρωποι.
Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο του Μπένι Σουέφ, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν προς το Ισλαμικό Κράτος (που είχε αναλάβει την ευθύνη και για το μακελειό της Κυριακής των Βαΐων), ενδέχεται να κρύβεται πίσω από το "τυφλό" τρομοκρατικό χτύπημα.
 Οι φωτογραφίες που βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας από το μακελειό κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου - Προσοχή, οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές
newsit

***  ΒΟΜΒΑ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!  Ετοιμάζουν ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ για την ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ''...

~  Όπως γράψαμε λοιπόν και σε προηγούμενο άρθρο μας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι έκτο κόμμα στη νέα Δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ACTION 24.
Μάλιστα οι δημοσκόποι τόνισαν πως είναι το μόνο κόμμα που έχει ανοδική τάση, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα.
Βίντεο  : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 25/05/2017 , https://youtu.be/pc0OcKxf22M  .-
~ Το σύστημα όμως τρέμει και όπως προειδοποιεί ο Κ. Βελόπουλος τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προβοκάτσια. Άλλωστε το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο σκηνικό.
Όταν κάποιος πολιτικός φορέας δεν έχει χορηγούς δεν έχει και σχέση εξάρτησης. Αυτά τα κόμματα, τα ειλικρινή το σύστημα τα φοβάται. Τότε, όταν δεν μπορεί να εξαγοράσει τα χτυπά. Τα χτυπά σκληρά.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ όμως δε φοβάται. Έχει το λαό μαζί της. Έχει όλη τη στήριξη που μέρα με τη μέρα αυξάνεται.
Διότι ο κόσμος βλέπει, ακούει και κρίνει.
 Ποιος έχει πρόγραμμα και ποιος όχι.
Ποιος λαμβάνει έξωθεν εντολές και ποιος όχι.
Ποιος είναι υπηρέτης του ελληνικού λαού και ποιος της τσέπης του.
Έρχεται καυτός μήνας και σας καλούμε να είστε έτοιμοι…

***  ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ! «Συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα»...

~ Στον «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, μίλησε ο Κώστας Ζαχαριάδης.
 Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επισημαίνονυας3 πως προσδοκά σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.
 «Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουμε τον Σεπτέμβρη του 2018 να πατήσουμε στα πόδια μας. Αν το καταφέρουμε αυτό, οι θυσίες έχουν νόημα παρά την πίεση και την αδικία. Εγώ λέω ότι πολλά από αυτά που ψηφίζουμε είναι άδικα, διότι αυτή είναι η διαδικασία της επιτροπείας, για αυτό πρέπει να φύγουμε από αυτή την διαδικασία», είπε στην συνέχεξα ο κ. Ζαχαριάδης.
 Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κ Κώστα Ζαχαριάδη στην ίδια εκπομπή ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνάει με τους θεσμούς!
 «Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία», είπε χαρακτηριστικά. thecaller

***  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ;  Ποτέ!  Μας πούλησαν όλοι...

~ Ο μέχρι πρότινος θρίαμβος που διακατείχε τόσο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και το σύνολο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι το ελληνικό χρέος θα τακτοποιόταν με μια συμφωνία – εξπρές, μετατράπηκε σε κατήφεια και έντονο προβληματισμό.
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έγινε νόμος του κράτους, αλλά η κυβέρνηση έμεινε να κοιτάζει, αποσβολωμένη και μουδιασμένη από το «καναβάτσο» των Βρυξελλών, τους Θεσμούς να μεταθέτουν στις καλένδες το θέμα του χρέους.
Και ήταν ακριβώς εκείνη η στιγμή που ήρθε η «διαρροή» του εμπιστευτικού εγγράφου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με το οποίο οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα έμειναν, για ακόμη μία φορά, «κενό γράμμα», καθώς το Κουαρτέτο δεν φαίνεται να επιθυμεί να δώσει «ανάσες» στην ελληνική οικονομία.
Μέσα από τρία διαφορετικά σενάρια, όπως αυτά περιγράφονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, αποδεικνύεται η πρόθεση των δανειστών και ιδίως των κυρίων Ρέγκλινγκ (ESM) και Σόιμπλε να παρατείνουν τη λιτότητα για τουλάχιστον 60 χρόνια, κάτι που συνεπάγεται τον εκμηδενισμό των πολιτών αυτής της χώρας.
Τα τρία σενάρια
Σενάριο 1
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του Reuters, η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της, εφόσον τα πρωτογενή πλεονάσματα διατηρηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ ή πιο πάνω μέχρι το 2032 και σίγουρα πάνω από το 3% μέχρι το 2038.
Ως προς αυτή τη λύση, υποστηρίζεται πως τέτοιες μακρές περίοδοι υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι δίχως προηγούμενο: Για παράδειγμα η  Φινλανδία  είχε πρωτογενές πλεόνασμα  5,7%  για  11 χρόνια, την περίοδο  1998-2008  και η  Δανία 5,3%  για  26 χρόνια, από το  1983  έως το  2008.
Μία δεύτερη επιλογή υπό το σενάριο Α υποθέτει ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει τη μέγιστη πιθανή «ελάφρυνση» χρέους, στο πλαίσιο της συμφωνία του Μαΐου του 2016. Υπό το πρίσμα αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο  3,5%  έως το  2022, αλλά μετά θα μπορεί να το ρίξει σε περίπου  2%  στα μισά της δεκαετίας του  2030  και στο  1,5%  έως το  2048, βγάζοντας μέσο όρο  2,2%  την περίοδο  2023-2060.
Χρεωμένοι και… υποθηκευμένοι για μια ζωή!
Το ίδιο εμπιστευτικό έγγραφο αναφέρει ότι η «μέγιστη» πιθανή «ελάφρυνση» χρέους που εξετάζεται είναι μία  επέκταση της μέσης σταθμισμένης ωρίμανσης δανείων κατά 17,5 χρόνια, από τα 32,5 χρόνια που είναι σήμερα, με τα τελευταία δάνεια να εκπνέουν το 2080.
Ακόμη, ο  ESM  θα περιόριζε τις αποπληρωμές των δανείων στο  0,4%  του ΑΕΠ έως το  2050  και να θέσει «ταβάνι»  1%  στα επιτόκια έως το  2050. Επίσης, ο ESM αγόραζε το  2019  τα  13 δισ. ευρώ  που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθώς αυτά τα δάνεια είναι πολύ πιο ακριβά από εκείνα της ευρωζώνης.
Όλα αυτά θα κρατούσαν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στο  13%  του ΑΕΠ έως το  2060  και να ρίξει την αναλογία χρέους/ΑΕΠ στο  65,4%  το  2060, από περίπου  180%  που είναι τώρα. Επίσης, το σενάριο Α εκτιμά σε  1,3%  τη μέση ετήσια ανάπτυξη στην Ελλάδα για αυτή την περίοδο.
«Το  ΔΝΤ  πιστεύει δικαιολογημένα ότι τέτοιες εκτιμήσεις για ανάπτυξη και πρωτογενή πλεονάσματα είναι  μη ρεαλιστικά  στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι θεσμοί είναι αδύναμοι και η παραγωγικότητα χαμηλή», σημειώνει ακόμη το Reuters.
Σενάριο 2
Το δεύτερο σενάριο του εγγράφου βασίζεται στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για μέση ανάπτυξη  1%  και επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα  1,5%  από το  2023, έπειτα από πέντε χρόνια στο  3,5%. Αυτό βλέπει το ελληνικό χρέος να αυξάνεται από το  2022  και να φτάνει στο  226%  το  2060.
Τότε, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να  ανακεφαλαιοποιηθούν  και οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, στα τέλη της δεκαετίας του 2020, θα είναι πάνω από το «ταβάνι» του  15%  του ΑΕΠ που έχουν υποσχεθεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, ξεπερνώντας το  50%  το  2060.
Για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, υπό τις εκτιμήσεις του Ταμείου, η ευρωζώνη θα πρέπει να παρέχει  βαθύτερη  «ελάφρυνση» χρέους στην Ελλάδα από εκείνη που προσφέρθηκε με όρους το 2016, κάτι που  απορρίπτουν  οι υπουργοί της ευρωζώνης.
Τον Μάιο του 2016 η ευρωζώνη  υποσχέθηκε  να επεκτείνει τις ωριμάνσεις και τις περιόδους χάριτος των ελληνικών δανείων, ώστε οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας να είναι κάτω από το  15%  του ΑΕΠ έπειτα από το  2018  μεσοπρόθεσμα και κάτω από το  20%  του ΑΕΠ αργότερα.
Επίσης, τότε είχαν πει ότι θα εξετάσουν την αντικατάσταση των πιο ακριβών δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα με φθηνότερα της ευρωζώνης και να μεταβιβάσουν στην Αθήνα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.
«Όμως», συνεχίζει το Reuters, «όλα αυτά μπορούν, πάντα κατά τις υποσχέσεις, να συμβούν μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει τις  εξοντωτικές «μεταρρυθμίσεις» έως τα μέσα του 2018 και μόνο αν μία ανάλυση δείξει ότι η Αθήνα χρειάζεται «ελάφρυνση» προκειμένου το χρέος να γίνει βιώσιμο».
Αυτό, βεβαίως, δεν είναι παρά ακόμη μία ουτοπική υπόθεση.
Σενάριο 3
Το έγγραφο κάνει αναφορά και σε ένα  τρίτο σενάριο, συμβιβασμό των δύο πρώτων, υποθέτοντας ότι θα υπάρχει μέση ανάπτυξη  1,25%, πρωτογενές πλεόνασμα  3,5%  έως το  2022, το οποίο στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά σε μέσο όρο  1,8%  αντί για  2,22%, την περίοδο  2023-2060.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το ελληνικό χρέος θα γίνει βιώσιμο με επιμήκυνση των μέσω ωριμάνσεων των δανείων της ευρωζώνης κατά  15 χρόνια, με τα τελευταία να λήγουν το  2080, κλείδωμα του επιτοκίου στο 1%  έως το 2050και όριο απόσβεσης στο  0,4%  του ελληνικού ΑΕΠ. Βεβαίως, και το σενάριο αυτό οδηγεί την Ελλάδα σε ακόμη πιο δεινές περιπέτειες.
Τι περιμένει πλέον η Ελλάδα
Σε λιγότερο από ένα μήνα, στο τακτικό Eurogroup της 15ης Ιουνίου, το μόνο που μπορεί πλέον η χώρα να αναμένει είναι μια συμφωνία που θα περιορίζεται μόνο στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και στην εκταμίευση της δόσης των 7,1 δισ. ευρώ.
Μεγάλο ερώτημα παραμένει, ωστόσο, εάν η κυβέρνηση θα έχει προλάβει ως τότε να κλείσει τα 25 προαπαιτούμενα.
Όπως όλα δείχνουν, το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει περαιτέρω στο ελληνικό πρόγραμμα κι όλα δείχνουν πως η σύνταξη νέας έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, είναι μάλλον αβέβαιη.
Όσο για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), μάλλον θα αρχίσει να θυμίζει «όνειρο θερινής νυκτός»
Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι πλέον μπαίνει οριστικά «ταφόπλακα» στη συζήτηση για το χρέος, στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πόνταρε πολλά.
Με απλά λόγια: δώσαμε ξανά, για πολλοστή φορά τα πάντα και δεν πήραμε παρά μόνο μια επαχθέστατη συμφωνία – συμβιβασμό, που υποθηκεύει μια για πάντα τις ζωές των Ελλήνων.  newsbomb

***  ΣΟΚ! Οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποίκησαν την ΑΜΕΡΙΚΗ...

~  Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες.... (διαβάστε το άρθρο μας μέχρι τέλους)
Πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, ανάμεσα τους και ο καθηγητής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Phoenix o Dr. Thomas A. Anderson υποστηρίζουνε ότι οι Ίωνες κατέφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ. και χρησιμοποιήσανε το νησί Χοκάιντο για ορμητήριο του αποικισμού της Αμερικής, που πρέπει να έγινε γύρω στο 6500 π.Χ.
Μάλιστα πρέπει να έφτασαν και στα της Χαβάη καθώς έχουνε μείνει εκεί και διάφορες ελληνικές λέξεις όπως Αέτο, που στα χαβανέζικα σημαίνει ΑΕΤΟΣ. Σύμφωνα με τις μελέτες οι Ίωνες πρέπει να διασπάστηκαν σε δύο ομάδες.
Η πρώτη ομάδα κατευθύνθηκε προς βορρά. Αυτοί ήτανε οι Ίωνες Βάκχιοι, ενώ η δεύτερη ομάδα κατευθύνθηκε προς νότο, αυτοί ονομάζονταν Ίωνες Εκάτιοι.
Οι Ίωνες Βάκχιοι μετονομάστηκανε σε Ιοναβάκχιο, που αργότερα με γλωσσολογικές παραφράσεις γίνανε οι σημερινοί Ναβάχο, ο πιο πολιτισμένος λαός Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής.
Αυτοί δώσανε στις σημερινές ΗΠΑ διάφορα τοπωνύμια όπως το ποτάμι ΠΟΤΑΜΟΚ, που προέρχεται από την ελληνική λέξη ΠΟΤΑΜΟΣ.
Οι Ίωνες Εκάτιοι, μετονομαστήκανε με το πέρασμα των αιώνων σε Ίνκατεις, που με τη γλωσσολογική εξέλιξη γίνανε αργότερα οι Ίνκας, ο γνωστός και εξελιγμένος πολιτισμός της Ν. Αμερικής.
Ο διακεκριμένος παλαιοντολόγος και αεροναυπηγός καθηγητής του πανεπιστημιού του Michigan o Dr. Hugo Weaving, μπόρεσε τελευταία να αποκωδικοποιήσει την γραφή των κατοίκων εκέινης της μυστηριώδους πόλης και κατεληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία ελληνική διάλεκτο, όπως οι Αιολικές διάλεκτοι των κατοίκων της Θεσσαλίας και της Μυτιλήνης.
Eπίσης διαβάζουμε πως ο καθηγητής ιστορίας του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Dr. Don Davis εξηγεί ότι οι κάτοικοι της πόλης Τιτουάνκο εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχουνε στην πόλη τα ίχνη κάποιας φυσικής καταστροφής, επιδημίας ή πολέμου, γιατί οι κάτοικοι είχανε τόσο ανεπτυγμένο πολιτισμό, που μπορέσανε να αποικίσουνε το διάστημα. Κι έτσι εξαφανίστηκε εκείνος ο μυστηριώδης πολιτισμός των Άνδεων σε μία νύχτα.
Ενδιαφέρουσα είδηση…
Μόνο που κάτι μας φαίνεται περίεργο στην όλη είδηση. Thomas A. Anderson είναι το όνομα που είχε ο Κιάνου Ριβς στο Μάτριξ.
Αποτέλεσμα εικόνας για NEO matrix
Hugo Weaving είναι το όνομα του ηθοποιού που έκανε τον κακό στο Μάτριξ.
Αποτέλεσμα εικόνας για hugo weaving
Don Davis είναι ο συνθέτης τη μουσικής του Μάτριξ.

Σα να μην πηγαίνει κάτι καλά… εσείς τι λέτε;

***  O TΡΑΜΠ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ! «Το αίμα των χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται»...

~  Τη στιγμή που η Αιγυπτιακή Αεροπορία ισοπεδώνει βάσεις της οργάνωσης «Shura Council of Mujahideen» στη Derna της Λιβύης , ο Αλ Σίσι έστειλε πρόσκληση στον Τραμπ και αυτός την υποδέχτηκε άμεσα.
«Το αίμα των χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται, θα τους υπερασπιστούμε και θα τους προστατεύσουμε», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον κοπτών στην Αίγυπτο, με τουλάχιστον 28 νεκρούς.
Σε απλά ελληνικά η Αίγυπτος, η νέα σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή καλεί τον Τραμπ και το ΝΑΤΟ για εισβολή στο Ισλάμ. Με τη φράση «Είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε» ο Αλ-Σίσι προσκάλεσε το ΝΑΤΟ ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα εμπλακεί πιο ενεργά με περισσότερους βομβαρδισμούς εκτός συνόρων.
«Οι τρομοκράτες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο πολιτισμών και εναπόκειται σε όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της ζωής να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν αυτό το κακό» τόνισε ο Τραμπ σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.
«Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε» τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαιώνοντας ότι «η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό του προέδρου Αλ Σίσι και του αιγυπτιακού λαού».
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

***  ΒΟΜΒΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!  Άφωνος ο Τράγκας!  «Το 80% θέλει ΔΡΑΧΜΗ»...

~  Συναρπαστικός ο Κ.Βελόπουλος στη σημερινή του συνέντευξη στο Γ. Τράγκα.
Έδωσε πολλές ειδήσεις και κυρίως πολλές αποκαλύψεις. Ακούστε τον ΕΔΩ.  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ 27/05/2017 , https://youtu.be/Hyt40h9bcks .-

***   Βόμβα ΣτΕ για τις Πανελλαδικές: Ενστάσεις και αλλαγές 
Τα πάνω - κάτω στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκαλεί απόφαση - σοκ του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θέτει συνταγματικά προβλήματα και ενστάσεις για τον τρόπο βαθμολόγησης ορισμένων μαθημάτων γενικής παιδείας στις Πανελλαδικές, αλλά και για τον προνομιακό τρόπο εξέτασης ή εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ διαφόρων κατηγοριών υποψηφίων (με μαθησιακές δυσκολίες, αθλητικές διακρίσεις κ.λπ.).
Με απόφαση που μπορεί να λειτουργήσει ως βόμβα, το ΣτΕ κρίνει (κατά πλειοψηφία) αντισυνταγματική τη βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας (Εκθεσης κ.λπ.) ως μαθήματος γενικής παιδείας, με τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας και όχι μικρότερο, σε σχέση με ένα μάθημα κατεύθυνσης που θεωρείται κομβικής σημασίας για την είσοδο π.χ. στην Ιατρική Σχολή. Ταυτόχρονα, θεωρεί αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίζει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό εισόδου στα ΑΕΙ (4,5%), με προνομιακή μοριοδότηση υποψηφίων, διακριθέντων σε διάφορα αθλήματα, χωρίς καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων.
Επιπλέον το ΣτΕ διχάζεται και για το κατά πόσον η πολιτεία οφείλει να προβλέπει ειδικές-ξεχωριστές θέσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των συνταγματικών αρχών της ισότητας και αξιοκρατίας. Τα σοβαρά αυτά συνταγματικά προβλήματα εντόπισε σε «πιλοτική δίκη» το Γ΄ τμήμα ΣτΕ με αυξημένη σύνθεση, παραπέμποντας την υπόθεση στην Ολομέλεια λόγω σπουδαιότητας και υποχρεωτικά, αφού μπήκε ζήτημα αντισυνταγματικότητας, και σε περίπτωση που υιοθετηθούν οι σχετικές απόψεις, θα ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες ανατροπές στον χώρο της εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, το ΣτΕ ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η υπουργική απόφαση που τον περασμένο Αύγουστο επικύρωσε τους πίνακες εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Η «πιλοτική δίκη» ξεκίνησε με προσφυγές υποψηφίων που δεν πέτυχαν στις περσινές εξετάσεις στην Ιατρική και γι’ αυτό η αναμενόμενη κρίση της Ολομέλειας, ίσως, επηρεάσει εν μέρει τους περσινούς πίνακες επιτυχίας και όχι άμεσα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.
Ωστόσο, στην πράξη, τα ζητήματα αυτά είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν έντονα και τους σημερινούς υποψηφίους, αφού γνωρίζοντας ότι έχουν τεθεί «στο τραπέζι» τέτοιοι προβληματισμοί, είναι βέβαιο ότι (εάν δεν περάσουν), θα σπεύσουν να υποβάλουν «μπαράζ» σχετικών προσφυγών στα δικαστήρια για τους συντελεστές βαθμολόγησης, την εισαγωγή υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή μαθησιακές δυσκολίες, κ.λπ., ελπίζοντας στη μελλοντική δικαστική τους δικαίωση.
Η Ολομέλεια ΣτΕ, όπου έπρεπε να είχαν εισαχθεί ευθύς εξ αρχής τα θέματα αυτά, δεν προλαβαίνει να συγκληθεί πριν από την εκπνοή των Πανελλαδικών που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου και μόνο αν οριστεί ειδική εμβόλιμη δικάσιμος σε μερικές εβδομάδες, θα μπορούσαν ίσως να δοθούν απαντήσεις μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να διαχειριστεί από το φθινόπωρο την «καυτή πατάτα».
Διαβλέποντας, πάντως, τον κίνδυνο να δημιουργηθεί αναστάτωση, το Γ΄ τμήμα (πρόεδρος Αικ. Σακελλαροπούλου, εισηγητής Γ. Ζιάμος) κρίνει ότι εάν τεθεί ζήτημα ακύρωσης, λόγω αντισυνταγματικότητας, αυτή θα πρέπει να ισχύσει για το μέλλον και όχι αναδρομικά, κατά το πρότυπο των γνωστών ακυρωτικών αποφάσεων για μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ.
Οι δικαστικές αποφάσεις (1442-3/17) θεωρούν ομόφωνα αντισυνταγματική τη νομοθεσία που προβλέπει πριμοδότηση μαθητών-αθλητών, ακόμα και για λιγότερο σημαντικές επιτυχίες (πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα), επιτρέποντας την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους στις ανώτατες σχολές, στο δυσανάλογα υψηλό ποσοστό του 4,5%, που έχει πλέον παγιωθεί αλλά θεωρείται αυθαίρετο (παλιότερα ήταν 3%), καθώς δεν προϋποθέτει οποιαδήποτε επίκαιρη εκτίμηση της δυνατότητας μιας σχολής να απορροφήσει σπουδαστές με συνέπεια να είναι παράνομη η μη εισαγωγή του υποψηφίου στην Ιατρική, ενώ υπερτερούσε βαθμολογικά από 25 εισαχθέντες αθλητές, ο τελευταίος των οποίων μπήκε με 15.737 μόρια.
Μόνο για διακρίσεις
Σύμφωνα, μάλιστα, με μερίδα δικαστών, η προνομιακή αυτή μεταχείριση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο κατ’ εξαίρεση σε περίπτωση ιδιαίτερα σημαντικών διακρίσεων σε αγώνες (πρώτες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) και εφόσον η αθλητική δραστηριότητα των υποψηφίων σπουδαστών έχει κάποια συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο της σχολής, όπου επιδιώκεται η εισαγωγή (τμήματα Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΤΕΦΑΑ). Στο ζήτημα των υποψηφίων με μαθησιακές δυσκολίες - ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (όχι των βαρέως πασχόντων), το τμήμα, με οριακή διαφορά μίας ψήφου, δέχθηκε ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και την ευχέρεια του νομοθέτη να διαμορφώσει αξιοκρατικά το σύστημα επιλογής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το γεγονός ότι δεν προβλέπονται χωριστές θέσεις στις ανώτατες σχολές για τα άτομα που εξετάζονται προφορικά.
Αντίθετα, η μειοψηφία έκρινε ότι ναι μεν η προφορική εξέταση επιβάλλεται σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία κ.λπ.), αλλά οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας υποχρεώνουν τον νομοθέτη να προβλέψει χωριστές θέσεις εισαγωγής τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθορίζοντας σχετικό ποσοστό βάσει διδαγμάτων της ιατρικής επιστήμης, ώστε να διασφαλίζεται η ισότητα των όρων ανταγωνισμού. Κατά την ίδια άποψη, πρέπει να ακυρωθεί ως μη νόμιμη η παράλειψη εισαγωγής του υποψηφίου στην Ιατρική, αφού διαγωνίστηκε με άνισους όρους, ανταγωνιζόμενος υποψηφίους που πέτυχαν εξεταζόμενοι προφορικά.
Η Έκθεση στο επίκεντρο
Τον δρόμο για μεγάλες ανατροπές μπορεί να ανοίξει η υιοθέτηση της άποψης της πλειοψηφίας του ΣτΕ ότι ένα μάθημα γενικής παιδείας, όπως η Νεοελληνική Γλώσσα  -Εκθεση, πρέπει να έχει βαθμολογικά μικρότερο συντελεστή βαρύτητας από ένα μάθημα της ομάδας προσανατολισμού, όπως η Φυσική για τους υποψηφίους της Ιατρικής, διότι αλλιώς παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις.
Το ΣτΕ έκρινε, μάλιστα, αντισυνταγματικές τις διατάξεις και τη συνακόλουθη υπουργική απόφαση (28.05.15) στο μέτρο που δεν πρόβλεψε μειωμένο συντελεστή βαρύτητας στη βαθμολόγηση της Εκθεσης αναδεικνύοντάς τη σε καθοριστικό παράγοντα επηρεασμού της τελικής βαθμολογίας, ισοδύναμο με ένα μάθημα προσανατολισμού, όπως η Φυσική.
Μολονότι το ζήτημα αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση την Ιατρική, μπορεί να τεθεί ασφαλώς και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Η πλειοψηφία χαρακτήρισε κατ’ αρχάς θεμιτή την αξιολόγηση του επιπέδου της γλωσσικής επάρκειας ενός υποψηφίου, ανεξαρτήτως του προσανατολισμού των σπουδών του γιατί η γλωσσική καλλιέργεια υπηρετεί την ανάπτυξη της σκέψης και των πνευματικών δεξιοτήτων, επιτρέποντας μια αποτίμηση της συνολικότερης συγκρότησής του.
Ομως, η απόδοση της ίδιας βαρύτητας στην εξέταση του μαθήματος γενικής παιδείας της Νεοελληνικής Γλώσσας και στην εξέταση ενός μαθήματος της ομάδας προσανατολισμού, όπως εν προκειμένω της Φυσικής, αποτελεί ρύθμιση απρόσφορη για την επιλογή των καταλληλότερων υποψηφίων σπουδαστών για ιατρικές σχολές, δεδομένου ότι -συνεχίζει η απόφαση- η επαρκής γνώση της νεοελληνικής γλώσσας προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από την κατοχή του απολυτηρίου Λυκείου, ενώ η πρόσβαση στις ανώτατες σχολές πρέπει να κρίνεται κυρίως βάσει των επιδόσεων στα συναφή προς τις επιδιωκόμενες σπουδές αντικείμενα.
Η δυσαναλογία στη βαρύτητα που αποδίδεται στην εξέταση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι με τον ν.4327/15 τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ περιορίστηκαν σε μόνο 4, ενώ την προηγούμενη 15ετία ήταν 14 υπό το καθεστώς του ν.2525/97, έγιναν 9 με τον ν.2909/01 και 6 με τον ν.3255/04.
Η ριζική αυτή μείωση συνεπάγεται την αυξημένη βαρύτητα στην εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας, η βαθμολόγηση της οποίας παρουσιάζει υποκειμενικό χαρακτήρα και το μεγαλύτερο ποσοστό αναβαθμολόγησης (5πλάσιο από άλλα μαθήματα), σύμφωνα με σχετική μελέτη που επισημαίνει και το παράδοξο, να έχουν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα αυτό, από υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης. Κατά το ΣτΕ, έτσι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές περί ισότητας, αξιοκρατίας, ανάπτυξης της προσωπικότητας και πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ είναι ανίσχυρη η υπουργική απόφαση που δεν όρισε συντελεστή μειωμένο για τη Νεοελληνική Γλώσσα και για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να ακυρωθεί ως παράνομη η υπουργική απόφαση που τον περασμένο Αύγουστο επικύρωσε τους πίνακες εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.
Ο αριστούχος που προσέφυγε
Το θέμα έφτασε σε «πιλοτική δίκη» κατόπιν προσφυγής υποψηφίου «Θετικών Σπουδών» που, ενώ αρίστευσε στα μαθήματα προσανατολισμού, Χημεία, Φυσική, Βιολογία (20, 19,7 και 19,5 αντίστοιχα), δεν μπήκε στην Ιατρική Θράκης γιατί πήρε 13,6 στη Νεοελληνική Γλώσσα, συγκεντρώνοντας 18.495 μόρια, έναντι 18.648 που ήταν η βάση εισαγωγής.
Πηγή: Έθνος

 ***  Κατασκευή στεγάστρου στο ναό του Κοιμητηρίου Καλαμάτας 
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν συμφωνητικό για την πραγματοποίηση του έργου «Κατασκευή στεγάστρου προνάου Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Καλαμάτας». Μειοδότης είναι η εταιρεία Ν. Παπουτές – Κ. Μέγγος, που προσέφερε έκπτωση 41,05%, σχετικά με έργο προϋπολογισμού 40.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου.
Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή στεγάστρου υπό τη μορφή τρίτοξης στοάς στην είσοδο (δυτική θύρα) του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κοιμητηρίου Καλαμάτας.
Η κατασκευή θα έχει ως βασικό φέρον στοιχείο οπλισμένο σκυρόδεμα, με εμφανείς όψεις. Θα προηγηθεί καθαίρεση του υπάρχοντος πρόχειρου μεταλλικού στεγάστρου και η τελική επιφάνεια του χώρου θα διαμορφωθεί με την κατασκευή σκαλοπατιών και κεκλιμένων επιπέδων πρόσβασης. Η οροφή της κατασκευής, η οποία θα είναι από εμφανές οπλισμένο σκυρόδεμα, θα επικαλυφθεί με κεραμίδια βυζαντινού τύπου.

***  Άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης στην Πύλο 
Άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης θα διενεργηθεί στις 12 Ιουνίου στο λιμάνι της Πύλου, με σκοπό την αξιολόγηση του βαθμού ενεργοποίησης του τοπικού σχεδίου εκτάκτου ανάγκης.
Κατά το σενάριο, «περί ώρα 6.45 της 12ης Ιουνίου ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας από τον κυβερνήτη του Ρ/Κ CHRISTOS XXIII, σημαίας Παναμά, που ελλιμενίζεται στο λιμένα της Πύλου, πως υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες, διαστάσεων από 30-40 μ. μήκους Χ 1 έως 1,5 μ. πλάτους, ρύπανσης από μείγματα πετρελαιοδειδών, σε θαλάσσια επιφάνεια εντός του όρμου Ναυαρίνου. Πιθανολογογείται η πρόκλησή της κατά τη διάρκεια διαδικασίας πετρέλευσης του Ε.Γ-Τ/Ρ Νέστωρ Ν.Π. 7091, το οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμένα Πύλου, είχε καταπλεύσει την 11 Ιουνίου 2017 και απέπλευσε τις πρωινές ώρες της 12ης. Ενημερώνεται Λιμενική Αρχή επόμενου λιμένα κατάπλου του πλοίου, για λήψη δειγμάτων από τα καύσιμα του πλοίου. Διαπιστώθηκε περαιτέρω η προσβολή ακτών στο νότιο τμήμα νησίδας Χελωνήσι. Πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι έντασης 3-4 μποφόρ».

***  "Καμπανάκι" για το τζαμί από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο 
Ο 56χρονος μητροπολίτης Μεσσηνίας, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρυσόστομος Σαββάτος, συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια από την ανάρρησή του στο επισκοπικό αξίωμα και τον μητροπολιτικό θρόνο. Είναι ο τελευταίος εκλεγείς μητροπολίτης επί αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Χριστοδούλου, ήταν μόλις 46 ετών και η ανάδειξή του εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου να ανανεώσει την Ιεραρχία με πρόσωπα άφθαρτα, ως επί το πλείστον μέσης ηλικίας και… ανοιχτών πνευματικών οριζόντων.
Δέκα χρόνια μετά, ο κ. Χρυσόστομος συμμετέχει στις επιτροπές διαθρησκειακού διαλόγου εκπροσωπών την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι εκ των εισηγητών για τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, διατηρεί ανοιχτούς διαύλους ουσιαστικής επικοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και γνωρίζει να κωφεύει στις… σειρήνες της φιλοδοξίας αφιερώνοντας εαυτόν στην υπηρεσία της ιστορικής του Μητροπόλεως.
Στην Αίγυπτο, σεβασμιώτατε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι «το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η έννοια της τρομοκρατίας είναι ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία». Συμφωνείτε με αυτό το… «συγχωροχάρτι»;
«Νομίζω ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε μία αλήθεια. Καμία θρησκεία δεν σχετίζεται με το φαινόμενο της τρομοκρατίας ή της βίας. Αυτό πού χρειάζεται να κάνουμε είναι να διακρίνουμε τη θρησκεία από τους λεγόμενους φανατικούς οπαδούς της, οι οποίοι “εν ονόματι” της οποιασδήποτε θρησκείας μπορούν και προκαλούν τη βία και την τρομοκρατία προς εξυπηρέτηση σκοπών διαφορετικών από αυτούς που οι θρησκείες διακηρύσσουν και πρεσβεύουν».
Πώς κρίνετε τη διαχείριση του Προσφυγικού στη χώρα μας λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι των προσφύγων ή μεταναστών είναι μουσουλμάνοι;
«Για την Εκκλησία, και προ παντός την Ορθόδοξη Εκκλησία, στο Προσφυγικό και στο Μεταναστευτικό το πρόβλημα δεν είναι το θρήσκευμα, η γλώσσα, το χρώμα ή η προέλευση, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίον διαχειριζόμαστε αυτό καθεαυτό το πρόβλημα όχι με έναν τρόπο εφήμερης διαχείρισης, αλλά σε βάθος χρόνου και σε αναφορά προς τις τοπικές κοινωνίες».
Είσθε υπέρ της ανεγέρσεως του τζαμιού στον Βοτανικό; Αν ναι, θα το βλέπατε εφικτό να υπάρξουν λειτουργούντα σύγχρονα τζαμιά και σε άλλες πόλεις;
«Όταν το τζαμί είναι μόνο τόπος λατρείας, νομίζω ότι δεν υφίσταται πρόβλημα, όταν όμως γίνεται κέντρο προπαγάνδας και ιδεολογικής ή θρησκευτικής εκμετάλλευσης, τότε το πρόβλημα είναι, θεωρώ, πολύ σημαντικό. Γι’ αυτό και η μέριμνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τρόπο διοίκησης, διαχείρισης και πραγματικής λειτουργίας του ως τόπου λατρείας και μόνον».
Φοβάσθε την εισπήδηση του λαϊκισμού στις θρησκείες; Κυρίως όπως εκφράζεται με αυτή την υπερπληθώρα μικρο-εκδόσεων παραινέσεων ή προφητειών διαφόρων προσώπων της Εκκλησίας, από καλογήρους έως και ιερείς…
«Είναι, ίσως, το σοβαρότερο πρόβλημα για την ίδια την ταυτότητα της θρησκευτικότητας, γιατί κινδυνεύει να μετατραπεί η ίδια η θρησκεία σε μία μαγεία ή θρησκοληψία, και τότε με περισσότερη ευκολία θα γίνει διαχειρίσιμη από τους κάθε λογής τρομοκράτες, ακραίους φανατικούς, τους φονταμενταλιστές, οι οποίοι μεριμνούν για ίδια συμφέροντα και μόνο».
Πώς βλέπετε να εξελίσσεται ο δια-θρησκειακός διάλογος μεταξύ των χριστιανικών Εκκλησιών;
«Ό διάλογος είναι ο μόνος τρόπος και μέσον με το οποίο μπορούν να επιλυθούν τα διάφορα προβλήματα και να οδηγηθούμε ακόμη σε μία ενότητα. Ίσως όχι τόσο οι θεολογικές διαφορές, όσο τα διάφορα κοινωνικά ζητήματα θα μπορέσουν να συμβάλουν στην εποχή μας θετικά, ώστε να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα του διαλόγου και να τον συνεχίσουμε με έναν εντονότερο τρόπο. Πάντως, όπως κάθε διάλογος, έχει και τις δυσκολίες του και τις αγκυλώσεις του».
Επανειλημμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μιλήσει για την ανάγκη ενίσχυσης των τριών βασικών πτυχών της Ευρώπης: της Κλασικής Αρχαιότητας, του Ρωμαϊκού Δικαίου και του Χριστιανισμού. Θεωρείτε ότι αποχριστιανικοποιείται η Ευρώπη;
«Ο κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει δίκιο. Η μη υιοθέτηση στο Σύνταγμα της Ευρώπης των τριών αυτών βασικών πυλώνων δεν προκαλεί μόνο την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης, αλλά οδήγησε την Ευρώπη και σε ένα πνευματικό αδιέξοδο και έλλειμμα, χωρίς αρχές και πνευματικές βάσεις. Η μετάλλαξη της Ευρώπης μόνο σε παράγοντα οικονομικό και όχι και σε Ένωση, με αρχές και ήθος, έχει ως αποτέλεσμα να αναζητεί το βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα, ακόμα και στην εφαρμογή της έννοιας της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και της συμπαράστασης ακόμη και μεταξύ των κρατών-μελών, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει σήμερα η εμβάθυνση της Ένωσης και η κοινοτική συνοχή».
Φέτος, σεβασμιώτατε, ο Χρυσόστομος Σαββάτος, ένας μητροπολίτης, που συγκαταλέγεται από το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ μεταξύ των «ανοιχτών μυαλών» της Ιεραρχίας, συμπλήρωσε δεκαετία στη διαποίμανση της Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Συν Θεώ, ποια είναι τα σχέδιά του για το μέλλον;
«Η συνέχιση του έργου που η Εκκλησία μού έχει αναθέσει. Να διακονώ το ποίμνιό μου και να προσπαθώ με κάθε τρόπο να ανταποκρίνομαι στα αιτήματά του και στις προσδοκίες του, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, για όσο χρόνο μού επιτρέπει ο Θεός, στη Μεσσηνία».
Γράφτηκε από τον/την Βραδυνή  Πηγή: poimin.gr

*** Επανέρχεται το ΥπΑΑΤ με το συνώνυμο Καλαμάτα στις ελιές 
Συνεχίζουν τις αντιδράσεις οι φορείς της Μεσσηνίας… 
 Το ΥπΑΑΤ επανέρχεται στο θέμα της αναγραφής στο Μητρώο Ποικιλιών Οπωροφόρων Φυτών του συνώνυμου «Καλαμάτα» στην Ονομασία Ποικιλίας Ελιάς «Καλαμών».
Αυτό φάνηκε στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο ΥπΑΑΤ, υπό τον γενικό γραμματέα, Νίκο Αντώνογλου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΠΕΜΕΤΕ, την Διεπαγγελματική Ελιάς, τη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου, Αγροτικών Συνεταιρισμών από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Λιβανάτες, Μεσσηνία, Λακωνία, αλλά χωρίς το Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ).
Πάντως, στη σύσκεψη δε φάνηκε να αλλάζουν στάση οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών της Μεσσηνίας που διαφωνούν με μια τέτοια απόφαση. Όπως υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους στον ΑγροΤύπο, αυτή η απόφαση θα «ευνοήσει» πολλές ξένες χώρες και, τελικά, δε θα συνεισφέρει κάτι στην εθνική οικονομία.
Θυμίζουμε το «αλαλούμ» που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναγραφής του συνώνυμου «Καλαμάτα» στην ποικιλία Καλαμών, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 16 Δεκεμβρίου 2016, έχοντας την υπογραφή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, που όμως στη συνέχεια ακυρώθηκε, στις 21 Δεκεμβρίου 2016, με απόφαση του υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού (Α.Σ.) Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, «γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους να επιβληθεί το όνομα “Ελιές Καλαμάτας” σαν συνώνυμο της ποικιλίας “Ελιές Καλαμών”. Αν γίνει κάτι τέτοιο, δε θα δημιουργήσει προβλήματα μόνο στις επιτραπέζιες ελιές της περιοχής μας, που έχουν χαρακτηριστεί σαν ΠΟΠ, αλλά και στην παραγωγή όλης της χώρας.
Θυμίζουμε ότι πολλές χώρες (όπως Αίγυπτο, Ιταλία, Τουρκία, Ιράν κ.α.) διαθέτουν ελαιόδεντρα αυτής της ποικιλίας και θα μπορούν έπειτα από μια τέτοια απόφαση να χρησιμοποιούν και αυτοί το όνομα “Καλαμάτα”. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να λένε κάποιοι ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα να κερδίσει ο Έλληνας παραγωγός. Ήμουν στη συγκεκριμένη σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ και κατέθεσα την αντίθεσή μου σε αυτή τη θέση. Εμείς στη Μεσσηνία θα χάσουμε το όνομα του ΠΟΠ και θα το κερδίσουν όλες οι χώρες που παράγουν μαύρη ελιά.
Όταν η ελληνική παραγωγή θα αποτελεί το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, που θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη “Καλαμάτα - Kalamata olives”, δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας ή της Φθιώτιδας; Μέχρι και στη Χιλή θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το όνομα. Αυτό το γνωρίζουν οι έμποροι και οι μεταποιητές της χώρας μας, αλλά πιστεύω ότι δέχονται “πιέσεις” από διεθνείς παράγοντες.
Εμείς σαν συνεταιρισμός θα αντιδράσουμε, το ίδιο θα κάνει και ο Δήμος, η Περιφέρεια, αλλά και οι βουλευτές της περιοχής. Αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΥπΑΑΤ θα το χαρακτήριζα σαν μια “ουτοπία”, που με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην εθνική οικονομία».

*** Ερωτοαπαντήσεις για ρύθμιση οφειλών με εξωδικαστικό μηχανισμό
Ένταξη  μικρoμεσαίων
επιχειρήσεων στο νέο νόμο 
 Ενημερωτικό σημείωμα με διευκρινίσεις για την κατάλληλη προετοιμασία ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Νόμο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού έδωσε στη δημοσιότητα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
  1. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό;
Αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό πρόσωπο που μπορεί να υπαχθεί σε πτώχευση και κάθε νομικό πρόσωπο που αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, εάν έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, εφόσον κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016 είχε οφειλή προς χρηματοδοτικό φορέα από δάνειο ή πίστωση σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών (ή οφειλή που ρυθμίστηκε μετά την 1 Ιουλίου 2016) ή είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) ή άλλο ΝΠΔΔ, περιλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ή είχε βεβαιωθεί η μη πληρωμή επιταγών εκδόσεώς του λόγω μη επαρκούς υπολοίπου ή είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμής ή δικαστικές αποφάσεις λόγω ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων εις βάρος του.
  2. Ποιο πρέπει να είναι το ελάχιστο ύψος των οφειλών;
Για να υπαχθεί κάποιος στον εξωδικαστικό μηχανισμό, οι συνολικές του οφειλές θα πρέπει να ξεπερνούν το ποσό των 20.000 ευρώ.
  3. Αρκούν μόνο οι παραπάνω προϋποθέσεις;
Όχι, καθώς, όπως ορίζει ο νόμος, η επιχείρηση σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες 3 χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης, είχε: α) θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, εάν πρόκειται για οφειλέτη που τηρεί απλογραφικό λογιστικό σύστημα ή β) θετικά αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ή θετική καθαρή θέση, εάν πρόκειται για οφειλέτη που τηρεί διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.
  4. Ποιοι δεν μπορούν να υπαχθούν στη διαδικασία;
Στη διαδικασία δεν μπορούν να υπαχθούν:
*Πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοδοτικά ιδρύματα και πάροχοι επενδυτικών υπηρεσιών, καθώς και υποκαταστήματα αλλοδαπών τέτοιων ιδρυμάτων και παρόχων που λειτουργούν στην Ελλάδα,
*Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες, Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων, και οι διαχειριστές αυτών
*Ασφαλιστικές εταιρείες
*Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4307/2014 (αναφορικά με την έκτακτη διαδικασία ρύθμισης υποχρεώσεων εμπόρων) ή του Πτωχευτικού Κώδικα, ή έχουν υπαχθεί στις ως άνω διαδικασίες, ή έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ή βρίσκονται σε διαδικασία λύσης/εκκαθάρισης, ή έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για ένα από τα προβλεπόμενα στο νόμο αδικήματα (π.χ. φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, υπεξαίρεση, εκβίαση, πλαστογραφία κ.λπ.).
  5. Ποιες οφειλές εξαιρούνται;
Από τη διαδικασία εξαιρούνται οι οφειλές που έχουν γεννηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου 2016, απαιτήσεις από ανακτήσεις κρατικών ενισχύσεων λόγω παραβίασης των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 6 του ΚΕΔΕ, πιστωτές της επιχείρησης των οποίων οι απαιτήσεις δεν υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα από το νόμο ποσά ή/και ποσοστά (μικροί πιστωτές).
Επίσης, εκτός διαδικασίας τίθεται και μια επιχείρηση στην οποία οι απαιτήσεις ενός πιστωτή υπερβαίνουν το 85% των συνολικών απαιτήσεων κατά του οφειλέτη. Η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία προωθείται στον εν λόγω πιστωτή για διμερή διαπραγμάτευση.
  6. Ποιος μπορεί να εκκινήσει τη διαδικασία για την υπαγωγή στον μηχανισμό;
Κατ' αρχάς, ο οφειλέτης, ο οποίος μπορεί να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία ηλεκτρονικά στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα τηρείται στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ. Τη διαδικασία μπορούν να εκκινήσουν ως πιστωτές το Ελληνικό Δημόσιο, οι ΦΚΑ ή άλλο ΝΠΔΔ (περιλαμβανομένων των ΟΤΑ), ή οι χρηματοδοτικοί φορείς μπορούν κοινοποιώντας στον οφειλέτη έγγραφη πρόσκληση να υπαχθεί στο νόμο. Στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, χάνει το δικαίωμα να κινήσει ο ίδιος τη διαδικασία μεταγενέστερα, χωρίς να προσκληθεί εκ νέου από τους πιστωτές.
  7. Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων;
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από τις 3 Αυγούστου, καθώς ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή τρεις μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  8. Γιατί προβλέφθηκε αυτή η μεταβατική περίοδος;
Ορίστηκε μεταβατική περίοδος προκειμένου να στηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, καθώς και να συσταθεί το μητρώο συντονιστών της ΕΓΔΙΧ.
  9. Τι πρέπει να περιλαμβάνεται στην αίτηση;
Όλα τα στοιχεία του οφειλέτη που αφορούν στον αριθμό και τις οφειλές ανά πιστωτή, καθώς και δήλωση των περιουσιακών στοιχείων του. Βασικό στοιχείο που θα πρέπει να κατατεθεί είναι η έκθεση αξιολόγησης βιωσιμότητας του οφειλέτη, εάν έχει εκπονηθεί.
  10. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται μετά την υποβολή της αίτησης;
Η ΕΓΔΙΧ ορίζει ένα συντονιστή από το ειδικό μητρώο που έχει συστήσει και ο οποίος καλείται να φέρει σε επαφή τον οφειλέτη και τους πιστωτές και να επιβλέψει έως το τέλος τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των οφειλών. Για να προχωρήσει η διαδικασία απαιτείται να συμμετέχουν δικαιούχοι τουλάχιστον του 50% του συνόλου των απαιτήσεων κατά του οφειλέτη (μη λαμβανομένων υπόψη των απαιτήσεων προσώπων συνδεδεμένων με τον οφειλέτη).
  11. Αυτό θα ισχύει για όλες τις περιπτώσεις οφειλετών;
Όχι. Η διαδικασία αυτή θα ισχύει για οφειλέτες με χρέη άνω των 50.000 ευρώ. Για τους οφειλές με χρέη μεταξύ 20.00 έως και 50.000 ευρώ θα ακολουθείται αυτοματοποιημένη διαδικασία. Δηλαδή, τόσο το Δημόσιο όσο και τα πιστωτικά ιδρύματα θα έχουν προτυποποιημένες λύσεις για τις περιπτώσεις αυτές. Η ακριβής διαδικασία αναμένεται να διευκρινιστεί από σχετικές εγκυκλίους του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων και από κανονιστικές αποφάσεις των τραπεζών.
  12. Ποιοι μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο συντονιστών;
Στο μητρώο θα εγγραφούν κατά προτεραιότητα διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές του ν. 3898/2010 (Α' 211) ύστερα από αίτησή τους.
  13. Πόσοι αναμένεται να διοριστούν;
Βάσει του νόμου και της σχετικής προκήρυξης της ΕΓΔΙΧ, σε πρώτη φάση θα διοριστούν 320 συντονιστές. Ανά περιφέρεια, ο αριθμός των συντονιστών καθορίζεται ως εξής: Αττικής 120, Κεντρικής Μακεδονίας 50, Θεσσαλίας 20, Δυτικής Ελλάδας 20, Κρήτης 20, Πελοποννήσου 20, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 10, Δυτικής Μακεδονίας 10, Ηπείρου 10, Ιονίων Νήσων 10, Στερεάς Ελλάδας 10, Βορείου Αιγαίου 10, Νοτίου Αιγαίου 10.
  14. Αν ο αριθμός των συντονιστών δεν επαρκεί;
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ανάγκη επαύξησης του αριθμού των συντονιστών σε συγκεκριμένη Περιφέρεια, λόγω αυξημένου αριθμού αιτήσεων, τότε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με απόφασή του μπορεί να εγγράψει στο μητρώο συντονιστών νέα μέλη.
  15. Ποιος και πόσο πληρώνει τους συντονιστές;
  Ο οφειλέτης και οι συμμετέχοντες πιστωτές μπορούν να συμφωνήσουν αμοιβή με το συντονιστή για τη συμμετοχή του στη διαδικασία αυτή. Αν δεν έχει οριστεί αμοιβή, τότε αυτή ορίζεται με βάση το άρθρο 10 Ν. 4469/2017 στο ποσό των 200 ευρώ για οφειλέτες που εντάσσονται στην κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων και στο ποσό των 400 ευρώ για οφειλέτες που εντάσσονται στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Αν ο οφειλέτης και οι συμμετέχοντες πιστωτές δε συμφώνησαν διαφορετικά, το ποσό της αμοιβής βαρύνει το μέρος που προκάλεσε την υποβολή αίτησης για έναρξη της διαδικασίας και προκαταβάλλεται στο συντονιστή πριν από τον έλεγχο της πληρότητας της αίτησης για την υπαγωγή στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.
  16. Πότε αναστέλλονται τα «καταδιωκτικά μέτρα»
Από την ημέρα αποστολής από το συντονιστή πρόσκληση στους πιστωτές για συμμετοχή στη διαδικασία και για διάστημα 70 ημερών αναστέλλονται αυτοδικαίως τα μέτρα, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του οφειλέτη για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των οποίων ζητείται η εξωδικαστική ρύθμιση, καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά του οφειλέτη, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, εκτός αν με το μέτρο αυτό επιδιώκεται η αποτροπή της απομάκρυνσης ή αφαίρεσης ή μετακίνησης κινητών πραγμάτων της επιχείρησης ή εξοπλισμού, η οποία δεν έχει συμφωνηθεί και ενέχει κίνδυνο απαξίωσης της επιχείρησης. Πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης που διενεργούνται από πιστωτές μετά την κοινοποίηση σε αυτούς αντιγράφου της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία είναι άκυρες.
  17. Μπορεί να δοθεί παράταση πέραν των 70 ημερών;
Ναι. Ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει από το Μονομελές Πρωτοδικείο της έδρας του παράταση της αναστολής για διάστημα έως 4 επιπλέον μηνών, εφόσον συναινεί η απόλυτη πλειοψηφία των συμμετεχόντων πιστωτών, ενώ κάθε πιστωτής μπορεί να ζητήσει από το ως άνω δικαστήριο την πρόωρη παύση της αναστολής, εφόσον πιθανολογείται ότι η αναστολή εκτέλεσης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στον αιτούντα πιστωτή.
Σημειώνεται ότι αναστολή εκτέλεσης επάγεται αυτοδίκαια την απαγόρευση της διάθεσης ή της επιβάρυνσης των ακινήτων και του εξοπλισμού της επιχείρησης του οφειλέτη ή και άλλων περιουσιακών του στοιχείων, η διάθεση των οποίων δεν εντάσσεται στη συνήθη επιχειρηματική του δραστηριότητα.
  18. Πού θα γίνονται οι συναντήσεις των εμπλεκομένων σε υποθέσεις αναδιάρθρωσης (οφειλετών, συντονιστών, πιστωτών);
Οπουδήποτε κρίνεται σκόπιμο. Ο νόμος δεν ορίζει συγκεκριμένο χώρο. Εκτιμάται ότι πολλές συναντήσεις θα γίνονται στα επιμελητήρια, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό.
  19. Πώς διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μικρές και μεγάλες για τις ανάγκες του νόμου;
Ως «μεγάλες επιχειρήσεις» νοούνται όσες κατά την τελευταία χρήση πριν από την υποβολή της αίτησης είχαν κύκλο εργασιών μεγαλύτερο 2.500.000 ευρώ ή έχουν συνολικές υποχρεώσεις (ληξιπρόθεσμες ή μη) υψηλότερες των 2.000.000 ευρώ.
Ως «μικρές επιχειρήσεις» νοούνται όσες κατά την τελευταία χρήση πριν από την υποβολή της αίτησης είχαν κύκλο εργασιών έως 2.500.000 ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις (ληξιπρόθεσμες ή μη) 2.000.000 ευρώ.
  20. Ποιος εκπονεί την αξιολόγηση βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων;
Η εκπόνηση αξιολόγησης βιωσιμότητας του οφειλέτη μπορεί να ανατεθεί σε εμπειρογνώμονα, εφόσον υποβάλλεται σχετικό αίτημα από συμμετέχοντες πιστωτές που είναι δικαιούχοι τουλάχιστον του ενός τρίτου του συνόλου των απαιτήσεων που συμμετέχουν στη διαδικασία.
21. Ποιος εκπονεί την αξιολόγηση βιωσιμότητας για τις μεγάλες επιχειρήσεις;
Η εκπόνηση αξιολόγησης βιωσιμότητας και του σχεδίου αναδιάρθρωσης οφειλών του οφειλέτη που αποτελεί μεγάλη επιχείρηση ανατίθεται υποχρεωτικά σε εμπειρογνώμονα (υποχρεωτικός διορισμός εμπειρογνώμονα). Η επιλογή και ο διορισμός του εμπειρογνώμονα γίνεται με κοινή απόφαση του οφειλέτη και της απόλυτης πλειοψηφίας των συμμετεχόντων πιστωτών.
Σημειώνεται ότι η ανάθεση σε εμπειρογνώμονα της αξιολόγησης βιωσιμότητας του οφειλέτη μπορεί να παραλειφθεί, εφόσον έχει εκπονηθεί από οποιονδήποτε πιστωτή αξιολόγηση βιωσιμότητας του οφειλέτη εντός των τελευταίων 12 μηνών πριν από την υποβολή της αίτησης.
  22. Τι ποσοστό απαιτείται για την έγκριση αναδιάρθρωσης;
Για την έγκριση πρότασης αναδιάρθρωσης οφειλών απαιτείται συμφωνία του οφειλέτη και πλειοψηφία των 3/5 των συμμετεχόντων πιστωτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα 2/5 των συμμετεχόντων πιστωτών με ειδικό προνόμιο, ήτοι υποθήκη, προσημείωση, ενέχυρο ή άλλο προνόμιο του άρθρου 976 του ΚΠολΔ. Εφόσον εγκριθεί η πρόταση αναδιάρθρωσης, υπογράφεται η σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών από τον οφειλέτη και τους συναινούντες πιστωτές, διαφορετικά η διαδικασία θεωρείται περαιωθείσα ως άκαρπη.
  23. Πώς διαμορφώνεται η σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών;
Οι πιστωτές και ο οφειλέτης μπορούν να διαμορφώνουν ελεύθερα το περιεχόμενο της σύμβασης αναδιάρθρωσης.
  24. Ποιοι περιορισμοί και εξαιρέσεις τίθενται;
Από τη σύμβαση αναδιάρθρωσης:
α) Δεν επιτρέπεται πιστωτής να περιέλθει σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτή που θα βρισκόταν σε περίπτωση ρευστοποίησης της περιουσίας του οφειλέτη.
β) Οι πιστωτές λαμβάνουν ποσά και άλλα ανταλλάγματα τουλάχιστον ισάξια με τα ποσά που θα ελάμβαναν σε περίπτωση ρευστοποίησης της περιουσίας των συνοφειλετών και των βεβαρημένων υπέρ τους περιουσιακών στοιχείων τρίτων.
γ) Ποσά και άλλα ανταλλάγματα που απομένουν προς διανομή μετά τη διανομή των προβλεπόμενων στις ως άνω δύο περιπτώσεις διανέμονται στους πιστωτές συμμέτρως κατά το μέρος των απαιτήσεών τους που απομένει ανεξόφλητο.
  25. Πώς προαφαιρούνται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις;
Εάν από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών μιας επιχείρησης, οι πιστωτές δεν έρχονται σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν στην οποία θα βρίσκονταν σε περίπτωση ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, τότε προαφαιρούνται:
*το σύνολο των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα
*ποσοστό 95% των απαιτήσεων του Δημοσίου από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση και ποσοστό 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
  26. Πότε πληρώνονται και πότε διαγράφονται;
Τα παραπάνω ποσά συνυπολογίζονται στη διανομή μόνο στην περίπτωση και κατά την έκταση που το επιτρέπει η ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη και αποπληρώνονται, εν όλω ή εν μέρει, μόνο εφόσον έχουν αποπληρωθεί πλήρως οι λοιπές απαιτήσεις των πιστωτών. Δηλαδή, αν η επιχείρηση έχει δυνατότητα αποπληρωμής και αυτών των οφειλών, θα τις αποπληρώνει.
Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η επιχείρηση δεν μπορεί, τα παραπάνω ποσά διαγράφονται μετά την ολοσχερή εξόφληση όλων των οφειλών, με βάση τη σύμβαση αναδιάρθρωσης.
  27. Ποιες οφειλές μπορούν να διαγραφούν;
Όλες οι οφειλές μπορούν να διαγραφούν, με εξαίρεση την κύρια οφειλή που έχει προκύψει από τη μη απόδοση παρακρατούμενων οφειλών για φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
  28. Χρειάζεται δικαστική επικύρωση η συμφωνία αναδιάρθρωσης;
Όχι. Η επικύρωση είναι προαιρετική. Συγκεκριμένα, ο οφειλέτης ή συμμετέχων πιστωτής μπορεί να υποβάλει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της έδρας του οφειλέτη αίτηση για την επικύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών.
  29. Πόσο δεσμευτική είναι η απόφαση επικύρωσης;
Η απόφαση επικύρωσης καταλαμβάνει το σύνολο των απαιτήσεων του οφειλέτη που ρυθμίζονται στη σύμβαση αναδιάρθρωσης και δεσμεύει τον οφειλέτη και το σύνολο των πιστωτών, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στη διαπραγμάτευση ή τη σύμβαση. Η απόφαση επικύρωσης δεν υπόκειται σε ένδικο μέσο. Αντίθετα, κατά της απορριπτικής απόφασης επιτρέπεται η άσκηση έφεσης.
  30. Πότε καταπίπτει η συμφωνία αναδιάρθρωσης;
Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει οποιοδήποτε ποσό σε πιστωτή σύμφωνα με τη σύμβαση αναδιάρθρωσης για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών, ο πιστωτής δικαιούται να ζητήσει από το δικαστήριο την ακύρωση της συμφωνίας ως προς όλους. Επίσης, επέρχεται αυτοδικαίως ανατροπή της σύμβασης αναδιάρθρωσης έναντι του Δημοσίου ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και αναβίωση των απαιτήσεών τους στις εξής περιπτώσεις:
*Μη καταβολή ή μερική καταβολή δόσεων προς τη Φορολογική Διοίκηση ή τους ΦΚΑ, όπως προσδιορίζονται στη σύμβαση αναδιάρθρωσης, έως τη συμπλήρωση του ποσού που αντιστοιχεί σε 3 δόσεις.
*Παράλειψη του οφειλέτη να υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και ΑΠΔ εντός 3 μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους, και
*Παράλειψη του οφειλέτη να εξοφλήσει ή να τακτοποιήσει με νόμιμο τρόπο, με αναστολή είσπραξης ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, τις οφειλές του είτε προς το Δημόσιο ή υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη Φορολογική Διοίκηση ή προς τους ΦΚΑ, οι οποίες βεβαιώθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2016, εντός 90 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σύμβασης ή, σε περίπτωση δικαστικής επικύρωσης, από την ημερομηνία επικύρωσης της σύμβασης, ή προκειμένου για οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την έναρξη ισχύος ή την επικύρωση της σύμβασης, εντός 60 ημερών από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.
  31. Πότε είναι άκυρη η σύμβαση αναδιάρθρωσης για το Δημόσιο;
Άκυρη είναι για το Δημόσιο όταν όρος της σύμβασης αναδιάρθρωσης προβλέπει:
*Την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο σε περισσότερες από 120 δόσεις
*Την τμηματική αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο ανά διαστήματα που υπερβαίνουν το μήνα
* Την καταβολή μηνιαίας δόσης μικρότερης των 50 ευρώ
*Την παροχή περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο
*Την ικανοποίηση απαιτήσεών του με άλλα ανταλλάγματα αντί χρηματικού ποσού.

***   Τα Χανιά και ο… Καλτσίδης 
Στα ανοικτά της παραλίας των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά, έχει δέσει το εκθαμβωτικό Super Yacht Sapphire, προερχόμενο από το λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο ανήκει στο δισεκατομμυριούχο Έλληνα, τον Φιλάρετο Καλτσίδη ή Filaret Galtchev.
O Φιλάρετος Καλτσίδης, που είχε χθες τα γενέθλιά του, αυτή τη χρονιά αποφάσισε να γιορτάσει στα Χανιά.
Ο Πόντιος επιχειρηματίας και η σύζυγός του μαζί με την κόρη του και τον γιο του επισκέπτονται συχνότατα την Ελλάδα και ξοδεύουν πολύ χρόνο το καλοκαίρι -και όχι μόνο- στο σπίτι τους στη Μεσσηνία.
Φιλοξενεί δε συχνά καλεσμένους -μεταξύ αυτών διακεκριμένοι Ρώσοι επιχειρηματίες-, τα ιδιωτικά αεροσκάφη των οποίων συνωστίζονται στις πίστες του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Μάλιστα, κάθε χρόνο ο Έλληνας κροίσος στα τέλη Μαΐου επιλέγει να γιορτάσει τα γενέθλιά του στην έπαυλή του στην Κορώνη… Α.Π.

*** «Καύσιμο» στην τοπική οικονομία τα 1.400 στρέμματα που εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης στην άνω Βέργα 
«Καύσιμο» στην τοπική οικονομία η ανάρτησή της πολεοδομικής μελέτης Βέργας
 Με τόσες υποσχέσεις που έχουμε ακούσει για την ολοκλήρωσή της, είναι δύσκολο πλέον να το πιστέψουμε. Την πάθαμε σαν τον τσοπάνη, το λύκο και τα πρόβατα. Βλέπετε, επί δεκαετίες ταλαιπωρούνται οι πολίτες από τη γραφειοκρατία αλλά και τις παρεμβάσεις… ημετέρων.
Παρ' όλα αυτά, χθες, σε συνέντευξη Τύπου, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης παραλίας Βέργας και από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ανάρτηση, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ιδιοκτήτες.
Βέβαια, μέχρι την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος υπάρχει ακόμα γραφειοκρατικός δρόμος, αλλά η ένταξη 1.400 στρεμμάτων στο Σχέδιο Πόλης δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να αρχίσουν να σκέπτονται, πλέον, σοβαρά για την εκμετάλλευση της περιουσίας τους και στον κατασκευαστικό κόσμο να ελπίζει ότι η παραπάνω εξέλιξη θα του δώσει ένα βήμα να βγει από το τέλμα που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Με λίγα λόγια, είναι ευκαιρία να κινηθεί, κάπως, η οικοδομή, με ό,τι θετικό μπορεί να σημαίνει αυτό για την τοπική οικονομία.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης ήταν απαραίτητη, μετά την ακύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2011 της αρχικής μελέτης, η οποία είχε εγκριθεί το 2005, αναρμοδίως όμως. Κι αυτό, γιατί είχε υπογραφή από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ και όχι απόφαση Προεδρικού Διατάγματος, μια και η Βέργα είναι παραλιακή περιοχή.
Ως γνωστόν, η υλοποίηση της μελέτης ήταν θέμα του υπουργείου, αλλά κάτι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, κάτι οι… πιέσεις φίλων και γνωστών, βάλτωσαν τη διαδικασία.
Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβε, μέσω των Τεχνικών του Υπηρεσιών, την ολοκλήρωσή της. Η διαδικασία, όμως, για την επανέγκριση της μελέτης απαιτούσε τη σύνταξη οριοθέτησης ρεμάτων και τη σύνταξη μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας. Οι όποιες αλλαγές έχουν επέλθει στη μελέτη απορρέουν από τα δεδομένα των δύο μελετών, αφού χρειάστηκε να γίνουν προσαρμογές. Μάλιστα, η αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι όποιες ενστάσεις θα γίνουν μόνο επί των αλλαγών που προέκυψαν από τις δύο μελέτες.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι η συγκεκριμένη άποψη διχάζει τον τεχνικό κόσμο, αφού, όπως επισημαίνουν ορισμένοι, από τη στιγμή που υπάρχει καινούργια πολεοδομική μελέτη, θα πρέπει να υπάρχει το δικαίωμα αντιρρήσεων επί του συνόλου της.
Διαδικαστικά, μετά το πέρας των ενστάσεων, επί του θέματος θα γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το τοπικό ΣΥΠΟΘΑ, το αρμόδιο υπουργείο και, τέλος, θα υπάρξει το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα.
Απαντώντας σε ερώτηση για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «και εκεί προχωράμε τις προσαρμογές οι οποίες είναι απαιτητές και πιστεύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ανάρτηση και αυτής της πολεοδομικής μελέτης».
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Με δεκάδες αθλητές στο κυνήγι των ορίων και των μεγάλων επιδόσεων σήμερα στο Στάδιο τα φετινά «Παπαφλέσσεια» 
Με θετική πρόβλεψη για τον καιρό, παρά τα χθεσινά του …τερτίπια τα Παπαφλέσσεια, το ιστορικό μίτινγκ στίβου του Μεσσηνιακού, θα λάβουν χώρα σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας. Η συνάντηση διατηρεί και φέτος ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο, αφού οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές θα έρθουν και φέτος στην Καλαμάτα κυνηγώντας τα όρια συμμετοχής στα διεθνή πρωταθλήματα και μια θέση στην εθνική ομάδα, ενώ έχουν και διεθνή χροιά με την παρουσία 6 Ουκρανών και Κυπρίων.
Το ραντεβού των φίλων του στίβου και του αθλητισμού έχει δοθεί για τις 5 το απόγευμα με το τριπλούν των ανδρών. Στις 6.10 έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης, ενώ η αυλαία θα πέσει περίπου στις 8.30 μ.μ.
Εκτός από τα αγωνίσματα στις ανοικτές κατηγορίες ανδρών και γυναικών, θα διεξαχθούν αγώνες αναπτυξιακών κατηγοριών και επίδειξη ακαδημιών με ντόπια παιδιά του διοργανωτή Μεσσηνιακού και άλλων συλλόγων, ενώ τρεις αθλητές με τυφλότητα του συλλόγου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ θα τρέξουν 100 μ.
Αγωνιστικά ξεχωρίζουν:
Ο έφηβος Μίλτος Τεντόγλου που πέρυσι απογειώθηκε στην Καλαμάτα στα 8,19 μ., πετυχαίνοντας ρεκόρ Κ20, θα επιδιώξει σήμερα κάτι ανάλογο, έχοντας τον συναγωνισμό στο μήκος τους Νίκο Καψή, Τάσο Γαλαζούλα, Μιχάλη Μερτζανίδη, Αγγελος Ρούσσης και Στο μήκος γυναικών θα είναι παρούσες οι Εφη Κολοκυθά και η Ανδριάνα Γράβαλου, οι νεάνιδες Ελένη Κουτσαλιάρη και Χριστιάνα Μάρκου, αλλά και η Μαρία Χανδρινού του διοργανωτή Μεσσηνιακού.
Ο Θάνος Καλάκος θα κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 800 μ.
Η Κατερίνα Δαλάκα θέλει μια επίδοση κάτω από τα 57.00 στα 400μ.εμπ., ενώ στο τριπλούν ανδρών πρωταγωνιστής αναμένεται να είναι ο Παύλος Μπόφτσης.
Ο Πάνος Τριβυζάς και οι έφηβοι Κώστας Ζήκος και Μιχάλης Παππάς ξεχωρίζουν στα 200 μ., ενώ στα 400 μ. ο Πέτρος Κυριακίδης θα προσπαθήσει να βελτιώσει το φετινό του 47.67.
 
***

~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
~*Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html   
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  Arfara Nwes 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 
ΤΕΤΑΡΤΗ ~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .-
ΠΕΜΠΤΗ ~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-18-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 19  Μάϊου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-19-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  20  Μάϊου 2017 :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-20-2017.html .-
 Κυριακή 20-05-2017 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-...
~ Κυριακή 21-05-2017 :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/…/arfara-news-21-… .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ....για όλους μας !!!! : : : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 21 ΜΑΪΟΥ 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  22  ΜΑΪΟΥ  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-22-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη  23  ΜΑΪΟΥ  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-23.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΘΑΚΟ  20  και  21  ΜΑΪΟΥ  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/20-21-2017.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 25 Μαΐου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-25-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   2  Τετάρτη  24  ΜΑΪΟΥ  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  2   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2-24-2017-2.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη  25 Μαΐου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  25  Μαΐου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-25-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 26  Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-26-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  27 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-27-2017.html  .-   
~*
~ ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5583   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3593   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3600 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.776  βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου