Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 :Ο εγωισμός είναι σαν το στενό ρούχο
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ ταπείνωση είναι η βάση όλων των αρετών. Θαύμα είναι η υπέρβαση των νόμων της φύσεως. Ο εγωισμός είναι πάθος που δύσκολα αποβάλλει ο άνθρωπος. Είναι σαν ένα στενό ρούχο που φοράει ο άνθρωπος και το βγάζει με μεγάλη δυσκολία, γιατί του είναι πολύ στενό.
~ 31 Αυγούστου
Ανάμνησις της εν τη «αγία σορώ» καταθέσεως της τίμιας Ζώνης της υπεραγίας Θεοτόκου (1). Μαρτύρων Ανδρέου, Διαδόχου, Ηρακλείου, Μήνα, Φαύστου, Φιλέορτου. Των εν Νικομήδεια 366 αγίων Μαρτύρων.
(1)Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει την ανακομιδή της τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου. Οι γνώμες για ποίος αυτοκράτορας την έκανε διίστανται, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β`. Η τιμία Ζώνη μεταφέρθηκε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε σε μία χρυσή θήκη. Η θήκη αυτή, ονομάστηκε Αγία Σωρός. Ο βασιλιάς Λέων ο Σοφός, άνοιξε την Αγία Σωρό, μετά από 410 χρόνια για να επικαλεσθεί την Θεία Χάρη της, επειδή η σύζυγός του διακατέχετο από έναν δαίμονα. Αφού λοιπόν την προσκύνησαν, ο Πατριάρχης άπλωσε την τίμια Ζώνη επάνω στη βασίλισσα και αμέσως ελευθερώθηκε από το δαιμόνιο. ~
Σήμερα 31/08/2016 εορτάζουν:
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
~ Ἦχος πλ. δ’.
~ Θεοτόκε ἀειπάρθενε, τῶν ἀνθρώπων ἡ σκέπη, Ἐσθῆτα καὶ Zώνην τοῦ ἀχράντου σου σώματος, κραταιὰν τῇ πόλει σου περιβολὴν ἐδωρήσω, τῷ ἀσπόρῳ τόκῳ σου ἄφθαρτα διαμείναντα, ἐπὶ σοὶ γὰρ καὶ φύσις καινοτομεῖται καὶ χρόνος, διὸ δυσωποῦμέν σε, εἰρήνην τῇ πολιτείᾳ σου δώρησαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Κατάθεσης Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου - 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/40WhIk_ERyY  .-

~
Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ι....
 
Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων

Σύναξη των Ευρυτάνων Αγίων
 
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
 
Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού

Εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας τη....
 
Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Άγιο Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στο ....
 
Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κίο Αργολίδας

Σύναξη της Παναγίας Θεομάνας στην Νέα Κί....
 
Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας

Σύναξη της Παναγίας της Φανερωμένης στην....
 
Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία

Σύναξη της Παναγίας της Βαρκού στην Ηλεία
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Παναγίας Μακρυμάλλη στην Εύβοια

Σύναξη της Παναγίας Μακρυμάλλη στην Εύβοια
 
Άγιος Aidan  Σύναξη της Παναγίας της Λυκουρισιώτισσας στην Σκουτερά Αγρινίου Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου  Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
Βιογραφία
Αγία Ζώνη  Αγία Ζώνη  Αγία Ζώνη  Αγία Ζώνη
Η ανακομιδή της τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β'. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε αγία Σωρός. Όταν πέρασαν 410 χρόνια, ο βασιλιάς Λέων ο Σοφός άνοιξε την αγία αυτή Σωρό για τη βασίλισσα σύζυγο του Ζωή, που την διακατείχε πνεύμα ακάθαρτο. Όταν λοιπόν άνοιξε την αγία Σωρό, βρήκε την τίμια Ζώνη της Θεοτόκου να ακτινοβολεί υπερφυσικά. Και είχε μια χρυσή βούλα, που φανέρωνε το χρόνο και την ήμερα που μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αφού λοιπόν την προσκύνησαν, ο Πατριάρχης άπλωσε την τιμία Ζώνη επάνω στη βασίλισσα, και αμέσως αυτή ελευθερώθηκε από το δαιμόνιο. Όποτε όλοι δόξασαν το Σωτήρα Χριστό και ευχαρίστησαν την πανάχραντη Μητέρα Του, η οποία είναι για τους πιστούς φρουρός, φύλαξ, προστάτις, καταφυγή, βοηθός, σκέπη, σε κάθε καιρό και τόπο, ήμερα και νύκτα.
Στη συνέχεια η Αγία Ζώνη τεμαχίστηκε και τεμάχιά της μεταφέρθηκαν σε διάφορους ναούς της Κωνσταντινούπολης. Μετά την άλωση της Πόλης από τούς Σταυροφόρους το 1204 μ.Χ., κάποια τεμάχια αρπάχτηκαν από τους βάρβαρους και απολίτιστους κατακτητές και μεταφέρθηκαν στη Δύση. Ένα μέρος όμως διασώθηκε και παρέμεινε στην Κωνσταντινούπολη και μετά την απελευθέρωση της Πόλης από τον Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο. Φυλασσόταν στον ιερό ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών. Η τελευταία αναφορά για το άγιο λείψανο είναι ενός ανώνυμου Ρώσου προσκυνητή στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του 1424 και 1453 μ.Χ.
Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τούς Τούρκους το 1453 μ.Χ., είναι άγνωστο τι απέγινε το υπόλοιπο μέρος της Αγίας Ζώνης στη συνέχεια. Έτσι το μοναδικό σωζόμενο τμήμα είναι αυτό που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου· με εξαιρετικά περιπετειώδη τρόπο έφτασε εκεί.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος είχε κατασκευάσει έναν χρυσό σταυρό για να τον προστατεύει στις εκστρατείες. Στη μέση του σταυρού είχε τοποθετηθεί τεμάχιο Τιμίου Ξύλου· ο σταυρός έφερε επίσης θήκες με άγια λείψανα Μαρτύρων, και ένα τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης. Όλοι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες έπαιρναν αυτόν τον σταυρό στις εκστρατείες. Το ίδιο έπραξε και ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Β Ἄγγελος (1185-1195) σε μία εκστρατεία εναντίον του ηγεμόνα των Βουλγάρων Ασάν. Νικήθηκε όμως και μέσα στον πανικό ένας ιερέας τον πέταξε στο ποτάμι για να μην τον βεβηλώσουν οι εχθροί. Μετά από μερικές μέρες όμως οι Βούλγαροι τον βρήκαν· έτσι πέρασε στα χέρια του Ασάν.
Οι Βούλγαροι ηγεμόνες μιμούμενοι τούς Βυζαντινούς αυτοκράτορες έπαιρναν μαζί τους στις εκστρατείες το σταυρό. Σε μία μάχη όμως εναντίον των Σέρβων ο βουλγαρικός στρατός νικήθηκε από τον Σέρβο ηγεμόνα Λάζαρο (1371-1389). Ο Λάζαρος αργότερα δώρισε το σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης.
Οι Άγιοι Πατέρες της Ιεράς Μονής διασώζουν και μία παράδοση σύμφωνα με την οποία η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου αφιερώθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από τον αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ Καντακουζηνό (1341-1354), ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε από το αξίωμα, εκάρη μοναχός με το όνομα Ιωάσαφ και μόνασε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
Τα θαύματα που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η Τιμία Ζώνη είναι πολλά. Βοηθά ειδικά τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Αν ζητήσουν με ευλάβεια τη βοήθειά της Παναγίας, τούς δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης· αν έχουν πίστη, καθίστανται έγκυες.

*** Το Σάββατο η υποδοχή της εικόνας από τη Δήμιοβα
Το Σάββατο η υποδοχή της εικόνας από τη Δήμιοβα
~ Την εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας υποδέχεται η Καλαμάτα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.
Η κάθοδος της εικόνας από τη μονή της Δήμιοβας θα ξεκινήσει στη 1 με 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Νωρίτερα, το βράδυ στο μοναστήρι θα πραγματοποιηθεί θεία αγρυπνία - μετά το πέρας της οποίας θα ξεκινήσει η λιτανευτική πομπή της εικόνας. Στις 2.35 το πρωί, η εικόνα θα σταματήσει στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελαιοχωρίου, όπου θα ψαλεί ο παρακλητικός κανών της Παναγίας, και γύρω στις 3.25, θα συνεχιστεί η κάθοδός της στα Γιαννιτσάνικα, όπου και θα παραμείνει για 10ήμερο προσκύνημα.

***  Πέθανε ο Καλαματιανός καταξιωμένος καθηγητής Φυσικής Ιωάννης Μπάκας 
Σε ηλικία 56 ετών έφυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Μεσσήνιος καθηγητής Φυσικής Ιωάννης Μπάκας. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Ο Ιωάννης Μπάκας αφήνει πίσω του πλούσιο επιστημονικό έργο.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:   Θεωρητική και Μαθηματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών:
                                              Θεωρίες Βαθμίδας, Θεωρία Χορδών, Κβαντική Βαρύτητα,
                                                 Μη-γραμμικά συστήματα και Συμμετρίες

Εκπαίδευση και Πτυχία           
Πτυχίο Φυσικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οκτώβριος 1978 - Ιούνιος 1982
Ph.D. στη Θεωρητική Φυσική, Imperial College, University of London, England,
    Σεπτέμβριος 1982 - Αύγουστος 1985
Ερευνητική Εμπειρία και Ακαδημαϊκές Θέσεις
• Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Department of Physics, University of Utah, Salt Lake City, UT 84112, USA, Σεπτέμβριος 1985 - Αύγουστος 1986.
• Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Department of Physics, The University of Texas at Austin, Austin, TX 78712, USA, Σεπτέμβριος 1986 - Αύγουστος 1988.
• Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Center for Theoretical Physics, Department of Physics and Astronomy, University of Maryland, College Park, MD 20742, USA, Σεπτέμβριος 1988 - Αύγουστος1991.
• Ερευνητικό μέλος στο Institute for Advanced Study, School of Natural Sciences, Prince¬ton, NJ 08540, USA, Σεπτέμβριος 1991 - Δεκέμβριος 1991.
• Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Theory Division, CERN, CH-1211 Geneva 23, Switzerland, Αύγουστος 1993 - Οκτώβριος 1995.
• Staff Member στο Theory Division, CERN, CH-1211 Geneva 23, Switzerland, Μάιος 1996 - Ιανουάριος 1998 (παραίτηση λόγω ανάληψης καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο Πατρών).
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 5 το απόγευμα.

*** "Αγκάθι" στην ομαλή ολοκλήρωση του Περιμετρικού της Καλαμάτας 
Παρά τη μέχρι σήμερα πρόοδο στον περιμετρικό της Καλαμάτας (μάλιστα, το υπουργείο μιλούσε για παράδοσή του το επόμενο διάστημα), "αγκάθι" για την ποιότητα του έργου αποτελεί το πρόβλημα που προέκυψε με ορισμένες ιδιοκτησίες, σε σημεία σημαντικά για την… ανέφελη ολοκλήρωσή του.
Ειδικότερα, μία σημαντική σύσκεψη έγινε χθες το πρωί, με τη συμμετοχή τεχνικών από το υπουργείο Υποδομών, καθώς και τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία παρευρέθησαν και ιδιοκτήτες, ήταν η επίλυση προβλημάτων με ιδιοκτησίες στην απόληξη στην οδό Αρτέμιδος του συνδετηρίου δρόμου από τον περιμετρικό μέσω Αγιάννας, στον κόμβο της εθνικής οδού προς Σπάρτη και στη συμβολή της οδού Περιβολακίων με τον περιμετρικό.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και σήμερα και η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει λύση, για την οποία απαιτείται η συναίνεση των ιδιοκτητών, τουλάχιστον στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις. Οι όποιες αρνήσεις συνεργασίας δε συνεπάγονται ακύρωση του έργου, θα δημιουργήσουν όμως προβλήματα όσον αφορά στην αρτιότητα κατασκευής.
Μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Καλαμάτας, συντάχθηκαν μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής, σε συνέχεια τροποποιήσεων των ρυμοτομικών σχεδίων Καλαμάτας και Ασπροχώματος, για την ανάγκη υλοποίησης του περιμετρικού Καλαμάτας. Έτσι, ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους κυρίους ή νομείς ακινήτων εντός της περιοχής πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας κ.λπ., καθώς και να ασκήσουν τυχόν ενστάσεις εντός 15 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο. Για την επίσπευση υλοποίησης των μεμονωμένων πράξεων εφαρμογής υπήρξε τηλεφωνική συνεργασία του δημάρχου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

*** Αεροδρόμιο Καλαμάτας που του λείπει μόνο η Ολυμπιακή 
Μπορεί συνεχώς να γράφουμε για την τεράστια αύξηση τουριστών που καταγράφεται στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όμως καλό θα ήταν οι φορείς να ασχοληθούν με την αναβάθμισή του. Δεν αναφέρομαι ούτε σε πίστες ούτε σε πύργους ελέγχου που θέλουν πάρα πολλά χρήματα και μελέτες, αλλά στην εικόνα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο, όταν φτάνει κάποιος σε αυτό.
Μάλιστα, γνωστός που έφθασε στην Καλαμάτα μου είπε ότι μόλις είδε τις εικόνες στα κάδρα εντός του αεροδρομίου, νόμισε ότι παίζει σε ταινία της δεκαετίας του ’70! Εκεί παραπέμπουν οι ξεθωριασμένες και άκαιρες φωτογραφίες του χώρου…  Π.Μπ. 

***  Εικόνες για λύπηση…
Στην περιοχή της Αγοράς, κοντά σε κορμούς δέντρων και σε σημεία δίπλα στο ποτάμι, υπάρχουν πολλά πεταμένα σκουπίδια, αλλά και κουβέρτες και σεντόνια.
Φαίνεται πως τα συγκεκριμένα σημεία επιλέγουν άνθρωποι για να κοιμηθούν τα βράδια, και μάλιστα αφήνουν τα πράγματά τους εκεί για να τα ξαναχρησιμοποιήσουν.
Η κατάσταση είναι τραγική...  Στ.Μ. 

*** Πάλι μπίχλα 
Μπορεί πριν από λίγο καιρό να γράψαμε για το σιντριβάνι στα Παπλωματάδικα και μετά να έγινε παρέμβαση και να καθαρίστηκε, όμως παρουσιάζει και πάλι απαράδεκτη εικόνα.
Καλό θα είναι, λοιπόν, στο Δήμο Καλαμάτας να δουν τι φταίει που γίνεται το σιντριβάνι βούρκος και να διορθωθεί μια και καλή. Ειδάλλως, ας στέλνουν κάθε 20 μέρες ένα συνεργείο να το καθαρίζει… Π.Μπ. 

*** Στην Καλαμάτα ο πρώτος αριθμός του Εθνικού Λαχείου
Το αστρονομικό πόσο των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ κέρδισε ο τυχερός που αγόρασε λαχείο από το πρακτορείο της Ευαγγελίας Γαϊτάνη στην οδό Νέδοντος.  Περισσότερες πληροφορίες αύριο στο "Θάρρος"

*** Άσφαλτος και πάλι στους δρόμους της Καλαμάτας
Αν μετρούσε κάποιος τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας για την υλοποίηση διαφόρων έργων, μεταξύ αυτών και των ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, θα θεωρούσε ότι το οδικό δίκτυο της πόλης είναι ένα από τα καλύτερα. Τα φαινόμενα, όμως, απατούν, αφού έχουμε βαρεθεί να σχολιάζουμε τις λακκούβες.
Παρ’ όλα αυτά, όπως μας ανακοινώθηκε, υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και το νόμιμο εκπρόσωπο του αναδόχου το συμφωνητικό για την πραγματοποίηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2016», προϋπολογισμού 370.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους (130.000 και 240.000 ευρώ αντιστοίχως). Ανάδοχος έχει αναδειχθεί η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,91%.
Οι εργασίες θα αρχίσουν αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και οι πρώτες παρεμβάσεις θα αφορούν ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης του νέου Δημαρχείου, καθώς και ασφαλτόστρωση τμημάτων των οδών Κωστοπούλου και Αθηνών, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του κόμβου Καρέλια, στο σημείο όπου συμβάλλουν η Αθηνών και η Κωστοπούλου με το συνδετήριο με τον περιμετρικό δρόμο.
Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά τα αποτελέσματα της παρέμβασης θα φανούν στους δημότες της Καλαμάτας και ειδικότερα στους οδηγούς… Α.Π.

*** Εξόρμηση στο Ακρωτήριο Ταίναρο
Εξόρμηση στο απώτατο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ακρωτήριο Ταίναρο, θα πραγματοποιήσει στις 4 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Με εξαίρεση το νησιωτικό χώρο, το ακρωτήριο Ταίναρο αποτελεί τη νοτιότερη άκρη της (ηπειρωτικής) Ελλάδας και το δεύτερο νοτιότερο γεωγραφικό σημείο της (ηπειρωτικής) Ευρώπης (πρώτο με μικρή διαφορά είναι το Γιβραλτάρ). Το Ταίναρο, όμως, αποτελεί και το όριο μεταξύ του ορατού και του αόρατου κόσμου, καθώς εκεί χωροθετείται μία από τις μυθικές πύλες του Άδη – είσοδος στον κάτω κόσμο, στον κόσμο των νεκρών. Εκεί, τόσο από τον Παυσανία όσο και από τον Πλούταρχο, αναφέρεται η ύπαρξη νεκρομαντείου του Ποσειδώνα ή ψυχοπομπείου σε ένα μικρό και απομονωμένο σπήλαιο. Επίσης, εκεί βρίσκεται ο περίφημος φάρος του Ταινάρου, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στη Μεσόγειο και πολύ διάσημος στο ναυτικό κόσμο.
Πέρα των παραπάνω, η εξόρμηση της ερχόμενης Κυριακής περιλαμβάνει περιήγηση στα πολύ ιδιαίτερα χωριά αλλά και τοπία της «Μέσα» Μάνης (και κατά τους ντόπιους της μοναδικής αυθεντικής Μάνης).
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.00 το πρωί.
Ώρες πορείας: 1-2
Βαθμός δυσκολίας: 1
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9:30, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6946052209. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής (2/9). 

*** Παραμένουν ως έχουν τα δίδακτρα στις σχολές της «Φάρις»
Νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινά σε λίγες ημέρες για τις Σχολές της «Φάρις», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τη Σχολή Χορού και το Εικαστικό Εργαστήριο, γι’ αυτό και στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης, μεθαύριο το μεσημέρι, έχει περιληφθεί το θέμα του καθορισμού των διδάκτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις. Στην πρόταση που θα κατατεθεί  δεν προβλέπεται να γίνουν αυξήσεις στα δίδακτρα, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχουν και περιθώρια για μειώσεις.
Αυτό που εξετάζεται είναι να γίνουν κάποιες διορθώσεις όσον αφορά στις εκπτώσεις στα δίδακτρα ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ. Για την ακρίβεια, εξετάζεται η δυνατότητα προσαρμογής των εκπτώσεων στα αντίστοιχα ποσοστά έκπτωσης που προσφέρουν άλλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η ΔΕΥΑΚ.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου όλο το προηγούμενο διάστημα συζήτησε με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των σχολών και τα στελέχη της κοινωφελούς επιχείρησης και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης λύσεων που, αφενός, θα διευκολύνουν τις οικογένειες των παιδιών που σπουδάζουν στις Σχολές και, αφετέρου, δε θα προκαλέσουν έλλειμμα στον προϋπολογισμό της επιχείρησης.
Στην ίδια συνεδρίαση (σ.σ. της Παρασκευής) θα γίνει ο απολογισμός του εκπαιδευτικού έργου και των δραστηριοτήτων των τριών Σχολών της «Φάρις», ενώ αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη για την επιλογή των καλλιτεχνικών διευθυντών των Σχολών, διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.  Α.Π.

***  Πύλος: «Κάστρο των θησαυρών της θάλασσας»
Φτάσαμε στο κέντρο της Πύλου νωρίς το πρωί. Η πόλη, αγουροξυπνημένη, προσπαθούσε να βρει τους ρυθμούς της, με το θερμόμετρο να βρίσκεται ήδη στα ύψη. Αφήσαμε πίσω μας την κεντρική πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια και ανηφορίσαμε προς το Νιόκαστρο, «φύλακα» της πόλης από ένα λόφο στο νότιο άκρο του εντυπωσιακού φυσικού λιμανιού. Ένα φρούριο που ακολούθησε το τυπικό σχέδιο κάστρου της περιόδου 15ου-16ου αιώνα στη Μεσόγειο, με περίβολο να περικλείει τον τειχισμένο οικισμό, και ένα δεύτερο, εξαγωνικής κάτοψης, μικρότερο, που περιλαμβάνει την ακρόπολη, τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στους εχθρούς.
Μαζί με τους πρώτους τουρίστες περάσαμε την πύλη του κάστρου για να συναντήσουμε την προϊσταμένη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι. Τον κατάλληλο άνθρωπο για μια ξενάγηση σ’ αυτό το σύμπλεγμα μουσείων-μπουτίκ που από το 2012 λειτουργεί μέσα στο Νιόκαστρο και ουσιαστικά αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό χώρο στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να πάρει μια καλή γεύση από τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών.
pilos-1.jpg
«Η ιδέα για την αναστήλωση του κάστρου της Πύλου ήταν του Γεώργιου Παπαθανασόπουλου, πρώτου προϊσταμένου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων», μας πληροφορεί η κα Σίμωσι. «Είχε στο μυαλό του να δημιουργήσει ένα κέντρο ενάλιων ερευνών αντίστοιχο με αυτό της Αλικαρνασσού, στο σημερινό Μπόντρουμ. Δεν κατάφερε να το φτιάξει, αλλά χωρίς αυτόν δε θα γινόταν ποτέ η αναστήλωση του κάστρου, το οποίο μάλιστα το 1997 έφυγε από την αρμοδιότητα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Ωστόσο, αργότερα, με χίλια ζόρια, καταφέραμε και το πήραμε πίσω. Έτσι, σήμερα σε δύο κτήρια του κάστρου, τον προμαχώνα Μακρυγιάννη και το κτήριο Πασά, αλλά και σε κάποια κελιά και τοξοστοιχίες της ακρόπολης, μπορεί κανείς να δει τη δουλειά που γίνεται στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, να θαυμάσει ευρήματα, να μάθει πού βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά ναυάγια, να πάρει πληροφορίες για τους τρόπους συντήρησης και πολλά άλλα».
Η βόλτα ξεκινάει από το κτήριο Πασά, με τον Ηλία Κούβελα να προστίθεται στην παρέα, γέννημα-θρέμμα της Πύλου και 35 χρόνια δύτη στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Βούτηξε για πρώτη φορά σε ανασκαφή στο Πυθαγόρειο της Σάμου σε ηλικία 17 ετών και από τότε δεν του έχει «ξεφύγει» σχεδόν κανένα ναυάγιο απ’ όσα παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Βυθισμένα ταξίδια, ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου».
Στην κεντρική αίθουσα του κτηρίου Πασά, που έχει διαμορφωθεί σαν αρχαίο ξύλινο σκαρί πλοίου, ο επιδαπέδιος χάρτης της Πελοποννήσου βοηθάει τον επισκέπτη να εντοπίσει τα επτά ναυάγια της έκθεσης, τα οποία προέρχονται από την Κεφαλλονιά, τη Ζάκυνθο, τα Κύθηρα και τη Μεθώνη και καλύπτουν μια ευρεία χρονολογική περίοδο, από τους Προϊστορικούς έως τους Νεότερους Χρόνους. Ανάμεσά τους, το ναυάγιο στο ακρωτήριο Ξι στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς, με τα εντυπωσιακά αγάλματα που χρονολογούνται στους Ελληνιστικούς Χρόνους.
«Τα γλυπτά εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 1980 από παραθεριστές σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή. Πήγαμε αμέσως και τα ανελκύσαμε λίγο προτού γίνουν λεία αρχαιοκαπήλων», μας λέει ο Ηλίας Κούβελας. Τα εντυπωσιακά ευρήματα από το ακρωτήριο Ξι αποτελούσαν κατά πάσα πιθανότητα αντικείμενο λεηλασίας από ελληνικό ναό και φορτώθηκαν σε πλοίο που κατευθυνόταν προς την Ιταλία αλλά ναυάγησε.
Στην επόμενη προθήκη, μια πυξίδα και λίθινες πλάκες με απολιθώματα ψαριών τραβούν το βλέμμα. Είναι από το μπρίκι «Μέντωρ», το πλοίο που φορτώθηκε από τον Λόρδο Ελγιν με γλυπτά του Παρθενώνα και στο ταξίδι του για τη Μάλτα, απ’ όπου μετά θα έφευγε για την Αγγλία, βυθίστηκε λόγω κακοκαιρίας έξω από τον Αυλέμωνα στα Νότια Κύθηρα.
pilos-2.jpg
Φεύγουμε από το κτήριο Πασά για να γνωρίσουμε τους «Βυθισμένους οικισμούς της Νότιας Πελοποννήσου» στον προμαχώνα Μακρυγιάννη, έναν από τους επτά προμαχώνες του Νιόκαστρου, που κι αυτός έχει μετατραπεί σε κομψό μικρό μουσείο. Οι υποβρύχιες έρευνες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων έχουν αποκαλύψει σημαντικά οικοδομικά κατάλοιπα που έρχονται να επιβεβαιώσουν και να τεκμηριώσουν τις μαρτυρίες των αρχαίων περιηγητών.
«Εδώ παρουσιάζουμε τρεις βυθισμένους οικισμούς της Νότιας Πελοποννήσου», μας εξηγεί η κυρία Σίμωσι. «Το Παυλοπέτρι, που βρίσκεται στο Νομό Λακωνίας, είναι ένας προϊστορικός οικισμός ο οποίος εντοπίστηκε το 1970. Αρχικά έγιναν κάποιες αυτοψίες, αλλά το 2009 η βρετανική αρχαιολογική σχολή μάς πρότεινε να συνεργαστούμε για την ανασκαφή και την ανάδειξή του.
pilos-4.jpg
Πράγματι, βρεθήκαμε μπροστά σε έναν πολύ εκτεταμένο οικισμό, εξαιρετικά σημαντικό γιατί εντός του υπήρχε και μέγαρο, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος άρχοντας κατοικούσε εκεί. Ο δεύτερος οικισμός, επίσης εκτεταμένος, της Μέσης Εποχής του Χαλκού, βρίσκεται στην περιοχή της Μεθώνης, καταλαμβάνει όλη την παραλία μέχρι και μέσα στη θάλασσα και φτάνει περίπου έως και το γνωστό κάστρο της Μεθώνης. Και εκεί έχουν βρεθεί σημαντικά κτήρια, μάλιστα έχει γίνει και μεγάλη γεωλογική έρευνα που δείχνει ότι ο οικισμός βρίσκεται και κάτω από την άμμο. Από τη Μεθώνη έχουμε σημαντικά ευρήματα, όπως ο εγχυτρισμός που παρουσιάζουμε στην έκθεση. Ένα αγγείο, δηλαδή, στο οποίο είχαν θάψει ένα μικρό παιδί. Κατά τα Προϊστορικά Χρόνια, τα μικρά παιδιά τα έθαβαν μέσα σε αγγεία και στη συνέχεια τα τοποθετούσαν στα σπίτια τους.
Η τρίτη βυθισμένη πολιτεία είναι ο αρχαίος Ασωπός στην Πλύτρα Λακωνίας, με κτηριακά συγκροτήματα από την Ελληνιστική, Ρωμαϊκή και Υστερορωμαϊκή Περίοδο. Εκεί, χρειάζεται να επεκτείνουμε την έρευνά μας».
  Το μεγάλο στοίχημα
Αφήνουμε τον προμαχώνα Μακρυγιάννη και τις... βυθισμένες πολιτείες και κατευθυνόμαστε προς τον τελευταία σταθμό του κάστρου, την ακρόπολη. Η κα Αγγελική Σίμωσι και οι συνεργάτες της έχουν εκμεταλλευτεί έξι κελιά τα οποία είναι γεμάτα αρχαιότητες, ενώ σε ένα έβδομο μπορεί κανείς να δει καταδυτικό εξοπλισμό μουσειακού χαρακτήρα. Παλιές στολές δυτών και ανιχνευτές μετάλλων, τους πρώτους θαλάμους αποσυμπίεσης, ηλεκτροκίνητα κομπρεσέρ με τα οποία γέμιζαν τις μπουκάλες, ρυθμιστές πλευστότητας κ.ά.
Στις τοξοστοιχίες της ακρόπολης έχει στηθεί η υπαίθρια έκθεση «Ο ελληνικός βυθός μάς διηγείται», μια έκθεση κυρίως φωτογραφική που εμπλουτίζεται με ευρήματα απ’ όλη την Ελλάδα, διαφόρων σχημάτων και εποχών. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια έκθεση-ποτ πουρί των ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια από τη δραστήρια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Κι αυτό μάλλον δεν είναι τίποτα.
«Το μέλλον της αρχαιολογίας της Ελλάδας κρύβεται στην υποβρύχια αρχαιολογία, γιατί η ξηρά μάλλον έχει ολοκληρωθεί», μας λέει η κα Αγγελική Σίμωσι. Ένα από τα επόμενα μεγάλα στοιχήματα για την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων είναι η δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων. Στα σκαριά βρίσκονται ήδη πάρκα στην Πύλο, την Μαγνησία και την Αττική.
pilos-3.jpg
  Έκθεση της συλλογής Ρενέ Πυώ στην οικία Τσικλητήρα
Φύγαμε από το Νιόκαστο και κατηφορίσαμε στο λιμάνι της Πύλου. Ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό δεσπόζει στον ιστορικό όρμο του Ναυαρίνου. Είναι το σπίτι του ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στη γενέθλια πόλη του. Εδώ και λίγα χρόνια, ο Δήμος έχει παραχωρήσει τον δεύτερο όροφο του κτηρίου στο υπουργείο Πολιτισμού. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με τη σειρά της, στέγασε εκεί την έκθεση της συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα Ρενέ Πυώ (1878-1937). Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, πολεμικού ανταποκριτή και συγγραφέα, ο Ρενέ Πυώ παρακολούθησε τις πολιτικές αναταραχές του πρώτου μισού του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας συνολικά επτά ταξίδια.
pilos-5.jpg
Παράλληλα συνέλεγε έργα με κύριο θέμα τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821, τα οποία αργότερα δώρισε στο ελληνικό κράτος. Χάρτες, ξίφη, πιστόλια, πορτρέτα, λιθογραφίες, χαλκογραφίες, μετάλλια, χειρόγραφα και επιστολές με θέμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζονται σε έντεκα ενότητες στην πανέμορφη οικία του Κωστή Τσικλητήρα.
Ρεπορτάζ: ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ, Φωτογραφίες: ENRI CANAJ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

*** Κλοπή 130.000 ευρώ από  αυτοκίνητο στη Στούπα κατήγγειλε επιχειρηματίας
Κλοπή 130.000 ευρώ από  αυτοκίνητο στη Στούπα κατήγγειλε επιχειρηματίας
~ “Φτερά” έκαναν μέσα από ένα αυτοκίνητο στη Στούπα 130.000 ευρώ, γεγονός που απασχολεί έντονα τα τελευταία 24ωρα την τοπική κοινωνία.
Αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε στην Αστυνομία ένας 53χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής. Οπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε, στο χρονικό διάστημα από τις 7 έως και τις 11 το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι παραβίασαν το παράθυρο του συνοδηγού από φορτηγό όχημα της επιχείρησης που ήταν σταθμευμένο έξω από το εστιατόριο και αφαίρεσαν μία θήκη φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, η οποία περιείχε το ποσό των 130.000 ευρώ. Στην περιοχή της Στούπας βρέθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας για να ερευνήσει την υπόθεση και να συλλέξει στοιχεία.
Δ.Πλ.

*** Οριακή η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Μάνη 
Οριακή η κατάσταση με τα σκουπίδια στη Μάνη 
~ Σε κρίσιμο και οριακό σημείο βρίσκεται το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
Οι διαμαρτυρίες κατοίκων κι επισκεπτών μεγαλώνουν, καθώς η κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δε συνοδεύτηκε από άλλα αναγκαία μέτρα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να "κουκουλωθεί".
Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν πληροφορίες ότι μετά από καταγγελία βρέθηκε κατηγορούμενος οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου. Ο δήμαρχος Γιάννης Μαραμπέας μας διευκρίνισε ότι υπήρξε ένα ζήτημα με τον πυροφύλακα, αλλά δε θέλησε να δώσει ξεκάθαρη και σαφή ενημέρωση.
Μας ανέφερε ότι «πετάμε τα σκουπίδια σε συγκεκριμένο χώρο, για τον οποίο έχουμε ζητήσει να αδειοδοτηθούμε», αλλά επεσήμανε: «Το αίτημά μας έχει υποβληθεί εδώ και καιρό και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακόμα περιμένουμε, ελπίζουμε εντός των ημερών να έχουμε την αδειοδότηση». Για τη διαχείριση που γίνεται, μας είπε ότι «κάνουμε προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών. Τα προστατεύουμε, έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, υπάρχει φύλαξη 24 ώρες».
Και κατέληξε πως «έχουμε επίγνωση της κατάστασης, δεν υπάρχει άλλη λύση».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα τέλη Ιουνίου, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών.
Στην απόφαση αυτή επισημαίνεται ότι η κήρυξη γίνεται, «λόγω επικίνδυνης ρύπανσης από τα συσσωρευμένα απορρίμματα με κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
Το χρονικό διάστημα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ισχύει έως 24 Νοεμβρίου. «Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει αυτόματα δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης», σύμφωνα με την απόφαση.  Γ.Σ.

***  Επέκταση δραστηριοτήτων των ΕΛΤΑ σε νέες υπηρεσίες
Επέκταση δραστηριοτήτων των ΕΛΤΑ σε νέες υπηρεσίες
~ Στη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους, πέρα από τις ταχυδρομικές σε χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές, στοχεύουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Γιάννης Ζαρολιάγκης, τα ΕΛΤΑ εξετάζουν την πώληση ασφαλιστικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών προϊόντων. Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, τόνισε πως ήδη έχουν πιστοποιηθεί πάνω από πεντακόσιοι εργαζόμενοι ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι.
Υπάρχει μια εν δυνάμει αγορά γι' αυτές τις κινήσεις ιδιαίτερα σημαντική, σημείωσε ο κ. Ζαρολιάγκης, αναφερόμενος στους 6.500 εργαζομένους των ΕΛΤΑ και στο πλεονέκτημα της προσωπικής τους επαφής με τον ταχυδρόμο.  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ισλανδία: Ξέθαψαν ένα βράχο για να κατευνάσουν τα οργισμένα... ξωτικά που παρενοχλούσαν τον κόσμο
Ισλανδία: Ξέθαψαν ένα βράχο για να κατευνάσουν τα οργισμένα... ξωτικά που παρενοχλούσαν τον κόσμο
~ Μια εταιρεία δημοσίων έργων χρειάστηκε να ξεθάψει έναν βράχο στην Ισλανδία προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να κατευνάσει τα... ξωτικά που είχαν οργιστεί επειδή διαταράχθηκε το φυσικό περιβάλλον τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα Morgunbladid.
Μπορεί να ακούγεται αξιοπερίεργη ιστορία, όμως ο θρύλος των καλικάντζαρων παραμένει ζωντανός στη χώρα: πολλοί θεωρούν ότι με την κατασκευή ενός δρόμου τα πλάσματα αυτά εκνευρίζονται και εκδικούνται τους ανθρώπους προκαλώντας διάφορες ζημιές, έτσι προσπαθούν να τα ηρεμήσουν αποκαθιστώντας το περιβάλλον τους.
Ο Σβέιν Ζοφόνιασον, της εταιρείας Bass, αφηγήθηκε στην εφημερίδα μια σειρά από ατυχή περιστατικά που σημειώθηκαν στο Σιγκλουφιέρντουρ, στα βόρεια, σε ένα σημείο όπου τον Αύγουστο του 2015 καλύφθηκε με τόνους από μπάζα ο Αλφκονουστέιν, δηλαδή ο "βράχος της ξωτικίνας".
Αρχικά, ο δρόμος που είχε κατασκευαστεί πλημμύρισε. Μετά από μια κατολίσθηση, ένας άνδρας που πήγε να εξετάσει τις ζημιές που είχαν γίνει, τραυματίστηκε. Ένας εκσκαφέας χάλασε. Ένας δημοσιογράφος που πήγε να βιντεοσκοπήσει την περιοχή έπεσε σε ένα βούρκο, κόλλησε και χρειάστηκε να τον τραβήξουν έξω.
"Δεν είχε πάει το μυαλό μας στον βράχο" που ήταν γνωστός στους ντόπιους ως "ιερός τόπος", εξήγησε ο Ζοφόνιασον. Αποφάσισε έτσι να τον ξεθάψει.
Και σε άλλες περιπτώσεις όπου γίνονταν έργα στην Ισλανδία τα εργοτάξια διαταράχθηκαν από ξωτικά, αυτά τα θρυλικά πλάσματα που πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν δει από κοντά. Όπως λένε, είναι μουγγά, συνήθως φιλειρηνικά και στην εμφάνιση μοιάζουν πολύ με ανθρώπους, όμως είναι μικροκαμωμένα.
Ένας βράχος κοντά στο Ρέικιαβικ έγινε διάσημος το 1971 αφού, μετά από άπειρα προβλήματα κατά την κατασκευή μιας εθνικής οδού, οι αρχές διαπραγματεύτηκαν με τα ξωτικά με τη μεσολάβηση ενός μέντιουμ: τα ξωτικά δέχτηκαν τελικά να φύγουν για μία εβδομάδα από το σημείο και να μεταφερθεί ο βράχος τους αλλού...  ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των Τμημάτων στη Μεσσηνία
Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των Τμημάτων στη Μεσσηνία
~  Αγρια επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της κατάργησης αστυνομικών  τμημάτων εξαπολύει η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Νατάσσα Κυριακοπούλου κατηγορώντας μεταξύ άλλων το κυβερνών κόμμα ότι “κατάργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ μετά από απαίτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του "Ρουβίκωνα" ώστε να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια άβατο ανομίας”.
Η Κ. Κυριακοπούλου ανταπαντώντας στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: “Το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής έχει ονοματεπώνυμο πλέον. Είναι αυτό του κ. Κωνσταντινέα (που πρώτος το ανακοίνωσε), της κ. Κοζομπόλη, του κ. Κατρούγκαλου, του υπουργού κ. Τόσκα, του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.
Αναλυτικά η απάντηση της κ. Κυριακοπούλου: 
“Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων των Φιλιατρών και του Κοπανακίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει τα αστυνομικά τμήματα μιλάει για καλύτερη αστυνόμευση!!!
Ποιος, ο ΣΥΡΙΖΑ, που η μισή κοινοβουλευτική του ομάδα υπερασπίζεται τρομοκράτες και κουκουλοφόρους μιλάει για καλύτερη αστυνόμευση!
Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ που απειλούσε ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές μιλάει για καλύτερη αστυνόμευση!
Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ μετά από απαίτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του "Ρουβίκωνα" ώστε να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια άβατο ανομίας μιλάει για καλύτερη αστυνόμευση!
Το πολιτικό ψέμα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχει και όρια. Είναι γνωστό ότι την Τριφυλία την επισκέφτηκαν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας και μετέπειτα ο κ. Κικίλιας και διαπιστώσανε από κοντά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και γι' αυτό δεν έκλεισε κανένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή. 
Το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής έχει ονοματεπώνυμο πλέον. Είναι αυτό του κ. Κωνσταντινέα (που πρώτος το ανακοίνωσε), της κ. Κοζομπόλη, του κ. Κατρούγκαλου, του υπουργού κ. Τόσκα, του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σταματήστε επιτέλους κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να προσβάλλετε τους Μεσσήνιους και τους Τριφύλιους. Αποτελεί ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους Τριφύλιους να επισκεφτεί ο ίδιος ο υπουργός την περιοχή και να διαπιστώσει τις ιδιαιτερότητές της, όπως έκαναν και οι υπουργοί Δένδιας και Κικίλιας. 
Αποτελεί δείγμα πολιτικής ανικανότητας να υπάρχουν δύο Μεσσήνιοι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παρόλα αυτά να κλείνουν αστυνομικά τμήματα σε μια τόσο ευαίσθητη από πλευράς ασφάλειας και αστυνόμευσης περιοχή. 
Είναι εντελώς υποκριτικό να λέτε ότι με μια ομάδα ΟΠΚΕ θα εξασφαλιστεί η αστυνόμευση στην περιοχή των Φιλιατρών.
Επιτέλους η πολιτική υποκρισία έχει και όρια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το κλείσιμο των τμημάτων και θα συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για να αποφευχθεί αυτό”.

***  Εντυπωσιακή η… νέα είσοδος
Εντυπωσιακή η… νέα είσοδος
~ Εντυπωσιακή είναι η είσοδος - έξοδος του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, στην Αρτέμιδος, κάτω από την Αγιάννα.
Το ημιστέγαστρο που θα εξυπηρετεί την είσοδο προς τον περιφερειακό, κάνει πιο ελκυστική την εικόνα, στην οποία δεσπόζει το Κάστρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Γ.Σ.

***  Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας
 Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας
 ~ Τις απογευματινές Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρία επαναλειτούργησε στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας, ο ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ (Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Αναπηρία) με δική του πρωτοβουλία και ευθύνη. Τις ομάδες αυτές, στήριξαν κυρίως εθελοντές.
Ενα χρόνο μετά, ο Σύλλογος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση "σε όλους, φίλους και φίλες της πόλης, για να κάνουμε μαζί, ένα βήμα ακόμη, σε αυτή την πράγματι επιτυχημένη προσπάθεια. Πρόσκληση για νέους συνεργάτες εθελοντές με ιδέες, φαντασία και αγάπη. Πρόσκληση σε επαγγελματίες ή μη, ειδικής αγωγής. Πρόσκληση σε συμπολίτες μας με καλλιτεχνική και άλλη δημιουργική διάθεση. Τέλος, πρόσκληση σε ανθρώπους, απλά ευαισθητοποιημένους σε θέματα αναπηρίας" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Για επικοινωνία: Αννα Βρακά 6972-011235, 27210 82133,  syfamea@outlook.com.gr.

***  Απίστευτη δήλωση Λεβέντη για την αποχώρηση Καλλιάνου
 Απίστευτη δήλωση Λεβέντη για την αποχώρηση Καλλιάνου
 ~ «Το πιο πιθανό είναι να γίνει "γάμος" μεταξύ Μητσοτάκη και Καλλιάνου. Εγώ αποκλείεται να πάω για γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης για τον μέχρι χθες εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός του κ. Καλλιάνο και τα όσα είπε το πρωί για σχέσεις του κ. Λεβέντη με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα φανεί ποιος πάει για γάμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης στον ραδιοσταθμό Real .
Yποστήριξε ότι ο κ. Καλλιάνος «έκανε του κεφαλιού του» σχετικά με ανακοίνωση που αφορούσε στον Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι πρέπει να κοπούν οι συντάξεις των πλούσιων για να σταματήσει ο ΕΝΦΙΑ, δεν είναι να βρίζουμε τον Αλεξιάδη και την κυβέρνηση». «Αυτό είναι δουλειά της ΝΔ» προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σημείωσε, επίσης, ότι ο κ. Καλλιάνος «είναι πάρα πολύ καλό παιδί, απλά δεν κατάλαβε σε τι κόμμα ήρθε, δηλαδή σε ένα κόμμα που πάμε να χτίσουμε νέα ήθη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  6 προσλήψεις με 8μηνη σύμβαση στο Δήμο Καλαμάτας
6 προσλήψεις με 8μηνη σύμβαση στο Δήμο Καλαμάτας
~ Τέσσερις οδηγούς απορριμματοφόρων και 2 εργάτες κοιμητηρίων θα προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας, για 8 μήνες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 10 ημέρες.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Δήμος Καλαμάτας, Αριστοδήμου 22, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας, υπόψη κ. Κοκκώνη Αναστασίας (τηλ. επικοινωνίας: 27213 60829).

***  300.000 ευρώ επιπλέον για το έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
300.000 ευρώ επιπλέον για το έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
~ Συμπληρωματική σύμβαση που θα ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ (με το ΦΠΑ), απαιτείται για να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης του ισογείου, των εξωτερικών ιατρείων και της διοίκησης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ.
Για την έγκριση της σύμβασης αυτής, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πολύπαθο έργο, που είναι σταματημένο για μια ακόμα φορά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή, στην Τρίπολη, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΕΣΠΑ. Συμφωνήθηκε αυτή την εβδομάδα να γίνει το πρώτο βήμα για τη συμπληρωματική σύμβαση, με τη συζήτηση και τη θετική άποψη - εισήγηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας.
Να υπενθυμίσουμε ότι για το έργο του ισογείου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που μπλέκει συνεχώς σε περιπέτειες και εμπόδια, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχει αποδεχθεί την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου, «λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης του φυσικού συμβατικού αντικειμένου της αρχικής σύμβασης χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου».

***  Σκουρλέτης: "Θετική η ρύθμιση της ΔΕΗ των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή"
Σκουρλέτης: "Θετική η ρύθμιση της ΔΕΗ των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή"
~ «Για πρώτη φορά έχουμε ένα μέτρο που έχει τόσο θετική επίπτωση μετά από πάρα πολλά χρόνια", υπογράμμισε για τους διακανονισμούς στη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως, "ενώ το θέμα των ανεξόφλητων της ΔΕΗ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, η οποία τα τελευταία χρόνια διογκώνεται, για πρώτη φορά βλέπουμε ότι σε αυτή την ρύθμιση των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, αφορά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το 90% από αυτό το ποσό εξυπηρετείται».
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, είπε πως «πρότεινα χθες στον (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ) κ. Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς σε δίμηνο, αλλά να το πάει έναντι στον μήνα και εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει την δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα».
Αναφορικά με την συνεργασία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα με την κυβέρνηση δήλωσε: «Ακριβώς επειδή είναι κρίσιμο το πόστο του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να συνεννοείται με τους υπουργούς και να χαίρει της εμπιστοσύνης τους». Σε ερώτηση για το εάν ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία είπε «αυτό θα φανεί».
Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είπε: «είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Όλος αυτός ο θόρυβος και η αντιπαράθεση που υπάρχει γύρω από τον διαγωνισμό δείχνει ακριβώς ότι πρόκειται για μια θετική τομή στην υπόθεση της πληροφόρησης και κατ’ επέκταση στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας. Η αντιπαράθεση και οι ενστάσεις γύρω από τον διαγωνισμό είναι κατανοητές, από την στιγμή που κάποιοι υπερασπίζονται το αμαρτωλό παρελθόν».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πάνω από 120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών της Καλαμάτας
Πάνω από 120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών της Καλαμάτας
~ Τα 370 με 380 θα φθάσουν και φέτος τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας. Αρχικά αναμένεται να μείνουν εκτός σταθμών 120 με 130 παιδιά, αφού υποβλήθηκαν συνολικά 500 αιτήσεις.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος παρατήρησε στην "Ε" ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί, καθώς κάποια από τα παιδάκια θα πάνε στο Νηπιαγωγείο, μιας και βρίσκονται στην ηλικία των προνηπίων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο, αύριο 1η Σεπτεμβρίου λήγουν οι εγγραφές των παιδιών που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, για τους δημοτικούς και τους ιδιωτικούς σταθμούς.
Για το Δήμο Καλαμάτας το ΕΣΠΑ καλύπτει 210 θέσεις παιδιών σε δημοτικούς σταθμούς και άλλες 160 με 170 θέσεις θα καλυφθούν από το δήμο. Στις 210 υπολογίζονται και οι θέσεις που θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ για τους ιδιωτικούς σταθμούς της πόλης.
Ο κ. Γιαννόπουλος μας είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι επανεγγραφές και πως την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
Οσον αφορά την καθυστέρηση ανακοίνωσης των παιδιών που θα πάρουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, εξήγησε ότι οι επιλογή των δικαιούχων στο ΕΣΠΑ δεν έχει γίνει με ονοματεπώνυμο, αλλά με νούμερο, με τον κωδικό που τους έχει δοθεί. Ετσι η Διεύθυνση Πρόνοιας δε γνωρίζει ποιοι έχουν επιλεγεί και δεν μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την επιλογή των παιδιών που θα είναι από το πρόγραμμα του δήμου.
Ακόμα, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, το ποσό που θα πληρώσει η ΕΕΤΑΑ μέσω του ΕΣΠΑ για λογαριασμό του ωφελούμενου είναι 2.735 ευρώ.  Γ.Σ.

*** Με τον αντιτρομοκρατικό νόμο δικάζονται στις 13/9 στην Καλαμάτα οι πέντε της «Ομάδας Έ - ΕΥ»
Για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, βάσει του 187Α του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, παραπέμπονται να δικαστούν στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2015, έπειτα από τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η υπόθεση ήταν αρκετά περίεργη από πέρυσι, χωρίς ακόμα να έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για τα κίνητρα των πέντε δραστών, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι από την ημέρα που συνελήφθησαν στις ειδικές φυλακές Τύπου Β στο Κέντρο Κράτησης Μαλανδρίνου.
Οι δράστες φέρεται να έχουν τοποθετήσει και ενεργοποιήσει, μέσα στο ίδιο βράδυ, δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, έναν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και έναν στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά, ενώ συνελήφθησαν και οι πέντε κατά τη διάρκεια κατόπτευσης χώρων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν εκρηκτικά, έτοιμες βόμβες και όπλα.
Και οι πέντε παρουσιάζονται ως μέλη της «Ομάδας Έ - ΕΥ», ενώ στα δύο χτυπήματα που έκαναν είχαν σχεδιάσει το Δελφικό Έψιλον.
Με την υπόθεση είχαν ασχοληθεί τότε και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική) της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και η ΕΥΠ, στέλνοντας στην Καλαμάτα κλιμάκια.
  Οι «5»
Ηγετικό ρόλο στην ομάδα των «5» δίνεται από τις Αρχές σε 52χρονο Καλαματιανό που για αρκετά χρόνια ζούσε στην Κύπρο, ενώ είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει από την Κύπρο και θεωρείται ότι δημιούργησε την ομάδα το 2009.
Τα υπόλοιπα 4 μέλη της ομάδας είναι: ένας 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Δράμα, ένας 25χρονος από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που έχει κάνει και ειδικός φρουρός και εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας, ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από το Καλλίφυτο Δράμας.
Τα ξημερώματα στις 23 Οκτωβρίου 2015 δύο άτομα, που φορούσαν σκούρες στολές παραλλαγής, άρβυλα και κουκούλες «full face», κατευθύνθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα. Είχαν φτάσει στο σημείο με ένα αυτοκίνητο Nissan. Ο ένας φορούσε τσαντάκι μέσης και ο άλλος είχε δεμένο ένα τσαντάκι στο μηρό του.
Ο ένας τοποθέτησε και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε πλαϊνή πόρτα της τράπεζας, ενώ ο άλλος έγραψε με μαύρο σπρέι το σύμβολό τους, που αποτελείται από ένα σταυρό και δύο αντίρροπα έψιλον.
Δέκα λεπτά πριν από τις 6.00 τα ξημερώματα μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά. Κάτοικος της περιοχής είδε ένα αυτοκίνητο μετά την έκρηξη να αποχωρεί από το Μυστρά, ενώ οι πινακίδες του παρέπεμπαν στη Δράμα. Σχεδίασαν και εκεί το ίδιο σύμβολο, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλο ένα σε πέτρινο εικονοστάσι στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης.
Οι έρευνες ξεκίνησαν και το απόγευμα της επόμενης ημέρας τα πέντε άτομα εντοπίστηκαν να επεξεργάζονται εξωτερικούς χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας. Συνελήφθησαν και, όπως προέκυψε, είχαν φτάσει στην Καλαμάτα την προηγούμενη Κυριακή με δύο αυτοκίνητα, διέμεναν δε στο πατρικό σπίτι του 52χρονου.
  Έτοιμες βόμβες
Στο σπίτι του 52χρονου στην Καλαμάτα βρέθηκαν τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί έτοιμοι για χρήση, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας βάρους 3 κιλών, κυνηγετικό όπλο με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρεις καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, στρατιωτικός εξοπλισμός και 10,2 γραμμάρια χασίς.
Στο αυτοκίνητο μάρκας Nissan βρέθηκαν 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Επίσης, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, 43 βέλη, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδερογροθιά και δύο γκλομπς, 89 καπνογόνα-βεγγαλικά, τρεις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, στρατιωτικός και επιχειρησιακός εξοπλισμός (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ, θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.) και ένα μαύρο σπρέι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια, ήθελαν να ξεκινήσουν τη δράση τους από την Καλαμάτα, θεωρώντας την περιοχή ιστορική, καθώς από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση. Είχαν δε εξοπλισθεί, ώστε να κατασκηνώσουν μόνιμα στο βουνό, με στόχο να επιστρέφουν εκεί μετά τις επιθέσεις τους σε Δικαστικό Μέγαρο, αστυνομικό κτήριο, εφορία, τράπεζες κ.α. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Από τις 4.028 άδειες αλλοδαπών για εργασία στην Περιφέρεια, η Μεσσηνία παίρνει τις 3.900!
Τεράστια αύξηση στον αριθμό των αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών στη Μεσσηνία, για τα έτη 2015 και 2016, παρατηρείται στη συμπληρωματική κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής.
Αν και η αρχική ΚΥΑ εκδόθηκε τον Ιούνιο, τώρα υπογράφηκε συμπληρωματική για όλους τους νομούς. Στην δε Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη νέα απόφαση, συμπληρώνεται το ανώτατο όριο αδειών διαμονής για εξαρτημένη εργασία και εποχική εργασία, για τα έτη 2015 και 2016, με 4.028 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται στις Περιφερειακές Ενότητες. Τη «μερίδα του λέοντος» παίρνει η Μεσσηνία με συνολικά 3.900 θέσεις (!) από τις 4.028.
  Επιπλέον 3.900 άδειες
Η απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούνιο για τον καθορισμό των αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών καθόριζε τον αριθμό αυτό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 358.
Οι αριθμοί φαίνεται πως καθορίσθηκαν ανάλογα με τις απαντήσεις που έδωσαν στα υπουργεία η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος, ο ΟΑΕΔ και οι Περιφέρειες της χώρας σχετικά με τις υπάρχουσες ανάγκες εργασίας στην κάθε περιοχή.
Στην απόφαση του Ιουνίου στη Μεσσηνία καθορίσθηκαν:
-Για εξαρτημένη εργασία: 14 εργάτες κτηνοτροφίας (+1 θέση ως προσαύξηση για έκτατες ανάγκες)
-12 αλιεργάτες (+1 θέση ως προσαύξηση για έκτατες ανάγκες).
Με τη συμπληρωματική απόφαση, για τη Μεσσηνία καθορίζονται επιπλέον 3.900 άδειες διαμονής, ως εξής:
-Εξαρτημένη εργασία: Εργάτες γης 1.150
-Εποχική εργασία: Εργάτες γης 2.650 και εργάτες κτηνοτροφίας 100.
  Πολύ λιγότερες στους άλλους νομούς
Αντίθετα, στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες οι αυξήσεις είναι σχετικά μικρές σε σύγκριση με τη Μεσσηνία.
Για παράδειγμα, στη Λακωνία καθορίζονταν στην αρχική απόφαση 100 εργάτες γης για εποχική εργασία, με προσαύξηση 10 αδειών και τώρα με τη συμπληρωματική προστέθηκαν άλλοι 70 εργάτες γης και άλλοι 25 εργάτες κτηνοτροφίας, όλοι για εποχική εργασία.
Στην Αρκαδία, στην αρχική απόφαση, προβλέπονταν συνολικά 22 άδειες, ενώ στη νέα συμπληρωματική δεν καθορίζεται καμία επιπλέον.
Στην Αργολίδα η αρχική απόφαση καθόριζε 132 άδειες και με τη συμπληρωματική προστίθενται άλλες τρεις.
της Βίκυς Βετουλάκη

*** Γραπτές δεσμεύσεις για τις προσβάσεις στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού ζητούν ιδιοκτήτες και Αγροτικός Σύλλογος 
Καμία έγγραφη δέσμευση δεν έχει αναλάβει, μέχρι στιγμής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου για εξασφάλιση προσβάσεων στις παρακείμενες ιδιοκτησίες του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, τις οποίες έχει αποκόψει, όπως προέκυψε μετά και τη χθεσινή επίσκεψη, αυτοψία και συζήτηση υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με ιδιοκτήτες που έχουν πρόβλημα και τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, που αγωνίζεται δυναμικά για την επίλυση του προβλήματος.
Επαναλήφθηκαν διαβεβαιώσεις, εξετάζοντας «προβληματικά» σημεία του δρόμου και συζητώντας με ιδιοκτήτες, όμως ούτε και χθες δόθηκε συγκεκριμένη λύση, και ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν ιδιοκτήτες. Από δε τον Αγροτικό Σύλλογο εξέφραζαν απογοήτευση και αγανάκτηση, επειδή θεωρούν πως εμπαίζονται!
Μάλιστα, θύμιζαν ότι από τις 8 Ιουνίου που είχε επισκεφθεί το δρόμο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, έπειτα από σχετικά έγγραφα και αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου, οπότε και δόθηκαν διαβεβαιώσεις, έχουν περάσει δυόμισι μήνες, λύση δεν έχει δοθεί και φοβούνται πως δεν πρόκειται να δοθεί στον ένα μήνα που απομένει για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς χωράφια και περιουσίες έχουν αποκοπεί από το δρόμο και δεν υπάρχει πρόβλεψη, στη μελέτη, να κατασκευαστούν παράδρομοι ή άλλες προσβάσεις. Επίσης, στη μελέτη υπάρχει πρόβλεψη για μπάρες, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν να τοποθετούνται, αλλά μετά την αντίδραση Αγροτικού Συλλόγου και ιδιοκτητών δόθηκε εντολή από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην κατασκευάστρια εταιρεία να σταματήσει, μέχρι να δουν τι, τελικά, θα κάνουν και πώς!
Το πρόβλημα, όπως έχει επισημανθεί, οφείλεται σε μελετητικές παραλείψεις και αστοχίες, που όλοι τώρα συνομολογούν, αλλά κανείς τόσα χρόνια δεν είχε διαπιστώσει. Κι αυτό, αν μη τι άλλο, για τις υπηρεσίες που ενέκριναν τη μελέτη εγείρει πολλά και σοβαρά ερωτηματικά, ενώ προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις, με τους ιδιοκτήτες να είναι αποφασισμένοι, όπως δηλώνουν άλλωστε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση, να μην επιτρέψουν την ολοκλήρωση του δρόμου, με όποιες συνέπειες κι αν έχει αυτό!
Στις 25 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, διεξήχθη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοτάξιο της κατασκευάστριας εταιρείας, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας, Γιάννη Αδρακτά. Ο τελευταίος επικοινώνησε με την Περιφέρεια και ζήτησε την επίσκεψη κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων, που έγινε χθες το μεσημέρι από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιο Κωστόγιαννη και τον προϊστάμενο Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργο Παπαηλιού.
Ο κ. Κωστόγιαννης, αφού δέχθηκε αρχικά τα πυρά των συγκεντρωθέντων επειδή μέχρι τώρα η Περιφέρεια δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα, συζήτησε με ιδιοκτήτες για να δουν τι και πώς μπορεί να γίνει για την εξασφάλιση πρόσβασης. Στον κ. Κωστόγιαννη τέθηκε μετ’ επιτάσεως η αναγκαιότητα ύπαρξης παράδρομων, καθώς, επίσης, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την απορροή των υδάτων, φερτά υλικά κ.τ.λ.
Ο ίδιος είδε τις περιπτώσεις και τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν. Έχοντας στην υπηρεσία και σχετικά υπομνήματα του Αγροτικού Συλλόγου με ένα προς ένα τα προβλήματα και τα σημεία που αυτά εντοπίζονται, είπε πως θα τα δει και σε δέκα περίπου μέρες θα επισκεφθεί ξανά το δρόμο, για να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και τον Αγροτικό Σύλλογο για το τι, τελικά, θα γίνει.
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδρακτάς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, τόνισε: «Εδώ, όπως βλέπετε κι εσείς, υπάρχει ένα θέατρο παράλογο. Εγώ αυτό διαπιστώνω. Ήρθε ο κ. Κωστόγιαννης. Ενώ είχαμε πει στις 12 η ώρα και περίμενε ο κόσμος, ήρθε μιάμιση, δύο παρά. Ο μισός κόσμος είχε φύγει. Τα προβλήματα με το λόγο και την απλή υπόσχεση δε λύνονται, αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις για συγκεκριμένους παράδρομους, για προσβάσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι περιοχές. Αυτά είναι βασικά προβλήματα. Πέρα από αυτά είναι και τα όμβρια ύδατα. Στα γεφύρια που έχουν διαβάσεις για να πηγαίνει ο κόσμος κάτω είναι και τα όμβρια ύδατα. Νερά, δηλαδή, και άνθρωποι θα είναι ένα. Αυτά είναι πολύ πρόχειρα. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι ουσιαστικό. Βλέποντας και κάνοντας. Δεσμεύσεις επί χάρτου, να ξέρουμε κι εμείς τι θα γίνει. Αυτό είναι υποσχέσεις. Προφορικές υποσχέσεις δε μας καλύπτουν. Δεσμεύσεις γραπτές. Να το δούμε γραπτώς ό,τι είναι να γίνει. Να ξέρουμε τι θα κάνουμε…».  του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Επί έξι μήνες ξεκινούν τα μεγάλα έργα στην Καλαμάτα!
Επικοινωνιακά παιχνίδια της δημοτικής αρχής… 
   Ο Ουρουγουανός συγγραφέας Εδουάρδο Γκαλεάνο θεωρούμε ότι δεν ανήκει στις αναγνωστικές προτιμήσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Μεταξύ άλλων, όμως, είχε πει κάτι που ταιριάζει γάντι με την πολιτική του δημάρχου. Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το πραγματικό νόημα μιας λέξης, είχε απαντήσει ως εξής: "Κοιτάξτε. Στη γλώσσα γουαρανί “νιε ε” σημαίνει “λέξη”, αλλά και “ψυχή”. Οι Ινδιάνοι Γουαρανί πιστεύουν πως όσοι λένε ψέματα ή σπαταλάνε τις λέξεις ή προδίδουν την ψυχή».
Ας δούμε την περίπτωση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και τις εξαγγελίες του για έξι έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, τις επόμενες ημέρες και προέρχονται από τις εκπτώσεις προηγούμενων που υλοποιήθηκαν με τη σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ο λόγος για την ανάπλαση στην ανατολική όχθη του ποταμού Άρι, την ανάπλαση στα «Ουζάκια», την επισκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, την ανάπλαση της ανατολικής όχθης του Νέδοντα, την κατασκευή γηπέδου στα Παλιάμπελα και την εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο πρώην Σφαγείων.
Οι ανακοινώσεις για την υλοποίησή τους αρχίζουν τον περασμένο Μάρτιο! Συνεχίστηκαν τους επόμενους μήνες και, μάλιστα, στο τέλος Ιουνίου ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οσονούπω, γι' αυτό και ο δήμαρχος ζητούσε την… κατανόηση των πολιτών και των επισκεπτών της Καλαμάτας, μια και θα εκτελούνταν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου!
Τελικά, τα έργα δεν ξεκίνησαν ούτε τον Ιούλιο, ίσως γιατί σκέφτηκε ο κ. Νίκας και την ταλαιπωρία.
Θα λέγαμε, δηλαδή, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα γνώριζε ότι δε λέει την αλήθεια, σπαταλούσε χώρο στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Αρχής, αλλά κατάφερνε να πείθει τον κόσμο ότι γίνονται έργα, έστω και… εικονικά.
Καθίσαμε και μετρήσαμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Βρήκαμε έξι (6), αλλά μπορεί να είναι και παραπάνω. Επικοινωνιακά μπορεί να πέτυχε το στόχο του, αλλά επί της ουσίας γνώριζε ότι η αλήθεια των πραγμάτων είναι διαφορετική. Και στο τέλος δε γνωρίζουμε αν πέτυχε το στόχο του. Να δείχνει, δηλαδή, ότι υπάρχει κινητικότητα στο Δήμο Καλαμάτας, χωρίς να φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τις λακκούβες στους δρόμους της πόλης.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Παίζοντας μπόουλινγκ στα κολωνάκια της Αρτέμιδος

Πρώτη Δημοσίευση: 31/08/2016 19:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 31/08/2016 19:35
Αν κάποιος καθίσει στο ύψος του παλιού ΚΤΕΛ, θα ακούσει συνεχόμενους θορύβους από αυτοκίνητα που συγκρούονται με τα πλαστικά κολωνάκια.
Κι αυτό συμβαίνει, γιατί πλέον τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα που υπήρχαν σε αυτά έχουν ξεθωριάσει, έτσι οι οδηγοί πέφτουν πάνω τους, αφού τη νύχτα ειδικά δε φαίνονται.   Π. Μπ . 

*** «Βρέχει» εκατομμύρια στην Καλάμάτα - 5,5 εκ. ευρώ σε 2 ημέρες από Εθνικό & Λαϊκό λαχείο (βίντεο)
  
 
 
«Βρέχει» εκατομμύρια στην Καλαμάτα τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τους 2 υπερτυχερούς που θα μοιραστούν 2,5 εκ ευρώ από το εθνικό λαχείο, χθες το βράδυ και ύστερα από 12 τζακ ποτ στο λαϊκό λαχείο, το πρακτορείο Κονταργύρη μοίρασε συνολικά 3.075.000 ευρώ. Μάλιστα, ένας υπερτυχερός συμπολίτης μας κερδίζει  2.700.000 ευρώ (2.295.015,00 ευρώ καθαρό κέρδος μετά από φόρους).!  Ο τυχερός λαχνός είναι ο αριθμός 48748 της 2ης σειράς, στοιχείο Δ
 Εμείς να ευχηθούμε σε όλους τους νικητές σε καλή μεριά…
*Δείτεο στο βίντεο τις δηλώσεις της κα. Γαϊτάνη που έδωσε 2,5 εκ. ευρώ στο Εθνικό λαχείο και του κ. Κονταργύρη που το πρακτορείο του μοίρασε 3.075.000 ευρώ στο λαϊκό. 
Video : 5,5 εκ. ευρώ στην Καλαμάτα , https://youtu.be/da86yN5LuHc .-

***  Άστατος ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 1/9/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες απογευματινές και απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για εκδήλωση μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή ασθενούς καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά τη διάρκεια που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.9 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** 714 ευρώ το μήνα ενοίκιο για το κληροδότημα Σκιά
714 ευρώ το μήνα ενοίκιο για το κληροδότημα Σκιά
~ Με 714 ευρώ το μήνα νοικιάστηκε κατάστημα 14,21 τ.μ., στην οδό Αριστομένους, του κληροδοτήματος "Λυκούργου Σκιά", στη χθεσινή δημοπρασία που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Το ποσό αυτό προσέφερε η πλειοδότρια Αγγελική Λεωτσάκου, ενώ κατατέθηκε μια ακόμα προσφορά, του Λεωνίδα Μακρή με 676 ευρώ το μήνα.

*** Μεγάλη φωτιά σε μονάδα χυμοποίησης εσπεριδοειδών στη Νέα Κίο (φωτογραφίες)
 Μεγάλη φωτιά σε μονάδα χυμοποίησης εσπεριδοειδών στη Νέα Κίο (φωτογραφίες)
 ~  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποίησης εσπεριδοειδών, με την επωνυμία «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ», στη Νέα Κίο Αργολίδας, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 3.35 μετά το μεσημέρι, στο χώρο της αποθήκης.
Η φωτιά λόγω και των εύφλεκτων υλικών πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο εργοστάσιο, το οποίο καίγεται απ' άκρου εις άκρον, και δίνουν πραγματική μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Yπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Χαράλαμπου Χιώνη, να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα και το έργο τους συνδράμουν και 4 βυτιοφόρα από δήμους της περιοχής.
Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει όλη την περιοχή και η καταστροφή δείχνει μεγάλη, αφού η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο χώρο του εργοστασίου και καίγονται ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ακόμα και αυτοκίνητα της επιχείρησης, που δεν πρόλαβαν να τα απομακρύνουν.

***  Ενωση Μεσσηνίας: 90 λεπτά η μακιναρισμένη σταφίδα, 84 λεπτά η αμακινάριστη 
 Ενωση Μεσσηνίας: 90 λεπτά η μακιναρισμένη σταφίδα, 84 λεπτά η αμακινάριστη 
~ Τιμή στη σταφίδα ανακοίνωσε η Ενωση Μεσσηνίας, 90 λεπτά το κιλό για τη μακιναρισμένη και 84 λεπτά για την αμακινάριστη, για τους παραγωγούς που θα της παραδώσουν το προϊόν τους.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «προσδοκούμε την ποιοτική και ποσοτική συγκέντρωση του προϊόντος και στοχεύουμε σε τιμή εκκαθάρισης που θα συμβάλλει στις προσπάθειες διατήρησης της καλλιέργειας και τη μεγιστοποίηση της οικονομικής ωφέλειας των σταφιδοπαραγωγών του νομού μας».

***  ΠΡΟΚΛΗΣΗ! "Η καταργείτε τη βίζα ή σας πνίγουμε στους λαθρομετανάστες"...

~  Με νέες απειλές η Τουρκία προειδοποιεί ότι αν δεν της γίνουν τα "χατιράκια", θα ακυρώσει την συμφωνία για τους πρόσφυγες.
Για άλλη μια φορά, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσολγου, εκβίασε ωμά την Ευρωπαϊκή Ένωση πως αν δεν καταργήσει τη βίζα για την είσοδο Τούρκων στις ευρωπαϊκές χώρες, τότε η προσφυγική συμφωνία θεωρείται άκυρη και εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες θα αφεθούν ελεύθεροι από την Τουρκία, με κατεύθυνση τη Δύση και φυσικά, πρώτη στάση θα είναι η Ελλάδα.
Ο Τσαούσογλου, βεβαίως, παρέλειψε σκόπιμα να αναφερθεί στα δεκάδες κριτήρια που έχει θέσει η ΕΕ για να γίνει η κατάργηση της βίζας. Κριτήρια τα οποία η Τουρκία, δεν έχει υλοποιήσει στο σύνολό του.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Τσίπρας παίρνει τον Λεβέντη...

~ Ποιος τη χάρη του του κ. Λεβέντη! Ποιος να του το έλεγε ότι όχι μόνο θα έμπαινε στη Βουλή, αλλά θα πήγαινε και ταξιδάκια με τον πρωθυπουργό.
Και όχι έναν τυχαίο πρωθυπουργό, βέβαια, αλλά τον "πρώτη φορά αριστερά".
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα πάει μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, όπου ο δεύτερος θα παραστεί σε οικονομικό φόρουμ μαζί με δεκάδες άλλους πρωθυπουργούς.
Να μια ευκαιρία να τα πούνε οι δύο τους...
Πάντως, ο κ. Λεβέντης διαψεύδει το γεγονός και δηλώνει πως ναι μεν θα βρίσκεται στις ΗΠΑ (μα τι σύμπτωση!) αλλά όχι με τον πρωθυπουργό.
Τότε; Ταξιδάκι αναψυχής ή αναζήτηση νέων μελών;

***  Eίδηση ΣΕΙΣΜΟΣ Ντράγκι για το ΧΡΕΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ...

~  Το παραμύθι του success story ala ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει με τη δήλωση Ντράγκι που επαναφέρει στην πραγματικότητα το Μαξίμου.
«Η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει ένα «ακριβές χρονοδιάγραμμα» για το πότε, ενδεχομένως, θα αρχίσει τις αγορές ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης».
Αυτό διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωτράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή που έστειλε στον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη σε ερώτηση του δεύτερου για το θέμα του χρέους.
Βλέπουμε πάντως ξεκάθαρα δύο πράγματα. Αφενός μεν ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια λογική με τη Νέα Δημοκρατία, πουλάει το παραμύθι της ανάπτυξης και της βελτίωσης της οικονομίας. Φυσικά κανείς δεν το πιστεύει, πόσο μάλλον οι Έλληνες που έχουν γονατίσει, αλά σίγουρα όχι οι Ευρωπαίοι.
Δεύτερον είναι πια σαφής η απροθυμία των Ευρωπαίων να συζητήσουν για μία ελάφρυνση του χρέους. Δεν την θέλουν. Δε θέλουν να ‘χαρίσουν’ ούτε ένα ευρώ.
Πότε θα ξυπνήσουν οι Έλληνες ότι χρειάζεται μία εναλλακτική λύση;

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
 Π. Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
 Τέλος Άγρας -Καλαμάτα 2-2 .- (α΄ αγων. Κύπελλο )
***  "ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Διδακτική ισοπαλία στους Γαργαλιάνους...
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Διδακτική ισοπαλία στους Γαργαλιάνους...
~ Περισσότερες δυσκολίες από ότι ίσως περίμενε αντιμετώπισε προχθές στους Γαργαλιάνους η Καλαμάτα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Τέλλο Άγρα στον πρώτο αγώνα της β' φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Οι «μελανόλευκοι» διατηρούν βέβαια το προβάδισμα για πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού, ωστόσο στους Γαργαλιάνους είχαν την ευκαιρία να βγάλουν κάποια συμπεράσματα που θα τους φανούν χρήσιμα εν όψει της συνέχειας και κυρίως του πρωταθλήματος της Α" τοπικής, το οποίοι και φιλοδοξούν να κατακτήσουν. 
Κατ' αρχήν λοιπόν, οι «μελανόλευκοι» διαπιστώσουν κάποιες αδυναμίες τους που έχουν να κάνουν κυρίως με το ανασταλτικό κομμάτι, και από την άλλη πήραν μια γεύση για το πως θα είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα, στις παραδοσιακά δύσκολες Μεσσηνιακές έδρες όπως είναι αυτή του Τέλλου Άγρα. Στοιχεία που αν αξιολογηθούν σωστά μπορούν να βοηθήσουν την Καλαμάτα να διορθώσει αδυναμίες, να γίνει καλύτερη και να παρουσιαστεί σαφώς βελτιωμένη και πιο έτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Χατζηαγγελής: "Όλοι θα θέλουν φέτος να κερδίσουν την Καλαμάτα"
Ο εκ των προπονητών της Καλαμάτας Τάσος Χατζηαγγελής κρατά την καλή εικόνα του β' ημιχρόνου, όταν το 1-0 έγινε 1-2 για την Καλαμάτα με τα γκολ των Καλαντζή και Λιόλιου, πριν έρθει η ισοφάριση των γηπεδούχων με το πέναλτι του Παπουτσή στο 94'. "Μείναμε πίσω στο σκορ από ένα δικό ματς λάθος. Στο β' ημίχρονο προσπαθήσαμε αρκετά, γυρίσαμε το παιχνίδι και τελικά μείναμε στην ισοπαλία με το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Τέλλος Άγρας στις καθυστερήσεις. Κρατάμε την καλή εικόνα του β' ημίχρονου. Επιπλέον, είδαμε πως περίπου θα είναι φέτος τα παιχνίδια στην Α' τοπική. Όλοι θα παίζουν πολύ δυνατά για να κερδίσουν την Καλαμάτα, πολλές φορές κάνοντας και καθυστερήσεις καθώς για παράδειγμα προχθές δεν παίχθηκε πολύ ώρα μπάλα στο β' ημίχρονο".
Ξεκίνησε προετοιμασία για τη ρεβάνς του κυπέλλου
Η Καλαμάτα ξεκίνησε χθες το απόγευμα την προετοιμασία της για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου με τον Τέλλο Άγρα που θα γίνει το Σάββατο στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ο Γιώργος Κυριακόπουλοςδεν θα έχει ούτε αυτή τη φορά δικαίωμα συμμετοχής καθώς χρωστά" ακόμη δύο αγωνιστικές τιμωρίας από πέρυσι, ενώ ένα τραυματισμό αντιμετωπίζει ο Σαραντόπουλος, Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση των Ελβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή.
Σάββατο τα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα
Η ΕΠΣΜ έχει ανακοινώσει ήδη στην ιστοσελίδα της το πρόγραμμα του πρώτου γύρου της Α" τοπικής, με την Καλαμάτα να δίνει Σάββατο όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της. Αυτό συνέβη μετά από αίτημα της "Μαύρης Θύελλας" να παίζει Σάββατο. Αντίστοιχα, τις Κυριακές στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα παίζει η ομάδα του Μεσσηνιακού.

*** ΠΑΜΙΣΟΣ: Ικανοποίηση Μαντζούνη για την εικόνα με Εθνικό
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ικανοποίηση Μαντζούνη για την εικόνα με Εθνικό
~ Θετική ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Πάμισου για τη φετινή περίοδο, στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Μελιγαλά.
Η ομάδα της Μεσσήνης έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά ήρθε και η επιβράβευση με τον γκολ που σημείωσε ο Αριστομενόπουλος.
Ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Μαντζούνης, έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στη διάρκεια του ματς, ενώ άφησε σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα. Σε δηλώσεις του στο "Notosport" για το παιχνίδι σημείωσε: «Πρώτα απ' όλα να πω ότι δεν με ενδιέφερε το αποτέλεσμα, όποιο και να ήταν αυτό. Με ικανοποίησε η εικόνα της ομάδας μετά από τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, όπου είχαμε και διπλές προπονήσεις.  Ήρθε και το γκολ στο 88' και άφησε μια γλυκιά γεύση, αλλά το καλό όπως προανέφερα ήταν η θετική εικόνα που έδειξε η ομάδα».
Φιλικό στο Δώριο
Με προπονήσεις και φιλικό την Τετάρτη θα κυλήσει η προετοιμασία του Παμίσου γι' αυτή την εβδομάδα. Χθες ο κ. Μαντζούνης είχε δώσει ρεπό στους παίκτες του, ενώ σήμερα θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις, ενώ αύριο θα γίνει πρωινή προπόνηση και το απόγευμα έχει προγραμματιστεί φιλικό στο Δώριο με την τοπική ομάδα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα.

*** Διχάζει ο ποδοσφαιριστής των ΗΠΑ που δεν σηκώθηκε στον εθνικό ύμνο      Η πολιτική διαμαρτυρία ενός αθλητή
Διχάζει ο ποδοσφαιριστής των ΗΠΑ που δεν σηκώθηκε στον εθνικό ύμνο O Κάρπενικ παρέμεινε καθισμένος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Levi's Stadium, όπου η ομάδα του υποδεχόταν τους Green Bay Packers 
~ Αφότου αρνήθηκε να σηκωθεί για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο πασαδόρος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Κόλιν Κάπερνικ δέχεται αλλεπάλληλες επικρίσεις διότι αψήφησε το εθνικό σύμβολο και πολιτικοποίησε το άθλημά του, καθώς προστέθηκε σε μια σειρά αθλητών στις ΗΠΑ που αποτόλμησαν μια πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας.
Η υπόθεση έχει πλέον πάρει εθνικές διαστάσεις και τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, χαρακτήρισε «βδελυρή» την πράξη διαμαρτυρίας του αθλητή και τον προέτρεψε να «αναζητήσει μια χώρα που θα του ταιριάζει καλύτερα».
Για ποιο πράγμα ακριβώς επιτέθηκε ο Τραμπ στον παίκτη των San Francisco 49ers; Διότι παρέμεινε καθισμένος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Levi's Stadium, όπου η ομάδα του υποδεχόταν την Παρασκευή τους Green Bay Packers.
Η παράδοση ορίζει ότι οι παίκτες, οι προπονητές και οι θεατές σηκώνονται και αποκαλύπτονται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, με το πρόσωπο στραμμένο προς τη σημαία, σε ένδειξη πατριωτισμού. Αλλά ο 28χρονος Κάπερνικ έμεινε καθισμένος στον πάγκο της ομάδας του.
«Δεν μπορώ να δείξω περηφάνια για τη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους» και μέλη άλλων εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων, ξεκαθάρισε ο Κάπερνικ.
Ο Λευκός Οίκος πήρε σαφώς αποστάσεις από τον αθλητή, αναγνωρίζοντάς του πάντως το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του.
Ο Κάπερνικ αναφέρθηκε ρητά στα πρόσφατα κρούσματα αστυνομικής βίας και τους βάρβαρους θανάτους πολλών άοπλων μαύρων. «Κείτονται πτώματα στους δρόμους, και οι δολοφόνοι έχουν άδεια μετ' αποδοχών» είπε.
Σε μια χώρα όπου η ελευθερία της έκφρασης προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος, ο Κάπερνικ απλά επανέλαβε αυτό που καταγγέλλουν πολλοί καλλιτέχνες και ακτιβιστές.
Κι άλλοι επαγγελματίες αθλητές συμμετέχουν στον αγώνα εναντίον των ρατσιστικών διακρίσεων ή της ένοπλης βίας – ανάμεσά τους οι αστέρες του μπάσκετ Ντουέιν Γουέιντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Καρμέλο Άντονι.
Όμως, αντίθετα με αυτούς τους παίκτες του NBA, ο Κάπερνικ επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα σε μια ιδιαίτερα συμβολική στιγμή. Και στις ΗΠΑ δεν προσβάλλει κανείς ατιμωρητί τη σημαία, ούτε τον εθνικό ύμνο.
Η Σινέντ Ο' Κόνορ το είχε ανακαλύψει το 1990, όταν είχε αρνηθεί να ανακρουστεί ο αμερικανικός εθνικός ύμνος πριν από μια συναυλία της. Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έκτοτε παραμένει στόχος μιας εκστρατείας μποϊκοτάζ: πολλά αμερικανικά ραδιόφωνα έχουν απαγορεύσει τη μετάδοση οποιουδήποτε τραγουδιού της διά παντός.
Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, ο Κόλιν Κάπερνικ είναι πλέον ο στόχος ενός ατέλειωτου υβρεολόγιου στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί Αμερικανοί απαιτούν πιεστικά από την ομοσπονδία της λίγκας, την NFL, να του επιβάλει αποκλεισμό, αλλά κι από την ομάδα του να τον διώξει. Πολλοί ανήρτησαν βίντεο στα οποία καίνε τη φανέλα του, άλλοι ανήρτησαν φωτογραφίες με ακρωτηριασμένους αμερικανούς στρατιώτες.
Σε μια επιστολή του προς την ομοσπονδία και την ομάδα, ο πρόεδρος της ένωσης των αστυνομικών του Σαν Φρανσίσκο καταδίκασε τις δηλώσεις του Κάπερνικ και απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη.
Προς το παρόν, ο παίκτης μπορεί πάντως να υπολογίζει στη στήριξη της ομάδα του, η οποία «αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε προσώπου να επιλέξει» τον τρόπο που συμπεριφέρεται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Ωστόσο με βάση τα ιστορικά προηγούμενα, ο Κάπερνικ μπορεί να είναι βέβαιος ότι η διαμαρτυρία του θα συνεχίσει να προκαλεί αντιδράσεις για καιρό. Πολύ περισσότερο καθώς δηλώνει πως θα τη συνεχίσει στους επόμενους αγώνες.
Ο επαγγελματίας μπασκετμπολίστας Κρις Τζάκσον, που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του σε Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ, είχε επίσης κάνει μια παρόμοια πράξη διαμαρτυρίας τη σεζόν 1995-1996, όταν συνέχισε να ζεσταίνεται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Του επιβλήθηκε αποκλεισμός μιας αγωνιστικής και η σχέση του με τους οπαδούς επιδεινώθηκε ραγδαία αμέσως.
Ο Κάπερνικ θα έχει άραγε την ίδια τύχη; Στους κόλπους του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, η συμπεριφορά του ήδη διχάζει.
Πριν από τον Κάπερνικ, κι άλλοι πρωταθλητές προκάλεσαν αντιδράσεις όταν αποφάσισαν να στείλουν πολιτικά μηνύματα. Ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι πλήρωσε με πολλά χρόνια διακοπής της καριέρας του την άρνησή του να πάει να πολεμήσει στο Βιετνάμ.
Χαραγμένη στη συλλογική μνήμη είναι ακόμη η εικόνα με τις υψωμένες, γαντοφορεμένες γροθιές του Τόμι Σμιθ και του Τζον Κάρλος στο βάθρο των νικητών του τελικού των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, το 1968. Οι δύο δρομείς, που κατήγγειλαν με αυτή τους τη χειρονομία τον φυλετικό διαχωρισμό, που θεωρητικά είχε τερματιστεί στις ΗΠΑ αλλά ακόμη παρέμενε κραταιός, υπέστησαν μποϊκοτάζ από τα μέσα ενημέρωσης και περιθωριοποιήθηκαν για δεκαετίες, πριν σταδιακά η φήμη τους αποκατασταθεί.
Σε μια συνέντευξή του στο καναδικό περιοδικό Maclean's, ο ένας από αυτούς τους δυο αθλητές, ο Τόμι Σμιθ, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Κάπερνικ. «Ο Κόλιν έκανε μια δήλωση, πολύ σημαντική, και καθόλου ελαφρόμυαλη, για την πραγματικότητα στην κοινωνία στην οποία ζει», είπε. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .- 

~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22  Αυγούστου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-22-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-28-2016.html .-  
ΤΗΝΟΣ Το  νησί της Παναγίας 26   και 27  Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/26-27-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html  .- 
   ~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .- 

~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .-  
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~

~   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4932 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3069 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3068  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.0 69          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου