Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημέρωση Πέμπτη 02 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 :

*** 2 Απριλίου  
Τίτου οσίου του θαυματουργού (θ΄αι.). Αιδεσίου και Αμφιανού (1) μαρτύρων (†306). Θεοδώρας και Ευθαλίας των παρθένων και Πολυκάρπου. Νεομάρτυρος Παναγιώτου, του εν Ιεροσολύμοις (†1839). Οσίου Γρηγορίου του εν τω Κόλπω της Νικομήδειας.

(1) Οι άγιοι αυτάδελφοι Αμφιανός και Αιδέσιος οδηγήθηκαν στη χριστιανική πίστη από τον άγιο μάρτυρα Παμφίλο, τον οποίον προσπάθησαν να μιμηθούν τις αρετές αλλά προ πάντων την «υπέρ Χριστόν άθληση του». Και τούτο δεν άργησε. Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν από τον έπαρχο Ουρβανό. Πρώτος ανακρίθηκε ο Αμφιανός, ο οποίος αφού με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του και την αγάπη του στον Λυτρωτή Ιησού Χριστό βασανίστηκε σκληρά και τέλος ρίχθηκε στη θάλασσα δεμένος όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο. O δεύτερος αδελφός ο Αιδέσιος αφού ομολόγησε με θάρρος κι αυτός την πίστη του στο Θεό εξορίστηκε στην Αίγυπτο όπου υποβλήθηκε σε καταναγκαστικά έργα. Εκείνος όμως με καρτερία υπέμεινε κάθε είδος μαρτυρίου και ευτελισμού διότι γνώριζε ότι όλα γίνονται προς δόξα Θεού. Όταν όμως ο σκληρόκαρδος άρχοντας Ιεροκλής βασάνισε απάνθρωπα κάποιο Χριστιανό ο Αιδέσιος τον χαστούκισε δημόσια. Αποτέλεσμα ήταν να βασανιστεί παραδειγματικά και τέλος να τον ρίξουν στη θάλασσα όπου κέρδισε το στέφανο της αθανασίας και της ουράνιας δόξας.
02/04/ Απολυτίκιο Αγ. Τίτου - 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/h7snaJ_9SH0 ,





***
~ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ Ευγένιος Χαρδαβέλλας Άγιος Παΐσιος: https://youtu.be/kPfsRiocg1Y , (Αγιοκατάταξη 13/01/2015) ,







*** Θέλουν τις ξαπλώστρες στις παραλίες οι Δήμοι και αντιδρούν στην απόφαση του ΣτΕ
      
Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Δήμων μέσω της ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αποφάσεις για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους έχουν συμβάλλει στην καθαριότητα των ακτών, στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου, στην τουριστική αξιοποίηση, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων και στη συνέχεια στην εξασφάλιση ανταποδοτικών εσόδων για τους Δήμους από τα παραπάνω.
ΚΕΔΕ
Οι Δήμοι ζητούν χρήση και διαχείριση παραλίας
Με αφορμή την υπ’ αριθμ. 646/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε παράνομη «η συλλήβδην παραχώρηση» με Κοινή Υπουργική Απόφαση του συνόλου των αιγιαλών και παραλιών στους ΟΤΑ α΄ βαθμού, καθώς και η μεταβίβαση σε τρίτους εκ μέρους των ΟΤΑ του δικαιώματος απλής χρήσης, απόφαση η οποία παραπέμπεται λόγω μείζονος σπουδαιότητας στην κρίση της επταμελούς σύνθεσης του ίδιου τμήματος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, γιατί θεωρεί βάσιμα ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους, έχουν διαχρονικά συμβάλει στην καθαριότητα των ακτών, στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου, στην τουριστική αξιοποίηση, στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων, με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών, αλλά και στην εξασφάλιση για όλα τα παραπάνω ανταποδοτικών εσόδων για τους Δήμους.
Η ΚΕΔΕ θα ασκήσει παρέμβαση κατά τη νέα δικάσιμο, ώστε οι Δήμοι να διατηρήσουν αυτό τους το δικαίωμα. Σε κάθε, όμως, περίπτωση και ανεξαρτήτως της έκβασης του ζητήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η ΚΕΔΕ θα προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία ευθεία νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε η χρήση και διαχείριση των ακτών να παραχωρηθεί στους Δήμους».

***  Ξεκίνησε η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία βιολογικού καθαρισμού
     
Αντιδράσεις από τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΚ για τους εργολάβους
Από χθες ξεκίνησε η εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Καλαμάτας, δηλαδή του βιολογικού καθαρισμού, από την ανάδοχο εταιρεία Μεσόγειος ΑΕ, όπως προβλέπεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Σημειώνεται πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κατασκευή νέων κτηρίων, οι παρεμβάσεις σε υπάρχοντα, αλλά και εκείνες για επέκταση και αναβάθμιση του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Απομένει η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, για την οποία θα εκτελεστούν εργασίες που καθυστέρησαν λόγω συνεχών βροχοπτώσεων.
«Όλες οι δημοτικές αρχές, προ και μετά μνημονίων, επί χρόνια φρόντιζαν να απαξιώνουν τη ΔΕΥΑΚ, με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Πιστές στις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου και των ιδιωτικοποιήσεων, πάντα έβλεπαν με κακό μάτι τις αυτεπιστασίες.
Άλλωστε και οι επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα είχαν ως επιλέξιμες δαπάνες τις εργολαβίες και όχι τις αυτεπιστασίες».
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για ενδεχόμενη παραχώρηση του Βιολογικού σε εργολάβους λόγω έλλειψης προσωπικού.
Προσθέτουν, δε, ότι «εάν νοιάζεται η Δημοτική Αρχή, αλλά και οποιεσδήποτε παρατάξεις, για στελέχωση της ΔΕΥΑΚ, με μόνιμο προσωπικό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας με κινητοποίηση στην κατεύθυνση αυτή. Δε μας φθάνουν οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα επικοινωνιακού τύπου.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, σε ό,τι περνά από το χέρι μας, να πάμε τον αγώνα αυτό κάτω κάτω. Το Σωματείο μας μέσα από εβδομαδιαίες συνελεύσεις οργανώνει την πάλη του και καλούμε τους φυσικούς μας συμμάχους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, αλλά και το μέλλον του τόπου μας, τους νέους, να συμπαραταχθούν μαζί μας, Να μην επιτρέψουμε την παράδοση σε ιδιώτη μίας επένδυσης που έχουμε χρυσοπληρώσει και ανέρχεται σε 7.500.000 ευρώ περίπου. Η επένδυση αυτή πρέπει να στελεχωθεί με το απαραίτητο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, που να εξασφαλίζει τη σωστή και ασφαλή λειτουργία τόσο για τη μονάδα όσο και για τους εργαζόμενους».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
     
Το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα, μεταξύ 14 συνολικά πόλεων στην Ελλάδα, σήμερα και αύριο, από τις 9.00 έως τις 14.00.
Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 24 σχολεία θα παρουσιάσουν 39 ψηφιακά έργα, που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους στα μαθήματα Πληροφορικής Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου ή στα Πολιτιστικά / Περιβαλλοντικά προγράμματα.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν: ψηφιακά παραμύθια, κόμικς,  βίντεο, ιστοσελίδες και να παίξουν με ψηφιακά παιχνίδια που δημιούργησαν μαθητές κάθε ηλικίας, όπως:
-πρωτότυπα ψηφιακά παιχνίδια – εφαρμογές που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν μαθητές Λυκείων για κινητά τηλέφωνα και tablets σε AppInventor
-παιχνίδια ή ψηφιακές ιστορίες με δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, σε MsKodu, Gamemaker, Scratch – ΒΥΟΒ και
-κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια.
Τέλος, θα μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και διευκρινίσεις για κάθε ψηφιακό έργο, από τους ίδιους τους μαθητές - δημιουργούς. 

*** Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη
     
Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Πιθανότατα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.
Την ευθύνη της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη έχουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι το δωμάτιό της ήταν άδειο στις 5:45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μιλώντας στο Mega η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, απευθύνει έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή της. «Μίλησε χτες το βράδυ με το παιδί της και ήταν πολύ στενοχωρημένη και απογοητευμένη μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης».
Έκκληση να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο απηύθυνε και ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης. «Μίλησα χθες μαζί της, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνομιλία τους, τού είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, ξεκαθάρισε στο Mega ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.
«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί.
Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.
«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρώιος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας το θέμα, τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για να βρεθεί γρήγορα.
Την Τετάρτη απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο», ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.
«Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου» ανέφερε.
Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.
Newsroom ΔΟΛ

***  Νεκρός 48χρονος μετά από σύγκρουση που είχαν μηχανάκι με ποδήλατο στον Αγρίλη
     
Τραγικό θάνατο βρήκε τη νύχτα 48χρονος δικυκλιστής από τα Φιλιατρά  μετά από σύγκρουση που είχε το μηχανάκι που οδηγούσε με ποδήλατο στον παραλιακό δρόμο του Αγρίλη Φιλιατρών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το απίστευτα τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα στον παραλιακό δρόμο από τον Αγρίλη προς την παραλία Βλάχου της Κυπαρισσίας.
Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το μηχανάκι που οδηγούσε ο άτυχος 48χρονος συγκρούστηκε με ποδήλατο Ρουμάνου.
Από τη σύγκρουση, ο 48χρονος έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ ο Ρουμάνος ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε, αρχικά στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, και από εκεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Προανάκριση και έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου



***  Το Πάσχα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό 4 δημιουργών
     
«Το Πάσχα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό 4 δημιουργών» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σήμερα Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά εκ μέρους της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Το πρώτο ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης του Γιάννη Λάμπρου  (46’)». Είναι μια περιπλάνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας. Η σπηλιά του Ιωάννη, το κάστρο με το μοναστήρι του που δεσπόζει σε όλο το Αιγαίο, θα μας αποκαλύψουν ανεκτίμητα έργα και κειμήλια της βυζαντινής τέχνης στο πέρασμα των αιώνων. Το Άγιον Πάσχα είναι πολύ ιδιαίτερο στο νησί του Ιωάννη.
Το δεύτερο έχει τίτλο «Κασσιανή η Βυζαντινή υμνογράφος» της Κλεώνης Φλέσσα (50΄). Είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναζητά τα ίχνη της υμνογράφου Κασσιανής που έζησε στην Κωνσταντινούπολη τον 8ο αιώνα μέσα στη δίνη των θρησκευτικών παθών του τέλους της Εικονομαχίας.
Το τρίτο ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Το Πάσχα στ’ Ανώγεια» του Αριστοτέλη Δασκαλάκη (22’). Σε αυτό αποτυπώνονται όλα εκείνα τα έθιμα και οι παραδόσεις που αναβιώνουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια στον τόπο αυτό τις ημέρες του Πάσχα. Αποκορύφωμα όλων είναι το έθιμο της καύσης του Αρφανού.
Το τελευταίο ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Μυρίζει Πάσκα» της Ελένης Αλεξανδράκη (50’). Η σκηνοθέτης ακολουθεί τους κατοίκους της Νισύρου με την κάμερά της κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου, καταγράφοντας την καθημερινή ζωή και τα έθιμά τους. 



*** Είναι κρίμα να περιμένει έτσι ο κόσμος στα δικαστήρια
     
Πολλή ταλαιπωρία «τραβάει» ο κόσμος στις συνεδριάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Οι υποθέσεις που περιλαμβάνονται στα εκθέματα είναι τόσες πολλές, που ούτε οι μισές προλαβαίνουν να συζητηθούν. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δικαστών και εισαγγελέων, που πολλές φορές ούτε διάλειμμα κάνουν, είναι αδύνατον να συζητηθούν όλες. Μερικές, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σοβαρές και χρειάζονται αρκετό χρόνο.
Το κακό, όμως, είναι ότι, ενώ είναι σίγουρο ότι με το ζόρι θα συζητηθούν 20-30 υποθέσεις, το πινάκιο περιλαμβάνει τις διπλάσιες και ο κόσμος χάνει χρόνο, περιμένοντας χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Μπορεί να είναι υποχρέωση των πολιτών να βοηθούν τη Δικαιοσύνη, όποτε τους ζητείται, αλλά δε γίνεται να χάνονται εργατώρες και μεροκάματα χωρίς λόγο.
Υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι είναι απλοί μάρτυρες και η υπόθεσή τους έχει αναβληθεί τρεις και τέσσερις φορές, χάνοντας οι ίδιοι τα αντίστοιχα μεροκάματα. Αν πάλι δουν ότι η υπόθεσή τους δεν πρόκειται να γίνει και φύγουν με δική τους πρωτοβουλία, κινδυνεύουν με πρόστιμο από το δικαστήριο. Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί μια λύση γι’ αυτό!  Β.Β. 


***Τέλος στο εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία       
      
Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει ήδη η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.
Υλοποιείται έτσι και επισήμως η προαναγγελθείσα εξαγγελία της κυβέρνησης, με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Αναλυτικά η απόφαση, όπως δημοσιεύθηκε:
Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση "Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης "Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες", όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Η εξαγγελία είχε γίνει στη συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής» (15.2.2015) ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σε αυτή είχε δηλώσει ότι «το πεντάευρο είναι ώριμο να καταργηθεί», πλην όμως παραδεχόταν ότι η «τελευταία πράξη» θα παιχτεί στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου έχει την ευθύνη του χειρισμού και της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δύο ημέρες μετά, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM ο υπουργός είχε ανακοινώσει: «Είναι έτοιμη η απόφαση».
Ο κ. Κουρουμπλής είχε δηλώσει παράλληλα ότι θα προχωρήσει και στην κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων σε όσους έχουν ΑΜΚΑ, ενώ είχε σημειώσει πως «σε ό,τι αφορά τους τουρίστες θα ισχύσει ό,τι και στις χώρες της Ευρωζώνης. Το εισιτήριο δεν θα είναι πέντε ευρώ. Θα είναι υψηλότερο». www.ethnos.gr  .-

***  Η ελευθερία του λόγου
   «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Επέλεξα τη φράση αυτή που αποδίδεται κατά κάποιους στο Βολταίρο, προκειμένου να αναφερθώ σήμερα σε τηλεφώνημα που δέχθηκα από αναγνώστη μας και γνωστό από τα παλιά, σχετικά με το προηγούμενο άρθρο για τους χειμερινούς τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων στην Καλαμάτα.
Από λίγο ως πολύ, ο άνθρωπος αυτός επιχείρησε να ανατρέψει όσα είχαν γραφεί στο άρθρο, το οποίο, όπως του εξήγησα, βασιζόταν σε όσα μου είχαν αναφέρει καταστηματάρχες της Αριστομένους, αλλά και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Είχε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις από αυτές που παρουσιάστηκαν, αλλά όπως μου ανέφερε και αν το αποδίδω και καλά, αν και δεν είναι ψηφοφόρος της Ν.Δ., συμφώνησε με την άποψη που διατύπωσε κατά τη παραμονή του στην Καλαμάτα στις 22 Μαρτίου ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι τα καταστήματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά.
Ο περί ου ο λόγος ανέφερε, επίσης, ότι και ο ίδιος έχει πάρει μέρος σε κρουαζιέρα και, κατά συνέπεια, επειδή στους επιβάτες του πλοίου παρέχονται τα πάντα, για το λόγο αυτό δεν αγοράζουν κάτι, ενδεχομένως ούτε καφέ.
Αναφέρθηκε και στα «παζάρια» που περιέγραφε το άρθρο, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι ως «μανία» που «πιάνει» όλους, αλλά κυρίως τους Έλληνες.
Μίλησε και για τους επαγγελματίες, υποστηρίζοντας πως αν είναι σε τόσο κακή οικονομική κατάσταση, ψάχνουν να βρουν κάθε ευκαιρία, προκειμένου να βελτιώσουν τα δεδομένα. Ανοίγουν Κυριακές κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
Είπαμε και άλλα πολλά. Του ζήτησα να στείλει τις απόψεις του με επιστολή στην εφημερίδα, προκειμένου να αναπτυχθεί ευρύς διάλογος, και να διατυπωθούν κι άλλες απόψεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Έτσι, ανέλαβα την πρωτοβουλία να καταγράψω τις απόψεις του και να τις παρουσιάσω, εκτιμώντας ότι τις έχω μεταφέρει σωστά και δεν τις έχω παρερμηνεύσει. Επιθυμώ το δημόσιο διάλογο και καλό θα ήταν, εκτός από τον αναγνώστη μας, να ανοίξει ο μεγάλος κύκλος συζήτησης, που χαρακτηρίζει κάθε ελεύθερη κοινωνία.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
harhar@tharrosnews.gr



***  Δεν υποχωρεί η στάθμη του νερού στις Σέρρες
  Σηκώνουν τα χέρια ψηλά αγρότες και κτηνοτρόφοι

Δεν υποχωρεί η στάθμη του νερού στις Σέρρες Η στάθμη του νερού στα πλημμυρισμένα χωράφια των δήμων Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, φαίνεται να μην υποχωρεί, ενώ σε πολλά σημεία φτάνει μέχρι και τα τρία μέτρα.
«Το νερό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το μόνο που μας μένει είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξη των πρόχειρων αναχωμάτων που στήσαμε, προκειμένου να προστατέψουμε τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας.
«Για να στεγνώσει αυτό το νερό θα χρειαστούν μήνες και παρατεταμένοι καύσωνες» επισημαίνουν οι αγρότες, ενώ από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για τυχόν έλλειψη τροφής για τα ζώα τους, αλλά και την έλευση σμηνών από κουνούπια.
«Όταν φύγει το νερό, η σημερινή λίμνη που σχηματίστηκε θα μετατραπεί σε ένα απέραντο έλος. Δεν ξέρουμε, αν θα προλάβουμε να σπείρουμε, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα μας "φάνε" τα κουνούπια» λένε στο Πρακτορείο αγρότες της περιοχής.
Από την πλευρά του, επιστολή προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία πρόκειται να στείλει, τις επόμενες μέρες, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, ζητώντας την άμεση αποζημίωση των αγροτών από την καταστροφική πλημμύρα.
«Μαύρο Πάσχα θα περάσουμε» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες των Σερρών είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς. «Θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα, διαφορετικά οι έμποροι δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μετά τη χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση, αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσουμε άμεσα τις κινητοποιήσεις μας, αρχικά με επιστολές διαμαρτυρίας στα συναρμόδια υπουργεία, ενώ δεν αποκλείεται να προβούμε και σε απεργιακές κινητοποιήσεις» τόνισε ο κ. Μπαλίτης.

~ Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εξεταστική για τα μνημόνια

Θα διερευνηθούν οι περίοδοι διακυβέρνησης των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται στην κορύφωσή τους, η εγχώρια πολιτική σκηνή αναμένεται να βρεθεί στη δίνη της αντιπαράθεσης για το πώς η χώρα μπήκε εξαρχής στα μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, ούτως ώστε να μπορέσει να πείσει τους εταίρους για την ανάγκη να θεσμοθετηθούν τα μέτρα που έχει υποσχεθεί.
Η εξεταστική επιτροπή δεν θα διερευνήσει πιθανά ποινικά αδικήματα πολιτικών προσώπων, αφού θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
Η έρευνα της εξεταστικής θα καταλαμβάνει τέσσερις κρίσιμες περιόδους για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων.
- Η πρώτη περίοδος Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).
- Η δεύτερη περίοδος Μάιος 2010-Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.
- Η τρίτη περίοδος Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012, δηλαδή το PSI.
- Η τέταρτη περίοδος Μάιος 2012 και εντεύθεν.
Πρόκειται για τις περιόδους διακυβέρνησης των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά.
Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων. Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.
Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το βράδυ και να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.




***  «Αν δεν τους αρέσω, ας κάνουν πρόταση μομφής»
«Αν δεν τους αρέσω, ας κάνουν πρόταση μομφής»


~ Ζωή Κωνσταντοπούλου: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοπρολογεί και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις»

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «αντρική γραμμή» που ακολούθησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης , Αντώνης Σαμαράς, κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν μετά την ομιλία του και τις παρατηρήσεις της προέδρου περί «σεξιστικών και ρατσιστικών διατυπώσεων» διευκρίνισε πως δεν θα δεχτεί λογοκρισία και αποχώρησε μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα από την συνεδρίαση.
Η παρατήρηση έγινε, όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη της στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, Ιντριγκα και την δημοσιογράφο Έλλη Στάη, επειδή ως λαϊκοί εκπρόσωποι είμαστε επιφορτισμένοι με το να προσέχουμε τα πρότυπα που αναπαράγουμε μέσα από το δημόσιο διάλογό μας. Δεν επιτρέπεται να καταφερόμαστε με άκρως ρατσιστικό τρόπο κατά των μεταναστών καταστρατηγώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα». 
Αναφορικά με τα αρνητικά σχόλια που δέχεται για τις παρατηρήσεις που κάνει στους βουλευτές κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, διευκρίνισε πως «η πρόεδρος της βουλής έχει υποχρέωση να διαφυλάσσει την ελευθερία έκφρασης όλων αλλά και να θέτει μέτρο. Ειδικά σε σχέση με τις σεξιστικές διατυπώσεις υπάρχουν πλείστες αποφάσεις ακόμα και της επιτροπής της βουλής για τα όρια και πρέπει να γίνονται σεβαστές». 
Υπογράμμισε μάλιστα πως «οι παρατηρήσεις που γίνονται είναι μέσα στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου, και περιγράφονται στο άρθρο 11 και σε όσα άλλα ακόμα αναφέρονται στον τρόπο διεξαγωγής της κοινοβουλευτικής συζήτησης».
Στη συνέχεια της τηλεοπτικής συνέντευξης αναφέρθηκε και στον κύριο Μητσοτάκη και στο σχόλιό του για «πελάτες της κ. Κωνσταντοπούλου» λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης κοπρολογεί και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιους πελάτες μου αναφερόταν».
  Όπως συμπλήρωσε η ίδια δεν διεκδικεί το αλάθητο για τον τρόπο διεύθυνσης των συνεδριάσεων,  «αλλά είναι γνωστό πως σε προηγούμενες περιόδους οι ομιλούντες μετέρχονταν αδιανόητες και προσβλητικές εκφράσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι προσβάλλω τους ομιλούντες, δεν θεωρώ ότι τους βαθμολογώ , και δεν με στενεύει καθόλου ο ρόλος μου όπως δεν είμαι και προσκολλημένη σε αυτόν».
Όσο για την πρόταση μομφής την οποία μερικοί ανέφεραν ως το επόμενο βήμα σε περίπτωση που τέτοιου είδους καταστάσεις επαναληφθούν, η απάντηση ήταν δεικτική και απόλυτη. «Πεδίον δόξης λαμπρόν! Ας προχωρήσουν σε πρόταση μομφής. Δεν υπάρχει λόγος για προκαταρκτικές και διαφημιστικές ενέργειες εκ των προτέρων».
Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχόλιο της κ. Μπακογιάννη που την χαρακτήρισε ανασφαλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να διαγνώσω ποιο είδος ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο να κάνει τέτοιου είδους διατύπωση. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά ο καθένας κρίνεται».
Όσο για την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να αποσυρθεί η πρόταση της ονομαστική ψηφοφορίας στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τα όσα κυκλοφόρησαν φημολογίες με μυθιστορηματικό χαρακτήρα ενώ διευκρίνισε πως «δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, ούτε εντάσεις. Έκρινα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι η εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε σκόπευε στο να αντιμετατεθεί το βάρος και να ευνοηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα γι' αυτό και η ονομαστική ψηφοφορία απεσύρθει».




***  FAZ: Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα για να γίνει Δούρειος Ίππος
FAZ: Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα για να γίνει Δούρειος Ίππος
~   «Η Αθήνα θα πάρει τη βοήθεια που θέλει»

Τι θέλει ο Α. Τσίπρας στη Μόσχα; Τι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν; Πόσο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συνοχή από αυτήν την επίσκεψη; Ο προβληματισμός έχει ξεκινήσει από τότε που ανακοινώθηκε το ταξίδι και εντάθηκε όταν επισπεύστηκε η ημερομηνία σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα.
Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία.
Όπως εξηγεί αυτό θα συμβεί: «Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια».
H γερμανίδα δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν αιφνιδιάστηκε από τη συσπείρωση της Ευρώπη ενάντια στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην ένοπλη διένεξη που ακολούθησε ανατολικά της Ουκρανίας. Και φυσικά δεν περίμενε ότι θα επιβάλλονταν οικονομικές κυρώσεις με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών.
«Και όταν διακρίνει κάποιον δρόμο ή κάποιο λόγο για να τις παρακάμψει – κι αυτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα - θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις».
Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει - σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.


***Σκουρλέτης: Αν δεν πάρουμε χρήματα σε 10 μέρες τότε λυπάμαι...
  Σκουρλέτης: Αν δεν πάρουμε χρήματα σε 10 μέρες τότε λυπάμαι...
~   Δήλωση γρίφος σε γερμανική εφημερίδα για την προσέγγιση με τη Μόσχα

Αίσθηση προκαλεί δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη σε γερμανική εφημερίδα για την προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας. Ο υπουργός λέει ότι η Αθήνα θέλει να μείνει στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να κολυμπήσει αν την πετάξουν εκτός και ετοιμάζει plan B.
Τη διαφαινόμενη ελληνορωσική προσέγγιση σχολιάζει η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κακά χαρτιά αλλά γερά νεύρα. Αν αυτό που έχει να προσφέρει δεν αρέσει στην Ευρώπη, τότε θα βρει χρήματα αλλού. Στη Μόσχα».
Η εφημερίδα του Αμβούργου - σύμφωνα με τη Deutsche Welle - φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι «αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, ‘τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα'».
Όπως επισήμανε ο έλληνας υπουργός, «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε». Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο σχέδιο Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.
Σχολιάζοντας την ελληνική στάση στο θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο αρθρογράφος διερωτάται: «Θέλει ο Τσίπρας να παίξει πραγματικά αυτό το χαρτί; Με τίμημα την εξάρτηση από ένα καθεστώς που δεν διστάζει να προβαίνει σε πολιτικούς εκβιασμούς; Ή μπλοφάρει; Όχι, δεν είναι μπλόφα η καταστροφή της ευρωπαϊκής ενότητας απέναντι στη Ρωσία στο ζήτημα της διένεξης στην Ουκρανία. ‘Οι κυρώσεις δεν ωφελούν κανέναν', δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης», επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ πρέπει να αναθεωρήσει».
Η προσέγγιση που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Μόσχα σχολιάζεται και από την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Ο γερμανός αρθρογράφος κάνει λόγο για «φλερτ με τη Μόσχα», εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ρισκάρει να απομονωθεί πλήρως εντός της ΕΕ». Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Ντύσελντορφ αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, «ενδέχεται να πρόκειται για κάτι περισσότερο από φθηνότερο ρωσικό φυσικό αέριο και ελληνικές εξαγωγές φράουλας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που μεταβαίνει επίσης στη Ρωσία, έχει ήδη αναφερθεί λίγο μετά τις εκλογές στο ενδεχόμενο ρωσικής δανειακής βοήθειας. Αυτό καταδεικνύει και η επίσπευση της επίσκεψης Τσίπρα από τις 9 Μαΐου στις 8 Απριλίου. Σύμπτωση ή όχι, αυτή η 8η Απριλίου είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της ΕΕ η ημερομηνία κατά την οποία ενδέχεται να εξαντληθούν τα χρήματα της Αθήνας».
Ο γερμανός σχολιαστής θεωρεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα τύχει θερμής υποδοχής στο Κρεμλίνο. Όπως υπογραμμίζει, «η Ρωσία έχει οικονομικές φιλοδοξίες στην Ελλάδα. Ο Ρωσικός Σιδηρόδρομος RZD θέλει να αναλάβει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ‘πύλη προς τα Βαλκάνια'. Πολύ σημαντικότερες για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι όμως οι προοπτικές στο γεωπολιτικό πεδίο», τονίζει ο αρθρογράφος.


*** Αέρια αγελάδων μετατράπηκαν σε καύσιμο-Πρωτοποριακή τεχνική από αργεντινούς επιστήμονες

Αέρια αγελάδων μετατράπηκαν σε καύσιμο-Πρωτοποριακή τεχνική από αργεντινούς επιστήμονες
Επιστήμονες από την Αργεντινή κατάφεραν να μετατρέψουν τα αέρια από το πεπτικό σύστημα των βοοειδών σε καύσιμο, μια καινοτομία που θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με αντλίες και βαλβίδες, η πειραματική τεχνική του Εθνικού Ινστιτούτου Αγροτικής Τεχνολογίας της Αργεντινής διοχετεύει τα πεπτικά αέρια από τη στομαχική κοιλότητα των βοοειδών σε μια δεξαμενή, μέσω ενός σωλήνα.
Τα αέρια που απελευθερώνουν οι αγελάδες καθώς ρεύονται υφίστανται επεξεργασία για την ανάκτηση του μεθανίου, το οποίο αποτελεί το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου και χρησιμοποιείται ως καύσιμο από τα αυτοκίνητα μέχρι τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
«Όταν το συμπιέσεις είναι σαν να έχεις φυσικό αέριο», δήλωσε ο Guillermo Berra που εργάζεται για το project.
Όπως εξήγησε, η τεχνική σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική, ωστόσο το 2050, που τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων θα οδεύουν προς την εξάντληση, σίγουρα θα αποτελέσει μια καλή εναλλακτική.
Κάθε αγελάδα απελευθερώνει περίπου 250 με 300 λίτρα καθαρού μεθανίου ημερησίως, ενέργεια αρκετή να εξασφαλίσει τη λειτουργία ενός ψυγείου για 24 ώρες.
Η Αργεντινή συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εξαγωγείς βοείου κρέατος με περίπου 51 εκατομμύρια κεφαλές βοοειδών.
Τα αέρια που εκλύονται από τα ζώα ευθύνονται περίπου για το 30% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της χώρας.
Πηγή: econews.gr


***  Το λιμάνι της Καλαμάτας… κερδίζει κρουαζιερόπλοια
     
Την πορεία της τουριστικής σεζόν του 2014, η οποία ήταν ιδιαίτερα επιτυχής για τη Μεσσηνία, καθώς καταγράφηκαν ποσοστά ρεκόρ στις αφίξεις επισκεπτών στο αεροδρόμιο, ακολούθησε και ο τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή μας.
Σε απόλυτες τιμές μπορεί να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν το λιμάνι της Καλαμάτας, όμως από το 2013 παρατηρείται συνεχής αύξηση. Τη συγκεκριμένη χρονιά οι αφίξεις ήταν μόλις έξι (6) και ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 3.128, όμως το 2014 υπήρξε αύξηση που ξεπέρασε το 100%, με 16 αφίξεις και 17.591 επιβάτες. Η αυξητική τάση συνεχίζεται και το 2015, οπότε τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στην Καλαμάτα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 35.
Η θετική εικόνα δεν ισχύει για το λιμάνι της Πύλου, καθώς το 2013 καταγράφηκαν 13 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με 4.133 επιβάτες, ενώ το 2014 μόλις 9 με 1.435 επιβάτες.
Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, η στροφή προς το λιμάνι της Καλαμάτας εξηγείται, κυρίως, από την πολιτική ρευστότητα και τη γενικότερη αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από την επιλογή μεγάλων εταιρειών, όπως η Costa Cruises και η Thomson Cruises, να εντάξουν ως προορισμό τους τη Μεσσηνία.
Επίσης, η εταιρεία Celestyal (πρώην Louis Cruises) με δικό της σκάφος θα πραγματοποιήσει 2 προσεγγίσεις τον Οκτώβριο του 2015.
Οι παραπάνω εταιρείες περιλαμβάνουν το λιμάνι Καλαμάτας στον προγραμματισμό τους και για το 2016.
Από εκεί και πέρα, το πώς αυτή η τάση θα γενικευτεί και θα πάρει σταθερή μορφή, εξαρτάται και από μια σειρά άλλων παραγόντων. Το βασικότερο είναι οι επισκέπτες να μένουν ικανοποιημένοι από την παροχή υπηρεσιών, αλλά και τη γενικότερη εικόνα της πόλης.
Ζήτημα είναι και η πολιτική απόφαση της λειτουργίας κάποιων καταστημάτων ειδικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα (Αριστομένους και Ιστορικό Κέντρο).
Σύμφωνα με την έκθεση της Alpha Bank, το «κλειδί» εξέλιξης της κρουαζιέρας και, κατ’ επέκταση, της οικονομικής ανάκαμψης αποτελεί η πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, όπως και του επιχειρηματικού κλίματος.
Σύμμαχος στις τουριστικές επιδιώξεις τίθεται η συνεχιζόμενη διολίσθηση του ευρώ κατά 7,7% σε συνάρτηση με τις νομισματικές ισοτιμίες και τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.
Οι εξελίξεις αυτές τείνουν να επιδράσουν θετικά στην ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας, ενώ συμβάλλουν θετικά στην ενίσχυση των εξαγωγών, και ιδιαίτερα στην τουριστική δραστηριότητα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Στα Φιλιατρά ή τους Γαργαλιάνους η μονάδα των απορριμμάτων
      
Στα Φιλιατρά ή τους Γαργαλιάνους καλείται να χωροθετήσει τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων, αύριο το απόγευμα στις 7.30 σε συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας!
Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της αυριανής, 6ης τακτικής συνεδρίασης, είναι η «Χωροθέτηση  της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Τριφυλίας», και η εισήγηση από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου προτείνει στο Σώμα να εξετάσει τους χώρους στις λατομικές ζώνες Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για την έκδοση της αντίστοιχης Περιβαλλοντικής Μελέτης.
Αξίζει να σημειωθεί πως δύο λατομικές ζώνες περιλαμβάνονται και στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Επικαιροποιημένου ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αυτή των Γαργαλιάνων να αναφέρεται πως βρίσκεται στη θέση – περιοχή με το τοπωνύμιο «Τσούκα» και αυτή των Φιλιατρών στη θέση – περιοχή με το τοπωνύμιο «Αγγινάρα», και με την ίδια παρατήρηση, ότι είναι θεσμοθετημένες λατομικές ζώνες.
Όπως έχουμε σημειώσει στο «Θ» για το εν λόγω θέμα, τόσο η εισήγησή του (αυτή από την υπηρεσία της Περιφέρειας) και η εισήγηση–πρόταση της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του δημάρχου Παναγιώτης Κατσίβελα συγκεκριμένα για μία εκ των δύο θέσεων, μία εκ των δύο λατομικών ζωνών, δηλαδή για χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στα Φιλιατρά ή τους Γαργαλιάνους, όσο και οι τοποθετήσεις και η απόφαση που το Σώμα θα κληθεί να λάβει, αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ταλανίζει εδώ και χρόνια την περιοχή, έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και όλοι επιθυμούν και επιδιώκουν την επίλυσή του!
Και επειδή το θέμα είναι μείζονος σημασίας, όλοι, δήμαρχος, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να αφήσουν στην άκρη τοπικισμούς και φτηνούς λαϊκισμούς, να δουν το πρόβλημα κατάματα και να σκύψουν σε αυτό για την επίλυσή του, έχοντας και γνώση και συναίσθηση των ευθυνών τους!
Βεβαίως, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμικό, πολιτικό όργανο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει ή αντικαταστήσει επιστημονικούς φορείς και επιστημονικές υπηρεσίες και να παραβλέψει μια σειρά από επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα. Στοιχεία και δεδομένα που πρέπει να ζητηθούν και συζητηθούν με επιστημονικούς φορείς και υπερκείμενες υπηρεσίες, που έχουν και αρμοδιότητα και επιστημονική συνάφεια με το αντικείμενο του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων και της έγκρισης αυτού, όπως και της περιβαλλοντικής αδειοδότησής του.
Του Ηλία Γιαννόπουλου


*** Μείωση των αποζημιώσεων ζητά το Δημόσιο από το εφετείο για την περιμετρική της Καλαμάτας
      
Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να αντιδρά στις αποφάσεις των δικαστηρίων για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δώσει στους ιδιοκτήτες που έχασαν την περιουσία τους για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, αλλά δεν πράττει το ίδιο με τους εθνικούς μας εργολάβους.
Αυτοί, σύμφωνα με τις συμβάσεις που ισχύουν ακόμα (;), θα εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τα διόδια, αλλά θα παραδώσουν 30% λιγότερο έργο. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε ποτέ τις ρήτρες των καθυστερήσεων για τα οδικά έργα που δεν είχαν προχωρήσει από το 2011, αλλά φρόντισε, πριν εκπνεύσει το 2013, να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο η συμμετοχή του Δημοσίου στην κατασκευή των αυτοκινητόδρομων αυξήθηκε στα 3,9 δισ. ευρώ – με το επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ να αφαιρούνται από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, επέβαλε στο Δημόσιο να πληρώσει ποινικές ρήτρες, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε το δικαίωμα στους εργολάβους να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα διόδια από 1/1/2014 και αύξησε την περίοδο εκμετάλλευσης των αυτοκινητόδρομων από τους ιδιώτες.
Έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο, με αίτησή του προς το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας, ζητά τον προσδιορισμό των οριστικών τιμών για να αποζημιωθούν εκείνοι που έχασαν τις ιδιοκτησίες τους με τις συμπληρωματικές αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας.
Το αίτημά του συμπληρώνεται με την... υπόμνηση ότι επιδιώκει τη μείωση των προσωρινών τιμών των ακινήτων και των επικειμένων τους, που καθόρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο με απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.
Επιπροσθέτως, το Ελληνικό Δημόσιο ζητάει το «κούρεμα» και ορισμένων ιδιαίτερων αποζημιώσεων που έχει επιδικάσει το Πρωτοδικείο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά 295 ιδιοκτησίες, στο σύνολο της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας. Η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Εφετείο στις 19 Οκτώβρη 2015.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Η Daily Mail αποθεώνει το βυθό του Ναυαρίνου (φωτογραφίες)
      
  
 Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail επιλέγει από την Ελλάδα να κάνει αφιέρωμα στη Μεσσηνία.
Ωστόσο, δεν αναφέρεται ούτε στις ακρογιαλιές της ούτε στον ελληνικό ήλιο. Κάνει ένα υποθαλάσσιο οδοιπορικό και εξερευνά, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Ruth Styles, «τους βυθισμένους θησαυρούς» της Ελλάδας, ενώ αποκαλύπτει πως «μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα στη Μεσσηνία βρίσκονται κάτω από το νερό».
Η δημοσιογράφος επισκέφθηκε τα ναυάγια στον Κόλπο του Ναυαρίνου από την εποχή της Αρχαίας Σπάρτης, αλλά και από τη θρυλική Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, όπου Ρώσοι, Γάλλοι και Βρετανοί νίκησαν τους Τούρκους και το στόλο του Ιμπραήμ, καθορίζοντας επί της ουσίας τη νικηφόρα έκβαση της ελληνικής Επανάστασης.
Επίσης, επισκέφθηκε το ναυάγιο από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μάλιστα, αναφέρει: «Το ναυάγιο βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία. Το ελληνικό εμπορικό πλοίο, που βυθίστηκε από τις ιταλικές βόμβες πριν από περισσότερα από 70 χρόνια, κρύβεται πίσω από ένα μικρό βραχώδη όρμο».
Αν και η ίδια παραδέχεται πως στην αρχή ήταν ανήσυχη στην ιδέα του scuba-diving, ωστόσο την καθησύχασαν τα λόγια «του πολύ μαυρισμένου Γιάννη με το μαύρο σγουρό μαλλί».
Η δημοσιογράφος της Daily Mail, αφού κάνει στην περιγραφή της ένα διάλειμμα κατά το οποίο αποθεώνει το υπερπολυτελές Costa Navarino, αναφέρει ότι «η Ελλάδα παρόλο που είναι πολύ αγαπητή ως ένας προορισμός για ηλιόλουστες οικογενειακές διακοπές, δεν είναι γνωστή για τις καταδύσεις της. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά που μπορεί να δει κανείς κάτω από τα ελληνικά κύματα, από κοπάδια τροπικών ψαριών μέχρι ναυάγια-απομεινάρια πολλών πολιτισμών και ανθρώπων που πέρασαν από τη χώρα».
Ο Κόλπος του Ναυαρίνου τον οποίο χαρακτηρίζει η Βρετανή δημοσιογράφος «μια έκταση με οδοντωτό σχήμα, με αστραφτερά γάργαρα νερά γεμάτα από “φακίδες” που σχηματίζουν τα κοράλλια», δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η Styles ενημερώνει τους αναγνώστες της Daily Mail πως στο σημείο έχουν λάβει χώρα ιστορικές μάχες. Η πρώτη χρονολογείται το 426 π.Χ., όταν ο αθηναϊκός στόλος κατέστρεψε εκείνο των Σπαρτιατών. Ασφαλώς αναφέρεται και στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827. Και τέλος, στο ναυάγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνολικά, στον μοναδικής ομορφιάς κόλπο της Μεσσηνίας «κρύβονται 89 ναυάγια». Η ίδια, όπως είπε, με 60 ευρώ από την Πύλο πήρε το πλοίο για την υποθαλάσσια εκδρομή στο τελευταίο ναυάγιο, για το οποίο εξιστορεί ακριβώς το πώς έγινε, χαρακτηρίζοντας τους ψαράδες της Πύλου που βοήθησαν τους Έλληνες ναυτικούς να βγουν στην ακτή σώοι «ήρωες».
«Σήμερα», γράφει η Styles, «η Πύλος είναι ένα γραφικό χωριουδάκι χτισμένο γύρω από μια πέτρινη πλατεία». Οι κάτοικοί της, αναφέρει, ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και κάποιοι από αυτούς είναι δάσκαλοι καταδύσεων.
«Ένας από αυτούς ήταν ο Γιάννης, ένας καλόκαρδος ψηλός άνδρας 1,82, με κατσαρά μαλλιά και με συνεχή ανάγκη για τσιγάρο» γράφει για το δάσκαλό της η δημοσιογράφος της Daily Mail, η οποία χαρακτήρισε το σημείο της κατάδυσης ως «έναν υποθαλάσσιο κόσμο με φύκια και ψάρια σε κάθε σχήμα και με ροζ χρώματα σε συνδυασμό με το φωτεινό κίτρινο».
Η εντύπωσή της όταν αντίκρισε, επιτέλους, το ναυάγιο του Β΄ Παγκοσμίου ήταν εξής: «Το ίδιο το ναυάγιο φαινόταν λαμπρό με πιτσιλιές από τις ακτίνες του ήλιου [...], ενώ χρωματιστά ψάρια μπαινόβγαιναν μέσα και έξω από τα φινιστρίνια του. Χτυπημένο (από τη βόμβα) από τη πίσω μεριά, ήταν βυθισμένο σε δύο μέρη, με τα πολλά από τα κομμάτια του διάσπαρτα. Μια πυξίδα. Ένα σχοινί. Μια μυστηριώδης συλλογή από κονσερβοκούτια, διάπλατα ανοιχτά. Εν ολίγοις, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για τη ζωή στο πλοίο».
«Γύρω από το πλοίο, μικρές συστάδες κοραλλιών. Ένας αστερίας. Ένα μοβ όστρακο. Ένα κοπάδι διαφανών μικροσκοπικών ψαριών. Δεν ήταν ο ζωντανός κόσμος της Καραϊβικής ή της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά ήταν υπέροχα: μια αστραφτερή αρμονία από γαλάζιο, απαλό ροζ και κίτρινο-λεμονί» προσθέτει μαγεμένη από τον ελληνικό βυθό.
Πίσω στο σκάφος, η Styles γράφει ότι «η κατάδυση στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει το γκλάμουρ της Καραϊβικής, αλλά για την ομορφιά, την ιστορία και για λίγο από το καλύτερο φαγητό στον κόσμο, είναι δύσκολο να νικήσει (την Ελλάδα)».


***22χρονη μαθήτρια μαχαίρωσε τρεις συμμαθητές της
      
Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας η επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες
Μαθήτρια σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις συμμαθητές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη, στου Ρέντη.
Η μαθήτρια είναι ηλικίας 22 ετών και επιτέθηκε σε τρεις συμμαθήτριές της, δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα, ηλικίας 20 και 21 ετών, που μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 22χρονη επιτέθηκε στις συμμαθήτριές της μέσα στην αίθουσα διδασκαλείας, την ώρα του μαθήματος στη νοσηλευτική σχολή, όπου σπουδάζουν.
Αμέσως επικράτησε πανικός, όμως οι καθηγητές που κινητοποιήθηκαν αμέσως, την αφόπλισαν και την απομόνωσαν, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.
Η 22χρονη συνελήφθη και κρατείται στο ΑΤ Ρέντη, όπου προσπαθεί να εξηγήσει τι την οδήγησε στην πράξη αυτή. www.protothema.gr


*** Για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε η δίκη του Ιρανού οδοντίατρου για τοκογλυφία
     
Με ενδιαφέρον αναμενόταν να εκδικασθεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η έφεση Ιρανού οδοντίατρου (που κάνει και βελονισμό) ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιούνταν στη Μεσσηνία, ενώ τώρα βρίσκεται στην Αγγλία.
Ο γιατρός καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2014 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, έπειτα από μήνυση που του έκανε καταστηματάρχης της Καλαμάτας.
Στον Ιρανό έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 16 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Για τον Οκτώβριο
Ωστόσο, η έφεση δεν εκδικάστηκε, γιατί έληξε το ωράριο και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 5 Οκτωβρίου 2015. Σύμφωνα με τη μήνυση της καταστηματάρχη, γνώρισε το γιατρό το 2004, όταν χρειάσθηκε οδοντιατρικές παρεμβάσεις και ανέπτυξαν οικογενειακή σχέση. Το 2008, όμως, η ίδια άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με την επιχείρησή της και αναζητούσε τράπεζα για δανειοδότηση. Από τον αλλοδαπό οδοντίατρο ζήτησε να μπει εγγυητής, αλλά αυτός προθυμοποιήθηκε να της δανείσει χρήματα.
Όπως η ίδια επικαλείται στη μήνυσή της, βάσει των οποίων καταδικάσθηκε ο γιατρός, τη δάνεισε 33.000 ευρώ, όμως της ζήτησε και του έδωσε επιταγές ύψους 43.000 ευρώ, δηλαδή 10.000 ευρώ περισσότερα.
Την απειλούσε
Πριν, όμως, παρέλθει η προθεσμία της πρώτης επιταγής, ο κατηγορούμενος οδοντίατρος της ζητούσε τα χρήματα και την απειλούσε ότι, αν δεν τα δώσει, θα βάλει Γεωργιανούς να τη σκοτώσουν. Η καταστηματάρχης κατήγγειλε πως ο οδοντίατρος έπαιρνε ακόμα και πράγματα από το μαγαζί της χωρίς να τα πληρώσει.
Εξαιτίας των απειλών τού έδωσε κι άλλες επιταγές, προκειμένου να τον βεβαιώσει ότι θα εξοφλήσει το χρέος της, αυτός όμως αύξησε την οφειλή στα 50.000 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση του σπιτιού της για 3.000 ευρώ, ενώ εξέδωσε διαταγή πληρωμής.
Τελικά, η καταστηματάρχης κατέφυγε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου κατέθεσε για τον κατηγορούμενο 33.000 ευρώ, ενώ συνολικά, όπως έχει πει η ίδια, του έχει καταβάλει 37.000 ευρώ και εν συνεχεία στη Δικαιοσύνη.  Της Βίκυς Βετουλάκη


*** «Άνοιξε ολόκληρη η γη» στη Φλόκα Τριφυλίας (φωτογραφίες)
      
  Έντονη καθίζηση του εδάφους παρατηρείται εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή της Φλόκας Τριφυλίας, στη θέση «Χωμάταγα». Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών και η σαθρή δομή του εδάφους είχαν ως  αποτέλεσμα η γη να υποχωρήσει πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού.
Το διαβρωτικό φαινόμενο, σύμφωνα με φωτορεπορτάζ του «Gargalianoionline.gr», έκανε την εμφάνισή του πριν από 20 μέρες, μετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, ενώ για την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο έδαφος που έχει υποστεί την καθίζηση.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλόκας, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, περιέγραψε στο Gargalianoionline την εικόνα της καταστροφής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άνοιξε ολόκληρη η γη!». Μάλιστα, χθες το πρωί κατέθεσε αίτηση ζητώντας την άμεση εξέταση της περιοχής από γεωλόγο, προκειμένου να δώσει κάποιες οδηγίες για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατολίσθηση. Ίσως να οφείλεται -όπως είπε-  σε κάποιο υπόγειο ποτάμι ή σε κάποιο σεισμό, πάντως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «πέφτουν» ελαιόδεντρα και άλλα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή, με το φαινόμενο της βύθισης να είναι πολύ έντονο, ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για χέρσο χωράφι.
Η καθίζηση εκτείνεται σε μια μεγάλη ακτίνα, περίπου 25 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται ελαιόδεντρα, ενώ υπάρχουν παντού μεγάλες ρωγμές με βάθος από 1 έως 3 μέτρα και μέσα έχουν νερό.
Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού φοβούνται ότι το φαινόμενο μπορεί να γενικευθεί και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.


*** Ξέσπασε σε κλάματα ο Δ. Μακρέας ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου (φωτογραφίες και βίντεο)
      
 Ένοχους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, του δυο από τους τρεις κατηγορουμένους για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, την προηγούμενη Τετάρτη, στην περιοχή της Σπλαντζιας.
Στον κατηγορούμενο Σ. επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη και 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και στον δεύτερο κατηγορούμενο Κ. ποινή φυλάκισης 4 ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Τον τρίτο κατηγορούμενο, τον οποίο ο ίδιος ο γιατρός αλλά και άλλοι μάρτυρες στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο δεν αναγνώρισαν ως κάποιον από εκείνους που συμμετείχαν στην επίθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.
Η ποινή δεν έχει μετατροπή σε χρηματική ποινή ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ ο καθένας.
Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας, ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης και ξέσπασε σε κλάματα για τη δικαίωση.
Video 1 : Δήλωση Δημήτρη Μακρέα μετά την δίκη , https://youtu.be/oj30rHfVloA .-
Video 2 : Δήλωση συζύγου Δ. Μακρέα μετά την δίκη ,   https://youtu.be/igQu0gORHug , .-

*** Προφυλακίσθηκαν και οι υπόλοιποι 4 του πλοίου Genc 3
       
Προφυλακιστέα κρίθηκαν χθες και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Genc 3, σημαίας Αγ. Βικεντίου και Γρεναδίνων, που βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας και ήταν φορτωμένο με 11 κοντέινερ που περιέχουν αιγυπτιακά τσιγάρα.
Την Τρίτη απολογήθηκαν τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος, τα οποία, επίσης, έχουν προφυλακισθεί. Χθες, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους, Κώστα Μαργέλη, απολογήθηκαν ο Τούρκος καπετάνιος, ένας Ινδός και δύο Γεωργιανοί.
  Αρνούνται τις κατηγορίες
Οι τέσσερις, επίσης, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι το πλοίο προσέγγισε τις ελληνικές ακτές λόγω ανωτέρας βίας και πως, ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Σαπιέντζας, άλλαξε πορεία και αναζήτησε καταφύγιο στην περιοχή που εντοπίστηκε αγκυροβολημένο, λόγω πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, στο ίδιο σημείο και για τον ίδιο λόγο είχε αγκυροβολήσει και δεύτερο πλοίο.
Ο δε καπετάνιος υποστηρίζει ότι για την αλλαγή ενημέρωσε το μεσιτικό του γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ όταν αγκυροβόλησε στο ακρωτήρι Κηπούλα, κατάφερε να επικοινωνήσει και να ενημερώσει σχετικά το Λιμεναρχείο Γυθείου.
Όπως υποστήριξε, οι κινήσεις αυτές δεν υποδηλώνουν κάτι ύποπτο, αλλά το αντίθετο, ενώ το πλοίο του δεν είχε δυνατότητα να ξεφορτώσει τα κοντέινερ με τα τσιγάρα, καθώς δε διέθετε τα ανάλογα τεχνικά μέσα.
Παράλληλα, παρά τις έρευνες του Λιμενικού, δεν εντοπίσθηκε άλλο ύποπτο πλοίο, στο οποίο θα μπορούσε να τα μεταφορτώσει, ούτε κάποια ύποπτη κίνηση στη στεριά για κάτι ανάλογο.
Κατά τον πλοίαρχο, ούτε το Τελωνείο, ούτε το Λιμεναρχείο εντόπισαν παρατυπίες ή παραβάσεις στο πλοίο ή το φορτίο. Διευκρίνισε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία υποχρέωση να ελέγξει αν οι εταιρείες που αναφέρονται στα φορτωτικά έγγραφα είναι πραγματικές, ενώ τα κοντέινερ ελέγχθηκαν και σφραγίσθηκαν από τις τελωνειακές αρχές στο Μαυροβούνιο πριν αναχωρήσει το πλοίο. Υποχρέωσή του ήταν να μεταφέρει τα εμπορεύματα, με τα νόμιμα έγγραφα, στο Τομπρούκ της Λιβύης.
Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν είχε δει το εμπόρευμα, καθώς τα κοντέινερ ήταν σφραγισμένα από τις τελωνειακές αρχές του Μαυροβουνίου με μολυβοσφραγίδες και αυτές δεν είχαν παραβιασθεί, όταν τους έλεγξε το Λιμεναρχείο.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Σημαντικό πρόγραμμα επιστροφής μεταναστών στη χώρα τους με οικονομικό βοήθημα
      
Δύο μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως από το Γραφείο της Ελλάδας για το πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και είχαν ενημερωτικές συναντήσεις στη Διεύθυνση Υγείας.
Πρόκειται για πρόγραμμα που βοηθά νόμιμους αλλά και παράνομους αλλοδαπούς να επιστρέψουν στη χώρα τους, βοηθώντας τους, μάλιστα, με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, εκδίδοντάς τους εισιτήρια και χορηγώντας τους οικονομικό βοήθημα 400 ευρώ.
Το πρόγραμμα είχε εφαρμοσθεί και παλαιότερα, αλλά αυτή τη φορά σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι δίνεται η δυνατότητα και σε αλλοδαπούς όμορων χωρών, όπως Αλβανία, Σερβία, Σκόπια και Τουρκία. Απ’ όλες τις τρίτες χώρες δεν περιλαμβάνεται η Συρία, καθώς βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.
  Ενημέρωση
Τα δύο μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς στη Μεσσηνία, τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην Τριφυλία, ενώ παρέδωσαν έντυπο υλικό, ώστε να χορηγηθεί στους Δήμους.
Όποιος  αλλοδαπός απευθυνθεί στο γραφείο του ΔΟΜ, μπορεί να ενημερωθεί για το πρόγραμμα και τη συνεργασία που υπάρχει με τις αρμόδιες αρχές για την προετοιμασία της επιστροφής του. Θα του εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και θα του διαθέσουν το ανάλογο εισιτήριο. Θα τον συνοδεύσουν στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του από την Ελλάδα και θα του παραδώσουν οικονομικό βοήθημα 400 ευρώ, για να καλύψει τα πρώτα έξοδα στη χώρα του.
  Ακόμα και επιχείρηση
Επίσης, αν πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, παρέχεται από τον Οργανισμό και εξειδικευμένη βοήθεια για την επανένταξή του στη χώρα καταγωγής του. Για παράδειγμα, σε αλλοδαπούς που κατάγονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία, μπορούν να στήσουν ακόμα και επιχείρηση στη χώρα τους.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται και στο τηλέφωνο του Γραφείου του Οργανισμού στην Ελλάδα, στο 210-9919040. Επίσης, για την Πελοπόννησο μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6986.547043 (Κόρινθος).
  Της Βίκυς Βετουλάκη
*** Σαϊτοπόλεμος και φέτος με ακόμη καλύτερη οργάνωση
     
Ανήμερα το Πάσχα θα διοργανωθεί και φέτος το λαοφιλές έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα φροντίσει να είναι η εκδήλωση λαμπρή και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει 10.000 ευρώ για την προετοιμασία και διενέργειά της.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δεσμεύθηκε πως θα εξετασθεί η διάθεση επιπλέον ποσού, εάν υπάρξει ανάγκη και ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Είναι μια εκδήλωση η οποία προβάλλει την πόλη, προβάλλει την περιοχή. Φέτος θα υπάρξει φροντίδα από το Δήμο να γίνει το έθιμο πιο οργανωμένα από κάθε άλλη χρονιά, σε συνεργασία με τους σαϊτολόγους.
Και φέτος θα γίνει, όπως και πέρυσι – και πάντοτε! – στο κέντρο της Καλαμάτας - δεν είναι περιθωριακή εκδήλωση ο σαϊτοπόλεμος – στην πλατεία Όθωνος και στο βόρειο πάρκινγκ.
Καλούμε από τώρα αυτούς που σκέπτονται να έρθουν στην Καλαμάτα, το απόγευμα της ημέρας της Λαμπρής να επισκεφθούν το χώρο για να παρακολουθήσουν αυτό το έθιμο. Φυσικά, θα βοηθήσουμε να γίνει ο σαϊτοπόλεμος και σε περιοχές όπως η Θουρία, η Άνθεια, όπου παραδοσιακά γίνεται».
*** Το Σάββατο «Γνωρίζουμε το αγρόκτημα Φοίφα»
      
Ανοιχτή ημέρα γνωριμίας και διαδραστικής επαφής με τις θεματικές ενότητες των εργαστηρίων που θα ακολουθήσουν τον Απρίλιο και το Μάιο, είναι αυτή του Σαββάτου 4 Απριλίου για το «Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα».
Την ημέρα αυτή, το αγρόκτημα θα είναι ανοιχτό σε μικρούς και μεγάλους, συλλογικούς φορείς, σχολεία, άτυπες oμάδες, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Όσοι παραβρεθούν, θα μάθουν, επίσης, για τις υπόλοιπες δράσεις του αγροκτήματος.
Το «Αγρόκτημα» βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Είσοδο Καλαμάτας, (δίπλα από 1ο Βενζινάδικο AVIN). Αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό οργανισμό, με κύριο στόχο την ανάπτυξη και διάδοση του «πολιτισμού της καλλιέργειας», μέσω ποικίλων βιωματικών εργαστηρίων, καθώς και την αποκεντρωμένη πολιτισμική παραγωγή.
Ένα από τα κύρια εγχειρήματά του είναι η Τράπεζα Σπόρων «Ανώνυμοι Σποροφὐλακες», που έχει κάνει πολλές τοπικές ανταλλαγές σπόρων τα τελευταία 4 χρόνια, όπως και η δημιουργία και υποστήριξη του RE:THINK PROJECT και του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, ένα εγχείρημα που κατάφερε να μεγαλώσει και να ανεξαρτητοποιηθεί από το αγρόκτημα, για να απλώσει τα φτερά του στην πόλη, αναδεικνύοντας την αξία και το ρόλο της οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης.

***Απρίλη ψεύτη
       Θα το πάω αλλιώς. Γνωρίζει η αριστερή πλατφόρμα και οι, στις παριές των Εξαρχείων, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελαν να επικροτήσει η κυβέρνηση την κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» από αντεξουσιαστές που «αιτούνταν» να καταργηθούν οι φυλακές τύπου Γ, ότι το κόμμα τους εξαιρεί από την Εξεταστική την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή;
Γιατί, αν το γνωρίζουν και είναι συνεπείς στην κουλτούρα, το ήθος και τον επαναστατικό χαρακτήρα της Αριστεράς, θα πρέπει, όχι μόνο να κάνουν κατάληψη στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ανά την Ελλάδα, αλλά και στην ίδια τη Βουλή.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι μούφα επαναστάτες, κατά περίπτωση και κατά το δοκούν.
Για ποιο λόγο να εξεταστούν η πρώτη και η δεύτερη δανειακή σύμβαση επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, το PSI με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και η περίοδος διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, και να μείνει εκτός εκείνη του Κωστάκη, που το ’βαλε, επί της ουσίας, στα πόδια, παραχωρώντας στον Γιωργάκη την εξουσία, για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;
Για όποιον, μάλιστα, έχει ασθενική ή επιλεκτική μνήμη, να θυμίσουμε ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας ξεκίνησε επί διακυβέρνησης Καραμανλή, όταν εκείνος έπαιζε playstation στου Μαξίμου, με τους Ρουσσόπουλους και Βουλγαράκηδες να αλωνίζουν. Μέχρι και τον Σημίτη θα μπορούσαν να βάλουν στο κάδρο με την Ολυμπιάδα και την πώληση του χρέους στην Goldman Sachs, προκειμένου να είναι καθαρή δημοσιονομικά η Ελλάδα και να μπει στη ζώνη του ευρώ.
Είναι γνωστό, ωστόσο, εδώ και μήνες ότι ο Τσίπρας και ο Καραμανλής έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις, αλλά αποτελεί πρόκληση να τον αφήνει εκτός του κάδρου ευθυνών. Δε φταίνε μόνο εκείνοι που υπέγραψαν τα μνημόνια, αλλά και εκείνοι που έβαλαν τις βάσεις για να δημιουργηθούν και να πέσουμε στον γκρεμό. Για όσους, μάλιστα, δεν έχουν καταλάβει, η περίπτωση της Ελλάδας, έστω καθ’ υπερβολή, μοιάζει με εκείνη της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις. Νεκρή είναι η χώρα, χίλια κομμάτια.
Εξεταστική -μαύρο κουτί; Ναι. Αλλά με όλους τους γνωστούς και κανέναν εξαιρετέο. Διαφορετικά, με όσα θα συμβούν στο θέμα της Εξεταστικής μέσα στον Απρίλη, θα επιβεβαιώσει τη φήμη του, ως ψεύτη, γιατί η κυβέρνηση πολύ απλά με τους χειρισμούς της ψεύδεται, προκειμένου να εξοντώσει τους εν δυνάμει πολιτικούς της αντιπάλους και όχι όσους έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...
***



*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ :
*** Η διατροφή κατά του Αλτσχάιμερ  :Η διατροφή κατά του Αλτσχάιμερ

Μια νέα διατροφική πρόταση που μειώνει τον κίνδυνο


Προτιμούμε μούρα, σαλάτες και κρασί, αλλά αποφεύγουμε τυρί, γλυκά και πίτες και μειώνουμε έτσι στο μισό τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.
Μία νέα διατροφική πρόταση που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ μας δίνουν οι επιστήμονες βασισμένοι σε επεξεργασία δεδομένων πολλών ερευνών. Μάλιστα εξηγούν ότι η εν λόγω διατροφή – γνωστή ως MIND (μυαλό στα αγγλικά) – μπορεί να φανεί ευεργετική ακόμα και αν δεν την ακολουθούμε πιστά.
Αυτή η δίαιτα φάνηκε να μειώνει κατά 53% τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ σε όσους την ακολουθούν πιστά. Σε όσους ήταν λιγότερο πιστοί, φάνηκε να απομακρύνει τον κίνδυνο κατά 35%. Η καθηγήτρια Martha Morris μία επιδημιολόγος που ασχολείται με τη διατροφή στο Rush University Medical Centre του Σικάγο και οι συνεργάτες της συνέθεσαν αυτή τη δίαιτα βασισμένοι στα στοιχεία από διάφορες έρευνες που έδειχναν ποια τρόφιμα και συστατικά τους έκαναν κακό ή καλό στο Αλτσχάιμερ.
Η δίαιτα MIND είναι ένας συνδυασμός της μεσογειακής διατροφής και της δίαιτας DASH (δίαιτα κατά της υπέρτασης), που έχει βρεθεί ότι και οι δύο δρουν ευεργετικά για τα αγγειακά προβλήματα (έμφραγμα, εγκεφαλικό, υπέρταση κ.α.). Αυτές οι δύο δίαιτες έχει βρεθεί σε έρευνες ότι παρέχουν προστασία απέναντι και στην άνοια. Πιο συγκεκριμένα η DASH έχει βρεθεί να προστατεύει κατά 39% από το Αλτσχάιμερ και η μεσογειακή 54% αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά οι δίαιτες αυτές είχαν αμελητέα ευεργετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο όταν κάποιος δεν τις ακολουθούσε πιστά.
Έτσι, η νέα διατροφική πρόταση MIND υπερέχει, αφού ευνοεί τον εγκέφαλο και όσων κάνουν παρασπονδίες – σύμφωνα και με την καθηγήτρια Martha Morris - είναι πιο εύκολη να την ακολουθήσει κανείς, από ότι τη μεσογειακή δίαιτα. Η MIND μας δίνει μία λίστα με τρόφιμα που ευνοούν («τα καλά») ή αντίστοιχα βλάπτουν («τα κακά») τον εγκέφαλο.
Τα καλά: πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άλλα λαχανικά, ξηροί καρποί, μούρα, φασόλια, προϊόντα ολικής άλεσης, ψάρι, πουλερικά, ελαιόλαδο, κρασί.
Τα κακά: κόκκινα κρέατα, βούτυρο και μαργαρίνη, τυριά, πίτες και γλυκά, έτοιμα και τηγανιτά φαγητά.
Η εν λόγω διατροφή περιλαμβάνει καθημερινά τουλάχιστον 3 ημερήσιες μερίδες τροφίμων ολικής άλεσης και σαλάτες μαζί με μία επιπλέον μερίδα λαχανικών και ένα ποτήρι κρασί. Επίσης, οι ξηροί καρποί θα πρέπει να αποτελούν καθημερινό σνακ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τρώνε κάποιο όσπριο μέρα παρά μέρα, πουλερικά και μούρα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και ψάρι τουλάχιστον μία. Θα πρέπει όμως να προσέξουν και με τα απαγορευμένα τρόφιμα. Να καταναλώνουν λιγότερο από μία κουταλιά βούτυρο την ημέρα και τυριά, τηγανητά και έτοιμα φαγητά λιγότερο συχνά από δύο φορές την εβδομάδα.
Φυσικά - όπως είναι αναμενόμενο - όσο πιο πολλά χρόνια ακολουθεί κανείς την εν λόγω διατροφή τόσο πιο πιθανό είναι να προστατευτεί από το Αλτσχάιμερ.  Πηγή: vita.gr




***  Κατάγματα ηβοϊσχιακών κλάδων  :

Γράφει στο newsbeast.gr ο ορθοπαιδικός-χειρουργός ΙωάννηςΗ. Βλάχος

Κατάγματα ηβοϊσχιακών κλάδων Ενώ τα κατάγματα της λεκάνης οφείλονται σε μεγάλης βίας τραυματισμό και είναι πολύ βαρεία κάκωση με κινδύνους για τη ζωή του ανθρώπου, τα κατάγματα των ηβοϊσχιακών κλάδων είναι ελαφράς επίπτωσης κατάγματα, που συμβαίνουν συνήθως στην γεροντική ηλικία από κάκωση σε απλή πτώση.


Γράφει ο Ιωάννης Η. Βλάχος, ορθοπαιδικός-χειρουργός

Τι είναι
 Τα κατάγματα αυτά αφορούν τα δύο οστά που «κλείνουν» προς τα εμπρός τον δακτύλιο της λεκάνης και συνδέονται με μία άρθρωση-συνδέσμωση, την ηβική σύμφυση.

Πώς εμφανίζεται Μετά από πτώση παρουσιάζεται πόνος χαμηλά εμπρός στην περιοχή του ενός ισχίου, που επιτείνεται στη βάδιση.
Πώς ελέγχεται
 Η διαφορά του κατάγματος του ηβοϊσχιακού κλάδου από το κάταγμα του ισχίου είναι η διατήρηση της φυσιολογικής κινητικότητας του ισχίου (σε θέση πρηνή – «σημείο Βλάχου») που επηρεάζεται πολύ στα κατάγματα του ισχίου.

Το μόνο που επηρεάζεται στο κάταγμα του ηβοϊσχιακού κλάδου είναι η αδυναμία άρσεως του σκέλους τεντωμένου με αντίσταση.

Πώς επιβεβαιώνεται
 Η επιβεβαίωση της διάγνωσης γίνεται με απλή ακτινογραφία.
Πώς αντιμετωπίζεται
 Το κάταγμα του ηβοϊσχιακού κλάδου (πάντα είναι ετερόπλευρο) δεν χρειάζεται μακρά παραμονή στο κρεβάτι (ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα άτομα). Τους συστήνουμε να βαδίζουν χρησιμοποιώντας «Π» για 20 ημέρες και να παραμένουν αρκετά καθισμένοι. Χρησιμοποιούμε απλά αναλγητικά για τον πόνο.
Σε ηλικιωμένα άτομα, γυναίκες με οστεοπόρωση, μπορεί το κάταγμα να καθυστερήσει να κολλήσει (πώρωση) επί μακρόν.
Λέξεις κλειδιά:
- Ηβοϊσχιακοί κλάδοι
- Οστεοπόρωση
- Καθυστερημένη πώρωση
* Το παραπάνω θέμα του newsbeast.gr αποτελεί μέρος της συλλογής «100 ερωτήσεις και 100 απαντήσεις» για ορθοπεδικά θέματα για τα σημαντικότερα προβλήματα που μας απασχολούν Κάθε Πέμπτη θα μπορείτε να μαθαίνετε για κάθε ορθοπεδικό πρόβλημα τα αίτια, τα συμπτώματα, την διάγνωση, τον έλεγχο και την θεραπεία. Επιπροσθέτως μπορείτε μέσα από τον μηχανισμό των σχολίων να θέτετε τα δικά σας ερωτήματα.


***









*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  «Καταπίνουμε» χιλιόμετρα και στηρίζουμε τους άπορους φοιτητές
     
Το γυμναστήριο Re-Action Wellness διοργανώνει μια εκδήλωση κοινωνικής προσφοράς από σήμερα και μέχρι τις 10 Απριλίου 2015. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας εξηγούν:
«Καλούμε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματικής κατάστασης να λάβει μέρος στο Διάδρομο Αγάπης. Συγκεκριμένα, οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες ανεβαίνοντας επάνω σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου και ανεξάρτητα από τις αθλητικές του ικανότητες, θα μπορεί να διανύσει ορισμένα μέτρα ή ακόμα και χιλιόμετρα. Η Διοίκηση του γυμναστηρίου και οι υποστηρικτές της προσπάθειας, θα ανταμείβουν το κάθε χιλιόμετρο που θα καταγράφεται.
Το χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Απόρων Φοιτητών Μεσσηνίας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Στόχος μας είναι να προβληθεί η αθλητική υγεία σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη που θα πρέπει να διαπερνά όλα τα στρώματα της κοινωνίας.
Στηρίξτε την προσπάθεια μας, αρκούν 10 λεπτά από το χρόνο σας, για να νιώσει μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα το αίσθημα της συμπαράστασης όλων μας στον αγώνα τους για μόρφωση και αξιοπρεπή επιβίωση.
Τα πιο ανταποδοτικά σας χιλιόμετρα…» αναφέρει η σχετική πρό(σ)κληση...

Livescore ΠΑΟ - Άλμπα (40-33 20') για την νίκη-πρόκριση
** Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:
Όλα για όλα για την πρόκριση στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 2 Απριλίου  2015  :
Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου   66-68 , (40-33).-
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία).
~ Τα  δεκάλεπτα  : 21-23 , (40-33),55-46 ,66-68 .-
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Γαλατασαράι (Τουρκία)   81-72 .-^
Δεκάλεπτα: 23-23, (43-42), 58-53, 81-72. -
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  85-80 , (41-41) .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-25, 41-41, 64-62, 85-80.-

Παρασκευή, 3 Απριλίου  2015  :
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 10-3 23
Μπαρτσελόνα 10-3 23
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5 21
Παναθηναϊκός 7-6 20
Άλμπα Βερολίνου 7-6  20
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-8 16
Ερυθρός Αστέρας 3-9 15
Γαλατάσαραϊ 2-11 15

6ος ΟΜΙΛΟΣ

 Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 :
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 75-94,(40-50) .- ^
Δεκάλεπτα: 18-29, 42-50, 55-81, 75-94.-
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) 93-76,(42-29)  .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-29, 61-47, 93-76 .-

Παρασκευή, 3 Απριλίου  2015 :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός 20:00
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 10-2 22
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2 22
Ολυμπιακός 9-3 21
Αναντολού Εφές 5-7 17
Λαμποράλ Κούτσα 5-7 17
Αρμάνι Μιλάνο 4-8 16
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-9 15
Μάλαγα 2-10 14




***  Στον προκριματικό και στους προημιτελικούς του κυπέλλου υδατοσφαίρισης σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΑΟΚ και ΠΑΟ προκρίθηκαν στο Final-4 μέσω πέναλτι, «βόμβα» από Υδραϊκό
Υδραϊκός-Βουλιαγμένη 8-4 (προκριματικός)
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 1-3, 3-0
Τα γκολ:
ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Βλοντάκης 2, Γ. Εμμανουηλίδης, Κοκκινάκης, Μαυρωτάς, Μπλάνης, Μπιτσάκος, Β. Εμμανουηλίδης
 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Μασμανίδης 2, Γούβης 2, Χρυσοσπάθης, Αφρουδάκης, Τίγκας

Παλ. Φάληρο-ΠΑΟΚ 12-14 (πεν.)
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 1-2, 3-1
Στα πέναλτι: 3-5
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Ξενάκης 5, Σιώνης 4, Αμπατζόγλου, Τσβέτκοβιτς, Φωκάς
 ΠΑΟΚ: Αληχανίδης 6, Σολανάκης 3, Μιτελούδης 2, Βογιατζόγλου 2, Σαρησάββας

Παναθηναϊκός-Γλυφάδα 10-9 (πεν.)
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 2-1, 2-1
Στα πέναλτι: 4-3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας Ν. 1, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 2, Αφρουδάκης Γ. 2, Δερμιτζάκης Δ. 1.          
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Αγγελίδης 1, Κουλιεράκης 1, Χατζηγούλας 2, Παπαδόπουλος 3, Γιαννόπουλος 2.

Ολυμπιακός-Χίος 2/04

ΝΟ Πατρών-Υδραϊκός 29/04


***  Στις 22-23 Αυγούστου ορίστηκε η σέντρα της νέας Σούπερ Λιγκ         Μετά το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής 
Στις 22-23 Αυγούστου ορίστηκε η σέντρα της νέας Σούπερ Λιγκ
 Το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων από τη διοργανώτρια αρχή λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση των μελών-ΠΑΕ του συνεταιρισμού.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση είναι οι ακόλουθες:
1. Επί δεκατεσσάρων (14) ΠΑΕ που ήταν παρούσες στο Δ.Σ. της Super League, οι δεκατρείς (13) ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης της Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης για δύο επιπλέον αγωνιστικές περιόδους (2017-18 και 2018-19), ενώ διαφώνησε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία δεν παρέστη τυπικώς στο Δ.Σ , δια επιστολής της σημείωσε ότι «διαφωνεί στην επέκταση της συνεργασίας τη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες συνθήκες». Η ΠΑΕ Πλατανιάς η οποία επίσης δεν παρέστη στο ΔΣ, δια επιστολής της συμφώνησε με την ως άνω επέκταση.
2. Αποφασίστηκε καταρχήν, όπως το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2015-16 ξεκινήσει στις 22-23 Αυγούστου 2015.
 3. Ο τελικός του Πρωταθλήματος Υποδομών της Super League Κ-15 θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου στo γήπεδο της ΠΑΕ Πλατανιάς (Περιβόλια Χανίων).


***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Πέμπτη 2/4/2015 :Νίζνι - Ουνικάχα Μάλαγα, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 20.00, Novasports 4
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Γαλατάσαραϊ, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.05, Novasports 3
Παναθηναϊκός - Αλμπα Βερολίνου, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.45, NΕΡΙΤ
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 21.45, Novasports 2
Λαμποράλ Κούτσα - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 22.00, Novasports 1
Καβαλίερς - Χιτ, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.00, OTE sport4
Ρέμο - Ατλέτικο Παραναένσε, ποδόσφαιρο (Κύπελλο Βραζιλίας), 03.50, OTE sport3

Παρασκευή 3/4/2015 :
Ζαλγκίρις Κάουνας - Ερυθρός Αστέρας, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 19.45, Novasports 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 20.00, Novasports 2
Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο, μπάσκετ (Ευρωλίγκα), 20.00, Novasports 3
Μονακό - Σεντ Ετιέν, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γαλλίας), 21.30, Novasports 1
Εϊμπάρ - Ράγιο Βαγεκάνο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.45, OTE sport2
Γκρίζλις - Θάντερ, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.00, OTE sport4

Σάββατο 4/4/2015  :
Ρόμα - Νάπολι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 13.30, OTE sport3
Αρσεναλ - Λίβερπουλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 14.45, OTE sport1
ΑΕΚ - Άλιμος, ποδόσφαιρο (Β' Εθνική), 15.00, OTE sport2
Ερμιονίδα - Απόλλων Σμύρνης, ποδόσφαιρο (Β' Εθνική), 15.00, OTE sport5
Τζένοα - Ουντινέζε, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 16.00, OTE sport4
Λεβερκούζεν - Αμβούργο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, OTE sport6
Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, OTE sport3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αστον Βίλα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 17.00, OTE sport1
Σεβίλλη - Μπιλμπάο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 17.00, OTE sport2
Πλατανιάς - Βέροια, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 17.15, Novasports 3
Γκινγκάμπ - Λιόν, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γαλλίας), 18.00, Novasports 3
Κόρντομπα - Ατλέτικο Μαδρίτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 19.00, OTE sport2
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 19.30, Novasports 1
Τσέλσι - Στόουκ Σίτι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 19.30, OTE sport1
Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 19.30, OTE sport3
Ρέτζιο Εμίλια - Βενέτσια, μπάσκετ (Α1 Ιταλίας), 19.30, OTE sport4
Φιορεντίνα - Σαμπντόρια, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 19.30, OTE sport5
Λιλ - Ρεμς, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γαλλίας), 21.00, Novasports 2
Αλμερία - Λεβάντε, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00, OTE sport2
Γιουβέντους - Εμπολι, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 22.00, OTE sport1
Μάλαγα - Ρεάλ Σοσιεδάδ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, OTE sport2
Ημιτελικός, μπάσκετ (Φάιναλ Φορ NCAA), 01.00, OTE sport6
Ημιτελικός, μπάσκετ (Φάιναλ Φορ NCAA), 03.15, OTE sport6
Μάβερικς - Ουόριορς, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.30, OTE sport4


***










*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  του  ΜΑΡΤΙΟΥ  2015 :
~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-

~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-

~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 

~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-

~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-

~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 

~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-

~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-

ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~  

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4108  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2418    video.-  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 416   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8942  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3737.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 377. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   321 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01                                      

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                            










http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ

***
~ video της φασιστικής επίθεσης στο Δ. Μακρέα : https://youtu.be/tkzAj2BJGNU .-
~ ο Γ.Γ.της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 30/3/2015 : https://youtu.be/7yhNmwG1rEY .-
***





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου