Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015  :
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους εορτάζοντες  !

*** 17 Μαρτίου
Μαρτύρων Μαρίνου του εν Αλεξανδρεία και Παύλου του οσίου. Οσίων Αλεξίου «του ανθρώπου του Θεού» (1) (†411) και Θεοστηρίκτου του ομολογητού.

(1) O όσιος Αλέξιος, γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονωρίου. Οι γονείς του ονομαζόταν Ευφημιανός και Αγλαΐα. Ήταν πλούσιοι και καταγόταν από αρχοντική γενιά. Όμως με μεγάλη γενναιοδωρία διέθεταν την τεράστια περιουσία τους για την ανακούφιση των πτωχών, των ορφανών και των αδυνάτων. Από μικρή ηλικία ο όσιος ένοιωσε την επιθυμία να υπηρετήσει τον Κύριο. Όμως ο πατέρας του τον ανάγκασε να νυμφευθεί. Συμφώνησε όμως με τη μέλλοντα σύζυγό του να διατηρήσουν την παρθενία τους, γι` αυτό και την ώρα του γάμου έφυγε κρυφά από τη Ρώμη και κατέφυγε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας όπου έζησε δεκαοκτώ έτη φορώντας φθαρμένα και παλαιά ενδύματα και εμπνεόμενος από την αγάπη και την φιλευσπλαχνία των χριστιανών της περιοχής. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του και εγκαταστάθηκε κοντά στο πατρικό του σπίτι. Ήταν ακόμη στη ζωή οι γονείς του, οι οποίοι όμως δεν τον αναγνώρισαν. Όταν πλησίασε το μακάριο τέλος του έγραψε σ` ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του και την καταγωγή του. Μετά την κοίμησή του ο αυτοκράτορας Ονώριος διάβασε το σημείωμα και αποκαλύφθηκε ποιος ήταν. Ήταν ένας άνθρωπος του Θεού
17/ 03 Απολυτίκιο Αγ. Aλεξίoυ ανθρώπου του Θεού - 17 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/e5iPCofm0Og ,

*** Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
 
 
 
 
 Όταν μια εκδήλωση διεξάγεται για δεύτερη φορά και ο αριθμός των συμμετασχόντων ξεπερνά τα 600 άτομα και, μάλιστα, από όλη την Ελλάδα, φθάνει για να περιγραφεί η επιτυχία που σημειώνει φέτος το 2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.
Πρεμιέρα, λοιπόν, χθες για την πετυχημένη τριήμερη εκδήλωση, που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 4.00 το απόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου Elite και θα ολοκληρωθεί αύριο.
Οι διοργανωτές του Σχολείου Τουρισμού δεν έκρυψαν τη χαρά και τη συγκίνησή τους για την τεράστια απήχηση και ανταπόκριση, κυρίως, νέων που βρέθηκαν εκεί για να μάθουν συμπληρωματικά πράγματα σε έναν κλάδο με άνοδο, που δεν είναι άλλος από αυτόν του τουρισμού.
Τη φετινή εκδήλωση άνοιξαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο ο Ανδρέας Ζαγάκος από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας και ο Κώστας Ανδριανόπουλος από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, δύο φορείς που μαζί με την Costa Navarino και το Elite ξεκίνησαν και συνεχίζουν αυτή την προσπάθεια.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο ιδιοκτήτης του Elite Νικήτας Κάρτσωνας, ο εκτελεστικός διευθυντής Kalamata21 Έκτωρ Τσατσούλης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που κήρυξε και την έναρξη του σχολείου.
Όλοι οι παραπάνω συμφώνησαν για την αξία της όλης προσπάθειας και δήλωσαν ότι είναι δίπλα σε τέτοιες κινήσεις, μιας και ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη Μεσσηνία, αλλά και την Ελλάδα.
Εν συνεχεία ξεκίνησαν οι επίσημες εργασίες του Σχολείου, με την πρώτα ημέρα να περιλαμβάνει ομιλία του δρος Ιωάννη Καλογεράκη, ενός ανθρώπου ειδικού στο μάρκετινγκ, που στην εκδήλωση της Καλαμάτας μετέφερε το πάθος και τις γνώσεις του στους παρευρισκόμενους.
 Το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

9.30 – 950 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
10.00 – 11.00 “ΓΙΝΕ Ο CONCIERGE ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ I”
Εισηγητές: Έλενα Γκίκα, Γιώργος Κουτσοκώστας,
Ανδρέας Ζαγάκος
11.00 – 11.15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (Coffee Break)
11.15 – 12.15 “ΓΙΝΕ Ο CONCIERGE ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ IΙ”
Εισηγητές: Έλενα Γκίκα, Γιώργος Κουτσοκώστας, Ανδρέας Ζαγάκος
12.15 – 12.30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (Coffee Break)
12.30 – 14.00 «ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ»
Εισηγητές: Marketing Dpt COSTA NAVARINO
14.00 – 16.00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (Lunch Break)
16.00 – 16.45 “Ε-TOURISM: TRENDS, FACTS & BEST PRACTICES”
Εισηγητές: TOPOSHOPHY
16.45 – 17.30 “H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ: WORKSHOP ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”
Εισηγήτρια: Ελένη Φράγκου
17.30 – 17.45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (Coffee Break)
17.45 – 19.50 «ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Εισηγήτρια: Έλενα Γκίκα
 ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 
9.30 – 09.50 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
10.00 – 11.00 «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Ι»
Εισηγητές: Δημήτρης Μελεμενής, Πάρις Κωστόπουλος,
Στέλιος Μπαρμπέας
11.00 – 11.15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (Coffee Break)
11.15 – 12.15 «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΙΙ»
Εισηγητές: Δημήτρης Μελεμενής, Πάρις Κωστόπουλος,
Στέλιος Μπαρμπέας
12.15 – 12.30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (Coffee Break)
12.30 – 13.15 «Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Εισηγήτρια: Μάγδα Πειστικού
13.15 – 14.00 «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ»
Εισηγητής: Αντώνης Παρούσης
14.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ & ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ, ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
  Video:     2o ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   https://youtu.be/B6XQAiVTVTg  ,  


*** Με υψηλές παρουσίες ο εορτασμός της απελευθέρωσης στις 23 Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και έντονο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εορταστεί η απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου. Όπως ανακοινώθηκε, εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην πόλη της Καλαμάτας θα βρίσκεται από την προηγούμενη μέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στους εορτασμούς επρόκειτο να παρευρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά το χθεσινοαπογευματινό τηλέφωνο – πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου για συνάντηση δε θα του το επιτρέψει. Ο κατάλογος των επίσημων προσκεκλημένων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού αναμένεται να παραβρεθούν στους εορτασμούς κι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης. - 

*** Και ξαφνικά όλοι αγάπησαν τον Βαγγέλη και τους δημοσιογράφους          
     
Φοβερή εντύπωση μου προκάλεσε η στάση, κυρίως, κάποιων «διασήμων» που βρήκαν την ευκαιρία με τον άδικο χαμό του 20χρονου φοιτητή να εκφράσουν τη θλίψη και την οργή τους για το περιστατικό που έχει συγκλονίσει τη χώρα και έτσι «να παίξουν» σε κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες.
Μια είδηση που ουσιαστικά δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά καθημερινότητα για πολλά παιδιά στη χώρα μας. Όλοι, άλλωστε, είχαμε στην τάξη μας ένα «μάγκα» που θεωρούσε αστείο ή μαγκιά να στριμώχνει ένα συμμαθητή μας και να του κάνει το βίο αβίωτο.
Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, ξεκινά από τους συμμαθητές του, αφού αυτοί αποτελούν το κοινό του και κάνουν αυτόν το «δυνατό» να καμαρώνει, ή χάρη στην ανοχή τους συνεχίζει το βασανισμό μιας ψυχής. Αν οι συμμαθητές δεν του έδιναν σημασία ή τον «έκραζαν» ή τελικά τον κάρφωναν, αυτός θα σταματούσε.
Σημασία έχει και η στάση των καθηγητών. Καλώς ή κακώς, η εκπαίδευση πολλών δασκάλων και καθηγητών σταματά μετά το πανεπιστήμιο, έτσι θέματα όπως ο εκφοβισμός ή ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, δεν τα έχουν διδαχθεί.
Όλοι ξαφνικά αγάπησαν τον Βαγγέλη, βγάζουν μακροσκελή κείμενα και έτσι δηλώνουν συντετριμμένοι  από το περιστατικό.
Η συμπάθεια στο πρόσωπο του Βαγγέλη μού θυμίζει το «Je suis Charlie»: ενώ οι πολλοί μας θεωρούν δημοσιοκάφρους, ρουφιάνους, μαριονέτες και πολλά ακόμα, ξαφνικά συγκλονίστηκαν και έγιναν έναν με αυτούς.
Μακάρι να γίνουμε όλοι μας πιο άνθρωποι και να συγκλονιζόμαστε, να αγαπάμε και να ενδιαφερόμαστε για το διπλανό μας πριν είναι αργά.
Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
~* Καλό ταξίδι Βαγγέλη Γιακουμάκη   (ΟΙ  ΦΊΛΟΥ  ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΊ ΤΟΥ Βαγγέλη :
Καλό ταξίδι στον φίλο, συγγενή, αδερφό Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Καλό ταξίδι...Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Έφυγες άδικα.
 video :   https://youtu.be/O2LSoqZ-PvQ  , .-
 
***  Ελεύθερες οι τσιγγάνες που κατηγορούνται για ληστεία 30χρονου         
     
Ελεύθερες αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα μετά τις απολογίες τους οι 3 τσιγγάνες που κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος 30χρονου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη γέφυρα του Παμίσου, κοντά στη Μεσσήνη.
Ο 30χρονος άντρας είχε καταγγείλει ότι σταμάτησε στην περιοχή του Παμίσου για τη σωματική του ανάγκη και ξαφνικά περίπου 10 τσιγγάνοι τού επιτέθηκαν, έσπασαν με πέτρες το τζάμι του συνοδηγού, του πήραν, όπως ο ίδιος λέει, με τη χρήση σωματικής βίας 1500 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα και μια κάμερα.
Η Αστυνομία συνέλαβε τις 3 νεαρές τσιγγάνες, 25 και 30 ετών και μια 16χρονη.
Παράλληλα, η μητέρα της ανήλικης τσιγγάνας κατέθεσε εναντίον του 30χρονου μήνυση ότι με ασελγείς χειρονομίες και πράξεις προσέβαλλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.    Β.Β. 

*** "Σαν πας στην Καλαμάτα" την Κυριακή στη ΝΕΡΙΤ (φωτογραφίες και βίντεο)          
      
 
 
  Το «Αλάτι της Γης», που θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ την Κυριακή 22 Μαρτίου (ώρα 13:00-15:00), ταξίδεψε στην Πελοπόννησο, μ’ ένα αφιέρωμα στη μουσική και χορευτική παράδοση του Μοριά.
  Δείτε πώς περιγραφούν αυτό το επεισόδιο οι άνθρωποι της εκπομπής  
Τιμώντας την επέτειο της έναρξης της Εθνεγερσίας, στις 23 Μαρτίου 1821 με την απελευθέρωση της Καλαμάτας και την ανύψωση της επαναστατικής σημαίας στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων (σύμβολο της πόλης), συναντάμε τη μεγάλη παρέα του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων και συμμετέχουμε σ’ ένα δυναμικό μοραΐτικο γλέντι. Τραγουδάμε και χορεύουμε καλαματιανά, συρτά, τσάμικα, ιδιαίτερους τοπικούς χορούς (όπως ο ανασηκωτός) και πολλά ιστορικά τραγούδια που διασώζουν τη συλλογική μνήμη.
Η πρόεδρος του Λυκείου κα Βίκυ Καρέλια παρουσιάζει τις παραδοσιακές φορεσιές της Μεσσηνίας και μιλάει για το όνειρό της, για έναν εκθεσιακό χώρο που σύντομα θα εγκαινιαστεί στην Καλαμάτα και θα στεγάσει τη μεγάλη συλλογή της με λαϊκές φορεσιές και κοσμήματα.
Μιλούν επίσης η Άννα Μαύρου (έφορος χορού-χορωδίας του Λυκείου), ο Τάσος Μίχος (δάσκαλος της χορευτικής ομάδας) και ο Βαγγέλης Κώτσου (δάσκαλος της χορωδίας).
Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Παπαηλίου (κλαρίνο), Παύλος Μπατσικούρας (βιολί), Κυριάκος Μαρκόγιαννης (λαγούτο), Νίκος Παλαιολόγος (ούτι), Χρήστος Λαδάς (σαντούρι), Γιώργος Κλάδης (κρουστά). Τραγουδούν οι: Βαγγέλης Κώτσου, Άννα Μαύρου, Μαρία Αλεβίζου, Εφηνίκη Ζαμπάρα, Μαρία Χατζηκωνσταντόγλου, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Ευανθία Γκούζου.
Επίσης, στο πρώτο μέρος της εκπομπής, συναντάμε και την Αννέτα Γεωργουλοπούλου, που εξακολουθεί να βόσκει τα πρόβατά της στα ίδια μέρη όπου έγιναν οι μάχες της Επανάστασης και κάνει την ιστορία τραγούδι, καταθέτοντας τη βιωματική σχέση των απλών ανθρώπων με τους ήρωες του ’21 και τη μουσική τους κληρονομιά!
Έρευνα - παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης
Παραγωγή: FOSS
Video:  Το Αλάτι της Γης: «Σαν πας στην Καλαμάτα!..» (τρέιλερ)   , https://youtu.be/nlc8Q0SPv8w  ,

*** Τρία βραβεία για το «Navarino Challenge» στα Tourism Awards 2015

  
Στις 11-13 Σεπτεμβρίου η φετινή διοργάνωση Οι διακρίσεις συνεχίζονται για το κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός «Navarino Challenge», που επιστρέφει φέτος στις 11-13 Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino! Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, κατά την τελετή απονομής των βραβείων Tourism Awards 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), το «Navarino Challenge» διακρίθηκε με 3 συνολικά βραβεία (2 χρυσά και ένα ασημένιο). Συγκεκριμένα, η διοργάνωση που προωθεί την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της μεσογειακής διατροφής και της άσκησης, τιμήθηκε με Gold βραβείο στις κατηγορίες «Στρατηγική Συνεργασία» και «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας» και με Silver βραβείο στην κατηγορία «Δημοσιογραφική Προβολή». Τα Tourism Awards είναι ένας θεσμός που έχει ως στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure, καθώς και των βέλτιστων πρακτικών και πιο καινοτόμων πρωτοβουλιών, από επιχειρήσεις και φορείς του ελληνικού τουρισμού. Το «Navarino Challenge» κατάφερε και φέτος να διακριθεί για τα στοιχεία καινοτομίας, τα αποτελέσματα, τη σημασία του για τον κλάδο και την εθνική οικονομία, τις συνέργειες και συνεργασίες του και την εφαρμογή των αρχών αειφορίας που επέδειξε το 2014, σε συνέχεια και της επιτυχίας του ως Best Sports Tourism Event το 2013 (με την αντίστοιχη Gold βράβευση του στα Tourism Awards 2014). Το The Westin Resort Costa Navarino στηρίζει, για τρίτη φορά στη σειρά τη διοργάνωση, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία του «well being». Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατή από τις προηγούμενες, καθώς στο πρόγραμμα του «Navarino Challenge», πέραν των διαδρομών του Ημιμαραθωνίου, των 15 χλμ., των 5 χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα), του 1 χλμ. για τα παιδιά και των δραστηριοτήτων που αφορούν στην κολύμβηση, το ταεκβοντο και το pilates, θα προστεθούν νέες δραστηριότητες, όπως η αναρρίχηση, ενώ το κοινό θα πρέπει να αναμένει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις. - 

 *** Πασχαλινές Συναυλίες με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή!
Πλούσιο το πρόγραμμα των Πασχαλινών Συναυλιών με πυρήνα τη βυζαντινή υμνωδία από την καταξιωμένη ελληνίδα Υμνωδό Νεκταρία Καραντζή.
Η Νεκταρία Καραντζή, με εξαιρετικά επιλεγμένα βήματα και συνεργασίες, έχει αναγνωριστεί διεθνώς και ιδιαιτέρως στις ορθόδοξες χώρες, ως η «ιδανική γυναίκα υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης». Αποτελεί μοναδική περίπτωση ελληνίδας ερμηνεύτριας που εξειδικεύεται στο βυζαντινό μέλος, το οποίο παρουσιάζει, εδώ και χρόνια, με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό μέσω συναυλιών αλλά και μέσω ημερίδων και συνεδρίων σε σημαντικά Πανεπίστημια και Μουσικές Ακαδημίες, όπως η Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
karantzi_2015_03_001
Στον πυρήνα των φετινών της πασχαλινών εμφανίσεων βρίσκεται η γνωστή συνεργασία της με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, μαέστρο και ιδρυτή της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε έναν ευφυή συνδυασμό του μουσικού κόσμου της Δύσης και των δρόμων της Ανατολής. Στο αποκορύφωμα των εμφανίσεών τους βρίσκεται η συναυλία της 1η Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο: «Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens στηρίζει τα παιδιά της Φλόγας», όπου η παθητική του Tchaikovski θα συναντήσει τους Ύμνους του Θείου Πάθους και τους Ψαλμούς του Δαυίδ σε μουσική σύνθεση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, με σολίστ τη Νεκταρία Καραντζή.
Επίσης στις 18 Μαρτίου, στο Βυζαντινό Μουσείο, ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου διπλού άλμπου της «Ύμνοι και Τραγούδια για την Παναγία», η οποία θα συνοδευθεί και από μικρό μουσικό πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πρόγραμμα:
18 Μαρτίου: Βυζαντινό Μουσείο
Παρουσίαση, με μουσικό πρόγραμμα, του νέου άλμπουμ της Νεκταρίας Καραντζή «Ύμνοι και Τραγούδια για την Παναγία», έκδοσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
Στην παρουσίαση θα παραστεί και θα προλογίσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ενώ θα μιλήσουν επίσης ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο Λάμπρος Λιάβος, ο Γιώργος Μονεμβασίτης και η Νεκταρία Καραντζή
Ώρα έναρξης: 19:00
Πληροφορίες: 210 7298222
 21 Μαρτίου: Ξάνθη – Δημοτικό Αμφιθέατρο
Τίτλος: «Μουσικές των Αγγέλων»
Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή
Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη βυζαντινή υμνωδία των Παθών αλλά και των Ψαλμών του Δαυίδ, σε μουσική σύνθεση Βασίλη Τσαμπρόπουλου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ερμήνευσαν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή καλοκαιρινή περιοδία τους το 2014 και ηχογράφησαν για την ECM.
Διοργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – 9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής
Ώρα έναρξης: 20:30
 1 Απριλίου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρ. Λαμπράκη)
Τίτλος: «H Metropolitan Symphony Orchestra of Athens στηρίζει τα παιδιά της Φλόγας»
Μουσική Διεύθυνση: Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Σολίστ: Νεκταρία Καραντζή
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «Μελωδοί»
Η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει ψαλμούς από το μουσικό έργο του Βασίλη Τσαμπρόπουλου «Δαυίδ», το οποίο έχουν ηχογραφήσει οι δύο καλλιτέχνες για την ECM, και βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας ενορχηστρωμένους από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο.
Όλα τα έσοδα θα διαθετούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»
Ώρα έναρξης: 20:30
 6 Απριλίου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Μία συναυλία στο κλίμα των Παθών
Μαζί με τη Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.
Στο πρώτο μέρος η Νεκταρία Καραντζή θα ερμηνεύσει βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας άλλοτε a cappella και άλλοτε με συνοδεία σολίστ της MSO of Athens.
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες: 2103418550
 7, 8 και 9 Απριλίου: Half Note
«Μουσικές των Αγγέλων»
Βασίλης Τσαμπρόπουλος & Νεκταρία Καραντζή
Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τη βυζαντινή υμνωδία των Παθών αλλά και των Ψαλμών του Δαυίδ, σε μουσική σύνθεση Βασίλη Τσαμπρόπουλου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ερμήνευσαν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή καλοκαιρινή περιοδία τους το 2014 και ηχογράφησαν για την ECM.
Ώρες έναρξης:
7-8 Απριλίου: 21:30
9 Απριλίου: 22:00

***  Η πρώτη δυνατή ανοιξιάτικη λιακάδα

Σαν τα σαλιγκάρια βγήκαν την Κυριακή οι Καλαματιανοί για να χαρούν την πρώτη δυνατή λιακάδα της φετινής άνοιξης. Η παραλία γέμισε κόσμο, τα καταστήματα είδαν την κίνησή τους να αυξάνεται, ενώ οι πιο τολμηροί έκαναν τις πρώτες βουτιές, με τη θάλασσα να προκαλεί με την ηρεμία της. Β.Β. - 

***  Το "Grow Greek Tourism Online" έρχεται στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα

Δωρεάν εκδήλωση διοργανώνει η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σε εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν μέσω του διαδικτύου. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας “Grow Greek Tourism Online” στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, όπου περισσότερες από 650 τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τον ΣΕΤΕ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα βρεθεί στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου, προκειμένου να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων, που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν και αφορά όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου (17.30-20.15), στο ξενοδοχείο Elite City Resort Blue Centre, Ναυαρίνου 2. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση πρέπει να εγγραφούν, ώστε να διασφαλίσουν τη θέση τους, μέσω της ιστοσελίδας g.co/GrowGreekTourism. Μέσω της εκδήλωσης θα ενημερωθούν για τις διαδικτυακές τάσεις αναζήτησης των βασικών διεθνών τουριστικών αγορών της Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου. Επιπλέον, θα ενημερωθούν και θα λάβουν υποστήριξη σχετικά με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ και πωλήσεων, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους χάρτες της Google, καθώς και για τις δυνατότητες της διαδικτυακής διαφήμισης. Θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δουν παραδείγματα τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν ήδη αναπτυχθεί μέσω του διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες: ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας g.co/GrowGreekTourism.Τουρισμός Ο τουρισμός είναι ένας τομέας μείζονος σημασίας για την Ελλάδα. Το 2014 εκτιμάται πως συνεισέφερε άμεσα περίπου 17 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 20,5% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης. Η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς μια αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του ελληνικού τουριστικού κλάδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης. Διαδίκτυο Το διαδίκτυο έχει διεισδύσει πλέον σημαντικά στον τομέα του τουρισμού, με το 51% των νοικοκυριών της Ε.Ε. να το χρησιμοποιούν για τα ταξίδια τους. Στην Ελλάδα μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του διαδικτύου λόγω της χαμηλής διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, περίπου το 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας τη δυνατότητα αύξησης των αφίξεων πέραν της κύριας τουριστικής περιόδου. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης «Η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα αποτελεί αναμφίβολα τη νέα πρόκληση, στην οποία θα πρέπει ολοένα και περισσότερο να προσαρμοστούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να βελτιώσουν την αναγνωρισιμότητά τους. Παράλληλα, η αξιοποίηση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να συμβάλλουν στη δυναμική, και με σύγχρονες αντιλήψεις, ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος». Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσα από την πύλη του www.visitgreece.gr προβάλλει διεθνώς με μεγάλη επιτυχία προορισμούς και εμπειρίες εκτός περιόδου τουριστικής αιχμής. Η ανταπόκριση του διεθνούς κοινού υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του εμπλουτισμού της τουριστικής μας προσφοράς με νέα προϊόντα, στην οποία καλούνται να επενδύσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Με τον ίδιο στόχο, η Google συνεχίζει την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες από την Κρήτη. Σύντομα, επιχειρήσεις με έδρα την Αττική, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εργαλείο, με στόχο την ανάδειξη της άγνωστης Ελλάδας και την προσέγγιση νέων κοινών στόχων». Πρόεδρος του ΣETE, Ανδρέας Ανδρεάδης «Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την απόφαση της Google να επεκτείνει σε ακόμα πέντε προορισμούς την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, σχετικά με την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον τουριστικό κλάδο. Κατά τη διάρκεια του 2014 παρατηρήσαμε αύξηση της χρήσης του διαδικτύου για παροχή Online τουριστικών επιλογών και για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι η συνέχιση της πρωτοβουλίας θα δώσει προστιθέμενη αξία, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις. Η ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ζητούμενο, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να υποστηρίξει τη θέση του και να επιτύχει τους στόχους της χρονιάς που έρχεται». Διευθύντρια Μάρκετινγκ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Google Ελλάδας, Δήμητρα Χριστοδούλου «Επιχειρήσεις, όπως το Aleka’s House, ένας παραδοσιακός ξενώνας στο Πήλιο, το “Yoga on Crete”, ένα κέντρο γιόγκα στα Σφακιά, και το Euμέλια, μία αγροτουριστική μονάδα στη Λακωνία, αναπτύσσονται ήδη μέσω του διαδικτύου, προσελκύοντας στην Ελλάδα επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου και γι’ αυτό καλούμε τις τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας στην Καλαμάτα». - 

***  Απολογείται σήμερα η «θετή» μητέρα για την παράνομη υιοθεσία 

 Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας η 45χρονη από την Αθήνα που φέρεται ότι ήθελε να υιοθετήσει το μωράκι που γέννησε η 24χρονη Βουλγάρα και μαζί με ομοεθνή της και μια γυναικολόγο κατηγορούνται για παράνομη υιοθεσία. Η 45χρονη γυναίκα παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στις Ανακριτικές Αρχές την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε έληγε και η προθεσμία που της είχαν δώσει για να παραδώσει το παιδί. Μαζί με το δικηγόρο της παρέδωσαν το μωράκι, το οποίο από αστυνομικίνες της Ασφάλειας οδηγήθηκε στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου φιλοξενείται προσωρινά. Μάλιστα, έχει επιτραπεί να το επισκέπτεται η 24χρονη μητέρα του, η οποία τώρα εμφανίζεται μετανοιωμένη, δηλώνοντας ότι πιέσθηκε για να δώσει το μωρό και θέλει να το πάρει πίσω. Σύμφωνα με το δικηγόρο της Βασίλη Φωτεινάκη, περιμένουν εισαγγελική παραγγελία, ώστε με συμβολαιογράφο να προχωρήσουν σε ανάκληση της συμβολαιογραφικής πράξης που έχει γίνει ότι συναινεί να δώσει το παιδί. Β.Β. - 

*** Απείκασμα σοφίας

«Ο καλός φίλος και η σκιά εμφανίζονται μόνον όταν ο ήλιος λάμπει» Βενιαμίν Φραγκλίνος (1706 – 1790, Αμερικανός πολιτικός και συγγραφέας) - 

***  Να μην κάνουμε την τρίχα… τριχιά          
     
Μια περίεργη ανακοίνωση από μια μέχρι σήμερα άγνωστη πολιτική ομάδα, τους «ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», λάβαμε τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως αναφέρον σχετικά, «μετά λύπης διαβάσαμε για την αδιανόητη κίνηση του δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα να κάνει συμβολικά παιχνίδια με τη σημαία της Ε.Ε., δηλαδή της κοινότητας που με επιλογή μας εδώ και δεκαετίες ανήκουμε και ταυτόχρονα να αρνηθεί την πρόσκληση να συμμετέχει στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μετέβη σε επαρχία της Γερμανίας, προκειμένου οι Δήμοι της Περιφέρειας να εξοικειωθούν με τις γερμανικές αυτοδιοικητικές πρακτικές, επικαλούμενος την “κακή” αντιμετώπιση της χώρας μας από τη γερμανική κυβέρνηση.
Εδώ ερχόμαστε να αναρωτηθούμε. Πώς είναι δυνατόν ένας Δήμος να χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνει αναπλάσεις και έργα υποδομής και να θέτει υποψηφιότητα για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά την ίδια στιγμή να ψέγει την “κακή” Ε.Ε.;
Μια ορθή πρακτική θα ήταν να εμφανίζεται αντιευρωπαϊκός, μόνο εφόσον αρνείται την όποια οικονομική βοήθεια. Ειδάλλως, μιλάμε για απλό λαϊκισμό που μοναδικό σκοπό έχει τη συμπόρευση με το πνεύμα των καιρών και την άγραν ψήφων από τα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.
Θα ήταν προτιμότερο ο Δήμος Καλαμάτας με ταπεινότητα να είχε αποδεχθεί την πρόσκληση της γερμανικής επαρχίας, η οποία, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι πρωτοπόρα σε αυτοδιοικητικά ζητήματα, όπως η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, και να είχε μεταβεί στη Γερμανία.
Σκοπός της αυτοδιοίκησης είναι να βελτιώνεται, ώστε να εξασφαλίζει, με τα μέσα που έχει, υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης για τους δημότες. Επομένως, κε Νίκα, καλό θα ήταν να αφήσετε τις λαϊκιστικές αντιευρωπαϊκές κορώνες και να εργαστείτε για έναν καλύτερο Δήμο Καλαμάτας, σεβόμενος την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
Πέρα από το αν έπρεπε ή όχι ο κ. Νίκας να αποδεχθεί την πρόσκληση, το σίγουρο είναι ότι δεν κατέβασε καμία σημαία. Εντάξει, είπαμε να τον... ταράξουμε στην κριτική, αλλά να μη αλλοιώνουμε και την πραγματικότητα.   Α.Π. 
 
***  «Ή πολύ τζογαδόροι ή πολύ τυχεροί» οι Καλαματιανοί         
      
Πολύ καλός φίλος που έχει εναποθέσει, όπως πολλοί άλλοι Έλληνες, μέρος των ελπίδων του σε τζόκερ, λόττο και άλλα αντίστοιχα παιχνίδια, έχει «μετεξελιχθεί» σε στατιστικολόγο του «αθλήματος». Όπως μας έλεγε χθες, από τον Αύγουστο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής έχουν «πέσει» στην Καλαμάτα πέντε 5άρια και ένα εξάρι στο τζόκερ (αυτό που κέρδισε το ένα εκατομμύριο ευρώ), αλλά και 200.000 ευρώ από το «Ξυστό».
Είπε δε χαρακτηριστικά πως «ή είμαστε υπερβολικά τζογαδόροι ή υπερβολικά τυχεροί»… Χ.Χ.   
 
***    Σοκ από Ντάιζελμπλουμ: Σχέδιο για περιορισμό αναλήψεων στις τράπεζες από τον Ιούλιο!

~  Αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τη λήξη της παράτασης υπάρχει και το σενάριο της Κύπρου, δηλώνει ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup
«Θα γίνει της… Κύπρου» από τον Ιούλιο, αν δεν εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την παράταση της δανειακής σύμβασης ως τα τέλη Ιουνίου, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, φέροντας στο προσκήνιο το σενάριο της επιβολής περιορισμών στις αναλήψεις από τις τράπεζες.
Μιλώντας στο ολλανδικό δίκτυο BNR, o κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το Eurogroup εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, όμως, έχει έτοιμα τα σενάρια για να αντιμετωπισθεί ένας τραπεζικός πανικός στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως το τέλος Ιουνίου, ώστε να τελειώσει η αξιολόγηση της οικονομίας και να εκταμιευθούν τα 7,2 δισ. ευρώ.
«Σκεφθείτε την Κύπρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ. «Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν τις αναλήψεις καταθέσεων για ένα διάστημα, στις εισροές και εκροές κεφαλαίων επιβλήθηκαν πολυάριθμοι περιορισμοί. Όλα τα είδη σεναρίων είναι ακόμη δυνατά», προειδοποίησε.
Όπως τόνισε, «είναι σημαντικό να παραμείνει σε τροχιά η Ελλάδα. Η ανάκαμψη πήγε καλά, αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρξει οπισθοδρόμηση. Η πολιτική μου δέσμευση είναι να διατηρηθεί ανέπαφη η ευρωζώνη και να ισχυροποιηθεί και εκεί θα εστιάσω».
Οι πιο σκληρές περικοπές στην ελληνική οικονομία είναι ήδη παρελθόν, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Έχουν πρωτογενές πλεόνασμα, επομένως μπορούν να αρχίσουν την αποπληρωμή των κρατικών χρεών. Το σημαντικό ζήτημα είναι η διατήρηση του προϋπολογισμού εντός γραμμής και να μην αφεθεί να χειροτερεύσει».
«Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και το να μπει σε τάξη το φορολογικό σύστημα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική ευθύνη της ίδιας της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

***  Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη κατοχή όπλων στη Λακωνία (φώτο) Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη κατοχή όπλων στη Λακωνία (φώτο)

Επιπλέον κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κυνηγετικά όπλα, περίστροφο, φυσίγγια, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών κ.α
 Συνελήφθησαν, χθες (16.3.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 29χρονος και μία 65χρονη, για παράνομη κατοχή όπλων, ενώ επιπλέον κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
 • Τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα,
 • Περίστροφο,
 • Μεταλλικό αντικείμενο πολεμικής τέχνης με τέσσερις (4) λάμες,
 • Εξακόσια δέκα (610) φυσίγγια και κάλυκες, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
 • Ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων,
 • Μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης,
 • Ζυγαριά ακριβείας,
 • Δισκίο, η χημική σύσταση του οποίου εξετάζεται,
 • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
 • Το χρηματικό ποσό των -1.400- ευρώ. 

Επιπλέον, στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • Μαχαίρι με μήκος λάμας -8- εκατοστών,
 • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα,
 • Το χρηματικό ποσό των -210- ευρώ,
 • Κοσμήματα, το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα κοσμήματα ή επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-89613, 27310-89612 και 27310-89610 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

***  ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ! Η Κωνσταντοπούλου πέταξε με τις "κλωτσιές" έξω τον.....

Θερμό επεισόδιο στην Βουλή! Η Κωνσταντοπούλου πέταξε με τις “κλωτσιές” έξω τον..
Επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, που είχε ορίσει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ο κ. Γρηγοράκος, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων, καθώς έκρινε ότι δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γρηγοράκος, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του, επέμεινε ότι το κόμμα του ενήργησε σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής και τον όρισε εκπρόσωπό του, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διάσκεψης.
Σημειώνεται ότι στον κανονισμό της Βουλής, άρθρο 17 παράγραφος 2 ορίζεται ρητά ότι:
«Οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μπορούν να ορίσουν, με ενυπόγραφη δήλωσή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, έως δύο αναπληρωτές εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι οποίοι τους αναπληρώνουν σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας».
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι δεν είχε κανένα τέτοιο έγγραφο.
Ο κ. Γρηγοράκος αποχώρησε προς στιγμήν για να επανέλθει προσκομίζοντας το πρωτοκολλημένο έγγραφο, με το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον όριζε εκπρόσωπο του.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, επέμεινε στην άποψή της προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Γρηγοράκου.
«Αυτά είναι πρωτοφανή που συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο από πρόεδρο Βουλής. Να τη χαίρεστε, επευφημήστε την» είπε ο κ. Γρηγοράκος απευθυνόμενος προς τα μέλη της Διάσκεψης και αποχώρησε με την κ. Κωνσταντοπούλου να του απαντά: «Ήσασταν παράνομος αντιπρόεδρος στη προηγούμενη Βουλή»  πηγη: www.spirospero.gr .-

*** Το θυμάστε; To είχαμε γράψει! -''Αποκαλύπτουμε όλο το ΒΡΩΜΙΚΟ «Σχέδιο Σοιμπλε» που θέλει να ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα''
 paraitisi1Πριν από 10 μέρες εδώ στο spirospero.gr γράφαμε....! Σήμερα το ρεπορτάζ μας κανει τον γύρω του διαδικτύου..
''Οι Ευρωπαίοι εραστές της λιτότητας και της εξαθλίωσης απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα και την αντικατάσταση της με κυβέρνηση δίκην Παπαδήμου, η οποία να είναι απολυτός ελεγχόμενη από την Γερμάνια κυρίως.
Μεθοδεύουν την πτώση της αριστερής κυβέρνησης με την μέθοδο της οικονομικής ασφυξίας, έως ότου ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας να έχει να διαλέξει: «παραίτηση ή χρεοκοπία»
Η απόπειρα να «φαγωθεί» ο Αλέξης Τσίπρας δεν στοχεύει στην προστασία των δις ευρώ που χρωστάμε- γιατί γνωρίζουν ότι η αποπληρωμή είναι αδύνατη- αλλά σε μάθημα προς όλες της αριστερές αντιμνημιονιακές δυνάμεις της Ευρώπης
«Το σχέδιο Σόιμπλε» , όπως ονομάζεται προβλέπει πτώση της αριστερής κυβέρνησης και την δημιουργία μιας ψευτοοικουμενικής κυβέρνησης και πρωθυπουργό έναν δικό τους άνθρωπο: τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ Γιάννη Στουρνάρα. Ονειρεύονται σε αυτήν την κυβέρνηση και συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ή ένα κομμάτι του- ώστε να τελειώνει το όνειρο των Ελλήνων για αλλαγή
Στο βρώμικο παιχνίδι πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και ο Μάριο Ντραγκη, ο οποίος έχει αναπτύξει ιδιαίτερη φιλία με τον κ Στουρνάρα. Με το σχέδιο αυτό, συντάσσονται και οι κ Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κώστας Σημίτης και Έλληνες οικονομικοί παράγοντες, που φοβούνται τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Τσίπρα για φοροδιαφυγή , τηλεοπτικές άδειες, δάνεια κτλ.
Η αριστερή κυβέρνησή γνωρίζει «το σχέδιο Σόιμπλε» και προσπαθεί να το ακυρώσει. Εάν δεν επιτύχει η προσπάθεια της, το πλαν Β είναι πρόωρες εκλογές με καταγγελία των μεθοδεύσεων στον λαό.''

*** ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Συνελήφθη άνδρας στην Κρήτη για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη -Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης
 
ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-
Συνελήφθη άνδρας στην Κρήτη για την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη -Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Όπως αναφέρει το cretanmagazine.gr, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύλληψη, στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.
Στα χέρια των Αρχών έπεσε ένας άνδρας που φέρεται να έχει άμεση σχέση με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή.
Πριν από λίγες ημέρες, η Αστυνομία είχε καλέσει για ανάκριση ένα ζευγάρι που κατοικεί στην περιοχή και το οποίο είχε πρόσφατα επισκεφτεί τη Γαλακτοκομική Σχολή.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει αρχίσει και ξετυλίγει το κουβάρι της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή και έχει κάνει πολλές προσαγωγές και ανακρίσεις και έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί.  www.iefimerida.gr .-

  ***  Tο απίθανο ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει από το 2017 [εικόνες, βίντεο]
Ενα αυτοκίνητο με την ικανότητα να ξεδιπλώνει τα «κρυμμένα» του φτερά, να γκαζώνει και να ίπταται στους ουρανούς.
 Το απόλυτο όνειρο για κάθε φαν των οχημάτων, ένα σενάριο που πριν κάποια χρόνια φάνταζε σχεδόν αδύνατο, φαίνεται πως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί.
 Από το 2017 και μετά, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο λόγος για το νέο μοντέλο της εταιρίας AeroMobil που φαίνεται έτοιμο να «σκίσει» τους ουρανούς, ταξιδεύοντας και βλέποντας τα υπόλοιπα οχήματα από... ψηλά.
 «Θέλαμε μια άλλου είδους τεχνολογική επανάσταση. Μια επανάσταση στον χώρο της ιδιωτικής μετακίνησης» τονίζει ο γενικός διευθυντής της AeroMobil, Juraj Vaculik αναφερόμενος στο ολοκαίνουργιο «κόσμημα» της εταιρίας. «Τα αμάξια με την ικανότητα αυτόματης οδήγησης, χωρίς την παρουσία οδηγού, είναι απλά μια μικρή βελτίωση στο πρόβλημα των μεταφορών. Η πραγματική λύση είναι τα ιπτάμενα αμάξια» συμπλήρωσε.
 Φυσικά, το όχημα που θα είναι διαθέσιμο από το 2017 και μετά, θα απευθύνεται σε οδηγούς με κάποια... οικονομική άνεση. Η τιμή του μοντέλου της AeroMobil δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά όπως αναφέρθηκε θα κοστίζει «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
 Στο βίντεο παρουσιάζεται ένα πρότυπο όχημα, το οποίο όμως δεν θα διαφέρει παρά ελάχιστα από αυτό που θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Εφοδιασμένο με σύστημα «αυτόματου πιλότου» και με αλεξίπτωτα, το μοντέλο της AeroMobil έρχεται να «αναστατώσει» τον τομέα της ιδιωτικής μετακίνησης.
 Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το απίθανο ιπτάμενο όχημα:
 
VIDEO : AeroMobil 3.0 - official video , https://youtu.be/kzYb68qXpD0 , 
 ***  Μειώστε το άγχος με αυτά τα βότανα από το Άγιο Όρος
kava kava itia
Κάβα -Κάβα
Η κάβα -Καβα είναι ένα ιθαγενές φυτό της Πολυνησίας και είναι αναρριχητικό. Προτιμάει τα καλά αποστραγγισμένα, πετρώδη εδάφη.
Κλινικές δομικές στη Γερμανία έδειξαν ότι η καβαΐνη που περιέχει μειώνει το άγχος και δημιουργεί ευφορία. Αν ληφθεί σε μεγάλες δόσεις τότε μπορεί να έχει ναρκωτική επίδραση.
Είναι ένα πολύ καλό αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη) και βοηθάει στη θεραπεία των αρθριτικών και των ρευματικών προβλημάτων.
Ακολουθούν οι βασικές ιδιότητες του βοτάνου:
- Είναι αναλγητικό, αγχολυτικό
-Είναι αντισηπτικό του ουροποιητικού
-Φέρνει ύπνο
Ιτιά
Η ιτιά είναι ένα ιθαγενές φυτό της Ευρώπης και προτιμάει τα υγρά μέρη όπως οι όχθες των ποταμών.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από τη λευκή ιτιά έπαιρναν το σαλικυλικό οξύ το οποίο είχε σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες με την ασπιρίνη χωρίς την παρενέργεια να αραιώνει το αίμα.
Υπάρχουν μαρτυρίες ότι μειώνει τον πυρετό και ότι βοηθάει σε φλεγμονές των αρθρώσεων.
Δείτε τις ιδιότητες της ιτιάς:
-Είναι αναλγητικό, αντιπυρετικό, αντιρευματικό στυπτικό, αντιφλεγμονώδες

*** Νέα έρευνα συσχετίζει το φως τη νύχτα με τον καρκίνο
fws
 Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Philosophical Transactions B», την οποία εκδίδει η Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Βρετανίας προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία μας από τον τεχνητό φωτισμό των δρόμων και των σπιτιών, τη νύχτα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, τον δρ. Ρίτσαρντ Στήβενς, το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας έχει εξελιχθεί για να προσαρμόζεται στη φυσική διακύμανση του φωτός, κατά τη διάρκεια του 24ωρου.
Η παραγωγή των ορμονών, δηλαδή, η εργασία των γονιδίων, η σωματική θερμοκρασία και ο μεταβολισμός μας ακολουθούν το ωράριο που επιβάλλει ο ήλιος.
Όταν όμως ο τεχνητός φωτισμός παραβιάζει αυτή τη φυσική αλληλουχία, δημιουργείται πρόβλημα, καθώς μπορεί να διαταράξει τον οργανισμό.
Ο καθηγητής Υγείας της Κοινότητας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (UConn), προειδοποιεί, ότι όσοι θέλουν να προστατευθούν από νοσήματα όπως ο καρκίνος, θα πρέπει να μάθουν να κοιμούνται χωρίς φως τη νύχτα και με τα κινητά τους μακριά από το υπνοδωμάτιο. Ιδιαίτερα ευάλωτα, μάλιστα, προέκυψε ότι είναι τα μικρά παιδιά και ιδιαίτερα τα μωρά.
Επίσης, πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται στο ημίφως, ακολουθώντας τον φυσικό φωτισμό της ημέρας, όπου αυτό είναι εφικτό φυσικά, προκειμένου ο οργανισμός να προετοιμάζεται για τον βραδινό ύπνο.
Από την μελέτη προέκυψε ότι ιδιαίτερα ευάλωτα, είναι τα μικρά παιδιά και τα μωρά.
Αξίζει να σημειωθεί πως και προηγούμενες επιστημονικές μελέτες, έχουν συσχετίσει μακροπρόθεσμα τις διαταραχές του βιολογικού ρολογιού και με άλλα προβλήματα υγείας εκτός του καρκίνου, όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη, ακόμα και η παχυσαρκία.

*** Επιστημονική συνάντηση για «Λαογραφία και Εκπαίδευση» στην Καλαμάτα          
     
Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας διοργανώνει την Τρίτη 24 Μαρτίου, από τις 18.00 έως τις 21.30, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), επιστημονική συνάντηση με θέμα «Λαογραφία και Εκπαίδευση».
Η συνάντηση αυτή αφορά στην ανάδειξη της γόνιμης σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στην επιστήμη της Λαογραφίας και στην Εκπαίδευση, καθώς και στην περαιτέρω προώθηση της σχέσης αυτής μέσω των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, αλλά και άλλων δράσεων που γίνονται στις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας.
Τις εργασίες της συνάντησης θα ανοίξει ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, με εισαγωγική ομιλία με θέμα «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Μεσσηνία και Λαογραφία: Μια γόνιμη σχέση».
Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσειςQ της ιστορικού, διευθύντριας Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., Σταυρούλας-Βίλυς Φωτοπούλου, με θέμα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Νέοι», του δρος Αριστείδη Δουλαβέρα, αναπληρωτή καθηγητή Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα «α) Η διδασκαλία του λαϊκού πολιτισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσα από τα Δημοτικά τραγούδια: Το παράδειγμα του “Νεκρού Αδελφού”, β) Προτάσεις συνθετικών εργασιών (projects) για το λαϊκό πολιτισμό και την τοπική ιστορία», του δρος Ιωάννη Πλεμμένου, ερευνητή στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί ως διαχρονικοί πυλώνες του λαϊκού πολιτισμού: Από την “περισυναγωγή λαογραφικής ύλης” στην αναπαράσταση λαϊκών εθίμων», της φιλολόγου, δρος Λαογραφίας Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελικής Κομποχόλη, με θέμα: «Λαογραφικό παιχνίδι και παραμύθι σε χώρους βιβλιοθηκών», της φιλολόγου, υπ. δρ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρίας Σταθέα, με θέμα «“Μικρός Λαογραφικός Περίπατος”: Μια πρόταση για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων» και του Χρ. Ζερίτη, μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, με θέμα: «Πολιτιστικές παρεμβάσεις της Λαογραφίας: Το παράδειγμα από την 20ετή δράση του Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας».
Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος επί των θεμάτων που θα αναπτυχθούν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σε όσους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.λπ.) εγγραφούν νωρίτερα, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη.
 
*** Αλήθειες και ψέματα για τη Μαρίνα Καλαμάτας          
    
Η Δημοτική Αρχή και ο διευθυντής της διαβεβαιώνουν ότι δεν άλλαξε τίποτα!
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής για μη αλλαγή του καθεστώτος στη Μαρίνα Καλαμάτας, μετά τα δημοσιεύματα του «Θάρρους», τουλάχιστον εμείς δε γίναμε σοφότεροι.
Με αφορμή νέα δημοσιεύματα για το θέμα, αλλά και ψάξιμο από τη δική μας πλευρά για το τι, τελικά, συμβαίνει στη μαρίνα, επικοινωνήσαμε χθες το πρωί με το γενικό της διευθυντή, Παναγιώτη Μπούνα. Από την πλευρά του μας έδωσε την ίδια διαβεβαίωση: «Στη μαρίνα δεν έχει αλλάξει τίποτα, μετά και την αρνητική απόφαση της εταιρείας “Διοκλής”, η οποία είχε, μέχρι πρότινος, τη δικαιοδοσία από πλευράς Δήμου Καλαμάτας».
Όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει τα δημοσιεύματα, ακόμα και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, όπου περιγράφεται μια διαφορετική κατάσταση, η αλήθεια είναι ότι δεν πειστήκαμε απ’ όσα ακούσαμε.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, σκοπός μας δεν είναι να “δαιμονοποιήσουμε” καμία κατάσταση. Το αντίθετο. Η μαρίνα χρειάζεται επενδύσεις που επιφέρουν και αύξηση των κερδών της, που ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να διαθέσει.  Στο θέμα αυτό ο κ. Μπούρας δε θέλησε να απαντήσει, διότι, όπως μας εξήγησε, η άποψή του ίσως να ανοίξει και πάλι τον ασκό του Αιόλου.
Πάντως, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί ο Δήμος, μέσω της νομικής του υπηρεσίας, δεν αποφασίζει να ξεκαθαρίσει το θέμα και να προσπαθήσει να αποκομίσει κάτι περισσότερο για το ταμείο του και την πόλη.
Από την πλευρά μας αυτά που βρήκαμε λένε:
Στην ιστοσελίδα της εταιρείας  KG MEDMARINAS MANAGEMENT διαφημίζεται και η Μαρίνα της Καλαμάτας.
  Ανακοίνωση της εταιρείας
Η εταιρεία «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ Ν.Α.Ε.» (σ.σ. σε ανακοίνωσή της στις αρχές Φεβρουαρίου) αναφέρει  ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό: «Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Ομίλου και κατόπιν διαπραγματεύσεων, η “ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.” μετεβίβασε την 04.02.2015 προς την Ολλανδική εταιρεία “D - MARINE INVESTMENTS HOLDING BV” 2.693.573 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας “Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Α.Ε.”, ήτοι ποσοστό 21,76% του συνολικού αριθμού των μετοχών, ονομαστικής αξίας ενός (1) ευρώ εκάστη, αντί συνολικού τιμήματος 5.230.000 ευρώ.
Από την άνω συναλλαγή προέκυψε υπεραξία ποσού ευρώ 2.527.763. Κατόπιν της άνω μεταβιβάσεως η εταιρεία “ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ Ν.Α.Ε.” κατέχει πλέον 1.192.501 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας “Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Α.Ε.”, ήτοι ποσοστό 9,63% του συνολικού αριθμού των μετοχών.
Η εταιρεία “D-MARINE INVESTMENTS HOLDING BV” ήταν ήδη η πλειοψηφούσα μέτοχος της “Κ & G ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Α.Ε.”, ανήκει στο διεθνή Όμιλο DOGUS, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στον τομέα της εκμετάλλευσης τουριστικών λιμένων και αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο χώρο αυτό για την ανάπτυξη των μαρινών».
  Δημοσιεύματα
Στα πολλαπλά δημοσιεύματα που βρήκαμε στο διαδίκτυο, όλα συγκλίνουν στα κάτωθι: «Υπενθυμίζεται πως η Dogus προχώρησε προ μερικών εβδομάδων και σε άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο τουρκικός όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του στην Κ&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου Α.Ε. Ελέγχει πλέον το 90,37% της Κ&G, η οποία κατέχει το 51% της μαρίνας των Γουβιών στην Kέρκυρα, το 27% της μαρίνας Λευκάδος, το 23% της Ζέας και το 60% της μαρίνας Καλαμάτας».
  Μαρίνα Καλαμάτας
Τα οικονομικά στοιχεία στη μαρίνα ήταν τα ακόλουθα:
Μετοχικό Κεφάλαιο / Μέτοχοι: Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε ευρώ 600.000,00 διαιρούμενο σε 200.000 μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 3,00.
Η μετοχική σύνθεση έχει ως εξής:
Μέτοχοι: ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ Ν.Α.Ε.       120.000, 60,00%,
Συνεταιρισμός Τουριστικής Εκμετάλλευσης-Ανάπτυξης Μεσσηνίας Σ.Π.Ε.: 80.000,  40,00%.
Από εκεί και πέρα, πώς είναι δυνατό η Dogus να ελέγχει το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών της «ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ Ν.Α.Ε.» και στη μαρίνα να ισχύουν άλλα πράγματα, δεν το καταλαβαίνουμε...  του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 
***  Άνοδος των τιμών ελαιόλαδου το επόμενο διάστημα         
     
Στα 3,20 περίπου αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία
 Από το Πάσχα αναμένεται διαφοροποίηση 
 Άνοδο των τιμών παραγωγού στο ελαιόλαδο σε ένα περίπου μήνα από τώρα (την περίοδο του Πάσχα) αναμένουν οι εκπρόσωποι των περισσότερων ελαιουργικών ενώσεων της χώρας.
Προπομπό των νέων τιμών, όμως, αναμένεται να αποτελέσει η περιοχή της Μεσσαράς στην Κρήτη, όπου στις 23 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για 100 τόνους.
Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην αγορά πρόκειται να παίξουν αργότερα οι πρώτες εκτιμήσεις για την ισπανική παραγωγή κατά τη νέα ελαιοκομική χρονιά 2015/2016. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, προϊστάμενος Εμπορίας του Α.Σ Μεσσαράς, στη δημοπρασία του Μαρτίου η τιμή αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 3,10 λεπτά το κιλό.
  Μεσσηνία - Λακωνία
Για το ρόλο που θα παίξουν στην αγορά οι εκτιμήσεις για την επόμενη ελαιοκομική χρονιά στην Ισπανία κάνουν λόγο στον ΑγροΤύπο ο κ. Κώστας Κατσούλης, πρόεδρος ΕΑΣ Μεσσηνίας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκος Προκοβάκης.
Πρώτος ο κ. Κατσούλης μας αναφέρει: «Η διακύμανση των τιμών το επόμενο διάστημα θα επηρεασθεί από τις εκτιμήσεις για την ισπανική παραγωγή την ελαιοκομική περίοδο 2015/2016 που συνήθως ανακοινώνονται τον Μάιο». Και προσθέτει: «Οι τιμές στη Μεσσηνία σήμερα κυμαίνονται στο 3,20 ευρώ το κιλό και αυτή είναι η τιμή που αγοράζει και η Ένωση».
Για το θέμα ο κ. Νίκος Προκοβάκης συμπληρώνει: «Οι τιμές κυμαίνονται στα 3,30 ευρώ το κιλό (με μια διακύμανση 5 – 6 λεπτά το κιλό ανάλογα με την ποιότητα). Χαμηλότερες είναι οι τιμές που αφορούν στο προϊόν περιοχών που αντιμετώπισαν πρόβλημα από τον παγετό, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου που παρήχθη, αλλά πρόκειται για μικρές ποσότητες που δεν ξεπερνούν τους 400 τόνους.
Η αίσθηση που έχω, πάντως, είναι ότι η όποια άνοδος στις τιμές παραγωγού θα συμβεί μετά το Πάσχα. Όσον αφορά στην ισπανική παραγωγή, η οποία φέτος αναμένεται αυξημένη, σίγουρα θα επηρεάσει τις τιμές στη διεθνή αγορά του προϊόντος.
Επιπλέον, ακόμα δεν έχει καταγραφεί η αντίδραση του καταναλωτικού κοινού στις νέες τιμές, αφού ακόμα η άνοδος των τιμών παραγωγού λόγω μειωμένης παραγωγής σε Ισπανία και Ιταλία δεν έχει… μεταφερθεί στις συσκευασίες που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ».
  Τρεις φορές περισσότερο
το ελαιόλαδο που έφυγε
Μεγάλη αύξηση της τάξης του 301,3% σημείωσε η αξία των εξαγωγών του ελληνικού ελαιολάδου τον Ιανουάριο 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, φαινόμενο που αποτελεί συνέχεια του ράλι ανόδου των πωλήσεων και των τιμών του έξτρα παρθένου προϊόντος στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Η αξία εξαγωγών του ελληνικού ελαιολάδου ανέβηκε 301,3%, τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου
Προβληματισμός δημιουργείται, ωστόσο, από το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες ελαιολάδου έχουν εξαχθεί χύμα προς Ιταλία και Ισπανία, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Ανέστη Βασιλειάδη από την Ένωση Πεζών, ο οποίος πρόσφατα επισήμανε ότι είναι δυστύχημα για την Ελλάδα το ελαιόλαδο να εξάγεται χύμα. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ο ίδιος είχε επισημάνει ότι η Ένωση φέτος πούλησε μόλις 1.000 τόνους τυποποιημένο ελαιόλαδο ενώ παλιότερα έδινε 3.000 τόνους, κάτι που συχνά επισκιάζει τη δυναμική που έχει το άριστης ποιότητας ελληνικό προϊόν απέναντι στις διεθνείς αγορές.
  Μπορούμε και καλύτερα
Αύξηση 18% στις τιμές παραγωγού της χώρας έχει σημειωθεί για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με το IOC ενώ σε πολλές περιπτώσεις το ποσοστό αυτό αδυνατεί να περιγράψει τις φετινές αυξήσεις των τιμών και ιδιαίτερα της Λακωνίας.
Όπως σημείωσε ο κ. Νίκος Μιχελάκης, επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕ∆ΗΚ, το ελληνικό ελαιόλαδο έδειξε τις δυνατότητες που έχει να πιάσει ακόμα καλύτερες τιμές παραγωγού από τις φετινές (3,20 ευρώ/κιλό κατά μέσο όρο στη χώρα), κάτι που κατά την άποψή του μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκέντρωση της προσφοράς του προϊόντος και με διεξαγωγή διαγωνισμών για μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου απέναντι στους ξένους εμπόρους.  Πηγή: agrotypos, agrenda ,
 
*** Απλήρωτοι από το 2012 από το υπουργείο Δικαιοσύνης οι διερμηνείς των δικαστηρίων

Απλήρωτοι είναι τα τελευταία χρόνια όσοι χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς σε δίκες στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί έχουν να πληρωθούν από το 2012, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει στείλει το απαραίτητο κονδύλι. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε όλη την Ελλάδα για τους διερμηνείς των δικαστηρίων, ενώ πληροφορίες θέλουν το επόμενο διάστημα να εκταμιεύει ένα ποσό, ώστε να πληρωθεί μέρος των οφειλών. Να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις των διερμηνέων βρίσκονται στα κατώτατα επίπεδα και δεν έχουν αναμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς κυμαίνονται από 11,74 ευρώ μέχρι 17,64 ευρώ!Β.Β. - 
 
 *** Πρόσληψη 6 εποχικών για τις έκτακτες ανάγκες στο Δήμο Οιχαλίας             
     
Έξι άτομα προτίθεται να προσλάβει ο Δήμος Οιχαλίας για χρονικό διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκλήθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της 5ης, 6ης και 7ης Μαρτίου  σε όλο το Δήμο.
Η σχετική προκήρυξη αφορά ένα οδηγό φορτηγού με ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), ένα χειριστή μηχανημάτων έργου με ισχύουσα  επαγγελματική άδεια οδήγησης χειριστή Ομάδα Β΄ για εργασίες εκσκαφής και εν γένει χωματουργικές και τέσσερα άτομα, άνδρες ή γυναίκες, ως εργάτες γενικών καθηκόντων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Οιχαλίας (στο Δημαρχείο Μελιγαλά, γραφείο προσωπικού, τηλ. 2724360324). Αρμόδιοι για την παραλαβή είναι οι υπάλληλοι Άννα Μπίρταχα και  Μαρία Δέδε. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά έως και αύριο Τετάρτη. 

***  Κοινό περί δικαίου αίσθημα...          
      
Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε ο Σταύρος Καπάκος, στην Κυριακάτικη «Αυγή», να δίνουν οι βουλευτές του το 20%+20% των αποδοχών τους στο κόμμα και στην αλληλεγγύη, δείχνει ότι η Αριστερά έχει συνείδηση του προβλήματος (υποθέτω ότι εφαρμόζεται η απόφαση αυτή ή μήπως...).
Όπως σημείωνε στη στήλη του, «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στην Αριστερά υπάρχουν στελέχη που παίρνουν περίπου 4.500 ευρώ καθαρά (τόσα μένουν αν δίνουν το 40% για κόμμα - αλληλεγγύη), και δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο (ας το παίρνουν αφορολόγητο...) ή ότι χρειάζονται ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.
Όλοι οφείλουν να καταλάβουν ότι στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες στην κοινωνία, τέτοιου είδους προνόμια εκλαμβάνονται από τους πολίτες ως πρόκληση. Ας δώσουν εκείνοι, ειδικά αυτή την περίοδο, πρώτοι το παράδειγμα στην κοινωνία κι ας μη θέλγονται από το μέλι της εξουσίας. Αλίμονο αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει το ηθικό πλεονέκτημα...».
Όλα τα υπόλοιπα που διαβάζω σε... δακρύβρεκτες ανακοινώσεις των βουλευτών Μεσσηνίας ή σε διάφορες ιστοσελίδες, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...  Α.Π. 
 
***  Ένοχος ο Παπακωνσταντίνου και για τα δύο κακουργήματα, η πρόταση της εισαγγελέως         
      
Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορείται πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.
Τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι:
1) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και
2)  της απόπειρας απιστίας
Η κυρία Δημητρίου εκτόξευσε «κεραυνούς» στη δικαστική αίθουσα. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο μόνος που είχε συμφέρον να διαγράψει τα αρχεία ήταν ο κατηγορούμενος είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το δικό του όνομα στη πολιτική και να μη φανεί ότι τρεις συγγενείς του ελέγχονται για φοροδιαφυγή.
Ακόμη, η εισαγγελέας της έδρας τόνισε:
- Ο κ. Παπακωσταντίνου παίρνει με λαχταρα τη λίστα και μετά ενώ την παραλαμβάνει δεν γίνεται τίποτα.
- Υποστηρίζει ότι ήταν απόρρητη, ότι θα διέρρεαν τα στοιχεία της στο ΣΔΟΕ, ότι θα είμαστε έκθετοι στη γαλλική κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφασεις εν αμαρταίας. Τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε όπως δεν συνέβη. Οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα να μας ξαναστείλουν τη λίστα όπως και μας την ξανάστειλαν.
- Όλα ήταν προφάσεις από την  πλευρά του κατηγορουμένου , καταρρέει κάθε επιχείρημα του κατηγορούμενου.
- Το ότι χάθηκε το CD είναι από τα απαράδεκτα, το ότι αρνείται τα πάντα το ότι δεν θυμάται που το έδωσε.
- Αόριστα κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Διώτη ενώ  ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών. Παρ' ολα αυτά δεν θυμάται τίποτα.
- Φυσικά  δεν εκθέτει τις γραμματείς του.
Και τόνισε η εισαγγελέας με στόμφο: «ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του».
Η εισαγγελέας εξέφρασε το ερώτημα πως εμπιστεύθηκε σε μια γραμματέα του CD, ενώ δεν ήθελε να το πρωτοκολλήσει. «Αυτά τα πράγματα ούτε στα μκρομάγαζα δεν συμβαίνουν πόσο  μάλλον σε ένα υπουργείο. Ο κατηγορούμενος είχε συμφέρον να κάνει τη νοθεύση. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να κάνει τη διαγραφη αλλα δεν εχει σημασία ποιον τροπο επέλεξε. Ο κ. Διώτης ξέρει πολλά αλλά φαίνεται ότι δεν θελει να μιλήσει γιατί είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος. Ότι έκανε το έκανε μονος του ο κ. Παπακωνσταντίνου ή σε συνεργασία με κάποιο πολυ δικό του πρόσωπο» ανέφερε η κυρία Δημητρίου.
Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί προσθέτοντας ότι «η στάση του με απογοήτευσε, γιατί ήταν ένας άνδρας με προσόντα με μια  αξιοπρεπή  οικογένεια και έπρεπε να είναι ειλικρινής». «Η Δικαιοσύνη δεν εξοντώνει αλλά προσπαθεί με γνώμονα την επιείκεια να δείχνει όλη τη μεγαλοσύνη που πρέπει. Εδώ φάνηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε την αρχή της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρέβη τα καθήκοντα του» συμπλήρωσε.
Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κατέρριψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα που ο πρώην υπουργός Οικονομικών επικαλείται προκειμένου να αποδείξει ότι δεν διέγραψε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονομάτα των συγγενών του.  Ανέφερε ότι ούτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος είχαν γνώση των μεγαλύτερων καταθετών, όταν έχουν στα χέρια τους τη επίμαχη λίστα.
Τους μεγαλοκαταθέτες τους γνώριζε μόνο ο κ. Παπακωσταντίνου και ο συνεργάτης του κ. Αγγελόπουλος, τόνισε η εισαγγελική λειτουργός
Όρθια σε όλη την διάρκεια της αγόρευσης της η εισαγγελική λειτουργός τονισε χαρακτηριστικά ότι ούτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος γνώριζαν πως κάποιος Ρωσσώνη Ανδρέας είναι συγγενείς του κ. Παπακωσταντίνου και άρα να προβούν έτσι στο σβήσιμο των στοιχείων του από τη λίστα ώστε να τον βλάψουν πολιτικά.
Δεν παρέλειψε η κυρία Δημητρίου να επισημάνει ότι καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο ότι παρέδωσε το σι -ντι πριν αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού. Έδωσε μάχη για πείσει για αυτό στο δικαστήριο, είπε η εισαγγελέας.
Και προσέθεσε η εισαγγελέας της έδρας, ότι εάν ο κάποιος ήθελε να βλάψει τον κ. Παπακωσταντίνου θα ήταν προτιμότερο να αφήσει τα ονόματα στη λίστα και να διαδώσει ότι πρόκειται για συγγενείς του υπουργού, παρά να τα διαγράψει.
Η κυρία Δημητρίου κατά την αγόρευση, κατ' αρχάς αναφέρθηκε στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων λόγω της τότε διακοπής της Βουλής και κατέληξε ότι δεν έχει επέλθει η παραγραφή των αδικημάτων που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, κάτι που μεταφράζεται ότι εάν το δικαστήριο δεχθεί τις κατηγορίες, οι ποινές προσαυξάνονται αισθητά και εισέρχονται στην χειρότερη περίπτωση- στην σφαίρα της ισοβίου κάθειρξης εφόσον δεν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Η εισαγγελίας της έδρας Ξένη Δημητρίου ξεκίνησε την αγόρευση της στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι δεν είναι ευχάριστη η θέση της, καθώς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση του κατηγορούμενου ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος του κράτους, πλην όμως εκ της υποχρεώσεως της έχει αυτό το δυσάρεστο καθήκον.
Ακόμη, η κυρία Δημητρίου επισήμανε ότι στενοχωριέται γιατί θα πει πράγματα που θίγουν το κράτος ως οργανισμό «που δεν λειτουργεί σωστά».
Στην συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός, κατά την σημερινή 11η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του δικαστηρίου Νικόλαο Πάσσο για τον τρόπο διεύθυνσης της ακροαματική διαδικασίας και την δυνατότητα που της παρείχε να ασκήσει ακώλυτα τα εισαγγελικά καθήκοντά της .
Παράλληλα, η κυρία Δημητρίου συνεχάρη  τους συνηγόρους του πρώην υπουργού Οικονομικών Τάκη  Βασιλακόπουλο, Βασίλη Δημακόπουλο και Παναγιώτη Κουρελέα για την άψογη συμπεριφορά και συνεργασία τους κατά την αποδεικτική διαδικασία της δίκης.
Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στη διαδρομή που ακολούθησε η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.062 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζας «ΗSBC»  της Γενεύης από  το Παρίσι στην Ελλάδα και τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην όλη διαδικασία.       
Αναφερόμενη η εισαγγελική λειτουργός στα μεσάνυκτα  της 30ης Σεπτεμβρίου 2010 όπου ήρθε το   CD με την λίστα Λαγκάρντ στην  Ελλάδα από την Πρεσβεία μας στο Παρίσι, επισήμανε ότι ενώ ανοίχθηκε 24 αρχεία του επίμαχου   CD επί 25 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είναι ο ίδιος αυτός που τα άνοιξε.       
Ως προς την τύχη του επίμαχου CD που χάθηκε η κυρία Δημητρίου τόνισε ότι  σταματάει η μνήμη του κατηγορούμενου και δεν θυμάται  σε ποια από τις 7 γραμματείς του το έδωσε για φύλαξη, ούτε όμως θυμάται τι έγινε το συνοδευτικό έγγραφο -διαβιβαστικό του CD που στάλθηκε από την Γαλλία.    
Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε το απορία πώς ήταν τόσο ανεκτικός  ο πρώην υπουργός Οικονομικών με την γραμματέα του  που έχασε το  CD  όταν  η απώλεια του τον έφερε στην θέση του κατηγορούμενου.
            Όμως ο κατηγορούμενος  -συνέχισε η εισαγγελέας της έδρας- δεν ανέφερε πουθενά τι έγινε ο υπολογιστής του στενού συνεργάτη του κ. Αγγελόπουλου που του έδωσε  να επιλέξει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες και το σύνολο των αρχείων που ήταν στο επίμαχο CD με τις συνολικές καταθέσεις  των δυο δισεκατομμυρίων  δολαρίων.     
Πέρα από αυτό όμως  ο κ. Αγγελόπουλος διέγραψε όπως ισχυρίζεται από το σκληρή δίσκο του υπολογιστή του το περιεχόμενο της επίμαχης λίστας.
Η κυρία Δημητρίου αναφέρεται σε ορισμένα από τα κενά που υπάρχουν  στην πορεία των καταθέσεων τόσο των μαρτύρων όσο και του ίδιου του κατηγορούμενου.
Η εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενη στο πρόσωπο του πρώην προϊστάμενου του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ( σε βάρος του  έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στα Ποινικά δικαστήρια για τους χειρισμούς τους στην επίμαχη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ) που είχε αντίγραφο της λίστας  υπό την μορφή usb, έκανε συνειρμό με το θεατρικό έργο «ο υπηρέτης των δύο κυρίων», καθώς «ο κ. Διώτης βρίσκεται ανάμεσα στους δύο προϊσταμένους του, τον τέως και τον νυν, δηλαδή τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βενιζέλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης ήταν στην θέση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου παύθηκε από υπουργός Οικονομικών και του ανατέθηκαν ανάλογα καθήκοντα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε η εισαγγελέας της έδρας,  «μιλάει για σκευωρούς  που «φύτευσε» ανοίγματα στους υπολογιστές για να τον ενοχοποιήσουν και δεν παραδέχεται ότι είναι ο ίδιος που άνοιξε τον υπολογιστή με το συγκεκριμένο κωδικό».
Το δικαστήριο διέκοψε για το μεσημέρι της Τετάρτης.
www.protothema.gr .-
 
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 18/3/2015 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές ώρες επίσης θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το www.kalamata.meteoclub.gr/ .  - 
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Τελικά… συνεχίζει στην Καλαμάτα ο Καβαλιέρης 

 ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΑΠΟ ΡΑΛΛΗ… ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Μπορεί ο Μιχάλης Καβαλιέρης ν’ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, λίγα μόλις λεπτά μετά την ήττα από την Αχαϊκή, μεταφέροντας την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Γιώργο Ράλλη, ωστόσο ο 49χρονος τεχνικός συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της Καλαμάτας. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής και φαίνεται ότι πείστηκε να συνεχίσει ο προπονητής της Καλαμάτας, ο οποίος έδωσε κανονικά χθες το πρωί κανονικά το παρών στο Δημοτικό Στάδιο. Για την ώρα, καθώς κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τα όσα διαδραματίζονται στην Καλαμάτα, το σενάριο νέας διαφοροποίησης του τεχνικού επιτελείου πάει στην άκρη, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Το θέμα που προέκυψε με τον κ. Καβαλιέρη δεν ήταν το μόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έφερε στο προσκήνιο το «Θάρρος» ανάλογες σκέψεις, αποχώρησης, κάνει και ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης, όντας απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί. Μιλάμε για έναν παράγοντα που έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια, στενό συνεργάτη του Γιώργου Ράλλη, που βλέπει ότι οι προσπάθειες και οι κόποι δεν αποδίδουν και η ομάδα παραμένει κολλημένη στα χαμηλά. Πάντως, από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Καλαμάτας και οι άνθρωποι που παραμένουν ακόμα κοντά, στο στενό διοικητικό κύκλο, δεν σκέπτονται ν’ αφήσουν την ομάδα ακέφαλη διοικητικά πριν το τέλος της σεζόν. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο Γιώργος Ράλλης θα είναι στην διοικητική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας, όμως είναι και αυτός που πρέπει να βοηθήσει ώστε να ληφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις – εξελίξεις για την ταλαιπωρημένη Καλαμάτα. Θα πρέπει δηλαδή να καλέσει μετά το τέλος της χρονιάς γενική συνέλευση μεταφέροντας το μήνυμα προς όσους επιθυμούν να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας, κάνοντας πίσω και βοηθώντας στο ν’ αλλάξει αυτή σελίδα. Πλήγμα με Ζαχαρόπουλο Στα αγωνιστικά, η επόμενη μέρα της εντός έδρας ήττα από την Αχαϊκή, έκρυβε τα δυσάρεστα σχετικά με τον τραυματισμό του Μιχάλη Ζαχαρόπουλου. Ο νεαρός αμυντικός μέσος που είναι από τους κορυφαίους στο διάστημα στο οποίο αγωνίζεται, μετά τον Γενάρη, υπέστη βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 3-4 εβδομάδες. Δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Παναργειακό, όπως επίσης δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Ηλιόπουλος. Η προετοιμασία για την αναμέτρηση στο Άργος ξεκινά αύριο – σήμερα το πρόγραμμα έχει ατομικό για τους Μούζο, Κεϊτά, Νιφορόπουλο – με προπόνηση στο Ασπρόχωμα υπό τις οδηγίες του κ. Καβαλιέρη. Του Νίκου Μπαλόπουλου - 

***  Κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών του ΚυπέλλουΚλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου
Κληρώνει σήμερα, Τρίτη, στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 13:00 στα γραφεία της ΕΠΟ θα μπουν στην κληρωτίδα οι τέσσερις ομάδες, δηλαδή, οι Ολυμπιακός, Ξάνθη, Ηρακλής και Απόλλωνας οι οποίες πήραν την πρόκριση από τα προημιτελικά.
 ~ Μετά το τέλος της διαδικασίας αναμένεται να γίνει γνωστό και το πρόγραμμα των αγώνων της νέας φάσης του θεσμού.
~*( Πρόβλημα με τον τελικό
~  Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ στις 16 Μαϊου. Ωστόσο η διοίκηση του σταδίου όμως ζήτησε με σχετικό έγγραφο να αλλάξει η ημερομηνία του και το παιχνίδι να γίνει μια εβδομάδα αργότερα (23 Μαϊου) λόγω άλλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για εκείνη την περίοδο σε αυτό.
~ Η ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει σύντομα εάν θα αποδεχθεί το αίτημα αυτό της διοίκησης του ΟΑΚΑ.
Τα  ζευγάρια :
Ξάνθη -Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Απόλλων Αθηνών -Ολυμπιακός Πειραιώς 
~ Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για την Μεγάλη Τετάρτη και Πέμπτη, 8 και 9 Απριλίου, και οι ρεβάνς για τις 29 και 30 του ίδιου μήνα.
~ Ο νικητής από το πρώτο ζευγάρι θα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό της 16ης Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 *** Υπόμνημα Παναθηναϊκού με βίντεο Περέιρα

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης την Τετάρτη ή την Πέμπτη για την τιμωρία των «πρασίνων» από το ματς με τον Ολυμπιακό για την Σουπερ Λιγκ στη Λεωφόρο.
Στον φάκελο της έφεσης προστέθηκε το βίντεο από τους πανηγυρισμούς του Βίτορ Περέιρα στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, σε μια προσπάθεια των «πρασίνων» να αποδειχθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού προκάλεσε στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Η αποδοχή ή η απόρριψη της έφεσης που έχει καταθέσει ο Παναθηναϊκός θα ανακοινωθεί την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι η ποινή είναι αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών» και πρόστιμο 100.000 ευρω .-

*** Το πρόγραμμα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:
Για την πρόκριση στους «8»
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) κ.α. 1-0  ,
παράτασ. : 1-0 , πεν. : 3-2.- 
17/3/2015  ο 1ο αγων. (0-1)

Μονακό (Γαλλία) -Άρσεναλ (Αγγλία)   0-2 , -
17/3/2015 ο 1ος  αγων. (3-1)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι 18/3/2015 (2-1)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 18/3/2015 (1-2)

΄Εχουν γίνει οι αγώνες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάλκε (Γερμανία) 3-4 (2-0)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Βασιλεία (Ελβετία) 4-0 (1-1)

Τσέλσι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-2 (παρ.) (1-1)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 7-0 (0-0)

***   Μήνυση φιλάθλου της ΑΕΚ σε Περέιρα, Κασάμι                                 Για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ 
Μήνυση φιλάθλου της ΑΕΚ σε Περέιρα, Κασάμι
Φίλαθλος της ΑΕΚ κατέθεσε μήνυση εναντίον του προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περείρα, αλλά και του μέσου των «ερυθρόλευκων», Παϊτίμ Κασάμι, για τις άσεμνες χειρονομίες που έκαναν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ του Χάρα στον προημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.
Σύμφωνα με την «Ώρα των σπορ», ο Χ.Γ., ο οποίος παρακολούθησε το ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης μαζί με το παιδί του, Α.Γ. από τη Θύρα 29, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση.
«Ναι, ναι, ναι ήμουν και εγώ ένας απο τους 70.000 που πήγαμε στο ΟΑΚΑ μαζί με τα παιδιά μου να δω τον αγώνα. Ήμουνα στη θύρα 29 εκεί όπου ήρθε ο Περέιρα και με την χειρονομία του (απαράδεκτος ως προπονητής) μας είπε σας γαμίσ…ε Το είδε όλη η Ελλάδα, Εγώ προσβλήθηκα όπως και τα παιδιά μου.
Για αυτό το λόγο καταθέτω μήνυση προς τον ίδιο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν μπορεί ένας να προσβάλει τόσα άτομα με τέτοιο χυδαίο τρόπο. Όποιος θέλει και ήταν παρών στη θύρα 29 που ήρθε και έκανε την χειρονομία μπορεί να μας στηρίξει και να είναι μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινάμε» δήλωσε στην «Ώρα των σπορ» ο Γ.Χ.
Και ξεκαθαρίζει: «Το θέμα δεν είναι οπαδικό. Είμαι φίλος και με τους Συνδεσμίτες του ΟΣΦΠ στην πόλη μου και με ξέρουν όλοι».

 ***

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4102   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2403    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 389   video.- 
Σύνολον                                                    8895  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3594.- 
~    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 374. - ~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    916/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
 ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-
~ ttps://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ    

*** ***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :

   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .- ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .- ~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .- ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-

~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
 ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-  

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .- 
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html  ,                                               
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-

  ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου