Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Απριλίου 2015ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 :

*** 30 Απριλίου 
Αποστόλου Ιακώβου, αδελφού Ιωάννου του Θεολόγου (†44). Οσίου Κλήμεντος του ποιητού. Μάρτυρος Μαξίμου. Νεομάρτυρος Αργυρής της εν Πικριδίω Κων/πόλεως (1725). Οσίου Δονάτου (1) επισκόπου Ευροίας Ηπείρου, πολιούχου και προστάτου της ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας.

(1) Ο άγιος Δόνατος έζησε στο χρόνια του Μεγάλου Θεοδοσίου. Έγινε γνωστός ως Επίσκοπος της ευρείας Ηπείρου, όπου ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα υπέρ του ποιμνίου του. Παροιμιώδης παρέμεινε η μέριμνά του για τους πτωχούς και αδυνάτους της επαρχίας του. Για όλες αυτές τις αρετές ο Θεός του έδωσε το χάρισμα να θαυματουργεί. Τόση ήταν η φήμη της προσωπικότητάς του ώστε ο ίδιος ο αυτοκράτορας του απέδωσε μεγάλες τιμές και του χάρισε πλούσια δώρα, διότι δια της προσευχής του θεράπευσε την κόρη του, η οποία έπασχε από σεληνιασμό. Και όπως κάποτε ο προφήτης Ηλίας έτσι κι` εκείνος με τη θερμή δέησή του έλυσε την ανομβρία που μάστιζε την βασιλεύουσα και τα προάστιά της. Όταν επέστρεψε στην επαρχία του εξακολούθησε το σημαντικό ποιμαντικό του έργο. Έκτισε με βασιλικά χρήματα ναό, τον οποίο και διακόσμησε μεγαλόπρεπα. Εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθιά γεράματα.
~ 30/04 Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Ιακώβου - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/0epH09eOnck ,

~
*** Φθάνει η 4η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας
      
Αισίως στην 4η διοργάνωση φθάνει φέτος η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από 16 έως τις 24 Μαΐου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τη διοργάνωση της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και τη διάθεση πίστωσης 10.345,28 ευρώ, με ΦΠΑ, για την κάλυψη των δαπανών της, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.
H 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε πανδαισία χρωματισμών, καθώς και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών, αλλά και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για παιδιά.
Όσοι φυτωριούχοι, ανθοπώλες, καταστηματάρχες με γεωργικά εφόδια κ.ά. ενδιαφέρονται να μετάσχουν, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσσηνίας, μπορούν να συμπληρώσουν την παρατιθέμενη αίτηση.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 9.00 έως 13.00 & από 18.00 έως 23.00, όλες τις ημέρες διοργάνωσής της. Πληροφορίες δίδονται από τις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Δήμου Καλαμάτας, Στυλιανή Στάμου, τηλ. 27213 60844 και Αγγελική Σταματελοπούλου, τηλ. 27213 60846.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
-Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας
-Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
-Μουσικές παραστάσεις
-Χορευτικές εκδηλώσεις
-Εκδηλώσεις χορωδιών
-Περίπτερα του Διευθύνσεων του Δήμου
-Περίπτερα φορέων
-Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
-Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Δήμο και φορείς.
~
***  «ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ» στην Αρχαία Θουρία
      
Με τη βοήθεια της αρχαιολόγου Ξένιας Αραπογιάννη, η ομάδα «Πάμε Βόλτα» το Σάββατο 2 Μαΐου θα δει τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία.
Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία της Θουρίας στις 11.00 το πρωί. Για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο, θα υπάρχει προ-συνάντηση μπροστά από τα ΕΛΤΑ λιμανιού στις 10.30 π.μ., ώστε να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητα φίλων της Ομάδας. Παρακαλούνται, δε, όσοι διαθέτουν χώρο στ’ αυτοκίνητά τους να βρίσκονται εκεί.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και καπέλο, ενώ για πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 6936 518550 (Σωτήρης).
Η Αρχαία Θουρία (10 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας), ως «περίοικος» πόλη, υπήρξε η σημαντικότερη πόλη της δυτικής Μεσσηνίας και η δεύτερη σε δύναμη πόλη μετά το 369 π.Χ., όταν ιδρύθηκε η Μεσσήνη. Γι’ αυτό και η θάλασσα από την Αβία και τις Φαρές μέχρι τις εκβολές του Παμίσου ονομαζόταν «Θουριάτης κόλπος».
Κατά τον Παυσανία, εδώ βρισκόταν η ομηρική Άνθεια, ενώ ο Στράβων ταυτίζει την πόλη με την ομηρική Αίπεια.
Το πλήθος διάσπαρτων κεραμικών και αρχιτεκτονικών μελών φανερώνουν το μέγεθος της αρχαίας πόλης, που έχει υποστεί καταστροφές τα τελευταία 100 χρόνια λόγω της εντατικής καλλιέργειας του πλούσιου εδάφους. 
~
*** Πανελλήνια διάκριση για Μεσσήνιους φυσικούς, ελπίδες και για πανευρωπαϊκή
      
Με μια πανελλήνια διάκριση επέστρεψαν από τους 8ους πανελλήνιους αγώνες κατασκευών και πειραμάτων Φυσικών Επιστημών «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο – Ευρώπη», οι καθηγητές Αριστ. Νικολαΐδης, Ελένη Λεμπέση, Γ. Κουτσουμπός (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά) και Διον. Καρούνιας (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας), για την εργασία τους με θέμα «Όταν το φάντασμα της όπερας πέρασε την πύλη της άμμου: μια ξενάγηση στο θαυμαστό κόσμο των κοκκωδών υλικών».
Τόσο η συγκεκριμένη εργασία όσο και οι υπόλοιπες από τη Μεσσηνία, παρουσιάστηκαν χθες το πρωί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου στο χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας.
Όπως ανέφερε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Κων. Τρίκολας, η βραβευμένη εργασία, μαζί με άλλες 7 που επιλέχθηκαν πανελληνίως, θα συμμετέχει στο ελληνικό περίπτερο και θα διαγωνιστεί με αντίστοιχες άλλων εκπαιδευτικών από 28 χώρες στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο – Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου.
Ο κ. Τρίκολας συνεχάρη τους συμμετέχοντες, αλλά και τους βραβευθέντες για την επιτυχία τους, σημειώνοντας πως αυτή ήρθε να προστεθεί στην ήδη καλή παράδοση που υπάρχει στη Μεσσηνία, καθώς στον περσινό διαγωνισμό η Μεσσηνία κατέκτησε τα 3 από τα 7 βραβεία.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία και στο διεθνή διαγωνισμό, εκφράζοντας την πρόθεση να βοηθήσει στην οργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων στη Μεσσηνία, καθώς όλα αυτά καταλήγουν στους μαθητές.
«Μέσα από απλά καθημερινά υλικά παρουσιάζονται φυσικά, χημικά και γεωλογικά φαινόμενα και ό,τι δείτε θα μεταφερθεί στα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπόλοιπες εργασίες ήταν οι εξής:
-«Ένα πρόβλημα για σκάκι» με τους Ελένη Λεμπέση, Αριστ. Νικολαΐδη, Κων. Κοτταρίδη και Αιμιλία Σασαρώλη (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά), Διον. Καρούνια (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και Άννα Σωτηροπούλου (υπεύθυνη του ΕΚΦΕ)
-«Π1 και Α,ΠΑ: Μια προσέγγιση στη διδασκαλία των χημικών αντιδράσεων, των χημικών εξισώσεων και των στοιχειομετρικών υπολογισμών με πορτοκαλί και άσπρα μπαλάκια πινγκ πονγκ» του Παντ. Μπαζάνου (Γυμνάσιο Γαργαλιάνων)
-«Μοριακά μοντέλα – Δομές ενώσεων, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα» με τους Αιμιλία Σασαρώλη, Ελένη Λεμπέση, Αριστ. Νικολαΐδη και Κων. Κοτταρίδη (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά), Διον. Καρούνια (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και Άννα Σωτηροπούλου (υπεύθυνη του ΕΚΦΕ) και
-«Οι τηλεπικοινωνίες μέσα σε 3000 χρόνια άλλαξαν απλά μήκος κύματος» με τους Άννα Σωτηροπούλου (υπεύθυνη του ΕΚΦΕ), Διον. Καρούνια (του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας), Ιωάννα Σπανού (του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας) και  Αριστ. Νικολαΐδη, Ελένη Λεμπέση, και Αιμιλία Σασαρώλη (των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά).     Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
*** Ξεκινά στην Costa Navarino το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών
     
Ξεκινά αύριο στην «Costa Navarino» το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις. Θέμα του διήμερου συνεδρίου είναι «Το Δίκαιο ως θεμέλιο μιας σύγχρονης και αναπτυσσόμενης οικονομίας» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Καλαμάτας και Αθήνας.
Οι δε δικηγόροι του Συλλόγου Καλαμάτας, μπορούν το να παρακολουθήσουν ελεύθερα (χωρίς επιβάρυνση).
  Σημαντικές παρουσίες
Αύριο Πρωτομαγιά το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα, ενώ την έναρξη θα κηρύξει ο κ. Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος, δικηγόρος, πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις και σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ακολούθως θα χαιρετίσουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Καλαμάτας, Βασίλης Αλεξανδρής και Κώστας Μαργέλης αντίστοιχα.
Η πρώτη συνεδρία έχει θέμα «Οικονομία & Δίκαιο», με προεδρεύοντα τον κ. Χάρη Παμπούκη, καθηγητή Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις:
-Ευάγγελος Περάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιρειών: Προδιαγραφές ανάπτυξης και δίκαιο της επιχείρησης
-Θεόδωρος Κουτσούμπας, δικηγόρος, Δ.Ν. (LLM, PhD): Ο ρόλος του Δικαίου στη διαμόρφωση των συνθηκών της χρηματοοικονομικής αγοράς
-Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, επίτιμος πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου: Η συμβολή του Ε.Σ. στην οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της διαφθοράς
-Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών: Η διαφθορά, που αντιστρατεύεται την ανάπτυξη, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από πλευράς ποινικού δικαίου
-Θεόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, NR Senior Fellow, The Brookings Institution, US: Efficiency and Quality of Greek Justice. An empirical Study (Αποδοτικότητα και Ποιότητα της Απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Μια Εμπειρική Έρευνα )
-Παρέμβαση: Μαρινέττα Γούναρη – Χατζησαράντου, σύμβουλος – ταμίας του Δ.Σ.Α.: Προτάσεις για τη διαδικασία που εφαρμόζει μέχρι σήμερα ο Δ.Σ.Α. ως Ν.Π.Δ.Δ., την οικονομική πορεία του σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στις διατάξεις του Κώδικα περί δικηγόρων και τι προβλέπεται στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο.
  Οικονομία, Κοινωνία και Δίκαιο
Το Σάββατο το συνέδριο θα ξεκινήσει το πρωί με τη β’ συνεδρία: «Πραγματική Οικονομία – Κοινωνία & Δίκαιο», με προεδρεύοντα τον κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, τ. πρύτανη ΕΚΠΑ, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Εισηγητές θα είναι οι:
-Ευστάθιος Μπακάλης, δικηγόρος, D.E.A. Φορολογικού Δικαίου Universite Paris I Pantheon – Sorbonne, Μ.Δ.Ε. Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ.Δ.Ε. Φορολογικού Δικαίου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φορολογικός σύμβουλος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Πέτρος Πανταζόπουλος, δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης Νομικής Σχολής Αθηνών: Οι φορολογικές περαιώσεις και αμνηστίες ως δημοσιονομικό εργαλείο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας: υπερνομοθετικοί και νομοθετικοί περιορισμοί – η εμπειρία από την ελληνική φορολογική πραγματικότητα
-Δημήτρης Βερβεσσός, δικηγόρος, σύμβουλος ΔΣΑ: Η συμβολή του εργατικού δικαίου στην ανάπτυξη μιας οικονομίας σε κατάσταση κρίσης: Μύθοι και Πραγματικότητα
-Αλέξανδρος Ρόκας, Δ.Ν. – δικηγόρος, LL.M. (Harvard), εντεταλμένος Διδασκαλίας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών: Το δίκαιο πτώχευσης και εξυγίανσης ως εργαλείο για την επαναφορά περιουσιακών στοιχείων σε παραγωγικές χρήσεις.
Η γ’ συνεδρία έχει θέμα «Ανάπτυξη & Δικαιοσύνη» και προεδρεύων θα είναι ο κ. Ιωάννης Καράκωστας, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών.
Εισηγητές θα είναι οι:
-Παναγιώτης Περάκης, σύμβουλος ΔΣΑ, επικεφαλής Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη CCBE: Η εφαρμογή του δικαίου ως ουσιώδης παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής – Ο ρόλος των δικηγόρων, οι δυνατότητες και οι υποχρεώσεις τους
-Αθανάσιος Κουλορίδας, λέκτορας Εταιρικού Δικαίου και Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διαχειριστής Εταίρος, Athens Business Lawyers: Το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας
-Τάκης Δέγλερης, δρ. δικηγόρος, επισκέπτης καθηγητής, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Δήμητρα Φρ. Σορβατζιώτη, επίκουρος καθηγήτρια, αντιπρόεδρος Νομικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Επίκαιροι προβληματισμοί για τις περιπτώσεις διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις. Ο ρόλος της πρόληψης, της καταστολής και του απαιτούμενου δημοσίου ελέγχου
-Φερενίκη Παναγοπούλου, δρ. Ν., δικηγόρος, ειδική επιστήμων ΑΠΔΠΧ: Οικονομική κρίση και δημοσιοποίηση οικονομικών δεδομένων πολιτών.
  Ελληνική Οικονομία
Η δ’ συνεδρία θα ξεκινήσει το μεσημέρι και έχει θέμα «Τομείς & προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», με προεδρεύοντα τον κ. Δημήτρη Χρ. Αναστασόπουλο, δικηγόρο, πρόεδρο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις, σύμβουλο ΔΣΑ. Εισηγητές:
-Όλγα Κεφαλογιάννη, δικηγόρος, τ. υπουργός Τουρισμού: Προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα – Νέο νομοθετικό πλαίσιο και νέα προϊόντα
-Χρήστος Τιμαγένης, δικηγόρος Πειραιώς και Νέας Υόρκης, LL.M. mult. (Cambridge, N.Y.U.), «Τιμαγένης Δικηγορική Εταιρεία»: Η Συνεισφορά της Ναυτιλίας στην Ελληνική Οικονομία και το οικείο Νομοθετικό Πλαίσιο
-Γιώργος Μπουλούκος, δικηγόρος, αντιπρόεδρος ΔΣΑ: Η διοικητική μεταρρύθμιση " Καλλικράτης» ως μοχλός ανάπτυξης
-Μαρίνα Στέφου, δικηγόρος, επιστημονική συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διδάκτωρ Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου: Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη (σχέδιο Γιούνκερ): η άρση των κανονιστικών εμποδίων για τη βελτίωση του ελληνικού επενδυτικού περιβάλλοντος
-Αναστασία Νταϊλιάνη, δικηγόρος, LLM: Η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας: Ο θεσμός των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων
-Παρέμβαση: Σταύρος Τασιόπουλος, νομικός, LLM Δημοσίου Δικαίου: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη ως αρχή και ως εργαλείο κοινωνικής και οικονομικής προόδου.
  Τεχνολογία
Η Ε’ και τελευταία συνεδρία θα αρχίσει το απόγευμα με θέμα «Τεχνολογία & Οικονομία» και προεδρεύοντα τον κ. Αναστάσιο Σπηλιόπουλο, δικηγόρο, αντιπρόεδρο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις.
Εισηγητές:
-Σπύρος Τάσσης, δικηγόρος Αθηνών, LLM, μέλος της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού ΔΙΜΕΕ: Δίκαιο και αγορές Πληροφορικής
-Σπύρος Λούρος, διευθυντής Marketing Communication & e-business Σταθερής & Κινητής, OTE COSMOTE: Α Start Up is not a smaller version of a bigger company!
-Μίνα Ζούλοβιτς, δικηγόρος LLM: Η χρήση των cookies στο ίντερνετ: Νομική ερμηνεία του σχετικού κανονιστικού πλαισίου και πρακτική εφαρμογή από τα eshops
-Θεόδωρος Χίου, Δ.Ν.- δικηγόρος, σύμβουλος για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ιδρυτής του iprights.gr: Το Δίκαιο προστασίας εμπορικών απορρήτων ως θεμέλιο για την ανάπτυξη μιας οικονομίας της καινοτομίας: Το σχέδιο Οδηγίας για την προστασία μυστικής τεχνογνωσίας και εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών
-Χρήστος Μουζάκης, δικηγόρος Καλαμάτας, Μ.Δ.Ε., υποψήφιος διδάκτωρ Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παν. Πελοποννήσου: Ηλεκτρονικές συμβάσεις και Επιχειρηματικότητα.
Το συνέδριο θα κλείσει με μια ειδική θεματική ενότητα από τον κ. Βούλγαρη Κώστα, Financial Lines Manager, AIG, με θέμα «Ασφαλιστικές λύσεις για νομικούς σε απαιτητικούς καιρούς».  Της Βίκυς Βετουλάκη 
~
*** Φεστιβάλ τζαζ στο Δήμο Δυτικής Μάνης
      
Συνεχίζεται και φέτος το φεστιβάλ τζαζ στο Δήμο Δυτικής Μάνης, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 16 Μαΐου, ενώ σε αυτό θα συμμετέχουν, εκτός από Έλληνες, 40 διακεκριμένοι τζαζίστες από τη Νορβηγία, οι οποίοι θα δίνουν συναυλίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Καρδαμύλη, Άγιο Νικόλαο και Στούπα.
Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, όπου και αποφασίστηκε να χορηγηθεί προσωρινή άδεια για ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τη βοήθεια ηλεκτρικών μηχανημάτων έως τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τόσο εντός της αίθουσας όσο και στον υπαίθριο χώρο τους, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης. 
~
***  Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Δήμος Καλαμάτας για τα αδέσποτα
     
 Χώρος βραχείας νοσηλείας δίπλα στη γέφυρα του Νέδοντα
Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας για αδέσποτα ζώα, στο χώρο που είχε το Δασαρχείο βορείως του φυτωρίου του Δήμου (περιοχή δίπλα στη γέφυρα του Νέδοντα, βορείως της οδού προς Σπάρτη).
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, θα μεριμνούν για τα αδέσποτα ζώα μέσω αυτού του Κέντρου. Γενικά, ο Δήμος θα παρεμβαίνει για τη διατροφή, τη στείρωση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Αυτή είναι η απόφαση της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Το πιο ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο στη συζήτηση ήταν η τοποθέτηση της πλέον αρμόδιας για το θέμα, δημοτικής συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χριστίνας Καντζιλιέρη. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «τα καταφύγια δε δημιουργούνται για να μαντρώσουμε τα σκυλιά για να μη μας ενοχλούν και να θεωρούμαστε πολιτισμένοι. Η κατάσταση με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει και πρέπει κάποια στιγμή να το δούμε σοβαρά και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί όλοι έχουμε ευθύνη. Τα σκυλιά που ήταν πάντα αδέσποτα έχουν όλα σχεδόν στειρωθεί. Κάθε μέρα, όμως, ξεφυτρώνουν καινούργια, ακόμα και ράτσες που κάποιοι πλήρωσαν ακριβά για να αποκτήσουν.
Η φιλοζωία στην Ελλάδα για τους περισσότερους είναι, δυστυχώς, μόδα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δε γνωρίζουν τι υποχρεώσεις έχουν απέναντι στο κατοικίδιό τους. Παίρνουν σκύλο χωρίς να έχουν χρόνο και χώρο. Διαπιστώνουν στην πορεία πως είναι ένα ζωντανό πλάσμα που έχει ανάγκες και απαιτήσεις και αφού κάνουν το κομμάτι τους και το χρησιμοποιούν ως αξεσουάρ, το αφήνουν σε ένα μπαλκόνι, ακόμα και χωρίς νερό ή το παρατάνε στο δρόμο.
Στην Ελλάδα έχουμε τους πιο αυστηρούς νόμους σε ό,τι αφορά τα ζώα συντροφιάς, αλλά για μία ακόμα φορά δεν τηρούνται.
Ένα παράδειγμα είναι ότι, ακόμα και αν δεν ξέρουμε κάποιον που εκτρέφει παράνομα κουτάβια, αρκεί να ανοίξουμε τις εφημερίδες, όπου υπάρχουν αγγελίες πώλησης ζώων. Δεν κρύβονται, παρανομούν και δεν κρύβονται.
Κατά τη γνώμη μας ο Δήμος θα πρέπει να δει το θέμα πιο σοβαρά. Αρχικά, πρέπει να γίνει καταγραφή των αδέσποτων σκύλων. Να διατεθεί προσωπικό και με τη βοήθεια της Φιλοζωικής να καταγραφούν τα αδέσποτα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Μην περιμένετε από τους εθελοντές του ΦΟΚ, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πλέον τον εαυτό τους, έχουν εξαφανιστεί από τα σπίτια τους και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Ο νόμος πρέπει να τηρηθεί. Ξεκινήστε να βεβαιώνετε παραβάσεις. Έτσι θα αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες να είναι καταρχήν νόμιμοι και πιο υπεύθυνοι.
Σε διαφορετική περίπτωση, προσπαθείτε να γεμίσετε ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο».    Του Αντώνη Πετρόγιαννη
~
*** Τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας… πιάνουν δουλειά
      Για τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, στα σημεία όπου τα καλεί η ανάγκη για άμεση επέμβαση όταν προκύψει πυρκαϊά, αναχώρησαν χθες τα 13 πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος, με δηλώσεις του, υπογράμμισε πως η πρόληψη αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποφυγή πυρκαϊάς. Κάλεσε, δε, τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που θα έθετε σε κίνδυνο τις αγροτικές καλλιέργειες και τις δασικές εκτάσεις, αλλά και τις πόλεις και τα χωριά μας.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς και σωματεία, καθώς και οι εθελοντές δουλεύουν μεθοδικά από κοινού, ώστε να προλάβουν εν τη γενέσει τους πυρκαϊές και να μην υπάρξουν πάλι γεγονότα σαν εκείνα του 1998 και του 2007. Επισήμανε, ακόμη, πως τις κατευθύνσεις, ιδίως κατά την κατάσβεση της φωτιάς, δίδει η Πυροσβεστική και οι υπόλοιποι υπακούουν.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Δήμου Καλαμάτας που μοχθούν απογεύματα, Σάββατα και Κυριακές για την πρόληψη και έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαϊών, καθώς και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, πολλοί από τους οποίους οδηγούν τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου.
Ο αντιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς εξέφρασε εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο, για την άψογη επί σειράν ετών συνεργασία και για το γεγονός ότι τα δημοτικά οχήματα διασπείρονται και τίθενται στη διάθεση της Πυροσβεστικής. «Έχουμε κατασβέσει νωρίς πάρα πολλές δασικές και αγροτικές πυρκαϊές με τα οχήματα αυτά», τόνισε ο αντιπύραρχος, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης και σε άλλους Δήμους, όταν αυτό ζητηθεί.
~
*** «Γυμνοί στον ήλιο» αύριο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
     
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Η τελική ευθεία» των μαθητών Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά
 Την ταινία «Γυμνοί στον ήλιο», σε σκηνοθεσία Rene Clement, θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο Πέμπτη, στις 9.15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Ο Τομ Ρίπλεϊ, είναι ένας ταλαντούχος μίμος, αργόσχολος, πλαστογράφος και αυτοσχέδιος απατεώνας, αλλά αυτά που μπορεί να πετύχει, είναι περισσότερα κι από αυτά που μπορεί να φανταστεί ο ίδιος.
Βασισμένο στο διάσημο best seller της Πατρίτσια Χάισμιθ, το «Γυμνοί στον ήλιο», πέρα από αστυνομικό θρίλερ, είναι ταυτόχρονα και η καταγραφή μιας εποχής και των κοινωνικών συμπεριφορών που ολοένα χάνονται πια από μια Ευρώπη που δείχνει πως δε βολεύεται στο κοστούμι του αμερικάνικου τρόπου ζωής.
Πριν από την ταινία, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η τελική ευθεία» των μαθητών του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που απέσπασε το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Σύνθεσης Πρωτότυπης Μουσικής στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».
Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια ενός νέου – πολλά υποσχόμενου – αθλητή, ο οποίος εξαιτίας ενός τυχαίου τραυματισμού υποκύπτει τελικά στον πειρασμό της χρήσης ουσιών, προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή του.  Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.
~
*** Μαχητικό αεροσκάφος αναστάτωσε ολόκληρη τη Μεσσηνία!
      
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο θόρυβος και εκρήξεις που ακούστηκαν προέρχονται από μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου και συμμετέχει στην άσκηση "Ηνίοχος" . Ο θόρυβος προκάλεσε το ενδιαφέρον των κατοίκων ολόκληρης της Μεσσηνίας καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε αισθητός από την περιοχή της Μάνης έως και την περιοχή της Πυλίας. Να σημειωθεί ότι και αυτή την ώρα στον ουρανό της περιοχής μας βρίσκονται αρκετά μαχητικά αεροσκάφη.

Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε στην Καλαμάτα αλλά και σε μεγάλο μέρος του νομού λίγα λεπτά μετά της 9 το βράδυ. Από την περιοχή της Μεσσήνης έως και τις Κιτριές κάτοικοι άκουσαν κάτι σαν έκρηξη το οποίο συνοδεύτηκε και από τρίξιμο τζαμιών. Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που έχουν δεχθεί η Αστυνομική Διεύθυνση ΜΕσσηνίας καθώς και η Πυροσβεστική υπηρεσία. Πιθανότερο σενάριο είναι μαχητικό αεροσκάφος , που παίρνει μέρος στην άσκηση Ηνίοχος, να έσπασε το φράγμα του ήχου αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την Πολεμική Αεροπορία. Επίσης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ΑΘηνών δεν έχει καταγραφεί καμία σεισμική δόνηση στην περιοχή μας τις τελευταίες ώρες.   Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε 
~
***   Στη σειρά τα εκδρομικά λεωφορεία
     
Ουρά είχαν κάνει χθες το πρωί τα εκδρομικά λεωφορεία στο κέντρο της Καλαμάτας. Τα περισσότερα, μάλιστα, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή της Υπαπαντής.
Οι σχολικές εκδρομές έχουν αυξηθεί στην Καλαμάτα από πέρυσι και μπορεί να δεις μπουλούκια μαθητών ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, να περιφέρονται.
Ο σχολικός τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο μπορεί να επενδύσει η Μεσσηνία και να εκμεταλλευθεί την αύξηση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια.    Β.Β. 
~
*** Βίντεο ντοκουμέντο από τον προπηλακισμό του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του στα Εξάρχεια!
      
Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου, περιτριγυρισμένοι από ομάδα 30 ατόμων, ακούνε να τους ζητούν σε έντονο ύφος να φύγουν από την περιοχή - «Δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια» - «Να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου»
Βίντεο ντοκουμέντο από τον προπηλακισμό του Γιάνη Βαρουφάκη και της γυναίκας του Δανάης Στράτου τη νύχτα της Τρίτης στα Εξάρχεια, δείχνει πώς περίπου 30 νεαρά άτομα συνομιλούσαν σε έντονο ύφος με τον υπουργό Οικονομικών.
Το υλικό καταγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το εστιατόριο, όπου όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, περίπου 30 άτομα εισέβαλαν και απαίτησαν από τον ίδιο να φύγει από την «περιοχή τους».
«Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε», «δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια», «φύγε από εδώ και μην ξαναγυρίσεις», «να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου» είναι μερικά από όσα φώναζαν οι συγκεντρωμένοι νεαροί προς τον υπουργό, σε πολύ έντονο ύφος.
Δείτε περισσότερα στο Protothema.gr
Video: VAROUFAKIS / EXARHEIA 28/4/2015  , : https://youtu.be/4cUXXzMY5Zc .-
~
*** Τριήμερο για βουτιές
     
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα είναι το τριήμερο που ακολουθεί. Ο καιρός πλέον έχει βελτιωθεί, με τη θερμοκρασία το μεσημέρι να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Έτσι, αρκετοί την Πρωτομαγιά θα επιχειρήσουν να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο, ενώ οι καταστηματάρχες της παραλίας προετοιμάζονται πυρετωδώς, όσο μπορούν μετά τα νέα μέτρα.   Β.Β. 
~
***  Περιορισμός των χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία 23ης Μαρτίου
     
Θέμα περιορισμού των χώρων ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θέτει με έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Στο έγγραφο αναφέρεται: «Με τις καταχρηστικές αυτές καλύψεις κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες συνοδεύονται συνήθως από ομπρέλες ή τυχόν άλλες κατασκευές, αλλοιώνεται το ύφος και ο χαρακτήρας τόσο του Ιστορικού Κέντρου, ως ευρύτερου ιστορικού ιστού της πόλης, όσο και των πολλών σημαντικών βυζαντινών – μεταβυζαντινών και νεώτερων μνημείων και κτηρίων που χωροθετούνται σ’ αυτό, με κυριότερο το ναό των Αγίων Αποστόλων, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Καλαμάτας, που αποτελεί και το μνημείο – σύμβολο της πόλης».
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ζητεί να προβεί ο Δήμος Καλαμάτας σε ενέργειες περιορισμού των καταλαμβανομένων χώρων, «ώστε να μη θίγεται το ύφος και ο ιστορικός χαρακτήρας της περιοχής και παράλληλα να εξυπηρετούνται οι κατά τα άλλα αναγκαίες επαγγελματικές δραστηριότητες της περιοχής».
Σχετικά, είναι γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 27 Απριλίου, προέβη σε τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 543/2010 Κανονιστικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσον αφορά στην οριοθέτηση κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Εγκρίθηκε η εξής ρύθμιση:
Στη δυτική πλευρά της πλατείας 23ης Μαρτίου και σε απόσταση 2 μέτρων από την οικοδομική γραμμή δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, στη συνέχεια της οποίας ακολουθεί ζώνη πλάτους 3,50 μέτρων, για την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την προβολή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων. Ακολουθεί ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων βάθους 4 μέτρων. Εκατέρωθεν του ορίου γειτνιαζόντων καταστημάτων και σε βάθος 0,50 μέτρων αφήνεται διάδρομος συνολικού πλάτους 1 μέτρου, για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στους χώρους της πλατείας.
Στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας 23ης Μαρτίου και σε απόσταση 5 μέτρων από την οικοδομική γραμμή, δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και σε επαφή με την πρόσοψη των καταστημάτων.
Σε ό,τι αφορά τη σκίαση των παραπάνω χώρων, το είδος των τραπεζοκαθισμάτων κ.λπ., ισχύουν τα αναγραφόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανωτέρω απόφαση ισχύει από 1ης Ιουλίου 2015. 
 ~
***  Υπ Οικ: Υπάρχει ευελιξία, αλλά οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν
  ΥπΟικ: Υπάρχει ευελιξία, αλλά οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν
 Στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί μια έντιμη ενδιάμεση συμφωνία, ωστόσο οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Την Τετάρτη, οι εργασίες του EuroWorking Group διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, σύμφωνα και με πηγές της Ευρωζώνης, ενώ σήμερα, Πέμπτη, συνέρχεται εκ νέου το Brussels Group.
~ Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιοποιήθηκε μετά τις δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης , καθώς και τις δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου που ζήτησε από την Αθήνα μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές και ανάληψη του πολιτικού κόστους, υπογραμμίζεται:
~ «Η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
~ »Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, π.χ. ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου (όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής), οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και, βεβαίως, τα εργασιακά.»
~ Νωρίτερα, πηγές της Ευρωζώνης δήλωναν ικανοποιημένες από τη συζήτηση που διεξήχθη για την Ελλάδα στο EuroWorking Group, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν «θετικό και ευχάριστο».
~ Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.
~ Σήμερα, Πέμπτη συνέρχεται εκ νέου το Brussels Group, με στόχο την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, ενώ την ίδια ώρα στην Αθήνα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για το πολυνομοσχέδιο.
~*  Το νομοσχέδιο - σκούπα στο Υπουργικό Συμβούλιο
Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι το κλείδωμα της συμφωνίας στις αρχές Μαΐου είναι εφικτό και -σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές- η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αίτημα για συνεδρίαση έκτακτου Eurogroup στις 4 Μαΐου, ελπίζοντας ότι εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά της θα μπορούσε να κλείσει η συμφωνία πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στη διάρκεια της οποίας ο Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει εάν θα αυξήσει το πλαφόν των έντοκων γραμματίων του Δημοσίου.
~
***   Άφωνοι, μπροστά στο πρόβλημα
      «Άφωνοι, μπροστά στο πρόβλημα» είναι το θέμα της δράσης που υλοποιήθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Είναι, δε, αφιερωμένη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών και στην έλλειψη ελευθερίας για τη μετακίνηση συνανθρώπων μας στο σύνολο των πόλεων της χώρας, ενώ υλοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η επιτροπή οργάνωσης Ecomobility.
Έσπευσα να αναζητήσω από τους διοργανωτές, αν θα υλοποιηθεί και στη Μεσσηνία και πληροφορήθηκα ότι θα γίνει μόνο στην Καλαμάτα, από τις ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility και Free mobility 2014-2015, δηλαδή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), οι οποίοι στάθηκαν σιωπηλοί για 10 λεπτά (12.00- 12.10) στο Κάστρο της Καλαμάτας.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο χώρος επιλέχθηκε συμβολικά, προκειμένου να επισημανθεί η  αναγκαιότητα για την ισότητα των πολιτών και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, και όχι μόνο σε αυτούς,
με αφορμή την προσπάθεια της Καλαμάτας να διεκδικήσει το τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.
Θα συμμετέχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, ενώ σε κάλεσμά τους οι δύο ομάδες ζητούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία και «μένοντας ΑΦΩΝΟΙ για 10΄ να αναδείξουμε το πρόβλημα και να απαιτήσουμε τη βελτίωση ζωής των συμπολιτών μας».
Είναι γεγονός πως η Καλαμάτα στερείται ανάλογων υποδομών, όχι μόνο στο χώρο του Κάστρου.
Τελευταία τοποθετήθηκε ασανσέρ για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη τουαλέτα.
Πρόσφατα, κατασκευάστηκαν ράμπες για την εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα ένα στενό πιο μακριά από την Αριστομένους.
Ωστόσο, οι οδοί πρόσβασης σε άτομα με αναπηρίες σκοντάφτουν πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στην Κεντρική Αγορά τοποθετήθηκαν μπάρες στις ράμπες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στα άτομα αυτά. Το χαμηλό ύψος που κατεβαίνουν οι τέντες των καταστημάτων στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους (πέφτουν πάνω στην όδευση τυφλών), ελλοχεύει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους. Τα πεζοδρόμια καταλαμβάνονται από διάφορα αντικείμενα (πληρώνουν οι επαγγελματίες στο Δήμο), με αποτέλεσμα να υποχρεούνται όλοι να κατεβαίνουν από αυτά και να απειλείται η ζωή τους, και πόσα άλλα…
Θεωρώ ότι όχι μόνο η κάθε Δημοτική Αρχή, αλλά ο καθένας μας χωριστά, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, πρέπει να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας. Το μόνο κακό είναι ότι οι αρτιμελείς δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να σκεφθούν τις άλλες ομάδες ανθρώπων, και αυτό είναι το χειρότερο.
Ας το σκεφτούμε σοβαρά κι ας δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   , harhar@tharrosnews.gr 
~
***
~


*** Αθλητική ενημέρωση :
*
***  Όλοι το Σάββατο στο φιλικό για το Δημήτρη
      
Φανέλες για τους φιλάθλους στέλνουν Σωκράτης, Μανιάτης, Τοροσίδης, Ντερόσι
 Όλος ο ποδοσφαιρικός και όχι μόνο κόσμος της Μεσσηνίας έχει κινητοποιηθεί στο άκουσμα του φιλικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο (5.30 μ.μ. στο γήπεδο ΜΓΣ) για την ενίσχυση του Δημήτρη Νινιού, ο οποίος περνάει μια σοβαρή δοκιμασία υγείας, με τις αλλεπάλληλες κοινοποιήσεις και τα σχόλια συμπαράστασης στο facebook να είναι ενδεικτικές. Για την ακρίβεια η προσπάθεια έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος μοιράζεται επίσης δεσμούς ζωής με τον Αίαντα. Ο διεθνής Καλαματιανός μέσος όχι μόνο θα στείλει φανέλες του που θα προσφερθούν για τον ίδιο σκοπό, αλλά ενημέρωσε σχετικά και θα κάνουν το ίδιο οι συμπαίκτες του στην εθνική Μανιάτης και Τοροσίδης, καθώς και ο συμπαίκτης του τελευταίου στη Ρόμα, ο γνωστός Ιταλός μέσος Ντερόσι.
Στο μεθαυριανό φιλικό θα συναντηθούν η Καλαμάτα με ομάδα επιλέκτων που θα κοουτσάρει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος και στην οποία έχουν «κλείσει θέση» μεταξύ άλλων οι Πουρσανίδης, Μπατίστα, Φρούσος, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον Γιώργο Φωτάκη.
*
***  Ο Ράλλης θα υπερασπιστεί το Σταθόπουλο         
     
Μέχρι τις 3 Ιουνίου έχει περιθώριο να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή ο Αριστείδης Σταθόπουλος, στον οποίο ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης απήγγειλε προχθές κατηγορίες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που διαφεντεύει εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο πλευρό του σε αυτή την προσπάθεια θα έχει τον διακεκριμένο Μεσσήνιο δικηγόρο και πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας, Γιώργο Ράλλη.
~
***  Γενική Συνέλευση τέλη Μαΐου για τη Μαύρη Θύελλα και «άνοιγμα του δρόμου» ή νέα προσπάθεια με Μεσσήνιους
     
Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εισπράττοντας κλίμα χωρίς ν’ αντιδρά και πιθανότατα θ’ ακολουθήσει την ίδια τακτική και στη συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόθεση του προέδρου της Μαύρης Θύελλας, που ακούει για υποτιθέμενο ενδιαφέρον υποψηφίων επενδυτών, χωρίς όμως ακόμη να έχει το παραμικρό χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια του, είναι να καλέσει γενική συνέλευση το ταχύτερο δυνατό και να ξεκαθαρίσει από νωρίς τα πράγματα. Το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει πραγματοποιηθεί η ΓΣ και σ’ αυτή ο Γιώργος Ράλλης θα φανερώσει τα σχέδιά του, που αρχίζει σταδιακά να εξωτερικεύονται και να γίνονται γνωστά. Μιλάμε κυρίως για την πρόθεσή του ν’ ανοίξει το δρόμο σε οποιονδήποτε θέλει να εμπλακεί με τα διοικητικά της ομάδας, αρκεί αυτός να το κάνει με σωστό τρόπο και να έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βάλει τη Μαύρη Θύελλα σε διαδρομή ανόδου. Όχι σε ουρανοκατέβατους επενδυτές, όχι σε ευκαιριακούς τύπους που επιδιώκουν την προβολή μέσω της ομάδας της Καλαμάτας.
Εάν βρεθούν τα πρόσωπα αυτά, τότε δεν έχει πρόβλημα να κάνει πίσω. Σε αντίθετη περίπτωση, η διαδρομή που θ’ ακολουθήσει είναι λίγο πολύ γνωστή και συνδυάζεται με τα οικονομικά δεδομένα. Η δυστοκία που παρατηρείται και η σταδιακή «οπισθοχώρηση» ανθρώπων που βοηθούσαν οικονομικά, όντας ενεργοί, δεν επιτρέπει διαχείριση μεγάλου μπάτζετ και μεταγραφές ανάλογες μ’ αυτές που έγιναν το περυσινό Καλοκαίρι και που δυστυχώς αποδείχθηκαν λανθασμένες.
Η σκέψη που σε συγκεκριμένα μονοπάτια εξωτερικεύεται, εστιάζεται σε απόκτηση Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών, κάποιοι μάλιστα έχουν φορέσει και στο παρελθόν την φανέλα της ομάδας,  αλλά και προώθηση ταλαντούχων παικτών από τον νομό μας. Το πλάνο περιλαμβάνει τη στήριξη του συγκεκριμένου σχεδιασμού και την πραγματοποίηση ελάχιστων μεταγραφών με παίκτες εκτός ποδοσφαιρικής Μεσσηνίας.
Όλα αυτά αποτελούν σκέψεις, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν σίγουρα πιο ξεκάθαρες και η γενική συνέλευση που θ’ ακολουθήσει θα συνδράμει στο να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα από κάθε πλευρά για τις προθέσεις είτε του Γιώργου Ράλλη και των συνεργατών του, είτε παραγόντων που επιδιώκουν την εμπλοκή με την Μαύρη Θύελλα.
  Προπονήσεις και φιλικό το Σάββατο
Μετά το διήμερο ρεπό οι παίκτες επιστρέφουν στο γήπεδο, ακολουθώντας τις οδηγίες του Μιχάλη Καβαλιέρη, που έχει καθημερινές προπονήσεις αλλά και φιλικό το Σάββατο, για το γνωστό φιλανθρωπικό σκοπό, με αντίπαλο ομάδα επιλέκτων, καθώς την Κυριακή το πρόγραμμα έχει και πάλι ρεπό. Ν’ αναφέρουμε κλείνοντας ότι θα εκτίσει την ποινή του ο Νιφορόπουλος, έτοιμος θα είναι ο Πάππος, ενώ ο Μούζος παρουσιάστηκε σε μονάδα της Αυλώνας, όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, αλλά κάνει προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει αναβολή.
~
***  Καλαμάτα-επίλεκτοι Μεσσηνίας το Σάββατο για τον Δ. Νινιό
     
Μακάρι κανείς να μην ήταν αναγκασμένος να βιώσει καταστάσεις υγείας που απειλούν τη ζωή νέων ανθρώπων, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει επιλογή σε αυτό, ο καλύτερος τρόπος να το περάσεις «αν σου τύχει» είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους και φίλους στους οποίους μπορείς να βασίζεσαι. Ο Δημήτρης Νινιός μπορεί να αισθάνεται αυτή τη ζεστασιά και επιπλέον δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνάει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα εκτός από την ηθική στήριξη θα έχει και υλική βοήθεια, που είναι βέβαια κι αυτή ιδιαίτερα αναγκαία.
Με πρωτοβουλία του Αίαντα, της ομάδας με την οποία είχε για αρκετά χρόνια συνδέσει το όνομά του, ως πρωτοκλασάτος επιθετικός, το ποδόσφαιρο θα ενώσει τις δυνάμεις του για το Δημήτρη. Πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού φιλικός αγώνας ανάμεσα στη Μαύρη Θύελλα και επίλεκτους παίκτες από το νομό. Τη μεικτή αυτή ομάδα θα κατευθύνει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος και θα είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική από σωματεία της ΕΠΣΜ και ανταγωνιστική προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συνάντησης κόντρα στην Καλαμάτα.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια (κοστίζουν 2 ευρώ) και κάθε άλλη συνεισφορά θα ενισχύσουν οικονομικά το Δημήτρη, μαζί με τις ευχές όλων να βγει νικητής στη δύσκολη μάχη της ζωής…
~
 Πλύνθινο  σπίτι στο  Αρφαρά Καλαμάτας   2013
** ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΘΥΕΛΛΑ Ραφήνας κ.α  1-1  με τα γκολ των Κακαλέτρη της Πύλου στο Α΄ ημίχρονο και του Καζάντζη για την ομάδα της Θύελλας στο Β΄ ημίχρονο για να λήξη ο αγώνας στην κανονική διάρκεια  1-1 , .-
~ Στην παράταση όμως  και στο τελευταίο λεπτό  119 ΄από μιά στημένη φάση η ομάδα της Πύλου δέχθηκε  το γκολ για να γίνει το 1-2 και να προκριθεί στον  τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών ομάδων , η ομάδα της  ΘΥΕΛΛΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ . -
Αξίζει να αναφερθεί  , ότι η ΄Κυπελλούχος ομάδα ΕΠΣΜεσσηνίας ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου στο Α΄Τοπικό κατετάγει   5η στην βαθμολογία , ενώ όλες οι άλλες ομάδες που αντιμετώπισε , ήσαν πρωταθλήτριες  στο τοπικά τους πρωταθλήματα στις Ενώσεις τους .-
~
***  Όταν η Εράνη βρέθηκε στους «4», αλλά έχασε το όνειρο στις καθυστερήσεις
     
 
 Ο Τσικλητήρας Πύλου αγωνίζεται σήμερα στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, έχοντας θέσει ως στόχο τη νίκη επί της Θύελλας Ραφήνας και την πρόκριση στα τελικά του θεσμού και με αφετηρία το συγκεκριμένο ματς εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία, φέρνοντας στο μυαλό ανάλογες σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές από το παρελθόν.
Πριν από τον Σύλλογο της Πυλίας, μία ακόμη μεγάλη και ιστορική ομάδα του Νομού μας, η Εράνη Φιλιατρών ακολούθησε την ίδια διαδρομή χωρίς όμως να καταφέρει να την τερματίσει. Μάλιστα οι Φιλιατρινοί βρέθηκαν δύο φορές μέσα σε μία διετία στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ωστόσο και τις δύο φορές δεν έκαναν την υπέρβαση μένοντας στην επιθυμία.
  Η ήττα από τον πανίσχυρο Ποσειδώνα Νέων Πόρων το 2001
Το πρώτο εγχείρημα της ομάδας της Τριφυλίας έγινε το 2001. Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου στο γήπεδο της Λειβαδιάς και με προπονητή τον Χρήστο Γερολυμάτο, η Εράνη αντιμετώπισε την πανίσχυρη, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ομάδα του Ποσειδώνα Νέων Πόρων, που λίγα χρόνια αργότερα έφθασε ν’ αγωνίζεται στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες. Παρά την προσπάθεια των Φιλιατρινών, η ήττα με 4-1 ήρθε μάλλον λογικά, και το όνειρο τελείωσε κάπου εκεί. Το γκολ της Εράνης πέτυχε στο 89΄ με κεφαλιά ο Γεωργόπουλος, ύστερα από φάουλ του Παναγιώτη Οικονόμου και οι παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν στον ημιτελικό ήταν οι: Πραστέλας, Μπάλλας, Ντινιώτης, Τριπόδης (30΄ Γιαννακόπουλος), Αλεξόπουλος (47΄ λ. τρ. Χ. Γεωργόπουλος), Αναστασόπουλος, Ντικουμέ, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Οικονόμου, Γρηγορόπουλος (65΄ Σταθόπουλος).
  Το όνειρο χάθηκε στο 90΄ στο ματς με την Πρέβεζα
Δύο χρόνια αργότερα, οι Φιλιατρινοί θα βρεθούν και πάλι στους τέσσερις του Κυπέλλου, χωρίς όμως να «τερματίσουν την πορεία» και πάλι. Με τον Αντώνη Μαυρέα στο τιμόνι και συνεργάτη του τον Λάκη Πανταζόπουλο, και αφού τερμάτισαν στην 3η θέση της πολύ δύσκολης Δ΄Εθνικής, κερδίζοντας ταυτόχρονα τον Πάμισο στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας, έδειχναν ικανοί να φθάσουν ψηλά. Απέκλεισαν σταδιακά τον Ηρακλή Βερβένων στην Αρκαδία (0-2), τον Αστέρα Μαχαιράδου στα Φιλιατρά με 5-0, το Μοσχάτο στα Προσφυγικά με νίκη 2-0 και τερμάτισαν τη διαδρομή τους στο ίδιο γήπεδο με ήττα (2-1) από τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Στο ματς εκείνο χάθηκε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 20΄ (γκολ με κεφαλιά το Τσαλή) ο Καμερουνέζος επιθετικός Τιμοτέι Εντίμο πέτυχε το 1-1 στο 26΄ με ωραίο πλασέ. Η φιλιατρινή ομάδα θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, αλλά στο 44΄ ο Εντίμο έχασε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Γιώργος Μητρόπουλος. Το στοιχείο αυτό καθόρισε το παιχνίδι και τελικά στις καθυστερήσεις η Πρέβεζα πέτυχε το νικητήριο γκολ που οδήγησε στον αποκλεισμό της Εράνης.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο γήπεδο των Προσφυγικών στην Αχαΐα είχαν βρεθεί  περισσότεροι από 150 Φιλιατρινοί, ενώ κοντά ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Τσαφαράς και πολλά από τα μέλη του Δ.Σ.
Ας θυμηθούμε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο ματς… Χώνος, Χρυσομπόλης, Μίχνοβιτς, Δ. Αναστασόπουλος, Μίντζηρας, Χρ. Κωνσταντόπουλος, Μητρόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Εντίμο (63΄ Ασημακόπουλος), Νταγιόπουλος, Αργάνης.  Toυ Νίκου Μπαλόπουλου
~


***  ΒΙΝΤΕΟ :
 Α.~ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών-Εράνη Φιλιατρών 2-1 μπαράζ 26/04/2015: http://youtu.be/jb0BvuwX2eE ,
~ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-Α Ο ΘΗΒΑΣ 1-1 , πεν  7-6 Κύπελλο  Ελλάδας ερασιτεχνών  2015: http://youtu.be/Jg14KqIUV6E ,
~Πρόεδρος Τσκλητήρα Πύλου  2015: http://youtu.be/SeWkxmwzjuE ,
~ΑΡΦΑΡΑ-ΦΙΛΑΤΡΑ  2-1  μπαράζ  σχολιασμοί ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ 27/04/2015 Σ. Γεωργούτζος , Γιώργο; Μπιστικέας  και Ι.Γ. Πουλόπουλος : http://youtu.be/0mQpVfKE79U ,


***     Για  το κύπελλο Ελλάδας  ημιτελικό του Κυπέλλου επαναλειπτικός :   
Τετάρτη 28/04/2015 :
*~ ΞΑΝΘΗ -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης   (1ος αγώνας  1-0  για την Ξάνθη)
*  ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς -ΑΠΟΛΛΩΝ  Αθηνών   (1ος αγώνας 3-0 για Ολυμπιακό ).-


Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ  Αθηνών   1-1 και  (3-0) .-
Τα  γκολ  :  Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Ανγκούλο στο 43΄ με τον Μπενίτες να ισοφαρίζει στο 83'.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπενίτες-Βασιλαντωνόπουλος, Ηρακλής, Χατζή, Σουάνης
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά(72΄ Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (61΄ Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62΄ Μιλιβόγεβιτς), Μπενίτες.
Απόλλωνας Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Λίτσης, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής, Χατζής, Μπαμ (81΄ Πινέιρο), Φαρινόλα (69΄ Σουάνης), Άρσιτς (89΄ Γκόλιας), Ανγκούλο.

  Ιστορική πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
 ~  ΞΑΝΘΗ -ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης  0-0  και (1-0) .-

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 59΄ Ρομάνο (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπετάνος, Σολτάνι, Ράνος, Κυριακίδης - Ρομάνο, Ζιαμπάρης, Περόνε, Πασάς
 ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90΄+ Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (74΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53΄ Ράνος).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75΄ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87΄ Κάσσος), Πασάς (81΄ Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης.

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  :  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΞΑΝΘΗ 
~
***  Βαριά «καμπάνα» της Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ
Στα «μαλακά» έπεσε ο ΠΑΟΒαριά «καμπάνα» της Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκα, ωστόσο, η είσοδος των φιλάθλων στο παρκέ του ΣΕΦ, ήταν βέβαιο πως θα επιφέρει και βαριά τιμωρία. Ετσι, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωλίγκα τιμώρησε τους Πειραιώτες με πρόστιμο ύψους 97.000 ευρώ και έναν αγώνα κεκλεισμένων θυρών. Στις 30.000 ευρώ ήταν το πρόστιμο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για το 4ο ματς με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ.
«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Euroleague ανακοινώνει τις ποινές για όσα συνέβησαν στα Playoffs Game 4:
Αναλυτικά
- Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τη χρήση καπνογόνων, πρόστιμο ύψους 10.000 για τη χρήση αντικειμένων που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του Game 4 στη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
- Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με συνολικό πρόστιμο ύψους 97.000 ευρώ για την εισβολή οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, τη χρήση καπνογόνων μέσα στην αρένα και για περιστατικά που απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα των θεατών καθώς και για την αποτυχία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει τα επεισόδια στο Game 4 της σειράς με την Μπαρτσελόνα.
Επίσης, ο Ολυμπιακός θα δώσει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του στην Euroleague κεκλεισμένων των θυρών».

Newsroom ΔΟΛ
~

*** ο Σωτήρης Γεωργούντζος τρελαίνεται για τον Αστέρα


Αρφαρών

O Σωτήρης ξεσπά για το Αρφαρά: “Μου το φάγατε ρε το χωριουδάκι μου”! (video)
~** Η σειρά του Αριστείδη Σταθόπουλου, του ποδοσφαιρικού «Στάλιν» της Μεσσηνίας  όπως τον αποκαλεί ξανά ο Σωτήρης, αλλά και των Μεσσηνίων διαιτητών ήταν στο «Όλα στη φόρα» να… τα ακούσουν από τον Σωτήρη Γεωργούντζο για τον «πόλεμο» που κάνουν στο χωριό του, το… ξακουστό πια Αρφαρά Μεσσηνίας και την μάχη που έδινε μέχρι και χθες ο τοπικός Αστέρας  για την παραμονή του στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ… :


sportstonoto.gr | ο Σωτήρης Γεωργούντζος τρελαίνεται για τον Αστέρα Αρφαρών : https://youtu.be/8XXEMbTFaVU ,

 http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.

***  Ομογενείς από ΗΠΑ: “1.000.000 δολάρια ήδησε Μαύρη Θύελλα, ούτε ευρώ για… Ράλλη”! 
 Η πρώτη μεγάλη, σοβαρή και επίσημη πρόταση και κατάθεση ενδιαφέροντος αλλαγής πια σκηνικού για την ομάδα της Καλαμάτας έγινε χθες δημόσια για τη Μαύρη Θύελλα…Ομογενείς από ΗΠΑ: “1.000.000 δολάρια ήδη σε Μαύρη Θύελλα, ούτε ευρώ για… Ράλλη”!  Οι ομογενείς από ΗΠΑ, Μεσσήνιοι και μη – που είχε αποκαλύψει το Sportstonoto, θυμίζουμε εδώ και καιρό ότι κινούνται για την είσοδό τους στην ομάδα – κινούνται πια συντεταγμένα να πάρουν την Καλαμάτα στα χέρια τους.  Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες στο «Όλα στη φόρα» και στον Σωτήρη Γεωργούντζο τηλεφωνικά «ζωντανά» από το Σαν Φραγκίσκο ο Προκόπης Παναγόπουλος – ΦΩΤΟ δεξιά, αριστερά του ο Γιώργος Πετρουλάκης, καλεσμένοι πέρυσι στο «Όλα στη φόρα» – ήδη έχουν μαζέψει πάνω από 500.000 ευρώ αναμένεται να φτάσουν το 1.000.000 (!), καθώς η κίνηση βρίσκεται φυσικά ακόμη εν εξελίξει και γενικότερα  το όλο αυτό εγχείρημά τους:   «Έχουμε ήδη συγκεντρώσει περί τις 500.000 ευρώ, αν όλα πάλε καλά και ο κύριος Ράλλης πει το ναι, χωρίς όμως να ζητήσει λεφτά ο ίδιος, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί πολλές φορές και δημόσια, τότε θα προχωρήσουμε  και εγώ προσωπικά ακόμη περισσότερο και μπορούμε να φτάσουμε το 1.000.000 και πιο πολλά. Έχω μιλήσει  ήδη και με τον Νίκο Μπελογιάννη που είναι φίλος του και θα μεσολαβήσει μπας και καταφέρουμε και μιλήσουμε μαζί του. Αν πει το ναι  ο κ. Ράλλης τότε εγώ μέσα στο Μάιο κιόλας μπορώ να είμαι στην Καλαμάτα και να προχωρήσουμε στην αλλαγή στην αγαπημένη μας Μαύρη Θύελλα. Στον κύριο Ράλλη όμως λεφτά δεν δίνουμε. Αν τώρα μας ζητήσει λεφτά ενδιαφέρον από εμάς δεν υπάρχει και το ξεκαθαρίζω σήμερα αυτό. Τα χρήματα θα πάνε όλα στην δημιουργία υποδομών, βοηθητικών γηπέδων κλπ και βέβαια στην απόκτηση παικτών για να πάει του χρόνου η Καλαμάτα σοβαρά και με αξιώσεις πια για το πρωτάθλημα…».  Αυτά λοιπόν είπε μεταξύ πολλών άλλων ο ομογενής  (από την Εύα Μεσσηνίας καταγόμενος) επιχειρηματίας προκαλώντας κυριολεκτικά αίσθηση με τα λεγόμενά του και βέβαια φέρνοντας πλέον τον Γιώργο Ράλλη σε πολύ δύσκολη θέση, για ευνόητους λόγους…  http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ.
~
*** Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στον Εθνικό

Μελιγαλά…    Σύσκεψη Τετάρτη 29/04 (19:00) ΔΣ παικτών& Καλόμαλου! Συμπληρωματικές εκλογές... Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στον Εθνικό Μελιγαλά…Αποχαιρετιστήρια απολογιστική συνάντηση έχουν προγραμματίσει οι άνθρωποι του Εθνικού για την Τετάρτη 29/04 στις 19:00 στο στάδιο του Μελιγαλά.    Ο πρόεδρος των "κυανόλευκων" Σταύρος Στούπας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες  το βράδυ με το sportstonoto.gr  τόνισε μεταξύ άλλων, ότι έχουν προσκληθεί για αύριο στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο του Μελιγαλά, σε ενημερωτική συνάντηση οι συνεργάτες του στην διοίκηση, όλοι οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος.    Θα γίνει ένας μίνι απολογισμός της φετινής αγωνιστικής περιόδου πρόσθεσε ο κ. Στούπας και τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν συμπληρωματικές εκλογές, καθώς η θητεία της νυν διοίκησης λήγει σε ένα χρόνο και ίσως κάποιοι φίλοι του ιστορικού συλλόγου θελήσουν να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να μπουν στην διοίκηση. http://www.sportstonoto.gr/ , .ΣΠΟΡ ΝΟΤΟΥ


***   Η δικαίωση του Στάθη Βανικιώτη!

Από τις πιο σημαντικές, σοβαρές και αθόρυβες μορφές του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, ο Στάθης Βανικιώτης.

    Η δικαίωση του Στάθη Βανικιώτη!


Εμφανέστατα συγκινημένος (ΦΩΤΟ) ήταν μετά το τέλος του μεγάλου μπαράζ με την Εράνη χθες στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, ο προπονητής του Αστέρα Αρφαρών.
Ο Στάθης Βανικιώτης πέτυχε φέτος το 8ο ποδοσφαιρικό (μεσσηνιακό) θαύμα. Πήγε τον Δεκέμβρη στην ομάδα του στο Αρφαρά ενώ αυτή ήταν σε δεινότατη βαθμολογική θέση, έφυγαν μάλιστα 5 βασικοί της παίκτες τον Γενάρη, χωρίς ουσιαστικά να κάνει μεταγραφές, στηρίχθηκε στο ντόπιο στοιχείο, πίστεψε και ανέδειξε τα νέα της παιδιά και πέτυχε το φαινομενικά (τότε) ακατόρθωτο.
Ο Αστέρας έμεινε πανηγυρικά στην Α’ τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας, καταπλήσσοντας τους πάντες, παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο και 12 (!) μόνο «μάχιμους» παίκτες «κόντρα» μάλιστα την Κυριακή στη μεγάλη Εράνη Φιλιατρών.
Στη «μοναχική» του αυτή πορεία ο σεμνός αυτός τεχνικός είχε βέβαια φέτος θερμούς συμπαραστάτες στο Αρφαρά. Τον Γιώργο Μπούρα και την υπόλοιπη διοίκηση των «κυανολεύκων», τους φιλότιμους και παθιασμένους του παίκτες και βέβαια και χθες στο Διαβολίτσι, τον υπέροχο κόσμο του Αστέρα, τον κοιμώμενο γίγαντα αυτού του συλλόγου ο οποίος κατέκλισε κάθε γωνιά του μικρού «παλατιού» του ιστορικού ΑΟΔ.
Όλοι τους έδειξαν τον δρόμο που πρέπει πια ν’ ακολουθούσουν όλες οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες της  χώρας μας. Δουλειά, σεμνότητα, ήθος, υποδομές, ντόπια παιδιά, χωρίς καμία οικονομική αμοιβή, παρά μόνο ηθική.
Από εμάς μόνο σεβασμός και εύγε προς όλους τους και κυρίως για το μεγάλο, αξιοπρεπή και έντιμο δάσκαλο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, τον κύριο με κεφαλαίο «Κ», Στάθη Βανικιώτη

~
*** Είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η ωραία και τόσο ξεχωριστή ομάδα
    Είναι κρίμα να διαλυθεί αυτή η ωραία και τόσο ξεχωριστή ομάδα…   
Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015    
Όλη η ποδοσφαιρική Μεσσηνία – και από χθες το βράδυ στο «Όλα στη φόρα» και … όλη η Ελλάδα - μιλά πλέον για τον μυθικό πια Αστέρα  Αρφαρών του Στάθη Βανικιώτη, που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά και κατάφερε και έριξε στην Β’ Τοπική της Μεσσηνίας κοτζάμ Εράνη Φιλιατρών, στο ιστορικό μπαράζ του Διαβολιτσίου!

Επειδή όμως στο Αρφαρά εδώ και πολλά χρόνια επικρατεί η γνωστή διοικητική αστάθεια – κόντρα με την διοίκηση και την… αντιπολίτευση και με δεδομένο το Δ.Σ. της Κυριακής, αλλά και την Γενική Συνέλευση σε 15 ημέρες (την επόμενη δηλαδή Κυριακή), το μέλλον αυτής της ωραίας και τόσο ξεχωριστής ομάδας φαντάζει πλέον αβέβαιο, καθώς κινδυνεύει με διάλυση.
Θα είναι λοιπόν πολύ κρίμα να εξαφανιστεί από τον χάρτη ο τωρινός Αστέρας πραγματικά των Αρφαρών – και όχι… Καλαμάτας και … Πελοποννήσου όπως παλαιότερα- και στη θέση του να φυτευτεί, να αγοραστεί ένας άλλος, νέος και το κυριότερο ακριβός και «ξένος»…
~

***  Δύο μετάλλια η Μυρτώ στο πανελλήνιο


νεανίδων, 16άδα η Ζωή
     
  Γλυκόπικρα συναισθήματα επεφύλασσε η συμμετοχή του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ρυθμικής νεανίδων που διεξήχθη 24-26 Απριλίου στον Εύοσμο, στη σκέψη ότι και τα δύο κορίτσια που συμμετείχαν έχουν δυνατότητες για ακόμα ψηλότερα. Τεράστια επιτυχία αποτελεί βέβαια για το ΦΟΚ και τη Μυρτώ Αθανασουλάκη η κατάκτηση δύο αργυρών μεταλλίων στους τελικούς των οργάνων. Πιο συγκεκριμένα στο σχοινάκι βαθμολογήθηκε με 14,100 και στις κορίνες με 14,900. Ωστόσο, το κακό ξεκίνημα στο στεφάνι και τη μπάλα της στέρησαν υψηλότερη κατάταξη στο σύνθεση ατομικό, όπου παρ’ όλα αυτά έμεινε για μια θέση εκτός 8άδας και τις πιθανότητες πρόκρισης και στους τελικούς των δύο αυτών οργάνων.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία της Ζωής Πουλοπούλου, η οποία κατετάγη 16η στο σύνθετο ατομικό, με καλύτερη εμφάνιση στις κορίνες, όπου άγγιξε την πρόκριση στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 9η θέση με 13,750. 
~
***  Δεν σφυρίζουν ξανά μέχρι να


 ολοκληρωθεί η υπόθεση οι τρεις διαιτητές
Δεν σφυρίζουν ξανά μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση οι τρεις διαιτητές
Απόφαση του εισαγγελέα
Όπως λοιπόν συνέβη με όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, έτσι και για τους τρεις διαιτητές ο εισαγγελέας επέβαλε περιοριστικούς όρους.
Οι Κώστας Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης και Απόστολος Αμπάρκιολης πέρασαν το πρωί από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη και απολογήθηκαν για περίπου μια ώρα ο καθένας.
Μετά την απολογία τους πήγαν και πάλι στο γραφείο του εισαγγελέα όπου τους γνωστοποιήθηκε πως η απαγόρευση να σφυρίζουν σε οποιοδήποτε παιχνίδι ποδοσφαίρου μέχρι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σημειώνεται ότι τους απαγορεύτηκε η ενασχόλησή τους με τη διαιτησία, όχι με το ποδόσφαιρο γενικότερα.  Newsroom ΔΟΛ
~
***  Δίνει στη δημοσιότητα το φάκελο του


ΠΑΣ Γιάννινα η ΕΠΟ             
 
Με τη συναίνεση Χριστοβασίλη
Δίνει στη δημοσιότητα το φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα η ΕΠΟ  
Κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιήσει τον φάκελο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν πήρε αδειοδότηση,  δεν έχει η ΕΠΟ, σύμφωνα με όσα λέει στην ανακοίνωση της.
Έτσι λοιπόν η Ομοσπονδία καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη, να δηλώσει εγγράφως πως συναινεί στο άνοιγμα του φακέλου αδειοδότησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κατόπιν των πρόσφατων δημόσιων τοποθετήσεων του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χριστοβασίλη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση να δημοσιοποιήσει τον φάκελο αδειοδότησης της ΠΑΕ, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση αναφορικά με τη μη χορήγηση άδειας για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις περιόδου 2015-2016.
Για τον σκοπό αυτό η Ε.Π.Ο. καλεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να δηλώσει εγγράφως ότι συναινεί στο άνοιγμα του φακέλου αδειοδότησης».

Newsroom ΔΟΛ
~
***  Πρόστιμο σε Περέιρα, Κασάμι και


Μελισσανίδη για τον προημιτελικό


Κυπέλλου 


Για πανηγυρισμούς και δηλώσεις
Πρόστιμο σε Περέιρα, Κασάμι και Μελισσανίδη για τον προημιτελικό Κυπέλλου
Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε πρόστιμο 9.000 ευρώ στον προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα και 7.000 ευρώ στον άσο των «ερυθρολεύκων» Παϊτίμ Κασάμι, για τις χειρονομίες τους μετά το γκολ των «ερυθρολεύκων», στον αγώνα ρεβάνς του κυπέλλου με την ΑΕΚ (11 Μαρτίου) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης.
Παράλληλα, η επιτροπή τιμώρησε με πρόστιμο 9.000 ευρώ τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τις δηλώσεις που έκανε την ίδια ημέρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, καθώς και με 2.000 ευρώ πρόστιμο την ΠΑΕ ΑΕΚ, υποχρεώνοντας τον «ισχυρό άνδρα» της Ένωσης να «ανακαλέσει τις επίμαχες δηλώσεις κατά τα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας διαλαμβανόμενα (δηλώσεις στις 11/3)», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~


 **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4147 video. - 4147.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                        9087  βίντεο   .-
 https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4132.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   408 .-      
@stamos01 ,   http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   


     
~**  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015                                           
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .- 
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html
            
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  : ~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .- 
 ~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-  
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html ~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-       ` ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .- 
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-  
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .- 
~ Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  20  Απριλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-20-2015.html .- 
~Ημερήσια  εκδρομή -διαδρομή  στα Καλάβρυτα 19-04-2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/19-04-2015.html .-  
~ ΑRFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  21  Απριλίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-21-2015.html .-      
~ARFARA NEWS    ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  22  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-22-2015.html .-           
 ~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Απριλίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/22-2015.html .-
   ~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Παρασκευή  24  Απριλίου  2015: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-24-2015.html .-
  ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Σάββατο  25  Απριλίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-25-2015.html .  
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-
 ~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.- 
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-

~ ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-  
ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-                  
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-
~                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου