Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα τελευταίας ενημέρωσης Τρίτη 23/12/2014

Άρωμα  τελευταίας  ενημέρωσης  Τρίτη  23/12/2014 :
 

***  Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κάθε μέρα στην Καλαμάτα
 
 Το... σακούλι των Χριστουγέννων είναι γεμάτο εκδηλώσεις Πολλές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και προχθές Κυριακή, τις οποίες διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, οι καλλιτεχνικές σχολές της Κοινωφελούς του Επιχείρησης «Φάρις» και συνεργαζόμενοι φορείς. Την Κυριακή το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου με τίτλο «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα». Εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, σχεδίου και κατασκευές από όλα τα τμήματα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικης κάρτας. Επίσης, ένα συμβολικό δώρο, ένα κεραμικό που απεικόνιζε ρόδι για το νέο έτος 2015, περίμενε τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Σχολών της «Φάρις». Το μεσημέρι της Κυριακής είχε προηγηθεί στην κεντρική πλατεία συναυλία από νέους μουσικούς της Καλαμάτας, σε επιμέλεια του Δημοτικού Ωδείου. Την ίδια ώρα, στον πεζόδρομο Αντωνοπούλου, διεξήχθη εικαστικό εργαστήριο, από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» και το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας. Στα παραμυθόσπιτα της κεντρικής πλατείας, από τις 10.00, πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικο bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS, συλλογή σκελετών και γυαλιών οράσεως από τους Lions, καθώς και η εκδήλωση «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Η Μικρή Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης, προετοιμασία εγχόρδων Σοφία Ευκλείδου) και η μικρή χορωδία έδωσαν συναυλία, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Επίσης, παρουσιάσθηκε το παραμύθι μετά μουσικής «Έρχεται το έλκηθρο» με τα Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας (διδασκαλία - διεύθυνση Λένας Αγγελέτου). Στην κεντρική πλατεία, μεταξύ 18.00 και 21.30, δόθηκε χριστουγεννιάτικο show με μουσικοχορευτικό θέαμα από χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, παρουσιαστές σε συνεργασία με τη Σχολή Fame Dance Academy. Επίσης, χορευτική εκδήλωση από το Σύλλογο Χορού και Γυμναστικής Physical διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία στις 13.00. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συναυλία με Σύνολα Πνευστών και με τη συμμετοχή Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία. Την Παρασκευή το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, το σύνολο Jazzsteps του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (επιμέλεια - διδασκαλία Σύλβιος Σύρρος) παρουσίασε jazz standards από την εποχή του swing και του mainstream. Α.Π. - 

***  Με 168 «Σταύρος Δήμας» και 131 «παρών» η δεύτερη ψηφοφορία
Πιο κοντά σε εκλογές
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
**  Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ψηφοφορίας
Με 168 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα και 131 «παρών» έληξε η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Απούσα από τη διαδικασία ήταν η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές.
Συγκεκριμένα, υπέρ του κ. Δήμα ψήφισαν οι πέντε που είχαν υπερψηφίσει και την πρώτη φορά, δηλαδή οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Γρηγόρης Ψαριανός.
Στη δεύτερη ψηφοφορία θετική ψήφο έδωσαν ακόμη οι Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, καθώς και οι ανεξάρτητοι πλέον πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Η Νίκη Φούντα, η οποία λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της από τη ΔΗΜΑΡ, έμεινε στο «παρών», όπως και ο Θωμάς Ψύρρας, για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες, ότι ανεξαρτητοποιείται επίσης από τη ΔΗΜΑΡ.
Στο «παρών» έμειναν για δεύτερη φορά οι Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος και Μίμης Ανδρουλάκης.
Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνταν 200 ψήφοι, η εκλογή Προέδρου πάει σε τρίτη εκλογή που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Εάν και η τρίτη ψηφοφορία αποβεί άκαρπη, τότε διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές.
~** Η  Δήλωση του κ. Α. Σαμαρά :
και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου και άλλοι βουλευτές σήμερα, ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια.
» Όμως, η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το 'παρών'. Εκεί δεν θα υπάρχει «παρών». Θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Και ο κάθε Βουλευτής θα τεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της Πατρίδας. Εκεί δεν θα υπάρχει 'παρών'. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του, ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας.
» Στην τρίτη, λοιπόν, ψηφοφορία 'παρών' δεν θα υπάρχει.»
*** Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:
«Ούτε η Βουλή ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα Μνημόνια και να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα και λεηλατούν την κοινωνία. Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Με δημοκρατία, με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση, με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε».
Ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές είναι η χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία στη βουλή.
Η συγκέντρωση των 168 ψήφων υπέρ του Σταύρου Δήμα ήταν αναμενόμενη για την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που εκτιμά ότι ενδέχεται να προστεθούν ορισμένοι ακόμη βουλευτές στους 168, ωστόσο εκφράζουν βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται να απαντήσουν στον πρωθυπουργό και στη δήλωση που έκανε μετά την ψηφοφορία, την οποία ήδη θεωρούν «ακραία κινδυνολογική», που προϊδεάζει και την τακτική της κυβέρνησης μέχρι την τρίτη ψηφοφορία.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η δήλωση του πρωθυπουργού δεν αποσκοπεί μόνο στην τρίτη ψηφοφορία, αλλά και αποτελεί ένδειξη του κλίματος πόλωσης που θα επικρατήσει στη χώρα σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος και αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία.
Η  δήλωση  του Πάνου Καμμένου των ΑΝΕΛ :
«Ο ελληνικός λαός να είναι σίγουρος ότι η ελπίδα έρχεται. Με τη γέννηση του Χριστού και την απελευθέρωση της χώρας από τις πολιτικές που επιβάλλουν αυτήν τη στιγμή οι ξένοι κατακτητές. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Θα ξανάρθει το χαμόγελο. Οι ΑΝΕΛ είμαστε όρθιοι και θα παραμείνουμε όρθιοι μέχρι τέλους» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου.
«Τα μαξιλάρια θα έχουν την τύχη όλων εκείνων που παραβίασαν την λαϊκή εντολή» συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Χαϊκάλη, είπε: «Την έκρινε ο λαός».
Η  δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα του γ.γ. του  ΚΚΕ :
«Απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται, απέναντι στα πολιτικά 'πάρε-δώσε' των άλλων δυνάμεων, στους εκβιασμούς αλλά και τις αυταπάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο λαός μπορεί να αντιτάξει την οργάνωση πάλης του, την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας του, με ακόμα πιο δυνατό, αυτή τη φορά, το ΚΚΕ» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ.
Οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ :
«Η άρνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν είναι η άρνηση να συντηρήσουν τις υπάρχουσες πολιτικές. Ο καθένας παίρνει το δρόμο του» είπε ο Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, αλλά και σε σχέση με τις διαρροές από το κόμμα του.
«Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει σελίδα. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κουβέλης, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου.
     «Ο καθένας παίρνει τον δρόμο του» απάντησε, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς για την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα.
Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν και μέσα στη ΔΗΜΑΡ αντιδράσεις στην απόφαση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Σεις είπατε».

*** Γέμισε το «καλάθι ελπίδας» του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών!
     
«Η ελάχιστη προσφορά σου είναι πολύτιμη για κάποιον άλλον…» ήταν το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών για το «Καλάθι Ελπίδας», την πρωτοβουλία που πήραν να συλλέξουν τρόφιμα για έχοντες ανάγκη συνανθρώπους!
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, την Παρασκευή και το Σάββατο, στα σπιτάκι του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία των Φιλιατρών, πήγαιναν τρόφιμα μακράς διάρκειας για να γεμίσει το «Καλάθι Ελπίδας»!
Και το «Καλάθι Ελπίδας» γέμισε, με τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Μια ανταπόκριση που αναδεικνύει πως ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, με τα πολλά προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, ακόμα και από το υστέρημά τους, συνδράμουν για να απαλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία συνανθρώπων μας που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες!  «Ένα μπράβο &  ένα ευχαριστώ είναι λίγα μπροστά στα τόσα που κάνετε μαζί με εμάς για να βελτιώσουμε την πόλη μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας!», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών!Η.Γ.

***  Επίδοση επάθλων για αφίσες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από το Δήμο Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Π. Νίκας επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και επέδωσε έπαθλα σε μαθητές για τα έργα τους, τα οποία βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό δημιουργίας περιβαλλοντικής αφίσας. Ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθη το Νοέμβριο και οι αφίσες τις οποίες ξεχώρισε η κριτική επιτροπή, έχουν αναρτηθεί στο ΚΠΕ. Οι βραβευμένες αφίσες δημιουργήθηκαν από το μαθητή Αθανάσιο Πλακιά του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας και από τη μαθήτρια Λουίζα Σπεντζοπούλου του 2ου Λυκείου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος επέδωσε σε καθέναν μιαν επιταγή 150 ευρώ, ως συμβολικό έπαθλο, καθώς ο Δήμος αθλοθέτησε αυτές τις βραβεύσεις ύστερα από αίτημα του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Απευθυνθείς σε μαθήτριες και μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΚΠΕ, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε και συνεχάρη τα παιδιά διότι βοηθούν καίρια το Δήμο στην προσπάθεια για την ανακύκλωση. Με τη βοήθειά τους, καθώς τα παιδιά παροτρύνουν τους μεγάλους, ο Δήμος βρίσκεται στην πανελλαδική πρωτοπορία όσον αφορά στην ανακύκλωση, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει για ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των απορριμμάτων και εξοικονόμηση πόρων. Ο δήμαρχος γνωστοποίησε πως από του χρόνου θα αυξηθεί ο αριθμός των βραβείων και το χρηματικό έπαθλο για τις βραβεύσεις περιβαλλοντικής αφίσας. - 

*** Οι ελιές είναι παντού εκτός από την Καλαμάτα

Τι και αν η πόλη μας θεωρείται από τις πιο μεγάλες δυνάμεις στον κόσμο σε παραγωγή ελαιολάδου… Τι και αν υπάρχει ποικιλία «ελιά Καλαμάτας»… Τι και αν γίνεται ολόκληρη μάχη για να ανέβει η τιμή του ελαιολάδου… Στο Δήμο Καλαμάτας και ειδικότερα σε αυτούς που επιλέγουν τα δέντρα που θα φυτευτούν, φαίνεται ότι τα ελαιόδεντρα δεν αρέσουν. Είναι ζήτημα αν σε όλη την πόλη έχουν φυτευτεί 20 ελιές. Πάντως, στην Αθήνα γενικά αλλά και συγκεκριμένα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η πρώτη και τελευταία εικόνα που βλέπει ένας ταξιδιώτης είναι ελιές. Μήπως ήρθε η ώρα και η Καλαμάτα να βάλει αυτό το δέντρο στην πόλη; Εκτός αν οι μουριές και οι πλάτανοι (που ήδη ανασηκώνουν τα πεζοδρόμια) είναι πιο ωραίοι και αντιπροσωπευτικοί. Π.Μπ. - 

*** Κανείς δεν τον αποζημιώνει!

Τελικά, πιο χαμένος (εξαιρουμένων των τραυματισμένων αστυνομικών) από τη συμπλοκή με τους «ληστές με τις βαριοπούλες» το 2012 στη οδό Ευριπίδου είναι ο πολίτης το αυτοκίνητο του οποίου πήραν για να φύγουν και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ο άνθρωπος, εκτός του ότι κινδύνεψε εκείνη τη στιγμή γιατί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, έχασε το αυτοκίνητό του και κανείς δεν τον αποζημιώνει! Άνθρωπος του μεροκάματου είχε ένα απλό αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει, και χωρίς δική του υπαιτιότητα ταλαιπωρείται τόσο καιρό. Β.Β. -

*** 

***  Άρωμα   Αθλητικής  ενημέρωσης :

*** 4ημερο ρεπό τα Χριστούγεννα αλλά μικρές ανάσες της Πρωτοχρονιά για την Καλαμάτα 

Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα έχασε έδαφος με την ισοπαλία στο Κυριακάτικο ματς και φαίνεται ότι το Δημοτικό Στάδιο δεν της πάει, αφού μετρά πολλές απώλειες, όπως αλήθεια είναι ότι στον β΄ γύρο τα δύσκολα παιχνίδια είναι μακριά από το «σπίτι». Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν μετά τον αγώνα με τον Αιολικό, και έχουν βάση, όπως βάση έχει η ωμή ποδοσφαιρική πραγματικότητα του που μπορεί να φθάσει η Μαύρη Θύελλα. Σαφέστατα έχει αδυναμίες και έχουν γίνει εμφανείς, όμως εάν ο Αιολικός «είναι» ομάδα πρωταθλήματος, τότε η Καλαμάτα είναι πολύ πιο πάνω, τουλάχιστον με αρχή την εμφάνιση του Συλλόγου της Λέσβου στο προχθεσινό ματς. Θεωρούμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, και η διαφορά είναι ελάχιστη. Θα λέγαμε ότι εξαρτάται κυρίως από την ομάδα της Καλαμάτας η κάλυψή της και λιγότερο από τους άλλους. Άλλωστε όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, εκεί όπου θα παίξει σχεδόν όλα τα ντέρμπι του β΄ γύρου, δείχνει πολύ πιο απειλητική και αποτελεσματική. Έχοντας λοιπόν ως βάση τα παραπάνω, ο Νίκος Κουρμπανάς θα προσπαθήσει να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για να δείξει η ομάδα ακόμη καλύτερο πρόσωπο, κάτι που κρίνεται αναγκαίο. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε τετραήμερο ρεπό για τα Χριστούγεννα, όμως με την επιστροφή οι παίκτες θα προσηλωθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον Μανδραϊκό. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Λουμπαρδέας και το ίδιο θα γίνει με παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, κάτι που δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες, ίσως για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών όπως οι Νιφορόπουλος, Δημητριάδης, όμως στο επόμενο ματς και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στη διακοπή, οι προϋποθέσεις θα φαντάζουν ιδανικές.Παραπάνω από πιθανό το σενάριο επιστροφής Κωνσταντόπουλου Ο Νίκος Κουρμπανάς άνοιξε με τις προχθεσινές του δηλώσεις το μέτωπο μεταγραφών και ενίσχυσης της ομάδας, χωρίς βεβαίως να μιλήσει για ονόματα, κάτι που κρίνεται λογικό, αφού η μεταγραφική περίοδος απέχει κάμποσες ακόμη μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ποδοσφαιριστών που φαίνεται να ενδιαφέρει την Καλαμάτα, είναι ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Θύελλα το Καλοκαίρι, μετακομίζοντας στον Κισσαμικό. Τις τελευταίες εβδομάδες επέστρεψε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και οι φήμες επιστροφής του στη Μαύρη Θύελλα φούντωσαν όπως ήταν λογικό, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ικανό να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας. - 

***  Βαφτίσια στην Καλαμάτα ο Παπασταθόπουλος

Ο γάμος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου μπορεί να είχε γίνει στο Σούνιο, όμως τα βαφτίσια θα γίνουν στην Καλαμάτα! Την κορούλα του διεθνή Μεσσήνιου άσου της Ντόρτμουντ θα βαφτίσει ο συμπαίκτης του στην Εθνική μας και νυν ποδοσφαιριστής της Τραμπζονσπόρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Το μυστήριο θα τελεστεί την προσεχή Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αναστάσεως στην Παραλία. - 

***

***
BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =

http://www.youtube.com/stamos01 ,        3937   video.-                         

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2275     video.-                

3. - Vlasis Skoulikas =   

http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 269   video.- 

Σύνολον                                              8481    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-

http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2698   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   336   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :

~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-

~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-

  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 

~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-

~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,

~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-

~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-

~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-

~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-

~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,

~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-

~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-

~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-

~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-

~ Εκδηλώσεις  εκδρομές  Διαδρομές Άρωμα  Ελλάδας  08/12/2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/08122014.html .-

 ~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τρίτη  09/12/2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/09122014.html ,.-

~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τετάρτη  10/12/2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/10122014.html ,.-

~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,

 Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 :  

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html

~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,

~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-

~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-

~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-

~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-

~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-

~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-

~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-

~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-

~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος ΚΑΛΑΜΑΤΑ    Τρίτη  16/12/2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-

~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/17-2014.html ,.-

~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  17/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/17122014.html .-

~Αθλητικό Διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/17-18-2014.html ,.-

~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/18-2014.html ,.-

~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ   , Παρασκευή 19/12/2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/19122014.html  ,.-

~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  20-12-2014 Ενημέρωση  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/20-12-2014.html  ,.-

~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/20-21-2014.html ,.--

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21/12/2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/21122014.html ,.-

~ Επικαιρότητα ,Ειδήσεις , Ενημέρωση Δευτέρα 22/12/2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/22122014.html .-

~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος   Δευτέρα  22/12/2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/22122014.html .-

~Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τρίτη  23/12/2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/23122014.html .-

Άρωμα  τελευταίας  ενημέρωσης  Τρίτη  23/12/2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/23122014.html .-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου