Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014

 
Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014  :



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΩ ΑΥΡΙΟ Σάββατο 06/12/2014 !
~** ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2014  : http://youtu.be/UHhmqQTCaf8 ,.-

~**Ι Ν  Αγίου Νικολάου Αρφαρών  2014 : http://youtu.be/LghD_LyizrI ,.-

~**Ι Ν Αγίου Ιωάννη Αρφαρών  2014 :  http://youtu.be/-pbw2mqyKRY ,.-
***    Στο φως η ανατίναξη του φούρνου του Π. Κωνσταντινέα το 2012 στην Καλαμάτα          
            
Π. Κωνσταντινέας: «Δεν έχω καμία πληροφορία για τα άτομα…»
Ποινικές διώξεις σε 16 άτομα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο 
Ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες και έδρασαν παρανόμως από το 2011 ως και το 2013, ασκεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με βάση το πόρισμα 173 σελίδων που συνέταξε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας Αριστείδης Κορέας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια).
Οι διώξεις είναι, πάντως, προσωποποιημένες, και βασίζονται στις εξής κατηγορίες: συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία ως προς την εγκληματική οργάνωση. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και ηθική αυτουργία με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος.
Στα αδικήματα συγκαταλέγεται κι αυτό της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.
Την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρουν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Άξονες του πορίσματος είναι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αγώνες, καθώς και η έκρηξη βόμβας στο αρτοποιείο του διαιτητή κ. Πέτρου Κωνσταντινέα στις 22 Φεβρουαρίου 2012 στην Καλαμάτα, οι ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων αλλά και πολιτικού προσώπου κι άλλων.
Ο κ. Κωνσταντινέας είχε διαιτητεύσει εκείνη την περίοδο αγώνα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, όπου κατηγορήθηκε από παράγοντες της πειραϊκής ΠΑΕ για μεροληψία υπέρ της Ξάνθης με το μη καταλογισμό ενός πέναλτι.
Σε κατάθεση που είχε δώσει ο αποχωρήσας διαιτητής στις 29 Δεκεμβρίου 2013 στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, ανέφερε ότι παραμονές του αγώνα ένας πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ επισκέφθηκε με τη συνοδό του το φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα, λέγοντάς του: «Πρέπει να κερδίσει το παιγνίδι ο Ολυμπιακός».
Ανέφερε, επίσης, ότι την ίδια ημέρα συναντήθηκε με άλλον παράγοντα του ποδοσφαίρου, ο οποίος του είπε «πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός... πρόσεξε μην πέσει κανένας παίκτης στην περιοχή και δε δώσεις πέναλτι... όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντάξει και μη φοβάσαι τον παρατηρητή διαιτησίας... πρέπει για το καλό σου και για το καλό όλων μας να κερδίσει ο Ολυμπιακός».
Λίγες ημέρες πριν από τη βομβιστική επίθεση στο φούρνο του κ. Κωνσταντινέα είχε σημειωθεί επίθεση στον ίδιο χώρο με πέτρες.
Πάντως, οι φυσικοί αυτουργοί των εν λόγω επιθέσεων δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί.
Σημειώνεται ότι σε παρόμοιες επιβαρυντικές αναφορές για ποδοσφαιρικούς παράγοντες έχουν προχωρήσει, στο πλαίσιο της έρευνας του κ. Κορέα, κι άλλα θύματα επιθέσεων.
Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ»
«Δεν έχω καμία πληροφορία
για τα άτομα…»
Με αφορμή την παραπάνω είδηση, το «Θάρρος» επικοινώνησε με τον κ. Κωνσταντινέα. Όπως μας μετέφερε, δεν είχε πληροφορηθεί ακόμα το βούλευμα του εισαγγελέα κ. Κορέα για την υπόθεση και δε γνωρίζει αν εξιχνιάστηκε ή όχι.
Μας τόνισε, δε, ότι κόντρα σε φίλους και γνωστούς, που καλοπροαίρετα τον συμβούλευαν να μην καταθέσει, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του εισαγγελέα κ. Κορέα και εκεί είπε όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση, που του στοίχισε αρκετά τόσο σε οικονομικό όσο, κυρίως, σε προσωπικό επίπεδο.
Τέλος, σημείωσε ότι και ο ίδιος περιμένει με αγωνία να ενημερωθεί για το βούλευμα του εισαγγελέα Κορέα.  
 
*** Με 3 οργανώσεις διακινούσαν ναρκωτικά σε χρήστες σε όλη την Ελλάδα (φωτογραφίες και βίντεο) 

 
 
  Η δράση τριών εγκληματικών οργανώσεων, άρρηκτα συνδεδεμένων, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, περιγράφεται στις 210 σελίδες της δικογραφίας που κατατέθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου. Η συντριπτική πλειοψηφία της δικογραφίας περιλαμβάνει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» το κύκλωμα διακίνησης που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Ο γνωστός «κοριός» της ΓΑΔΑ στην Αθήνα κατέγραφε σχεδόν επί δύο μήνες τις συνομιλίες των 20 συλληφθέντων (ανάμεσά τους και μια γυναίκα) και των 136 εμπλεκομένων, μέχρι προχθές που έγιναν επιχειρήσεις σύλληψης σε Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία και Ζεφύρι Αττικής. Της Βίκυς Βετουλάκη - 
Δικαστήρια Καλαμάτας 4-12-2014  , Βίντεο :  
 
 
  ***  ΚΕΦΙΑΠ Φιλατρών: Εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία,χωρίς προσωπικό και μέσα «ψυχορραγεί»         
     ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ , Βίντεο : http://youtu.be/0SCrtkRcYHk ,
 
 
Συνεργείο του Star προβάλει δραματικές εικόνες
 Χειρότερη και από τραγική είναι, δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί στο ΚεΦΙΑπ (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών, με το Κέντρο, ουσιαστικά, να ψυχορραγεί και οι τριάντα, περίπου, άνθρωποι που φιλοξενούνται σε αυτό να είναι παρατημένοι και εγκαταλελειμμένοι από την επίσημη Πολιτεία!
Όπως καταγγέλθηκε στο «Θ», εδώ και ένα μήνα, περίπου, το Κέντρο έμεινε χωρίς ζεστό νερό, επειδή είχαν πρόβλημα οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και είχαν χαλάσει οι κυκλοφορητές. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Υπάρχουν φοβερές ελλείψεις σε είδη υγιεινής, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.ά., ακόμη και σε λάμπες φωτισμού!
  Το Κέντρο Φυσικής - Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚεΦΙΑπ) Φιλιατρών έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, τα οποία κάθε μέρα που περνά χωρίς να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται – από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας όπου υπάγεται, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας – γίνονται ακόμη μεγαλύτερα και εξαιτίας αυτών όχι απλώς υπολειτουργεί, αλλά, ουσιαστικά, απλώς υπάρχει «στα χαρτιά».
Προσωπικό επαρκές δεν υπάρχει, ούτε καν το αναγκαίο, για να μπορεί, έστω, να λειτουργεί υποτυπωδώς. Τονίζεται, δε, πως επαρκές προσωπικό δεν υπήρξε ποτέ στο ΚΑΦΚΑ από ιδρύσεώς του, αλλά στις μέρες μας η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ!
Ανά διαστήματα, ωστόσο, ενισχύεται κάπως με προσωπικό μέσω προγραμμάτων μερικής απασχόλησης, κοινωφελούς εργασίας κ.ά., χωρίς, όμως, να επιλύονται τα προβλήματα. Παρά τις εξαγγελίες, παρά τις δεσμεύσεις, παρά τις υποσχέσεις, καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει υλοποιηθεί για, πραγματική, στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του.
Το ΚΑΦΚΑ ιδρύθηκε και απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, άνω των 18 ετών, για να τους προσφέρει υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, με εξειδικευμένο ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα από νοσηλευτικό τμήμα, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπευτήριο, κοινωνική υπηρεσία.
Στις μέρες μας, αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια, το προσωπικό που υπηρετεί είναι ελάχιστο, λείπουν σημαντικές ειδικότητες και σε πολλές από τις βραδινές βάρδιες είναι μόνο ένα άτομο. Οι ελλείψεις σε είδη υγιεινής και λοιπά αναλώσιμα είναι τεράστιες, όπως προαναφέραμε, και ευτυχώς που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εθελοντές που βοηθούν, ανιδιοτελώς, προσφέροντας, όπως και όσο μπορούν, κάποια είδη και υλικά.
Όμως, οι εθελοντές και οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επίσημη Πολιτεία, που οφείλει να σκύψει με σοβαρότητα στα προβλήματα του ΚΑΦΚΑ και να τα αντιμετωπίσει άμεσα, όχι μόνο λόγω θεσμικών αρμοδιοτήτων και νομικών υποχρεώσεων, αλλά σεβόμενη τον ανθρώπινο πόνο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις ανθρώπινες ψυχές που φιλοξενούνται στο ΚΑΦΚΑ.
Του Ηλία Γιαννόπουλου  
 Αποκλειστικό Star:«Αποθήκη ψυχών» το ίδρυμα για ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα στα Φιλιατρά
Σε «αποθήκη ψυχών» έχει μετατραπεί το κέντρο φυσικής ιατρικής αποκατάστασης στα Φιλιατρά. Κραυγές απελπισίας από ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.
Τριάντα ψυχές που δεν νιώθουν ούτε τις μύγες που περπατούν πάνω τους την ώρα που τρώνε. Άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα έχουν αποθηκευτεί με όλη την σημασία της λέξης στο παρατημένο από όλους κέντρο αποκατάστασης φυσικής ιατρικής στα Φιλιατρά.
Μόλις 8 υπάλληλοι για όλες τις βάρδιες. Τρεις γυναίκες την ώρα του ρεπορτάζ για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Οι συνθήκες διαβίωσης το λιγότερο τραγικές. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας είναι απελπιστικές. Όπως μπορείτε να δείτε, πάνω στα κρεβάτια των ασθενών κοιμούνται γάτες, ενώ μύγες υπάρχουν παντού.
Όλες οι τουαλέτες σύμφωνα με την καθαρίστρια είναι βουλωμένες και δεν υπάρχουν καζανάκια.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Την ώρα του ρεπορτάζ ένας από τους τρόφιμους του κέντρου κλείδωσε το συνεργείο του Star μέσα στην πτέρυγα.
Κινδυνεύουμε φωνάζουν οι μόλις 4 υπάλληλοι της βάρδιας καθώς κάποιοι από τους νοσηλευόμενους είναι επιθετικοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι ακόμη και την ώρα που τους μιλάμε.
Την ώρα του φαγητού τα πράγματα χειροτερεύουν. Σε έναν μικρό χώρο ανάμεσα σε γάτες που περπατούν ανάμεσα στα πόδια τους οι τρόφιμοι, όσοι μπορούν να φάνε μόνοι τους προσπαθούν να ξεχωρίσουν το φτωχικό φαγητό τους από τις εκατοντάδες μύγες που βρίσκονται σχεδόν παντού.
Εικόνες που προκαλούν ντροπή και αγανάκτηση. Τρόφιμοι και προσωπικό το μόνο που παίρνουν ως απάντηση στα προβλήματά τους είναι κάντε υπομονή τα πράγματα θα αλλάξουν
 
 ***  Η οργάνωση που εξαπατούσε ιερείς και στη Μεσσηνία (φωτογραφία)          
   
Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες τριών ατόμων 
 Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών ατόμων, που συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου, σε αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διαπράξει, το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον 13 απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τα 235.000 ευρώ.
Πρόκειται για τους: Καραγκιόζη Στέφανο του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25/3/1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας, Κουτούλα Νίκο του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9/3/1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας, Γκαϊτατζή Παναγιώτη του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14/7/1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/

***  Ο μητροπολίτης Πτολεμαΐδος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας (φωτογραφίες)

 
 
Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα, για να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό εσπερινό. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης. Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και την προσωπικότητα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ευχόμενος η βιωτή αλλά και η πίστη της να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πιστό. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά με υγεία και η εορτάζουσα Αγία να δώσει δύναμη στον καθημερινό αγώνα όλων. Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός - 

 ***  Μιχαηλίδης σε Αθανασίου: Πεινάω και θα με χορτάσει μόνο το λαρύγγι σου         
            
Μέσα από το Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που κάνει σε συμπαράσταση του Νίκου Ρωμανού, ο Γιάννης Μιχαηλίδης απειλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. 
Με επιστολή του μέσα από το νοσοκομείο, ο καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης τον Φεβρουάριο του 2013 αλλά απαλλαγμένος από την κατηγορία συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αφού εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Νίκο Ρωμανό και υπόσχεται να μείνει κοντά του ως το τέλος, εξαπολύει απειλές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης.
«Είμαι πολύ πεινασμένος. Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει ξανά, είναι το λαρύγγι σου», είναι η φράση με την οποία κλείνει την επιστολή του και την οποία απευθύνει τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Το κείμενο της επιστολής του Γιάννη Μιχαηλίδη από το Τζάνειο«Γράφω αυτές τις γραμμές, για να εκφράσω τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ευρεία και πολύμορφη δραστηριότητα αλληλεγγύης των συντρόφων εκτός των τειχών.
Όχι μόνο γιατί ξεπέρασε ως τώρα κάθε προσδοκία μου σε έκταση, ευρηματικότητα, οργάνωση-συντονισμό, επιμονή και επιθετικότητα, με καταλήψεις κομβικών κρατικών και καπιταλιστικών κτιρίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, με οργανωμένες συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, με τις επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής και τις αντάρτικες επιθέσεις όλων των ειδών. Γιατί είναι αυτό που σπάει τη μοναξιά του κελιού μου και με κάνει να χαμογελάω, γιατί το βράδυ της Τρίτης δεν ήμουν φυλακισμένος, ήμουν ανάμεσά σας και ένιωθα τη ζέστη των φλεγόμενων οδοφραγμάτων.
Γιατί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ίδια η ύπαρξη αυτού του μετώπου αγώνα είναι μια νίκη από μόνη της, τόσο για την άμεση προοπτική που έχει όσο και για την παρακαταθήκη που αφήνει.
Γνωρίζω πολύ καλά, οτι οι χιλιάδες σύντροφοι που εμπλέκονται σε αυτή τη μάχη που ξεκίνησε ο Νίκος με πολλούς προβληματισμούς αλλά μπόλικη αποφασιστικότητα, έχουν τεράστιες διαφορές στις αντιλήψεις και πρακτικές αγώνα τόσο μεταξύ τους, όσο και με εμάς τους ίδιους. Όμως μέσα από την ποικιλότητα, ανθεί η εξέλιξη. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της αναρχικής αλληλεγγύης, συνδέει χωρίς να ταυτίζει, ενώνει χωρίς να ομογενοποιεί. Και όταν είναι προσανατολισμένη στη δράση πετυχαίνει.
Όταν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης αναφωνούν οτι τίθεται πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας όσο παρατείνεται η απεργία πείνας, συνειδητοποιώ οτι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, και τα κενά που αφήνουν οι διαλυμένες σκέψεις απελπισίας που προκαλεί η παρατεταμένη αδράνεια στην ασφυκτική συνθήκη του εγκλεισμού, χρωματίζονται με νόημα ξανά, η εξέγερση είναι πάντα επίκαιρη.
Τα όνειρά μας θα γίνουν εφιάλτες τους.
Η μαχητική αναρχία ξύπνησε και βρυχάται.
Τίποτα δεν τελείωσε όλα τώρα αρχίζουν.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
 Προς το Νίκο:
Αδερφέ κράτα γερά, τους ανακάτεψες τη γιορτή αρκετά καλά ως τώρα. Εσύ δεν κάμπτεσαι, άρα θα λυγίσουν αυτοί. Μένω δίπλα σου ως την τελική νίκη.
Προς τον Αθανασίου:
Είμαι πολύ πεινασμένος. Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει
ξανά, είναι το λαρύγγι σου.
Γιάννης Μιχαηλίδης
»    ,    www.newsit.gr   ,.-

***   Πορτοφολάκιας χτύπησε στην Καλαμάτα         
           
Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφαίρεσε από ημεδαπό πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρήματα.
Το πορτοφόλι και τα χρήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Επιπλέον, ο 54χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.  

***  Η κολώνα και η ασημαντότητα (φωτογραφίες)           
     
Η ασημαντότητα έχει βγει μπροστά εδώ και καιρό. Πουλάει «ιδεολογίες», «νέες ιδέες», «εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής».
Όταν ο Κορνήλιος Καστοριάδης έγραφε για την «Άνοδο της Ασημαντότητας», είχε ασφαλώς άλλα πράγματα στο νου του, όπως την υπερεκτίμηση του χρήματος και του κέρδους και την υποβάθμιση άλλων αξιών και την εξαφάνιση άλλων σημαντικών για τον άνθρωπο πραγμάτων.
Από την άλλη, η ασημαντότητα που μας περιβάλλει είναι και το κλειδί της σοφίας. Τίποτε, άλλωστε, στη ζωή δε διαρκεί πολύ, τίποτα δεν είναι για πάντα. Αυτό ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, δε θέλει να το δει, ούτε στη μία του εκδοχή ούτε στην άλλη.
Γι’ αυτό και «στόλισε» τη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας Βασιλέως Γεωργίου Β’ με αυτή την αντιαισθητική - κατά τη γνώμη μας - κολώνα, ενθύμιο των έργων και των ημερών του...  Α.Π. 
 
 ***  Χ Α Ο Σ για ακόμα μια φορά στο παρκινγκ του Νέδοντα (φωτογραφίες) 

 
Για ακόμα μια ημέρα στο κεντρικό παρκινγκ του Νέδοντα επικρατεί ένας κακός χαμός, τελικά σε αυτό το σημείο ή θα είναι τόσοι υπάλληλοι που θα αναρωτιέσαι γιατί τόσοι πολλοί ή θα είναι ελάχιστοι. Σήμερα λοιπόν είμαστε στη δεύτερη περίπτωση, ένας υπάλληλος στην είσοδο, έτσι οι οδηγοί που πάνε προς την έξοδο πρέπει να κατέβουν από το αυτοκίνητο τους και να πάνε στο ταμείο να πληρώσουν. Η ουρά που έχει σχηματιστεί είναι τεράστια και οι φωνές και οι κόρνες δεν έχουν σταματημό. - 



***  Τουριστική προβολή του Μοριά από την Aegean 

Ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου Την πρόθεσή της να συμμετάσχει και να υποβάλει προσφορά στον ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών διαφημιστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου από αεροπορικά μέσα μεταφοράς, ανακοινώνει η Aegean. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προτίθεται να συμμετάσχει και να υποβάλει προσφορά στον ανοικτό διαγωνισμό με αριθμό Προκήρυξης 9/2014, για την ανάθεση των υπηρεσιών διαφημιστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου από αεροπορικά μέσα μεταφοράς, που προκηρύχθηκε από την «Πελοπόννησος Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 11η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 μ.μ. Περαιτέρω, ανακοινώνεται από την εταιρεία ότι οι ανώνυμες εταιρείες – μέτοχοί της, που οφείλουν σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις του Π.Δ. 82/1996 να έχουν ονομαστικοποιήσει τις μετοχές τους μέχρι φυσικού προσώπου, οφείλουν να της παράσχουν εμπροθέσμως πλήρη στοιχεία για το μέχρι φυσικού προσώπου προσδιορισμό των μετοχών τους κατά την έννοια του άρθρου 3 παρ. 1 του ως άνω Π.Δ., σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσής τους με την εν λόγω υποχρέωσή τους στερούνται των δικαιωμάτων παραστάσεως και ψήφου στη γενική συνέλευση της Εταιρείας, καθώς και των κάθε είδους περιουσιακών δικαιωμάτων που απορρέουν από τη μετοχική ιδιότητα. - 

*** Η απόλυτη φρίκη: Μητέρα προσπάθησε να φάει ζωντανό το νεογέννητο παιδί της
© Παρέχεται από: News247.gr
Απόλυτη φρίκη και παγκόσμιος αποτροπιασμός για το περιστατικό που σημειώθηκε σε πόλη της Κίνας.
Μια μητέρα που είχε γεννήσει λίγες ημέρες πριν, προσπάθησε να φάει ζωντανό το νεογέννητο μωρό της. Μια νοσοκόμα ήταν εκείνη που είδε την 24χρονη Λι Ζενγκούα να δαγκώνει με μανία το χέρι του βρέφους. Η νοσοκόμα κάλεσε αμέσως βοήθεια και προσπάθησε να απομακρύνει τη γυναίκα από το μωρό.
Οι γιατροί αναγκάστηκαν να της χορηγήσουν ηρεμιστικό για να καταφέρουν να ησυχάσουν τη γυναίκα που βρισκόταν σε κρίση.
Το περιστατικό συνέβη στην Shenzhen στη νότια Κίνα επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Η ετοιμόγεννη γυναίκα εντοπίστηκε από περαστικούς στο δρόμο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει με ασφάλεια.
  © Παρέχεται από: News247.gr
Αφού γέννησε, το νοσοκομείο προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της. Ήταν η τρίτη ημέρα από  τη γέννηση του παιδιού όταν η νοσοκόμα είδε τη μητέρα να δαγκώνει με μανία το μωρό.
Όπως είπαν οι γιατροί το μωρό αιμορραγούσε και ένα μεγάλο σημείο στον καρπό του έχει μελανιάσει. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα πρέπει να ζούσε μόνη της σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στους δρόμους καθώς η πεθερά της την είχε διώξει από το σπίτι όταν άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα.
  © Παρέχεται από: News247.gr
Κανένας από την οικογένεια δεν την είχε αναζητήσει και ούτε είχαν ειδοποιήσει τις αρχές για την κατάστασή της. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα ενώ είναι σχεδόν δεδομένου πως θα της αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού.   Πηγή: Mirror
 
***  Προβλήματα από την καταιγίδα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
Η αδιαφορία «πνίγει» δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις
  Δύσκολη βραδιά η προχθεσινή για την Καλαμάτα, αλλά και τη Μεσσηνία γενικότερα, εξαιτίας της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα και δρόμοι να πλημμυρίσουν, ενώ καταστροφές υπέστησαν επιχειρήσεις και αγροτικές εκτάσεις.
Ειδικότερα, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Κηπούπολης, αφού η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων, στην οδό Φαρών, τη Νέα Είσοδο, την περιοχή Ασπροχώματος, το Γενικό Νοσοκομείο, την περιοχή της ΒΙΠΕ, τις κοινότητες της Σπερχογείας και του Άρι.
Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην «Κεραμοποιία Αναγνωσταρά», όπου το ύψος του νερού ανέβηκε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμα και οι υποδομές της επιχείρησης.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Θ. Αναγνωσταρά, σχολίασε ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο εργοστάσιο δεν είναι προϊόν των- έστω και έντονων- καιρικών συνθηκών, αλλά αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο δρουν οι κρατικές υπηρεσίες σε όλους τους βαθμούς διοίκησης. Αδιάφορα και με σπουδή να ρίχνει η μία τις ευθύνες στην άλλη.
«Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται από το 1974 και ποτέ τόσες δεκαετίες δεν είχαμε αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις με αυτές που βιώνουμε την τελευταία διετία. Με τη λογική που επικρατεί και με το γεγονός ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας, περιμένουμε, δυστυχώς, τα χειρότερα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Θεωρώ ότι κάποιες πρόχειρες τεχνικές παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν στην περιοχή που βρίσκεται η επιχείρηση, μαζί με κάποιες εργασίες στο δρόμο, είναι η αιτία των προβλημάτων που βιώνουμε. Βεβαίως, εδώ και μήνες προσπαθώ να εξηγήσω το πρόβλημα στους αρμόδιους, αλλά με στέλνουν από τον... Άννα στον Καϊάφα. Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον μας. Γι' αυτό και θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Δεν είναι δυνατό η επιχειρηματικότητα να βάλλεται από παντού» σχολίασε.
Σύμφωνα με τον κ. Μενούνο που συνεργάζεται με το «Θ», σε λιγότερο από μια ώρα έπεσαν συνολικά 58.2 mm, ενώ τα 45.0 mm έπεσαν μέσα σε μισή ώρα. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός στο Κέντρο κατέγραψε 58.2 mm, ο σταθμός στο Νησάκι 48.2 mm και ο σταθμός στο Λιμάνι 48.6 mm.
Σημειώθηκαν ιδιαίτερα υψηλές ραγδαιότητες, με το μέσο όρο να είναι για αρκετή ώρα από 80.0 - 280.0 mm/hr. Η μέγιστη ραγδαιότητα σημειώθηκε στο σταθμό στο Νησάκι 329.2 mm/hr, στο σταθμό του Κέντρου 261.8 mm/hr και στο Λιμάνι 281.0 mm/hr.
Επίσης, μετρήθηκαν ισχυρές ριπές ανέμου κατά τη διάρκεια της καταιγίδας: 61.2 km (7 μποφόρ) στο Νησάκι, 48.3 km (6 μποφόρ) στο Κέντρο και 37.0 km (5 μποφόρ) στο Λιμάνι.
Γενικότερα, είναι σαφές ότι ο σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη δε γίνεται για τέτοιου μεγέθους κλιματικά φαινόμενα και, ως εκ τούτου, οι καταστροφικές συνέπειες δε θα μπορούσαν να αποφευχθούν πλήρως. Εντούτοις, είναι άξιος απορίας ο βαθμός αιφνιδιασμού μας. Ως γνωστόν, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ, οι επιπτώσεις του δεν είναι κάτι που θα συμβεί στο μέλλον και αφορά, κυρίως, στη συχνότητα των ακραίων φαινομένων και όχι τόσο στην έντασή τους.
Δυστυχώς, για τα αποτελέσματα και την παράλυση όλης της πόλης για αρκετές ώρες δε φταίνε μόνο τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Φταίνε όλοι εκείνοι – κεντρική εξουσία, τοπική αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες και πολίτες – που εδώ και δεκαετίες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές τόσο στο φυσικό όσο και στο δομημένο περιβάλλον, προκρίνοντας μια λανθασμένη χωροταξική, πολεοδομική και κατασκευαστική ανάπτυξη της πόλης, μια πολιτική που την καταστρέφει καθημερινά και, τελικά, την… πνίγει.
Κόντρα στην έλλειψη, όμως, κεντρικού σχεδιασμού και στο καθεστώς «πολυαρμοδιοτήτων», που ως συνέπεια έχει να μην αναλαμβάνει κανείς τελικά την ευθύνη διαχείρισης τέτοιων ακραίων φαινομένων, και εξαιτίας του σπάνιου φαινομένου του τόπου μας, μετά τη νεροποντή να έρχεται μια άλλη, διαφορετική ημέρα, είναι δικαίωμα αλλά και καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε τη μοναδικότητα αυτού του τόπου και αυτής της πόλης.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Αποχή διαρκείας ετοιμάζουν οι δικηγόροι         
           
Για αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους προσανατολίζονται οι δικηγόροι και το μόνο που δέχονται είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Η μεγάλη πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος στην Ελλάδα ψήφισε κατά του νομοσχεδίου και υπέρ της αποχής διαρκείας. Κατά ψήφισε το 93,12% των δικηγόρων που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.
Την απόφαση για τη μορφή συνέχισης των κινητοποιήσεων θα λάβει σήμερα το μεσημέρι η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδριάζει στην Αθήνα.
  Υψηλά ποσοστά
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, επί συνόλου 335 εγγεγραμμένων δικηγόρων ψήφισαν 236 και το ποσοστό συμμετοχής ήταν 70,45%. Στην κάλπη βρέθηκαν 235 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Όχι στο νομοσχέδιο είπαν 227 δικηγόροι, ενώ βρέθηκαν και 8 ψηφοδέλτια υπέρ των αλλαγών του Κώδικα.
Υπέρ της αποχής διαρκείας ψήφισαν 121 δικηγόροι της Καλαμάτας, για αποχή μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου 14 άτομα και για αποχή περιορισμένης διάρκειας 54 δικηγόροι.
  Αποχή διαρκείας
Μετά την έκδοση του αποτελέσματος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τόνισε ότι οι δικηγόροι της Καλαμάτας με μεγάλη υπευθυνότητα και μεγάλο ποσοστό συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και εξέφρασαν την αντίθεσή τους: «Αυτός ο Κώδικας, αν ψηφισθεί, θα έχει συνέπειες. Θα έχουμε βουβές δίκες και δίνει προνόμια στις τράπεζες στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Αναμένεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων, όπου αναμένεται να υπακούσουμε στην πλειοψηφούσα άποψη που είχαν όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι για αποχή διαρκείας».
Για το αν – κυρίως οι νέοι δικηγόροι- μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια απεργία διαρκείας, ο κ. Μαργέλης είπε ότι, αν ψηφισθεί ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, οι δικηγόροι θα πεθάνουν την ίδια στιγμή επαγγελματικά: «Είναι προτιμότερο να αγωνιστούμε τώρα, ώστε να αναγκασθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να το φέρει σε διαβούλευση και κάποιες διατάξεις που θίγουν δικηγόρους και πολίτες να αποσυρθούν».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για τις οφειλές των Περιφερειών στη ΔΕΗ ζητά η ΕΝΠΕ         
           
ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ
Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για τις οφειλές
των Περιφερειών στη ΔΕΗ ζητά η ΕΝΠΕ
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Την παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών προκάλεσε η Κοινή Απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για ρυθμίσεις οφειλών των Περιφερειών προς τη ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι το ποσό που έχει καταλογισθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ και ειδικότερα ανέρχεται σε 539.340,57 ευρώ.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου, η οποία δήλωσε στο «Θ» ότι τα στοιχεία είναι ανακριβή.
Αντίδραση ΕΝΠΕ
Χθες παρέμβαση έκανε και η ΕΝΠΕ, ζητώντας ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και διευκρινίζοντας πως οι οφειλές αυτές δεν της ανήκουν, αφού αφορούν στην αρμοδιότητα του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου, που μεταφέρθηκε στις αιρετές Περιφέρειες μαζί με τη συντήρηση ολόκληρου του οδικού δικτύου, χωρίς να συνοδεύονται, για ακόμη μία φορά, από τους αντίστοιχους πόρους.
Ουσιαστικά, πρόκειται, δηλαδή, για οφειλές προς τη ΔΕΗ των πρώην κρατικών φορέων που ασκούσαν την αρμοδιότητα αυτή.
«Τα χρέη αυτά καλούμαστε σήμερα παρανόμως να αποπληρώσουμε με παρακρατήσεις από τους πενιχρούς αυτοτελείς πόρους των Περιφερειών, οι οποίοι καλύπτουν τα λειτουργικά μας έξοδα» όπως τονίζεται, χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Και συμπληρώνεται: «Επιπλέον, και αυτό είναι ακόμη πιο εξοργιστικό, είναι η πρόβλεψη της ΚΥΑ για παρακράτηση του ποσού αυτού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών, που αφορούν στα λειτουργικά τους έξοδα και όχι από τους επενδυτικούς ΚΑΠ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αφού η κυβέρνηση μηδένισε τα τελευταία χρόνια τα χρήματα που έδινε στις αιρετές Περιφέρειες για επενδύσεις, επιχειρεί τώρα, με άκομψο τρόπο, να μειώσει ακόμα και τα ελάχιστα που μας δίνει για τη στοιχειώδη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένη την πρωτοφανή περικοπή των ΚΑΠ κατά 67% τα 3 τελευταία χρόνια και την πλήρη περικοπή των επενδυτικών ΚΑΠ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, οι 13 Περιφέρειες της χώρας καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και, κατόπιν διαλόγου με τις Περιφέρειες, να αναζητηθεί λύση, με την οποία θα αποφεύγεται η οικονομική αφαίμαξη των Περιφερειών από τους πόρους που προορίζονται για την κάλυψη των πάγιων και ανελαστικών λειτουργικών τους δαπανών». 

*** Οι σημαίες στο Διοικητήριο

Με τις σημαίες έχουμε ένα πρόβλημα. Όταν τις κρεμάμε, οφείλουμε και να τις προσέχουμε. Ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε δημόσιο κτήριο. Στη φωτογραφία, η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει εξαφανιστεί, η δε ελληνική έχει ξεθωριάσει. Ας τις αλλάξουμε. Εκτός και αν κάποιοι φροντίζουν έτσι να μας υποδεικνύουν ότι, τουλάχιστον, πρέπει να αποχωρήσουμε το συντομότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Α.Π. - 

***  Χριστουγεννιάτικο bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και έτσι να στηρίξουν το έργο του! Μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους όσο και στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη! Στην Καλαμάτα το χριστουγεννιάτικο bazaar θα διαρκέσει από 8 Δεκεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, από 9.30-14.30 & 17.00-22.00. Αν δε βρεθείτε σε κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα bazaars, μπορείτε να βρείτε όλα τα χριστουγεννιάτικα είδη, καθώς και είδη του Οργανισμού, στο e-shop: http://www.hamogelo-eshop.gr/shop/products ή να επικοινωνήσετε στο 211-7709980 και 210-7647760. - 

***  Κάδος με λουκέτο (φωτογραφία)          
   
Δεμένος και… λουκεταρισμένος ο κάδος των σκουπιδιών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Προφανώς δε φοβούνται μη φύγει μόνος του, αλλά αυτούς που μπορεί να του βάλουν… πόδια και να αναχωρήσει για άλλα μέρη!    Β.Β. 







***  Δείχνουν τη συμπάθειά τους 

Μπορεί τα μικρά παιδιά δύσκολα να δέχονται μια επίσκεψη στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας, όμως δεν έχουν τα ίδια αισθήματα και για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Έτσι, η μία πόρτα του τμήματος είναι γεμάτη ζωγραφιές που παιδιά έχουν αφιερώσει στους εκεί εργαζομένους. Β.Β. - 

*** Τα δέντρα, τα αποτσίγαρα και η Αριστομένους         
            
Ευχάριστη νότα στην καθημερινή μιζέρια ήταν τα συνεργεία προχθές που καθάριζαν τους γύρω χώρους από τα δένδρα στον πεζόδρομο και στην οδό Αριστομένους.
Θα θυμάστε ότι λίγες ημέρες πριν το «Θάρρος» είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση ως αντιαισθητική, με τις δεκάδες πεταμένες γόπες και τα σκουπίδια.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνεται τακτικότερα, πλέον, και όχι όποτε κάποιος αρμόδιος διαβάσει ένα σχόλιο σε τοπική εφημερίδα.   Α.Π. 

***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
      ~ http://www.kairos.gr ,  ~ http://www.seismoi.gr , .-
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 6/12/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μικρότερες ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

*** Οι ώρες που θα γίνουν οι Ορκωμοσίες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κανένα πρόβλημα με το Τμήμα Ιστορίας         
          
Όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο, στις 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ορκωμοσίες στα Τμήματα του ΠΑ.ΠΕΛ στην Καλαμάτα.
Πιο συγκεκριμένα οι ορκωμοσίες για το κάθε τμήμα θα γίνουν ως εξής
Τμήμα Φιλολογίας 18:45
Τμήμα ΙΑΔΠΑ 20:00
  Πρόβλημα στο Τμήμα Ιστορίας
Σχετικά με ένα πρόβλημα που αναφέρθηκε στη σελίδα του Facebook από τους φοιτητές, η γραμματεία μας ενημέρωσε ότι βρέθηκε λύση και όλοι όσοι κάνουν αίτηση θα ορκιστούν στις 16 Δεκεμβρίου.
  Σχετικά με τις αιτήσεις και άλλες λεπτομέρειες με τις ορκωμοσίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πατήστε εδώ  

***  Άρωμα στο αθλητικό αγιάζι  ενημέρωσης :
*** 
Live (17:15): Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός και Νίκη - Αστέρας
  ***  Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της (εμβόλιμης) 6ης αγωνιστικής:

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
(17΄ Ντιγκινί)

Ατρόμητος - Βέροια 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
(38΄ Τομάς, 43΄, 68΄ Μάντζιος, 61΄ Μιλοσάβλιεφ)

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0
(14΄ Κόντος)

Ξάνθη - Καλλονή 2-1
(13΄ Σολτάνι, 21΄ πεν. Κλέιτον - 52΄ Βαλιός)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2
(45΄+ Φουστέρ - 43΄ Αθανασιάδης, 49΄ Περέιρα)

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός  0-1  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ  : 81΄ Πέτριτς
Οι ενδεκάδες:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κέβιν, Κούσας, Μπεχαράνο, Κάπελ, Γοδόι, Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Βασιλείου, Φωτάκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Ζέκα, Μπούι, Μπαϊράμι, Καρέλης, Πέτριτς.
Αναπληρωματικοί για την ομάδα του Παναιτωλικού οι: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κόρμπος, Άλβες, Καλογέρης, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ, Ντίνας
Video  με  το γκολ :
~ *  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ 0-1  το γκολ  4/12/2014 : http://youtu.be/OUtMU2kqlYg ,.-

Νίκη Βόλου - Αστέρας Τρίπολης  0-2  , (0-1).- ^
Τα  γκολ  : 41΄ Μπακασέτας  , 93΄Μάσα .-
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Αργύρης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Μουζακίτης, Μάρτινς, Κοτσαρίδης, Αναστασόπουλος, Τζιώρας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Τιε Μπι, Μάσα, Φερνάντες, Μπακασέτας, Πάρα.
Οι πάγκοι:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Δημιζάς, Παπουτσογιαννόπουλος, Νικλητσιώτης, Κυζυρίδης, Μέτσε, Μαχλελής, Κορέτα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Ουσέρο, Μπαράλες, Παπαχρήστος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Μούκαμ.

ΟΦΗ - Εργοτέλης   1-0  , (0-0) .-
Τα  γκολ : 97 ΄ πεν  Μιλιάζες .-
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας).
Βοηθοί του είναι οι Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) και Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών).
Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Μονιάκης, Τζορτζ, Ραζάκ, Φερνάντεθ, Μεϊτέ, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.
Ο πάγκος του Τζενάρο Γκατούζο: Αγριμάκης, Κουτσιανικούλης, Πετρόπουλος, Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Απόνο, Φάζος.
Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Τσέρνι, Λυκογιάννης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Γκέντσλογλου, Γιουσούφ, Χαντί, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς.
Ο πάγκος του Παύλου Δερμιτζάκη: Καβουσάκης, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπογκντάνοφ, Μπαμ Μπαμ, Μπουρσελής, Παμλίδης.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 28
2. Ολυμπιακός 23
3. Παναθηναϊκός 22 
. Καλλονή 19
5. Ατρόμητος 18
. Βέροια 18
7. Αστέρας Τρίπολης  20 
8. ΠΑΣ Γιάννινα 16
9. Ξάνθη 15
10.  . Παναιτωλικός 14 
. Κέρκυρα 14
12 .ΟΦΗ 13
13. Πλατανιάς Χανίων 12
14. Πανιώνιος 11
. Λεβαδειακός 11
 16. Πανθρακικός 9
17. Εργοτέλης 6  .
18. Νίκη Βόλου 4 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Δίωξη σε 16 άτομα για στημένους αγώνες
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Δίωξη σε 16 άτομα για στημένους αγώνες
~ Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση) και δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ασκήθηκε σε 16 άτομα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ηλίας Ζαγοραίος, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια). Πέντε είναι οι κατηγορούμενοι από άλλες επιτροπές.
Ο κ. Ζαγοραίος δεν θέλησε να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα, σε συνεννόηση και με την εισαγγελέα Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς δεν έχει γίνει άρση του σχετικού απορρήτου.
Οι διώξεις είναι πάντως προσωποποιημένες, και βασίζονται στις εξής κατηγορίες:
-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
-Απάτη κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος
-Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ'έξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και'επάγγελμα και συνήθεια
-Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).
Την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρουν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Στο πόρισμα των 173 σελίδων ανατέμνεται το πως η εγκληματική οργάνωση έστηνε ματς, όριζε συγκεκριμένους διαιτητές - εξαπατώντας ασφαλώς τον φίλαθλο κόσμο-, προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013.
Παράλληλα τονίζονται ιδιαίτερα οι συνέπειες της χειραγώγησης, με ομάδες που υποβιβάζονται χάνοντας τεράστια ποσά και άλλες που αντιθέτως αποκομίζουν τεράστια κέρδη.
Άξονες του πορίσματος είναι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αγώνες καθώς και έκρηξη που είχε σημειωθεί σε φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα.-   Newsroom ΔΟΛ

*** Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα έχει ως εξής:
Με απουσίες ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την παράδοση κόντρα στον Ομπράντοβιτς
1ος ΌΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  98-101 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 44-41, 69-68, 98-101
Νίζνι Νόβγκοροντ (Μπακακτσις): Μπαμπούριν 11, Παρακχούσκι 12, Ίβλεφ 2, Αντόνοφ 16, Πατσάτσια 2, Κοστόφ 4, Κίνσεϊ 20, Ροτσέστι 22, Σαβέλιεφ, Τόμπκινς 9, Γκολόβιν.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 5, Φερνάντεθ 11, Νοτσιόνι 15, Ματσιούλις 1, Ρέγες 12, Ροντρίγκεθ 19, Κάρολ 6, Γιουλ 10, Μπουρούσης 13, Σλότερ, Μέζρι 9.

Σάσαρι (Ιταλία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  68-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 26-40, 42-58, 68-72.
Σάσαρι (Σακέτι): Λόγκαν 17, Σόσα 10, Σάντερς 12, Ντεβέκι 8, Λαουάλ 8, Ντάισον 3, Βανούτσο, Μπρουκς 8, Τόντιτς 6.
Ούνιξ (Πασούτιν): Γουάιτ 14, Λάνγκφορντ 5, Ζήσης 3, Μπίκοφ 3, Σανικίτζε, Σοκόλοφ 2, Καϊμακόγλου 4, Αντίποφ 7, Φίσερ 23 (15 ριμπ.), Τζέρελς 11.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  57-66 .-^
Τα δεκάλεπτα: 2-16, 20-32, 36-48, 57-66
Ζαλγκίρις: Λεκαβίτσιους 3(1τρ, 6ρ, 3ασ), Γκουντάιτις 5, Καρινιάουσκας, Σονγκάιλα 1, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 13(9ρ), Γιαφτόκας 6, Μιλάκνις 5(1), Άντερσον 18(2/12δ, 4/10τρ, 4ρ), Ουλανόβας 6
Εφές: Μπαλμπάι, ΜακΓκραθ 12(2), Περπέρογλου 13(3/6τρ, 1/4τρ, 8ρ), Σάριτς 4(8ρ), Ντρέιπερ 14(2/3τρ, 2/4τρ), Λάσμε 2, Ουλουμπάι 9(1), Κιλιτσλί, Κοσούτ 2, Μπιέλιτσα 10(2)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Αναντολού Εφές 6-2 14
Ρεάλ Μαδρίτης 6-2 14
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-4 12
Ούνιξ Καζάν 4-4 12
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-5 11
Σάσαρι 1-7  9

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου

Λιμόζ (Γαλλία)-Μάλαγα (Ισπανία)  67-64 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 8-17, 21-34, 43-46, 67-64
Λιμόζ: Τσικαμπού, Σμιθ 18(4/8τρ, 5ασ), Βεστερμάν 8(1), Καμαρά 2, Μπατίστα 14(6/6δ), Μοερμάν 9(1τρ, 11ρ), Κάρι, Σάουθερλαντ, Μπουνγκού-Κολό 12(7ρ, 4ασ), Πλάιστερντ 2, Καντέ, Ζερμπό 2.
Μάλαγα: Μάρκοβιτς 11(2τρ, 6ρ), Τούλσον 15(3/10δ, 3/8τρ), Τόμας 7(7ρ), Ενγκιράν, Σουάρεθ 2(7ρ), Γκρέιντζερ, Βάθκεθ 9(6ρ), Κουζμίνσκας 4, Στέφανσον 5(1), Γκριν 7(1/5τρ), Γκολούμποβιτς 4.

«Βασιλική» πρόκριση στο Top16 για τη Ρεάλ, «ανίκητη» η Μακάμπι
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)  95-89 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 42-46, 68-63, 95-89
Μακάμπι: Πάργκο 9, Χάινς 4, Σμιθ 26 (2), Ραντλ 21, Λίνχαρτ, Τάιους 6, Κοέν, Οχαγιόν 13, Λάντσμπεργκ 7, Σχορτσανίτης 9.
Αλμπα: Γκίφεϊ 6, Κινγκ 2, Βάργκας, Μπάνιτς 12, Ρέντινγκ 13, Γούλφαρθ 1, Στογιανόφσκι 5, Ρενφόε 9, Χάμοντς 15, ΜακΛιν 16, Ραντόσεβιτς 10.

 Παρασκευή  5/12/2014 :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Τσεντεβίτα (Κροατία)  97-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 32-18, 60-34, 74-53, 97-79.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 14 (2), Φριτζόν 13 (3), Νίκολς 6 (2), Τζάκσον 2, Κορόμπκοφ 5 (1), Ουίμς 14 (2), Στρέμπκοφ 5 (1), Βοροντσέβιτς 13 (3), Καούν 13, Χάινς 12, Αστάπκοβιτς.
Τσεντεβίτα (Γιάσμιν Ρέπεσα): Μάζαλιν, Ζούμπτσιτς 14 (1), Ράμλζακ, Πίλεπιτς 23 (5), Μπάμπιτς 3 (1), Αντ. Ντέλας 2, Ζγκάνετς, Μπιλάν 10, Μ. Ντέλας 11 (1), Γκόρντιτς 4, Ούκιτς 4, Αράποβιτς 8.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-0 16
Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-3 13
Μάλαγα 4-4 12
Άλμπα Βερολίνου 3-5 11
Τσεντεβίτα 2-6  10
Λιμόζ 2-6  10

3ος ΟΜΙΛΟΣ


Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)  83-81 .- ^

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου

Ο «Ζοτς» πήρε την... εκδίκησή του με το +22 κόντρα στον ΠΑΟ
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  84-62 .-^
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Λοτερμόσερ (Γερμανία), Κόντε (Ισπανία), Γιασεβίτσιους (Λιθουανία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς):
Γκάουντλακ 18 (4), Χίκμαν 10 (2), Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 5 (1), Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 3 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς):
Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Σλότερ 20 (4), Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9 (1), Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

Επίδειξη δύναμης από ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014 :
Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  65-104 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα  8-0 16
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 6-2 14
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5-3 13
Αρμάνι Μιλάνο 3-5  11
Μπάγερν Μονάχου 1- 7  9
Τούροβ Ζγκόρζελετς 1- 7  9

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου  2014 :

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)  82-89 .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)  89-79 ,(47-36).- ^
Τα δεκάλεπτα : 24-19 , (47-36) , 69-53 , 89-79 .-

Βαλένθια (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  68-77 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-1 15
Ερυθρός Αστέρας 5-3 13
Λαμποράλ Κούτσα 4-4 12
Γαλατάσαραϊ 3-5 11
Νεπτούνας 3-5 11
Βαλένθια 2-6  10
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Απεβίωσε ο Λινοξυλάκης
Απεβίωσε ο Λινοξυλάκης Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο μεγάλος «άσος» του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Κώστας Λινοξυλάκης, την Τετάρτη (3/12).
Ο Λινοξυλάκης αγωνίστηκε για δεκατρία χρόνια με την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, με την καριέρα του στην αθηναϊκή ομάδα ν΄ αρχίζει το 1950 όταν και πήρε μεταγραφή από τον Αστέρα Αθήνας.
Στα συνεχόμενα πρωταθλήματα των αρχών της δεκαετίας του 1960 ήταν βασικός (1961, 1962, 1963), ενώ συνολικά πήρε τέσσερα με τον Παναθηναϊκό αν συμπεριληφθεί και ο τίτλος του 1953.
Ο Κώστας Λινοξυλάκης υπήρξε 28 φορές διεθνής με την Ελλάδα, με την οποία σημείωσε ένα γκολ. Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1933 στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου κι αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού. Σταμάτησε στα τριάντα του χρόνια την ποδοσφαιρική του καριέρα.
***  «Απώλεια της παναθηναϊκής οικογένειας»
«Απώλεια της παναθηναϊκής οικογένειας» Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παναθηναϊκός αναφορικά με τον θάνατο του Κώστα Λινοξυλάκη που αποτέλεσε ιστορικό μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.
Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα.
Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού.
Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας.   Συλλυπούμαστε τους οικείους του».
~** Η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Λινοξυλάκη θα τελεστεί την Παρασκευή (05/12) στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.
~ Όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού θα παρευρεθεί στην τελετή προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του παλαίμαχου άσου του "τριφυλλιού" και ενώ η ΠΑΕ έκανε και αίτημα η ομάδα να αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (07/12) με μαύρα περιβραχιόνια και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
~ Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, σε δήλωσή του για τον θάνατο του Κώστα Λινοξυλάκη, μίλησε για μία «εμβληματική προσωπικότητα» και κάλες τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να επαναφέρουν στο προσκήνιο την διαφορετική αντίληψη του αθλητισμού που πρέσβευε ο εκλιπών.
«Ο Κώστας Λινοξυλάκης, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίζω προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί του στον Δήμο Αθηναίων, υπήρξε μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντιπροσώπευε μια διαφορετική ποδοσφαιρική εποχή με πολλές και μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα με μια πολύ διαφορετική αντίληψη για την άμιλλα και τον συναγωνισμό.
Αυτή την διαφορετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο, που μάθαμε από διηγήσεις των πατεράδων και των παππούδων μας, είναι χρέος όλων μας απέναντι στην ιστορία και την προσφορά εκείνων των ηρωικών σκαπανέων του ποδοσφαίρου μας να την επαναφέρουμε στο προσκήνιο.
Στους οικείους του εκλιπόντος και στην αθλητική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο κ. Υφυπουργός για την απώλεια του παλαίμαχου διεθνούς «πράσινου» ποδοσφαιριστή.

*** Την προετοιμασία της για τη Μαγούλα ξεκίνησε η Μαύρη Θύελλα 

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ Του Νίκου Μπαλόπουλου Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, συγκεκριμένα αυτών που δεν αγωνίστηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν λίγο στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Παναργειακό, περιελάμβανε η χθεσινή μέρα για την ομάδα της Καλαμάτας, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της οποίας είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Από σήμερα πάντως η προσοχή των παικτών του Νίκου Κουρμπανά στρέφεται στο Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Μαγούλα με αντίπαλο τον εκ των ουραγών αλλά επικίνδυνο στην έδρα του Αστέρα, εκεί όπου ταξιδεύει η Καλαμάτα, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη διεύρυνση του νικηφόρου σερί και γιατί όχι το πέρασμα στην κορυφή. Ο κ. Κουρμπανάς, που βλέπει μέρα με τη μέρα την ομάδα να έρχεται πιο κοντά στα θέλω του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον τραυματία Σαλαπάτα, όσο και τους τιμωρημένους Ηλιόπουλο, Ρούσση, αναμένοντας ταυτόχρονα τα σπουδαία για τον Βασίλη Τριάντο. Ο 29χρονος αμυντικός, που μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν στον Αστέρα Μαγούλας, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο μετά το ματς με τον Παναργειακό, και η συμμετοχή του στον αγώνα που ακολουθεί κρίνεται αμφίβολη. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα καλά νέα, ειδικότερα αυτά που εστιάζονται στην επιστροφή του Τσάτσου, ο οποίος εξέτισε και την ποινή του, γιατί όχι και των Χαρίτου, Πολυχρόνη. Πιο ξεκάθαρα θα γίνουν τα πράγματα στο μέτωπο των προβλημάτων, από τη σημερινή ημέρα κι έπειτα, οπότε και η προετοιμασία επικεντρώνεται στο ματς με τη Μαγούλα. Εν τω μεταξύ, ανακατατάξεις προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες στο ιατρικό επιτελείο της Μαύρης Θύελλας, με τον Νάσο Κακαλέτρη να αποχωρεί, αφήνοντας τη θέση του στον Νίκο Κακαλίκα, που επιστρέφει ύστερα από κάμποσο χρονικό διάστημα – θυμίζουμε ότι ο κ. Κακαλίκας είχε και πάλι στο κοντινό παρελθόν αναλάβει το πόστο του φυσιοθεραπευτή – στην ομάδα της Καλαμάτας.Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις έφερε η μικρή προσέλευση κόσμου Ένα στοιχείο που δεν πέρασε απαρατήρητο από την διοίκηση της Καλαμάτας στο ματς της περασμένης Κυριακής, ήταν αυτό της μικρής προσέλευσης κόσμου, τουλάχιστον για την ιδιαιτερότητα και τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα. Οι άνθρωποι της διοίκησης καλούνται να βρουν τις απαντήσεις, εάν είναι δηλαδή παράγοντας ανασταλτικός η τιμή του εισιτηρίου ή κάτι διαφορετικό, φέρνοντας περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, κάτι που θα αποδώσει οικονομικά αλλά και αγωνιστικά. - 

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:          BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3893    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2241     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 241   video.- 
Σύνολον                                              8350    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2638   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    715.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   284 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
 

 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-
  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου