Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο 19 καί 20 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20  -21 Ιουλίου  2013  :
Στο  περιβόλι της Παναγίας  

 
 
  

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :


*** Ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο
~*** Νεκρός ένας από τους δραπέτες των Τρικάλων, αναζητείται ο δεύτερος
Αστυνομικός κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε ο δραπέτης Μαριάν Κόλα~ Ιωάννινα  ,                Στο θάνατο ενός από τους δραπέτες των Τρικάλων, του Μαριάν Κόλα, κατέληξε συμπλοκή με την αστυνομία σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Βροσίνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Το σημείο της συμπλοκής θεωρείται πέρασμα λαθρεμπόρων από και προς την Αλβανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η ταυτότητα του νεκρού δραπέτη διακριβώθηκε δακτυλοσκοπικά.

*** Διαγωνισμός από το ΤΑΙΔΕΠ για τη μαρίνα της Πύλου          
          Αρχίζει η διαδικασία παραχώρησης με μακροχρόνιες μισθώσεις 
 Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε την έναρξη δύο δημόσιων διεθνών διαγωνισμών από χθες για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης: α) της Μαρίνας και τμήματος του Λιμένα Πύλου και β) της Μαρίνας και τμήματος του Λιμένα Χίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ, «οι διαγωνισμοί αυτοί εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια αξιοποίησης 46 τουριστικών λιμένων της χώρας, μέσω παραχωρήσεων (μακροχρόνιες μισθώσεις), ώστε να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η εθνική τουριστική υποδομή και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός».

*** Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας χαιρετίζει τους χιλιάδες αντιφασίστες που πλημμύρισαν τους δρόμους της Καλαμάτας ...     
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας σχετικά με την χθεσινή πανελλαδική αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα.
Αναλυτικά:
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας χαιρετίζει τους χιλιάδες αντιφασίστες που πλημμύρισαν τους δρόμους της Καλαμάτας και βροντοφώναξαν ότι τα φασιστικά φεστιβάλ δε χωράνε στον τόπο μας! Μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας δώσαμε αποφασιστική απάντηση στις θρασύδειλες προκλήσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής και πραγματοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες και μαχητικότερες διαδηλώσεις που έχει δει ποτέ η πόλη. Κάναμε σαφές ότι συνεχίζουμε και δε θα επιτρέψουμε φασιστικά φεστιβάλ ποτέ και πουθενά στον τόπο μας.
Η εντεινόμενη οργή του καλαματιανού λαού ενάντια στο φεστιβάλ του μίσους η οποία κορυφώθηκε στη διαδήλωση ανάγκασε τις Αρχές, που μέχρι τότε πέταγαν η μία στην άλλη το μπαλάκι της ευθύνης, να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν την άδεια για το Πάρκο του Λιμενικού. Μέσα στο προπύργιο του Σαμαρά έσπασαν στην πράξη οι προσπάθειες των παραγόντων της «δεξιάς πολυκατοικίας» να προσεταιριστούν και να ενισχύσουν την ομογάλακτη Χρυσή Αυγή, τον πιο πιστό υπηρέτη της μνημονιακής τους πολιτικής.
Κυβέρνηση, Τρόικα και φασίστες καταδικάζουν το λαό στη φτώχια και  την απόγνωση και θέλουν να μας οδηγήσουν στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στον εμφύλιο μεταξύ των φτωχών. Οι αντιστάσεις όμως του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως φάνηκαν από την ΕΡΤ ως τις Σκουριές δείχνουν ότι τα εφιαλτικά τους σχέδια μπορούν να ανατραπούν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στις απολύσεις, στα κλεισίματα των σχολείων και των νοσοκομείων, στις κατασχέσεις των σπιτιών από τη μαφία των τραπεζών, στις ρατσιστικές επιθέσεις και στο φασισμό. Για να δώσουμε το τελικό χτύπημα στην κυβέρνηση των ντόπιων και ξένων αφεντικών. Για να πάρει ο εργαζόμενος λαός το μέλλον και τη ζωή στα χέρια του!
  Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μεσσηνίας
-
 
 *** «Βαφτίζουν» ως Πρέβεζας αγγούρια από τα Σκόπια καταγγέλλουν οι αγρότες της Τριφυλλίας      
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 Παράνομες ελληνοποιήσεις αγγουριών από ξένες χώρες και, κυρίως, από τα Σκόπια, που επιτήδειοι βαφτίζουν «αγγούρια Πρέβεζας», καταγγέλλουν οι αγρότες της Τριφυλίας.
Το κακό με τις παράνομες ελληνοποιήσεις δεν είναι, βεβαίως, καινούργιο και οι αγρότες της περιοχής πολλές φορές έχουν αναφέρει και καταγγείλει ανάλογα φαινόμενα για αγροτικά προϊόντα, αφού η δράση κομπιναδόρων δεν ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με τους παραγωγούς να υφίστανται τις τραγικές συνέπειες των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.
Εδώ και δέκα μέρες περίπου οι αγρότες της Τριφυλίας, από Γαργαλιάνους, Φιλιατρά, Τερψιθέα, Κυπαρισσία και Καλό Νερό, έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής αγγουριών. Τα προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως αποδεικνύεται και από τους ποιοτικούς ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται, ενώ και η απόδοσή τους είναι πολύ καλή λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα, καθώς και από τη φροντίδα των παραγωγών στις καλλιέργειές τους.
Τα, δε, αγγούρια Τριφυλίας προορίζονται, κυρίως, για εσωτερική κατανάλωση, αφού από τον τόπο παραγωγής τους, εκτός από τις λαϊκές αγορές της περιοχής και τα τοπικά καταστήματα, προωθούνται στην εγχώρια αγορά, μέσα από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και τις μεγάλες λαϊκές αγορές της Αθήνας.
Πριν από μία εβδομάδα περίπου, αγρότες από την περιοχή ανέβηκαν στην Αθήνα και διαπίστωσαν πως οι ποσότητες αγγουριών που υπήρχαν προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ήταν πολύ μικρές έως μηδαμινές, γεγονός που ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την κατανάλωση της συγκομιδής των αγγουριών Τριφυλίας. Ξαφνικά, από εκεί που δεν υπήρχαν αγγούρια, ελληνικά, μέσα σε μόλις 3 μέρες γέμισε η αγορά με «αγγούρια Πρέβεζας». Αγρότες από την Τριφυλία επικοινώνησαν άμεσα με αγρότες και αγροτικούς συλλόγους της Πρέβεζας, ρωτώντας για τη φετινή παραγωγή και συγκομιδή αγγουριών. Οι ίδιοι τους είπαν ότι τόσο οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες όσο και η παραγωγή και συγκομιδή αγγουριών της Πρέβεζας είναι λίγες και είναι αδύνατο τα «αγγούρια Πρέβεζας», που έχουν γεμίσει την αγορά της Αθήνας, να είναι πράγματι αγγούρια Πρέβεζας, αλλά κάποιος ή κάποιοι επιτήδειοι από την περιοχή τους κάνουν παράνομες ελληνοποιήσεις. Χθες το πρωί, αγρότες της Τριφυλίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και τον ενημέρωσαν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ζητώντας του να παρέμβει και να επικοινωνήσει – με τη σειρά του – με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, ώστε οι εκεί ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι άλλες εμπλεκόμενες Αρχές και Υπηρεσίες να παρέμβουν, ερευνώντας και ελέγχοντας τι ακριβώς συμβαίνει.
Όπως είπε στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς, «είχαμε επισκεφθεί την αγορά της Αθήνας και είδαμε ότι δεν υπήρχαν αγγούρια ή σε κάποια μαγαζιά υπήρχαν ελάχιστα από τα “ξεβγάλματα”, από τη χειμωνιάτικη παραγωγή. Εμείς, στην περιοχή μας, ξεκινήσαμε εδώ και δέκα μέρες περίπου τη συγκομιδή και έχουμε ένα εξαιρετικό προϊόν. Κοστολογείται η καλλιέργειά του γύρω στα 4 – 5 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα. Περιμέναμε και ελπίζαμε να έχει μια καλή τιμή και για εμάς και για τον καταναλωτή.
Με το που ξεκινήσαμε τη συγκομιδή στην Τριφυλία, η αγορά της Αθήνας κατακλύστηκε με “αγγούρια Πρέβεζας”. Επικοινωνήσαμε με συναδέλφους στην Πρέβεζα και μας είπαν ότι αποκλείεται η περιοχή τους να βγάζει τόσα αγγούρια, αφού τα θερμοκήπια είναι λίγα και η παραγωγή μικρή. Φέτος, μας είπαν, είναι η τρίτη φορά που στην αγορά προκαλείται τεράστιο πρόβλημα με “αγγούρια Πρέβεζας”. Κάποιος “μάγκας” στην περιοχή εκείνη ελληνοποιεί αγγούρια, τα βαφτίζει Πρέβεζας και αισχροκερδεί σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών, που τους εξαπατά. Αποτέλεσμα είναι ότι το προϊόν μας βρίσκεται στα αζήτητα, δεν μπορούμε να το διαθέσουμε και δεν έχει καθόλου τιμή. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τον κ. Παναγιώτη Αλευρά, του αναφέραμε το πρόβλημα και του ζητήσαμε να παρέμβει στον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, για να ελέγξει την κατάσταση στην Πρέβεζα.
Με το προϊόν μας στα αζήτητα, παρόλο που είχαμε ελπίδες για φέτος, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν υπάρξει παρέμβαση, δε θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε πια, αφού δε θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Αυτό που γίνεται είναι η καταστροφή των παραγωγών και πρέπει να ελεγχθεί στην Πρέβεζα τι γίνεται…».
-
*** Πυλιακή γη: σαν απ’ τα χέρια της γιαγιάς         
           Του Δημήτρη Μπούτου 
 Μητέρα Ανδριώτισσα και μέγιστη τεχνίτισσα των γλυκών κουταλιού, πατέρας με καταγωγή από την εύφορη γη της Μεσσηνίας και βαθιά γνώση της τοπικής παράδοσης, πατροπαράδοτες συνταγές, μεράκι και πολλή φαντασία: αυτή είναι η μυστική συνταγή που κάνει τα εδέσματα της «Πυλιακής γης», μαρμελάδες, λικέρ, γλυκά κουταλιού, σάλτσες και κουλουράκια, ένα έξοχο δείγμα υψηλού γευστικού γούστου και γαστρονομικής ευαισθησίας.
  Ψυχή της εταιρείας η Γιάννα Μπαλαφούτη, web designer μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια, που αποφάσισε πως προτιμά να περνά περισσότερο χρόνο ανάμεσα σε κατσαρόλες, κουτάλες και τους καρπούς της γης της Πυλίας. Ο τρόπος παρασκευής των προϊόντων; Κάτι παραπάνω από παραδοσιακός. Όλα τα καλούδια είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα, από το στάδιο της συλλογής των καρπών ως τη μεταποίησή τους στο εργαστήριο. Πάνω απ’ όλα η εποχικότητα. Οι καρποί συλλέγονται πάντοτε στην κατάλληλη εποχή, ενώ μοναδικά συντηρητικά τους είναι τα λιγοστά, αγνά υλικά που διέθεταν οι παλιές νοικοκυρές: ελαιόλαδο, μέλι, αλάτι, ζάχαρη και βότανα. Με μηδενική προσθήκη συντηρητικών ουσιών και πλήρη αποχή από τις σύγχρονες τεχνικές παστερίωσης, τα νόστιμα σκευάσματα της Γιάννας κέρδισαν μεμιάς τους λάτρεις των παραδοσιακών εδεσμάτων.
Όμως, η ιστορία της «Πυλιακής γης» είναι πολύ μακρύτερη. Ο πατέρας της Γιάννας, Κώστας Μπαλαφούτης, ξεκίνησε να συλλέγει ήδη από το 1960 λαογραφικής αξίας αντικείμενα στήνοντας στην περιοχή της Γιάλοβας, όπου και βρίσκεται το σημερινό εργαστήριο, ένα μουσείο αφιερωμένο στις παραδόσεις του τόπου. Εκεί φιλοξενούνται αργαλειοί, μυλόπετρες, αγροτικά μηχανήματα, καθώς και καζάνια, κατσαρόλες, γκαζιέρες αλλά και ρούχα εποχής, νυφικά - όλα χειροποίητα. Θέλοντας η σύζυγός του, Μαρία, να τρατάρει κατά καιρούς τους επισκέπτες του μουσείου συνήθιζε να ετοιμάζει έξοχες μαρμελάδες, ποτά και γλυκά του κουταλιού, που, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, σταδιακά εξελίχθηκαν στη σημερινή ετικέτα «Πυλιακή γη» και την εταιρεία που η κόρη τους διαχειρίζεται.
Με τέτοια βαθιά γνώση της παράδοσης οι μαρμελάδες, τα λικέρ, τα γλυκά του κουταλιού και, φυσικά, τα κουλουράκια είναι επόμενο να θυμίζουν εκείνα της γιαγιάς, τα παλιοκαιρίσια καλούδια που ετοιμάζονταν στα νοικοκυριά της περιοχής. Αδιαφιλονίκητο σήμα κατατεθέν του εργαστηρίου η «γλυκιά και μεθυσμένη ελιά Καλαμών», γλυκό κουταλιού από τη φημισμένη ελιά, γεμισμένη με αμύγδαλο και διατηρημένη σε σιρόπι από κρασί και μέλι. Ένα πειραγμένο γλυκό του κουταλιού, που συνοδεύει αριστουργηματικά γιαούρτι, παγωτό καϊμάκι ή λευκά και μαλακά τυριά, όπως την ξινομυζήθρα, το μανούρι ή το μαστέλο.
Δε λείπει, φυσικά, και η αναγνώριση από τους ειδικούς της γεύσης: το γλυκό απέσπασε χάλκινο βραβείο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζεύς» στο δεύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό γεύσης και πατέ ελιάς.
Υπεράνω πάσης περιγραφής τα κουλουράκια: τραγανά και ευωδιαστά, φτιαγμένα από καλαματιανό, φίνο ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Μαζί με τα μπισκότα που μοσχοβολάνε πορτοκάλι κάνουν πολλούς λάτρεις τους να ταξιδεύουν ως και τη Γιάλοβα μόνο για να τα προμηθευτούν απευθείας από το εργαστήριο.
Εξίσου ξεχωριστές και οι μαρμελάδες από φρούτα της εποχής: πεπόνι με μαστίχα, καρπούζι με κρόκο Κοζάνης και σύκο. Με ελάχιστη προσθήκη ζάχαρης, αυθεντικό άρωμα και γεύση, θυμίζουν περισσότερο μυρωδάτα, πολτοποιημένα φρούτα δίνοντας, τρόπον τινά, «παράταση» στις γεύσεις του καλοκαιριού.
Οι διακρίσεις, όμως, για τα έξοχα σκευάσματα δεν είναι μόνο εγχώριες. Ήδη πολλά από τα προϊόντα πωλούνται στο περίφημο αμερικάνικο Dean and Deluca και το βρετανικό δυσπρόσιτο Harrods, χάρη στο πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής Costa Navarino, που αποφάσισε να τα φιλοξενήσει αρχικά στο δικό του κατάστημα delicatessen και εν συνεχεία, με δική του ετικέτα, να τα εξάγει.
Η «Πυλιακή γη» με το πέρασμα των χρόνων γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής: πραγματοποιούνται ήδη οι πρώτες συζητήσεις για εξαγωγές σε Μόσχα και Λονδίνο, καθώς, ειδικά η μεγάλη Βρετανία, είναι περισσότερο εξοικειωμένη με τις μαρμελάδες ως αγορά. Όπου κι αν ταξιδεύουν τα διαλεχτά καλούδια, βασικό στοιχείο παραμένει η υψηλή ποιότητα, ο παραδοσιακός χαρακτήρας και η διατήρηση της αυθεντικής, μεσσηνιακής γεύσης τους.
Περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα, τα σημεία διάθεσης και το έργο της Γιάννας Μπαλαφούτη μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα pyliakigi.gr.
  -Από Bostanistas.gr: Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά
*** Τζώρτζης κατά Αγγελάκα για το Ριζόμυλος – Καλαμάτα           
           Την παρουσία και τις ανακοινώσεις του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκα, σχετικά με το δρόμο Ριζόμυλος – Καλαμάτα, σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης Νικ. Τζώρτζης.
Στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο κ. Αγγελάκας δεν ανακοίνωσε κάτι το νέο, πέραν των όσων κατά καιρούς λέει. Δυστυχώς, έως σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν προσκομίστηκε στο Δήμο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ούτε τα σχέδια (μηκοτομές, οριζοντιογραφίες κ.λπ.).
Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου και παρά τα όσα δήλωνε ο κ. Αγγελάκας ότι έπρεπε να είναι έτοιμη (η μελέτη) από τον Απρίλιο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δεν έχει ετοιμάσει τίποτε. Έχει υποχρέωση να τη στείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σταματήσει τις περιγραφές της, προκειμένου να δούμε αν ανταποκρίνονται στη Μελέτη τα όσα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην απόφαση του 2010 και αυτή θα είναι το όπλο μας».
Χ.Χ. 
 
 *** 
 Μετακομίζει στη Θουρία η ΕΑΣ, ενώ το Δ.Σ αποφάσισε απολύσεις και ποινές σε υπαλλήλους         
           Στη Θουρία μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας (πρώην ΕΑΣ) που μέχρι τώρα στεγάζονταν στο κτήριο της οδού Ιατροπούλου. Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα από τα γραφεία που διατηρεί στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Κατσούλης, το κτήριο της οδού Ιατροπούλου, που είναι ιδιόκτητο, υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιηθεί (π.χ. να ενοικιαστεί), ωστόσο το κατάστημα της Ένωσης που βρίσκεται στο ισόγειο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, όπως και ένα γραφείο στον ίδιο χώρο, για τους ανθρώπους που θέλουν να εξυπηρετούνται σε διάφορα θέματα, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουν στη Θουρία. «Δε βλέπω το λόγο να έχουμε τα γραφεία μας στην Καλαμάτα και να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, όταν η έδρα μας είναι στη Θουρία. Εκεί είναι το εργοστάσιο, εκεί γίνονται οι φορτώσεις για εξαγωγές, εκεί έχουμε τις αποθήκες με τα λιπάσματα, τα φάρμακα κ.λπ.» παρατήρησε ο κ. Κατσούλης, προσθέτοντας ότι η μετακόμιση ξεκινά σήμερα.
Εν τω μεταξύ, σε προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ συζητήθηκαν οι απολογίες εργαζομένων της οργάνωσης, για θέματα που αφορούν στη διαχείριση προϊόντων κ.λπ. Το Δ.Σ. πήρε απόφαση για ποινές, αλλά και απολύσεις, ωστόσο ο πρόεδρος κ. Κατσούλης δε θέλησε να αναφερθεί σε πρόσωπα και καταστάσεις, λέγοντας ότι πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και εσωτερικές υποθέσεις της οργάνωσης. «Εάν κάποιος πιστεύει ότι αδικήθηκε ή θεωρεί ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, έχει κάθε δικαίωμα να πάει στα δικαστήρια. Επίσης, όταν λέμε ότι κάποια προϊόντα χάθηκαν, μπορεί να μη σημαίνει απαραίτητα ότι τα έκλεψε ο υπάλληλος, όφειλε όμως να τα προσέχει, αφού ήταν υπεύθυνος γι’ αυτά» σημείωσε.
Της Μαρίας Νίκα

*** Μαδώντας μια κατακόκκινη μαργαρίτα          
          Χθες το πρωί, παίρνοντας την απαραίτητη δόση καφεΐνης και νικοτίνης, από την κουζίνα του σπιτιού είδα σε μία από τις γλάστρες της βεράντας να έχει ξεπεταχτεί μια κατακόκκινη μαργαρίτα.
Παρά τις διαμαρτυρίες της Ιωάννας, αποφάσισα, όχι μόνο να την κόψω, αλλά και να τη μαδήσω. Έπρεπε να βρω, όμως, κι ένα ερώτημα για να αποκτήσει νόημα η διαδικασία. Ανατρέποντας τα ειωθότα, αποφάσισα να βάλω το εξής: Θα λάβουν μέρους οι συνδικαλιστικές του οργανώσεις αλλά και το ΚΚΕ στην αντιφασιστική διαμαρτυρία που διοργανωνόταν λίγες ώρες αργότερα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας;
Εντάξει, δε χρειάζεται να είναι και κολλητοί με τους «γιαλαντζί» και τους διάφορους άλλους διαμαρτυρόμενους πολίτες, ας καθίσουν λίγο πιο εκεί. Να ξεχωρίζουν, αλλά παρόντες.
Υποτίθεται ότι ο νεοναζισμός είναι κοινός αντίπαλος. Η κατακόκκινη, όμως, μαργαρίτα μού έβγαλε αρνητικό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα. Αλλά σε τελική ανάλυση, καθένας εφ’ ω ετάχθη.
  Υ.Γ. Βέβαια, από τη στιγμή που το σχόλιο γράφτηκε πριν από τη συγκέντρωση, μπορεί και το μάδημα της μαργαρίτας να έδωσε λάθος αποτέλεσμα. Θα το δούμε.
  Α.Π. 

*** ΒΙΝΤΕΟ   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  από  επίσκεψη  στο Άγιο  Όρος

~** 551 Αεροδρόμειο  Καλαμάτας  2013: http://youtu.be/8uM10qY_5Rc ,

~** 539 Αεροδρόμειο Μακεδονίας απογείωση 2013: http://youtu.be/BPElNc98FSQ ,

~**450  Άγιο Όρος  διαδρομές  Ι Μ  Φιλοθέου  Ιβήρων  2013: http://youtu.be/cGaljDRqqXU ,

~**531 Αεροδρόμειο Μακεδονίας 2013: http://youtu.be/yXnjlgPnNy4 ,

~** 525 Αεροδρόμειο Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/aVKvuc4F4dY  ,

~** 537 Αεροδρόμειο Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/34uIIJNZ9B8 ,

~**526  Αεροδρόμειο Μακεδονίας 2013: http://youtu.be/2aIGlD1ATrc ,

~** 543 Αεροπλάνο μέσα  στα  σύννεφα  2013: http://youtu.be/k6rJP1TG4Dc  ,

*** 352 Ι .  Μ .  ΙΒΗΡΩΝ   2013:  http://youtu.be/nvy-y_7JSVQ ,

~* 364 Ι Μ  ΙΒΗΡΩΝ εντός   2013: http://youtu.be/Kfnen4l1_dg   ,

~* 498 Ι Μ  Φιλοθέου  εντός  Ναού  2013: http://youtu.be/piKxWkG2Hu0  ,

Ι Μ  ΦΙΛΟΘΕΟΥ  καθεδρικός Ι Ν   2013: http://youtu.be/uGNjJEKU02c ,

~ 550 Καλαμάτα 2013 προσγείωση αεροπλάνου: http://youtu.be/6ih9mUxGk_s  , 

~ 546 Καλαμάτα   Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/oiVBuIrj1DM , 

~ 451 ΚΑΡΥΕΣ   Ι Μ  Φιλοθέου  διαδρομή  2013: http://youtu.be/Qzbz7CVNDhU ,

~ 538 απογείωση Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/uiNTs4-aVWM ,
 ~ 529 Απογείωση αεροπλάνου Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/YwTfAb6ga3g  ,

~ 522 Διαδρομή Ιβήρων Καρυές 2013: http://youtu.be/SvdeP3iylyE  ,

~ 534 Θεσσαλονίκης 2013: http://youtu.be/AK9smf-FXsY ,

~ 540 Θεσσαλονίκη  Καλαμάτα  αεροπ   ταξίδι  2013: http://youtu.be/39s4Lp29Upk ,

~ 535 Θεσσαλονίκη 2013: http://youtu.be/whV92zh76Zs ,

~ 427 Ι Μ   Ιβήρων  Άγιο Όρος  2013: http://youtu.be/MXrFPRAFweg  ,

  *** ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
 ~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/19-20-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σαββατο-Κύριακο  19  καί 20  Ιουλίου  2013.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/14-20-2013.html , Επίσκεψη  στο  Άγιο  Όρος  14  με 20  Ιουλίου  2013 .-
~**

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-   
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου