Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 :
ARFARA
Οδός Γ.  Αρμένη (Αγιος Κωνσταντίνος - Αρφαρά)


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Ξεκινά σύντομα η ανάπλαση στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους
           Ανάπλαση από Φραντζή έως Ξενοφώντος
 Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινούν οι εργασίες 
 Πλήρης ανακατασκευή του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους, καθώς και του καταστρώματος του δρόμου, με όλες τις αναγκαίες υποδομές στην υπόβαση, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Οι εργασίες θα εκτελεστούν μεταξύ των οδών Φραντζή και Ξενοφώντος.
Σχετικά ο δήμαρχος Παν. Νίκας επισήμανε ότι δεν έχει αξία μόνον η επιφανειακή ανάπλαση, αλλά και τα έργα υποδομών που θα κατασκευαστούν κάτω από το έδαφος, όπως δίκτυα παροχέτευσης ομβρίων υδάτων, καλωδιώσεις φωτισμού κ.λπ.
Σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Δημόπουλου χθες στο «Θ», το προβλεπόμενο έργο θα ξεκινήσει το αργότερο μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, αφού όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.
Επισημαίνεται ακόμη ότι η άδεια του περιπτέρου στη συμβολή των οδών Φραντζή και Αριστομένους έχει ανακληθεί και αυτό θα καταργηθεί. Α.Π.
 
***  Στις φυλακές ανηλίκων οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους τσιγγάνους για κλοπές
            Το δρόμο για το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στην Αυλώνα πήραν χθες το μεσημέρι οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους ανήλικους τσιγγάνους οι οποίοι συνελήφθησαν το Μάρτιο να έχουν διαπράξει, μέσα σε δύο 24ωρα, 15 κλοπές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.
Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Καλαμάτας, η οποία είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Πέμπτη.
Οι πέντε έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις, ενώ σε κάποιους είχαν επιβληθεί από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές περιοριστικοί όροι.
Χαρακτηριστικό της δράσης των ανηλίκων ήταν ότι έκλεβαν, όχι μόνο τα χρήματα από τα καταστήματα που είχαν διαρρήξει, αλλά ολόκληρο το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και όποιο άλλο συρτάρι περιείχε αντικείμενα.
Οι πέντε ανήλικοι, οι οποίοι είναι από 12 έως 17 ετών, κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Ανηλίκων με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, τετελεσμένης και σε απόπειρα, τελεσθείσας κατά συναυτουργία από περισσοτέρους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ο 17χρονος δε, αντιμετώπιζε και την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης με το χαρακτηρισμό του ηγέτη και καθοδηγητή των υπολοίπων.
Το δικαστήριο αθώωσε τους 5 ανήλικους για την εγκληματική οργάνωση, όμως τους καταδίκασε για τις διακεκριμένες κλοπές. Ελεύθερος αφέθηκε μόνο ο μικρότερος, καθώς είναι κάτω των 13 ετών και ο νόμος απαγορεύει τη φυλάκισή του. Οι υπόλοιποι καταδικάσθηκαν σε 30 μήνες ποινικό σωφρονισμό και θα οδηγηθούν στις φυλακές ανηλίκων.  Β.Β.
 
*** Προκαλεί η έλλειψη χώρων στάθμευσης ποδηλάτων - Διαμαρτυρία σήμερα στην κεντρική πλατεία
              Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής χθες για άμεση χωροθέτηση θέσεων
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ένας από τους στόχους που, υποτίθεται, έχει βάλει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας δια των λόγων είναι η περαιτέρω διάδοση του ποδηλάτου, ως μέσου μεταφοράς και αναψυχής. Για να αποδείξει και την αλήθεια των όσων υποστηρίζει, έφτιαξε έναν... προβληματικό κεντρικό ποδηλατόδρομο και σχεδιάζει ακόμα έναν.
Εν τω μεταξύ, όμως, δεν κάνει τίποτα για να διευκολύνει την καθημερινότητα των χρηστών του ποδηλάτου. Δεν υπάρχει ένα μέρος σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου να μπορεί κάποιος να αφήσει το ποδήλατό του. Κι έτσι, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν δέντρα ή στύλους.
Είχε, βέβαια, μια ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση, κατά τη διάρκεια σχεδιασμού του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Σε τόσα στρέμματα ελεύθερου χώρου θα μπορούσε να σχεδιαστεί ένα μέρος και για τα ποδήλατα. Όμως, δεν το σκέφθηκε!
Σχεδιάζει, πάντως, να χρησιμοποιεί ένα χώρο που θα νοικιάζει ποδήλατα σε όποιον ενδιαφέρεται.
Μιλώντας χθες με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δ. Δημόπουλο, παραδέχτηκε ότι η ιδέα διαμόρφωσης ενός χώρου στάθμευσης ποδηλάτων δεν είναι κακή, από τη στιγμή που είναι αίτημα αρκετών δημοτών, γι’ αυτό και από πλευράς Δημοτικής Αρχής αναμένονται κάποιες πρωτοβουλίες στο μέλλον για δημιουργία χώρων ελεύθερου για παρκάρισμα ποδηλάτων!
Όμως, επειδή οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες εξαγγελίες, αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα περισσότερο, γι’ αυτό διοργανώνουν για σήμερα το βράδυ κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία.
Σε σχετική τους, δε, ανακοίνωση σημειώνουν: «Σε συνέχεια των δύο επιστολών που έχουμε στείλει στο Δήμο Καλαμάτας σχετικά με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στην ανακαινισμένη Κεντρική Πλατεία, οι Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας - Critical Mass οργανώνουν συμβολική κατάληψη της πλατείας, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος.
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, για 15 λεπτά θα “καταλάβουμε” την πλατεία απλώνοντας τα ποδήλατά μας στους χώρους της. Κατά τη διάρκεια της “κατάληψης” θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τις δράσεις μας.
Φυσικά δε θα δημιουργήσουμε καμία φασαρία και δε θα εμποδίσουμε κανενός τη διέλευση. Απλά θέλουμε να τονίσουμε το πρόβλημα της σημερινής άναρχης στάθμευσης ποδηλάτων σε κάθε διαθέσιμο δέντρο ή στύλο της πλατείας.
Πρέπει να μαζευτούμε όσο περισσότεροι γίνεται, ώστε να δημιουργήσουμε την Κρίσιμη Μάζα (Critical Mass) και να πιεστεί η Δημοτική Αρχή να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Βάλτε τα φωτάκια σας να αναβοσβήνουν, ώστε να είμαστε εντυπωσιακοί!
Σας περιμένουμε όλους με τα ποδήλατά σας, αλλά και όσους ενδιαφέρεστε για την περιποιημένη εικόνα της πλατείας».
Στο μεταξύ, σε χθεσινοαπογευματινό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής: «Στην αναπλασθείσα κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ο Δήμος προτίθεται να χωροθετήσει άμεσα θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, τοποθετώντας τις κατάλληλες διατάξεις που θα διευκολύνουν τους χρήστες τους. Η απόφαση - ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής έχει ως αφετηρία σχετικό αίτημα ποδηλατών».
 
*** Η λαβωμένη πολυκατοικία από τα καλάσνικοφ ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές της (φωτογραφίες)
   7 Μαΐου 2012, οι «ληστές με τις βαριοπούλες», που έχουν μετατρέψει ως κρησφύγετο ένα διαμέρισμα στην οδό Ευριπίδου, δίνουν μάχη σώμα με σώμα με αστυνομικούς, μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας Καλαμάτας. Το αποτέλεσμα ήταν αστυνομικοί να τραυματιστούν σοβαρά και κλέφτες να διαφύγουν.
Τα καλάσνικοφ, όμως, εκείνη τη μέρα άφησαν το στίγμα τους σε όλη σχεδόν την πολυκατοικία, με κάποιους από τους ενοικιαστές να αδυνατούν να συνεχίσουν να διαμένουν εκεί και άλλους να κινούνται νομικά κατά της τράπεζας, ώστε να αναλάβει την επιδιόρθωση των ζημιών.
Δείτε φωτογραφίες από την πολυκατοικία, όπου ακόμα είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες. Χάρις στις προσπάθειες ενοίκων έγιναν κάποια στοκαρίσματα στις τρύπες, ενώ ορισμένα σημάδια παραμένουν άθικτα.

Να σημειωθεί ότι στην πολυκατοικία κάθε μέρα παίζουν μικρά παιδιά.
Οι ένοικοι εκπόνησαν μια μελέτη και υπολόγισαν το κόστος των ζημιών περίπου στα 4 χιλιάδες ευρώ, αλλά η τράπεζα, από την πλευρά της, αδυνατεί να δώσει μιαν απάντηση για το αν είναι διατεθειμένη ή όχι να δώσει αυτό το ποσό.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
*** Με τη «Λυσιστράτη» στην Αρχαία Μεσσήνη η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
             Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την παρουσίαση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Η μετάφραση του κειμένου είναι του Κώστα Τσιάνου, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του Γιώργου Πασσάκου, η μουσική του Χρήστου Λεοντή και τα σκηνικά –κοστούμια της Κατερίνας Μηλιαρέση.
40 περίπου ηθοποιοί έφηβοι θα ζωντανέψουν τον καυστικό αριστοφανικό λόγο και θα τον ομορφύνουν με τη νεανική φρεσκάδα τους την Κυριακή 7 Ιουλίου, στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου της Αρχαίας Μεσσήνης, στις 7.00 το απόγευμα.
Η ίδια παράσταση, με το πλήρες σκηνικό της Κατερίνας Μηλιαρέση και τους ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς, θα παρουσιαστεί Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 9, 10 και 11 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Να σημειωθεί πως για την Αρχαία Μεσσήνη θα διατεθεί πούλμαν. Πληροφορίες: 27210 21653, 82864, κινητό 6977437279.
 
*** Στη Φωκίδα εντοπίστηκαν δύο οχήματα που είχαν κλέψει οι δραπέτες των Τρικάλων
           Δύο από τα κλεμμένα αυτοκίνητα, που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο Βοιωτίας, εντοπίστηκαν σε ορεινή τοποθεσία στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας.
Πρόκειται για υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας Ford Focus του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου υπαρχιφύλακα στο Δίστομο Βοιωτίας, και το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας Mitsubishi που είχε αφαιρεθεί τα ξημερώματα της 20ής Ιουνίου από σπίτι στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας.
Το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λιβαδειάς, βρέθηκε σε χαράδρα σκεπασμένο με κλαδιά για να μην φαίνεται, ενώ το φορτηγάκι ήταν κρυμμένο και καμουφλαρισμένο με κλαδιά, πιθανόν για να μπορέσουν να το ξαναχρησιμοποιήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι δραπέτες των φυλακών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., δύο δραπέτες έχουν «χαθεί» στη δυτική Ελλάδα, δύο πιθανόν έχουν επιστρέψει στην Αλβανία και τα ίχνη άλλων δύο έχουν εντελώς εξαφανιστεί.
Την Τετάρτη αναγνωρίστηκαν οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.
Πρόκειται για δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, θείο και ανιψιό, τον Έντισον Λίκα ή Σινάνι, 25 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους 11 που κατάφεραν να αποδράσουν κατά την αιματηρή επίθεση στις φυλακές Τρικάλων και τον Κουιτίμ ή Φλαμούρ Λίκα ή Σινάνι, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25 Μαρτίου του 2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Πάτρα: Πτώση 25χρονης από την ταράτσα του νοσοκομείου του Ρίου!
    
Μια κοπέλα 25 ετών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την ταράτσα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου.
Στο σημείο βρίσκεται η Αστυνομία. Πηγή: thebest.gr*** Κινδυνεύει να κλείσει
η Παιδιατριατρική Κλινική του Ασκληπιείου

 
Πολύπαθο το Ασκληπιείο της Βούλας.
Αφού κινδύνευσε πριν λίγα χρόνια να ιδιωτικοποιηθεί, όταν ο ιδιοκτήτης της έκτασης "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" θέλησε να το πουλήσει, σήμερα κινδυνεύει να χάσει την  Παιδιατρική του Κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. 
περισσότερα εδώ 
Όσο τους το επιτρέπουμε,
όλα θα τα κλείσουν,
ή θα τα καταργήσουν,
ή θα τα ξεπουλήσουν:
.
Σα δεν ντρέπονται... Έκοψαν εξέταση από γυναίκες με καρκίνο μαστού για να γλιτώσουν κονδύλια! 
Όχι στην εμπορευματοποίηση των ιαματικών μας πηγών Δεν είναι όλα για ξεπούλημα!!
One of Us - Ένας από μας: Με μια υπογραφή σας προστατεύετε τα έμβρυα για να μη γίνουν... πειραματόζωα! 
To hamomilaki

*** Σαν σήμερα ...στις 5 Ιουλίου
          
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΕΙΣ τον ρoμαντικόν κήπον της «Αρτέμιδος» που έχει το μικρόν θεάτρόν του ο γνωστός ανδρικελοπαίκτης Χρ. Κονιτσιώτης συναθρoίζεται εκάστην εσπέραν κόσμος πολύς και εκλεκτός αποθαυμάζων την μοναδικήν τέχνην του Κονιτσιώτου, όστις ζωήν πλησιάζει να δώση εις τα ανδρίκελά του. Και εκ μέρους του καταστήματος περιποίησις τελεία και άμεμπτος. Ο Πέτρος Μανωλέας υποχρεωτικώτατος. Απόψε τρεις μονόπρακτοι κωμωδίαι.
-Ο Παναγιώτης Βεργάδος κάτοικος Βεργαδίνων της Πελάνης ετραυμάτισε σοβαρώς δια σιδηρού οργάνου την σύζυγόν του Παναγιώταν επειδή τον παρετήρησεν αύτη, ότι διετέλει εις ερωτικάς σχέσεις μετά υπάνδρου γυναικός.
-Η τιμή των μακαρονίων δια την πόλιν μας καθωρίσθη εις 2,50 χονδρικώς και 2,60 λιανικώς κατ’ οκάν. Κατηρίσθη και η σχετική αστυνομική διάταξις, η οποία υποβάλλεται προς έγκρισιν εις την Νομαρχίαν.
-Η Νομαρχία τηλεγραφικώς συνέστησε προς το Υπουργείον του Επισιτισμού, όπως επισπευσθή η αποστολή ενταύθα της παραχωρηθείσης δια την πόλιν μας ποσότητος ζακχάρεως, καθ’ όσον έχει εξαντληθή η προηγουμένη αποστολή.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"Γεγονότα
1316: Διεξάγεται η Μάχη της Μανωλάδας στην Κοίλη Ηλεία, μεταξύ των στρατευμάτων του Λουδοβίκου της Βουργουνδίας και του Φερδινάνδου της Μαγιόρκας. Ο Λουδοβίκος θα επικρατήσει και θα παραμείνει κυρίαρχος του Πριγκιπάτου της Αχαίας.
1821: Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως, αποτελούμενοι από 300 άνδρες, υφίσταται πανωλεθρία. Ισχυρή δύναμη Κρητών επιτίθεται εναντίον 5.000 Τούρκων κοντά στα Χανιά και τους τρέπει σε φυγή με σοβαρότατες απώλειες.
1930: Ο έλληνας σεφ Γιώργος Σταθάκης επιχειρεί να πέσει από τους καταρράχτες του Νιαγάρα μέσα σ' ένα βαρέλι. Εγκλωβίζεται, όμως, στο πίσω μέρος του καταρράκτη για 18 ώρες και πεθαίνει από ασφυξία.
1946: Ο γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.
1964: Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον για την λύση του Κυπριακού. Προβλέπει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία (Παραχώρηση της Χερσονήσου της Καρπασίας στην Τουρκία ή μίσθωση της Χερσονήσου της Καρπασίας και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία). Θα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
1996: Γεννιέται η Ντόλι το πρόβατο, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό.
Γεννήσεις
1794: Σιλβέστερ Γκράχαμ, αμερικνός ιερωμένος και διαιτολόγος, που έφτιαξε πρώτος μπισκότα ολικής αλέσεως. (Θαν. 11/9/1851)
1897: Γεώργιος Γρίβας - «Διγενής», κύπριος στρατιωτικός και πολιτικός, ιδρυτής της δεξιάς οργάνωσης «Χ» στην Κατοχή και της απελευθερωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ στην Κύπρο. (Θαν. 27/1/1974)
1913: Γεώργιος Κωστάκης, έλληνας συλλέκτης έργων τέχνης της ρωσικής πρωτοπορίας. (Θαν. 1990)
Θάνατοι
1948: Ζορζ Μπερνανός, γάλλος συγγραφέας (Κάτω από τον ήλιο του Σατανά). (Γεν. 20/2/1888)
1950: Σαλβατόρε Τζουλιάνο, ιταλός μαφιόζος. (Γεν. 16/11/1922)
1969: Βάλτερ Γκρόπιους, γερμανός αρχιτέκτονας. Έργο του, η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. (Γεν. 18/5/1883)  Πηγή: www.sansimera.gr

*** «Όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας λέει ο εμπορικός κόσμος
            Συμφώνησαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξή της
 «Να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», ζητούν επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, μεταξύ ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ (ιδιωτικοί υπάλληλοι), συμφωνήθηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για τη διαφύλαξη της Κυριακής - Αργίας.
Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, και οι οργανώσεις εξέφρασαν, για μια ακόμη φορά, τη διαφωνία τους για το προωθούμενο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για τη διαφύλαξη της Κυριακής - Αργίας στον κλάδο του εμπορίου, διότι, όπως εκτιμούν, τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων. Θα δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.
Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό από στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η συζήτηση επιδιώκεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ήταν στην ατζέντα της συζήτησης με την τρόικα και ενδέχεται να περιληφθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου.
Να σημειωθεί ότι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στο προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο, περιλαμβάνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εμβαδού έως 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες, όλες τις Κυριακές του έτους.

***Κλείνουν τις Δημοτικές αστυνομίες (;)
   Στην ΕΛ.ΑΣ μετατάσσονται 4.000 υπάλληλοι
 Συνεχίζεται το σκληρό παζάρι ανάμεσα στην Τρόικα και την κυβέρνηση για του δημοσίους υπαλλήλους που θα πρέπει να μπουν σε κινητικότητα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της πρότεινε στους δανειστές να μπει λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία και να γίνει μετάταξη 4.000 δημοτικών αστυνομικών.
Οπως αναφέρει και η Καθημερινή με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών - γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.
πηγή: parapolitika.gr 

***Ξεκινά το Ιατρείο Μαστού στο Νοσοκομείο
            Από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και κάθε Τετάρτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργεί Ιατρείο Μαστού από τις 09.00 π.μ έως 13:00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού το τηλέφωνο 14500.
Στο ιατρείο συμμετέχει ομάδα ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Νοσοκομείου μας οι οποίοι με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ευαίσθητο και πολύ σημαντικό θέμα του Μαστού.

***Πρεμιέρα χθες για το Φεστιβάλ Μηδέν (Φωτογραφίες)
  
Χθες βράδυ στην πλατεία Αμφείας έγινε η πρεμιέρα των προβολών ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Μηδέν.

*** Πρόγνωση του καιρού για το διήμερο στην Καλαμάτα
            Σε χαμηλές θερμοκρασίες θα κινηθεί το διήμερο για την πόλη μας, έτσι σύμφωνα με το meteo:
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Σάββατο 6/7, προβλέπονται βροχή και τοπικές καταιγίδες, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

***Ξεκινά σύντομα η ανάπλαση στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους
            Ανάπλαση από Φραντζή έως Ξενοφώντος
 Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινούν οι εργασίες 
 Πλήρης ανακατασκευή του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους, καθώς και του καταστρώματος του δρόμου, με όλες τις αναγκαίες υποδομές στην υπόβαση, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Οι εργασίες θα εκτελεστούν μεταξύ των οδών Φραντζή και Ξενοφώντος.
Σχετικά ο δήμαρχος Παν. Νίκας επισήμανε ότι δεν έχει αξία μόνον η επιφανειακή ανάπλαση, αλλά και τα έργα υποδομών που θα κατασκευαστούν κάτω από το έδαφος, όπως δίκτυα παροχέτευσης ομβρίων υδάτων, καλωδιώσεις φωτισμού κ.λπ.
Σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Δημόπουλου χθες στο «Θ», το προβλεπόμενο έργο θα ξεκινήσει το αργότερο μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, αφού όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.
Επισημαίνεται ακόμη ότι η άδεια του περιπτέρου στη συμβολή των οδών Φραντζή και Αριστομένους έχει ανακληθεί και αυτό θα καταργηθεί. Α.Π.

*** Η «άλλη λύση» είναι η ανθρωπιστική καταστροφή
05/07/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κατάσταση είναι δραματική – αν και δεν έχει καμιά σχέση με την Αίγυπτο – αλλά το πρόβλημα παραμένει:
Όσες ομιλίες και αν εκφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας περιφερόμενος από (πρώην) προπύργιο σε προπύργιο του ΠΑΣΟΚ (από την Κρήτη στην Αχαΐα και έχει ο Θεός), εναλλακτική λύση που να μην είναι χειρότερη από τη σημερινή δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.
Και δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η ειλικρίνεια του Ν. Βούτση, βάσει της οποίας, στην περίπτωση κατά την οποία θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τα (κουρεμένα) χρέη του (φαύλου) παρελθόντος, θα υπάρξει ένα «κενό» με την Ελλάδα να… πέφτει μέσα.
Παραδέχονται δηλαδή εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως με το πού θα καταργηθεί το μνημόνιο και θα αρχίσει η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα σταματήσει αμέσως η χρηματοδότηση και θα πρέπει να ζούμε με αυτά που παράγουμε.
Αν και κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα διάστημα αναδιαπραγμάτευσης (διότι η διαπραγμάτευση απαιτεί περισσότερους του ενός και αν οι άλλοι δεν δεχθούν αυτή πάει περίπατο από την πρώτη στιγμή), ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει πως η χρονική περίοδος διαπραγματεύσεων που ονειρεύονται έχει υπολογιστεί σε πέντε με έξι μήνες και το κόστος της, επειδή η χώρα θα σταματήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, στα 4,2 δις ευρώ.
Μάλιστα.
Και τι θα κάνουμε σ’ αυτό το διάστημα – αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει και δεν έλθει ο ξαφνικός θάνατος;
Θα σταθούμε, λέει, στα πόδια μας με τους δικούς μας πόρους και αυτά που παράγουμε.
Και αν, λένε, χρειαστεί περισσότερος χρόνος «θα δούμε με τον λαό τι θα κάνουμε».
Αυτό το τελευταίο, είναι το μόνο βέβαιο.
Επειδή στη διάρκεια αυτού του «κενού», το «κενό» θα είναι πολύ μεγάλο, κάποιοι θα χρειαστεί να λογαριαστούν με τον λαό.
Στον οποίο λαό τώρα λένε πως μπορεί να σταθεί στα πόδια του για κάποιους μήνες, αλλά δεν του λένε τι θα γίνει μετά – αν και στα πόδια μας δεν μπορούμε να σταθούμε ούτε έναν μήνα.
Λένε στον λαό μόνο όσα του αρέσει (του λαού) να ακούει.
Κρύβουν, όμως, από τον λαό ότι «αυτά που παράγουμε» δεν υπάρχουν, διότι η πατρίδα μας στηρίζεται απολύτως στις εισαγωγές.
Δεν διαθέτει ούτε πρώτες ύλες, ούτε καύσιμα, ούτε φάρμακα.
Και προφανώς δεν πρόκειται να αποκτήσει αυτά τα αγαθά μέσα στους πέντε ή έξι μήνες του «κενού».
Αλλά χωρίς πρώτες ύλες δεν θα είμαστε σε θέση ούτε αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή να έχουμε – οπότε μάλλον θα λιμοκτονήσουμε από την πρώτη στιγμή.
Χωρίς καύσιμα θα ακινητοποιηθούν τα ασθενοφόρα μας, τα σκάφη του λιμενικού, τα αεροπλάνα που πετάνε στο Αιγαίο και αναχαιτίζουν τα τουρκικά που επιδίδονται σε συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις.
Χωρίς φάρμακα θα υπάρξει πραγματική γενοκτονία. Πολύ περισσότερο που υπάρχουν φάρμακα, όπως αυτά του καρκίνου, που αν δεν χορηγηθούν άμεσα, είναι βέβαιο ότι ασθενείς οι οποίοι θα σώζονταν, θα εγκατέλειπαν πολύ σύντομα τον μάταιο τούτο κόσμο.
Επομένως, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από την απλοϊκή περιγραφή σύμφωνα με την οποία «θα ζήσουμε μερικούς μήνες με αυτά που έχουμε».
Διότι και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και δεν πρόκειται να αποκτήσουμε μέσα σε ένα εξάμηνο.
Επομένως, όταν ο κ. Τσίπρας είπε χθες στην Πάτρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίρνει δόσεις για να πληρώνει τους τοκογλύφους, διότι προτεραιότητά του είναι να στηρίξει «τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια», απλά δεν έλεγε την αλήθεια.
Διότι σε περίπτωση διακοπής της χρηματοδότησης, τίποτε από τα παραπάνω δεν θα εξασφαλιστεί – αφού θα σταματήσουν οι εισαγωγές – και θα οδηγηθούμε σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Και μπορεί να είναι εν μέρει αλήθεια αυτό που ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν, ότι δηλαδή παίρνουμε τις δόσεις για να αποπληρώνουμε τα παλαιά χρέη μας, αλλά και πάλι πρόκειται για την μισή αλήθεια που αποσκοπεί σε χάιδεμα αυτιών.
Διότι αν σταματήσουμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας, θα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών – οπότε δεν θα μπορούμε να εισάγουμε πρώτες ύλες, καύσιμα και φάρμακα.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε στην Πάτρα πως μόνο οι τόκοι που θα πληρώσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι 25 δις ευρώ.
Και αναφώνησε:
«Να, λοιπόν, τα λεφτά για την ανόρθωση. Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη. 25 δις που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο»!
Στην πραγματικότητα, νάτο πάλι το χάιδεμα των αυτιών!
Διότι αυτά τα 25 δις των τόκων προέρχονται από τις δόσεις που μας δίνουν και τις οποίες θα σταματήσουν να μας δίνουν μόλις κάνουμε στάση πληρωμών!
Επομένως, πώς «να τα λεφτά»;
Με λίγα λόγια, ο επόμενος «λεφτά υπάρχουν» είναι πιο προχωρημένος από τον προηγούμενο:
Υπόσχεται τα λεφτά που θα… σταματήσουν να μας δίνουν!

*** ΕΡΤ: Εξαγωγή του ελληνικού αλαλούμ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
04/07/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά από όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου σχετικά με τα διαμειφθέντα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Ολομέλεια του οποίου έγινε συζήτηση για την ΕΡΤ, δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβη επί του θέματος.
Με παρέμβαση τόσο της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, όσο και αυτής των Σοσιαλιστών είχε, δυο μέρες νωρίτερα προαποφασιστεί πως η συζήτηση δεν θα συνοδευόταν από ψήφισμα – κάτι που σημαίνει πως ο σπόρος της αμφιβολίας περί τα πραγματικά περιστατικά υπήρχε.
Ωστόσο, η εικόνα των αντεγκλήσεων μεταξύ των Ελλήνων ευρωβουλευτών, όπως αυτή μεταφέρθηκε επισήμως με ανακοινώσεις τους, κάθε άλλο παρά τιμά τη χώρα μας.
Το μόνο που επιτεύχθηκε, ήταν να μεταφερθεί ένας εσωτερικός καυγάς στο ευρωκοινοβούλιο, όπου αρμόδιος επίτροπος και εκπρόσωπος της λιθουανικής προεδρίας περιορίστηκαν σε αμήχανα σχόλια και ευχολόγια.
Και το χειρότερο: Οι Ευρωπαίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια δημόσια διαμάχη Ελλήνων ευρωβουλευτών εντός της Ολομέλειας που δεν περιορίστηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής αντιπολίτευσης, αλλά επεκτάθηκε και σε ενδοκυβερνητικό καυγά.
Το μήνυμα δηλαδή που έλαβαν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ήταν πως στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, ο ένας καταγγέλλει τον άλλο, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν να επιτίθενται στους κυβερνητικούς εταίρους τους, δίνοντας μια εικόνα πρωτοφανούς ασυνεννοησίας.
Επιτέθηκαν, δηλαδή, στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης την οποία το κόμμα τους στηρίζει – και αυτό καταδεικνύει μια σχιζοφρενική κατάσταση.
Πολύ περισσότερο που μίλησαν για «πλήγμα στη Δημοκρατία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» - η οποία ΕΕ έχει την ίδια ώρα αποφανθεί πως στην Ευρώπη οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις χρηματοδοτούνται υπερβολικά (με 22 δις ευρώ συνολικά), καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μετά τα αγροτικά και τις μεταφορές και αυτό, κατά την αρμόδια επίτροπο Νέλι Κρους αποτελεί στρέβλωση και παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, που ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να δηλώσει πως… «ο κ. Σαμαράς βάφτισε «μεταρρύθμιση» τον αυταρχισμό και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Η επιλογή του καταδεικνύει και την ποιότητα της δημοκρατίας που οραματίζεται ο ίδιος για την Ελλάδα»!
Και πως ο κ. Σαμαράς, επέλεξε «μία αυταρχική πράξη που, με το «μαύρο», θύμισε σε όλους τους Έλληνες - εντός και εκτός Ελλάδος - άλλες, σκοτεινές εποχές».
Και στο τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για… πλασματικό «success story»!
Για να μην μιλήσουμε για τον Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος, αφού τοποθετήθηκε από τον Γ. Παπανδρέου στην ευρωλίστα, τώρα εξαπολύει τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση, μιλώντας για «δεξιά δημαγωγία» στην περίπτωση της ΕΡΤ και σε κάθε περίπτωση αποκρατικοποίησης.
Αυτά τα είπε ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αφού στις 29 Μαΐου, ο κ. Αρσένης ανακοίνωσε την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω της «πολιτικής του απόκλισης από το σημερινό ΠΑΣΟΚ» και επειδή διαφωνεί με την «παράλογη και καταστρεπτική πολιτική μονόπλευρης λιτότητας» - αν και όταν ο μέντοράς του Γ. Παπανδρέου μας πήγαινε στο μνημόνιο και έπαιρνε σκληρά μέτρα, ουδόλως διαφωνούσε.
Φυσικά, δεν παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως είχε τότε δηλώσει, αν το έπραττε θα ήταν… «προδοσία προς τα κινήματα των πολιτών που αυτή τη στιγμή είναι ανυπεράσπιστα» (και… τι θα έκαναν χωρίς αυτόν!), καθώς έχει, όπως επίσης είπε, υποχρέωση να σταθεί δίπλα στις κοινωνίες που είναι ανυπεράσπιστές (που επίσης τι θα έκαναν χωρίς αυτόν)!
Αυτά, στις 29 Μαΐου! Διότι την αμέσως προηγουμένη, ο κ. Αρσένης, ως ευρωβουλευτής ακόμη του ΠΑΣΟΚ, με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, είχε καταγγείλει ότι… «αδιαφάνεια και κυβερνητικές παρεμβάσεις απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση», καθώς «λογοκρισία, κυβερνητικές παρεμβάσεις και κρυφή φορολόγηση των πολιτών μέσω του τέλους της ΕΡΤ, προσβάλλουν τη δημοκρατία και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της δημόσιας τηλεόρασης»!
Χθες, είπε τα αντίθετα. Ότι περίπου δηλαδή όλα ήταν καλά στην ΕΡΤ και το κόστος από τις αποζημιώσεις είναι μεγαλύτερο από το κόστος όλων όσων είχε καταγγείλει στις 28 Μαΐου!
Στις 26 Ιουνίου επιτέθηκε στον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ενώ και τον Νοέμβριο του 2012, ο κ. Αρσένης (που συστηματικά θέλει να εμποδίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες), είχε καταθέσει επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν, εκφράζοντας ενστάσεις για την έναρξη σεισμικών ερευνών σχετικά με τη διερεύνηση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν προηγήθηκε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», είχε σχολιάσει τότε ο κ. Μανιάτης…
Και το επίσης καταπληκτικό: Στις 27 Μαΐου, δυο μέρες πριν από την ανεξαρτητοποίησή του, μας είχε (και πάλι με επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ), ανακοινώσει τα περί… «ευρωπαϊκής νίκης για το ελληνικό μέλι (σ.σ. απαγόρευση χρήσης νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων) κόντρα στην κυβέρνηση» - στην οποία μετείχε το κόμμα του!
Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε και τις συνεχείς παρεμβάσεις (με διάφορες αφορμές) του κ. Παπανδρέου, νομίζω ότι το κάδρο του αλαλούμ συμπληρώνεται.
Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν πως δεν είναι αυτή η ώρα για αναζήτηση ευθυνών και συγκρούσεις.
Η χώρα κινδυνεύει, έχει όλα τα μέτωπα ανοιχτά και τέτοιες πολυτέλειες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.
Αλλά αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους και αυτοί που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη.
Διαφορετικά, θα έχει επιβεβαιωθεί αυτό που χρόνια διαπιστώνουμε: Ότι κάποιοι απ’ αυτούς, μόλις βρεθούν εκτός συνόρων, δίνουν την εντύπωση ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Και επιτέλους, οι διορισμένοι από τον κ. Παπανδρέου ευρωβουλευτές – όχι όλοι – οφείλουν να συναισθανθούν κάποια πράγματα και να είναι πιο προσεκτικοί.
Εκτός κι’ αν το γεγονός ότι έχασαν τον προστάτη τους αποτελεί γι’ αυτούς ικανή αιτία για να συμπεριφέρονται ως… κοσμοπολίτες ανεξάρτητοι παρατηρητές.
Υ.Γ. Περιμένω την δημοσιοποίηση των ομιλιών των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (μία από αυτές που περιήλθε σε γνώση μου δεν κάλυψε το θέμα της ΕΡΤ και ήταν ένα απλό ευχολόγιο), για να διαπιστώσω αν τελικά υπήρξε ουσιαστική συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε ο δάχτυλος επί τον τύπον των ήλων ή όχι.

*** Οι Τουρκοι θα πατησουν την Υδρα, με την πλατη της… Ελληνικης Πολιτειας!
              HydraMiaoulis
Ό,τι δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι Τούρκοι επί… Τουρκοκρατίας, να πατήσουν πόδι στην Ύδρα, φαίνεται πως θα το πετύχουν επί “ελεύθερου” Ελληνικού κράτους. Έτσι, όπως διαβάζουμε στο Τμήμα ειδήσεων του defencenet.gr, δύο τουρκικές εταιρείες είναι μεταξύ των συνολικά 11 επενδυτικών σχημάτων που προκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη λειτουργία, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση του λιμανιού της Ύδρας, του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου, της μαρίνας Αλίμου και του τουριστικού αγκυροβολίου της Νέας Επιδαύρου.
Μοιάζει απίστευτο αυτό που γίνεται. Η κυβέρνηση επιτρέπει την οικονομική διείσδυση των Τούρκων στην Ελλάδα. Της «ανοίγει» διάπλατα τις πόρτες να καταφέρει ότι δεν κατάφερε δεκάδες χρόνια τώρα. Να υποδουλώσει ξανά τους Έλληνες και να υψώσει την ημισέληνο σε ελληνικά εδάφη.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τα επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα τέσσερα ελληνικά λιμάνια. Στη τρίτη θέση της λίστας φιγουράρει η τουρκική εταιρεία «GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.», ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω βρίσκεται και η επίσης τουρκική «DOĞUS HOLDING A.Ş.» που κατεβαίνει σε συνεργασία με τη «LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ».
Οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση γενικότερα δεν έχουν ιερό και όσιο. Αφού επέτρεψαν στους Τούρκους της «DOGUS» να πάρουν το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου, ποσοστό της μαρίνας Ζέας και μέσω της εξαγοράς του 51% της ελληνικής εταιρείας MedMarinas του Ομίλου Κυριακούλη να ελέγξουν τις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας, τώρα ετοιμάζονται να δώσουν στους Τούρκους για μερικές χιλιάδες ευρώ και το λιμάνι της Ύδρας.
“Τρίζουν τα κόκκαλα” του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και των υπολοίπων Υδραίων αγωνιστών της επανάστασης του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό, να βουλιάξουν τον τουρκικό στόλο και να κατεδαφίσουν κάθε σημείο που ανέμιζε η τουρκική σημαία.
Και η κυβέρνηση του πατριώτη Α. Σαμαρά επιτρέπει να μπει η τουρκική σημαία δίπλα στις πολεμίστρες και στα κανόνια της Ύδρας που προάσπιζαν το νησί. Δίπλα στη Ναυτική Σχολή που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού και αντικρίζει κάθε επισκέπτης που πατάει το πόδι του στο νησί του Αργοσαρωνικού για να θυμάται την ιστορική της σημασίας στον αγώνα της Επανάστασης.
Έτσι τιμά η κυβέρνηση τους ήρωες της επανάστασης και τους Υδραίους αγωνιστές, όπως οι Μιαούλης, Κουντουριώτης, Κριεζής, Τομπάζης, Τσαμαδός, Σαχίνης και πολλοί άλλοι. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν το βιός τους, μετέτρεψαν τα καράβια τους σε πολεμικά για να αντιμετωπίσουν το τουρκικό στόλο στην Πάτρα, στον Κορινθιακό, και σε πολλά άλλα σημεία των ελληνικών θαλασσών.
Έδωσαν τη ζωή τους για να είναι αυτοί οι τύποι που σήμερα διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού ελεύθεροι. Αλήθεια έχουν διαβάσει ιστορία, γνωρίζουν για τη «Ναυμαχία του Γέροντα» (τι ρωτάμε τώρα;).
Κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Λίγες ημέρες μετά τα “Μιαούλεια”, τη σημαντικότερη γιορτή στην Ύδρα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πώς Τούρκοι διεκδικούν το λιμάνι της Ύδρας.
Σχόλιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Άραγε, με τους τούρκους επενδυτές – κατακτητές στο νησί θα  επιτρέπονται τα “Μιαούλεια”; Εκτός αν, μακροθύμως, τα επιτρέπουν μπαίνοντας και… χορηγοί στις εκδηλώσεις – Η απόλυτη ξεφτίλα!!!  Tags: ,

***  ΓΙΑ  ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ  ΜΑΣ :***   Έλληνας πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή στις ΗΠΑ ενώ ήταν αθώος
             f014825943eeec4d1eb6668005d4982e_XL
Ο 72χρονος Γιώργος Σουλιώτης, από το Μοντέστο της Καλιφόρνια, αποφυλακίστηκε την Τετάρτη, μετά από 16 χρόνια στη φυλακή για φόνο και εμπρησμό, με δάκρυα στα μάτια. Αγκάλιασε την οικογένεια του και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Los Angeles Times”, o ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, μετά από τη φωτιά σε σπίτι που νοίκιαζε, το 1997 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Μισέλ Τζόουνς, 31 χρονών, και των παιδιών της, του 8χρονου Ντάνιελ και της 3χρονης Αμάντα. Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.
Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος για εμπρησμό και κρίθηκε αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή.
Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή γι’ αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση.
Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια. Η υγεία του 72χρονου είναι κλονισμένη και η οικογένεια του φοβόταν ότι θα πέθαινε στη φυλακή.

***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 
*** 9 χρόνια από το «Έπος» της Πορτογαλίας (Ημερολόγιο-φώτο-βίντεο)
   Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά «θαύματα» του πλανήτη, αν όχι το μεγαλύτερο. Η Εθνική Ελλάδος, που δεν είχε σημειώσει καμία νίκη σε μεγάλη διοργάνωση πριν από το Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας, το βράδυ της 4η Ιουλίου του 2004 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!
Το «παραμυθένιο» ταξίδι της Ελλάδας είχε ξεκινήσει νωρίτερα, στις 12 Ιουνίου στο Οπόρτο, με νίκη επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, για να κλείσει με τον ίδιο τρόπο στις 4 Ιουλίου, αλλά στη Λισσαβόνα αυτή τη φορά.
Το Tharrosnews.gr θυμάται τον υπέροχο αυτό μήνα που ζήσαμε το 2004, μέσα από ένα ημερολόγιο ,φωτογραφίες και βίντεο, από μια παρέα Καλαματιανών που βρέθηκε για «26 ημέρες στον Παράδεισο» της Πορτογαλίας…
   Ημερολόγιο από την παραμονή στην Πορτογαλία το καλοκαίρι του 2004 , Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Derby στις 4 Ιουλίου του 2005 !
(του Κώστα Γαζούλη)

26 Ημέρες στον Παράδεισο ...
  Είμαστε μια παρέα τεσσάρων φίλων από το Αμπερντίν της Σκωτίας όπου σπουδάζουμε. Αμέσως μετά τον αγώνα με την  Ουκρανία στην Αθήνα ,που μας έχριζε φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου αποφασίσαμε να κλείσουμε τα εισιτήρια για την Πορτογαλία ( Ιδέα του Γρηγόρη) από το Web Site της ΟΥΕΦΑ.
  Μέσα στη χρονιά σχεδιάζουμε το ταξίδι , έτσι ώστε να μας βγει πιο φθηνά, καθότι φοιτητές,. Τα πάντα (αεροπορικά εισιτήρια,ξενοδοχεία,ακόμα και ενοικίαση αυτοκινήτου) έχουν κλείσει από τον Γενάρη του 2004.
  1
0 Ιουνίου 2004
Στις 7 το πρωί ξεκινάμε για το αεροδρόμιο του Αμπερντίν. Μας περιμένει μια πολύ κουραστική μέρα μ’ένα μακρύ ταξίδι. Από το Αμπερντίν στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στο Μπιλμπάο. Από τη χώρα των Βάσκων πλέον, παίρνουμε το αυτοκίνητο και ξεκινάμε την 10ωρη οδήγηση για το Οπόρτο ή Πόρτου όπως επέμεναν οι ντόπιοι.Η πρώτη μας εικόνα στις 3 τα ξημερώματα της 11ης Ιουνίου είναι ότι παντού στα μπαλκόνια υπάρχουν πορτογαλικές σημαίες, ώσπου ξαφνικά προβάλλει μπροστά μας το φωτισμένο και επιβλητικό γήπεδο του Dragao. Ένα ρίγος μας έπιασε όλους καθότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό γήπεδο ή ίσως επειδή διαισθανθήκαμε αυτό που θα ακολουθούσε .
  11 Ιουνίου 2004
  Μετά από λίγες ώρες ύπνου(αναλογικά με την κούραση της προηγούμενης ημέρας) , ετοιμαζόμαστε γρήγορα για να προλάβουμε την προπόνηση της Εθνικής ομάδας στο Dragao (άλλωστε δεν βρισκόμασταν για διακοπές στην Πορτογαλία). Στην «A Bola» της συγκεκριμένης ημέρας διαβάζουμε την πρόβλεψη του γιού του Τοπαλίδη ότι θα νικήσουμε 1-2…Κατά τις 2 το μεσημέρι είμαστε πλέον έξω από το γήπεδο. Εμείς,ένα συνεργείο της Ιταλικής τηλεόρασης και μερικοί άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου.Μετά από 10 λεπτά το λεωφορείο της Εθνικής ομάδας καταφθάνει. Ζητάμε τη νίκη στο Dragao από τους διεθνείς μας και αυτοί μας χαιρετούν μέσα από το λεωφορείο.
Η Προπόνηση είναι κεκλεισμένων των θυρών και περνάμε την ώρα μας κάνοντας βόλτες στην μπουτίκ της Πόρτο, όπου και συναντάμε για πρώτη φορά Έλληνες. Είναι παιδιά από την Αυστραλία.Μπροστά στο ταξίδι που έκαναν αυτοί για να δουν την ομάδα της πατρίδας τους , το δικό μας φαντάζει Αθήνα – Κόρινθος. Όλοι μαζί πλέον πάμε να εμψυχώσουμε τους παίκτες της ομάδας, καθώς η προπόνηση έχει τελειώσει. Είμαστε γύρω στα 30 άτομα ανάμεσα σε περίπου χίλιους πορτογάλους (ακολουθούσε η δική τους προπόνηση).
  Έχουμε παλμό και αποθεώνουμε την Εθνική μας, καθώς φεύγει. Τα παιδιά από την Αυστραλία αρχίζουν να τραγουδούν το «Σήκωσε το , το …» Βλέποντάς τους οι υπόλοιποι της παρέας κοιταζόμαστε σαν να λέμε «ήρθε ο κάθε άσχετος …». Τόσο τρελό μας φάνηκε αυτό που τραγούδησαν τα παιδιά από την Αυστραλία. Που να ξέραμε… Μετά από μια πρώτη γεύση από το κέντρο του πανέμορφου Πόρτο, γυρνάμε στο ξενοδοχείο καθώς «Είχαμε αγώνα αύριο»

\
12 Ιουνίου 2004
  Η ώρα της πρεμιέρας έχει έρθει. Φεύγοντας οι άνθρωποι του ξενοδοχείου μας εύχονται καλή τύχη «γιατί θα τη χρειαστούμε» όπως μας έλεγαν. Παρκάρουμε στην Placa de Joao και από τις 12 το μεσημέρι ξεκινάμε το τραγούδι. Στον πεζόδρομο της Santa Catarina συναντάμε αρκετούς Έλληνες και αρχίζουμε να ζεσταινόμαστε για τον αγώνα… Ο Γρηγόρης που είναι ΑΕΚ (εγω Παναθηναικός ο Λάζαρος Άρης και ο Θοδωρής Ατρόμητος) μας λέει να πούμε ένα γνωστό σύνθημα που λένε στην ΑΕΚ αλλά ως κλασικός Γρηγόρης δεν θυμάται ποιο θέλει να πει μέχρι που με λίγη βοήθεια ξεκινάμε «Οε Ελλάς ολε ολε δεν σταματώ να τραγουδώ ποτε …» .
Οι Ελληνοαυστραλοί που απολαμβάνουν την παγωμένη Super Bock τους σε μια καφετέρια ακολουθούν κι αυτοί στο ρυθμό. Γύρω στα 50 άτομα πλέον αρχίζουμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε στον πεζόδρομο της Santa Catarina  «Οε Ελλάς ολε ολε …» ασταμάτητα ώσπου όλο και κάποιοι άλλοι Έλληνες έρχονται. Οι ξένοι μας βγάζουν φωτογραφίες και ειδικά οι Πορτογάλοι καταλαβαίνουν ότι ακόμα και 3,000 «Το Dragao θα είναι όλο μπλε»! Φτάνουμε στο γήπεδο αρκετές ώρες πριν τον αγώνα.
  Οι Πορτογάλοι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα και μας έχουν για πολλές ώρες στον ήλιο δίχως ίχνος νερού. Με το που ανοίγουν οι πόρτες σχηματίζονται τεράστιες ουρές. Τελικά μπαίνουμε στο γήπεδο περίπου 2 ώρες πριν την έναρξη του ματς. Οι θέσεις μας είναι ανάμεσα στους Πορτογάλους ,αλλά , σαν ως κλασσικοί Έλληνες παρεισφρέουμε μέσα στους 3.000 Έλληνες που βρίσκονται σε μια γωνία του γηπέδου. Η μάχη άνιση με τους 50.000 Πορτογάλους αλλά θα δώσουμε τα πάντα. Ο αγώνας ξεκινάει και μόλις στο 40΄΄ ο Χαριστέας μόνος του από το ύψος του πέναλτι πιάνει αέρα.Από μέσα μου τρελαίνομαι που χάθηκε η ευκαιρία να δω ένα γκολ σε μεγάλη διοργάνωση από την Ελλάδα. Ώσπου λίγα λεπτά αργότερα εκτινασσόμαστε από τις θέσεις μας και βγάζουμε κραυγές …
Ο Καραγκούνης, εκστασιασμένος έρχεται στον κόσμο και εμείς δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε. Ο Σπύρος της ΕΡΤ, εκτός από τα πλάνα που προσπαθεί να πάρει μας αγκαλιάζει και πανηγυρίζει και αυτός μαζί μας. Το ίδιο και οι Έλληνες φωτορεπόρτερ που είναι μπροστά μας και μας κάνουν νεύματα να φωνάζουμε πιο δυνατά. Τα «Πορτουγαλ ολε» έχουν σιγήσει και το Dragao σκεπάζει η ιαχή «ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ» που βγαίνει από τις ψυχές τριών χιλιάδων ανθρώπων.Ο Κολίνα δεν διστάζει (τι κι αν του κούναγε 50 ευρα ο τρελοκαραφλός από την Πάτρα) και δίνει το καθαρό πέναλτι στον Γιούρκα. Ο Άγγελος κάνει το 0-2 και εμείς βρισκόμαστε στον παράδεισο.! Τα συνθήματα πλέον βγαίνουν το ένα μετά το άλλο από την παρέα του  Γιώργου από τους «Βlue Angels» . Η κερκίδα ζητάει την Ισπανία «Ελλαδάρα είσαι μια φέρτε μας φερτά μας την Ισπανία…»Το γκολ των Πορτογάλων μπορεί να έκανε 30 δευτερόλεπτα να μας φανούν αιώνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να μας στερήσει τη Νίκη.
  Ο Αγώνας τελειώνει και όλοι μας προσπαθούμε να πιστέψουμε αυτό που ζήσαμε μόλις λίγα λεπτά πιο πριν. Τα πανηγύρια θα συνεχιστούν στο κέντρο της πόλης και στην Ribeira ,στις όχθες του ποταμού Duro όπου ήταν το ραντεβού όλων των οπαδών τα βράδια εκείνα. Ο Πρώην υπουργός και συμπατριώτης μας Σταύρος Μπένος (που ήταν στην κερκίδα δίπλα μας) μας λέει ότι αυτή τη μέρα θα τη θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή γιατί είδαμε νίκη της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση ... Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο ο Φελίπε(ο ρεσεψιονιστ ) μας δίνει μέσα στην πίκρα του μερικές μπύρες για να γιορτάσουμε την μεγάλη νίκη!
  16 Ιουνίου 2004
  Στις 3 ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τον επόμενο αγώνα έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρούμε τη φωνή μας και να γνωρίσουμε το Πόρτο καλύτερα. Βεβαίως δεν ξεχνάμε το καθήκον μας και 2 μέρες πριν θα βρεθούμε στο «Villa de Conde» . Εκεί προπονείται η Εθνική μας στο γήπεδο της Rio Ave, για όσους παίζουν Στοίχημα. Εκεί θα συγχαρούμε τους παίκτες για τη χαρά που μας έδωσαν και θα τους ζητήσουμε να νικήσουν τους «Πελάτες» μας που έρχονται αποφασισμένοι για εκδίκηση.
Ο Καραγκούνης αποχωρεί λίγο νωρίτερα (λόγω τραυματισμού) από τους υπόλοιπους και θα έρθει κοντά μας να μας ευχαριστήσει με μια απλότητα άξια προς μίμηση!Θα μας πει και μερικές κουβέντες που σήμερα ένα χρόνο μετά ίσως όλοι πρέπει να τις σκεφτούμε.
  «Παιδιά να είστε όλοι μαζί μας και στις ήττες γιατί η μπάλα είναι ένα πολύ περίεργο άθλημα.Σήμερα κερδίζεις αύριο χάνεις» . Μας είπε πριν τον αγώνα με την Ισπανία. Έτσι φτάνουμε στη μέρα του αγώνα. Από το πρωί το Πόρτο παίρνει και πάλι το χρώμα του αγώνα. Οι Aficionados από την Ισπανία είναι χιλιάδες και πάλι αποτελούμε μειονότητα. Παρ’όλα αυτά δεν  το βάζουμε κάτω και τους κάνουμε καζούρα για την νίκη μας μέσα στο La Romareda ένα χρόνο πριν. Αυτοί μας απαντούν με ένα σύνθημα στα Ισπανικά , που λέει ότι «Όποιος δεν π… Είναι Έλληνας». Στο γήπεδο είμαστε και πάλι από νωρίς. Είναι σαφώς μικρότερο γήπεδό αυτή τη φορά, το Do Bessa έδρα της Boavista . Ο Βαλερόν που κάνει προθέρμανση μόλις λίγα μέτρα μπροστά από εμας και ο Θοδωρής με τα λίγα Ισπανικά του κάτι του λέει. Αυτός αντιδρά και μας δείχνει το πόδι του,εννοώντας προφανώς ότι θα μας βάλει γκολ. Προκαλεί την οργή μας και χρησιμοποιούμε και εμείς τα λιγοστά ισπανικά που γνωρίζουμε. Κατά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων , οι Ισπανοί δεν μας σέβονται και γιουχάρουν τον δικό μας ύμνο (δεν τα κάνουν μόνο …άλλοι αυτά)
Η Ισπανία προηγείται νωρίς στον αγώνα.Εμείς δεν τα παρατάμε και ζητάμε ένα γκολ από τους παίκτες μας. Στο 66΄ δικαιωνόμαστε μετά το καταπληκτικό γκολ του Χαριστέα που διασχίζει κι αυτός γρήγορα το γήπεδο για να έρθει κοντά μας. Η Απάντηση στης προκλητικότητα των Ισπανών έρχεται με ένα σύνθημα ακατάλληλο για να το γράψω. Τι κι αν ήταν στα Ελληνικά…Οι Ισπανοί από τις κινήσεις των χεριών μας το καταλαβαίνουν. Τα υπόλοιπα λεπτά είναι δραματικά..Οι Ισπανοί μας πιέζουν και εμείς με την ψυχή μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες. Η ιαχή «ΑΑΑΑ ΡΕΕΕ ΕΘΝΙΚΑΑΑΡΑΑΑΑ» σκεπάζει Ισπανούς και Έλληνες. Ο Κυρ-Γιάννης Μαντζουράνης δεν θα μπορούσε να λείψει από την αγαπημένη του Ελλάδα. Ο διαιτητής σφυρίζει και εμείς και πάλι πανηγυρίζουμε μη ξεχνώντας φυσικά να αποχαιρετήσουμε τους Ιβηρες που ήρθαν γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες για να παρουν τη ρεβανς. «Hola Clientes» ή «Γειά σας Πελάτες» στα ελληνικά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε… Ο Μανόλο με το τύμπανό του αποχωρεί κατηφής και ο Γιώργος από τους “Blue Angels” ζητάει να έρθουν οι κάμερες στο Ποταμό Duro όπου θα κάνει βουτιά…
 Το βράδυ στη Ribeira οι Ισπανοί δέχονται για ακόμα μια φορά την καζούρα μας και μερικοί Έλληνες ζητάνε τη Ρωσία αλλά ο Θοδωρής ρίχνει την ιδέα «Ποια Ρωσία ρε , τι να την κάνουμε? Τη Βραζιλία θέλουμε πλέον» Έτσι, εκείνο το βράδυ ζητάμε τη Βραζιλία «Ελλαδάρα είσαι μια φέρτε μας φερτε μας τη Βραζιλία …»
 20 Ιουνίου 2004 
  Έχει έρθει πλέον η ώρα της πρόκρισης και δεν πιστεύουμε ότι οι αδιάφοροι Ρώσοι μπορούν να μας στερήσουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία . Νωρίς το πρωί ξεκινάμε από τη Santa Maria de Feira (εκεί μέναμε τον περισσότερο καιρό ,15 χλμ έξω από το Πόρτο) για την άλλη πλευρά της Πορτογαλίας και το Faro. Από το βορρά στο Νότο ,λοιπόν, και ο Γρηγόρης και πάλι στο τιμόνι . Φτάνουμε νωρίς το μεσημέρι στο τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας και στην πλατεία θα συναντήσουμε τους φίλους μας από το Πόρτο.Οι Ελληνοαυστραλοί , τα παιδιά από την Κύπρο , τα παιδιά από το Μαντσεστερ.η παρέας της εκδρομής των “Blue Angels” οι «Αρχαίοι» από το Λουτράκι και οι Καλαματιανοί(εμείς ειμαστε αυτοί αν και μόνο εγώ και ο Γρηγόρης είμαστε από την Καλαμάτα ,αλλά λόγω του πανό μας ξεχώριζαν έτσι. Όλοι ραντεβού από το Πόρτο στο Φάρο και ο Γιώργος ο τρελοΑπολλωνιστής δίνει το σύνθημα «ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΡΑΓΚΑΟ Χ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΛΟΥΛΕ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ»
Στη μικρή πόλη βλέπεις μόνο Έλληνες και αρκετούς Σκωτζέζους ακόμα και «συμπατριωτάκια» μας από το Αμπερντιν,που τους πιάνουμε κουβέντα για τους «Dons» , τη θρυλική ομάδα που ξεκίνησε ο Μεγαλος Sir Alex Ferguson να γράφει τη δική του Ιστορία.
Επιτέλους πιστεύουμε ότι θα είμαστε και σε έναν  αγώνα περισσότεροι από τους αντιπάλους.Φτάνοντας στο γήπεδο του Algavre ξαφνικά Ρώσοι έρχονται από παντού Λες και ήρθαν από το διάστημα. Ρώσοι και φυσικά και πανέμορφες Ρωσίδες… Περίπου 8.000 αυτοί και εμείς με το ζόρι κοντά στις 2.000 …Ο Αγώνας ξεκινάει με ένα σοκ και ο Λάζαρος μας ζητάει να πάρουμε τις θέσεις νίκης(είχαμε και εμείς τη συνταγή μας στην κερκίδα στο πως καθόμασταν για το γούρι). Παρ’ ότι κάνουμε κι αυτό έρχεται το 2-0.Στο μυαλό μας περνάνε εικόνες άλλων χρόνων και όχι του Ευρωπαϊκού της Πορτογαλίας.Ο Γρηγόρης βάζει τα γυαλιά Ηλίου και (έτσι είδε πρεμιέρα και Ισπανία , που ήταν νωρίς το απόγευμα) εγώ τον βλέπω και σηκώνω τα δικά μου στο κεφάλι (όπως δηλαδή τα είχα στα 2 πρώτα ματς).
 Αυτή τη φορά του έχουμε κάνει κίνηση ματ … και ο Ζήσης μόλις λίγα λεπτά αργότερα μας δικαιώνει.Το τίμημα για τον Γρηγόρη ήταν μεγαλύτερο γιατί αναγκάστηκε να δει όλους τους υπόλοιπους βραδινούς αγώνες με γυαλιά ηλίου! Η ευκαιρία των Ρώσων στο 87’ μας τσιμπάει τις καρδιές. Ο αγώνας τελειώνει και ένας εθελοντής Πορτογάλος μας λέει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ.!! Ο  Καραγκούνης τρέχει πρώτος με μια Ελληνική σημαία κοντά μας. Στην αυτοκινητοπομπή μετά ,από το γήπεδο προς το κέντρο της πόλης ,οι ελληνογερμανοί έχουν στη διαπασών Καρά και ρίχνουν ζειμπεκιές από τα παράθυρα. Στην πλατεία του Φάρο γινόμαστε ένα κουβάρι με τους Καταπληκτικούς οικοδεσπότες Πορτογάλους (κρίμα που πληγώσαμε αυτό το λαό) και πανηγυρίζουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
  Ο γυρισμός είναι δύσκολος και προσπαθούμε να μείνουμε ξύπνιοι με συχνές στάσεις για καφέ. Σε μια στάση στήνουμε πηγαδάκι με κάτι παιδιά από τη Θεσσαλονίκη γύρω στις 4 τα ξημερώματα σ’ένα βενζινάδικο λίγο πριν τη γέφυρα «Vasco da Gama». Την παρέα μας πλησιάζει άλλος ένας Έλληνας.
  Από τη διαπίστευση που φοράει στο λαιμό βλέπουμε ότι είναι ο Χρήστος Κοντός της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και συμμετέχει και αυτός στην κουβέντα μας. Φτάνοντας…επιτέλους… πίσω στη Feira ο Φελίπε μας ρωτάει αν θέλουμε να μας βάλει πρωινό κι ας μην είχε ανοίξει ακόμα το εστιατόριο. Τον ευχαριστούμε αλλά ήταν ώρα για ξεκούραση. Οι 12 μέρες του προγραμματισμένου ταξιδιού όπως τις υπολογίζαμε έχουν πάρει παράταση. Δεν μπορούσαμε να  υπολογίσουμε όμως για πόσες μέρες ακόμα …
25 Ιουνίου 2004
  Η Αγγλία δεν μας έχει κάνει τη χάρη να την έχουμε αντίπαλο, όνειρο ζωής για εμάς που ζούμε στη Μ. Βρετανία. Έτσι κατηφορίζουμε και πάλι προς το Νότο για να βρούμε στη Λισαβόνα την κάτοχο του τίτλου και μια ομάδα που φοβόμαστε, τη  Γαλλία. Επόμενος σταθμός μας μετά τη Feira η  Leiria (μια ώρα έξω από τη Λισαβόνα προς Βορρά)
Πρώτη μας δουλειά να ανταλλάξουμε το κουπόνι που είχαμε με κανονικό εισιτήριο. Όπου κι αν πήγαινε η Εθνική για προπονήσεις είχαμε τον τρόπο μας να τη βρίσκουμε και ας μην έγραφαν τον τόπο ούτε τα σαιτ στο Ιντερνέτ ούτε οι εφημερίδες, που ρωτούσαμε φίλους στην Ελλάδα για να μας πούνε. Το μυστικό δεν σας το λέμε κύριε Τσαπίδι το φυλάμε το κόλπο και για τη Γερμανία!΄Έτσι λοιπόν για το γούρι , για να περάσουμε την ώρα μας αλλά και για να δώσουμε δύναμη στην ομάδα (είπαμε δεν ήμασταν εκεί για διακοπές …)βρισκόμαστε στο Massama μια κακόφημη περιοχή στα νότια προάστια της Λισαβόνας.
  Φτάνουμε νωρίς εκεί και μετά από λίγο φτάνουν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι με τους οποίους άλλωστε είχαμε γνωριστεί απ’όλες αυτές τις ημέρες σε γήπεδα και προπονήσεις.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μιχάλης Καψής έρχεται κοντά μας  (στη γωνία που μας είχαν απομονώσει) μας λέει ότι θα δώσουν τα πάντα και εμείς με την σειρά μας τον ευχαριστούμε για τις έως τότε μεγάλες χαρές …
 Παραμονή του αγώνα κάνουμε προσπάθεια να επισκεφτούμε την Λισαβόνα όμως η οσμή της μέθης από την λαοθάλασσα των Άγγλων οπαδών μας αναγκάζει να γυρίσουμε στη Leiria όπου και βλέπουμε το ματς Πορτογαλία – Αγγλία.
Η πρόκριση των Πορτογάλων όσο και να μας ικανοποίησε (οι Άγγλοι θέλανε πάλι το κύπελλο …) δεν μας άφησε να κοιμηθούμε πολύ καθώς το ξενοδοχείο μας ήταν δίπλα σε κεντρικό δρόμο και τα κορναρίσματα από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Πορτογάλων έδιναν και έπαιρναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…
 Το πρωινό του αγώνα με τη Γαλλία έχει έρθει…Μπαίνοντας στο δωμάτιο του Θοδωρή και του Γρηγόρη για να τους ξυπνήσω στην τηλεόραση μια μπάντα Πορτογάλων παίζει το «Final Countdown” Υπάρχει περίπτωση να χάσουμε, τους λέω, άμα ξεκινάμε έτσι τη μέρα μας ?
Στη Λισαβόνα πλέον είμαστε αρκετοί. Κοντά στους 6.000 Έλληνες είναι εκείνη τη ημέρα και μας μεταφέρουν το κλίμα από την πατρίδα όλες αυτές τις ημέρες του Ευρωπαϊκού. Τραγούδι πριν τον αγώνα και από νωρίς και πάλι στο γήπεδο.Αυτή τη φορά δεν κάνουμε λάθη και παίρνουμε τα μέτρα μας από την αρχή (τα γούρια μας).
  Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν λίγο απαισιόδοξοι και ότι φοβόμασταν αρκετά τη Γαλλία. Ο Ζαγοράκης δικαιώνει τους Καλαμαριώτες για ένα σύνθημα ακατάλληλο που είχαν βγάλει πριν τον αγώνα και αφορούσε αυτόν, τον Ζιζού και τον Λιζαραζού.Με συστημένη μπαλιά βρίσκει τον Χαριστέα κι αυτός μας στέλνει στον ουρανό! Η Εθνική κάνει το καλύτερό της παιχνίδι στην διοργάνωση και νικάει δικαιότατα τους θριαμβευτές του 2000!
Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό που έχει συμβεί .ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΟ Γ… ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ…!ναι το σύνθημα που στις 11 Ιούνη μας φάνηκε τόσο τρελό τώρα το τραγουδάμε και εμείς …Έξω από το «Jose Alvalade» έχει στηθεί τρελό πανηγύρι. Ένας τρελαμένος με βαμμένο πρόσωπο με αγκαλιάζει και συνειδητοποιώ ότι είναι ο Πέρης που έκανε μερικά χιλιόμετρα από την Καλαμάτα στη Λισαβόνα με το αυτοκίνητό του, μαζί με την παρέα του. Το πάρτυ συνεχίζεται και στην Baixa στο κέντρο της Λισαβόνας και έξω από το ξενοδοχείο της Εθνικής .Δεν τους αφήνουμε ούτε να φάνε καθώς κολλήσαμε στην τζαμαρία του εστιατορίου …!
  Συναντάμε και τον φίλο μας τον Άγγλο (τον συναντούσαμε πάντα στα πιο απίθανα σημεία σε όλες τις πόλεις που βρεθήκαμε και τον γνωρίσαμε σε ένα μαζαί κινητής τηλεφωνίας αγοράζοντας πορτογαλικές sim  cards) , ο οποίος μας λέει την πρόβλεψη του ότι θα πάρουμε το Κύπελλο. Το πανηγύρι ατελείωτο στο δρόμο συναντάμε και τον Ανδρέα , ο οποίος από το κινητό του ενημερώνει τους Έλληνες για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Λισαβόνα μέσω του βραδινού δελτίου ειδήσεων του Alpha.
Στο γυρισμό για την Leiria σ’ένα βενζινάδικο στις τουαλέτες θα έχουμε μια απρόσμενη συνάντηση με τον Σουηδό άρχοντα της αναμέτρησης τον Φρισκ. Θα τον συγχαρούμε (και που να ήξερε τι άκουγε κατά τη διάρκεια του αγώνα …) για την διαιτησία του.Την επόμενη μέρα ξεκουραζόμαστε και γνωρίζουμε τη Leiria.Συναντάμε άλλους 2 Έλληνες σ’ένα ταβερνάκι τον Στέφανο και τη Δάφνη από το Μόναχο. Σκέψεις για τελικό ? ΄Όχι ακόμα …
 30 Ιουνίου 2004
  Αυτή τη φορά η διαδρομή γίνεται ανάποδα από το Νότο προς το Βορρά. Πίσω πάλι στην αγαπημένη μας πια …Feira όπου οι άνθρωποι του ξενοδοχείου και ειδικά ο Felipe χαίρονται που μας ξαναβλέπουν. Τόσες μέρες άλλωστε σ’αυτό το ξενοδοχείο είχαμε γίνει δικοί τους.
  Σειρά πλέον έχει του Νέτβεντ η παρέα και οι «ποιητές» από την Καλαμαριά το βρίσκουν : «Γ…και τον Ζιντάν για πλάκα και τώρα φέρτε μας τον Νέτβεντ το Μ….».Τις ημέρες πριν από τον αγώνα ο Φελίπε μας ξεναγεί στην πόλη της Feira (τη Francessinia του “Amandius” Πορτογαλική σπεσιαλιτέ στο καλύτερο σημείο της πόλης για να τη γευθείς …την ανακαλύψαμε εγώ με τον Γρηγόρη μόνοι μας …Κοιλιόδουλοι γαρ …) αλλά και στις παραλίες του Ατλαντικού στο Faraduro και στο Esspinho.
Στο ξενοδοχείο μας συναντάμε και άλλους Έλληνες.Ένας απ΄αυτούς μας βοηθάει να βρούμε κι αυτή τη φορά το μέρος της προπόνησης … Τι και αν πήγαν σε βουνό που ουτε οι Πορτογάλοι δεν γνώριζαν που βρίσκεται εμείς συνεπείς στο ραντεβού μας στη Falpera, λίγο έξω από την Braga σ’ένα βουνό μέσα σε κάτι δάση. Μέρος ιδανικό για παππούδες απ ‘όσο καταλάβαμε. Φτάνοντας εκεί πολύ νωρίς καθίσαμε μέχρι να ξεκινήσει η προπόνηση στο μικρό καφενεδάκι δίπλα στο απομακρυσμένο ξενοδοχείο. Ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από τις Σέρρες φτάνει επίσης και να σου άλλοι 3 Έλληνες στην παρέα μας .Αυτή τη φορά βλέπουμε και την προπόνηση πίσω από κάτι δίχτυα βέβαια και από αρκετά ψηλά αλλά βλέπουμε τα πάντα και κυρίως το χαβαλέ που κάνουν οι παίκτες στο εσωτερικό διπλό. Ο Κατεργιανάκης που αγωνίστηκε ως σεντερ φορ ανάγκασε πολλούς συμπαίκτες τους να τον χαρακτηρίσουν άσχετο!
  Ο Πορτογάλος αστυνομικός που φυλάει την είσοδο μας λέει ότι επειδή έχει δει τις προπονήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανία στο ίδιο μέρος , η δική μας ομάδα έχει διαφορετική νοοτροπία. Όταν τον ρωτάω τι εννοεί μου λέει ότι οι Έλληνες αθλητές διασκεδάζουν την προπόνηση σε αντίθεση με τις άλλες 2 ομάδες που οι παίκτες δεν έκαναν πλάκα μεταξύ τους… Ίσως και αυτό ενδεικτικό της ψυχολογίας της ομάδας. ¨
Ο Καραγκούνης βγαίνει από την προπόνηση και όταν τον ρωτάμε «Ρε Γιώργο τι ντρίμπλα του έκανε εκεί του Ζιντάν?» γελάει ντροπαλά και το μόνο που βλέπουμε είναι το πόδι του σε τι κατάσταση είναι …αξίζουν τεράστια «Μπράβο» σ’αυτόν τον παιχταρά για το πώς έπαιζε τους αγώνες. Λίγο αργότερα ο Αντώνης Νικοπολίδης θα μας αναγνωρίσει από τις συχνές παρουσίες μας στις προπονήσεις από την αρχη του τουρνουά , θα μας ρωτήσει «Είστε τα παιδιά από την Καλαμάτα που είστε από την αρχή εδώ ε?» και θα βγάλει τη μπλούζα του να τη δώσει στο Θοδωρή και εμένα θα μου δώσει τα γάντια του … (Ίσως γνώριζε ότι μπορώ μια μέρα να τον ξεπεράσω αν δεν με τρώγανε τα κυκλώματα … )
  1 Ιουλίου 2004
  Η ημέρα του αγώνα έχει έρθει. Η νικάμε και μένουμε 3 μέρες ακόμα ή μετά τον αγώνα φεύγουμε για  Ισπανία. Αυτή τη φορά και σε αντίθεση με την Γαλλία είμαστε αισιόδοξοι … Τι κι αν η Τσεχία ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά ,κάτι ότι θα το σφύριζε ο Κολίνα και πάλι στο Dragao κάτι ότι αυτό το γήπεδο μας είχε μαγέψει και δεν μπορούσε να μας πληγώσει , δεν ξέρω τι αλλά ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι αυτή τη φορά …
¨Όπως άλλωστε μας είπε και ο φίλος μας ο Φελίπε (φανατικός Πόρτο) σ’αυτό το γήπεδο ομάδες με μπλε και άσπρο δεν χάνουν Ποτε!
Έτσι λοιπόν από το πρωί και πάλι στους δρόμους … Γνώριμα τα στενά του Πόρτο για εμάς αλλά αυτή τη φορά πολλοί περισσότεροι Έλληνες σε σχέση με το πρωινό της 12ης Ιουνίου.
  Οι Τσέχοι στο δρόμο μιλάνε για 4αρες και για 5αρες. Μας τα ‘παν κι άλλοι αυτά παιδιά … Στο γήπεδο 12.000 Έλληνες έχουν πάρτι.Δέκα λεπτά πριν αρχίσει ο Αγώνας στο θέαμα 12.000 οπαδών με γυρισμένες τις πλάτες να χορεύουν αγκαζέ όλο το γήπεδο μας φωτογράφιζε.
Ο αγώνας ξεκινάει…οι Τσέχοι μπαίνουν δυνατά και χάνουν ευκαιρίες. Ο σεκιουριτάς μπροστά μου , μια συμπαθέστατη φιγούρα με δόντια αλά …Γεωργίου μου λέει «Μην αγχώνεσαι θα νικήσετε 0-1 και θα το βάλει ο Φύσσας» (οπαδός της Μπενφίκα αυτός)
  Στο ημίχρονο χάρις ένα παλικάρι Έλληνα φωτορεπόρτερ πίνουμε δυο γουλιές νερό από το δικό του το μπουκάλι και παίρνουμε κουράγιο για τη συνέχεια … Ο αγώνας είναι αγχωτικός και πάμε στην παράταση. Εκεί ξαφνικά ο κόσμος ξυπνάει και δίνει ρεσιτάλ «ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕΕΕΟΟΟΟΟ!!!!» Όλοι  με ότι απόθεμα φωνής μας έχει απομείνει.Μαζί με εμάς τα δίνουν όλα και οι παίκτες που φαντάζουν …Βραζιλία σ’αυτό το 15λεπτο.
Κερδίζουμε το κόρνερ και κοιτώντας τα ματριξ και το ρολόι κάνουμε και εμείς την ίδια σκέψη που κάνουν 20 εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο.
  Το μυαλό μου πάει πίσω στις 12 Ιούνη. Την ώρα που ο Καραγκούνης σκόραρε στην ίδια εστία που τώρα είχαμε κερδίσει το κόρνερ εγώ ήμουν καθιστός.Χωρίς να σκεφτώ πιο πολύ κάθομαι αμέσως… Δεν βλέπω τίποτα μόνο ένα κύμα με πετάει ! Τα επόμενα λεπτά και για αρκετή ώρα δεν καταλαβαίνουμε που είμαστε ούτε τι έχει συμβεί …Αγκαλιάζω και φιλάω τον Σεκιουριτά (ναι εκείνον με τα δόντια σα του Γεωργίου …) δίπλα μου επικρατεί πανζουρλίσμός …άγνωστοι να με αγκαλιάζουν και να κλαίνε. Οι παίκτες έχουν  έρθει μπροστά μας και πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά …ο συμπαθέστατος φροντιστής του γηπέδου από την Αλβανία που λόγω της θητείας του στο Ρέθυμνο μιλάει άπταιστα Ελληνικά μου κόβει λίγο χορτάρι από το Dragao και μου το δίνει.
Ο Θοδωρής χόρευε για πολλά λεπτά πάνω στην καρέκλα του, έως που προσγειώθηκε άτσαλα και ξαφνικά, σπάζοντας το κάθισμά του! Ο Γρηγόρης δεν χάνει την ευκαιρία και παίρνει αυτό το σπάνιο Σουβενίρ από το Dragao να το έχουμε να καθόμαστε και να θυμόμαστε αυτά που ζήσαμε εκεί μέσα.. Αντί για το Μπιλμπάο λοιπόν αποφασίζουμε να πάμε στη Falpera να υποδεχτούμε την ομάδα.
  Τι κι αν στη ζωντανή του σύνδεση σας έλεγε το Mega ότι είναι εκατοντάδες Έλληνες εκεί …Εμείς οι 4 ήμασταν και κάναμε μπούγιο μαζί με τα δύο παιδιά που λένε το Στοίχημα στο Τηλε-¨Άστυ τον Γιάννη και τον Πάνο. Έρχεται η Εθνική και επιτέλους καταφέρνουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία με τον Ότο!
Ο Γιούρκας μας βλέπει μπροστά του 2 η ώρα τα ξημερώματα στο βουνό και ξαφνιάζεται και αυτός.Γυρνώντας πίσω στο ξενοδοχείο γελάγαμε χωρίς φωνή. Το ότι βρισκόμασταν πλέον στον τελικό δεν τολμούσαμε να το ξεστομίσουμε ακόμα ούτε για αστείο …
 4 Ιουλίου 2004
  Έχουν περάσει πλέον πάνω από 20 ημέρες και εμείς ακόμα εκεί. Στην παρέα μας έχει προστεθεί και ο Γιώργος από την Καλαμάτα(ήταν στους 2 πρώτους αγώνες και επέστρεψε πάλι στον ημιτελικό με την Τσεχία). Την τελευταία μας μέρα στη Feira o Φελίπε αν και είχε άδεια από το ξενοδοχείο ήρθε να μας αποχαιρετίσει κάνοντας δώρο σε όλους μας από ένα κασκόλ της Πορτογαλίας.
  Εμείς τον ευχαριστήσαμε αλλά δυστυχώς του είπαμε ότι θα τον ξαναπικράνουμε. Το βράδυ περνάει η ώρα με κουβέντα στη ρεσεξιόν έως το πρωί με τα παιδιά τους Έλληνες που ήρθαν από το Warwick . Φεύγοντας από το ξενοδοχείο η καμαρίερα έχει βγει στην πόρτα και μας χαιρετάει τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της Πορτογαλίας. Leiria και πάλι στο δεύτερο ξενοδοχείο μας  όλες αυτές τις ημέρες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρουμε αυτό το κουπόνι που έλεγε “FINAL GREECE” και να στηθούμε στα εκδοτήρια για να το ανταλλάξουμε.
¨Όταν είχαμε παραλάβει τα εισιτήρια μας στα τέλη Μαΐου βλέποντας το συγκεκριμένο κουπόνι βάζαμε τα γέλια και το βγάζαμε φωτογραφίες και τώρα είχε έρθει η ώρα που έπρεπε να το αποχωριστούμε για καλό βέβαια … ! Στο μέρος των ελληνικών εκδοτηρίων επικρατεί πανικός. Δέκα χιλίάδες Έλληνες σε ουρά δίνουν μάχη για ένα μαγικό χαρτάκι!
  Σκηνές που είχαμε ξεχάσει δυστυχώς κάνουν την εμφάνιση τους. Αλλάζουμε τα εισιτήρια μας αλλά ο Γιώργος που δεν είχε εισιτήρια από την ΟΥΕΦΑ (σαν τα δικά μας τα “Follow your team”) έχει αγχωθεί. Το βράδυ στο ξενοδοχείο της ΕΠΟ ευτυχώς θα είναι από τους τυχερούς και θα βρεί και αυτός. Εκεί περίπου 3.000 Έλληνες στις 2 η ώρα τα ξημερώματα περιμένουν για ένα εισιτήριο.
Σκηνές αλλοφροσύνης κόσμος να διψάει για ένα εισιτήριο… Α ρε Γρηγόρη με την ιδέα σου ένα χρόνο πριν μας έσωσες …
 Η μέρα του τελικού έχει έρθει και ξεκινάμε για την τελευταία μάχη αυτή τη φορά. Στο Peugeot 307 με τις βάσκικες πινακίδες … παίζει για ακόμα ένα πρωί το γνωστό «εθνικό» CD (όπως κάθε πρωι πριν τους αγώνες)για το οποίο είχα επιμεληθεί και είχα γίνει περίγελος στους άλλους της παρέας , το οποίο περιείχε από Ξυλούρη και Σαββόπουλο μέχρι Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Europe!
Στη Λισαβόνα το κλίμα είναι εορταστικό και νιώθουμε σα να βρισκόμαστε στην Αθήνα. Πάνω από 30.000 Έλληνες βρίσκονται στην πόλη και οι περισσότεροι ψάχνουν για ένα εισιτήριο. Στο μετρό οι πορτογάλοι πλανόδιοι μουσικοί παίζουν μέχρι και το «Στην απάνω γειτονίτσα κάθονται δυο κορίτσια» για να βγάλουν κατι παραπάνω. Από νωρίς βρισκόμαστε στο μεγάλο εμπορικό κέντρο δίπλα στο γήπεδο .
Εκεί ξανασυναντάμε το Γιώργο από τους “Blue Angels” και τον Σπύρο από την Πάτρα που έχουν γυρίσει πίσω για τον τελικό …μόνο που δεν έχουν εισιτήριο…Είχαν βλέπετε οι τραγουδιστές και τα μοντέλα και αυτοί που ήταν στην Πορτογαλία όταν άλλοι δεν γνώριζαν τι εστί ποδόσφαιρο ψάχνανε απεγνωσμένα στη μαύρη αγορά.
Καθώς τρώμε πριν από τον αγώνα ο Γιώργος από το  Σίδνευ μας λέει ότι αν πάρουμε το Κύπελλο μας θέλει και τους τέσσερις παράνυφους στο γάμο του στην Αυστραλία (Ναι μας περιμένει του χρόνου τον Απρίλη εκεί …)! Από το Εμπορικό ακόμα το κλίμα ζεσταίνεται  «Έρχεται η …ώρα η μεγάλη  Πορτογάλοι Πορτογάλοι…»¨
  Στο στάδιο του Φωτός (Da Luz) μπαίνουμε για ακόμα μια φορά πολύ νωρίς. Είμαστε 17.000 Έλληνες μέσα και άλλοι τόσοι απ’έξω . Μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει που βρισκόμαστε… Την Πορτογαλία δεν τη φοβόμαστε… Βλέπαμε τον αγώνα σα να μην καταλαβαίνουμε ότι είναι τελικός …και τι τελικος μάλίστα… Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,.
Από το 30ο λεπτό έως το 45ο στην κερκίδα στήνεται τρελό γλέντι. «Οεεε Ελλάς ολε ολεε …δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ …» ! Ναι αυτό το ίδιο σύνθημα που ξεκίνησε για πλάκα σε ένα πεζόδρομό το πρωι της 12η Ιουνίου στη Santa Catarina του Πόρτο από 15 άτομα τώρα τραγουδιέται από 17.000 κόσμου και αργότερα στη λήξη της Ολυμπιάδας από 70.000 κόσμου στην Αθήνα .
  Ο Χαριστέας μας στέλνει ξανα στους ουρανούς και ο Jimmy Jump  μας δίνει ανάσες. Ο Μερκ σφυρίζει τη λήξη.Αγκαλιάζομαι με τον Θοδωρή και κλαίμε με λυγμούς.Τι έγινε εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν θα θυμάμαι παντα αυτές τις στιγμές…
Λίγο μετά ο άλλος Θοδωρής σηκώνει το Κύπελλο και κάτι μπλε και άσπρα κομφετί σκορπούν στον αέρα. Το  «ΓΕΙΑ» της Βανδή ακούγεται από τα μεγάφωνα και εμείς απλώς κοιτάμε ούτε πανηγυρίζουμε ούτε τίποτα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει … Λίγα λεπτά μετά στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου χαιρετάμε τα παιδιά από την Αυστραλία.
  Τον Χάρη τον Γιώργο και τον Γιάννη (αδέρφια από το Σίδνει )τον Τζειμς , τον Αδαμ και την Εφη και όλους που δεν μπορώ να θυμάμαι τα ονόματα τους.Στη Leiria πάμε σε μια πιτσαρία να πάρουμε κάτι να φάμε. Μπαίνοντας μέσα στο γεμάτο μαγαζί όλοι είναι βαμμένοι στα χρώματα της Πορτογαλίας …σηκώνονται από τα τραπέζια που τρώνε και μας χειροκροτούν…Ακόμα θυμάμαι αυτή τη στιγμή και ανατριχιάζω …
Την άλλη μέρα παίρνουμε νωρίς το πρωί το δρόμο επιστροφής με το ίδιο κουραστικό ταξίδι.Στο δρόμο από την :Leiria για το Bilbao καθώς βρισκόμασταν στον αυτοκινητόδρομο A1 έξω από το Dragao γύρω στις 8 το πρωι θα κορνάρουμε και με τις σημαίες μας στα χέρια θα χαιρετίσουμε με το δικό μας τρόπο αυτό το γήπεδο που θα μας μείνει για πάντα χαραγμένο στις καρδίες μας … Ίσως έγραψα πολλά αλλά για 26 μέρες μάλλον είναι πολύ λίγα
 Απλώς κλείνοντας εύχομαι όλα τα παιδιά που βρεθήκαμε εκεί τις μέρες εκείνες και ίσως τώρα διαβάζουν αυτές τις γραμμές όπου κι αν βρίσκονται από Αυστραλία έως Καναδά ( ο κύριος Γιωργος με το φίλο του το Σκωτζέζο) να είναι όλοι τους καλά και να είμαστε γεροί να  ξαναβρεθούμε στη Γερμανία .
Φυσικά ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» και στους παίκτες της ομάδα μας που μας έκαναν τόσο υπερήφανους (ειδικά όσους ζούμε στο εξωτερικό)
  Πολλά χαιρετίσματα και στους συναδέλφους σας που βρεθήκαμε μαζί τους όλες αυτές τις μέρες ..ειδικά στον Ανδρέα Σερεβέτα ( Alpha Tv) στον Γιώργο (Τηλε-Αστυ) στον Σπύρο (τον οπερατέρ στην ΕΡΤ …μεχρι και στην Παπαρίζου έφερε γούρι) και στον …Μιχάλη τον Τσαπίδη , που τον φέραμε στη δύσκολή θέση να μας ρίχνει «πόρτες» στις προπονήσεις! Επίσης ένα πολύ μεγάλο “DANKE” στον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας.
Με τη Βραζιλία κάποτε παίζαμε μόνο μέσα από ταινίες του Περράκη και τώρα τους αντιμετωπίζουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης.
  
Τέλος ένα «OBRIGADO» (ευχαριστώ) δεν είναι αρκετό για (ίσως δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουμε αυτό) τους καταπληκτικούς οικοδεσπότες Πορτογάλους . που μας έκαναν να νιώσουμε σαν το σπίτι μας όλες αυτές τις 26 ημέρες…Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε κάποια μέρα …
It is the passion flowing right on through your veins
And it's the feeling like you're oh so glad you came
And it's the moment you remember you're alive
It is the air you breathe, the element of fire
It is that flower that you took the time to smell
It is the power that you know you got as well
It is the fear inside that you can overcome
This is the orchestra, the rhythm and the drum
   Como una forca, como una forca
Como una forca que ninigan pode parar
Como una forca, como uma forca
Como una fome que ninigan pode matar
It is the soundtrack of your ever-flowing life
It is the wind beneath your feet that makes you fly
It is the beautiful game that you choose to play
When you step out into the world to start your day
You show your face and take it in and scream and pray
You're gonna win it for yourself and us today
It is the gold, the green, the yellow and the grey
The red and sweat and tears, the love you go. Hey!
   Como una forca, como una forca
Como una forca que ninigan pode parar
Como una forca, como una forca
Como una fome que ninigan pode matar
Forca! Forca! Forca! Forca!
   Closer to the sky, closer way up high, oh
Mais perto du cer, mais perto du cer!
Como una forca, como una forca
Como una forca que ninigan pode parar
Forca! Forca! Forca! Forca!
Como una forca, como una forca
Como una fome que ninigan pode matar
   Como una forca, como una forca
It is the passion flowing right on through your veins
Como una forca que ninigan pode parar
And it's the feeling like you're oh so glad you came
Como una forca, como una forca
And it's the moment you remember you're alive
Como una fome que ninigan pode matar
It is the air you breathe, the element of fire
Como una forca, como una forca
Forca! Forca!
Como una forca que ninigan parar
Forca! Forca!
Como una forca, como una forca
On fire! On fire!
Como una fome que ninigan pode matar
On fire! In fire!
   Forca! Forca! Forca! Forca!
Este amor, este amor
Forca! Forca! Forca! Forca!
Ã? todo grande e tio forte
Come on!
  
υγ- Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη για το πλούσιο υλικό (φωτογραφίες και βιντεο)  που μας έστειλε από το Σύδνευ της Αυστραλίας
υγ- Αφιερωμένο στον Γρηγόρη Ζωντανό τον Λάζαρο Μαυρίδη  και τον Θοδωρή Καράμπελα που μοιραστήκαμε αυτές τις αξέχαστες στιγμές στην Πορτογαλία

 Video: 


 
 ***


 
ΑΠΟ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Μένουμε  Ζούμε Μαθαίνουμε γιά  την Ελλάδα μας  , Παρασκευή 28/6/2013
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/30-2013.html , ΕΛΛΑΔΑ  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  30  Ιουνίου  2013 .-
~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
 ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 : ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
   ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-

ΠΡΟ ΕΝΑ  ΧΡΟΝΟ :

Τα ζάρια των πολιτικών έχουνε μόνο έξι,
Μ’αυτά που δώσαν στο λαό βαριά και πώς να παίξει,
Πως να σηκώσει ανάστημα και πως να τραγουδήσει,
Όταν η τσέπη αδειανή κι όλοι μιλάν για κρίση...
 
Δεν γίνεται έτσι ρε παιδιά να πάει μπροστά ο τόπος,
Δεν λείπει μόνο η δουλειά δεν λείπει μόνο ο τρόπος,
Λείπει η ψυχή που δίνει πνοή σε κάθε ανθρώπινη πράξη,
Λείπουν τα όνειρα και οι προσευχές αυτός ο κόσμος να αλλάξει
***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....

Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα

Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-


***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2562   video.-
*** ~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1031   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1031  video.-
                                                         Σύνολο  :  4624    βίντεο ανηρτημένα .-


 *** Αγάπη για το παιδί - Lara Fabian - Je t'aime (greek subs)

Αν διδάξουμε τα παιδιά μας με το παράδειγμα μας 
θα δούμε εκπληκτικά αποτελέσματα. 
 .

Τα ανθρώπινα συναισθήματα καλλιεργούνται, αναπτύσσονται, διαμορφώνονται και παράγουν αγάπη.
Ειδικότερα η αγάπη των παιδιών μπορεί να σε απογειώσει, να σε σαγηνέψει, να σε μαγέψει, να σε φτιάξει σωστό γονιό, ευαίσθητο δάσκαλο, χαρούμενο άνθρωπο.
Θαυμάστε το μεγαλείο της αγάπης, της αποδοχής, της αναγνώρισης που τα παιδιά μπορούν να προσφέρουν, απολαμβάνοντας το παρακάτω βίντεο από συναυλία- κονσέρτο της Lara Fabian:
.

 .
Γυμνάσιο Πάργας      To hamomilaki
***
Παντελης Λιακος5 Ιουλίου 2:46 μ.μ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ --ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ--ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ.
από Παντελης Λιακος (Σημειώσεις) την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 στις 7:39 μ.μ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η Ε.Ε ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ [ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ Η Η ΕΣΘΟΝΙΑ ]ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ , ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΩΙΟΙ - ΕΛΙΤ- ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΑΖΕΣ [SHEEPLE =ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΠΡΟΒΑΤΑ ]ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ , Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ , ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΕΥΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ [ ΟΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ]ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ [ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ] ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ [ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΠΙΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ].
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ,ΑΛΛΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ . ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ,--------------------------------------------- ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ------ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .------------------------------------------ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ , Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΚ0ΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ---------------ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ -ΗΠΑ ΣΤΟ --ΝΑΤΟ.
ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ , ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ [ROTHSCHILD ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ]. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ [ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.].
ΕΤΣΙ , Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ -ΕΛΙΤ -ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ .. -----------------------------------------------ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η Ε.Ε ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΣ [ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ] ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΡΑΤΟ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------[ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ].------------------------------ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ -ΕΛΙΤ-ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΠΩΣ ΘΑ HΘΕΛΑΝ.

Η ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΑ ΕΝΩΣΗ [ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ]ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ .------------------------- ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ,--------------------ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ .------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η ΚΙΝΑ Η Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΑΖΑΡΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
']   ΕΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝ , ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ !
Ψηφίζεις για το δίκιο σου
και άλλος ξένος το δίκιο σου το καρπώνεται....
1. Κάθε ασιάτης, νέγρος, καυκάσιος, βαλκάνιος μαγκρεμπίνος και ...Εσκιμώος μπορεί να μπουκάρει στη χώρα σου να σουλατσάρει στην συνοικία σου, στις γειτονιές σου κάτω και έξω από το σπίτι σου ανενόχλητος τουρίστας ..
ΕΣΥ Έλλην, αν μπουκάρεις ΤΩΡΑ, απόψε στο Σουδάν την Νικαράγουα, το Τόκυο, τις πόλεις της Αυστραλίας, στη Ζιμπάμπουε στην Τανζανία, στο Ναϊρόμπι στην Ιορδανία , το πιθανότερο είναι όλες αυτές οι χώρες μόλις σε εντοπίσουν σε κάποια πλατεία η γειτονιά τους ΝΑ ΣΕ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΗΚΩΤΟ και να σε διώξουν από την χώρα τους , εκεί δεν περάνε ούτε μαφίες ούτε άσυλα, ούτε δεν έχω χαρτιά βίζες και αλλα κέρατα ελλαδικής εφευρέσεως...
2. Καθε ένας απο δαύτους τους μπουκαδορους στην Ελλάδα, μπορεί ελευθέρα να περιφέρεται με καρότσια στις γειτονιές μέρα νύχτα λες και ζεις σε υπαίθριες χωματερές και μάντρες και να κλέβει καθετί μεταλλικό ,να καταλαμβάνει δημόσια πεζοδρόμια πανεπιστήμια μέσα μεταφοράς και να πουλάει απο λαθραίες τσατσάρες μέχρι ναρκωτικά και ...πυρηνικός βόμβες.
ΕΣΥ Έλλην, αν τολμήσεις να πουλήσεις στην Αθήνα, «σαλονίκη» η αλλαχού λαθραια θα σε μαζέψουν άμεσα και θα σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί γιατί δεν είσαι πιστοποιημένος από την μαφία αντιπρόσωπος της... ΕΣΥ Έλλην αν πας να πουλήσεις λαθραία τσατσάρες, πουτάνες η ναρκωτικά σε μέσα μεταφοράς, γειτονιές δρόμους και πεζοδρόμια, στο Τόκυο, στο Πεκίνο ,στον Καναδά, στην Μελβούρνη, στο Σαντιάγκο δε Τσίλε, στην Μπραζίλια, στο Ισλαμαμπάντ, στο Ντουμπάι, θα εξαφανισθείς απο το δρόμο την άλλη ώρα θα πας φυλάκα και μετά συνοδεία καροτσάκι στα σύνορα και δρόμο.
3. Καθε μπουκαδόρoς στην Ελλάδα, μπορει να σκοτώσει και να κλέψει και γενικά αν κατά τύχη συλληφθει επειδη δεν εχει φυλακες και λεφτά να τον ταΐζουν θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος στους δρομους. Μπορει επισης να πληρώσει αν είναι μαφιόζος ωστε να ...αποδρασει απο κρατητηρια και φυλακες.
ΕΣΥ Ελλην αν συλληφθεις γιατι δεν πληρωσες φορους η σκοτωσες θα πας μεσα με συνοπτικες διαδικασιες. Αν μπουκάρεις παράνομα στην αυστραλια στη ζιμπαμπουε στη νιγηρια στο μπαλι και διαπραξεις αδικημα θα καλοπερασεις στις φυλακες θα μπεις στην μαυρη λιστα ανεπιθυμητων στην χωρα και υστερα απελαση συνοδεια οργανου....
4. Αν εισαι αλλοδαπος εισβολευς,μολις πιαστεις για φονο θα δηλώσεις ανηλικος ,16χρονος ,πενταχρονος η και ...αγεννητος για να γλυτωσεις την χοντρη φυλακα. Θα ερθουν δε επιτροπες οργανωσεις κερατα και δαιμονες να ζητουν στην βουλη που νομιζες των Eλληνων να αποφυλακισθεις επειδη εισαι ανήλικος.
ΕΣΥ Eλλην δεν θα δηλωσεις τιποτα ουδεις θα σε λαβει υποψιν του ,καμμια επιτροπη κεραταδων δεν θα ζητησει την αποφυλακιση σου αν δε σκοτωσεις κανεναν αλλοδαπο εγκληματια θα σε χωσουν πιο μεσα στην φυλακα γιατι δεν πληρωσες φορους φορους φορους φορους να τρων οι ξενοι...
Αν δε τωρα σε πιασουν στην χαραρε το ριαντ το μπουενος αιρες το γιοχανεσμπουργκ το μπακου την σιγκαπουρη και δηλωσεις ανηλικος θα παρεις μια ξεγυρισμενη ποινη για παρεμποδιση της δικαιοσυνης και θα ερθει η επιτροπη να σου περασει χειροπεδες.
5.Αν εισαι αλλοδαπος εισβολευς στην Eλλαδα θα σου φτιαξουν και αντιφυλετικους νομους εναντιον της φυλης των ντοπιων Eλληνων για να σε προστατευσουν για τα ...ανδραγαθηματα σου απο την οργη των Eλληνων .και για την..ηθικη βλαβη θα σου δωσουν αδεια ιθαγενεια επιδομα και τις ...γυναικες τους να σου κανουν αερα.
Αν δε εισαι ΕΣΥ Eλλην και οργισθεις θα σε στειλουν μεσα θα σε εξοντωσουν ηθικα και επαγγελματικα θα σε αποκλεισουν απο δημοσιο αξιωμα θα σου στερησουν την ψηφο θα σε στειλουν στην ανεργια θα σε στοχοποιησουν στα ταγματα θανατου της μαφιας.
ΕΣΥ Έλλην αν εισβαλλεις αποψε στη μυανμαρ στην τζακαρτα στο συδνευ στο ισραηλ ,δεν θα προλαβει καμμια βουλη εκει να σου φτιαξει νομο να σε προστατευσει απο τους κατοικους τους,θα φυγεις πριν προλαβεις να χρειαστεις κρατικη προστασια να μην σε λιντσαρουν οι ντοπιοι για τα ...ανδραγαθηματα σου...
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ , ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ,ΠΙΟ ΞΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ ΝΤΟΠΙΟΙ, ΠΙΟ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ...

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου