Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  26  Δεκεμβρίου  2012   :

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ από το  ΑΡΦΑΡΑ !

Το  ποντικάκι  πάντα  κοντά μας ....
με  πολλές Ευχές !!!
και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το έκαψαν και πλήρωσε από την τσέπη του :

* Κανείς δεν τον αποζημιώνει
Της Βίκυς Βετουλάκη
Επτά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Καλαμάτας αιματηρή συμπλοκή των αστυνομικών με τους «ληστές με τις βαριοπούλες» σε διαμέρισμα της οδού Ευριπίδου στην Καλαμάτα, συμπλοκή που έχει αφήσει «έντονα» σημάδια τόσο σε ανθρώπους όσο και σε άψυχα αντικείμενα, όπως η πολυκατοικία που είχε γαζωθεί από τις σφαίρες και των δύο πλευρών, αλλά και το αυτοκίνητο του ιδιώτη που άρπαξαν οι ληστές για να διαφύγουν.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 7 Μαΐου, όταν μέλη της εγκληματικής ομάδας- που έγινε γνωστή με την ονομασία «ληστές με τις βαριοπούλες» καθώς εισέβαλαν σε τράπεζες σπάζοντας τις τζαμαρίες- λήστεψαν το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο κέντρο της Καλαμάτας.
Με το όπλο στο κεφάλι
Αρχικά διέφυγαν, όμως αστυνομικοί τούς εντόπισαν νωρίς το απόγευμα σε διαμέρισμα στην οδό Ευριπίδου, όπου υπήρξε συμπλοκή τόσο εντός της πολυκατοικίας όσο και εκτός. Οι ληστές στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, με τον έναν από αυτούς τραυματισμένο, «κόλλησαν» ένα καλάσνικοφ στο κεφάλι διερχόμενου οδηγού που μόλις είχε σταματήσει βλέποντας συγκεντρωμένο κόσμο, του πήραν το αυτοκίνητο και διέφυγαν. Το αυτοκίνητο, την επόμενη ημέρα, βρέθηκε καμένο στην περιοχή Θέα στην Πάτρα.
Μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος πολίτης, ο κ. Δημήτρης Καλαμουδάκος, όχι μόνο δεν έχει αποζημιωθεί, από το κράτος και την τράπεζα (στην οποία σημειωτέον επιστράφηκαν τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει οι ληστές, καθώς βρέθηκαν από την Αστυνομία), αλλά έχει κάνει και έξοδα, καθώς έπρεπε ο ίδιος να φροντίσει να απομακρύνει το κατεστραμμένο αυτοκίνητο.
Όπως μας εξήγησε, την ημέρα εκείνη, περνώντας από την οδό Ακρίτα, είδε συγκεντρωμένο κόσμο και σταμάτησε. Πριν προλάβει να αντιληφθεί τι συμβαίνει, είδε την κάννη ενός όπλου στο κεφάλι του και τρεις άνδρες με κράνη. «Οι δύο είχαν καλάσνικοφ και ο άλλος ένα πιστόλι. Ο κόσμος τούς είχε δει, αλλά νόμιζαν ότι είναι αστυνομικοί. Όταν είδαν να μου βάζουν το όπλο στο κεφάλι, εξαφανίσθηκαν. Πήγα να σηκώσω το κεφάλι μου και έβγαζαν τα κράνη για να μπουν στο αυτοκίνητο. Μάλιστα, έσκυψα το κεφάλι για να μην μου πουν ότι τους κοιτάω. Βγήκα από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου. Μπήκαν μπροστά, αυτός που με απείλησε και άλλος ένας που ήταν χτυπημένος με σφαίρα στο γόνατο. Ο τρίτος μπήκε πίσω από το συνοδηγό. Όταν μου πήραν το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν 30 μέτρα, πήρα αμέσως τηλέφωνο την Τροχαία και τους ενημέρωσα. Δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν στο Ασπρόχωμα, κάπου; Ίσως να το γλύτωνα το αυτοκίνητο», τόνισε ο κ. Καλαμουδάκος.
Ούτε του απάντησαν
Την άλλη ημέρα ειδοποιήθηκε πως το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στην Πάτρα. Με δικά του έξοδα πήγε στην εκεί Αστυνομική Διεύθυνση και εν συνεχεία, πάλι με δικά του έξοδα, στην περιοχή που βρέθηκε κατεστραμμένο το αυτοκίνητο για να το αναγνωρίσει.
Επίσης, τον ενημέρωσαν πως με δική του ευθύνη πρέπει να το απομακρύνει από εκεί που βρέθηκε. Έτσι, πλήρωσε και οδική βοήθεια για να το πετάξει.
Παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει να αποζημιωθεί, ούτε το κράτος ούτε η τράπεζα τον αποζημίωσαν μέχρι σήμερα, μένοντας όλο αυτό τον καιρό χωρίς αυτοκίνητο. Σύμφωνα και με τον ίδιο, θα μπορούσαν να του παραχωρήσουν ένα από τα κατασχεμένα που υπάρχουν σε μάντρες του ΟΔΔΥ, ίδιας αξίας με το δικό του.
Η Εμπορική Τράπεζα, πάντως, όπως τόνισε ο κ. Καλαμουδάκος, δεν μπήκε καν στον κόπο να του απαντήσει στην αναφορά που κατέθεσε από τις 28 Μαΐου.

*** Σύλληψη πέντε ατόμων για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ  :
* Πέντε άτομα συνελήφθησαν, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων και ένας ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού.
 Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης, ενώ ο ειδικός σύμβουλος κατηγορείται και για υπεξαίρεση προς την υπηρεσία.    ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ξεσήκωσαν ολόκληρο κοτέτσι  ... :
* Κατά  πάσα πιθανότητα  ατσίγγανοι έκλεψαν ολόκληρο το  κοτέτσι  με τις κότες και τα έτοιμα για σφαγή  κοκόρια του  πρώην  αντιδημάρχου , στην περιοχή  Μελιγαλά  του Δήμου Οιχαλίας .-

*** Έκοψαν   μεγάλες ελιές (ελαιόδεντρα) γιά καυσόξυλα .. ..:
* Πιθανότατα  τσιγγάνοι της περιοχής , έκοψαν στην περιοχή  του Πλατύ Αρφαρών του Δήμου  Καλαμάτας , αρκετά  λιόδεντρα  γιά μεταπώληση γιά καυσόξυλα σε τζάκια και σόμπες ...

*** Κλοπές  στην περιοχή Αρφαρών :
* Αρκετές  κλοπές και παραβιάσαεις κατοικιών (σπιτιών) στην περιοχή  του πρώην Δήμου Αρφαρών σημαιώνονται σχεδόν καθημερινά  .- Και  εδώ  ενοχοποιούντε Ρομά - τσιγγάνοι της περιοχής  ή  και άλλοι αλοδαποί άλλων  εθνικοτήτων ( οικονομικών και μη  μεταναστών ) .-

*** Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό δύο άτομα που αγνοούνταν στο Γύθειο :
* Εντοπίστηκαν το πρωί των Χριστουγέννων από το Λιμενικό, ένας 29χρονος και ένας 37χρονος, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από μηχανική βλάβη στο σκάφος τους στο Γύθειο.
 Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Ταίναρο, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία του 29χρονου με το οικογενειακό του περιβάλλον.
 Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για το συμβάν και έκτοτε διεξήγαγε έρευνες από ξηράς και θαλάσσης.
 Τελικώς, το ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, από διερχόμενο φορτηγό πλοίο το οποίο συμμετείχε στις έρευνες.
 Άμεσα στην θαλάσσια περιοχή εντοπισμού τους, 9 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου, έσπευσε πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Γυθείου με την βοήθεια του οποίου το ανωτέρω ταχύπλοο κατέπλευσε στον όρμο «ΠΟΡΤΟ ΚΑΠΟ».
 Οι δύο διασωθέντες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν.
 Κατά δήλωση τους, είχαν αποπλεύσει από την παραλία «ΓΛΩΣΣΑΣ ΒΑΛΤΑΚΙΟΥ» τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, προκειμένου να διενεργήσουν δοκιμαστικό πλου και αλιεία στη περιοχή Ταινάρου, όταν το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο.
 Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.
 Newsroom ΔΟΛ

*** Γιορτή ποδοσφαίρου στον Μελιγαλά με τη συμμετοχή 150 παιδιών   :
* Απαλλαγμένοι πια από το άγχος των σχολικών υποχρεώσεων δεκάδες λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές ηλικίας από 5 έως 12 ετών που ανήκουν στις ακαδημίες του Εθνικού Μελιγαλά και του Δαναού Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες ένα απόγευμα γεμάτο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο 5x5 του Γυμνασίου Μελιγαλά στήθηκε μια πραγματική αθλητική γιορτή, με τη διεξαγωγή έξι ημίωρων συναντήσεων, απονομές αναμνηστικών κυπέλλων και πλούσιο μπουφέ στο τέλος για μικρούς και μεγάλους.

Αν και μικρή σημασία έχει, ο Δαναός επικράτησε σε όλα τα παιχνίδια απέναντι στις νεότευκτες, αλλά πολλά υποσχόμενες ακαδημίες του Εθνικού που αριθμούν πάνω από 100 παιδιά, πλην της κατηγορίας γεννηθέντων 2005-2007, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Στους γεννηθέντες το 2004 το καλαματιανό συγκρότημα κέρδισε 3-2, με 4-2 σε εκείνη των γεν. 2003, με 5-1 στους γεν. το 2002, 6-3 στους γεν. το 2001 και 3-1 στους γεν. το 2000.
 Η καλαματιανή αποστολή ταξίδεψε με λεωφορείο στον Μελιγαλά και τη συνόδεψαν οι προπονητές Πέτρος Δημόπουλος, Μιχάλης Παυλάκης και Αλέκος Δέδες. Ο τελευταίος προσφέρει τις υπηρεσίες του και στις ακαδημίες του Μελιγαλά, απ’ όπου κατάγεται άλλωστε, στηρίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Ηλίας Μουρούσιας, δικαιώνοντας την απόφαση της διοίκησης να τον επιλέξει γι’ αυτό το ρόλο


***


***


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/1-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 .-
~* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/03122012.html  , Το Δευτεριάτικο αγιάζι στην ενημέρωση 03/12/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/03-2012.html  , Το αγιάζι ενημέρωσης την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html  , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html  , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html?spref=fb   , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html  , Στην ενημέρωση της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2012 ,-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/18-2012.html  , ΣΤΟ αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 .-
~ ** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/20-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/12/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/22-23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/24-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 παραμονή Χριστουγέννων .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/25-2012.html  , ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012 στην ενημέρωση .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/26-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  26  Δεκεμβρίου  2012 .-
~**

***

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , = 2200 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 476 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 472 video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ : 3148 Βίντεο ν Αναρτημένα .-
~** Βυζαντινές ψαλμοδίες από πατριαρχείο 2012 :

http://youtu.be/y2pMXUEatY4 ,~*** Δημήτρης Κόκοτας - Φοίβος 2012 56 :
http://youtu.be/v6JtL_jG8gc ,~*** ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ το τραγούδι μας 17 :
http://youtu.be/n2iUMiLiTgE ,~*** ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ Νατάσα P1040035.MP4 :
http://youtu.be/71ypxsbOVz8 ,~*** Θεοδωρίδου Νατάσα 33. :
http://youtu.be/ihrxhsnCZoI ,~*** Ιερά Μονή A. Σάββα στα Ιεροσόλημα 18 :
http://youtu.be/l0JT-ECLNKo ,~*** Κοκκίνου Έλη 2012 P1040046.MP4 :
http://youtu.be/E8EJ7IGnCrM ,~*** Κυπριότικα P1040023.MP4 :
http://youtu.be/2mOXnVu1SJY ,~*** ΜΑΝΤΩ Φοίβος 2012 P1040055.MP4
http://youtu.be/ECb6nhU9LaU***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου