Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

To  αγιάζι  της ενημέρωσης  Σάββατο 19  Ιανουαρίου  2013  :

 Φωτογραφία
Tο  Ουράνιο  τόξο  σκεπάζει  το  Αρφαρά  Καλαμάτας  Σάββατο 19/01/2013!
Το  ποντικάκι  μας  πάντα  κοντά  στην καθημερινότητα  της  ενημέρωσης ! :*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :
***   Σαν  σήμερα  πέθανε  ο Αλέξανδρος Υψηλάντης :
ΙΣΤΟΡΙΑ ,
Aλέξανδρος Υψηλάντης: Στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1792 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη. Ανατράφηκε σε περιβάλλον που διαπνεόταν από έντονο πατριωτισμό κι έλαβε εκλεκτή μόρφωση.
Στην Πετρούπολη, όπου ακολούθησε τον πατέρα του, φοίτησε στη Σχολή του Σώματος των Βασιλικών Ακολούθων και στη συνέχεια υπηρέτησε στα σώματα της αυτοκρατορικής φρουράς. Διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα, ενώ στη μάχη της Δρέσδης, στις 27 Αυγούστου 1813, έχασε το δεξί του χέρι.
Τον Μάρτιο του 1820 ο Εμμανουήλ Ξάνθος του πρόσφερε την αρχηγία της Φιλικής Εταιρείας. Την αποδέχθηκε στις 12 Απριλίου, αφού πρώτα έγιναν δεκτοί οι όροι που έθεσε, και αμέσως άρχισε την οργάνωση του σχεδίου για την έναρξη της Επανάστασης από την Πελοπόννησο.
Όμως, με την ενθάρρυνση του Ιωάννη Καποδίστρια πείσθηκε ότι έπρεπε να επισπεύσει την προπαρασκευή της και τον Ιούνιο του 1820 εγκαταστάθηκε στη Οδησσό. Πέρασε τον ποταμό Προύθο στις 22 Φεβρουαρίου 1821 και δύο μέρες αργότερα ύψωσε τελικά τη σημαία της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες και συγκεκριμένα στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας, όπου απαγορευόταν η παραμονή του τουρκικού στρατού.
Με επιστολή του στον αυτοκράτορα Αλέξανδρο υπέβαλε την παραίτησή του από το ρωσικό στρατό και αναγγέλλοντας την Ελληνική Επανάσταση ζήτησε την αρωγή του. Αμέσως μετά επιδόθηκε στη δημιουργία στρατού και συγκρότησε τον Ιερό Λόχο.
Στις 7 Ιουνίου 1821 ο στρατός του Υψηλάντη καταστράφηκε στη μάχη του Δραγατσανίου και υποχώρησε προς τα αυστριακά σύνορα. Παραδόθηκε στους Αυστριακούς, φυλακίστηκε και απελευθερώθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1827. Η κλονισμένη υγεία του δεν του επέτρεψε να βοηθήσει το επαναστατημένο έθνος. Πέθανε στη Βιέννη δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του, στις 19 Ιανουαρίου του 1828.    [Πηγή sansimera.gr]

***  Στον καθηγητή Michael Tite το Βραβείο Αρχαιομετρίας Costa Navarino :
   
 * Η τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Αρχαιομετρίας Costa Navarino πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας. Το βραβείο παρέλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Michael Tite, για το σύνολο της προσφοράς του στην προαγωγή της έρευνας και διδασκαλίας, ενώ τον τιμώμενο προλόγησε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης.
Το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), ανέλαβε το 2010 την πρωτοβουλία της θεσμοθέτησης του βραβείου με τον τίτλο Διεθνές Βραβείο Αρχαιομετρίας Costa Navarino. Αθλοθέτης του ήταν ο δωρητής της Πανεπιστημιακής Σχολής καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος.
Στόχος του βραβείου αποτελεί η ανά διετία βράβευση ενός επιστήμονα αναγνωρισμένου, διεθνούς κύρους, στον τομέα της Αρχαιομετρίας και της Αρχαιολογικής Έρευνας. Την πρώτη φορά είχε απονεμηθεί στον καθηγητή Ιωάννη Λυριτζή, ενώ για την περίοδο 2013-2014 απονεμήθηκε στον καθηγητή Michael Tite.
Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος, η κοσμήτωρ της Σχολής Καλαμάτας Ευρυδίκη Αντζουλάτου - Ρετσίλα, ο εκπρόσωπος του αθλοθέτη Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφών Κάππας, ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας στην Καλαμάτα, κ.ά.-   Μ.Ν.

 *** Νίκας: ΥΠΕΚΑ και συμφέροντα "μπλοκάρουν" τη λύση στα σκουπίδια :
* Σε δηλώσεις και προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr.
 Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «μείζον πρόβλημα για την Πελοπόννησο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και υπεύθυνο για την καθυστέρηση επίλυσής του είναι το κράτος». Συμπλήρωσε δε πως το πρόβλημα των σκουπιδιών δε λύνεται και εξαιτίας συμφερόντων, τα οποία ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. «Αν και έχουν διασφαλιστεί 400 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση, παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια έχει αφεθεί στην τύχη της», τόνισε.
 Υπογράμμισε ακόμη ότι οι προτάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου αφορούν στην κομποστοποίηση και ήπια διαχείριση των απορριμμάτων, το υπουργείο Περιβάλλοντος, όμως, ανέφερε, δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βοηθηθούν οι Δήμοι και να λάβει τέλος αυτή η «ντροπή» και το «εθνικό θέμα», όπως χαρακτήρισε το πρόβλημα των σκουπιδιών.
 Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου έχει ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών να υπάρξει υποστήριξη και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Καλαμάτας – που δαπανά για τη διαχείριση των απορριμμάτων περίπου 50 εκατομμύρια το χρόνο-, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, αλλά και ο Δήμος Πύργου (σ.σ. ανήκει στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας), οι οποίοι χειμάζονται από τα σκουπίδια και έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.-  Α.Π.

***  Προβολή ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Μεσσήνη αύριο στην Καλαμάτα :
* Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
«Ελάτε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μέθεξη» ήταν το κάλεσμα που έκανε χθες σε όλους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Στ. Μπένος, ώστε να παρακολουθήσουν την προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ. Ζέρβα για την Αρχαία Μεσσήνη, στις 7.00 αύριο το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Πέτρος Θέμελης, γνωστοποίησε ότι σε λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναστηλωτικές εργασίες και στο θέατρο.
 Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ, «Από το Μηδέν στο Είναι», που είναι συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του «Διαζώματος».
Ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, αφού απένειμε τα εύσημα στον κ. Θέμελη για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, μίλησε για την πρωτοβουλία του κ. Μπένου για το ντοκιμαντέρ και κάλεσε όσους επιθυμούν να προσέλθουν, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι παριστάμενοι θα λάβουν από ένα DVD.
Π. Θέμελης
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Π. Θέμελης, ο αναστηλωτής της Αρχαίας Μεσσήνης, ανέφερε πως το ντοκιμαντέρ αποτελεί αποτύπωση της πραγματικότητας σε συγκεκριμένη στιγμή και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έργο τέχνης, που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον πολίτη, ακροατή και θεατή, να κάνει το παρελθόν, παρόν στην καθημερινότητα μας.
Μετά δε από προτροπή του κ. Μπένου, γνωστοποίησε πως σε λίγο διάστημα θα δοθεί και το θέατρο σε χρήση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διοργάνωσης εκεί εκθέσεων σύγχρονης γλυπτικής από την ερχόμενη χρονιά, ενώ υπάρχει σκέψη διοργάνωσης ακόμη και αγοράς προϊόντων στο χώρο της παλιάς αγοράς.
Όσον αφορά στη λειτουργία του Θεάτρου, θα εγκαινιαστεί με μουσική όπερας από τον Δημ. Πλατανιά και ντόπιο μουσικό δυναμικό.
Στ. Μπένος
Τέλος, ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Στ. Μπένος ανέφερε πως ο κ. Θέμελης, πέραν της ανάδειξης της Αρχαίας Μεσσήνης, έθεσε τέρμα στο μουσείο – ερειπιώνα, όπως έκαναν άλλοι αρχαιολόγοι, και παραδίδει τους αρχαιολογικούς χώρους σε χρήση μετά την ανασκαφή και την αναστήλωσή τους.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι ακόμη εργοταξιάρχης» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μνημείο έχει τριπλάσια αποδοτικότητα από το μέσο όρο άλλων μνημείων της χώρας.
Σημείωσε ακόμη ότι το μείζον θέμα είναι ότι «έχουμε να ζήσουμε μεγάλες χαρές από το συγκεκριμένο μνημείο, στο κεφάλαιο της χρήσης».
Όσον αφορά στα του ντοκιμαντέρ, παρατήρησε πως το κόστος του, 8.000 ευρώ, είναι πολύ μικρότερο του συνηθισμένου (20.000 ευρώ) και πως οι δημιουργοί του εργάστηκαν στα όρια του εθελοντισμού.

*** Έρχονται τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Μεσσήνη,Πύλο και Κυπαρισσία :

*  Ξεκινούν τη λειτουργία τους 99 Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Δήμους που καταργήθηκαν εφορίες και συγχωνεύθηκαν με άλλες που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Μεταξύ αυτών που θα δημιουργηθούν είναι και εκείνα στις πόλεις Μεσσήνη, Πύλο και Κυπαρισσία.
 Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.
 Τα ΓΕΦ, που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
 Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υποθέσεις, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες: Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα: φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους, δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.
 Επίσης, χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Χορήγηση ΑΦΜ σε φυσικά πρόσωπα. Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται τα ΓΕΦ.
Επισημαίνεται ότι η πλειονότητα των πληρωμών γίνεται πλέον και στις τράπεζες, σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται στα ΚΕΠ, ενώ μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται μέσω διαδικτύου – TAXISnet.
 Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν χθες για έκτη ημέρα μέρα οι διαμαρτυρίες πολιτών της Μεσσηνίας με τον αποκλεισμό των εφοριών της Πύλου και της Κυπαρισσίας. Δημότες, εκπρόσωποι φορέων και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Πυλίας και της Τριφυλίας διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του υπουργείου να μειώσει τον αριθμό των ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα και να μεταφέρει τη λειτουργία των δύο συγκεκριμένων εφοριών στην Καλαμάτα.-  Α.Π.

***  «Του Νερού τα Παραμύθια» Το αφιέρωμα στη Μεσσηνία(βίντεο)

*  Η εκπομπή «Του Νερού τα Παραμύθια» και η παρουσιάστρια της Ίνα Ταράντου βρέθηκαν στη Μεσσηνία και πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Νομό μας... το οποίο και παρουσίασαν στο τηλεοπτικό κοινό της ΕΤ-3 σε 2 μέρη.
 Τα βίντεο του αφιερώματος, υπάρχουν πλέον στο διαδίκτυο και όσοι δεν κατάφεραν να δουν τις εκπομπές έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσω του Ιστότοπου youtube.
 πηγή: ΕΤ-3 , "Του Νερού τα παραμύθια"
 Παρακολουθήστε και τα δύο μέρη της εκπομπής:
http://youtu.be/pLflmfBWqJM  ,

 
Διαδρομή (-ες) του βίντεο : Ζευγολατιό Μεσσηνίας , Δώριο , Νέδα , Αμπελιώνα (Ξενόνας Θ. Αγγελόπουλου) , Πλατάνια , Κατταράκτης Νέδα (η  Νέδα = Θεά  του νερού) , Δεσσύλλα Νερόμυλος , ελαιοτρυβείο , )Νιοχώρι  Μελιγαλά(πατρικό Μαρίας Κάλλας ), γέφυρα Μαυροζούμενας Νιοχωρίου , Δήμος Οιχαλίας , Αγία Θεοδώρα Μπάστα ......
http://youtu.be/tTM_nMQQvBE  ,Η διαδρομή  μας  :  ΑΡΧΑΙΑ  ΜΕΣΣΗΝΗ  -Πέτρος Θέμελης , Ιθώμη , (Από το μηδέν  στο Είναι..) , Μεσσήνη , Παραλία  "Μπούκας" , Ελαιομάζωμα , ελαιοτρυβείο , Τρίκορφο , (χονδρολιές  Καλαμών) ,Πολυλίμνιο , Εργοστάσιο Χρ. Παπαδημητρίου (Βαλσάμικο ξίδι, γλυκάδι ,Γκαντιτσιονάλε από 1990 ...) ,Ι.Μ.Βουλκάνου  ....

*** Σαν σήμερα... στις 19 Ιανουαρίου :
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι από σήμερον οι μαθηταί του Γυμνασίου θ’ απόσχουν των μαθημάτων, μη δυνάμενοι να φοιτήσωσιν εις το μέχρι σήμερον οίκημα του Γυμνασίου του οποίου θα ζητήσωσιν την αλλαγήν. Προς τούτο επιτροπή των θα παρουσιασθή σήμερον ενώπιον του Νομάρχου και θα παρακαλέση αυτόν, όπως μεσιτεύση παρά τω Υπουργείω Δημοσίας Εκπαιδεύσεως δια την αλλαγήν του Γυμνασίου, θ’ απευθύνη δε και ιδιαίτερον τηλεγράφημα προς τον αυτόν σκοπόν απ’ ευθείας προς τον Υπουργόν των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως.
-Ο Ιωάννης Παπαβασιλόπουλος κάτοικος του χωρίου Λαδά του τέως Δήμου Αλαγωνίας, ηυτοκτόνησε βληθείς δια πιστολίου.
-Ο Δ. Σπανέας, ή Φλωρέας, επυροβόλησεν εις την θέσιν Μάντα της Περιφερείας Οιτύλου δις ανεπιτυχώς κατά του ομοχωρίου του Σ. Πέτρουλα.
-ΟΙ Ηλ. Σπηλιωτέας και Στ. Σπανέας κάτοικοι του χωρίου Οιτύλου ετραυμάτισαν ελαφρώς τον συγχώριόν των Θεοδ. Παναγιωταρέαν, πυροβολήσαντες κατ’ αυτού δια πιστολίου λόγω προηγουμένων αφορμών.
 πηγή: αρχείο "Θάρρους"
 Γεγονότα
 1764: Γίνεται η πρώτη αναφορά για χρήση επιστολής - βόμβας. Ο δανός ιστορικός Μπόλε Λούξντορφ γράφει στο ημερολόγιό του για κάποιον συνταγματάρχη Πόουλσεν, ο οποίος δέχθηκε ένα πακέτο στο σπίτι του και όταν το άνοιξε αυτό εξερράγη και τον τραυμάτισε.
1915: Θορυβώδη συλλαλητήρια διοργανώνονται στην Πάτρα και στο Βόλο για την αύξηση της τιμής του ψωμιού στα 80 λεπτά.
1941: Το υποβρύχιο Πρωτεύς με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Μιχαήλ Χατζηκωνσταντίνου βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό Σαρδηνία.
1947: Ναυτική τραγωδία στο νότιο Ευβοϊκό, που αποκλήθηκε ο ελληνικός Τιτανικός. Το ατμόπλοιο Χειμάρρα, με 544 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Πειραιάς, βυθίζεται μεταξύ Νέων Στύρων και Αγίας Μαρίνας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 400 άτομα. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν 36 πολιτικοί κρατούμενοι και 200 χωροφύλακες.
1949: Αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού υπό τους καπετάνιους Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) και Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη) καταλαμβάνουν και κρατούν για δεκάξι ημέρες το Καρπενήσι, με μεγάλες απώλειες για τη φρουρά του: 250 νεκροί και 500 αιχμάλωτοι. Την ίδια ημέρα καταλαμβάνουν και το Λεωνίδιο Αρκαδίας, αλλά αποδεκατίζονται από την αντεπίθεση του Στρατού.1967: Ανακοινώνεται ότι 8.000 έλληνες εργάτες της Δυτικής Γερμανίας έχουν ήδη απολυθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, ενώ η Βόννη παραδέχεται πως κινδυνεύουν με απόλυση άλλοι 70.000 από τους 194.000 που εργάζονται στα δυτικογερμανικά εργοστάσια.
 Γεννήσεις
 1736: Τζέιμς Βατ, σκοτσέζος εφευρέτης της πρώτης ατμομηχανής. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ισχύος. (Θαν. 25/8/1819)
1809: Έντγκαρ Άλαν Πόε, αμερικανός συγγραφέας και ποιητής. (Θαν. 7/10/1849)
1839: Πολ Σεζάν, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. (Θαν. 22/10/1906)
 Θάνατοι
 1828: Αλέξανδρος Υψηλάντης, στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. (Γεν. 1/12/1792)
1998: Καρλ Πέρκινς, αμερικανός μουσικός, πρωτοπόρος του ροκαμπίλι, που επηρέασε τον Έλβις Πρίσλεϊ και τους Beatles. (Γεν. 9/4/1932)
2006: Γουίλσον Πίκετ, αμερικανός τραγουδιστής της σόουλ. (In the midnight hour, Mustang Sally) (Γεν. 18/3/1941)
πηγή: www.sansimera.gr  .-

***  Επίσημη πρεμιέρα απόψε για το «Μας συγχωρείτε, διακοπή» στη Φιλαρμονική :
*  Επίσημη πρεμιέρα κάνει απόψε στην 9.00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεάτρου» με την παράσταση «Μας συγχωρείτε, διακοπή».
 Η παράσταση έχει ξεκινήσει να παίζεται από τις γιορτές των Χριστουγέννων και συνεχίζεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 9.00 μ.μ. Πρόκειται για τρία μονόπρακτα, «Ο αιχμάλωτος» του Γιώργου Μανιώτη, «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη και «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Παίζουν, εκτός από τον ίδιο, οι ηθοποιοί Τάσος Πολιτόπουλος, Μαριέτα Αντιβάση και Ιωακείμ Κάσδαγλης.
 Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεάτρου» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία μιας ομάδας επαγγελματιών ηθοποιών, από εσωτερική ανάγκη, ανησυχία και αγάπη για τη θεατρική δημιουργία. Την προσπάθεια στηρίζουν και άλλοι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας.
Το εισιτήριο της παράστασης είναι 10 ευρώ και 7 για φοιτητές και ανέργους.- εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας  2013 .-

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ   ενημέρωση :

~**  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου για το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
 ~*   Ρεπορτάζ για τους σημερινούς αγώνες τοπικού ποδοσφαίρου και οι διαιτητές που σφυρίζουν τα παιχνίδια.
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Eνδιαφέροντα ματς και σε «Γ. Λουκαρέας», Κορδία, «Π. Μπαχράμης»
Ο Μεσσηνιακός υποδέχεται τον Δωριέα Δωρίου
Είναι από τις λίγες φορές στον εφετινό «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, όπου όλες οι συναντήσεις (από τις προγραμματισμένες να διεξαχθούν την ίδια ημέρα) θα φιλοξενηθούν στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, ο πρωτοπόρος Μεσσηνιακός υποδέχεται τον φορμαρισμένο Δωριέα Δωρίου, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον Αστέρα Αρφαρών, ο ΑΟ Ασπροχώματος «συγκρούεται» με τον ΑΟ Σπερχογείας, ενώ ο ΑΟ Φαραί περιμένει τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΑΡΦΑΡΑ
Επιστροφή στις επιτυχίες θέλει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Αρφαρών ο Ολυμπιακός Καλαμάτας. Το τεχνικό δίδυμο, Μιχάλης Φασουλής, Γιώργος Γρηγορόπουλος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του έμπειρου μέσου Κώστα Μπαλαλά (εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα των Αρφαρών. Ο προπονητής Τάκης Βούτσας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΔΩΡΙΟ
Νίκη με καλή εμφάνιση θέλει να συνδυάσει κόντρα στον Δωριέα Δωρίου ο Μεσσηνιακός. Το τεχνικός Δημήτρης Τσάκωνας και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει η ομάδα του Δωρίου. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα (από τον Δωριέα Δωρίου αποχώρησε και ο Νικήτας Κουπούζος).
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον ΑΟ Ασπροχώματος στη σημερινή συνάντηση με τον ΑΟ Σπερχογείας για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο προπονητής Λάκης Σπάλλας προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Παναγιώτη Δημητρίου και Παναγιώτη Τσορώνη (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς). Επιστρέφουν οι τερματοφύλακες Βαγγέλης Κονταξής και Σωτήρης Καστριτσέας (απουσίασαν από τον αγώνα με τον ΑΟ Διαβολιτσίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Χωρίς τους Βασίλη Γιαννίκο και Βασίλη Βασιλόπουλο (ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα της Σπερχογείας. Ο τεχνικός Τάσος Χατζηαγγελής και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν επιστροφή στις επιτυχίες (μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΟ Φαραί).
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – Τ. ΑΓΡΑΣ
Ενισχυμένος με τους Βασίλη Μπλέτσα (ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του) και Κώστα Στυλιανόπουλο (απουσίασε από τον αγώνα με τον ΑΟ Σπερχογείας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) θα υποδεχθεί τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο ΑΟ Φαραί. Ο προπονητής Κώστας Κλάδης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν νίκη με καλή εμφάνιση.
Χωρίς τον Αλμπέρτο Σεφεράσι (τραυματίας) θ’ αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων. Ο τεχνικός Θανάσης Λακριντής και ο συνεργάτης του Κώστας Γεωργακόπουλος θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μιχάλη Μπενέτο (ξεπέρασε τον τραυματισμό του). Οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.
Οι διαιτητές της 17ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα  19-01-2013 :
 Ολυμπιακός Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών  0-0 .- ^
 Μεσσηνιακός – Δώριο:    3-0 .- ^
 Ασπρόχωμα – Σπερχογεία:   2-3 .-^
  ΑΟ Φαραί – Τέλος Άγρας:   2-0 .- ^

Κυριακή 20 Ιανουαρίου -  
 Διαβολίτσι – Απόλλων Καλαμάτας:   2-2 .- ^
 Κυπαρισσία – Ομόνοια:  1-0 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας:  2-1 .-^
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου –  
 Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Μεθώνης: 
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Mε τέσσερα ματς ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής
Με τέσσερις συναντήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Οι τρεις είναι για τον 1ο όμιλο, όπου η Νίκη Πλάτης φιλοξενεί τον ΑΟ Πατίστα, ο ΑΣ Μάνεσι περιμένει τον ΑΟ Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας, ενώ ο Ατρόμητος Πλατέος «κοντράρεται» με τον Πανιώνιο. Η τέταρτη είναι για τον 2ο όμιλο, όπου η Θύελλα Χαρακοπιού αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Ανάληψης.
Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας με τους διαιτητές που θα τις «σφυρίξουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Νίκη Πλάτη – ΑΟ Πατίστα:   2-1.-^
Μάνεσι – ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας:   2-1 .-^
Ατρόμητος Πλατέος – Πανιώνιος Κ.:  0-4 .-^
Θύελλα Χαρακοπιού – Ολυμπιακό ς Ανάληψης:  1-0 .-^

 Κυριακή 20 Ιανουαρίου – 
 Παναθηναϊκός Κ. – ΑΣ Ανδρούσας :  1-2 .-^
 Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας:  2-2 .-^
 ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΟ Στενωσιάς:  3-1 .-^

 Παπαφλέσσας Χώρας – Δόξα Καλαμάτας:  3-0 .- ^
 Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΕ Λογγάς:  3-1 .-^
 Μιλτιάδης – Ακρίτας Κορώνης:  1-3 .-^
 Χανδριναϊκός – ΑΟ Χατζή:  4-1 .-^
 Κεραυνός Καλαμάτας – Νέος Άρις:  0-0 .-^
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου –
Πανθουριακός – Αστέρας Μικρομάνης:
Τσικλητήρας Πύλου – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα:
 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Δύο ματς για την 14η αγωνιστική
Δύο ματς διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον 1ο όμιλο, τα Πράσινα Πουλιά φιλοξενούν τον Διαγόρα Κοπανακίου, ενώ στον 2ο όμιλο η ΑΕ Μάνης «κοντράρεται» με τον δεύτερο της κατάταξης ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.
Οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
 Πράσινα Πουλιά – Διαγόρας Κοπανακίου:  6-1 .-^
 ΑΕ Μάνης – ΑΠΣ Άρις:  1-2 .-^
Α.Ε. Γαργαλιάνων - Α.Ο. Πανευαϊκός   3-0 .- ^ α.α.
 Κυριακή 20 Ιανουαρίου  
 Ερμής Καλαμάτας – ΑΣ Αμφιθέας:  1-1 .-^
  ΑΕ Αιθαίας – Ίκαρος Καλαμάτας:  0-4 .-^
 Θύελλα Παραλίας – ΠΑΟ Καλού Νερού: 0-6 .-^
 Βέργα – ΠΑΟΚ:  1-0 .-^
 ΑΟ Διοδίων – Νέδουσα Αλαγονίας:  0-3 .-^
 Νέστωρ Πύλου – Δαναός:  3-0 .-^
 Αναγέννηση Παραλίας – ΑΕΚ Καλαμάτας: 0-0 .-^
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου –

Δημάκειος Ταϋγέτου – Παπαφλέσσας Άμφειας:
Ρεπό: Θησέας Καλαμάτας


*** Για  το  περιφερειακό 6ος  Όμιλος , Δ΄ Εθνική Κυριακή  20-01-2013 :
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  1-1 .- ^
ΠΟΦ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Λάππα   2-0 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ  Βραχναίϊκων  2-1 .-^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων   2-1 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ - ΔΟΞΑ Ν.Μανολάδος   0-2 .- ^

*** BΙΝΤΕΟ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Σ/Κ αγώνων ποδοσφαίρου  της  Σούπερ Λίγκας  2012-2013 :
~*** ΠΑΟ -Πανθρακιος 1-1 δηλώσεις   : http://youtu.be/f_ug-7AGIsc  , ~*** ΟΦΗ -ΠΑΣ Γιάννινα 2-1   : http://youtu.be/v9sN0lbQ5as  , ~*** ΠΑΟ -ΠΑΝΘΡΑΚ 1-1   : http://youtu.be/FoVPNgzPCn8  , ~*** ΠΑΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   : http://youtu.be/yQ5Qya-ljoo  , *** Χοροδία   : http://youtu.be/ukf63ZXSzIo  ,


~** ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0 ΓΚΌΛ   : http://youtu.be/Xtf0ytHZ1YY  ,

~*** ΠΑΟ - ΠΑΝΘΡ 1-1 ΟΦΗ -ΠΑΝΙΩΝ 2-1 γκόλ 
 : http://youtu.be/UhEh4kxkOHU  ,

~*** ΟΣΦΠ - ΠΑΣ Γιάν 2-0   : http://youtu.be/HDv7FRTjb5A  ,

~*** ATΡΟΜ -ΠΛΑΤΑΝ 1-0   http://youtu.be/3VavUmYzipE ,  

 ~*** ΤΡΙΠΟΛ -ΠΑΟΚ 1-0   : http://youtu.be/XGNRbEhepvw  ,

~**ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝ 2-1   : http://youtu.be/2GODuWN214w   ,

~*** ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-1   : http://youtu.be/b8CKe3KJ17c  ,

~***Δηλώσεις ΠΑΟ - ΠΑΝΘΡΑΚ 1-1 : ttp://youtu.be/a5k_xK_sksY   

~*** Φάσεις ΠΑΟ - ΠΑΝΘΡΑΚ 1-1 : http://youtu.be/TiWVeIL80RU  ,

~*** ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0 :   http://youtu.be/m9x4Ms_BOj8  , ~


*** Για  την Σούπερ Λίγκα  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής (σ.σ. όλα τα ματς θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):Σάββατο 19-01-2013:
ΟΦΗ - Πανιώνιος
     2-1 , (1-0).- ^

Διαιτητής :
Τα  γκόλ : 43΄Λαμπρόπουλος  ,47΄ Περογαμβράκης , 87΄ Αραβίδης ,  
Κάρτες : Σάμαρη , Παπάζογλου ,Λουσέρο ,
 Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ - Πανιώνιος:
 ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης (Βιτώρος), Σόουζα, Βαλεριάνος
Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Ρόκας (Κούρος), Αυλωνίτης, Τόσκας, Ανδράλας, Σάμαρης, Μενδρινός, Αραβίδης, Καμπάνταης, Οκόγιε ( Κολοβός) .- 


Παναθηναϊκός - Πανθρακικός    1-1 , (0-0).- ^

Διαιτητής : Δελφάκης ,
Κάρτες : Παπαδόπουλος , Μπουμσόνγκ , Μαϊκαρά ,

Τα  γκόλ : 74΄ Τοτσέ  ,87΄ Παπαδόποιυλος ,
Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός - Πανθρακικός:
ΠΑΟ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρας, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας(Κουϊνσι), Τοτσέ ,.
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σερφά, Καστσελάν, Λαδάκης (Κοντογουλίδης), Μίνγκας, Βαϊρουά (Μονάχο), Λουσέρο, Παπαδόπουλος(Κυβελίδης) .


Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ  1-0   , (1-0).- ^
Τα  γκόλ : 24΄ Ναβάρο
Οι συνθέσεις στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ:
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ναβάρο (Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (Φορμίκα), Ράγιος (Φραγκουλάκης), Περόνε
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σταφυλίδης(Ρόμπερ), Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης(Πέλκας), Λόρενς(Βίβιαν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Τουμπακάρης (Αθηνών)

Κάρτες : Βίβιαν , Σταφυλίδης , Κατσικάς ,
Κυριακή  20-01-2013 :
Ατρόμητος - Πλατανιάς   1-0 .- ^

Ξάνθη - Κέρκυρα   0-0 .- ^Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .- ^Αρης - ΑΕΚ    1-1 .- ^

Δευτέρα
Βέροια - Λεβαδειακός 19:30  ...

 Σαββατο 19-01-2013 :
Για  την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ   13η  αγωνιστική :
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  -  ΚΑΟΔ  74-76  , (31-43) .- ^

ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ  ΡΟΔΟΥ   75-52 .-^

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    66-64 .-^

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΙΚΑΡΟΣ  Καλλιθέας     82-75 .- ^

ΚΥΡΙΑΚΗ :
ΡΕΘΥΜΝΟ  - ΚΑΒΑΛΑ  88-79  .- ^

ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς   ΔΕΥΤΕΡΑ 21/01

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ    71-61  .- ^


  ***  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ :
*** Η Χαραυγή : http://youtu.be/J0k5xgCn2Xk  ,


~*** Αγία Φωτεινή Μαντίνεια Αρκαδίας 20-01-2013 : http://youtu.be/Bxbos0ZFsF4  ,


~*** ΛΕΒΙΔΙ Αρκαδίας : http://youtu.be/1S0CNw71J8U  ,

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2204  video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =610  video.-

~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      615  video.-

                                             ***Σύνολο  :  3429  βίντεο ανηρτημένα .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου