Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Σάββατο 12 Μαϊου  2012  :
Μόνο  με  κατανόηση , συνενόηση , σεβασμό , τιμιότητα ,αγάπη  , Ανθρωπιά μέσα στην Ελληνικότητά μας  και στις  Χριστιανικές μας παραδόσεις η Ελλάδα μας θα  αποφύγη την πυρκαγιά που έρχεται !
Το  ποντικάκι  και πάλι  κοντά στην ενημέρωσή μας ! :

**~** Ψήφισαν το... νεκρό υποψήφιο της Χρυσής Αυγής!
~ Ο θανών Γιώργος Μπακογεώργος, που θα ήταν υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία πήρε 1510 σταυρούς... Ένα από τα παράδοξα των φετινών εκλογών ήταν και η υποψηφιότητα αλλά κυρίως η... σταυροδοσία του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, που απεβίωσε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Το όνομα του συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα της Χρυσής Αυγής στην Αιτωλοακαρνανία και δεν μπορούσε να αφαιρεθεί, αφού είχε κατατεθεί η υποψηφιότητα και τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη τυπωθεί. Παρόλα αυτά, όπως γράφει το agriniopress.gr ο απόστρατος στρατηγός από την Κατούνα, που πέθανε αιφνίδια στο χωριό του, λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, προτιμήθηκε ακόμη και μετά θάνατον από τους συμπατριώτες του, αφού έλαβε 1510 σταυρούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια.- http://ksipnistere.blogspot.com .-

~** Λ. Κατσέλη: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με αριστερό πρόσημο

~ Υπέρ του σχηματισμού «κυβέρνησης ειδικού σκοπού με αριστερό πρόσημο για την υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης» τάχτηκε το πρωί η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη, μιλώντας στο Ράδιο 9. –
* Μιά μόνο λέξη ,  η Αχαριστία πληρώνεται !!

~* Κ. Παπούλιας - Ε. Βενιζέλος 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=5_uoHjqoxHo ,



  ~** 036. Αλέξης Τσίπρας ΣΥΝ 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=69GWMT2BO_w  ,



 ~** 082 Alexis Tsipras 2012 : Τσίπρας Σαμαράς Βενιζέλος

~ http://www.youtube.com/watch?v=2xs45zxLEh4



~ ~** 034.Αλέξης Τσίπρας 2012 :

~ http://youtu.be/fIXGC4QQZtM



~** 035.  Alexis Tsipras 2012 :
~ http://youtu.be/5N7rKqsIvO0  ,



~**

~** Οικουμενική; Τρία πουλάκια κάθονταν κι ο Τσίπρας δε λαλούσε...
~Έκλεισε και τυπικά σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι, με την παράδοση ης εντολής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κάρολο Παπούλια, ο κύκλος... των διερευντητικών εντολών στους πολιτικούς αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Η μόνη πιθανότητα για σχηματισμο κυβέρνσης που απομένει είναι πλέον η διαβούλευστη του πρόεδρου της δημοκρατίας με τους αρχηγους, η οποία μπορεί να καταλήξει , που το ευχόμεθα , στον σχηματισμό μια κυβέρνησης των τριών ή τεσσάρων κομμάτων ….

~** Σύντροφοι, ευτυχώς ηττηθήκανε
~ Οι πάλαι ποτέ μεγάλοι θέλησαν να βρούνε στον Τσίπρα τον νέο Καρατζαφέρη άλλα δυστυχώς για αυτούς απέτυχαν.
~ Ο Τσίπρας τήρησε την προεκλογική του δέσμευση πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν μνημονιακό και μπράβο του που το τήρησε.
~ Άκουσα όμως πολλές αρνητικές σκέψεις για το ότι ο κακός Αλέξης αντί να σώσει την χώρα μέσα από μια συγκυβέρνηση προτιμά να σύρει την χώρα σε νέες εκλογές και να.....βρεθούμε μέσα στο  ερχόμενο γκρεμό ...
~ Δεν  θα  ψηφίσω Τσίπρα διότι ¨
- Δεν  έχει  εργασθεί ποτέ στη ζωή του ..!
- Έχει  διγλωσσία και  πολυκερματισμό  στο πρόγραμμάτου ..( άλλα  λέει ο ένας  και  άλλα ο άλλος  μέσα  στο χώρο τους ) ..
- Σκοπεύει  να μας βγάλλει  από το Ευρώ  και την Ε.Ε. ..
- Δεν δείχνει κατανόηση στην δύσκολη θέση της χώρας μας και δεν θέλει  να κυβερνήση ..
-  Θα κάνει  ανάπτυξη  με τις καταθέσεις των Ελλήνων ...δηλαδή με τα λεφτά των μικρο καταθετών θα κάνει πολιτική; ....
- Μας λέει ότι λεφτά υπάρχουν και θα τα βρεί στις αποταμειεύσεις μας ..
- Έχει  υπερβολική  αλαζωνία ...θέλει επανακρατικοποιήσεις ..αλλά με τη λεφτά ; δεν μας λέει .
- Ψαρεύει στα θολά νερά νομίζοντας ότι είναι Ανδρέας Παπανδρέου ή πιστεύοντας ότι πατώντας στα βήματά του , ότι θα γίνει  Παπανδρέου ..
- Οι θέσεις για το όνομα  "Μακεδονία"  να εμπεριέχεται στην επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων
- Η κατάργηση του μαθημάτων θρησκευτικών στα ελληνικά Σχολεία
- Η κατάργηση της ορκωμοσίας .......και γενικά κατά της Ορθοδοξίας μας και του Χριστιανισμού ..
- Η δημιουργία  τζαμί  για τους Μουσουλμάνους ...
-  Η πολιτική  του Σύριζα οδηγεί στην Αλβανοποίηση της χώρας ..
- Υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ διφορούμενες θέσεις και απόψεις πολλαπλών τάσεων ...
- Φροντίζουν τα  κέρδη  για το κόμματους σε ψήφους κι΄ ΟΧΙ   για την πατρίδα μας ..
- Δημιουργούν με το πρόγραμμά τους θέσεις διχασμούς στον Ελληνικό λαό  ....
- Ξεχνούν ότι στην πολιτική δεν λέμε ΠΟΤΈ  ποτέ  και ποτέ ΠΑΝΤΟΊΕ ..
- Τιμιότης κύριοι σημαίνει Αλήθεια στη σκέψη , Αλήθεια στα λόγια , Αλήθεια στα Έργα .
- Οι  Άνθρωποι κύριοι , έχουν τρεις μορφές , ή  είναι σκουλήκια και σέρνονται ή σαλίγκαροι και γλύφουν ή τέλος αετοί και δεν πιάνονται .
-
~** Σε πέντε βήματα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
~ Ξεκινώντας υποθέτοντας ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα τα κόμματα που τάσσονται κατά του μνημονίου, ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «The Independent» στην Αθήνα, Ντάνιελ Χάουντεν, περιγράφει ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο λαμβάνει χώρα σε πέντε βήματα .

~ ** Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!
~ Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο. Οι Χάονες θεωρούνται σαν το.... αρχαιότερο από τα δεκατέσσερα ηπειρωτικά φύλα. Λαός ιδιαίτερα σκληρός και μαχητικός, διακρινόταν για το σύστημα αυτοδιοίκησης που βασιζόταν όχι στη βασιλεία μα στο αιρετό χαρακτήρα της... Οι Χάονες κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ήπειρο, η οποία τα πανάρχαια χρόνια ονομαζόταν και Χαονία. Στη συνέχεια, γνώρισαν την παρακμή για να περιοριστούν στα φυσικά όρια της προέλευσής τους. Τον 5ο π.Χ.αιώνα, Χάονες μετοίκησαν στην Καλαβρία και τη Σικελία, όπου πολύ αργότερα τους συναντάμε με την ονομασία Χώνες. Η αρχαία Χαονία εκτεινόταν από τις βόρειες όχθες του ποταμού Καλαμά (Θύαμι) μέχρι τα ενδότερα της σημερινής Βορείου Ηπείρου, τα Ακροκεραύνια Όρη. Σημαντικότερες πόλεις της ήταν η Φοινίκη, ο Ογχησμός (σήμερα Αγ.Σαράντα), η Χίμαιρα (σήμερα Χειμάρρα) και η Πολιανή (σήμερα Πολύτσανη). Η περιοχή αυτή, σε μεγάλο βαθμό, συμπίπτει με το χώρο επιβίωσης του ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. http://www.katoci.com/

 ~** ΑΘΛΗΤΙΚΆ του  Σαββάτου 12/05/2012 :

  ~**041. Φάϊναλ Φόρ Μπάσκετ 2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=JV6CKpMZh94



~** Στα πλέι οφ  του  Ελληνικού  μπάσκετ  Σα 12/05/2012 :
~ Πανιώνιος - Κολοσσός  Ρόδου  81-64 .- ^

~** Πόλο  γυναικών :
~  Ελλάδα - Ολλανδία  10-5 .- ^
*  Αποτέλεσμα πρόκρισης της Εθνικής μας .-

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα :
Λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας της Καλαμάτας
Image«Χάος» στη συμβολή της Φραντζή με τη Σιδηροδρομικού Σταθμού 

Τρεις ημέρες μετρά ήδη η αντιδρόμηση της Σιδηροδρομικού Σταθμού, λόγω των έργων ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, και ένα μισάωρο παραμονής στη συμβολή της με τη Φραντζή είναι αρκετό για να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τη συμπεριφορά των οδηγών.
Βρεθήκαμε χθες το πρωί στο συγκεκριμένο σημείο, προσπαθώντας να καταγράψουμε τις αντιδράσεις των οδηγών κι αν είναι ενήμεροι των κυκλοφοριακών αλλαγών που έχουν επέλθει.
Το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι οι οδηγοί κυκλοφορούν «μηχανικά», χωρίς να προσέχουν τα σήματα ή τους κώνους που έχουν τοποθετηθεί.
Το δεύτερο είναι ότι η πλειοψηφία διατύπωνε στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, που προσπαθούσαν να διευκολύνουν τη ροή της κυκλοφορίας, το ερώτημα «μπορώ να το αφήσω για λίγο εδώ;», κι ας έβλεπαν ότι μάλλον εμπόδιζε το όχημά τους.
Και το μεγαλύτερο μπάχαλο γινόταν, όταν έφθανε το αστικό λεωφορείο. Σε λίγες από τις διελεύσεις του που παρακολουθούσαμε κινούνταν χωρίς πρόβλημα. Τις περισσότερες είτε θα βρισκόταν μπροστά του –κλείνοντας το δρόμο- κάποιο ταξί για την αποβίβαση ή την επιβίβαση επιβάτη, είτε κάποιο όχημα ανεφοδιασμού, είτε κάποιο σταθμευμένο «για λίγο» αυτοκίνητο, που εμπόδιζε ωστόσο το μεγάλο όχημα να στρίψει.

Τα περιστατικά
Πολλοί από τους οδηγούς επί της Σιδ. Σταθμού δεν έβλεπαν το stop που έχει τοποθετηθεί στη συμβολή της με τη Φραντζή και προχωρούσαν ανενόχλητοι, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν μικροτροχαία ατυχήματα.
Αν υπάρχει αυτοκίνητο σταθμευμένο σε σημείο που να εμποδίζει έστω και στο ελάχιστο τη διέλευση λεωφορείου, παραλύει το σύμπαν. Ο αριθμός των μπλοκαρισμένων αυτοκινήτων αυξάνεται δραματικά και το ίδιο συμβαίνει με τα νεύρα των οδηγών που καθυστερούν, περιμένοντας τον «έξυπνο» να μετακινήσει το όχημά του για να συνεχίσουν. Κι επειδή ήμασταν μάρτυρες σε ένα τέτοιο περιστατικό, παρατηρήσαμε ότι οδηγός που διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση κόντεψε να τρακάρει με άλλο όχημα που παραβίασε το stop.
Παρά τα σήματα και τους κώνους που έχουν τοποθετηθεί, αρκετοί ήθελαν να «ανέβουν» τη Φραντζή. Κάποιοι συμμορφώνονταν αμέσως στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ άλλοι δυστροπούσαν.
Ένας οδηγός θέλησε από τη Σιδ. Σταθμού να μπει «κόντρα» στη Φραντζή, προκειμένου να σταθμεύσει «για λίγο» το αυτοκίνητό του. Η προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας να τον αποτρέψει έπεσε στο κενό. Ο οδηγός επιχείρησε να σταθμεύσει, είδε ότι δε χωρούσε κι έφυγε αναζητώντας άλλον χώρο, χωρίς να προσέξει ότι τον ακολουθούσε αυτοκίνητο. Η δε σύγκρουση αποφεύχθηκε οριακά.
Το χειρότερο ήταν όταν μια γυναίκα οδηγός στάθμευσε λίγο πριν από το σταθμό του ΟΣΕ. Ο δρόμος είναι ήδη στενός, έχουν τοποθετηθεί πλαστικά κολωνάκια στο νότιο πεζοδρόμιο της Φραντζή κι αυτή ρωτά αν μπορεί να αφήσει το όχημα εκεί για «μισό λεπτό». Τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας την πληροφορούν πως ήδη δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, εμποδίζοντας την επικείμενη διέλευση του λεωφορείου που κινείται επί της Φραντζή, αλλά για καλή της τύχη το λεωφορείο καθυστερεί. Σε μια στιγμή, μια άλλη γυναίκα προσεγγίζει το αυτοκίνητο, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει, χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν φθάσει το λεωφορείο. Σε παρατήρηση που της έγινε από τη Δημοτική Αστυνομία, απάντησε με απερίγραπτη ειρωνεία, ενώ η οδηγός ξεκινούσε με μεγάλη ταχύτητα.                
Όσον αφορά στην Κροντήρη, που είναι επίσης κλειστή στην κυκλοφορία, δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί δικύκλων που ανέβαιναν στο πεζοδρόμιο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Νικηταρά.  Πηγή  εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας 2012 .- 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  

Βελτιώνεται η υγεία των αστυνομικών
ImageΠροφυλακίσθηκαν οι δύο δράστες της συμπλοκής στην Ευριπίδου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο δράστες - από τους τρεις που βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας- της συμπλοκής τη Δεύτερα στην οδό Ευριπίδου, μετά τη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Καλαμάτας.
Ο τρίτος δράστης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και θα απολογηθεί, όταν η κατάσταση της υγείας του το επιτρέψει.
Ένας ένας, χθες, οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Καλαμάτας, όπου για αρκετές ώρες απολογήθηκαν για τις βαρύτατες κατηγορίες που τους έχει απαγγείλει ο Εισαγγελέας Καλαμάτας, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλες 11 κακουργηματικές πράξεις.
Από την άλλη πλευρά, η υγεία των αστυνομικών παρουσιάζει βελτίωση και για τον έναν που έχει τραυματιστεί βαρύτερα, οι πρώτες μέρες έχουν δείξει σημάδια επιτυχίας των χειρουργείων στα οποία υποβλήθηκε.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των τριών δραστών που έχουν διαφύγει.


~**
Με ένταση ολοκληρώθηκε η δίκη
ImageΜεγαλύτερη ποινή για το έγκλημα στην Ασούταινα

Απέρριψε αργά χθες το βράδυ το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας την έφεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης για το έγκλημα στην Ασούταινα, επιβάλλοντας ωστόσο στον 68χρονο συνταξιούχο μεγαλύτερη ποινή από την πρώτη.
Πρωτόδικα, ο  68χρονος είχε δικασθεί σε 17 χρόνια κάθειρξη και είχε γίνει μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε  ανθρωποκτονία και απόπειρα από πρόθεση, εν βρασμώ ψυχής. Όμως ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση και τόσο οι κατηγορίες, όσο και οι ποινές κρίθηκαν χθες από την αρχή.

Το Δικαστήριο χθες ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχής, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό το ότι στην πράξη αυτή ωθήθηκε από ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντα. Τους επέβαλλε συνολικά, 19 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα και συνολικά 1 χρόνο φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία
Υπενθυμίζεται ότι ο 68χρονος συνταξιούχος το Σεπτέμβριο του 2009 πυροβόλησε και σκότωσε την Αναστασία Βλάχου και τραυμάτισε σοβαρά το σύζυγό της Μανώλη, στην Παλαιά Βρύση Ασούταινας.
Κατά την ανακοίνωση της απόφασης στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία απέτρεψε επεισόδια από συγγενείς των θυμάτων. Πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης, δύο γιοι της οικογένειας επιχείρησαν να επιτεθούν στον κατηγορούμενο, όμως συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς και κατά την έξοδό τους από την αίθουσα, προκάλεσαν φθορές στην πόρτα του Εφετείου.
Απολογία
Η διαδικασία χθες τελευταία ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης ήταν εξαντλητική, αφού ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.
Το πρωί, η διαδικασία εξαντλήθηκε με την κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων, ενώ νωρίς το απόγευμα άρχισε η απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος εμφανίσθηκε συγκινημένος και σε αρκετές στιγμές η φωνή του «έσπαζε». 
Ξεκινώντας, ζήτησε από την Έδρα του Δικαστηρίου να του κάνουν όσες περισσότερες ερωτήσεις γίνεται, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια, διότι ο ίδιος είναι ταραγμένος και μπορεί να ξεχάσει κάτι σημαντικό. Είπε πως θέλει να δικασθεί γι’ αυτό που πραγματικά συνέβη και δήλωσε την ειλικρινή του λύπη στην οικογένεια των θυμάτων.
Άρχισε κάνοντας αναδρομή στη ζωή του, στα έξι χρόνια που ως μετανάστης εργάσθηκε στη Γερμανία, στην επιστροφή του στην Ελλάδα και στην επιθυμία του να ζήσει στη γενέτειρά του, την Ασούταινα. Όταν πήρε σύνταξη ως οδηγός λεωφορείων στην Ελλάδα, έριξε τους κόπους μιας ζωής για την αναστήλωση του πατρικού του πατέρα του, μετατρέποντάς το σε παραδοσιακό ξενώνα.
Για την οικογένεια των θυμάτων, είπε ότι δεν είχε ιδιαίτερη γνωριμία πριν επιστρέψει στο χωριό, ενώ οι σχέσεις τους άρχισαν να ψυχραίνονται, όταν το 1994 θέλησε να αγοράσει κάποια πρόβατα. Όπως είπε, η οικογένειά του έχει πολλά κτήματα στην περιοχή και εκ χαρακτήρος δε θα μπορούσε να είναι πειθήνιο όργανο κανενός, όπως επικαλείται η οικογένεια Βλάχου πως γινόταν από το δεύτερο κάτοικο του χωριού.
Αναφέρθηκε σε «μικροσυγκρούσεις», όπως τις χαρακτήρισε, με τον Μανώλη Βλάχο, το θύμα που επέζησε, σημειώνοντας ότι είχε συμπεριφορά αφεντικού στην περιοχή. Τα ζώα του, όπως είπε, ενοχλούσαν ακόμα και όταν κατασκεύαζε τον ξενώνα, αλλά απλώς τα έδιωχνε. Επίσης, ανέφερε ότι τα ζώα της οικογένειας έβοσκαν και στα δικά του κτήματα και ποτέ δεν παραπονέθηκε γι’ αυτό ούτε τα έδιωξε.
«Κακό προαίσθημα»
Εξηγώντας τα περιστατικά του επίμαχου διημέρου, είπε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου ξύπνησε από τα τροκάνια ζώων, όχι όμως ότι τον ενόχλησαν. Χαρακτηριστικά, είπε: «Αν δεν ήθελα να ακούω τροκάνια, θα έμενα στην Αθήνα». Συνεχίζοντας σημείωσε ότι βγαίνοντας έξω είδε περίπου 50 αγελάδες της οικογένειας να έχουν μπει στο χωριό και κάποιες από αυτές να καταστρέφουν τον κήπο του. Πήρε το δίκαννο και πυροβόλησε δύο φορές σε κενό χώρο, προς εκφοβισμό των ζώων, ώστε να φύγουν. Ισχυρίσθηκε πως δεν πυροβόλησε τα ζώα, αλλά μπορεί από το δεύτερο πυροβολισμό να τραυματίστηκε κάποιο. Περιέγραψε ακολούθως το περιστατικό με τους δύο γιους της οικογένειας, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι και του ζήτησαν το λόγο για τον τραυματισμό δύο αγελάδων, όπως και το έντονο επεισόδιο που είχαν.
Κατέθεσε ότι τα παιδιά της οικογένειας ήταν αγριεμένα και πως, όταν είπε στον έναν αδελφό να πάρει τον άλλον και να φύγει, του έπιασε ο δεύτερος το χέρι και του έριξε κλωτσιά, ενώ αυτός γύρισε να μπει στο σπίτι του για να λήξει το επεισόδιο.
Την άλλη μέρα το πρωί έφταιξε τον κήπο του και ξεκίνησε να πάει στο διπλανό χωριό, όπου κατοικούν οι αδελφές του.
Στην τσέπη του γιλέκου που φορούσε είχε το πιστόλι, το οποίο τόνισε ότι κατείχε νόμιμα και έπαιρνε μαζί του, διότι φοβόταν μην του το κλέψουν, αν έμπαιναν κλέφτες στο σπίτι, αλλά και για προστασία, αν γυρνούσε αργά το βράδυ, επειδή το χωριό ήταν ερημικό.
Λίγο αφότου ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του, στη δεξιά πλευρά του δρόμου είδε να στέκεται η γυναίκα, κι αυτό, όπως είπε, του δημιούργησε στιγμιαία ένα κακό προαίσθημα. Με το που έφτασε κοντά της, είδε το σύζυγό της με το αγροτικό τους αυτοκίνητο, ο οποίος σπινιάροντας του έφραξε το δρόμο. Βγήκε από το αγροτικό κρατώντας ένα αυτοσχέδιο ξύλο, το οποίο χαρακτήρισε ρόπαλο και πλησίασε το αμάξι του κατηγορουμένου. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι δε φανταζόταν τι θα επακολουθήσει και επειδή το ξύλο που περιγράφει δε βρέθηκε ή μαζεύτηκε από το σημείο του συμβάντος, είπε πως αν ήθελε να πει ψέματα, δε θα κατέθετε για ξύλο, αλλά ότι τον απείλησαν με καραμπίνα, την οποία πάντα είχε ο Μανώλης Βλάχος στο αυτοκίνητό του.
«Θόλωσα»
Τότε, πλησίασε και η γυναίκα του και άρχιζαν αμφότεροι να τον βρίζουν, ενώ τον «λόγχιζαν» με το ξύλο από το ανοικτό παράθυρο. Έκλεισε το παράθυρο του αυτοκινήτου, όμως πρόσθεσε ότι πάνω στην ταραχή του ξέχασε να κατεβάσει τις ασφάλειες και ζήτησε από τη γυναίκα να ανοίξουν το δρόμο για να φύγει.
Τότε, όπως εξιστόρησε, ο άντρας άνοιξε την πόρτα του οδηγού και άρχισαν να τον χτυπούν με τις μαγκούρες. Εκείνη τη στιγμή τρομοκρατήθηκε και σκέφτηκε να βγάλει το όπλο να το οπλίσει, μήπως ο θόρυβος τους φοβίσει και φύγουν. Ο άντρας άρχισε να βρίζει τη μάνα του, ενώ τον βούτηξαν και οι δύο από τα μαλλιά και τον τραβούσαν προς τα έξω. Με το άλλο χέρι, είπε πως ο άντρας τού άρπαξε τον καρπό που κρατούσε το πιστόλι.
Είπε πως πολλές φορές από τότε έχει σκεφτεί τη συγκεκριμένη σκηνή και βλέπει τον εαυτό του «σαν εγκλωβισμένο φίδι που το λογχίζεις να βγει από τη φωλιά του».
«Ασυναίσθητα εκείνη τη στιγμή, άρχισαν να φεύγουν οι σφαίρες. Δε σημάδευα πουθενά. Μου κρατούσε το χέρι και με τράβαγαν. Μετά από εκεί δε θυμάμαι τίποτα», είπε ο κατηγορούμενος.
Κατόπιν έφυγε, ενώ επικοινώνησε με την Αστυνομία και τους είπε ότι έχει γίνει κακό και να στείλουν ασθενοφόρο. Επικοινώνησε με δικηγόρο και παραδόθηκε.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της δέχτηκε ότι πριν συμβεί το «κακό» το ζευγάρι Βλάχου επιτέθηκε, χτύπησε και έβρισε τον κατηγορούμενο, καθώς και ότι του έκλεισαν το δρόμο. Δε δέχτηκε, όμως, ότι ο παθών τού κράτησε το χέρι, αλλά ότι πυροβόλησε 10 φορές, ξέροντας πού σκοπεύει. Επίσης, ανέφερε ότι, αντί να καθίσει να βοηθήσει τα θύματα, πηγαίνοντάς τα στο νοσοκομείο, έφυγε. Ακόμα, είπε πως ο παθών ψεύδεται όταν λέει ότι ο κατηγορούμενος τους πυροβόλησε αμέσως.
Καταλήγοντας η εισαγγελέας είπε ότι δέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, όμως απέρριψε την έφεση του εισαγγελέα ως προς την πρωτόδικη απόφαση, ότι τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και είπε πως η ίδια πιστεύει ότι έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Τέλος, ζήτησε από το δικαστήριο να μην του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Μαρίνου Μπηλιώνη, Θανάση Πετρόπουλου, Γρηγόρη Πανταζή και των δικηγόρων υπεράσπισης, Κώστα Μαργέλη, Γιώργου Ράλλη και Θοδωρή Μαντά.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 ~**
Διαχείριση των απορριμμάτων
ImageΤι προτείνουν «Ηλέκτωρ» και ΤΕΙ Κρήτης στο Δήμο Καλαμάτας 
  
Η κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και η ανακύκλωση είναι ο κοινός τόπος των προτάσεων που έχουν καταθέσει στο Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος επεξεργασίας των απορριμμάτων, η εταιρεία «Ηλέκτωρ» (συμφερόντων Μπόμπολα) και το Εργαστήριο Διαχείρισης Στερεών Υπολειμμάτων και Υγρών Αποβλήτων του ΤΕΙ Κρήτης, που έχει ως επικεφαλής στην ομάδα εργασίας τον αναπληρωτή καθηγητή Θρασ. Μανιό.
Τις προτάσεις παρέδωσε προχθές στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Νέα «ΜΟΛΑΚ» προτείνει η Ηλέκτωρ 
Η πρόταση της εταιρείας «Ηλέκτωρ» αφορά στην επεξεργασία 120 τόνων αστικών απορριμμάτων σε ημερήσια βάση. Προτείνεται ως χώρος λειτουργίας η «Μαραθόλακκα», όπου υπάρχει, όπως αναφέρεται, ήδη αδειοδοτημένος χώρος και προβλέπει την άμεση επεξεργασία των αστικών απορριμμάτων, με στόχο την κομποστοποίηση και την ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών.
Η βασική μέθοδος που προτείνεται είναι η δοκιμασμένη, όπως χαρακτηρίζεται, μέθοδος της ταχείας κομποστοποίησης σε προκατασκευασμένους κλειστούς βιοαντιδραστήρες, με τεχνολογία που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε εμπορικής κλίμακας εφαρμογές σε 50 περίπου εγκαταστάσεις παγκοσμίως, για περισσότερο από 20 χρόνια, και ο συνδυασμός συμπληρωματικών τεχνολογιών επεξεργασίας.
Η εταιρεία αναλαμβάνει την άμεση εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να αναλάβει τη διάθεση του παραγόμενου εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) του υπολείμματος, που εκτιμάται ότι δε θα ξεπερνά το 40% των εισερχόμενων προς επεξεργασία απορριμμάτων.
Με άλλα λόγια, η εταιρεία προτείνει τη λειτουργία μιας νέας «ΜΟΛΑΚ», στο χώρο της «Μαραθόλακκας», καθώς σε γενικές γραμμές τα στάδια λειτουργίας είναι κοινά.
Τα απορρίμματα θα τεμαχίζονται, θα μεταφέρονται σε ταινία με μαγνήτη για την απομάκρυνση των μεταλλικών αντικειμένων και το υλικό που απομένει, θα τροφοδοτεί τη διάταξη διαχωρισμού. Θα υπάρχει, επίσης, τεμαχιστής για τα φυτικά απορρίμματα.
Θα γίνεται κοσκίνισμα, που θα διαχωρίζει τα απορρίμματα σε υλικά που είναι κυρίως ανακυκλώσιμα και σε εκείνα που είναι κυρίως οργανικά και θα κομποστοποιούνται.
Θα υπάρχει χειροδιαλογή των ανακυκλώσιμων, ενώ τα οργανικά θα οδηγούνται σε διάταξη κλειστών αντιδραστήρων, που είναι προκατασκευασμένοι από οπλισμένο μπετόν. Ο καθένας από τους αντιδραστήρες έχει αυτόματα συστήματα αερισμού, απόσμησης και ανακυκλοφορίας των υγρών που στάζουν. Τα αποτελέσματα της αποδοτικότητάς τους έχουν πιστοποιηθεί από αρμόδιους γερμανικούς φορείς.
Πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πρότασης, όπως αναφέρεται, είναι ότι όλη η επεξεργασία γίνεται σε κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο σύστημα.
Το κόστος υπολογίζεται σε 60 ευρώ ανά τόνο, χωρίς ΦΠΑ.

Το ΤΕΙ Κρήτης
Από την άλλη πλευρά, με την πρόταση του ΤΕΙ Κρήτης αναμένεται η απομάκρυνση από τα σύμμεικτα απορρίμματα της μεγαλύτερης δυνατής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασίας, η απομάκρυνση του καθαρού οργανικού υλικού, είτε αυτό είναι υπολείμματα τροφίμων είτε φυτικά υπολείμματα, καθώς και η απομάκρυνση της μέγιστης δυνατής ποσότητας ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την αξιοποίησή τους και τη μείωση των υπολειμμάτων που θα οδηγηθούν σε τελική διάθεση.
Η προτεινόμενη μεθοδολογία προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, τη συλλογή του προδιαλεγμένου κλάσματος, τη διαχείρισή του, καθώς και των κλαδεμάτων, ενώ η προτεινόμενη κομποστοποίηση αφορά στην τεχνολογία των ανατρεπόμενων σειραδίων. Όπως αναφέρεται, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξαγγείλει πρόγραμμα αγοράς μηχανικών κομποστοποιητών, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και χρήσης.
Προτείνεται η ανάπτυξη προγράμματος ενημέρωσης των πολιτών, με στόχο τη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που θα οδηγούνται προς διαχείριση, την ανάπτυξη συστήματος ενημέρωσης των πολιτών για τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, την ανάπτυξη ενός «πράσινου» σημείου (για την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών, λαμπτήρων φθορισμού, χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών, λιπαντικών, ελαστικών οχημάτων κ.λπ.).
Οι σακούλες των απορριμμάτων θα ανοίγονται μέσα σε περιστρεφόμενο τύμπανο. Θα υπάρχει μαγνήτης για τα σιδηρούχα υλικά και διαχωριστήρας για τα μη σιδηρούχα. Το κόσκινο, μετά τη διαλογή, θα παράγει δύο κλάσματα: το ένα (το βαρύτερο) που θα οδηγείται προς κομποστοποίηση σε ανοιχτό δάπεδο και το άλλο, που θα θεωρείται υπόλειμμα.
Η τεχνική υποστήριξη θα ανατεθεί με διαγωνισμό σε ανάδοχο, ο οποίος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα αναλαμβάνει τη διαλογή 30.000 τόνων και την κομποστοποίηση του οργανικού τους κλάσματος, 12-15.000 τόνων, καθώς και 2-3.000 τόνων προδιαλεγμένου οργανικού υλικού και 400-500 τόνων από κλαδοκάθαρα. Το υπόλειμμα των εργασιών που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Δήμος Καλαμάτας εκτιμάται μεταξύ 7-8.000 τόνων. Ο ανάδοχος θα διαθέσει όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό, αλλά και το παραγόμενο κομπόστ 5-7.000 τόνων.
Ωστόσο, απαιτείται έκταση 10-15 στρεμμάτων σε ένα ή δύο σημεία για την ολοκληρωμένη διαχείριση. Αν δεν υπάρχουν άδειες, προτείνεται η απόκτηση μιας προσωρινής τρίμηνης διάρκειας για πιλοτική μονάδα, που δικαιολογείται με την παρουσία του ΤΕΙ, ώστε να μπορεί να κερδηθεί ο χρόνος για την απόκτηση των τελικών αδειών.
Η βασική διάρκεια του έργου προτείνεται να είναι 2 χρόνια με ένα χρόνο επέκτασης.
Για την περίοδο αυτή, το κόστος εκτιμάται συνολικά σε 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ΤΕΙ Κρήτης θα απορροφήσει 130.000 ευρώ (2 ευρώ ανά τόνο) και ο ανάδοχος 3,77 εκατ. ευρώ (58 ευρώ ανά τόνο). Η πρόταση μπορεί και να μειωθεί στα 55 ευρώ ανά τόνο.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα αναλάβει το κόστος ενοικίασης – αγοράς γης και τη διάθεση υπολείμματος, ενώ οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
  
Αρχαία Μεσσήνη
ImageΠαραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Τη δεύτερη παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» με την επιτυχημένη παραγωγή «La Bhoeme» του Τζάκομο Πουτσίνι στις 6 και 7 Ιουλίου, για πρώτη φορά στην Αρχαία Μεσσήνη, σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη, θα παρουσιάσουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Αρχαία Μεσσήνη», σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Σωματείο Διάζωμα.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη Λυρική Σκηνή να παρουσιάζει παραστάσεις σε αρχαία θέατρα τα οποία έχουν αποκατασταθεί.
 ~**
Ξαναστήνει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος
Image 
Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε από τα μέλη του οργάνου ο πρόεδρος του Κινήματος, καθώς, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των κομματικών οργάνων και της κοινωνικής βάσης του Κινήματος.
«Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία», ανέφερε η κα Γεννηματά.
Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα θα συστήσει -με απόφαση του προέδρου του- Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί σε όσους εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου, μαζί με εκείνους που ήταν υποψήφιοι- «σε όλα τα ψηφοδέλτια», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- την Κυριακή στις 12.00 στο ξενοδοχείο Caravel.
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος θα δώσει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ταυτότητα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς «της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».
~**  
Κυπαρισσία
ImageΠαρουσιάστηκαν οι ερευνητικές εργασίες της Α΄ Λυκείου
Εντυπωσιακή (ξανά) ήταν η παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών της Α΄ Λυκείου Κυπαρισσίας, χθες το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ της πόλης. Τα θέματα που διαπραγματεύθηκαν οι μαθητές στο β΄ τετράμηνο ήταν: 1) Τα κόμικς πάνε σχολείο, 2) Ας κρατήσουν οι χοροί μας, 3) Πάμε θέατρο και 4) Ναός του Επικούριου Απόλλωνα. Παρουσιάζοντας τις εργασίες τους οι μαθήτριες και οι μαθητές, ανά τμήμα, αναφέρθηκαν στα κριτήρια επιλογής των θεμάτων τους, το σκοπό της κάθε μίας ερευνητικής εργασίας, τη μέθοδο συλλογής στοιχείων που ακολούθησαν, την επεξεργασία και σύνθεση του υλικού τους κ.ά. Θυμίζουμε πως, τον Ιανουάριο, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου είχαν παρουσιάσει τις ερευνητικές εργασίες του α΄ τετράμηνου και είχαν δείξει την πολύ καλή, σοβαρή, μελετημένη και αξιόλογη δουλειά που είχαν κάνει.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους, συνεχάρη για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός.
Μιλώντας στο «Θ» ο διευθυντής του Λυκείου, Ευάγγελος Αντωνόπουλος, σημείωσε: «Έγινε η παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών του β΄ τετραμήνου των μαθητών της Α΄ Λυκείου. Θέλω να τονίσω πως, αν στα παιδιά, δείξεις εμπιστοσύνη, κατανόηση, σεβασμό, αγάπη, φτιάξεις ένα χαρούμενο κι ευχάριστο σχολικό περιβάλλον και βλέπουν τους εκπαιδευτικούς χαμογελαστούς, τότε προσπαθούν, δημιουργούν, σέβονται, προσέχουν και το σχολείο το θεωρούν σπίτι τους! Από τις ερευνητικές εργασίες, των οποίων η παρουσίαση έγινε δημόσια, διαπιστώθηκε η ομαδικότητα, η συναναστροφή και η συνεργασία των μαθητών μας. Έδειξαν, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, ζήλο, ενδιαφέρον, συνεργασία και, το σημαντικότερο, ευγενή άμιλλα!».
Συνέχισε δε, λέγοντας πως είναι τιμή για το σχολείο η παρουσία του περιφερειακού διευθυντή στην παρουσίαση, ενώ συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, η σχολική σύμβουλος Θεοφανία Σιούτη κ.ά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου  
~**
ΣΥΡΙΖΑ
Λαϊκή ανοικτή συνέλευση σήμερα το απόγευμα
Σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας «Αλεξανδρος Κουμουνδούρος», θα διεξαχθεί η λαϊκή ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, «για να συζητήσουμε», όπως αναφέρεται σχετικά, «τη νέα κατάσταση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου».
~**
Πέντε μέλη του Δ.Σ. καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΕΑΣ
Αποχώρησαν χθες βράδυ από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας οι πέντε σύμβουλοι Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Καμαρινός, Κώστας Μαντζούνης και Πάνος Παγάνης, ενώ με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη, γιατί, όπως σημειώνουν «δεν αποδέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα των ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης της ΕΑΣ. Στην έκτακτη συνεδρίαση, προέτρεπε συμβούλους να μην έρθουν λόγω προεκλογικής περιόδου και τώρα σε τακτή συνεδρίαση, ήταν ο μοναδικός σύμβουλος που απέρριψε το αίτημα συζήτησης προ ημερησίας διάταξης, με το αιτιολογικό ότι ενημερωθήκαμε στο προηγούμενο που δεν έγινε.
Όλα αυτά τον καθιστούν αναξιόπιστο και ακατάλληλο για την διοίκηση και γίνεται αντιληπτό προς όλους, ότι έχει λόγους σοβαρούς, που δεν αποδέχεται τη συζήτηση των πορισμάτων ελέγχου, αλλά και των δικών του πεπραγμένων, όπως αυτά καταγράφονται από την οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου. Σημειωτέον ότι στα συγκεκριμένα πορίσματα αναφέρονται και αιρετοί διοικητικοί σύμβουλοι μεταξύ των άλλων. Θεωρούμε ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για συνεχείς αναβολές και απαξίωση του συγκεκριμένου θέματος, με ευθύνη του προέδρου.
Οι ενέργειές του προκαλούν την κοινή λογική και προσβάλλουν την ΕΑΣ ανεπανόρθωτα μια και απαξιώνει το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας, αλλά και την παρέμβαση των διοικητικών συμβούλων που έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να ενημερωθούν και να κρίνουν».
~**
Πριν 94 χρόνια
-ΥΠΟ δολοφονικόν πλήγμα έπεσεν ιδεώδης τύπος οικογενειάρχου, κοινωνική φυσιογνωμία εξέχουσα, φίλος πολύτιμος ο Παναγιώτης Νασιόπουλος εκ Ψάρι του Δωρίου. Υπό τους κοπετούς οικείων και φίλων δια την αδόκητον συμφοράν εγένετο η κηδεία του πολυκλαύστου Παναγιώτη, ην ηκολούθησεν ολόκληρος η κοινωνία Δωρίου αποδίδουσα ούτω υστάτας στιγμάς εις πεφιλημένον αυτής τέκνον, προς την δεινώς δοκιμασθείσαν οικογένειάν του εκ της τραγικής συμφοράς και τους αδελφούς αυτού Κωνσταντίνον Ταγματάρχην έναν των πρωτεργατών του Εθνικού Κινήματος και Ιωάννην δημοδιδάσκαλον, προς ούτους απευθύνομεν τα θερμά συλλυπητήριά μας ευχόμενοι την εξ ύψους παραμυθίαν.

- ΤΟ Υπουργείον της Περιθάλψεως εγνώρισε χθες εις την Νομαρχίαν, ότι αι οικογένειαι των οπλιτών των εθελοντικών λόχων της Ασφαλείας δεν δικαιούνται επιδόματος καθ’ ότι ούτοι απολαμβάνουσι μηνιαίου μισθού εξ 150 δραχμών.

- Ο αστυνομικός σταθμός Φιγαλαίας αναφέρει ότι ο Κ.Χ. Μπάκας εργαζόμενος εις τα εκ Ζούρτση ανθρακωρυχεία του Αλεξ. Αλεξοπούλου ετραυματίσθη σοβαρώς εκ καταπτώσεως μεγάλου όγκου.

~*** AΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου