Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012

Στο    αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  3 Μαρτίου  2012 :
Το ποντικά μας ενημερώνει ! :
** «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές " .... Général De Gaulle

** *O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

** Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

** «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes

 ~** Η αγωνία μπροστά στην …κάλπη …γέννους θηλικού ,,.:
~ *Το αιρετικό άνοιγμα Τσίπρα στην ετερόκλητη θάλασσα του Καμμένου και η αίσθηση ότι οι λαβωμένοι «μεγάλοι» θα τιμωρηθούν μεν, αλλά δεν θα συντριβούν, αποτελούν τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της προεκλογικής περιόδου.**Εξωελληνική αλλά εξίσου σημαίνουσα προβάλλει η κινητικότης που παρατηρείται στην Ευρώπη, με τη διαφαινόμενη επικράτηση του Ολάντ, τους τριγμούς στην Ολλανδία και την Τσεχία, τη δυσαρέσκεια των Ιταλών για τον Μόντι και τη φωτιά που σιγοκαίει στην ασθμαίνουσα Ισπανία .-
~ Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μάς αφορούν άμεσα, καθώς βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την ετυμηγορία της 6ης Μαΐου. Η ψήφος των Ελλήνων δεν παραπέμπει απαραιτήτως στην έξοδο από το ευρώ, όπως βιαστικά αποφαίνονται ορισμένοι εξ Εσπερίας. Είναι προδήλως αντιμνημονιακή και απόλυτα συμβατή με το γενικότερο ευρωπαϊκό αίτημα να αναιρεθεί η πνιγηρή συνταγή της εγκληματικής λιτότητας και να υψωθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη. Επομένως -και παρά τις αποχρώσεις και τις διαφορές π.χ. με την ετυμηγορία των Γάλλων- η απόφανση της ελληνικής κοινωνίας θα ενισχύσει την ανατρεπτική δυναμική που αναπτύσσεται. Θα καταστήσει ισχυρό το χαρτί της διαπραγμάτευσης, ακόμη κι αν το χειριστούν οι δύο «μεγάλοι», πιθανοί συγκυβερνήτες μετά τις εκλογές.
~ Ο στοιχειώδης ρεαλισμός δεν επιτρέπει ανέρειστες προσδοκίες. Ούτε η επικράτηση του Όλαντ συνιστά «επανάσταση» ούτε η πάνδημη οργή της χειμαζόμενης Ευρώπης μπορεί να ανατρέψει άρδην την υφιστάμενη κατάσταση. Όμως ένα φράγμα αρχίζει να δημιουργείται. Ένα ανασχετικό οχύρωμα στο ποταμηδόν της γερμανικής αφρένειας. Και τούτο υπό την προϋπόθεση ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα υποκύψει στα μοιραία θέλγητρα που προσφέρει η γαλλογερμανική ηγεμονία. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, η αντιρρητική ψήφος Γάλλων και Ελλήνων -και η γενικότερη αντίδραση της ευρωπαϊκής κοινωνίας- θα έχουν ήδη οργώσει ένα χωράφι υψηλών απαιτήσεων για δραστικές αλλαγές.
~ Ευστοχεί εν προκειμένω η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα». Αναφερόμενη στις ελληνικές εκλογές, καθώς και στη νέα κατεύθυνση της Γαλλίας για επαναπροσδιορισμό του Δημοσιονομικού Συμφώνου, σημειώνει τα εξής: «Αν σε αυτά προσθέσουμε τις επικείμενες εκλογές σε δύο γερμανικά κρατίδια, καθώς και την κυβερνητική κρίση που ξέσπασε στην Ολλανδία, χώρα που έως τώρα ήταν εκ των υπερμάχων της λιτότητας, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ανησυχητική είναι η κατάσταση αλλά και πόσο έντονα είναι τα αισθήματα της αγωνίας και της αδυναμίας που νιώθουν οι ελίτ της Ευρώπης αλλά και της Ιταλίας».
~ Έχει δίκιο η «Κοριέρε». Λέει αυτό που (κάνουν πως) δεν καταλαβαίνουν όσοι κινδυνολογούν μιλώντας περί ακυβερνησίας στην Ελλάδα. Αγνοούν την αποτελεσματικότητα της λαϊκής δυναμικής, γιατί ποτέ τους δεν εμπιστεύθηκαν και δεν σεβάστηκαν πραγματικά την κοινωνία. Εννοούσαν να την παραμυθιάζουν, να τη χειραγωγούν και να την ελέγχουν. Και όταν εκείνη ξεφεύγει θυμωμένη από τον δυναστικό ιστό τους, επιστρατεύουν τα μεγάλα μέσα. Την κατατρομοκράτηση και τους εκβιασμούς. Όπως τώρα.
~ Φαντάζει αδιανόητο, αλλά πιθανό: Τα δύο κόμματα εξουσίας ενδέχεται ν' αγγίξουν το 50%, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, οι δύο «μεγάλοι» θα σώσουν την παρτίδα. Μπορεί να χάσουν διά παντός τη δυνατότητα αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αλλά όχι τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στα πολιτικά μας πράγματα.
~ Μια πρώτη και ίσως κοινότοπη εξήγηση υποδεικνύει ως βασική αιτία την έλλειψη εναλλακτικής λύσης και την κακοφωνία στη χορωδία της υφιστάμενης Αριστεράς. Μια άλλη εξήγηση, ψυχαναλυτικής υφής, είναι η ακόλουθη: η οργισμένη κοινωνική αντίδραση εναντίον των «μεγάλων» -και ιδίως κατά του ΠΑΣΟΚ- ενείχε και μια ενοχική πτυχή. Οι ψηφοφόροι των κομμάτων εξουσίας ένιωθαν υπεύθυνοι και οι ίδιοι για τη νομιμοποίηση την οποία αφειδώς είχαν παράσχει στους ολετήρες. Ντρέπονταν να ομολογήσουν ότι είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παροχετεύοντας (δημοσκοπικώς) την οργή αλλά και τις ενοχές τους σε παράπλευρους υποδοχείς, όπως η ΔΗΜΑΡ και ο Καμμένος. Όμως κάποια στιγμή -και όσο εντείνεται η εκβιαστική προπαγάνδα- αρκετοί εξ αυτών σταμάτησαν το αυτομαστίγωμα και επανακάμπτουν αισχυντηλά, έστω με βαριά καρδιά, στα πατρώα εδάφη. Δεν ενθουσιάζονται γι' αυτήν την επανάκαμψη ούτε την πολυσυζητούν, αλλά φαίνεται να την έχουν προκρίνει.
~ Σ' αυτό το ομιχλώδες σκηνικό έπεσε σαν κεραυνός το άνοιγμα Τσίπρα για ψήφο ανοχής ακόμη και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου. Ένας απίστευτος κονιορτός παραπολιτικής ευκολίας, επιφανειακών προσεγγίσεων και απύθμενης υποκρισίας σκέπασε αμέσως τον ουρανό της προεκλογικής περιόδου. Πρώτοι ξιφούλκησαν εκείνοι που εγκαλούν μονίμως τον Τσίπρα -και την Αριστερά- επειδή δεν δείχνουν διάθεση κυβερνητικής συνεργασίας, ώστε να υπάρξει βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα! Άλλοι βγήκαν από τα ρούχα τους, κοπτόμενοι δήθεν για το «αμόλευτο» πρόσωπο της Αριστεράς, επειδή ο Τσίπρας δήθεν περιφρόνησε τις ιδεολογικές συντεταγμένες του χώρου του. Και άλλοι -αυτοί που μονίμως απευθύνονται και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους και τους καλούν να μεταναστεύσουν στα δικά τους ιερά δώματα- άρχισαν να κραυγάζουν και να μιλούν για ανίερη συμμαχία και για άλλα τέτοια συκοφαντικά.
~ Ξαφνιάστηκαν και ανησυχούν από την «πρόταση Τσίπρα» οι ποικιλώνυμοι επικριτές. Είδαν για πρώτη φορά την ψηλομύτα Αριστερά να μην απαιτεί ένταξη μετανοίας, αλλά να ζητεί -σε εξόχως ιδιαίτερες συνθήκες- έμπρακτη στήριξη δικών της επιλογών, οι οποίες όμως αποτελούν κατά τον πυρήνα τους και τόπο για πολλούς Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου.
~ Ο Τσίπρας τούς πήρε τα σώβρακα. Και αυτό δεν το συγχωρούν οι λογής δογματικοί. Προπάντων οι υποκριτές. Οι βουτηγμένοι στο έλος της μικροπολιτικής ευκολίας. Εκείνοι που συντήρησαν πεισματικά επί χρόνια τον καθηλωτικό και ολέθριο δικομματισμό. Εκείνοι που ύμνησαν το Μνημόνιο και δεξιώθηκαν εκθύμως τον εγκληματικό μονόδρομο των εντολέων… Μονάχα κατά το σκέλος της προτάσεως που αφορά το ΚΚΕ, τελούν εν δικαίω: ο Τσίπρας γνωρίζει άριστα ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί. Ότι βαδίζει στον δικό του δρόμο. Επομένως, ακόμη και η έμμεση έκκληση προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναλογιστούν το ειδικό βάρος της προτάσεως για συνεργασία ήξερε ότι θα πέσει σε κενό. Ιδιοτελούς στοχεύσεως, με λαϊκίστικη αφετηρία το άνοιγμα στο ΚΚΕ εκ μέρους του κ. Τσίπρα. Θα μπορούσε να το αποφύγει.
~ Μέχρι τις εκλογές δεν αναμένεται κάτι άλλο σεισμικό ή ριζοτομικό. Κάποια ένταση των εκβιασμών, ενδεχομένως. Πάντως, οτιδήποτε και αν παρεμβληθεί μέχρι τότε, ένα δεν πρόκειται ν' αλλάξει δραστικά: η αγωνία και η αδυναμία που νιώθουν οι ελίτ της Ευρώπης και της Ελλάδος μπροστά στην κάλπη της 6ης Μαΐου. -  ΠΗΓΗ  Αναρτήθηκε από ΠΡΟΙΤΟΣ

~**

~** Aνδρέας Λοβέρδος: "Να υπάρχει ποινική ευθύνη για όσους ζητούν απροφύλακτες σεξουαλικές σχέσεις":
~ Μπροστά σε μια υγιεινομική βόμβα, που έχει εκραγεί, βρίσκονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως και αφορούν την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται ιερόδουλες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.
~* Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απέδωσε σήμερα μεγάλη ευθύνη και στους πελάτες, λέγοντας ότι θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και οι δικές τους φωτογραφίες, καθώς έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διασπορά του ιού HIV. Τόνισε, επίσης, ότι, αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50%. Όπως εξήγησε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τ. Κρεμαστινού, 1.600 άνδρες έχουν τηλεφωνήσει έως στιγμής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δώδεκα γυναικών που έχουν βρεθεί οροθετικές. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και, όπως τόνισε η κ. Κρεμαστινού, αυτοί που αγωνιούν είναι κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό.
~* Μιλώντας για τους πελάτες των ιερόδουλων, οι οποίοι δεν παίρνουν προφυλάξεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για βαρύτατη αμέλεια, σημειώνοντας: «Αγνοείς τα πάντα, πηγαίνεις χωρίς προφύλαξη σε χώρους που ξέρεις ότι δεν ελέγχονται και μετά επιστρέφεις στη σταθερή σχέση σου, τη γυναίκα σου και την μολύνεις και αυτή». Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και ποινική ευθύνη για όσους ζητούν, έναντι υψηλού αντιτίμου συνήθως, να έχουν απροφύλακτες σεξουαλικές επεαφές με εκδιδόμενες γυναίκες. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες ημέρες αφορούσαν παντρεμένους άνδρες με οικογένειες. Οι άντρες, που τηλεφώνησαν, ήταν κυρίως ηλικιών 35 με 45 ετών.
~* Από την πλευρά της, η κ. Κρεμαστινού τόνισε πως είναι γνωστό στις υγιεινομικές αρχές ότι, από το τέλος του 2010 υπάρχει σημαντική αύξηση των νέων μολύνσεων με τον ιό του Aids, η οποία υπερβαίνει το 1250%, ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών, αλλά πέραν αυτής, καταγράφεται και νέα μεγάλη αύξηση μόλυνσης με τον ιό στον γενικό πληθυσμό, η οποία φαίνεται ότι ξεπερνά το 52%, μεταξύ των ετών 2010-2011. «Αποδείχθηκε- και δυστυχώς, αποδεικνύεται συνεχώς- ότι αυτό που λέμε "ασφαλές σεξ" έχει ατονίσει σημαντικά στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια» κατέληξε η κ. Κρεμαστινού. Τόνισε, ωστόσο, πως όσοι έχουν σοβαρή υποψία ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV θα πρέπει, μέσα στις πρώτες 24 με 48 ώρες, να αναζητούν βοήθεια στις μονάδες λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μπορούν να πάρουν αντιρετροϊκή αγωγή και να περιορίσουν σημαντικά τον κίνδυνο να νοσήσουν στο μέλλον. «Όσον αφορά εκείνους που έχουν υποψία ότι έχουν μολυνθεί σε άλλο χρόνο, θα πρέπει να εξεταστούν και να αρχίσει η θεραπεία με αντιρετροϊκή αγωγή άμεσα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η έγκαιρη χορήγησή της μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της λοίμωξης στο μέλλον» είπε η καθηγήτρια Μικροβιολογίας.
~* Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας. «Το κέντρο θα καθαρίσει» είπε και εξήγησε ότι δεν είναι προεκλογικά τα όσα λέγονται, καθώς, όπως υπογράμμισε «το φαινόμενο συνάντησε την πορεία της χώρας προς τις εκλογές και όχι οι εκλογές το φαινόμενο». Σημείωσε ότι είχε μιλήσει στο παρελθόν για την υγιεινομική βόμβα στην Αθήνα και είχε στείλει επιστολές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
~* Ο κίνδυνος να ξεφύγει το πρόβλημα των μολύνσεων από το γκέτο του κέντρου είναι υπαρκτός και φαίνεται, σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, καθώς παραδέχονται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2010, το φαινόμενο ήταν μικρότερο αλλά η έλλειψη ελέγχου, καθώς και η αύξηση της ζήτησης, συνέβαλαν ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η παράνομη πορνεία στην Αθήνα.
~* Σημειώνεται ότι, στις 20 Μαΐου, καταφθάνουν στην Αθήνα εκπρόσωποι από όλους τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς υγιεινομικής επιτήρησης, προκειμένου να δοθεί λύση και να συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους, ώστε το υπουργείο Υγείας να χτυπήσει στη ρίζα του το ανησυχητικό πλέον φαινόμενο της ανεξέλεγκτης μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων στην Αθήνα.
~ Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr .-

~** Νέα δεδομένα για τις εξελίξεις στην περιοχή δημιουργεί η παρουσία αμερικανικού ιπτάμενου ραντάρ στην περιοχή της Κύπρου καθώς και μαχητικών που περιπολούν στην περιοχή. Τα αεροσκάφη αυτά ανεφοδιάζονται στον αέρα και όπως εκτιμάται οι πτήσεις αυτές σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Συρία.
~ Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα τακτική, κατασκοπευτικά και μαχητικά των ΗΠΑ που πετούν τις τελευταίες μέρες για πολλές συνεχόμενες ώρες στην περιοχή, πλέον δεν προσγειώνονται στις Βρετανικές Βάσεις για ανεφοδιασμό, αλλά ανεφοδιάζονται στον αέρα.
~ Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, αμερικανικά μαχητικά, ανεφοδιάστηκαν από ιπτάμενο τάνκερ που εισήλθε στο FIR Λευκωσίας. Ειδικοί εκτιμούν, ότι μεταξύ άλλων στην περιοχή πετούν και μαχητικά F-15C.-

~** Έρευνα για ύποπτη μεταφορά καυσίμων από στρατόπεδο ζήτησε ο Δ.Αβραμόπουλος :
~ Στο υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έφτασε η αναφορά από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Ι. Διώτη για το περιστατικό ύποπτης μεταφοράς καυσίμου από ιδιωτικό βυτιοφόρο μέσα από στρατόπεδο της Ρόδου.
~ Ο υπουργός έδωσε άμεσα οδηγίες στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή ΕΔΕ σχετικά με το συμβάν, παράλληλα με τις ενέργειες του ΣΔΟΕ και του Οικονομικού Εισαγγελέα. Επιπλέον στην Ρόδο μεταβαίνει ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Κουτρουμπέλης για να συντονίσει τις έρευνες.

~** Στα 6,33 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες στο τέλος Μαρτίου 2012
* Στα 6,33 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες στο τέλος Μαρτίου 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.  * Τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν σε 6,320 δισ. ευρώ.
 * Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα 2,776 δισ. ευρώ οφείλονται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, τα 1,474 δισ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των νοσοκομείων, 1,016 δισ. ευρώ αφορούν χρέη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση, 805 εκατ. ευρώ οφείλουν τα υπουργεία και 263 εκατ. ευρώ άλλα Νομικά Πρόσωπα.

~** Εκλογές και μετά 40 μέρες με μέτρα-φωτιά 11,5 δισ. - Από 7 Μαΐου έρχονται όσα... ξέχασαν προεκλογικά


~** Επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε.
* Ειδικά για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Λένε ωμά πολιτικά ψέμματα και προτείνουν το απολύτως αδύνατο. Και πρόσθεσε: * "Ο κ.Σαμαράς, δοξάζεται κρυπτόμενος. Διεκδικεί την ψήφο του λαού χωρίς να έχει συμμετάσχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο."
 * Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν δίστασε να δανειστεί και απόσπασμα από διαφήμιση που κάνει πάταγο!
 * Οταν κλήθηκε να απαντήσει στον χαρακτηρισμό του από τον κ Τσίπρα ότι έχει ξεφύγει και είναι πολιτικός απατεώνας, ο κ. Βενιζέλος είπε: "Στην έκφραση του κ.Τσίπρα που είπε ότι έχω ξεφύγει, την οποία έχει πάρει από την γνωστή τηλεοπτική διάφημισή, η απάντησή μου είναι: Tragic!"
 * "Ο κ.Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί. Είναι ένας πολιτικός υβριστής", είπε. Και συνέχισε: "Σε προσωπικό επίπεδο δεν αντιδρώ αλλά υπάρχει πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα στην σχέση μας με την αλήθεια. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μια Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ευρώ. Στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, στην διακοπή εισαγωγών και εξαγωγών σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας.
* Οι δανειστές μπορούν να μας πούν: μείνετε στο ευρώ αλλά βγάλτε τα πέρα μόνοι στις εσωτερικές πληρωμές. Οτι μαζεύετε από τους φόρους μπορείτε να πληρώνετε. Αυτό οδηγεί στο να μην μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Πρόκειται για κορυφαία ψέμματα στον πολιτικό λόγο.
 * Όταν ρωτήθηκε για την συγγνώμη που έχει ζητήσει επανειλλημένα τις τελευταίες ημέρες, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι είναι πολιτική πράξη. Ασκησε επίσης κριτική στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι όταν πριν λίγες ημέρες έσπασε την σιωπή του δεν είπε τίποτα για τα χρόνια που κυβέρνησε, για τα λάθη που έκανε και για το πως οδηγηθήκαμε έως εδώ.


~*** Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.
~ Δημοψήφισμα για την καταστροφή της Ελλάδας από τον Παπανδρέου και άλλους. Στα Ελληνικά στη δ/νση http://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/ελληνικά/
* Please read it and if you agree, sign and send to people on your mailing lists. Save democracy in Greece ! Save the cradle of western civilization! http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c.html
 * Το σωτήριο έτος 2010, ήταν ο ίδιος ο κ. Αθανασίου (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) που παίζοντας με το κοινό αίσθημα επέλεξε να στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου διεκδικώντας για λογαριασμό μίας συντεχνίας εκατοντάδων δικαστών το ποσό των 800.000.000 ευρώ (!) ως αναδρομικά, σε μία περίοδο που οι συμπολίτες του έμπαιναν για τα καλά στο φάσμα της φτώχειας, της ανεργίας και των περικοπών.
* http://www.bloggers-tv.gr/2012/04/blog-post_7172.html
 ** ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς που είχε δοθεί με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 15695 - 23/4/2012 έχει ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όποιος δει αλλοδαπούς να ψηφίζουν θα πρέπει να το καταγγείλει στην αστυνομία. Διάβαστε το, κατεβάστε το και εκτυπώστε το: http://www.scribd.com/doc/91526914/%CE%A4%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9F%CE%A7%CE%97-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%95-%CE%A4%CE%9F
 * Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα. http://enomenoiellines.wordpress.com/2012/04/27/oxi-psifous-allodapon/
 * Η υποψήφια του Κουβέλη και της ΔΗΜ.ΑΡ στον Πειραιά προκαλεί και πάλι. Ακούστε τι είπε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές».. Βίντεο! http://on-news.gr/2012/05/01/i-repousi-prokali/
~ Λες και ήταν αμέτοχος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2171478
~* ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ 2 ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40589&Itemid=139
 ~ "ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΟΘΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ"! VIDEO http://anti-ntp.blogspot.com/2012/04/blog-post_2546.html
 * ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 6 ΜΑΙΟΥ ! ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΡΩΣΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ http://fantastikipragmatikotita.blogspot.com/2012/05/6.html
 ~* ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»
«Όπλο» στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης των γενοκτονιών
Κοινή η προσπάθεια Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων.
~ http://malkidis.blogspot.com/2012/05/blog-post_02.html
* Πως κλείνουν τα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν. Μια μοναδική τελετή που γίνεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!
~ How the border between India and Pakistan is closed. A unique ceremony that takes place EVERY DAY!!! http://www.wimp.com/indiapakistan~** Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ένας παπαγάλος που..χάθηκε κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του αφού γνώριζε την...διεύθυνση.
* Κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του αφού μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς την διεύθυνσή του.  * Ένας παπαγάλος πέταξε μακριά από το σπίτι του στην πόλη Σαγκαμιχάρα, δυτικά του Τόκιο, και μετά από λίγη ώρα κάθισε στον ώμο ενός πελάτη ξενοδοχείου, ο οποίος τον παρέδωσε στην αστυνομία.
 * Το βράδυ της Τρίτης ο παπαγάλος επανέλαβε τρεις συνεχόμενες φορές το όνομα της πόλης και του διαμερίσματος που βρίσκεται η κατοικία του και αμέσως μετά πρόφερε καθαρά τον αριθμό του οικοδομικού τετραγώνου του σπιτιού της ιδιοκτήτριάς του, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
 * Έτσι, οι αστυνομικοί τον επέστρεψαν στην 60χρονη, η οποία είχε χάσει πριν από δύο χρόνια έναν άλλο παπαγάλο και αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα: να μάθει στον καινούργιο παπαγάλο της να προφέρει την διεύθυνσή του.
 * Ο παπαγάλος, πριν επιστραφεί στην γυναίκα, είχε εξοικειωθεί με τους αστυνομικούς και τους είπε ακόμα και το όνομά του: Πίκο-τσαν

~** Ώ ξένε, σου γνωστοποώ ότι, τον κήρυκα της ανδρείας ηρώων, που ερμήνευσε τη θέλησι των θεών στους ευτυχείς, τον δεύτερον ήλιον στη ζωή των Ελλήνων, το φως των Μουσών, τον Όμηρο, «τον άθικτον αμίαντον» άνθρωπον όλου του Κόσμου, τον σκεπάζει λεπτή άμμος που την κτυπάει η θάλασσα. (Αντιπάτρου επίγραμμα- εις Όμηρον)

~**  (((((DJ LOVE)))))  ,    =    http://www.djlove.gr/
~ http://www.djlove.gr/


~** Το πιο μεγάλο φεγγάρι του έτους θα λάμπει στον ουρανό το βράδυ της 5ης και 6ης Μαΐου, καθώς θα συμπέσουν δύο αστρονομικά φαινόμενα: θα υπάρχει πανσέληνος και, ταυτόχρονα, η Σελήνη θα βρίσκεται στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη.
* Ο συνδυασμός αυτός θα δώσει την ευκαιρία στους ρομαντικούς, ανήμερα των εκλογών, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, να απολαύσουν ένα πραγματικά «γεμάτο» φεγγάρι.  * Ταυτόχρονα, το πολύ λαμπερό φεγγάρι θα σκεπάσει με τη λάμψη του μία ακόμη βροχή διαττόντων, τις Ήτα Υδροχοΐδες, που συμπωματικά κορυφώνονται το ίδιο βράδυ.
 * Συγκεκριμένα, στις 03:36 ώρα Γκρίνουιτς (06:36 ώρα Ελλάδος), τα χαράματα της 6ης Μαΐου θα υπάρχει πανσέληνος. Όμως μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, στις 03:34 ώρα Γκρίνουιτς (06:34 ώρα Ελλάδος) η τροχιά της Σελήνης θα την φέρει στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, σε απόσταση μόλις 356.953 χιλιομέτρων.
 * Επειδή η τροχιά του δορυφόρου μας δεν είναι κυκλική, ούτε κανονική, η απόστασή του από τη Γη συνεχώς αυξομειώνεται. Το κοντινότερο σημείο κάθε μηνιαίας τροχιάς της Σελήνης λέγεται περίγειο και το μακρινότερο απόγειο. Τα περίγεια και τα απόγεια μέσα στο έτος αυξομειώνονται. Φέτος το κοντινότερο περίγειο όλου του έτους θα συμβεί στις 6 Μαΐου τα χαράματα, ενώ το μακρινότερο απόγειο, δηλαδή η μεγαλύτερη απόσταση Γης-Σελήνης για το 2012 (που θα είναι 406.450 χιλιόμετρα), θα λάβει χώρα στις 19 Μαΐου.
 * Όπως φαίνεται από τις δύο αποστάσεις περίγειου - απόγειου, υπάρχει μία σημαντική διαφορά απόστασης της τάξης περίπου των 50.000 χιλιομέτρων, με συνέπεια ο δίσκος του φεγγαριού στις 6 Μαΐου (περίγειο) να φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερος σε σχέση με τις 19 Μαΐου (απόγειο).
 * Καθώς η Σελήνη ασκεί μόνιμη βαρυτική επίδραση στον πλανήτη μας, κάτι που είναι κυρίως ορατό μέσα από τις παλίρροιες στη Γη, στις 5 - 6 Μαΐου, όταν θα υπάρχει το μεγαλύτερο και πλησιέστερο φεγγάρι του έτους, αναμένεται ένταση του φαινομένου των παλιρροιών, κάτι που θα κρατήσει και τις επόμενες μέρες.
 * Η επόμενη πανσέληνος του 2012 θα συμβεί στις 4 Ιουνίου, ενώ το επόμενο περίγειο θα λάβει χώρα μία μέρα πριν, στις 3 Ιουνίου, οπότε η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 358.482 χιλιόμετρα

http://youtu.be/dvHQ1vV21i0  ,~ Άλλη μία βροχή από πεφταστέρια

~ Συμπτωματικά, στο ίδιο διήμερο, στις 5 και 6 Μαΐου, θα κορυφωθεί και η δραστηριότητα μίας ακόμη ανοιξιάτικης βροχής διαττόντων, των Ήτα Υδροχοΐδων, που άρχισαν να εμφανίζονται από τις 19 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Μαΐου. Φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Υδροχόου (από όπου πήραν και το όνομά τους), ενώ η πραγματική προέλευσή τους είναι τα απομεινάρια σωματιδίων που άφησε πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ, όταν αυτά περιοδικά συναντούν την τροχιά της Γης.
 ~ Κατά μέσο όρο, στη φάση της αποκορύφωσης, παρατηρούνται σε κατεύθυνση νοτιοανατολική στον ουρανό γύρω στα δέκα μετέωρα (πεφταστέρια) την ώρα, με ταχύτητα περίπου 66 χλμ. την ώρα. Το αστρονομικό φαινόμενο κορυφώνεται μία έως δύο ώρες πριν την αυγή, επειδή όμως παράλληλα ο ουρανός θα κυριαρχείται από το πιο λαμπρό φεγγάρι του 2012, οι ξενύχτηδες, ιδίως στο Βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, θα καταφέρουν με δυσκολία να δουν μόνο τα πιο φωτεινά από τα μετέωρα των Υδροχοϊδών. Μεγαλύτερες ελπίδες παρατήρησης θα έχουν οι κάτοικοι του Νοτίου ημισφαιρίου της Γης.

** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
*** Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
* Στα 5 καλύτερα της χώρας  ~ Για τη θέση κατάταξης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας στα πέντε (5) καλύτερα της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο διοικητής του ιδρύματος, Γεώργιος Μπέζος, δήλωσε:
~ «Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης των νοσοκομείων της χώρας για το έτος 2011, που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και η θέση που κατατάσσει το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, στα πέντε καλύτερα, από άποψη παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, μας κάνει όλους μας να αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και ταυτόχρονα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και μεράκι αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
 ~ Η αξιολόγηση αυτή επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι, όταν τίθενται στόχοι, υπάρχει μεθοδικότητα, οργάνωση και συνεργασία όλων των δυνάμεων μέσα και έξω από το νοσοκομείο, μπορούμε να πετυχαίνουμε και να αισιοδοξούμε.
~ Μετά από αυτή τη συλλογική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων κερδισμένος βγαίνει ο Πολίτης και μόνο ο Πολίτης.
~ Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό), γιατί αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας και σε αυτούς οφείλεται το θετικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης που αφορά στο νοσοκομείο μας.
~ Βέβαια, αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι προβλήματα υπάρχουν, δυσκολίες συναντάμε καθημερινά, αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι, όταν υπάρχει συνεργασία και καλή διάθεση, τα προβλήματα λύνονται».

*** Και γιατροί του Νοσοκομείου Καλαματας στη κομπίνα
* Γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας εμπλέκονται, επίσης, στη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της «ωχράς κηλίδος».
 * Σύμφωνα, μάλιστα, με έγκυρες πληροφορίες του «Θ», αναμένεται πολύ σύντομα να κληθούν από τις Αρχές προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις μαζί με υπευθύνους φαρμακαποθήκης και φαρμακοποιούς.
* Η υπόθεση που αποκάλυψε με δημοσίευμά του «Το Βήμα» της Κυριακής είναι τεραστίων διαστάσεων και το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει, σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, την έρευνα και βρίσκεται στο τελικό στάδιο σύνταξης του φακέλου της δικογραφίας. Εντός των επόμενων 15-20 ημερών εκτιμάται ότι η δικογραφία θα έχει φτάσει στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν εξηγήσεις.
* Το μεγάλο κόλπο, όπως φαίνεται, είχε στηθεί καλά και για πολλά χρόνια το σύστημα δούλευε σαν ελβετικό ρολόι, αποδίδοντας τεράστια κέρδη.
 ~* Αναλυτικά:
 ~ Το «σκάνδαλο της... ωχράς κηλίδος», ύψους πολλών δισ. ευρώ, διερευνά με απόλυτη μυστικότητα τους τελευταίους μήνες το ΣΔΟΕ. Εκατοντάδες φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και γιατροί φαίνεται να εμπλέκονται σε ένα τεράστιο κύκλωμα εξαγωγής φαρμάκων μεγάλης αξίας (με κύριο τμήμα της απάτης το σκεύασμα για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου οφθαλμολογικού προβλήματος), τα οποία επισήμως φαίνεται να πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο και να έχουν χορηγηθεί σε έλληνες ασθενείς. Ήδη το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Γερμανίας, ενώ η δράση του κυκλώματος φαίνεται να επεκτείνεται από την Αθήνα ως την Καλαμάτα και από τη Θεσσαλονίκη ως την Κέρκυρα. Μάλιστα, έχει ήδη προσδιορισθεί η εμπλοκή καθηγητή Οφθαλμολογίας που εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως ανέφεραν ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ προς «Το Βήμα», «είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών. Μετά τους χιλιάδες “τυφλούς”-μαϊμού, φαίνεται να έχουμε και μεγάλους αριθμούς ψευτοδικαιούχων φαρμάκων για τα μάτια! Όπως φαίνεται, οι κάτοικοι της χώρας έχουν μια αλλόκοτη “ευαισθησία” στα μάτια και οι... οφθαλμολογικές παθήσεις μοιάζουν σαν μια ιδιότυπη επιδημία...».
 ~ Αρχή της υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα» ήταν μια καταγγελία που έφθασε στις 14 Απριλίου 2011 στους προϊσταμένους του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την καταγγελία, μια φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα προχωρεί σε ορισμένες περίεργες συναλλαγές με 17 φαρμακοποιούς στην περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου. Όπως προέκυψε από την πρώτη φάση αυτής της έρευνας, οι υπεύθυνοι της φαρμακαποθήκης προχωρούσαν σε ορισμένες «δυσεξήγητες», παράτυπες συναλλαγές με φάρμακα μεγάλης αξίας, σε έκδοση «ύποπτων» παραστατικών, σε εισαγωγή φαρμάκων από την Κύπρο, ενώ η φαρμακαποθήκη είχε αναπτύξει μια μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα με συγκεκριμένα φάρμακα προς μεγάλη γερμανική εταιρεία. Η πρώτη εκτίμηση των στελεχών του ΣΔΟΕ, με προϊστάμενο τον κ. Νίκο Κολετζάκη, ήταν ότι πίσω από αυτές τις ύποπτες συναλλαγές κρύβονταν, αφενός, φορολογικές παραβάσεις και, αφετέρου, εξαγωγή φαρμάκων που πιθανόν είχαν παραδοθεί σε τοπικά νοσοκομεία της Πελοποννήσου για να χορηγηθούν σε ασθενείς. Ακόμη, όμως, δεν είχαν ανακαλυφθεί αποδεικτικά στοιχεία...
 ~ Στο επόμενο τμήμα της έρευνας το ενδιαφέρον των στελεχών του ΣΔΟΕ στην Πελοπόννησο εστιάστηκε σε ένα από τα φαρμακεία της Μεσσηνίας που προχωρούσε στις προαναφερόμενες ύποπτες συναλλαγές. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών είχαν αντιληφθεί ότι πίσω από αυτές τις τριγωνικές συναλλαγές φαρμακοποιών και φαρμακεμπόρων κρύβεται κάτι πολύ σημαντικό και μια μεγαλύτερου εύρους απάτη και επέμειναν στην αναζήτηση περισσότερων στοιχείων.
~ Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι το φαρμακείο από τη Μεσσηνία είχε παρόμοιου τύπου δραστηριότητα με φαρμακαποθήκη στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα. Από έρευνα που άρχισε, με άξονα πλέον αυτή τη φαρμακαποθήκη στην πρωτεύουσα, προέκυψε ότι προχωρούσε με περισσότερα από 50 φαρμακεία σε όλη τη χώρα σε τέτοιου είδους «τρυκ». Δηλαδή, τα φαρμακεία παρέδιδαν, με τη συνεργασία μεσαζόντων, στη φαρμακαποθήκη μεγάλες ποσότητες των συγκεκριμένων σκευασμάτων για τα μάτια, αλλά και άλλα υψηλού κόστους που αφορούσαν αρθριτικές παθήσεις, αντικαρκινικά κ.τ.λ.
~ Τα φάρμακα αυτά φαίνεται ότι κατέληγαν στην ίδια γερμανική εταιρεία που ήταν παραλήπτρια φαρμάκων και από το «σύστημα» της Καλαμάτας.
~ Τα νέα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σήμαναν συναγερμό, αφού πλέον άρχισε να προσδιορίζεται το «δίκτυο» εξαγωγής συνταγογραφημένων φαρμάκων στην Ελλάδα. Παράλληλα, υπήρξε και ενημέρωση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπως και άλλων περιφερειακών, ενώ συνεχή ενημέρωση ζήτησε και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.
~ Τότε, λοιπόν, υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γερμανικές αρχές, προκειμένου να συγκεντρωθούν παραστατικά από τη συγκεκριμένη εταιρεία στη Γερμανία για τις εισαγωγές φαρμάκων από την Ελλάδα. Η απάντηση που δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ήταν ότι πράγματι υπήρξε μέσα σε ένα μικρό μόνο χρονικό διάστημα εισαγωγή φαρμάκων από την Ελλάδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, ενώ κύριος «εξαγωγέας» ήταν η φαρμακαποθήκη στους Αγίους Αναργύρους.
~ Η «αλληλουχία» των ερευνών οδήγησε τους ερευνητές της υπόθεσης σε ένα κεντρικό φαρμακείο της Αθήνας - ένα από τα 50 που συνεργάζονταν με την αποθήκη των Αγίων Αναργύρων -, στο οποίο εντοπίστηκαν πολλά σημαντικά στοιχεία προκειμένου να προσδιοριστεί η προέλευση των φαρμάκων που αποστέλλονται με το αζημίωτο στη Γερμανία.
~ Εκεί, λοιπόν, ανακαλύφθηκε ότι η παραγωγός φαρμακευτική εταιρεία είχε παραδώσει στο συγκεκριμένο φαρμακείο μόλις ένα σκεύασμα για τη θεραπεία της ωχράς κηλίδος. Το ίδιο φαρμακείο, όμως, φαίνεται να είχε αποστείλει προς εξαγωγή άλλα περίπου 100 τέτοιου είδους φάρμακα. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ αναζήτησαν τους κωδικούς των φαρμάκων που προορίζονταν για εξαγωγή από το φαρμακείο. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι τα σκευάσματα με τους συγκεκριμένους κωδικούς είχαν παραδοθεί από τη φαρμακευτική εταιρεία σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να χορηγηθούν σε πάσχοντες από τη συγκεκριμένη νόσο. Ακολούθησε έρευνα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε η εμπλοκή καθηγητή Πανεπιστημίου, υπευθύνου κλινικής, που φέρεται ότι συγκέντρωνε παρανόμως αυτά τα φάρμακα στο ιδιωτικό ιατρείο του. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι τελικώς τα συγκεκριμένα σκευάσματα που είχαν συνταγογραφηθεί για να δοθούν σε ασθενείς του νοσοκομείου μέσω του γιατρού κατέληγαν στο φαρμακείο της Αθήνας και ακολούθως εξάγονταν στη Γερμανία.
~ Ωστόσο, η έρευνα των στελεχών του ΣΔΟΕ είχε και μια επόμενη φάση, που προέκυψε από την αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων από ένα άλλο φαρμακείο στη Μεσσηνία που φερόταν να συμμετέχει στην ύποπτη διακίνηση των σκευασμάτων. Προέκυψε, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο είχε έναν άλλον κύκλο ύποπτων συναλλαγών με οκτώ φαρμακεία της Κέρκυρας. Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μετέβη στην Κέρκυρα, όπου προχώρησε σε κατασχέσεις εκατοντάδων εγγράφων και παραστατικών από τα φαρμακεία αυτά, τα οποία διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν στη χονδρική σκευάσματα ίδιου τύπου στη Γερμανία, αλλά και στην Ιταλία. Σε ένα από αυτά τα φαρμακεία βρέθηκαν περίπου 1.360 σκευάσματα για τον περιορισμό της ωχράς κηλίδος και υπήρχαν παραστατικά νόμιμης προμήθειας από τη φαρμακευτική εταιρεία μόνο για 250 από αυτά.
~ Τα στελέχη του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος ερευνών για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και οι φάκελοι θα σταλούν στην Εισαγγελία, αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άσκηση διώξεων αλλά και για την είσπραξη των προστίμων.
 ~* Η νόσος
 ~ Τι είναι η ωχρά κηλίς
 * Ένα από τα φάρμακα του οποίου η διακίνηση ελέγχθηκε είναι αυτό που αφορούσε στην καταπολέμηση της ωχράς κηλίδος. Πρόκειται για μια εκφυλιστική πάθηση του κεντρικού τμήματος του αμφιβληστροειδούς, που εντοπίζεται συνήθως σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Τα κυριότερα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι η θολή όραση, η αμυδρή αντίληψη των χρωμάτων, η παρουσία σκιών στην κεντρική όραση και η παραμόρφωση της εικόνας. Το κόστος των σχετικών σκευασμάτων, σε ενέσιμη μορφή, για τον έλεγχο ή τη θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου, είναι της τάξεως των 1.000 ευρώ.
 ~* Η κομπίνα
 * Κέρδη ενός εκατ. ευρώ σε ένα μήνα
 ~ Όπως λένε στελέχη του ΣΔΟΕ, «η χορήγηση των φαρμάκων ήταν για τα... μάτια του κόσμου. Η έρευνα στο φαρμακείο και στο γραφείο του γιατρού μάς έδειχνε τι συνέβαινε με αυτή την ιδιότυπη εξαγωγική δραστηριότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας βοήθησε ότι μια παρτίδα φαρμάκων για την εκφυλιστική αυτή ασθένεια των οφθαλμών που «συνδέθηκε» με το φαρμακείο είχε όλη δοθεί αρχικά σε ένα μόνο νοσοκομείο. Δεν υπήρχε πολυδιάσπαση σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Και έτσι βρήκαμε με συνοπτικές διαδικασίες τη διαδρομή που ακολούθησαν τα χαμένα φάρμακα από το νοσοκομείο στο γιατρό, στο φαρμακείο και ακολούθως προς εξαγωγή. Πρόκειται για μια κομπίνα που φαίνεται ότι γινόταν χρόνια από εκατοντάδες εμπλεκομένους και τώρα βρισκόμαστε στα ίχνη της. Για να αντιληφθεί κανείς τα αστρονομικά ποσά που έχουν χαθεί, αναφέρουμε ότι τα κέρδη μόνο του φαρμακείου της Αθήνας με την εξαγωγή των φαρμάκων που είχε πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο είναι περίπου 960.000 ευρώ μόνο από 6 Οκτωβρίου ως 6 Νοεμβρίου 2011. Ψάχνουμε την τύχη δεκάδων χιλιάδων σκευασμάτων που πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο για να πλουτίζουν ιδιώτες...».
 ~*Και γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας στη μεγάλη κομπίνα
* Γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας εμπλέκονται, επίσης, στη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της «ωχράς κηλίδος», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θ», ενώ μαζί με υπεύθυνους φαρμακαποθήκης και φαρμακοποιούς αναμένεται πολύ σύντομα να κληθούν από τις Αρχές να δώσουν εξηγήσεις.
* Η υπόθεση που αποκάλυψε με δημοσίευμά του «Το Βήμα» της Κυριακής είναι τεραστίων διαστάσεων και το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει, σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, την έρευνα και βρίσκεται στο τελικό στάδιο σύνταξης του φακέλου της δικογραφίας. Εντός των επόμενων 15-20 ημερών εκτιμάται ότι η δικογραφία θα έχει φτάσει στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν εξηγήσεις.
* Το μεγάλο κόλπο, όπως φαίνεται, είχε στηθεί καλά και για πολλά χρόνια το σύστημα δούλευε σαν ελβετικό ρολόι, αποδίδοντας τεράστια κέρδη. Από νοσοκομεία γινόταν «χορήγηση» συγκεκριμένου πανάκριβου φαρμακευτικού σκευάσματος σε «υποτιθέμενους» ασθενείς που, δήθεν, έπασχαν από τη νόσο της ωχράς κηλίδος. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα, όμως, που είχε πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο για τη θεραπεία – όπως νόμιζε- Ελλήνων ασθενών, στην πραγματικότητα όδευαν προς «συνεργαζόμενα» φαρμακεία και μέσω φαρμακαποθήκης εξάγονταν σε συγκεκριμένη εταιρεία στη Γερμανία.  -  Β.Β. Πηγή : εφημερίς "Θάρρος" Καλαμάτας .-

*** Μάχη 5 ημερών για τους αναποφάσιστους
* Την τελευταία εβδομάδα προετοιμασίας διανύουν τα κομματικά επιτελεία, με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει και τις κόντρες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών να κορυφώνονται, εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της 6ης Μαΐου, οπότε οι ψηφοφόροι καλούνται να δώσουν την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. * Το παζλ μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές συμπληρώνεται, με τους υποψήφιους των κομμάτων να «οργώνουν» μέχρι την ύστατη ώρα τις διάφορες περιοχές προς άγραν... ψήφων.
 * Με το εκλογικό τοπίο να παραμένει θολό, βάσει των δημοσκοπήσεων, μία βδομάδα πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης, οι επιτελείς των κομμάτων εξουσίας αναζητούν τη στρατηγική που θα τους επιτρέψει συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.
* Στο στρατόπεδο των δύο παραδοσιακά μεγάλων κομμάτων και ειδικότερα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του στη Μεσσηνία έχουν μια… γλυκόπικρη γεύση από την προχθεσινή συγκέντρωση στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» με τη ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη. Ναι μεν ήταν μια αξιοπρεπής συγκέντρωση, αλλά σε καμία περίπτωση δε θύμιζε εκδήλωση κόμματος που βλέπει με αξιώσεις την πρώτη θέση στις εκλογές, όπως θέλει να ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος.
* Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι τοπικοί ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι το κόμμα έχει χάσει στη Μεσσηνία περίπου το 50% των ψηφοφόρων του σε σχέση με το 2009 και αγωνίζεται να διατηρήσει το ποσοστό του κοντά στο 20%. Από εκεί και πέρα, όλο το στελεχιακό δυναμικό έχει τεθεί στην υπηρεσία των επτά (7) υποψήφιων βουλευτών, οι οποίοι και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη επικράτησης σ’ αυτές τις εκλογές.
* Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση. Ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να έρθει στην Καλαμάτα το Σάββατο και μέχρι τότε το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας έχει πέσει στους ώμους των βουλευτών και της ΝΟΔΕ. Στόχος, η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μας έλεγαν στελέχη του κόμματος, από τις περιοδείες σε πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας φαίνεται να υπάρχει μια ανησυχητική διαρροή, κυρίως, προς το κόμμα της «Χρυσής Αυγής», αλλά ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάξουν το κλίμα.
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη - Θάρρος Καλαμνάτας 2012

*** Ψήφο ελπίδας και αντίστασης ζήτησε η Σ. Ράπτη
* «Η ψήφος στις εκλογές της 6ης Μαΐου να είναι ψήφος ελπίδας και αντίστασης για τον καθέναν μας. Στις 6 Μαΐου, σε αυτό τον υπέρτατο αγώνα, να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το μέλλον της πατρίδας και για να δώσουμε απάντηση στους υποκριτές και στο εμπόριο των ψευδαισθήσεων». * Με τα λόγια αυτά έκλεισε το βράδυ της Κυριακής την ομιλία της στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος», παρουσιάζοντας και το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.
 * Η κα Ράπτη χαρακτήρισε δύσκολη την εκλογική αναμέτρηση, προσθέτοντας ότι υπάρχει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον: «Για το παρελθόν μπορεί να γίνει εύκολα συζήτηση. Είναι ταυτισμένο με ευθύνες, ταυτίζεται εύκολα με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι, όμως, έτσι και το ξέρουμε. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τις ευθύνες του και με αυτές τις ευθύνες του έσωσε τη χώρα. Πέτυχε, με τον Β. Βενιζέλο, το PSI, μέσα στην ευρωζώνη με τη χώρα να είναι όρθια και να εξακολουθεί να ελπίζει. Το ΠΑΣΟΚ πολέμησε, πήρε ρίσκα απέναντι στις κρατούσες νοοτροπίες και έβγαλε την υπόλοιπη Ελλάδα στο φως. Μην το ξεχνάτε αυτό, είναι η ιστορία μας».
* Ανέφερε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του και πρόσθεσε: «Στο παρελθόν, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ψωνίζουν αυτοκριτική αλά καρτ, κάτι που αποτελεί συνήθη νοοτροπία». Καμιά –συνέχισε- από αυτές δε μιλά για το παρόν και το μέλλον και υπογράμμισε πως «μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες, δεν περισσεύει χρόνος για παρελθοντολογία».
 ~* Σε κρίσιμη καμπή
* Συνέχισε λέγοντας ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε για τη σωτηρία της χώρας. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, σε ένα σημείο της διαδρομής που αν κάνουμε το πιο μικρό βήμα προς τα πίσω, θα είναι καταστροφή. Έχουμε κάνει τα 2/3 της διαδρομής. Το PSI είναι επιτυχία του ΠΑΣΟΚ και του Β. Βενιζέλου, μια πολιτική επιτυχία που καμία πολιτική δύναμη της Ελλάδας δεν έχει την παλικαριά να αναγνωρίσει».
* Επιτέθηκε κατά του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, λέγοντας ότι ενώ στην κυβέρνηση είχε δώσει την εμπιστοσύνη του στον κ. Βενιζέλο, «περιέργως δεν το θυμάται», ενώ τον έψεξε για παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με το μηδενισμό του χρέους, που δε γίνεται, όπως παρατήρησε, «με μαγικά ραβδιά. Δεν υπάρχουν μάγοι, υπάρχουν άνθρωποι και πολιτικοί με ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς και άλλοι που έχουν μόνο προσωπικούς στόχους. Γιατί να γίνει ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός; Ο πρωθυπουργός είναι θέση εργασίας κι όχι αυτοσκοπός. Γίνεσαι κυβερνήτης σε καράβι που πλέει σε ταραγμένα νερά. Θα πρέπει να ξέρεις πού πας το τιμόνι, να μετρήσεις τα κύματα. Ποια προσωπικότητα διαθέτει αυτά τα στοιχεία; Σε τι βαθμό; Ποιον μπορούμε να εμπιστευθούμε;».
* Ακολούθως, απάντησε στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ: «Είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον ότι αν δε λαμβάνονταν αυτά τα μέτρα, οι άνεργοι θα έφταναν το 1,5 εκατομμύριο και τα μαγαζιά θα είχαν διπλάσια λουκέτα και ίσως στις τσέπες μας να βρίσκονταν δραχμές και όχι ευρώ. Ίσως να ήταν και καλύτερα; Όμως, η κουτσουρεμένη σύνταξη τότε, θα ήταν στο απόλυτο μηδέν. Δε θα είχαμε εισαγωγές, ούτε εξαγωγές και το πετρέλαιο θα ήταν σε διπλάσια τιμή».
 ~* Το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες απόψεις
* Και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση για τη χώρα. Αν στην κάλπη πέσει ψήφος τιμωρίας, τιμωρώ και εμένα. Αν είναι ψήφος θυμού, δε θα βρω ανοιχτό δρόμο να περπατήσω. Αν είναι ψήφος πίκρας, διαγράφω την ελπίδα. Αν είναι ψήφος κατάθλιψης, δε θέλω να ξαναδώ ανοιχτό ορίζοντα».
* Μίλησε, επίσης, για την πλουσιοπάροχη υποσχεσιολογία του κ. Σαμαρά, σε αντίθεση με τις ρεαλιστικές και μετρημένες προτάσεις του κ. Βενιζέλου.
* Αναρωτήθηκε αν είναι λύση οι διπλές εκλογές που ζήτησε ο κ. Σαμαράς, παρομοιάζοντάς τον με τη ρόδα που υπάρχει στα λούνα παρκ και συνεχώς αλλάζει θέσεις, ενώ όσον αφορά στην αντιμνημονιακή πρόταση, σημείωσε ότι «ο καναπές της αντιπολίτευσης είναι πολύ μαλακός και ευρύχωρος.
* Μίλησε και για την πρόταση Τσίπρα περί συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Όποιες επιπλέον ψήφοι μπορούν να ζητηθούν, είναι τεχνικές λεπτομέρειες κι εδώ τελειώνουν οι λέξεις».
* Αναφέρθηκε και στον Φώτη Κουβέλη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν η ματιά προς την Ευρώπη με την εναντίωση στους όρους του μνημονίου.
 ~* «Να ξεπεράσουμε το ενοχικό σύνδρομο»
* Σε άλλο σημείο ανέφερε πως οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι απόφαση ζωής. Τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και ζήτησε από τους παριστάμενους να αποκτήσουν θάρρος και να ξεπεράσουν το ενοχικό σύνδρομο πως είναι ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ φταίει. «Να λέτε είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να μιλάμε χωρίς να ντρεπόμαστε, να μη μας κάνουν να φοβόμαστε» σχολίασε.
~ Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Εκλογές
~ Πέντε κόμματα δεν έχουν στείλει ψηφοδέλτια  * Τους διορισμούς τους άρχισαν να παραλαμβάνουν από χθες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι από το αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας Καλαμάτας και μέχρι σήμερα πρέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.
* Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας, έχει ήδη παραληφθεί το σύνολο του εκλογικού υλικού και απομένει την Πέμπτη να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, που θα σταλούν στα εκλογικά τμήματα. Παρά ταύτα, πέντε κόμματα δεν έχουν αποστείλει ακόμα ψηφοδέλτια.
 ~* Διορισμοί
* Από το Πρωτοδικείο σήμερα θα σταλούν στον Άρειο Πάγο οι καταστάσεις με τους δικαστικούς αντιπροσώπους που δε δέχτηκαν το διορισμό τους, προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλους και να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα.
* Τα εκλογικά συνεργεία τόσο στο Πρωτοδικείο όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα εργάζονται πυρετωδώς με τρεις βάρδιες.
* Χθες έφθασαν στο Διοικητήριο τα περισσότερα ψηφοδέλτια των 23 κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου με υποψηφίους για τη Μεσσηνία.
* Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα ψηφοδέλτια έπρεπε να έχουν σταλεί στο Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έως το βράδυ της Κυριακής. Όμως, αυτό δεν έγινε και το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε σιωπηρή παράταση για να σταλούν και τα υπόλοιπα.
* Μέχρι χθες το μεσημέρι για τη Μεσσηνία έλειπαν τα ψηφοδέλτια πέντε κομμάτων και ειδικότερα των: Οικολόγων Πράσινων, ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση), ΕΕΚ – Τροτσκιστών, Κόμματος Πειρατών Ελλάδος και ΟΑΚΚΕ. Το αργότερο έως αύριο το βράδυ πρέπει να έχουν σταλεί, ειδάλλως δε θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.
* Στο μεταξύ, προκειμένου να ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι, την Πέμπτη οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που στεγάζονται στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου θα παραμείνουν κλειστές για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.
 Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ελαιόλαδο
~ Οι εγκεκριμένες μονάδες τυποποίησης στη Μεσσηνία  * Τον κατάλογο με τις εγκεκριμένες μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σ ύμφωνα αυτόν, οι μονάδες της Μεσσηνίας είναι οι εξής:
-Φρίντριχ Μπλάουελ
-Δημήτριος Λέκκας Ναυαρίνο Μονοπρόσωπη ΕΠΕ - «Ναυαρίνο Μονοπρόσωπη ΕΠΕ»
-Γ. Σκαρπαλέζος - Σ. Μαρίνης
-ΕΑΣ Μεσσηνίας
-Στέφανος Μανωλέας - Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
-Παντελόπουλος ΑΕ - PANPROD SA
-Πολυζώης Σαράντος
-Κων/νος Διακουμής ΕΠΕ ΜΕ ΔΤ «ΕΛΜΕΣ ΕΠΕ»
-Χρήστος Δήμιζας ΟΕ - GREEKPOL
-Αγροτικός Συν/μός Μ. Μαντίνειας και Αβίας
-Αγροτικός Συν/σμός Γαργαλιάνων
-Χ.Κ. Παπαδημητρίου ΑΒΕΤ
-ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΕ
-Λίτσας ΕΠΕ
-Π.Β. Παναγιωτόπουλος και Υιοί ΟΕ
-Κανάκης Ηλίας
-Αφοί Νικ. Μπαρτζελιώτη ΟΕ
-Μεσσηνιακή Γη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
-Δούκας Νικόλαος
-Δρακόπουλος Ζαχαρίας
-Κων. και Δημ. Γεωργακλής ΟΕ
-Αφοί Στ. Σκιαδά ΟΕΕ
-Τζαβάρας Σπυρίδων
-Αλεξόπουλος Παναγιώτης
-ΑΔΑΜ Δ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
-Αμαλία Κων. Γιαννακοπούλου «Ελαιώνες Μεσσηνίας»
-Πανταζόπουλος Π. Χρήστος
-Αγγελική Τούντα
-Άγγελος Δούκας - Παναγιώτης Δούκας ΟΕ
-Ο Γεροδήμος ΑΒΕΕ Αγροτικών Προϊόντων «Ο Γεροδήμος»
-Μ & Θ Κοντόπουλος ΟΕ
-Γ. Αυρηλιώνης & ΣΙΑ ΕΕ
-Καραμπότσος Αν. Γεώργιος
-Επίκουρος Βιολογικά Προϊόντα
-Αφοί Γ.Σ. Παπανικολάου ΟΕ
-Καφετζής Δημήτριος
-Αναστάσιος - Παναγιώτης Α. ΚΟΝΟΝΕΛΟΣ - Δήμητρα Α. ΚΟΝΟΝΕΛΟΥ ΕΕ «ΜΑΝΙ FOODS ΕΛΙΕΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»
-Υιοί Ευσταθίου Κανελλόπουλου - Τυποποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων Ανώνυμος Εταιρεία - Τριφυλία ΑΕ
-Κ.Φ. Κοντογιαννόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ - «Η Μεσσηνία ΟΕ»
-Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας
-Δραγώνας Αφοί ΑΕ
-Στυλιανός Φωτίου Κοτρώτσης & ΣΙΑ ΟΕΕ – Ελαιουργική Ο Νέστωρ
-Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ριζόμυλου
-Δαμουρά Αφοί ΟΕ
-Γ. Κωνσταντόπουλος και Υιοί ΟΕ
-Ελαιόλαδα Φιλιατρών.  Μ.Ν.

*** Aντιπαράθεση για την τιμή της πατάτας
~ Που πωλείται στα 30 λεπτά  * Στην αρχή «πλακώθηκαν» και μετά τα βρήκαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την τιμή της πατάτας, το απόγευμα της Παρασκευής στο Διοικητήριο, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.
* Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο παραγωγής και εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος και οι χαμηλές τιμές όξυναν τα πνεύματα και υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες.
* Στο μεταξύ, τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας που πραγματοποιούν ελέγχους στην αγορά, ανακάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κεντρική Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας να πωλούνται αιγυπτιακές πατάτες χωρίς ταμπέλα.
 ~ Καυγάς
* Αναφερόμενος ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς στη σύσκεψη, στην οποία είχαν κληθεί παραγωγοί, έμποροι και εξαγωγείς, σημείωσε ότι στόχος ήταν η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών.
* Όπως παρατήρησε, στην Αχαΐα, περιοχή Λακόπετρας, οι παραγωγοί θα βγάλουν πατάτες μετά τις 15 Μαΐου: «Άρα, δε χρειάζεται να υπάρξει πανικός. Πρέπει, βέβαια, να καλύπτεται τουλάχιστον το κόστος και το αναλογικό κέρδος. Αυτή τη στιγμή μονοπωλούμε την ελληνική αγορά με πατάτες από τη Μεσσηνία, ενώ ο προορισμός στο εξωτερικό είναι σε συγκεκριμένες χώρες. Έκανα έκκληση, να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, να μη “χτυπιούνται” και να κρατηθούν οι τιμές σε ανεκτά επίπεδα».
* Μιλώντας για την αιγυπτιακή πατάτα, είπε ότι τους προηγούμενες μήνες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «φρέναρε» την κυκλοφορία της, επειδή καθυστέρησαν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν αδιάθετοι 10.000 τόνοι.
~ Έλεγχοι
* Όσο για την τιμή, αυτή τη στιγμή είναι στα 30 λεπτά, ενώ χθες δόθηκαν πατάτες με 32 λεπτά του ευρώ. «Είναι κατανοητό ότι το εμπόριο έχει τους δικούς τους κανόνες και ο κάθε εξαγωγέας έχει τα δικά του κριτήρια, με τον ανταγωνισμό να είναι έντονος, όμως ήταν κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να στηριχθεί το προϊόν και ο παραγωγός, αν θέλουμε να έχουμε προοπτικές και μέλλον. Παρά τις στιγμιαίες, έντονες αντιπαραθέσεις, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, κι αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη της αγοράς και σήμερα», επισήμανε ο κ. Αλευράς, ενώ ανέφερε ότι την Τετάρτη στη Λαϊκή εντοπίσθηκε να πωλούνται αιγυπτιακές πατάτες χωρίς ταμπέλα και επιβλήθηκε πρόστιμο. -  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Από τις 10 Μαΐου
~ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έργων στην πλατεία  * Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την προσεχή Κυριακή μεταθέτει για μία εβδομάδα περίπου την έναρξη των παρεμβάσεων επί της οδού Αριστομένους, έργο που γίνεται στο πλαίσιο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.
* Έτσι, αντί για τις 2 Μαΐου, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην κεντρική οδό της πόλης (από οδό Κροντήρη έως οδό Καίσαρη) από τις 10 Μαΐου και για όσο διάστημα, περίπου ένα μήνα, διαρκέσουν οι εργασίες.
 * Τώρα, για την εύρυθμη κυκλοφορία (ιδιαίτερα της αστικής συγκοινωνίας) στη γύρω περιοχή κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εισηγείται τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
* Την αντιδρόμηση της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού με κατεύθυνση προς την οδό Φραντζή, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης (απαγόρευσης στροφών στις οδούς Μητροπέτροβα, Ιατροπούλου και Φραντζή). Τη σήμανση της οδού Παυσανίου ως αδιέξοδης οδού. Την απαγόρευση στάθμευσης σε τμήματα των οδών Σιδηροδρομικού Σταθμού, Φραντζή/Κεφάλα, Νέδοντος, Παλαμά, Ύδρας, Ξενοφώντος και Αριστομένους, με χρήση και ελαστικών κολωνακίων ή κώνων. Την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων με την ένδειξη «Οδός Αριστομένους κλειστή» και «Σιδηροδρομικού Σταθμού υποχρεωτικά δεξιά». Την αλλαγή της διαδρομής της αστικής συγκοινωνίας, ώστε, αντί της οδού Αριστομένους να διέρχεται από τις οδούς Σιδηροδρομικού Σταθμού, Φραντζή/Κεφάλα, Νέδοντος, Παλαμά, Ύδρας, Ξενοφώντος και τη χωροθέτηση επί αυτής της διαδρομής στάσεων.-  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ιωάννα Παρασκευοπούλου
~ «Ο χορός είναι μια παράλληλη προσωπική μου ιστορία»  * Η Ιωάννα Παρασκευοπούλου ξεκίνησε το χορό από τις Σχολές της ΔΕΠΑΚ. Επόμενος σταθμός της, η Νομική Αθηνών. Ποτέ, όμως, δεν έπαψε να χορεύει. Ευρισκόμενη στην Αθήνα, πέρασε τις εξετάσεις της Κρατικής Σχολής Χορού, όπου και συνέχισε πια επίσημα το ταξίδι της στο χορό.
* Με τη Νομική, όπως καταλαβαίνετε, δεν ασχολήθηκε ποτέ, επιλέγοντας αυτό που αγαπά και φτάνοντας ψηλά.
* Φέτος χόρεψε στην Πράγα, συμμετείχε σε δύο ακόμα ομάδες στη χώρα μας, ενώ αρκετοί την είδαν και στο εξώφυλλο της εφημερίδας Athens Voice.
* Μιλήσαμε μαζί της και μας είπε τα πάντα για αυτό το «μαγικό χώρο» στον οποίο ανήκει.
 -Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χορό;
* Ξεκίνησα στη ΔΕΠΑΚ, όταν ήμουν 6 χρόνων. Εκείνα τα χρόνια οι σχολές, ωδείο, εικαστικά, χορός, ανθούσαν. Έτσι, μέσα απ’ αυτήν την καλλιτεχνική ανάπτυξη, αγάπησα το χορό. Ουσιαστικά δεν αποφάσισα κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι θέλω να ασχοληθώ μ’ αυτό στη ζωή μου. Ήρθε φυσιολογικά και αβίαστα, ακριβώς επειδή μεγάλωσα κάνοντάς το και αγαπώντας το μέσα σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους που πίστευαν σ’ αυτό, μας πρόσφεραν γνώση και αγάπη.
* Στην πορεία έδωσα εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Χορού και συνέχισα αυτό που είχα μέχρι στιγμής μάθει να κάνω, σαν να μην πέρασε μια μέρα, με άλλους ανθρώπους, υπό άλλες συνθήκες, αλλά με την ίδια πάντα πίστη.
 -Τι είναι για εσένα ο χορός;
* Είναι τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους, αντανάκλαση των βιωμάτων μου, δουλειά κι ευτυχώς «ωραία» δουλειά, με δυσκολίες μεν, αλλά τουλάχιστον με προσωπική επιλογή. Είναι μια παράλληλη προσωπική μου ιστορία.
 -Πόσο δύσκολο είναι να φτάσει κανείς ψηλά σε αυτό το χώρο;
* Το να φτάσω «ψηλά», κατά τη γνώμη μου, είναι ένας μάταιος στόχος και μια φιλοδοξία που δε με εκφράζει. Το να δουλεύω σκληρά με το σώμα μου και να παλεύω να γίνω καλύτερη μέσα από μαθήματα, σεμινάρια και προσωπικό χρόνο, είναι αυτό που θα μου δώσει και τα αντίστοιχα κεκτημένα. Δηλαδή, να μπορώ να υπάρχω σε δουλειές που με εκφράζουν, με πείθουν να τις πιστεύω και να είμαι καλά μέσα σ’ αυτό που έχω επιλέξει. Δουλειές, ωστόσο, στις μέρες μας δεν υπάρχουν. Ένας χορευτής ζει μόνο αν υπάρξει σε κάποια παραγωγή, π.χ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας ή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και άλλων αντίστοιχων φορέων ή μέσα από πολύωρες διδασκαλίες. Οπότε το «ψηλά» του καθενός, φιλόδοξο ή όχι, κάπου εκεί ταρακουνιέται και αρχίζει η κατηφόρα. Αν η πίστη μας ενωνόταν με λίγη υποστήριξη, τότε θα μιλούσαμε με περισσότερο θάρρος για ύψη.
 -Πες μας πώς είναι οι πρόβες σου.
* Οι πρόβες από ομάδα σε ομάδα διαφέρουν. Συνήθως υπάρχει η κοινή αφετηρία μιας παράστασης που θα ανέβει. Αν δεν είναι παραγωγή κάποιου απ’ τους παραπάνω φορείς, είναι συνήθως μάξιμουμ δύο με τρεις μήνες, αλλιώς υπάρχει η δυνατότητα οι ομάδες να κάνουν πρόβες περισσότερο καιρό.
* Ως διαδικασία είναι τις περισσότερες φορές πολύωρη και κουραστική, αρχικά για το σώμα και, κατά συνέπεια, για το μυαλό. Καμιά φορά συμβαίνει και το αντίστροφο. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν με αφετηρία την κίνηση και τι αυτή μπορεί να προκαλέσει θεματικά, και άλλες που έχουν μια δραματουργική προσέγγιση και μέσα από αυτοσχεδιασμούς κρατούν και δουλεύουν αυτά που εξυπηρετούν τη συγκεκριμένη δραματουργική επιλογή.
 -Μια χορεύτρια έχει όριο ηλικίας.
* Σίγουρα αυτά που κάνει ένας χορευτής μέχρι μια ηλικία δε θα είναι τα ίδια με αυτά που θα μπορεί να κάνει και θα επιλέξει μεγαλώνοντας. Αλλιώς είναι ένας χορευτής και άλλα επιλέγει στα 25 με 30 και αλλιώς είναι στα 40.
* Κατά τη γνώμη μου, όριο ηλικίας δεν υπάρχει. Όσο αγαπάς και αντέχεις να υποστηρίζεις αυτό που κάνεις, συνεχίζεις.
* Κάποιες φορές η ωριμότητα λειτουργεί δημιουργικά και, άρα, λυτρωτικά. Αν σε επιλέξει πίσω ο χορός, γιατί όχι και μη χορεύει κάποιος στα 60 του;
 -Άφησες τη Νομική για να ασχοληθείς με το πάθος σου. Το μετάνιωσες;
* Καθόλου. Ούτως ή άλλως, με το που τελείωσα το σχολείο ήξερα κρυφά μέσα μου ότι το χορό θα ακολουθούσα. Έτυχε να περάσω Νομική, δεν την επέλεξα με την έννοια ότι έβγαλα καλό βαθμό και δήλωσα μιαν υψηλόβαθμη σχολή. Όσο περνούν τα χρόνια, όχι μόνο δεν το μετανιώνω, αλλά λέω πόσο τυχερή είμαι να κάνω αυτό που πάντα μου άρεσε.
 -Έχεις υπάρξει εσύ ταξιθέτρια στο Φεστιβάλ Χορού. Ονειρευόσουν ότι μια μέρα θα μπορούσες να βρεθείς πάνω στη σκηνή του κάστρου;
* Και ως ταξιθέτρια το σκεφτόμουν κι ακόμα το σκέφτομαι. Μακάρι να τύχει να βρεθώ. Αυτός ο χώρος κουβαλάει χορευτική παράδοση και ιστορία, μιας κι έχει φιλοξενήσει μεγάλες ομάδες χορού, ελληνικές και πολλές απ’ το εξωτερικό. Βρίσκεται δε στην Καλαμάτα, όπου μεγάλωσα, οπότε θα χαιρόμουν πολύ αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο.
 -Ποια η άποψή σου για το Φεστιβάλ Χορού της πόλης μας;
* Είναι ένας θεσμός που μετρά πια σεβαστά χρόνια. Θεωρώ πως το γεγονός ότι είναι στην Καλαμάτα, μακριά απ’ την πρωτεύουσα, λειτουργεί σαν μια αποκεντρωτική διέξοδο πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνικά.
* Έχει αποκτήσει ένα κοινό που το ακολουθεί και ταξιδεύει κάθε χρόνο για να παρακολουθήσει τις παραστάσεις, τις διαλέξεις, τα σεμινάρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
* Έχει δημιουργήσει το ντόπιο κοινό, που δίχως αυτό δε θα είχε και πολλά άλλα καλλιτεχνικά ερεθίσματα. Είναι μια κοινότητα, κάπου στα μέσα Ιουλίου, που συναντιέται και ανταλλάσσει κοινά ερεθίσματα πάνω σε ένα φεστιβάλ διεθνές αποκλειστικά χορού. Πού; Στην Καλαμάτα. Στο νότιο άκρο μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας. Και ποσοτικά να το δει κανείς, είναι μάλλον ενδιαφέρον.
 -Η φετινή ήταν, τελικά, η χρονιά σου;
* Ήταν μια χρονιά που δούλεψα σχεδόν χωρίς να σταματήσω, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα. Μακάρι να μην είναι η τελευταία. Έκανα πράγματα που είχαν ενδιαφέρον κι ένιωσα λιγάκι ότι κάτι κατάφερα σε σχέση με την προσωπική μου δουλειά.
 -Πες μας τι έκανες φέτος;
* Συμμετείχα στην παράσταση «Μητέρες» που παρουσιάστηκε στην Πράγα τον Δεκέμβρη, σε χορογραφία της Ίρις Καραγιάν, Ομάδα Ζήτα.
* Στη συνέχεια χόρεψα με την ομάδα «Κι όμως Κινείται» στο έργο MedDet στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κι ύστερα με την ομάδα «Αερίτες» στο έργο EraPovera στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
 -Η Ελλάδα θεωρείς ότι έχει ένα «ταβάνι» και πλέον πρέπει να συνεχίσεις στο εξωτερικό;
* Το ταβάνι υπάρχει λόγω της ελλιπούς υποστήριξης, των ελάχιστων ευκαιριών και της πληθώρας χορευτών σε σχέση με τις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παραγωγές. Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς χορευτές, κάποιοι μάλιστα απ’ αυτούς χορεύουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είναι μια λύση το να φύγει κάποιος έξω. Κι εκεί παλεύει όπως κι εδώ. Από ένα σημείο και μετά, έχει να κάνει με επιλογές, φιλοδοξίες και διαθέσεις.
 -Πες μας τι θα κάνεις στο μέλλον.
* Δεν ξέρω. Καμιά φορά είναι καλύτερα να αφήνεις το χρόνο να σε πηγαίνει σε κάτι επόμενο. Την επιλογή στη ζωή μου την έκανα νωρίς κι από εκεί και πέρα παίρνει το δρόμο της. Αν χρειαστεί για κάποιον λόγο να επέμβω, τότε θα σκεφτώ.
 -Ένα τρελό σου όνειρο;
* Δεν έχω, όμως, κι αν είχα, δε θα το έλεγα.
 -Στο παρελθόν δίδαξες στις σχολές της πόλης μας, βλέπεις την Ιωάννα αργότερα να ξαναδιδάσκει εδώ;
* Δίδασκα στη ΔΕΠΑΚ κι ήταν πολύ καλή εμπειρία, όπως και το ότι βρέθηκα εκεί που ήμουν ως μαθήτρια με άλλη ιδιότητα πια. Όμως, προς το παρόν δεν το σκέφτομαι. Αν γύριζα κάποτε, μάλλον ναι.
 -Υπάρχει μια προκατάληψη του χορού για τα αγόρια, τι έχεις να απαντήσεις;
* Νομίζω ότι αυτό είναι ένα στερεότυπο ξεπερασμένο πια. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα αγόρια ασχολούνται με το χορό. Οπότε μάλλον αυτή η αύξηση ενδιαφέροντος απαντά και στις όποιες προκαταλήψεις.
 -Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που σκέπτεται να ξεκινήσει το χορό.
* Θα έλεγα να ξεκινήσει οτιδήποτε δημιουργικό. Είναι ένα ταξίδι που προσφέρει πολλά και που ανεξάρτητα απ’ τον προορισμό, θα έχει δει εικόνες που θα κουβαλάει βιωματικά σε ό,τι κι αν τελικά ακολουθήσει στη ζωή του.
* Δεν είναι τυχαίο που συναντιέμαι καμιά φορά με παλιές μου συμμαθήτριες από τη ΔΕΠΑΚ κι ενώ η καθεμιά μας κάνει στη ζωή της κάτι άλλο, υπάρχει αυτή η κοινή αναφορά που μας ακολουθεί μέσα στα χρόνια.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Aσφαλτοστρώσεις διαφόρων δρόμων της Καλαμάτας


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 800.000 ΕΥΡΩ
 ~  Σε δημοπράτηση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις διαφόρων δρόμων της Καλαμάτας» προχωρά η Δημοτική Αρχή, αφού πάρει αύριο την απαραίτητη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
~ Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, που είναι προϋπολογισμού 800.000 περίπου ευρώ, πρόκειται να γίνουν τα εξής: Κατασκευή νέων ταπήτων με καθαίρεση του παλαιού με φρέζα, ισοπεδωτική, ασφαλτική συγκολλητική επικάλυψη και κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας. Η παραπάνω παρέμβαση αφορά: τμήμα της οδού Κορώνης, τμήματα οδού Σανταρόζα, τμήμα οδού Μπουμπουλίνας από Χίου δυτικά και τμήμα οδού Μαυρομιχάλη από 23ης Μαρτίου μέχρι Παλαιολόγου.
 ~ Ανακατασκευή οδών με καθαίρεση του παλαιού ασφαλτοτάπητα, εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες για τη διαμόρφωση των δρόμων υψομετρικά, στη συνέχεια διάστρωση με υπόβαση και βάση οδοστρωσίας, ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας. Αφορά τμήματα οδού Σανταρόζα (από λιμάνι έως Ακρίτα) και οδού Βασιλίσσης Όλγας από Αριστομένους μέχρι Φαρών.
~ Κατασκευή νέων ταπήτων με ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας. Η παρέμβαση αυτή αφορά: τμήμα οδού Νέδοντος από Σπάρτης μέχρι τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, τμήματα οδού Ακρίτα, οδού 3ης πάροδος Αύρας, οδού Μακεδονίας από Πάρκο, οδού Μπουμπουλίνας (νότια 1ου Λυκείου), τμήμα οδού Θράκης από Θεμιστοκλέους έως Σπετσών, πάροδος Ιωάννη Ψαρέα, διάφορα τμήματα άλλων δρόμων. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Παρουσίαση ψηφοδελτίου Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ


~ Ψήφο ελπίδας και αντίστασης ζήτησε προχθές η Συλβάνα Ράπτη
 * «Η ψήφος στις εκλογές της 6ης Μαΐου να είναι ψήφος ελπίδας και αντίστασης για τον καθέναν μας. Στις 6 Μαΐου, σε αυτό τον υπέρτατο αγώνα, να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το μέλλον της πατρίδας και για να δώσουμε απάντηση στους υποκριτές και στο εμπόριο των ψευδαισθήσεων».
* Με τα λόγια αυτά έκλεισε το βράδυ της Κυριακής την ομιλία της στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος», παρουσιάζοντας και το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη.
 * Η κα Ράπτη χαρακτήρισε δύσκολη την εκλογική αναμέτρηση, προσθέτοντας ότι υπάρχει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον: «Για το παρελθόν μπορεί να γίνει εύκολα συζήτηση. Είναι ταυτισμένο με ευθύνες, ταυτίζεται εύκολα με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι, όμως, έτσι και το ξέρουμε. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τις ευθύνες του και με αυτές τις ευθύνες του έσωσε τη χώρα. Πέτυχε, με τον Β. Βενιζέλο, το PSI, μέσα στην ευρωζώνη με τη χώρα να είναι όρθια και να εξακολουθεί να ελπίζει. Το ΠΑΣΟΚ πολέμησε, πήρε ρίσκα απέναντι στις κρατούσες νοοτροπίες και έβγαλε την υπόλοιπη Ελλάδα στο φως. Μην το ξεχνάτε αυτό, είναι η ιστορία μας».
* Ανέφερε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του και πρόσθεσε: «Στο παρελθόν, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ψωνίζουν αυτοκριτική αλά καρτ, κάτι που αποτελεί συνήθη νοοτροπία». Καμιά –συνέχισε- από αυτές δε μιλά για το παρόν και το μέλλον και υπογράμμισε πως «μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες, δεν περισσεύει χρόνος για παρελθοντολογία».
 ~ Σε κρίσιμη καμπή
* Συνέχισε λέγοντας ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε για τη σωτηρία της χώρας. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, σε ένα σημείο της διαδρομής που αν κάνουμε το πιο μικρό βήμα προς τα πίσω, θα είναι καταστροφή. Έχουμε κάνει τα 2/3 της διαδρομής. Το PSI είναι επιτυχία του ΠΑΣΟΚ και του Β. Βενιζέλου, μια πολιτική επιτυχία που καμία πολιτική δύναμη της Ελλάδας δεν έχει την παλικαριά να αναγνωρίσει».
* Επιτέθηκε κατά του προέδρου της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, λέγοντας ότι ενώ στην κυβέρνηση είχε δώσει την εμπιστοσύνη του στον κ. Βενιζέλο, «περιέργως δεν το θυμάται», ενώ τον έψεξε για παλαιότερες δηλώσεις του σχετικά με το μηδενισμό του χρέους, που δε γίνεται, όπως παρατήρησε, «με μαγικά ραβδιά. Δεν υπάρχουν μάγοι, υπάρχουν άνθρωποι και πολιτικοί με ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς και άλλοι που έχουν μόνο προσωπικούς στόχους. Γιατί να γίνει ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός; Ο πρωθυπουργός είναι θέση εργασίας κι όχι αυτοσκοπός. Γίνεσαι κυβερνήτης σε καράβι που πλέει σε ταραγμένα νερά. Θα πρέπει να ξέρεις πού πας το τιμόνι, να μετρήσεις τα κύματα. Ποια προσωπικότητα διαθέτει αυτά τα στοιχεία; Σε τι βαθμό; Ποιον μπορούμε να εμπιστευθούμε;».
* Ακολούθως, απάντησε στο ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ: «Είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον ότι αν δε λαμβάνονταν αυτά τα μέτρα, οι άνεργοι θα έφταναν το 1,5 εκατομμύριο και τα μαγαζιά θα είχαν διπλάσια λουκέτα και ίσως στις τσέπες μας να βρίσκονταν δραχμές και όχι ευρώ. Ίσως να ήταν και καλύτερα; Όμως, η κουτσουρεμένη σύνταξη τότε, θα ήταν στο απόλυτο μηδέν. Δε θα είχαμε εισαγωγές, ούτε εξαγωγές και το πετρέλαιο θα ήταν σε διπλάσια τιμή».
 ~ Το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες απόψεις
* Και συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση για τη χώρα. Αν στην κάλπη πέσει ψήφος τιμωρίας, τιμωρώ και εμένα. Αν είναι ψήφος θυμού, δε θα βρω ανοιχτό δρόμο να περπατήσω. Αν είναι ψήφος πίκρας, διαγράφω την ελπίδα. Αν είναι ψήφος κατάθλιψης, δε θέλω να ξαναδώ ανοιχτό ορίζοντα».
* Μίλησε, επίσης, για την πλουσιοπάροχη υποσχεσιολογία του κ. Σαμαρά, σε αντίθεση με τις ρεαλιστικές και μετρημένες προτάσεις του κ. Βενιζέλου.
* Αναρωτήθηκε αν είναι λύση οι διπλές εκλογές που ζήτησε ο κ. Σαμαράς, παρομοιάζοντάς τον με τη ρόδα που υπάρχει στα λούνα παρκ και συνεχώς αλλάζει θέσεις, ενώ όσον αφορά στην αντιμνημονιακή πρόταση, σημείωσε ότι «ο καναπές της αντιπολίτευσης είναι πολύ μαλακός και ευρύχωρος.
* Μίλησε και για την πρόταση Τσίπρα περί συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Όποιες επιπλέον ψήφοι μπορούν να ζητηθούν, είναι τεχνικές λεπτομέρειες κι εδώ τελειώνουν οι λέξεις».
* Αναφέρθηκε και στον Φώτη Κουβέλη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν η ματιά προς την Ευρώπη με την εναντίωση στους όρους του μνημονίου.
 ~ «Να ξεπεράσουμε το ενοχικό σύνδρομο»
* Σε άλλο σημείο ανέφερε πως οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι απόφαση ζωής. Τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και ζήτησε από τους παριστάμενους να αποκτήσουν θάρρος και να ξεπεράσουν το ενοχικό σύνδρομο πως είναι ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ φταίει. «Να λέτε είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να μιλάμε χωρίς να ντρεπόμαστε, να μη μας κάνουν να φοβόμαστε» σχολίασε.
~ Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Αρχίζει σήμερα η θερινή αντιπυρική περίοδος

~ Ελλείψεις και φέτος στους ΧΑΔΑ
 * Έτοιμη για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη τη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θ» ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, πύραρχος Βασ. Καπέλιος.
* Για μία ακόμη χρονιά, φαίνεται να υπάρχουν ζητήματα με τους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, καθώς έχουν εντοπιστεί ξανά παραλείψεις από πλευράς Δήμων. Παραλείψεις που, όπως ανέφερε ο κ. Καπέλιος, «μπορεί να μην είναι ουσιώδεις, αλλά υπάρχουν και υπό ειδικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα». Πρόσθεσε δε πως «το θέμα των ΧΑΔΑ είναι το μεγάλο ζητούμενο.
* Συνήθως πρόκειται για προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και δε γνωρίζω αν και κατά πόσο οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν την κατάσταση και οι ΧΑΔΑ να μην είναι επικίνδυνοι. Θα πρέπει, όμως, να πιεστούν και να βελτιώσουν την κατάσταση».
* Σημείωσε ακόμη πως θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωσή τους με την πυροσβεστική διάταξη για τη μη εκδήλωση των πυρκαγιών, ενώ ανέφερε πως η σχετική έκθεση της υπηρεσίας, όπου επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν, έχει ήδη κοινοποιηθεί και στους Δήμους και τον Εισαγγελέα.
* Κατά τα λοιπά, έχουν ελεγχθεί όλες οι υποδομές (δεξαμενές, υδροστόμια κ.λπ.), ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να αρχίσει και η διασπορά των περιπολικών σε διάφορα σημεία, καθώς και η άφιξη του κλιμακίου των PZL στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.
 ~ Άριστη συνεργασία με όλους
* Κατά τον κ. Καπέλιο, υπάρχει άριστη συνεργασία με όλους (πολίτες, εθελοντές, φορείς, Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας), ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη ευαισθητοποίηση και στις από κοινού προσπάθειες για τη μη εξάπλωση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν πέρσι και εξέφρασε την ελπίδα ότι και φέτος το επίπεδο συνεργασίας θα παραμείνει υψηλό. «Δε νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια, ως κοινωνία, να αντέξουμε ένα μεγάλο οικονομικό κόστος, που θα σπαταληθεί στην κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να προστατεύσουμε τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας, που πρέπει να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε».
* Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και αυτή τη χρονιά ενημέρωση για τη μη χρήση μηχανημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές και σημείωσε ότι «όποιος χρειάζεται τις συμβουλές και τις απόψεις μας, μπορούμε να τις προσφέρουμε».
 ~ Τα μέσα
* Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, διευκρίνισε πως «λόγω της οικονομικής κατάστασης, ίσως να μη διατίθενται με τόση ευκολία τα εθνικά εναέρια μέσα. Είναι προφανές ότι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε τοπικό επίπεδο, θα αντιμετωπίζεται με τα PZL. Αν το συμβάν είναι μεγαλύτερο και είναι απαραίτητη η παρουσία των μέσων εθνικής εμβέλειας, τότε θα σπεύσουν να βοηθήσουν. Δε θα αφήσουμε τις πυρκαγιές να κάψουν τον τόπο».
* Όσον αφορά στα μέσα πυρόσβεσης, είναι ίδια με τα περσινά, ενώ έχουν, επίσης, διατεθεί δύο οχήματα από τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης. Όλος ο εξοπλισμός είναι συντηρημένος, το προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα και έχει εκπαιδευτεί.
* Όσο για το προσωπικό, μίλησε για μια φημολογία που φέρει την πρόσληψη και εποχικών πυροσβεστών, καθώς υπάρχει έλλειψη δεκατεσσάρων ατόμων, οι οποίοι απασχολούνταν πέρσι ως εποχικοί, αλλά δεν κατάφεραν, για διάφορους λόγους, να γίνουν πενταετούς θητείας. Οι θέσεις αυτές είναι πιθανόν να καλυφθούν είτε από τους επιλαχόντες των πενταετών είτε από εποχικούς.
 ~ Αισιοδοξία
* Ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, καταλήγοντας, δήλωσε αισιόδοξος για θετική έκβαση και της φετινής περιόδου, καθώς, όπως εξήγησε, «έχω εμπιστοσύνη στους Μεσσήνιους, οι οποίοι θα είναι προσεκτικοί στις ενέργειές τους. Έχω εμπιστοσύνη στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, που είναι πάντα αξιόμαχο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά και στη συνεργασία με τους φορείς του νομού».  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***   ΑΘΛΗΤΙΚΑ  για σήμερα :
ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0

~ Ανάσα πήραν οι γηπεδούχοι… απογοήτευση έδωσε η Θύελλα χάνοντας πολύτιμο έδαφος
 * ΚΑΚΙΣΤΗ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
 * ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΡΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ… ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ Ο ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ
 ~ Ο ΠΑΟ Ρουφ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής τελευταίας αναμέτρησης της 18ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε στο ουδέτερο γήπεδο του Ταύρου της Καλαμάτας με σκορ 2-0, αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
 ~ Οι Αθηναίοι φάνηκαν πιο έτοιμοι για το κρίσιμο αυτό παιχνίδι και πήραν το τρίποντο, το οποίο τους δίνει ανάσες ζωής στη μάχη της παραμονής. Από την άλλη πλευρά, η Μαύρη Θύελλα εμφανίστηκε νωθρή, φοβισμένη και άτολμη για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια την οποία κάνει να μπει στα μπαράζ ανόδου.
 ~ Ο Γιώργος Μπένος παρέταξε την ομάδα με 4-5-1 και τους παίκτες που είχαμε αναφέρει στα τελευταία ρεπορτάζ πριν από το ματς (έμειναν εκτός αποστολής, αν και πήγαν στην Αθήνα οι Δρούγας, Νικητόπουλος), ωστόσο δεν τους είδε να ανταποκρίνονται σε όσα δοκίμαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
 ~ Η απογοήτευση του Μελιγαλαίου τεχνικού ήταν ιδιαίτερα έντονη, μολονότι δεν εκφράστηκε το ίδιο έντονα στη σύντομη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε και στην οποία μίλησε για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, αλλά και την κακή εμφάνιση της επανάληψης, που καθόρισε το αποτέλεσμα. Ελάχιστοι παίκτες διασώθηκαν από τη χθεσινή μέτρια ημέρα της ομάδας της Καλαμάτας, που πρέπει να κάνει την αντεπίθεσή της στα τελευταία παιχνίδια, τα οποία είναι στην έδρα της με αντιπάλους στα μέτρα της, για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
 ~* Ένταση και διακοπή
 * Το ματς έδειχνε από το ξεκίνημα μέτριο ποιοτικά και φαίνεται πως το γεγονός αυτό κάποιους τους «ξεσήκωσε». Στην κερκίδα, λοιπόν, στο 14΄, και ενώ από το ξεκίνημα είχαμε ανταλλαγές υβριστικών συνθημάτων μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων, επικράτησε ένταση, με τους οπαδούς ν’ ανταλλάσουν μπουκάλια, καθίσματα αλλά και πέτρες. Μάλιστα, κινήθηκαν απειλητικά η μία ομάδα προς την άλλη, και χρειάστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί, με απόσταση μεταξύ τους, για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ο διαιτητής Ζαχαριουδάκης διέκοψε μάλιστα το ματς για πέντε λεπτά. Δεν ήταν, όμως, το μοναδικό αρνητικό γεγονός στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο του αγώνα. Κάποιοι ανεγκέφαλοι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Ράλλη, και δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Παρά τις προσπάθειες του προέδρου του Ρουφ, ο κ. Ράλλης δέχθηκε και κτύπημα από τους ανεγκέφαλους οπαδούς του Ρουφ. Χρειάστηκε να μετακομίσει σε άλλο σημείο του γηπέδου, κάτω από τα δημοσιογραφικά, για να αισθανθεί ασφαλής.
 ~*( Μισή ώρα στο γήπεδο,  τραυματίας ο Κοψαχείλης
 * Τα δυσάρεστα, όχι όμως σ’ αυτή τη μορφή, συνεχίστηκαν κατά την εξέλιξη του πρώτου μέρους. Στο 40΄ ο Κουμπούλης έπεσε άσχημα πάνω στον Κοψαχείλη, σε έξοδο του τελευταίου, που τραυματίστηκε στο μπροστινό μέρος του κορμού. Έμεινε πέντε λεπτά πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια από τον Σταθόπουλο. Χρειάστηκε, πάντως, να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, για να φθάσει ασθενοφόρο – ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας ήταν πεσμένος πίσω από το τέρμα όλο αυτό το διάστημα – και να τον μεταφέρει στο Ερυθρό Σταυρό. Οι πρώτες εξετάσεις ήταν καθαρές, όμως οι άνθρωποι της Καλαμάτας περίμεναν τα τελικά αποτελέσματα.
 ~ «Άδειο» το πρώτο 45λεπτο
 * Τίποτε ιδιαίτερο δεν είχε να δώσει το πρώτο 45λεπτο, που βεβαίως ήταν περισσότερο λόγω των καθυστερήσεων, στους περίπου 450 θεατές που παρακολουθούσαν το ματς. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, δεν τα κατάφεραν ωστόσο μέσω του λανθασμένου τρόπου ανάπτυξης και κυρίως εξαιτίας της καλοστημένης Καλαμάτας, που ήλεγχε πλήρως το ρυθμό. Ένα δυνατό φάουλ του Κοκολάκη στο 8΄ έδιωξε σε κόρνερ ο Κοψαχείλης, ενώ και πάλι από στημένο, από φάουλ του Σκόνδρα στο 37΄, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως ο πολύπειρος τερματοφύλακας έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Η Καλαμάτα δεν απείλησε στο διάστημα αυτό, έχοντας μονάχα ένα μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκη, που έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.
 * Βεβαίως, το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε, όπως προαναφέραμε, από τα επεισόδια στην κερκίδα και το σοβαρό τραυματισμό του Σωκράτη Κοψαχείλη, που στη συνέχεια αντικαταστάθηκε.
 ~ Είχε την ευκαιρία, ήταν άτυχη και μετά κατέρρευσε
 * Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα της Καλαμάτας, αφού μόλις στο 51΄ «ακούμπησε» το γκολ. Ο Μπεγέτης βρέθηκε στην περιοχή του Βουτσινά, έπιασε το γυριστό σουτ, με την μπάλα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και μετά στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ρουφ, που στη συνέχεια μπλόκαρε σταθερά. Η Καλαμάτα στάθηκε άτυχη στη φάση αυτή και μετά ήρθαν τα πάνω – κάτω, με την αγωνιστική κατάρρευση των παικτών του Μπένου. Στο 53΄ ύστερα από λάθος συνεννόηση στην άμυνα, ο Σκόνδρας έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Σταθόπουλου, που είχε περάσει στο τέλος του πρώτου μέρους στο παιχνίδι αντί του Κοψαχείλη. Το γκολ που δέχθηκε η Καλαμάτα δε στάθηκε ικανό για να ταρακουνήσει και να ξυπνήσει τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλειδώσουν το ματς στο 72΄, με τον Μανιά. Ο ίδιος παίκτης είχε προειδοποιήσει στο 67΄, όταν το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, όμως στο 72΄ είδε τον Σταθόπουλο εκτός περιοχής και από μεγάλη απόσταση τον κρέμασε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
 ~ Η Καλαμάτα έμεινε με 10 παίκτες στο 88΄ λόγω ηθελημένης δεύτερης κίτρινης του Τσιμικλή, και στις καθυστερήσεις είχε τη μοναδική άξια λόγου φάση, όταν ο Πετρουζέλλης έβγαλε σέντρα και ο Κρητικός έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.
 ~ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κρητικού κ. Ζαχαρουδάκη, το ίδιο και η παρουσία των βοηθών του.
 ~ ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λυμνιός, Τύρπος – Αθανασόπουλος, Πετρουζέλλης
 ~ ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Τσιμικλής (2η κίτρινη)
 - ΠΑΟ ΡΟΥΦ: Βουτσινάς, Σκόνδρας (75΄ Παπαναστασίου), Κουμπούλης (91΄ Διαμαντόπουλος), Κοκολάκης, Πενταμβράκης, Τύρπος, Ζαχαράτος, Μαρτίνος, Μανιάς, Λυμνιός, Ζουλιέν (75΄ Λιόλιος).
 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης (45΄ λ. τρ. Σταθόπουλος), Ρουμπουλάκου, Τριανταφυλλάκης, Κωνσταντόπουλος, Τσόπελας (57΄ Αθανασόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Τσιμικλής, Τσαγκαράκης, Ψυχογιόπουλος, Μπεγέτης (70΄ Πετρουζέλλης), Κρητικός.
 ~ Απογοήτευση και αποδοκιμασίες
 * Μετά το τέλος του αγώνα, μικρή μερίδα των φίλων της Καλαμάτας, μέσα στην απογοήτευση και την κούραση του ταξιδιού που έκανε για την πρωτεύουσα, εξέφρασε τη στενοχώρια, προχωρώντας σε χλιαρές είναι η αλήθεια αποδοκιμασίες με στόχο τους ποδοσφαιριστές. Πάντως, με την παρέμβαση των έμπειρων παικτών, τα πνεύματα ηρέμησαν άμεσα. Η απογοήτευση, ωστόσο, στις τάξεις των 80 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στον Ταύρο, αψηφώντας κάθε εμπόδιο, ήταν ιδιαίτερα εμφανής.
 ~ «Καίει» και την Καλαμάτα το Φ.Α.
* Στο Φ.Α. ο κ. Ζαχαρουδιάκης κατέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στην εξέδρα, και οι πληροφορίες θέλουν τον Κρητικό διαιτητή να «καίει» και την ομάδα της Καλαμάτας, μολονότι δεν είχε πάρει επίσημα εισιτήρια.
 ~ Δεν παίζουν με Μαγούλα Τσιμικλής, Ρουμπουλάκου
 * Εκτός μάχης από τον επόμενο αγώνα που είναι στην Καλαμάτα με τον Αστέρα Μαγούλας τέθηκε ο Παναγιώτης Τσιμικλής, ο οποίος αποβλήθηκε χθες, ενώ θυμίζουμε πως δεν υπολογίζεται και ο Ρουμπουλάκου, που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής.

*** Έπεσε η αυλαία της Α' Τοπικής της ΕΠΣΜ 

~ Υποβιβάστηκε και ο Ηρακλής Καλαμάτας
 * «Φινάλε» με μεγάλα σκορ
 ~ Ο Ηρακλής Καλαμάτας είναι η Τρίτη ομάδα (μετά τον Ακρίτα Κορώνης και τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας) που υποβλήθηκε στο πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Οι «κυανόλευκοι» (περιορίστηκαν σε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον Ακρίτα Κορώνης), ισοβάθμησαν στην 14η θέση με την ΑΕ Αβίας (υπέστη βαριά ήττα εντός έδρας 4-0 από τον ΑΟ Σπερχογείας), αλλά υστερούν.
 * Όσον αφορά τώρα στην κορυφή, τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Ο Εθνικός Μελιγαλά (3-0 τον Αίαντα Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου) κατέκτησε τον τίτλο στην Α΄ Τοπική (πραγματοποιήθηκε την Κυριακή φιέστα με απονομή Κυπέλλου και μεταλλίων) και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Δ΄ Εθνική σε αγώνες μπαράζ.
 * Ακόμη στο πλαίσιο της 30ής (και τελευταίας) αγωνιστικής, νίκες πέτυχαν ο ΑΟ Κυπαρισσίας (1-0 τον ΑΟ Φαραί), ο Αστέρας Αρφαρών (5-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»).
 * Ισόπαλες έληξαν οι συναντήσεις Ολυμπιακού Καλαμάτας – Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων (6-6) και Μεσσηνιακού – ΑΟ Ασπροχώματος (3-3).
 ~ Ο αγώνας Παναθηναϊκού Καλαμάτας ματαιώθηκε.
 ~ Στα 7 ματς της 30ής αγωνιστικής σημειώθηκαν 35 γκολ.
 ~* Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-0 ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
* «Φιέστα» για την κατάκτηση του τίτλου
 * Φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής (για πρώτη φορά μετά το 1972) πραγματοποίησε την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου ο Εθνικός Μελιγαλά. Μετά τη λήξη του ματς με τον Αίαντα Καλαμάτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, β΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Αριστείδης Σταθόπουλος, απένειμε το Κύπελλο του πρωταθλητή (το πήραν οι Αλέκος Δέδες και Νίκος Μακρινιώτης) και τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές. Στη γιορτή παραβρέθηκαν ακόμη ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΜ.
 * Ακόμη, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μελιγαλά Γιώργος Δαβίλλας απένειμε πλακέτα στον Αλέκο Δέδε για την προσφορά του στον Εθνικό Μελιγαλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 * Ο πρόεδρος του Εθνικού, Δημήτρης Αλειφέρης και οι συνεργάτες του είχαν ετοιμάσει αρκετές εκπλήξεις, ενώ ανοίχτηκαν πολυάριθμες σαμπάνιες και ακολούθησε μεγάλο γλέντι στην κεντρική πλατεία Μελιγαλά.
 ~* Το αγωνιστικό μέρος
 * Στο αγωνιστικό μέρος ο Εθνικός Μελιγαλά επικράτησε με 3-0 του Αίαντα Καλαμάτας, κλείνοντας έτσι εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στον εφετινό μαραθώνιο της Α΄ Τοπικής.
 ~ Τα γκολ πέτυχαν οι Φώτης Διακουμής (2) και Ηλίας Μουρούσιας.
 * Ρεσιτάλ διαιτησίας από το Μελιγαλαίο Στάθη Ζαρακοβίτη.
 * Βοηθοί ήταν ο Νίκος Γκούμας και η Αναστασία Τσουκάλη.
 - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Σπύρος Τσίκινης, Γιάννης Αντωνόπουλος): Αθανασόπουλος, Μακρής (60΄ Βιδάκης), Αλεξανδρόπουλος, Δέδες, Κανελλόπουλος, Τσώνης (70΄ Ζάγουρας), Καραντζούλιας, Μακρυνιώτης, Διακουμής (42΄ λ. τρ. Παναγιωτόπουλος), Μουρούσιας, Θανόπουλος.
 - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γιάννης Σακελλαρόπουλος): Λειβαδίτης, Βουρλάκος, Καραχάλιος, Αδαμόπουλος, Κουντάνης (77΄ Καραπετιάν), Τόσκα, Βασιλόπουλος, Δουρούμης (64΄ Σπυρόπουλος), Δαλκαφούκης, Μασουρίδης, Λικάι (60΄ Κακαλής).

A΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (30ή αγωνιστική)
 Ολυμπιακός Κ. – Τ. Άγρας 6-6
 ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Φαραί 1-0
 Ηρακλής Κ. – Κορώνη 2-2
 Μεσσηνιακός – Ασπρόχωμα 3-3
 ΑΕ Αβίας – ΑΟ Σπερχογείας 0-4
 Εθνικός Μ. – Αίαντας Κ. 3-0
 Απόλλων Κ. – Αρφαρά 0-5
 Παναθηναϊκός Κ. – Ομόνοια (χ.α.) 0-3

*** Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
1. Εθνικός Μ. 63-16 72
2. Σπερχογεία 79-31 67
3. Κυπαρισσία 63-26 64
4.Α.Π.Σ. Αστέρας - Αρφαρά 58-36 52
 -. Ολυμπιακός Κ. 57-48 52
 6. Απόλλων Κ. 45-50 40
 -. Ασπρόχωμα 43-43 40
 8. Τ. Άγρας 37-38 39
 9. Μεσσηνιακός 43-41 37
 10. Ομόνοια 42-49 35
 -. ΑΟ Φαραί 38-38 35
 -. Αίαντας Κ. 38-55 35
 13. ΑΕ Αβίας 22-39 30
 -. Ηρακλής Κ. 38-48 30
 15. Κορώνη 34-78 20
* Ο Μεσσηνιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 4 βαθμούς.
* Ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ
35 γκολ: Χελάς (ΑΟ Σπερχογείας)
24 γκολ: Η.Κ.Μουρούσιας (Εθνικός Μελιγαλά)
23 γκολ: Φίλιος (ΑΟ Ασπροχώματος)
20 γκολ: Παπαδέας (Απόλλων Καλαμάτας)
16 γκολ: Γιανούσι (Ολυμπιακός Καλαμάτας)
14 γκολ: Σπαντιδέας (Ηρακλής Καλαμάτας)
13 γκολ: Αργυρόπουλος (Μεσσηνιακός), Παναγιωτακόπουλος (ΑΟ Κυπαρισσίας)
12 γκολ: Καραγιαννίδης (Μεσηνιακός)
11 γκολ: Διακουμής (Εθνικός Μελιγαλά), Κιούτακ (ΑΟ Κυπαρισσίας)
10 γκολ: Γ.Α.Γιαννακούντζος (Αστέρας Αρφαρών).

*** "Ψάχνεται" για ένσταση ο Ηρακλής

~ Ιδιαίτερα οδυνηρή ήταν το Σάββατο η ισοπαλία 2-2 που παραχώρησε μέσα στη έδρα του ο Ηρακλής στον Ακρίτα Κορώνης, καθώς είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της καλαματιανής ομάδας στη Β’ Τοπική. Μια εξέλιξη, που όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να δεχθούν εύκολα οι άνθρωποι των «κυανόλευκων» που έστω και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ψάχνουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για ανατροπή της κατάστασης.
 ~ Ειδικότερα αναζητούν αιτίες ή αφορμές για να διεκδικήσουν την ανατροπή του αποτελέσματος, μέσω ένστασης, την οποία έχουν πάντως περιθώριο να καταθέσουν έως αύριο (μέσα σε 48 εργάσιμες ώρες).
 ~ Πρωταρχικό μέλημα των υπευθύνων του Ηρακλή ήταν να αναζητήσουν αν με την Κορώνη αγωνίστηκε κάποιος τιμωρημένος παίκτης, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ενώ ψάχνουν επίσης το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο αντικανονικό δελτίο, κάτι που επίσης είναι δύσκολο.
 ~ Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» εξέτασαν το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια παρατυπία της Αβίας στο παιχνίδι με τη Σπερχογεία, αλλά από τη στιγμή που οι Μανιάτες ηττήθηκαν (0-4) δεν μπορούν να προσδοκούν στον Ηρακλή κανένα κέρδος, αφού η μοναδική περίπτωση αφαίρεσης βαθμών ήταν να είχε διακοπεί εξαιτίας τους ο αγώνας.
 ~ Αξίζει να σημειωθεί ότι «αναρωτήθηκαν» οι άνθρωποι του Ηρακλή αν ήταν νομότυπη η επιλογή της Αβίας να κάνει εσωτερική αλλαγή τερματοφύλακα (έπαιξε μέσα και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε άλλος ποδοσφαιριστής), αλλά ο κανονισμός το επιτρέπει, αρκεί να ενημερωθεί ο διαιτητής, όπως και έγινε φυσικά.

*** Πρώτος σύλλογος ο Μεσσηνιακός στην Πάτρα

~ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 * Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Μεσσηνιακού στο Διασυλλογικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα στίβου Παίδων/ Κορασίδων που διεξήχθη στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο ΜΓΣ ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα στη συλλογική κατάταξη, ξεπερνώντας την Παναχαϊκή ΓΕ, την ΑΓΕ Ζακύνθου, τον ΑΣ Κοροιβος Ανδραβίδας, την ΑΕΠ Ολυμπίας, τον ΑΣ Αθηνόδωρος, τον ΓΣ Αρκαδίας και τον ΑΟ Ποσειδώνα Λουτρακίου. Στην κατηγορία των παίδων ο Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος έπιασε το υψηλό όριο βαθμολόγησης στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων του καλοκαιριού. Το ίδιο επίτευγμα καταγράφεται και για την ομάδα σκυταλοδρομίας Παίδων 4x400. Στις Κορασίδες ανάλογη διάκριση είχαν οι Σταυρούλα Χανδρινού (τριπλούν), Σταυρούλα Κουρμπέτη (100 μέτρα με εμπόδια), Θεοδώρα Μπινίσκου (200 μέτρα) και ομάδες σκυταλοδρομίας 4x100 και 4x400. Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα, οι επιδόσεις και οι θέσεις κατάταξης των αθλητών του Μεσσηνιακού έχουν ως εξής:
~ ΠΑΙΔΕΣ
 100 μ. 3ος Βασίλης Κουρλέτης 11.77, 18οςΠαναγιώτης Ρούτσης 12.46
 200 μ. 8πς Βασίλης Κουρλέτης 24.80
 400 μ. 8ος Γιώργος Καλογερόπουλος 56.36, 10ος Γιάννης Καλογερόπουλος 56.58
 1.500 μ. 4ος Κωνσταντίνος-Λυκάων Αριδάς 4.30.21
 3.000 μ. 4ος Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος 10.07.44
 400 μ. εμπόδια 2ος Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος 1.00.50
 Μήκος 9ος Παναγιώτης Ρούτσης 5.49
 4Χ400 μ. 2ος ΜΓΣ 3.42.08 (Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, Αριδάς Κωνσταντίνος-Λυκάων)
 ~ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
 100 μ. 3η Νίκη Μακροπούλου 12.94
 11η Ελευθερία Πουλάκου 13.89
 200 μ. 3η Δώρα Μπινίσκου 26.24, 7η Δήμητρα Καρλαύτη 27.50, 13η Ειρήνη Ζάννη 29.84
 400 μ. 4η Δήμητρα Καλογερόπούλου 1.03.53
 1.500 μ. 3η Κυριακή-Βασιλική Καλογεροπούλου 5.09.76
 100 μ. εμπόδια 3η Σταυρούλα Κουρμπέτη 15.26
 Μήκος 30η Ελένη Μάλλιου 3.75
 Τριπλούν 1η Σταυρούλα Χανδρινού 10.70
 4Χ100 μ. 1ος ΜΓΣ 50.69 (Σταυρούλα Κουρμπέτη, Ελευθερία Πουλάκου, Δώρα Μπινίσκου, Νικολέτα Μακροπούλου)
 4Χ400Μ 2ος ΜΓΣ 4.20.11 (Ειρήνη Ζάννη, Δήμητρα Καλογεροπούλου, Δήμητρα Καρλαύτη, Βίκυ Καλογεροπούλου).
* Την αποστολή του Μεσσηνιακού συνόδευσαν στην Πάτρα οι προπονητές Αριστείδης Τριανταφυλλόπουλος, Ευαγγελία Ντόλου, Ελένη Χαντζή και Γιάννης Σταυρόπουλος.

*** Πριν 94 χρόνια

- Η παραμονή της Πρωτομαγιάς χθες, της εορτής της φύσεως, προσύλκησε τον κόσμον και προ παντός τον ωραιόκοσμον, τας κυρίας και τας δεσποινίδας, εις τους εξαιρετικά υπό της φύσεως στολισμένους κήπους από τους μυροβόλους ανθώνας. Η κίνησις εις τους κήπους ήρχισε, κυρίως, ζωηρά το απόγευμα. Οι τριανταφυλλιές εδέχοντο αγρίας επιθέσεις από την επιθυμίαν του κόσμου να φιλοτεχνήση ένα μπουκέτο και ένα στεφάνι με τα οποία να υποδεχθή την σημερινήν εορτήν της φύσεως.
 - Η κίνησις εις τους κήπους κατέστη ζωηροτέρα κατά την νύχτα. Τα καμαρίνια ήσαν όλα πλήρη κόσμου. Μία παραφωνία μεγάλη από τα ξελαρυγγίσματα και τους ήχους των ευθυμούντων ομίλων με το ωραίον αλλά και αρκετά ακριβό ψητό, το κρασί κ.λπ. εξήρχετο από όλα τα σημεία των κήπων. Το γλέντι αυτό παρετάθη μέχρι των πρωινών ωρών, αι οποίαι εύρον πολλούς εις τους δρόμους.
 - ΕΠΙΣΗΣ και τα σχολεία της πόλεώς μας εκδράμουν εις τας πλησίον εξοχάς προς προϋπάντησιν του μηνός των ανθέων κατά το κοινώς λεγόμενον.

 *** Εικόνες από ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ ΠΡΩΤΗ XAΛKH , Αντιγόνη , ΠΡΙΓΚΙΠΟΣ, …:

~ διεύθυνση: http://youtu.be/o2_vJFSP3tw

 ~ ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html ,  Στο    αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  3 Μαρτίου  2012 ,-
  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .. μετά τις εκλογές .-