Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονική ενημέρωση στο σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονική  ενημέρωση
στο σήμερα :
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2012  .

* Στο αγιάζι  της ενημέρωσης :

* ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΑΓΙΑΖΙ :

*** Παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών στη ΔΕΗ

~ Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή της ΔΕΗ Ευστ. Παπαντωνόπουλο  * Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, ζητώντας να μη γίνει διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους, αλλά και σε εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν, έκανε χθες αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενάντια στο Χαράτσι.
* Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή της ΔΕΗ Ευστ. Παπαντωνόπουλο. Ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Πετράκος επισήμανε ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του ΣτΕ μετά από προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αλλά και τη δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα.
* Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «είμαστε αποφασισμένοι να μη σας αφήσουμε να προχωρήσετε σε διακοπές ρεύματος», ενώ ζητήθηκε από το διευθυντή μια ξεκάθαρη απάντηση.
* Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτ. Τσώνης χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνονται διακοπές ρεύματος για φορολογικούς λόγους και ζήτησε να μάθει σε ποιους κόπηκε το ρεύμα και ποιες είναι οι εντολές που δίνει η ΔΕΗ.
* Ο κ. Παπαντωνόπουλος ανέφερε πως οι διακοπές ρεύματος που επιχειρήθηκαν αφορούσαν οφειλές χωρίς το επίμαχο τέλος, ενώ πρόσθεσε πως κατευθύνσεις για το μέλλον θα δώσει το Τμήμα Εμπορίας. Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο προγράμματα επεξεργασίας των στοιχείων και ότι ο πελάτης μπορεί να πληρώσει το τέλος μετά από 80 ημέρες.
* Μέλος της αντιπροσωπείας παρατήρησε ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον κάθε πελάτη της και να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα, για να προσθέσει πως η ΔΕΗ βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος, εκβιάζοντας τους πολίτες για να εισπράξει το χαράτσι. Προειδοποίησε δε με υποβολή μηνύσεων σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος σε άτομα που έχουν πληρώσει το αντίτιμο της δαπάνης για τη ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι.
* Άλλο μέλος της αντιπροσωπείας πρότεινε να παρεμποδίζονται συνεχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ όταν πάνε να κόψουν το ρεύμα.
~ Συνέντευξη Τύπου
* Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη συνέχεια στο εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο πρόεδρός του Κων. Μαργέλης χαρακτήρισε εκβιαστική και ανήθικη τη συμπεριφορά αυτή, όταν οργανισμοί οφείλουν 150-180 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Τυχόν διακοπή, συνέχισε, θα αναζωπυρώσει το κίνημα των αγανακτισμένων, που θα αντιδράσουν με όποιον τρόπο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.
* Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστια λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που δεν της επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως μπαμπούλας. Χαρακτήρισε δε, παράλογα και παράνομα τα όσα γίνονται.
* Από την πλευρά του, ο κ. Πετράκος είπε πως θα ζητήσει τη Δευτέρα από το Περιφερειακό Συμβούλιο την επαναβεβαίωση της απόφασής του και πρόσθεσε ότι όσο πιο μαζική γίνει η αντίδραση, τόσο πιο δύσκολα θα κόβεται το ρεύμα. Τέλος, ανέφερε ότι θα ζητηθεί συνάντηση της επιτροπής και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά.

*** Διακοπές επιχείρησε και χθες η ΔΕΗ,  αλλά επενέβη ξανά το ΠΑΜΕ
~* ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ
 * «Οι λογαριασμοί αντιμετωπίζονται ενιαία και όχι ξεχωριστά το τέλος ακίνητης περιουσίας από την αξία ενέργειας». Αυτό δήλωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής του Τμήματος Εμπορίας της ΔΕΗ Καλαμάτας, Γιώργος Παναγόπουλος.
* Ερωτηθείς τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που ο καταναλωτής πλήρωσε το λογαριασμό ρεύματος, μέσω ΑΤΜ, χωρίς να καταβάλλει το ποσό για το τέλος ακίνητης περιουσίας, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε: «Δεν υπήρχε κάποια διαδικασία που να ήταν εγκεκριμένη από τη ΔΕΗ, ώστε να είναι νόμιμο να το κάνουν αυτό. Η ΔΕΗ δεν το δέχεται. Αναγράφεται και πάνω στο λογαριασμό. Το τέλος συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υποχρεωτικά από το νόμο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισπράττουμε το τέλος ακίνητης περιουσίας. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να εφαρμόσουμε το νόμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε».
* Στο ερώτημα πόσοι είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στη Μεσσηνία, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι δε γνωρίζει, «γιατί δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για το πόσοι έχουν πληρώσει και τι ακριβώς».
 ~*  Στα Φιλιατρά
* Εν τω μεταξύ, χθες ήταν η δεύτερη μέρα που η ΔΕΗ επιχείρησε να προχωρήσει σε διακοπές. Στην Καλαμάτα παρενέβησαν ξανά μέλη του ΠΑΜΕ και έτσι οι προγραμματισμένες διακοπές δεν έγιναν. Αντίθετα, στα Φιλιατρά, όπως μας είπε ο διευθυντής της ΔΕΗ Καλαμάτας, υπεύθυνος στο σχετικό τομέα, Στάθης Παπαντωνόπουλος, εφαρμόσθηκε η μία από τις δύο εντολές διακοπών που είχαν δοθεί. Γι’ αυτή που δεν έγινε τελικά, και αφορούσε κατάστημα, υπήρξε συνεννόηση για πληρωμή του λογαριασμού από τον ιδιοκτήτη.
* Ο κ. Παπαντωνόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι οι εντολές διακοπής που δόθηκαν αφορούσαν γενικά ανεξόφλητους λογαριασμούς και δεν είχαν να κάνουν απαραίτητα με το τέλος. «Είναι γενικά διακοπές ανεξόφλητων λογαριασμών. Δεν ξέρω πόσες είναι οι εντολές συνολικά, γιατί ακόμα δεν έχει λειτουργήσει το σύστημα 100%, για να σας δώσω στοιχεία. Ίσως ξέρουμε σε μία βδομάδα. Ακόμα είμαστε σε φάση που ψάχνουμε. Χθες (σ.σ. προχθές) εκδόθηκαν κάπου 10 - 15 εντολές διακοπών που είχαν υψηλούς ανεξόφλητους λογαριασμούς και είχαν μέσα και το τέλος, ήταν όλα μαζί».
* Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν συνεχιστούν οι αντιδράσεις και τα εμπόδια στις διακοπές, ο κ. Παπαντωνόπουλος μας είπε: «Με ρωτάτε πράγματα τα οποία δεν μπορώ να σας απαντήσω, δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή».
 ~* Κάλεσμα ΠΑΜΕ
* Για το θέμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωση: «Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέτρεψαν τη διακοπή ρεύματος σε σπίτια, τα οποία είχαν απλήρωτους τους λογαριασμούς, και η διοίκηση της ΔΕΗ, με αφορμή αυτό, πήρε την απόφαση να τους τιμωρήσει, στερώντας τους το δικαίωμα στην ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, πήραν τέτοια απόφαση, σήμερα που προβλέπεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από το μηδέν, χωρίς να τους απασχολεί πώς αυτές οι οικογένειες θα βγάλουν το βράδυ χωρίς θέρμανση. Η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει, φτάνει ο εργαζόμενος να καταλάβει τη δύναμή του, να οργανωθεί και να βάλει φρένο σε αυτήν την κατάσταση. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρωνόμαστε σε αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή αγώνα και θα προσπαθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας να μπλοκάρουμε τις διακοπές ρεύματος. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Καλούμε τους εργαζόμενους που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς, αλλά και αυτούς που το έκαναν, να είναι σε επιφυλακή. Να οργανωθούν σε κάθε πολυκατοικία, σε κάθε γειτονιά. Να καταδικάσουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ειρήνης, που μπαίνουν σε διάλογο με τους βιομήχανους, ώστε να πετσοκόψουν κι άλλο τους μισθούς φτώχειας. Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε αρκούνται σε δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου, τρέφοντας αυταπάτες για το ρόλο της Ε.Ε. Καλούμε σε ξεσηκωμό.
-Την Παρασκευή 13/1 (σήμερα) σε κινητοποίηση στα Γραφεία της ΔΕΗ στις 8:00 π.μ.
-Τη Δευτέρα 16/1, μέρα που έρχεται η Τρόικα στην Ελλάδα, σε κινητοποίηση στα διοικητικά του ΙΚΑ, διεκδικώντας ασφάλιση για όλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέτρα περιφρούρησης
-Να βάλουν λουκέτο στα ρολόγια.
-Να μην ανοίγουν την πόρτα στα συνεργεία.
-Να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην ηλεκτρική ενέργεια».Μ.Ν.
** ΕΙΔΕΣ  Η ΔΕΗ ; ?? :

Αφού περάσαν οι γιορτές
και φάγαμε την κότα,
(μʼ ευαισθησία) η ΔΕΗ,
μας άλλαξε τα φώτα.
             ****
Με νέα τιμολόγια
και έκπτωση της πλάκας,
(το χρόνο είκοσι ευρώ)
πλήρωνε σαν μακάκας.
              ***
Μείωση για τον πλούσιο,
για τον φτωχό αυξήσεις,
(ω, πράσινη ενέργεια)
σκάσε, θα κολυμπήσεις.
              ***
Τα κέρδη της απείραχτα
επάνω στο τραπέζι,
(κοινωνική πολιτική)
με ξένο κώλο χέζει.-
              *** !!!!!!!!

***  Ι. Καρνέσης
~  «Φαραωνικό έργο» η χάραξη δρόμου ανατολικά του Καϊάφα
 * «Κίνηση ματ» χαρακτήρισε την ένταξη του δρόμου Παραδείσια- Τσακώνα στο ΕΣΠΑ ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών. Μεταφορών και Δικτύων, Ι. Καρνέσης, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά, προτού ξεκινήσει η σύσκεψη για τον περιμετρικό στο Δημαρχείο Καλαμάτας.
* Όπως παρατήρησε, πρόκειται για ένα από τα λίγα έργα που εκτελούνται σήμερα και η απορροφητικότητά τους είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ενώ απομένουν μόνο τα ασφαλτικά έργα και η κατασκευή της μεγάλης γέφυρας Τ4.
 * Το συγκεκριμένο τμήμα – επανέλαβε - θα δοθεί στην κυκλοφορία με παράκαμψη, χωρίς να είναι ωστόσο σε θέση να καθορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα, που «θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες», λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα.
* Στην επισήμανση του κ. Αλευρά για το τι μέλλει γενέσθαι με τον άλλον μεγάλο οδικό άξονα, την Ολυμπία Οδό, το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου παρατήρησε: «Η χάραξη δρόμου ανατολικότερα του Καϊάφα αποτελεί φαραωνικό έργο και όσοι το υποστηρίζουν είναι εκτός πραγματικότητας». Άποψη που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα υποστήριξε πρόσφατα (πως εξετάζεται και αυτή η άποψη) ο υφυπουργός Ι. Μαγκριώτης.
 ~* Παραδείσια – Τσακώνα
* Μιλώντας ο κ. Καρνέσης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, είπε πως μονίμως υπήρχε πρόβλημα χρηματοδότησης, καθώς κατασκευαζόταν με εθνικούς πόρους, αλλά χωρίς το τμήμα αυτό δεν έχει νόημα ο δρόμος. Ανέφερε ότι η κατασκευή της γέφυρας Τ4 θα ολοκληρωθεί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το φθινόπωρο, ενώ στο ερώτημα για την κατασκευή της παράκαμψης, απάντησε πως είναι καλύτερα για το κοινωνικό σύνολο να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, έστω και με αυτή την παράκαμψη. Το κόστος της ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ θα πρέπει, όπως είπε, να συγκριθεί με το κόστος των ατυχημάτων και την πολύ μεγάλη ωφέλεια, καθώς η Καλαμάτα θα πλησιάσει αποφασιστικά το αεροδρόμιο της Αθήνας, κάτι που δημιουργεί τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές θα αργήσουν πολύ να αποκτήσουν.
* Από το καλοκαίρι, συνέχισε, θα μπαίνει κάποιος στο Ασπρόχωμα και σε δύο ώρες θα βρίσκεται στην Αθήνα.
*  Σημείωσε, επίσης, ότι και οι στροφές της Τσακώνας αντιμετωπίζουν γεωλογικά προβλήματα
 ~* Ολυμπία οδός
* Ο κ. Αλευράς ενημερώθηκε και για τον περιμετρικό της Καλαμάτας, που σε σύντομα θα ξεκινήσει με την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας στο Νέδοντα, ενώ επισήμανε στον κ. Καρνέση την αναγκαιότητα να δίνει διέξοδο στη Μάνη.
* Άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της Ολυμπίας οδού. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας επισήμανε την άποψη του αρμόδιου Επίτροπου για την περιφερειακή ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν, για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων. Από την πλευρά του, ο κ. Καρνέσης απάντησε πως γίνονται διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και στόχος του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο των οδικών αξόνων. Πρόσθεσε δε, ότι εξετάζεται το πώς αυτό θα επιτευχθεί, αλλά και ότι υπάρχει σύμβαση με τους παραχωρησιούχους για εκμετάλλευση του δρόμου για 30 χρόνια, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αυτές είναι συνεννοήσεις σε ανώτερο επίπεδο από μια υπηρεσία.
* Στο ερώτημα του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για το τμήμα του Καϊάφα και την εφαρμογή της μηδενικής λύσης, αλλά και στην υλοποίηση της δικαστικής απόφασης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου παρατήρησε πως αφορά ένα τμήμα 25 χιλιομέτρων έως και τη Ζαχάρω. Επισήμανε πως πρέπει να κατασκευαστεί το τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό, για το οποίο, όπως είπε, προχωρούν οι απαλλοτριώσεις, ενώ είναι υπό έγκριση η απόφαση των περιβαλλοντικών όρων για την περιοχή της Μάλθης.
* Για το υπόλοιπο τμήμα έως τον Πύργο, ανέφερε πως η δικαστική απόφαση προβλέπει μηδενική λύση και απομένει το πώς θα εφαρμοστεί, ενώ «εμείς λέμε να κατασκευαστούν κυκλοτερείς κόμβοι, για να υπάρχει μείωση της ταχύτητας των οχημάτων». - Χ. Χ.

*** Άσκησης προσομοίωσης για χρεοκοπία ... :
~ Πρόβα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας τον Μάρτιο έκανε η κυβέρνηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», η άσκηση προσομοίωσης της χρεοκοπίας που πραγματοποιήθηκε προβλέπει την καταβολή μέρους των μισθών στον δημόσιο τομέα και των συντάξεων με ειδικά κουπόνια αντί για μετρητά.
~ Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει στην άσκηση προσομοίωσης από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Η άσκηση αυτή προβλέπει ότι, λόγω της ταμειακής δυσχέρειας που...θα δημιουργηθεί στο Δημόσιο από τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές της, το 50% των μισθών και των συντάξεων θα πληρωθούν κανονικά σε ευρώ και το υπόλοιπο 50% σε ειδικά κουπόνια, δηλαδή μια νέα μορφή χρήματος.
 ~ Τα κουπόνια αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους για να εξοφλήσουν χρέη ή υποχρεώσεις που έχουν προς το Δημόσιο και θα γίνονται αποδεκτά στις συναλλαγές τους με τις εφορίες ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Με άλλα λόγια, οι πολίτες θα μπορούν με τα κουπόνια να εξοφλήσουν φορολογικές ή ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι το χαράτσι στα ακίνητα, οι μηνιαίες εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. Μάλιστα, δεν θα επιτρέπεται η ανταλλαγή των κουπονιών με χρήμα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί μαύρη αγορά χρήματος.
 ~ Ήδη για τα αποτελέσματα της άσκησης έχει υπάρξει ενημέρωση στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, που με τη σειρά τους έχουν φροντίσει να ενημερώσουν αναλόγως επιτελικά στελέχη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες. Επίσης, έχει ενημερωθεί αναλυτικά για τα συμπεράσματα της άσκησης η τρόικα, μέσω των τεχνικών κλιμακίων που σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάλληλοι του ΙΚΑ, που συμμετείχαν σε πρόσφατα σεμινάρια μετεκπαίδευσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσαν πλήρως ενήμεροι για το θέμα και προετοιμασμένοι για τη χρήση κουπονιών, αντί χρημάτων.
 ~ Βέβαια, έχει ξεκαθαριστεί ότι τα κουπόνια που θα βρεθούν στα χέρια εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου δεν θα πρέπει να διοχετευτούν για κάλυψη βασικών αναγκών, αλλά μόνο για συναλλαγές με το κράτος. Για παράδειγμα, θα μπορεί ένας συνταξιούχος που θα έχει στη διάθεσή του το εν λόγω κουπόνι να πληρώσει με αυτό το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης ή του ειδικού τέλους ακινήτων. Θα μπορεί, δηλαδή, να εξοφλήσει λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, όπως επίσης θα μπορεί να εξοφλήσει οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.
 ~ Τα αποτελέσματα από την άσκηση προσομοίωσης που έγινε δεν άφησαν πάντως ικανοποιημένη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και πολύ περισσότερο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ο κίνδυνος να προκληθεί χάος, αφού οι πολίτες υπό καθεστώς έστω και ελεγχόμενης χρεοκοπίας θα βρεθούν απέναντι στην πρωτοφανή διαδικασία να καλύπτουν άλλες ανάγκες με ευρώ και άλλες με κουπόνια, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Επίσης, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το χτύπημα που θα υποστεί το ίδιο το νόμισμα θα είναι εξαιρετικά βαρύ, καθώς θα πληγεί θανάσιμα το κύρος του στιβαρού και σκληρού ευρώ.
 ~ Η πρόβα χρεοκοπίας αποτελεί την πρακτική εφαρμογή συνθηκών ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που θα πάρει σάρκα και οστά, αν δεν βρεθούν τα χρήματα για την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Τα συγκεκριμένα ομόλογα, συνολικής αξίας περίπου 15 δισ. ευρώ, καθιστούν κρίσιμο και κομβικό τον συγκεκριμένο μήνα για τη συνολική πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την αποφυγή ή όχι πιθανής χρεοκοπίας.
 ~ Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/01/govgr-papadimos.html#ixzz1jMya6sQg :

** TO ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ :
-Έβγαλα το Δημοτικό…...
Έβγαλα το Γυμνάσιο ...
και το Λύκειο…...
Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο…......
Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!-
 ** Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα…
χθες πέρασα από τo Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.- 

*** Στο τραπέζι τώρα το σενάριο για τριετή αναστολή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ...:
* Την αναστολή καταβολής δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας για μία τριετία, μαζί με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες), εξετάζει η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας και των εργοδοτών. Πρόκειται για ένα από τα σενάρια για την κατάργηση των δώρων στον ιδιωτικό τομέα που κυκλοφόρησαν χθες προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. Η κατάργηση εξετάζεται να γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), στα πρότυπα της τριετίας ’85-’87, όταν και τότε συνέβη κάτι αντίστοιχο, αλλά μόνο για τους μισθούς. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής έριξε λάδι στη φωτιά, αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του, να υπάρξει μείωση μισθών στη ρύθμιση που θα προωθηθεί, ενώ δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των κύριων συντάξεων. Όπως είπε, η κυβέρνηση, αφού ολοκληρωθεί ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, θα φτιάξει ένα «πακέτο» για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση των κύριων συντάξεων στην περίπτωση που μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, για να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών. Από την πλευρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), διά στόματος του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη, επαναφέρει την πρόταση για τριετές πάγωμα των μισθών, υπολογίζοντας ότι η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων, λόγω πληθωρισμού, θα κυμανθεί από 2,6% έως 3,8%.
 * Οι αντιδράσεις της ΓΣΕΕ είναι πολύ έντονες και γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για «αντισυνταγματικές διαδικασίες». Η πλευρά της ΔΑΚΕ απειλεί ότι δεν θα προσέλθει καν στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αν υπάρξει θέμα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος ξεκαθάρισε χθες ότι ενδεχόμενη προώθηση ΠΝΠ θα πυροδοτήσει νέο γύρο σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων. «Θεωρούμε ακραία πράξη και κοινοβουλευτικά και συνταγματικά να επιβληθεί κατάργηση 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική πράξη. Αν νομίζει αυτό το τριμερές σχήμα που στηρίζει την κυβέρνηση ότι έχει την αντοχή και τη συνοχή να το κάνει, ας το κάνει» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.
 * Σε κάθε περίπτωση, οι εργοδότες φαίνεται να πατούν πάνω στη δεδομένη επιθυμία της τρόικας και της κυβέρνησης για μείωση του μέσου εργασιακού κόστους στη χώρα, για να «κερδίσουν» μέσω της κατάργησης δώρων και επιδομάτων και το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά τη διαρροή της περασμένης Δευτέρας σχετικά με τη δημιουργία ενός πλαφόν, πάνω από το οποίο δεν θα δίνεται δώρο, υπήρξε σιωπηρή αποδοχή της διαφαινόμενης κυβερνητικής πρότασης για το τριετές πάγωμα των δώρων. Από την πλευρά της, η ΕΣΕΕ, με χθεσινή ανακοίνωση, καλεί τους κοινωνικούς εταίρους να φερθούν έξυπνα, για να μην επιβληθούν σκληρές οριζόντιες περικοπές «με νόμους-σκούπα» στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.-  γράφει ο Βασίλης Αγγελόπουλος από την εφ. Δημοκρατία η φωτό από το Γρέκι .-

*** Δημ. Κουσελάς
~ Ικανοποίηση για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών πυροπλήκτων  * Στο άρθρο 21 παρ. 3. του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή, περιέχεται ρύθμιση με την οποία γίνεται ειδική πρόβλεψη για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) οι οποίοι είχαν την επαγγελματική τους εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές ή έχουν δεχθεί τρομοκρατική επίθεση, μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 2256/1994 (Α’ 196), και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές. Πλέον αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν, αφού υποβάλουν αντίστοιχη αίτηση στους ανωτέρω ΦΚΑ μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα δημοσίευσης του συγκεκριμένου νόμου, την υπαγωγή τους, εκτός από τις λοιπές ρυθμίσεις οφειλών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία: α) είτε στις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 2256/1994 (Α’ 196), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, εφόσον δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν υπαχθεί σε αυτές, είτε β) στον προσωρινό διακανονισμό της περίπτωσης Α του άρθρου 48 του ν. 3943/2011, με κεφαλαιοποίηση της έως την 31.12.2011 οφειλής τους.
* Η ρύθμιση αυτή αφορά ιδιαίτερα τους οφειλέτες των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών της Μεσσηνίας, διευκολύνοντάς τους να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
* Όπως δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη διάταξη: «Αυτή η ρύθμιση είχε εδώ και καιρό αποτελέσει αίτημά μου και αντικείμενο επανειλημμένων συζητήσεων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία τελικά το αποδέχθηκε. Ικανοποιείται έτσι ένα εύλογο και επιτακτικό αίτημα χιλιάδων πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων συμπολιτών μας, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που υπό τις σημερινές και εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες έχουν σοβαρή δυσκολία να αντιμετωπίσουν σωρευμένες υποχρεώσεις τους απέναντι σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.ά. ασφαλιστικούς τους φορείς».

*****  Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ..:
Ενθυμού και μη λησμώνει,
πίνε τσάϊ με λεμόνι , (αν υπάρχει ),
τρώγε και παξιμαδάκι , (αν σου φέρει το εγκονάκι παπού ) 
για να θυμάσε όλες τις (μ)..βλακίες 
του Γεωργάκη (Γ.Α. Παπανδρέου)  ,
σημαντικές κι΄ασήμαντες ,
σαν ένός ..μικρό(ού) παιδάκι .!!
ενθυμού! Γεωργάκηηη,...το ποδηλατάκι !!

 
*** Τριφυλία

~ Υπό «διάλυση» οι κοινωνικές δομές του Δήμου
 - Από πλήρη και απόλυτη «διάλυση» (τείνουν να) τελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Τριφυλίας. Θλιβερή αυτή η διαπίστωση της χαώδους κατάστασης που επικρατεί και ακόμη τραγικότερη η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες!
- Και μπορεί μεν η εύκολη επίκληση και ο ισχυρισμός των οδυνηρών συνεπειών της γενικευμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης να είναι, ως ένα βαθμό, μια δικαιολογία για τους αρμόδιους και υπεύθυνους παράγοντες του Δήμου Τριφυλίας, ωστόσο, από την άλλη, οι πολίτες θεωρούν πως ευθύνες έχει και ο Δήμος που ασκεί τη διοίκηση, εποπτεία και διαχείριση κοινωνικών δομών και των οικονομικών τους.
 - Διανύουμε τον Ιανουάριο του 2012 και όμως, μέσα στο καταχείμωνο, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, το τσουχτερό κρύο, την παγωνιά και την υγρασία, υπάρχουν δομές, όπως παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία, που δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, όπως της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών, που δεν έχουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν από το κρύο τα μικρά παιδάκια, 3 – 4 ετών. Υπάρχουν σχολεία που, ελλείψει πετρελαίου θέρμανσης ή λόγω περιορισμένης χρήσης των συστημάτων θέρμανσης εξαιτίας των ελαχίστων ποσοτήτων πετρελαίου που έχουν στις δεξαμενές τους, οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεπαγιάζουν. Αξίζει να θυμίσουμε πως, ενώ αυτά συνέβαιναν και δυστυχώς συνεχίζουν να συμβαίνουν, δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η στάση, συμπεριφορά και πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, που ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους του, απέναντι στους 91 συμβασιούχους μερικής απασχόλησης. Είπε «όχι» στην επανασύναψη των συμβάσεών τους μέχρι συμπληρώσεως 18 μηνών απασχόλησης. «Όχι», δηλαδή, στην επανασύναψη των συμβάσεων με τους 91 ανθρώπους που προσέφεραν κοινωνικές υπηρεσίες σε σχολεία, στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών κ.α., σε έχοντες ανάγκη δημότες, και οι οποίοι απολύθηκαν άδικα, αναίτια και πρόωρα, πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών απασχόλησης.
- Υπάρχει το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, το οποίο λειτουργεί εδώ και 7 περίπου μήνες με τη μία και μοναδική μόνιμη υπάλληλό του. Ουσιαστικά «υπολειτουργεί», με συνέπεια να μην επιτελεί το ρόλο του και την αποστολή του, που είναι η πολυποίκιλη κοινωνική προσφορά με παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως η ιατροκοινωνική προστασία στα ηλικιωμένα άτομα, η παροχή συμβουλών, η διαφώτιση και η συνεργασία για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και, βεβαίως, η έρευνα θεμάτων σχετικών με τους ηλικιωμένους, η υλοποίηση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων κ.ά.
- Στον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας υπάρχουν, επίσης, προβλήματα με την έλλειψη προϊόντων για τη σίτιση των μικρών παιδιών. Στον, δε, Παιδικό Σταθμό των Φιλιατρών, τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς δεν έχουν ούτε τρόφιμα για τη σίτιση των μικρών παιδιών. Οι προμηθευτές σταμάτησαν τις προμήθειες επειδή ο Δήμος Τριφυλίας τούς χρωστά εδώ και ένα χρόνο. Ευτυχώς (!) που ακόμη δεν έχουν τελειώσει όλα τα αποθέματα και τους παρέχεται έστω και υποτυπώδες πρωινό.
- Οι πολίτες της Τριφυλίας, οι ηλικιωμένοι και έχοντες ανάγκη κοινωνικών υπηρεσιών στα Φιλιατρά και ιδίως οι γονείς των μικρών παιδιών που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία, είναι αγανακτισμένοι από τις συνθήκες που επικρατούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Προβληματίζονται και απορούν με την «απαθή και αδρανή», όπως κρίνουν, στάση του Δήμου και εκφράζουν την αγωνία τους για το πού, τελικά, θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση, διαβλέποντας ακόμη δυσμενέστερες εξελίξεις και συνθήκες, αν τάχιστα δεν αλλάξει νοοτροπία, στάση, συμπεριφορά και πολιτική ο Δήμος.
- Όσο για το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, άνθρωποι που μας μετέφεραν τα προβλήματα, αναρωτιούνται αν ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου, του νεοσύστατου Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και του ΚΑΠΗ, είναι ικανοποιημένοι με τη λειτουργία του απλά και μόνο ως «καφενείου ηλικιωμένων» και ως «διοργανωτή εκδρομών», κι αν αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης και λειτουργίας του. Αν όχι, τι ακριβώς έχουν κάνει έναν ολόκληρο χρόνο για να επιτελέσει το σκοπό και το ρόλο του.
- Για τα προβλήματα σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, ρωτούν αν στα πρώην νομικά πρόσωπα και τις σχολικές επιτροπές, οι πρώην Δήμοι το 2010 και ο Δήμος Τριφυλίας το 2011, έχουν δώσει τις επιχορηγήσεις που όφειλαν για τη λειτουργία τους. Η. Γ.

*** "Ο ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ μας βελτίωσε"

* Διαδικασία που θεσμοθετήθηκε το 2003 και ακόμη εκκρεμεί για τα δημόσια ΚΤΕΟ, η πιστοποίηση λειτουργίας τους συνεχώς αναβάλλεται. Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, οι εκπρόσωποι των δημόσιων ΚΤΕΟ Πελοποννήσου έλαβαν
* τη διαβεβαίωση της στήριξής του. Παράδοξο που μόνο στο ελληνικό Δημόσιο μπορεί να συναντηθεί, ενώ η διαπίστευση είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, στα δημόσια παραμένει ανεφάρμοστη.
 * Το ΚΤΕΟ Μεσσηνίας είναι έτοιμο από το 2006 για να λάβει διαπίστευση από το ΕΣΥΔ, δήλωσε ο διευθυντής του, Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο εξοπλισμός έχει ανανεωθεί, έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο χώρο, αλλά το θέμα της διαπίστευσης παραμένει σε τέλμα. Το μεσσηνιακό δημόσιο ΚΤΕΟ βρίσκεται ομολογουμένως σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα της Περιφέρειας, για τα οποία θα απαιτηθούν σημαντικά ποσά ώστε να είναι σε θέση να διαπιστευτούν, κόστος που η Πολιτεία δε μοιάζει διατεθειμένη να αναλάβει.
* Εν τω μεταξύ, νέα παράταση εξαμήνου δόθηκε στις διαδικασίες, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν τα δημόσια ΚΤΕΟ θα συνεχίσουν να λειτουργούν, θα κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν.
* «Θέσαμε τα προβλήματα και η Περιφέρεια είναι μαζί μας, θέλει να κρατήσει το ΚΤΕΟ», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. «Η πιστοποίηση είναι μια διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί και μας υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσει. Μια φορά γίνεται η πιστοποίηση και κάθε χρόνο η ανανέωσή της. Είναι πάρα πολλές οι προδιαγραφές που απαιτούνται. Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν ήδη τη διαπίστευση. Είναι προϋπόθεση για να ανοίξουν. Η πιστοποίηση δεν αφορά μόνο στο πώς γίνεται ο έλεγχος, είναι και για την ποιότητα του ελέγχου. Αυτή τη στιγμή, κανένα δημόσιο ΚΤΕΟ δεν είναι πιστοποιημένο».
* «Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να μας δοθεί πιστοποίηση», συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος. «Ενώ έχουμε προβεί σε σημαντικές αλλαγές, στη μορφή και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΤΕΟ, φανταστείτε ότι, εν τω μεταξύ, συνεχώς αλλάζουν και βελτιώνονται οι προϋποθέσεις.
* Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, πάντως, πρέπει να πιστοποιηθούν για να ξεκινήσει η λειτουργία τους. Τα δημόσια έχουν μείνει πίσω γιατί ήδη λειτουργούσαν».
* «Ως Μεσσηνία είμαστε εντάξει», προσθέτει. «Και κτηριακά και σε εξοπλισμό. Το μόνο που λείπει και έχει δρομολογηθεί είναι η τουαλέτα για ΑμεΑ. Όπως είδα και τα υπόλοιπα από την Περιφέρεια, το ΚΤΕΟ Μεσσηνίας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν έχουν προσωπικό, το βασικότερο. Εδώ και τεχνικούς υπαλλήλους έχουμε, και διοικητικούς πρόσφατα μας έφεραν. Στη Λακωνία, για παράδειγμα, το δημόσιο ΚΤΕΟ έχει μόνο ένα άτομο προσωπικό».
* Πώς έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα για το δημόσιο ΚΤΕΟ δεδομένης της κρίσης, της μαζικής κατάθεσης πινακίδων, της εισόδου ιδιωτικών ΚΤΕΟ; ρωτάω τον κ. Παπαδόπουλο. «Οπωσδήποτε, όλα αυτά που αναφέρατε μας έχουν επηρεάσει, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό. Οπωσδήποτε υπήρξε μείωση στην κίνηση, από τότε που άνοιξε το ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Τώρα, όμως, έχει έρθει η κατάσταση σε μια ισορροπία. Είναι σταθεροί αυτοί που προτιμούν το δημόσιο ΚΤΕΟ, καθώς δεν υπάρχει διαφορά στις υπηρεσίες που προσφέρουμε και είμαστε ουσιαστικά ισότιμα. Η διαφορά στο δημόσιο ΚΤΕΟ είναι ότι οι ιδιοκτήτες οδηγούν οι ίδιοι το αυτοκίνητό τους. Υπάρχει η εγγύηση του Δημοσίου. Υπάρχει καλό κλίμα. Είναι πολλοί οδηγοί, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες, που θέλουν να είναι παρόντες στον έλεγχο, και είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που προτιμούν το δημόσιο. Επιτρέπεται η πρόσβαση στο λάκκο επιθεώρησης. Το οδηγούν οι ίδιοι και καλούμε τους οδηγούς να δουν τις ζημιές του αυτοκινήτου».
* Έχουμε ποσοστά για τη μείωση της κίνησης; «Είναι αρχές του χρόνου και δεν έχω στατιστικά για το 2011. Από την εκτίμηση των πρώτων μηνών, δεν έχουμε μεγάλες διαφορές από το 2010. Σίγουρα με τις αποσύρσεις και καταθέσεις πινακίδων κάποια αυτοκίνητα έφυγαν, αλλά τα περισσότερα από αυτά ήταν παλιά, ήδη παροπλισμένα, πολλά δεν περνούσαν ΚΤΕΟ. Σε γενικές γραμμές, έχει αλλάξει ο στόλος των αυτοκινήτων στη Μεσσηνία. Είναι καινούρια πλέον, σε πολύ καλή κατάσταση.
* Πάντως, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερός ο αριθμός αυτών που μας προτιμούν. Εισπρακτικά, ήταν γύρω στο μισό εκατομμύριο το 2009, 560.000 ευρώ το 2010, μικρές διαφορές», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.
* Ακούμε συχνά, ιδιαίτερα στο παρελθόν, ότι στο ΚΤΕΟ πρέπει να δώσεις… κάτι παραπάνω για να περάσεις τον έλεγχο. Πώς το σχολιάζετε; ρωτάω εμβόλιμα.
* Ο διευθυντής απαντά μάλλον… διπλωματικά. «Ο ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ μας βελτίωσε σε πολλά πράγματα. Από τον πληθυντικό που θα μιλήσουμε στον οδηγό, μέχρι και τον καφέ που θα του προσφέρουμε», λέει και συνεχίζει: «Ήδη η διαπίστευση θα μας ανεβάσει ποιοτικά. Θα υπάρχει έλεγχος διαρκής και τακτικός. Αυτή τη στιγμή προσφέρουμε την ίδια ποιότητα, απλά δεν έχουμε πάρει το χαρτί. Ωστόσο, έχουμε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις».
* «Είναι πολλά τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνουν όσα χρειάζονται ώστε να δοθούν οι διαπιστεύσεις στα δημόσια. Είναι δηλαδή και ένα θέμα κόστους, που μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί από την Πολιτεία. Ίσως κάποιες περιφέρειες να μην το έχουν θελήσει. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντως μαζί μας. Σαν πρόθεση δε βλέπουμε ότι θέλουν να τα κλείσουν. Αν η Πολιτεία θελήσει να τα κλείσει ή να τα ιδιωτικοποιήσει, λόγω του οικονομικού κομματιού, δεν το ξέρουμε ακόμα», υπογραμμίζει.
* «Εμείς είμαστε έτοιμοι από το 2006 και περιμένουμε τη διαπίστευση. Η διαπίστευση προϋποθέτει, εκτός από τις βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες, και εκπαίδευση, επιμόρφωση. Μια κουβέντα είναι όλα αυτά, αλλά είναι και μια μεγάλη πρόκληση. Θέλουμε να συνεχίσουμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Την αγαπάμε τη δουλειά μας», δηλώνει ο διευθυντής του δημόσιου ΚΤΕΟ.
* Το ΚΤΕΟ Μεσσηνίας απασχολεί 10 άτομα. Το προσωπικό του μειώθηκε διότι έφυγαν οι εργαζόμενοι με stage και αφού βγήκαν σε σύνταξη, μειωμένη ή πλήρη, κάποιοι από τους εργαζόμενους.
* «Αισιόδοξα εξελίσσονται τα πράγματα με τη διαπίστευση, κατά τα λεγόμενα της Περιφέρειας», μου λέει ένας εργαζόμενος.
* Ο συνάδελφός του δε συμφωνεί. «Δε θέλουν να αφήσουν τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο. Μας θέλουν ραγιάδες. Αν ήθελαν να συνεχίσει ο θεσμός, θα έφερναν εξειδικευμένο προσωπικό», λέει.
* Ένας τρίτος θέτει το ζήτημα των παραβόλων: «Τα παράβολα, αν είναι μονοπώλιο, καταλαβαίνετε πού θα φτάσουν. Το παράβολο για 25 χρόνια ήταν 15 ευρώ και αντίστοιχα στις δραχμές. Με την είσοδο των ιδιωτικών, μας υποχρέωσαν στα 40 ευρώ, και το ιδιωτικό ακόμα παραπάνω. Βάλε πού θα φτάσουν αν πάψει το δημόσιο ΚΤΕΟ».

*** Σύλλογος Τρίτεκνων Μεσσηνίας
~  Ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά η δωρεάν διανομή τροφίμων
 * Ξεκίνησε για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του Συλλόγου», σύμφωνα με το Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Μεσσηνίας.
* Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο Σύλλογο, εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 26.500 ευρώ, κι όταν έχουν και τα τρία τέκνα προστατευόμενα.
* Στις περιπτώσεις που οι γονείς έχουν δύο ή ένα προστατευόμενα τέκνα, το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 16.000 ευρώ. Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο, ανεξάρτητα από την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο εισοδηματικό κριτήριο.
 ~* Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατήριο
2. Θεωρημένο αντίγραφο από το εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2011
3. Υπεύθυνη δήλωση, αν δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση και θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ
4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5. Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 23 ετών, χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα
6. Υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης με γνήσιο της υπογραφής.
~ Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι τις 29 Μαρτίου, κάθε Τετάρτη 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. και Παρασκευή 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. (τηλ. επικοινωνίας: 6936834169, κα Δημητρακοπούλου).

*** Εξάμηνη παράταση στο "Βοήθεια στο Σπίτι"
~ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 * Μειώσεις στις αποζημιώσεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων
 ~ Με πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου συνεχίζεται, ευτυχώς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 30/6/2012 και με τη χρηματοδότηση ουσιαστικά από τους ΟΤΑ.
~ Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, «εργάζονται 10 υπάλληλοι και εξυπηρετούνται 286 αδύναμοι συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 87 είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑ. Από το Δήμο Καλαμάτας υλοποιούνται συνολικά τέσσερα προγράμματα, ένα από το Δήμο Καλαμάτας και τρία από τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις».
~ Στην περιοχή του ορεινού όγκου Ταϋγέτου εξυπηρετούνται 88 άτομα από 2 υπαλλήλους, στον πρώην Δήμο Θουρίας 100 άτομα από 2 υπαλλήλους και στον πρώην Δήμο Αρφαρών 98 άτομα από 4 υπαλλήλους.
~ Τα προγράμματα υποστηρίζουν οι δύο γιατροί του Δημοτικού Ιατρείου με επί τόπου επισκέψεις και για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων διατίθενται τέσσερα αυτοκίνητα του Δήμου, εκ των οποίων το ένα έχει ειδικό εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες».
~ Από την άλλη πλευρά, η μείωση της αποζημίωσης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις πρόκειται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Σύμφωνα με την εισήγηση, θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία με τα νέα δεδομένα διαμορφώνεται ως εξής: Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας 23,43 ευρώ μέχρι δύο συνεδριάσεις το μήνα και Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας 23,43 ευρώ μέχρι δύο συνεδριάσεις το μήνα.

*** Πριν 94 χρόνια
- ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ χθες υπό της ενταύθα επιτροπής τροφίμων όπως από σήμερον αυξηθή η μερίς του άρτου εις 100 δράμια ημερησίως συμφώνως προς την διαταγήν του Υπουργείου του Επισιτισμού. Προς τούτο σήμερον θα γίνη διανομή από 200 δράμια άρτου κατ’ άτομον δια δύο ημέρας προς 1,25 κατ’ οκάν και 280 δραμίων αλεύρων δια τέσσαρας ημέρας προς 1,50 κατ’ οκάν. Η ημερησία μερίς αλεύρων, ήτις ωρίσθη και δίδεται εις τους λαμβάνοντας άλευρα, ανέρχεται εις 70 δράμια κατ’ άτομον προς παραγωγήν 100 δραμίων άρτου, η δε εις τους αρτοποιούς διδομένη μερίς αλεύρων προς παραγωγήν 100 δραμίων άρτου ωρίσθη εις 74 δράμια. Αι αποφάσεις όμως αύται είναι προσωριναί ισχύουσαι μόνον δια τας δύο ταύτας διανομάς μέχρι της προσεχούς Τρίτης, συνερχομένη δε αύτη εκ νέου θα ορίση το οριστικόν ποσόν των αλεύρων το οποίον θα δίδεται προς παραγωγήν ημερησίας μερίδος άρτου εξ 100 δραμίων.
 - ΣΗΜΕΡΟΝ το απόγευμα άρχεται η διανομή της ορύζης παρά των πρατηρίων των παντοπωλών από ημίσειαν οκάν κατ’ άτομον προς 2,04 κατ’ οκάν.
 - ΑΓΝΩΣΤΟΙ εισελθόντες εις την παρά την θέσιν Βιτσάδες ή Ξερίλα του τέως Δήμου Θουρίας οικίαν του Ξένου Περιχάρου αφήρεσαν δύο ψεκαστήρας αξίας δραχ. 200, μίαν ψαλίδα κλαδεύματος αξίας δραχ. 10, 60 οκάδας σύκων ξηρών και μίαν κουβέρταν αξίας εν όλω δραχ. 275.

*** Aπήγαγαν μάννα και παιδί Αλβανικής καταγωγής και εξέδιδαν την μάννα κατ΄εξακολούθηση ...

* Έζησε στα χέρια τους στιγμές φρίκης. Την απήγαγαν μαζί με το μόλις 4 ετών παιδί της , την οδήγησαν σε ένα μπαρ της Ελασσόνας όπου την ανάγκασαν να εκδίδεται με την απειλή ότι θα σκότωναν και αυτή και το παιδί.
 * Το μαρτύριο της 25χρονη κοπέλας από την Αλβανία τελείωσε μετά την επιτυχημένη επιχείρηση των αστυνομικών με την βοήθεια της ΕΥΠ και την σύλληψη των 3 δραστών.
 * Οι δράστες απήγαγαν τη γυναίκα με τη βία, και με απειλές ότι θα σκότωναν την ίδια και το μόλις τεσσάρων ετών παιδί της, την οδήγησαν σε μπαρ στην Ελασσόνα, όπου την ανάγκαζαν να εκδίδεται σε πελάτες.
 * Στη συνέχεια και αφού δεν την χρειάζονταν άλλο έστειλαν SMS στους γονείς της και ζητούσαν λύτρα 100.000 ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς της κοπέλας στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.
 * Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε η 25χρονη στην Ελασσόνα και απελευθερώθηκε. Συνελήφθησαν ο 51χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ, ένας ακόμα Έλληνας 45 ετών και ένας 23χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται έξι ακόμα άτομα.Σ
 * την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την εκβίαση, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό  .-

**

**** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :


** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html  , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html , Ηλεκτρονική  ενημέρωση  στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2012 .-
** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΑΛΛΑ :
** Για την SUPER LEAGUE Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Αύριο Σαββάτο 14/1 και μεθαύριο Κυριακή 15/1/2012 έχουμε : 17η αγ.
ΑΕΚ Αθηνών - Σκόντα Ξάνθης
ΟΦΗ  Ηρακλείου - Δόξα Δράμας
Ολυμπιακός Πειραιώς - Λεβαδειακός
Ατρόμητος Περιστερίου - Άρης Θεσσαλονίκης
Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος - Παναιτωλικός
ΠΑΙΚ Θεσσαλονίκης - Εργοτέλης
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
**  Για την  Football League  I ή Β΄ εθνική στο ποδόσφαιρο :
Πανσερραϊκός - Θρασύβουλος
Καλλονή - Λάρισα
Βέροια - Πανθρακικός
Βύζας Μεγάρων - Καλλιθέα
Παναχαϊκή - Φωκικός
Διαγόρας Ρόδου - Εθνικός Αστέρας
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αναγέννηση Επανωμής
Ηρακλής Ψαχνών Εύβιας -Αγροτικός Αστέρας
 Πλατανιάς Χανίων - Πιερικός

** Για την Γ΄εθνική  ή  Football Leagua II , Nότιος  όμιλος :
Ηλυσιακός - Καλαμάτα
Απόλλων Σμύρνης - Πανηλειακός
ΠΑΟ Ρούφ - Αστέρας Μαγούλας
Ρουβάς - Α.Ο. Γλυφάδας
Πρόοδευτική - Ζάκυνθος
Βόρειος Όμιλος :
Δόξα Κρανούλας -Απόλλων Καλαμαριάς
Αετός Σκύδρας - Α.Ε.Ποντίων

Μ. Αλέξανδρος  Ηράκλειας - Τύρναβος  2005
Βατανιακός - Εθνικός Γαζώρου
Τηλικράτης Λευκάδας - Νίκη Βόλου
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Αναγάννηση Σερρών
** Δ΄ ενθική  , Περιφερειακό στον  6ο  Όμιλο :
Ατρόμητος Λάππα - Εικοσιμίας
Τριταιϊκός - Ολυμπιακός Γυθείου
Πάμισος Μεσσήνης - Τσιλιβή
Θύελλα Πατρών - Διαγόρας Βραχναίϊκών
Παναιγιαάλειος - Αχαϊκή
Π.Φ.Ο Πανόπουλο - Εράνη Φιλιατρών
Βρασσιές - Αστέρας Αμαλιάδας
** Α΄ Τοπική Μεσσηνίας στο ερατασιτεχνικό ποδόσφαιρο :
Α.Π.Σ.  AΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Ηρακλής Καλαμάτας
΄Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων - Ακρίτας Κορώνης
Α.Ο. Ασπρόχωμα - Α.Ο. Φαραί
Α.Ο. Σπερχογείας - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Αίας Καλαμάτας - Α.Ο. Κυπαρισσίας
Ομόνοια Καλαμάτας - Μεσσηνιακός Γ.Σ.
Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας
Απόλλων ΛΚαλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά
** Τα  Αποτελέσματα του Α΄ γύρου στις 25-9-2011,στην Α΄τοπικής ήταν :
~** Ηρακλής Καλαμάτας –Αστέρας Αρφαρών 1-2 .-
Τα γκόλ : 10΄ Ηλίας N. Καπόγλης , 44 ΄ Γιώργος I. Μπούρας και 49΄ Παναγιώτης Σπαντιδέας .-
~ Κορώνη - Τέλος Άγρας 1-1 .-^
~ Α.Ο. Φαραί - Α.Ο. Ασπρόχωμα 0-1 .- ^
~ Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Σπερχογείας 2-2 .- ^
~ Α.Ο. Κυπαρισσίας - Αίαντας Καλαμάτας 3-1 .- ^
~ Γ.Σ. Μεσσηνιακός - Ομόνοια 1-0 .- ^
~ Α.Ε. Αβίας - Παναθηναϊκός Καλαμάτας 2-2 .- ^
~ Εθνικός Μελιγαλά - Απόλλων Καλαμάτας 3-1 .- ^



~** Φωτογραφίες από το Άλμπουμ μας :

Βίντεο ενημέρωση :
                                      ** Reportaz Alter TV 2012:




                                        **ALTER TV Ρεπορτάζ 2012 :
                       http://www.youtube.com/watch?v=6aAXugcVEnk 


  *     


** stamatskos video :
 http://www.youtube.com/watch?v=dXrUyYQ-53Y ,



** Στις βόριες Ευρωπαϊκές χώρες Φιλανδία κ.λ.π. , μ΄ένα κομμάτι κορμού δένδρου , τον οποίο κορμό με ένα τσεκούρι σχίζουν για ελαφρά διάνοιξη ,τοποθετόντας ένα χαρτί  έμποτισμένο με εύλεκτο υγρό στην επιφάνεια , το ανάβουν ,ή  ρίχνουμε εύλεκτο υγρό υλικό εντός σχισμών , κι΄ όπως ο κορμός  καίγετεαι τοποθετείται επάνω το τηγάνι ή όποιο μαγηρικό σκεύος με το κρέας ή το φαγητό , όπου και μαγειρεύεται το φαγητό μέχρι το κούτσουρο θέλουμε  καιγόμενο πλησιάζει προς το έδαφος  :
ΔΕΙΤΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :


snsarfara stamos01 2012 .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου