Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020 .-
~ Στο Άγιο Όρος


 

Φωτογραφίες από Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών ενοριτών Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας

 
 
 
 
 
 
***  Στα  Φιλιατρά παραμονή εορτασμου τοπικής γιορτής

 Αγίου Χαράλαμπου 08/02/2020
1~  Άγιος Χαράλαμπος Φιλιατρά 09/02/2020 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10217430148439127/     
2~ Ι Ν  Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών  09 02 2020 : 
 https://youtu.be/e2ZdoqufJZI   .-                                                               


~**  Αγιος Νικηφόρος – Γιορτή σήμερα 9 Φεβρουαρίου
*   Τη μνήμη του τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. O Άγιος Νικηφόρος έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Βαλεριανού (253 – 259 μ.Χ.) και Γαληνού (259 – 268 μ.Χ.), και συνδεόταν στενά με κάποιον ιερέα ονόματι Σαπρίκιο, ο οποίος έτρεφε μεγάλο μίσος κατά του Νικηφόρου γιατί πίστευσε στα λόγια κάποιου συκοφάντη.
~  O Νικηφόρος ζητούσε επανειλημμένα από τον ιερέα να του πει τον λόγο και να τον συγχωρέσει, όμως μάταια.

Όταν το 257 μ.Χ. ξέσπασε μεγάλος διωγμός κατά των Χριστιανών, συνελήφθησαν πολλοί επίσκοποι και ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σαπρίκιος. Μόλις ο Άγιος διέκρινε μεταξύ των συλληφθέντων και τον Σαπρίκιο… τρέχει και πέφτει στο γόνατά του και τον παρακαλεί με δάκρυα να τον συγχωρήσει. O Σαπρίκιος αρνείται πεισματικά. Μετά το μαστίγωμα που δέχθηκε ο Νικηφόρος τον πλησιάζει και πάλι, ασπάζεται τις πληγές του και του ζητά να του δώσει έστω και την τελευταία στιγμή την ευλογία του. O Σατρίκιος ανένδοτος, τον απομακρύνει και οδηγείται για αποκεφαλισμό. Η άρνηση και η αδιαλλαξία του Σαπρίκιου, τον καθιστούν ανάξιο στο μάτια του Θεού. Χωρίς πλέον την δύναμη της θείας χάρης, δεν άντεξε τα βασανιστήρια και την ώρα του αποκεφαλισμού λυγίζει και ζητά να θυσιάσει στο είδωλα. Μόλις το άκουσε ο Νικηφόρος, τρέχει και τον παρακαλεί να ανακαλέσει την άρνησή του.  Εκνευρισμένοι τότε οι δήμιοι, αποκεφαλίζουν τον Νικηφόρο και έτσι αξιώνεται εκείνος το στέφανο του μαρτυρίου, ενώ ο Σαπρίκιος το στίγμα της ατιμίας.  ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Μάρκελος, Παγκράτιος, Παγκρατία, Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Αγάπη του Κτίσαντος, καταυγασθείς την ψυχήν, του νόμου της χάριτος, εκπληρωτής ακριβής, εμφρόνως γεγένησαι, όθεν και τον πλησίον, ως σαυτόν αγαπήσας, ήθλησας Νικηφόρε, και τον όφιν καθείλες, εντεύθεν εν ομονοία, ημάς διατήρησαν. 
~**  Αγιος Γέροντας Πορφύριος: Προσευχή με έναν σύγχρονο Άγιο
~    
Ο Γέροντας Πορφύριος μία καλοκαιρινή νύχτα έδωσε σε τέσσερα πνευματικά του τέκνα μάθημα πρακτικής εξάσκησης στο ιερό έργο της προσευχής.
*  Αφού όλοι στράφηκαν προς την ανατολή, με το Γέροντα στο μέσον και κάτω από το ωχρό φως του φεγγαριού, που μεταμόρφωνε απόκοσμα όλα τα γύρω, έμψυχα και άψυχα, άρχισε το μάθημα:

“Τώρα θα κάνουμε νοερά προσευχή. Θα λέω εγώ πρώτα τα λόγια κι ύστερα θα επαναλαμβάνετε εσείς. Αλλά προσέξτε, χωρίς βία και άγχος. Θα τα λέτε ήρεμα, ταπεινά με αγάπη, με γλύκα”.    Ο άρχισε με τη λεπτή και τρυφερή φωνή το “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με” αργά, μία μία λέξη, χωρίς βία, “σαν να είχε μπροστά του το Χριστό και να τον παρακαλούσε, κάνοντας μία μεγαλύτερη παύση στη λέξη “Χριστέ” και χρωματίζοντας παρακαλεστικά το “ελέησόν με”. Κι εμείς, κάθε φορά, επαναλαμβάναμε την ευχή, προσπαθώντας να μιμηθούμε τη στάση του, το χρώμα της φωνής του κι αν ήταν δυνατό την ψυχική του διάθεση. Κάποια στιγμή ο Γέροντας σταμάτησε να λέει μεγαλόφωνα την ευχή και συνέχισαν να την ψιθυρίζουν τα χείλη του. Κάναμε κι εμείς το ίδιο. Έτσι μας μετέδωσε σιγά-σιγά μία συγκίνηση, την οποία δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια, σημειώνει ένα από τα τέσσερα τέκνα, που συμμετείχαν στην πρακτική εξάσκηση της προσευχής.  Από το περιοδικό της Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού «Παράκληση», Τεύχος 58
~**  Για την μοναδική αξία κάθε ζωής
~  Του
Για μερικά πράγματα δεν χρειάζονται εξηγήσεις, αναλύσεις, επιχειρήματα, η αλήθεια τους είναι πασιφανής και μόνο η σκοπιμότητα ή οι ενοχικές προσεγγίσεις θέλουν να τα βλέπουν αλλιώς. Γίνεται λόγος για την εκούσια διακοπή της κύησης και μοιάζει πραγματικά εξωπραγματικό, να υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα «επιφανείς», πού να λένε με κάποιο στόμφο, ότι διέπραξαν άμβλωση.
*  Είναι σίγουρο ότι οι ίδιοι αν έβλεπαν ένα μικρό παιδί, ένα βρέφος, κάποιος να το κακοποιεί, θα έσπευδαν να τον κατηγορήσουν και θα είχαν κατά τους ανθρώπινους νόμους τουλάχιστον δίκιο. Ένα παιδί, ένας άνθρωπος, έχει αξία μοναδική από την στιγμή της συλλήψεώς του. Από τότε πού λειτουργεί ως οντότητα, ως ψυχοσωματική ύπαρξη. Αυτή είναι μία αλήθεια πού δεν την ομολογεί μόνο ο Χριστιανισμός ή άλλες θρησκείες, αλλά είναι μία πανανθρώπινη αξία και αλήθεια. Όπως είπαμε όμως, δεν υπάρχουν για το θαύμα αυτό πού λέγεται επιχειρήματα και δικαιολογίες, αυτά τα νιώθει ο άνθρωπος βαθειά μέσα στην ψυχή του. Οι πνευματικοί πατέρες έχουν να καταθέσουν πολλά σχετικά με το λεπτό και ευαίσθητο αυτό θέμα. Δεν είναι ορθό να γενικεύονται οι καταστάσεις. Η Εκκλησία και οι κληρικοί, πού έχουν την χάρη να εξομολογούν και να καθοδηγούν πνευματικά, έχουν την διάκριση και τον φωτισμό να σκύβουν και να αφουγκράζονται ξεχωριστά την κάθε περίπτωση, τον κάθε άνθρωπο. Δεν φορτώνουν «φορτία δυσβάσταχτα». Το σίγουρο είναι ότι η διάθεση του πνευματικού δεν είναι τιμωρητική, κινείται από αγάπη και ενδιαφέρον, με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, σε κάθε πρόσωπο.

Από τα πολλά πού έχουν συμβεί και συμβαίνουν καταθέτουμε ένα. Είναι το ζευγάρι πραγματικά μετανιωμένο για την διακοπή της κύησης. Έχουν περάσει ήδη είκοσι χρόνια από τότε. Όμως τώρα βρήκαν την δύναμη να εκφράσουν αυτό πού μέσα τους, από τόσα έτη, τους βασάνιζε και δεν εύρισκαν ψυχική ανάπαυση. Ήταν νεαροί στην ηλικία και αφού προέκυψε εγκυμοσύνη αποφάσισαν ότι δεν ήταν η ώρα για την ανάληψη μιας τέτοιας μεγάλης ευθύνης. Δεν θα ξεχάσω είπε η σύζυγος αυτό πού έγινε. Το έχω συνεχώς μπροστά μου. Το ένιωθα όταν ο γιατρός «κυνηγούσε» το έμβρυο μέσα στα σπλάγχνα μου.   Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην ζωή μου. Μού ήταν αισθητό γιατί η κύηση ήταν προχωρημένη. Το παιδί, μετά από ώρα, το έδειξε ο γιατρός μέσα σε μία πετσέτα μόνο στον πατέρα, «Ήταν σαν άγγελος» πρόσθεσε εκείνος. Στην μητέρα δεν επέτρεψαν να το δει! Πέρασαν περίπου είκοσι χρόνια και το σκέφτομαι πολύ και το σκέπτομαι συχνά, συνεχίζει εκείνη. Άλλοι, όταν τους το είπαμε με καθησύχασαν, άλλοι μας επέπληξαν, εμείς πάντως έχουμε την ευθύνη. Αν θα προέκυπτε τώρα, δεν θα το κάναμε για κανένα λόγο. Ήταν μεγάλο λάθος! Ζητώ συγχώρεση από τον Θεό, αλλά και από το ίδιο, από αυτήν την «ζωή», πού δεν μπόρεσα ούτε να αντικρύσω. Είναι μεγάλη ξεκούραση η μετάνοια, αντίθετα πολύ κουραστική η αμετανοησία και η υπερίσχυση του εγωισμού, η υπεράσπιση του εαυτού. Αλήθεια, άραγε, ποιόν προσπαθείς να πείσεις, ότι δεν ήταν τίποτα αυτό πού έκανες, μήπως τον ίδιο σου τον εαυτό;  Είναι όμως μεγαλύτερο γεγονός η ανάληψη της ευθύνης χωρίς την μετάθεσή της σε άλλους, σε πρόσωπα και καταστάσεις. Καταθέτουμε το λάθος μας στα πόδια του Θεού, ζητούμε ειλικρινή συγχώρηση και προχωρούμε. Δεν ξεχνούμε, αλλά παρηγορούμαστε, όχι φανταστικά και συναισθηματικά, αλλά πραγματικά, ουσιαστικά, θεϊκά, όπως ο Θεός ξέρει να ελαφραίνει τις καρδίες των ανθρώπων πού πέφτουν, αλλά που δεν μένουν κάτω, σηκώνονται και ξεκινούν και πάλι. Με ένα κουράγιο πού μόνο Αυτός, πού χαρίζει την ζωή, ξέρει να δίνει.  
***   “Πάνω από όλα ο Θεός και η Πατρίδα”: Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ λόγος του Κολοκοτρώνη στους μαθητές…

~ Ἐκεῖνος ποῦ εἶδε σὲ ὄνειρο τὸ χέρι τοῦ Θεοῦ νὰ ὑπογράφει τὴν Ἐλευθερία τῆς σκλαβωμένης πατρίδας! Ὁ Γέρος τοῦ Μοριά, ποῦ ἔβλεπε τὴν Παναγιὰ τὴν ὁποία ὀνόμαζε “ἡ τύχη τῆς Ἑλλάδος”! Ὁ ἀκλόνητος γίγας τοῦ Ἔθνους, πού ἔλεγε μὲ σθένος πώς “ὅταν πιάσαμε τ΄ἅρματα εἴπαμε πρῶτα ὑπὲρ Πίστεως καὶ μετὰ ὑπὲρ Πατρίδος”, δείχνοντας τὸ αἰώνιο μονοπάτι, τὸ μόνο χρέος τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τοῦ καθενός μας σὲ Πίστη καὶ Πατρίδα! Στρατηγὲ σὲ εὐγνωμονοῦμε! Νὰ μᾶς ἀξιώσει ὁ Θεὸς νὰ φιλήσουμε τὸ χέρι σου στὸν Παράδεισο!  

Ἀκολουθεῖ ὁ συγκλονιστικὸς λόγος ποὺ ἀπήυθηνε Γέρος τοῦ Μοριὰ στὴν Πνύκα πρὸς τοὺς νέους του Α΄ Γυμνασίου τῆς Ἀθήνας:  “Παιδιά μου! Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὁπού ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατοῦσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε νὰ φθάσω τὰ ἴχνη τῶν. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα νὰ σᾶς ἰδῶ, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι νὰ σᾶς εἰπῶ, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ’ αὐτὸν ὁ ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ’ αὐτὰ νὰ κάμωμε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα. Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἶχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ τῶν, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἶχαν, διὰ ταῦτα σᾶς λέγουν καθ’ ἡμέραν οἱ διδάσκαλοί σας καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας.
Ἐγὼ δὲν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἦταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἐδῶ ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν τῶν.  Εἰς τὸν τόπον, τὸν ὁποῖον κατοικοῦμε, ἑκατοικοῦσαν οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, ἀπὸ τοὺς ὁποίους καὶ ἠμεῖς καταγόμεθα καὶ ἐλάβαμε τὸ ὄνομα τοῦτο. Αὐτοὶ διέφεραν ἀπὸ ἠμᾶς εἰς τὴν θρησκείαν, διότι ἐπροσκυνοῦσαν τὲς πέτρες καὶ τὰ ξύλα. Ἀφοῦ ὕστερα ἦλθε στὸν κόσμο ὁ Χριστός, οἱ λαοὶ ὅλοι ἐπίστευσαν εἰς τὸ Εὐαγγέλιό του, καὶ ἔπαυσαν νὰ λατρεύουν τὰ εἴδωλα. Δὲν ἐπῆρε μαζί του οὔτε σοφοὺς οὔτε προκομμένους, ἀλλ’ ἁπλοὺς ἀνθρώπους, χωρικοὺς καὶ ψαράδες, καὶ μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἔμαθαν ὅλες τὲς γλῶσσες τοῦ κόσμου, οἱ ὁποῖοι, μολονότι ὅπου καὶ ἂν ἔβρισκαν ἐναντιότητες καὶ οἱ βασιλεῖς καὶ οἱ τύραννοί τους κατέτρεχαν, δὲν ἠμπόρεσε κανένας νὰ τοὺς κάμη τίποτα. Αὐτοὶ ἐστερέωσαν τὴν πίστιν. Οἱ παλαιοὶ Ἕλληνες, οἱ πρόγονοί μας, ἔπεσαν εἰς τὴν διχόνοια καὶ ἐτρώγονταν μεταξύ τους, καὶ ἔτσι ἔλαβαν καιρὸ πρῶτα οἱ Ρωμαῖοι, ἔπειτα ἄλλοι βάρβαροι καὶ τοὺς ὑπόταξαν. Ὕστερα ἦλθαν οἱ Μουσουλμάνοι καὶ ἔκαμαν ὅ,τι ἠμποροῦσαν, διὰ νὰ ἀλλάξη ὁ λαὸς τὴν πίστιν του. Ἔκοψαν γλῶσσες εἰς πολλοὺς ἀνθρώπους, ἀλλ’ ἐστάθη ἀδύνατο νὰ τὸ κατορθώσουν. Τὸν ἕνα ἔκοπταν, ὁ ἄλλος τὸ σταυρὸ τοῦ ἔκαμε. Σὰν εἶδε τοῦτο ὁ σουλτάνος, διόρισε ἕνα βιτσερὲ [ἀντιβασιλέα], ἕναν πατριάρχη, καὶ τοῦ ἔδωσε τὴν ἐξουσία τῆς ἐκκλησίας. Αὐτὸς καὶ ὁ λοιπὸς κλῆρος ἔκαμαν ὅ,τι τοὺς ἔλεγε ὁ σουλτάνος. Ὕστερον ἔγιναν οἱ κοτζαμπάσηδες [προεστοὶ] εἰς ὅλα τὰ μέρη. Ἡ τρίτη τάξη, οἱ ἔμποροι καὶ οἱ προκομμένοι, τὸ καλύτερο μέρος τῶν πολιτῶν, μὴν ὑποφέρνοντες τὸν ζυγὸ ἔφευγαν, καὶ οἱ γραμματισμένοι ἐπῆραν καὶ ἔφευγαν ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, τὴν πατρίδα τῶν, καὶ ἔτσι ὁ λαός, ὅστις στερημένος ἀπὸ τὰ μέσα τῆς προκοπῆς, ἐκατήντησεν εἰς ἀθλίαν κατάσταση, καὶ αὐτὴ αὔξαινε κάθε ἥμερα χειρότερα• διότι, ἂν εὐρίσκετο μεταξύ του λαοῦ κανεὶς μὲ ὀλίγην μάθηση, τὸν ἐλάμβανε ὁ κλῆρος, ὅστις ἔχαιρε προνόμια, ἢ ἐσύρετο ἀπὸ τὸν ἔμπορο τῆς Εὐρώπης ὡς βοηθός του ἢ ἐγίνετο γραμματικός του προεστοῦ. Καὶ μερικοὶ μὴν ὑποφέροντες τὴν τυραννίαν τοῦ Τούρκου καὶ βλέποντας τὲς δόξες καὶ τὲς ἡδονὲς ὁπού ἀνελάμβαναν αὐτοί, ἄφηναν τὴν πίστη τους καὶ ἐγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καὶ τοιουτοτρόπως κάθε ἥμερα ὁ λαὸς ἐλίγνευε καὶ ἐπτώχαινε.  Εἰς αὐτὴν τὴν δυστυχισμένη κατάσταση μερικοὶ ἀπὸ τοὺς φυγάδες γραμματισμένους ἐμετάφραζαν καὶ ἔστελναν εἰς τὴν Ἑλλάδα βιβλία, καὶ εἰς αὐτοὺς πρέπει νὰ χρωστοῦμε εὐγνωμοσύνη, διότι εὐθὺς ὁπού κανένας ἄνθρωπος ἀπὸ τὸ λαὸ ἐμάνθανε τὰ κοινὰ γράμματα, ἐδιάβαζεν αὐτὰ τὰ βιβλία καὶ ἔβλεπε ποίους εἴχαμε προγόνους, τί ἔκαμεν ὁ Θεμιστοκλῆς, ὁ Ἀριστείδης καὶ ἄλλοι πολλοὶ παλαιοί μας, καὶ ἐβλέπαμε καὶ εἰς ποίαν κατάσταση εὐρισκόμεθα τότε. Ὅθεν μας ἦλθεν εἰς τὸ νοῦ νὰ τοὺς μιμηθοῦμε καὶ νὰ γίνουμε εὐτυχέστεροι. Καὶ ἔτσι ἔγινε καὶ ἐπροόδευσεν ἡ Ἑταιρεία.  Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἅρματα οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα καὶ τὰς πόλεις οὔτε κανένας φρόνιμός μας εἶπε «ποῦ πάτε ἐδῶ νὰ πολεμήσετε μὲ σιταροκάραβα βατσέλα», ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας, καὶ ὅλοι, καὶ ὁ κλῆρος μας καὶ οἱ προεστοὶ καὶ οἱ καπεταναῖοι καὶ οἱ πεπαιδευμένοι καὶ οἱ ἔμποροι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, ὅλοι ἐσυμφωνήσαμε εἰς αὐτὸ τὸ σκοπὸ καὶ ἐκάμαμε τὴν Ἐπανάσταση.  Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι. Ὁ ἕνας ἐπῆγεν εἰς τὸν πόλεμο, ὁ ἀδελφός του ἔφερνε ξύλα, ἡ γυναίκα τοῦ ἐζύμωνε, τὸ παιδὶ τοῦ ἐκουβαλοῦσε ψωμὶ καὶ μπαρουτόβολα εἰς τὸ στρατόπεδον καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δύο χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τοὺς Τούρκους, ὁπού ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν χίλια μίλια μακρά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν πέντε χιλιάδες ἐμπρός, καὶ ἕνα καράβι μίαν ἅρμαδα. Ἄλλα δὲν ἐβάσταξε!. Ἦλθαν μερικοὶ καὶ ἠθέλησαν νὰ γένου μπαρμπέρηδες εἰς τοῦ κασίδη τὸ κεφάλι. Μᾶς πονοῦσε τὸ μπαρμπέρισμά τους. Μὰ τί νὰ κάμομε; Εἴχαμε καὶ αὐτουνῶν τὴν ἀνάγκη. Ἀπὸ τότε ἤρχισεν ἡ διχόνοια καὶ ἐχάθη ἡ πρώτη προθυμία καὶ ὁμόνοια. Καὶ ὅταν ἔλεγες τὸν Κώστα νὰ δώσει χρήματα διὰ τὰς ἀναγκας τοῦ ἔθνους ἢ νὰ ὑπάγει εἰς τὸν πόλεμο, τοῦτος ἐπρόβαλλε τὸν Γιάννη. Καὶ μ’ αὐτὸν τὸν τρόπο κανεὶς δὲν ἤθελε οὔτε νὰ συνδράμει οὔτε νὰ πολεμήσει. Καὶ τοῦτο ἐγίνετο, ἐπειδὴ δὲν εἴχαμε ἕνα ἀρχηγὸ καὶ μίαν κεφαλή. Ἄλλα ἕνας ἔμπαινε πρόεδρος ἔξι μῆνες, ἐσηκώνετο ὁ ἄλλος καὶ τὸν ἔριχνε καὶ ἐκάθετο αὐτὸς ἄλλους τόσους, καὶ ἔτσι ὁ ἕνας ἤθελε τοῦτο καὶ ὁ ἄλλος τὸ ἄλλο. Ἴσως ὅλοι ἠθέλαμε τὸ καλό, πλὴν καθένας κατὰ τὴν γνώμη του. Ὅταν προστάζουνε πολλοί, ποτὲ τὸ σπίτι δὲν χτίζεται οὔτε τελειώνει. Ὁ ἕνας λέγει ὅτι ἡ πόρτα πρέπει νὰ βλέπει εἰς τὸ ἀνατολικὸ μέρος, ὁ ἄλλος εἰς τὸ ἀντικρινὸ καὶ ὁ ἄλλος εἰς τὸν Βορέα, σὰν νὰ ἦτον τὸ σπίτι εἰς τὸν ἀραμπὰ καὶ νὰ γυρίζει, καθὼς λέγει ὁ καθένας. Μὲ τοῦτο τὸν τρόπο δὲν κτίζεται ποτὲ τὸ σπίτι, ἀλλὰ πρέπει νὰ εἶναι ἕνας ἀρχιτέκτων, ὁπού νὰ προστάζει πὼς θὰ γενεῖ. Παρομοίως καὶ ἠμεῖς ἐχρειαζόμεθα ἕναν ἀρχηγὸ καὶ ἕναν ἀρχιτέκτονα, ὅστις νὰ προστάζει καὶ οἱ ἄλλοι νὰ ὑπακούουν καὶ νὰ ἀκολουθοῦν. Ἀλλ’ ἐπειδὴ εἴμεθα εἰς τέτοια κατάσταση, ἐξ αἰτίας τῆς διχόνοιας, μᾶς ἔπεσε ἡ Τουρκιὰ ἐπάνω μας καὶ κοντέψαμε νὰ χαθοῦμε, καὶ εἰς τοὺς στερνοὺς ἑπτὰ χρόνους δὲν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα. Εἰς αὐτὴ τὴν κατάσταση ἔρχεται ὁ βασιλεύς, τὰ πράγματα ἡσυχάζουν καὶ τὸ ἐμπόριο καὶ ἢ γεωργία καὶ οἱ τέχνες ἀρχίζουν νὰ προοδεύουν καὶ μάλιστα ἢ παιδεία. Αὐτὴ ἡ μάθησις θὰ μᾶς αὐξήσει καὶ θὰ μᾶς εὐτυχήσει. Ἀλλὰ διὰ νὰ αὐξήσομεν, χρειάζεται καὶ ἡ στερέωσις τῆς πολιτείας μας, ἡ ὅποια γίνεται μὲ τὴν καλλιέργεια καὶ μὲ τὴν ὑποστήριξη τοῦ Θρόνου. Ὁ βασιλεὺς μᾶς εἶναι νέος καὶ συμμορφώνεται μὲ τὸν τόπο μας, δὲν εἶναι προσωρινός, ἀλλ’ ἡ βασιλεία τοῦ εἶναι διαδοχικὴ καὶ θὰ περάσει εἰς τὰ παιδιὰ τῶν παιδιῶν του, καὶ μὲ αὐτὸν κι ἐσεῖς καὶ τὰ παιδιά σας θὰ ζήσετε. Πρέπει νὰ φυλάξετε τὴν πίστη σας καὶ νὰ τὴν στερεώσετε, διότι, ὅταν ἐπιάσαμε τὰ ἅρματα εἴπαμε πρῶτα ὑπὲρ πίστεως καὶ ἔπειτα ὑπὲρ πατρίδος. Ὅλα τὰ ἔθνη τοῦ κόσμου ἔχουν καὶ φυλάττουν μία Θρησκεία. Καὶ αὐτοί, οἱ Ἑβραῖοι, οἱ ὅποιοι κατατρέχοντο καὶ μισοῦντο καὶ ἀπὸ ὅλα τὰ ἔθνη, μένουν σταθεροὶ εἰς τὴν πίστη τους. Ἐγώ, παιδιά μου, κατὰ κακή μου τύχη, ἐξ αἰτίας τῶν περιστάσεων, ἔμεινα ἀγράμματος καὶ διὰ τοῦτο σᾶς ζητῶ συγχώρηση, διότι δὲν ὁμιλῶ καθὼς οἱ δάσκαλοί σας. Σᾶς εἶπα ὅσα ὁ ἴδιος εἶδα, ἤκουσα καὶ ἐγνώρισα, διὰ νὰ ὠφεληθῆτε ἀπὸ τὰ ἀπερασμένα καὶ ἀπὸ τὰ κακὰ ἀποτελέσματα τῆς διχονοίας, τὴν ὁποίαν νὰ ἀποστρέφεσθε, καὶ νὰ ἔχετε ὁμόνοια. Ἐμᾶς μὴ μᾶς τηρᾶτε πλέον. Τὸ ἔργο μας καὶ ὁ καιρὸς μᾶς ἐπέρασε. Καὶ αἳ ἡμέραι τῆς γενεᾶς, ἡ ὁποία σᾶς ἄνοιξε τὸ δρόμο, θέλουν μετ’ ὀλίγον περάσει. Τὴν ἡμέρα τῆς ζωῆς μᾶς θέλει διαδεχθῆ ἡ νύκτα τοῦ θανάτου μας, καθὼς τὴν ἡμέραν τῶν Ἁγίων Ἀσωμάτων θέλει διαδεχθῆ ἡ νύκτα καὶ ἡ αὐριανὴ ἥμερα. Εἰς ἐσᾶς μένει νὰ ἰσάσετε καὶ νὰ στολίσετε τὸν τόπο, ὁπού ἠμεῖς ἐλευθερώσαμε• καί, διὰ νὰ γίνη τοῦτο, πρέπει νὰ ἔχετε ὡς θεμέλια της πολιτείας τὴν ὁμόνοια, τὴν θρησκεία, τὴν καλλιέργεια τοῦ Θρόνου καὶ τὴν φρόνιμον ἐλευθερία. Τελειώνω τὸ λόγο μου. Ζήτω ὁ Βασιλεὺς μᾶς Ὄθων! Ζήτω οἱ σοφοὶ διδάσκαλοι! Ζήτω ἡ Ἑλληνικὴ Νεολαία!  orthodoxia-ellhnismos.com
***   Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης: Ο μάρτυρας του Χριστού, προστάτης του στρατού μας…

~  O Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης καταγόταν από τα Ευχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου. Στρατιωτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε για την γενναιότητά του και γρήγορα προήχθη στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αθλητής γενναιότατος ο Θεόδωρος, ήταν συγχρόνως και υπόδειγμα σεμνότητας όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Χριστιανό.
*  Όταν το 320 μ.Χ. ο Λικίνιος διέτριβε στη Νικομήδεια, άκουσε περί του Θεοδώρου ότι είναι Χριστιανός και βδελύσσεται τα είδωλα. Αμέσως απέστειλε στην Ηράκλεια ανώτερους αξιωματούχους, για να τον συνοδεύσουν με τιμή στη Νικομήδεια. Αλλά ο Θεόδωρος διεμήνυσε διά των ιδίων απεσταλμένων στον Λικίνιο, ότι για πολλούς λόγους η παρουσία του στην Ηράκλεια ήταν συμφέρουσα και τον προέτρεπε να μεταβεί εκεί. Αποδεχθείς την πρόταση ο Λικίνιος μετέβη στην Ηράκλεια, όπου τον προϋπάντησε με λαμπρότητα ο Θεόδωρος, προς τον οποίο ο Λικίνιος άπλωσε το χέρι, ελπίζοντας ότι διά του Θεοδώρου θα προσείλκυε τους Χριστιανούς στη θρησκεία των ειδώλων. Κάποια ημέρα, ενώπιον του λαού, ο Λικίνιος προέτρεψε τον Θεόδωρο να θυσιάσει στα είδωλα. Ο Θεόδωρος αρνήθηκε και ζήτησε να του δοθούν τα χρυσά και αργυρά αγαλματίδια των θεών, για να προσφέρει αυτά θυσία στον οίκο του ιδιωτικά και μετά να προσφέρει δημόσια τις θυσίες. Πράγματι, ο Θεόδωρος έλαβε τα αγαλματίδια τα οποία κομμάτιασε και μοίρασε τα χρυσά και αργυρά αυτών στους πτωχούς. Ο εκατόνταρχος Μαξέντιος είδε την κεφαλή της θεάς Αφροδίτης στα χέρια ενός πτωχού και κατέδωσε το γεγονός στον Λικίνιο, ο οποίος θεώρησε τον Θεόδωρο ως εμπαίκτη και καταφρονητή των ειδώλων. Για τον λόγο αυτό τον συνέλαβαν και αμέσως άρχισαν να τον υποβάλλουν σε πολυειδείς τιμωρίες. Τον κτυπούσαν, έκαιγαν και έγδερναν το σώμα του Μάρτυρος. Στην συνέχεια οι δήμιοι τον σταύρωσαν και διαπέρασαν τα πόδια, τα χέρια και τα κρυφά μέλη του διά περόνης, τόξευσαν το πρόσωπό του με τέτοιο τρόπο ώστε να εκχυθούν τα μάτια του και τον άφησαν επάνω στον σταυρό. Ο Λικίνιος, φοβούμενος την οργή του όχλου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν. Έτσι ο φόβος παρεχώρησε την θέση του στη χαρά και η λύπη και ο κόπος στην ανάπαυση. 

Το σεπτό σκήνωμά του μετετέθη, στις 8 Ιουνίου, από την Ηρακλεία στο προγονικό κτήμα του Αγίου, στα Ευχάιτα, κατά την επιθυμία του Αγίου την οποία εξέφρασε προ της εκτομής αυτού στον γραμματέα του Ούαρο. Η Εκκλησία μας εορτάζει στις 8 Ιουνίου την ανακομιδή των λειψάνων του.  saint.gr
***  Aνεξέλεγκτη η κατάσταση στην Λέσβο: Έσχισαν την ελληνική Σημαία στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης …
~  H κατάσταση στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου έχει ξεφύγει εντελώς και χτες αργά την νύχτα “άγνωστοι” επιτέθηκαν με μαύρες μπογιές στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης σχίζοντας την ελληνική Σημαία. 
Στόχος ήταν το πανό της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πού παρέμεινε αναρτημένο στην πρόσοψη του θεάτρου από την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό.  
Οι “άγνωστοι” έφτασαν στο σημείο να σκίσουν και την ελληνική Σημαία… Η αστυνομία ερευνά την επίθεση μέσω καμερών όπως αναφέρει το lesvospost.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχτές κατά την πορεία αντιεξουσιαστών κατέβηκε το πανό της παράταξης κοινότητας Μυτιλήνης Ελεύθεροι Πολίτες το οποίο είχε αναρτηθεί κι αυτό για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Παναγιώτης Τσακυρη έκανε το ακόλουθο σχόλιο σε κοινωνικό δίκτυο: «Διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση, μετά από τόσο αίμα που χύθηκε  για να μαλακώσει το χώμα που πατάμε, το ευχαριστώ κάποιων είναι να σκίσουν τη σημαία και να αμαυρώσουν το πιο υγιές κομμάτι του τόπου  , το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Τι σας έφταιξε μωρέ;  Σημεία των καιρών , σημάδια μιας Ελλάδας που παρακμάζει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΛΕΣΒΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ και ΤΙΜΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ  ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ  ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ όσο και να χτυπιέστε. Διότι ο λαός λέει πως ο,τι κάνεις στο γονιό σου θα το βρεις απ τα παιδιά σου.. ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙ  ΑΥΤΟΥΣ..  Η σημερινή κίνηση έχει ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που χλεύαζαν τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού,  όταν έβαλε την πρώτη μέρα  των καθηκόντων του μία καινούρια μεγάλη ελληνική σημαία  στο σύμβολο του πολιτισμού της Μυτιλήνης…. Η σιωπή τους τώρα, δηλώνει την ενοχή τους. Επειδή ό, τι πράττω και θα πράττω θα το κάνω  στο όνομα αυτού του συμβόλου μέχρι να παραδώσω την ψυχή μου,  θα τοποθετηθεί μία ακόμη μεγαλύτερη για να πάρετε μια γεύση για το  τί άλλο σας περιμένει ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ.  ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ  Παναγιώτης  Δημητρίου Τσακύρης.»
*** ΟΡΓΗ: Υπάρχει οδός “Ιστανμπούλ” στη Λάρνακα;

~   Θύελλα αντιδράσεων για την οδό «Ίσταμπουλ» στη Λάρνακα (ΦΩΤΟ)    
05.02.2020
Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια φωτογραφία από δρόμο στην Λάρνακα που φέρει το όνομα….«Ισταμπούλ»  αντί της ελληνικής ονομασίας «Κωνσταντινούπολη», που υπήρξε η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το μετέπειτα επονομαζόμενο Βυζάντιο.  Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης και διασταυρώνεται όπως φαίνεται στον χάρτη (Googgle maps) από την οδό Σελίμ που παραπέμπει στον  Σελίμ Β΄ που κατέλαβε τη Κύπρο, το 1571, σφάζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού.  Η κατάληψη της Κύπρου είχε ως σαν αποτέλεσμα να συνασπιστούν οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις, δηλαδή η Ισπανία, το κράτος του Πάπα, η Γερμανική Αυτοκρατορία, η Βενετία και η Μάλτα, και στη ναυμαχία της Ναυπάκτου να καταστρέψουν τον Τουρκικό στόλο. Παρ’ όλα αυτά οι Οθωμανοί κατάφεραν το 1574, μερικούς μήνες πριν το θάνατο του Σελίμ Β΄, να καταλάβουν την Τυνησία, την οποία ήλεγχαν οι Ισπανοί, και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στη Μεσόγειο. Πάντως αυτό που προκάλεσε κόμη περισσότερες αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι σε άλλες χώρες, όπως πχ τη Γαλλία, οι ΗΠΑ, ακόμη και στο Μαρόκο υπάρχουν δρόμοι που διατηρούν το ελληνικό όνομα της «Kωνσταντινούπολη», ενώ στην Κύπρο δεδομένης της ιστορικής παράδοσης έχει επιλεγεί το τουρκικό όνομα «Ίνσταμπουλ» Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από δρόμο στο Παρίσι.
*** Δασικοί χάρτες: “Παγωμένες” οι μεταβιβάσεις, οι κληρονομίες και οι πωλήσεις

Αιτήσεις εξαγοράς, αναγνώρισης και 
παραχωρητήρια τα μεγάλα «αγκάθια» στη Μεσσηνία                 


Οι αιτήσεις εξαγοράς, οι αιτήσεις αναγνώρισης και τα παραχωρητήρια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δασαρχείου Καλαμάτας σε σχέση με τους δασικούς χάρτες. Η εξέταση των αντιρρήσεων ούτως ή άλλως κινείται με αργούς ρυθμούς λόγω και του όγκου τους, αλλά ακόμα και όταν αυτές προχωρήσουν, αρκετά δικαιώματα θα πάρουν το δρόμο προς το Δασαρχείο για εξαγορές ή αναγνωρίσεις. Τα αιτήματα εξαγορών αυτή τη στιγμή στο Δασαρχείο αριθμούν τα 8.000, χωρίς ακόμα να έχουν κατατεθεί τα αντίστοιχα αιτήματα από τις αντιρρήσεις, ενώ τα αιτήματα για αναγνωρίσεις με το άρθρο 67 έχουν ξεπεράσει αυτή τη στιγμή τα 2.500 και συνεχώς αυξάνονται.  Αυτό, επίσης, που δεν έχει γίνει κατανοητό στον κόσμο είναι ότι ο δασικός χάρτης είναι ισχυρός μόνο για τα δάση και όχι για τους αγρούς. Εάν μια αγροτική έκταση «λογγώσει», επεμβαίνει το Δασαρχείο και η έκταση δεσμεύεται κι ας υπάρχει κυρωμένος χάρτης. Το μεγάλο, δε, ζήτημα απ’ όλα αυτά είναι πως όσο είναι χαρακτηρισμένα ΔΑ και εκκρεμούν όλες αυτές οι διαδικασίες, δεν μπορούν να γίνουν πράξεις, όπως μεταβιβάσεις, κληρονομιές και πωλήσεις. Τα ΔΑ στη Μεσσηνία είναι περίπου 100.000 στρέμματα.  Εξαγορά  Όπως αρχικά εξήγησε ο δασάρχης Καλαμάτας, Σπύρος Κατσίποδας, από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες είναι οι εξαγορές. Η γραφειοκρατία που έχει αυτή η διαδικασία είναι τεράστια. Από τη στιγμή της αίτησης από τον πολίτη μέχρι την τελική έγκριση μεσολαβούν 25 στάδια, τα οποία χρονικά δεν μπορούν να προσδιορισθούν απόλυτα και μπορεί να διαρκέσουν από μερικούς μήνες έως και χρόνια. Η ίδια διαδικασία πρέπει να τηρηθεί είτε πρόκειται για ελάχιστα τετραγωνικά είτε για εκατοντάδες στρέμματα.  Μετά την κατάθεση του αιτήματος εξαγοράς, ο φάκελος ελέγχεται αν η έκταση είναι στον ΟΣΔΕ ή εκτός. Για όση έκταση βρίσκεται εκτός ΟΣΔΕ, ακόμα κι αν πρόκειται για 1 τ.μ., τότε ο πολίτης πρέπει να καταθέσει οικονομοτεχνική μελέτη από δασολόγο ή γεωπόνο. Όταν δε ολοκληρωθούν τα επόμενα στάδια και εκδοθεί η απόφαση, ο πολίτης πρέπει να δηλώσει αν θα πληρώσει εφάπαξ ή σε δόσεις, καθώς προβλέπονται έως 100 δόσεις. Αν επιλέξει δόσεις, εκδίδεται η σχετική απόφαση και δημοσιεύεται. Μετά πρέπει να πάει να πληρώσει την πρώτη δόση, ώστε το Δασαρχείο να προχωρήσει σε πρωτόκολλο εγκατάστασης και να σταλεί στην Πάτρα για έγκριση. Μετά, κάθε μήνα ο πολίτης πρέπει να πληρώνει τη δόση, να καταθέτει το παραστατικό στο Δασαρχείο κι όταν τις ξεπληρώσει όλες, τότε εκδίδεται η τελική πράξη. Αυτά, βέβαια, όλα θα μπορούσαν να ολοκληρώνονται ηλεκτρονικά και να εξοικονομούνταν εργατοώρες και χρόνος και ταλαιπωρία πολιτών.  Αναγνώριση  Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι αιτήσεις αναγνώρισης με το άρθρο 67. Με λίγα λόγια, τα «δασωμένα χωράφια». Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 2.500 αιτήσεις και συνεχώς αυξάνονται. Κι αυτή η διαδικασία έχει αρκετή γραφειοκρατία. Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς εκτός του ότι πρέπει να καλλιεργείται (γεωργική καλλιέργεια) από το ’45, πρέπει να το βεβαιώσει σχετικά και η υπηρεσία.  Ο πολίτης που καταθέτει το αίτημα πρέπει να έχει τίτλους κυριότητας πριν από το 2004. Κι ένα μεγάλο ζήτημα είναι τι μορφής είναι η βλάστηση, δάσος ή δασικής. Αυτό θα το εξετάσει η επιτροπή δασολογίου.  Παραχωρητήρια  Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι δασικές εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί σε αγρότες, τα παραχωρητήρια. Αυτά στο χάρτη φαίνονται ως ΔΑ, δηλαδή καταπατημένα. Οι πολίτες με παραχωρητήρια καταθέτουν αίτημα για ταυτοποίηση του παραχωρητηρίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάται είναι να μην υπάρχει πλήρης αντιστοίχιση της έκτασης που εμφανίζεται στο παραχωρητήριο με τη σημερινή.  Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται κληρονόμοι για παραχωρητήριο που είχε, π.χ., ο παππούς τους, αλλά χωρίς να έχουν τίτλους. Και καθώς τα παλαιότερα χρόνια συνηθίζονταν να γίνονται και ανταλλαγές στα λόγια, υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις οικογενειών ή συγγενών που δηλώνουν την ίδια έκταση!  Τέλος, πολλά παραχωρητήρια δεν άλλαξαν από προσωρινά σε οριστικά και υπάρχει ζήτημα στην ταυτοποίησή τους. Της Βίκυς Βετουλάκη
*** Ολοκληρώθηκε η Ανάκριση για την υπεξαίρεση στο ΙΚΑ Καλαμάτας
~Ελεύθερη με περιοστικούς όρους η υπάλληλος που κατηγορείται
Η ανάκριση για την υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, με δύο υπαλλήλους να δίνουν εξηγήσεις στον ανακριτή Καλαμάτας. Η μία υπάλληλος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ η δεύτερη αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  Υπεξαίρεση   Η υπεξαίρεση των χρημάτων φαίνεται πως γινόταν για αρκετά χρόνια, τουλάχιστον από το 2008. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ένα τυχαίο γεγονός με ασφαλισμένο στις υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας.  Ο τρόπος που γινόταν η υπεξαίρεση των χρημάτων ήταν αρκετά έξυπνος και χωρίς να βλάπτεται ασφαλισμένος. Ειδικότερα, είχε να κάνει με την πληρωμή παροχών σε ασφαλισμένους. Όταν ένας ασφαλισμένος (επιλεγόταν συνήθως γνωστό ή συγγενικό πρόσωπο, εν αγνοία του) κατέθετε στο ΙΚΑ παραστατικά για να πληρωθεί για ιατρικές ή άλλες δαπάνες που είχε κάνει ή αναρρωτική άδεια κ.λπ., αυτά ναι μεν προωθούνταν κανονικά, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το ΙΚΑ, αλλά κάποια στιγμή αργότερα ανακυκλώνονταν.  Ζημιωμένο το ΙΚΑ  Η υπάλληλος που κατηγορείται επανακατέθετε τα ίδια παραστατικά για τον ίδιο ασθενή, μόνο που τη δεύτερη φορά δήλωνε το δικό της ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (i –bank) και έτσι οι δαπάνες – παροχές πληρώνονταν δύο φορές, μία στο δικαιούχο ασφαλισμένο και μία στην υπάλληλο. Χαμένο έτσι ήταν μόνο το ΙΚΑ. Με αυτό τον τρόπο δεν ήταν καθόλου εύκολο να εντοπισθεί η υπεξαίρεση, καθώς ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί ότι ασφαλισμένοι δεν έλαβαν τα χρήματά τους κι αυτό πιθανότατα, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί και περαιωθεί όλη η διαδικασία.  Η υπάλληλος που κατηγορείται φαίνεται να έχει παραδεχτεί ότι έχει υπεξαιρέσει ορισμένα χρήματα, όχι όμως μεγάλο ποσό.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
***  Απαξιωτικές οι τιμές ελαιολάδου και στη Μεσσηνία
Προβλήματα και με τα συστήματα ελέγχου σε ό,τι αφορά τη νοθεία

Σε απογοητευτικά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές παραγωγού στη χώρα μας, ενώ δε φαίνεται να υπάρχει και ενδιαφέρον για τις δημοπρασίες, σύμφωνα και με το τελευταίο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας agrotypos.gr. Σύμφωνα με αυτό, δύο δημοπρασίες έγιναν στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2020, η πρώτη ήταν άγονη και η δεύτερη έδωσε τιμή για έξτρα παρθένο στα 1,38 το κιλό τιμή ασύμφορη. Στη Σητεία το ΠΟΠ ελαιόλαδο έφτασε να δίνει τιμή στα 2,40 ευρώ, όταν πέρσι ξεπερνούσε τα 3 ευρώ.  Σε δημοπρασία στη Λακωνία, στις 3/1/2020, στα 2,50 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φετινής εσοδείας εξασφάλισε για τους παραγωγούς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας Λακωνίας, ενώ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κροκέων, για ελαιόλαδο από ελιές Καλαμών, εξασφάλισε σε άλλη δημοπρασία τιμή παραγωγού στα 1,83 ευρώ το κιλό.   Την ίδια στιγμή τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα στη Λακωνία αγοράζονται από τους παραγωγούς στα 2,10 – 2,30 ευρώ το κιλό, κατάσταση που αποτυπώνεται και στη Μεσσηνία.  Μελέτη για τη νοθεία – προβλήματα στα συστήματα ελέγχου  Από την άλλη πλευρά, το ελαιόλαδο λόγω της υψηλής οικονομικής αξίας του σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα διατρέχει υψηλό κίνδυνο να πέσει θύμα απάτης και νοθείας, αναφέρει σχετική μελέτη για την εφαρμογή των ελέγχων συμμόρφωσης στον τομέα του ελαιολάδου σε ολόκληρη την Ε.Ε., που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Όπως επισημαίνει η μελέτη, η Ε.Ε. έχει θεσπίσει ειδικούς κανονισμούς για να εξασφαλίσει ότι οι τακτικοί έλεγχοι συμμόρφωσης γίνονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο. Τα κράτη μέλη, όμως, είναι υπεύθυνα για την οργάνωση και την εκτέλεση αυτών των ελέγχων.  Η μελέτη επισημαίνει τα κενά και τα προβλήματα στο σύστημα ελέγχου. Μεταξύ αυτών, διαπίστωσε ότι το βασικό πρόβλημα αφορά στο συντονισμό μεταξύ πολλών εθνικών (και σε ορισμένες χώρες περιφερειακών ή τοπικών) αρμόδιων φορέων για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ελέγχων συμμόρφωσης. Ένα άλλο πρόβλημα που εντοπίστηκε στη μελέτη είναι η έλλειψη πόρων (έλλειψη χρηματοδότησης και προσωπικού) για τη διενέργεια ελέγχων.  Στοιχεία για την ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιολάδου  Η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιπροσωπεύοντας το 69% της παγκόσμιας παραγωγής. Στην Ε.Ε. υπάρχουν 9 κράτη μέλη παραγωγής: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος και Μάλτα. Διαθέτουν συνολικά περίπου 5 εκατομμύρια εκτάρια ελαιώνων, τα περισσότερα από τα οποία είναι αφιερωμένα στην παραγωγή ελαιολάδου. Η Ισπανία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής έκτασης της Ε.Ε. με ελαιώνες.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου στην Ε.Ε.: από το 2015/2016 έως το 2017/2018, κατά μέσο όρο, αντιπροσωπεύει το 63% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε. Τα τελευταία 3 χρόνια, η μέση παραγωγή στην Ισπανία ανήλθε σε 1,3 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Σχεδόν το σύνολο της παραγωγής λαμβάνεται σε τέσσερα κράτη μέλη: η Ισπανία (63%), η Ιταλία (17%), η Ελλάδα (14%) και η Πορτογαλία (5%) καλύπτουν από κοινού περίπου το 99% της παραγωγής στην Ε.Ε.
***   Ο καιρός στην Καλαμάτα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

~  Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.  Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%  Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/
***   Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών ο Μεσσήνιος Γ. Χαλβατσιώτης
~  Ταμίας η επίσης Μεσσήνια Μαρία Γαζούλη
Ο Μεσσήνιος επίκουρος καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, εξελέγη χθες ομόφωνα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κατά τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Ε. Ευσταθόπουλος, που είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος και είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μελών ΔΕΠ όλων των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων της χώρας. Στη θέση του ταμία εξελέγη ομόφωνα η Μεσσήνια αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας Μαρία Γαζούλη.  Να σημειωθεί πως στις πρόσφατες εκλογές συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία πάνω από το 90% των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αριθμούν γύρω στα 450.   Επίσης, ο κ. Χαλβατσιώτης ορίσθηκε εκπρόσωπος των Ελλήνων Παθολόγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (Union Européenne des Médecins Spécialistes, European Union of Medical Specialists συντ:UEMS) που εδρεύει τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί περίπου 1,4 εκατομμύρια γιατρούς στην Ευρώπη. Ο ορισμός του έγινε από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, δρα Α. Εξαδάκτυλο, εφόσον ο κ. Χαλβατσιώτης είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. και στη θέση του εκπροσώπου για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος και είναι εκλέκτορας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.   Οι εθνικές ιατρικές εταιρείες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκείνοι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, είναι πλήρη μέλη της UEMS, και αποστέλλουν τους εθνικούς τους αντιπροσώπους στο κυβερνών συμβούλιο. Πενήντα ιατρικές ειδικότητες εκπροσωπούνται στην UEMS, η οποία προωθεί τα υψηλά πρότυπα ιατρικής εκπαίδευσης, πρακτικής και φροντίδας υγείας. Τέλος, είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση της μοριοδότησης για τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, που ολοκληρώνεται μέσω των Ιατρικών Συνεδρίων. 
***  Περικλής Μαντάς: Αίσιο τέλος στα αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας
~Αίσιο τέλος έχουν οι προσπάθειες για την κάλυψη των κενών θέσεων και την ενίσχυση των δικαστηρίων της Τριφυλίας, και ειδικότερα του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνοι).
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ενέκρινε την απόσπαση ενός ειρηνοδίκη από το Ειρηνοδικείο Ακράτας στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας, ενώ ομαλοποιείται η διαδικασία για την κάλυψη της οργανικής θέσης γραμματέως στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους. Για το θέμα αυτό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές αποχές των μελών του από τα ακροατήρια των δικαστηρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, με στόχο να αναδειχθούν οι σημαντικές αυτές ελλείψεις σε δικαστές και δικαστικούς γραμματείς, οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στους μηχανισμούς απόδοσης της Δικαιοσύνης στην περιοχή. Επίσης για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, προέβη σε διάφορες ενέργειες, αφενός, καταθέτοντας σχετική αναφορά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και, αφετέρου, δρομολογώντας συναντήσεις μεταξύ του ιδίου, των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και με τον ίδιο τον υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα. Έτσι, με βάση τα δεδομένα αυτά, αναμένεται να υπάρξει σταδιακή εξομάλυνση στη λειτουργία των δικαστηρίων της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας, να υποστηριχθεί έμπρακτα η ανάγκη για ταχύτητα στην απόδοση της Δικαιοσύνης, καθώς και να αντιμετωπιστεί δραστικά ο κίνδυνος κλεισίματος των δικαστηρίων λόγω συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών.
***   ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ: Μήνυμα αντίσταση στους Έλληνες όπου γης… (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

~ Οι Έλληνες ενωμένοι μια γροθιά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Με ψυχραιμία, πλάνο και πάνω από όλα αποφασιστικότητα στις κρίσιμες στιγμές!  
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



***  Κώστας Βουτσάς: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Αττικόν»
Kostas_Voutsas
~
Ο αγαπημένος ηθοποιός εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική -Για κρίσιμες ώρες κάνουν λόγο οι θεράποντες γιατροί του  Τις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του περνάει ο Κώστας Βουτσάς και η οικογένεια του. Ο δημοφιλής και πολύ αγαπημένος ηθοποιός εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική
του νοσοκομείου Αττικόν με τους θεράποντες ιατρούς του να λένε πως οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.  Ο Κώστας Βουτσάς εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή (07/02) μετά από συγκοπτικό επεισόδιο και λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο 88χρονος ηθοποιός εισήχθη αρχικά στη Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου, ωστόσο στη διάρκεια τη νύχτας κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
του νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Βουτσάς μέχρι και την περασμένη Κυριακή εμφανιζόταν στο θέατρο Broadway καθώς συμμετέχει στην παιδική θεατρική παράσταση «Σταχτοπούτα» του Σαρλ Περό. Μάλιστα πρόσφατα είχε γιορτάσει τα γενέλθιά του και σε μια ξεχωριστή ανάρτηση που είχε κάνει έγραψε: «Είμαι παρά κάτι 90 ετών και θα είμαστε μαζί εξαιτίας της αγάπης σας μέχρι τα 110». Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε την ίδια λοίμωξη και πριν από δυο μήνες, ενώ η Αλίκη Κατσαβού είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία: «Το να μεγαλώνεις σε ένα σπίτι με ένα παιδί δεν είναι πάντα εύκολο».  


Ο ηθοποιός παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 με την Αλίκη Κατσαβού και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον. Ο 88χρονος ηθοποιός, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα βίωσε την απώλεια της πρώην συζύγου του, Ερρικας Μπρόγιερ.


***  9η Φεβρουαρίου: «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»
Σήμερα (09/02) γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας». Η 9η Φεβρουαρίου είναι παράλληλα ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2017
, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, όλη η εξερχόμενη αλληλογραφία του Υπουργείου Εξωτερικών προς τις εδρεύουσες στην Ελλάδα πρεσβείες και του διεθνείς οργανισμούς θα είναι γραμμένη στα ελληνικά, για την περίοδο 9 έως15 Φεβρουαρίου. Τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επίσης, είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως μειονοτική γλώσσα στην Αλβανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Τουρκία. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε στο YouTube μια καμπάνια υπό τον τίτλο «Did you know you speak Greek?» (Γνωρίζατε ότι μιλάτε Eλληνικά;)  Το πρωτογενές υλικό απέστειλαν τα Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας που λειτουργούν στις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές.  Το πρωτογενές υλικό απέστειλαν τα Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας που λειτουργούν στις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές.
***  Έτσι θα είναι το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης…Απίστευτα κτήρια πρότυπα σε όλη την Ευρώπη – Βίντεο Φωτογραφίες
~  Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τις πρώτες εικόνες, τα πρώτα σχέδια για το Νοσοκομείο της Σπάρτης μαζί και με τα άλλα δυο Νοσοκομεία που θα δημιουργήσει με το πρόγραμμα “Πρωτοβουλία για την Υγεία”   Στην εκδήλωση παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στα κτήρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα προλόγισε ο πρόεδρος Ανδρέας Δρακόπουλος και ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών Γιάννης Ζερβάκης. Την παρουσίαση των κτιριακών συγκροτημάτων και για τα τρία Νοσοκομεία πραγματοποίησε ο Διεθνούς φήμης Αρχιτέκτονας Renzo Piano ο οποίος τόνισε τις λεπτομέρειες των Νοσοκομείων τα οποία θα είναι στην ίδια περίπου φιλοσοφία και μορφή. Ο Αρχιτέκτονας Renzo Piano δίνει έμφαση στο Φως καθώς τα Νοσοκομεία θα έχουν ως κύριο συστατικό το γυαλί για να μπορεί το φως να περνάει στο εσωτερικό δίνοντας στον ασθενή την αίσθηση της ψυχολογικής ανακούφισης όπως επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο ο οποίος θα είναι με μεγάλες δεντροστοιχίες.  Όπως ο ίδιος ο Renzo Piano τόνισε πως τα τρια αυτά Νοσοκομεία (Θεσσαλονίκη – Κομοτηνή – Σπάρτη) θα είναι κτιριακά πρότυπα για όλη την Ευρώπη. Η Σπάρτη και η Λακωνία ευγνωμονεί το Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος για την μεγάλη Δωρεά για το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης Ιωάννης Παυλάκος   Δείτε το Βίντεο της παρουσίασης και φωτογραφικό υλικό


***   Νέα πρόκληση των ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ – Υπουργός επανέφερε ταμπέλα με τον όρο “Μακεδονία” – Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι Σκοπιανοί…
~   Σε μια προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο αυτό πινακίδα με το όνομα ( Μακεδονία”).  Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.
Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας. Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.  “Πρόκειται για παραβίαση του συντάγματος” Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας. «Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία (των Πρεσπών) δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM, το οποίο κατηγόρησε ακόμη την ηγεσία του VMRO-DPMNE ως υπεύθυνη για το όλο θέμα. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κληθείς σήμερα να σχολιάσει την ενέργεια της υπουργού του κόμματός του, αρνήθηκε να λάβει θέση, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής για το όλο θέμα που ανέκυψε.  Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.  Στα Σκόπια  θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις 12 Απριλίου.  newsit
 ***  Συνεχίζουν να προκαλούν οι Σκοπιανοί: Αποκαλούν τα κρασιά τους «Μακεδονικά» και φέτος…
Έλληνας οινοπαραγωγός καταγγέλλει την παρουσία κρασιών των ΣΚοπίων ως «μακεδονικά» στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης οίνου «PROWEIN 2020» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.  
Ως «μακεδονικά» συνεχίζουν να εμφανίζονται διάφορα κρασιά των Σκοπίων, όπως καταγγέλλει Έλληνας οινοπαραγωγός, εν όψει της διεθνούς έκθεσης οίνου «PROWEIN 2020» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Μεταξύ άλλων, ο Φεδερίκο Λαζαρίδης, σε επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, καταγγέλλει την «ασύστολη καπηλεία του όρου “Macedonian wines” από τη γειτονική χώρα». Αφίσα Σκοπίων σε διεθνή έκθεση οίνου
Αφίσα Σκοπίων σε διεθνή έκθεση οίνου
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνή έκθεση οίνου «PROWEIN» θα διεξαχθεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου του 2020, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται μάλιστα, για τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού παγκοσμίως, προσελκύοντας χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες.   «Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της έκθεσης “PROWEIN 2020” γίνεται ορθά αναφορά στους οίνους των Σκοπίων ως “Association Wines of North Macedonia”. Ωστόσο ταυτόχρονα προβάλλονται εκδηλώσεις, όπου γίνεται αναφορά για “Macedonian Wines“, “Macedonian Big Reds” (τίτλος Masterclass) και “Meet us at the Macedonian booth”». Αφίσα Σκοπίων σε διεθνή έκθεση οίνου
Αφίσα Σκοπίων σε διεθνή έκθεση οίνου
 Και καταλήγει: «Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια έντονη σύγχυση στο ξένο καταναλωτικό κοινό ως προς την πραγματική προέλευση του προϊόντος, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μονίμως στην δυσάρεστη θέση να διευκρινίζουμε ότι το ΠΓΕ Μακεδονία, αφορά ελληνικά και μόνο κρασιά που παράγονται στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας, όπως και ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία». Ωστόσο, η γειτονική χώρα, σε αρκετές εμπορικές εκθέσεις του εξωτερικού, παρουσιάζει τα προϊόντα της ως «μακεδονικά», γεγονός το οποίο έχει επανειλημμένως προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας.  pentapostagma
***  Σύγκριση: η αντίληψη της Γιάννας Αγγελοπούλου και της κυβέρνησης για το 1821, και η αντίληψη των αγωνιστών…

~ Η αντίληψη της Γιάννας Αγγελοπούλου και της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται με το σήμα που επέλεξε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
 Η αντίληψη των αγωνιστών. Τα αποσπάσματα τα βρήκαμε όλα μαζί εδώ.  Η σύγκριση δική σας:——–«Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστι μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας…Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)  «Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος…Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν…». (Αλέξανδρος Υψηλάντης) «…Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού» (Γρηγόριος – Δικαίος Παπαφλέσσας) «Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς ούλα είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…». (Στρατηγός Μακρυγιάννης) «…Ως Χριστιανός ορθόδοξος και υιός της ημετέρας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ορκίζομαι …να διαμείνω πιστός εις την Θρησκείαν μου και εις την Πατρίδα μου. Ορκίζομαι να χύσω και αυτήν την υστέρα ρανίδα του αίματός μου υπέρ της Θρησκείας και της Πατρίδος μου. Να χύσω το αίμα μου, ίνα νικήσω τους εχθρούς της Θρησκείας μου ή να αποθάνω ως Μάρτυς δια τον Ιησούν Χριστόν…». (Ο όρκος των Ιερολοχιτών) «Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…» «Ως μία βροχή έπεσεν εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί μας και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση…». (Θ. Κολοκοτρώνης) «…Η τυραγνία των Τούρκων – την δοκιμάσαμε τόσα χρόνια – δεν υποφέρονταν πλέον. Και δι’ αυτήνη την τυραγνία, οπού δεν ορίζαμεν ούτε βιόν ούτε τιμή ούτε ζωή (ξέραμεν κι’ ότ’ ήμασταν ολίγοι και χωρίς τα’ αναγκαία του πολέμου) αποφασίσαμεν να σηκώσομεν άρματα εναντίον της τυραγνίας. Είτε θάνατος είτε λευτεριά». (Ιω. Μακρυγιάννης ) « Ο Έφορος της Ελλάδος Θεός ενέπνευσεν εις τα καρδίας των εχθρών μας άκραν δειλίαν και φόβον. Ελπίζω δε εντός ολίγου, με την βοήθειαν του Τιμίου Σταυρού και των θεοπειθών της πατρίδος ευχών, να σας χαροποιήσω…». (Ανδρέας Μιαούλης) «Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο. Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε…Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην Τουρκική Ναυαρχίδα…Οι Τούρκοι ήταν τόσοι ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως…Εις το όνομα του Κυρίου φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα. Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…». (Κωνσταντίνος Κανάρης) «Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς…Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. – Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλληκάρια…Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του».  (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) «Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν». «…Κι’ αν είμαστε ολίγοι…παρηγοριώμαστε μ’ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν, κι΄όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν…». «…Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι’ αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι’ όλοι μαζί και να μη λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί….». (Ιω. Μακρυγιάννης) «Το Ελληνικόν Έθνος, αφ’ ού υπέκυψεν εις τον βάρβαρον και σκληρότατον ζυγόν της Οθωμανικής τυραννίας, υστερήθη όχι μόνον την ελευθερίαν του, αλλά και παν είδος μαθήσεως…και ήτον ενδεχόμενον να εκλείψη διόλου από το Έθνος η Ελληνική γλώσσα, εάν δεν την διέσωζεν η Εκκλησία προς ήν οφείλεται και κατά τούτο ευγνωμοσύνη». (Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός) «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους, όταν μάλιστα κηρύττεται από ποιμένας φίλους της αληθείας και της δικαιοσύνης» (Αδ. Κοραής) «…Τούτο παρακαλώ να τους παραγγείλετε να πράττωσιν εις το εξής, παριστάνοντες εις αυτούς, ότι πολεμούν όχι μόνον υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως».  (Αδ, Κοραής προς Γ.Κουντουριώτην, 1824)  «…Μόνη η δικαιοσύνη φέρει την ελευθερίαν, την δύναμιν και την ασφάλειαν. Όπλα χωρίς δικαιωσύνην, γίνονται όπλα ληστών, ζώντων εις καθημερινόν κίνδυνον να στερηθώσι την δύναμιν από άλλους ληστάς, ή και να κολασθώσιν ως λησταί από νόμιμον εξουσίαν. Η ανδρεία χωρίς την δικαιοσύνην είναι ευτελές προτέρημα, η δικαιοσύνη, αν εφυλάσσετο από όλους, ουδέ χρείαν όλως είχε της ανδρείας. Και αυτή του Θεού η παντοδυναμία ήθελ’ είσθε χωρίς όφελος διά τους ανθρώπους, αν δεν ήτον ενωμένη με την άπειρον δικαιοσύνην του…». (Αδ, Κοραής προς Οδυσσέα Ανδρούτσον, 1824)  «…Αχ, διά τους οικτιρμούς του Θεού, ο οποίος είναι όλος αγάπη, διά το όνομα της Πατρίδος, η οποία είναι όλη αρετή, ας καθαρίσωμεν την ψυχήν μας, και εις αυτήν την ώραν του κινδύνου, από τον ρύπον της διχονοίας, ας θάψωμεν εις τον τάφον της λησμονησίας τα άγρια και ανόητα πάθη μας, ας πλύνωμεν τας μεμολυσμένας καρδίας εις το ιερόν λουτρόν της αγάπης, ο πατριωτισμός ας λαμπρύνη, εις το εξής τον θολωμένον νουν μας, η ειλικρίνεια ας βασιλεύση εις την καρδίαν μας, η αγάπη κα η σύμπνοια ας προπορεύωνται, ως νεφέλη πυρός, όλων των βουλών μας και όλων των έργων μας».  (Σπ. Τρικούπης)  «Κι’ όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Ναρθή ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυό μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει, αν η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι. Ότι σ΄αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού». (Ιω. Μακρυγιάννης) «Είναι καιρός…να κρημνίσωμεν από τα νέφη την Ημισέληνον διά να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ού πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν και ούτω να εκδικήσωμεν την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιναπό την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν»; (Αλ. Υψηλάντης) «…Η ημέρα εκείνη, την οποίαν επιθυμούσαν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε και ο Νυμφίος έρχεται…Έφθασεν ο καιρός διά να λάμψη πάλιν ο Σταυρός και να λάβη πάλιν η Ελλάς, η δυστυχής Πατρίς μας, την ελευθερίαν της…». «Ό, τι και αν εκάμαμεν, είτε εγώ, είτε οι συνάδελφοί μου, είτε ως εταίροι, είτε ως αγωνισταί, ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Προνοίας, και ουδέν ηθέλομεν πράξει άνευ της εμπνεύσεως ταύτης». (Άνθιμος Γαζής) *** «ΙΔΟΥ ο Θεός μεθ’ ημών, ος επάταξεν έθνη πολλά και απέκτεινε βασιλείς κραταιούς. Ο Παντοκράτωρ Θεός δεν μας αφήνει εις την διάκρισιν του εχθρού. Αλλά είναι σύμμαχός μας, καθώς πολλάκις το είδομεν και άμποτε εις το εξής διά της δυνάμεως του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και διά της ενεργείας και γενναιότητός σας να αφανισθή ο εχθρός εξ ολοκλήρου…». (Π. Μαυρομιχάλης προς τον Θ. Κολοκοτρώνη) *** «ΧΩΡΙΣ αρετή και θρησκεία δεν σχηματίζεται κοινωνία, ούτε βασίλειον». (Στρατηγός Μακρυγιάννης)  *** «Ο Θεός είναι μετά της Ελλάδος και υπέρ της Ελλάδος και αύτη σωθήσεται. Επί ταύτης της πεποιθήσεως αντλώ πάσας μου τας δυνάμεις και πάντας τους πόρους». (Ι. Καποδίστριας) «Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρεις λέξεις: Θρησκεία, Ελευθερία, Πατρίς». (Παλαιών Πατρών Γερμανός) «Εγώ, η φαμίλια μου, τα’ άρματά μου, ό,τι έχω είναι για την Ελλάδα». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) antibaro.gr                           Υστερόγραφο : ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!  ... Ντροπή τους στο σήμα προβολής γιατί  κι΄ ένας Σταυρός για να δηλώση την Ορθοδοξία μας ; Γιατί ;;; Γιατί , ντρέπεστε να δηλώνεται την Οροδοξία μας ;;; 
***


~** Αθλητική ενημέρωση :

~   Γεραπετρίτης: Θα εντάξουμε στην έννομη τάξη όλες τις προτάσεις της UEFA – Το ποδόσφαιρο χρειάζεται επανεκκίνηση…
~  «Θέλουμε τα πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι ευρύτερης αποδοχής» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας για τα ονόματα όπως του Νικολαΐδη, που έχουν ακουστεί πως θα στηρίξουν την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου… 
Για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την UEFA, που έχει σαν στόχο την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κ. Γεραπετρίτης είπε μεταξύ άλλων:  «Υπάρχουν πάρα πολλές προσδοκίες για το πώς θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με την UEFA, στο υψηλότερο επίπεδο, ώστε να υπογραφεί ένα συνυποσχετικό μεταξύ της κυβέρνησης και της UEFA. Κατά τρόπο ώστε η UEFA να παρέχει τεχνογνωσία, με συγκεκριμένες προτάσεις, που θα αφορούν όλους τους πυλώνες του ποδοσφαίρου. Δηλαδή τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, το κομμάτι της βίας, τη χειραγώγησης των αγώνων. Όλα τα κομμάτια που είναι σημαντικά, συμπεριλαμβανομένης και της διαιτησίας.  Η κυβέρνηση θα δεσμευτεί μέσω του συνυποσχετικού ότι θα εντάξει μέσα στην ελληνική έννομη τάξη όλες τις προτάσεις της UEFA και επιπλέον θα υπάρχει εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες η κύρωση που θα επιβάλλεται θα είναι η αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαι χαρούμενος που η UEFA διέκρινε ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο ισχυρή πολιτική βούληση εκ μέρους μιας κυβέρνησης, αλλά και σοβαρότητα στα πράγματα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο διολισθαίνει σοβαρά, έχει περιέλθει σε μια σχετική ανυποληψία. Τα οικονομικά του μεγέθη είναι χαμηλά, οι αθλητικές επιδόσεις επίσης είναι στην κατιούσα.  Νομίζω ότι εκείνο που χρειάζεται είναι μία επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου έτσι ώστε να καταστεί από ένα περιορισμένο οπαδικό θέαμα σε ένα ευρύτερο αθλητικό και κοινωνικό προϊόν. Να σταματήσει ο μισαλλόδοξος λόγος και η βία, η οποία εκπορεύεται εν πολλοίς και από τα διοικητικά κέντρα των ομάδων.  Να υπάρχει μία ακέραιη και αμερόληπτη διαιτησία, η οποία όμως θα είναι ανεξάρτητη και εν τέλει να υπάρχουν οι θεσμοί εκείνοι που δεν θα εξαρτώνται από τα πρόσωπα. Να είναι τέτοιας έντασης θεσμοί, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως αντίβαρα σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να διατρήσει το σύστημα και να χειραγωγήσει το ποδοσφαιρικό προϊόν». Για τα ονόματα του Νικολαΐδη, του Κατσουράνη, του Καραγκούνη, του Χαριστεα και του Μπασινα που έχουν ακουστεί για την επόμενη μέρα, τόνισε: «Θα ήταν ευχής έργον τα πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι ευρύτερης αποδοχής και να έχουν έναν προσανατολισμό, ο οποίος θα είναι περισσότερο επιχειρηματικός και λιγότερο ποδοσφαιρικός.  Δηλαδή να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε το ποδόσφαιρο και στη γνήσια επιχειρηματική του διάσταση. Διότι όταν το ποδόσφαιρο πηγαίνει καλά, πηγαίνει για όλες τις ομάδες αλλά και για την κοινωνία. Σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Νομίζω απηχούν μια ευρύτερη συναίνεση και αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας. Μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και υποδείγματα για τις νεότερες γενιές. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο νομίζω ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν στις ποδοσφαιρικές ζυμώσεις που θα υπάρξουν την επόμενη μέρα» Για τη συνάντηση με αξιωματούχους της FIFA τις επόμενες μέρες, είπε: «Θα πάω εγώ στην έδρα της FIFA για να μεταφέρω την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έχουμε εδώ τον πρόεδρο Ινφαντίνο για ανάλογες διεργασίες και για την υπογραφή ενδεχομένως του συμφωνητικού για περαιτέρω τεχνική βοήθεια. Εκείνο που θέλω να ελπίζω είναι ότι θα επιδειχθεί σύνεση εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων στον χώρο του ποδοσφαίρου, ώστε να μην πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία».  protothema.gr
***  ΧΘΕΣ ,..Σάββατο 08/02/2020  για το Ελληνικό ποδόσφαιρο  Super League   23η  αγωνιστική   :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ   0-0 .- ^
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964  - ΑΕ. ΛΑΡΙΣΑ  0-0  .- ^
Κυριακή 09/02/2020 :
Αστέρας Τρίπολης - Άρις Θα/νίκης  1-1  .- ^ { 3΄ Βελέζ ,  26΄Φερνάντες }.-^
Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός Πειραιώς  0-1 .- ^ {90+1 ΄Χασάν }.- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΟΦΗ  4-0 .- ^ {50΄ πεν. , 60΄Ακμπο ,  66΄Λάμπρου , 83΄Αουγκούστο  }.-^
ΑΕΚ Αθηνών - Παναθηναϊκός  1-0 .- ^   {9΄  Αραούχο , } .- ^
Παναιτωλικός - Βόλος Ν.Π.Σ.

*** Σήμερα Σάββατο  για την  U19  στην Super League στο ποδόσφαιρο 23η αγωνιστική  : 
Πανιώνιος - Ξάνθη   2-0  .-^
Αστέρας Τρίπολης - Άρις Θεσ/νίκης 1-1 .- ^
Κυριακή 09/02/2020 , για την U19  στην Super League στο ποδόσφαιρο  : 
ΑΕΚ Αθηνών - Παναθηναϊκός  2-4 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΟΦΗ  5-2 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Ολυμπιακός Πειραιώς  0-1 .- ^
Λαμία1964 - ΑΕ. Λάρισα  3-0 .- ^
Παναιτωλικός - Βόλος Ν.Π.Σ.  1-3 .- ^

***  Για την Super League 2  στο ελληνικό ποδόσφαιρο 16η αγωνιστική 
07/02/2020 : ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΟΣ- ΑΟ.ΚΕΡΚΥΡΑ  4-0 .- ^
Κυριακή 09/02/2020 :
Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΡΤΑΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  3-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   4-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΣΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-6 .- ^
Δευτέρα  10/02/2020 :
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

*** Για την Football League στο ποδόσφαιρο για την 19η αγωνιστική :
Σάββατο 08-02-2020 :
Ιωνικός Νίκαιας - Νίκη Βόλου  2-0  .- ^{69΄ Βλαχομήτρος , 87΄ Κρητικός }.-^
Τρίκαλα 1963 - Ένωση Πανασπρωπυργιακός 1-0 .- ^{ 67΄Ντιάγκο Πέλεζ Σίλβα }.-^
Κυριακή 09/02/2020 :
Διαγόρας Ρόδου - ΓΑΣ Ιαλυσος  3-1 .- ^ {33΄ Κονέ ,50΄, 79΄Μπουρλάκης , 66΄ Μπαρμπαρούσης }.-
Α.Σ. Θεσπρωτός - Α.Ο. Καβάλας  1-0 .- ^{90+2΄ Κόλλας }.-
Ολυμπιακός Βόλου - Καλαμάτα  2-1 .- ^ { 4΄Τσιάρας , 90+1 ΄Τσιάρας , 31΄Μπουσμπίμπα }.-
Ο.Φ. Ιεράπετρας - Π.Ο. Τρίγλιας  3-0 .- ^{14΄Σκόντρας , 29΄Μινάς , 56΄Κατσικοκέρης }.-
Α.Ο. Αιγάλεω - Βέροια  1-0 .- ^ {90+3΄ Τσιλιγκίρης }.-

 *** Για την Super League στο γυναικείο ποδόσφαιρο Κυριακή 09-02-2020 
Ατρόμητος Αθηνών  -Άρις Θεσ/νίκης  1-1 .- ^
Ελπίδες Καρδίτσας - ΑΕ. Λάρισσα  0-0  .- ^
ΟΦ Ιεράπετρας - Αγροτικός Αστέρας  3-1 .- ^
Οδυσσέας Γλυφάδας - Αβάντες Χαλκίδας  3-1 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Γιάννινα  6-0 .- ^
Μεσσολόγγι - Α.Ο. Τρίκαλα 2011

*** Αποτελέσματα Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο στους Ομίλους :
1ος όμιλος
Άρης Αβάτου-Δόξα Θεολόγου 1-0 (Σάββατο 18/1-14:00)
Πανσερραϊκός-Ορφέας Ξάνθης 5-2
Απόλλων Παραλιμνίου-Νέστος Χρυσούπολης 1-1
Κεραυνός Πέρνης-Αετός Ορφανού 1-5
Κιλκισιακός-Ηρακλής Ζυγού 2-1
Ένωση Αλεξανδρούπολης-Δόξα Κάτω Καμήλας 0-0
Ρεπό: Πανδραμαϊκός
2ος όμιλος – 20η αγωνιστική
Νίκη Αγκαθιάς-ΑΟ Σειρήνα 3-0 α.α
ΠΑΣ Φλώρινα-Θερμαϊκός 1-1
ΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αστραπή Μεσοποταμίας 5-1
Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Άρης Παλαιοχωρίου 3-0 α.α
Αλμωπός Αριδαίας-Θύελλα Σαρακηνών 2-0
Μακεδονικός-Εδεσσαϊκός 1-0
ΠΟ Νέας Καλλικράτειας-Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας 0-0
Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας
3ος όμιλος
ΑΕ Καρίτσας-ΑΣ Μετέωρα 0-0
ΑΠΟ Αταλάντη-Διγενής Νεοχωρίου 3-0
Διαγόρας Στεφανοβικείου-Ατρόμητος Παλαμά 0-0
ΑΟ Ποταμιάς-Θησέας Αγριάς 0-2
Δίας Δίου-Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-0
ΑΟ Σελλάνων-Ηρακλής Λάρισας 1-0
ΓΣ Αλμυρού-Πιερικός 1-1
4ος όμιλος
ΑΕ Λευκίμμης-Αναγέννηση Άρτας 0-1 (14:00)
ΑΕ Μεσολογγίου-Αστέρας Ιτέας 3-0 α.α
Σούλι Παραμυθιάς-Ναυπακτιακός Αστέρας 3-2
Απόλλων Ευπαλίου-Τηλυκράτης Λευκάδας 1-1
Θιναλιακός-ΑΕ Ποντίων Κοζάνης 0-1
ΑΟ Ανατολής-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 1-1
Μακεδονικός Φούφα-ΠΑΣ Πρέβεζα 4-1
5ος όμιλος
Πανθηραϊκός-Άγιοι Ανάργυροι 2-0 (12:00)
Άνω Μερά-Θύελλα Καμαρίου 0-2 (14:00)
Κηφισιά-Ηλυσιακός 2-0
Φωστήρας-Κερατσίνι 5-0
Ερμής Κορυδαλλού-Καλλιθέα 0-1
Εθνικός-Άγιος Ιερόθεος 1-2
Ακράτητος-ΑΕ Μοσχάτου 2-1
6ος όμιλος
Ρόδος-ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου 1-0 (14:00)
Κόρινθος ’06-Αήττητος Σπάτων 0-6
ΑΟ Υπάτου-Μαρκό 0-1
Θύελλα Ραφήνας-ΑΕΚ Τρίπολης 2-0
Παναρκαδικός-Παλληνιακός 3-0
Αιολικός-Νέα Αρτάκη 1-0
Ρεπό: Αχαρναϊκός
7ος όμιλος
Αστέρας Βλαχιώτη-ΠΣ “Η Σπάρτη” 2-0
Διαγόρας Βραχνεΐκων-Ολυμπιακός Ζαχάρως 2-0
ΠΑΟ Βάρδας-Ναύπλιο 2017 4-1
ΑΟ Τσιλιβή-Ερμιονίδα 2-1
ΑΟ Διαβολιτσίου-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1-1
Παναργειακός-Πανηλειακός 0-1
Θύελλα Πατρών-Πανγυθεατικός 1-1
8ος όμιλος – 17η αγωνιστική
Ηρόδοτος-Ατσαλένιος 0-0
Πανακρωτηριακός-Γιούχτας 2-1
Πόρος-Ρεθυμνιακός 1-0
Επισκοπή-ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 1-1
Ρεπό: Άγιος Νικόλαος
*** Στο  Ελληνικό μπάσκετ  σήμερα Σάββατο στην Α2 ΄ ανδρών για την  18η αγωνιστική  :
Χαρίλαος Τρικούπης - Α.Σ. Διαγόρας Δρυοπιδέων 95-72 .- ^
Γ.Σ. Δάφνη Δαφνίου - Α.Σ. Καρδίτσας  82-78 .- ^
Αμύντας - Απόλλων Πάτρας  71-73 .- ^
Α.Ε. Ψυχικού - Σαακ Ανατολία 75-68 .- ^
Α.Ο. Παγκράτι - Κόροιβος Αμαλιάδας  98-80 .- ^
Οιοκάς Ναυπλίου - Ελευθερούπολη  78-81 .- ^
Α.Ο. Τρίτων - Α.Ο. Αγρινίου  54-68 .- ^
15-02-2020 : ΑΣ. Φιλίππου Βέροιας - Ολυμπιακός Πειραιώς

***   Στο Ελληνικό μπάσκετ Α1΄ Γυναικών για την 16η αγωνιστική :
Σάββατο 08/02/2020  : Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου - Κρόνος Αγίου Δημητρίου 83-78 .- ^
Κυριακή 09/02/2020  :
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Νίκη Λευκάδας  65-70 .- ^
Α.Ο. Δάφνη Αγίου Δημητρίου - ΠΑΣ Γιάννινα   69-55 .- ^
ΚΑΟ Μελισσίων - Ολυμπιακός Πειραιώς 59-83 .- ^
Παναθηναϊκός Α. - Εσπερίδες Καλλιθέας  73-60 .- ^
Ο.Α. Χανίων - Α.Ο. Σπόρτινγκ  75-83 .- ^

***  Στο Ελληνικό βόλεϊ Α1΄ Ανδρών  σήμερα Σάββατο 08/02/2020 12η αγωνιστική  :
Παμβοχαϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας  3-2 σετ .- ^ {19-25, 25-23 , 18-25 ,27-25 , 15-8 }.-^
Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 σετ .-^ {25-14, 25-18, 25-19 }.-^
Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  0-3 σετ .- ^ {21-25, 20-25, 11-25 }.-^
Κυριακή 09/02/2020 :
Α.Ο. Κιφησιάςρακλής Θεσ/νίκης 2015  3-1 σετ .- ^{19-25 , 25-22 , 25-20 , 25-22  }.- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Φοίνικας Σύρου  2-0  σετ .-  { 25-21 , 25-12 , 20-19 }.- 

*** Για την Α1΄ στο γυναικείο βόλεϊ Σήμερα Σάββατο  08/02/2020 για την 15η αγωνιστική  :
 ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Ολυμπιακός Πειραιώς 1-3  σετ.- ^{23-25, 15-25, 29-27 ,25-27 }.-^
Α.Ο  Ηλυσιακός - Γ.Σ. Ηλιούπολης 3-0 σετ .- ^{ 25-21 , 25-23 , 25-21  }.-^
ΑΟΝ Παναξιακός -Α.Ο. Θήρας 1-3 σετ .- ^{21-25, 22-25 ,25-22 ,11-25  }.- ^
ΑΣΠ Θέτις - Α.Ο. Μαρκόπουλο 3-1 σετ .-^ {25-21 , 20-25 , 25-15 , 25-23  }.-^
ΑΟΦ Πορφύρας - Άρις Θεσ/νίκης  2-3 σετ .-^ {26-14 , 12-25 , 19-25 , 25-12 , 13-15   }.-^
Παναθηναϊκός - Αίας Ευόσμου  3-0 σετ .- ^{25-19 ,25-20 ,25-12 }.-^

***  Για την ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α1΄ Ανδρών  σήμερα Σάββατο 08/02/2020  15η αγωνιστική  :
04/02/2020 : ΑΕΚ Αθηνών - Αεροπόρος  29-20  .- ^
ΑΣ. ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΣΕ Δούκας  26-24 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Φίλιππος Βέροιας  39-16 .- ^
Άρις Νίκαιας - Διομήδης Άργους  25-32 .- ^
Κυριακή 09/02/2020 :
Φέακας Κέρκυρας - Ιωνικός ΝΦ. 19-17 .- ^
Αεσχ Πυλαίας - Γ.Σ. Δράμα 86  25-29 .- ^

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  σ/κ  08, 09/02/2020 :
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ :
Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα (8/2) σε Α’, Α1 και Β’ Τοπική Μεσσηνίας έχουν ως εξής: Α’ Μεσσηνίας – 18η αγωνιστική                                                                         Πανθουριακός-Εράνη Φιλιατρών 3-1                                                                                  Τσικλητήρας Πύλου-ΑΟ Μεθώνης 0-1                                                                               Απόλλων Καλαμάτας-ΑΟ Κυπαρισσίας 2-1                                                                         Αποτελέσματα Κυριακής : 
Ολυμπιακός Ανάληψης-ΑΕ Αβίας 3-1
ΠΑΟ Καλού Νερού-Ακρίτας Κορώνης 0-0
ΑΕ Μάνης-Ανδρούσα 7-1
Εθνικός Μελιγαλά-Πάμισος Μεσσήνης 0-2
Τέλλος Άγρας-ΑΟ Σπερχογείας 1-0                                                                                 Επόμενη αγωνιστική
Εράνη Φιλιατρών-ΑΟ Μεθώνης
ΑΕ Αβίας-Πανθουριακός
Ακρίτας Κορώνης-Τσικλητήρας Πύλου
ΑΟ Κυπαρισσίας-Ολυμπιακός Ανάληψης
Ανδρουσα-ΠΑΟ Καλού Νερού
Πάμισος Μεσσήνης-Απόλλων Καλαμάτας
Τέλλος Άγρας-ΑΕ Μάνης
ΑΟ Σπερχογείας-Εθνικός Μελιγαλά                                        
Α1 Μεσσηνίας – 17η αγωνιστική                                                                                          Ηρακλής Κυπαρισσίας-Ηρακλής Καλαμάτας 1-2
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Παπαφλέσσας Χώρας 3-0
ΑΕΚ Καλαμάτας-Αστέρας Αρφαρών 5-1                                                                               Αποτελέσματα Κυριακής 
Χανδριναϊκός-Νέος Άρις 1-2
Πανιώνιος Καλαμάτας-Δώριο 0-1
Θύελλα Χαρακοπιού-Απόλλων Πεταλιδίου 0-2
ΑΟ Φυτειάς-Ομόνοια (18:30)                                                                                              Επόμενη αγωνιστική
ΑΟ Φυτειάς-Χανδριναϊκός
Νέος Άρις-Πανιώνιος Καλαμάτας
Ομόνοια-Θύελλα Χαρακοπιού
Δώριο-ΑΕΚ Καλαμάτας
Απόλλων Πεταλιδίου-Ολυμπιακός Καλαμάτας
Αστέρας Αρφαρών-Ηρακλής Κυπαρισσίας
Παπαφλέσσας Χώρας-Ηρακλής Καλαμάτας     
Β’ Μεσσηνίας – 14η αγωνιστική
Μεσσηνιακός – ΑΠΣ Άρις 2-2
Διαγόρας Κοπανακίου – ΠΑΟΚ 3-0
Πανευαϊκός – Ατρόμητος Πλατύ 3-4
Νίκη Πλάτης – Ερμής Καλαμάτας 0-2
ΠΑΟ Καλλιθέας – Μιλτιάδης 4-0
ΑΟ Φαραί – Αναγέννηση Παραλίας (18:30)                                                                      
** * Για την Γ΄ Εθνική Κυριακή 09-02-2020 :                                                                         Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ   1-1 .- ^ 
Κ12 Μεσσηνίας- Κ12 Λακωνίας 2-0
Κ12 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Στάθης Βανικιώτης): Π. Βαρελάς, Σέφα, Σεντεμέντες, Περ. Μωραγιάννης, Παπαδόπουλος, Σταθόπουλος, Σπ. Βαρελάς, Σταυρόπουλος, Νικ. Παντελόπουλος (αρχική εντεκάδα), Γιαμαρέλος, Ιωαννίδης, Κ. Παντελόπουλος, Τόλιας, Βουτέλης. Στον πάγκο ήταν ο Π. Μωραγιάννης.            Κ12 ΛΑΚΩΝΙΑΣ (Νίκος Γκουβούσης): Κουτσοβίτης, Κουτράκης, Ρούσσος, Ντούσο, Δρούσιας, Πρίμπας, Λάμπρου, Ζαμπίνος, Μανιάτης (αρχική εντεκάδα), Χριστοφιλάκος, Ζερβάκος, Παπαμακάριος, Κούτουλας, Μοσχοβίτης

Κ14 Μεσσηνίας- Κ14 Λακωνίας 3-2  
Κ14 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Στάθης Βανικιώτης): Καπράλος, Περαματζής, Δρούγας, Μπούρας, Καραχούντρης, Τσάνε, Θεοφιλόπουλος, Φλαριώτης, Κύρκο, Χριστόπουλος, Κλεφτόγιαννης (αρχική ενδεκάδα), Παπαδόπουλος, Σαούτης, Μπούνας, Αβντίου. Στον πάγκο ήταν οι Γιακουμής Αραπάκης και Χόχολης.            Κ14 ΛΑΚΩΝΙΑΣ (Νίκος Γκουβούσης): Μιχαλαριάς, Κουλογεργίου, Πετράκος, Κυριαζάκος, Καπασούρης, Μεγρής, Βίγκλιαρης, Μαρίνης, Ζούγρο, Σκουλαρίκος, Μηνόγιαννης (αρχική ενδεκάδα), Αλεξίου, Στρατής, Ανδριανός, Κασάρχος, Αγγελόπουλος, Αγαθιάς
***  Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου σε Α2 Ανδρών και Γυναικών:
Α2 ΑΝΔΡΩΝ (Α’ Όμιλος) – 14η αγωνιστική
Γ.Ε. Ηρακλείου – Α.Ο. Αιγιαλέων 0-3 (19-25, 17-25, 21-25)
Α.Ε.Π. Ολυμπιάς – Α.Σ. Πανερυθραϊκός 0-3 (23-25, 14-25, 25-27)
Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας – Α.Ε. Αρμενίων 1-3 (17-25, 15-25, 29-27, 18-25)
Α.Σ. Κέρκης – Α.Ο. Καλαμάτα 80 3-2 (25-17, 15-25, 25-14, 22-25, 15-10)
Γ.Σ. Πανιώνιος – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 0-3
Ρεπό ο Α.Ο. Νέοι Βύρωνος.
Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Α’ Όμιλος) – 14η αγωνιστική
Απόλλων Καλαμάτας – Α.Θ.Λ.Ε.Σ. Ηρακλείου 3-0 (25-17, 25-16, 25-17)
Ο.Φ.Α. Απολλώνιος – Α.Ε. Αγ. Παρασκευής 3-0 (25-09, 25-18, 25-19)
Α.Ε. Αμπελοκήπων – Γ.Σ. Μεσσηνιακός 3-0 (25-23, 25-14, 25-23)
Γ.Σ. Πετρούπολης – Γ.Σ.Κ. Ηρακλής 3-0 (25-20, 25-16, 25-22)
Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης – Ένωση Βύρωνα 3-0 (25-12, 25-15, 25-18)
9/2/2020, 18.00: Γ.Ε. Ηρακλείου – Γ.Α.Σ. Μεσσαράς

~*  ~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
 33.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/01/27-2020.html   .-
34 .- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/01/28-2020.html   .-
35.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29 Ιανουαρίου  2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/01/29-2020.html   .-
36.- ΑΓΙΟΣ   ΚΟΣΜΑΣ   Ο  ΑΙΤΩΛΟΣ  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ  : Αρφαρά  Ενημερώσεις  ..  Γνώσεις - Αναγνώσεις   29-01-2020 .  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   .- 
37.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Πέμπτη 30 Ιανουαρίου  2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/30-2020.html   .- 
38.-  .-  Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  παρασκευή  31 -Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-  
39.-   ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ    Παρασκευή 31 Ιανουαρίου  2020   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Το  Α-..και το Ω ..! :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .- 
~

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  01 Φεβρουαρίου  2020  .-~   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/01-2020.html  .-   
2.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 02  Φεβρουαρίου 2020    : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/02-2020.html   .- 
3.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  02 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2.html  4.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .  Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
 5.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/04-2020.html  .- 
6.- ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2)  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020  . :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/arfara-news-2-2-04-2020.html   . 
7.-  Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020   : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/05-2020.html   .- 
8.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/06-2020.html    .- 
9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 :   https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/07-2020.html   .- 
10.-.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 : https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  
11.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020 .- ~ Στο Άγιο Όρος   :    https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/09-2020.html  .-                               12.-  

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου