Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 14-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~
                Φωτογραφίες Αγία Παρασκευή  στο Άνω  Αρφαρά 


~**  14 Απριλίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Αριστάρχου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

~  Τη μνήμη  από τους εβδομήντα Αποστόλους τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.   Ήταν και οι τρεις από τους έβδομηκοντά Αποστόλους και αφοσιωμένοι συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου.
Για τον Απόστολο Αρίσταρχο αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων ότι ήταν Μακεδόνας καταγόμενος από τη Θεσσαλονίκη και κατά πάσα πιθανότητα Ιουδαίος. Επίσης, για τον Αρίσταρχο, ο Απόστολος Παύλος αναφέρει στην προς Κολασσαεΐς (δ’ 10) επιστολή του σαν συναιχμάλωτό του στη Ρώμη, καθώς και στην προς Φιλήμονα (στ’ 24) σαν συνεργάτη του.  Για τον Πούδη κάνει λόγο στη Β’ προς Τιμόθεον (δ’ 22) επιστολή του, από την οποία καταλαβαίνουμε ότι ο Απόστολος Πούδης ήταν από αυτούς που συνεργάστηκαν υπέρ του Ευαγγελίου στη Ρώμη. Τον Τρόφιμο έφερε στην χριστιανική πίστη ο Απόστολος Παύλος, όταν πήγε στην Έφεσο. Από τότε, τον ακολούθησε στα Ιεροσόλυμα, αλλά και στη Ρώμη, για να συνεργασθεί και να κακοπάθει μαζί με το διδάσκαλο του. Στόν Τρόφιμο αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος στη Β’ προς Τιμόθεον (δ’ 20) επιστολή του. Στο φοβερό διωγμό του Νέρωνα (54 – 68 μ.Χ.) και οι τρεις αυτοί συνεργάτες του Παύλου αξιώθηκαν να μαρτυρήσουν με θάνατο δι’ αποκεφαλισμού.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Χορείαν την τρίπλοκον, των Αποστόλων Χριστού, συμφώνως τιμήσωμεν, ως ποταμούς λογικούς, της θείας χρηστότητας, Πούδην συν Αριστάρχω, και Τροφίμω τω θείω λόγοις θεογνωσίας, καταρδεύσαντας κόσμον. Αυτών Χριστέ μεσιτείαις πάντας οικτείρησον.  
~**   Οταν η Θεία Αγάπη αγγίζει την ψυχή

~   Γέροντος Σωφρονίου   Ναι, προσεύχομαι, ώστε το Πνεύμα το Άγιο να μην παύσει ποτέ να ενισχύει την πίστη σου, να βαθαίνει την αγάπη σου προς τον , ο οποίος είναι το κύριο θεμέλιο όλης της ζωής του κόσμου αυτού.  Οι άφρονες σοφοί του αιώνα μας, που θεωρούν τον εαυτό τους «σοφό», νομίζοντας ότι γνωρίζουν τα πάντα και κατά κάποιον τρόπο θα φέρουν τη μακαριότητα στους ανθρώπους πάνω στη γη, στην πραγματικότητα «ηγάπησαν μάλλον το σκότος ή το φως». Μη βλέποντας κάποιος τον περιορισμό του, την αυτοκαταδίκη του σε θάνατο, μοιάζει με κτήνος. Μη αναγνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος δεν περιορίζεται στα όρια της πρόσκαιρης ζωής επάνω στη γη, μόνο στην ορατή και αισθητή διάστασή του, μη συνειδητοποιώντας την επικείμενη έξοδο στη θαυμαστή αιωνιότητα που μας αποκαλύπτεται με τον Χριστό, βρίσκεται κατ’ ουσίαν σε βαθύ σκοτάδι άγνοιας για το τί είναι ο Άνθρωπος.
Από την άποψη αυτή η εποχή μας βρίσκεται σε τέτοια οπισθοδρομική κατάπτωση, σε χιλιετίες παγανισμού και λατρείας της σάρκας και των παθών, πράγμα στο οποίο είναι φρικτό να σταθεί η ψυχή. Βλέποντας τους ανθρώπους στο καταχθόνιο αυτό σκοτάδι, ο Γέροντας επί δεκαετίες προσευχόταν γι’ αυτούς με ασυγκράτητη ορμή αγάπης προς τον άνθρωπο. Όταν η Θεία Αγάπη αγγίζει την ψυχή, τότε αυτή θεωρεί με ανέκφραστο τρόμο την Αγιότητα του Θεού, του Χριστού, και φλέγεται από τον πόθο να δει τους πάντες μέσα στο φως αυτής της Αγάπης. Της είναι βέβαια φοβερό να σκεφθεί ότι η ενότητα αυτή με τον Θεό μπορεί κάποτε να διασπασθεί, και εξαιτίας του φόβου αυτού για τον εαυτό της η ψυχή φοβάται και για τους άλλους.  Ο ιερός φόβος της ψυχής έγκειται στο ότι γνωρίζει τα όριά της στην επίγεια εμπειρία, και έτσι, όταν η αιωνιότητα ανοίγεται μπροστά της με τέτοια δύναμη, η ψυχή αποκάμνει από την απειρότητα του Θεού, από κάποια «έκπληξη» η οποία δεν περιγράφεται με τίποτε, και από την ανικανότητα να πιστεύσει ότι αυτό είναι αληθινή πραγματικότητα. Έτσι και οι Απόστολοι στο όρος των Ελαιών «ιδόντες Αυτόν προσεκύνησαν Αυτώ, οι δε εδίστασαν». Ο δισταγμός σε τέτοιες στιγμές είναι φυσικός για τον φτωχό, μικρό άνθρωπο. Να γιατί όλοι, όσοι πιστεύουν στον Χριστό, πρέπει να βρουν στον εαυτό τους εκείνη την ιερή «μωρία», χωρίς την οποία είναι αδύνατο να αποφασίσουν να υπερπηδήσουν την άβυσσο που μας χωρίζει από την αιωνιότητα.  Γέροντος Σωφρονίου «Γράμματα στη Ρωσία»
~**   Ο καμηλιέρης και ο περαστικός

~   Μια παλιά ιστορία λέει ότι, τον περασμένο αιώνα ένας  έμπορος ξεκίνησε για το Κάϊρο, με σκοπό να επισκεφτεί έναν ξακουστό σοφό γέροντα…  Τελικά, συναντήθηκε με τον σοφό γέροντα, αφού χρειάστηκε να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, διασχίζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της ερήμου…
Ξαφνιάστηκε όμως όταν είδε ότι ο γέροντας ζούσε σε μία σκηνή, με μοναδικά έπιπλα ένα στρώμα πάνω στήν άμμο, ένα σοφρά, δύο σκαμνιά και πολλά βιβλία.  Γύρισε τότε προς τον σοφό γέροντα και γεμάτος απορία τον ρώτησε:  -Πού είναι τα έπιπλά σου;  Ο γέροντας κοίταξε τον καμηλιέρη και του απάντησε με μία ερώτηση:  -Τα δικά σου που είναι;  -Μα εγώ δεν έχω, είμαι περαστικός…  -Και εγώ περαστικός είμαι!  Οι περισσότεροι ζουν λες και θα μείνουν για πάντα εδώ…  Ξέχασαν ότι:  «οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν» (Προς Εβραιους 13, 14)  =Γιατί δεν έχουμε εδώ μόνιμη πόλη, αλλά επιζητούμε τη μελλοντική.  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ!!!!!!  Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!!!!!!  Η παρούσα ζωή είναι απλώς ένα πέρασμα, δοκιμασία πίστεως και αγάπης στον αληθινό Θεό…
  ~**  Προσευχή του Αγίου Όρους για τον κόσμο

~  Ο νούς μας, ενωμένος με τον Θεό θα στραφεί και θα περιτριγυρίσει μέσα στα νοσοκομεία, όπου άλλοι χαροπαλεύουν, άλλοι υποφέρουν, σε ανθρώπους που πιέζονται και στερούνται ακόμα και τα αναγκαία τώρα με την οικονομική κρίση.  Η προσευχή στο  είναι για όλους. Γνωρίζουμε όλοι και ειδικότερα όσοι έχουν επισκεφθεί το Άγιον Όρος, ότι η αθωνική πολιτεία είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, που βρίσκεται πραγματικά μακρυά από τον «κόσμο»…
εκτός του κόσμου, μακράν του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα, ολόκληρη η αγιορειτική μοναστική κοινότητα, εδώ και χίλια τριακόσια χρόνια, από τότε που υπάρχει, εύχεται και προσεύχεται συνεχώς υπέρ όλου του κόσμου, υπέρ του σύμπαντος κόσμου. Μακρυά λοιπόν από τον κόσμο, εκτός του κόσμου, αλλά ευχόμενοι οι πατέρες, νύχτα και μέρα, θα λέγαμε, συνεχώς υπέρ του σύμπαντος κόσμου.  Άγιον Όρος και κόσμος… αυτές οι αντιφατικές σε πρώτη ακρόαση έννοιες, νομίζω ότι δεν είναι και τόσο αντιφατικές. Άλλωστε εμείς εδώ στα Μοναστήρια και τις Σκήτες, μπορεί μεγάλο μέρος της ημέρας να το αναλώνουμε μέσα στα διακονήματα και τα εργόχειρα, τα οποία πολλές φορές είναι κουραστικά και χρονοβόρα, όμως όταν θα βρεθούμε μέσα στον ναό, είτε στο Καθολικό της μονής είτε στο Κυριακό της σκήτης, είτε στο παρεκκλήσι εδώ του ησυχαστηρίου μας, θα απομακρυνθούμε από όλες αυτές τις μέριμνες των διακονημάτων και των εργοχείρων, που έχουμε τις καθημερινές, και θα βρεθούμε ενώπιος ενωπίω με τον Θεό, και μέσα απ᾿ αυτό τον διάλογο με τον Θεό, δεν θα ξεχάσουμε οπωσδήποτε και τον κόσμο.  Θα προσευχηθούμε για όλους, μέσα στις πολύωρες αγρυπνίες που έχουμε. Ο νούς μας, ενωμένος με τον Θεό θα στραφεί και θα περιτριγυρίσει μέσα στα νοσοκομεία, όπου άλλοι χαροπαλεύουν, άλλοι υποφέρουν, σε ανθρώπους που πιέζονται και στερούνται ακόμα και τα αναγκαία τώρα με την οικονομική κρίση, στους άνεργους, σε οικογένειες που κάποιο μέλος τους είναι μπλεγμένο με τα ναρκωτικά, σε ζευγάρια που το διαζύγιο κτυπάει απειλητικά την πόρτα του σπιτικού τους, στα τόσα προβλήματα που έχει ο κόσμος και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι.  Όλους θα τους πάρουμε στην προσευχή μας, στο κομποσχοίνι μας, στην αγία προσκομιδή, και τους δικούς μας, τους γνωστούς αλλά και τους αγνώστους. Ο νούς μας θα τρέξει στον κόσμο, αλλά πάντα μέσα απ᾿ αυτήν την προοπτική που σας είπα.  Απόσπασμα από το βιβλίο του μοναχού Παταπίου Καυσοκαλυβίτου, Άγιον Όρος. «Βηματίζοντας στον τόπο και την ιστορία του, Άγιον Όρος 2011»
***   H Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην I. Μητρόπολη Μεσσηνίας 
Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Στην Ακολουθία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλαμάτας,  χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος,  πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.
Ο κ. κ.  Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελεί στήριγμα και σκέπη στη ζωή όλων.

***  Σαν σήμερα η ΗΡΩΙΚΗ Μάχη του Λεβιδίου στην Αρκαδία…

Αποφασιστική μάχη για την ανύψωση του ηθικού των επαναστατημένων Ελλήνων, που δόθηκε στις 14 Απριλίου 1821 στο Λεβίδι, ένα χωριό που είναι χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου, 25 χιλιόμετρα βόρεια της Τρίπολης.  Στις αρχές Απριλίου του 1821 είχε σχεδόν επικρατήσει το στρατηγικό σχέδιο του Κολοκοτρώνη, που στόχευε στην κατάληψη της Τριπολιτσάς, του διοικητικού κέντρου του Οθωμανικού Μωριά. Γι’ αυτό, γύρω από την Τριπολιτσά είχαν αρχίσει να δημιουργούνται ελληνικά στρατόπεδα, για να την αποκόψουν από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και να καταστήσουν ευκολότερη την άλωσή της. Όμως, με τη θέα των Τούρκων οι στρατολογημένοι Έλληνες το έβαζαν στα πόδια, χωρίς να ρίξουν ούτε μία τουφεκιά, με αποτέλεσμα ένα μετά το άλλο τα στρατόπεδα να διαλύονται. Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και ραγιαδισμού είχαν κάνει πολλούς Έλληνες να σκύβουν το κεφάλι, όταν έβλεπαν Τούρκο και να υπομένουν μοιρολατρικά τον αυταρχισμό του. Άλλωστε, όσοι είχαν σηκώσει ανάστημα κατά του δυνάστη συχνά το πλήρωναν με το κεφάλι τους.  Στο Λεβίδι, όμως, όταν ακούσθηκε ότι φθάνει τουρκικός στρατός από την Τριπολιτσά κανείς δεν έφυγε. Ήταν το πρώτο στρατόπεδο που δεν διαλύθηκε στο άκουσμα της είδησης ότι 3.000 πεζοί και ιππείς έχουν εκστρατεύσει εναντίον τους. Το στρατόπεδο του Λεβιδίου είχε συσταθεί από τους Καλαβρυτινούς και τους ντόπιους οπλαρχηγούς Παναγιώτη Αρβάλη και Γεώργιο Μπηλίδα. Ήδη από τις 12 Απριλίου το στρατόπεδο είχε ενισχυθεί με τους οπλαρχηγούς Σωτήριο Χαραλάμπη, Σωτήριο Θεοχαρόπουλο, Νικόλαο Σολιώτη και Αναγνώστη Στριφτόμπολα. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν από την Τριπολιτσά με κατεύθυνση το Λεβίδι το βράδυ της 13ης Απριλίου.  Μόλις πληροφορήθηκαν την επικείμενη άφιξη του τουρκικού στρατού συγκεντρώθηκαν στο σπίτι, όπου διέμενε ο καλαβρυτινός Σωτήρης Χαραλάμπης και αποφάσισαν κατά πρώτο να ζητήσουν βοήθεια από τα γειτονικά στρατόπεδα της Αλωνίσταινας και του Κακουρίου και κατά δεύτερο να πιάσουν τις εισόδους του Λεβιδίου, ώστε να εμποδίσουν τους Τούρκους να εισέλθουν στο χωριό. Ο Σωτήρης Χαραλάμπης ταμπουρώθηκε σε μια ράχη κοντά στο Λεβίδι, ενώ πιο κάτω βρέθηκε ο Αναγνώστης Στριφτόμπολας.
Τις πρωινές ώρες της 14ης Απριλίου, όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι το τουρκικό ιππικό πλησιάζει το Λεβίδι, πολλοί άνδρες πανικοβλήθηκαν. Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, παρά τις προσπάθειες των οπλαρχηγών να τους συγκρατήσουν και κατέφυγαν στο βουνό. Τότε ο Στριφτόμπολας με 70 άνδρες αποφάσισε να δώσει τη μάχη μέσα στο χωριό. Οι Τούρκοι όρμησαν με άγριες διαθέσεις κατά των οχυρωμένων Ελλήνων, αλλά αντιμετώπισαν τη σθεναρή αντίστασή τους. Χαρακτηριστικοί είναι οι στίχοι του λαϊκού ποιητή Παναγιώτη Κάλα ή Τσοπανάκου (1789-1825) «… στο Βαλτέτσι στο Λεβίδι / πέφτει αλύπητο λεπίδι…»  Πραγματική μάχη δόθηκε έξω από το σπίτι που βρισκόταν ο Στριφτόμπολας. Εκεί έπεσαν οι περισσότεροι Τούρκοι, αλλά και ο ηρωικός οπλαρχηγός από τα Καλάβρυτα. Εν τω μεταξύ, είχαν αρχίσει να καταφθάνουν οι ενισχύσεις από τα διπλανά στρατόπεδα υπό τους Δημήτριο Πλαπούτα, Ηλία Τσαλαφατίνο, Νικόλαο Πετμεζά, Σταύρο Δημητρακόπουλο και Ασημάκη Σκαλτσά. Τότε, οι αμυνόμενοι βγήκαν από τα σπίτια και όρμησαν κατά των Τούρκων, που πανικόβλητοι εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης, αφήνοντας πίσω τους πολλούς νεκρούς.  Η νίκη των Ελλήνων στο Λεβίδι αποτέλεσε το σημαντικότερο ως τότε γεγονός του Αγώνα. Οι ραγιάδες έβλεπαν πλέον ότι οι Τούρκοι δεν ήταν ανίκητοι!  sansimera.gr
~** Τ α  σημερινά μας βίντεο :
~* K .Βελόπουλος EΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Leaders 11/03/2019 : 
https://youtu.be/9bU1oSRGEE4  .- 
~* Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ 11/04/2019  : 
https://youtu.be/zXGy83DgM9o .- 

***   Στην Καλαμάτα την Τετάρτη ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος 
Ένας «ήρωας της ζωής» , και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη  Νέα Δημοκρατία , ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος,  θα βρίσκεται την ερχόμενη Τετάρτη 17 Απριλίου  Καλαμάτα. Στις 17:30 θα βρεθεί στο Πνευματικό Κέντρο για να τον γνωρίσουμε, να τον ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί του για το αύριο της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια .   Κ. Γαζ.  

***  Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο «Κ» της Καθημερινής 
Στο εξώφυλλο του περιοδικού «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής , εμφανίζεται σήμερα ο «δικός» μας φημισμένος σε διεθνή επίπεδο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό «Κ» αναφέρει : «Είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας βαρύτονος. Ο Δημήτρης Πλατανιάς λίγο πριν το ένα και μοναδικό του ρεσιτάλ στην Εθνική Λυρική Σκηνή μιλάει αποκλειστικά στο «Κ» για το πώς έφτασε στην κορυφή, για τα εμπόδια που τον έκαναν πιο δυνατό και δηλώνει ότι δεν θέλει να γεράσει πάνω στη σκηνή. Στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.»  Κ. Γαζ. 

***  Τον Βασίλη Παπαθεοδοσίου ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Νίκας στη Μεσσηνία! 
 Καλωσορίζουμε στην «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» τον Βασίλη Παπαθεοδοσίου, με τον οποίο συμπληρώνεται ο συνδυασμός της νίκης στη Μεσσηνία.
Είναι σίγουρο ότι οι γνώσεις και η εμπειρία του Βασίλη Παπαθεοδοσίου ως φαρμακοποιού αλλά και εν ενεργεία Αντιδημάρχου Τριφυλίας, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αλλαγή που θέλουμε να επιτύχουμε τόσο στην Μεσσηνία όσο και στην Πελοπόννησο.
 Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα.
 Παναγιώτης Ε. Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας
υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

***     Μπουγάδα τα αυτοκίνητα 
Η χαρά των πλυντηρίων αυτοκινήτων η χθεσινή. Όλα τα αυτοκίνητα, πλην όσων βρίσκονταν σε γκαράζ και πυλωτές, δεν μπορούσες να τα αναγνωρίσεις από τη σκόνη που είχαν επάνω τους, από τη νυχτερινή λασποβροχή.
Κάποιοι, πρωί πρωί, είχαν πάρει τα λάστιχα και προσπαθούσαν να τα καθαρίσουν έστω και λίγο. Πάντως, μην βιαστείτε να τους κάνετε κανονική μπουγάδα γιατί το φαινόμενο της σκόνης μάλλον δεν τελείωσε.    Β.Β. 

***  Αστυνομική επιχείρηση με 32 συλλήψεις στη Μεσσηνία 
Για ναρκωτικά, καταδικαστικές αποφάσεις και άλλα αδικήματα 
 Πάνω από 30 άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ολοήμερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν όμως και στους 5 νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 666 άτομα, εκ των οποίων 497 ήταν Έλληνες και 169  αλλοδαποί, καθώς και σε 505 οχήματα.
Επιπλέον, συνολικά προσήχθησαν 92 άτομα, από τα οποία 54 ήταν Έλληνες και 38 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 71 άτομα.
 Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 32 άτομα και αναλυτικά:
  • Έξι άτομα, για ναρκωτικά και ειδικότερα: Σε κήπο σπιτιού στην Ανάληψη 29χρονης Ρομά, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 8 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 3- 17 εκατοστά, φυτεμένα σε γλάστρες. Στην κατοχή 28χρονου στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα 0,2 γραμμ. χασίς, στην Κορώνη στο σπίτι 54χρονου βρέθηκαν 2 συσκευασίες με 9,6 γραμμ. χασίς. Στην κατοχή 39χρονου στο Ασπρόχωμα βρέθηκαν 1,2 γραμμ. χασίς,  ενώ 21χρονος στη Θουρία συνελήφθη γιατί κατείχε 0,8 γραμμ. χασίς και 24χρονος στην Καλαμάτα με 2,7 γραμμ. χασίς.
  • Τέσσερις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τρεις Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα και συγκεκριμένα, ένας 32χρονος Ρομά για καταδικαστική απόφαση που αφορούσε εμπρησμό και ενδοοικογενειακή βία και ένας 37χρονος και ένας 60χρονος για αποφάσεις που αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ.
  • Ένας 42χρονος Ρομά στο Ασπρόχωμα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 600 γραμμ. καπνού και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Έξι Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας Έλληνας, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Έντεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, βεβαιώθηκαν συνολικά 249 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 4 παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   «KALAMATA OLIVE OIL AWARDS»: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου 
Με την επιστημονική επιμέλεια του ΕΛΓΟ Δήμητρα
  Με την επιστημονική επιμέλεια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, διεξήχθη προχθές και ολοκληρώθηκε χθες (12-13 Απριλίου), στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Καλαμάτα, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου «KALAMATA OLIVE OIL AWARDS», στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριάντα ελαιόλαδα απ’ όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωστών ήταν η Έφη Χριστοπούλου, ενώ για πρώτη φορά υπήρχε γευσιγνώστης και από το εξωτερικό. Πρόκειται για την γευσιγνώστρια κα Monika Solinska. Όλα τα μέλη του πάνελ ήταν γευσιγνώστες που συμμετέχουν σε διαπιστευμένα πάνελ στην Ελλάδα.
 Η απονομή των βραβείων έγινε χθες το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort (αίθουσα «μανιτάρι»). Πρώτο βραβείο κέρδισε το ελαιόλαδο "Κύκλωπας" από την Αλεξανδρούπολη, το δεύτερο με την ονομασία ENCARDIA από την Λακωνία και το τρίτο βραβείο κέρδισε το ελαιόλαδο MALVA, επίσης από τη Λακωνία.
Παράλληλα με την απονομή υπήρξε και τιμητική βράβευση προσωπικοτήτων που έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου (Αντώνης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Μανιατάκης και Ματούλα Κουβάτσου) καθώς και εκδήλωση food pairing από την ομάδα OLIVERSE. Τον διαγωνισμό στήριξε ως χορηγός η εταιρεία ελαιουργικών μηχανημάτων POLAT.   Α.Π.   

***
***   Οι εκλογές του Μαΐου φέρνουν τον Τσίπρα στην Καλαμάτα 
Την προσεχή Πέμπτη στο «κλειστό» της Παραλίας
 Στην Καλαμάτα θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, 18 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του κόμματος, στις 7.00 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας (Δημοτικό Στάδιο). Σημείο αναφοράς του θα είναι οι επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και οι "μάχες" στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Αισιόδοξος για την πορεία της «Προοδευτικής Συμμαχίας» εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ηχηρό μήνυμα» που έστειλαν οι προοδευτικοί πολίτες και υποστήριξε ότι «η πρώτη συγκέντρωση στο Γαλάτσι ήταν μόνο η αρχή».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες στο Γαλάτσι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης. Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία, Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με κινητοποίηση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και της νεολαίας, των στελεχών και των βουλευτών μας».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, όχι μόνο παροτρύνει τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν για να πάρει η Προοδευτική Συμμαχία «σάρκα και οστά», αλλά παράλληλα θέλει και να δημιουργηθούν «τοπικές οργανώσεις» ανά τη χώρα.
Όπως είπε στην Κεντρική Επιτροπή: «Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Και στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέρα από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».
Όπως έχει τονίσει πολλάκις το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ «επιθυμεί να γίνει ξανά ο καταλύτης των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων στη χώρας. Χωρίς ηγεμονισμούς να γίνει ο κορμός ενός πλατιού προοδευτικού μετώπου που θα δώσει από κοινού τις μεγάλες πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας». Ως τέτοιες ο Α. Τσίπρας προσδιόρισε:
-Τη μάχη της Αυτοδιοίκησης με στόχο «πάνω στο έδαφος της απλής αναλογικής να υπάρξουν πλατιές προοδευτικές συμμαχίες που θα φράξουν το δρόμο στο εξαμβλωτικό φλερτ της Ν.Δ. με τη ΧΑ».
-Τις ευρωεκλογές με στόχο την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας της Αριστεράς, της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας που σιγά σιγά απεγκλωβίζεται  από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
-Τη μάχη των εθνικών εκλογών που είναι μπροστά τον Οκτώβριο του 2019
«Για να μη γυρίσει η χώρας στο παρελθόν στη διαφθορά και στις έξαλλες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν την ευθύνη για τις πολιτικές λιτότητας και μας οδήγησαν στα μνημόνια». Α.Π.

***  Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνάντηση με 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία της Κομητείας Machakos της Κένυας 
Συνάντηση με 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία της Κομητείας Machakos της Κένυας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Florence Mwangangi, είχαν χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος και μέλη της Διοίκησης. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, Βίκυ Πανταζοπούλου.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο περιοχών, σε επιχειρηματικό κυρίως επίπεδο, ενώ εξέτασαν τις δυνατότητες για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η γεωργία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθότι η εν λόγω Κομητεία έχει σαφώς αγροτικό χαρακτήρα. Ακολούθως μετέβησαν σε εξαγωγικές τυποποιητικές επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών, με κυρίαρχο τις εξαγωγές προϊόντων που παρουσιάζουν έντονη ζήτηση στην αγορά της Κένυας, όπως το τυποποιημένο ελαιόλαδο, χυμοί, φρούτα, κρασί. Επίσης, η συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις στην Κένυα και η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών.

***   Μη σας πιάσει στο Δημαρχείο… 
Το είχαμε γράψει, αλλά το ξαναγράφουμε, διότι δεν άλλαξε κάτι στις τουαλέτες στο ισόγειο του Δημαρχείου. Ειδικότερα, το θέμα έχει να κάνει με το χαρτί που δεν υπάρχει (φυσικά ούτε σαπούνι) στις τουαλέτες, οπότε αν κάποιος έχει δουλειά στο Δημαρχείο, καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένος με ρολό χαρτιού ή να έχει φροντίσει από πριν να κάνει την ανάγκη του... Τώρα, αν προκύψει κάτι έκτακτο..., καλά ξεμπερδέματα!






***  Μήνυση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου εναντίον του προέδρου Εφετών Καλαμάτας για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο Νοσοκομείο 
Εκ νέου διακοπή για το Μάιο στη δίκη υπεξαίρεσης 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας
 Απρόσμενη εξέλιξη είχε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση 462.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας. Όχι μόνο δεν εκδικάσθηκε, αλλά ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην ταμία του Νοσοκομείου, δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά κατά του πρόεδρου Εφετών Καλαμάτας, που προήδρευε της συνεδρίασης.
Μάλιστα, έπειτα από πολύωρη διαδικασία, ο πρόεδρος της Έδρας γνωστοποίησε ο ίδιος στο ακροατήριο τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου και ενημέρωσε πως ύστερα από αυτή την εξέλιξη θα ζητήσει την εξαίρεσή του από τη συγκεκριμένη εκδίκαση, καθώς, επίσης, αυτή να γίνει από άλλον πρόεδρο Εφετών, που θα ορισθεί αρμοδίως.
 Διακοπή συνεδρίασης
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης βγήκε στο φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2016, όταν με ένταλμα συνελήφθη ο πρώην ταμίας, καθώς το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε ζητηθεί διαπίστωνε έλλειμμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, ο πρώην ταμίας του νοσοκομείου φέρεται να ιδιοποιήθηκε ποσό που ανέρχεται σε 462.375,83 ευρώ.
Πρόκειται για το άθροισμα χρηματικών ποσών τα οποία καταβλήθηκαν από διάφορα ασφαλιστικά ταμεία για νοσήλια κ.λπ. προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, εισπράχθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να παρακρατήθηκαν από τον κατηγορούμενο ταμία.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε αρνηθεί την υπεξαίρεση, παραδεχόμενος μόνο ότι υπήρξε λογιστική αταξία στο ταμείο του νοσοκομείου. Είχε υποστηρίξει ότι το έλλειμμα που έχει εντοπισθεί από τους ελεγκτές υπάρχει ως πλεόνασμα σε λογαριασμούς άλλων ασφαλιστικών ταμείων, όπου τα έβαζε προκειμένου να μπορέσει να κλείσει λογιστικά τις χρονιές.
Στις 26 Μαρτίου είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό. Στην πρώτη αυτή ημέρα συνεδρίασης είχε ζητηθεί αναβολή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Δημητρακόπουλος δεν μπορούσε να παρασταθεί. Ωστόσο, η Έδρα του Πενταμελούς δεν έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε για την επόμενη ημέρα, 27 Μαρτίου, οπότε θα συνεχιζόταν η συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Ούτε, όμως, και τότε μπόρεσε να παρασταθεί ο συνήγορος υπεράσπισης. Το δικαστήριο και πάλι απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε για χθες, 12 Απριλίου.
 Μηνυτήρια αναφορά
Με την έναρξη της συνεδρίασης χθες το πρωί ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην Έδρα του δικαστηρίου έγγραφο του δικηγόρου του κ. Δημητρακόπουλου, πως βάσει της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας απέχει από την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά διακοπή. Ούτε αυτή τη φορά, όμως, η Έδρα προχώρησε σε αναβολή, επισημαίνοντας ότι είναι παλιά και πρέπει να εκδικασθεί. Έτσι προχώρησε σε διορισμό δικηγόρου από τον πίνακα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Η δικηγόρος που ανέλαβε ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή για να μπορέσει να μελετήσει την υπόθεση, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνει ολιγόωρη μόνο διακοπή για να μπορέσει να μελετήσει τη δικογραφία. Αυτό οδήγησε τη δικηγόρο που διορίσθηκε να παραιτηθεί. Το δικαστήριο χρειάσθηκε να διακόψει αρκετές φορές, ενώ κι άλλες προσπάθειες που έγιναν για διορισμό άλλου δικηγόρου, προκειμένου να ξεκινήσει χθες η εκδίκαση, έπεσαν στο κενό. Μάλιστα, ο πρόεδρος δήλωσε πως η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί και πως αν δε δεχτεί κάποιος δικηγόρος, θα προχωρήσει στην εκδίκαση χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.
Κι ενώ αναμενόταν εκ νέου να ανέβει η Έδρα, ώστε να προχωρήσει σε άλλο διορισμό δικηγόρου ή να ξεκινήσει την εκδίκαση, όταν ανέβηκαν ο πρόεδρος Εφετών ανακοίνωσε ότι ο κ. Δημητρακόπουλος κατέθεσε εναντίον του μηνυτήρια αναφορά και γι’ αυτό θα ζητήσει την εξαίρεσή του από την υπόθεση. Διέκοψε εκ νέου δε,  για τις 9 Μαΐου.
Το «Θάρρος» μετά την εξέλιξη αυτή επικοινώνησε με τη δικηγορική εταιρεία του κ. Δημητρακόπουλου, αλλά μέχρι χθες το απόγευμα δε στάθηκε δυνατό να έχει κάποια απάντησή του.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Στην εκλογική επιτροπή η Μαρία Βεργινάδη 
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών της εκλογικής επιτροπής για μια ευρεία Προοδευτική Συμμαχία. Μεταξύ αυτών και η Μαρία Βεργινάδη, συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του κυβερνώντος κόμματος.   Α.Π. 

***  To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στη Λήμνο 
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας.
Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές. Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.
Απώτερος σκοπός του ΙΝΣΕΤΕ είναι, αφενός, η συμβολή στον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση της διασύνδεσης με την ευρύτερη τοπική οικονομία και, αφετέρου, η ανάδειξη της σπουδαιότητας των θεμάτων και των επιλογών που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των τουριστικών προορισμών.
Τις δύο ημέρες του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους εισηγητές, τόσο σε ομιλίες (την πρώτη ημέρα) όσο και σε workshops (τη δεύτερη ημέρα), οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.
Οι θεματικές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα του να γίνει κάθε κάτοικος πρεσβευτής του προορισμού του, τους τρόπους επικοινωνίας και εξυπηρέτησης ΑμεΑ, τη σημασία της τοπικής κουζίνας και το πώς μπορεί να διαφοροποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες σε διεθνές επίπεδο, τη σημασία του digital marketing και την αξιοποίηση των ψηφιακών καναλιών, τους απλούς και πρακτικούς τρόπους να αυξήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις τις πωλήσεις τους, την ανάγκη δημιουργίας προσωποποιημένων εμπειριών για τους επισκέπτες μας και, τέλος, τους τρόπους διαμόρφωσης μίας ταξιδιωτικής εμπειρίας και της διαχείρισης των παραπόνων των επισκεπτών μας.
Τις ομιλίες του Σχολείου Τουρισμού OnTour Λήμνου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν πάνω από 250 συμμετέχοντες, ενώ τα δυο workshops της δεύτερης ημέρας, επίσης δωρεάν, έως και 25 συμμετέχοντες στο καθένα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

***   Το ΕΜΠ ενδιαφέρεται για την αναβίωση των καλντεριμιών της Βέργας 
Την πρόθεση να στηρίξει την προσπάθεια του Συλλόγου «Φίλοι της Βέργας», με στόχο την καταγραφή και αναβίωση των ιστορικών καλντεριμιών της δυτικής πλαγιάς του Ταϋγέτου, εξέφρασε σε επιστολή του προς το Σύλλογο ο καθηγητής ΕΜΠ – διευθυντής του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας της Σχολής Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών, Ανδρέας Γεωργόπουλος.
Παράλληλα, ο καθηγητής κάνει γνωστή την ετοιμότητα του Εργαστηρίου για επιχειρησιακή έναρξη του προγράμματος.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, το Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας έχει πολυετή και σημαντική εμπειρία στη γεωμετρική τεκμηρίωση μνημείων και αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς γενικότερα. Η δραστηριότητά του, είτε μέσω διπλωματικών εργασιών είτε μέσω ερευνητικών έργων, καλύπτει μεγάλο φάσμα αντικειμένων και εποχών. Ενδεικτικά αναφέρει το Καθολικό της Ι.Μ. Δαφνίου, το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, το μνημείο των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, το Ναό του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά Αθηνών, το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα κ.ά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Α. Μαρκάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για την ευτυχή κατάληξη του όλου σχεδιασμού και της επιδιωχθείσας συνεργασίας, που ξεκίνησε από τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν κατά την εκδήλωση συλλόγων στο Παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας τον Ιούνιο του 2018.

***   Λαγκάρντ: «Τα είπα με τον… φίλο Ευκλείδη για το ελληνικό σινεμά»…

Μια… ωραία ατμόσφαιρα φαίνεται πως υπήρχε στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως τα είπε με τον… φίλο της Ευκλείδη Τσακαλώτο για διαφορά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Σε αυτά περιλαμβάνονταν από τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μέχρι και το… ελληνικό σινεμά. «Έχουμε πολύ καλή και οικία σχέση εγώ και ο Ευκλείδης», τόνισε η γενική διευθύντρια όταν ρωτήθηκε.  Σημείωσε ωστόσο ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στα τρέχουσα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως στα δημοσιονομικά. «Τον ρώτησα για το πως πάει η ελληνική οικονομία πως πάνε οι δημοσιονομικές πολιτικές και τα πρωτογενή πλεονάσματα», ανέφερε.
Κλείνοντας τόνισε πως στη συζήτηση της με τον κ. Τσακαλώτο εστίασαν και σε ζητήματα σχετικά με την ελληνική βιομηχανία σινεμά. Αυτή η αναφορά ερμηνεύθηκε πως η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ έχει ενημερωθεί για τη ταινία που γυρίζει ο Κώστας Γαβράς για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου 2015, η οποία θα βασιστεί πάνω στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
hellasjournal.com
***    Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας στο Αμμάν…

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, η κατάσταση στη Συρία και το προσφυγικό, το Κυπριακό και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιορδανία, αναμένεται να συζητηθούν…  σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη σημερινή 2η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμμάν, ενώ πρόκειται να υπογραφούν δύο τριμερή μνημόνια συνεργασίας.  Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η σημερινή Σύνοδος αναδεικνύει την αυξανόμενη δυναμική των τριμερών σχημάτων συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο.  Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι σε ένα ευρύτερο περιβάλλον εντεινόμενης αστάθειας, η αναβάθμιση των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων με την Ιορδανία, που αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο εταίρο στην περιοχή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Και τη στιγμή που στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου ενισχύεται η μισαλλοδοξία και ο φόβος του διαφορετικού, η Ιορδανία αποτελεί πρότυπο ειρηνικής συνύπαρξης και ανεκτικότητας.  Στη Σύνοδο θα συζητηθεί η διμερής και τριμερής οικονομική συνεργασία, η οποία αφορά κυρίως έργα ανοικοδόμησης στη Συρία και το Ιράκ, και η συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, των οπτικοακουστικών, του τουρισμού και της ενέργειας.  Θα υπογραφούν δύο τριμερή μνημόνια συνεργασίας:  – Στον τομέα της εκπαίδευσης για τα έτη 2019-2022  – Μεταξύ των φορέων προώθησης επενδύσεων. Από την ελληνική πλευρά συμμετέχει το Enterprise Greece.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται στο Αμμάν από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τους υφυπουργούς Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη και Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο. slpress.gr 
***  Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία -Προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της κυβέρνησης, ζητούν την παραίτηση Ράμα…..

Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, αλλά δεν εισέβαλαν μέσα – Παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές το βασικό τους αίτημα
Σοβαρά επεισόδια, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, δακρυγόνα και συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ράμα έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.  Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες, υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τους έφραξαν τον δρόμο προς το κτίριο που στεγάζεται η κυβέρνηση.
Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση Ράμα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να έχει τη λαϊκή εντολή.  Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό κόμμα, κατηγορεί τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα.  Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, κατάφεραν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος, αλλά δεν επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες και να εισβάλουν μέσα. Η ηγέτης των Δημοκρατικών, Lulzim Basha ζήτησε άμεσες πολιτικές εξελίξεις και δρομολόγηση πρόωρων εκλογών, ενώ χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Αλβανίας, είχαν μεταβεί στα Τίρανα για τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. 
tirana2


 πρωτο θεμα
***  Δεν βρίσκουν πουθενά ησυχία οι ΣΥΡΙΖΑίοι! ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ τον Αρβανίτη στην Κατερίνη… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Αποδέκτες άγριων αποδοκιμασιών από πολίτες της Κατερίνης έγιναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, το βράδυ του Σαββάτου.  Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές αλλά και όσους βρέθηκαν στο κτήριο της Επιμελητηρίου Κατερίνης για την εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  «Προδότες», «η Μακεδονία είναι ελληνική», «ξεφτιλισμένοι» ήταν μερικά από όσα φώναξαν οι οργισμένοι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών  πολίτες.  
Την ακόμα μεγαλύτερη οργή τους προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί από τους παριστάμενους κατά την έξοδό τους από το επιμελητήριο γελούσαν ειρωνικά με ορισμένους να φωνάζουν «ντροπή σου Νικολαΐδη» και άλλους να απαντούν με ειρωνικά χειροκροτήματα.  


Ένταση υπήρξε και κατά την είσοδο του Κώστα Αρβανίτη στο κτήριο με διαδηλωτές να τους φωνάζουν «είστε και αριστεροί και έχετε γίνει τα κ@@@αιδα των Αμερικανών» και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή να τους απαντά κουνώντας το σακάκι του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο κτήριο και τους πολίτες να απαντούν «σήμερα η αστυνομία, αύριο τι;».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης με αναρτήσεις του στο Facebook έγραψε για τις διαμαρτυρίες από τους πολίτες ότι «ο φασισμός και ο τραμπουκισμός δεν πέρασαν».
protothema.gr
***


*** Αθλητική ενημέρωση   :
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 7.00 μ.μ.) με την 28η αγωνιστική, το πρωτάθλημα της Super League. :
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ - ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ   1-1 , (0-0 ) .- ^ [55΄ Πέλκας , 64΄ Τζακιμόφσκι ,  ]  
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-1 , (0-1) .- ^ [20΄ Ναζλίδης , ] 
ΑΡΙΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 0-2 , (0-2) .- ^ [ 17΄ Μανούσος , 36΄ Κουλούρης ,  ] 
ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ   2-2 , ( 1-1 ) .- ^  [4΄ Μάνταλος , 34΄ ,53΄ Μπαράλες ,67΄ Μπογέ ,  ]  
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2 , ( 1-1 ) .- ^  [9΄ Μάρκοβιτς , 28΄ Τσιλούλης , 57΄ Κόρμπος ,  ]  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΑΟ. ΞΑΝΘΗΣ 4-0 , (3-0 ).- ^ [ 10΄, 16 ΄ Γκουϊχέρμε ,44΄ Ελαμντουϊ , 57΄ Κ. Φορτούνης ,    ]
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ  1-3 , ( 1-0 ) .- ^ [ 42΄  Μακέντα , 57΄ αυτογκόλ Μακέντα , 71΄ Σάσσι ,88΄ Γιακουμάκης     ] .- 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  0-0 , (0-0) .- ^

*** Σήμερα Κυριακή 14-04-2019 για την    U19  Super League στο ποδόσφαιρο   :
Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης  0-2 .- ^
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ   2-0 .- ^

*** Για την  Super League στο γυναικείο ποδόσφαιρο σήμερα : 
 Εργοτέλης - ΠΑΟΚ Θεσ.  0-3 .- ^
Ελπίδες Καρδίτσας - ΑΕ. Λάρισσα
Οδυσσέας Γλυφάδας - Α.Ο. Αγίας Παρασκευής
Πανσερραϊκή - Άρις Θεσ .
Προοδευτική Περάματος - Ατρόμητος Αθ.


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣΜ : 
 To πρόγραμμα τώρα αναλυτικά  των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ του Σαββατοκύριακου έχουν ως εξής:
 Α΄ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1-1
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3-1
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-1
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0
Α1  ΤΟΠΙΚΟ 
Σάββατο 13/04/2019 25η  αγωνιστική  : 
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 3-1
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. – Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 3-2
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-2
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-1
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 0-0
Η τελευταία Επόμενη αγωνιστική   : 
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ – Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 3-0 χ.α.
 Β΄  ΤΟΠΙΚΟ  24η  αγωνιστική  Α΄ ΟΜΙΛΟΣ  :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ  1-0 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  4-2 .-^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  1-2 .- ^
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 4-4 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  2ος   όμιλος  :  
Α.Ο. ΛΕΪΚΩΝ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ  1-1 .- ^
ΑΠΣ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-3 .- ^
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  2-1 .- ^
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  5-1 .- ^
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ
Θύελλα  Μερόπης - Παναθηναϊκός Καλαμ. 0-0 .-


***  Νίκη με Παναρκαδικό θέλει σήμερα η Καλαμάτα για να πάει με ψυχολογική …φόρα στο μπαράζ ανόδου 
Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με την ομάδα της Καλαμάτας να υποδέχεται στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον Παναρκαδικό. Η τοπική μας ομάδα θα κυνηγήσει τη νίκη για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας, εν όψει του διπλού μπαράζ που θα δώσει μετά το Πάσχα για την άνοδο στην νέα Football League. Στον 8ο Όμιλο την πρωτιά-τίτλο και την απ’ ευθείας άνοδο κρατάει ο Ασπρόπυργος, μετά την απίστευτη τροπή που πήρε το ντέρμπι με την Καλαμάτα προ δύο αγωνιστικών, με την ήττα των «μελανόλευκων» με 5-0, οδηγώντας την για πρώτη και οριστική φορά στην αποκαθήλωση. Η ομάδα του Ασπρόπυργου έχει εύκολο αποστολή, υποδεχόμενη την εκ των ουραγών Ένωση Λέρνας.
Όπως και να ‘χει, η Καλαμάτα και οι φίλοι της θέλουν καλή εμφάνιση και νίκη σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα, που θα είναι η 21η σε 26 αγώνες. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα συμμετάσχουν οι τιμωρημένοι Πινδώνης και Πέριτς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γιόνδη, Αλιατίδη, με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο να μην έχει λόγο να ρισκάρει τη συμμετοχή τους.- 

*** 8ος ΌΜΙΛΟΣ
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
Σήμερα, 4 μ.μ.
Καλαμάτα–Παναρκαδικός  2-2 .- ^  (10'-24' Κάρλος , 54΄ Καρβάλιο , 66΄ πεν . Καρβάλιο , )
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος ,(Μπίζος), Χίλγκεν, Ζαχαρόπουλος, Κάρλος (Ζελέκου) , Αντωνιάδης, Αθανασόπουλος (  Φουάσης) , Μάρκοβιτς, Λαθύρης. 
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μίρτα, Καναβέτας, Μπινιώρης, Στρέμπας, Γκαντιάγκα, Γιαλαμίδης, Τσιώλης, Σβίγγος, Γεωργόπουλος, Λυμπερόπουλος, Καρβάλιο .
~**  Ρούτσης Ιωάννης (Κορινθίας), Μπουρτζοβίτης Αθανάσιος (Κορινθίας), Σπηλιώτης Παναγιώτης (Κορινθίας), η διαιτητική τριάδα στο ΜΓΣ
Ασπρόπυργος–Ένωση Λέρνας   5-0 .-(38' Ζώνας  ,43' ,49' , 77' Βαζ , 81' Πετρόπουλος,  )
ΑΟ Κατασταρίου–ΑΕ Ερμιονίδας 11.30 π.μ.  2-3 . (77' Κουρέλλας, 90+ Μαρίνος / 45+-54' Μπιμπισίδης, 56' Τριμπόνιας)  
ΑΕ Πελλάνας–Μανδραϊκός  4-1  .- ^   (14' , 41' πεν  Παναγιωτίδης ,70' ,90'  Σικαλόπουλος,  / 80' Καλλιθέα   )
Παναργειακός–Πάμισος   3-0 .-(5' Παιδάκης ,32' Μουσταφάι , 71' Μπουντόπουλος , )
ΑΟ Υπάτου–Αστέρας Βλαχιώτη  0-0 .-   ^ 
Αμβρυσσέας Διστόμου–ΑΟ Εικοσιμίας   2-1 .-^ (15' Στασινόπουλος, 31' Σένκα / 37' )
Η βαθμολογία
1    Ασπρόπυργος 66  67-10
2    Καλαμάτα     63  45-12
3    Παναργειακός     57  45-12
4    ΑΟ Υπάτου   39  29-14
5    Καταστάρι    38  36-23
6    ΑΕ Πελλάνας Καστορείου   37  26-20
7    Ερμιονίδα     37  28-23
8    Αστέρας Βλαχιώτη     37  30-39
9    Παναρκαδικός     34  35-32
10  Αμβρυσσέας  30  34-28
11  Μανδραϊκός  25  26-36
12  Ένωση Λέρνας    18  17-35
13  Πάμισος Μεσσήνης     12  13-56
14  ΑΟ Εικοσιμίας     3    3-89
~** Θυμίζουμε, μετά το Πάσχα τα μπαράζ...
Έχει χρόνο η Μαύρη Θύελλα...
~** Δύσκολα θα αλλάξει κάτι και στον 5ο Όμιλο, οπότε:
ΚαλαμάταΑιολικόςΔιαγόρας Ρόδου και Ιωνικός,
θα μπουν στην κληρωτίδα για τα μπαράζ ανόδου των ομίλων του νότου.
Τα παιχνίδια θα είναι διπλά και οι δύο νικητές των ζευγαριών θα ανέβουν στη νέα Football League.
5ος όμιλος
Γιούχτας – ΑΠΟ Κερατσίνι ΜΟΝΟ ΤΕΛΙΚΟ
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ – ΑΕ Νεάπολης ΜΟΝΟ ΤΕΛΙΚΟ
ΗΜΙΧΡΟΝΟ Προοδευτική – Αμπελακιακός 1-0 (41' )
ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΟΦ Ιεράπετρας – Εθνικός  1-0 (66' Μηνάς)
ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ατσαλένιος – Ιωνικός 1-2 (15' Παπαδομιχελάκης / 5' Πογοσιάν, 11' Κουϊρουκίδης)
ΑΟ Επισκοπής – ΑΟ Παλαιόχωρας 2-0 ΜΟΝΟ ΤΕΛΙΚΟ
Η βαθμολογία με αυτά τα σκορ:
1. ΟΦ Ιεράπετρας 50
2. Ιωνικός 47
3. Εθνικός 44
6ος όμιλος
ΤΕΛΙΚΟ Αστέρας Αμαλιάδας – Ιάλυσος 0-5 (34'-44'-56' Περογαμβράκης, 80' Μπάρδος, 87' Πετράκος)
  Παλληνιακός – Παναιγιάλειος 0-0
  ΠΑΟ Βάρδας – Αχαρναϊκός 1-2  (63' Μικελάτος / 25'-44' Μπρέμπος)
Πανηλειακός – Νίκη Τραγανού  2-3 (41' Μπαρμπαρούσης, 43' Πλαστουργός πεν / 38' Βατσής, 56' Γαργαρώνης, 67' Καλογερόπουλος  )
Πανμοβριακός – Θύελλα Ραφήνας 0-0
(16.30) Φοίβος Κρεμαστής – Διαγόρας Βραχνεΐκων 0-1 (3' Βέρρας)
7ος όμιλος
ΤΕΛΙΚΟ ΑΟ Χαλκίς – Αιολικός 1-0 .- ^  (62' Ντάμπος)
ΗΜΙΧΡΟΝΟ Χαραυγιακός – Αιγάλεω 0-2 .- ^ (77' Βέρμπης, 90+ )
Ηλυσιακός – Θύελλα Καμαρίου 1-0 .- ^  (49' )
ΗΜΙΧΡΟΝΟ Πανθηραϊκός – Καλλιθέα 1-1 .-^ (71' Τσίγκρος / 31' Χαρίτος)
Άγιος Ιερόθεος – Απόλλων Ερέτριας 6-3 .- ^ 
Άγιοι Ανάργυροι – ΠΑΣ Κόρινθος 3-0 .- ^ 3-0 (Βιδάλης, Λάλας, Πολλάς) 

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Καβάλα
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Νέστος Χρυσούπολης
Υποβιβάζονται: ΑΕ Καλαμπακίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα Ξάνθης, Εθνικός Σιδηροκάστρου, ΠΑΟ Κοσμίου

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Βέροια
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): - *
Υποβιβάζονται: ΠΑΟ Κουφαλίων, Ολυμπιακός Κυμίνων, Μελίτης Μελιτέας, ΑΠΕ Λαγκαδά, Ερμής Αμυνταίου
* Ο αγώνας της 2ης στη βαθμολογία Τρίγλιας στην έδρα του Μακεδονικού Νεάπολης διακόπηκε λόγω βροχής στο 50'με σκορ 0-1 και πιθανότατα θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα (15/4).

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Κρόνος Αργυράδων
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Θεσπρωτός
Υποβιβάζονται: Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, Θρίαμβος Σερβιανών, Μακεδονικός Σιάτιστας, Γρεβενά Αεράτα, Φλωριάδα

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Ολυμπιακός Βόλου
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Νίκη Βόλου
Υποβιβάζονται: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Απόλλων Μακροχωρίου, Στυλίδα, Φωκικός, Αναγέννηση Καρδίτσας

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: ΟΦ Ιεράπετρας
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Ιωνικός
Υποβιβάζονται: Προοδευτική, Αμπελακιακός, ΑΟ Παλαιοχώρας, Ατρόμητος Πειραιά, Νεάπολη

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Ιάλυσος
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Διαγόρας Ρόδου
Υποβιβάζονται: Παναιγιάλειος, Νίκη Τραγανού, Πανμοβριακός, Φοίβος Κρεμαστής, Αστέρας Αμαλιάδας

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Αιγάλεω
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Αιολικός
Υποβιβάζονται: Χαραυγιακός, ΑΟ Χαλκίς, Κόρινθος, Απόλλων Ερέτριας

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Προβιβάζεται: Ασπρόπυργος
Δευτεραθλήτρια (μπαράζ): Καλαμάτα
Υποβιβάζονται: Αμβρυσσέας Διστόμου, Μανδραϊκός, Ένωση Λέρνας, Πάμισος Μεσσήνης, ΑΟ Εικοσιμίας
***   Αναλυτικά τα αποτελέσματα Γ΄ Εθνικής σε όλους τους ομίλους :
1ος όμιλος
ΠΑΟ Κοσμίου-Απόλλων Παραλιμνίου 0-5
Ασπίδα Ξάνθης-Καβάλα 0-3
Ορφέας Ξάνθης-Εθνικός Σιδηροκάστρου 6-0
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Κεραυνός Πέρνης 3-2
Νέστος Χρυσούπολης-Αετός Ορφανού 3-1
ΑΕ Καλαμπακίου-Άρης Αβάτου 1-0
Αλέξανδρος Κιλκίς-Πανσερραϊκός 0-0
2ος όμιλος
Ερμής Αμυνταίου-ΠΑΟ Κουφαλίων 0-0
Μακεδονικός-ΠΟ Τρίγλιας 0-1 διακοπή
Νίκη Αγκαθιάς-ΑΠΕ Λαγκαδά 4-0
ΑΣ Γιαννιτσά-Αλμωπός Αριδαίας 2-1
Εδεσσαϊκός-Άρης Παλαιοχωρίου 1-1
Αγροτικός Αστέρας-Βέροια 0-2
Ολυμπιακός Κυμίνων-Μελιτέας Μελίτης 1-0
3ος όμιλος 
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας-ΑΕ Λευκίμμης 0-2
Θρίαμβος Σερβιανών-Θεσπρωτός 0-3
Ναυπακτιακός Αστέρας-Αχέρων Καναλακίου 0-1
Γρεβενά Αεράτα-Μακεδονικός Σιάτιστας 0-2
Κρόνος Αργυράδων-Τηλυκράτης 1-0
Σούλι Παραμυθιάς-ΑΟ Φλωριάδας 3-0 α.α.
Ρεπό: Μακεδονικός Φούφα
4ος όμιλος
Φωκικός-ΑΟ Σελλάνων 1-1
Θησέας Αγριάς-ΑΟ Στυλίδας 3-1
Πιερικός-Νίκη Βόλου 1-2
Ολυμπιακός Βόλου-ΓΣ Αλμυρού 0-0
ΑΣ Μετέωρα-Απόλλων Μακρυχωρίου 1-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Αστέρας Ιτέας 4-4
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0-3 α.α.
5ος όμιλος
Γιούχτας-Κερατσίνι 2-1
Προοδευτική-Αμπελακιακός 1-0
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ-ΑΕ Νεάπολης 4-0
ΟΦ Ιεράπετρας-Εθνικός 2-0
Ατσαλένιος-Ιωνικός 1-2
ΑΟ Επισκοπής-ΑΟ Παλαιόχωρας 2-0
Ρεπό: Ατρόμητος Πειραιά
6ος όμιλος
Αστέρας Αμαλιάδας-Ιάλυσος 0-5
Πανηλειακός-Νίκη Τραγανού 2-3
Πανμοβριακός-Θύελλα Ραφήνας 0-0
Παλληνιακός-Παναιγιάλειος 3-1
ΠΑΟ Βάρδας-Αχαρναϊκός 1-2
Φοίβος Κρεμαστής-Διαγόρας Βραχνεΐκων 0-3
Ρεπό: Διαγόρας Ρόδου
7ος όμιλος - 22η αγωνιστική
Χαλκίδα-Αιολικός 1-0
Ηλυσιακός-Θύελλα Καμαρίου 1-0
Πανθηραϊκός-Καλλιθέα 1-1
Άγιος Ιερόθεος-Απόλλων Ερέτριας 7-3
Άγιοι Ανάργυροι-Κόρινθος 5-1
Χαραυγιακός-Αιγάλεω 0-2
8ος όμιλος 
Αμβρυσσέας Διστόμου-ΑΟ Εικοσιμίας 2-1
ΑΟ Κατασταρίου-Ερμιονίδα 2-3
Καλαμάτα-Παναρκαδικός 2-2
ΑΕ Πελλάνα Καστορείου-Μανδραϊκός 4-1
Ασπρόπυργος-Ένωση Λέρνας 5-0
Παναργειακός-Πάμισος 4-0
ΑΟ Υπάτου-Αστέρας Βλαχιώτη 5-0
***  Για την Α1 ΄στο ελληνικό μπάσκετ γυναικών σήμερα  :
Ελευθερία Μοσχάτου -  Αθηναϊκός  83-42 .- ^
Καλύβια Θορικού - Εσπερίδες Καλλιθέας  76-78 .-  ^
Ηρακλής - Πανιώνιος 56-66 .- ^
Ολυμπιακός Π. - Σπόρτινγκ  89-53 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ.  -Νίκη Λευκάδας 80-71 .- ^

*** ΧΘΕΣ , ... Το πρόγραμμα της 27 ης αγωνιστικής για την Footbal League : 

Σάββατο (13/04) 
Κέρκυρα-Ηρόδοτος  2-0 .- ^
Αιγινιακός-Πλατανιάς  0-5 .- ^
Παναχαϊκή-Βόλος 1-1 .- ^
Εργοτέλης-Ηρακλής 1-1 .- ^
Σπάρτη-Δόξα Δράμας 0-7 .- ^ 
Κυριακή (14/04) 
Απόλλων Λάρισας-Τρίκαλα   3-1 .- ^ (10' Σκούπρας, 16' Γκουντρουμπής, 24' Χατζής / 49' Τριανταφυλλάκος πεν)
Απόλλων Πόντου-ΑΕ Καραϊσκάκης    2-1 .- ^  (27' Σουντουρά, 44' Κυβελίδης , 56΄  Βουκμίρβιτς , )
Χανιά/Κισσαμικός - Αήττητος Σπάτων 3-0  α.α. .- ^ 

*** Η επόμενη (28η) αγωνιστική: 
Τετάρτη (17/04) 
Πλατανιάς-Παναχαϊκή (15:00) 
Κέρκυρα-Σπάρτη (16:00) 
ΑΕ Καραϊσκάκης-Κισσαμικός (16:00) 
Βόλος-Απόλλων Λάρισας (16:00) 
Ηρακλής-Τρίκαλα (16:00) 
Ηρόδοτος-Αιγινιακός (16:00) 
Πέμπτη (18/04) 
Δόξα Δράμας-Απόλλων Πόντου (16:00) 
Επιμέλεια: Γιάννης Καλομοίρης

***  Φουλ το μπάσκετ το μεσημέρι
Η 24η αγωνιστική διεξάγεται ΟΛΗ σήμερα στις 15:45 και περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια. 
~Αναλυτικά η 24η αγωνιστική: 
Σάββατο 13 Απριλίου 
Λαύριο-Χολαργός    76-69 .- ^ 
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ  80-59 .- ^ 
Παναθηναϊκός-Προμηθέας 87-76.-^ 
Πανιώνιος-ΑΕΚ  78-74 .- ^
Άρης-Κύμη  95-60 .-^
 Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι 77-84.-^ 
Ήφαιστος Λήμνου-Ρέθυμνο 77-80 .-^ 

***  Η επόμενη αγωνιστική (25η) 
Σάββατο 20 Απριλίου 
Ρέθυμνο-Περιστέρι 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση) 
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 16:45 (COSMOTE Sport 4) 
ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση) 
Κύμη-Λαύριο 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση) 
Προμηθέας-Πανιώνιος 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση) 
Ήφαιστος Λήμνου-Άρης 16:45 (ΕΡΤ Sports-Παράλληλη μετάδοση) 
*O αγώνας Χολαργός-Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη οριστεί λόγω της συμμετοχής των «πράσινων» στα playoffs της Ευρωλίγκας.

***  Για την  Volley League  Σάββατο 13-04-2019 : 
ΠΑΟΚ-Κηφισιά  3-0 σετ .- ^
Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου  3-0 σετ .- ^

***   Ο θρυλικός αγώνας τριάθλου Ironman στην «Costa Navarino» (φωτογραφίες) 
Το IRONMAN®70.3®Greece, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση αγώνων τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε 60+ χώρες, 6 ηπείρους και περισσότερους από 1 εκ. αθλητές θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας και της Τριφυλίας.
Το αγωνιστικό μέρος που θα ξεκινήσει το πρωί με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του κορυφαίου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, περιλαμβάνει 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο,
Θα συμμετάσχουν 1.500 αθλητές και αθλήτριες από 61 χώρες, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή και την επιτυχία της διοργάνωσης έχουν «επιστρατευτεί» 700 εθελοντές.
Η αυλαία θα πέσει με μια πλούσια σε εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο γιορτή απονομών που θα πραγματοποιηθεί 6-10 μ.μ. στην ζώνη της Μαραθόπολης Γαργαλιάνων. 

~  ~
***

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019 :
1.-ARFARA NEWS , Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !   :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html .-
2.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τρίτη 02 -04-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html.-
3.- .- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 03-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html  .-
4.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 04 04 -2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html .-
5.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 05-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html  .-
6.- ARFARA NEW  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Σάββατο  06-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/04/arfara-new.html   .- 
 7.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα , 08-04-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html .-
8.-ARFARA NEWS Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 09-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/04/arfara-news.html .-
9.- .- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Τετάρτη 10-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/04/arfara-news-10-04-2019.html .- 
10.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 11-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/04/arfara-news_11.html .-
11.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 12-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/04/arfara-news_11.html .-                                         12.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ΣΆΒΒΑΤΟ 13-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://snsarfara.blogspot.com/2019/04/aerfara-news.html .-                                                   13.-.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 14-04-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/04/arfara-news_14.html .-
 14.- 



~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 :

1.- ARFARA NEWS ,  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας και σχόλια .  Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! ~* ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html . - 
2.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ~*  Η ΕΙΔΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΙΕΡΗ ,  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .
3.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Κυριακή 03-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .- 
4 . ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Δευτέρα 04-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-  
28.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 26-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news_26.html .-
 29.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news_27.html  .-
 30.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Πέμπτη 28-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-28-03-2019.html  .-
31.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 29-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_29.html.-
32~* ΤΟΠΙΚΕΣ  ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ...ΒΙΝΤΕΟ ...κ.π.α.  [συνέχεια] ΠΕΡΙΟΧΉΣ Δήμου ΑΜΦΕΙΑΣ (πρώην)  Παρασκευή 25- Ιανουαρίου  2019  αναδημοσίευση 28-03-2019 :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/blog-post.html .-
33~** ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 29-03-2019 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news_29.html.-
34.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 30-03-2019.Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news_30.html   .- 
35.- ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Κυριακή 31-03-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/arfara-news_31.html .-
~** 
~** ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου