Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  15  Αυγούστου  2018 .
~





~


~ **   Παναγία Σουμελά: Πανηγύρισε η Παναγιά των Ποντίων (ΦΩΤΟ)
Παναγία Σουμελά: Πανηγύρισε η Παναγιά των Ποντίων (ΦΩΤΟ) 
~ Την Τετάρτη 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στη Καστανιά του Βερμίου.
*  Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Βεροίας, από νωρίς το πρωί χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στις πλαγιές του Βερμίου για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά, να λειτουργηθούν, να λάβουν μέρος στη λιτανεία και να χαρούν το μεγάλο πανηγύρι με τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού.
Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθέος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρμαβίρ και Λαμπίνσκ κ. Ιγνάτιος και ο οικείος Ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων επέδωσε εκ μέρους του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» το χρυσό μετάλλιο της Παναγίας Σουμελιωτίσσης στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου. Όπως κάθε χρόνο το Ίδρυμα τίμησε δύο Μαθητές του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στη μνήμη των μαθητών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Φέτος τιμήθηκαν η κ. Παυλίδου Παρθένα και ο κ. Σερδαρίδης Νικόλαος.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και το τρισάγιο στο μνημείο για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του αειμνήστου Υπουργού Λεωνίδα Ιασονίδη, ο οποίος συνέβαλε στην μεταφορά των κειμηλίων της Παλαιφάτου Βασιλικής Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά και βοήθησε στην ανιστόρηση του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά.


***  Η Παναγία έκανε το θαύμα της… Αποφυλακίζονται οι Ελληνες στρατιωτικοί
~ Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο επικαλείται το Reuters.
*    Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν για λίγα μέτρα σε τουρκικό έδαφος.
Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο επίσης για μια «αιφνιδιαστική απόφαση». Αυτή την ώρα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Τουρκία για να παραλάβει του Ελληνες στρατιωτικούς.
Ωστόσο οι δύο στρατιωτικοί δεν «ξεμπλέκουν», καθώς θα υπάρξει δίκη για να κριθεί το «αδικημά» τους.
Πράξη δικαιοσύνης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Η πράξη αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας και καλής γειτονίας, τόνισε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Τwitter, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, για την υπομονή και το σθένος τους.
«Αγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 
«Αγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προβολή εικόνας στο Twitter    Panos Kammenos @PanosKammenos    
***   15 Αυγούστου: Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

~Την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 15 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου.
* Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.
Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων των ανθρώπων.
Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο Κύριος Ιησούς. Έπειτα, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη, όπου έκανε γνωστή την επικείμενη κοίμηση της.
Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της. Mαζί δε με τους Aποστόλους ήλθε και ο Aρεοπαγίτης Διονύσιος, ο Άγιος Iερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Aπόστολος Tιμόθεος, και οι λοιποί θεόσοφοι Iεράρχες.
Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανή. Eπειδή, κατά θείαν οικονομίαν, ένας από τους Aποστόλους (ο Θωμάς όπως λέει η παράδοση) δεν ήταν παρών στην κηδεία της Θεομήτορος, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.
Έτσι, μετά από τρεις ήμερες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς. Και βέβαια, όλη η ανθρωπότητα, με ευγνωμοσύνη για τις πρεσβείες της στο Σωτήρα Χριστό, αναφωνεί: «Χαίρε, ώ Μήτερ τής ζωής».
Απολυτίκιο:
Ήχος α’.
Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταίς πρεσβείαις ταίς σαίς λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.



***  Οι γονείς των στρατιωτικών άναψαν κερί στην Παναγία Σουμελά και μετά έμαθαν τα ευχάριστα νέα 

~Χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια, ικανοποίηση και δικαίωση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και το κλίμα στην επίσημη τελετή υποδοχής του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη και του υπαξιωματικού Δημήτρη Κούκλατζη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τους γονείς τους.
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε από την Αδριανούπολη τους δύο στρατιωτικούς, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, οι οποίοι τους συνόδευαν κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, προσγειώθηκε στις 03.18 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν φορώντας στρατιωτικές στολές και κατευθύνθηκαν πρώτα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πριν χαθούν στην αγκαλιά των γονιών τους.
Χαρά και συγκίνηση για την επιστροφή στην πατρίδα ύστερα από μια παράνομη κράτηση πέντε και πλέον μηνών στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, υπερηφάνεια για το υψηλό φρόνημα, το ηθικό και το σθένος που έδειξαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, δεν παρέδωσαν τη σημαία, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, ικανοποίηση και δικαίωση γιατί οι συστηματικές, συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης, των ελληνικών αρχών, των πολιτικών δυνάμεων και ολόκληρης της Ελλάδας στέφθηκαν με επιτυχία και οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.
Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις τους οι κ.κ. Καμμένος, Κατρούγκαλος και Αμανατίδης έστειλαν μηνύματα στην πλευρά της Τουρκίας για τις προοπτικές που ανοίγονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ύστερα από την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι η επιστροφή τους στην πατρίδα έγινε ανήμερα της εορτής της Παναγίας.
Πριν ακόμα μαθευτεί η είδηση της απελευθέρωσης, οι γονείς των δύο στρατιωτικών το πρωί της Τρίτης πήγαν και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο ομώνυμο μοναστήρι στις πλαγιές του Βερμίου, άναψαν κεριά και προσευχήθηκαν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά τους. Στη συνέχεια πήραν το δρόμο προς την Ορεστιάδα μέσω Θεσσαλονίκης, αλλά εκεί έμαθαν τα ευχάριστα νέα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που τους τηλεφώνησε για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την επίσημη υποδοχή πήγε από το αεροδρόμιο στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που βρίσκεται στο Γ΄ Σώμα Στρατού, για να ανάψει ένα κερί, όπως μας είπε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η επιστροφή των δύο στρατιωτικών συνέπεσε με την εορτή της Παναγίας.
Πριν φτάσουν οι δύο στρατιωτικοί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υφυπουργός Εξωτερικών τα είπαν για αρκετή ώρα με τους γονείς τους όσο περίμεναν την άφιξη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Μια πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας
«Μία πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, ημέρα της Παναγίας, ημέρα της Τήνου του 1940, ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Εστειλε μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, σημειώνοντας πως «με ιδιαίτερη φόρτιση, συγκίνηση, όλο αυτό το διάστημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό».
Ταυτόχρονα τόνισε πως η σημαδιακή αυτή ημέρα μπορεί να σημάνει και μια άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού, τους υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους, σήμερα, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει και μια άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί και μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών μας. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών μας, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.
Καλωσόρισε στην πατρίδα και στις Ενοπλες Δυνάμεις τους δύο στρατιωτικούς σημειώνοντας: «Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων με τη στρατιωτική ηγεσία καλωσορίζω τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία, την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγίας».
Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών: Μέρα χαράς που ανοίγει νέες προοπτικές
«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους δύο στρατιωτικούς από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο αεροπλάνο οι δύο στρατιωτικοί μας, τους συνεχάρη για τη στάση τους και τους μετέφερε τη χαρά που αισθανόμαστε όλοι οιΕλληνες για την απελευθέρωση τους» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και συνέχισε: «Γιατί πράγματι μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή τη χαρά των οικογενειών τους, όχι μόνο εμείς στην κυβέρνηση, κάθε Ελληνας, είναι μια μέρα γιορτής ήρθε αυτή η μεγάλη χαρά και ευτυχία, που είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας, όχι μόνο της πολιτείας αλλά όλων των πολιτικών δυνάμεων».
Ο κ. Κατρούγκαλος υπενθύμισε πως όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τη «δύσκολη» συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, «ενώ όλοι δήλωναν ότι δεν βγήκε κάτι από τη συζήτηση αυτή, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι βγαίνει πιο αισιόδοξος. Ακριβώς γιατί και αυτή η συνάντηση, όπως και όλες οι άλλες προσπάθειές μας, του υπουργείου Εξωτερικών, από τον Νίκο Κοτζιά μέχρι τον πρέσβη μας και τον πρόξενό μας συνέτειναν ακριβώς σ΄αυτό, στην άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών».
«Και πρέπει να πω ότι ήταν μια προσπάθεια ενωτική που και άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να συμβάλλουν με τις διεθνείς τους επαφές», επισήμανε και πρόσθεσε πως τώρα είναι μια νέα εποχή για τις ελληνοτουρκικέ σχέσεις. «Τώρα είναι μια νέα στιγμή για τις σχέσεις μας με την άλλη πλευρά. Ξεκινούν νέες προοπτικές για καλή συνεργασία, γειτονία. Νομίζω, λοιπόν, ότι μια μέρα χαράς που ανοίγει νέες προοπτικές, τις οποίες θα συνεχίσουμε να προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε, όπως κάναμε μέχρι αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.
Υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης: Είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για τις συστηματικές και διαρκείς προσπάθειες
«Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Ταυτόχρονα είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι για τις συστηματικές και διαρκείς προσπάθειες που κατέβαλε τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και το σύνολο των διπλωματικών και προξενικών αρχών μας στην Τουρκία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς η απελευθέρωση είναι αποτέλεσμα ενεργειών οι οποίες γινόνουσαν στο ανώτατο επίπεδο, ιδιαίτερα με τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα τις οποίες είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και σε όλο το διάστημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο ΝΑΤΟ και αλλού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
Ευχαριστίες από τους δύο στρατιωτικούς και τους γονείς τους
«Να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν. Τους ευχαριστούμε πολύ», είπε ο Αγγελος Μητρετώδης.
Ευχαριστίες προς όλους εξέφρασαν και οι γονείς των δύο στρατιωτικών που δεν χόρταιναν να τους αγκαλιάζουν στον λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους στο αεροδρόμιο.
Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι δύο στρατιωτικοί πήγαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, όπου έγινε κι εκεί μια υποδοχή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας.
Αμέσως μετά ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσει που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.


*** Στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί 
Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα έφτασαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη από την Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές από τις 2 Μάρτιου, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους.
Π. Καμμένος: Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
«Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, ημέρα της Παναγίας, ημέρα της Τήνου του 1940» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την υποδοχή στο αεροδρόμο «Μακεδονία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος με ιδιαίτερη φόρτιση, συγκίνηση, όλο αυτό το διάστημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού, τους υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζω ότι η απελευθέρωση τους σήμερα, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει και μια άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί, και μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών μας. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών μας, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.
Εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων καλωσορίζουμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγίας».
Γ. Κατρούγκαλος: Μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών τους
Για ημέρα χαράς και νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία με την Τουρκία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνόδευσε τους δύο στρατιωτικούς κατά την επιστροφή τους με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη στη Θεσσαλονίκη.
Σε δήλωσή του μετά την άφιξη και την υποδοχή των δύο στρατιωτικών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Ο πρωθυπουργός ήδη τους συνεχάρη για τη στάση τους και τους μετέφερε τη χαρά που μοιραζόμαστε όλοι οι Έλληνες για την απελευθέρωσή τους. Γιατί πράγματι μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών τους. Όλες οι προσπάθειες συνέτειναν στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Όταν είχε ο πρωθυπουργός την πολύ δύσκολη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ όλοι δήλωναν δεν βγήκε τίποτε, ο ίδιος ήταν πιο αισιόδοξος ακριβώς γιατί όπως όλες οι προσπάθειές μας από το υπουργείο Εξωτερικών, από τον Νίκο Κοτζιά μέχρι τον πρέσβη και την πρόξενό μας συνέτειναν στην άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών. Ήταν μια προσπάθεια ενωτική που κι άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να συμβάλουν με τις διεθνείς τους επαφές».
Καταληκτικά ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως είναι μια νέα στιγμή για τις σχέσεις μας με την άλλη πλευρά, ξεκινούν νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι μια μέρα χαράς και ανοίγουν νέες προοπτικές που θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα».
Πηγή: ΑΠΕ
Video: 

~***    Παναγία: Η των απελπισμένων Μόνη Ελπίς~
~  Δεν στεκόταν στα δεκανίκια των λόγων των άλλων. Στηριζόταν στον σταυρό του Υιού της. Ο πόνος την ομόρφαινε πιο πολύ. Στον κίνδυνο βρήκε τη λύτρωση.
Επέλεξε τη σιωπή. Κυνηγήθηκε. Αγάπησε τα δύσκολα. Άντεξε στον πόνο. Άντεξε και στην ευτυχία των μαθητών του Υιού της, δίχως λάθη στις εξετάσεις. Ήξερε ν’ αναμένει.
Έπαθε λοιπόν κι έμαθε. Κέρδισε κι έχει να δώσει. Ό,τι έχει είναι δικό μας. Ο πλούτος ακένωτος, ζωοδόχος πηγή, ζωηφόρος αγάπη, επιτάφιος της απόγνωσης. Να μη την καταδέχονται και νάναι τόσο καταδεκτική.
Η έκφραση της μια μεγάλη σιωπή, εύλαλη. Σκουπιδοντενεκέδες περιττών λόγων καθημερινά στις εξώθυρες, γεμάτοι οι λάκκοι.
Το πέμπτο ευαγγέλιο της Παναγίας είναι όλο λευκές σελίδες, είναι γραμμένο από θωπευτική σιωπή, από μελάνι παραμυθίας. Είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, μια σεμνή παρουσία, ένα μαντήλι, ένα ρόδο, ένα κουκί θυμίαμα στο λιβανιστήρι της γιαγιάς, μια αχτίδα ήλιου στην κλειστή κάμαρη, η μόνη γυναικεία μορφή στο κελλί του ασκητή, η διακόνισσα του Άθω, η αρχόντισσα του Πρωτάτου, η θαυματουργός Γερόντισσα.
Η Παναγία, η θάλασσα του Πεντζίκη, το λιμάνι της σωτηρίας, το μαφόρι της σκέπαστρο παρηγοριάς, η αρετή της τροφή μας, όλων των πεινασμένων, των φτωχών άφωτων, η φίλη των αθώων, των μαυρισμένων στο δάκρυ πονεμένων γιάτρισσα, ο ήλιος του χιονιού μας.
Η Παναγία δεν είναι διόλου δυσνόητη, δεν είναι σύμβολο, δεν είναι ούτε γριά ούτε παιδούλα, ξέρειπόσο αισιόδοξη να είναι, ν’ απομακρύνεται ξέρει από το προσκήνιο, εκεί που δεν θέλουν να την επικαλούνται. Δεν θέλει να δυσκολεύει κανένα, ούτε με την αγάπη της. Όσοι επέλεξαν τη χαζομάρα τους αφήνει να φάνε τα μούτρα τους.
Επιτέλους ας νοιώσουμε πως η μοναξιά μας πρέπει να μάθει να στρώνει μόνη τραπέζι. Δεν γίνεται συνέχεια να ξεγλυστράμε και να θέλουμε κι έτοιμο φαγητό και στρωμένο τραπέζι κι άμισθο και χαμογελαστό υποτακτικό.
Καλούμεθα νάμαστε ευγνώμονες μ’ αυτό που μας δόθηκε, η ανδρεία να μας στολίσει, η ωραιότητα της παιδικής αγνότητας να καλύψει τη γύμνια μας, σε μια εποχή που η κακομοιριά δέρνει τους καλλιτέχνες, τους επιστήμονες και μερικούς ακόμη ιερείς.
Ευχαριστώ, Παναγία μου, για τον ενθουσιασμό που μου δίνεις απόψε, που είμαι απελπισμένος και η ελπίδα μου είσαι Εσύ. Ας αφήσουμε λίγο και τους άλλους, ας δούμε και το σκαρί μας, δεν είναι εγωιστικό, είναι απαραίτητο.
Ελπίδα στο μέλλον, απελπισία καλή στο παρελθόν, χαρά στο νυν, μακαριότητα στο αεί. Πάντα η θυσία, θυσιάζεται ο Υιός στον Σταυρό. θυσιάζεται η μητέρα του στην αγκαλιά του άφατου πόνου. Ο πόνος με πόνο νικιέται. Η αγάπη κερδίζεται με πόλεμο. Πότε θα μας διδάξει κι εμάς η αγία Παράδοση;
Μονάκριβη ελπίδα του κόσμου Υπεραγία Θεοτόκε”.
Του Αγιορείτη Μοναχού Μωυσή

*** Μάνης Χρυσόστομος: «Η Παναγία είναι η μεσίτρια και το καταφύγιό μας» (ΦΩΤΟ)
~ Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου 2018 ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τη Μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
*Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδαμύλης του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Ο Σεβ. απηύθυνε πατρικούς λόγους προς το πολυπληθές εκκλησίασμα καταλήγοντας χαρακτηριστικά με τη φράση ”Μην απελπίζεστε. Η Παναγία είναι η μεσίτρια και το καταφύγιό μας”.
Προ της απολύσεως της ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως.
Παρόν στην ακολουθία ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Δυτικής Μάνης με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Μαραμπέα.
*
*** Τα βίντεο για σήμερα :
1.-Αρφαρά  παράκληση 09/08/2018 .: https://youtu.be/VijAZOT2F4w .- 
2.-ΑΡΦΑΡΑ  Παράκληση 10/08/2018: https://youtu.be/WHpBOomlVGE .- 
3.- Αρφαρά Παράκληση στην Παναγία 09/08/2018: https://youtu.be/POni26DTmcg .-
4.- Ι. Ευαγγέλιον παράκληση 12/08/2018 Αρφαρά: https://youtu.be/UFjNIRiPbvk .-
5.- Παράκληση Αρφαρά 10/08/2018: https://youtu.be/eOzeTR4Md8w .-
6.- Παράκληση στο Αρφαρά 09/08/2018: https://youtu.be/5hDcmmI8IU4 .-
7.- Παράκληση στο Αρφαρά 10/08/2018: https://youtu.be/-zM-yoePOdY .-

8.- Παράκληση στο Αρφαρά 13/08/2018: https://youtu.be/ELDTMOVD4cc .-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
1~ Εκδηλώσεις Αρφαρά 13/08/2018: https://youtu.be/l4StpMj_Qtw .- 
2~Εκδηλώσεις Χοροί Αρφαρά 13/08/2018: https://youtu.be/VNpDvSIY-PE  .- 
3~ΑΡΦΑΡΑ πλατεία εκδηλώσεις  13/08/2018: https://youtu.be/XUY1iSIYmcY .- 
4~ΑΡΦΑΡΑ Εκδηλώσεις  13/08/2018: https://youtu.be/Br_vUxQGoYc .- 
5~Αρφαρά  εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/46NzVFD6eUI .- 
6~ ΑΡΦΑΡΑ 13/08/2018 κεντρική πλατεία εκδηλώσεις:  https://youtu.be/1m4hxoc_OUc .- 
  7~ Αρφαρά 13/08/2018 Δευτέρα εκδηλώσεις:  https://youtu.be/H3zmDH1zcg8 .-      
 8~ ΑΡΦΑΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/08/2018; https://youtu.be/TwG_XjI5_gI .-             
9~ ARFARA 13/08/2018  ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ  ΧΟΡΟΊ   1: https://youtu.be/JkOeaRtPy4I .-
10~ ΑΡΦΑΡΑ εκδηλώσεις στην πλατεία 13/08/2018: https://youtu.be/SA-YuFgVRoE .-  
11~ ΑΡΦΑΡΑ Εκδηλώσεις πλατεία  13/08/2018: https://youtu.be/vUElBtHTA-M .- 
12~ ΑΡΦΑΡΑ κ  πλατεία εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/9Rd2cwFQ2Lk .- 
13~ ΑΡΦΑΡΑ κ πλατεία 13/08/2018 εκδηλώσεις: https://youtu.be/-iIb2EvYs2g .- 
14~ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 13/08/2018 εκδηλώσεις: 
https://youtu.be/EMRThLNI2Q0  15~ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 13/08/2018  εκδηλώσεις:  https://youtu.be/CQTCbXQRjRc .-  
16~ Αρφαρά πλατεία εκδηλώσεις 13/08/2018 : 
17~ ΑΡΦΑΡΑ πλατεία Ν  Ζαχαριάδης  εκδηλώσεις 13/08/2018:
18~ ΑΡΦΑΡΑ Χοροί διασκέδαση εκδηλώσεις 13/08/2018: 
19~ ΑΡΦΑΡΑ ΧΟΡΟΙ εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/kwu5NvWybgk .- 
20~ ΑΡΦΑΡΑ χοροί εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/gYht3AskokY  .-
21~Δευτέρα  εκδηλώσεις Αρφαρά 13/08/2018 : https://youtu.be/lMG9qr3db9w .-
22~ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  Αρφαρά Δευτέρα 13/08 /018 : https://youtu.be/neqFJhjbSNQ .-
23~Εκδηλώσεις στο Αρφαρά 13/08/2018 : https://youtu.be/vOo321-FDKs .-
24~Ν  Ζαχαριάδης ΑΡΦΑΡΑ πλατεία εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/_bncN700b4A .-

25~ Στο Αρφαρά εκδηλώσεις 13/08/2018: https://youtu.be/jgTNrxkvLx0 .-

***  Στην Τριφυλία τίμησαν την Παναγία, την «Κυρά την Αγριλιώτισσα»! 














Με λαμπρότητα και ευλάβεια τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Αγριλιώτισσας στον Αγρίλη Φιλιατρών!
Χιλιάδες πιστοί, περισσότεροι από προηγούμενες χρονιές, από τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιφέρεια της Τριφυλίας, την παραμονή κυρίως αλλά και σήμερα, ανήμερα της εορτής, συνέρρευσαν μαζικά στον Αγρίλη ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη της Παναγίας και προσκυνώντας ευλαβικά την Ιερή Εικόνα.
Χθες παραμονή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, προεξάρχονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου, ενώ έγινε Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, υπό τον Αρχιμουσικό Παναγιώτη Φωτεινέα.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία! «Στον Αγρίλη δεσπόζει η Παναγία η Αγριλιώτισσα που, κατά τις παραδόσεις, κτίστηκε το 13ο αιώνα πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού (κατά πάσαν πιθανότητα αφιερωμένου στην Αρτέμιδα) με πολλούς θρύλους να συνδέουν το κτίσιμό της με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγο τον Η΄.
Ο θρύλος αναφέρει ότι ο Ιωάννης τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή του Αγρίλη και σώθηκε χάρις στο μικρό εκκλησάκι που υπήρχε στη θέση του σημερινού.
Ο Ιωάννης από ευγνωμοσύνη έχτισε εκεί τον σημερινό ναό.
Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές από τον Ιμπραήμ το 1825 και αποκαταστάθηκε μερικά χρόνια αργότερα από τον καλόγερο Παρθένιο».
Στις θρησκευτικές τελετές συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην δήμαρχος, Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Κατσούλας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακός σύμβουλος, Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου και ο γενικός γραμματέας του δήμου Τριφυλίας, Γιώργος Φιλντίσης.
Στο δρόμο του Αγρίλη, διεξήχθη η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη με πραμάτειες σε χαμηλές τιμές και πολλά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.
Οι πιστοί, την παραμονή, αφού προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και άναψαν ένα κεράκι στη Χάρη της Παναγιάς, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από το γραφικό λιμανάκι, κάνοντας τη βόλτα τους, όπως επίσης την παραμονή καθώς και ανήμερα της εορτής, να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους στο στα καφέ και εστιατόρια του Αγρίλη Φιλιατρών!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Ματωμένος Δεκαπενταύγουστος... 













Νεκρός 39χρονος χθες στη Φαρών, χαροπαλεύει 26χρονος που τον τραυμάτισε τρακτέρ
Ασύλληπτη τραγωδία χθες το μεσημέρι, με έναν 39χρονο να χάνει ακαριαία τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στην οδό Φαρών. Η μηχανή που οδηγούσε ο άτυχος άντρας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 85χρονος και έβγαινε από κάθετο δρόμο.
Στο μεταξύ σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος διακομίσθηκε στο 251 ΓΝΑ νοσοκομείο στην Αθήνα, ο 26χρονος ο οποίος τραυματίσθηκε προχθές σε τροχαίο με τρακτέρ που οδηγούσε 79χρονος στο δρόμο της Μεσσήνης.
Η κακή οδηγική συμπεριφορά, το κακό οδικό δίκτυο, αλλά και το προβληματικό και δυστυχώς - σε αρκετές περιπτώσεις – διάτρητο σύστημα απόκτησης, αλλά και ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης, έχουν αναδείξει τα τροχαία ατυχήματα σε μάστιγα.
Πέρυσι, ο πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας και νυν Αντιεισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου Δημήτρης Σταύρου, από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Καλαμάτας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προς τις υγειονομικές υπηρεσίες αρμοδιότητας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας για την χορήγηση και ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης σε οδηγούς άνω των 80 ετών και ιδιαίτερα σε οδηγούς άνω των 85 ετών.
Παράλληλα, με το νέο ΚΟΚ από το Σεπτέμβριο οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις ανά 3 ή 2 χρόνια ανάλογα με την ηλικία τους.
Φόρος αίματος
Ήταν λίγο πριν τις 11.30 χθες το πρωί, όταν ένα μισθωμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε 85χρονος Καλαματιανός κινούνταν  επί της οδού Πλάτωνος και επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Φαρών, χωρίς να σταματήσει στο «στοπ», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο 39χρονος με τη μηχανή του, «ανέβαινε» την οδό Φαρών και δυστυχώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Η μηχανή του συγκρούσθηκε με το όχημα του 85χρονου και συνεχεία συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και οδηγούσε μια 28χρονη κοπέλα.
Ο 39χρονος, που δεν φορούσε κράνος, τραυματίσθηκε βαρύτατα και παρά τις προσπάθειες ανθρώπων που ήταν εκεί για καρδιοαναπνευστική ανάνηψη μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, δεν κρατήθηκε στη ζωή.
Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος ενός ακόμα νέου ανθρώπου σε τροχαίο ατύχημα.
Στο μεταξύ, χθες μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασής του, αλλά ως πολυτραυματίας, διασωληνωμένος διακομίσθηκε στο 251 Νοσοκομείο στην Αθήνα, ο 26χρονος που τραυματίσθηκε σε τροχαίο τη Δευτέρα νωρίς το πρωί.
Το ατύχημα συνέβη, όταν τρακτέρ που οδηγούσε 79χρονος συγκρούστηκε με τη μηχανή που οδηγούσε ο 26χρονος στο 2ο χλμ. της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Μεσσήνης.
Το ατύχημα συνέβη όταν το τρακτέρ που είχε κατεύθυνση προς Καλαμάτα, επιχείρησε να στρίψει αριστερά με αποτέλεσμα η μηχανή που είχε κατεύθυνση προς Μεσσήνη να συγκρουσθεί στο γεωργικό μηχάνημα.
Έρευνα για τους ηλικιωμένους
Πέρυσι, ο τότε Εισαγγελέας Καλαμάτας, διέταξε την πραγματοποίηση έρευνας για την κατοχή διπλωμάτων οδήγησης από ηλικιωμένους. Ζήτησε συγκεκριμένα, από  τις υγειονομικές υπηρεσίες, να κληθούν και να εξετασθούν όλοι οι οδηγοί που τους είχαν χορηγηθεί ή ανανεωθεί διπλώματα οδήγησης και είναι άνω των 80 χρονών και ιδιαίτερα όσοι είναι άνω των 85χρονών.
Δυστυχώς, όμως τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ούτε και είναι γνωστό αν αυτή έχει προχωρήσει.
Πάντως, από την 1η Σεπτεμβρίου, τα δεδομένα για τους ηλικιωμένους οδηγούς αλλάζουν, αφού με το νέο ΚΟΚ οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους. Μάλιστα θα πρέπει να μπαίνουν σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (όπως ονομάζονται επίσημα οι εξετάσεις) κάθε τρία έτη, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίζουν.
Επιπλέον, οι οδηγοί που είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.
Το  υπουργείο Μεταφορών έχει διευκρινίσει ότι οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** 
Καλαμάτα, Άκτιο και Άραξο προτιμούν οι διακινητές 
Νέες συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας
Οκτώ άτομα συνελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κατά την προσπάθειά τους να ταξιδέψουν παράνομα για το εξωτερικό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μαζί με αυτά του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία και του Αράξου στην Αχαΐα, φαίνεται ότι είναι αυτά που προτιμούνται από τους διακινητές για να επιχειρήσουν να περάσουν μετανάστες με πλαστά έγγραφα.
Πρόσφατα, με αναλυτικό ρεπορτάζ το «Θ», είχε παρουσιάσει τη δράση του νεοϊδρυθέντος Αστυνομικού Σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και τον τρόπο που λειτουργούν τα κυκλώματα αυτά.
 Οκτώ συλλήψεις
Το Σάββατο το απόγευμα σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας από αστυνομικούς του εκεί Σταθμού 5 αλλοδαποί, δύο 28χρονοι, δύο 25χρονοι και ένας 20χρονος, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τις Βρυξέλλες Βελγίου, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα είτε ήταν πλαστά, είτε άνηκαν σε άλλα πρόσωπα.
Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα Διαβατήριο Αρχών Συρίας, δύο Διαβατήρια Αρχών Ισραήλ, ένα Διαβατήριο Αρχών Ισπανίας και ένα Δελτίο Ταυτότητας Αρχών Γαλλίας.
Αντίστοιχα, την Κυριακή το απόγευμα στο αεροδρόμιο συνελήφθησαν, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 20, 22 και 41 ετών, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Γενεύη Ελβετίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα είτε ήταν πλαστά.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία Δελτία Ταυτότητας Αρχών Ιταλίας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση για όλες τις υποθέσεις, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 Κυκλώματα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Θ», από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου, οι αστυνομικοί του σταθμού στο αεροδρόμιο προχώρησαν σε 36 συλλήψεις ατόμων που επιχείρησαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα, εκ των οποίων οι 3 κατηγορούνται ως διακινητές. Συντάχθηκαν συνολικά 24 δικογραφίες.
Από την αρχή, μάλιστα, του έτους μέχρι τέλος Ιουλίου (συμπεριλαμβανομένου και της τρίμηνης δράσης του σταθμού), συνελήφθησαν συνολικά 43 άτομα για πλαστογραφία και παράνομη έξοδο από τη χώρα με την πλειοψηφία αυτών να είναι από το Αφγανιστάν (12), από την Τουρκία (7) και από το Πακιστάν (7). Επίσης συνελήφθησαν και 4 άτομα για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα.
Τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον τομέα επιλέγουν τα περιφερειακά αεροδρόμια θεωρώντας ότι είναι πιο πλημμελείς οι έλεγχοι. Βρίσκουν όμως «τοίχο», καθώς,  ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί, ενώ και οι αστυνομικοί πλέον έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία, διότι εκτελούσαν την  ίδια υπηρεσία και πριν τη λειτουργία του σταθμού.
Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι διακινητές είναι συνήθως τρεις, σε ό, τι αφορά τη χρήση εγγράφων (ταυτότητες ή διαβατήρια).
Υπάρχουν οι περιπτώσεις όπου τα έγγραφα είναι εξ ολοκλήρου πλαστά, ενώ η δεύτερη περίπτωση είναι αυτά να είναι κλεμμένα και να έχουν αλλάξει τη φωτογραφία του κατόχου με τον αλλοδαπό που θα ταξιδέψει.
Υπάρχει όμως και μια τρίτη περίπτωση που έχει καταγραφεί, όπου τα έγγραφα είναι γνήσια και η φωτογραφία του κατόχου ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά που έχει ο μετανάστης που επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα. Δηλαδή, οι διακινητές επιλέγουν άτομα που μοιάζουν σημαντικά με τα άτομα της φωτογραφίας της γνήσιας ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Νέα δωρεά της ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Παρελήφθησαν , χθες Τρίτη,   στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.
Η δωρεά αυτή είχε ανακοινωθεί από την Διοίκηση το προηγούμενο διάστημα και σήμερα βάση χρονοδιαγράμματος ολοκληρώνεται.
Οι νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση νέου συστήματος επεξεργασίας νερού στα τέλη του επόμενου μήνα και την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης –έργα ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 450.000€- αλλά και την προκήρυξη μίας (1) θέσης νεφρολόγου επιμελητή Β΄ τους επόμενους μήνες, αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την καθιστούν ικανή να αυξήσει των αριθμό των εξυπηρετούμενων  ασθενών
νεφροπαθών. Με αφορμή την σημερινή παραλαβή των 18 πολυθρόνων αιμοκάθαρσης ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω για πολλοστή φορά τις βαθιές μου ευχαριστίες προς την Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και να το καταστήσουμε Υγειονομικό Κέντρο στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Μέσα από ένα πλέγμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση πέρα από τις παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας να εξυπηρετούμε και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.
Η Μεσσηνία το έχει ανάγκη αυτό μιας και είμαστε ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός Νομός. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά όπως επίσης και το Τμήμα Βιοϊατρικής για την ωρίμανση και υλοποίηση των προτάσεων προκειμένου το Νοσοκομείο μας να διαθέτει μια σύγχρονη και δυναμική Μονάδα».

***  Εκπτωτική βραδιά στην Κυπαρισσία στις 21 Αυγούστου 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα διοργανώσει Εκπτωτική Βραδιά την Τρίτη 21/08. «Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά τουλάχιστον έως τα μεσάνυχτα. Θα υπάρχουν μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις. Καλούνται τα καταστήματα της πόλης μας να προετοιμαστούν αναλόγως», τονίζει σχετικά το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Η.Γ.

***  Τραγική η κατάσταση με τα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία 
Πριν λίγες ημέρες έγινε δημοφιλές στο ίντερνετ, μια ιδιόχειρη πινακίδα στο Άστρος Κυνουρίας, που ενημέρωνε τους παραθεριστές να προσέχουν να μην αρρωστήσουν ή πάθουν ατύχημα γιατί δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο και τους ευχόταν καλή τύχη.
Πολλοί γέλασαν, όμως αυτή η σκληρή και για κλάματα πραγματικότητα, έρχεται σήμερα να αποκτήσει σάρκα και οστά και στη Μεσσηνία. Ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Μάνης, που έχει βουλιάξει αυτό το μήνα από την προσέλευση επισκεπτών, έχει μείνει χωρίς ασθενοφόρο, καθώς το ένα και μοναδικό στο Κέντρο Υγείας, έχει υποστεί βλάβη από την Παρασκευή! Για ό,τι συμβεί, μόνη λύση είναι να κληθεί ασθενοφόρο από την Καλαμάτα ή να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί η ΓΑΙΑ!
Και δυστυχώς, αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Μάνη… Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση και κάποια από τα 6 που κυκλοφορούν (όπως κυκλοφορούν) πρέπει να βοηθούν και στις άλλες περιοχές όπως η Τριφυλία ή η Μάνη.
Στην Τριφυλία, για τα δυο  ασθενοφόρα του Νοσοκομείου, υπάρχουν δύο οδηγοί, οι οποίοι εργάζονται 5νθήμερο και φυσικά μια βάρδια (πρωινή). Η όποια δε διακομιδή μπορεί να γίνει από αυτά είναι εντός νομού. Το ΕΚΑΒ Φιλιατρών έχει άλλα δύο ασθενοφόρα,    από τα οποία μόνο το ένα δουλεύει σε 24ωρη βάση. Τα δε χιλιόμετρα που έχει «γράψει» το  καθένα τους , θυμίζει… τζακ ποτ του τζόκερ! Κι αν τύχει περιστατικό ο ασθενής ή τραυματίας μόνο στο θεό μπορεί να ελπίζει…
 Χωρίς ασθενοφόρο
Το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου του Δήμου Δυτικής Μάνης, έχοντας εξαντλήσει εδώ και πολύ καιρό το προσδόκιμο όριο ζωής του, από την Παρασκευή τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες για άμεση επισκευή του, δεν στάθηκε δυνατό, με αποτέλεσμα να παραμένει ακινητοποιημένο.
Μέχρι και χθες λοιπόν και διανύοντας την πιο  γεμάτη  από τουριστική κίνηση, περίοδο, ολόκληρη η  περιοχή της Μάνης δεν μπορούσε να μετακινήσει κανέναν ασθενή. Και δεν είναι μόνο το έκτακτο περιστατικό που πρέπει να μετακινηθεί προς  το Νοσοκομείο της Καλαμάτας για περαιτέρω περίθαλψη, αλλά δεν μπορεί να γίνει ούτε διακομιδή ασθενή από χωριό της Μάνης προς το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου. Η συμβουλή των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας, αντιμετωπίζοντας αυτή την τραγική κατάσταση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη: «Βάλτε τον στο αυτοκίνητό και φέρτε τον. Κι αν χρειασθεί διακομιδή θα ειδοποιηθεί ασθενοφόρο από την Καλαμάτα»!
 Από την Καλαμάτα
Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας, δήλωσε έκπληκτος όταν τον πληροφορήσαμε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το ασθενοφόρο της περιοχής, καθώς δεν είχε ενημερωθεί για το γεγονός. Παρατήρησε δε,  ότι αυτή τη στιγμή η Μάνη έχει τον περισσότερο κόσμο από ποτέ και είναι ανεπίτρεπτο να μένει μια τόσο τουριστική περιοχή χωρίς ασθενοφόρο.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας διευκρίνισε ότι η αρμοδιότητα των Κέντρων Υγείας, ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Ωστόσο, για την επίλυση του προβλήματος και μέχρι να επισκευασθεί το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, θα παραχωρηθεί ασθενοφόρο από την Καλαμάτα για να καλυφθεί η περιοχή.
Τέλος, ο Διοικητής της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ Μάνης κ. Κώστας Ξυδέας, είπε πως, όπου μπορούν βοηθούν, ενώ υπενθύμισε ότι το ασθενοφόρο που διαθέτει η ομάδα, εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία και δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες άδειες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Φυσικά, διευκρίνισε ότι σε μια πολύ μεγάλη ανάγκη, οι εθελοντές δε θα διστάσουν να το χρησιμοποιήσουν ακόμα και παράνομα, και πολύ καλά θα κάνουν !!!
Πάντως, από την Παρασκευή, η ΓΑΙΑ χρειάστηκε να επέμβει σε 4 περιστατικά και να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορούσε για να βοηθήσει συνανθρώπους μας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***


*** Αθλητικά Νέα :

***  Ρεκόρ συμμετοχών, γιορτή αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς ο 4ος Γύρος Κοντοβουνίων 

Με μεγάλη επιτυχία και με νέο ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Αυγούστου 2018 ο 4ος Γύρος Κοντοβουνίων, στην Κορομηλιά Μεσσηνίας.
Τον αγώνα διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή Κορομηλιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, των πολιτιστικών συλλόγων Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου και Κυνηγού και άλλων κοινωνικών φορέων.
Αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα και το στοίχημα των διοργανωτών δεν ήταν άλλο από τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, για το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης, που φέτος είχε δώσει ως προτεραιότητα να αποσταλούν στους πυρόπληκτους της πρόσφατης πύρινης τραγωδίας στην Αττική.
Οι περισσότεροι δρομείς ανταποκρίθηκαν ευχάριστα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετές ποσότητες για τις ευπαθείς ομάδες των συγκεκριμένων ανθρώπων, που χρειάζονται άμεση βοήθειας.
Γενικά ήταν μία πετυχημένη εκδήλωση με πρωτεργάτη και συντονιστή το μέλος του ΣΔΥΜ και κάτοικο της Κορομηλιάς, Παναγιώτη Κρόμπα, ο οποίος δούλεψε με μεράκι και αγάπη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να χαρούν όλοι οι δρομείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό της κεντρικής ορεινής Μεσσηνίας.
Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά των αγώνων βουνού σε άσφαλτο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με κάποια δύσκολα σημεία και αλλαγές σε υψομετρικές διαφορές.
Η διαδρομή ήταν κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς και διέσχιζε τα χωριά Παλαιόκαστρο, Κυνηγού.
Πολλοί δρομείς, επισκέπτες και παιδιά βρέθηκαν στην κεντρική ορεινή Μεσσηνία και το χωριό Κορομηλιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών, αγγίζοντας τους 200, καθώς στον αγώνα πήραν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς 148 δρομείς και 50 παιδιά, που χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες.
1ος στους άντρες έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Γιώργος Πατεράκης του ΣΔΥΜ, 2ος ο Gregory Shmitz-Berger από τη Γαλλία, και 3ος ο Στράτος Βιολάκης του ΣΔΥ Χανίων.
Στις γυναίκες 1η στη γενική κατάταξη τερμάτισε η Ελένη Εξερτζόγλου του ΣΔΥΜ, 2η η ανεξάρτητη η Ζωή Κορδά και 3η η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Νικολούδη.
Στον παιδικό αγώνα Σπύρος Κρόμπας και Νίκος Αντωνόπουλος μοιράστηκαν την πρώτη θέση, ενώ τη 3η θέση πήρε ένα κορίτσι του ΣΔΥΜ η Δήμητρα Τζανετάκη.
Ειδικές βραβεύσεις εκτός των νικητών είχαμε στα μέλη του ΣΔΥΜ Βασίλη Κουμανάκο για τον άθλο των 250 χλμ. που έκανε διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα στο Μαρόκο, το Νίκο Τζαμουράνη για τις πολυπληθείς του συμμετοχές και τερματισμούς στους αγώνες υπεραπόστασης Ευχίδειο Άθλο 107,5km, 2η Γύρα Μάνης 60km και Κρόνειο Πέρασμα 70km, τον Ηλία Μπάκα για τη συμμετοχή του και επιτυχή τερματισμό στην 3η θέση της γενικής στον αγώνα των Αθανάτων 140km, τον τερματισμό του στα 100 δύσκολα χιλιόμετρα στον Όλυμπο αλλά και την επόμενη συμμετοχή του για πρώτη φορά φέτος στο Σπάρταθλο.
Τέλος στο φίλο και μέλος του ΣΔΥΜ Κώστα Λούζη για την συνεισφορά του στον αθλητισμό και το σθένος του στο ευ αγωνίζεσθαι, αλλά για το ήθος του και την ιδιαίτερη δρομική προσπάθεια που κάνει, βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό του.
Στο τέλος στο χώρο του δημοτικού σχολείου ακολούθησε γλέντι στο Καραόκε πάρτι με μουσική, χορό και δωρεάν πλούσιο φαγητό για όλους τους αθλητές, τα μέλη και του φίλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας και γλέντησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.
Όλοι απόλαυσαν τις υπηρεσίες των διοργανωτών και πραγματικά έζησαν μοναδικές στιγμές σε μια μεγάλη γιορτή
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει στους διοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τα μέλη του για τις επιτυχίες τους.

***

`~
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
 ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html 
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  ~*~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-    
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .- 
~*~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .-  ~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html .- 
 ~ **ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .- 
~**ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~*
ARFARA NEAS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .'  Τρίτη 14 Αυγούστου  2018 . : http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-neas.html .-  
~*~* ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  15  Αυγούστου  2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/areara-nwes-15-2018.html .-
~*

~* ~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. – Stamatios   Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .- 
~
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .- 
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου