Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008  ...
~

Όταν είσαι σ΄ ένα κατασκότεινο δωμάτιο, μη χτυπάς το σκοτάδι για να το διώξεις. Δεν φεύγει έτσι. Άνοιξε το παράθυρο στο φως, δηλαδή δώσου στην αγάπη του Χριστού και τότε χωρίς κόπο φεύγει το σκοτάδι.



Φωτογραφίες από το Μονοδένδρι  Ιωαννίνων  ...



~ 14 Σεπτεμβρίου
Ύψωσις τον τιμίου και ζωοποιού Σταυρού(1). Μαρτύρων Βαλεριανού του νηπίου, Θεοκλέους και Πάπα. Οσιομάρτυρος Μακαρίου του εν Θεσσαλονίκη (†1527)• Αγίας Πλακίλλης. Μνήμη της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου εν Τρούλλω (680).
(1) Το 326 η Αγία Ελένη πήγε στους Αγίους Τόπους να προσκυνήσει και να ευχαριστήσει τον Κύριο για τους θριάμβους του γιου της. Πηγαίνοντας εκεί η Αγία Ελένη άρχισε να αναζητά τον Τίμιο Σταυρό. Φτάνοντας στο Γολγοθά διέταξε να γκρεμιστεί ο ναός της Θεάς Αφροδίτης. Εκεί βρίσκουν τρεις σταυρούς, μη ξέροντας ποιος είναι ο Τίμιος Σταυρός ο επίσκοπος Ιεροσολύμωνακούμπησε, το σώμα μίας ευσεβέστατης νεκρής γυναίκας διαδοχικά και με τους τρεις σταυρούς. Μόλις το νεκρό σώμα της γυναίκας ακούμπησε τον Τίμιο Σταυρό αναστήθηκε. Μαθεύτηκε γρήγορα το νέο και πλήθος κόσμου άρχισε να έρχεται για να προσκυνήσουν. Ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό και σε περιφανές μέρος για να μπορούν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι.
**  Η Ύψωσης του Τιμίου Σταύρου- 14 Σεπτεμβρίου 
~: Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.
* Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.
Οι εκκλησιαστικοί ιστορικοί Φιλοστόργιος και Νικηφόρος αναφέρουν ότι ο Σταυρός του Κυρίου εντοπίσθηκε ύστερα από θαύμα, όταν τοποθετήθηκε πάνω σε νεκρή γυναίκα και αυτή αναστήθηκε. Στη θέση αυτή υπήρχε ο ναός της Αφροδίτης, που είχε ανεγείρει το 135 ο ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, μετά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Η Ελένη, αφού διέταξε να τον γκρεμίσουν, έχτισε στη θέση του τον περικαλλή Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού. Ο Σταυρός του Κυρίου παραδόθηκε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου 335.
Η δεύτερη Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σχετίζεται με τους Βυζαντινο-Περσικούς Πολέμους (602-628). Το 614 οι Πέρσες κυρίευσαν την Παλαιστίνη και αφού λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα του Χριστιανισμού, πήραν μαζί τους ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό. Οι πυρολάτρες Πέρσες θεώρησαν τον Σταυρό μαγικό, εξαιτίας κάποιων θαυμάτων που έγιναν και τον προσκυνούσαν. Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος, μετά την οριστική νίκη του εναντίον των Περσών το 628, ανέκτησε το ιερό σύμβολο της Χριστιανοσύνης και το μετέφερε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη (14 Σεπτεμβρίου 629), όπου αποτέλεσε μέρος του θριάμβου του και στη συνέχεια στα Ιεροσόλυμα.
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις εκκλησίες ψάλλεται, μεταξύ των άλλων, το πασίγνωστο απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού, εκκλησιαστική συνήθεια που πηγάζει από την παράδοση ότι στο μέρος που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός είχε φυτρώσει το αρωματικό αυτό φυτό. Η Εκκλησία επιτάσσει την ημέρα αυτή αυστηρά νηστεία.
~ Απολυτίκιο
Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.
Λαογραφία
Η γιορτή του Σταυρού έχει ιδιαίτερη σημασία για τους γεωργούς, διότι αποτελεί την αφετηρία της νέας χρονιάς, ενόψει της σποράς. Οι γεωργοί φέρνουν στην εκκλησία μείγμα από τα δημητριακά που θα σπείρουν για να δεχθούν την ειδική ευλογία του ιερέα: «Βλαστήσαι την γην, και δούναι σπέρμα το σπείροντι, και άρτον εις βρώσιν» («Ευχή επί ευλογήσει του σπόρου»).
Την ημέρα του Σταυρού, οι ναυτικοί συνήθιζαν να σταματούν τα μακρινά ταξίδια με ιστιοφόρα, όπως συμβούλευε η παροιμία: «Του Σταυρού, σταύρωνε και δένε».
Με το βασιλικό που παίρνουν από την εκκλησία, οι νοικοκυρές συνηθίζουν να φτιάχνουν το προζύμι της χρονιάς (Πήλιο, Κορώνη κ.ά).
Στην Αίγινα αναβιώνει ο λεγόμενος «Λειδινός», μία μιμητική παράσταση, με μοιρολογήματα και ταφή ενός ομοιώματος μικρού παιδιού, έθιμο με πιθανότατα αρχαία καταγωγή. Ακολουθεί η προσφορά κολλύβων και η τελετουργία κλείνει με χορούς και τραγούδια. Οι επιλογικοί στίχοι του μοιρολογιού:
Πάλι θα ρθεις, Λειδινέ μου
Με του Μάρτη τις δροσιές
Με τ’ Απριλη τα λουλούδια
Τσαι του Μάη τις δουλειές…
Ήρθε η ώρα να μας φύγεις,
πάαινε εις το καλό,
τσαι με το καλό να έρθεις
τσ’ όλους να μας βρεις γερούς…
Ο «Λειδινός» («Δειλινός» με αντιμετάθεση δ και λ) είναι ένα δρώμενο, όπου κυριαρχεί το στοιχείο του θανάτου ως προϋπόθεση για τη νέα ζωή, με αυτονόητο τον συμβολισμό που αφορά τον μαρασμό της φύσης και την αναγέννησή της κάθε χρόνο.~*
Στις 14/09/2017 εορτάζουν:
Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

 Ο Σταυρός με το Τίμιο Ξύλο – Αληθινό περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο

~ Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που ο Άγιος Πορφύριος , επιστρέφοντας από ένα ταξίδι που είχε κάνει στο Άγιον Όρος ή στους Άγιους Τόπους, αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ, θέλησε να μου δείξει κάτι πολύτιμο που είχε μαζί του.
* Για το λόγο αυτό, με κάλεσε μέσα στο Ιερό του Ναού του Αγίου Γερασίμου της Πολυκλινικής Αθηνών και, αφού πρώτα έλεγξε μη μας βλέπει κανείς άλλος, έβγαλε μέσα από τη βαθιά τσέπη του μια μεγάλη θήκη.
Έκανε τον σταυρό του και ασπάσθηκε αυτή τη θήκη τρεις φορές. Μετά απευθύνεται σε μένα και, με πολύ σοβαρότητα, με ρώτησε αν γνωρίζω τι κρύβει μέσα αυτή η θήκη. Του απάντησα αρνητικά και τον παρακάλεσα να μου αποκαλύψει ο ίδιος.
Εκείνος, με μεγάλη ευλάβεια σταύρωσε την θήκη που μου έδειξε και στη συνέχεια την άνοιξε. Αμέσως , ο χώρος άρχισε να ευωδιάζει! Μια ευωδία που, εγώ τουλάχιστον, δεν είχα ποτέ ξανααισθανθεί.
Ανοίγοντας την θήκη, παρατήρησα αμέσως ότι μέσα της πειείχε έναν ωραιότατο, σκαλιστό ξύλινο Σταυρό, μήκους μια μεγάλης ανδρικής παλάμης και πάχους 2 με 3 εκατοστών. Τόσο ωραίο Σταυρο, δεν ξανάδα στη ζωή μου! Επρόκειτο για ένα κομψοτέχνημα ανυπολόγιστης αξίας! Έμεινα κατάπληκτος και άφωνος!
Ο Άγιος Πορφύριος πήρε στα χέρια του τον Σταυρό και σταυρώθηκε τρεις φορές. Τον ασπάσθηκε με πάθος και ευλάβεια και, στη συνέχεια, άρχισε να με σταυρώνει για πολλή ώρα, ενώ τα άγια χείλη του ψέλλιζαν διάφορα τροπάρια. Όταν τελείωσε, μου έδωσε και ασπάσθηκα τον Σταυρό και μου Τον έδωσε να Τον δω.
Τον περιεργάστηκα για πολλή ώρα και θαύμαζα την λεπτότητα της τέχνης και την σοφία του καλλιτέχνη και δημιουργού του! Ακόμη, προσπαθούσα να διακρίνω μέσα από τα κενά του γλυπτού ξύλου τι περιείχε αυτός ο Σταυρός και ανέδυε μια τέτοια ευωδία. Δεν μπορούσα όμως να δω τίποτε μα τίποτε! Από αυτήν. Όμως, την περιέργεια θέλησε να με βγάλει ο Άγιος Παππούλης.
Τι κοιτάς; Ξέρεις τι κρατάς τώρα στα χέρια σου;
– Όχι.
– Ό-τι και να σου πω, λίγο είναι! Κρατάς το Ξύλο της Ζωής. Κρατάς το Τίμιο Ξύλο! Το Ξύλο, που άγγιξε το ίδιο το Σώμα του Θεού. Το Ξύλο, που είναι ποτισμένο με το Αίμα του Χριστού μας! Το Ξύλο, που ανασταίνει νεκρούς και τρέπει σε φυγή τις λεγεώνες των δαιμόνων! Πώς, λοιπόν να μην ευωδιάζει; Εσύ, τόση ώρα περιεργάζεσαι την εξωτερική καλλιτεχνική αξία και παραβλέπεις την ουσία. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκείνο που μετράει είναι η ουσία και όχι η εμφάνιση. Πώς σου πέρασε από το μυαλό σου ότι θα σε καλούσα για το δεύτερο; Δηλαδή για την εμφάνιση; Και εάν ήταν μόνο γι αυτό, υπήρχε λόγος να λάβω τόσα προφυλακτικά μέτρα για να μη το δει κανείς άλλος; Ασφαλώς, όχι! Είναι πολλοί λίγοι οι τυχεροί που κράτησαν στα χέρια τους αυτό που κρατάς τώρα εσύ. Και, πιο τυχερός απ΄όλους, είμαι εγώ, ο αμαρτωλός. Δεν μπορώ κι εγώ να πιστέψω, πώς ο Κύριος μου έστειλε αυτό το Θείο Δώρο! Ας είναι δοξασμένο τ΄ όνομα Του!
Τώρα για να διαπιστώσεις τι δύναμη και τι θεία Χάρη έχει το Τίμιο Ξύλο, που βρίσκεται σε όλο το εσωτερικό μέρος του Σταυρού αυτού και καλύπτει πολλά τετραγωνικά εκατοστά σε συμπαγή πλάκα, θα σε παρακαλέσω να κάνεις ακριβώς αυτό που θα σου υποδείξω εγώ τώρα. Θα κρατήσεις τον Σταυρό με τα δυο σου χέρια. Στη συνέχεια θα Τον φέρεις στο στόμα σου. Εκεί, θα τον καλύψεις όλον και με τις δυο χούφτες, τόσο δυνατά και με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εισέρχεται από πουθενά αέρας. Μετά, θα προσπαθήσεις να εισπνεύσεις. Όσο μπορείς πιο βαθειά από το στόμα σου, που επάνω θα είναι κολλημένος ο Σταυρός. Θα κρατήσεις την αναπνοή σου, όσο περισσότερο μπορείς και, μετά την εκπνοή του αέρος, θα μου πεις τι αισθάνθηκες. Να, θα κάνεις αυτό ακριβώς, που θα κάνω εγώ πρώτα, Και μου έδειξε και στην πράξη τα ζητούσε από μένα.
~ Την ώρα όμως που εισέπνευσε βαθειά, εγώ έβλεπα ένα Παππούλη, πού διαφορετικό, το πρόσωπο του, έλαμπε! Τα μισόκλειστα μάτια του, άστραπταν! Ο νους του δεν πρέπει να ήταν εκεί. Και ίδιος, θαρρώ, πως βρισκόταν σε άλλον κόσμο! Εγώ, όμως ολιγόπιστος όπως πάντα, δεν ήθελα να πιστέψω ούτε στα ίδια τα μάτια μου. «Αποκυήματα της φαντασίας μου», σκέφτηκα, «θα είναι». Σε λίγο ο Παππούλης, ανανεωμένος, χαρούμενος και ενθουσιασμένος, μου έδωσε το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο και μου είπε να επαναλάβω ακριβώς το «πείραμα» που μου έδειξε. Πράγματι. Έκανα όπως μου υπέδειξε. Όταν τελείωσα, με ρώτησε: «τι αισθάνθηκες;»
-Τίποτε! Ήταν η απάντηση μου.
Και αυτή ήταν και η πραγματικότητα […] Για ξανακάνε το ίδιο, παιδί μου! μου είπε ο Παππούλς και εγώ υπάκουσα πλήρως. Αλλά δεν αισθάνθηκα τίποτε. Μετά με υποχρέωσε να το επαναλάβω αρκετές φορές και, αν θυμάμαι καλά, με κλειστά τα μάτια΄ και πάλι, όμως χωρίς αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια, έπαιρνε το Σταυρό ο Παππούλης και μετά Τον ξανάδινε σε μένα. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι αρνητικό. Ύστερα από όλες αυτές τις προσπάθειες, εγώ άρχισα να στεναχωριέμαι πολύ. Ο Άγιος Πατήρ Πορφύριος το κατάλαβε και προσπάθησε με τρόπο να διασκεδάσει την στεναχώρια μου. όμως, ό, τι και να έκανε και ό, τι και αν είπε, δεν το κατόρθωσε. Εγώ εκείνη την ώρα συναισθάνθηκα όλη την γύμνια μου, όλες τις ελλείψεις μου και όλα τα κενά που παρουσίαζα σαν χριστιανός, συγκρινόμενος, ενωπίος ενωπίω, με τον Πνευματικό μου Πατέρα. Γι΄ αυτό ακριβώς είχα καταληφθεί από ντροπή και δέος […] Ο Παππούλης, όμως που πάντα έδειχνε κατανόηση και καλωσύνη και εύρισκε λύσεις και εκεί ακόμη που δεν υπήρχαν για μας […], έσπευσε κοντά μου, χάιδεψε το κεφάλι μου και μου είπε :
Μη στεναχωριέσαι, παιδί μου δεν κάνει. Είσαι κι εσύ ευαίσθητος σαν τον πατέρα σου, τον παπα-Γιάννη. Έχεις καλή ψυχή. Δεν πειράζει. Ό, τι δεν πέτυχες εδώ, θα το πετύχεις στο σπίτι σου. Να, εγώ θα κάνω κάτι που δεν θα έκανα για κανέναν άλλον΄ θα σου δώσω τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο να τον Τον πάρεις στο σπίτι σου και να Τον Κρατήσεις, για όσες μέρες θέλεις: εκεί, θα θα πετύχεις ό, τι ότι δεν πέτυχες εδώ. Τι, άλλο θέλεις. Μόνο σε παρακαλώ, να προσέξεις να μη τον χάσεις. Γιατί είναι κάτι που ούτε πουλιέται, αλλά ούτε και αγοράζεται! Όσο αξίζει αυτός ο Στυαρός, δεν αξίζει όλος ο κόσμος: όμως εγώ, για να δεις πόσο σ΄αγαπώ, θα σου τον δώσω. Και είμαι βέβαιος πώς, απόψε κιόλας θα αισθανθείς ό, τι αισθάνομαι κι εγώ και θα λάβεις τη Χάρη Του!
Εγώ δεν πίστευα στ΄αυτιά μου! θα έπαιρνα τον Σταυρό στο σπίτι μου! […] τα έχασα! Όταν συνήθλα, έπιασα τα δυο του χέρια σφιχτά και τα φιλούσα κατασυγκινημένος. Τον ευχαρίστησα πολλές φορές, φίλησα το χέρι του, πήρα την ευχή του και έφυγα τροχάδην για το σπίτι μου. […] Πήγα και κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου. τοποθέτησα τον Σταυρό σε όρθια θέση πάνω στο τραπέζι. Γονάτισα και άρχισα να προσεύχομαι θερμά για πολλή ώρα. Το αίτημα, ήταν ένα και μοναδικό! Να εισθανθώ κι εγώ ότι ακριβώς αισθανόταν και ο Παππούλης, όταν αυτός εισέπνευσε μέσα από το Τίμιο Ξύλο. Όταν τελείωσα την προσευχή μου, ήμουν κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι το αίτημα μου είχε γινει αποδεκτός […]. Σ΄αυτό, οπωσδήποτε, θα είχε συμβάλλει και η προσευχή του Παππούλη. Εξάλλου, μου το προείπε: «Στο σπίτι σου θα πετύχεις ό, τι δεν πέτυχες εδώ!’
Βέβαιος για το αποτέλεσμα της προσευχή και για την πρόβλεψη του Αγίου Πορφυρίου, έκανα τον σταυρό μου και κάνω το πρώτο «πείραμα».
Και, το θ α ύ μ α έγινε!
Με την πρώτη εισπνοή που έκανα, αισθάνθηκα να κατεβαίνει από τον λάρυγγα μια ζωογόνα πνοή, να καταλαμβάνει όλη την έκταση των πνευμόνων μου και, στη συνέχεια, να επεκτείνεται σ΄όλα τα σωθικά μου και να μου δημιουργεί μια ευεξία χωρίς προηγούμενο! Γενικά, αισθανόμουν κάτι το υπερφυσικό. Κάτι που δεν είχα αισθανθεί μέχρι την ώρα εκείνη και, ομολογώ, ότι δεν έχω την δυνατότητα να το περιγράψω!
Γεμάτος από χαρά, ενθουσιασμό, συγκίνηση, φόβο Θεού και ενισχυμένη την Πίστη μου σε μεγάλο βαθμό, επανέλαβα το ίδιο «πείραμα» πάρα πολλές φορές. Και το σπουδαιότερο είναι ότι, κάθε φορά, αισθανόμουν εντονότερα τη Θεία Χάρη! Περιττό να σας πω, ότι στο τέλος κοιμήθηκα έχοντας στην αγκαλιά μου τον Σταυρό!
Την επόμενη, πρωί-πρωί, πήγα και βρήκα τον Άγιο Πατέρα Πορφύριο, μόλις με είδε, μου είπε: «Είδες ότι άδικα στενοχωρήθηκες; Δεν σου είπα ότι, αυτό που δεν πέτυχες εδώ, θα το πετύχεις στο σπίτι σου; Δεν αισθάνθηκες αυτό και αυτό;» και μου περιέγραψε ό, τι ακριβώς είχα αισθανθεί και μου συνέστησε να το επαναλαμβάνω συνεχώς κάθε μέρα.
Έκτοτε, ο Σταυρός με συνόδευε παντού. Η Χάρη Του, με βοηθούσε στις εξετάσεις που έδινα στη Σχολή μου, στη διεκπεραίωση των υποθέσεων μου και με προστάτευε από ένα σωρό κινδύνους.
Κάθε φορά που ο Παππούλης ζητούσε να του Τον επιστρέψω. Όλο και κάποια δικαιολογία έβρισκα. Και εκείνος που γνώριζε πόσο ανάγκη Τον είχα, όλο και κάποια παράταση μου έδινε. Έτσι οι μέρες έγιναν εβδομάδες και οι εβδομάδες μήνες. Και , αν είχα επιμείνει λίγο περισσότερο – ποιος ξέρει;- ίσως ακόμη να βρισκότανε ο Σταυρός στα χέρια μου!
Γεγονός πάντως είναι, ότι από τη μέρα που έφυγε ο Σταυρός από επάνω μου, αισθάνομαι τόσο αδύναμος, όσο και ο αφοπλισμένος στρατιώτης…»
«Ανάργυρου Ι. Καλλιάτσου, Ο Πατήρ Πορφύριος, ο διορατικός, ο προορατικός, ο ιαματικός», κεφ. 26ο, σελ. 86-92, Εκδόσεις Επτάλοφος, Αθήνα, 1996]
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής,
***  Tα παρατράγουδα της νέας σχολικής χρονιάς! Δείτε ΤΙ ΘΑ  ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ στα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

~  Βιβλίο θρησκευτικών της Δ’ Δημοτικού.
«Προσευχές άλλων θρησκευτικών παραδόσεων» είναι η ονομασία ενός κεφαλαίου που αποτελεί μια πρώτη γεύση για να γνωρίσουν τα παιδιά άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ.

Μάλιστα, βλέπουμε να αναφέρεται και η γνωστή φράση-τρόμος «Μέγας Αλλάχ», ενώ, σημειώνεται και η αρχή της μουσουλμανικής προσευχής.
Εδώ τίθενται κάποια εύλογα ερωτήματα. Τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών, που πηγαίνουν Τετάρτη Δημοτικού, είναι ικανά να αντιληφθούν τις πολύ μεγάλες διαφορές των θρησκειών και να κατανοήσουν ότι κάποιες- όπως το Ισλάμ- έχουν ακραίες θέσεις;
Και επιπλέον, πόσα παιδιά ξέρουν το «Πάτερ Ημών» ή το «Πιστεύω» απ’εξω, χωρίς να χρειάζεται να το διαβάζουν;..
Ίσως να πρέπει να δοθεί έμφαση στην πλήρη γνώση του Χριστιανισμού, ώστε οι μικροί μαθητές να ξέρουν τη θρησκεία τους, παρά να «εισβάλλει» μέσα στα σχολεία- και μάλιστα στα Δημοτικά- αυτή η … πρώτη γνωριμία άλλων θρησκειών.
 Ευχαριστούμε τον αναγνώστη που μας έστειλε τη φωτογραφία.

***  Οι εκπομπές, «Ρεπόρτερς» και «Καταγραφές», στην Καλαμάτα τις πρώτες ημέρες μετά τους σεισμούς (μοναδικό βίντεο) 
 
 
 
Δύο εκπομπές της ΕΡΤ της δεκαετίας του ’80, «αφιερωμένες» στους Σεισμούς της Καλαμάτας το 1986, επανέρχονται στη δημοσιότητα μετά από 31 χρόνια και προβάλλονται σήμερα στην ιστοσελίδα του «Θάρρους». Πρόκειται για την εκπομπή «Ρεπόρτερς» των Γιάννη Δημαρά ,Κώστα Χαρδαβέλλα και Γιώργου Λιάνη που άφησε τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση καθώς και την εκπομπή «Καταγραφές» του δημοσιογράφου Νίκου Θεοδωράκη. Τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 στην Καλαμάτα, οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πόλη, συνομίλησαν με απλούς πολίτες καθώς και τους «πρωταγωνιστές» της εποχής εκείνης καταγράφονται εικόνες  που σήμερα 31 χρόνια μετά παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες σε όσους έζησαν το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου. Στο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε με μεγάλη γλαφυρότητα όλα όσα έζησε η πόλη της Καλαμάτας το  Σεπτέμβριο του 1986…
 *Ευχαριστούμε το συνταξιούχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργο Πολυχρονόπουλο, για το μοναδικό αυτό βίντεο από το προσωπικό του αρχείο. 
Βίντεο σπάνιο ...~ Σεισμοί Καλαμάτα 1986 , https://youtu.be/TUD7LnFmcE0  .-
Βίντεο 2  : Σεισμός Καλαμάτας 1986 - Kalamata Earthquake  , https://youtu.be/wAcZSp5r6PE  .-
Video 3 : Μηχανή του χρόνου - Σεισμός Καλαμάτας 13 Σεπτεμβρίου 1986 , https://youtu.be/KLFEPyjk6PQ .-
Βίντεο 4 : ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1986 , https://youtu.be/yfp2Tv57W7k .-

***  Τεράστια ΝΙΚΗ του συριακού στρατού! Οι τρομοκράτες τρέχουν να κρυφτούν...

~ Ο συριακός σρατός, με την υποστήριξη της αεροπορικής του δύναμης, κατάφερε να απελευθερώσει το χωριό Massoud στα ανατολικά της περιοχής Salamiyah στην επαρχία Hama.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο Sputnik της Αραβίας, Σύρος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε ότι κυβερνητικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Massoud ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία διεξήχθη σταδιακά. «Υπήρξε παρακολούθηση της κίνησης των μαχητών. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της αεροπορίας, ήταν δυνατή η απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τη θέση των εχθρικών θέσεων», δήλωσε ο συνταγματάρχης.
Βίντεο :  الجيش السوري يتقدم في ريف حماة   , https://youtu.be/5k4yJRyugzE .-
~ Οι μαχητές υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και όπως σημείωσε ο συνταγματάρχης, αυτή η επιχείρηση θα επιταχύνει την απελευθέρωση της ανατολικής Hama και θα επιτρέψει στον συριακό στρατό να φτάσει στις πετρελαϊκές του περιοχές.
Νωρίτερα, ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Salba κοντά στον αγωγό πετρελαίου στα ανατολικά της Salamiyah.

 ***  Kατά της κομματικοποίησης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης 
«Τα 13 Αναπτυξιακά Συνέδρια, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση των Περιφερειαρχών της Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό της χώρας, στόχο έχουν τη διαμόρφωση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας ανά Περιφέρεια και προϋποθέτουν τη θεσμική συνεργασία μεταξύ φορέων της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης.
Με έκπληξη είδαμε την προσπάθεια κομματικοποίησης του επικείμενου Συνεδρίου της Πελοποννήσου, το οποίο θα προσδιοριστεί μετά από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, από κομματικά στελέχη, βουλευτές και μία αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δε δίστασαν να οργανώσουν μάλιστα προσυνεδριακές συγκεντρώσεις.
Τους δηλώνουμε ρητά ότι ο Αναπτυξιακός Στρατηγικός Σχεδιασμός είναι ευθύνη της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν θα απεμπολήσουμε την ευθύνη μας προς κανένα κόμμα, είτε βρίσκεται στην Κυβέρνηση, είτε όχι.
Τέτοιες προσπάθειες άλλωστε θυμίζουν τις ιδεοληπτικές πρακτικές ταύτισης κόμματος και κράτους, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει αντιδημοκρατικά καθεστώτα και ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ασκήσει κομματική κηδεμονία στις αναπτυξιακές πολιτικές που θα εφαρμοστούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραβλέποντας τις θεσμικές ευθύνες, όπως προβλέπονται από το νόμο. Παραμένουμε συνεπείς τόσο στην ευθύνη μας, όσο και στην πολιτική μας δέσμευση ότι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου συνδέεται άρρηκτα με την Περιφερειακή Διακυβέρνηση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές, που σαφώς υπονομεύουν το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, δεν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και ζητάμε την άμεση παρέμβασή του».

***  Eίδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το χρέος! Όλα ΑΛΛΑΖΟΥΝ

~ Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Έλληνα πολίτη σχετικά με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, όπως η περίπτωση της Ελλάδας.
Ειδικότερα, το 2012, ο Αλέξιος Αναγνωστάκης υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης», με στόχο να εγκαθιδρύσει η νομοθεσία της ΕΕ νόμο για την «αρχή της κατάστασης ανάγκης, κατά την οποία, οσάκις η εξυπηρέτηση απεχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».
Ωστόσο, η Κομισιόν απέρριψε την αίτηση καταχώρισης και ο κος Αναγνωστάκης προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ για να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής. Και το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κου Αναγνωστάκη και τώρα, επικυρώνει την αρχική απόφαση, ότι δηλαδή, τα δημόσια χρέη των χωρών δεν μπορούν να διαγραφούν.
«Το Γενικό Δικαστήριο ορθώς έκρινε ότι η καθιέρωση της αρχής της κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να εμπίπτει στην έννοια της ενίσχυσης την οποία χορηγεί η Ένωση, στο μέτρο που η αρχή αυτή δεν αφορά μόνον το χρέος κράτους μέλους προς την Ένωση, αλλά και τις οφειλές του κράτους αυτού προς άλλα πρόσωπα, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (μεταξύ των οποίων και τα κράτη μέλη)», ανέφερε η σχετική απόφαση.
 (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*** Σφίγγει ο…κλοιός για τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Καλαμάτας 

Όλο και στενεύει ο κλοιός για τα αυτοκίνητα και τους χρήστες τους στην πόλη της Καλαμάτας. Η ελεγχόμενη στάθμευση απλώνεται σε όλο το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα οι χρήστες των οδών να είναι αναγκασμένοι να συμμορφωθούν με τα νέα ειωθότα ή να περιμένουν την κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας.
 Βέβαια, μία κοινωνία για να μπορέσει να προχωρήσει και να προοδεύσει χρειάζεται παιδεία και νόμους. Εάν ένα απ’ τα δύο αφαιρεθεί, τότε παραλύει και μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αφορμή για αυτές τις σκέψεις είναι ότι για το πρόβλημα με τη στάθμευση στην Καλαμάτα είναι ότι υπάρχουν και  ασυνείδητοι πολίτες που παρκάρουν όπου λάχει παράνομα, αδιαφορώντας αν ενοχλούν ή παρακωλύουν την κυκλοφορία.
Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και την εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της στάθμευσης, αφού από τα χρήματα που εισπράττει, δεν φαίνεται να βελτιώνεται η κυκλοφοριακή κατάσταση, ούτε να δημιουργούνται νέοι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.
Πάντως, η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ενημερώνει ότι με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ισχύσει επί της Αριστομένους ελεγχόμενη στάθμευση μέχρι την οδό Μακεδονίας. Η σχετική κάθετη και οριζόντια σήμανση θα τοποθετηθεί εντός των ημερών.
Από την άλλη πλευρά, εντός της εβδομάδος θα αρχίσουν να τοποθετούνται οι πρώτοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού στα «Ουζάκια», στο πλαίσιο της ανάπλασης. Μέσα σε 2 εβδομάδες θα έχουν τοποθετηθεί  80 κολόνες από τις 120 και οι υπόλοιπες 40 θα έχουν εγκατασταθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού έρχονται σταδιακά από την Ιταλία. Οι λαμπτήρες θα είναι τεχνολογίας LED. Σημειώνεται ότι στο χώρο αυτής της ανάπλασης θα πραγματοποιηθεί το αποχαιρετιστήριο πάρτι του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

***  Ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι στην Κυπαρισσία 
Ξεκίνησε από προχθές η μεγάλη Παντριφυλιακή Εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία. Από τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει και η κατάλληλη σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους  δρόμους και ήδη οι περισσότερες παράγκες με διάφορα είδη ήταν έτοιμες, ενώ χθες στήθηκαν και ήταν σε πλήρη λειτουργία σχεδόν όλες οι παράγκες. Το Λούνα – Παρκ, για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες του πανηγυριού λειτουργεί ήδη, από τις προηγούμενες μέρες, με πολλά παιχνίδια. Το πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», κοντά στην παραλία της Κυπαρισσίας, που είναι και το επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών. Η μεγάλη αλλαγή και διαφοροποίηση του φετινού πανηγυριού με όλα τα προηγούμενα είναι ότι φέτος, απομακρύνθηκαν από το σημείο που ήταν επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και στην αρχή της Ναυαρίνου οι παράγκες με ψησταριές και άλλαξε η χωροθεσία πάγκων και τραπεζοκαθισμάτων για χορήγηση εδεσμάτων - ποτών και τροφίμων στους επισκέπτες (σ.σ. ψησταριές) και, πλέον, η νέα θέση τους βρίσκεται προς την έξοδο που πανηγυριού προς τα Φιλιατρά, στο τετράγωνο με τη χλωρακιά, κάτω από την πλατεία Απόδημου Ελληνισμού και εκεί λειτουργούν ψησταριές. Η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές. Επίσης, λειτουργούν υπαίθρια ενώ διατίθενται και λαχταριστά γλυκίσματα και παγωτά για γευστικές απολαύσεις. Με καμπάνια στα social media o Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καλεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν την πόλη για το πανηγύρι και την αγορά της τονίζοντας πως, «Η Κυπαρισσία γιορτάζει και η αγορά της δίνει το δυναμικό παρόν και σας καλεί να την επισκεφθείτε και να τη γνωρίσετε».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** “Athens Democracy Forum”: Από την Αθήνα στην…Costa Navarino με υψηλούς προσκεκλημένους 
«Λύσεις για έναν κόσμο που αλλάζει». Αυτή είναι η κεντρική θεματική του φετινού Athens Democracy Forum, του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνουν οι New York Times σε συνεργασία με την «Καθημερινή», τον Δήμο Αθηναίων και το Ταμείο Δημοκρατίας του ΟΗΕ, το οποίο ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου γίνεται αναφορά σε ένα κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι, με τις πρόσφατες εξελίξεις «να ανατρέπουν θεμελιώδεις πεποιθήσεις για την παγκοσμιοποίηση, τη διεθνή συνεργασία και τη μακροβιότητα της Δημοκρατίας». Οι διοργανωτές διερωτώνται, υπό τη σκιά της προεδρίας Τραμπ: «Αντικαθίσταται το δυτικό πνεύμα της ενσωμάτωσης και της ανοιχτής κοινωνίας από τείχη, μεταφορικά και πραγματικά;».
Μεταξύ των διεθνούς ακτινοβολίας ομιλητών που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο είναι η Μάργκοτ Βάλστρομ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ και η υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Κένυας Αμίνα Μοχάμεντ. Συντονιστές των συζητήσεων θα είναι δημοσιογράφοι των New York Times. Στο συνέδριο θα μιλήσει, επίσης, ο Φελίπε Γκονζάλες, πρωθυπουργός της Ισπανίας από το 1982 έως το 1996, η σημαντικότερη πολιτική φυσιογνωμία της χώρας στη μετά Φράνκο εποχή.
  Το βραβείο Δημοκρατίας
 Την Πέμπτη το πρωί, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα απονείμει στον κ. Γκονζάλες το «βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών». Η βράβευση θα λάβει χώρα σε ειδική τελετή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά του νέου θεσμού. Πέρυσι, είχε βραβευθεί ο Κένεθ Ροθ, εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch).
Την Παρασκευή στις 3.30 μ.μ., με αφορμή το συνέδριο, η «Καθημερινή» διοργανώνει συζήτηση μεταξύ του διευθυντή της, Αλέξη Παπαχελά, και του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου των New York Times, Μαρκ Τόμσον, με θέμα «Τραμπ, Brexit και η κρίση στον πολιτικό λόγο». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το Σαββατοκύριακο, το συνέδριο θα μεταφερθεί για ακόμη μία χρονιά στο Costa Navarino, όπου οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στο θέμα της σχέσης του κινηματογράφου με τη Δημοκρατία.
To Athens Democracy Forum έχει κάνει μεγάλα βήματα ανάπτυξης από το 2013, όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ως μια δίωρη εκδήλωση στη Στοά του Αττάλου.
 Κεντρικό ρόλο στην αρχική έμπνευση, αλλά και στην εξέλιξη της εκδήλωσης, είχε ο Αχιλλέας Τσάλτας, αντιπρόεδρος των New York Times με ευθύνη για τα συνέδρια και την καινοτομία. Μιλώντας πέρυσι στην «Κ» μετά το τέλος του συνεδρίου, ο κ. Τσάλτας εξηγούσε το όραμα του ιδίου και του πρόεδρου του Δ.Σ. της New York Times Company, να μετατραπεί το Athens Democracy Forum σε ένα «Νταβός της Δημοκρατίας».

*** Τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία: Στο ίδιο έργο θεατές με…σταυρωμένα τα χέρια 
Το γνωστό τραγούδι "Στο ίδιο έργο θεατές", που έκαναν διάσημο οι Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ολοκληρώνεται με τους ακόλουθους στίχους: "Στο ίδιο πάντα σκηνικό και στης ψυχής τον πανικό/ απόψε πνίγομαι χρειάζομαι αέρα/θέλω ν’ αρχίσω από δω αλλιώς τα πράγματα να δω/να πω στον κόσμο μια δική μου καλησπέρα".
Κι ο σκοπός αυτός είναι. Να επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι η άσφαλτος στη Μεσσηνία είναι… γεμάτη με αίματα και όλοι οι υπόλοιποι, πέραν των συγγενών που θρηνούν καθημερινά την απώλεια ζωών ή το σοβαρό τραυματισμό άλλων, μετράμε αριθμούς, δίνουμε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία, αλλά επί της ουσίας, στο παιχνίδι της πρόληψης "παίζουμε την κολοκυθιά".
Μόνο από τα δημοσιεύματα του "Θάρρους" το τελευταίο 15ήμερο μετρήσαμε: Θανατηφόρο τροχαίο στη Βάλτα, σοβαρό τροχαίο στην οδό Λακωνικής, θανατηφόρο τροχαίο στη Βελίκα, σοβαρό τροχαίο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, δέκα συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, τροχαίο στο Μεμί, τροχαίο στην οδό Υπαπαντής, τροχαίο στη διασταύρωση των οδών Μελετίου και Υπαπαντής. Τέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 57 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 71 που σημειώθηκαν το 2016.
Πρέπει, κάποια στιγμή, τώρα, να υπάρξει μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές. Η πληγή (και) για τον τόπο μας είναι μεγάλη. Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Θα πρέπει, ως κοινωνία, πέρα από τις διαπιστώσεις, να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς. Αρκεί να υπηρετήσουμε, με συνέπεια και σταθερότητα, μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Να θέσουμε τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα. Δεν πρέπει η οδική ασφάλεια να αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Μας αφορά όλους.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και "Θάρρος" 
  Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας στάλθηκε στο "Θάρρος" η εξής απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας μας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, στην οποία γνωστοποιούνται τα εξής:
"Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκε δελτίο Τύπου με φωτογραφία, στην οποία παρουσιαζόταν συμπολίτης μας με αναπηρία, ο οποίος έφθασε στο Γραφείο Δημάρχου (3ος όροφος του νέου Δημαρχείου) με το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιό του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.
Η ανάρτηση έγινε για να δείξουμε πώς πρέπει να είναι η προσβασιμότητα σ’ ένα δημόσιο κτήριο. Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε οι ανάπηροι να μπορούν με ευχέρεια να επισκέπτονται τους χώρους του, περιλαμβανομένου του Γραφείου Δημάρχου, με τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδιά τους.
Ασφαλώς, στην πόλη υπάρχουν προβλήματα προσβασιμότητας. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα συνεχή βήματα που γίνονται, ώστε η πόλη να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο όσον αφορά στη φιλικότητα προς τα Άτομα με Αναπηρία (ράμπες, οδεύσεις τυφλών, διευκόλυνση της επίσκεψης σε κτήρια, συσκευές Seatrac για μπάνιο στη θάλασσα κ.ά.). και που αναγνωρίζουν τα ΑμεΑ και οι Σύλλογοί τους".
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας λειτουργεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό και άπαντες έχουμε εξάρει τη λειτουργικότητά του, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει ακόμα και σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Μήνες μετά να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια είναι περιττό.
Από την άλλη, δυστυχώς, οι δημότες με κινητικά προβλήματα δεν…ζουν στο νέο Δημαρχείο, αλλά στην πόλη της Καλαμάτας. Όσο και να θέλει η Δημοτική Αρχή να εξάρει το όποιο έργο της, καλύτερα θα ήταν γι' αυτή να πορεύεται "σεμνά και ταπεινά", μια και η πραγματικότητα τη διαψεύδει.
Οδεύσεις τυφλών που καταλήγουν σε στύλους, ράμπες ανύπαρκτες έως επικίνδυνα κατασκευασμένες, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, είναι ορισμένα από τα παραδείγματα που έχουμε θίξει επανειλημμένως.
Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δημοσιεύουμε σήμερα δυο φωτογραφίες από τις…ράμπες της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Χρυσάνθου Παγώνη και Κεφάλα (μέσα στο κέντρο της Καλαμάτας) και η άλλη χαμηλά στην οδό Θεμιστοκλέους.
Θα συμφωνήσει μαζί μας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ότι η κατάσταση είναι τραγική. Το ίδιο τραγικό είναι και το γεγονός ότι ο υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου που παρέλαβε το έργο στην Κεφάλα, έβαλε την υπογραφή του.
Όπως μας έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες που έχουν χτυπήσει, μια και οι πλάκες είναι ακατάλληλες για τη δουλειά που…στρώθηκαν, ενώ, ούτε αναπηρικό αμαξίδιο χωράει να περάσει!  Α.Π. 

*** Οικολογικές… φωτιές στον περίγυρο του ΣΥΡΙΖΑ Πελοπονννήσου από την Δήμητρα Λυμπεροπούλου 
Ένα σχόλιο στον "Μικροπολιτικό" στα προχθεσινά "ΝΕΑ" με τίτλο "Και οι Οικολόγοι στην Κεντροαριστερά;" ήταν ικανό να ανάψει φωτιές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Πελοπόννησος Οικολογική", Δήμητρα Λυμπεροπούλου και υποψήφια βουλευτής Κορινθίας με το ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2015, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και αποφασισμένη- γιατί όχι;- να προχωρήσει στο επόμενο βήμα υπό προϋποθέσεις.
Το "Θάρρος" επικοινώνησε με την Δήμητρα Λυμπεροπούλου,  η οποία αφού ξεκαθαρίζει ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, πρεσβεύει τα παρακάτω: "Η κεντροαριστερά οφείλει να αποδείξει με έργα και όχι με λόγια ότι υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ο νέος χώρος,  με ανοιχτές διαδικασίες και όχι με αποφάσεις μέσα από κλειστές πόρτες, πρέπει να έρθει σε επαφή με την κοινωνία,  να μη διστάσει να συγκρουστεί με συμφέροντα, να αγωνιστεί για την ευημερία των πολιτών και όχι των αριθμών, έχοντας  ένα  όραμα βιώσιμης ανάπτυξης.
Σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν είναι δυνατόν πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν άνθρωποι που έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες στα ερείπια της κοινωνίας. Να κρατήσει αποστάσεις από στελέχη υπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας. ​ Όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα ασφαλώς και δεν μπορούν να το λύσουν. Να μην επιτρέψει φαινόμενα όπως 'μονιμότητα' θέσεων και οικογενειοκρατία.
Αν θέλει να αποτελέσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που  φιλοδοξεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας οφείλει να μην είναι φοβική. Σε μια προσπάθεια που το ζητούμενο είναι η ένωση και η σύνθεση, ασφαλώς και δεν χωρούν αποκλεισμοί για κανέναν προοδευτικό χώρο.
Οι θέσεις μάλιστα της πολιτικής οικολογίας πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της κεντροαριστεράς. Να βγει μπροστά για την κλιματική αλλαγή, την μετά-λιγνιτική περίοδο, την απλή αναλογική, να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά. Μακριά από εμάς η «πράσινη ανάπτυξη» άλλων εποχών.
Δεν πρέπει να επιτρέψει στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, το μάρμαρο να το πληρώσει, δηλαδή, το περιβάλλον και άρα  ο άνθρωπος. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως αρχών και αξιών. Δεν πτώχευσε η οικονομίας μας αλλά το μοντέλο ζωής μας. Ζούσαμε σε μια εικονική πραγματικότητα, σε μια πλασματική (γεμάτη πλαστικό) ευμάρεια. Το χρέος της χώρας μας, πέρα από το εξωτερικό, είναι και το χρέος των φυσικών πόρων που σπαταλά (οικολογικό χρέος).
Να τολμήσει διαθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν στη χώρα  σαράντα και πλέον χρόνια. Μια χώρα που μέχρι χθες δεν είχε κτηματολόγιο, δασολόγιο, χρήσεις γης, διαχείριση απορριμμάτων, κλπ αλλά, κατά τα αλλά, θέλουμε επενδύσεις και βέβαια 'μένουμε Ευρώπη'.
Το ζητούμενο πλέον δεν πρέπει να είναι το 'Μένουμε Ευρώπη' ως επαίτες, αποφασίζοντας άλλοι για εμάς χωρίς εμάς, αλλά το 'συμμετέχουμε στην Ευρώπη' συναποφασίζοντας για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Σε αυτή την κεντροαριστερά, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά,  θα με ενδιέφερε να συμμετάσχω, διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές ...".    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Βραδιά λυρικού τραγουδιού «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου»
Σαράντα ακριβώς  χρόνια μετά, στο πλαίσιο του “2017 Έτος Μαρίας Κάλλας”,  ο Δήμος Οιχαλίας και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Ατενέουμ), επέλεξαν να θυμίσουν το ξεκίνημα της Ντίβας του λυρικού τραγουδιού, στην Ελλάδα, με μία συναυλία αφιερωμένη στην αξεπέραστη  λυρική  τραγουδίστρια που οριοθέτησε την όπερα στο πριν και το μετά με την παρουσία της.
 Η συναυλία οργανώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, με ελεύθερη είσοδο,  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την  υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα της συναυλίας, πρωτότυπο και γοητευτικό, διαμορφώθηκε από τον σπουδαίο σολίστ και παιδαγωγός του κλασικού τραγουδιού Άρη Χριστοφέλλη  και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δική του παραγωγή, τον Φεβρουάριο 2017.  Στη συναυλία στο Θέατρο στην Αρχαία Μεσσήνη συμμετέχουν οι υψίφωνες  Νίνα ΚουφοχρήστουΜαρία Κωστράκη  και Άρτεμις Μπόγρη οι οποίες, με τον  Θανάση Αποστολόπουλο στο  πιάνο,  θα ερμηνεύσουν αποκλειστικά έργα που η νεότατη Μαρία Άννα Σοφία Σεσιλία Καλογεροπούλου, ξεκινώντας μόλις τη μεγάλη της καριέρα, στα δύσκολα για τη χώρα χρόνια από το 1938 έως το 1945,  τραγούδησε σε διάφορες συναυλιακές εκδηλώσεις -ωδειακές εξετάσεις και ακροάσεις, γιορτές, ρεσιτάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- με συνοδεία πιάνου. Τραγούδια που δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ με τη φωνή της και σε μας φτάνει μόνο ο απόηχος της ερμηνείας της μέσα από διηγήσεις και κριτικές της εποχής. Μία συναυλία η οποία εκτός από οφειλόμενο αφιέρωμα στη μνήμη μίας τεράστιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδας,  εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Οιχαλίας για την αναστήλωση του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μεσσηνίας, στόχο που ένθερμα υποστηρίζει τόσο το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum αλλά και όλοι οι συνδιοργανωτές της βραδιάς. 

***   ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ! Θέλει να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ όσους φοιτητές αντέγραψαν...

~  Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αποφασίζει την διαγραφή του επικεφαλής της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του πανεπιστημιακού τμήματος της Πάτρας που «κάλυψε» τους 106 φοιτητές που παρέδωσαν την ίδια εργασία, ο υπουργός Παιδείας προτείνει... «ημερίδα» για το ζήτημα και όχι «διοικητικά μέτρα».
«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Τους τσάκωσαν. Αν εγώ ήμουν Νέα Δημοκρατία δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα, να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Μια ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, να μπουν φοιτητές, να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου στον realfm.
Για το φαινόμενο της αντιγραφής ο υπουργός Παιδείας τόνισε: «Αυτό το φαινόμενο, εγώ λέω, να μείνει στην επικαιρότητα όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση, πραγματικά σας μιλάω δεν έχει κανένα τέτοιο νόημα, να μείνει στην επικαιρότητα για να δούμε λίγο τι σημαίνει διδασκαλία στα Πανεπιστήμια και τι σημαίνει διδασκαλία στις μέρες μας. Εγώ είμαι από τη γενιά που δώσαμε μεγάλη μάχη να μην υπάρχουν εξετάσεις και να υπάρχουν εργασίες».
«Εδώ, όλοι μαζί, ζούμε σε ένα νέο κόσμο, ο οποίος ακόμη δεν έχει βρει τις ισορροπίες του. Εγώ, όταν ήμουνα η πληροφορία ήταν ταυτισμένη με τη γνώση. Τώρα η πληροφορία δεν είναι ένα στοιχείο γύρω από το οποίο συγκροτείται η γνώση. Αρα, έχει αλλάξει το τι σημαίνει γνώση, άρα τι σημαίνει διδασκαλία, άρα ο τρόπος που είναι οργανωμένα τα Πανεπιστήμια. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα παρόλη την παθογένειά τους είναι και φαινόμενα που μας χτυπάνε το καμπανάκι για τις νέες δομές που πρέπει να σκεφτούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου.
Η τοποθέτηση Γαβρόγλου αγγίζει τα όρια του γελοίου καθώς ήταν ο ίδιος που μια ημέρα πριν στην επίσημη ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για ένα περιστατικό που εγείρει ένα σοβαρότατο θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως. Μάλιστα στη δήλωσή αυτή είχε επαινέσει την αντίδραση των ακαδημαϊκών οργάνων του Πανεπιστημίου Πατρών για την αντίδρασή τους.
 Η εργασία που προκάλεσε σάλο
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι ανάστατο από το σάλο που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση των 106 φοιτητών που έγιναν τσακωτοί να έχουν καταθέσει την ίδια ακριβώς εργασία στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα" του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Πολιτικός σάλος προκλήθηκε, όμως, και από την κίνηση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της Πάτρας, της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία δηλαδή, να καλύψει τους απατεώνες φοιτητές με ανακοίνωση στην οποία επικαλέστηκε ακόμα και τον Καρλ Μαρξ, ζητώντας την «πιο ελαφρά» τιμωρία τους.
Η Πειραιώς, σε σαφή διάσταση από την τοπική φοιτητική οργάνωση της Πάτρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα» και ζήτησαν την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής: «Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.
 Κόντρα νεολαίων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Η κόντρα εξελίχθηκε και ανάμεσα στις νεολαίες των δύο κομμάτων με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «παιδιά της ΟΝΝΕΔ» που ζήτησαν άρση της ποινής. «Αυτό δίνει μία σαφή εικόνα για την άποψη που έχει η συγκεκριμένη παράταξη σχετικά με την "αριστεία" στα Πανεπιστήμια. Είναι γνωστό άλλωστε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι οι πρακτικές της ΔΑΠ περιλαμβάνουν δίκτυα σημειώσεων, κυκλώματα αντιγραφής, υπόγειες συνεννοήσεις με καθηγητές, κεράσματα σε μπουζούκια και ταξίδια αναψυχής. Και φυσικά η δική τους "αριστεία" επεκτείνεται στην υπεράσπιση όσων αντιγράφουν, με σκοπό να διατηρήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις και να ενισχύσουν την εκλογική τους δύναμη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ακραίας υποτίμησης της ακαδημαϊκότητας και της επιστήμης, επιδιώκεται η συνολική απαξίωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε η μετάβαση σε ένα καθεστώς ιδιωτικών Πανεπιστημίων να μοιάζει με αναπόφευκτη επιλογή. Επομένως, η ανησυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αφορά τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια τιμωρία για τις σπουδές των 106 φοιτητών/τριών, αλλά στην πραγματικότητα την προστασία των δικτύων αντιγραφής που έχει στήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίζει τη εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος αδιαφάνειας και συναλλαγής που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Απαντώντας η ΟΝΝΕΔ στη δική της ανακοίνωση κάνει λόγο για «τα «παιδιά του Καρανίκα» υπογραμμίζοντας ότι «ξεπέρασαν σε γραφικότητα ακόμα και το είδωλό τους, τοποθετώντας τον πήχη της ανοησίας πολύ ψηλά – μέχρι να τον ξεπεράσουν στην αμέσως επόμενη προσπάθειά τους».
«Η στάση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πατρών αποδοκιμάστηκε άμεσα, από εμάς τους ίδιους, θεσμικά και δημόσια σε όλους τους τόνους, διότι αυτή την απάντηση χρωστούσε η Οργάνωσή μας σε όλους τους νέους και τις νέες που επί δεκαετίες μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, αναγνωρίζοντας στα πρόσωπα του ΟΝΝΕΔίτη και του ΔΑΠίτη αυτούς που διεκδικούν σύγχρονα πανεπιστήμια για όλους και επίπεδο διαβίωσης αντάξιο των εφοδίων, της προσπάθειας και της απόδοσης όλων των νέων πολιτών. Αν σε κάποιους δεν χρωστάμε καμία απάντηση, αυτοί είναι οι επαγγελματίες καταληψίες, οι έμποροι θολοκουλτούρας και οι ιδεολόγοι παραβατικοί της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το μόνο που έχουν κάνει στη ζωή τους το οποίο προσιδιάζει σε εργασία είναι να χτίζουν γραφεία πρυτάνεων. Το παραλήρημά τους απευθύνεται στο συρρικνωμένο κομματικό τους ακροατήριο. Εμείς οφείλουμε στη γενιά μας και στην πατρίδα μας να εργαστούμε μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες για να θεραπεύσουμε τα προβλήματα και τις παθογένειες του τόπου, όσα, δηλαδή, εκείνοι αγκάλιασαν για να βρεθούν από το 3% για λίγο στην Κυβέρνηση. Και, όταν όλοι μαζί πετύχουμε, εκείνοι θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: Στην πολιτική αφάνεια και ανυποληψία».  protothema.gr

***  ΔΕΟΣ! Στην Αγία Πετρούπολη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά...

~  Για πρώτη φορά στην ιστορία των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, η ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Πόντου, βρίσκεται από την Τρίτη στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, την Αγία Πετρούπολη.
Επί διήμερο, η ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει την εικόνα, συμμετέχει στη λιτανεία προς τιμή της μεταφοράς των οστών του Ρώσου πρίγκιπα, διπλωμάτη και στρατηλάτη πριν από οκτώ αιώνες, Αλεξάνδρου Νιέφσκι. Η διήμερη περιφορά των οστών του «Αγίου Αλέξανδρου της Πετρούπολης», μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αποτελεί το κορυφαίο γεγονός των ημερών. Μόνο χτες πήραν μέρος 100 χιλιάδες πιστοί. Σήμερα η περιφορά συνεχίζεται με την ίδια μαζικότητα.
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά μεταφέρουν νέοι της πόλης, ελληνικής καταγωγής, με στολές από τον Πόντο. Ο κυβερνήτης της Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, υποδεχόμενος την ελληνική αντιπροσωπεία στο αεροδρόμιο, ασπάστηκε την εικόνα και δήλωσε ότι ο ερχομός της από την Ελλάδα αποτελεί σαφές δείγμα της βαθιάς πνευματικής και ιστορικής σχέσης ανάμεσα στους δυο λαούς.   eleftherostypos.gr

***  Ενοχή όλων των «συνεργατών» της οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών πρότεινε ο εισαγγελέας 
Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στη δίκη των «συνεργατών» της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης και χασίς που εξαρθρώθηκε πέρυσι πρότεινε χθες ο εισαγγελέας Εφετών, κατά τη συνέχιση εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Για όλους πρότεινε, επίσης, την αναγνώριση ελαφρυντικού, πλην ενός 39χρονου από την Πύλο που απουσιάζει και εκπροσωπείται από δικηγόρο, ενώ σε κανέναν δεν καταλόγισε την επιβαρυντική περίσταση της διακίνησης με όφελος άνω των 75.000 ευρώ.
Η ακροαματική διαδικασία χθες ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την πρόταση του εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.
Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η απόφαση θα εκδοθεί το πρωί της Δευτέρας.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης αυτής δικάσθηκαν τον Ιούλιο, με κάποιους να κρίνονται ένοχοι και για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση.
  Απολογίες
Η διαδικασία χθες το πρωί ξεκίνησε με την κατάθεση των τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης και συνεχίσθηκε με τις απολογίες των 11 κατηγορουμένων.
Για χρήση ναρκωτικών από 16 χρόνων μίλησε ένας 45χρονος από την Τρίπολη, ο οποίος είπε ότι μετά ξεκίνησε και κοκαΐνη. Αναφέρθηκε στις εργασίες που κάνει για να εξασφαλίζει χρήματα, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, είπε ότι όταν κάποιο διάστημα είχε προβλήματα, αύξανε τη χρήση, με αποτέλεσμα να χαλάει πολλά χρήματα. Μάλιστα, αυτό επικαλέστηκε και στις παρατηρήσεις της Έδρας ότι για ένα δίμηνο φαίνεται από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ότι αγόραζε 2 γραμμάρια κοκαΐνης ανά 3-4 ημέρες, η αξία των οποίων μπορεί να φτάνει και τα 200 ευρώ. Αρνήθηκε ότι πωλούσε, λέγοντας πως ήταν για δική του χρήση.
Ο εισαγγελέας γι’ αυτόν πρότεινε ενοχή για διακίνηση ως τοξικομανής, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Μετανιωμένος πικρά δήλωσε 58χρονος σιδεράς που είναι προφυλακισμένος, λέγοντας πως αποδέχεται τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί σε βάρος του. Είπε ότι είναι χρήστης επί 40 χρόνια και αγόραζε ναρκωτικά, αλλά πωλούσε και σε άλλους χρήστες, αρνούμενος όμως ότι το έκανε με κίνητρο το κέρδος.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του  για διακίνηση ναρκωτικών, ως υπότροπος, καθώς, όπως είπε, προηγούμενη καταδίκη του δεν του αναγνωρίζει τοξικομανία. Πρότεινε, επίσης, να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.
  Το… «φετινό κρασί»
Ότι ήταν πραγματική η αναφορά του στη συνομιλία με κατηγορούμενο στην εγκληματική οργάνωση σε ένα «μπουκάλι φετινό κρασί», καθώς έχει ένα πρώιμο αμπέλι, όπως και πως είχε αγοράσει ναρκωτικά μόνο για δική του χρήση, υποστήριξε ένας 43χρονος. Ζήτησε δε συγγνώμη από το δικαστήριο και την οικογένειά του.
Ο εισαγγελέας είπε πως πρόκειται για κλασσική περίπτωση αδύνατου χαρακτήρα, αλλά δε γίνονται πιστευτά τα περί φετινού κρασιού και, μάλιστα, Σεπτέμβριο μήνα. Ζήτησε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.
Ο 58χρονος που κατηγορείται ότι είχε φέρει ένα κιλό χασίς από  τη Μάνη, αρνήθηκε ότι έχει πάει εκεί τα τελευταία χρόνια, ενώ είπε ότι το μισό τελάρο που αναφέρει σε συνομιλία αφορά χέλια. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς
35χρονος από την Πιλαλίστρα δήλωσε μετανιωμένος για την ντροπή που έχει φέρει στην οικογένειά του και είπε ότι κάνει χρήση από 15 χρόνων. Φύτεψε, όπως είπε, 24 δενδρύλλια λίγων εκατοστών για δική του χρήση και δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα 35 φυτά για τα οποία τον κατηγορούν οι αστυνομικοί. Ο εισαγγελέας είπε ότι με βεβαιότητα είναι καλλιεργητής δενδρυλλίων και ζήτησε την ενοχή του με το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.
Πατέρας δε και γιος από τη Μεσσήνη είχαν φυτεία στον Πάμισο: ο μεν γιος στην απολογία του είπε ότι ο πατέρας του δεν ήξερε ότι κάνει περιστασιακή χρήση χασίς, αλλά όταν αρρώστησε, τον έστειλε να ποτίσει τα δενδρύλλια. Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του είπε ότι είχε βάλει 12 φυτά, αλλά του έκλεψαν τα 5, ενώ αρνήθηκε συμμετοχή σε άλλη φυτεία με 20 δενδρύλλια. Δήλωσε μετανιωμένος που έκλεισε το παιδί του φυλακή, μιας και είναι αμφότεροι προφυλακισμένοι. Ο εισαγγελέας πρότεινε για το γιο να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή συνέργεια σε καλλιέργεια  και για τον πατέρα ενοχή για καλλιέργεια με το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.
  Ο «προπομπός»
Ένας 54χρονος που κατηγορείται ως προπομπός για τη μεταφορά ναρκωτικών από την Αθήνα ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο, λέγοντας ότι έχει μεγάλη επιχείρηση και δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και παραδέχθηκε μόνο ότι αγόραζε χασίς, γιατί έκανε χρήση, όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο, καθώς είχε διαβάσει ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ως προπομπό με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.
Ο 79χρονος κατηγορούμενος από τη Μεσσήνη είπε ότι ο ανιψιός του, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούλιο ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης,  τον συνάντησε μια μέρα και τον ρώτησε αν πουλάει τα χέλια που πιάνει. Του απάντησε ότι έχει μειωθεί η ζήτηση και τις επόμενες ημέρες τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε δύο κιλά (χέλια υποστήριξε, για ναρκωτικά κατηγορείται). Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με ναρκωτικά, αλλά ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του με την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Τέλος, η 64χρονη γυναίκα που είναι κατηγορούμενη ως «αποθηκάριος» αρνήθηκε ότι ήξερε ότι η σακούλα που της είχε αφήσει σπίτι γείτονάς της που έχει καταδικασθεί ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχε χασίς. Ο εισαγγελέας ζήτησε και γι’ αυτή ενοχή, με τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Επίσης, πρότεινε την ενοχή του 39χρονου από την Πύλο για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής.
Στην αγόρευσή του μίλησε για διαλόγους των κατηγορουμένων που είναι συνθηματικοί, έχουν γρίφους και χρειάζονται τις λέξεις «κλειδιά» για να γίνουν κατανοητοί. Άλλως, όπως είπε, είναι σαν μην έχουν κανένα ειρμό. Όταν, όμως, μπουν στις θέσεις τους οι λέξεις «κλειδιά», τότε αποκαλύπτονται όλα.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σε παγκόσμιο διαγωνισμό το παγωτό «Φιστίκι Αράπικο Καλαμάτας με αλμυρή καραμέλα» 
Στο Μεγάλο Τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Παγωτού Gelato World Tour, 8-10 Σεπτεμβρίου, στο Ρίμινι της Ιταλίας, έλαβε μέρος το «Φιστίκι Αράπικο με αλμυρή καραμέλα», με γάλα από τη Ρόδο (ΑΠΛΩΣ ΦΡΕΣΚΟ) και φιστίκι από την Καλαμάτα.
Το εισιτήριο για τη συμμετοχή στον τελικό κατάφεραν να πάρουν οι 36 καλύτερες γεύσεις από 20 μόνο χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χάρη στη γεύση και την ποιότητα του Εργαστηρίου Παγωτού «Παλλάδιον», στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Να σημειωθεί πως η διαδικασία κράτησε 3 ολόκληρα χρόνια. Στη διάρκεια των 3 χρόνων διαγωνίστηκαν 2.000 gelato chefs από όλες τις χώρες του κόσμου. Αρχικά έγινε διαγωνισμός σε κάθε χώρα και στη συνέχεια σε κάθε ήπειρο με τη συμμετοχή των νικητών από κάθε χώρα. Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, με το Δημήτρη Χαραλάμπους, διαγωνίστηκε αρχικά στην Ελλάδα, όπου πήρε την πρώτη θέση και στη συνέχεια στην Ιταλία (Μπολόνια), όπου κατάφερε να πάρει την 3η θέση πανευρωπαϊκά, και μαζί το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

***  15χρονος πήγε να παραλάβει ποτά αξίας 4500 ευρώ και συνελήφθη 
Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα ,από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,  ένας 15χρονος γιατί όπως προέκυψε μαζί με άγνωστο συνεργό του, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από τον ιδιοκτήτη κάβας, ποτά αξίας 4500 ευρώ.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν άγνωστος επικοινώνησε με το κατάστημα και ζήτησε τα ποτά, για να δείξει ότι τα πλήρωσε, έστειλε μέσω email πλαστή απόδειξη, την οποία ο ιδιοκτήτης της κάβας αντιλήφθηκε.
Έτσι όταν ο 15χρονος πήγε να πάρει τα ποτά, συνελήφθη. 

***  Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον τσιγγάνο χωρίς αποτέλεσμα 
Κι ενώ το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας συνεχίζεται για τον 25χρονο τσιγγάνο που απέδρασε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο 26χρονος και ο 17χρονος που συνελήφθησαν ότι τον βοήθησαν.
Πρόκειται για δύο συγγενείς του, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια για το πού βρίσκεται ο δραπέτης.
Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 26χρονος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απόδραση κρατουμένου, της αντίστασης κατά της Αρχής, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της οπλοφορίας, καθώς φέρεται πως όταν έγινε η επίθεση στους δύο αστυνομικούς κρατούσε ένα ξύλο.
Ωστόσο, ο δικηγόρος του Δ. Τσιφιλιτάκος ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμασθεί και έτσι η υπόθεση θα εκδικασθεί αύριο. Μέχρι τότε ο 26χρονος θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.  Β.Β.

***  Ξεκινά την Τετάρτη η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Μεταφορών 
Το πλήρες χρονοδιάγραμμα μετακόμισης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών από το μισθωμένο κτήριο που βρίσκεται τώρα στη μαρίνα Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη.
Η μετακόμιση θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 9 Οκτωβρίου. Όπως είπε η κα Αλειφέρη, επειδή η υπηρεσία έχει άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μικρότερη διακοπή λειτουργίας ορισμένων διαδικασιών, όπως είναι το on line σύστημα του υπουργείου. Αντίθετα κάποιες άλλες δε θα διακοπούν καθόλου, όπως οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης, αν και η κα Αλειφέρη παρακάλεσε όσους δεν επείγονται να μεταθέσουν τα αιτήματά τους για απόκτηση διπλωμάτων μετά τη μετακόμιση.
  Χρονοδιάγραμμα
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης είναι το εξής:
-Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού της αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών. Οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργηθούν κανονικά την ημέρα εκείνη
-Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: Από τις 12.00 μ. ξεκινά η μεταφορά του Τμήματος Αδειών Οδήγησης. Το Τμήμα Αδειών Οδήγησης επί της οδού Σαλαμίνος 8, από Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, θα υπολειτουργεί με μια θέση on-line στο 2ο όροφο, λόγω της μεταφοράς
-Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου: Οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών θα διενεργηθούν κανονικά στη νέα θέση της υπηρεσίας (1ος όροφος, Διοικητήριο)
-Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου: Από τη 1.00 μ.μ. ξεκινά η μεταφορά των Τμημάτων Αδειών Κυκλοφορίας και Τεχνικού.
  Μόνο επείγουσες υποθέσεις
Η Γραμματεία (Πρωτόκολλο) της Διεύθυνσης Μεταφορών θα λειτουργεί στην οδό Σαλαμίνος 8 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
-Δευτέρα 2 Οκτωβρίου: Διακοπή του On-Line συστήματος των Τμημάτων Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Στόχος, όπως είπε η κα Αλειφέρη, είναι να μειωθεί ο χρόνος αυτός.
-Δευτέρα 9 Οκτωβρίου: Πλήρης λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο.
Επειδή η Υπηρεσία θα υπολειτουργήσει λόγω της μετεγκατάστασης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να μεταβούν για τη διεκπεραίωση των επειγουσών υποθέσεών τους:
α) στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης (διπλώματα) έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και
β) στο Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
Υπογραμμίζεται ότι για αρκετές διαδικασίες αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Μεταφορών (ιδιαίτερα ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης και μεταβιβάσεις οχημάτων) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Επίσης, από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι επιθεωρήσεις – επανέλεγχοι οχημάτων θα πραγματοποιούνται στο δημόσιο ΚΤΕΟ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2721365118.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Θεσμός στους Γαργαλιάνους το “Open Studio” με πολλαπλές δράσεις τέχνης και πολιτισμού 
Σε θεσμό δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού αναδείχθηκε το “Open Studio” που λειτούργησε το καλοκαίρι στους Γαργαλιάνους και το οποίο κάτοικοι και επισκέπτες αγκάλιασαν με την αγάπη τους, μιας και αποτέλεσε μια εξαιρετική ιδέα και πρωτοβουλία των καλλιτεχνών που συγκρότησαν την πλατφόρμα παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στο κοινό.
 Τριάντα οκτώ καλλιτέχνες, μέσα σε διάστημα 2 μηνών, από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2017, παρουσίασαν τα έργα τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα τεχνών στο “Open Studio”. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art, performance, χορός, ψηφιδωτό, εικαστικό κόσμημα και ποίηση παρουσιάστηκαν στο κοινό σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των κατοίκων της Τριφυλίας και των επισκεπτών της περιοχής για την Τέχνη. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν 14 ατομικές εκθέσεις και 2 ομαδικές, 2 παραστάσεις και μαθήματα χορού. Ανάμεσα στους εικαστικούς ήταν ο Αριστομένης Κατσούλας και η Λιάνα Μερτζάνη αλλά και το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, με υπεύθυνο τον Γιάννη Γκούζο, από το τμήμα γλυπτικής. Συμμετείχαν επίσης, για πρώτη φορά, νέοι καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας όπου δραστηριοποιούνται στο χώρο των τεχνών εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά έργα και το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες, σε μία άρτια σχεδιασμένη παρουσίαση της δουλειάς τους.
Για πολύ κόσμο οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν την αγαπημένη καθημερινή απόδραση του καλοκαιριού. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που στηρίζει και προάγει τον πολιτισμό και την τέχνη στην περιοχή, ενώ την επιμέλεια είχε η Χριστίνα Φωτοπούλου. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Λουκία Πρεβεζάνου, αναφερόμενη στο “Open Studio” επεσήμανε πως, «Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος και κατάφεραν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να μείνουν στη μνήμη μας, μέσα από τα έργα τους αλλά και από την παρουσία τους. Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εμπειρία ανταλλαγής ιδεών και εικόνων! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια, απολαμβάνοντας καθημερινά τις εκθέσεις. Ευχαριστούμε την Χριστίνα Φωτοπούλου που μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευθεί την υλοποίηση της ιδέας της. Η συνέχιση του εγχειρήματος είναι απολύτως βέβαιη».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Τι γίνεται εδώ; 
Χθες ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε μια λιτή τελετή στο μνημείο των θυμάτων του σεισμού. Ήταν, μάλιστα, τόσο λιτή, που ούτε καν σκέφτηκαν να σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων για μερικά λεπτά.
Έτσι, όσοι οδηγοί περνούσαν από το σημείο, ρωτούσαν τι γίνεται εκεί.
Μήπως θα ήταν καλύτερο ο Δήμος να τιμά αυτή την «αποφράδα» για την πόλη μέρα με μια ανάλογη για τη σημασία της εκδήλωση;
Εκτός αν θέλουν αυτή η ημέρα να σβηστεί από τη μνήμη των Καλαματιανών.  Π.Μπ.

***  ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ...

~ Στην τελική ευθεία μπαίνει η διακήρυξη του Τζορτζ Σόρος σε τρομοκράτη, καθώς πλήθος πολιτών έχουν ήδη υπογράψει σχετικό αίτημα.
Τουλάχιστον 150.000  υπογραφές έχουν μπει σε αναφορά που έχει σταλεί στον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να αναγνωρίσει τον δισεκατομμυριούχο ως «τρομοκράτη», μαζί με όλες τις «οργανώσεις και τα μέλη τους», όπως αναγράφεται. Όσοι έχουν υπογράψει είναι εξοργισμένοι με τη στήριξη του Σόρος σε οργανισμούς και ΜΚΟ όπως οι Black Lives Matter και φυσικά στους Antifa ενώ ενοχλούνται με την προσπάθεια αποδόμησης του εκλεγμένου, δημοκρατικά, Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με το κείμενο, θα πρέπει «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αφαιρέσουν  όλα τα προσωπικά και περιουσιακά τους  στοιχεία και τα περιουσιακά στοιχεία σχετικά με τη δήμευση της αστικής περιουσίας».
Για να εξετασθεί το αίτημα θα πρέπει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 100.000 υπογραφές, ωστόσο, ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλές περισσότερες.
Την πρωτοβουλία πήρε ο Ελληνοαμερικανός Alex Christoforou, o oποίος μέσω της ιστοσελίδας του καλεί τον κόσμο να υπογράψει.
Παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών, οι δημιουργοί ζητούν από τον κόσμο να συνεχίζει να ψηφίσει.
Δείτε την αίτηση και ψηφίστε ΕΔΩ.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ με ΟΝΟΜΑ! Σε ποιον ΑΝΗΚΕΙ το πλοίο που δηλητηρίασε το Σαρωνικό...

~ Πόσες μέρες έχουν περάσει κι ακόμα παραμένει σκοτεινό το ποιος είναι ο πλοιοκτήτης του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ (1972 χρονιά κατασκευής) το οποίο βυθίστηκε νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντη στο Σαρωνικό Κόλπο, τον οποίο δηλητηρίασε με 2570 τόνους καυσίμου.
Η έρευνά του e-reportaz δείχνει πως ανήκει στην εταιρεία FOS PETROLEUM S.A. του κου Θ. Κουντουρή με τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας να είναι εξαφανισμένα. Μόνο ένα στέλεχος έκανε δήλωση και απήντησε πως «πραγματογνώμονας προσπαθεί να ερμηνεύσει για ποιο λόγο προήλθε η διαρροή των υδάτων κι αν πρόκειται για λάθος της ομάδας συντήρησης που δεν είχε διαγνώσει τη διάβρωση που προκάλεσε τη διαρροή ή αν πρόκειται για ανθρώπινη αμέλεια των μελών του πληρώματος.»
Να θυμίσουμε πως ο πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, και συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 28 του Π.Κ. και άρθρων 1,2,3 του Ν. 743/77 όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωτίστηκε με το ΠΔ 55/98. Στη συνέχεια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Παράλληλα, διενεργείται προανάκριση από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σύμφωνα με Ν.Δ. 712/70. Αμφότεροι, περισυνελέγησαν από λάντζα και μεταφέρθηκαν προληπτικά – πριν οδηγηθούν στον Εισαγγελέα –  στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου το ρεπορτάζ μας αναφέρει πως εκμυστηρεύτηκαν στους γιατρούς πως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά όταν ένιωσαν την κλίση του πλοίου. Εξωτερικοί παρατηρητές, μέλη πληρωμάτων παράπλευρων πλοίων, είχαν ήδη ειδοποιήσει το λιμενικό.
Κι επειδή πολλά ακούγονται για το ποιος είναι ο πλοιοκτήτης σας παραθέτουμε την μέγιστη απόδειξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
H Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ισχυρίζεται με ανακοίνωσή της τα εξής:
Τεράστια και αναπάντητα ερωτηματικά δημιουργεί η βύθιση του μικρού Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» της Ναυτιλιακής εταιρίας του Θ. Κουντούρη το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο Βόρειο τμήμα του αγκυροβολίου Πειραιά.
Το πλοίο απέπλευσε έμφορτο τις πρωινές ώρες της 10/9/2017 από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ) μεταφέροντας 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil. Στο πλοίο φέρονται να επέβαιναν 2 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 11…..
Οι δύο Ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ρυμουλκό που είχε προσεγγίσει την περιοχή βύθισης του πλοίου. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι το πλοίο ήταν κατασκευής του 1972 χωρητικότητας 3205 τόνων. Υπερήλικο το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ενώ σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!!!
Επίσης η ανακοίνωση του ΥΕΝ σχετικά με την βύθιση του πλοίου έγινε μετά από 13 ώρες ενώ στην ίδια αυτή ανακοίνωση όλως περιέργως εκείνο το οποίο βγάζει μάτι είναι η βεβιασμένη αναφορά ότι όλα τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν εντάξει!!
Ταυτόχρονα γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά όπως ότι ενώ το πλοίο ήταν φορτωμένο και έπρεπε σε αυτό να υπάρχει πλήρης επάνδρωση του πληρώματος, αντίθετα έλειπαν 9 από τα 11 μέλη του πληρώματος!!
Ταυτόχρονα οι προδιαγραφές των πλοίων αυτής της ηλικίας, σε συνδυασμό με την μεταφορά και επεξεργασία πετρελαιοειδών μέσα και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ειδικότερα για την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος.
Σε ότι αφορά την βύθιση του πλοίου αποδείχτηκε περίτρανα η ανικανότητα, η ανεπάρκεια σχεδιασμού – οργάνωσης και κυρίως των μέσων για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και κατ’ επέκταση της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε στην Σαλαμίνα αλλά και σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του Πειραιά.
Αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας είναι το γεγονός ότι η πετρελαιοκηλίδα κατέκλυσε ακόμη και το κεντρικό τμήμα των ακτών του Πειραιά, όπως την Πειραϊκή, την Φρεατύδα κ.λπ.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΕΝ σχετικά με τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που αφορούσαν την ασφάλεια του συγκεκριμένου πλοίου σε συνδυασμό με την πλήρη αποτυχία που σημειώθηκε στην μη επέκταση της πετρελαιοκηλίδας και της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο μικρή σημασία δίνεται στην ασυδοσία των εφοπλιστών και μέσα από ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς ελέγχους διασφαλίζεται η χρησιμοποίηση πλοίων που αποτελούν κινητές οικολογικές βόμβες έτοιμες σε κάθε στιγμή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή!!!
Ενδιαφέρον έχει και πρέπει να σημειωθεί ότι τις ημέρες της βύθισης του πλοίου και έως χθες ο Υπουργός Ε.Ν παρέμεινε ακλόνητος στο ταξίδι του στο Λονδίνο και στις συναντήσεις του με τους εκεί εκπροσώπους του εφοπλιστικού κεφαλαίου για να συζητάει μαζί τους την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους και περιχαρής δήλωνε από εκεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι «το ΥΕΝ έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά» και ότι «έχει ελεγχθεί κατά 90 έως 95% η πετρελαιοκηλίδα» ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και άλλους φορείς, δηλαδή 4 μέρες μετά το τραγικό συμβάν.
Τα συμπεράσματα οφείλουν να τα βγάλουν ο λαός και οι κάτοικοι της Σαλαμίνας και του Πειραιά που ένα τριήμερο βιώνουν την δυσοσμία και την καταστροφή των ακτών τους!!
Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κυρίως για την κατάσταση στο πλοίο, τις συνθήκες και τα αίτια της βύθισής του καθώς και τους λόγους που ξέφυγε από κάθε έλεγχο η πετρελαιοκηλίδα η οποία προκάλεσε πρωτοφανή θαλάσσια ρύπανση και καταστροφή..

***  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΡΑΜΠ! Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ...

Του Βασίλη Σκουρή
Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από σήμερα και έως τη Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, οικονομικούς παράγοντες, ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ, αλλά και της ελληνικής ομογένειας.
Το ακριβές πρόγραμμα του Νίκου Παππά αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρωί σήμερα, πληροφορίες, ωστόσο, του Real.gr κάνουν λόγο για μια επίσκεψη που αποτελεί προπομπό μιας επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και μιας συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Μια επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού που δεν αποκλείεται μάλιστα να πραγματοποιηθεί ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα, προς το τέλος του τρέχοντος φθινοπώρου! Οι επισκέψεις του Νίκου Παππά, μάλιστα, στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τώρα περιλαμβάνουν “ειδικές αποστολές” σε πολλά μέτωπα.
Το ενδιαφέρον, πάντως, επικεντρώνεται στην Κέρκυρα όπου πραγματοποιείται το πρώτο Κυβερνητικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας, όπου θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι και θα υπογραφούν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, ενώ θα συζητηθούν θέματα όπως το μέλλον της Ευρώπης, η ενέργεια, το μεταναστευτικό, αλλά και η έξοδος της χώρας μας από τα Μνημόνια.
Σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στην Κέρκυρα τονίζονται τα εξής:
1. Αυτή την περίοδο η Ελλάδα επικεντρώνεται στο ζήτημα της νέας Αρχιτεκτονικής για την Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Διαφαίνεται τόσο από τις ομιλίες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και του Εμανουέλ Μακρόν ότι η επόμενη περίοδος θα είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας. Η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία όχι μόνο οικοδομεί συμμαχίες, αλλά παίζει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μακρόν και ο Τζεντιλόνι επέλεξαν να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτή την περίοδο.
2. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση συντονισμού με τη Γαλλία και την Ιταλία και η δυναμική παρουσία των χωρών του Νότου στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, που θα γίνει στο Ταλίν στις 28/9 στη Σύνοδο Κορυφής, στη Σύνοδο του Νότου στη Λευκωσία στις 9-10/10 και στο Γκέτεμποργκ στη Σύνοδο Κορυφής στις 17/7 για την Κοινωνική Ευρώπη.
3. Υπάρχουν κοινά σημεία στη στρατηγική μας με τη Γαλλία και την Ιταλία και ο Πρωθυπουργός θα καταθέσει κείμενο με προτάσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι.
4. Αναφορικά με την αυριανή 1η Διακυβερνητική Σύνοδο, σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει τέτοιου είδους συνεργασία μόνο με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
5. Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) ατζέντα θα συζητηθούν συγκεκριμένα:
- Ευρωπαϊκά θέματα: Μέλλον της Ευρώπης, Νέα Αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης
- Οικονομικά θέματα: Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ΑΟΖ και ενεργειακά.
- Μεταναστευτικό
- Δυτικά Βαλκάνια
-Ευρωτουρκικές σχέσεις
- Σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τρίτες χώρες
6. Επιπλέον, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες στους τομείς των επενδύσεων (συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A). Επίσης θα υπογραφεί συμφωνία για ζητήματα πολιτισμού και μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χονδρεμπόριο.    Πηγή: real.gr

***  ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Β ΑΘΗΝΩΝ! Ποιοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ τρώνε 'ΜΑΥΡΟ';..

Η Nova Krhth Web TV πραγματοποίησε ηλεκτρονική ψηφοφορία για την Β Αθηνών.
Όπως μας ενημέρωσε έλαβαν 5,659 απαντήσεις για τα θέματα που μαστίζουν τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας αλλά και για τους σταυρούς προτίμησης.
Αναλυτικότερα οι ερωτηθέντες απήντησαν πως τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ανεργία με 28% η διαφθορά με 25% και η φτώχεια με 20%. Τα ποσοστά είναι συντριπτικά και δείχνουν πως δεν είναι μόνο το οικονομικό που προβληματίζει κι ανησυχεί τους πολίτες αλλά και η έλλειψη δικαιοσύνης.
Ως προς την πρόθεση ψήφου.

ΝΔ                                                         33,3%
ΣΥΡΙΖΑ                                               15,1%
ΠΑΣΟΚ -Δημοκ/τική Συμπ/ξη                13,9%
ΚΚΕ                                                         7,5%
ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ                                 7,1%
 η Ένωση Κεντρώων                        3,3%,
«Ελληνική Λύση»                         3,1%
 οι ΑΝΕΛ                                           2%, 
 ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ                                       1,5%
 ΛΟΙΠΑ                                                          4,1
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ                                           2,2%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ                                        6,9%
Εδώ παρατηρούμε πως η  Β Αθηνών που είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στις δύο εκλογικές μάχες (το δημοψήφισμα δεν το υπολογίζουμε παρόλο που και τότε το ΟΧΙ είχε επικρατήσει) του ‘γυρνάει’ την πλάτη ακριβώς διότι δεν έλυσε τα προβλήματα της ανεργίας, της διαφθοράς και της φτώχειας.
 Εντύπωση θα προκαλούσε σε όσους δεν γνωρίζουν το ποσοστό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με 3,1% αλλά οι γνωρίζοντες ξέρουν πως υπάρχει μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος που ψάχνει τον απεγκλωβισμό από το δικομματισμό και κυρίως μία εναλλακτική, ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον.
Τέλος θα σας παραθέσουμε τα πολιτικά πρόσωπα που φαίνεται πως θα κερδίσουν τη μάχη του σταυρού, ανά κόμμα.
ΝΔ
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΠΑΠΑΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

ΠΑΣΟΚ -Δημοκ/τική Συμπ/ξη
ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Τελειώνουν τον Ελληνικό Στρατό!Κινητοποίηση Αξιωματικών...

~  Στα ‘κρυφά’ πέρασαν τη διάταξη με την οποία μειώνονται οι αποδοχές των ΕΔ και των Σωμάτων Ααφαλείας. Μία διάταξη που προστέθηκε σιωπηρά και χωρίς κανένας από τις ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας να γνωρίζει οτιδήποτε. Πιο συγκεκριμένα.
Το άρθρο 3 του νόμου της κ. Αχτσιόγλου, πλήττει ανεπανόρθωτα το εν ενεργεία Στελεχιακό Δυναμικό των Ε.Δ. και Σ.Α., δημιουργώντας μέγιστο θέμα όσον αφορά την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των ήδη υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. από την μία και της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας από την άλλη.
Συγκεκριμένα όπως συντάχθηκε η πρώτη παράγραφος έχουμε άμεσες μειώσεις στον καθαρό μισθό που λαμβάνει το Στέλεχος των ΕΔ και των Σ.Α., αφού ο ΕΦΚΑ (6,67%) που μέχρι πριν την ψήφιση της πρώτης παραγράφου, υπολογιζόταν μόνο επί του Βασικού μισθού και του ΕΧΥ, μετά την ψήφιση αυτής και αναδρομικά από 1/1/2017, θα υπολογίζεται επί του συνόλου των αποδοχών αυτού.
Όπως βλέπετε η δεύτερη παραγράφος στο άρθρο 3, επιφέρει τεράστιο πλήγμα στα χαμηλόβαθμα και μεσαία Στελέχη των Ε.Δ., που είναι και η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ του στρατεύματος, αφού μετά την απαξίωση που έλαβαν από το ειδικό μισθολόγιο που εντάχθηκαν,  τους μειώνει δραματικά το ήδη κατακρεουργημένο ΕΦΑΠΑΞ βοήθημα, αφού δεν θα λαμβάνεται υπόψη πλέον στον τύπο υπολογισμού το επίδομα των 176 ευρώ (ποσό το οποίο όλα τα στελέχη έχουν πληρώσει εισφορές κατα την διάρκεια του εργασιακού τους Βίου, χωρίς το έχουν λάβει ποτέ στο μισθό τους) και βέβαια η περιβόητη Προσωπική Διαφορά.
Μας εμπαίζουν όλους και ειδικά τους Άξιους Μαχητές μας…

***   ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τους Αρχαίους Ελληνικούς Ναούς! Ανακάλυψη που ΑΛΛΑΖΕΙ την ιστορία...

~  Μια εξαιρετική μελέτη έκανε ένας Βρετανός γεωεπιστήμονας σχετικά με τους ιερούς ναούς που έχτιζαν οι Αρχαίοι Έλληνες και τον τρόπο σκέψης με τον οποίο επέλεγαν τις τοποθεσίες.
Συγκεκριμένα, ο Ίαν Στιούαρτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό "Proceedings of the Geologists' Association", υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πιθανότατα να έχτιζαν σκοπίμως τα ιερά τους σε περιοχές που πριν είχαν πληγεί από σεισμούς.
Τέτοιοι ναοί είχαν φτιαχτεί στους Δελφούς, στις Μυκήνες, στην Έφεσο, στην Κνίδο και στην Ιεράπολη.
Ο Βρετανός επιστήμονας λέει χαρακτηριστικά: «πάντα θεωρούσα ότι ήταν κάτι περισσότερο από σύμπτωση το γεγονός πως πολλές σημαντικές τοποθεσίες στον κόσμο του Αιγαίου βρίσκονται ακριβώς πάνω από ρήγματα που προκλήθηκαν λόγω σεισμικής δραστηριότητας. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν μεγάλη αξία στις θερμοπηγές που δημιουργούνται από σεισμούς, ίσως , όμως η κατασκευή ναών και πόλεων κοντά σε αυτά τα μέρη να ήταν πιο συστηματική από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί».
Ο Ίαν Στιούαρτ καταλήγει: «Δεν υποστηρίζω ότι κάθε ιερή τοποθεσία στην αρχαία Ελλάδα κτίσθηκε πάνω σε ένα ρήγμα. Όμως μολονότι σήμερα η σχέση μας με τους σεισμούς είναι πλήρως αρνητική, πάντα ξέραμε ότι σε βάθος χρόνου οι σεισμοί δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν. Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν απίστευτα έξυπνοι άνθρωποι και πιστεύω πως θα είχαν αναγνωρίσει αυτή τη σημασία των σεισμών και θα ήθελαν οι πολίτες τους να επωφεληθούν από αυτούς».  Με πληροφορίες από protothema.gr

***  ΥΠΟΠΤΕΣ κινήσεις από Τουρκική ΜΚΟ στην Ελληνική Θράκη! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις αρχές...

~  Ανησυχία στις Ελληνικές αρχές έχει προκαλέσει η δράση μίας Τουρκικής Μη Κυβερνητικής Οργανώσεως ονόματι «Hasene International» στην Θράκη μας.
Η εν λόγω ΜΚΟ έχει έδρα την Κολωνία της Γερμανία και έχει αναπτύξει «ανθρωπιστική» δράση σε πάνω από 100 χώρες, προσφέροντας αγαθά σε μουσουλμάνους.
Στη Θράκη τα μέλη της ΜΚΟ προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να μοιράσουν αμφιβόλου ποιότητος κρέας, και μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή του Τουρκικού Προξενείου.
Οι αρχές που διενήργησαν ελέγχους στα κρέατα της «Hasene International» ανακάλυψαν ότι υπάρχουν πολλά κενά στα όσα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ.
Στο σφαγείο φαίνεται να σφάχτηκαν 29 ζώα τα οποία έδωσαν 865 κιλά κρέατος ενώ στο δελτίο αποστολής γράφει μόνο για 295 «διατεθέντα αγαθά» και 95 από αυτά ότι επιστράφηκαν. Δεν αναφέρει το βάρος του κάθε ενός ώστε να ελεγχθεί αν κάποιο κρέας από τα 865 κιλά δόθηκαν αλλού χωρίς παραστατικά ή αν κάτι άλλο συνέβη.
Η δράση της ΜΚΟ έχει ανακοπεί από τις Ελληνικές αρχές οι οποίες με τα όσα συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη με τους ισλαμιστές είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση...  Με πληροφορίες από viadiplomacy.gr

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***Το Champions League ανοίγει αυλαία για να λάμψουν τ' αστέρια

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας (21:45):
ΤΕΤΑΡΤΗ  13/09/2017:
5ος όμιλος

Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 1-1  , (0-0) .- ^
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Σεβίλη (Ισπανία)  2-2  ,(2-1).- ^
6ος όμιλος
Φέγενορντ (Ολλανδία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)  0-4   , (0-3) .- ^
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Νάπολι (Ιταλία)  2-1  , (1-0) .-
7ος όμιλος
Λειψία (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)   1-1  , (1-1).- ^
Πόρτο (Πορτογαλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)   1-3 , (1-2) .-
8ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)  3-0  , (1-0) .-
Τότεναμ (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)   3-1  , (2-1) .-
                                              Σύνολον γκόλ : 26
~* Αυτές ήταν οι ενδεκάδες των 16 μονομάχων :
Ντόρτμουντ (Πίτερ Μπος): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Τόπρακ, Τολγιάν, Σαχίν, Νταχούντ, Καγκάβα, Γιαρμολένκο, Πούλισιτς, Oμπαμεγιάνγκ.
 Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Οριέ, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Ντέιβις, Ερικσεν, Σον, Κέιν.
 ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Λάγκο, Ρουέδα, Εμπεθίλιο, Ντε Καμάργκο, Βινίσιους, Σαλάι, Νούνο Μοράις, Βούρος, Αλωνεύτης, Καρλάο.
 Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Μόντριτς, Μπέιλ, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Ίσκο, Κόβασιτς.
 Λειψία (Ραλφ Χάσενχιτλ): Γκουλάσι, Κλέστερμαν, Ορμπάν, Ουπαμεκάνο, Χάλστενμπεργκ, Σάμπιτσερ, Ιλσάνκερ, Ντέμε, Φόρσμπεργκ, Πόουλσεν, Βέρνερ.
 Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Ζόρζε, Τουρέ, Φαμπίνιο, Τιέλεμενς, Μουτίνιο, Ντιακαμπί, Φαλκάο
 Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Πέπε, Τόσιτς, Ερκίν, Οζιακούπ, Χάτσινσον, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Ταλίσκα, Τοσούν.
 Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Ρικάρντο Περέιρα, Μαρκάνο, Φελίπε, Τέλες, Ολιβερ Τόρες, Ντανίλο Περέιρα, Μπραχίμι, Κορόνα, Σοάρες, Μαρέγκα.
 Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Μεντί, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Ζεσούς, Αγουέρο.
 Φέγενορντ (Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχορστ): Τζόουνς, Σεν Ζουστ, Μποτεγκίν, Βαν Ντερ Χέιντεν, Νέλομ, Αμραμπατ, Ελ Αχμαντί, Βιλένα, Μποέτιους, Κράμερ, Μπεργκίς.
 Νάπολι (Μαουρίσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιενλίνκι, Ντιαβαρά, Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μίλικ.
 Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάολο Φονσέκα): Πιατοφ, Σρνα, Ρακίτσκι, Ορντετς, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Φρεντ, Μάρλος, Τάισον, Μπερνάρντ, Φερέιρα.
 Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Ρεμπρόβ – Κομπάροβ, Τζίκια, Κουτεπόβ, Μποκέτι, Γιέσινκο – Φερνάντο, Πάσαλιτς, Γκλουσακόβ – Προμές, Λουίζ Αντριάνο
 Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλιανιτς): Χαντανοβιτς – Μίλετς, Ραϊτσεβιτς, Σούλερ, Βίλερ – Κάμπχα, Βρχόβετς – Μπάιντε, Αχμέντι, Μπόχαρ - Ταβάρες
 Σεβίλλη (Εντουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Παρέχα, Κίερ, Εσκουδέρο, Πισάρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Νάβας, Μπεν Γεντέρ, Κορέα.
 Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Γκόμες, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

ΧΘΕΣ ...
ΤΡΙΤΗ 12/09/2017 :
1ος όμιλος

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  1-2  , (0-0) .- ^
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Βασιλεία (Ελβετία)  3-0  , (1-0) .- ^
2ος όμιλος
Μπάγερν (Γερμανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)  3-0  , (1-0) .- ^
Σέλτικ (Σκωτία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)  0-5  , (0-3) .- ^
3ος όμιλος
Τσέλσι (Αγγλία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)  6-0  ,(2-0) .- ^
Ρόμα (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)  0-0  , (0-0) .- ^
4ος όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία)   3-0   , (1-0) .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)   2-3  , (0-3) .- ^
                                                   Σύνολον γκόλ : 28
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8»
12/9/2017 :

Γερμανία-Ισπανία 72-84
Σλοβενία-Λετονία 103-97
 13/9/2017 :
ΕΛΛΑΔΑ-Ρωσία   69-74 , (37-31) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 24-17 , (37-31) , 53-51 , 69-74 .- ^


Τα δεκάλεπτα: 24-17, 37-31, 53-51, 69-74
Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 25 (2τρ., 7 ασ.), Μπουρούσης 10, Σλούκας 7 (1), Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (2), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο.
Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 26 (2), Φριντζόν 11 (1), Αντόνοφ, Ζούμπκοφ, Χβοστόφ 7, Μοζγκόφ 15 (10 ριμπ.), Βοροντσέβιτς 8 (2τρ., 12 ριμπάουντ), Ντ. Κουλάγκιν 7 (1), Κουρμπάνοφ.


Ιταλία-Σερβία    67-83 .- ^
Δεκάλεπτα: 17-18, 33-44, 48-59, 67-83.
Ιταλία (Μεσίνα): Χάκετ 5, Μπελινέλι 18, Αραντόρι 4, Φίλοϊ 3, Μπίλιγκα 4, Μέλι 7, Κουζίν 2, Μπάλντι-Ρόσι, Μπερνς 9, Ντατόμε 15, Αμπάς. 
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 13 (6 ριμπ.), Μπογκντάνοβιτς 22 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Λούτσιτς 11 (4 ριμπ.), Μιλοσάβλιεβιτς 10 (6 ριμπ.), Μπίρτσεβιτς, Στίματς, Μίτσιτς 2, Γκούντουριτς, Γιόβιτς 6, Κούζμιτς 9 (7 ριμπ.), Μαριάνοβιτς 10 (7 ριμπ., 4 ασίστ). 
Διαιτητές: Μπούλτο (Ισπανία), Κάτο (Ιαπωνία), Γιασεβίτσιους (Λιθουανία).

~ Το πρώτο ζευγάρι στα ημιτελικά :
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
~ Το δεύτερο ζευγάρι στα ημιτελικά :
ΡΩΣΙΑ- ΣΕΡΒΙΑ

~** ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ  72-84 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 33-34, 53-65, 72-84
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Κρις Φλέμινγκ): Λο 9 (2), Βόιτμαν 2, Στάιγκερ 1, Τάντα, Τάις 15, Μπέντσινγκ 4, Σρέντερ 27 (3), Ακπινάρ, Μπαρτέλ 6, Τίμαν 8, Χάρτενστάιν
 ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 19, Ροντρίγκεθ 11 (3), Ναβάρο, Ρούμπιο 2, Γκασόλ 28 (4), Ερνανγκόμεθ 7, Σάστρε 8 (2), Μπίμπες, Οριόλα 4, Σαν Εμετέριο 3 (1), Ερνανγκόμεθ Χ. 2.
~** ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ   103-97 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 34-23, 51-55, 76-66, 103-97
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Ράντολφ 16 (3), Ντράγκιτς 26 (2), Νίκολιτς, Πρέπελιτς 17 (1), Μούριτς 4, Μπλάζιτς 1, Βίντμαρ 9, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Καντσάρ, Ντόντσιτς 27 (4)
ΛΕΤΟΝΙΑ (Αϊναρς Μπαγκάτσκις): Πορζίνγκις 34 (1), Μπλουμς 3, Ντάβις Μπέρτανς 23 (6), Ντάιρις Μπέρτανς 12 (2), Τιμά 9 (1), Σμιτς 10 (1), Στρέλνιεκς 4, Γκραζούλις, Πέινερς 2.

***  Φιλικό  , ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ  78-69 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-16, 43-29, 60-45, 78-69
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελονού 8, Τζέιμς 7, Ξανθόπουλος 6, Σάκοτα 14 (2), Άτιτς 3 (1), Αγραβάνης 2, Μπάρλοου 1, Τσαλμπούρης 8, Μωραΐτης 5 (1), Μαυροειδής 13, Λαρεντζάκης 11.
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Γκαβρίλοφ 1, Κατσίβελης 10 (2), Αστάπκοβιτς 8 (1), Μαλέικο, Κορόμπκοφ 1, Χομένκο, Κλάιμπερν 13 (1), Χίγκινς 15, Χριάπα, Βοστρίκοφ, Χάινς 13, Χάντερ 8.

***  Ανακοινώθηκε ΤΩΡΑ! Που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024...

~  Στο Παρίσι ανατέθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, ενώ η διοργάνωση του 2028 θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, μετά τη ψηφοφορία που έγινε στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.
Η «πόλη του φωτός», που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν δύο φορές τους Αγώνες, θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη 100 χρόνια μετά την τελευταία φορά (1924), ενώ η αμερικανική πόλη θα διοργανώσει για τρίτη φορά μετά το 1932 και το 1984. newsbomb.gr

***   Εύκολα και γρήγορα η Καλαμάτα στους «16» του Κυπέλλου Μεσσηνίας (φωτογραφίες) 
Με 8αρα στο γήπεδο του ΜΓΣ κόντρα στον Απόλλωνα Πεταλιδίου
 Η διαφορά δυναμικότητας και κατηγοριών σε συνδυασμό με την ευστοχία στα μακρινά σουτ επέτρεψαν στην Καλαμάτα να πάρει με εύκολο και εμφατικό τρόπο την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Μεσσηνίας, συντρίβοντας χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, «Σταύρος Παπαδόπουλος», τον φιλότιμο Απόλλωνα Πεταλιδίου με 8-0. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 12ο λεπτό ο Σαραντόπουλος με σουτ στο δεύτερο δοκάρι και αφού η μπάλα είχε κάνει …κύκλο μπροστά από την εστία του Κάρλου, ξεκινώντας διαδοχικά από αριστερά και τα πόδια των Μερκούρη, Βασιλόπουλου και Τσεμπερίδη. Ο τελευταίας ήταν το μόνο από τα πιο πρόσφατα μετεγγραφικά αποκτήματα των «μελανόλευκων» που αγωνίστηκε, καθώς υπήρχε θέμα με την έκδοση των δελτίων, με την 18άδα μάλιστα να συμπληρώνεται από 5 «μικρούς» της παιδικής ομάδας –κάτι που βέβαια ήταν σε κάποιο βαθμό και επιλογή του προπονητή Νίκου Ζαλίκα, όπως ήταν άλλωστε η παραμονή του Γκόμεζ στον πάγκο και η τοποθέτηση του νεαρού Μπεσσή κάτω από τα δοκάρια.
Πολύ γρήγορα και πιο συγκεκριμένα στο 26’ ήρθε το 0-2 με μονοκόμματο σουτ του Νικολόπουλου από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής. Στο 32’ με σουτ-δοκάρι και μέσα ο Μερκούρης ανέβασε το δείκτη του σκορ και στο 39’ ο Λιόλιος με παρόμοια κατάληξη, στην κλειστή αριστερή γωνία του Κάρλου, «έκλεισε» το α’ ημίχρονο στο 4-0. Στο 70’ ο Μερκούρης χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ. Ο Τσουλάκος που είχε μπει στο τελευταίο 30λεπτο του παιχνιδιού πρόλαβε να «χτυπήσει» δύο φορές, στο 78’ με σουτ έξω από την περιοχή και στο 84’ με αριστοτεχνικό τρόπο. Στο 86’ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μούντανου (με κεφαλιά, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα σε σέντρα του Καλογερόπουλου) το 8-0.
Διαιτητές: Γιάννης Κουτσαναστάσης (Νίκος Γκούμας-Δημήτρης Ταβουλαρέας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Κάρλος, Δαμήλος, Πετρόπουλος, Μούντανος, Γ. Παναγόπουλος (56’ Κοστόφ), Φωτόπουλος, Κωτσάκης (46’ Ζωτάι), Καρδάσης, Κορμπής (46’ Σαραντόπουλος), Θερριός, Χούτος (46’ Σαρατσιώτης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Λιόλιος, Καλογερόπουλος Ζαχαρόπουλος, Καμινιώτης (55’ Τσουλάκος), Τσεμπερίδης (62’ Ζώτος), Βασιλόπουλος (71’ Δριμής), Καντούτσης, Μερκούρης, Ν. Νικολόπουλος, Σαραντόπουλος (77’ Τσαγκλής).
-Ελάχιστοι φίλαθλοι βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντικατάστασης των καθισμάτων (ολοκληρώθηκε η αλλαγή στα δερμάτινα επίσημα). Να σημειωθεί ότι γηπεδούχος ήταν το Πεταλίδι, όμως προτιμήθηκε να διεξαχθεί το ματς στην έδρα της πρώτης ομάδας του νομού.
-Στη συνέχεια του θεσμού η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την Κυριακή τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.  Χ.Ε.

***  Ριέκα-ΑΕΚ    , (1-1) .-
Tα γκολ :
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 14/9/2017
6ος Όμιλος:
Kοπεγχάγη-Λοκομοτίβ Μόσχας, 0-0  , (0-0) .-
Ζλίν-Σέριφ Τίρασπολ  0-0   ,(0-0) .-  
 
5ος Όμιλος:
Aπόλλων Λεμεσού-Λιόν,  1-1  , (0-0) .-
Αταλάντα-Έβερτον  3-0   , (3-0) .- 
 
4ος Όμιλος:
Ριέκα-ΑΕΚ,  1-2  , (1-1).-
Αούστρια Βιέννης-Μίλαν  1-5 , (0-3) .-  
 
3ος Όμιλος:
Μπασακσεχίρ-Λουντογκόρετς, 0-0   ,(0-0) .-
Χοφενχάιμ-Μπράγκα   1-2 , (1-1).-  
 
2ος Όμιλος:
Γιούνγκ Μπόις-Παρτίζαν Βελιγραδίου,   1-1 , (1-1) .-
Ντινάμο Κιέβου-Σκεντέρμπεου  3 -1 , (0-1) .-  
 
1ος Όμιλος:
Βιγιαρεάλ-Αστάνα, 3-1 , (1-0) .-
Σλάβια Πράγας-Μακάμπι Τελ Αβίβ  1-0  , (1-0) .-
                                      Σύνολον   28  γκολ
7ος Όμιλος:
Στεάουα Βουκουρεστίου- Πλζεν,  3-0  ,(2-0) .- ^
Χάποελ Μπερ Σεβά-Λουγκάνο    2-1  , (1-0) .- ^

 8ος Όμιλος:
 Άρσεναλ-Κολωνία     , (0-1) .-
Ερυθρός Αστέρας-Μπάτε Μπόρισοφ  1-1,  (0-0) .-^

  9ος Όμιλος:
  Γκιμαράες-Σάλτσμπουργκ,  1-1 ,(1-1) .- ^
 Μαρσέιγ-Κόνιασπορ    1-0 ,(0-0) .-^

 10ος Όμιλος:
Ζόρια -Έστερσουντ,   0-2  , (0-0) .-^
Χέρτα Βερολίνου-Αθλέτικ Μπιλμπάο   0-0 ,(0-0).-^

 11ος Όμιλος:
Zούλτε Βάρεγκεμ-Νις,  1-5 , (0-3) .-^
Φιτέσε-Λάτσιο   2-3,(1-0) .-^

 12ος Όμιλος:
Βάρνταρ Σκοπίων-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης,  0-5 ,(0-3) .-^
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρόζεμποργκ    4-0 , (3-0) .- ^
                                  Σύνολον 34 γκολ
*** Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας! ΣΤΗ ΜΑΧΗ η ΑΕΚ...
Το ματς Ριέκα-ΑΕΚ, καθώς και άλλοι αγώνες για το Europa League ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.
13:15 COSMOTE SPORT 8 HD
Ρουμανία - Ελλάδα
Euro Beach Soccer League - Μπαράζ
15:45 Eurosport 2
Italian Cup
Ιταλία
17:50 FOX Sports
Μάλι - Γουινέα
WAFU Nations Cup
20:00 COSMOTE SPORT 8 HD
Ντινάμο Κιέβου - Σκεντερμπέου
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 7 HD
Βιγιαρεάλ - Αστάνα
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 6 HD
Απόλλων Λεμεσού - Λιόν
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 5 HD
Χόφενχαϊμ - Μπράγκα
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Αταλάντα - Έβερτον
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 3 HD
Αούστρια Βιέννης - Μίλαν
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 2 HD
Ριέκα - ΑΕΚ
Europa League
20:00 COSMOTE SPORT 1 HD
Europa League
Λεπτό προς λεπτό
20:30 FOX Sports
Cardinals - Reds
MLB
21:30 ΕΡΤ2
Ισπανία - Σλοβενία
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - Ημιτελικά
22:05 COSMOTE SPORT 6 HD
Γκιμαράες - Ζάλτσμπουργκ
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 8 HD
Ερυθρός Αστέρας - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 7 HD
Ρεάλ Σοθιεδάδ - Ρόζενμποργκ
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 2 HD
Άρσεναλ - Κολονία
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 5 HD
Μαρσέιγ - Κόνιασπορ
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 4 HD
Φιτέσε - Λάτσιο
Europa League
22:05 COSMOTE SPORT 3 HD
Χέρτα - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Europa League
03:30 FOX Sports
Bengals - Texans
NFL
05:00 COSMOTE SPORT 4 HD
Λος Άντζελες Σπαρκς - Φίνιξ Μέρκιουρι
WNBA Playoffs

~ *** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .- 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 

 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-

https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-

https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου