Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 : 
~Η χάρις του Θεού ακολουθεί πάντα την προαίρεσί μας. Και με την χάρι κατορθώνουμε κάθε αγαθό... Γεροντικόν

~   Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Πέμπτη 03  Νοεμβρίου 2016 .-
** Ο άνθρωπος έχει τρεις μορφές : ή  θα Είναι σκούληκι  και θα σέρνεται , ή σαλύγκαρος και θα γλύφει ή αετός και δεν θα πιάνεται .-   !!
~*  Θέλεις να γίνεις ζητιάνος και φτωχός μάζευε  και δούλευε την Κυριακή .-
~* Θέλεις να πάρεις το θυμό και το πόνο κάποιου , χαμογέλα του .-
~* Η μεγαλύτερη χαρά που μπορείς να πάρεις , είναι η χαρά που μπορεί να δώσεις σε κάποιον , που είναι λυπημένος .-
~* Θέλεις να γίνεις πλούσιος σκόρπα !
~* Τίποτα δεν είναι δικό μου , όταν είναι μόνο για τον εαυτό μου .-
~ Το πολύ  και το  καθόλου σκοτώνει  .-
~ Μόνοι μας ερχόμαστε  και μόνοι μας φεύγουμε ,  Καί  ότι έρχεται(γεννιέτα), φεύγει κι΄ όλας , πεθαίνει .-

***  3 Νοεμβρίου
Ακεψιμά (1), Ιωσήφ και Αειθαλά (†δ΄αι.). Ιερομάρτυρος Γεωργίου Νεαπολίτου, του νέου(†1797). Αδριανού, Αδρωνά, Δασίου, Θεοδότης, Θεοδότου, Πηγασίου, Σεβήρου. Αχεμενίδου του ομολογητού. Οσίων Ηλιού, Θεοδώρου Αγκύρας. Ευθυμίου και Νεοφύτου.
(1) Ο όσιος Ακεψιμάς έζησε τον 4ο αιώνα την εποχή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α` του Μεγάλου. Μετά από μία ζωή κοινωνική, κατά την οποία διακρίθηκε για την ευσέβειά τους, κατέφυγε στον ερημικό βίο. Έκτισε την οικία του εντός ενός σπηλαίου. Τρεφόταν από τους πενιχρούς καρπούς της γης. Ενίοτε του έφερναν τρόφιμα περαστικοί και ευσεβείς άνθρωποι. Ο όσιος κρατούσε λίγα, μόνο τα άκρως απαραίτητα για τη σίτισή του και τα άλλα τα έδινε στους φτωχούς. Έπειτα προσκαλούσε τους ευεργέτες του στο σπήλαιο πού ζούσε. Εκεί ο Ακεψιμάς ανταπέδιδε την καλοσύνη τους διδάσκωντας το λόγο του Θεού. Ο όσιος πραγματοποίησε πολλά θαύματα. Παρέδωσε εν ειρήνη το Πνεύμα του στον Κύριο. ~
Στις 03/11/2016 εορτάζουν:
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου και Ανάμνηση εγκαινίων του Ναού του στη Λύδδα της Ιόππης, Άγιοι Ακεψιμάς, Ιωσήφ και Αειθαλάς, Άγιος Γεώργιος ο νέος Ιερομάρτυρας, ο Νεαπολίτης
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Ὡς θεράποντες, τῆς εὐσέβειας, στῦλοι ὤφθητε, τῆς Ἐκκλησίας, πυρσολατρῶν καθελόντες τὸ φρύαγμα, Ἀκεψιμᾶ Ἱεράρχα πολύαθλε, Ἀειθαλᾶ Ἰωσὴφ τὲ μακάριοι. Ἀλλ' αἰτήσασθε, Χριστὸν τὸν Θεὸν πανεύφημοι, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~^*  Απολυτίκιο Αγ. Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/39EgoW66HP8  .-


Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
***  Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος, όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα (φωτογραφίες) 
Για το μιούζικαλ «Καμπαρέ» των Τζο Μάστεροφ και Τζον Κάντερ, που θα ανέβει από 5 έως 27 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, μίλησαν το βράδυ της Τετάρτης συντελεστές της θεατρικής ομάδας Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σε ένα μπαρ, με τους ηθοποιούς να ζουν το ρόλο τους εκτός σκηνής, θέλοντας έτσι να μας δώσουν ένα μικρό δείγμα από την παράσταση που θα παρουσιάσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση θα υπάρχει έντονο το στοιχείο του χορού, γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχει το Dance Studio της Μαρίας Λαδά.
Όπως είπαν οι άνθρωποι του Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος, το έργο δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει γράψει τη δική του ιστορία παγκοσμίως. Αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες που διαδραματίζονται στο Βερολίνο, σε ένα υπόγειο καμπαρέ, και μέσω αυτού ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί την πολιτική και οικονομική κατάσταση το 1931.
Ο Κώστας Κατσουλάκης δεν έκρυψε τη χαρά του που στην ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός μιούζικαλ, αφού, όπως τόνισε, δεν είναι μόνο οι υποκριτικές απαιτήσεις, αλλά και οι χορευτικές, όπως και αυτές του τραγουδιού.
Η Όλγα Θεοδώρου μίλησε για ένα έργο καταγγελία στον οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό, ενώ το χαρακτήρισε διαχρονικό. Πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος, θα κάνει το θεατή να προβληματιστεί, σε καιρούς μάλιστα δύσκολους.
Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι πολύ ευχάριστο που στη παραγωγή αυτή συμμετέχουν πολλά καινούργια μέλη και, κυρίως, νέα παιδιά, που δίνουν όλο τους το μεράκι στο «Καμπαρέ».
Η υπεύθυνη για το χορευτικό αποτέλεσμα που θα δούμε στη σκηνή, Μαρία Λαδά, δήλωσε πολύ ενθουσιασμένη για αυτή τη συνεργασία και ελπίζει να συνεχιστεί.
Κλείνοντας οι συντελεστές της παράστασης κάλεσαν το κοινό της Καλαμάτας να δει το έργο.
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Απόδοση στα ελληνικά: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική διεύθυνση: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Μαρία Λαδά
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Μποτσέα
Φωτογραφίες: Πάνος Λαχανάς
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιόνης, Έλενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης, Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας.
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά (Dance Studio Μαρίας Λαδά): Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου και Ναυσικά Πέπα-Τριαντάρη.
Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕΚ) και ώρα 8.00 μ.μ, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι 27 Νοεμβρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο –Κυριακή στις 8.00 μ.μ.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Τέσσερις σεισμοί μέσα σ' ένα απόγευμα στον Ελλαδικό χώρο

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε ένα απόγευμα σημειώθηκαν χθες στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα από τις 17:13 έως τις 18:09, σημειώθηκαν τρεις δονήσεις στην Αλόννησο, τη Σπάρτη και την Κάσο, ενώ αργότερα έγινε ακόμα ένας σεισμός μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω.
Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 17:13 στην περιοχή των Σποράδων, με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα από την Αλόννησο και εστιακό βάθος κάτω από 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Στις 18:08 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη.
Στις 18:09, καταγράφηκε σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 49 χιλιόμετρα από το νησί Κάσος.
Τέλος, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:58΄ στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω. Η σεισμική δόνηση έγινε σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 110 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή στο νησί της Αστυπάλαιας και ελάχιστα στο νησί της Κω.

***  «Βαλκανιζατέρ» λόγω φορολογίας και για Μεσσηνιακές επιχειρήσεις 
«Φουντώνει» το κύμα μετανάστευσης σε χώρες με χαμηλή φορολογία
 Η ΕΦΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΑΙΧΜΗΡΑ!
  Όχι μόνο δεν έχει κοπάσει η θέληση πολλών Μεσσήνιων επαγγελματιών και επιχειρηματιών να μεταναστεύσουν προς χώρες με ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, αλλά αντίθετα τους τελευταίους μήνες αυτή «έχει φουντώσει» και όλο και περισσότεροι αναζητούν πληροφορίες για το πώς μπορούν να το κάνουν.
Το κύμα φυγής επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί πλήττει σοβαρά την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία «έχει γονατίσει» από την οικονομική κρίση και την υπέρμετρη φορολογία.
Φαίνεται, όμως, ότι οι περισσότεροι αγνοούν τις προθέσεις της εφορίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση ελέγχου αυτών των εταιρειών, καθώς υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να εξακολουθήσει φορολογικά να κάνει τη ζωή δύσκολη σε αρκετούς επαγγελματίες.
  Κύμα φυγής
Εταιρείες πολιορκούν συνεχώς Μεσσήνιους επιχειρηματίες για μεταφορά της έδρας τους στη Μάλτα, την Κύπρο, αλλά κυρίως στη Βουλγαρία, με αιχμή του δόρατος στα κίνητρά τους ότι θα φορολογούνται με μόλις 10%.
Η πρωτόγνωρη ιστορικά επιμήκυνση της οικονομικής αστάθειας της χώρας, με τη φορολογία που συνεχώς αυξάνεται, έχει κάνει ήδη πάρα πολλές επιχειρήσεις να πάρουν την απόφαση να φύγουν. Όπως διευκρίνισε ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, την κίνηση αυτή δε σκέφτονται μόνο μεγάλες εταιρείες, αλλά πολλές μικρές, και όλων των κατηγοριών δραστηριότητας, επιχειρήσεις.
Μάλιστα, όπως τόνισε, το εκπληκτικό είναι πως αντί να κοπάσει η όλη αυτή ιστορία, τους τελευταίους μήνες «έχει φουντώσει»: «Τον τελευταίο καιρό μάλλον είναι χειρότερα τα πράγματα σε αυτό τον τομέα, μετά και τον τελευταίο νόμο για τις ασφαλιστικές εισφορές που αλλάζουν από την 1η του χρόνου. Υπάρχει δε μεγάλη έξαρση για τη δημιουργία ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία), αφού τότε ΟΑΕΕ πληρώνει μόνο ο διαχειριστής και έχει χαμηλή φορολογία. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διασώσουν το εισόδημά τους και καταφεύγουν σε λύσεις που πολλές φορές είναι ημινόμιμες ή δεν είναι καθόλου νόμιμες, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένες. Όμως, με τις διασταυρώσεις που υπάρχουν τώρα, η εφορία θα δει ότι ο Χ επαγγελματίας δεν έχει καμία επαφή με τη Βουλγαρία και η δραστηριότητά του είναι στην Ελλάδα και η θέση του τότε θα είναι πολύ επιβαρυμένη».
  Το «μάτι» της εφορίας
Ουσιαστικά πλέον όσοι ιδρύουν μια εταιρεία σε ξένη χώρα δε γλιτώνουν κάτι σε φορολογικό επίπεδο. Στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται πως ένα νομικό πρόσωπο ή μία νομική οντότητα είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για οποιοδήποτε φορολογικό έτος, εφόσον ο τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης είναι στην Ελλάδα οποιαδήποτε περίοδο στη διάρκεια του φορολογικού έτους.
Η εφορία, λοιπόν, λαμβάνει υπόψη:
-Τον τόπο άσκησης καθημερινής διοίκησης
-Τον τόπο λήψης στρατηγικών αποφάσεων
-Τον τόπο ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων ή εταίρων
-Τον τόπο τήρησης βιβλίων και στοιχείων
-Τον τόπο συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου ή όποιου άλλου εκτελεστικού οργάνου διοίκησης
-Την κατοικία των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή όποιου άλλου εκτελεστικού οργάνου διοίκησης.
Αν, δηλαδή, ένας Έλληνας φορολογικός κάτοικος έχει συστήσει μια επιχείρηση στη Βουλγαρία και επί της ουσίας τη διευθύνει από την Ελλάδα, τότε τα κέρδη που παράγει αυτή η εταιρεία πρέπει να φορολογηθούν στην Ελλάδα, αφού αυτή η επιχείρηση θεωρείται "φορολογικός κάτοικος Ελλάδας".    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Άστατος ο καιρός σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα  

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Πέμπτη 3/11/2016 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Επίσης από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/


*** Ενθύμια καταστροφής… 
Τι κι αν έχουν περάσει δύο μήνες από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου! Τα μπάζα και τα φερτά υλικά στην οδό Βαγγέλη Δράκου, αλλά και στις Εργατικές Κατοικίες της Αγίας Τριάδας, παραμένουν εκεί, ως ενθύμιο ίσως. Κάποτε, όμως, δε θα πρέπει κάποια δημοτική υπηρεσία να τα μαζέψει; Α.Π.  

***   ΕΣΠΑ: Μέσα η διαχείριση απορριμμάτων, έξω το Καλό Νερό - Τσακώνα 

Στη λίστα των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, η οποία αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, περιλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ εκτός πλέον και οριστικά είναι η κατασκευή του δρόμου από το Καλό Νερό ως την Τσακώνα.
Χθες δημοσιεύθηκε η λίστα των μεγάλων έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ  και σε αυτή περιλαμβάνονται συνολικά 23, που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και αποτελούν το 75% του προγράμματος. Η πρώτη κατηγορία αφορά στον τομέα των Μεταφορών (σιδηροδρομικά, οδικά, μετρό) και περιλαμβάνει 14 έργα, ενώ η δεύτερη τον τομέα του Περιβάλλοντος (αντιπλημμυρικά, ύδρευσης, λυμάτων και διαχερίσης απορριμμάτων) και περιλαμβάνει 9 έργα.
Στην κατηγορία των έργων των μεταφορών περιλαμβάνεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα–Πύργος» με όριο ολοκλήρωσης το 2022. Εκτός ΕΣΠΑ, όμως, μένει το οδικό τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα.
Στον δε τομέα Περιβάλλοντος περιλαμβάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ορίζοντα ολοκλήρωσης του 2018.
Όπως δημοσιεύθηκε, υπάρχουν και άλλα που έρχονται ως έργα phasing στο Νέο ΕΣΠΑ, αλλά είναι σε προχωρημένη κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες. 

***  Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκε "ύποπτο πλοίο" (φωτογραφίες) 

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Καλαμάτας έφθασε ρυμουλκούμενο το πλοίο Simone.
Το πλοίο έφθασε με τη συνοδεία Περιπολικού Ανοιχτής Θαλασσής και έδεσε το λιμάνι της πόλης, ενώ θα πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος αφού το Simone έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, καθώς πέρυσι είχε έρθει ξανά στην Καλαμάτα.
Το πλοίο εντοπίστηκε όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας σε Διεθνή Ύδατα. 

    *** Live: Από λεπτό σε λεπτό οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμόLive: Από λεπτό σε λεπτό οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό   
Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει καταρτίσει την τελική λίστα των ονομάτων των νέων υπουργών. Ηδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα προς αυτούς και οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.
~ Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη αυτό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναμένεται να μείνει εκτός κυβέρνησης.Αμετακίνητοι φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής, Παύλος Πολάκης, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.Στη θέση του παραμένει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο Νίκος Παππάς.Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανότατα παραμένει ο Νίκος Παρασκευόπουλος ή αναλαμβάνει ο Μιχάλης Καλογήρου (έως τώρα γραμματέας της κυβέρνησης).Το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Γ. Τσίπρας, ενώ για το υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται το όνομα του Γιώργου Κιμούλη.Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Γιάννης Μουζάλας, με αναπληρωτή τον Νίκο Ξυδάκη.Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου.Υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ υπουργοί Επικρατείας οι κκ Βερναρδάκης και Φλαμπουράρης.Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο Βαγγέλης Αποστόλου (με αναπληρωτή τον Τσιρώνη και υφυπoυργούς τους Δ.Καμμένο και Β.Κόκκαλη) και στο Ανάπτυξης παραμένει ο Γιώργος Σταθάκης.Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας και υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά.Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου.
Newsroom ΔΟΛ

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:
Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νικόλαος Παππάς
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός έρευνας: Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Ουρανία Αντωνοπούλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός: Αναστάσιος Πετρόπουλος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος  Παπαγγελόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου
Υφυπουργός αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Έλενα Κουντουρά
Υπουργος Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης
Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Υφυπουργός παρά τώ Πρωθυπουργώ:  Δημήτριος Λιάκος
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Δημήτριος Τζανακόπουλος

*** Μικρή «Μαραθόλακκα» στο κέντρο της Καλαμάτας 
Στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Κανάρη, στη νησίδα, έχει σχηματιστεί μια μικρή Μαραθόλακκα. Όχι, βεβαίως, τυχαία. Ανθρώπων έργα είναι. Βασανίζομαι να εξηγήσω γιατί δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς το δημόσιο χώρο από την πλευρά μας. Τόσο πολύ έχουμε απαξιώσει κάθε μορφής εξουσία ή στρεφόμαστε με… ταχύτητα προς τη βαρβαρότητα;   Α.Π.  

***  Κι αν ενημέρωσε, τι; 
Αυτή κι αν είναι «είδηση» χθες από τον καθηγητή Άκη Τσελέντη, ότι τα σημάδια «δείχνουν» πως στην Ελλάδα αναμένονται δύο μεγάλοι σεισμοί. Φυσικά και δε είπε ποιες είναι αυτές οι δύο περιοχές, τόνισε όμως ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές.
Και φυσικά αυτό, σε σεισμογενείς περιοχές όπως εμείς, σιγά να μην ησυχάζει. Γιατί αν, όντως, κάποιες Αρχές ενημερώθηκαν, γιατί θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτα;   Β.Β.  

***  Ευρωπαϊκό «φρένο» στις «τυφλές» δεσμεύσεις ακινήτων 
Απόφαση – σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βάζει ένα «φρένο» στις απεριόριστες δεσμεύσεις ακινήτων από το κράτος που επί δεκαετίες ταλαιπωρούν και ζημιώνουν αλόγιστα τους ιδιοκτήτες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», το ευρωδικαστήριο ανέτρεψε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου δικαιώνοντας ιδιοκτήτη ακινήτου που το κράτος τού το είχε απαλλοτριώσει έναντι 22.680 ευρώ πριν από 40 χρόνια και, αφού δεν έγιναν ποτέ οι αρχαιολογικές ανασκαφές, ύστερα από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες που επέβαλαν ακύρωση και ανάκληση της απαλλοτρίωσης, για να του το επιστρέψει, του ζητά τώρα 665.000 ευρώ!
Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι περιφερειακά διοικητικά δικαστήρια σε εφαρμογή της πλούσιας νομολογίας του Ευρωδικαστηρίου εξαναγκάζουν το Δημόσιο να καταβάλλει σημαντικές αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων, όχι μόνο για δέσμευση της περιουσίας τους επί δεκαετίες, λόγω μέτρων περιορισμού της δόμησης και εκμετάλλευσης προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, αλλά και για ηθική βλάβη επειδή υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην ουσία η Δικαιοσύνη υπό την «καθοδηγητική» νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βάζει «φρένο» στην... αρπακτική συμπεριφορά του κράτους που δεν επιθυμεί να πληρώνει τίποτα για τη στέρηση της ιδιοκτησίας των πολιτών ή επιδιώκει να την επιστρέφει αξιώνοντας αστρονομικά ποσά, ενώ τη δέσμευσε επί χρόνια αδικαιολόγητα έναντι πινακίου φακής.
Με την εν λόγω απόφαση του Ευρωδικαστηρίου γεννώνται ελπίδες ότι αργά ή γρήγορα μπορεί να βρεθούν στη «ζυγαριά» του με προοπτική ανατροπών και άλλες προβληματικές νομοθετικές ρυθμίσεις που καθιστούν το κράτος «κλέφτη», όταν π.χ. φορολογεί τα ακίνητα με τις «φουσκωμένες» (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης) αντικειμενικές αξίες, ενώ επιτρέπει τον πλειστηριασμό τους με τις σαφώς χαμηλότερες εμπορικές αξίες.
Παράλληλα, η «ευρωκαταδίκη» οδηγεί στην υποχρέωση να εξευρεθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές συμβιβαστική λύση, ενώ με βάση τη νεότερη νομολογία αλλά και τη σχεδιαζόμενη νέα νομοθεσία για τις διοικητικές δίκες μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη της σχετικής δίκης στο ΣτΕ.

***   Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον Αλ. Τουρκολιά 
Στη μακρά διαδρομή, στο έργο και το όραμα του Αλέξανδρου Τουρκολιά αναφέρθηκαν η πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη και ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, αποχαιρετώντας τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Ειδική αναφορά έγινε στην πρώτη ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας που, όπως τονίστηκε, πέτυχε με την επιμονή και αποτελεσματικότητα του Αλέξανδρου Τουρκολιά και η οποία κράτησε όρθια την Εθνική.
Στην κηδεία παρευρέθη πλήθος κόσμου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού, του τραπεζικού και του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Επίσης, παρευρέθησαν ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας και πολλές προσωπικότητες του τραπεζικού και οικονομικού τομέα.
Ο Αλ. Τουρκολιάς ξεκίνησε να εργάζεται στον όμιλο της ΕΤΕ το 1997 ως διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών. Το 2002 ανέλαβε γενικός διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών και το 2004 του ανατέθηκαν καθήκοντα γενικού διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής. Εν συνεχεία, το 2010 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής και δύο χρόνια μετά, το 2012, ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Πριν από την Εθνική είχε εργαστεί στην Bank of America, στην τράπεζα Nova Scotia.
Ο Αλ. Τουρκολιάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία. Κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Εταιρειών, στις Ναυτιλιακές Ασφαλίσεις και στο Ναυτιλιακό Δίκαιο. Επίσης, ήταν κάτοχος MA in Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της οικογένειας του εκλιπόντος, αλλά και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, δωρήθηκε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας.
Συλλυπητήρια απέστειλε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προς την Μαίρη Τουρκολιά, για το θάνατο του συζύγου της, «σπουδαίου ανθρώπου και πολύτιμου φίλου της πόλης της Καλαμάτας».
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς υπήρξε, ως γνωστόν, αρωγός του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της σημαντικής βοήθειας που η Εθνική Τράπεζα κατά καιρούς έχει παράσχει, όπως ο εφοδιασμός του με πυροσβεστικά οχήματα μετά τις πυρκαϊές του 2007.
Με φροντίδα του εκλιπόντος, η Εθνική Τράπεζα κάλυψε τη δαπάνη για την εκπόνηση, από τη θυγατρική της εταιρεία συμβούλων Planet, της μελέτης βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. 

***  Να πάρω τσάντα ή καφέ;
Κυκλοφορεί εδώ και μήνες στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Η τιμή του καφέ θα αυξηθεί αισθητά από την 1/1/2017 καθώς θα επιβάλλεται και ειδικός φόρος κατανάλωσης από 2 έως 4 ευρώ ανά κιλό, κάτι σαν ΕΝΦΙΑ και στον καφέ! Η επιβολή του φόρου μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει με αυξήσεις πάνω από 40% τις λιανικές τιμές πώλησης του καφέ.
Με λίγα λόγια ο καφές με τις φίλες στην καφετέρια, το καφεδάκι στο σπίτι, το καπουτσίνο στην δουλειά και ο ελληνικός για κους κους θα αποτελέσει από την Πρωτοχρονιά είδος πολυτελείας. Μαζί με όλες τις αυξήσεις, έρχεται και αυτή να ακυρώσει μια από τις βασικές, προσιτές απολαύσεις για όλους.
Συγχρόνως, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να ξέρεις ότι η επιβολή νέων έμμεσων φόρων, ότι όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά απειλεί να συρρικνώσει και την ήδη υπάρχουσα κατανάλωση στην αγορά του καφέ.
Η μέση μηνιαία κατανάλωση σε είδη πρώτης ανάγκης έχει μειωθεί δραστικά. Το βλέπουμε και το νοιώθουμε κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που πάμε για ψώνια. Αναγκαζόμαστε να κόψουμε βασικά είδη. Γιατί απλά δεν μπορούμε να τα καταναλώνουμε όπως παλιά.
Με λίγα λόγια, ο καφές καθίσταται είδος πολυτελείας και τελικά αντί να συγκεντρωθούν 60 εκατομμύρια ευρώ από το νέο φόρο, η γιαγιά και ο παππούς δεν θα πίνουν ελληνικό, οι φοιητητοπαρέες δεν θα πίνουμε φραπέ και όλες εμείς θα πρέπει να τα λέμε πίνοντας…νερό. Με τέτοιες αυξήσεις φοβάμαι ότι θα πούμε το καφέ….καφεδάκι! Πηγή: tlife.gr

***  Στα 95 εκατ. ευρώ οι ζημιές στη Μεσσηνία από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 
Το δυσβάσταχτο για τα δεδομένα της Μεσσηνίας ποσό των 95.000.000 ευρώ αγγίζουν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου. Στο ποσό αυτό έχει υπολογιστεί το σύνολο των ζημιών σε ιδιωτικά και δημόσια έργα, αλλά όχι εκείνες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, τις οποίες εκτιμά ο ΕΛΓΑ.
Ο υπολογισμός έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομίας και συγκεκριμένα του υφυπουργού Αλέξανδρου Χαρίτση.
Στο μεταξύ, από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, ενώ ολοκληρώθηκαν όλες οι αυτοψίες.
  Τεράστιες οι ζημιές
Ούτε μπορούσε να φανταστεί κανείς την επομένη των πλημμυρών το Σεπτέμβριο ότι οι ζημιές στις περιοχές της Μεσσηνίας θα ήταν τόσο εκτεταμένες.
Στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαρίτσης ζητά εκτίμηση των ζημιών, τονίζοντας ότι ο υπολογισμός του ύψους των άμεσων που προκλήθηκαν σε μια περιοχή ορίζεται ως «κόστος αποκατάστασης – επιδιόρθωσης» (επαναφορά στην πρότερη λειτουργική κατάσταση και όχι νέο έργο) για υφιστάμενα κατά το χρόνο της ζημιάς πάγια περιουσιακά στοιχεία (ιδίως για κτήρια, υποδομές). Για άλλα αγαθά, όπως είναι κατεστραμμένα κινητά περιουσιακά στοιχεία, θα πρέπει να χρησιμοποιείται η τρέχουσα υπολειμματική αξία τους.
Ιδιαίτερη προσοχή ζητά ο κ. Χαρίτσης να δοθεί στον υπολογισμό της αξίας των κατεστραμμένων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε ό,τι αφορά τις ζημίες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ο υφυπουργός τονίζει ότι συνήθως λαμβάνονται υπόψη στο βαθμό που συνδέονται με ένα πραγματικό κόστος, π.χ. ενέργειες καθαρισμού. Το κόστος παρέμβασης για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θεωρείται μέρος της συνολικής άμεσης ζημιάς.
Τέλος, διευκρινίζει ότι στις άμεσες ζημιές δεν περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένες, οι έμμεσες (διαφυγόντα κέρδη, ακυρώσεις στον τομέα του τουρισμού, απώλεια μελλοντικών σοδειών), ενώ γίνονται αποδεκτές εκείνες σε κατεστραμμένες παρούσες σοδειές.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει και τα στοιχεία που έχουν στείλει οι Δήμοι, οι ζημιές από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπολογίσθηκαν στα 94.945.300 ευρώ.
Αναλυτικότερα:
-Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας υπολογίσθηκαν σε δημόσια έργα και ιδιωτικά στο ποσό των 78.870.300 ευρώ
-Στο Δήμο Καλαμάτας 3.205.000 ευρώ
-Στο Δήμο Μεσσήνης 4.535.000 ευρώ
-Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος 1.350.000 ευρώ
-Στο Δήμο Δυτικής Μάνης 3.920.000 ευρώ
-Στο Δήμο Τριφυλίας 1.451.000 ευρώ
-Στο Δήμο Οιχαλίας 1.550.000 ευρώ
-Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής 64.000 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ζημιές σε επιχειρήσεις, όσον αφορά στον εξοπλισμό και τα εμπορεύματά τους, σε επίπεδο Μεσσηνίας έχουν υπολογισθεί σε 4.740.300 ευρώ, ενώ οι ζημιές στο οδικό δίκτυο αγγίζουν τα 48.000.000 ευρώ.
  Επιχειρήσεις
Έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των αυτοψιών, μετά τις αιτήσεις που κατέθεσαν επιχειρήσεις του νομού για ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες, έχει ξεκινήσει από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών κάθε μίας.
Όταν ετοιμασθούν οι φάκελοι, θα σταλούν στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές του υπουργείου Υποδομών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αποζημίωσης.
Οι επιτροπές της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν κάνει τους ελέγχους, έχουν κάνει και εκτίμηση του ύψους των ζημιών για κάθε επιχείρηση.
Της Βίκυς Βετουλάκη   
***   Ανασχηματισμός Live: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Εκτός ο Νίκος Φίλης - Μέσα ο Σκουρλέτης! - Όλα τα ονόματα!     Ανασχηματισμός Live: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Εκτός ο Νίκος Φίλης - Μέσα ο Σκουρλέτης! - Όλα τα ονόματα!-
Την πλήρωσε ο Νίκος Φίλης! - Εκτός και: Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Αριστείδης Μπαλτάς
- Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Κατρούγκαλος
- Υπουργός Δικαιοσύνης ο Σταύρος Κοντονής
- Υπουργός Πολιτισμού η Λυδία Κονιόρδου
- Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
- Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή τα προεδρικά διατάγματα
- Για το Σάββατο το μεσημέρι υπολογίζεται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
Ανακοινώθηκαν όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης. Δείτε ποιοί μετακινούνται, ποιοί μένουν εκτός κυβέρνησης και ποιά είναι τα νέα πρόσωπα. Όλα τα ονόματα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης
Υπουργός Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης
Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Υφυπουργός παρά τώ Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νικόλαος Παππάς
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός έρευνας: Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Ουρανία Αντωνοπούλου
Αναπληρωτρια Υπουργός: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός: Αναστάσιος Πετρόπουλος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Παπαγγελόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου
Υφυπουργός αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Έλενα Κουντουρά
~* Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί. Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα. Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ
~*  Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες.
Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές.
~*  Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς. 
~*  «Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του.   Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.
  Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση. 
  Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».
~*

*** Είδηση ΒΟΜΒΑ από ΓΕΡΜΑΝΙΑ για τον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ!ΤΡΟΜΟΣ στο ΣΥΣΤΗΜΑ...

~ Ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος, Ferry Batzoglou, του διάσημου περιοδικού Stern, ίσως του γερμανικού περιοδικού με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα, αφιέρωσε άρθρο στον Κ.Βελόπουλο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Προτού προχωρήσουμε σε κάποιες επισημάνσεις, σας παραθέτουμε τη μετάφραση του άρθρου:
“Ιδρύθηκε φιλορωσικό κόμμα στην Ελλάδα
Φιλορωσικό κόμμα ίδρυσε ο 50 χρονος Κυριάκος Βελόπουλος, γεννημένος στη Γερμανία, άνθρωπος που ανήκει στο συντηρητικό χώρο, πρόσωπο βαθιά θρησκευόμενο και δημοσιογράφος στο επάγγελμα. Πέραν της ρητορικής του δεινότητας είναι πασίγνωστος, ακόμα και από τα μικρά παιδιά, στην Ελλάδα, ενώ είναι εξαιρετικά αγαπητός από όλους.
Το όνομα του νέου του κόμματος,  δηλωμένα ρωσόφιλου, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Τη λύση ωστόσο ο κος Βελόπουλος δεν την ψάχνει στους πρόποδες της Ακρόπολης αλλά περισσότερο την ψάχνει στη μακρινή Ρωσία.
Ο Κ.Βελόπουλος πιστεύει πως για τα δεινά της χώρας του ευθύνεται η «υποταγή στους Δυτικούς παράγοντες και κυρίως στα ισχυρά κέντρα εξουσίας στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στις ομιλίες του.
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, μπροστά σε 3000 άτομα στον Πειραιά, σε μία πραγματικά εκρηκτική ομιλία, η μόνη επιλογή για την Ελλάδα είναι η απομάκρυνσή της από τη Δύση, με άμεση επιδίωξη, τη σύναψη ελληνορωσικής συμμαχίας.
Το ισχυρότερο επιχείρημα του κου Βελόπουλου είναι το εξής: ο Πούτιν και οι συνεργάτες του, στην τελική είναι χριστιανοί ορθόδοξοι (ομόδοξοι) και σε αντίθεση με τους κακούς Δυτικούς θα κοιτάζουν στα μάτια τους Έλληνες και όχι αφ’ υψηλού.”
Πρέπει κάποιες παρατηρήσεις να γίνουν ευδιάκριτες.
Καταρχάς όλοι γνωρίζουμε ότι οι Γερμανοί εξαιρετικά σπάνια (ίσως και ποτέ) κάνουν αναφορές σε κόμματα νεοϊδρυθέντα, στην Ελλάδα. Αυτό και μόνο δείχνει τη δυναμική που έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Κατά δεύτερον η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μεγαλώνει και το σύστημα βλέπει πως το ‘ποτάμι δε γυρίζει πίσω’. Μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να μην κάνουν αναφορές, αλλά ο καιρός έχει αλλάξει.
Οι Έλληνες μαθαίνουν και μαζί με αυτούς και η υπόλοιπη Ευρώπη.

***  ΟΡΓΗ του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ! Η Βρετανία στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ...

~    Διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλε η ρωσική πρεσβεία προς το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας εξαιτίας της επικίνδυνης κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας, από Λονδρέζους.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι « η ρωσική ομοσπονδία επισείει την προσοχή λόγω της απροθυμίας των βρετανικών αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την πρεσβεία. Ανησυχούμε έντονα για αυτήν  την απροθυμία των βρετανικών αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια της Πρεσβείας μας».
«Η βρετανική αστυνομία παρακολουθούσε εντελώς παθητικά τις  προκλητικές ενέργειες των Χούλιγκαν διαδηλωτών . Την ίδια στιγμή είχαν απενεργοποιηθεί όλες οι  τηλεφωνικές γραμμές του κτιρίου με το εξωτερικό. Η πρεσβεία δέχθηκε επίθεση από κύμα «κενών» τηλεφωνημάτων», αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης .
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η σημερινή δράση μπροστά από την πρεσβεία ακολουθεί τη  φρενήρη «ρωσοφοβία»  στο βρετανικό Τύπο, η οποία έχει ενορχηστρωθεί από Βρετανούς  αξιωματούχους .

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γιατί καθυστερεί ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ-Ο ρόλος του ΦΙΛΗ...

~ Για το πρωί της Παρασκευής αναμενόταν να ανακοινωθεί το νέο κυβερνών σχήμα, ωστόσο η διαδικασία πηγαίνει προς τα πίσω.
Οι πληροφορίες που έχουμε ως τώρα, αναφέρουν ότι το κόλλημα εστιάζεται στους ΑΝΕΛ, καθώς ο πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά και γιατί κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευχαριστημένοι.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές, ο Νίκος Φίλης δεν δέχθηκε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν "καραμπόλες".
Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με πληροφορίες, αμετακίνητοι παραμένουν οι Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Χουλιαράκης, Κοτζιάς, Καμμένος, Τσακαλώτος, ενώ αναμένονται οι παρακάτω αλλαγές:
Yπουργός Επικρατείας, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης
Μετακίνηση του Νίκου Παππά στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής
Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών ή Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

***  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πήρε το 'ΔΡΕΠΑΝΙ' και θερίζει κόσμο στη Νέα Δημοκρατία...

~  Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την καθαίρεση του Κώστα Τασούλα από τη θέση εκπροσώπου της Ν.Δ στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αποτυπώθηκε η οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην απόφαση του κ. Τασούλα να ψηφίσει -εκπροσωπώντας την κοινοβουλευτική ομάδα- κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου για τις ομοφοβικές του δηλώσεις.
Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε και η  απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, στη θέση του βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, θα συμμετέχει ο βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος ήταν ο ένας από τους δύο βουλευτές της Ν.Δ που είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας Νικολόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τασούλας είναι επικεφαλής της ομάδας της ΝΔ που επεξεργάζεται τις προτάσεις του κόμματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

***  Μοναδικό! Η εφεύρεση που θα αλλάξει τα ΠΑΝΤΑ στις μοτοσυκλέτες... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Μια απίστευτη καινοτομία παρουσιάζει ένας Βραζιλιάνος, ο οποίος μας δείχνει στο παρακάτω βίντεο μια μηχανή που κινείται μόνο με...νερό!
Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής της μοναδικής εφεύρεσης, το όχημα μόνο με ένα λίτρο νερό μπορεί να ταξιδέψει 500 χιλιόμετρα: "Το πλεονέκτημα αυτής της μοτοσικλέτας, η οποία λειτουργεί με το υδρογόνο που προέρχεται από το νερό, έχει ως αποτέλεσμα από την εξάτμιση, να βγαίνουν μόνο υδρατμοί. Αυτό είναι διαφορετικό από τη βενζίνη, η οποία «παράγει» μονοξείδιο του άνθρακα", ανέφερε ο ίδιος  .-
video :  Brazil: This motorbike runs on WATER! , https://youtu.be/jV8rpumumxo  .-

***  Η ΟΡΓΗ του ΠΟΥΤΙΝ θα τους ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ! Δεν έπραξαν ορθά...

~  Τρομοκράτες του ISIS υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό ελικόπτερο σε περιοχή της Συρίας.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το ελικόπτερο καταστράφηκε στο έδαφος μετά από χτύπημα που δέχθηκε από κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό  βλήμα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, κάτι που μαρτυρά ή ότι ήταν άδειο ή οι επιβαίνοντες πρόλαβαν και διέφυγαν.
video : ISIS hitting Russian Attack Helicopter 04.11.2016   , https://youtu.be/Swfvpp6dUxA  .-
Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές αν όντως ήταν ρωσικό.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα χτίζουν τζαμιά, δείτε τι γίνεται στην Τουρκία...
 
~  Η Ελλάδα κοντεύει να "πλημμυρίσει" με τζαμιά αλλά στη γειτονική Τουρκία συμβαίνει κάτι μοναδικό.
Ένας Τούρκος ιμάμης, ονόματι Metin Halıcı φροντίζει και συντηρεί μια χριστιανική εκκλησία που βρίσκεται στην επαρχία Γιοζγκάτης.

Ο ιμάμης καθαρίζει τον χώρο, ανάβει το καντήλι και περιποιείται το ιερό και έχει γίνει αντικείμενο διφορούμενων σχολίων στη Τουρκία, αφού κάποιοι τον κατηγορούν για φιλοχριστιανισμό.

***

 ***  Αθλητική   ενημέρωση :

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του champions league έχει ως εξής,  :
Livescore: Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα (3-1 τελικό)
Συνοπτικά τα σημερινά ματς:
 Βασιλεία - Παρί Σ.Ζ. (1-2),
Λουντόγκορετς - Αρσεναλ (2-3),
 Μπενφίκα - Ντιναμό Κιέβου (1-0),
 Γκλάντμπαχ - Σέλτικ (1-1),
Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα (3-1),
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ροστόφ (2-1),
Αϊντχόφεν - Μπάγερν (1-2).


*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Euroleague:

Τετάρτη, 2/11

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 69-79
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 73-81

Πέμπτη, 3/11
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 106-102 -παρ. (91-91κ.α.)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 75-81
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 90-81

Παρασκευή, 4/11
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)


«Λύγισε» μετά από δύο παρατάσεις σε αγώνα-θρίλερ ο Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 91-83 -παρ. (77-77κ.α.)

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-42, 53-53, 70-70κ.α., 77-77 α΄ παρ., 91-83 β΄ παρ.

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)

Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-0 10
Φενερμπαχτσέ 4-1 9
Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 9
Μπαρτσελόνα 3-2 8
Ολυμπιακός 3-2 8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-3 7
Παναθηναϊκός 3-1 7
Αρμάνι Μιλάνο 2-3 7
Μπάμπεργκ 2-3 7
Νταρουσάφακα 2-2 6
Μπασκόνια 2-2 6
Ερυθρός Αστέρας 2-2 6
Ούνιξ Καζάν 1-4 6
Ζαλγκίρις 1-3 5
Αναντολού Εφές 1-3 5
Γαλατάσαραϊ 0-5 5

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Πέμπτη, 10/11
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Παρασκευή, 11/11
Γαλατασαράι (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)


*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής του Europa League:Χ-αμένη ευκαιρία για Ολυμπιακό, ήττες... εντός για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Φενέρμπαχτσε - Μάντσεστερ Γ. 2-1
(2΄ Σόου, 59΄ Λενς - 89΄ Ρούνι)
Ζορία Λουχάνσκ – Φέγενορντ 1-1
(44΄ Φόρστερ - 15΄ Γιόργκενσεν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 2-1-1 5-5 7
Φέγενορντ (Ολλανδία) 2-1-1 3-2 7
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 2-0-2 6-4 6
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) 0-2-2 2-4 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Μισή... δουλειά έκανε ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν
Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1
(8΄ Ντεσπότοβιτς - 30΄ Σέμπα)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τουμάσι, Λογκβινένκο - Μπουχαλάκης
ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93' Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

ΑΠΟΕΛ - Γιούνγκ Μπόις 1-0
(69΄ Σωτηρίου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 3-0-1 5-4 9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-1-1 6-3 7
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 1-1-2 3-3 4
Αστάνα (Καζακστάν) 0-2-2 3-7 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Καμπάλα - Σεντ Ετιέν 1-2
(39΄ Όζομπιτς - 45΄ Τανανέ, 53΄ Μπέριτς)
Αντερλεχτ - Μάιντς 6-1
(9΄,41΄ Στάντσιου, 62΄ Τίλεμανς, 89΄,90+4΄ Τεόντορτσικ, 90+2΄ Μπρούνο - 15΄ Ντε Μπλάσις)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2-0 11-4 8
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 2-2-0 5-3 8
Μάιντς (Γερμανία) 1-2-1 6-10 5
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 0-0-4 4-9 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Ντάνταλκ 2-1
(42΄,78΄ Τζουλιάνο - 52΄ Χόργκαν)
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αλκμααρ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγίας Πετρ.(Ρωσία) 4-0-0 13-5 12 -ΦΑΣΗ «32»
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1-2 4-5 4
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-1-2 5-6 4
Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-2-2 2-8 2

5ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Αούστρια Βιένης - Ρόμα 2-4
(2΄ Καγιόντε, 89΄ Γκρούνβαλντ - 5΄,65΄ Τζέκο, 18΄ Ντε Ρόσι, 78΄ Νάινγκολαν)
Άστρα Τζούρτζιου - Πλζεν 1-1
(19΄ Σταν - 25΄ Κρμέντσικ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρόμα (Ιταλία) 2-2-0 12-6 8 -ΦΑΣΗ «32»
Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 1-2-1 8-9 5
Άστρα Τζούρτζιου (Ρουμανία) 1-1-2 5-9 4
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-3-1 3-4 3

6ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γκενκ 5-3
(8΄,24΄πεν.,44΄πεν., 74΄, 90+4΄ Αντούριθ - 28΄ Μπέιλι, 51΄ Ντιντί, 80΄ Σούσιτς)
Σασουόλο - Ραπίντ Βιένης 2-2
(34΄ Ντεφρέλ, 45+3΄ Πελεγκρίνι - 86΄ Γέλιτς, 90΄ Κβιλιτάια)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γκενκ (Βέλγιο) 2-0-2 10-9 6
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 2-0-2 6-8 6
Σασουόλο (Ιταλία) 1-2-1 7-6 5
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 1-2-1 6-6 5

7ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Αγιαξ - Θέλτα Βίγκο 3-2
(41΄ Ντόλμπεργκ, 68΄ Ζίγεχ, 71΄ Γιουνές - 79΄ Γκουϊντέτι, 86΄ Ασπας)

Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο από τη Σταντάρ, «σβήνει» η πρόκριση
Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3
(61΄ Σισέ, 75΄, 90+3΄ Μπελφοντίλ)
Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία)
Κίτρινες: Εμποκού, Ιβανόφ, Μολέδο - Σα
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρ.Μούτσι): Στιλ, Μέστο (77΄ Χατζηγιοβάνης), Μολέδο, Ιβάνοφ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λουντ, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Ιμπάρμπο (86΄ Ρινάλντι), Μπεργκ (30΄ Λέτο).
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Α.Γιάνκοβιτς): Ουμπέρ, Έλντερσον (46΄ Φιόρε), Ραχμάν, Σολτζ, Εντμίλσον (88΄ Ενμπενζά), Τρεμπέλ, Φάι, Λαϊφής, Σισέ, Σα, Μπελφοντίλ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Άγιαξ (Ολλανδία) 3-1-0 8-5 10 -ΦΑΣΗ «32»
Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) 1-2-1 7-6 5
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 1-2-1 6-4 5
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-1-3 3-9 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Γάνδη - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-5
(1΄ Κουλιμπαλί, 83΄ Περμπέ, 89΄ Μιλίτσεβιτς - 36΄πεν. Μάτος, 41΄ Τάισον, 45+3΄ Στεπανένκο, 68΄ Φρεντ, 87΄ Ορντετς)
Μπράγκα - Κονιασπόρ 3-1
(34΄ Βελάσκες, 45΄ Εντουάρντο, 90+7΄ Ορτα - 30΄ Ρανγκέλοφ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 4-0-0 13-3 12 -ΦΑΣΗ «32»
Μπράγκα (Πορτογαλία) 1-2-1 5-5 5
Γάνδη (Βέλγιο) 1-1-2 6-11 4
Κόνιασπορ (Τουρκία) 0-1-3 2-7 1

9ος ΟΜΙΛΟΣ
----------

Σάλκε - Κράσνονταρ 2-0
(25΄ Καϊσάρα, 28΄ Μπενταλέμπ)
Νις – Σάλτσμπουργκ 0-2
(72΄,73΄ Χουάνγκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σάλκε (Γερμανία) 4-0-0 7-1 12 -ΦΑΣΗ «32»
Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-0-2 6-5 6
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-0-3 3-5 3
Νις (Γαλλία) 1-0-3 3-8 3

10ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Φιορεντίνα - Σλόβαν Λίμπερετς 3-0
(30΄πεν. Ιλιτσιτς, 43΄ Κάλινιτς, 73΄ Κριστοφόρο)

Πάει και το... ραβδάκι του Ίβιτς: ΠΑΟΚ - Καραμπάγκ 0-1
ΠΑΟΚ - Καραμπάχ 0-1
(69΄ Μίτσελ)
Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)
Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης, Tζαβέλλας, Περέϊρα, Μεντβέντεφ.
 * Η κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη είναι η δεύτερη και του αφαιρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Φιορεντίνα στις 24 του μήνα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Σάκχοφ) Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73' Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (61' Περέϊρα) και Αθανασιάδης.
Καραμπάγκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64' Μίτσελ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88' Ισμαήλοφ)και Εντλόβου (76' Ρεϊνάλντο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Φιορεντίνα (Ιταλία) 3-1-0 11-2 10
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2-1-1 5-6 7
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1-2 2-4 4
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1-3 4-10 1

11ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Σπάρτα Πράγας - Χαποέλ Μπ.Σεβά 2-0
(23΄αυτ. Μπιτόν, 38΄ Λάφατα)
Σαουθάμπτον - Ιντερ 2-1
(64΄ Φαν Ντάικ, 70΄αυτ. Ναγκατόμο - 33΄ Ικάρντι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 3-0-1 6-4 9
Σαουθάμπτον (Αγγλία) 2-1-1 5-2 7
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 1-1-2 2-3 4
Ίντερ (Ιταλία) 1-0-3 3-7 3


12ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------

Ζυρίχη - Στεάουα Βουκ. 0-0

Βιγιαρεάλ – Οσμανλισπόρ 1-2
(48΄ Ερνάντεθ - 8΄ Γουεμπό, 75΄αυτ. Ρουσέσκου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 2-1-1 7-5 7
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-2-1 6-6 5
Ζυρίχη (Ελβετία) 1-2-1 4-4 5
Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 0-3-1 2-4 3

*** Τον Μάρκο Πόποβιτς «επέλεξε» ο Πασκουάλ για Παναθηναϊκό
Ως δεύτερο πόιντ γκαρντ
 Τον Μάρκο Πόποβιτς «επέλεξε» ο Πασκουάλ για Παναθηναϊκό
 Ο Παναθηναϊκός αναζητά παίκτη για την ενίσχυση της περιφέρειάς του και ο προπονητής των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ, επέλεξε τον αναπληρωματικό πόιντ γκαρντ της ομάδας.
Αυτός είναι ο 34χρονος Κροάτης, Μάρκο Πόποβιτς, ο οποίος έχει ύψος 1,85 μέτρα και αγωνίζεται την τελευταία διετία στην Φουενλαμπράντα, με τους διοικούντες το «τριφύλλι» να έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τον ισπανικό σύλλογο, προκειμένου να «σπάσουν» το συμβόλαιό του και να τον φέρουν στο ΟΑΚΑ.
Στη διάρκεια της καριέρας του ο Πόποβιτς έχει επίσης φορέσει τις φανέλες της Ζαντάρ, του κολεγίου Σάουθερν Αϊνταχο, της Βαλένθια, της Τσιμπόνα, της Έφες Πίλσεν, της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Ούνιξ Καζάν.
Στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα έχει κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, με 38% ποσοστό στα τρίποντα και 2,8 ασίστ, ενώ στο EuroCup έχει 14,4 πόντους, με 39,5% στα τρίποντα και 4,1 ασίστ.
Στην τελευταία διοργάνωση, δε, φέτος, έχει, σε τέσσερα ματς, 18,7 πόντους, με 40% στα δίποντα, 47,4% στα τρίποντα, 95,5% στις βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 ασίστ ανά παιχνίδι.
Newsroom ΔΟΛ
 
***  Στραματσόνι: «Συγγνώμη, σκασμός και νίκη στο Καραϊσκάκη»

Από Σταντάρ μέχρι... ΟΣΦΠΣτραματσόνι: «Συγγνώμη, σκασμός και νίκη στο Καραϊσκάκη»
~  Τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, άνοιξε ο Αντρέα Στραματσόνι, μιλώντας στη nova λίγο πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι στο Φάληρο για τη Σούπερ Λιγκ.
Ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν έκρυψε πώς είναι προβληματισμένος από την απόδοση κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης (κυρίως μετά το 60’), αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που αφήνουν ακόμη και τον Μπεργκ εκτός μάχης, όμως άφησε τις δικιολογίες στην άκρη λέγοντας μια επική ατάκα: «Συγγνώμη από τους φιλάθλους μας, το βουλώνουμε και πάμε στο Καραϊσκάκη για νίκη».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στραματσόνι:
Για τον τραυματισμό του Μπεργκ και την παρουσία του ή όχι στο ντέρμπι: «Ο Μάρκους έχει πάει να υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά δεν είμαι θετικός για την παρουσία του στο παιχνίδι της Κυριακής. Σχεδίαζα αυτή τη δύσκολη εβδομάδα με τρία διαφορετικά ζευγάρια επιθετικών. Ο Μάρκους δεν είναι ποδοσφαιριστής που εγκαταλείπει την προσπάθεια. Το ιατρικό τιμ είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και πήραμε την απόφαση να τον χρησιμοποιήσουμε».
Τι αλλάζει με την ενδεχόμενη απουσία του Μπεργκ: «Ο Μάρκους είναι ο Μάρκους, λόγω των χαρακτηριστικών του. Μας αναγκάζει να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο στο Καραϊσκάκη, αλλά όποιος παίξει, θα κάνει τη δουλειά του, αλλά ο Μάρκους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Είμαι ευχαριστημένος για το πάθος και την αυταπάρνηση που έδειξε στο παιχνίδι με τη Σταντάρ».
Για την ήττα από τη Σταντάρ: «Πρέπει να πούμε ένα "συγγνώμη" στους φιλάθλους μας γιατί ηττηθήκαμε στην έδρα μας. Το σκορ δεν είναι δίκαιο και το καταλαβαίνουν όσοι είδαν το παιχνίδι. Πρέπει να το βουλώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη από τους φιλάθλους μας και να πάμε στο “Καραϊσκάκη” να πάρουμε αυτό που θέλουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είμαι ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Είναι πρώτοι και πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε πρώτοι. Οι παίκτες μας γνωρίζουν από ντέρμπι, άλλοι δεν γνωρίζουν και πρέπει να μάθουν. Όταν είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού γνωρίζεις και τις ευθύνες και αυτά είναι παιχνίδια που πρέπει να αποδείξεις πως μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου.
Μέχρι τώρα η στρατηγική του Παναθηναϊκού ήταν να αγωνίζεται με δύο επιθετικούς, είτε παίζαμε με 4 αμυντικούς, είτε με 3 αμυντικούς. Ολοι μιλούν από χθες πως τραυματίστηκε ο Μάρκους, αλλά για εμένα σημασία έχει πως ο Λέτο αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν στα πλάνα μου. Πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του Λέτο και αν δούμε πως δεν είναι 100% έτοιμος, τότε δεν θα παίξει δίπλα στον Ιμπάρμπο και θα πρέπει να αλλάξω λίγο τα πλάνα μου».
Η γνώμη του για τον Μπέντο: «Γνώρισα τον κύριο Μπέντο στη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Τον σέβομαι, αλλά την Κυριακή θα είμαστε σε διαφορετικούς πάγκους. Και όπως είναι με τους παίκτες, έτσι είναι και με τους προπονητές είμαστε αντίπαλοι την Κυριακή».
Για τον Ολυμπιακό: «Ένα από τα κλειδιά του Ολυμπιακού είναι ο Φορτούνης, ο οποίος είναι παίκτης που μπορεί τακτικά να αλλάξει το παιχνίδι. Τακτικά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές από πέρσι, αλλά έχει αλλάξει κάποιους ποδοσφαιριστές».
Γιατί η ομάδα μετά το 60' μένει από δυνάμεις: «Είναι ένα σημείο που έχουμε αναλύσει βαθιά. Το πλάνο μας από την αρχή ήταν σκληρό, γιατί έπρεπε να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που δεν περίμενα ήταν οι αρκετοί τραυματισμοί.
Σχεδιάζαμε ανάμεσα στις δύο διακοπές ,για την Εθνική, να έχουμε μία πτώση, αλλά μετά να κάνουμε ένα restart. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες, αν δεν γνωρίζω κάτι. Τίποτα δεν άλλαξε στη μεθοδολογία των προπονήσεων μας. Είμαστε 11 μήνες εδώ και πρώτη φορά βγάλαμε αυτούς τους τραυματισμούς, αλλά αυτό που θεωρώ είναι πως ίσως κάποιοι ποδοσφαιριστές πιέστηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν στην ίδια... γραμμή της ομάδας, δηλαδή στη μεσαία γραμμή και έπρεπε να βρούμε λύσεις εκεί. Μας δυσκόλεψε αυτό στο ροτέισον».
Αν θα αγωνιστούν οι Ζέκα, Λεντέσμα: «Θέλω να είμαι 100% έτοιμος αν θα τους χρησιμοποιήσω. Με τον Ζέκα θα μιλήσω πριν τον αγώνα για τον Λεντέσμα θα αποφασίσω τις επόμενες ώρες»
Για τα παράπονα των φιλάθλων: «Η πίεση στη δουλειά μου είναι φυσιολογική, γι αυτό και πληρωνόμαστε περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολλούς φιλάθλους,, το ίδιο ήταν και όταν βρισκόμουν στην Ιντερ. Καταλαβαίνω τους φιλάθλους μας, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δώσουμε το 110% των δυνάμεών μας».
Newsroom ΔΟΛ

***

 ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 

~
 
 
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  


***~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html .-

*** ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ  Γέροντας Γαβριήλ:
~** Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016 149  : https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**  Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14 ?: https://youtu.be/mrPiaC9KidA .--
~** Γεροντας γαβριηλ.συγκινητικες συμβουλες 22/4/2014:
 https://youtu.be/be8j-yOnoMY .-
~** γεροντας γαβριηλ ''ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'': https://youtu.be/mn_kByKdEFA .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/YdWaOzqOgVo .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ :
 https://youtu.be/3TjLws4ChuI .-
~** Συνέντευξη απο τον Γέροντα Γαβριήλ.( Ιερόν κελλίον Οσίου Χριστοδούλου : https://youtu.be/oPoKHQDP6wA .-
 ~** Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης ¨Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!
: https://youtu.be/0SOSS3Q-mvo .-
~**13.1.2016 Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης για την Ελλάδα την «καρτα : https://youtu.be/aUWQiwUXwBc .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/NmkvPpFVY_A .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/dNnrC8Qo4BQ .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~**Γεροντας ΓΑΒΡΙΗΛ Προτροπή προς μετάνοια:
 https://youtu.be/8v-cqbLDzGk .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ '' ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ''
: https://youtu.be/xn0veODz49c .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Πως σβήνουμε αμαρτίες, 28/08/2016: https://youtu.be/H0wY84ouQYs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ Άγιον Όρος-4_2012:
 https://youtu.be/5M0EXAxoGrs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ - Άγιον Όρος - (12- 2012):
 https://youtu.be/nCnxQZIUUpU .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΕΩΤΗΣ:
https://youtu.be/E10CJk9y2dA .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .-
 ~*
~** Υπήρξε  διήμερη αναστολή των αναρτήσεων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου