Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Απριλίου 2016

 Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !
 
 



Προσοχή, να μην γινώμεθα ημείς αίτιοι του κακού εις τον άλλον. Και αν δεν δυνάμεθα να τον επιστρέψωμεν, αλλά τον εαυτόν μας ημπορούμεν να τον φυλάγωμεν, να μην πλανηθούμεν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~ 1 Απριλίου
Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας (1) (†522). Μαρτύρων Γεροντίου και Βασιλείδου. Οσίων Μακαρίου του ομολογητού (2), ηγουμένου της μονής Πελεκητής και Ευθυμίου του θαυματουργού, του Ρώσου. Αγίου Αχάζ.
(1) Η οσία Μαρία γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 345. Από νεαρή ηλικία και αγνοώντας τις συμβουλές των οικείων της ακολούθησε το δρόμο της διαφθοράς και της ακολασίας για δεκαεπτά χρόνια. Τότε ο πανάγαθος και πολυεύσπλαχνος θεός ενήργησε το ιδικό του σχέδιο σωτηρίας οδηγώντας τα βήματα της στους Αγίους Τόπους την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Φθάνοντας στην είσοδο της εκκλησίας η Μαρία αισθάνθηκε την ανάγκη να εισέλθει στην εκκλησία και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό. Μάταια όμως διότι μία αόρατη δύναμη την εμπόδιζε να περάσει στο είσοδο του ναού. Μια θαυμαστή αλλαγή είχε συντελεσθεί στο βάθη του είναι της. Παρακάλεσε την Παρθένο Μαρία να της επιτρέψει να εισέλθει στο ναό και να προσκυνήσει και θα ακολουθούσε την οδό της σωτηρίας και της λύτρωσης. Μετά τη προσκύνηση αποσύρθηκε στην έρημο του Ιορδάνη, όπου πενήντα σχεδόν χρόνια ακολούθησε αυστηρή ασκητική ζωή και προσευχή χωρίς να συναντήσει ποτέ άνθρωπο παρά μόνο τον ιερομόναχο Ζωσιμά ο οποίος της πρόσφερε τον «άρτο της ζωής» τη Θεία Κοινωνία.
(2) O όσιος Μακάριος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ονομαζόταν Χριστόφορος. Σε νεαρή ηλικία πήγε στο Μοναστήρι της Πελεκητής στη Τρίγλεια της Προύσσας. Εκεί εκάρη μοναχός και μετονομάστηκε σε Μακάριο. Δεν άργησαν όμως να φανούν και τα πολλά πνευματικά του χαρίσματα γι` αυτό και οι αδελφοί της Μονής τον εξέλεξαν Ηγούμενο. Αργότερα δε εκτιμώντας την όλη παρουσία του ο Πατριάρχης Ταράσιος τον χειροτόνησε πρεσβύτερο. Στην περίοδο της Εικονομαχίας για την στερεή πίστη του φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Εκοιμήθη οσιακά εν μέσω κακουχιών και στερήσεων στο νησί Αφουσία, όπου ήταν εξόριστος. ~ 
Σήμερα 01/04/2016 εορτάζουν:
Γ' Χαιρετισμοί, Οσία Μαρία η Αιγυπτία, Όσιος Μακάριος ο ομολογητής ηγούμενος ιεράς Μονής Πελεκητής
~
Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος

Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος
 
Προφήτης Ιωήλ

Προφήτης Ιωήλ
 
Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος
 
Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Γ' Χαιρετισμοί

Γ' Χαιρετισμοί
 
Β' Χαιρετισμοί

Β' Χαιρετισμοί
 
Α' Χαιρετισμοί

Α' Χαιρετισμοί
 
Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Φωτισθεῖσα ἐνθέως Σταυροῦ τὴ χάριτι, τῆς μετανοίας ἐδείχθης φωτοφανῆς λαμπηδών, τῶν παθῶν τὸν σκοτασμὸν λιποῦσα πάνσεμνε, ὅθεν ὡς ἄγγελος Θεοῦ, Ζωσιμᾶ τῷ ἱερῷ, ὠράθης ἐν τὴ ἐρήμω, Μαρία «Ὅσιε Μῆτερ» μεθ' οὐ δυσώπει ὑπὲρ πάντων ἠμῶν.
~ Απολυτίκιο Αγ. Μαρίας της Αιγυπτίας - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   : https://youtu.be/zd5-a4Dm6rI  .-


Από πού πήρε το όνομά του κάθε μήνας; Γράφει ο Βόρης Καραγιάννης ..
Η βασική ιδέα του Mentality10 έχει να κάνει με την ανάλυση και την καλύτερη γνώση όλων αυτών που βρίσκονται γύρω μας, που τα συναντούμε καθημερινά αλλά τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε τι είναι, από πού προέρχονται, ποια ιστορία κρύβουν.
Οι μήνες του έτους φέρουν ένα όνομα που απέκτησαν στην πορεία του χρόνου. Τι είναι όμως το κάθε ένα από αυτά; Γιατί Αύγουστος, γιατί Δεκέμβρης, γιατί Οκτώβρης; Πάμε λοιπόν να μάθουμε.

Ιανουάριος

Έχει πάρει το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίο Ιανό. Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων. Απεικονίζονταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες.

Φεβρουάριος

Στα λατινικά η λέξη Φεβρουάριος προέρχεται από το ρήμα «εξαγνίζω» (februum) λόγω των θρησκευτικών εορτών εξαγνισμού και καθαρμού (Februa ή Februa Αγίου Τρύφωνα την 1η του μήνα του έδωσε και το όνομα «Αϊ-Τρύφωνας») που τελούνταν στη Ρώμη στη διάρκεια του μήνα.

Μάρτιος

Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο το έτος άρχιζε από τον Μάρτιο συνεπώς τότε ήταν ο πρώτος μήνας του έτους κι έτσι η Πρωτοχρονιά γιορτάζονταν την 1η Μαρτίου (Καλένδες Μαρτίου). Προέρχεται από το λατινικό martius (άρειος), γιατί ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος στη λατρεία του θεού Άρη (Mars).

Απρίλιος

Η λέξη Απρίλιος ετοιμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη, όπως σημειώνεται στο Μέγα Συναξαριστή.

Μάιος

Κατά τον Πλούταρχο η ονομασία του μήνα (Maja) προήλθε από το όνομα της νύμφης Μαίας που ήταν η ομορφότερη από τις Πλειάδες τις επτά κόρες του Άτλαντα (Ατλαντίδες) και της Πλειόνης και μητέρα του θεού Ερμή στον οποίο ο μήνας αυτός ήταν αφιερωμένος. Από άλλους υποστηρίζεται ότι αυτό το όνομα είναι προσδιοριστικό πρεσβύτερης ηλικίας εκ του major (μεγαλύτερος): «Μαϊώρεις γαρ οι πρεσβύτεροι» (Πλούταρχος), ο δε Οβίδιος παράγει το όνομα του μήνα από το Majestas (Μεγαλειότης) που έχει αποδεχθεί και ο τεκτονισμός.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν Juno.

Ιούλιος

Το 44 π.Χ. ονομάστηκε Julius, προς τιμήν του αυτοκράτορα Ιούλιου Καίσαρα, που γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 101 π.Χ.

Αύγουστος

Το 27 π.Χ. ονομάστηκε Augustus προς τιμήν του αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου, που έγινε μονοκράτορας. Κάποιοι αποδίδουν την ονομασία του στη λέξη augur (οιωνοσκόπος).

Σεπτέμβριος

Από το λατινικό septem (εφτά). Γιατί με βάση το αρχαιο ρωμαϊκό ημερολόγιο, ήταν ο 7ος μήνας του ημερολογίου!

Οκτώβριος

Από το λατινικό octo (οχτώ), γιατί ήταν ο όγδοος μήνας στο αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο.

Νοέμβριος

Από το λατινικό novem (εννέα). Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που πήραν το όνομά τους οι δύο προηγούμενοι μήνες.

Δεκέμβριος

Από το λατινικό decem (δέκα), λόγω της θέσης που είχε στο αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο.

***  Γιατί λέμε ψέματα κάθε 1η Απριλίου;
 Τα  ψέματα είναι-χαρακτηρίζονται σε τρία (3) : Κατ΄ ανάγκη ψέματα , Κατά συνθήκη  και Ψέματα των Αριθμών .-
***   «Τρέλα» της Telegraph με την Καλαμάτα          
      
Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό αφιέρωμα σε ευρωπαϊκές πόλεις κάνει η Telegraph. Παρουσιάζει τις 13 πόλεις της ευρωπαϊκής ηπείρου που μπορεί να μην έχεις ακούσει για αυτές, αλλά αξίζει να επισκεφθείς. Ανάμεσά τους μια ελληνική. Έκπληξη η επιλογή, δεν είναι άλλη από την Καλαμάτα.
«Ένα δώρο στη νότια ακτή της Πελοποννήσου, η Καλαμάτα προσφέρει... ζαλισμένα απογεύματα. Οι κεντρικοί δρόμοι Ναυαρίνου και Αριστομένους είναι γεμάτες καφέ και εστιατόρια, ενώ πάνω από την πόλη κρέμεται ένα Κάστρο του 13ου αιώνα. Αποτελεί, επίσης, το σημείο εκκίνησης για εκδρομή στην ένδοξη Αρχαία Ολυμπία, αλλά και για τις μοναδικές ακτές της Costa Navarino...», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε την Καλαμάτα σε... διεθνή τοπ λίστες προορισμών. Πέρυσι, μόλις, η Mirror την είχε εντάξει στους 10 πιο «καυτούς» προορισμούς του κόσμου.
Κι αυτό, γιατί η Καλαμάτα έχει έντονη νυχτερινή ζωή χειμώνα και καλοκαίρι, υπέροχες παραλίες, ενώ το ρόλο του έχει παίξει και το αεροδρόμιο που έχει κατασκευαστεί.
  Διασκέδαση στην Καλαμάτα
Η Καλαμάτα είναι μία από τις πόλεις που φημίζεται για τη διασκέδασή της. Το χειμώνα σε διάφορα κουτούκια και bars στο Ιστορικό Κέντρο, ενώ το καλοκαίρι σε clubs και beach bars δίπλα στη θάλασσα και στο προάστιο της πόλης, τη Βέργα, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι, όπου υπάρχουν υπέροχα bars και clubs με καταπληκτική θέα στη θάλασσα και την πόλη της Καλαμάτας.
Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το σύμβολο της πόλης, είναι μια μικρή βυζαντινή εκκλησία (μέσα 11ου-12ος αι.) με μερικές τοιχογραφίες του 14ου αι.
Το φράγκικο Κάστρο προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.
Το Πάρκο Σιδηροδρόμων βρίσκεται στα νότια του κέντρου της πόλης και είναι υπαίθριο σιδηροδρομικό μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας φυλάσσονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, τα οποία χρονολογικά καλύπτουν την περίοδο από την Εποχή του Χαλκού μέχρι και τους Ρωμαϊκούς Χρόνους.
Το Στρατιωτικό Μουσείο της Καλαμάτας φυλάσσει όπλα και στρατιωτικές στολές των Ελλήνων σε διάφορες ιστορικές περιόδους.
Το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας της πόλης στεγάζει εκθέματα που έχουν να κάνουν με τις παραδοσιακές τέχνες της περιοχής, με παλαιά χρηστικά και μη αντικείμενα, εργαλεία και παραδοσιακές φορεσιές.
Στην πόλη λειτουργούν η Δημοτική Πινακοθήκη και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης με περίπου 500 εκθέματα.
Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη της πόλης λειτουργεί από το 1933 και σήμερα διαθέτει πάνω από 90.000 τόμους βιβλίων, 60.000 τεύχη περιοδικών, καθώς και αρχείο 100.000 φύλλων μεσσηνιακών εφημερίδων από το 19ο αιώνα έως σήμερα.
Επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης πίσω από το Ναό των Αγίων Αποστόλων όπου εκτίθενται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής.
Κάτω από το Κάστρο βρίσκεται ο ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος (εγκαινιάστηκε το 1873), ο οποίος είναι και ο μητροπολιτικός ναός της πόλης και του νομού.
Στην Ιερά Μονή Καλογραιών εκτίθενται διάφορα μεταξωτά υφαντά και τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια, καθώς και οι αργαλειοί με τους οποίους υφαίνονταν.

***   Θύμα τροχαίου ο γιατρός Αντώνης Νικολόπουλος         
    
Τη ζωή του έχασε χθες το μεσημέρι ο 69χρονος ακτινολόγος Αντώνης Νικολόπουλος, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε νησίδα και ανατράπηκε επί της οδού Παπαφλέσσα (που είναι η προέκταση της οδού Βασ. Γεωργίου). Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 3.30 το μεσημέρι.   Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε το θάνατο του άτυχου οδηγού. 

*** Ο Π. Νίκας απέκτησε όραμα για την παραλιακή ζώνη         
     
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αποφεύγει όπως ο… διάολος το λιβάνι να χρησιμοποιεί τη λέξη όραμα στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής. Αρέσκεται να δηλώνει «πραγματιστής».
Τελευταία, όμως, φαίνεται να απέκτησε και οραματική διάθεση. Αιτία η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης και τα 10 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΕΣΠΑ, για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Σήμερα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και θα προσπαθήσει να τον πείσει ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση πρέπει να δοθεί μόνο στην Καλαμάτα και να μην κοπεί στα δύο, με ανάλογα έργα σε  Άργος και Ναύπλιο. Επιμένει ότι η μεσσηνιακή πρωτεύουσα πληροί όλους τους όρους για το… πακέτο.
Χθες το μεσημέρι, μάλιστα, σε χαλαρή διάθεση, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ξεδίπλωσε και ορισμένα σημεία του… οράματός του για την περιοχή. Κατ’ αρχάς, εξήγγειλε ότι θα γίνει πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ανάλογος με αυτόν για την ανάπλαση της 23ης Μαρτίου, διαδικασία που μέχρι πρότινος δεν προτιμούσε. Ας θυμηθούμε ότι σημαντικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία, στην οδό Φαρών, έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη διάνοιξης μιας σειράς οδών, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και σε παράλληλες οδούς με τη Ναυαρίνου, όπως είναι η Σανταρόζα.
Μέχρι την περιοχή του "Κοιλάκου" υπάρχει ως μπούσουλας η μελέτη του πρώην αντιδημάρχου, Γιώργου Κυριακόπουλου, αλλά κάποια σημεία θα επικαιροποιηθούν. Γενικότερα, όμως, θα υπάρξει συνολική παρέμβαση στην περιοχή, ενώ δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει και τη λέξη "μονοδρόμηση", ως κυκλοφοριακό μοντέλο.
Από την άλλη πλευρά, αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο "χιλιόμετρο", οι οποίες θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης και θα είναι ένα από τα όπλα μας στον αγώνα για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021.
Ο δήμαρχος προέβλεψε, μάλιστα, ότι εξαιτίας των παρεμβάσεων η περιοχή θα γίνει πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών, ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο και τον πεζόδρομο της Ναυαρίνου.
Τέλος, αναφέρθηκε και πάλι στα έργα που θα γίνουν με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της μαρίνας, αφού εκεί θα καταλήγει και ο ποδηλατόδρομος που θα κατασκευαστεί στη Νέδοντος και θα συνεχίζεται στην παραλιακή οδό.
Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η πρώτη δοκιμή φωτισμού του «χιλιόμετρου» τις βραδινές ώρες.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Στο ίδιο έργο θεατές…

Το 2004 μιλούσαμε για διαφθορά, διαπλοκή και δικαιοσύνη. Και το 2008 για τα ίδια λέγαμε και το 2010 και το 2015 και το 2016, γιατί τα τρία «δ» αερικά και βρες τα. Πολύ φοβάμαι ότι και το 2026 για τα ίδια θα λέμε. Και πάει λέγοντας. Φάκελοι για ανοιχτά τραύματα, μεγάλες δουλειές, ονόματα, γαϊτανάκια και κυκλώματα. «Τι κάνατε εσείς, τι κάνουμε εμείς...». Πάντως, η… περικλοκάδα η ελληνική με άλλα υποστυλώματα δημιουργεί νέα φυλλώματα. Το θέμα δεν είναι το παρελθόν, το οποίο δεν ξεχάσαμε, δε διαγράψαμε. Το θέμα δεν είναι ούτε τα λερά και τα καθαρά, οι λίστες ή ο ήλιος της δικαιοσύνης, που θα λάμψει. Αυτό γίνεται στην τραγωδία, όπου οι θεατές, έχοντας συμμετάσχει ψυχικά στο πάθος του ήρωα, φεύγουν βέβαιοι ότι λειτουργούν οι θεϊκοί, καθαρτήριοι μηχανισμοί. Σε μια Ελλάδα που ζει κάθε μέρα πραγματικές τραγωδίες (όχι μίμηση), η κάθαρση κάνει νερά, γιατί οι εντυπώσεις παίζουν γερά. Μόνο που το πρόβλημα δεν είναι ηθικό ούτε ατομικό. Δεν έχει να κάνει με την απροσδιόριστη τιμή της Αριστεράς, έστω κι αν δεν έχει προλάβει να βραχεί ως το λαιμό από την εξουσία. Δε μας ενδιαφέρει, για την ακρίβεια, καμιά «τιμή», δεξιάς ή αριστερής κοπής. Δύο επί σκηνής. Τρίτος παίκτης ο λασπότοπος. Α.Π. - 

*** Ο καιρός σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Παρασκευή 1/4/2016 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Έφτασε η μεγάλη μέρα για την «Ανάκριση» της Θεατρικής Διαδρομής         
     
Πρεμιέρα κάνει απόψε η παράσταση «Ανάκριση» του Πέτερ Βάις. Το σημαντικό αυτό έργο είναι η φετινή παραγωγή της Θεατρικής Διαδρομής, που για τρίτη χρονιά συνεργάζεται με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Χαλκιά
Πρόκειται, ίσως, για το μεγαλύτερο αριστούργημα του Θεάτρου Ντοκουμέντου του 20ού αιώνα, όπως είπαν χθες τα μέλη της Θεατρικής Διαδρομής. Μια παράσταση πιο επίκαιρη από ποτέ, που όλοι πρέπει να δουν και, κυρίως, νέοι, ώστε να μάθουν τα γεγονότα του Άουσβιτς.
  Λίγα λόγια
Ο Πέτερ Βάις ως θεατής και ακροατής, μαζί με τον Άρθουρ Μίλερ κι άλλους διανοούμενους της εποχής του, παρακολουθεί τη δίκη για τα εγκλήματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Αξιοποιεί, λοιπόν, και συνθέτει το τεράστιο υλικό της δίκης σε ένα σχεδόν θρησκευτικό ποιητικό ορατόριο 11 ενοτήτων, σε μιαν ανεπανάληπτη σκηνική σύνθεση των ομάδων: Κατηγορούμενοι- Επιζώντες μάρτυρες του Άουσβιτς-Μάρτυρες υπεράσπισης-Δικαστήριο.
Η «Ανάκριση» ανέβηκε για πρώτη φορά το 1965 στο Δυτικό Βερολίνο από την «Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή» σε σκηνοθεσία Έρβιν Πισκάτορ, μουσική Λουίτζι Νόνο και σκηνικά Χανς – Ούλριχ Σμύκλε.
Επίσης, ανέβηκε στη Στοκχόλμη από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν κι άλλους μεγάλους σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Περέλη, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με τον Κώστα Καζάκο σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, ενώ παίχθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ δύο φορές.
Ο σχεδιασμός της παραγωγής που σήμερα θα κάνει πρεμιέρα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Έτσι, μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Η δολοφονία του Ζαν Πωλ Μαρά» του Πέτερ Βάις και «Το τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, η Θεατρική Διαδρομή, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες του θεατρόφιλου κοινού της Καλαμάτας, αποφάσισε για πρώτη φορά να παρουσιάσει την «Ανάκριση» στην πόλη, σε μια περίοδο ιδιαίτερης κοινωνικής και πολιτικής σημασίας για τη χώρα.
Η παράσταση ανεβαίνει με τη συγκλονιστική μετάφραση από τα γερμανικά του Πέτρου Μάρκαρη και με εκτεταμένα στοιχεία της μουσικής του Λουίτζι Νόνο.
Διασκευή-σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια-μουσική επιμέλεια: Κώστας Χαλκιάς, με βασικό συνεργάτη τον κινηματογραφιστή και ειδικό supervisor Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει επεξεργαστεί ένα τεράστιο υλικό κινηματογραφικών και φωτογραφικών ντοκουμέντων.
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Τούμπουρου, Βάσια Αντωναροπούλου, Αφροδίτη Κομπότη.
Συμμετέχουν τα μέλη-ηθοποιοί της «Θεατρικής Διαδρομής»: Αναγνωστοπούλου Ελένη, Ασημακόπουλος Απόστολος, Αντωναροπούλου Βάσια, Αντωνόπουλος Βασίλης, Γρηγορίου Παναγιώτης, Θεοδουλίδη Πέγκυ, Ιατρόπουλος Γιώργος, Καΐκης Στράτης, Κανδηλιώτη Αγγελική, Καπελούζος Γιώργος, Κολόζης Νίκος, Κοντούλη Άννα, Κυριακόπουλος Γιάννης, Κυριακοπούλου Λουκία, Κωνσταντοπούλου Αδαμαντία, Λυκούσης Γιώργος, Μανιατάκη Ελένη, Παναγόπουλος Γιώργος, Παρθένιος Ηλίας, Ρούπα Χριστιάνα, Σηφογιωργάκης Μανώλης, Σιάχος Παναγιώτης, Σταθέας Παναγιώτης, Τσάκαλη Τζένη, Χατζηγιαννόπουλος Νίκος.
Το ρόλο του προέδρου του Δικαστηρίου προσφέρθηκε να υποδυθεί ο Κώστας Χαλκιάς.
Τέλος, να σημειωθεί ότι όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση του Σαββάτου θα συναντήσουν και το δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ο οποίος θα βρεθεί στην πόλη μας για να συμμετάσχει στην «Ανάκριση».
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο έως τις 24 Απριλίου καθημερινά στις 21.00, εκτός από Δευτέρα και Τρίτη.
Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ στην είσοδο, 10 στην προπώληση, ομαδικά εισιτήρια 7, ενώ τα μαθητικά 5 ευρώ.

***  Από τα Χριστούγεννα οι αγρότες θα περιμένουν τη… Λαμπρή 

 Στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού έχει υποβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους χιλιάδες αγρότες της χώρας, που απεγνωσμένα ψάχνουν για ημερομηνίες πληρωμών, χωρίς ακόμη να είναι κάτι απολύτως ξεκάθαρο και συγκεκριμένο. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το διάστημα από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 8 Απριλίου αναμένεται -επιτέλους- η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριστικοποίηση των Δικαιωμάτων, γεγονός που θα επιτρέψει την έναρξη πληρωμών από τις 20 Απριλίου και μετά. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, μέχρι τις αρχές Απριλίου πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του τίτλου των οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί το β΄ μέρος της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης, καθώς και η Πράσινη Ενίσχυση. Τα χρήματα που αυτή την ώρα χρωστά το υπουργείο στον αγροτικό κόσμο της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ (!), ποσό που εμφανώς λείπει από την πραγματική οικονομία στο σύνολό της. Περιττό δε να τονιστεί ότι ακόμη και αυτή η προετοιμασία για τη νέα καλλιεργητική περίοδο έχει καταστεί πρακτικά αδύνατη…. Οι αγρότες, πάντως, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν τα χρήματά τους πριν από τα Χριστούγεννα, σήμερα ελπίζουν απλά να τα πάρουν μέχρι το Πάσχα! - 

***  Ελαιόλαδο: Βραβεία για δύο μεσσηνιακές εταιρείες          
      
Τις προηγούμενες ημέρες γράφαμε για τη βράβευση οκτώ (8) μεσσηνιακών εταιρειών παραγωγής ελαιολάδου στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα. Οι επιτυχίες, όμως, και τα μετάλλια δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά σε διεθνή διαγωνισμό που έγινε στο Λος Άντζελες τις προηγούμενες ημέρες, όπου δύο ακόμα μεσσηνιακές εταιρείες πήραν μετάλλια.
Η πρώτη είναι η γνωστή εταιρεία Agrovim με το ελαιόλαδο Iliada, που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο και η άλλη η εταιρεία Greenland Products, που κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και να κερδίσει το αργυρό.
  Ποιες είναι οι εταιρείες
Η εταιρεία Greenland με έδρα τη Στέρνα, εκτός από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, παράγει και συσκευάζει εκπληκτικής ποιότητας ελιές. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της, «έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της καλλιέργειας της ελιάς θεωρήσαμε το 2013 ώριμο χρόνο να ασχοληθούμε και με το κομμάτι της προώθησης των προϊόντων μας τυποποιημένα πλέον στο εξωτερικό. Έτσι ιδρύσαμε την Green Land. Από τη πρώτη στιγμή αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι είχαμε στα χέρια μας δύο εξαιρετικά προϊόντα.
Η καινοτομία μας έγκειται στο γεγονός ότι αναζητήσαμε την ξεχασμένη σπιτική συνταγή για την παρασκευή της ελιάς Καλαμών και την υιοθετήσαμε. Τη συνταγή αυτή καταφέραμε να την υλοποιήσουμε σε μεγάλη κλίμακα στο υπερσύγχρονο τυποποιητήριο με τη βοήθεια τεχνολόγων τροφίμων και γνωστών σεφ, έχοντας ως μόνο στόχο να αναδείξουμε τις ελιές μας σε ένα άριστο ποιοτικά και γευστικά προϊόν. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά συστατικά και όλες οι διαδικασίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον».
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της δραστηριότητάς της στο χώρο, κέρδισε παγκόσμιες διακρίσεις ποιότητας στους διεθνείς διαγωνισμούς έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Τόκυο - Olive Japan 2014, το «Χρυσό Βραβείο» και στο Λος Άντζελες - The Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition το «Ασημένιο Βραβείο», το 2015 και το 2016.
Το λάδι που παράγεται είναι πλούσιο σε ελαιασίνη και ελαιοκανθάλη, βιολογικές ουσίες με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Αυτές οι ουσίες προσδίδουν στο ελαιόλαδο τη γεύση της άγουρης ελιάς και την αίσθηση του καψίματος.
Πολλά έχουν γραφεί για την έτερη εταιρεία, το όνομα της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η Agrovim είναι κατά 95% ελληνική εξαγωγική εταιρεία και έχει παρουσία σε 50 χώρες του εξωτερικού. Πρόσφατα μπήκε στην αγορά της Ιαπωνίας, με το business plan να περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της παρουσίας σε χώρες όπως Ισπανία, Βραζιλία, Πολωνία, Νότια Αφρική και χώρες της Άπω Ανατολής.
Η Ιλιάδα αποτελεί για την Agrovim τη «ναυαρχίδα» των προϊόντων της και έχει αγαπηθεί από τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και κυρίως στο Λονδίνο, αλλά και από τους ξένους που εκτιμούν το καλό ελληνικό λάδι.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  «Ο δρόμος περνά από μέσα» αύριο στα Φιλιατρά

Πρεμιέρα κάνει αύριο το βράδυ, στις 9.00, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών η παράσταση «Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που ανεβάζει φέτος το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσανθακόπουλου. Συμπληρώνοντας 21 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς, προαγωγής της τέχνης και του πολιτισμού και προσέλκυσης και ανάδειξης ταλέντων, επί σκηνής, το ΤΕΘ παρουσιάζει το έργο του «πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου», Ιάκωβου Καμπανέλλη. Έργο γραμμένο το 1990, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωριμότερα έργα του μεγάλου δραματουργού. Μέσα από μία, φαινομενικά, απλή ιστορία, ο Καμπανέλλης εντέχνως σκιαγραφεί ένα πεδίο σύγκρουσης αρχών και αξιών, μια μάχη ανάμεσα σε έναν εύθραυστο κόσμο που φεύγει και σ’ έναν άλλον που έρχεται αδίστακτος, ακαλλιέργητος. «Η παράδοση που αγωνίζεται να παραμείνει ζωντανή και το παρελθόν που βρίσκεται φυλακισμένο σ’ ένα παλιό αρχοντικό έρχονται αντιμέτωπα με το νέο κόσμο που προσπαθεί, με κάθε μέσο και ελάχιστο δισταγμό, να δημιουργήσει τη δική του ιστορία». Προχθές το απόγευμα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την παράσταση η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΕΘ Γιούλα Ζαχαροπούλου, ο σκηνοθέτης Τάκης Χρυσανθακόπουλος και ερασιτέχνες ηθοποιοί που παίζουν στο έργο. Η κα Ζαχαροπούλου είπε πως η πρεμιέρα του έργου του ΤΕΘ θα γίνει αύριο το βράδυ στο Φουρναράκειο, όπου εδρεύει το ΤΕΘ εδώ και 21 χρόνια, συμπληρώνοντας πως στόχος είναι να ανεβάζουν τις παραστάσεις και στις άλλες πόλεις του νομού, αλλά και εκτός νομού. Οι παραστάσεις στα Φιλιατρά, θα δοθούν 1 (πρεμιέρα), 2, 3 & 8, 9, 10 Απριλίου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το έργο σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους. «Το έργο είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Λέγεται “Ο δρόμος περνά από μέσα”. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τον Καμπανέλλη και είμαστε χαρούμενοι, ειδικά φέτος, που έχουμε για σκηνοθέτη μας τον Τάκη τον Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΤΕΘ. Όλοι οι ηθοποιοί είναι από εδώ, είναι ερασιτέχνες. Είκοσι χρόνια παλεύουμε για να κρατάμε αυτό εδώ πέρα το σχήμα σ’ ένα αξιοπρεπές επίπεδο…». Με τη σειρά του, ο κ. Χρυσανθακόπουλος αναφέρθηκε στην επιλογή του ως σκηνοθέτη, σημειώνοντας: «Εφέτος το ΤΕΘ θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του με κάποιον από μέσα από το δυναμικό του. Θεώρησε ότι υπάρχουν οι εγγυήσεις για μια καλή, επιτυχή παράσταση κι έτσι επιλέχθηκα εγώ». Αναφερόμενος στο έργο, τόνισε: «Είχα βάλει ως όρο στο συμβούλιο ότι μπορώ να αναλάβω τη σκηνοθεσία μόνο αν αυτό το έργο μου αρέσει, εκφράζει και είναι κοντά με τις απόψεις και αντιλήψεις που έχω. Όχι με την έννοια την ιδεολογική, αλλά με την έννοια τι θεωρώ ότι ο κόσμος έχει ανάγκη σήμερα να του “μιλήσει” το θέατρο. Θεωρώ ότι το έργο “μιλάει” πάρα πολύ για τη σημερινή κατάσταση, για την κρίση δηλαδή και συγκεκριμένα “μιλάει” και λέει ότι “φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα, διότι βασιστήκαμε στην ανάπτυξη της αρπαχτής. Η ανάπτυξη της αρπαχτής είναι αυτή που μας κατάντησε σ’ αυτό το σημείο”… Αλλά δε φτάνει μονάχα σ’ αυτό. Βάζει και την έννοια της παράδοσης…». Ο ερασιτέχνης ηθοποιός, Λεωνίδας Ράλλης, εξήρε τη σκηνοθεσία του Τάκη Χρυσανθακόπουλου και αναφέρθηκε στο ρόλο του Αντωνάκου που παίζει στο έργο, τονίζοντας πως «ο δρόμος περνά από μέσα» είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την ψυχή κάθε ανθρώπου. Ακολούθως, ο ερασιτέχνης ηθοποιός, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, αναφέρθηκε στα 21 χρόνια του ΤΕΘ και κάλεσε όλο τον κόσμο και τα νέα τα παιδιά να πάνε στο ΤΕΘ, οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες, γιατί αξίζει τον κόπο το ταξίδι με το ΤΕΘ. Συντελεστές του έργου είναι οι εξής: Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσανθακόπουλος, Σκηνογραφία: Βούλα Παρασκευά, Μουσική Επιμέλεια: Τάκης Χρυσανθακόπουλος, Κουστούμια: Γιούλα Ζαχαροπούλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Νάνσυ Μαγγανά, Κατασκευή Σκηνικού: Daniel Mitroi, Laurentiu Tudoroiu, Ζωγράφος Σκηνικού: Βούλα Παρασκευά, Ηλεκτρολόγος -Χειρισμός Φωτισμού: Δημήτρης Αντωναρόπουλος, Χειρισμός Ήχου: Βασίλης Μακρής, Σχεδιασμός Αφίσας: Γιούλα Ζαχαροπούλου, Φωτογράφος: Ανδρέας Γκόνης. Παίζουν: Φάνης Ποριώτης: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Χάρης Αντωνάκος: Λεωνίδας Ράλλης, Λίτσα Αντωνάκου: Ελένη Πετροπούλου, Κυρία Γλυκερία: Ελένη Δρακουλάκου, Ανδρέας Ποριώτης: Κωνσταντίνος Φιλντίσης. - 

*** 47χρονος «έσφαξε» τη μητέρα του

Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε στον Ταύρο το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς ένας 47χρονος σκότωσε τη μητέρα του Μια τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στον Ταύρο, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες τοξικομανής σκότωσε την ίδια του τη μητέρα. Ο τοξικομανής συνελήφθη, αφού πρώτα ομολόγησε το έγκλημά του σε κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Ο δράστης, που είχε γεννηθεί το 1969, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, κακοποιούσε αρκετά συχνά τη μητέρα του και γι' αυτό το λόγο η αστυνομία είχε κληθεί αρκετές φορές να επέμβει. Πηγή:   www.Protothema.gr . - 

***  Στο έλεος των ΜΚΟ

Χάνεται ο έλεγχος στα σημεία των Hot Spot σ’ όλη τη χώρα, ενώ σοβαρές συμπλοκές σημειώνονται καθημερινά πλέον στην Ειδομένη και τον Πειραιά, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός μεταναστών. Παράλληλα, ακτιβιστές και ανεξέλεγκτες ΜΚΟ παρακινούν τους μετανάστες πότε σε πορείες ή με ψευδείς ειδήσεις περί ανοίγματος των συνόρων, βρίσκοντας ευκαιρία να κάνουν πολιτική, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του κράτους. Η κατάσταση, σε συνδυασμό με όσα περνάει η χώρα, δείχνει πολύ σοβαρή και μόνο ως τέτοια δε φαίνεται να αντιμετωπίζεται από το κράτος. Έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης και να μην αφήσει άλλο τις ΜΚΟ να δρουν όπως επιθυμούν, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα. Καθημερινά, άλλωστε, άνθρωποι από όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη κρούουν τον κώδωνα της «Εθνικής Ασφάλειας». Κ. Γαζ. - 

***  «Λευκή απεργία» από τους εργολήπτες δημοσίων έργων         
     
Σε «λευκή απεργία» προχώρησαν την Τρίτη οι μηχανικοί - εργολήπτες δημοσίων έργων, με αποτέλεσμα να κλείσουν άγονοι διαγωνισμοί δημοσίων έργων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), οι μηχανικοί δεν επέδωσαν προσφορές σε σωρεία διαγωνισμών σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας «στην προοπτική υιοθέτησης των σκληρών και άδικων αντι-ασφαλιστικών μέτρων "Κατρούγκαλου"».
«Οι μηχανικοί - εργολήπτες Δημοσίων Έργων, έπειτα από σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα σε αποχή, το οποίο απηύθυνε η Εργοληπτική Ομοσπονδία (ΠΕΣΕΔΕ), αλλά και σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Ομοσπονδίας των μηχανικών του Δημοσίου), αρνήθηκαν να επιδώσουν προσφορές, προσπαθώντας με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο να στείλουν στην κυβέρνηση ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και διαμαρτυρίας» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργοληπτών, η συμβολική αυτή «λευκή απεργία» των μηχανικών «έχει ιδιαίτερη σημασία, καθ’ όσον πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι μεσούσης της κρίσης η ανάγκη για δουλειά είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μεγαλύτερη όμως και από την ανάγκη για δουλειά, είναι η ελπίδα των μηχανικών για ένα καλύτερο αύριο, ελπίδα που ο κ. Κατρούγκαλος τσαλαπατά προτείνοντας ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές που κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να αντέξει».
Την ίδια στιγμή, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προτίθεται «να καταργήσει το ταμείο των μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ, και να "κατασχέσει" τα εναπομείναντα αποθεματικά του, αφού φρόντισε με τα υπόλοιπα να πληρώσει με τον ιδρώτα των μηχανικών την αποτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής».
Από τους διαγωνισμούς που έκλεισαν «άγονοι» λόγω της αποχής ήταν και αυτός που αφορούσε στο έργο του Δήμου Καλαμάτας «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας (2016)», προϋπολογισμού 370.000 ευρώ. 

***  Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 7 Απριλίου

Απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 7 Απριλίου και χθες τη Μεσσηνία επισκέφθηκε ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης. Συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Νικολίνα Λέκκα, επισκέφθηκαν χώρους εργασίας και συγκεκριμένα το νοσοκομείο, δύο Λύκεια της Καλαμάτας και το ΙΚΑ. Το 3ο μνημόνιο Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε αμέσως μετά τις συναντήσεις, η κα Λέκκα τόνισε ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό δεν είναι ένας απλός νόμος, αλλά είναι το 3ο Μνημόνιο. Ο κ. Κουτσιουμπέλης με τη σειρά του σημείωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για να γίνει ενημέρωση για την 24ωρη απεργία των υπαλλήλων. Στους εργασιακούς χώρους που επισκέφθηκαν ενημέρωσαν για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, για την αξιολόγηση, τους νέους νόμους που έχουν ψηφισθεί, αλλά κυρίως για το 3ο Μνημόνιο. «Το νέο μνημόνιο δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι ένα πακέτο μέτρων 3% του ΑΕΠ, 1% θα εξοικονομηθεί από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, 1% από την άμεση φορολογία και 1% από την έμμεση φορολογία. Εκείνο που είναι βέβαιο, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ανοικτά προς διαπραγμάτευση, είναι ότι οι νέες συντάξεις θα είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Υπό αυτή την έννοια είναι μεγάλη υποκρισία η κυβέρνηση να καταγγέλλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις 10 περικοπές, γιατί το σύστημα που καθιερώνει θα δώσει μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης του 20%», σημείωσε ο κ. Κουτσιουμπέλης. Νέες μειώσεις Ακολούθως, ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι ιδιαίτερα για το Δημόσιο, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι για τον κλάδο ΥΕ με 20 χρόνια υπηρεσίας 7% με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στον κλάδο ΠΕ, όπου με 40 χρόνια υπηρεσίας μεικτό μισθό στα 2.000 ευρώ. «Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημιουργείται για να υποκαταστήσει τα 3 Ταμεία του νόμου Κουτρουμάνη, θα είναι ένα θνησιγενές ταμείο και μια αναλογιστική μελέτη, όπως προβλέπεται, θα δείξει ότι θα χρειασθούν και νέες μειώσεις των συντάξεων», κατέληξε ο κ. Κουτσιουμπέλης. Της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Κλείνουν σπίτια και μαγαζιά για μια 30χρονη…

Ερωτικό... “πολύγωνο” συγκλονίζει την Τριφυλία! Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τριφυλίας από ερωτικό… «πολύγωνο» που ήρθε στο φως, έπειτα από καταγγελία στην Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα στόματα της πρωταγωνίστριας, της φίλης (και κρυφής ερωμένης της) και των ερωτικών της συντρόφων παρέμεναν για τρία – τουλάχιστον – χρόνια ερμητικά κλειστά, όμως το ξέφρενο γαϊτανάκι ερωτικών περιπετειών της 30χρονης αποκαλύπτεται ραγδαία. Το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, μέρα με τη μέρα ξεσκεπάζεται. Όσοι, δε, έχουν πληροφορηθεί έστω, για την ώρα, ελάχιστα από όσα συνέβαιναν, έχουν μείνει εμβρόντητοι. Ιστορικό Προχθές αργά το απόγευμα νεαρή κοπέλα – ενήλικη – πήγε σε Α.Τ. της περιοχής, συνοδευόμενη από νεαρό άνδρα, με τον οποίο διατηρούν σχέση, και γνωστό δικηγόρο. Εκεί κατήγγειλε ότι 30χρονη – την οποία κατονόμασε – στέλνει μηνύματα στο facebook, τόσο σε εκείνη όσο και στο νεαρό, με ύβρεις, απειλές κ.τ.λ. Σημειώνεται πως ο νεαρός άνδρας κατά το παρελθόν είχε σχέση με την 30χρονη, όμως επειδή - όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς- διέκρινε διαστροφή και τρέλα στο μυαλό και το χαρακτήρα της, τη χώρισε. Φέρεται να είπε, επίσης, ότι όταν η 30χρονη είχε σχέση μαζί του, διατηρούσε παράλληλη σχέση με άλλους δύο άνδρες, ακόμα και με νεαρή, την οποία επίσης κατονόμασε, προσθέτοντας ότι οι δύο αυτές κοπέλες έχουν μακρόχρονη ερωτική σχέση, αλλά παρουσιάζονται ως πολύ στενές φίλες. Όταν αυτός χώρισε την 30χρονη, έπειτα από αρκετό διάστημα γνώρισε τη νεαρή κοπέλα και προχώρησαν σε σχέση. Έκτοτε ξεκίνησαν τα μηνύματα με ύβρεις, απειλές κ.τ.λ. σ’ αυτόν (στο facebook αλλά και στο κινητό του) και στην κοπέλα του (στο facebook), αλλά και μέσω «τρίτων», στους οποίους η 30χρονη έβαζε λόγια με πρόθεση να τα μεταφέρουν. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι που είχαν υπηρεσία άκουγαν σχεδόν σαστισμένοι όλα όσα τους περιέγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η νεαρή κοπέλα, η οποία τους έδειξε και τα μηνύματα. Ο νεαρός άνδρας επιβεβαίωσε τα λόγια της και έδειξε κι εκείνος με τη σειρά του μηνύματα που του είχαν σταλεί, με το ίδιο περίπου περιεχόμενο. Μάλιστα, πήγε και ένα βήμα πιο πέρα και είπε στους αστυνομικούς ότι έχει βίντεο με την 30χρονη, όπου φαίνεται και ακούγονται καθαρά όσα του έλεγε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες. Μίλησε ακόμη στους αστυνομικούς για μία κοπέλα που ο ίδιος είναι σχεδόν σίγουρος πως έχει στενή σχέση και ερωτική με την 30χρονη, όπως και για άλλους δύο – τουλάχιστον – άνδρες με τους οποίους η 30χρονη έχει σεξουαλικές συνευρέσεις και τους χρησιμοποιεί για να τον παρακολουθούν και να στέλνουν μηνύματα φτιάχνοντας ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook. Μάλιστα, για τον έναν εξ αυτών είπε ότι έχει πει ο ίδιος (σ.σ. εκείνος) στην κοπέλα του πολλά ψέματα για να μπει ανάμεσά τους και να τους χωρίσει. Κι αυτό το έκανε είτε επειδή τον έβαλε η 30χρονη είτε επειδή είναι καψούρης μαζί της, αλλά εκείνη τον θέλει μόνο για το σεξ και για να κάνει ζημιά στον ίδιο. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν άμεσα το διοικητή του Α.Τ., που έσπευσε στο Τμήμα. Εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε αρμοδίως την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τελευταία θύματα της 30χρονης φέρεται πως είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος, ιδίως το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της καψούρας του έχει εθιστεί στα social media, καθώς και ποδοσφαιριστής, που στα τελευταία παιχνίδια, λέγεται, είναι σαν να μην υπάρχει στο γήπεδο! Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η «καψούρα» της 30χρονης με το νεαρό άνδρα, σε συνδυασμό με το πάθος της για σεξ, είναι πρωτοφανής στην περιοχή, λες και είναι βγαλμένη από ταινία, αφού περιέχει ίντριγκα, δολοπλοκία, πάθος, αχαλίνωτο σεξ και διαδικτυακές απειλές. Πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τις ΗΠΑ επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία (facebook) για ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ταυτοποίηση των διαδικτυακών συνδέσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή των μηνυμάτων. - 

***   Η πρόληψη σώζει ζωές         
      Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες και τα πορίσματα των ελέγχων για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, με αφορμή το δημοσίευμα του «Θ», διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.
Στον αντίποδα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Αλειφέρη σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι «το πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου της εφημερίδας σας με τον παντελώς άστοχο τίτλο “Εκτελούνται μεταφοραί μαθητών για τον άλλο κόσμο” δεν επιτελεί τον κοινωνικό σκοπό της ενημέρωσης, όντας σε ευθεία αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση και δημιουργεί υπέρμετρη ανησυχία στους γονείς των μεταφερόμενων μαθητών. Επιπλέον, θίγει την επαγγελματική αξιοπιστία όσων εμπλέκονται με αυτό το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο έργο».
Μάλιστα... κα Αλειφέρη. Ή, μάλλον, κατ’ αρχήν μπράβο που βγάλατε στο δρόμο για πρώτη φορά κλιμάκιο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για να διαπιστώσουν την καλή εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών έπειτα από πολλές καταγγελίες.
Τι διαπίστωσαν οι έλεγχοι, κα Αλειφέρη; Υπερβολική ταχύτητα οχημάτων και σε μια περίπτωση, μάλιστα, με άκρως επικίνδυνη οδήγηση. Επίσης, μεταφορά χωρίς ζώνες ασφαλείας και επιβίβαση σε ένα όχημα υπεράριθμων μαθητών. Ακόμη, μεταφορά από τρίτα άτομα από αυτά που έχουν αναλάβει συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ, από στοιχεία της Π.Ε. έχουν καταγγελθεί και υπόνοιες δοσοληψίας με γονείς ή κηδεμόνες. Έπειτα από τα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας, μόνο από καλή τύχη δεν έγινε κάποιο ατύχημα ή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, δυστύχημα. Οπότε, γιατί είναι παντελώς άστοχος ο τίτλος, όταν οδηγός τρέχει με 120 χιλιόμετρα την ώρα εν μέσω χαλαζόπτωσης; Δεν μπορεί να συμβεί το απευκταίο και να πάνε αθώες ζωές στον άλλο κόσμο;
Δεν κατηγορούμε συλλήβδην τους επαγγελματίες που αναλαμβάνουν «το πολύ σοβαρό και ευαίσθητο αυτό έργο», όπως εύστοχα το χαρακτηρίζετε, αλλά εκείνους που εσείς η ίδια αλλά και οι συνάδελφοί τους γνωρίζουν, ότι για να προλάβουν την εργολαβία των πολλών δρομολογίων που έχουν αναλάβει, δε σέβονται τις ανθρώπινες και δη παιδικές ζωές, τους γονείς τους και με τη συμπεριφορά τους αμαυρώνουν όλο τον κλάδο. Του Δημήτρη Γιατράκου

***  ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ! "Πόλεμος" Ερντογάν - Ομπάμα...

~  Άσχημο παραμένει το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, παρά τη συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζόσεφ Μπάιντεν και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπήρχαν τεράστιες αντιδράσεις σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, αφού οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ των Κούρδων, ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον τους.
Μάλιστα ο Ερντογάν παραπονέθηκε έντονα για τη στάση της κυβέρνησης Ομπάμα, που αρνείται να συμπορευθεί με την Τουρκία και να αντιμετωπίσει τους Κούρδους ως τρομοκράτες. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους, το οποίο θα βρίσκεται στη Συρία και πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς έχουν προκαλέσει πολλά επεισόδια και εμπλοκές με την προκλητικότατη στάση τους, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει μέτωπα με όλους.
Αμερικάνοι διπλωμάτες έκαναν λόγο ψύχωση, ενώ παράλληλα αναφέρουν πως το χάσμα δε μπορεί να γεφυρωθεί. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών και για αυτό το λόγο χάνει ο Ερντογάν τη δύναμη του, αφού πλέον δεν έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Ο Ομπάμα επιθυμούσε να γίνει αυτή η συνάντηση ώστε να καταλάβει ο Ερντογάν ότι στενεύουν τα περιθώρια. Πλέον, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων και των αναλυτών στον ΗΠΑ τον χαρακτηρίζουν ως αυταρχικό και φασιστικό ηγέτη, σε έναν νέο πόλεμο που μαίνεται εναντίον του.

***  Προκλητικός ο Ερντογάν! Δείτε τι έκαναν οι σωματοφύλακες του... (Βίντεο)

~  Ακόμα ένα «μέτωπο’ άνοιξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής που αφορά την Πυρηνική Ασφάλεια.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την ομιλία του Ερντογαν στο ίδρυμα «Brookings», Κούρδοι διαδηλωτές διαμαρτυρόντουσαν κατά του Τούρκου προέδρου κρατώντας πλακάτ του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, (του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης), αλλά και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ερντογάν με ένδυση κρατούμενου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι σωματοφύλακες του να χάσουν τον έλεγχο και η κατάσταση να εκτραχυνθεί!
Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, οι άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του Ερντογάν κινήθηκαν εναντίον των διαμαρτυρόμενων διαδηλωτών, καθώς επίσης και κατά δημοσιογράφων της τουρκικής αντιπολίτευσης που ζουν στις ΗΠΑ παρόλο που βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα μέσα στη μέρα ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν διεξήχθη σε καλό κλίμα! Video , Erdogan's security guard attacked,insulted, & removed protesters in US  :  https://youtu.be/KC7Fs7vKTKM  .-

***  Αυτή είναι η κίνηση ΜΑΤ της χώρας που δε θέλει "πρόσφυγες"...

~   Είναι γνωστό σε όλους μας πως η μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας είναι πολύ αυστηρή και για αυτόν τον λόγο προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τις δυσκολίες που έχει η ζωή στη χώρα.
Για να πετύχει το στόχο της, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανέθεσε σε μία εταιρία παραγωγής, τη δημιουργία μίας ταινίας που έχει στόχο να παρουσιάσει τις δυσκολίες που βιώνουν οι Αφγανοί που προσπαθούν να φθάσουν στην απομακρυσμένη Αυστραλία. Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε για να αποτρέψει την εισροή μεταναστών στη χώρα.
Οι παραγωγοί ονόμασαν την ταινία "Ταξίδι" και τα γυρίσματα έγινε σε τρεις χώρες: Αφγανιστάν, Μαλαισία, Ινδονησία. Μάλιστα, το κόστος της ταινίας ανήλθε σε 6 εκατομμύρια δολάρια και η πρώτη προβολή έγινε στο Αφγανιστάν την περασμένη Παρασκευή.

***  Σήμερα όλα στο τραπέζι του EuroWorking Group! Τι θα συζητηθεί...

~  Ορίστηκε για σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, το οποίο θα αναλάβει την εκτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων. Στην ουσία θα υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να κλείσουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση μέχρι τα μέσα Απρίλη, καθώς το Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Απρίλη.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει τους Θεσμούς για τα νέα μέτρα που έρχονται, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν τα δεδομένα για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ. Ο στόχος αυτός θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι και το 2018.
Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου: Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

***  Σήμερα όλα στο τραπέζι του EuroWorking Group! Τι θα συζητηθεί...

~  Ορίστηκε για σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, το οποίο θα αναλάβει την εκτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων. Στην ουσία θα υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να κλείσουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση μέχρι τα μέσα Απρίλη, καθώς το Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Απρίλη.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει τους Θεσμούς για τα νέα μέτρα που έρχονται, από τα οποία αναμένεται να προκύψουν τα δεδομένα για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ. Ο στόχος αυτός θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι και το 2018.
Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής του κουαρτέτου: Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

***  ΣΑΛΟΣ! Αρχηγός κόμματος δήλωσε πως η Θράκη δεν είναι ελληνική...

~  Σφοδρές αντιδράσεις είχε προκαλέσει η αισχρή δήλωση του αρχηγού του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος τόνισε πως η Θράκη δεν είναι ελληνική, αλλά αυτόνομη, υπογραμμίζοντας πως τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα των Ελλήνων, αλλά στων μουσουλμάνων που ζουν στην περιοχή.
Οι προσβλητικές δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο την εθνική κυριαρχία της χώρας μας και δυναμίτισαν ακόμη περισσότερο, το ήδη τεταμένο κλίμα, στην περιοχή. Δεν πείθει όμως ο κ. Θεοδωράκης, καθώς ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον τι προσπαθεί να πετύχει.
Καμιά φορά λοιπόν πρέπει να θυμίζουμε ποιες είναι οι απόψεις ορισμένων πολιτικών, καθώς πρέπει πάντοτε να γνωρίζουμε το ποιον τους.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έφραξαν το Υπουργείο Υγείας! Μεγάλη διαμαρτυρία... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Νέα κατάληψη του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι μάλιστα έφραξαν με αλυσίδες την είσοδο του Υπουργείου, ενώ όλα τα δεδομένα φανερώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.
Μάλιστα, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν σηκώσει ένα ευρηματικό πανό, το οποίο αρμόζει στο κλίμα της σημερινής ημέρας. Το πανό έχει μία φωτογραφία του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη μύτη και πάνω έχει γραφεί το εξής:
"Πρωταπριλιάτικα ψέματα-2/4/2015- με δέσμευση του πρωθυπουργού από το προηγούμενο έτος που έλεγε ότι εντός του 2015 θα προσλάβει στο ΕΣΥ 4500 νέους υπαλλήλους και πως θα αυξήσει την χρηματοδότηση".
Η ΠΟΕΔΗΝ αιτείται την απόσυρση του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, την χρηματοδότηση και τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, αλλά και την ένταξη των εργαζομένων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Δείτε το βίντεο! www.enikos.gr . - Κλείσιμο του υπουργείου Υγείας από ΠΟΕΔΗΝ με αλυσίδες στην είσοδο :  https://youtu.be/JmiznY86OzA  .-
Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.

***  Δήλωση-σεισμός Κασιδιάρη για τις χρηματοδοτήσεις! (Βίντεο)

~  Λάβρος ήταν για ακόμα μια φορά ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αναφορικά με την παχυλή κρατική επιχορήγηση στα χρεοκοπημένα κόμματα οι οποίες αποτελούν μια τεράστια οικονομική τρύπα για τον Ελληνικό λαό.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσφέρει αφειδώς παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις στα χρεοκοπημένα κόμματα, την ώρα που όχι μόνο ο  Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή λειτουργεί κανονικά με ίδιους πόρους παρά την αντισυνταγματική αναστολή της χρηματοδότησης, αλλά παράλληλα «ο λαός πένεται».
Ο υπουργός του Σύριζα δεν απάντησε ξεκάθαρα στην ερώτηση, ωστόσο δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα κόμματα, κάτι που επέφερε την άμεση απάντηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Ο κ Κασιδιάρης αφού αρχικά τόνισε ότι τα χρεοκοπημένα κόμματα παίρνουν μίζες και μαύρο χρήμα παρά την κρατική χρηματοδότηση, επανέλαβε την πάγια θέση των Ελλήνων Εθνικιστών για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και το κονδύλι αυτό να δοθεί για επιδότηση της μητρότητας και να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα, ήτοι την ισομερή κατανομή στους νέους Έλληνες που γεννιούνται…
Video ,  Η. Κασιδιάρης για κρατική χρηματοδότηση στα χρεοκοπημένα κόμματα : https://youtu.be/4uz_rkLUI1s  .-

*** Ρατσιστές ανθέλληνες "φάτε "το βίντεο και σκάστε! (Βίντεο)

~  Πιο Έλληνας κι από… Έλληνα αποδεικνύεται ένας Νιγηριανός, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην "NGTV" στη Ν. Υόρκη, ο οποίος όμως βάζει τα γυαλιά στους περισσότερους συμπολίτες μας, με τις γνώσεις ορθογραφίας και ιστορίας που διαθέτει αναφορικά με τη χώρα μας!
Αυτά που θα αντικρίσετε στο βίντεο μεταξύ του 15ου και 17ου λεπτού είναι πραγματικά ανατριχιαστικό!
«Να σώσουμε τη γλώσσα μας, η οποία σιγά σίγα ατροφεί". Πρέπει να στραφούμε στη μόρφωση και στο βιβλίο» ήταν η έκκληση του προς τους απανταχού συμπολίτες μας, εξηγώντας παράλληλα το πώς πιστεύει ο ίδιος ότι πρέπει να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα και κατ επέκταση η Ελληνική κληρονομία.
Αναμφίβολα λοιπόν, πρόκειται για μια ηχηρή απάντηση για όλους όσους  ευτελίζουν την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό, εντός συνόρων!
Βίντεο , Νιγηριανός φιλέλληνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: ''Το ελληνικό πνεύμα πεθαίνει'' : https://youtu.be/fyAtoPmUq_4  .- 

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Δείτε πως οι Ρώσοι ρημάζουν τους τζιχαντιστές...

~  Το τελευταίο διάστημα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν σκληρές μάχες στη Συρία, τόσο στην Παλμύρα όσο και τη Ράκκα. Οι τζιχαντιστές έχουν ήδη χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών τους, καθώς οι Ρώσοι τους σφυροκοπούν ανηλεώς.
Στο πλευρό των Ρώσων βρίσκονται και χιλιάδες Κούρδοι, οι οποίοι τους παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη, κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.
Τα μίντια όμως κρύβουν τα σκηνικά αυτά. Μόνο στο voicenews.gr σας παρουσιάζουμε τις πραγματικές εικόνες από όσα συμβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη. Στις σκηνές που ακολουθούν μπορούμε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του ρωσικού στρατού.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο, το οποίο παρουσιάζει ενδελεχώς όσα συμβαίνουν στην περιοχή.
Βίντεο , Syria War 2016 - Raqqa Bloody Battle - Russia attack ISIS - Kurdish YPG vs ISIS : https://youtu.be/k7fcS6IhTUM .-
Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.
https://youtu.be/k7fcS6IhTUM

*** ΠΡΟΣΟΧΗ! Το αιματοκύλισμα της Ελλάδας είναι κοντά...

~   Τελειώνουν την Ελλάδα άμεσα, η οποία είναι δακτυλοδεικτούμενη τόσο από τους υποτιθέμενους συμμάχους μας, όσο και από του τρομοκράτες του Ισλάμ, οι οποίοι μας απειλούν άμεσα  με επιθέσεις. Παρά το γεγονός ότι προσπαθούν καθημερινά να μας πείσουν πως πρόκειται για φιλειρηνικούς πρόσφυγες, τα αιματηρά επεισόδια που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες σε Πειραιά, Χίο και Ειδομένη, φανερώνουν πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ψεύτικοι και εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.
Απαιτείται άμεση και σοβαρή λύση για το προσφυγικό, καθώς η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει σε βάθος χρόνου τη συμφωνία, παρά τα εξωφρενικά ποσά που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, οι εικόνες αυτές δημιουργούν άμεσα προβλήματα για τον τουρισμό της χώρας, ο οποίος αναμένεται να πληχθεί βάναυσα από τις εικόνες βίας που κάνουν καθημερινά τον γύρο των social media.
Οι αφορμές των καβγάδων είναι γελοίες. Οι πρόσφυγες περιμένουν την παραμικρή λανθασμένη κίνηση με το όπλο στο χέρι. Ήδη, οι περισσότεροι τραυματίες νοσηλεύονται με τραύματα από μαχαίρια. Το αιματοκύλισμα της χώρας πλησιάζει. Πρέπει να δοθεί λύση, πριν να είναι αργά.

***  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! ΒΕΤΟ των "53" του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας...

~  Αντίθετοι με τη συμφωνία που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας δήλωσαν οι "53" του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Οι "53" εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν ότι η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή νομιμότητα, ενώ παράλληλα υπογράμμισα ότι αποτελεί για αυτούς αρνητική εξέλιξη.
"Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η είσοδος των προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι ‘παράτυπη’. Για μας, παράτυπη δεν είναι η προσφυγιά, αλλά οι λόγοι που τη δημιούργησαν. Απαιτείται σχέδιο υποδοχής του προσφυγικού πληθυσμού στη χώρα, αποκεντρωμένα και σε κατοικίες", δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Επιπλέον έκαναν λόγο για κραυγές μίσους κατά των προσφύγων κι ενδυνάμωση της καταστολής, που έχουν οδηγήσει σε ακραίο θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία.
Η σκλήρυνση της στάσης των "53" αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Οποιαδήποτε περαιτέρω εμπλοκή ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη περισσότερες "ρωγμές" στην κυβέρνηση, η οποία φαίνεται πως αντιμετωπίζει μία ακόμη κρίση.
Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, μέχρι στιγμής φαίνεται πως θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

*** ΠΑΝΙΚΟΣ στη Χίο! Άγριο ξύλο και μαχαιρώματα μεταξύ "προσφύγων"... (ΒΙΝΤΕΟ)

~   Ύστερα από τα βίαια επεισόδια μεταξύ προσφύγων, νέοι άγριοι καβγάδες σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, υπήρξε ξανά βιαιοπραγίες μεταξύ προσφύγων από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Τα επεισόδια έλαβαν μεγάλη έκταση και για αυτό λίγες ώρες αργότερα, το κέντρο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μαχαιρώθηκαν δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Πολλοί ήταν και οι πρόσφυγες που τραυματίστηκαν στο κεφάλι από τη ρίψη αντικειμένων. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονταν και μικρά παιδιά.
Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να εισβάλει στο κέντρο κράτησης και να διακόψει τα επεισόδια. Ήδη ζητήθηκε από την Αστυνομική Διμοιρία Χίου η αποστολή μία διμοιρίας ΜΑΤ, η οποία θα φθάσει στο νησί από ώρα σε ώρα.
Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια! Επεισόδια στο Κέντρο Κράτησης Χίου μεταξύ των προσφύγων - 01/04/16: https://youtu.be/5fhm0MgvLXo  .-
Αν έχετε επισκεφθεί τη σελίδα μας από κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.

***  Εταιρίες ζητούν αποζημιώσεις για το "φιάσκο" στην Ειδομένη...

~  Μεγάλες είναι οι ζημιές σε πολλές επιχειρήσεις, καθώς καθημερινά υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των καθημερινών καταλήψεων των σιδηροδρομικών γραμμών από τους πρόσφυγες. Αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας είναι αρκετά επιβλαβής για την οικονομία, καθώς εμποδίζει το εμπορευματικό έργο, αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαναγκάζεται να παρακάμπτει τα δρομολόγια μέσω Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διάφορες εταιρίες ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες στα συμβόλαια τους, καθώς κάνουν λόγο για εκατοντάδες εγκλωβισμένα βαγόνια, ενώ το κόστος από όλη αυτή την υπόθεση γιγαντώνεται, αφού το βουλγαρικό δρομολόγιο είναι υπερβολικά πιο ακριβό.

*** ΕΚΤΑΚΤΗ παραίτηση Υπουργού...

~  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, καθώς η Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας Φεντερίκα Γκουίντι, υπέβαλε χθες Πέμπτη την παραίτηση της.
Στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται για λόγους πολιτικής ορθότητας, ενώ τονίζει πως κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας εργάστηκε με άμεμπτα.
Η παραίτηση της Γκουίντι ήρθε λίγο μετά από δικαστική έρευνα και δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία ανέφεραν πως η πρώην Υπουργός επιχείρησε να ευνοήσει το σύντροφό της. Επρόκειτο να χρησιμοποιήσει μέτρα που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο τομέας δραστηριότητας του συντρόφου της είναι η καταστροφή των αποβλήτων, τα οποία προκύπτουν από την παραγωγή πετρελαίου. Ήδη έχει αποσταλεί η κλήση σε απολογία, καθώς κατηγορείται για διαφθορά.

*** 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Σε αγώνες της 13ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
«Πάγωσαν» Ολυμπιακός και ελπίδες πρόκρισης στη Μόσχα
5ος Όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Μάλαγα (Ισπανία) 81-60  .- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 61-80  .- ^
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 1/4  90-86  .- ^
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)  76-60 , (42-19) .-
Τα  δεκάλεπτα : 20-5 , ( 42-19) , 58-37 ,76-69 .-
Βίντεο από τον αγώνα :
Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα 76-60  ΤΟΠ16 01/04/2016:
https://youtu.be/CV14tsEbtZI .-                                                                                                                    ~   ΠΑΟ-Τσεντεβίτα 76-69  ΤΟΠ16  01/04/2016 τα καλύτερα δηλώσεις Τζέϊμς Φελντέϊν και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα :   https://youtu.be/j3t2lIyvLCs
~Αφιέρωμα για ΔΗΜ .  ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ βράβευση  01-04-2016:

 https://youtu.be/EDhD0Qs6-hQ .-                                        
  ΠΑΟ-ΤΣΕΤΣΕΒΙΤΑ 76-60 1-4-2016 δηλώσεις Νικ Καλάθη και Σάσα Πάβλοβιτς : https://youtu.be/xtzqxVYDRLA  .-                                                                                   Παναθηναϊκός-Τσεντεβίτα 76-60  ΤΟΠ16 01/04/2016 , δηλώσεις Τζ  Γκίστ και Σάσα Τζόρτζεβιτς: https://youtu.be/CV14tsEbtZI .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΝ-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 11-2 24
Λοκομοτίβ Κούμπαν 9-4 22
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  9-4 22
Ερυθρός Αστέρας 7-6 20
--------------------------
Αναντολού Εφές 6-7 19
Νταρουσάφακα 4-9 17
Μάλαγα 3-10 16
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 3-10 16

6ος Όμιλος


Κίμκι (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 98-66 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 25-22, 48-36, 76-50, 98-66.
Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ορντόφ (Κροατία)
ΚΙΜΚΙ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ράις 4, Σβεντ 19 (5), Ντράγκιτς 8 (1), Ογκοστίν 18 (10ρ), Μπουν 9, Κόπονεν 21 (5), Ιβάλτσεβ 2, Ιλνίτσκι 2, Μόνια 7 (1), Χάνεϊκατ 8 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 8 (2), Στρόμπερι, Πρίντεζης 8 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (1), Ουόρικ 8, Χάκετ (1), Παπανικολάου 7.
Video από τον αγώνα :
ΚΙΜΚΙ-ΟΣΦΠ 98 66  ΤΟΠ 19  31/03/2016: https://youtu.be/eHNqAL4eqx8 .-
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 75-57 .- ^ 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)   100-86 .- ^
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)   89-88 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας  9-4 22
Λαμποράλ Κούτσα  9-4 22
Κίμκι 7-6 20
Μπαρτσελόνα 7-6 20
---------------------------------
Μπάμπεργκ 6-7 19
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-7 19
Ρεάλ Μαδρίτης 6-7 19
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-11  15

***   Η Αλβανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταγγέλλει την Ελλάδα στη FIFA
Για ανάρτηση πανό
Η Αλβανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταγγέλει την Ελλάδα στη FIFA
~  Η Αλβανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέφερε ότι ετοιμάζει καταγγελία προς τη FIFA, μετά από το περιστατικό στο φιλικό αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και το Μαυροβούνιο όπου - όπως ισχυρίζεται - μια γιγαντιαία σημαία της Βορείου Ηπείρου εκτυλίχθηκε στης εξέδρες του «Καραϊσκάκη».
«Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων.
Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής.
Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  16ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, η φετινή αθλητική γιορτή της πόλης, με διοργανωτή τον ΣΔΥΜ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνει τον 16ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10 χιλιομέτρων, που είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας. Τον Αγώνα στηρίζουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας-Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων. Το μεγάλο αθλητικό ραντεβού της πόλης έχει δοθεί φέτος για το Σάββατο 23 Απριλίου και περιλαμβάνει αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 18.30, δυναμικού βαδίσματος 10 χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 18.00 και αγώνας για παιδιά και γονείς 2 χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 18.35. Η αφετηρία θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, θα γίνει αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου (ξενοδοχείο Filoxenia) και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο. Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές στην ιστοσελίδα www.sdym.gr έως την Πέμπτη 21/04/16. Για τον παιδικό αγώνα δεν απαιτείται εγγραφή. Προσοχή: Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα. Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 €, από τη Γραμματεία του αγώνα αυστηρά μέχρι τις 18.00, πριν τη διεξαγωγή του. Δωρεάν συμμετοχή για φοιτητές και άνεργους. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 2.000 μ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση. Τα έσοδα από τις εγγραφές θα διατεθούν στο Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχίζω». Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη, οι δε ανήλικoι με ευθύνη του γονέα τους. Τηλ. επικοινωνίας: 6972 302265, 6983 512026. - 

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ για σήμερα Παρασκευή  01/04/2016  :
13:50 - OTE SPORT 7 - Formula 1, Σακίρ - ελεύθερα δοκιμαστικά 1
14:55 - OTE SPORT 5 - Moto3, Ρίο Χόντο - Ελεύθερα δοκιμαστικά 1
15:50 - OTE SPORT 5 - MotoGP, Ρίο Χόντο - Ελεύθερα δοκιμαστικά 1
16:50 - OTE SPORT 5 - Moto2, Ρίο Χόντο - Ελεύθερα δοκιμαστικά 1
17:50 - OTE SPORT 7 - Formula 1, Σακίρ - ελεύθερα δοκιμαστικά 2
19:05 - OTE SPORT 5 - Moto3, Ρίο Χόντο - Ελεύθερα δοκιμαστικά 2
19:30 - OTE SPORT 8 - Ζανκτ Πάουλι - Ουνιόν Βερολίνου - Γερμανικό Πρωτάθλημα
20:00 - NOVASPORTS 6 - ΤΣΣΚ Μόσχας - Ζαλγκίρις Καούνας - Euroleague
20:00 - OTE SPORT 5 - MotoGP, Ρίο Χόντο - Ελεύθερα δοκιμαστικά 2
20:00 - OTE SPORT 6 - Αγώνες - Τένις, ATP World Tour Miami Open
20:30 - NOVASPORTS 4 - Φενέρμπαχτσε Ούλκερ - Ανατολού Εφές - Euroleague
21:00 - OTE SPORT 5 - Moto2, Ρίο Χόντο - Ελεύθερα δοκιμαστικά 2
21:30 - NOVASPORTS 2 - Λαμποράλ Κούτσα - Ρεάλ Μαδρίτης - Euroleague
21:30 - OTE SPORT 1 - Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ - Γερμανικό Πρωτάθλημα
21:30 - OTE SPORT 2 - Ράγιο Βαγιεκάνο - Χετάφε - Ισπανικό Πρωτάθλημα
21:30 - NOVASPORTS 3 - Μονακό - Μπορντό - Γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
21:45 - ERT2 - Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα - Euroleague Basket

~   Απο  τις  τελευταίες αναρτήσεις του ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 28  Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 29  Μαρτίου  2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-29-2016.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26 και 27  Μαρτίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/26-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-30-2016.html .-
  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις {Δέκατο-τρίτο  13ο     Κεφάλαιο -μέρος } Τετάρτη  30  Μαρτίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις 14ο Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/14-30-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 30 Μαρτίου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-

 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  31 Μαρτίου 2016    :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 1ο μέρος  ,
ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ της  Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ,  Μέρος  1ο 31-03-2014  :   http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/1.html .-              

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :                                             ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .- 
~

***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4600    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2875 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.355 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

  Βίντεο για παιδιά  :
Jurassic Park Builder Battle Arena Full Walkthrough :  https://youtu.be/FeRI3WXVu1E  .          LEGO Jurassic World - Jurassic Park Hub 100% Guide #2 : https://youtu.be/7GYu86TwuU8 .-          LEGO Jurassic World - Jurassic Park Hub 100% Guide #3 : https://youtu.be/UcRgyvFaPmE  .-         LEGO Jurassic World - Jurassic Park Hub 100% Guide #4 - Tyrannosaurus & Carnivore Territory: https://youtu.be/-UFJdDUnHHw .-                                                                                                           LEGO Jurassic World - Jurassic World Hub 100% Guide # : https://youtu.be/9RF08pGg0A0 .-                                                                                                       New Super Mario Bros U - All Castle Bosses : https://youtu.be/z9cmMXKmR70 .-                                                                                                            Spiderman Vs T-Rex Vs Hulk - Funny Superhero Dinosaur Movie in Real Life: https://youtu.be/N7COEV_rngM .-                                                                                                      Sleeping Tank | Minisaurs | Dinosaur Animation Short: https://youtu.be/mR6LK2grKiA .-    Despicable Me 2: Minion Rush Evil Minion Gru's Lab Vector Part 54: https://youtu.be/Qm4mHXVzqiI .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου