Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :
~
 
ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !1


 
19 Ιανουαρίου
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, Λουκιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, Παύλου και Διονυσίου. Κοσμά του «Χρυσοστομάτου», Θεοδότου επισκόπου Κυρήνειας, των εν Κύπρω. Μελετίου ομολογητού του Γαλησιώτου. Μακαρίου (Καλογερά) οσίου ιεροδιακόνου του Πατμίου.
(1)Ήταν ένας εκ των ασκητικοτέρων αναχωρητών της Αιγύπτου. Πέρασε σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής του σ’ ένα κελί στην έρημο όπου με θαυμαστό τρόπο ασκούταν στην αρετή με πόνους και υποδειγματική καρτερία. Για τα πολλά πνευματικά και ηθικά του χαρίσματα, συνέρεε πλήθος κόσμου επιζητώντας ν’ ακούσει το πύρινο κήρυγμά του και να τον συμβουλευθεί. Εκείνος όμως απέφευγε τα πλήθη και απομονωνόταν σε μία σπηλιά στην οποία έφθανε με σήραγγα που είχε σκάψει ο ίδιος με τα χέρια του. Με την επίμονη άσκηση και την αγιότητα του βίου του, αξιώθηκε να επιτελεί εξαίσια κατορθώματα και κατά τον Παλλάδιο ακόμη και αναστάσεις νεκρών. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθύ γήρας στα χρόνια του Μ. Θεοδοσίου.
(2)Γεννήθηκε από ευσεβείς και πιστούς γονείς, το διάκονο Γεώργιο και τη Μαρία. Λόγω των πολλών του πνευματικών χαρισμάτων έκανε περίλαμπρες θεολογικές και φιλοσοφικές σπουδές και διακρίθηκε ως διδάσκαλος της ρητορικής. Ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του και έγινε και ο ίδιος κληρικός. Το 1436 εκλέχθηκε αρχιεπίσκοπος Εφέσου. Ακολούθησε τον αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο στη Φεράρα και τη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιήθηκε Σύνοδος για την ένωση της Ανατολικής και της Δυτικής Εκκλησίας. Εκεί ο Μάρκος ανεδείχθη ο θερμότερος και στερεότερος υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, αρνούμενος να υπογράψει τον όρο της ψευδοενώσεως, έτσι που όταν ο πάπας πληροφορήθηκε την εμμονή στην άρνηση του είπε: “ Λοιπόν, εποιήσαμεν ουδέν”. Συνέγραψε πολλές πραγματείες κατά των λατινικών πλανών και καινοτομιών. Ο αυτοκράτορας τον περιόρισε στην Μονή Μαγγάνων όπου εκοιμήθη το 1444.   ~
Σήμερα 19/01/2016 εορτάζουν:
Όσιοι Μακάριος ο Αιγύπτιος και Μακάριος ο Αλεξανδρεύς, Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, Άγιος Αρσένιος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας
~
Πουλιά του κλουβιού και πουλιά του κλαδιού
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΥπάρχουν πουλιά του κλουβιού και πουλιά του κλαδιού. Κάποιοι μοναχοί μοιάζουν με τα πουλιά του κλουβιού και επιζητούν τα μοναστήρια (κοινόβια), ενώ άλλοι μοιάζουν με τα πουλιά του κλαδιού και επιζητούν μια ελεύθερη ζωή στην έρημο. Εκεί, βέβαια, υπόκεινται σε περισσότερους πειρασμούς.
~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης

Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης
 
Όσιος Παύλος ο Θηβαίος

Όσιος Παύλος ο Θηβαίος
 
Αγία Νίνα Ισαπόστολος

Αγία Νίνα Ισαπόστολος
 
Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος

Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος
 
Αγία Τατιανή

Αγία Τατιανή
 
Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
~  
ΒιογραφίαΌσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος Ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος γεννήθηκε το 301 μ.Χ. σε κάποιο χωριό της Άνω Αιγύπτου και έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του Μεγάλου (379 - 395 μ.Χ.). Σε ηλικία 30 χρόνων αποσύρθηκε στην έρημο της Νιτρίας και στη Συρία, όπου παρέμεινε για εξήντα ολόκληρα χρόνια και απέκτησε μεγάλη φήμη για τον ασκητικό του βίο και τις άλλες θαυμαστές αρετές του. Επειδή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, προέκοπτε στις αρετές ονομάσθηκε «παιδαριογέρων».
Στην έρημο γνώρισε τον Μέγα Αντώνιο του οποίου έγινε μαθητής. Σε ηλικία 40 ετών χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και λόγω της ενάρετης ζωής του αξιώθηκε από τον Θεό να λάβει το χάρισμα της θεραπείας των ασθενών και της προφητείας. Λέγεται ότι συνεχώς επικοινωνούσε με τον Θεό «και μάλλον τω πλείονι χρόνω προσδιατριβείν Θεώ ή τοις υπ’ ουρανόν πράγμασιν».
Ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος υπήρξε γέννημα θρέμμα της ερήμου. Για να είναι, λοιπόν, απερίσπαστος και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Θεό, έσκαψε ο ίδιος και άνοιξε μια υπόγεια στοά, που άρχιζε από το κελί του και είχε μήκος εκατό περίπου μέτρα. Στην άκρη της στοάς διεύρυνε τον χώρο και διαμόρφωσε ένα σπήλαιο. Έτσι είχε την δυνατότητα όταν προσέρχονταν σε αυτόν πολλοί άνθρωποι και τον ενοχλούσαν, να κατεβαίνει στη στοά, χωρίς να τον παίρνουν είδηση και μέσω αυτής να πηγαίνει στο σπήλαιο και να κρύβεται, ώστε να μην μπορεί να τον βρει κανένας.
Κάποτε πήγε και συνάντησε τον Άγιο Μακάριο ένας αιρετικός, που είχε μέσα του δαιμόνιο και ισχυριζόταν ότι δεν είναι δυνατό να γίνει ανάσταση νεκρών. Ο Άγιος τότε, προκειμένου να τον πείσει, ανέστησε ένα νεκρό. Έλεγε δε ότι υπάρχουν δύο τάγματα δαιμόνων. Από αυτά, το ένα πολεμά τους ανθρώπους, παρασύροντάς τους σε πάθη τερατώδη και ακατονόμαστα, ενώ το άλλο, το οποίο ονομάζεται και «αρχικό», δημιουργεί στις ψυχές των ανθρώπων διάφορες κακοδοξίες και πλάνες. Αυτούς, μάλιστα, τους δαίμονες του δεύτερου τάγματος, τους ξεχωρίζει ο Σατανάς και τους αποστέλλει στους μάγους και στους αιρεσιάρχες.
Επίσης, κάποτε ένας μαθητής του Οσίου έκλεβε τα πράγματα φτωχών ανθρώπων και, παρά τις συμβουλές του, δεν διόρθωνε το πάθος του αυτό. Με το προορατικό του λοιπόν χάρισμα ο Όσιος, προείπε ότι θα ξεσπούσε η οργή του Κυρίου εναντίων του. Και πραγματικά, ο μαθητής του προσβλήθηκε από μια φοβερή αρρώστια, την ελεφαντίαση. Το δέρμα του σώματός του δηλαδή, ξεράθηκε και ζάρωσε.
Είναι προς πνευματική μας ωφέλεια να αναφέρουμε και ένα άλλο θαυμαστό γεγονός που συνέβη με τον Όσιο Μακάριο: κάποτε εκεί που περπατούσε στην έρημο βρήκε ένα κρανίο. Ήταν κάποιου που είχε διατελέσει ιερέας των ειδώλων. Μόλις ο Μακάριος πλησίασε και τον ρώτησε, άκουσε να του λέει ότι με τις προσευχές του ένιωθαν κάποια μικρή ανακούφιση στον πόνο τους, οι βρισκόμενοι στην κόλαση, όταν τύχαινε ο Όσιος και προσευχόταν υπέρ αυτών.
Ο Όσιος Μακάριος σε προχωρημένη ηλικία εξορίσθηκε σε νησίδα του Νείλου από τον Αρειανό Επίσκοπο Αλεξανδρείας Λούκιο και κοιμήθηκε με ειρήνη σε ηλικία 90 ετών το έτος 391 μ.Χ.
Όσιος Μακάριος ο ΑλεξανδρεύςΟ Όσιος Μακάριος, ο Αλεξανδρεύς, χρημάτισε ιερέας των λεγόμενων κελιών. Υπήρξε υπόδειγμα εγκράτειας και υπομονής και έτσι προικίσθηκε από τον Θεό και με το χάρισμα της θαυματουργίας. Τις αρετές του τις θαύμασε και αυτός ο Μέγας Αντώνιος και είπε: «Ιδού, επαναπαύθηκε επί σέ το Πνεύμα το Άγιο και στο εξής θα είσαι κληρονόμος των αγώνων μου».
Κάθε φορά που ο Όσιος αντιλαμβανόταν ότι κάποιος επιτελούσε ένα σπουδαίο ασκητικό αγώνισμα, υποκινούμενος από έναν Άγιο ζήλο, τον μιμείτο και έκανε και αυτός το ίδιο αγώνισμα. Έτσι, όταν άκουσε ότι οι Ταβεννησιώτες μοναχοί, καθ’ όλη την διάρκεια της Τεσσαρακοστής, έτρωγαν άβραστο φαγητό, πήρε την απόφαση και επί επτά χρόνια δεν έφαγε κανένα μαγειρευμένο φαγητό. Τρεφόταν μόνο με λάχανα ωμά και όσπρια. Επίσης και τον ύπνο του αγωνίσθηκε να περιορίσει στο ελάχιστο. Και, για να το κατορθώσει αυτό, δεν μπήκε κάτω από στέγη επί είκοσι ολόκληρα ημερόνυχτα, φλεγόμενος από τον καύσωνα της ημέρας και ξεπαγιάζοντας από το ψύχος της νύχτας.
Μια φορά ο Όσιος ενοχλήθηκε από το δαίμονα της πορνείας και, προκειμένου να εξουδετερώσει τον δαίμονα αυτό, κατέφυγε σε ένα εντελώς έρημο και ελώδη τόπο, όπου παρέμεινε επί έξι μήνες. Εκεί υπήρχαν κουνούπια πολύ μεγάλα, σαν σφήκες, τα οποία με τα τσιμπήματά τους τον καταπλήγωναν σε όλο του το σώμα. Όταν, λοιπόν, ύστερα από τους έξι μήνες γύρισε στο κελί του, αναγνωριζόταν μόνο από την φωνή του, αφού το σώμα του εξωτερικά είχε παραμορφωθεί και έμοιαζαν με το σώμα ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια της ελεφαντίασης.
Κάποια φορά ο Όσιος καθόταν στην αυλή και έλεγε λόγους ωφέλιμους σε παρευρισκόμενους εκεί Χριστιανούς. Τότε μία ύαινα, αφού πήρε μαζί της το νεογνό της, το οποίο ήταν τυφλό, πλησίασε τον Άγιο και το έριξε στα πόδια του. Εκείνος, αφού έπτυσε στα μάτια του μικρού ζώου, του χάρισε το φως. Έτσι, θεραπευμένο πλέον, το πήρε η ύαινα και έφυγε. Την άλλη μέρα πρωί-πρωί όμως, αυτή γύρισε πάλι στον Άγιο, φέρνοντάς του από ευγνωμοσύνη μια μεγάλη προβιά για στρώμα. Εκείνος όμως είπε στην ύαινα: «πράγματα προερχόμενα από αδικία εγώ δεν τα δέχομαι». Εκείνη τότε, έσκυψε το κεφάλι και έφυγε από την αυλή.
Έτσι, λοιπόν, αφού ασκήθηκε ο Όσιος Μακάριος και έφθασε σε βαθύ γήρας, κοιμήθηκε με ειρήνη το 395 μ.Χ.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’.
Τῆς ἐρήμου πολίτης καί ἐν σώματι ἄγγελος, καί θαυματουργός ἀνεδείχθης, θεοφόρε Πατήρ ἡμῶν Μακάριε· νηστείᾳ ἀγρυπνίᾳ προσευχῇ, οὐράνια χαρίσματα λαβών, θεραπεύεις τούς νοσοῦντας, καί τάς ψυχάς τῶν πίστει προστρεχόντων σοι. Δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σέ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά σοῦ πᾶσιν ἰάματα
~   19/01 Απολυτίκιο Αγ. Μάρκου του Ευγενικού - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/maAJryylofI ,


***   Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας! (φωτογραφίες)          
       
 
 
 
Στην “τελική ευθεία” για να δοθεί στην κυκλοφορία !
“Όχημα” ανάπτυξης για τη Μεσσηνία ο ολοκληρωμένος αυτοκινητόδρομος
 Λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν για να δοθεί στην κυκλοφορία, η εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας. Με την παράδοση αυτού του σπουδαίου έργου, ολοκληρώνεται και το πολύπαθο κομμάτι Τσακώνας – Παραδεισίων, που πέρασε από “σαράντα κύματα” και χρειάστηκε εννιά χρόνια και κάποιους μήνες, κάτω από αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πορεία με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ταυτόχρονα,  ολοκληρώνεται πλήρως και ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτας – Τριπόλεως – Κορίνθου Έτσι η Μεσσηνία αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο διασύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα, και απομένει να το αξιοποιήσει ως “όχημα” ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή.
  Το “Θάρρος” επισκέφτηκε χθες το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ όπου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι μηχανές δουλεύουν στο “φουλ”, ώστε μέχρι την επόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας να είναι έτοιμη να παραδοθεί στην κυκλοφορία .Εκεί, μας υποδέχθηκε ο διευθυντής του έργου, ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Ντονάς,  ο οποίος και μας παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για την πορεία του έργου , τους λόγους που καθυστέρησε , αλλά και για την εντυπωσιακή κατασκευή της γέφυρας που η “φήμη” της ήδη έχει ξεπεράσει και τα ελληνικά σύνορα.

  •             Τώρα που, τελικά, το έργο σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται  κ. Ντονά, που οφείλεται η καθυστέρηση στην αποπεράτωσή του ;
  Αν το βάλουμε κάτω με θεωρητικά δεδομένα, όντως το έργο καθυστέρησε.  Όταν ήρθαμε με σύμβαση 3 χρόνων και τελικά το έργο χρειάστηκε 9,5 χρόνια σίγουρα καθυστέρησε αλλά οι λόγοι που έγινε αυτό είναι πάρα πολλοί και όχι με ευθύνη της εταιρείας,  όπως και επίσημα με  έγγραφα παραδέχεται το υπουργείο. Για παράδειγμα,  η σύμβαση έλεγε ότι η μελέτη της γέφυρας θα έπρεπε να παραδοθεί σε 3 μήνες και τελικά παραδόθηκε μετά από 3 χρόνια. Ακόμα, ένας πολύ βασικός λόγος καθυστέρησης και ίσως ο κυριότερος ήταν η ασταθής χρηματοδότηση του έργου. Αυτό το έργο έπρεπε να χρηματοδοτείται από δημόσιες επενδύσεις και η χρηματοδότηση του δεν εξελισσόταν ομαλά. Είχαμε φθάσει σε σημείο να μας οφείλονται 10 και 15 εκ ευρώ. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, σ΄όλο αυτό το διάστημα να είχαμε φθάσει σε σημείο να διακόψουμε τις εργασίες και τη σύμβαση, ωστόσο, δεν ήταν στις επιλογές της εταιρείας. Αν δεν εντασσόταν το έργο στο ΕΣΠΑ , στα μέσα του 2011 δε θα τελείωνε ποτέ... Τότε ξεκόλλησε κάπως και έτσι φθάνει σήμερα στην ολοκλήρωση του. Βέβαια, υπήρχαν και άλλες μικροκαθυστερήσεις, όπως απαλλοτριώσεις και παραδόσεις άλλων μελετών εκτός της γέφυρας αλλά και η πτώχευση της αυστριακής εταιρείας “Alpine” το 2013 που συμμετείχε στη κοινοπραξία με την ΤΕΡΝΑ και μετά χρειάστηκε μια χρονοβόρα διαδικασία όπως προβλέπεται από το νόμο, ώστε η ΤΕΡΝΑ να αναλάβει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της κοινοπραξίας. Σαν έργο ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, χωρίς τις αντίξοες συνθήκες και με ομαλή χρηματοδότηση θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια...
  -Φοβηθήκατε κάποια στιγμή ότι το έργο  δεν  θα ολοκληρωθεί; 
  Φοβόμουν πάρα πολύ, όταν υπήρχαν οι μεγάλες οικονομικές οφειλές, επειδή υπήρχε μεγάλη πίεση από τους Αυστριακούς. Λίγο πριν το έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το 2011, όταν οι οφειλές είχαν αγγίξει τα 15εκ. ευρώ οι Αυστριακοί μας πίεζαν να διακόψουμε τις εργασίες, και ήμασταν σε καθημερινή επαφή μαζί τους, ώστε να τους πείσουμε να συνεχίσουν. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η δική μας εταιρεία αλλά και ο Έλληνας εκπρόσωπος της “Alpine”. Ευτυχώς, λίγους μήνες αργότερα το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και έτσι τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.
  -Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία αυτού του έργου; 
  Πέρα από τα προβλήματα με τη χρηματοδότηση που ήταν πολύ σοβαρά καθώς υπήρχαν πιέσεις από συνεργάτες προμηθευτές κ.τ.λ.,  η άλλη μεγάλη δυσκολία ήταν η κατασκευαστική δυσκολία της γέφυρας,  καθώς αυτό το έργο έγινε σ' ένα σαθρό έδαφος, δουλεύοντας στη ουσία μέσα σε μια κατολίσθηση. Το Φεβρουάριο του 2003, όπως όλοι γνωρίζετε, έγινε μεγάλη κατολίσθηση στη Νέα Εθνική Οδό Τρίπολης –Καλαμάτας, με συνέπεια να προκληθεί μετακίνηση εδαφικών μαζών (υπολογίστηκε στα 6.000.000 κυβικά μέτρα), προκαλώντας την καταστροφή του δρόμου. Σήμερα, ο ρόλος της γέφυρας είναι να «γεφυρώσει», δηλαδή να περάσει από πάνω αυτή την κατολισθαίνουσα επιφάνεια. Αποδεσμεύει τον αυτοκινητόδρομο από μελλοντικές κινήσεις αυτής της κατολισθαίνουσας περιοχής, οι οποίες,  κατά τους γεωλόγους,  δεν μπορούν να αποκλεισθούν. Επί της ουσίας κρέμεται πάνω από το σημείο της κατολίσθησης. Για να κατασκευαστεί αυτή η γέφυρα έπρεπε να εργαστούμε και να έχουμε εγκατεστημένο ένα πολύ ακριβό εξοπλισμό σ΄ ένα τελείως σαθρό έδαφος που παρουσιάζει συνέχεια εδαφικές μετακινήσεις. Έτσι, ήμασταν συνέχεια σε επαγρύπνιση, με αρκετή αγωνία και με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας για οτιδήποτε μπορούσε να συμβεί. Δόξα τω θεώ, όλα πήγαν καλά και σ'ένα τόσο δύσκολο έργο με εργασίες ανέγερσης πάρα πολύ επικίνδυνες, είχαμε μηδενικά ατυχήματα και η γέφυρα έγινε έτσι όπως έπρεπε να γίνει. Συνολικά σ' αυτό το έργο εργάστηκαν περίπου 900 άτομα, αποκλειστικά Έλληνες.
  •             Με το βράχο που έπεσε στις αρχές του μήνα τι ακριβώς συνέβη;
  Καταρχήν ευτυχώς φύλαξε ο θεός, δεν περνούσε  αυτοκίνητο και δε σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα. Ο βράχος έπεσε ύστερα από τρεις ημέρες συνεχόμενης βροχής, από ένα σημείο που δεν ήταν δικής μας ευθύνης και ούτε είχαμε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, ώστε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Έπεσε μέσα στο δρόμο της παράκαμψης του αυτοκινητοδρόμου στις 6:30 τα ξημερώματα, και λέω ευτυχώς ξανά που δεν περνούσε κάποιο όχημα. Αμέσως, πήγε στο σημείο ο δικός μας φύλακας, ειδοποίησε την Τροχαία, ρυθμίστηκε η κυκλοφορία, αφού υπήρξε μια μερική διακοπή. Με το που θα δοθεί στην κυκλοφορία και η γέφυρα και έτσι θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, και ο αυτοκινητόδρομος και βάση των μελετών προστατεύεται πλήρως από βραχοπτώσεις.
  •             Τι κάνει τη γέφυρα της Τσακώνας να ξεχωρίζει;
  Αυτό που κάνει αυτή τη γέφυρα να ξεχωρίζει, είναι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της αλλά και το πλεονέκτημα ότι είναι τοξωτή αναρτημένη που την κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή καθώς δεν είναι κάτι που συναντάμε κάθε μέρα. Επίσης το τεράστιο άνοιγμα που έχει. Το συνολικό της μήκος φθάνει τα 390 μέτρα και το άνοιγμα της τα 300 μέτρα. Είναι η 2η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως. Η δυσκολία στην κατασκευή αυτής της γέφυρας και ότι κατασκευάστηκε σ'ενα δύσκολο και σαθρό έδαφος είναι ένας ακόμα λόγος που την κάνει να ξεχωρίζει. Τέλος, έχει ένα εξελιγμένο μηχανισμό για την παρακολούθηση της. Στο εσωτερικό των τόξων που είναι επισκέψιμο, έχει πάρα πολλά όργανα, και δίνει τη δυνατότητα πλήρη ελέγχου της συμπεριφοράς της γέφυρας ακόμα και από μακριά.
  •             Αληθεύει ότι η κατασκευή της τράβηξε τα βλέμματα φοιτητών από πανεπιστήμια και εκτός Ελλάδος;
  Έχουμε δεχθεί πάρα πολλές επισκέψεις τόσο από ελληνικά πανεπιστήμια όπως το ΕΜΠ, τη Σχολή της Θεσσαλονίκης και τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας , αλλά και από πανεπιστήμια εκτός Ελλάδας όπως το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Dundee της Σκοτίας αλλά και μεμονωμένους Κινέζους μελετητές από το Hong Kong. Λόγω της δυσκολίας της κατασκευής της, που, όπως είπαμε, και πιο πριν την κάνει να ξεχωρίζει, η γέφυρα αυτή έχει κεντρίσει τα βλέμματα αρκετών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και μελετητών απ' ολόκληρο τον κόσμο. 
  •             Ύστερα από 9,5 χρόνια, ποια είναι τα δικά σας συναισθήματα τώρα λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί πλήρως αυτό το έργο;
  Έχω μια ανησυχία ακόμα ...μέχρι να αποδώσουμε στην κυκλοφορία κανονικά τον αυτοκινητόδρομο και να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, όσο διάστημα θα γίνεται η κυκλοφορία από την παλιά εθνική οδό και συνιστώ την προσοχή των οδηγών ως προς αυτό. Όταν θα τελειώσει, με το καλό, σε λίγες ημέρες, θα έχουμε χαρά γιατί βοηθήσαμε και εμείς από την πλευρά μας στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου έργου και παράλληλα συμβάλλαμε με τις δυνατότητες μας ,στο να αποκτήσει η περιοχή μας, ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Ήδη από το 2012 όταν παραδόθηκε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, η Μεσσηνία, παρουσιάζει σημαντική αύξηση στις επισκέψεις.
  Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

*** Βρέξει-χιονίσει ο αγρότης θα διεκδικήσει         
     
Αποφασισμένοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Μπορεί την Κυριακή ο καιρός να ήταν ακατάλληλος για μετακινήσεις, αλλά δε στάθηκε ικανός να αποτρέψει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συγκεντρωθούν στη Μεσσήνη, ώστε να αποφασίσουν από κοινού για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη Μεσσηνία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και έφτασαν με τα οχήματά τους στο κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη και αποφασίστηκε πώς θα κινηθούν για να αποτρέψουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Μετά το τέλος της σύσκεψης και αφού ορίστηκε αγωνιστικό μέτωπο για όλη τη Μεσσηνία, έγινε για λίγη ώρα συμβολική κατάληψη του δρόμου.
Ειδικότερα, στη σύσκεψη της Κυριακής αποφασίστηκαν τα εξής: «Παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων, τρακτέρ, στην πλατεία της Μεσσήνης, από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 11.00 π.μ. Αντιστοίχως τρακτέρ θα βγουν και στις πλατείες των χωριών σε όλη τη Μεσσηνία.
Ακόμα, θα υπάρξει κλιμάκωση με παμμεσσηνιακό μπλόκο από όλους τους συλλόγους του νομού, ενώ θα υπάρξει κοινή δράση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων.
Τα αιτήματα των αγροτών, όπως τα καταγράφει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, είναι τα εξής:
-Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της Ε.Ε., να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
-ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό – σφαγείο για τους αγρότες. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.
-Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες, στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.
-Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, σε ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.
-Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
-Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου.
-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά από όλες τις αιτίες καταστροφής, σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
-Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων.
-Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
-Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
-Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στη Ρωσία κ.α).
Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
-Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα.
-Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της Ε.Ε.
-Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων».
Τριφυλία
Σε πλατείες και μπλόκα θα βγάλουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Τριφυλίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το οποίο εξαθλιώνει την αγροτιά, όπως λένε οι ίδιοι αντιδρώντας σφόδρα.
Σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, δύο περιοχές όπου η αγροτική παραγωγή αποτελεί το βασικό και κύριο εισόδημα των κατοίκων, επικρατεί γενικός ξεσηκωμός, αφού οι αγρότες βλέπουν και διαπιστώνουν ότι εάν «περάσει» το Ασφαλιστικό, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γη και τις καλλιέργειές τους.
Ήδη στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις των Αγροτικών Συλλόγων, όπου ομόφωνα και ομόθυμα οι αγρότες, αλλά και επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, τόνισαν πως αποφασιστικά και μαζικά απαιτείται αγώνας διαρκείας, με αρραγές μέτωπο της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση και τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί. Επίσης, συμμετείχαν την Κυριακή στη συγκέντρωση της Μεσσήνης, ενώ συμμετέχουν στο Παμμεσσηνιακό Μπλόκο. Για χθες το βράδυ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για να συζητήσουν τις κινητοποιήσεις στις οποίες θα προβούν στο προσεχές διάστημα, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί και νέα συνέλευση – συγκέντρωση για λήψη οριστικών αποφάσεων για τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων.
Αντιστοίχως και στα Φιλιατρά αναμένεται αυτές τις μέρες να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου για κινητοποιήσεις.
Όπως είπε στο «Θ» το μέλος της προσωρινής Δ.Ε. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, μόνο με αγώνα μαζικό και διαρκείας μπορούν να ανατραπούν οι πολιτικές που προωθούνται και οι οποίες εξαθλιώνουν τους αγρότες και βάζουν ταφόπλακα στην παραγωγή.
Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου απέναντι στο Ασφαλιστικό και τα μέτρα που επιβάλλονται, ενώ κάλεσε αγρότες και επαγγελματίες στον κοινό αγώνα.
Ο δε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, μίλησε για λαίλαπα που θα σαρώσει την αγροτιά και θα είναι η ταφόπλακα για τον αγροτικό τομέα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***    Χολιγουντιανή καταδίωξη 33χρονου για κοκαΐνη στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας         
    
Ωχριούν οι σκηνές από χολιγουντιανή αστυνομική ταινία μπροστά στα όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα διόδια της Βελιγοστής (μετά τη Μεγαλόπολη και πριν από τα Παραδείσια), στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και 33χρονο ύποπτο για μεταφορά στη Μεσσηνία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.  Προκειμένου ο 33χρονος να ξεφύγει από το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, εμβόλισε με το αυτοκίνητό του τρία περιπολικά και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα κατά τριών αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του, γαζώνοντας το όχημα. Παρά ταύτα, και την καταδίωξη που ακολούθησε, ο 33χρονος κατάφερε να διαφύγει προς τον ορεινό όγκο στην περιοχή του Λεονταρίου στην Αρκαδία, ενώ διέφυγε και δεύτερη φορά λίγες ώρες αργότερα, όταν 38χρονος γνωστός του πήγε να τον παραλάβει.   Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

***   56χρονος και 49χρονος συνελήφθησαν για αποπλάνηση 14χρονης μέσω Facebook          
      
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, 56 και 49 ετών, σε υπόθεση που αφορά σε αδικήματα σε βάρος 14χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, ο 56χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών, ενώ σε βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης.
Προηγήθηκε καταγγελία της ανήλικης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία η ίδια, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δυο άτομα που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, ενώ τους ενημέρωσε ότι είναι (16) ετών.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, στην πρώτη περίπτωση η 14χρονη πείστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος περαιτέρω συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, κατά τη διάρκεια δυο συναντήσεων τους, ενώ είχε ενημερωθεί από την ίδια για την πραγματική της ηλικία.
  Και στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών, ενώ η ανήλικη δεν δέχτηκε την πρόταση του 49χρονου να συναντηθούν.
Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι συνομιλητές της ανήλικης χρησιμοποίησαν αριθμό κινητού τηλεφώνου για την επικοινωνία τους και e-mail για την αποστολή των φωτογραφιών.
Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε τους κατόχους των επίμαχων αριθμών κινητών τηλεφώνων, στην Αθήνα και στη Βοιωτία.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη χθες (17-1-2016) στην οικία του 56χρονου στην Αττική και διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, με μία (1) κάρτα μνήμης.
Επιπλέον, από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και συγκεκριμένα στο κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Αστυνομικού Τμήματος της Βοιωτίας, διεξήγαγαν σήμερα (18-01-2016) νομότυπη έρευνα στην οικία και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε ο 49χρονος.
Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητο του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός υπολογιστής τύπου tablet.
Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 49χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις. Συγκεκριμένα στο tablet διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα.
  Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλεφωνικά: 11188
·         Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·         Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
·         Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
 
***  Σήμερα θα απολογηθεί για την παιδική πορνογραφία

Σήμερα, τελικά, θα απολογηθεί ο 56χρονος ελαιοχρωματιστής που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, επειδή είχε στο κινητό του τηλέφωνο περίπου 60 φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία. Στον 56χρονο έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της προμήθειας, απόκτησης και κατοχής πορνογραφικού υλικού κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια σε βάρος ανήλικων προσώπων που δεν υπερβαίνουν το 15ο έτος της ηλικίας τους σε βαθμό κακουργήματος, αντίστασης κατά της αρχής και απλής σωματικής βλάβης. Αν και είχε ορισθεί να απολογηθεί χθες στην ανακρίτρια, ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία να απολογηθεί σήμερα το πρωί. - 

***   Δέντρα και γλαστράκια         
     
Πρόσφατα από το Δήμο ανακοινώθηκε πως θα φυτευτούν νέα δένδρα στην πόλη. Καλό θα ήταν τα δένδρα αυτά να προσφέρουν σκιά. Το αν καταναλώνουν νερό είναι μια πρόφαση, μια δικαιολογία για διάφορους λόγους. Τα γλαστράκια που κάθε τόσο φυτεύονται είναι «πεταμένα» λεφτά, γιατί, δυστυχώς, έχουν «ημερομηνία λήξης».
Ας ξεκινήσουν πρώτα από όλα από τα κενά που υπάρχουν στα πεζοδρόμια, δηλαδή το χώρο που προορίζεται για μεγάλα δέντρα, και οι διάφοροι επαγγελματίες, πολίτες, έχουν «φροντίσει» να είναι κενά.   Κ.Σ. 

***  Αποχιονισμός και ρίψη άλατος σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας         
     
Προλήπτικά κλειστό το σχολείο στο Βλαχόπουλο 
Προβλήματα από τη χιονόπτωση δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Μεσσηνίας. Η δε Αντιπεριφέρεια έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλώνοντας έτοιμη να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα.
Έκλεισαν δρόμοι
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το συντονισμό και την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν και σήμερα την περιοχή μας.
Από τη χθεσινή πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, στη Μεσσηνία καταγράφηκαν τα εξής προβλήματα:
-Παρατηρήθηκαν προβλήματα χιονόπτωσης στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, καθώς και στα ορεινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας στην περιοχή του Ταϋγέτου. Ο δρόμος, μάλιστα, μέχρι το 42ο χλμ. έκλεισε και τα αυτοκίνητα χρειάζονταν αλυσίδες.
-Έντονη χιονόπτωση υπήρξε και στην 7η επαρχιακή οδό, από τον οικισμό Διμάνδρας έως τα όρια του νομού με την Ηλεία και από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονταν το πρωί και τα οχήματα που κινούνταν προς τα χωριά Πέτρα, Σκληρού, Νέδα, Άγιος Σώστης και Αμπελιώνα.
-Στους Δήμους Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης υπήρξε χιονόπτωση στα ορεινά χωριά, χωρίς όμως να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ωστόσο, το Δημοτικό Σχολείο στο Βλαχόπουλο του Δ. Πύλου-Νέστορος παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.
Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποιούσαν χθες αποχιονισμό και ρίψη άλατος στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης. Επίσης αποχιονισμός με εργολαβία γινόταν στην 7η Επ.Ο., ενώ προς το μεσημέρι δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος προς Ανδρίτσαινα (παράκαμψη Επικούριος Απόλλωνας) και οι παρακαμπτήριοι προς τα χωριά Σκληρού - Αγίου Σώστη – Αμπελιώνα – Νέδα. 

***  Ποιες περιφέρειες θα σπάσουν στις επόμενες εκλογές - Αναταραχή στη Βουλή 

 «Φωτιές» άναψε στα κόμματα και στους βουλευτές ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοινώνοντας σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε πως θα σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και όχι μόνο η Β’ Αθηνών και πρόσθεσε πως κατά την προσωπική του άποψη «δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρειες με πάνω από 6 βουλευτές». Χαρακτήρισε τις μεγάλες περιφέρειες ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς». Ενώ τόνισε ότι στο τραπέζι του διαλόγου θα μπει και το θέμα των θητειών των βουλευτών. Μετά τις ανακοινώσεις Κουρουμπλή, άπαντες άρχισαν να... ψάχνονται για το πώς θα δημιουργηθεί ο χάρτης των περιφερειών ανά τη χώρα, εφόσον προκριθούν αυτές οι αλλαγές από την κυβέρνηση. Από τις 55+1 εκλογικές περιφέρειες (με την επικρατείας) οι 10 εξ αυτών – οι λεγόμενες «μεγάλες» εκλέγουν πάνω από 6 βουλευτές. Πρόκειται για τις περιφέρειες: Α' Αθηνών – Εκλέγει 14 βουλευτές Β' Αθηνών – Εκλέγει 44 Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Εκλέγει 7 Αττικής (υπόλοιπο) – Εκλέγει 15 Α' Θεσσαλονίκης – Εκλέγει 16 Β' Θεσσαλονίκης – Εκλέγει 9 Β' Πειραιά – Εκλέγει 8 Αχαΐας – Εκλέγει 8 Ηρακλείου – Εκλέγει 8 Λαρίσης – Εκλέγει 8 Η κυβέρνηση λοιπόν προειδοποιεί ότι θα σπάσει το «τερατούργημα» της Β' Αθηνών αλλά και άλλα «εκτρώματα» των προηγούμενων εκλογικών νόμων που έχουν ως αποτέλεσμα - για παράδειγμα - το δεύτερο κόμμα, όπως είναι η ΝΔ σήμερα να μην εκλέγει ούτε έναν βουλευτή σε νομούς όπως η Κομοτηνή ή η Πιερία. Παράλληλα, αναταραχή επικρατεί για την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει όριο στις θητείες των βουλευτών. Ετσι, τα επιτελεία των κομμάτων, όπως και οι νυν αλλά και επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων ξεκινούν να κάνουν τους σχεδιασμούς τους. iefimerida.gr  

***  Πρόσκληση σε σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο από Τσιρώνη σε Π. Νίκα 

 Σε σύσκεψη εργασίας σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προσκληθεί να παρευρεθεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, στο πλαίσιο επανεξέτασης των έργων διαχείρισης αποβλήτων Πελοποννήσου από τη Διϋπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων. Η σύσκεψη εντάσσεται στη διαδικασία ενημέρωσης του υπουργείου για τις πρωτοβουλίες των ΟΤΑ στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες και έχει χαρακτήρα διαλόγου με τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο σύνταξης των Τοπικών τους Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων. Για το σκοπό αυτό, ζητούνται και θα δοθούν από το Δήμο Καλαμάτας συγκεκριμένα στοιχεία. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει τα εξής στην πρόσκληση: «Στόχος μας είναι η παύση της ανεξέλεγκτης διάθεσης και η προσωρινή διαχείριση των αποβλήτων, ώστε άμεσα να κλείσουν οι χωματερές, να αναβαθμισθεί και επεκταθεί η ανακύκλωση, καθώς και η εναρμόνιση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου με το νέο Εθνικό Σχέδιο, που προωθεί αρμονικά όλες τις πλευρές μιας σύγχρονης διαχείρισης, με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση στην πηγή, ανάκτηση, με επεξεργασία των αποβλήτων και ελαχιστοποίηση της τελικής τους διάθεσης. Το ΥΠΕΝ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, ώστε, σε συνεργασία με τους Δήμους, που ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στη διαχείριση αποβλήτων, με ενότητα και συναντίληψη, να δοθούν λύσεις περιβαλλοντικά ασφαλείς και ορθολογικές, κοινωνικά επωφελείς, χαμηλού κόστους για τους πολίτες». Συνεδρίαση Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Στο μεταξύ, χθες βράδυ ο δήμαρχος θα μετείχε σε αλληλοδιάδοχες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου θα συζητούνταν – μεταξύ άλλων – η πορεία υλοποίησης των Δημοτικών Σχεδίων Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Νωρίτερα το απόγευμα θα συναντούνταν οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των 5 νομών της Πελοποννήσου στο γραφείο του δημάρχου Τρίπολης. - 

***  Χώροι του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στο Δήμο Καλαμάτας

Τοπογραφικό διάγραμμα του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας απέστειλε η ΓΑΙΑΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να ενημερώσει για τα κτήρια και τις ακάλυπτες εκτάσεις που επιθυμεί να μισθώσει. Ειδικότερα, με έγγραφό του ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας, γνωστοποίησε στο δήμαρχο Καλαμάτας τα εξής: «Σας αποστέλλουμε τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο απεικονίζονται όλα τα κτήρια και οι ακάλυπτες εκτάσεις στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας που δύναται να μισθωθούν και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις χρήσεις των ακινήτων και τις εργασίες που προτίθεσθε να κάνετε στις ακάλυπτες εκτάσεις». Κατόπιν του εγγράφου αυτού, που συνιστά θετική απάντηση στα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας για μίσθωση εγκαταστάσεων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 και εν γένει για κοινωνικούς σκοπούς, ο δήμαρχος, συνοδεία αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη - αυτοψία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας. Επίσης, θα ακολουθήσει αποστολή εγγράφου, με το οποίο θα παρέχονται στη ΓΑΙΑΟΣΕ οι ζητούμενες πληροφορίες. Πρόθεση του Δήμου είναι η ενοικίαση όλων των διαθέσιμων στεγασμένων και υπαίθριων χώρων του σιδηροδρομικού σταθμού και η αξιοποίησή τους. Επίσης, θα δοθεί μέριμνα στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και στη φροντίδα του πρασίνου. Η δε ενοικίαση στο Δήμο χώρων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στο άνοιγμα του σημερινού περίκλειστου χώρου και θα δώσει τη δυνατότητα διέλευσης στους πολίτες. - 

***  Διαγωνισμός για την αλλαγή καλύμματος της Τέντας 

Εντός των ημερών προβλέπονται εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό αλλαγής καλύμματος στην Τέντα. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε χθες συνεργασία του Δημάρχου με κυβερνητικούς παράγοντες. Πρέπει να επισημανθεί ότι και στο παρελθόν είχε γίνει διαγωνισμός αλλαγής του καλύμματος, ο οποίος όμως απέβη άγονος. Αθλητικοί χώροι αυτού του τύπου υπάρχουν ελάχιστοι στον κόσμο και κυρίως στην Ιταλία. Στην εποχή μας θεωρούνται παρωχημένοι, κάτι που συνεπάγεται δυσκολίες για αντικατάσταση στοιχείων τους, όπως είναι το κάλυμμα. Παρόλα αυτά, όμως, ο διαγωνισμός θα γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ενώ είναι γεγονός ότι η πόλη χρειάζεται άμεσα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο για την ικανοποίηση των αναγκών των χιλιάδων αθλουμένων. Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν είχε γίνει διαγωνισμός για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, που είχε αποβεί άγονος. -

***  Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ξεναγών στην Καλαμάτα          
      
Στην Ελλάδα που ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, που οι προσλήψεις σε μουσεία και σχολεία γίνονται με το σταγονόμετρο, μια νέα επαγγελματική ευκαιρία «ανοίγει» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ, Τεύχος Β 2979/31-12-2015, με υπουργική απόφαση υλοποιείται ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, διάρκειας 2 μηνών, ως ακολούθως:
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:. Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, στην Καλαμάτα
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 28/3/2016 έως 10/6/2016
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δε θα υλοποιηθεί.
  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι Τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.
β) Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας, όπως παρατίθενται στο α΄ μέρος του Παραρτήματος Ι.
Η άριστη γνώση της πρώτης δηλωθείσας γλώσσας (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής και ρωσικής) δε μοριοδοτείται.
Η άριστη γνώση κάθε επιπλέον ξένης γλώσσας, πλην της αγγλικής, μοριοδοτείται.
γ) Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών−μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310−459101,2310−459574) ή από το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310−997571 ή από το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τηλ. 210−7277672.
Η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται, επίσης, με τίτλο σπουδών Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ο υποψήφιος έχει αποκτήσει στην ημεδαπή.
  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλουν αίτηση από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.  Π.Μπ.

***  Νέες περιπτώσεις κλοπών εξιχνίασε η Αστυνομία σε βάρος 55χρονου κοσμηματοπώλη στην Καλαμάτα          
      
Συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάστηκαν ακόμη είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 7.4.2011 έως και την 15.8.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και στην Αμαλιάδα Ηλείας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε βάρος του 55χρονου και μίας 29χρονης ημεδαπής, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και κοσμημάτων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του, ενώ η συμπληρωματικά σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Γνωστός κοσμηματοπώλης – ωρολογοποιός συνελήφθη με ποσότητα κλεμμένων χρυσαφικών στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

***  «Έπεσε» το Twitter στην Ευρώπη         
     
Δεν μπορούν να συνδεθούν με το Twitter εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου στην Ευρώπη τουλάχιστον, το πρωί της Τρίτης.
Τα προβλήματα άρχισαν να παρουσιάζονται λίγα λεπτά μετά τις 10:15 ώρα Ελλάδας και αναφορές υπάρχουν από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
«Υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα» είναι το μήνυμα που διαβάζουν όσοι επιχειρούν να συνδεθούν, ενώ σύμφωνα με την βρετανική Daily Express, το Twitter είχε προβλήματα και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 

***   \Η Δώρα Λοΐζου τραγουδάει Μάνο Λοΐζο στην Κυπαρισσία!          
      
Η Δώρα Λοΐζου τραγουδάει Μάνο Λοΐζο το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην Κυπαρισσία, σ’ ένα μοναδικό αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη, μετά από πρωτοβουλία του Γυμνασίου Κυπαρισσίας! Η αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος», από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, θα πλημμυρίσει με νοσταλγικές μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή και έγραψαν ιστορία στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Η Κυπαρίσσια, πολυτάλαντη καλλιτέχνης, Δώρα Λοΐζου με την αισθαντική φωνή της και τη σπουδαία σκηνική της παρουσία θα ταξιδέψει το κοινό με τραγούδια γνωστά και λατρεμένα από τη δισκογραφία του Μάνου Λοίζου. Στο πιάνο θα είναι η Χάρις Αμουντζά, στην κιθάρα ο Βασίλης Σαλταγιάνης, στο μπουζούκι ο Νίκος Λιακίδης και στα κρουστά ο Αντρέας Νικολής.  Η.Γ.

***  Έκθεση Φωτογραφίας μόδας στο Elite City Resort 

Τον αναγνωρισμένο φωτογράφο μόδας George Dimopoulos θα φιλοξενήσει το Elite City Resort, τα εγκαίνια έκθεσης του οποίου στο lobby του ξενοδοχείου θα γίνουν σήμερα Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ. Στο πλαίσιο της έκθεσης Fashion Calendar θα παρουσιαστεί η συλλεκτική έκδοση του καλλιτεχνικού ημερολογίου Model Book, που περιέχει 12+1 καλλιτεχνικά πορτραίτα από πρωταγωνιστές της μόδας και της showbiz. Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν πόροι για την υποστήριξη της οικολογικής δράσης της Greenpeace και του φιλανθρωπικού έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού». Ο δε καλλιτέχνης θα χαρεί να ανταλλάξει απόψεις για τη ζωή και την τέχνη, ενώ θα είναι διαθέσιμος να υπογράψει τα συλλεκτικά ημερολόγια. Θα ακολουθήσει cocktail party με finger food και άφθονο κρασί. Να σημειωθεί πως η έκθεση δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της δημιουργικής ακαδημίας Fashion Photography Workshop με την επιμέλεια της Credis Visca, ενώ θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. - 

***  Προβλέψεις της Κομισιόν για την παραγωγή ελαιολάδου στην Ε.Ε. 

Τις προβλέψεις της για την παραγωγή ελαιολάδου στην Ε.Ε. δημοσιοποίησε η Κομισιόν. Σύμφωνα με αυτές την περίοδο 2015/2016 αναμένεται να έχουμε αύξηση της παραγωγής στην Ισπανία (55%) και την Ιταλία (58%). Αύξηση αναμένεται να σημειώσει και η παραγωγή ελαιολάδου στην Πορτογαλία (34%). Η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Η συνολική παραγωγή ελαιολάδου στην ΕΕ την περίοδο 2015/2016 αναμένεται να κυμανθεί στους 2.050.000 τόνους. Η ευρωπαϊκή κατανάλωση θα ανέλθει στους 1.616.000 τόνους. Οι εισαγωγές ελαιολάδου στην ΕΕ (από χώρες μέλη και τρίτες χώρες) θα ανέλθουν στους 1.166.000 τόνους και αντίστοιχα οι εξαγωγές στους 1.508.000 τόνους. Τα αποθέματα εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο τέλος της περιόδου τους 339.000 τόνους. Όσον αφορά στις τρίτες χώρες, η παραγωγή της Τυνησίας αναμένεται να έχει μεγάλη μείωση (-59%). Μειωμένη θα είναι και η παραγωγή της Τουρκίας (-16%) ενώ αύξηση θα παρουσιάσει η παραγωγή του Μαρόκου (8%). Αυξημένη αναμένεται να είναι και η παραγωγή στις υπόλοιπες τρίτες χώρες (38%). -  

***  Εκτός Σχολής μετά το μεσημέρι πλέον οι δευτεροετείς, τριτοετείς και τεταρτοετείς της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας          
     
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2016, τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα και ανακοίνωσε ο ίδιος στους σπουδαστές την απόφασή του σχετικά με αλλαγές στη διαμονή και τη σίτισή τους, την οποία έχει υπογράψει εδώ και δύο ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε ότι στο εξής οι δόκιμοι Υπαστυνόμοι της Β', Γ' και Δ' τάξης της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν τη δυνατότητα, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, να εξέρχονται, να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός της Σχολής.
Με την παραπάνω απόφαση, ικανοποιεί ένα αίτημα που επί δύο σχεδόν δεκαετίες εκκρεμούσε προς ρύθμιση, ενώ παράλληλα βοηθά να γίνει ένα σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της δημοκρατικής νοοτροπίας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και της ουσιαστικότερης επαφής τους με την κοινωνία.
“Σκοπός μας είναι να παράγουμε Αξιωματικούς χρήσιμους στην κοινωνία και στο λαό, άρα πρέπει να έχουν τη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση που απαιτείται”, είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους σπουδαστές ο κ. Τόσκας.
Στο κείμενο της σχετικής απόφασης  του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται το γεγονός ότι “οι σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις επιβάλλουν η εκπαίδευση των μελλοντικών Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των πολιτών”. Αναφέρεται επίσης ότι “το έργο που καλούνται να επιτελέσουν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σε πλήθος αντικειμένων, οι οποίες  δεν μπορούν να παρασχεθούν μόνο με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται εντός της Σχολής, αλλά καθίσταται αναγκαίο να δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να έχουν πρόσβαση σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς για την έτι περεταίρω διεύρυνση των γνώσεών τους και την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση (συμμετοχή αυτών σε ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αναζήτηση πληροφοριών σε βιβλιοθήκες, εκμάθηση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π.)

 ***  Μαθήματα τιμωρίας από μια αριστερή Κυβέρνηση         
Πάρα πολλά πράγματα αν μας τα περιέγραφαν πριν μια δεκαετία, το λιγότερο που θα κάναμε θα ήταν να γελάσουμε. Και το χειρότερο, είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε μέχρι που φτάνει το… «χειρότερο».
Κάθε ελπίδα για στήριξη των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων εξανεμίζεται καθημερινά, παρά το γεγονός, ότι εκατομμύρια Έλληνες στήριξαν αυτές τους τις ελπίδες στην «αριστερή» Κυβέρνηση της χώρας μας. Μαζί εξανεμίσθηκαν και οι ελπίδες για δικαιότερο κράτος. Αυτό που επιτέλους θα επιβραβεύει τους συνεπείς και θα τιμωρεί τα «λαμόγια». Όνειρο απατηλό. Δυστυχώς τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι και ο κ. Τσίπρας με το επιτελείο του κρίνουν ότι αξίζει τιμωρία σε όλους τους Έλληνες. Ίσως και να μην έχουν άδικο, για την ανοχή που έδειξαν οι Έλληνες όλα τα προηγούμενα χρόνια, στα όσα γίνονταν γύρω τους και αδιαφορούσαν επιδεικτικά στο Θεό του «Ωχαδελφισμού» και του «Παρτάκια». Ίσως και να μας αξίζει αυτή η τιμωρία.
Τις προηγούμενες ημέρες, φορολογούμενος επισκέφθηκε την εφορία του, προκειμένου να ρωτήσει τι θα γίνει με την επιστροφή φόρου που είχε από την περσινή δήλωση και για την οποία μάταια περίμενε τόσους μήνες ενημέρωση, όπως του είχε «υποσχεθεί» το σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών. Είχε ετοιμάσει κι όλα τα δικαιολογητικά που πιθανότατα θα του ζητούσαν για να ελεγχθεί, ώστε πράγματι να αποδείξει ότι δικαιούται την επιστροφή φόρου.
Η υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι πράγματι δικαιούται την επιστροφή και θα την ετοίμαζε εκείνη τη στιγμή. Χάρηκε ο φορολογούμενος, για να μείνει με ένα παγωμένο χαμόγελο στη συνέχεια της ενημέρωσης από την υπάλληλο της εφορίας.
- «Το ποσό θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του  ΕΝΦΙΑ», τον ενημέρωσε.
- «Μα δεν χρωστάω καμία δόση του ΕΝΦΙΑ. Έχουν πληρωθεί όλες κανονικά στην ώρα τους, δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη και η επόμενη είναι μετά από ένα μήνα. Ούτε έχω καμία άλλη οφειλή. Είμαι συνεπής, ακόμα και μέσα σε αυτή την κρίση που μας πλήττει όλους», είπε ο φορολογούμενος.
- «Το βλέπω ότι δεν χρωστάτε», του είπε η υπάλληλος, «αλλά τα χρήματα θα κρατηθούν για τις επόμενες, μελλοντικές, δόσεις του ΕΝΦΙΑ».
Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του ο άνθρωπος. Τι κι αν διαμαρτυρήθηκε, τι κι αν είπε ότι δεν έχουν κανένα  δικαίωμα να τα κρατήσουν, αφού δεν χρωστάει… Ούτε ευρώ δεν πήρε.
Έφυγε, βλαστημώντας τον εαυτό του που δεν είναι από αυτούς που έφαγαν εκατομμύρια, που δεν πήρε χιλιάδες δάνεια, που δεν αγόρασε ένα κότερο να το χαρεί 10 χρόνια και μετά ας το πάρει η τράπεζα… Και τι έγινε αν το έπαιρνε, αυτός θα το είχε χαρεί 10 χρόνια…
Κατάλαβε τελικά, ότι στην Ελλάδα, αυτοί που τιμωρούνται πιο σκληρά από το κράτος είναι οι συνεπείς πολίτες. Και τώρα, μέσα στην  κρίση, ακόμα πιο πολύ.  Βίκυ Βετουλάκη

***   “Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα η εκλογή Μητσοτάκη” Της Αντωνίας Μπούζα
 Ο πολύπαθος ελληνικός λαός μέσα σε ένα χρόνο αναθεώρησε πολλές σταθερές και θεωρήσεις ετών, περί αξιοπιστίας της πολιτικής, περί ικανότητας του πολιτικού κόσμου στην επίτευξη στόχων, περί σταθερότητας της οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, περί ιδεολογίας και κομματικών σχηματισμών που υπηρετούν δήθεν ιδεολογίες και περί έννοιας δικαίου και εμπιστοσύνης στην ελληνική Πολιτεία.
Αναθεώρησε, διότι απογοητεύθηκε, είτε από τις εμφανείς υστερήσεις και την ανικανότητα είτε από το ψεύδος και την παραπλάνηση. Παραπλανήθηκε από μία ομάδα δήθεν ρομαντικών της πολιτικής, δήθεν υπηρετούντων αξίες, ιδεολογίες και ιδανικά και από πολιτικούς που είχαν όλο αυτό το διάστημα μία κυριαρχική υπεροψία, δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας. Μιλώ για την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, που φάνταζε αγνή και αμόλυντη από αμαρτίες και συμπεριφορές όλων των άλλων πολιτικών ιδεολογιών και είχε δημιουργήσει προσδοκίες, που δυστυχώς αποδείχθηκαν φρούδες.
Η Νέα Δημοκρατία, μία συνεπής στο ρόλο που έχει διαδραματίσει όλα αυτά τα χρόνια κεντροδεξιά φιλελεύθερη δύναμη, λόγω του άκρατου λαϊκισμού των ποθούντων την εξουσία, εγκλωβίστηκε στις δυσκολίες των μνημονιακών απαιτήσεων και λόγω υπαρκτών παθογενειών δεν κατόρθωσε να περάσει τον κάβο της ανεύθυνης αντιπολίτευσης του Τσίπρα-Καμμένου κ.λπ.
Παρά τα λάθη που σαφώς έγιναν, αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως η Ν.Δ. είναι η μοναδική συμπαγής δύναμη της δεξιάς και του κέντρου, που μπορεί να εμπνεύσει πάλι τους Έλληνες και να ξαναδώσει την ελπίδα στην πατρίδα μας.
Οι τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ και η βουλιμία για εξουσία οδηγούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σε καιροσκοπικές και προκλητικές συμπεριφορές τακτοποίησης ημετέρων και επανίδρυσης του ροζ-πράσινου πλέον κράτους, άλωσης του κυβερνητικού μηχανισμού και καταπάτησης στοιχειωδών κανόνων δημοκρατίας.
Οργανισμοί-φαντάσματα αποκτούν Διοικητικά Συμβούλια παχυλά αμειβόμενα, συγγενείς στελεχών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οπαδοί μετακλητοί και ειδικοί συνεργάτες με προκλητικές αποδοχές σε μία χειμαζόμενη χώρα και γενικά μία προσπάθεια να… ριζώσουν παρασιτικά, όταν όλη η χώρα παραπαίει.
Η Νέα Δημοκρατία, που ξεπέρασε επιτυχώς μία περίοδο εσωστρέφειας, φυσικό επακόλουθο της ήττας, των τάσεων και των φιλοδοξιών, επανέρχεται δυνατά στο προσκήνιο, με μία μεγάλη αλλαγή.
Αλλαγή γενιάς, νοοτροπίας, στόχων και αποτελεσματικότητας, που, ως φαίνεται, συσπειρώνει δυνάμεις και εγκλωβίζει τα κόμματα διαμαρτυρίας, που δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, παρά συντηρούν την παρακμή. Οι Έλληνες ξανακοιτούν προς την πολιτική με νέα ελπίδα για μία συγκροτημένη πολιτική σκέψη και όλοι εμείς ελπίζουμε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να σηματοδοτήσει την επαναφορά της αξιοκρατίας, τη λήξη της ευνοιοκρατίας, τον επανακαθορισμό της νέας ηθικής στην παράταξη, τις συλλογικότητες στον κομματικό μηχανισμό και το συγκερασμό των φιλοδοξιών, με την εισδοχή κριτηρίων που θα έχουν αναφορά σε κοινωνικές, αυτοδιοικητικές, πολιτικές δράσεις των διαφόρων προσώπων. Τάσεις εσωστρέφειας που παραπέμπουν στο χθες, επιβάλλεται να απομονωθούν.
Η Νέα Δημοκρατία με το νέο αρχηγό ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο παρακμιακό πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε σε περιπέτειες.      Της Αντωνίας Μπούζα – Κωνσταντέλου
Περιφερειακής συμβούλου Πελοποννήσου, πολιτευτή Ν.Δ. Μεσσηνίας

***  Σε fast forward από replay
Για ακούστε και πιάστε το ρυθμό: «... τα ’φτιαξε η Μαίρη ξαφνικά με το Λευτέρη, που γουστάριζε τη Νένα πριν γνωρίσει τη Γωγώ, που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με τη Μάρη και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ...». Ωραία τα λέει ο Λουκιανός στο άσμα «πού βαδίζουμε, κύριοι». Χάθηκε το τόπι... Ανατροπές, ίντριγκες, μπερδέματα... Κινείται το πράμα. Για πάμε στον ίδιο ρυθμό: «Τα ’φτιαξε ο Αντώνης με τον Κούλη, έμεινε στον άσο η Ντορά (ποιητική αδεία), έχασε ο Κωστάκης και ο Πάκης...». Μη το συνεχίσω και πάρω τη δουλειά των στιχουργών... Τι έγινε, βρε παιδιά, στη Νέα Δημοκρατία; Ξεκουνήθηκαν όχι μόνο τζάκια. Νεοκλασσικά, της εποχής του Τσίλερ, έγιναν στάχτη και μπούρμπερη. Ο Κυριάκος, πρόεδρος; Γίνεται; Κι όμως, γίνεται. Αφού η Ντόρα στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού πριόνισε τον Αντώνη δίνοντας γραμμή εναντίον του, τώρα πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα, αφού ετοίμαζε το γιο της Κώστα Μπακογιάννη ως μεθεπόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και αντι-Τσίπρα. Σκορ 2-1 υπέρ του Αντώνη, ο οποίος την είχε ξε...κοιλιάσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το χρίσμα του αρχηγού της Ν.Δ. Ταυτόχρονα, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και με τους Καραμανλή, Παυλόπουλο, Τσίπρα, που ήθελαν για αρχηγό τον Βαγγέλη, ο οποίος θα έπαιζε το ρόλο της Ιφιγένειας μέχρι να παραλάβει ο υιός Μπακογιάννης και παράλληλα θα ήταν εύκολος αντίπαλος για τον τωρινό πρωθυπουργό. Και θα είναι δύσκολος ο Κούλης; Θεωρώ πως, επειδή είναι φιλόδοξος, θα στριμώξει περισσότερο τον Αλέξη, που μέχρι τώρα έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Τι θα πετύχει, τελικά, ο υιός Μητσοτάκης; Άδηλο. Ωστόσο, επειδή η χώρα εκτός από κυβέρνηση που δεν έχει, χρειάζεται και αντιπολίτευση, που πάλι δεν έχει, ο Κυριάκος να παίξει το ρόλο του, μπας και ξυπνήσει ο Τσίπρας και ενεργοποιηθούν πολιτικές δυνάμεις και πολίτες που βρίσκονται σε αφασία. Εκείνο, λοιπόν, που διαφαίνεται είναι πως από εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σε κατάσταση replay (αργή κίνηση), τώρα πρέπει άμεσα να πάει σε fast forward (γρήγορη προώθηση) για να διασωθεί. Διαφορετικά, η τύχη του είναι προδιαγραμμένη και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης -ο θεός να του δίνει χρόνια-θα έχει την τύχη να δει ένα παιδί του πρωθυπουργό. Προτιμούσε την Ντόρα, αλλά η ζωή γράφει τα δικά της σενάρια... - 

*** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
* *  Το  θαυματουργό φάρμακο για την αρθρίτιδα είναι  το  ελαιόλαδο :

Το  ελαιόλαδο θεωρείται το πιο ευεργετικό από όλα τα  φυτικά  έλαια , καθώς η  εντατική  και  καθημερινή του  κατανάλωση ,  είτε ωμό σε σαλάτες είτε στο μαγείρεμα , μειώνει κατά 41% τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας .- Πρόκειται για μια τροφή που λειτουργεί προστατευτικά για τις αρτηρίες και μειώνει τον κίνδυνο  εμφάνισης φλεγμονών .- Επιπλέον , το ελαιόλαδο μειώνει την αρτηριακή πίεση και συντελεί στη ρύθμιση του σακχάρου αίματος , έτσι προστατεύει από δύο παράγοντες που θεωρούνται ως εξαιρετικά επικίνδυνοι για την εμφάνιση αρθρίτιδας  Πηγή :  http://www.neadiatrofis.gr .- Ο Ιπποκράτης είχε ονομάσει το ελαιόλαδο το “μέγα θεραπευτικό” .  \ Στη σύγχρονη εποχή αποτελεί, επιβεβαιωμένα πλέον και από την ιατρική επιστήμη, το ελιξίριο της ζωής, το σημαντικότερο συστατικό για την ανθρώπινη υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό.  Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (ΔΣΕ) το ελαιόλαδο   -Βοηθά στη πρόληψη των ασθενειών της καρδιάς, συμβάλλοντας χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα που έχει σε αντιοξειδωτικά στην αύξηση της καλής (HDL) και στη μείωση της κακής χοληστερίνης (HDL),
 -Ενεργεί και δρα προστατευτικά κατά ορισμένων μορφών καρκίνου (του μαστού, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου, του προστάτη, κλπ.)    -Συμβάλλει στη μείωση τόσο της υψηλής όσο και της χαμηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος   -Βοηθά στην αντιμετώπιση και επιβράδυνση της ασθένειας του διαβήτη  -Ως βασικό συστατικό λίπους μιας υψηλής σε λιπαρά δίαιτας οδηγεί σε μεγαλύτερης διάρκειας απώλεια βάρους, από ότι μία δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά   -Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις από μικροοργανισμούς, βακτήρια και ιούς   -Συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας   -Βοηθά στη καλή λειτουργία ολόκληρου του πεπτικού συστήματος   -Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του νεογέννητου.  Έχει διαπιστωθεί ότι η  ανάπτυξη παιδιών από μητέρες που κατανάλωναν ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλύτερη σε ότι αφορά, το ύψος, το βάρος, τη συμπεριφορά και την ψυχοκινητική αντίδραση.   -Βοηθάει στην διατήρηση της βιταμίνης Ε στο μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια του θηλασμού   -Επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και αυξάνει τη διάρκεια του κύκλου ζωής   -Προστατεύει το δέρμα και βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών όπως, η ακμή, η ψωρίαση και εκζέματα  Η κατανάλωση ελαιόλαδου φαίνεται να προστατεύει από την εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με τη μελέτη του Michael Stoneham και της ερευνητικής ομάδας του στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει δημοσιευθεί στο τεύχος Οκτωβρίου του Journal of Epidemiology and Community Health.

* * Το λάδι της καρύδας   :

Το  βιολογικό λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε , κορεσμένα λιπαρά οξέα , ιχνοστοιχεία , μέταλλα και πολύτιμες ουσίες , όπως το λαυρικό οξύ , που σκοτώνει , ιούς μικρόβια ,παθογόνους μικροοργανισμούς και μύκητες .- Επίσης το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά .- Έτσι , συμβάλλει στη γενικότερη υγεία και ευεξία του οργανισμού , αποτοξινώνει από το επιβλαβές ουρικό οξύ που προκαλεί την ουρική αρθρίτιδα και καταπολεμά τ6ις φλεγμονές των αρθρώσεων .- Συνεπώς , το λάδι καρύδας είναι ένας πολύτιμός σύμμαχος στην πρόληψη και την αποφυγή της αρθρίτιδας και σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί ακόμα και να καταπραΰνει τον πόνο και να βοηθήσει στη βελτίωση της κίνησης στις περιπτώσεις χρόνιας αρθρίτιδας .-   Μια διατροφή πλούσια σε ΤΜΑ (τα οποία αντιπροσωπεύουν το 65% του παρθένου ελαίου καρύδας) αυξάνει την ανοχή στη γλυκόζη και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε αρουραίους [5].   Μια μελέτη του 2009 έδειξε ότι η αντικατάσταση του σογιέλαιου με ίση ποσότητα ελαίου καρύδας επέτρεψε μικρή μείωση βάρους σε γυναίκες που έπασχαν από κοιλιακή παχυσαρκία [6].   Προσφάτως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κύτταρα ποντικών και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Alzheimer, διαπιστώθηκε ότι η αγωγή με έλαιο καρύδας προστατεύει τους νευρώνες του εγκεφαλικού φλοιού σε συνθήκες εργαστηρίου [7].   Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2006, η κατανάλωση τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου οδήγησε σε άμεση βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου σε ασθενείς που έπασχαν από ήπιες μορφές της νόσου του Αλτσχάιμερ [8].  Το λάδι της καρύδας αποτελείται κατά 50% από λαυρικό οξύ, το οποίο μπορεί να σκοτώσει τα παθογόνα μικρόβια (πηγές παθήσεων), όπως τα βακτήρια, τους ιούς και τους ζυμομύκητες [9], για παράδειγμα τον σταφυλόκοκκο και την κάντιντα (candida albicans).  Το παρθένο λάδι καρύδας έχει το προνόμιο να μην παράγει τοξικές ενώσεις όταν θερμαίνεται. Επομένως, πρόκειται για λάδι το οποίο προτιμάται για το μαγείρεμα.  Επιπλέον, το γεγονός ότι αποκτά στερεά μορφή σε θερμοκρασία δωματίου το κάνει να αποτελεί άριστη εναλλακτική λύση για το βούτυρο και το φοινικέλαιο στη ζαχαροπλαστική: θα δώσει την πλούσια υφή που λιώνει και αποτελεί ζητούμενο για τη ζύμη για τάρτες, για τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα.  Το λάδι της καρύδας είναι εξαιρετικό για το πρόσωπο, το δέρμα [10],τα μαλλιά [11], ακόμη και για τα δόντια, χάρη στην αντιβακτηριακή του δράση. Περιορίζει τις ζημίες που προκαλούν οι ακτίνες του ηλίου, μπλοκάροντας περίπου κατά 20% την υπεριώδη ακτινοβολία [12], καθιστώντας το ένα είδος φυσικής αντιηλιακής κρέμας για μέτρια έκθεση στον ήλιο.   Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να αδυνατίσετε προσθέτοντας παρθένο λίπος καρύδας στη διατροφή σας [13].  Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για υπερβολή. Είναι πιο συνετό ―για να αναμένουμε ότι θα αντλήσουμε από αυτό όλα τα οφέλη για την υγεία― το λίπος της καρύδας να αντικαταστήσει κάποιο άλλο λίπος.  Δεν πρέπει, ωστόσο, να τρέφουμε φρούδες ελπίδες.  Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό, τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών σου. Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής».  Το οργανικό, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι φτηνό, πολύ υγιεινό και το άρωμα του μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E.   Δεν έχει κερδίσει άδικα λοιπόν τη φήμη σαν το πιο υγιεινό έλαιο που υπάρχει στον κόσμο. Αυτά είναι μερικά DIY beauty tips με βάση το λάδι καρύδας:   Για λαμπερά υγιή μαλλιά:   ,   Πιτυρίδα και ξηροδερμία:  ,  Για υπέροχο δέρμα:   ,  Το πιο φυσικό ντεμακιγιάζ   ,   Extra tip   για τις  βλεφαρίδες , Μάσκα ομορφιάς   , Scrub  ,  Ενυδάτωση σώματος   ,  Extra tip  για  ξύρισμα  ποδιών  ,   Ηλιοκαμένο δέρμα χωρίς κινδύνους  ,   Χείλη για φίλημα  ,   Βραδινή περιποίηση , Καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα ,   Δροσερή αναπνοή και λευκότερα δόντια    ,,Extra tip για πλύσιμο δοντιών συν μαγειρική σόδα,  Φυσικό αποσμητικό… από σπίτι, για το σπίτι ,    Σύμμαχος ΚΑΙ στην κουζίνα    .-         
  * *  Το κόκκινο κρασί  :

Εξαιτικά  ευεργετική  για την πρόληψη  και  την θεραπεία της αρθρίτιδας θεωρείται  η κατανάλωση κρασιού  .-Η  λογική και με μέτρο κατανάλωσή  του – και  ιδίως κόκκινου κρασιού – που περιορίζεται στα 1-2 ποτήρια ημερησίως , είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τον οργανισμό και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών , γενικότερα στον οργανισμό και ειδικότερα στις αρθρώσεις  .-  Το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο, σύμφωνα με έρευνα του Jason Dyck και άλλων ειδικών Πανεπιστήμιο της Alberta στον Canada.  Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί, τα καρίδια και τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη (resveratrol) που βελτιώνει την καρδιά, τους μυς και τη λειτουργία των οστών - αυτά δηλαδή που βελτιώνει και η σωματική άσκηση, το γυμναστήριο. Η ρεσβερατρόλη αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό όταν έγιναν δοκιμές σε ποντίκια και τώρα η ουσία θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.   Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε αυτό θα δείχθει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί όσο και αν έκανε συστηματική και σκληρή γυμναστική.   Και παρότι στους επιστήμονες, αλλά και στους εραστές του κρασιού άρεσαν τα νέα, είναι μάλλον απίθανο οι γιατροί να προτείνουν στους ασθενείς να αρχίσουν να πίνουν κάθε είδους αλκοολούχο ποτό, το οποίο θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις.
Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους ότι μπορούν να απολαύσουν αυτά τα οφέλη όταν πίνουν ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο τους, το πολύ.  Η ουσία ρεσβερατρόλη (
resveratrol) βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρασί, το οποίο ούτως ή άλλως μειώνει την "κακή χοληστερόλη" και προλαμβάνει τους θρόμβους.
Το κόκκινο κρασί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει και άλλα οφέλη όπως το να αυξάνει τη μακροζωία, να μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη, επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου και του διαβήτη τύπου 2.  Ούτως ή άλλως, αυτοί είναι καλοί λόγοι για να χαλαρώνετε με ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ.
Άντε και άσπρο πάτο!  
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έλεγε ότι «Το κρασί είναι η μόνιμη απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει την ευτυχία μας» και δεδομένου ότι ευτυχία χωρίς υγεία δεν υφίσταται, ας δούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού.      Μειώνει τη χοληστερίνη   ,     Προστατεύει την καρδιά  ,   Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα   ,  «Ξυπνά» το μυαλό  Πολεμά το κρύωμα  ,  Εναντιώνεται στον καρκίνο  ,   ...και αδυνατίζει

* *  Το  μηλόξυδο (μηλίτης) :
Το  μηλόξυδο είναι ευρέως γνωστό για τις ευεργετικές , καλλυντικές και θεραπευτικές του  ιδιότητες .- Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων που έχουν προκύψει από τις σχετικές κλινικές μελέτες και έρευνες , με μηλόξυδο μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά από τον πόνο των αρθρώσεων , των μυών , την αρθρίτιδα τον οξύ πόνο στο στομάχι και τους πονοκεφάλους .- Όσον αφορά την δράση του μηλόξυδου , ενεργεί για να βοηθήσει στη δημιουργία μιάς αλκαλικής κατάστασης στο σώμα , διεγείρονυας τα πεπτικά υγρά , συμπεριλαμβανομένου του διττανθρακικού  (σόδας) από απελευθερώνεται από το πάγκρεας .- Αυτή  η εξαιρετικά αλκαλική ουσία εξουδετερώνει το  όξινο του μηλόξιδου και των οξέων του μηλόξιδου και των οξέων του στομάχου , βοηθώντας στην εξουδετέρωση από τους πόνους της αρθρίτιδας και από τις «επιθέσεως,» της οξείας ουρικής αρθρίτιδας  Ανακατέψτε 1-2  κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα ποτήρι με νερό και πιείτε το μονομιάς  .- Αυτός ο τρόπος κατανάλωσης φαίνεται πως είναι πολύ πιο αποτελεσματικός συγκριτικά με τη σταδιακή πόση .- Ωστόσο , να προσέχετε και πάντα να επιλέγεται     και να χρησιμοποιείτε το οργανικό –βιολογικό μηλόξυδο που υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ .- Θα το ξεχωρίσετε από τη «μάνα» , δηλαδή τα οργανικά υπολείμματα , που υπάρχουν στον πάτο του μπουκαλιού .- Πηγή : http://www.ommed.gr .-   Ξυδι από μήλα είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια .Το γνώριζαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο και ως ένα είδος διατροφής.
Εκτός από αυτά τα οφέλη για την υγεία που αναφέρονται σχετικά με το ξίδι μήλων, αφαιρεί και τις οσμές. Αρκεί το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από μήλα, που είναι τα καλύτερα φρούτα από την άποψη της υγείας.
Περιέχει πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και κάλιο, ένζυμα και πηκτίνη. Επιπλέον, είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων των οστών, της αρθρίτιδας και των φλεγμονών της ουροδόχου κύστης και μερικές μορφές των αλλεργιών.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, και περιέχει Aldzrin (βήτα καροτίνη), βιταμίνες Α, Β, Β3, στοιχείο γ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο, φθόριο, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες ρυθμίζουν την πέψη και βοηθούν να απελευθερώσουμε τα απόβλητα.                                                                                                                                   
Μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL, εμποδίζει τη σκλήρυνση των αρτηριών. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα την μεγάλη διόρθωση των ατελειών του γαστρεντερικού. Είναι ένα προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση με ποσά ενζύμων και ευεργετικά βακτηρίδια, έτσι ώστε να ωφελεί το πεπτικό. Προστατεύει τον εντερικό σωλήνα, και σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια ,βελτιώνει την διαδικασία της πέψης. Διαλύει το ουρικό οξύ, το οποίο έχει κατατεθεί στις αρθρώσεις λόγω υπερβολική πρόσληψη σε όξινα τρόφιμα, βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, διότι περιέχει ευεργετικά ένζυμα που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Δρα σε αλλεργίες, αρθρίτιδα, μόλυνση της ουροδόχου κύστης, εγκαύματα, δυσκοιλιότητα, βήχα, αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα, διάρροια, αέριο, και κεφαλαλγία, οδηγεί στην ηρεμία και γαλήνη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξύδι μήλου που προέρχονται από οργανικά μήλα                                                                           

Συνταγές από μηλόξυδο:
* Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με δύο κουταλιές της σούπας τρεις φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.
* Αναμείξτε τρεις κουταλιές της σούπας μηλόξυδο τρία φλιτζάνια βραστό νερό και εισπνεύστε τον ατμό για πέντε λεπτά τουλάχιστον.
* Αναμείξτε τα τρία μέρη της μηλόξυδο με ένα μέρος του αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο, και το μείγμα που χρησιμοποιείται για μασάζ.
* Κρύα και ζεστά επιθέματα: μια πετσέτα βουτηγμένη σε τρία τέταρτα ένα φλιτζάνι ξίδι μηλίτη μήλων με ένα φλιτζάνι κρύο νερό ή ζεστό. Χρησιμοποιήστε σε πετσέτα και τοποθετήστε πάνω στο σημείο του πόνου.
* Για την ενίσχυση των οστών Πιείτε χυμό μήλου με το φαγητό για καλύτερη πέψη. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με ένα κουτάλι ή δύο από μηλόξυδο προκαλεί το ίδιο αποτέλεσμα.
* Για τη θεραπεία των εγκαυμάτων: μείγμα δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα μικρό ποτήρι νερό και ανακατέψτε Θα ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσουν τις φουσκάλες που προκαλείται από τα εγκαύματα.
* Για να αφαιρέσετε την πιτυρίδα .Στο τριχωτό της κεφαλής άμεσα ξύδι μήλου με μασάζ .Στη συνέχεια, πλύνετε με σαμπουάν.
* Για τη θεραπεία των πονοκεφάλων: βάλτε μερικές κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε λίτρα νερό και το βράζουμε στη φωτιά. Εισπνεύστε τον ατμό για το χρονικό διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ 15 έως 45 λεπτά
* Τσιμπήματα εντόμων: χρήση με ψυχρά επιθέματα του ξιδιού μήλων πάνω στο τσίμπημα αρκετές φορές.
* Παχυσαρκία: Αναμίξετε μια κουταλιά ξίδι μήλων σε ένα φλιτζανι ζεστό νερό και να το πίνετε το πρωί όταν ξυπνάτε. Μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το ποσό του ξιδιού, όπως επιθυμείτε. Πάρτε ένα κουτάλι ή δύο από μηλόξυδο με κάθε γεύμα, ρυθμίζει την όρεξη και συμβάλλει στη μείωση του ποσού της τροφής.                      
Τέλεια δόντια! Το μηλόξυδο είναι ιδανικό και για τα δόντια σου αφού λειτουργεί και σαν στοματικό διάλυμα χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες. Διάλυσε μια μικρή ποσότητα με νερό, κάνε τις γαργάρες σου και θα δεις τα μικρόβια και την πλάκα να μειώνονται σημαντικά!
* *   ΤΟ  ΜΕΛΙ  .. Διώξτε τις τ5οξίνες με το μέλι  :                       
Το  μέλι έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες .- Εκτός των ευεργετικών ιδιοτήτων του στο μεταβολισμό , την καρδιά  κα τις στομαχικές διαταραχές , συμβάλλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του ήπατος .-  Ως  εκ τούτου , συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού από το ουρικό οξύ  , που ευθύνεται για την ουρική αρθρίτιδα . – Πιο αναλυτικά , η γλυκόζη του μελιού συμπληρώνει τις εφεδρείες του γλυκογόνου του ήπατος , το  οποίο συμβάλλει στη σύνθεση των χρήσιμων ουσιών και στην αποικοδόμηση των επικίνδυνων τοξινών . – Συνεπώς , το μέλι ενισχύει την αποικοδόμηση των τοξινών και έτσι , αποβάλλεται το ουρικό , μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας .- Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους.  Στην κατανάλωση μελιού αποδίδεται η μακροβιότητα διάσημων μελισσοκόμων, που κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 ετών[εκκρεμεί παραπομπή]. Τα μέλια με σκούρο χρώμα έχουν τις περισσότερες τονωτικές ιδιότητες[εκκρεμεί παραπομπή], όπως λ.χ. το πευκόμελο, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία[1].  Το μέλι σαν τροφή του ανθρώπου είναι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα. Δίνει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα. Η τακτική χρήση του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και συντελεί στην παράταση της ζωής. Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις. Και σήμερα αναγνωρίζεται η θεραπευτική του αξία στην καθ' έξιν δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες, αναιμία, αδενοπάθεια και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού.  Η άποψη αυτή είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι τεκμηριωμένη και από επιστήμονες. Έτσι σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί η δράση του μελιού ως τροφή και φάρμακο σε διάφορες κλινικές περιπτώσεις ο Duisberg (1967) διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις.                           


Το μέλι δρα κατά της κοπώσεως και αυτό πετυχαίνεται με αποθήκευση της φρουκτόζης που περιέχει στο συκώτι ως γλυκογόνο. Εκεί μετατρέπεται σε γλυκόζη, αυξάνοντας έτσι την περιεκτικότητα της στο αίμα. Ευκολύνει την αφομοίωση του ασβεστίου, δραστηριοποιεί την οστεοποίηση[εκκρεμεί παραπομπή].                                          
Γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α [εκκρεμεί παραπομπή]                                                                                                             
Σε εξωτερική χρήση θεραπεύει τα εγκαύματα, τις πληγές και τις ρινοφαρυγγικές παθήσεις χάρη στην ινχιδίνη (inhidine) που του προσδίδει βακτηριοστατικές ιδιότητες.[εκκρεμεί παραπομπή] Το μέλι, λοιπόν, είναι το βασικό προϊόν στην μελισσοκομία αλλά και ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.   Παρότι ηχεί σαν οξύμωρο σχήμα υπάρχουν ποικιλίες μελιού που πικρίζουν. Χαρακτηριστικές τέτοιες ποικιλίες είναι το μέλι από ρείκι[3] και το μέλι από κουμαριά[4]. Το μοναδικό ελληνικό μέλι με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το 1992 είναι το Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια[5] που παράγεται σε οριοθετημένη περιοχή του Μαινάλου Αρκαδίας, κυρίως στην περιοχή γύρω από την Αλωνίσταινα και τη Βυτίνα. Το σύμπλεγμα του όρους Μαίναλο κυριαρχείται από το δάσος της Κεφαλληνιακής ελάτης, ενώ υπάρχουν και διάφορα άλλα είδη τοπικής χλωρίδας. Το μέλι ελάτης "βανίλια" ανήκει στην κατηγορία των μελιών από μελιτώματα, προέρχεται δηλαδή από το χυμό που προσλαμβάνουν οι μέλισσες με την μεσολάβηση κάποιων εντόμων που παρασιτούν στα φυτά -στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για το παράσιτο physokermes hemicryphus που βρίσκεται στα έλατα. Το μέλι αυτό ξεχωρίζει για το κεχριμπαρένιο χρώμα του και για το γεγονός ότι δεν κρυσταλλώνει ποτέ, καθώς η περιεκτικότητά του σε σάκχαρα είναι μικρότερη απ' ό,τι σε άλλους τύπους μελιού.                                  
***
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Live score: Πανθρακικός - Παναιτωλικός (17:15), «Χ» στα Πηγάδια 
*** Κυριακή 17 Ιανουαρίου  2016 :  Παναθηναϊκός-Άρης  80-59 .- ^

  Δευτέρα 18 Ιανουαρίου  2016 : Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός  73-53  .- ^
και   Κηφισιά -Λαύριο 83-80  .- ^ 

***    ΔΕΥΤΕΡΑ 18-01-2016 19:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς-Ολυμπιακός  1-1  .-
Τ α γκόλ :  (35΄ Ράμος - 72΄ Φορτούνης)
 Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)Βοηθοί : Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
Πρώτη απώλεια για Ολυμπιακό, έμεινε στο 1-1 με τον Πλατανιά
Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)  Άλλη  ναι  διαιτησία ντροπής για τον κ. Η. ΣΠΑΘΑ  ! Κι΄ όμως εξακολουθεί να είναι Διαιτητής  ! ΝΤΡΙΟΠΗ  !!!
Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Ράμος - Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισλάβιεβιτς, Μενδρινός (74΄ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (82΄ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88΄ Δημήτρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ (85΄ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (84΄ Πουλίδο), Ιντέγε.

***   Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Κουρελόχαρτο ο ΚΑΠ»
«Υπεράνω ΚΑΠ και νόμων ο ΟΣΦΠ»
Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Κουρελόχαρτο ο ΚΑΠ»
~ Σκληρή ανακοίνωση με τίτλο «Κουρελόχαρτο ο ΚΑΠ» εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία αναφέρεται στο γεγονός ότι ο διαιτητής Σπάθας δεν διέκοψε εις βάρος του Ολυμπιακού τον αγώνα με τον Πλατανιά λόγω ρίψης αντικειμένου στο 89'.
Συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο λεπτό, ο Κουλιμπαλί δέχθηκε αναπτήρα στο πόδι, ο οποίος εκσφενδονίστηκε από την εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Οι Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο», σημειώνοντας και τη μη διακοπή του αγώνα με τη Βέροια, όπου υπήρξε ρίψη φωροβολίδων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κουρελόχαρτο ο ΚΑΠ
 Μετά τη Βέροια με τη ρίψη φωτοβολίδων από οπαδούς του Ολυμπιακού που δεν προκάλεσε καν διακοπή του αγώνα, ήρθε το χτύπημα στον ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Κουλιμπαλί μετά από ρίψη αναπτήρα από την πλευρά των οπαδών της πειραϊκής ομάδας. Μετά τον Μήτσιο, ο Σπάθας.
Αντί για οριστική διακοπή του αγώνα εις βάρος της ομάδας του Πειραιά, ούτε καν προσωρινή διακοπή. Το άρθρο 15 του ΚΑΠ έγινε κουρελόχαρτο. Τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ παράλληλα συστηματικά μένουν ατιμώρητοι παράγοντες που συμμετέχουν σε στοιχηματικές απάτες κι άλλα σοβαρά ποινικά και ποδοσφαιρικά παραπτώματα.
Τελικά ο μόνος που τιμωρείται διαρκώς είναι ο Παναθηναϊκός και είναι σαφές ότι γίνονται εργώδεις προσπάθειες για την εξόντωσή του που πέφτουν στο κενό. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω ΚΑΠ και νόμων. Απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει δράσεις και τις ευθύνες της».
\Newsroom ΔΟΛ

*** Ράλλης: Ποιος Πάτσης;         
      
Την ανάγκη να «απαντήσει» σε δημοσίευμα της γνωστής ιστοσελίδας sportstonoto.gr αισθάνθηκε ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης. Η παρέμβασή του αφορά ένα θέμα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Πάτση, στις οποίες αναφέρεται ότι ο Αθηναίος δικηγόρος είχε ζητήσει πέρυσι να αναλάβει τη Μαύρη Θύελλα, όμως ο κ. Ράλλης ζήτησε 300.000 για να φύγει από την ομάδα.
Ο πρόεδρος της Καλαμάτας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει στο «Θ» ότι κανένας δεν τον έχει συστήσει με τον κ. Πάτση (σ.σ. ο συντάκτης του ρεπορτάζ Σωτήρης Γεωργούντζος, αναφέρει ότι «μεσολαβητής» ήταν ο Βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας) δεν γνωρίζει καν τον κ. Πάτση και δεν έχει μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο.
Μάλιστα ο κ. Ράλλης πηγαίνει ακόμη πιο πέρα, υποστηρίζοντας ότι γενικότερα δεν έχει δεχθεί ούτε κάποια άλλη «σοβαρή», μη φιλολογική προσέγγιση για εμπλοκή κάποιου αξιόλογου οικονομικού παράγοντα με τα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας. 

***  Ο Μεσσηνιακός τη νίκη στο πραγματικό ντέρμπι με τον Ακρίτα (φωτογραφίες)         
      
Πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις πρόσφεραν στο Κλειστό της Παραλίας την Κυριακή Ακρίτας και Μεσσηνιακός που συναντήθηκαν στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι για την 11η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των γυναικών, παρουσία περίπου 250 φιλάθλων. Το παιχνίδι …βάφτηκε πράσινο στο τέλος, με την ομάδα της Γωγώς Σουρή, που ήταν εξ αρχής το φαβορί να παίρνει τη νίκη με 3-1 σετ. Ήταν η 7η κατά σειρά επιτυχία σε δέκα αγώνες που έχει δώσει το καλαματιανό συγκρότημα, το οποίο διατηρεί σταθερά μια θέση στην πρώτη 4άδα του ομίλου του.
Όλα τα …λεφτά στο προχθεσινό ματς ήταν πάντως το 2ο σετ, το οποίο ήταν καταλυτικό και στην επικράτηση του ΜΓΣ, αφού πέτυχε το 0-2 στα σετ, καλύπτοντας μια εντυπωσιακή διαφορά 7 πόντων. Ή αν …αναγνωσθεί από την άλλη πλευρά ο Ακρίτας επανεμφάνισε …αυτοκτονικές τάσεις, καθώς βρέθηκε να προηγείται 22-15!
 
Αναλυτικά τα σετ έχουν ως εξής: 20-25, 24-26, 25-21, 19-25.
ΑΚΡΙΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Ιωσηφίδη, Νικολακοπούλου, Καραχάλιου, Χάσκου, Δεδούση, Νιάρχου, Παυλέα λ., Σακελλαρίου, Σπηλιωτοπούλου Κατσαρού, Κουκούτση.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γωγώ Σουρή): Σουρή, Φωτεινάκη, Κωνσταντοπούλου, Ραμούνδου, Σκλήρη, Χειλαδάκη, Σαμπάτη λ., Τζούλου, Μπεσή, Μπαξιβανάκη, Κουτσουροπούλου, Σπανού, Μπούνα.
Α' όμιλος - 2ος Υποόμιλος
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Πετρούπολη-Ευρυάλη 3-0
Θρίαμβος-Ιωνικός 0-3
Χαλάνδρι-Ίωνες 3-0
Ακρίτας-Μεσσηνιακός 1-3
Κόρινθος-Πανιώνιος 3-2
Η βαθμολογία
1 ΓΣ Πανιώνιος 27 29-9
2 ΓΣ Πετρούπολης 22 25-11
3 ΑΣΠ Κόρινθος 22 28-18
4 Μεσσηνιακός ΓΣ 1888 21 24-13
5 ΑΟ Παλλήνη 19 25-17
6 ΑΣ Ιωνικός 15 20-18
7 ΓΣ Χαλανδρίου 12 15-19
8 ΑΟ Ακρίτας 9 17-28
9 ΑΣΠ Ίωνες 8 11-25
10 ΑΟ Θρίαμβος 8 14-24
11 ΑΓΟ Ευρυάλη 2 4-30
\ Η επόμενη αγωνιστική (22/1)
Θρίαμβος-Ευρυάλη
Πετρούπολη-Παλλήνη
Χαλάνδρι-Πανιώνιος
Ακρίτας-Ίωνες
Κόρινθος-Ιωνικός
Ρεπό: Μεσσηνιακός

***   Ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό με τις... ευχές της Μπαρτσελόνα 
Θέμα χρόνου η ανακοίνωσηΟ Παπανικολάου στον Ολυμπιακό με τις... ευχές της Μπαρτσελόνα

~  Ο Κώστας Παπανικολάου θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2018! Ο Έλληνας διεθνής επικοινώνησε με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ενημερώνοντας ότι επιθυμία του είναι να επιστρέψει στον Πειραιά. Οι «μπλαουγκράνα» το σεβάστηκαν και παρά το γεγονός ότι ο Τσάβι Πασκουάλ θα τον ήθελε στο ρόστερ της ομάδας του, δεν «ισοφάρισαν» την πρόταση του Ολυμπιακού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας φόργουορντ θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Το ντεμπούτο του στην Eυρωλίγκα θα γίνει σε περίπου ένα μήνα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, αφού εκεί θα δώσει ο Ολυμπιακός τον πρώτο του αγώνα για τον β' γύρο του Top 16, όταν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ για  σήμερα  ... Tρίτη 19/01/2016 08:00 EUROSPORT
Αυστραλιανό Όπεν (2η μερα)
Τένις
10:00 EUROSPORT 2
Αυστραλιανό Όπεν (2η μερα)
Τένις
11:45 EUROSPORT
Αυστραλιανό Όπεν (2η μερα)
Τένις
19:00 NOVASPORTS 2
ΠΑΟΚ - Όλντενμπουργκ  68-81 .-^ {Τα δεκάλεπτα: 15-16, 28-43, 45-65, 68-81}
Eurocup
 19:30 OTE Sport 3
Ανζέ - Μπορντό
Κύπελλο Γαλλίας
20:00 ΕΡΤ3
Άλμπα - Άρης  82-67 .-^ {Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 58-58, 82-67} .-
Eurocup
   21:30 OTE Sport 7
Μόντσα - Λατίνα
Βόλεϊ
21:30 OTE Sport 6
Τρεντίνο - ΠΑΟΚ 3-0 .- ^ {Τα σετ: 25-18, 25-20, 27-25.} .-
Champions League Βόλεϊ
21:45 NOVASPORTS 1
Νάπολι - Ίντερ
Κύπελλο Ιταλίας
21:45 EUROSPORT 2
Βαλένθια - Λιμόζ
Eurocup
 22:00 OTE Sport 1
Παρί Σεν Ζερμέν - Τουλούζ
Κύπελλο Γαλλίας
 ***
 
 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-  
   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                                                
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-    
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιανουαρίου  2016  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-13-2016.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-   
  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-14-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
                                 
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-     
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .-  
      ~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
~ ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .- 
~                                                                                                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου