Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015 :
~

~

~
*** 3 Ιουνίου
Μαρτύρων Λουκιλιανού και Παύλης και των συν αυτοίς 4 νηπίων: Διονυσίου, Κλαυδίου, Παύλου και Υπατίου(†370-375). Μάρτυρος Υακίνθου Οσίων Πάππου επισκόπου Χυτρών και Αθανασίου του θαυματουργού (1). Οσίας Ιερίας.
(1) Ο όσιος Αθανάσιος από νεαρή ηλικία αφιερώθηκε ολόψυχα στην υπηρεσία της Εκκλησίας, κηρύττοντας και διαδίδοντας το λόγο του Θεού. Αργότερα ποθώντας την άσκηση, πήγε σε κάποιο μοναστήρι στον ποταμό Σάγορι, στο οποίο ηγούμενος ήταν κάποιος πρώην συγκλητικός. Αλλά δυστυχώς, οι μοναχοί εκεί ζούσαν σχεδόν κοσμική ζωή. Για το λόγο αυτό ο ηγούμενος παρακάλεσε τον Αθανάσιο να εργασθεί για τη διόρθωση και επαναφορά στην κοινωνική μοναχική τάξη των ατίθασων μοναχών. Ο Αθανάσιος εργάσθηκε με ζήλο και αυταπάρνηση και γρήγορα η προσπάθειά του είχε θαυμαστά αποτελέσματα. Ο γεμάτος θέρμη και «άλατι ηρτυμένος» λόγος του, το παράδειγμά του, το ήθος του, η αγία ζωή του και οι αδελφικές του παραινέσεις, αλλά και η ολονύκτια προσευχή και ικεσία στο Πανάγαθο και πανοικτήρμονα Θεό, έφεραν γρήγορα το ποθούμενο αποτέλεσμα. Εν συνεχεία, ο όσιος μετέβη στο μοναστήρι του Τραϊανού, όπου και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Εκεί συνέγραψε διάφορα θρησκευτικά συγγράμματα, τα οποία πουλούσε και τα χρήματα που κέρδιζε τα διέθετε σε πτωχούς και πάσχοντες. Εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθύτατο γήρας.
03/06 Απολυτίκιο Αγ. Λουκιανού - 3 ΙΟΥΝΙΟΥ:
https://youtu.be/a6fGFpX57jc?list=PLB23495D1F3331491 ,



~
***  Τούρκοι τουρίστες στην Καλαμάτα

Περίπου 130 Τούρκοι τουρίστες, που διαμένουν στην Costa Navarino και συμμετέχουν σε συνέδριο μεγάλης εταιρείας, επισκέφθηκαν χθες την Καλαμάτα. Τους τουρίστες, που ήλθαν στην Καλαμάτα για να περιηγηθούν την πόλη και να ψωνίσουν, υποδέχθηκαν στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και τους έδωσαν χάρτες της πόλης και τουριστικές πληροφορίες. Αναμένεται να έλθουν στην Καλαμάτα άλλες δύο ομάδες τουριστών, αποτελούμενες από 240 και 200 άτομα που συμμετέχουν στο ίδιο συνέδριο, σήμερα Τετάρτη 3 και την Παρασκευή 5 του μήνα. -  
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Η Μέρκελ θα σώσει την Ελλάδα
merkel
- Η γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνει ότι η καγκελάριος εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να πετύχει μία συμφωνία με την Αθήνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή είναι η πρόθεση της Άγκελα Μέρκελ, ακόμη και αν μπαίνει σε μπελάδες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν θέλει να δώσει στην Ελλάδα περισσότερα δάνεια, εάν η χώρα δεν εκπληρώσει τους όρους λιτότητας.
«Η μόνη πιθανή παραχώρηση του ΔΝΤ είναι η συγκέντρωση των τριών δόσεων του Ιουνίου προς το τέλος του μήνα» τονίζει ο συντάκτης.
«Αντίθετα, η καγκελάριος είναι έτοιμη για περισσότερη στήριξη. Ακόμη και εάν στο τέλος θα μπορούσε να υπάρχει η απειλή για νέο κούρεμα χρέους» προστίθεται στο δημοσίευμα.

***  Μαρτυρία Καλαματιανής για το ταξίδι- θρίλερ με το «Κρήτη ΙΙ»         
       
Μια Καλαματιανή ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του «Κρήτη ΙΙ» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο- Πειραιάς, όπου και σημειώθηκε ομηρία μιας γυναίκας από έναν 27χρονο.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της (έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία της) για το ταξίδι- θρίλερ που έζησε:
  -Πότε καταλάβατε ότι κάτι δεν πάει καλά στο ταξίδι;
Το πλοίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ από το λιμάνι του Ηρακλείου και, σύμφωνα και με μαρτυρίες συνεπιβατών, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο συγκεκριμένος νεαρός άρχισε να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά. Βημάτιζε πολύ νευρικά και έλεγε ότι τον κυνηγούν για να τον σκοτώσουν και να τον πετάξουν στη θάλασσα. Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μάλιστα, ενημερώθηκε σχετικά το πλήρωμα. Έπειτα φάνηκε να ηρέμησε, αλλά λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, ευρισκόμενος στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, στο Deck 6, άρπαξε τη γυναίκα, η οποία κοιμόταν σε έναν καναπέ και σπάζοντας ένα ποτήρι, της το έβαλε στο λαιμό. Έλεγε συνεχώς ότι θα μείνουν μαζί μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι για να μην τον πιάσουν αυτοί που τον κυνηγούν. Η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και παρέμεινε στα χέρια του, με το σπασμένο γυαλί στο λαιμό, για 3 ολόκληρες ώρες.
  -Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, υπήρξε πανικός στο πλοίο;
Όχι, δεν υπήρξε κανένας πανικός. Μάλιστα, πολλοί επιβάτες που βρίσκονταν σε άλλα σημεία του πλοίου ή στις καμπίνες, δεν κατάλαβαν κάτι. Υπήρξε σωστή κινητοποίηση του πληρώματος, οι οποίοι προσπαθούσαν συνεχώς να συνομιλούν μαζί του, ενώ με τρόπο και χωρίς να τον προκαλέσουν, εκκένωσαν από τους υπόλοιπους επιβάτες το σαλόνι, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το επεισόδιο.
  -Πώς ήταν η κατάσταση της ομήρου;
Ήταν πολύ σοκαρισμένη, ακόμα και αφού τελείωσε το επεισόδιο, ενώ ευτυχώς είχε μόνο μια απλή αμυχή από το σπασμένο γυαλί.
  -Πώς έγινε η επέμβαση των κομάντο του Λιμενικού;
Λίγο πριν μπει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο, άνδρες ειδικού κλιμακίου του Λιμενικού, με φουσκωτά, προσέγγισαν το «Κρήτη ΙΙ» και ανέβηκαν με σκοινιά. Ήταν περίπου 8-10 άτομα, με πλήρη εξάρτυση, καλυμμένα πρόσωπα και οπλισμό. Ανέβηκαν στο πλοίο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να απελευθερώσουν τη γυναίκα.
  -Σας τρόμαξε όλο αυτό το περιστατικό;
Όχι, για εμάς που ήμασταν «παρατηρητές», αλλά για τη γυναίκα που βρισκόταν στα χέρια του.
Στην αρχή αναστατωθήκαμε, διότι δεν ξέραμε ούτε τι ακριβώς γινόταν, ούτε αν ήταν Έλληνας, ούτε αν είχε κάτι πάνω του… Στη συνέχεια, βέβαια, αποδείχτηκε πως μάλλον πρόκειται για άρρωστο άτομο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 300 Χριστιανικές κατακόμβες ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία
katakomves
-  Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, ανακαλύφθηκαν 300 χριστιανικές κατακόμβες σε περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Μάλιστα σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει εξερεύνησή τους από το τουρκικό κράτος. Για το θέμα αυτό έγραψε άρθρο ο Νίκος Χειλαδάκης.
"Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, στην περιοχή της Ούρφας στην νοτιοανατολική Τουρκία, που είναι γνωστή με την αρχαία ονομασία της Έδεσσα, έχουν ανακαλυφθεί και περιμένουν την εξερεύνηση τους περί τις 300 σπηλιές κατακόμβες που ανάγονται στην πρώτη περίοδο της διάδοσης του χριστιανισμού στην περιοχή.
Συγκριμένα στην περιοχή Bozova Yaylak της Şanlıurfa, (δηλαδή της αρχαίας Έδεσσας), όπως ανακοινώσε ο δήμαρχος της περιοχής, Halil Göçer, έχει διαπιστωθεί από πρώτες ερευνητικές αποστολές ότι υπάρχουν περί τις τριακόσιες ιστορικές σπηλιές κατακόμβες που ανάγονται στην πρωτοχριστιανική περίοδο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι χρειάζεται μια μεγάλη ερευνητική αποστολή γιατί είναι σίγουρο πως οι σπηλιές αυτές κρύβουν πολλά πολύτιμα στοιχεία της ταραγμένης εκείνης περιόδου.
Να σημειώσουμε ότι η Έδεσσα της Μικράς Ασίας είχε γίνει γνωστή από τον βασιλιά της τον Άβγαρο που είχε βασιλέψει την εποχή του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με την παράδοση, ο βασιλιάς Άβγαρος ο Ε΄ ή ο Ζ΄, που έζησε την εποχή του Αυγούστου ή του Τιβέριου, έστειλε μια επιστολή στον Ιησού, για να πάει στην Έδεσσα, ώστε να τον θεραπεύσει τον ίδιο από μια βαριά αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Λέγεται μάλιστα, πως ο Ιησούς του απάντησε.
Πηγή για τις δύο αυτές επιστολές είναι ο σημαντικός Πατέρας της Εκκλησίας, Ευσέβιος Καισαρείας, ο οποίος γεννήθηκε γύρω στο 280 μ.Χ. και ήταν σύγχρονος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου. Στο έργο του «Εκκλησιαστική Ιστορία», αφού πρώτα διερευνά το πρόβλημα για το ποιοι απάρτιζαν τον κύκλο των εβδομήντα μαθητών του Χριστού, μνημονεύει την επιστολή του Τοπάρχη Άβγαρου της Έδεσσας προς τον Ιησού και τη σχετική απάντηση που έλαβε".
~
*** Αυτά τα καλάμια ποιος θα τα κόψει;          
       
Δε γνωρίζω αν είναι αρμοδιότητα του ΔΕΔΔΗΕ ή του Δήμου Καλαμάτας, αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να καθαρίσει τα καλάμια που έχουν φθάσει στο ύψος του μετασχηματιστή, βόρεια της Καλλιπατείρας.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά δε θέλει και πολύ να γίνει ένα «τσαφ» και μετά να ψαχνόμαστε…   Χ.Χ. 
~
***  ΒΟΜΒΑ: 200 πολιτικοί ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για "μαύρο χρήμα"
black money
- Αποκλειστικές πληροφορίες του voicenews.gr, αποκαλύπτουν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη να ελέγχονται οι φορολογικές δηλώσεις και οι λίστες με την μετακίνηση των τραπεζικών λογαριασμών 200 πολιτικών, υπουργών και βουλευτών, νυν και πρώην.
Την ίδια στιγμή, στο ΣΔΟΕ υπάρχουν και ερευνώνται 65 CD με χιλιάδες ονόματα που έχουν βγάλει από το 2012 και μετά χρήματα στο εξωτερικό, όχι με νόμιμο τρόπο, αλλά ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί, με συνέπεια το Δημόσιο να χάνει έσοδα, τα οποία έχει άμεσα ανάγκη το κράτος.
- Μάλιστα, πίσω από καταστήματα γνωστής εταιρείας για τη μεταφορά χρημάτων σε τρίτες χώρες έχει στηθεί ολόκληρη μηχανή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μετανάστες που ζουν εδώ μπορούν να στείλουν σε κάποιον δικό τους στο Πακιστάν, μέχρι 1.000 ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο.
~
***  Ανακοινώθηκε η ημερομηνία ορκωμοσίας για τα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας          
      
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι γραμματείες των  Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών για την επόμενη ορκωμοσία που θα είναι κοινή και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της Σχολής.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
 Καλούνται οι φοιτητές, που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου και επιθυμούν να ορκισθούν, να υποβάλουν αίτηση ορκωμοσίας στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας και ΙΑΔΠΑ από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, τις ημέρες και ώρες υποδοχής φοιτητών .
Η αίτηση ορκωμοσίας γίνεται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν:
α) φοιτητική ταυτότητα-δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου
β) βιβλιάριο υγείας (όσοι είναι ασφαλισμένοι στο Πανεπιστήμιο)
Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της Σχολής. 
  ~
***  Ο Τσίπρας πάει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Γιούνκερ
tsipras giounker
- Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει εκτάκτως το μεσημέρι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθεί το βράδυ με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ενημέρωση τηλεφωνικά για την πρόταση των Θεσμών από τον γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
- Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι προσέρχεται σε αυτό τον κύκλο των συζητήσεων με τη δική του πρόταση – αυτή των 47 σελίδων που απέστειλε στους Θεσμούς τη Δευτέρα –, την οποία θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη «μέση λύση» μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων.
Η πρόταση των δανειστών θα αποσταλεί στην Αθήνα με την ένδειξη «απόρρητη» - όχι δηλαδή για δημοσίευση - και θα είναι προς διαβούλευση, άρα δεν θα έχει χαρακτήρα τελεσίγραφου, έστω κι αν ορισμένοι μπορεί να την εκλάβουν έτσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά αναμένει ότι η νέα συμφωνία θα είναι μία και ενιαία, θα προβλέπει βήματα υλοποίησης και θα ενσωματώνει τα πάντα, από την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος μέχρι και τις προβλέψεις για τη νέα πορεία. Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το νέο κείμενο θα λέγεται «Πολιτική Συμφωνία επί της Αρχής».
~
***  Θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες στο «Αμέρικα» 

Οι εργασίες στο πρώην ξενοδοχείο «Αμέρικα», στην Παραλία, θα ξεκινήσουν και πάλι. Με προτροπή του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, η έναρξη των εργασιών θα γίνει μετά την τουριστική περίοδο, περί το φθινόπωρο. Θα υπάρξει, δε, συνδρομή από πλευράς του Δήμου για τη διευκόλυνση υλοποίησης της επένδυσης, που θα αλλάξει την όψη της Παραλίας. - 
~
***  Υπερπροσφορά του voicenews.gr στους "αναγνώστες" μας το πρόγραμμα 1+1 ΔΩΡΟ! Κλείστε τώρα ένα ταξίδι για πολλούς προορισμούς και κερδίστε ένα ακόμα δώρο!
taxidia1
-  Ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα ξεκινά για μία μοναδική προσφορά του voicenews.gr σε συνεργασία με το Travel Factory!
Πρόκειται για το πρόγραμμα 1+1 δώρο! Κλείστε τώρα το ταξίδι σας και κερδίστε άλλο ένα δώρο!
Ο προορισμός είναι μαγικός: Σαντορίνη!
Σαντορίνη: Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς διακοπών! Δείτε το διασημότερο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, απολύστε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους τον ελληνικό ήλιο να χάνεται στα χρυσαφένια νερά του Αιγαίου.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ:
 Δείτε το βίντεο: Εξερευνώντας τη Σαντορίνη: Μέρος 1 ,  https://youtu.be/hOgu4aBWP4c  , 

-  Ταξιδέψτε στην ονειρεμένη Βενετία!
Βενετία: Η ονειρεμένη πόλη των Δόγηδων, γενέτειρα του Αντόνιο Βιβάλντι, είναι χτισμένη σε 117 μικρά νησάκια με 150 κανάλια και 409 γέφυρες και δικαίως είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επισκεφθείτε τον κήπο «Giardino Fenologico Alessandro Marcello» ή και τους Βοτανικούς Κήπους «Orto Botanico Conservativo Carlo Spegazzini» και «Orto Botanico Conservativo Francesco Busnello». Μπορείτε, επίσης, να περιπλανηθείτε στις δενδροφυτεμένες «υδάτινες» οδούς όπου κτήρια και γεφύρια αντικατοπτρίζονται στα σμαραγδένια νερά των καναλιών, τα οποία διασχίζουν την πόλη.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ:
Δείτε το βίντεο:  Mystic Venice, Italy - Venezia, Italia   , https://youtu.be/GMZwLCwh2lg  ,

- Κάντε τις βόλτες σας στην Φλωρεντία!
Φλωρεντία: Γνωρίστε την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Δείτε τη μεγαλοπρεπή Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Επισκεφτείτε τη Πινακοθήκη Ουφίτσι με πίνακες των Μποτιτσέλι, Ραφαήλ, Ντονατέλο, Λεονάρντο ντα Βίντσι ή το Παλάτσο Πίτι ή απλά απολαύστε μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά Πορτσελίνο, όπου θα βρείτε χαρακτηριστικά ψάθινα φλωρεντιανά, χειροποίητα κεντήματα. Δοκιμάστε το εκλεκτό κρέας και ζυμαρικά μαγειρεμένα με βασικά συστατικά της Τοσκάνικης κουζίνας.
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ:
Δείτε το βίντεο από την μαγική Φλωρεντία: Florence in a nutshell HD - 1 of 2 - city guide for first-time visitors in Italy - travel guide  , https://youtu.be/S0_zfTN5_jI  ,



~ http://www.travel-factory.gr/portal/  .-
~
*** Τσιμεντένιοι κυβόλιθοι «πνίγουν» το δημοτικό πάρκο         
      
Διαμαρτυρίες από δημοτικές παρατάξεις και ομάδα πολιτών
Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο της επίστρωσης με κυβόλιθους στο «Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (Κεντρικός διάδρομος κ.λπ.)», θα αποφασίσει, μεταξύ άλλων, σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από δημοτικές παρατάξεις όσο και από ομάδα πολιτών, οι οποίοι μάλιστα συγκεντρώνουν υπογραφές για τη μη υλοποίησή της, δεδομένου ότι το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί μάλλον βοηθά στη συγκέντρωση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλοιώνοντας, κατ' αυτό τον τρόπο, το περιβάλλον.
Σε κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πολίτες επισημαίνουν: «Ζούμε σε μια εποχή που η αντιστροφή των εννοιών στοιχειώνει κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση η έννοια του πάρκου διαστρεβλώνεται. Αν κανείς ανατρέξει ακόμη και στο λεξικό, θα δει πως πάρκο σημαίνει η μεγάλη έκταση γης μέσα στον αστικό ιστό η οποία διατηρείται στη φυσική της κατάσταση. Εξ ορισμού, λοιπόν, το πάρκο είναι ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος με πράσινο και χώρους αναψυχής, που η μόνη διαμόρφωση που ταιριάζει είναι όποια προσομοιάζει στη φύση, όπως για παράδειγμα οι δενδροφυτεύσεις.
Προσφάτως, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ και το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Καλαμάτας πως επίκειται πλακόστρωση με τσιμεντένιους κυβόλιθους του κεντρικού διαδρόμου του πάρκου των σιδηροδρόμων, σε έκταση που ξεπερνά το 2% της επιφάνειας του πάρκου (έκταση πλέον του ενός στρέμματος).
Αυτή καθαυτή η έννοια του πάρκου, όπως γίνεται καταφανές και με τα παραπάνω, δε συνάδει με έργα πλακόστρωσης. Το πάρκο με την υλοποίηση τέτοιων έργων υποβαθμίζεται σε πλατεία, γεγονός που η συνείδησή μας δε δύναται να επιτρέψει».
Παράλληλα, ασκείται κριτική στο γεγονός ότι δεν προκλήθηκε δημόσιος διάλογος για την αναγκαιότητα του παραπάνω έργου, ενώ εγείρονται και ερωτήματα για την οικονομική διάσταση του θέματος, δεδομένου, όπως τονίζουν, ότι με 60.000 ευρώ μπορούν να υλοποιηθούν μια σειρά από άλλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***  Σόιμπλε: Έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της
soimple
-  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο Σόιμπλε δήλωσε ότι στο θέμα αυτό έχει την ίδια άποψη με τη Μέρκελ.
 - «Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως», υπογράμμισε.
 - «Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της (…) το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.
 - Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».
~
*** Μ. Χρυσομάλλης: «Τσίπρας και Καμμένος βάζουν τους Έλληνες σε νέο Μνημόνιο»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δήλωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας από την Κυπαρισσία, όπου βρισκόταν συμμετέχοντας στον εορτασμό της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, ο πολιτευτής και μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο κ. Χρυσομάλλης είπε συγκεκριμένα: «Η περήφανη και αξιοπρεπής διαπραγμάτευση των κ. Τσίπρα – Καμμένου κατάντησε, ώστε χθες το βράδυ, με έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, αναγκαστικά να έρθει ένα σχέδιο από τους δανειστές, το οποίο καλούνται απλά να υπογράψουν. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάντια μιας στρατηγικής που δεν υπήρχε, ενός σχεδίου που δεν υπήρχε, όπως οι ίδιοι οι υπουργοί του Τσίπρα και του Καμμένου αποκαλύψανε πριν από λίγες μέρες. Καλούνται οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν, σε περίπτωση που υπογραφεί αυτό το σχέδιο, ενάμιση ΕΝΦΙΑ παραπάνω! Θέλω να πιστεύω ότι θα λογικευτούν όλοι, θα αλλάξει το μείγμα της διαπραγμάτευσης και δε θα βάλουμε τους πολίτες σε νέα φορομπηχτική πολιτική. Δυστυχώς για τους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δε σεβάστηκαν τις θυσίες τους, δε σεβάστηκαν τους κόπους τους και, λόγω μη σχεδίου, κατέληξαν στο να τους βάλουν σε νέο μνημόνιο». -  
~
***  Νέο άρθρο "φωτιά" από Iskra: Η χώρα χρειάζεται συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
lafazanis 2
-  Νέο άρθρο που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης η ιστοσελίδα iskra.gr εκφράζει ως γνωστό τις απόψεις της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.
  -  Με τίτλο «ΑΛΛΗΛΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» η ιστοσελίδα αναφέρεται στις τελευταίες διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και καταλήγει στη θέση -η οποία προφανώς απευθύνεται και στο Μέγαρο Μαξίμου- ότι «η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΙΔΙΩΤΙ ΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ».
Το σχετικό απόσπασμα από το άρθρο έχει ως εξής:
   -  Τις τελευταίες ώρες γίνεται σαφές ότι «εταίροι» και «θεσμοί», με το όπλο της χρηματοδοτικής ασφυξίας στον κρόταφο της χώρας, επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νεοφιλελεύθερες αντεργατικές απορρυθμίσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Απέναντι τόσο στους απροκάλυπτους, όσο και στους κεκαλυμμένους εκβιασμούς των δανειστών η κυβέρνηση έχει μια και μόνη επιλογή διεξόδου και αυτήν θα ακολουθήσει: Την απόρριψη κάθε τελεσίγραφου που αξιώνει συμφωνία που αντιστρατεύεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς.
Αξιώσεις για επέκταση της λιτότητας, με επώδυνα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εκποίηση δημοσίου πλούτου και νέα επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν και δεν θα γίνουν αποδεκτές από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες, προοδευτικές εξελίξεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Αυτές τις εναλλακτικές λύσεις είναι που τρέμουν οι δανειστές οι οποίες, όμως, γίνονται όλο και πιο προσφιλείς για το λαό, προκειμένου να ακολουθηθεί μια νέα ανορθωτική πορεία του τόπου.
~
***   Κίνηση το τριήμερο στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
 
 
Ικανοποιημένοι ήταν οι επαγγελματίες από την κίνηση στην Καλαμάτα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σε μία ακόμη έξοδο από το «κλεινόν άστυ», η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας γέμισε επισκέπτες, κάτι που αποδεικνύει ότι κερδίζει συνεχώς φίλους...  Α.Π. 








~
***  Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους "δέσμευσε" τα ταμειακά διαθέσιμα της ΝΔ
ND
-   Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «δέσμευσε» τα ταμειακά διαθέσιμα της ΝΔ ενώ έγινε και θύμα έλλειψης ρευστότητας.
Στο τέλος κάθε μήνα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρακρατεί το 10% των μισθών των βουλευτών και το αποδίδει στο κόμμα. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Στο τέλος του περασμένου μήνα, οι γαλάζιοι βουλευτές βρήκαν κανονικά την βουλευτική τους αποζημίωση στους λογαριασμούς τους μειωμένη όπως πάντα κατά 10%. Ωστόσο το ποσοστό αυτό δεν έχει αποδοθεί ακόμη στη ΝΔ παρότι θα έπρεπε να πιστωθεί στον σχετικό λογαριασμό του κόμματος από την περασμένη Παρασκευή.
Μάλιστα οι υπεύθυνοι του κόμματος, που επικοινώνησαν με το Γενικό Λογιστήριο, ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι ούτε για τις προσεχείς ημέρες προβλέπεται να τους αποδοθούν τα χρήματα.
Σημειώνεται ότι η ΝΔ ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα με την μισθοδοσία των υπαλλήλων της.
~
*** Βολές, αιχμές και μομφές για τη διακοπή εργασιών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

 
 
 
- Εργολαβικά συμφέροντα και παιχνίδια, για τη διακοπή των εργασιών στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κατήγγειλε ουσιαστικά ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα. «Το έργο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, θα υλοποιηθεί», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ενώ και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, επισήμανε πως το έργο θα γίνει, λέγοντας πως «δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για την Περιφέρεια»! Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, επισήμανε ότι «είμαι με το έργο!», ενώ ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει καλή πρόθεση και απ’ τις δύο πλευρές (ανάδοχο και Περιφέρεια) και να μην οχυρώνονται σε τυπολατρίες, απ’ τις οποίες κινδυνεύει να τιναχτεί το έργο στον αέρα. Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προέβησαν σε έγγραφη διαμαρτυρία για το ζήτημα της διακοπής των εργασιών, ενώ μόλις προ ολίγων εβδομάδων είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με αντιπεριφερειάρχες και το διευθυντή τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας. Εκεί είχαν ενημερωθεί από τον ανάδοχο για το τι ακριβώς περιελάμβανε η μελέτη, τις αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις της, ενώ είχαν πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, παρουσία και του αναδόχου, όπως και του δημάρχου Τριφυλίας και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, όπου από τον ίδιο τον περιφερειάρχη είχε τονιστεί ότι η Περιφερειακή Αρχή θέλει να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να υλοποιηθεί το έργο μέσα στα χρονοδιαγράμματα, καλώντας τον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες σε συνεννόηση με τη υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας. Όμως, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει και η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι «χαώδης», παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού να στέκονται στο πλευρό των πολιτών με τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν! Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Τριφυλίας, τόνισε: «Βλέπω και διαισθάνομαι ότι γίνονται πάρα πολλά παιχνίδια με την εργολαβία και την ολοκλήρωση του έργου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Θέλω να πω, προς όλες τις πλευρές, ότι για εμάς είναι έργο πνοής και κατ’ ουδένα τρόπο θα δεχθούν οι δημότες και ο Δήμος να μη γίνει και να μην ολοκληρωθεί. Θα πρέπει κάποιοι, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια, να μαζευτούν, γιατί θα βρουν σύσσωμο και ολόψυχα και ομόψυχα αντίθετους τους πολίτες της Τριφυλίας». Ερωτηθείς, δε, σχετικά, απάντησε: «Ξέρετε, αυτό το κύκλωμα με τις εργολαβίες και το πώς συμπεριφέρονται οι εργολάβοι, είναι ότι δίνουν πάρα πολύ μεγάλες εκπτώσεις, τις οποίες δεν μπορούν να ικανοποιήσουν και δημιουργούν και βάζουν προσκόμματα προς την εκτέλεση και την ποιότητα του έργου! Νομίζω ότι αυτό η Ελλάδα το ’χει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά! Αυτό το οποίο θέλω, όμως, και έχει πολιτικό αντίκτυπο, είναι ότι όλοι αυτοί οι κύριοι δε δικαιούνται και δεν πρέπει να βρίσκουν πολιτικές πλάτες». Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη είπε: «Όντως, υπάρχουν προβλήματα στο θέμα του έργου του νοσοκομείου. Διαδικαστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον ανάδοχο, τα οποία έχουν αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες που επιβλέπουν το έργο της Ενότητας και, φυσικά, απ' την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη και τον περιφερειάρχη προσωπικά. Για εμάς, αυτό που πρωτεύει είναι η εκτέλεση του έργου. Εμείς είμαστε με το έργο και θα κάνουμε αυτά που προβλέπουν οι νομοθεσίες, ό,τι απαιτείται και όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί, μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό τελικά θα γίνει. Να ξέρουν όλοι οι Τριφύλιοι ότι από πλευράς της Περιφέρειας δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μόνη σκέψη που υπάρχει είναι η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Τριφυλία». Με τη σειρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς τόνισε: «Επειδή κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εδώ, πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν έκδηλο ενδιαφέρον και αγωνία, θέλω να κάνω μια δήλωση: θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι, με εντολή του περιφερειάρχη, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως και να έχει, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα υλοποιηθεί το μεγάλο έργο που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κι αυτό, να το συνειδητοποιήσουν όλοι! Το έργο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα γίνει». Ο ίδιος έκανε λόγο για «διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να αποτρέψουν, με κανέναν τρόπο, τη μη ολοκλήρωση του έργου. Ας μην πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα!», συμπληρώνοντας πως «τέλος του χρόνου, όπως ορίζουν τα προγράμματα υλοποίησης του ΕΣΠΑ, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας θα ’ναι έτοιμο!". Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, σημείωσε: «Με ανησυχεί ιδιαίτερα το ζήτημα αυτό. Είχα και πριν από καιρό συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, οι οποίοι κι αυτοί ανησυχούν για το ότι δεν προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του ισογείου. Είχα μια συζήτηση με την κα αντιπεριφερειάρχη και θα συναντηθώ και με τον ανάδοχο, σε λίγο. Η άποψή μου είναι απολύτως σαφής: Το έργο πρέπει να γίνει! Πρέπει να γίνει το έργο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει! Δηλαδή, να καθίσει κάτω ο ανάδοχος και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και να βρουν λύση. Αν υπάρχουν - και υπάρχουν - ζητήματα στη μελέτη και λάθη και αδυναμίες στη μελέτη, πρέπει να διορθωθούν, να υπάρξει καλή πρόθεση κι απ’ τις δύο πλευρές, να μην οχυρώνονται και οι δύο σε τυπολατρίες, απ’ τις οποίες κινδυνεύει να τιναχτεί το έργο στον αέρα! Είπα και στην κα αντιπεριφερειάρχη, θα πω και στον ανάδοχο, ότι εγώ δεν είμαι με κανέναν απ’ τις δυο πλευρές. Είμαι με το έργο! Είμαστε με το έργο, να ολοκληρωθεί. Γιατί αυτό χρειάζεται η Κυπαρισσία, αυτό χρειάζεται η Τριφυλία, αυτό χρειάζονται οι πολίτες ολόκληρης της περιοχής! Να ολοκληρωθεί άμεσα, διότι οι μήνες μέχρι το κλείσιμο του ΕΣΠΑ είναι πολύ λίγοι και δεν υπάρχει δυνατότητα καθυστερήσεων. Είμαι απολύτως σαφής. Και οι ευθύνες όλων και, πάνω απ’ όλα, της Περιφέρειας θα είναι πολύ μεγάλες, αν δεν έρθουν σε επικοινωνία, ουσιαστική, και οι δύο πλευρές, έτσι ώστε λυθούν όλα τα ζητήματα που υπάρχουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ των πολιτών της Κυπαρισσίας!». του Ηλία Γιαννόπουλου - 
~
***  ΣΟΚ: Ο Γάλλος πρωθυπουργός στα εγκαίνια σκληροπυρηνικού ισλαμιστικού σχολείου!
pierre ibn khaldoun
 -  Τη Μασσαλία επισκέφτηκε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Manuel Vallis για να παραστεί στα εγκαίνια ενός ιδιωτικού σαλαφιστικού σχολείου (salaf πρόγονος, κηρύσει επιστροφή στις ρίζες και στην εποχή του προφήτη, σκληροπυρινικό ισλάμ κυρίαρχο στη Σ Αραβία), το οποίο χρηματοδοτείται από το Κατάρ και το Κουβέιτ.
Σύμφωνα με άρθρο του Europe1 ο Vallis πήγε στα εγκαίνια "για την πράξη αναγνώρισης από το κράτος ενός ιδιωτικού ιδρύματος μουσουλμανικής ομολογίας". Στο άρθρο του όμως δεν ανέφερε ότι ο θεμέλιος λίθος του Λυκείου εναποτέθηκε από τον πρόεδρο της UOIF της Ένωσης Ισλαμικών Οργανώσεων Γαλλίας, Amar Lasfar.
Το UOIF θεωρήθηκε συχνά ότι γειτνιάζει με την ιδεολογία των Αδερφών Μουσουλμάνων ενώ κάποιες φορές κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές θέσεις. Η δοκιμιογράφος Fiammetta Venner δημοσίευσε το 2005 ένα βιβλίο στο οποίο αναφέρει ότι εντόπισε μια εξτρεμιστική φύση στο UOIF και κατηγορούσε τον Nicolas Sarkozy ότι είχε θεσμοθετήσει αυτήν την οργάνωση στο εσωτερικό του Γαλλικού Συμβουλίου.
Σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους οι διευθύνοντες της UOIF επανέλαβαν δημόσια το σύνθημα των Αδελφών Μουσουλμάνων : "το κοράνι είναι το σύνταγμά μας.".
~
***  Λαφαζάνης: Ο Greek Stream δημιουργεί 20.000 νέες θέσεις εργασίας
lafazanhspoutin
-  Μεγάλη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας θα έχει ο επερχόμενος αγωγός Greek Stream, καθώς πέραν από τα δεδομένα οικονομικά ωφέλη που προσφέρει το φυσικό αέριο που θα περνάει από τον αγωγό δημιουργούνται και πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο "Russia 24" είπε τα εξής:
"Ο αγωγός θα προσφέρει μια εξαιρετικά σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία τώρα περνά δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού", δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.
"Θα συμμετάσχει στην κατασκευή και διαχείριση του έργου ελληνική κρατική εταιρεία. Έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης. Η εταιρεία ετοιμάζεται. Η Ελλάδα διαθέτει εμπειρία για γρήγορη και αποτελεσματική κατασκευή αγωγών. Ο ελληνικός αγωγός με ρώσικο φυσικό αέριο θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή ασφάλεια και την σταθερή παροχή ενέργειας στην περιοχή μας και στην Ευρώπη".
~
*** Χριστοδουλάκης: Χρειαζόμαστε 107 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, για να ξαναχτίσουμε το παραγωγικό μας δυναμικό
xristodoulakiskom
-  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου ότι επενδύσεις ύψους 107 δισ. ευρώ έως το 2021 απαιτούνται στην Ελλάδα προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών αλλά και να ενισχυθεί η παραγωγική βάση.
Όπως σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών από το 2008 και κάθε χρόνο 5-10% του ΑΕΠ καταστρέφεται μέσω της μαζικής αποψίλωσης το παραγωγικού κεφαλαίου της χώρας” ενώ για την επενδυτική ανάκαμψη απαιτείται μεταξύ όλων των άλλων και ένας νέος προσανατολισμός στις επενδύσεις έτσι ώστε να είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας. “Επειδή έχουν καταρρεύσει αρκετοί κλάδοι είναι ευκαιρία οι νέες επενδύσεις να μην είναι συμπληρώματα των παλαιών κλάδων αλλά να στραφούν στη δημιουργία νέων κλάδων προστιθέμενης αξίας.”
Επιπροσθέτως τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις υπέρ των αγορών και όχι στην αναβίωση του κρατικοδίαιτου μοντέλου, αναφέροντας ότι η κορυφαία αποτυχία των τελευταίων ετών ήταν ότι όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το κράτος, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τους μισθούς και “αφήνουμε”, όπως σημείωσε “την πραγματική ιδιωτική οικονομία και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στο άγνωστο”. “Αυτό θα πρέπει να αλλάξει για να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης και να μην επανέλθει σε ένα κύκλο κρατικών λύσεων”, είπε ο πρώην υπουργός.
~
***  Βερολίνο: Κίνδυνος να παρασυρθεί και η Ισπανία στην έξοδο από την ευρωζώνη
merkeland
-   Κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο επιστράτευσε μια γερμανική παροιμία για να περιγράψει την πορεία των τρέχουσων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Δανειστών «η πρόοδος είναι ένα σαλιγκάρι».
Αφορμή γι αυτό ήταν η «πενταμερής» συνάντηση της Δευτέρας στην καγκελαρία, στην οποία παρευρέθηκαν δίπλα στην οικοδέσποινα Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, οι πρόεδροι των τριών θεσμών: Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ (Κομισιόν),Κριστίν Λανγκάρντ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ) και Μάριο Ντράγκι (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ), καθώς και η διήμερη διάσκεψη των επικεφαλής των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου G7, που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα στο παλάτι Ελμάου της Βαυαρίας.
Για μια ακόμη φορά η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει το grexit, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το ακριβώς αντίθετο επιδιώκει» πρόσθεσε – την παραμονή της στη νομισματική ένωση, στη βάση βέβαια ορισμένων αρχών και συμφωνιών, όπως αυτές καταγράφονται από τα μνημόνια.
Ταυτόχρονα εξέφρασε την έκπληξή της για την αντίθεση που «κατασκευάζει» η Αθήνα μεταξύ του πολιτικού και του τεχνικού μέρους των διαπραγματεύσεων. Η απλή πολιτική άποψη, είπε, δεν φτάνει. Κάθε μεταρρύθμιση έχει πάντα και ένα τεχνικό χαρακτήρα, που αποτυπώνεται σε δεδομένα και αριθμούς. Μόνο πάνω σε αυτή τη βάση μπορούν κατόπιν οι πολιτικοί, όπως η κ.Μέρκελ, να πάρουν τις αποφάσεις τους.
~
***  Δείτε σε ποιες περιοχές του Δημοσίου μπαίνουν ψαλίδι
dhmosio
-   Σήμερα καταβάλλεται η κατάργηση της ημερήσιας αποζημίωσης σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για εκτός έδρας μετακινήσεις, με αυθημερόν επιστροφή, καθώς έτσι προβλέπει το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 11 του προσχεδίου προβλέπεται ότι για να καταβληθεί ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ, σε περίπτωση εκτός έδρας μετακίνησης υπαλλήλου ή λειτουργού του Δημοσίου και αυθημερόν επιστροφής του, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα της υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου (Ι.Χ. αυτοκινήτου) ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακινήσεις από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα και αντίστροφα ή από νησί σε νησί.
Επιπλέον, με άλλες διατάξεις του ίδιου προσχεδίου προβλέπονται δραστικές περικοπές και καταργήσεις στις μη μισθολογικές παροχές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Μεταξύ των άλλων, καταργούνται παροχές που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα περίθαλψης, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μεταφοράς και δωρεάν κάρτες διαδρομών.
~
***  Σκληρή απάντηση των ΗΠΑ προς τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία: "Αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός η εισβολή της Κύπρου"
gerousiasths
-  Σκληρή απάντηση, έδωσε ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσι, Ρόμπερτ Μενέντεζ, προς τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, ο οποίος είχε δηλώσει ότι "το Κυπριακό δεν είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής". Παράλληλα επισήμανε ότι τέτοιες προκλητικές δηλώσεις μόνο κακό κάνουν στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
"Η Κύπρος είναι διαιρεμένη γιατί η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το νησί εδώ 40 χρόνια. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός και η παραβίαση της κυπριακής κυριαρχίας είναι στο πυρήνα της πρόβλημα εισβολής και κατοχής", γράφει ο κ. Μενέντεζ.
Υπογραμμίζει ότι για το λόγο αυτό διαφωνεί με τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη Τζον Κόνιγκ πάνω σ’ αυτό το δύσκολο θέμα για την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα και της ηγεσία της, που αγωνίζονται να επιτύχουν μια ειρηνική και ουσιαστική επίλυση αυτής της σύγκρουσης.
"Οι δηλώσεις αυτές μόνο περιπλέκουν την προσπάθεια να παραχθεί μια διαρκής ειρήνη για όλους τους Κύπριους και δεν αντικατοπτρίζει την αμερικανική πολιτική ή απόψεις".
 "Η Κύπρος και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι έτοιμες για την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες και τα σχόλια αυτά δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις σε μια ελπιδοφόρο περίοδο και είναι περιττές και λυπηρές».
~
***  Επιδρομή από κουνούπια στις Σέρρες - Οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους!
kounoupi
-  Αφόρητη έχει κάνει τη ζωή των κατοίκων στις Σέρρες η πρόσφατη ξαφνική επιδρομή κουνουπιών στην περιοχή του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Οι κάτοικοι μάλιστα όπως λένε δεν μπορούν να κάτσουν ούτε πέντε λέπτα έξω από τα σπίτια τους και αναγκάζονται να μένουν μέσα στα σπίτια τους.
~
***  Ξεκίνησαν οι πρώτες καθυστερήσεις στις βραδινές πτήσεις του Αιγαίου
pthseis
-  Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσε το "Έθνος", ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες καθυστερήσεις και αλλαγές ώρας σε πτήσεις από το περασμένο τριήμερο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.
Λόγω της μη λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων (είναι αυτά που δίνουν τη δυνατότητα στα αεροσκάφη να ακολουθούν την πορεία τους από το αεροδρόμιο αναχώρησης, στο αεροδρόμιο προορισμού) διακόπηκαν νυχτερινές πτήσεις.
Σε αντίστοιχη κίνηση διακοπής των βραδινών δρομολογίων αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες άλλα δύο αεροδρόμια, αυτά της Σκιάθου και της Σαντορίνης, καθώς λήγει και η παράταση ενός μήνα για την επιθεώρηση και έλεγχο των ραδιοβοηθημάτων τους.
Την ίδια στιγμή προβλήματα διαπιστώνονται και στο αεροδρόμιο της Μυκόνου καθώς διαρκώς «μπαλώνουν» τον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών. Εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων η άσφαλτος ξεκολλάει και έχει να επισκευαστεί πάνω από δύο χρόνια.
Σε ότι έχει να κάνει με τα ραδιοβοηθήματα πολλά αεροδρόμια απειλούνται να... κλείσουν με τη δύση του ηλίου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εξηγούν πως αν και δουλεύουν δεν έχουν πάρει τη σχετική πιστοποίηση για φέτος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πτήσεις να επιτρέπονται ως και μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου και όχι αργότερα.
~
***  Αυξάνονται επικίνδυνα οι εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα από Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία
uss ross black sea
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μαύρη Θάλασσα μετά από τις τελευταίες εμπλοκές Ρώσων και Αμερικανών στην περιοχή. Πρόσφατα παρουσιάστηκε βίντεο το οποίο εμφάνισαν οι Αμερικανοί , σύμφωνα με το οποίο το ρωσικό μαχητικό Su-24 πέταξε "μακριά" από το αμερικανικό αντιτορπιλικό, αντικρούοντας τα λεγόμενα των Ρώσων περί υπερπτήσης πάνω από το USS Ross .
Σύμφωνα με τους Ρώσους αυτό δεν ισχύει, και το εν λόγω βίντεο ελήφθη μία ημέρα μετά το συμβάν, και αφορά τον "εκφοβισμό" της ουκρανικής ναυαρχίδας από ρωσικό μαχητικό.
Στις 30 Μαΐου έγινε γνωστό ότι ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 ανάγκασε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross να εξέλθει των ρωσικών υδάτων και εισέλθει στα διεθνή ύδατα με τη δικαιολογία το αμερικανικό πλοίο συμπεριφερόταν προκλητικά. Η Αμερικανοί από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν ότι το αντιτορπιλικό "σε κανένα σημείο δεν συμπεριφέρθηκε επιθετικά , καθώς και ότι η συμπεριφορά του πληρώματος ήταν και είναι άκρως επαγγελματική".
Οι Ρώσοι από την άλλη τόνισαν ότι τέτοιες πτήσεις πραγματοποιούνται κάθε μέρα και ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πλήρως συμμορφωμένες με τις διεθνείς συμφωνίες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοια επεισόδια εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για όλους.
Βίντεο  , USS Ross in the Black Sea: June 1, 2015  : https://youtu.be/KQ6xoBp81uQ  ,
 
~
***  Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Γκιορμέζ - Μίλησε για τουρκικές ιδιοκτησίες στη Θράκη και για προάσπιση τουρκικής ταυτότητας
giormez
-   Ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, επισκέφτηκε τη Θράκη για να τιμήσει τη γιορτή Σαμπέ Μπεράτ και συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόξενο και άλλους μουσουλμάνους στην Κομοτηνή.
Εκεί προέβη σε σωρεία προκλητικών δηλώσεων, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν τουρκικές ιδιοκτησίες στη Θράκη, ενώ συνέχισε την προπαγάνδα περί τουρκικής ταυτότητας.
"Περιμέναμε μια αμοιβαία κίνηση από τον σύγχρονο κόσμο. Ο σύγχρονος κόσμος όμως δεν είπε λέξη για επιστροφή των περιουσιών στους ιδιοκτήτες τους". είπε ο Γκιορμέζ και αργότερα επισκέφτηκε τέμενος στην Ξάνθη, και απο εκεί προέτρεψε τους μουσουλμάνους να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις πεποιθήσεις τους γιατί σύμφωνα με τον ίδιο "κινδυνεύουν με απώλεια της ιστορικής τους ταυτότητάς".
~
*** Ανάρτηση του Ερντογάν στα Social Media για την Άλωση
erdogan1
-  Ο Τούρκος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν ανάρτησε tweet σε τέσσερις γλώσσες με αφορμή την 562η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.
"Συγχαρητήρια για την 562η επέτειο κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μνημονεύω με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Σουλτάνο Μεχμέτ τον Κατακτητή και τον ένδοξο στρατό του", αναφέρει ο Ερντογάν στο μήνυμα του στα τουρκικά, τα κουρδικά, τα αγγλικά και τα αραβικά.
~
***  ΣΟΚ! Γιος διάσημου πολιτικού έπαθε καρκίνο από τις βόμβες ουρανίου στη Σερβία!
biden
-  Πέθανε από καρκίνο ο πρωτότοκος γιος του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Ο Beau Biden είχε υπηρετήσει και στο Κοσσυφοπέδιο στο τμήμα των δυνάμεων των ΗΠΑ – KFOR.
Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν καθυστερήσει να εκμεταλλευθούν το γεγονός αυτό, εγείροντας ερωτήματα, σχετικά με το αν θα μπορούσε ο καρκίνος να είχε δημιουργηθεί από τη διασπορά απεμπλουτισμένου ουρανίου από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο το 1999. Αυτό το γεγονός είχε μολύνειί το έδαφος και τα ύδατα.
Τα σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η νόσος του Biden, καρκίνος στον εγκέφαλο, προήλθε από την έκθεσή του στο μολυσμένο περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο Κοσσυφοπέδιο.
~
***  Αποκάλυψη: Το Κοσσυφοπέδιο θα επιστραφεί στη Σερβία
kosovo1
-   Ένας Μαυροβούνιος αλβανόφωνος ακαδημαικός με το όνομα Kaplan Resuli, ισχυρίζεται ότι το Κόσοβο θα επιστραφεί στη Σερβία. Σε συνέντευξή του σε σέρβικα μέσα ενημέρωσης, μίλησε για την αλβανική καταγωγή του και για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.
Στις δηλώσεις του αναφέρεται στη βαλκανική ιστορία των Σέρβων αλλά αρνείται το ιστορικό παρελθόν που διατείνονται οι Αλβανοί. Οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους περισσότερους Αλβανούς, αφού λέει ότι είναι Αλβανός αλλά παίρνει το μέρος της Σερβίας.
Ο Αλβανολόγος, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι Αλβανοί είναι αρχαίος λαός των Βαλκανίων και υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς.
Είπε ακόμη ότι "το Κοσσυφοπέδιο θα πέσει και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας του, Σερβίας. Αυτό θα συμβεί σύντομα, ίσως και στις ημέρες μας".
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Πυρηνική σύγκρουση Ρωσίας και ΗΠΑ το 2018!
pyrhnikh
-   Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής Stefan Reed ο οποίος εργάζεται για το Stratfor κάνει μια πρόβλεψη που θα συζητηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία το 2018 θα οδηγήσουν σε πυρηνική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Για το θέμα αυτό γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης.
"Ο γνωστός Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής Stefan Jareed του Ron Paul Institude ο οποίος εργάζεται και για το γνωστό Γεωπολιτικό Ινστιτούτο Statfor, προβλέπει σύμφωνα με δημοσίευμα της ρώσικης εφημερίδας Pravda, ότι οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία το 2018 θα οδηγήσουν σε πυρηνική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Stefan Jareed, οι εκλογές αυτές στην Ρωσία θα είναι η κατάληξη μιας μακροχρόνιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο πυρηνικών υπερδυνάμεων και θα προκληθεί πυρηνική σύγκρουση εξ’ αιτίας της άμεσης ανάμειξης των ΗΠΑ στις εκλογές αυτές. Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ θα αναμειχτούν άμεσα στις εκλογές αυτές με κύριο στόχο την ανατροπή του σημερινού ρωσικού καθεστώτος. Αυτό θα γίνει δρώντας υπονομευτικά και αποσταθεροποιητικά υποστηρίζοντας με κάθε μέσο κάποιον φιλοαμερικανό υποψήφιο.
Οι εκτιμήσεις της Μόσχας και του προσωπικού περιβάλλοντος του προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν, είναι ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να διαβούν τις «κόκκινες γραμμές» με αποτέλεσμα να προκληθεί δυναμική αντίδραση της Ρωσίας με ανυπολόγιστες συνέπειες. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι εκτιμούν πως οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να προκαλέσουν τους Ρώσους σε μετωπική σύγκρουση με την φιλοδοξία να εξουδετερώσουν επιτελούς την αντίσταση του Πούτιν και της ορθόδοξης Ρωσίας στην επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Για τον λόγο αυτό και εν όψει εντατικών προετοιμασιών για τις ενδεχόμενες ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα χρόνια, η Ουάσιγκτον έκρινε πως θα πρέπει να κερδίσει χρόνο για να προετοιμαστεί καλύτερα. Έτσι εξηγείται η τελευταία στάση των ΗΠΑ με την διαλλακτικότητα που αντιμετωπίζει την Ρωσία και με τη επίσκεψη αφ’ ενός του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζων Κέρυ στην Ρωσία, όπου δεν τόλμησε καν να αναφέρει την Κριμαία που για τις ΗΠΑ κατέχεται παράνομα από τους Ρώσους, αλλά και της Αμερικανίδα υπουργού Άμυνας, Viktoria Nuland, που επίσης επισκέφτηκε την «υπό απομόνωση» Ρωσία για συζητήσεις διπλωματικού επιπέδου προς εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών
Σε κάθε περίπτωση σίγουρα οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις αυτές προδιαθέτουν ένα αρκετά εύφλεκτο και επικίνδυνο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή μας με την διαμάχη να συνεχίζεται σε πολλαπλά επίπεδα.
Το ερώτημα μας είναι ποια είναι η δική μας θέση, καθώς και η γεωγραφική μας τοποθεσία αλλά και η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας είναι ένα σημαντικό στοιχείο που αναπόφευκτα οδηγεί στην άμεση ανάμειξη της αλλά και την καθίστα ένα σοβαρό παράγοντα των εξελίξεων στην περιοχή".
~
***  Ο Πολωνός υδραυλικός του κυρίου Μπόλκενστάϊν
eurwpaikh enwsh
Του Νίκου Στεργίου
Βρισκόμαστε στο σωτήριον έτος 2006 μ.Χ ή εντός του 2005, εάν δεν έχει προχωρήσει το Αλτσχάϊμερ του γράφοντος. Η Ενωμένη Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών έχει ήδη προχωρήσει, ενώ για το 2007, έχει ήδη εγκριθεί η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι θεσμοί στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, φιλοξενώντας κρατικές αντιπροσωπείες, Κομισιόν, Ευροπόλ, Δικαστικές Αρχές, και οτιδήποτε άλλο που έχει σαν στόχο την απρόσκοπτη διακίνηση, αγαθών, ανθρώπων και κεφαλαίων, στο όνομα της φιλίας της ειρήνης και της ευημερίας των κρατών μελών της ενώσεως.
Αλλά αυτοί οι Ευρωπαίοι έχουν μια ακατανόητη τάση φυγής από τις πατρογονικές τους εστίες καθιστάμενοι μετανάστες, δεν λέμε οικονομικοί, καθ' όσον οι μεταναστεύσεις γίνονται με αποκλειστικό στόχο την επιβίωση ή τουλάχιστον την εξασφάλιση ευνοϊκότερων συνθηκών διαβίωσης των ιδίων και των μελών των οικογενειών των. M' αυτά και μ' αυτά ξεκινά δειλά, δειλά η μετακίνηση πληθυσμιακών ομάδων προς τις υπόλοιπες χώρες της «μεγάλης οικογένειας». Τρομάρα μας!
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, παλαιότερα γνωστό ως και «Μεγάλη» Βρετανία, βλέπετε η παλαιά ονομασία απερρίφθη κυρίως από τους Παρισίους, δια στόματος Σάρλ ντε Γκώλ, για να μην υπάρξει υποψία καλλιέργειας αλυτρωτικών τάσεων, το ίδιο συνέβη και κατά την διάρκεια της ονοματοδοσίας της «Γερμανικής Δημοκρατίας της Αυστρίας» η λέξη Γερμανική παρελήφθη. Αργότερα για την περίπτωση της Φυρομίας ο όρος Μακεδονία δεν δημιουργεί παρόμοιες αλυτρωτικές βλέψεις.
Τέλος πάντων, επανερχόμενοι στο θέμα μας, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπιστώνουν την έλευση κυρίως εργατικού δυναμικού ασχολούμενου με τις οικοδομικές εργασίες, ενώ οι γερμανικές αρχές αναζητούν λύση για την απ' ευθείας οικονομικές συναλλαγές με τα κατεχόμενα εδάφη από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Ο κύριος Μπόλκενστάϊν, εν μέσω του ωκεανού της προόδου και αλληλοβοηθείας της Ευρωπαϊκής ένωσης, και σε καμία περίπτωση ενεργών ως φύλαρχος αφρικανικής επικρατείας, ή φεουδάρχης των χωρών που προήλθαν από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, προτείνει την υιοθέτηση της οδηγίας με τ' όνομά του. Η οδηγία αυτή έμεινε γνωστή ως η οδηγία του «Πολωνού Υδραυλικού».
Το περίσσευμα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, εν περιλήψη προέβλεπε:
Οι μετακινούμενοι από τις εστίες τους σε άλλες επικράτειες θα διακινούνται ελευθέρως, με την προϋπόθεση ότι θα αμείβονται σύμφωνα με τις ισχύουσες στις χώρες προέλευσής των.
Ο Πολωνός που διαβιεί στο Λονδίνο, π.χ., πληρώνει τις εισφορές του, τα ενοίκιά του, τα είδη επιβίωσής του, κ.τ.λ., σε τιμές Ηνωμένου Βασιλείου και παράλληλα θα αμείβεται σε τιμές που ισχύουν στην Πολωνία.
Ειλικρινά, δεν δύναμαι ν' αντέξω τόση Δημοκρατία. Στην συνέχεια θ' ασχοληθούμε με τα Γερμανικά Ομόλογα του Θανάτου στις ΗΠΑ και το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα Σταθερότητος (ESM), αν είναι θέλημα του Γιαραμπή.
~
***  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!
mnimonio3
του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ιδρυτή Ελλήνων Πολιτεία
*Πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών
Παντείου Πανεπιστημίου 
Το μόνο βέβαιο, όπως τελικά δείχνουν τα πράγματα, είναι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στα στελέχη της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης και τους δανειστές. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεν συνομιλεί με τους δανειστές της χώρας και εταίρους, το αντίθετο… γιατί πίσω από την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει μια εκλεγμένη κυβέρνηση υπάρχουν και εκείνες οι «νοητές» γραμμές που δεν παραβιάζονται από την κεντρική ιδέα και τις διακηρυγμένες αρχές σε κάθε κόμμα.
Ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι κάθε νέο μέτρο δημοσιονομικής προσαρμογής είναι και ένα χτύπημα στην Αριστερά δεν διαπραγματεύεται πλέον για την Ελλάδα αλλά για την ίδια την ιδεολογία που ο ίδιος έχει υιοθετήσει και προσαρμόσει σε έναν κομματικό μηχανισμό ο οποίος αφενός μεν δεν ξορκίζει την Ευρώπη αφετέρου όμως πρέπει να απαγκιστρωθεί από μονολιθικές αντιλήψεις και να περάσει στην επόμενη μέρα κάνοντας ακόμη και επανάσταση στο εσωτερικό του κόμματος του.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα πρώτο συμπέρασμα, ότι αργά ή γρήγορα η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνυπογράψει μια συμφωνία η οποία αν και έχει χτιστεί πάνω στις αρχές του δογματικού νεοφιλελευθερισμού δεν μπορεί να αλλάξει πάνω σε άλλα πρότυπα, για αυτόν το λόγο πιθανότατα το επιτελείο στο Μαξίμου να επιδιώκει πολιτική λύση με τους θεσμούς και όχι την εμμονή των κλιμακίων που πίσω από την ανθρώπινη ύπαρξη βλέπουν μόνο αριθμούς.
Το ίδιο αυτό επιτελείο είναι αυτό που στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης απάντησε με νούμερα τα οποία δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν, αναπόφευκτα λοιπόν ένα νέο μνημόνιο, άσχετα από το πως θα βαπτιστεί, θα καταδικάσει και πολύ πιθανόν να σηματοδοτήσει το τέλος της κοινωνικής αριστεράς.
Αν όλα αυτά αποτελούν την πρόγευση της επόμενης μέρας στην Ελληνική κοινωνία εκείνο που δεν μπορεί να λησμονηθεί είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κινούνται σε μια παγκόσμια κλίμακα στην οποία οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει. Δεν μπορεί 1,5 δις πληθυσμός στην Κίνα να λαμβάνει μισθό κατά 40 έως 60% λιγότερα από τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη και να προτάσσει κοινωνικές πολιτικές η οποίες είναι υποχρέωση όλων των κυβερνήσεων να συμπεριλαμβάνουν σε ελεγχόμενους προϋπολογισμούς λιτότητας και δημοσιονομικών μέτρων για το έλεγχο του ελλείμματος σε κάθε χώρα και εντέλει στην ίδια την Ε.Ε.
Συνεπώς όλα δείχνουν πως το εγχείρημα με τίτλο «πρώτη φορά αριστερά» δεν οδηγεί πουθενά και αυτό γιατί με τον ίδιο τρόπο που τα δύο πρώτα μνημόνια στην Ελλάδα τελείωσαν τον δικομματισμό και τις λογικές του κυβερνόντος κόμματος, ένα νέο μνημόνιο δεν θα έχει καθόλου αγκυλώσεις να τελειώσει και την αριστερή λογική στα πράγματα. Αυτό ακριβώς δεν θέλει να αφήσει ανεξέλεγκτο ο Αλέξης Τσίπρας γιατί καλές οι προτάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά η οικονομία εκτός από ψυχολογία θέλει και πρώτες ύλες. Τις οποίες δυστυχώς θα πρέπει να μας προμηθεύσουν μόνο οι δανειστές. Και αυτό για να γίνει δεν γεννήθηκε ακόμη εκείνη η εφαρμογή που κάποιος δίνει χωρίς να πάρει ή να θέσει όρους.
Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει τάχιστα να απαγκιστρωθεί από τις ιδεοληψίες της, και σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται πιο γρήγορα σχεδόν κι από την ταχύτητα του φωτός να προσαρμόσει τέτοιες πολιτικές που αφενός μεν δεν θα δηλητηριάσει εκ νέου τον αστικό ιστό της χώρας αφετέρου δε, πρέπει να επινοήσει ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης τέτοιο που θα μπορεί να συνομιλεί με τους δανειστές και γιατί όχι και να απαιτεί. Όσο δεν είναι ορατό στον ορίζοντα κάτι τέτοιο δυστυχώς οι Έλληνες είναι καταδικασμένοι να ζουν υπό την πίεση πάντα μιας νέας χρεοκοπίας και αυτό γιατί η δύναμη του πλούτου έχει περάσει σε άλλα χέρια.
Στην εποχή του άκρατου ελεγχόμενου πλουτισμού, στην εποχή των αριθμών και στην αυγή μιας νέας εποχής για τον πλανήτη καμία αριστερά αλλά και καμία ιδεολογία δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη για την ανθρωπότητα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι το δίλλημα «ευρώ ή εθνικό νόμισμα» είναι απλά μια επικοινωνιακή φούσκα στην οποία διακυβεύονται πολλά περισσότερα από όσα οι ψηφοφόροι μπορούν να κατανοήσουν.
Η Αριστερά όπως την γνωρίζαμε κατέρρευσε με το τέλος του τείχους του Βερολίνου και η Ελληνική κοινωνία ποτέ δεν κατάλαβε πως τα Ίμια ήταν η αρχή του τέλους μιας παλιάς Ελλάδας στην οποία θέση είχε μόνο ο δικομματισμός. Το πρώτο μνημόνιο τελείωσε το ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο τελείωσε τη Νέα Δημοκρατία και το νέο τρίτο μνημόνιο θα τσακίσει την Αριστερά. Και αυτό για ένα πολύ απλό λόγο οι παροχές και η κοινωνική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει κάθε κράτος έχει όρους και περιορισμούς τέτοιους που οι πολίτες πολύ πιθανόν να μην θέλουν να αποδεχθούν.
Ανάμεσα λοιπόν στην λογική των αριθμών και στην κοινωνική ευελιξία κάθε κυβέρνησης, η μεγάλη αλλαγή που μπορεί να κρατήσει ζωντανές πια της επιλογές μιας πρώτης αριστερής ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι άλλη από το να αλλάξει την εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου και γιατί όχι να χρησιμοποιήσει την λέξη «ρήξη» σε σχέση με το παρελθόν και όχι με τους δανειστές. Μια ρήξη με το παρελθόν πιθανόν να κρατήσει λίγο ακόμη ζωντανή την αριστερά διαφορετικά πολύ σύντομα θα δούμε και το κόμμα του Πρωθυπουργού να γυρίσει σε μονοψήφιο αριθμό σε εκλογικά ποσοστά με τον κίνδυνο πλέον να είναι ορατός. Πως το τέλος των ιδεολογιών ήρθε ανεπιστρεπτί!!!
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Σήμερα η απολογία του Αριστείδη Σταθόπουλου στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς 

 Σήμερα θα επισκεφθεί τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη προκειμένου ν’ απολογηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ και Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για εμπλοκή στην ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εφόσον οι κατηγορίες αυτές γίνουν αποδεκτές από τα όργανα της δικαιοσύνης, τότε θα προκύψουν σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στο χώρο του ποδοσφαίρου, όσο ακόμη και της τοπικής αυτοδιοίκησης. - 
~
*** Επόμενος σταθμός του Πέτρου Νοέα ο Προμηθέας Πατρών 

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ Πριν από κάμποσες ημέρες γράψαμε για το ενδιαφέρον του νεοφώτιστου στην Α2 Εθνική κατηγορία Προμηθέα Πατρών, για την απόκτηση του 28χρονου φόργουορντ Πέτρου Νοέα, με τη διοίκηση των Αχαιών να ανακοινώνει χθες την έναρξη της συνεργασίας με τον Καλαματιανό αθλητή… «Ο ΑΣΠ Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Πέτρο Νοέα και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του», αναφέρεται στην λυτή ανακοίνωση της διοίκησης του Προμηθέα. Πρόκειται για την πρώτη μεταγραφή του Συλλόγου, που προσθέτει στο ενεργητικό της έναν αθλητή ταυτισμένο με τον πρωταθλητισμό, καθώς πανηγύρισε τις δύο τελευταίες χρονιές ανόδους στην Α1 με Κόροιβο Αμαλιάδας και Αρκαδικό. Αυτό θέλει να πετύχει και ο Προμηθέας, που όπως ήταν λογικό κινήθηκε άμεσα για την απόκτησή του. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε κάτι που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό, ότι δηλαδή οι Αχαιοί είχαν επιδιώξει την απόκτησή του και πέρυσι το Καλοκαίρι, όμως ο Νοέας δεν ήθελε ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο επέλεξε τον Αρκαδικό. Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι ο Προμηθέας έχοντας γευτεί συνεχόμενες ανόδους, θεωρείται από πολλούς ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, έχοντας ιδιόκτητο γήπεδο, πρόεδρο πανίσχυρο οικονομικά, συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Μίσσας, και αρκετά παιδιά στις ακαδημίες. - 
~
*** Συνεχίζονται τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας με τις αναμετρήσεις της 5ης -και προτελευταίας- αγωνιστικής.
«Μάχη» για τη δεύτερη θέση στη Τούμπα και πάρτυ στη Λεωφόρο
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 5ης αγωνιστικής:
18:15 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)
20:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (Novasports 1)
Η βαθμολογία των πλέι οφ
(σε 4 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 14 9-0
2. Αστέρας Τρίπολης 6 1-4
3. ΠΑΟΚ 4 1-4
4. Ατρόμητος 2 1-4
Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 7/6/2015)
20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
20:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
~
***  Το πανόραμα της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ

ΠΑΟ στους τελικούς με... σκούπα, ο Αρης νίκησε τον Ολυμπιακό και μείωσε

1ος ΑΓΩΝΑΣ     ΤΡΙΤΗ 26-5-2015
ΟΑΚΑ (κ.θ.) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 83-58 (1-0)
ΤΕΤΑΡΤΗ 27-5-2015
Ολυμπιακός-Αρης 98-53 (1-0)
2ος ΑΓΩΝΑΣ   ΠΕΜΠΤΗ 28-5-2015
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 75-61 (2-0)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-5-2015
Ολυμπιακός-Αρης 92-57 (2-0)
3ος ΑΓΩΝΑΣ   ΤΡΙΤΗ 2-6-2015
ΠΑΟ... πρώτος στους τελικούς με τρίτη νίκη επί του ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 65-83 (0-3)
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Ταβουλαρέας
Τα δεκάλεπτα: 12-33, 33-50, 53-67, 65-83
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 10, Λάνγκφορντ 15, Λιάπης, Κάρτερ 6, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6 (1), Κώττας, Οντουμ 17 (5), Χαριτόπουλος 2, Σαλούστρος,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 5 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 8 (2), Νέλσον 19 (2), Μαυροκεφαλίδης 21 (2), Διαμαντίδης 11 (3), Κούπερ, Μόργκαν 9

Ο Αρης... χάλασε τη «σκούπα» του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο
Αρης-Ολυμπιακός 84-74 (1-2)
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-37, 65-57, 84-74.
Διαιτητές: Φούφης, Πουρσανίδης, Δεσλής
ΆΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (1), Τσιάρας 2, Δήμας, Ριντ 5, Τόμας 12 (2), Πουλιανίτις 3 (1), Χαρίσης 17, Βεζένκοφ 28 (3), Μούρτος 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 11, Ντάνστον 8, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ 8 (1), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 13, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 14 (3), Κατσίβελης.
*
4ος ΑΓΩΝΑΣ    ΠΕΜΠΤΗ 4-6-2015
 NICK GALIS HALL 20:30 Αρης-Ολυμπιακός
5ος ΑΓΩΝΑΣ (αν χρειαστεί)  ΣΑΒΒΑΤΟ 6-6-2015
18:30 Ολυμπιακός-Αρης
~
  ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4199 video. -   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2509 video.  
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2510   video.- 
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9218  βίντεο   .- 

 ~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4399 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 451 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.143  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   450 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
 ~        
                        
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
 ~

  *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  30  Μαϊου   2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-30-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο   30  και  31  Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/30-31-2015.html .-                  
 ~   ΟΛΑ   ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
~ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 31  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-31-2015.html .- 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου