Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αγιάζι ενημέρωσης Κυριακή 09 Νοεμβρίου 2014

Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014  :




*** Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τη μνήμη του προστάτη της (φωτογραφίες)              
     
 
 
 
  
 
Τη μνήμη του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ τίμησε χθες η Πολεμική Αεροπορία. Στη Μεσσηνία επίκεντρο των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν την Πέμπτη και ολοκληρώνονται σήμερα, ήταν το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.
Ανήμερα της μνήμης των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, υπό πολύ καλές καιρικές συνθήκες, τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησε η επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί, ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Η στατική έκθεση περιλαμβάνει το μαχητικό αεροσκάφος F-16CBlock 52+ Advanced, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, Τ-2C/Ε και ελικόπτερο ΑΒ-205.
Χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έγινε επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», από Μοίρα που εδρεύει στο αεροδρόμιο, αποσπώντας το θαυμασμό των παρισταμένων, ενώ την Παρασκευή είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων στη Φραγκόλιμνα.
Η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και σήμερα από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.
  Λαμπρός ο εορτασμός των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν στην Καλαμάτα οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος πανηγυρίζων Ιερός Ναός στο κέντρο της πόλης.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας, ειδικός συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου.
Πλήθος πιστών συνέρρεε από το πρωί στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Εικόνα των Ταξιαρχών.
Λαμπρός ήταν ο εορτασμός και στο ιστορικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως.
 
***  Άμεσα κατακύρωση διαγωνισμού προστασίας ακτών σε Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Κιτριές         
           
Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η διαδικασία επικύρωσης της δημοπρασίας για τα έργα προστασίας και ανάπλασης ακτών Αρχοντικού, Παλιόχωρας, Αβίας και  Κιτριών, προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ.
Τα έργα αυτά αναμένεται να λύσουν οριστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες από τους έντονους κυματισμούς, ενώ ήδη όσα έχουν εκτελεσθεί στο Ακρογιάλι έχουν θετικά αποτελέσματα.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στο «Θ», σημείωσε ότι με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί η αντιδιαβρωτική προστασία στο σύνολο των ανατολικών ακτών του Μεσσηνιακού κόλπου.
  Αυτοψία
Μετά την προχθεσινή θαλασσοταραχή και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Θ», ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της Παλιόχωρας. Όπως τόνισε η κα Νικολάκου, πρόκειται για τη γνωστή «πίεση» που υφίσταται η περιοχή τα τελευταία χρόνια και στόχος της Περιφέρειας είναι να αντιμετωπισθεί με τα έργα αυτά.
Στη ουσία, η β΄ φάση του έργου έχει εκτελεστεί στο Ακρογιάλι, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες και γίνονται κάποια συμπληρωματικά έργα.
  Λόγω των ενστάσεων
Τα αντιδιαβρωτικά έργα Αρχοντικού, Παλιόχωρας, Αβίας και  Κιτριών έχουν δημοπρατηθεί και πιθανότατα στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή να γίνει κατακύρωση του διαγωνισμού και ανάδειξη του αναδόχου, ώστε να ξεκινήσει η εκτέλεση.
Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης, οφειλόταν στις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί, διαδικασία που πλέον ολοκληρώθηκε. «Από την πρώτη στιγμή έχει επιβεβαιωθεί πόσο αναγκαίο ήταν αυτό το έργο, που ταλαιπωρεί κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Βέβαια, καθώς τα αντιδιαβρωτικά αυτά έργα επηρεάζουν το ένα το άλλο, πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν σε όλη την ακτογραμμή, ώστε να έχουμε απόλυτη εικόνα των αποτελεσμάτων τους», κατέληξε.   Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Στις… ράγες ο σιδηροδρομικός τουρισμός         
           
Ο γύρος της Πελοποννήσου σε έκθεση στο Λονδίνο
 Ξανά στις... ράγες επιχειρούν να βάλουν το σιδηροδρομικό τουρισμό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).
Η ΕΕΣΣΤΥ, μάλιστα, συμμετείχε στην τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, προβάλλοντας το τραινάκι του Πηλίου, τον οδοντωτό των Καλαβρύτων και το γύρο της Πελοποννήσου.
Το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων κέρδισε ο «Μουντζούρης», η αυθεντική ατμομηχανή του 1860 που θα σφυρίξει ξανά στο βουνό των Κενταύρων, αλλά θετικά σχόλια συγκέντρωσαν και ο οδοντωτός των Καλαβρύτων. αλλά και η ιδέα του γύρου της Πελοποννήσου με τραίνο.
«Αυτές οι τρεις προτάσεις αποτελούν μόνο ένα μέρος του μεγάλου project επένδυσης στο σιδηροδρομικό τουρισμό που σχεδιάζουν οι δύο ελληνικές σιδηροδρομικές εταιρείες, το οποίο προχωρεί με βήματα γοργά» επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ, Στέφανος Αγιάσογλου.
Στο μεταξύ, μία νέα χειμερινή πρόταση παρουσιάζει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ξεκινά το "Kalavryta CityPass", το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τους επισκέπτες των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τη Δημοτική Επιχείρηση «Σπήλαια Λιμνών» και το οινοποιείο «Τετράμυθος».
 
***  Παγκόσμια πρωτοτυπία στην Καλαμάτα (φωτογραφία)          
    
Δεν πρέπει να συμβαίνει σε άλλη πόλη στον κόσμο, κεντρικός δρόμος της πόλης (Αναγνωσταρά) να είναι κατειλημμένος τόσο προκλητικά πάνω στο πεζοδρόμιο από κάδους απορριμμάτων και σε μικρή, μάλιστα, απόσταση. Έτσι, ο πεζός αναγκαστικά είτε θα κατέβει στο δρόμο είτε θα πετάξει… για να περάσει το εμπόδιο.
Να σημειωθεί πως στα δύο σημεία υπάρχουν εσοχές για την τοποθέτηση των κάδων! Στο πρώτο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει εσοχή όπου βρίσκονται δύο παγκάκια, στα οποία και κανείς δεν κάθεται λόγω… ευωδίας των κάδων. Στο δεύτερο σημείο (στο Πνευματικό Κέντρο), μερικά μέτρα πιο κάτω, υπάρχει πεζόδρομος και άνετα θα μπορούσαν να μπουν εκεί.   Π.Μπ. 
 
***  Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στο Κλασσικό Μαραθώνιο
 «Η γιορτή ξεκίνησε και όλος σχεδόν ο ΣΔΥΜ είναι στο κλειστό στάδιο του ΤαεΚβοΝτο στο Φάληρο για τη παραλαβή των πακέτων συμμετοχής. Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται εκεί για τον ίδιο λόγο, όπου την Κυριακή θα ξεχυθούν στους δρόμους της Αθήνας, περί τους 35000 δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα. Εύχομαι να ζήσουμε όμορφες στιγμές και όλοι να έχουμε ένα καλό τερματισμό». Τα παραπάνω, μαζί με σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, μοιράστηκαν μέσω facebook τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ειδικότερα ο Παναγιώτης Καμπάς. Η Αθήνα γιορτάζει αύριο (9/11) με την διεξαγωγή του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Στο κορυφαίο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός, που γίνεται στην χώρα και η δυναμική του ξεπερνά τα σύνορα της, θα πάρουν μέρος 35.000 δρομείς, από περίπου 120 χώρες του κόσμου, αλλά και περισσότεροι από 50.000 πολίτες, που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής και στον Παναθηναϊκό στάδιο. Η εκκίνηση του μαραθωνίου θα δοθεί σήμερα στις 09.00 στην ιστορική εκκίνηση στο Μαραθώνα, εκεί που έχουν δηλωθεί να τρέξουν 13.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Εντυπωσιακή είναι και η αποστολή του ΣΔΥΜ που θα λάβει μέρος με περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες, στην κλασσική διαδρομή, τα 5 και 10 χλμ. - 
 
***  Παναγιώτης Νταγιόπουλος: Ο χειρουργός από την Καλαμάτα που διακρίνεται διεθνώς (βίντεο)         
 
Ο διακεκριμένος χειρουργός Παναγιώτης Νταγιόπουλος στην εκπομπή «Ζήσε με υγεία» ανέλυσε την μέθοδο της αρθροπλαστικής γόνατος και μας εξήγησε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης επέμβασης και το πόσο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών οι οποίοι προηγουμένως ήταν καταδικασμένοι να ζουν με πόνο και αναπηρία.
Η μαρτυρία της κας Ευγενίας Παναγιωτοπούλου επιβεβαίωσε τα παραπάνω, αφού εξήγησε στην εκπομπή με λεπτομέρεια το πόσο ανώδυνη και αναίμακτη είναι η αρθροπλαστική γόνατος, αλλά το πιο σημαντικό, η ασθενής του κου Νταγιόπουλου τόνισε τη ταχεία μετεγχειρητική αποκατάσταση και βάδιση ακριβώς μετά την επέμβαση.
Video : Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος ( Χειρούργος Ορθοπαιδικός ) στο Zougla.gr , http://youtu.be/tIqztGDzUqI .-
Βιογραφικό Απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ιατρός Π. Γ. Νταγιόπουλος πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Χειρουργική Ορθοπαιδική & Τραυματολογία αρχικά στο νοσοκομείο Guy’s & St. Thoma’s στο Λονδίνο και στο Γ.Ν. Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”. Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στην κλινική ATOS στη Χαϊδελβέργη και στο νοσοκομείο A. Mignot στις Βερσαλίες, στη χειρουργική του κάτω άκρου. Εργάσθηκε για περισσότερο από δυόμιση χρόνια στη Λυόν, η οποία λαμβάνει στην ορθοπαιδική κοινότητα μια ευδιάκριτη θέση στη χειρουργική του γόνατος, τη «Χειρουργική Σχολή Γόνατος της Λυόν» (Lyon School of Knee Surgery). Αυτό οφείλεται τόσο στην παρουσία και εργασία στα νοσοκομεία της πόλης μερικών από των σημαντικότερων χειρουργών γόνατος που εμπλούτισαν την ορθοπαιδική με νέες χειρουργικές τεχνικές, όσο και στην συστηματική προσέγγιση και ανάλυση των παθήσεων του γόνατος από μια ευρύτερη ομάδα ορθοπαιδικών που εκπαιδεύτηκαν έκτοτε εκεί.Ο ΠΓ Νταγιόπουλος εξειδικεύεται Στη χειρουργική του γόνατος & του ισχίου, τόσο στην επανορθωτική χειρουργική των ενηλίκων (ολική αρθροπλαστική γόνατος με σύγχρονες μεθόδους μικρής ή ελάχιστης επεμβατικότητας, ολική αρθροπλαστική ισχίου, μερική ή ήμι- αρθροπλαστική γόνατος, οστεοτομίες γόνατος, κλπ) Στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων (ρήξη και αποκατάσταση του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, μερική ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, ρήξη του οπίσθιου χιαστού συνδέσμου, βλάβες των μηνίσκων, συρραφή των μηνίσκων, μεταμόσχευση των μηνίσκων, βλάβες του χόνδρου, σύνθετες συνδεσμικές κακώσεις, κλπ). Στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων της ποδοκνημικής (αρθροσκόπιση, χόνδρινες βλάβες, κλπ) Αλλά κυρίως στις βλάβες της επιγονατίδας, της κακώσεις της επιγονατιδομηριαίας άρθρωσης (εξάρθρωμα επιγονατίδας, βλάβες του χόνδρου της επιγονατίδας, αποκατάσταση έσω επιγονατιδομηριαίου συνδέσμου, δυσπλασία της τροχιλίας, τροχιλιοπλαστική, κλπ), τα οποία αποτελούν και την κύρια εξειδίκευση και πεδίο ενδιαφέροντος του D. Dejour. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων και ομιλιών σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο, κυρίως, στο εξωτερικό. www.zougla.gr .-- 
 
***   Ισχυρός σεισμός ξενύχτησε την Κεφαλονιά         
           ~  http://www.kairos.gr ~    http://www.seismoi.gr ,
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1:15 τα ξημερώματα της Κυριακής στο θαλάσσιο χώρο νότια του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά.
Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 5 χλμ. από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.  Στην ίδια περιοχή, δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή.
Σύμφωνα με σχόλιο του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη (ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά), ο σεισμός ήταν επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους. Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης εκτίμησε πως θα ακολουθήσουν σεισμικές δονήσεις και τις επόμενες ημέρες, αλλά μικρότερης έντασης.
Το σχόλιο του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη ήταν: «Τις επόμενες μέρες θα έχουμε αρκετή μετασεισμική δράση. Η ευρύτερη περιοχή είναι διεγερμένη. Πρέπει να κάνει μερικούς 4-4,4 για να πούμε ότι είναι φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία. Ας έχουμε το νου μας λοιπόν και ας απομακρύνουμε τα βαριά αντικείμενα από τα πάνω ράφια».
Μιλώντας επίσης στο inkefalonia.gr ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία κ. Ευθύμιος Λέκκας, δηλωσε: «Η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Η δόνηση είναι πολύ θετικό που έγινε στον θαλάσσιο χώρο και εκτός κατοικημένων περιοχών. Θεωρούμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νότιος κλάδος του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς γιατί περιλαμβάνει μικρά ρήγματα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.
Βεβαίως και η πολιτική προστασία και οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο ΟΑΣΠ, παρακολουθούν το φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην υπάρχει φόβος και να υπάρχει νηφαλιότητα στις επόμενες ώρες. Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα σταματήσει εδώ και δεν θα δώσει κάτι μεγαλύτερο».
koolnews.gr
 
 ***  Αίσιο τέλος για το νεαρό που καταπλακώθηκε στην Καρδαμύλη (φωτογραφίες)          
     
 
   
 
 
Μετά από την τεράστια επιχείρηση που στήθηκε στο παλιό εργοστάσιο στην Καρδαμύλη όλα τελείωσαν καλά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο άτυχος νεαρός ηλικίας 25 ετών, είναι καλά στην υγεία του ενώ έχει τραυματιστεί στο πόδι και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη επιχείρηση από άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον απεγκλώβισμό ενός ατόμου που καταπλακώθηκε στα πόδια όταν, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, κατέρρευσε τμήμα τοίχου, του παλαιού εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού της Καρδαμύλης. Εκτός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής στις προσπάθειες συμμετέχουν μέλη της ομάδας ΓΑΙΑ, η Αστυνομία ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άνδρα γύρω στα 30, ο οποίος δεν είναι από την περιοχή . Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας ενώ όλο το χωριό παρακολουθεί με αγωνία τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του νεαρού άνδρα.
 
***  ΝΟΔΕ: Γιόρτασε τα 40 χρόνια της παράταξης παρουσία Κ. Χατζηδάκη (φωτογραφίες)         
     
 
  
 
 
Τίμησε Παπανικολάου – Παναγιωτόπουλο – Καφαντάρη - Τσίγγανο
Τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας γιόρτασε χθες το βράδυ η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, σε μια μεγάλη εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτή της Β’ Αθηνών, πρώην υπουργό Ανάπτυξης και για χρόνια μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά τη χθεσινή κεντρική εκδήλωση της ΝΟΔΕ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην παράταξη τέσσερις Μεσσήνιοι από το χώρο της αυτοδιοίκησης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής και του κόμματος.
  Τιμήθηκαν
Με την έναρξη χαιρετισμό  απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Νίκος Τζάνος, ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. Γραπτό χαιρετισμό είχε στείλει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, καθώς βρισκόταν στο Ρέθυμνο ως κεντρικός ομιλητής στην εκεί εκδήλωση της ΝΟΔΕ.
Ως κεντρικός ομιλητής ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για την προσφορά τους τιμήθηκαν ο επί πολλά χρόνια βουλευτής Μεσσηνίας Λευτέρης Παπανικολάου, ο επίσης επί πολλά χρόνια πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Δημήτρης Καφαντάρης και, από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν όλοι οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της Πελοποννήσου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής Πελοποννήσου Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και πολλά στελέχη της παράταξης.  Της Βίκυς Βετουλάκη  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 10/11/2014 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα κάνουν την εμφάνιση τους σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες και μετά αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

***  Αίσιο τέλος για 27χρονη φοιτήτρια που είχε απαχθεί και ζητούσαν λύτρα 10 εκατ. ευρώ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 27χρονης φοιτήτριας που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 31 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Οι δράστες σήμερα το πρωί άφησαν ελεύθερη τη φοιτήτρια, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι συγγενής παράγοντα του ποδοσφαίρου, στην περιοχή της Κυψέλης. Οι δράστες αρχικά επικοινώνησαν με τον πατέρα της 27χρονης και ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ για να την απελευθερώσουν. Ωστόσο, τελικά δέχτηκαν να την απελευθερώσουν με την καταβολή 82.000 ευρώ και η κοπέλα επέστρεψε στους οικείους της υγιής. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση πραγματοποιεί η Ασφάλεια Αττικής. ethnos.gr - 

***  Πολύ μας παραξένεψε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας...         
   
Γιατί; 
Πολύ μας παραξένεψε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να μην εξυπηρετούνται τα πολεοδομικά ζητήματα των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος από υπαλλήλους της Πολεοδομίας Καλαμάτας. Αν δεν κάνω λάθος, ο Δήμος Καλαμάτας υποχρεούται βάσει του «Καλλικράτη» (ν. 3852/2010) να παρέχει τις υπηρεσίες αυτές σε Δήμους, όπως άλλωστε ορίζεται και στο σχετικό άρθρο 95, παράγραφος 2, που αναφέρει: «Ο Δήμος της έδρας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) στον οποίο έχει μεταταγεί το προσωπικό των υπηρεσιών της, σύμφωνα με το άρθρο 257 του ν.3852/2010, παρέχει υποχρεωτικά διοικητική υποστήριξη σε Δήμους και σε Δημοτικές Ενότητες που δε διαθέτουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες με επάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, κατά τις ειδικότερες ρυθμίσεις των επόμενων άρθρων». 
Με άλλα λόγια, αν δεν υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που να το αναιρεί και να μου διαφεύγει, ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζεται να παραβεί το νόμο.
Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι, μήπως, τα «χρωστούμενα» από τον κ. Νίκα στο δήμαρχο Μεσσήνης, Στ. Αναστασόπουλο, που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στην ΠΕΔ και ο δήμαρχος Καλαμάτας υποβαθμίστηκε σε απλό μέλος; Είναι τα «χρωστούμενα» στο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, για τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ ή είναι κάτι άλλο που διαφεύγει της αντίληψής μας; Κατά τα φαινόμενα, θα μείνουμε με αυτή την απορία…   Χ.Χ.

***  Τι συμβαίνει;          
   
Και μπουγάδα να έκαναν στο υγρό στοιχείο έξω από το Μουσείο της Καλαμάτας, δε θα είχε τόσο αφρό. Τι συνέβη και άφριζε έτσι η στέρνα, παραμένει άγνωστο.  Χ.Χ. 
 
***  Παγκόσμια πρωτοτυπία στην Καλαμάτα (φωτογραφία)          
   
Δεν πρέπει να συμβαίνει σε άλλη πόλη στον κόσμο, κεντρικός δρόμος της πόλης (Αναγνωσταρά) να είναι κατειλημμένος τόσο προκλητικά πάνω στο πεζοδρόμιο από κάδους απορριμμάτων και σε μικρή, μάλιστα, απόσταση. Έτσι, ο πεζός αναγκαστικά είτε θα κατέβει στο δρόμο είτε θα πετάξει… για να περάσει το εμπόδιο.
Να σημειωθεί πως στα δύο σημεία υπάρχουν εσοχές για την τοποθέτηση των κάδων! Στο πρώτο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπάρχει εσοχή όπου βρίσκονται δύο παγκάκια, στα οποία και κανείς δεν κάθεται λόγω… ευωδίας των κάδων. Στο δεύτερο σημείο (στο Πνευματικό Κέντρο), μερικά μέτρα πιο κάτω, υπάρχει πεζόδρομος και άνετα θα μπορούσαν να μπουν εκεί.   Π.Μπ. 
 
***  7 (!) άτομα επιχείρησαν να πετάξουν παράνομα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας          
          
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι και το απόγευμα, σε δύο περιπτώσεις, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19, 20, 32, 31, 25 και 26 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
  Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  διαβατήριο Αρχών Σουηδίας, τέσσερα δελτία ταυτότητας Αρχών Σουηδίας και ένα διαβατήριο Αρχών Συρίας με επικολλημένη άδεια διαμονής Ελληνικών Αρχών.
  Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 20χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν πλαστά.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Βουλγαρίας.
  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
***  Ενημερωτική καμπάνια από τις μαίες για το μητρικό θηλασμό στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)         
   
 
Τη σημασία και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού τόνισαν προχθές, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής καμπάνιας που πραγματοποίησαν, οι μαίες της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σοφία Κουμουνδούρου και Χρυσούλα Χριστοπούλου! Η καμπάνια διεξήχθη από «σταντ» που είχαν στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου και διένειμαν έντυπο υλικό και συζητούσαν για το θηλασμό με γυναίκες αλλά και επισκέπτες του νοσοκομείου και των δύο φύλων!
Η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για μια ακόμη χρονιά, συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας, που από το 1996 έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, και φέτος είχε θέμα «Νίκη για τη ζωή»!
Προχθές, λοιπόν, η Σοφία Κουμουνδούρου και η Χρυσούλα Χριστοπούλου έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, σε γυναίκες, αλλά και άντρες – συζύγους και συντρόφους - για την εδραίωση και τη διατήρηση του μητρικού θηλασμού, τονίζοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε μια θετική και μεταδοτική εμπειρία και να δημιουργήσουμε μια σανίδα σωτηρίας για τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν, παρέχοντάς τους μια συνεχόμενη μεταγεννητική φροντίδα.
Όπως, δε, ενημέρωναν το κοινό οι μαίες, μεταξύ των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για το μωρό είναι η προστασία από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερολογικού συστήματος, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η προστασία από τις ιώσεις, τις αλλεργίες, την αναιμία, τις ωτίτιδες, τους κολικούς, τις ουρολοιμώξεις. Προφυλάσσει από τον κίνδυνο του νεανικού διαβήτη και του παιδικού καρκίνου, βοηθά στην ανάπτυξη των μυών και των οστών του προσώπου, αναπτύσσει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, συμβάλλει στην οδοντοφυΐα και στην ανάπτυξη του λόγου. Επίσης, ο θηλασμός προσφέρει ψυχική ολοκλήρωση στο νεογνό!
Τα, δε, πλεονεκτήματα για τη μητέρα είναι η μειωμένη πιθανότητα καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου, ότι η θηλάζουσα μητέρα προστατεύεται από την οστεοπόρωση, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού, δένει συναισθηματικά τη μητέρα με το παιδί κ.ά.
Μιλώντας στο «Θ», οι μαίες Σοφία Κουμουνδούρου και Χρυσούλα Χριστοπούλου επισήμαναν πως με την ενημερωτική καμπάνια προσπαθούν να βοηθήσουν τις μαμάδες να θηλάσουν, δίδοντάς τους παράλληλα το μήνυμα ότι οι μαίες είναι δίπλα τους και μπορούν να απευθύνονται σε αυτές, όπως και στο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, για το θηλασμό. Τόνισαν, επίσης, πως δίνουν συμβουλές, ώστε οι γυναίκες να φροντίζουν να θηλάζουν και ν’ αρχίζουν το θηλασμό αμέσως μετά τον τοκετό. Η συμβουλή τους ήταν ότι στο πρώτο μισάωρο, αν είναι δυνατόν, το παιδί να ξεκινά να θηλάζει. Το δε παιδί να μένει συνέχεια μαζί με τη μαμά. Η φυσική θέση και στάση του παιδιού είναι στην αγκαλιά της μητέρας και στο μαστό της.
Με την ενημερωτική αυτή καμπάνια, είπαν, δεν απευθύνονται μόνον σε εγκυμονούσες ή μαμάδες, αλλά σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, διότι θεωρούν ότι ευρύτερα η κοινωνία θα πρέπει να είναι ενημερωμένη για το μητρικό θηλασμό, να στηρίζει και υποστηρίζει τις γυναίκες που πρόκειται να θηλάσουν, ή που θηλάζουν, και να προωθεί ακόμα ακόμα το μητρικό θηλασμό μες στις οικογένειες. Έχει διαπιστωθεί και εξακριβωθεί ότι ο θηλασμός σε μία οικογένεια δημιουργεί ένα φαινόμενο «ντόμινο» και στις επόμενες γενιές να θηλάσουν!  του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
***  Μεγάλη προσοχή στη διασταύρωση Φαρών & Κρήτης         
            
Προβληματική είναι η διασταύρωση της Κρήτης με τη Φαρών. Όσοι στρίβουν από την Κρήτης προς τα βόρεια, μετά τις διαμορφώσεις που έχουν γίνει, κινδυνεύουν να πέσουν πάνω στα όποια αυτοκίνητα βρίσκονται στο ρεύμα καθόδου της Φαρών και περιμένουν το «πράσινο» για να συνεχίσουν την πορεία τους, σύμφωνα με παρατηρήσεις αναγνώστη μας.
Ο αναγνώστης πρότεινε να τοποθετηθούν πλαστικά κολωνάκια που θα καθορίζουν το πλάτος των ρευμάτων κυκλοφορίας τόσο στο ρεύμα της καθόδου της Φαρών (ευθεία προς το λιμάνι και στροφή αριστερά στην Κρήτης) όσο και στο ρεύμα ανόδου της Φαρών, εκεί που «σκάνε» τα οχήματα όταν στρίβουν από την Κρήτης.  Χ.Χ.  
 
***  Στο αγρόκτημα Φοίφα την Κυριακή το Praxis Project            
   
Το Praxis Project μαζί με το Αγρόκτημα Φοίφα διοργανώνουν την εκδήλωση «Γνωρίζω τη Φύση-Κινούμαι Ελεύθερα» για τα παιδιά με Ειδικές Δυνατότητες, που θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής.
Είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ραντεβού του Praxis Project με τα παιδιά από το Φυσικοθεραπευτήριο Κέλλυ Βακκά RT. Peto System (Νευρολογική - Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία), και τους συνεργάτες του, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι δύο κύκλοι μέχρι και το ερχόμενο καλοκαίρι με γενικό τίτλο: Praxis Project: «ΠΑΙΔΙ μ. Ειδ. Δυνατότητες, ΣΚΟΠΟΣ - ΚΙΝΗΤΡΟ - ΜΑΘΗΣΗ»
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικό παιχνίδι στη φύση-κίνηση και, κυρίως, ελευθερία. Τα παιδιά θα κινηθούν στο χώρο με ασφάλεια και σύμφωνα με τις δυνατότητές του το καθένα, με σκοπό να γνωρίσουν τη φύση και να μυηθούν στα μυστικά της. Θα χαρούν το κυριακάτικο πρωινό με σκοπό τη μάθηση ενός πεδίου που θεωρητικά τους είναι «απαγορευμένο», λόγω «περιορισμού» ελευθερίας στην κίνηση, μέσα από τα κίνητρα που θα τους δίνονται. Θα περπατήσουν, ανάμεσα στα αρωματικά φυτά, θα τα μυρίσουν, θα γνωρίσουν το λαχανόκηπο, θα ακουμπήσουν τα δέντρα και τα φυτά για να ανακαλύψουν «κρυμμένους θησαυρούς», θα γυμναστούν, θα παίξουν ομαδικά στο χορτάρι και θα διασκεδάσουν, απελευθερώνοντας την κίνηση που έχουν διδαχθεί στον κλειστό χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου και μετατρέποντάς τη σε καθημερινή δραστηριότητα!
Οι δε γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους και να διασκεδάσουν και αυτοί μέσα από την κίνηση και την ελευθερία των παιδιών.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί, ενώ οι διοργανωτές θα ενημερώσουν για τη νέα ημερομηνία. 
 
*** Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της 
Τη μνήμη του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τιμά ο Κλάδος αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων, με πλήθος εκδηλώσεων. Μετά τη χθεσινή εκδήλωση - δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων, στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα), οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο. Σήμερα, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στις 11.15, θα τελεσθεί δοξολογία στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, την οποία θα ακολουθήσει επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση. Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6Α, της ομάδας «Δαίδαλος», θα πραγματοποιήσει επίδειξη. - 
 
***  Ημέρα καλωσορίσματος των νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
Ημέρα καλωσορίσματος των νέων φοιτητών του TEI Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος. - 
 
***  Η ανθρωπιά δε βλάπτει…      
 Τους έχουμε συνηθίσει ως αφελείς (αμερικανάκια) ή ως «φονιάδες των λαών» (από το σχετικό σύνθημα) ή ό,τι άλλο θέλετε, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την ανθρωπιά τους. Μπορεί όχι σε όλους, αλλά τουλάχιστον στους κατοίκους μιας πόλης στην πολιτεία της Γιούτα που, όπως ίσως είδατε ή διαβάσατε, γιόρτασε πρόωρα τα Χριστούγεννα για χάρη ενός τετράχρονου αγοριού, του Ίθαν, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία και θα έχανε τη ζωή του σύντομα, όπως κι έγινε.
Ο άτυχος πιτσιρικάς έπασχε από λευχαιμία από τα δυο του χρόνια και οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του πως ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία που υποβαλλόταν και δεν είχε πολλά περιθώρια ζωής.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, οι γονείς θέλησαν να κάνουν μαγικές τις τελευταίες ημέρες του 4χρονου κι έτσι όλη η πόλη συνωμότησε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα νωρίτερα. Τόσο οι δρόμοι όσο και όλα τα σπίτια γέμισαν με λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, τάρανδους και Αϊ- Βασίληδες.
Ακόμη και ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός έπαιζε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ ένας Αϊ-Βασίλης και περίπου 150 άνθρωποι τραγούδησαν τα κάλαντα στον μικρό Ethan, που «έφυγε» βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την πόλη.
Ομολογώ πως η είδηση με συγκλόνισε. Θα μου πείτε πως υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν παιδιά και ήταν πλέον εύκολο να συσπειρωθούν όλοι και να προσπαθήσουν να του χαρίσουν λίγη χαρά, στις τελευταίες ημέρες ζωής που του απέμεναν.
Κι ας περάσουμε τώρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και ας έρθουμε στα δικά μας. Αναλογίστηκα αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο και στη χώρα μας. Κι εδώ νομίζω ότι έχουμε ευαισθησία σε τέτοια θέματα, αλλά εκτιμώ πως  δε φτάνει σε αυτό το βαθμό. Θεωρώ ότι έχουμε περιχαρακωθεί στον εαυτό μας, ο καθένας με τα προβλήματά του και τις σκοτούρες του, χωρίς να νοιαζόμαστε πολύ πολύ για το τι συμβαίνει στο διπλανό μας. Σίγουρα έχουμε μια δικαιολογία, αλλά αυτό δεν επαρκεί. Ίσως θα έπρεπε να ξαναγίνουμε πιο κοινωνικοί, να αποκτήσουμε ξανά το ανθρώπινο πρόσωπο που έχουμε. Ποτέ δεν είναι αργά και ποτέ δε θα το μετανιώσουμε…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου    harhar@tharrosnews.gr 
 
*** Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;
 Τα παιδιά σήμερα είναι πολύ ευαισθητοποιημένα πάνω σε θέματα που αφορούν στα χρήματα και την οικονομική κρίση. Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Εκπαίδευσης «Οικονομία: γνώση με αξία!» της Citi, που υλοποιήθηκε σε Δημοτικά Σχολεία, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη δεκαετία 2004-2014. Σύμφωνα, λοιπόν, με την αξιολόγηση του προγράμματος που έκανε το Παιδικό Μουσείο, επισημαίνεται ότι, όσον αφορά στο πώς αντιλαμβάνονται την κρίση, τα παιδιά στέλνουν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, πιστεύοντας ότι με τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και με οδηγό το κοινό καλό, θα μπορέσει να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Την ίδια στιγμή που τα παιδιά στέλνουν αυτό το μήνυμα, στη Βουλή και στα τηλεοπτικά πάνελ έχουμε αντεγκλήσεις, λεκτικούς διαξιφισμούς και χαρακτηρισμούς -χτυπήματα κάτω από τη μέση. Χθες την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε και έλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρωτοφανή επίθεση του πρώτου κατά της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής. «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δε θα το καταφέρετε» είπε ο Γ. Στύλιος στη Λιάνα Κανέλλη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη». Αυτά είπε και σωστά απεπέμφθη, ο παγκοσμίως άγνωστος κ. Στύλιος και ησυχάσαμε απ’ αυτόν. Υπάρχει κι ένα καράβι με άλλους που κουβαλούν τα ίδια μυαλά, που καλό θα ήταν να ναυαγούσε χειμωνιάτικα καταμεσής του Αιγαίου, αντί ενός καραβιού λαθρομεταναστών που θαλασσοπνίγονται για να δουν άσπρη μέρα, αλλά φευ... Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο, κι όπως, άλλωστε, λέει πολύ εύγλωττα ο Διονύσης Σαββόπουλος, «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Και μας κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά, όταν ξυπνούν στις δύο η ώρα»… 
 
***  Έλεγχος των επιπέδων σακχάρου
 
O σκοπός κάθε θεραπευτικής αγωγής για τον διαβήτη - είτε πρόκειται για δίαιτα είτε για δισκία είτε για ινσουλίνη- είναι να διατηρούνται τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στα φυσιολογικά. Όσο πιο πολύ πλησιάζετε σ, αυτό το στόχο τόσο πιο καλά θα αισθάνεστε, ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας τα επίπεδα σακχάρου και ο γιατρός ή η νοσοκόμα σας θα σας συστήσουν ποιον από τους δύο να χρησιμοποιήσετε και πόσο συχνά να επαναλαμβάνετε τους ελέγχους.
Η ανάπτυξη μεθόδων εξέτασης του αίματος με ένα απλό τρύπημα του δακτύλου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια την ποιότητα ζωής των ασθενών που παίρνουν ινσουλίνη. Όταν παίρνει κάποιος ινσουλίνη, είναι πολύ χρήσιμο να παρακολουθεί στενά τα επίπεδα σακχάρου του, διότι κατ, αυτό τον τρόπο μπορεί να ρυθμίζει κατάλληλα τη δόση του ανάλογα με τα αποτελέσματα. Όταν ο διαβήτης σας ελέγχεται μέσω των δισκίων και/ή της δίαιτας, η εξέταση των ούρων μπορεί να σας δώσει σχεδόν τόσες πληροφορίες όσες και η εξέταση του αίματος, και μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη. Επιπλέον, υπάρχουν εξετάσεις αίματος που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο και μετρούν τη μέση τιμή των επιπέδων σακχάρου για μία μεγάλη περίοδο πριν από την εξέταση, που μπορεί να κυμαίνεται από δύο έως οκτώ εβδομάδες. Εν συνεχεία, θα εξετάσουμε και τις τρεις αυτές μεθόδους με τη σειρά.
Εξετάσεις αίματος
Υπάρχουν δύο διαθέσιμα συστήματα για τον αυτοέλεγχο των επιπέδων σακχάρου. Και τα δύο παρέχουν ακριβή αποτελέσματα και, εκτός από το ότι σας βοηθούν να βελτιώσετε τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα αν υποψιάζεστε ότι είστε στα πρόθυρα κάποιας υπογλυκαιμικής αντίδρασης. Μία ακριβής ένδειξη είτε θα σας καθησυχάσει ότι όλα βαίνουν καλώς είτε θα σας επιβεβαιώσει ότι πρέπει να δράσετε. Oι ταινίες εξέτασης του αίματος διατίθενται στη Μεγάλη Βρετανία κατόπιν συνταγής, αλλά οι ειδικοί μετρητές για την ανάγνωσή τους πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.
Πώς να κάνετε την εξέταση
Το βασικό μειονέκτημα για ορισμένους ανθρώπους είναι ότι και τα δύο αυτά συστήματα απαιτούν να πάρετε ένα δείγμα από το αίμα σας τρυπώντας το δάχτυλό σας (παρόλο που μπορεί να το κάνει και κάποιος άλλος για εσάς). Το να τρυπήσετε το δάχτυλό σας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο αν κάνετε κάποια χειρωνακτική εργασία ή αν έχετε ευαίσθητα δάχτυλα. Αντί να οπλίζεστε με θάρρος προκειμένου να κόψετε το δάχτυλό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις συσκευές με το ενσωματωμένο νυστέρι και τον οπλισμό ελατηρίου. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα το βάθος του τρυπήματος. Το μειονέκτημά του, όμως, είναι ότι παρόλο που τα νυστέρια διατίθενται στη Μεγάλη Βρετανία με ιατρική συνταγή, οι συσκευές με το ελατήριο πρέπει να αγοραστούν.
Εξέταση ούρων
Η γλυκόζη εμφανίζεται στα ούρα σας όταν οι νεφροί σας δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν την ποσότητα που φιλτράρεται. Το πρόβλημα με την εξέταση των ούρων είναι ότι αυτό το επίπεδο απεκκρίσεως της γλυκόζης από τους νεφρούς δεν είναι ίδιο για όλους. Η σωστή ονομασία γι, αυτό το επίπεδο είναι νεφρική ουδός. Oρισμένα άτομα που δεν πάσχουν από διαβήτη έχουν χαμηλή νεφρική ουδό και χρειάζονται συχνά τη διαδικασία ανοχής της γλυκόζης που περιγράψαμε, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το γεγονός και να εξηγήσουν το γιατί εμφανίστηκε η γλυκόζη στα ούρα τους. Η φυσιολογική ουδός αντιστοιχεί σε επίπεδα σακχάρου της τάξεως των 10 χιλιοστών του γραμμομορίου (miimoes) ανά λίτρο. Για ένα άτομο που πάσχει από διαβήτη, λοιπόν, μία αρνητική εξέταση ούρων σημαίνει ότι το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα σας μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε ανάμεσα στα 0 και 10 χιλιοστά του γραμμομορίου ανά λίτρο. Μία θετική εξέταση, από την άλλη πλευρά, δεν σας υποδεικνύει το ακριβές επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα σας, ούτε το κατά πόσο υπερβαίνει το προσωπικό σας όριο. Ωστόσο, παρόλη αυτή τη σχετική έλλειψη ακρίβειας, η εξέταση των ούρων σας και η λήψη κυρίως αρνητικών αποτελεσμάτων μπορεί να είναι αρκετά για να επιβεβαιώσουν τη διατήρηση του διαβήτη σας υπό έλεγχο, ιδίως αν ακολουθείτε θεραπευτική αγωγή με δισκία και/ή υγιεινή διατροφή.
Πώς να πραγματοποιήσετε την εξέταση
Στις ημέρες μας, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν ταινίες μέτρησης γλυκόζης στα ούρα παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Βυθίζετε μία ταινία είτε στη ροή των ούρων είτε μέσα σε ένα δείγμα που έχετε μόλις συλλέξει και περιμένετε τη χημική αντίδραση, που έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή χρώματος. Κατόπιν, αντιπαρατάσσετε το χρώμα με το διάγραμμα που υπάρχει συνήθως στο πλαϊνό μέρος του δοχείου. Όπως συμβαίνει και με τις ταινίες εξέτασης του αίματος, ο χρόνος που θα χρειαστεί να περιμένετε διαφέρει από τον ένα τύπο ταινίας εξέτασης ούρων στον άλλον· ελέγχετε, λοιπόν, πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η εξέταση πρέπει να γίνεται σε πρόσφατα ούρα ώστε να αντανακλά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα σας την ώρα που πραγματοποιείται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μόλις ξυπνάτε το πρωί, όταν τα ούρα έχουν συγκεντρωθεί στην ουροδόχο κύστη σας. Καλό θα ήταν να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας μισή ώρα πριν κάνετε την εξέταση και στη συνέχεια να συλλέξετε ένα δείγμα μισή ώρα αργότερα, το οποίο είναι και το δείγμα που πράγματι εξετάζετε.
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα
Όταν πραγματοποιείτε μία εξέταση αίματος ή ούρων, μετράτε την αποτελεσματικότητα της προηγούμενης δόσης ινσουλίνης ή του δισκίου που πήρατε. Με άλλα λόγια, όταν κάνει κάποιος που παίρνει ινσουλίνη μια εξέταση αμέσως πριν από το μεσημεριανό φαγητό, πληροφορείται το αποτέλεσμα της ένεσης που έκανε νωρίς το πρωί με ινσουλίνη ταχείας δράσης. Κατά τον ίδιο τρόπο, μία εξέταση πριν από το πρόγευμα αντανακλά την αποτελεσματικότητα της δόσης της προηγούμενης νύχτας. Η ίδια ερμηνεία ισχύει κατ, αρχήν και για τα δισκία.
Όταν το αποτέλεσμα της εξέτασης δείξει ένα υψηλό επίπεδο γλυκόζης, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα της επόμενη δόσης σας προκειμένου να αποκαταστήσετε την ισορροπία. Αυτό λύνει το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα, αλλά το ιδεώδες είναι να προλάβει κανείς το πρόβλημα πριν από την εκδήλωσή του, ρυθμίζοντας τη δόση που προηγήθηκε της εξέτασης. Μια καλή ιδέα είναι να αλλάξετε αρκετές φορές την ώρα που πραγματοποιείτε την εξέταση και επίσης να περιμένετε να λάβετε μία σειρά αποτελεσμάτων σε μία περίοδο 3-5 ημερών, προτού προβείτε στις ανάλογες ρυθμίσεις. Κατ' αυτό τον τρόπο, θα καταλάβετε αν υπάρχει κάποιο πρότυπο στις μεταβολές των επιπέδων σακχάρου σας. Μέχρις ότου αποκτήσετε την απαιτούμενη εμπειρία για τον χειρισμό του διαβήτη σας, καλό θα ήταν να συμβουλευόσασταν τον γιατρό σας προτού τροποποιήσετε τη δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής σας. Αργότερα, όταν θα γνωρίζετε πλέον περισσότερα γύρω από τις αντιδράσεις του οργανισμού σας, θα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις απαραίτητες ρυθμίσεις, διότι θα ξέρετε τι είναι το καλύτερο για εσάς.
Νοσοκομειακός έλεγχος
Αν πάσχετε από ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου ο γιατρός σας θα κρίνει ότι είναι χρήσιμο να αποτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της αγωγής σας μέσω πιο σύνθετων εξετάσεων αίματος. Oι εξετάσεις αυτές δεν υποκαθιστούν τον δικό σας τακτικό έλεγχο, αλλά μπορούν να προσφέρουν επιπλέον πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον γιατρό να αποφασίσει αν η αγωγή σας χρειάζεται ρύθμιση. Και οι δύο εξετάσεις απαιτούν τη λήψη ενός δείγματος αίματος από φλέβα.
Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη
Η εξέταση αυτή μετρά τη μέση τιμή των επιπέδων σακχάρου σας σε μία περίοδο 6-8 εβδομάδων. Όπως όλες οι μέσες τιμές, ωστόσο, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα πολλών μικρών διακυμάνσεων ή πολύ μεγαλύτερων ταλαντεύσεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτό, δεν είναι χρήσιμη για την πραγματοποίηση καθημερινών ρυθμίσεων της αγωγής με ινσουλίνη, αλλά αποτελεί έναν καλό οδηγό όσον αφορά τη συνολική αποτελεσματικότητα της αγωγής σας.
Φρουκτοζαμίνη
Η εξέταση αυτή βασίζεται στις ίδιες αρχές με εκείνες της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αλλά μετρά την αποτελεσματικότητα της αγωγής σε μία μικρότερη περίοδο - μέσα στις 2-3 τελευταίες εβδομάδες. Αποτελεί κι αυτή έναν χρήσιμο οδηγό όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της αγωγής που ακολουθείτε. health.in.gr
 
***  Αγιάζι στην αθλητική ενημέρωση :
***  Οριακό το σημερινό ματς στη Βουπρασία για την Καλαμάτα          
           
  Παιχνίδι δίχως γυρισμό είναι το σημερινό στη Βουπρασία με αντίπαλο την τοπική Βάρδα, για την 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, για την ομάδα της Καλαμάτας, που δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. Η βαθμολογική αναγκαιότητα είναι το ένα στοιχείο που φανερώνει «υποχρέωση νίκης» από τους παίκτες της Μαύρης Θύελλας, ωστόσο υπάρχουν και κάποια ακόμη που δίνουν επιπλέον κίνητρο. Μιλάμε για την απομάκρυνση του προβληματισμού και των σεναρίων που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα, περί πιθανής διαφοροποίησης στο τεχνικό επιτελείο, κάτι που πάντως κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους της διοίκησης, καθώς επίσης και για την επιστροφή της ηρεμίας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή, μετά την ήττα από την Ελευσίνα και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνέντευξη Τύπου.
Ο Νίκος Κουρμπανάς γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, καθώς σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ομάδα χάνει κι άλλο έδαφος από την κορυφή, και προσπάθησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να προετοιμάσει ιδανικά την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές τα κατάφερε, όμως οι τραυματισμοί των Τριάντου και Χαρίτου, τον υποχρεώνουν να προχωρήσει σε έξτρα αλλαγές, τουλάχιστον σε σχέση μ’ αυτές που είχε στο μυαλό του. Παράλληλα με τις δύο αυτές απώλειες που θα φέρουν αναγκαστικές διαφοροποιήσεις ο Κορίνθιος τεχνικός προσανατολίζεται στο να κάνει κι άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ευελπιστώντας σε βελτίωση.
Με βάση τα δεδομένα και κυρίως το δίτερμα των τελευταίων προπονήσεων, θα λέγαμε ότι η Καλαμάτα θα αντιμετωπίσει τη Βάρδα με νέο πρόσωπο. Ο Πάππος κάτω από τα δοκάρια, Ρούσσης, Χριστοφιλέας στο κέντρο της άμυνας, με τους Μαρτίνο και Νιφορόπουλο στα άκρα. Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή Λουμπαρδέας, Κουντάνης, Σκάρος, έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ πιο μπροστά οι Τσάτσος, Καλαντζής και Σαλαπάτας. Θέση πάντως διεκδικεί και ο Κώστας Ηλιόπουλος, χωρίς ν’ αποκλείεται κάποια ακόμη έκπληξη με Ζάρκο  ή ακόμη και Δημητριάδη.
Η αποστολή αναχωρεί σήμερα στις 11.00 π.μ. για την κωμόπολη της Ηλείας, στο γήπεδο της οποίας θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. το ματς, με τον κ. Κουρμπανά να παίρνει στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Γεωργακόπουλο, Δημητριάδη, Ζάρκο, Ηλιόπουλο, Κακαλή, Καλαντζή, Κουντάνη, Λουμπαρδέα, Μαρτίνο, Μούζο, Νιφορόπουλο, Πάππο, Πολυχρόνη, Ρούσση, Σαλαπάτα, Σκαρλάτο, Σκάρο, Τσάτσο, Χριστοφιλέα. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τριάντος, Χαρίτος, Βασιλόπουλος, ο ανέτοιμος Αργυρόπουλος και οι Γκαρμοίρης, Νικολόπουλος.
Ν. Μπ.
 
  ***   Το πρόγραμμα (σ.σ. οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής: Σούπερ Λίγκα 10η αγωνιστική :

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11/2014

~ Εργοτέλης - Βέροια  2-2 , (2-1).- ^
Τα  γκολ : 13΄Χαλκιαδάκης , 17΄Καλτσάς , 38΄Γιουσούφ , 60΄ πεν. Μπέν ,
Διαιτητές :Διαιτητής: Λιαχούδης.  Βοηθοί: Γρεβένης, Μερκενίδης
Κάρτες : Χαντί , Τζανακάκης , Λυκογιάννης , Αμαραντίδης , Μπαργκάν ,
Οι  συνθέσεις :Οι ενδεκάδες:
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Καλί, Μπατιόν, Καταλά, Μπαλάφας(Γεωργιάδης , Ντουμίτρου, Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα (Μπαργκάν).-
Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ, Γκέντσογλου, Χαντί (Βλαχοδήμος), Μπρούνο, Γιουσούφ, Νόσκοβιτς (Παμλίδης)

Οι πάγκοι:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Παμλίδης, Στράους, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπαμ Μπαμ, Βλαχοδήμος.
ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Βεργώνης, Εσπάρθα, Κατίδης, Όστοϊτς, Γεωργιάδης, Μπαργκάν
Βίντεο από αγώνα :
~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ- ΒΕΡΟΙΑ  2-2   8/11/2014 : http://youtu.be/cj7r2veFVFo ,

 ~ Κέρκυρα - Παναιτωλικός  1-2 , (0-2) .-
Τ α  γκολ : 16΄ Βιγιαφάνιες , 20΄ Κάπελ , 84΄ Γκόμεζ .-
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αθανάσιος Γιάχος, με βοηθούς τους Νικόλαο Γεωργαράκο, Βασίλειο Καμπούρη και 4ο τον Σταύρο Μάνταλο
Κάρτες : Μαραγκός , Ζορμπάς , Μπεχαράνο , Ραφαέλ ,
  Η 11άδα της Κέρκυρας: Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Μαραγκός (Καϊκούτ), Ρόχας (Ζορμπάς), Ανδρεόπουλος (Ναχάρ), Μαρκόφσκι, Κόντος, Χαβίτο
Η 11άδα του Παναιτωλικού: Μπρακάλι, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κ. Μαρτίνες, Γοδόι, Φωτάκης, Ν. Μαρτίνες, Κάπελ (Καλογέρης), Βιγιαφάνιες, Άλβες (Βασιλείου)
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Παρασκευαΐδης, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Καϊκούτ, Ομπράντο ,
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κούσας, Καλογέρης, Κόρμπος, Βασιλείου, Μήλιος
Βίντεο και γκολ από αγώνα :
~** ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  ημίχρ  0-2  1ο γκολ 8/11/2014: http://youtu.be/DxdvDLCcXUE
~**Κέρκυρα -Παναιτωλικός ημίχρ  0-2   2ο γκολ  8/11/2014 : http://youtu.be/vcp-7btn72Y ,   
~** ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-2  γκόλ Κέρκυρας 8/11/2014 : http://youtu.be/9ZG-APOkkP8 ,    
 
~ Ξάνθη - ΟΦΗ  2-1 , (2-1) .- ^
Τα  γκολ : 6΄ Α. Πετρόπουλος , 30΄Λισγάρας , 32΄Κλέϊτον ,
Διαιτητές :Μήτσιος , Δημητριάδης , Μαγιάνης ,
Κάρτες :Στάθης , Σολτάνι , Λόρια , Κλέϊτον , Τζόρτζ =2 κιτρινες=κόκκινη ,Γουάλας ,
  Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης(Παπαστεριανός), Κλέιτον(Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο
ΟΦΗ (Τζ. Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μαρκής (Τζόρτζ), Ραζάκ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (Σίσιτς), Κουτσιανικούλης (Ροβύθης), Απόνιο 
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Παπαστεριανός, Ρούντι, Ομπόντο, Ρεννάν, Ράνος ,
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Αγριμάκης, Μονιάκης, Μεϊτέ, Λαμπρόπουλος, Σίσιτς, Ροβίθης, Μαϊρόν ,   Βίντεο  με γκολ από αγώνα :
~** ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ  το  1ο  γκολ 0-1  8/11/2014 : http://youtu.be/2rnHFfZ2wQQ ,
~**ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ  γκολ ισοφαρ  1-1  8/11/2014 : http://youtu.be/2ejCGEEHi-o ,
 ~**Ξάνθη- ΟΦΗ   2ο  γκολ Ξάνθης 2-1  8/11/2014: http://youtu.be/kFjoSFNn2WQ ,  
  


ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11/2014
Ολυμπιακός - Πανθρακικός   5-1  , (2-0) .-  ^
Τα γκολ : 36΄ πεν. Ντομίγκες , 39΄Μπουχαλάκης (αυτογκόλ) , 67΄Αυλονίτης , 79΄ πεν. Κάσες , 84΄Διαμαντάκος , 90΄Μήτρογλου .-
Διαιτητές:Διαιτητής ο Λαμπρόπουλος με βοηθούς τους Βλάσση και Σταυρουλάκη
Κάρτες:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι, Τσόρι Ντομίνγκεζ (Ντουρμάζ), Ντοσεβί και Διαμαντάκος ,
Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τζανης, Κάσες, Σερφά, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Καθάριος (Μεχία), Λαδάκης, Ποτουρίδης, Αράμπα ,
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Κασάμι, Φουστέρ, Σαλίνο ,
Στον πάγκο του Πανθρακικού: Ντιγκουινι, Πέρεζ, Μεχία, Τριανταφυλλάκος, Τσουμάνης, Λίτσκας, Ζδράβος ,
Βίντεο γκολ από αγώνα :
~** ΟΣΦΠ-Πανθρακικός  1ο  γκολ πεν   9/11/2014 ημιχρ  2-0 : http://youtu.be/wbQrKdqJB7s  
~** ΟΣΦΠ-Πανθρακικός  ημίχρ 2-0  2ο  γκολ  9/11/2014 :
http://youtu.be/ucMH-rILzi0
~**ΟΣΦΠ-Πανθρακικός  3ο  γκολ  3-0  9/11/2014 : http://youtu.be/_bQGHtaAZhc  
~**ΟΣΦΠ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  μείωση 3-1  9/11/2014 : http://youtu.be/g_1-56D3Hls ,  
 
 

~**ΟΣΦΠ-Πανθρακικός 5-1  4ο  γκολ  9/11/2014 : http://youtu.be/XQ7ct6YHlqA ,
~**ΟΣΦΠ-Πανθρακικός  5-1  5ο  γκολ  9/11/2014 : http://youtu.be/NEDBE1C7Xpk   

 Πανιώνιος - Καλλονή   0-2  , (0-0) .- ^
 Τα  γκολ : 66΄Πολ Κεϊτά  , 81΄Χουάνμα .-
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Βοσκάκης, με βοηθούς τους Καρατζίκα, Πετρόπουλο και 4ο τον Καμπαξή
 Κάρτες :Σιώπης  , Στεφάνοβιτς , Λεοζίνιο , Οικονόμου , Μητρόπουλος , Τασδούλη , Πιπίνης ,
Η 11άδα του Πανιώνιου: Παπαδόπουλος, Γκέζος(Ντουρμουσάι), Οικονόμου, Γιάννου, Σιώπης (Ιμπαγάσας), Πάνος, Μπουμάλ (Μασούρας) , Τασουλής, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός
 Η 11άδα της Καλλονής: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο(Καμαρά), Ντελγκάδο (Μπαρέρα) , Στεφάνοβιτς, Μίνγκας (Κεϊτα) ,
Στον πάγκο για τον Πανιώνιο: Γιαννακόπουλος, Ιμπαγάσα, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Μασούρας, Μπούζας, Ντουρμισάι
Στον πάγκο για την Καλλονή: Άλεξιτς, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καμαρά, Μπαρέρα, Κύπρου, Χωριανόπουλος
~**Πανιώνιος- Καλονή  0-2 γκολ 9/11/2014   : http://youtu.be/uFc6ORqEM6U ,
~**Πανιώνιος- Καλονή  0-2  2ο γκολ  9/11/2014 : http://youtu.be/f_sa6Zp2oQo ,
~**Πανιώνιος- Καλονή  χαμένο πεν   9/11/2014 : http://youtu.be/9MXIlt16xSw ,

Λεβαδειακός - Πλατανιάς   0-0  , (0-0).- ^
Τα  γκολ :
Διαιτητής: Παππάς.
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Απτόσογλου.
Κάρτες :Σάντζες , Γκόμες , Κουλιμπαλί , Ναζλίδης ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Σηφάκης, Νικολακάκης, Μαχαίρας, Κώτσιος, Τομάς, Μάντζιος, Σάντσες, Κονέ, Γκόμες, Βούκτσεβιτς, Μπορνταγκαράι.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ζαραδούκας, Μαχαμάτ, Μπανανά, Τετέ, Νούνες, Τζίλβαν, Τσουράκης, Ναζλίδης, Ιτούα.

Οι πάγκοι:ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Γιακουμάκης, Ζίτο, Σοτέλο, Μάγκας, Πρόγιτς, Μιλοσάβλιεφ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκσπούρνινγκ, Φιγκέιρα, Δημήτρης, Τόρες, Μπεριάν, Μενδρινός, Αποστολόπουλος
~**Λεβαδειακός- Πλατανιά 0-0  φάσεις 9/11/2014 : http://youtu.be/eut2rHG9CY0 ,

ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Βόλου 4-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 7΄ Μιχαήλ , 49΄Μπανιάς , 75΄Ίλιτς , 82΄Τσουκαλάς .-
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Αμπάρκιολης με βοηθούς τους Καραϊσαρίδη και Καραγκιζόπουλο.
Κάρτες : Τσουκάνη , Σταμπολζίεφ ,
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος(Σκόδρας), Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ίλιτς (Ηλιάδης), Στρούνα(Χαρίσης), Τσάβες, Λίλα
Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Ίβενς, Κυζιρίδης(Γιανιτσάνης), Κοτσαρίδης, Μαρινάκης, Τσουκάνης(Σταλμποτζίεφ ), Λάουκς, Νικλητσιώτης(Σκούρτης), Τζιώρας.
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Σωτηρίου, Χαρίσης, Γιάκος, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Ναδάλες.
Αναπληρωματικοί για την ομάδα του Βόλου είναι οι: Ταμπάκης, Αργύρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μέτσε, Γιαννιτσάνης, Σταμπολζίεφ, Σκούρτης
~**ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΝΙΚΗ Βόλου   1ο γκολ 1-0  9/11/2014 : http://youtu.be/3AHaQ5INPQs ,
~** ΠΑΣ Γιάννενα- Νίκη Βόλου 2ο γκολ 2-0 9/11/2014 : http://youtu.be/MhosVbbF_8c ,
 ~**Γιάννενα- Νίκη  4-0  3ο  γκολ 9/11/2014 : http://youtu.be/kZ86IlQh3HQ ,
~**ΠΑΣ Γιάννενα -Νίκη Βόλου 4-0   4ο  γκολ 9/11/2014 :  http://youtu.be/Jh3v0WQECHI ,

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός  1-2  , (0-0).- ^
Τα  γκολ : 51΄Ατσαγκούν ,  63΄ Περέϊρα , 78΄Ν. Καρέλης ,
Διαιτητές :ριτσώνης , Ακρίβος , Αλεξέας .-
Κάρτες :Μπούι , Σπυρόπουλος, Κλωναρίδης , Κάτσε ,
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσικάς(Μάρτενς), Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Γκολάσα, Αθανασιάδης(Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (Περέϊρα).
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ(Τριανταφυλόπουλος), Κουτρουμπής, Κλωναρίδης(Πέτριτς), Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν, Πράνιτς(Λαγός), Καρέλης
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Περέιρα, Μαντούρο, Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Μάρτενς, Σκόνδρας
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Τριανταφυλλόπουλος, Ντίνας, Πέτριτς, Λαγός
~**ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2  1ο  γκολ Ατσαγκούν 9/11/2014: http://youtu.be/ZBwL_6J9M3Y ,
~**ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2  γκολ ισοφάρ   ΠΑΟΚ Περέιρα  9/11/2014 :
http://youtu.be/hAkwCBVTSf8
~**  ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-2 2ο γκολ ΠΑΟ Ν. Καρέλης 9/11/2014 : http://youtu.be/F50cubrYc5c ,   

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11/2014
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης (Δημ. Γηπ. Περιστερίου, 19:30)



*** Γ΄ εθνική Νότιος Όμιλος :
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑ    0-1  , ( 0-1) .-^ { 33΄ Σαλαπάτας ,}
Οι συνθέσεις και οι αναπληρωματικοί των δύο ομάδων έχουν ως εξής:
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Κώστας Σταματίου): Φλίγκος, Πολίτης, Ζέλιος, Βραχνής, Σιδέρης, Ανδριέλας, Σαραντόπουλος, Ντόμας, Ζάκοφ, Δημητρακόπουλος και Γραμματικός.
Στον πάγκο κάθονται οι Θεοδωρακόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σκιαδόπουλος, Σκοτζάι, Οικονομόπουλος, Φωτόπουλος και Σκλαβενίτης.  
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ  (Νίκος Κουρμπανάς)Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Σκάρος, Καλαντζής. 
Διαιτητές:  Διώτης, Κακατσίδης, Σπυριδόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας).
Στον πάγκο είναι οι Μούζος, Δημητριάδης, Γεωργακόπουλος, Κουντάνης, Πολυχρόνης, Σκαρλάτος, Κακκαλής.
ΒΑΡΔΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1  .- ^ (33' Σαλαπάτας)
Ελευσίνα - Άργος   0-3 , (0-0)  .-^  (51', 90' Ετόφ, 88' Κοιλιάρας)
Μανδραϊκός-Παναρκαδικός 1-3  , (1-2) .-^  (27' Κατσικάς - 32' Δήμος, 37', 48' Αρδάμης)
Ερμής Κιβερίου-Αστέρας Μαγούλας 1-0  , (0-0)  .-^  (82' Φίλης)
ΑΟ Λουτράκι - Αχαϊκή   2-0 , (1-0) .-^ (40' Δρακόπουλος αυτογκόλ, 53' Παπουτσής)
Ζακυνθιακός-Δόξα Ν. Μανολάδας 1-1 .-^  (78' Κόλα - 80' Ντεντόπουλος )
Αιολικός - ΑΟ Κύμης 3-0 άνευ αγώνα
Επόμενη αγωνιστική (16-11-2014 15:00)    
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Ερμής Κιβερίου
Παναρκαδικός - ΑΟ Λουτράκι
ΑΟ Κύμης - Μανδραϊκός
Βύζας Μεγάρων - Αιολικός
Αχαϊκή - Μαύρη Θύελλα
Παναργειακός - ΠΑΟ Βάρδας
Αστέρας Μαγούλας - Πανελευσινιακός

*** Β΄ εθνική Νότιος Όμιλος  09/11/2014 :
Ηρακλής Ψαχνών -Παναιγιάλειος 1-2 .- ^
Ένωση Ερμιονίδας -Επισκοπή 1-0 .- ^
07/11/2014:Φωστήρας -Παναχαϊκή  1-2 .- ^
Ζάκυνθος-Φωκικός  1-0 .-^
Αχαρναϊκός-Πανηλειακός 1-1 .- ^

03/11/2014 :Παναχαϊκά-Ερμιονίδα 3-0 .-^
02/11/2014 :Πανηλειακός-Α.Ο.Χανίων 0-3 .-^

   ***  Τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ΕΠΣΜεσσηνίας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου :

     Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  9η  αγωνιστική
Σήμερα Σάββατο 08/11/2014
Διαβολίτσι – Εθνικός Μελιγαλά  3-1 .- ^
Μεσσηνιακός – Τσικλητήρας Πύλου  3-1 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Σπερχογεία  2-2 .- ^
 ~ Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 :
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ    5-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ     2-1
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ    3-0
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     1-0
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ     0-2
 
   Α1  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  8η  αγωνιστική
Σήμερα Σάββατο  8 Νοεμβρίου  2014 :  
Παπαφλέσσας Χώρας – Νέος Άρις   0-0 .-^
Ομόνοια – Μιλτιάδης   1-1 .-^
ΑΟ Φαραί – Ηρακλής Καλαμάτας  3-1 .-^
~ Κυριακή 9 Νοεμβρίου  2014 :
 ΑΟ Μεθώνης – Χανδριναϊκός  1-1 .-
Απόλλων Πεταλιδίου – Πανθουριακός  1-4 .-
Παπαφλέσσας Άμφειας – Αίαντας Καλαμάτας  0-1 .-
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας

  ~  Β΄  ΤΟΠΙΚΗ  7η  αγωνιστική
Σάββατο  08/11/2014
Αστέρας Βαλύρας – Διαγόρας Κοπανακίου   0-0 .-^
ΠΑΟ Καλού Νερού – Θύελλα Μερόπης   1-2 .- ^
ΠΑΟΚ – Δόξα Καλαμάτας   0-4 .-^
Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης - Θύελλα Χαρακοπιού   1-2  .-^
~ Κυριακή 9 Νοεμβρίου  2014 :
 Ατρόμητος Πλατέος – Ηρακλής Κυπαρισσίας 1-0
ΑΕ Αιθαίας – ΑΕΚ Καλαμάτας  2-1
Αναγέννηση Παραλίας – Αστέρας Μικρομάνης  1-1
 ΑΕ Μάνης – Ολυμπιακός Ανάληψης  3-3
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα  3-0
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΕ Αβίας  0-2
Πράσινα Πουλιά – ΑΟ Πατίστα
 ~ Δευτέρα 10 Νοεμβρίου  2014 :
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» :Πανιώνιος Κ.- Παναθηναϊκός Κ.:

   ~** Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  1η  και 2η  αγωνιστική  για 1ο ,2ο  και 3ο όμιλο :
Σήμερα Σάββατο  08/11/2014  :  
Αχιλλέας Αβραμιού – ΑΕ Γαργαλιάνων   1-2 .-^
Πανευαϊκός – Θύελλα Παραλίας   3-2.-^
ΑΣ  Φυτειάς – Θησέας Καλαμάτας  1-2 .-^
 ~ Κυριακή 9 Νοεμβρίου  2014 :
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ    8-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ    3-1
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ     1-2
 ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ     1-3
 Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ    8-1
  ~** Δευτέρα 10 Νοεμβρίου  2014  :  – 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» : Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΟ Φυτειάς
Ρεπό: Ερμής Καλαμάτας

***  Σαν ...σίφουνας πέρασε από την Πάτρα η Καλαμάτα '80

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση έκανε χθες στην Πάτρα η Καλαμάτα ’80 και την εξαργύρωσε με μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη, με 3-0 σετ κόντρα στην αξιόλογη Ολυμπιάδα. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της τοπικής μας ομάδας που διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο 2ο Όμιλο της Α2 κατηγορίας βόλεϊ των ανδρών. Είχαν προηγηθεί οι νίκες με Κόροιβο και Πήγασο Νέου Κόσμου, ενώ ο ΑΟΚ είχε ηττηθεί την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του Πανερυθραϊκού. Χθες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής αγωνιστικής το 3ποντο ήρθε με ξεκάθαρο τρόπο, όπως δείχνουν και τα σετ: 18-25,17-25,20-25. Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος ξεκίνησε στην αρχική 6άδα τους Μπουσούνη, Μανιατέα, Βραχνά, Περπινάκη, Μάνα και Κακαλέτρη, λίμπερο τον Εξαρχέα, ενώ αγωνίστηκαν ακόμη οι Καρράς, Β. Ντάκουρη, με τη 12άδα να συμπληρώνουν οι Αποστολόπουλος, Π. Ντάκουρης και Κοτσάκης. - 

***   Καλαματιανή πρωτιά στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας (φωτογραφίες)         
     
 
Η Καλαματιανή Ελένη Θεοδωρακοπούλου κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα της απόστασης των 5 χλμ στο σημερινό 32ο Μαραθώνιο Αθήνας.
Η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, στην πρώτη της συμμετοχή στην απόσταση τερμάτισε πρώτη με 17.39, μπροστά από την έμπειρη Πόπη Αστροπεκάκη (17.57) και την Μαρία Ζωγραφάκη (18.24). 
 
***  Για  την Α1  στο πρωτάθλημα  του Ελληνικού Μπάσκετ :
Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ   61-65  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 33-35, 38-46, 61-65
Διαιτητές: Κορομηλάς-Πουρσανίδης Γ.-Παναγιώτου (Ορφανός)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος 10, Βεργίνης 4, Κουκουλάς, Σπυρόπουλος, Στραντ 3 (1), Μοτσενίγκος, Γουντς 5, Φιτζπάτρικ 2, Κορόλεφ 20 (3), Προύιτ 10 (2), Χάνκοκ 7 (1).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 4, Λιάπης, Χαραλαμπίδης 11 (1), Κάρτερ 9 (1), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 5 (1), Δέδας, Οντουμ 9 (1), Βον 17, Σαλούστρος 6 (1).

Ο Αρης «άντεξε» ως το τέλος, παρά την πίεση της Κηφισιάς
ΑΡΗΣ -ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ    83-80 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 23-14, 43-31, 61-51, 83-80
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Φούφης-Μητσόπουλος
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (2), Μανωλόπουλος, Γκίκας 3(1), Ριντ 8(1), Τόμας 8(2), Βεζένκοφ 16(3), Νέιμικ 10, Μούρτος 5, Σίμτσακ 11, Αντεγκμπόγιε 13(2)
ΑΕ Νέας Κηφισιάς (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέμεκουν 5, Καυκής 12(2), Γιούιν, Λιακόπουλος 6, Πεσάκοβιτς 16(4), Μαυροειδής 12, Ψαθάς 8, Κακιούζης 4, Τσαλδάρης, Ντούβνιακ 13(2), Ντέιβις 4

Ανάσα για τον Κόροιβο με νίκη επί του ουραγού ΚΑΟΔ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ -ΚΑΟΔ Δράμας   71-69 .-^
Διαιτητές: Σχινάς-Τζαφλέρης-Μαγκλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 53-62, 71-69
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ματζέτ 5 (1), Λάουερι 17 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Αγγελόπουλος 7 (1), Παπαπέτρου, Ντέιβις, Βασίλιεβιτς 11 (2), Κανονίδης 6 (2), Γκάρετ 6, Ρούμπιο 16
ΚΑΟ Δράμας (Κώστας Μέξας): Σλαφτσάκης 7, Τρότερ 5 (1), Τζόνσον 2, Γεωργάκης 3, Άτκινς 7 (1), Όντομ 23 (3), Μισέλ 3, Ζάρας 7, Λόου 2, Χρυσικόπουλος 10 (1)

«Έσπασε το ρόδι» ο Πανελευσινιακός απέναντι στην ΑΕΚ
~ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ    81-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 33-34, 57-53, 81-72
Διαιτητές: Γκόντας-Μπήτης-Πουρσανίδης Κ.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Τζίμης Κουστένης): Κοξ, Ρόμπινσον 3 (1), Τσακαλέρης 4, Βασιλόπουλος 5 (1), Μάρεϊ 13, Αθανασούλας 21 (4), Μάρκοβιτς 2, Δορκοφίκης 9 (3), Ιωάννου 12, Τζόνσον 8 (1), Καλλές 4
ΑΕΚ (Βαγγέλης Ζιάγκος): Παπαντωνίου 3, Ντελινκάιτις 10, (2), Σάκοτα 23 (2), Κασελάκης 4, Πολυτάρχου 6 (2), Καμπερίδης 2, Ουίλιαμσον, Τσιάκος 8, Σαρικόπουλος 2, Μιλόσεβιτς 3 (1), Ίνγκλις 11 (2), Νίκολιτς

Ο Απόλλωνας νίκησε τον Κολοσσό και έφτασε τις δύο νίκες
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών - ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  71-55 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-21, 58-39, 71-55
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Γκούμας-Παγώνης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Αργυρόπουλος 3, Γκάλογουεϊ 3 (1), Πεν 19 (3), Φιτζπάτρικ 15 (3), Αντωνάκης 8 (2), Μπατής 8 (2), Ελ-Αμίν 12 (2), Πελεκούδας, Μολφέτας 3 (1), Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος, Γεωργαλλής
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Μιχάλης Κουταλιανός): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 1, Σιόλογκας, Τζαμάρ 7, Τζέιμς 9 (2), Σμιθ, Στεφανίδης 6, Λίντεν, Τσάμης 13 (1), Χάγκινς 11, Μπούλιαν 8 (1)

Εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΑΓΟΡ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ   79-70  .-^
~  Διαιτητές: Σώμος-Βαρδάλος-Νικολούλης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 9 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 2, Παππάς 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 21 (4), Γκιστ 7, Μπατίστα 13, Μπλουμς 3 (1)
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9 (1), Σχίζας, Κουμπούρας, Κάνσιλ 17 (1), Άλεν 9 (1), Καλαμπόκης, Φαγιέ 21 (4), Σίνης 2, Χίλαρης, Κράβιτς 6, Αλίχοτζιτς 6, Ντούλγκερακ
Τα δεκάλεπτα: 14-16, 37-30, 61-49, 79-70

~ Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Σάββατο, 8 ΝοεμβρίουΠανελευσινιακός - ΑΕΚ 81-72
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 61-65
Κόροιβος Αμαλιάδας - ΚΑΟ Δράμας 71-69
Άρης - Νέα Κηφισιάς 83-80
Απόλλων Πατρών - Κολοσσός Ρόδου 71-55

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου
Παναθηναϊκός-ΑΓΟ Ρεθύμνου 79-70

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΣΕΦ 18:00 Ολυμπιακός-Τρίκαλα

*** Στο  βόλεϊ   Α1  Γυναικών :
Στις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 (30-32, 20-25, 20-25)
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 9 (4/9 επ., 5 μπλοκ), Λαμπρούση 3 (0/4 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (8/29 επ., 56% υπ. – 44% άριστες), Μπραμπόροβα 11 (9/25 επ., 2 άσοο 32% υπ. – 26% άριστες), Χριστοδούλου 3 (2/6 επ., 1 άσο), Μποσκάτσι 11 (10/25 επ., 1 άσο), Κονόμι –λ (50% υπ. – 41% άριστες) / Κωσταντινίδου 8 (6/10 επ., 2 μπλοκ), Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Τέζα
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 4 (4/8 επ.), Καββαδία 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 7 (5/28 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ., 46% υπ. – 21% άριστες), Βίλκου 12 (7/23 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Τσίμα 13 (8/25 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 54% υπ. – 38% άριστες), Πατσέκο 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (47% υπ. – 40% άριστες) / Χρήστου 2 (1/3 επ., 1 άσο), Μεταξά, Τσατσούρι

Ηλιούπολη-Μαρκόπουλο 3-0 (25-23, 25-19, 25-16)
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Μπόκα 9 (7/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 38% υπ. – 38% άριστες), Μαρκοπούλου 11 (6/12 επ., 1 άσοι, 4 μπλοκ), Γιοβάνη 13 (10/22 επ., 3 άσοι), Αλέξις 12 (9/24 επ., 3 άσοι, 25% υπ. – 12% άριστες), Έντουαρντς 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ), Μπανίκα Σ., Αργυροπούλου –λ (68% υπ. – 52% άριστες) /Πατεράκη 2 (0/7 επ., 2 άσοι)
Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια 4 (2/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Πολυδώρου 1 (1/1 επ.), Λιάγκη 6 (6/28 επ.), Ψωμά 12 (13/32 επ., 52% υπ. – 26% άριστες), Κωνσταντώνη 4 (0/1 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Σμουτζ 14 (13/32 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. – 20% άριστες), Κοκκίου –λ (53% υπ. – 26% άριστες) / Οικονομοπούλου, Γιαννέλου

Α.Ο. Θήρας-Ηρακλής 3-0 (25-08, 25-18, 25-12)

ΑΟ Θήρας (Μεμετζή): Ψυλλάκη Ι. 3 (3/4 επ.), Βαρουδάκη 5 (2/4 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 33% υπ. – 00% άριστες), Οικονομίδου 8 (6/15 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Καρπουζά 16 (12/18 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Βεργίδου 7 (4/5 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τένεβα 11 (10/14 επ., 1 μπλοκ,, 38% υπ. – 23% άριστες), Αρτακιανού –λ (73% υπ. – 64% άριστες) / Ξαγοραράκη 2 (1/1 επ., 1 άσο), Μουντάκη 1 (1 μπλοκ), Σιγάλα, Ψυλλάκη Μ. 4 (2/5 επ., 2 μπλοκ)
Ηρακλής (Ρούσσης): Βέλλιου 7 (7/23 επ., 25% υπ. – 25% άριστες), Δαμιανίδου, Φερέιρα, Καράτερζη 6 (5/15 επ., 1 μπλοκ), Καραφουλλίδου 3 (3/8 επ.), Δάρδα 3 (1/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Καλαϊτζίδου -λ (48% υπ. – 24% άριστες) / Αγγελοπούλου

Ρέθυμνο-Πανναξιακός 1-3 (10-25, 15-25, 26-24, 09-25)

ΟΠΕΡ (Ζιώγας): Κλεισιάρη 4 (4/18 επ., 17% υπ. – 17% άριστες), Σαπαρέφσκα 12 (11/27 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ. – 23% άριστες), Παρασκάκη 3 (2/4 επ., 1 άσο), Καλογριδάκη 3 (1/10 επ., 2 άσοι), Ξαγοραράκη 6 (3/7 επ., 3 άσοι), Ζούνιτς 5 (5/28 επ.), Χατζάκη Ε –λ (17% υπ. – 04% άριστες) / Τουρλίτη, Παπουτσή, Κιλιζιράκη
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 9 (3/4 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Διώτη 15 (8/17 επ., 7 άσοι, 10% υπ. – 00% άριστες), Τσέσλιαρ 4 (1/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τοτσίδου 8 (6/22 επ., 2 μπλοκ, 40% υπ. – 27% άριστες), Εμμανουηλίδου 14 (8/11 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Τσβετάνοβα 25 (20/27 επ., 5 άσοι), Κελεσίδου –λ (59% υπ. – 35% άριστες) / Κιουτσούκη, Γιόβιτς 1 (1/7 επ.), Λαδένη 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. - 30% άριστες)


Ανατόλια-Μακεδόνες 2-3 (20-25, 25-20, 25-23, 16-25, 11-15)

Ανατόλια (Τζιουμάκας): Καετάνο 15 (13/54 επ., 2 μπλοκ, 60% υπ. – 50% άριστες), Τσοπούλου 1 (1 άσο), Νικολαΐδου 2 (1/2 επ., 1 άσο), Κωνσταντινίδου 17 (12/23 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Καλτουρμίδου Ρ. 9 (5/12 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Τσιούκαρη 14 (13/32 επ., 1 μπλοκ), Ιωαννίδου –λ (77% υπ. – 45% άριστες) / Καλτουρμίδου Αν., Παντελίδου, Δραγουμάνου 14 (11/26 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 29% υπ. – 14% άριστες), Ρεΐζογλου
Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Αλεξάκου 12 (11/32 επ., 1 άσο, 35% υπ. – 31% άριστες), Νέβιλ 19 (15/43 επ., 4 μπλοκ), Πολυνοπούλου 9 (6/9 επ., 3 μπλοκ), Δρακουλίδου 5 (1/6 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Σπανού 7 (3/5 επ., 4 μπλοκ), Γάτση 13 (12/34 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 39% άριστες), Αναγνώστου –λ (72% υπ. – 64% άριστες) /Γκοβεδάρου, Καραφουλλίδου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘ.
Παναθηναϊκός 15-1 15
ΑΕΚ 12-1 12 -4αγ.
Πανναξιακός 12-6 12
Ολυμπιακός 9-3 9 -4αγ.
Ηλιούπολη 10-4 9 -4αγ.
Α.Ο. Θήρας 11-6 9
Ρέθυμνο 7-9 5 -4αγ.
Μακεδόνες 4-14 2
Ανατόλια 2-15 1
Μαρκόπουλο 3-12 1 -4αγ.
Ηρακλής 1-15 0

*** Για  το Α1  στο βόλεϊ των ανδρών :
Σε αγώνες της 3ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ

3η Αγωνιστική (8 & 10/11/2014)
ΠΑΟΚ-Παμβοχαϊκός 3-1 (25-27, 25-18, 25-15, 25-17)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Άρης 3-0 (26-24, 26-24, 25-15)
ΜΕΝΤ-Λαμία 3-1 (25-16, 25-27, 25-23, 25-23)
Ορεστιάδα-Φοίνικας Σύρου 3-2 (17-25, 25-17, 25-22, 20-25, 15-12)
Α.Ο. Κηφισιάς-Παναθηναϊκός 3-1 (22-25, 26-24, 26-24, 25-20)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (10/11, 19:30)
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 
  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3755    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2205     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 196   video.- 
Σύνολον                                                        8156    βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2625  
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    699.–
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   257 .-
~* http://www.twitter.com/stamos01/ 260/194/8 ,
 

 ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης   Παρασκευή  31  Οκτωβρίου  2014    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html ,.-  
Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~
https://www.facebook.com/grhawkgr , = Γιώργος Ανεστόπουλος .-


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-

 Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου