Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρώσεις Ειδήσεις

  Ενημέρώσεις  Ειδήσεις 
Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 ,Το  μικρό ποντικάκι  του Η/Υ  πάντα κοντά στο αγιάζι της ενημέρωσης  !
Ηλιοβασίλεμα στο Αρφαρά !
Μια  καλημέρα  σε όλους  μας   από το  Αρφαρά  Καλαμάτας ! με  την αισθητή μεταβολή του  καιρού σε ζωντανή ψύχρα  με πτώση της θερμοκρασίας .....΄πραγματικό  Φθινόπωρο  !!

~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο αγιάζι της  ενημέρωσης  :


*** Κινέζοι ειδικοί στο Φιλιατρινό φράγμα :
Κινέζοι ειδικοί στο Φιλιατρινό φράγμα
* Κινέζοι ειδικοί στις κατασκευές των φραγμάτων -μεταξύ των οποίων και το τιμ που κατασκεύασε το μεγαλύτερο φράγμα του κόσμου στην Κίνα- επισκέφθηκαν χθες το Φιλιατρινό φράγμα στους Χριστιάνους. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων, καθώς όπως ειπώθηκε το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την τεχνική κατασκευής του -που μπορεί να μην είναι από τις πλέον σύγχρονες, ωστόσο είναι ιδιαίτερα γρήγορη, οικονομική και μικρή σε όγκο.
 Οι Κινέζοι αρχικά επισκέφθηκαν τα γραφεία της κοινοπραξίας που υλοποιεί το έργο και στην συνέχεια το ίδιο το έργο, εκεί όπου γίνεται η μείξη των υλικών, αλλά και τον χώρο κατασκευής τού κυρίως έργου του φράγματος. Η επίσκεψή τους έκλεισε με συζήτηση εργασίας και ανταλλαγή απόψεων.
 Οσον αφορά το έργο, προχωρά με κανονικούς ρυθμούς μέσα στα χρονοδιαγράμματα έχοντας μέχρι τώρα ολοκληρωθεί το 70%.
 Εκ μέρους της κοινοπραξίας ο υπεύθυνος του εργοταξίου Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος σημείωσε: «Είμαστε μέχρι τώρα στο 70% του έργου και μένει ένας με ενάμισης χρόνος για να ολοκληρωθεί. Ολα πηγαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα και διάφορες δυσκολίες ξεπερνιώνται αφού υπάρχει καλή θέληση από όλους. Απομένει να ολοκληρωθεί το σκληρό επίχωμα στο κυρίως σώμα του φράγματος που θα ολοκληρωθεί περίπου το Πάσχα και μετά απομένουν μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν τα σκυροδέματα του ανάντι μανδύα στεγάνωσης και η ανοδομή του φράγματος. Επίσης ταυτόχρονα θα ολοκληρωθεί και η επαρχιακή οδός, όπου ήδη έχει γίνει διάνοιξη και απομένουν κάποιες επεμβάσεις για τις κατολισθήσεις που έχουν γίνει.
 Εχουμε εδώ μια επίσκεψη που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων κ. Ντουνιά, από 18 Κινέζους ειδικούς στην κατασκευή των μεγάλων φραγμάτων. Είναι μάλιστα και το τιμ που είχε κατασκευάσει το φράγμα των 3 ποταμών που λειτουργεί στην Κίνα, προϋπολογισμού 22 δισ. δολαρίων, το οποίο παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ισοδύναμο με 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ηρθαν εδώ να δουν το φράγμα μας όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερη τεχνική».
 Από την αντιπροσωπεία των Κινέζων της Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων ο κ. Γου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κλίμα της περιοχής, τις πολλές ελιές και τα αμπέλια όπως και το μνημείο που είδαν στους Χριστιάνους. Κύριος σκοπός τους είναι να δουν το φράγμα και να έχουν μια συνεργασία με ανταλλαγή εμπειριών. Τόνισε την μεγάλη σημασία που θα έχει το συγκεκριμένο φράγμα για την άρδευση της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι στην Κίνα κατασκευάζονται πολλά μεγάλα έργα αυτή την στιγμή αφού είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούν την ανανεώσιμη ενέργεια του νερού.
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων στην Ελλάδα Γιώργος Ντουνιάς τόνισε πως στη χώρα μας η διαχείριση των υδάτων δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο κτίζοντας ταμιευτήρες, καθώς άλλος τρόπος διαχείρισης του νερού δεν υπάρχει, αφού έχουμε λίγους μήνες με πολλή βροχή, άρα μόνο με μια λογική ταμίευση καλά σχεδιασμένη μπορεί να γίνει εκμετάλλευση του νερού.
 Μιλώντας για το φράγμα στα Φιλιατρά σημείωσε πως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι χρησιμοποιεί μια τεχνολογία κατασκευής, που δεν είναι τελείως μοντέρνα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει εξάπλωση. Η τεχνική αυτή ονομάζεται ισχνό κυλινδρούμενο σκυρόδεμα, δηλαδή κτίζεται το φράγμα με πολύ μικρό όγκο από ό,τι τα συνήθη χωμάτινα φράγματα, από ένα υλικό που είναι αδρανές, όπως είναι το αδρανές σκυρόδεμα, χωρίς να χρειάζεται μεγάλη αντοχή και με πάρα πολύ λίγο τσιμέντο. Είναι πολύ οικονομικά, γρήγορα στην κατασκευή τους και πολύ ασφαλή.

*** Μεσσηνιακός: Εκδήλωση αντάξια της μεγάλης του ιστορίας στον στίβο :
Του  Παναγιώρη  Φαντάκου

Μεσσηνιακός: Εκδήλωση αντάξια της μεγάλης του ιστορίας στον στίβο
* Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 1.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΤΟΜΩΝ!
 Πάνω από 1.000 άτομα βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο ξενοδοχείο "Elite" (αίθουσα συνεδριακού κέντρου) για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού. Ηταν μια βραδιά που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου. Ο ιστορικός σύλλογος παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο δράσης του, τις δραστηριότητές του, τις χορηγικές του συνεργασίες, τις νέες αθλητικές εμφανίσεις όλων των κατηγοριών ενώ βράβευσε και τους αθλητές που διακρίθηκαν την περασμένη σεζόν. Παράλληλα στο φουαγιέ του ξενοδοχείου υπήρχαν περίπτερα των χορηγών του Μεσσηνιακού. Την εκδήλωση συντόνισαν οι Πέτρος Παπαδόπουλος και Γιάννης Καλυβιώτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Πουλόπουλος.
 Να σημειωθεί ότι ο Μεσσηνιακός μετρά πάνω από 450 παιδιά σε όλα τα τμήματα στίβου, κάτι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο στη σημερινή δύσκολη, από όλες τις απόψεις, εποχή Το σημαντικό είναι πως υπάρχει πλάνο και άψογη συνεργασία μεταξύ της διοικητικής και προπονητικής ομάδας, που αποτελούνται από τους Πέτρο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Πουλόπουλο, Γιάννη Καλυβιώτη, Αρη Τριανταφυλλόπουλο, Ευαγγελία Ντόλου, Ελένη Χαντζή και Γιάννη Σταυρόπουλο.
 Οσον αφορά την προχθεσινή εκδήλωση είχε χωριστεί σε πέντε ενότητες. Η πρώτη αφορούσε καθαρά το αθλητικό κομμάτι. Εγινε δηλαδή παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο σύλλογος, ενώ αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες, οι διακρίσεις και η εξέλιξη των τμημάτων. Στη συνέχεια οι ιθύνοντες μίλησαν για το όραμα του συλλόγου που είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αθλητών, προς όφελος στη νεολαία της Καλαμάτας, ενώ παράλληλα θα μεγαλώσει και ο αριθμός των διακρίσεων. Ακόμα ο Μεσσηνιακός προχωρά σε καινοτόμες δράσεις, όπως έκδοση αθλητικής εφημερίδας που θα τη συντάσσουν οι αθλητές - μαθητές του συλλόγου, επισκέψεις στην Ακρόπολη, σε μουσεία και σε θεατρικές παραστάσεις. Ολα αυτά μέσα από τη συνεργασία με την "Baladeur", που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διοργανώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
 Στην τρίτη ενότητα παρουσιάστηκαν οι χορηγοί που βοηθούν το Μεσσηνιακό και στην τέταρτη βραβεύτηκε η αγωνιστική ομάδα, καθώς πέρυσι ο Μ.Γ.Σ. αναδείχθηκε κορυφαίος επαρχιακός σύλλογος στην Ελλάδα στην κατηγορία παίδων - κορασίδων. Μεταξύ άλλων βραβεύτηκε η Θεοδώρα Μπινίσκου που ήταν πρωταθλήτρια στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ., ενώ αγωνίστηκε και με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. Στην ομάδα 4Χ100 ήταν και η Δήμητρα Ζαχαρέα, Νικολέτα Μακροπούλου και Ελευθερία Πουλάκου. Επίσης βραβεύτηκε και η αγωνιστική ομάδα 4Χ100μ. ανδρών που πρόπερσι ήταν πρώτη στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους Δραγκιώτη, Νικολόπουλο, Πατρινιό και Τσούση. Ο Μ.Γ.Σ. έδωσε και τις νέες εμφανίσεις στους νεοαποκτηθέντες αθλητές μεγάλων αποστάσεων, όπως οι Δασκαλάς, Σωτηρόπουλος και Καννελόπουλος, ενώ τίμησε και τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας που από φέτος θα στελεχώσουν την αγωνιστική ομάδα.
 Η εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή του αθλητικού υλικού (μπλουζάκια, σακίδια) για τη νέα αγωνιστική περίοδο που είναι προσφορά των χορηγών.
 Στην κυριακάτικη εκδήλωση χορηγοί ήταν elf TOTAL Παπαδόπουλος,Probank, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Ποδολογικό Κέντρο Καλαμάτας, κατάστημα Wind, Elite, Cosmos Center, Mesogeios TV, Εφημερίδα Ελευθερία, Herbal Life, Morfosis, Fred, Coco - Mat, Σούπερ Μάρκετ Μουργής, BMW Servin, Τριγκιλίδας, Δυναμική Ε.Π.Ε, Life FM, Εμφασις FM, Big Bang, Αποψη, Οικονόμου και CRS.

*** Το Νοέμβριο η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Καλό Νερό :
Το Νοέμβριο η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Καλό Νερό
* Μέσα στο Νοέμβριο, μετά από αρκετές αναβολές, θα γίνει από το "Μορέα" η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου και της υφιστάμενης εθνικής οδού με το δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, λίγο πριν τη διασταύρωση της Οιχαλίας. Για το λόγο αυτό με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλου παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι τις 17 Νοεμβρίου για την υλοποίηση των εργασιών σύνδεσης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο "Μορέας" έχει την ευθύνη για τη σήμανση και για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.


*** Νέος κύκλος κουπονιών για χειμερινό τουρισμό από αύριο στην Ε

Νέος κύκλος κουπονιών για χειμερινό τουρισμό από αύριο στην Ε
* Νέος κύκλος κουπονιών για χειμερινές διακοπές πλέον ξεκινάει από αύριο μέσα από την “Ε”. Μετά τον επιτυχημένο κύκλο θερινών διακοπών που απόλαυσαν περισσότεροι από 500 αναγνώστες της “Ε” σε συνεργασία με την εταιρεία KEMEN HELLAS, με τη συγκέντρωση 5 κουπονιών και χωρίς κλήρωση θα έχετε και πάλι τη δυνατότητα να απολαύσετε χειμερινές διακοπές αυτή τη φορά σε μία σειρά ελληνικών προορισμών και σε καταλύματα 3,4 και 5 αστέρων. Προσκομίζοντας λοιπόν 5 κουπόνια θα παραλαμβάνετε άμεσα το αντίστοιχο δελτίο και στη συνέχεια θα μπορείτε να κάνετε κράτηση σε ένα από τα επιλεγμένα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα απολαμβάνοντας παράλληλα τις προνομιακές τιμές που έχει εξασφαλίσει η KEMEN HELLAS. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όσοι έχουν προσκομίσει κουπόνια και έχουν παραλάβει τα δελτία, αλλά δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα, εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα χρήσης τους και κατά τη χειμερινή περίοδο.

*** Ανέλαβε καθήκοντα ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ ο Παν. Κατσίβελας

Ανέλαβε καθήκοντα ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ ο Παν. Κατσίβελας
* Τα καθήκοντά του ανέλαβε χθες, ο γιατρός Παναγιώτης Κατσίβελας, ως διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, ορκίστηκαν από το νέο διοικητή και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους και οι υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Ελένη Αλμπάνη.

*** Κύπριοι αγρότες στην Τριφυλία για να εκπαιδευτούν σε θέματα ελαιοκομίας :
Του Κώστα Μπούρα
Κύπριοι αγρότες στην Τριφυλία για να εκπαιδευτούν σε θέματα ελαιοκομίας
* Κύπριοι αγρότες βρίσκονται από χθες στην περιοχή της Τριφυλίας στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας για την κατάρτισή τους σε θέματα ελαιοκομίας.
 Συγκεκριμένα 10 Κύπριοι αγρότες, μέλη του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού αγροτικού φορέα του νησιού, του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, θα καταρτιστούν σε όλα τα θέματα ελαιοκομίας στην περιοχή της Τριφυλίας για διάστημα 15 ημερών. Η επίσκεψη των Κύπριων Αγροτών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης και συγκεκριμένα στη δράση «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση "Leonardo Da Vinci"». Το πρόγραμμα αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility) και πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΕΛΓΟ "Δήμητρα".
 Η χθεσινή πρώτη μέρα τους στην περιοχή ξεκίνησε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, όπου τους υποδέχθηκε ο διευθυντής Αντώνης Παρασκευόπουλος, εκφράζοντας την χαρά τους για την συνεργασία που θα έχουν και την ανταλλαγή απόψεων στον τομέα του ελαιολάδου και την ελαιοκαλλιέργεια. Τονίστηκε ότι μέσα από την κατάρτισή τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τις τεχνικές καλλιέργειας αλλά και τις τάσεις, όπως και την βαρύτητα που δίνεται στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Προστέθηκε επίσης πως με την παρουσία τους όχι μόνο θα λάβουν εμπειρίες και γνώσεις αλλά θα δώσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς όλα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στην συνέχεια.
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου Αντώνης Καρατζάς ευχαρίστησε τόσο τον κ. Παρασκευόπουλο όσο και το Γιώργο Τσουμάνη διευθυντή του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας και σημείωσε ότι πάντα για αυτούς η Ελλάδα είναι η μεγάλη τους πατρίδα. "Ηρθαμε με δίψα να γνωρίσουμε την μεγάλη μας πατρίδα και να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη από τις ειδικευμένες καλλιέργειες ελιάς και άλλων προϊόντων που γίνονται στην περιοχή" τόνισε χαρακτηριστικά.
 Ο διευθυντής του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κέντρο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ως φορέας υποδοχής και υποδέχεται τους αγρότες του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα της Κύπρου. Το πρόγραμμα έχει να κάνει με την κατάρτιση σε όλα τα φάσματα της ελαιοκομίας, με επισκέψεις σε αγρούς, ελαιοτριβεία, τυποποιητήρια, συνεταιρισμούς και ταυτόχρονα θα γίνει θεωρητική εκπαίδευση.
 Στη συνέχεια οι αγρότες επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια, ενώ η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που Κέντρο «Δήμητρα» αναλαμβάνει να υλοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα ως φορέας υποδοχής.

*** Επιμένει ο Τατούλης για το αεροδρόμιο Τρίπολης :
Επιμένει ο Τατούλης για το αεροδρόμιο Τρίπολης
* Το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα βγει στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης. Διευκρίνισε ότι για τη διευκόλυνση του έργου θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, ενώ θα εξυπηρετεί ανάγκες του επιβατικού κοινού, των εμπορικών μεταφορών και θα είναι low cost.
 Επεσήμανε, θριαμβολογώντας, ότι μετά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του, με συμμετοχή του γ.γ. μεταφορών κ. Σταθόπουλου, του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ κ Μαντζιούφα και του προέδρου του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλου, «αποφασίστηκε η υλοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υλοποίηση αεροδρομίου, αυτού της Τρίπολης με τη διαδικασία ΣΔΙΤ».
 Αναφορικά με το αεροδρόμιο Καλαμάτας, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση του πύργου ελέγχου, με στόχο να αποτελέσει διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών. Επανέλαβε ότι εξασφαλίστηκαν τα 15 εκ. ευρώ για το σύνολο των αναβαθμίσεων του εν λόγω αεροδρομίου.

*** Απαγορευτικό κόστος για έργα στην Μπιρμπίτα - Πάνω από 1 εκ. κοστίζει η καταστροφή :

Του  Γιάννη Σινάπη
Απαγορευτικό κόστος για έργα στην Μπιρμπίτα - Πάνω από 1 εκ. κοστίζει η καταστροφή
* Η έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επιβεβαίωσε τη διάλυση και τη μεγάλη καταστροφή στην κατασκήνωση τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.
 Σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε και την έκθεση που συντάχθηκε, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ, καθώς υπολογίζεται σε 1.014.650 ευρώ! Εκτιμάται ότι το κόστος για όλες τις υποδομές στον περιβάλλοντα χώρο είναι 541.000 ευρώ και για τους 66 οικίσκους 473.650 ευρώ.
 Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης για την υλοποίηση του έργου, που είχε χαρακτηριστεί πρότυπο για όλη τη χώρα και εγκαινιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων, δαπανήθηκαν 2.030.000 ευρώ, 1,1 εκ. για τις υποδομές και 930.000 ευρώ για τους οικίσκους.

*** Ο Μεσσήνιος Γιώργος Βενιζέλος διευθυντής του FBI Νέας Υόρκης

Ο Μεσσήνιος Γιώργος Βενιζέλος διευθυντής του FBI Νέας Υόρκης
* Ο Μεσσήνιος ομογενής Γεώργιος Βενιζέλος διορίστηκε διευθυντής του FBI, στη Νέα Υόρκη. "Είμαι πολύ χαρούμενος. Το Τμήμα του FBI στη Νέα Υόρκης είναι πολύ μεγάλο, το μεγαλύτερο ίσως σ' όλη τη χώρα, και προσβλέπω με ενθουσιασμό να πάω στη Νέα Υόρκη. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πριν το τέλος της σταδιοδρομίας μου», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα" ο Γεώργιος Βενιζέλος.
 Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» για τις προτεραιότητές του , ο κ. Βενιζέλος τόνισε «Η πόλη της Νέας Υόρκης ήταν και θα είναι πάντοτε ο στόχος κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης, γι' αυτό είναι πολύ σπουδαίο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το θέμα της τρομοκρατίας», τόνισε. «Ψηλά στις προτεραιότητές μου θα είναι και το οικονομικό έγκλημα, καθότι η Νέα Υόρκη είναι η οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου και θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως κρατούμε τη Γουόλ Στριτ “έντιμη”».
 Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, o οποίος μέχρι σήμερα ήταν διευθυντής του FBI στην πόλη της Φιλαδέλφειας, το Τμήμα του στη Νέα Υόρκη έχει περίπου 2.200 στελέχη και πράκτορες, τους οποίους θα επιβλέπει και θα συντονίζει ο ίδιος προσωπικά.
 Ο πατέρας του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1940 από την περιοχή της Καλαμάτας και η μητέρα του γεννήθηκε στην πόλη του Λόουελ της Μασαχουσέτης, αλλά οι γονείς της κατάγονταν από τη Μεσσηνία.
 Ο κ. Βενιζέλος έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη ότι «ο πατέρας μου ήταν επιτόπιος καπετάνιος λιμένος και εργαζόταν για την εταιρεία ‘Hellenic Lines’ που είχε έδρα στον Πειραιά, αλλά και το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης».
 Εχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές, κι όπως έχει πε, «πήγα και επισκέφθηκα το χωριό του πατέρα μου» και υπογράμμισε πως «είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα, έχω τέσσερα παιδιά, ο μεγαλύτερος είναι ο Κωνσταντίνος. Πήγαν στο ελληνικό και στο κατηχητικό σχολείο, πηγαίνουμε στην εκκλησία κάθε Κυριακή, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την καταγωγή και κληρονομιά μας, είμαι υπέρ της ελληνικότητας».
 Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, κι όπως είπε χαμογελώντας «θα μπορούσα να την ήξερα καλύτερα. Η γιαγιά μου μου έλεγε πάντοτε να μου μιλάς ελληνικά, κι εγώ της απαντούσα στα αγγλικά, αλλά θέλω να σας πω ότι καταλαβαίνω πολύ καλύτερα από ό,τι μπορώ να μιλήσω».

*** Στο έλεος της φύσης
~ Στο «μάτι» της Σάντι για ώρες η πόλη της Νέας Υόρκης, τουλάχιστον 13 νεκροί
Φουσκωμένα τα νερά στο ύψος της γέφυρας Βερατσάνο
Φουσκωμένα τα νερά στο ύψος της γέφυρας Βερατσάνο
* Φονικό και καταστροφικό ήταν το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους σφοδρούς ανέμους και τις πλημμύρες. -
Πόλη-«φάντασμα» για αρκετές ώρες η Νέα Υόρκη, όπου, πάντως, τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν, όπως ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ο δήμαρχος Μάικλ Μπλουμπεργκ. Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες, πλημμυρισμένο μεγάλο τμήμα μέρος της πόλης, χιλιάδες κόσμου χωρίς ηλεκτρικό, μεγάλες οι ζημιές στους σταθμούς του μετρό. Σε επιφυλακή μονάδα πυρηνικής ενέργειας στο Νιου Τζέρσεϊ.

Aκολουθεί σχετικό βίντεο :

~ ** Τυφώνας " ΣΑΝΤI " στην Ν.Υ. ΗΠΑ 30-10 :

http://youtu.be/iFMsru3ames ,Πώς έζησε τη Σάντι η Ρένα στο Μανχάταν
«To σπίτι μου βρίσκεται στο upper east side του Μανχάταν, στην 76η οδό. Ήμασταν όλη μέρα από χθες οχυρωμένοι. Το βράδυ της Δευτέρας ήταν πραγματικά κόλαση. Ο γιος μου ζει ακόμα πιο νότια στο Μανχάταν, στην 24η οδό και από χθες το βράδυ στις 9 δεν είχε καν ρεύμα και τηλέφωνο. Η κατάσταση εκεί κάτω είναι πολύ χειρότερη. Ασταμάτητη βροχή και τρομακτικός θόρυβος από τον αέρα. Ήταν και αυτοί κλεισμένοι μέσα με κεριά και περίμεναν.©2012 Δεδομένα χάρτη - Όροι χρήσης
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Στα περισσότερα σημεία της πόλης είχαν κατεβάσει διακόπτες από το δημόσιο φωτισμό εν αναμονή του κυκλώνα, ώστε να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα. Ουσιαστικά και εγώ έβλεπα τις εικόνες από τα πλημμυρισμένα σημεία από την τηλεόραση. Οι περισσότεροι το ίδιο έκαναν, αφού πρώτα εφοδιάστηκαν τρόφιμα με αρκετό πανικό σε ορισμένες περιπτώσεις από τα σούπερ μάρκετ, αλλά και υλικά για την προστασία των διαμερισμάτων. Εδώ στο Μανχάταν ουσιαστικά μιλάμε μόνο για διαμερίσματα.
Ο αέρας έξω από το διαμέρισμά μου (είμαι στον 7ο όροφο) ήταν απερίγραπτος και τα δέντρα (πελώρια κατά τα άλλα) έμοιαζε ότι θα φύγουν από τη θέση τους. Δύο τελικά ξεριζώθηκαν. Σχεδόν χτύπαγαν στο παράθυρό μου, γεγονός που δεν με έκανε και ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί η αλήθεια ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπήρχε plan B.
Tελικά λίγο πριν πέσω για ύπνο το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη αποφάσισα να βάλω ταινίες στα παράθυρα, και δεν είναι λίγα τα παράθυρα που έχω. Τουλάχιστον αν σπάσουν (που τελικά δεν έσπασαν) δεν θα γεμίσω γυαλιά.

 Το περίεργο είναι ότι περίπου δέκα τετράγωνα πιο πάνω από το σπίτι μου (στους 85 δρόμους του upper east side) σχεδόν δεν συνέβαινε τίποτα. Ο γιος μου με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε ότι «απλά βρέχει και φυσάει», κανένα πρόβλημα με το ρεύμα. Απλώς βγήκε σε μια μικρή βεράντα που έχουν (όχι ιδιαίτερα πρακτική όταν είσαι στον 12ο όροφο) και μάζεψαν δύο καρέκλες.
 Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (πρωινές ώρες Τρίτης στην Ελλάδα) στην τηλεόραση έκαναν απολογισμό της κατάστασης, ουσιαστικά έλεγαν ότι το χειρότερο πέρασε.
Βέβαια ούτε σήμερα πήγα στη δουλειά μου, το νοσοκομείο που εργάζομαι ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι επεμβάσεις και τα ραντεβού.
Φυσικά τα προάστια και το Νιου Τζέρσει είναι μια τελείως άλλη ιστορία, καθώς εκεί δεν υπάρχουν ουρανοξύστες, αλλά μικρές ατομικές κατοικίες. Εκείνοι βρέθηκαν πολύ πιο ευάλωτοι στα καιρικά φαινόμενα. Θα πάρει μέρες αν όχι μήνες να συνέλθουν. Μόνο για την αποκατάσταση του ρεύματος (για να αναφερθούμε σε ένα σχετικά απλό ζήτημα) θα πάρει βδομάδες. Και μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.
Ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που αγαπώ το Μανχάταν».
Ρωτώντας την εάν ο κυκλώνας ήταν χειρότερος από το μπλακ-άουτ του 1977 ή τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η Ρένα απαντά: «Σίγουρα ήταν πιο τρομακτικό από το μπλακ-άουτ. Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Την ώρα που συνέβαιναν τα γεγονότα είχαμε (τουλάχιστον εγώ) την εντύπωση ότι δεχεται επίθεση όλη η χώρα από δυνάμεις άγνωστης προέλευσης. Κάτι σαν επιστημονική φαντασία. Τώρα η καταιγίδα πέρασε, και πρέπει να ανακάμψουμε».
Απόστολος Ρουμπάνης  New York  30/10/2012  Τρίτη .-

~** Τυφώνας Σάντι στις Η.Π.Α. 30/10/2012 :

http://youtu.be/1VlBvTWDIp8 ,

  

~** Κρουαζερόπλοιο 350 μέτρων 2012 :

http://youtu.be/9d8gU9mdnoQ ,  ~** ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΑΝΤΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. 30-10-12 :


http://youtu.be/e2IwoYmozzA ,
***  Σαν σήμερα 30-10-12 : Ισμέτ  Ινοννού  - Ελ. Βενιζέλος , Ντιέγκο Μαραντόνα :

http://youtu.be/DV6pRazNOmI , ~** Α. ΣΑΜΑΡΑΣ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 30/10/2012 :


http://youtu.be/8MN5h7fuD5Q ,
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟKΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html  , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-

~** ~*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 .-

  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html  , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης ,
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/m.html , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης : , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html  ,. Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο ποδόσφαιρο , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html  , Ενημέρωση και καθημερινότητα , Μεσσηνιακά και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2012-2013.html  , Ευρωμπάσκετ 2012-2013 , Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 .

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012.html  , Γιατροί ΕΥΟΠΥ στο Ν. Μεσσηνίας 2012 , Παρασκευή 19/10/2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2012-2013_20.html  , Σούπερ Λίγκα στην Ελλάδα 2012-2013 , Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html  , ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μεσσηνιακών Ποδοσφαιρικών Σωματείων

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/m.html  , Mένουμε ζούμε και Βλέπουμε Ελλάδα , μέσα από Βίντεο .. , Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2-1.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑ 2-1 την Κυριακή 21/10/2012 , ΔΕΥΤΕΡΑ 22Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_22.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/h.html  , H Ιστορία ενός χωριού Δ΄ συνέχεια , ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -
Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/m.html  , Mεσσηνιακά και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης , Δευτέρα , 23 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2012 .-

~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτρη 24 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Σο αγιάζι της ενημέρωσης , Ειδήσεις και ...... άλλα , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και πολλά Άλλα ...στην ενημέρωση , Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας , Μεσσηνιακά και Άλλα στην εφημερίδα μας ,Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 20-12 .-

~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/27-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 27 /10 /2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_28.html  , Αληθινές Παρουσιάσεις από την ίδια τη Ζωή μας , Παρουσιάσεις ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου 2012 .-

  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 29/10/2012 .-

 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις  Ειδήσεις  , Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 .-

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01  , =2051 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =396video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 390 video.-


ΧΘΕΣ   29  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012
~ ** Σαν σήμερα 29-10 1 :


http://youtu.be/6aN9SRLatOo  ,~** ΣΑΝ Σήμερα 29-10 2 :

http://youtu.be/JVYoshHUxxQ ,~** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29-10 3 :

http://youtu.be/DicrDAzRIT8 ,

  

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου