Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερνότητα

** Ένα ταξίδι  μέσα στην καθημερνότητα , Δευτέρα  20  Ιουνίου 2011 :

** Ένα όμορφα ταξίδι περιήγησης στην Ελληνική ομορφιά ....στην Ελληνική  φύση μέσα από μικρά ερασιτεχνικά  βίντεο !!!
~ Διαδρομή από ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ  προς ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (124 χιλιόμετρα ) , :  Αμφιλοχία , Σαρδίνια , Μεγάλος Καμπος , Βαρετάδα , Παδαγορά Τεχνιτή Λίμνη Καστρακίου , Τεχνική Λίμνη Κρεμαστών , Γέφυρα Τατάρνας ,(γεφυρα Μανώλη) , Πετρώνα (Μπουννίκιεβος ) , Αλευράδα , Γέφυρα Βέργας , Νέα Μαλεσιάδα , Ν. Χαλκιόπουλο , Χαλκιόπουλο , Τρίκλινο , Καϊπανάκι , Τσούκα , Τριπόταμο , Ιερά Μονή Τατάρνας .-
** Από την Ι.Μ. ΤΑΤΑΡΝΑΣ .., Τσούκα , Κρέντης , Κερασοχώρι (φαγητό) , Βίνιανη ,    Νέα Βίνιανη , Παρκιό , Γέφυρα Ταυρωπού ( Μέγδοβα) , Καλεσμένο , ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ .-
** Λίγα λόγια για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι :
 * Το Καρπενήσι, είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και είναι χτισμένο στους πρόποδες της νοτιοδυτικής πλευράς του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων. Απέχει από την Αθήνα 295χλμ., από τη Θεσσαλονίκη 370χλμ. και από την πόλη της Λαμίας 75χλμ. ενώ αποτελεί το μοναδικό αστικό κέντρο του νομού.
~
* Είναι μια μικρή, ορεινή πόλη με επιβλητικά βουνά, ελατοσκέπαστες κορυφές, άφθονα τρεχούμενα νερά, έναν καταπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλούτο και προσφέρει ένα μαγευτικό γραφικό τοπίο που καθιστούν το Καρπενήσι ιδανικό προορισμό τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές διακοπές.
* Η παλιά πόλη του Καρπενησίου χτίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο για να προφυλάσσεται από τα παγωμένα ρεύματα. Η σημερινή πόλη του Καρπενησίου χτίστηκε στην παλιά του θέση κατά τα Βυζαντινά χρόνια (10ος-11ος αιώνας) από τους Κουτσόβλαχους και έχει εξαπλωθεί ανατολικά.
* Πιθανώς το όνομά του προέρχεται από τους Κουτσόβλαχους, καθώς στη γλώσσα τους σημαίνει «του σφενδαμιού ο τόπος» ("Carpen + isu"), από τα πολλά σφενδάμια (ψευδοπλάτανους) που υπήρχαν στην περιοχή. Κατ’ άλλη εκδοχή το τοπωνύμιο προέρχεται από τις Τούρκικες λέξεις car (=χιόνι) +benis (=επενδύτης), δηλαδή «χιονοσκέπαστο».
* Το Καρπενήσι περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα Καρπενήσι, οικισμός Γοργιανάδες, Άγιος Nικόλαος, Bουτύρο, Mυρίκη, Kορυσχάδες , Φιδάκια, Άγιος Ανδρέας, Αγία Bλαχέρνα, Kαλεσμένο, Παπαρούσι, Παυλόπουλο, Σελλά (Μηλιά), Στεφάνι και Στένωμα.
* Ο Καρπενησιώτης ποταμός πηγάζει από τη Ράχη του όρους Τυμφρηστού, διασχίζει την κοιλάδα της Ποταμιάς, περνά ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Χελιδόνα, δημιουργεί το δημοφιλές «Κλειδί», για να σμίξει στα Διπόταμα του Προυσού με τον Κρικελλιώτη και να καταλήξουν μαζί στη λίμνη των Κρεμαστών. Ένα πανέμορφο τοπίο με πολλά σκηνικά σκηνοθετημένα και ερμηνευμένα με σοφία και αγάπη μόνο από τη ίδια τη φύση, με μοναδικό σκοπό να τα προσφέρει απλόχερα στον άνθρωπο.
* Είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία η οποία έχει διακριθεί για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα σε πολλές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας.
~
** Η ιστορία του Καρπενησίου ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής το 279 π.Χ. κατανίκησαν τους Γαλάτες που είχαν σκοπό την κατάκτηση των Δελφών, του πνευματικού κέντρου της Ελλάδας, το 146 π.Χ. αντιστάθηκαν ηρωικά και στους Ρωμαίους ενώ το 1393 το Καρπενήσι κατακτήθηκε από το σουλτάνο Βαγιαζήτ τον Α΄.
* Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 γίνονται πολλές ιστορικές μάχες στο Καρπενήσι, όπου στις περισσότερες οι κάτοικοι κατατροπώνουν του Τούρκους και τους Τουρκαρβανίτες. Στο χωριό Κεφαλόβρυσο, λίγο έξω από το Καρπενήσι, στις 8 Αυγούστου του 1823 σκοτώθηκε ο Μάρκος Μπότσαρης, στη νικηφόρα μάχη κατά του Μουσταή πασά της Σκόντρας.
* Αργότερα, στην Αντίσταση κατά των Γερμανών, έγινε στο Καρπενήσι μια από τις πρώτες συσκέψεις οργάνωσης της αντίστασης από τον Άρη Βελουχιώτη. Τα βουνά έγιναν λημέρια των ανταρτών. Στις Κορυσχάδες έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της Κυβέρνησης του Βουνού.
* Το 18ο αιώνα λειτούργησε στο Καρπενήσι η σχολή του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού που έβγαλε πολλούς μεγάλους δάσκαλους του γένους ενώ είναι και γενέτειρα πολλών επιφανών ανδρών και σπουδαίων προσωπικοτήτων της Ελληνικής Ιστορίας, της επιστήμης και της πολιτικής. Μερικοί από αυτούς είναι οι ξακουστοί αγωνιστές του 1821 Αντώνης Κατσαντώνης και ο Θανάσης Καρπενησιώτης, ο λογοτέχνης Ζαχαρίας Παπαντωνίου, που έγραψε το διαχρονικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά», ο ακαδημαϊκός και πολιτικός Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο πολιτικός Παύλος Μπακογιάννης και άλλοι. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου φιλοξένησε τα λημέρια γενναίων ανδρών και υπερασπιστών της ελευθερίας του έθνους μας, όπως του Καραϊσκάκη, του Μπότσαρη και του Βελουχιώτη.
* Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Ουνέσκο, η περιοχή της Ευρυτανίας είναι μια από τις πέντε περιοχές του κόσμου σε καθαρότητα, δηλαδή σχεδόν μηδενική μόλυνση.
* Αξίζει να περπατήσετε στο Καρπενήσι και στους γραφικούς οικισμούς του και να θαυμάσετε τα εξαιρετικά δείγματα παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής και τους καλά διατηρημένους οικισμούς της περιοχής. Πολλά αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, βυζαντινές εκκλησίες, παλιά σχολεία συνθέτουν την εικόνα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
* Το Καρπενήσι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τόσο χειμερινών όσο και καλοκαιρινών διακοπών, με συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική υποδομή που δημιουργεί μια εξαιρετική βάση για όποιον θέλει να γνωρίσει τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής.-
~
* Σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου, βρίσκεται το οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου στο Βελούχι. Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
* Στην περιοχή, όπου θεωρείται ο παράδεισος των υπαίθριων δραστηριοτήτων μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες όπως rafting, canyoning, mountain bike, ιππασία, 4X4, παιχνίδια, ορειβασία και πεζοπορία μέσα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες ενώ αποτελεί ένα τέλειο ορμητήριο για εκδρομές σε πανέμορφες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής.
* Στο Καρπενήσι, δραστηριοποιούνται εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρουν πλήρη εξοπλισμό, έμπειρους οδηγούς και ότι άλλο είναι απαραίτητο.
* Το υγιεινό κλίμα, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες με υψηλής ποιότητας παροχές, τα καλόγουστα καφέ και μπαράκια, οι ταβέρνες καθώς και οι εναλλαγές των τοπίων και οι επιλογές διασκέδασης και δραστηριοτήτων καθιστούν το Καρπενήσι ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου.
Πηγή :  http://www.web-greece.gr/evrytania/karpenisi/karpenisi-gr.htm  .-
 ~** ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 17/6/2011 :
** ~**1303.avi ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 17/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=6km8urkFCKA  ,




~** Κεφαλόβρυσο - Ευρυτανίας
 
Το γραφικό και ιστορικό χωρίο Κεφαλόβρυσο είναι μία από τις ποιο όμορφες και γαλήνιες περιοχές της Ευρυτανίας. Απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η τοποθεσία έχει αρκετά μεγάλη τουριστική ανάπτυξη αλλά δεν έχει χάσει τίποτα από την γραφικότητα και την ομορφιά της. Το τοπίο είναι καταπράσινο και κατάφυτο.
* Το Κεφαλόβρυσο διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία για την ευχάριστη και άνετη διαμονή σας στην περιοχή. Είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού βρείτε μία πανέμορφή πλατεία που στο κέντρο της δεσπόζει μία μικρή τεχνιτή λιμνούλα.-
~
Το ξεχωριστό αυτό μικρό χωριουδάκι της ορεινής Ευρυτανίας δεν θα σας μαγέψει μόνο με την φυσική του ομορφιά , θα σας εντυπωσιάσει και με την μεγάλη του ιστορία. Στο Κεφαλόβρυσο έχει λάβει χώρα μία από τις ποιο σημαντικές μάχες μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων και των Τούρκων. Η Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου 1823 κάτω από την εποπτεία του Μάρκου Μπότσαρη. Η νίκη των ελληνικών στρατευμάτων ήταν ιστορική. Οι Τουρκικές απώλειες υπήρξαν βαριές, περίπου 1000 άνδρες, σε αντίθεση με τις Ελληνικές που ήταν ελάχιστες.
* Η περιοχή διαθέτει πλούσια βλάστηση και σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Οι άνθρωποι που θα συναντήσετε είναι ευγενικοί και φιλόξενοι και θα σας κάνουν να νιώσετε οικία με το περιβάλλον. Η ιδιαιτερότητα του και ο λόγος που το επιλέγουν πολλοί επισκέπτες είναι ότι είναι πολύ ήρεμο και ειρηνικό αλλά παράλληλα πολύ κοντά στο Καρπενήσι που σφύζει από κόσμο και νυχτερινή ζωή.-
 *** Όμορφες Διαδρομές : Καρπενήσι , Μεσομπελιά , Κεφαλόβρυσο , Κορυσχάδες , Βούτυρο (δεξιά), Κλαύσιο (αριστερά), Γαύρος ,Νέο Μικρό Χωριό και  Παλαιο Μικρό Χωριό (δεξιά) ,Μεγάλο Χωριοό (αριστερά) περνόντας τον παραλέοντα Καρπενησιώτη ποταμό , Κάτω Καρύστη και Καρύστη , Διπόταμος ,  Δερμάτι (δεξιά) , Ιερά Μονή Προυσού Παναγίας της Προυσιώτισα( ανδρικό μοναστήρι ) , ΠΡΟΥΣΟΣ ,  στην συνέχεια προς το Αγρίνιο .. , Κούλιο , Λαμπίρι , Κάτω Λαμπίρι , Στριγανιά , Λούστρα , Καλλιθέα , ανερομάννα , Άγιος Γεώργιος , Παλαιοκαρυά (δεξιά) , ΠΑΡΑΒΟΛΑ  Τριχονίδας Λίμνης ...... Καινούργιο ,Παναιτώλιο , ΑΓΡΙΝΙΟ .-
~** Πλατεία και Μητροπολιτικός Ι. Ναός Καρπενήσι 17/6/2011 :
~** 1304 , Πλατεία Καρπενήσι :
**  http://www.youtube.com/watch?v=OEsunHGHjuw  ,




** Άλλες όμορφες Διαδρομές από το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ : Καρπενήσι , Άγιος  Νικόλαος ,Άγιος Χαράλαμπος , Πετράλωνα , Μεσχώρι , Κοκκάλο , ΦΟΥΡΝΆ .-( Περιοχή στα ΑΓΡΑΦΑ ) .-
** ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ,Άγιος Νικόλαος , Λεύκια , Τυφρηστός , Μεσαία Κάψη , Άγιος Γεώργιος , Παλαιόκαστρο , Πτελιά , Βίτολη , ΜΑΚΡΟΚΩΜΗ , Μάκρη , Καστρί , Παλιούρι , Ζηλευτό , Λειανοκλάδι , Σταυρός ,ΛΑΜΙΑ ...
~** Λίγα Λόγια για την ΠΑΤΡΑ  Αχαϊας :
Πηγή : http://www.web-greece.gr/achaia/patra/patra-gr.htm .-
* Η Πάτρα, τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, συνδυάζει εξαιρετική ομορφιά, μακραίωνη ιστορία και μοναδικές ευκαιρίες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλήξει. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία.
~
* Σύμφωνα με την παράδοση η πόλη ιδρύθηκε από τους Αχαιούς της Σπάρτης όταν εκδιώχθηκαν από τους Δωριείς, οι οποίοι με επικεφαλής τον Πρευγένη και το γιό του Πατρέα ήλθαν εδώ στο τέλος της μυκηναϊκής εποχής.
* Από τους Ίωνες ολόκληρη η Αχαΐα ονομαζόταν ως τότε Ιωνία, αλλά και Αιγιαλός είτε από το βασιλιά της Σικύωνος Αιγιαλό είτε γιατί εκτεινόταν κατά μήκος του αιγιαλού. Οι Ίωνες αρχικά κατέφυγαν στην Αθήνα και από εκεί στη Μικρά Ασία, όπου ίδρυσαν δώδεκα πόλεις, την Ιωνική Δωδεκάπολη, σ' ανάμνηση των δώδεκα πόλεων που άφησαν πίσω τους.
* Ο Πρευγένης με τον Πατρέα, όταν έφθασαν εδώ, συνένωσαν τρεις ιωνικές πολίχνες, την Αρόη, τη Μεσάτι και την 'Ανθεια, και με κέντρο την Αρόη ίδρυσαν μία νέα πόλη, τις Πάτρες, που έλαβε το όνομά της από τον Πατρέα.
* Η πόλη αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς κατακτητές – Ρωμαίοι, Γαλάτες, Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι- που κατέκτησαν διαδοχικά την περιοχή, λόγω του λιμανιού της. Μετά την απελευθέρωση η Πάτρα αναπτύσσεται ταχύτατα λόγω του εμπορίου που διεξαγόταν από το λιμάνι της. Όμορφα νεοκλασικά κτίρια κοσμούν την πόλη, της οποίας οι δρόμοι καταλήγουν στην θάλασσα, η βιομηχανία αναπτύσσεται σταδιακά ενώ η πνευματική και καλλιτεχνική ζωή είναι έντονη.
* Σήμερα η Πάτρα, ευνοημένη με ένα εύκρατο-ήπιο κλίμα, εύφορη γη, διάσπαρτη με μνημεία μεγάλης πολιτισμικής αξίας αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες όλο το χρόνο.
* Η πόλη αριθμεί 250.000 κατοίκους περίπου και το λιμάνι της θεωρείται η δυτική πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη. Πόλη ιστορική με πλούσιο παρελθόν, πατρίδα πολλών πρωθυπουργών (Στ. Γονατάς, Δ. Γούναρης, Γ. Παπανδρέου, Α. Μιχαλακόπουλος, Π. Καννελόπουλος, Κ. Στεφανόπουλος) καθώς και γενέτειρα του Κωστή Παλαμά και άλλων μεγάλων του πνεύματος και των τεχνών.
* Έχει σωστή ρυμοτομία, πολλά νεοκλασικά κτίρια, δεκάδες εντυπωσιακά μνημεία, σπίτια με καμάρες που σχηματίζουν στοές στα πεζοδρόμια που κοσμούν την πόλη και της δίνουν το ιδιαίτερο ύφος και χρώμα που την χαρακτηρίζει.
* Πολιούχος της Πάτρας είναι ο Άγιος Ανδρέας –κόσμημα για την πόλη των Πατρών- και μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Βαλκανίων, με όμορφες βυζαντινές εικόνες και μέρος του Σταυρού που μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας.
* Μεγάλα συνεδριακά κέντρα, εκατοντάδες εστιατόρια, μπαράκια, καφετέριες και ταβέρνες, μουσεία, θέατρα, χώρους οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων, με άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις που συγκεντρώνουν το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ενδιαφέρον, με πλούσια πολιτιστική ζωή με αποκορύφωμα το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης και τέλος το ξακουστό Καρναβάλι της με διεθνή φήμη – γνωστό για τα αστείρευτο κέφι, τη ζωντάνια και την αδιάκοπη διασκέδαση που παρασύρει τους επισκέπτες – η Πάτρα είναι μια πόλη που εξελίσσεται διαρκώς, με πολύπλευρη προσωπικότητα που προκαλεί τον επισκέπτη να την ανακαλύψει…
* Το προνόμιο που της δίνει η εύκολη πρόσβαση στους τρεις μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς και την Επίδαυρο, καθιστά την Πάτρα «πέρασμα» χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.
** ΠΑΤΡΑ ΑΧΑΙΑΣ Πέμπτη 16/6/2011 : Στην περιοχή Αχαϊας Κλάουζ.-
~** 1253 , ΠΑΤΡΑ ,περιοχή Αχαϊας Κλάους :
 http://www.youtube.com/watch?v=pZIUbR34zvo  ,
http://www.sonico.com/album.php?u=22066847&a=172355#comments  , Δείτε !




  *** ΠΑΤΡΑ Πέμπτη 16/6/2011 :Στην περιοχή εισόδου του πρώτου τούνελ στον περιφερειακό δρόμο των Πατρών .-


 ~** ΓΕΦΥΡΑ  ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ , ΡΙΟ- ΑΝΤΙΡΡΙΟ  ΠΑΤΡΩΝ : Πηγή  : Βιντιπαίδεια  .-
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci.

**  Ενώ συχνά το μήκος μιας γέφυρας τέτοιου τύπου αναφέρεται ότι είναι το σύνολο των καταστρωμάτων της, στην πραγματικότητα επιστημονικά κατά την στατική ανάλυση (και σε κάποιες διεθνείς λίστες μεγαλύτερων γεφυρών), το ενεργό της μήκος θεωρείται μόνο το μεγαλύτερο από τα οδοστρώματα κάτω από ένα "κατάρτι" (κάνοντας έτσι την γέφυρα "μικρότερη").-
~
* Τεχνικά Χαρακτηριστικά :   Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.280 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα 2.880 μέτρα. Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα, οι αντοχές της οποίας είναι εντυπωσιακές. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από αυτόν που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 1999 στο Ισμίτ της Τουρκίας, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,4 της Κλίμακας Ρίχτερ. Έχει υπολογιστεί, επίσης, πως αντέχει σε ενδεχόμενη σύγκρουση τάνκερ εκτοπίσματος 180.000 τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 265 χλμ/ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα Κατηγορίας 5, το ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.
~
**  Η γέφυρα περιλαμβάνει και πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο η χρήση των οποίων απαλλάσσεται πληρωμής διοδίων.
*
** ΠΑΤΡΑ ΓΕΦΥΡΑ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16/6/2011 : Από τον περιμετρικό Πατρών η γεφυρα Χαρ. Τρικούπη 2000-2004.-
**  ~** 1256 ~ PATRA Γέφυρα Χαρ. Τρικούπη :
**  http://www.youtube.com/watch?v=b3-88J0XSKM  ,





 * Γέφυρα Ρίο - Αντίρριο :
Στις 25 Μαΐου 2007 σε ειδική τελετή προ του κτιρίου της Διοίκησης της Ζεύξης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας "βάπτισε" την εν λόγω γέφυρα σε "Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης", μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή[εκκρεμεί παραπομπή], προβαίνοντας στη συνέχεια στα αποκαλυπτήρια εικαστικού έργου με τη μορφή του Χ. Τρικούπη. Η ονομασία της γέφυρας συμπληρώθηκε επίσημα δια του νόμου 3555/2007 που δημοσιεύθηκε στο με αριθμό ΦΕΚ 8 Α/2007. Στη τελετή την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, οι νομάρχες Αιτωλίας και Αχαΐας, οι δήμαρχοι, πολλοί βουλευτές καθώς και οι διοικητές πολιτικών στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της περιοχής .-
** Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη 16/6/2011 : Πηγαίνοντας από Ρίο προς Αντίριο διαβαίνοντας την κρεμαστή γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη .-
**  ~**1256 , ΠΑΤΡΑ προς γέφυρα Χ. Τρικούπη :
**  http://www.youtube.com/watch?v=DJyX_6yUJbk  ,
~** 1256 ~ PATRA Γέφυρα Χαρ. Τρικούπη : http://www.youtube.com/watch?v=b3-88J0XSKM  ,





**  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fnewspaohelp.blogspot.com%2F&h=0c48avOVWyrQO3pOUNtow1NVMzA  ,
* http://newspaohelp.blogspot.com/
* http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=100000246625321 , Νανση Δημοπουλου !


*** Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο Πέμπτη 16/6/2011 : Διαβαίνοντας με το λεωφορείο για δύο περίπου λεπτά την γέφυρα Ρίο – Αντίρριο :
**  1257 , Διαβαίνοντας τη γέφυρα Χ. Τρικούπη Ρίο - Αντίρριο :
 http://www.youtube.com/watch?v=826B3IZm8jo  , 



** ** Ι.Μ. Αγίου Συμεών Μεσολογγίου (1) 16/6/2011 : Ακριβώς στην διασταύρωση ΤΕΙ Μεσολογγίου και Δεξιά σε πορεία 7 χιλιομέτρων φτάνουμε σε ένα καταπληκτικό τοπίο της Ι.Μ. Αγίου του Αγίου Συμεών Μεσολογγίου , εδώ όπου κατέφυγαν όση κατόρθωσαν να φτάσουν κατά την έξοδο κάτοικοι των πολιορκημένων του Μεσολογγίου ! :
   ~** 1259 , Προς Ι .Μ. Αγίου Συμεών Μεσολογγίου εδώ που κατέφυγαν οι πολιορκημένοι : http://www.youtube.com/watch?v=KzCUXQl0I0s  ,





~** Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Μεσολογγίου :
Πηγή : http://nektarios-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_17.html  ,-
* Το ιστορικό μοναστήρι τ’ Άη-Συμιού ιδρύθηκε το 1740. «Η κυρίως Μονή είναι Βυζαντινού ρυθμού, αλλά της παρακμής. Εγείρεται εις το μέσον αυλής τετραγώνου, λιθόστρωτου, περικλεισμένης με μάνδραν. Εις τα δεξιά της Μονής και προς την είσοδον της αυλής είναι ένα πηγαδάκι παλαιόν, ίσως εκείνο εις το οποίον ήχοντο τα κλεφτόπουλα κι έπιναν νεράκι». Με τα λιτά αυτά λόγια περιέγραφε το μοναστήρι του Αγίου Συμεών ο Ανδρέας Καρκαβίτσας στα «Ταξιδιωτικά» του. Αλλά και ο Κωστής Παλαμάς κι άλλοι ποιητές και λογοτέχνες ύμνησαν το ιστορικό αυτό κάστρο της ελληνικής ορθοδοξίας, που έγινε ξακουστό μετά την ανυπέρβλητη θυσία «τη νύχτα του χαλασμού», τη νύχτα της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου. Στις 10 Απριλίου του 1826 οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της πόλεως, ύστερα από συνεννόηση με τον αρχιστράτηγο της Στερεάς Ελλάδος Γεώργιο Καραϊσκάκη, όρισαν σημείο συναντήσεως τους, μετά την «Έξοδο», το μοναστήρι του Άη-Συμιού. Από κακή συνεννόηση των ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων και σύλληψη του αγγελιαφόρου με το σχέδιο της Εξόδου, ο επικεφαλής των εχθρικών δυνάμεων Ιμπραήμ κατάφερε να συντρίψει κάθε οργανωμένη επιχείρηση των πολιορκημένων, οι οποίοι εντούτοις αγωνίσθηκαν μέχρι θυσίας για την ελευθερία τους. Οι λίγοι που διασώθηκαν «έφθασαν με τα ξίφη εις τας χείρας εις την κορυφήν του όρους», γράφει ο αγωνιστής Μίχος, «όπου βρήκαν τους Σουλιώτες αρχηγούς Γεώργιο και Αθανάσιο Δράκο με 100 άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες, που με γυμνά τα γιαταγάνια τους όρμησαν εναντίον των Αλβανών… και τους πήραν τον κατήφορο».-
~
* Από το 1859 κι εντεύθεν άρχισε να γιορτάζεται πανηγυρικά το ηρωικό γεγονός «της Εξόδου του Μεσολογγίου» με επίκεντρο την πόλη αυτή, ενώ αργότερα καθιερώθηκε και τριήμερο λαμπρό πανηγύρι, στο μοναστήρι του Άη-Συμιού, με αναπαράσταση της Εξόδου, που γίνεται την Πεντηκοστή, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και την Τρίτη. Όσοι παίρνουν μέρος χωρίζονται στους καβαλαραίους και τους αρματωμένους, που ντύνονται όπως οι κλέφτες κι οι αγωνιστές. Όπως ήταν φυσικό, ο Ιμπραήμ μετά την αποτυχία της Εξόδου και την άλωση του Μεσολογγίου, έκαψε και το μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Δέκα χρόνια αργότερα το ανοικοδόμησε ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Αγγελάτος. Ο μεγάλος σταυρός που στήθηκε θυμίζει στους επερχόμενους την ανυπέρβλητη θυσία των Εξοδιτών. Στα νεότερα χρόνια η Μονή μετετράπη σε γυναικεία. Η αδελφότης αγωνίζεται να ανακαινίσει τα κτίσματα, για να συνεχίσει το ιστορικό αυτό μοναστήρι να αποτελεί προσφιλές σημείο προσκυνήματος των Μεσολογγιτών και των περιχωριτών.
* Εκτός από το τριήμερο της Πεντηκοστής – Τρίτης Αγίου Πνεύματος, η Μονή πανηγυρίζει και του Αγίου Συμεών (3 Φεβρουαρίου).

** Ι.Μ.Άγίου Συμεών Μεσολογγίου 16/6/2011 Ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα παραμονής σ΄ένα πανέμορφο και δροσερό τοπίο στην καλοκαιρινή ζέστη της πορείας μας …στην ελληνική φύση ! :
**  ~** 1261 , Στην Ι . Μ. Αγίου Συμεών μετά την μεσημεριανή ξεκούραση επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι : ** http://www.youtube.com/watch?v=iQIYoIPEQKw  ,





*** Ι.Μ.Αγίου Συμεών Μεσολογγίου (3) 16/6/2011 :
~** 1259 , Προς Ι .Μ. Αγίου Συμεών Μεσολογγίου εδώ που κατέφυγαν οι πολιορκημένοι : http://www.youtube.com/watch?v=KzCUXQl0I0s  ,





**   *** Ι.Μ.Αγίου Συμεών Μεσσολόγγι (3) 16/6/2011 :
~** 1262 , Στο μοναστήρι Αγίου Συμεών διαβαίνοντας τους όμορφους χώρους : http://www.youtube.com/watch?v=23X69XCQUQs  ,





 ~ ** Ι.Ν.Αγίου Συμεών Μεσολογγίου 16/6/2011 εντός του Ιερού Ναού της Ι. Μονής :
~** 1263 , Εντός του Ι , Ναού της Μονής Συμεών :
**  http://www.youtube.com/watch?v=JrXUYa5aiAo  ,





** ~** Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου από Ι. Μ . Αγίου Συμεών , αφήνοντας - φεύγοντας και επιστρέφοντας 16/6/2011 για την διαδρομή μας μέσω Αμφιλοχίας προς Ι. Μ. Τατάρνας :
~** 1264 , Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου αφήνοντας την Ι. Μονή Ι Αγίου .Συμεών :
** http://www.youtube.com/watch?v=qWYrzMMYR3Q  ,




** ~** Αμφιλοχία 16/6/2011 Μπαίνοντας στην είσοδο της πόλης :
**   ~** 1265 , Πηγαίνοντας στην Αμφιλοχία :
**  http://www.youtube.com/watch?v=edmlKUBqeWc  ,





~** Αμφιλοχία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδειαΜετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 Βράδυ στην Αμφιλοχία  Η Αμφιλοχία είναι κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας με επίσημο πληθυσμό 4.681 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2001.-  Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό του Αμβρακικού κόλπου και είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου με πληθυσμό 13.000 κατοίκων περίπου.
*  ] Ιστορία :  Το στρατηγικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η Αμφιλοχία κατοικήθηκε από τα αρχαία χρόνια.-  Εκεί βρισκόταν η Αρχαία Λιμναία, τμήματα από τα τείχη της οποίας σώζονται ακόμα στις μέρες μας (ξεκινώντας από τον λόφο στα ανατολικά της σύγχρονης πόλης). - Κατά την Τουρκοκρατία η πόλη ήταν γνωστή με το όνομα Καρβασαράς (από το Καραβάν - Σεράι, δηλαδή σταθμός καραβανιών), και πήρε το σημερινό της όνομα το 1907.-
~** Αμφιλοχία 16/6/2011 :
** ~** 1265 , Πηγαίνοντας στην Αμφιλοχία :
**  http://www.youtube.com/watch?v=edmlKUBqeWc  ,




~** Αμβρακικός κόλπος 16/6/2011 :
** ~** 1266 , Αμφιλοχία : http://www.youtube.com/watch?v=zdwQUeAh5b8 ,




~*

~** Αμφιλοχία -Καρπενήσι 16/6/2011 Διαδρομή :
~**1268 , Από Αμφιλοχία - Καρπενήσι 124 χιλ :
**  http://www.youtube.com/watch?v=BQ-aoauoEuI  ,




** Η Γέφυρα Τατάρνας :  ήταν μια μονοκάμαρη γέφυρα στον Αχελώο με μεγάλο άνοιγμα, που το ένα της άκρο πατούσε στο Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας και το άλλο στην Ευρυτανία. Η τεχνική της κατασκευής της ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Πότε ακριβώς κατασκευάστηκε η γέφυρα είναι άγνωστο. Πιθανότατα κτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από πρωτομάστορες της περιοχής.Το όνομα Τατάρνα πήρε προφανώς από το κοντινό μοναστήρι "Παναγία της Τατάρνας" (ιδρυθέν το 1556). Δίπλα ακριβώς από τη γέφυρα ήταν η μεγαλύτερη πηγή του Αχελώου, γνωστή ως Μαρδάχα. Το καλοκαίρι ελάχιστο νερό έφτανε από τα ορεινά της Πίνδου. Ο κύριος όγκος του νερού πήγαζε από τη Μαρδάχα. Δυστυχώς η γέφυρα σήμερα βρίσκεται μέσα στα νερά της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών, μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος τη δεκαετία του 1960. Στη θέση της υπάρχει σύγχρονη γέφυρα, που σχεδίασε ο πολιτικός μηχανικός Αρίσταρχος Οικονόμου και που για την τεχνική της κατασκευής της κέρδισε τρία διεθνή βραβεία. Η κατασκευή της πρωτοποριακής αυτής γέφυρας ξεκίνησε το 1965 και ολοκληρώθηκε το 1970.-
~
* Στο ιστορικό γεφύρι της Τατάρνας δοθηκε το 1821 η πρώτη μάχη των Ελλήνων της Ρούμελης κατά των Τούρκων. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος κατ΄ έτος στις αρχές Ιουνίου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις (θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών) στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στη παρακείμενη θέση "Λαχανόκηπος" μετά τις οποίες και ακολουθεί πατροπαράδοτο γλέντι. Οι εκδηλώσεις αυτές συνδιοργανώνονται από το Δήμο Φραγκίστας και τοπικούς συλλόγους, όπως των Τριποταμιτών Αιτωλοακαρνανίας.
* Από τη νέα γέφυρα διέρχεται επαρχιακή οδός που συνδέει τον νομό Ευρυτανίας με τον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
~** Διαδρομή Αμφιλοχία -Γέφυρα Τατάρνας :
~** 1272 , Γέφυρα Τατάρνας Λ. Κρεμαστών :
** http://www.youtube.com/watch?v=wdhWr3P_x7Y  ,




 ~** Τρίκλινο Χωριό Ευρυτανίας 16/6/2011 :
~** 1270 , Τρίκλινο –Ευρυτανίας :
**  http://www.youtube.com/watch?v=lBC871lT2Jw  ,






~ Ο Ίναχος  ΔΗΜΟΣ ΣΉΜΕΡΑ : αποτελείται από 14 κύρια χωριά και πολλούς μικρότερους συνοικισμούς και ο πληθυσμός του δεν υπερβαίνει τους 4000 μόνιμους κατοίκους.- Παρά το απαράμιλλο φυσικό κάλλος η περιοχή παραμένει αναξιοποίητη τουριστικά, αφού δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα η ανάλογη υποδομή. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού εργατικού δυναμικού της περιοχής ασχολείται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, προϊόν σίγουρα και των κληρονομικών τους καταβολών, αφού οι δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, μετά την δημιουργία των δύο τεχνητών λιμνών. Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη που έρχεται στον Ίναχο από την επαρχιακή οδό που τον συνδέει με το Αγρίνιο, έρχεται όταν αντικρίζει το χωριό Μπαμπαλιό, 20 περίπου χλμ. από το Αγρίνιο. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης που δημιουργήθηκε από το φράγμα του Καστρακίου, με τα γραφικά μικρά σπίτια, τα καταγάλανα νερά της λίμνης, τα πολλά νησάκια και τις γραφικές εκκλησιές που υπάρχουν πάνω σ` αυτά, καθηλώνει το βλέμμα και οξύνει απεριόριστα την επιθυμία να αιχμαλωτίσει κανείς το υπέροχο τοπίο στο φωτογραφικό φακό. Οι ήπιοι εναγκαλισμοί του υδάτινου στοιχείου με την μητέρα γη σ` αυτή την περιοχή έρ χονται σε αντίθεση με τις απόκρημνες πλαγιές που συναντάει ο επισκέπτης αν προχωρήσει από την άλλη μεριά και οδεύσει προς την γέφυρα της Τατάρνας, το τεχνολογικό επίτευγμα που χαρακτηρίζει αλλά και δίνει μια άγρια ομορφιά στη Τεχιτή  λίμνη των Κρεμαστών που το μεγαλύτερο βάθος της ξεπερνά τα 95 μέτρα  . - Το νερό που συγκεντρώνει υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο  κυβικά . !



~** Μετά το χωριό Τρίκλινο, το πιο όμορφο ίσως χωριό της περιοχής, που είναι χτισμένο αρμονικά πάνω και γύρω σε μερικούς καταπράσινους λοφίσκους, ο δρόμος οδηγεί στη γέφυρα, που όταν δημιουργήθηκε πριν 30 χρόνια κατείχε πολλά παγκόσμια ρεκόρ, δεν αξιοποιήθηκε όμως ποτέ όσο έπρεπε, παρότι αποτελεί την κύρια οδική σύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία.-
* http://www.youtube.com/watch?v=Dv0uZhpqGIU ,



~** Τ.Λίμνη Καστρακίου -Κρεμαστών 16/6/2011 :
~** 1271 , Τεχνητή Λίμνη Καστρακίου- ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ :
**  http://www.youtube.com/watch?v=HtQKSYD8z2s  ,




~* Ο Αγραφιώτης ποταμός
 * Ο Αγραφιώτης ή Αγραφιώτικος είναι ένας καθαρά Ευρυτανικός ποταμός, από τους κυριώτερους παραπόταμους του Αχελώου. Έχει μήκος 58 χιλιόμετρα περίπου και διαιρεί την περιοχή σε Ανατολικά και Δυτικά Άγραφα. Ρέει ολόκληρος πάνω στην Ευρυτανική γη. Ξεκινάει το ταξίδι του από τις απόκρυμνες βουνοκορφές της νότιας Πίνδου και καταλήγει στην τεχνιτή λίμνη των Κρεμαστών. -
~
 * Οι πηγές του Ντεληδημίου (2162μ.) στο Τροβάτο, σχηματίζουν το Τροβατιανό ρέμα που πιό κάτω ενώνεται με το ρέμα της Κουστέσας. Από την άλλη πλευρά ανατολικά, ο Καταραχιάς (2002μ.) τροφοδοτεί το Βραγγιανίτικο ρέμα πού ενώνεται με το Τροβατιανό στην "σμίξη" στην γέφυρα του Δένδρου Βραγγιανών. Από εκεί ξεκινάει ο Αγραφιώτης. Συνεχίζοντας την πορεία του, δέχεται τα νερά του Βαλαριώτικου ρέματος, μεταξύ του Δένδρου και του Τρίδεντρου. Πιό κάτω περιμένει το ρέμα του Σαμαριού. Μεταξύ του μοναστηριού της Παναγίας της Στάνας και των Επινιανών, το φαράγγι Ασπρορέματος, με την βοήθεια των Σκυλορέματος και Τσαρκορέματος, έρχονται να ενώσουν τα νερά τους με τον κύριο κορμό του Αγραφιώτη. Από τα αριστερά και το χωριό Άγραφα, το Ζμπορόρεμα ή Νερετζιώτικο και το Χοντέϊκο, ενώνονται στη σμίξη, (θέση Κατσίκα) και δημιουργούν πιό κάτω το περίφημο φαράγγι Τρύπα Αγραφιώτη. Το ποτάμι μεγαλώνει. Το Φτερόρεμα ξεκινάει από τις πηγές της Φτέρης (2126μ.) πιό ψηλά από την Βλαχοπούλα. Το Μυρισιώτικο ρέμα πέφτει κοντά στην γέφυρα του Καρβασαρά. Πιο κάτω από τα δεξιά κατεβαίνει το Μοναστηρακιώτικο ρέμα. Τέλος νοτιότερα της Βαρβαριάδας, ενώνεται με τα ρέματα Σελιώτικο και Μελισσόρεμα.-
~
 * Από εκεί βγαίνει από τα όρια του Δήμου Αγράφων και συνεχίζει στον Δήμο Δυτικής Φραγκίστας.
* Η μικρή διαδρομή του φτάνει στο τέλος της, όταν περνάει πάνω από το "μισοπνιγμένο" Γεφύρι του Μανώλη και καταλήγει στην λίμνη των Κρεμαστών.
 * Ο ποταμός Αγραφιώτης διαρρέει μια περιοχή με μεγάλες κλίσεις οι οποίες ομαλοποιούνται από τον Κρέντη μέχρι τη λίμνη των Κρεμαστών. Τα ρυάκια, οι ορμητικοί χείμαρροι και τα ρέματα, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο. Οι απότομες κλίσεις και οι βαθιές χαράδρες, σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους καταρράκτες στα πιο απίθανα σημεία. -
~
* Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίμνη των Κρεμαστών βρίσκεται στην συμβολή του ποταμού Αχελώου με τους παραπόταμους του Αγραφιώτη και Μέγδοβα. Σχηματίστηκε το 1965, εντός της οποίας καταποντίστηκαν χωριά, τόσο του νομού Ευρυτανίας όσο και του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελεί δε, το μεγαλύτερο γαιόφραγμα της Ευρώπης. Η χωρητικότητα της είναι 4.700.000.000 κυβικά μέτρα, δηλαδή 11 φορές μεγαλύτερη από την λίμνη του Μαραθώνα.
 ~** Τ. Λ. Κρεμαστών και  Γέφυρα Τατάρνας 16/6/2011 :
~** 1271 , Τεχνητή Λίμνη Καστρακίου- ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ :
**  http://www.youtube.com/watch?v=HtQKSYD8z2s  ,




~** *** Τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών 16/6/2011 Τραγουδάει ο Χρήστος Α. Δαβίλλας από το Μελιγαλά Μεσσηνίας :
~** 1272 , Γέφυρα Τατάρνας Λ. Κρεμαστών :
**  http://www.youtube.com/watch?v=wdhWr3P_x7Y  ,




~**** Στο Νομό Ευρυτανίας 16/6/2011 , Τ. Λίμνη Κρεμαστών :
~** 1274 Τεχνιτή Λίμνη Κρεμαστών :
**  http://www.youtube.com/watch?v=zV_Fy6sUqGo  ,




~**** Διαδρομή προς Ι. Μονή Τατάρνας 16/6/2011 :
~** 1275 , Προς Ι.Μ.Τατάρνας :
**  http://www.youtube.com/watch?v=0ILqf8ZcLI4  ,




~** Μονή Τατάρνας 
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδειαΜετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
~
Συντεταγμένες: 38°56.34′N 21°31.2′E / 38.939, 21.52
* Η είσοδος της Μονής Τατάρνας  : Το μοναστήρι της Τατάρνας ή Τετάρνας είναι από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας. Βρίσκεται στο νομό Ευρυτανίας δυτικά από το χωριό Τριπόταμος και πλησίον της παλιάς ιστορικής μονοκάμαρης γέφυρας με την ίδια ονομασία (γέφυρα Τατάρνας) στον ποταμό Αχελώο. Το παλιό ιστορικό μοναστήρι δεν υπάρχει πια, όπως και η παλιά γέφυρα. Κατέρρευσε (το 1963) μετά από τους σεισμούς, που επακολούθησαν την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και την δημιουργία της (λίμνης των Κρεμαστών)[1].
* Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1111 και κατά τον 13ο αιώνα αναδείχθηκε με τη βοήθεια της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας[1]. Για πρώτη φορά συναντάμε το όνομα Τατάρνα το 1556 στο ιδρυτικό του μοναστηριού από τον ιδρυτή του μοναχό Δαβίδ. Τον ίδιο χρόνο, ο Πατριάρχης Διονύσιος Β΄ με σιγίλλιο του ανακηρύσσει τη Μονή Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή[1]. Ο Καισάριος Δαπόντες (1713-1784) αναφέρει το μοναστήρι σ' ένα στιχούργημά του.-
~
** Στίχοι :
Ακούω κατά τ' ΄Αγραφα εις την του Φαναρίου
επισκοπήν, αντάμα δε και του Νεοχωρίου,
Τατάρνα μοναστήριον είναι της Παναγίας
παρόμοιον ως τα λοιπά εις τας θαυματουργίας...
~
Το προαύλιο της Μονής Τατάρνας  Το μοναστήρι κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπέστη πολλές καταστροφές. Το 1823 κάηκε από τον Χουρσίτ Πασά[1]. Παραταύτα το μοναστήρι επανακτίστηκε στα χρόνια του Όθωνα το 1841 με σχέδια του βαυαρού μηχανικού Knocht. Μετά τους σεισμούς του 1963 και την καταστροφή της παλαιάς μονής, ανοικοδομήθηκε το 1969 το νέο μοναστήρι.
* Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στο γενέθλιο της Θεοτόκου και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με παλιό κώδικα αναφέρεται: «Ετελειώθη ο πάνσεπτος και περίφημος ναός... του όντος εις τας όχθας του Αχελώου ποταμού, της επονομαζομένης Τετάρνης (έτ ξπη΄=1580) του μηνός Σεπτεμβρίου κθ΄, αρχιερατεύοντος Λιτζάς και Αγράφων κυρίου Γερμανού, ηγουμενεύοντος (του εκ) των αδελφών της μονής κυρίου Γαβριήλου...»
* Στο μουσείο του μοναστηριού διασώζονται πολλά κειμήλια όπως: άμφια, ευαγγέλια, εικόνες και μεταξύ αυτών το καντήλι που πρόσφερε ο Κατσαντώνης, (ηρωικός κλέφτης των Αγράφων και του Βάλτου), σε εκπλήρωση τάματος, όπως αναφέρεται και το δίστιχο.
* Χίλια φλουριά ' χω στο Προυσσό και χίλια στ' Βαρετάδα και στης Τατάρνας τη Μονή ένα χρυσό καντήλι. -
*~**** Μια πανέμορφη διαδρομή με το αυτοκίνητο προς Ι. Μονή Τατάρνας 16/6/2011 :
** http://www.youtube.com/watch?v=3Fb_4eb9DPc  ,






 ~** 1281 , Διαδρομή Ι. Μ. Τατάρνας :
**  http://www.youtube.com/watch?v=0UDE0bOhZ9U  ,




~*** Ιερά Μονή Τατάρνας 16/6/2011 :
~** 1290 Μονή Τατάρνας {;
**  http://www.youtube.com/watch?v=plAI7HKzxQo  ,




~**** Ι. Μ. Τατάρνας 16/6/2011 Ν. Ευρυτανίας :
~** 1276 , 34Φτάνοντας Ι. Μ. Τατάρνας :
**  http://www.youtube.com/watch?v=SuIaSjjIiSY  ,




~**** Στο Μουσείο Ι. Μ. Τατάρνας Πέμπτη 16/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=FMMysua_nc0  ,

~** 1297 , Εις Ι. Ναό Τατάρνας :
**  http://www.youtube.com/watch?v=PSW1wnSko1A ,



~*** Εντός Ι.Ν. Αγίας εντός Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Τατάρνας 17/6/2011 :
~** 1297 , Εις Ι. Ναό Τατάρνας :
**  http://www.youtube.com/watch?v=PSW1wnSko1A ,

 

* ΔΙΑΔΡΟΜΗ , Καρπενήσι - Αγρίνιο : Καρπενήσι , Καλεσμένο , Ν. Βινιανή , Μαραβιάς Ανατολική Φραγκίστα , Δυτική Φραγκίατα , Παλαιοχώρι , Γέφυρα Επισκοπής ,Λίμνη Κρεμαστών , Επισκοπή , Χούνη , Άγιος Βλάσιος , Σταυρός , Παταινούλα , Ραϊνα , Σχίνας , ΑΓΡΙΝΙΟ , Ζευγαράκι , Λίμνη Λυσημαχεία , Λίμνη Τριχωνίδα , Χρυσοβέργη , Στενά Κλεισούρας , Χαλίκι ,ΑΙΤΩΛΙΚΟ , Μεσολόγγι , ......Αντίρριο , Ρίο , ΠΑΤΡΑ , ΠΥΡΓΟΣ , ...Μελιγαλα , Αρφαρά .-  2011 Σ.Ν.Σ. .-

  ~~** Στην πλατεία του Καρπενησίου 17/6/2011 :
~**1303.avi ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 17/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=6km8urkFCKA  ,




 ~** ΑΓΡΑΦΑ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 17/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=n_a7mRHxD5M  ,

~ * Στο βίντεο που ακολουθεί πάνω στις βουνοκορφές με τα έλατα των Αγράφων Ευρυτανίας , η παρέα τραγουγάει με 1ους  εκτελεστες  Δαβίλλα Α. Χρήστο , Μπούρα Μαρίνο , Σταμάτη Σκούλικα κ.α.
* Μετά το μεσημεριανό φαγοπότι στο Γραύρο του Καρπενησιού , πορεία και διασκέδαση ! Χαρά και Απόλευση του μαγευτικού  φυσικού τοπείου της διαδρομής μας για το Φουρνό Αγράφων Ευρυτανίας , ...!!!


~** ΑΓΡΑΦΑ προς Φουρνά 17/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=tmvv8CMxTk4  ,
** Τραγουδάνε Χρήστος Δαβίλλας από Μελιγαλά  και Μαρίνος Μπούρας από Σταματινού Αρφαρών κ.α.
~** ΑΓΡΑΦΑ προς Φουρνά :
**  http://www.youtube.com/watch?v=tn39bgq08MU  ,







  ~** Περιοχή ΦΟΥΡΝΑ - ΑΓΡΑΦΩΝ 17/6/2011 :

** http://www.youtube.com/watch?v=GmUTu6Wg4Xs .



~** Περιοχή ΦΟΥΡΝΑ -ΑΓΡΑΦΩΝ 17/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=0rXuhZb8wE0  ,



~** Από τα Άγραφα για ΛΑΜΙΑ 17/6/2011 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=pFJWkdFauHQ  ,



** ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥΠαναγία η Προυσιώτισσα στην Ευρυτανία :
~                                                                                  Άποψη περιοχής από ψηλά .-
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδειαΜετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
* Συντεταγμένες: 38°44′58″N 21°39′23″E / 38.749557, 21.656456
* Άποψη της Μονής Προυσού, με το ομώνυμο χωριό στο βάθοςΗ Μονή Προυσού (ή Προυσσού, όπως επίσης αναφέρεται) είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα.
* Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου (στην Απόδοση της Κοίμησης).
  ** Το όνομα της Μονής οφείλεται στη θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας Προυσιώτισσας». Η εικόνα αυτή κατάγεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Εικάζεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.-
** Η  Ιστορία του Μοναστηριού :
~
*  Κατά την παράδοση, η Μονή ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα (κατ' άλλους τον 12ο αιώνα, με χρονολόγηση των παλαιότερων ανεπίγαφων τοιχογραφιών του καθολικού). Την εποχή εκείνη, Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Θεόφιλος (829-842), ο οποίος ήταν εικονομάχος. Η εικόνα της Παναγίας βρισκόταν σε ναό της Προύσας, αλλά υπό τον φόβο ότι θα καταστραφεί βάσει διατάγματος του Αυτοκράτορα, φυγαδεύτηκε στη Στερεά Ελλάδα. Η παράδοση συνδέει το καταφύγιο της εικόνας, τη σημερινή τοποθεσία της Μονής, με θαύματα που συνέβησαν κατά τη μεταφορά της εικόνας εκεί. Κατά την παράδοση, ο νέος που τη μετέφερε, μαζί με κάποιον υπηρέτη του, αποφάσισαν να ιδρύσουν μοναστήρι στο σημείο αυτό, καθώς διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατο να μετακινήσουν την εικόνα από εκεί. Οι ίδιοι έγιναν οι πρώτοι μοναχοί, με τα ονόματα Διονύσιος και Τιμόθεος.
~
Η Μονή παρέμεινε ενεργή όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, αν και η φήμη της δεν ήταν πολύ μεγάλη, λόγω και του δύσβατου της περιοχής. Το 1587 πυρκαγιά κατέστρεψε το καθολικό της Μονής. Αυτό κτίστηκε εκ νέου και υπάρχει μέχρι σήμερα. Το 1748 η Μονή έγινε Σταυροπηγιακή.
* Κατά την Επανάσταση του 1821 υπήρχε εκεί μεγάλη μοναστική αδελφότητα, η οποία λειτούργησε και σχολείο. Κατά την εποχή εκείνη η Μονή αποτέλεσε καταφύγιο για πολλούς αγωνιστές (Λάμπρο Κατσαντώνη, Γεώργιο Καραϊσκάκη, Μάρκο Μπότσαρη και άλλους). Μάλιστα ο στρατηγός Καραϊσκάκης δώρισε το ασημένιο κάλυμμα της εικόνας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη θέρμη, η οποία τον ταλαιπωρούσε και από την οποία γιατρεύτηκε κατά την παραμονή του στη Μονή. Το Σκευοφυλάκιο της Μονής διαθέτει σήμερα τα όπλα του Καραϊσκάκη.
* Αμέσως μετά την απελευθέρωση, η Μονή παρήκμασε ηθικά και υπέστη οικονομική κακοδιαχείριση, από την οποία την ανόρθωσε ο Αγιορείτης πνευματικός Κύριλλος Καστανοφύλλης, ο οποίος προσεκλήθη για το σκοπό αυτό.
Μεγάλο μέρος της Μονής κάηκε από τους Γερμανούς στις 16 Αυγούστου του 1944. Καταστράφηκαν πολλά κειμήλια, σκεύη, χειρόγραφα και βιβλία, αλλά ευτυχώς όχι και η πολύτιμη εικόνα της Παναγίας, η οποία είχε τοποθετηθεί σε κρύπτη.
Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο ξεκίνησε εκ νέου η ανοικοδόμιση της Μονής από τον ηγούμενο Γερμανό, η οποία συνεχίστηκε και στη δεκαετία του 1970 από τον τότε ηγούμενο της μονής και μετέπειτα ηγούμενο της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους Γρηγόριο.
Αξιοθέατα της Μονής  :
* Η Ιερά Μονή Προυσσού είναι ένα από τα λίγα μοναστήρια που σώζονται στην Ευρυτανία. Το καθολικό της είναι ενδιαφέρων ναΐσκος, σταυροειδής με τρούλλο. Στα δυτικά του, στη ρίζα του βράχου, υπάρχει κρύπτη διαμορφωμένη σε παρεκκλήσι. Οι σήμερα σωζόμενες τοιχογραφίες φιλοτεχνήθηκαν γύρω στο 1785. Μέσα στην κρύπτη διασώζονται στην εξωτερική πλευρά τοιχογραφίες του 13ου αιώνα, ενώ εσωτερικά υπάρχουν δύο στρώματα, από τα οποία το ένα χρονολογείται στα 1518. Πολύ αξιόλογο είναι και το ξυλόγλυπτο τέμπλο της κρύπτης, που χρονολογείται στα 1810.
~
* Το Σκευοφυλακίου της Μονής περιέχει πλήθος πολύτιμων χειρόγραφων Κωδίκων, εικόνες, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες και βιβλία. Στη Μονή λειτουργεί ενδιαφέρον μουσείο με μέρος των θησαυρών, όπως εικόνες από το 15ο και 16ο αιώνα, ιερά άμφια, αργυρά και χρυσά δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τυπογραφημένα βιβλία και το σπαθί του Καραϊσκάκη.
Έξω από τη Μονή υπάρχουν δύο κάστρα αριστερά και δεξιά, οι «πύργοι του Καραϊσκάκη». Υπάρχει επίσης εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, που κτίστηκε το 1754. Τέλος, σώζεται και το κτίριο που στέγασε επί Τουρκοκρατίας τη «Σχολή Ελληνικών Γραμμάτων» που λειτούργησε στη Μονή.- Σ.N.Σ.   sns Arfara Messinias Gteece 2011 .-

** ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
~** Γειά σου stamos1     ,  ο WebInGreece σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου  ,  http://webingreece.blogsp/...  ,  Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
** http://www.sync.gr/WebInGreece/  .-

** Να τα δικά μου ασημικά!!‏ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΗΚΙ :
* Μια φορά ήταν μια μανούλα που είχε τέσσερα παιδάκια.

Το μεγαλύτερο ήταν έξι χρονών και το μικρότερο ίσα που μπουσούλαγε.
Μόλις είχε μετακομίσει η οικογένεια στο δικό της σπιτάκι. Είχαν βάλει μέσα τα απαραίτητα και πολλά ακόμα έλειπαν για να το τελειώσουν. Σιγά-σιγά, όλα θα γίνουν, σκεφτόταν και μια χαρά μεγάλωναν τα βλασταράκια της.
Ένα απόγευμα χτυπάει το κουδούνι. Μια γειτόνισσα ήρθε για επίσκεψη.
Η πόρτα άνοιξε χαρούμενα και η άγνωστη κάθισε στο σαλόνι.
Άρχισε να μελετάει τους χώρους αδιάκριτα και μετά τα τυπικά, για καλή εγκατάσταση και τα παρόμοια ...
Η συνέχεια εδώ : http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/na-ta-dika-mou-asimika.html .-

** Δώδεκα ταινίες για την Ημέρα - Γιορτή του Πατέρα Dad's dozen: best films for Father's Day


Η γιορτή του πατέρα μέσα από ένα συγκλονιστικό γράμμα The 10-year-old daughter of missing Brighton dad, Gary Hampson, has written an emotional letter to her dad especially for father’s day.

Οι φωνές των γονιών είναι ο εφιάλτης των παιδιών For Some Parents, Shouting Is the New Spanking

Δώδεκα ταινίες για την Ημέρα - Γιορτή του Πατέρα Dad's dozen: best films for Father's Day
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/dads-dozen-best-films-for-fathers-day.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Στις 19 Ιουνίου είναι η Ημέρα του Πατέρα. Λιγότερο γνωστή από την αντίστοιχη γιορτή της Μητέρας, καθιερώθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι παρακάτω δέκα ταινίες περιγράφουν μια από τις πιο...

 Η γιορτή του πατέρα μέσα από ένα συγκλονιστικό γράμμα The 10-year-old daughter of missing Brighton dad, Gary Hampson, has written an emotional letter to her dad especially for father’s day.
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/10-year-old-daughter-of-missing.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Μια μέρα πριν τη Γιορτή του Πατέρα στις 19 Ιουνίου ένα κοριτσάκι 10 ετών δημοσίευσε μια επιστολή για τον εξαφανισμένο πατέρα της ο οποίος πιθανολογείται ότι έχει δολοφονηθεί. Οι 14...

 Οι φωνές των γονιών είναι ο εφιάλτης των παιδιών For Some Parents, Shouting Is the New Spanking
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/childrens-needs.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 ΟΙ ΦΩΝΕΣ. Δεν εκπαιδεύουν και δεν είναι αποτελεσματικές. Όταν τα νεύρα σας φτάνουν στο «κόκκινο» μετράτε μέχρι το πέντε ή πηγαίνετε σε κάποιο άλλο δωμάτιο για να ηρεμήσετε. For Some Parents,...

** Γεια σας, Stamatios, Η Natalia σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook. Natalia Cordoba : http://www.facebook.com/profile.php?id=100002490082273 .-
H Natalia είναι καινούργια στο Facebook. Για να προτείνετε άτομα που γνωρίζει η Natalia, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο:
* http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=100002490082273&suggestfriends&ref=email_friend_confirmed&mid=4688e82G56358b7cG2d40c4dG1b&bcode=6qW1yTr3&n_m=stamoskal%40windowslive.com

**Γεια σας, Stamatios, Ο Dimitri σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook. Dimitri Kollatos
 Εδώ είναι κάποιοι από τους φίλους του Dimitri που ίσως γνωρίζετε και εσείς: http://www.facebook.com/profile.php?id=1097305472 .-
 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗΣ Προσθήκη στους φίλους Stella Gewrgiou Προσθήκη στους φίλους Elena Chiou  Προσθήκη στους φίλους   Dimitra-Pythia Ypatia  Προσθήκη στους φίλους
Hellinon Logos  Προσθήκη στους φίλους   Ελληνικό Ντοκιμαντέρ  Προσθήκη στους φίλους

**CELEBRATING THE REFUGEE DAY. HAVE YOU HUGGED A REFUGEE TODAY?

*Eurocommissar Cecilia Malmstroem points out the European Union is founded on the values of respect for human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights. Respecting and promoting the right to asylum is at the heart of the Union's efforts to build an area of freedom, security and justice.

 * Today we celebrate World Refugee Day, and this year we are marking the 60th anniversary of the signature of the 1951 Geneva Refugee Convention. We should not forget that Europe – even in its recent history – has been a source of refugees and not just a recipient. Indeed, the 1951 Convention was adopted to help deal with the large numbers of persons who were uprooted by the Second World War – to give these people a legal status which would guarantee their protection from persecution. Until 1967, the geographic scope of Convention was limited to Europe, but it now has universal coverage, and has been signed by nearly 150 countries the world over.
 * Open immigration does not mean that anyone may enter the country at any location or in any manner he chooses; it is not unchecked or unmonitored immigration. Open immigration means that anyone is free to enter and reside in a country, providing that he enters at a designated checkpoint and passes an objective screening process, the purpose of which is to keep out criminals, terrorists, enemies of the country, and people with certain kinds of contagious diseases. Such a policy is not only politically right; it is morally right. http://venitism.blogspot.com/
 * Malmstroem notes the European Union also emerged from the ashes of the Second World War, as a means of ensuring the lasting reconciliation of formerly warring nations. It is thus not surprising that the values enshrined in the Refugee Convention are particularly cherished by the European Union, and that it is accorded such a prominent place in the Union Treaties.
 * Post people do not understand the function of borders. A border is not properly a barrier for the purpose of keeping foreigners out; it is properly a boundary designating the area in which the government must protect rights. Rights-respecting foreigners who want to cross that boundary in order to enjoy the relative freedom and abundant opportunity in a country have a moral right to do so. http://venitism.blogspot.com
 * ikewise, citizens who want to associate with foreigners in rights-respecting ways, whether through friendship, romance, recreation, or commerce, have a moral right to do so. And citizens who do not want to associate with foreigners have a moral right not to associate with them. But no one, including the government, has a moral right to prevent anyone from acting on his judgment.
 * Malmstroem points out that over the years, Europe has offered protection, new hope and freedom to those in need of international protection. In the 1970s, many European countries welcomed boat people fleeing the aftermath of the Vietnam War, and of course in the 1990s, EU Member States took in large numbers of refugees from the Balkan wars, and especially from Kosovo. And, as you know, European countries have, in the last few years, been receiving many refugees from Iraq, Afghanistan, Chechnya, Somalia and other troubled parts of the world.
 * Ιn recent months, conflict has come close to our borders, and large numbers of people have been displaced from Libya to Tunisia and Egypt, but also in some cases to us in Europe, including to here in Malta.
 * o Europe has a long humanitarian tradition. Yet the current practice in the implementation of the right of asylum shows that there are still wide divergences in the way Member States deal with applications for international protection. The way asylum seekers and refugees are treated and their chances of obtaining protection can still differ – sometimes quite significantly – from one EU State to another. These disparities should be significantly reduced.
 * The Tampere European Council of October 1999 reaffirmed the importance the Union and its Member States attach to absolute respect of the right to seek asylum and it agreed to work towards establishing a Common European Asylum System, based on the full and inclusive application of the Geneva Convention. We are actively working to complete this Common European System by 2012, the deadline set by the European Council when adopting the Stockholm Programme in December 2009.
 * Malmstroem asserts that in order to accomplish this in a complete and effective manner, we need both common laws and common practices. That is why, in the European Pact on Immigration and Asylum, adopted in September 2008, the European Council called for a European Asylum Support Office to be created to support the implementation of the Common European Asylum System. With remarkable speed by EU standards, the Regulation was finally adopted by the Council and Parliament just one year ago.

 ** GREEN ECONOMY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT‏

* Today the European Commission adopted a Communication preparing the ground for the EU's position at the Rio+20 UN Sustainable Development Conference, which will be held in Rio de Janeiro in June 2012. Vaclav Klaus points out people tend to confuse environment protection with climate control. We have to take care of our rivers, lakes, seas, forests, and air. But humans cannot control the climate.

 * Rabblerousers have been for a long time searching for a simple and sufficiently threatening catastrophe that could justify the implementation of kleptocratic ambitions. After having tried various alternative ideas, they came up with the idea of dangerous, man-made global warming. This concept was formulated despite the absence of reliable data. http://venitism.blogspot.com
 * The Communication outlines objectives and specific actions on the two inter-linked themes of the Conference: enabling the transition to a green economy in the context of sustainable development and poverty eradication, and ensuring better governance for sustainable development. Klaus recalls that rabblerousers bought into the global warming dogma(WGD) at the Rio Earth Summit in 1992, fell in love with it and – without waiting for its scientific underpinning – started preparing and implementing economically damaging and freedom endangering measures.
 * They accepted the idea that participating in the global warming game is easy, politically correct and politically profitable, especially when it is obvious that they themselves will not carry the costs of the measures they are advocating and implementing and will not be responsible for their consequences.
 * Environment Commissioner Janez Potocnik and Development Commissioner Andris Piebalgs presented the Communication jointly, marking an important link between environment and development. There are plenty of arguments indicating that the real threat is not global warming itself. The real threat comes when kleptocrats start playing with the climate and with all of us. Environmentalism and global warming alarmism ask for restrictions on carbon dioxide emissions, which would substantially increase the costs of energy. This would be devastating, because cheap energy is the source of much of our prosperity.
 * Janez Potocnik points out the sustainable management of resources and natural capital is essential, for countries in all stages of development, and it can be particular opportunity for developing countries as resources and natural capital are fundamentally linked to the efforts to eradicate poverty. To make this happen at a global level we have to start putting in place the right market and regulatory conditions globally. Rio+20 can mark the start of a world-wide transition towards a global green economy.
 * Andris Piebalgs adds that developing countries are the first affected by climate change and degradation of the environment. Floods, drought, and earthquakes are the most visible effects. They put at risk the economic and social development we strive to trigger through our assistance. Rio+20 is the opportunity to secure political commitment to improve the well-being of millions of people. We need to shift towards a green economy that will help us achieve sustainable growth which benefit to all citizens. http://venitism.blogspot.com
 * The Communication maps out the "what, how and who" of a transition to a green economy, proposing specific actions that could be implemented at the international, national and regional levels. The key themes are:
 1. Investing in key resources and natural capital ("what"): these are: water, renewable energy, marine resources, biodiversity and ecosystem services, sustainable agriculture, forests, waste and recycling. These areas underpin millions of livelihoods and can help alleviate poverty. They could become areas for future economic growth and global markets.
 2. Combining market and regulatory instruments ("how"): eco-taxes, removing environmentally harmful subsidies, mobilising public and private financial resources, investing in skills and green jobs. Indicators that reflect a wider sense of progress (both environmental and social), and that can work alongside GDP, need to be developed.
 3. Improving governance and encouraging private sector involvement ("who"): reinforcing and streamlining the existing international governance structures (for example by upgrading the United Nations Environment Programme (UNEP)). The much greater involvement and engagement of businesses and civil society is also essential.
 * Today's Communication lays the basis for further dialogue between the Commission, Council and Parliament, civil society, business, and countries in the lead up to Rio+20. A consolidated EU position needs to be submitted to the UN by 1st November 2011. The Global Warming Dogma(GWD) asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion into our lives and of government control over us. They tell us how to live, what to do, how to behave, what to consume, what to eat, how to travel, how to spend our holidays and many other things.
 * Rabblerousers, their bureaucrats as well as many eggheads, who accept the GWD and with it the alarmist view of anthropogenic climate changes, probably hope that – by doing so – they are displaying intelligence, virtue and altruism. Some of them even believe they are saving the Earth. We should tell them that they are merely passive players in the hands of pullpeddlers, of producers of green technologies, of agrobusiness firms producing ethanol, of trading firms dealing in carbon emission permits, etc., who make billions at our costs. There is no altruism there. It is a cold-hearted calculation. http://venitism.blogspot.com

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου