Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

 ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Σάββατο16  Νοεμβρίου   2019 
Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας 
.. 
~




ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ: Άστεγος ΈΛΛΗΝΑΣ κοιμάται σε νεκροταφείο! ΑΝ ήταν λαθρομετανάστης θα είχε το ΔΙΚΟ του ΔΩΡΕΑΝ Σπίτι. (Βίντεο) : https://youtu.be/5VGpall9LiA    .-

~**  Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής – Γιορτή σήμερα 16 Νοεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν~
– Τη μνήμη του Αγίου Ματθαίου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού τιμά σήμερα, 16 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος, πριν γίνει μαθητής του Κυρίου Ιησού Χριστού, ονομαζόταν Λευίς. Ο πατέρας του λεγόταν Αλφαίος και ήταν από τη Γαλιλαία.
*  Ο Ματθαίος έκανε το επάγγελμα του τελώνη, και ο Ιησούς τον βρήκε να κάθεται στο τελωνείο έξω από την Καπερναούμ. Και είπε προς αυτόν: «Ἀκολούθει μοι». Ο Ματθαίος, χωρίς καμιά καθυστέρηση, αμέσως τον ακολούθησε. Και όχι μόνο εγκατέλειψε το αμαρτωλό – για την εποχή εκείνη – επάγγελμα του τελώνη, αλλά και με χαρά φιλοξένησε τον Κύριο στο σπίτι του.

Εκεί, μάλιστα, ήλθαν και πολλοί τελώνες και άλλοι αμαρτωλοί άνθρωποι, με τους οποίους ο Ιησούς συνέφαγε και συζήτησε. Οι φαρισαίοι, όμως, που είχαν πωρωμένη συνείδηση, όταν είδαν αυτή την ενέργεια του Κυρίου, αμέσως τον κατηγόρησαν ότι συντρώγει με τελώνες και αμαρτωλούς. Ο Ιησούς το άκουσε και είπε εκείνα τα θαυμάσια λόγια: «Ου γαρ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν» (Ματθαίου, θ’ 13). Δηλαδή, λέει ο Κύριος, δεν ήλθα για να καλέσω εκείνους που νομίζουν τους εαυτούς τους δίκαιους, αλλά ήλθα να καλέσω τους αμαρτωλούς, για να μετανοήσουν και να σωθούν.  Στο Ματθαίο οφείλει η Εκκλησία μας το πρώτο κατά σειρά στην Καινή Διαθήκη Ευαγγέλιο, που γράφτηκε το 64 μ.Χ.  Ο Ματθαίος κατά την παράδοση κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αιθιοπία, όπου και πέθανε μαρτυρικά.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Θείας ήκουσας, φωνής του Λόγου, και της πίστεως, το φως εδέξω, καταλείψας τελωνείου τον σύνδεσμον όθεν Χριστού την απόρρητον κένωσιν, ευηγγελίσω Ματθαίε Απόστολε. Καί νυν πρέσβευε, δοθήναι τοις σε γεραίρουσι, πταισμάτων ιλασμόν και μέγα έλεος.  
~**   «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν»
~  Μια μέρα, την ώρα που περνούσα μαζί με τον όσιο από την πλατεία της πόλης, βλέπω στα δεξιά μου έναν άνθρωπο, που κάτι σιγομουρμούριζε.
*  Τον ακολουθούσαν ένα σμάρι φτωχοί και ζητιάνοι, ζητώντας του ελεημοσύνη. Κι εκείνος, ενώ έκανε πως τους απόδιωχνε τάχα, τους έβαζε κρυφά στα χέρια τα ελέη της αγάπης του. Μ’ αυτόν τον τρόπο έκρυβε από τους ανθρώπους τις αγαθοεργίες Του.

Εγώ όμως το πήρα είδηση. Σκούντησα λοιπόν τον όσιο και του φανέρωσα χαμηλόφωνα την αρετή του διαβάτη. Αυτός δεν φάνηκε να εντυπωσιάστηκε.  – Τον ξέρω, παιδί μου, είπε. Πολλές φορές έχουμε ανταμώσει. Εσύ μάθε μόνο τούτο, ότι για τον Θεό είναι μέγας.  Λίγες μέρες αργότερα του ζήτησα να μου πει κάτι γι’ αυτή την αρετή, και μου διηγήθηκε ένα παράδοξο θαύμα.  – Ήμουνα παιδί μικρό, είπε, ίσαμε δέκα χρονών , και είχα πάει στην εκκλησία του αγίου αποστόλου Θωμά για να προσευχηθώ. Εκεί βρήκα ένα γέροντα να διδάσκει το λαό. Ανάμεσα στ’ άλλα μίλησε και για την ελεημοσύνη. Είπε μάλιστα, ότι αυτός που δίνει κάτι στους φτωχούς, είναι σαν να το καταθέτει στα χέρια του ίδιου του Κυρίου. Με κάποια δυσφορία άκουσα τα λόγια εκείνου του κήρυκα. Μου φάνηκαν υπερβολικά.   “Μα αφού ο Χριστός , όπως μου λένε, είναι στους ουρανούς, στα δεξιά του Πατέρα Του”, συλλογιζόμουν με το παιδικό μου μυαλό, “πώς θα βρεθεί στη γη, για να πάρει αυτά που δίνουμε στους φτωχούς; ’”. Με τέτοιες σκέψεις προχωρούσα στο δρόμο, όταν, ξάφνου, βλέπω να περνάει ένας φτωχός κουρελής , που- ω του θαύματος!- πάνω απ’ το κεφάλι του είχε την εικόνα της μορφής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η εικόνα , αόρατη βέβαια στους άλλους, στεκόταν όρθια και ακολουθούσε το ζητιάνο παντού. Καθώς λοιπόν αυτός περπατούσε, συναντήθηκε μ’ έναν καλό άνθρωπο, που του έδωσε ψωμί. Tη στιγμή όμως που ο φιλάνθρωπος εκείνος διαβάτης άπλωσε το χέρι του, άπλωσε κι ο το δικό του μέσ’ από τη μετέωρη εικόνα, πήρε το ψωμί και, αφού ευχαρίστησε, το έδωσε στο φτωχό. Μα ούτε εκείνος ούτε κι ο διαβάτης κατάλαβαν τι έγινε. Ο θαυμασμός μου γι’ αυτό που είδα δεν περιγράφεται. Ε, από τότε πια πίστεψα ακράδαντα , πως όποιος δίνει στους αδελφούς ό,τι έχουν ανάγκη , το βάζει πραγματικά στα χέρια του , που τη μορφή Του βλέπω να στέκεται πάνω απ’ όλους τους φτωχούς. Όσο μπορώ λοιπόν ασκώ την αρετή της ελεημοσύνης . Και ο Χριστός μου μ’ ευχαριστεί για κάθε φτωχό που βοηθάω. Από το βιβλίο: «ΕΝΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ   ΟΣΙΟΣ ΝΗΦΩΝ   ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΝΗΣ»  ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΔΕΚΑΤΗ   ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ   ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2011
~**  Γιαγιά να με περιμένεις

«Στις εφηβικές μου αναμνήσεις συνυπάρχουν τα πάρτι, η ρόκ μουσική και η γιαγιά μου. Για εκείνην, η ρόκ μουσική δεν ήταν παρά ένας κακότεχνος θόρυβος. Πάντως σεβόταν περισσότερο την νεανική μας σύγχυση, από όσο εμείς την νηφάλια σοφία της.
*   Ήξερε που πηγαίναμε, αλλά ποτέ δεν έμπαινε στον πειρασμό να αντιπαρατεθεί προς ό,τι θεωρούσε φυσικό για την ηλικία μας. Σηκωνόταν, μας φιλούσε, ευχόταν να περάσουμε καλά, κι ύστερα προσέθετε να έχουμε τον Χριστό στην καρδιά μας εκεί που θα είμαστε, και ας κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Μετά μας σταύρωνε, ευχόταν να είναι η Παναγιά μαζί μας, και συμπλήρωνε διστακτικά, σαν να μην ήταν σίγουρη αν έπρεπε ἠ όχι να το ξεστομίσει, να μην αργήσουμε, γιατί θα προσευχόταν για μας όσο λείπαμε και δεν άντεχε να ξενυχτάει…  Τελειόφοιτος της Ιατρικής, αφελώς πεπεισμένος για την παντοδυναμία της επιστήμης, βρέθηκα στην Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ. Έμεινα μόνο λίγες μέρες στο μοναστήρι αλλά η ανακάλυψη υπήρξε συγκλονιστική. Οι μοναχοί ζούσαν με τον τρόπο της γιαγιάς μου. Αναγνωριστικά σημάδια: το κομποσχοίνι, το ανεπιτήδευτο χαμόγελο και η άνευ όρων αποδοχή του άλλου.  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πήγα να δω τη γιαγιά. Μισοαστεία-μισοσοβαρά της είπα κάποια στιγμή: «Τόσα κομποσχοίνια έχεις, δεν θα μου δώσεις κι εμένα ένα;» Σοβάρεψε απότομα. Σχεδόν βούρκωσε. Πήγε και μου έφερε ένα κομποσχοίνι μεταξωτό και είπε: «Πόρτο. Είναι το δικό σου. Στο φυλάω τρία χρόνια και περίμενα πότε θα μου το ζητήσεις». Η γιαγιά μου περίμενε να γυρίσω· από τα πάρτι, από τήν Αγγλία, από τον λανθασμένο δρόμο. Εγώ, και όσοι άλλοι συμπεριλαμβάνονταν στην προσευχή της…  Λίγους μήνες, πριν την αναχώρηση από τα επίγεια, με είχε πάρει ιδιαιτέρως και με αιφνιδίασε πάλι. Σε ένα χαρτοκιβώτιο είχε μαζέψει μια σειρά με όλα τα λειτουργικά βιβλία. Με την ίδια απλότητα, που μου έδωσε το «δικό μου» κομποσχοίνι, μου άφησε ρητή εντολή: «Αν κάποιος από σας γίνει ιερέας, θα τα κρατήσει αυτός. Αν όχι, θα βρεις κάποιο φτωχό ναό και θα τα δώσεις εκεί»… Στην κηδεία της πολλοί άγνωστοι εμφανίστηκαν και μιλούσαν γι’ αυτήν με ευγνωμοσύνη. Όπως εκείνη η ηλικιωμένη κυρία, που έλεγε ότι η γιαγιά συνέχισε να την δέχεται στο σπίτι της, όταν όλοι την απέφευγαν. Και αυτό, γιατί απόκτησε ένα εξώγαμο παιδί λίγο μετά τον πόλεμο και την θεωρούσαν πόρνη. Διηγιόταν, ανάμεσα στα κλάματα, πως της έχωνε τσάντες με τρόφιμα κάτω από το παλτό, παρακαλώντας την να μην το μάθει κανείς…».  Η μου και πολλοί άλλοι ευλογημένοι παππούδες και γιαγιάδες αναπαύονται πια εν ειρήνη. Η ευθύνη για το σήμερα και το αύριο έχει περάσει στα χέρια μας. Καλούμαστε να καθρεφτίσουμε τον εαυτό μας στην παρακαταθήκη που μας άφησαν και να προβληματιστούμε σοβαρά για τον τρόπο, που θα διαχειριστούμε την πνευματική μας κληρονομιά.  (Πρωτ. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, Αναπλ. Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών. «Παραμυθητική Θεολογία», εκδ. Δομή.)
*** ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ την Δευτέρα στον REAL FM 97.8! O K. Βελόπουλος θα μιλήσει για όλους και για όλα…~ Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις θέσεις του κόμματος. 

Ο Κ. Βελόπουλος την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα δώσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97.8 στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 11.30 π.μ.  Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου θα εμφανιστεί στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του  Τάκη Χατζή και της Λύδα Μπόλα στις 10.30 π.μ στην τηλεόραση του ΑLPHA.  O πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα είναι καλεσμένος την Τετάρτη 27/11 καλεσμένος στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ στις 11:00 π.μ.
***   Συνεχείς συναντήσεις του περιφερειάρχη στην Αθήνα  
Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα συναντηθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στην Αθήνα.
Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν τόσο το εθνικό, όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς επίσης και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο προς το Άργος και το Ναύπλιο.
Υπενθυμίζεται, ότι για τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση στην Αθήνα του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, σχετικά με τα σημαντικά αρδευτικά έργα και εν γένει τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια.
Χθες, εξ άλλου, ο Π. Νίκας συναντήθηκε, στις 4 το απόγευμα, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον οποίον συζήτησε το θέμα της παραχώρησης από το υπουργείο στην Περιφέρεια των στρατοπέδων σε Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της.
Τέλος, ο περιφερειάρχης την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα, όπου στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΕΝΠΕ θα συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης προκειμένου να γίνει η συγκρότησή του σε σώμα, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα μετάσχει στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη των περιφερειαρχών.
Στη σύσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος επίσης, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, κι ακόμα ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης καθώς και η ειδική γραμματέας Διαρθρωτικών Προγραμμάτων Νίκη Δανδόλου.

***  Προσθήκη νέου ορόφου στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας  
Η δρομολόγηση ένταξης στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έργων των τομέων υγείας και πρόνοιας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
Ειδικότερα, όσον αφορά τον τομέα της υγείας προορίζεται να διατεθούν περί τα 10.000.000 ευρώ -πλέον όσων έχουν ήδη διατεθεί-, αφ’ ενός για την αναβάθμιση του εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και αφ΄ετέρου για την προσθήκη ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Όσον αφορά τον τομέα της πρόνοιας, σχεδιάζεται η διάθεση 40.000.000 ευρώ, τα οποία θα εξυπηρετήσουν δράσεις σχετικά με την ειδίκευση ανέργων καθώς και ήδη εργαζομένων, τη στέγαση των ρομά, όπως επίσης και την υποστήριξη των ΑΜεΑ.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συγκέντρωση των υπαλλήλων των Κέντρων Κοινότητας (προνοιακά κέντρα) τα οποία λειτουργούν στις έδρες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με αναφορά το καθένα σε ολόκληρο το νομό.
Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να συζητηθεί ο συντονισμός της εν λόγω υπηρεσίας και να δοθούν κατευθύνσεις.

***   Με νέα δομή και πρόσωπα το 8ο Καλαματιανό Καρναβάλι   
Χθες παρουσιάστηκε σε αίθουσα της Φάρις η νέα δομή του Καλαματιανού Καρναβαλιού, δομή που προέκυψε έπειτα από τροποποίηση του κανονισμού που αφορά τη λειτουργία του καρναβαλιού.
Έτσι λοιπόν στην κορυφή της πυραμίδας όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Φαρις Παντελής Δρούγας, θα βρίσκεται ο Φορέας, ακολουθεί η οργανωτική επιτροπή, έπειτα η καρναβαλική σύγκλητος, στη συνέχεια οι εθελοντές και τέλος οι καρναβαλιστές, με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής να έχει οριστεί ο Ιωάννης Δούζης.
Ο κ. Δούζης ανέφερε ότι η νέα αυτή επιτροπή θα προσπαθήσει να φέρει αλλαγές βελτίωσης στο Καλαματιανό Καρναβάλι και για αυτό το λόγο θα στηθεί και οργανόγραμμα.
Όπως είπε στόχος είναι να δοθεί ο λόγος στους καρναβαλιστές, να αισθανθούν ότι τους ανήκει και ότι η γνώμη τους μετρά.
Ακόμα ανέφερε ότι θέλει να δοθεί περισσότερη εξωστρέφεια, ενώ ζήτησε από όλους τους φορείς να στηρίξουν το Καλαματιανό Καρναβάλι αφού όπως είπε πρόκειται για ένα τουριστικό προϊόν που συνδυάζεται με χαρά.
Όσο για την καρναβαλική σύγκλητο ανέφερε ότι αυτή θα αποτελείται από 15 μέλη που θα εκλεγούν από τη βάση, ενώ κάλεσε όποιον θέλει να συμμετάσχει σε αυτή να δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας email στο Kalamatianokarnavali2020@gmail.com μέχρι το βράδυ της επόμενης Τρίτης.
Την άλλη ημέρα δηλαδή την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία όπου θα επιλεγούν τα 15 άτομα αυτού του οργάνου.
Τέλος ο κ. Δούζης κάλεσε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη δημιουργία λογοτύπου, αφού όπως είπε είναι αδιανόητο ένας θεσμός που κρατά χρόνια κάθε χρόνο να αλλάζει λογότυπο.
Όσο για το πρόγραμμα του φετινού Καρναβαλιού ανέφερε ότι αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά είπε ότι στόχος είναι φέτος να πραγματοποιηθεί και παιδική καρναβαλική παρέλαση.
Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας που χαρακτήρισε το καρναβάλι ένα λαϊκό γλέντι που προσφέρει διασκέδαση σε χιλιάδες ανθρώπους, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία της πόλης.  Π. Μπ.

***  Κυπαρισσία: 12χρονος πήγε στο σχολείο του με σουγιά!  
Με σουγιά πήγε στο σχολείο του στην Κυπαρισσία ένας 12χρονος και τελικά κατέληξε να συλληφθεί η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, ο 12χρονος αλλοδαπός πήγε στο σχολείο του στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας με έναν σουγιά που είχε λάμα 7 εκατοστών. Η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από το Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.
Αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας, συνέλαβαν τον ανήλικο και κατέσχεσαν το σουγιά, ενώ συνελήφθη και η 38χρονη αλλοδαπή μητέρα του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

***   Ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα Σάββατο  
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Σάββατο 16/11/2019 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.               
Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr

***  Εκπαιδευτικό εργαστήρι για ενήλικες από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας  
Συνεχίζοντας τα εκπαιδευτικά εργαστήρια χειροτεχνίας για ενήλικες, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει μέσα στο Νοέμβριο εργαστήρι με την τεχνική «κολάζ με ύφασμα».
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί το ύφασμα για να δημιουργήσει χειροποίητους πίνακες ζωγραφικής και να διακοσμήσει ενδύματα, μαξιλάρια, πανό και ό,τι άλλο επιθυμεί ο χειροτέχνης.
Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν σε τουλάχιστον τρεις τρίωρες συναντήσεις. Τα υλικά παρέχονται από την Πειραματική Σκηνή και το κόστος είναι 10 ευρώ η κάθε συνάντηση. Θα δημιουργηθούν τμήματα πρωινά και απογευματινά.
Για να δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2721082864, 6977437279, 6971540945.

***  Από αύριο τα ευρωπαϊκά domain names με πλήρως ελληνικούς χαρακτήρες  
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι, μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, θα είναι πια δυνατό κάθε ενδιαφερόμενος να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο .eu πλήρως με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου.
Στόχος είναι να στηριχθεί η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να υπάρξει στο Ίντερνετ μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής ονομάτων χώρου (domain names).
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EURid αποτελεί το μητρώο καταχώρησης των διαδικτυακών ονομάτων χώρου .eu, .ευ και .ею (κυριλλικά). Είχε προηγηθεί η δημιουργία του κυριλλικού .ею τον Ιούνιο 2016 και από τις 14 Νοεμβρίου 2019 θα τεθεί σε ισχύ το ελληνικό .ευ.
Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να δημιουργήσουν ένα όνομα χώρου ολόκληρο σε ελληνικούς χαρακτήρες, όπως ευρώ.ευ. Τα υφιστάμενα domain names με ελληνικούς χαρακτήρες στο πρώτο σκέλος τους και κατάληξη .eu θα έχουν περιθώριο τριών ετών για να «μεταναστεύσουν» στο .ευ. Στις 14 Νοεμβρίου 2022 θα καταργηθούν τα μικτά ονόματα των διαδικτυακών τόπων που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες αλλά κατάληξη .eu.
Το .eu θα είναι έτσι πλέον διαθέσιμο σε όλα τα ευρωπαϊκά αλφάβητα, κάτι που θα ενισχύσει τη χρήση του περαιτέρω. Σήμερα είναι το έβδομο μεγαλύτερο όνομα χώρου στο Ίντερνετ, με 3,7 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιούν ένα domain name με κατάληξη .eu.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αντιμέτωποι με τετραπλό αδίκημα και ποινικές κυρώσεις όσοι παραβαίνουν το νόμο για τα προϊόντα ΠΟΠ  
Έτοιμος να σφίξει τον κλοιό σε όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές για τα ΠΟΠ προϊόντα ή κάνουν ελληνοποιήσεις δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, παρουσιάζοντας τη νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας agrotypos.gr.
Όπως αναφέρεται σε αυτό, "παρουσιάζοντας τη νέα ηγεσία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χθες, ο υπουργός ανέλυσε με απλά λόγια το σκεπτικό του για το μέλλον του οργανισμού. 
Πολύ μεγάλο βάρος, όπως είπε, θα δοθεί στον ελεγκτικό χαρακτήρα του ΕΛΓΟ, ενώ προανήγγειλε αυστηροποίηση των ποινών για όσους βρεθούν να παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα τρόφιμα, τις προδιαγραφές των ΠΟΠ ή ελληνοποιούν προϊόντα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «όποιος βρεθεί να παρανομεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι αντιμέτωπος με ένα τετραπλό αδίκημα. Το πρώτο αδίκημα θα είναι η παραβίαση της νομοθεσίας για τα ΠΟΠ, το δεύτερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός, το τρίτο η παραπλάνηση του καταναλωτή και το τέταρτο που ενδεχομένως να τελείται, η νοθεία».
«Η βασική ιδέα της κατεύθυνσής μας σε σχέση με τους ελέγχους είναι ότι θα υπάρχει δίωξη για τέσσερα αδικήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, ο οποίος πρόσθεσε παράλληλα ότι «θα υπάρχει ένα υπόδειγμα δίωξης το οποίο αυτεπάγγελτα θα μεταβιβάζεται στον εισαγγελέα και εκτός των διοικητικών κυρώσεων θα υπάρχουν και ποινικές ανά περίπτωση». Βέβαια, σε σχέση με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων εταιρειών που παρανομούν, δήλωσε ότι το ΥπΑΑΤ το εξετάζει ακόμα.
 Στο επίκεντρο η εφαρμοσμένη 
έρευνα για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Παρουσιάζοντας τη νέα ηγεσία τώρα του οργανισμού, ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση, σημείωσε ότι «τα ζητήματα του ΕΛΓΟ θα τα προσεγγίσει η καινούργια διοίκηση, η οποία έχει εξαιρετικά καλή σύνθεση. Ένα από αυτά τα ζητήματα, είπε ο κ. Βορίδης είναι ότι ο οργανισμός προέκυψε από σύνθεση ξέχωρων οργανισμών και αυτό αποτελεί ακόμα... πρόκληση. 
Η σύνθεσή του δηλαδή. «Βασική ιδέα για την οποία μίλησα και με τους εργαζομένους είναι να αποσαφηνίσουμε τους μηχανισμούς ελέγχου και τις δουλειές που έχει να κάνει ο ΕΛΓΟ, που τώρα είναι ερευνητικός, ελεγκτικός μηχανισμός και εκπαιδευτικός.
Πρέπει να μαζευτεί και να υπάρξει μια κατεύθυνση πως πρέπει να λειτουργεί. Δυο μεγάλα ζητήματα είναι εκπαίδευση και έρευνα είναι κρίσιμα για την αγροτική ανάπτυξη. 
Η έρευνα πρέπει να γίνει εφαρμοσμένη και να ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες. Για τις πιο θεωρητικές ανάγκες έχουμε το πανεπιστήμιο. Δεύτερο κομμάτι είναι η εκπαίδευση. Πρέπει να βάλουμε την συζήτηση σε πραγματική βάση. Έχουμε εκπαίδευση αλλά πρέπει να δούμε αν αυτή η εκπαίδευση καλύπτει κάποια προστιθέμενη ανάγκη. 
Να καλυφθεί το κοινό, αν υπάρχει. Επίσης, πρέπει να φτιάξουμε προγράμματα που έχουν απόκριση στους παραγωγούς. Πρέπει να δούμε και τι αφήνουν αυτά. Για τους ελέγχους πρέπει να δούμε πόσους κάνουμε, πόσο στοιχίζουν, αν έχουν αποτελέσματα. Χρειάζεται νομοθεσία για το κοινοτικό πλαίσιο εντός του 2019. Και τα ζητήματα αυτά συνδέονται με τα ζητήματα προδιαγραφών για ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.λπ. Αυτό είναι το πλαίσιο που θέλουμε να κινηθεί ο ΕΛΓΟ», τόνισε ο κ. Βορίδης.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Κατής, αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία για την καλή, όπως είπε, περίοδο της συνύπαρξης τους, τόνισε ότι εκείνο που «σύντομα θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι από το 2011 δεν υπήρχε όσμωση που θα αναμέναμε μετά τη σύμπτυξη των επιμέρους οργανισμών. Οι οργανισμοί που συνυπάρχουν τώρα, μπορεί να παίξουν ρόλο και σημαντικό. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε για την έρευνα. 
Πρόβλημα, για παράδειγμα, είναι ο περιορισμένος αριθμός ερευνητών στα Ινστιτούτα του ΕΛΓΟ. Με τα πανεπιστήμια ο ΕΛΓΟ έχει κάνει μια όσμωση, αλλά απαιτείται βελτίωση στο κομμάτι αυτό. 
Αναφορικά με τους ελέγχους, πρέπει να ομολογήσω ότι κάναμε προσπάθεια ώστε να είναι και συχνοί και εντατικοί. Αποτελέσματα είχαμε. Έλεγχοι έγιναν εκεί που χρειάζονταν πραγματικά, είχαμε μάλιστα αρκετές φορές κυρώσεις μέχρι και ανάκληση άδειας τυροκομείου. Η φέτα πρέπει να προστατευθεί και μαζί οι κτηνοτρόφοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

***  Εξοπλιστική ρελάνς από την Ελλάδα: «Ασπίδα» προστασίας στο Αιγαίο με τεθωρακισμένα, φρεγάτες & drones – Ανεβαίνουν επίπεδο οι ΕΔ….
~ Κάτι κινείται στις ΕΔ. Η αλήθεια είναι για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας, πως η Τουρκία έχει ξεφύγει στον τομέα των εξοπλιστικών.  
H χώρα μας λόγω μνημονίων, αλλά κυρίως λόγο φοβικών συνδρόμων, έμεινε αρκετά πίσω τα την τελευταία δεκαετία.  Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν έκαν απολύτως τίποτα για να αναβαθμίσουν το Ελληνικό Στρατό και τώρα τρέχουμε!  Όμως φαίνεται πως τελικά θα υπάρχει αναβάθμιση τόσο στο ΠΝ, όσο και στην ΠΑ με την αναβάθμιση των F-16 σε Viper.  Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πενταπόσταγμα, μας έρχεται πρόταση από Γαλλία-Ιταλία, σύμφωνα με έγκυρο γαλλικό αμυντικό ΜΜΕ, για τη συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα κατασκευής της ευρωπαϊκής Κορβέτας σε ελληνικά ναυπηγεία, μέσω του προγράμματος PESCO, που αφορά την κοινή αμυντική πολιτική των χωρών της ΕΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια.   ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα  Είναι τεθωρακισμένα 4Χ4 και ολόκληρη τη δεκαετία του 2000 προστάτευαν τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ από τις συχνές ενέδρες με εκρηκτικά και βόμβες.  Με αυτούς τους κινητούς «φρουρούς» («Guardian», όπως είναι το παρατσούκλι τους), με τα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα Μ1117 – Armored Security Vehicles, σχεδιάζουν το υπουργείο Αμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού να εξοπλίσουν τα νησιά του Αιγαίου δημιουργώντας επιπλέον «ασπίδα» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.  Οι Αμερικανοί προσφέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα ως πλεονάζοντα, δηλαδή ουσιαστικά δωρεάν, αφού κόστος υπάρχει μόνο για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το ΓΕΣ απάντησε θετικά για την απόκτηση 1.200 θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων Μ1117.  Τα οχήματα-«κομάντο» εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν επίπεδο στην αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως στα ελληνικά νησιά αλλά και στον Εβρο.  Επρόκειτο για μια επιχειρησιακή απαίτηση καθώς έως σήμερα το πεζικό στηριζόταν σε πεπαλαιωμένα οχήματα όπως τα Μ113.  Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι τα Μ1117 – αν αποκτηθούν – θα αποτελέσουν τον καλύτερο συμπολεμιστή δίπλα και πίσω από τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, τα Leo2HEL. Τα Μ1117 αντέχουν εκρηκτικά 12 κιλών, νάρκες.  Μπορούν να κινηθούν σε εδάφη με κλίση 60% και να υπερπηδήσουν εμπόδια 1,5 μέτρου. Και βέβαια είναι δοκιμασμένα σε συνθήκες πραγματικών πολεμικών μαχών. Η ένταξή τους στο οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς στα νησιά σε συνδυασμό με τα ελικόπτερα Kiowa – που αποκτήθηκαν προσφάτως – θα αλλάξει άρδην την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων στις ακριτικές περιοχές.  Τα ελληνικά drones  Την ίδια ώρα ο υπουργός Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο έχει βάλει ήδη μπροστά το σχέδιο παραγωγής ελληνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα.  Στόχος είναι μέσα στο 2020 να υπάρχει ο «οδικός χάρτης» για την ανάπτυξη του ελληνικού UAV.  «Το «τρέχει» η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών που έχει έρθει σε επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ενώ αναζητούνται και κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ. Το πρωτότυπο, είπε, υπάρχει, το Αριστοτέλειο έχει φτιάξει μοντέλα αλλά «δεν έχουμε γραμμή παραγωγής»  pentapostagma Οι Αμερικανοί προσφέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα ως πλεονάζοντα, δηλαδή ουσιαστικά δωρεάν, αφού κόστος υπάρχει μόνο για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το ΓΕΣ απάντησε θετικά για την απόκτηση 1.200 θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων Μ1117. Τα οχήματα-«κομάντο» εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν επίπεδο στην αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως στα ελληνικά νησιά αλλά και στον Εβρο. Επρόκειτο για μια επιχειρησιακή απαίτηση καθώς έως σήμερα το πεζικό στηριζόταν σε πεπαλαιωμένα οχήματα όπως τα Μ113. Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι τα Μ1117 – αν αποκτηθούν – θα αποτελέσουν τον καλύτερο συμπολεμιστή δίπλα και πίσω από τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, τα Leo2HEL. Τα Μ1117 αντέχουν εκρηκτικά 12 κιλών, νάρκες. Μπορούν να κινηθούν σε εδάφη με κλίση 60% και να υπερπηδήσουν εμπόδια 1,5 μέτρου. Και βέβαια είναι δοκιμασμένα σε συνθήκες πραγματικών πολεμικών μαχών.  Η ένταξή τους στο οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς στα νησιά σε συνδυασμό με τα ελικόπτερα Kiowa – που αποκτήθηκαν προσφάτως – θα αλλάξει άρδην την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων στις ακριτικές περιοχές. Τα ελληνικά drones Την ίδια ώρα ο υπουργός Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο έχει βάλει ήδη μπροστά το σχέδιο παραγωγής ελληνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα. Στόχος είναι μέσα στο 2020 να υπάρχει ο «οδικός χάρτης» για την ανάπτυξη του ελληνικού UAV. «Το «τρέχει» η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών που έχει έρθει σε επαφή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ενώ αναζητούνται και κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ. Το πρωτότυπο, είπε, υπάρχει, το Αριστοτέλειο έχει φτιάξει μοντέλα αλλά «δεν έχουμε γραμμή παραγωγής»  pentapostagma
***  Το Reuters, ο συναγερμός στο Μαξίμου και η σχέση Βρούτση – Μηταράκη…
~  Ένα δημοσίευμα του Reuters ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου και να ξεκινήσει φημολογία για τη σχέση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού, Νότη Μηταράκη…  
Το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου υποστήριζε πως η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει σε ιδιώτες επενδυτές οφειλές 12 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία για να λάβει άμεσα ρευστότητα και να διευκολύνει την ανάκτηση άλλων απαιτήσεων. Μάλιστα, το Reuters απέδιδε τις σχετικές πληροφορίες σε ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Τις επόμενες ώρες στο Μαξίμου βρίσκονταν σε αναμμένα κάρβουνα και τα τηλέφωνα από κυβερνητικά στελέχη έδιναν και έπαιρναν.  Οι αντιδράσεις κάποιων υπουργών ήταν έντονες, καθώς θεωρούσαν πως το δημοσίευμα δόθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότη Μηταράκη και πως το άρθρο τον φωτογράφιζε ξεκάθαρα. Μάλιστα, αποδέκτης της σχετικής δυσφορίας για το δημοσίευμα έγινε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στελέχη να θεωρούν απαράδεκτο να υπάρχουν διαρροές από κυβερνητικό παράγοντα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.  Ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος διέψευσε σε διάστημα δύο ωρών τις πληροφορίες του Reuters. Κατά πόσο η αντίδραση Βρούτση ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, με κάποιους κυβερνητικούς κύκλους να υποστηρίζουν πως ο υπουργός Εργασίας λειτούργησε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον υφυπουργό του.  Η διάψευση από πλευράς του υπουργού Εργασίας ήταν λακωνική. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.  
Αυτή είναι η μία εκδοχή, διότι κυκλοφόρησε και μια άλλη, που είναι σε τελείως διαφορετική από την παραπάνω γραμμή. Όπως ακούστηκε, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ενημερωθεί για το δημοσίευμα και είχε δώσει το «πράσινο φως» στον κ. Μηταράκη να μιλήσει στο πρακτορείο για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτός ήταν ο λόγος που το Μαξίμου δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, άρα δεν πήρε θέση και άφησε τον Βρούτση να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι πληροφορίες που υποστήριξαν πως το σχέδιο τιτλοποίησης οφειλών στα ασφαλιστικά Ταμεία είχε συζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες και είχαν γίνει κρούσεις σε funds και ξένους επενδυτικούς οίκους, ωστόσο δεν ελήφθη κάποια απόφαση και θα συνεχίζονταν οι διεργασίες για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να τιτλοποιηθεί ένα μέρος των ασφαλιστικών εισφορών.  Πιθανόν η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση, ωστόσο το δημοσίευμα μάλλον στάθηκε αφορμή για να ξαναβγούν στην επιφάνεια πληροφορίες για κακή χημεία μεταξύ Βρούτση και Μηταράκη. Στους διαδρόμους του υπουργείου εδώ και αρκετό καιρό ακούγεται πως οι σχέσεις του υπουργού και του υφυπουργού είναι τυπικές και το κλίμα μεταξύ τους ψυχρό.  Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική. Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ο κ. Μηταράκης διαρρέει στο Reuters τα σχέδια της κυβέρνησης για εκχώρηση σε funds ασφαλιστικών οφειλών ύψους 12 δισ. ευρώ, για να έρθει λίγο αργότερα πανικόβλητος ο κ. Βρούτσης να τον διαψεύσει.  Να σημειωθεί πως η πρώτη κόντρα των δύο ανδρών έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για το ίδιο θέμα, τη μελλοντική τιτλοποίηση χρέους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η επισήμανση που γινόταν είναι ότι πρόκειται για χρέος που αφορά μεγαλο – οφειλέτες, από 200.000 ευρώ και άνω και το οποίο σωρρευτικά, φτάνει στα 15 δισ. ευρώ. Τότε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, ενώ ο πολιτικός του προϊστάμενος, το διέψευσε.  Μάλλον οι δύο υπουργοί έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων για το θέμα των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή το συγκεκριμένο θέμα γίνεται η αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τους δυο υπουργούς ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο. Αντίστοιχα και ο υπουργός Εργασίας δηλώνει πως η σχέση με τον υφυπουργό ήταν και παραμένει καλή. Βεβαίως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και μένει να αποδειχθεί αν το Μέγαρο Μαξίμου παίζει το ρόλο του «πυροσβέστη» μεταξύ των δύο ανδρών.  Αμαλία Κάτζου/cnn.gr
***  Nτόρα Μπακογιάννη για λαθρο – μετανάστες: «Να πάνε σε χωριά που έχουν ανάγκη από εργατικά χέρια…» Μιλάμε για εποικισμό χωριών….
Το βίντεο που θα παρακουθήσατε το εντοπίσαμε καί είναι δηλώσεις λίγων ημερών (9/11/2019)- Μας κάνει εντύπωση ότι δεν έπαιξε πουθενά… 
θα ακούσετε λόγια, τα οποία προκαλούν σοκ, καθώς αποκάλυψε την πρότασή της για το μεταναστευτικό. Mε λίγα λόγια, ομιλούμε για εποικισμό χωριών και πόλεων! Αναλυτικά:  «Στην πρόταση που έχω καταθέσει, είναι να υπάρξουν σε μικρούς αριθμούς, να διαχωριστούν αυτοί, να επιμεριστούν αυτοί σε χωριά τα οποία έχουν ανάγκη και από χέρια για να μπορούν να βοηθήσουν και να βρουν δουλειά οι άνθρωποι αυτοί και ταυτόχρονα να υπάρχουν σχολεία για να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά και εξήγησα ότι αυτό είναι εφικτό, γιατί η Ύπατη Αρμοστεία και τα διάφορα προγράμματα, πληρώνουν στους ανθρώπους αυτούς νοίκια, τα οποία είναισημαντικά όταν κατατίθενται στην οικινομική ζωή ενός χωριού.»  Δείτε το βίντεο:  


***  Φρουζής μέρος τρίτο: Η Τουλουπάκη μου είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις για τους 10 πολιτικούς»…
~  Σε εξέλιξη είναι η τρίτη κατάθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή ενώπιον των μελών της Προανακριτικής, στο πλαίσιο της διερεύνησης την υπόθεση Novartis για τις πιθανές μεθοδεύσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου… 
Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε πως αποκλειστικό αντικείμενο με την Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη του είπε: «Θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις για αυτά τα πρόσωπα». Εξέφρασε δε, την έκπληξή του πως αυτό δεν του τα είπε ο ανακριτής αλλά η εισαγγελέας.  Στην κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους πήγε να καταθέσει στην Ελένη Τουλουπάκη.  «Πήγα στην Τουλουπάκη με δύο στόχους: να καταθέσω για να μιλήσω επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. “Θέλω να καταθέσω” της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει “έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις”. Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη… Η κουβέντα όλη ήταν για να της δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα».  Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τα σχόλια αυτά ακολούθησε ο εξής διάλογος:  Καραγκούνης: Σας διάβασαν καταθέσεις;  Φρουζής: Όχι.  Καραγκούνης: Στις συναντήσεις με πολιτικούς ήσασταν μόνος με ΣΦΕΕ ή και με τον ανταγωνιστικό ΠΕΦ;  Φρουζής: Πάντα στις συναντήσεις είμαστε περισσότεροι.  Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Ραγκούση, ο Κ. Φρουζής είπε πως έφυγε από τη συνάντηση με την Ελένη Τουλουπάκη στεναχωρημένος επειδή κατάλαβε πως εάν δεν καταθέσει όπως ήθελε εκείνη τότε δεν θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι για τον ίδιο η υπόθεση Novartis δεν αποτελεί σκάνδαλο.  «Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σα να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα, δεν είναι σκάνδαλο» φέρεται να είπε ο κ. Φρουζής.  Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε πώς βγήκε καλύτερος μάνατζερ της χρονιάς με τόσα αρνητικά σε βάρος του, απέφυγε να απαντήσει.  Κατά πληροφορίες, ο «Μr. Novartis» αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον Άδωνι Γεωργιάδη -κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Δώρας Αυγερή, μέλος της επιτροπής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.  «Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα μέιλ είχαν διαρρεύσει και από τη δικογραφία» φέρεται να είπε η κ. Αυγερή.  Αποκαλύψεις Φρουζή για την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» Στη χθεσινή μαραθώνια κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η προστατευόμενη μάρτυρας με το κωδικό όνομα κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση» να είναι πρώην συνεργάτιδά του. Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που μεταφέρθηκε στους δημοσιογράφους, όταν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου του έθεσε το θέμα. Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση;  Κ. Φρουζής: Κάτι έχω στο μυαλό μου.  Β. Υψηλάντης (ΝΔ): Η κ. Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;  Κ. Φρουζής: Δεν ξέρω, πιθανολογώ πάνω από τη βάση.  Κ. Μαρκόπουλος (ΝΔ): Σε τι ποσοστό είστε σίγουρος;  Κ. Φρουζής (γελώντας): Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.   Στο ΚΙΝΑΛ έλεγαν μάλιστα, ότι η ίδια η «Αικατερίνη Κελέση» στην κατάθεσή της άκουγε τον κ. Φρουζή να μιλάει στο τηλέφωνο, γεγονός που ενισχύει τους ισχυρισμούς ότι ήταν πρόσωπο που βρισκόταν κοντά του. Επί οκτώ ώρες με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κατέθεσε ο κ. Φρουζής, ο οποίος θα συνεχίσει κι αύριο το πρωί στις 9.30. Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που δέχθηκε από τους εισηγητές των κομμάτων, αμφισβήτησε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, λέγοντας –σύμφωνα με πληροφορίες- πως το κίνητρό τους ήταν οικονομικό και πως ίσως πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis επέμεινε ότι συναντήθηκε με την κ. Τουλουπάκη, η οποία του πρότεινε να τύχει της ευνοϊκής μεταχείρισης του νόμου αρκεί να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, με κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για αναδίπλωση Φρουζή και να αναφέρουν ότι «αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κ. Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες κανενός από αυτούς». Στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ωστόσο, έλεγαν πως ήταν πασίγνωστο ποια ήταν τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία είχαν στηθεί κάλπες στη Βουλή. «Η κ. Τουλουπάκη μου πρότεινε ευνοϊκή μεταχείριση και όχι να είμαι κουκουλοφόρος μάρτυρας, αρκεί να καταθέσω για τα 10 πολιτικά πρόσωπα», φέρεται να είπε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής.  Ο Κωνσταντίνος Φρουζής που περιγράφηκε από μέλη της Επιτροπής ως «χαλαρός», ανέφερε πως ποτέ δεν έγινε συνάντηση Χασαπόπουλου και Λοβέρδου και πως η κατάθεση «Σαράφη» για τη σχέση Μανιαδάκη-Λοβέρδου, ήταν ψέματα. Σε ό,τι αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε, ότι ουδέποτε συναντήθηκε μαζί του και πως «η πολιτική Λοβέρδου προκάλεσε ζημιές σε όλες τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες».  Σε άλλο σημείο, φέρεται να είπε, πως δεν γνώριζε τα πρόσωπα της επιτροπής φαρμάκων.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής απαντώντας σε ερωτήσεις, επιβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι βρέθηκαν σε δείπνο τον Αύγουστο 2015, αλλά κι ότι ο πατέρας του διατέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου σε κυβέρνηση –δεν προσδιόρισε εποχή- που ήταν υπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  Κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι «η σημερινή κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί “σκευωρίας” στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες». Σημειώνουν ότι «μετά από επίμονες ερωτήσεις βουλευτών στην προανακριτική:  – Ο κ Φρουζής αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ποτέ δεν του έγινε αναφορά σε ονόματα πολιτικών από την κ. Τουλουπάκη, ούτε για τυχόν ευθύνες καθενός από αυτούς.  -Ο κ. Φρουζής πήρε πίσω όλα όσα κατέθεσε προχθές με υπαινιγμούς για τους εισαγγελείς διαφθοράς, καταθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε καμία παράτυπη ή παράνομη συμπεριφορά από μεριάς τους.  – Ο κ. Φρουζής αποκάλυψε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πιέσεις Παπαγγελόπουλου σε εισαγγελικούς λειτουργούς.  -Τέλος, ο κ. Φρουζής σήμερα ανακάλεσε επίσης όσα ανέφερε προχθές, ότι δήθεν δεν κλήθηκε ποτέ από εισαγγελικούς λειτουργούς, αφού ομολόγησε πως τελικά κλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του».  cnn.gr
***  Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η καταγγελία 14χρονης για βιασμό – Της κάλυψε το στόμα και τη μύτη με βαμβάκι….
Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η καταγγελία 14χρονης ότι άγνωστος τη νάρκωσε και τη βίασε.  
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, η 14χρονη από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι ο δράστης, ένας εύσωμος νεαρός, τον οποίο δεν γνώριζε, την πλησίασε και κάλυψε το στόμα και τη μύτη της με βαμβάκι. Εκείνη ζαλίστηκε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της βρισκόταν σε ένα υπό ανέγερση κτίριο περικυκλωμένη από ομάδα νεαρών. Ξεκίνησε να περπατά για να φύγει από εκεί. Δεν την εμπόδισε κανείς.
Τη στιγμή που περνούσε έξω από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού, επί της οδού Μακεδονομάχων, έπεσε κάτω. Κάποιοι μαθητές που την είδαν, έτρεξαν να την βοηθήσουν. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ και πρόσφεραν στο κορίτσι καφέ, επειδή θεώρησαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Τότε την άκουσαν να λέει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.  Μίλησε μόνο στην διασώστρια του ΕΚΑΒ  Λίγα λεπτά μετά την κλήση των νεαρών στο 166, στην οδό Μακεδονομάχων έφτασε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και δύο περιπολικά της Αστυνομίας. Η 14χρονη δέχτηκε να μιλήσει μόνο στη διασώστρια του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, ζητούσε επιτακτικά να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί. Επίσης ζήτησε να μην το μάθουν οι γονείς της. Οι γονείς της ενημερώθηκαν και σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο.  Η ανήλικη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.   

 thestival
***  Τέλος σε σπείρα αλλοδαπών που «ξάφριζε» όλη την Αθήνα-Είχαν συλληφθεί πάνω από 200 φόρες τα τελευταία 9 χρόνια…(ΦΩΤΟ)
~  Συνολικά συνελήφθησαν 18 άτομα – Πάνω από 100 τα χτυπήματα που έχουν εξιχνιαστεί – Περισσότερα από €180.000 η λεία τους – Πώς και πού λήστευαν τα θύματά τους…  
Τέλος στη δράση σπείρας αλλοδαπών ληστών που χτυπούσε πεζούς, τουρίστες, ηλικιωμένους, νεαρά άτομα αλλά και αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας έβαλε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Οι συνολικά 18 αλλοδαποί που συνελήφθησαν στην επιχείρηση της περασμένης Πέμπτης είχαν συλληφθεί περισσότερες από 200 φόρες για παρόμοια αδικήματα από το 2010!  Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 38 άτομα, από τα οποία πέντε είναι κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας.  Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα και την ανάλυση όλων των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, έχει ταυτοποιηθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει:  – 65 κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,  -29 κλοπές σε διερχόμενους πεζούς,  – δύο κλοπές σε γραφεία και  – πέντε ληστείες με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού σε πεζούς.Το ύψος της αξίας των κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.  Σύμφωνα με την αστυνομία όταν στο παρελθόν του συνέλαμβαναν οι 18 αλλοδαποί δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας, με προφανή σκοπό την απόκρυψη της διαμονής τους και τη δυσχέρεια εντοπισμού των ιδίων και των κλοπιμαίων.  Επίσης, δήλωναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, αλλά και διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, επικαλούμενοι παράλληλα και διάφορες εθνικότητες.  Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης φέρεται να μην εργάζεται ή να μην έχει εργαστεί ποτέ, γεγονός το οποίο οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είχαν ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους τη διάπραξη ληστειών, κλοπών κ.λπ.Πώς δρούσε η σπείρα  Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2019 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης, των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και του Νέου Κόσμου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.  Τα μέλη της οργάνωσης «στόχευαν» κυρίως διερχόμενους πεζούς, τουρίστες-επισκέπτες και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.  Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τις ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών, λειτουργούσαν με «ομάδες κρούσης», από τουλάχιστον τρία άτομα με συγκεκριμένους ρόλους.  Το πρώτο και πιο έμπειρο άτομο ήταν επιφορτισμένο να εντοπίσει τον «στόχο», συνήθως άτομα προχωρημένης ηλικίας, γυναίκες καθώς και άτομα νεαρότερης ηλικίας με μειωμένη σωματική διάπλαση, ενώ προτιμούσαν να δρουν σε απομονωμένα-απόμερα σημεία.  Στις περισσότερες περιπτώσεις εκμεταλλεύονταν το συνωστισμό και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν όλα τα αντικείμενα ή μέρος αυτών, δίχως να γίνουν αντιληπτοί.   Σε ό,τι αφορά στις κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα μέλη της οργάνωσης τα επέλεγαν με ιδιαίτερη προσοχή, ανάλογα με το βαθμό παλαιότητας και τα αντικλεπτικά συστήματα που έφεραν, ενώ προτιμούσαν οχήματα που ήταν παρκαρισμένα σε απόμερα σημεία. Αφού επέλεγαν το «όχημα-στόχο», παραβίαζαν τις κλειδαριές ή έσπαζαν τα φινιστρίνια και αφαιρούσαν όλα τα πολύτιμα αντικείμενα.  Σε όλες τις περιπτώσεις, λάμβαναν προληπτικά μέτρα αντιπαρακολούθησης και έχοντας άριστη γνώση της γεωγραφικής διαμόρφωσης των περιοχών όπου δρούσαν, φρόντιζαν να ενσωματώνονται στο πλήθος παραμένοντας αθέατοι. Παράλληλα, ένα μέλος από κάθε ομάδα αναλάμβανε ρόλο «τσιλιαδόρου», προκειμένου να ενημερώνει τους υπόλοιπους για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία. Μετά την αφαίρεση των αντικειμένων, απομακρύνονταν από το σημείο με γρήγορες κινήσεις και παρέδιδαν αμέσως τα κλοπιμαία σε συνεργό τους, που δεν είχε εμπλακεί στην κλοπή ή τη ληστεία. Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων, το οποίο είχαν αναπτύξει, επτά από τους οποίους περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε πλήρως η διαδικασία διοχέτευσης των κλοπιμαίων από τους φυσικούς αυτουργούς στους κλεπταποδόχους, σε συγκεκριμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.
Τι κατασχέθηκε   Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  -169 κινητά τηλέφωνα,  -53 ηλεκτρονικές συσκευές tablet,  -228 εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων,  -16 μαχαίρια, πτυσσόμενα στιλέτα και σουγιάδες,  -115 κάρτες SIM,  -1.790 ευρώ,  -δύο τηλεοράσεις και  -πλήθος κοσμημάτων.  Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και σύλληψη συνεργών τους συνεχίζεται.  
protothema.gr
***   ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

για εναν χαμογελαστο κοσμο!!!!!!!

Απολαύστε ένα γεύμα από τα χέρια των παιδιών σας.
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να σας αποδείξουν το μεράκι και τις ικανότητες τους στην μαγειρική, δημιουργώντας δίπλα σε καταξιωμένους Chefs μέσα στον πολύ όμορφο, κομψό και μοντέρνο χώρο του νεοκλασσικού κτιρίου στην Πλάκα, στο Εργαστήρι του Μπαξεβάνη. Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στο Εργαστήρι για να γνωρίσετε τον βραβευμένο με τον Χρυσό Σκούφο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη και τον ταλαντούχο Chef Θανάση Ρούσσο μέσα ένα γοητευτικό περιβάλλον γεμάτο αρώματα και μνήμες της παλιάς αστικής Αθήνας και αφήστε τα παιδιά να ταξιδέψουν μαζί τους σε κόσμους εξαιρετικής γαστρονομικής δημιουργίας. Μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα μαθήματα μαγειρικής των παιδιών, θα φορέσουν την ποδιά και τον σκούφο του chef, θα ανακατευτούν με τα αρωματικά φυτά, τα χορταρικά, τα επιλεγμένα από τους Chefs υλικά με την τοπική ταυτότητα, θα μαγειρέψουν και θα ετοιμάσουν προς μεγάλη σας έκπληξη ένα καταπληκτικό γεύμα ειδικά για εσάς. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός μαθημάτων μαγειρικής, σεμιναρίων διατροφής, τρελλού κεφιού και διασκέδασης τόσο για τους μικρούς σέφηδες, όσο και για τους γονείς τους. Αυτό που πραγματικά θα ενθουσιάσει τα παιδιά είναι η ώρα της πρακτικής που θα κλωθογυρίζουν χαρούμενα γύρω από τον chef, θα ανακατεύουν διάφορα υλικά, θα προσπαθούν να μιμηθούν τον chef, θα ρωτάνε για τρόπους παρασκευής, θα ζυμώνουν, θα ψήνουν και τελικά θα καταφέρουν να πετύχουν απίστευτες νοστιμιές. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παρασκευής του μενού από τα παιδιά και τον Chef, το γεύμα θα σερβιριστεί στον υπέροχο χώρο του εστιατορίου, όπου θα περιμένουν οι γονείς απολαμβάνοντας τον καφέ και το αναψυκτικό τους. Είναι δελεαστικό για ένα παιδί να μαγειρέψει για να φάει η μαμά, ο μπαμπάς ή όποιος άλλος αγαπημένος του συγγενής δημιουργίες δικές του, από τα δικά του χέρια. Ολοι μαζί θα απολαύσετε ένα γεύμα φτιαγμένο από παιδικά χεράκια, αλλά σίγουρα πολύ νόστιμο καθώς θα έχει την προσωπική πινελιά του ταλαντούχου Chef του Εργαστηρίου Μπαξεβάνη. Η διαδικασία της μαγειρικής από τα παιδιά θα τα βοηθήσει να έχουν μιά διαφορετική προσέγγιση στο φαγητό, να συμμετέχουν σε μιά δημιουργική ενασχόληση, να μυηθούν στην γαστρονομία και στον κόσμο των γεύσεων. Θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα αρωματικά χόρτα, να δοκιμάζουν τα συστατικά και να διευρύνουν την δημιουργικότητα τους μέσα από τον συνδυασμό των υλικών και την ομαδικότητα. Θα μάθουν να επιλέγουν και να μαγειρεύουν υγιεινές τροφές, να αποφεύγουν τις έτοιμες ανθυγιεινές τροφές (junk food) που ευθύνονται για την παχυσαρκία και θα αλλάξουν τον διατροφικό τους προσανατολισμό. Χαρίστε στα παιδιά σας, αλλά και σε εσάς μιά μοναδική εμπειρία διασκέδασης και δημιουργίας, μιά απόλαυση ενός υψηλής τέχνης γεύματος σε έναν ιδιαίτερο χώρο, το οποίο όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο θα το έχουν μαγειρέψει τα παιδιά με τα χεράκια τους.
Ξεχωριστή οικογενειακή δραστηριότητα με μικρούς σέφηδες τα παιδιά σας.. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Chef, Γιάννης Μπαξεβάνης μαγειρεύει μαζί τους.. Ετοιμασία γεύματος για τους γονείς με τον ταλαντούχο Chef Θανάση Ρούσσο.. Μαγειρική και γεύμα στο υπέροχο νεοκλασσικό Εργαστήρι Μπαξεβάνη στην Πλάκα.. Οι μικροί σέφηδες φορούν τις ποδιές και τα καπέλλα του chef στο Εργαστήρι. . Παίρνουν θέσεις γύρω από τον πάγκο του Chef και συμμετέχουν στην μαγειρική.. Απίστευτη διασκέδαση για τα παιδιά μαγειρεύοντας και παίζοντας. . Σερβίρισμα των δημιουργιών των παιδιών στον υπέροχο χώρο του εστιατορίου.. Διάρκεια του μαθήματος μαγειρικής των παιδιών περίπου 2 ώρες.. Διάρκεια γεύματος παιδιών - γονιών ανάλογα με την διάθεση παραμονής σας στον χώρο.. Κυριακή μεσημέρι πραγματοποιείται το μάθημα μαγειρικής των παιδιών.. Δυνατότητα οργάνωσης παιδικών γενεθλίων


*** Αθλητική ενημέρωση :
***  Σήμερα 16/11/2019  Football League  στο ποδόσφαιρο :
ΝΙΚΗ Βόλου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου 1937  2-0 , (0-0) .- ^ {50΄ Κ. Τσιώλης ,75΄ Κρούζ }.-^

~**   ΒΙΝΤΕΟ από  ποδοσφαιρικό αγώνα ΝΙΚΗΣ Β. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Βόλου 2-0 το Σάββατο 16-11-2019 για 8η αγωνιστική FootballLeaue :
1.-ΝΊΚΗ ΒΌΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ ΒΌΛΟΥ 2-0, τα γκολ 8η αγών. FootballLeaue Σάββατο 16-11-2019  :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216720425136488/   .-
 2.- Νίκη Βόλου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ Βόλου 2-0.- 16-11-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216720314013710/  .-             
 3.- ΝΊΚΗ Β. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου στο 76' 2-0 με τον  Κρουζ  , Σάββατο 16-11-2019 για 8η αγών. της FootballLeaue,,, : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216720228211565/  .-
 4.- Νίκη Βόλου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ Βόλου 1-0 52' γκολ με Τσιωλη Σάββατο 16-11-2019 στην 8η αγών. της FootballLeaue από ΕΡΤ3. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216720105408495/    .-
5.-Από το Α' Ημίχρονο Νίκης - Ολυμπιακού Βόλου στο 0-0. - Σάββατο 16-11-2019 Football League! Στην 8η αγωνιστικη : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216719933044186/   .-               
6.- ΝΊΚΗ Βόλου - ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ Βόλου Α'  Ημίχρονο  0-0. - " 16-11-2019"  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216719884642976/   .-

~** Αύριο Κυριακή 17/11/2019 Football League  8η αγωνιστική :
~  ΤΡΙΚΑΛΑ 1963 - Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ
~  ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ρόδου
~  ΒΕΡΟΙΑ - ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
~  Ενωση  ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΛΟΣ - Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
~ ΙΑΛΥΣΣΟΣ - ΠΟ. ΤΡΙΓΛΙΑ
~ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
~* Η ΠΑΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  είναι στη 7η θέση μαζί με ΔΙΑΓΟΡΑ Ρόδου με 10 βαθμούς , με 3 νίκες , 1 ισοπαλία , 3 ήττες  και με διαφορά τερμάτων 7 υπερ- 6 κατά .-^ 
 ~**  Αναλυτικά οι συναντήσεις των δυο ομάδων την τελευταία 20ετία:
15.02.09 FL Καλαμάτα -Καβάλα 0 – 1

12.10.08 FL Καβάλα - Καλαμάτα 3 – 0  

04.05.03 FL Καβάλα - Καλαμάτα 3 – 2   

05.01.03 FL Καλαμάτα - Καβάλα 2 – 0

02.05.00 SL Καβάλα - Καλαμάτα 0 – 1

28.12.99 SL Καλαμάτα - Καβάλα 3 – 2

~** Στην αποστολή  της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για την Καβάλα είναι 19 ποδοσφαιριστές :
1. ΤΣΟΥΒΑΛΤΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3. ΚΟΥΙΡΟΥΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
4. RAKIC DGEORGE
5. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
6. OSMANAGIC AMER
7. JOKIC MILOS  έχει μία 1  κίτρινη κάρτα .-
8. ΓΚΕΛΓΚΕΡΙΑ ΕΛΒΙΣ
9. ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
10. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
11. ΚΑΖΒΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
12. VUKMIROVITS STEFAN
13. ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΡΗΣ
14. ΔΗΜΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
15. ΠΑΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
16. ΜΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  έχει 2 κίτρινες κάρτες .-
17. ΤΣΑΤΑΛΠΑΣΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
18. ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ   (Τ)
19. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Ε)

*** Για αύριο Κυριακή 17/11/2019 για την  Football League 2  στο ποδόσφαιρο : 

* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης
* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας
* ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -  Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Άρτας
* ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
* ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου


***  Τα αποτελέσματα της Γ΄ Εθνικής ποδόσφαιρο 7ος Όμιλος Σάββατο : 
ΑΕ Πελλάνας-Πανγυθεατικός 1-1 (13′ Σαμπατάκος / 84′ Μπάλλας)
Θύελλα Πατρών-Πανηλειακός 0-0
ΑΟ Διαβολιτσίου-ΑΕ Ερμιονίδας 1-0 (2′ Γεωργιόπουλος)
ΑΟ Τσιλιβή-Ναύπλιο 2017 2-2 (25′ Γεωργίου, 90+ Μαρούδας / 66′ Διαμαντής Α., 68′ Καζάκος)
ΠΑΟ Βάρδας-Ολυμπιακός Ζαχάρως 2-1 (17′ Βας, 27′ Σαμπανέι / 69′ Ρούμπος)
Αστέρας Βλαχιώτη-Διαγόρας Βραχνεΐκων 1-1 (52′ Παπούλης / 70′ Λίπι)
Παναργειακός-Ζάκυνθος 0-0
~  Ο Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ με 13 βαθμούς  στην 7η θέση ,σε 9α αγων. , Με 4 νίκες , 1 ισοπαλία, 4 ήττες  , και διαφορά τερμάτων : 10-10  γκόλ .- ^ 
~** Η επόμενη αγωνιστική
Θύελλα Πατρών – ΑΕ Πελλάνας
Πανγυθεατικός – Παναργειακός
Πανηλειακός – ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΠΣ Ζάκυνθος – ΑΟ Τσιλιβή
Ένωση Ερμιονίδας – ΠΑΟ Βάρδας
Ναύπλιο 2017 – Διαγόρας Βραχνέικων
Ολυμπιακός Ζαχάρως – Αστέρας Βλαχιώτη

~**  Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των Ομίλων της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο :
1ος όμιλος
Πανσερραϊκός – Δόξα Θεολόγου 7-0
Αετός Ορφανού – Νέστος Χρυσούπολης 0-1
Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης 1-1
Άρης Αβάτου – Πανδραμαϊκός 2-3
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής Νέου Ζυγού 2-0
Κεραυνός Πέρνης – Κιλκισιακός 1-1
Ρεπό: Δόξα Κάτω Καμήλας
2ος όμιλος – 11η αγωνιστική
ΠΟ Ν. Καλλικράτειας-Αγροτικός Αστέρας 1-2
Μ. Αλέξ. Τρικάλων-Θύελλα Σαρακηνών 2-1
Αλμωπός Αριδαίας-Θερμαϊκός Θέρμης 4-0
Ποσειδών Μηχανιώνας-Νίκη Αγκαθιάς 1-1
ΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών-ΠΑΣ Φλώρινα 3-0
ΑΟ Σειρήνα-Εδεσσαϊκός 0-3 α.α.
Μακεδονικός-Άρης Παλαιοχωρίου 3-0 α.α.
Ρεπό: Αστραπή Μεσοποταμίας
3ος όμιλος
ΑΣ Μετέωρα – Πιερικός 0-1
Αλμυρός – Ηρακλής Λάρισας 3-2
ΑΟ Σελλάνων – Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-1
Δίας Δίου – Θησέας Αγριάς 3-1
Ποταμιά – Ατρόμητος Παλαμά 0-2
Διαγόρας Στεφανοβικείου – Διγενής Νεοχωρίου 1-1
ΑΕ Καρίτσας – Αταλάντη 2-0
4ος όμιλος
Απόλλων Ευπαλίου – Θιναλιακός 0-3
ΑΕ Λευκίμμης – ΠΑΣ Πρέβεζα 0-0
Τηλυκράτης – Ναυπακτιακός Αστέρας 1-1
Σούλι Παραμυθιάς – Αστέρας Ιτέας 2-0
ΑΕ Μεσολογγίου – Αναγέννηση Άρτας 3-1
Μακεδονικός Φούφα – Αχέρων Καναλακίου 0-0
ΑΟ Ανατολής – ΑΕΠ Καραγιαννίων 0-1
5ος όμιλος
ΑΟ Αγίου Ιερόθεου – Καλλιθέα 0-0
Ερμής Κορυδαλλού – Άγιοι Ανάργυροι 1-0
Φωστήρας – Ηλυσιακός 0-1
Κηφισιά – Θύελλα Καμαρίου 1-2
Εθνικός – Ακράτητος 1-1
ΑΟ Πανθηραϊκός – Κερατσίνι 0-0 τελ.
Άνω Μερά – ΑΕ Μοσχάτου (17/11, 14:30)
6ος όμιλος
Παλληνιακός – ΑΕΚ Τρίπολης 2-0
Θύελλα Ραφήνας – Μαρκό 0-3
ΑΟ Υπάτου – Αήττητος Σπάτων 5-0
Κόρινθος 2006 – Αχαρναϊκός 1-0
Ρόδος – ΑΟ Νέας Αρτάκης 1-0
Παναρκαδικός – Αιολικός (17/11, 13:00)
Ρεπό: ΠΑΣ Κιθαιρών
7ος όμιλος
Παναργειακός – ΑΠΣ Ζάκυνθος 0-0
ΠΣ Σπάρτη – Πανγυθεατικός 1-1
Θύελλα Πατρών – Πανηλειακός 0-0
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΕ Ερμιονίδας 1-0
ΑΟ Τσιλιβί – Ναύπλιο 2017 2-2
ΠΑΟ Βάρδας – Ολυμπιακός Ζαχάρως 2-1
Αστέρας Βλαχιώτη – Διαγόρας Βραχνέικων 1-1
8ος όμιλος
ΑΟ Πόρου – ΑΟ Αγίου Νικολάου 0-1
Πανακρωτηριακός – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 1-0
Ρεθυμνιακός – Γιούχτας 1-4
Ηρόδοτος – ΑΟ Επισκοπής 2-2
Ρεπό: Ατσαλένιος.


***  Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας  Σάββατο 16/11/2019  :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  8η αγωνιστικη : 
  ΘΟΥΡΙΑ – ΑΕ ΜΑΝΗΣ  0-0 .-^ 
  ΠΥΛΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  0-1 .- ^ 
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
ΑΣ Ανδρούσας – Εράνη Φιλιατρών
ΑΟ Κυπαρισσίας – Πάμισος Μεσσήνης
Ακρίτας Κορώνης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Σπερχογείας
ΑΟ Μεθώνης – Εθνικός Μελιγαλά
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΠΑΟ Καλού Νερού
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  7η  αγωνιστική :
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠ. – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 1-5 .- ^ 
 ΑΕΚ ΚΑΛ. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  4-1 .- ^ 
 ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡ.  2-1 .- ^ 
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Πεταλιδίου
Παπαφλέσσας Χώρας – Δωριέας Δωρίου
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Φυτειάς
Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ 5η αγωνιστική : 
Δευτέρα 11/11/2019 , 4η αγων. : Α.Ο. Λεΐκων -Ίκαρος Καλ.  3-1 .-^ 
Τετάρτη 23/11/2019 , 2η αγων. : ΑΠΣ Άρις -Αίαντας Καλ.  3-3 .-^
Τετάρτη 23/11/2019 , 2η αγων. : Α.Ο. Φαραί -Δόξα Καλ.  0-3 .- ^ 
Σάββατο 16-11-2019 , 5η αγων. : 
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ  Λεΐκων  2-2 .- ^ 
Δόξα Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας  3-0 .- ^
Νίκη Πλάτης – Διαγόρας Κοπανακίου  0-5 .-^ 
Ατρόμητος Πλατέος – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  2-2 .- ^ 
 Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης – Νέστορας Πύλου  3-1 .- ^ 
ΑΕ Λογγάς – ΠΑΟ Καλλιθέας  2-0 .-^ 
Μιλτιάδης – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου  1-0 .- ^ 
 Κυριακή 17 Νοεμβρίου
Ερμής Καλαμάτας – ΠΑΣ Ράχη
Παπαφλέσσας Άμφειας – Αστέρας Βαλύρας
 ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας
 Κεραυνός Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας
Θύελλα Μερόπης – ΠΑΟΚ:
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί
Ρεπό: Μεσσηνιακός, Πανευαϊκός, Θύελλα Παραλίας και ΑΟ Στενωσιάς
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16 THΣ ΕΠΣΜ 
 Αίαντας Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών   0-1 .- ^ 
 ΑΕ Αβίας – Π.Σ. Η Καλαμάτα   0-1 .-^ 
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Κυπαρισσίας 
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.



*** Στο Ελληνικό μπάσκετ στην Α1΄ σήμερα Σάββατο 16/11/2019 : ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ -  ΑΡΙΣ Θεσσ/νίκης  85-59 , (39-27) .-^
Τα δεκάλεπτα : 16-11 , 23-16 , 21-16 , 25-16 .-^
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - ΛΑΡΙΣΑ  80-83 , (40-36).- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-19 , 13-17 , 14-22, 26-25 .-^  
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ  71-77 , (37-37) .-^
Τα δεκάλεπτα : 17-23, 20-14, 19-17 , 15-23 .-^   
ΡΕΘΥΜΝΟ -ΠΡΩΤΕΑΣ Πάτρας  70-63 , (35-28) .-^
Τα δεκάλεπτα : 19-16, 16-12 ,15-10, 20-25 .-^ 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ Νίκαιας  107-71,(58-37).- ^
Τα δεκάλεπτα : 27-16, 31-21 , 24-15 , 25-19 .-^ 
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσ/νίκης - ΑΕΚ Αθηνών  68-77  , (42-46) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-24, 22-22 , 10-17 , 16-14  .- ^ 

*** Για την Α2΄ στο Ελληνικό μπάσκετ  Σάββατο 16/11/2019 :
~ ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
~ ΑΕ. ΨΥΧΙΚΟΥ - Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝ  71-64 .-^
~ Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΜΥΝΤΑΣ  76-80 .-^
~ ΑΟ. ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ  Αναβλήθηκε .-
~ ΑΣ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας  92-77 .-^
~ ΑΣ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΟΙΑΚΑΣ Ναυπλίου  77-60  .- ^
~ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Τρικούπης - Α.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙ  88-74 .- ^
~ ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας - Γ.Σ. ΔΑΦΝΗ Δαφνίου  παρατ. 58-62 .-^  ,κ.α. 55-55.-^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ   89-85 .-^
~ ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας  64-65 .-^


*** Για την Α1΄στο Ελληνικό  βόλεϊ  Σάββατο 16/11/2019 :
* Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός 0-3 σετ .-^  {18-25,16-25, 11-25 }.- ^
* ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Ελπίδα Αμπελοκήπων  3-1 . σετ .-^ {25-21 , 25-18,  22-25, 25-23} .-^

*** Για την Α1΄βόλεϊ  γυναικών Σάββατο 16/11/2019 :
~ Α.Ο. Ηλυσιακός - Ολυμπιακός Π.  0-3 σετ .- ^ { 10-25 , 14-25, 17-25  } .-^
~ ΑΟΝ Παναξιακός -Άρις Θεσ/νίκης 0-3 σετ .- ^ { 22-25 , 18-25 ,  18-25 }.- ^
~ ΑΣΠ Θέτις - Ηλιούπολη  3-0 σετ .- ^ {25-7 , 25-15 , 25-16, } .- ^ 
~ Παναθηναϊκός - Α.Ο. Θήρας  2-3 σετ .-^ { 23-25 , 21-25 , 25-15, 25-21, 12-15 } .-^
~ ΑΟΦ Πορφύρας - Α.Ο. Μαρκόπουλο  3-2 σετ .- ^ { 20-25 , 25-18 , 22-25 , 25-20 , 15-7 } .- ^

***  Για την Α1΄ στο Ελληνικό ΧΑΝΤΜΠΟΛ  Σάββατο 16/11/2019  :
Διογένης Άργους - Ιονικός Νφ  25-16   .-^
Φαίακας Κέρκυρας - Φίλιππος Βέροιας  39-31  .-^

*** Για την Α1 ΄στο Χάντμπολ των γυναικών  16-11-2019 :
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΟΑΝΤ Κορυδαλλού  43-15 .- ^
ΧΟΝΤΑ Πανόραμα - Α.Ο.  Προσοτσάνης  30-26 .- ^
Αναγέννηση Άρτας - ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών  30-18 .- ^

*** Για το κύπελλο Ελλάδας στο ΧΑΝΤΜΠΟΛ Σάββατο 20-11-2019   :  Αθηναϊκός - Α.Ο. Νηρέας   - ;

ΠΡΟΧΘΕΣ ,...   ΧΘΕΣ ,....  Για το Ευρωμπάσκετ   Euroleague  σήμερα 14/11/2019
Χίμκι - Αρμάνι Μιλάνο  87-79,  (47-51)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα :22-25, 25-26, 18-14, 22-14 .- ^
Αναντολού Εφές - Ζενίτ  90-88 ,  (42-35)  .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 21-14, 21-16 , 27-20, 21-38  .- ^
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Αλμπα Βερολίνου  κ.α. 88-88, (48-59) .-^ 
 1η Παρατ.: 98-98 .- 2η Παρατ.: 105-106 .-  ^  
 {A΄ημιχρ.:18/28 δίποντα, 3/11 τρίποντα ο Παναθηναϊκός. 17/23 δίποντα, 7/13 τρίποντα η Άλμπα.}.- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 31-31, 18-27 , 20-16 , 19-14 , 1η Παρ. : 10-10 , 2η παρατ. : 17-18  .- ^ 
Παναθηναϊκός : Παπαπέτρου 39 ,  Γουϊλλι 22 , Τόμας 16 , Παππάς 14 , Καλάθης 10 ,  Τζόνσοιν 2 , Παπαγιάννης 2 , Ράις 0 , Μίτογλου 1 , Μπράουν 0 .-  ^
Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τόμας, Ράις, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Παππάς, Βουγιούκας, Τζόνσον, Μπράουν, Καλάθης, Γουάιλι, Μήτογλου, Μπέντιλ .-
 Η δωδεκάδα της Άλμπα: Μέισον, Γκιφάι, Ντέλοβ, Μάτισεκ, Σνάιντερ, Μπρενέκε, Χέρμανσον, Όγκμπε, Γκεντράιτις, Τίμαν, Νόκο, Σίκμα .- 
Διαιτητές του αγώνα οι Πουκλ, Πατέρνικο και Μογκούλκοτς.-      
Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ  83-113, (32-55)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-28, 11-27 , 26-31 25-27 .- ^ 
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα  86-76 , (48-50) .- ^  
Τα  δεκάλεπτα : 32-14 , 16-36 , 23-14 , 15-12 .- ^ 
ΣΗΜΕΡΑ ,.ΧΘΕΣ . ** Προκριματικά Euro 2020 στο ποδόσφαιρο
Αρμενία - Ελλάδα  0-1 .- ^ 
***  Σούπερ Λιγκ 2  στο  ποδόσφαιρο
Δόξα Δράμας - Παναχαϊκή  1-1 .- ^ 

~**   Euroleague στο Ευρωμπάσκετ  : 
~*  ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε  88-70 , (39-34)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-17 , 18-17 , 25-15 ,24-21 ,.- ^
~*  Ερυθρός Αστέρας - Βιλερμπάν   72-74  , (36-32)  .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα  : 16-14 , 20-18 , 18-15 , 11-18 ,Παρ. : 7-9 .- ^  
~*  Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας   83-74 , (47-39)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 19-18 ,18-21, 23-16, 23-19 .- ^ 
~*  Βαλένθια - Μπάγερν Μονάχου  82-56  ,(39-29)  .- 
Τα  δεκάλεπτα  : 20-16 , 19-13, 20-18 , 23-9 .- ^ 
~* 
***  Ο ΑΟ Διαβολιτσίου υποδέχεται την ΑΕ Ερμιονίδας  
Την ΑΕ Ερμιονίδας αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου «Καπετάν Βασίλης» ο ΑΟ Διαβολιτσίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Οι «νερατζούρι» του Διαβολιτσίου  (προέρχονται από σημαντικό διπλό κόντρα στον Ολυμπιακό Ζαχάρως), θα επιδιώξουν να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους, ώστε ν’ απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο  από την επικίνδυνη ζώνη και να βλέπουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια του μαραθωνίου της Γ΄ Εθνικής.
Ο προπονητής Κώστας Παλαμάρας και οι συνεργάτες του Νίκος Κακαλέτρης, Δανιήλ Σταυρόπουλος, αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους και τον έμπειρο αμυντικό Νίκο Λιόλιο (ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του). Ο ΑΟ Διαβολιτσίου και σ’ αυτό τον εντός έδρας αγώνα περιμένει θερμή στήριξη από τον φίλαθλο κόσμο της ευρύτερης περιοχής.
Διαιτητής έχει οριστεί ο Ευάγγελος Σαφαρίκας από την ΕΠΣ Αχαΐας, βοηθοί θα είναι οι Μιχαήλ Κακαφώνης από την ίδια Ένωση, Ιωάννης Τσιλίκας από την ΕΠΣ Χανίων, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Διονύσιος Γιαννόπουλος από την ΕΠΣ Ηλείας.

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας  
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ Διαιτητές έχουν οριστεί οι Γιάννης Κυριακόπουλος και Αθανάσιος Μητσέας.
Κομισάριος θα είναι ο Σπύρος Ηλιόπουλος.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ
Ο ΑΣ Τριφυλίας κόντρα στον ΓΣ Γαργαλιάνων 
Ο ΑΣ Τριφυλίας αντιμετωπίζει σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κυπαρισσίας τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Διαιτητές είναι οι Χρήστος Θωμόπουλος και Δημήτριος Βομπίρης.
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΒΟΛΕΪ
Υποδέχεται σήμερα τον ΓΣ Πετρούπολης 
Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στον μικρό Πέτρο 
Τον ΓΣ Πετρούπολης αντιμετωπίζει σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, Απόλλων Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Η Καλαματιανή ομάδα θα επιδιώξει να πετύχει την πέμπτη σερί νίκη της και να παίξει καλό βόλεϊ. Ο τεχνικός Μπάμπης Μιτσικίδης και η συνεργάτης του Μαρία Κωστοπούλου δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο εν λόγω αγώνας είναι αφιερωμένος σε καλό σκοπό.  Συγκεκριμένα όλους όσοι βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, ο Απόλλων Καλαμάτας τους καλεί να ενισχύσουν τον μικρό Πέτρο που πάσχει από βαριάς μορφής καρδιακή ανεπάρκεια. Χρειάζεται δε να χειρουργηθεί άμεσα στη Βοστώνη της Αμερικής.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Διαιτητές του αγώνα είναι οι Χανδρινός – Κανελλίδης.
Τα υπόλοιπα σημερινά ματς είναι τα εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΑΕ Αγίας Παρασκευής – ΓΕ Ηρακλείου
ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου – ΟΦΑ Απολλώνιος
ΓΑΣ Μεσσαράς – ΑΕ Αμπελοκήπων
Ώρα 6.00 μ.μ.
Ένωση Βύρωνα – Μεσσηνιακός
 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. – ΒΟΛΕΪ
Έξω με Ένωση Βύρωνα
Ο Μεσσηνιακός κοντράρεται σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βύρωνα με την Ένωση Βύρωνα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση, ανεβαίνοντας έτσι σημαντικά στο βαθμολογικό πίνακα. Η προπονήτρια – παίκτρια Γωγώ Σουρή δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Τη συνάντηση έχουν οριστεί να σφυρίξουν οι Παπαχατζής – Παπαδογιάννης.
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80
Με στόχο την 5η νίκη κόντρα στην ΑΕ Αρμενίων
Με στόχο την 5η σερί νίκη θα υποδεχθεί σήμερα και ώρα 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας την ΑΕ Αρμενίων η Καλαμάτα 80 για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος Βόλεϊ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών.
Ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης αναμένεται να έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του.
Διαιτητές έχουν οριστεί οι Καραγιαννόπουλος, Καννελίδης.
Τα υπόλοιπα σημερινά ματς της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α2 κατηγορίας ανδρών είναι τα εξής:
Ώρα 6.00 μ.μ.
Πανιώνιος – ΑΕΠ Ολυμπιάς
Ώρα 7.00 μ.μ.
ΑΟΝΣ Μίλων – ΑΟ Νέοι Βύρωνος
ΑΟ Αιγιαλέων – ΔΑΣ Δραπετσώνας
7.30 μ.μ.
ΑΣ Πανενρυθραϊκός – ΑΣ Κέρκις
Κρίσιμοι αγώνες σε Κορδία, Πύλο
Με δύο ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο φορμαρισμένος Πανθουριακός «κοντράρεται» με την ΑΕ Μάνης, ενώ ο Τσικλητήρας Πύλου υποδέχεται τον επίσης φορμαρισμένο Απόλλωνα Καλαμάτας.
 ΘΟΥΡΙΑ – ΑΕ ΜΑΝΗΣ
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τις νίκες θέλει κόντρα στην ΑΕ Μάνης ο Πανθουριακός, παραμένοντας έτσι κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους το νεαρό αμυντικό Γιώργο Γιαννακόπουλο (τιμωρημένος).
Στην ΑΕ Μάνης τώρα, ο τεχνικός Παναγιώτης Δρούγας και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για ένα καλό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.
 ΠΥΛΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.
Μονόδρομος αποτελεί η νίκη για τον Τσικλητήρα Πύλου στη σημερινή εντός έδρας συνάντηση με τον Απόλλωνα Καλαμάτας για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικός Γιάννης Σουρέλης δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Τσούλου, Κλαρίδα (τιμωρημένοι).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η Καλαματιανή ομάδα, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική της πορεία. Ο προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος και ο συνεργάτης του Θεόδωρος Σακκάς προβληματίζονται για τη συμμετοχή του έμπειρου τερματοφύλακα Γιώργου Κυριακόπουλου (κτύπησε στον προηγούμενο αγώνα με τον ΠΑΟ Καλού Νερού).
 Οι διαιτητές των συναντήσεων της 8ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να σφυρίξουν τις συναντήσεις της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι οι εξής:
 Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Πανθουριακός – ΑΕ Μάνης: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Κ. Σωτηρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Απόλλων Καλαμάτας:Δ. Πλακογιάννης, Λ. Διακουμάκος, Χ. Γεωργαντάς
  Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Εράνη Φιλιατρών: Η. Ρέκκας, Σ. Τσαούση, Κ. Σωτηρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Πάμισος Μεσσήνης: Η. Νικολόπουλος, Η. Ρηγόπουλος, Χ. Γεωργαντάς
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων:Δ. Πλακογιάννης, Ε. Μπασιλάρης, Γ. Τσιλίκας
Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Σπερχογείας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Χ. Μπουρίκας
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Εθνικός Μελιγαλά: Α. Καυκάς, Γ. Βανικιώτης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΠΑΟ Καλού Νερού: Μ. Καρβούνης, Κ. Αντωνόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1.     Πάμισος Μεσ. 15-1 17
2.     Κορώνη 17-9  16
3.     Απόλλωνας Καλ. 15-3 15
4.     Μεθώνη 16-9  14
5.     Θουρία    7-0 13
-.      Εράνη Φιλ. 14-9 13
7.     ΑΕ Μάνης 11-10    11
-. Εθνικός Μελ. 10-7              11
9. ΚαλόΝερό   13-8 10
10.   Κυπαρισσία 7-7 8
11.   Ανδρούσα       7-12 7
12.   Ανάληψη 6-16 5
13. Σπερχογεία 10-18     4
-.  Πύλος 7-19 4
-.      ΑΕ Αβίας 6-18        4
16.   Τέλλος Άγρας         4-19 3
 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ενδιαφέροντα ματς σε Κυπαρισσία, Δυτική Παραλία, Σουληνάρι
Τρία ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ουραγός Ηρακλής Κυπαρισσίας φιλοξενεί το Νέο Άρι, η ΑΕΚ Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Πανιώνιο στο τοπικό ντέρμπι, ενώ ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει τη φορμαρισμένη Θύελλα Χαρακοπιού.
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠ. – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ
«Σεφτέ» στις νίκες (προέρχεται από 6 σερί ήττες), θέλει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Νέο Άρι ο Ηρακλής Κυπαρισσίας, για να «ξεκολλήσει» από την ουρά της κατάταξης. Ο τεχνικός Γιώργος Λυδιώτης αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Χωρίς τον έμπειρο μέσο Γιώργο Τάσση (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί ο Νέος Άρις. Ο προπονητής Παναγιώτης Πεφάνης και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν στο «διπλό» βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη θέση τους στην κατάταξη.
 ΑΕΚ ΚΑΛ. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Την παρθενική της νίκη θα επιδιώξει να πετύχει στο σημερινό τοπικό ντέρμπι με τον Πανιώνιο η ΑΕΚ Καλαμάτας, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Πέτρος Χιώτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Αξιόλογη εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν οι «κυανέρυθροι», με τον τεχνικό τους Γιώργο Μηλίτση να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡ.
Ένα μόνο αποτέλεσμα σκέπτονται στο στρατόπεδο του Χανδριναϊκού για την κρίσιμη συνάντηση με τη Θύελλα Χαρακοπιού και είναι η νίκη για ν’ απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Τον Χανδριναϊκό θα «κοουτσάρουν» ξανά οι Γιώργος Καραμπάτσος, Πέτρος Νικητόπουλος.
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει η Θύελλα Χαρακοπιού για να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή. Ο προπονητής Δημήτρης Αναστασόπουλος προβληματίζεται για τη συμμετοχή του έμπειρου μεσοεπιθετικού Αντώνη Καλογερόπουλου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
 Οι διαιτητές των ματς της 7ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να σφυρίξουν τα ματς της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, είναι οι εξής:
Σήμερα 16 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Νέος Άρις: Ε. Ζαρακοβίτης, Κ. Ηλιοπούλου, Γ. Βανικιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΕΚ Καλαμάτας – Πανιώνιος: Α. Καυκάς, Η. Ρηγόπουλος, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Θύελλα Χαρακοπιού: Νικ. Γκούμας, Δ. Τάγαρης, Π. Λιανός
 Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Πεταλιδίου: Νικ. Γκούμας. Ε. Τσαούση, Σ. Μαλαπάνη
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Δωριέας Δωρίου: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Λ. Διακουμάκος, Ν. Γάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Φυτειάς: Ηλ. Τσουλάκος, Π. Γαϊτάνης, Δ. Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Ηρακλής Καλαμάτας – Ομόνοια: Ι. Κουτσαναστάσης, Σ. Αθανασοπούλου, Δ. Σταυρόπουλος
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Δώριο 20-4  16
-. Χώρα 14-4   16
3. Θύελλα Χαρ. 14-6      15
4. Πεταλίδι 12-5      12
5. Ηρακλής Καλ. 15-8    11
6. Ολυμπιακός Καλ. 11-11     10
7. Νέος Άρις 9-6     9
-. Ομόνοια 9-6         9
-. Αρφαρά 9-7 9
10. Πανιώνιος  6-14 6
11. ΑΟ Φυτειάς 5-11      4
12. ΑΕΚ Καλ. 3-14 2
13. Χανδριναϊκός  3-18 1
14. Ηρακλής Κυπ. 2-18 0
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Eπτά συναντήσεις για την 5η αγωνιστική
Αγωνιστική δράση σήμερα και στους 3 ομίλους του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, καθώς διεξάγονται 7 συναντήσεις στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Στον 1ο όμιλο ο ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Λεΐκων, ενώ η Δόξα Καλαμάτας κοντράρεται με τον Ίκαρο Καλαμάτας.
Στον 2ο όμιλο, η Νίκη Πλάτης φιλοξενεί τον Διαγόρα Κοπανακίου, ενώ ο Ατρόμητος Πλατέος «συγκρούεται» με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας.  Στον 3ο όμιλο, η Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης αντιμετωπίζει τον Νέστορα Πύλου, η ΑΕ Λογγάς «συγκρούεται» με τον ΠΑΟ Καλλιθέας, ενώ ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας περιμένει τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου.
 Οι διαιτητές των ματς της 5ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να σφυρίξουν τα ματς της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Β΄ Τοπικής, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, είναι οι εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ  Λεΐκων : Η.  Σκόρδος, Γ.  Μπαρδής, Σ. Χαρμπούτ
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Δόξα Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας: Π. Κομπιλίρης, Σ. Τσαούση, Ζ. Χαλκιαδάκη
Νέο Γήπεδο Φιλιατρών
Νίκη Πλάτης – Διαγόρας Κοπανακίου: Η. Μπουρίκας, Κ. Αντωνόπουλος, Χ. Μπουρίκας
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Ατρόμητος Πλατέος – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Η. Ρέκκας, Ν. Γάκης, Π. Νικολόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης – Νέστορας Πύλου: Δ. Κουρτέσης, Δ. Ταβουλαρέας, Α. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΠΑΟ Καλλιθέας: Η. Νικολόπουλος, Η. Τσουλάκος, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Ι. Κουτσαναστάσης, Ε. Παναγιωτόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος
 Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Ερμής Καλαμάτας – ΠΑΣ Ράχη: Ι. Κουτσαναστάσης, Δ. Σταυρόπουλος, Ν. Γάκης
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – Αστέρας Βαλύρας: Η. Τσουλάκος, Γ. Βανικιώτης, Π. Γαϊτάνης
11.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας: Δ. Κουρτέσης, Α. Μιχαλόπουλος, Π. Νικολόπουλος
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
Κεραυνός Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας: Π. Σερεμέτης, Ζ. Χαλκιαδάκη, Α. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – ΠΑΟΚ: Η. Μπουρίκας, Γ. Βαρδής, Κ. Ηλιοπούλου
 Δευτέρα 18 Νοεμβρίου – 3.15 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί: Α. Καυκάς, Η. Μπουρίκας, Χ. Μπουρίκας
Ρεπό: Μεσσηνιακός, Πανευαϊκός, Θύελλα Παραλίας και ΑΟ Στενωσιάς
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16 THΣ ΕΠΣΜ 
Τρεις αγώνες σήμερα… 
Τρεις συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ-16 της ΕΠΣΜ και είναι οι εξής:
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Αίαντας Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών: Ν. Γάκης
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – Π.Σ. Η Καλαμάτα: Α. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Κυπαρισσίας: Π. Νικολόπουλος
Ρεπό: ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.
 Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Έξω με Πολύβιο Μεγαλόπολης η Καλαμάτα B.C. 
Toν Πολύβιο Μεγαλόπολης εκτός έδρας αντιμετωπίζει σήμερα η εκ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Καλαμάτα B.C. στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Ακόμη, ο ΓΣ Μεσσήνης κοντράρεται με την Καλαμάτα 80, ο ΑΣ Πάνας Κανδήλας φιλοξενεί τον Πρωτέα Καλαμάτας, ενώ ο Πελασγός Μεγαλόπολης αντιμετωπίζει τον Λακωνικό Κρόνο.
 Οι διαιτητές των ματς της 4ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές που ορίστηκαν να σφυρίξουν τα ματς της 4ης αγωνιστικής  του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 κατηγορίας Ανδρών είναι οι εξής:
Σήμερα ώρα 6.00 μ.μ.
ΔΓ Μεγαλόπολης
Πελασγός Μεγαλόπολης – Λακωνικός Κρόνος: Γ. Δούβρης, Λαζ. Ντάσης
ΑΚΔ Τρίπολης
ΑΣ Πάνας Κανδήλας – Πρωτέας Καλαμάτας: Γ. Ξηρόκωστας, Π. Παναγιωτακόπουλος.
Κομισάριος: Π. Παγκράτης
8.00 μ.μ.
ΔΓ Μεσσήνης
ΓΣ Μεσσήνης – Καλαμάτα 80: Ι. Κυριακόπουλος, Αθ. Μητσέας
Κομισάριος: Λ. Γιαλικάρης
ΔΓ Μεγαλόπολης
Πολύβιος Μεγαλόπολης – Καλαμάτα B.C.: Γ. Δούβρης, Λαζ. Ντάσης
 Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
ΔΓ Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρο: Αντ. Αναστόπουλος, Π. Παναγιωτακόπουλος
5.30 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
ΓΣ Γαργαλιάνων – Σπαρτιατικός: Αντ. Αναστόπουλος, Π. Παναγιωτακόπουλος
Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ενδιαφέροντα ματς σε Πύλο, Γαργαλιάνους 
Με δύο ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α2 κατηγορίας  της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Και τα δύο είναι για τον Α΄ Όμιλο.
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΔΓ Πύλου
ΝΟ Πύλου – Άτλας Καλαμάτας: Παν. Καρδαράς, Αμαλ. Τρυφωνίδη
7.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
Εράνη Φιλιατρών – Ευκλής Καλαμάτας: Παν. Καρδαράς, Αμαλ. Τρυφωνίδη
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
Πήγασος Μάνης – Αρκαδικός σε αγώνα κατάταξης 
Ο Πήγασος Μάνης αντιμετωπίζει σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό σε αγώνα κατάταξης του πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Ο μεν Πήγασος Μάνης κατέλαβε τη 2η θέση στον Α΄ Όμιλο, ο δε ΣΕΦΑ Αρκαδικός τη 2η θέση στον Β΄΄Ομιλο.
Διαιτητές έχουν οριστεί οι Γιάννης Κυριακόπουλος και Αθανάσιος Μητσέας.
Κομισάριος θα είναι ο Σπύρος Ηλιόπουλος.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ
Ο ΑΣ Τριφυλίας κόντρα στον ΓΣ Γαργαλιάνων 
Ο ΑΣ Τριφυλίας αντιμετωπίζει σήμερα στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κυπαρισσίας τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Διαιτητές είναι οι Χρήστος Θωμόπουλος και Δημήτριος Βομπίρης.
 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΒΟΛΕΪ
Υποδέχεται σήμερα τον ΓΣ Πετρούπολης 
Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στον μικρό Πέτρο 
Τον ΓΣ Πετρούπολης αντιμετωπίζει σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, Απόλλων Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Η Καλαματιανή ομάδα θα επιδιώξει να πετύχει την πέμπτη σερί νίκη της και να παίξει καλό βόλεϊ. Ο τεχνικός Μπάμπης Μιτσικίδης και η συνεργάτης του Μαρία Κωστοπούλου δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο εν λόγω αγώνας είναι αφιερωμένος σε καλό σκοπό.  Συγκεκριμένα όλους όσοι βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, ο Απόλλων Καλαμάτας τους καλεί να ενισχύσουν τον μικρό Πέτρο που πάσχει από βαριάς μορφής καρδιακή ανεπάρκεια. Χρειάζεται δε να χειρουργηθεί άμεσα στη Βοστώνη της Αμερικής.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Διαιτητές του αγώνα είναι οι Χανδρινός – Κανελλίδης.
Τα υπόλοιπα σημερινά ματς είναι τα εξής:
Ώρα 4.00 μ.μ.
ΑΕ Αγίας Παρασκευής – ΓΕ Ηρακλείου
ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου – ΟΦΑ Απολλώνιος
ΓΑΣ Μεσσαράς – ΑΕ Αμπελοκήπων
Ώρα 6.00 μ.μ.
Ένωση Βύρωνα – Μεσσηνιακός
 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. – ΒΟΛΕΪ
Έξω με Ένωση Βύρωνα
Ο Μεσσηνιακός κοντράρεται σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βύρωνα με την Ένωση Βύρωνα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση, ανεβαίνοντας έτσι σημαντικά στο βαθμολογικό πίνακα. Η προπονήτρια – παίκτρια Γωγώ Σουρή δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Τη συνάντηση έχουν οριστεί να σφυρίξουν οι Παπαχατζής – Παπαδογιάννης.
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80
Με στόχο την 5η νίκη κόντρα στην ΑΕ Αρμενίων
Με στόχο την 5η σερί νίκη θα υποδεχθεί σήμερα και ώρα 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας την ΑΕ Αρμενίων η Καλαμάτα 80 για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος Βόλεϊ της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών.
Ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης αναμένεται να έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του.
Διαιτητές έχουν οριστεί οι Καραγιαννόπουλος, Καννελίδης.
Τα υπόλοιπα σημερινά ματς της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α2 κατηγορίας ανδρών είναι τα εξής:
Ώρα 6.00 μ.μ.
Πανιώνιος – ΑΕΠ Ολυμπιάς
Ώρα 7.00 μ.μ.
ΑΟΝΣ Μίλων – ΑΟ Νέοι Βύρωνος
ΑΟ Αιγιαλέων – ΔΑΣ Δραπετσώνας
7.30 μ.μ.
ΑΣ Πανενρυθραϊκός – ΑΣ Κέρκις

***   Τάκης Βασιλόπουλος: Το Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» έχει παραδοθεί προς χρήση  
Στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» τον προηγούμενο ενάμιση μήνα, πραγματοποιήθηκαν έργα που αφορούσαν κυρίως την αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα (βεβαίως έγιναν παρεμβάσεις και στους υπόλοιπους χώρους του εν λόγω γηπέδου).
Βέβαια, τα έργα καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν και δεν έλειψαν τα παράπονα από τις πολυάριθμες ομάδες που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» τόσο για τις προπονήσεις του, όσο και για τους αγώνες τους.
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτη (Τάκη) Βασιλόπουλο, μας δήλωσε για τα έργα που έγιναν στο παραπάνω γήπεδο τα εξής: «Το Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» έχει παραδοθεί προς χρήση στις ομάδες. Ήδη αρκετές ομάδες κάνουν εκεί τις προπονήσεις τους. Είναι πλέον ένα σύγχρονο γήπεδο. Όσο για τα παράπονα που εξέφραζαν οι τοπικές ομάδες για την καθυστέρηση παράδοσης του γηπέδου, έχω να τους επισημάνω ότι για να γίνει σωστά ένα έργο απαιτείται κάποιος χρόνος.
Τώρα γιατί δεν ορίστηκαν αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ο λόγος είναι ότι το γήπεδο παραδόθηκε την Τετάρτη και έτσι δεν πρόλαβε η ΕΠΣΜ  να ορίσει τους αγώνες».

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 
**  ,.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαµάτας .- Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~ ΚΑΛΟ με Ευλογία Κυρίου μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ   για όλους μας !   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
2.- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας . Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
 3.- H  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/h.html  .- 
4.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  04 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   .-
30.-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας   Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :    https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/27-2019.html  .-
31.-  .-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα  28 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..:  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/28-2019.html   .-
32 .- ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 29  Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... -   :   https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/29-2019.html   .- 
33 .- ΑΡΦΑΡΑ -2-  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 29  Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...`-2 -  :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/2-29-2019.html .- 
34.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/30-2019.html   .-
35.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/31-2019.html   .-

~ *  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2019 
1.-  ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ  !  :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/01-2019.html    .- 
2.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Σάββατο 02  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/02-2019.html  .- 
3.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας    Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/11/03-2019.html  .-
4.- .- ΑΡΦΑΡΑ   -2-   Η Εφημερίδα μας    Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...   : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/11/2-03-2019.html  .-
5.- ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας ..: https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/11/04-2019.html .-
  6.-  ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/05-2019.html  .- 
7.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ...  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/06-2019.html   .- 
8.-ΑΡΦΑΡΑ   Η Εφημερίδα μας   Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/11/07-2019.html  .- 
9.-ARFARA  Η Εφημερίδα μας    Παρασκευή  08 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/arfara-07-2019.html .-10.- .- ARFARA  Η Εφημερίδα μας  Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/11/arfara-09-2019.html  .-
11.-.- ARFARA  Η Εφημερίδα μας  Κυριακή 10  Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ... :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/11/arfara-10-2019.html  .- 
12. - ARFARA   Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 11   Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/11/arfara-11-2019.html    .-                                          13.-ΑΡΦΑΡΑ  -2- .. Η Εφημερίδα μας  Δευτέρα 11   Νοεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  . : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/2.html   .-                                                                    14.-  .-   ΑΡΦΑΡΑ  .. Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 12  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/11/blog-post.html    .- 
 15.-.- ΑΡΦΑΡΑ  -2-  Η Εφημερίδα μας  Τρίτη 12  Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..   :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/11/2-12-2019.html .- 
 16.-  .- ΑΡΦΑΡΑ    Η Εφημερίδα μας   Τετάρτη 13 Νοεμβρίου   2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  .. : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/11/14-2019.html   .- 
17.- .- ΑΡΦΑΡΑ    Η Εφημερίδα μας   Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/14-2019.html   .- 
18.- .-  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Παρασκευή  15 Νοεμβρίου   2019  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/11/15-2019.html  .-                                                                        19.-ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας  Σάββατο16  Νοεμβρίου   2019 Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας  ..  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/11/16-2019.html  .-                                                                    20.-  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου