Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018 .
~

Video ..ενημέρωση :
  Ταϊλανδη σώθηκαν 12 παιδιά και προπονητής στο σπήλαιο  ΤΑΜ ΛΟΥΑΓΚ Τρίτη 10/07/2018 :
https://youtu.be/324d4Gu-wQc .-

ΙΑΠΩΝΙΑ πλημύρες 130 νεκροί 80 αγνοούμενοι 10/ 07/2018 :  https://youtu.be/R50s8c9_uCk .-



~ ~   11 Ιουλίου: Εορτή της Αγίας Όλγας
~  Τη μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Όλγας τιμά σήμερα, 11 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία αυτή ήταν βασίλισσα της Ρωσίας και δια του αγίου Βαπτίσματος μετονομάσθηκε Ελένη, το έτος 957 μ.Χ. Δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς τις άοκνες προσπάθειές της για τη χριστιανική διαφώτιση του Ρώσικου λαού.
* Έκανε τα πάντα για να γνωρίσουν οι Ρώσοι την αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού. Η Αγία αυτή, όταν ήλθε με την ακολουθία της κάποτε στο Βυζάντιο, έτυχε θερμής υποδοχής για τους αγώνες της υπέρ του Χριστιανισμού.
Πάνω στον αγώνα αυτό, παρέδωσε την τελευταία της πνοή την 11η Ιουλίου 969 μ.Χ.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείας πίστεως, αρχή αγία,αναδέδειξαι, εν τη Ρωσία, προσελθούσα του Σωτήρος τη χάριτι, και εν αυτή τον λαόν σου προσήγαγες, ως αληθής βασιλίς και θεόληπτος. Όλγα ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
~^  Απολυτίκιο της Αγ. Όλγας - 11 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/_eb0lD5KV6E .-

~**   Η ψυχή χωρίς προσευχή είναι νεκρή
~Ψυχή χωρίς προσευχή είναι καταδικασμένη να πεθάνη από πνευματική ασφυξία, όπως το σώμα όταν στερηθή το οξυγόνο.
*   Δύο ειδών προσευχές έχουμε: την κοινή, τη φανερή· και την ατομική, τη μυστική.
Η κοινή προσευχή πρέπει να γίνεται πάντοτε σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησία μας. Στην κοινή προσευχή δεν έχουμε δικαίωμα ν’ αυτοσχεδιάζουμε, όπως κάνουν οι αιρετικοί. Έχει τον καθωρισμένο χρόνο και το καθωρισμένο από την Εκκλησία περιεχόμενό της: Μεσονυκτικό, όρθρος, ώρες, λειτουργία, εσπερινός, απόδειπνο. Το ίδιο το Πανάγιο Πνεύμα, που συγκροτεί ολόκληρη την Εκκλησία, ώρισε αυτές τις προσευχές, για να λατρεύεται και να δοξάζεται αδιάκοπα ο αληθινός Θεός στη γη από τους ανθρώπους, όπως δοξάζεται στον ουρανό από τους αγγέλους.
Η ατομική προσευχή δεν είναι προκαθωρισμένη. Είναι η προσωπική συνομιλία και επικοινωνία του ανθρώπου με τον ουράνιο Πατέρα του, του πλάσματος με τον πλάστη του. Αυτή η προσευχή, διδάσκει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, ως προς την ποιότητά της είναι συνουσία και ένωσις ανθρώπου και Θεού· και ως προς την ενέργειά της, έχει τέτοια και τόση δύναμη, ώστε συντηρεί και διατηρεί τον κόσμο, συμφιλιώνει με τον Θεό, σβήνει πλήθος αμαρτημάτων, σώζει από τους πειρασμούς, συντρίβει τα τεχνάσματα των δαιμόνων, γεννά όλες τις αρετές, χορηγεί τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τρέφει την ψυχή, φωτίζει τον νου, διαλύει τη λύπη και την ακηδία, σβήνει τον θυμό, καλλιεργεί την ελπίδα, καθρεπτίζει την πνευματική πρόοδο, αποκαλύπτει τα μέλλοντα.
«Συ δε όταν προσεύχη, είσελθε εις το ταμιείον σου, και κλείσας την θύραν σου πρόσευξαι τω πατρί σου τω εν τω κρυπτώ» (Ματθ. 6. 6).
«Ταμείον» πνευματικό είναι η καρδιά που ενώνεται με τον νου και γεννά ό,τι ο άγιος Θεοφύλακτος ονομάζει μυστική διάνοια. Εκεί μέσα επιτελείται η εσωτερική προσευχή. Δεν χρειάζεται να κινηθούν τα χείλη, να χρησιμοποιηθούν βιβλία, να επιστρατευθούν τα μάτια και η γλώσσα και οι φωνητικές χορδές· χρειάζεται όμως ν’ ανυψωθή ο νους προς τον Θεό και να βυθισθή μέσα σ’ Αυτόν.
Το πνευματικό «ταμιείον» της καρδίας σου χωρεί και κλείνει μέσα του ολόκληρο τον Κύριο και τη βασιλεία των ουρανών, καθώς ο ίδιος διαβεβαίωσε: «Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν» (Λουκ. 17. 21). Η καρδιά, εξηγεί ο άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος, είναι μικρό όργανο, αλλά μέσα της χωρούν τα πάντα: εκεί ο Θεός, εκεί οι άγγελοι, εκεί η αιώνια ζωή και βασιλεία, εκεί οι άγιοι, εκεί ο θησαυρός της χάριτος. Σ’ αυτό λοιπόν το εσωτερικό καρδιακό ταμείο ν’ αποσύρεσαι συχνά, να συγκεντρώνης όλο σου τον νου, να παρίστασαι νοερά ενώπιον του Θεού και να επικοινωνής μαζί Του μυστικά, με πνευματική θέρμη και ζώσα πίστη, ασκούμενος στη νήψη, για να εξελιχθής «εις άνδρα τέλειον».
Μάθε τον άριστο τρόπο της προσευχής: Πρώτα ν’ απευθύνης στον Θεό ειλικρινή και βαθιά ευχαριστία «πάντων ένεκεν». Στη δεύτερη θέση βάλε την εξομολόγησι των αμαρτιών σου, με μετάνοια, συναίσθησι και συντριβή ψυχής. Και τελευταία ας αναφέρης τα αιτήματά σου προς τον ουράνιο Πατέρα σου.
Αν προσεύχεσαι πολύν καιρό και ο Θεός δεν εισακούη τα αιτήματά σου, οπωσδήποτε τούτο συμβαίνει για τρεις αιτίες: Ή διότι ζητάς κάτι πριν έρθη η κατάλληλη ώρα, ή διότι ζητάς ανάξια και υπερήφανα, ή διότι ο παντογνώστης Κύριος γνωρίζει πως αν εκπληρώση την επιθυμία σου θα πέσης κατόπιν σε υπερηφάνεια ή σε αμέλεια.
Ύπάρχει προσευχή ευάρεστη στον Θεό και καρποφόρα. Και υπάρχει προσευχή βδελυκτή στον Θεό και άκαρπη. Αν θέλης να δεχθή ο Κύριος την προσευχή σου, πλησίασέ Τον με πολλή ταπείνωσι και συντριβή, με καθαρούς τους λογισμούς, με βαθιά εμπιστοσύνη στην πρόνοιά Του, με καθαρή την καρδιά από την οργή και τη μνησικακία, με Πνεύμα μαθητείας και υπακοής στο θέλημά Του. Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις της καρποφόρας προσευχής.
«Προσευχόμενοι δε μη βαττολογήσητε ώσπερ οι εθνικοί· δοκούσι γαρ ότι εν τη πολυλογία αυτών εισακουσθήσονται» (Ματθ. 6. 7), λέει ο Κύριος.
Και ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος πάλι διδάσκει: «Μη ζητάς να λες πολλά στην προσευχή σου, για να μη διασκορπισθή ο νους σου αναζητώντας λόγια. Ένας λόγος τελωνικός εξιλέωσε τον Θεό, και ένας λόγος πίστεως έσωσε τον ληστή. Η πολυλογία στην προσευχή πολλές φορές δημιούργησε στον νου φαντασίες και διάχυσι, ενώ αντιθέτως η μονολογία συγκεντρώνει τον νου».
Γι’ αυτό ασκήσου στην αδιάλειπτη καρδιακή προσευχή, τη νοερά προσευχή, το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», υπακούοντας στα λόγια του αποστόλου: «Θέλω πέντε λόγους δια του νοός μου λαλήσαι… ή μυρίους λόγους εν γλώσση» (Α’ Κορ. 14. 19). Αν αυτή η προσευχή γίνη η αναπνοή της ψυχής σου, θα σε οδηγήση κατ’ ευθείαν στη μυστική ένωσι με τον Κύριο.
Την αληθινή και καθαρή προσευχή δεν μπορεί να σου τη διδάξη άλλος, εκτός από τον Κύριο. Η προσευχή δεν έχει άλλο δάσκαλο εκτός από τον ίδιο τον Θεό, «τον διδάσκοντα άνθρωπον γνώσιν και διδόντα ευχήν τω ευχομένω» (Ψαλμ. 93. 10 – Α’ Βασ. 2. 9). Γι΄ αυτό μιμήσου τον μαθητή εκείνο που με απλότητα παρακάλεσε τον Χριστό: «Κύριε, δίδαξον ημάς προσεύχεσθαι» (Λουκ. 11. 1).
Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ
Πηγή: Αγίου Δημητρίου Ροστώφ, «Πνευματικό Αλφάβητο». Εκδ.: Ι.Μ. Παρακλήτου, 1996

***  Η Ελλάδα εορτάζει τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ! Πλήθος Κόσμου θα συρρεύσει να Προσευχηθεί

Όλη η Ορθοδοξία περιμένει την εορτή του Αγίου Παισίου.
Πανηγυρίζει το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου το διήμερο 11-12 Ιουλίου, με αφορμή την εορτή του Αγίου Παϊσίου Και φέτος αναμένεται πλήθος κόσμου να συρρεύσει για να προσευχηθεί στον Αγιο.

~**  Στο Άγιο Όρος ο ποδοσφαιριστής που έμεινε ανάπηρος και βαπτίστηκε Ορθόδοξος (ΦΩΤΟ)
Στο Άγιο Όρος μετέβη την Κυριακή 8 Ιουλίου ο πρώην ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου ο οποίος έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα.
* Ο Μιχάι Νέσου(wikipedia)τραυματίστηκε σοβαρά στις 10 Μαίου 2011 σε μία προπόνηση της ολλανδικής Ουτρέχτης.Συγκρούστηκε με τον συμπαίχτη του Alje Schut και υπέστη κάταγμα σπονδύλου στην αυχενική μοίρα.Ο Νέσου έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω.
Στην αρχή δεν μπορούσε να κινήσει παρά μόνο τα βλέφαρά του.’Επειτα άρχισε να μιλάει και σιγά-σιγά άρχισε να κινεί το δεξί του χέρι.Με αυτό μπορεί να χειριστεί το καρότσι του. Από τον Φεβρουάριο του 2012 μπορεί να κινήσει και το αριστερό του χέρι.
Μιχάι Νέσου πριν 3 χρόνια πήρε μία σημαντική για την ζωή του απόφαση την οποία είχε κρατήσει κρυφή μέχρι πριν λίγες ημέρες.Βαπτίστηκε Ορθόδοξος.
«Στα δυόμιση χρόνια από το ατύχημά μου αποφάσισα να βαπτιστώ Ορθόδοξος.

Δεν ξέρω γιατί συνέβη ακριβώς αυτό σε εμένα,αλλά με βοήθησε να ανακαλύψω τον αληθινό μου εαυτό»,δήλωσε ο πρώην αμυντικός στο τηλεοπτικό κανάλι του Πατριαρχείου της Ρουμανίας»Τρίνιτας».
Ο Μιχάι Νέσου,ο οποίος ήταν Πεντηκοστιανός, ομολόγησε πως κατανοεί το ατύχημα που του συνέβη σαν κάτι θετικό:«Ίσως πριν να είχα κάνει ελάχιστα καλά πράγματα και τότε το ατύχημα, ακόμη κι αν εκ πρώτης όψεως ο κόσμος το βλέπει σαν μία τραγωδία, μία κατάρα, μπορεί να μετατραπεί σε μία ευλογία»






***  Νέες παρατάσεις σε μεγάλα έργα της Μεσσηνίας εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια 
Σε παρατάσεις προθεσμιών ολοκλήρωσης μια σειράς σημαντικών έργων για τη Μεσσηνία προχώρησε στις τελευταίες της συνεδριάσεις η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πρόκειται για τα έργα:
-Βελτίωση δρόμου προς Ανδρομονάστηρο
-Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο
-Βελτίωση δρόμου Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος
-Βελτίωση δρόμου Ριζόμυλου – Πύλου
-Βελτίωση δρόμου Κυπαρισσία – όρια Νομού Μεσσηνίας
-Βελτίωση δρόμου Κυπαρισσία – Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι.
  Ανδρομονάστηρο
Το έργο «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου από 22η επαρχιακή οδό γέφυρα “Μάμι” έως Ανδρομονάστηρο» είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ. Το συμφωνητικό με τον εργολάβο έχει υπογραφεί από τις 23/6/2016 και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του ήταν στις 23/4/2017.
Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή δρόμου με βελτίωση του υφιστάμενου από τη θέση «Μάμι» μέχρι το Ανδρομονάστηρο για μήκος 2.400 περίπου μέτρα.
Μέχρι στιγμής έχει εκτελεσθεί το 100% των χωματουργικών εργασιών, των τεχνικών έργων, των εργασιών οδοστρωσίας και των ασφαλτικών εργασιών. Δεν έχουν εκτελεσθεί οι εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.
Κύριος λόγος παράτασης είναι η καθυστέρηση λόγω της κατασκευής τεχνικών έργων (μικροί τοίχοι και διαβάσεις πρόσβασης όμορων ιδιοκτησιών) και η αναγκαιότητα για τη σύνταξη και έγκριση Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών.
Εγκρίθηκε παράταση για ολοκλήρωσή του έως 31/8/2018.
  Νέα Είσοδος
Η ένατη παράταση είναι αυτή που εγκρίθηκε τώρα για το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας από κόμβο Διασποράς έως το Νέδοντα– α’ φάση», που είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
Το συμφωνητικό για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου υπογράφηκε στις 15/3/2016 και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν στις 15/11/2016. Από τότε έχουν εγκριθεί 8 παρατάσεις ολοκλήρωσης του έργου.
Μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί ποσοστό περίπου 75% του συμβατικού αντικειμένου. Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων με τσιμεντοσωλήνες, ενώ κατασκευάζεται το τμήμα απέναντι από το LIDL έως την Αρτέμιδος.
Απομένει προς ολοκλήρωση το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων δομημένου τοιχώματος στο τμήμα απέναντι από το LIDL έως την Αρτέμιδος, η αποπεράτωση τμημάτων υδροσυλλογών και η τοποθέτηση υδροσυλλογών σε επιλεγμένες θέσεις της Νέας Εισόδου μετά των κρασπεδόρειθρών του.
Η ύπαρξη έκτακτων εμποδίων κατά την εκτέλεση κατασκευής του κύριου αγωγού από το LIDL προς τον αποδέκτη (διασταυρώσεις με άλλα δίκτυα) δεν επέτρεψε την εκτέλεση των εργασιών με τους απαιτούμενους ρυθμούς. Επίσης, δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να διακόψει τις εργασίες του κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα λόγω αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου.
Έτσι, εγκρίθηκε παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι 30/09/2018.
  Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος
Το έργο «Βελτίωση – συντήρηση 82ης Εθνικής Οδού (Τμήμα Ασπρόχωμα –Μεσσήνη – Ριζόμυλος)» είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και το συμφωνητικό για την κατασκευή του υπογράφηκε 21/10/2016, με ημερομηνία ολοκλήρωσης στις 21/8/2016.
Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης της 82ης Εθν. Οδού στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως το Ριζόμυλο μήκους 16 χλμ. Η συντήρηση αφορά στον καθαρισμό τάφρων και κατασκευή όπου απαιτείται επενδεδυμένης από σκυρόδεμα τάφρου. Επίσης, η κατασκευή λωρίδας επιτάχυνσης – επιβράδυνσης στην είσοδο της 120 ΠΕΑ και διάφορες μικροεργασίες. Τέλος, προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες σε διάφορα τμήματα της οδού, καθώς και ηλεκτροφωτισμός τμήματος της οδού Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.
Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί εργασίες χωματουργικών σε ποσοστό 42%, τεχνικά έργα σε ποσοστό 67%, εργασίες οδοστρωσίας σε ποσοστό 72%, ασφαλτικές εργασίες σε ποσοστό 100%, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας σε ποσοστό 96%, ενώ δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία ηλεκτροφωτισμού. Συνολικά εκτιμάται ότι έχει εκτελεστεί το 90% του έργου.
Από την αρχή του έργου λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και της κακής κατάστασης της οδού, προέκυψαν πρόσθετα σημεία επέμβασης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε προτεραιότητα για την εξασφάλιση της ασφαλούς χρήσης από τα διερχόμενα οχήματα.
Επίσης, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση και με την αποκατάσταση αγωγού ύδρευσης στη γέφυρα του Παμίσου.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό έγκριση ο 3ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών.
Επίσης, υπολείπονται η εκτέλεση της κατακόρυφης σήμανσης και οι συμβατικές εργασίες ηλεκτροφωτισμού.
Για τους λόγους αυτούς εγκρίθηκε παράταση του έργου μέχρι 31/8/2018.
  Ριζόμυλος - Πύλος
Η συνέχεια του προηγούμενου έργου «Βελτίωση – συντήρηση 82ης Εθνικής Οδού (τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος)» είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και το συμφωνητικό είχε υπογραφεί 21/10/2015, ενώ αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν η 21η/8/2016.
Με το έργο αυτό προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης της 82ης Εθν. Οδού στο τμήμα από Ριζόμυλο έως Πύλο μήκους 28 χλμ. Η συντήρηση αφορά στον καθαρισμό τάφρων σε θέσεις και κατασκευή όπου απαιτείται επενδεδυμένης από σκυρόδεμα τάφρου. Επίσης, προβλέπονται ασφαλτικές εργασίες σε διάφορα τμήματα της οδού, καθώς και εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.
Μέχρι τώρα έχουν εκτελεστεί εργασίες χωματουργικών σε ποσοστό 95%, τεχνικά έργα σε ποσοστό 98%, εργασίες οδοστρωσίας σε ποσοστό 75%, ασφαλτικές εργασίες σε ποσοστό 50%, εργασίες σήμανσης σε ποσοστό 40%, ενώ δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία σήμανσης των υπερβατικών.
Από την αρχή του έργου λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και της κακής κατάστασης της οδού, σύμφωνα με τον ανάδοχο, προέκυψαν πρόσθετα σημεία επέμβασης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε προτεραιότητα για την εξασφάλιση της ασφαλούς χρήσης από τα διερχόμενα οχήματα.
Επίσης, λόγω των καταστροφών που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2016 από τις πλημμύρες σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, απαιτήθηκαν πρόσθετες εργασίες στην οδό από Ριζόμυλο έως Πύλο.
Ακόμα υπήρξε καθυστέρηση καθώς έπειτα από ειδική πρόσκληση για εργασίες, ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος καθώς δεν τις εκτέλεσε. Ενώ έγινε άρση της έκπτωσης, όταν τελικά τις ολοκλήρωσε.
Στη συνέχεια, παρά την παράταση που δόθηκε έως τέλος Ιουνίου, η ανάδοχος εταιρεία δεν εκτέλεσε τις υπολειπόμενες εργασίες και έτσι στάλθηκε πάλι από την υπηρεσία ειδική πρόσκληση. Ο ανάδοχος ζήτησε νέα προθεσμία προκειμένου να ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση του τμήματος Ριζόμυλος προς Καζάρμα μήκους περίπου 2 χλμ. και αυτή δόθηκε μέχρι 31/8/2018.
  Κυπαρισσία – όρια νομού
Το έργο «Βελτίωση - συντήρηση 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα όρια Ν.Ηλείας - Κυπαρισσία)» είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και το συμφωνητικό για την υλοποίησή του είχε υπογραφεί 25/9/2015. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσής του ήταν 25/7/2016.
Αντικείμενο του έργου είναι οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση της Ε.Ο. στο τμήμα Όριο Ν. Ηλείας - Κυπαρισσία με καθαρισμό τάφρων, κόψιμο και κλάδεμα δέντρων, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα σε τμήματα με εκτεταμένη φθορά, κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Ελαίας και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και οριζόντιας σήμανσης όπου απαιτείται.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου έχει εκτελεσθεί και έχει γίνει κλάδεμα μπορντούρας και κόψιμο ψηλών δέντρων, ηλεκτροφωτισμός κόμβου Ελαίας, κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, καθαρισμός τάφρων και κατασκευή τεχνικών.
Η παράταση δίνεται καθώς εκκρεμεί η σύνταξη και έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης συνολικής αύξησης του έργου κατά 14,99% και ισχύει έως 30/9/2018.
  Κυπαρισσία - Γαργαλιάνοι
Το έργο «Βελτίωση – συντήρηση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα Κυπαρισσία - Φιλιατρά– Γαργαλιάνοι)» είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και το συμφωνητικό υπογράφηκε στις 10/4/2017, με ημερομηνία ολοκλήρωσης στις 10/2/2018.
Με το έργο προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης της 9ης Εθν. Οδού στο τμήμα Κυπαρισσία – Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι μήκους 28 χλμ. περίπου. Η συντήρηση αφορά κυρίως ασφαλτικές εργασίες, όπου απαιτείται, σε όλο το τμήμα και εργασίες ηλεκτροφωτισμού από τη γέφυρα Αγρίλη έως τα Φιλιατρά. Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών καθαρισμού τάφρων, η κατασκευή επενδυδυμένων τάφρων, καθώς και εργασίες σήμανσης και ασφάλισης της οδού.
Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί το 95 % περίπου του έργου.
Σύμφωνα με τον εργολάβο, καθώς πρόκειται για έργο συντήρησης, οι θέσεις επέμβασης προέκυψαν κατά την εκτέλεσή του.
Όσον αφορά στα ηλεκτρομηχανολογικά, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 49 ιστών οδοφωτισμού, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότησή τους από τη ΔΕΗ.
Κρίθηκε απαραίτητη η παράταση του έργου έως 31/8/2018, για την ολοκλήρωση του 2ου ΑΠΕ και τον έλεγχο όλων των εργασιών.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Ανιέλι και Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψαν το συμβόλαιο στη Μεσσηνία! 
Ο πρόεδρος της “Juve” ταξίδεψε στην Καλαμάτα για τη μεταγραφή του «αιώνα» 
 Μόλις χθες γράφαμε για την αξία που προσδίδει στην περιοχή η παρουσία σουπερ – σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς διαφημίζεται στα πέρατα της γης. Δεν πέρασαν 24 ώρες και τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στον πλανήτη βρίσκονται «καρφωμένα» στη Μεσσηνία.
Αργά χθες το μεσημέρι, από ιταλικά ΜΜΕ, έγινε γνωστό ότι ο πανίσχυρος άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ταξίδεψε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος από την Πίζα στην Καλαμάτα, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του Πορτογάλου, ολοκληρώνοντας έτσι το «ντιλ» του αιώνα.
IMG_3203.jpg
Η είδηση ότι ο Ανιέλι βρίσκεται στην Καλαμάτα διέρρευσε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Tancredi Palmeri, που φωτογράφισε τον πρόεδρο της «Γιούβε» την ώρα που επιβιβαζόταν στο ιδιωτικό του αεροσκάφος.
Λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το αεροπλάνο του Ανιέλι προσγειώθηκε στον αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Αργά δε χθες το απόγευμα η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη μεταγραφή για 4 χρόνια του Κριστιάνο στη Γιουβέντους, η οποία - σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να κοστίσει 105 εκ. για την αποδέσμευσή του από τη «Βασίλισσα», καθώς και να αποφέρει 30 περίπου εκ. ευρώ.
Μάλιστα, η Ρεάλ αποχαιρέτησε τον Πορτογάλο σταρ ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και ανακοινώνοντας ουσιαστικά τη μεγάλη μεταγραφή!
Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των ιταλικών ΜΜΕ είναι τεράστιο και ήδη βρίσκεται στην περιοχή μας τηλεοπτικό συνεργείο της “Rai”, καθώς και δεκάδες φωτορεπόρτερ για να «αποσπάσουν» ένα στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ανιέλι – Ρονάλντο, υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μεσσηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Κριστιάνο, αλλά και των εκατομμυρίων οπαδών της Γιούβε ανά τον κόσμο, ως το μέρος που επισημοποιήθηκε ο σπουδαίος «γάμος» για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Του Κώστα Γαζούλη
 
Το παρασκήνιο της μεταγραφής "Ρονάλντο" στη Γιουβέντους σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "¨Εθνους" 
Cristiano-Ronaldo-to-Juventus.jpg

Γίνεται μία μεταγραφή να... επισκιάσει έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου; Tο παρασκήνια της μεταγραφής Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουβέντους το οποίο αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Έθνος» ο Κώστας Ασημακόπουλος αποδεικνύουν πως είναι πολύ εύκολο να πάρει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα η λάμψη του αυτή να επεκταθεί και στην χώρα μας όπου παραθερίζει ο σούπερ σταρ, πλέον, της Γιουβέντους..
Πριν από λίγες μέρες, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε στην περιοχή της Μεσσηνίας και την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα «Costa Navarino» της Πύλου για να περάσει ευχάριστα της διακοπές του πριν από ακόμα μία απαιτητική σεζόν. Μάλιστα, είχε καταστρωθεί «ειδικό σχέδιο» μέσω καθημερινών συσκέψεων προκειμένου ο Κριστιάνο να προστατευτεί από τα αδιάκριτα βλέμματα, πόσο μάλλον από την στιγμή που οι μεταγραφικές εξελίξεις τον έφερναν στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.
Πολλοί ένοικοι του ξενοδοχείου έδωσαν πραγματικές μάχες για να αποτυπώσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα της διαμονής του, τρέχοντας μέσα από θάμνους και παρτέρια για ένα μοναδικό αυτόγραφο! Αντίπαλοι των προσπαθειών τους βέβαια οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οι οποίοι είχαν αποκλειστική αρμοδιότητα να κάνουν απαρατήρητη την διαμονή του Ίβηρα άσου, δίχως οι ίδιοι να μπορούν να βγάλουν προσωπικές φωτογραφίες μαζί του μιας και η αρχή της εχεμύθειας είναι απαράβατη.
Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το... κυνήγι Ιταλών στελεχών της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz που όταν εντόπισαν τον Ρονάλντο θέλησαν να έχουν μαζί του φωτογραφικά σουβενίρ και να... αλιεύσουν λαβράκι για την διαφαινόμενη προ μερικών ημερών μετακόμισή του στην «Γηραιά Κυρία». Οι πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν ότι σε δύο περιπτώσεις τον «ξεσπίτωσαν» αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από το δείπνο του, με τον 34χρονο σούπερ σταρ πάντως να κατανοεί πως λόγω της καταγωγής πολλών από το Τορίνο η «τρέλα» προς το πρόσωπό του υπήρξε φυσιολογική.
Η παρασκηνιακή κορύφωση της μεταγραφής βέβαια έγινε την Τρίτη (10/7) όταν ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με την σύντροφό του Ντενίζ Ακανίν πραγματοποίησαν ταξίδι-αστραπή στην Καλαμάτα και την «Βίλα Μεθώνη» καταφτάνοντας στην σουίτα του Κριστιάνο των 630 τετραγωνικών μέτρων για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, που στην συνέχεια της ημέρας έφεραν τις επίσημες ανακοινώσεις.
Συνολικά πάντως, ο Κριστιάνο είχε μία άκρως... ζουμερή παρουσία στην Μεσσηνία στην οποία βρέθηκε και ο Τόνι Κρόος. Μαζί με την σύντροφό του και τον μεγάλο του γιο έφτασαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια του προημιτελικού Βραζιλία-Βέλγιο και ξεχώρισε για την απλότητα και την ευγένειά του. Η μίνι ταλαιπωρία με τους Ιταλούς φιλάθλους «έστειλε» τον Ρονάλντο και στον χώρα Enoteca που ήταν καλύτερα φυλασσόμενος με τον αρχηγό της Εθνικής Πορτογαλίας να... αφήνει το στίγμα του μιας και υπέγραφε σε κάθε χρέωση υπηρεσιών ως «CR7».
Τέλος, έπαιξε και λάτρεψε το μπόουλινγκ ζητώντας να υπάρξει ειδικός χώρος και στο σπίτι του για να περνά χρόνο με τα παιδιά του, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να επισκεφτεί την διάσημη παραλία της «Βοϊδοκοιλιάς». Όσον αφορά την αναχώρησή του από την Μεσσηνία, αυτή εξακολουθεί να είναι «επτασφράγιστο μυστικό».

*** Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ΚAMOV 32 
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας βρίσκεται από χθες το πρωί, σε ετοιμότητα για άμεση χρήση, ένα από τα  13 μισθωμένα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος για την υλοποίηση του αντιπυρικού σχεδιασμού.
Το ελικόπτερο είναι τύπου ΚAMOV  32, ουκρανικής προέλευσης,  με αποσπώμενο κάδο (σάκο) χωρητικότητας  4,500 λίτρων και με 6μελές πλήρωμα μαζί με το σύνδεσμο διερμηνέα.
Η παρουσία του ελικοπτέρου στην Καλαμάτα θα συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην κατάσβεση δασικών και αγροτικών πυρκαγιών σε συνδυασμό με την ύπαρξη των τριών PZL που τα τελευταία χρόνια εδρεύουν μόνιμα στη Μεσσηνία.

***  Μήπως έχασαν και τα «κλειδιά» των γκρέιντερ στην περιφέρεια; 
Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα «κλειδιά» του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, αλλά  η πρόσφατη επίσκεψή μας στη Μεσσήνη μάς προκάλεσε την απορία μήπως έχουν χαθεί και τα κλειδιά των γκρέιντερ της Περιφέρειας Πελοποννήσου που καθαρίζουν τους επαρχιακούς δρόμους.
Έχουμε πολλάκις γράψει για την κατάσταση στην 7η επαρχιακή οδό, που οδηγεί στην Αρχαία Μεσσήνη, η οποία αποτελεί τη «ναυαρχίδα» στα αξιοθέατα του νομού μας και ακόμα παραμένει «ζούγκλα».
«Ζούγκλα», όμως, όπως διαπιστώσαμε, είναι και η πρώτη εικόνα που αποκομίζει όποιος «προσγειωθεί» στον αερολιμένα της Καλαμάτας. Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα Ιουλίου, δηλαδή στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, και ο δρόμος Καλαμάτας – Μεσσήνης «πνίγεται» από καλαμιώνες, που έχουν μπει κυριολεκτικά στο οδόστρωμα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό, ειδικά το βράδυ που δεν υπάρχει και φωτισμός…
Ας ελπίσουμε, εκτός από εμάς, πως θα το δει σύντομα και κάποιος υπεύθυνος.
Πάντως, για να μην γκρινιάζουμε μόνο, ας δώσουμε και τα «εύσημα» που, αν και στα μέσα Ιουλίου, άρχισε η ασφαλτόστρωση στον πολύπαθο δρόμο που οδηγεί στις Κιτριές… Ελπίζουμε, τώρα που πήραν «μπρος» οι μηχανές, να συνεχίσουν και στην υπόλοιπη Μεσσηνία.
Κ. Γαζ. 

***  Αστική γραμμή για Βέργα και Μ. Μαντίνεια  
Χθες ξεκίνησε η γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ με το νούμερο 7 που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο προς την παραλία της Βέργας και της Μαντίνειας, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα.
Όμως, αναγνώστες σημείωσαν ότι η διαδρομή δεν έχει καμία λογική και ουσιαστικά τους αποτρέπει να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο.
Ειδικότερα, για να επιβιβαστεί κάποιος στη συγκεκριμένη γραμμή, πρέπει να φτάσει στο Φιλοξένια με άλλο λεωφορείο.
Μήπως θα ήταν πιο λογικό το συγκεκριμένο λεωφορείο να ξεκινά από το κέντρο και, μάλιστα, από σημείο που περνούν και οι άλλες δύο γραμμές και όχι να πρέπει κάποιος να φτάσει στο τέρμα της Ναυαρίνου;
Καλό θα είναι, όσο είναι νωρίς, το δρομολόγιο να αλλάξει, γιατί είναι κρίμα να αποτύχει το εγχείρημα.   Π. Μπ. 

*** Ανιέλι και Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψαν το συμβόλαιο στη Μεσσηνία! 
Ο πρόεδρος της “Juve” ταξίδεψε στην Καλαμάτα για τη μεταγραφή του «αιώνα» 
 Μόλις χθες γράφαμε για την αξία που προσδίδει στην περιοχή η παρουσία σουπερ – σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς διαφημίζεται στα πέρατα της γης. Δεν πέρασαν 24 ώρες και τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στον πλανήτη βρίσκονται «καρφωμένα» στη Μεσσηνία.
Αργά χθες το μεσημέρι, από ιταλικά ΜΜΕ, έγινε γνωστό ότι ο πανίσχυρος άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ταξίδεψε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος από την Πίζα στην Καλαμάτα, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του Πορτογάλου, ολοκληρώνοντας έτσι το «ντιλ» του αιώνα.
IMG_3203.jpg
Η είδηση ότι ο Ανιέλι βρίσκεται στην Καλαμάτα διέρρευσε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Tancredi Palmeri, που φωτογράφισε τον πρόεδρο της «Γιούβε» την ώρα που επιβιβαζόταν στο ιδιωτικό του αεροσκάφος.
Λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το αεροπλάνο του Ανιέλι προσγειώθηκε στον αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Αργά δε χθες το απόγευμα η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη μεταγραφή για 4 χρόνια του Κριστιάνο στη Γιουβέντους, η οποία - σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να κοστίσει 105 εκ. για την αποδέσμευσή του από τη «Βασίλισσα», καθώς και να αποφέρει 30 περίπου εκ. ευρώ.
Μάλιστα, η Ρεάλ αποχαιρέτησε τον Πορτογάλο σταρ ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και ανακοινώνοντας ουσιαστικά τη μεγάλη μεταγραφή!
Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των ιταλικών ΜΜΕ είναι τεράστιο και ήδη βρίσκεται στην περιοχή μας τηλεοπτικό συνεργείο της “Rai”, καθώς και δεκάδες φωτορεπόρτερ για να «αποσπάσουν» ένα στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ανιέλι – Ρονάλντο, υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μεσσηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Κριστιάνο, αλλά και των εκατομμυρίων οπαδών της Γιούβε ανά τον κόσμο, ως το μέρος που επισημοποιήθηκε ο σπουδαίος «γάμος» για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!
  Του Κώστα Γαζούλη
  Το παρασκήνιο της μεταγραφής "Ρονάλντο" στη Γιουβέντους σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "¨Εθνους" 
Cristiano-Ronaldo-to-Juventus.jpg
Γίνεται μία μεταγραφή να... επισκιάσει έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου; Tο παρασκήνια της μεταγραφής Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουβέντους το οποίο αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Έθνος» ο Κώστας Ασημακόπουλος αποδεικνύουν πως είναι πολύ εύκολο να πάρει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα η λάμψη του αυτή να επεκταθεί και στην χώρα μας όπου παραθερίζει ο σούπερ σταρ, πλέον, της Γιουβέντους..
Πριν από λίγες μέρες, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε στην περιοχή της Μεσσηνίας και την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα «Costa Navarino» της Πύλου για να περάσει ευχάριστα της διακοπές του πριν από ακόμα μία απαιτητική σεζόν. Μάλιστα, είχε καταστρωθεί «ειδικό σχέδιο» μέσω καθημερινών συσκέψεων προκειμένου ο Κριστιάνο να προστατευτεί από τα αδιάκριτα βλέμματα, πόσο μάλλον από την στιγμή που οι μεταγραφικές εξελίξεις τον έφερναν στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.
Πολλοί ένοικοι του ξενοδοχείου έδωσαν πραγματικές μάχες για να αποτυπώσουν φωτογραφικά στιγμιότυπα της διαμονής του, τρέχοντας μέσα από θάμνους και παρτέρια για ένα μοναδικό αυτόγραφο! Αντίπαλοι των προσπαθειών τους βέβαια οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου οι οποίοι είχαν αποκλειστική αρμοδιότητα να κάνουν απαρατήρητη την διαμονή του Ίβηρα άσου, δίχως οι ίδιοι να μπορούν να βγάλουν προσωπικές φωτογραφίες μαζί του μιας και η αρχή της εχεμύθειας είναι απαράβατη.
Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το... κυνήγι Ιταλών στελεχών της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz που όταν εντόπισαν τον Ρονάλντο θέλησαν να έχουν μαζί του φωτογραφικά σουβενίρ και να... αλιεύσουν λαβράκι για την διαφαινόμενη προ μερικών ημερών μετακόμισή του στην «Γηραιά Κυρία». Οι πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν ότι σε δύο περιπτώσεις τον «ξεσπίτωσαν» αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από το δείπνο του, με τον 34χρονο σούπερ σταρ πάντως να κατανοεί πως λόγω της καταγωγής πολλών από το Τορίνο η «τρέλα» προς το πρόσωπό του υπήρξε φυσιολογική.
Η παρασκηνιακή κορύφωση της μεταγραφής βέβαια έγινε την Τρίτη (10/7) όταν ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με την σύντροφό του Ντενίζ Ακανίν πραγματοποίησαν ταξίδι-αστραπή στην Καλαμάτα και την «Βίλα Μεθώνη» καταφτάνοντας στην σουίτα του Κριστιάνο των 630 τετραγωνικών μέτρων για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, που στην συνέχεια της ημέρας έφεραν τις επίσημες ανακοινώσεις.
Συνολικά πάντως, ο Κριστιάνο είχε μία άκρως... ζουμερή παρουσία στην Μεσσηνία στην οποία βρέθηκε και ο Τόνι Κρόος. Μαζί με την σύντροφό του και τον μεγάλο του γιο έφτασαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια του προημιτελικού Βραζιλία-Βέλγιο και ξεχώρισε για την απλότητα και την ευγένειά του. Η μίνι ταλαιπωρία με τους Ιταλούς φιλάθλους «έστειλε» τον Ρονάλντο και στον χώρα Enoteca που ήταν καλύτερα φυλασσόμενος με τον αρχηγό της Εθνικής Πορτογαλίας να... αφήνει το στίγμα του μιας και υπέγραφε σε κάθε χρέωση υπηρεσιών ως «CR7».
Τέλος, έπαιξε και λάτρεψε το μπόουλινγκ ζητώντας να υπάρξει ειδικός χώρος και στο σπίτι του για να περνά χρόνο με τα παιδιά του, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία να επισκεφτεί την διάσημη παραλία της «Βοϊδοκοιλιάς». Όσον αφορά την αναχώρησή του από την Μεσσηνία, αυτή εξακολουθεί να είναι «επτασφράγιστο μυστικό».

***  Πορεία ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας 
Σε συγκέντρωση και πορεία σήμερα Τετάρτη, 11 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας καλεί το λαό και τη νεολαία η Αντιφασιστική Κίνηση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής μέρας δράσης ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (11 & 12/7).
«Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στον πόλεμο και τη νατοϊκή εξάπλωση στα Βαλκάνια. Αγωνιζόμαστε για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, για το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων, για το μπλοκάρισμα της συμμετοχής της χώρας στις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, ενάντια στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών» σημειώνεται σχετικά.

*** Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Αστικού για Βέργα και Μαντίνεια 
Άρχισαν χθες τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ από το Filoxenia προς Παραλία Βέργας και Μικρή Μαντίνεια. Συγκεκριμένα, το πρώτο λεωφορείο προς Μαντίνεια αναχώρησε από την αφετηρία στις 6.50 το πρωί, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 7.30 μέχρι τις 22.30 («και μισή») ανά μία ώρα.
Όσο για το πρώτο δρομολόγιο από Μικρή Μαντίνεια, ξεκίνησε στις 7.10, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 22.00 («ακριβώς») ανά μία ώρα.
Οι δε στάσεις της νέας γραμμής, που είναι η Νο 7, είναι οι εξής:
  α) Δημοτική Κοινότητα Βέργας
1. Αγία Σιών
2. 80 μ. πριν την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
3. Μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και 23ης Μαρτίου
4. Μάνης και Ευαγγελιστρίας
5. Μάνης και Κουμουνδούρου
6. Μάνης και Κολοκοτρώνη
7. Μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα και Ηρώων
8. Στο Πάρκο του Αλμυρού
9. Στο ξενοδοχείο Messinian Bay
  β) Τοπική Κοινότητα Μικράς Μαντίνειας
10. Ίριδος και Πόρου
11. Ίριδος και Σερεμετάκη
12. Ξενοδοχείο Ακτή Ταΰγετος
13. Μάνης και Ανθέων
14. Στο ύψος του καταστήματος «Ακταίον»
15. «Παναγιώταρου»
16. Στο ύψος του καταστήματος «Τουριστικό»
17. Ίριδος και Πεζόρτης
18. Ίριδος και Προφ. Ηλία (Λιμανάκι)
19. Ίριδος και Εκάλης (πρώην «Κιούπι»)
20. Τέρμα – Ίριδος και Ελαίας.
Το κόμιστρο (1,20 ευρώ το ολόκληρο από κατάστημα ή περίπτερο και 1,30 από τον οδηγό – 0,60 φοιτητές και πολύτεκνοι και δωρεάν τα άτομα με αναπηρία από τη Μεσσηνία με την επίδειξη της κάρτας) θα παραμείνει το ίδιο με εκείνο στις υπόλοιπες αστικές γραμμές.
Να σημειωθεί πως η γραμμή Νο7 θα λειτουργεί με δυνατότητα μετεπιβίβασης από τις γραμμές Νο 1 και Νο 2 με το ίδιο εισιτήριο και θα ισχύει το αντίστροφο.
Σχετικά ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ξεκίνημα της γραμμής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Τόνισε δε πως η βιωσιμότητα της γραμμής δεν είναι δεδομένη και πως αυτή εξαρτάται από τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας από τους πολίτες.  «Στα προσεχή χρόνια και με την προϋπόθεση ότι η συνεργασία με τη ΔΕΗ και με την εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων Solaris έχει αποτέλεσμα, κάτι για το οποίο επίμονα προσπαθεί ο Δήμος, η έλευση των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων θα αλλάξει τα δεδομένα στις αστικές συγκοινωνίες» συμπλήρωσε.

*** Έχετε βαρεθεί με τη διακόσμηση του σπιτιού σας; 
Ψάχνετε για νέες διακοσμητικές ιδέες ? Το www.crystal-kyriakopoulos.com έχει τη λύση.Σας προσφέρουμε ιδέες διακόσμησης για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.Τα προιόντα που διατίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα στο χώρο σας και μπορείτε να βρείτε ολα όσα χρειάζεστε ανάλογα με το στυλ σας.
Διάφορα  διακοσμητικά,φωτιστικά,καθρέπτες,ρολόγια, πίνακες,κορνίζες,μεγάλη γκάμα ποιοτικών προιόντων αποτελούν μια σύγχρονη πρόταση διακόσμησης.
Σας περιμένουμε και στο φυσικό μας καταστημα που βρίσκετε στην 28 οκτωβρίου 12 στην Μεσσήνη για να γνωριστούμε και απο κοντά.
Πάρτε μια γεύση απο τα νέα μας είδη

***  Απάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την απουσία από τα «Αγαπήνεια 2018»
Και οι τρεις μας θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε στα «Αγαπήνεια 2018», να τιμήσουμε τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Τέλλο Άγρα και να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί εμείς τη θεωρούμε εθνικά ωφέλιμη.
Πώς είναι δυνατόν να γίνει, όμως, κάτι τέτοιο, όταν στο ίδιο το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκ των προτέρων γίνεται λόγος για «εθνική μειοδοσία της 17ης Ιουνίου 2018»;
Είναι μεγάλο το ολίσθημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για την προσπάθεια αυτή διχασμού των δημοτών της Τριφυλίας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν ως σκοπό να κάνουν την ιστορία σχολείο, όχι αρένα μίσους ή φυλακή συνειδήσεων. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι στάζουν το δηλητήριο του διχασμού, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια που πολλές φορές πλήρωσε πανάκριβα ο τόπος.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας
Γιώργος Κατρούγκαλος
Παναγιώτα Κοζομπόλη
Πέτρος Κωνσταντινέας

***  Μήπως έχασαν και τα «κλειδιά» των γκρέιντερ στην περιφέρεια; 
 
Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα «κλειδιά» του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, αλλά  η πρόσφατη επίσκεψή μας στη Μεσσήνη μάς προκάλεσε την απορία μήπως έχουν χαθεί και τα κλειδιά των γκρέιντερ της Περιφέρειας Πελοποννήσου που καθαρίζουν τους επαρχιακούς δρόμους.
Έχουμε πολλάκις γράψει για την κατάσταση στην 7η επαρχιακή οδό, που οδηγεί στην Αρχαία Μεσσήνη, η οποία αποτελεί τη «ναυαρχίδα» στα αξιοθέατα του νομού μας και ακόμα παραμένει «ζούγκλα».
«Ζούγκλα», όμως, όπως διαπιστώσαμε, είναι και η πρώτη εικόνα που αποκομίζει όποιος «προσγειωθεί» στον αερολιμένα της Καλαμάτας. Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα Ιουλίου, δηλαδή στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, και ο δρόμος Καλαμάτας – Μεσσήνης «πνίγεται» από καλαμιώνες, που έχουν μπει κυριολεκτικά στο οδόστρωμα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό, ειδικά το βράδυ που δεν υπάρχει και φωτισμός…
Ας ελπίσουμε, εκτός από εμάς, πως θα το δει σύντομα και κάποιος υπεύθυνος.
Πάντως, για να μην γκρινιάζουμε μόνο, ας δώσουμε και τα «εύσημα» που, αν και στα μέσα Ιουλίου, άρχισε η ασφαλτόστρωση στον πολύπαθο δρόμο που οδηγεί στις Κιτριές… Ελπίζουμε, τώρα που πήραν «μπρος» οι μηχανές, να συνεχίσουν και στην υπόλοιπη Μεσσηνία.
Κ. Γαζ. 

 ***  Παραίτηση – «βόμβα» του αντιδημάρχου Αναστάσιου Πούλου στο δήμο Τριφυλίας 
Την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Τριφυλίας, με αρμοδιότητες Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών, υπέβαλλε ο Αναστάσιος Πούλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ» ο κ. Πούλος στο κείμενο της παραίτησής του επικαλείται προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να είναι σφόδρα δυσαρεστημένος από τη λειτουργία της δημοτικής Αρχής, την ασκούμενη διοίκηση (και) από τον ίδιο το δήμαρχο Τριφυλίας και το (μηδαμινό) παραχθέν έργο και οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτησή του είναι βαθύτατα πολιτικοί καθώς και λόγοι αυτοδιοικητικής αξιοπιστίας, προσωπικής αξιοπρέπειας, πολιτικού ήθους και ηθικής.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

 *** ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΜΟΣΧΑΣ! Έξαλλος ο Κ.Βελόπουλος… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ «Η Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποδέχεται συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο».
Με αυτά τα λόγια σχολίασε την Τετάρτη (11/07/2018) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το ζήτημα που έχει προκύψει με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο.
Επί της ουσίας, η απάντηση του κ. Τζανακόπουλου κινείται στην ίδια ακριβώς γραμμή με τις πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες νωρίτερα, σε δηλώσεις τους προς το CNN Greece, ανέφεραν: «Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, αρκεί να σέβονται το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία. Σε αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το τι θα πει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης (12/07/2018) με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
* «Η συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Ερντογάν έρχεται σε μια περίοδο κλιμάκωσης στις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, αναζητούμε νέες προοπτικές και νέο βηματισμό στο επίπεδο της συνεννόησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», επισήμανε ο ίδιος.
Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την παρουσία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν, τη χαρακτήρισε «επιζήμια και προβληματική», «γιατί», όπως τόνισε, «έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση της ίδιας με το υπουργείο Εξωτερικών.» Το διαβάσαμε στο newsbomb.
O K.Bελόπουλος φυσικά δε μπορούσε να μη σχολιάσει την κατάσταση.

Με την αναπαραγωγή αυτού του βίντεο, αποδέχεστε την πολιτική χρήσης cookie του Twitter
Αυτή η χρήση μπορεί να συμπεριλαμβάνει στοιχεία ανάλυσης, εξατομικεύσεις και διαφημίσεις.
Μάθετε περισσότερα
~* Βίντεο :   https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1199004366914377/ .-

***  ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ του Μελανσόν στον Α. Τσίπρα: «Απ’ τις πιο ΕΛΕΕΙΝΕΣ φιγούρες της Ευρώπης»… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο Μελανσόν ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πρόδωσε τον λόγο» του λαού, «ξεπουλά την δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του
 *  Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος του γαλλικού δικτύου BFMTV ρώτησε τον Μελανσόν για μία παλαιότερη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού, στην οποία είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Εχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει. Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».
Ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του. Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του; Δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν εγώ αναλάβω την εξουσία θα γίνω ένας ακόμη… Τσίπρας».
kathimerini.gr

***


Αθλητικά Νέα :

***   Τα  ζευγάρια στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ .:
10 , 11, και 14 Ιουλίου 2018 ....

***
1.-  Τρίτη 10 - 07 - 2018 :  ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1-0 .-

2.- Τετάρτη 11 - 07 - 2018 :  ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 :  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή  15 Ιουλίου 2018 : Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

^^^  ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-07-2018 :

 



Τετάρτη 11 - 07 - 2018
 ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ   1-1  .- κ.α..-^ στην παράταση  1-2 .- ^
Παράταση :Για 3ο σερί ματς η Κροατία θα παίξει... παράταση! και 2ο για την Αγγλία .- ,  1-2 .- To  γκολ : 109 ' 109' Γκοοοοοοολ για την Κροατία με τον Μάντζουκιτς! Κοιμήθηκε η άμυνα της Αγγλίας και ο Μάντζουκιτς δεν συγχωρεί μέσα από την περιοχή. Ο επιθετικός της Γιουβέντους σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ..
Τα γκολ : 5' Γκοοοοολ για την Αγγλία! 4' Φάουλ σε καλό σημείο για την Αγγλία. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ, ανήμπορος να αντιδράσει ο Σούμπασιτς και η Αγγλία μπαίνει μπροστά στο σκορ ,
~*Στο  πρώτο ημίχρονο ,   52%-48% υπέρ της Κροατίας η κατοχή μπάλας.68' Γκοοοοολ για την Κροατία!  Σέντρα του Βρσάλικο από τα δεξιά, ο Πέρισιτς πετάχτηκε με προβολή για να νικήσει τον Γουόκερ και τον Πίκφορντ!,
Η ενδεκάδα της Αγγλίας: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ – Τρίπιερ, Ντέλε Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ – Στέρλινγκ, Κέιν
Η ενδεκάδα της Κροατίας: Σούμπασιτς – Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς – Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς - Μάντζουκιτς
Διαιτητής του αγώνα ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

~* Η  ΚΡΟΑΤΙΑ η 2η ομάδα στον  ΤΕΛΙΚΟ


*** ΧΘΕΣ  ΤΡΙΤΗ, 10 -07-2018  :
ΓΑΛΛΙΑ  -  ΒΕΛΓΙΟ  1-0 .-^
Το  γκολ : 51' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! ΣΚΟΡΕΡ Ο ΟΥΜΤΙΤΙ! Εκτέλεση κόρνερ του Γκριζμάν, κεφαλιά του Ουμτιτί (τον έχασε ο Αλντερβάιρελντ) στο πρώτο δοκάρι και 1-0 για τους «τρικολόρ».
Βέλγιο (3-4-3): Κουρτουά – Βερτόγχεν, Κομπανί, Αλντερβέιρελντ - Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Βίτσελ, Τσαντλί – Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου
Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ – Πογκμπά, Καντέ - Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί - Ζιρού

~* Η Γαλλία 1η ομάδα για τον ΤΕΛΙΚΟ της Κυριακής .-

***  Η θέση του Παναθηναϊκού για το θέμα με Φραντσέσκο
Για διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων στην υπόθεση του Κώστα Φραντζέσκου κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με θέση της.
~ Καμία σχέση με τον τρόπο που παρουσιάστηκε σε ορισμένα ΜΜΕ δεν έχει η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στο θέμα που προέκυψε με τον Κώστα Φραντζέσκο, όπως αναφέρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με επίσημη θέση τους μετά την απόφαση να κατέβει από την Κ20 στην Κ17 ο παλαίμαχος μέσος, οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων. Αναλυτικά, στον Παναθηναϊκό αναφέρουν τα εξής: 
«Η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση και αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αναφορικά με το θέμα του Κώστα Φραντζέσκου και όπως παρουσιάστηκε από μερίδα του Τύπου, ότι όλα έγιναν τελευταία στιγμή, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περίοδος και οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών φύγουν για διακοπές, είχαν δρομολογηθεί η εξελίξεις αναφορικά με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Κ17 και Κ20.
Πριν ενάμιση μήνα στη συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Τάκη Φύσσα και Κώστα Φραντζέσκο, έγινε γνωστό αφού πρώτα συζητήθηκε και εκδηλώθηκε στον Φραντζέσκο η σκέψη να συνεχίσει η Κ17, που τη νέα σεζόν θα είναι κατά ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ η Κ20, με τον ίδιο τεχνικό ώστε να υπάρξει συνέχιση της ίδιας πετυχημένης πορείας της Κ17. Έκτοτε μεσολάβησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενημερώθηκαν οι Αλαφούζος Παϊρόζ και τους αναλύθηκε ότι είναι μείζων σημασίας τα παιδιά της Κ 17 να συνεχίσουν με τον ίδιο προπονητή γιατί και η προπονητική του φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του ως προσωπικότητα θα έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα για την συνέχεια της εξέλιξης των παιδιών...
Το κύριο σημείο της απόφασης είχε να κάνει με το ότι καμία προσωπική φιλοδοξία του οπουδήποτε προπονητή στην ακαδημία δεν είναι πάνω από την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων του σύλλογο. Και προπάντων να μην θεωρηθεί ως προσωπική αμφισβήτηση για τον Φραντζέσκο καθώς σε πολλές ακαδημίες ανά τον κόσμο λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις με εσωτερικό ροτέισον των προπονητών. Το θέμα συζητήθηκε εσωτερικά, αλλά λόγω της καθυστέρησης με την ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, σε συνδυασμό με τις άλλες προτεραιότητες του συλλόγου, το θέμα πήγε πίσω. Τελικά την τελευταία εβδομάδα πάρθηκε η απόφαση. Αφού έγινε η εισηγητική διαδικασία προχωρήσαμε στην υλοποίηση της απόφασης και ενημερώθηκε ΠΡΩΤΑ ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Τάκης Φύσσας, όπου και συζητήθηκε το σκεπτικό της απόφασης.
Στη συζήτηση που έγινε με τον Κώστα Φραντζέσκο η πρώτη αντίδραση του ήταν ότι τη θεώρησε προσβλητική και υποτιμητική και το ότι ΔΕΝ τη δέχεται. Η έκφραση που χρησιμοποίησε ήταν "θέλω με διώξετε" . Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι αυτός θα αποφασίσει για το μέλλον του και το ότι δεν ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΜΕ αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε οποιαδήποτε απόφαση σου που έχει οικονομικό χαρακτήρα καθώς είναι και διοικητικό θέμα. Η προτροπή προς τον Φραντζέσκο ήταν να ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΒΙΑΣΤΙΚΗ απόφαση και του τονίστηκε ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με προσωπική αμφισβήτηση, αλλά με αποφάσεις ΠΟΥ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Όλες οι υπόλοιπες αναφορές για ΑΝΗΘΙΚΗ στάση του συλλόγου προς τον Φραντζέσκο είναι η μονόπλευρη και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα των τελευταίων ημερών
».

***   Προπονείται με Παναθηναϊκό ο Ρεγκάγκος
Ο Στέφανος Ρεγκάκος συμμετέχει στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και θα ακολουθήσει την προετοιμασία, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάσος Νικολογιάννης.
~  Μετά τον Μαρκ Σιφναίο, ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν ακόμη νεαρό ποδοσφαιριστή. 
Ο Στέφανος Ρεγκάκος συμμετέχει πλέον στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και αναμένεται να ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. 
Ο 21χρονος επιθετικός, που προ διετίας έφυγε από τον Ατρόμητο για τη Λωζάννη, έμεινε ελεύθερος από την ελβετική ομάδα και θεωρείται μια καλή λύση (βάσει και των περιορισμών που υπάρχουν στις μεταγραφές) για την επιθετική γραμμή. 
Με τη δεύτερη ομάδα της Λωζάννης είχε 23 συμμετοχές και 8 γκολ.

***  Ο Παππάς προανήγγειλε την παραμονή του στον Παναθηναϊκό!
Με ένα μήνυμά του στο προφίλ του στο instagram ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την παραμονή του στον Παναθηναϊκό.

~Με ένα μήνυμά του στο προφίλ του στο instagram ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την παραμονή του στον Παναθηναϊκό. 
«Είμαι εδώ που ονειρευόμουν να είμαι από παιδάκι και θα συνεχίσω να είμαι», γράφει μεταξύ άλλων. 


***  Φύσσας: «Μοναδικός μου σκοπός είναι η εύρυθμη λειτουργία των ακαδημιών»
Στον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Τάκης Φύσσας με αφορμή το θέμα που έχει ξεσπάσει με τον Κώστα Φραντζέσκο.              
~Για το θέμα που έχει ξεσπάσει στο θέμα των προπονητών της Κ17 και της Κ20 των ακαδημιών του Παναθηναϊκού πήρε θέση ο Τάκης Φύσσας. 
Αναλυτικά, η γραπτή του δήλωση :
«Ως Διευθυντης της Ακαδημιας δηλώνω ότι μοναδικός μου σκοπός είναι η εύρυθμη λειτουργία της χωρίς να διαταράσσεται το κλίμα αυτής για κανένα λόγο. Τα θέματα που προκύπτουν αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις που διευθετούνται με βάση την συνεργασία και με γνώμονα το συμφέρον της Ακαδημίας. 
Η ενίσχυση όλων των τμημάτων συνεχίζεται ώστε να διατηρηθούν τα υψηλά στάνταρ της περασμενης σεζόν. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουμε και πάλι να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε την κορυφή. Οφείλουμε στα παιδιά μας ένα σταθερό περιβάλλον με ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και την συμμετοχή τους στον Παναθηναϊκό
».


***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
  
~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης.
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  
~

~ **  ... μια από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής !!!!!!!!! Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, άλλαξαν και αλλοίωσαν μέσα σε μια νύχτα το περήφανο ΌΧΙ του ελληνικού λαού με ποσοστό 61,3%!  O Ζαν Λυκ Μελανσόν είναι ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής...Είπε για το Τσίπρα πως..ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του...σημειώνοντας ο Γάλλος πολιτικός  ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει ότι αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη Τσίπρας.Ολο αυτό θυμίζει μια παροιμία..Όταν κάποιος ξεφτιλίζεται τελείως, που γελάνε και τα σκυλιά μαζί του...Λέμε πως γίνεται ρεζίλι των σκυλιών...(η λέξη ρεζίλ είναι τουρκική= αισχρός.)..  Μας κλέβουν τη ταυτότητα(είναι αλήθεια πως κατέβαζαν χθες βράδυ τις επιγραφές και το σύμβολο απο το υπουργείο Μακεδονίας _Θράκης ?)...την αξιοπρέπεια...μας γδύνουν οικονομικά..μια χούφτα καλοπληρωμένα λαμόγια...και η εκκλησία εχει πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί εγινε μέρος του κρατικού συστήματος στο τρόπο σκέψης και δράσης..Ξεχάσατε πως η εκκλησία φτιάχνει Αγίους...κι Αγιος είναι ο Ελεύθερος άνθρωπος ...Μα.. τα χέρια σας έδωσαν χειραψίες με τον εχθρό..δεσμεύτηκαν...πως να αγκαλιάσουν ελεύθερα τον απλό ,πιστό Ελληνα πολίτη ???Ξεχνάτε πως η εκκλησία στηρίζεται σε μάρτυρες..σε αγίους...σε ασκητές..στον εσταυρωμένο Χριστό..είναι ανίκητη ,οσο κι αν χτυπηθεί...οσες επιθέσεις κι αν υποστεί...ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ...ξέρετε τι σημαίνει αυτό??? .Μας διασύρουν διεθνώς...κι έδωσαν τα χέρια με σκοπό την εξαύλωσή μας...πολιτικό σύστημα..καλλιτεχνικός κόσμος..διανοούμενοι..εκκλησία.... , ΩΡΑΣ ΗΜΑΣ ΕΚ  ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΕΓΕΡΘΗΝΑΙ..ΑΔΕΛΦΙΑ... ,

~   ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ -Zαν Λικ Μελανσόν: Ο Αλέξης Τσιπρας, είναι.... :  https://youtu.be/GysUzU5oSDo  .-

~** ΣΤΟ ΣΙΣΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : https://youtu.be/951WaANtg6A .-

~***  Σήμερα, γράφουν η εξοχότης του, ο Μακαρίος, Μητροπολίτης Κένυας επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο του Αγίου Βαρνάβα και το σχολείο. Έφερε μαζί του τρεις Ιεράρχες: Η Χάρις του, Επιφανιος, Επίσκοπος Λήδρας και Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά (Κύπρος), Η χάρις του, Επίσκοπος Νικολάος της Λεμεσού, Κύπρου και ο πάτερ Φιλόθεος, επίσης της Λεμεσού, Κύπρου.Το να μας επισκεφτεί ο πιο ιερός μας ποιμένας και οι αξιότιμοι καλεσμένοι του ήταν πράγματι μεγάλη ευλογία για όλους μας, ειδικά τα παιδιά...κτλ.  Today His Eminence, Makarios, Metropolitan of Kenya visited Saint Barnabas Orphanage and School. He brought with him three hierarchs: His Grace, Epiphanios, Bishop of Ledra and Abbot of the Holy, Royal and Stavropegic Monastery of Machairas (Cyprus), His Grace, Bishop Nicholas of Limassol, Cyprus and Father Phileotheos, also of Limassol, Cyprus. To be visited by our most Holy Shepherd and his esteemed guests was indeed a great blessing to us all, especially the children. The Holy Saint, John of Kronstadt, wrote, “The Bishop in his diocese is, after God and the Theotokos, the source of sanctification for all the Christians of his flock, and this is why they should all have great esteem and love for him as the most perfect celebrant of the Holy Mysteries.” We follow his leading as he rightly divides the Word of Truth. And we follow his lead even in dance with the children! God is good to us! Glory to Him forever!  Please find it worth to partner with in providing basic needs to these humble disadvantaged children. To make a donation visit our website belowhttp://orthodoxmissionkenya.org/get-i...   In Christ service  Fr Methodius Abbah JM Kariuki     ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ...ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ  ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΤΕ  ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ..ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ...ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...ΤΟ ΘΕΟ...Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΧΕΡΙΑ..ΕΧΕΙ ΚΟΠΟ...ΜΟΧΘΟ....ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ..ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗ...ΚΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ...ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ..ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...ΚΑΙ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ..!!!!!! : https://youtu.be/HNdRP0CK6S8  .-

~*** Το θαύμα του αγ. Στεφάνου στη Μονή Κωνσταμονίτου : Ο Γέροντας Δανιήλ Κατουνακιώτης μιλάει για το θαυμαστό γεγονός που επιτέλεσε ο άγ. Στέφανος ο Αρχιδιάκονος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου.-- ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ-PEMPTOUSIA TV  https://www.youtube.com/playlist?list...  , : https://youtu.be/gaDf7JPvKWc  .- 

~ ΣΠΗΛΑΙΟ   ..  ΤΑΜ ΛΟΥΑΓΚ   στην ΤΑΪΛΑΝΔΗ ,..βίντεο απεγκλωβισμού 12 αθλητών και προπονητού 08., 09 ., και 10 -07-2018 ,  17  ημέρες εντός σπηλαίου
1.- Απεγκλωβισμός των πρώτων 4ρων παιδιών στο Σπήλαιο στην Ταϊλάνδη 08/07/2018 :  https://youtu.be/-wOPuyVjsvM .-
2.- ΤΑΙΛΑΝΔΗ  08/07/2017 απεγκλωβισμός  4ρων :
 Σχέδιο διάσωσης παιδιών στην ΤΑΪΛΆΝΔΗ 09/07/2018 :
3.- Διασώθηκαν άλλα 4 παιδιά στην Ταϊλάνδη  09/07/2018 :
4.- ΑΠΕΓΚΛΩΒΗΣΑΝ άλλα 4 παιδιά ΤΑΪΛΑΝΔΗ 09/07/2018 :
5.- Απεγκλωβίστηκαν άλλα 4  παιδιά στην ΤΑΪΛΆΝΔΗ 09/07/2018 : 
6.-  ΕΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ παιδιών ΤΑΪΛΑΝΔΗ  09/07/2018 :
7.- Ο ΔΎτης  έμπειτος  Κ  ΘΩΚΤΑΡΙΔΗΣ  09/07/2018 : 
8.-Οι Δύτες  που επεγκλωβίζουν στην Ταϊλάνδη 09/07/2018 : 
9.- ΟΚΤΩ παιδιά επεγκλωβίστηκαν από σπήλαιο Τϊλάνδη 09/07/2018 :
10 ~ Ταϊλανδη σώθηκαν 12 παιδιά και προπονητής στο σπήλαιο  ΤΑΜ ΛΟΥΑΓΚ Τρίτη 10/07/2018 :  https://youtu.be/324d4Gu-wQc .-
~--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου