Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή 28  Ιανουαρίου 2018 , ,

«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>>
Général De Gaulle

               Φωτογραφίες  από ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ Βοσνίας το  2011


                Φωτογραφίας Σπήλαια ΠΟΣΤΟΪΝΑ  Βοσνίας το 2011 28 Ιανουαρίου
Εφραίμ του Σύρου(1) (†373). Μάρτυρος Χάριτος. Οσίων Ιακώβου του ασκητού, Ιακώβου του Ιβηροσκητιώτου και Παλλαδίου του Μεγάλου(2) (†δ΄αι.). Μνήμη πάντων των ερημιτών.
(1)Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα στη Νίσιβη της Συρίας από ευσεβείς γονείς, οι οποίοι φρόντισαν ο γιος τους να μεγαλώσει με χριστιανικό ήθος και αρετή. Ανάμεσα στους διδασκάλους του εξέχουσα θέση κατείχε ο επίσκοπος Ιάκωβος, άνδρας μεγάλης θεολογικής και φιλολογικής παιδείας, ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο. Εκείνος όμως του ζήτησε να μην προβιβασθεί σε ανώτερο βαθμό και προτίμησε τον ασκητικό βίο, αναδειχθείς για την εγκράτεια και τη ζέουσα πίστη του. Προικισμένος με σπάνια ηγετικά χαρίσματα ασκούσε μεγάλη επιρροή στους συμπατριώτες του, γι αυτό και κατέλαβε εξέχουσα θέση στην εκκλησιαστική ζωή του έθνους του. Ο όσιος υπήρξε συγχρόνως ονομαστός ρήτορας και αξιολογότατος συγγραφέας. Οι Σύριοι τον ονόμασαν προφήτη. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 379.
(2) Έζησε το βίο του σ’ ένα μικρό κελί που έκτισε ο ίδιος στο όρος Ίμμη. Εκεί, ο μέγας αυτός ασκητής υποβαλλόταν σε αυστηρή και επίπονη άσκηση και εγκράτεια και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα του θαυματουργού. Όταν κάποτε μπροστά στην πόρτα του κελιού του βρέθηκε σφαγμένος κάποιος έμπορος, τον οποίο είχε ληστέψει και σκοτώσει κάποιος ληστής, τότε όλοι καταδίκασαν τον όσιο και τον θεώρησαν υπεύθυνο για το φόνο του εμπόρου. Ο Παλλάδιος τότε προσευχήθηκε στο δίκαιο Θεό και ανάστησε τον έμπορο, ο οποίος υπέδειξε το φονιά του. Έτσι οσιακά τελείωσε η ζωή του.


~ Από μονοήμερη εκδρομή στο χιονοδρομικό Χελμού ή Αοράνια στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ και προσκύνημα στην Ι.Μ.  Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα την  Κυριακή 28 - Ιανουαρίου  2018 :  Ακολουθούν  φωτογραφίες και βίντεο :
~** VIDEO :
1~ Από Κλειτορία στο Χιονοδρομικό Χελμού 28/01/2018:
https://youtu.be/wjVZgDEhxuY  .-
2~ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ  ενημέρωση ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ  28/01/2018:
https://youtu.be/St_Y05yAHxM  .-
3~ Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων ενημέρωση ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ 28/01/2018: https://youtu.be/xRHxxi6AoYQ .-
4~Χιονοδρομικό Καλαβρύτων ανεβαίνοντας 28/01/2018:
https://youtu.be/dTKvtcAtaIc  .-
5~ Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 28/01/2018:
https://youtu.be/UT0A0_0yoY0   .-


 ~ Από το χιονοδρομικό Καλαβρύτων (όρος Χελμός ή Αροάνια ) 


Από  Ι.Μ. Μεγίστου Σπηλαίου Καλαβρύτων .. Από μνημείο σφαγιασθέντων από (φίλους;) Γερμανούς στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ... Σήμερα τι κάνουν όλοι οι πολιτικοί μας ;
  ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ τους σφάκτες μας ;  τους Ναζοί που μας έκαναν τόσα και τόσα άλλα ;;  Ερωτώ  γιατί ;;;; γιατί ;;;;
Πού είσαι Θ. Κολοκοτρώνη ! για να ξανά φρωτοφωνάξεις "φωτιά και τσεκούρι  σ΄ όλους τους Νενέκους " ;; Πού είσαι Γέρο του Μωριά ;;
 
 
 
 
  
 
*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

***  H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο… (ΒΙΝΤΕΟ)  
~ Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με πρωτοβουλία της νεολαίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την κοίμησή του.
Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες ...
 ***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο εθνικό ΕΓΚΛΗΜΑ! Αναγνωρίζουν Αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα; Ελλάδα ΤΕΛΟΣ...  
~ Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, με τον υπουργό Διασποράς της Αλβανίας, Pandeli Majko, όπου συζητήσαν θέματα ιθαγένειας και προστασίας των Αλβανών στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό «η ελληνική κυβέρνηση δίνει έμφαση στα ζητήματα δικαιωμάτων και διαβίωσης των μεταναστών στη χώρα».
Πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα δίνει πολλά στους Αλβανούς τη στιγμή που αυτοί προπαγανδίζουν στα σχολεία τους τη «Μεγάλη Αλβανία» που περιλαμβάνει όλη την ελλαδική Ήπειρο και πολλές άλλες περιοχές όπως και η Κέρκυρα.
Επιπλέον, σε πολλά ελληνικά σχολεία έχουν ξεκινήσει μαθήματα εκμάθησης αλβανικών, κάτι που θυμίζουμε πως προκάλεσε σάλο στα Χανιά, καθώς είχαν βάλει την αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική.
Η Αλβανία όχι μόνο κάνει μια συνεχή προπαγάνδα, αλλά η Ελλάδα την βοηθάει με τις κινήσεις της ακόμη περισσότερο. Λογικό είναι μετά πολλοί να φοβούνται ότι πάμε σε μια de facto αυτονόμηση των Αλβανών στη χώρα μας...

*** ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΜΒΑ τον Καραμανλή: "Τον ΕΦΑΓΑΝ οι Αμερικανοί"...  
~ Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, έχει μιλήσει πρώτος για τον πόλεμο που δέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής από τον Αμερικανικό παράγοντα, και μάλιστα μίλησε πρώτος γι’ αυτό στη βουλή.
Τη στιγμή που ούτε οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας δεν τολμούσαν να το παραδεχτούν (λόγω ΗΠΑ) ο κ. Βελόπουλος μιλούσε για την προσπάθειά του να προσεγγίσει τον Ρωσικό παράγοντα.
Φυσικά τελικώς δεν έπεσε λόγω αυτού, αλλά κυρίως από τον φόβο του να προχωρήσει τις συμφωνίες που είχε κάνει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δείτε τα όσα έλεγε το 2011 ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ:

***  ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ οι ΣΥΡΙΖΑίοι! Τσιρώνης: «Το Βόρεια Μακεδονία είναι ένα καλό όνομα»...  
~ «Θέλουμε μια συμφωνία για το Σκοπιανό έντιμη που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο κανάλι «Ε».
Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε «ότι θέλουμε ένα όνομα που να στηρίζει την συνθήκη του Βουκουρεστίου. Θέλουμε ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιοριμό. “Βόρεια Μακεδονία” είναι ένα καλό όνομα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε «ότι ήδη 130 χώρες του ΟΗΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” και ότι το Σκοπιανό πρέπει να λυθεί».
Τέλος ο κ. Τσιρώνης, αναφέρθηκε και σε δηλώσεις που έχουν κάνει κάποιοι βουλευτές για το Σκοπιανό λέγοντας «ότι προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στον ελληνικό λαό,όσοι σε αυτές τις στιγμές σκέφτονται τα ψηφαλάκια».
 iefimerida.gr

*** ΒΟΜΒΑ για τον ΑΓΩΓΟ Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τα παραμύθια... (ΒΙΝΤΕΟ)
 
~   Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ήδη από το 2009 ως βουλευτής μιλούσε για το έγκλημα που έγινε με τη μη πραγματοποίηση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως, τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Ρωσία.
Μπορεί οι Καραμανλικοί να υποστηρίζουν ότι ο αγωγός αυτός ήταν η αιτία που έπεσε ο Κώστας Καραμανλής, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος ο Καραμανλής φοβήθηκε να προχωρήσει τη συμφωνία, και την καθυστέρησε ώστε να έχει στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να την ακυρώσει.
Δείτε όλα όσα είχε πει ο κ. Βελόπουλος στις 26 Νοεμβρίου του 2009:

***  Βασίλης Καζούλης: «Η μουσική είναι άμυνα και διέξοδος» 
Στην Καλαμάτα θα βρεθεί απόψε ένας από τους πιο αγαπημένους   Έλληνες καλλιτέχνες της έντεχνης μουσικής. Ο λόγος για τον Βασίλη Καζούλη. Πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο καλλιτέχνη, που κατάφερε σε μικρή ηλικία να εντυπωσιάσει τους Σταμάτη Σπανουδάκη και Διονύση Σαββόπουλο, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτόν και του  έδωσαν ώθηση  να συνεχίσει. Κάποια μόνο από τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι τα: "Φανή", "Αν ήσουν άγγελος", "Κάτι να γυαλίζει", "Αεροπλάνα", "Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό", "Κοπέλες για λίγο", "Βορινό λιμάνι", "Τα φιλιά του Αυγούστου".
Απόψε το κοινό της Καλαμάτας θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει στην «Αίγλη». Με αφορμή την αποψινή του εμφάνιση στην πόλη μας  το «Θάρρος»  μίλησε μαζί του:

-Για ακόμα μια φορά στην Καλαμάτα …
Είναι πολλά χρόνια που ταξιδεύω για τη μουσική μου. Η Καλαμάτα είναι από τις πρώτες πόλεις που έπαιξα γύρω στο ’93. Έχω έρθει αρκετές φορές από τότε. Χαίρομαι που θα επισκεφτώ ξανά την όμορφη πόλη σας.
  -Κάθε φορά που έρχεστε στην πόλη, αλλά και γενικότερα στις εμφανίσεις σας, βλέπετε το κοινό να αλλάζει;
Έχω να θυμάμαι πολύ καλές στιγμές πάντα από το κοινό της πόλης σας. Έχει αλλάξει πολύ η ζωή γενικότερα και με γρήγορους ρυθμούς. Δεν προλαβαίνουμε να αφομοιώσουμε τίποτα. Τελικά, καταπιεζόμαστε απ’ όλα αυτά που, υποτίθεται, θα έκαναν τη ζωή μας καλύτερη. Η μουσική είναι άμυνα και διέξοδος.

-Συνεχιστές του Καζούλη, του Σαββόπουλου, του Ζιώγαλα και άλλων τόσων σπουδαίων καλλιτεχνών της γενιάς σας βλέπετε;
Δεν ξέρω να σας πω κάτι για το εαυτό μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως εργάζομαι με ιδιαίτερη προσπάθεια και αγάπη γύρω από αυτή την τέχνη. Τιμώ τους προηγούμενους γι’ αυτά που μας μάθανε και χαίρομαι για τους μουσικούς της νέας γενιάς. Πάντα θα υπάρχει συνέχεια.
   -Η γνώμη σας γενικότερα για το ελληνικό τραγούδι σήμερα;
Έχει τα καλά του και τα κακά του, όπως κάθε εποχή φυσικά. Πλην, όμως, τώρα νιώθω πως υπάρχει κι ένας κορεσμός και φοβάμαι, όχι μόνο στο τραγούδι.
  -Παλιά υπήρχαν οι δίσκοι και οι κασέτες, μετά τα cd… Σήμερα; Σας ενοχλεί η εικόνα «δώρο cd στις εφημερίδες και τα περίπτερα»;
Αλλάξανε πολύ τα πράγματα. Χάθηκε η μαγεία. Θέλαμε να τα έχουμε όλα γρήγορα και εύκολα. Υπερκατανάλωση. Ευτελίσαμε τα μικρά πράγματα που μας δίνανε χαρά.
kazouuu.jpg
  -Διαβάζοντας το βιογραφικό σας είδαμε ότι ξεχωρίσατε από μια εκπομπή ταλέντων, κάτι γνώριμο τα τελευταία χρόνια. Ποια η γνώμη σας σχετικά με αυτές τις εκπομπές;
Δεν ήταν εκπομπή ταλέντων, αλλά μια μουσική εκπομπή του κ. Σαββόπουλου, όπου παρουσίαζε και κάποιους νέους μουσικούς. Ένας τραγούδι για μια φορά. Ύστερα απ’  αυτό πέρασαν χρόνια προσπάθειας και εμφανίσεων για να φτάσουν τα τραγούδια μου στο κοινό.
Οι καινούριες εκπομπές, φυσικά στο πνεύμα της εποχής, σε κάνουν γνωστό, πιθανόν σε 5-6 μήνες. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα και ο χρόνος θα δείξει. Όμως, καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τον αγώνα των παιδιών που συμμετέχουν.
  -Θέλετε μέσα από τα τραγούδια σας να περνάτε μηνύματα στον κόσμο;
Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Γράφω όπως νιώθω και λιγότερο με τη σκέψη. Μου έχουν πει, πολλές φορές, απίστευτες ιστορίες γύρω από τα τραγούδια μου, που σημαίνει πως ο καθένας παίρνει ή ερμηνεύει κάτι με το δικό του τρόπο και με το δικό του αίσθημα.
  -Αν ήσασταν άγγελος τελικά, τι θα αλλάζατε στη χώρα μας;
Τι να πρωτοαλλάξει κανείς; Αν μπορούμε, τουλάχιστον, στην καθημερινότητα να γινόμαστε καλύτεροι, να μην καταπιέζουμε και στενοχωρούμε τους γύρω μας. Να μη σκεπτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.
  -Λίγα λόγια στον κόσμο για την εμφάνισή σας σήμερα…
Θέλω απλά, όπως κι αν έρθετε, να φύγετε μετά όλοι με χαμόγελο. Σας ευχαριστώ!
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
Video:  
Βασίλης Καζούλης - Βορινό λιμάνι (OFFICIAL VIDEO) : https://youtu.be/qvGMd5AKbQ0  .-
Βασίλης Καζούλης- Μικρή : https://youtu.be/d0MxGnPQtcg .-

***  Οριοθετήστε άμεσα τα "αόρατα" ρέματα λένε οι επιστήμονες 
Για να μην πάμε μακριά, την τελευταία 10ετία όταν συνεδριάζουν τα Συντονιστικά Όργανα είτε της Περιφέρειας Πελοποννήσου είτε των δήμων της Μεσσηνίας, το πρώτο πράγμα, που ακούει κανείς από τα χείλη των υπευθύνων, είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με την οριοθέτηση των ρεμάτων, που έχουν αποδειχθεί «ξέφραγο αμπέλι» για καταπατητές σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές.
 Τότε, «γιατί δεν γκρεμίζονται τα αυθαίρετα στα ρέματα;». Το ερώτημα αυτό δεν είναι απλό να απαντηθεί, κυρίως γιατί η απάντηση δεν βασίζεται... στη λογική.
Στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία, γενικότερα, δεν υπάρχουν αυθαίρετα στο ρέμα γιατί... δεν υπάρχει ρέμα, αφού πολεοδομήθηκε «νόμιμα» με το σχέδιο πόλης. Και εκεί όμως όπου τα ρέματα εξακολουθούν με κάποιο τρόπο να υφίστανται, η κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς αν το ρέμα δεν έχει χαρακτηριστεί ή οριοθετηθεί, παραμένει «αόρατο» για τη διοίκηση.
Βέβαια, τα συχνά, τα τελευταία χρόνια, έντονα καιρικά φαινόμενα, επιβάλλουν την αλλαγή προσανατολισμού. Έτσι, την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση, έστω και προσωρινή, στις «κρίσιμες» περιοχές αναδεικνύουν ειδικοί επιστήμονες.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την οριοθέτηση και την προστασία των ρεμάτων, με αφορμή την περίπτωση της Μάνδρας.
Εις εκ των βασικών ομιλητών ήταν ο Γιώργος Τσακίρης, καθηγητής του ΕΜΠ και διευθυντής του Κέντρου Εκτίμησης Φυσικών Κινδύνων και Προληπτικού Σχεδιασμού. «Τα ρέματα χρειάζονται τον ζωτικό τους χώρο. Πρέπει να τα οριοθετούμε και να τον προστατεύουμε, ει δυνατόν ανοικτό, για να σταματήσουν κάποια στιγμή οι καταπατήσεις και οι αυθαιρεσίες», αναφέρει στην «Καθημερινή». «Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να γίνουν πολλά αντιπλημμυρικά έργα με fast track διαδικασίες. Οι αποφάσεις, όμως, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπό την πίεση των γεγονότων. Τα έργα αυτά χρειάζονται ενδελεχή μελέτη και σημαντικούς πόρους. Επομένως πρέπει να γίνει μια σωστή ιεράρχηση, ώστε να εντοπιστούν εκείνα με τον δυνητικά μεγαλύτερο κίνδυνο και να δούμε τι είδους παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε».
«Το κακό είναι ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι “δημοφιλή” με πολιτικούς όρους και έτσι δεν προκρίνονται», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΣΔΑΤΜ Μιχάλης Καλογιαννάκης. «Είναι όμως ανταποδοτικά, αν ληφθεί υπόψη η συνεισφορά τους στη μείωση των καταστροφών. Ξεκινώντας από την αφετηρία αυτή, θα προτείνουμε στο υπουργείο να γίνουν προσωρινές οριοθετήσεις των ρεμάτων, ώστε να προστατευθούν με μικρό κόστος. Επίσης, με δεδομένο ότι η οριοθέτηση μπορεί να είναι αρμοδιότητα πολλών φορέων, θα ήταν καλό το ΥΠΕΝ να βάλει ένα πρόγραμμα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πηγές χρηματοδότησης».
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Καλαμάτα 
Με επιστολή του προς το δήμαρχο Καλαμάτας ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Θανάσης Θεοδωρόπουλος, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παρουσιασθεί στο Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα η όπερα του Mozart «Ιδομενέας, ο Βασιλιάς της Κρήτης» στις 3 και 4 Μαΐου.
Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, «το έργο ανεβαίνει στο πλαίσιο του προγράμματος “Οι Νέοι της Όπερας” που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δοκιμαστούν στη σκηνή του λυρικού θεάτρου».
Η όπερα θα παρουσιασθεί σε περιοδεία σε διάφορες πόλεις, με αφετηρία την Καλαμάτα. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΛΣ και προανήγγειλε την έναρξη της συνεργασίας του Δήμου με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

***Με αίθριο καιρό ξεκινά η εβδομάδα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 29/1/2018 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50 -80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Ξεκίνησε η ανάρτηση των δικαιούχων Νέων Αγροτών – 1.125 δικαιούχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Τέλος μπαίνει και στην αγωνία των επιλαχόντων και εν δυνάμει νέων αγροτών, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής. Από χθες, Πέμπτη, τα ονόματα των δικαιούχων άρχισαν να αναρτώνται στη Διαύγεια, από τις περιφέρειες της χώρας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ. Ειδικότερα, τα ονόματα των δικαιούχων της 1ης πρόσκλησης του μέτρου ανακοινώθηκαν από τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.
Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα 1.125 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 21.137.500 ευρώ. Στην Ήπειρο, ανακοινώθηκαν τα ονόματα 272 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 5.404.000 ευρώ και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα ονόματα 80 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 1.632.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι πίνακες περιλαμβάνουν τους δικαιούχους που εντάχθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και τους επιπλέον δικαιούχους με ημερομηνία ένταξης την 25η Ιανουαρίου.
Η ανάρτηση των τελικών πινάκων από τις υπόλοιπες περιφέρειες συνεχίζεται, ώστε όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία –καθώς προβλέπεται και μία περίοδος ενστάσεων– να καταβληθεί στους δικαιούχους και η πρώτη δόση (το 70%) του συνολικού ποσού στήριξης.

***  Στις 14 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η αγωγή αγρότη για τις ζημιές από τις πλημμύρες 
Καταλογίζει ευθύνες και παραλείψεις σε Υπουργούς, ΕΛΓΑ, Δήμο Μεσσήνης και περιφέρεια
   Αναβολή για τις 14 Φεβρουαρίου πήρε την προηγούμενη εβδομάδα η εκδίκαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας της αγωγής που έχει καταθέσει ένας αγρότης και κτηνοτρόφος από την Εύα, μέσω του δικηγόρου του Παναγιώτη Γιαννόπουλου για τις ζημιές που υπέστη το Σεπτέμβριο του 2016 από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Η αγωγή στρέφεται κατά των Υπουργών Οικονομικών και Γεωργικής Ανάπτυξης, της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεσσήνης και του ΕΛΓΑ, για  την απώλεια του εισοδήματός του.
Στην αγωγή του ο αγρότης – κτηνοτρόφος επισημαίνει ότι οι καταστροφικές και ζημιογόνες σε βάρος της γεωργική τους εκμετάλλευσης συνέπειες, δεν οφείλονταν στην ένταση και τη διάρκεια της βροχόπτωσης, αλλά στις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, να λάβουν τα στοιχειώδη μέτρα.
  Καταστροφή παραγωγής
Εξηγώντας, αναφέρει ότι ο Δήμος Μεσσήνης και η περιφέρεια δεν είχαν προχωρήσει, όπως νομικά είναι υποχρεωμένοι στον καθαρισμό των χειμάρρων της περιοχής και συγκεκριμένα του χειμάρρου «Λιγίδι», που έχει να καθαρισθεί χρόνια.
Επίσης, στην αγωγή του αναφέρει ότι οι αρμόδιοι την ημέρα της έντονης βροχόπτωσης δεν προχώρησαν στη διάνοιξη του φράγματος του Πάμισου, που βρίσκεται στη θέση «Άρη», όπου καταλήγει ο συγκεκριμένος χείμαρρος, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση της κοίτης του Παμίσου και την καταστροφή όλων των παράχθιων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Αποτέλεσμα της αδράνειάς του, όπως επικαλείται ο εναγόμενος ήταν να καταστραφεί ολοκληρωτικά η γεωργική του εκμετάλλευση η οποία αποτελείται από την καλλιέργεια 20 στρεμμάτων σταφίδας και 12 στρεμμάτων μηδικής (τριφυλλιού). Επίσης, καταστράφηκαν και δύο ελαιοπερίβολα.
Μάλιστα, τα 20 στρέμματα σταφίδας τα είχε φυτεύσει το 2014 και φέτος περίμενε το πρώτο αγροτικό εισόδημα από αυτά. Μετά την αποστράγγιση των νερών, αναγκάστηκε να προβεί σε νέα φύτευση της σταφίδας, αγοράζοντας νέα κλήματα, αλλά και σιδερένιους δοκούς στήριξης των γραμμικών σειρών των φυτευθέντων κλημάτων. Για την φύτευση της νέας σταφίδας και την προμήθεια των σχετικών υλικών, δαπάνησε συνολικά το ποσό των 16.000 ευρώ.
  Κτηνοτροφία - ελαιοπαραγωγή
Ο αγρότης περίμενε ακόμα ότι το 2017 θα συλλέξει περίπου 6 τόνους σταφίδα, από την πώληση της οποίας θα κέρδιζε 6.700 ευρώ, όπως και στα επόμενα έτη και δη το 2018, 2019 και 2020, με αποτέλεσμα να υποστεί περιουσιακή απώλεια 26.800 ευρώ.
Η σταφίδα που φύτεψε μετά τις πλημύρες θα ξεκινήσει να του αποδίδει εισόδημα μετά το 2020.
Επίσης, καταστράφηκε ολοσχερώς και η καλλιέργεια των 12 στρεμμάτων με τριφύλλι και προχώρησε σε επανασπορά δαπανώντας 2.420 ευρώ για σπόρους, άροση και λίπανση του αγρού. Από την καταστροφή του υπέστη ζημία τουλάχιστον 6 τόνων τριφυλλιού για το 2016, του οποίου η τιμή κιλού είναι 0,30 ευρώ και άρα ζημιώθηκε κατά 1.800 ευρώ.
Η καταστροφή του τριφυλλιού, όμως επέφερε τη μη δυνατότητα του να ταΐσει τα πρόβατά του, με αποτέλεσμα να μειωθεί η γαλακτοφορία τους κατά ποσοστό 30% και αντί να συλλέξει 50 τόνους γάλα να συλλέξει μονό 35 και η ζημιά από την απώλεια των 15 τόνων το 2016 να ανέλθει σε 16.500 ευρώ.
Ακόμα, καταστράφηκαν ολικώς τα ελαιόδενδρά του στο ένα κτήμα, γιατί όταν υπερχείλισε ο χείμαρρος «Λιγίδι», εξαιτίας της έλλειψης καθαρισμού του, εξαφανίσθηκαν  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή του από πέτρες και ξένα υλικά. Από δέντρα αυτά έπαιρνε κάθε χρόνο 1.000 κιλά ελαιόλαδο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά 4.000 ευρώ για το 2016 και ισόποση ζημία για τα επόμενα έτη μέχρι και το 2020, δηλαδή συνολική ζημία 20.000 ευρώ.
Για να προχωρήσει δε σε νέα φύτευση ελιών και καθαρισμό του κτήματος, χρειάζεται το ποσό των 2.000 ευρώ. Τέλος, ολική καταστροφή επήλθε και στο δεύτερο ελαιοπερίβολό του, με αποτέλεσμα να υποστεί απώλεια εισοδήματος για πέντε χρόνια, ανερχόμενη στο ποσό των 3.000 ευρώ ανά έτος και συνολικά σε 15.000 ευρώ, πλέον των 700 ευρώ που δαπάνησε για την εκ νέου φύτευση των ελιών.
Για όλα αυτά ο ΕΛΓΑ  τον αποζημίωσε με το ποσό των… 500 ευρώ, το οποίο όπως λέει και ο ίδιος στην αγωγή του «μόνο ως φιλοδώρημα επαιτείας μπορεί να εκληφθεί».
Ακόμα από τις πλημύρες καταστράφηκαν εντελώς οι περιφράξεις των κτημάτων του, αξίας 3.000 ευρώ, ενώ μαζί με την αποθετική ζημιά όλων, το ποσό που υπολογίζει στη αγωγή του ανέρχεται συνολικά στο ύψος των 133.420 ευρώ. Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τρία χρόνια…     ψέματα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ;
Γενάρης 2015 - Γενάρης 2018. Τρία χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην κυβέρνηση. Ακολούθησαν οι πρώτοι έξι δραματικοί μήνες, το δημοψήφισμα, η συμφωνία του Ιουλίου, οι εκλογές του Σεπτέμβρη για να μπούμε τελικά σε μια περίοδο αναμονής για την εκπεφρασμένη από την κυβέρνηση έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
Ο Κώστας Δουζίνας, ακαδημαϊκός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός «κατά τύχη» στην αρχή, αλλά όχι πια, όπως λέει ο ίδιος, μιλά στο tvxs.gr, κάνοντας έναν απολογισμό για τα τρία αυτά χρόνια, ξεκινώντας από τις αντιφάσεις μέσα στις οποίες κλήθηκε να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας επιτυχίες και αποτυχίες, απαντώντας στην κριτική από τα αριστερά και θέτοντας τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, όχι μόνο για την κυβέρνηση και το κόμμα, αλλά για την Αριστερά συνολικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη με την Αγγελική Δημοπούλου υποστήριξε και τα παρακάτω: "Δεν είμαστε ακόμη σε μια στιγμή που θα κάνουμε το λογιστικό απολογισμό. Είμαστε βαθιά μέσα σε έναν αγώνα. Θα το έθετα λιγάκι διαφορετικά. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι βυθισμένη σε μια σειρά από αντιφάσεις. Θα έλεγα ότι η αντίφαση είναι ακριβώς το όνομα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία καλείται να κυβερνήσει και να διαχειριστεί και την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική μέσα σε έναν ωκεανό νεοφιλελευθερισμού.
Σύμφωνα με την αριστερή θεωρία, η πολιτική ακολουθεί και μια συγκρουσιακή λογική ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Το κράτος δε, σύμφωνα με αυτή την κλασική ανάλυση, είναι ένα δίκτυο θεσμικό αλλά και μια σύμπτυξη ταξικών δυνάμεων που έχει ως βασικό σκοπό να αποτρέψει οποιαδήποτε κατάκτηση του κράτους από την Αριστερά. Εν προκειμένω, στην δική μας περίπτωση, μοναδική στην ευρωπαϊκή ιστορία, της κατάκτησης της κυβέρνησης από την Αριστερά είχε στόχο να δυσκολέψει με κάθε τρόπο την πολιτική της και την επιτυχία της. Αυτή είναι μια γενική αντίφαση και στην περίπτωση της Ελλάδας ακολουθεί μια σειρά από πιο συγκεκριμένες αντιφάσεις». Α.Π.

*** Ίδρυση «Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας» 
Στην ίδρυση της «Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας» (Εταιρείας) προχωρούν οι συν-συγγραφείς που συνεργάστηκαν για την έκδοση της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο». Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 29 διακεκριμένοι επιστήμονες που εκπροσωπήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Βασικές κατευθύνσεις αποτελούν:
-Η διεπιστημονική συνεργασία όλων των ειδικοτήτων που συνδέονται με την ελιά και το ελαιόλαδο
-Η ώσμωση μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και όσων εργάζονται στους χώρους παραγωγής των επιχειρήσεων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των φορέων της Πολιτείας
-Η οργάνωση της Εταιρείας με δημοκρατία, με διαφάνεια, καθώς και επιστημονική αριστεία
-Η επίγνωση ότι ο ελαιοκομικός τομέας – και ειδικά το ελαιόλαδο- βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην Ελλάδα, άρα θα πρέπει η αναζήτηση της καινοτομίας να πατάει στο στέρεο έδαφος της πραγματικότητας και των ιστορικών καταβολών της.
Ειδικότερα, η Διακήρυξη Ίδρυσης έχει ως εξής:
Εμείς που συνυπογράφουμε τη διακήρυξη αυτή, συναντηθήκαμε και συνεργαστήκαμε για τη συγγραφή της «Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας: Το Ελαιόλαδο». Έχοντας συνείδηση πόσο σημαντική είναι η ευρύτερη δυνατή διεπιστημονική συνεργασία προς όφελος της ελαιοκομίας της χώρας μας, αποφασίζουμε να κάνουμε ένα δεύτερο βήμα και για αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε την ίδρυση της «Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας» (Εταιρεία).
  α) Σκοποί
Βασικός σκοπός της Εταιρείας είναι η διεπιστημονική συνεργασία με τη δημιουργία ενός ανοικτού φόρουμ συζήτησης για την προστασία, ανάπτυξη, προώθηση του ελαιοκομικού τομέα, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας μια σειρά από προκλήσεις.
Ειδικότερα, υπογραμμίζουμε τη χρησιμότητα της ώσμωσης μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου, των επιχειρήσεων του ελαιοκομικού κλάδου και των ελαιοπαραγωγών για την καλλιέργεια συνεργειών μεταξύ αυτών.
  β) Πόροι
Έχοντας υπόψη ότι ο ελαιοκομικός τομέας έχει στο παρελθόν απολαύσει πλουσιοπάροχων χρηματοδοτήσεων, η Εταιρεία υπογραμμίζει εξ αρχής τη σημασία της διαφάνειας, της εγκράτειας, της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των πόρων που θα διαχειριστεί προς όφελος των ελαιοκομικών προϊόντων.
  γ) Μέλη
Σε πρώτη φάση, ως μέλη μετέχουν δικαιωματικά όσοι / όσες εκ των συγγραφέων της Εγκυκλοπαίδειας Ελαιολάδου επιθυμούν. Σε επόμενη φάση μπορούν να ενταχθούν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ασκούν επαγγελματική / ακαδημαϊκή δραστηριότητα που σχετίζεται με τον ελαιοκομικό τομέα.
Η Εταιρεία είναι απολύτως ουδέτερη απέναντι σε θρησκευτικές, πολιτικές/κομματικές, φυλετικές διαφορές.
Στην Εταιρεία μπορούν να γίνουν δεκτά μέλη άλλων χωρών. Ωστόσο, η έδρα θα είναι η Ελλάδα (Αθήνα) και η κύρια γλώσσα τα Ελληνικά.
  Την αρχική Διακήρυξη υπογράφουν (σε αλφαβητική σειρά):
Αλιέως Δήμητρα Οικονομολόγος, SOVENA GROUP
Αντωνίου Πολύμνια Αν. Καθηγήτρια Φυτοπαθολογίας ΓΠΑ
Αραπογιάννης Θωμάς TΘV HELLAS (TUV NORD) SA, OBS Food & Agriculture, Agro Vice President
Βέμμος Σταύρος Καθηγητής Δενδροκομίας, ΓΠΑ
Γκουζ Αλεξάνδρα Χημικός - ΕΛΣΑΠ ΑΕ
Δεναξά Νικολέττα - Κλειώ   Διδάκτωρ ΓΠΑ
Ζαμπούνης Βασίλης Γεωργοοικονομολόγος, Άξιον Εκδοτική, olivenews.gr
Ζερβάκης Γιώργος Αναπληρωτής Καθηγητής, ΓΠΑ, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας
Ηλίας Παναγιώτης Διευθυντής του Tμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της NEUROPUBLIC ΑΕ
Καλαϊτζής Παναγιώτης        Καθηγητής Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων
Καλογερόπουλος Νίκος Αν. Καθηγητής Χημείας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Καλτσής Γιάννης Γεωπόνος MSc Διευθύνων Σύμβουλος PROTYPON A.E.
Κούλη Γεωργία Μαρία MSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Κουτσομήτρος Σωτήρης Γεωπόνος, Εμπειρογνώμονας Αγροτικής Πολιτικής
Κωστελένος Γιώργος Γεωπόνος, Φυτωριούχος – Ερευνητής
Μπαρούχας Παντελής Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Εργαστήριο Εδαφολογίας, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Μπόσκου Δημήτριος Oμότιμος Kαθηγητής Χημείας Τροφίμων, ΑΠΘ
Μπουρνάκας Βασίλης Γεωπόνος Γεωργικών Εφαρμογών
Παναγιωτάκος Δημοσθένης FRSPH, FACE, Καθηγητής Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας της Διατροφής, Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Πολυμέρου - Καμηλάκη Αικατερίνη τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας
Πρωτονοτάριος Βασίλης Γεωπόνος, Υπεύθυνος Εξωστρέφειας της NEUROPUBLIC ΑΕ
Ρούσσος Πέτρος Αν. Καθηγητής Δενδροκομίας ΓΠΑ
Σαρρής Αλέκος Ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τσιρογιάννης Γιάννης Γεωπόνος, Γεωργικός Μηχανικός, PhD, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου, Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων, Εργ. Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων,
Χατζηπαπαδόπουλος Φώτης        Πρόεδρος NEUROPUBLIC ΑΕ
Χατζηνικολάου Παναγιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc. Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γεν. Γρ. Έρευνας και Τεχνολογίας
Χίου Αντωνία Επ. Καθηγήτρια Χημικής Ανάλυσης και Σύνθεσης, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Χριστοπούλου Έφη Χημικός εμπειρογνώμων, γευσιγνώστρια
Ψαρράς Γιώργος ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου
 Στοιχεία επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφόρηση:
Τηλ. 210-3210621, email: zampounis@olivenews.gr   

*** Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης ασφαλισμένων στον ιστότοπο ΕΦΚΑ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους παρέχονται στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, στο σύνδεσμο https://www.idika.org.gr/EfkeServices/Acconut/Login.asps.
Μέχρι σήμερα, μέσω των υπηρεσιών, οι χρήστες (ανεξαρτήτως ιδιότητας) πληροφορούνται για τα ατομικά τους στοιχεία, όπως αυτά τηρούνται στο Μητρώο του Οργανισμού, τα στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας και επικοινωνίας, την ασφαλιστική ικανότητα, τις υποχρεώσεις προς την κοινωνική ασφάλιση (αν είναι μη μισθωτοί) κ.λπ.
Δεδομένου ότι η βελτίωση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών, δρομολογείται άμεσα ο εμπλουτισμός τους με νέες Υπηρεσίες.
Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί και τίθενται σε παραγωγική λειτουργία η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των ασφαλισμένων και η δήλωση του Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού (για περιπτώσεις επιστροφής εισφορών) μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΕΦΚΑ.
Η νέα υπηρεσία παρέχεται με την καταχώρηση των κωδικών taxisnet, όπου εμφανίζεται οθόνη στην οποία  παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης ή μεταβολής των πιο κάτω στοιχείων επικοινωνίας: Τ.Κ., οδός /αριθμός, νομός, Δήμος, τηλέφωνο, κινητό τηλ. e-mail, IBAN.
Ο Οργανισμός με γνώμονα την παροχή ενός φιλικού περιβάλλοντος ενημέρωσης προς όφελος των ασφαλισμένων παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης των στοιχείων επικοινωνίας με στόχο την εφαρμογή ενός νέου σύγχρονου τρόπου επικοινωνίας και ενημέρωσης των ασφαλισμένων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ασφαλισμένοι πρέπει να ενημερώνονται συστηματικά προκειμένου να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που παρέρχονται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και να τους παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη για το σκοπό αυτό.

***  Νέα «κόλπα» φοροδιαφυγής με «αυτοφωράκηδες» και ΙΚΕ 
Νέου τύπου φοροδιαφυγή μέσω των εταιρικών σχημάτων που εμφανίστηκαν με αφορμή την κρίση, όπως οι ΙΚΕ (Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, γνωστές και ως οι εταιρίες του ενός ευρώ από το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την ίδρυσή τους), αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.
Όπως προκύπτει από την συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη, το σύστημα της εν λόγω φοροδιαφυγής έχει ως εξής: Επιχειρηματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και βάζουν «μπροστινούς - αυτοφωράκηδες» οι οποίοι ανοίγουν στο όνομά τους ΙΚΕ ή μονοπρόσωπες ΕΠΕ με το ίδιο αντικείμενο εργασιών, την ίδια διεύθυνση έδρας, ενώ οι παλαιοί επιχειρηματίες δηλώνονται ως εργαζόμενοι.
Όπως ανακοίνωσε ο Σ. Θωμαδάκης, «σε έρευνα μαζί με την ΑΑΔΕ σε μια τέτοια επιχείρηση πώλησης αναψυκτικών και νερού, με τζίρο 3 εκατ. στον οποίο αναλογούσε ΦΠΑ 275.000 ευρώ, διαπιστώσαμε ότι δεν αποδόθηκε ποτέ. Από το ταμείο της εταιρείας κατασχέθηκαν 70.000 ευρώ μετρητά».
Σε άλλη υπόθεση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε εισαγωγική εταιρεία καφέ βρέθηκαν ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία και ο έλεγχος οδήγησε σε άλλες επτά επιχειρήσεις, μία εκ των οποίων ήταν γνωστή φίρμα στην κατασκευή θυρών, ενώ άλλη μία κατασκεύαζε φέρετρα και άλλη πωλούσε νερά και αναψυκτικά. Συνολικά από τρεις ελέγχους έχουν ήδη 25 επιχειρήσεις.

***  Ψυχραιμία… 
Ακραίες και εθνικιστικές χαρακτήρισε τις φωνές που δεν επιθυμούν τη χρήση του όρου Μακεδονία ο Μεσσήνιος βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγες μέρες πριν…
Δεν κατανοώ γιατί τέτοιο «πάθος» και τέτοιοι «χαρακτηρισμοί» για το ονοματαλογικό, τη στιγμή που η άλλη πλευρά το μόνο βήμα που δέχθηκε να κάνει έως τώρα είναι να αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και μια λεωφόρο.
Όσοι δεν επιθυμούν τη χρήση του όρου «Μακεδονία», επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι είναι «όχημα» αλυτρωτισμού από μόνο του, κάτι που σταθερά επιδεικνύουν οι βόρειοι γείτονες από το ’91 έως και σήμερα…
Πάνω σ’ αυτό έχουν επιχειρηματολογήσει «τεράστιες» προσωπικότητες της χώρας, κατά το παρελθόν, όπως π.χ. η περίφημη επιστολή των «6» στην ΕΟΚ (Οδ. Ελύτης, Δ. Τσάτσος, Μ. Μερκούρη, Ε. Αρβελέρ, Γ. Γεωργάκης και Αρ. Μάνεσης) το Μάρτιο του ’92,  αλλά ακόμα και πρόσφατα, μόλις προχθές ο Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας ουσιαστικά στον ίδιο τον Γ. Κατρούγκαλο σε πρόσφατο άρθρο του, με τίτλο «Έντιμος Συμβιβασμός» στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ». Κατατάσσει, άραγε, ο Μεσσήνιος υπουργός όλους τους παραπάνω στις ακραίες και εθνικιστικές φωνές με τόση ευκολία; Η διαφωνία είναι θεμιτή και μπορεί να υφίσταται ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν επιχειρήματα και για τη μία και για την άλλη άποψη… Αυτό δε σημαίνει ότι ο ένας είναι λιγότερο πατριώτης απ’ τον άλλον, όταν όλοι από κοινού αγωνιούν για μια λύση πάνω σ’ ένα εθνικό θέμα… Φαίνεται, όμως, ότι στην κυβέρνηση αντιμετώπισαν εξ αρχής επιδερμικά και με μέγιστη προχειρότητα ένα τόσο σοβαρό ζήτημα…
Οι χαρακτηρισμοί δε, όπως αυτοί του κ. Κατρούγκαλου που προστέθηκαν και σε άλλους κυβερνητικών στελεχών, δείχνουν ότι έχασαν την ψυχραιμία τους, όταν είδαν «απρόσμενα» 350 χιλ. κόσμου στο δρόμο για πρώτη φορά «κόντρα» στις δικές τους θέσεις…  Κ. Γαζ.
  Υ.Γ.: Ο αριθμός προκύπτει ύστερα από λεπτομερή ανάλυση από τον ιστότοπο ellinikahoaxes, που ειδικεύεται σε απαντήσεις των «fake news»

***  Προαναγγελία για το «μάζεμα» παρανομιών στις παραλίες 
Επίκαιρη ερώτηση για παρανομίες στην εκμετάλλευση παραλιών στη Μύκονο και, κατ’ επέκταση, σε όλη την Ελλάδα κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
«Τα τελευταία χρόνια διαπράττονται πολλαπλές και συστηματικές παρανομίες από ορισμένους επιχειρηματίες στους οποίους έχει χορηγηθεί, βάσει της νομοθεσίας, δικαίωμα απλής χρήσης» της παραλίας, αναφέρει στην ερώτηση του ο Ν. Ξυδάκης.
«Οι παρανομίες μπορεί να περιλαμβάνουν αυθαίρετη επέκταση του χώρου εκμετάλλευσης, καταπάτηση ποσοστού κοινοχρησίας εντός της παραχωρούμενης έκτασης, οικοδομικές εργασίες στον αιγιαλό, κατασκευές που δεν απομακρύνονται το χειμώνα, παραβίαση των διατάξεων περί επιτρεπόμενου ορίου έντασης ήχου και φωτισμού κ.ά.» σχολιάζει.
Πλην όμως οι έλεγχοι, συνεχίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του, ακόμα και σε περιπτώσεις καταγγελιών, είναι πλημμελείς, γίνονται συστηματικά κατόπιν εορτής (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο!), ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες για καθεστώς διαρκούς ατιμωρησίας είτε με ευθύνη των υπηρεσιών είτε εμμέσως, πχ. με πλασματική αλλαγή στοιχείων της επιχείρησης και άλλες μεθόδους.
«Επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στη Μύκονο, έρχονται διαρκώς αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία των εκμεταλλευτών, δίχως συμπαράσταση από την πολιτεία. Περιορίζονται σε διαρκώς μικρότερο τμήμα της παραλίας, κάτι που πέρα των ηθικών ζητημάτων, προκαλεί επίσης ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα της χώρας και στον τουρισμό.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξουν αμέσως, πολύ πριν από το νέο κύκλο παραχωρήσεων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, νομοθετικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση: α) συγκρότησης αποτελεσματικού και έγκαιρου μηχανισμού ελέγχου, β) δημιουργίας πλαισίου γνωστοποίησης στο κοινό (μέσω διαδικτύου και φυσικών πινακίδων επί τόπου) των ορίων παραχωρούμενων εκτάσεων με σκαρίφημα καθώς και των δικαιωμάτων των χρηστών, γ) θέσπισης ανώτατου ποσοστού επί της παραλίας που δύναται να παραχωρηθεί συνολικά προς εκμετάλλευση (π.χ. 20% της έκτασης, που προφανώς δεν θα ταυτίζεται με το «καλύτερο» τμήμα της) και δ) απόλυτης προστασίας, χωρίς παραχωρήσεις, για παραλίες με ιδιαίτερα φυσικά και αρχαιολογικά χαρακτηριστικά» καταλήγει ο βουλευτής.

***  Ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Υπουργό Εθ. Άμυνας Πάνο Καμμένο
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τήρησε την παράδοση και πριν απο λίγο έριξε στη θάλασσα των Ιμίων στεφάνι στη μνήμη των τριών νεκρών αξιωματικών του ΠΝ. Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έριξε το στεφάνι απο το κατάστρωμα της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Στις 17 Ιανουαρίου οι επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο Νικηφόρος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή.
πηγή: onalert.gr

***   Σεισμική δόνηση αναστάτωσε Αττική και ανατολική Πελοπόννησο 
Ο σεισμός στην Ύδρα σημειώθηκε στις 16.48 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ. Επίκεντρο η θαλάσσια περιοχή 38 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού.
Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπήρξαν κλήσεις και από περιοχές της Αθήνας, που αισθάνθηκαν το σεισμό.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.
Πηγή: newsit.gr

***  Νέα εφαρμογή του facebook «κρύβει» πρώην και ενοχλητικούς φίλους
Έχεις βαρεθεί να βλέπεις τις φωτογραφίες των φίλων σου στο facebook από τις τέλειες διακοπές που περνάνε, τη στιγμή που εσύ δεν έχεις λεφτά ούτε για εισιτήριο του μετρό; Χώρισες και ο/η πρώην αντί να κλαίει όλη τη μέρα -όπως εσύ- άρχισε ήδη να βγαίνει και να το κοινοποιεί και στα social media;
Το facebook έχει τη λύση για εσένα! Όχι, όχι δεν θα σου δώσει λεφτά για να πας διακοπές. Ούτε θα σου βρει το ιδανικό ταίρι (αν και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνος σου για αυτόν τον σκοπό). Αυτό που έκανε, είναι να «εγκαινιάσει» μια νέα εφαρμογή, το «snooze».
Η εφαρμογή αυτή σου επιτρέπει να μην βλέπεις τις δημοσιεύσεις ενός χρήστη για 24 ώρες, 7 ημέρες ή 30 ημέρες, χωρίς να χρειάζεται να προβείς σε τραβηγμένες λύσεις όπως είναι το μπλοκάρισμα και η διαγραφή.
Η επίσημη τοποθέτηση από το facebook αναφέρει ότι το «snooze» βρίσκεται σε δοκιμαστική χρήση και προστέθηκε με σκοπό να δώσει στον κόσμο μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες ως προς το τι θα βλέπουν στον λογαριασμό τους.
Αυτή βέβαια είναι μια «win-win» κατάσταση για το facebook και τους χρήστες, αφού η εταιρία κολοσσός γλιτώνει τους πελάτες της (σ.σ εταιρίες που διαφημίζονται μέσω αυτού) από το να σταματούν μόνιμα να τους ακολουθούν κάποιοι χρήστες που βαρέθηκαν να βλέπουν άλλες καμπάνιες της συγκεκριμένης εταιρίας και από την άλλη εμείς οι χρήστες γλιτώνουμε την... κατάθλιψη!  in.gr

*** Επιτέλους λύση για το διαρκές έγκλημα στη Δυτική Παραλία
 Η ρύπανση στην αποστραγγιστική τάφρο Μουτελάκη αποτελεί ένα χρονίζον σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, για το οποίο πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση. Είναι απαραίτητο να χυθεί άπλετο φως στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, γιατί δυστυχώς, παρ’ όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των υδάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμα δε βρέθηκαν τα αίτια αυτής της ρύπανσης.
Πρέπει να ληφθεί υπόψη  ότι το συγκεκριμένο νερό καταλήγει στον ποταμούς Πάμισο και Άρι και αναπόφευκτα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας και στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Παράλληλα, όπως η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει αναδείξει και παλιότερα, η συγκεκριμένη τάφρος εφάπτεται με την περιοχή της ανεξέλεγκτης απόρριψης της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού.
Ταυτόχρονα, θεωρούμε την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Παραλίας ζωτικής σημασίας για την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας. Η συνεχής υποβάθμιση που υφίσταται ταλανίζει τους κατοίκους και υπονομεύει το μέλλον.
Συνεπώς, εύλογα τα ερωτήματα για το ενδιαφέρον και τις ενέργειες της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής προς την οριστική, επιτέλους, επίλυση του σοβαροτάτου προβλήματος ρύπανσης που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει.
Νίκος Χριστόπουλος
Τοπικός Σύμβουλος, Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες
  -Φωτογραφία από επιτόπια αυτοψία στην αποστραγγιστική τάφρο «Μουτελάκη», στην περιοχή Μπουρνιά Καλαμάτας, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων και παραγωγών της περιοχής, όπου διαπιστώνεται αλλοίωση του χρώματος  και παρουσία έντονης οσμής στο νερό της τάφρου

***  Τρεις Μεσσήνιοι δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρώτη Δημοσίευση: 06/10/2015 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/10/2015 08:40
Έχοντας τρεις Μεσσήνιους δίπλα του διεκδικεί την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Στο γραφείο του βουλευτή Β’ Αθηνών και υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ. είναι από την πρώτη μέρα, το 2004, ο Θανάσης Νέζης από τη Ρευματιά (Λούμι), μετά το 2007 η Ελένη Σχοινά από τα Φιλιατρά και από το 2013 ο Σάκης Μελιτσιώτης από το Πεταλίδι!
Ο Θανάσης Νέζης, που έχει διατελέσει στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της Κ.Ε. της Ν.Δ., διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τη Μεσσηνία και το χωριό του, στο οποίο διαμένει η μητέρα του και όσο πιο συχνά μπορεί επισκέπτεται την περιοχή.
Μάλιστα, ο ίδιος, αν και Μητσοτακικός, έχει καθαρές σχέσεις με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους, όπως και με τα στελέχη του γραφείου του κ. Σαμαρά, είχαν πολύ καλή συνεργασία κατά την προεδρία και τη διακυβέρνηση Σαμαρά! Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά υπογράφουν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
 
*** Για την  19  αγωνιστική στη Super League :

Σάββατο 27-01-2018 :
~ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-0   .- ^
Τα  γκολ : 45+3΄ Τουράν , 75΄Τουράν .- ^
Κάρτες : Σικουλού , Μπαλάφας ,Βάντερσον , Τουράν , Μάλσα , Σπίνουλας , Γεωργίου , κόκκινη : Βάντερσον
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κόκκινη: Βάντερσον (81΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μπαλάφας, Τουράμ, Σπίνουλας, Γεωργίου - Ενσικουλού, Βάντερσον, Μάλσα
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Γεωργίου, Τουράμ, Σπίνουλας, Αναστασίου, Σιόντης, Ρόλε (78΄ Ζορμπάς), Ιωάννου, Μπαλάφας (73΄ Αρτυματάς), Επστάιν (69΄ Παμλίδης), Γρομητσάρης
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Στάμου, Πετρόπουλος (88΄ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (76΄ Γκρζέλτσακ), Δημούτσος, Ντουαλά (64΄ Στόιτσεφ), Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού

~ ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    0-0  .- ^
Τα  γκολ :
Κάρτες : Μπαρτολίνη, Οικονόμου , Τσουκαλάς , Άλτμαν , Τζούαρεζ, Χ. Δώνης , Στάϊκος ,  κόκκινη : Στάϊκος
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Κίτρινες κάρτες: Μπαρτολίνι, Τσουκαλάς, Χουάρες / Οικονόμου, Άλτμαν, Δώνης
 Κόκκινες κάρτες: 90΄ Στάικος (2η κίτρινη)
Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κούρος (39΄ Χουάρες) , Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Τσουκαλάς (62΄ Μενδρινός), Ελμπάζ, Ντεβέσα (76΄ Ανιέτε), Κονέ.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Άλτμαν (75΄ Στάικος), Λουντ, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης (80΄ Κουντουριώτης).

~ ΑΕΚ Αθηνών- ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964  2-0 , (1-0) .- ^

Τα  γκολ : 40΄ Λ. Χριστοδουλόπουλος  63΄Λιβάγια ,
Κάρτες : Όμο , Βράνγιες , Αναστοσόπουλος , Κουκόλης ,
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
Κίτρινες: Βράνιες - Ομο, Αναστασόπουλος, Κουκόλης
 ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (73΄ Γιακουμάκης).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74΄ Λινάρδος), Ακόστα (57΄ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62΄ Μπούτνικ).

Κυριακή 28-01-2018 :

 ~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  0-1 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 87΄ Πρίγιοβιτς .-
Κάρτες :
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Κλέσιο, Μαρινάκης, Βασιλούδης, Ροντρίγκες - Μπίσεσβαρ, Μαουρίτσιο, Σάκχοφ
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες (89΄ Βακράκος), Τσοκάνης, Μαρινάκης, Πάουλο, Κλέσιο (69΄ Βασιλούδης), Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας (81΄ Χαντάκιας), Μοράρ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί (21' Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Λημνιός (57΄ Μακ), Κάνιας (78΄ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια.

~   ΞΑΝΘΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-1  .- ^

Τα  γκολ : 31΄Γιουσούφ , 57΄ Λούκας  64΄  Φασίδης .-^
Κάρτες :
Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Κίτρινες κάρτες: Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Γέντρισεκ / Νιάσε, Τριποτσέρης
Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (69΄ Καμαρά), Τριάδης (46΄ Φασίδης), Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Κίκε (79΄ Μπρίτο), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά.
Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Μπελγκαζουανί (73΄ Σαβαντογκό), Ντιόγκο, Σουμπίνιο, Νιάσε, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μητρόπουλος (85΄ Καλτσάς), Τριποτσέρης.

~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   0-1  .- ^

Τα  γκολ : 90+1΄ Τσιμόπουλος  .-^
Κάρτες :
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κόρμπος, Μπανανά - Καρανίκας, Μπέριος, Χαλκιαδάκης
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46΄ Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63΄ Γεσίλ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Μπετρά (59΄ Μανθατης), Γιάκος (73΄ Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87΄ Σκόνδρας), Κόντε.

~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. - ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ 1-0 .- ^

Τα  γκολ : 61΄Νταουντά .-^
Κάρτες :
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρισβάνης, Ντάουντα - Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Ζίζιτς
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Σάκιτς, Βασιλακάκης (88' Καρασαλίδης), Ούμπιντες, Ντιγκινί, Ντάουντα, Μπουσούλατζιτς (73' Μάντσον), Κιβρακίδης (46' Μπρούνο).
ΛΑΡΙΣΑ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέτζας (20' Κριζμάν, 65' Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75' Περόνε), Μασούρας.


~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Π.   1-1 , (1-1) .-^
Τα  γκολ : 21΄ Ινγκλέσιας  , 39΄ ΄Ανσαριφάρντ .-^
Κάρτες :
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Κίτρνες κάρτες: Κυριακόπουλος, Καλτσάς, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Σελίν / Φιγκέιρας, Σισέ, Ρομαό
 Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (64΄ Ισνάλδο), Τόνσο, Κυριακόπουλος (74΄ Ντουντού), Μανιάς (84΄ Καλτσάς).
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Ένχελς, Σισέ (85΄ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Πάρντο (70΄ Οφίε), Μάριν (46΄ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ.
~** Οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής:Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-0
(45`+3, 75` Τουράμ)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-0
 ΑΕΚ-Λαμία 2-0
(40΄ Χριστοδουλόπουλος, 63΄ Λιβάγια)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1
(87΄ πέν. Πρίγιοβιτς)

Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-1
(57΄ Ντε Λούκας, 63΄ Φασίδης / 30΄ Γιουσούφ)
Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-0
(Ντάουντα 61΄)

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(90΄+1 Τζημόπουλος)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1
(21' Ιγκλέσιας - 39' πέν. Ανσαριφάρντ)
 ~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγ.)1. ΠΑΟΚ 43
2. Ολυμπιακός 42
3. ΑΕΚ 41
4. Ατρόμητος 37
5. Πανιώνιος 27
. Ξάνθη 27
. Αστέρας Τρίπολης 27
8. Παναθηναϊκός 23
 9. ΑΕΛ 21
. Λεβαδειακός 21
11. Παναιτωλικός 19
. Λαμία 19
13. ΠΑΣ Γιάννινα 22
14. Απόλλων Σμύρνης 14
. Κέρκυρα 14
16. Πλατανιάς 9
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

***Β΄ Εθνική  13η αγωνιστική Football League :
Σάββατο   27-01-2018 :
~ ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  3-1 .-^
~ ΤΡΙΚΑΛΑ 1963 - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας  1-1 .- ^
~ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ- ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 0-0 .- ^
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕ. ΣΠΑΡΤΗΣ  0-0 .- ^
Κυριακή 28-01-2018 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας - ΟΦΗ  1-0 .-^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ -ΒΕΡΟΙΑ   2-0 .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  0-3  α.α. .-^
ΚΑΛΛΙΘΕΑ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3-1  .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ    4-1 .- ^

*** Για την Γ΄ Εθνική 3rd  League :
Σάββατο 27-01-2018 : 17η αγωνιστικής 4ος Όμιλος :
~ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ-ΑΟ ΑΧΙΛΕΑΣ Φαρσάλων  6-2 .- ^
Κυριακή 28-01-2018 :
.* 1ος  Όμιλος  , 14η αγωνιστική
~ Δόξα Ν. Σιδιροχωρίου -Α.Ο. Καβάλας  0-2 .- ^
~ Νέστος Χρισούπολης-Ορφέας Ξάνθης  1-0 .- ^
~ Μ. Αλέξανδρος Καρπερίς-ΑΕ. Διδιμοτοίχου
~ Απόλλων Παραλιμνίου -ΑΣ Ελπίς Σκουτάρεος  1-0 .-^
~ Άρις Αβάτου -Δόξα Προσκυνητών   1-1 .- ^
~ Αετός Ορφανού - Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου   3-1 .- ^
.* 2ος Όμιλος   , 21 αγωνιστική
~ Αλμωπός Αριδέας - ΑΕ. Αλεξανδρίας  3-1 ^
~  Πιερικός -Λαγκαδάς   0-0 .- ^
~ Νάουσα -Α.Ο. Καρδιάς  2-0 .- ^
~ Άρις Παλαιοχωρίου - Μακεδονι^κός  3-1 .- ^
~ Αγροτικός Αστέρας- Α.Ε. Καρδίτσας   1-2 .- ^
~ Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα - Εδεσσαϊκός   0-2 .-^
~ Καμπανιακός -Κιλκισιακός  1-2 .- ^
.* 3ος  Όμιλος , 17η  αγωνιστική
~ ΑΕ. Λευκίμης -Αστέρας Παραποτάμου  1-1 .- ^
~ Δόξα Κρανούλας - Εθνικός Φιλιππιάδας  1-2 .- ^
~ Νέος Αμφίλοχος -Ερμής Αμυνταίου  1-0 .- ^
~ Μακεδονικός Φούφα - Πανευκάδιος  2-0 .- ^
~ Τιλικράτης 2014 - Σκουφάς Κομποτίου   0-0 .-^
~ ΑΕΠ Καραγιαννίων - Καστοριά  3-2 .- ^
.* 4ος  Όμιλος ,
~ Διγενής Νεοχωρίου -Αλμυρός  1-1 .- ^
~ Οπούντιος Μαρτίνου - ΑΠΟΚ Βελούχι  2-1 .- ^
~ Νίκη Βόλου -Α.Ο. Θήβα   0-0 .- ^
~ Αμβρυσσέας Διστόμου - ΑΟ. Σελανών   0-0  .- ^
~ Ρήγας Φεραίος - Ολυμπιακός Βόλου 1937  0-1 .- ^
.*
 *** Για την 19η  αγωνιστική U20  Super League :
Σάββατο 27-01-2018 :
~ Πανιώνιος -ΠΑΣ Γιάννινα  3-2 .- ^
~ Αστέρας Τρίπολης -Ολυμπιακός Π.  1-1 .- ^
 Κυριακή 28-01-2018 :
Απόλλων Σμύρνης -Παναθηναϊκός  0-1 .- ^
Παναιτωλικός -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης   0-2 .- ^
Ατρόμητος Αθ. -ΑΕΛ Λάρισσα  2-0 .-^
ΑΕΚ Αθηνών- Λαμία 1964   1-0 .- ^
Τρίτη 30-01-2018 :
Ξάνθη-Λεβαδειακός

 *** Για την 20η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
Πέμπτη 25-01-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ κ.α.83-83 ,(47-37) .- 
Παράταση : 94-93 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-1718-20 , 12-21 , 24-25 , Ο.Τ. : 11-10  .-
~ ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  87-68 , (39-30) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-14 , 19-16 , 21-17 , 27-21 .- ^
~ ΜΑΛΑΓΑ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  83-85 , (43-46).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-19 , 22-27 , 21-21 , 19-18 .- ^
~ Παρασκευή 26-01-2018 :
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας -ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 81-72 , (39-30) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-19 , 21-11 , 16-16 , 26-26 .- ^
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  86-82 , (42-44) .-
Τα  δεκάλεπτα : 22-18 , 20-26 , 23-13 , 21-25 .-
~ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  89-78 ,(43-34) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-20 , 19-14, 14-29 , 32-15 .-   ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΚΙΜΚΙ   85-83 , (46-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 23-24 , 23-20 17-20 , 22-19 .- ^
~   ΜΙΛΑΝΟ   - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 102-111 ,(50-57) .- ^
Τα  δεκάλεπτα26-30 , 24-27 ,  20-26 , 32-28 .- ^

*** Για την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ :
Σάββατο 27-01-2018 :
~ ΚΥΜΗ - ΓΣ. ΛΑΥΡΙΟΥ  94-81 (47-44)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-23 , 25-21 , 23-14 , 24-23.- ^
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΦΑΡΟΣ  74-65  (36-33) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 18-12 ,18-21 , 20-14 , 18-19 .- ^
~ ΡΕΘΥΜΝΟ Κρήτης - ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου 89-61 (43-34) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-19 , 21-15 , 22-9 , 24-18  .- ^
~ ΤΡΙΚΑΛΑ  - ΑΕΚ Αθηνών  71-82 (40-45) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-22 , 20-23 , 19-19 , 12-18 .- ^
~ ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης   81-68 , (48-33).- ^
Τα δεκάλεπτα : 26-20 , 22-13 , 16-15 , 17-20 .- ^
Δευτέρα 29-01-2018
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  68-61 , (30-32).-^
Τα  δεκάλεπτα : 11-20 , 19-12 , 20-16 , 18-13  .- ^

*** Για την Β2  στο Ελληνικό Μπάσκετ  :
Σάββατο 27-01-2018  :
ΑΕ.Λάρισσα - Μαρούσι  82-83  .- ^
Α.Σ. Καρδίτσας- ΑΣΕ. Δούκας  84-75 .- ^
 Α.Σ. Παπάγου - Δόξα Λευκάδας   78-58  .- ^
Απόλλων Πάτρας - Εθνικός Πειραιώς  70-81 .- ^
Αρκαδικός - Ηρακλής Θεσσαλονίκης  83-85  .- ^
Γ.Σ. Ερμής Αγιάς - Χολαργός 75-78  .- ^
Περιστέρι - Αμύντας  88-68 .- ^

*** Για την Α1 στο μπάσκετ Γυναικών 13η αγωνιστική :
Σάββατο 27-01-2018 :
Παναθηναϊκός Αθηνών-Ολυμπιακός Βόλου 53-67 .- ^
Νίκη Λευκάδας - Ολυμπιακός Πειραιώς  60-75 .- ^
Κυριακή 28-01-2018 :
Πανιώνιος -Εσπερίδες Καλλιθέας  60-62 .- ^
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - Φάρος Κερατσινίου  62-68 .- ^
Παναθλητικός Συκεών - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  70-84 .- ^
Αθηναϊκός -ΑΟ. Δάφνη Αγίου Δημητρίου  73-66 .- ^

*** Για το  βόλεϊ Α1  Ανδρών  :
Σάββατο 27-01 -2018 :
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης-Νίκη Αιγινίου   3-0  σετ  .- ^
Η  15η  αγωνιστική  την 03-02-2018  .-

*** Για το  Βόλεϊ Α1 Γυναικών  :
Σάββατο 27-01-2018 :
Ηρακλής Κηφισιάς- Α.Ο. Θήρας   0-3  α.α. σετ -^ *
Α.Ο. Μαρκόπουλου - ΑΟΝ Πανναξιακός  0-3  .- σετ .-^
Αίας Ευόσμου - Άρης Θεσσαλονίκης  1-3  .- σετ ^
Α.Ο. Πορφύρας -Μακεδονικός Αξιού   0-3  σετ  .- ^
ΑΠΣ Κόρινθος- Γ.Σ. Ηλιούπολης   0-3  σετ .- ^
~* Για την 15η αγωνιστική  03-02-2018  :
Άρις Θεσσαλονίκης- Ηρακλής Κηφισιάς  3-0 σετ .- α.α.

*** Για την Α1 στο Χάτμπόλ  στην Ελλάδα :
Σάββατο 27-01-2018 :
Γ.Σ. Δράμας 86 - ΑΕΚ Αθηνών  26-37 .- ^
Ξάνθη -Πανελλήνιος  33-27 .- ^
ΑΣΕ Δούκας - Φίλλιπος Βέροιας 24-21 .- ^
Αεροπός Εδεσσας - ΠΑΣ Φοίβος Συκεών  32-24 .-^
Διομήδης Άργους - ΓΑΣ Καματερού  16-13  .- ^

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  :
Α  ΤΟΠΙΚΟ  : 16η  αγωνιστική
Σάββατο  27-01-2018  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας -ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  0-2 .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  1-1 .- ^
Α.Ο.  ΑΣΠΡΌΧΩΜΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 1-5 .- ^
Α1  ΤΟΙΠΙΚΟ : 16η αγωνιστική
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας  0-0 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   4-1 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΟ : 15η αγωνιστική , 1ος Όμιλος
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ /ΗΡΑΚΛΉΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  0-0  .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΡΙΟΣ  1-3 .- ^
2ος  Όμιλος , 14η αγωνιστική
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ  3-1 .- ^{ΔΕΥΤΈΡΑ 22-01-2018} .-
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -  ΠΑΟ ΚΑΛΙΘΕΑΣ   0-0 .- ^{15η αγωνιστική  Σάββατο  27-01-2018} .-
Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  9η  αγωνιστική
ΑΠΟΠ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ  3-0 .-  α.α. .-^ {22-01-2018}.-
ΝΕΣΤΩΡ Πύλου -Α.Ο. ΛΕΪΚΩΝ  1-2 .- {10η αγων27-01-2018 } .-
Κυριακή 28-01-2018  :
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :
ΠΑΜΙΣΣΟΣ -ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  4-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  0-1 .- ^
ΑΝΔΡΟΥΣΑ -ΦΑΡΑΙ   4-0 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  2-0 .- ^
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  2-1 .- ^
Α1 ΄ ΄ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ  - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ  0-2 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ -ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Γ.Σ. 2-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  4-2 .- ^
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑ- Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ   2-1 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   1ος  Όμιλος 15η αγωνιστική
ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας 2-4.- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών -ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ  0-3 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -ΑΠ.Σ. ΑΡΙΣ  1-1 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας -ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου  1-3 .- ^
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  2ος  Όμιλος  :
Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας  3-1 .- ^
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  1-0 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας 2-1 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνιας -ΠΑΤΙΣΤΑΣ  0-0  .- ^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  10η  αγωνιστική :
ΕΡΜΗΣ  Καλαμάτας -ΘΥΕΛΛΑ  Μερόπης   1-3 .- ^
ΠΑΟΚ Καλαμάτας -ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας
Δευτέρα 29-01-2018 :
ΕΘΝΙΚΟΣ Καλαμάτας -ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας

*** ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
Σάββατο 27-01-2018 :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΙΑΣ Καλαμάτας  4-1 .- ^

*** Τέλος Μολέντο, Χίλιεμαρκ, με 15 Ελληνες η 20αδα του ΠΑΟΤέλος Μολέντο, Χίλιεμαρκ, με 15 Ελληνες η 20αδα του ΠΑΟΡοντρίγκο Μολέντο και Οσκαρ Χίλιεμαρκ κούνησαν... μαντήλι στον Παναθηναϊκό
~ Ο κύκλος των αποχωρήσεων διευρύνεται στον Παναθηναϊκό με τους Ροντρίγκο Μολέντο και Οσκαρ Χίλιεμαρκ να αποχαιρετούν και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέγει (και εξ ανάγκης πλέον) αποστολή με 15 Ελληνες για το ματς του Σαββάτου (27/1, 17:15, NovaSports 1) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.
Ο Βραζιλιάνος στόπερ μάζεψε την Παρασκευή 26/1 τα πράγματά του από το αθλητικό κέντρο στο Κορωπί, χαιρέτησε προπονητικό τιμ και συμπαίκτες και το Σάββατο αναμένεται να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Ιντερνασιονάλ η οποία συμφώνησε με το Τριφύλλι.
Την ίδια ώρα ζήτησε να επιστρέψει στη Τζένοα (στην οποία και ανήκει) ο δανεικός Οσκαρ Χίλιεμαρκ, οπότε επιταχύνονται οι διαδικασίες και για το συγκεκριμένο διαζύγιο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σουηδός κόπηκε από την αποστολή για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.
Αν προσμετρηθούν και οι απουσίες των λαβωμένων Μουνιέ, Μολίνς και Λουτσιάνο η 20αδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε να έχει 8 παίκτες που ξεπήδησαν από την «πράσινη» ακαδημία συνυπολογίζοντας και τον πιο έμπειρο Χρήστο Δώνη (οι άλλοι είναι οι Ευαγγέλου, Στάικος, Μπουζούκης, Κουντουριώτης, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας και Εμμανουηλίδης).
Οι ξένοι από την άλλη είναι μόλις πέντε (Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Ινσούα, Λουντ και Αλτμαν), ενώ υπάρχει και ο Ελληνογερμανός Βλαχοδήμος. Την 20αδα συμπληρώνουν οι Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης και Τζανδάρης.
 ~ Ανακοίνωσε την πώληση Βιγιαφάνιες
Εν τω μεταξύ, μετά την Αλάνιασπορ ανακοίνωσε και ο Παναθηναϊκός τη μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στην Τουρκία.
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πώληση του Λούκας Βιγιαφάνιες στην τουρκική Alanyaspor. Ο Λούκας έμεινε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και κατέγραψε 73 συμμετοχές και 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο Λούκας «δέθηκε» με το Τριφύλλι, πρόσφερε τον καλύτερο εαυτό του, ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό και τη μαχητικότητά του, τιμώντας τη φανέλα του Συλλόγου. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού του εύχεται κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στην καριέρα του».  in.gr

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA News -1- Στο αγιάζι της ενημέρωσης (2) , Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-1-2-08-2018-2018.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  09 Ιανουαρίου 2018
* : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-09-2018-09-01-1047-9.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-10-2018.html .- 
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/news-11-2018.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,
Παρασκευή  12  Ιανουαρίου  2018
 : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-12-2018-12-1-226-2-305.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης ..,
Σάββατο 13 Ιανουαρίου  2018
 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_13.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 14  Ιανουαρίου  2018 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,.Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2018 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/news.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης ,.
 Τρίτη  16  Ιανουαρίου  2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news_16.html .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 17  Ιανουαρίου  2017  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-17-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18 Ιανουαρίου  2018
:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/01/news-19-2018.html .-  
~** Βρίσκομαι στην σοβαρή απόφαση σκέψεις τέλη Φεβρουαρίου 2018 να σταματήσω όλες μου τις αναρτήσεις σε όλα τα ιστολόγιά μου ?; STAMOS 01 ARFARA 2018 ....
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/…/arfara-news-20-2018.html  .-

~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή  21  Ιανουαρίου  2018
:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-21-2018.html .- 

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 23 Ιανουαρίου  2018
   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-23-2018.html  .-
~**  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 24  Ιανουαρίου 2018
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-24-2018-24-1.html .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Πέμπτη 25  Ιανουαρίου 2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-25-2018-24-01-2018-140.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-26-2018-26-1.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
:   http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-27-2018.html .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Κυριακή 28  Ιανουαρίου 2018
: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-28-2018-2011-2011.html .- 
~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5994   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3845   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3852  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 711   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου