Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :

Σήμερα η εορτή του Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, προφήτη Ηλία
Σήμερα είναι η εορτή του Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού, προφήτη Ηλία. Πολλοί αγνοούν ότι ο προφήτης Ηλίας δεν πέθανε, αλλά ανελήφθη, προς τον ουρανό και, σύμφωνα με προφητεία και μάλιστα με λεγόμενα του ιδίου του Χριστού αλλά και των Πατέρων, θα έλθει «και αποκαταστήσει πάντα». 
Διαβάστε τί γράφεται στην Αποκάλυψη, στο βιβλίο της Αποκαλύψεως στο 11ο κεφάλαιο, πάνω σ’ εκείνο το θέμα του ε­λέγχου του Αντιχρίστου υπό του Προφήτου Ηλία, και τί θα γίνει παρακάτω, «και δώσω, λέει ο Θεός, τοις δυσί μάρτυσί μου, και προφητεύσουσιν ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα… ούτοι έχουσιν εξουσίαν τον ουρανόν κλείσαι, ίνα μη υετός βρέχη τας ημέρας της προφητείας αυτών. και… το θηρίον το αναβαίνον εκ της αβύσσου… αποκτενεί αυτούς.»18 Παραλείπονται μερικοί στίχοι, για λόγους συντομίας. Και θα δώσω στους δυο μάρτυρές μου, λέει ο Χριστός, και θα προφητεύσουν. Λέγονται μάρτυρες, γιατί θα δώσουνε μία μαρτυρία. λέγονται ακόμη και προφήτες, γιατί θα προφητεύσουν.
Πόσο θα προφητεύσουν; Χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες, ίσον τριάμισι χρόνια. Πόσες μέρες είχε κρατήσει την ανομβρία τότε ο Προφήτης; Τριάμισι χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο, από το ίδιο πρόσωπο!
Διαβάστε πώς το λέει η Καινή Διαθήκη αυτό. «Αυτοί θα έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό, για να μην πέσει βροχή κατά τις ημέρες της προφητείας τους.»! Το κήρυγμα της μετανοίας λοιπόν θα διαρκέσει τριάμισι χρόνια, όσο και η περίοδος της ανομβρίας.
Αλλά τότε, λέει, το Θηρίον που θα ανεβεί από την άβυσσο, ο Αντίχριστος, μη ανεχόμενος την παρουσία και τον έλεγχο των δύο Προφητών, θα τους φονεύσει και θα αφήσει τα σώματά τους άταφα στην πλατεία της Ιερουσαλήμ.1
Ερμηνεύει ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και λέει: «Αποσταλήσεται Ενώχ και Ηλίας ο Θεσβίτης … και υπ’ αυτού αναιρεθήσονται.»20.
Γι’ αυτούς τους δύο Προφήτες μας λέει το βιβλίο της Αποκαλύψεως ότι θα τους δει όλος ο κόσμος, αφού θα ‘χουν φονευθεί στην πλατεία της Ιερουσαλήμ. Βέβαια αυτό δείχνει ότι εκεί θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος, τον οποίο θα ελέγξουν, αλλά και θα καταδείξουν οι δύο Προφήτες ότι αυτός τελικά είναι ο Αντίχριστος. Θα τους φονεύσει όμως, λέει, και τότε θα δουν τον φόνο τους «γλώσσες, φυλές, έθνη, λαοί». Είναι μια συνηθισμένη φράση που χρησιμοποιείται στην Αποκάλυψη από τον ευαγγελιστή Ιωάννη, αλλά χρησιμοποιείται και από τον προφήτη Δανιήλ.
Πώς θα δουν αυτές οι «γλώσσες, φυλές, έθνη, λαοί» την αναίρεση, τον θάνατο των δύο Προφητών; Ασφαλώς με την τηλεόραση!
Μπορούσαν ποτέ να φανταστούν οι παλιότεροι ότι θα ερχόταν η τηλεόραση;… Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι όλοι οι λαοί θα μπορούσαν έτσι να βλέπουν;… Κι όμως σήμερα είναι δυνατόν.

~ Ι . Μ .  Προφήτου Ηλία Αρφαρών Θεία Λειτουργία  20/07/2016: https://youtu.be/I5nrci06Q0o .-
 
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΣτην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται.

~ Ι. Μονή Προφήτη Ηλία στο Αρφαρά Καλαμάτας Τετάρτη 20/07/2016 : https://youtu.be/KAqAguYREYo  .-
 
Άγιος Βασίλειος ο ΜέγαςΕγώ κρίνω ότι κάνει το ίδιο σφάλμα και εκείνος, που δεν επιπλήττει τους σφάλλοντες, και εκείνος που είναι υπερβολικός στις τιμωρίες.
Αυτός που βιάζει τον εαυτό του για το Θεό, είναι όμοιος με τον ομολογητή της πίστεως.
Γεροντικόν
~ Προφήτης Ηλίας
Τετάρτη  20/07/2016

 
Ο προφήτης Ηλίας.
Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σάβωκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. ...
Η φυγή στην έρημο
Άγγελος Κυρίου ξυπνά τον προφήτη Ηλία προσφέροντας του τροφή, πριν αναχωρήσει για την έρημο κυνηγημένος από την βασίλισσα Ιεζάβελ. Εικόνα δια χειρός Φίκου
Ο βασιλιάς Αχαάβ, κατά τη βασιλεία του οποίου έζησε ο Προφήτης Ηλίας, καταδίωξε την πατρώα θρησκεία. Ο Προφήτης Ηλίας ήταν πιστός στον Γιαχβέ, και μάλιστα έδειχνε τέτοιο ζήλο, που θανάτωσε και όλους τους ιερείς του Βάαλ, χωρίς να δείξει έλεος, γι΄αυτό και η γυναίκα του Αχαάβ, Ιεζάβελ, ήθελε να τον σκοτώσει. Ο Προφήτης Ηλίας επειδή φοβήθηκε την Ιεζάβελ, έφυγε με τα πόδια μέσα στην έρημο από το Κάρμηλο όρος, και έφτασε μέχρι το όρος Χωρήβ στη χερσόνησο του Σινά. Εκεί κρύφτηκε σε ένα σπήλαιο.

Τα θαύματα
Στον προφήτη Ηλία, αποδίδονται ορισμένα θαύματα. Κατά την Βίβλο κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό(Βασιλειών Γ ιη' 39). Κατά το ίδιο βιβλίο, ο Ηλίας με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Επίσης του αποδίδεται η ανάσταση του νεκρού γιου της Σαραφθίας χήρας. Αναφέρεται ότι στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό.
Η παράδοση θέλει τον Ηλία να μην έχει πεθάνει, αλλά να έχει ανεληφθεί με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισαίο. Τέλος, στη Μεταμόρφωση του Ιησού, κατά την Βίβλο, στάθηκε δίπλα του μαζί με τον Μωϋσή.
Τοιχογραφία του Προφήτη Ηλία
Η ανάληψη
Στις 20 Ιουλίου, κατά την ορθόδοξη παράδοση, εορτάζεται η μνήμη του προφήτου. Οι ορθόδοξοι δεν εορτάζουν την κοίμηση του, αλλά την ανάληψή του. Από την άλλη, ο απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Ιησούς στον ουρανό, αλλά άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη και ο Ηλίας ζει στην γη με φθαρτό σώμα, εδώ και χιλιάδες χρόνια τώρα. Έτσι εμφανίστηκε με το υλικό του σώμα ως εκπρόσωπος των ζώντων, στη Μεταμόρφωση του Κυρίου στο όρος Θαβώρ και, όπως αναφέρει ο προφήτης Μαλαχίας και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, αναμένεται να εμφανιστεί και να ελέγξει τον Αντίχριστο, μαζί με τον Ενώχ, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία.
Απολυτίκιο
Απολυτίκιο (Ἦχος δ')
Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς,
ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ,
Ἠλίας ὁ ἔνδοξος,
ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν,
νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει,
διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.
~
*** Μονή Προφήτου Ηλία Αρφαρών Μεσσηνίας  19/07/2016 : https://youtu.be/mEKyRdgCM98 .-

~Προφήτης Ηλίας Αρφαρών Μέγας Εσπερινός 19/07/2016 : https://youtu.be/f5WGv5SfqQk  .-

  Μονή Προφήτου Ηλία στο Αρφαρά ομιλία Ιερά Μ.Ε. Μπούρα 19-07-2016: https://youtu.be/jxumxoLtjwQ .-
 
 
~ Αρφαρά  Ι. Μ.  Προφήτη Ηλία Εσπερινός  - Αρτοκλασία 19/07/2016: https://youtu.be/dpcfDfbVZjk  .-

20 Ιουλίου
Ηλιού του προφήτου (1). Οσίων Αλεξίου (Medvedkov), Δημητρίου (Klepinine), Μαρίας (Skobtsov), Γεωργίου(Iuri Skotsov) και Ηλία (Elie Fondminskii).
(1) Ο προφήτης Ηλίας ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη της περιοχής Γαλαάδ και ανήκε στην φυλή του Ααρών. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του είδε μία θεία οπτασία: δύο άνδρες λευκοφορεμένοι τον ονόμαζαν Ηλία, τον σπαργάνωναν με φωτιά και του έδιναν φλόγα να φάει. Τότε ο πατέρας του, πήγε στα Ιεροσόλυμα και αφού περιέγραψε την οπτασία στους ιερείς, εκείνοι του είπαν ερμηνεύοντας την οπτασία, ότι ο γιος του θα γίνει προφήτης και θα κρίνει το Ισραήλ με δίκοπο μαχαίρι και φωτιά. Ο Προφήτης άσκησε το προφητικό του χάρισμα επί 25 έτη. Προείπε την έλευση του Χριστού στην γη 816 χρόνια πριν. Ήταν τόσο μεγάλη η πίστη του, που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, σταμάτησε την βροχή και ανάστησε νεκρούς. Με την φωτιά μάλιστα έκαψε τούς στρατιώτες που είχε στείλει ο βασιλιάς Οχοζίας για να τον συλλάβουν. Στο όρος Χωρήβ είδε τον ίδιο τον Θεό, διέσχισε τον Ιορδάνη με την μυλωτή του και τέλος ανελήφθη με άρμα πυρός. Επίσης παρέστη στην Μεταμόρφωση του Χριστού μαζί με τον Μωϋσή. ~
Στις 20/07/2016 εορτάζουν:
Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης
~
 ~   Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
~   Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.
~*  Απολυτίκιο Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου - 20 ΙΟΥΛΙΟΥ   : https://youtu.be/PXUel16UA84 .-


~
ΕΠΕΣΕΣ; ΠΑΛΙ ΣΗΚΩ!
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΜε όλη σου τη δύναμη προφύλαγε τον εαυτό σου να μην πέφτεις· γιατί η πτώση δεν αρμόζει στο δυνατό αθλητή. Αν όμως συμβεί να πέσεις, πετάξου επάνω αμέσως και στάσου πάλι στον καλό αγώνα· και αν μύριες φορές πέσεις από υποχώρηση της χάρης, άλλες τόσες φορές σήκω επάνω· κι αυτό μέχρι του θανάτου σου. Γιατί είναι γραμμένο: «Αν ο δίκαιος πέσει εφτά φορές -δηλαδή διαρκώς σε όλη του τη ζωή του- άλλες τόσες θα σηκωθεί».
~
Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ

Άγιος Τύχων Επίσκοπος Ζαντόνσκ
 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Ανάμνηση θαύματος Αγίου Χαράλαμπου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Ανάμνηση θαύματος Αγίου Χαράλαμπου στα Φ....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του

Άγιος Donald και οι Εννέα κόρες του
 
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 

~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Παρέμβαση ΗΠΑ στην Ελλάδα να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες – Θεωρούν δεδομένη την ελληνοτουρκική σύγκρουση – Δημοσκόπηση στην Τουρκία για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

http://katohika.gr/wp-content/uploads/2016/07/ektakto-paremvasi-stin-ellada-ekdosei-tous-tourkous-praksikopimaties-theoroun-dedomeni-ellinotourkiki-sigkrousi-dimoskopisi-stin-tourkia-ipa-nato-670x400.jpgΕξαιρετικά δυσοίωνο εμφανίζεται το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πριν από λίγο οι ΗΠΑ με παρέμβαση τους ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες στην Τουρκία.
Η παρέμβαση αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη μέση μετά και τις σημερινές απειλές του Τούρκου πρέσβη που αποκαλύψαμε.
Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Επιπλέον οι ΗΠΑ θεωρούν πως πολύ σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο πραξικόπημα. Αν ο Ερντογάν γλιτώσει και από αυτό, τότε μέσα στο επόμενο εξάμηνο μα ελληνοτουρκική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
Στενοί φίλοι του Τούρκου προέδρου και όλες οι κυβερνητικές εφημερίδες σήμερα μιλούν ευθέως και χωρίς κανένα υπονοούμενο για Αμερικανική υποκίνηση και ανάμιξη της CIA στο πραξικόπημα επιβεβαιώνοντας ότι σας είχαμε πει εδώ και λίγες ώρες.
Σήμερα έστειλαν όλες τις πληροφορίες και ζήτησαν επίσημα την έκδοση του ιμάμη Φ.Γκιουλέν με τις ΗΠΑ να απαντούν ότι θα εξετάσουν προσεχτικά τις πληροφορίες.
Μάλιστα γνωστές τουρκικές εφημερίδες προχωρούν σε δημοσκοπήσεις με το ερώτημα:
Συμφωνείτε με τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ παρείχαν άμεση ή έμμεση υποστήριξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα των Γκιουλενιστών;
Οι σχέσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Τουρκίας αναμένεται να διαταραχθούν και να περάσουν σοβαρές κρίσεις.
Οι δημοσκοπήσεις αυτές εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του Ερντογάν για κλείσιμο του Ιντσιρλίκ.
Aν ο Ερντογάν πάντως καταφέρει τους επόμενους μήνες να επιβιώσει τότε οι ισλαμιστές Στρατηγοί που θα έρθουν στην εξουσία και το Σουνιτικό ΝΑΤΟ που θα στήσει ο Σουλτάνος για να μετριάσει την έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα είναι ότι χειρότερο για τη χώρα μας.
Όσοι Έλληνες πολιτικοί υποστήριζαν ότι νίκησε η Δημοκρατία στην Τουρκία είναι βαθιά νυχτωμένοι.
pentapostagma

***  «Άφαντα» 14 τουρκικά πολεμικά πλοία και ο αρχηγός του Ναυτικού
Για 14 «εξαφανισμένα» πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας κάνουν λόγο οι βρετανικοί Times, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Διαψεύδει η τουρκική ηγεσία.
Τα πλοία, γράφει η εφημερίδα, βρίσκονταν εν πλω την ώρα του πραξικοπήματος και δεν έχουν καταμετρηθεί.
Οι τουρκικές αρχές, γράφουν οι «Times» φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων -τα οποία από τη περασμένη Παρασκευή  δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες.
Πάντως, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας διέψευσε τα όσα γράφουν οι Times για εξαφάνιση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Νωρίτερα, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει στο πρακτορείο RIA Novosti πως η ναυτική διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είχε λάβει αίτημα για συνδρομή στον εντοπισμό τουρκικών πολεμικών πλοίων.
Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η στρατιωτική συμμαχία ήταν ενήμερη για τις πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 14 πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσαν στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα δεν επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Τουρκία έπειτα από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν είχε λάβει αιτήματα για συνδρομή στη διενέργεια επιχειρήσεων έρευνας για τα αγνοούμενα πολεμικά πλοία.
Ρωσική στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti πως τουλάχιστον τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, δύο από αυτά στη Ρουμανία.
«Άφαντος» είναι από την Παρασκευή, όπως γράφουν οι «Times» και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Βιζέλ Κόσελε, ο οποίος δεν μπορεί να εντοπιστεί.
Σχετικά με την τύχη του αρχηγού του τουρκικού στόλου η εικόνα είναι ασαφής, αφού το πρωί του Σαββάτου αρχικώς μεταδόθηκε ότι είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Γιαβούζ που βρισκόταν εν όρμω στο ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.
Δεν είναι γνωστό αν είναι από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος ή κρατείται όμηρος από τους στασιαστές που διαφεύγουν με τα πλοία, σημειώνουν οι «Times».
Παράλληλα, η Hurriyet γράφει ότι αγνοούνται δύο ελικόπτερα και 25 μέλη των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν σε επιχείρηση με στόχο τον Ερντογάν.

***  Τηλεοπτικές άδειες: Κόπηκαν το MEGA, ο Ιβάν Σαββίδης και οι «Κύπριοι»
Συνεχίζουν ΑΝΤ1, STAR, Alpha, Σκάι, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και «Εψιλον»

Εκτός της διαδικασίας διαγωνισμού για την παροχή τηλεοπτικών αδειών, τέθηκε και επισήμως τo MEGA CHANNEL, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τις δέκα εταιρείες που αξιολογήθηκαν από τους ορκωτούς λογιστές, απορρίφθηκαν οι φάκελλοι τριών και στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα συνεχίσουν πλέον οι επτά.
Τα τρία επιχειρηματικά σχήματα που τέθηκαν εκτός διαδικασίας είναι:
1. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. στην οποία ανήκει το MEGA CHANNEL. Πρόκειται για τον παλαιότερο τηλεοπτικό σταθμό στην χώρα (λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1989) και απασχολεί 400 εργαζόμενους.
2. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
3. Η εταιρεία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων.
Οι επτά εταιρείες, των οποίων οι φάκελλοι κρίθηκαν άρτιοι και συνεχίζουν κανονικά στην διαδικασία είναι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε οτι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και τηn Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων, που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.
Θα πραγματοποιηθεί κανονικά και η ηλεκτρονική δημοπρασία
Λίγο νωρίτερα με άτυπο σημείωμα που διένειμε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και επικοινωνίας διευκρίνισε, οτι παρά την κήρυξη ως άγονου του μειοδοτικού διαγωνισμού για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, η δημοπρασία αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται αν θα τροποποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που την τοποθετούσε στο διάστημα 12-17 Αυγούστου.
“Στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες” σημείωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών, ματαιώθηκε και κηρύχθηκε άγονος λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
~
*** Ο ορισμός της … “αθλιότητας”
Μάλιστα! “Αθλιότητα” , κατά τον Μητσοτάκη, είναι: ” κατάσταση με τους «κατασκηνωτές» στο ΑΠΘ και το πανηγύρι ακραίων στοιχείων ( έτσι χαρακτηρίζει τον no border camp, το πολιτικό σούργελο … κρίμα που υποτίθεται ότι σπούδασε και στις ΗΠΑ ), με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης…“! Μάλιστα. Αυτό είναι “αθλιότητα” κατά Κούλη, και ΔΕΝ είναι: Η ξεφτίλα της Δικαιοσύνης με το Noor 1, με τις συνεχείς αναβολές της δίκης της Siemens, με τα ξεχασμένα Ποθεν Έσχες της Μαρέβας που τώρα την κουβαλάει στα ταξίδια να το παίξουνε Κλίντον. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι οι Σκλαβούνηδες, οι Παπασταύροι, οι Χαρδούβελοι, οι Μουσαδες. Το θαλασσοδάνειο στον Κήρυκα Χανίων ( αλήθεια, γιατί δεν επιστρέφει έστω και τώρα το ποσό;), το 1 εκατ με το οποίο πιάσανε τον γαμπρό του, τα συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από τους εράνους του ΕΣ, που τσίμπαγε η ανηψιά του από τον “θείο”-Μαρτίνη του Ερρίκος Ντυνάν, οι λίστες Μποργιανς και τα Παναμα Πειπερς, τα δανεικά κι αγύριστα από όλους τους τραπεζίτες στη ΝΔ, τα δωράκια στο πολιτικό του γραφείο από τη Siemens. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι να υπερασπίζεται “στα τεσσερα”, τον Ψυχάρη, το Mega και τους τσαμπατζήδες καναλάρχες. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι να αφήνει τα “μαντρόσκυλά” του να υβρίζουν τον ΠτΔ, και να προσφέρει πολιτικό άσυλο σε “βαποράκια” της ενημέρωσης. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ συκοφαντώντας την κυβέρνηση και υπονομεύοντας την προσπάθεια της χώρας του. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι να προαναγγέλλει ότι θα πάρει πίσω τις αδειες απόν τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν για να εκπέμψουν νόμιμα τα κανάλια τους, όταν γίνει κυβέρνηση. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι ότι αναγγελλει ότι θα αλλάξει εκ νεου τον εκλογικό νόμο αν αποκτήσει ποτέ την πλειοψηφία. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι να ζητάει από την πρώτη ημέρα της εκλογής του στην προεδρία της ΝΔ, νέες εκλογές, σαν μην εχει εκλέξει ο ελληνικός λαός κυβέρνηση μόλις πριν από 9 μήνες. Αθλιότητα ΔΕΝ είναι να εχει εναγκαλισθεί πλήρως όλα τα οργανωμένα συμφέροντα, που “ενσαρκώνουν” σχεδόν ολόκληρο το ελληνικό χρέος και παρόλα αυτά να μιλάει για “οργανωμένα συμφέροντα” στο ΣΥΡΙΖΑ… Όλα αυτά ΔΕΝ είναι αθλιότητα! Σωστά. Για έναν … Μητσοτάκη, μιλάμε !!!    Μιχαλάκης ο Τζάκσον
 *** ΕΚΤΑΚΤΟ! Φόβος για χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη...

~ Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλης έκτασης άσκηση για την αντιμετωπίσιμη έκτακτης απειλής από μια επίθεση στην Πόλη από εξωτερικό εχθρό, ακόμα και με… πυρηνικά όπλα, (!!!), έκανε η τουρκική εφημερίδα Milliyet!
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, η Διοίκηση Εκτάκτων Καταστάσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, (AFAD), πραγματοποιεί μια έκτακτη άσκηση στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στο Ερζερούμ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αρμενία και κοντά στο Ερτζιντζάν όπου είναι η έδρα της Τρίτης Τουρκικής Στρατιάς, για την αντιμετώπιση μεγάλης εξωτερικής επίθεσης και με πυρηνικά όπλα.
Η Διοίκηση Εκτάκτων Καταστάσεων συνεργάζεται για την άσκηση με την Γενική Διεύθυνση Πολικής Άμυνας, (Sivil Savunma Genel Müdürlüğü), που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά μετά τους σεισμούς του 1999 και με σκοπό παράλληλα με την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών, την ενεργοποίηση δυνάμεων πολιτοφυλακής κατά της δράσης του κουρδικού ΡΚΚ.
Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι αυτόν τον καιρό στην Κωνσταντινούπολη γίνονται εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν από μια εξωτερική επίθεση, ενώ κινητοποιούνται πολλές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής και της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και της Γενικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο και τις μυστικές υπηρεσίες.
Την πρώτη αυτή άσκηση θα ακολουθούσουν και άλλες δυο όπως αναφέρει το πρόγραμμα της Πολιτικής Άμυνας με την ονομασία, «Kentsel Arama Kurtarma», δηλαδή, «Έρευνα και Διάσωση Άστεων», και όπως αναφέρεται θα κινητοποιηθούν όλο και περισσότεροι παράγοντες για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως είναι μια γενικευμένη επίθεση με πολλά μέσα ακόμα και με ατομική βόμβα στην πόλη της Κωνσταντινούπολης!
Λέτε να δούμε απίστευτες εξελίξεις που πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζαν παρανοϊκές ?
Σημεία των Καιρών!
Nükleer terör saldırısı…
İstanbul için en kötü senaryo!
Δηλαδή, Πυρηνική τρομοκρατική επίθεση…Το πιο άσχημο σενάριο για την Κωνσταντινούπολη!

***  Άστραψε ΚΑΙ βρόντηξε η Χ.Α. ΣΤΗΝ Βουλή...

~  Φωτιές πάλι άναψαν στην Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο στη Βουλή, εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται.
 «Γελάει ο κόσμος με εσάς, αλλά ο λαός θυμάται! Γιατί οι Έλληνες ομογενείς δεν έχουν δικαίωμα ψήφου; γιατί δίνετε δικαιώματα σε παράνομους μετανάστες που έχουν έρθει με το "έτσι θέλω" στην Ελλάδα;» είπε, και μετά υπογράμμισε την άποψη της ΧΑ πως «οι βουλευτές θα πρέπει να μειωθούν σε τουλάχιστον 200. Θα φέρουμε σχετική τροπολογία».
Κατηγόρησε Τσίπρα για τις επαφές του με Παπανδρέου, Κουβέλη και και Οικολόγους και όχι με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος είναι αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης. Έπειτα, αναφέρθηκε σε «κλέφτες, απατεώνες και λαμόγια», προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος, Νικήτα Κακλαμάνη. «Δεν μπορείτε να λέτε κλέφτες και απατεώνες τους βουλευτές που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, προέρχονται από τον λαό και λογοδοτούν στον λαό. Αν έχετε στοιχείο και κάποιο όνομα πείτε το, αλλιώς δεν μπορείτε να κάνετε τέτοιες απαράδεκτες γενικεύσεις» είπε ο Κακλαμάνης.
«Φοβάστε, γιατί αν πάνε στη δικαιοσύνη κάποιοι βουλευτές, θα βρεθούν φυλακισμένοι», πρόσθεσε.

***  ΣΟΚ! Αλλάζει τα λόγια του ο Τούρκος Πρέσβης...

Ο Κερίμ Ουράς σε συνέντευξη του είχε αναφερθεί, πως αν δεν αν δεν εκδοθούν οι 8 στρατιωτικοί στην Τουρκία, αυτό δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις και η άδεια προσγείωσης στο ελικόπτερο ήταν λάθος από την Αθήνα.
Την ίδια μέρα, ο Τούρκος πρέσβης έβγαλε διευκρινιστική δήλωση, όπου θεωρεί ότι διαστρεβλώθηκαν όσα είπε.
Συγκεκριμένα:
«Ο πρέσβης τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος θα έχουν μία δίκαιη και διαφανή δίκη στη χώρα τους.
Δήλωσε ότι προσδοκία της Τουρκίας είναι η άμεση έκδοσή τους. Αυτό θα έχει πολύ θετικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών. Από την άλλη, μία αρνητική απόφαση μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη και φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί, καθώς πρωταρχικό καθήκον του είναι να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις και να διατηρήσει τη σταθερότητα.
Επίσης, ο πρέσβης ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο, για την έγκαιρη υποστήριξη και συνεργασία που έδωσαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος και στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

***  Στα "Τάρταρα" οι συντάξεις! Μειώσεις που αγγίζουν μέχρι και...

~ Έως και 722 ευρώ φαίνεται να φτάνουν οι διαφορές «παλιών και νέων» συντάξεων, αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, πάνω στον καινούργιο ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά στις 1 Ιανουαρίου του 2019, που σημαίνει νέες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από 11,38 ευρώ έως 722 ευρώ.
Μέχρι 30 Σεπτέμβρη 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των συντάξεων.
Μερικά παραδείγματα της αναπροσαρμογής:
Σημερινή κύρια σύνταξη 494,87 ευρώ (αντιστοιχεί σε συντάξιμες αποδοχές 803 ευρώ) θα σπάσει σε Εθνική 384 ευρώ, ανταποδοτική σύνταξη 99,49 ευρώ και "προσωπική διαφορά" 11,38 ευρώ.
Σύνταξη 837 ευρώ (ο συνταξιούχος έφυγε με συντάξιμες αποδοχές 1.688 ευρώ) θα λάβει Εθνική σύνταξη 384 ευρώ, ανταποδοτική 404 ευρώ και "προσωπική διαφορά" 49 ευρώ.
Σύνταξη 784 ευρώ (συντάξιμες αποδοχές 1.241 ευρώ) θα σπάσει σε Εθνική 384 ευρώ, ανταποδοτική 297 ευρώ και "προσωπική διαφορά" 103 ευρώ.
Σύνταξη 1.324 ευρώ (συντάξιμες αποδοχές 1.688 ευρώ) θα διαχωριστεί σε Εθνική σύνταξη 384 ευρώ, ανταποδοτική 628 ευρώ και "προσωπική διαφορά" 312 ευρώ.
Αντίστοιχα, σημερινή σύνταξη 1.989 ευρώ (αντιστοιχεί σε συντάξιμες αποδοχές 2.373 ευρώ) θα σπάσει μετά τον επανυπολογισμό σε Εθνική 384 ευρώ, ανταποδοτική σύνταξη 882 ευρώ και "προσωπική διαφορά" 722 ευρώ.

***  «Βούιξαν» τα αυτιά των τσιγγάνων από τις ποινές για τη διακίνηση ηρωίνης 
Ολοκληρώθηκε χθες η μεγάλη υπόθεση της Αγίας Τριάδας
 Βαριές «καμπάνες» σήμαναν χθες το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι και οι 16 της δεύτερης οικογένειας τσιγγάνων που κατηγορούνταν ότι διακινούσαν ηρωίνη και άλλες ναρκωτικές  ουσίες από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Όλα τα μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις, ενώ στα μαλακά «έπεσαν» η μεταφορέας της ηρωίνης, ο προμηθευτής από την Αθήνα, η μια τσιγγάνα – σύζυγος των αδελφών και οι τοξικομανείς.
Μάνα, πατέρας, τρεις γιοι και η γυναίκα του πρώτου κατηγορουμένου, στον οποίο αποδιδόταν ο ρόλος εκείνου που κινούσε τα νήματα, κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε συμμορία, διακίνηση ναρκωτικών και διακίνηση ναρκωτικών με μεταχείριση ανήλικων παιδιών.
Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν έπεσαν ως «κεραμίδα» στο κεφάλι τους, καθώς τον προηγούμενο μήνα είχε δικασθεί με τις ίδιες κατηγορίες η πρώτη οικογένεια τσιγγάνων που είχε συλληφθεί μαζί με τους συγκεκριμένους και η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 15 ετών, ενώ τώρα 21.
  «Καμπάνες»
Το δικαστήριο με τη χθεσινή του απόφαση έκρινε τους κατηγορούμενους ενόχους για σύσταση συμμορίας και όχι για εγκληματική οργάνωση, ενώ αφαίρεσε και την επιβαρυντική περίσταση ότι από την πώληση των ναρκωτικών θα επωφελούνταν κέρδος άνω των 75.000 ευρώ.
Έτσι, οι ποινές που επιβλήθηκαν  έχουν ως εξής:
-Για τον 27χρονο τσιγγάνο, που θεωρούνταν ότι κινούσε τα νήματα όλης της συμμορίας, η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του σε ισόβια. Το δικαστήριο τελικά επέβαλε την ποινή της καθείρξεως 20 ετών για τη διακίνηση με εκμετάλλευση ανηλίκων και 1 έτους φυλάκιση για τη συμμορία, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ
-Στον 33χρονο αδελφό του επιβλήθηκε για τις ίδιες κατηγορίες συνολική ποινή 19 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ
-Στον 34χρονο άλλο αδελφό επιβλήθηκε συνολική ποινή 13 ετών και χρηματικό πρόστιμο 80.000 ευρώ
-Στην 28χρονη σύζυγο του πρώτου επιβλήθηκε συνολική ποινή 15 ετών και πρόστιμο 100.000 ευρώ
-Στον 58χρονο πατέρα των αδελφών επιβλήθηκε συνολική ποινή 13 ετών και πρόστιμο 80.000 ευρώ
-Αντίστοιχα στην 56χρονη μητέρα τους επιβλήθηκε συνολική ποινή 17 ετών και πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Σε κανέναν από τους παραπάνω δε δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση και όλοι οδηγήθηκαν στις φυλακές.
  Πιο «μαλακά»
-Στην 40χρονη που μετέφερε την ηρωίνη από την Αθήνα αναγνωρίσθηκε τοξικομανία και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών με 3ετή αναστολή, υπό τους όρους να παρακολουθείται από επιμελητή και να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της
-Στον 42χρονο τσιγγάνο από την Αθήνα που πωλούσε στους τσιγγάνους στην Αγία Τριάδα την ηρωίνη, αναγνωρίσθηκε τοξικομανία και επιβλήθηκε φυλάκιση 6 ετών, η οποία δύναται να μετατραπεί προς 10 ευρώ ημερησίως.
-Στην 30χρονη τσιγγάνα, σύζυγο του δεύτερου αδελφού, αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη και της επιβλήθηκε ποινή φυλακίσεως 2,5 ετών με 3ετή αναστολή
-Σε όλους τους κατηγορούμενους τοξικομανείς επιβλήθηκε φυλάκιση 3 ετών στον καθένα. Σε άλλους δόθηκε 3ετή αναστολή και σε άλλους, λόγω κι άλλων καταδικών, έγινε μετατροπή της ποινής προς 10 ευρώ ημερησίως.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Θερινό Σχολείο: Οι 37 νέοι πρεσβευτές της Ελλάδας έφτασαν στην Καλαμάτα
Για 11η χρονιά πραγματοποιείται στην Καλαμάτα το Θερινό Σχολείο για νέους Ομογενείς, που στόχο έχει να μεταλαμπαδεύσει σε νέους ομογενείς, που συνήθως είναι δεύτερη ή τρίτη γενιά μεταναστών, τι σημαίνει Ελλάδα, αλλά και να διαδώσουν τα ιδανικά μας στις χώρες όπου ζουν.
Το Θερινό Σχολείο για το 2016 ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου με την τελετή έναρξης και θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου, ενώ διεξάγεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το ξεχωριστό αυτό σχολείο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά.
Φέτος συμμετέχουν 37 ομογενείς φοιτητές από 18 έως 24 ετών, καθώς και τέσσερις συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και τέσσερις εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας.
 Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι, κυρίως, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (γραπτός και προφορικός λόγος), η γνωριμία των φοιτητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του παραδοσιακού πολιτισμού.
Στο καλωσόρισμα της Δευτέρας βρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, που δήλωσαν τη χαρά τους που νέα παιδιά έφθασαν στην Καλαμάτα για να ζήσουν σε πραγματικό χρόνο τι σημαίνει Ελλάδα, λέγοντάς τους ότι από εδώ και πέρα τους θεωρούν πρεσβευτές της χώρας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Χρηματοδότηση δημοτικών έργων με 238.000 ευρώ στην Καλαμάτα
Το ποσό των 238.000 ευρώ θα διατεθεί από πόρους του Δήμου Καλαμάτας στην κατασκευή έργων για τα οποία υπάρχει μελετητική ωριμότητα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται για τα εξής:
-Κάλυμμα Τέντας, 100.000 ευρώ
-Κατασκευή πρόναου στο ναό του Κοιμητηρίου Καλαμάτας και ολοκλήρωση του καθαρισμού ιστορικών ταφικών μνημείων, 42.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα
-Κατασκευή αντιολισθητικού τάπητα σε πέντε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, 25.000 ευρώ
-Κατασκευή περίφραξης στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ασπροχώματος και Αντικαλάμου, 10.000 ευρώ
-Συντήρηση στο Μάντζειο δημοτικό κτήριο στο Πλατύ, 8.500 ευρώ
-Κατασκευή αλεξικέραυνου, 8.500 ευρώ.
-Κατασκευή πύλης στο πρώην στρατόπεδο Παπαφλέσσα, 10.000 ευρώ
-Διάφορα έργα στη Μαραθόλακκα, 24.000 ευρώ.

***  Τα φάρμακα θα πωλούνται πλέον και από σούπερ μάρκετ 
«Κλείδωσε» η απόφαση της κυβέρνησης να διατίθενται – υπό προϋποθέσεις – φάρμακα από τα σούπερ μάρκετ, παρά τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε την υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για δημιουργία της υποκατηγορίας Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ), δηλαδή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που θα μπορούν να πωλούνται και από σούπερ μάρκετ. 
Ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, «η δημιουργία της υποκατηγορίας των ΓΕΔΙΦΑ αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 με τους Θεσμούς. Άμεσα, συγκροτήθηκε στον ΕΟΦ- με τη συμμετοχή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου- ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε σειρά συνεδριάσεων με σκοπό την εισαγωγή αυστηρών κριτηρίων για την κατάρτιση του σχετικού υποκαταλόγου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στην εισήγηση που κατέθεσε η επιτροπή στον υπουργό Υγείας, ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων δεν ξεπερνά το 13%. Η εισήγηση της επιτροπής υιοθετήθηκε και βάσει αυτής συντάχθηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση και ακολούθως η υπουργική απόφαση».
  Για Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα
Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα φάρμακα που θα εντάσσονται στη συγκεκριμένη υποκατηγορία θα πρέπει να έχουν ήδη καταταγεί στην υποκατηγορία των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), να μη συντρέχουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα για επανεξέταση της κατάταξής τους, να είναι φάρμακα αντιμετώπισης προφανούς συμπτώματος (πχ. κεφαλαλγία, ναυτία κ.ά.), οι οδηγίες τους να είναι απλές, οι αλληλεπιδράσεις τους με άλλες συχνά χορηγούμενες θεραπείες να είναι ελάχιστες και- εφόσον υπάρχουν- να είναι χαμηλού κινδύνου, οι συνθήκες φύλαξης και διακίνησης να είναι σύμφωνες με τα εγκεκριμένα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας τους, οι συσκευασίες τους να είναι μικρές έτσι ώστε η συνολική ποσότητα του φαρμάκου να μην είναι δυνατό να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του λήπτη και να μην υπάρχουν σοβαρές και τεκμηριωμένες ενδείξεις από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία σε έγκριτα περιοδικά που διαθέτουν κριτική επιτροπή αξιολόγησης (peer review) για σοβαρούς κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση των φαρμάκων αυτών.
Η εξωτερική συσκευασία των ΓΕΔΙΦΑ πρέπει να φέρει ανεξίτηλο προτυπωμένο ευδιάκριτο πράσινο κύκλο, εντός του οποίου θα αναγράφεται με πορτοκαλί χρώμα το αρκτικόλεξο "ΓΕΔΙΦΑ".
Στην υπουργική απόφαση αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) για την κατάταξη των προϊόντων τους στην υποκατηγορία ΓΕΔΙΦΑ.
Η λιανική πώληση των ΓΕΔΙΦΑ επιτρέπεται μόνο από τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών που έχουν αδειοδοτηθεί για τη λειτουργία: α) υπεραγοράς τροφίμων (supermarkets) και β) παντοπωλείου. 
Τα ΓΕΔΙΦΑ θα πρέπει να βρίσκονται σε διαχωρισμένο χώρο από τα υπόλοιπα προϊόντα, σε διακριτό χώρο, με ευκρινή σήμανση "Φάρμακα Γενικής Διάθεσης- ΓΕΔΙΦΑ". Στον ίδιο χώρο και σε σημείο εμφανές για τον καταναλωτή θα τοποθετείται πινακίδα διαστάσεων τουλάχιστον 15Χ25 εκ. με το ακόλουθο περιεχόμενο: "Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι σε χώρο εκτός φαρμακείου επιτρέπεται η πώληση μόνο φαρμάκων που φέρουν στην εξωτερική τους συσκευασία πράσινο κύκλο εντός του οποίου αναγράφεται "ΓΕΔΙΦΑ" με πορτοκαλί χρώμα και προειδοποιεί ότι η αλόγιστη χρήση φαρμάκων εγκυμονεί κινδύνους. Διαβάστε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών χρήσης κάθε φορά που λαμβάνετε κάποιο φάρμακο. Απαγορεύεται η πώληση φαρμάκων σε άτομα κάτω των 18 ετών".
Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η πώληση άνω των 2 συσκευασιών ΓΕΔΙΦΑ ανά συναλλαγή.

***  Κορυφώνεται η αγωνία για τον 68χρονο και την 44χρονη κόρη του - Τα τελευταία στοιχεία
Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του πατέρα και της κόρης του που έχουν εξαφανιστεί από το βράδυ του Σαββάτου από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων, καθώς μέχρι χθες το βράδυ οι έρευνες των αστυνομικών αρχών δεν είχαν αποφέρει καρπούς.
Ο 68χρονος Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη Λοϊζίδου που βρίσκονταν για διακοπές στην Ηλεία, παραμένουν άφαντοι και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία το γεγονός ότι δεν εθεάθησαν από κανέναν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά στην Ηλεία.
Πήραν λάθος δρόμο
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικές αρχές, μετά και τη δημοσιοποίηση του θέματος, πατέρας και κόρη μετά την αναχώρησή τους από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη περιοχή, πρέπει να ακολούθησαν λάθος δρόμο και δεν κατάφεραν να βρουν τη θέση ‘Γούβες’ στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν νοικιάσει από τις αρχές Ιουλίου.
Μαρτυρία ανέφερε ότι το ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Hyundai χρώματος γκρι με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΝ 6884, που οδηγούσε ο πατέρας και επέβαινε και η κόρη του, όταν αναχώρησε από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, αντί λίγα μέτρα πιο πάνω να στρίψει αριστερά για να μεταβεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, συνέχισε ευθεία, προς το χωριό των Δουνεΐκων.
Ζήτησαν πληροφορίες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν μαρτυρίες που λίγη ώρα αργότερα τοποθετούν το αυτοκίνητο στην περιοχή του Φραγκοπηδήματος, ενώ υπάρχει μαρτυρία ότι γύρω στις 2:30 με 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο πατέρας και η κόρη εθεάθησαν στην περιοχή της Κουρούτας ζητώντας πληροφορίες για το πώς θα μεταβούν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.
Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο για να επιστρέψουν, ενώ το γεγονός ότι δεν φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα κάνει ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Μετά την παρουσία τους στην Κουρούτα δεν υπάρχει καμία άλλη μαρτυρία που να τους τοποθετεί σε κάποιο άλλο σημείο και όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.
Και η ΕΜΑΚ
Χθες στην ευρύτερη περιοχή των Δουνεΐκων και της Κουρούτας διενήργησαν έρευνες και αστυνομικοί της ΕΜΑΚ, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και άλλων υπηρεσιών του νομού, από την πρώτη στιγμή έχουν ‘χτενίσει’ όλα τα πιθανά σημεία, δεν έχουν αφήσει δρομάκι και κανάλι που να μην έχουν ψάξει, ωστόσο ο πατέρας και η κόρη παραμένουν άφαντοι.
Το γεγονός ότι δεν έχουν εμφανιστεί σε κανένα σημείο του νομού, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν βρίσκονται εντός νομού Ηλείας, αλλά στην προσπάθειά τους να βρουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ακολούθησαν άγνωστο προορισμό.
Οι αρχές καλούν οποιονδήποτε έχει δει κάτι, να επικοινωνήσει αμέσως με την Αστυνομία, έτσι ώστε να δοθεί τέλος στο θρίλερ, που έχει πραγματικά προβληματίσει άπαντες.  patrisnews.com

***  Ο τοίχος δεν έχει δείξει ακόμα την καλοσύνη του
Μήνες είναι άδειος ο τοίχος της καλοσύνης και, όπως φαίνεται, έτσι θα παραμείνει για καιρό ακόμα. Από τη μέρα που δημιουργήθηκε ελάχιστες ήταν οι φορές που κάποιος περαστικός τοποθέτησε κάτι εκεί για τους συμπολίτες του που έχουν ανάγκη.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε ανθρωπιστές και να λέμε ότι βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, τότε γιατί δεν κάνουμε, έστω, αυτό το μικρό βήμα, αφήνοντας από τρόφιμα μέχρι υποδήματα και ρούχα στο συγκεκριμένο σημείο; Γιατί σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που θα τα έχει ανάγκη περισσότερο από εμάς.  Στ.Μ.

***   Φτάνει στην Καλαμάτα ο «Δημόκριτος» στις αρχές του 2017
Σχετικά με την κάθοδο του «Δημόκριτου» στην Καλαμάτα, ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι υπέγραψε στην Αθήνα με το Δ.Σ. μνημόνιο συνεργασίας και πιστεύει ότι στις αρχές του 2017 θα είναι στην Καλαμάτα, όπου θα λειτουργούν μουσείο αλλά και εργαστήρια, ενώ και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα είναι στο χώρο του Ζουμπούλειου, κάτι εξόχως σημαντικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το δήμαρχο.

***  Δήμος Καλαμάτας: Μόνο παραλιακός ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζομύλος
Μόνο τη νέα παραλιακή χάραξη συζητά ο Δήμος Καλαμάτας για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζόμυλου.
Στις συναντήσεις του με το γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε και στελέχη του υπουργείου, με τους υφυπουργούς Οικονομίας Αλέξανδρο Χαρίτση και Εσωτερικών Ιωάννη Μπαλάφα, αλλά και σε τηλεφωνικές επαφές, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτας - Ριζομύλου είναι πρωτευόντως εθνικής σημασίας, κατόπιν νομαρχιακής και ακολούθως τοπικής, κι έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί. Τόνισε, δε, ότι ο Δήμος δε συζητεί καν οποιαδήποτε άλλη χάραξη εκτός της νέας παραλιακής. Άλλωστε, υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίζει τη θέση του.
Ο Δήμος εκτιμά ότι η νέα παραλιακή χάραξη είναι ώριμη μελετητικά και ελαφρύνει την κυκλοφορία στην περιοχή του Ασπροχώματος. Επιπλέον, δίνει εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τον Πάμισο, μήκους 6,5 χιλιομέτρων περίπου.
Η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου μέσα από το Ασπρόχωμα, μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και του αεροδρομίου και με ευρεία παράκαμψη της Μεσσήνης, δεν μπορεί να αποτελέσει θέμα συζήτησης για το Δήμο Καλαμάτας. Επίσης, απόψεις για τη μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής είναι ανεδαφικές, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως αναφέρεται, θα συνεχίσει με την ίδια ένταση στην κατεύθυνση κατασκευής νέου δρόμου, με τη νέα ολοκληρωμένη μελετητικά χάραξη.

***  Ο Δήμαρχος Καλαμάτας για τη δήλωση Μαραγκοπούλου 
Σχετικά με τη δήλωση που έκανε η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, Βίκυ Μαραγκοπούλου, για "προβλήματα που την οδήγησαν σε παραίτηση", ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι δεν ανέφερε με σαφήνεια τι προβλήματα εννοεί η Βίκυ Μαραγκοπούλου και την προκάλεσε, αν θέλει να πει κάτι με σαφήνεια, να το πει.
«Η κυβέρνηση, ο Δήμος και το υπουργείο γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί στο συγκεκριμένο θέμα, εμείς είχαμε μια ανέφελη συνεργασία για 8 χρόνια, η κυρία Μαραγκοπούλου έχει προσφέρει στην πόλη και έχει συμβάλει σε ένα σημαντικό γεγονός που σήμερα αποτελεί το κύριο πολιτιστικό γεγονός για την Καλαμάτα, είναι ένα παράθυρο στην Ευρώπη, αλλά αν θέλει να πει κάτι, να το πει δημόσια» σχολίασε.

***  Αίτηση αποφυλάκισης κατάθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Αύριο, Πέμπτη (21/07/2016) θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών για το εάν τελικά θα δοθεί το «κλειδί» της ελευθερίας στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, μέχρι στιγμής, έχει εκτίσει 4,5 χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού για μίζες εκατ. ευρώ μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων, όταν βρισκόταν στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του, κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, αίτημα αποφυλάκισης επικαλούμενος, μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, λόγους υγείας, αλλά και το προχωρημένο της ηλικίας του, αφού συμπλήρωσε ήδη τα 77 του χρόνια.
AdTech Ad
Όπως είπε ο συνήγορός του, «η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του εντολέα μου. Δεν υποστηρίζεται από μάρτυρα. Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί 4 και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση. Η υγεία του έχει στα 4 αυτά χρόνια κλονιστεί. Δεν είναι μόνο η ηλικία αλλά και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει μέσα στις φυλακές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές, που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είχε όμως και θέματα υγείας από το παρελθόν, όπως με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την κίνηση, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος της κράτησης με κάποιον άλλον όρο, προκειμένου να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς.
Ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος, θα είναι στη διάθεση σας οποτεδήποτε χρειαστεί. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα. Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευτεί. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο δικαστήριο σας ζητώντας αντικατάσταση του όρου της προφυλάκισης, γιατί ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογενείας του. Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή 4,5 χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο».  www.newsbomb.gr

***  Αποχωρεί από την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας
Την παραίτηση του και επίσημα ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά στο ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας, τονίζοντας ότι παρά την θετική αξιολόγηση του ΤΧΣ, έχει πάρει τις αποφάσεις του (ήδη από τις αρχές του 2016, όπως είπε) και μετά από 25 χρόνια στο τιμόνι της Πειραιώς, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκε «εξαιρετικό έργο» αποχωρεί από το ΔΣ της Τράπεζας.
Στο νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται για την Τράπεζα, χρειάζονται «...κυρίως οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή» τόνισε.
Το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στον κ. Σάλλα τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και ο επί 25 έτη πρόεδρος.
Ως προσωρινή πρόεδρο του ΔΣ, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε την καθηγήτρια κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη
Η ανακοίνωση της αποχώρησης
 Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο κ. Σάλλας απευθυνόμενος στα μέλη είπε:
«Αγαπητοί φίλοι,
Παρά τη θετική αξιολόγηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχω καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις τις οποίες επιθυμώ να σας ανακοινώσω σήμερα. Συμπλήρωσα έναν κύκλο 25 χρόνων ως Πρόεδρος της Τράπεζας και 30 χρόνια στη δημιουργία και διοίκηση τραπεζικών και άλλων χρηματοοικονομικών εταιρειών.
Στα 25 αυτά χρόνια της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό έργο. Ξεκινώντας τον Δεκέμβριο του 1991, με 200 άτομα προσωπικό και μερίδιο μόλις 0,1% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, δημιουργήσαμε μια σημαντική σε μέγεθος τράπεζα με πάνω από 20.000 προσωπικό και μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%. Είχαμε καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, αναπτύξαμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, στηρίξαμε την επιχειρηματική κοινότητα και συμβάλαμε στην οικονομική πρόοδο. Η ηλεκτρονική τραπεζική, το green banking, η συμβολαιακή γεωργία είναι μόνο κάποια απ’ αυτά.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται για το τραπεζικό σύστημα, ασφαλώς και για την Τράπεζα Πειραιώς, ένα νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον. Στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά κυρίως οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την τράπεζα στη νέα εποχή.
Έχοντας σταθμίσει τα νέα δεδομένα, ενημέρωσα ήδη από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου.
Δεν μπορούσα, ωστόσο, να υλοποιήσω νωρίτερα την απόφασή μου, καθώς το ΔΣ της Τράπεζας ήταν υπό αξιολόγηση και επιλογή των international experts. Σήμερα, μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του HFSF και της επιλογής του μεγαλύτερου μέρους των μελών του Δ.Σ., αποφάσισα να πραγματοποιήσω την απόφασή μου και να αποχωρήσω από το Δ.Σ. της Τράπεζας».
Στη συνέχεια, μετά από συζήτηση και πρόταση μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στον κ. Μ. Σάλλα τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και ο επί 25 έτη πρόεδρος.
Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε την καθηγήτρια κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη ως προσωρινή πρόεδρο του Δ.Σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Newsroom ΔΟΛ

***  Το επικίνδυνο κτήριο της παραλίας και οι κινήσεις του Δήμου Καλαμάτας
Γράψαμε χθες για το κτήριο - φάντασμα που προσπαθεί να μείνει όρθιο στη διασταύρωση των οδών Κανάρη και Σανταρόζα.
Όπως μας ενημέρωσαν από το Δήμο Καλαμάτας, άνθρωποι της Πολεοδομίας έχουν καταγράψει το πρόβλημα που υπάρχει στο κτήριο από τον Απρίλιο του 2015. Μάλιστα, η έκθεση που συντάχθηκε μετά την αυτοψία αναφέρει σοβαρά προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν διορθωθεί εδώ και καιρό.
Τελικά, ο χρόνος πέρασε, το κτήριο γέρνει όλο και πιο πολύ και κανείς από τους αρμοδίους δε φαίνεται διατεθειμένος να προβεί σε ενέργειες που θα άρουν την επικινδυνότητα.
Άμεσα από το Δήμο θα προβούν σε περίφραξη των πεζοδρομίων, περιμετρικά του κτηρίου, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι οριστική λύση, την οποία και θα πρέπει οι υπεύθυνοι να βρουν πριν να είναι αργά.  Π.Μπ.

***  Εκδήλωση για Παιδικά Χωριά SOS από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, τρόφιμα αντί εισιτηρίου 
Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και έτσι θα παρουσιάσει την εκδήλωση με τίτλο «Λιθιές και κύματα χέρι με χέρι», με στόχο τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS.
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εισιτήριο για την εκδήλωση, αλλά όσοι θέλουν καλούνται να πάνε τρόφιμα, η συγκέντρωση των οποίων θα γίνεται στην πλατεία Υπαπαντής και στην είσοδο του Κάστρου, ενώ στο σημείο θα υπάρχει και κουτί, όπου ο καθένας θα μπορεί να ρίξει χρήματα. Π.Μπ.

***  20 Iουλίου σήμερα! ΚΑΝΕΙΣ; ΒΙΝΤΕΟ

~ Πάνω στην ‘Πράσινη Γραμμή’ , κατά τη διάρκεια τα εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, δόθηκε η μεγάλη μάχη της αντίστασης κατά του κατακτητή. Η γραμμή που χάραξαν΄ Έλληνες και Κύπριοι και είπαν ‘δεν πας παραπέρα κι ας πεθάνω’.
Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος είχε τη τιμή να ηγηθεί του ηρωϊκού 336 Τάγματος. Η συγκλονιστική αφήγησή του στον Κώστα Ζουράρι είναι πάντα επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα.
«Το 1973 υπηρετώ στη Λήμνο και μάλιστα είμαι έτοιμος να παντρευτώ, όταν έρχεται η μετάθεσή μου στην Κύπρο. Μου έκανε εντύπωση, γιατί μετά τα γεγονότα κυρίως της απόσυρσης της μεραρχίας, τη δολοφονία του Γεωρκάτζη, 1971 νομίζω, και τις κατ’ επανάληψη απόπειρες κατά του Μακαρίου είχα υποψία ότι τα πράγματα οδηγούνται σε άσχημη κατεύθυνση, γι’ αυτό είχα δηλώσει ότι δεν επιθυμώ να υπηρετήσω στην Κύπρο.
Πήγα τον Οκτώβριο του 1973. Αμέσως κατάλαβα ότι ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικών ήταν από αδιάφορος έως αντιθέτως με το εδώ καθεστώς. Εκτός όσων ήταν σε θέσεις-κλειδιά. 

Αρκεί να σημειώσω ότι ο αρχηγός ΓΕΕΦ Ντενίσης, ένας κατά τα άλλα συντηρητικός αξιωματικός, δεν ήταν συμπαθών προς τη χούντα, αντίθετα με τον επιτελάρχη του, υποστράτηγο Παύλο Παπαδάκη. 

Επίσης κατάλαβα αμέσως ότι η αμυντική ικανότητα της Κύπρου ήταν, μετά την απόσυρση της μεραρχίας, αδύνατη και στηρίζετο κυρίως στην επιστρατευόμενη εφεδρεία, η οποία όμως δεν εκαλείτο συχνά για μετεκπαίδευση.
Η απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας ήταν το πρώτο έγκλημα. Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε δυστυχώς από ελληνικά χέρια (και η απόσυρση όμως δεν ήταν ελληνικό έγκλημα;), το πραξικόπημα του Ιουλίου… Αν διαβάσετε το βιβλίο του Αλί Μπιράντ “Απόφαση-Απόβαση” (δημοσιεύτηκε το 1977 σε συνέχειες στη “Μιλιέτ”), θα δείτε τους πανηγυρισμούς του Ετσεβίτ για την ευκαιρία που του δόθηκε. Βέβαια σήμερα ξέρουμε, μάλιστα πρόσφατα είχαμε και νέα επιβεβαίωση, αυτή τη φορά από την τουρκική εφημερίδα “Τούρκις Ντέιλι Νιους” (28/6/2007), το σχεδιασμό του όλου σκηνικού από τον Χ. Κίσιντζερ (επ’ αυτού έχουμε και τη μαρτυρία αλλά και τη μήνυση προς Κίσιντζερ το 2003 από τον διαπρεπή έλληνα δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο). Οι σχεδιασμοί όμως ανατρέπονται όταν υπάρχουν πατριωτικές ηγεσίες, όπως πρόσφατα με το 76% του κυπριακού λαού στην αθλιότητα Ανάν. Επομένως ο σχεδιασμός δεν απαλλάσσει την ευθύνη της χούντας για το μέγα έγκλημα. Εδώ θα ήθελα να σχολιάσω ότι η χουντική κυβέρνηση ήταν η πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα. Πόσο την ωφέλησε αυτό; Καθόλου.
Το πραξικόπημα διέλυσε, λοιπόν, την έτσι κι αλλιώς μειωμένης ισχύος Εθνική Φρουρά. Και επειδή οι Τούρκοι δεν κάνουν τίποτε τυχαίο, έκαναν την εισβολή την επομένη, που, βάσει προγραμματισμού, αντικατεστάθη το 30% της πιο σημαντικής αμυντικά μονάδας, της ΕΛΔΥΚ. Αποτίοντας όμως φόρο τιμής, θέλω να σημειώσω ότι όλοι αυτοί οι απολυόμενοι επέστρεψαν αμέσως στην Κύπρο, αποβιβάσθηκαν στην Πάφο και πολλοί από τους ηρωικούς νεκρούς είναι από αυτούς. Αιώνια η μνήμη τους! 

Θέλω επίσης να σημειώσω -το έχω γράψει και στην επίσημη έκθεσή μου- ότι και παρά το πραξικόπημα, το οποίο κυρίως επέδρασε επί του ηθικού και τη θέληση για αντίσταση σε κάποιο βαθμό, οι Τούρκοι δεν θα πατούσαν το πόδι τους στο νησί αν στοιχειωδώς εφαρμόζονταν τα σχέδια και γινόταν έγκαιρα η επάνδρωση των πολυβολείων στην περιοχή Κερύνειας – στην περιοχή της Αμμοχώστου όπου ήμουνα τούτο έγινε εν μέρει.
Το πρωί της 20ής Ιουλίου και ενώ είχε εκδηλωθεί η απόβαση, αναλαμβάνω τη διοίκηση του 336 τάγματος, το οποίο και επιστρατεύω αρχικά στην Αμμόχωστο και στη συνέχεια στο Πραστειό, κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες και ενώ υπήρχε ο μέγας κίνδυνος, όταν ήμασταν ακόμη στην Αμμόχωστο, να πάθουμε πανωλεθρία από τυχόν βομβαρδισμό τουρκικής αεροπορίας. 

Με όλες αυτές τις συνθήκες και κυρίως με τη συνδρομή στρατευσίμων που είχα γνωρίσει και συμπολεμήσει το 1964 αλλά και μετέπειτα, ολοκληρώνουμε την επιστράτευση σε τρεις ώρες και περί την 7η απογευματινή επιστέφουμε στην Αμμόχωστο, όπου αναλαμβάνουμε αποστολή επίθεσης προς την τουρκοκυπριακή περιοχή Σακάρια, η οποία εκδηλώνεται την 4η πρωινή προ κενού όμως εχθρού, γιατί οι Τουρκοκύπριοι είχαν εγκαταλείψει, για να πάνε στην εντός των τειχών Παλαιά Αμμόχωστο. Το βράδυ της 21ης παίρνω διαταγή και το τάγμα μεταβαίνει σε περιοχή αραιώσεως της Λευκωσίας (Στρόβολος, προεδρικό μέγαρο) ως εφεδρεία του ΓΕΕΦ.
Με την είσοδό μας στη Λευκωσία και ενώ είμαστε ακόμα εποχούμενοι, περί την 3η πρωινή γινόμαστε ακούσιοι μάρτυρες μίας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των μαχών. Ακούμε ισχυρούς βόμβους αεροσκαφών και πολλά αντιαεροπορικά πυρά. Εντυπωσιάζομαι γιατί ήξερα από το 1964 -και ίσχυσε και σε αυτές τις επιχειρήσεις- ότι οι Τούρκοι δεν πολεμούσαν τη νύκτα. Τι είχε συμβεί; 

Είναι η γνωστή τραγωδία των Νορ  Άτλας με τη μοίρα καταδρομών. Μια αντιαεροπορική μοίρα, αγνοώντας την άφιξη, έβαλε και κατέρριψε ένα αεροσκάφος, ενώ έπληξε και άλλα δύο, τα οποία όμως κατόρθωσαν να προσγειωθούν. Την 4η απογευματινή της 22ας Ιουλίου συμφωνείται εκεχειρία, την οποία όμως οι Τούρκοι δεν τηρούν στους ανατολικούς τομείς της Λευκωσίας και εμπλέκεται ελαφρώς λόχος του τάγματος.
Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου και ενώ στην Αθήνα είχαμε πανηγυρισμούς για την εγκατάλειψη της εξουσίας από τη χούντα, η οποία υπό το βάρος των εγκλημάτων της έσπευδε να τραπεί εις φυγήν, αφήνοντας όμως ήδη τα πρώτα εθνικά ερείπια, με βρίσκει τοποθετώντας τους στρατιώτες του τάγματος στο τμήμα της Πράσινης Γραμμής Λευκωσίας, από το δεξιόν του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ έως και της οδού Λήδρας. 

Ουσιαστικά η άμεση εμπλοκή σας αφορά τη δεύτερη φάση της εισβολής… 
Ακριβώς. Το τάγμα μας ουσιαστικά πολέμησε από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου, οπότε εδέχθη καταιγισμό βομβαρδισμών, όλμων και πυροβόλων, καθώς και κινήσεις αρμάτων την τελευταία προ της εκεχειρίας της 16ης 8ης ώρας, η οποία απεκρούσθη με αντιαρματικό ενός ελλαδίτη καταδρομέα και το πυροβολικό και τη μεγάλη συμβολή του Αντώνη Καρρά. Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου αγώνα όλοι οι αξιωματικοί ήσαν στην πρώτη γραμμή, είχαμε ελάχιστες εγκαταλείψεις και είχαμε 37 ηρωικούς νεκρούς και περί τους 120 τραυματίες. 

Απωλέσθησαν περί τα 100 μ. εδάφους στο Σχολείο και δύο ακραία φυλάκια δίπλα στην ΕΛΔΥΚ (η ΕΛΔΥΚ, δηλαδή, ένα ελάχιστο τμήμα της του λόχου διοίκησης με επικεφαλής τον λοχαγό Σταυριαννάκο, ο οποίος ως άλλος Παλαιολόγος εφονεύθη επί του πεδίου της τιμής).
Πρέπει να τονίσω ότι η συμμετοχή και η αντίσταση αυτών των παλικαριών ήταν ουσιαστικά εθελοντική και αυτό που λέω δεν είναι υπερβολή. Σε εκείνη τη χαώδη κατάσταση και ακριβώς λόγω αυτής υπήρχε καταρχάς αδυναμία επιστράτευσης σε πολλές μονάδες λόγω της αρξαμένης εισβολής και του αποκλεισμού της δυνατότητας να πάνε στις μονάδες τους. Είχα, πλέον των στρατευσίμων του 336 ΤΕ, πολλούς που κανονικά έπρεπε να ήταν σε μονάδες κυρίως της Κερύνειας. Μπορούσαν να μην πάνε πουθενά. Η παρουσία τους, ο αγώνας και η θυσία τους θυμίζει το καβαφικόν “και περισσότερη τιμή τους πρέπει, γιατί γνώριζαν πως οι Μήδοι, στο τέλος, θα περάσουν”. 

Οι πλείστοι των στρατευσίμων ήταν από την Αμμόχωστο. Και την ώρα που έπεφτε η Αμμόχωστος -στην ουσία εγκαταλειφθεί- αυτοί έπεφταν στη Λευκωσία.
Πρέπει να σας πως η Λευκωσία από το βράδυ της 12ης/13ης ήταν μία πόλη φάντασμα. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες και το αρχηγείο του ΓΕΕΦ ήταν στο χωριό Μαλούντα και οι κάτοικοί της, για να προστατευτούν από τους βομβαρδισμούς, στο Τρόοδος. Και όμως δεν τους επηρέασε ψυχολογικά. Γι’ αυτό είναι ηρωική η θυσία τους. Γιατί στάθηκαν και έπεσαν εκεί για την ιδέα της πατρίδας, παρά το σοκ του πραξικοπήματος, παρά τους 30.000 ετοιμοπόλεμους και πολύ καλά οπλισμένους εισβολείς και τη σφοδρότητα της αεροπορίας. Δεν νομίζω ότι έχει αναλυθεί σε βάθος ο ηρωικός τους αγώνας. Το 1974 όσοι αντιστάθηκαν και κυρίως όσοι έπεσαν, Ελληνοκύπριοι και της ΕΛΔΥΚ, έγραψαν σελίδες αφθάστου δόξας. Γι’ αυτό και, όταν πήγαμε την παραμονή της 14ης Αυγούστου στα Φυλακισμένα Μνήματα και ορκισθήκαμε ότι μόνον από τα κορμιά μας θα περάσουν και ότι δεν θα μολύνουν οι βάρβαροι εισβολείς τους ιερούς τους τάφους, πήραμε δύναμη από τους ηρωικούς εκείνους απαγχονισθέντες».
Σήμερα 20 Ιουλίου, κανείς δε θυμάται αυτή την επέτειο;
Video : Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος εξηγεί πως σώθηκε η Λευκωσία  , https://youtu.be/qXgeiOR_Qkw  .- {Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος, υπερασπιστής της Λευκωσίας απέναντι στις ορδές του Αττίλα, διοικητής του 336 Τάγματος στο στούντιο του Onalert.
Υπήρξε επικεφαλής ενός ηρωϊκού τάγματος. Αρκείται να λέει ότι ήταν τιμή του που πολέμησε δίπλα σε τέτοιους στρατιώτες. Αρνείται οποιαδήποτε αναφορά σε "ηρωϊσμούς".
Με αφορμή τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής στην Κύπρο, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος δεν θυμάται μόνο εκείνες τις μέρες αλλά λέει αλήθειες για όσα προηγήθηκαν, ακολούθησαν και σπάνια τολμάμε να συζητήσουμε δημόσια. Ημερομηνία Μετάδοσης: Πέμπτη 18.07.2013  Πηγή: www.onalert.gr  }.-

***  Πέρασαν 42 χρόνια και ο κυπριακός λαός δεν λησμονεί. 
 - 42 χρόνια μετά, η Κύπρος θυμάται και καταδικάζει την Εισβολή - ΠτΔ: Η επανένωση της πατρίδας μας ελάχιστη τιμή προς όσους έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται - Ο κυπριακός λαός τιμά τους πεσόντες με εκδηλώσεις μνήμης και δεήσεις για τους αγνοούμενους- Στις 5.30 το πρωί, ώρα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα, ήχησαν οι σειρήνεςΟ οξύς ήχος από τις σειρήνες πολέμου που ήχησε στις 05.30 της 20ης Ιουλίου του 1974 παραμένει ακόμα στις μνήμες των κατοίκων της Κύπρου, ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να ξεχάσουν τον πιο σκληρό εφιάλτη που έζησαν...
Ο κυπριακός λαός με τη συμπλήρωση σήμερα 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή, καταδικάζει το έγκλημα, τιμά τους πεσόντες και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα για δικαίωση και επανένωση της πατρίδας μας.
Σε όλες σχεδόν τις πόλεις στην ελεύθερη Κύπρο οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοούμενους.
Στις 5.30 το πρωί, ώρα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα, ήχησαν οι σειρήνες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη σήμερα το πρωί στο τρισάγιο και στην Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «42 χρόνια χωρίς η λήθη να αντικαθιστά τη μνήμη. Μια μαύρη μέρα οπωσδήποτε για την πατρίδα μας, μια μέρα που συνοδεύτηκε από την προδοσία της Χούντας και την εισβολή της Τουρκίας.
Υποχρέωση όλων σήμερα είναι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς όσους έδωσαν τη ζωή τους ή και όσους αγνοούνται ακόμα είναι μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση να απαντήσουμε σαν τιμή με την απελευθέρωση, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την επανένωση της πατρίδας μας».
Στη συνέχεια θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή και θα γίνει παράκληση για την απελευθέρωση του νησιού και για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Θα παραστούν οι πολιτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές του τόπου.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Β` Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος.
Το βράδυ οργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής.
Πέρασαν 42 χρόνια…
«Στις 6:30 ο Μακάριος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο… στις 08:00 εμφανίζεται στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού, όπου τον ανέμεναν Ελληνόπουλα του Καΐρου τα οποία φιλοξενούσε. Τότε ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών της προεδρικής φρουράς με τους πραξικοπηματίες», διηγείται ο τότε υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πάτροκλος Σταύρου και περιγράφει την φυγή του Μακάριου από το νησί, στο οποίο επέστρεψε τον Δεκέμβριο του 1974.
Την επομένη του πραξικοπήματος καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι πρόκειται για ενδοκυπριακή υπόθεση, ενώ στις 18 Ιουλίου διατάζεται γενική επιφυλακή όλων των μονάδων. Στο μεταξύ, ο Μακάριος βρισκόταν στις ΗΠΑ, όπου στις 19 Ιουλίου καταγγέλλει από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας επέμβαση στα εσωτερικά της Κύπρου.
Μία μέρα μετά, 20 Ιουλίου, γράφτηκε η «μαύρη σελίδα»: εκδηλώνεται η τουρκική εισβολή, που επέφερε χιλιάδες νεκρούς, περίπου 1.500 αγνοούμενους, 200.000 πρόσφυγες και την διχοτόμηση του νησιού που ακόμα παραμένει…
Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία περίπου 40,000 στρατιώτες ούτως ώστε να καταλάβουν το 36,2% του νησιού. Η απόβαση τουρκικών στρατευμάτων ξεκίνησε στην περιοχή του Πέντε Μίλι στην Κερύνεια.
Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται από την «μαύρη» μέρα της Κύπρου όπου τα τουρκικά στρατεύματα -με αφορμή το πραξικόπημα της χούντας της Ελλάδας για την ανατροπή του Mακάριου- πραγματοποίησαν την εισβολή τους.
Στις 20 Iούλη του 1974, οι αντιδραστικοί της Άγκυρας εξαπέλυαν την επονομαζόμενη «Aττίλας 1» στρατιωτική επιδρομή και καταπατούσαν ένοπλα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Kυπριακού Kράτους.
Λίγες μέρες αργότερα και ως τις 16 Αυγούστου, με τη νέα στρατιωτική τους επιχείρηση «Aττίλας 2» προέλαυναν στο βόρειο τμήμα της Kύπρου για να καταλάβουν, τελικά, το 38% του κυπριακού εδάφους.
H τουρκική ένοπλη εισβολή άφησε πίσω της 5.000 νεκρούς, 220.000 πρόσφυγες και 1619 αγνοούμενους που βρέθηκαν αργότερα σε τουρκικές φυλακές ή δεν βρέθηκαν ποτέ. Προκάλεσε μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία και άνοιξε μια νέα βασανιστική σελίδα στην ιστορία της μαρτυρικής μεγαλονήσου.
O κυπριακός λαός -Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι- 15 μόλις χρόνια μετά τον τερματισμό της βρετανικής κατοχής, είδαν πάλι ένα μεγάλο τμήμα της κυπριακής γης να περνά σε ξένη κατοχή. Kαι για πάνω από ένα τρίτο του αιώνα, μέχρι σήμερα, να συνεχίζεται μια βίαιη, διχοτόμηση της πατρίδας τους.
Στις 5:30 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, φέρνοντας στη μνήμη το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974.
Το πρωινό της 20ης Ιουλίου 1974, περίπου 40.000 τούρκοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στις ακτές της βορείου Κύπρου, υπό την κάλυψη της Τουρκικής αεροπορίας.
Πριν τα τραγικά γεγονότα της εισβολής, είχε προηγηθεί το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που έδωσε την αφορμή στη Τουρκία για την υλοποίηση του σχεδίου της.
Video : Πολεμικό ανακοινωθέν 20 Ιουλίου 1974 Τουρκική εισβολή στην Κύπρο , https://youtu.be/aKYzmYWezAY .- { Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εισβολή. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων. } .-
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
15 Ιουλίου ’74: Το πραξικόπημα παρωδία, ο «μίνι εμφύλιος» και η εισβολή
ΕΟΚΑ Β: Τι σχέση είχαν Καραμανλής, Μακάριος, Παπανδρέου, Μαύρος
Το αφιέρωμα της Daily Mail στα 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ Αυτός είναι ο πρώτος αγνοούμενος που θα ταφεί στα κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)
Πηγή  : http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=196767&catid=31 .-

***  Συναγερμός σε Ρόδο, Κω, Σύμη - Πληροφορίες ότι πραξικοπηματίες θα αυτομολήσουν
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
 Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο, μετά απο πληροφορίες που έφθασαν στην Ελλάδα ότι είναι πιθανό οι πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο να επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Ελλάδα.
Τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και το Λιμενικό βρίσκονται επί ποδός και σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή Κω, Σύμης, Ρόδου. Την προσπάθειά τους ενισχύουν δυο ελικόπτερα αλλά και η πυραυλάκατος που βρίσκεται διαρκώς σε περιπολίες στην περιοχή. Σκάφη του Λιμενικού διαπλέουν διαρκώγς την περιοχή.
Εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, πλέουν δυο φουσκωτά, ωστόσο, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ δεν γνωρίζουν εάν πρόκειται για πολιτικά σκάφη που είναι για οτυρισμό ή για στρατιωτικά. Πάντως είναι εντός των τουρκικών υδάτων και σε καμία περίπτωση δεν πέρασαν στα ελληνικά ύδατα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η ανησυχία των ελληνικών αρχών εντείνεται καθώς απέναντι από αυτή την περιοχή υπάρχει στην Τουρκία η Ντάτσα, η οποία εκτός από το ραντάρ έχει και μονάδα ειδικών δυνάμεων, στους πρόποδες αυτού του βουνού.
Από εκεί φοβούνται μην τυχόν επιχειρήσουν με πλωτά μέσα να περάσουν στην Ελλάδα άτομα που έχουν λάβει μέρος στο πραξικόπημα στην Τουρκία, με σκοπό να διαφύγουν και να ζητήσουν άσυλο.
Τα μέτρα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν τέτοιες κινήσεις. Το καλό σε αυτή την περίπτωση πάντως είναι ότι ακόμα και η νύχτα είναι "φωτεινή" λόγω της πανσελήνου και δύσκολα θα μπορέσει οποιοσδήποτε να περάσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.
***

***  Αθλητική  ενημέρωση   :

***  Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής η Μπεκατώρου
Την Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 και «χάλκινη» στο Πεκίνο το 2008 θα είναι μπει πρώτη από όλους τους αθλητές και αθλήτριες του πλανήτη στο Στάδιο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης στις 5 Αυγούστου, όταν και θα ξεκινήσουν επίσημα οι 31οι Αγώνες.
Παράλληλα, γίνεται η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Μπεκατώρου είχε συμμετάσχει και στους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, ενώ σε αυτούς της Βραζιλίας θα αγωνιστεί στην κλάση Nacra 17, μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη.
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, τιμή που αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του γεγονότος ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που θα είμαι σημαιοφόρος. Έχω πάρει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες σε τρεις διαφορετικές κλάσεις και νιώθω ότι επιβραβεύεται η προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η Ολυμπιονίκης.
«Χαίρομαι επίσης, ότι παρά τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν, κατάφεραν ως τώρα σχεδόν 90 αθλητές και αθλήτριες να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» συνέχισε η Μπεκατώρου.
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΕΟΕ, όχι μόνο για την τιμή που μου έγινε αλλά για το γεγονός ότι η έμπνευση του προέδρου της Σπύρου Καπράλου, το πρόγραμμα "Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο", πήρε σάρκα και οστά και βοήθησε πάρα πολλούς αθλητές να καταφέρουν να κερδίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε.

***  To «πράσινο» πρόγραμμα πρωταθλήματος
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό:

 1η αγωνιστική: Πλατανιάς-Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα

3η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

5η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός

6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ξάνθη

8η αγωνιστική: Βέροια-Παναθηναϊκός

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ηρακλής

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

12η αγωνιστική: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

14η αγωνιστική: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

15η αγωνιστική: ΑΕΛ-Παναθηναϊκός

***   Ακόμα ένας περίπατος για την Εθνική νέων, 103-44 το Κόσοβο
 Στο Ευρωπαϊκό Β΄ κατηγορίας
Ένα ακόμη εύκολο απόγευμα είχε η εθνική Νέων Ανδρών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας που φιλοξενείται στη Χαλκίδα.
Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησαν με 103-44 του Κοσόβου, αύξησαν σε 4 τις νίκες τους σε ισάριθμους αγώνες και αύριο αντιμετωπίζουν τη Μεγάλη Βρετανία, στις 18:45 για την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, πριν τον σημαντικό χιαστί αγώνα της Παρασκευής, ως προς το στόχο της ανόδου στην Α΄ κατηγορία το επόμενο καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Σταμάτης δεν αγωνίστηκε εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση.
Η εθνική προηγήθηκε με 22-6 (4’), με πίεση στην άμυνα, και 5/5 τρίποντα στα πρώτα λεπτά. Παρακινούμενοι από το χειροκρότημα των Ελλήνων φιλάθλων, τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα.
Μετά το 60-21 στο ημίχρονο, ξέφυγαν με 86-32 στο 30΄ και στόχο έβαλαν την... κατοστάρα. Ο Τολιόπουλος διαμόρφωσε το 101-44 και ο Μπιλλής «έγραψε» το τελικό 103-44.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο στις 18.45 (STARΚεντρικής Ελλάδας) την επίσης αήττητη του Γ’ Ομίλου Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει στον πάγκο της Έλληνα προπονητή, τον Ανδρέα Κάπουλα.
Τα δεκάλεπτα: 35-12, 60-21, 86-32, 103-44
Διαιτητές: Σαμπόν (Γαλλία), Ντενκόφσκι (ΠΓΔΜ), Μπερισβίλι (Γεωργία)
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 19, Κώττας 14, Κόνιαρης 12 (9 α, 4κλ), Τσαλμπούρης 16 (7ρ), Σκουλίδας 7 (6ρ), Μπιλλής 7, Χαραλαμπόπουλος 8, Δίπλαρος 3, Μουράτος 7 (6ρ, 8 α), Λούντζης 5 (6ρ, 4κλ), Αντετοκούνμπο 5
Κόσοβο (Σελμάνι): Αχμέτι 3, Πέτσι 5, Μάλα 5, Κούκι, Ζεκίκι 3, Καντούσα, Γιακούπι, Σέχου 13, Γκάσι, Μπαλούκου 2, Πλάνα, Γκάσι 13

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Και τυπικά η Χάποελ Μπερ Σεβά με Ολυμπιακό στο Champions League  
Προκρίθηκε και ο ΑΠΟΕΛ
Η Χάποελ Μπερ Σεβά θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 3o προκριματικό γύρο του Champions League. Το συγκρότημα από το Ισραήλ «υπερασπίστηκε» το εντός έδρας 3-2 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Σερίφ Τιρασπόλ και με το 0-0 που απέσπασε απόψε στη Μολδαβία πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, όπου και θα συναντήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Η ομάδα του Μπακάρ τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Χομπάν.
Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 3o προκριματικό του Champions League παρατάχθηκε με την ακόλουθη ενδεκάδα:
Γκόρες, Νταβιντάτζε, Βίτορ, Γουίλιαμ, Μπιτόν, Νουακάμε, Ράντι (74΄ Σαμπντάι), Όγκου, Χομπάν, Μέλικσον(90΄+2 Μπουζάγκλο), Σαχάρ (61΄ Μπαρντα).
Προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ και τα φαβορί 
Με γκολ των Αλεξάνδρου (54΄), Σωτηρίου (73΄) και Ντε Βινσέντι (πέναλτι 90΄+5) ο ΑΠΟΕΛ νίκησε άνετα με 3-0 τη Νιου Σεντς από την Ουαλία και προκρίθηκε άνετα στην επόμενη φάση του Chanmpions League, όπου λογικά θα αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ (οι Νορβηγοί επικράτησαν εκτός έδρας στο πρώτο ματς της Νόρκεπινγκ με 3-1).
Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):
ΤΡΙΤΗΆλασκερτ (Αρμενία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 1-1 (0-2)
Λιέπαγια (Λιθουανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-2 (0-1)
Σέριφ (Μολδαβία)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 0-0 (2-3)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Νιού Σεντς (Ουαλία) 3-0 (0-0)
SJK Σεϊναγιόκι (Φινλανδία)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 2-2 (0-2)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία) 6-0 (3-0)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βαλέτα (Μάλτα) 2-1 (2-1)
Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)-Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) 0-3 (0-2)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Ζρινίτσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 2-0 (1-1)
ΤΕΤΑΡΤΗ
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο) (2-0)
Λίνκολν (Γιβραλτάρ)-Σέλτικ (Σκωτία) (1-0)
Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) (1-2)
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Τρέντσιν (Σλοβακία) (3-4)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Αστάνα (Καζακστάν) (0-0)
Παρτιζάνι (Αλβανία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) (1-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Νόρκεπινγκ (Σουηδία) (3-1)
Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) (1-1)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μυρτώ Αθανασουλάκη: Δεν θα αντικαθιστούσα με τίποτα τη ρυθμική!
Η Μυρτώ Αθανασουλάκη αποτελεί ένα από τα χρυσά παιδιά του μεσσηνιακού αθλητισμού που δεν έμεινε στον χαρακτηρισμό του ταλέντου, αλλά με αστείρευτη αγάπη γι’ αυτό που κάνει, επιμονή και πολλή δουλειά έλαμψε στο πιο απαιτητικό ίσως άθλημα που υπάρχει, στη ρυθμική γυμναστική. Με σταθερή παρουσία ανάμεσα στις κορυφαίες του αθλήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια και αποκορύφωμα φέτος, οπότε «σάρωσε» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για την εθνική ομάδα.
Η πρωταθλήτρια του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Χόλον του Ισραήλ (17-19/6), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.
Το επίπεδο των αγώνων ήταν εξαιρετικά υψηλό με κορυφαίες αθλήτριες από 36 χώρες. Η Μυρτώ κατετάγη 20ή στο στεφάνι (15,350 β.), ενώ ήταν
40ή στις κορίνες (14,400 β.).
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Πήγε πολύ καλά και μια ατυχία στις κορίνες της στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό. Χωρίς να έχει την ευκαιρία για άλλους αγώνες έκανε υπέροχα προγράμματα» σχολιάζει η πρόεδρος του ΦΟΚ, Βούλα Κουβάτσου, τονίζοντας ότι οι επιτυχίες της Αθανασουλάκη αντικατοπτρίζουν εκτός φυσικά από τον προσωπικό αγώνα της 15χρονης αθλήτριας, τις προσπάθειες της διοίκησης και των προπονητριών, τη δουλειά που γίνεται εν γένει στον ιστορικό καλαματιανό σύλλογο και που έχει να επιδείξει μεγάλο «βάθος» σε ταλέντο και επιτυχίες με κορίτσια που έπονται ηλικιακά και ήδη διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο.
Η Μυρτώ πάντως συνεχίζει αυτή την περίοδο μόνη της, καθώς αναχώρησε χθες για τη Βουλγαρία, όπου θα προετοιμαστεί για τρεις εβδομάδες υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας του ΦΟΚ κ. Καρατάντσεβα, προκειμένου να καλύψει το πρόωρο «χαλάρωμα» που ακολούθησε μετά το Ισραήλ, ενώ αρχές Αυγούστου όλη η αγωνιστική ομάδα του Φιλογυμναστικού θα βρεθεί και πάλι …επί ποδός.
Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σόφια, η Μυρτώ Αθανασουλάκη μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, τις δυσκολίες, τις χαρές και τα όνειρά της μέσα στον μαγικό κόσμο της ρυθμικής γυμναστικής, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων.…
 -Τι γεύση σου άφησε η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; Είσαι ευχαριστημένη από τον εαυτό σου;
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Χόλον του Ισραήλ για μένα. Αγωνίστηκα στο ίδιο ταπί με τις καλύτερες νεάνιδες της Ευρώπης. Έζησα μοναδικές στιγμές χαράς, γεμάτες υπερηφάνεια και ιδιαίτερης τιμής. Έκανα ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στο στεφάνι και ένα εξαιρετικής δυσκολίας πρόγραμμα στις κορίνες, όπου όμως μια πτώση μου στέρησε μια μεγαλύτερη βαθμολογία και την είσοδό μου στον τελικό. Είμαι ευχαριστημένη γιατί με αυτή την εξαιρετική παρουσία απέδειξα σε όλους ότι άξιζα να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας και δεν βρέθηκα τυχαία σε αυτή τη θέση.
  -Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι με τα χρώματα της εθνικής ομάδας; Αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών σου; Δημιουργεί πιο έντονα συναισθήματα και πίεση σε σχέση με τους αγώνες του ΦΟΚ;
 Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αγωνιστώ με το εθνόσημο της χώρας μου πάνω στο κορμάκι μου. Αποτελεί σίγουρα δικαίωση των χρόνιων προσπαθειών μου να ενταχθώ στην εθνική ομάδα νεανίδων και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Πανευρωπαϊκό.
Τα συναισθήματά μου σαφώς και είναι πιο έντονα, περισσότερο το άγχος και αρκετή πίεση γιατί θέλεις πάση θυσία να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και να αγωνιστείς με όλες σου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  -Ποια θεωρείς ότι είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα σου και το «μυστικό» που σε έχει κάνει να ξεχωρίζεις και να φτάσεις τόσο ψηλά;
 Μυστικά δεν υπάρχουν! Όταν κάνεις σωστή προπόνηση, ακολουθείς πιστά τις οδηγίες της προπονήτριας, βάζεις στόχους και έχεις επιμονή και υπομονή κάποια στιγμή θα δικαιωθείς, θα πιάσεις τους στόχους σου και θ’ ανέβεις πολύ ψηλά. Τα προγράμματα που έχω είναι εξαιρετικής δυσκολίας οπότε όταν γίνονται σωστά έρχονται οι επιτυχίες και τα μετάλλια.
  -Τι θα συμβούλευες τα μικρότερα κορίτσια που θέλουν να σου μοιάσουν;
Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα δύσκολο άθλημα, όπου πρέπει να ξεκινήσεις από μικρή ηλικία, πρέπει να αφιερώνεις πολλές ώρες, έχει αρκετή κούραση, χρειάζονται πολλές θυσίες, αλλά είναι τόσο όμορφο άθλημα που αν ξεκινήσεις να ασχοληθείς δεν θα θέλεις να σταματήσεις ποτέ!
Το σώμα σου αλλάζει, η άσκηση σε ομορφαίνει και όλος ο κόσμος της ρυθμικής έχει μια λάμψη και χάρη που δεν θα σε αφήσουν αδιάφορη.
  -Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις την καθημερινότητά σου και κυρίως τις υποχρεώσεις σου στο σχολείο με τις υποχρεώσεις σου στη ρυθμική; Υπάρχουν πολλές θυσίες, χάνοντας άλλα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις;
Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς προσπαθείς να τα συνδυάσεις όλα. Έτσι κι εγώ κάνω 5 ώρες προπόνηση την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Το πρωί σχολείο, διάβασμα στα διαλείμματα, φαγητό, διάβασμα και μετά την προπόνηση. Έτσι είναι ο ρυθμός της ζωής μου εδώ και 7 χρόνια, όμως δεν μου λείπουν ούτε οι βόλτες, ούτε η διασκέδαση, ούτε οι φίλοι μου. Άνετα τα συνδυάζω όλα αυτά μαζί και νιώθω “γεμάτη” που μπορώ και τα καταφέρνω όλα. Ένα είναι σίγουρο: ότι δεν θα αντικαθιστούσα τη ρυθμική με τίποτα από τα παραπάνω!
  -Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι και το μεγάλο σου όνειρο μέσα από τη ρυθμική; 
Με βοηθό τον Θεό και την καλή μου υγεία θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος και την ίδια επιμονή για την επίτευξη της εισόδου μου στην εθνική ομάδα γυναικών.
Όπως όλοι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό έτσι κι εγώ έχω ως όνειρο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε μια Ολυμπιάδα. Μακάρι να τα καταφέρω…
Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την προπονήτριά μου κ. Μπέλα Καρατάντσεβα για τα υπέροχα προγράμματα που χόρευα τόσα χρόνια, την καταπληκτική –παρ’ ότι σκληρή- προπόνηση που έκανα μαζί της, την ατέλειωτη υπομονή της να με συμβουλεύει και να διορθώνει τα λάθη μου. Στάθηκε σαν δεύτερη μητέρα μου στις χαρές και τις λύπες που περάσαμε μαζί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην κ. Βούλα Κουβάτσου, πρόεδρο του ΦΟΚ, που με τις πολύτιμες συμβουλές της στις δύσκολες στιγμές, όταν κάτι δεν πήγαινε όπως έπρεπε μου έδινε θάρρος και κουράγιο να συνεχίσω.
Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που στάθηκε και στέκεται δίπλα μου στα καλά και στα άσχημα, που με προστατεύει και μου δίνει δύναμη να προχωρώ μπροστά ευτυχισμένη και ικανοποιημένη γι’ αυτό που κάνω.  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***    Επίσημη «πρώτη» σήμερα στο Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» για την Καλαμάτα 
Η Καλαμάτα, έπειτα από 35 χρόνια επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας. Βλέπετε όλα τα πράγματα κάνουν κύκλο. Η «Μαύρη Θύελλα», πριν από τρεις 10ετίες, ξεκίνησε μια ανοδική πορεία που την έφερε μέχρι την Α’ εθνική κατηγορία και τώρα θα συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα, φιλοδοξώντας το πέρασμά της να είναι πολύ σύντομο.
Το «χτίσιμο» της νέας ομάδας της Καλαμάτας ξεκινά σήμερα, καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6.00 μ.μ. η επίσημη πρώτη συγκέντρωση στο Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος».
Θα παραβρεθούν η διοίκησης (ο πρόεδρος Σταύρος Παπαδόπουλος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει στην Καλαμάτα τέλος Ιουλίου), το τεχνικό τιμ που απαρτίζουν οι Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής με συνεργάτη τον Γιώργο Κατσούλη και οι ποδοσφαιριστές.
Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός και θα ακολουθήσει η πρώτη προπόνηση.
Το ρόστερ της ομάδας απαρτίζουν κατά βάση ντόπιοι ποδοσφαιριστές. Τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ως μεταγραφή ή ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα, είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας.
Το τεχνικό δίδυμο Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής, έχουν στη διάθεσή τους ένα «γεμάτο» ρόστερ και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και το Κύπελλο Μεσσηνίας (θα κάνει το νταμπλ).
Βέβαια, η Καλαμάτα πρέπει να έχει τη στήριξη του φίλαθλου κόσμου, ο οποίος είχε απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της φθίνουσας πορείας.  ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-19-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-20-2016.html .- 
~

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 


  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

  
~  ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ 1924-1994 : https://youtu.be/FdnjllBNI-s .-
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου