Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 :
~ Ημερήσια  εκδρομή  Διαδρομή Χιονοδρομικό Χελμού  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ -ΟΔΟΝΤΟΤΟΣ - Βουραϊκός -ΔΙΑΚΟΦΤΟ  .-
ΚΥΡΙΑΚΗ  31  Ιανουαρίου  2016  : Με  την Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης
Video 1 :  Χιονοδρομικό Χελμού Καλάβρυτα 31/01/2016 : https://youtu.be/jFfQ9KTQOnA .-Video  - Διαδρομή εκδρομής...  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου  2016 :
Τσακώνα  κρεμαστή  γέφυρα Μεσσηνία  31-01-2016   :  https://youtu.be/04a1-6BBMmo  Χιονοδρομικό Χελμού  Σαλέ  31/01/2016 : https://youtu.be/QpRGploUyEA                     ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Σιδηροδρομικός Σταθμός  31/1/2016 : https://youtu.be/QshptWyeX88                  Καλάβρυτα  οδοντωτός  Έρχεται από Διακοφτό  31/01/2016 :                                         https://youtu.be/7-3LADdwKiM Οδοντωτός από Καλάβρυτα προς Διακοφτό 31/01/2016 :  https://youtu.be/t4B-xy_OYUU  Φαράγγι  Βουραϊκού διαδρομή  31/01/2016 : https://youtu.be/_7Fxu_whxnI   Ζαγορού στο φαράγγι του Βουραϊκού  31/01/2016 : https://youtu.be/NpXEwLhmHKI 
31 Ιανουαρίου
Κύρου και Ιωάννου (1) των Αναργύρων. Μαρτύρων, Αθανασίας και των τριών αυτής θυγατέρων και παρθένων Θεοδότης, Θεοκτίστης και Ευδοξίας (†311). Βικτωρίνου, Βίκτωρος, Διόδωρου, Κλαυδίου, Νικηφόρου, Παππία και Σαραπίνου, των εν Κορίνθω (†251). Μάρτυρος Τρυφαίνης. Οσιομάρτυρος Ηλία (Αρδούνη), του εν Καλαμάτα (†1685).
(1)Έζησαν στα χρόνια του μέγα διώκτη των χριστιανών, Διοκλητιανού. Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και σε νεαρή ηλικία πήγε σε κάποιο μοναστήρι στον αραβικό κόλπο και έγινε μοναχός. Όταν ο Ιωάννης έμαθε για την αγία και ενάρετη ζωή του, τους πνευματικούς και ασκητικούς αγώνες του και το θαυματουργικό του χάρισμα, έφθασε στο μοναστήρι για να τον συναντήσει και αποφάσισε να τον συντροφεύσει στον μοναχικό βίο. Με τη δύναμη της πίστης τους οι άγιοι θεράπευαν οποιονδήποτε πάσχοντα έφθανε στο ασκητήριό τους. Όταν κάποτε οι άγιοι πληροφορήθηκαν ότι σε κάποια πόλη οι ειδωλολάτρες συνέλαβαν μία χήρα γυναίκα, την Αθανασία, και τις τρεις θυγατέρες της, Θεοδότη, Θεοκτίστη και Ευδοξία με σκοπό να τις βασανίσουν, έφθασαν άφοβα στον τόπο του μαρτυρίου για να τις εμψυχώσουν στην άμυνά τους. Τότε οι ειδωλολάτρες συνέλαβαν και τους δύο αγίους και τους αποκεφάλισαν μαζί με τις τέσσερις γυναίκες.~
Σήμερα 31/01/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Κύρος και Ιωάννης οι Ανάργυροι και η Αγία Αθανασία με τις τρεις θυγατέρες της Θεοδότη, Θεοκτίστη και Ευδοξία, Όσιος Αρσένιος ο Νέος εν Πάρω

Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος φθάσει να γνωρίσει την ιδίαν αυτού ασθένεια, αυτός έφθασε το τέλειον της ταπεινώσεως.
\

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
~
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομ....
 
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάνν....
 
Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρίας και των τέκνων Αρκαδίου και Ιωάννη

Όσιος Ξενοφών μετά της συμβίου του Μαρία....
 
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
 
Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της

Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της
 
Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος

Άγιοι Κλήμης Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθά....
 
Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος
 
Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής
~ Απολυτίκιο Αγ. Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου - 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/agv_Tv33EjI  .-

***  Η μάχη καλώς δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται λέει ο Χρ. Βερναδάκης (φωτογραφίες)          
      
 
Με προβλήματα ξεκίνησε χθες η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναδάκη, στην Καλαμάτα. Αιτία τα μπλόκα τα αγροτών στην εθνική οδό που ανέβαλαν την προγραμματισμένη για το μεσημέρι συνέντευξη τύπου. Στη συνέχεια τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν και ήταν ο ομιλητής, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε  η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ για την συμπλήρωση του ενός έτους Αριστερά.
Για την εκδήλωση θα ξεκινήσουμε με έναν στίχο του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη: "Ποτέ μη λες η μοίρα πως σε αδίκησε/Μα μόνο η ιστορία αλλιώς σου μίλησε". Ταιριάζει γάντι ο στίχος. Και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ηττήθηκαν στη μάχη με τους δανειστές. Κι αυτό που επιδίωκαν και προσδοκούσαν δεν ήρθε. Γιατί τους μίλησε αλλιώς η ιστορία. Και τους έβαλε στον μονόδρομο της μνημονιακής υποταγής, όπου ασφυκτιούν και…διαφωνούν, αλλά ευπειθώς διεκπεραιώνουν όσα διαλαμβάνονται στο δυναστικό τρίτο μνημόνιο.
Βέβαια, για τον υπουργό η μετάφραση της πραγματικότητας ήταν διαφορετική. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έναν χρόνο πριν, σηματοδοτεί την ωρίμανση μιας πολυετούς διαδρομής που συνέπεσε με σημαντικές εξελίξεις. Στο δια ταύτα της κυβερνητικής θητείας η μάχη καλώς δόθηκε και συνεχίζεται.
Το τρίτο μνημόνιο δεν ήταν αρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν στρατηγικές δεσμεύσεις, ένας στόχος τον οποίο έχει χρέος η κυβέρνηση  να υπηρετήσει μέχρι τέλους. Η αρχή έγινε και συνεχίζεται με νίκες όσο και με ήττες,
Από την άλλη, όντας υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Να αλλάξει ριζικά το κράτος, δηλαδή να αλλάξει τις διοικητικές και πολιτικές του λειτουργίες σε όφελος της κοινωνίας και του δημόσιου χώρου.
Έργο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποκαταστήσει την ορθή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, σε ρήξη με τις πρακτικές του παλιού δικομματισμού και, βεβαίως, σε αμείλικτο πόλεμο με τη διαφθορά που έχει παράγει η εξάρτηση του δημόσιου τομέα από οικονομικά συμφέροντα .  Α.Π.
*** Παραμένουν για 7η ημέρα οι αγρότες στο Ασπρόχωμα

5ωρο κλείσιμο του δρόμου Μια εβδομάδα συμπληρώνουν σήμερα Κυριακή οι αγρότες στον κόμβο του Ασπροχώματος και δηλώνουν ότι δε θα αποχωρήσουν αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Και χθες υπήρξε κλείσιμο του δρόμου από τις 12.00 έως τις 2.00 μετα το μεσημέρι καθώς και από τις 7.00 έως τις 10.00 το βράδυ. Το ίδιο έχει αποφασιστεί για σήμερα, ενώ να διευκρινιστεί ότι πριν από το μπλόκο υπάρχουν τροχονόμοι που στέλνουν τους οδηγούς από παρακαμπτήριους δρόμους. Π.Μπ.Συντονισμένο με τα πανελλαδικά μπλόκα Σε δελτίο Τύπου του αγροτικού μπλόκου του Ασπροχώματος, σχετικά με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου αναφέρονται τα εξής: «Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ: Εμείς στο μπλόκο του Ασπροχώματος, ανεξάρτητα του τι πιστεύει πολιτικά ο καθένας, είμαστε ενωμένοι στον κοινό μας αγώνα και στα κοινά μας αιτήματα, συντονισμένοι με το Πανελλαδικό συντονιστικό των Μπλόκων συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας.» - 
***  Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πράσινο σε έργα- κόκκινο λειτουργικά         
     
Η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την ποιοτική - κτηριακά- αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, εκτός από αναμφισβήτητη, είναι και εύκολα διακριτή. Από την άλλη, όμως, η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του, στο έμψυχο δυναμικό του, μοιάζει με "πουκάμισο αδειανό".
Τόσο σε ανακοινώσεις τους οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ όσο και στη σημερινή του Σωματείου Εργαζομένων, καταδεικνύουν ότι το θέμα της παροχής υπηρεσιών Υγείας στη Μεσσηνία βρίσκεται στην… Εντατική. Οι περισσότερες κλινικές έχουν υποστελέχωση προσωπικού και η παραμικρή απώλεια μπορεί να διαταράξει την  όποια ισορροπία υπάρχει ακόμα.
Όπως εξηγεί το Σωματείο σε ανακοίνωσή του: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια, ετοιμάζει τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
Το σχέδιο νόμου μειώνει στις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαΰλωση των αποθεματικών τους.
Όμως, το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μία πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο!
Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζομένου και κατακτήθηκε με μακροχρόνιους αγώνες. Είναι κυριολεκτικά ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για το δικό μας κλάδο, για τους εργαζόμενους μέσα στις κλινικές, τις μονάδες, τα εργαστήρια και τα ιδρύματα!
Κλέβουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Η συγκυβέρνηση φέρνει ένα ασφαλιστικό σύστημα, που θα ξέρουμε τι πληρώνουμε, αλλά δε θα ξέρουμε τι θα πάρουμε! Η ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση του καθενός. Θέλουν να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, για να πάρουμε συντάξεις πείνας.
Ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, προχωράνε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς;
Ταυτόχρονα, ραγδαία μεγαλώνουν οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, απουσιάζουν οι κρατικές υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμους τεχνικούς ασφαλείας, γιατρούς εργασίας και λοιπό προσωπικό.
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στα υποστελεχωμένα Κ.Υ. του νομού είναι τραγική!
Τμήματα και κλινικές λειτουργούν μονίμως με προσωπικό ασφαλείας, εδώ και χρόνια το ωράριο εργασίας παραβιάζεται, οφείλονται στο προσωπικό εκατοντάδες ρεπό και άδειες προηγούμενων ετών. Παράλληλα ακόμα παραμένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα που περικόπηκαν απ’ το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, ενώ έρχεται και νέο τσεκούρι στους μισθούς με το νέο μισθολόγιο που προβλέπει πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας ακόμα και κατά τη διάρκεια των αδειών μητρότητας, τη μείωση της αποζημίωσης για νυχτερινά κι εξαιρέσιμα.
Η κατάσταση στις κλινικές (Παθολογικές, Ορθοπεδική, Χειρουργική κ.α.) πλέον κρίνεται επικίνδυνη για ασθενείς και προσωπικό, καθώς καλούνται μια και δύο νοσηλεύτριες ν’ ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο εργασίας και να φροντίσουν 20 με 30 ασθενείς η καθεμιά. Στη ΜΕΘ μία νοσηλεύτρια καλείται να ανταπεξέλθει στη φροντίδα 3 διασωληνωμένων ασθενών. Στην Εμφραγμάτων, στα ΤΕΠ, στα Χειρουργεία, σε ΟΛΑ τα τμήματα τα προγράμματα καλύπτονται με υπερεργασία, στις απογευματινές βάρδιες υπάρχει μία βοηθός θαλάμου για όλο το νοσοκομείο και κανένας τη νύχτα, οι τραυματιοφορείς απογεύματα και νύχτες δουλεύουν ένας για ολόκληρο το νοσοκομείο και δύο για το τμήμα των Επειγόντων».
***  Ανοιχτά τα καταστήματα και φέτος της Υπαπαντής         
     
Για ακόμα μια χρονιά τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν την ημέρα εορτασμού της Πολιούχου της Καλαμάτας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 , εορτή της Πολιούχου Υπαπαντής του Σωτήρος , τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν μετά τη λιτάνευση της εικόνας και θα ακολουθήσουν το κανονικό ωράριο.
Τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου μπορούν να ανοίξουν και τη Δευτέρα το απόγευμα , λόγω της αυξημένης επισκεψιμοτητας στην πόλη ενόψει της εορτής.
***   Συνελήφθη 29χρονος που πουλούσε απροσδιόριστο υγρό για ελαιόλαδο          
     
Στη σύλληψη 29χρονου, που πουλούσε λάδι αμφιβόλου ποιότητας για ελαιόλαδο, σε ανυποψίαστους πολίτες, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.
Ο δράστης προμήθευε σε κατοίκους χωριών της Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο έτος, το νοθευμένο λάδι, ενώ μετά από έρευνες στην οικία και στο αυτοκίνητο του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δοχεία που περιείχαν συνολικά 750 λίτρα προϊόντος απροσδιόριστης προέλευσης σε υγρή μορφή, που έμοιαζε με ελαιόλαδο.
Η σύλληψη έγινε τη στιγμή που προσπαθούσε να πουλήσει σε 55χρονο το προϊόν.
Δείγματα της ποσότητας που κατασχέθηκε εστάλησαν στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητά της για την δημόσια υγεία, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.  Πηγή: lifo.gr
 
***  Τα νέα κριτήρια αξιολόγησης για την ίδρυση φαρμακείων

Νέα πληθυσμιακά κριτήρια καθώς και νέα κριτήρια βάσει των οποίων οι Περιφέρειες θα αξιολογούν τις αιτήσεις για χορήγηση αδειών ιδρύσεως φαρμακείου περιλαμβάνει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών. Η ΚΥΑ προβλέπει αναλογία ενός φαρμακείου ανά χίλιους κατοίκους, κατ’ αρχάς σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων και, όπου αυτές δεν υπάρχουν, σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων ή δημοτικών ενοτήτων. Όπου δεν υπάρχουν τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, ούτε δημοτικές ενότητες, η αναλογία ισχύει σε επίπεδο δήμων. Επίσης, με τη νέα ΚΥΑ καθορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων οι Περιφέρειες θα κάνουν δεκτές και θα αξιολογούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την χορήγηση των αδειών ιδρύσεως φαρμακείου. Προτεραιότητα θα έχουν οι μεμονωμένοι φαρμακοποιοί έναντι των συνεταιρισμών. Όπως αναφέρει η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ, κύριο χαρακτηριστικό των κριτηρίων για την χορήγηση των αδειών ιδρύσεως φαρμακείου, είναι ότι οι αιτήσεις (τόσο των φαρμακοποιών, όσο των ιδιωτών μη φαρμακοποιών) αξιολογούνται πάντοτε μεταξύ φαρμακοποιών (ήτοι μεταξύ των αιτούντων φαρμακοποιών και των δηλωθέντων από τους ιδιώτες ως υπεύθυνων για τη λειτουργία του φαρμακείου, φαρμακοποιών). Έτσι, μεταξύ φαρμακοποιών που επέδωσαν αίτηση για συγκεκριμένο δήμο ή κοινότητα την ίδια ημέρα, προτιμάται εκείνος που δεν έχει άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας φαρμακείου σε άλλο δήμο ή κοινότητα, εκείνος που έχει αρχαιότερη άδεια εξασκήσεως του φαρμακευτικού επαγγέλματος και ο οποίος δεν έχει λάβει προηγουμένως άλλη άδεια ιδρύσεως φαρμακείου, εκείνος που προηγείται στη λήψη του πτυχίου της Φαρμακευτικής Σχολής του πανεπιστημίου και, σε περίπτωση συγχρόνου λήψεως του πτυχίου, εκείνος που έχει μεγαλύτερο βαθμό και ο πολύτεκνος, ή το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. - 

***  Μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Καλαμάτα 

 Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τίμησαν, χθες, η Εκκλησία και η Παιδεία. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος έθεσαν τη χριστιανική παιδεία και την ελληνική γλώσσα στο επίκεντρο, ενώ ανέπτυξαν και σημαντικού περιεχομένου κοινωνική διδασκαλία και οι διδαχές τους παραμένουν επίκαιρες. Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, για τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της ελληνοχριστιανικής παιδείας. Όπως σημειώνει ο Απόστολος Διαμαντής στην ιστοσελίδα tvxs.gr, tο έργο τους είναι παγκόσμιας σημασίας, καθώς ενώνει δυο μεγάλες πνευματικές παραδόσεις, την ελληνική μεταφυσική, το έργο του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, με την χριστιανική θεολογία. Ουσιαστικά οι Καππαδόκες Πατέρες εξελληνίζουν τον χριστιανισμό και του δίνουν το φιλοσοφικό του υπόβαθρο, καθώς εντάσσουν κυρίως την αριστοτελική φιλοσοφία περί πρώτης και δευτέρας ουσίας στη προσέγγιση περί προσώπου, στη διάκριση μεταξύ ουσίας και ενεργειών, αλλά και στη διάκριση μεταξύ κτιστού και ακτίστου κόσμου. Πέραν αυτών, οι 3 Ιεράρχες, είχαν και πρωτοποριακό κοινωνικό και πολιτικό έργο, καθώς, ειδικά ο Μέγας Βασίλειος εισήγαγε για πρώτη φορά ιδέες και πρακτικές κοινοκτημοσύνης, ιδρύοντας την Βασιλειάδα, (ορφανοτροφείο, γηροκομείο και νοσοκομείο), ένα ίδρυμα προσφοράς σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας. Ο Βασίλειος, που είναι ασφαλώς η μεγαλύτερη πνευματική μορφή του ελληνισμού, μετά την κλασική αρχαιότητα, αλλά και ένας από τους κορυφαίους στοχαστές γενικά, έχει και έντονη πολιτική δράση, καθώς καταδικάζει τη διαφθορά, την κοινωνική αδικία, τις αυθαιρεσίες του πολιτικού συστήματος και στρέφεται σε βάρος του διεφθαρμένου κλήρου και της εξουσίας του χρήματος. Με το έργο του Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων", άφησε στην νεολαία και την εκπαίδευση την τεράστιας σημασίας πνευματική του παρακαταθήκη, καθώς εκεί αποκαθιστά την ενότητα μεταξύ του αρχαίου ειδωλολατρικού και χριστιανικού ελληνισμού, μια ενότητα που απετέλεσε και το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού. “Εις πάσαν την γήν εξήλθεν ο φθόγγος σου, την φύσιν των όντων ετράνωσας, τα των ανθρώπων ήθη κατεκόσμησας”, αναφέρει το απολυτίκιο της εκκλησίας προς τιμήν του. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, με αντίστοιχο θεολογικό, φιλοσοφικό και ποιητικό έργο, ο μεγαλύτερος ρήτορας της βυζαντινής περιόδου, πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, εκτός του πνευματικού του έργου, παρέδωσε και παράδειγμα αντίστασης στην αυτοκρατορική εξουσία, εκπροσωπώντας τον απλό λαό απέναντι στην αυθαιρεσία. Διώχθηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε από την αυτοκράτειρα Ευδοξία και πέθανε κυνηγημένος. Η τάξη των πλουσίων εμπόρων και χρηματιστών, οι οποίες θίγονταν από το κήρυγμά του, έψαχναν διαρκώς αφορμές για να συκοφαντήσουν τον επίσκοπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του γεγονότος αυτού ήταν η ανέγερση ενός λεπροκομείου και η επίθεση που δέχτηκε από τη νομενκλατούρα της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της οικονομικής ζημίας που θα προκαλούσε. Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος έχει αντίστοιχο έργο θεολογικό, ποιμαντικό και φιλοσοφικό, ενώ ο Γρηγόριος Νύσσης, ο φιλοσοφότερος των Ελλήνων Πατέρων, είναι αυτός που ανέπτυξε συστηματικά τη διδασκαλία περί προσώπου, η οποία πέρασε στον Ιωάννη Δαμασκηνό και εν συνεχεία στον Θωμά Ακινάτη και σε ολόκληρη της δυτική σχολαστική, που συνιστά το πνευματικό θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού γενικά. Τέλος, η μεγάλη αυτή γιορτή για τα ελληνικά γράμματα και την πνευματική μας παράδοση, θα πρέπει να γιορτάζεται με τον τρόπο που της αρμόζει και να μην περιορίζεται σε μια προεραιτική τυπική σχολική γιορτή, μιας ώρας, αλλά να είναι κανονική αργία, όπως επιβάλλει εξάλλου και το Σύνταγμα της χώρας. - 

***  Ενεργοποιείται ο στρατός για τους πρόσφυγες - Παραχωρεί 2 στρατόπεδα, χτίζει hotspots στα νησιά!           
       
Στροφές για τις απαιτούμενες δράσεις που αφορούν στο Προσφυγικό ανεβάζει η κυβέρνηση, μετά τις… καμπάνες από την Κομισιόν και ενόψει της Συνόδου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και μετά από διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η  επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά [Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο] καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα.
Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι:
1. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει:
α. να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά
β. να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.
γ. τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.
δ. να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.
2. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Αφήνοντας ωστόσο αιχμές και για τη στάση της ΕΕ, σχολιάζουν: «Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί».
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δ. Τόσκας, Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.
iefimerida.gr
 
*** Βόλτα στα αξιοθέατα της Καλαμάτας μέσα από τη ματιά του Terrabook 

 Ένα ακόμα αφιέρωμα στην Καλαμάτα, αυτή την φορά ακολουθεί ένα αφιέρωμα που έκανε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Terrabook. Είναι μια από τις πιο όμορφες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, αλλά εκτός από την παραλία της, έχει να καυχιέται και για την ιστορία της και για μια σειρά από αξιοθέατα που την κάνουν πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Είναι η Καλαμάτα, η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κόλπου, η πατρίδα του ελαιολάδου, του μαντηλιού, της Επανάστασης και του Χορού. Αν υπολογίζετε πως θα τη γυρίσετε όλη σε μια μέρα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε γιατί, αν και οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές, έχει τόσα πράγματα να κάνεις και να δεις, που μια μέρα δεν σου φτάνει. Το κάστρο της Καλαμάτας: Ιδρύθηκε τα χρόνια του Βυζαντίου και μέχρι σήμερα οι επισκέπτες του περιηγούνται ανάμεσα στα ερείπια της εποχής εκείνης. Στο νότιο άκρο του κάστρου διοργανώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, ενώ το κάστρο είναι το σκηνικό που εκτυλίσσεται και το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Άγγελου Τερζάκη «Πριγκίπισσα Ιζαμπώ». Η Παλιά Πόλη της Καλαμάτας: Είναι η περιοχή στα βόρεια της σύγχρονης πόλης, κάτω από την περιοχή του Κάστρου. Σήμερα οριοθετείται από το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, την οδό Σπάρτης και την Πλατεία της 23ης Μαρτίου και έχει συγκεντρώσει, εκτός των άλλων, πολλά στέκια της νεολαίας ιδίως τους χειμερινούς μήνες. Θεωρείται το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει κανείς την περιήγησή του στην πόλη. Η περιπλάνηση στα στενά δρομάκια θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή και θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε παλιά κτίρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, δεκάδες αρχοντικά, λιθόχτιστες εκκλησίες, μουσεία και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Πλατεία Υπαπαντής: Ήταν η πρώτη εκτός κάστρου περιοχή που κατοικήθηκε στην πόλη. Στην πλατεία Υπαπαντής δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος, με τα διπλά κωδωνοστάσια και τους ασημένιους τρούλους. Βόρεια του ναού και της πλατείας Υπαπαντής βρίσκεται το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 19ου αιώνα. Ακριβώς απέναντι από τον ναό βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, με αξιόλογα εκθέματα από το 1821 και μετά, ενώ πολύ κοντά, στην οδό Αγίου Ιωάννου μπορείτε να επισκεφθείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας.Πλατεία 23ης Μαρτίου: Θα τη συναντήσετε στην παλιά πόλη της Καλαμάτας και βέβαια πήρε το όνομά της από την ημέρα απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, το 1821. Σε αυτή την πλατεία άλλωστε βρίσκεται και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, όπου σύμφωνα με την παράδοση, κηρύχτηκε η Επανάσταση και τελέστηκε η πρώτη λειτουργία της απελευθερωμένης Καλαμάτας. Στο κέντρο της δεσπόζει το Ηρώον, ενώ περιμετρικά θα δείτε πολλές καφετέριες, μπαρ και μεζεδοπωλεία. Στα δρομάκια γύρω από αυτήν βρίσκονται καφεκοπτεία, παραδοσιακοί καφενέδες και φούρνοι, που φροντίζουν να γεμίζουν τον αέρα της περιοχής με τις υπέροχες μυρωδιές από τα καλούδια τους. Λίγα μέτρα βορειότερα της πλατείας 23ης Μαρτίου, στη συνοικία Παπλωματάδικα και την πλατεία Αμφείας, θα συναντήσετε και τα πολυσύχναστα στέκια της νεολαίας της πόλης. Οδός Αριστομένους: Διασχίζει την καρδιά της πόλης, με την αρχή της οριοθετείται από την πλατεία 23ης Μαρτίου και το τέλος της στο Τελωνείο, στο λιμάνι. Όταν κατασκευάστηκε το 1871, λεγόταν Εθνική οδός Παραλίας - Καλαμών. Περπατώντας από την αρχή την οδό Αριστομένους, που έχει πεζοδρομηθεί, θα συναντήσετε μερικά από τα σπουδαιότερα νεοκλασικά κτίσματα της Καλαμάτας, που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα: αρχικά το κτήριο του ξενοδοχείου REX και δίπλα το Δημαρχείο Καλαμάτας. Μετά το τέλος του πεζοδρομημένου τμήματος της οδού Αριστομένους συναντάμε την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Εκεί βλέπουμε το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, νεοκλασικό των αρχών του 20ού αιώνα. Από την οδό Αριστομένους που διασχίζει όλη την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, θα δείτε και τη σύνθεση «Ελευθερία» που έχει στηθεί στο μέσον της πλατείας, με τους ήρωες της ελληνικής Επανάστασης, Παπαφλέσσα, Κολοκοτρώνη, Μαυρομιχάλη. Σε όλο της το τμήμα η οδός Αριστομένους είναι γεμάτη με καφετέριες και εμπορικά καταστήματα. Λεωφόρος Ναυαρίνου: Ο παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας, η λεωφόρος Ναυαρίνου, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης και ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα, ποδηλατάδα και φυσικά δροσερές βουτιές. Διαθέτει μεγάλα πεζοδρόμια με φοίνικες σε όλο το παραλιακό μήκος της και πολλά έξοχα νεοκλασικά κτήρια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει εκείνο στη γωνία Ναυαρίνου και Βύρωνος, διώροφο της δεκαετίας του 1900, καθώς και εκείνο που στεγάζει το Δημοτικό Εικαστικό Σχολείο (Ναυαρίνου 8). Η νυχτερινή ζωή της Καλαμάτας συγκεντρώνεται εδώ και είναι πολύ έντονη. Το λιμάνι της Καλαμάτας: Κεντρική θέση κατέχει η Πλατεία Τελωνείου, στην οποία δεσπόζει το ομώνυμο διοικητικό κτίσμα και το λιμεναρχείο. Ακριβώς στα δυτικά της πλατείας θα δει κάποιος το τεράστιο οικοδόμημα του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού, ενώ δυτικότερα βρίσκεται η μαρίνα της πόλης, που συγκεντρώνει πλήθος εστιατορίων μπροστά στη θάλασσα. Συνεχίζοντας προς τα ανατολικά, θα δείτε το βιομηχανικό κτίριο των Κυλινδρόμυλων Μεσσηνίας «Ευαγγελίστρια», μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που χτίστηκε το 1926 και θυμίζει μια άλλα εποχή, όταν το λιμάνι της Καλαμάτας πλημμύριζε από εμπόρους κι ήταν το κέντρο όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της Ελλάδας.Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων: Είναι το μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα και είναι γνωστό σε όλους τους φίλους των Σιδηροδρόμων ανά τον κόσμο. Καταλαμβάνει συνολική έκταση 54 στρεμμάτων και βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Το συναντά κανείς σε μια απόσταση 5 λεπτών από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ακολουθώντας την οδό Αριστομένους με κατεύθυνση προς το λιμάνι. Ατμάμαξες, μια ντηζελάμαξα, ένας χειροκίνητος γερανός του 1890, δύο δραιζίνες (μία ποδήλατη και μία χειροκίνητη), τρία επιβατηγά οχήματα Α' θέσης και πέντε Α'-Β' θέσης του 1885 είναι ανάμεσα στα εκθέματα που απολαμβάνει κανείς στη βόλτα του, ενώ διαθέτει επίσης, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ αλλά και άλλες εγκαταστάσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών. Στον ανακαινισμένο σταθμό «Καλαμάτα - Λιμήν» λειτουργεί αναψυκτήριο στο ισόγειο. kalamata - 

***  Στην Καλαμάτα ο Λεβέντης - Άκουσε τα αιτήματα των τοπικών φορέων                          
 Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα παραστεί στον αυριανό εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής
Στην Καλαμάτα ο Λεβέντης - Άκουσε τα αιτήματα των τοπικών φορέων
Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποιεί από το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος θα παραστεί στον αυριανό εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας Υπαπαντής.
Τον κ. Λεβέντη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της πόλης και του έθεσε τρία ζητήματα, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στην κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος-Καλαμάτα, με νέα παραλιακή χάραξη, καθώς και στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της πόλης.
Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε και τα τρία αιτήματα δίκαια και υποσχέθηκε ότι και ο ίδιος από την πλευρά του θα τα προωθήσει στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, συνοδευμένος από τη σύζυγο και τους συνεργάτες του, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νομό Μεσσηνίας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη και στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη - Καραθανάση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το ρόλο και την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στο θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και ζήτησε από τον κ. Λεβέντη τη στήριξή του για την ενίσχυση των δομών του αερολιμένα. Συζητήθηκαν, επίσης, και περιβαλλοντικά θέματα με κυριότερο το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μανιάτης, ευχαρίστησε τον κ. Λεβέντη για την επίσκεψή του και δήλωσε ότι “το γεγονός της παρουσίας του προέδρου της Ενώσεως Κεντρώων στην έδρα του μεσσηνιακού Επιμελητηρίου δείχνει και το ενδιαφέρον του για το φορέα που εκπροσωπεί τις παραγωγικές τάξεις του νομού”.

***  Διαφωνία και πάλι στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη σύνθεση του ΕΣΡ
Η εισήγηση του προέδρου της Βουλής δεν απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5
Διαφωνία και πάλι στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη σύνθεση του ΕΣΡ
Άκαρπη απέβη για δεύτερη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ, καθώς κατά την ψηφοφορία, η πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 4/5 που προβλέπει το Σύνταγμα για την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Την εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ υπερψήφισαν τα 12 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν 7 από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν “παρών”, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.
Σημειώνεται ότι η εισήγηση του Νίκου Βούτση ήταν για τα εξής πρόσωπα:
Πρόεδρος: Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος
Μέλη: Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, Βασίλης Καραποστόλης, Γιώργος Κόλλιας, Λίλιαν Μήτρου, Γιώργος Πλειός και η Δήμητρα Παπαδοπούλου που ήταν μέλος του προηγούμενου ΕΣΡ καθώς και οι δημοσιογράφοι, Φανή Πετραλιά, Γιάννης Τζανετάκος.

***  Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έδειξε αργά αντανακλαστικά στο προσφυγικό       
Να συμβάλει ενεργά ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έδειξε αργά αντανακλαστικά στο προσφυγικό
Την προσωπική του δέσμευση να συμβάλλει ενεργά (κάτι που όπως επεσήμανε πράττει ήδη) ώστε να καταστεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών διαχειρίσιμο και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν, έδωσε με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι μετά από αίτημά του, και στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολλούς μήνες υποτίμησε αδικαιολόγητα την ένταση, το εύρος και την πολυπλοκότητα του ζητήματος, ότι έδειξε αργά αντανακλαστικά, ότι πήρε λάθος αποφάσεις και ότι έστειλε λάθος μηνύματα.
“Τελικά, υπό την πίεση ενός χαμένου εξαμήνου, που έπληξε πολλαπλώς την αξιοπιστία της χώρας, υποχρεώθηκε να αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις έναντι της Ευρώπης. Τώρα, οφείλει να τις εκπληρώσει για να μην δώσει αφορμή και δικαιολογία σε ορισμένους, που θα ήθελαν την απομόνωση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τη χώρα”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Επίσης, ανέφερε ότι παρά τις επιμέρους ενστάσεις, τα σημεία καταγραφής (τα γνωστά hotspots) πρέπει να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που η κυβέρνηση ανέλαβε, σημειώνοντας ότι η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή τους, έγινε, εκ των πραγμάτων, αναγκαία λόγω των κυβερνητικών καθυστερήσεων. “Είναι όμως ξεκάθαρο ότι απαιτείται πολύ καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων. Δυστυχώς, μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος έδειξε και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόκληση, όμως, είναι κοινή”, συνέχισε υπογραμμίζοντας πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Γι' αυτό, συμπλήρωσε, περιμένουμε την ουσιαστική στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Πρόσθεσε επ' αυτού ότι ζητήματα, όπως η ενίσχυση της FRONTEX και η ταχύτερη μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλα κράτη-μέλη, πρέπει να λυθούν άμεσα.
Επιπρόσθετα, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι η γειτονική χώρα έχει μεγάλες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στη δράση παράνομων δικτύων διακινητών, που δρουν στο έδαφος και ιδίως στις ακτές της. “Καμιά ουσιαστική σύσφιγξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προχωρήσει εάν η Άγκυρα δεν τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης”, τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι το προσφυγικό είναι μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα ασφάλειας για την πατρίδα μας, και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για να γίνεται πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.
“Συνοψίζοντας: Η πρόκληση του προσφυγικού - μεταναστευτικού είναι πολύ μεγάλη. Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και τον πρώτο λόγο. Προσωπικά δεσμεύομαι να συμβάλλω ενεργά, και το πράττω ήδη, ώστε να καταστεί το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών διαχειρίσιμο και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα απομόνωσης της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν”, κατέληξε στη δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

***   Στο σκαμνί για σκάνδαλο υπεξαίρεσης πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ 
Κατηγορείται ότι "φόρτωνε" με προσωπικά έξοδα πιστωτική κάρτα του ταμιευτηρίου το οποίο διηύθυνε
Στο σκαμνί για σκάνδαλο υπεξαίρεσης πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο Ράτο θα δικαστεί στην Ισπανία για υπεξαίρεση κεφαλαίων από μια τράπεζα, τα στελέχη της οποίας διέθεταν πιστωτικές κάρτες για απεριόριστες και χωρίς κανέναν έλεγχο δαπάνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική δικαιοσύνη.
Δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), που εκδικάζει κυρίως οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε τις συστάσεις της εισαγγελίας και αποφάσισε σήμερα να δικάσει τον Ράτο και 65 άλλα στελέχη της Bankia για "υπεξαίρεση κεφαλαίων". Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί.
Οι 66 κατηγορούμενοι είναι πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Caja Madrid, ενός από τα ταμιευτήρια που συγχωνεύθηκε με έξι άλλα για να δημιουργηθεί η Bankia. Όλοι τους είχαν από το 1999 έως το 2012 μια μη δηλωμένη πιστωτική κάρτα του Caja Madrid, με την οποία πλήρωναν, σύμφωνα με τον Τύπο, για προσωπικές δαπάνες, από σαφάρι στην Αφρική μέχρι αγορές κοσμημάτων. Ο ίδιος ο Ράτο είχε ξοδέψει 44.217,47 ευρώ με την πιστωτική κάρτα του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2015, είχε προκαλέσει την πτώση του 66χρονου Ροντρίγκο Ράτο, ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι, του οποίου ήταν ένας από τους στυλοβάτες.
Ο Ροντρίγκο Ράτο διηύθυνε το Caja Madrid και στη συνέχεια την Bankia από το 2010 έως το 2012, όταν η τράπεζα βρέθηκε σε κατάσταση οιονεί χρεοκοπίας, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, και το κράτος αναγκάστηκε να τη διασώσει.
Πρώην διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007, ο Ράτο αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τις συνθήκες της εισόδου της Bankia στο χρηματιστήριο, καθώς και για φορολογική απάτη, ξέπλυμα κεφαλαίων και πλαστογραφία.

***  Κηρύχθηκε και επίσημα παγκόσμιος Συναγερμός για τον ΖΙΚΑ!
zika
~ Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα, παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό Ζίκα που φαίνεται να εξαπλώνεται με ταχύς ρυθμούς. Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε «απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο» τον ιό, ο οποίος μεταδίδεται από ένα απλό τσίμπημα κουνουπιού και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν. 
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έγινε από εμπειρογνώμονες σε συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΥ και εκπροσώπους χωρών που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή. Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.

***  Έκτακτο! Πόρτα Πούτιν σε Ερντογάν! Νέα ένταση...
poutin
~    Σε συνέχεια του θρίλερ με τις παραβιάσεις στον εναέριο τουρκικό χώρο από ρώσικα αεροσκάφη, όπως γίνεται γνωστό από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι είναι ενήμερος για την επιθυμία της τουρκικής πλευράς οι δύο πρόεδροι να έχουν μία "προσωπική κουβέντα"! 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι: "Να σας θυμίσω ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας διέψευσαν τους τούρκικους ισχυρισμούς για παραβίαση του εναέριου χώρου τους από αεροσκάφη μας. Αυτή λοιπόν είναι η θέση μας". 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται να έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία δίνοντας εντολή να καταρρίπτονται τα ρωσικά μαχητικά όποτε παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. 
«Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ’ ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό» ανέφερε ο Ερντογάν αλλά απάντηση δεν πήρε…
 
***  ΒΟΜΒΑ! Επιστρέφουν φόρους σε τράπεζες με απόφαση δικαστηρίου...
trapeza
~  Με απόφαση δικαστηρίου θα γίνει η αναδρομική φορολόγηση των αποθεματικών των τραπεζών βάση νόμου του 2006 κι έτσι το ελληνικό Δημόσιο αναγκάζεται να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνει αντισυνταγματική τη φορολόγηση, πριν την 1η Ιανουαρίου 2005, στα αποθεματικά των Τραπεζών που επιβλήθηκε με το νόμο 3513/2006 και το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε πως η επίμαχη νομοθετική πρόβλεψη «συνιστά αναδρομική επαχθή μεταβολή του φορολογικού καθεστώτος των εταιρειών και είναι αντισυνταγματική, ενώ υποχρεώνει τους προϊστάμενους των Δ.Ο.Υ. να επιστρέψουν στις Τράπεζες τους φόρους που πληρώθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντες πριν το διάστημα αυτό» όπως αναφέρεται.
Βάση του συγκεκριμένου νόμου επιβλήθηκε στις εγχώριες Τραπεζικές Ανώνυμες Εταιρίες και στα εγκατεστημένα στη χώρα μας υποκαταστήματα αλλοδαπών Τραπεζών, φόρος εισοδήματος με συντελεστές 10% ή 15% επί των αποθεματικών τους.
Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, «η διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3513/2006, καθ’ όσον η θεσπιζομένη με αυτήν φορολογική υποχρέωση εκτείνεται πέραν του προηγουμένου της επιβολής της έτους, καταλαμβάνοντας αποθεματικά που έχουν σχηματισθεί πριν από την 1.1.2006, αντίκειται στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος, και είναι, ως εκ τούτου, μη εφαρμοστέα».

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Οικουμενική με Καραμανλή μέχρι το Πάσχα;
karamanlis
~  Αμερικανικές πηγές πιστεύουν πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αντέχει άλλο και υποστηρίζουν πως η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει τάχιστα οικουμενική Κυβέρνηση, για να προλάβει τα γεγονότα.
Η δική τους επιλογή για Πρωθυπουργό είναι κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν θα έχει κομματικά άγχη απ΄ότι λένε και θα μπορέσει να λάβει τα μέτρα που χρειάζεται η Ελλάδα για την οικονομία της, αλλά και τολμηρές θέσεις στα εθνικά θέματα.
Λέγεται ότι ο τέως Πρωθυπουργός είναι ενήμερος των αμερικανικών σχεδίων χωρίς να έχει δώσει ακόμα κάποια απάντηση θεωρείται όμως βέβαιο ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δεχθεί για "τη σωτηρία της χώρας".
Στο Μαξίμου είναι πλέον γνωστό το σενάριο επιστροφής Καραμανλή σε οικουμενικό ρόλο και απφασίστηκε να διευρύνουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την προσθήκη του ΠΑΣΟΚ, ώστε με αυτό τον τρόπο να δυναμώσει η συγκυβέρνηση και να μπορέσει έτσι να ικανοποιήσει, έστω κάποια από τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές.
- Η Φ.Γεννηματά όμως έχει θέσει όρους ώστε να δεχτεί την πρότση. Σγκεκριμένα για να μπει στην Κυβέρνηση απαιτεί να φύγουν οι ΑΝΕΛ και η ίδια να γίνει αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Αν όμως φύγει ο Καμμένος η κυβερνητική πλειοψηφία θα παραμείνει οριακή και η Κυβέρνηση εξίσου αδύναμη. Επίσης ο Πρωθυπουργός δεν δέχεται να προδώσει τον εταίρο του.
- Το πιθανότερο σενάριο είναι οι προσπάθειες αυτές να ναυαγήσουν οπότε και θα απομένει σαν λύση μόνο η δημιουργία οικουμενικής Κυβέρνησης.

***  Κάτι ετοιμάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου…
zwhhh
~  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, ταξιδεύει στο εξωτερικό και προγραμματίζει να επανέλθει στην πολιτική με νέο σχέδιο.
Οι επαφές που κάνει στο εξωτερικό δεν αφορούν μόνο το «plan B» για το οποίο έχει μιλήσει πολλές φορές η κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά και την πολιτική καριέρα της πρώην προέδρου της Βουλής, γενικότερα.
Οι πληροφορίες θέλουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναζητά «στηρίγματα» στο εξωτερικό για τα μελλοντικά της σχέδια, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά.

***  Εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς συγγενών!
tspr
~  Εσωκομματικές διαμάχες ξεσπούν καθημερινά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους αμετάκλητους υπαλλήλους και τους διορισμούς σε καίριες θέσεις στο δημόσιο.
Πολλά στελέχη του κόμματος εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τα σκάνδαλο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με το Μέγαρο Μαξίμου να ενοχλείται από την στάση του κ. Κώστα Χρυσόγονου που ζητά διαφάνεια.
Όσο πληθαίνουν οι αντιδράσεις των στελεχών, τόσο ο γνωστός συνταγματολόγος επιθυμεί την αποκάλυψη όσων διορίζουν αλλά και διορίζονται.
Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διορισμός της ξαδέρφης του κ. Αλέξη Τσίπρα.

***  Έγγραφο φωτιά καίει την κυβέρνηση! Δείτε το κονδύλι που ενέκριναν...
tsiprasfd

Υπογεγραμμένο στις 18 Ιανουαρίου αναφέρει πως το ποσό των 800.000 ευρω εγκρίνεται για την πληρωμή διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων.
Ο λόγος για τον Γκλεν Κιμ, του κορεάτη που συμβούλευε τον Γιάννη Βαρουφάκη στη θητεία του τον οποίο όμως κράτησε και ο νέος υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλευρό του.
Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φώς μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη του κοινοβουλευυτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος σήμερα το πρωι αναφέρθηκε στο θέμα του συμβούλου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, κ.Κιμ, τονίζοντας, μάλιστα, πως «το ελληνικό κράτος πληρώνει «χρυσές» τις συμβουλές του κ. Κιμ, αφού το ποσό που αναμένεται να λάβει ο Κορεάτης φαίνεται πως ανέρχεται στα 800.000 ευρώ!»
«Τι κάνει ο κ. Κίμ για την ελληνική κυβέρνηση; Τον πληρώνουμε 800.000 για να δίνει πληροφορίες σε ξένα funds, όπως μαθαίνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοχάρης.
Το έγγραφο που αποκαλύφθηκε και το οποίο υπεγράφη στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι εγκρίνεται ποσό των 800.000 ευρώ για να πληρωθούν «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες του συμβουλευτικού έργου της υποστήριξης της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους της για την επίτευξη Συμφωνίας».
Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι τι είδους σύμβουλη είναι αυτοί, πόσοι είνια στον αριθμό και τι έργο έιναι αυτό που κάνουν ώστε να λαμβάνουν σε περίοδο ενός μήνα κοντά στο 1 εκ. ευρω από την Ελλάδα. Η διαδικασία με την οποία επιλέγησαν αυτοί οι σύμβουλοι ήταν η προβλεπόμενη και ποιές ήταν οι ανάγκες της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει σε μια τέτοια «πρόσληψη»;
Στα ερωτήματα αυτά, απαντήσεις θα ζητήσουν αρχικά οι ίδιες οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Κράτους. Από την απόφαση προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός του προϋπολογισμού αφορά σε «αμοιβές νομικών προσώπων».
Οπότε μάλλον μιλάμε για εταιρείες και όχι για συμβούλους δηλαδή για φυσικά πρόσωπα, όπως η Ελενα Παναρίτη ή ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Δείτε το επίμαχο έγγραφο:
xarti
esxes
~ Η επιτροπή η οποία ελέγχει το πόθεν έσχες των βουλευτών απεφάνθει πως κανενα πρόβλημα δεν υπάρχει με την εταιρεία Διάτμηση στην οποία ήταν μέτοχος ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, με βάση τα στοιχεία τα οποία ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας είχε καταθέσει αλλά και βάση τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών δεν φαίνεται να διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα.
Αντιθέτως, η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα του Γκίκα Χαρδούβελη κι έτσι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει στο πόθεν έσχες του ότι ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμήσουμε πως ο Αλέκος Φλαμπουράρης όταν αρχικά τέθηκε το θέμα, υποστήριξε πως από τις 26 Ιανουαρίου του 2015 παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας «Διάτμηση» που του ανήκε, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του και πριν την υπουργοποίησή του και πως μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε.
Στο θέμα ως προς το εισόδημα από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών είχε τονίσει ότι «θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά».

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  : Ηγέτης Φορτούνης στα Γιάννενα, νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟ και Αστέρα
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ

Παναιτωλικός-Καλλονή 1-0
(17΄ Κάπελ)

Πανθρακικός-Πανιώνιος 0-1
(88΄ πεν. Οικονόμου)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1
(31΄ Μακ - 81΄ Λαζαρίδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ, 3-0 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Βέροια 3-0
(38` Βάργκας, 55` Αραβίδης, 89` Μάνταλος)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες : Γκάλο, Αρθο, Μάνταλος - Μαλόν, Γιαννούλης
 Κόκκινη : Μαλόν (89΄ - δεύτερη κίτρινη)
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78΄ Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (66΄ Πλατέλλας), Αραβίδης (57΄ Τζεμπούρ)
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πουγγουράς, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης (73΄ Καϊκούτ), Νέτο (57΄ Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης

Επέστρεψε στις νίκες ο Αστέρας, 2-0 τον Λεβαδειακό
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0
(61` Μπερτόλιο, 82` Μάσα)
Διαιτητής : Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες : Κιτοκό, Στανισάβλιεβιτς - Τσουρίκοφ, Μαχαίρας, Τριποτσέρης, Μερεμπασβίλι
 Κόκκινες : Μαχαίρας (δεύτερη κίτρινη)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (83` Μούκαμ), Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64` Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (75` Ντουντού), Γιάννου.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Γιακουμάκης (62` Μερεμπασβίλι), Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μπεν, Μάντζιος (77` λ.τρ. Μίνγκας).

Ξάνθη-Ηρακλής 2-0
(3`, 62` Νιέτο)
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες κάρτες: Μπέρτος - Σαραμάντας, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης
 Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Νιέτο (76' Ντιμιτρόφ), Ορφανίδης (85' Παπαστεριανός), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης
 Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (81' Ζαμπάζης), Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (56' Κυριακίδης), Μπαρτολίνι, Βέλλιος, Μπουλούτ (81' Λουκίνας)

Όμορφο ματς και «διπλό» του Παναθηναϊκού στα Χανιά
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
(62` Γουνδουλάκης, 73` Ράμος - 45`+1, 53` Καλτσάς, 69` Κλωναρίδης)
Διαιτητής: Παπαδόπουλος
 Κίτρινες : Μπανανά, Κουλιμπαλί - Ταυλαρίδης
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (81` Ανγκούλο), Μουνάφο (57` Μιλούνοβιτς), Ράμος, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (63` Ντίνας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ (51` λ.τρ. Λουντ), Ταυλαρίδης, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ, Καλτσάς (68` Μπουμάλ, 83` λ.τρ. Εβαντζελίστα), Κλωναρίδης, Πέτριτς

Φύσηξε... φορτούνης, ο Ολυμπιακός σαν άνεμος στα Γιάννενα
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3
(13`, 25`-πέναλτι Φορτούνης, 57` Ντουρμάζ)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες κάρτες: 20’ Ακόστα, 24’ Μανιάς, 58’ Κοζορώνης - 20’ Ντουρμάζ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μανιάς (73’ Φερφελής), Ναδάλες, Ριβέρα (63’ Νικολιάς), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ηλιάδης (78’ Καρανίκας), Ίλιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία (51’ λ.τρ. Ντα Κόστα), Μαζουακού, Σιόβας, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πάρντο (79’ Σεμπά), Ιντέγε (85’ Πουλίδο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 58
2. ΑΕΚ 42
3. Παναθηναϊκός 38
4. ΠΑΟΚ 34
5. Αστέρας Τρίπολης 31
. Πανιώνιος 31
7. Παναιτωλικός 26
8. ΠΑΣ Γιάννινα 24
9. Λεβαδειακός 23 -19αγ.
10. Ηρακλής 23
11. Ξάνθη 22
12. Πλατανιάς 21
13. Ατρόμητος 19 -19αγ.
14. Βέροια 19
15. Πανθρακικός 13
16. Καλλονή 10

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

Ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, όταν... βγήκε ο «Σόφο»
*** ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 69-77 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77 .-


~ Από τις τελευταίες  μας αναρτήσεις   του Ιανουαρίου  2016  :
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-

~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                           
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  16 και  17 Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/16-17-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
 ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .-   
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFAR  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  20  Ιανουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfar-news-20-2016.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  21  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-21-2016.html .-              
~  Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιανουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-22-2016.html  .-
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση Παρασκευή  22  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/22-2016.html .-    
 Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 23  Ιανουαρίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-23-2016.html .-                           
  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  23  και  24  Ιανουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-  
~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24  Ιανουαρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-24-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  25  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-25-2016.html .-  
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016  :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-26-2016.html
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  Μέρος 6ο : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .-                                             
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 : 7ο  μέρος  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .-                                                     
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  30  και  31  Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/30-31-2016.html .-  
~  ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-       

*** ΦΟΥΡΝΟΙ το  ακριτικό νησί  2016 : https://youtu.be/Yw3X96Dvtqg  .-                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                  
 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2782 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2753   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9997   
  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4736 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.524   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-       ** "ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ Το σπουδαίο είναι να μπούμε στην Εκκλησία. Να ενωθούμε με τους συνανθρώπους μας, με τις χαρές και τις λύπες όλων. Να τους νιώθουμε δικούς μας, να προσευχόμαστε για όλους, να πονάμε για την σωτηρία τους, να ξεχνάμε τους εαυτούς μας. Να κάνομε το παν γι' αυτούς, όπως ο Χριστός για μας. Μέσα στην Εκκλησία γινόμαστε ένα με κάθε δυστυχισμένο και πονεμένο κι αμαρτωλό. Κανείς δεν πρέπει να θέλει να σωθεί μόνος του, χωρίς να σωθούν και οι άλλοι. Είναι λάθος να προσεύχεται κανείς για τον εαυτό του, για να σωθεί ο ίδιος. Τους άλλους πρέπει να αγαπάμε και να προσευχόμαστε να μη χαθεί κανείς. να μπουν όλοι στην Εκκλησία. Αυτό έχει αξία. Και μ' αυτή την επιθυμία πρέπει να φύγει κανείς απ' τον κόσμο, για να πάει στο μοναστήρι ή στην έρημο."


** "Όποιος ζει τον Χριστό, γίνεται ένα μαζί Του, με την Εκκλησία Του. Ζει μια τρέλα! Η ζωή αυτή είναι διαφορετική απ' τη ζωή των ανθρώπων. Είναι χαρά, είναι φως, είναι αγαλλίαση, είναι ανάταση. Αυτή είναι η ζωή της Εκκλησίας, η ζωή του Ευαγγελίου, η Βασιλεία του Θεού. «Η Βασιλεία του Θεού εντός ημών εστίν» (Λουκ. 17,21). Έρχεται μέσα μας ο Χριστός κι εμείς είμαστε μέσα Του. Και συμβαίνει όπως μ' ένα κομμάτι σίδηρο που τοποθετημένος μες στη φωτιά γίνεται φωτιά και φως. έξω απ' τη φωτιά, πάλι σίδηρος σκοτεινός, σκοτάδι." .-


** "Όσοι κατηγορούν την Εκκλησία για τα λάθη των εκπροσώπων της, με σκοπό δήθεν να βοηθήσουν για την διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτοί δεν αγαπούν την Εκκλησία. Ούτε, βέβαια τον Χριστό. Τότε αγαπάμε την Εκκλησία, όταν με την προσευχή μας αγκαλιάζουμε κάθε μέλος της και κάνομε ό,τι κάνει ο Χριστός. Θυσιαζόμαστε, αγρυπνούμε, κάνομε το παν, όπως εκείνος, ο οποίος «τις λοιδορίες δεν τις ανταπέδιδε, και όταν έπασχε δεν απειλούσε» (Α' Πετρ. 2,23)."

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου