Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιανουαρίου 2016

  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016  :
~ Φωτογραφίες  από ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ....


~    8 Ιανουαρίου
Αττικού και Κύρου, πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως. Ιερομάρτυρος Καρτερίου. Μαρτύρων Αντωνίου, Ιουλιανού, Βασιλίσσης και των συν αυτοίς. Ελλαδίου και Θεοφίλου διακόνου, Νεολλίνας, Κελεσίου, Παρθένας. Οσίων Αγάθωνος, Γεωργίου και Ιωάννου των «Χοζεβιτών». Δομνίκης (1), Μακαρίου του Μάκρη, ηγουμένου της εν Κων/πόλει ιεράς Μονής Παντοκράτορος. Προφήτου Σαμέα, του Ελαμίτου.  Παρθενομαρτύρων Νεολλίνας, Δομνίνης και Παρθένας της Έδεσσαίας (†1375).
(1) Γεννήθηκε στην Καρθαγένη της Αφρικής. Σε νεαρή ηλικία μαζί με άλλες σαράντα συνομήλικες της πήγε στην Κωνσταντινούπολη το 384 επί αυτοκρατορίας Μ. Θεοδοσίου. Όταν ο πατριάρχης Νεκτάριος κινούμενος από θεία φώτιση γνώρισε την νεαρή Δομνίκη, εντυπωσιάστηκε από την αγνότητα και τα πλούσια πνευματικά της χαρίσματα και δέχθηκε να τη βαπτίσει αμέσως και να την κάρει μοναχή. Στην μοναχική της ζωή, η αγία διακρίθηκε νωρίς για την αφοσίωση, το ζήλο, την ανεξάντλητη φιλανθρωπία, το υψηλό ηθικό και πνευματικό της επίπεδο. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε ηλικία 95 ετών.
~ Η αλήθεια είναι πράγμα ακριβόν και δεν ευρίσκεται εις του καθενός τον λόγον. Καθώς ζη έτσι και ομιλεί έκαστος των ανθρώπων. Γνώθι εκ του τρόπου της ζωής την αλήθειαν των λεγομένων...Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)  ~
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων

Παραμονή των Φώτων
 
Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 

Άγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ Άγκυρας
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος
 ~ 08/01Απολυτίκιο Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου - 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/UgtMEzRDLHE ,

 ~
***  Απαράδεκτη κατάσταση 

  Η κατάσταση του Πάρκου του Λιμενικού όσο πάει και χειροτερεύει. Ιδιαίτερα σε κάποια σημεία του, όπως δίπλα από το μικρό - ανύπαρκτο- σιντριβάνι, όποιος αποφασίσει να το διασχίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μη γλιστρήσει. Και μετά εξαρτάται από το πόσο τυχερός είναι… Α.Π. - 

*** Περίεργες αποφάσεις…

Παραμονές Χριστουγέννων και σε άσχετη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλάμβανε πολλά και διάφορα για την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και ελαστικές διατάξεις για όσους δεν πληρώνουν ΦΠΑ, η κυβέρνηση πέρασε και απαράδεκτες αντι-περιβαλλοντικές ρυθμίσεις για την ενέργεια και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Όπως η απόφαση ότι αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου 4042/2012 για επιβολή ειδικού τέλους ταφής για τα απορρίμματα που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ χωρίς να έχουν υποστεί προεπεξεργασία. Η ενέργεια αυτή είναι ευθέως αντίθετη με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις μας. Όπου εφαρμόζεται, το μέτρο αποτελεί βασικό εργαλείο-κίνητρο για μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν για ταφή, και για ενίσχυση της πρόληψης, μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης τους. Το μέτρο θα επιβράβευε τους Δήμους και τους δημότες που προσπαθούν περισσότερο, μιας και αυτοί θα πλήρωναν λιγότερα σε σχέση με Δήμους και δημότες που δεν προσπαθούν να μειώσουν και να ανακυκλώσουν τα απορρίμματα. Κι όμως… Α.Π. - 

***  Παρέμβαση Σαμαρά εφ΄ όλης της ύλης από την Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)          
      
 
 
 
«Από την πόρτα της ανάπτυξης στο βαθύ τούνελ της κρίσης μέσα σ’ ένα χρόνο»
-Συναντήσεις με νόημα για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής στην Καπνοβιομηχανία «Καρέλια» και με τον εκτελεστικό διευθυντή του Καλαμάτα21!
Κλείνοντας την τριήμερη επίσκεψή του στη Μεσσηνία, και λίγο πριν αποχωρήσει για την Αθήνα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μια εφ’ όλης της ύλης δήλωση - παρέμβαση για τα τεκταινόμενα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε λέγοντας ότι κατά τη χθεσινή του βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, ύστερα από τον εκκλησιασμό του στον Αϊ-Γιάννη, και μιλώντας με πολύ κόσμο, διαπίστωσε ότι από την πόρτα της ανάπτυξης βρεθήκαμε και πάλι στο βαθύ τούνελ της κρίσης.
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται πλέον πόσο μεγάλη είναι η ευκαιρία που χάθηκε, και το κακό που έχει συμβεί, τραυματίζει την αισιοδοξία που θα έπρεπε να έχουμε σήμερα ως λαός».
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην επίσκεψη, με ιδιαίτερο νόημα, που πραγματοποίησε ο ίδιος στην Καπνοβιομηχανία «Καρέλια» χθες το μεσημέρι και τη συνάντηση που είχε με την οικογένεια Καρέλια.
«Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια, μια εταιρεία παγκόσμιου βεληνεκούς, αμιγώς ελληνική, με έδρα την Καλαμάτα, που ξεχωρίζει για την τεχνολογία της αλλά και την ανθρωπιά της, κάτι που απέδειξαν και οι τελευταίες κινήσεις της, να δώσει αυτά τα χρήματα που όλοι γνωρίζουν στους υπαλλήλους και να προχωρήσει σε ημέρες κρίσης σε τόσο μεγάλες επενδύσεις, δείχνει ότι υπάρχουν και αυτοί που πάνω από το δικό τους συμφέρον κοιτούν την κοινωνία και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ως χώρα αλλά και ως ελληνικές επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την ότι η ίδια διέλυσε κάθε ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, αφού πρώτα έταξε τα πάντα σε όλους και σήμερα «σαρώνει» τα πάντα, με αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, με κλειστές τράπεζες και περιορισμό στην κίνηση των κεφαλαίων.
Η μεγάλη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, και η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί και με διαφορετικούς τρόπους.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή του «Καλαμάτα21», Έκτορα Τσατσούλη. «Αντλεί κανείς αισιοδοξία βλέποντας την προσπάθεια του Έκτορα Τσατσούλη, με τον οποίο συναντήθηκα και είχα μια πλήρη ενημέρωση για την προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021, μια μάχη που πρέπει να δώσει η πόλη μας, και εύχομαι να την κερδίσει» σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ζητούμενο της ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις και να πέσει χρήμα στην αγορά, το διαθέσιμο εισόδημα όμως πέφτει και επενδύσεις δε γίνονται λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Για παράδειγμα, εγώ είχα γίνει ο κακός, ο “γερμανοτσολιάς”, που είχα δώσει τα 14 αεροδρόμια στους ξένους, και σήμερα με ένα χρόνο καθυστέρησης ήρθαν και υπέγραψαν τη δική μας σύμβαση. Τι κερδίσανε απ’ αυτή την καθυστέρηση που οι Έλληνες έχασαν ένα χρόνο; Εξαγωγές, επίσης, δε γίνονται λόγω των capital controls.
Τέλος, για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει κρατική παρέμβαση. Πώς να υπάρχει όταν εμείς είχαμε πάρει 10 δισ. που χρωστούσε το κράτος στους ιδιώτες και τα κατεβάσαμε στα 3 δισ.; Δώσαμε 7 δισ. πίσω στην αγορά και φέτος αυτά τα 3 δισ., ένα χρόνο μετά, κοντεύουν να γίνουν 8 δισ. Αφαίμαξαν την αγορά από χρήμα. Άρα, όταν δεν υπάρχουν επενδύσεις, εξαγωγές, κρατική παρέμβαση και, πάνω απ’ όλα, κατανάλωση, είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να υποκριθεί ότι μπορεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας».
Όσον αφορά στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη μέρα, ανέφερε: «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, αλλά και εδώ στη Μεσσηνία, έχουμε την υποχρέωση να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και να κάνουμε το παν, ώστε η χώρα να βρεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης».
Τέλος, σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ο κόσμος θα αποφασίσει και ότι υποχρέωση όλων είναι να διαφυλάξουν την ενότητα, αλλά και την επόμενη μέρα να βοηθήσουν τη Ν.Δ. να ηγηθεί ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα και της ευημερίας για όλους τους Έλληνες.
Του Κώστα Γαζούλη
Ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα
 Λίγα λεπτά μετά τις 9.30 το πρωί έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Παλιά Αγορά ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς.
Στην εκκλησία είχε ήδη φτάσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Όπως είναι γνωστό, οι σχέσεις τους έχουν παγώσει εδώ και καιρό, ενώ κατά την είσοδο του πρώτου στην εκκλησία υπήρξε ένας απλός τυπικός χαιρετισμός, με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια βουλευτή, Μαρία Οικονομάκου, να αποτελεί την ειρηνευτική δύναμη, αφού κάθισε ανάμεσα στους δύο άντρες.
Αφού ολοκληρώθηκε η λειτουργία, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε με τον κόσμο που έσπευσε να τον χαιρετήσει, ενώ περπάτησε μέχρι την πλατεία Όθωνος. Μαζί του κατά τη διάρκεια της βόλτας του στην Καλαμάτα ήταν και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης , η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, και ο πολιτευτής και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς.
Η βόλτα αυτή στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας αποτέλεσε μια ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά να συνομιλήσει με περαστικούς, αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής.
Video: Αντώνης Σαμαράς 7-1-2016 Καλαμάτα , https://youtu.be/Has9EImmdhA  .-
 
***  Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τέλη κυκλοφορίας - πινακίδες

Τελευταία προθεσμία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και να καταθέσουν τις πινακίδες τους έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς λήγει η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου: - Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ. - Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων. - Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει στις τράπεζες και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη. Από το 2009, η κατάθεση πινακίδων έλαβε έντονους αυξητικούς ρυθμούς και το χειρότερο έτος ήταν το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα. Ειδικότερα: Το 2009 έγινε άρση ακινησίας σε 73.180 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 169.205 οχήματα. Το 2010 έγινε άρση ακινησίας σε 55.330 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 189.666 οχήματα. Το 2011 έγινε άρση ακινησίας σε 72.831 οχήματα ενώ σε ακινησία τέθηκαν 193.922 οχήματα. Το 2012 έγινε άρση ακινησίας σε 91.310 οχήματα και σε ακινησία τέθηκαν 271.744 οχήματα. Το 2013 έγινε άρση ακινησίας σε 146.191 οχήματα και τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα. - 

***  Εργασίες εκ νέου στον περιμετρικό Καλαμάτας

Η επανεκκίνηση των εργασιών στον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου, είναι γεγονός, όπως είχε αναγγελθεί το "Θ" πριν από μία εβδομάδα. Η αναθεωρηθείσα σύμβαση παραχώρησης, που κυρώθηκε πρόσφατα, προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, για τον οποίο εκκρεμότητες αποτελούν μόνο ο κλάδος Λεύκτρου – Σπάρτης και ο περιμετρικός Καλαμάτας, το Σεπτέμβριο 2016. Αυτήν την περίοδο εργασίες στον περιμετρικό εκτελούνται στην περιοχή της Αγιάννας, καθώς και 1.000 μέτρα δυτικότερα, όπου κατασκευάζεται επίχωμα. Τοπόσημο αποτελεί η γέφυρα του Νέδοντα, στην οποία απομένει η ολοκλήρωση μικρού τμήματος. - 

***  Ανεμοστρόβιλος στα Φιλιατρά σάρωσε τα πάντα προκαλώντας σοβαρές ζημιές… (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
 
 
 
Σάρωσε τα πάντα ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε τα Φιλιατρά τη νύχτα της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πολιτισμού. Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή λίγα λεπτά μετά τη 1.00 τα μεσάνυχτα και, όπως λένε κάτοικοι των Φιλιατρών, είχε διάρκεια και ένταση. Δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε σπίτια, στέγες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κεραμίδια έφυγαν, τοιχία οικιών και εγκαταστάσεων αποκολλήθηκαν, τζαμαρίες έσπασαν, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ξηλώθηκαν, καμινάδες και ηλιακοί θερμοσίφωνες καταστράφηκαν, ενώ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Εράνης στο παλιό γήπεδο των Φιλιατρών, το οποίο χρησιμοποιεί η ομάδα για προπονήσεις και τους εντός έδρας αγώνες. «Από τον Άγιο Χαράλαμπο σωθήκαμε, γιατί έγινε το κακό τη νύχτα που κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τους δυνατούς θορύβους. Για να ήτανε πρωί και να κυκλοφορούσε κόσμος έξω; Θα είχε συμβεί ατύχημα στα σίγουρα. Ευτυχώς, γιατί γλιτώσαμε τα χειρότερα και δεν τραυματίστηκε άνθρωπος. Γίνανε πολλές ζημιές όμως…», είπε στο «Θ» κάτοικος της περιοχής του οποίου το σπίτι είναι λίγα μόλις μέτρα ανατολικά από το παλιό γήπεδο της Εράνης και ο οποίος πετάχτηκε τη νύχτα από τον ύπνο του εξαιτίας της έντασης του φαινομένου. Πραγματικά, οι εικόνες που αντίκριζε κανείς χθες το πρωί στο γήπεδο, αλλά και στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, όπου δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε κατοικία, χωρίς υπερβολή, αναδείκνυαν το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής. Στο γυμναστήριο και τα αποδυτήρια του γηπέδου καθώς και στα γραφεία της διοίκησης της ομάδας οι ζημιές είναι πολλές και σοβαρές, ενώ ο ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» στον αέρα σιδερένια πόρτα, η οποία έκοψε έναν πλάτανο, στην είσοδο, έξω από το γήπεδο. Στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, δέντρο που ξεριζώθηκε έπεσε πάνω σε κατοικία καταστρέφοντας την κεραμοσκεπή, ενώ προκάλεσε σοβαρές ζημιές ακόμη και στα τσιμεντένια «δοκάρια» της. Τις πληγείσες περιοχές – γειτονιές των Φιλιατρών επισκέφθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπό το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, μαζί με τον τοπικό αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαθεοδοσίου και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Φιλιατρών, Παναγιώτη Φαρμάκη. - 

*** Στις κάλπες σήμερα οι διευθυντές σχολείων- Οι υποψήφιοι στη Μεσσηνία          
     
Στις κάλπες θα προσέλθουν σήμερα οι διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων της χώρας, λίγο μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, προκειμένου να εκλέξουν νέους διευθυντές εκπαίδευσης. Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας θα αρχίσει στις 9.00 και θα ολοκληρωθεί στις 17.00.
Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις οικείες περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και έως τις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων.
  Αντιδράσεις
Υπάρχουν, ωστόσο, αντιδράσεις από ορισμένες Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), οι οποίες έχουν εκφράσει την καχυποψία τους σχετικά με τη χρησιμότητα της μυστικής ψηφοφορίας, τη στιγμή που έχει επανέλθει η προφορική συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής και, μάλιστα, στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν ήδη υπάρχει εικόνα για τις μοριοδοτήσεις και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
Συγκεκριμένα, η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, καλεί τους διευθυντές και υποδιευθυντές σχολείων να μη συναινέσουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν λευκό, ενώ η ΕΛΜΕ Πειραιά τούς καλεί να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν.
Επίσης, ορισμένοι αιρετοί των ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από τα συμβούλια επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης και την προφορική συνέντευξη.
Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου.
Οι υποψήφιοι
Για θέση διευθυντή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Μεσσηνίας
Μαρία Καράμπελα 21,50
Αναστάσιος Αργυρόπουλος 21.
Δημήτριος Οικονομόπουλος 20,50.
Νικόλαος Κλάδης 14,25
  Για τη θέση διευθυντή στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μεσσηνίας
Χριστόδουλος Στυλιανίδης 19,75.
Ελένη Θεοδωρακάκου 19.
Ιωάννης Πλατάρος 18,25.
Γεώργιος Σταματόπουλος 17,13.
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος 14,75.
Χαρά Κιουρή 13,13.
Γεώργιος Χρονόπουλος 12,75.
 
 *** Πεζόδρομοι - χώροι στάθμευσης

Οι υποτίθεται πεζόδρομοι στη Μητροπέτροβα και την Αντωνοπούλου έχουν μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Κι αυτό το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό. Κανενός, όμως, δεν ιδρώνει τ' αυτί. Ούτε αυτός που παρανομεί ενδιαφέρεται ούτε η Δημοτική Αστυνομία φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα. Α.Π. - 

*** Άκυρη η μερική καθαίρεση διατηρητέου στην Καλαμάτα από το Υπουργείο Πολιτισμού 

 Με απόφασή του ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς δεν εγκρίνει τη μερική καθαίρεση ερειπωμένου κτηρίου στη συμβολή των οδών Αναγνωσταρά 27 και Σκρα, στην Καλαμάτα, ενός οικοδομήματος που είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Δυστυχώς, όσο το κράτος δε δίνει κίνητρα για να επισκευασθούν τα διατηρητέα, καθώς το κόστος επισκευών υπερβαίνει αυτό της κατεδάφισης και επανοικοδόμησης με τη μορφή που είχαν, τα ερειπωμένα κτήρια θα επικρέμανται επί των κεφαλών μας. Θα υπάρχουν, δηλαδή, σοβαροί κίνδυνοι για διαβάτες, εποχούμενους, περίοικους και θα υποβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η γύρω περιοχή. Μόνη λύση είναι η υποστήριξη των ιδιοκτητών με χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια, είτε η δυνατότητα μεταφοράς του συντελεστή δόμησης, είτε άλλες επιλογές υποστήριξης (υπάρχουν πολλά παραδείγματα από την Ιταλία), ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν κίνητρα για να τα επισκευάσουν και να τα αξιοποιήσουν και τα παραδοσιακά κτήρια να διατηρηθούν επισκευασμένα. - 

***  Το ΠΑΜΕ περικύκλωσε αιφνιδιαστικά το μέγαρο Μαξίμου

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής μέλη του ΠΑΜΕ, διαδηλώνοντας κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην Ηρώδου Αττικού. Μπροστά στο Μέγαρο όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Στο υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι και μέλη της ΑΔΕΔΥ. Η δράση της ΑΔΕΔΥ είναι -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- το πρώτο βήμα στο πλαίσιο πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές». Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. kerdos.gr - 

***  Πεζόδρομοι - χώροι στάθμευσης

Οι υποτίθεται πεζόδρομοι στη Μητροπέτροβα και την Αντωνοπούλου έχουν μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Κι αυτό το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό. Κανενός, όμως, δεν ιδρώνει τ' αυτί. Ούτε αυτός που παρανομεί ενδιαφέρεται ούτε η Δημοτική Αστυνομία φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα. Α.Π. - 

***  Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Καλαμάτας         
     
Ανακοινώθηκαν από τις γραμματείες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τα προγράμματα για την εξεταστική που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου.
  Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε πάνω στο όνομα του Τμήματος
• Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και ΔιαχείρισηςΠολιτισμικών Αγαθών
• Τμήμα Φιλολογίας

*** Συναυλία με κανονάκι και κιθάρα στην Καλαμάτα 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», διοργανώνουν μιαν ιδιαίτερη συναυλία, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και ώρα 19.00. Δύο σημαντικοί μουσικοί της ευρύτερης «ακουστικής» σκηνής, η Σοφία Λαμπροπούλου (απόφοιτος του Μ.Σ.Κ.) στο κανονάκι και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα) επιχειρούν μία συνάντηση με «ευρυγώνια» μουσική αφετηρία και προσωπικό προσανατολισμό. Το ρεπερτόριό τους επικεντρώνεται στις προσωπικές τους συνθέσεις και επιρροές, καθώς και σε ήχους από τις μουσικές παραδόσεις που φέρουν δύο έγχορδα με ξεχωριστή πορεία το καθένα, αλλά και με πολλές κοινές προσλαμβάνουσες. Ήχοι και αναφορές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζονται μέσα από ένα αρμονικά δομημένο πρόγραμμα, όπου ο λυρισμός εναλλάσσεται δυναμικά με τη διάθεση των δύο μουσικών να εκφραστούν, αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό, ακόμη και με χιούμορ. - 

***  Ζητούνται κομπάρσοι ηθοποιοί για γύρισμα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Κομπάρσοι ηθοποιοί ζητούνται για τις ανάγκες γυρίσματος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Η κα Βένια Βέργου, που επικοινώνησε με το Δήμο Καλαμάτας, σημειώνει τα εξής σχετικά: «Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 θα γίνει ένα ημερήσιο γύρισμα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας (10:00-13:00 περίπου) και για τις ανάγκες του γυρίσματος θα χρειαστούμε πολλούς κομπάρσους ηθοποιούς (40-50 άτομα), οι οποίοι θα υποδύονται τους επιβάτες μιας πτήσης την ώρα που ετοιμάζονται για την επιβίβαση. Όσοι και όσες θα ήθελαν να προσφέρουν την πολύτιμη συμμετοχή τους, παρακαλώ ας επικοινωνήσουν μαζί μου. Η συμμετοχή θα γίνει αφιλοκερδώς, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες βεβαίως θα αναγράφονται στους τίτλους τέλους της ταινίας». Όσοι ενδιαφέρονται, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, θα πρέπει να βρίσκονται από τις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο και να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή ταυτότητα, μία μικρή χειραποσκευή (π.χ. σακίδιο) και να είναι ντυμένοι με καθημερινά ρούχα, σε χρώματα όχι έντονα. Πληροφορίες: Βένια Βέργου, τηλ. 6932613948, veniavergou@gmail.com

***  Alert! Κάτι συμβαίνει. Στο Αιγαίο αντιτορπιλικό των ΗΠΑ σε Τούρκικη ναυτική βάση…(ΒΙΝΤΕΟ)
aigaiodio
~  Δεν έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία για το πότε θα αποχωρήσει το αντιτορπιλικό απο την εν λόγω βάση αλλά η είδηση έχει ως εξής:
To USS Ross (DDG 71) κατέπλευσε στην Τούρκικη Ναυτική Βάση AKSAZ απέναντι από τη Ρόδο καθώς βρίσκεται από τον Ιούνιο σε πολεμική αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιο αναλυτικά ο λόγος που  κάνει το USS Ross να υπερέχει απο όλα τα άλλα αντιτορπιλικά είναι το οτι διαθέτει το σύστημα AEGIS.
Το Aegis Combat System (ACS) είναι ένα προηγμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιεί υπολογιστές και ραντάρ για την παρακολούθηση και την καταστροφή εχθρικών στόχων στον αέρα.
Η καρδιά του Aegis, περιλαμβάνει το ραντάρ AN/SPY-1,το MK 99 Fire Control System, WCS, και συστήματα πυραύλων. Ελέγχει 100 στόχους σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων.
aigaioenaΗ ανακοίνωση όμως που εκδόθηκε από την Τούρκικη ναυτική βάση αφορά ραγδαίες εξελίξεις που έχουν μετατρέψει την κοινή δράση των συμμαχικών χωρών υποχρεωτική…
aigaiotriaΤονίζουν οι Τούρκοι πως προκειμένου να αποφευχθούν οι απειλές, οι αντιπυραυλικές ικανότητες και δυνατότητες που διαθέτει το αντιτορπιλικό USS Ross του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κάνουν σημαντική τη συμβολή στην περιφερειακή ασφάλεια και ότι η συμβολή αυτή αποτελεί μια από τις ενδείξεις στο ανώτατο επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
aigaiotesseraΑυτό μας δίνει να καταλάβουμε ξεκάθαρα τον φόβο των Τούρκων, που επιδιώκει απεγνωσμένα την βοήθεια της Αμερικής με κάθε τρόπο και δίνει στην δημοσιότητα την παρουσία του αντιτορπιλικού στην ναυτική τους βάση, ώστε να φανεί πως πρόκειται για μια συμμαχία που στέλνει μήνυμα στις χώρες που ετοιμάζονται να επιχειρήσουν εναντίον τους, πως η δυναμική τους έχει αυξηθεί κατά πολύ… Δείτε το βίντεο: Us Navy ship docked in Turkey's Marmaris , https://youtu.be/6e7rw4C7IcY .-

***  Συγκλονιστική προφητεία "χτυπάει" το μεταναστευτικό!
monaxos
~ Επίκαιρα όσο ποτέ είναι τα λόγια των πατέρων της εκκλησίας μας... Η θεματολογία των προφητειών- οι οποίες βλέπουμε να επιβεβαιώνονται- είναι τεράστια και αφορά την οικονομική κρίση, την απόγνωση του ελληνικού λαού, την φτώχεια, τις κακουχίες καθώς και την μεταναστευτική ροή που ταλανίζει τις ελληνικές κοινωνίες!
Δείτε την ανατριχιαστική προφητεία ενός καλόγερου, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα:
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ …
Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ …Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥΔΑΚΡΥΖΟΝΤΑΣ …«ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ …»Ο ΝΕΑΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ …«ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ …»ΜΕ ΥΦΟΣ ΑΠΟΡΙΑΣ: «ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΨΑΧΝΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ; »«ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΘΑ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ …»«ΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ; »«ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ …»«ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΤΕΡ, ΚΑΗΚΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ …ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ, ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΠΟΛΥ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ …»«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΚΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ …»ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ, ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΜΑΤΙΝΑ» ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ Η ΚΑΠΝΙΑ ΑΡΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ …«ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ …»«ΝΑΙ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΜΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ …ΤΑ ΕΦΕΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΑΝΕΣΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ …Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ «ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ»ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ …»ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ; Η ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΣΑ …Η ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ …ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΩ …»«ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ …ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ …ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ;ΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΑ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ;ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ …ΘΑ ΘΡΗΝΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ …ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΘΩΝ ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ …»«ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΤΕΡ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ; »Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΧΛΩΜΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ …ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ …«ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ …ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΨΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΠΙΘΑ …Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ …»«ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;»«ΡΕΜΠΕΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ …ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΤΡΟΦΗ, ΝΕΡΟ, ΚΑΥΣΙΜΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ …ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΘΩΝ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ …Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ …ΘΑ ΚΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓINOYN AYTA ΩΣΤΕ NA ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ …ΜΗ ΞΕΓΕΛΙΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ Η «ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΑΝ ΤΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ … »«ΜΕΝΩ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΠΑΤΕΡ …»«Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ …»«ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΠΑΤΕΡ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ; ‘«Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ,ΘΑ ΚΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ …ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΖΩΗ …Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ …ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ;ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ; »Ο ΝΕΑΡΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΣ …«ΟΧΙ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ …»«ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΖΟΥΝ …ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ …ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ …ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΜΠΑΜΠΑ ΚΙΝΗΤΟ, Η ΠΛΕΙ ΣΤΕΣΙΟΝ, ΜΟΝΟ 600 ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ !!!ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ;«ΠΑΤΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ …»«ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ …» Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ …ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΠΟΚΡΙΘΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΨΥΧΗ !!!

***  Πόλεμος πάνω από το Αιγαίο! Εμπλοκή Μιράζ με Τούρκικο F-16
tf16
~  Άλλη μια απρόσμενη «επίσκεψη» είχε η Χώρα μας. Τέσσερα Τούρκικα F16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Ταχύτατα απογειώθηκαν Ελληνικά Μιράζ 2000/5 για να αναχαιτίσουν  τους Τούρκους Εισβολείς. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του voicenews.gr τέθηκαν σε επιφυλακή και Ελληνικά F - 16 που όμως δεν χρειάσθηκε η παρέμβαση τους. Μόνο στις 7 Γενάρη οι Τούρκοι έκαναν δυο παραβιάσεις μια παράβαση, μια εμπλοκή στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Θα πρέπει γενικά να είμαστε πιο προσεκτικοί. Η κατάσταση λόγω μεγάλης αστάθειας στην περιοχή χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία.

***  Βόμβα! Η κυβέρνηση πολεμά την Ορθοδοξία... (ΒΙΝΤΕΟ)
orthodoxia
~  Με την έλευση του νέου έτους, η τρίτη αποστασία φαίνεται πως πλησιάζει ολοένα περισσότερο, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Σκοπός του διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φίλη, είναι να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία οτιδήποτε συσχετίζεται με τον Τριαδικό Θεό, μετατρέποντας έτσι το μάθημα των θρησκευτικών σε διδαχή πολυποίκιλων θρησκευτικών δογμάτων!
Όπως όλα δείχνουν τα θρησκευτικά θα μετατραπούν σε επιστημονικού προσανατολισμού μάθημα θρησκειολογίας, με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.
Με αφορμή το Συνέδριο «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως ο Μέγας Βασίλειος, ο υπουργός Παιδείας, εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση με αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα”.
Video :  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΕ'Ι'ΑΣ ! , { ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ''ΚΑΛΑ'' ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ KAI ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!!!!
OΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!!
- Η ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ   http://atheatignosi.blogspot.gr/2016/...  . }.-
ΕΔΩ Το video  : https://youtu.be/N7_mo1A98eM .-
 *** Έκτακτο! Έρχονται νέες αλλαγές στα capital controls
 capital
~  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να σημειωθούν νέες αλλαγές στα capital controls, με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Με βάση την απόφαση του υπουργού οικονομικών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα σημειωθούν επτά ευνοϊκές αλλαγές.
Έτσι, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκταμιεύουν περισσότερα από 420 ευρώ,  εάν επιθυμούν να πληρώσουν εισφορές, παράβολα και γραμμάτια που έχουν σχέση με τα δικαστήρια.
Ακολουθούν αναλυτικά οι επτά αλλαγές, όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ:
1. Η περίπτωση δ΄ της παραγράφου 7 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18 Ιουλίου 2015, αντικαθίσταται ως ακολούθως: « δ. η εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring), ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εφόσον ο λογαριασμός θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με το προϊόν εκκαθάρισης των συναλλαγών με κάρτες. Οι αναλήψεις και μεταφορές ποσών υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς που ισχύουν και για τους λοιπούς λογαριασμούς».
Η πρώτη αυτή αλλαγή, αφορά στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού. Και μέχρι τώρα επιτρεπόταν το άνοιγμα λογαριασμού για την εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής. Τώρα, αυξάνεται ο βαθμός ελευθερίας καθώς το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού επιτρέπεται ακόμη και αν υπάρχει ήδη λογαριασμός σε άλλη τράπεζα.
2. Στην παράγραφο 7 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18 Ιουλίου 2015 προστίθεται νέα περίπτωση ιζ΄ ως ακολούθως: «ιζ. Το άνοιγμα πάσης φύσεως λογαριασμών υπέρ Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π/Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την κατάθεση εμβασμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχορηγήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».
3. Η παράγραφος 8 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18 Ιουλίου 2015, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 4 της αρ. Γ.Δ.Ο.Π.0001133ΕΞ2015/Χ.Π.2524/17.8.2015 (ΦΕΚ Β΄ 1721) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «8. Απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα με εξαίρεση: α) την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό, β) την αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και γ) την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο προς εξασφάλιση του δανείου βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου. Τυχόν απαιτούμενες λεπτομέρειες σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία και τους επιμέρους, ειδικότερους όρους εφαρμογής της παρούσας διάταξης δύναται να καθορίζει με απόφαση της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».
Το καινούργιο στοιχείο είναι η περίπτωση (γ). Επιτρέπεται η πρόωρη μερική ή ολική εξόφληση δανείου εφόσον πρόκειται για πώληση σπιτιού το οποίο βαρύνεται με στεγαστικό δάνειο.
4. Στην παράγραφο 9 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18 Ιουλίου 2015, όπως έχει τροποποιηθεί με την παράγραφο 3 της αρ. Γ.Δ.Ο.Π.0001027ΕΞ2015/Χ.Π.2364/24.07.2015 (ΦΕΚ Β΄ 1561) και τις περιπτώσεις στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 1 της αρ. Γ.Δ.Ο.Π.0001258ΕΞ2015/Χ.Π.2672/25.09.2015 (ΦΕΚ Β΄ 2100) αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών, οι περιπτώσεις στ΄ και ζ΄ αναριθμούνται σε περιπτώσεις ζ΄ και η΄ αντίστοιχα και προστίθεται η περίπτωση στ΄ ως ακολούθως: «στ. πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων από τα αντίστοιχα συνταξιοδοτικά ταμεία».
Η αλλαγή αφορά κυρίως σε προθεσμιακές καταθέσεις που βρίσκεται στην κατοχή ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Προστέθηκε η δυνατότητα να σπάνε αυτοί οι λογαριασμοί προκειμένου να καλύπτονται οι υποχρεώσεις απέναντι στους ασφαλισμένους.
5. Μεταξύ των περιπτώσεων ιε΄ και ιζ΄ της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 18 Ιουλίου 2015, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προστίθεται νέα περίπτωση ιστ΄, ως ακολούθως: «ιστ. Η ανάληψη μετρητών αποκλειστικά και μόνον για πληρωμή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων, δικαστικών ενσήμων και τελών απογράφου, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή με την καταβολή πάσης φύσεων εγγυοδοσιών ή χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον οι ανωτέρω πληρωμές δεν δύναται να διενεργηθούν με έκδοση τραπεζικής επιταγής ή με μεταφορά πίστωσης μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά μόνο με μετρητά. Η αναγκαιότητα της ανάληψης του συγκεκριμένου ποσού μετρητών αποδεικνύεται με βεβαίωση του πληρεξουσίου δικηγόρου αναφορικά με την ενέργεια στην οποία θα προβεί, απόσπασμα απόφασης, διάταξη, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η αιτία καταβολής».
Πρόκειται μια ειδική περίπτωση κατά την οποία δεν ισχύουν τα capital controls και οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών. Δηλαδή, η ανάληψη μετρητών για την πληρωμή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων κλπ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει το σχετικό έγγραφο από τον δικηγόρο.
6. Η περίπτωση ι΄ της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της από 18 Ιουλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «ι. Η χωρίς περιορισμό ποσού ανάληψη μετρητών, καθώς και η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως από έναν, ανά δικαιούχο, τραπεζικό λογαριασμό από τα μέλη των διπλωματικών αποστολών και των έμμισθων προξενικών αρχών, καθώς και τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παρ. 16 της παρούσας διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, οι οποίοι εξομοιώνονται με τα μέλη των διπλωματικών αποστολών, κατόπιν επίδειξης της ειδικής ταυτότητας που τους εκδίδει το Υπουργείο Εξωτερικών».
Πρόκειται για ειδική ρύθμιση που αίρει τους περιορισμούς ανάληψης μετρητών για μέλη διπλωματικών αποστολών και υπαλλήλους διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών.
7. Η παράγραφος 16 του άρθρου πρώτου της από 18 Ιουλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως τροποποιήθηκε με την περίπτωση ια΄ της παραγράφου 1 της αρ. Γ.Δ.Ο.Π.0001258ΕΞ2015/Χ.Π.2672/25.09.2015 (ΦΕΚ Β΄ 2100) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου ('Black Sea Trade and Development Bank'), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ('European Bank for Reconstruction and Development'), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ('European Investment Bank'), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΚΑΕΚ) ('European Centre for the development of vocational training CE.DE.FOP'), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ('E.N.I.S.A.'), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ('F.A.O.'), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών−μελών της ΕΕ ('FRONTEX'), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ('I.M.F.'), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου ('E.P.L.O.'), η Συντονιστική Μονάδα του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών ('U.N.E.P. Μ.Α.P.), η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες ('U.N.H.C.R.'), το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη ('U.N.D.P.'), η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ('W.H.O.'), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (’Ί.Ο.Μ.'), ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας ('I.L.O.') καθώς και οι διπλωματικές αποστολές και οι ξένες προξενικές αρχές δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του παρόντος άρθρου».

***  Πριν λίγο: Αναγγέλλει εκλογές για τον Φεβρουάριο ο Μεϊμαράκης;
ekloges
~  Σε δηλώσεις φωτιά προχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου...
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη πρωινή εκπομπή του ANT1, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως ήταν και είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Στη συνέχεια άφησε αιχμές για εκλογές τον επόμενο μήνα.
"Αρχές Φεβρουαρίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα" είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά από τον κ. Παπαδάκη, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως είναι τιμή του να λένε ότι έχει τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, ενώ αποκάλυψε πως εάν τελικά αναδειχθεί πρόεδρος του κόμματος της Συγγρού, σκοπεύει να βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση τόσο με τον Κώστα Καραμανλή, όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για μία προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Συγγρού, αλλά παράλληλα είναι και ένα μήνυμα πως είτε ως πρόεδρος της ΝΔ, είτε ως μέλλον πρωθυπουργός θα δέχεται απόψεις και συμβουλές από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή. Αυτό ως δηλώσει έχει πολλές ερμηνείες και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως ήταν ένα χτύπημα κάτω από την μέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*** Συνεχίζεται το επιτυχημένο Κυριακάτικο brunch στο ξενοδοχείο “PHARAE” 

 Το ξενοδοχείο “PHARAE” πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο και μοναδικό στην πόλη μας Κυριακάτικο Brunch σε Buffet. Στο Loft lounge bar & restaurant μπορείτε να γευθείτε εκλεπτυσμένα εδέσματα πρωινού και μεσημεριανού, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, πίνοντας τον καφέ ή το κρασί σας, απολαμβάνοντας μόνοι σας ή με την παρέα σας, από τον 5ο όροφο τη μοναδική θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο και τον Ταΰγετο. - 

***  Ο ρόλος της Δικαιοσύνης         
     
  Τις τελευταίες ημέρες έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια πρωτοφανή κόντρα της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Εκεί που θα περίμενε κανείς ενωμένοι οι εισαγγελείς να αντιμετωπίζουν το θηρίο της φοροδιαφυγής που τρώει τα δημόσια ταμεία και χτυπάει τις προσπάθειες πρώτα του Έλληνα πολίτη να καλύψει τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις του, πάλι «τρώγονται» θεσμικοί παράγοντες πάνω από ερμηνείες του Συντάγματος και τον τύπο της δήθεν νομιμότητας που αφορά εμπλεκομένους σε βαριά πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα.
Εκείνοι που έβγαλαν περίπου 6 δισ. ευρώ παράνομα στο εξωτερικό δεν είναι μόνο φοροφυγάδες. Είναι εμπλεκόμενοι στα εξοπλιστικά, είναι λαμόγια της υπόθεσης Siemens που τα έφαγαν και από την εταιρεία τους, είναι του παραδικαστικού που λειτουργούσαν εταιρεία μέσα στη Δικαιοσύνη.
Ακόμα και αν γίνει χρήση προϊόντων υποκλοπής, ας είμαστε με όσους πολεμάνε τους κλέφτες. Ας είμαστε με εκείνους που ξενυχτάνε πάνω από τις έρευνες και τα δικόγραφα για να βρούνε τους ενόχους. Και βέβαια, δεν πρέπει να είμαστε με όσους προωθούν τη συγκάλυψη... Ας ρωτήσουν οι εισαγγελείς τους συναδέλφους τους που κάνουν τις έρευνες με ποιους να είναι.
Άλλωστε, τα μεγαλύτερα εγκλήματα ιστορικά έχουν γίνει με την επίκληση της δήθεν νομιμότητας και των τύπων. Όπως στο Μεσαίωνα... Στην πυρά το βαρύ οικονομικό έγκλημα και όχι όσοι και όσες το κυνηγάνε. Η παραίτηση επτά μελών της Ένωσης Εισαγγελέων διαφωνώντας με την ανακοίνωση περί της τροπολογίας για τη χρήση ως αποδεικτικών μέσων προϊόντων υποκλοπής, όπως είναι οι λίστες, είναι τελικά γενναία πράξη.  Α.Π.

***  Με το χέρι στη σκανδάλη

Ένα περίεργο θέαμα για τα δεδομένα της Καλαμάτας αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον καθαγιασμό των υδάτων στην προκυμαία: τέσσερις από τους άνδρες του Λιμενικού με αυτόματα όπλα και αλεξίσφαιρα περιφρουρούσαν το χώρο των επισήμων. Δε γνωρίζουμε αν αυτά τα μέτρα προέκυψαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, αλλά μας είναι δύσκολο να τα συνηθίσουμε. Π.Μπ. - 

****  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ :
 Από τις δικές  μας περιηγήσεις
***  Πήδημα: Τριήμερο στο γραφικό χωριό της Μεσσηνίας
Μόνο από το όνομά του, το χωριό σου αποτυπώνεται μια για πάντα στο μυαλό.
Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό 15 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, με πλούσια βλάστηση και μεγάλη ιστορία. Είναι λίγες ώρες μακριά από την πρωτεύουσα και είναι ιδανικό για ολιγοήμερες διακοπές.
Χαρακτηριστικό του χωριού οι πηγές, τα τρεχούμενα νερά και τα πετρόχτιστα σπίτια με τις αυλές που θυμίζουν περιβόλια.
Έχει ενδιαφέρον: Στην κορυφή του λόφου του χωριού υπάρχουν τα απομεινάρια του κάστρου. Αν σας αρέσει η πεζοπορία μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι και να φτάσετε μέχρι την κορυφή.
Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες. Ειδικά στα σημεία που τρέχουν οι πηγές έχει πλούσια βλάστηση και σε πολλά σημεία μπορείς να καθίσεις και να ξεκουραστείς στα ξύλινα παγκάκια, να κάνεις πικ νικ και να απολαύσεις την ηρεμία του τόπου.
Σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων είναι το καφενείο, ή η ταβέρνα ή το μεζεδοπωλείο στην πλατεία του χωριού.
Τι να δοκιμάσουμε: Νούμερο ένα προϊόν του χωριού είναι φυσικά το παρθένο ελαιόλαδο και οι φρέσκες ελιές. Σε πολλά σημεία στην περιοχή θα βρείτε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από τοπικούς συλλόγους, το τυρί Σφέλα και φυσικά θυμαρίσιο μέλι. Πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν το Καλαματιανό μαντήλι, σήμα κατατεθέν της ευρύτερης περιοχής.

***  Πρίγκηπος: Βόλτα με την άμαξα στο ιστορικό νησί, στη θάλασσα του Μαρμαρμά
Mόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος της Πριγκήπου, το μυαλό ταξιδεύει στην ιστορία του τόπου, σε γεγονότα και πρόσωπα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Όπως πολλοί θα γνωρίζετε, βρίσκεται στη θάλασσα του Μαρμαρά, μια ανάσα από την Κωνσταντινούπολή.
Χαρακτηριστικό του νησιού είναι ο πανέμορφος οικισμός με τα παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τα χαγάτια, το γραφικό λιμάνι και τις άμαξες που χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις.
Αν κάνετε μια βόλτα στο εσωτερικό θα μαγευτείτε από τις μυρωδιές που αναδύονται από τα μαστιχόδεντρα και από τα βότανα που φύονται εκεί.
Αν θέλετε να την περπατήσετε θα σας πάρει περίπου 3 ώρες, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να νοικιάσουν ένα ποδήλατο.
Έχει ενδιαφέρον: Κάθε γωνιά της Πριγκήπου έχει ενδιαφέρον και «μαρτυρά» την πλούσια ιστορία της. Εμείς θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε τις μονές: Την Ιερά Μονή Σωτήρος του Χριστού, τη Μονή του Αγίου Νικολάου και τη Μονή του Αγίου Γεώργιου Κουδουνά.
Τι να δοκιμάσουμε: Όλα τα μαγαζιά είναι περιποιημένα και γραφικά και τα περισσότερα σερβίρουν ζεστούς λουκουμάδες και παγωτό καϊμάκι ντοντουρμά καϊμάκ.
 Δείτε τις φωτογραφίες:
Πρίγκηπος Πρίγκηπος
Πηγή φωτο: Wikipedia

*** Βόλτα στην ρομαντική Μονεμβασιά
Αν είστε ερωτευμένοι ή αν θέλετε να περάσετε ένα ρομαντικό τριήμερο, ο προορισμός που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι η Μονεμβασιά.
Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι φυσικά ο Βράχος με το μεσαιωνικό κάστρο, που συνδέεται με μια γέφυρα με την ακτή.
Ο μεσαιωνικό οικισμός είναι πόλος έλξης των επισκεπτών από όλο τον κόσμο και είναι άψογα διατηρημένο στην πορεία των χρόνων.
Αξίζει να επισκεφθείτε μεταξύ άλλων την Αρχαία Ασωπό, το Κάστρο του Μεσοχωρίου, το φάρο του Καβομαλιά, το Λαξευτό Ασκληπιείο αλλά και τον Νερόμυλο των Ταλάντων.
Από τα μουσεία της περιοχής αξίζουν την προσοχή σας η Αρχαιολογική Συλλογή Μονεμβασιάς, τα λαογραφικά μουσεία Ρειχιάς και Βελλιών, αλλά και το Λιοτρίβι.
Η πεζοπορία, η αναρρίχηση, η ελεύθερη κατάδυση, το wind surfing και το kite surfing είναι κάποιες από τις αθλητικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή.
 Πηγή φωτο: Wikipedia
Μονεμβασιά

***  Η παραδοσιακή Κορώνη  στη Μεσσηνία 
Η Κορώνη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα και είναι χτισμένη πάνω στην θάλασσα και χαρακτηριστικό της είναι το επιβλητικό Βενετσιάνικο κάστρο.
Μια βόλτα στην παραλία αλλά και μέχρι το κάστρο σίγουρα είναι ιδανική για τους ρομαντικούς.
Στην Κορώνη αξίζει να επισκεφθείτε και τα μοναστήρια, όπως την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Εκεί είναι και ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα. Μοναδικής ομορφιάς είναι και ο πέτρινος ναός της Παναγίας της Ελεήστρας,
Πηγή φωτο: Wikipedia


***  Οι γραφικοί Ψαράδες στην Φλώρινα στις ΠΡΈΣΠΕΣ
Ένα από τα ωραιότερα σημεία στην Ελλάδα, είτε μιλάμε για την περίοδο του καλοκαιριού, είτε για τον χειμώνα είναι το χωριό Ψαράδες στην Φλώρινα.
Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό που είναι χτισμένο στις όχθες της Πρέσπας που μαγεύει κάθε επισκέπτη του.
Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός έχει χαρακτηριστικά δείγματα της μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής με τα λιθόκτιστα σπίτια με τα χαγάτια.
Η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι το σημαντικότερο μνημείο της περιοχής.
Στις ταβέρνες της περιοχής αξίζει να δοκιμάσετε φρέσκια πέστροφα αλλά και παραδοσιακό λουκάνικο.  Πηγή φωτο:  facebook.com/psarades.prespes4   , 
http://www.mariailiaki.gr/5811-oi-grafikoi-psarades-stin-florina/

***  Το "άγνωστο" Ψάρι στην Κορινθία, για τους εξερευνητές των μονοπατιών
Σίγουρα το χωριό Ψάρι στην Κορινθία δεν είναι δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, αλλά είναι ένας τόπος ξεχωριστός που αν επισκεφθείς σίγουρα θα θελήσεις να τον εξερευνήσεις.
Το Ψάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους αγαπούν την πεζοπορία και την εξερεύνηση του τόπου μέσα από τα μονοπάτια, που έχουν καθαριστεί και έχουν σήμανση ώστε να τα περπατήσετε με ασφάλεια.
Το χωριό είναι φημισμένο για τα κρασιά του, την σταφίδα και τα προϊόντα μελιού. Στις ταβέρνες θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας ντόπια κρέατα και φυσικά άφθονο κρασί!
Αν σκέφτεστε να κάνετε την επόμενη εξόρμησή σας εκεί, θυμηθείτε πως πρέπει να κλείσετε δωμάτια στον Φενεό ή γύρω από την Στυμφαλία, αφού όπως διαβάζουμε και στις τοπικές ιστοσελίδες δεν έχει καταλύματα.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Ψάρι Ψάρι Ψάρι Ψάρι
Πηγή φωτο: www.psarikorinthias.gr .- http://www.mariailiaki.gr/  .-

 ***  Αρναία: Η γραφική κωμόπολη της Χαλκιδικής

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο υπάρχουν παραδοσιακά χωριά και κωμοπόλεις στην Χαλκιδική, μακριά από τον μαζικό τουρισμό και τον «θόρυβο» του καλοκαιριού και των κοσμικών παραλίων, η απάντηση είναι ναι, και ένα από αυτά είναι η Αρναία.
Αρναία
Τόσο τα παλιά φυσικά όσο και τα νεότερα κτίρια είναι χτισμένα με παραδοσιακό τρόπο και υλικά, με την πέτρα να κυριαρχεί.
Χαρακτηριστικό του χωριού είναι η αρχιτεκτονική που θυμίζει έντονα αυτή του Αγίου Όρους.
Αρναία
Έχει ενδιαφέρον: Στην Αρναία θα δείτε το παλιό σχολείο, τον ιερό ναό του Αγίου Στεφάνου και φυσικά το ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, με εκθέματα από την ζωή και την καθημερινότητα των ντόπιων στο πέρασμα των αιώνων.
Τι να δοκιμάσουμε: Το πιο διάσημο προϊόν της περιοχής είναι το μέλι. Επίσης θα βρείτε μελισσοκέρι, βασιλικό πολτό, τυροκομικά προϊόντα, περίτεχνα υφαντά από τις γυναίκες της περιοχής και τσίπουρο από μέλι.

***

***    Αθλητική  ενημέρωση  :
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών σήμερα  και χθές ...παρόν  και παρελθόν ..
 *** Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα το γήπεδο της Εράνης !  
~  Την περιοχή των Φιλιατρών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας συνοδευόμενος από κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας, του Αντιδημάρχου Φιλιατρών κ. Παπαθεοδοσίου, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Παναγιώτη Φαρμάκη και του Τοπικού Συμβούλου Χαράλαμπου Καναλουπίτη προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς και να σχηματίσει ιδίαν γνώμη για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
    Ο κ. Κατσίβελας συναντήθηκε με τους Διοικούντες της Εράνης και συζήτησε μαζί τους την έκταση των ζημιών. Αμέσως μετά επισκέφθηκε και το νέο γήπεδο Φιλιατρών όπου συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Σε δήλωση που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι ο δήμος με τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας επισκέπτεται και καταγράφει τις ζημιές (ΦΩΤΟ) που προκλήθηκαν από τον χθεσινοβραδινό ανεμοστρόβιλο.
Είπε ότι οι ζημιές είναι πολύ σημαντικές και τόνισε ότι οι πολίτες δεν αντέχουν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που προέκυψαν.
Για το νέο γήπεδο είπε ότι συζητήθηκαν αυτά που πρέπει να γίνουν και τόνισε αδυναμίες του εργολάβου μας έφεραν εκτός προγραμματισμού και εκτός σχεδίου.
Η τεχνική υπηρεσία θα κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για να απευθυνθεί ο δήμος στην Περιφέρεια και να ζητήσει βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και να λειτουργήσει η ομάδα χωρίς εμπόδια και καθυστερήσεις.
Πολλές και σοβαρές ζημιές προκάλεσε ο χθεσινοβραδινός ανεμοστρόβιλος που χτύπησε περιοχές των Φιλιατρών.
Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασεπερίπου στις 01:15 με 01:30 τα ξημερώματα με συνοδεία έντονης βροχόπτωσης, προκάλεσε σπασίματα κλαδιών ζημιές σε καμινάδες, έσπασε τζαμαρίες ενώ σοβαρότατες ζημιές στο παλιό γήπεδο της Εράνης, όπου ξηλώθηκε ολοσχερώς η σκεπή του γυμναστηρίου ενώ σήκωσε και αρκετά κεραμίδια από τα αποδυτήρια των ομάδων και έριξε την ψευδοροφή στο γραφείο της διοίκησης.
Τάσο το γραφείο όσο και ο εξωτερικός χώρος του γηπέδου μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο ενώ σαν απο θαύμα δεν κουνήθηκαν απο την θέση τους τα κύπελλα της ομάδας και η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους όπως μπορείτε να δείτε και σι παρακάτω φωτογραφίες.
Εντός του γηπέδου έχει μεταφερθεί -άγνωστο από που- ένα μεγάλο κομμάτι τσίγκου το οποίο έπεσε εκτός αγωνιστικού χώρου.
Η πίσω πόρτα που μπαίνουν οι αποστολές των ομάδων έχει ξηλωθεί και έχει πεταχτεί επάνω σε παρακείμενο δέντρο το οποίο έχει σπάσει στα δύο και βρίσκεται έξω απο το παρακείμενο εκκλησάκι που υπάρχει στο γήπεδο
Επίσης από τον χθεσινοβραδινό ανεμοστρόβιλο, πολλές ήταν οι ζημιές που προξενήθηκαν σε διάφορα σπίτια που βρίσκονταν στην περιοχή του γηπέδου ενώ αρκετές ζημιές υπέστη το Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο, και σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε σπίτια καθώς και καταστροφή ηλιακών θερμοσιφώνων .
Τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Εράνης επισκέφθηκε κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας και ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος ενημερώθηκε και απόκτησε ιδίαν γνώμη για την έκταση των ζημιών και θα αναζητηθούν πόροι για την αποκατάσταση τους.
 filiatranews.blogspot.gr

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της 3ης φάσης 
Τρίτη (05/01)
Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 0-3
Βέροια - Ηρακλής 0-1

Τετάρτη (06/01)

Πλατανιάς – Ατρόμητος 0-0
Εργοτέλης - Πανιώνιος 0-1
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-1
Καλλονή - ΠΑΟΚ 2-1

Πέμπτη (07/01)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-2
Χανιά - Ολυμπιακός 1-4
* Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.

***  Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» έχει ως εξής:
5ος Όμιλος
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 72-79 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Μάλαγα (Ισπανία)   68-66 .- ^                          
Τα  δεκάλεπτα :21-17, (37-33) , 58-55,68-66 .-
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 8/1  78-77.- ^
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 8/1  65-83 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κούμπαν   2-0   4
Φενερμπαχτσέ   2-0   4
Αναντολού Εφές 1-1   3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1-1  3
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 1-1 3
Μάλαγα 1-1   3
Νταρουσάφακα 0-2 2
Ερυθρός Αστέρας 0-2   2

 6ος Όμιλος
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 76-82  .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 95-81 .- ^
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία) 87-70 .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 8/1 96-63 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0 4
Λαμποράλ Κούτσα 1-1 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1 3
Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 3
Μπαρτσελόνα 1-1 3
Κίμκι 1-1 3
Μπάμπεργκ    1-1   3
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-2  2

 Πρόγραμμα Δημοσίευση: 08 Ιαν. 2016, 19:58
Εντός έδρας δοκιμασίες για ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, «ταξίδι» για τον ΠΑΟ

Στην 17η «στροφή» της Σούπερ Λιγκ :

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1/2016
Δημοτικό Περιστερίου 15:00 Ατρόμητος-Πλατανιάς Χανίων
Δημοτικό Βέροιας 17:15 Βέροια-Πανθρακικός
ΟΑΚΑ 19:30 ΑΕΚ-Ξάνθη

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1
Τούμπας 15:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικού 17:15 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
Νέας Σμύρνης 17:15 Πανιώνιος-Ηρακλής
«Γ. Καραϊσκάκης» 19:30 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1

Δημοτικό Μυτιλήνης 19:30 Καλλονή-Παναθηναϊκός

***  Το πρόγραμμα Με τη 13η αγωνιστική Α1 στο μπάσκετ :
Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Α1 μπάσκετ
Σάββατο, 9/1/2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Πυλαία 17:00 ΠΑΟΚ-Καβάλα Καρακατσούνης, Θεονάς, Ταρενίδης (Παραλικίδης)
Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-ΑΕΚ Αναστόπουλος, Μπήτης, Γεωργιάδης (Πολιτόπουλος)
Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Κόροιβος Αμ. Σχινάς, Μητσόπουλος, Τσώνος (Ντίνος)
Πάτρας 17:00 Απόλλων Π.-Τρίκαλα Πηλοϊδης, Σώμος, Μαγκλογιάννης (Σπυρίδωνος)
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρ.-Άρης Παπαπέτρου, Μάνος, Ανδρικόπουλος (Βιτζηλαίος)

Κυριακή, 10/1/2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
Μερκούρη 16:30 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός Φούφης, Πουρσανίδης, Κωνσταντινόπουλος (Μαχαιριανάκης)

Δευτέρα, 11/1/2016
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)
ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Κηφισιά Κορομηλά, Γκούμας, Κατραχούρας (Ορφανός)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
===========
Β. Αγ. Ν-Η ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟΙ

Παναθηναϊκός 24 12 12-0 5-0 7-0 964-786
Ολυμπιακός 23 12 11-1 7-0 4-1 1014-777
Αρης 21 12 9-3 6-1 3-2 919-790
ΑΕΚ 21 12 9-3 5-2 4-1 916-838
ΠΑΟΚ 18 12 6-6 3-2 3-4 875-835
Κόροιβος Αμ. 18 12 6-6 2-4 4-2 841-902
Κηφισιά 17 12 5-7 2-5 3-2 835-880
Κολοσσός Ρ. 17 12 5-7 3-2 2-5 904-923
Τρίκαλα 17 12 5-7 4-2 1-5 894-918
Ρέθυμνο 16 12 4-8 4-2 0-6 864-910
Απόλλων Πατρών 16 12 4-8 2-4 2-4 849-930
Αρκαδικός 15 12 3-9 2-3 1-6 810-954
Λαύριο 15 12 3-9 1-4 2-5 835-955
Καβάλα 14 12 2-10 2-5 0-5 758-874

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
~                                                            
                                                                                                                                                                          ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2742 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2721   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9916  βίντεο  
.-
~**
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 575 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.490   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook .-

~ *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   552 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  496. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139                  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου