Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  :
~

30 Νοεμβρίου
Αποστόλου Ανδρέου (1) του «πρωτοκλήτου» (†62). Φρουμεντίου αρχιεπισκόπου και φωτιστού Αιθιοπίας (†380) και Αλεξάνδρου επισκόπου Μηθύμνης του θαυματουργού.
(1)Ο Απόστολος Ανδρέας ήταν αδερφός του ενδόξου Αποστόλου Πέτρου. Καταγόταν από τη Βηθσαΐδα της Γαλιλαίας και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά, μέχρι που ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του. Μάλιστα ο Ανδρέας, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ακολούθησε τον Χριστό και γι` αυτό ονομάσθηκε Πρωτόκλητος. Μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ο Ανδρέας κλήθηκε να διδάξει τον ευαγγελικό λόγο στη Βιθυνία, στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, στη Θράκη, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο. Έπειτα από πολλές κακουχίες και ταλαιπωρίες, δίδαξε στους ανθρώπους το Ευαγγέλιο της σωτηρίας. Κατέληξε στην Πάτρα της Αχαΐας. Στον τόπο αυτό ο Άγιος Ανδρέας έμεινε καιρό κηρύττοντας τη χριστιανική πίστη. Τα θαύματα που επιτέλεσε ο Ανδρέας θεραπεύοντας πολλούς ασθενείς, έγιναν αιτία να πιστέψει στο Χριστό πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών και η σύζυγος του ανθύπατου Αιγεάτη, η Μαξιμίλλα, καθώς και ο αδερφός του, ο μαθηματικός Στρατοκλής. Πληροφορηθείς ο Αιγεάτης ότι η σύζυγός του κι ο αδερφός του έγιναν χριστιανοί, διέταξε να σταυρώσουν τον Ανδρέα. Με αυτό το μαρτυρικό θάνατο παρέδωσε ο άγιος το πνεύμα του στον Κύριο.
Αυτό είναι το πιο σπάνιο βίντεο του Αγ. Παίσιου... :
paisios
-    Ο Μέγας προφήτης λάτρευε την Ελλάδα και τους Έλληνες, τα οράματα του ήταν πολλά και οι προφητείες του ακόμα περισσότερες σχετικά με τη χώρα που τόσο αγάπησε.
Έχει αφήσει θησαυρό στην ανθρωπότητα και πιο συγκεκριμένα ένας, βίντεο στο οποίο μιλά και μοιράζεται την σοφία του...
ΔΕΙΤE ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Βίντεο με πατέρα Παΐσιο , https://youtu.be/40TRcpM3ucs  .-     ~ 
Σήμερα 30/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος, ο Πρωτόκλητος
 «Εκείνος που με κάθε τρόπο επιδιώκει τη φιλία των ανθρώπων, απομακρύνεται εντελώς από την φιλία του Θεού. Δεν είναι καλό να θέλη κανείς να αρέση σε όλους. Γιατί η Γραφή λέγει: Αλοίμονό σας όταν όλοι οι άνθρωποι σας επαινούν» (Αβ. Ποιμήν).
Γεροντικόν
~  Απολυτίκιο Άγ. Αποστόλου Ανδρέα - 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ,
 https://youtu.be/SnN_9eGHDeM?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC  .-
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο
 ~  Απολυτίκιο Άγ. Αποστόλου Ανδρέα - 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/SnN_9eGHDeM?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC  .-

***   Video  Διαδρομών -εκδρομών :
ΠΑΤΡΑ από Πύργο  29/11/2015 : https://youtu.be/-iy5faFJHPY .-
ΠΑΤΡΑ πρός Αθήνα  29/11/2015 : https://youtu.be/DZq-Xj2vmLM .-

ΠΑΤΡΑ  διαδρομή προς Αίγιο 29/11/2015: https://youtu.be/wyrIZAGBHi4 .-
Σπαθόπυργος  Αιγίου  29/11/2015 : https://youtu.be/GWF0sbGRpK4 .-

Ε Ο  Πατρών  Κορίνθου  Χωριό Λόγγος Σελίνίτικα 29/11/2015: https://youtu.be/k_GEtlI7Yk4 .-
Αίγιο Σελινίτικα Λόγκος  29/11/2015 : https://youtu.be/r5pFiUw9CMQ. .-

Αραχωβίτικα  Πατρών : https://youtu.be/Hba1W2-aRiU .-
***  Κάτι συμβαίνει.. γέμισε πράκτορες η Αθήνα!
ameriki
-  Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πλήρες σκοτάδι ενώ Αμερικανοί πράκτορες έχουν μεταβεί στην Αθήνα και έχουν ξεκινήσει επιχείρηση κατασκοπείας. Όλα αυτά φυσικά για έλεγχο και αναγνώριση τζιχαντιστών λόγω του μεγάλου κύματος μεταναστών που έχει εισβάλει στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες η τρομοκρατική οργάνωση έχει στήσει το ''μαγαζί'' της και στη δική μας χώρα.
Πιο συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά τον Χάιθαμ Κ. ο οποίος κατηγορείται και τον ζητούν απεγνωσμένα οι Αμερικανοί πράκτορες για έκδοση και παροχή πλαστών διαβατηρίων τζιχαντιστές μέλη του ISIS. Παρόλα αυτά αρμόδιοι είναι Έλληνες αξιωματούχοι που αναμένεται το αν θα τον εκδώσουν στην Αμερική ώστε να αναλάβουν εκείνοι την τύχη του.

***    Ο πολιτισμός αιμορραγεί στη Μεσσηνία         
     
  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ ΤΟΥ  CNNCreece 
   
 
 
Χωρίς υποτυπώδη φύλαξη και μέριμνα εκατοντάδες αρχαιολογικοί θησαυροί
 Tο παγκόσμιο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, το μεγαλύτερο μυκηναϊκό νεκροταφείο της Μεσσηνίας έχει γίνει βοσκοτόπι και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας απαξιώνεται σε ένα ασυντήρητο κτίριο, χωρίς νυχτοφύλακα, με εκατοντάδες σπουδαία ευρήματα κλεισμένα σε μια αποθήκη.
Βρισκόμαστε στην Μεσσηνία. Στην Χώρα του Νέστορα. Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την μεγάλη ανασκαφή του Γρύπα πολεμιστή, σε απόσταση αναπνοής από το αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας. Εδώ, στα Βολιμίδια, βρίσκεται ένα από δύο μεγαλύτερα μυκηναϊκά νεκροταφεία της Μεσσηνίας, με 35 θαλαμοειδείς τάφους. Η πινακίδα «αρχαιολογικός χώρος» δείχνει μόνο μπάζα και κατσίκες.
Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το Παλάτι, στην Χώρα όπου βρισκόταν κάποτε η αρχαία Πύλος, ο πολιτισμός αιμορραγεί μέσα από το φθαρμένο κτίριο της δεκαετίας του 1960 όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής.
Η υγρασία έχει ποτίσει τους τοίχους του Μουσείου, η συλλογή του οποίου θεωρείται μία από τις πλουσιότερες συλλογές μυκηναϊκών ευρημάτων στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει σπουδαία αγγεία και μοναδικά αντικείμενα μικροτεχνίας, μεσοελλαδικών και μυκηναϊκών χρόνων από τις γύρω περιοχές καθώς επίσης και κινητά ευρήματα από το Ανάκτορο του Νέστορος. Αυτά τα ευρήματα, πολλά από τα οποία κάποτε έφερε στο φως ο Καρλ Μπλέγκεν, είναι στριμωγμένα σε προθήκες που θα μπορούσαν να είναι και βιτρίνες καταστήματος δεκαετίας ‘60. Και είναι οι ίδιες από το 1969.
Ένα φορητό καλοριφέρ και ένας ανεμιστήρας, δίπλα από εξαιρετικά δείγματα κεραμικής. Τα αγγεία είναι τοποθετημένα σε βάσεις που θυμίζουν σιδερένιες ζαρντινιέρες.
Η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν όσοι περνούν το κατώφλι του κτιρίου, είναι αυτή της άδειας κεντρικής προθήκης. «Εδώ ήταν τα χρυσά μας» λέει θλιμμένος ο φύλακας. Η επιγραφή «υπό συντήρηση» που τοποθετήθηκε για να δικαιολογήσει την άδεια, μπλε βελούδινη βάση, της παλιάς βιτρίνας, δε λέει την αλήθεια. Ο πραγματικός λόγος που τα χρυσά, απομακρύνθηκαν από την έκθεση του Μουσείου με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, δεν είναι η συντήρηση αλλά ο φόβος: «Δεν μπορούσα να τα αφήσω εκεί, χωρίς επαρκή φύλαξη» τονίζει απεγνωσμένη η Έφορος Ευαγγελία Μηλίτση, αναφερόμενη στα δύο χρυσά κύπελλα από έναν θολωτό τάφο της Περιστεριάς. Αν και η ίδια προσπαθεί εδώ και επτά χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες να βάψει, να επισκευάσει τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά προβλήματα και να σουλουπώσει το κτήριο, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο τελευταίος νυχτοφύλακας του Μουσείου Χώρας συνταξιοδοτήθηκε το 2008 και από τότε νυχτερινή φύλαξη υπήρχε για ένα εξάμηνο μόνο. Σύμφωνα με πηγές, ο νυχτοφύλακας που πήγε εκεί με ΑΣΕΠ το 2009, αποσπάστηκε έξι μήνες μετά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η Χώρα έχει περισσότερους μόνιμους κατοίκους από την Πύλο, δεν έχει Αστυνομικό Τμήμα.
Την ίδια στιγμή εξαιρετικά ευρήματα είναι κλεισμένα στις αποθήκες. Κεραμικά, κομμάτια από υπέροχες τοιχογραφίες, καθημερινά μικροαντικείμενα, βελόνες, καθρέφτες, σουρωτήρια, μαγειρικά σκεύη, ζάρια, όπλα. Ακόμα και οστά. Οι ντόπιοι λένε ότι θα γέμιζαν ένα δεύτερο Μουσείο, όμως είναι παρατημένα στη λήθη και στο σκοτάδι. Διότι απλά, δε χώρεσαν.
Στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και Εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, Δήμου Πύλου-Νέστορος» έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου Νέστορος που προβλέπει την εκπόνηση μελέτης (δομητικές διερευνήσεις και εργαστηριακοί έλεγχοι, αρχιτεκτονικά και στατικά και τεύχη δημοπράτησης) προκειμένου το ανωτέρω έργο να ενταχθεί νέο ΕΣΠΑ. Μέχρι τότε, ένα σημαντικό κομμάτι της προίκας της Μεσσηνίας, εκπέμπτει SOS.
  Βόσκουν κατσίκες στο μεγαλύτερο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Μεσσηνίας
 Σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας, οι τολμηροί που κατάφεραν να διασχίσουν τον αγροτικό δρόμο περνώντας μέσα από τα αγροτεμάχια των Βολιμιδίων, αντικρίζουν τους τάφους της ντροπής.
Στα μέσα του περασμένου αιώνα, το σημείο που έκανε ανασκαφές ο μεγάλος Έλληνας αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος, αντί για τη λαμπρότητα της προϊστορίας αντηχεί το βέλασμα του κοπαδιού. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι εδώ εκτείνεται το μεγάλο Μυκηναϊκό νεκροταφείο θολωτών τάφων της Μεσσηνίας- ένα από τα δύο μεγαλύτερα μαζί με αυτό στην περιοχή Ελληνικά της Καλαμάτας. Οι 35 τάφοι όλοι θαλαμωτοί, λαξευμένοι με επιδεξιότητα, έχουν γίνει πάρκινγκ για τα αγροτικά αυτοκίνητα της περιοχής και «μαντρί» για τις κατσίκες που βόσκουν ανενόχλητες. Είναι άλλωστε αυτές, οι μόνοι επισκέπτες. Αν δεν σου έχουν επιστήσει την προσοχή οι ντόπιοι υπάρχει ο κίνδυνος να πέσεις μέσα στους χορταριασμένους τάφους, γιατί περίφραξη ή άλλη ένδειξη, δεν υπάρχει. Μόνο ένας τάφος, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, έχει μια πρόχειρη περίφραξη. Κι αυτή από σκουριασμένα παλιοσίδερα. Προφανώς για να διατηρήσει τα σύνορά της, η αυλή του γείτονα.
  Αφύλαχτη η ανασκαφή του Γρύπα Πολεμιστή
 Άνω Εγκλιανός. Το Παλάτι του Νέστορα είναι κλειστό για το κοινό. Όμως κάποιοι περαστικοί και λίγοι ξένοι τουρίστες, ψάχνουν τη διάσημη ανασκαφή. Μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις των τελευταίων 65 ετών, τραβάει κόσμο έστω και σκεπασμένη με νάιλον σεντόνι.
Τους υποδέχονται σκουπίδια στο έδαφος, ένας υπερχειλισμένος κάδος απορριμμάτων και ένα άδειο κουβούκλιο καρτοτηλέφωνου. Τα ξεχαρβαλωμένα πορτοκαλί πλαστικά δίχτυα περίφραξης, οι πεσμένες πινακίδες, τα μπάζα και τα σκουριασμένα σίδερα που περίσσεψαν από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο στέγαστρο του Ανάκτορου, εντείνουν την αίσθηση της παρακμής.
Μέχρι του χρόνου το Μάρτιο, δεν θα είναι επισκέψιμο λόγω των έργων υποδομής, ωστόσο το ενδιαφέρον του κόσμου για τον τάφο του Γρύπα Πολεμιστή, ήδη προσελκύει Έλληνες, ντόπιους αλλά και τους εναπομείναντες ξένους τουρίστες που επωφελούνται από το αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι και έρχονται να παίξουν γκολφ στην Μεσσηνία.
Δεκάδες σταματούν καθημερινά στο πάρκινγκ και χάνονται μέσα στον ελαιώνα, αναζητώντας να δουν την ανασκαφή που έστρεψε το παγκόσμιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον περίπου 100 μέτρα από το ανάκτορο.
Κάποιοι δε διστάζουν να την ξεσκεπάσουν, να κρυφοκοιτάξουν αν υπάρχει κάτι μέσα. Φύλακας δεν υπάρχει για να τους αποτρέψει και ο «Ουδείς» το μόνο που θέλει είναι παιχνίδια. Είναι ο κανελί σκύλος του παλατιού, τον οποίο βάφτισε έτσι η φιλόζωη αρχαιολόγος Σάρον Στόκερ. Αν και η Εφορεία Μεσσηνίας, έχει κάνει αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού, για πρόσληψη νυχτοφυλάκων, το Ανάκτορο και το γειτονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, παραμένουν απροστάτευτα ανοίγοντας την όρεξη πιθανών εισβολέων. Σε ένα χώρο που έδωσε και θα μπορούσε ακόμα να δώσει σπουδαία ευρήματα, όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να αποτρέπει έστω και τους περίεργους.
  Ρεπορτάζ Αλεξάνδρα Τζαβέλλα

***  Το καρφί του Τσίπρα στον Νταβούτογλου
nt
-  Ο διάλογος του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Αχμέτ Νταβούτογλου προκάλεσε ενδιαφέρον.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου
και είπε στον Α. Νταβούτογλου το εξής: «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας με τους Ρώσους πιλότους».
Ακόμα πρόσθεσε: «Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».
Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση που έδωσε ο Α. Νταβούτογλου στα όσα ειπώθηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

***   Δημοπρατείται ο δρόμος προς το Ανδρομονάστηρο         
      
Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση-συντήρηση δρόμου από 22η επ.ο. γέφυρα “Μάμι” έως Ανδρομονάστηρο», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.
Η ημερομηνία δημοπράτησης θα ορισθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. 

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο λόγος του πολέμου στη Συρία...
asyriaf
Με τη κατάρριψη του ρώσικου SU-24 από την Τουρκία, ο πόλεμος στη Συρία πήρε μια νέα στροφή και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς υποστηρίζει την ένταξη του, στους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους.
 Μέχρι τώρα, ο πόλεμος στη Συρία φαινόταν περίπλοκος. Από τη μια πλευρά το Συριακό κράτος να είναι υπό την ηγεσία του προέδρου Bashar Assad έχοντας την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και του Ιράκ. Από την άλλη πλευρά το Ισλαμικό Κράτος και οι τρομοκρατικές ομάδες που το υποστηρίζουν. Και, τέλος, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Γαλλία και το Ισραήλ να είναι οι αφανείς εταίροι που εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τους αντάρτες στη Συρία. Ίσως μέσα σε αυτούς του αφανείς εταίρους να είναι και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 Το 1980 οι ΗΠΑ υποστήριζαν τους ισλαμιστές τρομοκράτες στο Αφγανιστάν για να επιτεθούν στην Ρωσία, γι αυτόν το λόγο πιστεύετε σήμερα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατική ομάδα ISIS για να προωθήσει τους γεωπολιτικούς στόχους της.
 Τώρα φαίνονται όλα να είναι πραγματικότητα, ειδικά μετά την κατάρριψη του ρώσικου SU24. Ο Vladimir Putin αναφέρθηκε στο γεγονός ως «μια μαχαιριά στην πλάτη από τους εταίρους των τρομοκρατών».
 Ο Putin πρόσθεσε: « Έχουμε καταγράψει κινήσεις μεγάλης ποσότητας πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου προς την Τουρκία από τα κατεχόμενα εδάφη της ομάδας ISIS. Αυτό εξηγεί τη σημαντική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι τρομοκράτες. Τώρα μας μαχαιρώνουν στην πλάτη χτυπώντας τα αεροπλάνα μας που καταπολεμούν την τρομοκρατία. Αυτό συμβαίνει παρά τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τους Αμερικανούς εταίρους μας για την πρόληψη ατυχημάτων στον αέρα, και, όπως γνωρίζετε, η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων που υποτίθεται ότι πρέπει να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία μαζί με την αμερικάνικη συμμαχία.»asyria pipe
 Μέσα στο καζάνι της φωτιάς;
 Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο David Cameron θέλει να δεσμεύσει τις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου για την συμμετοχή στους βομβαρδισμούς. Την τελευταία φορά που ζήτησε την έγκριση του Κοινοβουλίου για την βομβιστική επίθεση στη Συρία, έχασε την ψηφοφορία στις 30 Αυγούστου 2013. (Τότε ήθελε να συμμετέχει σε βομβιστικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Προέδρου Assad).
Τώρα, μόλις δύο χρόνια μετά την εν λόγω κατάσταση θέλει να κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά της ομάδας ISIS.
 Όλο και περισσότερο φαίνεται ο ξαφνικός ενθουσιασμός για τους βομβαρδισμούς στη Συρία να έχει σχέση για την διεκδίκηση εδαφών, αυτό συμβαίνει και για τις ΗΠΑ αλλά και για το Ηνωμένο Βασίλειο.
 Η διάσταση των δύο αγωγών φυσικού αερίου, συχνά αγνοείται, από το Κατάρ ή από το Ιράν περνώντας μέσα από τη Συρία στις Ευρωπαϊκές αγορές. Ο αγωγός από το Κατάρ θα περνάει από τη Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Συρία, Τουρκία και θα πορεύεται στην Ευρώπη. Ο Ιρανικός αγωγός θα περνάει από όλη τη Συρία και το Ιράκ και μετά υποθαλάσσια θα πορευτεί στην Μεσόγειο, στην Ελλάδα.
 Όπως αναφέρθηκε στο ZeroHedge «Γνωρίζοντας ότι η Συρία είναι ένα κρίσιμο κομμάτι στην ενεργειακή στρατηγική, η Τουρκία προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο της Συρίας, Bashar Assad, να μεταρρυθμίσει τον Ιρανικό αγωγό και να συνεργαστεί με τον προτεινόμενο αγωγό Κατάρ-Τουρκία, ο οποίος θα ικανοποιεί τελικά την Τουρκία και τον Αραβικό Κόλπο. Ο Assad αρνήθηκε την πρόταση της Τουρκίας.»
 Αυτό συμβαίνει, έτσι ώστε ένα καλό κομμάτι της ανατολικής Συρίας να είναι ελεγχόμενο από τους εταίρους. Το Κατάρ θα μπορούσε να έχει τον αγωγό φυσικού αερίου να περνάει μέσα από την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία και την Τουρκία, ενώ παράλληλα να μπλοκάρει τη πορεία του αγωγού από το Ιράν στην Μεσόγειο.
agogisyrias
 
***  Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα του Ομπάμα (Χάρτης)
usa
 ~ Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ο Πούτιν που δήλωσε την ίδια μέρα της κατάρριψης του αεροσκάφους πως η Αμερική ήξερε και ήταν εις γνώση της η κίνηση αυτή. Η Δύση θα επιχειρήσει στη Συρία με την δικαιολογία της πρόκλησης και μετά θα συνεχίσει την προβοκάτσια .
Η εισβολή αυτή θα δημιουργήσει την κόκκινη γραμμή στις αεροπορικές πτήσεις εκτός των τουρκικών και αμερικανικών αεροσκαφών…
Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλά κρυμμένη ατζέντα, σύμφωνα με τον Cartalucci, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η Δαμασκός είναι εξοπλισμένη με τα ρωσικά στρατεύματα που γονατίζουν τους εξτρεμιστές σε ολόκληρη τη Συρία. Η Μόσχα λοιπόν θα πρέπει να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, μέσω της διπλωματικής οδού. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως κάποιοι θέλουν να σπρώξουν την κατάσταση σε ανοιχτή και δυνατή σύγκρουση με τους Ρώσους και τους Ιρανούς που αυτή θα ήταν μια οδυνηρή εξέλιξη και σίγουρα θα είναι η μεγαλύτερη σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
obamaa

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την Τουρκία...
xersaia
-  Η ρωσική επίλεκτη 58η Στρατιά δέχθηκε σήμερα σαφή εντολή να αναπτύξει εντός λίγων ημερών συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αεράμυνας, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων , άρματα μάχης και πυροβολικό , στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές μέσα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Φαίνεται ότι η δημιουργία κοινού συστήματος αεράμυνας Ρωσίας-Αρμενίας παίρνει “σάρκα και οστά”.
Ο αέρας έχει πλέον μυρωδιά που θυμίζει ...μπαρούτι!

***  ALERΤ! Προσπαθούν να προκαλέσουν φονικό σεισμό στο Αιγαίο...(ΒΙΝΤΕΟ)
seismosss
-  Οι επιστήμονες έπιασαν κύματα χααρπ σε όλη τη χώρα και πιθανολογούν ότι πρόκειται κάποιοι να προκαλέσουν φονικό σεισμό στο Αιγαίο.
Στη συνέχεια, η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη σε όλη τη χώρα γεγονός που εντείνει τους φόβους τους.
Ποια είναι η πραγματικότητα; Σίγουρα σύντομα θα μάθουμε!
Το voicenews.gr δεν ενστερνίζεται, ενημερώνει!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:  EKTAKTO ! XTYΠΗΜΑ ΜΕ ΚΥΜΑΤΑ ΧΑΑΡΠ ! , https://youtu.be/evXHO6x4Sr8  .-
Video  2 : ENTONH ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 29/11/2015     ,
https://youtu.be/fPIILeV7qug
Βίντεο  3 : ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΕΙΣΜΟΥ 28-29-30/11/2015 , https://youtu.be/VwUlKhFT0cE  .-
Βίντεο 4 : O ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 12 : https://youtu.be/erWR43PQDw0 .-

***  300.000 δενδρύλλια Μαύρης Πεύκης περιμένουν να φυτευτούν στον καμένο Ταΰγετο          
     
Οι ανάγκες για αναδάσωση του καμένου δάσους στον Ταΰγετο συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Καθώς τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ περιορισμένα, η Διεύθυνση Δασών έχει απευθυνθεί σε φορείς και συλλόγους, προκειμένου 300.000 φυτάρια που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη να μεταφερθούν και να φυτευτούν στον Ταΰγετο.
Ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως  αποφάσισε, θα χρηματοδοτήσει τη μεταφορά των δενδρυλλίων από τη Θεσσαλονίκη στη Μεσσηνία, ενώ θα οργανωθεί καμπάνια για την δενδροφύτευση.
  Απέτυχε η αναγέννηση
Η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας απηύθυνε κάλεσμα  προς όλους τους φορείς να συνδράμουν για την αναδάσωση του καμένου δάσους στον Ταΰγετο.
Το καλοκαίρι του 2007 ο Ταΰγετος επλήγη ανεπανόρθωτα από την εκτεταμένη πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος της κεντρικής και δυτικής του περιοχής και, βέβαια, δε γλίτωσε το κεντρικό τμήμα του διαχειριζόμενου δάσους.
Ειδικότερα:
-Δάση και δασικές εκτάσεις 93.000 στρ. από τα οποία: διαχειριζόμενο δάσος 45.000 στρ. (Μαύρης Πεύκης - Ελάτης). Δασικές εκτάσεις υποβαθμισμένων δασών κωνοφόρων - και αείφυλλων - πλατύφυλλων 38.000 στρ. - Μη δασικές εκτάσεις 20.000 στρ. (ελιές - καστανιές - κερασιές - αμπέλια κ.λπ.): Από την παραπάνω καμένη δασική έκταση 20.000 στρ. είχαν ξανακαεί από την πυρκαγιά του έτους 1998. Στο Δήμο Καλαμάτας αντιστοιχούν 75.000 στρ. και στο Δήμο Δυτικής Μάνης 38.000 στρ. περίπου.
Τη χρονική περίοδο 2009-2010 φυτεύθηκαν 290.665 φυτάρια Μαύρης Πεύκης και αναδασώθηκαν 1.670 στρ., συνολικού κόστους 277.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της Εμπορικής Τράπεζας.
Από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Δασών για τη φυσική αναγέννηση εξάγεται το συμπέρασμα ότι σε κάποιες θέσεις αυτή προοδευτικά αυξάνεται και τα νεαρά φυτάρια ήδη μεγαλώνουν απρόσκοπτα και τείνουν χρόνο με το χρόνο να καλύψουν το καμένο έδαφος. Δυστυχώς, όμως, σε μεγάλο ποσοστό της καμένης περιοχής η φυσική αναγέννηση είναι ανύπαρκτη ή ισχνή.
Ειδικότερα, στην καμένη περιοχή βόρεια της εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης η φυσική αναγέννηση απουσιάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό της, κι αυτό
γιατί είχε καεί και στην πυρκαγιά του 1998.
  Έτοιμα δενδρύλλια
Η Διεύθυνση Δασών προχώρησε στη συλλογή ώριμων κώνων Μαύρης Πεύκης, προκειμένου να εξαχθούν από αυτούς φυτρώσιμοι σπόροι για την παραγωγή νεαρών φυταρίων στα Κρατικά Δασικά Φυτώρια.
Το 2011 οι κώνοι μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Εκκοκκιστήριο Δασικών Σπόρων στην Αμυγδαλέζα Αττικής και κατόπιν οι εξαγόμενοι από αυτούς σπόροι παραδόθηκαν στο Δασικό Φυτώριο Χαλκηδόνας της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραχθούν τα φυτάρια Μαύρης Πεύκης Ταϋγέτου.
Αυτή τη στιγμή στο Δασικό Φυτώριο της Χαλκηδόνας αναπτύσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους 300.000 περίπου φυτάρια Μαύρης Πεύκης, προέλευσης Ταϋγέτου, δεσμευμένα για τις ανάγκες αναδάσωσης αυτού. Τα φυτάρια είναι 2-3 ετών και είναι κατάλληλα για να εγκατασταθούν στους οριστικούς χώρους φύτευσης.
Για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου δήλωσε: «Με δεδομένο ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις πιστώσεων στη Δασοπονία και έχουμε ήδη καθυστερήσει, ζητήθηκε η συνδρομή των φορέων. Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε  να αναλάβει η Περιφέρεια τη δαπάνη που απαιτείται για τη μεταφορά αυτών των φυτωρίων στον Ταΰγετο. Αυτά μεταφέρονται με τριαξονικά φορτηγά. Το πρώτο έχει ήδη έρθει. Υπολείπονται ακόμα 5-6 φορτηγά. Ακόμα και το κόστος είναι 1.500 ευρώ το κάθε φορτηγό. Κάναμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως, ένα βήμα ακόμα. Είπαμε να συνεργαστούμε με τη Διεύθυνση Δασών και άλλους φορείς, ώστε να οργανώσουμε μια μεγάλη καμπάνια εθελοντισμού, για να φυτευτούν τα δενδρύλλια αυτά.
Σύμφωνα με τη μελέτη αναδάσωσης, το κόστος διάνοιξης ενός λάκκου, με βάση των τιμή των αναδασωτικών εργασιών, είναι 1,32 ευρώ. Δηλαδή, χρειάζονται 396.000 ευρώ για να ανοίξουμε περίπου 300.000 λάκκους. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό χρειάζεται εθελοντισμός. Ωστόσο, η Διεύθυνση Δασών διεκδικεί, μέσω προγράμματος από το «Πράσινο Ταμείο», ποσό περίπου 400.000 ευρώ, το οποίο θα αφορά και στην αντιδιαβρωτική προστασία της λεκάνης απορροής του Νέδοντα. Η δε Περιφέρεια θα συνδράμει για να διεκδικηθούν αυτά τα χρήματα, γιατί θεωρούμε ότι τα δικαιούνται η Μεσσηνία και ο Ταϋγετος».  Της Βίκυς Βετουλάκη  

***  Θωμαή Μενδρινού, από την Καλαμάτα…αντιδήμαρχος στη Σύρο         
     
Μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Θωμαή Μενδρινού, αφού δεν είναι και τόσο συχνό πτυχιούχοι του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ να εφαρμόζουν στην πράξη όσα σπούδασαν, μιας και οι διορισμοί στους ΟΤΑ «έχουν παγώσει» εδώ και χρόνια.
Στην περίπτωσή της, όμως, όλα είναι διαφορετικά, αφού η 29χρονη αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης εφαρμόζει όσα διδάχθηκε στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Η αγάπη της για το νησί που μεγάλωσε, αλλά και ο δυναμισμός που διαθέτει σε αυτή την ηλικία, τη βοήθησαν να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος και να είναι πλέον αντιδήμαρχος σε έναν τομέα που αγαπά. Κι αυτό φαίνεται και από τις πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος της.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για τα χρόνια που έζησε στην Καλαμάτα και τη θέση που κατέχει σήμερα, ενώ μας σχολίασε και την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σύρου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, τίτλο που διεκδικεί, όπως είναι γνωστό, η Καλαμάτα.
  -Ποια η σχέση σου με την Καλαμάτα;
Η Καλαμάτα ήταν η πόλη στην οποία έζησα για τέσσερα χρόνια λόγω σπουδών στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον Τομέα της Ανάπτυξης. Οι συνθήκες στη χώρα μας το έτος που αποφοίτησα από το ΑΤΕΙ ήταν πολύ χειρότερες απ’ ό,τι όταν ήμουν στο πρώτο έτος. Το αντίθετο συνέβη με την Καλαμάτα, η οποία αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Όταν την επισκέφτηκα ύστερα από χρόνια, γνώρισα μιαν άλλη πόλη! Μια πόλη η οποία βρισκόταν σε ρυθμούς ανάπτυξης, παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνούσε η χώρα.
  -Μίλησέ μας για τα χρόνια σου εδώ…
Η διαμονή σε μιαν άλλη πόλη σε κάνει να αντιληφθείς την αξία του τόπου σου, την αγάπη σου για αυτόν, αλλά και τις ελλείψεις του. Σε κάνει να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και να συνειδητοποιείς για ποιο λόγο βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι.
Τα τέσσερα αυτά χρόνια στην Καλαμάτα ήταν δημιουργικά. Με την πιο όμορφη στιγμή να καταγράφεται στη μνήμη μου στην περιοδεία στην οποία είχα κάνει στην Πελοπόννησο με τον υποψήφιο τότε βουλευτή, Θανάση Αντωνόπουλο, και με πιο άσχημες τις τραγικές μέρες της μεγάλης πυρκαγιάς που ζήσαμε όλοι στην Πελοπόννησο το 2007.
  -Μετά την επιστροφή στο νησί, πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις στις εκλογές;
Η επιστροφή στο νησί ήταν δύσκολη, βρέθηκα, όπως όλοι, αντιμέτωπη με τις δυσκολίες της εποχής, δουλεύοντας σκληρά για πολλά συνεχόμενα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να είμαι ικανοποιημένη με όσα συνέβαιναν στο νησί μου.
Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση για συμμετοχή στις εκλογές. Αποφάσισα να συμμετάσχω, διότι πίστεψα πολύ στο συνδυασμό αλλά και στο δήμαρχο πλέον της Σύρου, Γιώργο Μαραγκό.
Δεν είμαι πολιτικός, αλλά ένας νέος άνθρωπος που πιστεύω σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μου, για μένα και τους συμπολίτες μου, σε ένα μέλλον με τοπική ανάπτυξη και επίκεντρο το συνάνθρωπο.
  -Πώς είναι για μια νεαρή κοπέλα να βρεθεί εκλεγμένη και, μάλιστα, αντιδήμαρχος;
Δεν παύει μια θέση υψηλής ευθύνης να έχει πολλές υποχρεώσεις και να απαιτεί να αφιερώσεις πολύ χρόνο. Πλέον στις μέρες μας οι γυναίκες είναι δυναμικές, δραστήριες, διεκδικούν και απαιτούν.
Θεωρώ πως αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος, είτε άντρας είτε γυναίκα, είναι να αφοσιωθεί στο στόχο του. Δουλεύοντας σκληρά, το αποτέλεσμα της δουλειάς είναι αδιάψευστος μάρτυρας της επιτυχίας και εκεί έρχεται η προσωπική ικανοποίηση, αλλά και η απάντηση στους «δύσπιστους». Στη ζωή όλα πρέπει να τα κερδίζεις, ακόμη και αυτούς.
Έχω την τιμή να ασχολούμαι με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Σύρου, που είναι ο Πολιτισμός. Η ιδιαίτερη σχέση του νησιού και των κατοίκων του με τον Πολιτισμό ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν δημιουργήθηκε η Ερμούπολη, η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εστίες Πολιτισμού του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, ενώ αποτέλεσε τη γέφυρα που συνέδεε την Ελλάδα με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης και τις χώρες της Ανατολής.
Σε αυτή την ιδιαίτερη σχέση των κατοίκων με τον Πολιτισμό έχει προστεθεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα πλούσια, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας.
  -Το Τμήμα από το οποίο αποφοίτησες βοηθά στη θέση που είσαι τώρα;
Οι σπουδές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βοήθησαν ως προς την κατάρτιση της λειτουργίας ενός ΟΤΑ, αλλά και των στρατηγικών εκείνων που οδηγούν έναν τόπο, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σε τροχιά ανάπτυξης. Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των δημοτικών υπαλλήλων ενός ΟΤΑ.
  -Είχατε μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής, γιατί τελικά αποσυρθήκατε;
Θεωρώ πως δεν υπήρχαν οι οικονομικές βάσεις για να στηριχτεί αυτό το εγχείρημα. Χρειάζεται ρεαλισμός στις μέρες μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.
Όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο έργο, της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αυτό πρέπει να εδραιωθεί σε γερές οικονομικές βάσεις. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν οι οικονομικές βάσεις και παρακολουθώντας ταυτόχρονα την πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κρίναμε πως πιθανόν να υποθήκευε το μέλλον του νησιού.
Η αποχώρηση δε σταματά τη Σύρο, ένα νησί με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και σημαντικά αξιοθέατα πολιτισμού, όπως το ιστορικό Θέατρο Απόλλων, το Δημαρχιακό Μέγαρο και την Έπαυλη Τσιροπινά, το νησί του Ρεμπέτικου, μια πόλη με πάνω από 1.300 νεοκλασικά κτήρια, να μετατραπεί σε ένα εγχώριο και διεθνές σταυροδρόμι Πολιτισμού.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  1.240 πιστοποιήσεις στην ορθή χρήση γεωργικών φαρμάκων! 

-    Σχεδόν το 50% του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Ελλάδα εξετάστηκε στην Κυπαρισσία! Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η α’ φάση των εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, από το οποίο χορηγήθηκαν 1.240 πιστοποιητικά σε εξεταζόμενους από τη Μεσσηνία και την Ηλεία. Ο αριθμός των πιστοποιητικών αποτελεί πραγματικό ρεκόρ, καθώς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας εξετάστηκαν σχεδόν οι μισοί (περίπου το 50%) από το σύνολο του ΕΛΓΟ της χώρας, στα έξι εξεταστικά κέντρα του ΕΛΓΟ που λειτούργησαν, με 88 τμήματα εξετάσεων στην Κυπαρισσία σε χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών μηνών! Το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας λειτουργεί ως φορέας παροχής κατάρτισης και ως κέντρο εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, στην Πελοπόννησο. Περίπου το 80% αυτών που εξετάστηκαν κατά την α’ φάση ήταν κάτοικοι της Μεσσηνίας και το υπόλοιπο 20% κάτοικοι της γειτονικής Ηλείας, καλύπτοντας την ευρύτατη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας από τον Πύργο μέχρι την Πύλο. Από τη Μεσσηνία, συγκεκριμένα, ήταν από τους Δήμους Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας. Σημειώνεται πως η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προβλεπόταν από 26 Νοεμβρίου να περιοριστεί στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, αλλά παρατάθηκε η έναρξη ισχύος αυτής της πρόβλεψης. Προβλεπόταν ότι η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα γίνεται εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 33 και την Οδηγία 2009/128/ΕΚ. Ο επιβλέπων τη χρήση αναλαμβάνει την ευθύνη για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων και υποχρεούται αμέσως μετά τη χρήση αυτών να το καταγράφει ενυπόγραφα. Υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων έχει αυτός στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή ο επιβλέπων τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Για παράδειγμα, εφόσον σε μία οικογένεια τα παραστατικά αγοράς γεωργικών φαρμάκων εκδίδονται σε ένα από τα μέλη της αλλά άλλο μέλος της οικογένειας διενεργεί ή επιβλέπει τη χρήση, το πρόσωπο αυτό μπορεί να αποκτήσει πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και δηλούμενο «ως επιβλέπων», να επιτρέπεται η προμήθεια γεωργικών φαρμάκων στα μέλη της οικογένειας, αφού έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη της χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. Το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερομένου σε εξετάσεις, σε εξεταστικά κέντρα με διαπίστευση από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» για αναγγελία έναρξης λειτουργίας δομών του ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ” ως Φορείς Παροχής Κατάρτισης και ως Κέντρα Εξετάσεων. Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου, όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Οι απαντήσεις του πρέπει να είναι σωστές σε 20 ερωτήσεις τουλάχιστον. Όπως έχει γίνει γνωστό, θα ακολουθήσει β’ φάση εξετάσεων το προσεχές διάστημα και σε ΚΥΑ που εκδόθηκε τονίζεται πως το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ. Μόνο με το παράβολο των 25 ευρώ μπορεί κάποιος να δώσει εξετάσεις στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, όπως ίσχυε και πριν, χωρίς καμία απολύτως πρόσθετη επιβάρυνση. - 

***   Απεργία ή μεροκάματο          
     
Αντικρουόμενα είναι τα συναισθήματα πλέον πολλών εργαζομένων, όταν ακούν την κήρυξη απεργίας. Από τη μία, θέλουν να αντιδράσουν και να δείξουν ότι με αυτή την πολιτική δεν πάει άλλο και, από την άλλη, σκέφτονται ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο κομμένο μεροκάματο, καθώς και τα ελάχιστα ευρώ είναι άκρως απαραίτητα. Είναι πολλοί αυτοί που πλέον έρχονται σε δίλημμα μπροστά σε μια τέτοια απόφαση, γι’ αυτό και σε αρκετές περιπτώσεις τα ποσοστά συμμετοχής είναι μικρά.  Β.Β. 

 ***  Το βίντεο για την Καλαμάτα που απέσπασε το πρώτο βραβείο         
     
Το βίντεο που απέσπασε το 1ο βραβείο, των μαθητών Αντώνη Δρέτα και Χρήστου Λόντου, του 2ου Λυκείου Καλαμάτας και του Βασίλη Μαρλαντή από το 4ο Λύκειο, στο πλαίσιο του «Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Τηλεοπτικών Σποτ», με σκοπό την ανάδειξη της Καλαμάτας ως τουριστικού προορισμού για τις μαθητικές εκδρομές.

***  Τις αρμοδιότητες για τον πρωτογενή τομέα ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου          
      
Να περάσουν στις αιρετές Περιφέρειες οι αρμοδιότητες του πρωτογενούς τομέα ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συζήτησε το αγροτικό θέμα στην τελευταία του συνεδρίαση.
  Απόφαση
Σχετικά με αυτό η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, είπε: «Τα νέα δεδομένα και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τώρα με αγωνιστικό τρόπο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδας και της Πελοποννήσου για τα μέτρα που αφορούν στη φορολογία και τα ασφαλιστικά, θεωρούμε ότι είναι ταφόπλακα στα ήδη πολλά προβλήματα που έχουν.
Είναι πολύ σημαντικό που η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε ευρεία πλειοψηφία. Υπήρξε κοινή πρόταση από την πλειοψηφία και τη μείζονα μειοψηφία και την παράταξη του κ. Αλευρά και της κας Λυμπεροπούλου.
Η απόφαση που πάρθηκε έχει τρία χαρακτηριστικά:  Πρώτον, ότι ζητάμε για όλα τα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα να υπάρξουν πρωτοβουλίες νομοθετικών ρυθμίσεων από την κυβέρνηση και να έρθουν ως αρμοδιότητα στις αιρετές Περιφέρειες. Δε διανοούμαστε η κυβέρνηση να παίρνει οριζόντιες αποφάσεις σε θέματα που αφορούν στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, μη λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
Δεύτερον, ότι για πρώτη φορά στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) θα υπάρχει δυνατότητα τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών να χρηματοδοτούνται και να αντλούν πόρους από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό ταμείο. Ζητάμε με επιτακτικό τρόπο να έρθουν ακόμα περισσότεροι πόροι που θα διαχειρίζονται αποκλειστικά οι αιρετές Περιφέρειες.
Τρίτον, ότι συμφωνούμε και στηρίζουμε το ομόφωνο πανελλαδικό ψήφισμα των αγροτών σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους ζήτημα.
Για τα προβλήματα δε φταίει μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εκτός από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν έχει απολύτως κανένα σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του αγροτικού χώρου, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   4 απατεώνες αποσπούσαν χρήματα και χρυσαφικά από ηλικιωμένους στην Καλαμάτα          
      
Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων στη Μεσσηνία
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερα (4) άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -4.800- ευρώ
~   Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οκτώ (8) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε δύο τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης και Τριφυλλίας Μεσσηνίας, αντίστοιχα.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 30 και 51 ετών, αντίστοιχα και δύο (2) γυναίκες ηλικίας 22 και 38, ετών αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της συμμορίας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα ή ακόμα χρυσαφικά και κοσμήματα.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.8.2015 έως και την 20.10.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε δύο τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης και Τριφυλλίας Μεσσηνίας, αντίστοιχα, είχαν εξαπατήσει πέντε (5) ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη τρία (3) άτομα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά χρήματα και κόσμημα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις  -4.800- ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
-  Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  (www.hellenicpolice.gr)έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

***   Kalamata21: Η γαρνιτούρα, το κυρίως πιάτο και η…σαλάτα         
     
Εδώ και δύο χρόνια, περίπου, η Δημοτική Αρχή μας βομβαρδίζει με το σχέδιο της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Δημοτική αρχή, επιχειρηματίες, ΜΜΕ, εθελοντές και υπεύθυνοι πολίτες προωθούν το σχέδιο της υποψηφιότητας.
 Η κοινωνία μας, όμως από την άλλη, έχει, στην πλειοψηφία της, μάλλον πιο πεζά και «μίζερα» πράγματα να ασχοληθεί: ανεργία, απλήρωτη και μαύρη εργασία, διάλυση υγείας και εκπαίδευσης και δεν δύναται να συμμετάσχει προς το παρόν στους μεγαλεπήβολους στόχους της πεφωτισμένης μας πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας. Μπορεί να συμφωνεί με το στόχο, αλλά μάλλον αδιάφορα, έτσι γιατί "πρέπει".
Η δε ρητορική που προβάλλεται υπέρ της υποψηφιότητας συνοδεύεται με την εναντίωση στη «μιζέρια» μας – που δεν κατανοούμε το «καλό» μας και είμαστε γκρινιάρηδες – και, ουσιαστικά ακολουθεί τη γνωστή πολιτική: «ή είσαστε μαζί μας ή είσαστε εχθροί μας και εχθροί της κοινωνίας μας ευρύτερα». Για αυτό το λόγο προβάλλεται μάλιστα η ανάγκη μίας πατριωτικής/πανκαλαματιανής ή ακόμα και παμμεσσηνιακής κίνησης που θα αναλάβει την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.
Με εξαίρεση, τη δημοτική παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και εν μέρει του "Ανοιχτού Δήμου", οι υπόλοιπες θεωρούν πως το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ, τουλάχιστον, για τη διοργάνωση αυτή ή/και το ποσό των δεκάδων χιλιάδων ευρώ μόνο για την υποστήριξη της υποψηφιότητας δεν θα μας λείψουν, αφού έτσι και αλλιώς δεν θα δίνονταν στην κοινωνία.
   Το κύριο πιάτο
Βέβαια αν και ο τίτλος παραπέμπει σε πολιτισμό το βασικό επιχείρημα υπέρ του εγχειρήματος αναφέρεται στην «τουριστική προβολή» της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Σε μία εποχή που ο τουρισμός ανάγεται σε ατμομηχανή της εθνικής ανάτασης από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό και οι όποιες άλλες παραγωγικές επιλογές ακυρώνονται. Ο πολιτισμός δηλαδή μεταφράζεται άμεσα και χωρίς περιτυλίγματα σε ευρώ, και όλα τα άλλα είναι απλώς παράπλευρες απώλειες.
  Η σαλάτα 
Και εδώ αγκιστρώνεται και το δόλωμα για τις δομές που θα αναβαθμιστούν. Απ΄ όσα ακούστηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και δεν εφησυχαστεί κάποιος στην άποψη του γραφείου υποψηφιότητας, θα δει ότι δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ή προϋπολογισμός για τις πόλεις που αναλαμβάνουν, αλλά μονάχα ιδέες, συμβουλές, παραινέσεις και ουσιαστικά παραπομπές σε υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και προγράμματα που δεν απαιτούν να είσαι η πολιτιστική πρωτεύουσα για να τις πάρεις. Αν τις πάρεις βέβαια και με τι ανταλλάγματα.
 Η πιο εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που δίνεται μόνο λίγους μήνες πριν από την έναρξη του έτους της πολιτιστικής πρωτεύουσας και εάν και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις είναι ένα βραβείο που ανέρχεται στο ποσό του 1.5 εκ. ευρώ (δηλαδή στο 5% περίπου του προϋπολογισμού του Δήμου), ενώ και ο συντηρητικότερος προϋπολογισμός της διοργάνωσης των 21 εκατομμυρίων  αντιστοιχεί στα 2/3 ενός ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου.
 Συνεπώς το μόνο που μένει είναι ακριβά εισιτήρια, αλλά καθώς και αυτά δεν φτάνουν, πάμε σε χορηγούς, σπόνσορες. Αλλά σε τέτοιους καιρούς, πολύ δύσκολα να χρηματοδοτήσει κάποιος σοβαρά την προσπάθεια.
Τελικά, τελευταίο πιστωτικό εργαλείο που απομένει είναι οι συνηθισμένες τράπεζες και τα δάνεια, υποθηκεύοντας την ανάπτυξη. Ανάπτυξη που όμως δεν θα συνοδευτεί και με αύξηση των δημοτικών εσόδων από τις επενδύσεις (εκμετάλλευση κοινωνικού πλούτου) για την αποπληρωμή των δανείων. Δεν θα υπάρξει πραγματική ανταποδοτική επένδυση – έστω και με αστικούς χρηματικοοικονομικούς όρους.
 Με την έννοια της επιστροφής έστω μέρος των χρημάτων που θα σκορπιστούν στην προσέλκυση αυτής της επένδυση στην τοπική κοινωνία. Εκτός και αν, μέσω φεστιβάλ, πιστεύουν ότι θα τονωθεί η παραγωγή και τα αντίστοιχα έσοδα του Δήμου, συν τα παραπάνω τέλη από την οριακή αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων.
Τώρα αν ορισμένοι ευελπιστούν ότι στη σημερινή περίοδο το κεντρικό κράτος θα είναι ο βασικός χρηματοδότης, όπως στις προηγούμενες ελληνικές περιπτώσεις (Θεσσαλονίκη), μάλλον ζούνε σε άλλον πλανήτη. Αν ρωτήσει κανείς σήμερα τους υπευθύνους του δήμου Καλαμάτας για τη διοργάνωση του επόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, είναι σίγουρο ότι δεν θα γνωρίζει τι να απαντήσει. Κι εδώ μιλάμε για 400.000 ευρώ περίπου και όχι για 21 εκατομμύρια ευρώ.
Από την άλλη, μήπως κανένας από εμάς θυμάται ποια ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2013, το 2012 ή το 2011; Θέλω να πω ότι η υποτιθέμενη κληρονομιά, ανάπτυξη ή τουριστική προβολή είναι περισσότερο λόγια για κατανάλωση παρά ουσία. Τι αποκόμισε η Αθήνα από τη διοργάνωση των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων; Εκτός και εμείς αποτελέσουμε την εξαίρεση στην αλυσίδα αποτυχίας της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης.    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας 

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μηνάς Χατζησάββας. Ο γνωστός ηθοποιός που είχε βεβαρημένο ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την περασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. tovima.gr - 

***  Νέο τελεσίγραφο από τους χάκερς - Μέχρι την Πέμπτη για να μη "ρίξουν" τις ελληνικές τράπεζες

Επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη από χάκερς, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. Με το ζήτημα αυτό θέμα ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά. Ακόμα και αυτή την ώρα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων αποτροής κυβερνοεπιθέσεων μην τυχόν και κάνουν πράξη την απειλή τους οι χάκερς αφού η προθεσμία που έχουν δώσει λήγει σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, η επίθεση εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη και συγκεκριμένα, οι χάκερς «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των τριών τραπεζών με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα. Στην συνέχεια ζήτησαν λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα "Armada Collective", η οποία αρχικά είχε δώσει διορία για να καταβληθούν τα λύτρα μέχρι σήμερα το βράδυ, ωστόσο έδωσε... παράταση στην διορία αυτή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης! newsit.gr - 

***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 1/12/2015 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

   *** Σαββατοκύριακο στα  γήπεδα  : 
 *** Α΄  Τοπικό  ΕΠΣ Μεσσηνίας  12η αγωνιστική
Σάββατο 28/11/2015  :
Θουρία – Μιλτιάδης  1-0
Ολυμπιακός Κ. – Εθνικός Μ.  2-2 
ΑΟ Φαραί – Πάμισος Μ.  1-2
Κυριακή 29/11/2015  :
  Αρφαρά – Σπερχογεία  2-3
 Τ. Άγρας – Απόλλων Κ. 2-0
Κυπαρισσία – Πύλος  2-2
  Ανδρούσα – Δώριο   5-0  
Διαβολίτσι – Μεσσηνιακός  3-1
*** Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜ
10η αγωνιστική
Σάββατο  28/11/2015 :  
Κορώνη – Ηρακλής Κ.  4-2
Νέος Άρις – Κεραυνός Κ.  2-2
Χανδριναϊκός – Ομόνοια 4-2
Κυριακή  29/11/2015 :
 Μεθώνη – Χώρα  1-2
 Αίαντας Κ. – Αναγέννηση Π.  0-0
Πεταλίδι – Εράνη Φ.  1-3   
ΑΕ Αβίας – Ασπρόχωμα  2-0 
 ***  Β΄ Τοπικό 1ος  όμιλος 8η αγωνιστική
Σάββατο 28/11/2015 :
 Καλό Νερό – Πλατύ  0-0
 Κοπανάκι – ΑΕ Αιθαίας  6-1
Κυριακή  29/11/2015 :
  Πανιώνιος – Αστέρας Μ.  
ΑΟ Φυτειάς – Άμφεια
ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Γαργαλιάνων
Θύελλα Μερ. – Ηρακλής
Κυπ.8η αγωνιστική  2ος  όμιλος :
Σάββατο  28/11/2015 :
Ανάληψη – Βλαχόπουλο  3-0
Πράσινα Π. – Παναθηναϊκός Κ.  3-0    
Καλλιθέα – Θύελλα Χαρ.
Κυριακή  29/11/2015 :
ΑΕ Μάνης – Δόξα Κ.
ΑΕΚ Κ. – ΑΟ Στενωσιάς
Ατρόμητος Κ. – Ακαδ. Παμίσου
*** Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΜεσσηνίας
6η  Αγωνιστική   1ος  Όμιλος 
Σάββατο Πανευαϊκός – Θύελλα Π.  3-0 .- ^  α.α.
Κυριακή Ερμής Κ. – ΑΟ Λεΐκων
ΠΑΟΚ – Ίκαρος Κ.
Αστ. Βαλύρας – ΑΟ Βέργας
2ος  όμιλος 
ΑΟ Νέδουσα – ΑΕ Λογγάς
Δαναός – Άρις Κ
.Θησέας Κ. – Νέστωρ Πύλου
ΑΟ Χατζή – ΑΣ Φυτειάς
Δευτέρα 23/11/2015 :
ΑΠ.Σ. Αρις  -  Α.Ο. Χατζή  2-1 .- ^
 Νέδουσα Αλαγωνίας - Θησέας Καλαμάτας  3-1  .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Σάββατο  28/11/2015
 Α.Σ. Ανδρούσας -Απόλλων Καλαμάτας  6-1  .- ^
Πράσινα Πουλιά -  Α.Ε. Αβίας
 Α.Ο Φαραί -Αναγέννηση Παραλίας 
Α.Σ. Δαναός -Α.Π.Σ. Αστέρας  Αρφαρών 
 Α.Ο. Σπερχογείας -Εθνικός Μελιγαλά  5-1  .- ^
 Θησέας Καλαμάτας -Α.Ο. Διαβολιτσίου
  Εράνη Φιλιατρών - Α.Ο. Κυπαρισσίας 3-0 .- ^
Τέλος Άγρας - Α.Ο. Μιλτιάδης 6-1  .- ^
Α.Ο. Μεθώνης -Τσικλητήρας Πύλου  0-6  .- ^
Ακρίτας Κορώνης - Παπαφλέσσας Χώρας  2-5 .-  ^

  O ΠΑΟ δοκιμάζεται στο Καυτανζόγλειo, για το απόλυτο ο Ολυμπιακό
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

ΣΑΒΒΑΤΟ  28/11/2015
Ο Πανθρακικός «έσπασε» το ρόδι με «διπλό» στο Περιστέρι
Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-2,(0-1)  .- ^

Τα  γκόλ  : Μελίσση (41') και Ηλιάδη (81'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 78ο λεπτό με τον Ναπολεόνι.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μεχία, Παπαγεωργίου και Ηλιάδη.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης (72' Στόιτσεφ), Μπίτολο (46' Ουσέρο), Γοδόι, Ναπολεόνι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Λε Ταλέκ (46' Μαρσελίνιο).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Μεχία, Λαδάκης (66' Ηλιάδης), Χαβίτο, Ροτζέριο (62' Σέτι), Χασομέρης (36' Μουδούρογλου), Ντιγκινί.
 Video  από αγώνα :
   ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-2  γκόλ  δηλώσεις 28/11/2015  12η  αγων  :https://youtu.be/BAW8qXrJ-C8 .-   

Ατρόμητος- Πανθρακικός  1-2 γκόλ ισοφάρισης  28/11/2015: https://youtu.be/GcxFETetpoM .-
Ατρόμητος- Πανθρακικός 1-2  2ο  γκόλ    28/11/2 15 .- https://youtu.be/hdvUH4xXxE4 .-   
  Καθάρισε στο 20λεπτο ο Πανιώνιος τον ΠΑΣ Γιάννινα                                   
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .- ^
Τα  γκόλ  :  Καρίμ Ανσαριφάρντ, που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (5' και 20').
Ο διαιτητής, Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Μασούρα.
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Μπακασέτας (85' Μητρόπουλος), Μπουμάλ (87' Χαλκιαδάκης), Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Ανσαριφάρντ (81' Καράμανος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ίλιτς (68' Ηλιάδης), Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς (71' Γιάκος), Μανιάς, Ακόστα (74' Σαπαλίδης), Τζημόπουλος, Καρανίκας, Τσάβες, Ναδάλες.
Video   από  αγώνες  Σάββατου  :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΙΑΝΕΝΑ  Α΄ ημιχρ,  2-0  1ο  γκόλ  12η  αγων  28/11/2015  : https://youtu.be/1GYbq6kl5K4 .-                                                                            

 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΓΙΑΝΕΝΑ 2-0 12η  αγων  γκόλ  δηλώσεις  28/11/2015  : https://youtu.be/wv_y97FELuQ .-         
 

 Ηρακλής-Παναθηναϊκός  1-0 .- ^
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ 
Ηρακλής-Παναθηναϊκός  1-0, (1-0) .-  ^      
 Το  γκόλ  : 24΄ Βέλλιος ,  
Διαιτητής :    - Στο  80΄   Προσωρινή διακοπή στο ματς, λόγω μιας κροτίδας και συστάσεις από τα μεγάφωνα...     
Ας δούμε τις ενδεκάδες: 
Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπορτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ,(Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο, (Περόνε) Πασάς 
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, (Νίνης) ,Αμπέντ, (Κλωναρίδης) , Εσιέν, Καρέλης, Μπεργκ ,   
Βίντεο  από τον αγώνα  :   
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο 1-0  12η  αγων   28/11/2015: https://youtu.be/B7y_QD86E1s .-    
Ηρακλής- Παναθηναϊκός  το 1ο  γκόλ 1-0 28/11/2015 : https://youtu.be/DcW_z40KNJU .- 
ΚΥΡΙΑΚΗ 

Μια ΑΕΚ από τα... παλιά, νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό
 ΑΕΚ-Παναιτωλικός   2-0

Τα  γκόλ : 45΄  Γιόχανσον, 74΄ Μάνταλο ,
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)Κίτρινες: Μάνταλος, Σιμόες - Παπάζογλου, Κάπελ, Μάρκος Πάουλο Κόκκινη: Μάρκος Πάουλο (87΄-δεύτερη κίτρινη)ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο (85΄ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (69΄ Τζεμπούρ), Μπουονανότε (60΄ Πλατέλλας)ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (80΄ Ζαρκάδας), Κούσσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Μάρκος Πάουλο, Ουαρντά (68΄ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Καπέλ (58΄ Ρουσκουγέδα), Μαρκόφσκι
Επιστροφή στις νίκες για τον Λεβαδειακό κόντρα στην Ξάνθη
  Λεβαδειακός-Ξάνθη   1-0

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες Κάρτες: Μαχαίρας, Τσιντώνας/ Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός
Σκόρερ: 33’ Ντομοβίτσκι,
Λεβαδειακός (Μάντζιος): Βερέμκο (33’ λ.τρ. Τσιντώνας), Στάθης, Νικολάου, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Εντουίν, Γιακουμάκης, Φαβάλι (49’ λ.τρ. Μίνγκας), Ντομοβίτσκι (77’ Ναβάρο), Μάντζιος.
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ντα Σίλβα, Λουσέρο, Χερέα, Φάρκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (46’ Παπαστεριανός), Ντιμιτροφ (68’ Τριάδης), Ράνος (46’ Καπετάνος).

Πολύτιμη ισοπαλία της Βέροιας με τον Πλατανιά στα Χανιά
 Πλατανιάς-Βέροια   0-0 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράμος, Μουνάφο - Εντζεγκέλε, Γιαννούλης, Όστοϊτς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου (45΄+ Κοκκαλάς), Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς (45΄+ Ντίνας), Μενδρινός, Μουνάφο, Γιακουμάκης (65΄ Ράμος), Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο.
ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Ετζενγκέλε, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (90΄+ Μαραγκός), Ναζλίδης (72΄ Κόλα), Αμπντούν (62΄ Μερεμπασβίλι), Γιουσούφ.

 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης  3-1
Συνεχίζει το απόλυτο ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης
Τα  γκόλ  : ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 73΄, με αμφισβητούμενο πέναλτι, Το δεύτερο σημείωσε επίσης ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 80΄ και το τρίτο ο Ιντέγε στο 86΄, ενώ για την ομάδα της Τρίπολης μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γιάννου, .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κύζας
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαζουακού - Ιγκλέσιας, Λανθαρότε, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Παπαδόπουλος
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Ομάρ, Κασάμι (46΄ Φουστέρ), Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (74΄ Ντομίνγκες), Φορτούνης, Σεμπά (61΄ Ερνάνι), Ιντέγε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Mπαντής, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας (71΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Μάσα (82΄ Γιάννου), Νίκο Φερνάντες (66΄ Φούντας), Λανθαρότε, Παπαδόπουλος.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο απογοητευτικός ΠΑΟΚ είχε… σκόρερ τον «Σάντα» Κλάους στη Μυτιλήνη
 Καλλονή-ΠΑΟΚ  1-3

 Τα  γκόλ  : προηγήθηκε νωρίς με γκολ του Αθανασιάδη μέσα στη Μυτιλήνη, η Καλλονή όχι μόνο ισοφάρισε στο 41’ με πέναλτι του Μανούσου ,  ο Κλάους στο 77’  , και  ο Μυστακίδης  .-
 Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)Κίτρινες κάρτες: Κεϊτά, Τσαμπούρης- Λέοβατς, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Γκολάσα, Κωνσταντινίδης, Κάτσε.
Κόκκινες: Κεϊτά
Kαλλονή: Δαύκος, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε (86' Χιντασέλι), Καλτσάς (89' Γιουκαρής), Κεϊτά, Μπαρκάν, Γεωργίου, Σάμπα (80΄Μάρκοβιτς), Μανούσος.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Λέοβατς (58' Μυστακίδης), Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Πέλκας (65' Γκολάσα), Μακ (80' Κωνσταντινίδης) και Κλάους
Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής:
Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-2
(78΄ Ναπολεόνι - 41΄ Μελίσσης, 81΄ Ηλιάδης)
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(5΄, 20΄ Ανσαριφάρντ)
Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-0
(23΄ Βέλλιος)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 2-0
(44΄ Γιόχανσον, 74΄ Πλατέλλας)
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0
(33΄ Ντομοβτσίσκι)
Πλατανιάς-Βέροια 0-0
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
(73΄ πεν., 80΄ Φορτούνης, 86΄ Ιντέγε - 90΄+ Γιάννου)
Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-3
(41΄πεν. Μανούσος - 7΄,76΄Αθανασιάδης, 90΄ Μυστακίδης)
~ ***  Στη Football League στο ποδόσφαιρο , της 10ης αγωνιστικής  :
Νίκησε η Κέρκυρα, αποχωρεί η Λαμία από το πρωτάθλημα
Ανάλυση του αγώνα από το
flnews.gr:
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός Βόλου - Πανελευσινιακός
5-1
Κέρκυρα - Λαμία
3-2
Πανσερραϊκός - Ζάκυνθος 1-0
Σάββατο 28 Νοεμβρίου

 Απόλλων Σμύρνης-Κισσαμικός  1-0 .-
 Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός  1-0  .-
  Παναχαϊκή-Λάρισα    1-1 .-             
Κυριακή 29 Νοεμβρίου

 Τρίκαλα-Χανιά  2-1  .-
 Εργοτέλης-Αγροτικός Αστέρας  1-2  .-
 Παναιγιάλειος-Καλλιθέα  0-3  .-

*** Γ΄ Εθνική  3ος  όμιλος  9η αγ. 29/11/2015, 15:00
  Ηρακλής Ψαχνών-Παμβουπρασιακός  0-2
 Αιολικός-Ερμιονίδα  4-1
 Βύζας Μεγάρων-Σπάρτη  0-0
 Κανάρης Νενήτων-Παναργειακός  0-2
 Δόξα Ν. Μανωλάδας-Χαλκίδα  1-0
 Παναρκαδικός-Λουτράκι  1-0
 Λεβάντε-Καλαμάτα   1-0
 


***  Σε αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
8η Αγωνιστική (28-30/11/2015)
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου 89-86
ΠΑΟΚ-Αρκαδικός 74-54
ΑΕΚ-Άρης 74-83
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο 83-79
Κηφισιά-Απόλλων Πατρών 79-82
Καβάλα-Ολυμπιακός 57-71
Λαύριο-Παναθηναϊκός 72-79

O Παναθηναϊκός απέφυγε το... κάζο με δύσκολη νίκη στο Λαύριο
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 46-41, 59-61, 72-79
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Μητσόπουλος, Παπαθανασίου
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Γιανγκ 14, Κρούμπαλι 14 (2), Νίξον 9 (1), Γιαννακόπουλος 14 (3), Μπάρλος 13 (2), Σακελλαρίου , Περάκης 2, Κακλαμάνάκης, Μπέμπης, Έβανς 6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Φελντέιν 2, Γκιστ 11, Καλάθης 16, Κούζμιτς 2, Πάβλοβιτς 9, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης, Ραντούλιτσα 23, Παππάς 2, Διαμαντίδης 6 (2).
***   Συνοπτικά τα ως τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής Στην Α1 πόλο γυναικών...:Εύκολη νίκη της Βουλιαγμένης επί του Εθνικού
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο 23-4
Βουλιαγμένη-Εθνικός 15-5
Ποσειδών Ιλισίων-Γλυφάδα 5/12
ΝΟΒΑ-Τρίτων Αμαρ. 5/12
***  «Εξοντωτική» τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι
Αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή«Εξοντωτική» τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι
- Ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης έπεσε βαρύτατος στον Παναθηναϊκό, καθώς ο αθλητικός δικαστής της Super League ουσιαστικά «τελείωσε» τους «πράσινους» για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας επέβαλε βαρύτατη ποινή στην αθηναϊκή ομάδα για τα έκτροπα που συνέβησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τελικώς οδήγησαν στη ματαίωση του ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.
Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με κάθε προβλεπόμενη ποινή, καθώς μόνο αφαίρεση βαθμών για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου δεν του επιβλήθηκε, αφού κρίθηκε υπαίτιος για τη μη τέλεση του αγώνα.
Στο δια ταύτα: οι «πράσινοι» έχασαν τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3, τους αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από την κατάταξη της τρέχουσας περιόδου, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 190.000 ευρώ και υποχρεώνονται να παίξουν για τέσσερα παιχνίδια χωρίς θεατές.
Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και για μεμονωμένα και για εκτεταμένα επεισόδια, ενώ η ένσταση, με την οποία οι «πράσινοι» ζητούσαν την ακύρωση του επιβαρυντικού γι' αυτούς Φύλλου Αγώνα, απορρίφθηκε, σε αντίθεση με την κύρια παρέμβαση του Ολυμπιακού για τη νομιμότητα και ορθότητα του Φ.Α., που έγινε δεκτή. Μοναδική ελπίδα των «πρασίνων» για μείωση της ποινής είναι πλέον η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία και αναμένεται να προσφύγουν.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, αναφέρει:
«ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας».
Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ' αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)».
***  ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν θα θυσιαστούμε ως άλλη Ιφιγένεια»
Ανακοίνωση για την τιμωρίαΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν θα θυσιαστούμε ως άλλη Ιφιγένεια»
-  Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, όπου μεταξύ άλλων κάνει σαφές πως θα κινηθεί νομικά με σκοπό να δικαιωθεί για όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι τονίζουν ότι δεν αποδέχονται την αυστηρότητα της ποινής, αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για προδιάθεση της διοργανώτριας αρχής έναντι της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Οδυνηρή εντύπωση μας προκάλεσε η εξοντωτική ποινή που επεβλήθη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, με σαφή προδιάθεση να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός παραδειγματικά και πέραν του μέτρου ευθύνης του.
Αυτονόητα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κινηθεί με κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται για να ανατρέψει τις νομικές πλημμέλειες και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί.
Ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί με συνέπεια στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεργάζεται με την Πολιτεία για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα και δεν σκοπεύει να θυσιαστεί για ακόμα μια φορά ως άλλη Ιφιγένεια.
***  Η τρελή πορεία του Γιώργου Λαζαρίδη συνεχίζεται, πρωτιά και στο Κόμο 
Για ακόμα μια φορά ο Καλαματιανός Γιώργος Λαζαρίδης κατάφερε να φτάσει την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αυτή τη φορά στην Ιταλία με παρτενέρ του τον Ούγγρο Ρόλαντ Νέμεθ. Ο Γιώργος έγραψε στο Facebook για αυτή τη νίκη: Η προσπάθειά μου, ο στόχος μου, να φθάνει η Ελλάδα πάντα Ψηλά, Εκεί που της αξίζει. Ευχαριστώ Παναγία μου - 

*** 

 ~*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                                        
~
       *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου