Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :
~
~   17 Σεπτεμβρίου
Ιερομαρτύρων Ηρακλείδου και Μύρωνος, επισκόπων. Μάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης (1) (†137). Μαρτύρων Αγαθοκλείας, Ασκληπιοδότης, Ηλιού, Λουκίας και Γεμινιανού. Θεοδότης (2), Θεοδότου, Μαξίμου, Παντολέοντος, Πατερμουθίου, Χαραλάμπους. Οσίων Αναστασίου και Ευξιφίου επισκόπου Αλαμανίας (Κύπρου) και των εκ Παλαιστίνης εις Κύπρον ελθόντων: Αγαπίου, Αλεξάνδρου [Αξύλου], Ανδρόνικου, Αρτεμίου, Αρτέμονος, Αυξουθενίου, Βαλαντίου, Βαρλαάμ, Βασιλείου επισκόπου, Γεωργίου (Βαβατσινιώτη), Γεωργίου (Επιτηδεώτου), Γεωργίου (Αλαμανού ), Γεωργίου (Περαχωρίτου ), Δημητριανού επισκόπου, Ειρηνικού [ή Αρνιακού], Ελπιδίου, Επαφροδίτου, Επιφανίου (εν Κυθραία), Επιφανίου [Αξύλου], Εφρασίου, Ευτυχίου, Ευφημιανού, Ηρακλείδου (3) [Ηρακλείου] επισκόπου, , Θεοδοσίου, Θεράποντος (εν Κολιάνι), Θεράποντος (εν Σίντα ), Ιλαρίωνος του νέου, Ιωάννου και Ιωσήφ (εν Λιθροδόντα ), Καλανδίου, Κασσιανού, Κωνσταντίνου, Λαυρεντίου, Ολβιανού, Ορέστη, Παμμεγίστου, Παμφοδίτου, Παφνουτίου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου, Σωτηρίχου, Χαρίτωνος [Χαρέτη] και Χριστόφορου.
(1)Έζησαν όταν αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Ανδριανός. Όταν η τίμια και ενάρετη Σοφία χήρεψε πήγε μαζί με τις κόρες της στη Ρώμη. Εκεί ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν. Αφού χώρισε τη μητέρα από τα παιδιά της, ζήτησε να παρουσιασθεί μπροστά του η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής. Τότε ο σκληρός ηγεμόνας διέταξε τον αποκεφαλισμό της. Το ίδιο σθένος με την Πίστη επέδειξαν και οι αδελφές της, η δεκάχρονη Ελπίδα και η εννιάχρονη Αγάπη. Ο σκληρός Ανδριανός δε δίστασε να διατάξει τους δήμιους του να αποκεφαλίσουν και τα άλλα δύο κορίτσια. Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά Του. Ο Θεός εισάκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.
(2)Η Αγία Θεοδότη έζησε στα χρόνια του βασιλιά Αλέξανδρου Σεβήρου. Καταγόταν από τον Εύξεινο Πόντο, ήταν πλούσια και χριστιανή. Έκανε πολλά φιλανθρωπικά έργα και ήταν πάντα κοντά σε όποιον την είχε ανάγκη. Καταγγέλθηκε όμως στον διοικητή της Καππαδοκίας Σιμπλίκιο, ότι με τα χρήματά της προσπαθούσε να προσελκύσει ειδωλολάτρες στον χριστιανισμό. Αμέσως διατάχθηκε να την υποβάλλουν σε σκληρά βασανιστήρια. Με θαυμαστό τρόπο όμως έκλεισαν οι πληγές της και η πόρτα της φυλακής άνοιξε μόνη της. Τελικά αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας έτσι το στεφάνι της αιωνίου ζωής.
(3) Ο Ηρακλείδης, ήταν γιος ειδωλολάτρη ιερέα και κατοικούσε στο χωριό Λαμπαδιστό της Κύπρου. Ο πατέρας του, παρόλο που ήταν ειδωλολάτρης, ήταν φιλόξενος και δεν δίστασε να φιλοξενήσει τον Απόστολο Παύλο μαζί με τον Βαρνάβα και τον Μάρκο, όταν αυτοί ήρθαν στην Κύπρο. Τότε οδήγησαν τον Ηρακλείδη στα χνάρια του Χριστού και αυτός με τη σειρά του τους γονείς του. Ο απόστολος Παύλος τον διόρισε επίσκοπο Ταμασίων τής Κύπρου. Ο ίδιος εργάστηκε με πολύ ζήλο μαζί με τον Μύρων πού είχε για βοηθό του, για τη διάδοση του χριστιανισμού με θεαματικά αποτελέσματα μάλιστα. Πολλοί ειδωλολάτρες πίστεψαν στον Χριστό. Οι επιτυχίες του όμως προκάλεσαν τους άπιστους, οι οποίοι κάποια μέρα όρμησαν πάνω τους και αφού τους θανάτωσαν τους έριξαν στη φωτιά.
***  Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη
Eις την Σοφίαν.
Eυφραίνεται νυν ως Δαβίδ ψάλλων λέγει,
Mήτηρ κατ’ ευχάς η Σοφία εν τέκνοις.
Eις την Πίστιν, Eλπίδα και Aγάπην.
Τῇ πρὸς σὲ πίστει Πίστις, Ἐλπίς, Ἀγάπη,
Αἱ τρεῖς, Τριάς, κλίνουσιν αὐχένας ξίφει.
Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Ἀγάπην τάμον, Ἐλπίδα, Πίστιν.
Βιογραφία:
Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.» ( Α' Κορινθίους. 13:13).
Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.
Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής. Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν δυναμική απάντηση της Πίστης: «ἐν πίστει ζῶ τῇ τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀγαπήσαντός με καὶ παραδόντος ἑαυτὸν ὑπὲρ ἐμοῦ» (Γαλ. 2: 20) δηλαδή «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.
Επίσης με τα λόγια της Αγίας Γραφής απάντησε και η δεκάχρονη Ελπίδα, όταν τη ρώτησαν αν αξίζει να υποβληθεί σε τέτοια βασανιστήρια: «ἠλπίκαμεν ἐπὶ Θεῷ ζῶντι, ὅς ἐστι σωτὴρ πάντων ἀνθρώπων, μάλιστα πιστῶν» (Α΄ Τιμοθ. 4:10). Δηλαδή, «ναι, διότι έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στον ζωντανό Θεό, που είναι σωτήρ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των πιστών». Αμέσως τότε και αυτή αποκεφαλίστηκε.
Αλλά δεν υστέρησε σε απάντηση και η εννιάχρονη Αγάπη. Είπε ότι η ύπαρξή της είναι στραμμένη «εἰς τὴν ἀγάπην τοῦ Θεοῦ καὶ εἰς τὴν ὑπομονὴν τοῦ Χριστοῦ» (Β’ Θεσσαλ. 3: 5). Βέβαια δεν άργησαν να αποκεφαλίσουν και αυτή.
Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
᾿Εν ταῖς μάρτυσι λάμπεις Σοφία ἔνδοξε, καὶ στεφάνοις τῆς νίκης περι­κοσμεῖσαι λαμπροῖς· δι᾿ ὃ ἐν ὕμνοις καὶ ᾠδαῖς εὐφημοῦμέν σε, ὅτι θυγάτρια σεμνὰ τῷ μαρτυρίῳ ὁδηγεῖς, ᾿Αγάπην Πίστιν ᾿Ελπίδα· μεθ᾿ ὧν μὴ παύσῃ πρεσβεύειν, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.    Πηγή : http://www.i-diadromi.gr/
17/09Απολυτίκιο Αγ. Σοφίας, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας - 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/izjrunYemJw?list=PL5BA4C9708F834A74 ,

***  Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων

-  Εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό λίγες μέρες πριν την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αντικρουόμενα στοιχεία, καθώς οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η τελευταία… δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ άλλη δημοσκόπηση έδωσε 4 μονάδες «αέρα» στο ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον για τους δημοσκόπους είναι ξεκάθαρο ότι ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος θα παίξει το ποσοστό της αποχής, ενώ και η μάχη για την τρίτη θέση είναι με άγνωστο αποτέλεσμα.
-  Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 30% (αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 9-11 Σεπτεμβρίου και στην οποία εξασφάλιζε 27,5%). Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 29,5% (από 28,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% (7%) και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,5 (6%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (5,5%) και το Ποτάμι επίσης με 5% (5%). Την είσοδό της στη Βουλή εξασφαλίζει και η Ενωση Κεντρώων με 4% (4,5%), στο όριο κινείται η Λαϊκή Ενότητα με 3% (3%), ενώ φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,5% (2%).
Καθοριστική παράμετρο αποτελεί η αποχή, όπου το 28,5% όσων δηλώνουν ότι θα απόσχουν είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 8% είχε ψηφίσει Ν.Δ., το 3,5% ΑΝΕΛ, το 3% Ποτάμι, το 1,5% Χ.Α., ίδιο ποσοστό είχε ψηφίσει ΚΚΕ και το 1% ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια υπάρχουν μετατοπίσεις ψηφοφόρων, όμως φαίνεται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει η ΝΔ να βρεθεί μπροστά, καθώς όσοι δεν λένε ότι δεν θα πάνε στην κάλπη είχαν ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Υπάρχουν τρεις περιφέρειες που σύμφωνα με τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα κρίνουν τον νικητή.
Οι περιφέρεις Αττικής με τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων, Θεσσαλίας με τη μεγάλη δεξαμενή των αγροτών, αλλά και η περιφέρεια Κρήτης που στις εκλογές του Ιανουαρίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν την Κρήτη για να κατέλθουν υποψήφιοι και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων, λένε οι δημοσκόποι, ενώ τονίζουν ότι πολλά θα κριθούν και από τα μέτρα για τους αγρότες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με καταγωγή από το Ηράκλειο κατεβαίνει στην Κρήτη, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Ηράκλειο.
Επίσης δεν είναι τυχαίο επισημαίνουν ότι ο Α. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλία, ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης στη Β» της Αθήνας.
Στη Θεσσαλία οι εκλογές του Ιανουρίου έδωσαν μεγάλη διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι παρεμβάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη φορολογία των αγροτών δείχνουν ότι κερδίζει τη μάχη. Σύμφωνα με το Έθνος οι δημοσκόποι βλέπουν υπεροχή της ΝΔ από 4 έως 8 μονάδες της ΝΔ στη Θεσσαλία.
Σκληρή είναι η μάχη της Β» Αθήνας και σε όλο το λεκανοπέδιο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε πρώην υπουργούς.
Στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μεγάλη διαφορά απο τη ΝΔ, ακόμη και 29 μονάδων, ωστόσο σε αυτές τις εκλογές τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η συσπείρωση της ΝΔ ανεβαίνει.

***  AΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-3-2015
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Μικρές στιγμές χαράς και ελπίδας ότι ένας κόσμος εναρμονισμένος με τις φυσικές διαδικασίες είναι εφικτός!!! Εικόνες από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα για σχολεία και συλλογικούς φορείς, αναμένουμε πώς και πώς να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στο χτήμα!!! Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στο τηλέφωνο2721022505.
Καλημερούδια από το αγρόκτημά μας με ένα...συνοπτικό κολάζ από φωτο περιβαλλοντικού προγράμματος για σχολεία και όχι μόνο!!!
Συλλογικοί φορείς, ανεξάρτητες ομάδες ατόμων , παρέες, οργανισμοί μπορούν να παρακολουθήσουν περιβαλλοντικό πρόγραμμα και να εκπαιδευτούν σε βασικούς άξονες αεικαλλιέργειας, σποροπαραγωγής, χρήσης φαρμακευτικών φυτών στην καθημερινότητά μας, αλλά και μέσα από το Re:Think Project μπορούν να πειραματιστούν σε τεχνικές επανάχρησης , ανακύκλωσης και φυσικά και πάνω από όλα Κομποστοποίησης!!!!
Ο δρόμος για την αυτάρκης καθημερινότητα είναι μακρύς, αλλά στρώνεται σιγά, σιγά, καθώς το βασικό μας ζητούμενο είναι η κατανόηση της φυσικής νομοτέλειας!!!

Καλημέρες από το αγρόκτημά μας περιμένοντας ένα ακόμα σχολείο της Καλαμάτας να καταφτάσει...να μάθει και να δημιουργήσει μέσα απο τα προγράμματα για την φύση που αναπτύσουμε! Και να σας πούμε και ένα μυστικό?? Θα συνεχίσουμε και το καλοκαίρι τα προγράμματά μας αλλά επιπλέον οποιος γονιός ενδιαφέρεται, μπορεί να κάνει και το παιδικό πάρτυ των παιδιών του σε εμάς, αξιοποιώντας το ύφος και τον χαρακτήρα του χτήματός μας. Αλλωστε τα παιδιά τι ζητάνε? παιχνίδι και ελευθερία πάνω από όλα!!!
Συγχαρητήρια στη Μυρτώ Φοιφα και την ομάδα της, που διατηρεί, συντηρεί, προβάλλει και διασώζει την πολιτιστική-πολιτισμική μας κληρονομιά.

1.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ

 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ,ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ,ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2015,ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΠΟΡΩΝ


 Η ΜΥΡΤΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ

*** Χωριάτικη Πίστη (Αληθινά Περιστατικά)
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης 
  Ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος (+1994) έκανε λόγο για ένα μοναχό με καρδιά μικρού παιδιού. Αυτός ο μοναχός νομίζοντας πως η «Ανάληψη» ήταν κάποια αγία γυναίκα όπως π.χ. η Αγία Παρασκευή έλεγε στην προσευχή του: Αγία Ανάληψη! Να είχαμε σήμερα ένα ψαράκι! Και η «Αγία Ανάληψη» του έκανε τη χάρη και του έφερε μπροστά του ένα ψαράκι! 
«Άγιος ο Θεός, άγιος ο καιρός! άγιος ο θάνατος! ιλέησον ημάς» έλεγε μια αγράμματη γερόντισσα από χωριό της Κορίνθου και άστραφτε το πρόσωπό της! 
Ενώ κάποια άλλη απλοϊκή μανούλα είπε στον παπά του χωριού της: «Παπά μου, σου έφερα το παιδί μου να του διαβάσεις μια ευχή, γιατί δεν έχει όρεξη! Και του διάβασε την ευχή επί «ορύξει φρέατος» (άνοιγμα πηγαδιού)! Και στο παιδί «άνοιξε» η όρεξη! Αληθινἠ χωριάτικη πίστη!   http://agiosdimitrioskouvaras.blogspot.gr/  ,   http://istologio.org/?p=6278

***   Τι δείχνουν τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες οι δημοσκοπήσεις

- Αμφίρροπο ντέρμπι μέχρι την ύστατη στιγμή πριν τις κάλπες δείχνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα. Σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, λίγες μέρες πριν τις κάλπες της 20ης… Σεπτεμβρίου, η ΝΔ αποσπά το 30% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 29,5%.  Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 6,5%.
-  Μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΚΚΕ (5,5%), ΠΑΣΟΚ (5%) και Ποτάμι (5%), ενώ η Ένωση Κεντρώων έπεται με 4%. Στο «νήμα» φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα, με ποσοστό 3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κερδίζοντας το 2,5% της πρόθεσης ψήφου.
SKAI
Διαφορετική εικόνα για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση παρουσιάζει ωστόσο η εταιρία Pro Rata για την Εφημερίδα των Συντακτών, ανεβάζοντας τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ  στις 4 μονάδες.
Στην επίμαχη έρευνα προβλέπεται οκτακομματική βουλή, με το ποσοστό όσων απαντούν «δεν ξέρω/δεν απαντώ» να φθάνει στο 15%.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5%, ΠΟΤΑΜΙ 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3% και ΑΝ. ΕΛΛ. 2,5%. Στο 1,5% το άκυρο/λευκό, στο 10% η αποχή.
prorata

 *** Τι συμβαίνει με την ανάληψη έργου από την εταιρεία του Φλαμπουράρη - Τι απαντά ο ίδιος στις αποκαλύψεις
 
 
 
Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ φέρεται να ανέλαβε έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.- Η αποκάλυψη έγινε από το «Πρώτο Θέμα» και ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του πήρε με διαγωνισμό που έγινε πριν ενάμιση χρόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρία και έκλεισε το επάγγελμα μόλις έγινε υπουργός.
- «Η πρώην εταιρεία μου πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ενάμιση χρόνο», ανέφερε για το θέμα ο κ. Φλαμπουράρης.
- «Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός», σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης, επισημαίνοντας: «Εγώ, έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο, και υπέβαλα τα χαρτιά μου για σύνταξη».
- Ανέφερε ακόμη ότι «από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές», προσθέτοντας ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με νομικές διαδικασίες. «Η ιστορία μου, 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα, είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα...», τόνισε και υπογράμμισε ότι «όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό...».

 
 
 
- Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι «όλα έγιναν νόμιμα». Σε δήλωσή της, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου δηλώνει ότι «στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μοιράζονται δουλειές» και πως η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.
- Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ ανακυρήχθηκε μειοδότρια στις 21 Νοεμβρίου του 2014. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου του 2014 και το έργο υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο και θα πληρωθεί με διαδικασία εξπρές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρά τις καταγγελίες περί μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας. Η εργολαβία αφοράω συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο στο Βραχάτι Κορινθίας.
- Την περασμένη Πέμπτη, ο τέως υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στο χαρακτηρισμό του «δοτού βουλευτή Α’ Αθήνας πάνω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» που του απέδωσε, μίλησε για τους αγώνες του στην Αριστερά και αναφέρθηκε στην τεχνική εταιρεία που είχε και δούλευε καθημερινά. «Ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», είχε πει, προσθέτοντας ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του».
- Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας, στις 20 Μαΐου κι ενώ ήταν ακόμη υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας εξακολουθεί να είναι μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργο για το οποίο έχουν γίνει πολλές ενστάσεις καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το Δ.Σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.
- Συνταγματολόγοι εκφράζουν ήδη την άποψη περί ασυμβίβαστου με αφορμή την αποκάλυψη της υπόθεσης, ενώ θέτουν και ζήτημα ευθυνών του Αρείου Πάγου, που δεν έκανε προσυμβαστικό έλεγχο.
- Βάσει του κώδικα νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα στο άρθρο 43 για τα ασυμβίβαστα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών, παράγραφο 2 με τρόπο απόλυτο ξεκαθαρίζεται πως «τα μέλη της κυβέρνησης και οι υφυπουργοί ΔΕΝ επιτρέπεται να συνάπτουν οποιαδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα από την οποία γεννάται ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων. Η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρεία ή επιχείρηση στην οποία συμμετέχει μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός ως ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ή ως ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΣ, ετερόρρυθμος ή περιορισμένης ευθύνης εταίρος ή διατηρεί την ιδιότητα ανώτατου διοικητικού στελέχους».
- Στο άρθρο 3 επίσης ξεκαθαρίζεται πως «η παράβαση των διατάξεων των προηγουμένων παραγράφων συνεπάγεται την ακυρότητα των πράξεων που ορίζονται στην παράγραφο 2 και την ευθύνη των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών κατά τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών».
- Επιπρόσθετα, στο προεδρικό Διάταγμα αρ. 63 του 2005 και την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας δεν επήλθε καμία αλλαγή ως προς τις αυστηρές διατάξεις του άρθρου 43 για τα ασυμβίβαστα μελών της κυβέρνησης.
- Σε νεότερο ρεπορτάζ του, το «Πρώτο Θέμα» επισημαίνει ότι επειδή την Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Φλαμπουράρης θα εκλεγεί βουλευτής Α’ Αθηνών (είναι πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ με άμεση τοποθέτηση του από την Κουμουνδούρου) την επόμενη θα βρεθεί αντιμέτωπος με το άρθρο 57 του Συντάγματος για τα ασυμβίβαστα έργα. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα διότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα η την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, εταίρου, ή μετόχου ή διοικητή, ή διαχειριστή ή μέλους του δ.σ. ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών της επιχείρησης η οποία …αναλαμβάνει μελέτες ή προμήθειες ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».
- Και το άρθρο 57 συμπληρώνει πως «βουλευτές που αποδέχονται οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ή τα έργα που αναφέρονται σε αυτό ή στο προηγούμενο άρθρο και που χαρακτηρίζονται ότι αποτελούν κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό αξίωμα εκπίπτουν από το αξίωμα αυτό όπως ο νόμος ορίζει».
Ακολουθούν τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης και δυό φωτογραφίες Φλαμπουράρη -Κοτταρίδη στ0ν αγώνα της ΑΕΚ με τα Γιάννενα και του κ. Κοτταρίδη με Πέτρο Τατούλη ...

***   Άδειασμα του Πρώτου Ψέματος κι από τον Τατούλη για τη λασπολογική π@π@ριά: Δεν υπάρχει «θέμα Φλαμπουράρη» - Συνεργάτης του Μεϊμαράκη υπέγραψε τη σύμβαση με τη Διάτμηση
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που υπέγραψε με την εταιρεία Διάτμηση  τη σύμβαση με το έργο, μιλώντας στα Παραπολιτικά, άσκησε κριτική στα όσα αναφέρονται για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σημειώνοντας πως «η εταιρεία δεν πήρε το έργο επί ημερών της υπουργίας του, ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει πριν από ενάμιση χρόνο» και πως δεν έγινε κάτι παράνομα. «Δεν υπάρχει θέμα Φλαμπουράρη, σταματήστε επιτέλους», τόνισε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του κ. Τατούλη πως η σύμβαση με την εταιρεία Διάτμηση υπογράφηκε από τον συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη Πελοπίδα Καλλίρη. 
Ο κ. Φλαμπουράρης αποχώρησε από την εταιρεία από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργική θέση και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τατούλης το έργο εγκρίθηκε μέσα από διαγωνισμό που έκαναν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος είναι συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για τον κ. Φλαμπουράρη και πως μίλησε μόνο με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας τον κ. Κοτταρίδη. «Ασφαλώς και δεν γνώριζα. Ασφαλώς και δεν με ενδιέφερε όπως δεν με ενδιαφέρει με ποιον υπογράφω. Υπογράφω με αυτόν που ο διαγωνισμός, ο νόμιμος διαγωνισμός που κάνουν οι υπηρεσιακοί μας παράγοντες τους οποίους απολύτως εμπιστεύομαι, μαζί με τον οικείο αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Καλλίρη», δήλωσε.
«Τον κ. Καλλίρη τον συνεργάτη του κ.Μεϊμαράκη λέτε;», ρωτήθηκε για να απαντήσει: «Ναι ο κος Καλλίρης είναι ο γνωστός Πελοπίδας Καλλίρης, που είναι ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας». «Και είναι ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη. Είναι γνωστή η θέση του κ. Καλλίρη, δεν είναι νεοφανής».
Όταν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος επιχείρησαν να επαναφέρουν το «θέμα Φλαπουράρη», όπως είπαν, έλαβαν την απάντηση από τον κ. Τατούλη: «Πρώτα από όλα μην ξαναπείτε για το θέμα του κυριου Φλαμπουραρη. Μην το ξαναπείτε αυτό το πράγμα, μην το ξαναπείτε».
«Άλλα έργα  έχει πάρει από  την Περιφέρεια η συγκεκριμένη εταιρεία;», επέμειναν οι δημοσιογράφοι. «Δεν ξέρω αλλά ξέρω ότι παλαιοτέρα είχε πάρει από το δήμο Καλαμάτας, είχε πάρει από το δήμο Τρίπολης. Η εταιρεία συμμετέχει κανονικά, δεν κατάλαβα;», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Οι δημοσιογράφοι συνέχισαν: «Έχει πάρει λεφτά από τα 3.9 εκατομμύρια;». «Έχετε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχειό για τον τρόπο που λειτουργούσε η εταιρεία αυτή;», διερωτήθηκε και σημείωσε πως «το έργο πρέπει να παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου και πως δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό από την περιφέρεια».  (ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr/)

*** 

 Στους αναποφάσιστους και στην αποχή ρίχνουν το βάρος τους τα κομματικά επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Συγγρού, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσοστά των ψηφοφόρων που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, παραμένουν διψήφια.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μία εικόνα απόλυτου ντέρμπι και η ερχόμενη Κυριακή, εάν επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις, οι ψηφοφόροι που θα αποφασίσουν πάνω από την κάλπη, θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, τον νικητή αλλά και την τύχη των μικρότερων κομμάτων.
Το ζητούμενο για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, είναι η επιστροφή των ψηφοφόρων που στήριξαν το κόμμα τον Ιανουάριο, αλλά δηλώνουν ότι δεν έχουν πειστεί από τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία του στη Λάρισα έδωσε ιδιαίτερο βάρος στους νέους ψηφοφόρους και τους αναποφάσιστους, θέτοντας τα διλήμματα της ερχόμενης Κυριακής.
Δεν πρέπει να διευκολυνθεί το σχέδιο της Αριστερής παρένθεσης είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι δεν πρέπει να σπαταληθεί καμία ψήφος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντισταθεί σθεναρά και θα το κάνει ακόμα πιο έντονε τις επόμενες ημέρες στην ρητορική της ΝΔ αλλά και άλλων μικρότερων κομμάτων που θέλουν να παρουσιάσουν την εικόνα ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα αναφέρθηκε με εμφατικό τρόπο στις διαφορές των κομμάτων τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων αλλά και να πατάξει τη διαθφορά και την διαπλοκή. «Όποιος την Κυριακή μείνει σπίτι του και δεν ψηφίσει, στην πράξη ψηφίζει την επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία. Γιατί αφήνει εκείνον που θα πάει στην κάλπη να ψηφίσει και για αυτόν. Έτσι, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς και όλο το συνάφι της διαπλοκής, θα έχουν κερδίσει δύο ψήφους: εκείνου που πήγε και τους ψήφισε και εκείνου που δεν πήγε και δεν μας ψήφισε. Και το ερώτημα της Κυριακής είναι απλό : Ποιους επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία ;Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επιτελείς της Συγγρού, παρακολουθώντας τα ποσοστά του κόμματος να ανεβαίνουν και την απήχηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αυξάνεται, επιχειρεί να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να κερδίσει από τους ψηφοφόρους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο ή τουλάχιστον να τους αποτρέψει από το να ξαναψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βασικός στόχος είναι κερδίσει ξανά εκείνους που την αποδοκίμασαν τον Ιανουάριο και για αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να αντλήσει από την "ψήφο διαμαρτυρίας".
Η ΝΔ εστιάζει στις υποσχέσεις που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τηρήθηκαν, στην προσπάθεια να αποδομηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και βασικό επικοινωνιακό όπλο είναι οι μετεκλογικές συνεργασίες. Η ΝΔ εμφανίζεται πρόθυμη για το «καλό της χώρας», να συνεργαστεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει «κυβερνητική σταθερότητα».
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, και εφόσον μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί τα μεγάλα λάθη, οι στρατηγικές των κομμάτων έχουν αναπτυχθεί και τα βασικά μηνύματα έχουν διαδοθεί, αυτό που θα κρίνει την εκλογική αναμέτρηση και την ψήφο των αναποφάσιστων, φαίνεται να είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του στο Μαξίμου και γι’ αυτό και οι δύο βασικοί διεκδικητές της διακυβέρνησης τονίζουν ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε για πρωθυπουργό». www.topontiki.gr .-

*** Σύσκεψη για θέματα ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας χθες με Παναγιώτη Νίκα Και Πέτρο Τατούλη 

Έντονη αντίδραση από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαν. Μάκαρη Σύσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επικεφαλής αντιστοίχως το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, καθώς και άλλους αιρετούς και αυτοδιοικητικά στελέχη, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός για τη στρατηγική ανάπτυξης της Καλαμάτας κατά την προσεχή πενταετία, με την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής και την κοινή υποστήριξη δράσεων και εκδηλώσεων. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν σχετικά με τις παρεμβάσεις που είναι ανάγκη να γίνουν στην πόλη και το Δήμο, με τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, με την ανακατασκευή των εισόδων της πόλης, με τον άξονα Καλαμάτας-Ριζόμυλου, με τη ανέγερση νέων παιδικών σταθμών, με τους χώρους άθλησης, το Μέγαρο Χορού, αλλά και άλλα. Η χθεσινή σύσκεψη, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο -για μια ακόμα φορά- αποκλεισμός της μείζονος μειοψηφίας από τη σύσκεψη για τον προγραμματισμό των έργων του Δήμου Καλαμάτας. Στη συζήτηση αυτή δεν εκλήθη η δημοτική μας παράταξη και ούτε επετράπη η συμμετοχή της. Κι όλα αυτά συμβαίνουν, όταν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει εκπονήσει ακόμα το προβλεπόμενο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο για την περίοδο 2014-2019 ως όφειλε να πράξει με τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση. Δηλαδή, με απλά λόγια, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ο δήμαρχος συσκέπτεται και αποφασίζει “κεκλεισμένων των θυρών”, ενώ θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως διακοσμητικό όργανο απλής επικύρωσης των αποφάσεών του. Η δική μας άποψη για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαφορετική. Πιστεύουμε ότι στο στρατηγικό σχεδιασμό και τις κρίσιμες αποφάσεις για την πόλη πρέπει να επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή σύγκλιση απόψεων, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων. Καλούμε το δήμαρχο, ειδικά για τα σημαντικά θέματα της πόλης, να επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους πολίτες, αποδεχόμενος τη δημόσια διαβούλευση, αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις, αποδεχόμενος τη συνεργασία για το καλό της πόλης».Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Στα χέρια της Αστυνομίας οι ληστές των δύο ζαχαροπλαστείων στη Θουρία 

32 χρόνος που έχει καταδικασθεί για ανθρωποκτονία ο ένας δράστης! Ένας 32χρονος που μόλις πριν από λίγους μήνες αποφυλακίσθηκε, έπειτα από πολυετή έκτιση ποινής για ανθρωποκτονία, και ένας 28χρονος χρήστης ουσιών είναι οι δράστες της ληστείας στο ζαχαροπλαστείο «Λάμπου» στη Θουρία, το οποίο βρίσκεται επί της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας- Αθήνας, στη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», αλλά και στο ζαχαροπλαστείο «Καρδάση» στην ίδια περιοχή, προχθές το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι τη «Λευκή Νύχτα» ένας δράστης, έχοντας καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο μαντήλι, μαύρη μπαντάνα και γυαλιά ηλίου, φορώντας γάντια και μαύρα ρούχα και κρατώντας ένα πιστόλι, έφτασε στου «Λάμπου». Ακινητοποίησε την υπάλληλο και ζήτησε τα λεφτά. Από την κεντρική ταμειακή μηχανή πήρε περίπου 500 ευρώ, αλλά και κάποια λίγα χρήματα από μια δεύτερη.Δεύτερη ληστεία Το βράδυ της Δευτέρας, άντρας, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι, μπήκε στο ζαχαροπλαστείο «Καρδάση» και επιχείρησε να αρπάξει την ταμειακή μηχανή. Η ιδιοκτήτρια τον πήρε είδηση και έβαλε τις φωνές. Τότε αυτός τη χτύπησε με ένα αντικείμενο που κρατούσε και εικάζεται ότι είναι το όπλο που βρέθηκε στη συνέχεια. Ακολούθως μπήκε το δεύτερο άτομο, έχοντας κι αυτό καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι. Άρπαξαν την ταμειακή μηχανή και τράπηκαν σε φυγή μέσα από τα χωράφια, πίσω από το κατάστημα, όπου κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν κέρματα πεταμένα, όπως και η ταμειακή μηχανή. Από τις περιγραφές που δόθηκαν στην Αστυνομία άρχισαν άμεσα αναζητήσεις και το ίδιο βράδυ προσήχθησαν δύο άτομα που εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Μικρομάνης, αλλά δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία.Βρέθηκε το όπλο Χθες μια τσιγγάνα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δύο άτομα επιχείρησαν να της κλέψουν το αυτοκίνητο και έδωσε παρόμοια περιγραφή. Τα δύο άτομα προσήχθησαν και πάλι στην Αστυνομία και αναγνωρίσθηκαν από την τσιγγάνα. Ωστόσο, αστυνομικοί με το φως της ημέρας έκαναν έρευνα και στο σημείο που εντοπίσθηκαν το βράδυ τα δύο άτομα στη Μικρομάνη. Εκεί βρήκαν ένα όπλο, το οποίο ταιριάζει με το όπλο που έχει αποδειχθεί πως χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στου «Λάμπου». Ακολούθως από την έρευνα προέκυψε ότι τα δύο αυτά άτομα είναι και οι δράστες των δύο ληστειών στα ζαχαροπλαστεία της Θουρίας. Χθες οι δύο δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για ληστείες από δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διακεκριμένη κλοπή και οπλοφορία. Οι δύο δράστες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο 32χρονος το 2000, σε ηλικία μόλις 17 ετών, σκότωσε ηλικιωμένο συγγενή του, καταδικάστηκε σε πάνω από 20 χρόνια κάθειρξης και αποφυλακίσθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες.της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  80 + 1 χρόνια φυλάκισης σε “ιερή” οικογένεια 

13,5 χρόνια κάθειρξης Χ 6 για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας και την ηρωίνη Ένοχοι για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ηρωίνης στο πλαίσιο αγοράς και κατοχής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας οι 6 κατηγορούμενοι τσιγγάνοι από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε σε κανέναν ελαφρυντικό και τους καταδίκασε έκαστο σε κάθειρξη 13 ετών για τη διακίνηση της ηρωίνης και φυλάκιση 6 μηνών για τη σύσταση συμμορίας. Δεκάδες συγγενείς των κατηγορουμένων, που βρίσκονταν τόσο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όσο και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ξέσπασαν σε φωνές και κλάματα με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης. Ένοχοι κρίθηκαν ένας 59χρονος, ένας 62χρονος και μια 61χρονη, αδέλφια μεταξύ τους, καθώς και ένας 25χρονος και ένας 33χρονος, αδέλφια, και παιδιά του 62χρονου. Επίσης, ο γιος της 61χρονης.Αυξημένα μέτρα Από νωρίς χθες το πρωί αρκετή αστυνομική δύναμη είχε λάβει αυξημένα μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ εντός του κτηρίου οι τσιγγάνοι έμπαιναν μόνο εφόσον ήταν άμεσοι συγγενείς των κατηγορούμενων. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας η πόρτα του κτηρίου από την πλευρά της οδού Αριστομένους παρέμεινε κλειστή, ενώ κάγκελα είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά της πόρτας του Εφετείου. Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από πληροφορίες, το 2014 αστυνομικοί παρακολούθησαν οικόπεδο, δίπλα στον καταυλισμό, όπου είδαν τους 5 πρώτους κατηγορούμενους να πηγαίνουν. Ύστερα από επιχείρηση στο οικόπεδο βρήκαν κρυμμένες στο έδαφος τρεις ισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη, η κάθε μία εκ των οποίων ήταν βάρους 110 γραμμαρίων, 1 «φιξάκι» με 1,1 γραμμάριο ηρωίνης και 2 ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας. Σε δεύτερο σημείο βρήκαν ηρωίνη βάρους 540 γραμμαρίων. Σε αυτό το πακέτο εντοπίσθηκε αποτύπωμα του έκτου κατηγορούμενου, του γιου της 61χρονης. Συνολικά κατασχέθηκαν 850 γραμμάρια ηρωίνης. Όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα ναρκωτικά. Ο 62χρονος αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε, υποστηρίζοντας πως πηγαίνει στα χωριά και πουλάει πράγματα. Μόνο για ένα του παιδί (είχε συλληφθεί με 110 γραμμάρια ηρωίνης λίγους μήνες πριν από τους συγκεκριμένους) ήξερε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών. Αρνήθηκε ότι έχει πάει στο οικόπεδο που βρέθηκαν τα ναρκωτικά, λέγοντας πως η οικογένειά του δεν το χρησιμοποιούσε, όπως άλλοι τσιγγάνοι του καταυλισμού, καθώς είχαν τουαλέτα στην παράγκα τους. Απάντησε, δε, θετικά ότι έβλεπε χρήστες ναρκωτικών να επισκέπτονται τον καταυλισμό, αλλά δεν ήξερε αν έπαιρναν ναρκωτικά και από πού. Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι μετά τα όσα έχουν συμβεί η οικογένειά του δεν έχει πλέον καλές σχέσεις με την αδελφή του και το γιο της που είναι συγκατηγορούμενοι.Απολογίες Ο μεγάλος γιος του 62χρονου κατέθεσε ότι έχει πέντε παιδιά και καμία σχέση με τα ναρκωτικά. Έδωσε την εξήγηση δε, ότι επειδή ο αδελφός του είναι χρήστης, η Αστυνομία ήθελε να καταστρέψει όλη την οικογένεια, χωρίς όμως να δίνει εξηγήσεις για ποιο λόγο. Επίσης, αρνήθηκε ότι είχε επισκεφτεί το οικόπεδο, λέγοντας πως οι αστυνομικοί λένε ψέματα ότι τον είδαν. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι γινόταν διακίνηση στον καταυλισμό, αλλά αυτός δεν είχε καμία σχέση, ενώ υποστήριξε πως είναι άδικα επί 15 μήνες στη φυλακή. Ο μικρότερος αδελφός του επίσης αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας πως μετά έμαθε ότι τα ναρκωτικά ήταν του ξαδέλφου του. Ο θείος τους κατέθεσε ότι αυτός, ο αδελφός του και τα ανίψια του είναι γυρολόγοι και ποτέ δεν μπλέχτηκαν με ναρκωτικά. Έδωσε ως εξήγηση ότι επειδή είχαν συλλάβει τον άλλο του ανιψιό πριν από 3 μήνες, οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι όλη η οικογένεια είναι μπλεγμένη. Η 61χρονη κατηγορούμενη ανέφερε ότι μένει μόνη της από τότε που πέθανε ο άντρας της και είχε στον καταυλισμό ένα μικρό μαγαζάκι για να βγάζει κάποια χρήματα. Αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με ναρκωτικά, ενώ είπε πως στο οικόπεδο πήγαινε, όπως κι άλλοι τσιγγάνοι, για τις σωματικές τους ανάγκες. Ωστόσο, δεν είχε δει χρήστες στον καταυλισμό, ενώ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση της Έδρας, αν είναι η μοναδική χήρα της οικογένειας, μιας και η πληροφορία στην αστυνομία έκανε λόγο για χήρα της συγκεκριμένης οικογένειας. Επίσης, αρνήθηκε πως ήξερε ότι ο γιος της έχει σχέση με ναρκωτικά. Τέλος, ο γιος της, του οποίου αποτύπωμα βρέθηκε στη συσκευασία με την ηρωίνη, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τα ναρκωτικά. Ισχυρίστηκε ότι στο οικόπεδο πήγαινε, όπως κι άλλοι τσιγγάνοι, για να κλέψουν ρεύμα από τις κολώνες της ΔΕΗ. Μάλιστα, προσπάθησε να δώσει και την εξής εξήγηση: ρολό ταινίας που είχε χρησιμοποιήσει προφανώς για κάποιες εργασίες στο οικόπεδο, το βρήκε αυτός που είχε την ηρωίνη και το χρησιμοποίησε για να τυλίξει τα ναρκωτικά. Έτσι βρέθηκε το αποτύπωμά του. Επίσης, ανέφερε ότι λέει ψέματα η γυναίκα του ξαδέλφου του, ότι τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι τα ναρκωτικά είναι δικά του. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς λέει ψέματα, αφού αρχικά δεν είχε συλληφθεί, αλλά όταν κατέθεσε η τσιγγάνα ότι τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο, η Αστυνομία τού πήρε αποτυπώματα και τότε ταυτοποιήθηκε το δικό του πάνω στην ηρωίνη. Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε να κριθούν όλοι ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά για συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο αγοράς και κατοχής και η πρότασή της έγινε δεκτή.της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  35χρονος στη Βελίκα καλλιεργούσε χασίς

Επτά χασισόδεντρα και χασίς βάρους 6,4 γραμμαρίων είχε στη Βελίκα ένας 35χρονος που συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε αγρόκτημά του και βρήκαν τα 7 δενδρύλλια, τα οποία είχαν ύψος από 1 έως 2 μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 6,4 γραμμαρίων. Χθες ο 35χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ορίσθηκε τακτική δικάσιμος. - 

*** Και άλλα παράπονα για τα ροδάκινα 

Πολλά είναι τα παράπονα που έγιναν ή γίνονται σχετικά με την ποιότητα των φρούτων που διανεμήθηκαν σε διάφορους Δήμους της Μεσσηνίας την περασμένη Παρασκευή. Δε φτάνουν οι διαμαρτυρίες ατόμων που έγιναν γνωστές στην εφημερίδα από κατοίκους της Καλαμάτας, αλλά το πρόβλημα επεκτάθηκε και στο Δήμο Οιχαλίας. Αναγνώστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εφημερίδα για να μας πληροφορήσει για την «αίσχιστη» κατάσταση των φρούτων. «Ούτε τα γουρούνια θα τα έτρωγαν. Ήταν κατεψυγμένα σαν να έτρωγε κάποιος παγάκι και μαυρισμένα σαν να τα είχαν “σαπίσει” στο ξύλο. Τα παιδιά που τα μοίραζαν, έλεγαν στον κόσμο πως μπορεί να τα γλιτώσει και να μην τα πετάξει, αν τα κάνει μαρμελάδα, κι αυτό με αμφιβολία. Τι ήθελαν να δείξουν με όλο αυτό; Μας δουλεύουν;», ήταν τα λεγόμενά του. Κι επειδή “ένας γελά τρελός είναι, πολλοί γελούν κάτι θα ξέρουν”, περιμένουμε να δούμε αν κάποιος Δήμος προβεί σε διάβημα ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προς το φορέα που τα αγόρασε και τα προώθησε στον κόσμο…Χ.Χ. - 

***  Κλειστός σήμερα ο 4ος όροφος του Διοικητηρίου         
     
Σήμερα Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του 4ου ορόφου του Διοικητηρίου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, λόγω της προετοιμασίας των εκλογικών σάκων για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. 

***   Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Βουλκάνου         
     
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Βουλκάνου και για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, αλλά και τη διευκόλυνση των προσκυνητών, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ενημερώνει ότι για το διάστημα από 19 (και ώρα 18.00) έως και 20 Σεπτεμβρίου (και ώρα 2.00) θα επιτρέπεται η άνοδος των αυτοκινήτων μόνο από:
-Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου
-Λάμπαινα – Κακοπέτρι - Ιερά Μονή Βουλκάνου
-Μελιγαλά – Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Η δε κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή θα γίνεται μόνο προς τη Γέφυρα Βαλύρας. 

***  Σε αποχή από τις εκλογές καλούν τον κόσμο δύο από τα ιδρυτικά μέλη της Χρυσής Αυγής Τ.Ο. Καλαμάτας

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τ.Ο. Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής και ως δύο από τα ιδρυτικά μέλη της τοπικής, πρώην πολιτευτές και έχοντας διατελέσει μέλη της κεντρικής επιτροπής του κινήματος, τότε που το κίνημα ήταν στο 0,29%, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής: α) Συμφωνούμε με την απόφαση παραίτησης των τεσσάρων εκλεκτών συναγωνιστών από το συμβούλιο της Τοπικής Καλαμάτας, όπως και με τους λόγους τής παραίτησης β) Δυστυχώς, παρατηρούμε κι εμείς, με λύπη μας, φαινόμενα μετάλλαξης του κινήματος σε αστικό κόμμα που μάχεται μόνο για τα ψηφαλάκια και όχι για την ιδέα γ) Δηλώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στο 0,29%, που ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας μιλά απαξιωτικά, και καλούμε τους έντιμους εθνικιστές και γνήσιους χρυσαυγίτες της Μεσσηνίας σε αποχή από τις εκλογές την Κυριακή. Πιστοί στη μεγάλη ιδέα του εθνικισμού μέχρι το τέλος του κόσμου, Λυκούργος Αλευράς Τάσος Δρούγας - 

*** Χωρίς μειοδότη τα μισά δρομολόγια ταξί για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία 
 
Ενώ τα σχολεία καταθέτουν καθημερινά νέα αιτήματα Ακριβώς τα μισά δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία που πρέπει να γίνουν με ταξί αναδείχθηκαν άγονα από το διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, δε, αναμένεται να ξεκινήσει ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τα συγκεκριμένα δρομολόγια, αλλά μέχρι τότε η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται από τους ίδιους τους γονείς.Οικονομικές προσφορές Την Τρίτη, από την αρμόδια Επιτροπή, άνοιξαν ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού συστήματος, οι οικονομικές προσφορές που είχαν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι για τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για την επόμενη διετία. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το ανάλογο πρακτικό που θα κατακυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή και από Τρίτη (καθώς Παρασκευή και Δευτέρα λόγω εκλογών θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία) θα ξεκινήσει κανονικά η μεταφορά μαθητών με τα δρομολόγια που έχουν μειοδότη.Άγονα δρομολόγια Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με 31 δρομολόγια που θα εκτελούνται με μισθωμένα λεωφορεία και 125 δρομολόγια που θα εκτελούνται με ταξί. Ωστόσο, υπάρχουν και 124 δρομολόγια για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Παράλληλα, καθημερινά στο αρμόδιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καταφτάνουν αιτήματα σχολείων απ’ όλη τη Μεσσηνία για ανάγκη μεταφοράς μαθητών που έχει προκύψει μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30 νέα αιτήματα μεταφοράς. Με έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα γίνει ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τα άγονα αλλά και τα νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών. Το ζήτημα είναι ότι αυτή η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο και είναι άγνωστο αν θα ευοδωθούν οι προσπάθειες για όλα τα δρομολόγια με την πρώτη. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι χρειάσθηκαν να γίνουν τέσσερις απευθείας διαπραγματεύσεις για «να κλείσουν» οι εκκρεμότητες με όλα τα δρομολόγια. της Βίκυς Βετουλάκη -

***  Άσε και τον άλλον να δει το έργο…
Είχα να τον δω πολλά χρόνια. Από τον καιρό της ΑΣΟΕΕ. Η επιθυμία του να κάνει το γύρο της Πελοποννήσου τον έφερε στην Καλαμάτα και η τύχη μάς έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε έπειτα από δύο δεκαετίες και βάλε. Τον αναγνώρισα αμέσως. Αν και κατά τι μεγαλύτερός μου, κάναμε πολλή παρέα. Ήταν ένας από τους φίλους εκείνης της εποχής, οπότε δεν μπορούσα και να τον ξεχάσω. Εξωτερικά δεν είχε αλλάξει πολύ, μόνο που είχε ασπρίσει αρκετά για την ηλικία του. Θυμηθήκαμε τα παλιά, μιλήσαμε για τα τωρινά, προσπαθήσαμε να δούμε τα μελλούμενα. Όταν η κουβέντα… ζεστάθηκε, άρχισε να μου μιλάει για περισσότερο προσωπικά του πράγματα. «Πέρα από γενικόλογες ανησυχίες, δεν είχα καταλάβει πόσο βίαια σπρώχνουν οι νέοι τους πρωινούς να φύγουν. Ξεχάστηκα. Μέχρι που με έριξαν ανάσκελα οι άσπρες τρίχες», μου είπε. Δε μου αρέσει το μοιρολόι κι ο αποχαιρετισμός. «Νωρίς δεν είναι για τέτοια πράγματα;», ανταπάντησα. Αυτός επέμενε. «Το σώμα με πρόδωσε πρώτα. Μένουν βέβαια τα μάτια. Κι η καρδιά. Αλλά αυτός είναι ένας μυς δύστροπος και πολύ κρυμμένος. Η καρδιά είναι μπέρδεμα. Όσο κι αν τα λόγια μου σου φαίνονται γελοία, μπήκα σε μαύρες σκέψεις. Δεν είναι οι άσπρες τρίχες. Ήταν που κατάλαβα ότι κάθε πράμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο. Έχει εποχές και το σώμα. Και η ζωή η ίδια είναι ένα ανθισμένο λουλούδι, που ξεθυμαίνει μετά την απομάκρυνση από το ταμείο του σώματος». Είπαμε κι άλλα στη σύντομη συνάντησή μας. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και δώσαμε υπόσχεση να τα λέμε. Στο δρόμο για το σπίτι τα λόγια του τρυπούσαν το μυαλό μου. Γιατί η ηλικία μας, από ένα μέρος και μετά, πρέπει να έχει κοντά χέρια; Είναι η φοβία πώς θα φανούμε στους άλλους ή είναι δικαίωμά μας να το κάψουμε μέχρι να μη μας παίρνουν τα πόδια μας, που μας βγάζουν ανάλογες ιδέες; Ροκάροντας μέχρι να κλατάρεις, γίνεσαι ήρωας ή καραγκιόζης; Υπάρχουν τόσες απαντήσεις, όσοι και άνθρωποι. «Κούλαρε», είπα στον εαυτό μου. «Τι θέλεις πια; Να σέρνεις πίσω σου το καροτσάκι πέντε δεκαετιών και να παραμερίζουν τα εικοσάχρονα στα μπαρ; Δες τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τους ανθρώπους που αγαπάς. Και την επιθυμία, που είναι εκ φύσεως ζημιάρικη, αφού τη ρεγουλάρεις, διαχώρισέ την από τη ματαιοδοξία… Πίσω απ’ το λόφο, κάτω από τα άστρα, δίπλα σε ποταμάκια μπύρας κι έκστασης χιλιάδες, εκατομμύρια εικοσάχρονα κάνουν σεξ. Μη τα ζηλεύεις. Το είδες το έργο. Άσε και κάποιον άλλο να το δει»… Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Μάχη ψήφο με ψήφο  , Οριακό προβάδισμα 0,6% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Καπα ResearchΟριακό προβάδισμα 0,6% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Καπα Research
-   Απολύτως ρευστή και αμφίρροπη παραμένει η εκλογική μάχη τρείς μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Στη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Βήματος στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.
Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ.Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.
Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
Διαβάστε αναλυτικά τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research    
Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται κι αυτός οριακά του Βαγγέλη Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.
Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.
Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.    Newsroom ΔΟΛ

***  Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης: Κάλπες, πρωθυπουργοί και πάλι κάλπες
Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης: Κάλπες, πρωθυπουργοί και πάλι κάλπες
Τα έδρανα της κυβέρνησης στη Βουλή   
Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το 1974, στην Ελλάδα έχουν γίνει 16 φορές βουλευτικές εκλογικές και οδεύουμε προς την 17η. Επιπλέον, οι πολίτες έχουν προσέλθει στις κάλπες δύο φορές στο πλαίσιο δημοψηφίσματος, ενώ ο εκάστοτε αρχηγός του Κράτους έχει παραστεί στην ορκωμοσία 15 πρωθυπουργών. Όλα αυτά σε μόλις 41 χρόνια.
Οι πρώτες εκλογές μετά την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών έγιναν το 1974 με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή να λαμβάνει το 54,37% των ψήφων. Ακολούθησε η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις με 20,42% και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 13,58%.
Στις 8 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς έγινε και το δημοψήφισμα για το Πολιτειακό. Το 69% ψήφισε υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν εξάντλησε την τετραετία, καθώς το θέμα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, αλλά και το Κυπριακό οδήγησε στην απόφαση για πρόωρες εκλογές το 1977.
Η ΝΔ επικράτησε εκ νέου με 41,84% και το ΠΑΣΟΚ έγινε για πρώτη φορά Αξιωματική Αντιπολίτευση με 25,34%.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 1980 και το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης εξάντλησε ως πρωθυπουργός ο Γεώργιος Ράλλης.
Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση έγινε στις 18 Οκτωβρίου 1981, με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να έρχεται με ορμή στην εξουσία και ποσοστό 48%.
Σχεδόν στην ώρα τους έγιναν και οι εκλογές του Ιουνίου του 1985, αν και προηγήθηκε μια θυελλώδης διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για τελευταία φορά με μυστική ψηφοφορία.
Εκείνης της θυελλώδους διαδικασίας είχε προηγηθεί η παραίτηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την Προεδρία.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε εκ νέου τις εκλογές του 1985 με 45,82%, έναντι 40,84% της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Οι επόμενες εκλογές έγιναν κανονικά τον Ιούνιο του 1989 με την εξάντληση της τετραετίας.  Ωστόσο, το εκλογικό σύστημα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε σχεδόν αδύνατη την επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα.
Έτσι, η χώρα μπήκε σε μια περίοδο απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ σχηματίστηκε για πρώτη φορά υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Αναλυτικά, σε εκείνες τις εκλογές του Ιουνίου του 1989 επικράτησε η ΝΔ 44,25%, αλλά μόλις 145 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο με 39,15% και στην τρίτη θέση ο Συνασπισμός με 13,12%.
Η απουσία αυτοδυναμίας οδήγησε στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-Συνασπισμού υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη με στόχο να μην παραγραφούν τα οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Τα δύο κόμματα αποφάσισαν την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργών του στο Ειδικό Δικαστήριο. Στη συνέχεια σχηματίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Γρίβα για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Οι εκλογές έγιναν στις 5 Νοεμβρίου 1989. Εξίσου άκαρπες από πλευράς αυτοδυναμίας, καθώς παρέμενε σε ισχύ το εκλογικό σύστημα, με αποτέλεσμα η ΝΔ παρά το 46,19% να μείνει στις 148 έδρες.
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ -λόγω ακριβώς της παραπομπής του προέδρου του- κατάφερε να συσπειρώσει δυνάμεις και να αυξήσει το ποσοστό του στο 40,67%.
Η χώρα οδηγήθηκε στο σχηματισμό της λεγόμενης οικουμενικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα.
Ούτε εκείνη η κυβέρνηση μακροημέρευσε. Λίγους μήνες αργότερα, η προεδρική εκλογή απέβη άκαρπη, η Βουλή διαλύθηκε και προκηρύχθηκαν εκλογές για τον Απρίλιο του 1990 στις οποίες η ΝΔ έλαβε σχεδόν το 47% και 150 έδρες.
Η μία έδρα που κέρδισε η ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου έλυσε το γόρδιο δεσμό και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός.
Ούτε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατάφερε να μείνει στην εξουσία για ολόκληρη τετραετία, καθώς τα εθνικά θέματα -ιδίως το ζήτημα της ΠΓΔΜ- έφεραν τη σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Το Οκτώβριο του 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την ισχνή έτσι κι αλλιώς κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έπεσε. Προηγήθηκε η ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης από τον Αντώνη Σαμαρά και η ανεξαρτητοποίηση δύο βουλευτών της ΝΔ.
Στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 επανήλθε στην εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με σχεδόν 47%. Στις αρχές του 1995, ο Ανδρέας Παπανδρέου παραιτήθηκε, λόγω προβλημάτων υγείας και την πρωθυπουργία -όπως και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- ανέλαβε ο Κώστας Σημίτης.
Ο ίδιος προκήρυξε εκλογές για τον Σεπτέμβριο του 1996 τις οποίες κέρδισε απέναντι στη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ.
Κέρδισε και τις εκλογές του 2000 -μετά από πλήρη θητεία- απέναντι στον Κώστα Καραμανλή, με διαφορά 1%.
Στις εκλογές του 2004 -πάλι μετά από πλήρη θητεία- επικράτησε με 45% η ΝΔ (165 έδρες) του Κώστα Καραμανλή έναντι του ΠΑΣΟΚ (40,55% και 117 έδρες), το οποίο είχε αναδείξει πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Κώστας Καραμανλής δεν εξάντλησε τη θητεία του και προκήρυξε πρόωρες εκλογές -επικαλούμενος οικονομικά θέματα- τον Σεπτέμβριο του 2007, τις οποίες κέρδισε, αλλά με ψαλιδισμένο ποσοστό: 41,84% και 152 έδρες.
Πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν και στις 4 Οκτωβρίου 2009, προκειμένου η κυβέρνηση Καραμανλή με φρέσκια εντολή -όπως επιθυμούσε ο ίδιος- να λάβει επώδυνα οικονομικά μέτρα.
Υπήρχε και το διαφαινόμενο αδιέξοδο που θα προέκυπτε στις αρχές του επόμενου έτους για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Τις εκλογές κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου με σχεδόν 44%.
Από τότε η χώρα μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων, αλλά και των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, πρωθυπουργών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε το Νοέμβριο του 2011 μετά τη θυελλώδη Σύνοδο των Καννών και πρωθυπουργός έγινε ο Λουκάς Παπαδήμος με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Στις εκλογές του Μαΐου 2012 η ΝΔ ήρθε πρώτο κόμμα, αλλά η εποχή της παντοδυναμίας είχε τελειώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι έλαβε μόλις 18,85%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έμεινε τρίτο με 13,18%. Στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,78%.
Από εκείνη την αναμέτρηση δεν προέκυψε κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο (πρόεδρο του ΣτΕ). Η χώρα οδηγήθηκε σε νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 από τις οποίες προέκυψε η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (και στη συνέχεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Ούτε εκείνη η κυβέρνηση κατάφερε να εξαντλήσει την τετραετία, καθώς μετά το καλοκαίρι του 2014 είχε γίνει σαφές ότι η Βουλή δεν θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας (στις αρχές του 2015).
Έτσι η Βουλή διαλύθηκε και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 στην εξουσία ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Οι επόμενοι μήνες ήταν πυκνοί πολιτικά. Τον Ιούλιο έγινε το δεύτερο δημοψήφισμα της Μεταπολίτευσης για το «ναι» ή το «όχι» στα κείμενα που είχαν προτείνει οι δανειστές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση. Το 62% ψήφισε «όχι».
Μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου, η κυβέρνηση Τσίπρα παραιτήθηκε. Από τις διερευνητικές εντολές που ακολούθησαν δεν προέκυψε νέο κυβερνητικό σχήμα και η Βουλή διαλύθηκε.
Για τρίτη φορά ανέλαβε υπηρεσιακή κυβέρνηση με την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό: την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Θάνου. Η χώρα οδεύει στην 17η εκλογική αναμέτρηση από το 1974.
 * Για την ιστορία, από τη Μεταπολίτευση και μετά έχουν επίσης γίνει οκτώ φορές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου (οι πρώτες έγιναν το 1981) και έντεκα φορές δημοτικές-νομαρχιακές-περιφερειακές εκλογές (οι πρώτες το 1975).
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Live από το sports.in.gr  , Αναγκαία η νίκη και καθήκον της Εθνικής κόντρα στη Λετονία
Αναγκαία η νίκη και καθήκον της Εθνικής κόντρα στη Λετονία
-  Ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ στοίχισε ψυχολογικά στην Εθνική ομάδα που πρέπει όμως να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στη συνέχεια της διοργάνωσης, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της 5ης θέσης, που οδηγεί στο Προολυμπιακό τουρνουά. Η νίκη λοιπόν απέναντι στη Λετονία στο σημερινό ματς (17:00, OTEsport4) είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θα έχει την Παρασκευή μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία κόντρα στον ηττημένο του Τσεχία-Ιταλία για την κατάκτηση της 7ης θέσης.
Να σημειωθεί ότι δε πρόκειται για κάποιο εύκολο παιχνίδι, αν λάβει κανείς υπ όψιν και την ψυχολογική επιβάρυνση των διεθνών.
Οι Λετονοί αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από τους Γάλλους, αλλά έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα στο φετινό Ευρωμπάσκετ αφού στους «16» άφησαν εκτός τους Σλοβένους.
Παράλληλα διαθέτει ένα αρκετά ταλαντούχο υλικό με παίκτες όπως οι Μπέρτανς (Μπιλμπάο), Στρέλνιεκς (Μπάμπεργκ), Φρεϊμάνις (Ούνιξ), Μπέρζινς (Νίζνι), αλλά και ο γνωστός από την περσινή θητεία του στον Παναθηναϊκό, Μπλουμς, ενώ προπονητής είναι ο απόλυτα πετυχημένος στη Νίζνι Άιναρς Μπαγκάτσκις.  Newsroom ΔΟΛ

***  Κυρίως για τον τρόπο της ήττας  ,  Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του με το 0-3 της Μπάγερν
Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του με το 0-3 της Μπάγερν
-  Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «κλέψει» ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Μπάγερν στην πρεμιέρα του στο Champions League, κρατώντας παθητικό ρόλο (χάρισε κυριολεκτικά την κατοχή μπάλας), ενώ οι Γερμανοί είχαν 2-3 κλασικές ευκαιρίες σε όλο το ματς και τελικά ευτύχισαν να προηγηθούν από ένα τυχερό γκολ (53' Μίλερ).
Και ενώ ο Σαλίνο σπατάλησε τις όποιες πιθανότητες ισοφάρισης, ο Γκέτσε στο 89' έκανε το 0-2 και στο 92' ο Κομάν κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μίλερ για το τελικό 0-3. Οι ερυθρόλευκοι απογοήτευσαν κυρίως μεσοεπιθετικά, ενώ η νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Αρσεναλ στο άλλο ματς του ομίλου κάθε άλλο παρά βολεύει τους Πειραιώτες.
- Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία, τους Σιόβα και Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας, τους Ομάρ και Μαζουάκου στα άκρα, τους Καμπιάσο, Κασάμι και Σαλίνο στη μεσαία γραμμή, τους Ντομίνγκες και Πάρντο ακριβώς μπροστά και τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός απείλησε με καλές προϋποθέσεις τους Γερμανούς στο 19ο λεπτό. Ο Πάρντο επιχείρησε τη σέντρα από τα πλάγια με παραλήπτη τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ο Νόιερ.
- Ο Καρμπάγιο το τρίλεπτο 22'-24' (στο διάστημα αυτό έδειξε κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία σε Καμπιάσο και Ελαμπντελαουί) κατάφερε με τα σφυρίγματά του να χαλάσει την ημερία στο παιχνίδι των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να απειληθεί άμεσα να δεχθεί σε δύο περιπτώσεις. Στο 26' ο Λεβαντόφσκι έκανε την κεφαλιά, όμως ο Ιντέγε σαν απο μηχανής θεός και αφού προηγουμένως ο Ρομπέρτο είχε εξουδετερωθεί από λάθος υπολογισμό, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή κρατώντας το μηδέν για τους ερυθρόλευκους. Στην εξέλιξη της φάσης και συγκεκριμένα στο 27ο λεπτό, ο Αλόνσο σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο.
- Η Μπάγερν μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου βρήκε διαδρόμους στην άμυνα του Ολυμπιακού (η κατοχή της μπάλας 72 έναντι 28% ) και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 34'. Ο Λεβαντόφσκι έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Ρομπέρτο έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με τα πόδια κατάφερε να διώξει, σώζωντας την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο. Στο 36` το μακρινό σουτ του Μπερνάτ πέρασε πάνω από την εστία του Ρομπέρτο, ενώ στο 43' νέο μακρινό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ισπανό διαιτητή Καρμπάγιο να κλέβει σε πολλές περιπτώσεις την παράσταση.
-  Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιόλογα στα πρώτα 30 λεπτά, με τους Γερμανούς να δημιουργούν όμως τις κλασσικές ευκαιρίες για να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Ο Ντομίνγκες έμοιαζε ασταμάτητος και χειροκροτήθηκε πολλές φορές για τις εμπνεύσεις του, ενώ ο Ρομπέρτο εκτός από τη φάση του 26', ήταν εξαιρετικός. Όσον αφορά στον Ιντέγε, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε ξεκινήσει βασικός και απέναντι στον Πλατανιά, κυνηγούσε τις όποιες φάσεις έγιναν μπροστά από την εστία της Μπάγερν, ωστόσο έδειχνε πως ψάχνει ακόμη τα... πατήματά του!
-  Με μακρινό σουτ από γερμανικά πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιντάλ στο 47' προσπάθησε απειλήσει από μακριά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.
-  Ένα από τα ομορφότερα και ασφαλώς πιο τυχερά γκολ της πρεμιέρας στο Champions League έφερε την υπογραφή του Τόμας Μίλερ. Στο 52ο λεπτό, ο 26χρονος επιθετικός, προσπάθησε από τα πλάγια να βγάλει την σέντρα για τον Λεβαντόφσκι, με την μπάλα να διαγράφει ψιλοκρεμαστή τροχιά και να καταλήγει αναπάντεχα στη δεξιά πλευρά της «ερυθρόλευκης» εστίας (0-1). Άτυχη στιγμή για τον Ρομπέρτο, ο οποίος βρισκόταν δύο βήματα μπροστά από την κανονική του θέση, προφανώς περιμένοντας να επιχειρήσει έξοδο στη μακρινή σέντρα του Μίλερ.
-  Το γκολ της Μπάγερν αφύπνισε τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Στο 53' ο Σαλίνο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ωστόσο -αν και βρέθηκε ανενόχλητος- έκανε τραγικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Νόιερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιντέγιε επιχείρησε εξαιρετικό σουτ, αναγκάζοντας τον Νόιερ σε εντυπωσιακή εκτίναξη και απόκρουση της μπάλας σε κόρνερ.
-  Ο Μάρκο Σίλβα έριξε στον αγώνα τους Ερνάνι (στο 60' στη θέση του Ντομίνγκες) και Φορτούνη (στο 65' στη θέση του Καμπιάσο) θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση. Όσο όμως περνούσε η ώρα, η Μπάγερν άρχισε να κλείνει τα όποια κενά είχαν παρουσιαστεί στην άμυνά της και στο 67' απείλησε και πάλι, όμως αυτή τη φορά ο Ρομπέρτο έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Μίλερ.
-  Την ευκαιρία του αγώνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού έχασε ο Σαλίνο στο 82ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετά από εξαιρετικό 1-2, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής όμως το δυνατό σουτ δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ.
-  Η ανωτερότητα της Μπάγερν στα καίρια σημεία του αγώνα, επισφραγίστηκε με ακόμη γκολ. Στο 88ο λεπτό ο Γκέτσε με έξυπνο πλασέ από το ύψος του πέναλτι παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ρομπέρτο (0-2), ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Μίλερ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο «καθαρό» πέναλτι που κέρδισε ο Κομάν από τον Μαζουακού (0-3). Αυτή ήταν η 12η νίκη, σε ισάριθμους μάλιστα αγώνες για την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.
- Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία) Κίτρινες κάρτες: Κασάμι (4'), Καμπιάσο (22'), Ελαμπντελαουί (24') - Μίλερ (45'), Κίμιχ (86').
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (60' Ερνάνι), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο (65' Φορτούνης), Πάρντο (81' Σεμπά), Ιντέγε.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Τιάγκο, Λεβαντόφσκι (59' Κομάν), Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλαμπα, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (76' Κίμιχ), Βιντάλ (78' Γκέτσε), Μίλερ.
 (*) Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην κερκίδα των οπαδών της Μπάγερν σχεδόν 1.5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι οπαδοί των Βαυαρών προσπάθησαν να σπάσουν κομμάτι του πλέξιγκλας που χωρίζει τους οπαδούς των δύο ομάδων, όμως με την παρέμβαση της αστυνομίας τα επεισόδια έλαβαν γρήγορα τελος.
 (*) Ο Ρομπέρτο και οι υπόλοιποι γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που πάτησαν πρώτοι το πόδι τους στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Λίγο αργότερα, υπό από τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού, την εμφάνισή τους έκαναν και οι τερματοφύλακες της Μπάγερν.
 (*) Τα δύο «πέταλα» ήταν ασφυκτικά γεμάτα περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα, περιμετρικά του γηπέδου επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πολλούς φίλους του Ολυμπιακού να ψάχνουν ακόμη και την τελευτία στιγμή εισιτήριο για να μπορέσουν να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

*** ΣΕΡΒΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ  89-75 .-^
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-42, 67-63, 89-75
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 12, Σιμόνοβιτς, Κούζμιτς, Μπογκντάνοβιτς 6 (1), Μπιέλιτσα 14 (2), Μάρκοβιτς 11 (1), Κάλινιτς 2, Νέντοβιτς 8, Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 16, Έρτσεγκ 20 (3), Μιλουτίνοφ
ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 2, Αούντα, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 5 (1), Σατοράνσκι 20 (3), Βελς 4, Χούσκα 5 (1), Γιέλινεκ, Σιρίνα, Σιλμπ 11 (1), Βέσελι 23
*** ΙΤΑΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ   85-95 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 36-37, 59-60, 79-79 (κ.α.), 85-95 παρ.
ΙΤΑΛΙΑ (Πιανιτζιάνι): Μπελινέλι 18 (3), Αραντόρι 8 (1), Τζεντίλε 12, Γκαλινάρι 17 (2), Μπαρνιάνι 21 (1), Κουζίν 4, Ντατόμε, Μελί 2, Τσιντσιαρίνι 3 (1), Χάκετ
 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 14 (2), Ματσιούλις 19 (3), Σεϊμπούτις 6, Γιανκούνας 7 (1), Γιαβτόκας 1, Βαλαντσιούνας 26, Κουζμίνσκας 13 (2), Μιλάκνις 9 (3), Λεκαβίτσιους
~ ΣΕΡΒΙΑ , ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ στον Ημιτελικό .- ^

**  ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ   κ.α  69-69 . . , παράταση  80-75 .- ^


***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Πέμπτη17/09/2015
17:00 OTE Sport 4
Eurobasket 2015
Ελλάδα - Λετονία (Θέσεις 5-8) 97-90 .-
 19:30 OTE Sport 4
Τσεχία-Ιταλία
Eurobasket 2015
Θέσεις 5-8

 20:00 OTE Sport 8
Europa League
Χρόνινχεν - Μαρσέιγ
20:00 OTE Sport 7
Europa League
Νάπολι - Κλαμπ Μπριζ
20:00 OTE Sport 6
Europa League
Άγιαξ - Σέλτικ
20:00 OTE Sport 5
Europa League
Μπορντό - Λίβερπουλ
20:00 OTE Sport 3
Europa League
Ντόρτμουντ - Κρασνοντάρ
20:00 OTE Sport 2
Europa League
Γκαμπάλα - ΠΑΟΚ  0-0 .-
22:00 OTE Sport 4
Ισπανία-Γαλλία
Ημιτελικός
Eurobasket 2015

 22:05 OTE Sport 8
Europa League
Άντερλεχτ - Μονακό  1-1   , (1-0).-
22:05 OTE Sport 7
Europa League
Ντνίπρο - Λάτσιο  0-1   , (0-1)  .-
22:05 OTE Sport 6
Europa League
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Άουγκσμπουργκ   2-1 (1-0) .-
22:05 OTE Sport 5
Europa League
Φιορεντίνα - Βασιλεία   1-2 , (1-0) .-
22:05 OTE Sport 3
Europa League
ΑΠΟΕΛ - Σάλκε   0-2   , (0-2) .-
22:05 OTE Sport 2
Europa League
Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας  1-1  , (1-0).-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

***   Ελλάδα - Λετονία  97-90 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 20, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 16 (2), Καλάθης 15 (3), Περπέρογλου, Σλούκας 6 (2), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8 (2), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 15 (3).Λετονία (Μπαγκάτσκις): Μεγέρις 14 (1), Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6 (2), Γιανιτσένοκς 22 (5/5τρ.), Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς 2, Κάρλις, Πέινερς, Μέιερς 13.

*** ΣΕΧΙΑ -ΙΤΑΛΙΑ  70-85.- ^
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-42, 54-74, 70-85
ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Μπέντα 2, Άουντα, Πούμπρλα 3, Χρούμπαν 5 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Βελς 4, Ούσκα 5 (1), Μπάρτον 2, Γιέλινεκ, Σίρινα 3, Σιλμπ 8 (1), Βέσελι 26
ΙΤΑΛΙΑ (Πιανιτζιάνι): Ντέλα Βάλε, Μπελινέλι 12 (2), Αραντόρι 7 (1), Τζεντίλε 15 (1), Γκαλινάρι 15 (1), Μπαρνιάνι 21 (3), Κουζίν 4, Μέλι 4, Τσιντσιαρίνι 5, Χάκετ 2, Πολονάρα

*** Γκαμπάλα - ΠΑΟΚ  0-0 .- ^
Οι ενδεκάδες στο Καμπάλα - ΠΑΟΚ:
Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνιντούμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Ντόντο, Γκάι, Μέζα, Ζετς, Ζενγιόφ, Αντόνοφ.
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης, Σάμπο, Πέλκας, Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης.

*** ΑΠΟΕΛ - Σάλκε

*** Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας     , (1-0).-
Τα  γκολ : 2΄  Μάσα ,
Οι ενδεκάδες στο Αστέρας - Σπάρτα:
Αστέρας: Κοζίτσκι, Λουί, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Έντερσον, Φούντας, Μάσα, Μπερτόλιο, Γιάννου
Σπάρτα Πράγας: Mπίτσικ, Χιμπς, Κόστα, Χόλεκ, Φρίντεκ, Γίρασεκ, Χουζμπάουερ, Ματεγιόφσκι, Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Λάφατα

Live Καμπάλα-ΠΑΟΚ (0-0 τελικό) και Αστέρας-Σπάρτα Πράγας (22:05)
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των 12 ομίλων του Europa League:
 1ος ΟΜΙΛΟΣ Φενέρμπαχτσε-Μόλντε 1-3
(42΄ Νάνι - 36΄πεν. Χόιλαντ, 53΄ Ελγιουνούσι, 65΄ Λίνες)
Αγιαξ-Σέλτικ 2-2
(25΄ Φίσερ, 84΄ Σένε - 8΄ Μπιτόν, 42΄ Λούστιγκ)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπορντό-Λίβερπουλ 1-1
(81΄ Ζουσί - 65΄ Λαλάνα)
Σιόν-Ρούμπιν Καζάν 2-1
(11΄,82΄ Μούσα Κονατέ - 65΄ Κανούνικοφ)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Καμπάλα-ΠΑΟΚ 0-0
Ντόρτμουντ-FC Κράσνονταρ 2-1
(45΄ Γκίντερ, 90+2΄ Παρκ - 12΄ Μαμάεφ)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μίντιλαντ-Λέγκια Βαρσοβίας 1-0
(60΄αυτ. Κουχάρσκι)
Νάπολι-Μπριζ 5-0
(5΄,77΄ Καγεχόν, 18΄,25΄ Μέρτενς, 53΄ Χάμσικ)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ραπίντ Βιένης-Βιγιαρεάλ 2-1
(50΄ Σβαμπ, 53΄πεν. Χόφμαν - 45΄ Μπαπτιστάο)
Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Μινσκ 2-0
(36΄ Χοράβα, 75΄ Πετρζέλα)
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σλόβαν Λίμπερετς-Μπράγκα 0-1
(60΄ Ράφα Σίλβα)
Γκρόνινγκεν-Μαρσέιγ 0-3
(25΄ Νκουντού, 39΄ Οκάμπος, 61΄ Αλεσαντρινί)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντνίπρο-Λάτσιο   0-1 .- ^
Σεντ Ετιέν -Ρόζενμποργκ
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισ.-Λοκομοτίβ Μόσχας 
 Σκεντέρμπεου- Μπεσίκτας
9ος ΟΜΙΛΟΣ
Φιορεντίνα-Βασιλεία     1-2 .-^ 
Λεχ Πόζναν- Μπελενένσες
10ος ΟΜΙΛΟΣ
Άντερλεχτ-Μονακό    1-1   
Τότεναμ- Καραμπάχ
11ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΕΛ-Σάλκε      0-3 .-^ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-Σπάρτα Πράγας     1-1 .- ^
12ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρτιζάν Βελ.-Άλκμααρ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Άουγκσμπουργκ
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντνίπρο-Λάτσιο 22:05
Σεντ Ετιέν-Ρόζενμποργκ 22:05

 

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .- 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .- 
     Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~

*** ** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4361 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2563 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9489   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4539 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 519  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,    http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                 
ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9;Selection Votes  ΣΥΡΙΖΑ 26%1,191  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22%995  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 15%682  ΠΟΤΑΜΙ 3%123  ΚΚΕ 3%143  ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%195  ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 9%431  ΑΝΕΛ 3%125  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4%186  ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%77  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 3%153  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ-ΠΕΙΡΑΤΕΣ 1%58  ΕΠΑΜ 3%124  ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2%101  4,584 total  - See more at: http://poll.pollcode.com/59419235_result_duplicate#sthash.MVkDJpK6.dpuf
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
*** 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου