Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014

Ανθολόγιο  Ανθολογώντας  και  γράφοντας  Κυριακή 06 Απριλίου  2014  :
 

 


 
*** Άρωμα  καταγραφής στο  Ανθολόγιο  ...Ανθολογώντας  και  γράφοντας :

***  Ο ΗΓΕΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!

H ισραηλινή Monsanto που έχει βάλει σκοπό της τον πλήρη έλεγχο της τροφής σε παγκόσμιο επίπεδο, θέλει την εξόντωση των μελισσών που είναι υπεύθυνες για τον πολλαπλασιασμό των φυτών!


Ο Πρόεδρος Πούτιν, προειδοποίησε εξοργισμένος τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, ότι εάν το καθεστώς Ομπάμα συνεχίσει να προστατεύει τους διεθνείς [Εβραιο-Σιωνιστικούς] γίγαντες παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και φυτών, Syngenta και Monsanto, που οδηγεί παγκοσμίως στην “αποκάλυψη των μελισσών” (δηλαδή, στον ολοκληρωτικό αφανισμό των μελισσών στον πλανήτη μας), τότε ασφαλώς, θα οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο…!
  !
Η ανωτέρω πληροφορία, εκδόθηκε στο Κρεμλίνο μέσω του Υπουργείου Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
*** " Είμαι ανοικτός να δεχθώ την καθοδήγηση της συγχρονικότητας, και δεν αφήνω τις προσδοκίες- προσκολλήσεις μου να κρύψουν το μονοπάτι μου!"
Δαλάι Λάμα
*** ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ
"Ρόδα φυτέψτε αμάραντα ολόγυρα στο χώμα, Υμνώντας τους Αθάνατους ,που κείτονται από κάτω, Εκείνοι το αίμα έδωκαν ,Λεύτεροι Εμείς να ΖΟΥΜΕ" » αναγράφει η τιμητική μαρμάρινη πλάκα φτάνοντας στην κορυφή του Ρούπελ, με τα απομεινάρια των γερμανικών κανονιών να βρίσκονται στους πρόποδες του δοξασμένου λόφου.-

*** ΠΟΛΕΜΟΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!!ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑΞΥ
ΡΩΣΩΝ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΝΟΜΟ ΤΑΞΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ...~
Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΡΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ...
ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΗΔΗ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ...
 ~
"ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ, Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΡΕΚΟΡ ...", ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ Π. ΠΑΙΣΙΟΥ ...
ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...
ΑΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ...
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!

 *** 6 Απριλίου 1941: Γερμανική εισβολή και αντίσταση στα οχυρά Ρούπελ

Του Σωτήρη Ριζά
 Η γερμανική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα, στις 6 Απριλίου του 1941, σηματοδοτούσε την περιέλευση της Βαλκανικής υπό τον γερμανικό έλεγχο. Η χερσόνησος δεν αποτελούσε στο σύνολό της πεδίο προτεραιότητας για το Βερολίνο. Καθοριστικός για τον γερμανικό σχεδιασμό ήταν ο έλεγχος των πετρελαιοπηγών της Ρουμανίας.
Το ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα προέκυψε ως αποτέλεσμα της ιταλικής επίθεσης τον Οκτώβριο του 1940. Σε σχετική ιταλική βολιδοσκόπηση, το Βερολίνο είχε απαντήσει αρνητικά, επικαλούμενο την ανάγκη αποφυγής εγκατάστασης των Βρετανών στο νότιο άκρο της χερσονήσου με συνέπεια να απειληθεί η ανεμπόδιστη χρήση των ρουμανικών πετρελαιοπηγών, αφού η Ρουμανία θα βρισκόταν εντός του βεληνεκούς της βρετανικής αεροπορίας.
Η ιταλική εμπλοκή και κυρίως η ήττα των ιταλικών δυνάμεων στην Αλβανία έθετε την Ελλάδα στο επίκεντρο του γερμανικού στρατιωτικού σχεδιασμού.
Οι εισβολείς προωθούνται με κάθε μέσον
Τον Δεκέμβριο του 1940, ο Χίτλερ έδινε τη συγκατάθεσή του για το σχέδιο «Μαρίτα», που προέβλεπε την κατάληψη της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας προκειμένου να εξασφαλιστούν η νότια και ανατολική γερμανική πλευρά εν όψει της εκστρατείας κατά της Σοβιετικής Ένωσης που επρόκειτο να αναληφθεί εντός του 1941. Πριν προσφύγει, όμως, τελικά στη στρατιωτική λύση, το Βερολίνο θα αναλάμβανε διπλωματική προσπάθεια για ανακωχή μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας.
Οι προσπάθειες αυτές που εξελίχθηκαν από τον Δεκέμβριο του 1940 έως και τον Φεβρουάριο του 1941 απέβησαν άκαρπες, καθώς η Αθήνα δεν ήταν διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη συμμαχία της με τη Βρετανία, αλλά μόνο να εξασφαλίσει τη διακοπή των εχθροπραξιών με την Ιταλία.
Αντίθετα, η προτεραιότητα για το Βερολίνο ήταν να εκδιώξει τους Βρετανούς από την Ελλάδα. Η τελευταία θα προσπαθούσε να τηρήσει ιδιαίτερα προσεκτική στάση, αποφεύγοντας να προκαλέσει τη γερμανική πλευρά.
Ήδη, κατά τις συνομιλίες της με τους Βρετανούς, η Αθήνα είχε αρνηθεί να δεχθεί βρετανικές δυνάμεις στο έδαφός της, αφού η βρετανική ενίσχυση φαινόταν ανεπαρκής για την απώθηση γερμανικής εισβολής αλλά επαρκής για να προκαλέσει το Βερολίνο.
Όταν τελικά, προς το τέλος Φεβρουαρίου, η Αθήνα θα δεχόταν τη βρετανική ενίσχυση ήταν περίπου βέβαιο ότι οι γερμανικές δυνάμεις θα επενέβαιναν υπέρ των Ιταλών. Η είσοδος του γερμανικού στρατού στη Βουλγαρία ήταν η από μακρού αναμενόμενη επιβεβαίωση των γερμανικών προθέσεων.
Στον γερμανικό σχεδιασμό σημαντική θέση κατείχε και η Γιουγκοσλαβία. Το Βελιγράδι αισθανόταν από καιρό τη γερμανική πίεση και η θέση του δεν ήταν αναμφισβήτητη στο πλευρό των δυτικών δυνάμεων.
Στις 25 Μαρτίου, υπό την επίδραση του αντιβασιλέως Παύλου, η Γιουγκοσλαβία επρόκειτο να προσχωρήσει στον Αξονα. Η εικόνα ανατράπηκε άρδην στις 27 Μαρτίου, όταν πραξικόπημα φιλοβρετανικών στοιχείων στον στρατό και στις υπηρεσίες ασφαλείας, με τη συνδρομή των βρετανικών υπηρεσιών, ανέτρεψε τον αντιβασιλέα και την κυβέρνησή του.
Ο νεαρός βασιλέας που ανέλαβε την άσκηση των βασιλικών του καθηκόντων χωρίς αντιβασιλεία διόρισε μια νέα κυβέρνηση που δεν συμμεριζόταν τον προσανατολισμό της γιουγκοσλαβικής πολιτικής προς τον Άξονα.
 Η είσοδος των Ναζί στην Αθήνα
Το πραξικόπημα στο Βελιγράδι θα αντιμετωπιζόταν από τη γερμανική πλευρά με την προσφυγή στη στρατιωτική επιλογή. Αυτή είχε γίνει υποχρεωτική και για την Ελλάδα από την οπτική του Βερολίνου ήδη από τα μέσα Μαρτίου, αφού η εαρινή επίθεση των Ιταλών στην Αλβανία είχε αποκρουστεί από τις ελληνικές δυνάμεις και συνεπώς δεν διαφαινόταν δυνατότητα ανατροπής της στρατιωτικής κατάστασης.
 Η κεραυνοβόλος επιχείρηση «Μαρίτα» στα Βαλκάνια
Από στρατιωτική άποψη, οι γερμανικές δυνάμεις ήταν αναμφισβήτητα υπερέχουσες και η εξέλιξη των επιχειρήσεων αποτελούσε μια βαλκανική εκδοχή του κεραυνοβόλου πολέμου που είχαν εφαρμόσει με επιτυχία οι Γερμανοί στη δυτική Ευρώπη τον Μάιο του 1940.
Οι Έλληνες είχαν ισχυρές οχυρώσεις στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο αλλά όχι στην ελληνογιουγκοσλαβική. Πέραν αυτού, ο ελληνο-βρετανικός σχεδιασμός έπασχε, καθώς δεν ήταν σαφές αν θα επιδιωκόταν η άμυνα σε προωθημένη γραμμή ή η εκκένωση της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ώστε να στηριχθεί αμυντικά μια γραμμή στον ποταμό Αλιάκμονα. Η εξέλιξη των επιχειρήσεων κατέστησε μάλλον ακαδημαϊκές τις σχετικές συζητήσεις.
Οι Γερμανοί επιτέθηκαν ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στη Γιουγκοσλαβία στις 6 Απριλίου. Η υπεροχή τους σε τεθωρακισμένα και στον αέρα ήταν σαφής, ενώ αντίθετα, οι βρετανικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές δυνάμεις που είχαν εισέλθει στον ελληνικό χώρο τον Μάρτιο δεν διέθεταν τα μηχανοκίνητα μέσα και την αεροπορική κάλυψη σε επάρκεια.
Από Ελληνικής πλευράς, ο κύριος όγκος των δυνάμεων ήταν δεσμευμένος στο μέτωπο της Αλβανίας. Τα οχυρά στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο αποδείχθηκαν αξιόπιστα ως προς τη δυνατότητά τους να καθυστερήσουν την προέλαση του επιτιθέμενου, δεν είχαν όμως πρακτική αξία από τη στιγμή που οι γερμανικές δυνάμεις έκαμψαν εύκολα τη γιουγκοσλαβική αντίσταση και εισήλθαν ταχύτατα στο ελληνικό έδαφος, μέσω της κοιλάδας του Αξιού και κατέλαβαν τελικά τη Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου.
Οποιαδήποτε περαιτέρω αντίσταση στα οχυρά δεν είχε νόημα. Η προέλαση ήταν ταχεία και στη Γιουγκοσλαβία, το Βελιγράδι καταλήφθηκε στις 17, ενώ η γραμμή των Θερμοπυλών ήταν προφανές τις ίδιες μέρες ότι δεν μπορούσε να αντέξει. Η ραγδαία γερμανική προέλαση απέκοψε και τις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο μέτωπο της Αλβανίας.
Η συντριπτική γερμανική υπεροχή άσκησε μεγάλη ψυχολογική και υλική πίεση στον Ελληνικό στρατιωτικό μηχανισμό και στην πολιτική ηγεσία. Ο διάδοχος του Μεταξά στην πρωθυπουργία, Αλέξανδρος Κορυζής, αυτοκτόνησε στις 18 Απριλίου, ενώ διοικητές των μονάδων της στρατιάς Ηπείρου με επικεφαλής τον στρατηγό Τσολάκογλου, ενώπιον του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονταν, προχώρησαν σε συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς στις 20 Απριλίου, παρά τις αντίθετες διαταγές του βασιλιά Γεωργίου του Β΄ και του αρχιστρατήγου Αλεξάνδρου Παπάγου, οι οποίοι κατανοούσαν την πολιτική, ψυχολογική σημασία, αλλά και τη στρατηγική προοπτική της παραμονής της Ελλάδας στο πλευρό των Βρετανών.
Η συνθηκολόγηση δεν επηρέασε πάντως την προσπάθεια εκκένωσης των συμμαχικών δυνάμεων από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η επιχείρηση εξελίχθηκε με επιτυχία και μεγάλο μέρος των δυνάμεων αυτών μεταφέρθηκαν στην Κρήτη, όπως άλλωστε ο βασιλιάς, η κυβέρνηση και υπολείμματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι γερμανικές δυνάμεις εισήλθαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου. Η ελληνική επικράτεια, με εξαίρεση την Κρήτη, βρισκόταν πλέον υπό την τριπλή, γερμανική, βουλγαρική και ιταλική κατοχή.
Τα κίνητρα του Τσολάκογλου και των στρατηγών θεωρήθηκαν διαβλητά όταν αυτοί ανέλαβαν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με τις δυνάμεις Κατοχής, ευθύς μετά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα. Την κατάληψη της ηπειρωτικής Ελλάδας ακολούθησε η κατάληψη της Κρήτης τον Μάιο του 1941.
 Οι επιπτώσεις
Αν και η γερμανική επίθεση δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους Ελληνες και τους Συμμάχους, προκάλεσε απώλειες σε επίλεκτες γερμανικές μονάδες και ενδεχομένως κάποια καθυστέρηση στην έναρξη της γερμανικής επίθεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης, που τελικά πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν κρίθηκε στα Βαλκάνια, η κλίμακα των δυνάμεων στη γωνία αυτή της Ευρώπης δεν ήταν συγκρίσιμη με αυτή των άλλων μετώπων. Ούτε είναι βέβαιο ότι η γερμανική προέλαση στο σοβιετικό έδαφος καθυστέρησε καθοριστικά λόγω της βαλκανικής εκστρατείας.
Αυτό που ανέδειξε όμως ο πόλεμος και η Κατοχή στα Βαλκάνια, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν ότι η κυριαρχία της ναζιστικής Γερμανίας είχε πολύ λίγους υποστηρικτές, η Γερμανία έπρεπε να επέμβει στρατιωτικά και να υποστεί το κόστος σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό μιας μακροχρόνιας επιβολής διά της βίας, εγχείρημα το οποίο τελικά υπερέβαινε τις δυνατότητες της Γερμανίας.
* Ο κ. Σωτήρης Ριζάς είναι διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών.  ΠΗΓΗ: http://sitalkisking.blogspot.gr   ,  onalert.gr 

***  Η Τουρκία "σφυροκοπά" θέσεις του συριακού Στρατού στην πόλη Κασάμπ
  ΄Βίντεο :  http://youtu.be/8Zr2p5kRSSc
Aμέσως μετά την νίκη του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές ο τουρκικός Στρατός ξεκίνησε επιχείρηση υποστήριξης των ισλαμιστών ανταρτών στην συριακή με Αρμένιους κατοίκους πόλη Κασάμπ, στα συροτουρκικά σύνορα. Με μπαράζ βολών πυροβολικού βομβάρδισαν θέσεις του συριακού Στρατού σε μια προσπάθεια παρεμπόδισης ανακατάληψης της πόλης. Οι τραυματίες των ανταρτών μεταφέρονται και περιθάλπτονται στα νοσοκομεια της τουρκικής πόλης Χατάι. 
Κατά τις συγκρούσεις, το Σάββατο, μεταξύ του Στρατού της Συρίας και των ισλαμιστών αναρτών, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, τραυματίσθηκαν 23 αντάρτες, στην πυκνοκατοικημένη  από Τουρκμένους, περιοχή Μπαγίρ-μπουτζάκ της Λατάκειας.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της τουρκικής επαρχίας Χατάι. 
Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή των Τουρκμένων, όπου οι δυνάμεις των ισλαμιστών κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Κασάμπ, όπως σημειώνεται.
Σε αγροτική περιοχή της πόλης Yayladağı, στην επαρχία Χατάι, οι Τούρκοι υποστρίζουν ότι  έπεσαν τρεις ρουκέτες Grad,  οι οποίες πιθανόν να εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας κατά τις συγκρούσεις του συριακού Στρατού με ισλαμιστές στην πόλη Κεσάμπ.Οι ρουκέτες κατά την πτώση τους προκάλεσαν πυρκαγιά στην περιοχή, δίχως να υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το τουρκικό πυροβολικό έβαλε κατά των θέσεων του συριακού Στρατού.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η επίσκεψη που έκανε ο Αμερικανός προεδρος Μπαράκ Ομπαμα στην Σαουδική Αραβία. Η εφημερίδα ‘Αλ Χαγιάτ’ επικαλούμενη αμερικανικές πηγές σημειώνει ότι  κατά τη συζήτηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ-Αζίζ μπιν Σαούντ, τον περασμένο μήνα υπήρξε μια σύγκλιση των δύο πλευρών και η αναγνώριση από την Ουάσιγκτον ‘της αναγκαιότητας να φθάσουν σε μια οποιαδήποτε πολιτική λύση στη Συρία’ η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει την κυβέρνηση Άσαντ που αποτελεί "κόκκινο πανί" και για τους δύο.
Οι πηγές χαρακτήρισαν την επίσκεψη ως ‘επιτυχημένη’ και εξήραν τη συνεργασία Σαουδικής Αραβίας- ΗΠΑ. Υπενθύμισαν ότι η Ουάσιγκτον οφείλει να αλλάξει τα δεδομένα στη Συρία και ότι αυτό μπορεί ‘ να πάρει χρόνο’, επισημαίνοντας ότι η αύξηση της στρατιωτικής στήριξης στην αντιπολίτευση έχει, ήδη, ξεκινήσει και θα συνεχισθεί  ‘σε ρυθμό ανοδικό’.
Από την άλλη πλευρά, οι ισλαμιστές αντάρτες ζητούν προμήθεια με αντιαεροπορικούς πυραύλους , ένα ζήτημα που ακόμη δεν έχει επιλυθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επισημαίνει η λιβανική ‘αλ Χαντάθ’.
Την ίδια στιγμή αναρτήθηκε βιντεο της ISIS ιρακινό παρακλάδι της Αλ Κάιντα που πολεμάει στην Συρία εναντίον του προέδρου Άσαντ, όπου φαίνεται η καταστροφή ενός ιρακινού στρατιωτικού φυλακίου, και η εξολόθρευση όλων των ιρακινών σιιτών στρατιωτών από τους φανατικούς σουνίτες που δεν ξεχνούν να τραγουδούν συνεχώς. Μέσα στα λάφυρα που πήραν οι φανατικοί της Αλ Κάιντα που υποστηρίζονται εμπράκτως από την Δύση ήταν και ένα Hummer!
Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχηματα. Η Τουρκία βοηθάει τους ισλαμιστές στην πόλη Κασάμπ όπου έσφαξαν δεκάδες χριστιανούς Αρμένιους, και οι ΗΠΑ δίνουν οπλισμό χωρίς κανένα ενδοιασμό στους υποτιθέμενους μεγαλύτερους εχθρούς τους, την Αλ Κάιντα, προκειμένου να ρίξουν τον φιλορώσο πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.-
Βίντεο  : http://youtu.be/HGtjkY7JqX4  ,
Άλλο  βίντεο : http://youtu.be/blifIvAihUY  , .-
 
***  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ... Νο 37. ΣΑΡΙΑ ΙΣΛΑΜ.. ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΘΙΜΑ..

πό τή σκέπη τοῦ «προφήτη Μωάμεθ», πιστοί τηρητές τοῦ Κορανίου οἱ πατεράδες στίς χῶρες τοῦ Ἰσλάμ παντρεύουν τίς θυγατέρες τους ἀπό τά 8 τους χρόνια. Οἱ πιό πολλοί προσυμφωνοῦν τέτοιους γάμους, ὅταν τά κορίτσια τους εἶναι 4 ἐτῶν ἀντί προκαταβολῆς. Τά ἤθη καί τά ἔθιμα ἐπικροτοῦν τό θεσμό πού εἶναι βαθιά ριζωμένος.
 Ὡστόσο τά ἀποτελέσματα τέτοιων γάμων εἶναι συχνά τραγικά. Ἀναφέρουμε μερικά περιστατικά πού ἦρθαν στό φῶς τῆς δημοσιότητας.
 Ἡ 10χρονη Νοτζούντ Ἄλι ἀπό τήν Ὑεμένη, ὅταν ὁ πατέρας της τῆς εἶπε πώς ἔπρεπε νά παντρευτεῖ, ἀρνήθηκε. Ἐκεῖνος, καθώς εἶχε 13 παιδιά ἀπό δυό γυναῖκες καί ἀδυνατοῦσε νά ἀνταποκριθεῖ στίς ἀνάγκες τους, τήν ἔδωσε σύζυγο σέ κάποιον 30χρονο ἔναντι μικροῦ ποσοῦ, ὅπως συνηθίζεται στήν Ὑεμένη. Γιά τρεῖς μῆνες ὑπέμεινε πάμπολλους ξυλοδαρμούς καί ἀνείπωτες σεξουαλικές κακοποιήσεις. Παρά τίς δύσκολες συνθῆκες κατάφερε νά φθάσει μπροστά στόν ἔκπληκτο δικαστή, γιά νά τοῦ πεῖ «θέλω νά πάρω διαζύγιο», τό ὁποῖο μάλιστα ἐκδόθηκε λίγους μῆνες μετά τή γαμήλια τελετή. Τώρα θέλει νά ἐπιστρέψει στό σχολεῖο γιά νά γίνει δικηγόρος καί νά συμπαραστέκεται στά ἄλλα κορίτσια, πού βιώνουν παρόμοιες δραματικές ἐμπειρίες, ἄν καί γιά τήν πατρίδα της θεωρεῖται προδότρια.
 Ἕνα ἄλλο ὅμως παιδί - νύφη στά 8 της χρόνια στή Σαουδική Ἀραβία δέν στάθηκε τόσο τυχερό, ἀφοῦ τό Δικαστήριο ἀπέρριψε τό αἴτημά της γιά διαζύγιο ἀπό τόν 58χρονο σύζυγό της.
 Κοριτσάκι 12 ἐτῶν πέθανε πρόσφατα στήν Ὑεμένη, ἐνῶ ἔφερνε στόν κόσμο τό πρῶτο του παιδί. Ὑπῆρξε μία ἀκόμη ἀπό τίς πολλές «νύφες τοῦ θανάτου», πού ἐξαναγκάζονται νά παντρευτοῦν.
 Δεκατριάχρονο κορίτσι στήν Ὑεμένη πέθανε ἀπό κολπική αἱμορραγία πέντε ἡμέρες μετά τό γάμο πού τό ὑποχρέωσαν νά συνάψει μέ ἕναν 30χρονο.
 Σύμφωνα μέ ἔκθεση τοῦ Ὑπουργείου Κοινωνικῶν Ὑποθέσεων πάνω ἀπό τό ἕνα τέταρτο τῶν γυναικῶν τῆς Ὑεμένης παντρεύονται πρίν ἀπό τά 15 τους χρόνια (βλ. ἐφ. «Καθημερινή» 23/03/10). «Ὁ πρόωρος γάμος θέτει τά κορίτσια σέ αὐξημένο κίνδυνο ἐγκατάλειψης τοῦ σχολείου, ἔκθεσης στή βία, στήν κακοποίηση καί στήν ἐκμετάλλευση, ἤ ἀκόμη καί ἀπώλειας τῆς ζωῆς τους ἀπό τήν ἐγκυμοσύνη, τόν τοκετό καί ἄλλες ἐπιπλοκές», δήλωσε ἡ Unicef (βλ. ἐφ. «Ἐλευθεροτυπία» 17/09/2009).
 Οἱ ἰσλαμιστές ὑποστηρίζουν ὅτι δέν πρέπει νά καθορίζεται κατώτερη ἡλικία γάμου, διότι κάτι τέτοιο δέν προβλέπεται ἀπό τό Ἰσλάμ καί διότι δέν συμφωνεῖ μέ τή ζωή τοῦ Μωάμεθ, ὁ ὁποῖος νυμφεύθηκε μέ τήν 7χρονη (ἤ 6χρονη) Ἀϊσέ. Ὑποστηρίζουν ἐπίσης ὅτι αὐτός εἶναι ὁ πιό ἐνδεδειγμένος τρόπος μέ τόν ὁποῖο ὁ ἄνδρας μπορεῖ νά διαμορφώσει τό παιδί σέ γυναίκα, ὅπως ὁ ἴδιος θέλει. Οἱ ἀντίθετες φωνές ἰσλαμιστῶν -καί ἰμάμηδων ἀκόμη- συχνά καταπνίγονται καί καταγγέλλονται ὡς κραυγές ἀποστασίας ἀπό τή θρησκεία, τό νόμο, τόν Προφήτη, τό Κοράνιο!
 Παρεμπιπτόντως ἀναφέρουμε ὅτι στό Ἰσλάμ «ἡ γυναίκα... δέν ἔχει κανένα δικαίωμα, καμιά ἀξία, δέν διαφέρει καθόλου ἀπό ἕνα κτῆμα καί εἶναι ἀπόλυτα ἐξαρτημένη ἀπό τόν ἄνδρα της, ὁ ὁποῖος τήν ἐξουσιάζει» (Ἀ. Στεφανίδη, Ἡ γυναίκα στό Ἰσλάμ, σ. 39). Σύμφωνα μέ τόν μεγάλο μουσουλμάνο θεωρητικό Al Gazali, «ὁ γάμος εἶναι ἕνα εἶδος σκλαβιᾶς γιά τή γυναίκα. Καθῆκον της εἶναι ἡ ἀπόλυτη ὑπακοή στόν ἄνδρα σέ κάθε πράγμα, ἐκτός ἐάν αὐτό βρίσκεται σέ ἀντίθεση μέ τούς νόμους τοῦ Ἰσλάμ». Τό Κοράνιο ἐπιτρέπει στούς ἄνδρες νά τιμωροῦν τίς γυναῖκες τους ὅταν αὐτές δείχνουν ἀπείθεια, δέν ἐκτελοῦν τά καθήκοντά τους ἀλλά καί γιά νά βελτιωθεῖ ὁ χαρακτήρας τους.
 Στόν ἄνδρα ἀναγνωρίζεται τό δικαίωμα τῆς πολυγαμίας ἤ εὐστοχότερα τοῦ πολυγυνισμοῦ. Τό Κοράνιο προβλέπει τά ἑξῆς γιά τόν ἀριθμό τῶν συζύγων του: Κι ἄν φοβᾶστε νά ἀδικήσετε τίς ὀρφανές (σέ περίπτωση γάμου) τότε νά παντρεύεστε ἄλλες δύο ἤ τρεῖς ἤ τέσσερις γυναῖκες τῆς ἐκλογῆς σας. Κι ἄν ὅμως φοβᾶστε ἀκόμη μήπως τίς ἀδικήσετε, τότε νά παντρεύεστε μόνο μία ἤ ὅποιες ἔχετε αἰχμάλωτες [Σημ: Ὑπονοεῖ διαρκῆ πόλεμο καί βέβαιη νίκη;] (Στάδιο 4, οἱ Γυναῖκες, ἐδ. 3). Ἐκτός ἀπό τίς νόμιμες συζύγους, τούς δίδει τήν ἄδεια νά διατηροῦν ἀπεριόριστο ἀριθμό παλλακίδων: «Ἀπαγορεύεται νά παντρεύεστε μέ ἔγγαμες γυναῖκες, ἐκτός αὐτές πού τό δεξί σας χέρι ἐξουσιάζει (ὡς αἰχμάλωτες). Καί ἐκτός ἀπό αὐτές σᾶς ἐπιτρέπονται ὅλες οἱ ἄλλες γυναῖκες» (Στάδιο 4, οἱ Γυναῖκες, ἐδ. 24).
 Εἶναι γνωστό ὅτι ὁ Μωάμεθ εἶχε νυμφευθεῖ 15 γυναῖκες -ἄλλοι ὑποστηρίζουν 25-, συμβίωσε μέ 13 καί παρέμεινε μέ 9 ὥς τό θάνατό του. Κοντολογίς στήν οἰκογενειακή του ζωή «ἀποκαλύπτεται ὁ ἔκφυλος φύλαρχος ἀραβικῆς ἰδιοσυγκρασίας, ὁ φανερός ἡδονιστής». Κι ὅμως «τήν τραγωδία τῆς γυναικείας ψυχῆς πού στραγγαλίζεται καί θυσιάζεται στό βωμό τῆς προφητικῆς ἀσελγείας (τοῦ Μωάμεθ) τολμοῦν νά χαρακτηρίσουν εὐτυχία καί μακαριότητα οἱ μουσουλμάνοι συγγραφεῖς!» (Βλ. Ν. Βασιλειά- δη, Ὀρθοδοξία-Ἰσλάμ καί Πολιτισμός, σελ. 209).
 Πόση εὐγνωμοσύνη χρωστοῦμε στόν εὐλογημένο Κύριό μας πού ἐξύψωσε τήν ἐξουθενωμένη γυναίκα καθιστώντας την «ὁμότιμον» τοῦ ἄνδρα καί μέ τή γραφίδα τοῦ ἀποστόλου Παύλου ἐδῶ καί 2.000 χρόνια διδάσκει ὅτι «οὐκ ἔνι ἄρσεν καί θῆλυ» (Γα 3,28)! Καί πόσο πρέπει νά εὐχαριστοῦμε τόν Θεό, πού μᾶς ἀξίωσε νά ζοῦμε σέ ὀρθόδοξη -ἀκόμη- χώρα!
Το τέμενος....
  Κι ἐνῶ ἡ κρίση μαίνεται, σχολεῖα ἔχουν κλείσει, εἰδικότητες στά ἐπαγγελματικά λύκεια καταργήθηκαν, ἐκπαιδευτικοί καί διοικητικοί ὑπάλληλοι τέθηκαν σέ διαθεσιμότητα, φερέλπιδες νέοι μεταναστεύουν, ἡ μείωση τῶν δημοσίων δαπανῶν γιά τήν παιδεία ἀνῆλθε ἀπό τό 2009 μέχρι σήμερα στό 33%, Ἕλληνες πεινοῦν, φτωχαίνουν, λιμοκτονοῦν, αὐτοκτονοῦν, ἐνῶ, λοιπόν, συμβαίνουν αὐτά, τό Ὑπουργεῖο Παιδείας χρηματοδοτεῖ τήν ἀνέγερση τοῦ τεμένους, κληροδοτώντας πιστώσεις ὕψους 946.000 εὐρώ στό ὑπουργεῖο Ἀνάπτυξης.
 Τό τέμενος θά ἀνεγερθεῖ στό Βοτανικό, σέ ἔκταση τοῦ ἑλληνικοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ. Καί πρέπει νά γνωρίζουμε ὅτι βάσει τοῦ κορανίου ἡ περιοχή τοῦ χώρου λατρείας γιά τούς μουσουλμάνους ἀποτελεῖ καί ἰδιοκτησία τους. Παραχωροῦμε, δηλαδή, ἑλληνικό ἔδαφος σέ ποιούς; Γνωρίζουμε σέ ποιά ἀκριβῶς χέρια θά περιέλθει; Ποῦ εἶσαι, Μιαούλη, κι ἐσύ, Κανάρη, νά μᾶς καμαρώσετε!
 Βεβαίως, βάσει τῆς συνταγματικῆς ἀρχῆς τῆς ἀνεξιθρησκίας, ὁποιαδήποτε θρησκευτική πίστη εἶναι σεβαστή. Γιά τόν λόγο αὐτό ἑκατοντάδες χῶροι σέ ὅλη τήν Ἑλλάδα δίνουν τή δυνατότητα στούς μουσουλμάνους νά τελοῦν τά θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ἡ ἀνέγερση ὅμως ἰσλαμικοῦ τεμένους μέ δαπάνες τοῦ κράτους ἀναδεικνύει σέ προνομιακή θέση τή μουσουλμανική θρησκεία. Τί ντροπή καί «ὕβρις»! Τό «Τάμα τοῦ Ἔθνους» ἐκκρεμεῖ, τή στιγμή μάλιστα πού τά ἀπαιτούμενα χρήματα εἶναι ἐξασφαλισμένα ἀπό φιλογενεῖς πατριῶτες καί ὑπολείπεται ἁπλῶς ἡ παραχώρηση οἰκοπέδου.
 Κι ἐμεῖς ἀκάθεκτοι προχωροῦμε στήν ἀνέγερση τζαμιοῦ, παραβλέποντας τό γεγονός ὅτι οἱ Τοῦρκοι μετατρέπουν τίς ἐκκλησίες στήν κατεχόμενη Κύπρο σέ στάβλους καί καζίνο. Ὅπως ἐπίσης μᾶς ἀφήνει ἀδιάφορους ἡ πρόταση τοῦ ἀντιπροέδρου τοῦ νεοοθωμανικοῦ κράτους νά ἐπαναλειτουργήσει ἡ Ἁγία Σοφία ὡς τζαμί. Κι οὔτε μᾶς ἀπασχόλησε ἡ γενοκτονία τῶν χριστιανῶν στή Μέση Ἀνατολή. Κι οὔτε ἀκούστηκε φωνή διαμαρτυρίας γιά ὅσα διαδραματίζονται στή Συρία, ὅπου ἐκκλησίες πυρπολοῦνται, ἰσλαμιστές προβαίνουν σέ ἀπαγωγές ἱερωμένων, μοναζουσῶν, δολοφονίες παιδιῶν τοῦ ἑλληνορθόδοξου σχολείου. Τό αἷμα ὅμως τῶν ἀδικοχαμένων νέων μαρτύρων φθάνει στά ὦτα Κυρίου παντοκράτορος. Τελικά ποιά ἰσορροπία καί ἰσοτιμία διέπει τίς σχέσεις τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας μέ τό Ἰσλάμ; Ποιά μουσουλμανική χώρα ἐπέτρεψε τήν ἵδρυση ὀρθόδοξου ναοῦ;
 Ὅπως κι ἄν ἔχει ἡ κατάσταση, ἀκούσαμε τόν ἁρμόδιο ὑπουργό νά διακηρύττει: «Χαίρομαι πού γίνεται ἐπί ὑπουργίας μου τό τζαμί... Καί εἶμαι ὑπερήφανος... Νιώθω πιό Ἕλληνας». Δικαιολογημένα, λοιπόν, τά ἐρωτήματα: Ποιό μήνυμα ἐκπέμπει ἡ κυβέρνηση γιά τήν ἔννοια τῆς ἑλληνικότητας; Ἡ ὑπερηφάνεια εἶναι ἀπότοκος τῆς ἀνέγερσης ἰσλαμικοῦ τεμένους; Ποιά ἡ σχέση τοῦ δικοῦ μας πολιτισμοῦ μέ αὐτό; Μήπως στόχος της εἶναι τό λιβάνισμα ἀλλόθρησκων ἐπήλυδων;
 Διδακτικό τό παράδειγμα τῆς Ταϊτῆς. Οἱ κάτοικοί της ξεχύθηκαν στούς δρόμους φωνάζοντας μεταξύ ἄλλων: «Τό 90% τῶν ἐγκλημάτων τῆς τρομοκρατίας διαπράττονται ἀπό ἰσλαμιστές... Αὐτό καί μόνο εἶναι ἀρκετό, ὥστε νά μήν αἰσθάνομαι ἀσφαλής»! Ἐξαιτίας τῶν ἀντιδράσεών τους ἡ μικρή χώρα ἀνάγκασε τίς ἀρχές νά κλείσουν τό τζαμί πού μόλις εἶχε ἀνοίξει στήν πρωτεύουσα.
 Πόσο δίκαιο εἶχαν! Τό τέμενος μπορεῖ νά ἐξελιχθεῖ σέ κέντρο ἀνεξέλεγκτης βίας, καθώς σοβοῦν προβλήματα μεταξύ τῶν ἰσλαμιστικῶν σεχτῶν πού ἔχουν μεταξύ τους ἀβυσσαλέο μίσος μέ ἄμεσο ἀντίκτυπο στήν ἀσφάλεια τῶν Ἑλλήνων καί στήν εὔρυθμη λειτουργία τῆς κοινωνίας μας.
 Γιά νά περιορίσουν τίς ἀντιρρήσεις, οἱ ὑποστηρικτές του ἰσχυρίζονται ὅτι τό σχέδιο τοῦ τεμένους δέν προβλέπει τήν ἀνέγερση μιναρέ. Ποιός ὅμως μᾶς διαβεβαιώνει ὅτι δέν θά ἀνεγείρουν στή συνέχεια μιναρέ ἐντός τοῦ τεμένους; Ποιά πολεοδομική ὑπηρεσία τότε θά ἀναλάβει τήν εὐθύνη τῆς κατεδάφισης; Ποιός μπορεῖ νά εἰσέλθει ἐντός τοῦ ἀσύλου τους; (ὅρα τζαμιά Θράκης). Ἔχουμε ἀναλογιστεῖ τίς συνέπειες ἀπό μία τέτοια ἐπιχείρηση;
 Πέρα ὅμως ἀπό αὐτή τήν πλευρά τοῦ θέματος, ἐντείνονται οἱ ὑπόνοιες ὅτι ὁ θρησκευτικός χαρακτήρας τοῦ κτηρίου ἀποτελεῖ πρόσχημα· ὁ συγκεκριμένος χῶρος θά χρησιμοποιηθεῖ ὡς ἐφαλτήριο γιά τή δημιουργία ἐπίσημων μουσουλμανικῶν κοινοτήτων στήν Ἀττική, προωθώντας ἔτσι μιά κοσοβοποίησή της. Κι ἀκόμη, ἀνοίγει ὁ δρόμος γιά νά χτιστοῦν τεμένη καί στήν ὑπόλοιπη χώρα καί, κατά συνέπεια, γιά τήν ἀναγνώριση μουσουλμανικῶν μειονοτήτων σέ ὅλη τήν ἐπικράτεια.
 Συνεπῶς τό τέμενος τῆς Ἀττικῆς δέν εἶναι μόνον δικό της θέμα· ὑπερβαίνει τά ὅριά της καί γίνεται ἐθνικό. Ὅλους πρέπει νά μᾶς ἀπασχολήσει, πρίν εἶναι ἀργά. Ἄς ξυπνήσουμε, ἐπιτέλους!

Εὐδοξία Αὐγουστίνου   Δείτε την εκπομπή..... 
***  ''ΧΕΙΜΑΡΟΣ''!!!ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ!!!ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!!!!
fragkos
 «Χείμαρρος» εμφανίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης, υποστηρίζοντας ότι «είναι καιρός να αποβάλουμε το φοβικό μας σύνδρομο έναντι της Τουρκίας»

Ο ο Στρατηγός Φράγκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Τουρκία θα διαλυθεί».
Ο συγγραφέας αναφέρθηκε σε έγγραφα, αρχεία και βιβλιογραφίες που αποτυπώνουν και αποκαλύπτουν σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μίλησε για γεγονότα που συνέβησαν σε περιοχές όπου ζούσε και δημιουργούσε το ελληνικό στοιχείο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη μετάλλαξη ντόπιων χριστιανών σε «Τούρκους» και «μουσουλμάνους», αλλά και μαρτυρίες που καταγράφουν τον αγώνα «κρυπτοελλήνων» και «κρυπτοχριστιανών», ακόμη και σήμερα, για να κρατήσουν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους.
Μίλησε για τα δεινά του Ελληνισμού σε Πόντο και Μικρά Ασία, όπως και των υπολοίπων εθνικοτήτων της Τουρκίας, κάνοντας αναφορά σε μαρτυρίες για τους «κρυπτοχριστιανούς» και προβάλλοντας ταινία μικρού μήκους. Επίσης, σημείωσε το «χριστιανικό παρελθόν» των Μωάμεθ Πορθητή, Κεμάλ Ατατούρκ και Ταγίπ Ερντογάν(μορφές που απεικονίζονται στο εξώφυλλο του βιβλίου).
Κεφάλαιο Ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Καταπέλτης» για την προκλητική στάση των Τούρκων ήταν ο Στρατηγός  Φράγκος. Συγκκεκριμένα ανέφερε ότι «Δεν γίνεται να έχουμε φιλικές σχέσεις και να μας απειλούν. Δεν μπορούμε να αγνοούμε την αλήθεια».fragkos
Πρόσθεσε, δε, πως οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να βασίζονται στον «αμοιβαίο σεβασμό» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για την κατάσταση στη γειτονική χώρα αναφέρθηκε σε απόψεις που κάνουν λόγο για «αποσταθεροποίηση και διάλυση» της Τουρκίας, με σοβαρές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, όπως τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Ο στρατηγός Φράγκος επισήμανε τα όσα έχει υποστηρίξει ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Μόρτον Αμπράμοβιτς, σε περίοδο που οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις ήταν πολύ καλές, δηλώνοντας τότε ότι «η Τουρκία θα διασπαστεί».    Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια. Τον στρατηγό προλόγισε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον ειδικούς, που διαθέτει η Ελλάδα σε θέματα Τουρκίας και ελληνοτουρκικών σχέσεων, και οι αναλύσεις του είναι από κάθε άποψη βαρύνουσες.    Ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας, συμμετείχε στους εορτασμούς της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου, με αποκορύφωμα την ελληνική παρέλαση της περασμένης Κυριακής, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.  veteranos.gr
*** "Λάδι στη φωτιά" από το Κίεβο: Επιδρομή σε έδρα αυτονομιστικής ομάδας με τεράστιο οπλισμό!!!
Mεγάλη επιχείρηση της SBU (Oυκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας) σήμερα στο ρωσόφονο Λούγκανσγκ, ακριβώς 30 χλμ από τα ρωσικά συνορα, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη πολυάριθμης ομάδας ρωσόφωνων πολιτών με την κατηγορία σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια επιχείρηση που σίγουρα θα προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας αλλά και θα φουντώσει την φλόγα του αντάρτικου στις περιοχές αυτές.

 Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχειρηση της διορισμένης από την Δύση κυβέρνησης του Κιέβου, που προσπαθεί να προλάβει την δημιουργία αυτονομιστικών κινήσεων στην νοτιοανατολική Ουκρανία, μια αυτονομία που αποτελεί αίτημα των πλειοψηφουντων ρωσόφωνων πληθυσμών της περιοχής.

 Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας СБУ στο Λούγκανσκ όπως αναφέρει ο ουκρανικός Τύπος,  συνέλαβαν και αφόπλισαν  μια πολυάριθμη ομάδα Ουκρανών (ρωσικής καταγωγής και συνειδήσεως) πολιτών που στόχευε να προβεί σε αυτονομιστικές ενέργειες.

 Η ομάδα  είχε προγραμματίσει σύμφωνα με την SBU για τις 10 Απριλίου ένοπλη κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή της Λούγκανσκ και να "εκφοβίσει τους πολίτες με τη χρήση όπλων και εκρηκτικών".

 Αυτό αναφέρθηκε από την γραφείο Τύπου της СБУ (SBU).Σύμφωνα  με την ανακοίνωση, στην επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που έγινε, συνελήφθησαν 15 ενεργά μέλη της ομάδας, κατασχέθηκαν 300 αυτόματα όπλα, ένας εκτοξευτής βομβίδων, πέντε πιστόλια, ένας μεγάλος αριθμός χειροβομβίδων, βόμβες μολότοφ και ένας σημαντικός αριθμός απλών όπλων.

 Η εισαγγελία της περιοχής Λούγκανσκ άσκησε ποινική δίωξη για εγκλήματα όπως προβλέπεται στα άρθρα 113 (εκτροπή), 111 (έσχατη προδοσία).

 Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στη Λούγκανσκ και στις γύρω επτά επαρχίες. Φυσικά δεν ανακοινώθηκαν ονόματα, και δεν μπορεί να ελεγχθεί η αλήθεια των λεγομένων των ελεγχόμενων από την Δύση ουκρανικών αρχών, όμως σίγουρα δεν θα συνέφερε στο Κίεβο , να δίνεται η εικόνα ότι στήνεται ένα είδος αντάρτικου στην Ανατολική Ουκρανία, και ότι υπάρχει καταστολή ρωσόφωνων πληθυσμών, καθότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη προς ανακτηση και άλλων παλιών ρωσικών εδαφών, μόλις εξακριβωθεί καταπίεση ρωσικών πληθυσμών.

 Η επιχείρηση αυτή καταδεικνύει ότι η οργανωμένη αντίσταση από τους ρωσόφωνους πληθυσμούς εναντία στις νεοναζιστικές αρχές του Κιέβου, αυξάνεται καθημερινώς, και οι Ουκρανοί με αυτή τους την ενέργεια θα γιγαντώσουν το αυτονομιστικο κινημα. Όσο οι αρχές του Κιέβου δεν αποδέχονται καινούρια δημοψηφίσματα, για την αυτονόμηση ή όχι των περιοχών, οι ένοπλοι πυρήνες αντίστασης θα αυξάνονται. 

 Είναι αιτημα των ρωσόφωνων η διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων, κάτι που είχε ζητήσει σαφέστα και ένοπλη ομάδα του Λούγκανσγκ, όπως σας είχε ήδη ενημερώσει το defencenet.gr.

 Το δημοψήφισμα αποτελεί αίτημα και της Μόσχας, η οποία πρότεινε ως λύση που θα επαναφέρει την σταθερότητα την περιοχή την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας σε 5 ή 6 περιοχές (τέσσερις ρωσόφωνες όπως Λούγκανσγκ,Ντόνετσκ, Χάρκοβο, και Οδησσός, μια πωλονόφωνη του Λβιβ-Λβοφ, και μια γερμανοχαζαρική του Κιέβου, αν και την Ρωσία την ενδιαφέρει αποκλειστικά για τις ρωσόφωνες), κάτι που οι αρχες του Κιεβου το αρνούνται κατοπιν υποδέιξεων της Δύσης.

 Όσο δεν γίνεται αποδεκτή η ρωσική λύση αυτή, ή σεβαστή η επιθυμία των ρωσόφωνων πληθυσμών για δημοψήφισμα, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι "ομάδες αυτοάμυνας" στην νοτιοανατολική Ουκρανια, θα υπάρχουν ταραχές, και κάποια στιγμή, θα χυθεί αίμα,σφόδρα πιθανό ρωσικό. Η Ρωσία ήταν σαφής. Εάν πειραχτούν οι ρωσικοί πληθυσμοί, τότε θα υπάρξει επέμβαση. Για όσους νομιζαν ότι το ουκρανικό έληξε στην Κριμαία...να το ξανασκεφτούν.

 


Τα κτιριακά κατάλοιπα ενός βυζαντινού μοναστηριού 1500 ετών με ανέπαφα τα ψηφιδωτά του ανακαλύφθηκε στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων.
 Το βυζαντινό συγκρότημα - το οποίο ανακαλύφθηκε κοντά στο Hura, ένα χωριό Βεδουίνων στη βόρεια έρημο Negev - έχει διαστάσεις 20x35 μέτρων.
 Έχει χτιστεί στον άξονα ανατολής-δύσης, ένα κοινό χαρακτηριστικό των βυζαντινών εκκλησιών και διαθέτει μια αίθουσα προσευχής και τραπεζαρία, διακοσμημένες με περίτεχνα ψηφιδωτά με απεικονίσεις γεωμετρικών μοτίβων, φύλλων, λουλουδιών, καλαθιών, αγγείων και πτηνών.
 Οι ψηφίδες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ζωντανά το μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο χρώμα τους με την πάροδο των αιώνων.
 Η διακόσμηση του δαπέδου, σύμφωνα με στελέχη της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, περιλαμβάνουν επιγραφές στην Ελληνική και συριακή γλώσσα, οι οποίες περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους ιστορικούς: τα ονόματα των ηγουμένων της μονής - Eliyahu, Nonus, Solomon και Ilrion - και τις ημερομηνίες στις οποίες ο κάθε όροφος του μοναστηριού χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 6ου αιώνα μ.Χ.
 «Φαίνεται ότι αυτό το μοναστήρι, που βρίσκεται κοντά στο βυζαντινό οικισμό της Horbat Hur , ανήκει σε μια σειρά από μοναστήρια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου που ένωνε την Υπεριορδανία με την κοιλάδα Be'er Sheva», δήλωσε ο Daniel Varga, επικεφαλής των ανασκαφών στη θέση για την Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων.
 Το μοναστήρι διαθέτει επίσης τέσσερα δωμάτια υπηρεσίας στη δυτική πτέρυγα, στα οποία το δάπεδο είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης κεραμικά αγγεία, μαγειρικά σκεύη, κρατήρες, κύπελλα, γυάλινα αγγεία και νομίσματα σκορπισμένα στα κατάλοιπα.
 Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής πριν από την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο νότιο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν το μοναστήρι, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιδωτών της, στο Wadi 'Attir σε ένα γεωργικό και τουριστικό έργο που κατασκευάζεται δίπλα στο Hura.
 Οι σωστικές ανασκαφές είναι αρκετά συχνές στο πλούσιο, από απόψεως αρχαιολογικού υλικού, Ισραήλ, όπου τα κατασκευαστικά και αναπτυξιακά έργα θα μπορούσαν να καλύψουν ή να βλάψουν κρυφές αρχαιότητες.
 Πριν την διαπλάτυνση αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Eshtaol, οι αρχαιολόγοι άνοιξα αρκετά σκάμματα στην πλευρά του δρόμου, όπου ήρθε στο φως κατοικία 10.000 ετών, ένα από τα παλαιότερα κτίρια της περιοχής.
 Πριν από την κατασκευή μιας γέφυρας κατά μήκος άλλου αυτοκινητόδρομου, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ίχνη ενός πλούσιου κτήματος, 900 ετών, με κήπο και σιντριβάνι διακοσμημένο με ψηφιδωτό. Κατά τη διάρκεια εργασιών επέκτασης πέρυσι στην εθνική οδό, οι αρχαιολόγοι βρήκαν σκάλισμα φαλλού από τη Λίθινη Εποχή.
 
 
 
 
 
 
***   Το Facebook θα γίνει…Viber! Επιτρέπει τις φωνητικές κλήσεις!         
   
Λίγο από Skype και Viber θα θυμίζει το Facebook, το οποίο από εδώ και στο εξής θα επιτρέπει τις φωνητικές κλήσεις, ανανεώνοντας την υπηρεσία του messenger.
Στην ουσία αυτό που κάνουν οι ιθύνοντες του κολοσσού των social media, είναι να προσθέσουν στο messenger, τη δυνατότητα φωνητικών κλήσεων.
Στην πρόσφατη ανανέωση της εφαρμογής Facebook για iOS και Android, η εταιρεία ενσωμάτωσε μία νέα λειτουργία η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν δωρεάν μέσω ασύρματου δικτύου ή 3G,κλήσεις μεταξύ τους όπως ακριβώς γίνεται με το Skype και το Viber.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία κλήσεων είναι διαθέσιμη προς το παρόν για τους χρήστες Android και iOS συσκευών, ενώ για τα Windows Phone αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στις επόμενες μέρες.
star.gr
 ~**   ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  ....:
***  Αλληλεγγύη, σχεδιασμός, δημοκρατία, τα συστατικά του Μανώλη Μάκαρη (τα ονόματα των υποψηφίων)          
  
Τα συστατικά, κατά τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, για ένα νέο Δήμο
Τα πρώτα του διαπιστευτήρια στους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας έδωσε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», ιατρός Μανώλης Μάκαρης, ενώ παρουσιάστηκε μέρος των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών.
Ο κ. Μάκαρης στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι στόχος του συνδυασμού είναι «ένας Δήμος χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς εγωκεντρισμούς, ένας Δήμος ανοιχτός, δημοκρατικός, συμμετοχικός, με τους πολίτες του ενεργούς. Ένας Δήμος που κινητοποιεί και διαβουλεύεται με όλους, με ισοτιμία, χωρίς αποκλεισμούς, που λειτουργεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια, διευρύνοντας τους θεσμούς της κοινωνικής συμμετοχής, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού».
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, σημείωσε ότι αυτό επικεντρώθηκε σε δαπανηρά έργα βιτρίνας, γυρνώντας την πλάτη στα προβλήματα των ανθρώπων στις συνοικίες της Καλαμάτας, αλλά και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. «Η απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένους πόρους, δεν μπορεί να ισοσταθμιστεί με τη μετατροπή σε Δημαρχείο του παλιού νοσοκομείου. Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις δεν μπορούν αντισταθμίσουν την έλλειψη μιας στοιχειώδους κυκλοφοριακής μελέτης, τόσο απαραίτητης -ιδίως με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο περιφερειακός της Καλαμάτας.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αδυνατεί να δικαιολογήσει με στοιχειώδη επιχειρήματα την καρατόμηση του υψηλού πράσινου σε πάμπολλα σημεία της πόλης. Αδυνατεί, επίσης, να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που επιμένει να κρατά κλειστή τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, πρακτική που όχι λίγες φορές έφερε το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν προέκυψαν προβλήματα στη διαχείριση των σκουπιδιών», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στις δράσεις της παράταξής του, ξεκαθάρισε ότι «ως Δημοτική Αρχή θα σκύψουμε πάνω από τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες, που έχουν οδηγηθεί σε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Στον Ανοιχτό Δήμο των Ενεργών Δημοτών της Καλαμάτας κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην κρίση. Δεν πρέπει και δεν μπορεί κανείς να πεινάει, κανείς να μένει χωρίς φάρμακα και γιατρούς, να μένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν αιτιολογημένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Κι αυτό θα γίνει με την κινητοποίηση των δυνάμεων της αλληλεγγύης, την ενίσχυση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων δομών αλληλεγγύης και αντιμετώπισης της φτώχειας.
Οι δράσεις μας, σε αυτόν τον άξονα, θα αφορούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, στήριξης, αλληλεγγύης, υποστήριξης ευπαθών ομάδων». Κι εδώ ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Πέρα, όμως, από τα έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, η νέα παράταξη θα προχωρήσει και στην υλοποίηση έργων υποδομής. Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για το λιμάνι και την παραλιακή ζώνη, την ουσιαστική επέκταση των δικτύων ποδηλατόδρομων, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος με επικαιροποιημένη συνολική μελέτη, τις διανοίξεις δρόμων, την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών, την εισαγωγή νέων μορφών συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πολιτισμό και στα έργα που πρέπει «να τρέξουν», σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην ανάγκη προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, προωθώντας τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη διαφάνεια, με δράσεις μεταξύ των οποίων η καθιέρωση θεσμού εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τον έλεγχο των δαπανών και της οικονομικής διαχείρισης, ο οποίος θα ορίζεται υποχρεωτικά από την αντιπολίτευση, κι ακόμα: α) η αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης, ώστε να είναι ουσιαστική η λειτουργία της, β) η θεσμοθέτηση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, γ) η δημιουργία θεσμών λαϊκής συμμετοχής στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβούλιου, δ) η καθιέρωση απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και σε επίπεδο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας, ε) η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων και στ) η αξιοποίηση δυνατοτήτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το Δήμο Καλαμάτας με το συνδυασμό "Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες" 
1. Αλεξίου Κωνσταντίνος Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα
2. Αλεξόπουλος Ιωάννης μηχανολόγος μηχανικός
3. Αλούπης Παναγιώτης Πολιτικός Μηχανικός, τ. νομαρχιακός σύμβουλος
4. Αναγνωστόπουλος Κυριάκος πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου και Ηπειρου του νομου Μεσσηνίας
5. Βασιλάκης Χρήστος πολιτικός επιστήμονας
6. Βέλης Λεωνίδας τελειόφοιτος νομικής
7. Βεργινάδη Μαρία Δικηγόρος
8. Γεωργακίλας Κωνσταντίνος συνταξιούχος ΔΕΗ
9. Γιαννόπουλος Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός
10. Θεοφιλόπουλος Ιωάννης Χημικός Μηχανικός
11. Κανέλης Γεώργιος μέλος ΔΣ ιδιωτικών Υπαλλήλων
12. Καλφακάκος Ηλίας Έμπορος
13. Κουτίβα Ευαγγελία Αστυνομικός
14. Κουτίβας Μιχάλης συνταξιούχος ΔΕΗ, πρ. πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δ. Καλαμάτας
15. Λαγωνικάκου Ναυσικά γεν Γραμ Ένωσης Γονέων Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας
16. Μητσέας Στυλιανός Οικοδόμος
17. Μπεχράκης Σταμάτης Φροντιστής Επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών
18. Μπουκέα Καλλιόπη (Κέλυ) Διατροφολόγος ΓΝΣ Καλαμάτας
19. Μουργής Σπυρίδων π. Διευθυντής καταστήματος . Αγροτικής Τράπεζας
20. Ξεπαπαδέα Μαρία
21. Παναγιωτόπουλος Ηλίας π. μηχανοδηγός ΟΣΕ – εργαζ. Μουσείου Καλαμάτας
22. Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης συνταξιούχος ΔΕΗ
23. Πολυχρονόπουλος Αναστάσιος Πολιτικός Μηχανικός π. αντπρόεδρος ΔΕΠΑΚ
24. Πλατανιά Κωνσταντίνα Μαστοράκη Φιλόλογος
25. Πλαγιανός Δημήτριος Έμπορος
26. Σακκάς Ιωάννης πρόεδρος σωματείου τυπογράφων Μεσσηνίας
27. Σερπάνου Γεωργία νοσηλεύτρια
28. Σκαφιδάς Αλέξανδρος υπάλληλος εταιρείας Υπηρ . Ασφαλείας
29. Σμυρλής Γεώργιος Οικονομολόγος
30. Σπηλιωτόπουλος Αναστάσιος φωτογράφος
31. Στέλιος Ηλίας συνταξιούχος ΔΕΗ
32. Τσέλιος Στέφανος έμπορος
33. Τσίχλης Κυριάκος
34. Φάσσου Γεωργία τ. δημοσιογράφος ΕΡΤ
35. Φράγγος Γιώργος σύμβουλος Ασφαλίσεων
36. Ψυχογιάννης Γεώργιος συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος
 Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***  Π. Κατσίβελας: «Στον τριφυλιακό τρόπο ζωής, το λίγο δεν ταιριάζει. Ξεκινάμε!»

     Την πρώτη του συγκέντρωση και ομιλία, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού του «Τριφυλία. Ξεκινάμε», πραγματοποίησε χθες βράδυ στη Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Με συγκίνηση μίλησε για το όραμά του για το Δήμο και την Τριφυλία που είναι και τόπος αλλά και τρόπο ζωής, τονίζοντας: «Στον τριφυλιακό τρόπο ζωής, το λίγο δεν ταιριάζει!». Αναφέρθηκε στο κάλεσμα που έκανε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του σε όσους έχουν διάθεση να δουλέψουν για τον τόπο, σε όσους έχουν όραμα, σε όσους έχουν περίσσευμα ψυχής και σε όσους οι πλάτες τους αντέχουν φορτία. Όπως είπε, «σε αυτό το πρώτο κάλεσμα βλέπω ότι όλα αυτά περισσεύουν στο Δήμο μας και γι' αυτό σήμερα νιώθω πολύ ισχυρότερος και αισιόδοξος». Ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι «στο πρώτο κάλεσμά μου είπα ότι το λίγο δεν ταιριάζει στην Τριφυλία και ίσως στενοχώρησα κάποιους φίλους μας. Αλλά για μας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, η Τριφυλία δεν είναι απλά ένας ευλογημένος τόπος που ζούμε και τον οποίον πρέπει να αναπτύξουμε και να υπηρετήσουμε. Για εμάς, η Τριφυλία είναι και τρόπος. Τρόπος ζωής και είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από όλους τους άλλους Μεσσήνιους, και αυτό τον τρόπο και την ιδιότητα να είναι κανείς Τριφύλιος, οφείλουμε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε. Και στον τριφυλιακό τρόπο το λίγο δεν ταιριάζει». Αναφερθείς στην υποψηφιότητά του, τόνισε πως η απόφασή του δεν ήταν ανώδυνη, καθώς «η ζωή μου ήταν αφιερωμένη στο χώρο της Υγείας και τον υπηρέτησα επίμονα, με συνέπεια και αφιερώθηκα σε αυτόν. Υπερίσχυσε, όμως, η αγάπη μου και η αγωνία μου για τον τόπο μας. Και αυτό κρατήστε το. […] Σήμερα έχουμε την υποχρέωση να υπηρετούμε αναγκαιότητες και όχι ιδιοτέλειες. Κι αυτό κάνουμε. […] Όρους πολιτικούς και κομματικούς συμμετοχής δε θέσαμε, μυστικές συμφωνίες εξουσίας δεν κάναμε, το μοίρασμα θέσεων το αρνηθήκαμε και έτσι σήμερα είμαστε εδώ άνθρωποι όλων των χώρων σε μια πολυσυλλεκτική συγκέντρωση ελεύθερων πολιτών, κατακτώντας δικαιωματικά την ιδιότητα του ανεξάρτητου συνδυασμού. Προσωπικά, δεν κρύφτηκα πίσω από το δάκτυλό μου και δεν προτίθεμαι να το κάνω και τώρα. Δεν ακολούθησα στη ζωή μου αυτό που συμφέρει. Έτσι, μέσα από αναγκαιότητες κοινές, ανησυχίες, όνειρα και ελπίδες, γεννήθηκε ο συνδυασμός: Τριφυλία. Ξεκινάμε. [...] Η διοίκηση είναι μια σκυταλοδρομία που κάθε φορά κάποιος ή κάποιοι αναλαμβάνουν να κάνουν μια διαδρομή. Άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη. Να δουλέψουν και να λύσουν προβλήματα. Να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον. Και κάποια στιγμή να παραδώσουν στους επόμενους τη συνέχεια. Σε άλλους πάει πρίμα ο καιρός και σε άλλους όχι. Σε άλλους πέφτει ανηφόρα και σε άλλους κατηφόρα. Άλλοι αποδεικνύονται καλύτεροι, άλλοι χειρότεροι. Στο σημερινό δήμαρχο και σε μας, αντιστοιχεί μια διαδρομή ανηφορική και με κόντρα τον καιρό. Αλλά αυτό δε μας πτοεί. Δε θα γυρίσουμε πίσω να καταγγείλουμε τι δεν έγινε μέχρι σήμερα και ποιος φταίει γι’ αυτό. Παρότι είναι πολύ βολικό και της εποχής, αλλά δεν ωφελεί και δε θα το κάνουμε. Το βέβαιον είναι ότι εφόσον οι πολίτες μάς επιλέξουν, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί από τη δεκαετία του ’80 και του ’90, την εποχή που, όπως λέει ο λαός, δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Και δεν έγινε. Έτσι, σήμερα ξανακαλούμαστε να μιλήσουμε για τα αυτονόητα, για πηγές νερού, για δίκτυα υδροδότησης, για αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς, για εθνικό οδικό δίκτυο, για δημοτικό δίκτυο, για αγροτικούς δρόμους, για γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, για το δρόμο της Βάλτας, για το Τουριστικό, για το Βρωμονέρι, για την καθαριότητα και ένα σωρό άλλα θέματα, αν θέλουμε να αναφερθούμε θεματολογικά στην ενότητα των Γαργαλιάνων. Και για αυτό είπαμε Ξεκινάμε. [...] Πρέπει να μιλήσουμε, να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και έχουμε μείνει πολύ πίσω. Και άλλαξαν και οι καιροί. Πρέπει να συνδράμουμε όλους τους σπουδαίους συμπολίτες μας που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και τις πρότυπες καλλιέργειες και να προωθήσουμε δράσεις προβολής. Πρέπει να φτιάξουμε τις υποδομές μας, να δημιουργήσουμε κατάλληλο περιβάλλον, να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες του τουρισμού, να γίνουν και νέες μονάδες. Να προσελκύσουμε επισκέπτες, αλλά και νέους μόνιμους κατοίκους, για να ενισχυθεί η εμπορική, οικονομική, αλλά και η κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου μας. Γιατί φθίνουμε και γινόμαστε λιγότεροι. Και γι’ αυτό, είπαμε, ξεκινάμε. Πρέπει να μιλήσουμε για προβολή του τόπου μας. Να ξεπεράσουμε τα όρια της εσωστρέφειας, να γίνουμε γνωστοί, να ξεφύγουμε από το μαρασμό. Να δημιουργήσουμε δραστηριότητες λάμψης και προβολής για τον τόπο μας, πολιτιστικές, οικολογικές, αθλητικές, επιστημονικές, φυσιολατρικές, ιστορικές. Να μιλήσουμε για εναλλακτικό τουρισμό, για καταδυτικό, για αγροτουρισμό, για θρησκευτικό τουρισμό κ.ά. Πρέπει την υπόθεση της Costa Navarino να την κάνουμε δική μας υπόθεση, να γίνουμε οι προνομιακοί συνομιλητές, για να βρίσκουν δουλειά και τα δικά μας παιδιά και οι δικοί μας επαγγελματίες. Θέλουμε η ανάπτυξη να διατρέξει όλη την έκταση του Δήμου μας. Και για αυτό είπαμε ξεκινάμε. Πρέπει να κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες του Δήμου, για να παράγουμε έργο. Πρέπει να δώσουμε ουσιαστικό ρόλο και οικονομικές δυνατότητες στα τοπικά συμβούλια, για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας καλύτερα. Πρέπει να ασχοληθούμε και με τα μεγάλα και με τα μικρά με το ίδιο πάθος. Πρέπει να κάνουμε άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά που ακυρώνει τον τόπο μας. Και για αυτό είπαμε: Ξεκινάμε. Εργαλεία μας θα είναι η γνώση, η θέληση, η επιμονή και η δουλειά. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Πιστεύω σε όλους τους συνεργάτες μου, που με ενθουσιασμό στελεχώνουν αυτό το συνδυασμό. Τιμώ και όλους αυτούς που, λόγω της εποχής, ήθελαν αλλά δεν μπόρεσαν να δραστηριοποιηθούν ενεργά, παρότι το ήθελαν. Οι εκλογές δεν είναι πόλεμος και σε πολέμους ανόητους συνειδητά δε συμμετέχουμε. Σε λάσπες, κατηγορίες και προσβολές, επίσης, δε συμμετέχουμε, άλλωστε θα γινόμαστε λίγοι. Η προεκλογική μας συμπεριφορά θα είναι λιτή, ακριβώς όπως ταιριάζει στην εποχή μας. Λένε ότι οικολόγος είναι αυτός που φωνάζει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο και εμείς λέμε ότι ο πραγματικός οικολόγος είναι αυτός που μπαίνει και καθαρίζει το ποτάμι. Αλλά και, κατ’ επέκταση, καλός πολιτικός είναι αυτός που λύνει τα προβλήματα». - 

***    Χαιρετούρες ευγενείας          
           
Νομίζατε ότι ο ένας δεν θα ήθελε να δει τον άλλον και θα γύριζε ο ένας τη μούρη του αλλού; Λάθος κάνετε!
Και συναντήθηκαν και χαιρετήθηκαν χαμογελαστοί.
Ο λόγος φυσικά για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη που μάλιστα, πήγε πρώτος και χαιρέτισε τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη του Παναγιώτη Αλευρά, στο χθεσινό συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη.
Τα «βήματα» ευγενείας του κ. Τατούλη, ακολούθησε αμέσως μετά και η Ντίνα Νικολάκου χαιρετώντας τον κ. Αλευρά.   Β.Β. 
 
***   Ποιος αποφασίζει τι... (;)         
   

Υπάρχει κάποια μελέτη, κάποια ανακοίνωση, κάποια απόφαση με την οποία ο εργολάβος του έργου ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών, προχωρεί και σε βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στο απέναντι πεζοδρόμιο; Βέβαια, ως έργο, καλό φαίνεται, αλλά πώς θα πληρωθούν οι εργασίες; Είναι δώρο του εργολάβου στους δημότες; Μια απάντηση από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο θα τη θέλαμε. Για μην δημιουργούνται και εντυπώσεις, μέρες που διανύουμε...   Α.Π. 
 
*** Τα αυτοκίνητα της ΑΛΑΚ στην πλατεία και αύριο στα καρτ…

 Με εντυπωσιακό τρόπο διαφήμισαν οι διοργανωτές τον 1ο πρωταθληματικό αγώνα της ΑΛΑΚ για το 2014 που θα διεξαχθεί αύριο, από τι 10 το πρωί, στην πίστα καρτ San Nikolas, της Δυτικής Παραλίας. Η πολυαναμενόμενη για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνάντηση θα περιλαμβάνει ντριφτ σόου και χρονομετρημένα, ενώ η έκθεση μερικών από τα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτα αποτέλεσε το καλύτερο προσκλητήριο… -

***  Καταιγίδες με λάσπη αναμένονται λόγω της αφρικανικής σκόνης          
           
Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται την Κυριακή (6-4-14) αρχικά στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο και από τις μεσημεριανές ώρες και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Παράλληλα, πολλές περιοχές της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωπες με λασποβροχές, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα κεντρικά, στα βόρεια, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σταδιακά τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα ασθενήσουν κυρίως στο Ιόνιο και τις βόρειες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη. 
 
***  Συνελήφθησαν τρεις νεαροί Έλληνες για ναρκωτικά στην Καλαμάτα
 Τρεις Έλληνες, δύο άντρες ηλικίας 24 και 22 ετών και μια γυναίκα 20 ετών, συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Καλαμάτα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, χθες το μεσημέρι, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν τους τρεις, ενώ βρήκαν και κατέσχεσαν: χασίς βάρους 108 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, 40 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα επιβατηγό όχημα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: χασίς βάρους 34,4 γραμμαρίων και ζυγαριά ακριβείας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. - 

*** Απουσία με ερωτηματικά…

 Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Μυστικά της Ελλάδας» διοργανώνουν από προχθές έως τις 31 Αυγούστου 2014 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και το Geo Routes Cultural Institute (Αφίξεις, Είσοδος 1, εκθεσιακός χώρος «Art & Culture»). Στόχος της έκθεσης είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη, μέσω των πολιτιστικών οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes, σε όψεις της «μυστικής» Ελλάδας, προσφέροντάς του μία ξεχωριστή βιωματική περιπλάνηση στο σπάνιο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό και γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας. Τα «Μυστικά της Ελλάδας» που εκτίθενται στο αεροδρόμιο είναι: Όλυμπος, Στα χνάρια των Θεών, Λαυρεωτική, Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, Αμοργός, Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου, Ήπειρος, Δίλοφο, Δυτική Μακεδονία, Λίμνες Πρεσπών, Λακωνική Μάνη, Σπήλαια Διρού, Μεσογειακή Διατροφή, ένταξη στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 2010. Τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς η αποστολή και το όραμά τους συνάδουν με το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη». Μέχρι εδώ καλά. Το ερώτημα είναι γιατί απουσιάζει η Μεσσηνία από ένα τόσο σημαντικό γεγονός; Α.Π. - 

***   Νέα, καθολική προσέγγιση για την εξολόθρευση του καρκίνου,    Η χημική ταυτότητα των όγκων
Βίντεο : http://youtu.be/NAPYaSQPios  ,

Στοκχόλμη

Ερευνητές από πέντε πανεπιστήμια της Σουηδίας με επικεφαλής ειδικούς του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη και του Εργαστηρίου Science for Life βρήκαν έναν νέο τρόπο θεραπείας του καρκίνου. Τα άκρως εντυπωσιακά ευρήματά τους τα οποία αφορούν αναστολή ενός συγκεκριμένου ενζύμου που ονομάζεται ΜΤΗ1, δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Nature». Το ένζυμο αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση μόνο των καρκινικών κυττάρων όχι όμως και των φυσιολογικών.
Οι αναστολείς σε ερευνητές ανά τον κόσμο
«Προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τέτοιου είδους θεραπειών και να περάσουμε σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους το συντομότερο δυνατόν, έχουμε ήδη ακολουθήσει ένα ανοιχτό μοντέλο καινοτομίας. Πριν καν γίνει η δημοσίευση, στείλαμε τους αναστολείς ΜΤΗ1 που αναπτύξαμε σε ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο» ανέφερε ο Τόμας Χελεντέι, επικεφαλής της μελέτης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου.
Τις τελευταίες δεκαετίες η ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών παραγόντων έχει επικεντρωθεί στη στόχευση συγκεκριμένων γενετικών ελαττωμάτων των καρκινικών κυττάρων. Τέτοιου είδους παράγοντες είναι συνήθως αποτελεσματικοί στην αρχή, ωστόσο εμφανίζεται γρήγορα ανθεκτικότητα του καρκίνου σε αυτούς. Είναι σημαντικό ότι στη νέα μελέτη οι ερευνητές εντόπισαν ένα ένζυμο, στη δραστηριότητα του οποίου βασίζονται όλοι οι καρκίνοι που μελετήθηκαν. Παράλληλα η ενζυματική αυτή δραστηριότητα φαίνεται να είναι ανεξάρτητη από τις γενετικές μεταλλάξεις που εντοπίζονται σε κάθε μορφή καρκίνου. Η ερευνητική ομάδα έδειξε ότι όλοι οι όγκοι που εξέτασε χρειάζονταν το ΜΤΗ1 για να επιβιώσουν. Εδειξε επίσης ότι τα φυσιολογικά κύτταρα δεν χρειάζονται αυτό το ένζυμο.
Εντελώς νέος δρόμος στη θεραπεία του καρκίνου
«Η σύλληψή μας βασίζεται στο γεγονός ότι τα καρκινικά κύτταρα διαθέτουν ‘μεταλλαγμένο’ μεταβολισμό ο οποίος οδηγεί σε οξείδωση των νουκλεοτιδίων. Το ΜΤΗ1 ‘καθαρίζει’ τα οξειδωμένα νουκλεοτίδια, προλαμβάνοντας την ενσωμάτωση του οξειδωτικού στρες στο DNA η οποία καταλήγει σε βλάβες στο γενετικό υλικό. Ετσι τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να διαιρούνται και να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα. Ωστόσο, με έναν αναστολέα του ΜΤΗ1, το ένζυμο μπλοκάρεται με αποτέλεσμα την εισαγωγή κατεστραμμένων νουκλεοτιδίων στο DNA, τα οποία προκαλούν βλάβη και σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα» σημείωσε ο δρ Χελεντέι και προσέθεσε: «Τα φυσιολογικά κύτταρα δεν χρειάζονται το ΜΤΗ1 αφού διαθέτουν έναν ρυθμισμένο μεταβολισμό ο οποίος από μόνος του προλαμβάνει τις βλάβες των νουκλεοτιδίων. Το γεγονός ότι εντοπίσαμε τη συγκεκριμένη ενζυμική δραστηριότητα η οποία αφορά μόνο την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων, ανοίγει έναν νέο, εντελώς καινούργιο δρόμο στη θεραπεία του καρκίνου».
Με βάση αυτή τη νέα γνώση οι επιστήμονες δημιούργησαν έναν ισχυρό αναστολέα του ΜΤΗ1 ο οποίος φάνηκε να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα σε όγκους που είχαν αφαιρεθεί από ασθενείς με καρκίνο του δέρματος.
Θεραπεία όγκων μελανώματος Όπως ανέφερε ο Ρότζερ Ολοφσον Μπάγκε, χειρουργός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαλγκρένσκα, που συμμετείχε στη μελέτη «όταν είδαμε πως ο όγκος ενός ασθενούς μου με μελάνωμα ο οποίος είχε εμφανίσει αντίσταση σε όλες τις υπάρχουσες θεραπείες, αποκρίθηκε πολύ καλά στον πειραματικό αναστολέα, αισθανθήκαμε ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Είναι σπάνιο το να γίνεσαι μάρτυρας ενός τέτοιου επιτεύγματος».
Σε ένα-δύο χρόνια οι δοκιμές σε ανθρώπους
 Παρά τα τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος προτού φθάσει η στιγμή των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους – σύμφωνα με τον δρα Χελεντέι αυτό αναμένεται να συμβεί σε ένα με δύο χρόνια.
Σε άλλο άρθρο που δημοσιεύεται στο ίδιο τεύχος του Nature, ορισμένοι από τους ερευνητές της σουηδικής ομάδας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Αυστρία και τη Βρετανία παρουσιάζουν αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία, υπάρχουσες ουσίες που εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα δρουν αναστέλλοντας τη δραστηριότητα του ΜΤΗ1, κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό μέχρι σήμερα. «Το γεγονός ότι υπάρχοντες αντικαρκινικοί παράγοντες χτυπούν το ένζυμο ΜΤΗ1 δείχνει ότι η σύλληψή μας είναι σωστή. Τώρα που γνωρίζουμε πλέον τον μηχανισμό, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε άκρως επιλεκτικούς αναστολείς του ενζύμου» κατέληξε ο Τόμας Χελεντέι.   Βήμα Science

***
***  Αθλητικά  για  σήμερα  :

*** Για νίκη ελπίδας σήμερα (4 μ.μ.) με Παναρκαδικό ο Μεσσηνιακός          
          
Τη …μισή χρονιά παίζει σήμερα ο Μεσσηνιακός, καθώς για να συνεχίσει να ελπίζει για την παραμονή του στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να κερδίσει τον Παναρκαδικό. Ο αγώνας για την 24η αγωνιστική του 4ου Ομίλου θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και έχει αμφίδρομο ενδιαφέρον, καθώς οι Αρκάδες βρίσκονται επίσης σε επισφαλή θέση. Για τους «πράσινους» υπάρχει μόνο η νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα δουν τους ανταγωνιστές τους να ανοίγουν την ψαλίδα, ενώ ειδικά με τον Παναρκαδικό, ζητούμενο είναι και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, με τα δεδομένα να είναι για την ώρα υπέρ τους, αφού είχαν κερδίσει με 0-1 μέσα στην Τρίπολη!
Η καλαματιανή ομάδα καλείται να βρει άμεσα τον καλό της εαυτό, δίνοντας ένα τέλος στα άσχημα αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και είχαν ως αποτέλεσμα από το γκρουπ της πρώτης 6άδας να κατρακυλήσει κάτω από τη ζώνη.
Ο Μεσσηνιακός έχει αποδείξει ότι έχει δυνατότητες, αλλά χρειάζεται να αποδείξει στην πράξη, κάνοντας μια νέα βαθμολογική και ψυχολογική αρχή σήμερα κόντρα στον Παναρκαδικό.
Ο ΜΓΣ θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο τερματοφύλακα Γιώργο Κυριακόπουλο (θα τον αντικαταστήσει ο Κώστας Ζησιμάτος) και τον Βαγγέλη Κουρεντζή, ο οποίος είχε αποβληθεί την περασμένη Κυριακή στην Κόρινθο. Τη θέση του έμπειρου αμυντικού στο πλευρό του Θωμά Μπιμπίρη αναμένεται να πάρει ο Άγγελος Μπαστακός, με τους Δήμο Νινιό και Σπύρο Δασκαλάκη στα άκρα. Στα στόπερ επιστρέφει ο Βασίλης Μπεγέτης, δίδυμο με τον Κώστα Αργυρόπουλο, με τους Αλέξανδρο Ταχματζίδη και Γιάννη Χελά στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, τον Σταύρο Τσουλάκο σε ρόλο επιθετικού χαφ και φορ τον Βιτάλι.
  • Διαιτητής του απογευματινού αγώνα θα είναι ο Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών), με βοηθούς τους Νότη Κουτσογιαννο και Ανδρέα Φωτόπουλο από την ίδια ΕΠΣ και παρατηρητή τον Νίκο Ρουμπάνη (Ηλείας).
  •   Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-4ος ΟΜΙΛΟΣ
  • Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής
  • Σήμερα 4 μ.μ.
  • Μεσολογγίου ΑΕ-Κόρινθος  0-1 .- ^
  • Μεσσηνιακός-  Παναρκαδικός  2-2 , (1-1) .-
  • Τα γκολ :  22΄ Τσουλάκος , 33΄Χατζόπουλος , 55΄ πεν.  Σταυρ.  Τσουλάκος , 90΄πεν. Δήμου
  • Διαιτησία: Ζαραβίνος, Κουτσοπάνος Φωτόπουλςο Σ.Δ. Εύβοιας
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπαστακός, Μιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης, Βιτάλι, Τσουλάκος και, Χελάς, ενώ την 18άδα συμπληρώνουν και, οι Τσουκάλης, Σπανός, Κουλουράς, Κολοκούβαρος, Μερκούρης, Μπιζίμης και Πουλάκος.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καλογιαννίδης): Ψυχογιός, Πετρόπουλος, Χατζόπουλος, Πετρόπουλος, Μπο΄λυτας, Κωστάκης, Κυριακόπουλος, Δήμος, Σαλαπάτας, Καδάς και Δαγός
 Δόξα Ν. Μανωλάδας-Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας   2-1 .- ^
Καραϊσκάκης ΑΕ-Ατρόμητος Αχαΐας  3-2 .-^  ( με  δύο  γκολ  σε 4΄ Μπαλάφα , )
Αχαϊκή-Εθνικός Σαγέικων   1-0 .- ^
Ερμιονίδας ΑΕ  -ΠΦΟ Πανοπούλου   ,  4-0  .- ^  Τα γκολ : 3΄ Συμελίδης .-^
Παναργειακός-Παμβουπρασιακός   2-1 .- ^
Καλαμάτα-Άρης Αιτωλικού  3-1 , (0-0).- ^
Τα γκολ :  65΄Μακρής , 84΄ Ηλιόπουλος  ,90 +  ΄  Καντούτσι , 90 + ΄ Καραχάλιος .- ^
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας, Λιόλιος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Μαρτίνος, Ηλιόπουλος, Μπελεβέτης, Σκόνδρας, Ζαχαρόπουλος, Καλαντζής.
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ρόκκος, Μακρής, Χονδρογιάννης. Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης, Μπερερής, Καβαλιέρης, Παλιάτσας, Γαβρίνας, Τουρλιδάς, Γρηγοριάδης

Η βαθμολογία
1  Ερμιονίδας ΑΕ                         38-18   53
Καλαμάτα                                 38-15   49
3  Παναργειακός                         39-18   49
4  Καραϊσκάκης ΑΕ                      30-22   44
5  Δόξα Ν. Μανωλάδας               31-21    42
6  Αχαϊκή                                    25-21   34
7  Κόρινθος                                 26-19   34
8  Παμβουπρασιακός                   18-16    33
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 9  Παναρκαδικός                         20-19   33
10 Μεσσηνιακός                         27-29   31
11 Ατρόμητος Αχαΐας                 27-23   30
12 Μεσολογγίου ΑΕ                    30-29   27
13 Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας 20-32   21
14 Άρης Αιτωλικού                    16-36   12
15 ΠΦΟ Πανοπούλου                 14-49   11
16 Εθνικός Σαγέικων                 13-45   10
H επόμενη αγωνιστική
13/04/2014, 17:00
Κόρινθος-        Παναρκαδικός
Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Μεσολογγίου ΑΕ
Ατρόμητος Αχαΐας-Μεσσηνιακός
Εθνικός Σαγέικων-Δόξα Ν. Μανωλάδας
ΠΦΟ Πανοπούλου-Καραϊσκάκης ΑΕ
Παμβουπρασιακός-Αχαϊκή
Άρης Αιτωλικού-Ερμιονίδας ΑΕ
Καλαμάτα-Παναργειακός
 
  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
 *** Α΄  Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο 5/4/2014 :
~ Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας   5-0 .- ^
~ ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  2-3  .- ^
~ Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ -ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ   2-2 .- ^
~ ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας -  ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης   0-3 .- ^
Κυριακή  06/04/2014 :
Εράνη  Φιλιατρών - Α.Ο. Φαραί    4-2 .- ^
Α.Ο.Σπερχογείας - Α.Ο. Διαβολιτσίου   1-1 .- ^
Τσικλητήρας  Πύλου - Α.Ο. Μεθώνης   1-1 .- ^
Α.Ο.Δωρίου - Αστέρας  Αρφαρών   4-0 .- ^
 
Αστέρας  Αρφαρών
~** Β΄ Τοπικό   ΕΠΣΜεσσηνίας . Σάββατο  5/4/2014 :
* Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΗΡΑΚΛΗΣ 4-1 .- ^
* ΑΣΡΕΡΑΣ Βαλύρας  -ΔΟΞΑ  Καλαμάτας  3-2 .- ^
* Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Αμφείας   1-2 .- ^
* ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ  - Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ  7-1 .- ^
* Α.Ε. ΑΒΙΑΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  0-0 .- ^
 * ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - Α.Ο. ΜΙΥΛΤΙΑΔΗΣ  2-0 .- ^
* ΑΙΑΝΤΑΣ  Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας  1-1 .- ^
* ΟΛΥΜΠΙΘΑΚΟΣ  Ανάληψης - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  2-0  .- ^
Κυριακή  06/04/2014  :
~ Κεραυνός  Καλαμάτας  -Α.Σ. Μάνεσι
~ Παναθηναϊκός Καλαμάτας - Παπαφλέσσας  Χώρας 0-0.-^
~ Ακρίτας Κορώνης - Απόλλων Πεταλιδίου  3-3 .-^
~ Α.Ο.Πατίστας -Πανιώνιος Καλαμάτας   0-1 .- ^
~ Α.Ε.Λογγας - ΑΠ.Σ. ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα  1-2 .- ^
 
 Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ
~** Αγώνας  Μπαράζ  Γ΄ Τοπικού  ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   Καλαμάτας - ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας  4-2 .- ^
***  Γ΄ Εθνική  4ος  Όμιλος στο ποδόσφαιρο :
 ΚΥΡΙΑΚΗ (24η, 06/04 16:00)
Αχαϊκή - Εθνικός Σαγέικων    1-0 .- ^  { 17΄ Σπανός  , }  .- ^
ΑΕ Μεσολογγίου - Κόρινθος    0-1  .-  {Τα  γκολ :   16΄ Μπεχλής   , }
Μεσσηνιακός - Παναρκαδικός   2-2  .-   ( Τα  γκολ :  22 ΄  ,  55΄πεν. Τσουλάκος , 33΄ Χατζόπουλος , 90΄ πεν.  Δήμου ,  } .- ^
Ένωση Ερμιονίδας - Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο     4-0 .- ^  {Τα  γκολ :  3΄ , 39΄Συμελίδης  ,41΄ Κρίστο  ,70΄ Παπασταύρου  ,    }  .- ^
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Πανναυπλιακός    2-1 .-  ( 42΄,48΄ Μελετίδης , 38 ΄ )
Παναργειακός - ΠΑΟ Βάρδας      2-1 .- ^
ΑΕ Καραϊσκάκης - Ατρόμητος Αχαΐας   3-2 .-  ^ { 10΄ Χαμένο πέναλτι  για  γηπεδούχους , 2 (δυο)35΄ ,39΄ γκολ Μπαλάφα  ,56΄ Παγώνης , 42΄  72΄  Σαμπανέϊ ,   }  .-^
Μαύρη Θύελλα - Άρης Αιτωλικού     3-1 .- ^  ( 65΄ Μακρής , 84΄ Ηλιόπουλος . 94 ΄ Καντούτση , 97 ΄ Αλέκος Καραχάλιος ,   ) .- ^
 ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών
 
*** Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA)  , έχουν ως εξής:

Κυριακή 6 Απριλίου (19:00)
Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης   1-0 .- ^
Τα  γκολ :93΄ Δεληζήσης ,
Διαιτητές :Παππάς , Μπάλτας   , Ποντίκης .
 Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κόκκινες : Φαρινόλα (90`) - Μεχία (67` δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες : Δεληζήσης, Χατζηζήσης, Φαρινόλα - Σαρρής, Κοζορώνης, Μεχία, Στόϊκοβιτς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης (72` Γκουέλα), Τσοκάνης (62` Αμπροουζ), Κόρμπος, Μίνγκας (46` Ντάλμπεργκ), Λουσέρο, Φαρινόλα, Πετρόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος (17` Σαρρής), Μεχία, Ρεντζας, Αντελέγιε, Κουμπικ (62` Μπουχαλάκης), Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (69` Γιοβάνοβιτς), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος.
Βίντεο  από  τον  αγώνα :
 ~ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0 Σχόλια  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/2vZSa2xdxcs ,
~ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0 ΓΚΟΛ  6/4/2014 : http://youtu.be/7f0OSg2ysh8 , ,

Πλατανιάς-Παναιτωλικός  1-0 .- ^
Τα  γκολ : 72΄  Νταβίντ  Τόρες ,
Διαιτητές :
 Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Δημήτρης - Μπόγιοβιτς, Νταλμά
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκουμ, Γιαχία, Φερνάντες, Δημήτρης, Καζναφέρης (46΄ Ζαραδούκας), Τετέ (11΄ λ. τρ. Γουνδουλάκης), Μενδρινός, Βλαχοδήμος (81΄ Ντεντάκης), Κάταϊ, Τόρες.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπακάκης (28΄ λ. τρ. Νταλμά), Μπικέι, Γκάλο, Ανέν (67΄ Μελισσάς), Γοδόι, Κουτρομάνος, Σφακιανάκης, Καλί, Μαρτίνες, Μπόγιοβιτς (69΄ Τζούνιορ).
Βίντεο :
~** Σχόλια Βέροια , Απόλλων , ΟΦΗ  ,Πλατανιάς 6-4-2014 : http://youtu.be/Kk9mXuKt1qo ,
~** Σχολιασμοί Βέροια ,  Πλατανιάς  6-4-2014: http://youtu.be/XrRGFjh-ulQ ,
Βέροια-Πανιώνιος   2-1 .- ^
Τα γκολ : 37΄ Μπεν , 54΄Γκονσέλβες , 73΄ πεν. Αραβίδης ,
Διαιτητής Ιωαννίδης ,
 Κίτρινες: Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαργκάν, Βέρτζος - Αραβίδης, Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Αυλωνίτης, Σταυροθανασόπουλος
Κόκκινες: Αμαραντίδης (+90΄ δεύτερη κίτρινη) - Αυλωνίτης (+90΄ δεύτερη κίτρινη), Αραβίδης (+90΄ δεύτερη κίτρινη)
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόσταϊτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (+90΄ Μπάρμπας), Όστοϊτς, Παυλίδης (75΄ Σισόκο), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (77΄ Καλτσάς), Γκονσάλβες
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αραβίδης, Γιάννου (83΄ Σταυροθανασόπουλος), Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός (+90΄ Παναγιωτούδης), Κουλουχέρης, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ζαχαράκης (65΄ Καμπάνταης)
 Βίντεο  από τον  αγώνα  :
~** ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2-0 γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/a_IYYEXaAJE , ,
 ~ ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2-0 2ο  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/x4gtR6PG4pI ,,

~** Βέροια- Πανιώνιος 2-0  γκολ σχόλια 6/4/2014 : http://youtu.be/FxdsGmDuixs  ,
ΟΦΗ-Ξάνθη  3-2  .- ^
 Τα  γκολ :39΄Ροβίθης , 79΄Περογαμβράκης , 86΄ πεν.Μιλιάζες ,   6΄ πεν. Κάλβο , 43΄Γούτας ,
Διαιτητές :Δασκαλόπουλος , Καρσιότης  , Καρατζίκας
 Κίτρινες : Περογαμβράκης, Ροβίθης, Μπούρμπος, Κουτσιανικούλης - Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Βάλλας
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Ζόρο, Μπανούσης (34` Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Ντουντού (57` Περογαμβράκης), Ζε, Μπούρμπος, Παπάζογλου, Μπαρέϊρο (78` Νούνιες), Μακρής, Μιλιάζες.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (27` Σολάρι), Κάλβο (46` Βάλλας), Μάνταλος, Χοσέμι, Τριάδης, Σολτάνι.
 Βίντεο  από  τον  αγώνα :
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ3-2  1ο  γκολ  ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1ο γκολ 6/4/2014: http://youtu.be/Z_TQxvWMhq0 ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 3-2 γκολ 1ης  ισοφάριση  6/4/2014: http://youtu.be/N0_0j446QRo  ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ  3-2  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/La5BAqs9-vY ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 3-2  γκολ σχόλια  φάσεις 6/4/2014: http://youtu.be/mNwzEKf-5nc ,

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος   2-0 .- ^
Τα  γκολ :  5΄ Σαλπιγγίδης , 84΄Νάτχο ,
Διαιτητές : 
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Βούκιτς, Βίτορ, Λίνο, Σκόνδρας, Λάζαρ - Φωτάκης
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης (76΄ Κίτσιου), Σαλπιγγίδης (86΄ Κουλούρης), Βούκιτς (65΄ Λάζαρ), Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Λούκας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τζενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης (71΄ Ναπολεόνι), Φωτάκης (46΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Μπρίτο (90΄ Κιβρακίδης), Καραμάνος, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.
Βίντεο  από  αγώνα  :
 ~** ΠΑΟΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0  γκολ σχόλια 6/4/2014 : http://youtu.be/jg-PKWCdxUA  ,

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  3-1 .- ^ 
Τα γκολ39΄Κουτρουμπής , 41΄Κονέ  , 63΄  Ν. Καρέζης   77΄  Αμπέιντ ,  
Διαιτητές :
  Κίτρινες : Μουλόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν (62` Κλωναρίδης), Αμπέιντ (78` Δώνης), Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς (62` Καρέλης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα (74` Γουόρντεν), Κονέ, Γεωργίου (51` Σκέμπης), Λυκογιαννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς (62` Μιλοσάβλιεφ).

Η  ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Αμπέντ, Νάνο, Πράνιτς, Πέτριτς
Ο πάγκος του Γιάννη Αναστασίου: Κοτσόλης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης ,.
Αναγκαστικές οι αλλαγές στην ενδεκάδα με τους Ζέκα, Σίλντενφελντ, Μέντες να εκτίουν τιμωρία λόγω καρτών.
H ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας, Βαρέλα, Κονέ, Γεωργίου, Λυκογιάννης, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Βούκσεβιτς.
Ο πάγκος του Σάββα Παντελίδη: Στρατηλάτης, Μάρτινς, Σκέμπης, Νικολακάκης, Γουόρντεν, Γιάντσης, Μιλοσάβλιεβ.
Βίντεο  από  αγώνα :
~** ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-1 γκολ σχόλια  6/4/2014 : http://youtu.be/_Eo-XRq9x_k ,
~* ΠΑΟ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-1 1ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/toAb4crgPko  ,
~** ΠΑΟ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-1  γκολ Λεβαδ 6/4/2014: http://youtu.be/IA1KcxGOMxc ,
~ ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-1  2ο  γκολ 6/4/2014: http://youtu.be/KU0H0gL8p_0 ,,
~ ΠΑΟ-Λεβαδειακός 3-1  6/4/2014 : http://youtu.be/UZ8eO28Dy9k ,
~ ΠΑΟ-Λεβαδειακός  3-1 3ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/BZNWfAjPuq4 ,

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός   2-0  .- ^
Τα  γκολ : 1΄ Μιχαήλ , 14΄ Βίλλα ,
Διαιτητές :
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόρες
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενίκου (90' Χαρίσης), Κολοβέτσιος, Κρητικός (90+3΄ Γιάκος), Ίλιτς (73' Τσάβες), Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Πελέ, Μανιάτης, Βούρος (46' Ιμπαγάσα), Σάλιακας, Κάμπελ, Σαβιόλα (66' Φουστέρ), Σέποβιτς (46' Βαλντές).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Αυγενίκου, Κολοβέτσιος, Κρητικός, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Βίλα.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Πελέ, Τόρες, Σαβιόλα, Μανωλάς, Κάμπελ, Βούρος, Σάλιακας, Σέποβιτς, Μπονγκ. .
Βίντεο  από  αγώνα :                      
~** ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΣΦΠ  2-0  1ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/8U-lQzZJroQ ,
~**   Γιάννενα-ΟΣΦΠ  2-0 2ο  γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/sw7upVfiax4 , ,
 ~ ** Γιάννενα- ΟΣΦΠ 2-0  σχόλια  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/5gqV_83FgwM ,
 
Αστέρας Τρίπολης-Αρης   2-2 .- ^
  Τα γκολ :    , 21΄Καράσκο , 73΄ Εντό , 53΄ πεν. Τριανταφυλλάκος , 58΄ Μανιάς ,
 Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κουτσιάυτης με βοηθούς τους Κωσταρά και Παστρωμά.
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουτσιαύτης (Αρτας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 51' Καράσκο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσιάρας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (83' Μουνάφο), Κυριακόπουλος (71' Ναβάρο), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (78' Ντελγκάδο).
ΑΡΗΣ (Γιώργος Φοιρός): Διούδης, Γιαννίτσης, Καραγκούνης, Τριανταφυλλάκος, Γκόλιας, Μπακασέτας (90' Κύργιας), Καμινιώτης (83' Μαργαρίτης), Νταμαρλής (46' Τσιάρας), Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαΐδης.
Βίντεο  από  αγώνα  :
 ~** Αστέρας  Τρ.-ΑΡΗΣ  2-2  1ο  γκολ  6/4/2014:η http://youtu.be/aomqD1RyQJo ,
~** Αστέρας  Τρ- Άρης  2-2  γκολ σχόλια  6/4/2014: http://youtu.be/q0_bIi5CPpY  ,

Καλλονή-Πανθρακικός  1-0 .- ^
Τα  γκολ : 2΄ Μανούσος  , 82΄ Μαρσέλο ,
 Διαιτητές : Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Φαρία, Χωριανόπουλος (90΄ Ντάμπος), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία (76΄ Καλτσάς), Περόνε (77΄ Καζάκης).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τριανταφύλλου, Εμποου, Καθάριος, Μακρυδημήτρης, Ιγκορ, Σεϊδάν, Χασομέρης (78΄ Μολίνα), Ζδράβος-Ρίζος, Τζάνης.

Βίντεο  από  αγώνα :
 ~**  Καλλονή-Πανθρακικός  1-0  1ο  γκολ 6/4/2014:   http://youtu.be/VlmpHvIEBko ,
 ~** Καλλονή-Πανθρακικός 1-0  γκολ σχόλια  6/4/2014: http://youtu.be/oDxmpoauO_E ,
   
 ***  Η ήττα στην Καρδίτσα δεν χάλασε την ικανοποίηση στην Καλαμάτα ’80 για τη φετινή χρονιά …
 
 Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς η ανδρική ομάδα της Καλαμάτας ‘80 γνώρισε την ήττα με 3-1 στη μακρινή Καρδίτσα από την ισχυρή τοπική ομάδα (2ο στον Όμιλο), όπου αγωνίζεται ως λίμπερο ο Μεσσήνιος Βαγγέλης Ντάκουρης. Το αποτέλεσμα δεν στενοχώρησε βέβαια κανέναν, καθώς ο ΑΟΚ, αν και νεοφώτιστος κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει, αλλά και να πρωταγωνιστήσει στο 2ο Όμιλο της Α2, καταλαμβάνοντας την 4η θέση με 40 βαθμούς. Η καλαματιανή ομάδα παρατάχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι με σύνθεση ανάγκης και πιο συγκεκριμένα με τους: Γιατράκο, Μπουσούνη, Αποστολόπουλο, Μανιατέα, Μάνα, Κακαλέτρη, Μπλάουελ, Δημητρακόπουλο και τον προπονητή Π. Ντάκουρη. - 

*** Για  την  Α1  στο  Ελληνικό  Μπάσκετ στην 24η  αγωνιστική :
Σε αγώνες της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24η Αγωνιστική (5-7/4/2014)

Πανελευσινιακός-Τρίκαλα 94-77
Ίκαρος Χαλκίδας-Άρης 77-88
Απόλλων Πατρών-ΑΕ Ν. Κηφισιάς 75-67
ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανιώνιος 64-67
Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός 72-60
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 71-82
Ολυμπιακός-ΚΑΟ Δράμας (7/4, 19:15)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 47
2. Ολυμπιακός 42 -23αγ.
3. Πανιώνιος 41
4. ΠΑΟΚ 38
. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 37
6. Απόλλων Πατρών 35
. Άρης 35
8. ΚΑΟ Δράμας 34 -23αγ.
9. Τρίκαλα 33
. ΑΓΟ Ρεθύμνου 33
. Κολοσσός Ρόδου 33
12. Πανελευσινιακός 31
13. Ηλυσιακός 30
. Ίκαρος Χαλκίδας 30
* Ο Ολυμπιακός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
*** ΑΓΟ  Ρεθύμνου - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    64-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 57-55, 64-67
Διαιτητές: Σώμος, Ανδρικόπουλος, Παγώνης
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Γιώργος Καλαφατάκης): Χαρτ 19 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 3, Αγγελόπουλος 6, Ράιτ, Καλαμπόκης 5, Λάτοβιτς, Εζιόκου 14, Ντρκα 13 (1), Γκάμπριελ 4 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης ΣΦαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 8, Ντούβνιακ 6, Κάρτερ 10 (1), Μίλμπουρν 13 (1), Αθανασούλας 14 (4), Μπατής, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 7, Σίμτσακ 5, Κυρίτσης, Σαλούστρος 2.

***  ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   71-82 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 31-45, 50-61, 71-82
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 8, Κούπερ 9(3), Χαραλαμπίδης 3(1), Τσόχλας 2, Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 10(2), Δέδας 6(2), Μαργαρίτης 11(1), Καλλές 3, Μπόγρης 14, Κασελάκης 5(1), Λιάπης.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 2, Κάρι 6, Φώτσης 6(2), Ούκιτς 10, Λάσμε 20, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 4, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 4, Ράιτ 10.

***  ΙΚΑΡΟΣ  Χαλκίδας - Άρης  Θεσσαλονίκης   77-88.- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-36, 36-52, 58-72, 77-88
Διαιτητές: Τανατζής, Φούφης, Ψαριανός
 ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Άρης Λυκογιάννης): Ρόμπερσον 8, Γούνταλ 5 (1), Άσκα 20 (1), Μανωλόπουλος 8 (2), Σάτον 17, Γκαγκαλούδης 17 (3), Σπανός, Βουγιούκας, Δεμερτζής, Ρίτσαρντς 2
ΆΡΗΣ (Μίλαν Μίνιτς): Μποχωρίδης 19 (2), Πελεκάνος 25 (3), Γκίκας 8 (1), Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Λαρετζάκης, Βεζένκοφ 14 (4), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 12 (1)

*** ΚΟΛΟΣΣΟΣ  Ρόδου - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ   72-60 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-31, 55-43, 72-60
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Μητσόπουλος
 ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Μιχάλης Κουταλιανός): Παπαντωνίου 7, Γεωργαλής 4, Χόπκινς 9 (1), Σμιθ 17, Στεφανίδης 5 (1), Τσάμης 2, Κακαρούδης 13, Πάντιτς 10, Νάντφει 5
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Τζίμης Κουστένης): Καυκής 5 (1), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 2, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης 9 (1), Νικολόπουλος, Ιωάννου 6, Τζουγκαράκης 7, Μποτζ 12, Πίγκραμ 17 (2)

*** ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας - Α.Ο. ΚΗΦΗΣΙΑΣ  75-67 .-^
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-36, 57-49, 75-67
Διαιτητές: Μάνος, Γεωργιάδης, Παφίλης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Ρος 13, Αργυρόπουλος 11 (1), Ντάνιελ 11, Ουίλσον 8, Λιανός, Πέτροβιτς 9, Πελεκούδας 4, Μολφέτας 2, Νιφόρας, Ζαφείρης, Μιλουτίνοβιτς 14 (1), Χοτ 3 (1).
ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 9 (1), Λιακόπουλος 14 (1), Χατζηνικόλας, Σιούτης 3 (1), Ψαθάς, Γκάρετ 8, Γουντς 11, Τσαλδάρης 14 (3), Αντεγκμπόγιε 4, Κακιούζης 2, Μπάρλος 2.

***  ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  -  ΤΡΙΚΑΛΑ  94-77 .-
Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 48-28, 75-55, 94-77
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου 6 (1), Παπαμακάριος 7 (1), Αράπης 5 (1), Κάιλς 20 (4), Τζόουνς 6, Φαγιέ 18 (1), Φίσερ 8, Μελισσαράτος 1, Τέρνερ 10, Ούζας, Μάντζαρης 8 (2), Αβραμίδης 5.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Εβανς 16 (1), Περούνισιτς 5 (1), Γιούιν 9, Γιαννακίδης 3 (1), Πέτροβιτς 6 (2), Λεκάκης, Πορίνι 4, Σαπ 10 (2), Δεληγιάννης 13, Ματαλόν 7 (1), Πάνος 4, Νικολόπουλος.

 ***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΚΑΟΔ  Δράμας    , ?
(Δευτέρα 7/4/2014 , 19:15)

 
*** ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1703   video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1705  video.-                                                                                                                        
Σύνολον                                                     6628   βίντεο    

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    541. 

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  : Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου