Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση  Τετάρτη  22 Ιανουαρίου  2014  :
Μια  ολόθερμη  καλημέρα  για  όλους   μας  από Αρφαρά  Καλαμάτας  ..!
Αυτά  που  έγιναν  μέσα  από  φωτογραφίες  :
 ΣΤΕΡΙΟΜΕΝΟΙ !!!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !
Στέλνω πολλές  ευχούλες !!!
~ Από  το  γάμο μας  Ν- Π(Γ)   09 / 11 / 2013 Φωτογραφίες : http://youtu.be/OPgNrq7dGS4 ,
 

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :*** Ξεκινά σήμερα το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)        
      
  
  
  
  
Ξεκινά σήμερα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας το Φεστιβάλ Τεκμηρίωσις, 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που αποτελεί πρωτοβουλία τεσσάρων πολιτιστικών συλλόγων της Καλαμάτας (Καλλιτεχνικό Στέκι, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, Πολιτιστικός Αντίλογος και Φεστιβάλ Μηδέν), ενώ θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει η Τζίνα Πετροπούλου, παραγωγός ντοκιμαντέρ.
Πρόκειται για ένα πανόραμα 77 ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Άξονας της επιλογής των ντοκιμαντέρ ήταν να παρουσιαστούν ταινίες μη εμπορικές, μη τηλεοπτικές, κυρίως φεστιβαλικές. Ταινίες που χαρακτηρίζονται γενικά στον κόσμο του κινηματογράφου ως «δημιουργικά ντοκιμαντέρ».
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Τεκμηρίωσις πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και τη συνεργασία πολλών φορέων και οργανισμών, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης (CAID), το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ «ΑΓΩΝ», το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το Ινστιτούτο Θερβάντες κ.ά.
Όσο για το πρόγραμμα του Τεκμηρίωσις, χωρίζεται σε 3 ζώνες:
-Εκπαιδευτική ζώνη: Απευθύνεται, κυρίως, στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, όπου θα καθημερινά 9.00 με 11.00 το πρωί θα προβάλλονται θεματικές ταινίες, δηλαδή αρχαιολογικού, οικολογικού επιστημονικού περιεχομένου. Για αυτή τη ζώνη συνεργάστηκαν το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών. Μετά την κάθε θεματική ζώνη θα ακολουθεί συζήτηση με έναν εκπρόσωπο από τους παραπάνω φορείς. Σημαντική είναι η συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη ενημερώσει όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Μεσσηνίας.
-Το κυρίως πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Υπάρχει μία ισορροπία ελληνικών και ξένων ταινιών και έχουν προσκληθεί 20 Έλληνες σκηνοθέτες, που θα προλογίσουν την ταινία τους και θα συζητήσουν με το κοινό.
-Μεταμεσονύκτια μουσική ζώνη, η οποία θα ξεκινά στις 11 το βράδυ και καθημερινά θα προβάλλονται μουσικά ντοκιμαντέρ.
  Παράλληλες εκδηλώσεις
-Συζήτηση με θέμα «Το ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση» με συντονίστρια τη Βασιλική Σακκά, σχολική σύμβουλο Μεσσηνίας και κύρια ομιλήτρια την Καλαματιανή σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα, η οποία έχει κάνει πολλά εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση
-Συζήτηση με θέμα «Ντοκιμαντέρ και κοινωνική μνήμη». Μία πολύ σημαντική συζήτηση, με εκπροσώπους 5 φορέων, μιας και οι καταγραμμένες οπτικοακουστικές μνήμες είναι πια, και θα είναι όλο και περισσότερο μελλοντικά, αντικείμενο ιστορικής, φιλοσοφικής και κοινωνιολογικής ανάλυσης.
Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν:
--Εκπρόσωποι της Ταινιοθήκης, για τη διατήρηση της μνήμης της κοινωνίας όπως καταγράφηκε στα οπτικοακουστικά έργα που συλλέγει και συντηρεί.
--Ο Βασίλης Αλεξόπουλος, από την τέως ΕΡΤ και νυν ΔΤ, θα αναφερθεί στις προσπάθειες διαχείρισης των ντοκουμέντων της από την ίδια, καθώς και από άλλους φορείς, όπως π.χ. το τέως Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο.
--Ο Λάκης Παπαστάθης από «Το Παρασκήνιο» θα εξηγήσει τη φιλοσοφία της κορυφαίας αυτής εκπομπής και τη σημασία της καταγραφής των στιγμάτων τέχνης, σκέψης και ζωής των τελευταίων 40 ετών που πραγματοποίησε.
--Ο Σταύρος Ιωάννου, διευθυντής του Φεστιβάλ Χαλκίδας, θα αναφερθεί στο ρόλο που έπαιξαν και παίζουν φεστιβάλ, λέσχες και άλλες διοργανώσεις παρουσίασης ντοκιμαντέρ στη διατήρηση της μνήμης της κοινωνίας.
--Ο Γιάννης Τριτσιμπίδας, ιδρυτής των Κυκλαδικών Οπτικοακουστικων Αρχείων, θα παρουσιάσει την εμπειρία μιας Οπτικοακουστικής Συλλογής και των δράσεων ανάδειξης της μνήμης ενός τόπου.
  -Σεμινάριο σεναρίου διάρκειας 4 ημερών
Το Workshop με θέμα το ΣΕΝΑΡΙΟ απευθύνεται σε νέους που τους ενδιαφέρει η κινηματογραφική τέχνη και χωρίζεται σε τρία μέρη:
α. Μια σύντομη θεωρητική ενημέρωση για το τι είναι το σενάριο στον κινηματογράφο.
β. Μια σύντομη εισαγωγή στις βασικές αρχές της κινηματογραφικής τεχνικής.
γ. Το μεγαλύτερο μέρος του τετραημέρου θα καλυφθεί από πρακτικές εφαρμογές με ειδικές εργασίες των συμμετεχόντων και θα τεθούν τα θεμέλια για εργασίες, από τις οποίες θα προκύψει μια μικρή ταινία που, αφού θα έχει γίνει η κατασκευή της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη στο επόμενο Φεστιβάλ.
Η δε μέθοδος θα είναι διαδραστική και τα αποτελέσματα προϊόν πρωτοβουλίας των συμμετεχόντων.
Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Αλέξη Τσάφα και θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας.
-Τέλος, υπάρχει μία ενότητα ντοκιμαντέρ για τη μετανάστευση και μία ενότητα την τελευταία μέρα του Πανοράματος αφιερωμένη στο γαστρονομικό ντοκιμαντέρ.
  Προσκεκλημένοι
Παράλληλα, προσκεκλημένοι σκηνοθέτες είναι οι: Νίκος Μεγγρέλης, Χρ. Καρακέπελης, Άγγελος Κοβότσος, Νίκος Σκαρέντζος, Βασίλης Μεντόγιαννης, Αναστάσης Αγάθου,
Δημήτρης Κουτσαμπασιάκος, Σταύρος Ψυλλάκης, Αννέτα Παπαθανασίου, Ζωή Μαυρουδή, Καλλιόπη Λεγάκη, Ανθή Νταουντάκη, Γιώργος Ζέρβας, Κίμων Τσακίρης, Κλεώνη Φλέσσα, Σταύρος Ιωάννου, Λάκης Παπαστάθης.
Γιάννης Τριτσιμπίδας και Αλέξης Τσάφας.
Video :


*** 5 χρόνια κάθειρξης για παράνομη είσπραξη σύνταξης          
           
Η πρώτη ποινή για παράνομη είσπραξη σύνταξης στη Μεσσηνία επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε γυναίκα που συνολικά εισέπραξε 98.000 ευρώ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Η γυναίκα παρουσιαζόταν ως άγαμη αδελφή και εισέπραττε τη σύνταξη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς.
  Δεν εμφανίσθηκε
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στη χθεσινή συνεδρίαση του Εφετείου η κατηγορούμενη δεν παρουσιάσθηκε ενώπιον της έδρας του Τριμελούς, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, η κατηγορούμενη το 1987 ζήτησε από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού να της χορηγηθεί σύνταξη ως άγαμη αδελφή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Κατέθεσε δε χαρτιά ότι ο αδελφός της εκτελέσθηκε το 1944 από τους Γερμανούς.
Εκπρόσωπος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κατηγορουμένη είχε προσκομίσει βεβαίωση του Δήμου Καλαμάτας ότι είναι άγαμη. Μάλιστα, όπως είπε, τους έκανε εντύπωση ότι το πιστοποιητικό του Δήμου ήταν λεπτομερές για την οικογενειακή κατάσταση των αδελφών της, ενώ γι’ αυτή έγραφε απλώς ότι είναι άγαμη.
Ωστόσο, έγινε καταγγελία στο Ταμείο και αποδείχτηκε ότι η κατηγορουμένη δεν ήταν άγαμη, αλλά είχε παντρευτεί το 1954, είχε χωρίσει το 1958 και έχει αποκτήσει ένα παιδί.
Το Ταμείο έκανε αναφορά στην Εισαγγελία Καλαμάτας και αποδείχτηκε πως είχε εισπράξει παράνομα 98.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Το Καλαματιανό Καρναβάλι νίκησε τα προβλήματα (αναλυτικά το πρόγραμμα)         
 
Μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή το Καλαματιανό Καρναβάλι να ήταν στον αέρα ή έστω κανείς να μην ήξερε την τελική του μορφή, αλλά σύμφωνα με την Καρναβαλική Επιτροπή το πρόγραμμα του καρναβαλιού έχει ως εξής:
  •Σάββατο βράδυ, 15 Φεβρουαρίου: Τελετή έναρξης στο Ιστορικό Κέντρο.
•Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, Μαντολινάτα- Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου.
•Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ: Νυκτερινή παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και τα σοκάκια του Ιστορικού Κέντρου.
•Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ: Ο χορός της Καρναβαλικής Επιτροπής.(για καλό σκοπό)
•Σάββατο 1 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι: Ιζαμπιάδα στην παραλία της Καλαμάτας με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι για το μυστικό της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ.
•Τέλος Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, αρχίζει η Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση με κατάληξη στην κεντρική πλατεία.
Να σημειωθεί ότι από τις 15 Φεβρουαρίου έως την 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια για το μυστικό της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, με έμφαση στις γειτονιές της πόλης.
 
***  Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, οι προϋποθέσεις          
           
Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ δικαιούνται, για κάθε έτος σπουδών, φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την κατοικία τους, με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.
Διαβάστε τις προϋποθέσεις.
Χίλια ευρώ το χρόνο, ως στεγαστικό επίδομα, δικαιούνται οι φοιτητές με προϋποθέσεις, για κάθε χρόνο των σπουδών τους.
Η σπουδαιότερη αλλαγή από την περσινή χρονιά, όπου βέβαια πολλά επιδόματα ακόμα δεν έχουν καταβληθεί, είναι πως οι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.
Οι προϋποθέσεις για το επίδομα
 Το επίδομα δεν το δικαιούνται όλοι οι φοιτητές αλλά όσοι σπουδάζουν σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Δεν δικαιούνται επίσης το επίδομα όσοι μένουν σε φοιτητικές εστίες.
Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ
Τα χίλια ευρώ ανά χρόνο υπολογίζονται από τα έτη σπουδών που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της κάθε σχολής, χορηγούνται, σύμφωνα με το Έθνος, στους προπτυχιακούς φοιτητές, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.
Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του πρώτου.
Όμως προσοχή. Εάν αποδειχτεί πως το επίδομα εισπράχτηκε αδικαιολογήτως τότε καταλογίζεται ως πρόστιμο στο τριπλάσιο κατά την επιστροφή του στο Δημόσιο.
newsit.gr
  
- *** Στιγμές τρόμου για ανδρόγυνο στο Κορυφάσιο από Αλβανό που δικάσθηκε
 Το χάρο με τα μάτια του είδε ένα ανδρόγυνο από το Κορυφάσιο πρόπερσι, όταν άκουσε την πόρτα του σπιτιού να σπάει με δύναμη, να μπαίνουν τρεις ληστές, να τους χτυπούν και να τους ληστεύουν. Τα όσα έζησε εξιστόρησε χθες το ανδρόγυνο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς ο ένας εκ των τριών Αλβανών δραστών, ο οποίος μάλιστα φυγοδικεί, ήταν κατηγορούμενος για την οπλοχρησία και τη σωματική βλάβη κατά του ζευγαριού, καθώς η ληστεία θα εκδικασθεί από άλλο δικαστήριο. Ο άνδρας κατέθεσε πως ευτυχώς το προηγούμενο βράδυ είχαν φύγει οι δύο κόρες του από το σπίτι και ήταν με τη σύζυγό του. Ο κατηγορούμενος με δύο ομοεθνείς του έσπασαν την πόρτα, μπήκαν και άρχισαν να τους χτυπούν. Τον ίδιο τον χτυπούσαν με κατσαβίδι, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να κάνει στο κεφάλι και στο σώμα 53 ράμματα! Τότε οι ληστές είχαν πάρει 8.500 ευρώ, το αυτοκίνητο της οικογένειας και διάφορα άλλα αντικείμενα, που σε αξία άγγιζαν τα 50.000 ευρώ. Τον κατηγορούμενο, όπως είπε το ανδρόγυνο, τον αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που τους έδειξαν στην Αστυνομία. Το δικαστήριο καταδίκασε το φυγόδικο σε φυλάκιση 4 ετών, ποινή εξαγοράσιμη προς 100 ευρώ ημερησίως και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.Β.Β. - 

***  Έγκλημα στην Αγία Τριάδα, οδός Παπαναστασίου…
 
 Εδώ και αρκετό μια αδέσποτη σκυλίτσα είχε βρει ένα δεύτερο «σπιτικό». Ας ήταν στο δρόμο, υπήρχαν άνθρωποι που την τάιζαν και τη φρόντιζαν. Μία από αυτούς τους λίγους ήμουν και εγώ. Την τάιζα, με ακολουθούσε, κουνούσε την ουρά της από χαρά μόλις με έβλεπε και ερχόταν μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου. Την περισσότερη ώρα λιαζόταν και κοιμόταν πάνω στο πεζοδρόμιο, δεν ενοχλούσε κανέναν, ούτε καν γαύγιζε. Ήθελα, μάλιστα, να τη στειρώσω για να μην κάνει κουταβάκια. Σήμερα το πρωί που περνούσα από τα λημέρια της τη βρήκα νεκρή…. Τα μάτια της κοιτούσαν στο κενό, κείτονταν στο αγαπημένο της μέρος, κοντά στους ανθρώπους που την πρόσεχαν, με το αίμα να κυλά σαν ρυάκι από τη μουσούδα της… Πήραν μια ψυχή, ένα σκυλάκι που δεν έκανε καθόλου κακό σε κανέναν, μια ψυχή που ήθελε μόνο ένα τρυφερό χάδι και λίγη αγάπη…. Ο φονιάς –χωρίς εισαγωγικά- είναι της γειτονιάς, αλλά ο Θεός βλέπει και τιμωρεί... Απάνθρωπο και απαράδεκτο το έγκλημά του και το μόνο που του εύχομαι είναι να νιώσει κάποια στιγμή το κακό και τον πόνο που προκάλεσε… Χριστίνα Μπαρδαβίλια - 

***  Ημερίδα για το ίντερνετ και τους κινδύνους στην Καλαμάτα
 
 Ημερίδα για τους κινδύνους του ίντερνετ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από το Ροταριανό Όμιλο Καλαμάτα – Φαραί, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο ψυχίατρος Παίδων και Εφήβων, Κωνσταντίνος Σιώμος. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης. -

*** Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου         
           
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες , εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια σαράντα οκτώ (748) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσια ενενήντα πέντε (495) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα τρία (253) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια έξι (506) οχήματα.
  Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν εβδομήντα τέσσερα (174) άτομα, από τα οποία ογδόντα τέσσερα (84) ήταν ημεδαποί και ενενήντα (90) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.
  Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  ·         Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, μετά από Εντάλματα Σύλληψης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
·         Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·         Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομη κατοχή όπλων.
·         Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
·         Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή.
·         Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
·         Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·         Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·         Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
·         Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για πλαστογραφία.
·         Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παραβίαση κατάσχεσης.
·         Τέσσερις (4) ημεδαποί (εκ των οποίων οι τρεις ΡΟΜΑ) στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
·         Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για απείθεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·         Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·         Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·         Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.
·         Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
·         Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  Εξιχνιάστηκαν, μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία στο Μαλανδρένι Αργολίδας, δύο (2) υποθέσεις κλοπής από οχήματα στη Σπάρτη Λακωνίας, καθώς και μία (1) υπόθεση κλοπής σε οικία στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας.
  Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ΡΟΜΑ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή και από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης σε βάρος ενός (1) ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή, αντίστοιχα.
  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα έξι (166) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και είκοσι δύο (22) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  ·      Σπάθα με μήκος -69- εκατοστών.
·      Στιλέτο με μήκος -26- εκατοστών.
·      Σουγιάς με μήκος -21- εκατοστών.
·      Ποσότητα κάνναβης, βάρους -5,3- γραμμαρίων.
·      Ηλεκτρονικός υπολογιστής.
·      Χρηματικό ποσό των -171- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
·      Κινητό τηλέφωνο.
·      Όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
  Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
***  Επικήρυξε ο Νίκος Δένδιας τρομοκράτες με 4 εκατομμύρια ευρώ
 Πριν λίγα λεπτά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω απο την ΓΑΔΑ. Πιο συγκεκριμένα αφού συνομίλησε με στελέχη της Αστυνομίας δήλωσε ότι θα επικηρύξει τρομοκράτες με 4.000.000 ευρώ. - 
 
***  Οι λογιστές συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις
  Ανακοίνωση κάλεσμα εξέδωσε η επιτροπή αγώνα λογιστών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ακολουθεί η ανακοίνωση: Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η Γραμματεία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών. Στο πλαίσιο της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, την ερχόμενη Παρασκευή, 24/1/2014, θα γίνουν αγωνιστικές συγκεντρώσεις στα καταστήματα των εφοριών σε όλη τη χώρα, για να καταγγελθεί η πολιτική της άγριας φορολόγησης των αγροτών. Η Γραμματεία Επιτροπής ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές να σταθούν στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με τους μικρομεσαίους αγρότες, στο δρόμο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, την Ε.Ε. και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να αλλάξουν ριζικά τις ηγεσίες στα σωματεία και συλλόγους που είναι στηρίγματα του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Όλοι την Παρασκευή, 24/1/2014 στις 11:00 - 
 
*** Υποψήφιος για το Δήμο Μεσσήνης και πάλι ο Νίκος Τζώρτζης          
           
Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το εκλογικό σκηνικό στη Μεσσήνη, αφού μετά το συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κων. Σπυρόπουλου (σε συνέντευξή του στο «Θ»), την κάθοδο στις εκλογές αποφάσισαν τα μέλη του συνδυασμού «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Δήμου Μεσσήνης», με επικεφαλής τον κ. Νικ. Τζώρτζη.
Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Κυριακής, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συγκέντρωση πήγε αρκετά καλά, αφού σε αυτή έδωσε «το παρών» ένας μεγάλος αριθμός μελών του συνδυασμού και όλοι συναίνεσαν στο να καταβληθεί και νέα προσπάθεια.
Η γενική εκτίμηση είναι ότι επρόκειτο για μια καλή συγκέντρωση με αντιπροσωπευτική συμμετοχή. Όλοι παραδέχθηκαν πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με καλή διάθεση, που επιδείχθηκε κατά τη συνάντηση.
Τέλος στις ανυπόστατες φήμες
Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί πως έγινε κριτική στις ενέργειες του συνδυασμού, ενώ δεν αμφισβητήθηκε ο επικεφαλής του. Διατυπώθηκαν παράπονα για τον τρόπο χειρισμού κάποιων θεμάτων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούσαν στις επαφές του κ. Τζώρτζη με την περιφέρεια του Δήμου, ενώ καταγγέλθηκαν οι αναληθείς και ανυπόστατες φήμες που έφεραν άτομα του συνδυασμού να συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια.
Έτσι, όπως μας επισήμαναν στελέχη του συνδυασμού, δόθηκε απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούσαν κι έφεραν τον επικεφαλής να συμμετέχει ή και να συνεργάζεται με άλλα ψηφοδέλτια.
Ο συνδυασμός θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες, χωρίς να αποκλείεται κανένας και χωρίς να υπάρχουν βλέψεις για χρίσματα ή στηρίξεις.
Ομόνοια και σύμπνοια
Αφού επιβεβαιώθηκαν η ομόνοια του συνδυασμού, η αποφασιστικότητα και η σύμπνοια των μελών του να συμμετέχουν ξανά στο εγχείρημα, ο κ. Τζώρτζης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και θα συνεχίσει, όπως ανέφερε, τις διεργασίες συγκρότησης ενός μεγαλύτερου μετώπου.
«Πρέπει να πάμε ενωμένοι και να μας διακρίνει η σύνεση και να μην έχουμε διασπάσεις σε αυτή την εκλογική μάχη», φέρεται να σημείωσε, για να συναντήσει η στάση του τη σύμφωνη στάση των παρισταμένων.
Η διαδικασία διήρκεσε πλέον των τριών ωρών και όπως μας πληροφόρησαν στελέχη του συνδυασμού, «δεν υπήρχε περίπτωση να μη δοθεί συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2010. Ο κόσμος που μας ψήφισε, μας δημιούργησε μια μεγάλη υποχρέωση, να συνεχίσουμε. Μετά και τη σύμπνοια που επιδείχθηκε ξεκινάμε, πάντα με γνώμονα τη συνεργασία των παρατάξεων που έχουν τις ίδιες με εμάς ανησυχίες για το μέλλον του τόπου μας».
Όπως αναμένεται, θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις ανά Δημοτική Ενότητα, με απώτερο στόχο μια τελική στη Μεσσήνη.
Λιγοστές «απώλειες»
Όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση, θα υπάρξουν λιγοστές «απώλειες», αφού ελάχιστες περιπτώσεις ατόμων, εκλεγμένων, είπαν πως δε θα συμμετέχουν ενεργά στο ψηφοδέλτιο, αλλά θα το υποστηρίξουν ενεργά, και άλλοι που, ενώ φαινόταν πως δε θα συμμετέχουν, το ξανασκέπτονται. 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

*** 74χρονος πυροβόλησε παιδιά! Τραυματίστηκε 14χρονος

  Παραλίγο τραγωδία στο Αίγιο, με έναν ηλικιωμένο να πυροβολεί με καραμπίνα παιδιά και να τραυματίζει ένα ανήλικο αγόρι λόγω του ότι τον ενοχλούσαν οι φωνές τους. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης. Ο 74χρονος βγήκε με την κυνηγετική του καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, και πυροβόλησε για εκφοβισμό προς παρέα παιδιών. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος το τελευταίο διάστημα από τις φωνές των παιδιών και τους είχε κάνει αρκετές φορές παρατηρήσεις, χωρίς αυτά να συμμορφωθούν. news247.gr - 

***  Με καφέ, τυρόπιτες και κομμωτήρια… η ανάπτυξη στη Μεσσηνία          
           
Σύμφωνα, όμως, με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το 2013 άνοιξαν 643 επιχειρήσεις και έκλεισαν 726
Οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας επλήγησαν περισσότερο από την κρίση
Το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα στον απολογισμό του 2013, είχαμε αναφερθεί στη Μεσσηνία που δημιουργεί και στις επιχειρήσεις που είναι άξιες προς μίμηση. Μέσα στην κρίση είναι κερδοφόρες, επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη. Επιχειρήσεις οι οποίες κατορθώνουν να βελτιώνουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη τους παρά την πενταετή κρίση που έχει σαρώσει την ελληνική αγορά. Τα προϊόντα τους φτάνουν σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών ανά την υφήλιο.
Όπως, όμως, καταδεικνύουν τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, η παραπάνω εικόνα δεν είναι η πλέον αντιπροσωπευτική για το νομό μας. Περισσότερο ως εξαίρεση μπορεί να θεωρηθεί και όχι ως κανόνας. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Οι Μεσσήνιοι, στην πλειοψηφία τους, συνεχίζουν να επενδύουν σε καφετέριες, σουβλατζίδικα και κομμωτήρια. Κι αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι οι παραδοσιακοί –μη παραγωγικοί τομείς, όπως η εστίαση, συγκράτησαν την κερδοφορία τους, παρά την κάθετη πτώση του τζίρου τους.
Ίσως η εξήγηση του φαινομένου να βρίσκεται στο γεγονός ότι η απότομη αύξηση της ανεργίας και η κατακόρυφη πτώση της εγχώριας ζήτησης, σε συνδυασμό με την έλλειψη της τραπεζικής χρηματοδότησης, δεν άφησαν περιθώρια για παραγωγικές επενδύσεις. Ο νέος άνεργος χρειαζόταν κάτι «γρήγορο και εύκολο» για να βγάλει τον επόμενο μήνα. Αντίθετα, οι εξαγωγές και γενικότερα οι λεγόμενοι παραγωγικοί κλάδοι (tradable) απαιτούν επενδύσεις, εκπαίδευση και αρκετό χρόνο.
Βέβαια, από τον πρώτο συνοπτικό πίνακα φαίνεται ότι οι εγγραφές για το 2013 σε όλα τα τμήματα της αγοράς έφτασαν στις 643, ενώ οι διαγραφές στις 726. Έχουμε, δηλαδή, ένα αρνητικό πρόσημο, αφού 83 επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά.
Από το δεύτερο πίνακα φαίνεται ότι η κρίση δεν έπληξε ομοιόμορφα το νομό. Η περιοχή της Μάνης είχε περισσότερες εγγραφές επιχειρήσεων, ενώ στην Καλαμάτα είχαμε μείον 52 καταστήματα, στους Γαργαλιάνους μείον 4, στην Κορώνη μείον 3, στην Κυπαρισσία μείον 14, στη Μεσσήνη μείον 13, στην Πύλο μείον 3 και στα Φιλιατρά μείον 11.
  ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
ΤΜΗΜΑ                                      ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2013  ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 2013
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ)               70                      129
ΕΜΠΟΡΙΚΟ                                            156                      184
ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ                                             1                             1
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
(ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)                    383                      378
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ                                           9                         16
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                24                         18
ΣΥΝΟΛΟ                                                 643                      726
  ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 2013 ΑΝΑ ΠΟΛΗ
ΠΟΛΗ                                          ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2013   ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 2013
ΚΑΛΑΜΑΤΑ                                             318                 370
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                     11                     2
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ                                            15                   19
ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ                                             12                     6
ΚΟΡΩΝΗ                                                     11                  14
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ                                                21                  35
ΜΕΣΣΗΝΗ                                                    25                  38
ΠΥΛΟΣ                                                         14                  17
ΣΤΟΥΠΑ                                                       12                  5
ΦΙΛΙΑΤΡΑ                                                     8                    19
  ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 2013 ΑΝΑ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ                     ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2013                     ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 2013
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ                                   20                                                   5
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ                               20                                                   10
ΕΣΤΙΑΣΗ
(ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,
ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ, ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ)       52                                                     13
ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ                                      16                                                      5
ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ                                      44                                                      6
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ    12                                                      4
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ                                   12                                                       1
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ
 ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ )     ---                                    9
Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***   Χαμηλά ο τζίρος της πρώτης Κυριακής των εκπτώσεων         
           
Από αυξημένη επισκεψιμότητα, αλλά με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε μέτρια επίπεδα, χαρακτηρίστηκε η Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά.
Πάντως, στην Καλαμάτα, όπως παραδέχτηκε στο «Θ» και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη, επικράτησε αλαλούμ. Τα περισσότερα καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους ήταν ανοικτά, ενώ όσο απομακρυνόσουν περισσότερα ήταν τα κατεβασμένα ρολά.
«Σε κάθε περίπτωση», σχολίασε, «ο τζίρος δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε. Δυστυχώς, αρκετοί συνάδελφοι βλέπουν το συγκεκριμένο θέμα με λάθος προσέγγιση. Το μέτρο με τις Κυριακές είναι λειτουργικό μόνο για κάποια πολυκαταστήματα. Φοβάμαι, δε, ότι με τη στάση που κρατάμε θα υιοθετηθεί πολύ σύντομα η πρόταση του υπουργείου για ανοικτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.  Έτσι, όμως, θα χάσουμε την ανθρωπιά μας και την όποια ποιότητα ζωής διατηρούμε. Ο μικρομεσαίος ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από το μέτρο, ούτε φυσικά και οι εργαζόμενοι. Θα πρέπει να βάλουμε τις μικροκομματικές μας σκοπιμότητες στην άκρη και να αποδεχθούμε ότι, εάν ένας νόμος δεν είναι σωστός, δεν πρέπει να τον εφαρμόζουμε επειδή τον αποφάσισε η κυβέρνηση που συμπαθούμε».
Ακόμη και σε ευρύτερο επίπεδο τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Σε ό,τι αφορά ειδικά τον τζίρο της Κυριακής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδη,  δεν εντυπωσίασε, αφού δε διέφερε σε πωλήσεις από μια καθημερινή.
Ο εμπορικός κόσμος εκτιμά ότι η αγοραστική κίνηση και κυρίως ο τζίρος θα αυξηθούν μετά τις 27 Ιανουαρίου, οπότε θα καταβληθεί ο επόμενος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές εκείνοι που επιλέγουν τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων να κάνουν έρευνα αγοράς και να προβαίνουν σε δαπάνες προς το τέλος της εκπτωτικής περιόδου, προσδοκώντας και σε μεγαλύτερες μειώσεις.
Συνολικά ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων αναμένεται να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, σε 5 δισ. ευρώ περίπου, έναντι 5,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10%. Στις χειμερινές εκπτώσεις του 2013 ο τζίρος είχε μειωθεί κατά 14% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, το 2012 κατά 14,89% σε σύγκριση με το 2011, ενώ το 2011 σημειώθηκε η μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση, με τον τζίρο να μειώνεται κατά 17,64% σε σχέση με το 2010.  Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
***  Κάθειρξη 7 χρόνων στον τσιγγάνο που έκλεβε χρυσαφικά από κοσμηματοπωλεία          
           
Κατά 3 χρόνια μείωσε χθες την ποινή του τσιγγάνου που άρπαζε χρυσαφικά από κοσμηματοπωλεία της Καλαμάτας το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων.
Από το Μονομελές Εφετείο είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών και χθες η ποινή μειώθηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης.
Τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012, προσποιούμενος τον πελάτη, ο 35χρονος τσιγγάνος μπήκε σε τρία κοσμηματοπωλεία, άρπαξε χρυσαφικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έσπρωξε τις ιδιοκτήτριες που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 34χρονος στις 23 Αυγούστου μπήκε στο πρώτο κοσμηματοπωλείο και ζήτησε να δει χρυσές αλυσίδες για την αρραβωνιαστικιά του. Όταν ο ιδιοκτήτης δεν τον κοιτούσε, άρπαξε ένα χρυσό σταυρό.
Στο δεύτερο κοσμηματοπωλείο, δύο ημέρες μετά, ο δράστης ζήτησε να δει δαχτυλίδια. Όταν η ιδιοκτήτρια κατάλαβε ότι δεν ήταν πελάτης, προσπάθησε να τον απομακρύνει από τις βιτρίνες. Όπως κατέθεσε, άρχισαν να κυνηγιούνται μέσα στο κατάστημα και αυτή να τον τραβάει. Ο τσιγγάνος άρπαξε όσα δαχτυλίδια μπόρεσε, την έσπρωξε και έφυγε.
Στην τρίτη περίπτωση, στις 5 Σεπτεμβρίου, σε άλλο κοσμηματοπωλείο ο δράστης πήρε ένα δαχτυλίδι, η ιδιοκτήτρια προσπάθησε να τον συγκρατήσει και αυτός την έσπρωξε.
Ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε σε ένα ταξί, ενώ βρήκε στην κατοχή του το δαχτυλίδι.
  Ζήτησε συγγνώμη
Καταθέτοντας ο πατέρας του είπε ότι τότε ο κατηγορούμενος, που έχει 6 παιδιά, είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά, ενώ έχει προσπαθήσει να πληρώσει τους ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων.
Ο κατηγορούμενος είπε πως σώθηκε που μπήκε στη φυλακή, γλυτώνοντας από τα ναρκωτικά. Εκείνες, δε, τις ημέρες βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο και δεν ήξερε τι έκανε, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του.  Της Βίκυς Βετουλάκη  
 
***  Ημερίδα για θέματα διατροφής
 
 Σε ημερίδα στο χώρο του Κέντρου Διατροφολογίας (Γιατράκου 1Α) θα συμμετάσχει ο βρεφικός-παιδικός σταθμός «Παιχνιδούπολη», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολή Γονέων». Σκοπός είναι να ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα διατροφής. Η εν λόγω ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, από 18.30 έως 19.30 και από 19.30 έως 20.30. Όσο για τα θέματα που θα αναπτυχθούν, είναι: -«Διατροφή στην προσχολική ηλικία. Μια ηλικία εκπαίδευσης και πρόληψης». Ομιλητές»: Λιακοπούλου Ασημίνα-Αλεξόπουλος Παναγιώτης (διαιτολόγοι-διατροφολόγοι) -«Διαχείριση της διατροφής κατά τη νηπιακή ηλικία». Ομιλήτρια: Χατζηκωνσταντόγλου Μαρία (ψυχολόγος) -«Yoga: υγεία και θεραπεία». Ομιλήτρια: Christina Maslarska (δασκάλα yoga). - 
 
*** Χωρίς προσωπικό υπολειτουργεί το ΕΕΕΕΚ         
           
Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για αδράνεια και αδιαφορία των αρμοδίων…
 Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες γονέων χθες το πρωί στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Φιλιατρών για την υπολειτουργία της σχολικής μονάδας, καθώς 4 μήνες τώρα δεν έχει επαρκή προσωπικό για το πρόγραμμά της. Συνέπεια της έλλειψης, όπως καθηγητών ειδικοτήτων, επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού, είναι το ΕΕΕΕΚ από την αρχή του σχολικού έτους να λειτουργεί μόνον 3 από τις 5 μέρες της εβδομάδας (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη), ενώ τις υπόλοιπες 2 (Πέμπτη και Παρασκευή) είναι ουσιαστικά κλειστό, αφού δεν υπάρχει προσωπικό για την κάλυψη του ωρολογίου προγράμματος!
Σημειώνεται πως το ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 2084 στις 28/9/2009 και λειτουργεί στην πόλη από τη σχολική χρονιά 2010 – 2011, αρχικά στις εγκαταστάσεις του ΚΑΦΚΑ. Ακολούθως μετεγκαταστάθηκε στο κτήριο του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου, με εξειδικεύσεις: 1) Φυτικών και Ζωικών Προϊόντων, 2) Χειροτεχνίας.
Η προσφορά του στην επαγγελματική κατάρτιση ατόμων με αναπηρία κρίνεται κάτι περισσότερο από μεγάλη και ο ρόλος που καλείται, απ’ την αρχή, να διαδραματίσει είναι σημαντικός. Δυστυχώς, η Ελληνική Πολιτεία ποτέ δε φρόντισε για τη στελέχωσή του, όπως είχε θεσμική αλλά και ηθική, κυρίως, υποχρέωση.
Στο ΕΕΕΚ Φιλιατρών φοιτούν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και καλύπτει της ανάγκες μάθησης παιδιών από τη Μεθώνη μέχρι και το Κοπανάκι!
Οι συγκεντρωθέντες χθες το πρωί γονείς μαθητών του ΕΕΕΚ τόνισαν πως «κάνουμε μια διαμαρτυρία για το σχολείο και τα παιδιά μας. Το σχολείο, από την αρχή της χρονιάς, ουσιαστικά υπολειτουργεί, καθώς είναι ανοιχτό μόνο 3 από τις 5 μέρες. Πέμπτη και Παρασκευή είναι κλειστό! Υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών ειδικότητας, γυμναστή και επιστημονικού προσωπικού, όπως και εξειδικευμένου προσωπικού, κοινωνικού λειτουργού κ.ά.».
Όπως έλεγαν οι γονείς, μαθαίνουν πως το αντίστοιχο ΕΕΕΕΚ της Καλαμάτας είναι πλήρες, δεν έχει τέτοιες ελλείψεις όπως στα Φιλιατρά, ενώ πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες εξέφρασαν και για την απρεπή συμπεριφορά στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες από τους αρμοδίους και υπευθύνους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία.
«Τα παιδιά μας έχουν κι αυτά δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη γνώση, στη ζωή! Είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να τα παρατήσουμε; Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού τα παιδιά μας», έλεγαν με απογοήτευση αλλά και έκδηλη αγανάκτηση.
Ο ιερέας Ιωάννης Μαθιόπουλος, από τη Χώρα, αναφέρθηκε στον προσωπικό του αγώνα για να προσφέρει στο παιδί του, που σήμερα είναι 21 ετών και φοιτεί στο ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών, ό,τι καλύτερο ως γονέας, και τόνισε πως η Πολιτεία ήταν πολύ ψυχρή!
Με θλίψη σημείωσε πως βλέπει μια μεγάλη αδράνεια. Ο ίδιος είπε πως έχει απελπιστεί, αφού τελειώνει ο Γενάρης και κάνουν μόλις 3 μέρες την εβδομάδα μάθημα τα παιδιά τους και με αυτές τις συνθήκες, αναρωτήθηκε: «Τι εκπαίδευση να γίνει σ’ αυτά τα παιδιά; Τι μόρφωση να πάρουν;».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών, Ιωάννης Σάκκουλας, παραδέχτηκε το τεράστιο πρόβλημα υπολειτουργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα φέτος, περισσότερο από κάθε προηγούμενο σχολικό έτος. Απ’ την αρχή ξεκινήσαμε με ελλείψεις, τις οποίες διαβιβάσαμε στη Διεύθυνση της Μεσσηνίας και στο Γραφείο Ειδικής Αγωγής στο υπουργείο Παιδείας. Φτάσαμε τέλη Γενάρη, πρώτη φορά συμβαίνει τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Πάντα υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στη λειτουργία του σχολείου, αλλά αυτή έφτανε τον πρώτο μήνα, δεύτερο μήνα ξεκινούσαμε να δουλεύουμε.
Το πρόβλημα είναι της κεντρικής πολιτικής διοίκησης του υπουργείου. Δεν είναι πρόβλημα που αφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μεσσηνίας, γιατί οι πιστώσεις που δίνονται είναι ελλιπείς. Λόγω αυτού έχουμε την έλλειψη των καθηγητών και υπολειτουργεί το σχολείο. Πράγματι, είναι λυπηρό και στεναχωριόμαστε κι εμεις ως καθηγητές να καθόμαστε στο σχολείο χωρίς να ’χουμε μαθητές. Γιατί οι μαθητές μεταφέρονται και για να έρθουν στο σχολείο πρέπει να έχουν πρόγραμμα, πρέπει να έχουν καθηγητή, για να καλύπτεται το κόμιστρο».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Διαμαρτυρία για εκποίηση της πρώην ΔΕΗ από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας         
           
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε προχθές στο νέο χώρο που στεγάζεται η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκε η εκποίηση των Δικτύων Μεταφοράς του Ρεύματος (ΑΔΜΗΕ) και οι συνέπειες για τους πολίτες σε ό,τι αφορά την τιμή της κιλοβατώρας και την ασφάλεια της χώρας.
Μία στρατηγικού χαρακτήρα υποδομή, όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ, θα περάσει στα χέρια των ιδιωτών, οι οποίοι θα μπορούν να επιβάλλουν τους όρους τους σε όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει. Έτσι, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Επιτροπής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ μεθαύριο στις 12.00 το μεσημέρι.
Επίσης, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών με έντυπο υλικό για το κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης και τις προτάσεις της αλληλεγγύης για διεύρυνση των δικαιούχων σ’ αυτό, πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, και δωρεάν χορήγηση συγκεκριμένου ύψους κατανάλωσης σε οικογένειες που αποδεδειγμένα είναι χωρίς εισόδημα.
Μάλιστα, για το θέμα της εκποίησης των Δικτύων Μεταφοράς του Ρεύματος εκδόθηκε και ανακοίνωση, στην οποία σημειώνονται μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση έχει φέρει και ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (του ΑΔΜΗΕ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με συνοπτικές διαδικασίες σκοπεύουν να εκχωρήσουν το στρατηγικό αυτό τομέα, ο οποίος στήθηκε με θυσίες δεκαετιών του ελληνικού λαού. Ο στρατηγικός εθνικός αυτός τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ, αξίας εμπορικής 8 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε 11.000 χιλιόμετρα εναέριων γραμμών υψηλής τάσης, καθώς και υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης. 221 υποσταθμούς και κέντρα υψηλής τάσης και 3 εθνικά κέντρα ελέγχου ενέργειας που διασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά της ενέργειας. Όλη αυτή η υποδομή θα ξεπουληθεί για περίπου 300 εκ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι εθνική υποδομή, θεμέλιο της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στην Αμερική, που αποτελεί το κέντρο της νεοφιλελεύθερης οικονομίας της αγοράς, ο τομέας αυτός παραμένει υπό κρατικό και δημόσιο έλεγχο.
Ο ιδιώτης ως στρατηγικός επενδυτής ένα στόχο θα έχει, τη μεγιστοποίηση του κέρδους, καθώς και τον έλεγχο των δικτύων μεταφοράς επιβάλλοντας στην οποιαδήποτε κυβέρνηση τους δικούς του όρους διαχείρισης. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα  να κερδίσει από το πλιάτσικο και την κερδοσκοπία στην δημόσια επιχείρηση».
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης Καλαμάτας στεγάζεται επί των οδών Β. Γεωργίου και Αριστοδήμου 70, 1ος όροφος, Δευτέρα και Τετάρτη  6.00 – 9.00 το βράδυ. email: epitropi.allilegiis.kal@gmail.com
 
***  Αιμοδοσία αύριο στο Πνευματικό Κέντρο
  Την τρίτη κατά σειρά αιμοδοσία αλληλεγγύης συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας, (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) αύριο Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Εκεί θα βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους επιθυμούν να προσφέρουν αίμα. -  

***  Δάσκαλος έβαλε μαθητές να ακινητοποιήσουν και να χτυπήσουν 8χρονο!         
   
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο δάσκαλος που κρατείται από την Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτας, καθώς έπειτα απο καταγγελία της μητέρας μαθητή της Β' Δημοτικού έβαλε τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της να τον χαστουκίσουν για τιμωρία αφού το παιδί ήταν ζωηρό κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος θύμωσε επειδή το παιδάκι προσπάθησε να φύγει από την τάξη πριν χτυπήσει το κουδούνι.
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας ο 50χρονος δάσκαλος αφού ακινητοποίησε το παιδί της, στη συνέχεια έβαλε τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης να χαστουκίζουν τον 8χρονο, έχοντας μάλιστα βάλει και «φρουρούς» στην πόρτα της αίθουσας ώστε να μη διαφύγει ο μαθητής.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο πατέρας του παιδιού οι συμμαθητές του μικρού «γρονθοκόπησαν» τον 8χρονο ρίχνοντάς του «σφαλιάρες και μπουνιές».
Το 8χρονο παιδί διηγήθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν στο σχολείο στη μητέρα του, η οποία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της  Αρτας.  Στη συνέχεια η μητέρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα Άρτας, οι άνδρες του οποίου προχώρησαν στη σύλληψη του εκπαιδευτικού.
Η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο του 8χρονου παιδιού.
protothema.gr
 
*** 20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα
 Κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία αποτελεί η αυξανόμενη εισοδηματική ανισότητα, σημείωσε μετ’ επιτάσεως η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ημέρες πριν από την αυριανή έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, που έχει επιλέξει ως ένα σημαντικό θέμα για τις φετινές εργασίες του το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Στο μεταξύ, σε έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam, που δημοσιεύθηκε χθες, υπολογίζεται, με βάση τον κατάλογο του Forbes, ότι ο πλούτος 1,7 τρισ. δολαρίων που ανήκει στους 85 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο αντιστοιχεί στο εισόδημα που έχει το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού! Όσον αφορά στην Ελλάδα, προβλέπεται δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών, καθώς και άνιση κατανομή των βαρών στον πληθυσμό, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Eurostat, όπως τονίζει το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Απ’ όπου και να το πιάσεις το πράγμα, είναι ορατό και στους τυφλούς ότι το καράβι της παγκόσμιας οικονομίας έχει μπατάρει μονόπαντα και στο κομμάτι που ακόμη εξέχει στέκονται, προς το παρόν, οι πλούσιοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να τους πάρει μαζί του 20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα, όπως έγραφε και ο Ιούλιος Βερν. Οι φτωχοί του κόσμου στις κάτω καμπίνες και στα αμπάρια έχουν πνιγεί, αλλά η ιστορία του αβύθιστου «Τιτανικού» αποδεικνύει ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην οικονομία. Η κα Λαγκάρντ, μάλιστα, σε συνέχεια των παραπάνω, έκρουσε δις τον κώδωνα του κινδύνου, υπερθεματίζοντας πως «οι επιχειρηματικοί και πολιτικοί ηγέτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο πρέπει να θυμηθούν ότι σε πάρα πολλές χώρες τα οφέλη της ανάπτυξης απολαμβάνουν πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι». Παρά τις κρούσεις της κομψοτάτης αυτής κυρίας, οι τύποι που συμμετέχουν στο συνέδριο είναι killers και θα τη γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Κι αυτό, επειδή βλέπουν την παγκόσμια οικονομική κατάσταση ως παρτίδες monopoly. Δεν τους ενδιαφέρει πως από πίσω υπάρχουν άνθρωποι. Το σκοινί είναι έτοιμο να σπάσει, αλλά μέσα στο άπληστο παιχνίδι τους ξεχνούν πως αυτό το εργαλείο, το internet, που εφηύραν οι Αμερικανοί για να παρακολουθούν και να συλλέγουν στρατιωτικές πληροφορίες, μπορεί να γίνει ο Τιτανικός τους. Από το πουθενά οι απόκληροι του κόσμου τούτου και εκείνοι που βρίσκονται στον προθάλαμο μπορεί να ξεσηκωθούν εν μια νυκτί και να τους αφανίσουν. - 

***  Περί τσιγάρου ο λόγος
  Καπνιστής ήμουν και αισιοδοξώ πως δε θα ξαναγίνω. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που, πηγαίνοντας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για καφέ ή φαγητό, δεν είναι εύκολο να δεις από τον πολύ καπνό. Και συνήθως, σε αυτό τον κόσμο, χωράμε όλοι κάπου. Λίγο η συνήθεια, λίγο μια υποχώρηση, η μέση οδός βρίσκεται, χώρια που υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που έχει κόψει το κάπνισμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν έχεις «συνηθίσει» ένα κατάστημα και το έχεις κάνει στέκι σου. Όταν συγκεντρώνονται εκεί φίλοι και γνωστοί και ξέρεις πως ανά πάσα στιγμή της ημέρας όλο και κάποιος θα βρίσκεται για να ανταλλάξεις δυο κουβέντες. Αν υπάρχουν πολλοί που καπνίζουν στο μαγαζί, η κατάσταση γίνεται αφόρητη για έναν πελάτη μη καπνιστή, ο οποίος είναι σαν να καπνίζει κανονικά λόγω της μεγάλης ποσότητας καπνού στο χώρο. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι, όχι λίγοι, που έχουν συνδυάσει τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους με το κάπνισμα και που πριν κατεβάσουν την τελευταία μπουκιά ή γουλιά, έχουν ήδη ετοιμάσει το τσιγάρο για να συνεχίσουν την απόλαυση. Σαν να είναι τώρα θυμάμαι τις πρώτες ανακοινώσεις για απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Πανικός. Όλοι ψάχνονταν για το τι θα κάνουν. Στο καφέ που πήγαινα, όταν ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ίσχυαν οι απαγορεύσεις, σταμάτησε η κοσμοσυρροή και τη συγκεκριμένη ημέρα πέρασαν μόνο κάποιοι λίγοι άνθρωποι. Ο ιδιοκτήτης, άκαπνος τελείως, μιλούσε για πτώση μεγαλύτερη του 50%. Για μία εβδομάδα η κατάσταση ήταν ίδια κι απαράλλαχτη και όταν ξεκίνησαν δειλά δειλά να ξαναβγαίνουν τα τσιγάρα στα τραπέζια και η κίνηση αυξήθηκε, ήταν ικανοποιημένος. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι οι ανακοινώσεις για τη νέα εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα πρέπει να «παγώσουν» προσωρινά, να δοθεί αυστηρή πίστωση χρόνου στους καταστηματάρχες να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες ή να λάβουν τις αντίστοιχες αποφάσεις. Όμως, ας υπάρξει χρόνος κι ας λειτουργήσει, επιτέλους, κάτι προγραμματισμένα. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να τεθεί ζήτημα δημόσιας διαβούλευσης, αλλά τουλάχιστον αυτήν τη φορά ας ξεκινήσει κάτι οργανωμένα… Του Χάρη Χαραλαμπόπουλουharhar@tharrosnews.gr

*** Χάθηκε πλέον κάθε έννοιά του
 «Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο δημόσιο κοινωνικό αγαθό». Ένα σύνθημα που έχει χάσει πλέον την έννοιά του. Και ειδικότερα η παροχή υπηρεσιών υγείας, που έπρεπε να είναι το αυτονόητο και δεδομένο. Άνθρωποι που δούλεψαν όσα χρόνια τους ζήτησαν, τώρα δεν έχουν καμία παροχή, κι αυτό οι κυβερνώντες τους το λένε ξεδιάντροπα. Άνθρωποι που τώρα τους ζητούν να δουλέψουν τα διπλάσια χρόνια απ’ όσα είχαν υπολογίσει, που καθημερινά καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για την ασφαλιστική τους κάλυψη, δεν ξέρουν για ποιον λόγο το κάνουν αυτό. Η παροχή υγείας φθίνει, αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές είναι οι μόνες που αυξάνουν. Ένας επαγγελματίας καταβάλλει κατά μέσο όρο 400 ευρώ μηνιαίως στον ασφαλιστικό του φορέα. Πώς είναι δυνατόν αυτός ο πολίτης να μην αναζητήσει κάθε τρόπο που υπάρχει – νόμιμο ή παράνομο- προκειμένου να γλυτώσει αυτό το «χαράτσι»; Γιατί πλέον χαράτσι είναι. Καμία σχέση με ανταποδοτικότητα. Γι’ αυτό και τα στοιχεία δείχνουν πως όσοι μπορούν προχωρούν σε εικονικές διακοπές επαγγελματικής δραστηριότητας ή μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός συνόρων. Από την άλλη πλευρά, οι συνταξιούχοι που κατέβαλλαν κανονικά τόσα χρόνια τις ασφαλιστικές τους εισφορές, πρέπει τώρα να δεχτούν ότι θα ξαναπληρώσουν το γιατρό που πρέπει να δουν, τα φάρμακα που πρέπει να πάρουν, τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν. Ως πότε, όμως, αυτό το κράτος θα «πλασάρει» την εικόνα του κοινωνικού και θα είναι ανελέητο απέναντι στους πολίτες που στηρίζεται; Δε φοβάται μήπως κάποια στιγμή τα «στηρίγματα» αρχίζουν να τρίζουν επικίνδυνα; - 

***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
 
*** Ο ΜΑΡΙΟΣ  ΦΙΛΑΪ   από  τον Αστέρα  Αρφαρών  στην Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΜΑΡΙΕ  !!
Αποφασισμένη να κάνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι η διοίκηση της ΑΕ Μεσολογγίου.
    Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι, πριν λίγη ώρα αφίχθη στο Μεσολόγγι ο 23χρονος ομογενής άσος Μάριο Φιλάι ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίσθηκε με επιτυχία στην ομάδα της ΑΠΣ Ζακύνθου ενώ συμμετείχε την φετινή χρόνια στην Β εθνική κατηγορία.
Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ αναμένεται αύριο το πρωί να πέσουν οι υπογραφές και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα. Επίσης ο Φιλάι στο παρελθόν είχε αγωνισθεί στον Αστέρα Τρίπολης και στην ομάδα -19 ενώ είχε φορέσει και τη φανέλα του Αστέρα Αρφαρών.
Στα αγωνιστικά, οι παίκτες του Δημήτρη Σκούνα σήμερα ημέρα Τρίτη ξεκουράστηκαν καθώς υπήρχε ρεπό, και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την πρωτοπόρο ομάδα της ΑΕ Καραϊσκάκης.

*** Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο
 Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΟΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΟΝΤΒΟΝΓΚ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΚΛΗ Του Νίκου Μπαλόπουλου Ο 19χρονος μέσος της Καλαμάτας Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, θα θυμάται σίγουρα για το υπόλοιπο της ζωής του τη χθεσινή ημέρα. Ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε με τη διαδρομή του από τον Πανιώνιο Καλαμάτας, παίζοντας για πρώτη φορά με τους κυανέρυθρους σε επίπεδο ανδρικής ομάδας το 2009, κλήθηκε χθες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Θόδωρο Παχατουρίδη να συμμετάσχει στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας νέων, που θα πραγματοποιηθούν από 27 έως 29 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Το ταλέντο του Ζαχαρόπουλου, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μίλτος Γκόφας, ο οποίος στα δύσκολα του έδωσε θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά και την πάντοτε πολύτιμη παρουσία – συνεισφορά του Μεσσήνιου Ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Γεωργόπουλου, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έκαναν στην προκειμένη τη διαφορά.Μόνο ο Ζαχαρόπουλος και ακόμη ένας «εκτός» Σούπερ Λίγκα Η κλήση του Ζαχαρόπουλου στην εθνική ομάδα, έρχεται να αποδείξει ότι ο νομός μας εξακολουθεί να διαθέτει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και καλό θα είναι οι προπονητές των Σωματείων, να δείχνουν εμπιστοσύνη σε τέτοια παιδιά. Η κλήση του στην εθνική ομάδα, αποκτά ξεχωριστή σημασία για έναν ακόμη λόγο. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, που κάνει πολύ δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όντας ταυτόχρονα τυχερός που αγωνίζεται στο πλευρό του Παναγιώτη Τσιμικλή, είναι ο ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών που δεν προέρχονται από ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Οι 20 παίκτες προέρχονται από συλλόγους της Α΄ Εθνικής, κυρίως από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και μόνο ο Ζαχαρόπουλος με τον Μιχάλη Χατζηδημητρίου του Εθνικού Γαζώρου (ομάδα Β΄ εθνικής) έρχονται από χαμηλότερα πρωταθλήματα. Πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το όνειρο και η επίτευξη μιας πορείας αντίστοιχης με του σημαντικότερου σύγχρονου Μεσσήνιου ποδοσφαιριστή, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή πρότυπο για όλους τους νεαρούς αθλητές.Σήμερα τα σπουδαία για Οντβόνγκ και Τσιμικλή Από κει και πέρα, η χθεσινή ημέρα ήταν κενή για τους παίκτες της Καλαμάτας, που εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό το οποίο τους έδωσε ο Μίλτος Γκόφας. Από σήμερα πάντως ξεκινά η προετοιμασία για το Κυριακάτικο ματς με τον Εθνικό Σαγέικων, όπου ο στόχος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με την κατάκτηση του τριπόντου. Η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις στο σήριαλ Οντβόνγκ, καθώς αναμένεται η απάντησή του αναφορικά με την επιστροφή του στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα έρθει και η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την τιμωρία του Παναγιώτη Τσιμικλή που αποβλήθηκε στο ματς του Ναυπλίου. - 

*** Για  το  Κύπελλο Ελλάδας  :
Live: ΠΑΟΚ - Ηρακλής 0-1 (Α' ΗΜΧ)
~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης 5-1 , (2-1).- ^
Στον πρώτο  αγώνα  ΗΡΑΚΛΗΣ -ΠΑΟΚ  0-1 .- ^
~ H ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Απόλλωνα.
Τα  γκολ  : 4΄ Πουρτουλίδης (από  θέση οφ-σαϊτ) , 20΄ Αθανασιάδης  , 22΄  , 55΄ Στοχ , 82΄ Ολίσε , 93 ΄ Μάρτενς
Διαιτητές : Αρμπάκιολης , Διαιτητής του αγώνα ο  Αμπάρκιολης (Καβάλας) με βοηθούς τους Δημητριάδη και Δημόπουλο (Μακεδονίας).
Κάρτες : Κίτσιου ,Στεφ.  Αθανασιάδης , Στοχ , Κάτσε ,Τζαβέλλας ,  Ελευθ.   Ιντζόγλου , Παπαστεριανός , Χιονίδης ,
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος - Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ - Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς - Λούκας (Σωτ. Νίνης ), Στοχ, Αθανασιάδης (Ολίσε) ,
 Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ:  Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Ολίσε, Νίνης.
Η ενδεκάδα του Ηρακλή: Κηπουρός - Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Παπαστεριανός, Λίμα - Τάι (Σιατραβάϊ ), Πουρτουλίδης - Ονουάτσι (Ματσούκας) , Μπάμπα, Τσιλιανίδης (Χιονίδης), - Ζάχορα.
 Στον πάγκο για τον Ηρακλή:  Χουάντερσον, Σαράφογλου, Ματσούκας, Σαββίδης, Κραγιόπουλος, Χιονίδης, Σιατραβάνης.
Βίντεο  από αγώνα  :
~** ΠΑΟΚ -  Ηρακλής  5 - 2 Κύπελλο  Ελλάδας   δηλώσεις και γκόλ  Τετάρτη 22/1/2014 : http://youtu.be/rQbcUwHAgIU , 
1. ~** ΠΑΟΚ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ   ημίχρ  Κύπελλο   2 - 1  1ο  γκολ 4΄  Πουρτουλίδη  22/1/2014   : http://youtu.be/grBI8dZcOQE ,

2. ~* ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ  ημιχρ  2 - 1 κύπελλο  ισοφαρ   Αθανασιάδη 22/1/2014 :   http://youtu.be/_Khb0qBLl4Y ,
3 . ~** ΠΑΟΚ  - Ηρακλής Θεσ/νίκης   ημίχρ  2 - 1   κύπελλο  2ο  γκολ 22΄ Στοχ  22-1-2014 : http://youtu.be/NoDLr7AuxkY ,
 
4.-  ~*** ΠΑΟΚ  -  Ηρακλής  3ο  γκόλ  Στοχ  55΄ 3 - 1 κύπελλο  22/1/014 : http://youtu.be/VKeOhX_-2nQ ,
 
   5.-   ~** ΠΑΟΚ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ  5 - 1   5ο  γκολ  22 - 1 - 2014  κύπελλο : http://youtu.be/z0SS7VPo-N0  ,   
Livescore ΠΑΟΚ - Ηρακλής (0-0), στις 20:00 το Αστέρας - Ολυμπιακός
  (Φωτογραφία: 

~ ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς   0-1 , (0-0) .- ^  Στον πρώτο  αγώνα  ΟΣΦΠ -ΑΣΤΕΡΑΣ  4-0 .- ^
~ Τα ζευγάρια της φάσης των προημιτελικών:
- ΠΑΟΚ - Απόλλων-
- ΟΦΗ - Πανιώνιος ή Αιγινιακός-
 - Ατρόμητος -Ολυμπιακός
- Παναθηναϊκός - Αστέρας Μαγούλας ή Ολυμπιακός Βόλου
Τα  γκολ : 79΄ Σέποβιτς
Διαιτητές  : Σιδηρόπουλος ,
Κάρτες : Εντό , Γκοϊαν ,
Η 11άδα του Αστέρα Τρίπολης:  Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (Γκόιαν), Κυριακόπουλος (Ντε  Μπλάσης ), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (Κοντοές ) , Χουάνμα ,
Στον πάγκο για τον Αστέρα Τρίπολης: Mπαντής, Κοντοές, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Καράσκο, Μπαράλες
Ολυμπιακός:  Μέγερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Εντινγκά, Πελέ, Μασάντο, (Βάις ) , Φουστέρ, Ντομίνγκες (Ιμπαγάσα ) , Μήτρογλου (Σέποβιτς) .
Στο πάγκο για τον Ολυμπιακό: Κάρολ, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Σέποβιτς, Βέργος, Βούρος, Βάις
Βίντεο  από  τον  αγώνα  :
 ~ ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ -  ΟΣΦΠ   0 - 1   Κύπελλο  22/1/2014 : http://youtu.be/pNgl5d02yvA ,
 
 
*** Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ
Θα περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο!
Συνελήφθη ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ
  (Φωτογραφία: )   Στη σύλληψη του Θωμά Μαύρου προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία, λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το -σύντομο- διάστημα της προεδρίας του. Ο παλαίμαχος άσος είχε αναλάβει το καλοκαίρι του 2012 επικεφαλής μίας διοίκησης «σωτηρίας» στην Ένωση, αλλά αποχώρησε στις αρχές Οκτωβρίου.
Μετά την εκκαθάριση της εταιρείας, τα χρέη της βαρύνουν τα φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα υπογραφής (προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους) και για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη και άλλων άλλοτε κορυφαίων διοικητικών παραγόντων του «Δικεφάλου», όπως ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο Σταύρος Αδαμίδης, ο Ανδρέας Δημητρέλος και άλλοι.
Ο Θωμάς Μαύρος θα παραμείνει κρατούμενος σήμερα και θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Θωμάς Μαύρος τόνισε ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για πράγματα που δε φταίει -και στα οποία απ’ την πρώτη μέρα της προεδρίας του στην ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να συμμετέχει.
Αφού «φωτογράφισε» ως υπεύθυνο για τη μη διευθέτησή τους τον Ανδρέα Δημητρέλο και περιέγραψε τη ντροπιαστική διαδικασία στην οποία έχει υποβληθεί απ’ το πρωί, τόνισε πως δεν μετανιώνει ούτε τώρα που «έβαλε πλάτη» για την ΑΕΚ.
«Βρίσκομαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν έχω φταίξει. Μπήκα με αγάπη πέρυσι, μόνο και μόνο για να σωθεί η ομάδα, και τώρα πρέπει να απολογηθώ για ΦΠΑ, φόρους κλπ. Από την πρώτη στιγμή είπα στους αρμόδιους της ΠΑΕ ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τα οικονομικά. Και δεν μπορούσα να πάρω ούτε ευρώ απ’ τα ταμεία αν δεν δινόταν εντολή από έναν άλλον κύριο», είπε ο Μαύρος.
Σημείωσε λοιπόν ότι «αυτός ο κύριος δεν έκανε όλα αυτά που πρέπει και τώρα πρέπει να απολογηθώ εγώ» και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Από το πρωί τρέχω στις σημάνσεις, βγάζω φωτογραφίες και έδωσα αποτυπώματα λες και είμαι… δεν ξέρω κι εγώ ποιος. Κι όλα αυτά επειδή ήθελα να βοηθήσω την ΑΕΚ. Δεν το μετανιώνω όμως…»
Όταν του ζητήθηκε, δε, να πει το όνομα του, κατά τη γνώμη του, υπευθύνου για όλα αυτά, είπε: «Δεν θέλω να τον κατονομάσω. Όπως είχε γίνει και στην καριέρα μου με έναν προπονητή που είχα μεγάλο πρόβλημα, έτσι και τώρα όλοι ξέρουν για ποιον λέω. Εκείνος είχε όλες τις οικονομικές αρμοδιότητες στην ΠΑΕ και λογαριασμό δεν έδινε σε κανένα».
Επικοινωνία με τον Μελισσανίδη
Επικοινωνία με τον Θωμά Μαύρο είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αφορμή τη σύλληψη του πρώτου. Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Θωμά θέλοντας να του εκφράσει την συμπαράσταση του. Μάλιστα ο Μελισσανίδης θα αναλάβει πρωτοβουλία ούτως ώστε ο Μαύρος να μην υποστεί περαιτέρω ταλαιπωρία.  Newsroom ΔΟΛ

***    Καλαμάτα: Τέλος ο Μπορίς Οντβόνγκ
 Στο τέλος φθάνει η συνεργασία της Καλαμάτας με τον Μπορίς Οντβόνγκ, ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετά την ομάδα της Καλαμάτας, που πλέον αναζητά ένα παίκτη για να καλύψει το κενό του έγχρωμου επιθετικού. - 
*** Ο Νίκος Κόκκαλης έκανε το μεγάλο βήμα         
           
Ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του έκανε ο 19χρονος  Νίκος Κόκκαλης , που πλέον ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης.
Καλή επιτυχία από εμάς στον ελπιδοφόρο τερματοφύλακα.
 
***

 ~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-~
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014 ~
 ~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/11-2014.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/12-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/13-2014.html , Ενημέρωση της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/01/15-2014.html ; , Ενημέρωση Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/01/16-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 .-
  ~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html ,   Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/01/18-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/01/19-2014.html , Ενημέρωση της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα   20  Ιανουαρίου  2014  ~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/21-2014.html , Ενημέρωση της  Τρίτης  21  Ιανουαρίου  2014  ,.  

  ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/22-2014.html   , Ενημέρωση Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 .- 
***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  351  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3030    video.-
~   
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1455 video.-
~    
http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1450   video.-
                                             ** Σύνολον   :  5935   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 590  φίλοι .-


** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 
stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,vlasios  ,
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου