Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2014

 
Ενημέρωση  της  Παρασκευής 10  Ιανουαρίου  2014   :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  : 

*** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζομένους και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ χθες στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)           
     
 
  Για τα κακώς γενόμενα στο χώρο της υγείας μίλησαν χθες το απόγευμα όλοι όσοι έλαβαν το λόγο, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Καλαμάτας, στο κτήριο της οδού Πλάτωνος.
Με αφορμή δε την απόσυρση της επιβάρυνσης των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, εκφράστηκε η άποψη να αποσυρθούν και οι λοιπές επιβαρύνσεις (το 1 ευρώ για κάθε συνταγογράφηση, το 15% συμμετοχή στις εξετάσεις, η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα).
Η συγκέντρωση έγινε προκειμένου να ματαιωθεί το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, να αποσυρθούν οι μέχρι τώρα επιβαρύνσεις, να υπάρξει υγειονομική φροντίδα στους ανασφάλιστους, αναβάθμιση και πλήρης λειτουργία, εξοπλισμός και στελέχωση των σταθερών δομών του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) και των εργαστηρίων του.
Σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος Νικ. Πατσαρίνος, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, ο Ευάγ. Μάινας εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, ο Παν. Κουφαλάκος από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, ο Παν. Κάτσαρης εκ μέρους του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μαν. Μάκαρης, υπάλληλοι της εφορίας, καθηγητές και άλλοι.
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χθες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρατείνουν την απεργία τους έως τις 17 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.
Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.
Πάντως, αύριο αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που θα ρυθμίζει τις διαδικασίες μετατροπής του ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
Στο νομοσχέδιο θα καθορίζονται, επίσης, οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας- κινητικότητας και της μεταφοράς των εργαζομένων από τον ΕΟΠΥΥ στις υγειονομικές περιφέρειες. Σχετικά  Βίντεο :
 
 

***  Ελληνική διατροφική φαρέτρα με ΠΟΠ μεσσηνιακά προϊόντα          
          
Τα 100 έφτασαν τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ
 Στην πέμπτη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα
 Η προσθήκη ενός ελαιολάδου στη «φαρέτρα» των ελληνικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας και γεωγραφικής προέλευσης αύξησε τον αριθμό τους στα εκατό και η Ελλάδα τα τιμά με διάφορες εκδηλώσεις. Αφορμή είναι η καταχώριση της ονομασίας του ελαιολάδου «ΜΕΣΣΑΡΑ» ως ΠΟΠ, το οποίο ήταν και το 100ό προϊόν ΠΟΠ, κατατάσσοντας πλέον την Ελλάδα 5η ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα στις 11.00 το πρωί για τον εορτασμό των 100 ελληνικών αγροτικών προϊόντων που έχουν καταχωρηθεί στην Ε.Ε. ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης, παρουσία του επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Dacian Ciolos, της επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη και του προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Paolo De Castro.
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, θα χαιρετίσουν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης.
Παράλληλα, το ΥπΑΑΤ, με την επιστημονική συνεργασία του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θα προχωρήσει στη σύνταξη ειδικής έκδοσης με αναμνηστικά γραμματόσημα αφιερωμένα στα 100 ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ.
Τη συγκεκριμένη έκδοση έχουν αναλάβει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. «Προπομπός» της ειδικής έκδοσης είναι η αναμνηστική έκδοση γραμματοσήμων για το 100ό ΠΟΠ, που είναι το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ», η οποία και θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση.
 
***  «Χαράτσι» από 50 έως 100 ευρώ στους πολίτες για τα σκουπίδια          
           
Έρχεται αύξηση δημοτικών τελών 
 Πρόστιμα από την Ε.Ε. για τις παράνομες χωματερές και «τέλος ταφής» στο Δημόσιο
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης
 Με κανέναν τρόπο δε θέλουν οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας να πάνε στις δημοτικές εκλογές και να επικρέμεται στο κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της «γενναίας» αύξησης των δημοτικών τελών, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας χθες.
Εκτός από τους υποψήφιους δημάρχους, τα πραγματικά θύματα σ’ αυτή την ιστορία είναι οι πολίτες που θα δουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να... βαραίνει περισσότερο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα, από 1ης Ιανουαρίου 2014, με βάση κοινοτική οδηγία και την ελληνική νομοθεσία, οι οργανισμοί (δηλαδή οι Δήμοι) ή οι επιχειρήσεις που διαθέτουν σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) δημοτικά απόβλητα και απόβλητα από κατασκευές και κατεδαφίσεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί εργασίες επεξεργασίας, επιβαρύνονται με ειδικό τέλος ταφής 35 ευρώ ανά τόνο αποβλήτων που διατίθεται, το οποίο αυξάνεται ετησίως κατά 5 ευρώ ανά τόνο έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.
Το Δικαστήριο, δε, των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ετοιμάζει «καμπάνα» εις βάρος της Ελλάδας, με επιβολή εφάπαξ προστίμου ύψους 28 εκατ. ευρώ και δεκαπλασιασμό του ημερήσιου προστίμου σε ύψος 71.193 ευρώ. Το πρόστιμο θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή, στην καλύτερη περίπτωση, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, θα περικοπεί από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση θα επιβαρύνει αμέσως ή εμμέσως τους φορολογούμενους πολίτες.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, συνεχίζεται το σίριαλ της μετάθεσης ευθυνών μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τις μεγάλες καθυστερήσεις εφαρμογής του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων και το άγος των παράνομων χωματερών.
Το ειδικό τέλος ταφής θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα και υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται από 50 έως 100 ευρώ το χρόνο για κάθε νοικοκυριό, το οποίο θα πληρώσουν οι πολίτες μέσω των δημοτικών τελών
«Θα εφαρμοστεί, όταν θα βγει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση» απάντησε χθες σε δημοσιογράφους ανώτατη πηγή του ΥΠΕΚΑ, σε ερωτήσεις για το τέλος ταφής απορριμμάτων, που είναι ήδη νομοθετημένο και θα επιβαρύνει τους Δήμους της χώρας και, κατ’ επέκταση, τους πολίτες επιπλέον με συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ το 2014, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Το ΥΠΕΚΑ φαίνεται να αντιμετωπίζει την ενεργοποίηση του νέου τέλους ως μέσον πίεσης προς τους Δήμους, συνδέοντας την εφαρμογή του με τις ανοιχτές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χωματερές, όπως επίσης με τις τοπικές αντιδράσεις απέναντι στην προώθηση των νέων διαγωνισμών ύψους 2 δισ. ευρώ στις 13 περιφέρειες της χώρας για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των απορριμμάτων από ιδιώτες, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.
Από το ΥΠΕΚΑ, πάντως, αναφέρουν ότι η κεντρική διοίκηση έχει εξασφαλίσει θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις για τη διαχείριση των σκουπιδιών, αποδίδοντας ευθύνες για τα προβλήματα και τις εμπλοκές του σχεδιασμού στην Αυτοδιοίκηση και σε τοπικές αντιδράσεις. Επίσης αναφέρεται ότι με το επιχείρημα πως υπάρχουν ανοιχτές πληγές αλλά έχει γίνει πρόοδος στο συγκεκριμένο τομέα, η Ελλάδα θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις νέες «ευρωκαμπάνες» και να αποφύγει τα πρόστιμα.
 
*** Με επιτυχία η πεζοπορία του Ευκλή στην Καρδαμύλη (φωτογραφίες)          
       
Πεζοπορία στα μονοπάτια και τα καλντερίμια της Καρδαμύλης πραγματοποίησαν με επιτυχία το πεζοπορικό τμήμα του ΣΠΟΚ «Ευκλής» και η ομάδα  «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βέργας Καλαμάτας» την περασμένη Κυριακή. Στην πρώτη εξόρμηση για το 2014  επισκέφθηκαν το Δ.Δ. Καρδαμύλης και περπάτησαν μαζί από την παλιά Καρδαμύλη στο μεσαιωνικό κάστρο και τον πύργο Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, όπου εντυπωσιάστηκαν από τον μεταβυζαντινό Άγ. Σπυρίδωνα με το καμπαναριό, ο οποίος χρονολογείται ότι κτίστηκε στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα. Ακολούθησαν το καλοδιατηρημένο μονοπάτι που περνά από τον δίδυμο τάφο των Διόσκουρων ή κατ’ άλλους των παιδιών του Μαχάωνα, γιου του Ασκληπιού, προς την εκκλησία της Αγίας Σοφίας με την ανεμπόδιστη θεά προς τη χιονισμένη «πυραμίδα» του  Ταϋγέτου.
Οι πεζοπόροι επέστρεψαν από το Πετροβούνι, μέσα από το υγρό μονοπάτι της ρεματιάς και στη συνέχεια από το πανέμορφο λιθόκτιστο καλντερίμι, με αρκετούς ελιγμούς, προς την παραλία της Καρδαμύλης, όπου τους περίμεναν …οι νοστιμιές του παραθαλάσσιου εστιατορίου.
Ο καιρός ήταν υπέροχος, η θέα μαγευτική, η παρέα ταίριαξε τέλεια, το κέφι διαρκές και η ικανοποίηση από τη δίωρη πεζοπορία μεγάλη.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων Παν. Ανδριανόπουλος και Κων. Μαρκάκης ευχαριστούν τους εθελοντές Σαμαρείτες που για μία ακόμα φορά συνόδευσαν τους πεζοπόρους εκδρομείς.
Επόμενος «σταθμός», στις 12/1, θα είναι η Ιερά Μονή Μαρδακίου στη Νέδουσα Ταϋγέτου, όπου θα κοπεί και η πατροπαράδοτη βασιλόπιτα…

*** Σύντομα ατύχημα στην Κρήτης          
            
Ούτε που θα καταλάβουμε πότε θα γίνει ατύχημα στην οδό Κρήτης, αν δεν τεθούν σε λειτουργία οι εσχάτως τοποθετημένοι φωτεινοί σηματοδότες. Η απουσία των μαύρων σακουλών που τους καλύπτει σημαίνει πως τέθηκαν σε λειτουργία, χωρίς να συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο.
Έτσι, δεν είναι λίγοι όσοι, τυφλωμένοι από τον ήλιο, νομίζουν πως λειτουργούν οι σηματοδότες κι έχουν καεί οι λαμπτήρες τους, που σταματούν, με τους από πίσω να προσπαθούν να γλιτώσουν με νύχια και με δόντια τη σύγκρουση.    Χ.Χ.  
 
***  Διακοπή ρεύματος
     Χθες...Σήμερα    Στις περιοχές των δ.δ. Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Αβίας, Δολών, Μεγάλης Μαντίνειας, Κιτριών και Καλλιανέικων, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες,   έγινε  και  θα  γίνει ...  διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα  Παρασκευή, από 8.00 έως 13.30. - 
 
*** Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στη Μικρή Μαντίνεια

 Ολοκληρώθηκε τις ημέρες αυτές η κατασκευή των έργων παράκτιας προστασίας στη Μικρή Μαντίνεια της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας. Για την αντιμετώπιση της έντονης διάβρωσης και την προστασία από την κυματική δράση στη Μικρή Μαντίνεια κατασκευάστηκε ένας πρόβολος από φυσικούς λίθους και ογκολίθους, ένας κυματοθραύστης και αναπληρώθηκε τεχνητά η ακτή με κατάλληλο υλικό (ίζημα). Ο πρόβολος Π1 κατασκευάστηκε σχεδόν κάθετα στην ακτή και έχει μήκος 35 μέτρα περίπου, με τον άξονά του να σχηματίζει γωνία 120 μοιρών δεξιόστροφα ως προς το βορρά. Η διατομή του διαμορφώθηκε με πρανή από φυσικούς λίθους και ογκόλιθους λατομείου. Η τεχνητή αναπλήρωση κατασκευάσθηκε από ίζημα σε μήκος περίπου 350 μέτρα. Το μέσο πλάτος της αναπλήρωσης είναι 10 μέτρα. Η τεχνητή αναπλήρωση εγκιβωτίσθηκε ανά 60 μέτρα περίπου, με φυσικούς ογκόλιθους. Ο κυματοθραύστης είναι μήκους 60 μέτρων και κατασκευάσθηκε στο νότιο τμήμα της περιοχής σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την ακτή. Ο άξονάς του σχηματίζει γωνία 35 μοιρών δεξιόστροφα ως προς το βορρά. Το έργο «Προστασία ακτών Μικρής Μαντίνειας» χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ – Ε.Π. Δ.Ε.Π.Ι.Ν. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων), με εγκεκριμένη πίστωση 1.004.672,27 ευρώ. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν ύψους 1.395.378,15 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ ανάδοχος του έργου, που αναδείχθηκε ύστερα από διενέργεια διαγωνισμού στις 3 Ιουλίου 2013, ήταν ο Βασιλικός Ιωάννης ΕΔΕ. Τονίζεται το έργο ολοκληρώθηκε πολύ πριν από το προβλεπόμενο, καθώς ως συμβατική προθεσμία περαίωσης είχε οριστεί η 25η Νοεμβρίου 2014, δηλαδή σχεδόν 10 μήνες αργότερα, ενώ οι εργασίες είχαν διακοπεί κατά το μήνα Αύγουστο εξαιτίας της έντονης τουριστικής κίνησης. Το συγκεκριμένο έργο ήταν αναγκαίο για την επιβίωση του οικισμού, καθώς εδώ και χρόνια παρατηρούνταν διάβρωση των ακτών από τη θάλασσα που «χτυπούσε» την ακτή, με αποτέλεσμα τη μείωση του πλάτους της παραλίας, αλλά και συχνή καταστροφή του παραθαλάσσιου δρόμου, που αποτελεί το μοναδικό δρόμο πρόσβασης μέχρι τις Κιτριές. Το έργο από αισθητικής και περιβαλλοντικής άποψης κρίνεται ως άριστο και είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ενισχυτικά για τον τουρισμό στη Μικρή Μαντίνεια. - 

***  Μέτρα προστασίας για το «Αχίλλειον»         
   
Η προστασία του «Αχίλλειου», σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της  Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος του υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από δημόσιες επενδύσεις.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα τοποθετηθούν σκαλωσιές προστασίας, θα υπάρξει καθαίρεση όλων των επικίνδυνων στοιχείων, θα επιδιορθωθεί η στέγη, θα γίνει εσωτερικός καθαρισμός, όπως και κατάλληλη υποστύλωση ανοιγμάτων και πεσσών.  
 
***   Άρπαξε σακιά μέσα από το ελαιοτριβείο!          
   
Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα, στο Αριοχώρι Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 32χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί κατηγορείται ότι  προχθές , στο Αριοχώρι Μεσσηνίας, αφαίρεσε -4- σακιά με ελαιόκαρπο από ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας ημεδαπού. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας.
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :



*** Στη διάθεση Γκόφα ο Λιόλιος για το ματς με το Μεσολόγγι

 ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ… ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΣΗΣ, ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΝΤΟΥΤΣΗΣ Του Νίκου Μπαλόπουλου Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε το δελτίο του Νίκου Λιόλιου, που αποτελεί πλέον και επισήμως ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, έχει δικαίωμα συμμετοχής στο κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με το Μεσολόγγι, και η μέχρι τώρα παρουσία του στις προπονήσεις αφήνει υποσχέσεις ακόμη και για ενδεκάδα. Ο κ. Γκόφας άλλωστε τον γνωρίζει πολύ καλά, ξέρει τα καλά αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τον συμπεριλάβει ακόμη και στο αρχικό σχήμα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε με ικανοποίηση, καθώς προστίθεται μία πολύ καλή λύση στο γκρουπ των πρωτοκλασάτων παικτών, κάτι που ισχύει πάντως και λόγω της επαναδραστηριοποίησης τόσο του Θόδωρου Πούτση, όσο και του Νίκου Τριανταφυλλάκη. Ο πρώτος εξέτισε την ποινή του ξεπερνώντας παράλληλα το πρόβλημα τραυματισμού του και δείχνει να είναι έτοιμος να επανέλθει, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Τριανταφυλλάκη, που καλείται ωστόσο να ξεπεράσει και τη μεγάλη αγωνιστική του απραξία. Ο Πούτσης, όπως άλλωστε και ο Λιόλιος διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Τριανταφυλλάκης μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τον Τάσο Καντούτση, που επέστρεψε από την Αγγλία και συμμετείχε στην προπόνηση. Τα σχέδια του κ. Γκόφα για το ματς με το Μεσολόγγι δεν άνοιξαν χθες στην προπόνηση που έγινε στο γήπεδο «Πέτρος Γεωργανάς» της Σπερχογείας – το πρόγραμμά της είχε και δίτερμα σε μικρούς χώρους – κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο έμπειρος τεχνικός το κάνει στις προπονήσεις της Παρασκευής και όλα δείχνουν ότι το σημερινό ραντεβού στο Διαβολίτσι θα δώσει τις απαντήσεις. Η ομάδα θα μεταβεί στο γήπεδο του Διαβολιτσίου, που διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και συνθήκες, θέλοντας να προφυλάξει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της παραλίας.Τραπέζι για την ονομαστική του εορτή έκανε ο Τσόπελας Προχθές το βράδυ ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιάννης Τσόπελας έκανε το τραπέζι στους συμπαίκτες του, στο τεχνικό τιμ και τη διοίκηση για την ονομαστική του εορτή. Το τραπέζι έγινε στην ταβέρνα «Απάγκιο», που βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας στην Καλαμάτα. Πρόκειται για ταβέρνα που ανήκει στους γονείς του ποδοσφαιριστή. Το «παρών» από πλευράς διοίκησης έδωσαν ο Μενέλαος Γερονικολός και ο Κώστας Γυφτέας, ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, ο προπονητής Μίλτος Γκόφας με τους συνεργάτες του Σωκράτη Κοψαχείλη, Ιωσήφ Λουκά, Ευτύχη Τασιόπουλο, ο φυσιοθεραπευτής Λεωνίδας Παπανικολάου, ο φροντιστής Δημήτρης Πατικόπουλος και όλοι οι συμπαίκτες του.Φιλικά αύριο στη Σπερχογεία για τις ομάδες υποδομής Οι ομάδες υποδομής της Καλαμάτας θα δώσουν φιλικούς αγώνες αύριο το πρωί με τις αντίστοιχες ομάδες της Σπερχογείας στο ομώνυμο γήπεδο. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες για τις ομάδες τζούνιορ, προτζούνιορ και προπαίδων που θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί. Η ομάδα προπαίδων της Καλαμάτας προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου. Το φιλικό με την ομάδα της Σπερχογείας είναι το πρώτο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. - 

***  Έφυγε από τη Βέροια ο Γιάννης Σεντεμέντες, στον Πανηλειακό ο Άρης Γαλανόπουλος         
           
Ο ταλαντούχος Καλαματιανός αμυντικός, Γιάννης Σεντεμέντες, έζησε τη φετινή σεζόν το μεγάλο όνειρο της πρώτης του παρουσίας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, το οποίο έμελλε να λήξει αυτές τις μέρες πρόωρα με τη λύση της συνεργασίας με την Βέροια. Ωστόσο, έχοντας ουσιαστικές συμμετοχές, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, δυνατότητες που είδαν όλοι και ξεκάθαρη σκέψη είναι σίγουρο ότι σύντομα θα βρει την κατάλληλη νέα ποδοσφαιρική στέγη-εφαλτήριο για το επόμενο βήμα της καριέρας του.
Σε δηλώσεις στο kerkidasport.gr ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την κατανόηση που έδειξε στο θέμα μου. Ήθελα να αγωνίζομαι και γι’ αυτό θα ψάξω να βρω την τύχη μου αλλού. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν και όσους δεν με πίστεψαν.
Φεύγω σαν φίλος από τη Βέροια. Εύχομαι να έχει γρήγορη παραμονή στην Σούπερ Λιγκ γιατί είναι καλή ομάδα και έχει καλούς παίκτες».
Την αποχώρηση του Γιάννη Σεντεμέντε από τη Βέροια συνοδεύουν στο Facebook, δηλώσεις λατρείας από φίλους που έκανε στη Βέροια και οπαδούς της «Βασίλισσας του Βορρά», μαζί με ευχές για καλή συνέχεια, τις οποίες έχει από καρδιάς και από εμάς.
Τώρα για κάποιους που …ονειρεύονται το Γιάννη στη Μαύρη Θύελλα, σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα στο στόχο της ανόδου, ωστόσο η Γ’ Εθνική είναι πλέον πολύ μικρή γι’ αυτόν…
 Στον Πανηλειακό ο Άρης Γαλανόπουλος
Η Γλυφάδα και τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη ποδοσφαιρική στέγη για τον πολύπειρο Καλαματιανό αμυντικό, Άρη Γαλανόπουλο, ο οποίος έχει κάνει προσφυγή για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε πάντως να μείνει για καιρό εκτός δράσης, καθώς εντάχθηκε στο ρόστερ του Πανηλειακού και θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. 

*** ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  81-51 .-
Η Αρμάνι έραψε… κοστούμι στον χειρότερο φετινό Ολυμπιακό
  (Φωτογραφία:)
Η Εμπόριο Αρμάνι γιόρταζε τα 78 χρόνια ζωής της και ο πρόεδρος, Τζιόρτζιο Αρμάνι που βρισκόταν στο Μιλάνο «απαιτούσε» ένα καλό «δώρο» από την ομάδα του. Θύμα αυτής της... συγκυρίας ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top16 γνώρισε βαριά ήττα με 81-51 και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του (11x11) στην Ευρωλίγκα. Τα δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Κόντε (Ισπανία)ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Λούκα Μπάνκι): Τσερέλα 5 (1), Μέλι 3 (1), Χάκετ 17 (2), Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5), Σάμιουελς, Τουρέ, Ουάλας 2, Λαβάλ 10, Μος 2, Τζέρελς 13 (3).ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντάνστον 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 7 (1), Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5. -Μέχρι την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός μετρούσε 11 νίκες από την αρχή της σεζόν στην Ευρωλίγκα και 14 συνολικά από την περασμένη σεζόν, νούμερα ρεκόρ για τη διοργάνωση. Ωστόσο, η ήττα στην Ιταλία από την Αρμάνι και μάλιστα με 30 πόντους (81-51) έφερε μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ για τους Ερυθρόλευκους που τα έχουν με τον εαυτό τους όχι τόσο για την ήττα αλλά για τον τρόπο που ήρθε.Οι 30 πόντων είναι τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία των Ερυθρολεύκων στην Ευρωλίγκα ισοφαρίζοντας το 87-57 από την Εστουντιάντες στη Μαδρίτη στις 16 Δεκεμβρίου του 2004.
Πιο βαριές ήττες ήταν από την Εφές Πίλσεν στο ΣΕΦ με 110-59 (-51) στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 και από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 96-64 (-32) στις 22 Φεβρουαρίου του 2012.
Παράλληλα, οι 51 πόντοι που σημείωσε ο Ολυμπιακός, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι λιγότεροι και από τους 52 πόντους που είχε σημειώσει στην Κωνσταντινούπολη στην ήττα από την Εφές Πίλσεν με 61-52 στις 29 Ιανουαρίου του 2004.
 
*** Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα έχει ως εξής:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου  2014

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ολυμπιακός 81-51  .- ^
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 73-76 .- ^
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου  2014
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός   64-72 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)  72-74 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 2-0 4 .- ^
Παναθηναϊκός 2-0 4 .- ^
Ολυμπιακός 1-1 3 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο 1-1 3 .- ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λαμποράλ Κούτσα 1-1 3.- ^
 Ουνικάχα Μάλαγα 0-2 3 .- ^
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 0-2 2 .-^
Αναντολού Εφές 0-2 2 .- ^
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου  2014

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 85-75 .- ^
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 71-65 .- ^
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου  2014
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 77-62 .- ^
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  89-84 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0 4.-^
Μπάγερν Μονάχου 2-0 4 .- ^
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0 4 .- ^
Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 4 .- ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λοκομοτίβ Κουμπάν 0-2 2 .- ^
Παρτιζάν  Βελιγραδίου  0-2 2 .- ^
Γαλατασαράι 0-2 2 .-^
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-2  2 .- ^

***  Το πρόγραμμα της ημέρας στην Ευρωλίγκα:
~ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις Κάουνας   77-62 ,(37-31) .- ^
Τα δεκάλεπτα  :   22-14 , 37-31 , 62-44 , 77-62 .- ^
~   Αναντολού Εφές - Ουνικάχα Μάλαγα  72-74  , (36- 37) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 17-20 , 36-37 , 59-54  , 72-74 .-
 ~ Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός   64-72  , (32-34) .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 17-24 , 32-34 , 64-72 .-
 ~ Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατάσαραϊ   89-84  ,(43-33) .-^
Τα δεκάλεπτα :  20-19, 43-33 , 66-51 , 89-84 .-
 video  από  αγώνες μπάσκετ  :
~** ΛΑΜΠΟΡΑΛ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΑ 64 - 72 10/1/2014 ΤΟΠ16: http://youtu.be/NUFdKgWj9Ks  ,
~** ΡΕΑΛ - ΓΑΛΑΤΑ 89 - 84 ΤΟΠ16  10/ 1/ 2014 : http://youtu.be/Au8Ha0uLoWs  .
*** ΕΠΣΜεσσηνίας  ! Σ/Κ  11και 12-01-2014   στην  15η  αγωνιστική   :
Α΄ Κατηγορία (15η αγωνιστική)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  : ΓΗΠ. "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"  Σάββατο  11/01/15:00ΝΙΚΑΣ Δ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.
ΕΡΑΝΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ     : ΓΗΠ.  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Σάββατο 11/01/15:00   ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.
ΕΘΝΙΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ   : ΓΗΠ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ Σάββατο 11/01/ 15:00   ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ   : ΓΗΠ. "ΠΑΝ. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ Σάββατο 11/01/ 18:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Σ.
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΑΓΡΑΣ   : ΓΗΠ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κυριακή 12/01/ 15:00 ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Ι.
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   : ΓΗΠ. ΔΩΡΙΟΥ Κυριακή 12/01/15:00 ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
ΠΑΜΙΣΟΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   : ΓΗΠ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Κυριακή 12/01/15:00 ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ    : ΓΗΠ. ΕΠΣΜ Κυριακή 12/01/14 18:00 ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ.

*** Για  την  Γ΄ εθνική  Κ  12-01-2014  για  την 13η  αγωνιστική  4ου  Ομίλου  :
Αναλυτικά:
1. ΠΑΣ Κόρινθος – Εθνικός Σαγέικων
Δριτσάκης, Κουτσουμπού, Κιούσης (Σ.Δ. Πειραιά)
2. ΠΦΟ Πανόπουλου – Ατρόμητος Αχαΐας
Νίκας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου (Σ.Δ. Μεσσηνίας)
3. ΠΑΟ Βάρδας – Πανναυπλιακός
Κακριδής, Παπανικολάου, Καλάρας (Σ.Δ. Κορινθίας)
4. Άρης Αιτωλικού – Παναρκαδικός
Μάντζιος, Κόλλιας, Ράπτη (Σ.Δ. Ηπείρου)
5. Μαύρη Θύελλα – ΑΕ Μεσολογγίου
Φωτόπουλος, Κορτέσης, Πασπάτης (Σ.Δ.
Αθηνών)
6. Παναργειακός – Μεσσηνιακός
Δημητρόπουλος, Μαντής, Νάκος (Σ.Δ Δυτ. Αττικής)
7. Α.Ε. Ερμιονίδας – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Τσουκαλάς, Δεληθοδωρής, Ρηγόπουλος (Σ.Δ. Αθηνών)
8. Αχαϊκή – ΑΕ Καραϊσκάκης
Σφακιανάκης, Γιαννουγλίδης, Φωτόπουλος (Σ.Δ Αθηνών)

*** Εκτός τελικά ο Λιόλιος για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής
 
        Πρόβλημα προέκυψε την τελευταία στιγμή με το δελτίου του Νίκου Λιόλιου και τελικά δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο κρίσιμο παιχνίδι με το Μεσολόγγι στην Καλαμάτα.  

***

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3008    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1437 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1430 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5875 βίντεο αναρτημένα .-


~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home 
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 
*** ~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/4-5-6-2014.html ,   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Σάββατο Κυριακή Δευτέρα 4 , 5 και 6 Ιανουαρίου 2014  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/05-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  05  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/06-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06 Ιανουαρίου  2014   .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/07-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιανουαρίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html , Ενημέρωση  της  Τετάρτης  08  Ιανουαρίου  2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/01/09-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  09 Ιανουαρίου  2014 .-

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/01/10-2014.html  , Ενημέρωση  της  Παρασκετής 10  Ιανουαρίου  2014 ~  



** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/01/08-2014.html  , =Εμπεριέχει Ιστορία  Αρφαρών  και Α.Π.Σ. Αστέρα .-
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS  

***  ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  σε  επιλογή  μας :
~** Κ.ΚΑΦΑΣΗΣ : Ψυχή μου καρδιά μου (καψούρης) :
https://www.youtube.com/watch?v=d-saqnGKaS0&feature=player_embedded ,
 
~** ΒΥΚΗ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ , Δεν ξέρω πόσο  σ΄ αγαπώ :
https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg&feature=player_embedded ,
 
~** ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  , Πώς να σε ξεχάσω :
https://www.youtube.com/watch?v=m-T3jrAlE_s&feature=player_embedded ,
 
 ~** ΣΤΡΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  , Σε καλούν οι αναμνήσεις :
http://youtu.be/xGwIasEhGVg ,
 
~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Είμαι από τη Θεσσαλονίκη
https://www.youtube.com/watch?v=2umLgYRlbqU&feature=player_embedded ,

~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Πώς να γελάσουν τα χείλη σου :
https://www.youtube.com/watch?v=7sLZvcLaqrs&feature=player_embedded ,
 
***
 Τα  67α  γενέθλια  9 - 1 - 2014  sns  : http://youtu.be/5Ub-dWqC6io  ,


***



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου