Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2012   
ΚΑΣΤΑΝΙΑ  Δυτικής Μάνης 2012

Καστανιά Νεοχωρίου  Μάνης
~* ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΖΩΗ  ΣΤΙΣ ΜΈΡΣ ΜΟΥ  !


*** Διαδρομές Ενημέρωσεις , Μένουμε - Βλέπουμε  και Ζούμε  στην Ελλάδα  μας !! :

~** Λιμάνι παραλία Καλαμάτας 2012  Από λιμάνι  Καλαμάτας διαδρομή  για Πανβελλήνιο παραλίας 14/10/2012  :


http://youtu.be/SaRgMf7mUrk ,
~*** I.N.Αναστάσεως παραλία Καλαμάτα Κυριακή  14/10/2012   :

http://youtu.be/wgkbDnJqN6g , ~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ παραλία 2012 Διαδρομή  από Ι.Ν. Ανάστασης προς  Φιλοξένεια ξενοδοχείο 14/10/2012  :


http://youtu.be/kmwGaejHlRw , ~** BERGA KALAMATAS 2012 , παραλιακός δρόμος προς Μαντίνεια , Ακρογιάλι  , αλλά και Δυτική Μάνη Διαδρομή 14/10/2012   :


http://youtu.be/p3Hi3pCT8n4 ,~** Δυτική Μάνη ενημέρωση- αφήγηση 1, 14/10/2012 , Διαβάζει από ενθετρο Κυριακάτικης εφημερίδας η Αθανασίας Α. Δαβίλλα -Σταματοπούλου από  ημερήσια διαδρομή στη γιορτή κάστανου  στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ  Δ. Μάνης (Στούπα-Νεοχώριον ) :


http://youtu.be/Loj2LePE0Ko ,Επίσκεψη  επίσης , στην Ι.Μ. Ανδρουπαιβίτσης ( Κάμπου Αβίας ) .-

  ~** Διαδρομή Αφήγηση- ενημέρωση Δ. ΜΑΝΗΣ 2012 P1030182.MP4 :


http://youtu.be/gdukuAU1j70 , ~*** Καρδαμύλη διαδρομές 2012 P1030183.MP4 ¨

http://youtu.be/x195H7issQM ,~** ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ Δ. Μάνης 2012 P1030184.MP4 :

http://youtu.be/U_n0kyfKQgc ,~*** ΝΕΟΧΩΡΙΟΝ Δ, Μάνης 2012 P1030185.MP4 :

http://youtu.be/DOxHTj5SYrs ,

  


~*** ΠΥΡΓΟΣ Δ. Μάνης 2012 P1030186.MP4 :

http://youtu.be/PNxeKNgLHqg ,~** ΚΑΣΤΑΝΙΑ Δ. Μάνης 2012 P1030187.MP4 ¨

http://youtu.be/w0WLm2RRJ7Q

**

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης :
****     Επιχειρήσεις στο σφυρί χωρίς ανταπόκριση  :
Γράφει  η Νικολάττα Κολυβάρη 
Επιχειρήσεις στο σφυρί χωρίς ανταπόκριση
*Kορυφώνεται η οικονομική κρίση

Στο σφυρί αναγκάζονται να βγάλουν Καλαματιανοί επαγγελματίες τις επιχειρήσεις ή τα μαγαζιά τους, καθώς η αναδουλειά και η υψηλή φορολογία αυξάνουν τα έξοδα μειώνοντας παράλληλα τον τζίρο τους. Πολλές επιχειρήσεις, κυρίως από το χώρο της εστίασης, πωλούνται μέσω αγγελιών και μεσιτικών γραφείων - αφού όπως μαρτυρούν Μεσσήνιοι μεσίτες η κρίση έχει χτυπήσει άσχημα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ομως το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών είναι από χαμηλό έως ανύπαρκτο. Εν τω μεταξύ, απ' όλα τα ακίνητα το ισχυρότερο πλήγμα το έχει δεχτεί η επαγγελματική στέγη, και το μειωμένο ενδιαφέρον εκτιμάται ότι οφείλεται στις υψηλές τιμές πώλησης ή ενοικίασης.
 Διαφορετική -σύμφωνα με τους μεσίτες με τους οποίους μίλησε η "Ε"- είναι η εικόνα στην Μεσσήνη και την Κυπαρισσία, όπου δύσκολα βγαίνουν επιχειρήσεις προς πώληση.
 Ο Χάρης Αδαμόπουλος από το μεσιτικό γραφείο "Αδαμόπουλος Δημήτριος" διαπιστώνει ότι «εδώ και ένα-ενάμιση χρόνο υπάρχει μια αυξητική τάση στις πωλήσεις επιχειρήσεων». Αυτές είναι μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις εστίασης, χωρίς μεγάλους τζίρους, ενώ λιγότερες είναι οι καφετέριες που βγαίνουν προς πώληση. «Πολλοί επιχειρηματίες επιλέγουν να πωλήσουν τα καταστήματά τους για να απεγκλωβιστούν από τα έξοδα και τη φορολογία που συνεχώς αυξάνει ή για να βγάλουν χρήματα», λέει. Προσθέτει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που βγαίνουν προς πώληση βρίσκονται στο ευρύτερο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ αναφέρει πως υπάρχει ενδιαφέρον και για πώληση ελαιοτριβείων. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για αγορά επιχειρήσεων είναι σχεδόν μηδενικό. «Δεν υπάρχει καθόλου αγοραστικό ενδιαφέρον. Η αγορά ακινήτου, είτε αυτό είναι επιχείρηση είτε επαγγελματική στέγη, οικόπεδο ή άλλο ακίνητο, έχει γίνει απαγορευτική», τονίζει ο κ. Αδαμόπουλος καταλήγοντας.
 Η Αντωνία Λαμπροπούλου, μεσίτρια στη Μεσσήνη, επισημαίνει ότι η κτηματομεσιτική αγορά στην περιοχή της είναι διαφορετική από αυτή της Καλαμάτας. Και λέει ότι στην πόλη της Μεσσήνης μεγάλο χτύπημα έχουν δεχτεί τα επαγγελματικά ακίνητα. «Στο γραφείο έχω αδιάθετα καταστήματα στην κεντρική πλατεία που, αν τα είχα πριν 1 χρόνο, θα είχαν ήδη φύγει», αναφέρει. Επισημαίνει πάντως ότι ακόμη κι αν κάποια επιχείρηση βγει προς πώληση, δύσκολα ο ιδιοκτήτης θα απευθυνθεί στο μεσίτη, αλλά «θα πάει χέρι με χέρι». Σύμφωνα με την προσωπική της εκτίμηση και την καθημερινή τριβή μέσα από τη δουλειά της με εν δυνάμει πελάτες, η υψηλή φορολογία είναι ο βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση. «Τους φοβίζει το αύριο και το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που παρθούν κι άλλα μέτρα», διαπιστώνει - και προσθέτει πως μια μερίδα υποψήφιων αγοραστών περιμένει να πέσουν οι τιμές των ακινήτων και να σταθεροποιηθεί η αγορά.
 Η Αννα Σπυροπούλου από το μεσιτικό γραφείο "Τριφυλιακή" λέει ότι στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται το γραφείο της δεν βγαίνουν επιχειρήσεις προς πώληση. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι στην περιοχή της Κυπαρισσίας υπάρχουν αδιάθετα επαγγελματικά ακίνητα. «Στην πόλη της Κυπαρισσίας, σε γενικές γραμμές, τα καταστήματα είναι νοικιασμένα και δεν είναι προς πώληση. Προσωπικά, μου έχουν τύχει μια-δυο περιπτώσεις όλα τα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο χώρο», λέει. Και συμπληρώνει ότι η κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω στην κτηματομεσιτική αγορά και της Τριφυλίας, ενώ οι τιμές δεν έχουν πέσει.
 Η κτηματομεσίτρια Εφη Δημητροπούλου-Σοφιανού λέει ότι αυξάνονται οι επιχειρήσεις που βγαίνουν προς πώληση στην Καλαμάτα, αλλά και γενικότερα στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου δραστηριοποιείται το γραφείο της. «Μιλάμε για επιχειρήσεις ως επί το πλείστον παροχής υπηρεσιών, ψησταριές, καφετέριες, γενικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος», αναφέρει. Και εκτιμά πως επειδή δεν γίνονται μεγάλοι τζίροι, αλλά και με το φόβο ότι θα έρθουν χειρότερες μέρες, πολλοί επαγγελματίες προτιμούν να δώσουν τις επιχειρήσεις τους όσο ακόμη πιάνουν καλή τιμή. Οσο για το αν υπάρχει ενδιαφέρον να τις αγοράσουν, λέει: «Υπάρχει ενδιαφέρον από αγοραστές, αλλά όχι στα χρήματα που ζητούν κάποιοι ιδιοκτήτες. Ετσι, είτε προχωρούν στην πώληση ενός ποσοστού της επιχείρησής τους είτε δέχονται να διαπραγματευτούν με τον υποψήφιο αγοραστή για μια καλύτερη τιμή».
 Η Ιουλία Μαρούλη από το ομώνυμο μεσιτικό γραφείο τονίζει ότι «έχει σταματήσει το ενδιαφέρον εδώ και πολύ καιρό για τα επαγγελματικά ακίνητα». Και λέει ότι η καθίζηση στις πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων άρχισε να γίνεται πιο αισθητή από πέρυσι τον Οκτώβριο. «Οπως για όλους τους τομείς της κτηματομεσιτικής αγοράς δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, έτσι και οι πωλήσεις επαγγελματικής στέγης, καινούργιας ή παλαιότερης, σπανίζουν», επισημαίνει. Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που βγαίνουν προς πώληση, λέει ότι υπάρχει μια τάση από μικροεπαγγελματίες να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους. «Πολλοί τηλεφωνούν για να βγάλουν προς πώληση εστιατόρια, ταβέρνες ή χώρους δεξιώσεων, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές», σημειώνει. Επισημαίνει ακόμη ότι αυτοί που θέλουν να πουλήσουν «έχουν φρακάρει με δάνεια και η δουλειά τους έχει πέσει κατακόρυφα».
 Η κτηματομεσίτρια Μαρία Μανωλοπούλου διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για έτοιμα μαγαζιά. «Δεν υπάρχει ζήτηση για έτοιμα μαγαζιά, και γι' αυτό πολλοί προτιμούν να τα κλείσουν κι όχι να τα βγάλουν προς πώληση», αναφέρει. Και προσθέτει πως και στον τομέα της επαγγελματικής στέγης υπάρχει «μεγάλη καθίζηση. Σπάνια ανοίγουν νέα καταστήματα - και αυτά που κλείνουν δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τα πάρει». Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι η αυτή η καθίζηση οφείλεται και στο ότι οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων δεν ρίχνουν τις τιμές πώλησης ή ενοικίασης.

*** Εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στους Γαργαλιάνους  :
Εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή στους Γαργαλιάνους
*Εκδήλωση μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, σηματοδοτώντας παράλληλα την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση που ετοιμάστηκε με πολύ μεράκι, μέσα από την έκθεση φωτογραφίας, το ντοκιμαντέρ του National Geographic, την προβολή αφηγήσεων, αλλά και την ανάγνωση κειμένων από διάφορα βιβλία, ζωντάνεψαν τα γεγονότα της εποχής αυτής και αναδείχθηκαν οι πτυχές τους.

 Το κοινό καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή του δήμου. Μιλώντας στην «Ε» σημείωσε: «Ηταν μια ιδέα των ανθρώπων που την έχουν επιμεληθεί. Εγώ συμφώνησα μαζί τους και αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε αυτή την εκδήλωση.
 Την εκδήλωση επιμελήθηκαν εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιούν οι "Δρόμοι της Ελιάς" και εργάζονται στο Δήμο Τριφυλίας, οι οποίοι καταγράφουν την πολιτιστική κληρονομιά του δήμου, επίσης και αυτοί που απασχολούνται στην βιβλιοθήκη».
 Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας Φωτεινή Κοτσογλανίδου τονίζοντας ότι έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από την Μικρασιατική Καταστροφή, που φαντάζει πολύς χρόνος, όμως για την ακρίβεια τα 90 χρόνια από τότε είναι λίγα για να λησμονήσουν, για να σβήσουν οι μνήμες από τις φλόγες και ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες.
 Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση με πολλή επιτυχία επιμελήθηκαν οι Παναγιώτης Δραγκιώτης, Αμαλία Χριστοπούλου, Ευάγγελος Γαλακούτης, Χαράλαμπος Μίχαλος και Γιώργος Σταθόπουλος, οι οποίοι και την παρουσίασαν (εκτός του κ. Γαλακούτη που απουσίαζε).
 Από την πλευρά του ο κ. Δραγκιώτης μας τόνισε: «Μαζί με έναν ακόμη συνάδελφο φιλόλογο μαζεύουμε πληροφορίες για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου για να ενημερώσουμε την σελίδα του δήμου στο Ιντερνετ και αργότερα να βγει και ένας έντυπος οδηγός.
 Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Εχουμε οργανώσει -πάντα με την βοήθεια του δήμου- αυτή την εκδήλωση, η οποία ελπίζουμε να αρέσει στον κόσμο και να ενημερωθούν. Η εκδήλωση αποτελείται από 3 μέρη: ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic που παρουσιάζεται όλο το ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο που οδήγησε στην Μικρασιατική Καταστροφή, το δεύτερο μέρος είναι μαρτυρίες προσφύγων που έζησαν τα γεγονότα και το τρίτο μέρος είναι αναγνώσεις αποσπασμάτων από λογοτεχνικά έργα που έχουν εμπνευστεί την περίοδο εκείνη. Επίσης με την συγκεκριμένη εκδήλωση θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι η βιβλιοθήκη έχει ξανανοίξει, λειτουργεί κανονικά και μπορούν να την επισκέπτονται».
 Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος του ΔΣ Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας και ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Κατσίβελας.

*** Επίτιμος καθηγητής Φιλολογίας ο Farncisco Rodriguez Adrados στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Επίτιμος καθηγητής Φιλολογίας ο Farncisco Rodriguez Adrados στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
* Επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα θα ανακηρυχθεί αύριο στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Σχολής ο διακεκριμένος γλωσσολόγος και κλασικός φιλόλογος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης Farncisco Rodriguez Adrados.
 Το έργο του τιμωμένου καθηγητή θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου.
 Ο καθηγητής θα μιλήσει για την «Καινοτομία της αρχαίας Ελληνικής λογοτεχνίας».

*** Συνεχίζεται η κινητοποίηση για το πετρέλαιο θέρμανσης :
Συνεχίζεται η κινητοποίηση για το πετρέλαιο θέρμανσης
* Συνεχίζεται η κινητοποίηση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Μεσσηνίας για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Το Σωματείο των πρατηριούχων ζητεί με ανακοίνωσή του από τα μέλη του να μην αγοράζουν και να μην πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης.

 Οπως σημειώνουν: "Η κυβέρνηση επιμένει στη αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατέθεσε σχετική διάταξη νόμου στη Βουλή. Με τη διάταξη αυτή ο ΕΦΚ αυξάνεται από τα 60 €/1.000 λ. στα 330. Ζητήσαμε εφόσον ισχύσει η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης να διευρυνθούν τα κριτήρια επιδόματός του. Η μάχη μας συνεχίζεται. Απαιτήσαμε να συναντηθούμε με τον Υπουργό Οικονομικών κ Στουρνάρα για να του θέσουμε το θέμα απαιτώντας να μην αυξηθεί ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 Μέχρι να γίνει αυτή η συνάντηση, δεν αγοράζουμε, δεν πουλάμε πετρέλαιο θέρμανσης.
 Από τη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη πληροφορηθήκαμε ότι θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης περί τα 11 λεπτά και θα είναι αυξημένο κατά 8 λεπτά περίπου σε σχέση το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω βιοντίζελ.
 Επίσης ανοίξαμε ξανά με ένταση το θέμα των προστίμων του ΗΦΑΙΣΤΟΥ απαιτώντας να αποδεχτεί τις προτάσεις μας για ανώτερο πλαφόν στα πρόστιμα μέχρι 1.500 € ως 100 στοιχεία και μέχρι 3.000 για πάνω από 100, καθώς και επαναφορά των κυρώσεων στον ΚΒΣ. Με την πίεση που ασκήσαμε φάνηκε ένα «παράθυρο» για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση πάνω στις δικές μας προτάσεις, γιατί εξαναγκάζονται εκ των πραγμάτων να παραδεχτούν την παντελή αδικία των προστίμων".

*** Εκλογές στο Σύνδεσμο Ελαιοτριβέων :
Εκλογές στο Σύνδεσμο Ελαιοτριβέων
* Γενική συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν κι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιεί σήμερα στις 10.45 το πρωί, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων. Η συνέλευση θα γίνει στο παλιό Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

 Θα συζητηθούν τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις των ελαιοτριβείων για την ελαιοκομική περίοδο 2012 - 2013 και θα τεθεί προς έγκριση ο οικονομικός απολογισμός από το απερχόμενο Δ.Σ. του Συνδέσμου


*** Σύλληψη τριών Αλβανών για ληστεία στους Γαργαλιάνους : Γράφει ο Κώστας Μπούρας Σύλληψη τριών Αλβανών για ληστεία στους Γαργαλιάνους * Αλλεπάλληλα κρούσματα με μία ληστεία και δυο διαρρήξεις είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Μαράθου, όπου φαίνεται ότι οι κακοποιοί αλώνιζαν. Χάρις όμως στις έγκαιρες και συντονισμένες προσπάθειες του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων και της Ασφάλειας Ηλείας έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών τις πρώτες πρωινές ώρες 3 από τους τέσσερις ληστές αλβανικής καταγωγής που με την απειλή μαχαιριού είχαν ληστέψει κάτοικο στην περιοχή της Χοχλαστής Γαργαλιάνων.
 Πιο συγκεκριμένα 4 άτομα είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στον Τάσο Αγγελόπουλο που μένει σε εξοχικό σπίτι κοντά στην Χοχλαστή, όταν 10 λεπτά μετά τις 2 το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή έφτασε στο σπίτι του και έκανε την κίνηση να ανοίξει την κεντρική είσοδο, εμφανίστηκαν μπροστά του 4 άτομα ερχόμενα, 2 και 2 από την δεξιά και αριστερή πλευρά του σπιτιού. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, ένας από αυτούς του έκλεισε το στόμα και οι δύο κρατώντας μαχαίρι, ο ένας από τους οποίους του το έβαλε στο λαιμό, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί, όπως μας περιγράφει ο ίδιος, τον ακινητοποίησαν βάζοντάς τον να καθίσει σε μια καρέκλα και του ζήτησαν τα λεφτά του. Αυτός τους έδωσε ό,τι χρήματα είχε πάνω του -περίπου 1.800 ευρώ- ενώ με προφορά που πρόδιδε ότι ήταν αλλοδαποί του ζητούσαν και άλλα για να μην τον σφάξουν. Με τον έναν να τον κρατά συνεχώς ακίνητο και τους υπόλοιπους να ψάχνουν όλο το σπίτι, σε μια βαλίτσα που βρήκαν, έβαλαν μέσα 3 λάπτοπ, επίσης ρούχα που βρήκαν, μερικά από τα οποία έβαλαν σε ένα σακβουαγιάζ και ανακατεύοντας όλο το σπίτι πήραν ακόμη μια τηλεόραση μικρών διαστάσεων και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και διέφυγαν με αυτό.
 Πριν φύγουν, όπως μας είπε ο κ. Αγγελόπουλος, τον κλείδωσαν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού. Ο ίδιος προσπάθησε όλη την ώρα που οι τρεις αδίστακτοι ληστές αλώνιζαν μέσα στο σπίτι του να κρατήσει την ψυχραιμία του και να είναι ψύχραιμος και απέναντί τους, κάτι που κατάφερε ζητώντας τους μάλιστα να καπνίσει και ένα τσιγάρο.
 Αφού έφυγαν οι ληστές και έμεινε για λίγη ώρα μέσα στο μπάνιο κλειδωμένος, φωνάζοντας χωρίς να πάρει απόκριση από κανένα, βγήκε από το μικρό παράθυρο, χωρίς όμως να έχει κινητό αφού του το είχαν κλέψει και χωρίς σταθερό τηλέφωνο αφού είχαν κόψει το καλώδιο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ετσι βγήκε στο δρόμο Γαργαλιάνων – Μάραθου και περπάτησε μέχρι το Μάραθο όπου έξω από ένα νυχτερινό κέντρο βρήκε κόσμο. Είπε τι του είχε συμβεί και τον μετέφεραν στην Αστυνομία.
 Από εκεί και πέρα η γρήγορη αντίδραση της Αστυνομίας με το να στείλει σήματα σε όλα τα τμήματα, έφερε αποτέλεσμα πριν ακόμη ξημερώσει.
 Ανδρες της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν 3 νεαρούς αλβανικής καταγωγής στο ΚΤΕΛ του Πύργου να ετοιμάζονται να φύγουν για την Αθήνα. Τους φάνηκαν ύποπτοι και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Εχοντας ειδοποιηθεί ο παθών, κάλεσε τον αριθμό του κινητού του το οποίο και άρχισε να χτυπά ενώ βρισκόταν στην τσέπη του ενός από τους τρεις. Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Στην συνέχεια εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Πάνω τους βρέθηκαν περίπου 1.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα προφανώς και αυτά προϊόντα κλοπών τα οποία οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτίσουν με άλλες κλοπές, ενώ αναζητούν το 4ο άτομο της συμμορίας που εικάζεται ότι είναι και ο αρχηγός.
 Επίσης αξιολογώντας τα στοιχεία και τα ευρήματα προσπαθούν να διαλευκάνουν αν τα συγκεκριμένα άτομα συνδέονται και με τις δύο διαρρήξεις που έγιναν στο Μάραθο τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα χωρίς όμως να αντιληφθούν το παραμικρό. Στο πρώτο από τα σπίτια που μένει ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας το οποίο παραβίασαν και πήραν 1.900 ευρώ από το παντελόνι του και ένα κινητό τηλέφωνο, με την διάρρηξη να υπολογίζεται ότι έγινε μετά τις 3 τα ξημερώματα. Περίπου την ίδια ώρα και με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι μπήκαν και σε ένα άλλο σπίτι στο Μάραθο από το οποίο αφαίρεσαν 1.200 ευρώ. Η Αστυνομία προσπαθεί να διασταυρώσει αν οι συλληφθέντες συνδέονται και με αυτές τις δύο διαρρήξεις. Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας διερευνάται το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή

*** Η αποχέτευση Πεταλιδίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο  :


* Με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 3.30 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Μεταξύ άλλων, θα γνωμοδοτήσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αποχέτευσης ακαθάρτων και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Πεταλιδίου και θα εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης ζημιών - προστασίας πρανών και βελτίωσης βατότητας περιοχών μεσσηνιακού Ταϋγέτου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

*** Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μεσσηνίας :

Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μεσσηνίας
* Σε έκτακτη επείγουσα γενική συνέλευση για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης καλεί τα σωματεία της περιοχής μας η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας.
 Η γενική συνέλευση θα γίνει την Τρίτη στις 9 το βράδυ, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή, μετά από επείγον έγγραφο της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε μαζί με την ΕΣΕΕ των Εμπόρων το κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα συνεδριάσεως της Συνόδου Κορυφής.

*** Τροχαία ατυχήματα έφερε η βροχή :
Γράφει  η Κέλλυ Δημητρούλια
Τροχαία ατυχήματα έφερε η βροχή
* Τροχαία ατυχήματα κατά τη διάρκεια της απογευματινής βροχής έγιναν χθες στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Στο δρόμο προς τη Μάνη τραυματίστηκε μια γυναίκα όταν σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητό της βγήκε από το δρόμο. Στην περιοχή έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, το προσωπικό του οποίου δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε απεγκλωβισμό, περιπολικό της Τροχαίας και ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε η γυναίκα στο Νοσοκομείο. Νωρίτερα ένα ακόμα τροχαίο είχε γίνει κατά τη διάρκεια της βροχής στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, όπου για αρκετή ώρα η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία.


*** Αποχωρεί ο Πετράκος από το Περιφερειακό :
Αποχωρεί ο Πετράκος από το Περιφερειακό
* Σε φάση ανασυγκρότησης φαίνεται ότι εισέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς εντείνεται η πολιτική ρευστότητα και η Νέα Δημοκρατία αναζητεί τη χαμένη της "ταυτότητα" στην Περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κυβερνητικό κόμμα έχει επιλέξει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Περιφέρεια επιχειρώντας να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος καθώς ουσιαστικά έχει μείνει χωρίς επίσημη εκπροσώπηση αφού ο επικεφαλής της παράταξης Δ. Δράκος ουσιαστικά έχει αποσυρθεί, ενώ σχεδόν από την αρχή της θητείας ουσιαστικά απέχει από τα καθήκοντά του ο Ν. Ταγαράς που εκλέχθηκε βουλευτής. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ανασυγκρότηση της παράταξης με τον πρώην νομάρχη Αργολίδας Σωτηρόπουλο σε συντονιστικό ρόλο, με ενεργό συμμετοχή των πρώην υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών που είναι ήδη περιφερειακοί σύμβουλοι και με επιτροπές κατά νομούς. Μια άλλη εξέλιξη που αναμένεται το επόμενο διάστημα είναι η παραίτηση του βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου που θα αντικατασταθεί από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ν. Πατσαρίνο.

Σημείωση  -Αποψη : ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ !! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ !!

*** Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Ιόνια Οδό :
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Ιόνια Οδό
* Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας ,Υποδομών , Μεταφορών & Δικτύων για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλοε. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
 "Όπως είναι γνωστόν από το 2007 έχει κυρωθεί στη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την Κόρινθο – Πάτρα – Πύργος μέχρι την Τσακώνα. Με την οικονομική κρίση του 2008 , οι τράπεζες άρχισαν να βάζουν εμπόδια στη χρηματοδότηση και τελικά δεν προχώρησαν το έργο. Από το 2009 ακούμε και διαβάζουμε για συζητήσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός
 1.] Θα εφαρμοσθεί η συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ; .
 2.] Θα κατασκευασθεί το τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ έστω με την αποκαλούμενη μηδενική λύση στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα ; . 3.] Σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης μήπως θα μπορούσε να ενταχθεί το τμήμα Τσακώνας – Καλό Νερό στο ΕΣΠΑ , αφού είναι ώριμο από πλευράς μελετών και απαλλοτριώσεων;¨.
 Αθήνα 1 - 10 - 2012
 Ο Επερωτών Βουλευτής
 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σημείωση - Απόψη  : ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ  ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ  , ΑΛΛΑ ΑΙΩΝΙΑ  ΟΔΟΣ !!!


*** Απορρόφηση κοινοτικών και εθνικών πόρων ζητάει ο Μπούκλης :
Απορρόφηση κοινοτικών και εθνικών πόρων ζητάει ο Μπούκλης
* "Πέρυσι, τέτοια εποχή, είχαμε την σκέψη και λάβαμε την πρωτοβουλία, επικουρούμενοι από πολλούς Φορείς της Κορινθίας να συν-διοργανώσουμε την 1η θεματική εκδήλωση, Τουριστικής Ανάπτυξης Κορινθίας (Τ.Α.Κ.), στο Ξυλόκαστρο.
 Εκεί ο κος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρουσία Βουλευτών και Δημάρχων της Κορινθίας, εκπροσώπων Υπουργείων και λοιπών Φορέων, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα Προγράμματα όπου μπορούν να χρηματοδοτήσουν δράσεις όπως: η δημιουργία ορεινών μονοπατιών (με αναφορά στα Τρίκαλα Κορινθίας) και η δημιουργία περιβαλλοντικά (έναντι της διάβρωσης) φιλικών, πλωτών μικρών εξεδρών και καταδυτικών καταφυγίων (με αναφορά στον Κορινθιακό κόλπο*), για ήπια τουριστική ανάπτυξη.
 *Έναν Κορινθιακό Κόλπο με αρκετά περιβαλλοντικά προβλήματα και όπου πρέπει, επιτέλους, να δημιουργηθεί ένα επιστημονικά διασυνδεδεμένο Δίκτυο Θαλασσίων Καταφυγίων, με στόχους: την περιβαλλοντική προστασία, την αποφυγή υπεραλίευσης και την Τουριστική ανάδειξή του, επωφελεία των παράκτιων τοπικών κοινωνιών. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και ζητά και το Πόρισμα της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, της Βουλής των Ελλήνων (5ος/2012).
 Τα Προγράμματα αυτά (ορεινά μονοπάτια, πλωτές εξέδρες, κλπ) εμπεριέχουν και την δυνατότητα απορρόφησης, σημαντικών, κονδυλίων για την Τουριστική προβολή αυτών των περιοχών.
 Εκεί επίσης (Τ.Α.Κ.), ο κος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε και για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς το Λουτράκι (σχετικές επερωτήσεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου – ΠΕ.ΣΥ.Π). Ένα έργο, με σημαντικές: περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, θετικές επιπτώσεις για τους κατοίκους/επισκέπτες του Λουτρακίου και για την ευρύτερη περιοχή.
 Ενόψει της κατάρτισης/υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καλούμε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους (πλειοψηφίας – μειοψηφίας) να διοργανώσουν, ανάλογες, τοπικές εκδηλώσεις με στόχο, αφενός την αμφίδρομη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών- Περιφερειακού Συμβουλίου, (και με βάση πλέον, τον ήδη ψηφισμένο από το ΠΕ.ΣΥ.Π., Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας), για τις δυνατότητες τοπικής ανάπτυξης, μέσω αυτών των προγραμμάτων και αφετέρου την μέγιστη απορροφητικότητα και την βέλτιστη χωρική κατανομή έργων και πόρων ανά περιοχή, με βάση τις Αρχές της Βιώσιμης ανάπτυξης και Αειφορίας.
 Θα είμαστε, ως Γ’ Ελάσσονα Μειοψηφία του ΠΕ.ΣΥ.Π., δίπλα σε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο και σε κάθε Τοπική Κοινωνία, με βάση τις ανωτέρω Αρχές.
 Ούτε ένα επιδοτούμενο ευρώ δεν πρέπει να χαθεί και επιπρόσθετα, πρέπει να επενδυθεί με στόχο, την ισόρροπη επανεκκίνηση όλων των τοπικών κοινωνιών της Πελοποννήσου".
 Για την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά,
 Λάμπρος Μπούκλης
 περιφερειακός σύμβουλος Περιφ.Πελοποννήσου
 Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

Σημείωση - Άποψη : Απ΄ το πολύ το  ρούφα - ρούφα ...παρέμεινε  η μαύρη  τρούπα !!!

***   ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Σήμερα  την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  για την  1η  αγωνιστική :   ~  ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  - Παναθηναικός   -- ~ ΄ Ικαρος Καλλιθέας  - Απόλλων Πατρών   --  
   ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html  , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης , Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html  , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης ,
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 , .-

 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2012 .-


~**

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01  , =2040 video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =336video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 375 video.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου