Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα ΖΗΣΕ  την Ελλάδα μας Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου  2012  :

Το ποντικάκι μαζί μας : !

 ** Κλείνει η ΔΟΥ Μεσσήνης την 1η Οκτωβρίου  :
Κλείνει η ΔΟΥ Μεσσήνης την 1η Οκτωβρίου
*   Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών κλείνουν την 1η Οκτωβρίου 49 Εφορίες, μεταξύ των οποίων και η ΔΟΥ Μεσσήνης. Οι φορολογούμενοι της Μεσσήνης θα εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Καλαμάτας.      

**  Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Τρίπολη  :
 Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην Τρίπολη
* Ο Δήμος Τρίπολης και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην κορυφαία εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Ε.Α,τη Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά μεταφέροντας το μήνυμα « Ελλάδα αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα».
Η Τρίπολη με ιδιαίτερη τιμή υποδέχτηκε τη Φλόγα της Αγάπης την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ,υποστηρικτής των Εθελοντών Αιμοδοτών ως λαμπαδηδρόμος ,με τη συνοδεία μαθητών γυμνασίων της Τρίπολης άναψε τη φλόγα στην πόλη για να συνεχίσει το μακρινό ταξίδι της .
Στη σεμνή αυτή τελετή που προήγαγε την αξία των Εθελοντών Αιμοδοτών το παρόν έδωσαν ο Πρόέδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς ,η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά ,ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Σταύρος Κουκάκης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Ζαφείρης Μπισιούλης , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Τρίπολης Ηλίας Κάμαρης ,δημοτικοί σύμβουλοι , καθηγητές και μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Τρίπολης .
Η Φλόγα της Αγάπης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης άναψε στις 17 Αυγούστου στο Μαρούσι και ταξιδεύει από πόλη σε πόλη, από καρδιά σε καρδιά με σύνθημα
«ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ – ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ – ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
Η Τρίπολη στηρίζει το εγχείρημα αυτό που σκοπό έχει αφενός να καταστεί η Ελλάδα αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και αφετέρου τη θετική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Αξίζει για χιλιάδες λόγους , για τη ζωή όλων μας να γίνουμε πρεσβευτές του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Οι Εθελοντές Αιμοδότες προσφέρουν ζωή!
Ο Δήμος Τρίπολης ευχαριστεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , τους καθηγητές και μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Τρίπολης, τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης ,τη Δημοτική Αστυνομία ,την Τροχαία Τρίπολης, καθώς και τους χορηγούς Σαλαπάτας Νικόλαος –Επιγραφές, Τασιγιαννάκης Δημήτριος-Ηλεκτρ.Αυτοκινήτων, Τσαβάρας Γεώργιος-Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων, Αλέμης Γιώργος –Ηχητική κάλυψη, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας.    Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης.
** Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην Δήμο Αρφαρών  :
Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην Δήμο Αρφαρών
* Στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης για σύγκληση ανοικτών λαϊκών συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας πραγματοποιεί ανοικτή λαϊκή συνέλευση η οποία απευθύνεται στους κατοίκους του πρώην δήμου Αρφαρών και της ευρύτερης περιοχής και θα πραγματοποιηθεί στο Πήδημα, στο κτήμα «ΛΥΓΕΡΗ» δίπλα στις πηγές την Κυριακή 23/9/2012 στις 16:30 μ.μ .
Καλούμε όλους τους φίλους, τα μέλη και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου να συμμετάσχουν, ώστε με τις απόψεις, θέσεις και προβληματισμούς τους να συμβάλουν στην αμφίδρομη σχέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. με την κοινωνία ενόψει της εκλαΐκευσης του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. και της εναλλακτικής πρότασης διεξόδου για το μέλλον της χώρας μας.
Θεωρούμε τη σχέση αυτή ως βασικό στοιχείο για την υλοποίηση του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον δικό μας αγώνα για να επανέλθει η ελπίδα στην κοινωνία και τα οράματα στη νεολαία μας. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση αξιόπιστη στο λαό που την εκλέγει για να κυβερνήσει και όχι για να υλοποιεί τις επιταγές των δανειστών.
Στη συνέλευση θα παραστούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας με εισηγήσεις και θα κάνει παρέμβαση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Θανάσης Πετράκος.
Επιτροπή πρωτοβουλίας πρώην Δήμου Αρφαρών
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας

**  Ερώτηση Σαμπαζιώτη για τις ζημιές στα σύκα :
Ερώτηση Σαμπαζιώτη για τις ζημιές στα σύκα
Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το θέμα των ζημιών που έχουν υποστεί οι συκοκαλλιεργητές.
Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης η συκοπαραγωγή αποτελεί βασική ενασχόληση για εκατοντάδες καλλιεργητές στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας & Αρκαδίας. Οι καύσωνες Ιουλίου, Αυγούστου 2012 επέφεραν έντονη ξηρασία στα συκόδεντρα με αποτέλεσμα την ελλιπή ανάπτυξη των καρπών. Τα σύκα λοιπόν δεν απέκτησαν το επιθυμητό & αναμενόμενο μέγεθος ενώ παράλληλα στερούνταν πλουσίου μελιτώματος, γεγονός που πέρα από ποσοτική οδήγησε & σε ποιοτική ζημιά.
 Σε συνέχεια όμως των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, οι έντονες βροχοπτώσεις από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου που συνοδεύτηκαν από ισχυρό αέρα οδήγησαν σε πλήρη πτώση –καταστροφή των σύκων που ήταν αναρτημένα στα δέντρα. Τα σύκα αυτά φούσκωσαν από το νερό της βροχής & φυσικά είναι ακατάλληλα για την όποια επεξεργασία.
Ως εκ τούτου, οι συκοκαλλιεργητές βρίσκονται αντιμέτωποι με ολική ζημιά στη συκοπαραγωγή ενώ να σημειωθεί πως μέχρι τον Ιούνιο η παραγωγή εξελισσόταν πάρα πολύ ομαλά τόσο στον σχηματισμό όσο & στην ανάπτυξη των σύκων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να εξεταστεί η παρούσα κατάσταση & να προστατευτεί το εισόδημα των συκοκαλλιεργητών μας με δεδομένο ότι η παραγωγή είχε ήδη πληγεί σε ποσοστά που φτάνουν και το 60%.
   Δημήτρης Αθ. Σαμπαζιώτης   Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ
** Απεργία φυσικοθεραπευτών Μεσσηνίας - Λακωνίας :
Απεργία φυσικοθεραπευτών Μεσσηνίας - Λακωνίας
* Απεργούν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 οι ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ, στηρίζοντας την απόφαση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ με κλείσιμο των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα Νοσοκομεία και τους φορείς του Δήμ.Tομέα (ΟΤΑ, Ασφ.Ταμεία) καθώς και του Ιδιωτικού Τομέα στα οποία εργάζονται Φυσικοθεραπευτές.
 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  • Την άμεση καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ
  • Την απόδοση των παλαιών χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς “κούρεμα’’
  • Τον συμψηφισμό των οφειλών
  • Την απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος 
  • ΓΙΑ ΤΟ Π.Τ.
  • Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  • Κ.ΒΑΚΚΑ Γ.ΠΕΦΑΝΗΣ
** Από την την υποδοχή της Παναγίας  Βουλκανιώτισσας (της εικόνας) στην Μεσσήνη :
Βίντεο από την υποδοχή της εικόνας στη Μεσσήνη
**Η Μεσσήνη υποδέχεται την εικόνα απ’ το Βουλκάνο

Η Μεσσήνη υποδέχεται την εικόνα απ’ το Βουλκάνο
* Με κατάνυξη υποδέχεται σήμερα η πόλη της Μεσσήνης, τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας. Υστερα από πεζοπορία περίπου 20 χιλιομέτρων, όλη τη νύχτα, που ξεκίνησε μετά τη 1 το πρωί από τη Μονή Βουλκάνου, η εικόνα φτάνει στη Μεσσήνη, όπου στις 10.30 το πρωί θα γίνει η επίσημη υποδοχή της στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο της πόλης, από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Χαρτούμ Εμμανουήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κληρικούς, εκπροσώπους αρχών και το λαό.
Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης και θα εναποτεθεί στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής -μετόχι της Μονής Βουλκάνου- για 8ήμερο προσκύνημα.
Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας ξεκινάει και το παραδοσιακό πανηγύρι της Μεσσήνης, από τα πιο μεγάλα και γνωστά στην Πελοπόννησο.
** Υπάλληλοι απέκλεισαν το Δημαρχείο Καλαμάτας   :
Υπάλληλοι απέκλεισαν το Δημαρχείο Καλαμάτας
* Κλειστός για ένα τρίωρο έμεινε χθες, από τις 10 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι, ο Δήμος Καλαμάτας -όπως και πολλοί άλλοι δήμοι στη χώρα- στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΠΟΕ ΟΤΑ για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
«Οδηγούμαστε σε κοινωνική καταστροφή» λέει ο Σπύρος Σαρδέλης -πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μεσσηνίας- μιλώντας στην «Ε», προσθέτοντας ότι ο συμβολικός αποκλεισμός του Δημαρχείου είχε και την έννοια της ενημέρωσης του κόσμου που προσερχόταν για να εξυπηρετηθεί.
Οπως σημείωσε δε, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή απέναντι στην κινητοποίηση, «ενημερώνουμε και κινητοποιούμε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και μικροεπαγγελματίες αλλά και κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και δημιουργούμε το δικό μας σε τοπικό επίπεδο, κοινωνικό μέτωπο» κατέληξε.
Συνεχίστηκε και χθες, στο μεταξύ, η στάση εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, μεταξύ 10 και 12 το μεσημέρι.
Β.Γ.Μ.
** Δήμος Τριφυλίας: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας  :
Δήμος Τριφυλίας: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας
* Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς δύο μήνες μετά την πρόσληψή τους δεν έχουν δει ακόμα το …χρώμα του χρήματος.
Οι 70 περίπου εργαζόμενοι σε όλο το δήμο έχουν προσληφθεί με 5μηνες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ν. Μεσσηνίας» που υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της ελιάς».
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση της πληρωμής τους, η οποία να σημειωθεί πως δεν συνδέεται με το δήμο αφού δεν πληρώνονται από αυτόν και τονίζουν ότι αντιμετωπίζουν πλέον έντονο βιοποριστικό πρόβλημα. Οπως μας μετέφεραν, προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους στο δήμο αφού τόσο καιρό έχουν μείνει απλήρωτοι.
Σήμερα εξάλλου προγραμματίζουν μια σύσκεψη ώστε να εξετάσουν το ζήτημα που έχει ανακύψει, ενώ θα υπάρξουν και επαφές με συναδέλφους τους σε άλλους δήμους αφού το πρόβλημα είναι κοινό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο προσωπικού του Δήμου Τριφυλίας, αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, μας επισήμανε πως ο δήμος προσπαθεί από την πλευρά του να πιέσει και να βρει μια λύση για τους εργαζόμενους, αν και η πληρωμή δεν γίνεται από το δήμο, επισημαίνοντας πως τις επόμενες μέρες ίσως υπάρξουν εξελίξεις.  Κ.Μπ. 
** Η "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" διαψεύδει το Νίκα: Υπάρχει μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας          
Η "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" διαψεύδει το Νίκα: Υπάρχει μάστερ πλαν του λιμανιού  της Καλαμάτας
* Πλήρης και αναλυτική περιγραφή των 4 προτάσεων του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας -το οποίο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δηλώνει ότι δεν έχει δει- κυκλοφορεί στη «Διαύγεια», για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.
Συγκεκριμένα, οι 4 αναλυτικές προτάσεις της μελετητικής ομάδας -με τα συνοδευτικά σχεδιαγράμματα- περιλαμβάνονται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου που έγινε πέρυσι το Νοέμβριο και τα οποία αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» φέτος τον Ιανουάριο, με ΑΔΑ: ΒΟΧ4Φ-Ψ1Χ. Μεταξύ δε των αποδεκτών «προς ενέργεια» των πιο πάνω εγγράφων περιλαμβάνεται και το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των εν λόγω πρακτικών, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για το μάστερ πλαν του λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, «προκειμένου να γνωμοδοτήσει η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για θέματα αρμοδιότητας του».
ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣτο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Βουλής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση τροπολογίας που επικυρώνει αναδρομικά -μεταξύ άλλων- και τα μάστερ πλαν λιμένων της χώρας της δεκαετίας 2002-2012, ενώ κατέθεσε και ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της συμπερίληψης της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο.
Η τροπολογία αφορά αποφάσεις των Επιτροπών Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των Λιμένων, από το 2002 μέχρι και το 2012, που ρυθμίζουν χρήσεις γης και καθορισμούς των όρων δόμησης στις χερσαίες ζώνες διαφόρων λιμένων.
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, οι εν λόγω αποφάσεις είναι διοικητικές πράξεις «που έπρεπε να είχαν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, δεν δημοσιεύτηκαν- και εξαιτίας αυτού του τυπικού ελαττώματος καθίστανται ακυρωτέες».
ΜΟΝΟ Η ΠΥΛΟΣΑς σημειωθεί, ωστόσο, ότι στο σχέδιο τροπολογίας δεν περιλαμβανόταν η Καλαμάτα και το μάστερ πλαν του λιμανιού της, παρά μόνο η απόφαση της ΕΣΑΛ -πέρυσι τον Απρίλιο- για την εγκατάσταση στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Πύλου ενός ξύλινου προκατασκευασμένου κτηρίου για να στεγαστεί το περιφερειακό γραφείο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στην Πύλο.
Στο ίδιο σχέδιο τροπολογίας περιλαμβάνεται εξ άλλου και από τον Σεπτέμβριο του 2007 απόφαση της Επιτροπής που αφορά την έγκριση του γενικού προγραμματικού σχεδίου (μάστερ πλαν) του λιμένα Γυθείου.
Β.Γ.Μ.
**  Στους Γαργαλιάνους 20 αστυνομικοί: Δυο μέρες ξερίζωναν τα 992 χασισόδεντρα  :
Στους Γαργαλιάνους 20 αστυνομικοί: Δυο μέρες ξερίζωναν τα 992 χασισόδεντρα
* Σχεδόν έτοιμα για συγκομιδή ήταν τα 992 χασισόδεντρα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από τη μεγάλη χασισοφυτεία που εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας στους Γαργαλιάνους. Η μεταφορά των δέντρων, ύψους 3 έως 4 μέτρων ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνία, με φορτηγά του Δήμου Γαργαλιάνων. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 20 αστυνομικοί ξερίζωναν δυο μέρες τα μεγάλα χασισόδεντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά τους στην Καλαμάτα έγινε με τρία φορτηγά.
Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από αξιωματικούς σημαντική και η επιχείρηση πολύ δύσκολη. Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει τη χασισοφυτεία σε 22 διαφορετικούς χώρους ο ένας σε μικρή απόσταση από τον άλλο, σε πολύ δύσβατη λογγωμένη περιοχή, κοντά στο σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων. Είχαν φροντίσει μάλιστα η καλλιέργεια να γίνει κοντά σε σημείο που διέρχεται αγωγός άρδευσης, από τον οποίο πότιζαν τα δέντρα.
Από την εξερεύνηση της φυτείας προέκυψαν διάφορα ευρήματα τα οποία εξετάζονται από τη Σήμανση με στόχο να υπάρξουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον ή στους καλλιεργητές. Δε βρέθηκε όμως κατάλυμα, ούτε αντικείμενα που να προδίδουν τη διαμονή ατόμων στο χώρο.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε προχθές νωρίς το πρωί, όταν η χασισοφυτεία εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο επέβαινε και προσωπικό της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Αμεσα οργανώθηκαν 3 επιχειρησιακές ομάδες που μαζί με το προσωπικό της Δίωξης εντόπισα, εξερεύνησαν και κατέστρεψαν τη φυτεία.
Η δυσκολία που αντιμετώπισαν ήταν τόσο μεγάλη λόγω της δύσβατης περιοχής και της διαμόρφωσης της φυτείας, που η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι.
Το πρώτο φορτηγό με χασισόδεντρα έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση προχθές αργά το βράδυ, συνοδευόμενο από όχημα της Αστυνομίας. Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και η μεταφορά τους.
Κ.Δ.
** Ανάμεσα σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας: Η Αμφεια "γοήτευσε" το κλιμάκιο για τις φυλακές   :
Ανάμεσα σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας: Η Αμφεια "γοήτευσε" το κλιμάκιο για τις φυλακές
* Διερευνητική αυτοψία σε 4 περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες έχει προταθεί -από το δήμο αλλά και τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο- να ανεγερθούν φυλακές, διενήργησε χθες πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών και άλλων παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης και της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε».
Ειδικότερα, όπως δήλωσε αργά χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος που συνόδευσε το κλιμάκιο -το οποίο νωρίτερα βρέθηκε στην Αρκαδία- έγιναν αυτοψίες στο Γαρδίκι, στο Πλατύ, στην περιοχή μεταξύ Αρι και Ασπροπουλιάς καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Αριοχωρίου. Μέσα σε έναν με δύο μήνες θα γνωστοποιηθεί η προσωρινή χωροθέτηση.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η περιοχή του Δήμου Καλαμάτας που ικανοποίησε περισσότερο το κλιμάκιο είναι αυτή της Αμφειας, καθώς έχει άμεση πρόσβαση στον νέο αυτοκινητόδρομο, ενώ απέχει ελάχιστα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Επιπλέον -όπως είπε ο Θ. Ηλιόπουλος- υπάρχει και σύμφωνη γνώμη από την τοπική κοινωνία.
«Το κλιμάκιο προερχόταν από την Αρκαδία, όπου επίσης έκανε αυτοψία σε περιοχές που έχουν προταθεί από δήμους του όμορου νομού» είπε ο Θ. Ηλιόπουλος, εκτιμώντας ότι η περιοχή του Δήμου Καλαμάτας συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος σε αυτή .
Μετά το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το κλιμάκιο θα συνέχιζε τις αυτοψίες σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης - καθώς είναι γνωστό ότι πρόθεση να διαθέσουν έκταση για ανέγερση φυλακών στη Μεσσηνία έχουν εκδηλώσει επίσης τόσο ο Δήμος Μεσσήνης όσο και ο Δήμος Οιχαλίας.
Β.Γ.Μ.
** Καταστροφές και κλοπές σε κατειλημμένο σχολείο  :
Καταστροφές και κλοπές σε κατειλημμένο σχολείο
* Καταστροφές και κλοπές αντίκρισαν χθες το πρωί οι καθηγητές στο συγκρότημα των σχολείων στην Κρήτης (1ο-2ο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) μετά από την προχθεσινή κατάληψη.
Συγκεκριμένα είχε παραβιαστεί η πόρτα του γραφείου ενός από τους υποδιευθυντές και από τα ντουλάπια είχε κλαπεί ένα λάπτοπ. Στο γραφείο της ΕΠΑΣ επίσης υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα, στα ντουλάπια, στα συρτάρια, στο χώρο που υπήρχαν οι υπολογιστές και οι εκτυπωτές. Σπασμένο ήταν ένα μεγάλο τζάμι στο χώρο του σχολικού φύλακα, μέσα στο οποίο άγνωστοι είχαν … αδειάσει 5 πυροσβεστήρες!
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες κλάπηκαν: 2 προτζέκτορες, 1 βιντεοκάμερα, 1 τηλεόραση, 1 τηλεόραση από το γραφείο των φυλάκων. Οι δράστες κατέστρεψαν αντικείμενα του προσωπικού φύλαξης, καθώς και θρανία.
Οι καταληψίες είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν το σχολείο από προχθές το βράδυ, όπως σχολίασε στην "Ε" κάτοικος της περιοχής, που τους είδε να πηδούν από τα κάγκελα.
Κλειστά ήταν χθες το 4ο Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ, ενώ το 1ο Λύκειο άνοιξε.
Γ.Σαρ.
** Εκδρομή με τρένο στην Καλαμάτα      :
Εκδρομή με τρένο στην Καλαμάτα
* Διήμερη εκδρομή προγραμματίζεται με τρένο στην Καλαμάτα, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκδρομείς θα είναι Ελληνες και Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Αυστριακοί, Βέλγοι) φίλοι του σιδηροδρόμου.
Το ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 του μήνα από την Τρίπολη στις 11 το πρωί. Θα γίνει 2ωρη στάση στους Χράνους για φαγητό, στάση στο Ζευγολατιό για καφέ και θα καταλήξει στην Καλαμάτα γύρω στις 5 το απόγευμα, όπου και θα διανυκτερεύσουν οι εκδρομείς.
Την επόμενη μέρα το τρένο θα αναχωρήσει στις 9 το πρωί για Κυπαρισσία, όπου και θα γίνει στάση για καφέ και το μεσημέρι θα καταλήξει στο Κατάκολο, όπου θα γίνει τραπέζι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το απόγευμα θα επιστρέψει στον Πύργο και κατόπιν οι εκδρομείς θα φύγουν με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Αθήνα.
Η εκδρομή διοργανώνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στηρίζεται από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, ενώ ο συρμός θα είναι ελκόμενος από μουσειακές μηχανές Alco και οι επιβάτες θα είναι γύρω στους 60. Η επόμενη εκδρομή προγραμματίζεται για τα τέλη Οκτωβρίου, με προορισμό πάλι την Καλαμάτα, αυτή τη φορά με αυτοκινητάμαξα τύπου ΜΑΝ-1, που σημαίνει ότι λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητάς της, θα συμμετάσχουν πάνω από 100 εκδρομείς. Και ήδη προετοιμάζεται και η μεθεπόμενη για το Νοέμβριο.
Οπως τονίζουν φίλοι του σιδηροδρόμου, η δράση αυτή δεν αποτελεί μια απλή αποσπασματική εκδρομή, αλλά την έναρξη μιας προσπάθειας για την εδραίωση τακτικών, συχνών εκδρομών με τρένο στην Πελοπόννησο με τερματισμό στην Καλαμάτα και ο σκοπός είναι να γίνονται αρχικά μία ως δύο φορές το μήνα και σταδιακά να πυκνώσουν. Εχει ήδη γίνει άνοιγμα στον οργανωμένο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό τουρισμό και υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση.                            

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
ΜΑΡΙΜΠΟΡ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    3-0  ,(1-0) .- Τα  γκόλ  : 24΄ Μπέριτς  , 62΄ Ιμπραίμη , 87΄πεν. Τάβάρες .-
*** Mπρα ντε φερ Μεσσηνίας-Αρκαδίας για τις φυλακές :
Image
* Το θέμα της δημιουργίας φυλακών στη Μεσσηνία ήλθε και πάλι στο προσκήνιο, ωστόσο στο παιχνίδι εξακολουθεί να είναι και η Αρκαδία.  
Τούτο προέκυψε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη πολυπληθούς κλιμακίου της «Θέμις Κατασκευαστική» του υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα χωροταξίας σωφρονιστικών καταστημάτων κ. Ανεστάκο, σε χώρους που έχουν προταθεί στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.
Η ξαφνική επίσκεψη είχε ως συνέπεια, τουλάχιστον στη Μεσσηνία, να μην καταστεί δυνατόν να συναντηθούν με τους αρμόδιους δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, ωστόσο εκπρόσωποι των Δήμων συνόδευσαν τα μέλη του κλιμακίου στις αυτοψίες, ενώ συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Το κλιμάκιο ανακοίνωσε ότι στους επόμενους ένα-δυο μήνες θα κάνει γνωστή την πρότασή του για την προσωρινή χωροθέτηση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να κατασκευασθεί σύντομα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Τα μέλη του κλιμακίου ανακοίνωσαν ότι μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες θα κάνουν γνωστή την πρότασή τους για την προσωρινή χωροθέτηση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο δεν πρέπει να περιμένουμε να κατασκευασθεί σύντομα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
Την Τρίτη το κλιμάκιο επισκέφθηκε περιοχές της Τρίπολης, χθες της Μεσσηνίας και αύριο της Μεγαλόπολης.
Μεσσηνία
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τέσσερις χώρους που προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας σε Γαρδίκι, Πλατύ, Άρι και Ασπροπουλιά, δύο χώρους που προτείνει ο Δήμος Μεσσήνης και ένα χώρο που προτείνει ο Δήμος Οιχαλίας.
Μια από τις βασικές προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο είναι ο χώρος να βρίσκεται κοντά σε εθνικό δίκτυο και οπωσδήποτε κοντά σε εξοπλισμένο και σε πλήρη λειτουργία νοσοκομείο. Αυτό δίνει ένα προβάδισμα, σε επίπεδο Μεσσηνίας, στην περιοχή που προτείνεται στο Γαρδίκι. Ωστόσο, αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη και με την Αρκαδία, η οποία διεκδικεί την κατασκευή του σωφρονιστικού καταστήματος και είναι σίγουρο ότι θα ασκηθούν πιέσεις απ’ όλες τις πλευρές.
Δήμος Καλαμάτας
Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Θαν. Ηλιόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Καλαμάτας προέβαλε το αίτημά του για τη δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία, επειδή πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, όπως η ύπαρξη του Εφετείου που καλύπτει τα Πρωτοδικεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Γυθείου, η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και οι απαιτούμενες υποδομές.
Γνωστοποίησε δε, πως σε ένα με δύο μήνες θα πρέπει να αναμένεται η πρόταση προσωρινής χωροθέτησης της περιοχής που θα επιλεγεί, προκειμένου να ακολουθήσει η οριστική.
Διευκρίνισε, όμως, ότι για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να μην υπάρχουν κονδύλια, αλλά το θέμα μπαίνει σε μια συγκεκριμένη πορεία, για να προσθέσει ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι ωφελημένος στην περίπτωση δημιουργίας φυλακών, αφού και τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν περισσότερο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιχείρησε δε να ανατρέψει τις όποιες αρνητικές επιδράσεις συνεπάγονται από τη λειτουργία τους, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ναύπλιzο: παρά τις δύο φυλακές σε κοντινή απόσταση, είναι τουριστικός προορισμός.
Δήλωσε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα συμπαρασταθεί όπου χρειαστεί για θέματα υποδομών, ενώ σχολίασε πως οι προτάσεις του έχουν πολλά πλεονεκτήματα.    Β.Β.-Χ.Χ.


** Διονύσης Αλευράς         :
Image
* «Από μηδενική βάση η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ»Από «μηδενική βάση» έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε στο «Θάρρος» ο Διον. Αλευράς, ο οποίος ως υπεύθυνος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πήρε μέρος προχθές σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους. Εκεί, ο κάθε υπεύθυνος μίλησε για τα πεπραγμένα αλλά και το μελλοντικό σχεδιασμό που έχει.
Παρουσιάζοντας τις δικές του δραστηριότητες, μας είπε ότι έχουν ήδη διοργανωθεί δύο δράσεις: μία στην Πάτρα και μία στον Πύργο, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η τρίτη στο Αγρίνιο. Σε αυτές συμμετέχουν οι υποψήφιοι βουλευτές, η κατά τόπους Ν.Ε., δήμαρχοι ή επικεφαλής μειοψηφιών, αντιπεριφερειάρχες, όποιοι γραμματείς των συντονιστικών επιτροπών είναι ενεργές, αλλά και οι υπεύθυνοι των καλλικράτειων Δήμων του κάθε νομού, που όμως δεν κατάγονται από την περιοχή, αλλά από άλλες, που βρίσκονται στα όρια της Περιφέρειας (π.χ. υπεύθυνοι των καλλικράτειων Δήμων της Αχαΐας, είναι από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία).
Όπως μας εξήγησε, η ανασύσταση είναι πρωτίστως πολιτική διαδικασία, που επιβεβαιώνει και επαναθεμελιώνει το αξιακό φορτίο της παράταξης. Γίνεται αναφορά στο πολιτικό περιβάλλον, διατυπώνονται απόψεις, σκέψεις, κρίσεις και επικρίσεις για το παρελθόν, αλλά και προτάσεις για το μέλλον.
«Προχωρούμε με πολύ μεγάλη δόση αυτοοργάνωσης, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, αλλά έχουμε προσθέσει και την αυτενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη, με τη διεξαγωγή σχετικού συνεδρίου. Όμως, όπου υπάρχει οργάνωση μέσα από ανανέωση εγγραφών παλιών μελών ή και νέων, μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής Συντονιστικής Επιτροπής και γραμματέα. Θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση η διαδικασία εκλογής νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων και, τέλος, το συνέδριο.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, πλέον, θα υπάρχει μία δημοτική οργάνωση ανά Δήμο, και αν υπάρχουν επιθυμίες και ενδιαφέρον, δε θα πρέπει να αποκλειστεί και δεύτερη.
Χ.Χ.


** Εκτός δικτύου Natura η νήσος Πρώτη :
Image
* Άρα ενοικιάζεταιΣτο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura εντάσσονται οι 24 από τις 40 βραχονησίδες οι οποίες προορίζονται για πώληση σε ιδιώτες. Για την εμπορική αξιοποίησή τους είχαν μιλήσει προ ημερών στο πρακτορείο Bloomberg ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Ανδρέας Ταπραντζής. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νήσος Πρώτη, που βρίσκεται στο φάκελο για ενοικίαση, δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, γεγονός που κάνει πιο «εύκολη» τη διαδικασία αξιοποίησής της.
 
Οι 24 νησίδες έχουν καταχωρηθεί είτε ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας για την προστασία των πουλιών είτε ως Τόποι Κοινοτικής Σημασίας για την προστασία των οικοτόπων. «Η αξία τους έχει αναγνωριστεί διεθνώς, γιατί αποτελούν τις μοναδικές πλέον, μη - προσβάσιμες από τον άνθρωπο, περιοχές αναπαραγωγής και ξεκούρασης προστατευόμενων πουλιών. Επίσης, αποτελούν καταφύγια και για πολλά άλλα σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Για ορισμένα από αυτά, οι ακατοίκητες νησίδες αποτελούν το μοναδικό και αναντικατάστατο χώρο αναπαραγωγής τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Α.Π.
**Δικαιώθηκε ο Δράκος         :
Image
* για το εφάπαξ από το Πρωτοδικείο Απόφαση από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, που δικαιώνει τον τέως νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο, όσον αφορά στο εφάπαξ που διεκδικεί από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, όπου ήταν υπάλληλος, έφτασε στην ΕΑΣ.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής σήμερα της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κ. Δράκος, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί από την ΕΑΣ, έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό, ζητώντας να του καταβληθεί όλο το εφάπαξ, και για τα χρόνια που ήταν στην αυτοδιοίκηση.
Η διοίκηση της Ένωσης, από την πλευρά της, απαντά πως για τα 12 χρόνια που ο κ. Δράκος ήταν νομάρχης δε δικαιούται να πάρει εφάπαξ, επειδή δεν εργαζόταν στην ΕΑΣ.
Σύμφωνα, πάντως, με την απόφαση που έφτασε στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, η Ένωση καλείται να καταβάλει στον κ. Δράκο ποσό περίπου 75.000 ευρώ.
Στα δικαστήρια για τον ίδιο λόγο έχει καταφύγει και ο τέως δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος, ο οποίος επίσης έχει συνταξιοδοτηθεί. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι δικαιούται να πάρει εφάπαξ από την Ένωση, της οποίας ήταν υπάλληλος, και για τα χρόνια που ήταν δήμαρχος, καθώς γι’ αυτό το διάστημα πλήρωσε ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές του.
Όσο για το ζήτημα του κ. Δράκου, για το οποίο υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση, αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον κ. Δράκο, δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.
Μ.Ν.
** Αδιαφορία κι εγκατάλειψη           :
Image
* στα γήπεδα τένις στη Νέδοντος Εμφανή ίχνη αδιαφορίας και εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα γήπεδα τένις στην οδό Νέδοντος, αμέσως μετά τη συμβολή της με την οδό Μακεδονίας. Πρόκειται για δύο γήπεδα που επικοινωνούν με εσωτερική πόρτα, αλλά το μόνο που θυμίζει γήπεδο είναι οι λευκές γραμμές που οριοθετούν την «αγωνιστική» περιοχή και ο φιλές, που τις περισσότερες φορές δε βρίσκεται στο σωστό ύψος, με αποτέλεσμα οι αθλούμενοι να σκαρφίζονται χίλιους δύο τρόπους για να τον τεντώσουν.
Τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί δε λειτουργούν (τουλάχιστον έως το βράδυ της Τρίτης), ενώ η εξωτερική τους πλευρά, λόγω της οργιώδους βλάστησης, φέρνει περισσότερο σε ζούγκλα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πόρτα για το βορειότερο γήπεδο είναι εμφανής μόνο από την εσωτερική πλευρά, ενώ εκείνη για το νοτιότερο θα πρέπει να αναζητηθεί μέσα από την πυκνή βλάστηση.
Στο εσωτερικό, υπάρχουν χώματα και πεσμένα φύλλα παντού, λάσπες και κυρίως σκουπίδια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από πλαστικά μπουκάλια νερού που παράτησαν εκεί, εσφαλμένα, οι χρήστες του χώρου, παρά την πινακίδα με τον κανονισμό λειτουργίας.
Στο μεν βορειότερο γήπεδο είδαμε χθες το πρωί μια μαύρη νάιλον σακούλα απορριμμάτων, «καρφωμένη» πρόχειρα σε κάποιο από τα κλαδιά των δέντρων. Στο δε νοτιότερο υπάρχει ένας μικρός πράσινος κάδος, ενώ ένα μικρό άνοιγμα στην περίφραξη επιτρέπει την πρόσβαση και από την πλευρά του Νέδοντα.
Στον αντίποδα, το γήπεδο τένις που χρησιμοποιείται από άτομα με ειδικές ανάγκες, στην οδό Ευαγγελιστρίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρότυπο. Είναι πεντακάθαρο, τα φώτα λειτουργούν, ενώ είναι και κλειδωμένο.  
Αθλούμενοι
Συναντήσαμε χθες το πρωί εκεί τον Βασίλη Γεωργόπουλο, ο οποίος μόλις είχε τελειώσει το παιχνίδι με ένα φίλο του. Ζητήσαμε την άποψή τους για τα προβλήματα που εντοπίζουν κι όπως μας είπαν, το σημαντικότερο είναι η έλλειψη καθαριότητας: εκτός από τους ατομικά υπεύθυνους, θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί ένας ακόμη κάδος στο βορειότερο γήπεδο. Ο χώρος, συνέχισαν, θέλει φροντίδα ως προς το πράσινο και καθαριότητα. Τα φώτα δε λειτουργούν, ενώ δεν υπάρχει κάποιος χώρος για να κάθεται όποιος περιμένει να έρθει η σειρά του, με εξαίρεση ένα πεζούλι, στην υψομετρική διαφορά μεταξύ του βόρειου και του νότιου γηπέδου. Αυτό, όμως δημιουργεί προστριβές μεταξύ των αθλουμένων όσον αφορά στη σειρά προτεραιότητας για τα γήπεδα. Καλό θα ήταν να υπάρχουν δύο παγκάκια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος, διευκρινίζοντας ότι αυτά θα έπρεπε, αν είναι δυνατόν, να έχουν καλυμμένη την πίσω πλευρά τους, προκειμένου το χειμώνα να μην κρυώνουν οι αθλούμενοι.                  
Γνωστά τα προβλήματα
Επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη δημοτική σύμβουλο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Μαρία Οικονομάκου, η οποία μας πληροφόρησε, μέσω των υπηρεσιακών παραγόντων, πως είναι σε γνώση της όλα τα προβλήματα. Βρίσκεται, όπως είπε, σε επαφή με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καθαριστεί η βλάστηση, με τον τομέα καθαριότητας, καθώς και με τους υπευθύνους για τον ηλεκτροφωτισμό, προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα, αλλά και να γίνει εκ νέου συγχρονισμός λειτουργίας των φωτιστικών με τη δύση του ηλίου.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
**Κώστας Παπαδημητρίου         :
Image
* Ικανοποιημένος από τη ροή των εξαγωγών σε σταφίδα και βαλσαμικό ξύδι Με καλούς ρυθμούς προχωρούν οι εξαγωγές μαύρης κορινθιακής σταφίδας, όπως σημειώνει στο «Θ» ο τυποποιητής και εξαγωγέας Κώστας Παπαδημητρίου, ενώ πολύ καλά πηγαίνει και το βαλσαμικό ξύδι, όπως και η κρέμα βαλσαμικού, προϊόντα της εταιρείας του που παρασκευάζονται από τη μαύρη σταφίδα.
Κυριότερες χώρες προώθησης της σταφίδας του είναι η Αγγλία με διαφορά και η Ολλανδία. «Διανύουμε την κυριότερη εποχή για την εξαγωγή σταφίδας, ζήτηση υπάρχει, η ροή από τους παραγωγούς είναι καλή και η ποιότητα εξαιρετική. Πάμε καλά, όμως υπάρχει μια αγωνία για τη συνέχεια, περιμένουμε να δούμε πώς θα συνεχίσουμε και μετά τα Χριστούγεννα» παρατηρεί ο κ. Παπαδημητρίου.
Αρνητικό παράγοντα χαρακτηρίζει την τιμή της τουρκικής σταφίδας σουλτανίνας, καθώς, όπως λέει, πωλείται 60% λιγότερο από τη δική μας κορινθιακή, της οποίας η τιμή τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει σταθερά. «Η Τουρκία είχε φέτος μεγάλη παραγωγή και έριξε τις τιμές, οπότε εμείς είμαστε πολύ πιο ακριβοί» σημειώνει ο εξαγωγέας.
Και μπορεί η σουλτανίνα να είναι άλλο πράγμα από την κορινθιακή, που έχει το πλεονέκτημα να παράγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ελλάδα και ειδικά στη Δυτική Πελοπόννησο, όμως οι ξένοι που χρησιμοποιούν σταφίδες συχνά αναμιγνύουν τις δύο ποικιλίες. «Επειδή η κορινθιακή είναι πιο ακριβή, στα βιομηχανικά προϊόντα βάζουν περισσότερη σουλτανίνα και λιγότερη μαύρη (π.χ. στα κέικ)».
Ξύδι και κρέμα
Από τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα παράγονται δύο βασικά προϊόντα της εταιρείας Παπαδημητρίου, το βαλσαμικό ξύδι και η κρέμα βαλσαμικού (γλυκόξινη γεύση με κρεμώδη υφή που πηγαίνει σε σαλάτες, φαγητά και γλυκά) για την οποία ο κ. Παπαδημητρίου δηλώνει υπερήφανος: «Αυτό το προϊόν είναι μια δική μας ευρεσιτεχνία».
Το ξύδι και η κρέμα βαλσαμικού εξάγονται σε περίπου 25 χώρες και κυρίως στα σκανδιναβικά κράτη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, ενώ πολύ καλά πηγαίνουν οι εξαγωγές σε Τσεχία και Σλοβακία.
Με δεδομένη τη ζήτηση για την κορινθιακή σταφίδα και τα προϊόντα της, ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνει την ανάγκη για επέκταση της καλλιέργειας και αύξηση της παραγωγής. Όσον αφορά στις τιμές, λέει ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι σε ένα λογικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη και την τάση στη γενικότερη αγορά. «Πάντως, δε θέλω να φοβίσω κανέναν, τώρα πάμε καλά».
Καταλήγοντας, εκφράζει την άποψη ότι η μεσσηνιακή σταφίδα πρέπει να παραμένει και να τυποποιείται στη Μεσσηνία, προκειμένου, όπως λέει, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και καλεί την ΕΑΣ τη σταφίδα που συγκεντρώνει - ακόμη και αυτή που έχει ήδη μαζέψει - να μην τη δίνει εκτός νομού για τυποποίηση.
Της Μαρίας Νίκα
**Τα Navarino Icons         :
Image
* στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης»  Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» παρουσιάστηκε η πλήρης σειρά αγροτικών προϊόντων Navarino Icons, που διατίθεται ήδη στο κατάστημα.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικές παραδοσιακές μεσσηνιακές γεύσεις και να δοκιμάσουν τα προϊόντα Navarino Icons.
H παρουσία των Navarino Icons, της σειράς αγροτικών προϊόντων της Costa Navarino, στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία και λαμβάνει ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης, καθώς η φιλοσοφία και των δύο βασίζεται στα κοινά θεμέλια ανάδειξης της παράδοσης μέσα από μια σύγχρονη ματιά.  
Τα προϊόντα είναι εμπνευσμένα από την πλούσια παράδοση, την ιστορική κληρονομιά και τη φύση της Μεσσηνίας. Όπως στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino βρίσκεται ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία, έτσι και μέσω των Navarino Icons προάγονται ο πολιτισμός και οι γεύσεις της Μεσσηνίας, μεταφέροντας την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής.
Τα προϊόντα Navarino Icons δημιουργούνται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου και τις συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, σε μικρές ποσότητες και με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Η συλλογή των αγροτικών προϊόντων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, παστέλι, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αγνό μέλι, χυλοπίτες, μπισκότα λαδιού, μαρτυρώντας τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής.
Τα αγροτικά και πολιτιστικά προϊόντα της σειράς μεταφέρουν τις γεύσεις και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο και διατίθενται, επίσης, εκτός της Costa Navarino, στα Dean & Deluca στις HΠΑ και τη Σιγκαπούρη, στο Julius Meinl στην Αυστρία, στα Hellenic Duty Free Shops, στο attica (Golden Hall), στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και σε άλλα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» ξεκίνησε το ταξίδι του το 1922 στη Σαμψούντα, ενώ η μακρόχρονη πείρα των ιδιοκτητών του, που μετρούν τρεις γενιές πίσω, εγγυάται την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται σε αυτό. Στα ράφια του μπορεί κανείς να βρει φρέσκα, αποξηραμένα, καθώς και προϊόντα ωρίμανσης και παστά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
** scripta manent...
Πού είναι το κράτος;       Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Με το κράτος τα έχω βάλει πάλι. Δηλαδή, εν μέρει και με τον εαυτό μας, που επιτρέπουμε να γίνονται ασυδοσίες και να μην αντιδρούμε άμεσα, έγκαιρα και δυνατά, προκειμένου να τις σταματήσουμε.
Το ερέθισμα δόθηκε ξανά, αυτή τη φορά από την έρευνα του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Βιρτζίνια και του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Τι έκαναν οι ερευνητές; Μελέτησαν τις τοκοχρεολυτικές δόσεις στις τράπεζες σε συνδυασμό με τα επισήμως δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και κατέληξαν, μετά από επεξεργασία των στοιχείων, στο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έκρυψαν 28 δισ. ευρώ από την Εφορία. Αν, δε, αυτά φορολογούνταν, θα έμπαιναν στα ταμεία περίπου 11,2 ευρώ (δεν ξέρω αν σας θυμίζει κάτι το ποσό).
Με άλλα λόγια, αν ευσταθούν τα αποτελέσματα της μελέτης, ισχύει «ο κλέψας του κλέψαντος», με τη βασική διαφορά ότι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση, όποιος επιχειρεί να κλέψει το κράτος, βάζει το χέρι του στην τσέπη μας.
Θέλω να πιστεύω ότι η έρευνα που έκαναν οι τρεις καθηγητές (Νικ. Αρβανίτης, Αντέρ Μορς και Μαργαρίτα Τσούτσουρα) δεν ήταν κάτι δύσκολο από πλευράς σύλληψης της αρχικής έννοιας.
Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να τη φέρει σε πέρας και κάποιος που δεν είναι καθηγητής, αν υπήρχε το ερέθισμα και το μυαλό του ήταν «ανήσυχο». Όμως, σε πολλές περιπτώσεις στην Ελλάδα κοιμόμαστε και με τα μάτια ανοιχτά. Εκτός κι αν αυτό γίνεται εσκεμμένα, επειδή δηλαδή στη Βουλή εκπροσωπούνται τα συγκεκριμένα επαγγέλματα που εντόπισε η μελέτη, οπότε για συντεχνιακούς λόγους σταματά κάθε προσπάθεια.
Θα προσπαθήσω για να μην πέσω στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού, την οποία περιτριγυρίζω εδώ και πόση ώρα, αλλά, όπως και να ’χει, είναι πρόκληση να φορτώνονται οι συνήθεις ύποπτοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) τα βάρη των νέων οικονομικών μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Κι εδώ ξανακαλείται να παρέμβει το κράτος για να επιβάλλει κοινωνική δικαιοσύνη. Μια έννοια παντελώς άγνωστη για τα ελληνικά δεδομένα. Ήδη η κοινωνία είναι ένα καζάνι ή, μάλλον, μια χύτρα που βράζει και με χαμηλωμένη τη βαλβίδα ασφαλείας. Και ξέρετε τι γίνεται αν δεν υπάρξει εκτόνωση…


** Η Costa Navarino "απογειώνει" την Πύλο!


Ανάπτυξη, εν μέσω γενικής ύφεσης,
στη Μεσσηνία χάρις στην επένδυση
του μακαρίτη καπετάνιου Κωνσταντακόπουλου
Είναι απίστευτο, αλλά πολύ απλό και δείχνει το δρόμο. Ενώ όλη η χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, σε μια περιοχή της Ελλάδας καταγράφεται ανάπτυξη της τάξεως του 25%!
Η περιοχή είναι η Πύλος Μεσσηνίας. Όχι μόνον δεν έχει ύφεση, αλλά ανάπτυξη που υπολογίζεται κοντά στο 25%! Και ας μη νομίσει κανείς ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Πύλος είναι η πατρίδα του Σαμαρά. Δεν είναι η πρωθυπουργική εύνοια που έχει απογειώσει την περιοχή. Κάθε άλλο. Η ανάπτυξή της οφείλεται στην τουριστική επένδυση του αείμνηστου καπετάνιου Κωνσταντακόπουλου. Τα οφέλη, από την υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακή μονάδα και τις παράπλευρες υπηρεσίες αναψυχής, είναι τεράστια για την ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, το matrix24.gr, που πρώτο παρουσίασε το θέμα, σημειώνει ότι προ ημερών, όταν στο Costa Navarino έγινε ο γάμος μιας πάμπλουτης Τουρκάλας με Έλληνα, στη Γιάλοβα, μια περιοχή δύο χιλιόμετρα έξω από την Πύλο, δεν έβρισκες τραπέζι σε ταβέρνα. Ουρές σχηματίζονταν. Εκτός από τις θέσεις εργασίας έχουν ενισχυθεί σχεδόν όλα τα επαγγέλματα, με ευεργετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
«Το παράδειγμα του πώς μια επένδυση μπορεί να αλλάξει μία ολόκληρη περιοχή θα πρέπει να έχει ως πρότυπο ο Σαμαράς και όχι τα μέτρα του μνημονίου που προκαλούν ύφεση», υπογραμμίζει η ιστοσελίδα. Και προσθέτει: «Είναι ένα παράδειγμα που το ξέρει από πρώτο χέρι. Δεν αρκεί λοιπόν να το λέει, αλλά με την πολιτική του να προσελκύσει επενδύσεις παντού. Επενδυτικό σοκ χρειάζεται η χώρα και όχι μέτρα-σοκ…».
 ** Πριν 94 χρόνια
- ΚΑΤΑ τας πληροφορίας της Νομαρχίας πανηγυρικώς προβλέπεται ο εορτασμός εν Ναυαρίνω την 8 ερχομένου μηνός της επετείου της καταβυθίσεως του Τουρκο – Αιγυπτιακού Στόλου. Κατά την ημέραν αυτήν θα τελεσθή και μνημόσυνον υπέρ των τριών Ναυάρχων, Κορδιγκτώνος, Δεριγνύ και Έυδεν.

- Ο Λεωνίδας Δεμωράκος κάτοικος Σελίτσης αφήρεσε εκ της οικίας της Σταυρούλας χας Κυρ. Δεμωράκου 245 δραχμάς, εις χαρτονομίσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας εν όλω δραχ. 237.

- ΤΟ Υπουργείον των Εσωτερικών ζητεί πληροφορίας παρά της Νομαρχίας αν υπάρχουσι μηχαναί εις εργοστάσια ενταύθα ή ιδιώτας, κατάλληλοι προς κατασκευήν μαλλίνων καλτσών δια τον στρατόν.

- ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ δι’ Αθήνας η Δεσποινίς Κατίνα Δ. Σταματέλου, μοδίστα γυναικείων φορεμάτων. Επίσης, παραμένει εις Αθήνας (οδός Παγγαίου 9) παρακολουθούσα την Μόδαν και καταρτίζουσα νέαν συλλογήν υλικών δια την χειμερινήν περίοδον η Ασπασία Μαραγκοπούλου, μοδίστα γυναικείων πίλων.
 
** Ιατρικός Σύλλογος
Συμπαράσταση στους απεργούς ιατρούς
Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δηλώνει τη συμπαράστασή του στους γιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας συμπαρίσταται στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν από 17-9-2012 οι ιατροί των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, όσο και στη συνέχιση της από 3-9-2012 επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών».
 ** Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Συνέντευξη Τύπου για αναδιαμόρφωση του ισογείου
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Πάνος Μπόζος και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, για την αναδιαμόρφωση του ισογείου στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Σημειώνουμε πως η μελέτη αναδιαμόρφωσης του ισογείου του νοσοκομείου εκπονήθηκε με δαπάνες της «TEMES», μετά από πρωτοβουλία του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, καθώς ήταν επιθυμία που πατέρα του, αείμνηστου καπετάν Βασίλη, να συνδράμει στη βελτίωση των υποδομών του νοσοκομείου για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας!

Η μελέτη ολοκληρώθηκε και, πλέον, είναι έτοιμη να πάρει το δρόμο κατάθεσης σχετικής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ!
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, βεβαίως, ο αναπληρωτής διοικητής και ο δήμαρχος αναμένεται να αναφερθούν στη συγχώνευση – ενοποίηση του νοσοκομείου και τις όποιες αλλαγές αυτή ίσως επιφέρει στη λειτουργία του.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

** Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
κατέλαβαν χθες το Δημαρχείο Καλαμάτας
Σε τρίωρη κατάληψη του Δημαρχείου Καλαμάτας, αλλά και των άλλων δημοτικών κτηρίων, προχώρησαν χθες από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μεσσηνίας.
Όπως είπε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Σωματείου Σπ. Σαρδέλης, η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη ενός κύκλου κινητοποιήσεων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους για τα νέα οικονομικά μέτρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η μεσαία τάξη πάλι βάλλεται, κι έχουμε οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αν δεν αντιδράσουμε, θα πέσουμε όλοι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων.
Ακολουθεί η συμμετοχή μας στην απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη και το αίτημα του Σωματείου μας, που έχει διαβιβαστεί στην Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ), είναι για απεργία διαρκείας. Θα ακολουθήσουν, λοιπόν, κι άλλες κινητοποιήσεις, που θα είναι κλιμακούμενες».
Ο κ. Σαρδέλης δήλωσε ικανοποιημένος από την καθολική, όπως τη χαρακτήρισε, συμμετοχή των συναδέλφων του στην κινητοποίηση, ενώ θετική ήταν και η αντίδραση του κοινού που έσπευδε για συνδιαλλαγή στο Δημαρχείο. Όταν πληροφορούνταν το σκοπό της κινητοποίησης, εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.
Χ.Χ.


***   ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :
~** ΜΥΤΙΛΙΝΗ κόλπος Γέρας 2012 P1010764.MP4 :

http://youtu.be/9-pVnS1Rvss~** ΠΑΜΦΙΛΑ ΛΕΣΒΟΥ 2012 P1010765.MP4 :

http://youtu.be/sAuZ7tFteIk~** ΠΗΓΗ ΛΕΣΒΟΥ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ 2012 P1010766.MP4 :

http://youtu.be/yeBEWmDkW9E~** Μυτιλίνη 2012 P1020173.MP4 :

http://youtu.be/N5eV84iKx7g~** ΜΥΤΙΛΙΝΗ ΛΕΣΒΟΣ 2012 P1020176.MP4 :

http://youtu.be/tdeC3jU72Ek

 ~** ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012:
  ., Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .- ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-   
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Αυγούστο 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/01-02-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 01 και 02 Σεπτέμβριος 2012.-
~** ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το γάλα είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα είναι η αναπνοή μας !!!
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~**
*** Μυτιλίνη ξενοδοχείο 2012 P1010761.MP4 :

http://youtu.be/DAwZSgo6Tbc~*** πόλη Μυτιλίνη διαβαίνοντας 2012 P1010749.MP4 :

http://youtu.be/vCt34dJMZe8~*** ΠΕΤΡΑ ΜΟΝΤΑΜΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ P1010762.MP4 :

http://youtu.be/9M-itA4RBhU~*** Ο γύρος της Λέσβου 2012 P1010763.MP4 :

http://youtu.be/scREk95eFvM~*** ΜΥΤΙΛΙΝΗ αγκυροβολή υο πλοίο P1010746.MP4 :


http://youtu.be/BQxJ_-reOc8~*** λιμάνι Μυτιλίνης 8/9/2012 P1010747.MP4 :

http://youtu.be/qqFDN4G-4wg~*** ΜΥΤΙΛΙΝΗ 8/9/2012 P1010748.MP4 : ΜΥΤΙΛΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΉ 9/9/2012 P1010748.MP4 : http://youtu.be/b6WU5wc_Jw4~*** πόλη Μυτιλίνης 8/9/2012 P1010750.MP4 :

http://youtu.be/Swh2V7N4FOY*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου