Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα  Δευτέρα  06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ  ΝΕΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012
Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει  !  :
Χάλκινο στους Ολυμπιακούς Λονδίνου Τζιάβου / Γιαζιτζίδου 4/8 στην Κωπηλασία !!
Χάλκινο στο Τζούντο -90 κιλών για των Ηλία Ηλιάδη 2012 Ολυμπιακοί Λονδίνου !!


**
 ~** Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "πατέρας" της πενικιλίνης φέρνοντας τα πάνω κάτω στην Ιατρική :
Ο βιολόγος Αλεξάντερ Φλέμινγκ (Alexander Fleming) γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1881, σ’ ένα μικρό αγρόκτημα του Λόκφιλντ της Σκοτίας. Ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά της οικογένειας.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του Λονδίνου το 1897, βρήκε μια δουλειά γραφείου, όπου παρέμεινε ως το 1901, οπότε αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική στο Νοσοκομείο «St. Mary». Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως βοηθός στην ερευνητική ομάδα του Άλμροθ Ράιτ, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βακτηριολογία.
Όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ της Μ. Βρετανίας και της Αγγλίας, ο Φλέμιγκ κατατάχθηκε στο ιατρικό σώμα του βασιλικού στρατού. Εργάστηκε για την ανάπτυξη μιας θεραπείας που θα μείωνε τους θανάτους στρατιωτών από τις διάφορες μολύνσεις, υποστηρίζοντας ότι τα αντισηπτικά δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικά. Ωστόσο, το εγχείρημά του απορρίφθηκε, κυρίως λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φλέμινγκ επέστρεψε στο νοσοκομείο «St. Mary» και στις 15 Σεπτεμβρίου του 1928 έκανε τυχαία τη μεγάλη ανακάλυψη. Λίγο πριν καταστρέψει έναν δοκιμαστικό σωλήνα με την καλλιέργεια κάποιων βακτηριδίων, παρατήρησε ότι είχε αναπτυχθεί ένα είδος μπλε μούχλας, που φάνηκε να είναι σε θέση να σκοτώσει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Μια σειρά πειραμάτων απέδειξε αργότερα τα συμπεράσματά του και οδήγησε στην ανακάλυψη της πενικιλίνης. Δυστυχώς, η έρευνά του έπρεπε να σταματήσει, καθώς δεν κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας.
Το έργο του ολοκλήρωσαν άλλοι επιστήμονες στα τέλη της δεκαετίας του ’30, οπότε αμερικανικές και βρετανικές φαρμακοβιομηχανίες άρχισαν τη μαζική παραγωγή πενικιλίνης. Το νέο φάρμακο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για την αντιμετώπιση πολλών μολύνσεων.
Όταν ο Φλέμινγκ βραβεύτηκε το 1945 με το Νόμπελ Ιατρικής δήλωσε ταπεινά: «Η φύση δημιούργησε την πενικιλίνη. Εγώ απλώς τη βρήκα». Στην πραγματικότητα, η ανακάλυψή του έφερε τα πάνω κάτω στη σύγχρονη ιατρική, αφού άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία πολλών αντιβιοτικών και την αντιμετώπιση δεκάδων ασθενειών. Πέθανε από καρδιακή προσβολή, στις 11 Μαρτίου του 1955.   [Αναδημοσίευση από sansimera.gr]

~**"Φτάνει πια! Όποιος μιλά για ρατσισμό, ας πάρει τους εγκληματίες σπίτι του":
Με λιτή αλλά έντονη ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή ξεσπαθώνει κατά των λαθρομεταναστών και ζητεί σκλήρυνση σε υπερθετικό βαθμό των μέτρων καταστολής. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
"Φτάνει πια με τους λαθρομετανάστες! Η φρικτή εγκληματική ενέργεια κατά ανήλικης Ελληνίδας είχε δράστη και πάλι έναν λαθρομετανάστη. Είναι άμεση ανάγκη η σκλήρυνση σε υπερθετικό βαθμό των μέτρων καταστολής. Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα διενεργεί παράνομος αλλοδαπός. Όποιος μιλά για ρατσισμό, ας πάρει τους εγκληματίες σπίτι του. Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει, είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων". 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

~**Το ΣΔΟΕ έχει δισκέτες με ονόματα φορολογουμένων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό:
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος», οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν στα χέρια τους τρεις δισκέτες-φωτιά με χιλιάδες ονόματα και διευθύνσεις πολιτών που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011 από 100.000 ευρώ έως 100.000.000 ευρώ ο καθένας και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική τους δήλωση. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αγρότες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και αξιωματούχους.
Το ΣΔΟΕ ήδη έχει καταρτίσει την πρώτη λίστα με 500 φορολογούμενους που φυγάδευσαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ ο καθένας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογούμενος με χαμηλό εισόδημα φυγάδευσε μέσα σε μία μέρα στο εξωτερικό 150.000.000 ευρώ και άλλος έστειλε έμβασμα ύψους 70.000.000 ευρώ.
Υπάρχουν περιπτώσεις που «δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους», έλεγε στην εφημερίδα πηγή, αναφέροντας για παράδειγμα φορολογούμενο ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίζεται ως άνεργος στη εφορία και διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό 500.000 ευρώ. Άλλο κραυγαλέο κρούσμα με συνταξιούχο που λάμβανε την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, αλλά πέρσι έστειλε έμβασμα 150.000 ευρώ σε τράπεζα της Αυστραλίας.

~** Ιαπωνία: Επέτειος Χιροσίμα εν μέσω τρομερής απογοήτευσης:
Μεγάλη είναι η δημόσια απογοήτευση για την απόφαση να επαναλειτουργήσουν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Χιροσίμα, που ήταν σε «αδράνεια» μετά από το πυρηνικό ατύχημα πέρσι στη Φουκουσίμα, εν μέσω της 67ης επετείου από ρίψη της ατομικής βόμβας.
Οι περισσότερα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στην τελετή είναι και οι πολίτες που κάποτε ζούσαν κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα το οποίο υπέστη ζημιές από τον περσινό σεισμό. Μεταξύ των συμμετεχόντων και ο δήμαρχός της πόλης Νάμιε την οποία οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά από το ατύχημα.
Περίπου 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή στο πάρκο Ειρήνης κοντά στο «σημείο μηδέν» με το δήμαρχο της Χιροσίμα να κάνει έκκληση για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.
«Δεσμευόμαστε να μεταδώσουμε στον κόσμο τις εμπειρίες και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επιτύχουμε μια πραγματική ειρήνη σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα », είπε ο δήμαρχος της μαρτυρικής ιαπωνικής πόλης.
Η επέτειος για τη Χιροσίμα έρχεται ένα μήνα μετά την απόφαση της εταιρείας Kansai Electric Power Co να επαναλειτουργήσει τους αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Daiichi.


~**Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Ισραήλ:
Έπειτα από πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες.
Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα θα έχει τις δύο πρώτες μέρες συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική εξουσία ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί με τον κ. Παπούλια στην Ύδρα και την Πέμπτη το πρωί θα αναχωρήσει για το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ισραήλ αναμένεται αύριο το πρωί στις 10:30 στο προεδρικό μέγαρο όπου μετά την επίσημη τελετή υποδοχής του θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την οποία θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών στο προεδρικό μέγαρο και τις δηλώσεις των δύο προέδρων στον Τύπο, στις 12.00 το μεσημέρι ο κ. Πέρες θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια γεύμα εργασίας μαζί του.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παπούλιας.
Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια ο κ. Πέρες θα μεταβεί στη Βουλή όπου αφού συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευάγγελο Μειμαράκη θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.
Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας και επίσκεψη και γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο θα παραθέσει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί οι δύο πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις επίσημες αντιπροσωπείες τους θα αναχωρήσουν για την Ύδρα και θα επιστρέψουν το βράδυ στην Αθήνα.
Την Πέμπτη το πρωί έπειτα από μία ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο κ. Πέρες και η επίσημη αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσουν για το Ισραήλ.


~** Σέρρες: Έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ :
Χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ έκλεψαν δύο γυναίκες - 41 και 49 ετών - όταν μπήκαν στο σπίτι μιας 38χρονης στην Καστανούσσα Σερρών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών

~**  * "Κυνηγοί μετάλλων" στα εργοτάξια του "Μορέα"       

*Οι κυνηγοί μετάλλων ρημάζουν τα οικοδομικά σίδερα από τα εργοτάξια του "Μορέα" στον περιφερειακό της Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 2 φορτωμένα αγροτικά και συνέλαβαν 3 άτομα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Την Παρασκευή το απόγευμα εντόπισαν ένα αγροτικό φορτωμένο με σίδερα οικοδομής τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα από εργοτάξιο του Μορέα. Συνελήφθησαν ο 18χρονος τσιγγάνος και ο 36χρονος Αλβανός που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Το Σάββατο το πρωί η ομάδα "Σ" συνέλαβε έναν 30χρονο τσιγγάνο που μετέφερε με το αγροτικό του κλεμμένα σίδερα από το ίδιο εργοτάξιο.
***Μέχρι και 80% η πτώση στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους της Μεσσηνίας      
Μέχρι και 80% η πτώση στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους της Μεσσηνίας* Μείωση στις αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μεσσηνία έως και 80% υπάρχει λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με συμβολαιογράφους απ' όλες σχεδόν τις περιοχές του νομού, παρά το γεγονός πως πλέον, η εμπορική αξία των ακινήτων είναι συχνά… μικρότερη από την αντικειμενική.
Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το επιπλέον κόστος που πρέπει να επωμιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την τακτοποίηση αυθαιρέτων ή έστω για τη λήψη βεβαιώσεων και το τοπογραφικό που απαιτούνται πριν τη σύνταξη του συμβολαίου. Αυτό έχει μειώσει δραματικά και τις μεταβιβάσεις ακινήτων από γονικές παροχές και δωρεές, ενώ ανύπαρκτες σχεδόν είναι ακόμα και οι πωλήσεις μικρών αγροτεμαχίων, αφού σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος μέχρι το συμβόλαιο είναι μεγαλύτερο από την αξία του ακινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα συμβόλαιο σήμερα να χαρακτηρίζεται "πολυτέλεια" για τους περισσότερους, παρά το γεγονός πως διανύουμε μια περίοδο με πολλές ευκαιρίες στην αγορά καθώς οι τιμές των ακινήτων, ακόμα και… φιλέτων, είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Οσον αφορά στο ενδιαφέρον των ξένων, αν και παρατηρείται μείωση του ενδιαφέροντος από Αγγλους τα τελευταία χρόνια, μαθαίνουμε πως ευρύτερα στο νομό υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους. Υπάρχει όμως και η άποψη που θέλει τους ξένους να έχουν τρομάξει και να μην εμπιστεύονται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια να "παγώνουν" η ακόμα και να ακυρώνουν αγορές.

*** Αυτοκινητόδρομος Θουρία - Αλλαγή: Τα διόδια κρατούν τον κόσμο στον παλιό δρόμο        
Αυτοκινητόδρομος Θουρία - Αλλαγή: Τα διόδια κρατούν τον κόσμο στον παλιό δρόμο* Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η κίνηση στον παλιό δρόμο Θουρία - Αλλαγή, καθώς τα διόδια αποτρέπουν πολλούς οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο. Τον παλιό δρόμο επιλέγει η συντριπτική πλειοψηφία οδηγών φορτηγών και λεωφορείων που ταξιδεύουν από και προς Αθήνα. Αυτό διαπιστώνουν οι επαγγελματίες, από την κίνηση τόσο στο δρόμο όσο και στα μαγαζιά τους.
* Ο Γιώργος Αργυρόπουλος έχει βενζινάδικο στην Ανθεια. Παρατηρεί πως η κίνηση διατηρείται στα ίδια επίπεδα τόσο στο δρόμο όσο και στο μαγαζί του. Δεν αποκλείει βέβαια αυτό να οφείλεται στους καλοκαιρινούς επισκέπτες αλλά από το Σεπτέμβριο εκτιμά πως θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως, βλέπει πως όλοι οι πελάτες του χρησιμοποιούν τον παλιό κυρίως λόγω των διοδίων αλλά κι επειδή λένε ότι δε γλιτώνουν χρόνο. Επιμένουν μάλιστα πολλοί πως πέρα από ασφάλεια δεν προσφέρει κάτι περισσότερο ο αυτοκινητόδρομος. Οσο για τους οδηγούς φορτηγών, πέρασαν μια φορά από τον καινούργιο και δεν ξαναπέρασαν τόσο λόγω του χρόνου όσο και των διοδίων. Ετσι, επιμένουν να χρησιμοποιούν τον παλιό, τουλάχιστον μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα των Παραδεισίων.
Ο Παντελής Καράμπελας έχει αρτοποιείο στο Αριοχώρι. Παρατηρώντας το δρόμο διαπιστώνει πως η κίνηση έχει μειωθεί σε ένα ποσοστό γύρω στο 10%, όπως αντίστοιχα έχει μειωθεί και η κίνηση στο μαγαζί του. Εκτιμά πως η τιμή των διοδίων είναι αιτία που κάνει πολλούς οδηγούς που ταξιδεύουν να χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο. Οσο για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, περνούν ακόμα όσα περνούσαν και στο παρελθόν μπροστά από το μαγαζί του.
Ο Γιάννης Πετρόπουλος έχει το μαγαζί του στον Αγιο Κωνσταντίνο. Δεν έχει διαπιστώσει κάποια σημαντική μείωση, ούτε στα αυτοκίνητα ούτε στους πελάτες του. Βέβαια, παρατηρεί πως υπάρχει κίνηση αυτοκινήτων και στο νέο δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι αρκετοί τον προτιμούν όταν ταξιδεύουν από και προς Αθήνα.
Ο Γιώργος Καμαρινόπουλος δουλεύει σε καφενείο στον Αγιο Φλώρο και παρατηρεί πως η κίνηση έχει μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό, αλλά η δουλειά στο μαγαζί δεν έχει παρουσιάσει πτώση. Σε συζητήσεις όμως με οδηγούς του λένε πως δε χρησιμοποιούν το νέο δρόμο γιατί θεωρούν κοροϊδία τα διόδια.
Η Ευγενία Δημητρούλια έχει πάγκο με φρούτα και λαχανικά στην ίδια περιοχή και το τελευταίο διάστημα παρατηρεί πως έχει μειωθεί η κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο.

*** Λήστεψαν ταχυδρομικό διανομέα στον Αρι       
Λήστεψαν ταχυδρομικό διανομέα στον Αρι
* Σήμερα στις 9 το πρωί δυο κακοποιοί σταμάτησαν την μηχανή τους έξω από ψησταριά στον Αρι. Ο ένας από αυτούς κρατώντας περίστροφο μπήκε στο κατάστημα. Πυροβόλησε μια φορά στον αέρα και ζήτησε τα χρήματα από το ταχυδρομικό διανομέα. Αρπαξε 5.000 ετρώ που προορίζονταν για πληρωμές συντάξεων. Στη συνέχει βγήκε έξω και πυροβόλησε ακόμα μια φορά στον αέρα. Ανέβηκε στη μηχανή που οδηγούσε ο άλλος κακοποιός και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

*** Τροποποίηση της διάταξης για συμψηφισμούς - "Εβγαλε" είδηση η ερώτηση Πετράκου για επιστροφή ΦΠΑ      
Τροποποίηση της διάταξης για συμψηφισμούς - * Κεντρικό θέμα στην χθεσινή ειδησεογραφία έγινε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θανάση Πετράκου για την υπόθεση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που "έβγαλε" είδηση. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απαντώντας στην ερώτηση έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης του νόμου για τους συμψηφισμούς μη ληξιπρόθεσμων οφειλών φορολογουμένου με απαίτηση από το Δημόσιο. Πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά χιλιάδες πολιτών οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν με την πρωτοφανή αυτή ρύθμιση που αφορά πολύ περισσότερα πράγματα από την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες.
* Αγορεύοντας για το θέμα ο κ. Πετράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι κάθε χρόνο οι αγρότες εισέπρατταν την επιστροφή του ΦΠΑ στις αρχές Μαΐου. Πλην όμως βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και η επιστροφή του ΦΠΑ δεν έχει γίνει ακόμη στη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών λόγω μεγάλης καθυστέρησης των ελέγχων, αφού οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αδυνατούν να κάνουν ελέγχους λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενώ σε όσους έχουν γίνει οι έλεγχοι, το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην αντισυνταγματική ενέργεια να συμψηφίσει και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς και αυτές που έχουν ανασταλεί με δικαστική απόφαση.
Ο κ. Πετράκος μίλησε για «υφαρπαγή» των χρημάτων για μη ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφαρμογή της μνημονιακής υπουργικής απόφασης, ενώ σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να επιβιώσουν και να μην δύνανται να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, οπότε το μέλλον των καλλιεργειών τους είναι αβέβαιο.
Ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού αναγγέλλοντας ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αύξηση των ελεγκτών και ενίσχυση των ελεγκτικών κέντρων. Και πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και των ΔΟΥ καθώς και των ελεγκτικών κέντρων θα βοηθήσει στον περιορισμό όχι μόνο της απώλειας εσόδων και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στην ταχύτερη προώθηση των υποθέσεων που αποτείνουν έλεγχο από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.
Στη συνέχεια ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο τροποποίησης της επίμαχης διάταξης αλλά και "μιας άλλης περίπτωσης που έχει δημιουργήσει αμφισβήτηση και νομικά θέματα, δηλαδή της περίπτωσης των παραγεγραμμένων απαιτήσεων του Δημοσίου, οι οποίες σύμφωνα με την ίδια διάταξη αναβιώνουν".
Στη δευτερολογία του ο κ. Πετράκος εξέφρασε ικανοποίηση για την παραδοχή του προβλήματος εκ μέρους του υφυπουργού και τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών εισπράττει μικρή επιστροφή ΦΠΑ και θα έπρεπε να εφαρμοστεί η αρχική πρόβλεψη ώστε να μην γίνεται έλεγχος για ποσά κάτω των 2.000 ευρώ και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες για τα μεγαλύτερα ποσά. Τόνισε ότι τάχιστα θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες γιατί οι αγρότες πρέπει να καλλιεργήσουν αλλά επί πιστώσει δεν δίνει κανένας πλέον τα αναγκαία υλικά και εφόδια.
Ζήτησε ακόμη την άμεση τροποποίηση της διάταξης για τον συμψηφισμό επισημαίνοντας ότι συμψηφίζονται και οφειλές που τελούν υπό δικαστική - διοικητική αναστολή αλλά και βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά όπως είναι ο φόρος εισοδήματος. Επικαλέστηκε δε σχετική παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

*** Επίτιμος δημότης Δ. Μάνης ο ακαδημαϊκός Γρ. Σκαλκέας       
Επίτιμος δημότης Δ. Μάνης ο ακαδημαϊκός Γρ. Σκαλκέας * Επίτιμος δημότης Δυτικής Μάνης ανακηρύχθηκε το Σάββατο ο ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, στο δημαρχείο στην Καρδαμύλη.
Για τον ακαδημαϊκό, καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Γρ. Σκαλκέα μίλησε αρχικά ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, τονίζοντας τη διαρκή προσφορά του στο συνάνθρωπο, στο συμπατριώτη του Μανιάτη και ιδιαίτερα στους οικονομικά αδύναμους.
* Χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννημάρας υπογράμμισε πως ο κ. Σκαλκέας για τη Δυτική Μάνη δεν θεωρείται «επίτιμος», αλλά ενεργός δημότης. Υπογράμμισε τη συμβολή του κ. Σκαλκέα στην προβολή του τόπου μας και στην επιστήμη. Αναφέρθηκε στο πολυσήμαντο και αναγνωρισμένο έργο του και του παρέδωσε το Χρυσό Κλειδί του Δήμου, «ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και ένδειξη σεβασμού και αγάπης για την προσφορά του». Του επέδωσε ακόμα το σχετικό ψήφισμα του δήμου και του προσέφερε το λεύκωμα της περιοχής.
Ο καθηγητής από την πλευρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερα συγκινητική αυτή την τελετή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, και εξέφρασε την αγάπη του για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του μητροπολίτη Γυθείου, Οιτύλου, Ζαρνάτας και πάσης Μάνης, αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο, του ζήτησε να μεταφέρει στο μητροπολίτη Χρυσόστομο πως τον παρακαλά γονυπετής να βοηθήσει τη Μάνη και πως ο ίδιος έχει τη διάθεση να βοηθήσει όσο μπορεί. Πριν κατέβει από το βήμα είπε μάλιστα πως "αν είναι κάποιος να γεννηθεί Ελληνας, είναι ευλογία να γεννηθεί Μανιάτης".
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος υπήρξε φοιτητής του, και στη συνέχεια το θαυμασμό της στον καθηγητή εξέφρασε και η Δέσποινα Περρέα, ερευνήτρια στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών.
Ο αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος ευχήθηκε στον κ. Σκαλκέα "τα χρόνια σας να είναι άσωστα και να είστε κοντά μας σαν πύργος μανιάτικος". Ακόμα μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, οι αντιπεριφερειάρχες Ντ. Νικολάκου και Π. Αλευράς, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Ι. Μερκούρης, ο αν. διοικητής του Α.Τ, Καρδαμύλης Π. Μάνδαλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Γεώργιος Τζανετάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης Αθηνά Ξανθάκη, καθώς επίσης γιατροί - φοιτητές του καθηγητή και αρκετός κόσμος.

*** Καλή χρονιά η φετινή για τους αμπελουργούς       
Καλή χρονιά η φετινή για τους αμπελουργούς *
Καλή αναμένεται η φετινή παραγωγή για τους αμπελουργούς στην περιοχή της Τριφυλίας καθώς οι μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες είναι αρκετά καλές. Οι παραγωγοί περιμένουν φέτος πολύ καλή παραγωγή τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα μετά από μια δύσκολη περσινή χρονιά όπου είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται δραματικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών μείωσαν δραματικά την συνολική παραγωγή της περιοχής, η οποία φέτος αναμένεται να επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων.
* Την αισιοδοξία του για μια καλή χρονιά εκφράζει και ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Νέστωρ» Σωτήρης Καλογερόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» σημείωσε: «Η παραγωγή τουλάχιστον μέχρι τώρα είναι καλή τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Εχει βοηθήσει ο καιρός σε αυτό αφού δεν έχουμε προβλήματα με ασθένειες εκτός από κάποια τοπικά προβλήματα. Μένει να δούμε τι θα γίνει και τον Αύγουστο από το θέμα των καιρικών συνθηκών για να βγει πέρα η παραγωγή μας. Πέρασε προχθές λίγη βροχή χωρίς όμως να υπάρξει πρόβλημα, μάλιστα θα έλεγα ότι λίγη βροχή είναι αναγκαία αυτή την περίοδο, το έχουν ανάγκη τα αμπέλια. Πιστεύω πάντως ότι τα αμπελοειδή φέτος θα έχουν καλή πορεία, αναμένουμε πολύ μεγάλη αύξηση της παραγωγής σε σχέση ειδικά με την περσινή χρονιά, που ήταν μια από τις χειρότερες και την οποία δεν θέλουμε ούτε να την σκεφτόμαστε. Το μέλλον πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και αναμένουμε να υπάρχει κάποια ζήτηση, χωρίς φυσικά να μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, καθώς αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός ότι έχουν αδειάσει οι δεξαμενές στα κρασιά. Από την πλευρά μας πάντως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους παραγωγούς και να πάνε όλα καλά. Για τις τιμές δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμη πού θα κινηθούν αλλά σίγουρα θα διαμορφωθούν ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση που θα υπάρχει, χωρίς φυσικά να μπορούμε εμείς από μόνοι μας να καθορίσουμε την αγορά».
Ενθαρρυντικά πάντως κινείται η κατανάλωση του κρασιού αφού, όπως μας είπε ο κ. Καλογερόπουλος, παρά την κρίση και την γενική μείωση στην κατανάλωση οι πωλήσεις του "Νέστορα" έχουν κρατηθεί σε σταθερά επίπεδα, κάτι που είναι ενθαρρυντικό και όπως όλα δείχνουν φέτος θα φύγουν όλες οι ποσότητες από τις δεξαμενές του συνεταιρισμού.
Οσον αφορά τον φετινό τρύγο, αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 20 Αυγούστου, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί και από τον καιρό, σίγουρα πάντως νωρίτερα απ' ό,τι πέρυσι.


***Παρουσίαση του βιβλίου "Μπορώ και χωρίς ευρώ" στην Κυπαρισσία      
Παρουσίαση του βιβλίου * Το βιβλίο του Ανδρέα Ρουμελιώτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ» παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Κυπαρισσία σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν το «Rock bar» και το «Βιβλιοδρόμιο». Η παρουσίαση έγινε στο χώρο του μπαρ με την παρουσία πολύ κόσμου, τον οποίο καλωσόρισε ο Δημήτρης Κανελλόπουλος που παρουσίασε και τους ομιλητές.
* Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Στο βιβλίο του αυτό ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. Παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Εθνη. Επίσης μας γνωρίζει τους γκουρού της Κοινωνικής Οικονομίας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται μια μεγάλη έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία σε όλη την Ευρώπη, η οποία καλύπτει πλέον το 10% του συνόλου της οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα 1.500 δίκτυα απευθείας διάθεσης τροφής χωρίς μεσάζοντες (ΑΜΑΡ) στην Γαλλία, με έμφαση στο «Αλληλέγγυο Κολοκύθι» του Παρισιού, στα LETS και τις «Πόλεις σε Μετάβαση» στην Αγγλία, στα 50 εναλλακτικά νομίσματα και τις 63 κοινωνικές τράπεζες της Γερμανίας, στο SOL της Γαλλίας και στο Libro της Ιταλίας.
Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης παραθέτει έναν πλήρη, επικαιροποιημένο κατάλογο των 300 και πλέον οργανώσεων και δικτύων που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται τους τελευταίους μήνες. Ακόμη δημοσιεύονται επιλεγμένα κείμενα από το «Εδώ Ράδιο Ε», τη γνωστή του στήλη στην «Ελευθεροτυπία».

*** ARISTON HELLAS Γαργαλιάνοι: Με τις εξαγωγές πάτησαν πόδι στην Αμερική       ARISTON HELLAS Γαργαλιάνοι: Με τις εξαγωγές πάτησαν πόδι στην Αμερική*

Οταν η ποιότητα και τα υψηλά στάνταρ για την εξασφάλισή της συνδυαστούν με το μεράκι μέσα σε μια οικογενειακή επιχείρηση, τότε όπως φαίνεται δεν είναι δύσκολο, μέσα σε λίγα χρόνια, η εξαγωγή 200 κιλών ελαιόλαδου στην Αμερική να φτάσει τους 200 τόνους. Αυτό κατάφερε η εταιρεία Ariston Hellas της οικογένειας Δούκα με έδρα τους Γαργαλιάνους, που αποτελεί τη συνέχεια της εταιρείας Ariston Specialties η οποία έχει έδρα την Αμερική. Πρόκειται για μια επιχείρηση με φιλοσοφία που δεν τη συναντάμε πολύ συχνά και έχει να κάνει με την άμεση επαφή που επιδιώκει να έχει με τον καταναλωτή: Στην Ariston Hellas θέλουν ο καταναλωτής να γνωρίσει τα προϊόντα τους και μέσα από την ποιότητά τους να τον κερδίσουν, κάνοντάς τον να τα αναζητήσει. Από εκεί και πέρα οι ίδιοι φροντίζουν να εξασφαλίσουν την παρουσία των προϊόντων τους στην αγορά της Αμερικής που σήμερα αποτελεί και την κύρια αγορά της εμπορικής τους δραστηριότητας - ενώ παράλληλα ξεκινούν το άνοιγμά τους στην ελληνική αγορά όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Βέβαια η επιχείρηση δεν έχει σταθεί μόνο στο λάδι άλλα έχει εμπλουτίσει την γκάμα και με άλλα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας, έχοντας και έναν παράλληλο στόχο, να αναδείξουν και τον τόπο μας μέσα από τα προϊόντα του. Δεν θα πρέπει μάλιστα να θεωρείται τυχαίο ότι η νεότερη γενιά της οικογένειας Δούκα που έχει την επιχείρηση (η Μάρθα Δούκα και ο σύζυγός της Θέμης Ρούσσης) εγκατέλειψαν Αμερική και Αυστραλία όπου ζούσαν επί χρόνια, επιλέγοντας να συνεχίσουν τη ζωή τους και να επενδύσουν στη Μεσσηνία και ειδικότερα στους Γαργαλιάνους. Διακατέχονται από μεγάλη αγάπη τόσο για τον τόπο τους όσο και για αυτό που κάνουν, κι αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς ακόμη και σε μια σύντομη κουβέντα μαζί τους.
Η εταιρεία Ariston ξεκίνησε ουσιαστικά το 1997 από τα αδέρφια Αναστάσιο και Αγγελο Δούκα με τις πρώτες ποσότητες λαδιού που εισήγαγαν στην Αμερική. Ετσι δημιουργήθηκε η Ariston Specialties. Ομως καθώς οι ανάγκες για λάδι στην αγορά της Αμερικής αυξάνονταν, αποφασίστηκε να ιδρυθεί η εταιρεία Ariston Hellas που να μπορεί να τυποποιεί-συσκευάζει τα προϊόντα και να υποστηρίζει αυτές τις αυξανόμενες ανάγκες.
Το 2008 αρχίζει λοιπόν το στήσιμο της συγκεκριμένης εταιρείας και το 2009 ξεκινά η λειτουργία της. Η προώθηση των προϊόντων στην Αμερική έγινε με απλά αλλά σταθερά βήματα, επιλέγοντας συγκεκριμένα καταστήματα και αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό τους.
Από την αρχή όμως, όπως μας εξηγεί ο Θέμης Ρούσσης, ξεκίνησαν με την συστηματική παρουσίαση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Ετσι ενώ το 1997 ξεκίνησαν με ένα κατάστημα και μόλις 200 κιλά λάδι, από το 2004-2005 υπάρχει σημαντική αύξηση στη ζήτηση. Τότε γίνεται, όπως μας είπε, πιο γνωστό το ελαιόλαδο και δημιουργούνται πλέον οι πρώτες εγκαταστάσεις στην Αμερική.
Στην Ελλάδα με την υλοποίηση μιας επένδυσης το 2009 συστηματοποιείται η όλη διαδικασία, αυξάνεται σημαντικά η ποσότητα του ελαιόλαδου για εξαγωγή και παράλληλα ξεκινούν να προστίθενται και άλλα προϊόντα στην γκάμα της εταιρείας - κατεξοχήν τοπικά προϊόντα.
Ετσι σήμερα, όπως μας είπε ο Αγγελος Δούκας, τα προϊόντα που έχει η εταιρεία είναι: ελαιόλαδο (που είναι και τα βασικό προϊόν), αρωματικά ελαιόλαδα, πετιμέζι, μέλι, σταφίδα, μαρμελάδα σύκο, βαλσάμικο, βαλσάμικο με ρόδι, βαλσάμικο με σύκο και σαπούνι από ελαιόλαδο.
Μπορεί ο κύριος όγκος των προϊόντων να κατευθύνεται στην αγορά της Αμερικής, αλλά ο στόχος πλέον είναι να κατακτηθεί και η ελληνική αγορά - κάτι που στην Ariston πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει μέσα από την συνεχή παρουσία σε εκθέσεις, με δειγματισμό προϊόντων, όπως μας λέει η Μάρθα Δούκα. Και συμπληρώνει ότι θα πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίσει κάποιες γεύσεις διαφορετικές, αλλά και τις παραδοσιακές του τόπου μας, τις οποίες κανείς δεν συναντά εύκολα. Μας διηγήθηκε ακόμη τις δυσκολίες που συνάντησαν για να μπουν στην αγορά της Αμερικής, αλλά κατάφεραν σιγά σιγά να αλλάξουν την άποψη των Αμερικανών καταναλωτών για το ελαιόλαδο.
Σε αυτή την προσπάθειά τους σημαντικό ρόλο παίζουν πια και τα βραβεία που αποσπούν τα προϊόντα τους - όπως πρόσφατα το Μάιο στην έκθεση SIAL στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο Κονέκτικατ της Αμερικής το 2011 αλλά και μια σειρά άλλα βραβεία. Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο αφού στην ποιότητα δίνουν μεγάλη προσοχή: Η μονάδα τους είναι πιστοποιημένη με σύστημα HACCP - και όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, τίποτα δεν φεύγει για την αγορά αν δεν ελεγχθεί και δεν γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις.
Μεγάλο βάρος για την προώθηση των προϊόντων τους δίνουν στην προβολή τους μέσα από συμμετοχές σε πολλές εκθέσεις. Οι παρουσιάσεις δεν γίνεται απλά με την τοποθέτηση των προϊόντων, αλλά και με τη δυνατότητα γευσιγνωσίας, μέσα από τις δημιουργίες του σεφ Τάσου Σπυρόπουλου που δίνει το "παρών" σε όλες τις εκθέσεις. Εκεί επίσης παρουσιάζουν πάντα και τον τόπο τους, κάτι που θεωρούν πολύ σημαντικό, αν και όπως τονίζουν σε πολλές περιπτώσεις βλέπουν τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να είναι απούσες.
Στόχος της εταιρείας είναι σαφώς η επέκτασή της με αύξηση του όγκου παραγωγής. Και όπως υπογραμμίζει η Μάρθα Δούκα είναι να βγάλουν προς τα έξω τα μεσσηνιακά προϊόντα που είναι πολύ καλά προϊόντα και δεν μπορούμε να τα βρούμε πουθενά αλλού. Επίσης στοχεύουν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να έρθει να δει αλλά και να συμμετέχει στην παραγωγή του ελαιόλαδου. Θέλουν η μονάδα τους να γίνει επισκέψιμη, κάτι που όπως τονίζουν θα συμβάλει και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τα προϊόντα τις εταιρείας μπορεί κανείς να τα βρει σε συσκευασίες που ξεκινούν από τα 250 ml για το λάδι και φτάνουν μέχρι και τα 5 λίτρα, ενώ περίπου ανάλογες είναι οι συσκευασίες και στα υπόλοιπα προϊόντα. Η προμήθεια των προϊόντων γίνεται από τη Μεσσηνία, ενώ μια ποσότητα λαδιού είναι δικής τους παραγωγής.

* Τα προϊόντα της επιχείρησης διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα της Πελοποννήσου και της Αθήνας. Στην Καλαμάτα στον Αθανάσιο Σακκά και την Κάβα "Αμπελος". Στον Μάραθο στο κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων του Γιώργου Σταυριανάκη. Στους Γαργαλιάνους στον Ευστάθιο Γιαννόπουλο και τον Χρήστο Λογοθέτη. Στην Κυπαρισσία στο σούπερ μάρκετ Γιαννίκος. Στην Τρίπολη στο "Γης Γεύσεις" και στο Ναύπλιο στον Ευστράτιο Τρανό. Στην Αθήνα υπάρχουν σε αρκετά σημεία, με κυριότερα το "Οπως Παλιά" στο Περιστέρι, το "Γευστικό Κουτί" στο Βύρωνα, το παντοπωλείο Μαίρης Μπάλα στην Πλάκα και το "Culpa Deli" στο Νέο Ψυχικό.

** *  Καταγγελίες για βιασμούς σε Ζάκυνθο και Πάτρα

* Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου οδηγείται ένας νεαρός Βρετανός τουρίστας που συνελήφθη στο Λαγανά της Ζακύνθου, μετά την καταγγελία που υπέβαλε εναντίον του μια ομοεθνής του παραθερίστρια ότι την βίασε.
* Η 21χρονη Βρετανίδα κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ του Σαββάτου και κατήγγειλε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας ο 19χρονος συμπατριώτης της την χτύπησε και την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή παρά την θέλησή της. Ο 19χρονος Βρετανός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής και κρατείται στο τμήμα, ενώ διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση στη νεαρή γυναίκα για να επιβεβαιωθεί η καταγγελία της.

*** Στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν με πολλή προσοχή την καταγγελία μιας νεαρής φοιτήτριας ότι ένας 50χρονος με τον οποίο είχε βγει για ποτό της επιτέθηκε και προσπάθησε να την βιάσει στην περιοχή της "Εύας", στην Παραλία Πατρών. Η κοπέλα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο φερόμενος ως δράστης αναζητείται.-






*** Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν για ξυλοδαρμό αλλοδαπού
 
 * Ομαδική επίθεση με άγριο ξύλο και μαχαιριές δέχθηκε από τέσσερις Έλληνες και έναν ομοεθνή του που… ένωσαν τις «δυνάμεις» τους εναντίον του, ένας 30χρονος Πακιστανός ο οποίος νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καλαμάτας!
* Ο αλλοδαπός βρισκόταν έξω από ένα καφενείο στο Καρτερόλι Μεσσηνίας, όταν δέχθηκε την επίθεση ενός 44χρονου Έλληνα που τον χτύπησε με μια καρέκλα και ενός 22χρονου Πακιστανού που τον τραυμάτισε με μαχαίρι. Όμως, αν και τραυματισμένο, το θύμα κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει από τους δυο επιτιθέμενους με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές. Όμως, εκείνοι τον καταδίωξαν και τον εγκλώβισαν σε απόσταση 300 μέτρων, με την βοήθεια άλλων τριών Ελλήνων ηλικίας 54, 50 και 32 χρόνων που και αυτοί άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα!
* Ο άτυχος 30χρονος σωριάστηκε με τις αισθήσεις του χαμένες, μετά από χτύπημα που δέχθηκε με ένα ξύλο από τον 22χρονο ομοεθνή του ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί και αναζητείται. Αντίθετα, οι τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας με κατηγορίες για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.-
*** Έγκλημα με θύμα Πακιστανό στην Αργολίδα
* Προσαγωγές υπόπτων και συνεχείς ανακρίσεις διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον ή τους δράστες της στυγερής δολοφονίας ενός νεαρού αλλοδαπού που βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή στη Μιδέα Αργολίδας.
* Περαστικοί βρήκαν το πτώμα του 25χρονου Πακιστανού πεσμένο ανάμεσα στα χόρτα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής που διαπίστωσε ότι ο νεαρός μετανάστης έφερε ένα θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι, το οποίο προκλήθηκε πιθανότατα από χτύπημα με πέτρα. Οι έρευνες έχουν στραφεί στους ομοεθνείς του και σε άλλους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην περιοχή.
*** Η νεκροτομή ίσως ρίξει φως στα αίτια θανάτου ενός άγνωστου άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε θαμνώδη περιοχή. Το θύμα είναι λευκός και πιθανότατα αλλοδαπός καθώς δεν είχε δηλωθεί εξαφάνιση κάποιου Έλληνα στην ευρύτερη περιοχή. Η ιατροδικαστική εξέταση θα διερευνήσει αν βρήκε το θάνατο παγιδευμένος ανάμεσα στις φλόγες, ή κάποιοι τον δολοφόνησαν και έβαλαν φωτιά για να καλύψουν τα ίχνη τους.-
***Μάθε και ποιοί είναι αυτοί που Διοικούν τη Πειραιώς Bank:

Μιχάλης Γ. Σάλλας, Σταύρος Μ. Λεκκάκος, Αλέξανδρος Σ. Μάνος, Χριστόδουλος Γ. Αντωνιάδης, Ηλίας Δ. Μίλης, Σπυρίδων Α. Παπασπύρου, Ιάκωβος Γ. Γεωργάνας
Παναγιώτης Β. Ρουμελιώτης,Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, Χαρίκλεια Α. Απαλαγάκη
Ευτύχιος Θ. Βασιλάκης, Στυλιανός Δ. Γκολέμης, Θεόδωρος Π. Μυλωνάς, Βασίλειος Σ. Φουρλής, Jiri Smejc, Konstantin Yanakov

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση του σκανδάλου της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην Πειραίως!!!!! Το ερώτημα που θέτουμε όμως είναι πως βρέθηκαν τέτοια στοιχεία σε ένα από τα κόμματα της παρούσας Βουλής. Τι συνδέει αυτό το κόμμα με την καταγγελία για τον μέτοχο της Πειραιώς που έβγαλε στο εξωτερικό 8-10 εκατ. ευρώ;
Γιατί δεν αρνήθηκε ο Προβόπουλος τα στοιχεία της καταγγελίας;
Γιατί αντιδρούν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 23 της Ν.Δ., 4 της ΔΗΜ.ΑΡ και 3 της Χ.Α να μην γίνει εξεταστική;
Η απάντηση είναι μία: Με την συγχώνευση των τραπεζών θα ελεχθούν όλα τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων πολιτών. Μόλις γίνει η καταγραφή θα αρχίσουν οι κατασχέσεις λόγω αδυναμίας πληρωμών των οφειλών των φορολογούμενων στο κράτος. Όσον αφορά την ίδια την ΑΤΕ όλα τα αγροτοδάνεια και όλη η περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών της Ελληνικής αγροτιάς πέρασε με αυτόν τον τρόπο στο ελεγκτικό μηχανισμό των στοών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!!
Η Ελλήνων Πολιτεία ανακοινώνει τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. Τράπεζας Πειραίως και καλεί την Κυβέρνηση να δημοσιεύσει α) τα περιουσιάκα τους στοιχεία, β) πως τα απόκτησαν και γ) ποιά είναι τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα τελευταία 10 έτη.
 ***ΣΟΚ!! ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ!!ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ BLUE DOLPHIN!

*

Δημοσία δαπάνη θα έφευγε από την χώρα ο λαθρομετανάστης -δράκος της Πάρου

«Δημοσία δαπάνη» σχεδιάζε να εγκαταλείψει τη χώρα ο «δράκος της Πάρου»! Ο νεαρός Πακιστανός ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 21χρονος είχε ζητήσει ...;
να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού του και η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.
Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής κατά 75% και από την ελληνική κυβέρνηση κατά 25%.
Ο νεαρός Πακιστάνος έλαβε προθεσμία να ...; ...;>>>>>>>
απολογηθεί την Τρίτη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.
Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, όμως, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία. Την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.
Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν άμεσα για το ποιοι έφυγαν από το νησί και η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρ. Μανούρας τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο στις ερευνάς διαδραμάτισε η εμπειρία των συναδέλφων του που ανέλαβαν την εξιχνίαση του εγκλήματος.
Η άτυχη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΟ BLUE DOLPHIN ΣΤΕΓΑΖΕ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΥΡ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;??

***Έκλεισε το "πακέτο" για συντάξεις, όρια ηλικίας και επιδόματα

 * Μείωση των συντάξεων ακόμη και των πλέον χαμηλών, που δεν υπερβαίνουν τα 600 με 700 ευρώ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των επικουρικών συντάξεων, με περικοπές 13ης και 14ης καταβολής και σημαντική περικοπή των εφάπαξ και των κοινωνικών επιδομάτων, περιλαμβάνει το τελικό «πακέτο» του υπουργείου Εργασίας για την εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ. Μετά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά την οποία «όλα πήγαν καλά και σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος» σύμφωνα με τους επικεφαλής της τρόικας των δανειστών, στο υπουργείο Εργασίας έχουν μια εβδομάδα καιρό, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προτάσεις τους. Το βασικό περίγραμμα των περικοπών έχει συμφωνηθεί, αυτό που μένει είναι να καταμετρηθούν τα προτεινόμενα μέτρα ώστε να γίνει ο αποδοτικότερος συνδυασμός μέτρων, δημοσιονομικής απόδοσης και κοινωνικού αντίκτυπου.
Τα οριστικά μέτρα αναμένεται να επικυρωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας θα συνεχίζουν την επεξεργασία του σχεδίου των περικοπών προκειμένου να αποστείλει νεώτερα στοιχεία στην Τρόικα, που έφυγε για... διακοπές και θα επιστρέψει δριμύτερη τον Σεπτέμβριο...
Κατά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ με το οικονομικό επιτελείο της χώρας, ο στόχος για μείωση 5 δισ. ευρώ από πλευράς του υπουργείου Εργασίας παρέμεινε σταθερός και αμετάβλητος. Μένει να εξειδικευτούν και να καταμετρηθούν ορισμένες προτάσεις, που αφορούν κυρίως στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και στο ποσοστό μείωσης των χαμηλών συντάξεων, πλην του ΟΓΑ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περικοπές, με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν τον τελευταίο λόγο στα μέτρα του λεγόμενου σκληρού πυρήνα του συνταξιοδοτικού.
Ενός σκληρού πυρήνα, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει προτάσεις για οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις από 600 ευρώ και πάνω, από το πρώτο ευρώ, κλιμακωτά από 3% έως 10%. Το μέτρο αυτό, έρχεται ως αντιστάθμισμα στην πρόταση της Τρόικας για μείωση των κατώτατων συντάξεων του ΟΓΑ. Στόχος του υπουργείου είναι η εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ, τη διετία 2013 – 2014. Το ποσό αυτό, μαζί με την επιβολή πλαφόν για τις υψηλές συντάξεις και τις προγραμματισμένες περικοπές σε εφάπαξ και κοινωνικά – προνοιακά επιδόματα, μπορεί να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της εύρεσης περικοπών ύψους 5 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, η πρόταση της ελληνικής πλευράς, περιλαμβάνει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την περικοπή κατά 22,6% των παροχών, και ταυτόχρονη αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία εργαζόμενων.
Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εργασίας, κυρίως όμως στο υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζονται πρόταση για περικοπές στις συντάξεις από 3% στο πρώτο ευρώ για μηνιαία ποσά συντάξεων από 600 έως 1000 ευρώ, για όλα τα ταμεία ανεξαιρέτως. Ακολούθως για συντάξεις από 1000 έως 1400 ευρώ η περικοπή θα είναι 5% και 10% για συντάξεις μεγαλύτερες των 1400 ευρώ.
Στο σκέλος του εφάπαξ, η τρόικα φαίνεται πως δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να μην περικοπεί κατά 22,6% στους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, θεωρεί δεδομένο ότι θα συμπεριλάβει όλους τους περίπου 55.000 που βγήκαν στη σύνταξη και περιμένουν στην ουρά για να πάρουν το εφάπαξ βοήθημα. Παράλληλα και παρά τις αρχικές αντιδράσεις, τελικά το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει και την επιβολή πρόσθετης ασφαλιστικής εισφοράς. Έτσι, στο εξής αντί για 5% εισφορά, οι περίπου 380.000 ασφαλισμένοι στο ΤΠΔΥ θα καταβάλλουν 6% υπέρ του ταμείου. Πρόκειται για πρόταση της ΑΔΕΔΥ που υιοθετεί το υπουργείο Εργασίας και επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα του ταμείου από 380.000.000 ευρώ σχεδόν στα 500.000.000 ευρώ ετησίως. Για τα υπόλοιπα εφάπαξ η περικοπή που προγραμματίζεται είναι ανάλογη με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, δηλαδή από 10% έως 45% ανά περίπτωση.
Από τα υπόλοιπα μέτρα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, παραμένει σε ισχύ το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν κοντά στα 2.300 ευρώ για κύρια και επικουρική σύνταξη.
Δεδομένο πρέπει να θεωρείται και το μαχαίρι σε κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα από 15% έως 20%.
Δύο σενάρια για τα όρια ηλικίας
Όσον αφορά στο θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στο υπουργείο Εργασίας φαίνεται να επιμένουν ότι μεγαλύτερο κέρδος θα έχει η παραμονή στην εργασία για έναν επιπλέον χρόνο για όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης εντός του 2012 και του 2013.
Στο τραπέζι παραμένει και η πρόταση για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 66ο έτος, ακόμη και στο 67ο, όμως εκτιμάται ότι η αντίδραση που θα προκαλέσει είναι μεγαλύτερη από το δημοσιονομικό όφελος. Έτσι, φαίνεται πως προκρίνεται η γρηγορότερη εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, για την ενοποίηση των ορίων ηλικίας στο 65ο έτος. Ουσιαστικά το γενικό όριο συνταξιοδότησης δεν θα αυξηθεί πάνω από το 65ο έτος, αλλά θα χάσουν τη δυνατότητα της μεταβατικής περιόδου οι ασφαλισμένοι που βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα μπορούσαν έως το 2014 να κάνουν χρήση μεταβατικών περιόδων.

 
!** Πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες από τον Παύλο Κοντίδη :
~ Ο Παύλος Κοντίδης χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Κύπριος αθλητής της ιστιοπλοΐας τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κατηγορία Laser, ύστερα από τις δέκα ιστιοδρομίες και το Medal Race, παίρνοντας έτσι το αργυρό μετάλλιο.
Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο ιστιοπλόος από την Αυστραλία, Τομ Σλίνγκσμπι, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σουηδός, Ράσμους Μάιργκρεν, ο οποίος πήρε και το χάλκινο μετάλλιο.
~**«Έφυγε» στα 77 του ο Λευτέρης Βερυβάκης :
~ Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κρήτη, σε ηλικία 77 ετών, ο παλαίμαχος πολιτικός Λευτέρης Βερυβάκης.
Στο πλαίσιο των διακοπών του στο Μπαλί Ρεθύμνου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , χανιώτικης καταγωγής, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά, καθ' οδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου, έφυγε από τη ζωή μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στελέχος του αντιδικτατορικού κινήματος της περιόδου 1967-1974, να υπέστη καρδιακή προσβολή.
~** 40 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου :

! Συνεχίζεται η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου εντός αλλά κι εκτός Αττικής, με τα κρούσματα των λοιμώξεων που προκαλεί ο ιός των κουνουπιών να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 40 και στην πλειοψηφία τους να πρόκειται για σοβαρά περιστατικά, όπως εγκεφαλίτιδες και μηνιγγίτιδες.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τρεις στους τέσσερις ασθενείς που μολύνθηκαν με τον ιό εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού τους. Σε 10 περιπτώσεις αναφέρθηκε συμπτωματολογία γρίπης.
Οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονται από 23 έως 87 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ασθενών –επρόκειτο για 75χρονους με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.
Εξαπλώνεται ο ιός
Η κύρια εστία του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι η νότια Αττική, με το Παλαιό Φάληρο να κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων σοβαρών κρουσμάτων (10). Ακολουθούν ο Άλιμος (4), το Ελληνικό (3), η Καλλιθέα (2).
Οι ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο ότι σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν 140 ήπια ή χωρίς συμπτώματα κρούσματα.
Μεμονωμένοι ασθενείς έχουν εντοπιστεί επίσης στην Κύμη Ευβοίας, τη Νάουσα Ημαθίας, τη Σάμο και τη Θεσσαλονίκη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
~**


NASA: Μία ιστορικής σημασίας φωτογραφία

  Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012, 23:10

Στον απόηχο της σημερινής προσεδάφισης του Curiosity στον «κόκκινο πλανήτη», η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ντοκουμέντο που ελήφθη από δορυφόρο.
Στην φωτογραφία φαίνεται καθαρά το ρομποτικό όχημα την ώρα που κατεβαίνει στον Άρη, με τη βοήθεια του αλεξίπτωτου.
Το Curiosity απαθανατίστηκε την ώρα που βρισκόταν ακόμη στο «κέλυφος», λίγα λεπτά πριν εξέλθει αυτού και ξεκινήσει η τελική φάση της προσεδάφισής του.

~**Την παρακάτω επιστολή απέστειλαν στα υπουργεία Παιδείας, Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών, Πολιτισμού-Αθλητισμού καθώς και στο δήμο Αθηναίων δύο θαρραλέες Ελληνίδες, η Όλγα Γ. Γεριτσίδου και η Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου. Αξίζει να τη διαβάσουμε και να τη διαδώσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.

~ Την παρακάτω επιστολή απέστειλαν στα υπουργεία Παιδείας, Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών, Πολιτισμού-Αθλητισμού καθώς και στο δήμο Αθηναίων δύο θαρραλέες Ελληνίδες, η Όλγα Γ. Γεριτσίδου και η Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου. Αξίζει να τη διαβάσουμε και να τη διαδώσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.
Θέμα : « Αίτημα νομικής και Ηθικής τοποθετήσεως επί ζητήματος καταπάτησης του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων»
Πληροφορηθήκαμε από διάφορες πηγές ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης ότι με αφορμή την εορτή του ραμαζανίου πρόκειται να επιτραπεί από τις υπηρεσίες σας πολυπληθέστατη δημόσια εκδήλωση πολλών χιλιάδων ανθρώπων που ασπάζονται το Ισλάμ, σε μία εκτίμηση συγκεντρώσεως από πολλές δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, σε καίρια ιστορικής και συμβολικής σημασίας σημεία της Αθήνας. Επίσης, καθίσταται ξεκάθαρο ότι οι υποκινητές-διοργανωτές του συγκεκριμένου εγχειρήματος δεν επιφυλάσσουν πρόσκληση μόνο για τους νόμιμους κατοίκους της Αθήνας που ασπάζονται το Ισλάμ αλλά αντιθέτως μία παν-συγκέντρωση κάθε τέτοιου ατόμου, είτε είναι Έλληνας είτε αλλοδαπός και άνευ οιουδήποτε ελέγχου περί της νομιμότητας ύπαρξης αυτού του ατόμου καν σε Ελληνικό έδαφος.
Εκτός του ότι η συγκεκριμένη μέθοδος εορτασμού της Ισλαμικής αυτής θρησκευτικής εορτής ενέχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ ΕΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΥΘΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ( βλέπε κρίση στην Συρία, επιθετική πολιτική και απειλές εκ Τουρκίας σε σχέση με την Ελληνική ΑΟΖ, κλπ ), επιτρέποντας ουσιαστικά με πάσα ευκολία και διευκόλυνση σε κάθε τρομοκρατικό ή προβοκατόρικο στοιχείο να απειλήσει μαζικά τις ζωές όχι μόνο των Ελλήνων Πολιτών αλλά και κάθε άλλου ανθρώπου
( συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών ) που βρίσκεται αυτή την εποχή στην περιοχή της Αθήνας τουλάχιστον, η πρακτική της αντίκειται κάθετα με τις Επιταγές του Συντάγματος μας περί προασπίσεως της Ελληνικής Ταυτότητας σε κάθε περίπτωση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος της Ελλάδος «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού», ενώ σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του Συντάγματος της Ελλάδος, αν και βεβαίως κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με την λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων, «η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει την δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη». Επίσης, και πάλι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος πρώτη μέριμνα σας οφείλει να είναι «η ηθική, πνευματική … αγωγή των Ελλήνων, η ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και η διάπλαση σε ελεύθερους και υπεύθυνους Πολίτες» (άρθρο 16, παρ. 2Σ). Και βεβαίως το Σύνταγμα μας επιτάσσει να προβαίνετε επίσης υποχρεωτικά στην «προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος» το οποίο το Σύνταγμα αναγνωρίζει ως Δικαίωμα κάθε Πολίτη ( άρθρο 24 παρ. 1 ).
Εκτός από όλα τα ανωτέρω, το Σύνταγμα μας ευθαρσώς και ρητώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ( άρθρο 25 παρ. 3 ).
Από απλή πείρα του προηγούμενου έτους αλλά και από τις πλέον απλές αρχές της κοινωνικής ψυχολογίας προκύπτει ευκόλως το οφθαλμοφανές συμπέρασμα ότι η μαζική συγκέντρωση Ισλαμιστών, οι οποίοι μάλιστα δεν είναι καν κάτοικοι Αθηνών με νόμιμη άδεια παραμονής πόσο μάλλον Πολίτες του Κράτους ή Έλληνες, ουσιαστικώς και θεμελιωδώς αλλοιώνει τον πολιτιστικό και πολιτισμικό χαρακτήρα της Αθήνας, αφού αντί για την εικόνα του αρχαιοΕλληνικού πνεύματος και του ΕλληνοΧριστιανικού χρώματος που απεικονίζεται συμβολικά και στην ίδια μας την Σημαία, η Αθήνα παρουσιάζεται ως μία μουσουλμανική παροικία της Μέκκας.
Ιδιαιτέρως τραυματική και προσβλητική είναι δε για τους Έλληνες, και ιδιαιτέρως τους Αθηναίους, αυτή η βίαια και ξαφνική αλλοίωση του περιβάλλοντος και μάλιστα με την υποστήριξη αρχών που πληρώνονται από αυτούς και που έχουν ορκιστεί να προάγουν το Ελληνικό Πνεύμα, την Ελληνική κουλτούρα και να εξασφαλίζουν την ύπαρξη της αίσθησης του Ελληνικού Πολιτισμού ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς διακοπές ή εξαιρέσεις, αφού νωπή είναι ακόμα στο κοινό συνειδητό των Ελλήνων, όχι μόνο η τεσσάρων αιώνων σκλαβιά υπό Ισλαμιστών αλλά και τα δεινά που μέχρι και πολύ πρόσφατα ο Ελληνισμός έχει υποφέρει από πληθυσμούς που ταυτίζουν την Ισλαμική τους ταυτότητα με την εθνική Τουρκική τους ( π.χ. 1922, 1955 και 1958, 1974, 1996, κ.ά. ).
Πρόκειται δηλαδή για μία μαζική προσβολή της Ταυτότητας των Ελλήνων ταυτόχρονα με την άσκηση τεράστιας ψυχολογικής βίας, κάτι που όχι μόνο αντίκειται στο Σύνταγμα της Ελλάδος όπως παρουσιάσαμε ανωτέρω αλλά και στο σύνολο των αρχών της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθ’ ότι κανείς δεν δικαιούται να βλάψει/καταπατήσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του συνανθρώπου του κατά την διάρκεια άσκησης των δικών του Δικαιωμάτων.
Και πρόκειται για καταπάτηση καταχρηστική και όχι αναγκαία διότι όπως η κοινή πρακτική αποδεικνύει, αλλά και οι εξ επί τούτου επιπλέον ενέργειες για να επιτευχθεί αυτή η μαζική συγκέντρωση ( δεν είναι δηλαδή φυσική ανάγκη αλλά τεχνητή διοργάνωση με σκοπούς που δεν εξυπηρετούν θρησκευτικά Δικαιώματα σε καμμία περίπτωση ), τα άτομα που ασπάζονται το Ισλάμ έχουν μπορέσει να τηρήσουν τις λατρευτικές τους υποχρεώσεις στα μέρη όπου κατοικούν και στους χώρους λατρείας τους εδώ και δεκαετίες χωρίς καμμία επέμβαση ή περιορισμό ή παρενόχληση σε αυτό. Δηλαδή, σε καμμία περίπτωση δεν περιορίζεται το ατομικό Ανθρώπινο Δικαίωμα του κάθε Ισλαμιστή να λατρεύσει σύμφωνα με τις επιταγές της θρησκείας του, η οποία όμως σύμφωνα με το Σύνταγμα ΔΕΝ είναι η επικρατούσα και άρα ΔΕΝ πρέπει να φαίνεται ως τέτοια.
Όμως ταυτόχρονα αυτή η πρακτική και ιδιαίτερα εφέτος καταπατάει πλήρως τα Δικαιώματα των Ελλήνων, και όχι μόνο των Ελλήνων που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, ορθοδόξων, καθολικών, κλπ δογμάτων, αλλά του συνόλου των Ελλήνων που στο όνομα της Ελληνικής Παιδείας και Πνεύματος δεν δέχονται την επιβολή των πρακτικών που προωθούν αρχές σκοταδισμού σύμφωνα με την Ελληνική Παιδεία, όπως η θέση της γυναίκας ή η αντιμετώπιση του συνανθρώπου που δεν ασπάζεται τα ίδια ήθη.
Όπως είναι ευρέως γνωστό η 15η Αυγούστου αποτελεί σημαντικότατη εορτή της ΕλληνοΧριστιανικής κουλτούρας και η επιβολή την ημέρα εκείνη σε καίρια/στρατηγικά σημεία της Αθήνας ενός εντόνου Ισλαμικού στοιχείου με ισλαμιστές να συρρέουν στα σημεία συγκεντρώσεως των την ημέρα εκείνη, με ό,τι παρατράγουδα μας έχουν δείξει ότι δεν έχουν πρόβλημα να προκαλούν εν είδει πολιτισμικής τους δυσανεξίας και προσπάθεια επιβολής τους στο περιβάλλον που βρίσκονται, είτε το δικαιούνται είτε όχι, αφ’ ενός πρόκειται για καταπάτηση του Δικαιώματος των Ελλήνων Χριστιανών να λατρεύσουν άνευ παρενοχλήσεως στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί από τους δικούς τους φόρους, θυσίες και Αγώνες και αφ’ ετέρου για τέτοια δυνατότητα δημιουργίας τριβών σε περίπτωση που θρησκευτικά σύμβολα προκαλέσουν αντιδράσεις που είτε θέλετε να προκαλέσετε επεισόδια είτε σας διακατέχει βαρύτατη κακουργηματικού επιπέδου αμέλεια.
Επιπλέον, τα κόστη και μόνο από την ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση της τάξης ( για να μη μιλήσουμε για τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό τους ) για μία εκδήλωση η οποία δεν έχει καμμία ανάγκη να συμβεί παρά μόνο για ανθελληνικούς σκοπούς και προώθηση σε αναρχία και βιαιότητα, θα επιβαρύνουν τους ήδη χειμαζόμενους σε επίπεδο ανθρωπιστικής κρίσης και γενοκτονίας Έλληνες Πολίτες σε σημείο που ακόμα και αυτή η εορτή της Δημοκρατίας δεν έλαβε χώρα, βάλλοντας έτσι ακόμα περισσότερο εμμέσως πλην σαφώς και σε ακόμα ένα επίπεδο τους Έλληνες Πολίτες.
Κατόπιν όλων αυτών :
ΕΠΕΙΔΗ οι παράμετροι αυτής της μαζικής και καθ’ όλα επικίνδυνης για την δημόσια ασφάλεια και τα δημόσια ήθη συγκέντρωση ΔΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
ΕΠΕΙΔΗ η φύση της συγκέντρωσης αυτής αντίκειται στα άρθρα του Συντάγματος της Ελλάδος περί προάσπισης της Ελληνικής κουλτούρας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, θρησκευτικής συνείδησης και Παιδείας γενικότερα
ΕΠΕΙΔΗ ενυπάρχουν στοιχεία απόπειρας προσηλυτισμού ή δημιουργίας φοβικού περιβάλλοντος για τους Έλληνες Πολίτες
ΕΠΕΙΔΗ η συγκέντρωση αυτή αντίκειται στις βασικές τοποθετήσεις του Ελληνισμού όσον αφορά επιθετικές θρησκευτικές εκδηλώσεις
ΕΠΕΙΔΗ κατά πλειοψηφία τα άτομα που ασπάζονται το Ισλάμ στην περιοχή της Ελλάδας ταυτίζουν την θρησκεία τους με την εθνική ταυτότητα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, ενός κράτους με εχθρικότατη πολιτική προς τους Έλληνες όπως διαπιστώνεται και επίσημα από την ύπαρξη casus belli κατά παράβαση των κανόνων του ΟΗΕ
ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει υψηλότατος κίνδυνος για την Εθνική και Πολιτειακή ασφάλεια
ΕΠΕΙΔΗ καταπατούνται τα κυριαρχικά Δικαιώματα και νομή του Ελλαδικού χώρου και μάλιστα της πρωτευούσης από τους αλλοδαπούς αγνώστου προελεύσεως και καθεστώτος παραμονής οι οποίοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να επιδοθούν σε αυτή την συγκέντρωση όπως ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να υπάρχουν στον χώρο όπου οι Έλληνες Ιστορικά εκ φύσεως διαβιούν και έχουν πρώτη προτεραιότητα και Δικαίωμα να τον νέμονται όπως η πλειοψηφία/Δημοκρατία/αυτοδιάθεση ορίζει, και για αυτό εξ άλλου έχουν και την υποχρέωση της συντηρήσεως και προστασίας αυτού
ΕΠΕΙΔΗ έχετε ορκιστεί να προασπίζετε, να προωθείτε και να καλλιεργείτε τα Ελληνικά Ιδεώδη και πρακτικές και απαιτήσεις, εκ των οποίων το Ισλάμ σε καμμία περίπτωση δεν είναι μέρος γεγονός που αποδεικνύεται ευκόλως και Ιστορικά
ΕΠΕΙΔΗ κάθε επί πλέον δαπάνη από το κράτος για αυτή την εκ του περισσού εκδήλωση που ενέχει τόσους κινδύνους και κόστη και μπορεί να οδηγήσει σε πολλά κρούσματα φανατικής εγκληματικότητας που ήδη έχουν επιδείξει πολλά άτομα που δηλώνουν ισλαμιστές/εποικιστές/ παρανόμως υπάρχοντες στην Ελλάδα επιβαρύνει τους Έλληνες Πολίτες –φορολογούμενους που ήδη αντιμετωπίζουν καταστάσεις οικονομικής εξόντωσης και φυσικής γενοκτονίας
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΟΠΩΣ :
1. άμεσα αποσύρετε κάθε άδεια για την τέλεση τέτοιας μαζικής Ισλαμιστικής εκδήλωσης
2. να τοποθετηθείτε επί όλων των ανωτέρω και να στηρίξετε με νομικό σκεπτικό πώς προασπίζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων και ειδικότερα των Αθηναίων Πολιτών όπως νόμος και Σύνταγμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα ορίζουν
3. να αποδείξετε εάν και πώς έχετε την επικύρωση των Ελλήνων Πολιτών για αυτή σας την συγκεκριμένη πρακτική δεδομένου ότι μετά τα τελευταία στοιχεία δημοσιευθέντα υπό της ΕΛΣΤΑΤ έχει καταστεί σαφές ότι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι έγκυρο ή αντιπροσωπευτικό της Βούλησης και αυτοδιάθεσης των Ελλήνων Πολιτών
4. να εγγυηθείτε με την προσωπική σας περιουσία και μισθό και πολιτικά δικαιώματα κάθε πρόκληση ζημίας είτε από χρήση είτε από δολιοφθορά είτε από δημιουργία επεισοδίων είτε κάθε άλλη απορρέουσα περίπτωση καταστροφής έμβιου ή μη υλικού συμπεριλαμβανομένων καθώς και των επιπλέον δαπανών από οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία για την τέλεση της εκδήλωσης αυτής
Δεδομένων όλων των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι είστε βάσει νόμου ηθικοί αυτουργοί κάθε παραβάσεως ( από φθορές μέχρι διατάραξη της ειρήνης και αλλοίωσης της Πολιτείας μέχρι προσβολή της προσωπικότητας και της Εθνικής ταυτότητας κάθε Έλληνα Πολίτη που το επικαλεστεί ) όπως προκύπτει λόγω της μεγάλης συγκεντρώσεως που έχετε επιτρέψει αλλά και απλοί αυτουργοί κάθε επικοινωνιακής συνεπαγωγής/συνειρμών που τυχόν γίνουν από τρίτους ενώπιον της διεθνούς κοινότητος σε σχέση με την Ελληνική Ταυτότητα και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του Ελλαδικού χώρου, καθώς και κάθε υπονόμευσης Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Ελλάδος που μπορεί να προκύψει ιδιαιτέρως έχοντας υπ’ όψη τις πρακτικές δικαιολογιών που Ιστορικά έχει χρησιμοποιήσει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος.
Επιφυλασσόμενες παντός νομίμου Δικαιώματος μας,
Όλγα Γ. Γεριτσίδου
Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου




ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~**
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.- **

ΟΜΟΡΦΑ ΒΙΝΤΕΟ  ΔΕΤΕ ΤΑ :
Πτήση πάνω από την Καλαμάτα by beneas13 :
http://youtu.be/ljFVA4Euyug   ,

~**ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. 1944 :
http://youtu.be/1nauedLsODU   ,

~**ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ:
http://youtu.be/2NuP5qHB92M  ,

~**Meligalas Πηγάδα Μελιγαλά Εθνική Μνήμη by beneas13:
http://youtu.be/g6EJpSLjzxk  ,

~**Meligalas Mnimosino 21st September 2008 by beneas13 :
http://youtu.be/KbFGersqV_8  ,

~**Τρεις Ζωές - Μιχάλης Χατζηγιάννης (2011-2012):
http://youtu.be/H_vCBA4aj1o  ,

**


~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 236 video.-
**
 ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από επισκέψεις στο  Άγιο  Όρος στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2010  ΚΑΙ  2011 .- :

1.~ 022 ΑΘΩΣ 2010 : http://youtu.be/8gmDyY1M-mk/ ,

2.- ~ 021 Άγιο Όρος 2010 : http://youtu.be/5dUZDkkW5r4/ ,

3.- ~ 020 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Καρούλια –Καντούνια – Κερασιά : http://youtu.be/1vWVkE8fWjE/ ,

4.- ~ 019 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010: http://youtu.be/1UXueBOGGus/ ,

5.- ~ 018 Άγιον Όρος 2010: http://youtu.be/jTLjZ5fJveA/ ,

6.- ~ 017 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2010: http://youtu.be/T2LamLTkOO4/ ,

7.- ~ 016 Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010 : http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ/ ,

8/.- ~  2154 -  Ιερά Μονή Καρακάλου : http://youtu.be/6ou4ffypE8E/ ,

9.- ~ 1887.-  Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 : http://youtu.be/vGgHoXHBbSw/ ,

1`0.- ~ 1885.-  ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: http://youtu.be/ittiSBqYheI/ ,

11.- ~ 2101.- ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Γέροντας Ευθύμιος Καψάλα : http://youtu.be/X3Aq296RXnk/ ,

12.- ~ 1884.avi Στο γυναικείο Μοναστήρι ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Σουρωτή 2011: http://youtu.be/hRNHvwlo_AY/ ,

13.- ~ 2105.-  Καλύβα Αναστασίου Καψάλα Ευθύμιος: http://youtu.be/6F-K6aFHzOA   ,

14.- ~ 2169.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ : http://youtu.be/zXtrNaeElk4  ,

15.- ~ 2119.-  Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία : http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,

16.- ~ 2049.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/IS6XLJnSOpo  ,

17.- ~ 1879.-  ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011: http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  , ?

18.- ~ 2144.-  Καρυές - Ι. Μ. Καρακάλου : http://youtu.be/1-BPaMQhCbM  , ?

19.- ~ 2164.-  ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/aWnAmjE20r8  ,

20.- ~ 2023.-   Αρσανάς Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου : http://youtu.be/PvUg_SvjnkE  ,

21.- ~ 2111.-  Σκήτη Προφήτου Ηλία: http://youtu.be/_t5pSbKHvdY / ,

22.- ~ 2194.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/FSclzefUano   , ?

23.- ~ 2121 Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : http://youtu.be/472Q3gvEPQA   ,

24.- ~ 2090.-  Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ : http://youtu.be/7o4wMrXWQnM   , ?

25.- ~ 1893. -  ΙΕΡΙΣΣΟΣ προς Άγιο όρος 5-8-2011 : http://youtu.be/2aeX96Qvt1Y   ,

26.- ~ 2076.-  Το περιβόλι της Παναγιάς : http://youtu.be/UqtMKeTW3Tc    ,  

27 .- 1921.-  Με το πλοίο προς Ι.Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 : http://youtu.be/WQrgIwwuvWw   , http://youtu.be/WQrgIwwuvWw  ?

28.- ~ 1956.-  Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011: http://youtu.be/n4M1sFR6ezI   ,

29.- ~ 2168.- Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου : http://youtu.be/d75XrtftHJo   ,

30.- ~ 1986.- Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου – Σέρβικο : http://youtu.be/YGN1-qkBrsA   ,

31.- ~ 2057.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2010 : http://youtu.be/B1twiTSFJp8   ,

32.- ~ 2143. - Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) : http://youtu.be/ne3uhgUgV8E   ,

33.- ~ 2145.-  Ι. Μ. Καρακάλου  : http://youtu.be/ayI_V3Osigg   ,

34.- ~ 2055. - ΑΡΣΑΝΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/1VQlHfSzyp4   ,

35.- ~ 2094.- Ι.Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ :  http://youtu.be/tMxuCFZk0sA   , http://youtu.be/tMxuCFZk0sA ,   http://youtu.be/tMxuCFZk0sA  , ?

36.  2096.- ΚΑΨΑΛΑ -Σκήτη Αναστασίου μοναχός Ευθύμιος : http://youtu.be/cjAE-xYZVkI   ,

37.- ~  1922.- Από το πλοίο ΙΕΡΙΣΣΟΣ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : http://youtu.be/YcKfXAVonrg   ,

38 .- ~ 2166.- Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/nzscAiUxTHk  ,

39.- ~ 1985.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι : http://youtu.be/6r3smNxL3sU   ,

40.- ~ 2153.- Στην Παναγούδα του Γέροντα Παϊσιου : http://youtu.be/ZMeIytGC0go    

41.- ~ 2056.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 , 2010 : http://youtu.be/5Rxd2CnC6oQ   , ?

42.-  2065.- ΙΕΡΑ Μ .ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ –ΡΩΣΙΚΟ : http://youtu.be/TyXiTgQVBI8 ?

43.- ~ 2172.- Αρσανάς Ι.Μ.Βατοπεδίου : http://youtu.be/dUnD6q_LxYc    ,

44.- ~ 2036.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/5rzHdUFEWA4   ,

45.- ~ 2017.- Στον Αρσανάs Ι. Μ. Κωνσταμονίτου : http://youtu.be/6UQPWyp6r8Y   ,

46.- 2016.- Φεύγοντας από Αρσανά Γιοβάνιτσας Σέρβικο : http://youtu.be/Pu8FkvT55O4   ,

47.- ~ 1984.- Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 6-8-2011: http://youtu.be/dKcRzeG7XZE   ,

48 .- ~ 1987.- Ι. Μ. Χιλανδαρίου: http://youtu.be/cSrIjpuI21U   ,

49.- ~ 2039.- ΑΡΣΑΝΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011: http://youtu.be/a7J8OAL539U   ,

50.- ~ 2062 Άγιο Όρος 2011 : http://youtu.be/5dE_KM8Uipk   ,

51.- ~ 1925.- Άγιον Όρος - Στον Αράπη : http://youtu.be/eGhdWd4qrE0   ,

52.- ~ 2084.- ΚΑΡΥΕΣ - ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/4IpS7h3qX0s   ,

53.- ~ 1934.- Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου : http://youtu.be/IGflYW5Oncg   ,

54.- ~ 1988.- Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ : http://youtu.be/zG2k9uOYFwg   ,

55.- ~ 1929.- Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο : http://youtu.be/grmVzbL5e1c   ,

56.- ~ 2152.-  Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου :


57.- ~ 1923.-  Στο Άγιο Όρος 5-8-2011: http://youtu.be/iFx1WR7igW0   ,

58.- ~ 2198.- Στον Αρσανά του Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/uf8ulGRPPns   ,

59.- ~ 2058.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 : http://youtu.be/x-r2NhjdTPo   ,

60.- ~ 1938.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ: http://youtu.be/y8qZof6j0mg   ,

61.- 2137.- Από Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Παντοκράτορα : http://youtu.be/VYQnplRKVr0   , 62.- ~ 2074.- Άγιο Όρος : http://youtu.be/kyMQ-5ywEAs   ,

63.-~ 2163.- Καρυές Άγιος Ανδρέας Άξιον Εστί : http://youtu.be/ScfGxynTKHo   ,

64.- ~ 1924.- Στο Περιβόλι της Παναγίας 5-8-2011 : http://youtu.be/h0tPHJ28m20  

65.-   1892.  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Γενικό Νοσοκομείο : http://youtu.be/w08ScAnud6c   ,

66.- ~ 1955.- Ι.Μ. Εσφηγμένου: http://youtu.be/mxEo90dEV-c   ,

67.-  ~** http://youtu.be/52W_3DmQuV8 ¨: ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ

68.-~** http://youtu.be/j8_tGoU0Wk0  :  ΚΑΡΟΥΛΙΑ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  ΔΑΝΗΛΑΙΟΙ

69.- ~** Τα φρικαλέα Καρούλια Αγιου Ορους μέρος 1ο: http://youtu.be/U5y9QyU2rZQ

70.- ~** 4' ΓΕΡΩΝ ΠΑΊΣΙΟΣ ' ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΗ'' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :                                                  

http://youtu.be/xx1-mOFe424 , :            

71.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : http://youtu.be/qdGDf75rHA0 

72.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : http://youtu.be/Dt1UqG2wIP4 ,

 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_4330.html : Ο Γέροντας Μοναχός Παϊσιος Αγειορίτης .-



~**http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-

 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  

~** ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ , ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html ,  Φωτογραφίες και Βίντεο από Αθωνική Πολιτεία 2011.-

~** Όμορφα  τραγούδια  για όλους  μας :

1 .- ΣΤΗ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ _ Γιάννη Πάριος : http://youtu.be/dNqf3qrO6M0 ,

2  ..- ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΜΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: http://youtu.be/e2LP6f3VUHs ,

3 .- ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ - Όταν εσκέφτηκε ο Θεος : http://youtu.be/HSln9wJp13o ,

4 .- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ !ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ !!!!!: http://youtu.be/whCi0xAm2E8 ,

5.- Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θάρρος η Αλήθεια: http://youtu.be/fGqSbiipJzs ,

6.- Augoustos-Vasilis Karras / KARRAS - AYGOUSTOS ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: http://youtu.be/t4uOs8qhU8Y ,

7.- Σ' αγαπώ και Χάνομαι - Θέμης Αδαμαντίδης: http://youtu.be/glPzfXfC-S0 ,

8.- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ !ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ !!!!!: http://youtu.be/ek7GGxbCJ2s ,

9.- Giorgos Mazonakis - Feugo gia mena – 1996: http://youtu.be/ek7GGxbCJ2s ,

10.-



 ~** ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου