Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012

Μεγάλη  Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου  2012 :

To ποντικάκι στην ενημέρωση !

~ Κατά τη Μ. Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) του γεγονότος της ελλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, (β) η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και (γ) τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.
~ Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας.
~ Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.-

*** Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! :
~ **Εκλογές στην επέτειο του Μνημονίου...
* Προβολή στην... 7η Μαΐου επιχειρούν από χθες οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κεντράροντας στον φόβο των επαναληπτικών εκλογών εάν δεν σχηματισθεί βιώσιμη κυβέρνηση.
 * Αν και ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί τυπικά οι εκλογές, το κλίμα στη Βουλή ήταν σήμερα ιδιαίτερα φορτισμένο με όλους τους ομιλητές (με πρώτον τον πρόεδρό της Φ. Πετσάλνικο) να «αποχαιρετούν» την παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο και να θέτουν τα διλήμματα αυτής της (κρισιμότερης από ποτέ) αναμέτρησης.
 ~* Ασθμαίνοντας...
 * Η οποία, έτσι όπως τα έφερε η ζωή, θα γίνει ανήμερα της ...δεύτερης επετείου από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου – το οποίο, βεβαίως, θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προεκλογικής εκστρατείας. Το γεγονός ότι η 6η Μαΐου γιορτάζεται και ως ...Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος θα συμβολίσει, κατά πάσα πιθανότατα, την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτό αποδεικνύει και η προβολή στο μέλλον.
 ~* Συνταγματικό δικαίωμα
 * Ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλει μεν τον στόχο της αυτοδυναμίας θέλοντας να συσπειρώσει τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους και να περιορίσει τις απώλειες προς τα «όμορα κομματίδια», όπως λέει ο ίδιος. Η αναφορά του ωστόσο στο συνταγματικό δικαίωμα που έχει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να ορίζεται επικεφαλής μίας κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι δεν υποτιμά καθόλου (κάθε άλλο...) το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, εάν η πρωτιά δεν δώσει στη ΝΔ τους 151 βουλευτές – τουλάχιστον.
 ~* Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής
 * Την ακριβώς αντίθετη άποψη προβάλλουν, από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Αννα Διαμαντοπούλου: Εάν πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας, λένε, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. Ο πρώτος μάλιστα επικαλέστηκε την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από το πρωθυπουργικό αξίωμα ώστε να σχηματισθεί η μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας τον Νοέμβριο.
 ~* Το ΠΑΣΟΚ ...θέλει επαναληπτικές;
 * «Αλλο να είσαι αποτυχημένος πρωθυπουργός και να αναγκάζεσαι σε παραίτηση και άλλο να κερδίζει το κόμμα σου τις εκλογές», είναι η ανταπάντηση της Λ. Συγγρού. Στελέχη της οποία προχωρούν κι ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι με την προκαταβολική τους άρνηση να είναι ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας, οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ «φωτογραφίζουν» επαναληπτικές εκλογές – τις οποίες θα ζητήσουν οι ίδιοι και όχι η ΝΔ.
 ~* Αύριο η διάλυση της Βουλής σήμερα Μ. Τετάτη ....!!
 * Η μάχη λοιπόν ξεκίνησε και θα είναι πολύ σκληρή. Για το τυπικό του πράγματος, ο Λουκάς Παπαδήμος θα συγκαλέσει αύριο το μεσημέρι υπουργικό συμβούλιο με θέμα «προκήρυξη εκλογών» και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την απόφαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστε το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης να θυροκολληθεί στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής...
 * Για αύριο το βράδυ, στις 8μμ, αναμένεται και τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

** Πέρασε η τροπολογία για τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών
~ Με 117 «ναι» έναντι 37 «όχι» έγινε δεκτή απόψε στη Βουλή, η τροπολογία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα Κέντρα Φιλοξενίας λαθρομεταναστών που πάσχουν από νοσήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
 ~ «Η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο» τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αναγάγει το πρόβλημα σε σπέκουλα και να αναδεικνύει θεωρίες συνωμοσίας.
 ~ «Υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας και το πρόβλημα είναι αδυσώπητο για χιλιάδες συμπολίτες μας», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοίδης. Επισήμανε δε, τον μεγάλο -όπως τον χαρακτήρισε- κίνδυνο της αξιολόγησης της χώρας τον Ιούνιο για την παραμονή στη συνθήκη Σέγκεν προσθέτοντας ότι δεν είναι σίγουρη η παραμονή της Ελλάδας σε αυτή.
 ~ Νωρίτερα την Μ.Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα, κατοίκων που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία στην περιοχή, Κέντρου Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Περίπου 50 άτομα είχαν κλείσει τη διασταύρωση της λεωφόρου Καραμανλή με τη Θρακομακεδόνων.    Πηγή: www.athina984.

*** Χιλιάδες οι ακυρώσεις εισιτηρίων για τις Κυκλάδες

* Σε 7.000 υπολογίζονται οι ακυρώσεις εισιτηρίων από επιβάτες για τις Κυκλάδες για το Πάσχα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, που λήγει τα μεσάνυχτα.
 * Επίσης, 1.500 επιβάτες άλλαξαν ημερομηνία στα εισιτήρια τους , ενώ υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις για το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.
 * Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δρομολόγια έγιναν μόνον στις πορθμειακές γραμμές Σαλαμίνα-Πέραμα, Κεραμωτή-Καβάλα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ. Κων/νος-Αγ. Γεώργιος Λιχάδος στην Εύβοια και απο τις 3 μετά το μεσημέρι στο Ρίο Αντίρριο.
* Για 100% καταστροφή των ναυτικών πρακτόρων αλλά και των ξενοδόχων που είχαν βασιστεί στις κρατήσεις, έκανε λόγο στον Αθήνα 9,84 ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων, Γιάννης Θεολογίτης.

*** Αδιέξοδο στη σύνοδο των πρυτάνεων
* Για οικονομικό αδιέξοδο έκαναν λόγο οι πρυτάνεις στη διάρκεια της Έκτακτης Συνόδου τους στο Λαύριο. Στην απόφαση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι τα ΑΕΙ αδυνατούν να ανταποκριθούν και στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες τους όπως η φοιτητική μέριμνα και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και ζητούν την επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν από το PSI.
 * Με λουκέτο μετά τα το Πάσχα λόγω οικονομικής αδυναμίας απειλούν και οι πρόεδροι των ΤΕΙ οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως το απόγευμα.
 * Με μια λιτή ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνουν ότι τα πανεπιστήμια έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και σύντομα δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ύστερα από το κούρεμα των λογαριασμών τους και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, ολοκλήρωσαν την έκτακτη συνεδρίασή τους οι πρυτάνεις στο Λαύριο.
 * "Τα AEI δεσμεύονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα για την επιστροφή των απολεσθέντων χρηματικών διαθεσίμων τους" καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

*** Στη φυλακή ο δικηγόρος με το "σουπερμάρκετ" όπλων
 * * Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 3η ειδική ανακρίτρια ο 50χρονος δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπάτων που κατηγορείται ως εγκέφαλος στην υπόθεση του οπλοστασίου που εντοπίστηκε στη Λούτσα.
 * Ο 50χρονος δικηγόρος υποστήριξε ότι ήταν συλλέκτης όπλων, ισχυρισμός ωστόσο που δεν έπεισε την ανακρίτρια η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τον έκρινε προφυλακιστέο.
 * Εναντίον του δικηγόρου αλλά και των υπόλοιπων μελών της σπείρας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων για διάπραξη όπλων για διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία. Αρνούμενος τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 50χρονος δικηγόρος υποστήριξε στην απολογία του ότι έκανε συλλογή όπλων.
 * Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «τα περισσότερα από τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία ήταν μη λειτουργικά». Για ν΄ αποδείξει δε τους ισχυρισμούς του ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί, όπως είπε, ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία εγκληματική ενέργεια.
 * Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, έσπευσε πάντως να «καλύψει» και τη 49χρονη σύζυγό του που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέα μαζί με ακόμη ένα άτομο, ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο τριώροφο ακίνητο όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η σύζυγός του δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα όπλα και άδικα ενεπλάκη στην υπόθεση. Ο 50χρονος δικηγόρος ο οποίος παρέμενε καταζητούμενος μετά τον εντοπισμό του οπλοστασίου και συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα φέρεται από τις αρχές να συνδέεται με λαθρεμπόριο όπλων στο εξωτερικό.
 * Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να μεταφέρθηκε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με παραλήπτη το δικηγόρο από τα Σπάτα, τα συχνά ταξίδια του οποίου στο εξωτερικό απασχολούν έντονα τη Δικαιοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές δρομολόγιο των όπλων. Ο 50χρονος δικηγόρος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος ενώ ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική.
 * Ο δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις. Η δράση των εμπλεκομένων φέρεται να ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) με την εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα μας.
 * Το οπλοστάσιο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λούτσα και συγκεκριμένα, σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας. Τα περισσότερα από αυτά ήταν πακεταρισμένα σε κουτιά και πρόκειται κυρίως για καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44.
 * Επιπλέον, βρέθηκαν εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής. Ήδη πολλά από τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
 
~*** ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ :
** ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΘΗΝΑ 11-4-2012.
 * Όλα τα καμένα χαρτιά του ντόπιου νεοταξισμού θέλουν να ξανακερδίσουν την καρδιά του χαροκαμένου ελληνικού λαού ενώ βγάζουν αφρούς από το στόμα για την άνοδο της κακιάς «ακροδεξιάς» όπως αποκαλούν το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα, γιατί επιδεικνύει υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης και φυλετικής αλληλεγγύης για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα συνασπίζονται ενάντια στον «κακό εχθρό» και υπέρ του ψευτορωμέϊκου.
 * Αυτοί που ενοχλούνται από την κατακόρυφη ενδυνάμωση της παρατάξεως όλων των Ελλήνων είναι όλοι οι ανθέλληνες εντός και εκτός συνόρων. Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες του κατοχικού καθεστώτος, μέσα στην πρεμούρα τους να σταματήσουν την εθνική αντίσταση στις δυνάμεις κοτζαμπάσηδων και παγκόσμιων τοκογλύφων, έχουν συνασπίσει λόγο και προθέσεις παραμερίζοντας τις ανύπαρκτες διαφορές τους. Έχουν θέσει σκοπό τους να εξυπηρετήσουν τους δανειστές και εισβολείς της παγκόσμιας διακυβέρνησης που θέλουν τα δικά τους παιδιά στην εξουσία και τους Έλληνες υπηρέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
 * Όμως το Εθνικιστικό Κίνημα δεν διαμορφώνει θέσεις και απόψεις ούτε με τις δημοσκοπήσεις ούτε με τις ξένες οδηγίες. Εμείς στοχαζόμαστε μονάχα με τη φυλετική ψυχή και με τον Ελληνισμό που ζει καθημερινά στη σκέψη και το νου μας. Χαράζουμε το μέλλον με το Ελληνικό Αίμα που βράζει μέσα μας και με τη λογική να συναντά το συναίσθημα για μια πατρίδα ισχυρή και για έναν λαό ικανό να μεγαλώσει τα παιδιά του.
 * Η δική μας οικονομική πολιτική δεν αφορά τα στημένα χρέη και τους εκβιασμούς που ρημάζουν εθνική ανεξαρτησία, ζωές και οικογένειες, αλλά είναι το όπλο και το μέσο για να επενδύσουμε πρωτίστως στον τόπο και τον Έλληνα εργαζόμενο που θα παράσχει το εθνικό προϊόν δίνοντας ψωμί στην οικογένεια και επιρροή στο εθνικό κράτος με ελληνική αξιοπρέπεια και όρθιο ανάστημα όταν τα λαμόγια του καθεστώτος αφαιρούν θέσεις εργασίας, υποαπασχολούν τον Έλληνα εργαζόμενο ή του στερούν τελείως την εργασία, ενώ κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν αυτοκτονήσει.
 * Ενοχλούνται οι ανθέλληνες επειδή δεν θέλουμε τους λαθρομετανάστες και μιλούμε για την εφαρμογή του νόμου που ορίζει ξεκάθαρα την απέλασή τους. Μας κατηγορούν για ρατσιστές επειδή για εμάς η Ελλάς ανήκει μονάχα στους Έλληνες. Φυσικά επιμένουμε στη θέση μας και το δηλώνουμε με σαφήνεια. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα εθνικά και φυλετικά καθαρή. Όπως ακριβώς τη δημιούργησαν και μας την κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Λευκή, Ελληνική, Πιστή στο Θεό.
 * Τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί. Κι αν οι εχθροί μας και εχθροί του Ελληνισμού φτιάχνουν τον αντικαταστάτη του ελληνικού λαού μέσα σ’ ένα στρατόπεδο μην τυχόν το πάρει εκείνος χαμπάρι, εμείς οι Εθνικιστές είμαστε Στρατιώτες του Ελληνικού Έθνους που γινόμαστε πολιτοφύλακες του Γένους και εμπροσθοφυλακή ολούθε, σε κοινωνία και σε σύνορα. Ανάχωμα στο έγκλημα, στον τοκογλύφο και στον Τούρκο ή όποιον άλλο τολμήσει να βγει μπροστά μας. Κι αν όλοι μαζί οι Εφιάλτες και οι Βάρβαροι πιστεύουν ότι χωράνε πίσω από το δάκτυλό τους ή μπορούν να μας οδηγούν στο μονοπάτι του χαμού πισθάγκωνα δεμένους να βουτάμε στο κενό της ζωής και της ιστορίας, είναι εφιαλτικά γελασμένοι.
 * Βλέπουμε τις φλόγες που απλώνονται περίτεχνα ολόγυρά μας. Αντικρίζουμε τον πόλεμο που δεχόμαστε στα σκυφτά κεφάλια και στα σκυθρωπά πρόσωπα των συμπατριωτών μας. Βλέπουμε το δάκρυ που κυλάει στο πρόσωπο ανθρώπων που έχουν μοχθήσει για τις ψυχές που ανασταίνουν και για να βλαστήσει έργα καλά το χώμα που πατούμε. Ο πόλεμος αυτός στηρίζεται στην αποστέρηση της Γης Ηρώων και Μαρτύρων από τους νέους Ήρωες και Μάρτυρες που νοιώθουν υπερήφανοι για το Αίμα που κυλάει στις φλέβες τους. Και είμαστε εκείνοι που αναμειγνυόμαστε μες στο γαλανόλευκο αυτό ποτάμι ζητώντας να θεριέψουμε την τωρινή αργή, σχεδόν θανατερή ροή των υδάτων του.
 * Το καθεστώς θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί τάχα να υπάρξει μικρή και εγκλωβισμένη με ξένους πάτρωνες και λαό παραδομένο στο πολυεθνικό καρκίνωμα της εκκολαπτόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Με τον Έλληνα θεραπαινίδα και εργαλείο του γυρολόγου εμποράκου των εθνών. Με την εργασία και το σπίτι και την πατρίδα χάρισμα της ασύνορης κοινωνίας κοσμοπολιτών. Για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό η Ελλάδα είναι το μεγάλο έθνος ελεύθερων Ελλήνων που διοικούν τις υπάρξεις τους και γνωρίζουν να κυβερνούν κι όχι να προσκυνούν. Η Ελληνική Γη γνωρίζει μονάχα έναν ένοικο. Για ανάπτυξη και αμυντικό θώρακα έχει μονάχα δάκρυ, ιδρώτα και αίμα ελληνικό.
 * Υπάρχουν οι συστημικοί ψευτοπατριώτες που σχίζουν τάχα τα ιμάτιά τους για τον χειμαζόμενο λαό μας αλλά την ίδια στιγμή συναθροίζονται και συνασπίζονται με σχηματισμούς και πρόσωπα που καπηλεύονται το οικονομικό πρόβλημα και αποδέχονται μια χαρά την κατακερματισμένη Ελλάδα. Όλοι αυτοί έχουν στριμώξει μια χαρά τον ψευτοπατριωτισμό και τον διεθνισμό για να σχηματίσουν ένα βολικό βουλευτήριο με μια υπάκουη άρχουσα τάξη και μια χλιαρά φωνασκούσα αντιπολίτευση σε μια Ελλάδα με αδύναμη την εθνοφυλετική υπεροχή και ανύπαρκτο το πατριωτικό συναίσθημα. Απέναντι σ’ όλα αυτά τα σκοτεινά και ανθελληνικά, ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός έρχεται στην εξουσία της Μεγάλης Ελλάδος με όχημα την άρρηκτη Φυλετική Αλληλεγγύη στον Ελληνισμό μας.
~ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ  , http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

*** ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: ΝΔ, 15,3% -ΠΑΣΟΚ,14,6% - 8 Κόμματα στη Βουλή
~* Εκμηδενίζεται η διαφορά (0,7%) μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ 8 κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τον ΛΑΟΣ και την ΔΗΣΥ να μένουν εκτός. Τα ποσοστά των δύο κομμάτων δεν ξεπερνούν μαζί το ...30%!
~Η δημοσκόπηση ωστόσο, δεν αποτυπώνει το αποτέλεσμα της κάλπης. Τα ποσοστά των κομμάτων δεν προκύπτουν μετά την αφαίρεση του ποσοστού όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό (5,3%) ή άκυρο (αναγωγή), αλλά καταγράφουν την τάση που δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστά εισόδου στη Βουλή, ενώ το Άρμα Πολιτών και η Κοινωνική Συμφωνία παραμένουν σε μη αναστρέψιμα ποσοστά, εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.
~Πρόκειται όμως για έρευνα που διεξήχθη στις 29/3 – 8/4 σε δείγμα 1.731 πολιτών απ' όλη την Ελλάδα και την οποία δημοσιεύει το site enikos.gr (του Ν. Χατζηνικολάου).
~Ειδικότερα στην ερώτηση, εάν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε, απαντούν:
-ΝΔ, 15,3%
-ΠΑΣΟΚ,14,6%
-ΣΥΡΙΖΑ,10,4%
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, 9,8%
-ΚΚΕ, 8,1%
-ΔΗΜΑΡ, 5,6%
-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 4,9%
-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, 4,3%
-ΛΑΟΣ, 1,7%
-ΔΗΣΥ, 1,7%
-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, 1,2%
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, 0,6%.
-ΛΕΥΚΟ, 5,3%
-ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, 8,6%
-ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ, 3,6%
-ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ, 4,4%

~** Προκλητική παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας, χαρακτήρισε πρόσφατες δηλώσεις *στο αμερικανικό δίκτυο CBS της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» *Λούκα Κατσέλη, από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται. «Η κυρία Λαγκάρντ ξεπέρασε τα....εσκαμμένα. Έκανε υποδείξεις στον ελληνικό λαό για το ποια κόμματα θα πρέπει να ψηφιστούν. Αυτό αντιβαίνει τις αρχές δεοντολογίας των Διεθνών Οργανισμών, οι οποίοι έχουν σαφείς κανονισμούς ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά των κρατών μελών», είπε η κ. Κατσέλη.-

~** Έναν ιστορικής αξίας θησαυρό έκρυβε το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου εντοπίστηκαν 57 σάκοι με 14.334.000 κατοχικά γερμανικά μάρκα.Ο υπουργός Οικονομικών, *Φίλιππος Σαχινίδης*, διέταξε τη σύσταση επιτροπής με στόχο τη ... γνωμοδότηση για τα κατοχικά γερμανικά μάρκα.Με την απόφαση του Φίλιππου Σαχινίδη ορίζονται τα μέλη της Επιτροπής αλλά και το έργο αυτής που θα αφορά "τον έλεγχο των 57 σάκων και την υποβολή εισήγησης για το αν συντρέχει λόγος για την περαιτέρω φύλαξή τους, την τυχόν διάθεσή τους για άλλους σκοπούς ή την καταστροφή τους, δεδομένου ότι αξία τους ...

~** Συνεχίζονται οι σπατάλες απο τα μέλη του κοινοβουλίους εις βάρος πάντα του Έλληνα φορολογούμενου.. *Κατα την διάρκεια των υπουργικών συμβουλίων, οι υπουργοί εκτός απο το να συζητούν, έριχναν τα μούτρα τους στο φαΐ.. *Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας της....κυβέρνησης, εγκρίνεται η δέσμευση του ποσού έχοντας υπόψιν: «Την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 3.804,10 € για προμήθεια ειδών κυλικείου των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου μηνός Φεβρουαρίου 2012». Ζωή και κότα!! Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε έξι...

~** Σοκ και αναπάντητα ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μαρκόπουλου η εξαφάνιση του εργολάβου Κώστα Κολιαβασίλη.Τα ίχνη του 48χρονου άνδρα χάθηκαν από το απόγευμα της 31ης Μαρτίουκαι έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Ο εργολάβος βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής του, στο Μαρκόπουλο, όταν στις 18.30 δέχτηκε τηλεφώνημα στο κινητό του και χωρίς να εξηγήσει πού πηγαίνει, είπε: «Φεύγω για καμιά ώρα και επιστρέφω» .Στη συνέχεια αποχώρησε αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει… Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.Οι ώρες περνούσαν, ο εργολάβος δεν έδωσε κανένα σημείο ζωή...

~** Διαβάστε τι αναφέρει γερμανικό οικονομικό περιοδικό για τον ελληνικό τουρισμό, που παρά τις ομορφιές της Ελλάδας, βαδίζει χωρίς πυξίδα .....Τη κακή διαχείριση, τη διαφθορά και την απουσία πολιτικής θεωρεί υπεύθυνα για την "παράλυση" του ελληνικού τουρισμού το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η χώρα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να προσελκύσει κόσμο όλο τον χρόνο. Τονίζεται ότι παρά το ότι ο συγκεκριμένος τομέας συνιστά το 15% του ΑΕΠ της χώρας, η πολιτική δεν του έχει δώσει την πρέπουσα σημασία. Στον αντίποδα, η Τουρκία αναφέρεται ως ….

~** Δυό απίθανοι τύποι παριστάνουν τους αρχηγούς και υποψήφιους πρωθυπουργούς! Τσακώνονται σαν γάιδαροι στον αχυρώνα που κατέστρεψαν για να μας σώσουν!Ο ένας θεωρεί εαυτόν άμοιρο ευθυνών για όσα συμβαίνουν σ' αυτή τη χώρα κι ας συγκυβερνά κοντά πέντε μήνες τώρα.Ξεκίνησε δε την "προεκλογική" του εκστρατεία συμβολικά από την πλατεία "Εσταυρωμένου" μια μέρα πριν αρχίσει η εβδομάδα των Παθών,τάζοντας λαγούς με πετραχήλια υποσχόμενος και ανατροπή του σάπιου πολιτικού κατεστημένου!Ο έτερος Καππαδόκης,του οποίου το μάτι γυαλίζει περίεργα,αρέσκεται σε λογύδρια τρομοκρατίας των πολιτών που….

~*** Δήλωση του *Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γ. Ν. Ραγκούση*, σχετικά με τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων:«Σε πρόσφατη παρέμβασή μου επανέλαβα για πολλοστή φορά μια πάγια προγραμματική θέση του *ΠΑΣΟΚ *και πάγια θέση μου για την ανάγκη συνολικής εξυγίανσης των οικονομικών των κομμάτων για ουσιαστική διαφάνεια, αποτελεσματικό έλεγχο και δραστικό περιορισμό των δαπανών. Τόνισα ότι (δείτε το έγγραφο) ...υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο ήδη εδώ και έναν χρόνο, που περιλαμβάνει 75 ριζικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων την ανεξαρτητοποίηση των επιτροπών ελέγχου, την κατάργηση των ...

~*** You are here: Home » Δημοσκοπηση: Πρωτη η ΝΔ στην Α΄Αθηνας, τεταρτη η Χρυση Αυγη

~ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ ΣΤΗΝ Α΄ΑΘΗΝΑΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
~ WRITTEN BY IASONAS ON 11 APRIL, 2012 - 12:30 PM - NO COMMENT YET
* Κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από εταιρεία δημοσκοπήσεων για μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθήνας.
* Εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι το ποσοστό που λαμβάνει η Χρυσή Αυγή, αφού έρχεται τέταρτο κόμμα με ποσοστό που ξεπερνά το 7%.
~* Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας σε δείγμα 900 ατόμων, που είναι χωρίς αναγωγή, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
Ν.Δ. 19,6%
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 11,6%
Κ.Κ.Ε. 9,0 %
Χρυσή Αυγή 7,1%
ΣΥΡΙΖΑ 6,4%
Δημοκρατική Αριστερά 4,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,4%
Δημοκρατική Συμμαχία 3,9%
Οικολόγοι 2,7%
ΛΑ.Ο.Σ. 2,1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%
Κοινωνική Συμφωνία 0,7%
Άρμα Πολιτών 0,3%
Άλλο 0,7%
Λευκό/Άκυρο 4,0%
Αποχή 8,8%
Αναποφάσιστοι 6,8%
ΔΓ/ΔΑ 6,2%

*** Μ. Τετάρτη: Νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας
~ Posted on Μαρτίου 31, 2010 by manitaritoubounou * Η έκφραση αυτή στο «τροπάριο της Κασσιανής» εκφράζει την επαφή κάθε υποκειμένου με τα κατάβαθα του πόθου. Πρόκειται για μια τέλεια συναίσθηση του ερωτικού κενού σε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Το ερωτικό κενό καλύπτεται από την διπλή ελκτική κίνηση δυο υποκειμένων που οδηγούν στην αφετηρία πλήρωσης του νοήματος του ζειν.
~* Η φαινομενική κάλυψη του νοήματος από δήθεν σχέσεις, από εξωτερικά επιχρίσματα επαφής, αποτελούν την αποδοχή του σκότους, της «νύκτας» με τα βαθύ σκοτάδι για τη δημιουργία φωτεινών σχέσεων. Μιλάμε βεβαίως για προσπάθειες νόμιμες – γι’ αυτό και ακόλαστες από τις κρατικές υπηρεσίες – μα απρόσφορες προς την όντως ζωή, εκτός και αν «το μάθημα γίνει μάθημα». Ο «οίστρος» για σχέσεις κενές, μα ακόλαστες, δεν αφορά μόνο τις δυαδικές σχέσεις αρσενικού-θηλυκού. Αφορά κάθε σχέση στα όρια της πόλης, κάθε σχέση πολιτική.
* Στην αντίπερα όχθη του λατρευτικού ποταμού της Μ. Τετάρτης, όπου «οδύρεται» η πρώην πόρνη, κείτεται πνευματικά νεκρός ο μη ηθικιστικά πόρνος, αλλά πολιτικά πόρνος Ιούδας ο Ισκαριώτης. Δεν κατάφερε να υπερβεί την εξουσιαστική πολιτική που ήταν δέσμιος, δεν κατάφερε μέσα του να οσμισθεί την όντως πολιτική των πολιτών μιας Πόλης – Βασιλείας, που ο Ιησούς – ως «ακρογωνιαίος λίθος» – κτιζόταν σε μη εξουσιαστικό και μη εμπορευματικό επίπεδο.
* Απελπισμένος αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε μια τέτοια Πόλη και ταυτόχρονα την ενέταξε στα διαχειριστικά πλαίσια εμπορευματοποίησής της. Όπως συχνά κάμποσοι μαθητές – κληρικοί την εμπορεύονται στα 2000 χρόνια ανέγερσής της. Αποκόμισε βεβαίως και το μη ευκαταφρόνητο ποσό των «30 αργυρίων», αλλά το κενό της δικής του πορνείας, δηλαδή της προδοσίας, δεν τον οδήγησε στη αγορά μύρου για χύσιμο στα πόδια έστω των φτωχών που υποτίθεται υπερασπιζόταν. Τον έφερε μπροστά στο απόλυτο χρέος – ανάγκη ερωτική, ίδιο μ’ αυτό «που διέλυσε» ο Ιησούς στην πόρνη, αλλά στη πλήρη χασούρα: στον αυτό-αγχονισμό, σύμβολο της κενής απελπισίας, αλλά και στο ιστορικό σύμβολο όλων των μανιακά ανέραστων σφετεριστών της πίστης κληρικών και …. θεολόγων….
* Αντίθετα ο οδυρμός και οι λυγμοί της πόρνης, το εκρηκτικό μίγμα «δακρύων και μύρου», οδήγησαν την ερωτική ύπαρξή της στην όντως Πόλη, μέσω της όντως πολιτικής πράξης. Δηλαδή μέσω της όντως μετάνοιας

~*** Μ. Τετάρτη: Δυο πρακτικές στα σύνδρομα και της νέας ενοχής μας.
 Posted on Απριλίου 23, 2008 by manitaritoubounou
~ Η αφθονία ψυχολόγων, ψυχιάτρων, νευρολόγων κλινικών και μη στο δυτικό κόσμο αποδεικνύει έμπρακτα το πλήθος και το βάθος των ενοχών στο έσω άνθρωπο ΚΑΙ στην νέα εποχή της εξατομίκευσης και της μαζικής «κουλτούρας». Αυτό δεν σημαίνει, πως σε λαούς στους οποίους ο δυτικός πολιτισμός είναι ακόμα εισερχόμενος ή σε παλιότερες εποχές που κυριαρχούσαν οι συλλογικές πολιτισμικές διαδικασίες, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα. Οι μάγοι των φυλών το αποδεικνύουν, έστω και εν μέρει.-
 * Γράφει – σε γλώσσα απλής καθαρεύουσας, που αφήνω άθικτη – γνωστός παλιός καθηγητής: «.. Αλλ’ η αποφυγή της αποδοχής της προσωπικής ενοχής οφείλει να αναγνωρισθή ως βασικόν αίτιον ψυχικής «διαταραχής» και ανωμαλίας της προσωπικότητος του ανθρώπου. Ήδη εις την παρούσαν εργασίαν προεβλήθη αύτη ως αίτιον του «αδαμικού πλέγματος. Είναι δε γνωστόν … και εκείνη ήτις ομολογείται δύναται να προκαλέσει ψυχικήν ανωμαλίαν, εκτεινομένην εκ της απλής τύψεως της συνειδήσεως μέχρι της πλήρους ψυχικής καταρρεύσεως, τ.έ. της διασαλεύσεως των φρενών…»<!--[if !supportFootnotes]-->[1]<!--[endif]-->.
~* Η πορεία της Μεγάλης εβδομάδας,
όπως στα προηγούμενα αρθρίδια σημείωσα, είναι πορεία καθόδου προς τον Άδη του είναι μας. Εκεί θα γίνει η «συνάντηση», αναμένοντας και την κάθοδο του Λόγου, του Θεανθρώπου. Τα λειτουργικά νοήματα της Μ. Εβδομάδας διαπλέκονται με τα τελευταία γεγονότα της ζωής του Χριστού μέχρι την Ανάσταση. Φανερώνουν αυτή την πορεία και συνάντηση, ώστε και να γίνει και να ευοδωθεί ερωτικά.
* Τη Μ. Δευτέρα γίνεται η πρώτη παρατήρηση στη ζωή μας. Ο διαχωρισμός φαίνεσθαι και είναι, με κριτήριο τη φυγή από το φαίνεσθαι και την ακαρπία της ζωής.-
Τη Μ. Τρίτη καταγγέλλεται η υποκρισία και η τσιγκουνιά, γιατί εμποδίζουν τα σκιρτήματα του είναι για τα πρώτα δοσίματα στους άλλους. Γίνονται εύκολα όμως όλα αυτά; Φυσικά και όχι. Η αποτυχία καιροφυλακτεί κάθε στιγμή. Η προσπάθεια όμως χαρακτηρίζει το παν, γιατί η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός».
~ Τι είναι όμως η αποτυχία ενός δοσίματος; Μα φυσικά μορφές «πορνείας», δηλαδή αποτυχημένα δοσίματα, είτε εκ προμελέτης (κοινωνική πορνεία και συχνά με υλικό αντάλλαγμα), είτε στη πράξη (πνευματική πορνεία, συχνά και με υλική χασούρα).
~* Κατά τη Μ. Τετάρτη λοιπόν λειτουργικά η Ορθόδοξη Εκκλησία αναδεικνύει:
α) Την κατανόηση του αδιεξόδου κάθε αποτυχημένου δοσίματος στον άλλο (πορνεία), που εκφράζεται τόσο στο ευ-αγγέλιο, όσο και στα τροπάρια, με αποκορύφωμα το γνωστό σε όλους τροπάριο της Κασσιανής, (ψαλλόμενο και εδώ). Η κατανόηση εκφράζεται τόσο με αποδοχή της αποτυχίας, όσο και με δύο εντυπωσιακά γεγονότα. Την (δημόσια) εξαγόρευση της αποτυχίας μπροστά σε πρόσωπο εμπιστοσύνης (Ιησούς), όσο και με φανερή και πανάκριβη έκφραση μετάνοιας στην αποτυχία.-
 * Ο αποτυχημένος ερωτικός δρόμος (πορνεία) αντικαθίσταται με νέο ερωτικό δρόμο στο πρόσωπο του Ιησού. Η ομολογία μάλιστα γίνεται με συμβολικό πανάκριβο υλικά τρόπο: το χύσιμο των μύρων στα πόδια και το αντίστοιχο σκούπισμα με τα μαλλιά, ένδειξη και απόδειξη της αρχής μιας νέας ερωτικής πορείας – σχέσης με εσωτερικά θεμέλια.
β) Στον αντίποδα υφίσταται η άλλη αποτυχία (του μαθητή Ιούδα του Ισκαριώτη), αφού η πολιτισμική (μάλλον) επανάσταση που έβλεπε να έρχεται γρήγορα με επίκεντρο τον Ιησού, δεν είχε τα χαρακτηριστικά που περίμενε. Ο Ιησούς δεν έδινε πρόσκαιρα πολιτισμικά χαρακτηριστικά στην επανάστασή του με βιαστική εξέγερση, που θα κατέληγε σε αποτυχία ή δημιουργία απλά κοινωνικού πολιτισμού, πράγμα που πιθανά στεναχώρησε ή και θύμωσε τον Ιούδα, αφού έδινε σημασία συχνά στην εμπορευματική του πλευρά.
~ Βαθύτερα γνώριζε, πως όλες οι αλλαγές οφείλουν να κατευθύνονται πρώτιστα στον εσωτερικό και συλλογικό πολιτισμό («η Βασιλεία του θεού εντός υμών εστί» και «όπου δυο και τρεις συνηγμένοι εν τω εμω ονόματι, εκεί εν μέσω αυτών ειμί»).
~ Ο Ιούδας παρέμεινε στο πολιτισμικό φαίνεσθαι μέχρι τέλους, χωρίς να βλέπει το εσωτερικό είναι του. Διάλεξε την «υποκρισία» του μαθητή, ενώ παρίστανε το «δάσκαλο». Υπάρχει μια αίσθηση στα ευαγγέλια ότι ήταν μορφωμένος. Αλλά η γνώση «φυσιεί». .
-
 *<!--[if !supportEndnotes]-->
~ Η απεμπόληση των γνώσεων ως πρώτου στοιχείου ενός νέου πολιτισμού αποτελεί ακόμη και για την εποχή μα ς το μεγάλο σκάνδαλο. Η αίσθηση της δικής του αποτυχίας να υπερβεί αυτά του τα χαρακτηριστικά, μάλλον τον οδήγησε σε αντίθετη πορεία απ’ αυτή της πόρνης.
~ Αντί να υπερβεί το υπαρκτό επίπεδο του πολιτισμού, της οικονομίας, της πολιτικής και να οδηγηθεί προς το νέο ήθος (ώστε και αυτά να αποκτήσουν έρμα), χρησιμοποίησε τον πολιτισμό, την πολιτική και την οικονομία για να εκτονώσει το θυμό του και το φθόνο του απέναντι στον Ιησού, που αισθάνθηκε ότι τον … «πρόδωσε».
~ Διαπραγματεύτηκε πολιτικά με το κατεστημένο και εμπορεύτηκε οικονομικά τον ατίμητο. Η εμπορευματοποίηση λοιπόν της σημερινής ζωής, παίχτηκε πρώτιστα στο πρόσωπο του Ιούδα και του κατεστημένου των Φαρισαίων πάνω στο πρόσωπο της Ζωής.
~* Η καθιέρωση και της νηστείας<!--[if !supportFootnotes]-->[2]<!--[endif]--> της Μ. Τετάρτης για κάθε Τετάρτη, φανερώνει ακριβώς αυτό το σταυροδρόμι.: Πως θα εκφράσουμε την αίσθηση αποτυχία μας στα «όνειρά μας»: Με ερωτικό δόσιμο στη Ζωή ή με εμπορευματοποίησή της;
~ Η σημερινή νέα εποχή είναι πλούσια για τέτοιους προβληματισμούς και μεγάλες αποφάσεις! Η εμπορευματοποίηση των πάντων, ακόμη και του θανάτου δεν αποτελεί πια καταγγελία μόνο μιας μερίδας της αριστεράς, αλλά συνολική καταγγελία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία προσφέρει εναλλακτικό δρόμο, χωρίς να αφήνει το κοινωνικό πεδίο κενό…
~ Συνεχίζεται, Θεού θέλοντος, η πορεία μας προς τα βάθη του Άδη, με ψηλαφήσεις στο νόημα της Μ. Πέμπτης…<!--[if !supportEndnotes]-->
*  <!--[endif]-->
<!--[if !supportFootnotes]-->[2]<!--[endif]--> Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι μια πρώτη προσέγγιση στο ζήτημα της νηστείας γενικά. ¨εγινε και δημοσιεύτηκε την Μ. Τετάρτη 14-04-1987, πριν δηλαδή 21 χρόνια, από τρεις νέους ανθρώπους και ένα νεαρό δημοσιογράφο..
 * <!--[endif]-->
<!--[if !supportFootnotes]-->[1]<!--[endif]--> Ιωάνν. Κων. Κορναράκη, καθηγητή Πανεπ., Η ΝΕΥΡΩΣΙΣ Ως «ΑΔΑΜΙΑΙΟΝ ΠΛΕΓΜΑ», Ανατύπωσις, εκδ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, Θεσσαλονίκη 1977, σελ. 108.

~*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
Πελοποννησιακός Τατούλη-Πετράκου

~ Ο κ. Τατούλης κατονόμασε τον Θανάση Πετράκο ως υπεύθυνο των επεισοδίων στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.  * Παρουσιάζοντας βίντεο που εστιάζει στα όσα προηγήθηκαν των επεισοδίων στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ξεκίνησε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει όσα έγιναν «μαύρη στιγμή για τη δημοκρατία» και να κατηγορεί τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, ότι προετοίμασε και υποκίνησε τη «δολοφονική» (όπως τη χαρακτήρισε) επίθεση εναντίον του.
* Κατά τον περιφερειάρχη, ότι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλους, όπως και στους κατοίκους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα. Μάλιστα, είπε πως ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελέας του Εφετείου Ναυπλίου υπάρχει αναφορά του για ολιγωρία των Εισαγγελικών Αρχών Αρκαδίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί την ώρα τέτοιων γεγονότων και με απρόβλεπτη την εξέλιξη τους, να μην είναι παρούσες. «Θα διερευνηθεί πιστεύω σε βάθος αυτή η υπόθεση. Και από την άλλη πλευρά, θα υπάρξει μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπεύθυνου, και η Δικαιοσύνη ας αναλάβει την ευθύνη, ως οφείλει, για να βρει τους υπευθύνους και τους ενόχους», συμπλήρωσε.
 ~* Δολοφονική επίθεση»
* Ο κ. Τατούλης κατονόμασε τον επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, ως υπεύθυνο: «Στόχος της δολοφονικής επίθεσης ήμουν εγώ και έχει εμπλοκή ο κ. Πετράκος σε αυτή την ενέργεια».
* «Πιάνοντας» από την αρχή τα γεγονότα, είπε πως όταν μπήκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αρχίσει η συνεδρίαση, είδε τους πολίτες, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Γόντικα, ζητώντας την είσοδο τους στο συμβούλιο. Απάντησε ότι όλοι μαζί θα μπουν, όπως και έγινε.
* Μάλιστα, αργότερα ο κ. Τατούλης, σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι, αφού ο κ. Γόντικας ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος των πολιτών, αναλαμβάνει και την ευθύνη που του αναλογεί για τη γενικότερη συμπεριφορά τους.
* «Το τελευταίο γεγονός ήταν προκατασκευασμένο, ήταν προσχεδιασμένο και ασφαλώς από εδώ και πέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα. Και δε θα ξανασυμβούν. Η υπόθεση της διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας ενός συλλογικού οργάνου αφορά όλους», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης. Είπε, δε, ότι η διακοπείσα συνεδρίαση θα συνεχισθεί από το σημείο που σταμάτησε, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.
* Κατηγόρησε δε ευθέως τον κ. Πετράκο πως έχει άμεση εμπλοκή με τα γεγονότα, προσθέτοντας ότι έχει στοιχεία για αυτό που λέει και πως η κόντρα του με τον κ. Πετράκο ήταν βαθύτατα πολιτική και έτσι ήθελε να την κρατήσει. «Έκανε ένα μεγαλύτερο ατόπημα, ότι ενώ υπήρχε, λόγω των γεγονότων, ένας αναβρασμός, ο κ. Πετράκος προσπάθησε επιπλέον να με στοχοποιήσει. Αυτό δε γίνεται ποτέ. Υπάρχει ένας κωδικός δεοντολογίας, τον οποίο όλοι τον τηρούμε. Σε περίοδο αναβρασμού και στιγμών σύγκρουσης, κανένας δεν έχει δικαίωμα να στοχοποιήσει κανέναν», είπε σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης, ενώ ανέφερε ότι μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Πετράκος σχολίασε δημόσια αποχωρώντας και γελώντας: «Φεύγω για να προλάβω να ξεφουσκώσω τα λάστιχα των τρακτέρ».
* Τέλος, παρατήρησε ότι τα επεισόδια έπληξαν το κύρος και την πορεία ανάπτυξης της Περιφέρειας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: «Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι νομίζουν ότι έχω αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και με ρωτάνε ποιον στηρίζω. Δε με ενδιαφέρει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αστικός κόσμος να μη φοβηθεί και να μην κιοτέψει. Να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Εκείνο που δηλώνω είναι ότι η Πελοπόννησος δε θα κιοτέψει».

~** Γ. Καραμπάτος

~ «Κάνει επίδειξη εξουσίας ο Αδαμόπουλος»  * Αψυχολόγητες χαρακτηρίζει τις ενέργειες του σημερινού προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημ. Αδαμόπουλου, ο τέως πρόεδρος Γ. Καραμπάτος, δίνοντας τη δική του εκδοχή στα όσα είχε αναφέρει χθες ο πρώτος σε ανακοίνωσή του, με την οποία εξηγούσε πως το Επιμελητήριο παρέμεινε κλειστό τη Δευτέρα.
* Ο κ. Καραμπάτος καταγγέλλει πως ο νέος πρόεδρος προβαίνει μονομερώς σε μετακινήσεις ή προσπάθειες απόλυσης του προσωπικού, επανειλημμένα έχει παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου πετώντας ή κρατώντας έξω τους υπαλλήλους, κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και παραβαίνει τα καθήκοντά του, «κάνοντας επίδειξη εξουσίας, με προφανείς στόχους».
* Τον χαρακτηρίζει «αδιάβαστο» ως προς τον επιμελητηριακό νόμο και τον μέμφεται πως η δυσαρέσκειά του προέρχεται από το εξής: αν και θα ήθελε να έχει ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες, δεν έχει.
 ~* Η απάντηση
~ Στην απάντησή του ο κ. Καραμπάτος αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 3419/2005, τα Επιμελητήρια μπορούν να συνιστούν εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αυτοτελή διαχείριση των πόρων τους και αυτοτελές Διοικητικό Συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ίδρυσε το 1998 την “Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (ΕΤ.Α.Π.)”, αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για να καλύψει μακροχρόνιες ανάγκες και νέες απαιτήσεις των μεσσηνιακών επιχειρήσεων και να στηρίξει υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, που δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από το υπάρχον δυναμικό του. Αλλαγές στο καταστατικό της, στην οργανωτική δομή του απασχολούμενου προσωπικού (σύναψη ή διακοπή συνεργασιών κ.λπ.) δεν αποφασίζονται, αν προηγούμενα δεν υπάρχει επαρκής εισήγηση προς την πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και κρίνει με βάση τις ανάγκες του Επιμελητηρίου (άρθρο 3ε παρ. 4 του Ν. 3419/2005). Επομένως, σύμφωνα με το νόμο αυτό, αρμόδια για την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου είναι τα Όργανα του Επιμελητηρίου και όχι ένα απλό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, όπως εγώ.
~ Σε αντίθεση με το νόμο αυτό, ο κ. Δ. Αδαμόπουλος έχει προβεί μονομερώς σε μετακινήσεις ή προσπάθειες απόλυσης του προσωπικού, σε επιβολή ή απόρριψη αδειών, υποβαθμίζει το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Διοικητικού Προϊσταμένου του Επιμελητηρίου και επανειλημμένα έχει παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου πετώντας ή κρατώντας έξω τους υπαλλήλους, δηλαδή κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και παραβαίνει τα καθήκοντά του, κάνοντας επίδειξη εξουσίας, με προφανείς στόχους...
~ Σε όσα μου καταλογίζει περί υποσχέσεων που έδωσα κατά τη λήξη των επιμελητηριακών εκλογών, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, υπερασπιζόμενος το έργο που επιτελέστηκε στο Επιμελητήριο κατά τη θητεία μου και τη συνέχισή του, επεδίωξα απερχόμενος (όπως είχε ανακοινώσει τότε δημοσίως ο συνδυασμός μας): Μια συναινετική διοίκηση, η οποία θα συμφωνούσε σε ένα πλαίσιο αρχών που θα σεβόταν το νόμο που διέπει τα Επιμελητήρια, τους εργαζόμενους που δούλεψαν και στήριξαν το Επιμελητήριο και δε θα καταργούσε, αλλά θα ενίσχυε τις υποδομές που είχαμε δημιουργήσει όπως: το “Γραφείο Συνεδρίων και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας–Kalamata CVB” του Επιμελητηρίου, τον online Σύμβουλο του Επιχειρηματία/Ψηφιακή Σύγκλιση και όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης κ.λπ. Πίστη μας ήταν και είναι ότι, μόνο αξιοποιώντας αυτές τις υποδομές και όχι με άρνηση για ό,τι έχει κτιστεί, μπορεί να υποστηριχτούν ουσιαστικά οι επιχειρηματίες και να προστατευτούν από την οικονομική κρίση και αυτό πράττουμε μέσω της συμμετοχής μας στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.
~ Σε αντίθεση με αυτή τη “συμφωνία κυρίων”, την οποία, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, απεδέχθη αποκλειστικά και μόνο για να αποκτήσει τον τίτλο του προέδρου και να εξυπηρετήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες (ή και υποσχέσεις), ο κ. Δ. Αδαμόπουλος διαχέει ανυπόστατες και ανούσιες πληροφορίες για την υπηρεσία, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο, σκιάζει την απόλυτα διαφανή λειτουργία της ΕΤ.Α.Π., σπέρνει ζιζάνια εις βάρος της, παραβλέπει το ρόλο των θεσμικών οργάνων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, όπως ορίζεται από το νόμο, και κυρίως δυσφημίζει το θεσμό του Επιμελητηρίου σε εποχές που η επιχειρηματική κοινότητα τον χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ.
~ Επομένως, η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί γι’ αυτές τις αψυχολόγητες ενέργειες του κ. Δ. Αδαμόπουλου είναι ότι δεν έχει διαβάσει – ως όφειλε – τον επιμελητηριακό νόμο ή ότι η δυσαρέσκειά του προέρχεται από τη διαπίστωση ότι οι πολυπόθητες γι’ αυτόν αρμοδιότητες του προέδρου του Επιμελητηρίου δεν είναι ανεξέλεγκτες, όπως ίσως φανταζόταν, αλλά υπαγορεύονται σαφώς από το νόμο και τα ελεγκτικά όργανα και, επίσης, γιατί δεν επιλέχθηκε αρχηγός της ΕΤ.Α.Π., ώστε να μπορεί να αποφασίζει κατά βούληση για διορισμούς και απολύσεις προσωπικού».

~**Συνέντευξη Κουτσούλη κατά Νίκα

~ Με αφορμή τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  * Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Παν. Νίκας φέρει «βαρέως» την αντικατάστασή του από τη θέση του προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας από τον πρώην δήμαρχο Γ. Κουτσούλη, με απόφαση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, φάνηκε κατά τη διάρκεια των προχθεσινών του δηλώσεων, όταν μίλησε για άδικη απόφαση με κομματικό… άρωμα.
* Ένα ακόμη δείγμα του… θυμού του είναι ότι, μόλις έλαβε την απόφαση με την οποία ορίζεται πρόεδρος της Βιβλιοθήκης ο Γιώργος Κουτσούλης, το πρώτο που αποφάσισε ήταν να ανακαλέσει την υπάλληλο του Δήμου την οποία είχε αποσπάσει άτυπα στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο, έτσι ώστε να δημιουργήσει προβλήματα, ίσως, στη λειτουργία του και να κάνει το έργο ακόμη πιο δύσκολο στο νέο πρόεδρο.
 * Όμως, δε σταμάτησε εκεί. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για μία ακόμη φορά για κομματική παρέμβαση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη με την τοποθέτηση του προκατόχου του δημάρχου ως προέδρου της.
* Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του δεν έμειναν αναπάντητες από την άλλη πλευρά. Χθες το πρωί ο πρώην δήμαρχος και νέος πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Γιώργος Κουτσούλης, απάντησε σε συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ότι ο νυν δήμαρχος έχει «αλαζονική συμπεριφορά». Τόνισε δε ότι η απόφαση δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κομματική», αφού τα περισσότερα μέλη του νέου Συμβουλίου δεν ανήκουν στον πολιτικό φορέα που ανήκει ο ίδιος.
* Επίσης, η άποψη του κ. Νίκα, ότι η θέση του προέδρου ανήκει ex officio στον εκάστοτε δήμαρχο Καλαμάτας, δεν είναι σωστή, διότι υπάρχουν περιπτώσεις, ακόμα και σε Δήμους της Μεσσηνίας, που πρόεδροι είναι άλλα πρόσωπα, εκτός αυτοδιοίκησης.
* Όσο δε για την ανάκληση της υπαλλήλου που υποστήριζε τη λειτουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, ο πρώην δήμαρχος τόνισε: «Η Βιβλιοθήκη δεν είναι ούτε του Κουτσούλη ούτε του Νίκα, αλλά του καλαματιανού λαού και, ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανάλογα με το ποιος είναι πρόεδρος».
* Επιπλέον, ο Γιώργος Κουτσούλης παρουσίασε επίσημα έγγραφα που, όπως υπογράμμισε, φανερώνουν την αλαζονική συμπεριφορά του Παναγιώτη Νίκα. Σύμφωνα με αυτά, το 2008, που πρόεδρος της Βιβλιοθήκης ήταν και πάλι ο Γιώργος Κουτσούλης, ο Παναγιώτης Νίκας, που εν τω μεταξύ είχε εκλεγεί δήμαρχος, προέβαινε σε ενέργειες για τις οποίες δεν είχε νομιμοποίηση. Χαρακτηριστικά, τον Ιούνιο του 2008, ενώ το Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης ζητούσε από τη Μητρόπολη να παραταθεί η παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο λειτουργούσε το νομικό πρόσωπο, στην πλατεία Υπαπαντής, ο δήμαρχος έκανε ενέργειες ώστε η Βιβλιοθήκη να μεταφερθεί στο Πνευματικό Κέντρο. Στα δε πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται ως πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, ενώ δεν ήταν καν μέλος στο Εφορευτικό Συμβούλιο.
* Επιπλέον, ο Γιώργος Κουτσούλης σημείωσε ότι η ίδρυση και λειτουργία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης είναι δικό του έργο, ότι με δικές του ενέργειες παραχωρήθηκε στο Δήμο από το υπουργείο Παιδείας για τη μελλοντική στέγαση της Βιβλιοθήκης, ενώ πρόσθεσε ότι, όταν ήταν πρόεδρος, λειτουργούσε και η κινητή βιβλιοθήκη, που ακινητοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~** Εκδήλωση σήμερα στο σπίτι του Τσικλητήρα

~ Έρχονται Σουηδοί για τα 100 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης  * Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο αθλητισμός ενώνει, καθώς ομάδα Σουηδών, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, θα επισκεφθούν σήμερα την Πύλο και θα συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημ. Καφαντάρη, σε εκδήλωση που οργανώνεται από το Δήμο Πύλου – Νέστορος προς τιμήν τους, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης του 1912, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το πατρικό σπίτι, το χώρο που έζησε και μεγάλωσε ο Πύλιος χρυσός ολυμπιονίκης, Κωστής Τσικλητήρας.
 * Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος, μετά το χαρακτηρισμό του 2012 ως έτους «Κωστή Τσικλητήρα», προκειμένου να τιμήσει τα 100 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης, όπου διέπρεψε στο αγώνισμα του μήκους άνευ φοράς, με 3,37 μέτρα, ο Κ. Τσικλητήρας.
* Μιλώντας στο «Θ», ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης ανέφερε ότι φέτος, μετά από χρόνια, ξεκινά η σύνδεση των σκανδιναβικών χωρών με την Ελλάδα. «Μέσω αυτού του κοινού σημείου αναφοράς, της Ολυμπιάδας του 1912, αλλά και του κατορθώματος του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κ. Τσικλητήρα, ήταν ευκαιρία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και σε αυτό το επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά.
* Σημείωσε ότι για τους Σουηδούς ο Κ. Τσικλητήρας είναι «μυθικό» πρόσωπο, επειδή το συγκεκριμένο άθλημα δεν υφίσταται πλέον και η νίκη του έχει μείνει ιστορική. Πρόσθεσε ότι με αφορμή την εκατονταετία από τους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης, ο σουηδικός Τύπος έχει κάνει εκτενή δημοσιεύματα για τον Κ. Τσικλητήρα, προβάλλοντας, ανάμεσα σε άλλα, την περιοχή στη Σουηδία και τη Στοκχόλμη. Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι σε έκθεση που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βασικό της σημείο είναι ο Κ. Τσικλητήρας.
* Στις 9 Ιουνίου θα διοργανωθεί μεγάλη γιορτή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Στοκχόλμης, προκειμένου να τιμηθούν τα 100 χρόνια από τους αγώνες του 1912, στην οποία θα είναι καλεσμένος ο κ. Καφαντάρης, προκειμένου να τιμηθεί ως δήμαρχος της γενέτειρας του Πύλιου Ολυμπιονίκη. = 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  Πηγή : εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

~**  Μεγάλη Εβδομάδα

~ Ήθη, έθιμα, γεύσεις της Μεσσηνίας  * Όταν οι άνθρωποι δεν είχαν απολέσει τη σχέση με τη γη, όταν τα έθιμα είχαν ρόλο κεντρικό στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, όταν το Πάσχα γιορταζόταν με τη λαμπρότητα που του αξίζει, εκεί μας μεταφέρει η τυπική και λαϊκή εθιμοτυπία της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής στη Μεσσηνία.
* Από την αγρότισσα –συνειδητοποιημένη, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στη φύση- Χριστίνα Καραλέκα, ζήτησα να θυμηθεί τις πασχαλιές της γιαγιάς και της μητέρας της, να μου μιλήσει για τα έθιμα που η ίδια συνεχίζει να ακολουθεί, στην Ηλέκτρα Μεσσηνίας. Μας μαθαίνει να βάφουμε αυγά με φυσικά χρώματα, να πλάθουμε λαμπροκουλούρες και τσουρέκια, να ψήνουμε γαλατόπιτες και κουλούρια.
* Η Χριστίνα Καραλέκα μοιράζεται μαζί μας τις δικές της συνταγές για μαγειρίτσα, μία κλασική και μία για χορτοφάγους.
* Για τα μυστικά του οβελία, απευθύνθηκα στον Παναγιώτη Κατσίρα. Ιδιοκτήτης της «Φάρμας Κατσίρα» έχει κάθε λόγο… δια να ομιλεί.
 ~ Χριστίνα Καραλέκα: «Ανάσταση του Θεανθρώπου, αλλά και προσωπική»
 * «Η Λαμπρή είναι η γιορτή της Ανάστασης αλλά και της Αναγέννησης. Επίσης, της συγχώρεσης και της αγάπης. Είναι η γιορτή των Ελλήνων. Είναι η κορύφωση μιας σειράς εορτών, που ξεκινούν από τη Γέννηση, τα Χριστούγεννα, περνούν από τον Ευαγγελισμό, για να καταλήξουν στην Ανάσταση. Ανάσταση της φύσης, του γένους, του Θεανθρώπου και προσωπική μας ανάσταση.
 * Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι νοικοκυρές είναι σε εγρήγορση. Έχουν να κάνουν όλες τις δουλειές και τις προετοιμασίες για τη μεγάλη Λαμπρή. Καθαριότητα, βαψίματα, ασπρίσματα. Τακτοποιώντας τα πάντα γύρω μας, τακτοποιούμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Προετοιμαζόμαστε και εμείς για να γιορτάσουμε την Ανάσταση. Ετοίμαζαν οι νοικοκυρές νηστίσιμα κουλούρια, κουλούρια του κρασιού, μουστοκούλουρα και κουλούρες για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τα τουρσιά, οι αποξηραμένοι καρποί, τα φρούτα, ήταν έτοιμα στο κελάρι, το καθένα στην εποχή του φτιαγμένο. Κάθε βράδυ, όλοι πήγαιναν στις ολονυχτίες. Τη Μεγάλη Τετάρτη κάναμε το βάψιμο των αυγών, αυτών που θα χρησιμοποιούσαμε για τις λαμπροκουλούρες και τα τσουρέκια. Τη Μεγάλη Πέμπτη τα ζυμώναμε. Τα τσουρέκια ήταν σε σχήμα ψαριού στις περισσότερες περιοχές. Με την άκρη δε του ψαλιδιού, ψαλίδιζαν τη ράχη του για να σχηματιστούν τα λέπια. Τα ψάρι, ιχθύς, χρησιμοποιούνταν ως σημάδι αναγνώρισης στους πρώτους χριστιανούς. Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ. Τα ψωμιά είχαν στολίδια ή ήταν πιο απλά, με ένα ζυμαρένιο σταυρό, που στην κάθε άκρη του είχε και ένα κόκκινο αυγό. Κοβόταν από το νοικοκύρη το βράδυ μετά την Ανάσταση ή το μεσημέρι της Λαμπρής. Κρατούσαν, λοιπόν, οι νοικοκυρές από αυτό το ψωμί ζυμάρι –θυμάμαι τη γιαγιά και τη μητέρα μου που το έκαναν, τώρα το κάνω κι εγώ- προσέθεταν λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, σουσάμι και προαιρετικά ξηρούς καρπούς και έπλαθαν μικρές κουλούρες.
 ~* Τη Μεγάλη Πέμπτη γινόταν το βάψιμο των αυγών. Η βαφή ήταν φυσική, παρμένη από φρούτα, φύλλα, ρίζες, καρπούς. Φυτά που η φύση μάς δίνει απλόχερα. Π.χ. τα κρεμμυδόφυλλα δίνουν χρώμα από ανοιχτό μπεζ, καφέ, έως σκούρο κόκκινο. Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος και ο πιο επιτυχημένος όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Εγώ αρχίζω τη συλλογή των φύλλων των κρεμμυδιών από τις αρχές του χρόνου, για να έχω αρκετά. Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ο αριθμός τους μονός, σύμφωνα με το έθιμο. Στρώνουμε τις μισές φλούδες σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε πάνω τα αυγά, ρίχνουμε το νερό και μετά τις υπόλοιπες φλούδες. Αν θέλουμε σκούρο χρώμα βάζουμε τις φλούδες με νερό στην κατσαρόλα δυο τρεις μέρες πριν. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά, μαζί με ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι, για να είναι σταθερό το χρώμα. Περνάμε τα αυγά με λάδι για να γυαλίσουν. Ο κρόκος [Κοζάνης] δίνει αχνό κίτρινο χρώμα, τα παντζάρια ροζ, το σπανάκι πράσινο, ο φλοιός από τα καρύδια και τα ξεραμένα φύλλα καρυδιάς μάς δίνουν ένα πολύ ωραίο καφέ. Κίτρινο χρώμα δίνουν, επίσης, τα λουλούδια της ξινήθρας. Στην Ιθάκη, η φίλη μου η κυρά Χρυσάνθη βάφει τα αυγά με την κλασική κόκκινη μπογιά, βάζει πάνω φύλλα και τα σταθεροποιεί σφιχτά με ένα κομμάτι από καλσόν. Βράζει σε μια κατσαρόλα ξύδι και προσεκτικά εναποθέτει τα αυγά. Τότε, φεύγει η κόκκινη μπογιά και το μοναδικό κόκκινο πάνω στο αυγό είναι το σχήμα του φύλλου. Επίσης, η φίλη μου η Παρασκευή από την Καρδίτσα, τυλίγει γύρω από τα άβραστα αυγά κλωστές που ξεβάφουν, διαφόρων χρωμάτων. Βράζει τα αυγά σε μια κατσαρόλα και ξετυλίγοντας τις κλωστές έχει καταπληκτικά σχέδια, κομψοτεχνήματα.
 * Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί στολίζουμε τον Επιτάφιο. Φέρνουν όλοι από μια ανθοδέσμη, από τους κήπους τους, αλλά και από τους αγρούς. Φτιάχνουμε γιρλάντες και δημιουργούμε μια πανδαισία χρωμάτων πάνω στον Επιτάφιο. Αυτός ήταν ο στολισμός των νεκρικών σορών και στην Αρχαία Ελλάδα, ένα αρχαιότατο έθιμο. Η περιφορά του Επιταφίου και η μυσταγωγία της τελετής θυμίζουν τα Ελευσίνια Μυστήρια. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου στο χωριό, οι νοικοκυρές στήριζαν αναμμένα κεριά στα περβάζια και λιβανιστήρια, και επίσης άναβαν τέσσερις φωτιές, σε ισάριθμα σημεία του χωριού, που νοητά σχημάτιζαν ένα σταυρό. Οι νοικοκυρές σήκωναν από τις φωλιές τις κλώσες και τις κρατούσαν στα χέρια τους μέχρι να περάσει ο Επιτάφιος μπροστά από το σπίτι. Ίσως για να μην αγγίξει ο θάνατος τα νεογνά, που ήταν μέσα στα αυγά.
 ~* Τη Μεγάλη Παρασκευή γινόταν και το σφάξιμο των μαναριών, των αρνιών. Από το στομάχι των πιο μικρών έβγαζαν την πυτιά, την ξέραιναν στον ήλιο και τη χρησιμοποιούσαν για να πήζουν το τυρί. Όλα τα εντόσθια τα χρησιμοποιούσαν για τη μαγειρίτσα και, όταν άνοιγαν την καρδιά, αν είχε πολύ πηγμένο αίμα, έλεγαν ότι ο νοικοκύρης θα έχει ευημερία και πολλά αγαθά. Το στομάχι πλένεται πολύ καλά και ζεματίζεται μέχρι να δώσει ένα ωραίο γαλακτερό χρώμα, και το ψιλοκόβουμε. Τα έντερα τα πλένουμε πολύ καλά, με μια βέργα γυρίζουμε το μέσα έξω, τα κάνουμε πλεξούδες και τα ζεματάμε κι αυτά. Τα βάζουμε στη μαγειρίτσα, ενώ πολλοί τα κρατάνε ολόκληρα για το κοκορέτσι. Κόβουμε κομμάτια το συκώτι, το πνευμόνι και την καρδιά, τη σπλήνα την αφήνουμε ολόκληρη και συνήθως πετάμε τα νεφρά, γιατί είναι το διυλιστήριο του οργανισμού. Παλιότερα έβαζαν και τα πόδια, που είναι απαιτητικά στο καθάρισμα, αλλά είναι ο καλύτερος μεζές στη μαγειρίτσα.
 * Για τη μαγειρίτσα μας, τσιγαρίζουμε φρέσκα κρεμμυδάκια, μάραθο, φινόκιο, καυκαλήθρες ή άλλα βότανα της αρεσκείας μας, βάζουμε τα εντόσθια και τα ποδαράκια και τσιγαρίζουμε για λίγο. Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε δυο κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, που καλό είναι να έχουμε ετοιμάσει οι ίδιοι στην εποχή τους. Είκοσι λεπτά πριν από το τέλος, αν θέλουμε –η μητέρα μου το έκανε πάντα- ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού ρύζι. Με δύο αυγά ολόκληρα και έναν κρόκο, δυο- τρία λεμόνια και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι κάνουμε το αυγόκομμα, μετά την Ανάσταση. Η μαγειρίτσα μάς βοηθάει στη μετάβαση, από τη νηστεία της Σαρακοστής στα φαγοπότια της Λαμπρής.
 * Όμως, υπάρχουν και οι χορτοφάγοι. Για αυτούς προτείνεται μια μαγειρίτσα με μανιτάρια, τα οποία είναι ισάξια σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Μισό κιλό μανιτάρια, ένα ματσάκι άνηθο, ένα ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, μια κουταλιά της σούπας ρύζι, δυο αυγά, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και είναι έτοιμη.
 * Ένα άλλο έθιμο που έχουμε στη Μεσσηνία είναι να κάνουμε μια γαλατόπιτα τη μέρα της Λαμπρής. Έχω μια κλασική συνταγή, αυτή που έφτιαχνε η μητέρα μου. Θέλουμε οκτώ ποτήρια του νερού γάλα, δύο ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό, ένα ποτήρι του νερού ζάχαρη, λίγο ξύσμα λεμονιού και έξι με οχτώ αυγά. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη, έχουμε ετοιμάσει μαρέγκα τα αυγά και έχουμε προσθέσει και τους κρόκους. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα. Ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Να μη μας πήξει πολύ. Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
 * Όσον αφορά στην ημέρα της Λαμπρής, η αντίστοιχη γιορτή στην Αρχαία Ελλάδα ήταν τα Αδώνεια, η αναπαράσταση του θανάτου του Άδωνη. Εμείς γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού, είναι μέρα λαμπρή, πηγαίνουμε ο ένας στο σπίτι του άλλου, για μεζέ, για κρασί, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε. Τη Δευτέρα του Πάσχα συνεχίζουμε τα γλέντια. Και μετά… πέφτουμε σε ένα βαθύ ύπνο μετά από τόσο φαγητό και γλέντι. Έχουμε φαΐ για μια εβδομάδα και από όσα έχουν μείνει, μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς και παραλλαγές. Εύχομαι σε όλους μας Φως και Αρμονία στη ζωή μας. Καλή Ανάσταση, σε όλα τα επίπεδα!»
~* Παναγιώτης Κατσίρας: Τα μυστικά του οβελία
 * «Το βασικότερο στο αρνί είναι η φρεσκάδα του. Αν είναι φρέσκο, φαίνεται, κυρίως από την κατάσταση του σφάγιου. Πρέπει να είναι τρυφερό, να έχει λαμπερό χρώμα, και στο αίμα και στη σάρκα.
* Βιολογικούς κτηνοτρόφους έχει πολλούς η Μεσσηνία, ωστόσο δεν υπάρχει μηχανισμός από την ώρα που θα σφαγεί και μετά, ώστε να χαρακτηριστεί βιολογικό το κρέας. Δυστυχώς, δεν έχει τις υποδομές το κράτος ακόμα. Δεν έχει γραμμή σφαγής για βιολογικά κρέατα. Άρα, το βιολογικό χάνεται, μπαίνει στους ίδιους κανόνες σχεδόν με το συμβατικό.
* Οι λεπτομέρειες του αρνιού έχουν να κάνουν με το γούστο του καθενός και τον τρόπο που θέλει να το μαγειρέψει, αλλά και με τον αριθμό των ατόμων που έχουμε στο τραπέζι. Για τη σούβλα, τα καλύτερα βάρη είναι οκτώ με δώδεκα κιλά. Αν θέλουμε να βάλουμε φούρνο, μπορούμε να πάμε και λίγο παραπάνω. Αν θέλουμε ένα πρωτογιάχνι, θα πρέπει να πάμε λίγο παρακάτω. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο.
* Το μυστικό του αρνιού της σούβλας είναι στη γέμισή του. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με πάρα πολλούς τρόπους και να ενισχύσουμε τη γεύση, με τυριά, με μυρωδικά, με φρέσκια ρίγανη, με δεντρολίβανο, με θαλασσινό αλάτι, με φρέσκο χυμό και φέτες λεμονιού. Εξαρτάται πάντα από το προσωπικό και γευστικό γούστο του ψήστη, του μάγειρα. Ακόμη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι μπορεί να μας αλλάξει τη γεύση».
Της Γεωργίας Οικονομοπούλου .

~** Από την Αγλαντζιά

~ Αποστολή βοήθειας κι αλληλεγγύης  * Τρόφιμα και είδη ρουχισμού έφθασαν χθες από την Κύπρο και την αδελφοποιημένη με την Καλαμάτα πόλη της Αγλαντζιάς. Επικεφαλής της αποστολής ήσαν ο κ. Ριαλάς Μάριος, δημοτικός σύμβουλος και ο κ. Βούδιας Κύπρος, υγειονομικός επιθεωρητής.
* Ο δήμαρχος Παν. Νίκας τούς υποδέχθηκε στο Δημαρχείο και στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημοτικό Παντοπωλείο, όπου οι Κύπριοι παρέδωσαν τα είδη πρώτης ανάγκης για να διατεθούν στους δυσπραγούντες δημότες.
 * Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό, το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς για την προσφορά τους, ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα για την Κύπρο και τον κυπριακό ελληνισμό.

~** Από επιθεωρητές εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε.

~ Πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράνομους εργάτες γης  * Έγκυρη άδεια διαμονής ή κάποιον άλλο τίτλο που να πιστοποιεί τη νομιμότητά τους θα πρέπει να αξιώνουν από πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. (π.χ. Αλβανία, Πακιστάν) όσοι θέλουν να τους απασχολήσουν σε αγροτικές εργασίες.
* Σύμφωνα με δημοσίευμα στο paseges.gr, αυτό προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4052/2012, ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ, όπως υπενθυμίζουν με δελτίο Τύπου οι ΟΑΣ Λασιθίου, ΑΣ «Ησίοδος», ΑΣ Κουτσουρά και Συν/σμός Ανθοπαραγωγών.
* Σε περίπτωση ελέγχου από Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. και διαπίστωσης μη τήρησης των παραπάνω, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά παράνομα απασχολούμενο πολίτη τρίτης χώρας.
 * Στην περίπτωση που διατάσσεται διαδικασία αναγκαστικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής ή προέλευσης, τα πραγματικά έξοδα επιβαρύνουν τον εργοδότη.
* Οι παράνομα απασχολούμενοι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν, όπως και κάθε νόμιμος, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν ακόμα και τα έξοδα αποστολής των χρημάτων τους.
* Υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αποκλεισμός από όλες ή ορισμένες δημόσιες παροχές, ενισχύσεις ή επιδοτήσεις, ακόμα και κονδυλίων της Ε.Ε., για διάστημα που μπορεί να φτάνει έως και πέντε έτη, όπως και ποινικές κυρώσεις, φυλάκισης τουλάχιστον πέντε μηνών.
* Ακριβώς τα παραπάνω ισχύουν και για επιχειρήσεις (δημοπρατήρια, συσκευαστήρια), όπως και η προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
* Να σημειωθεί ότι οι εργοδότες δε φέρουν καμία ευθύνη αν τα συγκεκριμένα έγγραφα (άδεια διαμονής κ.λπ.) είναι πλαστογραφημένα ή παραποιημένα.

~** Ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ και άλλων ταμείων

~* Από προχθές πληρώνουν τις εξετάσεις στα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια  ~ Να πληρώνουν από την τσέπη τους τις εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις καλούνται από την περασμένη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και άλλων ταμείων και στη Μεσσηνία, καθώς και εδώ οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί έχουν αναστείλει την εκτέλεση παραπεμπτικών. Υπάρχουν, βέβαια, το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ, όπου μπορούν να απευθυνθούν οι ασφαλισμένοι, αν και εκεί δε γίνονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις.
 ~ Στα αιτήματα των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών είναι: Να παραλάβουν άμεσα υπογεγραμμένη σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012 και να πληρωθούν στο ακέραιο δεδουλευμένα που αφορούν στα έτη 2010-2011, όταν ήταν σε ισχύ οι συμβάσεις τους με τα υπό συνένωση ασφαλιστικά ταμεία με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και να εξοφληθούν για όλα τα χρέη από τα έτη 2008 έως και σήμερα των υπόλοιπων Κρατικών Ασφαλιστικών Ταμείων.
* Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» η κα Παρασκευή Ρουμπέα, εκπρόσωπος από τη Μεσσηνία στην Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Περιφέρειας Πελοποννήσου, η συμμετοχή των συναδέλφων της (μικροβιολόγοι – βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι – παθολογοανατόμοι, πυρηνικοί ιατροί) στην κινητοποίηση είναι μαζική, ωστόσο μέχρι χθες από την πλευρά του υπουργείου ή του ΕΟΠΥΥ δεν υπήρχε κάποια διαβεβαίωση ότι θα δοθούν χρήματα.
* «Είναι πλέον ασύμφορη η λειτουργία των εργαστηρίων μας, διότι δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουμε χωρίς έσοδα μεν και με την υποχρέωση δε να πληρώνουμε προσωπικό, προμηθευτές, εισφορές στο κράτος (χαράτσια, εφορία, κρατήσεις φόρου για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει), σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΣΑΥ) και λοιπά λειτουργικά έξοδα, για τα οποία λαμβάνουμε έντοκα δάνεια για να αποπληρώσουμε. Οδηγούμαστε πλέον με μαθηματική ακρίβεια στο άμεσο μέλλον στην πτώχευση και το κλείσιμο των εργαστηρίων μας, λόγω της μη αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας από τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία» σημειώνεται στην επιστολή των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών Μεσσηνίας, την οποία έστειλαν, μεταξύ άλλων, στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.
* Την κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών στηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρός του κ. Μιχάλης Μιχαήλ, από τη Δευτέρα, όσον αφορά στις εργαστηριακές εξετάσεις, ο κόσμος εξυπηρετείται στο ΙΚΑ ή το Νοσοκομείο, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι να πληρώνει τις εξετάσεις του στα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια. Της Μαρίας Νίκα

~**Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου

~ Πότε θα δούμε την Ανάσταση του τρένου στη Μεσσηνία;
 * Τη Μεγάλη Τετάρτη ενημερωνόμαστε ότι ξανάρχεται το τρένο στη... Φλώρινα. Αυτό κατ’ αρχήν επιβεβαιώνει ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δε γίνεται. Οι Φλωρινιώτες μπορούν να είναι περήφανοι, γιατί, ένα χρόνο μετά το κόψιμο του τρένου από την περιοχή τους, καταφέρανε να το φέρουν πίσω στην πόλη τους. Αυτοί, με την υπογραφή τους, με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, με την οργή και την αποφασιστικότητά τους, σήμερα δικαιώνονται: το τρένο έρχεται!
 * Όλα αυτά, όταν από τις αρχές του 2011 η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μείνει χωρίς σιδηρόδρομο, καθώς το σύνολο πλέον των χερσαίων μεταφορών γίνεται αναγκαστικά με αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι: Να πληρώνουμε περισσότερο για τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 30%. Μηχανές και βαγόνια αξίας εκατομμυρίων ευρώ να έχουν εγκαταλειφθεί αφύλακτες και να λεηλατούνται από συμμορίες για να πουληθούν ως παλιοσίδερα. Να κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια για πρόσφατες ανακαινίσεις γραμμών που εγκαταλείφθηκαν. Να μένουν αχρησιμοποίητες πολύτιμες υποδομές, που θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα του τουρισμού. Να γίνονται μονοπώλιο οι κοινοπραξίες των ιδιωτικών αυτοκινητόδρομων, πολλοί από τους οποίους εισπράττουν υψηλά διόδια, χωρίς καν να προχωρούν τα έργα.
* Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, θεωρούμε ότι είναι επείγον να υπάρξει άμεσα, με πλήρη διαφάνεια και πιστή τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επαναλειτουργία των γραμμών που έχουν κλείσει.
* Η Μεσσηνία στα τέλη του 19ου αιώνα στήριξε την οικονομική ανάπτυξή της στη σιδηροδρομική σύνδεση. Η Καλαμάτα φιλοξενεί ένα Μουσείο Τρένων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων (που ρημάζει, δυστυχώς, από την εγκατάλειψη) και εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι, αρνούμαστε να αντιμετωπίζεται το τρένο ως μουσειακό είδος, αλλά πρέπει να αναδειχθούν οι μεγάλες δυνατότητες που μπορεί ο σιδηρόδρομος να προσφέρει ακόμα στην περιοχή μας. Απαιτούνται πρωτοβουλίες και πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο από τις Δημοτικές όσο και από την Περιφερειακή Αρχή, καθώς ο σιδηρόδρομος δεν είναι αγαθό πολυτελείας και σε καιρούς κρίσης το τρένο γίνεται ακόμη πιο απαραίτητο, ως διέξοδος απέναντι στην ακριβή βενζίνη και τα υψηλά διόδια.
* Με το καλό να ’ρθει το τρένο στα μέρη μας, και θα χαρούμε να υποδεχτούμε και πάλι τους φίλους μας που θα έρθουν με αυτό!

~**Από το Ασπρόχωμα μέχρι τον Άρι και τον Αγ. Φλώρο


~ Συγκροτούνται εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας
 * Mε ενισχυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας η συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας. Αυτές, εκτός από τη φροντίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών, θα έχουν την ευθύνη παρατήρησης και ειδοποίησης, για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στη δυτική περιοχή του Δήμου, από το Ασπρόχωμα μέχρι τον Άρι και τον Άγιο Φλώρο.
* Οι ομάδες θα στελεχωθούν με ευθύνη των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, θα ενισχυθούν με οχήματα του Δήμου και θα συνεπικουρούνται από ιδιωτική αστυνομία, που θα έχει επιπλέον την ευθύνη της προστασίας της δημοτικής περιουσίας σε αυτή την περιοχή.
 * Σύμφωνα με την εισήγηση, πρόκειται να συγκροτηθούν τρεις ομάδες, μία για κάθε τομέα. Οι δε τομείς θα είναι: Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας – Θουρίας (Τοπικές Κοινότητες Σπερχογείας, Ασπροχώματος, Μικρομάνης, Θουρίας και Αντικαλάμου). Δημοτική Ενότητα Αρφαρών (Τοπικές Κοινότητες Πλατέος, Αρφαρών, Αγφίου Φλώρου και Πηδήματος). Δημοτική Ενότητα Άριος (Τοπικές Κοινότητες Άριος, Ασπροπουλιάς, Αριοχωρίου, Αλωνίων και Άμμου).
* Έργο των ομάδων θα είναι η διενέργεια περιπολιών, η ενημέρωση των αρμόδιων εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δήμος) για την εκ μέρους άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης συμβάντος, καθώς και η συμβολή τους στην προστασία της δημοτικής περιουσίας. Η σύνθεσή τους θα προκύψει από σχετικές αποφάσεις των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, η δε συγκρότησή τους θα γίνει με απόφαση δημάρχου.
* Στις ομάδες αυτές θα δοθούν τρία πυροσβεστικά οχήματα (ένα για κάθε τομέα), τα οποία θα οδηγούν κατά κύριο λόγο οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων ή άλλοι δημότες, οι οποίοι θα λάβουν σχετική άδεια κατ’ εξαίρεση οδήγησης από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπέρ της παραπάνω απόφασης τάχθηκαν ομόφωνα και τα Τοπικά Συμβούλια των κοινοτήτων.
* Από την άλλη πλευρά, από ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης επισημάνθηκε ότι η απόφαση είναι πρόχειρη και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ως προς το χειρισμό του θέματος, διότι μπορεί να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες και δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**Λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΑΣ

~ Δικαιολογημένη η πληρωμή για την ενεργοποίηση
 * Δικαιολογημένο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, Ηλίας Μπελεχρής, το ποσό (30 - 40 ευρώ) που πληρώνουν οι παραγωγοί στην ΕΑΣ, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση ενεργοποίησης δικαιωμάτων για την επιδότηση του 2012.
* Σε δηλώσεις του χθες στο «Θ», ο κ. Μπελεχρής τόνισε, για μία ακόμη φορά, όπως έχει ήδη ειπωθεί και από την πλευρά της Διοίκησης της Οργάνωσης, ότι τα χρήματα αυτά δεν αφορούν στην ενεργοποίηση, αλλά παράλληλες απαραίτητες γραφειοκρατικές εργασίες.
* «Σε σχέση με άλλες χρονιές, οι διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές, πολύ πιο πολύπλοκες. Πέρυσι, μόνο με τον ΑΦΜ ερχόσουν και έκανες ενεργοποίηση. Τώρα θέλεις ένα σωρό χαρτιά. Μόνο το Ε9 να πάρουμε, χρειάζεται να το ελέγξουμε. Αν γίνει ένα λάθος, δε θα πάρει ο άνθρωπος επιδότηση. Επίσης, έλεγχοι σε ενοικιαστήρια, σε κληρονομικά. Πέρυσι ήταν ένας δικαιούχος ο οποίος έφυγε από τη ζωή και τώρα είναι δικαιούχοι πέντε κληρονόμοι. Όλα αυτά θέλουν έλεγχο, επεξεργασία κ.λπ. Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει. Βέβαια, οι αγρότες το ξέρουν, γιατί έρχονται εδώ να κάνουν την αίτηση και βλέπουν πώς δουλεύουμε, το διαπιστώνουν, γιατί είναι από πάνω και παρακολουθούν την όλη διαδικασία. Πρόπερσι το υπουργείο είχε κοστολογήσει την ενεργοποίηση με 68 ευρώ, πέρυσι με 25. Φέτος που πρέπει να κάνουμε τόσα πράγματα, είναι δυνατόν να βγει η δουλειά με τόσο λιγότερα χρήματα;».
* Ο κ. Μπελεχρής παρατήρησε ακόμη ότι και πέρυσι που πήγαν άνθρωποι στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κατάφεραν να κάνουν σωστά ενεργοποίηση, γι’ αυτό και ξαναγύρισαν στην ΕΑΣ. Το ίδιο και κάποιοι που προσπάθησαν να κάνουν ενεργοποίηση ηλεκτρονικά. «Αυτά τα 30 – 40 ευρώ, λοιπόν, δεν είναι χαράτσι. Η υπηρεσία που προσφέρει η Ένωση είναι σημαντική, όλα τα παιδιά εδώ προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο».
* Για το ίδιο θέμα, ο διευθυντής Επιδοτήσεων, Κώστας Πέτροβας, σχολίασε: «Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς το υπουργείο το 2010, που ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα, έδινε σχεδόν 70 ευρώ για την ενεργοποίηση και τώρα δίνει 22».   Της Μαρίας Νίκα

~**  ΕΛΓΑ

~ Αποζημιώσεις για ζημιές
 * Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.500 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το β’ εξάμηνο του 2011.
* Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κ.λπ.) σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους παρακάτω νομούς: Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλας, Ροδόπης και Φλώρινας.

~** Πριν 94 χρόνια

- Ο Νομάρχης Καλακάνης μεριμνών δια την επάρκειαν του ελαίου εν τω Νομώ μας υπέβαλεν αναφοράν εις το Υπουργείον του Επισιτισμού δια της οποίας εκθέτει, ότι η εφετινή παραγωγή ελαίου ήτο ελαχίστη και το ποσόν εις το οποίον αναβιβάζουν αυτό αι υποβληθείσαι δηλώσεις, δεν επαρκεί δια τας ανάγκας των κατοίκων, εκ του οποίου μάλιστα εζήτησε και 15.000 οκάδας η επιμελητεία του στρατού.
 - ΤΑ ευχάριστα αποτελέσματα της απογραφής επέφερον υπόλοιπον του δια την πόλιν μας αναλογούντος προς διανομήν ποσού ζακχάρεως κατά 1000 περίπου οκάδας εκ των οποίων ηυξήθη κατ’ άτομον το ποσόν της ζακχάρεως δια την αυριανήν διανομήν από 120 δράμια ως είχεν ορισθή πρότερον, εις 150.
 - ΗΡΧΙΣΑΝ από χθες οι δηλώσεις των γεωμήλων εις το Νομογεωπονικόν Γραφείον υπό των παραγωγών του τέως Δήμου Καλαμών συμφώνως προς την διαταγήν του Στρατιωτικού Διοικητού.
 - Ο Νικόλαος Καρατζάς αφήρεσεν εκ του εν Μελιγαλά υποδηματοποιείου του Γεωργίου Σκλήρη εν ζεύγος υποδημάτων αξίας 75 δραχμών. Ο δράστης συνελήφθη.

~**ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σε εγρήγορση για τους πέντε τελικούς

~ ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
 * Η εβδομάδα που διανύουμε μπορεί να είναι νεκρή αγωνιστικά, καθώς δεν υπάρχει δράση το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ωστόσο στην ομάδα της Καλαμάτας δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.
 * Ο Μπένος ξέρει πολύ καλά ότι για να έχει η ομάδα πιθανότητες εισόδου στα μπαράζ ανόδου, θα πρέπει να κρατήσει τους παίκτες σε ψηλά αγωνιστικά επίπεδα και- γιατί όχι;- να βελτιώσει αδυναμίες που έχει διακρίνει.
 * Ειδικότερα στον τομέα της δημιουργίας και της παραγωγικότητας, αναμένεται να πέσει μεγάλο βάρος, καθώς στις αναμετρήσεις που απομένουν, η Καλαμάτα θα πρέπει να κάνει παιχνίδι και να ζητήσει νίκες. Όλα αυτά, μάλιστα, στην έδρα της, που σ’ αντίθεση με παλαιότερες σεζόν δείχνει να προβληματίζεται και να παρουσιάζει αδυναμίες. Έτσι το προπονητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μέχρι τον αγώνα με τον Ηλυσιακό, ένα ματς που θεωρείται κομβικής σημασίας, θα επικεντρωθεί σίγουρα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά έντονα και σ’ αυτό της τακτικής. Είναι σαφές ότι η Μαύρη Θύελλα θα πρέπει να βρει λύσεις απέναντι σε κλειστές και πολυπρόσωπες άμυνες, ζητώντας δημιουργία και σκοράρισμα. Εάν τα καταφέρει, μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε θετικά αποτελέσματα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει να δώσει στην έδρα της, αλλά και στο μοναδικό εκτός έδρας.
 ~ Νίκη (6-0) επί της Ομόνοιας  με τους Καραντζανίδη, Πούτσι να σκοράρουν δις
 * Χθες, πάντως, ο Γιώργος Μπένος είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο ματς του πρωταθλήματος των Χανίων, στο φιλικό παιχνίδι που τείνει να καθιερωθεί με αντίπαλο την Ομόνοια και το οποίο είχε χθες διάρκεια 70 λεπτών. Η Καλαμάτα κέρδισε με 6-0, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Καραντζανίδη και Πούτσι. Ο Καραντζανίδης έκανε το 1-0 στο 5΄, ο Κωστής σκόραρε στο 12΄ και ο Πούτσι με κεφαλιά έκανε το 3-0 στο 34΄. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν άλλα τρία γκολ με τους Καραντζανίδη (40΄), Αθανασόπουλο (65΄) και Πούτσι (68΄).
 * Νωρίς το πρωί ένα γκρουπ με ποδοσφαιριστές, κυρίως αυτούς που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο στάδιο υπό τις οδηγίες του κ. Φασουλή, ενώ οι υπόλοιποι πήραν την ευκαιρία και ξεκουράστηκαν. Το σημερινό πρόγραμμα δε διαφοροποιείται ιδιαίτερα, αφού νωρίς το πρωί οι παίκτες θα βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο και το απόγευμα η Καλαμάτα θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Λουκαρέας», όπου θα πάρουν πιθανότατα περισσότερο χρόνο οι παίκτες οι οποίοι ξεκουράστηκαν χθες.
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταθόπουλος, Μωράγιωργας, Κουρέας, Μπιζίμης, Δημόπουλος, Σπανός, Κέρμαλης, Καραντζανίδης, Τριανταφυλλάκης, Κωστής, Αθανασόπουλος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Καλλιντέρης, Πετρουζέλλης, Πούτσι.
 ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταθάς, Κακαβάς, Σώκαλης, Κορομηλάς, Μπακέας, Ζέππος, Ρηγόπουλος, Μπουραντώνης, Ντόκο, Σκώκος, Καρτάλιας (11άδα), Καλογερόπουλος, Κοστόφ, Σπυρόπουλος, Κάρλος.
 ~ Με Μαγούλα εκτίει ο Ρουμπουλάκου
 * Εν τω μεταξύ, στο εντός έδρας παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αστέρα Μαγούλας, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής ο Σίμος Ρουμπουλάκου, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στο πρόσφατο παιχνίδι των Χανίων.
 ~ Ανεβάζουν στροφές Δασκαλάκης, Δρούγας
 * Ο Ρουμπουλάκου υπολογίζεται, λοιπόν, για το ματς με τον Ηλυσιακό και το ίδιο ισχύει για τους Δρούγα, Δασκαλάκη και Πετρουζέλη. Οι δύο πρώτοι ανεβάζουν σταδιακά ρυθμούς, ενώ ο τρίτος έπαιξε κανονικά χθες στο φιλικό με την Ομόνοια. Έτσι, ο μόνος που δεν προλαβαίνει το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής είναι ο Βασίλης Μπλέτσας, ενώ θυμίζουμε ότι από το ματς θα λείψει και ο Τσιμικλής, που θα εκτίσει την προγραμματισμένη ποινή του.
 ~ Τελευταίο ραντεβού την Παρασκευή  και επιστροφή τη Δευτέρα
 * Τη Μεγάλη Παρασκευή, νωρίς το πρωί, θα κάνουν την τελευταία τους προπόνηση οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας, που στη συνέχεια θα εκμεταλλευτούν το τριήμερο ρεπό το οποίο θα τους δώσει ο Γιώργος Μπένος. Η επιστροφή τους έχει οριστεί για τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας». Του Νίκου Μπαλόπουλου

~** TOYΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΕΠΣΜεσσηνίας :
55 γκολ σε 9 χθεσινά ματς
 ~ Πενήντα πέντε γκολ σημειώθηκαν σε 9 χθεσινά ματς του τουρνουά τζούνιορ, που διοργανώνει η ΕΠΣΜ και διεξήχθησαν στο Αθλητικό της Κέντρο. Τα ματς παρακολούθησαν και οι Ενωσιακοί προπονητές Άγγελος Σκαφιδάς και Αλέκος Τσατάς.
 ~* ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων είχαν ως εξής:
 Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας 1-4
 Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας 1-2
 Ομόνοια – Ακρίτας Κορώνης 2-4
 ΠΑΟΚ – ΑΟ Πατίστα 1-8
 ΑΟ Διαβολιτσίου – Δόξα Καλαμάτας 3-3
 ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός 2-1
 ΑΕ Μάνης – Πράσινα Πουλιά 0-7
 Αίαντας Καλαμάτας (1) – Θησέας Καλαμάτας 2-7
 Πράσινα Πουλιά (1) – Μιλτιάδης 6-1
 ~ ΑΓΩΝΕΣ
 ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ 1-4
 Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Γιαννακλής
 ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θεοδωρακόπουλος, Ντάκουρης, Κασιδάκης, Παυλής, Λαμπρόπουλος, Χανδρινός, Δ. Μακρής, Αδαμόπουλος, Κωτσάκης, Νικολακόπουλος, Καλογερόπουλος, Δουλάμης, Πανταζής, Καραβίτης, Αλεξέας, Μιμίκος, Μανεσιώτης, Κώστας.
 ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Στ. Ρούπας, Ξερέας, Δούσης, Λάζαρος, Κουλουράς, Γ. Μακρής, Καραχάλιος, Ψυρρής, Κορομηλάς, Καραχάλιος, Κοτσιλιέρης, Θ. Ρούπας, Νικηφόρος, Χαλιλόπουλος, Γαλανόπουλος, Αδαμόπουλος.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-2
 Διαιτητής ήταν η Σταματία Τσαούση
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κονταργύρης, Γιούλης, Κουλουράς, Ι. και Π. Γεωργουλάκος, Μαλαπάνης, Ζαχαρόπουλος, Σωφρονάς, Μάλαμας, Μποντιώτης, Μπαζάνης, Κωστόπουλος, Βασιλείου, Χριστόπουλος, Καρακαϊδός, Μουτζούρης, Μασούρας, Δρούγας.
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουτρουμάνης, Τζινέρης, Κόκοτος, Κατσάκος, Μαρκόπουλος, Μπάμπαλης, Μπένος, Μητσέας, Γιαννακόβας, Μανωλούδης, Καραγγελής, Τεντζογλίδης, Δρούγας.
 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-4
 Το ματς σφύριξε ο Νίκος Τουρλομούσης.
 ΟΜΟΝΟΙΑ: Μπεχράκης, Μαυρέας, Ν. Αργυρίου, Δημόπουλος, Τσάκαλης, Κυριακόπουλος, Τζανετέας, Σγουράκης, Σταθόπουλος, Στυλιανόπουλος, Τσάνγκας, Σπυρόπουλος, Δ. Αργυρίου, Αθ. Τσάκαλης, Μπάμπης.
 ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Φρίμας, Τέντες, Γαϊτάνης, Γιαλλελής, Σιψάς, Ζουζούνης, Τσιριγώτης, Χατζηδημητρίου, Λαμπρόπουλος, Φωτεινάκης, Μιχαλόπουλος, Στελλάκης.
 ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ 2-1
 Διαιτητής ήταν η Σταματία Τσαούση
 ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Βεργινάδης, Μιχαλόπουλος, Κουκούτσης, Γεωργόπουλος, Γαλακούτης, Παπανικολάου, Αντωνόπουλος, Ζερβής, Κακαλέτρης, Μπουγάς, Βρυώνης, Κωνσταντακόπουλος, Κουρνιώτης.
 ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ: Νασόπουλος, Κλάδης, Μιχαλέας, Μωραγιάννης, Μπούνας, Χρόνης, Βρυώνης, Ψυχογιάννης, Η. και Π. Κολιτσιδάκης, Κακούρος, Καράμπελας, Βρέττης.
 ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-3
 Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Γιαννακλής.
 ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Νικολόπουλος, Στ. και Π.Ε. Αθανασόπουλος, Παυλ. και Παν. Σουλαντίκας, Στ. και Γ. Τασιόπουλος, Ντουμάνι, Χωρεμιώτης, Ντονάς, Γιαννόπουλος, Μαγκλάρας, Ηλιόπουλος, Ντούφας, Ρουμελιώτης.
 ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λάσκαρης, Μ. και Π. Λυμπερόπουλος, Μπίτζας, Κόκκαλης, Χανδρινός, Φράγκος, Λυριτζής, Μπούνας, Μερκούρης, Ξυπόλιτος, Βασιλόπουλος, Χόεγκελ, Σερτάνος, Θ. και Τζ. Μάλαμας, Κάτσος, Αβράμης.
 ΠΑΟΚ – ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ 1-8
 Τη συνάντηση σφύριξε ο Νίκος Τουρλομούσης.
 ΠΑΟΚ: Λώλος, Ευτυχιάκος, Καρούτας, Καλογερόπουλος, Αναγνώστου, Βρυώνης, Γιάνναρος, Κωτσάκης, Γιαννούλης, Βαλαβάνης, Καπετανάκης, Κολοβός.
 ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ: Πατσιώτης, Αντωνόπουλος, Χασανάκος, Κακαλέτρης, Σαρδέλης, Κοσμόπουλος, Μέγκος, Μαρκόπουλος, Ανδριανόπουλος.
 ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-7
 Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Γιαννακλής.
 ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1): Καραχάλιος, Μ. και Αλ. Μανιάτης, Παπούλιας, Μπάκας, Στραβάκος, Γεωργαντάς, Δαρσακλής, Μπαχράμης, Παυλέας, Ανδριανόπουλος, Πανταζής, Τσίχλης, Γκούζος, Ζαφείρης, Παπαθεοδωρίδης, Κουρμούζης, Κουλουμπός, Μανέττας.
 ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μελίσσης, Γιαννέτος, Κοντούλης, Παχτίτης, Δούβας, Νίκας, Κοψιδάς, Τσαγκάρης, Γαραντζιώτης, Πετρόπουλος, Κορδελάκος, Στ. και Ε. Μπιζίμης, Τσιμπούρης.

** Tα  αποτελέσματα στην Α1  του πρωταθλήματος στο Ελληνικό Μπάσκετ :
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδος 100-57
 Καβάλα-Πανιώνιος 75-68
 Περιστέρι-Άρης 78-63
 ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΚΑΟ Δράμας 98-67
 Μαρούσι-Ίκαρος Καλλιθέας 79-104
 Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 57-83
~**
~* Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ:

 1-8 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
  2-7 Παναθηναϊκός-Άρης
3-6 Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα
 4-5 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Πανιώνιος



*** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 :
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html  , Κυριακή στην ενημέρωση 25 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/29-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 .-
~ ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .- nm
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
~**

                               Για να μην  ξεχνιόμαστε !!!!
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου